Sreda, 26.05.2010.

14:58

B92: Tim je šesta Zvezdina zvezda

Šesta Zvezdina zvezda biće timovi koji su osvajali evropsku i svetsku titulu u Bariju i Tokiju, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

B92: Tim je šesta Zvezdina zvezda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 13 godina

Na grobarske komentare necu da se obazirem, nego da kazem nesto o temi. Vise puta sam rekao, za mene je proglasavanje cele generacije za zvezdinu zvezdu glupo. To je pojedinacno priznanje, dodeljivanje celoj generaciji je bez veze. To je isto kao kada bi ste zlatnu loptu dodelili celom timu barse, a ne mesiju. Jos puno razloga ima zasto ne treba proglasiti celu generaciju za zvezdinu zvezdu. Njih treba ispostovati na neki drugi nacin. Recimo zlatna generacija ili tako nesto. Sto se tice 6. zvezde, ovo je bila idealna prilika da se ispravi nepravda i da se Bori Kosticu dodeli to priznanje, medjutim sva je prilika da ce biti proglasena cela generacija i ja time nisam zadovoljan. Ne samo ja nego i veliki broj navijaca. Garantujem da barem 50% navijaca nije za ovakvu odluku, a za koga se proglasava zvezdina zvezda, ako ne za navijace?

The X Factor

pre 13 godina

Ne znam zašto navijači Partizana ovo toliko komentarišu... bolje da i onu uvedu nešto slično, samo bi glupo bilo da se zove "Parizanova zvezda", logičnije je "Partizanov partizan", pa bi Prvi Partizanov partizan bio Bobek, drugi možda Milutinović, pa cela generacija 66....

Nemanja

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.
(Joka, 26. maj 2010 16:43)

A, zanimljivo je kako vi poistovecujete titule Kupa sampiona gde se igralo protiv raznih Dinama iz Drezdena i Grashopersa i Lige sampiona gde nema lake utakmice.
(m.i.k.i.p.f.c., 27. maj 2010 02:39)

Vidim da si veliki poznavalac fudbala...taj Dinamo Drezden je vas kantao sa 6:0 i bio je skoro stalni učesnik 1/4 finala kupa šampiona...a to poređenje sa današnjom ligom šampiona je smešno! Zvezda je tada bila najjača u Evropi i to su činjenice! Činjenica je i da danas ne bi mogla ni da uđe u lš-a, ali to je razlog ratova, sankcija, pljački, stagniranja...20 godina nazadovanja je stravično mnogo! Da se sve to nije izdešavalo i da je naša zemlja išla normalnim putem i da se fudbal razvijao, klubovi sa ovih prostora bi sigurno igrali jednu od većih uloga u evropi, pa bi tako i Zvezda danas bila jedan od jačih klubova...

kokos

pre 13 godina

Dragi Red bull ili kako već, to što pišeš je notorna neistina.
Kao što sam već u forumu napisao Zvezda je Sarajevo (aktuelni šampion) pobijedila na Koševu 4:0, a ne 5:2. Poluvrijeme je bilo 3:0, a na JNA 1:0, tako da je i ta tvrdnja o golovima i minutima netačna. Obje utakmice su bile namještene, Partizan je drugo poluvrijeme počeo sa sedam minuta zakašnjenja, zbog navodnog oproštaja Varge, Živkovića... i titulu nije trebalo dati nikome.

StriderBG

pre 13 godina

Kako sad ovo? Lukić kaže da "biti zvazdaš znači biti Srbin". A ovaj tim iz Barija pun nekih Makedonaca, Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca.... Ništa mu ovde nije jasno...

Red bull

pre 13 godina

@PV

Decko da li si ti bio rodjen kada je kao Sajber oduzeo titulu i to ne jednu vec dve kako ti kazes.Lupi covek i ostade ziv.A da li uopste znas razlog oduzimanja titule. E ja cu dati kazem. Zvezda povede u Sarajevu a na JA odmah i Partizan povede, Zvezda da gol ponovo uSarajevu odmah u oistom minutu i na JNA gol naravno za Partizan.I zavrsi se u Sarajevu 5:2 za Zvezdu a u Beogradu 4:0 za partizan. I onda zamisli Sud udruzenog rada vrati titulu partizanu.Zamisli Sud udruzenog rada tvorevina SFRJ.I to jebila samo ta titulqa.Gde proonadje drugu. Mozda da se sada zalite Sudu pravde u Hagu i da se Zvezdi oduzmu sve titule koje je do sada osvojila i da se dodele Partizanu.Drugo kazi ti nama koji nisnmo informisani ko je kod vas bio zvezda. Da li imate u klupskim prostorijama neku sliku od njih, da li imate sliku nekog timakoji je osvojio nesto vredno,da li imate ne muzej nego trofejnu salu gde bi neko mogao da dodje i da se divi osvojenim pegarima. da li imate takodje u toj sali i neko pocesno mesto iznad svih pehara gde stoji neki vazan trofej.Odgovori argumentovano a ne da lupetas.Ako nestone zans pre nego sto pises informisi se.Ima starijih koji to znaju

Shadow

pre 13 godina

Da budem kratak i jasan... Mislim da je bolje sve te ljude vratiti u klub,dati im neku ulogu,neku funkciju... Mislim da bi osim nesumljivog kvaliteta koji su posedovali ti igrači,to moglo i sa psihološke strane mnogo da znači ovom timu Zvezde. Svi bi verujem bili zadovoljni! Na terenu nova struktura igrača,a van terena ona stara,večna šampionska!
Iz svake pore u klubu mora da isijava pobednički i šampionski mentalitet!

PV

pre 13 godina

@jovica nikolic
@Немаш појма синко

"Tadašnju generaciju igrača nismo stvarali šest meseci ili godinu dana, kao što se to sada pokušava, već je to bio proces koji je trajao od ’85-’86..." - ovo su reči vašeg trofejnog trenera Ljupka Petrovića. U tom periodu o kome Ljupko govori, Slavko Šajber je oduzeo dve titule prvaka Partizanu i to upravo 85/86 i 86/87. Mada ih je kasnije sud vratio, finansijske i transferske efekte pokupila je Zvezda, jer je igrala Kup šampiona iako je i sama bila kažnjena zbog nameštanja (što je igranjem ponovljene utakmice i priznala i jadina u ligi bila za ponavljanje).
Mislim da je kasnije Šajber uhapšen zbog švercovanja nekog zlata iz Hrvatske u Austriju, ali dobro, to za Zvezdinu zvezdu nije nikakav minus, pa i Džaja je bio u zatvoru.

Da se zna

pre 13 godina

A grobarčići imaju samo 3 zvezde:Franjo Tuđman,Žarko Zečević i Tole Karadžić.Oni su im doneli sve trofeje do sada i nema potrebe da biraju nove.

vlada

pre 13 godina

STADION CE BITI GRANDIOZAN NAMA PRISTAJE I VELIKI STADION(UZ VELIKI KLUB IDE I VELIKI STADION) OKO 65000 MESTA...BICE NJALEPSI U OVOM DELU EVROPE!!!!

Silja

pre 13 godina

Cestitam al ste i tu osvojili na penale.
(nenad, 27. maj 2010 03:05)
------------------------------------------

To sto smo mi osvojili na penale vi ne mozete ni na sony da osvojite

UM CARUJE

pre 13 godina

Vidi ovo,na 19. godisnjicu oni promovisu ceo tim u zvezdu.Nisu mogli da sacekaju jubilarnu 20. godisnjicu.Otkud to? Pa prosto, u FK je dosla ekipa iz KK koja je smesnim marketingom pokusavala da sakrije rezultatske neuspehe.
Ovo samo u Srbiji ima,ej na 19. a ne 20. godisnjicu!
A da ne govorimo o ispravnosti samog poteza i rusenju tradicije,to je vec njihova stvar.

kokos

pre 13 godina

Grobar sam i ne smeta mi izbor šeste Zvezdine zvezde, ali to nikako ne može da bude tim, to je smiješno. Prvo Vaš klub nikada do sada nekoga za zvijezdu nije birao dvije decenije kasnije. Tako nije bilo u prethodnih pet slučajeva (Mitić, Šekularac, Džajić, Petrpvić, Stojković). Naprotiv, izabrani su još za vrijeme dok su igrali i to je ono pravo.
Šajber je poništio utakmice koje su bile namještene, ali to ničim nije dokazao i zato su njegove odluke morale pasti. Uostalom Zvezda na Koševu pobjedi šampiona Sarajevo sa 4:0, a kada Partizan odbije da igra ponovljene utakmice Zvezda u "poštenoj igri" izgubi sa 2:0, taman koliko je dovoljno za titulu. LAKRDIJA. Pošteni Dragan Džajić (tada direktor Zvezde) je 16. juna predlagao majstoricu za titulu, ali kada je Zvezda nakon ponovljenih utakmica 22. juna osvojila titulu nije pominjao majstorici, a bio bi pravi džek da je tada predložio isto. Ovo je za one neupućene u slučaj Šajber.

Mladen

pre 13 godina

Ne moze "tim" da bude sesta Zvezdina zvezda niti bi to ikada i trebalo da bude, kao sto ne moze ni tim poslanika da se kandiduje za predsednika Srbije. Odluka da sesta Zvezdina zvezda bude "tim" predstavlja nazalost samo , prema mome misljenju ogledalo krize kluba u kome se trenutno nalazi. Setimo se da ni jedna dosadasnja Zvezdina zvezda nije bila predstavljena "timom" sto je rezultat nepotrebnosti danasnjeg trenutka da se bira Zvezdina zvezda, odnosno prljavi i bezmoralni prema svim Zvezdasima pokusaj da se iza ove Seste Zvezdine zvezde, koja je podjednako sjajna kao i sve ostale sakrije bruka koju danasnje Zvezdine zvezdice predstavljaju kao i FUNKCIONERI na celu tih zvezda kojima nije mesto da rukovode tim malim ali jos uvek obecavajucim zvezdicima. Danas nam ne treba sesta Zvezdina zvezda vec nam je vise nego potreban covek koji ce da trenira te zvezdice koji ce da im bude autoritet koji ce vremenom da im usadi strah od koga svi drugi moraju da oslepe ili barem slabije vide pred naletom tih zvezda, danas nam treba TRENER u Zvezdi i pitam se mozemo li konacno da kazemo konacno STOP tim jos uvek prisutnim prljavim ljudima u Zvezdi koji se koriste njenom sjajnom prosloscu kako bih sakrili svoju prljavu sadasnjost i nepredvidivu buducnost. Ja kao navijac ne zelim Zvezdu koja ce da osvaja Lav kup Srbije, ne zelim Zvezdu koja ce da se dici samo osvojenom prvenstvom, zelim Zvezdu koja ce poceti da "ujeda" po Evropi kao sto je nekada to cinila. Verujte ne treba nam za to tako puno, treba nam samo trener koji ce da pocne da ostri za tako nesto zube tim sada malim zvezdicama, i zato ne treba nama sada Sesta zvezda Zvezde vec nam treba TRENER koji ce da stvara sedmu, osmu Zvezdicu za koju za deset petnaest godina mozemo sigurno da tvrdimo da je Sesta Zvezda, a ne da za to proglasavamo citav tim, koji sigurno ima zasluge, ali je nazalost politika ucinila da vreme pregazi isticanje njihovih zasluga, medjutim ni sada sigurno nije vreme za to vec je mnogo vaznije pitanje moze li Zvezda da ponovno napuni Marakanu u Evrokupu sledece sezone i koliko Delija trenutno veruje u Zvezdu ? Zato je nama sada do juna meseca potreban TRENER koji ce da pazljivo izbira tim i da od jeseni kod igraca ugradi zelju da ujedaju dok ne pobede. Tako se stvara i nova Zvezdina zvezda.

David

pre 13 godina

Ako se Robi pojavi ja ću biti oduševljen.... Kakv je to igrač bio auuuu... Ovi koji se pitaju za Lukića, to je čovek koji je 7 godina proveo u Zvezdi i koji 1990 polomio nogu u meču protiv Austrije, u sudaru sa Sinišom Mihalovićem, pa nikada nije ni dobio priliku da pokaže sav svoj talenat.

uxyzapenje

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

Pa stvarno, zadnjih 20 godina samo proizvodimo ovakve neznalice tipa Vidic, Stankovic, Rambo Petkovic... veze nemaju... Mi se sutvari divimo velikanima poput vasih legendi Sase Ilica, Krstajica... ma proste ste fantasticni!

A, da, mi smo shvatili da u zadnjih 20 godina nemamo nista vredno pa slavimo titulu samipona Evrope i Sveta a vi shvatili da nikad niste ni imali cime da se pohvalite pa slavite titile u domacoj ligi i pobedu protiv Shahtjora

Kako sejes, tako zanjes

pre 13 godina

A sta ja imam od toga danas , sto su bili Shampioni Evrope...
Tesko malo da to kazem, ali Kosarkasi Vecitog rivala su posle osvojene Evropske krune verovali i radili , pa jos 2 puta otisli na finalfour.. hocu da verujem da postoji Zvezdina Zvezda koja moze bar malo da priblizi taj san jos koji put..ali se bojim da sve ide suprotnim smerom.. Da li neko razmislja u mom smeru..ili cemo da se zakucamo za taj Bari, da ni ne pokusamo da verujemo i radimo da imamo jos koji ?!?! Znam ja da je to tesko..ali Veciti rival je pokazao da i pored teske materijalne situacije sve moguce..ako verujes... a ja ovima ne verujem..kako onda da verujem u bolje sutra.. !?

m.i.k.i.p.f.c.

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.
(Joka, 26. maj 2010 16:43)

A, zanimljivo je kako vi poistovecujete titule Kupa sampiona gde se igralo protiv raznih Dinama iz Drezdena i Grashopersa i Lige sampiona gde nema lake utakmice.

Nemanja

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

A sta vi imate? Al bez zezanja, sta vi to imate?
(Dejan, 26. maj 2010 16:14)

Oni imaju Kroaciju, Rapid, Makabi tikvu, Slaviju, Okser, Šahtjor, Fljamurtari, Borusiju M., Briž, Tuluz...grobari su jednostavno slika poremećenog sistema vrednosti Srbije!!! Ljudi pljuju po nečemu što su samo dve ekipe iz istočne evrope uspele da ostvare!!! Cela Evropa poštuje i vrednuje takav uspeh, čak i Hrvati to poštuju, ali jedino 30% Srbije se uvek pravi pametno i uvek traži dlaku u jajetu, samo da bi pljunulo na nešto što nikada neće imati...to se tove zavist, ljubomora i frustracija...zapitajte se gde ste vi u celoj toj priči!!!!

Nemanja

pre 13 godina

najveći klubovi istočne Evrope:

1. Crvena Zvezda
2. Steaua
3. Dinamo Kijev
4. Spartak Moskva
5. CSKA Moskva

Kada se sagledaju odigrane utakmice u evropskim takmičenjima, titule, finala, polufinala, 1/4 finala...ovo je 5 najjačih klubova istočne evrope svih vremena, sviđalo se to nekom ili ne...

anti franjevac

pre 13 godina

Ovo je velika nepravda prema istinskoj legendi Crvene Zvezde, čoveku koji joj je doneo najviše titula i radosti - Branimiru Babarogiću...
(Dacha, 26. maj 2010 15:15)

Stvarno smarate o tom Babarogicu. Evo, procitao sam i da vam kazem: Covek je sudio pet derbija. Zamislite samo pet. Cetri smo mi dobili a jedan vi, sto priznacete i nije nesto cudno. Dosudio je dva penala za nas a jedan za vas. Dao je crveni karton nasem igracu pri rezultatu 3:0 za Zvezdu na poluvremanu i tako vas spasio jos veceg ponizenja. Bar mu recite hvala.

the X Factor

pre 13 godina

Strašna glupost....
Koji će konkretni timovi biti izabrani? Iz Barija i Tokija? Jel će samo prvih 11 biti izabrano ili će to biti i Vlada Stošić koji je kasnije ušao? Ili će i rezerve biti zvezdina zvezda i lekar, fizioterapeut... koliko je minuta potrebno da se provede na terenu?
OK - 11 igrača + Stošić + pet dosadašnjih zvezda = 17 zvezdinih zvezda.... ili su možda prvih pet CELE a ove nove RAZLOMCI????
Zvezdina zvezda je titula za JEDNOG igrača.
Ideja je STRAŠNA GLUPOST....

ko o cemu ...

pre 13 godina

Mani to sta imate vise,sta manje.
Kad ste poslednji put pobedili u derbiju?Kad ste poslednji put igrali u Evropi? :)
da bolji ste,ali u proslosti,sadasnjost pripada Partizanu i to je ono sto vas boli. Znate li vi kako se lepo zivelo za vreme Tita?Nikad niko na svetu nece da uziva kao MI TAD!!!

Ko od vas delija ovo ukapira,pokrice se usima,ali sumnjam da vi imate toliko inteligencije,jer da imate,ne bi se busali u grudi prosloscu. Jes vala bas ... xD

Marko_bgd

pre 13 godina

taj tim je imao i svoje nosioce...a jedan je Dejo Savicevic...genije...i on treba da bude zvezdina zvezda...a zasto?kao prvo,napravio je vecu karijeru od svih zvezdinih zvezda,oni su isto bili majstori,ali on je uradio mnogo vise od njih.talenat koji je on posedovao,na ovim prostorima vise niko nema..italijani su ga nazvali genijem..dve titule sampiona evrope ima...golovi i driblinzi njegovi su nesto sto ga izdvaja od ostalih...Dejo je poseban bio,i on treba da bude 6. Zvezdina ZVezda...

Nemanja

pre 13 godina

Neka me neko ispravi ako gresim, ali Savicevic se iz Milana vratio u Crvenu Zvezdu i ponovo igrao. Neka to danas uradi neka velika zvezda svom klubu osim npr. Zole koji se vratio u Kaljari. Dejo je voleo Zvezdu i njemu pripada to priznanje. Ostavimo bratsko politicke odnose sa strane. Zanima me da li ce se Deki Stankovic vratiti barem u 35. godini da pomogne mladim igracima Zvezde i odigra jednu sezonu.

jovica nikolic

pre 13 godina

Mislim da ste nepravedno preskočili jednog velikana, čoveka najzaslužnijeg za vaše uspehe krajem osamdesetih i stvaranje tog tima iz 1991. SLAVKO ŠAJBER - šesta Zvezdina zvezda.
(Parni valjak, 26. maj 2010 20:50)
Ti se i kod devojke(zene) vadis na Zvezdu? Sajber stvorio taj tim?! Jesu kod vas svi tako 'pametni' ili samo ti? Sajber namestio da Partizanova utakmica sa Zeljom (poslednje kolo sezone 1985./86.) pocne nekoliko minuta kasnije, da bi se lakse pratila Zvezdina utakmica u Sarajevu? Jel i to objasnio Gorcin? A ne, on osmisljava koreografiju na Evroviziji...

O

pre 13 godina

Šta sve ovo znači, nemam pojma. Ali, opet mogli su da izaberu i gore, kada već biraju na silu. Samo toliko trošenje novca koga nema, sada, u ovom trenutku,...
Ne razumem.

Немаш појма синко

pre 13 godina

(Parni valjak, 26. maj 2010 20:50)

Сигуран сам да ниси ни био рођен у доба Шајбера. Ако и јеси, ниси ни знао за фудбал.
Нема везе, начуо си нешто па као велиш дај да и ја кажем нешто паметно.

SMIJESNI DOBOLA

pre 13 godina

Ovi sa spanska sapunica.Koji bre Srbin igrao Lukicu u tom timu?Ili ces pogaziti svoje srpstvo i uvesti JUGOSLOVENE kao sestu zvijezdu>Bolji vic nisam procitao (doduse samo naslov-nezvanicno).

One night in May

pre 13 godina

Mi smo u finalu dali gol.
(Laki Bor P.F.C., 26. maj 2010 23:31)

i Ajntraht Frankfurt je u finalu dao tri...al' nema titulu sampiona Evrope...

Vojvoda 1389

pre 13 godina

Sto se mene tice ZVEZDA vise nista ne mora da osvoji.Osvojili su 25 Domacih titula i 23 KUPA i mnoge druge trofeje!!!ALI OSVOJILI SU I ONAJ JEDAN KOJI NIKO SA PROSTORA BIVSE SFRJ NECE DA OSVOJI!!!!ONAJ TROFEJ KOJI JE PRE NEKI DAN PODIGAO HAVIJER ZANETI!!!ONAJ NAJVECI I NAJVAZNIJI TROFEJ A TO JE TROFEJ KUPA EVROPSKIH SAMPIONA ODNOSNO LIGE SAMPIONA!!!!!!!Mozete da nam se podsmevate zbog titule ALI GROBARI MI SMO I DALJE EFIKASNIJI OD VAS!!!VISE TITULA VISE KUPOVA VISE POBEDA U DERBIJU BOLJA GOL RAZLIKA I JOS MNOGO TOGA........ZVEZDA DO POBEDE-ZVEZDA DO SMRTI!!!!!

raa

pre 13 godina

joj kakva budalaština. pa smisao te titule je bilo upravo isticanje izuzetnih pojedinaca! kod te generacije se nije mogao izdvojiti nijedan, pa su uništili kompletnu instituciju zvezdinih zvezda.

Parni valjak

pre 13 godina

Mislim da ste nepravedno preskočili jednog velikana, čoveka najzaslužnijeg za vaše uspehe krajem osamdesetih i stvaranje tog tima iz 1991. SLAVKO ŠAJBER - šesta Zvezdina zvezda.

d

pre 13 godina

hahaha ovo nema nigdje
u beogradskim kuloarima se pricalo da ce prosinecki biti, ali radi se tajva NEBULOZA da ce se birati tim samo zato sto je robert HRVAT
ovo je ispod svake granice, KAKVA SRAMOTA, KAKAV SAMAR SAM SEBI JE DALA ZVEZDA

Milan

pre 13 godina

Bio sam uveren da ce sesta zvezdina zvezda biti vladan lukic. Hoce li mi neko vise odgovoriti gde je to igrao vladan lukic meni se cini da je bio rezerva u jednoj polusezoni u Vojvodini kada je Vosa jedva sacuvala status ili se mozda varam

Ocajan pokusaj komsinice

pre 13 godina

Videh jedan jako smesan komentar u vezi Zvezde i Parizana u ovoj temi.Nije vazno ono sto je nekad bilo,vazno je ono sto se desava upravo sad!Nego to 80% ljudi u ovoj zemlji ne zna ili ne zeli da prihvati surovu stvarnost. Ovo je ocajna odluka Zvezdine uprave... slazem se sa tim da je uspeh te generacije ne ponovljiv i da je ceo tim zasluzan za tu titulu prvaka evrope i sveta,ali Zvezdina zvezda se ne doljeju kolektivu,vec pojedincu...

Ili svakom posebno nek dodele tu zvezdu ili nikom,a ne ovako da se sprdaju sa tradicijom naseg(srpskog) velikog (bivseg) kluba.

p.s. jedva cekam novu sezonu pa da pocnete da navijate "uprava napolje" hahahahhahahahahh !!! To su ti navijaci !!!! hahahaahhah

maradona

pre 13 godina

grobari , ne budite takvi , evo vi ove godine igrate kvalifikacije za ligu sampiona pa eto prilike da i vi osvojite pehar sa velikim usima . samo malo da se potrudite i eto ga tu je . samo pokjacajte malo trening.i vi cete da slavite godisnjicu , samo sutra.

Srdjan

pre 13 godina

Pre svega da kažem da sam partizanovac!
Moje je mišljenje da su ovi momci sami sebe upisali zlatnim slovima u istorijske knjige našeg sporta i Zvezde tako da ovakav njihove promocije je krajnje nepotreban i ruši jednu tradiciju! I deluje mi da ovo Lukić radi više radi svoje promocije nego promocije CZ! Mislim da je i Lukić shvatio da osvajanje jednog turnira (makar i protiv ipak jakog za naše prilike PSŽa) ne može da bude zamena za neosvajanje titule (kup je bleda zamena)!! I nemojte opet o kradji! Da ste vi dali 2 iz penala mi bi dali 3 iz igre!
Ali to je druga tema!
Vezano za stalno pominjanje osvajanja LŠ to i jeste stvar za hvalu! Ali porediti ondašnje osvajanje titule sa sadšnjim je krajnje neumesno! Tada su igrali samo šampioni države (Zvezda je imala sreće pa tada nisu ni svi šampioni igrali - Engleske i slično) a danas iz iste lige ima i po 5 klubova koji bi mogli da pojedu sve ondašnje šampione! Tako da se i sada mogu roditi nove Zvezdine zvezde makar titule osvajali u Interu itd! Ali se zna gde su ponikli! Ovo isto smatram i za košarkaše Partizana! Mnogo je lakše bilo osvojiti titulu 92 nego danas! Ali svako vreme ima svoje heroje! A to nije tim!

Tuga bozija.

pre 13 godina

Kakva glupost ! U nedostatku kvaliteta izmisljaju svasta. Dzajicu treba oduzeti zvanje "Zvezdina Zvezda" iz poznatih razloga i dodeliti je Rambu Petkovicu.

razočarani šetač

pre 13 godina

Titulu je Zvezdi doneo tim. Izdvajali su se Prosinečki, Dejo Savićević, Darko Pančev. Zatim Jugović (srušio sledeče godine Kolo Kolo). Naravno Belodedić i Najdoski. Mihajlović je došao u polusezoni te godine kada smo osvojili kup eropskih šapmiona. Ostali su dali svoj doprinos. Kapiten je bio Stevan Stojanović. Dodeliti nekome tituli Zvezdine zvezde bi bilo nepravrdno. Prosinečki je rešio iz prekida neke utakmice. Dejo je zajedno sa Pančevim srušio Bajern u Minhenu. Prosinečki sa Binićem i Pančevim ih je načeo, gol u tri poteza. Darko najbolji strelac kojeg je Zvezda ikad imala.

Zvezdino posrtanje je počelo onog momenta kada su plavu boju uveli u grb. Ej plavo je uvek bilo simbol Dinama i Cibone. Njima su i tramvaji plavi.

Glas za cijeli TIM

pre 13 godina

@Srale
Dragi Srale, da bi neko samostalno bio proglašen za šestu Zvezdinu zvezdu, pored neospornih fudbalskih kvaliteta, mora biti poznat široj javnosti. Ti si upravo dokazao da Dejan to nije, pošto on nije SaviČević, nago SaviĆević!

CRO

pre 13 godina

Pozdrav svima. Zanima me kakav je bio odnos navijača Zvezde prema Robertu Prosinečkom s obzirom da je Robi Hrvat a ujedno i jedan od najboljih (ako ne i najbolji) igrača Zvezde onog vremena? Čuo sam priče da od dijela Delija nije nikad bio prihvaćen samo zato što je Hrvat..

Ivan

pre 13 godina

Realno treba ispraviti nepravdu prema najznačajnijoj generaciji u istoriji jugoslovenskog odnosno srpskog fudbala. "Zvezdin zlatni tim" bi po meni bilo pravo rešenje. Novu Zvezdinu zvezdu treba čekati... Pojaviće se kad tad! Činjenica je da smo u mafijaško-lopovskim godinama ratova i sankcija malo posustali, to je najcrnji period u istoriji Srbije, logično je bilo da se propadanje zemlje prenese i na fudbal. Vidim da se partizani hvale "uspesima" u tom "zlatnom" periodu. Izgradili su Zemunelo u vreme kada su plate i penzije bile < 10 DM. To valjda najbolje govori o tome ko su i šta su. Pogledajte ko im sedi u Upravi, kako dolaze do titula i kako se na kraju brukaju u Evropi :-) Najsmešniji su mi oni koji se ponose ovom ukradenom titulom... Zvezda je za vas fudbalska institucija!
Bila i biće zauvek. Svesni ste vi toga itekako, zato i zujite po ovim temama koje vas se uopšte ne tiču.

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Ha ha ha
"tim je 6-a zvezda"! Pa ovo je groteskno!

Podseca me na onu cuvenu iz "Maratonaca":

"...i zato sve sto imam, ostavljam SAMOM SEBI"

Johan

pre 13 godina

Ljudi koji su doneli odluku da se bira sesta zvezda nisu dostojni posla kojim se bave. Ne mogu da verujem da zaista veruju da su sposobni i dovoljno obrazovani za te funkcije koje su zaposeli. Lepo je to verovati u sebe i biti hrabar, ali ne sme se igrati s necim u sta milioni ljudi gledaju. Mislim da nisu svesni u sta su se upustili. Ili su nevidjeno bezobrazni i drski? ili pak, rade za nekog treceg a oni su samo gurnuti u prvi plan, tj. lutke su na koncu.
A valjda je to i jedini nacin da i Lukic bude Zvezdina zvezda?

Vlada_Nbgd

pre 13 godina

Slazem se da je bolje da je proglasen igrac, ipak...koga izdvojiti??? Kako Savicevic pre Prosineckog ili Jugovica, npr?

A sto se kompleksasa koji nikad nista van svog sela nizu uzeli (a i tu samo ono sto su im poklonili Karadzic i Marjanovic), oni osvajanje bilo kog medjunardnog trofeja nece slaviti ni do narednog ledenog doba...

Kako rece ser Ferguson kad je bio mladji: "Mali klubovi ne osvajaju velike trofeje".

stefan

pre 13 godina

posle svih ovih godina zvezda samo pokazuje koliko je degradirala sve ono sto su prethodne generacije napravile...dragan stojkovic piksi je proglasen za zvezdinu zvezdu a dejan savicevic nije ?! jedna od najvecih nepravdi sada pokusava da se nadoknadi cinom dodele ove,slobodno se moze reci titule,celom timu...ali da li treba uopste komentarisati odluke kluba ciji je predsednik vladan lukic a direktor ivan adzic? ponoviću jos jednom- piksi sam ima svoju zvezdu,a dejo,robi,belodedic,miha,juga,binic,pancev i ostali dele jednu...uvek je bilo i bice- ko sa decom spava,popišan se budi.

Istra Pula

pre 13 godina

Glas za Savićevića i Pančeva
6 i 7 zvijezda. Savićević, sve je rečeno a Pančev je bio najbolji strijelac lige, Kupa prvaka i zlatna kopačka Evrope

Aleksa

pre 13 godina

25x prvak države,
23x osvajač kupa,
1x prvak Evrope,
1x prvak sveta,
2x polufinale Kupa Šampiona,
2x polufinale Kupa pob.k.,
1x finale Kupa UEFA,
1x polufinale Kupa UEFA.
Zlatna kopačka Evrope '91.
20 pobeda više u derbijima, gol razlika +40...
O čemu vi pričate grobari?
Kada ste počeli da pratite fudbal? Igrala se ta igra u Srbiji i pre Toleta, a igraće se bogami i posle njega.
Svake noći sanjam ja, Marakana prepuna... IDEMO ZVEZDO!!!

Hemicar

pre 13 godina

Rajko Mitic je igrao i za PARTIZAN a Zvezdina je zvezda!!!
U jednom filmu o njemu se govori o ovome(za neki turnir u SSSR prebacili ga u Parizan) ali manite se ljudi vise prepucavanja takvo je vreme bilo.

Aleksandar

pre 13 godina

Piksi je bio prvi koji je izabran od strane uprave, a ne navijaca.Prve cetiri Zvezde je izabrala publika, bili su bolji od ostalih i to su zasluzili.Generacija 1991. je vec upisana u istoriju osvojenom titulom, ovaj cirkus nije potreban.Smatram da se trebalo cekati jos deceniju, vek ako treba da se izdvoji pojedinac koji zasluzuje mesto pored 5 velikana.

Joka

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.

Dejan

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

A sta vi imate? Al bez zezanja, sta vi to imate?

koalicija bgd

pre 13 godina

Ubise vas kompleksi,kao navijacu Partizana ovo mi je najdraza titula do sada,pokusali ste sve,da izgurate titulu na silu,penalima,spletkama,teorijama zavere ali niste uspeli,NISTE.Ovo sad sa sestom zvezdom je vise nego smesno,pa to ce vam reci i objektivni zvezdin navijac,smesni ste.

Imay

pre 13 godina

Ovo je dobra odluka! I to je bio kraj naše Zvezde 1945-1991. To je bio labudji pev i kraj. Nikad više neće ni biti moguće birati zvezdinu zvezdu, jer će one sijati na zapadu Evrope po Mančesterima, Interima...
Zato mislim da je pravedno da ekipa iz 1991. kolektivno dobije počast, a ja sam i tada znao da je to vrhunac i ujedno i kraj mog omiljenog kluba! Na žalost, bio sam u pravu.

nije bitno ime

pre 13 godina

Vi nemate pojma kako je nama drago sto nastavljate da zivite u '91. godini dok smo vas mi pobedjujemo poslednjih 19 godina sa tendencijom da nastavimo jos 119 :)
(sampioni, 26. maj 2010 15:50) ....... Kako si samo slozio recenicu, ne valja gramaticki, a i logicki je na "zavidnom" nivou.

Srale

pre 13 godina

Što lupate bre???? Pa nemojte bre da se zekate ... Šesta Zvezdina zvezda treba da bude pojedinac a ne kolektiv. Pa ako treba neka bude još "Zvezda" makar ih bilo 20 - 30. Realno, najviše šansi kod mene ima - Dejan Savičević. On je bio "MOZAK" i motor te generacije. Vrlo dobri igrači su bili i Prosinečki, Pančev, Belodedić, ... ali Savičević je i kasnije pokazao da je on istinska "šesta Zvezdina zvezda".

..salefcrs..

pre 13 godina

U trenutku kada ovo pisem ima 18 komentara. od toga 8 grobarskih, pardon 9 ali jedan je pristojan i realan pa ga ne mogu racunati u "kompleks" brigadu. Ne znam kako da odreagujem na ovo pisanje. Nekako je cudno da svi budu zvezdine zvezde ali opet tako nesto nece ponoviti ni jedan klub iz istocne Evrope, pa cak ni ruski koji ulazu milione u igrace. Ipak kada vidim ko je poneo to zvanje strasno sam ponosan sto imam cast i privilegiju da navijam i volim FKCZ. Cinjenica je da nam zavide svi navijaci od Vardara pa do Triglava. Ja vam zelim da budete jaki i da pravite uspehe na evro sceni. Samo jedno zelim malo vise a to je da vam nasi uspesi uvek budu ispred nosa kao nesto sveto sto nikada necete uspeti da dostignete. Sve Prolazi ZVEZDA Traje.....

mille grobar

pre 13 godina

Ne znam komsije sta vi mislite a moje skromno misljenje je da ste malo "devalvirali" jednu lepu tradiciju u smislu da je trebalo da ostane da Zvezdina zvezda ne moze biti svako a sada,pitaj Boga koliko ih je...Ovi iz KK vam prodavali grb...strasno!Ne zelim vam to,iskreno,jer ako Partizan i Zvezda izgube na velicini,gubimo svi.

Ivan

pre 13 godina

Smešni su mi mnoooogo ovi partizančići :) Kad god se pojavi neki tekst o Zvezdi oni se utrkuju u smišljanju "originalnih" komentara!
Ko su Partizanovi istaknuti partizani? Bjeković i Zečević? ili Karadžić i Džomba? Hahahahahaha! Realno osim Bobeka i Mijatovića nikada vanserijskog igrača niste ni imali. Smešniji ste od samog smeha :-)

BARI91 za vijeki vijekova

pre 13 godina

Očekivano, teško je od nekoliko ekstra zvezdi izabrati jednu. A realno teško je očekivati i da će se u ovim bednim uslovima u državi Srbiji i srpskom fudbalu i pojaviti neka zvezda koja će se zadržati dovoljno dugo da ostavi trag u Zvezdi. Evropskih i velikih utakmicama sve manje, ko se pojavi dobar odvedu ga već kao klinca, a u savezu sve junak do junaka-ali iz Insajdera.

sampioni

pre 13 godina

Vi nemate pojma kako je nama drago sto nastavljate da zivite u '91. godini dok smo vas mi pobedjujemo poslednjih 19 godina sa tendencijom da nastavimo jos 119 :)

Grobar

pre 13 godina

Svaka cast za titulu evropskog i svetskog sampiona , to su najveci trofeji koji jedan klub moze da osvoji! Jeste da ste iamli malo srece i protiv Bayerna i u finalu ,ali titula je titula na kraju se samo to pamti .Steta sto moj Partizan 66 nije uzeo trofej jer ce tesko skoro nemoguce neki tim iz Srbije u opste sa balkana ponoviti taj uspeh.

pravedno

pre 13 godina

Odmah komentari grobara.
Za vas je bolja informcija da se od sariceve zaplenjene imovine otvaraju bolnice protiv bolesti zavisnosti,pa imate sansu da izlecite KOMPLEKSE....

zu

pre 13 godina

sve potez do poteza...pa to se podrazumeva da su oni najaca generacija,nema svrhe ovo raditi posle 20 godina..pogotovo sada kad je zvezda u ogromnim problemima

Grobar

pre 13 godina

Svaka cast za titulu evropskog i svetskog sampiona , to su najveci trofeji koji jedan klub moze da osvoji! Jeste da ste iamli malo srece i protiv Bayerna i u finalu ,ali titula je titula na kraju se samo to pamti .Steta sto moj Partizan 66 nije uzeo trofej jer ce tesko skoro nemoguce neki tim iz Srbije u opste sa balkana ponoviti taj uspeh.

Ivan

pre 13 godina

Smešni su mi mnoooogo ovi partizančići :) Kad god se pojavi neki tekst o Zvezdi oni se utrkuju u smišljanju "originalnih" komentara!
Ko su Partizanovi istaknuti partizani? Bjeković i Zečević? ili Karadžić i Džomba? Hahahahahaha! Realno osim Bobeka i Mijatovića nikada vanserijskog igrača niste ni imali. Smešniji ste od samog smeha :-)

Aleksa

pre 13 godina

25x prvak države,
23x osvajač kupa,
1x prvak Evrope,
1x prvak sveta,
2x polufinale Kupa Šampiona,
2x polufinale Kupa pob.k.,
1x finale Kupa UEFA,
1x polufinale Kupa UEFA.
Zlatna kopačka Evrope '91.
20 pobeda više u derbijima, gol razlika +40...
O čemu vi pričate grobari?
Kada ste počeli da pratite fudbal? Igrala se ta igra u Srbiji i pre Toleta, a igraće se bogami i posle njega.
Svake noći sanjam ja, Marakana prepuna... IDEMO ZVEZDO!!!

mille grobar

pre 13 godina

Ne znam komsije sta vi mislite a moje skromno misljenje je da ste malo "devalvirali" jednu lepu tradiciju u smislu da je trebalo da ostane da Zvezdina zvezda ne moze biti svako a sada,pitaj Boga koliko ih je...Ovi iz KK vam prodavali grb...strasno!Ne zelim vam to,iskreno,jer ako Partizan i Zvezda izgube na velicini,gubimo svi.

pravedno

pre 13 godina

Odmah komentari grobara.
Za vas je bolja informcija da se od sariceve zaplenjene imovine otvaraju bolnice protiv bolesti zavisnosti,pa imate sansu da izlecite KOMPLEKSE....

Dejan

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

A sta vi imate? Al bez zezanja, sta vi to imate?

BARI91 za vijeki vijekova

pre 13 godina

Očekivano, teško je od nekoliko ekstra zvezdi izabrati jednu. A realno teško je očekivati i da će se u ovim bednim uslovima u državi Srbiji i srpskom fudbalu i pojaviti neka zvezda koja će se zadržati dovoljno dugo da ostavi trag u Zvezdi. Evropskih i velikih utakmicama sve manje, ko se pojavi dobar odvedu ga već kao klinca, a u savezu sve junak do junaka-ali iz Insajdera.

sampioni

pre 13 godina

Vi nemate pojma kako je nama drago sto nastavljate da zivite u '91. godini dok smo vas mi pobedjujemo poslednjih 19 godina sa tendencijom da nastavimo jos 119 :)

Vlada_Nbgd

pre 13 godina

Slazem se da je bolje da je proglasen igrac, ipak...koga izdvojiti??? Kako Savicevic pre Prosineckog ili Jugovica, npr?

A sto se kompleksasa koji nikad nista van svog sela nizu uzeli (a i tu samo ono sto su im poklonili Karadzic i Marjanovic), oni osvajanje bilo kog medjunardnog trofeja nece slaviti ni do narednog ledenog doba...

Kako rece ser Ferguson kad je bio mladji: "Mali klubovi ne osvajaju velike trofeje".

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Ha ha ha
"tim je 6-a zvezda"! Pa ovo je groteskno!

Podseca me na onu cuvenu iz "Maratonaca":

"...i zato sve sto imam, ostavljam SAMOM SEBI"

..salefcrs..

pre 13 godina

U trenutku kada ovo pisem ima 18 komentara. od toga 8 grobarskih, pardon 9 ali jedan je pristojan i realan pa ga ne mogu racunati u "kompleks" brigadu. Ne znam kako da odreagujem na ovo pisanje. Nekako je cudno da svi budu zvezdine zvezde ali opet tako nesto nece ponoviti ni jedan klub iz istocne Evrope, pa cak ni ruski koji ulazu milione u igrace. Ipak kada vidim ko je poneo to zvanje strasno sam ponosan sto imam cast i privilegiju da navijam i volim FKCZ. Cinjenica je da nam zavide svi navijaci od Vardara pa do Triglava. Ja vam zelim da budete jaki i da pravite uspehe na evro sceni. Samo jedno zelim malo vise a to je da vam nasi uspesi uvek budu ispred nosa kao nesto sveto sto nikada necete uspeti da dostignete. Sve Prolazi ZVEZDA Traje.....

Joka

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.

nije bitno ime

pre 13 godina

Vi nemate pojma kako je nama drago sto nastavljate da zivite u '91. godini dok smo vas mi pobedjujemo poslednjih 19 godina sa tendencijom da nastavimo jos 119 :)
(sampioni, 26. maj 2010 15:50) ....... Kako si samo slozio recenicu, ne valja gramaticki, a i logicki je na "zavidnom" nivou.

koalicija bgd

pre 13 godina

Ubise vas kompleksi,kao navijacu Partizana ovo mi je najdraza titula do sada,pokusali ste sve,da izgurate titulu na silu,penalima,spletkama,teorijama zavere ali niste uspeli,NISTE.Ovo sad sa sestom zvezdom je vise nego smesno,pa to ce vam reci i objektivni zvezdin navijac,smesni ste.

Vojvoda 1389

pre 13 godina

Sto se mene tice ZVEZDA vise nista ne mora da osvoji.Osvojili su 25 Domacih titula i 23 KUPA i mnoge druge trofeje!!!ALI OSVOJILI SU I ONAJ JEDAN KOJI NIKO SA PROSTORA BIVSE SFRJ NECE DA OSVOJI!!!!ONAJ TROFEJ KOJI JE PRE NEKI DAN PODIGAO HAVIJER ZANETI!!!ONAJ NAJVECI I NAJVAZNIJI TROFEJ A TO JE TROFEJ KUPA EVROPSKIH SAMPIONA ODNOSNO LIGE SAMPIONA!!!!!!!Mozete da nam se podsmevate zbog titule ALI GROBARI MI SMO I DALJE EFIKASNIJI OD VAS!!!VISE TITULA VISE KUPOVA VISE POBEDA U DERBIJU BOLJA GOL RAZLIKA I JOS MNOGO TOGA........ZVEZDA DO POBEDE-ZVEZDA DO SMRTI!!!!!

Srale

pre 13 godina

Što lupate bre???? Pa nemojte bre da se zekate ... Šesta Zvezdina zvezda treba da bude pojedinac a ne kolektiv. Pa ako treba neka bude još "Zvezda" makar ih bilo 20 - 30. Realno, najviše šansi kod mene ima - Dejan Savičević. On je bio "MOZAK" i motor te generacije. Vrlo dobri igrači su bili i Prosinečki, Pančev, Belodedić, ... ali Savičević je i kasnije pokazao da je on istinska "šesta Zvezdina zvezda".

Ivan

pre 13 godina

Realno treba ispraviti nepravdu prema najznačajnijoj generaciji u istoriji jugoslovenskog odnosno srpskog fudbala. "Zvezdin zlatni tim" bi po meni bilo pravo rešenje. Novu Zvezdinu zvezdu treba čekati... Pojaviće se kad tad! Činjenica je da smo u mafijaško-lopovskim godinama ratova i sankcija malo posustali, to je najcrnji period u istoriji Srbije, logično je bilo da se propadanje zemlje prenese i na fudbal. Vidim da se partizani hvale "uspesima" u tom "zlatnom" periodu. Izgradili su Zemunelo u vreme kada su plate i penzije bile < 10 DM. To valjda najbolje govori o tome ko su i šta su. Pogledajte ko im sedi u Upravi, kako dolaze do titula i kako se na kraju brukaju u Evropi :-) Najsmešniji su mi oni koji se ponose ovom ukradenom titulom... Zvezda je za vas fudbalska institucija!
Bila i biće zauvek. Svesni ste vi toga itekako, zato i zujite po ovim temama koje vas se uopšte ne tiču.

razočarani šetač

pre 13 godina

Titulu je Zvezdi doneo tim. Izdvajali su se Prosinečki, Dejo Savićević, Darko Pančev. Zatim Jugović (srušio sledeče godine Kolo Kolo). Naravno Belodedić i Najdoski. Mihajlović je došao u polusezoni te godine kada smo osvojili kup eropskih šapmiona. Ostali su dali svoj doprinos. Kapiten je bio Stevan Stojanović. Dodeliti nekome tituli Zvezdine zvezde bi bilo nepravrdno. Prosinečki je rešio iz prekida neke utakmice. Dejo je zajedno sa Pančevim srušio Bajern u Minhenu. Prosinečki sa Binićem i Pančevim ih je načeo, gol u tri poteza. Darko najbolji strelac kojeg je Zvezda ikad imala.

Zvezdino posrtanje je počelo onog momenta kada su plavu boju uveli u grb. Ej plavo je uvek bilo simbol Dinama i Cibone. Njima su i tramvaji plavi.

One night in May

pre 13 godina

Mi smo u finalu dali gol.
(Laki Bor P.F.C., 26. maj 2010 23:31)

i Ajntraht Frankfurt je u finalu dao tri...al' nema titulu sampiona Evrope...

maradona

pre 13 godina

grobari , ne budite takvi , evo vi ove godine igrate kvalifikacije za ligu sampiona pa eto prilike da i vi osvojite pehar sa velikim usima . samo malo da se potrudite i eto ga tu je . samo pokjacajte malo trening.i vi cete da slavite godisnjicu , samo sutra.

Aleksandar

pre 13 godina

Piksi je bio prvi koji je izabran od strane uprave, a ne navijaca.Prve cetiri Zvezde je izabrala publika, bili su bolji od ostalih i to su zasluzili.Generacija 1991. je vec upisana u istoriju osvojenom titulom, ovaj cirkus nije potreban.Smatram da se trebalo cekati jos deceniju, vek ako treba da se izdvoji pojedinac koji zasluzuje mesto pored 5 velikana.

zu

pre 13 godina

sve potez do poteza...pa to se podrazumeva da su oni najaca generacija,nema svrhe ovo raditi posle 20 godina..pogotovo sada kad je zvezda u ogromnim problemima

Srdjan

pre 13 godina

Pre svega da kažem da sam partizanovac!
Moje je mišljenje da su ovi momci sami sebe upisali zlatnim slovima u istorijske knjige našeg sporta i Zvezde tako da ovakav njihove promocije je krajnje nepotreban i ruši jednu tradiciju! I deluje mi da ovo Lukić radi više radi svoje promocije nego promocije CZ! Mislim da je i Lukić shvatio da osvajanje jednog turnira (makar i protiv ipak jakog za naše prilike PSŽa) ne može da bude zamena za neosvajanje titule (kup je bleda zamena)!! I nemojte opet o kradji! Da ste vi dali 2 iz penala mi bi dali 3 iz igre!
Ali to je druga tema!
Vezano za stalno pominjanje osvajanja LŠ to i jeste stvar za hvalu! Ali porediti ondašnje osvajanje titule sa sadšnjim je krajnje neumesno! Tada su igrali samo šampioni države (Zvezda je imala sreće pa tada nisu ni svi šampioni igrali - Engleske i slično) a danas iz iste lige ima i po 5 klubova koji bi mogli da pojedu sve ondašnje šampione! Tako da se i sada mogu roditi nove Zvezdine zvezde makar titule osvajali u Interu itd! Ali se zna gde su ponikli! Ovo isto smatram i za košarkaše Partizana! Mnogo je lakše bilo osvojiti titulu 92 nego danas! Ali svako vreme ima svoje heroje! A to nije tim!

Imay

pre 13 godina

Ovo je dobra odluka! I to je bio kraj naše Zvezde 1945-1991. To je bio labudji pev i kraj. Nikad više neće ni biti moguće birati zvezdinu zvezdu, jer će one sijati na zapadu Evrope po Mančesterima, Interima...
Zato mislim da je pravedno da ekipa iz 1991. kolektivno dobije počast, a ja sam i tada znao da je to vrhunac i ujedno i kraj mog omiljenog kluba! Na žalost, bio sam u pravu.

Milan

pre 13 godina

Bio sam uveren da ce sesta zvezdina zvezda biti vladan lukic. Hoce li mi neko vise odgovoriti gde je to igrao vladan lukic meni se cini da je bio rezerva u jednoj polusezoni u Vojvodini kada je Vosa jedva sacuvala status ili se mozda varam

Nemanja

pre 13 godina

najveći klubovi istočne Evrope:

1. Crvena Zvezda
2. Steaua
3. Dinamo Kijev
4. Spartak Moskva
5. CSKA Moskva

Kada se sagledaju odigrane utakmice u evropskim takmičenjima, titule, finala, polufinala, 1/4 finala...ovo je 5 najjačih klubova istočne evrope svih vremena, sviđalo se to nekom ili ne...

Johan

pre 13 godina

Ljudi koji su doneli odluku da se bira sesta zvezda nisu dostojni posla kojim se bave. Ne mogu da verujem da zaista veruju da su sposobni i dovoljno obrazovani za te funkcije koje su zaposeli. Lepo je to verovati u sebe i biti hrabar, ali ne sme se igrati s necim u sta milioni ljudi gledaju. Mislim da nisu svesni u sta su se upustili. Ili su nevidjeno bezobrazni i drski? ili pak, rade za nekog treceg a oni su samo gurnuti u prvi plan, tj. lutke su na koncu.
A valjda je to i jedini nacin da i Lukic bude Zvezdina zvezda?

Nemanja

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

A sta vi imate? Al bez zezanja, sta vi to imate?
(Dejan, 26. maj 2010 16:14)

Oni imaju Kroaciju, Rapid, Makabi tikvu, Slaviju, Okser, Šahtjor, Fljamurtari, Borusiju M., Briž, Tuluz...grobari su jednostavno slika poremećenog sistema vrednosti Srbije!!! Ljudi pljuju po nečemu što su samo dve ekipe iz istočne evrope uspele da ostvare!!! Cela Evropa poštuje i vrednuje takav uspeh, čak i Hrvati to poštuju, ali jedino 30% Srbije se uvek pravi pametno i uvek traži dlaku u jajetu, samo da bi pljunulo na nešto što nikada neće imati...to se tove zavist, ljubomora i frustracija...zapitajte se gde ste vi u celoj toj priči!!!!

Parni valjak

pre 13 godina

Mislim da ste nepravedno preskočili jednog velikana, čoveka najzaslužnijeg za vaše uspehe krajem osamdesetih i stvaranje tog tima iz 1991. SLAVKO ŠAJBER - šesta Zvezdina zvezda.

Istra Pula

pre 13 godina

Glas za Savićevića i Pančeva
6 i 7 zvijezda. Savićević, sve je rečeno a Pančev je bio najbolji strijelac lige, Kupa prvaka i zlatna kopačka Evrope

Da se zna

pre 13 godina

A grobarčići imaju samo 3 zvezde:Franjo Tuđman,Žarko Zečević i Tole Karadžić.Oni su im doneli sve trofeje do sada i nema potrebe da biraju nove.

m.i.k.i.p.f.c.

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.
(Joka, 26. maj 2010 16:43)

A, zanimljivo je kako vi poistovecujete titule Kupa sampiona gde se igralo protiv raznih Dinama iz Drezdena i Grashopersa i Lige sampiona gde nema lake utakmice.

d

pre 13 godina

hahaha ovo nema nigdje
u beogradskim kuloarima se pricalo da ce prosinecki biti, ali radi se tajva NEBULOZA da ce se birati tim samo zato sto je robert HRVAT
ovo je ispod svake granice, KAKVA SRAMOTA, KAKAV SAMAR SAM SEBI JE DALA ZVEZDA

uxyzapenje

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

Pa stvarno, zadnjih 20 godina samo proizvodimo ovakve neznalice tipa Vidic, Stankovic, Rambo Petkovic... veze nemaju... Mi se sutvari divimo velikanima poput vasih legendi Sase Ilica, Krstajica... ma proste ste fantasticni!

A, da, mi smo shvatili da u zadnjih 20 godina nemamo nista vredno pa slavimo titulu samipona Evrope i Sveta a vi shvatili da nikad niste ni imali cime da se pohvalite pa slavite titile u domacoj ligi i pobedu protiv Shahtjora

PV

pre 13 godina

@jovica nikolic
@Немаш појма синко

"Tadašnju generaciju igrača nismo stvarali šest meseci ili godinu dana, kao što se to sada pokušava, već je to bio proces koji je trajao od ’85-’86..." - ovo su reči vašeg trofejnog trenera Ljupka Petrovića. U tom periodu o kome Ljupko govori, Slavko Šajber je oduzeo dve titule prvaka Partizanu i to upravo 85/86 i 86/87. Mada ih je kasnije sud vratio, finansijske i transferske efekte pokupila je Zvezda, jer je igrala Kup šampiona iako je i sama bila kažnjena zbog nameštanja (što je igranjem ponovljene utakmice i priznala i jadina u ligi bila za ponavljanje).
Mislim da je kasnije Šajber uhapšen zbog švercovanja nekog zlata iz Hrvatske u Austriju, ali dobro, to za Zvezdinu zvezdu nije nikakav minus, pa i Džaja je bio u zatvoru.

Glas za cijeli TIM

pre 13 godina

@Srale
Dragi Srale, da bi neko samostalno bio proglašen za šestu Zvezdinu zvezdu, pored neospornih fudbalskih kvaliteta, mora biti poznat široj javnosti. Ti si upravo dokazao da Dejan to nije, pošto on nije SaviČević, nago SaviĆević!

Tuga bozija.

pre 13 godina

Kakva glupost ! U nedostatku kvaliteta izmisljaju svasta. Dzajicu treba oduzeti zvanje "Zvezdina Zvezda" iz poznatih razloga i dodeliti je Rambu Petkovicu.

Mladen

pre 13 godina

Ne moze "tim" da bude sesta Zvezdina zvezda niti bi to ikada i trebalo da bude, kao sto ne moze ni tim poslanika da se kandiduje za predsednika Srbije. Odluka da sesta Zvezdina zvezda bude "tim" predstavlja nazalost samo , prema mome misljenju ogledalo krize kluba u kome se trenutno nalazi. Setimo se da ni jedna dosadasnja Zvezdina zvezda nije bila predstavljena "timom" sto je rezultat nepotrebnosti danasnjeg trenutka da se bira Zvezdina zvezda, odnosno prljavi i bezmoralni prema svim Zvezdasima pokusaj da se iza ove Seste Zvezdine zvezde, koja je podjednako sjajna kao i sve ostale sakrije bruka koju danasnje Zvezdine zvezdice predstavljaju kao i FUNKCIONERI na celu tih zvezda kojima nije mesto da rukovode tim malim ali jos uvek obecavajucim zvezdicima. Danas nam ne treba sesta Zvezdina zvezda vec nam je vise nego potreban covek koji ce da trenira te zvezdice koji ce da im bude autoritet koji ce vremenom da im usadi strah od koga svi drugi moraju da oslepe ili barem slabije vide pred naletom tih zvezda, danas nam treba TRENER u Zvezdi i pitam se mozemo li konacno da kazemo konacno STOP tim jos uvek prisutnim prljavim ljudima u Zvezdi koji se koriste njenom sjajnom prosloscu kako bih sakrili svoju prljavu sadasnjost i nepredvidivu buducnost. Ja kao navijac ne zelim Zvezdu koja ce da osvaja Lav kup Srbije, ne zelim Zvezdu koja ce da se dici samo osvojenom prvenstvom, zelim Zvezdu koja ce poceti da "ujeda" po Evropi kao sto je nekada to cinila. Verujte ne treba nam za to tako puno, treba nam samo trener koji ce da pocne da ostri za tako nesto zube tim sada malim zvezdicama, i zato ne treba nama sada Sesta zvezda Zvezde vec nam treba TRENER koji ce da stvara sedmu, osmu Zvezdicu za koju za deset petnaest godina mozemo sigurno da tvrdimo da je Sesta Zvezda, a ne da za to proglasavamo citav tim, koji sigurno ima zasluge, ali je nazalost politika ucinila da vreme pregazi isticanje njihovih zasluga, medjutim ni sada sigurno nije vreme za to vec je mnogo vaznije pitanje moze li Zvezda da ponovno napuni Marakanu u Evrokupu sledece sezone i koliko Delija trenutno veruje u Zvezdu ? Zato je nama sada do juna meseca potreban TRENER koji ce da pazljivo izbira tim i da od jeseni kod igraca ugradi zelju da ujedaju dok ne pobede. Tako se stvara i nova Zvezdina zvezda.

Hemicar

pre 13 godina

Rajko Mitic je igrao i za PARTIZAN a Zvezdina je zvezda!!!
U jednom filmu o njemu se govori o ovome(za neki turnir u SSSR prebacili ga u Parizan) ali manite se ljudi vise prepucavanja takvo je vreme bilo.

Kako sejes, tako zanjes

pre 13 godina

A sta ja imam od toga danas , sto su bili Shampioni Evrope...
Tesko malo da to kazem, ali Kosarkasi Vecitog rivala su posle osvojene Evropske krune verovali i radili , pa jos 2 puta otisli na finalfour.. hocu da verujem da postoji Zvezdina Zvezda koja moze bar malo da priblizi taj san jos koji put..ali se bojim da sve ide suprotnim smerom.. Da li neko razmislja u mom smeru..ili cemo da se zakucamo za taj Bari, da ni ne pokusamo da verujemo i radimo da imamo jos koji ?!?! Znam ja da je to tesko..ali Veciti rival je pokazao da i pored teske materijalne situacije sve moguce..ako verujes... a ja ovima ne verujem..kako onda da verujem u bolje sutra.. !?

StriderBG

pre 13 godina

Kako sad ovo? Lukić kaže da "biti zvazdaš znači biti Srbin". A ovaj tim iz Barija pun nekih Makedonaca, Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca.... Ništa mu ovde nije jasno...

jovica nikolic

pre 13 godina

Mislim da ste nepravedno preskočili jednog velikana, čoveka najzaslužnijeg za vaše uspehe krajem osamdesetih i stvaranje tog tima iz 1991. SLAVKO ŠAJBER - šesta Zvezdina zvezda.
(Parni valjak, 26. maj 2010 20:50)
Ti se i kod devojke(zene) vadis na Zvezdu? Sajber stvorio taj tim?! Jesu kod vas svi tako 'pametni' ili samo ti? Sajber namestio da Partizanova utakmica sa Zeljom (poslednje kolo sezone 1985./86.) pocne nekoliko minuta kasnije, da bi se lakse pratila Zvezdina utakmica u Sarajevu? Jel i to objasnio Gorcin? A ne, on osmisljava koreografiju na Evroviziji...

kokos

pre 13 godina

Grobar sam i ne smeta mi izbor šeste Zvezdine zvezde, ali to nikako ne može da bude tim, to je smiješno. Prvo Vaš klub nikada do sada nekoga za zvijezdu nije birao dvije decenije kasnije. Tako nije bilo u prethodnih pet slučajeva (Mitić, Šekularac, Džajić, Petrpvić, Stojković). Naprotiv, izabrani su još za vrijeme dok su igrali i to je ono pravo.
Šajber je poništio utakmice koje su bile namještene, ali to ničim nije dokazao i zato su njegove odluke morale pasti. Uostalom Zvezda na Koševu pobjedi šampiona Sarajevo sa 4:0, a kada Partizan odbije da igra ponovljene utakmice Zvezda u "poštenoj igri" izgubi sa 2:0, taman koliko je dovoljno za titulu. LAKRDIJA. Pošteni Dragan Džajić (tada direktor Zvezde) je 16. juna predlagao majstoricu za titulu, ali kada je Zvezda nakon ponovljenih utakmica 22. juna osvojila titulu nije pominjao majstorici, a bio bi pravi džek da je tada predložio isto. Ovo je za one neupućene u slučaj Šajber.

Ocajan pokusaj komsinice

pre 13 godina

Videh jedan jako smesan komentar u vezi Zvezde i Parizana u ovoj temi.Nije vazno ono sto je nekad bilo,vazno je ono sto se desava upravo sad!Nego to 80% ljudi u ovoj zemlji ne zna ili ne zeli da prihvati surovu stvarnost. Ovo je ocajna odluka Zvezdine uprave... slazem se sa tim da je uspeh te generacije ne ponovljiv i da je ceo tim zasluzan za tu titulu prvaka evrope i sveta,ali Zvezdina zvezda se ne doljeju kolektivu,vec pojedincu...

Ili svakom posebno nek dodele tu zvezdu ili nikom,a ne ovako da se sprdaju sa tradicijom naseg(srpskog) velikog (bivseg) kluba.

p.s. jedva cekam novu sezonu pa da pocnete da navijate "uprava napolje" hahahahhahahahahh !!! To su ti navijaci !!!! hahahaahhah

Silja

pre 13 godina

Cestitam al ste i tu osvojili na penale.
(nenad, 27. maj 2010 03:05)
------------------------------------------

To sto smo mi osvojili na penale vi ne mozete ni na sony da osvojite

anti franjevac

pre 13 godina

Ovo je velika nepravda prema istinskoj legendi Crvene Zvezde, čoveku koji joj je doneo najviše titula i radosti - Branimiru Babarogiću...
(Dacha, 26. maj 2010 15:15)

Stvarno smarate o tom Babarogicu. Evo, procitao sam i da vam kazem: Covek je sudio pet derbija. Zamislite samo pet. Cetri smo mi dobili a jedan vi, sto priznacete i nije nesto cudno. Dosudio je dva penala za nas a jedan za vas. Dao je crveni karton nasem igracu pri rezultatu 3:0 za Zvezdu na poluvremanu i tako vas spasio jos veceg ponizenja. Bar mu recite hvala.

UM CARUJE

pre 13 godina

Vidi ovo,na 19. godisnjicu oni promovisu ceo tim u zvezdu.Nisu mogli da sacekaju jubilarnu 20. godisnjicu.Otkud to? Pa prosto, u FK je dosla ekipa iz KK koja je smesnim marketingom pokusavala da sakrije rezultatske neuspehe.
Ovo samo u Srbiji ima,ej na 19. a ne 20. godisnjicu!
A da ne govorimo o ispravnosti samog poteza i rusenju tradicije,to je vec njihova stvar.

stefan

pre 13 godina

posle svih ovih godina zvezda samo pokazuje koliko je degradirala sve ono sto su prethodne generacije napravile...dragan stojkovic piksi je proglasen za zvezdinu zvezdu a dejan savicevic nije ?! jedna od najvecih nepravdi sada pokusava da se nadoknadi cinom dodele ove,slobodno se moze reci titule,celom timu...ali da li treba uopste komentarisati odluke kluba ciji je predsednik vladan lukic a direktor ivan adzic? ponoviću jos jednom- piksi sam ima svoju zvezdu,a dejo,robi,belodedic,miha,juga,binic,pancev i ostali dele jednu...uvek je bilo i bice- ko sa decom spava,popišan se budi.

raa

pre 13 godina

joj kakva budalaština. pa smisao te titule je bilo upravo isticanje izuzetnih pojedinaca! kod te generacije se nije mogao izdvojiti nijedan, pa su uništili kompletnu instituciju zvezdinih zvezda.

Nemanja

pre 13 godina

Neka me neko ispravi ako gresim, ali Savicevic se iz Milana vratio u Crvenu Zvezdu i ponovo igrao. Neka to danas uradi neka velika zvezda svom klubu osim npr. Zole koji se vratio u Kaljari. Dejo je voleo Zvezdu i njemu pripada to priznanje. Ostavimo bratsko politicke odnose sa strane. Zanima me da li ce se Deki Stankovic vratiti barem u 35. godini da pomogne mladim igracima Zvezde i odigra jednu sezonu.

CRO

pre 13 godina

Pozdrav svima. Zanima me kakav je bio odnos navijača Zvezde prema Robertu Prosinečkom s obzirom da je Robi Hrvat a ujedno i jedan od najboljih (ako ne i najbolji) igrača Zvezde onog vremena? Čuo sam priče da od dijela Delija nije nikad bio prihvaćen samo zato što je Hrvat..

Немаш појма синко

pre 13 godina

(Parni valjak, 26. maj 2010 20:50)

Сигуран сам да ниси ни био рођен у доба Шајбера. Ако и јеси, ниси ни знао за фудбал.
Нема везе, начуо си нешто па као велиш дај да и ја кажем нешто паметно.

Marko_bgd

pre 13 godina

taj tim je imao i svoje nosioce...a jedan je Dejo Savicevic...genije...i on treba da bude zvezdina zvezda...a zasto?kao prvo,napravio je vecu karijeru od svih zvezdinih zvezda,oni su isto bili majstori,ali on je uradio mnogo vise od njih.talenat koji je on posedovao,na ovim prostorima vise niko nema..italijani su ga nazvali genijem..dve titule sampiona evrope ima...golovi i driblinzi njegovi su nesto sto ga izdvaja od ostalih...Dejo je poseban bio,i on treba da bude 6. Zvezdina ZVezda...

David

pre 13 godina

Ako se Robi pojavi ja ću biti oduševljen.... Kakv je to igrač bio auuuu... Ovi koji se pitaju za Lukića, to je čovek koji je 7 godina proveo u Zvezdi i koji 1990 polomio nogu u meču protiv Austrije, u sudaru sa Sinišom Mihalovićem, pa nikada nije ni dobio priliku da pokaže sav svoj talenat.

SMIJESNI DOBOLA

pre 13 godina

Ovi sa spanska sapunica.Koji bre Srbin igrao Lukicu u tom timu?Ili ces pogaziti svoje srpstvo i uvesti JUGOSLOVENE kao sestu zvijezdu>Bolji vic nisam procitao (doduse samo naslov-nezvanicno).

ko o cemu ...

pre 13 godina

Mani to sta imate vise,sta manje.
Kad ste poslednji put pobedili u derbiju?Kad ste poslednji put igrali u Evropi? :)
da bolji ste,ali u proslosti,sadasnjost pripada Partizanu i to je ono sto vas boli. Znate li vi kako se lepo zivelo za vreme Tita?Nikad niko na svetu nece da uziva kao MI TAD!!!

Ko od vas delija ovo ukapira,pokrice se usima,ali sumnjam da vi imate toliko inteligencije,jer da imate,ne bi se busali u grudi prosloscu. Jes vala bas ... xD

the X Factor

pre 13 godina

Strašna glupost....
Koji će konkretni timovi biti izabrani? Iz Barija i Tokija? Jel će samo prvih 11 biti izabrano ili će to biti i Vlada Stošić koji je kasnije ušao? Ili će i rezerve biti zvezdina zvezda i lekar, fizioterapeut... koliko je minuta potrebno da se provede na terenu?
OK - 11 igrača + Stošić + pet dosadašnjih zvezda = 17 zvezdinih zvezda.... ili su možda prvih pet CELE a ove nove RAZLOMCI????
Zvezdina zvezda je titula za JEDNOG igrača.
Ideja je STRAŠNA GLUPOST....

Nemanja

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.
(Joka, 26. maj 2010 16:43)

A, zanimljivo je kako vi poistovecujete titule Kupa sampiona gde se igralo protiv raznih Dinama iz Drezdena i Grashopersa i Lige sampiona gde nema lake utakmice.
(m.i.k.i.p.f.c., 27. maj 2010 02:39)

Vidim da si veliki poznavalac fudbala...taj Dinamo Drezden je vas kantao sa 6:0 i bio je skoro stalni učesnik 1/4 finala kupa šampiona...a to poređenje sa današnjom ligom šampiona je smešno! Zvezda je tada bila najjača u Evropi i to su činjenice! Činjenica je i da danas ne bi mogla ni da uđe u lš-a, ali to je razlog ratova, sankcija, pljački, stagniranja...20 godina nazadovanja je stravično mnogo! Da se sve to nije izdešavalo i da je naša zemlja išla normalnim putem i da se fudbal razvijao, klubovi sa ovih prostora bi sigurno igrali jednu od većih uloga u evropi, pa bi tako i Zvezda danas bila jedan od jačih klubova...

vlada

pre 13 godina

STADION CE BITI GRANDIOZAN NAMA PRISTAJE I VELIKI STADION(UZ VELIKI KLUB IDE I VELIKI STADION) OKO 65000 MESTA...BICE NJALEPSI U OVOM DELU EVROPE!!!!

Red bull

pre 13 godina

@PV

Decko da li si ti bio rodjen kada je kao Sajber oduzeo titulu i to ne jednu vec dve kako ti kazes.Lupi covek i ostade ziv.A da li uopste znas razlog oduzimanja titule. E ja cu dati kazem. Zvezda povede u Sarajevu a na JA odmah i Partizan povede, Zvezda da gol ponovo uSarajevu odmah u oistom minutu i na JNA gol naravno za Partizan.I zavrsi se u Sarajevu 5:2 za Zvezdu a u Beogradu 4:0 za partizan. I onda zamisli Sud udruzenog rada vrati titulu partizanu.Zamisli Sud udruzenog rada tvorevina SFRJ.I to jebila samo ta titulqa.Gde proonadje drugu. Mozda da se sada zalite Sudu pravde u Hagu i da se Zvezdi oduzmu sve titule koje je do sada osvojila i da se dodele Partizanu.Drugo kazi ti nama koji nisnmo informisani ko je kod vas bio zvezda. Da li imate u klupskim prostorijama neku sliku od njih, da li imate sliku nekog timakoji je osvojio nesto vredno,da li imate ne muzej nego trofejnu salu gde bi neko mogao da dodje i da se divi osvojenim pegarima. da li imate takodje u toj sali i neko pocesno mesto iznad svih pehara gde stoji neki vazan trofej.Odgovori argumentovano a ne da lupetas.Ako nestone zans pre nego sto pises informisi se.Ima starijih koji to znaju

Shadow

pre 13 godina

Da budem kratak i jasan... Mislim da je bolje sve te ljude vratiti u klub,dati im neku ulogu,neku funkciju... Mislim da bi osim nesumljivog kvaliteta koji su posedovali ti igrači,to moglo i sa psihološke strane mnogo da znači ovom timu Zvezde. Svi bi verujem bili zadovoljni! Na terenu nova struktura igrača,a van terena ona stara,večna šampionska!
Iz svake pore u klubu mora da isijava pobednički i šampionski mentalitet!

The X Factor

pre 13 godina

Ne znam zašto navijači Partizana ovo toliko komentarišu... bolje da i onu uvedu nešto slično, samo bi glupo bilo da se zove "Parizanova zvezda", logičnije je "Partizanov partizan", pa bi Prvi Partizanov partizan bio Bobek, drugi možda Milutinović, pa cela generacija 66....

O

pre 13 godina

Šta sve ovo znači, nemam pojma. Ali, opet mogli su da izaberu i gore, kada već biraju na silu. Samo toliko trošenje novca koga nema, sada, u ovom trenutku,...
Ne razumem.

kokos

pre 13 godina

Dragi Red bull ili kako već, to što pišeš je notorna neistina.
Kao što sam već u forumu napisao Zvezda je Sarajevo (aktuelni šampion) pobijedila na Koševu 4:0, a ne 5:2. Poluvrijeme je bilo 3:0, a na JNA 1:0, tako da je i ta tvrdnja o golovima i minutima netačna. Obje utakmice su bile namještene, Partizan je drugo poluvrijeme počeo sa sedam minuta zakašnjenja, zbog navodnog oproštaja Varge, Živkovića... i titulu nije trebalo dati nikome.

realno

pre 13 godina

Na grobarske komentare necu da se obazirem, nego da kazem nesto o temi. Vise puta sam rekao, za mene je proglasavanje cele generacije za zvezdinu zvezdu glupo. To je pojedinacno priznanje, dodeljivanje celoj generaciji je bez veze. To je isto kao kada bi ste zlatnu loptu dodelili celom timu barse, a ne mesiju. Jos puno razloga ima zasto ne treba proglasiti celu generaciju za zvezdinu zvezdu. Njih treba ispostovati na neki drugi nacin. Recimo zlatna generacija ili tako nesto. Sto se tice 6. zvezde, ovo je bila idealna prilika da se ispravi nepravda i da se Bori Kosticu dodeli to priznanje, medjutim sva je prilika da ce biti proglasena cela generacija i ja time nisam zadovoljan. Ne samo ja nego i veliki broj navijaca. Garantujem da barem 50% navijaca nije za ovakvu odluku, a za koga se proglasava zvezdina zvezda, ako ne za navijace?

sampioni

pre 13 godina

Vi nemate pojma kako je nama drago sto nastavljate da zivite u '91. godini dok smo vas mi pobedjujemo poslednjih 19 godina sa tendencijom da nastavimo jos 119 :)

Ivan

pre 13 godina

Smešni su mi mnoooogo ovi partizančići :) Kad god se pojavi neki tekst o Zvezdi oni se utrkuju u smišljanju "originalnih" komentara!
Ko su Partizanovi istaknuti partizani? Bjeković i Zečević? ili Karadžić i Džomba? Hahahahahaha! Realno osim Bobeka i Mijatovića nikada vanserijskog igrača niste ni imali. Smešniji ste od samog smeha :-)

Aleksa

pre 13 godina

25x prvak države,
23x osvajač kupa,
1x prvak Evrope,
1x prvak sveta,
2x polufinale Kupa Šampiona,
2x polufinale Kupa pob.k.,
1x finale Kupa UEFA,
1x polufinale Kupa UEFA.
Zlatna kopačka Evrope '91.
20 pobeda više u derbijima, gol razlika +40...
O čemu vi pričate grobari?
Kada ste počeli da pratite fudbal? Igrala se ta igra u Srbiji i pre Toleta, a igraće se bogami i posle njega.
Svake noći sanjam ja, Marakana prepuna... IDEMO ZVEZDO!!!

koalicija bgd

pre 13 godina

Ubise vas kompleksi,kao navijacu Partizana ovo mi je najdraza titula do sada,pokusali ste sve,da izgurate titulu na silu,penalima,spletkama,teorijama zavere ali niste uspeli,NISTE.Ovo sad sa sestom zvezdom je vise nego smesno,pa to ce vam reci i objektivni zvezdin navijac,smesni ste.

pravedno

pre 13 godina

Odmah komentari grobara.
Za vas je bolja informcija da se od sariceve zaplenjene imovine otvaraju bolnice protiv bolesti zavisnosti,pa imate sansu da izlecite KOMPLEKSE....

d

pre 13 godina

hahaha ovo nema nigdje
u beogradskim kuloarima se pricalo da ce prosinecki biti, ali radi se tajva NEBULOZA da ce se birati tim samo zato sto je robert HRVAT
ovo je ispod svake granice, KAKVA SRAMOTA, KAKAV SAMAR SAM SEBI JE DALA ZVEZDA

CRO

pre 13 godina

Pozdrav svima. Zanima me kakav je bio odnos navijača Zvezde prema Robertu Prosinečkom s obzirom da je Robi Hrvat a ujedno i jedan od najboljih (ako ne i najbolji) igrača Zvezde onog vremena? Čuo sam priče da od dijela Delija nije nikad bio prihvaćen samo zato što je Hrvat..

Dejan

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

A sta vi imate? Al bez zezanja, sta vi to imate?

Srale

pre 13 godina

Što lupate bre???? Pa nemojte bre da se zekate ... Šesta Zvezdina zvezda treba da bude pojedinac a ne kolektiv. Pa ako treba neka bude još "Zvezda" makar ih bilo 20 - 30. Realno, najviše šansi kod mene ima - Dejan Savičević. On je bio "MOZAK" i motor te generacije. Vrlo dobri igrači su bili i Prosinečki, Pančev, Belodedić, ... ali Savičević je i kasnije pokazao da je on istinska "šesta Zvezdina zvezda".

Vlada_Nbgd

pre 13 godina

Slazem se da je bolje da je proglasen igrac, ipak...koga izdvojiti??? Kako Savicevic pre Prosineckog ili Jugovica, npr?

A sto se kompleksasa koji nikad nista van svog sela nizu uzeli (a i tu samo ono sto su im poklonili Karadzic i Marjanovic), oni osvajanje bilo kog medjunardnog trofeja nece slaviti ni do narednog ledenog doba...

Kako rece ser Ferguson kad je bio mladji: "Mali klubovi ne osvajaju velike trofeje".

Tuga bozija.

pre 13 godina

Kakva glupost ! U nedostatku kvaliteta izmisljaju svasta. Dzajicu treba oduzeti zvanje "Zvezdina Zvezda" iz poznatih razloga i dodeliti je Rambu Petkovicu.

m.i.k.i.p.f.c.

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.
(Joka, 26. maj 2010 16:43)

A, zanimljivo je kako vi poistovecujete titule Kupa sampiona gde se igralo protiv raznih Dinama iz Drezdena i Grashopersa i Lige sampiona gde nema lake utakmice.

mille grobar

pre 13 godina

Ne znam komsije sta vi mislite a moje skromno misljenje je da ste malo "devalvirali" jednu lepu tradiciju u smislu da je trebalo da ostane da Zvezdina zvezda ne moze biti svako a sada,pitaj Boga koliko ih je...Ovi iz KK vam prodavali grb...strasno!Ne zelim vam to,iskreno,jer ako Partizan i Zvezda izgube na velicini,gubimo svi.

Srdjan

pre 13 godina

Pre svega da kažem da sam partizanovac!
Moje je mišljenje da su ovi momci sami sebe upisali zlatnim slovima u istorijske knjige našeg sporta i Zvezde tako da ovakav njihove promocije je krajnje nepotreban i ruši jednu tradiciju! I deluje mi da ovo Lukić radi više radi svoje promocije nego promocije CZ! Mislim da je i Lukić shvatio da osvajanje jednog turnira (makar i protiv ipak jakog za naše prilike PSŽa) ne može da bude zamena za neosvajanje titule (kup je bleda zamena)!! I nemojte opet o kradji! Da ste vi dali 2 iz penala mi bi dali 3 iz igre!
Ali to je druga tema!
Vezano za stalno pominjanje osvajanja LŠ to i jeste stvar za hvalu! Ali porediti ondašnje osvajanje titule sa sadšnjim je krajnje neumesno! Tada su igrali samo šampioni države (Zvezda je imala sreće pa tada nisu ni svi šampioni igrali - Engleske i slično) a danas iz iste lige ima i po 5 klubova koji bi mogli da pojedu sve ondašnje šampione! Tako da se i sada mogu roditi nove Zvezdine zvezde makar titule osvajali u Interu itd! Ali se zna gde su ponikli! Ovo isto smatram i za košarkaše Partizana! Mnogo je lakše bilo osvojiti titulu 92 nego danas! Ali svako vreme ima svoje heroje! A to nije tim!

Ivan

pre 13 godina

Realno treba ispraviti nepravdu prema najznačajnijoj generaciji u istoriji jugoslovenskog odnosno srpskog fudbala. "Zvezdin zlatni tim" bi po meni bilo pravo rešenje. Novu Zvezdinu zvezdu treba čekati... Pojaviće se kad tad! Činjenica je da smo u mafijaško-lopovskim godinama ratova i sankcija malo posustali, to je najcrnji period u istoriji Srbije, logično je bilo da se propadanje zemlje prenese i na fudbal. Vidim da se partizani hvale "uspesima" u tom "zlatnom" periodu. Izgradili su Zemunelo u vreme kada su plate i penzije bile < 10 DM. To valjda najbolje govori o tome ko su i šta su. Pogledajte ko im sedi u Upravi, kako dolaze do titula i kako se na kraju brukaju u Evropi :-) Najsmešniji su mi oni koji se ponose ovom ukradenom titulom... Zvezda je za vas fudbalska institucija!
Bila i biće zauvek. Svesni ste vi toga itekako, zato i zujite po ovim temama koje vas se uopšte ne tiču.

maradona

pre 13 godina

grobari , ne budite takvi , evo vi ove godine igrate kvalifikacije za ligu sampiona pa eto prilike da i vi osvojite pehar sa velikim usima . samo malo da se potrudite i eto ga tu je . samo pokjacajte malo trening.i vi cete da slavite godisnjicu , samo sutra.

Joka

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.

Da se zna

pre 13 godina

A grobarčići imaju samo 3 zvezde:Franjo Tuđman,Žarko Zečević i Tole Karadžić.Oni su im doneli sve trofeje do sada i nema potrebe da biraju nove.

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Ha ha ha
"tim je 6-a zvezda"! Pa ovo je groteskno!

Podseca me na onu cuvenu iz "Maratonaca":

"...i zato sve sto imam, ostavljam SAMOM SEBI"

..salefcrs..

pre 13 godina

U trenutku kada ovo pisem ima 18 komentara. od toga 8 grobarskih, pardon 9 ali jedan je pristojan i realan pa ga ne mogu racunati u "kompleks" brigadu. Ne znam kako da odreagujem na ovo pisanje. Nekako je cudno da svi budu zvezdine zvezde ali opet tako nesto nece ponoviti ni jedan klub iz istocne Evrope, pa cak ni ruski koji ulazu milione u igrace. Ipak kada vidim ko je poneo to zvanje strasno sam ponosan sto imam cast i privilegiju da navijam i volim FKCZ. Cinjenica je da nam zavide svi navijaci od Vardara pa do Triglava. Ja vam zelim da budete jaki i da pravite uspehe na evro sceni. Samo jedno zelim malo vise a to je da vam nasi uspesi uvek budu ispred nosa kao nesto sveto sto nikada necete uspeti da dostignete. Sve Prolazi ZVEZDA Traje.....

Parni valjak

pre 13 godina

Mislim da ste nepravedno preskočili jednog velikana, čoveka najzaslužnijeg za vaše uspehe krajem osamdesetih i stvaranje tog tima iz 1991. SLAVKO ŠAJBER - šesta Zvezdina zvezda.

Vojvoda 1389

pre 13 godina

Sto se mene tice ZVEZDA vise nista ne mora da osvoji.Osvojili su 25 Domacih titula i 23 KUPA i mnoge druge trofeje!!!ALI OSVOJILI SU I ONAJ JEDAN KOJI NIKO SA PROSTORA BIVSE SFRJ NECE DA OSVOJI!!!!ONAJ TROFEJ KOJI JE PRE NEKI DAN PODIGAO HAVIJER ZANETI!!!ONAJ NAJVECI I NAJVAZNIJI TROFEJ A TO JE TROFEJ KUPA EVROPSKIH SAMPIONA ODNOSNO LIGE SAMPIONA!!!!!!!Mozete da nam se podsmevate zbog titule ALI GROBARI MI SMO I DALJE EFIKASNIJI OD VAS!!!VISE TITULA VISE KUPOVA VISE POBEDA U DERBIJU BOLJA GOL RAZLIKA I JOS MNOGO TOGA........ZVEZDA DO POBEDE-ZVEZDA DO SMRTI!!!!!

nije bitno ime

pre 13 godina

Vi nemate pojma kako je nama drago sto nastavljate da zivite u '91. godini dok smo vas mi pobedjujemo poslednjih 19 godina sa tendencijom da nastavimo jos 119 :)
(sampioni, 26. maj 2010 15:50) ....... Kako si samo slozio recenicu, ne valja gramaticki, a i logicki je na "zavidnom" nivou.

Milan

pre 13 godina

Bio sam uveren da ce sesta zvezdina zvezda biti vladan lukic. Hoce li mi neko vise odgovoriti gde je to igrao vladan lukic meni se cini da je bio rezerva u jednoj polusezoni u Vojvodini kada je Vosa jedva sacuvala status ili se mozda varam

Nemanja

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

A sta vi imate? Al bez zezanja, sta vi to imate?
(Dejan, 26. maj 2010 16:14)

Oni imaju Kroaciju, Rapid, Makabi tikvu, Slaviju, Okser, Šahtjor, Fljamurtari, Borusiju M., Briž, Tuluz...grobari su jednostavno slika poremećenog sistema vrednosti Srbije!!! Ljudi pljuju po nečemu što su samo dve ekipe iz istočne evrope uspele da ostvare!!! Cela Evropa poštuje i vrednuje takav uspeh, čak i Hrvati to poštuju, ali jedino 30% Srbije se uvek pravi pametno i uvek traži dlaku u jajetu, samo da bi pljunulo na nešto što nikada neće imati...to se tove zavist, ljubomora i frustracija...zapitajte se gde ste vi u celoj toj priči!!!!

jovica nikolic

pre 13 godina

Mislim da ste nepravedno preskočili jednog velikana, čoveka najzaslužnijeg za vaše uspehe krajem osamdesetih i stvaranje tog tima iz 1991. SLAVKO ŠAJBER - šesta Zvezdina zvezda.
(Parni valjak, 26. maj 2010 20:50)
Ti se i kod devojke(zene) vadis na Zvezdu? Sajber stvorio taj tim?! Jesu kod vas svi tako 'pametni' ili samo ti? Sajber namestio da Partizanova utakmica sa Zeljom (poslednje kolo sezone 1985./86.) pocne nekoliko minuta kasnije, da bi se lakse pratila Zvezdina utakmica u Sarajevu? Jel i to objasnio Gorcin? A ne, on osmisljava koreografiju na Evroviziji...

One night in May

pre 13 godina

Mi smo u finalu dali gol.
(Laki Bor P.F.C., 26. maj 2010 23:31)

i Ajntraht Frankfurt je u finalu dao tri...al' nema titulu sampiona Evrope...

Ocajan pokusaj komsinice

pre 13 godina

Videh jedan jako smesan komentar u vezi Zvezde i Parizana u ovoj temi.Nije vazno ono sto je nekad bilo,vazno je ono sto se desava upravo sad!Nego to 80% ljudi u ovoj zemlji ne zna ili ne zeli da prihvati surovu stvarnost. Ovo je ocajna odluka Zvezdine uprave... slazem se sa tim da je uspeh te generacije ne ponovljiv i da je ceo tim zasluzan za tu titulu prvaka evrope i sveta,ali Zvezdina zvezda se ne doljeju kolektivu,vec pojedincu...

Ili svakom posebno nek dodele tu zvezdu ili nikom,a ne ovako da se sprdaju sa tradicijom naseg(srpskog) velikog (bivseg) kluba.

p.s. jedva cekam novu sezonu pa da pocnete da navijate "uprava napolje" hahahahhahahahahh !!! To su ti navijaci !!!! hahahaahhah

Немаш појма синко

pre 13 godina

(Parni valjak, 26. maj 2010 20:50)

Сигуран сам да ниси ни био рођен у доба Шајбера. Ако и јеси, ниси ни знао за фудбал.
Нема везе, начуо си нешто па као велиш дај да и ја кажем нешто паметно.

Nemanja

pre 13 godina

najveći klubovi istočne Evrope:

1. Crvena Zvezda
2. Steaua
3. Dinamo Kijev
4. Spartak Moskva
5. CSKA Moskva

Kada se sagledaju odigrane utakmice u evropskim takmičenjima, titule, finala, polufinala, 1/4 finala...ovo je 5 najjačih klubova istočne evrope svih vremena, sviđalo se to nekom ili ne...

Grobar

pre 13 godina

Svaka cast za titulu evropskog i svetskog sampiona , to su najveci trofeji koji jedan klub moze da osvoji! Jeste da ste iamli malo srece i protiv Bayerna i u finalu ,ali titula je titula na kraju se samo to pamti .Steta sto moj Partizan 66 nije uzeo trofej jer ce tesko skoro nemoguce neki tim iz Srbije u opste sa balkana ponoviti taj uspeh.

Hemicar

pre 13 godina

Rajko Mitic je igrao i za PARTIZAN a Zvezdina je zvezda!!!
U jednom filmu o njemu se govori o ovome(za neki turnir u SSSR prebacili ga u Parizan) ali manite se ljudi vise prepucavanja takvo je vreme bilo.

BARI91 za vijeki vijekova

pre 13 godina

Očekivano, teško je od nekoliko ekstra zvezdi izabrati jednu. A realno teško je očekivati i da će se u ovim bednim uslovima u državi Srbiji i srpskom fudbalu i pojaviti neka zvezda koja će se zadržati dovoljno dugo da ostavi trag u Zvezdi. Evropskih i velikih utakmicama sve manje, ko se pojavi dobar odvedu ga već kao klinca, a u savezu sve junak do junaka-ali iz Insajdera.

uxyzapenje

pre 13 godina

Shvatili da u poslednjih 20 godina nije bilo nicega (nikoga) vrednog, pa im ostaje samo da se secaju Barija...
(Lynx, 26. maj 2010 15:47)

Pa stvarno, zadnjih 20 godina samo proizvodimo ovakve neznalice tipa Vidic, Stankovic, Rambo Petkovic... veze nemaju... Mi se sutvari divimo velikanima poput vasih legendi Sase Ilica, Krstajica... ma proste ste fantasticni!

A, da, mi smo shvatili da u zadnjih 20 godina nemamo nista vredno pa slavimo titulu samipona Evrope i Sveta a vi shvatili da nikad niste ni imali cime da se pohvalite pa slavite titile u domacoj ligi i pobedu protiv Shahtjora

Silja

pre 13 godina

Cestitam al ste i tu osvojili na penale.
(nenad, 27. maj 2010 03:05)
------------------------------------------

To sto smo mi osvojili na penale vi ne mozete ni na sony da osvojite

vlada

pre 13 godina

STADION CE BITI GRANDIOZAN NAMA PRISTAJE I VELIKI STADION(UZ VELIKI KLUB IDE I VELIKI STADION) OKO 65000 MESTA...BICE NJALEPSI U OVOM DELU EVROPE!!!!

StriderBG

pre 13 godina

Kako sad ovo? Lukić kaže da "biti zvazdaš znači biti Srbin". A ovaj tim iz Barija pun nekih Makedonaca, Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca.... Ništa mu ovde nije jasno...

ko o cemu ...

pre 13 godina

Mani to sta imate vise,sta manje.
Kad ste poslednji put pobedili u derbiju?Kad ste poslednji put igrali u Evropi? :)
da bolji ste,ali u proslosti,sadasnjost pripada Partizanu i to je ono sto vas boli. Znate li vi kako se lepo zivelo za vreme Tita?Nikad niko na svetu nece da uziva kao MI TAD!!!

Ko od vas delija ovo ukapira,pokrice se usima,ali sumnjam da vi imate toliko inteligencije,jer da imate,ne bi se busali u grudi prosloscu. Jes vala bas ... xD

zu

pre 13 godina

sve potez do poteza...pa to se podrazumeva da su oni najaca generacija,nema svrhe ovo raditi posle 20 godina..pogotovo sada kad je zvezda u ogromnim problemima

Istra Pula

pre 13 godina

Glas za Savićevića i Pančeva
6 i 7 zvijezda. Savićević, sve je rečeno a Pančev je bio najbolji strijelac lige, Kupa prvaka i zlatna kopačka Evrope

anti franjevac

pre 13 godina

Ovo je velika nepravda prema istinskoj legendi Crvene Zvezde, čoveku koji joj je doneo najviše titula i radosti - Branimiru Babarogiću...
(Dacha, 26. maj 2010 15:15)

Stvarno smarate o tom Babarogicu. Evo, procitao sam i da vam kazem: Covek je sudio pet derbija. Zamislite samo pet. Cetri smo mi dobili a jedan vi, sto priznacete i nije nesto cudno. Dosudio je dva penala za nas a jedan za vas. Dao je crveni karton nasem igracu pri rezultatu 3:0 za Zvezdu na poluvremanu i tako vas spasio jos veceg ponizenja. Bar mu recite hvala.

PV

pre 13 godina

@jovica nikolic
@Немаш појма синко

"Tadašnju generaciju igrača nismo stvarali šest meseci ili godinu dana, kao što se to sada pokušava, već je to bio proces koji je trajao od ’85-’86..." - ovo su reči vašeg trofejnog trenera Ljupka Petrovića. U tom periodu o kome Ljupko govori, Slavko Šajber je oduzeo dve titule prvaka Partizanu i to upravo 85/86 i 86/87. Mada ih je kasnije sud vratio, finansijske i transferske efekte pokupila je Zvezda, jer je igrala Kup šampiona iako je i sama bila kažnjena zbog nameštanja (što je igranjem ponovljene utakmice i priznala i jadina u ligi bila za ponavljanje).
Mislim da je kasnije Šajber uhapšen zbog švercovanja nekog zlata iz Hrvatske u Austriju, ali dobro, to za Zvezdinu zvezdu nije nikakav minus, pa i Džaja je bio u zatvoru.

SMIJESNI DOBOLA

pre 13 godina

Ovi sa spanska sapunica.Koji bre Srbin igrao Lukicu u tom timu?Ili ces pogaziti svoje srpstvo i uvesti JUGOSLOVENE kao sestu zvijezdu>Bolji vic nisam procitao (doduse samo naslov-nezvanicno).

David

pre 13 godina

Ako se Robi pojavi ja ću biti oduševljen.... Kakv je to igrač bio auuuu... Ovi koji se pitaju za Lukića, to je čovek koji je 7 godina proveo u Zvezdi i koji 1990 polomio nogu u meču protiv Austrije, u sudaru sa Sinišom Mihalovićem, pa nikada nije ni dobio priliku da pokaže sav svoj talenat.

Marko_bgd

pre 13 godina

taj tim je imao i svoje nosioce...a jedan je Dejo Savicevic...genije...i on treba da bude zvezdina zvezda...a zasto?kao prvo,napravio je vecu karijeru od svih zvezdinih zvezda,oni su isto bili majstori,ali on je uradio mnogo vise od njih.talenat koji je on posedovao,na ovim prostorima vise niko nema..italijani su ga nazvali genijem..dve titule sampiona evrope ima...golovi i driblinzi njegovi su nesto sto ga izdvaja od ostalih...Dejo je poseban bio,i on treba da bude 6. Zvezdina ZVezda...

Red bull

pre 13 godina

@PV

Decko da li si ti bio rodjen kada je kao Sajber oduzeo titulu i to ne jednu vec dve kako ti kazes.Lupi covek i ostade ziv.A da li uopste znas razlog oduzimanja titule. E ja cu dati kazem. Zvezda povede u Sarajevu a na JA odmah i Partizan povede, Zvezda da gol ponovo uSarajevu odmah u oistom minutu i na JNA gol naravno za Partizan.I zavrsi se u Sarajevu 5:2 za Zvezdu a u Beogradu 4:0 za partizan. I onda zamisli Sud udruzenog rada vrati titulu partizanu.Zamisli Sud udruzenog rada tvorevina SFRJ.I to jebila samo ta titulqa.Gde proonadje drugu. Mozda da se sada zalite Sudu pravde u Hagu i da se Zvezdi oduzmu sve titule koje je do sada osvojila i da se dodele Partizanu.Drugo kazi ti nama koji nisnmo informisani ko je kod vas bio zvezda. Da li imate u klupskim prostorijama neku sliku od njih, da li imate sliku nekog timakoji je osvojio nesto vredno,da li imate ne muzej nego trofejnu salu gde bi neko mogao da dodje i da se divi osvojenim pegarima. da li imate takodje u toj sali i neko pocesno mesto iznad svih pehara gde stoji neki vazan trofej.Odgovori argumentovano a ne da lupetas.Ako nestone zans pre nego sto pises informisi se.Ima starijih koji to znaju

Aleksandar

pre 13 godina

Piksi je bio prvi koji je izabran od strane uprave, a ne navijaca.Prve cetiri Zvezde je izabrala publika, bili su bolji od ostalih i to su zasluzili.Generacija 1991. je vec upisana u istoriju osvojenom titulom, ovaj cirkus nije potreban.Smatram da se trebalo cekati jos deceniju, vek ako treba da se izdvoji pojedinac koji zasluzuje mesto pored 5 velikana.

stefan

pre 13 godina

posle svih ovih godina zvezda samo pokazuje koliko je degradirala sve ono sto su prethodne generacije napravile...dragan stojkovic piksi je proglasen za zvezdinu zvezdu a dejan savicevic nije ?! jedna od najvecih nepravdi sada pokusava da se nadoknadi cinom dodele ove,slobodno se moze reci titule,celom timu...ali da li treba uopste komentarisati odluke kluba ciji je predsednik vladan lukic a direktor ivan adzic? ponoviću jos jednom- piksi sam ima svoju zvezdu,a dejo,robi,belodedic,miha,juga,binic,pancev i ostali dele jednu...uvek je bilo i bice- ko sa decom spava,popišan se budi.

Shadow

pre 13 godina

Da budem kratak i jasan... Mislim da je bolje sve te ljude vratiti u klub,dati im neku ulogu,neku funkciju... Mislim da bi osim nesumljivog kvaliteta koji su posedovali ti igrači,to moglo i sa psihološke strane mnogo da znači ovom timu Zvezde. Svi bi verujem bili zadovoljni! Na terenu nova struktura igrača,a van terena ona stara,večna šampionska!
Iz svake pore u klubu mora da isijava pobednički i šampionski mentalitet!

raa

pre 13 godina

joj kakva budalaština. pa smisao te titule je bilo upravo isticanje izuzetnih pojedinaca! kod te generacije se nije mogao izdvojiti nijedan, pa su uništili kompletnu instituciju zvezdinih zvezda.

Kako sejes, tako zanjes

pre 13 godina

A sta ja imam od toga danas , sto su bili Shampioni Evrope...
Tesko malo da to kazem, ali Kosarkasi Vecitog rivala su posle osvojene Evropske krune verovali i radili , pa jos 2 puta otisli na finalfour.. hocu da verujem da postoji Zvezdina Zvezda koja moze bar malo da priblizi taj san jos koji put..ali se bojim da sve ide suprotnim smerom.. Da li neko razmislja u mom smeru..ili cemo da se zakucamo za taj Bari, da ni ne pokusamo da verujemo i radimo da imamo jos koji ?!?! Znam ja da je to tesko..ali Veciti rival je pokazao da i pored teske materijalne situacije sve moguce..ako verujes... a ja ovima ne verujem..kako onda da verujem u bolje sutra.. !?

Nemanja

pre 13 godina

Neka me neko ispravi ako gresim, ali Savicevic se iz Milana vratio u Crvenu Zvezdu i ponovo igrao. Neka to danas uradi neka velika zvezda svom klubu osim npr. Zole koji se vratio u Kaljari. Dejo je voleo Zvezdu i njemu pripada to priznanje. Ostavimo bratsko politicke odnose sa strane. Zanima me da li ce se Deki Stankovic vratiti barem u 35. godini da pomogne mladim igracima Zvezde i odigra jednu sezonu.

Mladen

pre 13 godina

Ne moze "tim" da bude sesta Zvezdina zvezda niti bi to ikada i trebalo da bude, kao sto ne moze ni tim poslanika da se kandiduje za predsednika Srbije. Odluka da sesta Zvezdina zvezda bude "tim" predstavlja nazalost samo , prema mome misljenju ogledalo krize kluba u kome se trenutno nalazi. Setimo se da ni jedna dosadasnja Zvezdina zvezda nije bila predstavljena "timom" sto je rezultat nepotrebnosti danasnjeg trenutka da se bira Zvezdina zvezda, odnosno prljavi i bezmoralni prema svim Zvezdasima pokusaj da se iza ove Seste Zvezdine zvezde, koja je podjednako sjajna kao i sve ostale sakrije bruka koju danasnje Zvezdine zvezdice predstavljaju kao i FUNKCIONERI na celu tih zvezda kojima nije mesto da rukovode tim malim ali jos uvek obecavajucim zvezdicima. Danas nam ne treba sesta Zvezdina zvezda vec nam je vise nego potreban covek koji ce da trenira te zvezdice koji ce da im bude autoritet koji ce vremenom da im usadi strah od koga svi drugi moraju da oslepe ili barem slabije vide pred naletom tih zvezda, danas nam treba TRENER u Zvezdi i pitam se mozemo li konacno da kazemo konacno STOP tim jos uvek prisutnim prljavim ljudima u Zvezdi koji se koriste njenom sjajnom prosloscu kako bih sakrili svoju prljavu sadasnjost i nepredvidivu buducnost. Ja kao navijac ne zelim Zvezdu koja ce da osvaja Lav kup Srbije, ne zelim Zvezdu koja ce da se dici samo osvojenom prvenstvom, zelim Zvezdu koja ce poceti da "ujeda" po Evropi kao sto je nekada to cinila. Verujte ne treba nam za to tako puno, treba nam samo trener koji ce da pocne da ostri za tako nesto zube tim sada malim zvezdicama, i zato ne treba nama sada Sesta zvezda Zvezde vec nam treba TRENER koji ce da stvara sedmu, osmu Zvezdicu za koju za deset petnaest godina mozemo sigurno da tvrdimo da je Sesta Zvezda, a ne da za to proglasavamo citav tim, koji sigurno ima zasluge, ali je nazalost politika ucinila da vreme pregazi isticanje njihovih zasluga, medjutim ni sada sigurno nije vreme za to vec je mnogo vaznije pitanje moze li Zvezda da ponovno napuni Marakanu u Evrokupu sledece sezone i koliko Delija trenutno veruje u Zvezdu ? Zato je nama sada do juna meseca potreban TRENER koji ce da pazljivo izbira tim i da od jeseni kod igraca ugradi zelju da ujedaju dok ne pobede. Tako se stvara i nova Zvezdina zvezda.

Imay

pre 13 godina

Ovo je dobra odluka! I to je bio kraj naše Zvezde 1945-1991. To je bio labudji pev i kraj. Nikad više neće ni biti moguće birati zvezdinu zvezdu, jer će one sijati na zapadu Evrope po Mančesterima, Interima...
Zato mislim da je pravedno da ekipa iz 1991. kolektivno dobije počast, a ja sam i tada znao da je to vrhunac i ujedno i kraj mog omiljenog kluba! Na žalost, bio sam u pravu.

the X Factor

pre 13 godina

Strašna glupost....
Koji će konkretni timovi biti izabrani? Iz Barija i Tokija? Jel će samo prvih 11 biti izabrano ili će to biti i Vlada Stošić koji je kasnije ušao? Ili će i rezerve biti zvezdina zvezda i lekar, fizioterapeut... koliko je minuta potrebno da se provede na terenu?
OK - 11 igrača + Stošić + pet dosadašnjih zvezda = 17 zvezdinih zvezda.... ili su možda prvih pet CELE a ove nove RAZLOMCI????
Zvezdina zvezda je titula za JEDNOG igrača.
Ideja je STRAŠNA GLUPOST....

Johan

pre 13 godina

Ljudi koji su doneli odluku da se bira sesta zvezda nisu dostojni posla kojim se bave. Ne mogu da verujem da zaista veruju da su sposobni i dovoljno obrazovani za te funkcije koje su zaposeli. Lepo je to verovati u sebe i biti hrabar, ali ne sme se igrati s necim u sta milioni ljudi gledaju. Mislim da nisu svesni u sta su se upustili. Ili su nevidjeno bezobrazni i drski? ili pak, rade za nekog treceg a oni su samo gurnuti u prvi plan, tj. lutke su na koncu.
A valjda je to i jedini nacin da i Lukic bude Zvezdina zvezda?

Glas za cijeli TIM

pre 13 godina

@Srale
Dragi Srale, da bi neko samostalno bio proglašen za šestu Zvezdinu zvezdu, pored neospornih fudbalskih kvaliteta, mora biti poznat široj javnosti. Ti si upravo dokazao da Dejan to nije, pošto on nije SaviČević, nago SaviĆević!

razočarani šetač

pre 13 godina

Titulu je Zvezdi doneo tim. Izdvajali su se Prosinečki, Dejo Savićević, Darko Pančev. Zatim Jugović (srušio sledeče godine Kolo Kolo). Naravno Belodedić i Najdoski. Mihajlović je došao u polusezoni te godine kada smo osvojili kup eropskih šapmiona. Ostali su dali svoj doprinos. Kapiten je bio Stevan Stojanović. Dodeliti nekome tituli Zvezdine zvezde bi bilo nepravrdno. Prosinečki je rešio iz prekida neke utakmice. Dejo je zajedno sa Pančevim srušio Bajern u Minhenu. Prosinečki sa Binićem i Pančevim ih je načeo, gol u tri poteza. Darko najbolji strelac kojeg je Zvezda ikad imala.

Zvezdino posrtanje je počelo onog momenta kada su plavu boju uveli u grb. Ej plavo je uvek bilo simbol Dinama i Cibone. Njima su i tramvaji plavi.

Nemanja

pre 13 godina

Zanimljivi su komentari ovih grobara koji nas stizu u titulama. Oni se bas drze one bolje biti prrvi u selu nego drugi u gradu. Usporedjivati titule osvojene u Jugoslaviji sa titulama osvojenim u Srbiji je zaista smesno! To je kao da igrate 45 godina u Engleskoj a onda 20 u Albaniji.
(Joka, 26. maj 2010 16:43)

A, zanimljivo je kako vi poistovecujete titule Kupa sampiona gde se igralo protiv raznih Dinama iz Drezdena i Grashopersa i Lige sampiona gde nema lake utakmice.
(m.i.k.i.p.f.c., 27. maj 2010 02:39)

Vidim da si veliki poznavalac fudbala...taj Dinamo Drezden je vas kantao sa 6:0 i bio je skoro stalni učesnik 1/4 finala kupa šampiona...a to poređenje sa današnjom ligom šampiona je smešno! Zvezda je tada bila najjača u Evropi i to su činjenice! Činjenica je i da danas ne bi mogla ni da uđe u lš-a, ali to je razlog ratova, sankcija, pljački, stagniranja...20 godina nazadovanja je stravično mnogo! Da se sve to nije izdešavalo i da je naša zemlja išla normalnim putem i da se fudbal razvijao, klubovi sa ovih prostora bi sigurno igrali jednu od većih uloga u evropi, pa bi tako i Zvezda danas bila jedan od jačih klubova...

UM CARUJE

pre 13 godina

Vidi ovo,na 19. godisnjicu oni promovisu ceo tim u zvezdu.Nisu mogli da sacekaju jubilarnu 20. godisnjicu.Otkud to? Pa prosto, u FK je dosla ekipa iz KK koja je smesnim marketingom pokusavala da sakrije rezultatske neuspehe.
Ovo samo u Srbiji ima,ej na 19. a ne 20. godisnjicu!
A da ne govorimo o ispravnosti samog poteza i rusenju tradicije,to je vec njihova stvar.

kokos

pre 13 godina

Grobar sam i ne smeta mi izbor šeste Zvezdine zvezde, ali to nikako ne može da bude tim, to je smiješno. Prvo Vaš klub nikada do sada nekoga za zvijezdu nije birao dvije decenije kasnije. Tako nije bilo u prethodnih pet slučajeva (Mitić, Šekularac, Džajić, Petrpvić, Stojković). Naprotiv, izabrani su još za vrijeme dok su igrali i to je ono pravo.
Šajber je poništio utakmice koje su bile namještene, ali to ničim nije dokazao i zato su njegove odluke morale pasti. Uostalom Zvezda na Koševu pobjedi šampiona Sarajevo sa 4:0, a kada Partizan odbije da igra ponovljene utakmice Zvezda u "poštenoj igri" izgubi sa 2:0, taman koliko je dovoljno za titulu. LAKRDIJA. Pošteni Dragan Džajić (tada direktor Zvezde) je 16. juna predlagao majstoricu za titulu, ali kada je Zvezda nakon ponovljenih utakmica 22. juna osvojila titulu nije pominjao majstorici, a bio bi pravi džek da je tada predložio isto. Ovo je za one neupućene u slučaj Šajber.

O

pre 13 godina

Šta sve ovo znači, nemam pojma. Ali, opet mogli su da izaberu i gore, kada već biraju na silu. Samo toliko trošenje novca koga nema, sada, u ovom trenutku,...
Ne razumem.

The X Factor

pre 13 godina

Ne znam zašto navijači Partizana ovo toliko komentarišu... bolje da i onu uvedu nešto slično, samo bi glupo bilo da se zove "Parizanova zvezda", logičnije je "Partizanov partizan", pa bi Prvi Partizanov partizan bio Bobek, drugi možda Milutinović, pa cela generacija 66....

realno

pre 13 godina

Na grobarske komentare necu da se obazirem, nego da kazem nesto o temi. Vise puta sam rekao, za mene je proglasavanje cele generacije za zvezdinu zvezdu glupo. To je pojedinacno priznanje, dodeljivanje celoj generaciji je bez veze. To je isto kao kada bi ste zlatnu loptu dodelili celom timu barse, a ne mesiju. Jos puno razloga ima zasto ne treba proglasiti celu generaciju za zvezdinu zvezdu. Njih treba ispostovati na neki drugi nacin. Recimo zlatna generacija ili tako nesto. Sto se tice 6. zvezde, ovo je bila idealna prilika da se ispravi nepravda i da se Bori Kosticu dodeli to priznanje, medjutim sva je prilika da ce biti proglasena cela generacija i ja time nisam zadovoljan. Ne samo ja nego i veliki broj navijaca. Garantujem da barem 50% navijaca nije za ovakvu odluku, a za koga se proglasava zvezdina zvezda, ako ne za navijace?

kokos

pre 13 godina

Dragi Red bull ili kako već, to što pišeš je notorna neistina.
Kao što sam već u forumu napisao Zvezda je Sarajevo (aktuelni šampion) pobijedila na Koševu 4:0, a ne 5:2. Poluvrijeme je bilo 3:0, a na JNA 1:0, tako da je i ta tvrdnja o golovima i minutima netačna. Obje utakmice su bile namještene, Partizan je drugo poluvrijeme počeo sa sedam minuta zakašnjenja, zbog navodnog oproštaja Varge, Živkovića... i titulu nije trebalo dati nikome.