Ponedeljak, 17.05.2010.

12:47

Balak propušta Svetsko Prvenstvo!

Kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke Mihael Balak propustiće Svetsko Prvenstvo zbog povrede desnog članka.

Izvor: MT

Balak propušta Svetsko Prvenstvo! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Damir

pre 13 godina

Naravno da je Njemacka sad veoma oslabljena bez njihovog kapitena, licno mislim da Svajnstajger njega ne moze zamijeniti (ima da igra vjerovatno sad defanzivniju ulogu).
Naravno da nemaju neki poseban tim ali pribovajam se samo njihovog morala posto su na turnirima uvijek jaki, ali eto takvi su uvijek bili. Mislim da Srbija ima odlicnu priliku da dobije Svabe a moze se i nadati dobrim rezultat u JAR. Naravno da cu navijati za srpsku reprezentaciju i sve najbolje ;)

Johny Logan

pre 13 godina

Meni je iskreno zao sto nece igrati na Mundijalu. Nasima svejedno posao neec nimalo biti olaksan jer su Nemci uvek favoriti u fudbalu.

dario

pre 13 godina

za tebe (CCCCrbin, 18. maj 2010 00:08) vidim da nemas poljma nemci nikad slabi ,nisu but i neuer i smesni wiese kao kahn mislim smesan si,ima ziga da im zapusi kao prvo kao drugo videlo se na prijateljskoj utakmici pred evro 2008 kada su nemci jedva nas pobedili i to smo igrali sa jednim klasicnim spicom bez zigica sam pantelic a jankovic nije spic to da ti bude jasno ,smesan si ali mislim ti si kvazi navijac i kvazi srbin takvih imamo dosta i necu da smaram sa takvim ljudima koji nemaju poljma u zivotu a pogotovo o sportu nemci nikada vise nece osvojiti sp a pogotovo ne 2010 i 2014 to treba da ti bude jasno i tebi i drugima ovde !!!jer izvan evrope niko nije od evropejaca uspeo da uzme titulu prvaka sveta tako ce i sada da bude i licno mislim da ce radi izostanka balaka , adlera, fringsa i kuranija nemacka da od nas izgubi uveren sam u tome ne sto posto vec hiljadu posto nemogu oni zigicu i panti krasicu jovanovicu i dekiju da pariraju a kada velim da nikada losi tim nisu imali ondak je tako nece dogurati do polufinala ubedezen sam !!!
pre ce brasil spanija argentina i engleska tako je i ako se nekome to ne svidza neka obudze nemacki dres i nek navija koliko god hoce za njemacku !!! nemci nisu vise ono sto su nekada bili !!!
mislim i nemoze se reci za nemce jer kod njih 70 posto su stranci u repki pa zato vise i nisu oni nemci kao sto su nekada bili!!!!

BoRkIc

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Eto nije u autu, a nije ni sa nama u grupi :-))))))))
(losho, 17. maj 2010 13:23)

Xexexexe, losho, siruran sam da je ETO na pocetku recenice samo rec, a ne fudbaler. Tipa: ''Eto tako...''

Cvetko

pre 13 godina

Verovatno nisam jedini ali će bez Balaka Nemačka imati više šansi. On je bio maler za titule kako u LŠ sa Čelsijem i Bajernom, tako i sa reprezentacijom. Nikada ništa nije osvojio. Pravi je pajser.
Cvetko

neko u nemackoj

pre 13 godina

Uopste ne smatram da je za nasu, ili bilo koju drugu reprezentaciju na ovom prvenstvu, dobro to sto se Balak povredio. Balak jeste dobar igrac, ali je pre svega vodja. I to vrlo dominantan vodja, koji drzi sve pod kontrolom. A s obzirom na njegovu prgavost i aroganciju (slazem se da je odredjena doza arogancije neophodna za uspesno vodjenje neke grupe, ali kod njega su ove karakteristike izuzetno izrazene), on je prosto “gusio” ostale igrace. Sada, kada njegovog pritiska nema, ostali igraci mogu da disu i dodju do izrazaja. Uz to ide i cinjenica da Balak ima 33 godine i da se njegova, bar reprezentativna karijera blizi kraju. Nemacka reprezentacija mora da trazi novog vodju, sto znaci da ce mladji igraci, a ima ih koji su i vise nego dobri, imati dodatni motiv da se pokazu i dokazu, sto moze da bude vrlo opasno za sve njihove protivnike.

SasaCG

pre 13 godina

Još kad bi Deki rekao cambiassu ili Luciu da polome Klosea ili Bastiana u finalu liga šampiona bila bi sigurica protiv nemaca

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

sigurno je da ce nam biti lakse bez Balaka u timu,ali moje misljenje je da su nase i njihove sanse za pobedu ostale iste onakve dok se racunalo na njega.

zamislite kako je njemu ? kako bi se vi osecali ? ovo mu je trebalo da mu bude poslednje ucesce na svetskom kupu.sigurno nece dobiti priliku za naredno svetsko jer ce biti veteran ..38 godina

?!

pre 13 godina

@(tubic, 17. maj 2010 19:57)

luzicki srbi i srbi nisu isti narod.

@svim ostalima, koji se raduju tudoj nesreci:

nisu srbi jedini, koji imaju taj neki difuzni "inat" - kad nemcima proradi inat, oni i bez ekipe i bez igre stignu do finala sp (vidi 2002.). ako zelite da podrzite svoju ekipu, navijajte za nju. sve ostalo je baksuziranje nase ekipe.

uxyzapenje

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

e vidis, ja se bojim da imesto Cahila to ne bude Stankovic u finalu LS... Pa da budi povredjeni svi kapiteni protivnika Australije... a i ipak su Esjen, Balak i Stankovic velicine u odnosu na Chahilla

JuriJ

pre 13 godina

Jedan Svaba manje. Bilo kako bilo, bolje je, ali mi i dalje imamo kompleks od Svaba po pitanju svega...
Da vodimo 3:0 u 89-om, do 92. ce biti 3:4, ne zato sto su bolji, nego zbog nase svesti.

CCCCrbin

pre 13 godina

za tebe dario.neznam koliko si ti upucen u nemacki fudbal ili u fudbal uopste,ali krenimo redom.kazes da nemacki golmani nisu bas nesto.a sta su onda nasi golmani? neces valjda sada ozbiljno reci da je nas najbolji golman stojkovic bolji od neuera za koga se razpituju klubovi kao manchester united itd?pa nas najbolji golman godinama vec greje klupu u svakome klubu u kojem igra jer mu je konkurencija jaka u klubovima kao sto su sporting lisabon,getafe,wigan.da te podsetim da nemacki 2 ili 3 golman wiese vec godinama brani standardno u werder bremenu.neces valjda reci da su brkic ili isailovic bolji od njega.da te podsetim da je but standardan golman bajerna,a bajern igra u finalu lige sampiona.pa nas najbolji golman nemoze da bude standardan u klubovima kao sto su sporting lisabon,getafe,wigan itd.a ti pricas kako nemacki golmani nisu nesto.pa nemacki golman neuer je medju najboljim mladim golmanima u evropi.onda dolazimo do odbrane.tu je slabost nemacke rep.mertesacker,friedrich nisu bas sada neka klasa a i nepokretljivi su dosta.mertesacker je jak u vazduhu dok na zemlji ima dosta slabosti.sto se lahm-a tice on je zaista odlican igrac.vezni red nemaca je takodje dobar i ako ce im balak nedostajati.kazes svajnstajger nije neka klasa.pa on zapravo igra najbolju sezonu u svojoj dosadasnjoj karijeri,standardan je igrac u bajernu,igra sa robbenom,riberijem i ti tvrdis kako on nije neka klasa?pa sta ces tek reci onda za kacara i kuzmanovica?nemoj biti bas toliko nerealan.da te podsetim da je mlada rep.nemacka do 21godinu prosle godine bila evropski prvak.da su nemci u razlicitim mladjim kategorijama zadnjih godina postali evrospki prvaci.treba tu izdvojiti marina,kediru,özila.to su mladi igraci koji su sada vec standardni i nosioci jednih od najbolji nemackih klubova kao bremena i stuttgarta.kazes da klose,podolski iza sebe imaju slabu sezonu.pa kakvu sezonu po tebi ima onda zigic?samo da te podsetim da je podolski redovno postizao golove u rep.i ako je godinama grejao klupu u bajernu.svaka rep.ima igrace koje iza sebe imaju uspesnu i bezuspesnu sezonu.eto i kod nas je tako.ivanovic,vidic,subotic,
kolarov,stankovic,krasic itd.imaju iza sebe uspesnu sezonu.dok stojkovic,milijas,zigic iza sebe nemaju bas uspesnu sezonu.kazes da nemci nikada zadnjih godina nisu imali slabiju rep.medjutim 2002 na sp-u su imali su 10 puta slabiju rep.pa su ipak stigli do finala.98godine su takodje imali mnogo slabiju rep.nego sada pa su stigli do cetvrtfinala a mi smo vec izpali u osmini finala.a tada smo imali u rep.mihajlovica,jugovica,stojkovica
mijatovica.pa ih ipak nismo uspeli pobediti i ako smo realno bili bolji od njih.

pop

pre 13 godina

sad ce najvjerovatnije da zove torstena fringsa iz verdera
(bursaspor, 17. maj 2010 14:46)
i malog mullera iz najerna, decko sabija kako igra

dario

pre 13 godina

mislim da nemci nisu vrhunski tim i nemaju sta da traze na sp 2010 niti 2014 godine nisu favoriti ni ce biti ikada vise !!! a nasi ako ne pobede nemce nisu ni trebali da idu za j. afriku jer nemci nikada losiju postavu nisu imali a videcemo 18 juna i bicu u pravu levova zivotna greska sto nece voditi fringsa i kuranija jer klose i gomez nisu u formi nisu igrali mnogo utakmica a i podolski nije bas nesto za cacau nebi se toliko plasio nije bas nesto ekstra i nije tesko protiv malte dati dva gola ........
za svajnstajgera se neplasim takodze jedini koji stvarno nezgodan igrac jeste lahm a i golmani kod njemaca nisu bas u dobroj slici blede......
mislim moze se dati 2 do 3 gola nemcima ako budemo igrali onako ko protiv austrije ili ko protiv rumunije brzo doci do golova jer tu se nemci najvise uspanicu kad prime dva gola kao 98 u brzom ritmu ondak se izgube totalno i tude treba i treci gol zabiti ako se to ne uradi sam sebe kaznjavas na kraju !!!!!

djedmedjed

pre 13 godina

bas se nije nigdje pohvalio da je Luzicki Srbin, to u Njemackoj bas i nije pozeljno, jer se oni drze kao da nemaju manjina.po mjestu rodjenja i po korijenu prezimena,ipak lako moguce.Sigurno je da ce Nijemci pokusati zamijeniti Ballacka Schweinsteigerom, koji je u velikoj formi. uz to ima osobnost, snagu i bolju tehniku od Ballacka. jedino sto je ovaj opasniji po gol. Nijemci ce po svemu sudeci krenuti sa slijedecom postavom; Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Westermann - Khedira, Schweinsteiger, Özil, Müller - Podolski, Klose (Gomez)

tubic

pre 13 godina

BALAK je po narodnosti LUZICKI SRBIN i kao takav imao je moje simpatije. Nije on tako los jer ima SLAVENSKU dusu, ali na terenu je jako prgav. Steta za svakog sportistu.

djedmedjed

pre 13 godina

Ballack je uvijek bio prepotentan i uzimao si je za pravo mrdati oko nosa i suigracima i protivnicima.A uvijek se nadje netko, tko ne dozvoljava da mu se ide oko nosa, kao recimo Boateng ili Podolski koji mu je kao kapetanu opalio pljusku.Ne smijemo se radovati njegovoj ozlijedi, ali sam Ballack takodjer nikad nije bio milo dijete i pocinio je mnostvo grubih i bezobzirnih faulova u svojoj karijeri. ovo sa De Michelisom je tocno.kao kapetan je "izvukao" mnogo utakmica u korist Njemacke. Sjetimo se samo SP 2002 i dvije pobjede sa po 1:0 u 1/4 i 1/2-finalu protiv USA i J. Koreje. ili na EP-u 2008 protiv Austrije i u kvalifikacijama (2:1) protiv Rusije. kad svi Nijemci zakazu, on pokazuje svoju volju i mentalitet. neprocjenjiv gubitak za Nijemce. on je mozda najefikasniji vezni gol-igrac, u 98 nastupa preko 40 golova za repku,kvota koja bi postidila mnogog napadaca...

Dragi

pre 13 godina

Balak je jedan od najprljavijih i najnekulturnijih igrača. Uz sudiju i sam je kriv za svoju povredu. Ošamario je protivničkog igrača, a sudija mu je to progledao kroz prste. Da ga je sudija isključio, sada bi igrao na u Južnoj Africi. Boateng mu se osvetio, što je svima jasno, a Balak je još dobro i prošao, kakav je divljački start bio. Valda će ovo biti za nauk Balaku, da poštuje druge i malo se pripazi svog ponašanja.
Ne vidim zbog čega treba žaliti Balaka, jer je on takav fudbaler, da je spreman da prljavo udari protivnika bez obzira da li je bilo razloga za to. Roj Kin je isto bio prgav igrač, ali je on udarao i povređivao protivnike iz osvete.

Evropa

pre 13 godina

Cini mi se da se mi vec opustamo zbog ove vesti, ali Njemacka je jos uvek jaka. Treba uci skroz ozbiljno u ovu utakmicu, nema nista dok ne prodje svih 90 minuta.

rale

pre 13 godina

Kako me već više nervira ovo moralisanje tipa:''Kako vam može biti drago što neko neće ići na SP''. Ne smatram sebe ni lošim, ni zlobnim čovekom, ali mi je ipak drago što Balak neće igrati protiv moje reprezentacije,jer su nam onda makar malo veće šanse za pozitivan rezultat. Ja Balaku želim sve najbolje u daljoj karijeri,ali mi je jako,jako drago što neće biti u prilici da igra protiv Srbije. Da sam loš čovek, Balaku i ostalima bih želeo sve najgore i u Ligi Šampiona, i u Ligi i u Kupu. Ovako,ovo je prosto navijanje,ništa više od toga. Radujem se isto kao kad vidim da neki bitan igrač protivničkog kluba ima kartone i suspenziju. E sad moralisti mogu da NE preporučuju koliko žele. VOLIM ŠSTO BALAK NEĆE IGRATI !

Monteri iz Jajca

pre 13 godina

Nekapiram sta mi tu ima da se radujemo ili neradujemo! Nemacka nam nelezi i nemozemo ih pobediti ni sa Balakom ni bez njega.Eto ako nam je lakse u tom 95min "sigurno" nece Balak izjednaciti na 1:1 nego neki tamo Miler ili Gomez!

Rommel

pre 13 godina

Na prijateljskoj utakmici u martu izmedju Nemacke i Argentine,Ballack je udario kolenom u lice Martina Demichelisa i slomio mu tri kosti-jabucnu,gornju vilicu i pod ocne duplje.Demichelis je operisan iste noci,tri nedelje je pauzirao i posle je igrao nekoliko utakmica sa zastitnom maskom.Ali ono sto je neverovatno jeste da se Ballack ni jedan jedini put nije javio Martinu da ga pita kako je,iako su pune 4 godine bili saigraci u Bayernu.Demichelis je rekao u bolnici:"Barem da mi je poslao jedan sms ili telefonski poziv,ako vec nije mogao da dodje,bilo sta..takve stvari bole mnogo vise nego fizicka povreda."Eto kakav je covek Ballack.Uvek je bio takav i sad je doziveo kaznu za sve grubosti i neosetljivosti tokom godina.

no fear

pre 13 godina

jadne Švabe..
kud ionako imaju malo svojih u reprezentaciji,tu sad izgubiše još jednog..možda bi im bilo manje krivo da se povredio npr. Cacau..:)

bokela

pre 13 godina

zao mi je sto jos jedan u nizu velemajstora propusta SP,ali Nemci uvek imaju alternativnih zamena, zaamena Balaka u fizickom smislu nebi trebala biti problem za njih,ali u psihickom svakako da bi,jer uvek bodri tim,i kapiten je..nasa grupa bez Kjuela,Apije,Esijena,Balaka,Adlera,Rolfsa...sve glavne karike u protivnickim timovima..zao mi je iskreno,ali ako ih sada oslabljene nemozemo dobiti,necemo onda nikad ! NAPRED ORLOVI !

Dani_ch

pre 13 godina

Citam komentare i nemogu da verujem sta neki ljudi pisu. A sta je najgore nema ih malo. Da se neko raduje tome da covek nemoze da ide na SP. SP to je San svakog fudbalera, a ballack-u je ova sigurno poslednja prilika da ode jos jednom na Prvenstvo Sveta. Stidim se za takve ljude jer je to velika sramota!!! Tu se ustvari vidi koliko iskompleksiranih i zla ljudi ima u nasoj srbiji. Ziveo Fudbal i Fairplay !!!!

pero

pre 13 godina

He he, jedan Balak ne cini prolece. Imaju svabe jos deset Balaka. a Srbija, s obzirom kako igra protiv velikih klubova, vec se uplasila Njemaca, sa ili bez doticnog igraca.

lmn

pre 13 godina

Nemacka je vrhunski tim i bez njega tu nema sumnje, ali postoji je dno veliko ALI....
Pogledajte vezni red Nemaca beza balaka, tu su Svajnstajger(25), Kedira (23), Ozil(21), Marin (21) sve mladi igraci, kvalitetni, ali bez puno iskustva....
U tom segmentu ce da se najvise ogleda odsustvo balaka, ipak je on tu tata ekipe, vodja, covek koji ce da ih smiri i podigne kad treba... znaju to dobro nemci, toga se najvise plase....
Zao mi ga je, ali jos zalivije bi mi bilo da nije sa nama u grupi...
srecno orlovi
U tom

petar

pre 13 godina

Najvaznije je kako ce Antic i ekipa reagovati na ovo. Ovo ce biti veoma vazan podatak za pripremu taktike za utakmicu sa nemcima i nista vise od toga. nasa reprezentacija to ne sme dozivljavati kao neku vrstu prednosti. Imaju Nemci jos mnogo igraca na toj poziciji sa obe noge zdrave i prilicno opasne, jedino sto nemaju igraca koji ima takav pristup igri kao Balak, pa ce se kod njih sigurno osetiti blaga takticka promena i to je ono na sta mi treba da odreagujemo adekvatno, a sreca pa o tome razmislja Antic i njegovi saradnici, a ne mi ovako coporativno.

MarkoZG

pre 13 godina

Srbija najjača u zadnjih 10 godina+Gana bez Essiena+Njemačka bez Ballacka+Australija bez Hiddinka=Srbija definitivno 1. favorit skupine

Raul 7

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!
(titula, 17. maj 2010 13:00)

Zbog ovakvih ljudi mi dodje da ne navijam za svoju reprezentaciju.Balak nije Boatengu udario nikakav samar vec ga je samo nenamerno zakacio po licu da bi mu ovaj kasnije slomio nogu..Ovaj start je poput onog Riberijevog samo sto je ovaj za nijansu gori,za cist crveni.I za vas koji kazete da je Balak prgav i mislite da znate sve o fudbalu to je glupost.Balak je arogantan a prgav i arogantan su dve razlicite stvari.Radi se o igracu koji je odigraj 98 utakmica za reprezentaciju i preko 100 utakmica za Celsi,kapitenu Nemacke reprezentacije,i Ja bih bio arogantan.

claudio caniggia

pre 13 godina

neplanirano pojačanje za Švabe.Očajno je igrao u Čelziju ove sezone.A vi korektni sportsmeni,ne folirajte se,ovako odbojnog lika vam ne može bizi žao.Ravnodušnost je najviše što on može da dobije.

Rade- Futog

pre 13 godina

Naravno da netreba likovati neciju povredu, posebno vrhunskih majstora, pa makar ti oni bili rivali, kao nama! Ali Mihael Balak, kao jedan od najprljavih igraca, izuzetno pogan, to je svakako zasluzio! Neposredno pre ovog starta, Balak je prvo izudarao Malinsa, pa Boatengu samar, onako nabedjeno i prepotentno, bas kao sto on zna! Malom svaka cast, pokazao je karakter! Mi, netrebamo da se palimo, jer su Nemci i bez njega ekstra ekipa!

D.Drogba

pre 13 godina

Glupi su ljudi koji misle da ovo automatski znaci i nasa pobeda nad Nemackom. Meni je zao sto jos jedan jako dobar igrac nece ucestvovati na SP koje je i ovako vec osiromaseno... Prvenstvo ce biti PUSKA !!! Garantujem da ce takmicenje koje se odrzava 17. jula ( Drogba,Fabregas,Vilja,Gerrard .... ) biti neuporedivo interesantnije.

Alex

pre 13 godina

Koliko je vazan Ballack za Nemci- vidi se da su Enlgleski Bookmakeri- svrstili Nemca sa 7,5 koefizienta na 10,0 za ostvaranje titule na SP.
Steta post svaka zvezda koja fali na SP je gubitak za taj divan sport

fowler

pre 13 godina

nikada se nisam radovao tudjoj nesreci pa necu ni sada, ali moram da kazem ko se maca lati od maca ce i ... Balak je jedan od onih koji konstantno provociraju, bez potrebe ulazi u konflikte, samara ljude, sta moze drugo da ocekuje nego cak i cesce ovakve reakcije!
Ponavljam zao mi je sto nece igrati, jer kako on tako i svaki drugi veliki igrac svojim neigranjem umanjuje sam kvalitet svetskog prvenstva!

zanimljivo

pre 13 godina

Da li je ovo bilo namerno ili slucajno? Covek iz suparnicke rpke na SP eliminise najboljeg Nemackog igraca. U svakom slucaju za nas extra i konacno da pokidamo te Nemce, kad vec nismo 1998

patriota

pre 13 godina

Koliko znaci povreda toliko i ne znaci... umjesto njega ce doci neki "baja" koji ce biti zeljan dokazivanja i koji ce gristi kao tigar na terenu...ako jos uz sve to bude malo pametan bice veca prijetnja od balaka, sigurno...

Pedja

pre 13 godina

Po meni,on u zadnje vreme i ne igra na nekom visokom nivou! U boljoj formi su i Ozil,i Marin,Kros,Svajnstajger...tako da Balak (po meni) i nije neki gubitak (u igrackom smislu),ali ce izostanak kapitena verovatno uticati na atmosferu u timu!

SonGoran

pre 13 godina

Zivim un nemackoj i navijam za plave, sam sam sportista i to ne zelim nikome. Volijo bih da srusimo nemce sa njihovom najboljom sastavu.
Inace ce drugari meni govoriti ovde da je namacka bila hendikepovana bez Balaka.

Aleksandar

pre 13 godina

steta za takvog igraca,ipak mu je ovo gotovo 100 posto poslednje veliko takmicenje u karijeri...MI sada imamo veliku sansu,Gana bez Esijena,Nemci bez Balaka...jednom recju oni su simboli svojih reprezentacija,samo da nasi budu zdravi i mozemo mi lagano u drugi krug.

bangavi

pre 13 godina

Ogroman hendikep za Nemce, to je kao da za Srbiju ne igra Stankovic, kapiten i najiskusniji igrac, vice-sampion evrope i sveta (2008 i 2002), i dva puta vice-sampion lige sampiona (2002 i 2008)

Иван-Ниш

pre 13 godina

Немци су гадни и без њега. Барем за нас. И даље треба да их победимо. Нико нам не гарантује да се ово неће десити Видићу нпр. против Гане или у припремним утакмицама. Не радујмо се туђим несрећама.

losho

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Eto nije u autu, a nije ni sa nama u grupi :-))))))))

lack

pre 13 godina

@ zlobni komentari:

Hajde, kako mozete da budete takvi!?

Jel fora da dobijemo osakacenog protivnika? Nije.

Kako ljudi mogu da se raduju ovakvoj vrsti nesrece, nikada mi nece biti jasno.

Ognjen

pre 13 godina

Iako je sa nama u grupi, zao mi je sto propusta SP, ali realno Balak je sam donekle kriv za taj start jer je 5 minuta pre toga poceo da samara igrace Portsmuta (verovatno bi u svakoj drugoj ligi osim Engleske dobio crveni za to) pa je i bilo za ocekivati da ga neko pokosi. Generalno je celu sezonu odigrao prljavo sto mi je krivo jer taj momak zaista strasno igra i ne vidim potrebu da tako igra. Brz oporavak, s nadom da vise ni jedan veliki igrac ne propusti SP (a i bilo koji drugi)

budimo ljudi i ako smo SRBI

pre 13 godina

Kako ne kapiram ovakve osobe koje se raduju necijoj povredi!!! A da se povredi neki srpski reprezentativac kako bi onda reagovali? GADE MI SE TAKVE OSOBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sale

pre 13 godina

Nije lepo radovati se tudjoj nesreci ali nama ova vest stvarno samo prija! On je igrac oko cega se sve vrti u Nemackoj! Po meni njihov najbolji igrac...

milos

pre 13 godina

e pa vala, ako sad ne pobedimo Nemce, onda ne znam kada cemo. bicu zadovoljan samo pobedom nad Nemackom... da se nisu usudili da igraju 0:0.

Ja

pre 13 godina

Ne raduj se tudjoj nesreci!!!!Kad god sam se radovala sto neki dobar igrac nece nastupiti za protivnicki tim uvek mi se to obilo o glavu pa smo prolazili ko bosi po trnju.E vise se ne radujem!!!!I sa njim i bez njega da bismo pobedili Nemce moracemo dooooooooobro da se pomucimo a Balaku zalim brz oporavak!!!!

petar

pre 13 godina

Eh, ovakve vesti kod ljudi izazivaju dvostruke reakcije - nekako mi je glupo da se radujem necijoj nesreci, nije ni ljudski, a sa druge strane, izostanak Balaka, kao prve zvezde nemackog tima, sa Mondijala bi trebalo da bude dobra stvar za nasu reprezentaciju. A jos gore je sto ga je povredio Boateng, igrac Gane, koja je takodje sa nama u grupi. Po toj logici, mogao je da potkaci jos po kojeg igraca Celzija, posto ovaj klub daje , ako je tacna informacija, 17 igraca za predstojecu smotru fudbala u Juznoafrickoj republici. Na inace impozantan skup fudbalera koji ce, iz raznih razloga, propustiti Mondijal, sad treba dodati i Balaka. Doduse, imali smo i mi istu vrstu nesrece sa Ivicom Dragutinovicem, reprezentacija Gane sa Esijenom, pa su izgleda stvari dosle na svoje... Ipak, Balak je kapiten svoje reprezentacije i najveca zvezda, a povreda je dosla najkasnije od ovih gore navedenih, pa su Nemci u najgorem polozaju. Znajuci njih, oni nece previse kukati, vec nastaviti dalje i pokusati da taj nedostatak najbolje "kompenzuju" adekvatnom izmenom ili timski, svejedno. U svakom slucaju, nikad ovakve vesti nisam smatrao lepim, bilo o kom sportisti da je rec.

GemArcher

pre 13 godina

Ne znam sto ljudi likuju...ako treba da se dokazujemo kao tim onda to treba da radimo protiv najjaceg sastava. Aj sad da se molimo da se svi obogalje...nije trip da se provlacimo k'o zabari u ranim fazama takmicenja nego da stvarno zasluzimo prolaz...

nenadn22

pre 13 godina

Zao mi je i Balaka i Esijena ali ako sada ne prodjemo grupu kada nam dva glavna konkurenta igraju bez najboljih igraca ne znam kad cemo.

Ivan

pre 13 godina

Da je Balaka faulirao neki igrac Hrvatske reprezentacije pa bih rekao slucajno je bilo,ovako mislim da je ovo bio namerni start jer je trebalo Boateng i Balak da se sretnu u J.Africi ali sad i na nasu srecu NECE.

Ivan_Ni

pre 13 godina

Balack se povredio i to je sjajna vest,jer ipak je on glavni vezni uz Schweinsteiger-a!Njihovi glavni napadaci Klose i Podolski se nisu bas naigrali ove godine(Podolski iz Bajerna najuren u Keln i dao ove sezone samo 2 gola a Klose vecita zamena Gomezu).Plasi me sjajni Stefan Kiessling,uz Gomesa stvoren novi napad za respect!Kod Australije Harry Kewell stalno vuce neke povrede kao i 2 najbolja igraca Gane,bivsi kapiten Stephen Appiah koji sigurno nece igrati i Michael Essien koji ima jako malu verovatnocu da zaigra.Ostaje jos Sulley Muntari za koga moze da se pobrine Deki na nekom treningu Intera :) Pa nismo valjda maleri da nam Dramani uvali gol a isti je najuren iz Zvezde ranije(mada je dao gol na proslom Mondijalu,cini mi se Brazilu)!!Bitno je da svi nasi igraci ostanu zdravi,osecam neku pozitivnu energiju i atmosferu vise nego ikad!A vi???

Dejan

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!
(titula, 17. maj 2010 13:00)

to, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Kakvi mozgovi, ne mogu da verujem, raduju se sto su nekome iskidani ligamenti. Pa da, to, jos samo da neko izlomi Mesija, Robena, Kaku, Runija i bicemo sampioni. Zamislite da je neko tako iskidao Vidica i da se Nemci raduju, al bi ih vi isti ispljuvali. Nije ljudski radovati se necijoj povredi. Na SP treba da odu reprezentacije u njihovim najjacim sastavima, pa ko bude najbolji, i ovako vec mnogo dobrih fudbalera propusta isto. Stvarno, zamislite da ne igraju Roben, Mesi, K.Ronaldo, Runi... Pa koga da gledamo onda? Gatuza?

србин

pre 13 godina

стварно штета. ја све разумемем на терену. и провокације и грубости и прљаву игру и симулирање... али не разумем када играч покушава да намерно повреди противника, као што је боатенг балака. то је дно. фудбалери живе од фудбала и за фудбал. повредити некога, то је злочин.

titula

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!

o ye

pre 13 godina

zao mi je zbog balaka , ali ovaj boateng je dobro ucinio za svoju reprezentaciju sad se i gana moze nadat drugom mjestu , ali ce zato njemci da ga pokidaju na svetskom zivi bili pa vidjeli!!!!

Milos

pre 13 godina

Pojedinci pricaju kao da je citav prvi tim Nemacke povredjen i nece igrati na SP. Balak je jedan igrac, Nemci imaju brdo slicnih igraca tako da im to nece predstavljati problem. I pored svega toga, nadam se da Srbija moze do prvog mesta, iako ce Nemci, kao i uvek, biti pakleno jaki! Pozz

Pera

pre 13 godina

Koliko mi je drago sto nemci nece nastupiti u punom sastavu, toliko sam nezadovoljan zbog ovih glupih povreda jer necemo uzivati u najboljem svetskom fudbalu jer nece biti Balaka, Bekama, Adlera, Toresa i Fabregasa koji su pod znakom pitanja... Da ne pominjem ove nase mucenike...

Marko Darkovic

pre 13 godina

Ovo je i dobra i losa vest za nas , ova povreda otvara mesta za neke druge igrace podjednako dobre ako ne i bolje od Balaka kao sto su Ozil , Marko Marin i Sami Kedira .... tako da ce nasi ipak morati da se pomuce da dobiju i ovako oslabljene Nemce !

The real Mef

pre 13 godina

Ja ne znam kako ova vest moze da bude odlicna i kako neko moze da se raduje ovome!
Pa covek je povredjen, pati!
Kakav smo mi narod...

Ognjen

pre 13 godina

Iako je sa nama u grupi, zao mi je sto propusta SP, ali realno Balak je sam donekle kriv za taj start jer je 5 minuta pre toga poceo da samara igrace Portsmuta (verovatno bi u svakoj drugoj ligi osim Engleske dobio crveni za to) pa je i bilo za ocekivati da ga neko pokosi. Generalno je celu sezonu odigrao prljavo sto mi je krivo jer taj momak zaista strasno igra i ne vidim potrebu da tako igra. Brz oporavak, s nadom da vise ni jedan veliki igrac ne propusti SP (a i bilo koji drugi)

Dejan

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!
(titula, 17. maj 2010 13:00)

to, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Kakvi mozgovi, ne mogu da verujem, raduju se sto su nekome iskidani ligamenti. Pa da, to, jos samo da neko izlomi Mesija, Robena, Kaku, Runija i bicemo sampioni. Zamislite da je neko tako iskidao Vidica i da se Nemci raduju, al bi ih vi isti ispljuvali. Nije ljudski radovati se necijoj povredi. Na SP treba da odu reprezentacije u njihovim najjacim sastavima, pa ko bude najbolji, i ovako vec mnogo dobrih fudbalera propusta isto. Stvarno, zamislite da ne igraju Roben, Mesi, K.Ronaldo, Runi... Pa koga da gledamo onda? Gatuza?

losho

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Eto nije u autu, a nije ni sa nama u grupi :-))))))))

Rommel

pre 13 godina

Na prijateljskoj utakmici u martu izmedju Nemacke i Argentine,Ballack je udario kolenom u lice Martina Demichelisa i slomio mu tri kosti-jabucnu,gornju vilicu i pod ocne duplje.Demichelis je operisan iste noci,tri nedelje je pauzirao i posle je igrao nekoliko utakmica sa zastitnom maskom.Ali ono sto je neverovatno jeste da se Ballack ni jedan jedini put nije javio Martinu da ga pita kako je,iako su pune 4 godine bili saigraci u Bayernu.Demichelis je rekao u bolnici:"Barem da mi je poslao jedan sms ili telefonski poziv,ako vec nije mogao da dodje,bilo sta..takve stvari bole mnogo vise nego fizicka povreda."Eto kakav je covek Ballack.Uvek je bio takav i sad je doziveo kaznu za sve grubosti i neosetljivosti tokom godina.

Иван-Ниш

pre 13 godina

Немци су гадни и без њега. Барем за нас. И даље треба да их победимо. Нико нам не гарантује да се ово неће десити Видићу нпр. против Гане или у припремним утакмицама. Не радујмо се туђим несрећама.

budimo ljudi i ako smo SRBI

pre 13 godina

Kako ne kapiram ovakve osobe koje se raduju necijoj povredi!!! A da se povredi neki srpski reprezentativac kako bi onda reagovali? GADE MI SE TAKVE OSOBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja

pre 13 godina

Ne raduj se tudjoj nesreci!!!!Kad god sam se radovala sto neki dobar igrac nece nastupiti za protivnicki tim uvek mi se to obilo o glavu pa smo prolazili ko bosi po trnju.E vise se ne radujem!!!!I sa njim i bez njega da bismo pobedili Nemce moracemo dooooooooobro da se pomucimo a Balaku zalim brz oporavak!!!!

petar

pre 13 godina

Eh, ovakve vesti kod ljudi izazivaju dvostruke reakcije - nekako mi je glupo da se radujem necijoj nesreci, nije ni ljudski, a sa druge strane, izostanak Balaka, kao prve zvezde nemackog tima, sa Mondijala bi trebalo da bude dobra stvar za nasu reprezentaciju. A jos gore je sto ga je povredio Boateng, igrac Gane, koja je takodje sa nama u grupi. Po toj logici, mogao je da potkaci jos po kojeg igraca Celzija, posto ovaj klub daje , ako je tacna informacija, 17 igraca za predstojecu smotru fudbala u Juznoafrickoj republici. Na inace impozantan skup fudbalera koji ce, iz raznih razloga, propustiti Mondijal, sad treba dodati i Balaka. Doduse, imali smo i mi istu vrstu nesrece sa Ivicom Dragutinovicem, reprezentacija Gane sa Esijenom, pa su izgleda stvari dosle na svoje... Ipak, Balak je kapiten svoje reprezentacije i najveca zvezda, a povreda je dosla najkasnije od ovih gore navedenih, pa su Nemci u najgorem polozaju. Znajuci njih, oni nece previse kukati, vec nastaviti dalje i pokusati da taj nedostatak najbolje "kompenzuju" adekvatnom izmenom ili timski, svejedno. U svakom slucaju, nikad ovakve vesti nisam smatrao lepim, bilo o kom sportisti da je rec.

titula

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!

lack

pre 13 godina

@ zlobni komentari:

Hajde, kako mozete da budete takvi!?

Jel fora da dobijemo osakacenog protivnika? Nije.

Kako ljudi mogu da se raduju ovakvoj vrsti nesrece, nikada mi nece biti jasno.

MarkoZG

pre 13 godina

Srbija najjača u zadnjih 10 godina+Gana bez Essiena+Njemačka bez Ballacka+Australija bez Hiddinka=Srbija definitivno 1. favorit skupine

The real Mef

pre 13 godina

Ja ne znam kako ova vest moze da bude odlicna i kako neko moze da se raduje ovome!
Pa covek je povredjen, pati!
Kakav smo mi narod...

Rade- Futog

pre 13 godina

Naravno da netreba likovati neciju povredu, posebno vrhunskih majstora, pa makar ti oni bili rivali, kao nama! Ali Mihael Balak, kao jedan od najprljavih igraca, izuzetno pogan, to je svakako zasluzio! Neposredno pre ovog starta, Balak je prvo izudarao Malinsa, pa Boatengu samar, onako nabedjeno i prepotentno, bas kao sto on zna! Malom svaka cast, pokazao je karakter! Mi, netrebamo da se palimo, jer su Nemci i bez njega ekstra ekipa!

GemArcher

pre 13 godina

Ne znam sto ljudi likuju...ako treba da se dokazujemo kao tim onda to treba da radimo protiv najjaceg sastava. Aj sad da se molimo da se svi obogalje...nije trip da se provlacimo k'o zabari u ranim fazama takmicenja nego da stvarno zasluzimo prolaz...

Raul 7

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!
(titula, 17. maj 2010 13:00)

Zbog ovakvih ljudi mi dodje da ne navijam za svoju reprezentaciju.Balak nije Boatengu udario nikakav samar vec ga je samo nenamerno zakacio po licu da bi mu ovaj kasnije slomio nogu..Ovaj start je poput onog Riberijevog samo sto je ovaj za nijansu gori,za cist crveni.I za vas koji kazete da je Balak prgav i mislite da znate sve o fudbalu to je glupost.Balak je arogantan a prgav i arogantan su dve razlicite stvari.Radi se o igracu koji je odigraj 98 utakmica za reprezentaciju i preko 100 utakmica za Celsi,kapitenu Nemacke reprezentacije,i Ja bih bio arogantan.

SonGoran

pre 13 godina

Zivim un nemackoj i navijam za plave, sam sam sportista i to ne zelim nikome. Volijo bih da srusimo nemce sa njihovom najboljom sastavu.
Inace ce drugari meni govoriti ovde da je namacka bila hendikepovana bez Balaka.

nenadn22

pre 13 godina

Zao mi je i Balaka i Esijena ali ako sada ne prodjemo grupu kada nam dva glavna konkurenta igraju bez najboljih igraca ne znam kad cemo.

Pedja

pre 13 godina

Po meni,on u zadnje vreme i ne igra na nekom visokom nivou! U boljoj formi su i Ozil,i Marin,Kros,Svajnstajger...tako da Balak (po meni) i nije neki gubitak (u igrackom smislu),ali ce izostanak kapitena verovatno uticati na atmosferu u timu!

fowler

pre 13 godina

nikada se nisam radovao tudjoj nesreci pa necu ni sada, ali moram da kazem ko se maca lati od maca ce i ... Balak je jedan od onih koji konstantno provociraju, bez potrebe ulazi u konflikte, samara ljude, sta moze drugo da ocekuje nego cak i cesce ovakve reakcije!
Ponavljam zao mi je sto nece igrati, jer kako on tako i svaki drugi veliki igrac svojim neigranjem umanjuje sam kvalitet svetskog prvenstva!

србин

pre 13 godina

стварно штета. ја све разумемем на терену. и провокације и грубости и прљаву игру и симулирање... али не разумем када играч покушава да намерно повреди противника, као што је боатенг балака. то је дно. фудбалери живе од фудбала и за фудбал. повредити некога, то је злочин.

patriota

pre 13 godina

Koliko znaci povreda toliko i ne znaci... umjesto njega ce doci neki "baja" koji ce biti zeljan dokazivanja i koji ce gristi kao tigar na terenu...ako jos uz sve to bude malo pametan bice veca prijetnja od balaka, sigurno...

rale

pre 13 godina

Kako me već više nervira ovo moralisanje tipa:''Kako vam može biti drago što neko neće ići na SP''. Ne smatram sebe ni lošim, ni zlobnim čovekom, ali mi je ipak drago što Balak neće igrati protiv moje reprezentacije,jer su nam onda makar malo veće šanse za pozitivan rezultat. Ja Balaku želim sve najbolje u daljoj karijeri,ali mi je jako,jako drago što neće biti u prilici da igra protiv Srbije. Da sam loš čovek, Balaku i ostalima bih želeo sve najgore i u Ligi Šampiona, i u Ligi i u Kupu. Ovako,ovo je prosto navijanje,ništa više od toga. Radujem se isto kao kad vidim da neki bitan igrač protivničkog kluba ima kartone i suspenziju. E sad moralisti mogu da NE preporučuju koliko žele. VOLIM ŠSTO BALAK NEĆE IGRATI !

bangavi

pre 13 godina

Ogroman hendikep za Nemce, to je kao da za Srbiju ne igra Stankovic, kapiten i najiskusniji igrac, vice-sampion evrope i sveta (2008 i 2002), i dva puta vice-sampion lige sampiona (2002 i 2008)

Milos

pre 13 godina

Pojedinci pricaju kao da je citav prvi tim Nemacke povredjen i nece igrati na SP. Balak je jedan igrac, Nemci imaju brdo slicnih igraca tako da im to nece predstavljati problem. I pored svega toga, nadam se da Srbija moze do prvog mesta, iako ce Nemci, kao i uvek, biti pakleno jaki! Pozz

Pera

pre 13 godina

Koliko mi je drago sto nemci nece nastupiti u punom sastavu, toliko sam nezadovoljan zbog ovih glupih povreda jer necemo uzivati u najboljem svetskom fudbalu jer nece biti Balaka, Bekama, Adlera, Toresa i Fabregasa koji su pod znakom pitanja... Da ne pominjem ove nase mucenike...

o ye

pre 13 godina

zao mi je zbog balaka , ali ovaj boateng je dobro ucinio za svoju reprezentaciju sad se i gana moze nadat drugom mjestu , ali ce zato njemci da ga pokidaju na svetskom zivi bili pa vidjeli!!!!

Dani_ch

pre 13 godina

Citam komentare i nemogu da verujem sta neki ljudi pisu. A sta je najgore nema ih malo. Da se neko raduje tome da covek nemoze da ide na SP. SP to je San svakog fudbalera, a ballack-u je ova sigurno poslednja prilika da ode jos jednom na Prvenstvo Sveta. Stidim se za takve ljude jer je to velika sramota!!! Tu se ustvari vidi koliko iskompleksiranih i zla ljudi ima u nasoj srbiji. Ziveo Fudbal i Fairplay !!!!

djedmedjed

pre 13 godina

Ballack je uvijek bio prepotentan i uzimao si je za pravo mrdati oko nosa i suigracima i protivnicima.A uvijek se nadje netko, tko ne dozvoljava da mu se ide oko nosa, kao recimo Boateng ili Podolski koji mu je kao kapetanu opalio pljusku.Ne smijemo se radovati njegovoj ozlijedi, ali sam Ballack takodjer nikad nije bio milo dijete i pocinio je mnostvo grubih i bezobzirnih faulova u svojoj karijeri. ovo sa De Michelisom je tocno.kao kapetan je "izvukao" mnogo utakmica u korist Njemacke. Sjetimo se samo SP 2002 i dvije pobjede sa po 1:0 u 1/4 i 1/2-finalu protiv USA i J. Koreje. ili na EP-u 2008 protiv Austrije i u kvalifikacijama (2:1) protiv Rusije. kad svi Nijemci zakazu, on pokazuje svoju volju i mentalitet. neprocjenjiv gubitak za Nijemce. on je mozda najefikasniji vezni gol-igrac, u 98 nastupa preko 40 golova za repku,kvota koja bi postidila mnogog napadaca...

Sale

pre 13 godina

Nije lepo radovati se tudjoj nesreci ali nama ova vest stvarno samo prija! On je igrac oko cega se sve vrti u Nemackoj! Po meni njihov najbolji igrac...

Aleksandar

pre 13 godina

steta za takvog igraca,ipak mu je ovo gotovo 100 posto poslednje veliko takmicenje u karijeri...MI sada imamo veliku sansu,Gana bez Esijena,Nemci bez Balaka...jednom recju oni su simboli svojih reprezentacija,samo da nasi budu zdravi i mozemo mi lagano u drugi krug.

bokela

pre 13 godina

zao mi je sto jos jedan u nizu velemajstora propusta SP,ali Nemci uvek imaju alternativnih zamena, zaamena Balaka u fizickom smislu nebi trebala biti problem za njih,ali u psihickom svakako da bi,jer uvek bodri tim,i kapiten je..nasa grupa bez Kjuela,Apije,Esijena,Balaka,Adlera,Rolfsa...sve glavne karike u protivnickim timovima..zao mi je iskreno,ali ako ih sada oslabljene nemozemo dobiti,necemo onda nikad ! NAPRED ORLOVI !

no fear

pre 13 godina

jadne Švabe..
kud ionako imaju malo svojih u reprezentaciji,tu sad izgubiše još jednog..možda bi im bilo manje krivo da se povredio npr. Cacau..:)

tubic

pre 13 godina

BALAK je po narodnosti LUZICKI SRBIN i kao takav imao je moje simpatije. Nije on tako los jer ima SLAVENSKU dusu, ali na terenu je jako prgav. Steta za svakog sportistu.

milos

pre 13 godina

e pa vala, ako sad ne pobedimo Nemce, onda ne znam kada cemo. bicu zadovoljan samo pobedom nad Nemackom... da se nisu usudili da igraju 0:0.

Marko Darkovic

pre 13 godina

Ovo je i dobra i losa vest za nas , ova povreda otvara mesta za neke druge igrace podjednako dobre ako ne i bolje od Balaka kao sto su Ozil , Marko Marin i Sami Kedira .... tako da ce nasi ipak morati da se pomuce da dobiju i ovako oslabljene Nemce !

petar

pre 13 godina

Najvaznije je kako ce Antic i ekipa reagovati na ovo. Ovo ce biti veoma vazan podatak za pripremu taktike za utakmicu sa nemcima i nista vise od toga. nasa reprezentacija to ne sme dozivljavati kao neku vrstu prednosti. Imaju Nemci jos mnogo igraca na toj poziciji sa obe noge zdrave i prilicno opasne, jedino sto nemaju igraca koji ima takav pristup igri kao Balak, pa ce se kod njih sigurno osetiti blaga takticka promena i to je ono na sta mi treba da odreagujemo adekvatno, a sreca pa o tome razmislja Antic i njegovi saradnici, a ne mi ovako coporativno.

claudio caniggia

pre 13 godina

neplanirano pojačanje za Švabe.Očajno je igrao u Čelziju ove sezone.A vi korektni sportsmeni,ne folirajte se,ovako odbojnog lika vam ne može bizi žao.Ravnodušnost je najviše što on može da dobije.

Ivan

pre 13 godina

Da je Balaka faulirao neki igrac Hrvatske reprezentacije pa bih rekao slucajno je bilo,ovako mislim da je ovo bio namerni start jer je trebalo Boateng i Balak da se sretnu u J.Africi ali sad i na nasu srecu NECE.

zanimljivo

pre 13 godina

Da li je ovo bilo namerno ili slucajno? Covek iz suparnicke rpke na SP eliminise najboljeg Nemackog igraca. U svakom slucaju za nas extra i konacno da pokidamo te Nemce, kad vec nismo 1998

Alex

pre 13 godina

Koliko je vazan Ballack za Nemci- vidi se da su Enlgleski Bookmakeri- svrstili Nemca sa 7,5 koefizienta na 10,0 za ostvaranje titule na SP.
Steta post svaka zvezda koja fali na SP je gubitak za taj divan sport

lmn

pre 13 godina

Nemacka je vrhunski tim i bez njega tu nema sumnje, ali postoji je dno veliko ALI....
Pogledajte vezni red Nemaca beza balaka, tu su Svajnstajger(25), Kedira (23), Ozil(21), Marin (21) sve mladi igraci, kvalitetni, ali bez puno iskustva....
U tom segmentu ce da se najvise ogleda odsustvo balaka, ipak je on tu tata ekipe, vodja, covek koji ce da ih smiri i podigne kad treba... znaju to dobro nemci, toga se najvise plase....
Zao mi ga je, ali jos zalivije bi mi bilo da nije sa nama u grupi...
srecno orlovi
U tom

Dragi

pre 13 godina

Balak je jedan od najprljavijih i najnekulturnijih igrača. Uz sudiju i sam je kriv za svoju povredu. Ošamario je protivničkog igrača, a sudija mu je to progledao kroz prste. Da ga je sudija isključio, sada bi igrao na u Južnoj Africi. Boateng mu se osvetio, što je svima jasno, a Balak je još dobro i prošao, kakav je divljački start bio. Valda će ovo biti za nauk Balaku, da poštuje druge i malo se pripazi svog ponašanja.
Ne vidim zbog čega treba žaliti Balaka, jer je on takav fudbaler, da je spreman da prljavo udari protivnika bez obzira da li je bilo razloga za to. Roj Kin je isto bio prgav igrač, ali je on udarao i povređivao protivnike iz osvete.

D.Drogba

pre 13 godina

Glupi su ljudi koji misle da ovo automatski znaci i nasa pobeda nad Nemackom. Meni je zao sto jos jedan jako dobar igrac nece ucestvovati na SP koje je i ovako vec osiromaseno... Prvenstvo ce biti PUSKA !!! Garantujem da ce takmicenje koje se odrzava 17. jula ( Drogba,Fabregas,Vilja,Gerrard .... ) biti neuporedivo interesantnije.

Evropa

pre 13 godina

Cini mi se da se mi vec opustamo zbog ove vesti, ali Njemacka je jos uvek jaka. Treba uci skroz ozbiljno u ovu utakmicu, nema nista dok ne prodje svih 90 minuta.

Ivan_Ni

pre 13 godina

Balack se povredio i to je sjajna vest,jer ipak je on glavni vezni uz Schweinsteiger-a!Njihovi glavni napadaci Klose i Podolski se nisu bas naigrali ove godine(Podolski iz Bajerna najuren u Keln i dao ove sezone samo 2 gola a Klose vecita zamena Gomezu).Plasi me sjajni Stefan Kiessling,uz Gomesa stvoren novi napad za respect!Kod Australije Harry Kewell stalno vuce neke povrede kao i 2 najbolja igraca Gane,bivsi kapiten Stephen Appiah koji sigurno nece igrati i Michael Essien koji ima jako malu verovatnocu da zaigra.Ostaje jos Sulley Muntari za koga moze da se pobrine Deki na nekom treningu Intera :) Pa nismo valjda maleri da nam Dramani uvali gol a isti je najuren iz Zvezde ranije(mada je dao gol na proslom Mondijalu,cini mi se Brazilu)!!Bitno je da svi nasi igraci ostanu zdravi,osecam neku pozitivnu energiju i atmosferu vise nego ikad!A vi???

uxyzapenje

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

e vidis, ja se bojim da imesto Cahila to ne bude Stankovic u finalu LS... Pa da budi povredjeni svi kapiteni protivnika Australije... a i ipak su Esjen, Balak i Stankovic velicine u odnosu na Chahilla

Monteri iz Jajca

pre 13 godina

Nekapiram sta mi tu ima da se radujemo ili neradujemo! Nemacka nam nelezi i nemozemo ih pobediti ni sa Balakom ni bez njega.Eto ako nam je lakse u tom 95min "sigurno" nece Balak izjednaciti na 1:1 nego neki tamo Miler ili Gomez!

CCCCrbin

pre 13 godina

za tebe dario.neznam koliko si ti upucen u nemacki fudbal ili u fudbal uopste,ali krenimo redom.kazes da nemacki golmani nisu bas nesto.a sta su onda nasi golmani? neces valjda sada ozbiljno reci da je nas najbolji golman stojkovic bolji od neuera za koga se razpituju klubovi kao manchester united itd?pa nas najbolji golman godinama vec greje klupu u svakome klubu u kojem igra jer mu je konkurencija jaka u klubovima kao sto su sporting lisabon,getafe,wigan.da te podsetim da nemacki 2 ili 3 golman wiese vec godinama brani standardno u werder bremenu.neces valjda reci da su brkic ili isailovic bolji od njega.da te podsetim da je but standardan golman bajerna,a bajern igra u finalu lige sampiona.pa nas najbolji golman nemoze da bude standardan u klubovima kao sto su sporting lisabon,getafe,wigan itd.a ti pricas kako nemacki golmani nisu nesto.pa nemacki golman neuer je medju najboljim mladim golmanima u evropi.onda dolazimo do odbrane.tu je slabost nemacke rep.mertesacker,friedrich nisu bas sada neka klasa a i nepokretljivi su dosta.mertesacker je jak u vazduhu dok na zemlji ima dosta slabosti.sto se lahm-a tice on je zaista odlican igrac.vezni red nemaca je takodje dobar i ako ce im balak nedostajati.kazes svajnstajger nije neka klasa.pa on zapravo igra najbolju sezonu u svojoj dosadasnjoj karijeri,standardan je igrac u bajernu,igra sa robbenom,riberijem i ti tvrdis kako on nije neka klasa?pa sta ces tek reci onda za kacara i kuzmanovica?nemoj biti bas toliko nerealan.da te podsetim da je mlada rep.nemacka do 21godinu prosle godine bila evropski prvak.da su nemci u razlicitim mladjim kategorijama zadnjih godina postali evrospki prvaci.treba tu izdvojiti marina,kediru,özila.to su mladi igraci koji su sada vec standardni i nosioci jednih od najbolji nemackih klubova kao bremena i stuttgarta.kazes da klose,podolski iza sebe imaju slabu sezonu.pa kakvu sezonu po tebi ima onda zigic?samo da te podsetim da je podolski redovno postizao golove u rep.i ako je godinama grejao klupu u bajernu.svaka rep.ima igrace koje iza sebe imaju uspesnu i bezuspesnu sezonu.eto i kod nas je tako.ivanovic,vidic,subotic,
kolarov,stankovic,krasic itd.imaju iza sebe uspesnu sezonu.dok stojkovic,milijas,zigic iza sebe nemaju bas uspesnu sezonu.kazes da nemci nikada zadnjih godina nisu imali slabiju rep.medjutim 2002 na sp-u su imali su 10 puta slabiju rep.pa su ipak stigli do finala.98godine su takodje imali mnogo slabiju rep.nego sada pa su stigli do cetvrtfinala a mi smo vec izpali u osmini finala.a tada smo imali u rep.mihajlovica,jugovica,stojkovica
mijatovica.pa ih ipak nismo uspeli pobediti i ako smo realno bili bolji od njih.

JuriJ

pre 13 godina

Jedan Svaba manje. Bilo kako bilo, bolje je, ali mi i dalje imamo kompleks od Svaba po pitanju svega...
Da vodimo 3:0 u 89-om, do 92. ce biti 3:4, ne zato sto su bolji, nego zbog nase svesti.

pero

pre 13 godina

He he, jedan Balak ne cini prolece. Imaju svabe jos deset Balaka. a Srbija, s obzirom kako igra protiv velikih klubova, vec se uplasila Njemaca, sa ili bez doticnog igraca.

Cvetko

pre 13 godina

Verovatno nisam jedini ali će bez Balaka Nemačka imati više šansi. On je bio maler za titule kako u LŠ sa Čelsijem i Bajernom, tako i sa reprezentacijom. Nikada ništa nije osvojio. Pravi je pajser.
Cvetko

djedmedjed

pre 13 godina

bas se nije nigdje pohvalio da je Luzicki Srbin, to u Njemackoj bas i nije pozeljno, jer se oni drze kao da nemaju manjina.po mjestu rodjenja i po korijenu prezimena,ipak lako moguce.Sigurno je da ce Nijemci pokusati zamijeniti Ballacka Schweinsteigerom, koji je u velikoj formi. uz to ima osobnost, snagu i bolju tehniku od Ballacka. jedino sto je ovaj opasniji po gol. Nijemci ce po svemu sudeci krenuti sa slijedecom postavom; Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Westermann - Khedira, Schweinsteiger, Özil, Müller - Podolski, Klose (Gomez)

?!

pre 13 godina

@(tubic, 17. maj 2010 19:57)

luzicki srbi i srbi nisu isti narod.

@svim ostalima, koji se raduju tudoj nesreci:

nisu srbi jedini, koji imaju taj neki difuzni "inat" - kad nemcima proradi inat, oni i bez ekipe i bez igre stignu do finala sp (vidi 2002.). ako zelite da podrzite svoju ekipu, navijajte za nju. sve ostalo je baksuziranje nase ekipe.

dario

pre 13 godina

mislim da nemci nisu vrhunski tim i nemaju sta da traze na sp 2010 niti 2014 godine nisu favoriti ni ce biti ikada vise !!! a nasi ako ne pobede nemce nisu ni trebali da idu za j. afriku jer nemci nikada losiju postavu nisu imali a videcemo 18 juna i bicu u pravu levova zivotna greska sto nece voditi fringsa i kuranija jer klose i gomez nisu u formi nisu igrali mnogo utakmica a i podolski nije bas nesto za cacau nebi se toliko plasio nije bas nesto ekstra i nije tesko protiv malte dati dva gola ........
za svajnstajgera se neplasim takodze jedini koji stvarno nezgodan igrac jeste lahm a i golmani kod njemaca nisu bas u dobroj slici blede......
mislim moze se dati 2 do 3 gola nemcima ako budemo igrali onako ko protiv austrije ili ko protiv rumunije brzo doci do golova jer tu se nemci najvise uspanicu kad prime dva gola kao 98 u brzom ritmu ondak se izgube totalno i tude treba i treci gol zabiti ako se to ne uradi sam sebe kaznjavas na kraju !!!!!

neko u nemackoj

pre 13 godina

Uopste ne smatram da je za nasu, ili bilo koju drugu reprezentaciju na ovom prvenstvu, dobro to sto se Balak povredio. Balak jeste dobar igrac, ali je pre svega vodja. I to vrlo dominantan vodja, koji drzi sve pod kontrolom. A s obzirom na njegovu prgavost i aroganciju (slazem se da je odredjena doza arogancije neophodna za uspesno vodjenje neke grupe, ali kod njega su ove karakteristike izuzetno izrazene), on je prosto “gusio” ostale igrace. Sada, kada njegovog pritiska nema, ostali igraci mogu da disu i dodju do izrazaja. Uz to ide i cinjenica da Balak ima 33 godine i da se njegova, bar reprezentativna karijera blizi kraju. Nemacka reprezentacija mora da trazi novog vodju, sto znaci da ce mladji igraci, a ima ih koji su i vise nego dobri, imati dodatni motiv da se pokazu i dokazu, sto moze da bude vrlo opasno za sve njihove protivnike.

BoRkIc

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Eto nije u autu, a nije ni sa nama u grupi :-))))))))
(losho, 17. maj 2010 13:23)

Xexexexe, losho, siruran sam da je ETO na pocetku recenice samo rec, a ne fudbaler. Tipa: ''Eto tako...''

Damir

pre 13 godina

Naravno da je Njemacka sad veoma oslabljena bez njihovog kapitena, licno mislim da Svajnstajger njega ne moze zamijeniti (ima da igra vjerovatno sad defanzivniju ulogu).
Naravno da nemaju neki poseban tim ali pribovajam se samo njihovog morala posto su na turnirima uvijek jaki, ali eto takvi su uvijek bili. Mislim da Srbija ima odlicnu priliku da dobije Svabe a moze se i nadati dobrim rezultat u JAR. Naravno da cu navijati za srpsku reprezentaciju i sve najbolje ;)

SasaCG

pre 13 godina

Još kad bi Deki rekao cambiassu ili Luciu da polome Klosea ili Bastiana u finalu liga šampiona bila bi sigurica protiv nemaca

pop

pre 13 godina

sad ce najvjerovatnije da zove torstena fringsa iz verdera
(bursaspor, 17. maj 2010 14:46)
i malog mullera iz najerna, decko sabija kako igra

Johny Logan

pre 13 godina

Meni je iskreno zao sto nece igrati na Mundijalu. Nasima svejedno posao neec nimalo biti olaksan jer su Nemci uvek favoriti u fudbalu.

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

sigurno je da ce nam biti lakse bez Balaka u timu,ali moje misljenje je da su nase i njihove sanse za pobedu ostale iste onakve dok se racunalo na njega.

zamislite kako je njemu ? kako bi se vi osecali ? ovo mu je trebalo da mu bude poslednje ucesce na svetskom kupu.sigurno nece dobiti priliku za naredno svetsko jer ce biti veteran ..38 godina

dario

pre 13 godina

za tebe (CCCCrbin, 18. maj 2010 00:08) vidim da nemas poljma nemci nikad slabi ,nisu but i neuer i smesni wiese kao kahn mislim smesan si,ima ziga da im zapusi kao prvo kao drugo videlo se na prijateljskoj utakmici pred evro 2008 kada su nemci jedva nas pobedili i to smo igrali sa jednim klasicnim spicom bez zigica sam pantelic a jankovic nije spic to da ti bude jasno ,smesan si ali mislim ti si kvazi navijac i kvazi srbin takvih imamo dosta i necu da smaram sa takvim ljudima koji nemaju poljma u zivotu a pogotovo o sportu nemci nikada vise nece osvojiti sp a pogotovo ne 2010 i 2014 to treba da ti bude jasno i tebi i drugima ovde !!!jer izvan evrope niko nije od evropejaca uspeo da uzme titulu prvaka sveta tako ce i sada da bude i licno mislim da ce radi izostanka balaka , adlera, fringsa i kuranija nemacka da od nas izgubi uveren sam u tome ne sto posto vec hiljadu posto nemogu oni zigicu i panti krasicu jovanovicu i dekiju da pariraju a kada velim da nikada losi tim nisu imali ondak je tako nece dogurati do polufinala ubedezen sam !!!
pre ce brasil spanija argentina i engleska tako je i ako se nekome to ne svidza neka obudze nemacki dres i nek navija koliko god hoce za njemacku !!! nemci nisu vise ono sto su nekada bili !!!
mislim i nemoze se reci za nemce jer kod njih 70 posto su stranci u repki pa zato vise i nisu oni nemci kao sto su nekada bili!!!!

titula

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!

Raul 7

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!
(titula, 17. maj 2010 13:00)

Zbog ovakvih ljudi mi dodje da ne navijam za svoju reprezentaciju.Balak nije Boatengu udario nikakav samar vec ga je samo nenamerno zakacio po licu da bi mu ovaj kasnije slomio nogu..Ovaj start je poput onog Riberijevog samo sto je ovaj za nijansu gori,za cist crveni.I za vas koji kazete da je Balak prgav i mislite da znate sve o fudbalu to je glupost.Balak je arogantan a prgav i arogantan su dve razlicite stvari.Radi se o igracu koji je odigraj 98 utakmica za reprezentaciju i preko 100 utakmica za Celsi,kapitenu Nemacke reprezentacije,i Ja bih bio arogantan.

pero

pre 13 godina

He he, jedan Balak ne cini prolece. Imaju svabe jos deset Balaka. a Srbija, s obzirom kako igra protiv velikih klubova, vec se uplasila Njemaca, sa ili bez doticnog igraca.

Dani_ch

pre 13 godina

Citam komentare i nemogu da verujem sta neki ljudi pisu. A sta je najgore nema ih malo. Da se neko raduje tome da covek nemoze da ide na SP. SP to je San svakog fudbalera, a ballack-u je ova sigurno poslednja prilika da ode jos jednom na Prvenstvo Sveta. Stidim se za takve ljude jer je to velika sramota!!! Tu se ustvari vidi koliko iskompleksiranih i zla ljudi ima u nasoj srbiji. Ziveo Fudbal i Fairplay !!!!

The real Mef

pre 13 godina

Ja ne znam kako ova vest moze da bude odlicna i kako neko moze da se raduje ovome!
Pa covek je povredjen, pati!
Kakav smo mi narod...

budimo ljudi i ako smo SRBI

pre 13 godina

Kako ne kapiram ovakve osobe koje se raduju necijoj povredi!!! A da se povredi neki srpski reprezentativac kako bi onda reagovali? GADE MI SE TAKVE OSOBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dejan

pre 13 godina

Kako ga je pokidao Boateng, svaka mu cast, ovo je odlicna vest za nas, sad bez problema mozemo do 1. mesta u grupi, samim tim i do 1/4 finala SP!
(titula, 17. maj 2010 13:00)

to, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Kakvi mozgovi, ne mogu da verujem, raduju se sto su nekome iskidani ligamenti. Pa da, to, jos samo da neko izlomi Mesija, Robena, Kaku, Runija i bicemo sampioni. Zamislite da je neko tako iskidao Vidica i da se Nemci raduju, al bi ih vi isti ispljuvali. Nije ljudski radovati se necijoj povredi. Na SP treba da odu reprezentacije u njihovim najjacim sastavima, pa ko bude najbolji, i ovako vec mnogo dobrih fudbalera propusta isto. Stvarno, zamislite da ne igraju Roben, Mesi, K.Ronaldo, Runi... Pa koga da gledamo onda? Gatuza?

Ivan_Ni

pre 13 godina

Balack se povredio i to je sjajna vest,jer ipak je on glavni vezni uz Schweinsteiger-a!Njihovi glavni napadaci Klose i Podolski se nisu bas naigrali ove godine(Podolski iz Bajerna najuren u Keln i dao ove sezone samo 2 gola a Klose vecita zamena Gomezu).Plasi me sjajni Stefan Kiessling,uz Gomesa stvoren novi napad za respect!Kod Australije Harry Kewell stalno vuce neke povrede kao i 2 najbolja igraca Gane,bivsi kapiten Stephen Appiah koji sigurno nece igrati i Michael Essien koji ima jako malu verovatnocu da zaigra.Ostaje jos Sulley Muntari za koga moze da se pobrine Deki na nekom treningu Intera :) Pa nismo valjda maleri da nam Dramani uvali gol a isti je najuren iz Zvezde ranije(mada je dao gol na proslom Mondijalu,cini mi se Brazilu)!!Bitno je da svi nasi igraci ostanu zdravi,osecam neku pozitivnu energiju i atmosferu vise nego ikad!A vi???

D.Drogba

pre 13 godina

Glupi su ljudi koji misle da ovo automatski znaci i nasa pobeda nad Nemackom. Meni je zao sto jos jedan jako dobar igrac nece ucestvovati na SP koje je i ovako vec osiromaseno... Prvenstvo ce biti PUSKA !!! Garantujem da ce takmicenje koje se odrzava 17. jula ( Drogba,Fabregas,Vilja,Gerrard .... ) biti neuporedivo interesantnije.

dario

pre 13 godina

mislim da nemci nisu vrhunski tim i nemaju sta da traze na sp 2010 niti 2014 godine nisu favoriti ni ce biti ikada vise !!! a nasi ako ne pobede nemce nisu ni trebali da idu za j. afriku jer nemci nikada losiju postavu nisu imali a videcemo 18 juna i bicu u pravu levova zivotna greska sto nece voditi fringsa i kuranija jer klose i gomez nisu u formi nisu igrali mnogo utakmica a i podolski nije bas nesto za cacau nebi se toliko plasio nije bas nesto ekstra i nije tesko protiv malte dati dva gola ........
za svajnstajgera se neplasim takodze jedini koji stvarno nezgodan igrac jeste lahm a i golmani kod njemaca nisu bas u dobroj slici blede......
mislim moze se dati 2 do 3 gola nemcima ako budemo igrali onako ko protiv austrije ili ko protiv rumunije brzo doci do golova jer tu se nemci najvise uspanicu kad prime dva gola kao 98 u brzom ritmu ondak se izgube totalno i tude treba i treci gol zabiti ako se to ne uradi sam sebe kaznjavas na kraju !!!!!

milos

pre 13 godina

e pa vala, ako sad ne pobedimo Nemce, onda ne znam kada cemo. bicu zadovoljan samo pobedom nad Nemackom... da se nisu usudili da igraju 0:0.

lack

pre 13 godina

@ zlobni komentari:

Hajde, kako mozete da budete takvi!?

Jel fora da dobijemo osakacenog protivnika? Nije.

Kako ljudi mogu da se raduju ovakvoj vrsti nesrece, nikada mi nece biti jasno.

Monteri iz Jajca

pre 13 godina

Nekapiram sta mi tu ima da se radujemo ili neradujemo! Nemacka nam nelezi i nemozemo ih pobediti ni sa Balakom ni bez njega.Eto ako nam je lakse u tom 95min "sigurno" nece Balak izjednaciti na 1:1 nego neki tamo Miler ili Gomez!

claudio caniggia

pre 13 godina

neplanirano pojačanje za Švabe.Očajno je igrao u Čelziju ove sezone.A vi korektni sportsmeni,ne folirajte se,ovako odbojnog lika vam ne može bizi žao.Ravnodušnost je najviše što on može da dobije.

GemArcher

pre 13 godina

Ne znam sto ljudi likuju...ako treba da se dokazujemo kao tim onda to treba da radimo protiv najjaceg sastava. Aj sad da se molimo da se svi obogalje...nije trip da se provlacimo k'o zabari u ranim fazama takmicenja nego da stvarno zasluzimo prolaz...

Pera

pre 13 godina

Koliko mi je drago sto nemci nece nastupiti u punom sastavu, toliko sam nezadovoljan zbog ovih glupih povreda jer necemo uzivati u najboljem svetskom fudbalu jer nece biti Balaka, Bekama, Adlera, Toresa i Fabregasa koji su pod znakom pitanja... Da ne pominjem ove nase mucenike...

tubic

pre 13 godina

BALAK je po narodnosti LUZICKI SRBIN i kao takav imao je moje simpatije. Nije on tako los jer ima SLAVENSKU dusu, ali na terenu je jako prgav. Steta za svakog sportistu.

Ivan

pre 13 godina

Da je Balaka faulirao neki igrac Hrvatske reprezentacije pa bih rekao slucajno je bilo,ovako mislim da je ovo bio namerni start jer je trebalo Boateng i Balak da se sretnu u J.Africi ali sad i na nasu srecu NECE.

zanimljivo

pre 13 godina

Da li je ovo bilo namerno ili slucajno? Covek iz suparnicke rpke na SP eliminise najboljeg Nemackog igraca. U svakom slucaju za nas extra i konacno da pokidamo te Nemce, kad vec nismo 1998

Ognjen

pre 13 godina

Iako je sa nama u grupi, zao mi je sto propusta SP, ali realno Balak je sam donekle kriv za taj start jer je 5 minuta pre toga poceo da samara igrace Portsmuta (verovatno bi u svakoj drugoj ligi osim Engleske dobio crveni za to) pa je i bilo za ocekivati da ga neko pokosi. Generalno je celu sezonu odigrao prljavo sto mi je krivo jer taj momak zaista strasno igra i ne vidim potrebu da tako igra. Brz oporavak, s nadom da vise ni jedan veliki igrac ne propusti SP (a i bilo koji drugi)

Pedja

pre 13 godina

Po meni,on u zadnje vreme i ne igra na nekom visokom nivou! U boljoj formi su i Ozil,i Marin,Kros,Svajnstajger...tako da Balak (po meni) i nije neki gubitak (u igrackom smislu),ali ce izostanak kapitena verovatno uticati na atmosferu u timu!

losho

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Eto nije u autu, a nije ni sa nama u grupi :-))))))))

Dragi

pre 13 godina

Balak je jedan od najprljavijih i najnekulturnijih igrača. Uz sudiju i sam je kriv za svoju povredu. Ošamario je protivničkog igrača, a sudija mu je to progledao kroz prste. Da ga je sudija isključio, sada bi igrao na u Južnoj Africi. Boateng mu se osvetio, što je svima jasno, a Balak je još dobro i prošao, kakav je divljački start bio. Valda će ovo biti za nauk Balaku, da poštuje druge i malo se pripazi svog ponašanja.
Ne vidim zbog čega treba žaliti Balaka, jer je on takav fudbaler, da je spreman da prljavo udari protivnika bez obzira da li je bilo razloga za to. Roj Kin je isto bio prgav igrač, ali je on udarao i povređivao protivnike iz osvete.

nenadn22

pre 13 godina

Zao mi je i Balaka i Esijena ali ako sada ne prodjemo grupu kada nam dva glavna konkurenta igraju bez najboljih igraca ne znam kad cemo.

Rade- Futog

pre 13 godina

Naravno da netreba likovati neciju povredu, posebno vrhunskih majstora, pa makar ti oni bili rivali, kao nama! Ali Mihael Balak, kao jedan od najprljavih igraca, izuzetno pogan, to je svakako zasluzio! Neposredno pre ovog starta, Balak je prvo izudarao Malinsa, pa Boatengu samar, onako nabedjeno i prepotentno, bas kao sto on zna! Malom svaka cast, pokazao je karakter! Mi, netrebamo da se palimo, jer su Nemci i bez njega ekstra ekipa!

MarkoZG

pre 13 godina

Srbija najjača u zadnjih 10 godina+Gana bez Essiena+Njemačka bez Ballacka+Australija bez Hiddinka=Srbija definitivno 1. favorit skupine

Rommel

pre 13 godina

Na prijateljskoj utakmici u martu izmedju Nemacke i Argentine,Ballack je udario kolenom u lice Martina Demichelisa i slomio mu tri kosti-jabucnu,gornju vilicu i pod ocne duplje.Demichelis je operisan iste noci,tri nedelje je pauzirao i posle je igrao nekoliko utakmica sa zastitnom maskom.Ali ono sto je neverovatno jeste da se Ballack ni jedan jedini put nije javio Martinu da ga pita kako je,iako su pune 4 godine bili saigraci u Bayernu.Demichelis je rekao u bolnici:"Barem da mi je poslao jedan sms ili telefonski poziv,ako vec nije mogao da dodje,bilo sta..takve stvari bole mnogo vise nego fizicka povreda."Eto kakav je covek Ballack.Uvek je bio takav i sad je doziveo kaznu za sve grubosti i neosetljivosti tokom godina.

rale

pre 13 godina

Kako me već više nervira ovo moralisanje tipa:''Kako vam može biti drago što neko neće ići na SP''. Ne smatram sebe ni lošim, ni zlobnim čovekom, ali mi je ipak drago što Balak neće igrati protiv moje reprezentacije,jer su nam onda makar malo veće šanse za pozitivan rezultat. Ja Balaku želim sve najbolje u daljoj karijeri,ali mi je jako,jako drago što neće biti u prilici da igra protiv Srbije. Da sam loš čovek, Balaku i ostalima bih želeo sve najgore i u Ligi Šampiona, i u Ligi i u Kupu. Ovako,ovo je prosto navijanje,ništa više od toga. Radujem se isto kao kad vidim da neki bitan igrač protivničkog kluba ima kartone i suspenziju. E sad moralisti mogu da NE preporučuju koliko žele. VOLIM ŠSTO BALAK NEĆE IGRATI !

dario

pre 13 godina

za tebe (CCCCrbin, 18. maj 2010 00:08) vidim da nemas poljma nemci nikad slabi ,nisu but i neuer i smesni wiese kao kahn mislim smesan si,ima ziga da im zapusi kao prvo kao drugo videlo se na prijateljskoj utakmici pred evro 2008 kada su nemci jedva nas pobedili i to smo igrali sa jednim klasicnim spicom bez zigica sam pantelic a jankovic nije spic to da ti bude jasno ,smesan si ali mislim ti si kvazi navijac i kvazi srbin takvih imamo dosta i necu da smaram sa takvim ljudima koji nemaju poljma u zivotu a pogotovo o sportu nemci nikada vise nece osvojiti sp a pogotovo ne 2010 i 2014 to treba da ti bude jasno i tebi i drugima ovde !!!jer izvan evrope niko nije od evropejaca uspeo da uzme titulu prvaka sveta tako ce i sada da bude i licno mislim da ce radi izostanka balaka , adlera, fringsa i kuranija nemacka da od nas izgubi uveren sam u tome ne sto posto vec hiljadu posto nemogu oni zigicu i panti krasicu jovanovicu i dekiju da pariraju a kada velim da nikada losi tim nisu imali ondak je tako nece dogurati do polufinala ubedezen sam !!!
pre ce brasil spanija argentina i engleska tako je i ako se nekome to ne svidza neka obudze nemacki dres i nek navija koliko god hoce za njemacku !!! nemci nisu vise ono sto su nekada bili !!!
mislim i nemoze se reci za nemce jer kod njih 70 posto su stranci u repki pa zato vise i nisu oni nemci kao sto su nekada bili!!!!

SonGoran

pre 13 godina

Zivim un nemackoj i navijam za plave, sam sam sportista i to ne zelim nikome. Volijo bih da srusimo nemce sa njihovom najboljom sastavu.
Inace ce drugari meni govoriti ovde da je namacka bila hendikepovana bez Balaka.

србин

pre 13 godina

стварно штета. ја све разумемем на терену. и провокације и грубости и прљаву игру и симулирање... али не разумем када играч покушава да намерно повреди противника, као што је боатенг балака. то је дно. фудбалери живе од фудбала и за фудбал. повредити некога, то је злочин.

bokela

pre 13 godina

zao mi je sto jos jedan u nizu velemajstora propusta SP,ali Nemci uvek imaju alternativnih zamena, zaamena Balaka u fizickom smislu nebi trebala biti problem za njih,ali u psihickom svakako da bi,jer uvek bodri tim,i kapiten je..nasa grupa bez Kjuela,Apije,Esijena,Balaka,Adlera,Rolfsa...sve glavne karike u protivnickim timovima..zao mi je iskreno,ali ako ih sada oslabljene nemozemo dobiti,necemo onda nikad ! NAPRED ORLOVI !

Marko Darkovic

pre 13 godina

Ovo je i dobra i losa vest za nas , ova povreda otvara mesta za neke druge igrace podjednako dobre ako ne i bolje od Balaka kao sto su Ozil , Marko Marin i Sami Kedira .... tako da ce nasi ipak morati da se pomuce da dobiju i ovako oslabljene Nemce !

Sale

pre 13 godina

Nije lepo radovati se tudjoj nesreci ali nama ova vest stvarno samo prija! On je igrac oko cega se sve vrti u Nemackoj! Po meni njihov najbolji igrac...

Ja

pre 13 godina

Ne raduj se tudjoj nesreci!!!!Kad god sam se radovala sto neki dobar igrac nece nastupiti za protivnicki tim uvek mi se to obilo o glavu pa smo prolazili ko bosi po trnju.E vise se ne radujem!!!!I sa njim i bez njega da bismo pobedili Nemce moracemo dooooooooobro da se pomucimo a Balaku zalim brz oporavak!!!!

Иван-Ниш

pre 13 godina

Немци су гадни и без њега. Барем за нас. И даље треба да их победимо. Нико нам не гарантује да се ово неће десити Видићу нпр. против Гане или у припремним утакмицама. Не радујмо се туђим несрећама.

fowler

pre 13 godina

nikada se nisam radovao tudjoj nesreci pa necu ni sada, ali moram da kazem ko se maca lati od maca ce i ... Balak je jedan od onih koji konstantno provociraju, bez potrebe ulazi u konflikte, samara ljude, sta moze drugo da ocekuje nego cak i cesce ovakve reakcije!
Ponavljam zao mi je sto nece igrati, jer kako on tako i svaki drugi veliki igrac svojim neigranjem umanjuje sam kvalitet svetskog prvenstva!

no fear

pre 13 godina

jadne Švabe..
kud ionako imaju malo svojih u reprezentaciji,tu sad izgubiše još jednog..možda bi im bilo manje krivo da se povredio npr. Cacau..:)

bangavi

pre 13 godina

Ogroman hendikep za Nemce, to je kao da za Srbiju ne igra Stankovic, kapiten i najiskusniji igrac, vice-sampion evrope i sveta (2008 i 2002), i dva puta vice-sampion lige sampiona (2002 i 2008)

patriota

pre 13 godina

Koliko znaci povreda toliko i ne znaci... umjesto njega ce doci neki "baja" koji ce biti zeljan dokazivanja i koji ce gristi kao tigar na terenu...ako jos uz sve to bude malo pametan bice veca prijetnja od balaka, sigurno...

lmn

pre 13 godina

Nemacka je vrhunski tim i bez njega tu nema sumnje, ali postoji je dno veliko ALI....
Pogledajte vezni red Nemaca beza balaka, tu su Svajnstajger(25), Kedira (23), Ozil(21), Marin (21) sve mladi igraci, kvalitetni, ali bez puno iskustva....
U tom segmentu ce da se najvise ogleda odsustvo balaka, ipak je on tu tata ekipe, vodja, covek koji ce da ih smiri i podigne kad treba... znaju to dobro nemci, toga se najvise plase....
Zao mi ga je, ali jos zalivije bi mi bilo da nije sa nama u grupi...
srecno orlovi
U tom

djedmedjed

pre 13 godina

bas se nije nigdje pohvalio da je Luzicki Srbin, to u Njemackoj bas i nije pozeljno, jer se oni drze kao da nemaju manjina.po mjestu rodjenja i po korijenu prezimena,ipak lako moguce.Sigurno je da ce Nijemci pokusati zamijeniti Ballacka Schweinsteigerom, koji je u velikoj formi. uz to ima osobnost, snagu i bolju tehniku od Ballacka. jedino sto je ovaj opasniji po gol. Nijemci ce po svemu sudeci krenuti sa slijedecom postavom; Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Westermann - Khedira, Schweinsteiger, Özil, Müller - Podolski, Klose (Gomez)

petar

pre 13 godina

Eh, ovakve vesti kod ljudi izazivaju dvostruke reakcije - nekako mi je glupo da se radujem necijoj nesreci, nije ni ljudski, a sa druge strane, izostanak Balaka, kao prve zvezde nemackog tima, sa Mondijala bi trebalo da bude dobra stvar za nasu reprezentaciju. A jos gore je sto ga je povredio Boateng, igrac Gane, koja je takodje sa nama u grupi. Po toj logici, mogao je da potkaci jos po kojeg igraca Celzija, posto ovaj klub daje , ako je tacna informacija, 17 igraca za predstojecu smotru fudbala u Juznoafrickoj republici. Na inace impozantan skup fudbalera koji ce, iz raznih razloga, propustiti Mondijal, sad treba dodati i Balaka. Doduse, imali smo i mi istu vrstu nesrece sa Ivicom Dragutinovicem, reprezentacija Gane sa Esijenom, pa su izgleda stvari dosle na svoje... Ipak, Balak je kapiten svoje reprezentacije i najveca zvezda, a povreda je dosla najkasnije od ovih gore navedenih, pa su Nemci u najgorem polozaju. Znajuci njih, oni nece previse kukati, vec nastaviti dalje i pokusati da taj nedostatak najbolje "kompenzuju" adekvatnom izmenom ili timski, svejedno. U svakom slucaju, nikad ovakve vesti nisam smatrao lepim, bilo o kom sportisti da je rec.

Milos

pre 13 godina

Pojedinci pricaju kao da je citav prvi tim Nemacke povredjen i nece igrati na SP. Balak je jedan igrac, Nemci imaju brdo slicnih igraca tako da im to nece predstavljati problem. I pored svega toga, nadam se da Srbija moze do prvog mesta, iako ce Nemci, kao i uvek, biti pakleno jaki! Pozz

Alex

pre 13 godina

Koliko je vazan Ballack za Nemci- vidi se da su Enlgleski Bookmakeri- svrstili Nemca sa 7,5 koefizienta na 10,0 za ostvaranje titule na SP.
Steta post svaka zvezda koja fali na SP je gubitak za taj divan sport

JuriJ

pre 13 godina

Jedan Svaba manje. Bilo kako bilo, bolje je, ali mi i dalje imamo kompleks od Svaba po pitanju svega...
Da vodimo 3:0 u 89-om, do 92. ce biti 3:4, ne zato sto su bolji, nego zbog nase svesti.

Cvetko

pre 13 godina

Verovatno nisam jedini ali će bez Balaka Nemačka imati više šansi. On je bio maler za titule kako u LŠ sa Čelsijem i Bajernom, tako i sa reprezentacijom. Nikada ništa nije osvojio. Pravi je pajser.
Cvetko

o ye

pre 13 godina

zao mi je zbog balaka , ali ovaj boateng je dobro ucinio za svoju reprezentaciju sad se i gana moze nadat drugom mjestu , ali ce zato njemci da ga pokidaju na svetskom zivi bili pa vidjeli!!!!

Aleksandar

pre 13 godina

steta za takvog igraca,ipak mu je ovo gotovo 100 posto poslednje veliko takmicenje u karijeri...MI sada imamo veliku sansu,Gana bez Esijena,Nemci bez Balaka...jednom recju oni su simboli svojih reprezentacija,samo da nasi budu zdravi i mozemo mi lagano u drugi krug.

Evropa

pre 13 godina

Cini mi se da se mi vec opustamo zbog ove vesti, ali Njemacka je jos uvek jaka. Treba uci skroz ozbiljno u ovu utakmicu, nema nista dok ne prodje svih 90 minuta.

djedmedjed

pre 13 godina

Ballack je uvijek bio prepotentan i uzimao si je za pravo mrdati oko nosa i suigracima i protivnicima.A uvijek se nadje netko, tko ne dozvoljava da mu se ide oko nosa, kao recimo Boateng ili Podolski koji mu je kao kapetanu opalio pljusku.Ne smijemo se radovati njegovoj ozlijedi, ali sam Ballack takodjer nikad nije bio milo dijete i pocinio je mnostvo grubih i bezobzirnih faulova u svojoj karijeri. ovo sa De Michelisom je tocno.kao kapetan je "izvukao" mnogo utakmica u korist Njemacke. Sjetimo se samo SP 2002 i dvije pobjede sa po 1:0 u 1/4 i 1/2-finalu protiv USA i J. Koreje. ili na EP-u 2008 protiv Austrije i u kvalifikacijama (2:1) protiv Rusije. kad svi Nijemci zakazu, on pokazuje svoju volju i mentalitet. neprocjenjiv gubitak za Nijemce. on je mozda najefikasniji vezni gol-igrac, u 98 nastupa preko 40 golova za repku,kvota koja bi postidila mnogog napadaca...

pop

pre 13 godina

sad ce najvjerovatnije da zove torstena fringsa iz verdera
(bursaspor, 17. maj 2010 14:46)
i malog mullera iz najerna, decko sabija kako igra

uxyzapenje

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

e vidis, ja se bojim da imesto Cahila to ne bude Stankovic u finalu LS... Pa da budi povredjeni svi kapiteni protivnika Australije... a i ipak su Esjen, Balak i Stankovic velicine u odnosu na Chahilla

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

sigurno je da ce nam biti lakse bez Balaka u timu,ali moje misljenje je da su nase i njihove sanse za pobedu ostale iste onakve dok se racunalo na njega.

zamislite kako je njemu ? kako bi se vi osecali ? ovo mu je trebalo da mu bude poslednje ucesce na svetskom kupu.sigurno nece dobiti priliku za naredno svetsko jer ce biti veteran ..38 godina

petar

pre 13 godina

Najvaznije je kako ce Antic i ekipa reagovati na ovo. Ovo ce biti veoma vazan podatak za pripremu taktike za utakmicu sa nemcima i nista vise od toga. nasa reprezentacija to ne sme dozivljavati kao neku vrstu prednosti. Imaju Nemci jos mnogo igraca na toj poziciji sa obe noge zdrave i prilicno opasne, jedino sto nemaju igraca koji ima takav pristup igri kao Balak, pa ce se kod njih sigurno osetiti blaga takticka promena i to je ono na sta mi treba da odreagujemo adekvatno, a sreca pa o tome razmislja Antic i njegovi saradnici, a ne mi ovako coporativno.

CCCCrbin

pre 13 godina

za tebe dario.neznam koliko si ti upucen u nemacki fudbal ili u fudbal uopste,ali krenimo redom.kazes da nemacki golmani nisu bas nesto.a sta su onda nasi golmani? neces valjda sada ozbiljno reci da je nas najbolji golman stojkovic bolji od neuera za koga se razpituju klubovi kao manchester united itd?pa nas najbolji golman godinama vec greje klupu u svakome klubu u kojem igra jer mu je konkurencija jaka u klubovima kao sto su sporting lisabon,getafe,wigan.da te podsetim da nemacki 2 ili 3 golman wiese vec godinama brani standardno u werder bremenu.neces valjda reci da su brkic ili isailovic bolji od njega.da te podsetim da je but standardan golman bajerna,a bajern igra u finalu lige sampiona.pa nas najbolji golman nemoze da bude standardan u klubovima kao sto su sporting lisabon,getafe,wigan itd.a ti pricas kako nemacki golmani nisu nesto.pa nemacki golman neuer je medju najboljim mladim golmanima u evropi.onda dolazimo do odbrane.tu je slabost nemacke rep.mertesacker,friedrich nisu bas sada neka klasa a i nepokretljivi su dosta.mertesacker je jak u vazduhu dok na zemlji ima dosta slabosti.sto se lahm-a tice on je zaista odlican igrac.vezni red nemaca je takodje dobar i ako ce im balak nedostajati.kazes svajnstajger nije neka klasa.pa on zapravo igra najbolju sezonu u svojoj dosadasnjoj karijeri,standardan je igrac u bajernu,igra sa robbenom,riberijem i ti tvrdis kako on nije neka klasa?pa sta ces tek reci onda za kacara i kuzmanovica?nemoj biti bas toliko nerealan.da te podsetim da je mlada rep.nemacka do 21godinu prosle godine bila evropski prvak.da su nemci u razlicitim mladjim kategorijama zadnjih godina postali evrospki prvaci.treba tu izdvojiti marina,kediru,özila.to su mladi igraci koji su sada vec standardni i nosioci jednih od najbolji nemackih klubova kao bremena i stuttgarta.kazes da klose,podolski iza sebe imaju slabu sezonu.pa kakvu sezonu po tebi ima onda zigic?samo da te podsetim da je podolski redovno postizao golove u rep.i ako je godinama grejao klupu u bajernu.svaka rep.ima igrace koje iza sebe imaju uspesnu i bezuspesnu sezonu.eto i kod nas je tako.ivanovic,vidic,subotic,
kolarov,stankovic,krasic itd.imaju iza sebe uspesnu sezonu.dok stojkovic,milijas,zigic iza sebe nemaju bas uspesnu sezonu.kazes da nemci nikada zadnjih godina nisu imali slabiju rep.medjutim 2002 na sp-u su imali su 10 puta slabiju rep.pa su ipak stigli do finala.98godine su takodje imali mnogo slabiju rep.nego sada pa su stigli do cetvrtfinala a mi smo vec izpali u osmini finala.a tada smo imali u rep.mihajlovica,jugovica,stojkovica
mijatovica.pa ih ipak nismo uspeli pobediti i ako smo realno bili bolji od njih.

?!

pre 13 godina

@(tubic, 17. maj 2010 19:57)

luzicki srbi i srbi nisu isti narod.

@svim ostalima, koji se raduju tudoj nesreci:

nisu srbi jedini, koji imaju taj neki difuzni "inat" - kad nemcima proradi inat, oni i bez ekipe i bez igre stignu do finala sp (vidi 2002.). ako zelite da podrzite svoju ekipu, navijajte za nju. sve ostalo je baksuziranje nase ekipe.

neko u nemackoj

pre 13 godina

Uopste ne smatram da je za nasu, ili bilo koju drugu reprezentaciju na ovom prvenstvu, dobro to sto se Balak povredio. Balak jeste dobar igrac, ali je pre svega vodja. I to vrlo dominantan vodja, koji drzi sve pod kontrolom. A s obzirom na njegovu prgavost i aroganciju (slazem se da je odredjena doza arogancije neophodna za uspesno vodjenje neke grupe, ali kod njega su ove karakteristike izuzetno izrazene), on je prosto “gusio” ostale igrace. Sada, kada njegovog pritiska nema, ostali igraci mogu da disu i dodju do izrazaja. Uz to ide i cinjenica da Balak ima 33 godine i da se njegova, bar reprezentativna karijera blizi kraju. Nemacka reprezentacija mora da trazi novog vodju, sto znaci da ce mladji igraci, a ima ih koji su i vise nego dobri, imati dodatni motiv da se pokazu i dokazu, sto moze da bude vrlo opasno za sve njihove protivnike.

SasaCG

pre 13 godina

Još kad bi Deki rekao cambiassu ili Luciu da polome Klosea ili Bastiana u finalu liga šampiona bila bi sigurica protiv nemaca

BoRkIc

pre 13 godina

Eto, Essien i Ballack su u autu, jos samo Cahilla da neko slomi i to je to :)
(Stevan, 17. maj 2010 13:06)

Eto nije u autu, a nije ni sa nama u grupi :-))))))))
(losho, 17. maj 2010 13:23)

Xexexexe, losho, siruran sam da je ETO na pocetku recenice samo rec, a ne fudbaler. Tipa: ''Eto tako...''

Johny Logan

pre 13 godina

Meni je iskreno zao sto nece igrati na Mundijalu. Nasima svejedno posao neec nimalo biti olaksan jer su Nemci uvek favoriti u fudbalu.

Damir

pre 13 godina

Naravno da je Njemacka sad veoma oslabljena bez njihovog kapitena, licno mislim da Svajnstajger njega ne moze zamijeniti (ima da igra vjerovatno sad defanzivniju ulogu).
Naravno da nemaju neki poseban tim ali pribovajam se samo njihovog morala posto su na turnirima uvijek jaki, ali eto takvi su uvijek bili. Mislim da Srbija ima odlicnu priliku da dobije Svabe a moze se i nadati dobrim rezultat u JAR. Naravno da cu navijati za srpsku reprezentaciju i sve najbolje ;)