Sreda, 03.03.2010.

22:19

Dunga otpisao Ronaldinja i Pata

Selektor reprezentacije Brazila Karlos Dunga odlučio je na na SP u Južnoj Africi ne vodi asove Milana Ronaldinja i Pata.

Izvor: B92

Dunga otpisao Ronaldinja i Pata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

predrag marinovic

pre 14 godina

..mislim da gospodin pravi, ne mogu da kažem istu ali sličnu - da, grešku kao i Mario L. Z., kada je uoči SP u fran '98 iz tima isključio Romaria, i tako napravio najveću grešku u istoriji fudbalske igre. Narode, kakav je to tandem bio....Ronaldo i Romario...ccccc s t r a š n o

Man Utd

pre 14 godina

Jesi ti prijatelju možda pratio igre Barcelona FC u poslednjih godinu dve? Samo pitam...
(goran, 4. mart 2010 08:21)

Barca je provaljena ove godine. Nije to to vise.

Stiropor

pre 14 godina

@valdano

Žake je vodio Francusku od 1994, tako da je bio prilično poznat 98. Pošto je osvojio prvenstvo, dao je otkaz.
Kantona je završio karijeru '97, tako da je jasna odluka selektora da ga ne pozove.

mrdja

pre 14 godina

Au za Ronaldinja donekle mogu da razumem, ali trebao je da ga pozove, ali za Pata tek ne razumem, decko je mnnogo dobar igrac!! Mislim da je pogresio sto ih ne zove, a da, igra ce da se vrti oko Robinja pa on je igrac koji i igra jedino ako se sve vrti oko njega (malodusan je, ali ne osporavam njegov kvalitet).... SRBIJA

Marko

pre 14 godina

Kako to da niko ne spominje dunginu statistiku od kako je selektor brazila nego samo koliko je ronaldinjo dao golova u seriji A, velika stvar, pa tamo je di natale iz udinezea prvi strelac lige.
ako mu se obije o glavu ok, preuzeo je odgovornost.
Ali covek je lagano osvojio kopa ameriku, prosao kvalifikacije sa pola snage, i ima svoj sistem koji je za sada vise nego uspesan.

o patu bi se jos i dalo raspravljati ali ronaldinjo zaista vise nije za prvih 11 brazila.

an

pre 14 godina

Po Italiji se razvile teorije da Dunga ne zove Ronaldinja zato što ga je ovaj ponizio driblinzima pred kraj karijere , kad je Dunga igrao za Flamengo ( valjda ) a Ronaldinjo za Gremio.Na jednom meču Ronaldinjo je ismijavao Dungu sa potezima.

Djole

pre 14 godina

On ne vodi te igrace od juce, vec ima osvojena dva velika turnira, na kome su i Robinjo i Kaka bili jako dobri, ako ne i najbolji.
Pomenuo je jos Alvesa na brojnim pozicijama, sto verovatno znaci da ga sprema za levog beka, kako bi bilo mesta i za njega i Maikona.
Mislim da tim potezima, a na kraju krajeva i rezultatima, Dunga ipak pokazuje da zna sta radi, a kako navijam za Milan, Patu(precesto povredjivanom) i Ronaldinju ce odmor dobro doci...

bili piton

pre 14 godina

Pretpostavljam da ste vi koji ste zgranuti Dunginom odlukom isto tako zdusno moljakali da Antic pozove Ramba u tim. I verovatno pljujete Lekica,Petrovica,Milijasa,Stankovica... Dunga je skroz u pravu. Mundijal mu je oprostaj od brazilske klupe i sigurno nece dozvoliti da mu javno mnjenje i par zvezda upropasti sav trud.Roni odavno nije na svom nivou,slabo igra,te golove postize protiv Sijene i takvih ekipa (vec ste zaboravili kako je R igrao protiv Intera?) a Pato nije otpisan zauvek - ima jedva 20 godina,trazi formu a i povredjen je (vise nedelja ce odsustvovati)

I dobro zapamtite ove vase prognoze o ispadanju u grupi,jer ce Brazil da razvali na SP.

valdano

pre 14 godina

Francuska je bila domacin Mundiala 98. Eme Zake, tada ne mnogo poznat trener, nije pozvao tada jednog od najboljih svetskih igraca Erika Kantonu, kao i Davida Zinolu. Francuzi su bez njih bili svetski sampioni. Pustite Dungu, on bira igrace a u julu se svode racuni.

goran

pre 14 godina

"Ima pravo Dunga. U ovakvom sistemu kako je on zamislio, njih dvojica ne trebaju, pogotovo Ronaldinho, koji se ne bi vratio nazad po loptu kad izgubi, ni da je zlatna. Pato nije bas u nekoj formi. L. Fabiano je za njega u ovom trenutku dosta bolji. Jedino mi jako zao Ronalda sto nije pozvao, bar da ulazi i u '80. :)
Dunga je drugaciji tip trenera i uveo je disciplinu i skroz drugaciji fudbal, za razliku od prethodnih, koji su samo rekli: "Igrajte sami". Fudbal se promenio skroz. To je najbolji pokazatelj kad je Grcka osvojila Evropsko. Sa svim tehnicarama i sl., pobediti neces. A sa tehnicarima plus radilicama, "prljavim" igracima, onda hoces."
(Nemanjikus, 4. mart 2010 01:44)

Jesi ti prijatelju možda pratio igre Barcelona FC u poslednjih godinu dve? Samo pitam...

stex

pre 14 godina

isto kao maradona da je nastavio da ne zove iguaina...cim ga je zvao videlo se i sinoc i u drugim utakmicama da bez njega argentina nije ista...gledam protiv irske desno krilo u brazilu igra neki anonimus-vjerovatno je on bolji igrac od pata...i robinho koji ne moze da se upise u strijelce u engleskoj od ronaldinja i juan iz rome je bolji od t.silve...covek ima nesto protiv milanovih igraca to se iz aviona vidi ali nema veze kad ih dohvate cote dilove i portugal pa ne prodju grupu ima da ga sahrani nacija...

Afrikanac

pre 14 godina

Kada ce vise nasi novinari da nauce da je "karioka" naziv za stanovnike Rio De Zaneira? Nisu valjda svi igraci brazilske reprezentacije iz Ria?

marki

pre 14 godina

au , pa ovo je lud čovek. Kad ih Drogba i Cristiano našmirglaju u grupi...
Ne razumem te senzacionalizme kod pojedinih "trenera". Dunga jeste bio dobar igrač ali je kao selektor nula...Da ne vodi Ronaldinja i Pata na SP, pa ja nemam reči

CR9

pre 14 godina

Realno ovako...Ronaldinho se zajebavao kada je dosao u Milan...shvatio je da ako tako nastavi nece ici u Juznu Afriku a nesto mu se bas ide sada,i odlucio je da pokaze sve svoje kvalitete!!!vratio se u svoju staru formu i neverovatno je da igrac njegovih kvaliteta ne igra na SP!!!Pato je jedan od najboljih mladih igraca sveta...decko je sjajan sa loptom i bez nje,ima strasan i precizan sut i dobro igra glavom,kao i veliku brzinu!!!neverovatno je da ni njega nece biti...:-(((
iskreno se nadam da ce Dunga promeniti svoje misljenje i da ce pozvati obojcu kao i debelog Ronalda...kakav kog da je debeo za neke napadace je izmislio fudbal!!!

Ivan

pre 14 godina

Za Ronaldinja ne znam, ali sam siguran da ce Pato igrati na sv. prvenstvu. Folira su Dunga...ne verujem da je toliki idiot da ne povede Pata...

Rale Živanović - Zver sa Peštera

pre 14 godina

Dunga, brate, prijatelju, nemoj to da radiš. Jutro je pametnije od večeri. Prespavaj, pa se predomisli.

Nemanjikus

pre 14 godina

Ima pravo Dunga. U ovakvom sistemu kako je on zamislio, njih dvojica ne trebaju, pogotovo Ronaldinho, koji se ne bi vratio nazad po loptu kad izgubi, ni da je zlatna. Pato nije bas u nekoj formi. L. Fabiano je za njega u ovom trenutku dosta bolji. Jedino mi jako zao Ronalda sto nije pozvao, bar da ulazi i u '80. :)
Dunga je drugaciji tip trenera i uveo je disciplinu i skroz drugaciji fudbal, za razliku od prethodnih, koji su samo rekli: "Igrajte sami". Fudbal se promenio skroz. To je najbolji pokazatelj kad je Grcka osvojila Evropsko. Sa svim tehnicarama i sl., pobediti neces. A sa tehnicarima plus radilicama, "prljavim" igracima, onda hoces.

Crudelta

pre 14 godina

Kakva dileja,Ronaldinjo jeste imao pad u karijeri ali je izasao iz krize.I u potpunosti podrzavam njegovu izjavu da je trenutno u boljoj formi nego sto je bio ikad u Barsi zato sto se u Italiji igra mnogo tvrdji,grublji i zatvoreniji fudbal nego u drugim ligama.A on je sve bolji i bolji.A za Pata nemam komentar pa on je najbolji mladi igrac na svetu trenutno i to bez premca.Samo me zanima gde mu se to pokazao Robinjo u Sitiju he he pa on je za dve i po godine postigao golova koliko Pato u ovoj polusezoni ili mozda sada u Santosu.Debeli Adrijano ma smesno,vidim Dunga forsira dosta igraca iz brazilske lige to ce mu se obiti o glavu samo tako.I Brazil i Argentina po meni imaju trenutno najjace pojedince,ali imaju zastarelu igru tj ne igraju kolektivno i strasno su prepotentni i zbog toga mislim da nista veliko nece ni uraditi na SP.Pogledajte samo Argentinu 2002 strasan tim po meni Argentina nije nikada imala jaci tim nego tada.Imali su fenomenalne fudbalere na svakoj poziciji a zamene su im bile jace nego 90% reprezentacija i sta se desilo nisu ni izasli iz grupe.Slicno se desilo sa Brazilom 2006 igrali su na silu i dosli do 1/4 finala gde ih je Francuska osamutila.Zbog takvog pristupa igri a narocito zbog ponasanja njihovih selektora mislim da ce lose proci na ovom SP.

hulk

pre 14 godina

I sam sam bio veoma skeptican sto se tice Dunginog tima, a kao veliki fan nadao sam se da ce u JA biti mesta ne samo za Ronaldinha i Pata vec i za neprevazidjenog zubu, ali nakon sinocne utakmice sa Ircima mislim da je Dunga u potpunosti u pravu. Igru koju trenutno igra Brazil mogu samo da isprate jako pokretni igraci, a nazalost Ronaldinho i Ronaldo su daleko od toga, a sto se tice Pata mislim da je on jos uvek nedovoljno tehnicki jak u odnosu na ostatak Brazilskog tima. Tim Brazila iz 2002 je imao samo 2 istinske zvezde u napadu(Rivaldo i Ronaldo) a bio je prvak sveta, atim iz 2006 ih je imao na pretek i pokazalo se da svi oni ne mogu da budu na terenu u isto vreme. Pogledajete samo koliko Argentina ima top igraca. Kako napraviti dobro izbalansiran tim sa Messijem, Aguerom, Militom, Higuainom, Tevezom i da ne nabrajam dalje. Ako ih Maradona bude poveo sve proci ce kao i Brazil 2006

Lanejovanovic

pre 14 godina

Hahaha... Ovaj Dunga je ludji od Mourinha... hahahah...
Sta kaze covek, ni Pele i ja vise ne igramo u reprezentaciji... kakav kralj od coveka!!! Nisam znao da je tako duhovit...

bokelaaa

pre 14 godina

Dunga stari gospodine,nebudi smesan i pozovi ovu dvojicu jer su strasni igraci..kakav crni Felipe Melo taj igra za Juve ,nepamtim sta je pametno uradio a i ima jos takvih pacijenata..Robinjo mi se nesvidja kao igrac,Kaku pare zalepile za Real..Ako su ti Robinjo i Kaka glavne uzdanice pokri se usima ! Brazil ce biti najslabiji do sada na SP u svojoj istoriji, bez ove dvojice nema nista od vas zato telefon u ruke i zovi !

No Name

pre 14 godina

Kakav manijak. I jedan i drugi su vise nego korisni. Nema brzeg napadaca u brazilu od Pata, a boljeg asistenta od Ronaldinha. Nadam se da ce promeniti misljenje jer je steta da takva dva asa neigraju na svetskom prvenstvu...

Karioka

pre 14 godina

Mogu da razumem sve, ali da Pato koji je u sve boljoj formi nece zaugrati na SP ,ne ide mi u glavu.. kojom je logikom Dunga vodjen,bas me zanima...Po meni je ce on biti jedan od nosioca njihove reprezentacije za 2 godine i mislim da je zasluzio da zaigra na takvom prestiznom takmicenju,jer decko zaista igra vrhunski fudbal.

Pedja nije kod kuce

pre 14 godina

A Ronaldo? Sve je to divno i krasno, 32 ekipe bore se za titulu, svi najbolji igraci sveta na jednom mestu, ali bez Zube to nije to. I pored viska kilograma i manjka snage Ronaldo je i sada, u 33, medju najopasnijim napadacima sveta. Zasluzio je da se nadje u 22, ako ne i vise od toga.

gagileo

pre 14 godina

Klen. Robinjo će mu izdiktirati ostavku. Čovek ne može da se sastavi nigde u Evropi pa ,,cveta'' u Brazilu ,on i psiho Adriano. Šta bi Pato i Ronaldinjo bili u Brazilskoj ligi? Bogovi. Tužno je što takav majstor kao što je Ronaldinjo neće igrati na SP.

ibra

pre 14 godina

Aj i ronaldinja da ne uzmes, i imas neko opravdanje, al i njega bi trebao svakako ipak je to svecka klasa, ali PATO ALO PATO je munja covece, nijedan napadac iz rep.brazila nemoze ni da mu pridje, al eto tvoja odluka, sumnjam da ces ostati i dalje trener brazila posle mundijala.

Никола Партизановац

pre 14 godina

Е што волим ове тренере/селекторе паметњаковиће! Какве црне визије и глупости?! Пусти човече најбоље да играју! Нема 'леба без Роналда, Роналдиња и Пата! Бразил више нема моју подршку! :-) Дунга одлази! :D

AcA

pre 14 godina

Hteo sam da navijam pored Srbije za Brazil ali ako u timu nema Ronaldinha to onda nije Brazil,samo ne znam kako ce reagovati 180 miliona brazilaca na ovu dunginu smesnu odluku,glumi covek neki autoritet time sto ne zeli da iz ne znam kojih razloga uvrsti u 23 igraca najveceg umetnika u svetu fudbala.
Uz to Ronaldinho opet igra dobro dao je 9 golova za Milan i verovatno ima vise od 15 asistencija u italijanskoj ligi,Dunga ocigledno to ne zeli da vidi,a Pato je u ovom trenutku mozda i najbolji brazilski napadac.
Stvarno tesko mi je da poverujem da njih necemo gledati na SP,ali ne pita se samo Dunga tu,izvrsice veliki pritisak cela drzava i narod da se oni uvrste u tim.
Kako moze imati mesta za Josue-a,Felipe Mela,Ramiresa,Nilmara,... i ne znam koga?
Cisto covek glumi da je neki trener a i bez njih ima mnogo jaku ekipu.
Voleo bih da Srbija bude sampion sveta najvise od svega a isto tako bih voleo da ako mi ne budemo Brazil takodje ne osvoji(Kaka je stvarno sjajno odigrao zadnje dve sezone ali juce, daje golove za Real samo iz penala u igri je gotovo neprimetan a gotivio sam ga i dalje je on veliki igrac.Ronaldinho je fudbalski madjionicar bez njega svestko prvenstvo gubi na drazi i verujem da ce biti razocarani milioni ljudi koji prate fudbal i uzivaju gledajuci ga...

Paok-Partizan

pre 14 godina

Pa jeli ovaj Dunga lud ili smo mi svi ludi , ako je to istina ako nije novinarska 'patka' onda stvarno mora da se posavetuje kod psihijatra ....Ej da ne vodi jednog od najboljih igraca u protekloj deceniji Ronaldinja koji je uzgred u vrlo dobroj formi i Pata koji je jedan od najboljih napadaca u Evropi a tek mu je 21 god. je stvarno hrabrost sa obzirom da ako ne uspe nece verovatno smeti da se proseta Rijom ....

stanisa

pre 14 godina

Ako ovo sto pisete nisu gluposti onda vise ne navijam za Brazil, kako ga nije sramota jednostavno ne mogu da verujem za Pata pa i Ronaldinja, covek je unistio lepotu i smisao igre Brazilske reprezentacije..

elvirone

pre 14 godina

ovaj dunga je skroz puko,RONALDINHO 12 (9 in Serie A and 3 in the Champions League)PATO 14 GOALS (12 in Serie A and 2 in the Champions League)a robinja je mancini isterao iz man,siti a Kaka nema nikakvu igru u real nevidi se pored kristine.

nikola

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da Pato nece igrati, buducnost svetskog fudbala!!!! Nije iskoristio sansu ??? A Robinjo je pokazao kvalitet ??? Kako je to pokazao?? Igrajuci u Sitiju ?? Da da ... Brazil ce doziveti u J.Africi isto sto i Francuzi u Koreji i Japanu. Sramota ! Gledao sam ih protiv Iraca... Brazil da igra sa 2 zadnja vezna i samo jednim spicem, to je stvarno ubijanje brazilskog sarma i harizme i sveukupnog talenta...

Ivan

pre 14 godina

Robinjo pre Ronaldinja???!!!Za mene veoma cudna odluka,slazem se da Ronaldinjo vise nije onaj stari, ali i kao takav je bar za klasu bolji i korisniji igrac od Robinja, koji je gde god je bio kvario atmosferu u timu.

Oddo

pre 14 godina

R80 ima učinak od 12 golova i 15 asistencija.. bolji je od robinja, kake i adriana zajedno.. o Patu koji je dao na poslednja 4 meča 5 golova da i ne pričam.. dunga jadan si!

Milos

pre 14 godina

E moj Dunga,nemas ti pojma ! Donekle mogu da shvatim za Ronaldinja,jedno vreme je bio totalno van fudbala,mada se i on polako vraca u staru formu.Ali zasto Pata ???? Pa taj mali klinac ima 20 godina, a pokazuje takvu zrelost u igri da je to neverovatno...Brzina,dribling,
sut,osecaj za gol.

Sirko

pre 14 godina

Dobra si Dunga,ali zelim ti da ispadnes u prvom kolu...Ako treba sve da se vrti oko Robinja i Kake ...ipak ste ti i Maradone iste "trenerske "pameti...ccc...

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

Au za Ronaldinja donekle mogu da razumem, ali trebao je da ga pozove, ali za Pata tek ne razumem, decko je mnnoooogo dobar igrac!! Mislim da je pogresio sto ih ne zove!!
PS Maradona je najoblji fudbaler svih vremena, ne Pele!!

moje saucesce

pre 14 godina

Posle ovoga ni meni vise nije jasno kako ih mnogi i dalje smatraju za glavne favorite na prvenstvu.

Bar u necemu da se i ja slozim sa Dungom.

Dejan

pre 14 godina

E moj Dunga sa ovakvim igracima poput robinha a bez pata i ronaldinha ti ces da puknes u Africi ,kad vas dohvate oni slonovi gladni uspeha i portugal ,jedino koreju cete da pobedite ,navijam protiv brazila na svetskom prvnestvu jer dunga mnogo filozofira i odrice se najboljih igraca na svetu

No Name

pre 14 godina

Kakav manijak. I jedan i drugi su vise nego korisni. Nema brzeg napadaca u brazilu od Pata, a boljeg asistenta od Ronaldinha. Nadam se da ce promeniti misljenje jer je steta da takva dva asa neigraju na svetskom prvenstvu...

gagileo

pre 14 godina

Klen. Robinjo će mu izdiktirati ostavku. Čovek ne može da se sastavi nigde u Evropi pa ,,cveta'' u Brazilu ,on i psiho Adriano. Šta bi Pato i Ronaldinjo bili u Brazilskoj ligi? Bogovi. Tužno je što takav majstor kao što je Ronaldinjo neće igrati na SP.

Oddo

pre 14 godina

R80 ima učinak od 12 golova i 15 asistencija.. bolji je od robinja, kake i adriana zajedno.. o Patu koji je dao na poslednja 4 meča 5 golova da i ne pričam.. dunga jadan si!

Sirko

pre 14 godina

Dobra si Dunga,ali zelim ti da ispadnes u prvom kolu...Ako treba sve da se vrti oko Robinja i Kake ...ipak ste ti i Maradone iste "trenerske "pameti...ccc...

AcA

pre 14 godina

Hteo sam da navijam pored Srbije za Brazil ali ako u timu nema Ronaldinha to onda nije Brazil,samo ne znam kako ce reagovati 180 miliona brazilaca na ovu dunginu smesnu odluku,glumi covek neki autoritet time sto ne zeli da iz ne znam kojih razloga uvrsti u 23 igraca najveceg umetnika u svetu fudbala.
Uz to Ronaldinho opet igra dobro dao je 9 golova za Milan i verovatno ima vise od 15 asistencija u italijanskoj ligi,Dunga ocigledno to ne zeli da vidi,a Pato je u ovom trenutku mozda i najbolji brazilski napadac.
Stvarno tesko mi je da poverujem da njih necemo gledati na SP,ali ne pita se samo Dunga tu,izvrsice veliki pritisak cela drzava i narod da se oni uvrste u tim.
Kako moze imati mesta za Josue-a,Felipe Mela,Ramiresa,Nilmara,... i ne znam koga?
Cisto covek glumi da je neki trener a i bez njih ima mnogo jaku ekipu.
Voleo bih da Srbija bude sampion sveta najvise od svega a isto tako bih voleo da ako mi ne budemo Brazil takodje ne osvoji(Kaka je stvarno sjajno odigrao zadnje dve sezone ali juce, daje golove za Real samo iz penala u igri je gotovo neprimetan a gotivio sam ga i dalje je on veliki igrac.Ronaldinho je fudbalski madjionicar bez njega svestko prvenstvo gubi na drazi i verujem da ce biti razocarani milioni ljudi koji prate fudbal i uzivaju gledajuci ga...

Pedja nije kod kuce

pre 14 godina

A Ronaldo? Sve je to divno i krasno, 32 ekipe bore se za titulu, svi najbolji igraci sveta na jednom mestu, ali bez Zube to nije to. I pored viska kilograma i manjka snage Ronaldo je i sada, u 33, medju najopasnijim napadacima sveta. Zasluzio je da se nadje u 22, ako ne i vise od toga.

elvirone

pre 14 godina

ovaj dunga je skroz puko,RONALDINHO 12 (9 in Serie A and 3 in the Champions League)PATO 14 GOALS (12 in Serie A and 2 in the Champions League)a robinja je mancini isterao iz man,siti a Kaka nema nikakvu igru u real nevidi se pored kristine.

nikola

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da Pato nece igrati, buducnost svetskog fudbala!!!! Nije iskoristio sansu ??? A Robinjo je pokazao kvalitet ??? Kako je to pokazao?? Igrajuci u Sitiju ?? Da da ... Brazil ce doziveti u J.Africi isto sto i Francuzi u Koreji i Japanu. Sramota ! Gledao sam ih protiv Iraca... Brazil da igra sa 2 zadnja vezna i samo jednim spicem, to je stvarno ubijanje brazilskog sarma i harizme i sveukupnog talenta...

Lanejovanovic

pre 14 godina

Hahaha... Ovaj Dunga je ludji od Mourinha... hahahah...
Sta kaze covek, ni Pele i ja vise ne igramo u reprezentaciji... kakav kralj od coveka!!! Nisam znao da je tako duhovit...

Никола Партизановац

pre 14 godina

Е што волим ове тренере/селекторе паметњаковиће! Какве црне визије и глупости?! Пусти човече најбоље да играју! Нема 'леба без Роналда, Роналдиња и Пата! Бразил више нема моју подршку! :-) Дунга одлази! :D

moje saucesce

pre 14 godina

Posle ovoga ni meni vise nije jasno kako ih mnogi i dalje smatraju za glavne favorite na prvenstvu.

Bar u necemu da se i ja slozim sa Dungom.

ibra

pre 14 godina

Aj i ronaldinja da ne uzmes, i imas neko opravdanje, al i njega bi trebao svakako ipak je to svecka klasa, ali PATO ALO PATO je munja covece, nijedan napadac iz rep.brazila nemoze ni da mu pridje, al eto tvoja odluka, sumnjam da ces ostati i dalje trener brazila posle mundijala.

Dejan

pre 14 godina

E moj Dunga sa ovakvim igracima poput robinha a bez pata i ronaldinha ti ces da puknes u Africi ,kad vas dohvate oni slonovi gladni uspeha i portugal ,jedino koreju cete da pobedite ,navijam protiv brazila na svetskom prvnestvu jer dunga mnogo filozofira i odrice se najboljih igraca na svetu

Karioka

pre 14 godina

Mogu da razumem sve, ali da Pato koji je u sve boljoj formi nece zaugrati na SP ,ne ide mi u glavu.. kojom je logikom Dunga vodjen,bas me zanima...Po meni je ce on biti jedan od nosioca njihove reprezentacije za 2 godine i mislim da je zasluzio da zaigra na takvom prestiznom takmicenju,jer decko zaista igra vrhunski fudbal.

Milos

pre 14 godina

E moj Dunga,nemas ti pojma ! Donekle mogu da shvatim za Ronaldinja,jedno vreme je bio totalno van fudbala,mada se i on polako vraca u staru formu.Ali zasto Pata ???? Pa taj mali klinac ima 20 godina, a pokazuje takvu zrelost u igri da je to neverovatno...Brzina,dribling,
sut,osecaj za gol.

Ivan

pre 14 godina

Robinjo pre Ronaldinja???!!!Za mene veoma cudna odluka,slazem se da Ronaldinjo vise nije onaj stari, ali i kao takav je bar za klasu bolji i korisniji igrac od Robinja, koji je gde god je bio kvario atmosferu u timu.

Rale Živanović - Zver sa Peštera

pre 14 godina

Dunga, brate, prijatelju, nemoj to da radiš. Jutro je pametnije od večeri. Prespavaj, pa se predomisli.

an

pre 14 godina

Po Italiji se razvile teorije da Dunga ne zove Ronaldinja zato što ga je ovaj ponizio driblinzima pred kraj karijere , kad je Dunga igrao za Flamengo ( valjda ) a Ronaldinjo za Gremio.Na jednom meču Ronaldinjo je ismijavao Dungu sa potezima.

stanisa

pre 14 godina

Ako ovo sto pisete nisu gluposti onda vise ne navijam za Brazil, kako ga nije sramota jednostavno ne mogu da verujem za Pata pa i Ronaldinja, covek je unistio lepotu i smisao igre Brazilske reprezentacije..

Paok-Partizan

pre 14 godina

Pa jeli ovaj Dunga lud ili smo mi svi ludi , ako je to istina ako nije novinarska 'patka' onda stvarno mora da se posavetuje kod psihijatra ....Ej da ne vodi jednog od najboljih igraca u protekloj deceniji Ronaldinja koji je uzgred u vrlo dobroj formi i Pata koji je jedan od najboljih napadaca u Evropi a tek mu je 21 god. je stvarno hrabrost sa obzirom da ako ne uspe nece verovatno smeti da se proseta Rijom ....

Crudelta

pre 14 godina

Kakva dileja,Ronaldinjo jeste imao pad u karijeri ali je izasao iz krize.I u potpunosti podrzavam njegovu izjavu da je trenutno u boljoj formi nego sto je bio ikad u Barsi zato sto se u Italiji igra mnogo tvrdji,grublji i zatvoreniji fudbal nego u drugim ligama.A on je sve bolji i bolji.A za Pata nemam komentar pa on je najbolji mladi igrac na svetu trenutno i to bez premca.Samo me zanima gde mu se to pokazao Robinjo u Sitiju he he pa on je za dve i po godine postigao golova koliko Pato u ovoj polusezoni ili mozda sada u Santosu.Debeli Adrijano ma smesno,vidim Dunga forsira dosta igraca iz brazilske lige to ce mu se obiti o glavu samo tako.I Brazil i Argentina po meni imaju trenutno najjace pojedince,ali imaju zastarelu igru tj ne igraju kolektivno i strasno su prepotentni i zbog toga mislim da nista veliko nece ni uraditi na SP.Pogledajte samo Argentinu 2002 strasan tim po meni Argentina nije nikada imala jaci tim nego tada.Imali su fenomenalne fudbalere na svakoj poziciji a zamene su im bile jace nego 90% reprezentacija i sta se desilo nisu ni izasli iz grupe.Slicno se desilo sa Brazilom 2006 igrali su na silu i dosli do 1/4 finala gde ih je Francuska osamutila.Zbog takvog pristupa igri a narocito zbog ponasanja njihovih selektora mislim da ce lose proci na ovom SP.

CR9

pre 14 godina

Realno ovako...Ronaldinho se zajebavao kada je dosao u Milan...shvatio je da ako tako nastavi nece ici u Juznu Afriku a nesto mu se bas ide sada,i odlucio je da pokaze sve svoje kvalitete!!!vratio se u svoju staru formu i neverovatno je da igrac njegovih kvaliteta ne igra na SP!!!Pato je jedan od najboljih mladih igraca sveta...decko je sjajan sa loptom i bez nje,ima strasan i precizan sut i dobro igra glavom,kao i veliku brzinu!!!neverovatno je da ni njega nece biti...:-(((
iskreno se nadam da ce Dunga promeniti svoje misljenje i da ce pozvati obojcu kao i debelog Ronalda...kakav kog da je debeo za neke napadace je izmislio fudbal!!!

bokelaaa

pre 14 godina

Dunga stari gospodine,nebudi smesan i pozovi ovu dvojicu jer su strasni igraci..kakav crni Felipe Melo taj igra za Juve ,nepamtim sta je pametno uradio a i ima jos takvih pacijenata..Robinjo mi se nesvidja kao igrac,Kaku pare zalepile za Real..Ako su ti Robinjo i Kaka glavne uzdanice pokri se usima ! Brazil ce biti najslabiji do sada na SP u svojoj istoriji, bez ove dvojice nema nista od vas zato telefon u ruke i zovi !

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

Au za Ronaldinja donekle mogu da razumem, ali trebao je da ga pozove, ali za Pata tek ne razumem, decko je mnnoooogo dobar igrac!! Mislim da je pogresio sto ih ne zove!!
PS Maradona je najoblji fudbaler svih vremena, ne Pele!!

hulk

pre 14 godina

I sam sam bio veoma skeptican sto se tice Dunginog tima, a kao veliki fan nadao sam se da ce u JA biti mesta ne samo za Ronaldinha i Pata vec i za neprevazidjenog zubu, ali nakon sinocne utakmice sa Ircima mislim da je Dunga u potpunosti u pravu. Igru koju trenutno igra Brazil mogu samo da isprate jako pokretni igraci, a nazalost Ronaldinho i Ronaldo su daleko od toga, a sto se tice Pata mislim da je on jos uvek nedovoljno tehnicki jak u odnosu na ostatak Brazilskog tima. Tim Brazila iz 2002 je imao samo 2 istinske zvezde u napadu(Rivaldo i Ronaldo) a bio je prvak sveta, atim iz 2006 ih je imao na pretek i pokazalo se da svi oni ne mogu da budu na terenu u isto vreme. Pogledajete samo koliko Argentina ima top igraca. Kako napraviti dobro izbalansiran tim sa Messijem, Aguerom, Militom, Higuainom, Tevezom i da ne nabrajam dalje. Ako ih Maradona bude poveo sve proci ce kao i Brazil 2006

Nemanjikus

pre 14 godina

Ima pravo Dunga. U ovakvom sistemu kako je on zamislio, njih dvojica ne trebaju, pogotovo Ronaldinho, koji se ne bi vratio nazad po loptu kad izgubi, ni da je zlatna. Pato nije bas u nekoj formi. L. Fabiano je za njega u ovom trenutku dosta bolji. Jedino mi jako zao Ronalda sto nije pozvao, bar da ulazi i u '80. :)
Dunga je drugaciji tip trenera i uveo je disciplinu i skroz drugaciji fudbal, za razliku od prethodnih, koji su samo rekli: "Igrajte sami". Fudbal se promenio skroz. To je najbolji pokazatelj kad je Grcka osvojila Evropsko. Sa svim tehnicarama i sl., pobediti neces. A sa tehnicarima plus radilicama, "prljavim" igracima, onda hoces.

marki

pre 14 godina

au , pa ovo je lud čovek. Kad ih Drogba i Cristiano našmirglaju u grupi...
Ne razumem te senzacionalizme kod pojedinih "trenera". Dunga jeste bio dobar igrač ali je kao selektor nula...Da ne vodi Ronaldinja i Pata na SP, pa ja nemam reči

mrdja

pre 14 godina

Au za Ronaldinja donekle mogu da razumem, ali trebao je da ga pozove, ali za Pata tek ne razumem, decko je mnnogo dobar igrac!! Mislim da je pogresio sto ih ne zove, a da, igra ce da se vrti oko Robinja pa on je igrac koji i igra jedino ako se sve vrti oko njega (malodusan je, ali ne osporavam njegov kvalitet).... SRBIJA

Ivan

pre 14 godina

Za Ronaldinja ne znam, ali sam siguran da ce Pato igrati na sv. prvenstvu. Folira su Dunga...ne verujem da je toliki idiot da ne povede Pata...

goran

pre 14 godina

"Ima pravo Dunga. U ovakvom sistemu kako je on zamislio, njih dvojica ne trebaju, pogotovo Ronaldinho, koji se ne bi vratio nazad po loptu kad izgubi, ni da je zlatna. Pato nije bas u nekoj formi. L. Fabiano je za njega u ovom trenutku dosta bolji. Jedino mi jako zao Ronalda sto nije pozvao, bar da ulazi i u '80. :)
Dunga je drugaciji tip trenera i uveo je disciplinu i skroz drugaciji fudbal, za razliku od prethodnih, koji su samo rekli: "Igrajte sami". Fudbal se promenio skroz. To je najbolji pokazatelj kad je Grcka osvojila Evropsko. Sa svim tehnicarama i sl., pobediti neces. A sa tehnicarima plus radilicama, "prljavim" igracima, onda hoces."
(Nemanjikus, 4. mart 2010 01:44)

Jesi ti prijatelju možda pratio igre Barcelona FC u poslednjih godinu dve? Samo pitam...

Marko

pre 14 godina

Kako to da niko ne spominje dunginu statistiku od kako je selektor brazila nego samo koliko je ronaldinjo dao golova u seriji A, velika stvar, pa tamo je di natale iz udinezea prvi strelac lige.
ako mu se obije o glavu ok, preuzeo je odgovornost.
Ali covek je lagano osvojio kopa ameriku, prosao kvalifikacije sa pola snage, i ima svoj sistem koji je za sada vise nego uspesan.

o patu bi se jos i dalo raspravljati ali ronaldinjo zaista vise nije za prvih 11 brazila.

Afrikanac

pre 14 godina

Kada ce vise nasi novinari da nauce da je "karioka" naziv za stanovnike Rio De Zaneira? Nisu valjda svi igraci brazilske reprezentacije iz Ria?

stex

pre 14 godina

isto kao maradona da je nastavio da ne zove iguaina...cim ga je zvao videlo se i sinoc i u drugim utakmicama da bez njega argentina nije ista...gledam protiv irske desno krilo u brazilu igra neki anonimus-vjerovatno je on bolji igrac od pata...i robinho koji ne moze da se upise u strijelce u engleskoj od ronaldinja i juan iz rome je bolji od t.silve...covek ima nesto protiv milanovih igraca to se iz aviona vidi ali nema veze kad ih dohvate cote dilove i portugal pa ne prodju grupu ima da ga sahrani nacija...

valdano

pre 14 godina

Francuska je bila domacin Mundiala 98. Eme Zake, tada ne mnogo poznat trener, nije pozvao tada jednog od najboljih svetskih igraca Erika Kantonu, kao i Davida Zinolu. Francuzi su bez njih bili svetski sampioni. Pustite Dungu, on bira igrace a u julu se svode racuni.

Man Utd

pre 14 godina

Jesi ti prijatelju možda pratio igre Barcelona FC u poslednjih godinu dve? Samo pitam...
(goran, 4. mart 2010 08:21)

Barca je provaljena ove godine. Nije to to vise.

Djole

pre 14 godina

On ne vodi te igrace od juce, vec ima osvojena dva velika turnira, na kome su i Robinjo i Kaka bili jako dobri, ako ne i najbolji.
Pomenuo je jos Alvesa na brojnim pozicijama, sto verovatno znaci da ga sprema za levog beka, kako bi bilo mesta i za njega i Maikona.
Mislim da tim potezima, a na kraju krajeva i rezultatima, Dunga ipak pokazuje da zna sta radi, a kako navijam za Milan, Patu(precesto povredjivanom) i Ronaldinju ce odmor dobro doci...

bili piton

pre 14 godina

Pretpostavljam da ste vi koji ste zgranuti Dunginom odlukom isto tako zdusno moljakali da Antic pozove Ramba u tim. I verovatno pljujete Lekica,Petrovica,Milijasa,Stankovica... Dunga je skroz u pravu. Mundijal mu je oprostaj od brazilske klupe i sigurno nece dozvoliti da mu javno mnjenje i par zvezda upropasti sav trud.Roni odavno nije na svom nivou,slabo igra,te golove postize protiv Sijene i takvih ekipa (vec ste zaboravili kako je R igrao protiv Intera?) a Pato nije otpisan zauvek - ima jedva 20 godina,trazi formu a i povredjen je (vise nedelja ce odsustvovati)

I dobro zapamtite ove vase prognoze o ispadanju u grupi,jer ce Brazil da razvali na SP.

Stiropor

pre 14 godina

@valdano

Žake je vodio Francusku od 1994, tako da je bio prilično poznat 98. Pošto je osvojio prvenstvo, dao je otkaz.
Kantona je završio karijeru '97, tako da je jasna odluka selektora da ga ne pozove.

predrag marinovic

pre 14 godina

..mislim da gospodin pravi, ne mogu da kažem istu ali sličnu - da, grešku kao i Mario L. Z., kada je uoči SP u fran '98 iz tima isključio Romaria, i tako napravio najveću grešku u istoriji fudbalske igre. Narode, kakav je to tandem bio....Ronaldo i Romario...ccccc s t r a š n o

Nemanjikus

pre 14 godina

Ima pravo Dunga. U ovakvom sistemu kako je on zamislio, njih dvojica ne trebaju, pogotovo Ronaldinho, koji se ne bi vratio nazad po loptu kad izgubi, ni da je zlatna. Pato nije bas u nekoj formi. L. Fabiano je za njega u ovom trenutku dosta bolji. Jedino mi jako zao Ronalda sto nije pozvao, bar da ulazi i u '80. :)
Dunga je drugaciji tip trenera i uveo je disciplinu i skroz drugaciji fudbal, za razliku od prethodnih, koji su samo rekli: "Igrajte sami". Fudbal se promenio skroz. To je najbolji pokazatelj kad je Grcka osvojila Evropsko. Sa svim tehnicarama i sl., pobediti neces. A sa tehnicarima plus radilicama, "prljavim" igracima, onda hoces.

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

Au za Ronaldinja donekle mogu da razumem, ali trebao je da ga pozove, ali za Pata tek ne razumem, decko je mnnoooogo dobar igrac!! Mislim da je pogresio sto ih ne zove!!
PS Maradona je najoblji fudbaler svih vremena, ne Pele!!

bili piton

pre 14 godina

Pretpostavljam da ste vi koji ste zgranuti Dunginom odlukom isto tako zdusno moljakali da Antic pozove Ramba u tim. I verovatno pljujete Lekica,Petrovica,Milijasa,Stankovica... Dunga je skroz u pravu. Mundijal mu je oprostaj od brazilske klupe i sigurno nece dozvoliti da mu javno mnjenje i par zvezda upropasti sav trud.Roni odavno nije na svom nivou,slabo igra,te golove postize protiv Sijene i takvih ekipa (vec ste zaboravili kako je R igrao protiv Intera?) a Pato nije otpisan zauvek - ima jedva 20 godina,trazi formu a i povredjen je (vise nedelja ce odsustvovati)

I dobro zapamtite ove vase prognoze o ispadanju u grupi,jer ce Brazil da razvali na SP.

hulk

pre 14 godina

I sam sam bio veoma skeptican sto se tice Dunginog tima, a kao veliki fan nadao sam se da ce u JA biti mesta ne samo za Ronaldinha i Pata vec i za neprevazidjenog zubu, ali nakon sinocne utakmice sa Ircima mislim da je Dunga u potpunosti u pravu. Igru koju trenutno igra Brazil mogu samo da isprate jako pokretni igraci, a nazalost Ronaldinho i Ronaldo su daleko od toga, a sto se tice Pata mislim da je on jos uvek nedovoljno tehnicki jak u odnosu na ostatak Brazilskog tima. Tim Brazila iz 2002 je imao samo 2 istinske zvezde u napadu(Rivaldo i Ronaldo) a bio je prvak sveta, atim iz 2006 ih je imao na pretek i pokazalo se da svi oni ne mogu da budu na terenu u isto vreme. Pogledajete samo koliko Argentina ima top igraca. Kako napraviti dobro izbalansiran tim sa Messijem, Aguerom, Militom, Higuainom, Tevezom i da ne nabrajam dalje. Ako ih Maradona bude poveo sve proci ce kao i Brazil 2006

Marko

pre 14 godina

Kako to da niko ne spominje dunginu statistiku od kako je selektor brazila nego samo koliko je ronaldinjo dao golova u seriji A, velika stvar, pa tamo je di natale iz udinezea prvi strelac lige.
ako mu se obije o glavu ok, preuzeo je odgovornost.
Ali covek je lagano osvojio kopa ameriku, prosao kvalifikacije sa pola snage, i ima svoj sistem koji je za sada vise nego uspesan.

o patu bi se jos i dalo raspravljati ali ronaldinjo zaista vise nije za prvih 11 brazila.

Dejan

pre 14 godina

E moj Dunga sa ovakvim igracima poput robinha a bez pata i ronaldinha ti ces da puknes u Africi ,kad vas dohvate oni slonovi gladni uspeha i portugal ,jedino koreju cete da pobedite ,navijam protiv brazila na svetskom prvnestvu jer dunga mnogo filozofira i odrice se najboljih igraca na svetu

valdano

pre 14 godina

Francuska je bila domacin Mundiala 98. Eme Zake, tada ne mnogo poznat trener, nije pozvao tada jednog od najboljih svetskih igraca Erika Kantonu, kao i Davida Zinolu. Francuzi su bez njih bili svetski sampioni. Pustite Dungu, on bira igrace a u julu se svode racuni.

gagileo

pre 14 godina

Klen. Robinjo će mu izdiktirati ostavku. Čovek ne može da se sastavi nigde u Evropi pa ,,cveta'' u Brazilu ,on i psiho Adriano. Šta bi Pato i Ronaldinjo bili u Brazilskoj ligi? Bogovi. Tužno je što takav majstor kao što je Ronaldinjo neće igrati na SP.

elvirone

pre 14 godina

ovaj dunga je skroz puko,RONALDINHO 12 (9 in Serie A and 3 in the Champions League)PATO 14 GOALS (12 in Serie A and 2 in the Champions League)a robinja je mancini isterao iz man,siti a Kaka nema nikakvu igru u real nevidi se pored kristine.

Crudelta

pre 14 godina

Kakva dileja,Ronaldinjo jeste imao pad u karijeri ali je izasao iz krize.I u potpunosti podrzavam njegovu izjavu da je trenutno u boljoj formi nego sto je bio ikad u Barsi zato sto se u Italiji igra mnogo tvrdji,grublji i zatvoreniji fudbal nego u drugim ligama.A on je sve bolji i bolji.A za Pata nemam komentar pa on je najbolji mladi igrac na svetu trenutno i to bez premca.Samo me zanima gde mu se to pokazao Robinjo u Sitiju he he pa on je za dve i po godine postigao golova koliko Pato u ovoj polusezoni ili mozda sada u Santosu.Debeli Adrijano ma smesno,vidim Dunga forsira dosta igraca iz brazilske lige to ce mu se obiti o glavu samo tako.I Brazil i Argentina po meni imaju trenutno najjace pojedince,ali imaju zastarelu igru tj ne igraju kolektivno i strasno su prepotentni i zbog toga mislim da nista veliko nece ni uraditi na SP.Pogledajte samo Argentinu 2002 strasan tim po meni Argentina nije nikada imala jaci tim nego tada.Imali su fenomenalne fudbalere na svakoj poziciji a zamene su im bile jace nego 90% reprezentacija i sta se desilo nisu ni izasli iz grupe.Slicno se desilo sa Brazilom 2006 igrali su na silu i dosli do 1/4 finala gde ih je Francuska osamutila.Zbog takvog pristupa igri a narocito zbog ponasanja njihovih selektora mislim da ce lose proci na ovom SP.

Никола Партизановац

pre 14 godina

Е што волим ове тренере/селекторе паметњаковиће! Какве црне визије и глупости?! Пусти човече најбоље да играју! Нема 'леба без Роналда, Роналдиња и Пата! Бразил више нема моју подршку! :-) Дунга одлази! :D

No Name

pre 14 godina

Kakav manijak. I jedan i drugi su vise nego korisni. Nema brzeg napadaca u brazilu od Pata, a boljeg asistenta od Ronaldinha. Nadam se da ce promeniti misljenje jer je steta da takva dva asa neigraju na svetskom prvenstvu...

nikola

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da Pato nece igrati, buducnost svetskog fudbala!!!! Nije iskoristio sansu ??? A Robinjo je pokazao kvalitet ??? Kako je to pokazao?? Igrajuci u Sitiju ?? Da da ... Brazil ce doziveti u J.Africi isto sto i Francuzi u Koreji i Japanu. Sramota ! Gledao sam ih protiv Iraca... Brazil da igra sa 2 zadnja vezna i samo jednim spicem, to je stvarno ubijanje brazilskog sarma i harizme i sveukupnog talenta...

bokelaaa

pre 14 godina

Dunga stari gospodine,nebudi smesan i pozovi ovu dvojicu jer su strasni igraci..kakav crni Felipe Melo taj igra za Juve ,nepamtim sta je pametno uradio a i ima jos takvih pacijenata..Robinjo mi se nesvidja kao igrac,Kaku pare zalepile za Real..Ako su ti Robinjo i Kaka glavne uzdanice pokri se usima ! Brazil ce biti najslabiji do sada na SP u svojoj istoriji, bez ove dvojice nema nista od vas zato telefon u ruke i zovi !

Sirko

pre 14 godina

Dobra si Dunga,ali zelim ti da ispadnes u prvom kolu...Ako treba sve da se vrti oko Robinja i Kake ...ipak ste ti i Maradone iste "trenerske "pameti...ccc...

Oddo

pre 14 godina

R80 ima učinak od 12 golova i 15 asistencija.. bolji je od robinja, kake i adriana zajedno.. o Patu koji je dao na poslednja 4 meča 5 golova da i ne pričam.. dunga jadan si!

Pedja nije kod kuce

pre 14 godina

A Ronaldo? Sve je to divno i krasno, 32 ekipe bore se za titulu, svi najbolji igraci sveta na jednom mestu, ali bez Zube to nije to. I pored viska kilograma i manjka snage Ronaldo je i sada, u 33, medju najopasnijim napadacima sveta. Zasluzio je da se nadje u 22, ako ne i vise od toga.

stanisa

pre 14 godina

Ako ovo sto pisete nisu gluposti onda vise ne navijam za Brazil, kako ga nije sramota jednostavno ne mogu da verujem za Pata pa i Ronaldinja, covek je unistio lepotu i smisao igre Brazilske reprezentacije..

moje saucesce

pre 14 godina

Posle ovoga ni meni vise nije jasno kako ih mnogi i dalje smatraju za glavne favorite na prvenstvu.

Bar u necemu da se i ja slozim sa Dungom.

Ivan

pre 14 godina

Robinjo pre Ronaldinja???!!!Za mene veoma cudna odluka,slazem se da Ronaldinjo vise nije onaj stari, ali i kao takav je bar za klasu bolji i korisniji igrac od Robinja, koji je gde god je bio kvario atmosferu u timu.

ibra

pre 14 godina

Aj i ronaldinja da ne uzmes, i imas neko opravdanje, al i njega bi trebao svakako ipak je to svecka klasa, ali PATO ALO PATO je munja covece, nijedan napadac iz rep.brazila nemoze ni da mu pridje, al eto tvoja odluka, sumnjam da ces ostati i dalje trener brazila posle mundijala.

AcA

pre 14 godina

Hteo sam da navijam pored Srbije za Brazil ali ako u timu nema Ronaldinha to onda nije Brazil,samo ne znam kako ce reagovati 180 miliona brazilaca na ovu dunginu smesnu odluku,glumi covek neki autoritet time sto ne zeli da iz ne znam kojih razloga uvrsti u 23 igraca najveceg umetnika u svetu fudbala.
Uz to Ronaldinho opet igra dobro dao je 9 golova za Milan i verovatno ima vise od 15 asistencija u italijanskoj ligi,Dunga ocigledno to ne zeli da vidi,a Pato je u ovom trenutku mozda i najbolji brazilski napadac.
Stvarno tesko mi je da poverujem da njih necemo gledati na SP,ali ne pita se samo Dunga tu,izvrsice veliki pritisak cela drzava i narod da se oni uvrste u tim.
Kako moze imati mesta za Josue-a,Felipe Mela,Ramiresa,Nilmara,... i ne znam koga?
Cisto covek glumi da je neki trener a i bez njih ima mnogo jaku ekipu.
Voleo bih da Srbija bude sampion sveta najvise od svega a isto tako bih voleo da ako mi ne budemo Brazil takodje ne osvoji(Kaka je stvarno sjajno odigrao zadnje dve sezone ali juce, daje golove za Real samo iz penala u igri je gotovo neprimetan a gotivio sam ga i dalje je on veliki igrac.Ronaldinho je fudbalski madjionicar bez njega svestko prvenstvo gubi na drazi i verujem da ce biti razocarani milioni ljudi koji prate fudbal i uzivaju gledajuci ga...

Lanejovanovic

pre 14 godina

Hahaha... Ovaj Dunga je ludji od Mourinha... hahahah...
Sta kaze covek, ni Pele i ja vise ne igramo u reprezentaciji... kakav kralj od coveka!!! Nisam znao da je tako duhovit...

Milos

pre 14 godina

E moj Dunga,nemas ti pojma ! Donekle mogu da shvatim za Ronaldinja,jedno vreme je bio totalno van fudbala,mada se i on polako vraca u staru formu.Ali zasto Pata ???? Pa taj mali klinac ima 20 godina, a pokazuje takvu zrelost u igri da je to neverovatno...Brzina,dribling,
sut,osecaj za gol.

marki

pre 14 godina

au , pa ovo je lud čovek. Kad ih Drogba i Cristiano našmirglaju u grupi...
Ne razumem te senzacionalizme kod pojedinih "trenera". Dunga jeste bio dobar igrač ali je kao selektor nula...Da ne vodi Ronaldinja i Pata na SP, pa ja nemam reči

Djole

pre 14 godina

On ne vodi te igrace od juce, vec ima osvojena dva velika turnira, na kome su i Robinjo i Kaka bili jako dobri, ako ne i najbolji.
Pomenuo je jos Alvesa na brojnim pozicijama, sto verovatno znaci da ga sprema za levog beka, kako bi bilo mesta i za njega i Maikona.
Mislim da tim potezima, a na kraju krajeva i rezultatima, Dunga ipak pokazuje da zna sta radi, a kako navijam za Milan, Patu(precesto povredjivanom) i Ronaldinju ce odmor dobro doci...

stex

pre 14 godina

isto kao maradona da je nastavio da ne zove iguaina...cim ga je zvao videlo se i sinoc i u drugim utakmicama da bez njega argentina nije ista...gledam protiv irske desno krilo u brazilu igra neki anonimus-vjerovatno je on bolji igrac od pata...i robinho koji ne moze da se upise u strijelce u engleskoj od ronaldinja i juan iz rome je bolji od t.silve...covek ima nesto protiv milanovih igraca to se iz aviona vidi ali nema veze kad ih dohvate cote dilove i portugal pa ne prodju grupu ima da ga sahrani nacija...

goran

pre 14 godina

"Ima pravo Dunga. U ovakvom sistemu kako je on zamislio, njih dvojica ne trebaju, pogotovo Ronaldinho, koji se ne bi vratio nazad po loptu kad izgubi, ni da je zlatna. Pato nije bas u nekoj formi. L. Fabiano je za njega u ovom trenutku dosta bolji. Jedino mi jako zao Ronalda sto nije pozvao, bar da ulazi i u '80. :)
Dunga je drugaciji tip trenera i uveo je disciplinu i skroz drugaciji fudbal, za razliku od prethodnih, koji su samo rekli: "Igrajte sami". Fudbal se promenio skroz. To je najbolji pokazatelj kad je Grcka osvojila Evropsko. Sa svim tehnicarama i sl., pobediti neces. A sa tehnicarima plus radilicama, "prljavim" igracima, onda hoces."
(Nemanjikus, 4. mart 2010 01:44)

Jesi ti prijatelju možda pratio igre Barcelona FC u poslednjih godinu dve? Samo pitam...

an

pre 14 godina

Po Italiji se razvile teorije da Dunga ne zove Ronaldinja zato što ga je ovaj ponizio driblinzima pred kraj karijere , kad je Dunga igrao za Flamengo ( valjda ) a Ronaldinjo za Gremio.Na jednom meču Ronaldinjo je ismijavao Dungu sa potezima.

Man Utd

pre 14 godina

Jesi ti prijatelju možda pratio igre Barcelona FC u poslednjih godinu dve? Samo pitam...
(goran, 4. mart 2010 08:21)

Barca je provaljena ove godine. Nije to to vise.

Paok-Partizan

pre 14 godina

Pa jeli ovaj Dunga lud ili smo mi svi ludi , ako je to istina ako nije novinarska 'patka' onda stvarno mora da se posavetuje kod psihijatra ....Ej da ne vodi jednog od najboljih igraca u protekloj deceniji Ronaldinja koji je uzgred u vrlo dobroj formi i Pata koji je jedan od najboljih napadaca u Evropi a tek mu je 21 god. je stvarno hrabrost sa obzirom da ako ne uspe nece verovatno smeti da se proseta Rijom ....

Karioka

pre 14 godina

Mogu da razumem sve, ali da Pato koji je u sve boljoj formi nece zaugrati na SP ,ne ide mi u glavu.. kojom je logikom Dunga vodjen,bas me zanima...Po meni je ce on biti jedan od nosioca njihove reprezentacije za 2 godine i mislim da je zasluzio da zaigra na takvom prestiznom takmicenju,jer decko zaista igra vrhunski fudbal.

CR9

pre 14 godina

Realno ovako...Ronaldinho se zajebavao kada je dosao u Milan...shvatio je da ako tako nastavi nece ici u Juznu Afriku a nesto mu se bas ide sada,i odlucio je da pokaze sve svoje kvalitete!!!vratio se u svoju staru formu i neverovatno je da igrac njegovih kvaliteta ne igra na SP!!!Pato je jedan od najboljih mladih igraca sveta...decko je sjajan sa loptom i bez nje,ima strasan i precizan sut i dobro igra glavom,kao i veliku brzinu!!!neverovatno je da ni njega nece biti...:-(((
iskreno se nadam da ce Dunga promeniti svoje misljenje i da ce pozvati obojcu kao i debelog Ronalda...kakav kog da je debeo za neke napadace je izmislio fudbal!!!

Ivan

pre 14 godina

Za Ronaldinja ne znam, ali sam siguran da ce Pato igrati na sv. prvenstvu. Folira su Dunga...ne verujem da je toliki idiot da ne povede Pata...

Stiropor

pre 14 godina

@valdano

Žake je vodio Francusku od 1994, tako da je bio prilično poznat 98. Pošto je osvojio prvenstvo, dao je otkaz.
Kantona je završio karijeru '97, tako da je jasna odluka selektora da ga ne pozove.

Rale Živanović - Zver sa Peštera

pre 14 godina

Dunga, brate, prijatelju, nemoj to da radiš. Jutro je pametnije od večeri. Prespavaj, pa se predomisli.

Afrikanac

pre 14 godina

Kada ce vise nasi novinari da nauce da je "karioka" naziv za stanovnike Rio De Zaneira? Nisu valjda svi igraci brazilske reprezentacije iz Ria?

mrdja

pre 14 godina

Au za Ronaldinja donekle mogu da razumem, ali trebao je da ga pozove, ali za Pata tek ne razumem, decko je mnnogo dobar igrac!! Mislim da je pogresio sto ih ne zove, a da, igra ce da se vrti oko Robinja pa on je igrac koji i igra jedino ako se sve vrti oko njega (malodusan je, ali ne osporavam njegov kvalitet).... SRBIJA

predrag marinovic

pre 14 godina

..mislim da gospodin pravi, ne mogu da kažem istu ali sličnu - da, grešku kao i Mario L. Z., kada je uoči SP u fran '98 iz tima isključio Romaria, i tako napravio najveću grešku u istoriji fudbalske igre. Narode, kakav je to tandem bio....Ronaldo i Romario...ccccc s t r a š n o