Utorak, 27.04.2010.

11:39

Odbačena žalba Cibone

Rukovodstvo NLB lige odbilo je <a href="http://www.b92.net/sport/vesti.php?yyyy=2010&amp;mm=04&amp;dd=25&amp;nav_id=426875" class="text-link" target= "_blank">žalbu Cibone</a> po kojoj je pobednički pogodak Dušana Kecmana bio neregularan.

Izvor: B92

Odbaèena žalba Cibone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

193 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 13 godina

(Bojan, 27. april 2010 23:23)

zapisnicki sto je pustio vrijemen nekih sekund, sekund ipo nakon trojke hrvata... tako da o fer pleju nema ni govora.
(realn-o, 28. april 2010 01:25)

e sad ga pretera, to sa čak bio i napisao, na 1.2 je lopta prošla kroz obruč, na 0.9 izašla iz mrežice a sat je zaustavljen na 0.6. Može biti da su bili malo sporiji refleksi, ali svejedno vrlo je lako moglo da se desi da puste svo vreme da iscuri.

Da se ne zaboravi

pre 13 godina

I šta kažete, nemoguće pogoditi sa te daljine za to vreme?
Tako su tvrdili i Ameri za"nevidljivog"pa smo ga pogodili usred mraka!
Toliko o "nemogućem"!

YAHOO SPORT NEWS

pre 13 godina

Video: Miracle buzzer beater lifts Serbian team to league title
By Chris Chase
It's the greatest buzzer beater you'll see all year and it took place in the biggest game of the season in the former Yugoslavia's equivalent of the NBA. With eight seconds remaining in overtime of the NLB League championship and his team, Partizan, leading by one point, former Mississippi State star Lawrence Roberts missed two free throws. Their Croatian opponent, Cibona, grabbed the rebound and quickly moved the ball down the court. With 0.6 seconds left, Bojan Bogdanovich hit a three-pointer, giving Cibona a two point lead and setting off a raucous celebration by the home crowd, players and coaches. And then things got even crazier.
Here's the video, taken from the top with Roberts' missed free throws. Things get so nuts in the aftermath of Cibona's go-ahead shot that the Croatian TV broadcast doesn't capture Partizan's miracle buzzer beater because it was too busy showing Cibona's premature celebration. The replay of the heaved prayer by Dusan Kecman is shown at the 4:27 mark:
From the looks of things, nobody on Cibona thought it was necessary to play any defense after their team hit the go-ahead shot. Some of the players were celebrating with coaches and some were lackadaisically watching from beneath the other basket. None of them were within 10 feet of Kecman when he shot it. And my knowledge of the South Slavic languages isn't the strongest, but I'm pretty sure the announcers calling the game had just as little idea about what happened as the Cibona players and fans.
Thanks, Deadspin

aussie

pre 13 godina

Ajd da zajedno razmislimo da li moze da se ubaci kos za 0.6 sekundi.

Kad sam bio u osnovnoj i srednjoj skoli, za ocenu smo svake godine dva puta merili koliko puta mozes da odbijes loptu od zid za 10 sec. Ne mogu da se se pohvalim da sam bio nesto posebno u ovoj vezbi, ali se secam da sam u cetvrtoj godini to uradio 17 puta. Ako sada podelimo 10/17 dobijemo da mi je za jedan izbacaj+let lopte do zida+ let lopte od zida + hvatanje trebalo 0.58 sekundi. Ako bih od ovog vremena odbio pola na let lopte, dobio bih da mi je za jedan izbacaj potrebno oko 0.3 sekunde. Ovo vreme je u skladu i sa NBA preporukama koje kazu da ako igrac uhvati loptu i uputi je odmah ka kosu, ta radnja zahteva 0.3 sekude. Ispod 0.3 sekunde lopta se moze ubaciti u kos samo dodirom.
Iz ovoga mozemo zakljuciti da je Kecman imao vremena da loptu uputi na kos 2 puta za 0.6 sekundi. Ako se na sve to doda da je u trenutku izbacaja na semaforu pisalo 0.1 sec. To znaci da je i cicnjenicno stanje na terenu potvrdilo ovaj teoretski proracun.

Jos jednom svaka cast mom Partizanu na SPORTSKI ZASLUZENOJ POBEDI.

Kure

pre 13 godina

Kad je Bogdanović pogodio tricu skakao sam i slavio pobjedu Cibone, a o onda... Nema smisla raspravljati koliko je vremena prošlo, igrači Cibone su ispali naivni, Kecman je pogodio ono što se pogodi jednom u karijeri i zbog ta dva razloga Partizan je zaslužio pobjedu!
(dinamovac, 27. april 2010 16:11)
Malo više puta... http://www.youtube.com/watch?v=ooaL9LwLjsQ
i da jače je od mene http://www.youtube.com/watch?v=Xs_O8coG-hU

SomborAC

pre 13 godina

Za (Torca Sombor)
Prekini da mi blatis rodni grad Sombor i potpisuj se samo sa Torca ili Torca izvanzemaljac, nije me briga ali ti Somborac NISI!

realn-o

pre 13 godina

(Bojan, 27. april 2010 23:23)

zapisnicki sto je pustio vrijemen nekih sekund, sekund ipo nakon trojke hrvata... tako da o fer pleju nema ni govora.

sale

pre 13 godina

pravi trenutak za ovakvu utakmicu i sa ovakvim krajem kada se dize frka da li podrzati NLB ligu. Ovakva pitanja ne bi ni trebalo postavljati,vec razmisljati da se pravi liga i u fudbalu. Hteli mi to ili ne srbi i hrvati nemogu da podignu kvalitet svog sporta jedni bez drugih. svaka cast partizanu na pobedi a cibosi ce valjda izvuci nesto dobro iz ovog poraza pa sledece godine da pokazemo evropi ko smo kada budemo igrali finale euro lige

mance

pre 13 godina

svi oni što kažu da je za se za 0,6 sekundi može jedino dati koš iz odbojke neka pogledaju koš fishera za 0,4 sekundi a koš iz odbojke, vjerovali ili ne, može se dati za samo 0,1 sek. ako ne vjerujete potražite na netu, lik se zove David Lee i igra za NY KNICKSE

Bojan

pre 13 godina

@ Bojan :
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)
(Bojan, 27. april 2010 14:14)

Vreme se u poslednjih 2 minute cetvrte cetvrtine zaustavlja posle svakog kosa, takva su pravila
(lane, 27. april 2010 17:05)

znam ja to vrlo dobro kako je u teoriji, ali u praksi se domaćin najčešće povlasti i u situacijama kada gubi vreme se pušta dobrano nakon što igrač u polju primi loptu, a kada vodi obično se pusti koji sekund više da prođe. Tako da me je iznenadio ovakav fair play, i za to svaka čast zapisničarima ili sudijama.

Aca Grobar

pre 13 godina

Ni Michael jordon ni bi ga zabio sa pla terena ka duasan kecman svaka cast,ali za derbi sam kupio karte na parkingu da vidim kako zabija kecman trojke :)
ajmo sutra svi na pionir!!!

volim partizan

Van Der Berg

pre 13 godina

u pravu su u ciboni. mislim da iza svega stoji jevrejski lobi, potpomognut putinom i obamom.

u pravu je tomas. za 0.6 sekundi je nemoguce uputiti sut na kos. evo, moja nepokretna baba je pokusala danas tri puta, i ni jednom nije uspjela. sto je dokaz da je to nemoguce.

u pravu je perasovic. rozic koji je utrcao u teren sekundu prije kraja ustvari nije pravi rozic. radi se, naime, o zeljku obradovicu, koji se maskirao u rozica, samo da bi zbunio igrace cibone i omogucio kecmanu kos.

Šljivovica

pre 13 godina

(Stari Neradnik, 27. april 2010 21:39)

Tebe ostavila devojka...moja Cibona je izgubila naslov u pola sekunde a ti kukaš kako te ostavila djevojka...molim te idi kupi bocu šljivovice i vjeruj mi zaboraviti ćeš kako se zvala...vjeruj mi pomaže nakon tragedija

Sale nacionale

pre 13 godina

PRIOPĆENJE KK CIBONA: Zgroženi dašavanjima na utakmici Cibona-Partizan zahtevamo: Da domaći tim bude kažnjen izbacivanjem iz NLB lige bar dve sezone zbog upada na teren u toku trajanja utakmice, trener Perasović zabranom obavljanj svoje funkcije tri godine, igrač Rozić doživotnom zabranom igranja košarke, da se u dvorani "Arena" više nikad ne odigra nijedna košarkaška utakmica, da oni huligani koji su napali one simpatične momke u crno-bijelom budu osuđeni na što duže zatvorske kazne... samo vas prosimo, ili po srpskom, ko Boga vas molimo, poništite taj koš Kecmana. To boli.

Avol

pre 13 godina

Kuku lele ne mogu da verujem sta ovi ovde pisu. Pa ja SAM LICNO na koledju postigao kos za .5 sekunde, i to pod pritiskom odbrane, daleko iza trojke. Protiv Ritasa je isti ovaj Kecman prihvatio loptu, okrenuo se, i pucao kao kosu za trojku za svega .5 sekunde. I pogodio je!!! Derek Fiser za .4. Alo bre znate li vi sta znaci pola sekunde u kosarci. I da se primi lopta, da se namesti i da se uputi precizan sut. Prosto ne mogu da verujem kakvi su ovi hrvati gubitnici. A ovi sto govore da su sudije ostetile Cibonu, pa mogu i ja da kazem da su ostetile Partizan za jedno 4-5 cista faula u zadnjoj cetvrtini kada je Partizan trebao da resi utakmicu, isto tako za najmanje 2 tehnicke greske na kraju. A sta bi se desilo da su svirane te tehnicke, da li ste o tome razmisljali gospodo? Minimum 4 bacanja i lopta sa strane. Sta bi onda pricali? Kako god okrenes, PARTIZAN JE OSTECEN, zato sto su sudije racunale da Partizan nece pogoti to, medjutim bilo je sto je bilo i nema povratka. Ajde bre smarate vise, ceo svet vam se smeje luzeri jedni.

NikolaS

pre 13 godina

za prijatelje iz hrvatske,koji tvrde da je nemoguce dati kos za 0.6sek...derek fiser (la)dao kos san antoniju za 0.4 evo i linka...[link]
(zoran, 27. april 2010 15:10)

Covek je sve rekao. Svaka cast.

milosh-nish

pre 13 godina

Dres partizana : 4000
Karta za finale : 3500
Gledanje hrvata kako se raduju porazu : NEPROCENJIVO
Neke stvari se mogu kupiti novcem za sve ostalo tu je DUŠAN KECMAN

Riječanin

pre 13 godina

Možete vi pričati što god hoćete ali Tomas ima pravo...nema šanse da igrač primi loptu u tom vremenu i digne je i pukne na koš a da u tom trenutku prođe samo pola sekunde...to je jednostavno nemoguće...ali to sada možemo okačiti mačku o rep...ovo ste dobili samo zbog činjenice da smo mi Hrvati ipak sabran narod i da nismo napravili nered u dvorani i nakon utakmice se nije digla tolika halabuka...pitanje je kako bi bilo da se ovo dogodilo u Beogradu...ali nisam bome znao da ste toliko napaljeni na nas...mislim čitam ove komentare i smijem se a ne mogu vjerovati koliko su i vaši nekadašnji igrači napaljeni na ovo što se dogodilo...smiješno...da se barem tako natječemo u ekonomiji i kulturi ili nečemu pametnijemu a ne samo sportu...prijatelji moji od likovanja i uvreda nema ništa...danas vi sutra mi.. tako će biti...meni je jedino drago da je bio pravi spektakl i da Partizan ove sezone igra jako lijepo i na f4 je Eurolige što je za pohvalu..a ova podbadanja stvarno nemaju smisla...ok ako su sportska i fer ali brate čega sam se načitao ovih dana ovdje mislim stvarno nemam riječi...mi smo velike sportske nacije i ove stvari nemaju mjesta na ovakvim sajtovima...to je moje subjektivno mišljenje...pozz

Dule

pre 13 godina

Pa, eto susjedi, ja vam preporucujem da u buduce vi nas NE psujete, a mi vam onda necemo sipati trice u zadnjim sekundama....pobedicemo vas ranije:):):)

andreas kisser

pre 13 godina

posto vidim da sada vise nekima nije sporno to sto su sa cibonine klupe bili u terenu, vec se stvara teorija da je kos dat nakon zvuka sirene: da li sam ja propustio neku promenu u kosarkaskim pravilima u poslednjih desetak godina (posto sam malo stariji i iskusniji od vecine koja ovde ostavlja svakakve komentare) ili vecina 'poznavalaca' iz hrvatske i jednog dela srbije ne zna da se vreme pusta da tece od trenutka kada kosarkas uhvati loptu!? cesto mozete videti kako u NBA plejmejkeri puste loptu da odskace po parketu pre nego sto je uhvate, da bi ustedeli par sekundi za napad dok se priblize protivnickoj polovini - jer vreme u tom periodu ne tece! i drugo - kada kosarkas izbaci loptu, ona moze da putuje do kosa i nakon isteka zvuka sirene koji oznacava kraj napada, cetvrtine ili meca! u NBA je kolko secam 0,2 sec dovoljno da se da kos iz odbojke, a 0,4 da se uputi sut nakon dodavanja iz auta! naucite prvo osnovna pravila kosarke pre nego sto posaljete komentar i ispadnete smesni!

grobar rango

pre 13 godina

Pa sad vam je rvati kriv lisac i slovenia, a kad vam je taj isti lisac navlacio jadranske zenske titule a uzput ne oskrbio vec i upropastio ZKK Zeljo iz Sarajeva, nase Sestre. E sad smo se mi osvetili za naseg ¨Zelju.
Drugo, ovaj kos sa 19 metara treba se racunati pet poena.

grobar

pre 13 godina

pa sta ako su bili gledaoci i njihovi "vukovi" na parketu!!!!!!!!!!!!!!
tekma se zavrsava kada je na semaforu 00:00!!!!!!!!!!! ne moze tek tako gledaoci da izlecu na teren dok tekma jos nije zavresena!!!!!!!!!!!!

nije da nije, ali nije ni da nije

pre 13 godina

nakon kosa bogdanovica,perasovic nije trcao po terenu da slavi,vec je trazio duletov sako,znao je on kada je utakmica zaista gotova!

BOKIbgdCZV

pre 13 godina

"mama mamaaaaaaaaaaa pobijedili smo srbeeeeeeee mamaaaaaaaaa ura......."
majka utrcava u sobu iz kuhinje i pita..
"Kaj si rekel Josipe?"
"Nis mama nis buaaaaaaaa aaaaaa"

veni vidi kecman.
lepo je......iskreno do DELIJE,ali sreda je sreda i vreme da mozda CZV vaskrsne.....videcemo.a vama srecno u Parizu......DELIJA SRBIN I PATRIOTA BOJAN.

posteno

pre 13 godina

Ja mislim da se zalba Cibone trebala usvojiti, i onda diskfalikovati domacina zbog neregularnosti u finisu utakmice (ulazak igraca i rukovodstva u teren) i registrovati utakmicu zvanicnim rezultatom 30:0 za goste.

croma

pre 13 godina

@UNCLE DISASTER

Hvala na pohvalama!!!
SVAKO DOBRO I SVE NAJBOLJE!!!
(Profesionalac, 27. april 2010 14:33)

Znaš ti kakve si ti gluposti ispisao tamo...da mi patimo od vas i ne znam šta...pa znaš ti tko je Dražen Petrović, znaš ti tko je Toni Kukoč, znaš ti tko je Dino Rađa, znaš ti tko je Cibona, znaš ti tko je Jugoplastika, znaš ti tko je Krešo Čosić....brate mili vi da imate ijednog od njih nebiste ulazili uopće u debatu sa nama koliko biste bili puni sebe...ovim putem molim svoje sunarodnjake da ne padaju na ove jeftine nacionalističke provokacije i da se suzdrže potcjenivanja i podbanja jer ovi koji to rade pojma nemaju što pričaju...pozdrav svim dobrim ljudima u Srbiji i molim vas objavite ovaj komentar

adje

pre 13 godina

sport je sport,neko pobedjuje neko gubi,ali se to brzo zaboravi,ali neredi na stadionima i sportskim objektima ostaju posledice i u drustvu i okolinu,ja navijam za partizan otkad znam za sebe,ali to sto rade navijaci partizana i srbije je stvarno preslo granicu,da li ima koji srbin da ne podigne tri prsta,to je cista provokacija ne hrvata nego samih bosnjaka u srbiji,ja kao bosnjak iz srbije nemogu da navijam za reprezentaciju gde se dizu tri prsta i pevaju cetnicke pesme,setite se utakmice srbija i rumunija ono je stvarno preterano bilo i od strane navijaca i igraca i strucnog staba,setite se sta su rekli krasic i jovanovic dok su bili u zajednicu sa crnom gorom da im se nije igralo a posto je srbija sada samostalna igra im se,setite se kada je stankovic posle intervijua podigao tri prsta zar takvom fudbaleru prilici da radi a branio je boje za jugoslaviju,zar prilici na stadionu stalni transparent kosovo je srbija,mora nekakva emisija da se prikaze i otvori ozbiljna tema o ovome,sta su bili bolji navijaci zvezde i partizana sto su drzali transparente na stadionima i slike radovana karadzica nista nisu bili bolji,mora da se zivi u 21 veku a ne u 18 veku.

Pravilnik

pre 13 godina

Prosto mi je neverovatno da toliki broj ljudi ne zna jedno od najosnovnijih pravila kosarke,pa su se komentari sveli na objasnjenje istih.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Naravno da je zalba odbijena, apsolutno nikakvih osnova za zalbu nije ni bilo. To su oni ocajnicki nesto probali i naravno izgubili. Zao mi je sto su morali da izgube i 500 evra, ali sta ces.

www.worldofbasketball.org

Torca Sombor

pre 13 godina

Citajuci ove komentare,zazelim republiku Vojvodinu STO BRZE!!

Nacionalizam je tu prejak,vise se ovako nemoze,svako na svoju stranu..

DANKO

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.
(MarioZG, 27. april 2010 13:43)

Mario mili, prvo procitaj pravila pa onda komentarisi (komentiraj). Vreme pocinje da se meri ne od trenutka kada igrac igracu baca loptu, vec kada igrac kome je lopta upucena uhvati loptu. Prema tome, sve je jasno. Znam da boli, ali proci ce do sledece sezone

Duduu

pre 13 godina

Najbolji ste mi vi sto znate bolje od kosarkasa koji su prosli sito i reseto Novosel,Nakic,Perasovic,Knego itd.Kako vama nije jasno da je zapisnicki stol napravio pogresku,jer nije poceo mjeriti vrijeme od trenutka kada je Kecman primio loptu.On je se okrenuo,napravio korak i onda bacio loptu i to sve za 0.6 sek jer i nakon kosa bilo je 0.1 na semaforu.Kos se moze dati za to vrijeme ali sa strane u smislu alley oopaaaa,ali ispod svoga kosa nikako.Imate snimku Zvezda -Zadar gdje Zadrov igrac Meeks postize trojku 1 sek prije kraja,dok je Zvezdas primio loptu sirena se oglasila.A Kecman se okrenuo,napravio korak i sutirao za 0.5 no way.Igraci nista nisu krivi kao ni partizan,ali isto tako morate shvatiti da je Cibona ostecena i da je zapisnicki stop njih ostetio.

GROBAR PG

pre 13 godina

Pa za 0.6 sec nije ni Jordan zabijao. Nema teorije da primi loptu, napravi zamah i izbaci je sa svoje strane terena za 0.6 sec. Semafor je kasnio bar pola sekunde.
(ranka, 27. april 2010 13:58)

E kada je Partizan u pitanju, sve je moguce. Mi uzimamo trofeje, a ti i dalje racunaj je li moguce ili ne.

lane

pre 13 godina

@ Bojan :
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)
(Bojan, 27. april 2010 14:14)

Vreme se u poslednjih 2 minute cetvrte cetvrtine zaustavlja posle svakog kosa, takva su pravila

TIGER

pre 13 godina

Jel sam vam jepo juce rekao. Bolje da ste se zalili kod mene, manje bi vas kostalo, a ja bih doneo istu presudu... Bar biste ustedeli neki evric na ovoj skupoci i ekonomskoj krizi... :)

Markohn

pre 13 godina

http://euroleaguequiz.euroleague.net/nikeid/gallery.php?filter=all

molim vas da pomognete malo u glasanju, biraju se najbolje patike za F4 a prva mjesta sve drze grcki, glasajte za 1. grobarske patike - pise ispod njih partizan is my life! :))

red devil 011

pre 13 godina

U NBA se cesce desavaju 2 suta u istoj sekundi na kraju utakmice nego u Evropi, i pravilo koje se primenjuje je da se sut (osim ako je alley-oop) ne priznaje ako je ostalo manje od 0.5 do kraja. Kecman je imao 0.6. dakle dovoljno za brz izbacaj, kakav je i bio. Hrvati su znali da je ostalo jos vremena do kraja i ipak nisu imali dovoljno postovanja clanovi STRUCNOG STABA da ostanu jos toliko van terena, ili bar da se ne tu ne zadrzavaju duze od par sekundi. Kecman ih je kaznio, kraj price.

Dante

pre 13 godina

pa lol, ovi Hrvati ne znaju ni pravila kosarke, vrijeme se ne pusta u trenutku kada igrac izvodi loptu, nego u trenutku kad igrac prima izvedenu loptu, a to znaci da kecman nije morao da se muci toliko, mogao je da se namjesti na sut za tri poena na protivnickoj polovini, i da mu izvedu loptu sa svoje, i da mirno pogodi 3 poena jer su hrvatski igraci bili u delirijumu, ne bi bi obratili paznju na njega :))

dinamovac

pre 13 godina

Kad je Bogdanović pogodio tricu skakao sam i slavio pobjedu Cibone, a o onda... Nema smisla raspravljati koliko je vremena prošlo, igrači Cibone su ispali naivni, Kecman je pogodio ono što se pogodi jednom u karijeri i zbog ta dva razloga Partizan je zaslužio pobjedu!

Nixale

pre 13 godina

Cibona se žalila na samu sebe.Pošto su se njeni igrači sa klupe i pomoćni treneri našli na terenu.Da li je uopšte pravno moguća takva vrsta žalbe?

sasa

pre 13 godina

Ovim likovima treba objasniti da se vrijeme racuna tek kad igrac prihvati loptu...a Cibona se htjela da provuce zalbu ne na isteklo vrijeme nego ne to da se utrcalo na teren, mnogo ste nisko pali, da to odradite na tu foru...primili ste ga i CAO!

Sudija

pre 13 godina

"O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti."

Najbolji komentar koji sam procitao :))))

Bla bla bla

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)


Aman bre sine, pa prictajte malko ta pravila... Napad pocinje onog trenutka kada loptu dodirne covek kome je upucena (Kecman) i tada se pali semafor. Jesi li gledao nekada kako plejmejkeri pustaju da lopta sama ide ka protivnickom terenu (uglavnom do polovine kada mu neko pridje), e to rade da ne bi krenuo sat - stede vreme. Dalje, vreme se gleda samo
do trenutka suta, znaci mogao je u 0.59999999999s da sutne i da lopta putuje ka kosu pola sata i da se odbija od obruca tri jos sata ali ako na kraju udje - kos je. Ali bez obzira na to sudije su vam napravile ogromnu uslugu sto nisu svirale jedno desetak tehnickih gresaka...po meni ovim potezom Cibona je pokazala koliko ne ceni tu uslugu i naklonost sudija i zapisnickog stola.

U svakom slucaju sa svom tom istragom imate dovoljno materijala za neki novi film xaxaxa.

Grobar

pre 13 godina

Kako pricate zapisnicki sto zakasnio,nego je kecman pozurio :))))))))))))))))))))))) i u zadnjih god dve sudija pusta vreme ako niste znali

BG

pre 13 godina

Morali su da uruce zalbu da bi imali nekakvo opravdanje pred navijacima. 500 eura im je dalo priliku da produze sa kuknjavom kako je nad njima izvrsena nepravda. Medjutim koliko god se ova utakmica zavrsila tragicno za njih, moraju priznati da su sami krivi sto su dopustili slavlje pre zavrsetka utakmice. Ovaj Kecmanov kos ce im dugo emotvino smetati i uliti nove strahove za kasnije. Bravo za hrabri i talentovani Partizan u sred Zagreba.

Devil

pre 13 godina

Bilo je opshte prihvaceno da je za prijem i izbachaj lopte potrebno 0,6 sekundi, sve do NBA finala pre par godina, kad je Derek Fisher dao kosh uz sirenu. Nakon toga su izrachunali da je za ceo postupak zapravo potrebno 0,4 sekunde. Tako da sa te strane nema neregularnosti oko vremena.

zoran

pre 13 godina

za prijatelje iz hrvatske,koji tvrde da je nemoguce dati kos za 0.6sek...derek fiser (la)dao kos san antoniju za 0.4 evo i linka...http://www.youtube.com/watch?v=RodiAAns6Jk&feature=related

Bane

pre 13 godina

Ciboni bi najbolje bilo da se zali na to sto Partizan igra Jadransku ligu iako zemlja iz koje dolazi nema nikakve veze sa Jadranom,niti izlazi na isti.Tu su im bile najvece sanse da im uvaze zalbu i dobiju utakmicu,jer sve ostalo sto su pokusali da dokazu njihovi komentatori nije proslo (vreme je isteklo,sutirao je pre isteka,bilo pola hale na parketu,nagazio liniju za tri poena...).

a kleo se kleo

pre 13 godina

ne znam zasto ste davali 500 eura za zalbu, kad ste znali da smo lisca vozali u gepeku prije utakmice, i da nam je zeljko pustio da osvojimo NLB

Željko

pre 13 godina

Vrijeme se racuna od momenta kada je Kecman primio loptu,pa sve do momenta izbačaja.Posle toga lopta je mogla putovati do koša i 2-3sec,to nema nikakve veze.Koš je regularan to pokazuje i semafor.

Filip

pre 13 godina

Samo da Vam kazem jos jednu stvar,zaboravili ste da vreme se ne pusta sve dok igrac u terenu koji prima loptu ne dodje u kontakt sa njom.

Dusan

pre 13 godina

Menjam slicicu Nemanje Vidica za slicicu Luke Modrica! Veoma je tesko pronaci slicice hrvatskih reprezentativaca za prvenstvo u YAR-u pa molim sve koji imaju duplikate da mi se jave radi razmene. Unapred zahvalan Dusan Kecman.

simon

pre 13 godina

Bolje bi im bilo da su trazili da zadrze autorska prava za film, koji bi eventualno snimili nakon one triler zavrsnice, nego sto su se zalili.

Zoran

pre 13 godina

A dali bi se zalili da Kecman nije dao koš?Da nije bilo ispada na početku izgubili bi ubedljivo,ovako su do kraja igrali sa strahom.Da su tako dobri igrali bi u Parizu.

Albert

pre 13 godina

0.6 sekundi je jaaako dugo vreme. Hajde da napravimo par racunica:
1 – bolid formule 1, ako se krece 200km/h za 0.6 sekundi predje 33 metra!
2 – maratonac koji pretrci 42km za 2 sata i 15 minuta za 0.6 sekundi pretrci 3.1 metar
3 – sprinter na 100m za 0.6 sekundi pretrci 6 metara!!!
4 – refleks tenisera koji povrati “re-te-rn” servisa recimo od 100km na sat je otprilike 0.15 sekundi

Tako da ovo “nemoguce” je za 0.6 sekundi uraditi nista, govore oni koji nemaju pojma ni o sportu, ni o proticanju i trajanju vremena.

To nisu ljudi iz Cibone. Oni, naprotiv, vrlo dobro znaju da je sve regularno, ali ipak morali su da uloze zalbu. Kako drugacije opravdati ne poraz nego sopstvenu glupost sam sebi...

Joe

pre 13 godina

Hahaha. Koliko smešnih komentara. Evo par pravila pošto vidim da ima dosta njih koji pametuju, a ni ne znaju pravila ovog sporta. Vreme kreće kada je igrač dotakne i to onaj koji prima loptu pod jedan, a pod dva kada vreme istekne dok leti lopta koš se priznaje ako je izbačena pre isteka istog. ;) Prvo naučite pravila Hrvati, onda možda možete i očekivati da osvojite nešto.

Cale

pre 13 godina

Zvanicno pravilo NBA lige je da je potrebno 0.3 sekunde da igrac uhvati i sutira loptu (catch and shoot rule):

http://www.nba.com/analysis/rules_l.html?nav=ArticleList

Citajte drugi paragraf.

Danko

pre 13 godina

ne ynam da li je neko napisao,ali izgleda da po pravilima NLB lige sav novac prikupljen od zalbi,ide pobedniku takmicenja.Haha,jos jedan fail Cibosa.

мунгос

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.
(MarioZG, 27. april 2010 13:43)

Potpuno si u pravu Mario, dati nekome da 0.6 sekundi pre kraja šutne trojku iz svog reketa, je isto što i pokloniti mu pobedu.

kakadu

pre 13 godina

hrvati umesto da laprdate pogledajte rezultat ankete na sajtu jutarnjeg lista,na pitanje 'treba li cibona uloziti zalbu',70% vas je odgovorilo ne jer ste sami krivi za poraz,molim lepo!

Bojan

pre 13 godina

Mislim da ovo Ciboni nije trebalo, ali dobro, 500 evra je otišlo u partizanove ruke (pobednik takmičenja dobija sve pare skupljene žalbama :))

Uglavnom, nije bilo osnova da se žale,
Što se tiče neregularnosti,
strogo formalno utrčavanje Cibosa na teren bi se kaznilo tehničkim greškama, i uopšte ne bi trebala da se izvodi poslednja akcija, partizan bi imao poveću zalihu poena. No, realno takav formalan pristup bio samo oštetio košarci, logična je bila reakcija cibonine klupe, jer su mislili da je vreme isteklo i ne bi bilo u redu ni prema kojoj ekipi da im se sude tehničke za ovu stvar, kao što ne bi bilo u redu pre partizanu da im se poništava koš zato što je Rozić bio na drugom kraju terena.
Što se tiče samo šuta
Šut je moguće uputiti za 0.22 sekunde sa prihvatanjem lopte obema rukama, za ovakav Kecmanov šut je moguće da je zapisnički sto okasnio 0.1 ili 0.2 sekunde sa puštanjem vremena, ali on je svakako bacio loptu 0.1 sekundu pre isteka, a ako ćemo o refleksima zapisničkog stola primetno je da je Bogdanovićeš šut ušao u obruč 1.2 sekunde pre kraja, prošao kroz mrežicu na 1.0 ili 0.9 a ljudi su zaustavili sat na 0.6. Tako da ako je sporna koja desetinka treba je tražiti u zaustavljanju vremena nakon šuta Bogdanovića, a ne samo pre šuta Kecmana.
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)

xxxxx

pre 13 godina

prvo barcelona sad cibona pa mozda i zvezda, sad znamo kako partizan dolazi do i osvaja trofeje!! sad mi je jasno zasto i zvezda ne osvaja nista u srbiji kad ovi jradu i kod svojih!!

ForeverSRB

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

Zelim da se zahvalim ljudima koji su lajkovali ovaj komentar, ulepshali ste mi dan... :DDD

ranka

pre 13 godina

Pa za 0.6 sec nije ni Jordan zabijao. Nema teorije da primi loptu, napravi zamah i izbaci je sa svoje strane terena za 0.6 sec. Semafor je kasnio bar pola sekunde.

uvijek u pravu

pre 13 godina

eh, sad se svi našli pametovat.. al pitam se šta bi bilo da je kecman fulao??!!!

suci slovenci... pa nema gore kombinacije... imam osjećaj da je namjerno sviran početak da se dalje igra i da se sudac okrenuo od ekipe u terenu pod izlikom "nisam vidio", kako bi u slučaju da kecman fula ciboni bila dodjeljena tehnička... pat pozicija za cibonu.. nema tu puno filozofije.. al takav je život...

daks

pre 13 godina

kao veliki navijac Crvene Zvezde ,nikad u zivotu nisam vristao kad je kecman dao onu trojku protiv cibone navijao sam za partizan svim srcem ali malo je danas i delija i grobara koji bi navijali za onu drugu stranu shvatam kad je domace prvenstvo pa navijas protiv vecitog rivala ali protiv tima iz druge zemlje uvijek treba navijati za tim iz svoje zemlje ipak su to nasi momci!!!! idemo sledeci je olimpijakos ,ali bi vole prije toga da zvezda dobije derbi!!!!

barbatul

pre 13 godina

nema govora o tome je li moguće primit loptu, spustit je do koljena i bacit je sve snage prema košu za 0,6 sekundi, nemoguće je... međutim, zapisnički stol je kasno počeo štopat vrijeme i prilikom šuta kecmana bilo je još 0,1 sekunda do kraja... naslov prvaka koji je ciboni otet...

MarioZG

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.

dex

pre 13 godina

@ZG TOM
auuuuuu brate mili sta odvali... Pa kakve veze ima da li je to predaleko za 0,6 sekundi? Poenta je da je Kecman izbacio loptu pre isteka vremena, a ona je mogla da leti dva dana posle toga, to nije problem! Vreme jeste isteklo po izbacaju, ali to ne igra nikakvu ulogu, jer se kos priznaje po isteku vremena, ukoliko je lopta izbacena pre kraja. Kao sto rekoh, lopta je mogla da leti dva dana... Ako svi ovako kod vas poznaju pravila, onda me ni ne cudi d aste se zalili!

Aca

pre 13 godina

Ali ipak je najbolje sto sad sede i pokazuju kako nije moglo da se izbaci za 0.6 sekunde. Jos su iskopali neki snimak onog mucenog Wadea gde je on to pokusao. Stagod, zali Boze na sta oni trose resurse, ko su im novinari i cime se bave.

Ovo me podseca na onu episodu Simpsonsa, ako je neko gledao, gde organizuju takmicenje u Springfildu pod naslovom: "How low will you go?" pa Bart guta kroz levak sta god mu publika baci i ostali rade razne porazavajuce stvari.

Ovo sto rade sportski ljudi u Hrvatskoj prevazilazi sramotno, vise je tuzno meni se place jer kad covek gleda hvata ga neopisiva tuga jer ispred sebe ima sumrak covecanstva, ljude koji su spremni da se spuste na najnize moralne i eticke grane da bi izbegli i priznali istinu kjoa im je toliko bolna ( zato sto se desila iskljucivo njihovom krivicom). I to se sve desava na sportskom polju koji je ,kad se sve sabere i oduzme, nebitna stvar. Ovo je samo dokaz da grupacije ljudi ( i necu da stavljam nacionalna oblezja, mogu biti bilo koje grupacije) mogu da dele kolektivno istu psiho-patologiju do tog nivo da to dostigne kriticnu masu gde im ta patologija u kolektivnoj zabludi postaje vrlina. Oni misle da je o.k. to sto rade, neshvatajuci koje posledice to ima za moral jednog ( sportskog ) drustva.

Ceo zivot sam igrao sport i iz njega sam naucio najbolju zivotnu lekciju, i u isto vreme osnovnu lekciju sporta a to je da znam kako da gubim i kako da pruzim ruku boljem. Zao mi je sto vecina ljudi u Hrvatskom sportu jos nije naucila i zelim im srece na tom putu sportskog i ljudskog sazrevanja.

P.S. Ja sam posle njihove trojke, usto i rekao " J. ga, dobili su nas", nisam smisljao razloge da se bunim.

ReaLno

pre 13 godina

Kazu da su im sudije krive sto im nisu dosudile tehnicku gresku! Dakle, pitam se sta bi bilo da je dosudjena tehnicka greska, a Kecman promasio trojku?! Kako god da se okrene, po njihovom bi bila kradja. Jedina je razlika sto je ovako sladje!!!

ofk

pre 13 godina

sad mi je lakse.. lepsi mi dan....nema niko love, niko nema posao, niko nigde ne putuje... ali smo zato dali kos u poslednjoj sekundi... koji smaraci

Djuka

pre 13 godina

Moj komsija je posle Ciboninog kosa srusio TV sa stola koliko je odlepio....i pisle sekund se ispod nas cuje TOOOOO TOOOO! Mislio je da ga komsija ispod zajebava i strco dole da ga bije ne znajuci da je Kecman postigao pogodak.E ja sam se vaaaljaooo posleee,ma svi smo se valjali.....

ljuban

pre 13 godina

Moram da se slozim da Kecman nije mogao ni da sutne loptu za tih 0,6 sekundi jer to je treptaj oka, a kamoli da lopta jos leti 15 tak metara, ali ipak onaj ko moze da nabode onakvu TROJCETINU zasluzio je pobedu i trofej.

aca

pre 13 godina

> Sve bi bilo u redu i pravila
> košarke ,ali 18 metara je
> predaleko za 0,6 sek.

Koliko se razumem u pravila - nebitno je koliko traje let lopte. Bitno je da je lopta upućena u okviru regularnog vremena. Znači - 0.6 sekundi je sasvim dovoljno da se lopta uhvati (trenutak uključenja merenja vremena)i uputi na koš. Ona je nadalje mogla da leti i 2-3 sekunde najvećom mogućom parabolom i da se posle 10 sekundi vrti na obruču - to više nije bitno. U slučaju da na kraju upadne u koš - koš je regularan.

nemanja

pre 13 godina

A zamislite da su sudije sudile tehničku a da je Kecman omašio koš? Pa ne bi živi izašli iz nove vam Arene!
Ovako je najbolje i najpoštenije, primili ste koš sa 15m i to je sport, a vi se i u buduće radujte pre vremena!

OMG

pre 13 godina

@ZG TOM
Ti si bre bilde, ili jos gore namerno si bilde.
Vreme pocinje da se meri u trenu kada neki igrac ne terenu dodirne loptu, trenutak kada je KECMAN DUSAN prima, i po pravilima kosarke zadnjih 70 godina ako se ne varam (od 1940 i neke) ako igrac izbaci loptu pre nego sto je vreme isteklo kos se priznaje, ta lopta moze da leti i oko meseca.
A Kecman je izbacio na vreme, tako da mozete samo da se pojedete od muke.

@ZG TOM

pre 13 godina

Bitno je bilo da Kecman izbaci loptu za 0,6 sekundi, uopste nije bitno koliko lopta leti kad je u pitanju kraj cetvrtine ili utakmice.
Jedino kad je u toku utakmice kraj napada, onda lopta mora da dotakne obruc pre isteka vremena.

veki_zg

pre 13 godina

iskreno, ne pratim toliko kosarku, ali eto pogledao sam ovu utakmicu, i htio bi da razjasnimo jednu stvar: u redu, partizan je pobjedio, svaka im cast, ali meni kao purgeru uopce nije bitno sta je cibona izgubila, jer nisu izgubili kao papci, borili su se junacki do zadnje 0,6sek igre, i nemoze nitko da rece da nije tako! cibona je odigrala veliku i junacku utakmicu kao i parrtizan koji je u tih zadnjih 0.6sek imao malo vise srece i koncentracije! ....sta se tice tog zadnjeg kosa, kos je predobar, a sad dali se sve to moglo izvesti u 0,6sek ...ocito je, a dali je to regularno, hmmm o tome se da raspravljat, ali sta je tu je!

madmax

pre 13 godina

Ova utakmica je antologijska iz dva razloga.1.Kecmanov kos koji se ne treba komentarisati 2.Cibona je verovatno prva ekipa u istoriji kosarke koja se zalila jer njeni igraci NISU dobili tehnicku.

Arena zavijena u crnobijelo

pre 13 godina

Koji je LISAC onaj prvi covek NLB lige (kako se ono zvase?)... na svu onu muku odzepario Cibose za dodatnih 500 evrica. Uostalom, sa stanovista NLB lige ovo finale nije zavrseno tako sto je vec cuvena Kecmanova lopta upala u kos, vec direktnim upadom sekire u med! Naknadnim ponistavanjem tog kosa umesto zavrsnice kakva se dogadja jednom u 100 godina i o kojoj bruji ceo sportski svet, sve bi se najdenom pretvorilo u jos jednu od brojnih balkanskih farsi - pa naravno onda da nisu hteli sami sebi da pucaju u koleno! Uostalom, to eventualno ponistavanje bi bilo otvaranje pandorine kutije biblijskih razmera, jer bi onda svi koji su ikada gubili meceve sa manje od 3 razlike premotavali trake zavrsnica tih poraza i retroaktivno trazili tehnicke greske za protivnike koji su uletali da proslave pobedu koju desetinku pre same sirene. Sudija je dao znak da se lopta izvede i ona je upucena ka kosu pre isteka tih zadnjih 0.6 sekundi - kraj price. pa zamislite kada bi se npr postignuto slobodno bacanje u kosarci ponistavalo jer je neki igrac (ili vise njih) PROTIVNICKOG tima prestupio ili prerano utrcao pod kos. Glupost.

Inace za 0.6 sekundi je stvarno skoro nemoguce primiti loptu, pripremiti se za sut i uputiti ga - ali pod uslovom da ti protivnicki igraci smetaju da primis tu loptu i da je izbacis (sto ovde uopste nije bio slucaj, jer su svi Cibosi vec proslavljali titulu - ispostavilo se PARTIZANOVU :):):).

boki zagreb

pre 13 godina

Volio bih samo da se na kratko zamijenimo za uloge. Da se to vama dogodilo, vidio bih vas..niste realni. sukladno pravilima košarke, koš je neregularan!

dve leve noge

pre 13 godina

Pre nego sto neko pametuje o pravilima neka ode na FIBA sajt i malo prouchi pravilnik
>> http://www.fiba.com/pages/eng/fc/FIBA/ruleRegu/p/openNodeIDs/897/selNodeID/897/baskOffiRule.html
kad sam vec kod pravilnika za fudbal je
>> http://www.fifa.com/worldfootball/lawsofthegame.html

PartizanUsrcu

pre 13 godina

Volim i ja vas! ahahhahahahah Tak vi je, kak vi je! :D Partizan je dobio i to je najvaznije! Ko je nas ista pitao kad nam niste dali do kraja da odigramo? Sad svi lijepo kucama svojim i tisina!

antifasista

pre 13 godina

Navijac sam k.k.Bosna ali Partizan ima moje simpatije protiv Cibone i u EL. Mislim da je vazno sto se Cibona zalila da bi sudjenje bilo bolje svake godine.Ono sto je po meni ocigledno je materialna greska sudije koji u trenutku urucivanja lopte Rasicu ispod kosa ne vidi Rozica u terenu. Taj sudija ne bi trebao vise suditi finala.Inace 0.6 sek nije dovoljno vrijeme da se lopta privuce tjelu i izbaci u sut s kosa na kos to jednostavno nije moguce. Ali radi buducnosti NLB lige koja je poslije spanske najbolja u EU dobro su diplomatski odlucili u vodstvu NLB lige. Partizan i Dule su odavno postali institucije i zasluzili su kredit, vjerujem da prolaze Olimpiakos.

Vizigot

pre 13 godina

Pa nego šta će nego da odbiju žalbu. Znači, ako ne želim da se rezultat promeni, ja ću uskočiti u teren, a posle ću se žaliti da je "neko" uskočio u teren, pa je rezultat neregularan. "Cibosi" su sami sebi "uskočili u stomak".

Brus Willis

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36

Moguce...al nije :) haha

Primero Geriljero

pre 13 godina

Podnose zalbu da bi sami bili kaznjeni. To samo mogu oni.
"Nisu opasni sto se nicega ne boje, vec sto se nicega ne stide." Kao sto to pesnik rece.

Dule GR

pre 13 godina

A pametan onaj Vranes, odreza odmah mrezicu za svaki slucaj, Pera uze pehar i odose momci za Beograd. Zaaa Be-o-o-o-grad! Ko u "Ko to tamo peva?" Ko peva zlo ne misli!

JaXa

pre 13 godina

"O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti."
Ovi i pre primljene zalbe znali da je nece priznati,nego cisto da uzmu 500 evra!

g4

pre 13 godina

@ZG TOM

Najvaznije je da se lopta odvoji od ruke kosarkasa koji sutira na kos pre isteka vremena, a ako tokom leta lopte ka kosu istekne vreme, to je sve regularno jer takva su pravila. Molim ljubitelje kosarke da nauce pravila kako ne bi postavljali glupa pitanja.

Grobar, Subotica

pre 13 godina

(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

Pošto vidim da ima dosta ljudi koji nemaju pojma sa opštim pravilim, da pojasnimo: 0.6 sekundi do kraja znači da se štoperica uključuje u momentu kada lopta dodirne prvog igrača u polju (u ovom slučaju Kecman). On je imao jedan jedini zadatak: da uputi loptu ka košu za tih 0.6 sekundi. Lopta napustila njegovu ruku kada je sat pokazivao 0.2-0.1 sekund i apsolutno nije bitno da li putuje do koša 2 ili 20 sekundi, koš se priznaje.
Ne znam da li je iko u ova dva dana spomenuo komentar predsednika NLB lige nakon utakmice. On je naprosto bio oduševljen razvojem situacije na terenu, (ne zato što navija za Partizan). Za NLB ligu ovakva utakmica je reklama do neba. Zamislite na koliko svetskih tv stanica je prikazan snimak ( a svaki put na snimku znak NLB lige), pa to pomnožite sa cenom jedne sekunde reklamiranja na televiziji i shvatićete koliki je profit pomenute lige ovakvi raspletom.

Dejan

pre 13 godina

"Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)"

Pa ne bi bilo lose da proucis pravila kosarkaske igre pre nego sto ostavis komentar. Vreme pocinje da ide od trenutka kad na terenu igrac primi loptu i ne racuna se let lopte kroz vazduh vec samo da li se njegov kontakt sa loptom zavrsio pre isteka vremena. ako vreme istekne dok lopta leti kroz vazduh onda se saceka da se vidi ishod suta. Dakle: vreme je pocelo da tece kad je Kecman primio loptu i trebalo mu je pola (0.5) sekunde da uputi sut prema kosu, to se i vidi na snimku.
Rezultat tog suta je sada vec svetski poznat :)

Laki

pre 13 godina

@ZG TOM

e sad ces ti lepo da pogledas ovaj snimak i da se uveris da lopta ulazi u kos na 0,2s pre kraja

http://www.youtube.com/watch?v=ZQQI6gMRyHc

zatim cemo da te naucimo pravilima tako sto cemo ti reci da se gleda momenat izbacaja lopte iz ruku, sto ce reci u ovom slucaju da je lopta izbacena na vreme

a zatim ces da se svima ovde izvinis jer moramo da citamo tvoje gluposti!!!!

ne radis ono sto sam ti reko!

pre 13 godina

Dzaba vam hrvati sve! Ne mozete podneti zalbu npr. "sto sudija nije video faul" ... kako onda mislite da prodje zalba sto sudija nije video vaseg coveka na terenu ? To je sudijska odluka sto je pustio da se igra nastavi dok je covek bio u terenu!

Dimitrije

pre 13 godina

@ZG TOM
Vazno je samo da lopta napusti ruku pre isteka vremena, uostalom zapisnicki sto je kasnio i sa zaustavljanjem sata nakon trojke Cibone.

acim

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

bato nemas ti pojma da ti tako rekem bitno je samo da je lopta izbacena za 0.6 sec a to dal ce ona da leti i dva sata nije bitno izbacena je u regularnom vremenu

ja

pre 13 godina

Znate sta, mozete vi da se zalite kolko hocete, mogu cak i da vam uvaze zalbu i da vam dodele pobedu za stolom, ALI OVO JE NESTO STO CE VAS PRATITI DO KRAJA ZIVOTA !

A to ce se videti veoma brzo - naredne sezone kad se budemo sastali toliko cete izgarati od zelje da nas dobijete DA CETE SRLJATI I OPET IZGUBITI OD PARTIZANA

PS: Citam na indexu kaze Marko Tomas smucila mu se kosarka. Dule Dule nisi morao bas toliko surov da budes

hahaha

pre 13 godina

Kada bi ovo bilo prihvaceno u buducnosti bi svaki trener kada neko sutira namerno nagazio teren i posle se pozvao na to.. a ako ovaj promasi ko mu kriv...ali mi ne zivimo u takvom svetu!!

CASIO

pre 13 godina

Oni neveruju da Kecman može da postigne koš za 0,6 sec koš!
Ali Dule Vujošević je prostudirao i Anštajna.Sad to sprovodi u praksi.

Atina

pre 13 godina

Kompleksi jos od Djordjeviceve trice. Ali onaj snimak mobilnim telefonom sa tribina dok se Cibosi raduju Partizanovoj pobedi, nezaboravno. I Perasoviceva faca,prvo leti ono kao avion,a Todoric protrcava pored njega,neprocenjivo.

DULE VUJOŠEVIĆ

pre 13 godina

Sad veće na tom istom portalu,dokazuju da Kecman nije mogao da za to vreme postigne koš.
Pa neodređuju sudije vreme nego ...

Mikele

pre 13 godina

Potpuno logično.
Teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo.
Ako bi se striktno poštovala teorija, onda bi bar 80% akcija trebalo poništiti u toku utakmice, jer su treneri u trenutku napada svojih ekipa, često, bar jedan korak u terenu.

Niksicko pivo

pre 13 godina

Mislio da od ove utakmice je najvise dobila NLB liga.. Da Kecman nije dao ovaj kosh, u evropi nebi nista bilo price oko utakmica.. A ovako svuda pishu novine zbog kosha sa 18 metara.

Nedodirljivi

pre 13 godina

He,he, ala su ih navukli!
Uzeli im uplatnicu, tj. 500 evra, i odmah odbili. Nisu ni razmatrali zalbu. A i ovi iz Cibone ko mala deca,lepo im rekli da nema nista od zalbe, a oni se zalepili ko muve ma go.no.

SASACAR

pre 13 godina

Pa ne znam šta su očekivali, a i 500e je malo za žalbu. To moraju da dignu na 5000e.
Još jednom čestitke Partizanu za osvojenu još jednu titulu. I puno sreće u Parizu.
NAPRED PARTIZAN

Profesionalac

pre 13 godina

Nije jasno sta ste ocekivali...Prvi put u istoriji kosarke, jedna ekipa trazi da joj se svira tehnicka greska?!
Ne treba likovati u pobedi, ali zbog onog vaseg... (necu da kazem majmuna, jer mi b92 nece objaviti komentar a mozda me isti tuzi medjunarodnom sudu u Strazburu...) koji na you tubu pominje Kosovske klubove sledece godine u NLB-u. Zbog takvih, PA NIJE MOGLO BOLJE DA VAS DOBIJEMO!!! Da zapamtite dobro! Jos bi sladje bilo da je Kecman izbacio loptu posle isteka vremena, a da su "slovenacki suci" priznali kos, pa se vi zalite, pa vas odbiju... E to bi bilo jos lepse. I ovako je dobro!!! Zbog ovog se setite "Atene 95" kada ste se pucali sa kukocem i radjom da ce te dobiti lagano "starce u srpskoj momcadi" ako oni uopste dodju do finala jer je za njih Grcka ne pobediva u "svojoj dvorani". A ono od finala "nis" starci iz litvanije vam ocitase bukvicu a mi Grke pregazismo kao plitak potok. (Ako susedi ne razumeju neke reci neka "prosim ljepo" nedju sebi prevodioca)
I onda ste "dostojanstveno vama rvatima napustili postolje da ne slusate bivsu himnu, jer su vas SRBI navodno ugnjetavali "stolecima" (sram ih bilo, demokratski da ih bude sram). I onda Saletova "Bozija ruka" 98 u Spaniji, pa ako ste zaboravili jos jedna "Bozija ruka" kada su igrale mlade selekcuje pre par godina, i sada "Bozija ruka" Kecmana. Ili vas vise boli Sveti Djordje, ili Dusan Silni... Pa vas najvise boli, jer smo za vas MI SRBI NEBESKI NAROD (moze da se tumaci i u svetom smislu, ako Dragi Gospod Bog dozvoli a ako ne, onda bar ovo nebeski neka bude da smo bolji u kosarci od vas, i to je dosta)
Jos samo ostaje pitanje za vas KOLIKO CE BITI OVAKVIH TROJKI NASIH PROTIV VAS?
I te "TROJKE" imaju bas simbolicno znacenje za nas SRBE...

Grobar-do-groba

pre 13 godina

Pa dobro i sami su znali da od zalbe nema nista. Jaoo kako volim sto smo ih tako pobedili pa ne mogu vam opisati. Svi igraci se raduju samo odjednom Dusan SILNI Kecman daje trojku sa pola terena! Ne mogu da zamislim kako se sad osecaju igraci, a imali su pobedu 0.6 sekundi pre kraja!

Molle

pre 13 godina

Naravno da je zalba odbijena. Kao mladji (imam 32) bio sam fan NBA i gledao sam sve sto je u vezi sa ligom. Verujem da na "tube-u" ima gomila snimaka sa finalnih utakmica plej ofa i tamo je, po pravilu, gomila ljudi, ali gomila na samom parketu, oko njega, na terenu, u terenu, kako god hocete. To sto je Cibona pokusala je i vise nego smesno, jer bi u tom slucaju dobili barem dve tehnicke greske, a onaj 'oladjeni Rasic bi, siguran sam ubo sve i pobeda bi svakako pripala grobarima. Tuzno je sto ova liga mora da se igra uopste. Iskreno bih mnogo vise voleo da Zvezda, za koju navijam, ili Partizan igraju u Leskovcu, Kraljevu, Cacku, Kragujevcu, Valjevu, Subotici, Nisu. Veliki broj igraca u koje se kunemo ovih godina, ipak, nije rodjen u Beogradu.

Kol

pre 13 godina

Ha ha pa tih 500 evra bolje da su stavili veceras na lion bolje bi prosli! U svako slucaju jos jednom sve cestitke partizanu zaista vise nema reci kojima bi se moglo opisati sta Dule i igraci rade SVAKA CAST!!

ZG TOM

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !

E tako se to radi...

pre 13 godina

Mislim da je svima iz Cibone odmah bilo jasno da od zalbe nece biti nista jer je sve cisto!!
A zalba je upucena iz prostog razloga jer nisu mogli da se pomire sa cinjenicom da su izgubili vec na pola podignut pehar.! Pa su odlucili da se zale nebi li ispali jos smesniji!
Kako Dule Grozni rece:
,, Svi cemo nauciti da utakmica traje do poslednje stotinke, a ,,oni,, sigurno ,, !!
Dule vraze uvek volis da im ,,metnes do znanja,,!!

BoRkIc

pre 13 godina

Nisu uopste naivni ovi iz NLB-a.. Prvo uplati 500e, pa cu odmah da ti kazem da nisi prosao, xexexe.. Moram i ja da otvorim tako neku firmu..

AJMOOOOOOOOO!!

Bane PFC

pre 13 godina

Pa dabome, naravno!!
Niste se valjda ponadali da će jednu od najneizvesnijih i najzanimljivijih utakmica na prostoru bivše Jugoslavije a možda i u Evropi poslednjih 20 godina, poništiti za zelenim stolom i pokvariti utisak o kojem priča cela Evropa!!
Samo vi kukajte...džaba vam!!!

Ne, nisu ih iskulirali :) Kalcha90

pre 13 godina

O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti :)

sad sedose zauvek, i nece USTAjati viSE :))

Profesionalac

pre 13 godina

Nije jasno sta ste ocekivali...Prvi put u istoriji kosarke, jedna ekipa trazi da joj se svira tehnicka greska?!
Ne treba likovati u pobedi, ali zbog onog vaseg... (necu da kazem majmuna, jer mi b92 nece objaviti komentar a mozda me isti tuzi medjunarodnom sudu u Strazburu...) koji na you tubu pominje Kosovske klubove sledece godine u NLB-u. Zbog takvih, PA NIJE MOGLO BOLJE DA VAS DOBIJEMO!!! Da zapamtite dobro! Jos bi sladje bilo da je Kecman izbacio loptu posle isteka vremena, a da su "slovenacki suci" priznali kos, pa se vi zalite, pa vas odbiju... E to bi bilo jos lepse. I ovako je dobro!!! Zbog ovog se setite "Atene 95" kada ste se pucali sa kukocem i radjom da ce te dobiti lagano "starce u srpskoj momcadi" ako oni uopste dodju do finala jer je za njih Grcka ne pobediva u "svojoj dvorani". A ono od finala "nis" starci iz litvanije vam ocitase bukvicu a mi Grke pregazismo kao plitak potok. (Ako susedi ne razumeju neke reci neka "prosim ljepo" nedju sebi prevodioca)
I onda ste "dostojanstveno vama rvatima napustili postolje da ne slusate bivsu himnu, jer su vas SRBI navodno ugnjetavali "stolecima" (sram ih bilo, demokratski da ih bude sram). I onda Saletova "Bozija ruka" 98 u Spaniji, pa ako ste zaboravili jos jedna "Bozija ruka" kada su igrale mlade selekcuje pre par godina, i sada "Bozija ruka" Kecmana. Ili vas vise boli Sveti Djordje, ili Dusan Silni... Pa vas najvise boli, jer smo za vas MI SRBI NEBESKI NAROD (moze da se tumaci i u svetom smislu, ako Dragi Gospod Bog dozvoli a ako ne, onda bar ovo nebeski neka bude da smo bolji u kosarci od vas, i to je dosta)
Jos samo ostaje pitanje za vas KOLIKO CE BITI OVAKVIH TROJKI NASIH PROTIV VAS?
I te "TROJKE" imaju bas simbolicno znacenje za nas SRBE...

ja

pre 13 godina

Znate sta, mozete vi da se zalite kolko hocete, mogu cak i da vam uvaze zalbu i da vam dodele pobedu za stolom, ALI OVO JE NESTO STO CE VAS PRATITI DO KRAJA ZIVOTA !

A to ce se videti veoma brzo - naredne sezone kad se budemo sastali toliko cete izgarati od zelje da nas dobijete DA CETE SRLJATI I OPET IZGUBITI OD PARTIZANA

PS: Citam na indexu kaze Marko Tomas smucila mu se kosarka. Dule Dule nisi morao bas toliko surov da budes

BoRkIc

pre 13 godina

Nisu uopste naivni ovi iz NLB-a.. Prvo uplati 500e, pa cu odmah da ti kazem da nisi prosao, xexexe.. Moram i ja da otvorim tako neku firmu..

AJMOOOOOOOOO!!

madmax

pre 13 godina

Ova utakmica je antologijska iz dva razloga.1.Kecmanov kos koji se ne treba komentarisati 2.Cibona je verovatno prva ekipa u istoriji kosarke koja se zalila jer njeni igraci NISU dobili tehnicku.

Atina

pre 13 godina

Kompleksi jos od Djordjeviceve trice. Ali onaj snimak mobilnim telefonom sa tribina dok se Cibosi raduju Partizanovoj pobedi, nezaboravno. I Perasoviceva faca,prvo leti ono kao avion,a Todoric protrcava pored njega,neprocenjivo.

Albert

pre 13 godina

0.6 sekundi je jaaako dugo vreme. Hajde da napravimo par racunica:
1 – bolid formule 1, ako se krece 200km/h za 0.6 sekundi predje 33 metra!
2 – maratonac koji pretrci 42km za 2 sata i 15 minuta za 0.6 sekundi pretrci 3.1 metar
3 – sprinter na 100m za 0.6 sekundi pretrci 6 metara!!!
4 – refleks tenisera koji povrati “re-te-rn” servisa recimo od 100km na sat je otprilike 0.15 sekundi

Tako da ovo “nemoguce” je za 0.6 sekundi uraditi nista, govore oni koji nemaju pojma ni o sportu, ni o proticanju i trajanju vremena.

To nisu ljudi iz Cibone. Oni, naprotiv, vrlo dobro znaju da je sve regularno, ali ipak morali su da uloze zalbu. Kako drugacije opravdati ne poraz nego sopstvenu glupost sam sebi...

E tako se to radi...

pre 13 godina

Mislim da je svima iz Cibone odmah bilo jasno da od zalbe nece biti nista jer je sve cisto!!
A zalba je upucena iz prostog razloga jer nisu mogli da se pomire sa cinjenicom da su izgubili vec na pola podignut pehar.! Pa su odlucili da se zale nebi li ispali jos smesniji!
Kako Dule Grozni rece:
,, Svi cemo nauciti da utakmica traje do poslednje stotinke, a ,,oni,, sigurno ,, !!
Dule vraze uvek volis da im ,,metnes do znanja,,!!

Grobar, Subotica

pre 13 godina

(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

Pošto vidim da ima dosta ljudi koji nemaju pojma sa opštim pravilim, da pojasnimo: 0.6 sekundi do kraja znači da se štoperica uključuje u momentu kada lopta dodirne prvog igrača u polju (u ovom slučaju Kecman). On je imao jedan jedini zadatak: da uputi loptu ka košu za tih 0.6 sekundi. Lopta napustila njegovu ruku kada je sat pokazivao 0.2-0.1 sekund i apsolutno nije bitno da li putuje do koša 2 ili 20 sekundi, koš se priznaje.
Ne znam da li je iko u ova dva dana spomenuo komentar predsednika NLB lige nakon utakmice. On je naprosto bio oduševljen razvojem situacije na terenu, (ne zato što navija za Partizan). Za NLB ligu ovakva utakmica je reklama do neba. Zamislite na koliko svetskih tv stanica je prikazan snimak ( a svaki put na snimku znak NLB lige), pa to pomnožite sa cenom jedne sekunde reklamiranja na televiziji i shvatićete koliki je profit pomenute lige ovakvi raspletom.

Djuka

pre 13 godina

Moj komsija je posle Ciboninog kosa srusio TV sa stola koliko je odlepio....i pisle sekund se ispod nas cuje TOOOOO TOOOO! Mislio je da ga komsija ispod zajebava i strco dole da ga bije ne znajuci da je Kecman postigao pogodak.E ja sam se vaaaljaooo posleee,ma svi smo se valjali.....

Arena zavijena u crnobijelo

pre 13 godina

Koji je LISAC onaj prvi covek NLB lige (kako se ono zvase?)... na svu onu muku odzepario Cibose za dodatnih 500 evrica. Uostalom, sa stanovista NLB lige ovo finale nije zavrseno tako sto je vec cuvena Kecmanova lopta upala u kos, vec direktnim upadom sekire u med! Naknadnim ponistavanjem tog kosa umesto zavrsnice kakva se dogadja jednom u 100 godina i o kojoj bruji ceo sportski svet, sve bi se najdenom pretvorilo u jos jednu od brojnih balkanskih farsi - pa naravno onda da nisu hteli sami sebi da pucaju u koleno! Uostalom, to eventualno ponistavanje bi bilo otvaranje pandorine kutije biblijskih razmera, jer bi onda svi koji su ikada gubili meceve sa manje od 3 razlike premotavali trake zavrsnica tih poraza i retroaktivno trazili tehnicke greske za protivnike koji su uletali da proslave pobedu koju desetinku pre same sirene. Sudija je dao znak da se lopta izvede i ona je upucena ka kosu pre isteka tih zadnjih 0.6 sekundi - kraj price. pa zamislite kada bi se npr postignuto slobodno bacanje u kosarci ponistavalo jer je neki igrac (ili vise njih) PROTIVNICKOG tima prestupio ili prerano utrcao pod kos. Glupost.

Inace za 0.6 sekundi je stvarno skoro nemoguce primiti loptu, pripremiti se za sut i uputiti ga - ali pod uslovom da ti protivnicki igraci smetaju da primis tu loptu i da je izbacis (sto ovde uopste nije bio slucaj, jer su svi Cibosi vec proslavljali titulu - ispostavilo se PARTIZANOVU :):):).

Laki

pre 13 godina

@ZG TOM

e sad ces ti lepo da pogledas ovaj snimak i da se uveris da lopta ulazi u kos na 0,2s pre kraja

http://www.youtube.com/watch?v=ZQQI6gMRyHc

zatim cemo da te naucimo pravilima tako sto cemo ti reci da se gleda momenat izbacaja lopte iz ruku, sto ce reci u ovom slucaju da je lopta izbacena na vreme

a zatim ces da se svima ovde izvinis jer moramo da citamo tvoje gluposti!!!!

Nedodirljivi

pre 13 godina

He,he, ala su ih navukli!
Uzeli im uplatnicu, tj. 500 evra, i odmah odbili. Nisu ni razmatrali zalbu. A i ovi iz Cibone ko mala deca,lepo im rekli da nema nista od zalbe, a oni se zalepili ko muve ma go.no.

Bane PFC

pre 13 godina

Pa dabome, naravno!!
Niste se valjda ponadali da će jednu od najneizvesnijih i najzanimljivijih utakmica na prostoru bivše Jugoslavije a možda i u Evropi poslednjih 20 godina, poništiti za zelenim stolom i pokvariti utisak o kojem priča cela Evropa!!
Samo vi kukajte...džaba vam!!!

hahaha

pre 13 godina

Kada bi ovo bilo prihvaceno u buducnosti bi svaki trener kada neko sutira namerno nagazio teren i posle se pozvao na to.. a ako ovaj promasi ko mu kriv...ali mi ne zivimo u takvom svetu!!

Aca

pre 13 godina

Ali ipak je najbolje sto sad sede i pokazuju kako nije moglo da se izbaci za 0.6 sekunde. Jos su iskopali neki snimak onog mucenog Wadea gde je on to pokusao. Stagod, zali Boze na sta oni trose resurse, ko su im novinari i cime se bave.

Ovo me podseca na onu episodu Simpsonsa, ako je neko gledao, gde organizuju takmicenje u Springfildu pod naslovom: "How low will you go?" pa Bart guta kroz levak sta god mu publika baci i ostali rade razne porazavajuce stvari.

Ovo sto rade sportski ljudi u Hrvatskoj prevazilazi sramotno, vise je tuzno meni se place jer kad covek gleda hvata ga neopisiva tuga jer ispred sebe ima sumrak covecanstva, ljude koji su spremni da se spuste na najnize moralne i eticke grane da bi izbegli i priznali istinu kjoa im je toliko bolna ( zato sto se desila iskljucivo njihovom krivicom). I to se sve desava na sportskom polju koji je ,kad se sve sabere i oduzme, nebitna stvar. Ovo je samo dokaz da grupacije ljudi ( i necu da stavljam nacionalna oblezja, mogu biti bilo koje grupacije) mogu da dele kolektivno istu psiho-patologiju do tog nivo da to dostigne kriticnu masu gde im ta patologija u kolektivnoj zabludi postaje vrlina. Oni misle da je o.k. to sto rade, neshvatajuci koje posledice to ima za moral jednog ( sportskog ) drustva.

Ceo zivot sam igrao sport i iz njega sam naucio najbolju zivotnu lekciju, i u isto vreme osnovnu lekciju sporta a to je da znam kako da gubim i kako da pruzim ruku boljem. Zao mi je sto vecina ljudi u Hrvatskom sportu jos nije naucila i zelim im srece na tom putu sportskog i ljudskog sazrevanja.

P.S. Ja sam posle njihove trojke, usto i rekao " J. ga, dobili su nas", nisam smisljao razloge da se bunim.

CASIO

pre 13 godina

Oni neveruju da Kecman može da postigne koš za 0,6 sec koš!
Ali Dule Vujošević je prostudirao i Anštajna.Sad to sprovodi u praksi.

Ne, nisu ih iskulirali :) Kalcha90

pre 13 godina

O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti :)

sad sedose zauvek, i nece USTAjati viSE :))

DULE VUJOŠEVIĆ

pre 13 godina

Sad veće na tom istom portalu,dokazuju da Kecman nije mogao da za to vreme postigne koš.
Pa neodređuju sudije vreme nego ...

Bojan

pre 13 godina

Mislim da ovo Ciboni nije trebalo, ali dobro, 500 evra je otišlo u partizanove ruke (pobednik takmičenja dobija sve pare skupljene žalbama :))

Uglavnom, nije bilo osnova da se žale,
Što se tiče neregularnosti,
strogo formalno utrčavanje Cibosa na teren bi se kaznilo tehničkim greškama, i uopšte ne bi trebala da se izvodi poslednja akcija, partizan bi imao poveću zalihu poena. No, realno takav formalan pristup bio samo oštetio košarci, logična je bila reakcija cibonine klupe, jer su mislili da je vreme isteklo i ne bi bilo u redu ni prema kojoj ekipi da im se sude tehničke za ovu stvar, kao što ne bi bilo u redu pre partizanu da im se poništava koš zato što je Rozić bio na drugom kraju terena.
Što se tiče samo šuta
Šut je moguće uputiti za 0.22 sekunde sa prihvatanjem lopte obema rukama, za ovakav Kecmanov šut je moguće da je zapisnički sto okasnio 0.1 ili 0.2 sekunde sa puštanjem vremena, ali on je svakako bacio loptu 0.1 sekundu pre isteka, a ako ćemo o refleksima zapisničkog stola primetno je da je Bogdanovićeš šut ušao u obruč 1.2 sekunde pre kraja, prošao kroz mrežicu na 1.0 ili 0.9 a ljudi su zaustavili sat na 0.6. Tako da ako je sporna koja desetinka treba je tražiti u zaustavljanju vremena nakon šuta Bogdanovića, a ne samo pre šuta Kecmana.
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)

daks

pre 13 godina

kao veliki navijac Crvene Zvezde ,nikad u zivotu nisam vristao kad je kecman dao onu trojku protiv cibone navijao sam za partizan svim srcem ali malo je danas i delija i grobara koji bi navijali za onu drugu stranu shvatam kad je domace prvenstvo pa navijas protiv vecitog rivala ali protiv tima iz druge zemlje uvijek treba navijati za tim iz svoje zemlje ipak su to nasi momci!!!! idemo sledeci je olimpijakos ,ali bi vole prije toga da zvezda dobije derbi!!!!

Mikele

pre 13 godina

Potpuno logično.
Teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo.
Ako bi se striktno poštovala teorija, onda bi bar 80% akcija trebalo poništiti u toku utakmice, jer su treneri u trenutku napada svojih ekipa, često, bar jedan korak u terenu.

Nixale

pre 13 godina

Cibona se žalila na samu sebe.Pošto su se njeni igrači sa klupe i pomoćni treneri našli na terenu.Da li je uopšte pravno moguća takva vrsta žalbe?

aca

pre 13 godina

> Sve bi bilo u redu i pravila
> košarke ,ali 18 metara je
> predaleko za 0,6 sek.

Koliko se razumem u pravila - nebitno je koliko traje let lopte. Bitno je da je lopta upućena u okviru regularnog vremena. Znači - 0.6 sekundi je sasvim dovoljno da se lopta uhvati (trenutak uključenja merenja vremena)i uputi na koš. Ona je nadalje mogla da leti i 2-3 sekunde najvećom mogućom parabolom i da se posle 10 sekundi vrti na obruču - to više nije bitno. U slučaju da na kraju upadne u koš - koš je regularan.

nemanja

pre 13 godina

A zamislite da su sudije sudile tehničku a da je Kecman omašio koš? Pa ne bi živi izašli iz nove vam Arene!
Ovako je najbolje i najpoštenije, primili ste koš sa 15m i to je sport, a vi se i u buduće radujte pre vremena!

g4

pre 13 godina

@ZG TOM

Najvaznije je da se lopta odvoji od ruke kosarkasa koji sutira na kos pre isteka vremena, a ako tokom leta lopte ka kosu istekne vreme, to je sve regularno jer takva su pravila. Molim ljubitelje kosarke da nauce pravila kako ne bi postavljali glupa pitanja.

Dejan

pre 13 godina

"Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)"

Pa ne bi bilo lose da proucis pravila kosarkaske igre pre nego sto ostavis komentar. Vreme pocinje da ide od trenutka kad na terenu igrac primi loptu i ne racuna se let lopte kroz vazduh vec samo da li se njegov kontakt sa loptom zavrsio pre isteka vremena. ako vreme istekne dok lopta leti kroz vazduh onda se saceka da se vidi ishod suta. Dakle: vreme je pocelo da tece kad je Kecman primio loptu i trebalo mu je pola (0.5) sekunde da uputi sut prema kosu, to se i vidi na snimku.
Rezultat tog suta je sada vec svetski poznat :)

Sudija

pre 13 godina

"O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti."

Najbolji komentar koji sam procitao :))))

dex

pre 13 godina

@ZG TOM
auuuuuu brate mili sta odvali... Pa kakve veze ima da li je to predaleko za 0,6 sekundi? Poenta je da je Kecman izbacio loptu pre isteka vremena, a ona je mogla da leti dva dana posle toga, to nije problem! Vreme jeste isteklo po izbacaju, ali to ne igra nikakvu ulogu, jer se kos priznaje po isteku vremena, ukoliko je lopta izbacena pre kraja. Kao sto rekoh, lopta je mogla da leti dva dana... Ako svi ovako kod vas poznaju pravila, onda me ni ne cudi d aste se zalili!

acim

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

bato nemas ti pojma da ti tako rekem bitno je samo da je lopta izbacena za 0.6 sec a to dal ce ona da leti i dva sata nije bitno izbacena je u regularnom vremenu

simon

pre 13 godina

Bolje bi im bilo da su trazili da zadrze autorska prava za film, koji bi eventualno snimili nakon one triler zavrsnice, nego sto su se zalili.

Grobar-do-groba

pre 13 godina

Pa dobro i sami su znali da od zalbe nema nista. Jaoo kako volim sto smo ih tako pobedili pa ne mogu vam opisati. Svi igraci se raduju samo odjednom Dusan SILNI Kecman daje trojku sa pola terena! Ne mogu da zamislim kako se sad osecaju igraci, a imali su pobedu 0.6 sekundi pre kraja!

Dule GR

pre 13 godina

A pametan onaj Vranes, odreza odmah mrezicu za svaki slucaj, Pera uze pehar i odose momci za Beograd. Zaaa Be-o-o-o-grad! Ko u "Ko to tamo peva?" Ko peva zlo ne misli!

Kol

pre 13 godina

Ha ha pa tih 500 evra bolje da su stavili veceras na lion bolje bi prosli! U svako slucaju jos jednom sve cestitke partizanu zaista vise nema reci kojima bi se moglo opisati sta Dule i igraci rade SVAKA CAST!!

Primero Geriljero

pre 13 godina

Podnose zalbu da bi sami bili kaznjeni. To samo mogu oni.
"Nisu opasni sto se nicega ne boje, vec sto se nicega ne stide." Kao sto to pesnik rece.

kakadu

pre 13 godina

hrvati umesto da laprdate pogledajte rezultat ankete na sajtu jutarnjeg lista,na pitanje 'treba li cibona uloziti zalbu',70% vas je odgovorilo ne jer ste sami krivi za poraz,molim lepo!

Brus Willis

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36

Moguce...al nije :) haha

ForeverSRB

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

Zelim da se zahvalim ljudima koji su lajkovali ovaj komentar, ulepshali ste mi dan... :DDD

SASACAR

pre 13 godina

Pa ne znam šta su očekivali, a i 500e je malo za žalbu. To moraju da dignu na 5000e.
Još jednom čestitke Partizanu za osvojenu još jednu titulu. I puno sreće u Parizu.
NAPRED PARTIZAN

OMG

pre 13 godina

@ZG TOM
Ti si bre bilde, ili jos gore namerno si bilde.
Vreme pocinje da se meri u trenu kada neki igrac ne terenu dodirne loptu, trenutak kada je KECMAN DUSAN prima, i po pravilima kosarke zadnjih 70 godina ako se ne varam (od 1940 i neke) ako igrac izbaci loptu pre nego sto je vreme isteklo kos se priznaje, ta lopta moze da leti i oko meseca.
A Kecman je izbacio na vreme, tako da mozete samo da se pojedete od muke.

veki_zg

pre 13 godina

iskreno, ne pratim toliko kosarku, ali eto pogledao sam ovu utakmicu, i htio bi da razjasnimo jednu stvar: u redu, partizan je pobjedio, svaka im cast, ali meni kao purgeru uopce nije bitno sta je cibona izgubila, jer nisu izgubili kao papci, borili su se junacki do zadnje 0,6sek igre, i nemoze nitko da rece da nije tako! cibona je odigrala veliku i junacku utakmicu kao i parrtizan koji je u tih zadnjih 0.6sek imao malo vise srece i koncentracije! ....sta se tice tog zadnjeg kosa, kos je predobar, a sad dali se sve to moglo izvesti u 0,6sek ...ocito je, a dali je to regularno, hmmm o tome se da raspravljat, ali sta je tu je!

Molle

pre 13 godina

Naravno da je zalba odbijena. Kao mladji (imam 32) bio sam fan NBA i gledao sam sve sto je u vezi sa ligom. Verujem da na "tube-u" ima gomila snimaka sa finalnih utakmica plej ofa i tamo je, po pravilu, gomila ljudi, ali gomila na samom parketu, oko njega, na terenu, u terenu, kako god hocete. To sto je Cibona pokusala je i vise nego smesno, jer bi u tom slucaju dobili barem dve tehnicke greske, a onaj 'oladjeni Rasic bi, siguran sam ubo sve i pobeda bi svakako pripala grobarima. Tuzno je sto ova liga mora da se igra uopste. Iskreno bih mnogo vise voleo da Zvezda, za koju navijam, ili Partizan igraju u Leskovcu, Kraljevu, Cacku, Kragujevcu, Valjevu, Subotici, Nisu. Veliki broj igraca u koje se kunemo ovih godina, ipak, nije rodjen u Beogradu.

ReaLno

pre 13 godina

Kazu da su im sudije krive sto im nisu dosudile tehnicku gresku! Dakle, pitam se sta bi bilo da je dosudjena tehnicka greska, a Kecman promasio trojku?! Kako god da se okrene, po njihovom bi bila kradja. Jedina je razlika sto je ovako sladje!!!

Dusan

pre 13 godina

Menjam slicicu Nemanje Vidica za slicicu Luke Modrica! Veoma je tesko pronaci slicice hrvatskih reprezentativaca za prvenstvo u YAR-u pa molim sve koji imaju duplikate da mi se jave radi razmene. Unapred zahvalan Dusan Kecman.

Cale

pre 13 godina

Zvanicno pravilo NBA lige je da je potrebno 0.3 sekunde da igrac uhvati i sutira loptu (catch and shoot rule):

http://www.nba.com/analysis/rules_l.html?nav=ArticleList

Citajte drugi paragraf.

Vizigot

pre 13 godina

Pa nego šta će nego da odbiju žalbu. Znači, ako ne želim da se rezultat promeni, ja ću uskočiti u teren, a posle ću se žaliti da je "neko" uskočio u teren, pa je rezultat neregularan. "Cibosi" su sami sebi "uskočili u stomak".

Dimitrije

pre 13 godina

@ZG TOM
Vazno je samo da lopta napusti ruku pre isteka vremena, uostalom zapisnicki sto je kasnio i sa zaustavljanjem sata nakon trojke Cibone.

Bane

pre 13 godina

Ciboni bi najbolje bilo da se zali na to sto Partizan igra Jadransku ligu iako zemlja iz koje dolazi nema nikakve veze sa Jadranom,niti izlazi na isti.Tu su im bile najvece sanse da im uvaze zalbu i dobiju utakmicu,jer sve ostalo sto su pokusali da dokazu njihovi komentatori nije proslo (vreme je isteklo,sutirao je pre isteka,bilo pola hale na parketu,nagazio liniju za tri poena...).

BG

pre 13 godina

Morali su da uruce zalbu da bi imali nekakvo opravdanje pred navijacima. 500 eura im je dalo priliku da produze sa kuknjavom kako je nad njima izvrsena nepravda. Medjutim koliko god se ova utakmica zavrsila tragicno za njih, moraju priznati da su sami krivi sto su dopustili slavlje pre zavrsetka utakmice. Ovaj Kecmanov kos ce im dugo emotvino smetati i uliti nove strahove za kasnije. Bravo za hrabri i talentovani Partizan u sred Zagreba.

Zoran

pre 13 godina

A dali bi se zalili da Kecman nije dao koš?Da nije bilo ispada na početku izgubili bi ubedljivo,ovako su do kraja igrali sa strahom.Da su tako dobri igrali bi u Parizu.

JaXa

pre 13 godina

"O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti."
Ovi i pre primljene zalbe znali da je nece priznati,nego cisto da uzmu 500 evra!

milosh-nish

pre 13 godina

Dres partizana : 4000
Karta za finale : 3500
Gledanje hrvata kako se raduju porazu : NEPROCENJIVO
Neke stvari se mogu kupiti novcem za sve ostalo tu je DUŠAN KECMAN

Niksicko pivo

pre 13 godina

Mislio da od ove utakmice je najvise dobila NLB liga.. Da Kecman nije dao ovaj kosh, u evropi nebi nista bilo price oko utakmica.. A ovako svuda pishu novine zbog kosha sa 18 metara.

Dante

pre 13 godina

pa lol, ovi Hrvati ne znaju ni pravila kosarke, vrijeme se ne pusta u trenutku kada igrac izvodi loptu, nego u trenutku kad igrac prima izvedenu loptu, a to znaci da kecman nije morao da se muci toliko, mogao je da se namjesti na sut za tri poena na protivnickoj polovini, i da mu izvedu loptu sa svoje, i da mirno pogodi 3 poena jer su hrvatski igraci bili u delirijumu, ne bi bi obratili paznju na njega :))

Avol

pre 13 godina

Kuku lele ne mogu da verujem sta ovi ovde pisu. Pa ja SAM LICNO na koledju postigao kos za .5 sekunde, i to pod pritiskom odbrane, daleko iza trojke. Protiv Ritasa je isti ovaj Kecman prihvatio loptu, okrenuo se, i pucao kao kosu za trojku za svega .5 sekunde. I pogodio je!!! Derek Fiser za .4. Alo bre znate li vi sta znaci pola sekunde u kosarci. I da se primi lopta, da se namesti i da se uputi precizan sut. Prosto ne mogu da verujem kakvi su ovi hrvati gubitnici. A ovi sto govore da su sudije ostetile Cibonu, pa mogu i ja da kazem da su ostetile Partizan za jedno 4-5 cista faula u zadnjoj cetvrtini kada je Partizan trebao da resi utakmicu, isto tako za najmanje 2 tehnicke greske na kraju. A sta bi se desilo da su svirane te tehnicke, da li ste o tome razmisljali gospodo? Minimum 4 bacanja i lopta sa strane. Sta bi onda pricali? Kako god okrenes, PARTIZAN JE OSTECEN, zato sto su sudije racunale da Partizan nece pogoti to, medjutim bilo je sto je bilo i nema povratka. Ajde bre smarate vise, ceo svet vam se smeje luzeri jedni.

a kleo se kleo

pre 13 godina

ne znam zasto ste davali 500 eura za zalbu, kad ste znali da smo lisca vozali u gepeku prije utakmice, i da nam je zeljko pustio da osvojimo NLB

мунгос

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.
(MarioZG, 27. april 2010 13:43)

Potpuno si u pravu Mario, dati nekome da 0.6 sekundi pre kraja šutne trojku iz svog reketa, je isto što i pokloniti mu pobedu.

ne radis ono sto sam ti reko!

pre 13 godina

Dzaba vam hrvati sve! Ne mozete podneti zalbu npr. "sto sudija nije video faul" ... kako onda mislite da prodje zalba sto sudija nije video vaseg coveka na terenu ? To je sudijska odluka sto je pustio da se igra nastavi dok je covek bio u terenu!

zoran

pre 13 godina

za prijatelje iz hrvatske,koji tvrde da je nemoguce dati kos za 0.6sek...derek fiser (la)dao kos san antoniju za 0.4 evo i linka...http://www.youtube.com/watch?v=RodiAAns6Jk&feature=related

@ZG TOM

pre 13 godina

Bitno je bilo da Kecman izbaci loptu za 0,6 sekundi, uopste nije bitno koliko lopta leti kad je u pitanju kraj cetvrtine ili utakmice.
Jedino kad je u toku utakmice kraj napada, onda lopta mora da dotakne obruc pre isteka vremena.

Danko

pre 13 godina

ne ynam da li je neko napisao,ali izgleda da po pravilima NLB lige sav novac prikupljen od zalbi,ide pobedniku takmicenja.Haha,jos jedan fail Cibosa.

PartizanUsrcu

pre 13 godina

Volim i ja vas! ahahhahahahah Tak vi je, kak vi je! :D Partizan je dobio i to je najvaznije! Ko je nas ista pitao kad nam niste dali do kraja da odigramo? Sad svi lijepo kucama svojim i tisina!

Filip

pre 13 godina

Samo da Vam kazem jos jednu stvar,zaboravili ste da vreme se ne pusta sve dok igrac u terenu koji prima loptu ne dodje u kontakt sa njom.

andreas kisser

pre 13 godina

posto vidim da sada vise nekima nije sporno to sto su sa cibonine klupe bili u terenu, vec se stvara teorija da je kos dat nakon zvuka sirene: da li sam ja propustio neku promenu u kosarkaskim pravilima u poslednjih desetak godina (posto sam malo stariji i iskusniji od vecine koja ovde ostavlja svakakve komentare) ili vecina 'poznavalaca' iz hrvatske i jednog dela srbije ne zna da se vreme pusta da tece od trenutka kada kosarkas uhvati loptu!? cesto mozete videti kako u NBA plejmejkeri puste loptu da odskace po parketu pre nego sto je uhvate, da bi ustedeli par sekundi za napad dok se priblize protivnickoj polovini - jer vreme u tom periodu ne tece! i drugo - kada kosarkas izbaci loptu, ona moze da putuje do kosa i nakon isteka zvuka sirene koji oznacava kraj napada, cetvrtine ili meca! u NBA je kolko secam 0,2 sec dovoljno da se da kos iz odbojke, a 0,4 da se uputi sut nakon dodavanja iz auta! naucite prvo osnovna pravila kosarke pre nego sto posaljete komentar i ispadnete smesni!

Sale nacionale

pre 13 godina

PRIOPĆENJE KK CIBONA: Zgroženi dašavanjima na utakmici Cibona-Partizan zahtevamo: Da domaći tim bude kažnjen izbacivanjem iz NLB lige bar dve sezone zbog upada na teren u toku trajanja utakmice, trener Perasović zabranom obavljanj svoje funkcije tri godine, igrač Rozić doživotnom zabranom igranja košarke, da se u dvorani "Arena" više nikad ne odigra nijedna košarkaška utakmica, da oni huligani koji su napali one simpatične momke u crno-bijelom budu osuđeni na što duže zatvorske kazne... samo vas prosimo, ili po srpskom, ko Boga vas molimo, poništite taj koš Kecmana. To boli.

Željko

pre 13 godina

Vrijeme se racuna od momenta kada je Kecman primio loptu,pa sve do momenta izbačaja.Posle toga lopta je mogla putovati do koša i 2-3sec,to nema nikakve veze.Koš je regularan to pokazuje i semafor.

antifasista

pre 13 godina

Navijac sam k.k.Bosna ali Partizan ima moje simpatije protiv Cibone i u EL. Mislim da je vazno sto se Cibona zalila da bi sudjenje bilo bolje svake godine.Ono sto je po meni ocigledno je materialna greska sudije koji u trenutku urucivanja lopte Rasicu ispod kosa ne vidi Rozica u terenu. Taj sudija ne bi trebao vise suditi finala.Inace 0.6 sek nije dovoljno vrijeme da se lopta privuce tjelu i izbaci u sut s kosa na kos to jednostavno nije moguce. Ali radi buducnosti NLB lige koja je poslije spanske najbolja u EU dobro su diplomatski odlucili u vodstvu NLB lige. Partizan i Dule su odavno postali institucije i zasluzili su kredit, vjerujem da prolaze Olimpiakos.

Joe

pre 13 godina

Hahaha. Koliko smešnih komentara. Evo par pravila pošto vidim da ima dosta njih koji pametuju, a ni ne znaju pravila ovog sporta. Vreme kreće kada je igrač dotakne i to onaj koji prima loptu pod jedan, a pod dva kada vreme istekne dok leti lopta koš se priznaje ako je izbačena pre isteka istog. ;) Prvo naučite pravila Hrvati, onda možda možete i očekivati da osvojite nešto.

Devil

pre 13 godina

Bilo je opshte prihvaceno da je za prijem i izbachaj lopte potrebno 0,6 sekundi, sve do NBA finala pre par godina, kad je Derek Fisher dao kosh uz sirenu. Nakon toga su izrachunali da je za ceo postupak zapravo potrebno 0,4 sekunde. Tako da sa te strane nema neregularnosti oko vremena.

GROBAR PG

pre 13 godina

Pa za 0.6 sec nije ni Jordan zabijao. Nema teorije da primi loptu, napravi zamah i izbaci je sa svoje strane terena za 0.6 sec. Semafor je kasnio bar pola sekunde.
(ranka, 27. april 2010 13:58)

E kada je Partizan u pitanju, sve je moguce. Mi uzimamo trofeje, a ti i dalje racunaj je li moguce ili ne.

Dule

pre 13 godina

Pa, eto susjedi, ja vam preporucujem da u buduce vi nas NE psujete, a mi vam onda necemo sipati trice u zadnjim sekundama....pobedicemo vas ranije:):):)

NikolaS

pre 13 godina

za prijatelje iz hrvatske,koji tvrde da je nemoguce dati kos za 0.6sek...derek fiser (la)dao kos san antoniju za 0.4 evo i linka...[link]
(zoran, 27. april 2010 15:10)

Covek je sve rekao. Svaka cast.

Grobar

pre 13 godina

Kako pricate zapisnicki sto zakasnio,nego je kecman pozurio :))))))))))))))))))))))) i u zadnjih god dve sudija pusta vreme ako niste znali

Riječanin

pre 13 godina

Možete vi pričati što god hoćete ali Tomas ima pravo...nema šanse da igrač primi loptu u tom vremenu i digne je i pukne na koš a da u tom trenutku prođe samo pola sekunde...to je jednostavno nemoguće...ali to sada možemo okačiti mačku o rep...ovo ste dobili samo zbog činjenice da smo mi Hrvati ipak sabran narod i da nismo napravili nered u dvorani i nakon utakmice se nije digla tolika halabuka...pitanje je kako bi bilo da se ovo dogodilo u Beogradu...ali nisam bome znao da ste toliko napaljeni na nas...mislim čitam ove komentare i smijem se a ne mogu vjerovati koliko su i vaši nekadašnji igrači napaljeni na ovo što se dogodilo...smiješno...da se barem tako natječemo u ekonomiji i kulturi ili nečemu pametnijemu a ne samo sportu...prijatelji moji od likovanja i uvreda nema ništa...danas vi sutra mi.. tako će biti...meni je jedino drago da je bio pravi spektakl i da Partizan ove sezone igra jako lijepo i na f4 je Eurolige što je za pohvalu..a ova podbadanja stvarno nemaju smisla...ok ako su sportska i fer ali brate čega sam se načitao ovih dana ovdje mislim stvarno nemam riječi...mi smo velike sportske nacije i ove stvari nemaju mjesta na ovakvim sajtovima...to je moje subjektivno mišljenje...pozz

Van Der Berg

pre 13 godina

u pravu su u ciboni. mislim da iza svega stoji jevrejski lobi, potpomognut putinom i obamom.

u pravu je tomas. za 0.6 sekundi je nemoguce uputiti sut na kos. evo, moja nepokretna baba je pokusala danas tri puta, i ni jednom nije uspjela. sto je dokaz da je to nemoguce.

u pravu je perasovic. rozic koji je utrcao u teren sekundu prije kraja ustvari nije pravi rozic. radi se, naime, o zeljku obradovicu, koji se maskirao u rozica, samo da bi zbunio igrace cibone i omogucio kecmanu kos.

dinamovac

pre 13 godina

Kad je Bogdanović pogodio tricu skakao sam i slavio pobjedu Cibone, a o onda... Nema smisla raspravljati koliko je vremena prošlo, igrači Cibone su ispali naivni, Kecman je pogodio ono što se pogodi jednom u karijeri i zbog ta dva razloga Partizan je zaslužio pobjedu!

DANKO

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.
(MarioZG, 27. april 2010 13:43)

Mario mili, prvo procitaj pravila pa onda komentarisi (komentiraj). Vreme pocinje da se meri ne od trenutka kada igrac igracu baca loptu, vec kada igrac kome je lopta upucena uhvati loptu. Prema tome, sve je jasno. Znam da boli, ali proci ce do sledece sezone

grobar rango

pre 13 godina

Pa sad vam je rvati kriv lisac i slovenia, a kad vam je taj isti lisac navlacio jadranske zenske titule a uzput ne oskrbio vec i upropastio ZKK Zeljo iz Sarajeva, nase Sestre. E sad smo se mi osvetili za naseg ¨Zelju.
Drugo, ovaj kos sa 19 metara treba se racunati pet poena.

dve leve noge

pre 13 godina

Pre nego sto neko pametuje o pravilima neka ode na FIBA sajt i malo prouchi pravilnik
>> http://www.fiba.com/pages/eng/fc/FIBA/ruleRegu/p/openNodeIDs/897/selNodeID/897/baskOffiRule.html
kad sam vec kod pravilnika za fudbal je
>> http://www.fifa.com/worldfootball/lawsofthegame.html

Bla bla bla

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)


Aman bre sine, pa prictajte malko ta pravila... Napad pocinje onog trenutka kada loptu dodirne covek kome je upucena (Kecman) i tada se pali semafor. Jesi li gledao nekada kako plejmejkeri pustaju da lopta sama ide ka protivnickom terenu (uglavnom do polovine kada mu neko pridje), e to rade da ne bi krenuo sat - stede vreme. Dalje, vreme se gleda samo
do trenutka suta, znaci mogao je u 0.59999999999s da sutne i da lopta putuje ka kosu pola sata i da se odbija od obruca tri jos sata ali ako na kraju udje - kos je. Ali bez obzira na to sudije su vam napravile ogromnu uslugu sto nisu svirale jedno desetak tehnickih gresaka...po meni ovim potezom Cibona je pokazala koliko ne ceni tu uslugu i naklonost sudija i zapisnickog stola.

U svakom slucaju sa svom tom istragom imate dovoljno materijala za neki novi film xaxaxa.

nije da nije, ali nije ni da nije

pre 13 godina

nakon kosa bogdanovica,perasovic nije trcao po terenu da slavi,vec je trazio duletov sako,znao je on kada je utakmica zaista gotova!

Da se ne zaboravi

pre 13 godina

I šta kažete, nemoguće pogoditi sa te daljine za to vreme?
Tako su tvrdili i Ameri za"nevidljivog"pa smo ga pogodili usred mraka!
Toliko o "nemogućem"!

Pravilnik

pre 13 godina

Prosto mi je neverovatno da toliki broj ljudi ne zna jedno od najosnovnijih pravila kosarke,pa su se komentari sveli na objasnjenje istih.

posteno

pre 13 godina

Ja mislim da se zalba Cibone trebala usvojiti, i onda diskfalikovati domacina zbog neregularnosti u finisu utakmice (ulazak igraca i rukovodstva u teren) i registrovati utakmicu zvanicnim rezultatom 30:0 za goste.

Šljivovica

pre 13 godina

(Stari Neradnik, 27. april 2010 21:39)

Tebe ostavila devojka...moja Cibona je izgubila naslov u pola sekunde a ti kukaš kako te ostavila djevojka...molim te idi kupi bocu šljivovice i vjeruj mi zaboraviti ćeš kako se zvala...vjeruj mi pomaže nakon tragedija

grobar

pre 13 godina

pa sta ako su bili gledaoci i njihovi "vukovi" na parketu!!!!!!!!!!!!!!
tekma se zavrsava kada je na semaforu 00:00!!!!!!!!!!! ne moze tek tako gledaoci da izlecu na teren dok tekma jos nije zavresena!!!!!!!!!!!!

ofk

pre 13 godina

sad mi je lakse.. lepsi mi dan....nema niko love, niko nema posao, niko nigde ne putuje... ali smo zato dali kos u poslednjoj sekundi... koji smaraci

xxxxx

pre 13 godina

prvo barcelona sad cibona pa mozda i zvezda, sad znamo kako partizan dolazi do i osvaja trofeje!! sad mi je jasno zasto i zvezda ne osvaja nista u srbiji kad ovi jradu i kod svojih!!

TIGER

pre 13 godina

Jel sam vam jepo juce rekao. Bolje da ste se zalili kod mene, manje bi vas kostalo, a ja bih doneo istu presudu... Bar biste ustedeli neki evric na ovoj skupoci i ekonomskoj krizi... :)

BOKIbgdCZV

pre 13 godina

"mama mamaaaaaaaaaaa pobijedili smo srbeeeeeeee mamaaaaaaaaa ura......."
majka utrcava u sobu iz kuhinje i pita..
"Kaj si rekel Josipe?"
"Nis mama nis buaaaaaaaa aaaaaa"

veni vidi kecman.
lepo je......iskreno do DELIJE,ali sreda je sreda i vreme da mozda CZV vaskrsne.....videcemo.a vama srecno u Parizu......DELIJA SRBIN I PATRIOTA BOJAN.

lane

pre 13 godina

@ Bojan :
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)
(Bojan, 27. april 2010 14:14)

Vreme se u poslednjih 2 minute cetvrte cetvrtine zaustavlja posle svakog kosa, takva su pravila

red devil 011

pre 13 godina

U NBA se cesce desavaju 2 suta u istoj sekundi na kraju utakmice nego u Evropi, i pravilo koje se primenjuje je da se sut (osim ako je alley-oop) ne priznaje ako je ostalo manje od 0.5 do kraja. Kecman je imao 0.6. dakle dovoljno za brz izbacaj, kakav je i bio. Hrvati su znali da je ostalo jos vremena do kraja i ipak nisu imali dovoljno postovanja clanovi STRUCNOG STABA da ostanu jos toliko van terena, ili bar da se ne tu ne zadrzavaju duze od par sekundi. Kecman ih je kaznio, kraj price.

Bojan

pre 13 godina

@ Bojan :
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)
(Bojan, 27. april 2010 14:14)

Vreme se u poslednjih 2 minute cetvrte cetvrtine zaustavlja posle svakog kosa, takva su pravila
(lane, 27. april 2010 17:05)

znam ja to vrlo dobro kako je u teoriji, ali u praksi se domaćin najčešće povlasti i u situacijama kada gubi vreme se pušta dobrano nakon što igrač u polju primi loptu, a kada vodi obično se pusti koji sekund više da prođe. Tako da me je iznenadio ovakav fair play, i za to svaka čast zapisničarima ili sudijama.

ZG TOM

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Naravno da je zalba odbijena, apsolutno nikakvih osnova za zalbu nije ni bilo. To su oni ocajnicki nesto probali i naravno izgubili. Zao mi je sto su morali da izgube i 500 evra, ali sta ces.

www.worldofbasketball.org

Aca Grobar

pre 13 godina

Ni Michael jordon ni bi ga zabio sa pla terena ka duasan kecman svaka cast,ali za derbi sam kupio karte na parkingu da vidim kako zabija kecman trojke :)
ajmo sutra svi na pionir!!!

volim partizan

mance

pre 13 godina

svi oni što kažu da je za se za 0,6 sekundi može jedino dati koš iz odbojke neka pogledaju koš fishera za 0,4 sekundi a koš iz odbojke, vjerovali ili ne, može se dati za samo 0,1 sek. ako ne vjerujete potražite na netu, lik se zove David Lee i igra za NY KNICKSE

SomborAC

pre 13 godina

Za (Torca Sombor)
Prekini da mi blatis rodni grad Sombor i potpisuj se samo sa Torca ili Torca izvanzemaljac, nije me briga ali ti Somborac NISI!

ljuban

pre 13 godina

Moram da se slozim da Kecman nije mogao ni da sutne loptu za tih 0,6 sekundi jer to je treptaj oka, a kamoli da lopta jos leti 15 tak metara, ali ipak onaj ko moze da nabode onakvu TROJCETINU zasluzio je pobedu i trofej.

aussie

pre 13 godina

Ajd da zajedno razmislimo da li moze da se ubaci kos za 0.6 sekundi.

Kad sam bio u osnovnoj i srednjoj skoli, za ocenu smo svake godine dva puta merili koliko puta mozes da odbijes loptu od zid za 10 sec. Ne mogu da se se pohvalim da sam bio nesto posebno u ovoj vezbi, ali se secam da sam u cetvrtoj godini to uradio 17 puta. Ako sada podelimo 10/17 dobijemo da mi je za jedan izbacaj+let lopte do zida+ let lopte od zida + hvatanje trebalo 0.58 sekundi. Ako bih od ovog vremena odbio pola na let lopte, dobio bih da mi je za jedan izbacaj potrebno oko 0.3 sekunde. Ovo vreme je u skladu i sa NBA preporukama koje kazu da ako igrac uhvati loptu i uputi je odmah ka kosu, ta radnja zahteva 0.3 sekude. Ispod 0.3 sekunde lopta se moze ubaciti u kos samo dodirom.
Iz ovoga mozemo zakljuciti da je Kecman imao vremena da loptu uputi na kos 2 puta za 0.6 sekundi. Ako se na sve to doda da je u trenutku izbacaja na semaforu pisalo 0.1 sec. To znaci da je i cicnjenicno stanje na terenu potvrdilo ovaj teoretski proracun.

Jos jednom svaka cast mom Partizanu na SPORTSKI ZASLUZENOJ POBEDI.

sale

pre 13 godina

pravi trenutak za ovakvu utakmicu i sa ovakvim krajem kada se dize frka da li podrzati NLB ligu. Ovakva pitanja ne bi ni trebalo postavljati,vec razmisljati da se pravi liga i u fudbalu. Hteli mi to ili ne srbi i hrvati nemogu da podignu kvalitet svog sporta jedni bez drugih. svaka cast partizanu na pobedi a cibosi ce valjda izvuci nesto dobro iz ovog poraza pa sledece godine da pokazemo evropi ko smo kada budemo igrali finale euro lige

Kure

pre 13 godina

Kad je Bogdanović pogodio tricu skakao sam i slavio pobjedu Cibone, a o onda... Nema smisla raspravljati koliko je vremena prošlo, igrači Cibone su ispali naivni, Kecman je pogodio ono što se pogodi jednom u karijeri i zbog ta dva razloga Partizan je zaslužio pobjedu!
(dinamovac, 27. april 2010 16:11)
Malo više puta... http://www.youtube.com/watch?v=ooaL9LwLjsQ
i da jače je od mene http://www.youtube.com/watch?v=Xs_O8coG-hU

croma

pre 13 godina

@UNCLE DISASTER

Hvala na pohvalama!!!
SVAKO DOBRO I SVE NAJBOLJE!!!
(Profesionalac, 27. april 2010 14:33)

Znaš ti kakve si ti gluposti ispisao tamo...da mi patimo od vas i ne znam šta...pa znaš ti tko je Dražen Petrović, znaš ti tko je Toni Kukoč, znaš ti tko je Dino Rađa, znaš ti tko je Cibona, znaš ti tko je Jugoplastika, znaš ti tko je Krešo Čosić....brate mili vi da imate ijednog od njih nebiste ulazili uopće u debatu sa nama koliko biste bili puni sebe...ovim putem molim svoje sunarodnjake da ne padaju na ove jeftine nacionalističke provokacije i da se suzdrže potcjenivanja i podbanja jer ovi koji to rade pojma nemaju što pričaju...pozdrav svim dobrim ljudima u Srbiji i molim vas objavite ovaj komentar

boki zagreb

pre 13 godina

Volio bih samo da se na kratko zamijenimo za uloge. Da se to vama dogodilo, vidio bih vas..niste realni. sukladno pravilima košarke, koš je neregularan!

sasa

pre 13 godina

Ovim likovima treba objasniti da se vrijeme racuna tek kad igrac prihvati loptu...a Cibona se htjela da provuce zalbu ne na isteklo vrijeme nego ne to da se utrcalo na teren, mnogo ste nisko pali, da to odradite na tu foru...primili ste ga i CAO!

YAHOO SPORT NEWS

pre 13 godina

Video: Miracle buzzer beater lifts Serbian team to league title
By Chris Chase
It's the greatest buzzer beater you'll see all year and it took place in the biggest game of the season in the former Yugoslavia's equivalent of the NBA. With eight seconds remaining in overtime of the NLB League championship and his team, Partizan, leading by one point, former Mississippi State star Lawrence Roberts missed two free throws. Their Croatian opponent, Cibona, grabbed the rebound and quickly moved the ball down the court. With 0.6 seconds left, Bojan Bogdanovich hit a three-pointer, giving Cibona a two point lead and setting off a raucous celebration by the home crowd, players and coaches. And then things got even crazier.
Here's the video, taken from the top with Roberts' missed free throws. Things get so nuts in the aftermath of Cibona's go-ahead shot that the Croatian TV broadcast doesn't capture Partizan's miracle buzzer beater because it was too busy showing Cibona's premature celebration. The replay of the heaved prayer by Dusan Kecman is shown at the 4:27 mark:
From the looks of things, nobody on Cibona thought it was necessary to play any defense after their team hit the go-ahead shot. Some of the players were celebrating with coaches and some were lackadaisically watching from beneath the other basket. None of them were within 10 feet of Kecman when he shot it. And my knowledge of the South Slavic languages isn't the strongest, but I'm pretty sure the announcers calling the game had just as little idea about what happened as the Cibona players and fans.
Thanks, Deadspin

uvijek u pravu

pre 13 godina

eh, sad se svi našli pametovat.. al pitam se šta bi bilo da je kecman fulao??!!!

suci slovenci... pa nema gore kombinacije... imam osjećaj da je namjerno sviran početak da se dalje igra i da se sudac okrenuo od ekipe u terenu pod izlikom "nisam vidio", kako bi u slučaju da kecman fula ciboni bila dodjeljena tehnička... pat pozicija za cibonu.. nema tu puno filozofije.. al takav je život...

barbatul

pre 13 godina

nema govora o tome je li moguće primit loptu, spustit je do koljena i bacit je sve snage prema košu za 0,6 sekundi, nemoguće je... međutim, zapisnički stol je kasno počeo štopat vrijeme i prilikom šuta kecmana bilo je još 0,1 sekunda do kraja... naslov prvaka koji je ciboni otet...

Markohn

pre 13 godina

http://euroleaguequiz.euroleague.net/nikeid/gallery.php?filter=all

molim vas da pomognete malo u glasanju, biraju se najbolje patike za F4 a prva mjesta sve drze grcki, glasajte za 1. grobarske patike - pise ispod njih partizan is my life! :))

Torca Sombor

pre 13 godina

Citajuci ove komentare,zazelim republiku Vojvodinu STO BRZE!!

Nacionalizam je tu prejak,vise se ovako nemoze,svako na svoju stranu..

MarioZG

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.

ranka

pre 13 godina

Pa za 0.6 sec nije ni Jordan zabijao. Nema teorije da primi loptu, napravi zamah i izbaci je sa svoje strane terena za 0.6 sec. Semafor je kasnio bar pola sekunde.

realn-o

pre 13 godina

(Bojan, 27. april 2010 23:23)

zapisnicki sto je pustio vrijemen nekih sekund, sekund ipo nakon trojke hrvata... tako da o fer pleju nema ni govora.

adje

pre 13 godina

sport je sport,neko pobedjuje neko gubi,ali se to brzo zaboravi,ali neredi na stadionima i sportskim objektima ostaju posledice i u drustvu i okolinu,ja navijam za partizan otkad znam za sebe,ali to sto rade navijaci partizana i srbije je stvarno preslo granicu,da li ima koji srbin da ne podigne tri prsta,to je cista provokacija ne hrvata nego samih bosnjaka u srbiji,ja kao bosnjak iz srbije nemogu da navijam za reprezentaciju gde se dizu tri prsta i pevaju cetnicke pesme,setite se utakmice srbija i rumunija ono je stvarno preterano bilo i od strane navijaca i igraca i strucnog staba,setite se sta su rekli krasic i jovanovic dok su bili u zajednicu sa crnom gorom da im se nije igralo a posto je srbija sada samostalna igra im se,setite se kada je stankovic posle intervijua podigao tri prsta zar takvom fudbaleru prilici da radi a branio je boje za jugoslaviju,zar prilici na stadionu stalni transparent kosovo je srbija,mora nekakva emisija da se prikaze i otvori ozbiljna tema o ovome,sta su bili bolji navijaci zvezde i partizana sto su drzali transparente na stadionima i slike radovana karadzica nista nisu bili bolji,mora da se zivi u 21 veku a ne u 18 veku.

Duduu

pre 13 godina

Najbolji ste mi vi sto znate bolje od kosarkasa koji su prosli sito i reseto Novosel,Nakic,Perasovic,Knego itd.Kako vama nije jasno da je zapisnicki stol napravio pogresku,jer nije poceo mjeriti vrijeme od trenutka kada je Kecman primio loptu.On je se okrenuo,napravio korak i onda bacio loptu i to sve za 0.6 sek jer i nakon kosa bilo je 0.1 na semaforu.Kos se moze dati za to vrijeme ali sa strane u smislu alley oopaaaa,ali ispod svoga kosa nikako.Imate snimku Zvezda -Zadar gdje Zadrov igrac Meeks postize trojku 1 sek prije kraja,dok je Zvezdas primio loptu sirena se oglasila.A Kecman se okrenuo,napravio korak i sutirao za 0.5 no way.Igraci nista nisu krivi kao ni partizan,ali isto tako morate shvatiti da je Cibona ostecena i da je zapisnicki stop njih ostetio.

Bojan

pre 13 godina

(Bojan, 27. april 2010 23:23)

zapisnicki sto je pustio vrijemen nekih sekund, sekund ipo nakon trojke hrvata... tako da o fer pleju nema ni govora.
(realn-o, 28. april 2010 01:25)

e sad ga pretera, to sa čak bio i napisao, na 1.2 je lopta prošla kroz obruč, na 0.9 izašla iz mrežice a sat je zaustavljen na 0.6. Može biti da su bili malo sporiji refleksi, ali svejedno vrlo je lako moglo da se desi da puste svo vreme da iscuri.

ZG TOM

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !

ranka

pre 13 godina

Pa za 0.6 sec nije ni Jordan zabijao. Nema teorije da primi loptu, napravi zamah i izbaci je sa svoje strane terena za 0.6 sec. Semafor je kasnio bar pola sekunde.

barbatul

pre 13 godina

nema govora o tome je li moguće primit loptu, spustit je do koljena i bacit je sve snage prema košu za 0,6 sekundi, nemoguće je... međutim, zapisnički stol je kasno počeo štopat vrijeme i prilikom šuta kecmana bilo je još 0,1 sekunda do kraja... naslov prvaka koji je ciboni otet...

boki zagreb

pre 13 godina

Volio bih samo da se na kratko zamijenimo za uloge. Da se to vama dogodilo, vidio bih vas..niste realni. sukladno pravilima košarke, koš je neregularan!

MarioZG

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.

xxxxx

pre 13 godina

prvo barcelona sad cibona pa mozda i zvezda, sad znamo kako partizan dolazi do i osvaja trofeje!! sad mi je jasno zasto i zvezda ne osvaja nista u srbiji kad ovi jradu i kod svojih!!

uvijek u pravu

pre 13 godina

eh, sad se svi našli pametovat.. al pitam se šta bi bilo da je kecman fulao??!!!

suci slovenci... pa nema gore kombinacije... imam osjećaj da je namjerno sviran početak da se dalje igra i da se sudac okrenuo od ekipe u terenu pod izlikom "nisam vidio", kako bi u slučaju da kecman fula ciboni bila dodjeljena tehnička... pat pozicija za cibonu.. nema tu puno filozofije.. al takav je život...

ofk

pre 13 godina

sad mi je lakse.. lepsi mi dan....nema niko love, niko nema posao, niko nigde ne putuje... ali smo zato dali kos u poslednjoj sekundi... koji smaraci

Profesionalac

pre 13 godina

Nije jasno sta ste ocekivali...Prvi put u istoriji kosarke, jedna ekipa trazi da joj se svira tehnicka greska?!
Ne treba likovati u pobedi, ali zbog onog vaseg... (necu da kazem majmuna, jer mi b92 nece objaviti komentar a mozda me isti tuzi medjunarodnom sudu u Strazburu...) koji na you tubu pominje Kosovske klubove sledece godine u NLB-u. Zbog takvih, PA NIJE MOGLO BOLJE DA VAS DOBIJEMO!!! Da zapamtite dobro! Jos bi sladje bilo da je Kecman izbacio loptu posle isteka vremena, a da su "slovenacki suci" priznali kos, pa se vi zalite, pa vas odbiju... E to bi bilo jos lepse. I ovako je dobro!!! Zbog ovog se setite "Atene 95" kada ste se pucali sa kukocem i radjom da ce te dobiti lagano "starce u srpskoj momcadi" ako oni uopste dodju do finala jer je za njih Grcka ne pobediva u "svojoj dvorani". A ono od finala "nis" starci iz litvanije vam ocitase bukvicu a mi Grke pregazismo kao plitak potok. (Ako susedi ne razumeju neke reci neka "prosim ljepo" nedju sebi prevodioca)
I onda ste "dostojanstveno vama rvatima napustili postolje da ne slusate bivsu himnu, jer su vas SRBI navodno ugnjetavali "stolecima" (sram ih bilo, demokratski da ih bude sram). I onda Saletova "Bozija ruka" 98 u Spaniji, pa ako ste zaboravili jos jedna "Bozija ruka" kada su igrale mlade selekcuje pre par godina, i sada "Bozija ruka" Kecmana. Ili vas vise boli Sveti Djordje, ili Dusan Silni... Pa vas najvise boli, jer smo za vas MI SRBI NEBESKI NAROD (moze da se tumaci i u svetom smislu, ako Dragi Gospod Bog dozvoli a ako ne, onda bar ovo nebeski neka bude da smo bolji u kosarci od vas, i to je dosta)
Jos samo ostaje pitanje za vas KOLIKO CE BITI OVAKVIH TROJKI NASIH PROTIV VAS?
I te "TROJKE" imaju bas simbolicno znacenje za nas SRBE...

ljuban

pre 13 godina

Moram da se slozim da Kecman nije mogao ni da sutne loptu za tih 0,6 sekundi jer to je treptaj oka, a kamoli da lopta jos leti 15 tak metara, ali ipak onaj ko moze da nabode onakvu TROJCETINU zasluzio je pobedu i trofej.

Torca Sombor

pre 13 godina

Citajuci ove komentare,zazelim republiku Vojvodinu STO BRZE!!

Nacionalizam je tu prejak,vise se ovako nemoze,svako na svoju stranu..

antifasista

pre 13 godina

Navijac sam k.k.Bosna ali Partizan ima moje simpatije protiv Cibone i u EL. Mislim da je vazno sto se Cibona zalila da bi sudjenje bilo bolje svake godine.Ono sto je po meni ocigledno je materialna greska sudije koji u trenutku urucivanja lopte Rasicu ispod kosa ne vidi Rozica u terenu. Taj sudija ne bi trebao vise suditi finala.Inace 0.6 sek nije dovoljno vrijeme da se lopta privuce tjelu i izbaci u sut s kosa na kos to jednostavno nije moguce. Ali radi buducnosti NLB lige koja je poslije spanske najbolja u EU dobro su diplomatski odlucili u vodstvu NLB lige. Partizan i Dule su odavno postali institucije i zasluzili su kredit, vjerujem da prolaze Olimpiakos.

Riječanin

pre 13 godina

Možete vi pričati što god hoćete ali Tomas ima pravo...nema šanse da igrač primi loptu u tom vremenu i digne je i pukne na koš a da u tom trenutku prođe samo pola sekunde...to je jednostavno nemoguće...ali to sada možemo okačiti mačku o rep...ovo ste dobili samo zbog činjenice da smo mi Hrvati ipak sabran narod i da nismo napravili nered u dvorani i nakon utakmice se nije digla tolika halabuka...pitanje je kako bi bilo da se ovo dogodilo u Beogradu...ali nisam bome znao da ste toliko napaljeni na nas...mislim čitam ove komentare i smijem se a ne mogu vjerovati koliko su i vaši nekadašnji igrači napaljeni na ovo što se dogodilo...smiješno...da se barem tako natječemo u ekonomiji i kulturi ili nečemu pametnijemu a ne samo sportu...prijatelji moji od likovanja i uvreda nema ništa...danas vi sutra mi.. tako će biti...meni je jedino drago da je bio pravi spektakl i da Partizan ove sezone igra jako lijepo i na f4 je Eurolige što je za pohvalu..a ova podbadanja stvarno nemaju smisla...ok ako su sportska i fer ali brate čega sam se načitao ovih dana ovdje mislim stvarno nemam riječi...mi smo velike sportske nacije i ove stvari nemaju mjesta na ovakvim sajtovima...to je moje subjektivno mišljenje...pozz

Molle

pre 13 godina

Naravno da je zalba odbijena. Kao mladji (imam 32) bio sam fan NBA i gledao sam sve sto je u vezi sa ligom. Verujem da na "tube-u" ima gomila snimaka sa finalnih utakmica plej ofa i tamo je, po pravilu, gomila ljudi, ali gomila na samom parketu, oko njega, na terenu, u terenu, kako god hocete. To sto je Cibona pokusala je i vise nego smesno, jer bi u tom slucaju dobili barem dve tehnicke greske, a onaj 'oladjeni Rasic bi, siguran sam ubo sve i pobeda bi svakako pripala grobarima. Tuzno je sto ova liga mora da se igra uopste. Iskreno bih mnogo vise voleo da Zvezda, za koju navijam, ili Partizan igraju u Leskovcu, Kraljevu, Cacku, Kragujevcu, Valjevu, Subotici, Nisu. Veliki broj igraca u koje se kunemo ovih godina, ipak, nije rodjen u Beogradu.

Duduu

pre 13 godina

Najbolji ste mi vi sto znate bolje od kosarkasa koji su prosli sito i reseto Novosel,Nakic,Perasovic,Knego itd.Kako vama nije jasno da je zapisnicki stol napravio pogresku,jer nije poceo mjeriti vrijeme od trenutka kada je Kecman primio loptu.On je se okrenuo,napravio korak i onda bacio loptu i to sve za 0.6 sek jer i nakon kosa bilo je 0.1 na semaforu.Kos se moze dati za to vrijeme ali sa strane u smislu alley oopaaaa,ali ispod svoga kosa nikako.Imate snimku Zvezda -Zadar gdje Zadrov igrac Meeks postize trojku 1 sek prije kraja,dok je Zvezdas primio loptu sirena se oglasila.A Kecman se okrenuo,napravio korak i sutirao za 0.5 no way.Igraci nista nisu krivi kao ni partizan,ali isto tako morate shvatiti da je Cibona ostecena i da je zapisnicki stop njih ostetio.

croma

pre 13 godina

@UNCLE DISASTER

Hvala na pohvalama!!!
SVAKO DOBRO I SVE NAJBOLJE!!!
(Profesionalac, 27. april 2010 14:33)

Znaš ti kakve si ti gluposti ispisao tamo...da mi patimo od vas i ne znam šta...pa znaš ti tko je Dražen Petrović, znaš ti tko je Toni Kukoč, znaš ti tko je Dino Rađa, znaš ti tko je Cibona, znaš ti tko je Jugoplastika, znaš ti tko je Krešo Čosić....brate mili vi da imate ijednog od njih nebiste ulazili uopće u debatu sa nama koliko biste bili puni sebe...ovim putem molim svoje sunarodnjake da ne padaju na ove jeftine nacionalističke provokacije i da se suzdrže potcjenivanja i podbanja jer ovi koji to rade pojma nemaju što pričaju...pozdrav svim dobrim ljudima u Srbiji i molim vas objavite ovaj komentar

adje

pre 13 godina

sport je sport,neko pobedjuje neko gubi,ali se to brzo zaboravi,ali neredi na stadionima i sportskim objektima ostaju posledice i u drustvu i okolinu,ja navijam za partizan otkad znam za sebe,ali to sto rade navijaci partizana i srbije je stvarno preslo granicu,da li ima koji srbin da ne podigne tri prsta,to je cista provokacija ne hrvata nego samih bosnjaka u srbiji,ja kao bosnjak iz srbije nemogu da navijam za reprezentaciju gde se dizu tri prsta i pevaju cetnicke pesme,setite se utakmice srbija i rumunija ono je stvarno preterano bilo i od strane navijaca i igraca i strucnog staba,setite se sta su rekli krasic i jovanovic dok su bili u zajednicu sa crnom gorom da im se nije igralo a posto je srbija sada samostalna igra im se,setite se kada je stankovic posle intervijua podigao tri prsta zar takvom fudbaleru prilici da radi a branio je boje za jugoslaviju,zar prilici na stadionu stalni transparent kosovo je srbija,mora nekakva emisija da se prikaze i otvori ozbiljna tema o ovome,sta su bili bolji navijaci zvezde i partizana sto su drzali transparente na stadionima i slike radovana karadzica nista nisu bili bolji,mora da se zivi u 21 veku a ne u 18 veku.

veki_zg

pre 13 godina

iskreno, ne pratim toliko kosarku, ali eto pogledao sam ovu utakmicu, i htio bi da razjasnimo jednu stvar: u redu, partizan je pobjedio, svaka im cast, ali meni kao purgeru uopce nije bitno sta je cibona izgubila, jer nisu izgubili kao papci, borili su se junacki do zadnje 0,6sek igre, i nemoze nitko da rece da nije tako! cibona je odigrala veliku i junacku utakmicu kao i parrtizan koji je u tih zadnjih 0.6sek imao malo vise srece i koncentracije! ....sta se tice tog zadnjeg kosa, kos je predobar, a sad dali se sve to moglo izvesti u 0,6sek ...ocito je, a dali je to regularno, hmmm o tome se da raspravljat, ali sta je tu je!

ForeverSRB

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

Zelim da se zahvalim ljudima koji su lajkovali ovaj komentar, ulepshali ste mi dan... :DDD

Ne, nisu ih iskulirali :) Kalcha90

pre 13 godina

O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti :)

sad sedose zauvek, i nece USTAjati viSE :))

ja

pre 13 godina

Znate sta, mozete vi da se zalite kolko hocete, mogu cak i da vam uvaze zalbu i da vam dodele pobedu za stolom, ALI OVO JE NESTO STO CE VAS PRATITI DO KRAJA ZIVOTA !

A to ce se videti veoma brzo - naredne sezone kad se budemo sastali toliko cete izgarati od zelje da nas dobijete DA CETE SRLJATI I OPET IZGUBITI OD PARTIZANA

PS: Citam na indexu kaze Marko Tomas smucila mu se kosarka. Dule Dule nisi morao bas toliko surov da budes

daks

pre 13 godina

kao veliki navijac Crvene Zvezde ,nikad u zivotu nisam vristao kad je kecman dao onu trojku protiv cibone navijao sam za partizan svim srcem ali malo je danas i delija i grobara koji bi navijali za onu drugu stranu shvatam kad je domace prvenstvo pa navijas protiv vecitog rivala ali protiv tima iz druge zemlje uvijek treba navijati za tim iz svoje zemlje ipak su to nasi momci!!!! idemo sledeci je olimpijakos ,ali bi vole prije toga da zvezda dobije derbi!!!!

@ZG TOM

pre 13 godina

Bitno je bilo da Kecman izbaci loptu za 0,6 sekundi, uopste nije bitno koliko lopta leti kad je u pitanju kraj cetvrtine ili utakmice.
Jedino kad je u toku utakmice kraj napada, onda lopta mora da dotakne obruc pre isteka vremena.

a kleo se kleo

pre 13 godina

ne znam zasto ste davali 500 eura za zalbu, kad ste znali da smo lisca vozali u gepeku prije utakmice, i da nam je zeljko pustio da osvojimo NLB

Niksicko pivo

pre 13 godina

Mislio da od ove utakmice je najvise dobila NLB liga.. Da Kecman nije dao ovaj kosh, u evropi nebi nista bilo price oko utakmica.. A ovako svuda pishu novine zbog kosha sa 18 metara.

Brus Willis

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36

Moguce...al nije :) haha

E tako se to radi...

pre 13 godina

Mislim da je svima iz Cibone odmah bilo jasno da od zalbe nece biti nista jer je sve cisto!!
A zalba je upucena iz prostog razloga jer nisu mogli da se pomire sa cinjenicom da su izgubili vec na pola podignut pehar.! Pa su odlucili da se zale nebi li ispali jos smesniji!
Kako Dule Grozni rece:
,, Svi cemo nauciti da utakmica traje do poslednje stotinke, a ,,oni,, sigurno ,, !!
Dule vraze uvek volis da im ,,metnes do znanja,,!!

OMG

pre 13 godina

@ZG TOM
Ti si bre bilde, ili jos gore namerno si bilde.
Vreme pocinje da se meri u trenu kada neki igrac ne terenu dodirne loptu, trenutak kada je KECMAN DUSAN prima, i po pravilima kosarke zadnjih 70 godina ako se ne varam (od 1940 i neke) ako igrac izbaci loptu pre nego sto je vreme isteklo kos se priznaje, ta lopta moze da leti i oko meseca.
A Kecman je izbacio na vreme, tako da mozete samo da se pojedete od muke.

Albert

pre 13 godina

0.6 sekundi je jaaako dugo vreme. Hajde da napravimo par racunica:
1 – bolid formule 1, ako se krece 200km/h za 0.6 sekundi predje 33 metra!
2 – maratonac koji pretrci 42km za 2 sata i 15 minuta za 0.6 sekundi pretrci 3.1 metar
3 – sprinter na 100m za 0.6 sekundi pretrci 6 metara!!!
4 – refleks tenisera koji povrati “re-te-rn” servisa recimo od 100km na sat je otprilike 0.15 sekundi

Tako da ovo “nemoguce” je za 0.6 sekundi uraditi nista, govore oni koji nemaju pojma ni o sportu, ni o proticanju i trajanju vremena.

To nisu ljudi iz Cibone. Oni, naprotiv, vrlo dobro znaju da je sve regularno, ali ipak morali su da uloze zalbu. Kako drugacije opravdati ne poraz nego sopstvenu glupost sam sebi...

BoRkIc

pre 13 godina

Nisu uopste naivni ovi iz NLB-a.. Prvo uplati 500e, pa cu odmah da ti kazem da nisi prosao, xexexe.. Moram i ja da otvorim tako neku firmu..

AJMOOOOOOOOO!!

Grobar

pre 13 godina

Kako pricate zapisnicki sto zakasnio,nego je kecman pozurio :))))))))))))))))))))))) i u zadnjih god dve sudija pusta vreme ako niste znali

Mikele

pre 13 godina

Potpuno logično.
Teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo.
Ako bi se striktno poštovala teorija, onda bi bar 80% akcija trebalo poništiti u toku utakmice, jer su treneri u trenutku napada svojih ekipa, često, bar jedan korak u terenu.

SASACAR

pre 13 godina

Pa ne znam šta su očekivali, a i 500e je malo za žalbu. To moraju da dignu na 5000e.
Još jednom čestitke Partizanu za osvojenu još jednu titulu. I puno sreće u Parizu.
NAPRED PARTIZAN

Nedodirljivi

pre 13 godina

He,he, ala su ih navukli!
Uzeli im uplatnicu, tj. 500 evra, i odmah odbili. Nisu ni razmatrali zalbu. A i ovi iz Cibone ko mala deca,lepo im rekli da nema nista od zalbe, a oni se zalepili ko muve ma go.no.

simon

pre 13 godina

Bolje bi im bilo da su trazili da zadrze autorska prava za film, koji bi eventualno snimili nakon one triler zavrsnice, nego sto su se zalili.

BOKIbgdCZV

pre 13 godina

"mama mamaaaaaaaaaaa pobijedili smo srbeeeeeeee mamaaaaaaaaa ura......."
majka utrcava u sobu iz kuhinje i pita..
"Kaj si rekel Josipe?"
"Nis mama nis buaaaaaaaa aaaaaa"

veni vidi kecman.
lepo je......iskreno do DELIJE,ali sreda je sreda i vreme da mozda CZV vaskrsne.....videcemo.a vama srecno u Parizu......DELIJA SRBIN I PATRIOTA BOJAN.

Avol

pre 13 godina

Kuku lele ne mogu da verujem sta ovi ovde pisu. Pa ja SAM LICNO na koledju postigao kos za .5 sekunde, i to pod pritiskom odbrane, daleko iza trojke. Protiv Ritasa je isti ovaj Kecman prihvatio loptu, okrenuo se, i pucao kao kosu za trojku za svega .5 sekunde. I pogodio je!!! Derek Fiser za .4. Alo bre znate li vi sta znaci pola sekunde u kosarci. I da se primi lopta, da se namesti i da se uputi precizan sut. Prosto ne mogu da verujem kakvi su ovi hrvati gubitnici. A ovi sto govore da su sudije ostetile Cibonu, pa mogu i ja da kazem da su ostetile Partizan za jedno 4-5 cista faula u zadnjoj cetvrtini kada je Partizan trebao da resi utakmicu, isto tako za najmanje 2 tehnicke greske na kraju. A sta bi se desilo da su svirane te tehnicke, da li ste o tome razmisljali gospodo? Minimum 4 bacanja i lopta sa strane. Sta bi onda pricali? Kako god okrenes, PARTIZAN JE OSTECEN, zato sto su sudije racunale da Partizan nece pogoti to, medjutim bilo je sto je bilo i nema povratka. Ajde bre smarate vise, ceo svet vam se smeje luzeri jedni.

CASIO

pre 13 godina

Oni neveruju da Kecman može da postigne koš za 0,6 sec koš!
Ali Dule Vujošević je prostudirao i Anštajna.Sad to sprovodi u praksi.

hahaha

pre 13 godina

Kada bi ovo bilo prihvaceno u buducnosti bi svaki trener kada neko sutira namerno nagazio teren i posle se pozvao na to.. a ako ovaj promasi ko mu kriv...ali mi ne zivimo u takvom svetu!!

Aca

pre 13 godina

Ali ipak je najbolje sto sad sede i pokazuju kako nije moglo da se izbaci za 0.6 sekunde. Jos su iskopali neki snimak onog mucenog Wadea gde je on to pokusao. Stagod, zali Boze na sta oni trose resurse, ko su im novinari i cime se bave.

Ovo me podseca na onu episodu Simpsonsa, ako je neko gledao, gde organizuju takmicenje u Springfildu pod naslovom: "How low will you go?" pa Bart guta kroz levak sta god mu publika baci i ostali rade razne porazavajuce stvari.

Ovo sto rade sportski ljudi u Hrvatskoj prevazilazi sramotno, vise je tuzno meni se place jer kad covek gleda hvata ga neopisiva tuga jer ispred sebe ima sumrak covecanstva, ljude koji su spremni da se spuste na najnize moralne i eticke grane da bi izbegli i priznali istinu kjoa im je toliko bolna ( zato sto se desila iskljucivo njihovom krivicom). I to se sve desava na sportskom polju koji je ,kad se sve sabere i oduzme, nebitna stvar. Ovo je samo dokaz da grupacije ljudi ( i necu da stavljam nacionalna oblezja, mogu biti bilo koje grupacije) mogu da dele kolektivno istu psiho-patologiju do tog nivo da to dostigne kriticnu masu gde im ta patologija u kolektivnoj zabludi postaje vrlina. Oni misle da je o.k. to sto rade, neshvatajuci koje posledice to ima za moral jednog ( sportskog ) drustva.

Ceo zivot sam igrao sport i iz njega sam naucio najbolju zivotnu lekciju, i u isto vreme osnovnu lekciju sporta a to je da znam kako da gubim i kako da pruzim ruku boljem. Zao mi je sto vecina ljudi u Hrvatskom sportu jos nije naucila i zelim im srece na tom putu sportskog i ljudskog sazrevanja.

P.S. Ja sam posle njihove trojke, usto i rekao " J. ga, dobili su nas", nisam smisljao razloge da se bunim.

Djuka

pre 13 godina

Moj komsija je posle Ciboninog kosa srusio TV sa stola koliko je odlepio....i pisle sekund se ispod nas cuje TOOOOO TOOOO! Mislio je da ga komsija ispod zajebava i strco dole da ga bije ne znajuci da je Kecman postigao pogodak.E ja sam se vaaaljaooo posleee,ma svi smo se valjali.....

Laki

pre 13 godina

@ZG TOM

e sad ces ti lepo da pogledas ovaj snimak i da se uveris da lopta ulazi u kos na 0,2s pre kraja

http://www.youtube.com/watch?v=ZQQI6gMRyHc

zatim cemo da te naucimo pravilima tako sto cemo ti reci da se gleda momenat izbacaja lopte iz ruku, sto ce reci u ovom slucaju da je lopta izbacena na vreme

a zatim ces da se svima ovde izvinis jer moramo da citamo tvoje gluposti!!!!

Primero Geriljero

pre 13 godina

Podnose zalbu da bi sami bili kaznjeni. To samo mogu oni.
"Nisu opasni sto se nicega ne boje, vec sto se nicega ne stide." Kao sto to pesnik rece.

posteno

pre 13 godina

Ja mislim da se zalba Cibone trebala usvojiti, i onda diskfalikovati domacina zbog neregularnosti u finisu utakmice (ulazak igraca i rukovodstva u teren) i registrovati utakmicu zvanicnim rezultatom 30:0 za goste.

Sale nacionale

pre 13 godina

PRIOPĆENJE KK CIBONA: Zgroženi dašavanjima na utakmici Cibona-Partizan zahtevamo: Da domaći tim bude kažnjen izbacivanjem iz NLB lige bar dve sezone zbog upada na teren u toku trajanja utakmice, trener Perasović zabranom obavljanj svoje funkcije tri godine, igrač Rozić doživotnom zabranom igranja košarke, da se u dvorani "Arena" više nikad ne odigra nijedna košarkaška utakmica, da oni huligani koji su napali one simpatične momke u crno-bijelom budu osuđeni na što duže zatvorske kazne... samo vas prosimo, ili po srpskom, ko Boga vas molimo, poništite taj koš Kecmana. To boli.

Aca Grobar

pre 13 godina

Ni Michael jordon ni bi ga zabio sa pla terena ka duasan kecman svaka cast,ali za derbi sam kupio karte na parkingu da vidim kako zabija kecman trojke :)
ajmo sutra svi na pionir!!!

volim partizan

sale

pre 13 godina

pravi trenutak za ovakvu utakmicu i sa ovakvim krajem kada se dize frka da li podrzati NLB ligu. Ovakva pitanja ne bi ni trebalo postavljati,vec razmisljati da se pravi liga i u fudbalu. Hteli mi to ili ne srbi i hrvati nemogu da podignu kvalitet svog sporta jedni bez drugih. svaka cast partizanu na pobedi a cibosi ce valjda izvuci nesto dobro iz ovog poraza pa sledece godine da pokazemo evropi ko smo kada budemo igrali finale euro lige

DULE VUJOŠEVIĆ

pre 13 godina

Sad veće na tom istom portalu,dokazuju da Kecman nije mogao da za to vreme postigne koš.
Pa neodređuju sudije vreme nego ...

Kol

pre 13 godina

Ha ha pa tih 500 evra bolje da su stavili veceras na lion bolje bi prosli! U svako slucaju jos jednom sve cestitke partizanu zaista vise nema reci kojima bi se moglo opisati sta Dule i igraci rade SVAKA CAST!!

Grobar-do-groba

pre 13 godina

Pa dobro i sami su znali da od zalbe nema nista. Jaoo kako volim sto smo ih tako pobedili pa ne mogu vam opisati. Svi igraci se raduju samo odjednom Dusan SILNI Kecman daje trojku sa pola terena! Ne mogu da zamislim kako se sad osecaju igraci, a imali su pobedu 0.6 sekundi pre kraja!

dex

pre 13 godina

@ZG TOM
auuuuuu brate mili sta odvali... Pa kakve veze ima da li je to predaleko za 0,6 sekundi? Poenta je da je Kecman izbacio loptu pre isteka vremena, a ona je mogla da leti dva dana posle toga, to nije problem! Vreme jeste isteklo po izbacaju, ali to ne igra nikakvu ulogu, jer se kos priznaje po isteku vremena, ukoliko je lopta izbacena pre kraja. Kao sto rekoh, lopta je mogla da leti dva dana... Ako svi ovako kod vas poznaju pravila, onda me ni ne cudi d aste se zalili!

Dusan

pre 13 godina

Menjam slicicu Nemanje Vidica za slicicu Luke Modrica! Veoma je tesko pronaci slicice hrvatskih reprezentativaca za prvenstvo u YAR-u pa molim sve koji imaju duplikate da mi se jave radi razmene. Unapred zahvalan Dusan Kecman.

Nixale

pre 13 godina

Cibona se žalila na samu sebe.Pošto su se njeni igrači sa klupe i pomoćni treneri našli na terenu.Da li je uopšte pravno moguća takva vrsta žalbe?

Bojan

pre 13 godina

@ Bojan :
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)
(Bojan, 27. april 2010 14:14)

Vreme se u poslednjih 2 minute cetvrte cetvrtine zaustavlja posle svakog kosa, takva su pravila
(lane, 27. april 2010 17:05)

znam ja to vrlo dobro kako je u teoriji, ali u praksi se domaćin najčešće povlasti i u situacijama kada gubi vreme se pušta dobrano nakon što igrač u polju primi loptu, a kada vodi obično se pusti koji sekund više da prođe. Tako da me je iznenadio ovakav fair play, i za to svaka čast zapisničarima ili sudijama.

Atina

pre 13 godina

Kompleksi jos od Djordjeviceve trice. Ali onaj snimak mobilnim telefonom sa tribina dok se Cibosi raduju Partizanovoj pobedi, nezaboravno. I Perasoviceva faca,prvo leti ono kao avion,a Todoric protrcava pored njega,neprocenjivo.

Bane PFC

pre 13 godina

Pa dabome, naravno!!
Niste se valjda ponadali da će jednu od najneizvesnijih i najzanimljivijih utakmica na prostoru bivše Jugoslavije a možda i u Evropi poslednjih 20 godina, poništiti za zelenim stolom i pokvariti utisak o kojem priča cela Evropa!!
Samo vi kukajte...džaba vam!!!

Dejan

pre 13 godina

"Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)"

Pa ne bi bilo lose da proucis pravila kosarkaske igre pre nego sto ostavis komentar. Vreme pocinje da ide od trenutka kad na terenu igrac primi loptu i ne racuna se let lopte kroz vazduh vec samo da li se njegov kontakt sa loptom zavrsio pre isteka vremena. ako vreme istekne dok lopta leti kroz vazduh onda se saceka da se vidi ishod suta. Dakle: vreme je pocelo da tece kad je Kecman primio loptu i trebalo mu je pola (0.5) sekunde da uputi sut prema kosu, to se i vidi na snimku.
Rezultat tog suta je sada vec svetski poznat :)

nemanja

pre 13 godina

A zamislite da su sudije sudile tehničku a da je Kecman omašio koš? Pa ne bi živi izašli iz nove vam Arene!
Ovako je najbolje i najpoštenije, primili ste koš sa 15m i to je sport, a vi se i u buduće radujte pre vremena!

Grobar, Subotica

pre 13 godina

(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

Pošto vidim da ima dosta ljudi koji nemaju pojma sa opštim pravilim, da pojasnimo: 0.6 sekundi do kraja znači da se štoperica uključuje u momentu kada lopta dodirne prvog igrača u polju (u ovom slučaju Kecman). On je imao jedan jedini zadatak: da uputi loptu ka košu za tih 0.6 sekundi. Lopta napustila njegovu ruku kada je sat pokazivao 0.2-0.1 sekund i apsolutno nije bitno da li putuje do koša 2 ili 20 sekundi, koš se priznaje.
Ne znam da li je iko u ova dva dana spomenuo komentar predsednika NLB lige nakon utakmice. On je naprosto bio oduševljen razvojem situacije na terenu, (ne zato što navija za Partizan). Za NLB ligu ovakva utakmica je reklama do neba. Zamislite na koliko svetskih tv stanica je prikazan snimak ( a svaki put na snimku znak NLB lige), pa to pomnožite sa cenom jedne sekunde reklamiranja na televiziji i shvatićete koliki je profit pomenute lige ovakvi raspletom.

Bojan

pre 13 godina

Mislim da ovo Ciboni nije trebalo, ali dobro, 500 evra je otišlo u partizanove ruke (pobednik takmičenja dobija sve pare skupljene žalbama :))

Uglavnom, nije bilo osnova da se žale,
Što se tiče neregularnosti,
strogo formalno utrčavanje Cibosa na teren bi se kaznilo tehničkim greškama, i uopšte ne bi trebala da se izvodi poslednja akcija, partizan bi imao poveću zalihu poena. No, realno takav formalan pristup bio samo oštetio košarci, logična je bila reakcija cibonine klupe, jer su mislili da je vreme isteklo i ne bi bilo u redu ni prema kojoj ekipi da im se sude tehničke za ovu stvar, kao što ne bi bilo u redu pre partizanu da im se poništava koš zato što je Rozić bio na drugom kraju terena.
Što se tiče samo šuta
Šut je moguće uputiti za 0.22 sekunde sa prihvatanjem lopte obema rukama, za ovakav Kecmanov šut je moguće da je zapisnički sto okasnio 0.1 ili 0.2 sekunde sa puštanjem vremena, ali on je svakako bacio loptu 0.1 sekundu pre isteka, a ako ćemo o refleksima zapisničkog stola primetno je da je Bogdanovićeš šut ušao u obruč 1.2 sekunde pre kraja, prošao kroz mrežicu na 1.0 ili 0.9 a ljudi su zaustavili sat na 0.6. Tako da ako je sporna koja desetinka treba je tražiti u zaustavljanju vremena nakon šuta Bogdanovića, a ne samo pre šuta Kecmana.
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)

Cale

pre 13 godina

Zvanicno pravilo NBA lige je da je potrebno 0.3 sekunde da igrac uhvati i sutira loptu (catch and shoot rule):

http://www.nba.com/analysis/rules_l.html?nav=ArticleList

Citajte drugi paragraf.

мунгос

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.
(MarioZG, 27. april 2010 13:43)

Potpuno si u pravu Mario, dati nekome da 0.6 sekundi pre kraja šutne trojku iz svog reketa, je isto što i pokloniti mu pobedu.

Van Der Berg

pre 13 godina

u pravu su u ciboni. mislim da iza svega stoji jevrejski lobi, potpomognut putinom i obamom.

u pravu je tomas. za 0.6 sekundi je nemoguce uputiti sut na kos. evo, moja nepokretna baba je pokusala danas tri puta, i ni jednom nije uspjela. sto je dokaz da je to nemoguce.

u pravu je perasovic. rozic koji je utrcao u teren sekundu prije kraja ustvari nije pravi rozic. radi se, naime, o zeljku obradovicu, koji se maskirao u rozica, samo da bi zbunio igrace cibone i omogucio kecmanu kos.

Šljivovica

pre 13 godina

(Stari Neradnik, 27. april 2010 21:39)

Tebe ostavila devojka...moja Cibona je izgubila naslov u pola sekunde a ti kukaš kako te ostavila djevojka...molim te idi kupi bocu šljivovice i vjeruj mi zaboraviti ćeš kako se zvala...vjeruj mi pomaže nakon tragedija

Da se ne zaboravi

pre 13 godina

I šta kažete, nemoguće pogoditi sa te daljine za to vreme?
Tako su tvrdili i Ameri za"nevidljivog"pa smo ga pogodili usred mraka!
Toliko o "nemogućem"!

ne radis ono sto sam ti reko!

pre 13 godina

Dzaba vam hrvati sve! Ne mozete podneti zalbu npr. "sto sudija nije video faul" ... kako onda mislite da prodje zalba sto sudija nije video vaseg coveka na terenu ? To je sudijska odluka sto je pustio da se igra nastavi dok je covek bio u terenu!

Arena zavijena u crnobijelo

pre 13 godina

Koji je LISAC onaj prvi covek NLB lige (kako se ono zvase?)... na svu onu muku odzepario Cibose za dodatnih 500 evrica. Uostalom, sa stanovista NLB lige ovo finale nije zavrseno tako sto je vec cuvena Kecmanova lopta upala u kos, vec direktnim upadom sekire u med! Naknadnim ponistavanjem tog kosa umesto zavrsnice kakva se dogadja jednom u 100 godina i o kojoj bruji ceo sportski svet, sve bi se najdenom pretvorilo u jos jednu od brojnih balkanskih farsi - pa naravno onda da nisu hteli sami sebi da pucaju u koleno! Uostalom, to eventualno ponistavanje bi bilo otvaranje pandorine kutije biblijskih razmera, jer bi onda svi koji su ikada gubili meceve sa manje od 3 razlike premotavali trake zavrsnica tih poraza i retroaktivno trazili tehnicke greske za protivnike koji su uletali da proslave pobedu koju desetinku pre same sirene. Sudija je dao znak da se lopta izvede i ona je upucena ka kosu pre isteka tih zadnjih 0.6 sekundi - kraj price. pa zamislite kada bi se npr postignuto slobodno bacanje u kosarci ponistavalo jer je neki igrac (ili vise njih) PROTIVNICKOG tima prestupio ili prerano utrcao pod kos. Glupost.

Inace za 0.6 sekundi je stvarno skoro nemoguce primiti loptu, pripremiti se za sut i uputiti ga - ali pod uslovom da ti protivnicki igraci smetaju da primis tu loptu i da je izbacis (sto ovde uopste nije bio slucaj, jer su svi Cibosi vec proslavljali titulu - ispostavilo se PARTIZANOVU :):):).

aca

pre 13 godina

> Sve bi bilo u redu i pravila
> košarke ,ali 18 metara je
> predaleko za 0,6 sek.

Koliko se razumem u pravila - nebitno je koliko traje let lopte. Bitno je da je lopta upućena u okviru regularnog vremena. Znači - 0.6 sekundi je sasvim dovoljno da se lopta uhvati (trenutak uključenja merenja vremena)i uputi na koš. Ona je nadalje mogla da leti i 2-3 sekunde najvećom mogućom parabolom i da se posle 10 sekundi vrti na obruču - to više nije bitno. U slučaju da na kraju upadne u koš - koš je regularan.

Zoran

pre 13 godina

A dali bi se zalili da Kecman nije dao koš?Da nije bilo ispada na početku izgubili bi ubedljivo,ovako su do kraja igrali sa strahom.Da su tako dobri igrali bi u Parizu.

kakadu

pre 13 godina

hrvati umesto da laprdate pogledajte rezultat ankete na sajtu jutarnjeg lista,na pitanje 'treba li cibona uloziti zalbu',70% vas je odgovorilo ne jer ste sami krivi za poraz,molim lepo!

Sudija

pre 13 godina

"O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti."

Najbolji komentar koji sam procitao :))))

Dante

pre 13 godina

pa lol, ovi Hrvati ne znaju ni pravila kosarke, vrijeme se ne pusta u trenutku kada igrac izvodi loptu, nego u trenutku kad igrac prima izvedenu loptu, a to znaci da kecman nije morao da se muci toliko, mogao je da se namjesti na sut za tri poena na protivnickoj polovini, i da mu izvedu loptu sa svoje, i da mirno pogodi 3 poena jer su hrvatski igraci bili u delirijumu, ne bi bi obratili paznju na njega :))

grobar rango

pre 13 godina

Pa sad vam je rvati kriv lisac i slovenia, a kad vam je taj isti lisac navlacio jadranske zenske titule a uzput ne oskrbio vec i upropastio ZKK Zeljo iz Sarajeva, nase Sestre. E sad smo se mi osvetili za naseg ¨Zelju.
Drugo, ovaj kos sa 19 metara treba se racunati pet poena.

andreas kisser

pre 13 godina

posto vidim da sada vise nekima nije sporno to sto su sa cibonine klupe bili u terenu, vec se stvara teorija da je kos dat nakon zvuka sirene: da li sam ja propustio neku promenu u kosarkaskim pravilima u poslednjih desetak godina (posto sam malo stariji i iskusniji od vecine koja ovde ostavlja svakakve komentare) ili vecina 'poznavalaca' iz hrvatske i jednog dela srbije ne zna da se vreme pusta da tece od trenutka kada kosarkas uhvati loptu!? cesto mozete videti kako u NBA plejmejkeri puste loptu da odskace po parketu pre nego sto je uhvate, da bi ustedeli par sekundi za napad dok se priblize protivnickoj polovini - jer vreme u tom periodu ne tece! i drugo - kada kosarkas izbaci loptu, ona moze da putuje do kosa i nakon isteka zvuka sirene koji oznacava kraj napada, cetvrtine ili meca! u NBA je kolko secam 0,2 sec dovoljno da se da kos iz odbojke, a 0,4 da se uputi sut nakon dodavanja iz auta! naucite prvo osnovna pravila kosarke pre nego sto posaljete komentar i ispadnete smesni!

milosh-nish

pre 13 godina

Dres partizana : 4000
Karta za finale : 3500
Gledanje hrvata kako se raduju porazu : NEPROCENJIVO
Neke stvari se mogu kupiti novcem za sve ostalo tu je DUŠAN KECMAN

aussie

pre 13 godina

Ajd da zajedno razmislimo da li moze da se ubaci kos za 0.6 sekundi.

Kad sam bio u osnovnoj i srednjoj skoli, za ocenu smo svake godine dva puta merili koliko puta mozes da odbijes loptu od zid za 10 sec. Ne mogu da se se pohvalim da sam bio nesto posebno u ovoj vezbi, ali se secam da sam u cetvrtoj godini to uradio 17 puta. Ako sada podelimo 10/17 dobijemo da mi je za jedan izbacaj+let lopte do zida+ let lopte od zida + hvatanje trebalo 0.58 sekundi. Ako bih od ovog vremena odbio pola na let lopte, dobio bih da mi je za jedan izbacaj potrebno oko 0.3 sekunde. Ovo vreme je u skladu i sa NBA preporukama koje kazu da ako igrac uhvati loptu i uputi je odmah ka kosu, ta radnja zahteva 0.3 sekude. Ispod 0.3 sekunde lopta se moze ubaciti u kos samo dodirom.
Iz ovoga mozemo zakljuciti da je Kecman imao vremena da loptu uputi na kos 2 puta za 0.6 sekundi. Ako se na sve to doda da je u trenutku izbacaja na semaforu pisalo 0.1 sec. To znaci da je i cicnjenicno stanje na terenu potvrdilo ovaj teoretski proracun.

Jos jednom svaka cast mom Partizanu na SPORTSKI ZASLUZENOJ POBEDI.

Bojan

pre 13 godina

(Bojan, 27. april 2010 23:23)

zapisnicki sto je pustio vrijemen nekih sekund, sekund ipo nakon trojke hrvata... tako da o fer pleju nema ni govora.
(realn-o, 28. april 2010 01:25)

e sad ga pretera, to sa čak bio i napisao, na 1.2 je lopta prošla kroz obruč, na 0.9 izašla iz mrežice a sat je zaustavljen na 0.6. Može biti da su bili malo sporiji refleksi, ali svejedno vrlo je lako moglo da se desi da puste svo vreme da iscuri.

g4

pre 13 godina

@ZG TOM

Najvaznije je da se lopta odvoji od ruke kosarkasa koji sutira na kos pre isteka vremena, a ako tokom leta lopte ka kosu istekne vreme, to je sve regularno jer takva su pravila. Molim ljubitelje kosarke da nauce pravila kako ne bi postavljali glupa pitanja.

ReaLno

pre 13 godina

Kazu da su im sudije krive sto im nisu dosudile tehnicku gresku! Dakle, pitam se sta bi bilo da je dosudjena tehnicka greska, a Kecman promasio trojku?! Kako god da se okrene, po njihovom bi bila kradja. Jedina je razlika sto je ovako sladje!!!

Vizigot

pre 13 godina

Pa nego šta će nego da odbiju žalbu. Znači, ako ne želim da se rezultat promeni, ja ću uskočiti u teren, a posle ću se žaliti da je "neko" uskočio u teren, pa je rezultat neregularan. "Cibosi" su sami sebi "uskočili u stomak".

Dule GR

pre 13 godina

A pametan onaj Vranes, odreza odmah mrezicu za svaki slucaj, Pera uze pehar i odose momci za Beograd. Zaaa Be-o-o-o-grad! Ko u "Ko to tamo peva?" Ko peva zlo ne misli!

acim

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)

bato nemas ti pojma da ti tako rekem bitno je samo da je lopta izbacena za 0.6 sec a to dal ce ona da leti i dva sata nije bitno izbacena je u regularnom vremenu

madmax

pre 13 godina

Ova utakmica je antologijska iz dva razloga.1.Kecmanov kos koji se ne treba komentarisati 2.Cibona je verovatno prva ekipa u istoriji kosarke koja se zalila jer njeni igraci NISU dobili tehnicku.

PartizanUsrcu

pre 13 godina

Volim i ja vas! ahahhahahahah Tak vi je, kak vi je! :D Partizan je dobio i to je najvaznije! Ko je nas ista pitao kad nam niste dali do kraja da odigramo? Sad svi lijepo kucama svojim i tisina!

Dimitrije

pre 13 godina

@ZG TOM
Vazno je samo da lopta napusti ruku pre isteka vremena, uostalom zapisnicki sto je kasnio i sa zaustavljanjem sata nakon trojke Cibone.

JaXa

pre 13 godina

"O žalbi se nije ni raspravljalo, pošto sudije u zapisnik nisu uneli nikakve nepraivlnosti."
Ovi i pre primljene zalbe znali da je nece priznati,nego cisto da uzmu 500 evra!

dve leve noge

pre 13 godina

Pre nego sto neko pametuje o pravilima neka ode na FIBA sajt i malo prouchi pravilnik
>> http://www.fiba.com/pages/eng/fc/FIBA/ruleRegu/p/openNodeIDs/897/selNodeID/897/baskOffiRule.html
kad sam vec kod pravilnika za fudbal je
>> http://www.fifa.com/worldfootball/lawsofthegame.html

Joe

pre 13 godina

Hahaha. Koliko smešnih komentara. Evo par pravila pošto vidim da ima dosta njih koji pametuju, a ni ne znaju pravila ovog sporta. Vreme kreće kada je igrač dotakne i to onaj koji prima loptu pod jedan, a pod dva kada vreme istekne dok leti lopta koš se priznaje ako je izbačena pre isteka istog. ;) Prvo naučite pravila Hrvati, onda možda možete i očekivati da osvojite nešto.

Danko

pre 13 godina

ne ynam da li je neko napisao,ali izgleda da po pravilima NLB lige sav novac prikupljen od zalbi,ide pobedniku takmicenja.Haha,jos jedan fail Cibosa.

Bane

pre 13 godina

Ciboni bi najbolje bilo da se zali na to sto Partizan igra Jadransku ligu iako zemlja iz koje dolazi nema nikakve veze sa Jadranom,niti izlazi na isti.Tu su im bile najvece sanse da im uvaze zalbu i dobiju utakmicu,jer sve ostalo sto su pokusali da dokazu njihovi komentatori nije proslo (vreme je isteklo,sutirao je pre isteka,bilo pola hale na parketu,nagazio liniju za tri poena...).

Devil

pre 13 godina

Bilo je opshte prihvaceno da je za prijem i izbachaj lopte potrebno 0,6 sekundi, sve do NBA finala pre par godina, kad je Derek Fisher dao kosh uz sirenu. Nakon toga su izrachunali da je za ceo postupak zapravo potrebno 0,4 sekunde. Tako da sa te strane nema neregularnosti oko vremena.

zoran

pre 13 godina

za prijatelje iz hrvatske,koji tvrde da je nemoguce dati kos za 0.6sek...derek fiser (la)dao kos san antoniju za 0.4 evo i linka...http://www.youtube.com/watch?v=RodiAAns6Jk&feature=related

Željko

pre 13 godina

Vrijeme se racuna od momenta kada je Kecman primio loptu,pa sve do momenta izbačaja.Posle toga lopta je mogla putovati do koša i 2-3sec,to nema nikakve veze.Koš je regularan to pokazuje i semafor.

Filip

pre 13 godina

Samo da Vam kazem jos jednu stvar,zaboravili ste da vreme se ne pusta sve dok igrac u terenu koji prima loptu ne dodje u kontakt sa njom.

BG

pre 13 godina

Morali su da uruce zalbu da bi imali nekakvo opravdanje pred navijacima. 500 eura im je dalo priliku da produze sa kuknjavom kako je nad njima izvrsena nepravda. Medjutim koliko god se ova utakmica zavrsila tragicno za njih, moraju priznati da su sami krivi sto su dopustili slavlje pre zavrsetka utakmice. Ovaj Kecmanov kos ce im dugo emotvino smetati i uliti nove strahove za kasnije. Bravo za hrabri i talentovani Partizan u sred Zagreba.

red devil 011

pre 13 godina

U NBA se cesce desavaju 2 suta u istoj sekundi na kraju utakmice nego u Evropi, i pravilo koje se primenjuje je da se sut (osim ako je alley-oop) ne priznaje ako je ostalo manje od 0.5 do kraja. Kecman je imao 0.6. dakle dovoljno za brz izbacaj, kakav je i bio. Hrvati su znali da je ostalo jos vremena do kraja i ipak nisu imali dovoljno postovanja clanovi STRUCNOG STABA da ostanu jos toliko van terena, ili bar da se ne tu ne zadrzavaju duze od par sekundi. Kecman ih je kaznio, kraj price.

Markohn

pre 13 godina

http://euroleaguequiz.euroleague.net/nikeid/gallery.php?filter=all

molim vas da pomognete malo u glasanju, biraju se najbolje patike za F4 a prva mjesta sve drze grcki, glasajte za 1. grobarske patike - pise ispod njih partizan is my life! :))

sasa

pre 13 godina

Ovim likovima treba objasniti da se vrijeme racuna tek kad igrac prihvati loptu...a Cibona se htjela da provuce zalbu ne na isteklo vrijeme nego ne to da se utrcalo na teren, mnogo ste nisko pali, da to odradite na tu foru...primili ste ga i CAO!

dinamovac

pre 13 godina

Kad je Bogdanović pogodio tricu skakao sam i slavio pobjedu Cibone, a o onda... Nema smisla raspravljati koliko je vremena prošlo, igrači Cibone su ispali naivni, Kecman je pogodio ono što se pogodi jednom u karijeri i zbog ta dva razloga Partizan je zaslužio pobjedu!

Bla bla bla

pre 13 godina

Sve bi bilo u redu i pravila košarke ,ali 18 metara je predaleko za 0,6 sek. Bilo je i bržih koševa u NBA ali su igrači bili na udaljenosti od najviše 7-8 metara. Let lopte sa 18 m traje 1,5 sekundu i to pod uvjetom da ima malu parabolu prema košu.Zapisnička klupa je zakazala jer je vrijeme u trenutku kada Kecman baca loptu (od kada se i računa novo vrijeme) kasno uključila na semaforu.Drugim riječima ,moguće je, da je već prošlo tih 0,6 sek kada je Kecman bacio loptu od sebe !
(ZG TOM, 27. april 2010 12:36)


Aman bre sine, pa prictajte malko ta pravila... Napad pocinje onog trenutka kada loptu dodirne covek kome je upucena (Kecman) i tada se pali semafor. Jesi li gledao nekada kako plejmejkeri pustaju da lopta sama ide ka protivnickom terenu (uglavnom do polovine kada mu neko pridje), e to rade da ne bi krenuo sat - stede vreme. Dalje, vreme se gleda samo
do trenutka suta, znaci mogao je u 0.59999999999s da sutne i da lopta putuje ka kosu pola sata i da se odbija od obruca tri jos sata ali ako na kraju udje - kos je. Ali bez obzira na to sudije su vam napravile ogromnu uslugu sto nisu svirale jedno desetak tehnickih gresaka...po meni ovim potezom Cibona je pokazala koliko ne ceni tu uslugu i naklonost sudija i zapisnickog stola.

U svakom slucaju sa svom tom istragom imate dovoljno materijala za neki novi film xaxaxa.

TIGER

pre 13 godina

Jel sam vam jepo juce rekao. Bolje da ste se zalili kod mene, manje bi vas kostalo, a ja bih doneo istu presudu... Bar biste ustedeli neki evric na ovoj skupoci i ekonomskoj krizi... :)

lane

pre 13 godina

@ Bojan :
Jedino što je mene lično iznenadilo je da se zapisnički sto uopšte odlučio na zaustavljanje vremena, mada to nije stvar na koju cibosi mogu da se žale :)

u svakom slučaju mnogo sreće i mnogo gluposti na jednom mestu, good show :)
(Bojan, 27. april 2010 14:14)

Vreme se u poslednjih 2 minute cetvrte cetvrtine zaustavlja posle svakog kosa, takva su pravila

DANKO

pre 13 godina

0.6 sekundi nije dovoljno vremena za loptu da dođe od igrača koji izvodi do šutera. Kamoli i za šut. Ponavlja se povijest iz bivše yuge kad dinamo i hajduk nisu smjeli pobijediti zvezdu. Sramota to nema veze sa sportom. Igračima Partizana čestitam na odličnoj borbi.
(MarioZG, 27. april 2010 13:43)

Mario mili, prvo procitaj pravila pa onda komentarisi (komentiraj). Vreme pocinje da se meri ne od trenutka kada igrac igracu baca loptu, vec kada igrac kome je lopta upucena uhvati loptu. Prema tome, sve je jasno. Znam da boli, ali proci ce do sledece sezone

GROBAR PG

pre 13 godina

Pa za 0.6 sec nije ni Jordan zabijao. Nema teorije da primi loptu, napravi zamah i izbaci je sa svoje strane terena za 0.6 sec. Semafor je kasnio bar pola sekunde.
(ranka, 27. april 2010 13:58)

E kada je Partizan u pitanju, sve je moguce. Mi uzimamo trofeje, a ti i dalje racunaj je li moguce ili ne.

Pravilnik

pre 13 godina

Prosto mi je neverovatno da toliki broj ljudi ne zna jedno od najosnovnijih pravila kosarke,pa su se komentari sveli na objasnjenje istih.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Naravno da je zalba odbijena, apsolutno nikakvih osnova za zalbu nije ni bilo. To su oni ocajnicki nesto probali i naravno izgubili. Zao mi je sto su morali da izgube i 500 evra, ali sta ces.

www.worldofbasketball.org

nije da nije, ali nije ni da nije

pre 13 godina

nakon kosa bogdanovica,perasovic nije trcao po terenu da slavi,vec je trazio duletov sako,znao je on kada je utakmica zaista gotova!

grobar

pre 13 godina

pa sta ako su bili gledaoci i njihovi "vukovi" na parketu!!!!!!!!!!!!!!
tekma se zavrsava kada je na semaforu 00:00!!!!!!!!!!! ne moze tek tako gledaoci da izlecu na teren dok tekma jos nije zavresena!!!!!!!!!!!!

NikolaS

pre 13 godina

za prijatelje iz hrvatske,koji tvrde da je nemoguce dati kos za 0.6sek...derek fiser (la)dao kos san antoniju za 0.4 evo i linka...[link]
(zoran, 27. april 2010 15:10)

Covek je sve rekao. Svaka cast.

Dule

pre 13 godina

Pa, eto susjedi, ja vam preporucujem da u buduce vi nas NE psujete, a mi vam onda necemo sipati trice u zadnjim sekundama....pobedicemo vas ranije:):):)

mance

pre 13 godina

svi oni što kažu da je za se za 0,6 sekundi može jedino dati koš iz odbojke neka pogledaju koš fishera za 0,4 sekundi a koš iz odbojke, vjerovali ili ne, može se dati za samo 0,1 sek. ako ne vjerujete potražite na netu, lik se zove David Lee i igra za NY KNICKSE

realn-o

pre 13 godina

(Bojan, 27. april 2010 23:23)

zapisnicki sto je pustio vrijemen nekih sekund, sekund ipo nakon trojke hrvata... tako da o fer pleju nema ni govora.

SomborAC

pre 13 godina

Za (Torca Sombor)
Prekini da mi blatis rodni grad Sombor i potpisuj se samo sa Torca ili Torca izvanzemaljac, nije me briga ali ti Somborac NISI!

Kure

pre 13 godina

Kad je Bogdanović pogodio tricu skakao sam i slavio pobjedu Cibone, a o onda... Nema smisla raspravljati koliko je vremena prošlo, igrači Cibone su ispali naivni, Kecman je pogodio ono što se pogodi jednom u karijeri i zbog ta dva razloga Partizan je zaslužio pobjedu!
(dinamovac, 27. april 2010 16:11)
Malo više puta... http://www.youtube.com/watch?v=ooaL9LwLjsQ
i da jače je od mene http://www.youtube.com/watch?v=Xs_O8coG-hU

YAHOO SPORT NEWS

pre 13 godina

Video: Miracle buzzer beater lifts Serbian team to league title
By Chris Chase
It's the greatest buzzer beater you'll see all year and it took place in the biggest game of the season in the former Yugoslavia's equivalent of the NBA. With eight seconds remaining in overtime of the NLB League championship and his team, Partizan, leading by one point, former Mississippi State star Lawrence Roberts missed two free throws. Their Croatian opponent, Cibona, grabbed the rebound and quickly moved the ball down the court. With 0.6 seconds left, Bojan Bogdanovich hit a three-pointer, giving Cibona a two point lead and setting off a raucous celebration by the home crowd, players and coaches. And then things got even crazier.
Here's the video, taken from the top with Roberts' missed free throws. Things get so nuts in the aftermath of Cibona's go-ahead shot that the Croatian TV broadcast doesn't capture Partizan's miracle buzzer beater because it was too busy showing Cibona's premature celebration. The replay of the heaved prayer by Dusan Kecman is shown at the 4:27 mark:
From the looks of things, nobody on Cibona thought it was necessary to play any defense after their team hit the go-ahead shot. Some of the players were celebrating with coaches and some were lackadaisically watching from beneath the other basket. None of them were within 10 feet of Kecman when he shot it. And my knowledge of the South Slavic languages isn't the strongest, but I'm pretty sure the announcers calling the game had just as little idea about what happened as the Cibona players and fans.
Thanks, Deadspin