Četvrtak, 27.05.2010.

13:51

ŽM:" Prvo odbrana, Ešli i Maikon"

Žoze Murinjo postaće trener Reala do kraja nedelje, ostaje samo da se usaglase detalji isplate obeštećenja između Reala i Intera.

Izvor: B92

ŽM:" Prvo odbrana, Ešli i Maikon" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Ironman

pre 13 godina

Sinisa, svaka cast! Konacno neko pametan da objasni kako stoji stvari.

Svaki pljuvac Murinja bi tvoj komentar trebalo da procita deset puta.

Siniša

pre 13 godina

Onima koji govore o defanzivnoj igri Murinja moram da odgovorim, jer veoma površno poznaju fudbal ili su zlonamerni. Murinjo shvata igru onako kako treba ,a to je: igra je podeljena u 3 faze, odbrana, tranzicija i napad, što znači, kada protivnik ima loptu ,,svi'' igrači su odbrambeni(a ne samo zadnja linija, kako se ovde shvata) i suprotno, kad tim ima loptu ,,svi'' igrači su napadači, a ne samo špic igrači. Takođe, tranzicija, momenat osvajanja ili gubitka lopte, kod njega ima veliki značaj, kad osvoje loptu sledi brz napad (to je osetila Barsa u Milani, 2 i 3 gol). Kad Lusio iznosi loptu, nema panike kao u Bajernu, njegovo mesto popuni Kambijaso i sve je pod kontrolom. Isto tako, namerno zaboravljate činjenicu da je Majkon jedan od igrača sa najviše asistencija (završnih dodavanja) i igrač koji je u vrhu liste strelaca, a ne treba da vas podsećam da je igrač iz zadnje linije (des. bek). Da zaključim: u Interu svi postižu golove i svi oduzimaju loptu. Oni uvek igraju onako kako hoće, na rezultat (cilj igre je postići gol, a pobedio je tim koji postigne gol više), pa ako gube od Barse 0:1 oni napadnu i postignu 3 gola. Ja sam prvi mislio (iako izuzetno cenim Murinja i dugo pretim njegov rad) da će Čelzi pregaziti Inter, pre svega preko Drogbe i Anelke, a videli ste da su upravo njih dvojica bili potpuno isključeni, ma nisu se videli. isto tako, ako znaju da su centralni bekovi Bajerna spori i veoma slabi u igri 1:1 (kad se spusti lopta)svoju šansu vide tako što ih izvuku na 25m pa ih pretrčavaju, nije slučajno Milito postigao golove, na to su i išli(Snajder-Milito), a Eto i Pndev su držali spoljne bekove široko, svesno. To se zove: pronađi slabosti protivnika i iskoristi na pravi način i neutrališi ono gde su jaki (ako protivnik ima brze napadače, koji traže prostor iz leđa odbrane, oni se povuku na 16m ). Murinjo uvek nađe rešenje za sve protivnike i nepredviđene situacije (kad ostane bez igrača), zato je najbolji. Ključne tačke protivnika on neutrališe da oni ostanu nevidljivi, podsetiću vas da se nisu videli Drogba, Anelka, Lampard, Mesi, Ibrahimović, Roben, Olić...nigde ih nije bilo, ti veliki igrači bili su veoma, veoma mali i nemoćni, a predhodno su se poigravali sa svima, ali ne i sa Murinjom. Sve velike trenere je taktički nadmudrio, Anćelotija, Gvardiolu, Van Gala i naterao ih da ispadnu nemoćni, nisu znali šta ih je snašlo, nisu znali da nađu rešenje, bravo majstore. Sve je to igra, a Murinjo se igra sa njima (pre utakmice, za vreme i nakon završetka). To dovodi publiku, neizvesnost, da vide koju je ,,prevaru'' sada smislio.
Bilo bi sjajno da se jedan takav pojavi u našoj ligi. Ovde je sve izvesno, dosadno, niko nikog ne može da iznenadi, zato i nema publike, a i ovi što dođu iz dosade prave gluposti. Pogledajte tri naša najveća kluba, po 3 trenera za sezonu promene (Zvezda je bila prva , a oni su smenili trenera i na kraju su ostali bez titule, to je vrhunac ludila i bezobrazluka)to vam sve govori, na koji način ne-rade naši klubovi. Ovde je ,,hit'' Džomba i slični njemu. Ima nekoliko klubova (BSK, Rad, Napredak, Smederevo, a Hajduk ne znamo ni ko trenira) koji imaju trenera bez licence ( sa veoma skromnim znanjem, rade besplatno i poslušni su, to im je najbolja preporuka, a uprava i menadžeri sastavljaju tim), bruka ovog smešnog saveza i klubova. Nikad nismo imali slabije trenere. Klubovi hoće da uštede na treneru pa postavljaju neznalice i poslušne za male pare , kojima svi sastavljaju tim. A, taktika i tim se pravi prema protivniku, kako Murinjo uvek radi, da je Morati sastavljao tim nikog ne bi pobedili.

sasa

pre 13 godina

a. cole nije potreban, tu je marcelo, mozda jedan centralni ma da nije ni on neophodan. sredina fenomenalna, za razliku od intera ovde ima pored yadnjih veznih (lass, gago, alonso) i kreativce (kaka, vart), po boku CR i jos jednog ce pazariti (to ce biti iskusan igrac iz jakog tima), i napadac koji ce umeti njegove zamisli da sprovede u delo i koji ce znati i odbranu da igra (drogba), amauri

Macan_PFC

pre 13 godina

Najveca greska reala je sto su za male pare pustili onakvu igracinu,tj robena,a hoce riberija.....svima sam govorio i dokazalo se da je roben doktor za njega!Tandem ronaldo,roben i jjos jedan u srediin i je ubitacan!

GORAN C

pre 13 godina

Mogu da se kladim da ce Barselona opet biti prvak Spanije!PS.Murinnjo jeste dobar trener,ali se u Realu ne pita trener vec F.Perez.On(Perez)odlucuje s kojom postavom ce igrati Real.Nemojte se iznenaditi kad na kraju prvenstva Murinjo(ako dodje)dobije otkaz jer nista nije osvojio.

Nenad

pre 13 godina

grcka kriza finskog poreskog obveznika kosta 1300 eura, spansku cemo tek da placamo ali zato Real ove godine izdvaja 100 miliona - posteno !!!

Igor

pre 13 godina

Кристијано Роналду е покомплетен фудбалер од Лионел Меси, а квартетот Диего Милито, Горан Пандев, Самуел Ето и Весли Снајдер според Жосе Мурињу се најдобри на планетата. Тој во интервју за португалски весник на прашањето да ги спореди Меси и Роналду, изјавил дека повеќе посакува во тимот на Реал да ги има Милито, Пандев и Ето

Mirko

pre 13 godina

Šta ono reče Murinjo zimos:" Kada napustim Inter voleo bi da me nasledi Vater Zenga"(parafraziram)
Majkon može otići u RM jedino ako u suprotnom pravcu ode Ramos (stara želja Masima Moratija) inače nema ništa od odlaska.
Juče je Murinjo saznao i kako stoje stvari sa Militom pa ga više ne spominje a nadam se da će ista priča biti i sa Majkonom. Uostalom Marselo i Ramos su sasvim OK bekovi tako da mislim da će se Murinjo uskoro skoncentrisati na halfove tako da je Vidić sasvim moguća opcija.
Što se tiče napadača (iskreno ne vidim šta će mu)čisto sumnjam da će Čelsi ili Inter prodati nekog od svojih pa verujem u dobro naplaćen dolazak Runija kao najbliža opcija realnoj

LJubitelj pravog fudbala

pre 13 godina

Pazi ovo,stalno igra formaciju 4-3-3...ma sta pricate bre...to jest sta on to izjavljuje...to sto su mu u timu Pandev,Eto i Milito u isto vreme na terenu s tim sto prva dvojca vise vremena igraju bekove ne znaci da je to ta formacija i ko ce da me ubedi da je u Celziju igrao istu tu formaciju,ma da,sta reci kad prvo trazi odbrambene fudbalere...pa to da ce da unisti fudbal u Realu,dajte gol pa autobus ispred golmana,na mnogo utakmica se to videlo,Milito mu posle postignutog gola bude jedini igrac u napadu,znao je to da igra i u kalcu a kamoli u ligi sampiona.Svaka cast za rezultate ali sto je mnogo,mnogo je.

red devil 011

pre 13 godina

Hehe, kao oni mu nude preko 100 milki a on je u fazonu neka neka ne treba toliko...ma jeeste...
Zoze ce se ponasati raskalasno kao i svaki drugi trener galaktikosa do sada - zelece da kupi samo najbolje. E sad to sto su odbrambeni igraci i defanzivniji veznjaci jeftiniji od ofanzivnih fudbalera to je druga stvar (svi znamo koji su njemu bitniji i zbog cega). Licno mislim da je njemu cilj broj 1 dovodjenje Vidica. Ne postoji ni jedan stoper cak priblizno Nemanjinih kvaliteta koga bi klub bio iole voljan da pusti (Kjelini iz Juventusa bi jedini mogao eventualno da bude konkurencija). Ovo kazem jer su stoperi najveci Realov problem, a sa druge strane su mozda i najbitnija karika za uspeh Murinjovog pristupa. U Realu je jedino Pepe vanserijski na toj poziciji, ali on je pokazao da je psihicki krajnje nestabilan i sklon uzasno glupim startovima i reakcijama. Mislim da ce Serhio Ramos biti presaltan na stopera, i uparen sa najboljim stoperom koga Zoze uspe da dovede. Ramos samo treba da sazreli i da se malo smiri i on ce biti novi Fernando Jero za Real i za Spaniju. Valjda ce i Barselona da se ispruzi za nekog iskusnijeg trenera...uglavnom mislim da ce sledeca sezona primere biti medju najboljima do sada!!!

ovo nije formacija samo kod kornera...

pre 13 godina

A onda "ofanzivni" bekovi postaju 2-gi i 3-golman, dok napadaci dolaze na njihovo mesto a trojica iz sredine postaju zadnji vezni... Ne moze to u Realu gospodine Perfektni...

El peor club de mundo

pre 13 godina

Injekcija od 100 miliona evra? Svake godine? Kakav kic i turbo folk, kakav skorojevicki klub. Treba im zabraniti to sto rade.

zoran

pre 13 godina

Ovaj jedino što zna je da utuče nekoliko stotina miliona na pojačanja , pa ako nešto osvoji onda je car a ako ne osvoji onda su mu drugi krivi. Da li je i jedan trener u svojoj karijeri potrošio toliko novca na pojačanja kao što je to ŽM uradio.

...

pre 13 godina

Jedna info za one koji ga pljuju!
Covek je sa Portom osvojio Ligu Sampiona, od igraca je imao Deka, Manisa i Karvalja, od boljih igraca Kostinju i Vitora Baiju necu da racunam posto prvi danas ne igra nista posebno, a drugi je i u to vreme imao 35 godina! Drugim recima to sto on danas ima budzet od 100 i vise miliona je sam zasluzio, pogledajte samo koliko je para potrosio Ser Alex i u kolikim je dugovima Man Utd... Sve sto zelim reci je prestanite da pametujete i uzivajte u igri timova koje ovaj covek vodi!

sasko

pre 13 godina

Zar treba ocekivati da bilo koji trener kaze "ovaj igrac mora obavezno biti doveden, pa da njegov klub (u ovom slucaju Lacio) trazi 20 milki obestecenja? polako, videcemo....

Branko

pre 13 godina

Mozes da uzmes Majkona ALI da posaljes Benzemu i Van der Varta u suprotnom pravcu. Ili 50 miliona eura u kesu. Majkon je najbolji desni bek na svetu i mnogo vredi. Inter moze da ga proda jer ima Zanetija koji ce jos 2 godine igrati na istom nivou a ima i mladog Santona.

g4

pre 13 godina

Real nije klub koji osvaja trofeje, on ih kupuje. Sto oni ne naprave tim koji ce da raste jedno 3-4 godine, a ne samo da kupuju najskuplje i uludo trose novac svojih clanova?

Raka

pre 13 godina

Kakva trenercina...Idi to mogu i ja da vodim kao prvo odbrana Maicon i Cole dobro nije doveo jos Vidica i Terrya i u sredini Pirla Gerrarda i Torresa. Koji indijanac. Da je dobar dobar je ali nista vise nije bolji od Lippia Ancelotia Beniteza Fergusona moyesa.... Realno sa tolikim parama mu je uspeh mizeran pazi Inter Celzi Real 90000000000 za transfere. svaka cast ono sa Portom je objanio ali ovo ostalo prosek.

ja

pre 13 godina

Samo napred Murinjo nedaj da ti drugi prave tim.Pokazao si da si fenomenalan trener i zato mislim da svi drugi koji se prave pametni mogu samo da ti gledaju biografiju xd.

Branko

pre 13 godina

Mozes da uzmes Majkona ALI da posaljes Benzemu i Van der Varta u suprotnom pravcu. Ili 50 miliona eura u kesu. Majkon je najbolji desni bek na svetu i mnogo vredi. Inter moze da ga proda jer ima Zanetija koji ce jos 2 godine igrati na istom nivou a ima i mladog Santona.

ja

pre 13 godina

Samo napred Murinjo nedaj da ti drugi prave tim.Pokazao si da si fenomenalan trener i zato mislim da svi drugi koji se prave pametni mogu samo da ti gledaju biografiju xd.

...

pre 13 godina

Jedna info za one koji ga pljuju!
Covek je sa Portom osvojio Ligu Sampiona, od igraca je imao Deka, Manisa i Karvalja, od boljih igraca Kostinju i Vitora Baiju necu da racunam posto prvi danas ne igra nista posebno, a drugi je i u to vreme imao 35 godina! Drugim recima to sto on danas ima budzet od 100 i vise miliona je sam zasluzio, pogledajte samo koliko je para potrosio Ser Alex i u kolikim je dugovima Man Utd... Sve sto zelim reci je prestanite da pametujete i uzivajte u igri timova koje ovaj covek vodi!

Raka

pre 13 godina

Kakva trenercina...Idi to mogu i ja da vodim kao prvo odbrana Maicon i Cole dobro nije doveo jos Vidica i Terrya i u sredini Pirla Gerrarda i Torresa. Koji indijanac. Da je dobar dobar je ali nista vise nije bolji od Lippia Ancelotia Beniteza Fergusona moyesa.... Realno sa tolikim parama mu je uspeh mizeran pazi Inter Celzi Real 90000000000 za transfere. svaka cast ono sa Portom je objanio ali ovo ostalo prosek.

El peor club de mundo

pre 13 godina

Injekcija od 100 miliona evra? Svake godine? Kakav kic i turbo folk, kakav skorojevicki klub. Treba im zabraniti to sto rade.

ovo nije formacija samo kod kornera...

pre 13 godina

A onda "ofanzivni" bekovi postaju 2-gi i 3-golman, dok napadaci dolaze na njihovo mesto a trojica iz sredine postaju zadnji vezni... Ne moze to u Realu gospodine Perfektni...

red devil 011

pre 13 godina

Hehe, kao oni mu nude preko 100 milki a on je u fazonu neka neka ne treba toliko...ma jeeste...
Zoze ce se ponasati raskalasno kao i svaki drugi trener galaktikosa do sada - zelece da kupi samo najbolje. E sad to sto su odbrambeni igraci i defanzivniji veznjaci jeftiniji od ofanzivnih fudbalera to je druga stvar (svi znamo koji su njemu bitniji i zbog cega). Licno mislim da je njemu cilj broj 1 dovodjenje Vidica. Ne postoji ni jedan stoper cak priblizno Nemanjinih kvaliteta koga bi klub bio iole voljan da pusti (Kjelini iz Juventusa bi jedini mogao eventualno da bude konkurencija). Ovo kazem jer su stoperi najveci Realov problem, a sa druge strane su mozda i najbitnija karika za uspeh Murinjovog pristupa. U Realu je jedino Pepe vanserijski na toj poziciji, ali on je pokazao da je psihicki krajnje nestabilan i sklon uzasno glupim startovima i reakcijama. Mislim da ce Serhio Ramos biti presaltan na stopera, i uparen sa najboljim stoperom koga Zoze uspe da dovede. Ramos samo treba da sazreli i da se malo smiri i on ce biti novi Fernando Jero za Real i za Spaniju. Valjda ce i Barselona da se ispruzi za nekog iskusnijeg trenera...uglavnom mislim da ce sledeca sezona primere biti medju najboljima do sada!!!

Macan_PFC

pre 13 godina

Najveca greska reala je sto su za male pare pustili onakvu igracinu,tj robena,a hoce riberija.....svima sam govorio i dokazalo se da je roben doktor za njega!Tandem ronaldo,roben i jjos jedan u srediin i je ubitacan!

LJubitelj pravog fudbala

pre 13 godina

Pazi ovo,stalno igra formaciju 4-3-3...ma sta pricate bre...to jest sta on to izjavljuje...to sto su mu u timu Pandev,Eto i Milito u isto vreme na terenu s tim sto prva dvojca vise vremena igraju bekove ne znaci da je to ta formacija i ko ce da me ubedi da je u Celziju igrao istu tu formaciju,ma da,sta reci kad prvo trazi odbrambene fudbalere...pa to da ce da unisti fudbal u Realu,dajte gol pa autobus ispred golmana,na mnogo utakmica se to videlo,Milito mu posle postignutog gola bude jedini igrac u napadu,znao je to da igra i u kalcu a kamoli u ligi sampiona.Svaka cast za rezultate ali sto je mnogo,mnogo je.

g4

pre 13 godina

Real nije klub koji osvaja trofeje, on ih kupuje. Sto oni ne naprave tim koji ce da raste jedno 3-4 godine, a ne samo da kupuju najskuplje i uludo trose novac svojih clanova?

zoran

pre 13 godina

Ovaj jedino što zna je da utuče nekoliko stotina miliona na pojačanja , pa ako nešto osvoji onda je car a ako ne osvoji onda su mu drugi krivi. Da li je i jedan trener u svojoj karijeri potrošio toliko novca na pojačanja kao što je to ŽM uradio.

Siniša

pre 13 godina

Onima koji govore o defanzivnoj igri Murinja moram da odgovorim, jer veoma površno poznaju fudbal ili su zlonamerni. Murinjo shvata igru onako kako treba ,a to je: igra je podeljena u 3 faze, odbrana, tranzicija i napad, što znači, kada protivnik ima loptu ,,svi'' igrači su odbrambeni(a ne samo zadnja linija, kako se ovde shvata) i suprotno, kad tim ima loptu ,,svi'' igrači su napadači, a ne samo špic igrači. Takođe, tranzicija, momenat osvajanja ili gubitka lopte, kod njega ima veliki značaj, kad osvoje loptu sledi brz napad (to je osetila Barsa u Milani, 2 i 3 gol). Kad Lusio iznosi loptu, nema panike kao u Bajernu, njegovo mesto popuni Kambijaso i sve je pod kontrolom. Isto tako, namerno zaboravljate činjenicu da je Majkon jedan od igrača sa najviše asistencija (završnih dodavanja) i igrač koji je u vrhu liste strelaca, a ne treba da vas podsećam da je igrač iz zadnje linije (des. bek). Da zaključim: u Interu svi postižu golove i svi oduzimaju loptu. Oni uvek igraju onako kako hoće, na rezultat (cilj igre je postići gol, a pobedio je tim koji postigne gol više), pa ako gube od Barse 0:1 oni napadnu i postignu 3 gola. Ja sam prvi mislio (iako izuzetno cenim Murinja i dugo pretim njegov rad) da će Čelzi pregaziti Inter, pre svega preko Drogbe i Anelke, a videli ste da su upravo njih dvojica bili potpuno isključeni, ma nisu se videli. isto tako, ako znaju da su centralni bekovi Bajerna spori i veoma slabi u igri 1:1 (kad se spusti lopta)svoju šansu vide tako što ih izvuku na 25m pa ih pretrčavaju, nije slučajno Milito postigao golove, na to su i išli(Snajder-Milito), a Eto i Pndev su držali spoljne bekove široko, svesno. To se zove: pronađi slabosti protivnika i iskoristi na pravi način i neutrališi ono gde su jaki (ako protivnik ima brze napadače, koji traže prostor iz leđa odbrane, oni se povuku na 16m ). Murinjo uvek nađe rešenje za sve protivnike i nepredviđene situacije (kad ostane bez igrača), zato je najbolji. Ključne tačke protivnika on neutrališe da oni ostanu nevidljivi, podsetiću vas da se nisu videli Drogba, Anelka, Lampard, Mesi, Ibrahimović, Roben, Olić...nigde ih nije bilo, ti veliki igrači bili su veoma, veoma mali i nemoćni, a predhodno su se poigravali sa svima, ali ne i sa Murinjom. Sve velike trenere je taktički nadmudrio, Anćelotija, Gvardiolu, Van Gala i naterao ih da ispadnu nemoćni, nisu znali šta ih je snašlo, nisu znali da nađu rešenje, bravo majstore. Sve je to igra, a Murinjo se igra sa njima (pre utakmice, za vreme i nakon završetka). To dovodi publiku, neizvesnost, da vide koju je ,,prevaru'' sada smislio.
Bilo bi sjajno da se jedan takav pojavi u našoj ligi. Ovde je sve izvesno, dosadno, niko nikog ne može da iznenadi, zato i nema publike, a i ovi što dođu iz dosade prave gluposti. Pogledajte tri naša najveća kluba, po 3 trenera za sezonu promene (Zvezda je bila prva , a oni su smenili trenera i na kraju su ostali bez titule, to je vrhunac ludila i bezobrazluka)to vam sve govori, na koji način ne-rade naši klubovi. Ovde je ,,hit'' Džomba i slični njemu. Ima nekoliko klubova (BSK, Rad, Napredak, Smederevo, a Hajduk ne znamo ni ko trenira) koji imaju trenera bez licence ( sa veoma skromnim znanjem, rade besplatno i poslušni su, to im je najbolja preporuka, a uprava i menadžeri sastavljaju tim), bruka ovog smešnog saveza i klubova. Nikad nismo imali slabije trenere. Klubovi hoće da uštede na treneru pa postavljaju neznalice i poslušne za male pare , kojima svi sastavljaju tim. A, taktika i tim se pravi prema protivniku, kako Murinjo uvek radi, da je Morati sastavljao tim nikog ne bi pobedili.

Nenad

pre 13 godina

grcka kriza finskog poreskog obveznika kosta 1300 eura, spansku cemo tek da placamo ali zato Real ove godine izdvaja 100 miliona - posteno !!!

GORAN C

pre 13 godina

Mogu da se kladim da ce Barselona opet biti prvak Spanije!PS.Murinnjo jeste dobar trener,ali se u Realu ne pita trener vec F.Perez.On(Perez)odlucuje s kojom postavom ce igrati Real.Nemojte se iznenaditi kad na kraju prvenstva Murinjo(ako dodje)dobije otkaz jer nista nije osvojio.

Igor

pre 13 godina

Кристијано Роналду е покомплетен фудбалер од Лионел Меси, а квартетот Диего Милито, Горан Пандев, Самуел Ето и Весли Снајдер според Жосе Мурињу се најдобри на планетата. Тој во интервју за португалски весник на прашањето да ги спореди Меси и Роналду, изјавил дека повеќе посакува во тимот на Реал да ги има Милито, Пандев и Ето

sasko

pre 13 godina

Zar treba ocekivati da bilo koji trener kaze "ovaj igrac mora obavezno biti doveden, pa da njegov klub (u ovom slucaju Lacio) trazi 20 milki obestecenja? polako, videcemo....

Mirko

pre 13 godina

Šta ono reče Murinjo zimos:" Kada napustim Inter voleo bi da me nasledi Vater Zenga"(parafraziram)
Majkon može otići u RM jedino ako u suprotnom pravcu ode Ramos (stara želja Masima Moratija) inače nema ništa od odlaska.
Juče je Murinjo saznao i kako stoje stvari sa Militom pa ga više ne spominje a nadam se da će ista priča biti i sa Majkonom. Uostalom Marselo i Ramos su sasvim OK bekovi tako da mislim da će se Murinjo uskoro skoncentrisati na halfove tako da je Vidić sasvim moguća opcija.
Što se tiče napadača (iskreno ne vidim šta će mu)čisto sumnjam da će Čelsi ili Inter prodati nekog od svojih pa verujem u dobro naplaćen dolazak Runija kao najbliža opcija realnoj

Ironman

pre 13 godina

Sinisa, svaka cast! Konacno neko pametan da objasni kako stoji stvari.

Svaki pljuvac Murinja bi tvoj komentar trebalo da procita deset puta.

sasa

pre 13 godina

a. cole nije potreban, tu je marcelo, mozda jedan centralni ma da nije ni on neophodan. sredina fenomenalna, za razliku od intera ovde ima pored yadnjih veznih (lass, gago, alonso) i kreativce (kaka, vart), po boku CR i jos jednog ce pazariti (to ce biti iskusan igrac iz jakog tima), i napadac koji ce umeti njegove zamisli da sprovede u delo i koji ce znati i odbranu da igra (drogba), amauri

Raka

pre 13 godina

Kakva trenercina...Idi to mogu i ja da vodim kao prvo odbrana Maicon i Cole dobro nije doveo jos Vidica i Terrya i u sredini Pirla Gerrarda i Torresa. Koji indijanac. Da je dobar dobar je ali nista vise nije bolji od Lippia Ancelotia Beniteza Fergusona moyesa.... Realno sa tolikim parama mu je uspeh mizeran pazi Inter Celzi Real 90000000000 za transfere. svaka cast ono sa Portom je objanio ali ovo ostalo prosek.

zoran

pre 13 godina

Ovaj jedino što zna je da utuče nekoliko stotina miliona na pojačanja , pa ako nešto osvoji onda je car a ako ne osvoji onda su mu drugi krivi. Da li je i jedan trener u svojoj karijeri potrošio toliko novca na pojačanja kao što je to ŽM uradio.

ovo nije formacija samo kod kornera...

pre 13 godina

A onda "ofanzivni" bekovi postaju 2-gi i 3-golman, dok napadaci dolaze na njihovo mesto a trojica iz sredine postaju zadnji vezni... Ne moze to u Realu gospodine Perfektni...

LJubitelj pravog fudbala

pre 13 godina

Pazi ovo,stalno igra formaciju 4-3-3...ma sta pricate bre...to jest sta on to izjavljuje...to sto su mu u timu Pandev,Eto i Milito u isto vreme na terenu s tim sto prva dvojca vise vremena igraju bekove ne znaci da je to ta formacija i ko ce da me ubedi da je u Celziju igrao istu tu formaciju,ma da,sta reci kad prvo trazi odbrambene fudbalere...pa to da ce da unisti fudbal u Realu,dajte gol pa autobus ispred golmana,na mnogo utakmica se to videlo,Milito mu posle postignutog gola bude jedini igrac u napadu,znao je to da igra i u kalcu a kamoli u ligi sampiona.Svaka cast za rezultate ali sto je mnogo,mnogo je.

El peor club de mundo

pre 13 godina

Injekcija od 100 miliona evra? Svake godine? Kakav kic i turbo folk, kakav skorojevicki klub. Treba im zabraniti to sto rade.

...

pre 13 godina

Jedna info za one koji ga pljuju!
Covek je sa Portom osvojio Ligu Sampiona, od igraca je imao Deka, Manisa i Karvalja, od boljih igraca Kostinju i Vitora Baiju necu da racunam posto prvi danas ne igra nista posebno, a drugi je i u to vreme imao 35 godina! Drugim recima to sto on danas ima budzet od 100 i vise miliona je sam zasluzio, pogledajte samo koliko je para potrosio Ser Alex i u kolikim je dugovima Man Utd... Sve sto zelim reci je prestanite da pametujete i uzivajte u igri timova koje ovaj covek vodi!

g4

pre 13 godina

Real nije klub koji osvaja trofeje, on ih kupuje. Sto oni ne naprave tim koji ce da raste jedno 3-4 godine, a ne samo da kupuju najskuplje i uludo trose novac svojih clanova?

GORAN C

pre 13 godina

Mogu da se kladim da ce Barselona opet biti prvak Spanije!PS.Murinnjo jeste dobar trener,ali se u Realu ne pita trener vec F.Perez.On(Perez)odlucuje s kojom postavom ce igrati Real.Nemojte se iznenaditi kad na kraju prvenstva Murinjo(ako dodje)dobije otkaz jer nista nije osvojio.

Igor

pre 13 godina

Кристијано Роналду е покомплетен фудбалер од Лионел Меси, а квартетот Диего Милито, Горан Пандев, Самуел Ето и Весли Снајдер според Жосе Мурињу се најдобри на планетата. Тој во интервју за португалски весник на прашањето да ги спореди Меси и Роналду, изјавил дека повеќе посакува во тимот на Реал да ги има Милито, Пандев и Ето

Branko

pre 13 godina

Mozes da uzmes Majkona ALI da posaljes Benzemu i Van der Varta u suprotnom pravcu. Ili 50 miliona eura u kesu. Majkon je najbolji desni bek na svetu i mnogo vredi. Inter moze da ga proda jer ima Zanetija koji ce jos 2 godine igrati na istom nivou a ima i mladog Santona.

Mirko

pre 13 godina

Šta ono reče Murinjo zimos:" Kada napustim Inter voleo bi da me nasledi Vater Zenga"(parafraziram)
Majkon može otići u RM jedino ako u suprotnom pravcu ode Ramos (stara želja Masima Moratija) inače nema ništa od odlaska.
Juče je Murinjo saznao i kako stoje stvari sa Militom pa ga više ne spominje a nadam se da će ista priča biti i sa Majkonom. Uostalom Marselo i Ramos su sasvim OK bekovi tako da mislim da će se Murinjo uskoro skoncentrisati na halfove tako da je Vidić sasvim moguća opcija.
Što se tiče napadača (iskreno ne vidim šta će mu)čisto sumnjam da će Čelsi ili Inter prodati nekog od svojih pa verujem u dobro naplaćen dolazak Runija kao najbliža opcija realnoj

sasa

pre 13 godina

a. cole nije potreban, tu je marcelo, mozda jedan centralni ma da nije ni on neophodan. sredina fenomenalna, za razliku od intera ovde ima pored yadnjih veznih (lass, gago, alonso) i kreativce (kaka, vart), po boku CR i jos jednog ce pazariti (to ce biti iskusan igrac iz jakog tima), i napadac koji ce umeti njegove zamisli da sprovede u delo i koji ce znati i odbranu da igra (drogba), amauri

ja

pre 13 godina

Samo napred Murinjo nedaj da ti drugi prave tim.Pokazao si da si fenomenalan trener i zato mislim da svi drugi koji se prave pametni mogu samo da ti gledaju biografiju xd.

red devil 011

pre 13 godina

Hehe, kao oni mu nude preko 100 milki a on je u fazonu neka neka ne treba toliko...ma jeeste...
Zoze ce se ponasati raskalasno kao i svaki drugi trener galaktikosa do sada - zelece da kupi samo najbolje. E sad to sto su odbrambeni igraci i defanzivniji veznjaci jeftiniji od ofanzivnih fudbalera to je druga stvar (svi znamo koji su njemu bitniji i zbog cega). Licno mislim da je njemu cilj broj 1 dovodjenje Vidica. Ne postoji ni jedan stoper cak priblizno Nemanjinih kvaliteta koga bi klub bio iole voljan da pusti (Kjelini iz Juventusa bi jedini mogao eventualno da bude konkurencija). Ovo kazem jer su stoperi najveci Realov problem, a sa druge strane su mozda i najbitnija karika za uspeh Murinjovog pristupa. U Realu je jedino Pepe vanserijski na toj poziciji, ali on je pokazao da je psihicki krajnje nestabilan i sklon uzasno glupim startovima i reakcijama. Mislim da ce Serhio Ramos biti presaltan na stopera, i uparen sa najboljim stoperom koga Zoze uspe da dovede. Ramos samo treba da sazreli i da se malo smiri i on ce biti novi Fernando Jero za Real i za Spaniju. Valjda ce i Barselona da se ispruzi za nekog iskusnijeg trenera...uglavnom mislim da ce sledeca sezona primere biti medju najboljima do sada!!!

Nenad

pre 13 godina

grcka kriza finskog poreskog obveznika kosta 1300 eura, spansku cemo tek da placamo ali zato Real ove godine izdvaja 100 miliona - posteno !!!

Siniša

pre 13 godina

Onima koji govore o defanzivnoj igri Murinja moram da odgovorim, jer veoma površno poznaju fudbal ili su zlonamerni. Murinjo shvata igru onako kako treba ,a to je: igra je podeljena u 3 faze, odbrana, tranzicija i napad, što znači, kada protivnik ima loptu ,,svi'' igrači su odbrambeni(a ne samo zadnja linija, kako se ovde shvata) i suprotno, kad tim ima loptu ,,svi'' igrači su napadači, a ne samo špic igrači. Takođe, tranzicija, momenat osvajanja ili gubitka lopte, kod njega ima veliki značaj, kad osvoje loptu sledi brz napad (to je osetila Barsa u Milani, 2 i 3 gol). Kad Lusio iznosi loptu, nema panike kao u Bajernu, njegovo mesto popuni Kambijaso i sve je pod kontrolom. Isto tako, namerno zaboravljate činjenicu da je Majkon jedan od igrača sa najviše asistencija (završnih dodavanja) i igrač koji je u vrhu liste strelaca, a ne treba da vas podsećam da je igrač iz zadnje linije (des. bek). Da zaključim: u Interu svi postižu golove i svi oduzimaju loptu. Oni uvek igraju onako kako hoće, na rezultat (cilj igre je postići gol, a pobedio je tim koji postigne gol više), pa ako gube od Barse 0:1 oni napadnu i postignu 3 gola. Ja sam prvi mislio (iako izuzetno cenim Murinja i dugo pretim njegov rad) da će Čelzi pregaziti Inter, pre svega preko Drogbe i Anelke, a videli ste da su upravo njih dvojica bili potpuno isključeni, ma nisu se videli. isto tako, ako znaju da su centralni bekovi Bajerna spori i veoma slabi u igri 1:1 (kad se spusti lopta)svoju šansu vide tako što ih izvuku na 25m pa ih pretrčavaju, nije slučajno Milito postigao golove, na to su i išli(Snajder-Milito), a Eto i Pndev su držali spoljne bekove široko, svesno. To se zove: pronađi slabosti protivnika i iskoristi na pravi način i neutrališi ono gde su jaki (ako protivnik ima brze napadače, koji traže prostor iz leđa odbrane, oni se povuku na 16m ). Murinjo uvek nađe rešenje za sve protivnike i nepredviđene situacije (kad ostane bez igrača), zato je najbolji. Ključne tačke protivnika on neutrališe da oni ostanu nevidljivi, podsetiću vas da se nisu videli Drogba, Anelka, Lampard, Mesi, Ibrahimović, Roben, Olić...nigde ih nije bilo, ti veliki igrači bili su veoma, veoma mali i nemoćni, a predhodno su se poigravali sa svima, ali ne i sa Murinjom. Sve velike trenere je taktički nadmudrio, Anćelotija, Gvardiolu, Van Gala i naterao ih da ispadnu nemoćni, nisu znali šta ih je snašlo, nisu znali da nađu rešenje, bravo majstore. Sve je to igra, a Murinjo se igra sa njima (pre utakmice, za vreme i nakon završetka). To dovodi publiku, neizvesnost, da vide koju je ,,prevaru'' sada smislio.
Bilo bi sjajno da se jedan takav pojavi u našoj ligi. Ovde je sve izvesno, dosadno, niko nikog ne može da iznenadi, zato i nema publike, a i ovi što dođu iz dosade prave gluposti. Pogledajte tri naša najveća kluba, po 3 trenera za sezonu promene (Zvezda je bila prva , a oni su smenili trenera i na kraju su ostali bez titule, to je vrhunac ludila i bezobrazluka)to vam sve govori, na koji način ne-rade naši klubovi. Ovde je ,,hit'' Džomba i slični njemu. Ima nekoliko klubova (BSK, Rad, Napredak, Smederevo, a Hajduk ne znamo ni ko trenira) koji imaju trenera bez licence ( sa veoma skromnim znanjem, rade besplatno i poslušni su, to im je najbolja preporuka, a uprava i menadžeri sastavljaju tim), bruka ovog smešnog saveza i klubova. Nikad nismo imali slabije trenere. Klubovi hoće da uštede na treneru pa postavljaju neznalice i poslušne za male pare , kojima svi sastavljaju tim. A, taktika i tim se pravi prema protivniku, kako Murinjo uvek radi, da je Morati sastavljao tim nikog ne bi pobedili.

Macan_PFC

pre 13 godina

Najveca greska reala je sto su za male pare pustili onakvu igracinu,tj robena,a hoce riberija.....svima sam govorio i dokazalo se da je roben doktor za njega!Tandem ronaldo,roben i jjos jedan u srediin i je ubitacan!

sasko

pre 13 godina

Zar treba ocekivati da bilo koji trener kaze "ovaj igrac mora obavezno biti doveden, pa da njegov klub (u ovom slucaju Lacio) trazi 20 milki obestecenja? polako, videcemo....

Ironman

pre 13 godina

Sinisa, svaka cast! Konacno neko pametan da objasni kako stoji stvari.

Svaki pljuvac Murinja bi tvoj komentar trebalo da procita deset puta.