Dijamantska liga - počinje novo poglavlje atletike

U petak startuje ‘IAAF Dijamantska liga’, novo takmičenje Međunarodne atletske federacije (IAAF). Premijerno izdanje ’Dijamantske lige’ čini 14 različitih atletskih mitinga, koji će se tokom sezone održati širom sveta. Prvi domaćin najboljim svetskim atletičarima biće Doha, 14. maja, a na putu do finala, koja će biti održano u Cirihu i Briselu 19, odnosno 27. avgusta, novo takmičenje će posetiti čak tri kontinenta – Evropu, Aziju i Severnu Ameriku.

Gradovi domaćini prve sezone su Doha, Šangaj, Oslo, Rim, Njujork, Judžin, Lozana, Gejtshed, Pariz, Monako, Štokholm, London, Cirih i Brisel.

’Dijamantska liga’ će sigurno privući veliku pažnju ljubitelja ‘kraljice sportova’ pošto u svom sadržaju ima čak 32 različite sportske discipline i to je prvi put u istoriji atletike da se organizuje takvo elitno takmičenje na globalnom nivou.

LB
Pošaljite komentar
  1. Steta sto jedna takva vrhunska turneja ima fond po takmicenju kao jedan slabije rangirani ATP turnir.. trebalo bi jos mnogo uloziti da bi ovaj sport ponovo bio medju najpopularnijim kao sto je nekada bio.
    (Ivan, 18. maj 2010 20:03)

    # Link komentara

  2. Shelly-Ann Fraser najbrža žena svih vremena? Prover'te, molim vas!
    (Lerby, 16. maj 2010 00:24)

    # Link komentara