Ponedeljak, 10.05.2010.

17:19

Vojska potražuje stadion Partizana

Ministarstvo odbrane Republike Srbije pokrenulo je sudski postupak za vraćanje Partizanovog stadiona u svoj posed, prenosi dnevni list 'Danas'.

Izvor: LB

Vojska potražuje stadion Partizana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

147 Komentari

Sortiraj po:

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

(ТВЦЗ, 11. maj 2010 13:20)


A ti sa tom "ijekavicom" si stari Beoradjanin..pa znas gde je Beogradskom klubu mesto..
(S'namerom podjoh u veliki grad)

GROBAR-S

pre 13 godina

Igracemo na gradskom stadionu u ul.Ljutice Bogdana koji je izgradjen sredstvima poreskih obveznika ove zemlje.Moj otac je kao vojnik JNA u Beogradu ucestvovao u gradnji stadiona.

ТВЦЗ

pre 13 godina

Пошто вас војска избацује боље да се вратите онамо гдје сте и настали. Ево читам и Максимир мора да се руши па можете са Динамом да правите нови стадион пола-пола.

Milenko

pre 13 godina

ma daj ljudi sta se zanosite, pa kakve veze ima sto vojska potrazuje stadion.Niste svesni da ima bar 50 klubova u svetu koji po dva,tri igraju na istom stadionu, to je sasvim normalno, nek placaju svi odrzavanje , a samim tim dignu sport na visi nivo.

pfc apatin

pre 13 godina

Alo grobari nemojte da smo čuli više da navijače c.z zovete imenom kojim oni sami sebe(i niko više) nazivaju. Jedino pravo i istinsko je ovo poslednje,zapamtite a ne smemo reći(znaju to dobro svi)jer i ovi što puštaju poruke pripadaju toj navijačkoj skupini. Nadam se da će te ovog puta ovo pustiti jer nema vređanja- ovo je sadašnjost i realnost.

kiza krojf

pre 13 godina

a od kojih, cijih para,je sagradjen stadion jna
ko ga je sagradio
srbi,hrvati,muslimani, partizanovci i zvezdasi i mnogi drugi
koja bre vojska
sto rece u svom komentaru brat, komsija, delija opet neki siti ili centar
e pa nece moci
i vi sto se tako glupo radujete nebulozi da se jna vrati vojsci dozovite se pameti
marakana zvezdi
jna partizanu
svetinje se ne diraju
jeli tako vladane lukicu, brate srbine

pravnik

pre 13 godina

Pravno, Ministarstvo nema nikakve šanse. Odluka tadašnjeg nadležnog nivoa odlučivanja postoji i stadion je u skladu sa istom Partizanov. Legalno jeste, a da li je legitimno to je sad već neka druga priča.
Jasno je da se radi o instruiranom napadu na Partizan, jalovom, bednom.

Srđan

pre 13 godina

Stvarno ne znam u čemu je problem.
I Partizanu i CZ treba izuzeti stadione iz vlesništva i predati ih na upravljanje nadležnim institucijama. Stadion Partizana vojsci (mada ne znam šta bi oni sa njime, sem da prodaju građevinsko zemljište jer stadion nema ko da kupi), a stadion CZ dati gradu na upravljanje.
Samo da znate, finalista LŠ Bajern iz Minhena nema svoj stadion, već igra na gradskom stadionu kao i gradski rival Minhen. Kako li stigoše do finala LŠ bez stadiona?
A svi oni koji lupetaju o donaciji Zvezdinih navijača za stadin verovatno se nisu ni rodili u to vreme. Oba stadiona su pravljena iz istih sredstava, od istog naroda, samo su podeljena različitim korisnicima, JNA i UDBA. U to vreme je narod imao toliko para da bi se od donacija navijača verovatno skupilo za korner zastavice.
U ostalom objavite koliko para je skupljeno na SMS 2344 pa da vidimo.
Prema tome nacinalizovati sve stadione (odnosno vratiti onima koji su ih i pravili), klubove privatizovati bez stadiona i neka se onda dogovaraju sa vlasnicima stadiona oko uslova korišćenja. Ko hoće neka rentira stadion, ko hoće neka ga kupi, a ko hoće neka gradi novi. Kako kome volja.

wlado

pre 13 godina

ziva sramota sta vlada radi, pa valjda devojka pred "udaju" mora da ima miraz, kako mislite da iko normalan kupi partizan ako ovaj klub nema ni svoj stadion...pa ostavite se corava posla, sta uzecete stadion da bi isplatili penzije?

uzas !

Dacha

pre 13 godina

Dragan Sutanovac, zalutali general vojske Srbije koje na zalost vise nema, a pri cemu se kvalifikovao na to radno mesto kao zet mrcajevskog slavuja Ilica i pre svega kao kum predsednika Tadica. Vajni ministar i "ortak" vec sad cuvenog Gorana Vesica je veliki navijac FK Crvena Zvezda i sada bi da smesti kosku Partizanu ali se bojim da je ovo koska koju ce jako tesko da proguta. Zanimljiva je osionost pojedinih drzavnih funkcionera rodjenih narocito u periodu 1960-1969, koji kao po traci izgleda navijaju za Zvezdu i zive u uverenju da je i danas kao i u vreme kada su oni imali 20 godina i isli na stadion 70% navijaca u Srbiji zvezdinih. Mozda bi mu malo bolje bilo da se okrene oko sebe i pogleda na primer poslednji derbi i uporedi broj navijaca (tj glasaca a sto je njima jedino bitno) na strani Partizana i na strani Zvezde pa bi se lako mogao uveriti da je odnos snaga danas ipak malo drugaciji...da ne kazem dijametralno suprotan od "njihovog vremena"...Ili je mozda i bolje da im to objasni predsdnik ove zemlje licno, kada se vec ovaj "rat" preneo i na drzavnicke funkcije izgleda. Molio bih B92 da objavi ovaj komentar s obzirom da smo juce prvi put u istoriji ove kuce koju izuzetno cenim bili u prilici da vidimo da se objavljuje jedno saopstenje jedne javne ustanove (fk crvena zvezda) prepuno sovinistickih i nacionalistickih ispada a koji se cenzurisu inace u ovom mediju (potpuno ispravno) a da istovremeno ova kuca nije dala priliku javnom mnjenju da kaze sta misli o takvom saopstenju pisanog iz pera vec pomenutog Vesica, jer je bilo blokirano davanje komentara. Hvala i pozdrav.

Stojan

pre 13 godina

Normalno je da stadion treba da se vrati pravom vlasniku jer on ni po cemu ne pripada partizanu. @Pedja, stadion Crvene Zvezde nije izgradila drzava, nego je izgradjen od dobrovoljnih priloga navijaca Zvezde, a to znaci da je klub vlasnik stadiona, a ne drzava. Pozdrav!

realan navijač

pre 13 godina

Grobari, ostavite malo po strani navijačke strasti i razmislite trezveno.Šta mislite koliko FK Partizan vredi bez stadiona?Zašto vojska baš sada potražuje isti?Dolazi konačno na red privatizacija klubova, zar ne?
Neko hoće da kupi FK partizan za evro-dva...Mislite da za koji trenutak neće isto da urade sa Zvezdom?A mi se ovde prepucavamo...

zlocko

pre 13 godina

Tako je to kad se neko odrekne svojih korena!!
Nego lepo da se NK Partizan pokaje, vrati svojim korenima i izvornim vrednostima i istocnoj tribini da naziv Josip Broz Tito, zapadnoj tribina Dana mladosti, juznoj tribina Franje Tudjmana a severnoj tribina Mirka Marjanovica i niko nece smeti da ih dira kada vidi odakle su potekli.

UM CARUJE

pre 13 godina

STRASNO! U vreme nasih najvecih uspeha na nivou celog SD-a i 5 dana pred derbi oni se setili da postoji nasledjen spor da nam uzmu stadion.Jasno kao dan ko stoji iza toga - Goran Vesic,vladar iz senke C.Zvezde,clan vladajuce stranke uz pomoc svog kolege Sutanovca,ciji je tast,gle cuda, veliki zvezdas Miroslav Ilic.
Jako providno!
E NECE MOCI! Ne znate sta ste pokrenuli.
Sta ce vojsci stadion,da ga rentira Partizanu ili proda? I vojska i Partizan su u vlasnistvu gradjana Srbije, tako da je svejedno ko upravlja stadionom.Zasto? Zato sto u slucaju prodaje Partizana pare sve pare idu Drzavi, odnosno, gradjanima Srbije.
Dakle,samo zla namera gore pomenutih je ovo pokrenula.
Predsednice Tadicu, krajnje je vreme da ove tvoje jastrebove, koji ne mogu da podnesu dominaciju SD Partizan,opomenes da se ne igraju Svetinjom.
Isto je i sa komsijama, stadion im je drzavni, ali da se niko ne usudi da ga uzima Zvezdi! Ona je u njega ulagala godinama kao i mi.Bez Partizana i Zvezde Srbija je prazna!
Ako nam uzmu stadion, a ne mogu,Drzava bi morala da plati sve troskove ulaganja,popravki i prepravki.
Ovo je sulud potez.
Pustite da Veciti na terenu pokazu ko je bolji,a ne da jednom klubu uzimate stadion na kom je 65 godina i tako ga sakatite.Budite dostojanstveni kad gubite,kao nasi kosarkasi i navijaci u Parizu.

pera

pre 13 godina

citam gluposti ovih grobarcica,da im se vrate pare koje su ulozili.verovatno misle na one maskirane stolice koje su podmetnuli,sad ce te igrat fudbal u kuli na jos boljem stadionu

ssss

pre 13 godina

Ljudi,drzava je propala i nema para,pa zato sad prodaju telekom i ostale firme,ne znam sta se cudite sto traze JNA kad hoce da ga prodaju...ne bi me cudilo da zatraze i marakanu...

He

pre 13 godina

Kakav fudbal igrate i jedni i drugi i kakve divljake od navijaca imate oranica bi bila pravo mesto i za Zvezdu i Partizan.Ne zna se ko je gori...

ministarsko .....

pre 13 godina

Tako je kada je ministar zvezdaš.G.ministrekada se jednom nešto pokloni ne traži se nazad.Pa igrad je poklonio nekom pa ne traži nazad

grobar87

pre 13 godina

Razumem da ste trenuto puni kompleksa,jer smo najbolji vec godinama
( vazduh,zemlja,voda...) u cemu vi mozete da se pohvalite proteklih godina,samo mozete da se sladite sitnicama kao sto je ova,ali mislim da nece biti nista od toga... ali eto vam prilika da se malo radujete, posto ste za to uskraceni vec godinama.

trece oko

pre 13 godina

Titule ne damo.
Stadion ne damo.

"Ako jos jednom spomenes moju kucu, krvi cu ti se napiti" - mislim da je ovaj citat svima poznat i prikladan ovoj temi.

Nisam znao da komsije imaju komlekse zato sto su oterani tj najureni sa naseg stadiona.
Sigurno da nije lako kad te oteraju sa kucnog praga pravo u rupu (mishiju), pa makar se ona kitila tudjim imenom "Marakana".
Ceo zivot su prinudjeni da kopiraju. Stvarno su puni kompleksa.

Odbojkasice nase... niste vi za ove muske sportove.

GrobaR KV

pre 13 godina

Sutra ce osovina Vesic-Sutanovac od brace Rusa da trazi i S-300, da se instalira u blizini marakane, pa da na sledecem derbiju obara Racine projektile.

Potrazujte Kosovo i Metohiju ako ste ozbiljna vojska... LICIMURI

Kaligraf

pre 13 godina

Naredio tast zetu (Miroslav Ilic Sutanovcu) da malo destabilizuje Partizan jer je njegovo selo (Mrcajevci) palo u depresiju posle poraza njihove Zvezde u derbiju, pa seljani nece da idu na njive i da rade. Pokusao i Lukic da ih oraspolozi pa ponudio im zvezdino traktorce, al nista ne pomaze. A puklo je prolece, mora da se zemlja obradjuje...

Vraćaj oteto

pre 13 godina

Naravno da potražuje,kad su i to oteli kao i sve titule.Večito rade na nezakonit način,pravda mora da izađe na svetlost dana.N eka plaćaju kiriju ako hoće da igraju i dalje na tom pašnjaku.

pfc rs

pre 13 godina

Neko inteligentan je pustio ovu vijest! Treba pravilno kanalisati svu frustraciju i negativnu energiju posle derbija... (G)Delije, svi na komentar!!!

simex333

pre 13 godina

ja sam delija, to je strasna vest... samo potvrdjuje teoriju da mora zemiljiste da se proda, nekom fali para...
pa sta mislite da ce od nas napraviti marakana city ili maakana maxy a vas ostaviti na miru, jok more... ista ljudi pokopase nas fudbal, zemlju i sve ostalo...

robin hud

pre 13 godina

pa ako cemo posteno i treba da se vrati onom ko je istinski vlasnik a ovo je jos jedna potvrda koliko je drzava podrzavala drugove partizane !

mita_solunac

pre 13 godina

Navijaci Crvene zvezde, tima koji je stvorila UDBA, raduju se mogucnosti da Partizan izgubi stadion. Ja vas potpuno razumem. Frustracije su to jos iz detinjstva. Verovatno su vam neka zlocesta deca rusila Sneska Belica pa se jos od toga niste oporavili. Bolje idite na Google i u pretrazi ukucajte rec STECAJ.

Sasha_BN

pre 13 godina

Pa nek naprave novi stadion o kome uprava prica VEC 10 godina!!! tacnije kako je Kezman otisao u PSV ta prica je pocela i od toga do danas nema nista...

Србин

pre 13 godina

@RichiPFC

који бре ваш ЈНА. Ало јел знаш да читаш?Војска тражи свој стадион где сад ви играте?

E moj Sutanovcu...

pre 13 godina

Da se preispita kome je vojska nacionalizovala zemljiste na kome ja izgradjen stadion. Ko sme da se kladi da ga je oduzela nekom ''kulaku'' jer je imao previse zemlje. A da, i da se preistpita kako je Krcun, malrvezacijama sa stambenim kreditima iskopao Marakanu.

Pedja

pre 13 godina

Da vojska plati Partizanu odrzavanje stadiona? To je neverovatna glupost. To bi bilo isto kao kada bih ja trazio od gazde da mi plati to sto odrzavam stan koji mi je on izdao. Samo sto ja placam kiriju za taj stan a Partizan je uz pomoc Slobe i Mirka Marjanovica oteo vojsci stadion i koristite ga 15 godina kao da je vas. Sramota. Sto se Zvezdine Marakane tice, jeste nam je drzava izgradila i poklonila ali je nismo nikome oteli. A vama drzava nije poklonila jer ste u fudbalu bili nebitni u SFRJ (7 titula za 46 sezona). I to je pravedno kao sto ce KK Partizan od drzave dobiti halu a KK Zvezda nece jer je ne zasluzuje.

Rade

pre 13 godina

Ocigledno, neko u VS ima kratko pamcenje. Prvo, JNA je gradila stadion za svoj klub, drugo, gradila ga narodnim parama i sad potrazuje nesto sto nikada nije ni bilo njeno, vec kluba koji je osnovala. U Srbiji stvarno ima tipova koji bi da uzmu nesto sto moze da bude samo opstenarodno. Dakle, stadionom u Humskoj moze da raspolaze samo drzava ili Partizan, ako to drzava ustupi kao pravo.

Marko

pre 13 godina

Pa trebalo bi i da se vrati vojsci na koriscenje.Onda ga drzava odrzava a Partizan koristii ceo budzet na pojacanja pa u Ligu sampiona i dominacija kao u kosarci

Ognjen

pre 13 godina

Za sve one koji lupaju gluposti da je nasa svetinja Marakana poklonjena od strane drzave!To nije tacno ovaj stadion je izgradjen prvenstveno donacijama navijaca!Sad ako partizan ima takvu podrsku navvijaca(a naravno on ih nema)nek oni daju donacije da se izgradi novi stadion partizana!Cak mislim i da takozvani najvatreniji navijaci partizana(alc,juzni front itd) ne bi dali ni dinara!

samo mislim...

pre 13 godina

Joj Srbijo zemljo sljiva!!! Dok se po svetu grade arhitektonska cuda mi raspravljamo o nasledju posle drugog svetskog rata. Da smo na zapadu pustili bi onaj Maraci da odmah krene sa izgradnjom stadiona i do sada bi tu bili hoteli ,teniski tereni ,mol,parkinzi,cudesa i pre svega ultra moderan stadion...

NIN

pre 13 godina

..."Medju takvima našlo se i mnogo "finog" sveta, bivših trgovaca brašnom i bankarskih službenika, malih Mikica iz propalih rentijerskih porodica, bledunjavih senjačkih gospodjica, kojima je trošno igralište sa drvenim tribinama u Ljutice Bogdana, nekada vlasništvo FK "Jugoslavije", odjednom postalo simbol predratne elegancije, trag šarma prohujalih vremena, onoga što je bilo pre nego što je podignut kameni, sivi stadion "Partizana" (koji, istini za vlju, nikada nije bio njegov). Ako ne možeš da slaviš krsnu slavu, navijaj bar za "Crvenu zvezdu".(...)NIN
Sve je to odavno jasno...Doslo vreme za naplatu dugova !

Gorchillo

pre 13 godina

I treba da se vrati vojsci pa da ga ona proda, da se srusi i napravi novo naselje. Isto i sa Marakanom. Sve pare dati penzionerima i vojnicima! Zvezda, Partizan i OFK da se fuzionisu, da im se stadion Karaburma popravi za oko 30 000 gledalaca i to je to! Dosta vise svadje i prepuicavanja! Hocemo fudbal u svakom vecem centru u Srbiji: Kragujevac, Nis, Subotica, Sabac, valjevo, cacak, Krusevac, Zajecar, Zrenjanin, Kraljevo, Zemun itd. Da svi imaju stadione prema pravilima UEFA, da svi imaju gradske klubove za koje ce navijati gradjani tog grada. Dosta Beograda i njegovih 10 klubova u prvoj ligi! DEBEOGRADIZACIJA SRBIJE=SPAS SRBIJE. Hocemo puteve za sva sela i male gradove, hocemo sport i kulturu u svim manjim gradovima a ne samo u BG i NS!!!

tu i tamo

pre 13 godina

hehe,kako mi matori pricaju stadion je gradila vojska,ne za sebe vec za partizan,jer je i partizan u to vreme bio vojni klub,tako je tada 99% navijaca partizana bila vojska...

e sad ovo od jednom oduzimanje stadion,tj trazenje nazad je po meni smesno
nisam navijac partizana,niti zvezde...
ali zar vecina stadiona sirom srbije nisu Gradski(gradjanski)?pa daj mi "gradjani" da trazimo nas deo ?i onako nam se fudbal raspada jos sadione da im uzmemo.

Igor iz Niša

pre 13 godina

Ok, nek uzmu stadion Partizana, a ko je gradio i na koj način je Zvezda dobila njihov stadion. Jel je Zvezda kupila zemlju i ona je dala novac za izgradnju Marakane. Nije, dobila je na poklon stadion od države. Ako se uđe u ovakve stvari pola svi će ostati bez stadione. Treba onda da se vidi odakle vojsci taj plac na kojem je izgrađen stadion Partizana.
Na kraju nek ga uzmu Vesić i Šutanovac, ali mi ćemo i sledeće godine ponovo biti prvaci. UMRITE JER MI IMAMO KARAĐIĆA, A VI

plakanje

pre 13 godina

za sve koji misle da ce i tole srediti ovo ...
i hoce jel vam krivo sto nema vise miljana,piksija,sudije babarogica?jeste...aj sad cao

Ivan

pre 13 godina

Ama ljudi sta je vama? Jel neko rekao da ako se stadion vrati vojsci Partizan na njemu nece da igra? Ja koliko znam stadion je za vreme SFRJ bio vlasnistvo JNA, pa nikom nije padalo na pamet da otkaze Partizanu gostoprimstvo.

nostromodo

pre 13 godina

Sprema se, izgleda, jedan veliki obracun mafija. Posto je sama drzava mafijaska, napaceni narod ce izgleda, ni kriv ni duzan, opet biti gurnut u gradjanski rat.

juznjak

pre 13 godina

ahhahha
vojska udarila na nas :)))

sad cu da zovem Borisa(grobara) da sutanovca prekomanduje na administativnu granicu:))

nema titule,razumem tugu,
ali i ako je od ministra,mnogo je:))

ps. i marakanu potrazuje KP srbije i narodna milicija pa sta?

Kalimero

pre 13 godina

Hahahahahahhahaaahahhhaahah!
Svi navijači velike Crvene Zvezde su pobegli na stranicu ovog komentara. Pa to je jedino čime možete da se naslađujete! Mnogo ste jadni!
P.S. Vraćaj bre 35 miliona dugova!

g4

pre 13 godina

"i bijemo vas redovno u derbijima"

Koliko godina je Partizan do skoro bio bez pobede u derbiju? Sto se tice stadiona, Vojska Srbije ima legitimno pravo da svoju imovinu dobije nazad, i u tome ministar Sutanovac ima moju punu podrsku.

Djole

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da grobari opet prave neke teorije zavere i pominju Sutanovca i Djilasa.Boli njih uvo za Zvezdu i Partizan.Kad smo vec kod politicara, svi znaju da je prvi covek Srbije veliki partizanovac tako da ova vasa prica ne pije vodu.
Ako Partizan nije otkupio stadion onda ima da vrati ono sto nije njegovo.Da nisu razna rukovodstva partizana prethodnih 20 godina,krala i sakom i kapom, bilo bi para da se otkupi stadion a mozda i napravi potpuno novi.

Nenad

pre 13 godina

Stadion je oduvek bio vlasnistvo Vojske i treba da joj se vrati,Partizan ga je dobio na koriscenje kao vojni klub,ali on vise nije vojni klub

Profesor

pre 13 godina

NE DAMO JNA !
(ja, 10. maj 2010 18:11)

Tu ste postavljali razglas na Derbiju da zvucite kao da vas ima 100000 hiljada. Smesni ste kao i prica o oduzimanju stadiona. Da nije vas, nije ali sa tolikim lobijem i vezama i namestanjem, ko normalan bi poverovao u to da ce da oduzmu ono sto je pokradeno.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

ma ne sekiram se ja.. Video sam Zeku juce u prostorijama Partizana.. Imacemo mi sve sto nam treba.. Uzmite stadion.. mi ionako bez problema bijemo sve i gostima.. bez poraza smo ovo prvenstvo.. :D

Ivke

pre 13 godina

..stvarno ovaj narod brzo zaboravlja.. Kakve veze Bari ima sa time sto ste do pre dve godine cekali sedam dugih godina na pobedu u derbiju? ..da, da, pre dve godine samo, onda kad smo Romu savili sa 3:1.. Znate ono, festa, da se pamti i ti radovi.. Ma, ne znate vi to...;) ..vama je vrhunac kada pobedite Zvezdu, exexex..

Sima

pre 13 godina

mnogo komentatora postavlja razna (nelogicna) pitanja. 1)sta ce vojsci stadion? pa to je na njoj da odluci. kad ga je gradila od svojih sredstava (drzavnih, ali uskracujuci svoje pripadnike), za tada armijski klub, onda ima prava i da ga sada vrati pod svoje okrilje. 2) sta cemo sa ulaganjima i unapredjivanjima? ulagane su drzavne pare, pare svih nas i to za onog ko ga je sve vreme koristio dzabe (partizan). red je onda da se i on vrati drzavi, tj. svima nama. ako je neko ulozio privatan kapital pa ga sad to boli - prevario se, jer stadion nece dobiti tek tako. 3) vojska nema pare za hranu, sta ce joj stadion? iako nije istina da nema za hranu, neka bude - prodace ga pa ce se hraniti bogovski!

Grobar Ni

pre 13 godina

„..Ako budu hteli da ga prodaju onda ce Zvezda odmah da ga kupi za treninge!...“

Звезда нема пара да покоси траву на стадиону који користи, а овамо ће куповати нешто што је за њу прескупо. Ви још живите у прошлом веку. И не само ви, већ и ови у ФСС који вас сматрају највећим клубом у Србији, што је смешно. Били сте, више нисте.

opa bato

pre 13 godina

Kako sta ce vojsci stadion. Da ga proda Partizanu iod tih para sagradi stanove vojnim beskucnicima.Ionako im je dovoljan stadion u Zemunelu za toliki broj navijaca koji gledaju Partizan.Ali sada ce drzava da skoci da pomogne "velikom" evropskom klubu. Stici ce naredba politicka da se JNA prepusti Partizanu. Zivi bili pa videli.Jer izjava iz Partizana je da je to udarac za klub. Ko to danas sme da udari na svetao klub Partizan.Niko pa ni vojska

dule

pre 13 godina

tesite se vi vasom MALOM marakanom...jos su vam brazilci dozvolili da uzmete naziv necuveno... da vidimo ko je sada kompleksas tri godine za redom titula... i bijemo vas redovno u derbijima
sta ste mislili da ste samo vi bogom dani da uzimate titule... nece biti da je tako ,samo vi gledajte bari na video kaseti i tesite se...

3. uzastopna titula

pre 13 godina

Nisam znao da je ministra Šutanovca baš toliko zaboleo poraz u derbiju! :)

Ministre, pa tući ćemo vas i bez stadiona, pa čak i sa plaže da dođemo na derbi!

Titula - DOMINACIJA

pre 13 godina

Joj Radosave crni Radosave pa sta ucini ovi ganci jos boluju, pa zasto sa one daljine crni RAdosave!!! Obrisi suze mala moja...

Grobar do groba

pre 13 godina

I šta će vojsci Stadion JNA ? Pa oni nemaju ni para da hrane regrute a kamoli da izdržavaju Stadion jedan koji košta miliun ili više godišnje
(svašta, 10. maj 2010 18:14)
Pa bas zato sto nemaju para

nestor

pre 13 godina

Proradila osovina Vesić-Šutanovac :) Ummm,čija je uopšte imovina kojom raspolaže Ministarstvo odbrane? Državna,svačija,ničija...smešno zaista :D proterajte politiku iz sporta,a vi političari... bavite se bre sudbinskim pitanjima ove zemlje umesto što izigravate patriote preko ledja,klubova,sportista i navijača...sram vas bilo!!!

Gost

pre 13 godina

Ovo jedino Dule moze da resi. Njega treba postaviti za presednika FK on je vec ovoga sto je ovo namestio proterao iz kosarke pa ce ga i iz fudbala.

cartmanx

pre 13 godina

Sutanovac "reformisao"vojsku pa bi i stadion...OK u redu privatna svojina je privatna, kao sto neko rece pre toga da se utvrdi na cijem je zemljistu sagrdajen, pa da PFC ispostavi racun za odrzavanje tokom svih decenija i onda je ok..ALI to mora da vazi za sve klubove,koji su dobili "narodne"stadione pa i za rupu.Ako hocemo denacionalizaciju moramo da je sprovedemo svuda, na svakom mestu u svakom gradu u Srbiji, samo ako to moze bez Vesica (u koju li si se rupu sakrio)!

tony

pre 13 godina

Evo pisem drugi put..
Sutanovac (pod pritiskom ko zna koga) potrazuje stadion Partizana, a Djilas vec 4 godina ne zeli da potpise jedan papir kako bi se otpocelo sa izgradnjom novog Partizanovog stadiona. Lep plan, nema sta...
Mislim da bi trebalo ovo da objavite..

svašta

pre 13 godina

I šta će vojsci Stadion JNA ? Pa oni nemaju ni para da hrane regrute a kamoli da izdržavaju Stadion jedan koji košta miliun ili više godišnje

igor ns

pre 13 godina

ovo je način da se stane na put ovom cirkusu i osionosti u crno belom. Mada ne verujem da će biti snage da se ovo izgura do kraja, ali treba jednostavno pokazati onima koji misle da su im državu ili jedan njen deo ostavili u nasleđu. Ovo je način da se izvši pritisak na bahatost verovatno i dela org kriminala koji umnogome odlučuje kako i kada će kome titule i učešća u evro takmičenjima.

iskren

pre 13 godina

Iako sam okoreli grobar neka ga bre brate uzmu vise i gotovo. Na sve lici samo ne lici na stadion , sarene stolice , ko da nam je beneton spozor.
Okoreli sam grobar ali moramo biti iskreni

mario

pre 13 godina

svojina je svojina, slobodan milosevic je oteo stadino vojsci i poklonio ga partizanu, i to svi u vosjci i drzavi znaju, samo su se malo pravili blesavi do sada!

igor

pre 13 godina

Bas se setila vojska danas, dva dana posle derbija. Ovo je Srbija,ovde se nista ne desava slucajno. Verovatno je Sutanovac zvezdas pa svojim pulenima na ovaj nacin pruza utehu.

JaXa

pre 13 godina

Budalastine.Mada se sada ja pitam,ko je kriv sto Partizan nema novi stadion?Znam dok su bili Zeka i Bjekovic u upravi da se planirala gradnja stadiona,ali sada nista od toga.Ovaj spor ce trajati godinama,a dotad ce doci privatizacija,i nadam se,neko zainteresovan za izgradnju stadiona.NAPRED PARTIZAN

ja

pre 13 godina

Ne damo JNA ! To je nasa svetinja !

Tu je nastao legendarni JUG Tu je Mance klizao na kolenima
Tu smo tukli Real 3:0, Mancester 2:0
Tu je napravljena prva bakljada oko celog terena
Tu su protiv Partizana igrali Puskas, Di Stefano, Bobi Carlton, Dzordz Best, Lotar Mateus, Zinedin Zidan, Ronaldo, Figo, Kristijano Ronaldo
Za JNA nas vezu mnoge lepe uspomene
To je hram fudbala

NE DAMO JNA !

z

pre 13 godina

Tako nesto su i slovenci trazili kada je deljena imovina SFRJ. Odbijeno je zato sto nakon osnivanja sva ulaganja u stadion je radio FK Partizan. Ako vojska zeli da otme stadion, neka plate onoliko koliko je FK Partizan ulozio u odrzavanje i unapredjenje objekta.

Šema

pre 13 godina

Ne bih ulazio ko je bio vlasnik zemljišta pre vojske jer to treba da se rešava na drugačiji način, nego treba da se vidi kako je odjednom stadion JNA postao vlasništvo PARTIZANA... Iza toga stoji toliko očigledna namera da sutra neki kupac FK Partizana postane i vlasnik stadiona... elegantna kradja, nema šta!!! Milion puta do sada vidjena šema po kojoj se vrši prebacivanje državnog u privatno vlasništvo. Mnogo stvari treba uraditi pre privatizacije klubova ako do toga ikada i dodje. Ova pljuvačina po medijima je samo priprema!!!

boki

pre 13 godina

nista, eto vama stadion, ili bolje reci zemlja na kojoj je stadion, a vi nama platite za 40 godina odrzavanja i unapredjivanje istog, kladim se da se moze fin stadioncic za te pare napravit!

nz

pre 13 godina

Prosto neverovatno kakva odluka ministarstva. Da nece mozda da im Partizan placa za utakmice i treninge i za koriscenje stadiona. Odjednom im je nakon toliko godina stalo da vrate stadion u svoj posed. Katastrofa.

Ilija@Nis

pre 13 godina

Ova drzava ima pravo da trazi sto joj pripada tek kada zakonski regulise sve detalje oko sportskih drustava, ukljucujuci i privatizaciju. Ovako je klubove ostavila na izvolte secikesama i raznim "biznismenima" koji "pozajmljuju" novac klubovima, a sa druge strane ih vode u sigurnu propast. Slazem se da klubovi, u opstem slucaju, ne treba da raspolazu drzavnom imovinom, ali moraju imati punu pravnu pomoc drzave u borbi protiv mafije kao preduslov da se znanjem i radom dalje razvijaju.

Uliks

pre 13 godina

Stadion vratiti vojsci Srbije, a onda oni neka odluce sta ce sa njime da urade. Ako budu hteli da ga prodaju onda ce Zvezda odmah da ga kupi za treninge! Hahahahahaa...

norijega

pre 13 godina

neka nam uzmu,taman da sagradimo novi,lepshi,bolji...ali FUDBALSKI TKO JE HRAM...STADION JNA..NA NJEMU IGRA PARTIZAN...ma ne interesuje me kakve se igre igraju u pozadini....VOLIM PARTIZAN..

Antifont

pre 13 godina

E hvala bogu, da se ono što smo svi gradili vraća državi. Još i Zvezdin stadion, pa onda privatizacija. Da li to pravda konačno stiže?

Dzoni

pre 13 godina

Dok se ne utvrdi u cijem su vlasnistvu stadioni i hale po Srbiji ne sme da se sprovede ni privatizacija klubova. Poznato je da je drzava ne samo gradila objekte, nego da je i ulagala u sportski pogon klubova. Ali isto tako se treba zapitati ko je bio vlasnik zemljista pre JNA?

ja

pre 13 godina

Ne damo JNA ! To je nasa svetinja !

Tu je nastao legendarni JUG Tu je Mance klizao na kolenima
Tu smo tukli Real 3:0, Mancester 2:0
Tu je napravljena prva bakljada oko celog terena
Tu su protiv Partizana igrali Puskas, Di Stefano, Bobi Carlton, Dzordz Best, Lotar Mateus, Zinedin Zidan, Ronaldo, Figo, Kristijano Ronaldo
Za JNA nas vezu mnoge lepe uspomene
To je hram fudbala

NE DAMO JNA !

Dzoni

pre 13 godina

Dok se ne utvrdi u cijem su vlasnistvu stadioni i hale po Srbiji ne sme da se sprovede ni privatizacija klubova. Poznato je da je drzava ne samo gradila objekte, nego da je i ulagala u sportski pogon klubova. Ali isto tako se treba zapitati ko je bio vlasnik zemljista pre JNA?

Uliks

pre 13 godina

Stadion vratiti vojsci Srbije, a onda oni neka odluce sta ce sa njime da urade. Ako budu hteli da ga prodaju onda ce Zvezda odmah da ga kupi za treninge! Hahahahahaa...

iskren

pre 13 godina

Iako sam okoreli grobar neka ga bre brate uzmu vise i gotovo. Na sve lici samo ne lici na stadion , sarene stolice , ko da nam je beneton spozor.
Okoreli sam grobar ali moramo biti iskreni

tony

pre 13 godina

Evo pisem drugi put..
Sutanovac (pod pritiskom ko zna koga) potrazuje stadion Partizana, a Djilas vec 4 godina ne zeli da potpise jedan papir kako bi se otpocelo sa izgradnjom novog Partizanovog stadiona. Lep plan, nema sta...
Mislim da bi trebalo ovo da objavite..

3. uzastopna titula

pre 13 godina

Nisam znao da je ministra Šutanovca baš toliko zaboleo poraz u derbiju! :)

Ministre, pa tući ćemo vas i bez stadiona, pa čak i sa plaže da dođemo na derbi!

Kalimero

pre 13 godina

Hahahahahahhahaaahahhhaahah!
Svi navijači velike Crvene Zvezde su pobegli na stranicu ovog komentara. Pa to je jedino čime možete da se naslađujete! Mnogo ste jadni!
P.S. Vraćaj bre 35 miliona dugova!

boki

pre 13 godina

nista, eto vama stadion, ili bolje reci zemlja na kojoj je stadion, a vi nama platite za 40 godina odrzavanja i unapredjivanje istog, kladim se da se moze fin stadioncic za te pare napravit!

svašta

pre 13 godina

I šta će vojsci Stadion JNA ? Pa oni nemaju ni para da hrane regrute a kamoli da izdržavaju Stadion jedan koji košta miliun ili više godišnje

mario

pre 13 godina

svojina je svojina, slobodan milosevic je oteo stadino vojsci i poklonio ga partizanu, i to svi u vosjci i drzavi znaju, samo su se malo pravili blesavi do sada!

Antifont

pre 13 godina

E hvala bogu, da se ono što smo svi gradili vraća državi. Još i Zvezdin stadion, pa onda privatizacija. Da li to pravda konačno stiže?

Ilija@Nis

pre 13 godina

Ova drzava ima pravo da trazi sto joj pripada tek kada zakonski regulise sve detalje oko sportskih drustava, ukljucujuci i privatizaciju. Ovako je klubove ostavila na izvolte secikesama i raznim "biznismenima" koji "pozajmljuju" novac klubovima, a sa druge strane ih vode u sigurnu propast. Slazem se da klubovi, u opstem slucaju, ne treba da raspolazu drzavnom imovinom, ali moraju imati punu pravnu pomoc drzave u borbi protiv mafije kao preduslov da se znanjem i radom dalje razvijaju.

simex333

pre 13 godina

ja sam delija, to je strasna vest... samo potvrdjuje teoriju da mora zemiljiste da se proda, nekom fali para...
pa sta mislite da ce od nas napraviti marakana city ili maakana maxy a vas ostaviti na miru, jok more... ista ljudi pokopase nas fudbal, zemlju i sve ostalo...

nestor

pre 13 godina

Proradila osovina Vesić-Šutanovac :) Ummm,čija je uopšte imovina kojom raspolaže Ministarstvo odbrane? Državna,svačija,ničija...smešno zaista :D proterajte politiku iz sporta,a vi političari... bavite se bre sudbinskim pitanjima ove zemlje umesto što izigravate patriote preko ledja,klubova,sportista i navijača...sram vas bilo!!!

igor

pre 13 godina

Bas se setila vojska danas, dva dana posle derbija. Ovo je Srbija,ovde se nista ne desava slucajno. Verovatno je Sutanovac zvezdas pa svojim pulenima na ovaj nacin pruza utehu.

juznjak

pre 13 godina

ahhahha
vojska udarila na nas :)))

sad cu da zovem Borisa(grobara) da sutanovca prekomanduje na administativnu granicu:))

nema titule,razumem tugu,
ali i ako je od ministra,mnogo je:))

ps. i marakanu potrazuje KP srbije i narodna milicija pa sta?

z

pre 13 godina

Tako nesto su i slovenci trazili kada je deljena imovina SFRJ. Odbijeno je zato sto nakon osnivanja sva ulaganja u stadion je radio FK Partizan. Ako vojska zeli da otme stadion, neka plate onoliko koliko je FK Partizan ulozio u odrzavanje i unapredjenje objekta.

dule

pre 13 godina

tesite se vi vasom MALOM marakanom...jos su vam brazilci dozvolili da uzmete naziv necuveno... da vidimo ko je sada kompleksas tri godine za redom titula... i bijemo vas redovno u derbijima
sta ste mislili da ste samo vi bogom dani da uzimate titule... nece biti da je tako ,samo vi gledajte bari na video kaseti i tesite se...

Gorchillo

pre 13 godina

I treba da se vrati vojsci pa da ga ona proda, da se srusi i napravi novo naselje. Isto i sa Marakanom. Sve pare dati penzionerima i vojnicima! Zvezda, Partizan i OFK da se fuzionisu, da im se stadion Karaburma popravi za oko 30 000 gledalaca i to je to! Dosta vise svadje i prepuicavanja! Hocemo fudbal u svakom vecem centru u Srbiji: Kragujevac, Nis, Subotica, Sabac, valjevo, cacak, Krusevac, Zajecar, Zrenjanin, Kraljevo, Zemun itd. Da svi imaju stadione prema pravilima UEFA, da svi imaju gradske klubove za koje ce navijati gradjani tog grada. Dosta Beograda i njegovih 10 klubova u prvoj ligi! DEBEOGRADIZACIJA SRBIJE=SPAS SRBIJE. Hocemo puteve za sva sela i male gradove, hocemo sport i kulturu u svim manjim gradovima a ne samo u BG i NS!!!

norijega

pre 13 godina

neka nam uzmu,taman da sagradimo novi,lepshi,bolji...ali FUDBALSKI TKO JE HRAM...STADION JNA..NA NJEMU IGRA PARTIZAN...ma ne interesuje me kakve se igre igraju u pozadini....VOLIM PARTIZAN..

Grobar Ni

pre 13 godina

„..Ako budu hteli da ga prodaju onda ce Zvezda odmah da ga kupi za treninge!...“

Звезда нема пара да покоси траву на стадиону који користи, а овамо ће куповати нешто што је за њу прескупо. Ви још живите у прошлом веку. И не само ви, већ и ови у ФСС који вас сматрају највећим клубом у Србији, што је смешно. Били сте, више нисте.

Gost

pre 13 godina

Ovo jedino Dule moze da resi. Njega treba postaviti za presednika FK on je vec ovoga sto je ovo namestio proterao iz kosarke pa ce ga i iz fudbala.

igor ns

pre 13 godina

ovo je način da se stane na put ovom cirkusu i osionosti u crno belom. Mada ne verujem da će biti snage da se ovo izgura do kraja, ali treba jednostavno pokazati onima koji misle da su im državu ili jedan njen deo ostavili u nasleđu. Ovo je način da se izvši pritisak na bahatost verovatno i dela org kriminala koji umnogome odlučuje kako i kada će kome titule i učešća u evro takmičenjima.

Sima

pre 13 godina

mnogo komentatora postavlja razna (nelogicna) pitanja. 1)sta ce vojsci stadion? pa to je na njoj da odluci. kad ga je gradila od svojih sredstava (drzavnih, ali uskracujuci svoje pripadnike), za tada armijski klub, onda ima prava i da ga sada vrati pod svoje okrilje. 2) sta cemo sa ulaganjima i unapredjivanjima? ulagane su drzavne pare, pare svih nas i to za onog ko ga je sve vreme koristio dzabe (partizan). red je onda da se i on vrati drzavi, tj. svima nama. ako je neko ulozio privatan kapital pa ga sad to boli - prevario se, jer stadion nece dobiti tek tako. 3) vojska nema pare za hranu, sta ce joj stadion? iako nije istina da nema za hranu, neka bude - prodace ga pa ce se hraniti bogovski!

mita_solunac

pre 13 godina

Navijaci Crvene zvezde, tima koji je stvorila UDBA, raduju se mogucnosti da Partizan izgubi stadion. Ja vas potpuno razumem. Frustracije su to jos iz detinjstva. Verovatno su vam neka zlocesta deca rusila Sneska Belica pa se jos od toga niste oporavili. Bolje idite na Google i u pretrazi ukucajte rec STECAJ.

opa bato

pre 13 godina

Kako sta ce vojsci stadion. Da ga proda Partizanu iod tih para sagradi stanove vojnim beskucnicima.Ionako im je dovoljan stadion u Zemunelu za toliki broj navijaca koji gledaju Partizan.Ali sada ce drzava da skoci da pomogne "velikom" evropskom klubu. Stici ce naredba politicka da se JNA prepusti Partizanu. Zivi bili pa videli.Jer izjava iz Partizana je da je to udarac za klub. Ko to danas sme da udari na svetao klub Partizan.Niko pa ni vojska

Titula - DOMINACIJA

pre 13 godina

Joj Radosave crni Radosave pa sta ucini ovi ganci jos boluju, pa zasto sa one daljine crni RAdosave!!! Obrisi suze mala moja...

Sasha_BN

pre 13 godina

Pa nek naprave novi stadion o kome uprava prica VEC 10 godina!!! tacnije kako je Kezman otisao u PSV ta prica je pocela i od toga do danas nema nista...

nz

pre 13 godina

Prosto neverovatno kakva odluka ministarstva. Da nece mozda da im Partizan placa za utakmice i treninge i za koriscenje stadiona. Odjednom im je nakon toliko godina stalo da vrate stadion u svoj posed. Katastrofa.

Ivke

pre 13 godina

..stvarno ovaj narod brzo zaboravlja.. Kakve veze Bari ima sa time sto ste do pre dve godine cekali sedam dugih godina na pobedu u derbiju? ..da, da, pre dve godine samo, onda kad smo Romu savili sa 3:1.. Znate ono, festa, da se pamti i ti radovi.. Ma, ne znate vi to...;) ..vama je vrhunac kada pobedite Zvezdu, exexex..

plakanje

pre 13 godina

za sve koji misle da ce i tole srediti ovo ...
i hoce jel vam krivo sto nema vise miljana,piksija,sudije babarogica?jeste...aj sad cao

Igor iz Niša

pre 13 godina

Ok, nek uzmu stadion Partizana, a ko je gradio i na koj način je Zvezda dobila njihov stadion. Jel je Zvezda kupila zemlju i ona je dala novac za izgradnju Marakane. Nije, dobila je na poklon stadion od države. Ako se uđe u ovakve stvari pola svi će ostati bez stadione. Treba onda da se vidi odakle vojsci taj plac na kojem je izgrađen stadion Partizana.
Na kraju nek ga uzmu Vesić i Šutanovac, ali mi ćemo i sledeće godine ponovo biti prvaci. UMRITE JER MI IMAMO KARAĐIĆA, A VI

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

ma ne sekiram se ja.. Video sam Zeku juce u prostorijama Partizana.. Imacemo mi sve sto nam treba.. Uzmite stadion.. mi ionako bez problema bijemo sve i gostima.. bez poraza smo ovo prvenstvo.. :D

Djole

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da grobari opet prave neke teorije zavere i pominju Sutanovca i Djilasa.Boli njih uvo za Zvezdu i Partizan.Kad smo vec kod politicara, svi znaju da je prvi covek Srbije veliki partizanovac tako da ova vasa prica ne pije vodu.
Ako Partizan nije otkupio stadion onda ima da vrati ono sto nije njegovo.Da nisu razna rukovodstva partizana prethodnih 20 godina,krala i sakom i kapom, bilo bi para da se otkupi stadion a mozda i napravi potpuno novi.

tu i tamo

pre 13 godina

hehe,kako mi matori pricaju stadion je gradila vojska,ne za sebe vec za partizan,jer je i partizan u to vreme bio vojni klub,tako je tada 99% navijaca partizana bila vojska...

e sad ovo od jednom oduzimanje stadion,tj trazenje nazad je po meni smesno
nisam navijac partizana,niti zvezde...
ali zar vecina stadiona sirom srbije nisu Gradski(gradjanski)?pa daj mi "gradjani" da trazimo nas deo ?i onako nam se fudbal raspada jos sadione da im uzmemo.

g4

pre 13 godina

"i bijemo vas redovno u derbijima"

Koliko godina je Partizan do skoro bio bez pobede u derbiju? Sto se tice stadiona, Vojska Srbije ima legitimno pravo da svoju imovinu dobije nazad, i u tome ministar Sutanovac ima moju punu podrsku.

Pedja

pre 13 godina

Da vojska plati Partizanu odrzavanje stadiona? To je neverovatna glupost. To bi bilo isto kao kada bih ja trazio od gazde da mi plati to sto odrzavam stan koji mi je on izdao. Samo sto ja placam kiriju za taj stan a Partizan je uz pomoc Slobe i Mirka Marjanovica oteo vojsci stadion i koristite ga 15 godina kao da je vas. Sramota. Sto se Zvezdine Marakane tice, jeste nam je drzava izgradila i poklonila ali je nismo nikome oteli. A vama drzava nije poklonila jer ste u fudbalu bili nebitni u SFRJ (7 titula za 46 sezona). I to je pravedno kao sto ce KK Partizan od drzave dobiti halu a KK Zvezda nece jer je ne zasluzuje.

JaXa

pre 13 godina

Budalastine.Mada se sada ja pitam,ko je kriv sto Partizan nema novi stadion?Znam dok su bili Zeka i Bjekovic u upravi da se planirala gradnja stadiona,ali sada nista od toga.Ovaj spor ce trajati godinama,a dotad ce doci privatizacija,i nadam se,neko zainteresovan za izgradnju stadiona.NAPRED PARTIZAN

Nenad

pre 13 godina

Stadion je oduvek bio vlasnistvo Vojske i treba da joj se vrati,Partizan ga je dobio na koriscenje kao vojni klub,ali on vise nije vojni klub

Grobar do groba

pre 13 godina

I šta će vojsci Stadion JNA ? Pa oni nemaju ni para da hrane regrute a kamoli da izdržavaju Stadion jedan koji košta miliun ili više godišnje
(svašta, 10. maj 2010 18:14)
Pa bas zato sto nemaju para

nostromodo

pre 13 godina

Sprema se, izgleda, jedan veliki obracun mafija. Posto je sama drzava mafijaska, napaceni narod ce izgleda, ni kriv ni duzan, opet biti gurnut u gradjanski rat.

robin hud

pre 13 godina

pa ako cemo posteno i treba da se vrati onom ko je istinski vlasnik a ovo je jos jedna potvrda koliko je drzava podrzavala drugove partizane !

NIN

pre 13 godina

..."Medju takvima našlo se i mnogo "finog" sveta, bivših trgovaca brašnom i bankarskih službenika, malih Mikica iz propalih rentijerskih porodica, bledunjavih senjačkih gospodjica, kojima je trošno igralište sa drvenim tribinama u Ljutice Bogdana, nekada vlasništvo FK "Jugoslavije", odjednom postalo simbol predratne elegancije, trag šarma prohujalih vremena, onoga što je bilo pre nego što je podignut kameni, sivi stadion "Partizana" (koji, istini za vlju, nikada nije bio njegov). Ako ne možeš da slaviš krsnu slavu, navijaj bar za "Crvenu zvezdu".(...)NIN
Sve je to odavno jasno...Doslo vreme za naplatu dugova !

Profesor

pre 13 godina

NE DAMO JNA !
(ja, 10. maj 2010 18:11)

Tu ste postavljali razglas na Derbiju da zvucite kao da vas ima 100000 hiljada. Smesni ste kao i prica o oduzimanju stadiona. Da nije vas, nije ali sa tolikim lobijem i vezama i namestanjem, ko normalan bi poverovao u to da ce da oduzmu ono sto je pokradeno.

Rade

pre 13 godina

Ocigledno, neko u VS ima kratko pamcenje. Prvo, JNA je gradila stadion za svoj klub, drugo, gradila ga narodnim parama i sad potrazuje nesto sto nikada nije ni bilo njeno, vec kluba koji je osnovala. U Srbiji stvarno ima tipova koji bi da uzmu nesto sto moze da bude samo opstenarodno. Dakle, stadionom u Humskoj moze da raspolaze samo drzava ili Partizan, ako to drzava ustupi kao pravo.

cartmanx

pre 13 godina

Sutanovac "reformisao"vojsku pa bi i stadion...OK u redu privatna svojina je privatna, kao sto neko rece pre toga da se utvrdi na cijem je zemljistu sagrdajen, pa da PFC ispostavi racun za odrzavanje tokom svih decenija i onda je ok..ALI to mora da vazi za sve klubove,koji su dobili "narodne"stadione pa i za rupu.Ako hocemo denacionalizaciju moramo da je sprovedemo svuda, na svakom mestu u svakom gradu u Srbiji, samo ako to moze bez Vesica (u koju li si se rupu sakrio)!

Ivan

pre 13 godina

Ama ljudi sta je vama? Jel neko rekao da ako se stadion vrati vojsci Partizan na njemu nece da igra? Ja koliko znam stadion je za vreme SFRJ bio vlasnistvo JNA, pa nikom nije padalo na pamet da otkaze Partizanu gostoprimstvo.

Šema

pre 13 godina

Ne bih ulazio ko je bio vlasnik zemljišta pre vojske jer to treba da se rešava na drugačiji način, nego treba da se vidi kako je odjednom stadion JNA postao vlasništvo PARTIZANA... Iza toga stoji toliko očigledna namera da sutra neki kupac FK Partizana postane i vlasnik stadiona... elegantna kradja, nema šta!!! Milion puta do sada vidjena šema po kojoj se vrši prebacivanje državnog u privatno vlasništvo. Mnogo stvari treba uraditi pre privatizacije klubova ako do toga ikada i dodje. Ova pljuvačina po medijima je samo priprema!!!

Ognjen

pre 13 godina

Za sve one koji lupaju gluposti da je nasa svetinja Marakana poklonjena od strane drzave!To nije tacno ovaj stadion je izgradjen prvenstveno donacijama navijaca!Sad ako partizan ima takvu podrsku navvijaca(a naravno on ih nema)nek oni daju donacije da se izgradi novi stadion partizana!Cak mislim i da takozvani najvatreniji navijaci partizana(alc,juzni front itd) ne bi dali ni dinara!

E moj Sutanovcu...

pre 13 godina

Da se preispita kome je vojska nacionalizovala zemljiste na kome ja izgradjen stadion. Ko sme da se kladi da ga je oduzela nekom ''kulaku'' jer je imao previse zemlje. A da, i da se preistpita kako je Krcun, malrvezacijama sa stambenim kreditima iskopao Marakanu.

Србин

pre 13 godina

@RichiPFC

који бре ваш ЈНА. Ало јел знаш да читаш?Војска тражи свој стадион где сад ви играте?

samo mislim...

pre 13 godina

Joj Srbijo zemljo sljiva!!! Dok se po svetu grade arhitektonska cuda mi raspravljamo o nasledju posle drugog svetskog rata. Da smo na zapadu pustili bi onaj Maraci da odmah krene sa izgradnjom stadiona i do sada bi tu bili hoteli ,teniski tereni ,mol,parkinzi,cudesa i pre svega ultra moderan stadion...

Marko

pre 13 godina

Pa trebalo bi i da se vrati vojsci na koriscenje.Onda ga drzava odrzava a Partizan koristii ceo budzet na pojacanja pa u Ligu sampiona i dominacija kao u kosarci

GROBAR-S

pre 13 godina

Igracemo na gradskom stadionu u ul.Ljutice Bogdana koji je izgradjen sredstvima poreskih obveznika ove zemlje.Moj otac je kao vojnik JNA u Beogradu ucestvovao u gradnji stadiona.

trece oko

pre 13 godina

Titule ne damo.
Stadion ne damo.

"Ako jos jednom spomenes moju kucu, krvi cu ti se napiti" - mislim da je ovaj citat svima poznat i prikladan ovoj temi.

Nisam znao da komsije imaju komlekse zato sto su oterani tj najureni sa naseg stadiona.
Sigurno da nije lako kad te oteraju sa kucnog praga pravo u rupu (mishiju), pa makar se ona kitila tudjim imenom "Marakana".
Ceo zivot su prinudjeni da kopiraju. Stvarno su puni kompleksa.

Odbojkasice nase... niste vi za ove muske sportove.

Srđan

pre 13 godina

Stvarno ne znam u čemu je problem.
I Partizanu i CZ treba izuzeti stadione iz vlesništva i predati ih na upravljanje nadležnim institucijama. Stadion Partizana vojsci (mada ne znam šta bi oni sa njime, sem da prodaju građevinsko zemljište jer stadion nema ko da kupi), a stadion CZ dati gradu na upravljanje.
Samo da znate, finalista LŠ Bajern iz Minhena nema svoj stadion, već igra na gradskom stadionu kao i gradski rival Minhen. Kako li stigoše do finala LŠ bez stadiona?
A svi oni koji lupetaju o donaciji Zvezdinih navijača za stadin verovatno se nisu ni rodili u to vreme. Oba stadiona su pravljena iz istih sredstava, od istog naroda, samo su podeljena različitim korisnicima, JNA i UDBA. U to vreme je narod imao toliko para da bi se od donacija navijača verovatno skupilo za korner zastavice.
U ostalom objavite koliko para je skupljeno na SMS 2344 pa da vidimo.
Prema tome nacinalizovati sve stadione (odnosno vratiti onima koji su ih i pravili), klubove privatizovati bez stadiona i neka se onda dogovaraju sa vlasnicima stadiona oko uslova korišćenja. Ko hoće neka rentira stadion, ko hoće neka ga kupi, a ko hoće neka gradi novi. Kako kome volja.

GrobaR KV

pre 13 godina

Sutra ce osovina Vesic-Sutanovac od brace Rusa da trazi i S-300, da se instalira u blizini marakane, pa da na sledecem derbiju obara Racine projektile.

Potrazujte Kosovo i Metohiju ako ste ozbiljna vojska... LICIMURI

grobar87

pre 13 godina

Razumem da ste trenuto puni kompleksa,jer smo najbolji vec godinama
( vazduh,zemlja,voda...) u cemu vi mozete da se pohvalite proteklih godina,samo mozete da se sladite sitnicama kao sto je ova,ali mislim da nece biti nista od toga... ali eto vam prilika da se malo radujete, posto ste za to uskraceni vec godinama.

UM CARUJE

pre 13 godina

STRASNO! U vreme nasih najvecih uspeha na nivou celog SD-a i 5 dana pred derbi oni se setili da postoji nasledjen spor da nam uzmu stadion.Jasno kao dan ko stoji iza toga - Goran Vesic,vladar iz senke C.Zvezde,clan vladajuce stranke uz pomoc svog kolege Sutanovca,ciji je tast,gle cuda, veliki zvezdas Miroslav Ilic.
Jako providno!
E NECE MOCI! Ne znate sta ste pokrenuli.
Sta ce vojsci stadion,da ga rentira Partizanu ili proda? I vojska i Partizan su u vlasnistvu gradjana Srbije, tako da je svejedno ko upravlja stadionom.Zasto? Zato sto u slucaju prodaje Partizana pare sve pare idu Drzavi, odnosno, gradjanima Srbije.
Dakle,samo zla namera gore pomenutih je ovo pokrenula.
Predsednice Tadicu, krajnje je vreme da ove tvoje jastrebove, koji ne mogu da podnesu dominaciju SD Partizan,opomenes da se ne igraju Svetinjom.
Isto je i sa komsijama, stadion im je drzavni, ali da se niko ne usudi da ga uzima Zvezdi! Ona je u njega ulagala godinama kao i mi.Bez Partizana i Zvezde Srbija je prazna!
Ako nam uzmu stadion, a ne mogu,Drzava bi morala da plati sve troskove ulaganja,popravki i prepravki.
Ovo je sulud potez.
Pustite da Veciti na terenu pokazu ko je bolji,a ne da jednom klubu uzimate stadion na kom je 65 godina i tako ga sakatite.Budite dostojanstveni kad gubite,kao nasi kosarkasi i navijaci u Parizu.

pravnik

pre 13 godina

Pravno, Ministarstvo nema nikakve šanse. Odluka tadašnjeg nadležnog nivoa odlučivanja postoji i stadion je u skladu sa istom Partizanov. Legalno jeste, a da li je legitimno to je sad već neka druga priča.
Jasno je da se radi o instruiranom napadu na Partizan, jalovom, bednom.

ТВЦЗ

pre 13 godina

Пошто вас војска избацује боље да се вратите онамо гдје сте и настали. Ево читам и Максимир мора да се руши па можете са Динамом да правите нови стадион пола-пола.

Kaligraf

pre 13 godina

Naredio tast zetu (Miroslav Ilic Sutanovcu) da malo destabilizuje Partizan jer je njegovo selo (Mrcajevci) palo u depresiju posle poraza njihove Zvezde u derbiju, pa seljani nece da idu na njive i da rade. Pokusao i Lukic da ih oraspolozi pa ponudio im zvezdino traktorce, al nista ne pomaze. A puklo je prolece, mora da se zemlja obradjuje...

Dacha

pre 13 godina

Dragan Sutanovac, zalutali general vojske Srbije koje na zalost vise nema, a pri cemu se kvalifikovao na to radno mesto kao zet mrcajevskog slavuja Ilica i pre svega kao kum predsednika Tadica. Vajni ministar i "ortak" vec sad cuvenog Gorana Vesica je veliki navijac FK Crvena Zvezda i sada bi da smesti kosku Partizanu ali se bojim da je ovo koska koju ce jako tesko da proguta. Zanimljiva je osionost pojedinih drzavnih funkcionera rodjenih narocito u periodu 1960-1969, koji kao po traci izgleda navijaju za Zvezdu i zive u uverenju da je i danas kao i u vreme kada su oni imali 20 godina i isli na stadion 70% navijaca u Srbiji zvezdinih. Mozda bi mu malo bolje bilo da se okrene oko sebe i pogleda na primer poslednji derbi i uporedi broj navijaca (tj glasaca a sto je njima jedino bitno) na strani Partizana i na strani Zvezde pa bi se lako mogao uveriti da je odnos snaga danas ipak malo drugaciji...da ne kazem dijametralno suprotan od "njihovog vremena"...Ili je mozda i bolje da im to objasni predsdnik ove zemlje licno, kada se vec ovaj "rat" preneo i na drzavnicke funkcije izgleda. Molio bih B92 da objavi ovaj komentar s obzirom da smo juce prvi put u istoriji ove kuce koju izuzetno cenim bili u prilici da vidimo da se objavljuje jedno saopstenje jedne javne ustanove (fk crvena zvezda) prepuno sovinistickih i nacionalistickih ispada a koji se cenzurisu inace u ovom mediju (potpuno ispravno) a da istovremeno ova kuca nije dala priliku javnom mnjenju da kaze sta misli o takvom saopstenju pisanog iz pera vec pomenutog Vesica, jer je bilo blokirano davanje komentara. Hvala i pozdrav.

pfc rs

pre 13 godina

Neko inteligentan je pustio ovu vijest! Treba pravilno kanalisati svu frustraciju i negativnu energiju posle derbija... (G)Delije, svi na komentar!!!

kiza krojf

pre 13 godina

a od kojih, cijih para,je sagradjen stadion jna
ko ga je sagradio
srbi,hrvati,muslimani, partizanovci i zvezdasi i mnogi drugi
koja bre vojska
sto rece u svom komentaru brat, komsija, delija opet neki siti ili centar
e pa nece moci
i vi sto se tako glupo radujete nebulozi da se jna vrati vojsci dozovite se pameti
marakana zvezdi
jna partizanu
svetinje se ne diraju
jeli tako vladane lukicu, brate srbine

realan navijač

pre 13 godina

Grobari, ostavite malo po strani navijačke strasti i razmislite trezveno.Šta mislite koliko FK Partizan vredi bez stadiona?Zašto vojska baš sada potražuje isti?Dolazi konačno na red privatizacija klubova, zar ne?
Neko hoće da kupi FK partizan za evro-dva...Mislite da za koji trenutak neće isto da urade sa Zvezdom?A mi se ovde prepucavamo...

zlocko

pre 13 godina

Tako je to kad se neko odrekne svojih korena!!
Nego lepo da se NK Partizan pokaje, vrati svojim korenima i izvornim vrednostima i istocnoj tribini da naziv Josip Broz Tito, zapadnoj tribina Dana mladosti, juznoj tribina Franje Tudjmana a severnoj tribina Mirka Marjanovica i niko nece smeti da ih dira kada vidi odakle su potekli.

Stojan

pre 13 godina

Normalno je da stadion treba da se vrati pravom vlasniku jer on ni po cemu ne pripada partizanu. @Pedja, stadion Crvene Zvezde nije izgradila drzava, nego je izgradjen od dobrovoljnih priloga navijaca Zvezde, a to znaci da je klub vlasnik stadiona, a ne drzava. Pozdrav!

pfc apatin

pre 13 godina

Alo grobari nemojte da smo čuli više da navijače c.z zovete imenom kojim oni sami sebe(i niko više) nazivaju. Jedino pravo i istinsko je ovo poslednje,zapamtite a ne smemo reći(znaju to dobro svi)jer i ovi što puštaju poruke pripadaju toj navijačkoj skupini. Nadam se da će te ovog puta ovo pustiti jer nema vređanja- ovo je sadašnjost i realnost.

ministarsko .....

pre 13 godina

Tako je kada je ministar zvezdaš.G.ministrekada se jednom nešto pokloni ne traži se nazad.Pa igrad je poklonio nekom pa ne traži nazad

Milenko

pre 13 godina

ma daj ljudi sta se zanosite, pa kakve veze ima sto vojska potrazuje stadion.Niste svesni da ima bar 50 klubova u svetu koji po dva,tri igraju na istom stadionu, to je sasvim normalno, nek placaju svi odrzavanje , a samim tim dignu sport na visi nivo.

He

pre 13 godina

Kakav fudbal igrate i jedni i drugi i kakve divljake od navijaca imate oranica bi bila pravo mesto i za Zvezdu i Partizan.Ne zna se ko je gori...

ssss

pre 13 godina

Ljudi,drzava je propala i nema para,pa zato sad prodaju telekom i ostale firme,ne znam sta se cudite sto traze JNA kad hoce da ga prodaju...ne bi me cudilo da zatraze i marakanu...

wlado

pre 13 godina

ziva sramota sta vlada radi, pa valjda devojka pred "udaju" mora da ima miraz, kako mislite da iko normalan kupi partizan ako ovaj klub nema ni svoj stadion...pa ostavite se corava posla, sta uzecete stadion da bi isplatili penzije?

uzas !

Vraćaj oteto

pre 13 godina

Naravno da potražuje,kad su i to oteli kao i sve titule.Večito rade na nezakonit način,pravda mora da izađe na svetlost dana.N eka plaćaju kiriju ako hoće da igraju i dalje na tom pašnjaku.

pera

pre 13 godina

citam gluposti ovih grobarcica,da im se vrate pare koje su ulozili.verovatno misle na one maskirane stolice koje su podmetnuli,sad ce te igrat fudbal u kuli na jos boljem stadionu

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

(ТВЦЗ, 11. maj 2010 13:20)


A ti sa tom "ijekavicom" si stari Beoradjanin..pa znas gde je Beogradskom klubu mesto..
(S'namerom podjoh u veliki grad)

ja

pre 13 godina

Ne damo JNA ! To je nasa svetinja !

Tu je nastao legendarni JUG Tu je Mance klizao na kolenima
Tu smo tukli Real 3:0, Mancester 2:0
Tu je napravljena prva bakljada oko celog terena
Tu su protiv Partizana igrali Puskas, Di Stefano, Bobi Carlton, Dzordz Best, Lotar Mateus, Zinedin Zidan, Ronaldo, Figo, Kristijano Ronaldo
Za JNA nas vezu mnoge lepe uspomene
To je hram fudbala

NE DAMO JNA !

Uliks

pre 13 godina

Stadion vratiti vojsci Srbije, a onda oni neka odluce sta ce sa njime da urade. Ako budu hteli da ga prodaju onda ce Zvezda odmah da ga kupi za treninge! Hahahahahaa...

norijega

pre 13 godina

neka nam uzmu,taman da sagradimo novi,lepshi,bolji...ali FUDBALSKI TKO JE HRAM...STADION JNA..NA NJEMU IGRA PARTIZAN...ma ne interesuje me kakve se igre igraju u pozadini....VOLIM PARTIZAN..

boki

pre 13 godina

nista, eto vama stadion, ili bolje reci zemlja na kojoj je stadion, a vi nama platite za 40 godina odrzavanja i unapredjivanje istog, kladim se da se moze fin stadioncic za te pare napravit!

dule

pre 13 godina

tesite se vi vasom MALOM marakanom...jos su vam brazilci dozvolili da uzmete naziv necuveno... da vidimo ko je sada kompleksas tri godine za redom titula... i bijemo vas redovno u derbijima
sta ste mislili da ste samo vi bogom dani da uzimate titule... nece biti da je tako ,samo vi gledajte bari na video kaseti i tesite se...

Ivke

pre 13 godina

..stvarno ovaj narod brzo zaboravlja.. Kakve veze Bari ima sa time sto ste do pre dve godine cekali sedam dugih godina na pobedu u derbiju? ..da, da, pre dve godine samo, onda kad smo Romu savili sa 3:1.. Znate ono, festa, da se pamti i ti radovi.. Ma, ne znate vi to...;) ..vama je vrhunac kada pobedite Zvezdu, exexex..

nz

pre 13 godina

Prosto neverovatno kakva odluka ministarstva. Da nece mozda da im Partizan placa za utakmice i treninge i za koriscenje stadiona. Odjednom im je nakon toliko godina stalo da vrate stadion u svoj posed. Katastrofa.

svašta

pre 13 godina

I šta će vojsci Stadion JNA ? Pa oni nemaju ni para da hrane regrute a kamoli da izdržavaju Stadion jedan koji košta miliun ili više godišnje

3. uzastopna titula

pre 13 godina

Nisam znao da je ministra Šutanovca baš toliko zaboleo poraz u derbiju! :)

Ministre, pa tući ćemo vas i bez stadiona, pa čak i sa plaže da dođemo na derbi!

opa bato

pre 13 godina

Kako sta ce vojsci stadion. Da ga proda Partizanu iod tih para sagradi stanove vojnim beskucnicima.Ionako im je dovoljan stadion u Zemunelu za toliki broj navijaca koji gledaju Partizan.Ali sada ce drzava da skoci da pomogne "velikom" evropskom klubu. Stici ce naredba politicka da se JNA prepusti Partizanu. Zivi bili pa videli.Jer izjava iz Partizana je da je to udarac za klub. Ko to danas sme da udari na svetao klub Partizan.Niko pa ni vojska

Kalimero

pre 13 godina

Hahahahahahhahaaahahhhaahah!
Svi navijači velike Crvene Zvezde su pobegli na stranicu ovog komentara. Pa to je jedino čime možete da se naslađujete! Mnogo ste jadni!
P.S. Vraćaj bre 35 miliona dugova!

igor ns

pre 13 godina

ovo je način da se stane na put ovom cirkusu i osionosti u crno belom. Mada ne verujem da će biti snage da se ovo izgura do kraja, ali treba jednostavno pokazati onima koji misle da su im državu ili jedan njen deo ostavili u nasleđu. Ovo je način da se izvši pritisak na bahatost verovatno i dela org kriminala koji umnogome odlučuje kako i kada će kome titule i učešća u evro takmičenjima.

Profesor

pre 13 godina

NE DAMO JNA !
(ja, 10. maj 2010 18:11)

Tu ste postavljali razglas na Derbiju da zvucite kao da vas ima 100000 hiljada. Smesni ste kao i prica o oduzimanju stadiona. Da nije vas, nije ali sa tolikim lobijem i vezama i namestanjem, ko normalan bi poverovao u to da ce da oduzmu ono sto je pokradeno.

g4

pre 13 godina

"i bijemo vas redovno u derbijima"

Koliko godina je Partizan do skoro bio bez pobede u derbiju? Sto se tice stadiona, Vojska Srbije ima legitimno pravo da svoju imovinu dobije nazad, i u tome ministar Sutanovac ima moju punu podrsku.

Igor iz Niša

pre 13 godina

Ok, nek uzmu stadion Partizana, a ko je gradio i na koj način je Zvezda dobila njihov stadion. Jel je Zvezda kupila zemlju i ona je dala novac za izgradnju Marakane. Nije, dobila je na poklon stadion od države. Ako se uđe u ovakve stvari pola svi će ostati bez stadione. Treba onda da se vidi odakle vojsci taj plac na kojem je izgrađen stadion Partizana.
Na kraju nek ga uzmu Vesić i Šutanovac, ali mi ćemo i sledeće godine ponovo biti prvaci. UMRITE JER MI IMAMO KARAĐIĆA, A VI

Antifont

pre 13 godina

E hvala bogu, da se ono što smo svi gradili vraća državi. Još i Zvezdin stadion, pa onda privatizacija. Da li to pravda konačno stiže?

Sima

pre 13 godina

mnogo komentatora postavlja razna (nelogicna) pitanja. 1)sta ce vojsci stadion? pa to je na njoj da odluci. kad ga je gradila od svojih sredstava (drzavnih, ali uskracujuci svoje pripadnike), za tada armijski klub, onda ima prava i da ga sada vrati pod svoje okrilje. 2) sta cemo sa ulaganjima i unapredjivanjima? ulagane su drzavne pare, pare svih nas i to za onog ko ga je sve vreme koristio dzabe (partizan). red je onda da se i on vrati drzavi, tj. svima nama. ako je neko ulozio privatan kapital pa ga sad to boli - prevario se, jer stadion nece dobiti tek tako. 3) vojska nema pare za hranu, sta ce joj stadion? iako nije istina da nema za hranu, neka bude - prodace ga pa ce se hraniti bogovski!

mario

pre 13 godina

svojina je svojina, slobodan milosevic je oteo stadino vojsci i poklonio ga partizanu, i to svi u vosjci i drzavi znaju, samo su se malo pravili blesavi do sada!

Ognjen

pre 13 godina

Za sve one koji lupaju gluposti da je nasa svetinja Marakana poklonjena od strane drzave!To nije tacno ovaj stadion je izgradjen prvenstveno donacijama navijaca!Sad ako partizan ima takvu podrsku navvijaca(a naravno on ih nema)nek oni daju donacije da se izgradi novi stadion partizana!Cak mislim i da takozvani najvatreniji navijaci partizana(alc,juzni front itd) ne bi dali ni dinara!

Grobar Ni

pre 13 godina

„..Ako budu hteli da ga prodaju onda ce Zvezda odmah da ga kupi za treninge!...“

Звезда нема пара да покоси траву на стадиону који користи, а овамо ће куповати нешто што је за њу прескупо. Ви још живите у прошлом веку. И не само ви, већ и ови у ФСС који вас сматрају највећим клубом у Србији, што је смешно. Били сте, више нисте.

tony

pre 13 godina

Evo pisem drugi put..
Sutanovac (pod pritiskom ko zna koga) potrazuje stadion Partizana, a Djilas vec 4 godina ne zeli da potpise jedan papir kako bi se otpocelo sa izgradnjom novog Partizanovog stadiona. Lep plan, nema sta...
Mislim da bi trebalo ovo da objavite..

plakanje

pre 13 godina

za sve koji misle da ce i tole srediti ovo ...
i hoce jel vam krivo sto nema vise miljana,piksija,sudije babarogica?jeste...aj sad cao

mita_solunac

pre 13 godina

Navijaci Crvene zvezde, tima koji je stvorila UDBA, raduju se mogucnosti da Partizan izgubi stadion. Ja vas potpuno razumem. Frustracije su to jos iz detinjstva. Verovatno su vam neka zlocesta deca rusila Sneska Belica pa se jos od toga niste oporavili. Bolje idite na Google i u pretrazi ukucajte rec STECAJ.

Pedja

pre 13 godina

Da vojska plati Partizanu odrzavanje stadiona? To je neverovatna glupost. To bi bilo isto kao kada bih ja trazio od gazde da mi plati to sto odrzavam stan koji mi je on izdao. Samo sto ja placam kiriju za taj stan a Partizan je uz pomoc Slobe i Mirka Marjanovica oteo vojsci stadion i koristite ga 15 godina kao da je vas. Sramota. Sto se Zvezdine Marakane tice, jeste nam je drzava izgradila i poklonila ali je nismo nikome oteli. A vama drzava nije poklonila jer ste u fudbalu bili nebitni u SFRJ (7 titula za 46 sezona). I to je pravedno kao sto ce KK Partizan od drzave dobiti halu a KK Zvezda nece jer je ne zasluzuje.

NIN

pre 13 godina

..."Medju takvima našlo se i mnogo "finog" sveta, bivših trgovaca brašnom i bankarskih službenika, malih Mikica iz propalih rentijerskih porodica, bledunjavih senjačkih gospodjica, kojima je trošno igralište sa drvenim tribinama u Ljutice Bogdana, nekada vlasništvo FK "Jugoslavije", odjednom postalo simbol predratne elegancije, trag šarma prohujalih vremena, onoga što je bilo pre nego što je podignut kameni, sivi stadion "Partizana" (koji, istini za vlju, nikada nije bio njegov). Ako ne možeš da slaviš krsnu slavu, navijaj bar za "Crvenu zvezdu".(...)NIN
Sve je to odavno jasno...Doslo vreme za naplatu dugova !

Србин

pre 13 godina

@RichiPFC

који бре ваш ЈНА. Ало јел знаш да читаш?Војска тражи свој стадион где сад ви играте?

robin hud

pre 13 godina

pa ako cemo posteno i treba da se vrati onom ko je istinski vlasnik a ovo je jos jedna potvrda koliko je drzava podrzavala drugove partizane !

iskren

pre 13 godina

Iako sam okoreli grobar neka ga bre brate uzmu vise i gotovo. Na sve lici samo ne lici na stadion , sarene stolice , ko da nam je beneton spozor.
Okoreli sam grobar ali moramo biti iskreni

juznjak

pre 13 godina

ahhahha
vojska udarila na nas :)))

sad cu da zovem Borisa(grobara) da sutanovca prekomanduje na administativnu granicu:))

nema titule,razumem tugu,
ali i ako je od ministra,mnogo je:))

ps. i marakanu potrazuje KP srbije i narodna milicija pa sta?

Titula - DOMINACIJA

pre 13 godina

Joj Radosave crni Radosave pa sta ucini ovi ganci jos boluju, pa zasto sa one daljine crni RAdosave!!! Obrisi suze mala moja...

igor

pre 13 godina

Bas se setila vojska danas, dva dana posle derbija. Ovo je Srbija,ovde se nista ne desava slucajno. Verovatno je Sutanovac zvezdas pa svojim pulenima na ovaj nacin pruza utehu.

Gorchillo

pre 13 godina

I treba da se vrati vojsci pa da ga ona proda, da se srusi i napravi novo naselje. Isto i sa Marakanom. Sve pare dati penzionerima i vojnicima! Zvezda, Partizan i OFK da se fuzionisu, da im se stadion Karaburma popravi za oko 30 000 gledalaca i to je to! Dosta vise svadje i prepuicavanja! Hocemo fudbal u svakom vecem centru u Srbiji: Kragujevac, Nis, Subotica, Sabac, valjevo, cacak, Krusevac, Zajecar, Zrenjanin, Kraljevo, Zemun itd. Da svi imaju stadione prema pravilima UEFA, da svi imaju gradske klubove za koje ce navijati gradjani tog grada. Dosta Beograda i njegovih 10 klubova u prvoj ligi! DEBEOGRADIZACIJA SRBIJE=SPAS SRBIJE. Hocemo puteve za sva sela i male gradove, hocemo sport i kulturu u svim manjim gradovima a ne samo u BG i NS!!!

Nenad

pre 13 godina

Stadion je oduvek bio vlasnistvo Vojske i treba da joj se vrati,Partizan ga je dobio na koriscenje kao vojni klub,ali on vise nije vojni klub

z

pre 13 godina

Tako nesto su i slovenci trazili kada je deljena imovina SFRJ. Odbijeno je zato sto nakon osnivanja sva ulaganja u stadion je radio FK Partizan. Ako vojska zeli da otme stadion, neka plate onoliko koliko je FK Partizan ulozio u odrzavanje i unapredjenje objekta.

Gost

pre 13 godina

Ovo jedino Dule moze da resi. Njega treba postaviti za presednika FK on je vec ovoga sto je ovo namestio proterao iz kosarke pa ce ga i iz fudbala.

Djole

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da grobari opet prave neke teorije zavere i pominju Sutanovca i Djilasa.Boli njih uvo za Zvezdu i Partizan.Kad smo vec kod politicara, svi znaju da je prvi covek Srbije veliki partizanovac tako da ova vasa prica ne pije vodu.
Ako Partizan nije otkupio stadion onda ima da vrati ono sto nije njegovo.Da nisu razna rukovodstva partizana prethodnih 20 godina,krala i sakom i kapom, bilo bi para da se otkupi stadion a mozda i napravi potpuno novi.

nestor

pre 13 godina

Proradila osovina Vesić-Šutanovac :) Ummm,čija je uopšte imovina kojom raspolaže Ministarstvo odbrane? Državna,svačija,ničija...smešno zaista :D proterajte politiku iz sporta,a vi političari... bavite se bre sudbinskim pitanjima ove zemlje umesto što izigravate patriote preko ledja,klubova,sportista i navijača...sram vas bilo!!!

cartmanx

pre 13 godina

Sutanovac "reformisao"vojsku pa bi i stadion...OK u redu privatna svojina je privatna, kao sto neko rece pre toga da se utvrdi na cijem je zemljistu sagrdajen, pa da PFC ispostavi racun za odrzavanje tokom svih decenija i onda je ok..ALI to mora da vazi za sve klubove,koji su dobili "narodne"stadione pa i za rupu.Ako hocemo denacionalizaciju moramo da je sprovedemo svuda, na svakom mestu u svakom gradu u Srbiji, samo ako to moze bez Vesica (u koju li si se rupu sakrio)!

JaXa

pre 13 godina

Budalastine.Mada se sada ja pitam,ko je kriv sto Partizan nema novi stadion?Znam dok su bili Zeka i Bjekovic u upravi da se planirala gradnja stadiona,ali sada nista od toga.Ovaj spor ce trajati godinama,a dotad ce doci privatizacija,i nadam se,neko zainteresovan za izgradnju stadiona.NAPRED PARTIZAN

Šema

pre 13 godina

Ne bih ulazio ko je bio vlasnik zemljišta pre vojske jer to treba da se rešava na drugačiji način, nego treba da se vidi kako je odjednom stadion JNA postao vlasništvo PARTIZANA... Iza toga stoji toliko očigledna namera da sutra neki kupac FK Partizana postane i vlasnik stadiona... elegantna kradja, nema šta!!! Milion puta do sada vidjena šema po kojoj se vrši prebacivanje državnog u privatno vlasništvo. Mnogo stvari treba uraditi pre privatizacije klubova ako do toga ikada i dodje. Ova pljuvačina po medijima je samo priprema!!!

zlocko

pre 13 godina

Tako je to kad se neko odrekne svojih korena!!
Nego lepo da se NK Partizan pokaje, vrati svojim korenima i izvornim vrednostima i istocnoj tribini da naziv Josip Broz Tito, zapadnoj tribina Dana mladosti, juznoj tribina Franje Tudjmana a severnoj tribina Mirka Marjanovica i niko nece smeti da ih dira kada vidi odakle su potekli.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

ma ne sekiram se ja.. Video sam Zeku juce u prostorijama Partizana.. Imacemo mi sve sto nam treba.. Uzmite stadion.. mi ionako bez problema bijemo sve i gostima.. bez poraza smo ovo prvenstvo.. :D

Marko

pre 13 godina

Pa trebalo bi i da se vrati vojsci na koriscenje.Onda ga drzava odrzava a Partizan koristii ceo budzet na pojacanja pa u Ligu sampiona i dominacija kao u kosarci

E moj Sutanovcu...

pre 13 godina

Da se preispita kome je vojska nacionalizovala zemljiste na kome ja izgradjen stadion. Ko sme da se kladi da ga je oduzela nekom ''kulaku'' jer je imao previse zemlje. A da, i da se preistpita kako je Krcun, malrvezacijama sa stambenim kreditima iskopao Marakanu.

Stojan

pre 13 godina

Normalno je da stadion treba da se vrati pravom vlasniku jer on ni po cemu ne pripada partizanu. @Pedja, stadion Crvene Zvezde nije izgradila drzava, nego je izgradjen od dobrovoljnih priloga navijaca Zvezde, a to znaci da je klub vlasnik stadiona, a ne drzava. Pozdrav!

Dzoni

pre 13 godina

Dok se ne utvrdi u cijem su vlasnistvu stadioni i hale po Srbiji ne sme da se sprovede ni privatizacija klubova. Poznato je da je drzava ne samo gradila objekte, nego da je i ulagala u sportski pogon klubova. Ali isto tako se treba zapitati ko je bio vlasnik zemljista pre JNA?

ТВЦЗ

pre 13 godina

Пошто вас војска избацује боље да се вратите онамо гдје сте и настали. Ево читам и Максимир мора да се руши па можете са Динамом да правите нови стадион пола-пола.

Ilija@Nis

pre 13 godina

Ova drzava ima pravo da trazi sto joj pripada tek kada zakonski regulise sve detalje oko sportskih drustava, ukljucujuci i privatizaciju. Ovako je klubove ostavila na izvolte secikesama i raznim "biznismenima" koji "pozajmljuju" novac klubovima, a sa druge strane ih vode u sigurnu propast. Slazem se da klubovi, u opstem slucaju, ne treba da raspolazu drzavnom imovinom, ali moraju imati punu pravnu pomoc drzave u borbi protiv mafije kao preduslov da se znanjem i radom dalje razvijaju.

Rade

pre 13 godina

Ocigledno, neko u VS ima kratko pamcenje. Prvo, JNA je gradila stadion za svoj klub, drugo, gradila ga narodnim parama i sad potrazuje nesto sto nikada nije ni bilo njeno, vec kluba koji je osnovala. U Srbiji stvarno ima tipova koji bi da uzmu nesto sto moze da bude samo opstenarodno. Dakle, stadionom u Humskoj moze da raspolaze samo drzava ili Partizan, ako to drzava ustupi kao pravo.

Grobar do groba

pre 13 godina

I šta će vojsci Stadion JNA ? Pa oni nemaju ni para da hrane regrute a kamoli da izdržavaju Stadion jedan koji košta miliun ili više godišnje
(svašta, 10. maj 2010 18:14)
Pa bas zato sto nemaju para

pera

pre 13 godina

citam gluposti ovih grobarcica,da im se vrate pare koje su ulozili.verovatno misle na one maskirane stolice koje su podmetnuli,sad ce te igrat fudbal u kuli na jos boljem stadionu

pfc apatin

pre 13 godina

Alo grobari nemojte da smo čuli više da navijače c.z zovete imenom kojim oni sami sebe(i niko više) nazivaju. Jedino pravo i istinsko je ovo poslednje,zapamtite a ne smemo reći(znaju to dobro svi)jer i ovi što puštaju poruke pripadaju toj navijačkoj skupini. Nadam se da će te ovog puta ovo pustiti jer nema vređanja- ovo je sadašnjost i realnost.

tu i tamo

pre 13 godina

hehe,kako mi matori pricaju stadion je gradila vojska,ne za sebe vec za partizan,jer je i partizan u to vreme bio vojni klub,tako je tada 99% navijaca partizana bila vojska...

e sad ovo od jednom oduzimanje stadion,tj trazenje nazad je po meni smesno
nisam navijac partizana,niti zvezde...
ali zar vecina stadiona sirom srbije nisu Gradski(gradjanski)?pa daj mi "gradjani" da trazimo nas deo ?i onako nam se fudbal raspada jos sadione da im uzmemo.

trece oko

pre 13 godina

Titule ne damo.
Stadion ne damo.

"Ako jos jednom spomenes moju kucu, krvi cu ti se napiti" - mislim da je ovaj citat svima poznat i prikladan ovoj temi.

Nisam znao da komsije imaju komlekse zato sto su oterani tj najureni sa naseg stadiona.
Sigurno da nije lako kad te oteraju sa kucnog praga pravo u rupu (mishiju), pa makar se ona kitila tudjim imenom "Marakana".
Ceo zivot su prinudjeni da kopiraju. Stvarno su puni kompleksa.

Odbojkasice nase... niste vi za ove muske sportove.

GROBAR-S

pre 13 godina

Igracemo na gradskom stadionu u ul.Ljutice Bogdana koji je izgradjen sredstvima poreskih obveznika ove zemlje.Moj otac je kao vojnik JNA u Beogradu ucestvovao u gradnji stadiona.

Vraćaj oteto

pre 13 godina

Naravno da potražuje,kad su i to oteli kao i sve titule.Večito rade na nezakonit način,pravda mora da izađe na svetlost dana.N eka plaćaju kiriju ako hoće da igraju i dalje na tom pašnjaku.

Ivan

pre 13 godina

Ama ljudi sta je vama? Jel neko rekao da ako se stadion vrati vojsci Partizan na njemu nece da igra? Ja koliko znam stadion je za vreme SFRJ bio vlasnistvo JNA, pa nikom nije padalo na pamet da otkaze Partizanu gostoprimstvo.

nostromodo

pre 13 godina

Sprema se, izgleda, jedan veliki obracun mafija. Posto je sama drzava mafijaska, napaceni narod ce izgleda, ni kriv ni duzan, opet biti gurnut u gradjanski rat.

GrobaR KV

pre 13 godina

Sutra ce osovina Vesic-Sutanovac od brace Rusa da trazi i S-300, da se instalira u blizini marakane, pa da na sledecem derbiju obara Racine projektile.

Potrazujte Kosovo i Metohiju ako ste ozbiljna vojska... LICIMURI

grobar87

pre 13 godina

Razumem da ste trenuto puni kompleksa,jer smo najbolji vec godinama
( vazduh,zemlja,voda...) u cemu vi mozete da se pohvalite proteklih godina,samo mozete da se sladite sitnicama kao sto je ova,ali mislim da nece biti nista od toga... ali eto vam prilika da se malo radujete, posto ste za to uskraceni vec godinama.

UM CARUJE

pre 13 godina

STRASNO! U vreme nasih najvecih uspeha na nivou celog SD-a i 5 dana pred derbi oni se setili da postoji nasledjen spor da nam uzmu stadion.Jasno kao dan ko stoji iza toga - Goran Vesic,vladar iz senke C.Zvezde,clan vladajuce stranke uz pomoc svog kolege Sutanovca,ciji je tast,gle cuda, veliki zvezdas Miroslav Ilic.
Jako providno!
E NECE MOCI! Ne znate sta ste pokrenuli.
Sta ce vojsci stadion,da ga rentira Partizanu ili proda? I vojska i Partizan su u vlasnistvu gradjana Srbije, tako da je svejedno ko upravlja stadionom.Zasto? Zato sto u slucaju prodaje Partizana pare sve pare idu Drzavi, odnosno, gradjanima Srbije.
Dakle,samo zla namera gore pomenutih je ovo pokrenula.
Predsednice Tadicu, krajnje je vreme da ove tvoje jastrebove, koji ne mogu da podnesu dominaciju SD Partizan,opomenes da se ne igraju Svetinjom.
Isto je i sa komsijama, stadion im je drzavni, ali da se niko ne usudi da ga uzima Zvezdi! Ona je u njega ulagala godinama kao i mi.Bez Partizana i Zvezde Srbija je prazna!
Ako nam uzmu stadion, a ne mogu,Drzava bi morala da plati sve troskove ulaganja,popravki i prepravki.
Ovo je sulud potez.
Pustite da Veciti na terenu pokazu ko je bolji,a ne da jednom klubu uzimate stadion na kom je 65 godina i tako ga sakatite.Budite dostojanstveni kad gubite,kao nasi kosarkasi i navijaci u Parizu.

pravnik

pre 13 godina

Pravno, Ministarstvo nema nikakve šanse. Odluka tadašnjeg nadležnog nivoa odlučivanja postoji i stadion je u skladu sa istom Partizanov. Legalno jeste, a da li je legitimno to je sad već neka druga priča.
Jasno je da se radi o instruiranom napadu na Partizan, jalovom, bednom.

Sasha_BN

pre 13 godina

Pa nek naprave novi stadion o kome uprava prica VEC 10 godina!!! tacnije kako je Kezman otisao u PSV ta prica je pocela i od toga do danas nema nista...

Kaligraf

pre 13 godina

Naredio tast zetu (Miroslav Ilic Sutanovcu) da malo destabilizuje Partizan jer je njegovo selo (Mrcajevci) palo u depresiju posle poraza njihove Zvezde u derbiju, pa seljani nece da idu na njive i da rade. Pokusao i Lukic da ih oraspolozi pa ponudio im zvezdino traktorce, al nista ne pomaze. A puklo je prolece, mora da se zemlja obradjuje...

wlado

pre 13 godina

ziva sramota sta vlada radi, pa valjda devojka pred "udaju" mora da ima miraz, kako mislite da iko normalan kupi partizan ako ovaj klub nema ni svoj stadion...pa ostavite se corava posla, sta uzecete stadion da bi isplatili penzije?

uzas !

Dacha

pre 13 godina

Dragan Sutanovac, zalutali general vojske Srbije koje na zalost vise nema, a pri cemu se kvalifikovao na to radno mesto kao zet mrcajevskog slavuja Ilica i pre svega kao kum predsednika Tadica. Vajni ministar i "ortak" vec sad cuvenog Gorana Vesica je veliki navijac FK Crvena Zvezda i sada bi da smesti kosku Partizanu ali se bojim da je ovo koska koju ce jako tesko da proguta. Zanimljiva je osionost pojedinih drzavnih funkcionera rodjenih narocito u periodu 1960-1969, koji kao po traci izgleda navijaju za Zvezdu i zive u uverenju da je i danas kao i u vreme kada su oni imali 20 godina i isli na stadion 70% navijaca u Srbiji zvezdinih. Mozda bi mu malo bolje bilo da se okrene oko sebe i pogleda na primer poslednji derbi i uporedi broj navijaca (tj glasaca a sto je njima jedino bitno) na strani Partizana i na strani Zvezde pa bi se lako mogao uveriti da je odnos snaga danas ipak malo drugaciji...da ne kazem dijametralno suprotan od "njihovog vremena"...Ili je mozda i bolje da im to objasni predsdnik ove zemlje licno, kada se vec ovaj "rat" preneo i na drzavnicke funkcije izgleda. Molio bih B92 da objavi ovaj komentar s obzirom da smo juce prvi put u istoriji ove kuce koju izuzetno cenim bili u prilici da vidimo da se objavljuje jedno saopstenje jedne javne ustanove (fk crvena zvezda) prepuno sovinistickih i nacionalistickih ispada a koji se cenzurisu inace u ovom mediju (potpuno ispravno) a da istovremeno ova kuca nije dala priliku javnom mnjenju da kaze sta misli o takvom saopstenju pisanog iz pera vec pomenutog Vesica, jer je bilo blokirano davanje komentara. Hvala i pozdrav.

ministarsko .....

pre 13 godina

Tako je kada je ministar zvezdaš.G.ministrekada se jednom nešto pokloni ne traži se nazad.Pa igrad je poklonio nekom pa ne traži nazad

simex333

pre 13 godina

ja sam delija, to je strasna vest... samo potvrdjuje teoriju da mora zemiljiste da se proda, nekom fali para...
pa sta mislite da ce od nas napraviti marakana city ili maakana maxy a vas ostaviti na miru, jok more... ista ljudi pokopase nas fudbal, zemlju i sve ostalo...

pfc rs

pre 13 godina

Neko inteligentan je pustio ovu vijest! Treba pravilno kanalisati svu frustraciju i negativnu energiju posle derbija... (G)Delije, svi na komentar!!!

Srđan

pre 13 godina

Stvarno ne znam u čemu je problem.
I Partizanu i CZ treba izuzeti stadione iz vlesništva i predati ih na upravljanje nadležnim institucijama. Stadion Partizana vojsci (mada ne znam šta bi oni sa njime, sem da prodaju građevinsko zemljište jer stadion nema ko da kupi), a stadion CZ dati gradu na upravljanje.
Samo da znate, finalista LŠ Bajern iz Minhena nema svoj stadion, već igra na gradskom stadionu kao i gradski rival Minhen. Kako li stigoše do finala LŠ bez stadiona?
A svi oni koji lupetaju o donaciji Zvezdinih navijača za stadin verovatno se nisu ni rodili u to vreme. Oba stadiona su pravljena iz istih sredstava, od istog naroda, samo su podeljena različitim korisnicima, JNA i UDBA. U to vreme je narod imao toliko para da bi se od donacija navijača verovatno skupilo za korner zastavice.
U ostalom objavite koliko para je skupljeno na SMS 2344 pa da vidimo.
Prema tome nacinalizovati sve stadione (odnosno vratiti onima koji su ih i pravili), klubove privatizovati bez stadiona i neka se onda dogovaraju sa vlasnicima stadiona oko uslova korišćenja. Ko hoće neka rentira stadion, ko hoće neka ga kupi, a ko hoće neka gradi novi. Kako kome volja.

Milenko

pre 13 godina

ma daj ljudi sta se zanosite, pa kakve veze ima sto vojska potrazuje stadion.Niste svesni da ima bar 50 klubova u svetu koji po dva,tri igraju na istom stadionu, to je sasvim normalno, nek placaju svi odrzavanje , a samim tim dignu sport na visi nivo.

samo mislim...

pre 13 godina

Joj Srbijo zemljo sljiva!!! Dok se po svetu grade arhitektonska cuda mi raspravljamo o nasledju posle drugog svetskog rata. Da smo na zapadu pustili bi onaj Maraci da odmah krene sa izgradnjom stadiona i do sada bi tu bili hoteli ,teniski tereni ,mol,parkinzi,cudesa i pre svega ultra moderan stadion...

He

pre 13 godina

Kakav fudbal igrate i jedni i drugi i kakve divljake od navijaca imate oranica bi bila pravo mesto i za Zvezdu i Partizan.Ne zna se ko je gori...

kiza krojf

pre 13 godina

a od kojih, cijih para,je sagradjen stadion jna
ko ga je sagradio
srbi,hrvati,muslimani, partizanovci i zvezdasi i mnogi drugi
koja bre vojska
sto rece u svom komentaru brat, komsija, delija opet neki siti ili centar
e pa nece moci
i vi sto se tako glupo radujete nebulozi da se jna vrati vojsci dozovite se pameti
marakana zvezdi
jna partizanu
svetinje se ne diraju
jeli tako vladane lukicu, brate srbine

realan navijač

pre 13 godina

Grobari, ostavite malo po strani navijačke strasti i razmislite trezveno.Šta mislite koliko FK Partizan vredi bez stadiona?Zašto vojska baš sada potražuje isti?Dolazi konačno na red privatizacija klubova, zar ne?
Neko hoće da kupi FK partizan za evro-dva...Mislite da za koji trenutak neće isto da urade sa Zvezdom?A mi se ovde prepucavamo...

ssss

pre 13 godina

Ljudi,drzava je propala i nema para,pa zato sad prodaju telekom i ostale firme,ne znam sta se cudite sto traze JNA kad hoce da ga prodaju...ne bi me cudilo da zatraze i marakanu...

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

(ТВЦЗ, 11. maj 2010 13:20)


A ti sa tom "ijekavicom" si stari Beoradjanin..pa znas gde je Beogradskom klubu mesto..
(S'namerom podjoh u veliki grad)