Sreda, 03.03.2010.

12:26

Kakvi se penali sviraju "večitima"?

Beogradski dnevni list Sport 'sabrao' je jedanaesterce dosuđene u korist beogradskih večitih rivala i podsetio na neke od njih i reakcije.

Izvor: B92

Kakvi se penali sviraju "veèitima"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

132 Komentari

Sortiraj po:

Southern Comfort

pre 14 godina

Zbog čega neko od novinara istraživača ne napravi ovakav pregled ali penala dosuđenih u Derbijima? Jeste da za Partizan nema materijala od 1994.god ali bi makar situacija bila jasna.

Realno

pre 14 godina

Ajde decko ne pisi gluposti. Pa ko krijedugove. Kada je inspekcija bila u FK Partizan KK Partizan.
(Miki Karaburma, 4. mart 2010 14:11)

Ako spominješ gluposti onda pogledaj šta si sam napisao. U vreme bojkota Grobara ministar unutrašnjih poslova je naredio SPOKU da ne izlazi iz Partizana dok ne pronadje nešto, finansijska policija je provela mesece pretražujući knjige i nisu pronašli ništa. To, naravno, ne znači da je on čist, ali je pametan. Za razliku od Cvetkovića i Džajića. A kad pričaš o režimu, ne preskači 50 godina udbašenja u Zvezdi, ne zaobilazi činjenicu da je Cvetković u tom režimu Miloševića, od koga se sada perete, bio ministar sporta, ne zaobilazi činjenicu da je Arkan bio vaš vodja navijača i idol, toliki da ste čak i sa navijačima Lazia, kluba koji je osnovao Mussolini, oplakivali njegovu pogibiju. Ne zaobilazi ni činjenicu ni da kad su se desile oktobarske promene prvi ste potrčali da promenite dres i danas ste pod kontrolom DS-a, stranke koja je na vlasti, a partizan je imao velikih problema jer su posle ere Marjanovića odbili da se uvlače u stranačke boje. Mada, i to što je Marjanović bio predsednik Partizana samo se izvlači iz konteksta, jer on je bio u Upravi i pre Miloševića, kao direktor tada moćnog Progresa i vrlo uspešan privrednik. Najveći ratni huškači medju navijačima su bili upravo navijači Zvezde, a danas se prave najveća nevinašca. Baš kao i Vuk Drašković koji je ispoljavao najveće nacionalističke emocije, a prvi je ljubi ruku državnom sekretaru SAD-a i danas je u prvim redovima onih koji osudjuju rat. Eto, takvi ste, pa crknite od muke, ali to je istina.

Miki Karaburma

pre 14 godina

@Dacha

Ajde decko ne pisi gluposti. Pa ko krijedugove. Kada je inspekcija bila u FK Partizan KK Partizan.Kod ovih drugih nikada i dan danas se ne zna koliki je dug bankama i igracima.Dragan Dzajic je fudbaler veka u Jugoslaviji. To sto ti pises sta je Cvetkovic izjavio uopste nije istina .Daj argument . A ne zaboravi da je tobila 1991 kada je 99% srba bilo za Slobu. A vi ste ostali miljenici tog rezima sledecih deset godina.Pa nisam Ja bio predsednik kluba vec Mirko Marjanovic.Julovaca u tvom klubu tada koliko hoces. A najbole je sve odslikavao transparent na severu na prvom derbiju posle 5 oktobra stovas je iziritiralo da napravite haos na terenu i neki od vasih dobili ono stosu zasluzili

bane

pre 14 godina

taj stepanovic i grupa oko njega zive od vecitih,to se godinama zna.zato nam je fudbal tu gde jeste.jos je gore u nizim ligama,a napreduju sudije koje plate

jumper

pre 14 godina

e ovo je vrhunac vase gluposti i neznanja,kayete nas bajalica,pa bajalica mi je drug i koliko ja znam (haha)on navija za zvezdu a cini mi se i da je igrao za zvezdu,ili mozda nije,mozda partizan igra na marakani i nosi crveno bele dresove,da imate sta u glavi vi bi se nabili u rupu gde vam je i mesti ne bi se javljali,pogotovo ne kad je tema sudjenje!!!!!!!!!!

smrc

pre 14 godina

E objavite ovo ako smete :
[link]
sporni detalj :7:01 cak ni zuti karton[link]
ili ti ovo kad ne moze sudija postarace se domaci t.j vas igrac obucen u plavo belo :
[link]
Samo od nekih stvari a ima ih jos milion samo me mrzi da trazim.
(no name, 3. mart 2010 17:57)

# Link komentara

aloo zemljace pa bajalica je vas igrac koji je dao auto dol za ofk-u,zasto vi sa severa nikada nemate mozak???

Dacha

pre 14 godina

....Pitam se kakav bi bio Partizan bez postojanja C.Zvezde.....odgovor je na to ako se osvrnemo na nekadasnju Jugoslovensku fudbalsku ligu....nema rivalstva izmedju jakih klubova, nema ni kvaliteta lige...
(GM, 4. mart 2010 08:05)
Bez vas smo u vaterpolu pa smo jedan od najboljih ako ne i najbolji klub u Evropi, dok nam je reprezentacija prvak sveta...Bez vas smo i u kosarci gde smo vec tri godine za redom u 8 najboljih u Evropi, a kada smo proterali vasu "legendu" Slavnica i reprezentacija se vratila tamo gde joj je i mesto...Zna se ko su Djordjevic, Divac, Danilovic, Obradovic u Evropi...od vasih su najpoznatiji Gurovic, Milicic i Jaric ali nijedan po kosarkaskom umecu...do god ste gurali vase kadrove u strucni stab fudbalske reprezentacije kako bi Dzajic mogao da namakne jos sebi para u dzep od prodaje igraca petokrake sumljivog kvaliteta gubili smo od kazahstanaca i azerbejdzana...Krijete od javnosti koliki su vam dugovi za fudbalski i kosarkaski klub, da bi valjda opet u mutnom ulovili neki dinar od drzave. Duvate se kao "jedini autenticni srpski klub" i sejete mrznju prema svim drugim nacijama a koliko volite ovu zemlju najbolje odslikava izjava vaseg genseka Cvetkovica posle trijumfa u Bariju "sretna je ova zemlja koja ima jednog Slobodana Milosevica i jednog Arkana"...Ne trebate nam i dabogda se ugasili jer bolje niste zasluzili, za svu mrznju, nacionalizam, lopovluk i namestaljke koje ste organizovali decenijama.

gledaj fudbal

pre 14 godina

Znaci, nema sanse da bude penal za Zvezdu ili Partizan - a stvarno penal ?

Mislite, i pored cinjenice da i Zvezda i Partizan, protiv svakog protivnika u nasoj ligi, igraju 60 do 70 minuta, za vreme utakmice, u njegovom sesnaestercu, u fazi napada.

Ja ne razumem. Znaci svaki penal za Zvezdu ili Partizan u stvari nije bio penal ? Ako je to tacno onda smo svi mi koji gledamo utakmice Zvezde i Partizana retardirani. Kao fol gledamo sta ce da bude - a znamo sta nece da bude. Bruka. A sta to u stvari treba da vidimo ?

Penal je kad svira sudija i kraj bre.

sasa

pre 14 godina

DZABA VAM SVE, ZVEZDA CE BITI SAMPION, JOS DUGO, DUGO GODINA!!!
(Lignjoslav, 3. mart 2010 19:00)

Lupas li lupas. Da bi Zvezda bila sampion jos dugo godina, ona mora da bude i aktuelni sampion , aona to nije. Aktuelni sampion je Partizan. Zvezda mozda osvoji titulu, a mozda i ne .

GM

pre 14 godina

Politicari raznih stranki sriveni u bojama kluba vode sopstvene ratove. To je politicki revansizam na fudbalskom terenu kao procec uzroka politicke destrukcije koji se prenosi i na sport, a rat izmedju klubova je posledica toga.
Partizan je bio tipican komunjarski klub, u tim okolnostima cistog karijerizma su se iskolovali razni Curkovici, Bjekovici, Karadzici itd....put je jako dobro utaban, a sada njim marsiraju novi karijeristi pod senkom navedene gospode.....
Ali i jedni i drugi nikako da shvate da bez dobre Zvezde nema dobrog Partizana....to je filozofija rivalstva....Pitam se kakav bi bio Partizan bez postojanja C.Zvezde.....odgovor je na to ako se osvrnemo na nekadasnju Jugoslovensku fudbalsku ligu....nema rivalstva izmedju jakih klubova, nema ni kvaliteta lige.....C.Zvezda i Partizan su vise nego licni ciljevi nekih ne sportskih skorojevica koji bi hteli da prave karijeru kroz te sportske institucije......

gaganer

pre 14 godina

evo ja znam pravila pa cu da vam objasnim:
1. zvezdin protiv rada nije postojao. golman je stigao prvi do lopte.
2.zvezdin protiv ofk-a se ne vidi lepo, ali igrac ofk-a koji je startovao nije dokacio loptu. ako je dokacio igraca zvezde onda e to penal.
3.zvezdin protiv jagodine je cist ko suza: jagodinac je ispao na laznjak i klizajuci pokupio zvezdinog igraca koji je imao otvoren put ka lopti a sve se desilo u kaznenom
4. zvezdin protiv smedereva izgleda ok. povlacenje u kaznenom igraca koji je pretrcao beka.
5. zvezdin protiv spartaka je diskutabilan: igrac spartaka je na loptu, cini mi se startovao sa dve noge sto je naravno faul, u kazennom penal, iako je stigao pre lopte od zvezdinog igraca.
6. partizanov penal nad dijarom je diskutabilan jer se ne vidi da je ijedan od igraca imao posed nad loptom. no sudija je bio iza njih pa je mogao da proceni da li je bilo prekrsaja ili ne. takodje kod prvog gola BSK-a bio je faul nad partizanovim igracem. takodje nije jasno zasto je ponovljen zvezdin penal protiv jagodine

The Terrible

pre 14 godina

Gledajuci snimke a ne citajuci tekst iz sporta mislim da je Zvedin penal protiv Spartaka dosudjen bez razloga, a sudija je bio blizu. Ostali su svi bili za penal. Partizanov penal isto nije postojao jer su obojca trcali na loptu i kilaviji je pao, a dosudjen mu penal.
Ne znam o cemu prica sport. Nisam ostrasceni navijac, zivim u inostranstvu i bas me briga za nasu ligu. Samo sam realan

sone

pre 14 godina

Sramota ovde nema sta da se komentarise sve se dooobro vidi. 5 : 1 za Zvezdu u namestanju utakmica ali i to im nece pomoci jer MNOGO SMO JAKI za vas i ovako slabi :)))

milan

pre 14 godina

Koliko je samo Rad puta bio ostecen protiv zvezde sviraju im nepostojece ofsajde,ponistavaju ciste golove i naravno zvezdi 4,5 penala koji su smesni po sezoni.

Pfc rules

pre 14 godina

Sutra ce Adzic i Lukic da pitaju ove iz Sporta kako smeju da dokaze o vise nego ociglednim kradjama pustaju u javnost!!!
Sram da ih bude,umesto da cute i jos ako treba i pomognu u kradji,jer je to normalno,tako su navikli preko 65 godina da rade,pa bi malo i sad.
Bravo za Sport,bravo za urednika koji je u ovom trenutku bio neutralan i pustio da se ovo objavi,da se istina napokon vidi,a sve za dobro naseg sporta.

El Nino

pre 14 godina

Moj deda, inace zvezdas, je bio na mnogim utakmicama do pre nekih 20ak godina, a ostale, posto je u NS-u gleda iz fotelje... bio je svedok toliko sumnjivih penala, navlacenja, ofsajda, kartona i ostalog za Zvezdu i Partizan (a i sami smo svedoci toga i mi mladji), te je odlucio da batali domaci fudbal... lepo "upali" engleze ili italijane, pa i spance, a za ove nase cuje rezultat i to je to... ukratko, ne znam cemu vodi vise ovo prepiranje ko je kome, kada, kako, zasto i sta uradio... i previse znamo...

djshilja

pre 14 godina

Pošto svi znamo kojim je bojama "obojen" dnevni list Sport očekujem sledeće naslove uskoro:Zvezdini navijači napravili više incidenata,Stručni štab Zvezde provocirao domaćina,Pižon opsovao komentatora,Ekonom Zvezde vređao korner zastavicu,Crveno bela lopta se izbušila i nije htela da pređe gol liniju,Igrači Zvezde nosili kopačke sa likom Deda Mraza i bla bla bla.Ovakvi se penali sviraju i Barseloni i Mančesteru i Interu i Bajernu ,to je sastavni deo fudbala i tako će uvek biti...Naravoučenije takve se stvari dešavaju svim velikim klubovima, ej pronađite simboliku VELIKIM klubovima...

ja

pre 14 godina

4 penala od 5 koji su svirani Zvezdi su malo je reci sporni,po meni pljacka!Jedini Partizanov penal je takodje pljacka!E sad moze da se prica koje veci lopov,to procenite sami.Po meni se nezna koje gori...trenutno Zvezda,ali to varira iz sezone u sezonu.

Posmatrač

pre 14 godina

Pogledajte sutrašnju utakmicu Partizana protiv PAO , već se zna i rezultat , to im je jednostavno u krvi , SD Partizan u fudbalu i košarci , ostale sportove nepratim pa ne znam , namešta već godinama , PAO pada sigurno .

Богдан ФКВ

pre 14 godina

Mozete da pricate sta ocete...i ptz i czv namestaju utakmice i cela prvenstva otkad postoje...partizan mnogo manje,ali zatoo zvezdaaaaa....ju,pa vama sviraju penala gde nema faula a desilo se 20 metara od gola...istina boli,vi poricite kolko ocete...

GrobaR

pre 14 godina

Evo zasto ne treba uvoditi tzv. "Celendz ", odnosno snimak spornih situacija, pa i najveci slepci vide da ni jedan penal nije ni postojao ali neki navijaci su toliko ostrasceni da ne vide ispred nosa! Zamislite da se na video bimu pusti jedna od ovih situacija pa svaki sudija bi odmah promenio svoju odluku , ali bi neki ostrasceni navijaci i pored ociglednih nepostojecih situacija odmah uskocili u teren prozivajuci Toleta, Snajdera , Drobnjaka, Duleta itd. Ljudi ako ovde vidite i jedan penal dzaba vam oci kad ne vidite dalje od nosa

VanjaLFC

pre 14 godina

Sudije u poslednje vreme mnogo grese. Ali ovi penali svirani za Zvezdu su cisti kao suza. Prvi na listi (Rad) vecina sudija ne bi sudilo ali sve se desava u velikoj brzini tako da nekad domaci teren ucini svoje. Ja ne znam sto se podigla hajka za penal protiv Jagodine.Penal KO VRATA.

Lignjoslav

pre 14 godina

Partizan je prosle dve titule "osvojio" na penale, iskljucenja, ponistenje golova protivniku, "rekorda" Bozovica i nedosudjenih penala za protivnike. Takodje, kad nisu imali rezultat, igralo se do stotog minuta(Zvezda), a kada su vodili a bilo je tesno, igralo se do 87.min (Hajduk Kula).
I sada su se sve te sudije okrenule na Zvezdinu stranu, jeli??
I Tomislav Karadzic se okrenuo na Zvezdinu stranu???
Ne, ne, to su te iste sudije i taj isti Karadzic!! Ovo je samo pritisak da Zvezdi ne sme da se dosudi penal. Stavljaju svaki detalj u medije, kako bi stvorili laznu sliku i skrenuli paznju sa onoga sto partizan radi!!
Sad vise ne rade na penale, nego na nedosudjene ofsajde, dizanje ofsajda protivnicima i kad ga nema, sitnim faulovima, kornerima....sudije im stvaraju sanse i poklanjaju loptu. I Bodove.
DZABA VAM SVE, ZVEZDA CE BITI SAMPION, JOS DUGO, DUGO GODINA!!!

bob

pre 14 godina

Moraju se svirati penali ekipi koja stalno napada!!!
(Delijaaa, 3. mart 2010 13:36)
vrlo zanimljiva teorija :) po tvojoj teoriji sta mislis koliko bi arsenal trebao da ima sviranih penala ove sezone? kad odgovoris baci pogled koliko je svirano.
kao navijac partizana mogu da kazem da je penal za partizan smesan, a ostalo ce objektivni navijaci zvezde da prokomentarisu.

BBRS

pre 14 godina

*Zvezda-Rad*

-Golman stize prvi do lopte najverovatnije cist start i sreca sto nije iskoristen taj penal a glavni nije verovatno najbolje video iz tog ugla dok je pomocni morao da vidi.Opet kazem sreca za promasaj zato sto kao delija volim samo kad pobedimo posteno(nekazem da smo namestili nego greska sudije)

*Zvezda-Smederevo*

Citao sam na desetine komentara kako faula nije uopste bilo ili kako je bilo van sesnaesterca(neznam ko je tu lud ili corav).Cist penal.

*Zvezda-OFK*

Nema kontakta odbrambenog igraca sa loptom kaci malo nogu lazetica dovoljno da ovaj padne.Cist penal,sad dobro nije u 100 postotnoj sansi ali sta uklizuje onda ovaj sam je kriv.

*Zvezda-Spartak*

Pre penala jedno 8 100 postotnih sansi posle jos 5 golova i jedno 15 sansi znaci razbijeni spale ali ovaj saudija sta svira ja neverujem.Znaci ni p od penala vidi se da izbija cisto loptu e sad nesecam se dali je mozda sa dve noge uklizao pa zato ali mislim da ovakve odluke samo stete zvezdi zato sto ispada da nas neko gura ali svakako smo bili mnogo mnogo bolji.

*Zvezda-Jagodina*

Opet se tu neko pravi lud ili corav.Pa sta je tu sporno ljudi moji?Klizeci start jagodinca van 16 m. ali on kliza u 16 m. nas zalama loptom ovaj ga kupi u 16 m. ni blizu lopte.200 posto penal.Komedija je uopste da se raspravlja o ovome.

*partizan-BSK*

Cisto remplovanje ali ovaj kepec je slab pa pada.Greska sudije, desava se.

Tako da jedino protiv rada i spartaka je bilo sumnjivo ali oba puta je glavni bio zaklonjen dok pomocni nije pa je mogao videti ali eto napravili su dve greske u 16 kola desava se.

I nerazumem one ljude(decu) sto ovde komentarisu placu kolko je kome dosudjeno penala.Pa ljudi neka bude dosudjeno i 3, 4 penala na jednoj utakmici ako ovi drugi igraju grubo pa zasluze sta ruse u 16 m.

Od prosle godine mi se smucio malo fudbal u globalu iako ga i dalje pratim ali sada kad vidim neki gol nebitno nasa liga ls ili bilo koja liga prvo sto pomislim je da li je namesteno sve mi izgleda sumnjivo.Prosle godine sta su radili timovima protiv partizana je stvarno bilo sumnjivo, mnogi su hteli da istupe iz lige i od tada vidim da verovatno svake godine ili zvezdi ili partizanu navlace neki koje bas briga za fudbal umesto da puste da bitke pocnu i zavrse se na zelenom terenu a ne da zavaravaju narod.

Ja i dalje idem na sever ili gledam kuci utakmice i verovatno cu to raditi do kraja zivota jednostavno nemogu protiv toga ali stvarno nije u redu sta se sve radi u fudbalu a nema veze sa sportom, nadam se da gresim.

groBARI

pre 14 godina

Jeste, namesticemo svaku do kraja i na svakoj ce biti minimum po jedan ne postojeci penal i uzecemo duplu krunu, sve je vec sredjeno. Jel vam krivo???

somi_kac

pre 14 godina

Naravno da treba pokrenuti istragu i razapeti ih!
Kao i Partizan prosle sezone i one tamo kada je sjajni Radonjic bio najbolji strelac lige sa 16 golova, od toga 11 penala!
I koga uposte zovu Penaltizan?!

Po zakonu!

pre 14 godina

Ajde neka neko od ovih pametnih strucnjaka prebroji dosudjene penale Zvezdi i Partizanu u poslednjih 5 godina?! Je l sme neko?
Samo pisete napamet, a nigde konkretnog dokaza! I bas me zanima kada su Partizanu sudjeni penali u poslednjim minutima i u nadoknadi vremena?!
Od kada je fudbala u zemlji Srbiji, Zvezdi je uvek sudjeno kad je trebalo, do te mere, da su i osvojene titule oduzimali Partizanu i davali Zvezdi!!! A sudija Sipka? A Babarogic?! Sramota!!! 16 godina bez penala u derbiju?!
Ajde prebrojte mi penale u poslednjih 5 godina i postavite ako smete da se suocite sa istinom?!

no name

pre 14 godina

E objavite ovo ako smete :
http://www.youtube.com/watch?v=aa9KXRRs6HQ
sporni detalj :7:01 cak ni zuti kartonhttp://www.youtube.com/watch?v=qy6tHV1mdEo
ili ti ovo kad ne moze sudija postarace se domaci t.j vas igrac obucen u plavo belo :
http://www.youtube.com/watch?v=_sDPzxVO1ds
Samo od nekih stvari a ima ih jos milion samo me mrzi da trazim.

Da probam jos jednom, mada sa malo nade da cete mi objaviti komentar

pre 14 godina

Muka mi je kad čitam ovo. Naravno pojaviće se i posle ovog neki Lukići među navijačima koji će bez argumenata reći - tako je bilo i vama, vi ste Penaltizam i tako dalje. I opravdaće, naravno samo sebi, ovu sramotu. Obožavam fudbal i voleo bi da sa uživanjem pratim našu ligu, kakav god da joj je kvalitet, ali kako to da radim kad i u američkom rvanju vidim manje nameštaljki. Ali ponovo neću ništa da pričam, pošto ću biti jedan od onih zlonamernih koji koče Zvezdu na njenom velikom putu izlaska iz krize. Ako se uticajem na sudije izlazi iz krize crno nam se piše.

milovan

pre 14 godina

partizanov penal nije bio,realno...a sta,zvezdini jesu,ma nemoj...ovaj protiv jagodine,pa nije bilo bre prekrsaja,sta vi gledate,videlo se na prenosu jos bolje...ovaj protiv rada...za taj ninkovu treba dati ulogu kaskadera,golman kupi loptu,posle toga moze da se okrece ninkov koliko hoce,to je smesno...ovaj treci,cist klizeci start,NA LOPTU,to samo slepci ne vide,vidi se cak i gde lopta ide...ali ljudi,manite se komentarisanja,''evropska zvezda'' i njeni navijaci su uvek u pravu,oni sve znaju,protiv njih se vode kampanje...a dobro,nekad im se sviraju penali na 25m od gola (smederevo prosla sezona)...hajduk kula prosla sezona...itd...a nekad im se sviralo bas protiv spartaka iz subotice za titulu,bilo je 4:3 za zvezdu,a legendarni sudija zoran markovic je svirao 4 penala...zvezda je uvek ostecena,tako je komsije...e da,babarogic je najbolji sudija po vama,zar ne...jadni ste

Delija-Kosovo

pre 14 godina

Nek puknu dusmani,nek puknu dusmani...groBARI jel vam krivo,njanjanjanja Liga Sampiona,njanjanja svirace nam sudija penal i protiv Napretka,a vi puknite od muke...Nedaj se Lukicu,a nedaj i ZVEZDU.

milan

pre 14 godina

Ma kakve veze ima veciti, ovo je kradja samo zvezde.
Pa to je i vrabcima na grani jasno da se samo zvezdi sviraju nepostojeci penali.
Zvezda je sramota sto postoji!!!
Partizan je realno a i vojvodina bolji klubovi od zvezde.

les Lionceaux

pre 14 godina

po meni:

RAD- nije penal, Ninkov je prvi stigao do lopte ali je golman zatim rukom izbio

SMEDEREVO- penal, glupost igrača Smedereva, ali penal je penal

OFK- penal.. a ovdje je sramota da neki novinari, koji rade za sportske novine, napišu "bezazlen duel.. Lazetić se ugurao ispred Nikolića i pao kao pokošen."- pa naravno da je pao kad ga je ovaj srušio s leđa kad ga je Lazetić već prošao

SPARTAK- igrač jest odnio loptu, ali opet kažem, kako sportski novinar može start sa dvije noge nazvati perfektnim

JAGODINA- klasičan penal, objašnjenje nije potrebno.. jedina dilema na prvi pogled može biti da li je u ili van 16metara


a što se tiče @(Marko PFC, 3. mart 2010 13:33), a gdje da nađu bolje snimke?? CRVENA ZVEZDA barem objavljuje na svom sajtu sve važnije, pa i sporne momente..inače, i ja bih volio da svi vide bolje snimke ovih situacija iako nekima ni to ne bi bilo dovoljno

ja sam pokušao biti objektivan a penal za Partizan neka komentarišu navijači Partizana

Oki

pre 14 godina

Ja sam na ovim slikama video samo gomilu baba koje trčkaraju oko lopte bez ikakve želje, truda i žara.
Pričate o penalima, a na šta vam igrači liče.

Joker

pre 14 godina

Čitam ove komentare i smejem se a plakao bi ovim zvezdašima i partizanovcima, kako se svađaju koje manji lopov,a svi dobro znaju da i jedni i drugi nameštaju šta mogu i kolko mogu. Pozdrav svim navijačima koji nisu od ova dva "velikana"

dragan

pre 14 godina

A gde su topalovići bili prošle godine da praičaju o 'regularnosti'.
Da li se fudbalski stručnjak zekstra seća nečega od ovoga?
http://www.mojsport.net/blog/ko-namesta-utakmice/792.html

sarke

pre 14 godina

alo pa sta uklizavaju u sesnaestercu...gde jos ima da zadji igrci uklizavaju....samou nasoj ligi...ljudi briju i ne pitaju i posle kad im se sudi penal......pa ko im je kriv

nikola92

pre 14 godina

I sudije su ljudi, i oni grese. Shvatite to. Svi su gledali ligu sampiona i pogodak bajerna koji je ocigledno bio iz ofsajda. I bila je frka 2-3 dana, i sve se posle stisalo, a ljudi su zaboravili, a oko nase "super" lige se digla tolika frka.

anti franjevac

pre 14 godina

Znaci, pet sumnjivih.
Tri neiskoristena.
Protiv Spartaka 5:2, trener priznaje cistu pobedu.
Protiv OFK-a nije odlucio jer je bio na 1:0. OFK smanjio u 88-om minutu. Penal kao suza cist, start iza ledja, nije dotakao loptu a oborio igraca u sansi.
Toliko.

Realno gledano

pre 14 godina

kakve su ovo gluposti da se svira penal za ekipe koje napadaju....zvezda se tu sigurno ne svrstava....pa jagodina je imala vise suteva u zadnjoj utakmici.....hahahhahahahaha....smesno a u isto vreme i tuzno....i onda se pitamo gde nam fudbal ide.....

lajete rezite

pre 14 godina

pa nijedan od vas grobara da kaze, jeste drzimo sve u drzavi, od fudbala -karadzic, preko ministara i politicara: Dacic i Dodik, preko kosarke Danilovic i Divac, hocete jos da nabrajam ili?

toliko!

pre 14 godina

(igor, 3. mart 2010 14:00) topalovici jel imate neki komentar na ovo sto je decko postavio ili?
lepo pise :Poslednja kola Jelen Superlige i dešavanja u njima, uzburkala su javnost i dovela do pitanja oko regularnosti takmičenja. Šampion Partizan je kao klub bio u centru pažnje

ljuba

pre 14 godina

Definitivno je jasno da se ova naša trećerazredna fudbalska liga i kup se igraju zbog CZ i Partizana ,a ostale ekipe mogu samo da se slikaju.Na primer zadnje dve godine Sudije su kažnjene u utakmicama FK Rad sa ovim našim tkz elitnim klubovima ukupno 14 utakmica jer sudili na njegovu štetu.

rale77

pre 14 godina

a realno...aj sad da se nelazemo kad pogledamo sve ove snimke lepo se vidi je onaj penal za partizan smesan, ni f od faula, a penali za zvezdu su regularni, osim mozda onog kad se lazetic bacio, ali to se bas ne vidi dobro na snimku, a u tom slucaju treba verovati sudiji

Krcun

pre 14 godina

Želim da podsetio sve na način na koji je Partizan pobeđivao svoje utakmice ranijih godina. Koliko samo mečeva je završeno rezultatom 1:0, a golovi su postizani iz penala u zadnjim minutima utakmica! Malo je podsećalo na sezonu kada je Obilić bio šampion i većinu utakmica dobio 2:0. Postoje ti podaci na netu pa ko hoće da ih vidi i može. Ako je Partizanu dosuđen samo jedan penal u celoj sezoni, pritom niko ovde ne pominje nedosuđene penale jer ih možda nije bilo, onda je u pitanju stil igre a ne zavera! Liga nam je svakako užas, pa sve i da sude Roseti i majka Tereza kao pomoćni!

vlada1101

pre 14 godina

Ako pustite usporeni snimak kod prvog penala kada je navodno golman pokupio cistu loptu se jasno vidi da je Ninkov prvi stigao do lopte a potom je usledio kontakt sa golmanom. Sudija je bio blizu i tu dileme nema - cist penal. Sledeci "sporan" penal u mecu sa Jagodinom, takodje ako pustite usporeni snimak videcete je start bio unutra - jos jedan cist penal. Sto se tice penala nad Lazeticem, cini se da penal nije postojao ali kamera je prilicno daleko tako da ne moze lepo da se vidi.

moćna Zvezda

pre 14 godina

Treba ispitati golmana Napretka zbog bacanje lopte u svoj gol i Mrdju zato što nije uspeo da postigne nijedan gol iz 7 100% šansi...

hahahahahahahahahahah

pre 14 godina

"Nismo i nećemo biti kreatori prvenstvene trke," rekao je Stepanović a preneo Sport, "Sudije će časno obaviti svoj deo posla." hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha

Dragan

pre 14 godina

Mozda je pogresio sudija samo kod penala protiv Smedereva . Ovo su penali cisti ko suza . Sto za partizanov nebi reko , mada moze svako da pogleda i ocjeni .

Ни по бабу ни по теткама...

pre 14 godina

Ај' сад и листу пенала који нису суђени "вечитима"... кад већ правите листу где су други оштећени дајте и листу где су "вечити" оштећени... или их није било?

Glas razuma!

pre 14 godina

Dokle vise ovako, MOLIM ministarstava pravde i sporta da na osnovu svog materija, (ne samo ove sezone, ovako nesto se desava pola veka) optuze ova dve vestacke tvorevine i kazne zabranom imena, oduzimanjem svih trofeja, i slanjem u najnizi rang takmicenja!

Statistika

pre 14 godina

Super! Ajde sad malo proanalizirajte proslu sezonu, pa onu pre nje pa redom.
Naknadno postenje ne vredi mnogo!
(istine radi, 3. mart 2010 13:15)
U dve prethodne sezone je svirano više penala za Zvezdu nego za Partizan...

baki bb

pre 14 godina

ja stvarno ne mogu da verujem da nijedan zvezdas ne moze da se javi i objektivno prokomentarise...pa ljudi 4 od ovih 5 penala ne bi ni pizon svirao,sto pricate nesto u sta sami ne verujete?
penal za partizan nije bio...
objektivni grobar

објективно

pre 14 godina

од свих ових звездиних пенала, није био само онај против спартака на лекићу, али пошти је резултат био 5:1, то није ни битно.
на крају није битно ни ко је првак србије, јер су све домаће екипе никакве и у европи су само топовско месо на којем остале екипе поправљају гол разлику.

Zyzu

pre 14 godina

Alo bre,glodari,sta vam sad smeta?!Sad vidite samo sumnjive penale koji su dosudjeni Zvezdi,a sto ste pre par godina uzeli titulu istim takvim penalima koji su vam dosudjivani u 359 minutu nadoknade,toga se ne secate?! Dosta vas je gurao Karadzic,al i to je proslost,tako da ubuduce kad pricate na ovakve teme vratite se malo u proslost i pogledajte svoj klub,pa onda ako je vas klub cist,onda mozete da raglabate o ovim penalima dosudjenim Zvezdi

aca_bg

pre 14 godina

Dobar je ovaj "nesporan" iz Smedereva. Katastrofa... Partizan i Zvezda jesu naši najbolji klubovi ali ovo je bruka. Možda sada neko vidi zašto u Evropi nemaju šanse. Sa ovakvim sudjenjem oni i nisu navikli da dobijaju tvrde utakmice. Kada ne ide tu je sudija da dosudi penal... E moj Lukiću... Hajde sad...Daj još neko saopštenje da nam objasniš neke stvari...

Joao

pre 14 godina

Tesko je biti objektivan, kada navijate za nekoga. Ipak, ono o cemu pise "Sport" ja, gledajuci ove snimke nisam video. Najsporniji su penali Zvezde protiv Spartaka, i ovaj Partizanov. Sve ostalo sto je navodno sporno, a besmisleno je govoriti o neiskoristenim penalima (iako je ovaj protiv Jagodine cist kao suza) spada u domen "lake sudijske ruke" kada svira za jaceg i poznatijeg domacina. Jedino sto se moze saznati iz ove "analize" je da u listu Sport radi novinar koji radi po narudzbini sa strane. Nisam iznenadjen. Takvih ima jos, i to ne samo na jednoj strani. Zato i ne citam sportsku stampu. Ne treba mi da mi neko za moje pare objasnjava da je belo u stvari crno, samo moje oci nisu u redu!

Zipo

pre 14 godina

Covece, ovi nikako da odj..u od Zvezde. Da se kladimo da se nesto krupno desava u Partizanu i da ovi samo bacaju prasinu u oci da skrenu pogled sa sebe. Tolu je agilan kad je on u pitanju (prozivka Binica) a ovamo pusta da se pravi cirkus od domaceg prvenstva i svako prica sta hoce kad se radi o Zvezdi.

Allexa

pre 14 godina

Ovaj prvi protiv Rada ne moze biti cistiji, igrac dosao prvi do lopte, golman ga pokosio.
Drugi je klasican Srbski faul, samo sada u kaznenom. Odavno smo jos zaboravili sta znaci malo otvorenija, grublja igra. Sudije danas sude svaki kontakt i zato nam fudbal i izgleda tako. Verovatno da igramo bez sudija, bili bi puni stadioni.
Kod OFK, se sve vidi lepo, Nikola pao na vreme, i sudija nije ni mogao nista drugo da svira.
Protiv Spartaka start sa dve noge, znaci crveni karton i normalno penal.
Protiv Smedereva razmislite: kada igrac okrene protivnika, a ovaj ga potom pokosi, da li je to penal?

Treba da se sudije dovedu u red, da puste malo grublju igru, pa da vidite kako ce onda fudbal da nam bude lep. Nemamo mi toliko lose igrace i timove, problem su sudije! Kada bi oni pustili igru ne bi bilo toliko foliranja, cim neko udje u kazneni on ko po komandi pada, znajuci da sudija svira svaki kontakt!

Delijaaa

pre 14 godina

Lepo Lukic odgovorio Djuricu: ''Niko Vam nije kriv sto imate 3 puta skuplju ekipu,a zaostajete za nama''!!! Ta prica o spornim penalima ce uvek postojati!!! Moraju se svirati penali ekipi koja stalno napada!!!

Ivica

pre 14 godina

Jedino što je sporno u penealu protiv Jagodine je to što sudija nije priznao pogodak Kadu-u.

Penal je bio, igrač Jagodine je u šesnaestercu klizao na igrača, ne na loptu. Ovde je Zvezda oštećena.

Odbijanje Partizanovog napadača u šesnaestercu od igrača koji ne trtči ka njemu već ka lopti uopšte neću da komentarišem.

bata

pre 14 godina

Muka mi je od Zvezde i Partizana vise.
Tuzna je zemlja gde svaki nesrecnik mora da navija za jedan od ta dva kluba.
Zato i ne cudi sto nas brukaju kad god predju granicu.

aleksandar

pre 14 godina

Sta ocekivati u banana drzavi?!
I sta ce biti na kraju?Pa gde sme jadni sudija koji radi za bedne pare da nedosudi ono sta mu je pre meca trazeno.
Tole,Tole legendo.

PFC

pre 14 godina

E, ovaj tekst treba pokazati svakom ostrascenom navijacu Zvezde koji kuka kako se Partizanu "stalno" sviraju penali. I upitati ih da li znaju koje godine je zadnji put dosudjen penal za Partizan u derbiju.

Marko PFC

pre 14 godina

Pa mogli ste kad ste se vec ovoliko "potrudili" da date snimke koji nisu za zvezdinog sajta!!

Ovde je prikazano sve iz samo jednog ugla i to onaj gde se najlosije vidi prekrsaj.

Ovaj penal protiv Jagodine je kandidat za najsmesniji penal ikada

Igrac Jagodine proklizava i videci da je odbrambeni igrac na zemlji Ninkov odlucuju da padne preko njega.

:)))))

A posle Nama govore penaltizan!!!

LICIMURI

Erik Djemba-Djemba

pre 14 godina

Nisam video da je neki igrac promenio pravac lopte, vec je to uradio igrac koji ju je umao u posedu. Sporni momenti su retki i slucajni.

rolla

pre 14 godina

A sad su se sjetili da pominju penale, a kad je Partizan osvojio proslu i predproslu titulu kad je sviran penal na skoro svakoj utakmici, niko se nije bunio? Izgleda da je Lukic stvarno u pravu kad kaze da se vodi hajka na Zvezdu.

Milan

pre 14 godina

Ja kao Zvezdas mogu da kazem samo da su nam tri penala poklonjena, ali i to je fudbal. NE poklanjaju se penali Borci i nekom tamo Hetafeu, Barnliju nego Zvezdi, Realu, Celsiju... TO je uticaj, lakse je njima svirati penal, nego kasnije biti kritikovan sto isto nije ucionjeno!

Radomir Stepić

pre 14 godina

Ne pada mi na um da o ovome bilo šta kažem osim da Zvezda ubedljivo vodi sa 5:1 i da se proglašava jedinim srpskim timom (užasna svest) i da se za nju penali sviraju uvek kad je to potrebno. Imam trideset godina i nisam zapamtio da je u derbiju Partizan ikada pucao penal. Znam samo da je od raspada Jugoslavije uzeo više titula i da je jedini naš tim koji je igrao Evroligu. Zvezda nikada. Ni u Bariju. Tada ova liga nije postojala. O našem pravosuđu imao bih šta da kažem, pitao bih šta se čeka sa optužnicama, ali vi to ne biste objavili. I ovo će biti možda uzaludno pisanje, koje niko neće pročitati.

nemanja s

pre 14 godina

Ako je sporan JEDAN penal, to moze iti slucajnost. Ali ako su sporna CETIRI i sva cetiri sudjena u prelomnim trenuima utakmice, onda bi trebalo pokrenuti istragu.

nisam sudija,samo sam realan

pre 14 godina

Nikog ne branim ili osudjujem ali trebaju se uzeti u obzir i svi penali dosudjeni u prvenstvu i za barem 70 posto ce biti neka sumnja!
Dalje,pa pogledajte Ligu Sampiona i sudjenja gdje je ulog 1000 puta veci,niko nije masina,svi mi grijesimo!
I zadnje ne i najmanje vazno Zvezda i Partizan su timovi koji igraju fudbal,napadaju,stvaraju sanse i normalno je da ce biti tih stvari kad protivnici pola utakmice ne izlaze iz sesnesterca!!!
I meni sudije dizu kosu na glavi ali ipak moraju se malo stvari realno sagledati!!!

Vuk Samotnjak

pre 14 godina

Fudbal nam je tako ocajan da skoro da i nema veze kome se penali sviraju i zasto. Od domaceg fudbala nista vise i nije ostalo - samo rasprave o tome sta je gore: igraci, treneri, uprave (tajkuni), stadioni ili sudjenje

nikola

pre 14 godina

Katastrofa!!! Pa ovi sude k'o basket da igraju. Svaki kontakt, faul. Ne kontam kako se navijaci zadovoljavaju time sto im fudbaleri igraju balet...

jimi

pre 14 godina

izvolite gospodo sa marakane pa gledajte,ovde se sve lepo vidi,a videlo se i ranije za one koji imaju oci...svaka cast za snimke,da nije smesno bilo bi zalonso,i onda se lukic javlja,hahahahaha

"ISD"

pre 14 godina

Pa hvala Bogu da ce sudije da sviraju za PFC i Zvezdu i da ih guraju ka vrhu i pobedama... To je na neki nacin i normalno... Ko ce da svira za neki Soartak, BSK ili Jagodinu!!! Naravno niko! Zna se koji klubovi u Srbiji najvise ulazu u fudbal!

djudja

pre 14 godina

A ko će da prebroji sporne ofsajde večitima i koliko se ovim ofsajdima ukralo bodova u poslednje 2-3 godine ?
Penali su očigledni i ne predstavljaju glavno žarište neregularnosti.

realno

pre 14 godina

E samo se vratite kad vam je Muslin bio trener. Penala i penala i sve 1:0 sezone za nezaborav .
Ali ko se jos lozi na ovaj nas propali fudbal ........

fabregas

pre 14 godina

Evo jos jedne hajke lobija gorobarskih listova.Vlasnik Vecernjih Novosti a ujedno i Sporta je manjo Vukotic osvedoceni grobar i clan IO KF JSD Partizan. I sta drugo moze da se ocekuje.Ma necete nas unistiti i dabogdaZvezda osvojila titulu uvek sa1:0 iz nepostojecih penali ili golom iz ofsajda ili u 126 minutu

ForeverSRB

pre 14 godina

Hehehe, samo perfektni klizeci startovi...Ma, Zvezdini protivnici imaju odbranu kao Barsa...Ovaj mali Nikolic isti Puyol...:)))
Hahahaha, smeshni ste bre, i vi, i predsednici i treneri koji nas pljuju, i gosn Djuric, koji je proshle sezone bukvalno SVIRAO PENAL za Partizan, 3 puta u 93 min, kad je Djordjevic davao golove...Mozete samo da nas pljujete, kao shto ste uvek i radili, ali ovaj put samo pod prozor... :)))

pedja_71

pre 14 godina

Naravno da treba da nam sviraju penale, kad protivnički igrači nasrću kao voline i kao p...e igraju bunker i valjaju se po terenu na 0:0. A onda, prc.
1:0 do kraja...

FK PKB Padinska Skela

pre 14 godina

Ja bih voleo da neko od vas novinara prikaze kompletnu statistiku za proteklih 20 godina - koliko je penala svirano za a koliko protiv FCRS, PFC i Vojvodine... Ja to nigde nisam uspeo da iskopam na netu. Normalno je da i sudije ponekad pogrese i oni su ljudi ali nije normalno da uvek grese u korist istih klubova... Eto, jos jednom najiskrenije molim da neko objavi te podatke pa da vidimo konkretno ko je najpovlasceniji klub u nasoj zemlji.
P.S. A bilo bi lepo i videti koliko penala je direktno uticalo na rezultat a koliko je dosudjeno u vec resenim utakmicama jer mislim da je to izuzetno bitno. Sve najbolje !

vladimir jovicic

pre 14 godina

Pogledajmo tu utakmicu sa Smederevom, koja je, navodno, "čista" - penal kao penal je SMEŠAN, (mislim da mu se i Poštenjačina Centarforčina Osvajač Žitorađe Lukić smejao ) ali ono što je meni čudno je ponašanje igrača Smedereva kod 2. i 3. gola zvezde :

1:38 - igrač zvezde oduzima loptu na sredini igrališta i kreće ka golu...lagano, verovatno čeka saigrače (to ne vidimo). Fudbaleri Smedereva nezainteresovano trčkaraju oko njega, NIKO ga ne napada. U ovim situacijama igrači odbrane (a ima ih bar 2:1 u odnosu na napadače, pod pretpostavkom da su bar još dvojica zvezdaša u sredini ) reaguju tako da se vrši pritisak na loptu, dok poslednja linija "drži" (tu istu liniju); Cilj je da se napadaču ili oduzme lopta, ili da se natera na dodavanje - gde bi ostatak napadača bio ili u ofsajdu, ili bi odbrana pokupila loptu (jer ih ima DUPLO VIŠE). To je naravno pod pretpostavkom da se ŽELI odbraniti gol. U trenutku kad igrač zvezde ulazi u kazneni prostor (1:44), oko njega su PETORICA (!) Smederevaca, koji statiraju u kukuruzima. Rasplet je pajtonovski, Smederevac pada ispred zvezdaša, sudija svira penal. Niko se čak i ne buni. Podsetiću, u tom trenutku je 1:0 za zvezdu, Smederevo "juri" rezultat, verovatno pojačanom agresivnošću i pritiskom na loptu koji se vidi iz priloženog.

2:14 akcija zvezde kreće sa od njenog kaznenog prostora, igrači Smedereva su plavi kao "spomenak" na livadi i pokretni kao šporet "Smederevac". Ovaj gol neću ni da komentarišem, reći ću samo da slični mogu da se vide u FIFA 2007, a iz PES-a su proterani još negde od verzije 3.
Ostale penale neću ni da komentarišem, kod većine je sudija blizu, tako da je mogućnost nenamerne greške isključena. Znači, ili je regularno ili je krađa.

Dacha

pre 14 godina

...volim objektivnost srpskih medija...Ako zvezda ima povlašćen tretman kod sudija, a ima jer joj se u upravi nalazi bivši komesar za suđenje Branimir Babarogić, onda se svim silama pokušava objasniti da eto i Partizan neku "nameštaljku" kako bi se eto nekako izjednačili...E pa neće ići gospodo...5 penala i jedan nisu isto u sezoni...10 penala i nijedan na derbijima u poslednjih 16 godina takođe ne mogu biti isto...četiri bivša rukovodioca optuženih za finansijske malverzacije i nijedan u Partizanu isto nisu isto...Prema tome nemojte nas više izjednačavati sa gospodom iz ljutice bogdana molim vas. Ako ste hteli tekst o sumljivim penalima Zvezde u ovoj sezoni ne morate da pominjete i taj jedan partizanov jer nije u kontekstu teksta. Preporučio bih novinarima da zato istraže ulogu i delo pomenutog babarogića u srpskom i jugoslovemnskom fudbalu u poslednjih 30 godina, verujem da bi velikom broju gledalaca takva reportaža bila izuzetno zanimljiva. Hvala i pozdrav.

purenjak

pre 14 godina

Kakvi su nam " veciti" takvo nam je i sudjenje. Istina, Zvezdi se mnogo vise sude penali nego Partizanu ali svejedno. Gade mi se. Liga je jaka da "Veciti" uvek pocinju utakmice sa 2:0. Igraci u " vecitima" su takvi da bez namestanja i lopovluka ne mogu da dobiju nikog na posteno.
I molim, da se termin " VECITI" izbaci iz upotrebe i zabrani jer to su FALSH VECITI izmisljeni da budu jedan drugom konkurencija. Ako su oni "Veciti" sta onda reci za Milan-Inter, Real-Atletiko, Man Unt- Man City...
Sramota!!!

Robert

pre 14 godina

a sta ste mislili da ce da priznaju sto to rade za Zvezdu a, grdno se varate, ne bi ni bizona da bude u terenu video a kamoli nesto drugo da se sudi a sta bi naskodilo njemu omiljenom timu, a ako baletani Zvezdasi padaju i u ivici sesnesterca onda oni vide i pod mikroskopom samo da se dosudi penal za njih, a oni jadnici jedva cekaju da to rade jer kada ne mogu sami onda su tu drage SUDIJE. Dok bude tako u nasem fudbalu necemo nikada da imamo vrhunski fudbal da bi se nam zavideli i ostali, a ovako.... nikada.

ma sta ja znam

pre 14 godina

kao klinac sam navijao za zvezdu ali vremenom je interesovanje za nasu ligu opalo ali posle odlgedanih snimaka mogu da kazem da sam najprijatnije iznenadjen igrom zvezde a sto se tice penala 2/5 za zvezdu nisu bila ali ni ova partizanov ali to je stvar subjektivnosti sudija a mislim da je sudjenje mnogo regularnije ove nego prethodnih godina

Webber

pre 14 godina

Navijam za Partizan, ali smatram da ovakve rasprave treba sto pre zaustaviti.. Nas fudbal je u zalosnom stanju, mnogo je onih koji veruju u namestanje, i ovo samo odmaze..

Neodgovorno lupetanje Djurica i Lukica ne pomaze.

A sudije su ljudi i GRESE. I to, ne samo u Srbiji!

Tuzno je to sto se u teoriji, i naglasavam u teoriji, Djuricu vise isplati da ulozi u potplacivanje zvezdinih protivnika nego zadrzavanje kvalitetnih igraca u klubu.. A to je tako, ne zbog sudija vec zbog losih terena i bunkera koje igraju svi osim vecitih..

dupla kruna se,uprkos svemu,vraca kuci

pre 14 godina

Hajka se ipak nastavlja!

Ako ste vec poceli da navodite sve penale svirane za vecite(uglavnom Zvezdu) u ovoj sezoni,pozabavite se ,isto tako temeljno,i brojem autogolova,iskljucenih igraca,ponistenih golova,sviranih ofsajda partizanovim protivnicima,direktnih veza partizana sa hajdukom(dzomba),radom(stojic),cukarickim(mladji jsd brat),jagodinom(palma,dacic),smederevom(trener blagoje paunovic),o toletu i kompaniji i da ne pricam.

nemanja s

pre 14 godina

Ako je sporan JEDAN penal, to moze iti slucajnost. Ali ako su sporna CETIRI i sva cetiri sudjena u prelomnim trenuima utakmice, onda bi trebalo pokrenuti istragu.

dupla kruna se,uprkos svemu,vraca kuci

pre 14 godina

Hajka se ipak nastavlja!

Ako ste vec poceli da navodite sve penale svirane za vecite(uglavnom Zvezdu) u ovoj sezoni,pozabavite se ,isto tako temeljno,i brojem autogolova,iskljucenih igraca,ponistenih golova,sviranih ofsajda partizanovim protivnicima,direktnih veza partizana sa hajdukom(dzomba),radom(stojic),cukarickim(mladji jsd brat),jagodinom(palma,dacic),smederevom(trener blagoje paunovic),o toletu i kompaniji i da ne pricam.

Marko PFC

pre 14 godina

Pa mogli ste kad ste se vec ovoliko "potrudili" da date snimke koji nisu za zvezdinog sajta!!

Ovde je prikazano sve iz samo jednog ugla i to onaj gde se najlosije vidi prekrsaj.

Ovaj penal protiv Jagodine je kandidat za najsmesniji penal ikada

Igrac Jagodine proklizava i videci da je odbrambeni igrac na zemlji Ninkov odlucuju da padne preko njega.

:)))))

A posle Nama govore penaltizan!!!

LICIMURI

Webber

pre 14 godina

Navijam za Partizan, ali smatram da ovakve rasprave treba sto pre zaustaviti.. Nas fudbal je u zalosnom stanju, mnogo je onih koji veruju u namestanje, i ovo samo odmaze..

Neodgovorno lupetanje Djurica i Lukica ne pomaze.

A sudije su ljudi i GRESE. I to, ne samo u Srbiji!

Tuzno je to sto se u teoriji, i naglasavam u teoriji, Djuricu vise isplati da ulozi u potplacivanje zvezdinih protivnika nego zadrzavanje kvalitetnih igraca u klubu.. A to je tako, ne zbog sudija vec zbog losih terena i bunkera koje igraju svi osim vecitih..

Dacha

pre 14 godina

...volim objektivnost srpskih medija...Ako zvezda ima povlašćen tretman kod sudija, a ima jer joj se u upravi nalazi bivši komesar za suđenje Branimir Babarogić, onda se svim silama pokušava objasniti da eto i Partizan neku "nameštaljku" kako bi se eto nekako izjednačili...E pa neće ići gospodo...5 penala i jedan nisu isto u sezoni...10 penala i nijedan na derbijima u poslednjih 16 godina takođe ne mogu biti isto...četiri bivša rukovodioca optuženih za finansijske malverzacije i nijedan u Partizanu isto nisu isto...Prema tome nemojte nas više izjednačavati sa gospodom iz ljutice bogdana molim vas. Ako ste hteli tekst o sumljivim penalima Zvezde u ovoj sezoni ne morate da pominjete i taj jedan partizanov jer nije u kontekstu teksta. Preporučio bih novinarima da zato istraže ulogu i delo pomenutog babarogića u srpskom i jugoslovemnskom fudbalu u poslednjih 30 godina, verujem da bi velikom broju gledalaca takva reportaža bila izuzetno zanimljiva. Hvala i pozdrav.

PFC

pre 14 godina

E, ovaj tekst treba pokazati svakom ostrascenom navijacu Zvezde koji kuka kako se Partizanu "stalno" sviraju penali. I upitati ih da li znaju koje godine je zadnji put dosudjen penal za Partizan u derbiju.

nisam sudija,samo sam realan

pre 14 godina

Nikog ne branim ili osudjujem ali trebaju se uzeti u obzir i svi penali dosudjeni u prvenstvu i za barem 70 posto ce biti neka sumnja!
Dalje,pa pogledajte Ligu Sampiona i sudjenja gdje je ulog 1000 puta veci,niko nije masina,svi mi grijesimo!
I zadnje ne i najmanje vazno Zvezda i Partizan su timovi koji igraju fudbal,napadaju,stvaraju sanse i normalno je da ce biti tih stvari kad protivnici pola utakmice ne izlaze iz sesnesterca!!!
I meni sudije dizu kosu na glavi ali ipak moraju se malo stvari realno sagledati!!!

jimi

pre 14 godina

izvolite gospodo sa marakane pa gledajte,ovde se sve lepo vidi,a videlo se i ranije za one koji imaju oci...svaka cast za snimke,da nije smesno bilo bi zalonso,i onda se lukic javlja,hahahahaha

Radomir Stepić

pre 14 godina

Ne pada mi na um da o ovome bilo šta kažem osim da Zvezda ubedljivo vodi sa 5:1 i da se proglašava jedinim srpskim timom (užasna svest) i da se za nju penali sviraju uvek kad je to potrebno. Imam trideset godina i nisam zapamtio da je u derbiju Partizan ikada pucao penal. Znam samo da je od raspada Jugoslavije uzeo više titula i da je jedini naš tim koji je igrao Evroligu. Zvezda nikada. Ni u Bariju. Tada ova liga nije postojala. O našem pravosuđu imao bih šta da kažem, pitao bih šta se čeka sa optužnicama, ali vi to ne biste objavili. I ovo će biti možda uzaludno pisanje, koje niko neće pročitati.

baki bb

pre 14 godina

ja stvarno ne mogu da verujem da nijedan zvezdas ne moze da se javi i objektivno prokomentarise...pa ljudi 4 od ovih 5 penala ne bi ni pizon svirao,sto pricate nesto u sta sami ne verujete?
penal za partizan nije bio...
objektivni grobar

Statistika

pre 14 godina

Super! Ajde sad malo proanalizirajte proslu sezonu, pa onu pre nje pa redom.
Naknadno postenje ne vredi mnogo!
(istine radi, 3. mart 2010 13:15)
U dve prethodne sezone je svirano više penala za Zvezdu nego za Partizan...

realno

pre 14 godina

E samo se vratite kad vam je Muslin bio trener. Penala i penala i sve 1:0 sezone za nezaborav .
Ali ko se jos lozi na ovaj nas propali fudbal ........

moćna Zvezda

pre 14 godina

Treba ispitati golmana Napretka zbog bacanje lopte u svoj gol i Mrdju zato što nije uspeo da postigne nijedan gol iz 7 100% šansi...

fabregas

pre 14 godina

Evo jos jedne hajke lobija gorobarskih listova.Vlasnik Vecernjih Novosti a ujedno i Sporta je manjo Vukotic osvedoceni grobar i clan IO KF JSD Partizan. I sta drugo moze da se ocekuje.Ma necete nas unistiti i dabogdaZvezda osvojila titulu uvek sa1:0 iz nepostojecih penali ili golom iz ofsajda ili u 126 minutu

FK PKB Padinska Skela

pre 14 godina

Ja bih voleo da neko od vas novinara prikaze kompletnu statistiku za proteklih 20 godina - koliko je penala svirano za a koliko protiv FCRS, PFC i Vojvodine... Ja to nigde nisam uspeo da iskopam na netu. Normalno je da i sudije ponekad pogrese i oni su ljudi ali nije normalno da uvek grese u korist istih klubova... Eto, jos jednom najiskrenije molim da neko objavi te podatke pa da vidimo konkretno ko je najpovlasceniji klub u nasoj zemlji.
P.S. A bilo bi lepo i videti koliko penala je direktno uticalo na rezultat a koliko je dosudjeno u vec resenim utakmicama jer mislim da je to izuzetno bitno. Sve najbolje !

aca_bg

pre 14 godina

Dobar je ovaj "nesporan" iz Smedereva. Katastrofa... Partizan i Zvezda jesu naši najbolji klubovi ali ovo je bruka. Možda sada neko vidi zašto u Evropi nemaju šanse. Sa ovakvim sudjenjem oni i nisu navikli da dobijaju tvrde utakmice. Kada ne ide tu je sudija da dosudi penal... E moj Lukiću... Hajde sad...Daj još neko saopštenje da nam objasniš neke stvari...

vladimir jovicic

pre 14 godina

Pogledajmo tu utakmicu sa Smederevom, koja je, navodno, "čista" - penal kao penal je SMEŠAN, (mislim da mu se i Poštenjačina Centarforčina Osvajač Žitorađe Lukić smejao ) ali ono što je meni čudno je ponašanje igrača Smedereva kod 2. i 3. gola zvezde :

1:38 - igrač zvezde oduzima loptu na sredini igrališta i kreće ka golu...lagano, verovatno čeka saigrače (to ne vidimo). Fudbaleri Smedereva nezainteresovano trčkaraju oko njega, NIKO ga ne napada. U ovim situacijama igrači odbrane (a ima ih bar 2:1 u odnosu na napadače, pod pretpostavkom da su bar još dvojica zvezdaša u sredini ) reaguju tako da se vrši pritisak na loptu, dok poslednja linija "drži" (tu istu liniju); Cilj je da se napadaču ili oduzme lopta, ili da se natera na dodavanje - gde bi ostatak napadača bio ili u ofsajdu, ili bi odbrana pokupila loptu (jer ih ima DUPLO VIŠE). To je naravno pod pretpostavkom da se ŽELI odbraniti gol. U trenutku kad igrač zvezde ulazi u kazneni prostor (1:44), oko njega su PETORICA (!) Smederevaca, koji statiraju u kukuruzima. Rasplet je pajtonovski, Smederevac pada ispred zvezdaša, sudija svira penal. Niko se čak i ne buni. Podsetiću, u tom trenutku je 1:0 za zvezdu, Smederevo "juri" rezultat, verovatno pojačanom agresivnošću i pritiskom na loptu koji se vidi iz priloženog.

2:14 akcija zvezde kreće sa od njenog kaznenog prostora, igrači Smedereva su plavi kao "spomenak" na livadi i pokretni kao šporet "Smederevac". Ovaj gol neću ni da komentarišem, reći ću samo da slični mogu da se vide u FIFA 2007, a iz PES-a su proterani još negde od verzije 3.
Ostale penale neću ni da komentarišem, kod većine je sudija blizu, tako da je mogućnost nenamerne greške isključena. Znači, ili je regularno ili je krađa.

bata

pre 14 godina

Muka mi je od Zvezde i Partizana vise.
Tuzna je zemlja gde svaki nesrecnik mora da navija za jedan od ta dva kluba.
Zato i ne cudi sto nas brukaju kad god predju granicu.

Allexa

pre 14 godina

Ovaj prvi protiv Rada ne moze biti cistiji, igrac dosao prvi do lopte, golman ga pokosio.
Drugi je klasican Srbski faul, samo sada u kaznenom. Odavno smo jos zaboravili sta znaci malo otvorenija, grublja igra. Sudije danas sude svaki kontakt i zato nam fudbal i izgleda tako. Verovatno da igramo bez sudija, bili bi puni stadioni.
Kod OFK, se sve vidi lepo, Nikola pao na vreme, i sudija nije ni mogao nista drugo da svira.
Protiv Spartaka start sa dve noge, znaci crveni karton i normalno penal.
Protiv Smedereva razmislite: kada igrac okrene protivnika, a ovaj ga potom pokosi, da li je to penal?

Treba da se sudije dovedu u red, da puste malo grublju igru, pa da vidite kako ce onda fudbal da nam bude lep. Nemamo mi toliko lose igrace i timove, problem su sudije! Kada bi oni pustili igru ne bi bilo toliko foliranja, cim neko udje u kazneni on ko po komandi pada, znajuci da sudija svira svaki kontakt!

Po zakonu!

pre 14 godina

Ajde neka neko od ovih pametnih strucnjaka prebroji dosudjene penale Zvezdi i Partizanu u poslednjih 5 godina?! Je l sme neko?
Samo pisete napamet, a nigde konkretnog dokaza! I bas me zanima kada su Partizanu sudjeni penali u poslednjim minutima i u nadoknadi vremena?!
Od kada je fudbala u zemlji Srbiji, Zvezdi je uvek sudjeno kad je trebalo, do te mere, da su i osvojene titule oduzimali Partizanu i davali Zvezdi!!! A sudija Sipka? A Babarogic?! Sramota!!! 16 godina bez penala u derbiju?!
Ajde prebrojte mi penale u poslednjih 5 godina i postavite ako smete da se suocite sa istinom?!

djudja

pre 14 godina

A ko će da prebroji sporne ofsajde večitima i koliko se ovim ofsajdima ukralo bodova u poslednje 2-3 godine ?
Penali su očigledni i ne predstavljaju glavno žarište neregularnosti.

Delijaaa

pre 14 godina

Lepo Lukic odgovorio Djuricu: ''Niko Vam nije kriv sto imate 3 puta skuplju ekipu,a zaostajete za nama''!!! Ta prica o spornim penalima ce uvek postojati!!! Moraju se svirati penali ekipi koja stalno napada!!!

Realno gledano

pre 14 godina

kakve su ovo gluposti da se svira penal za ekipe koje napadaju....zvezda se tu sigurno ne svrstava....pa jagodina je imala vise suteva u zadnjoj utakmici.....hahahhahahahaha....smesno a u isto vreme i tuzno....i onda se pitamo gde nam fudbal ide.....

bob

pre 14 godina

Moraju se svirati penali ekipi koja stalno napada!!!
(Delijaaa, 3. mart 2010 13:36)
vrlo zanimljiva teorija :) po tvojoj teoriji sta mislis koliko bi arsenal trebao da ima sviranih penala ove sezone? kad odgovoris baci pogled koliko je svirano.
kao navijac partizana mogu da kazem da je penal za partizan smesan, a ostalo ce objektivni navijaci zvezde da prokomentarisu.

Lignjoslav

pre 14 godina

Partizan je prosle dve titule "osvojio" na penale, iskljucenja, ponistenje golova protivniku, "rekorda" Bozovica i nedosudjenih penala za protivnike. Takodje, kad nisu imali rezultat, igralo se do stotog minuta(Zvezda), a kada su vodili a bilo je tesno, igralo se do 87.min (Hajduk Kula).
I sada su se sve te sudije okrenule na Zvezdinu stranu, jeli??
I Tomislav Karadzic se okrenuo na Zvezdinu stranu???
Ne, ne, to su te iste sudije i taj isti Karadzic!! Ovo je samo pritisak da Zvezdi ne sme da se dosudi penal. Stavljaju svaki detalj u medije, kako bi stvorili laznu sliku i skrenuli paznju sa onoga sto partizan radi!!
Sad vise ne rade na penale, nego na nedosudjene ofsajde, dizanje ofsajda protivnicima i kad ga nema, sitnim faulovima, kornerima....sudije im stvaraju sanse i poklanjaju loptu. I Bodove.
DZABA VAM SVE, ZVEZDA CE BITI SAMPION, JOS DUGO, DUGO GODINA!!!

Pfc rules

pre 14 godina

Sutra ce Adzic i Lukic da pitaju ove iz Sporta kako smeju da dokaze o vise nego ociglednim kradjama pustaju u javnost!!!
Sram da ih bude,umesto da cute i jos ako treba i pomognu u kradji,jer je to normalno,tako su navikli preko 65 godina da rade,pa bi malo i sad.
Bravo za Sport,bravo za urednika koji je u ovom trenutku bio neutralan i pustio da se ovo objavi,da se istina napokon vidi,a sve za dobro naseg sporta.

milan

pre 14 godina

Koliko je samo Rad puta bio ostecen protiv zvezde sviraju im nepostojece ofsajde,ponistavaju ciste golove i naravno zvezdi 4,5 penala koji su smesni po sezoni.

nikola

pre 14 godina

Katastrofa!!! Pa ovi sude k'o basket da igraju. Svaki kontakt, faul. Ne kontam kako se navijaci zadovoljavaju time sto im fudbaleri igraju balet...

ForeverSRB

pre 14 godina

Hehehe, samo perfektni klizeci startovi...Ma, Zvezdini protivnici imaju odbranu kao Barsa...Ovaj mali Nikolic isti Puyol...:)))
Hahahaha, smeshni ste bre, i vi, i predsednici i treneri koji nas pljuju, i gosn Djuric, koji je proshle sezone bukvalno SVIRAO PENAL za Partizan, 3 puta u 93 min, kad je Djordjevic davao golove...Mozete samo da nas pljujete, kao shto ste uvek i radili, ali ovaj put samo pod prozor... :)))

Milan

pre 14 godina

Ja kao Zvezdas mogu da kazem samo da su nam tri penala poklonjena, ali i to je fudbal. NE poklanjaju se penali Borci i nekom tamo Hetafeu, Barnliju nego Zvezdi, Realu, Celsiju... TO je uticaj, lakse je njima svirati penal, nego kasnije biti kritikovan sto isto nije ucionjeno!

Ivica

pre 14 godina

Jedino što je sporno u penealu protiv Jagodine je to što sudija nije priznao pogodak Kadu-u.

Penal je bio, igrač Jagodine je u šesnaestercu klizao na igrača, ne na loptu. Ovde je Zvezda oštećena.

Odbijanje Partizanovog napadača u šesnaestercu od igrača koji ne trtči ka njemu već ka lopti uopšte neću da komentarišem.

aleksandar

pre 14 godina

Sta ocekivati u banana drzavi?!
I sta ce biti na kraju?Pa gde sme jadni sudija koji radi za bedne pare da nedosudi ono sta mu je pre meca trazeno.
Tole,Tole legendo.

BBRS

pre 14 godina

*Zvezda-Rad*

-Golman stize prvi do lopte najverovatnije cist start i sreca sto nije iskoristen taj penal a glavni nije verovatno najbolje video iz tog ugla dok je pomocni morao da vidi.Opet kazem sreca za promasaj zato sto kao delija volim samo kad pobedimo posteno(nekazem da smo namestili nego greska sudije)

*Zvezda-Smederevo*

Citao sam na desetine komentara kako faula nije uopste bilo ili kako je bilo van sesnaesterca(neznam ko je tu lud ili corav).Cist penal.

*Zvezda-OFK*

Nema kontakta odbrambenog igraca sa loptom kaci malo nogu lazetica dovoljno da ovaj padne.Cist penal,sad dobro nije u 100 postotnoj sansi ali sta uklizuje onda ovaj sam je kriv.

*Zvezda-Spartak*

Pre penala jedno 8 100 postotnih sansi posle jos 5 golova i jedno 15 sansi znaci razbijeni spale ali ovaj saudija sta svira ja neverujem.Znaci ni p od penala vidi se da izbija cisto loptu e sad nesecam se dali je mozda sa dve noge uklizao pa zato ali mislim da ovakve odluke samo stete zvezdi zato sto ispada da nas neko gura ali svakako smo bili mnogo mnogo bolji.

*Zvezda-Jagodina*

Opet se tu neko pravi lud ili corav.Pa sta je tu sporno ljudi moji?Klizeci start jagodinca van 16 m. ali on kliza u 16 m. nas zalama loptom ovaj ga kupi u 16 m. ni blizu lopte.200 posto penal.Komedija je uopste da se raspravlja o ovome.

*partizan-BSK*

Cisto remplovanje ali ovaj kepec je slab pa pada.Greska sudije, desava se.

Tako da jedino protiv rada i spartaka je bilo sumnjivo ali oba puta je glavni bio zaklonjen dok pomocni nije pa je mogao videti ali eto napravili su dve greske u 16 kola desava se.

I nerazumem one ljude(decu) sto ovde komentarisu placu kolko je kome dosudjeno penala.Pa ljudi neka bude dosudjeno i 3, 4 penala na jednoj utakmici ako ovi drugi igraju grubo pa zasluze sta ruse u 16 m.

Od prosle godine mi se smucio malo fudbal u globalu iako ga i dalje pratim ali sada kad vidim neki gol nebitno nasa liga ls ili bilo koja liga prvo sto pomislim je da li je namesteno sve mi izgleda sumnjivo.Prosle godine sta su radili timovima protiv partizana je stvarno bilo sumnjivo, mnogi su hteli da istupe iz lige i od tada vidim da verovatno svake godine ili zvezdi ili partizanu navlace neki koje bas briga za fudbal umesto da puste da bitke pocnu i zavrse se na zelenom terenu a ne da zavaravaju narod.

Ja i dalje idem na sever ili gledam kuci utakmice i verovatno cu to raditi do kraja zivota jednostavno nemogu protiv toga ali stvarno nije u redu sta se sve radi u fudbalu a nema veze sa sportom, nadam se da gresim.

ja

pre 14 godina

4 penala od 5 koji su svirani Zvezdi su malo je reci sporni,po meni pljacka!Jedini Partizanov penal je takodje pljacka!E sad moze da se prica koje veci lopov,to procenite sami.Po meni se nezna koje gori...trenutno Zvezda,ali to varira iz sezone u sezonu.

Zipo

pre 14 godina

Covece, ovi nikako da odj..u od Zvezde. Da se kladimo da se nesto krupno desava u Partizanu i da ovi samo bacaju prasinu u oci da skrenu pogled sa sebe. Tolu je agilan kad je on u pitanju (prozivka Binica) a ovamo pusta da se pravi cirkus od domaceg prvenstva i svako prica sta hoce kad se radi o Zvezdi.

Robert

pre 14 godina

a sta ste mislili da ce da priznaju sto to rade za Zvezdu a, grdno se varate, ne bi ni bizona da bude u terenu video a kamoli nesto drugo da se sudi a sta bi naskodilo njemu omiljenom timu, a ako baletani Zvezdasi padaju i u ivici sesnesterca onda oni vide i pod mikroskopom samo da se dosudi penal za njih, a oni jadnici jedva cekaju da to rade jer kada ne mogu sami onda su tu drage SUDIJE. Dok bude tako u nasem fudbalu necemo nikada da imamo vrhunski fudbal da bi se nam zavideli i ostali, a ovako.... nikada.

GrobaR

pre 14 godina

Evo zasto ne treba uvoditi tzv. "Celendz ", odnosno snimak spornih situacija, pa i najveci slepci vide da ni jedan penal nije ni postojao ali neki navijaci su toliko ostrasceni da ne vide ispred nosa! Zamislite da se na video bimu pusti jedna od ovih situacija pa svaki sudija bi odmah promenio svoju odluku , ali bi neki ostrasceni navijaci i pored ociglednih nepostojecih situacija odmah uskocili u teren prozivajuci Toleta, Snajdera , Drobnjaka, Duleta itd. Ljudi ako ovde vidite i jedan penal dzaba vam oci kad ne vidite dalje od nosa

les Lionceaux

pre 14 godina

po meni:

RAD- nije penal, Ninkov je prvi stigao do lopte ali je golman zatim rukom izbio

SMEDEREVO- penal, glupost igrača Smedereva, ali penal je penal

OFK- penal.. a ovdje je sramota da neki novinari, koji rade za sportske novine, napišu "bezazlen duel.. Lazetić se ugurao ispred Nikolića i pao kao pokošen."- pa naravno da je pao kad ga je ovaj srušio s leđa kad ga je Lazetić već prošao

SPARTAK- igrač jest odnio loptu, ali opet kažem, kako sportski novinar može start sa dvije noge nazvati perfektnim

JAGODINA- klasičan penal, objašnjenje nije potrebno.. jedina dilema na prvi pogled može biti da li je u ili van 16metara


a što se tiče @(Marko PFC, 3. mart 2010 13:33), a gdje da nađu bolje snimke?? CRVENA ZVEZDA barem objavljuje na svom sajtu sve važnije, pa i sporne momente..inače, i ja bih volio da svi vide bolje snimke ovih situacija iako nekima ni to ne bi bilo dovoljno

ja sam pokušao biti objektivan a penal za Partizan neka komentarišu navijači Partizana

Joao

pre 14 godina

Tesko je biti objektivan, kada navijate za nekoga. Ipak, ono o cemu pise "Sport" ja, gledajuci ove snimke nisam video. Najsporniji su penali Zvezde protiv Spartaka, i ovaj Partizanov. Sve ostalo sto je navodno sporno, a besmisleno je govoriti o neiskoristenim penalima (iako je ovaj protiv Jagodine cist kao suza) spada u domen "lake sudijske ruke" kada svira za jaceg i poznatijeg domacina. Jedino sto se moze saznati iz ove "analize" je da u listu Sport radi novinar koji radi po narudzbini sa strane. Nisam iznenadjen. Takvih ima jos, i to ne samo na jednoj strani. Zato i ne citam sportsku stampu. Ne treba mi da mi neko za moje pare objasnjava da je belo u stvari crno, samo moje oci nisu u redu!

ma sta ja znam

pre 14 godina

kao klinac sam navijao za zvezdu ali vremenom je interesovanje za nasu ligu opalo ali posle odlgedanih snimaka mogu da kazem da sam najprijatnije iznenadjen igrom zvezde a sto se tice penala 2/5 za zvezdu nisu bila ali ni ova partizanov ali to je stvar subjektivnosti sudija a mislim da je sudjenje mnogo regularnije ove nego prethodnih godina

Oki

pre 14 godina

Ja sam na ovim slikama video samo gomilu baba koje trčkaraju oko lopte bez ikakve želje, truda i žara.
Pričate o penalima, a na šta vam igrači liče.

djshilja

pre 14 godina

Pošto svi znamo kojim je bojama "obojen" dnevni list Sport očekujem sledeće naslove uskoro:Zvezdini navijači napravili više incidenata,Stručni štab Zvezde provocirao domaćina,Pižon opsovao komentatora,Ekonom Zvezde vređao korner zastavicu,Crveno bela lopta se izbušila i nije htela da pređe gol liniju,Igrači Zvezde nosili kopačke sa likom Deda Mraza i bla bla bla.Ovakvi se penali sviraju i Barseloni i Mančesteru i Interu i Bajernu ,to je sastavni deo fudbala i tako će uvek biti...Naravoučenije takve se stvari dešavaju svim velikim klubovima, ej pronađite simboliku VELIKIM klubovima...

milovan

pre 14 godina

partizanov penal nije bio,realno...a sta,zvezdini jesu,ma nemoj...ovaj protiv jagodine,pa nije bilo bre prekrsaja,sta vi gledate,videlo se na prenosu jos bolje...ovaj protiv rada...za taj ninkovu treba dati ulogu kaskadera,golman kupi loptu,posle toga moze da se okrece ninkov koliko hoce,to je smesno...ovaj treci,cist klizeci start,NA LOPTU,to samo slepci ne vide,vidi se cak i gde lopta ide...ali ljudi,manite se komentarisanja,''evropska zvezda'' i njeni navijaci su uvek u pravu,oni sve znaju,protiv njih se vode kampanje...a dobro,nekad im se sviraju penali na 25m od gola (smederevo prosla sezona)...hajduk kula prosla sezona...itd...a nekad im se sviralo bas protiv spartaka iz subotice za titulu,bilo je 4:3 za zvezdu,a legendarni sudija zoran markovic je svirao 4 penala...zvezda je uvek ostecena,tako je komsije...e da,babarogic je najbolji sudija po vama,zar ne...jadni ste

no name

pre 14 godina

E objavite ovo ako smete :
http://www.youtube.com/watch?v=aa9KXRRs6HQ
sporni detalj :7:01 cak ni zuti kartonhttp://www.youtube.com/watch?v=qy6tHV1mdEo
ili ti ovo kad ne moze sudija postarace se domaci t.j vas igrac obucen u plavo belo :
http://www.youtube.com/watch?v=_sDPzxVO1ds
Samo od nekih stvari a ima ih jos milion samo me mrzi da trazim.

Delija-Kosovo

pre 14 godina

Nek puknu dusmani,nek puknu dusmani...groBARI jel vam krivo,njanjanjanja Liga Sampiona,njanjanja svirace nam sudija penal i protiv Napretka,a vi puknite od muke...Nedaj se Lukicu,a nedaj i ZVEZDU.

anti franjevac

pre 14 godina

Znaci, pet sumnjivih.
Tri neiskoristena.
Protiv Spartaka 5:2, trener priznaje cistu pobedu.
Protiv OFK-a nije odlucio jer je bio na 1:0. OFK smanjio u 88-om minutu. Penal kao suza cist, start iza ledja, nije dotakao loptu a oborio igraca u sansi.
Toliko.

Богдан ФКВ

pre 14 godina

Mozete da pricate sta ocete...i ptz i czv namestaju utakmice i cela prvenstva otkad postoje...partizan mnogo manje,ali zatoo zvezdaaaaa....ju,pa vama sviraju penala gde nema faula a desilo se 20 metara od gola...istina boli,vi poricite kolko ocete...

Vuk Samotnjak

pre 14 godina

Fudbal nam je tako ocajan da skoro da i nema veze kome se penali sviraju i zasto. Od domaceg fudbala nista vise i nije ostalo - samo rasprave o tome sta je gore: igraci, treneri, uprave (tajkuni), stadioni ili sudjenje

lajete rezite

pre 14 godina

pa nijedan od vas grobara da kaze, jeste drzimo sve u drzavi, od fudbala -karadzic, preko ministara i politicara: Dacic i Dodik, preko kosarke Danilovic i Divac, hocete jos da nabrajam ili?

објективно

pre 14 godina

од свих ових звездиних пенала, није био само онај против спартака на лекићу, али пошти је резултат био 5:1, то није ни битно.
на крају није битно ни ко је првак србије, јер су све домаће екипе никакве и у европи су само топовско месо на којем остале екипе поправљају гол разлику.

rolla

pre 14 godina

A sad su se sjetili da pominju penale, a kad je Partizan osvojio proslu i predproslu titulu kad je sviran penal na skoro svakoj utakmici, niko se nije bunio? Izgleda da je Lukic stvarno u pravu kad kaze da se vodi hajka na Zvezdu.

hahahahahahahahahahah

pre 14 godina

"Nismo i nećemo biti kreatori prvenstvene trke," rekao je Stepanović a preneo Sport, "Sudije će časno obaviti svoj deo posla." hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha

toliko!

pre 14 godina

(igor, 3. mart 2010 14:00) topalovici jel imate neki komentar na ovo sto je decko postavio ili?
lepo pise :Poslednja kola Jelen Superlige i dešavanja u njima, uzburkala su javnost i dovela do pitanja oko regularnosti takmičenja. Šampion Partizan je kao klub bio u centru pažnje

Glas razuma!

pre 14 godina

Dokle vise ovako, MOLIM ministarstava pravde i sporta da na osnovu svog materija, (ne samo ove sezone, ovako nesto se desava pola veka) optuze ova dve vestacke tvorevine i kazne zabranom imena, oduzimanjem svih trofeja, i slanjem u najnizi rang takmicenja!

Zyzu

pre 14 godina

Alo bre,glodari,sta vam sad smeta?!Sad vidite samo sumnjive penale koji su dosudjeni Zvezdi,a sto ste pre par godina uzeli titulu istim takvim penalima koji su vam dosudjivani u 359 minutu nadoknade,toga se ne secate?! Dosta vas je gurao Karadzic,al i to je proslost,tako da ubuduce kad pricate na ovakve teme vratite se malo u proslost i pogledajte svoj klub,pa onda ako je vas klub cist,onda mozete da raglabate o ovim penalima dosudjenim Zvezdi

El Nino

pre 14 godina

Moj deda, inace zvezdas, je bio na mnogim utakmicama do pre nekih 20ak godina, a ostale, posto je u NS-u gleda iz fotelje... bio je svedok toliko sumnjivih penala, navlacenja, ofsajda, kartona i ostalog za Zvezdu i Partizan (a i sami smo svedoci toga i mi mladji), te je odlucio da batali domaci fudbal... lepo "upali" engleze ili italijane, pa i spance, a za ove nase cuje rezultat i to je to... ukratko, ne znam cemu vodi vise ovo prepiranje ko je kome, kada, kako, zasto i sta uradio... i previse znamo...

purenjak

pre 14 godina

Kakvi su nam " veciti" takvo nam je i sudjenje. Istina, Zvezdi se mnogo vise sude penali nego Partizanu ali svejedno. Gade mi se. Liga je jaka da "Veciti" uvek pocinju utakmice sa 2:0. Igraci u " vecitima" su takvi da bez namestanja i lopovluka ne mogu da dobiju nikog na posteno.
I molim, da se termin " VECITI" izbaci iz upotrebe i zabrani jer to su FALSH VECITI izmisljeni da budu jedan drugom konkurencija. Ako su oni "Veciti" sta onda reci za Milan-Inter, Real-Atletiko, Man Unt- Man City...
Sramota!!!

Ни по бабу ни по теткама...

pre 14 godina

Ај' сад и листу пенала који нису суђени "вечитима"... кад већ правите листу где су други оштећени дајте и листу где су "вечити" оштећени... или их није било?

ljuba

pre 14 godina

Definitivno je jasno da se ova naša trećerazredna fudbalska liga i kup se igraju zbog CZ i Partizana ,a ostale ekipe mogu samo da se slikaju.Na primer zadnje dve godine Sudije su kažnjene u utakmicama FK Rad sa ovim našim tkz elitnim klubovima ukupno 14 utakmica jer sudili na njegovu štetu.

milan

pre 14 godina

Ma kakve veze ima veciti, ovo je kradja samo zvezde.
Pa to je i vrabcima na grani jasno da se samo zvezdi sviraju nepostojeci penali.
Zvezda je sramota sto postoji!!!
Partizan je realno a i vojvodina bolji klubovi od zvezde.

groBARI

pre 14 godina

Jeste, namesticemo svaku do kraja i na svakoj ce biti minimum po jedan ne postojeci penal i uzecemo duplu krunu, sve je vec sredjeno. Jel vam krivo???

Dacha

pre 14 godina

....Pitam se kakav bi bio Partizan bez postojanja C.Zvezde.....odgovor je na to ako se osvrnemo na nekadasnju Jugoslovensku fudbalsku ligu....nema rivalstva izmedju jakih klubova, nema ni kvaliteta lige...
(GM, 4. mart 2010 08:05)
Bez vas smo u vaterpolu pa smo jedan od najboljih ako ne i najbolji klub u Evropi, dok nam je reprezentacija prvak sveta...Bez vas smo i u kosarci gde smo vec tri godine za redom u 8 najboljih u Evropi, a kada smo proterali vasu "legendu" Slavnica i reprezentacija se vratila tamo gde joj je i mesto...Zna se ko su Djordjevic, Divac, Danilovic, Obradovic u Evropi...od vasih su najpoznatiji Gurovic, Milicic i Jaric ali nijedan po kosarkaskom umecu...do god ste gurali vase kadrove u strucni stab fudbalske reprezentacije kako bi Dzajic mogao da namakne jos sebi para u dzep od prodaje igraca petokrake sumljivog kvaliteta gubili smo od kazahstanaca i azerbejdzana...Krijete od javnosti koliki su vam dugovi za fudbalski i kosarkaski klub, da bi valjda opet u mutnom ulovili neki dinar od drzave. Duvate se kao "jedini autenticni srpski klub" i sejete mrznju prema svim drugim nacijama a koliko volite ovu zemlju najbolje odslikava izjava vaseg genseka Cvetkovica posle trijumfa u Bariju "sretna je ova zemlja koja ima jednog Slobodana Milosevica i jednog Arkana"...Ne trebate nam i dabogda se ugasili jer bolje niste zasluzili, za svu mrznju, nacionalizam, lopovluk i namestaljke koje ste organizovali decenijama.

pedja_71

pre 14 godina

Naravno da treba da nam sviraju penale, kad protivnički igrači nasrću kao voline i kao p...e igraju bunker i valjaju se po terenu na 0:0. A onda, prc.
1:0 do kraja...

Da probam jos jednom, mada sa malo nade da cete mi objaviti komentar

pre 14 godina

Muka mi je kad čitam ovo. Naravno pojaviće se i posle ovog neki Lukići među navijačima koji će bez argumenata reći - tako je bilo i vama, vi ste Penaltizam i tako dalje. I opravdaće, naravno samo sebi, ovu sramotu. Obožavam fudbal i voleo bi da sa uživanjem pratim našu ligu, kakav god da joj je kvalitet, ali kako to da radim kad i u američkom rvanju vidim manje nameštaljki. Ali ponovo neću ništa da pričam, pošto ću biti jedan od onih zlonamernih koji koče Zvezdu na njenom velikom putu izlaska iz krize. Ako se uticajem na sudije izlazi iz krize crno nam se piše.

vlada1101

pre 14 godina

Ako pustite usporeni snimak kod prvog penala kada je navodno golman pokupio cistu loptu se jasno vidi da je Ninkov prvi stigao do lopte a potom je usledio kontakt sa golmanom. Sudija je bio blizu i tu dileme nema - cist penal. Sledeci "sporan" penal u mecu sa Jagodinom, takodje ako pustite usporeni snimak videcete je start bio unutra - jos jedan cist penal. Sto se tice penala nad Lazeticem, cini se da penal nije postojao ali kamera je prilicno daleko tako da ne moze lepo da se vidi.

nikola92

pre 14 godina

I sudije su ljudi, i oni grese. Shvatite to. Svi su gledali ligu sampiona i pogodak bajerna koji je ocigledno bio iz ofsajda. I bila je frka 2-3 dana, i sve se posle stisalo, a ljudi su zaboravili, a oko nase "super" lige se digla tolika frka.

Joker

pre 14 godina

Čitam ove komentare i smejem se a plakao bi ovim zvezdašima i partizanovcima, kako se svađaju koje manji lopov,a svi dobro znaju da i jedni i drugi nameštaju šta mogu i kolko mogu. Pozdrav svim navijačima koji nisu od ova dva "velikana"

somi_kac

pre 14 godina

Naravno da treba pokrenuti istragu i razapeti ih!
Kao i Partizan prosle sezone i one tamo kada je sjajni Radonjic bio najbolji strelac lige sa 16 golova, od toga 11 penala!
I koga uposte zovu Penaltizan?!

sone

pre 14 godina

Sramota ovde nema sta da se komentarise sve se dooobro vidi. 5 : 1 za Zvezdu u namestanju utakmica ali i to im nece pomoci jer MNOGO SMO JAKI za vas i ovako slabi :)))

"ISD"

pre 14 godina

Pa hvala Bogu da ce sudije da sviraju za PFC i Zvezdu i da ih guraju ka vrhu i pobedama... To je na neki nacin i normalno... Ko ce da svira za neki Soartak, BSK ili Jagodinu!!! Naravno niko! Zna se koji klubovi u Srbiji najvise ulazu u fudbal!

rale77

pre 14 godina

a realno...aj sad da se nelazemo kad pogledamo sve ove snimke lepo se vidi je onaj penal za partizan smesan, ni f od faula, a penali za zvezdu su regularni, osim mozda onog kad se lazetic bacio, ali to se bas ne vidi dobro na snimku, a u tom slucaju treba verovati sudiji

dragan

pre 14 godina

A gde su topalovići bili prošle godine da praičaju o 'regularnosti'.
Da li se fudbalski stručnjak zekstra seća nečega od ovoga?
http://www.mojsport.net/blog/ko-namesta-utakmice/792.html

VanjaLFC

pre 14 godina

Sudije u poslednje vreme mnogo grese. Ali ovi penali svirani za Zvezdu su cisti kao suza. Prvi na listi (Rad) vecina sudija ne bi sudilo ali sve se desava u velikoj brzini tako da nekad domaci teren ucini svoje. Ja ne znam sto se podigla hajka za penal protiv Jagodine.Penal KO VRATA.

Dragan

pre 14 godina

Mozda je pogresio sudija samo kod penala protiv Smedereva . Ovo su penali cisti ko suza . Sto za partizanov nebi reko , mada moze svako da pogleda i ocjeni .

Krcun

pre 14 godina

Želim da podsetio sve na način na koji je Partizan pobeđivao svoje utakmice ranijih godina. Koliko samo mečeva je završeno rezultatom 1:0, a golovi su postizani iz penala u zadnjim minutima utakmica! Malo je podsećalo na sezonu kada je Obilić bio šampion i većinu utakmica dobio 2:0. Postoje ti podaci na netu pa ko hoće da ih vidi i može. Ako je Partizanu dosuđen samo jedan penal u celoj sezoni, pritom niko ovde ne pominje nedosuđene penale jer ih možda nije bilo, onda je u pitanju stil igre a ne zavera! Liga nam je svakako užas, pa sve i da sude Roseti i majka Tereza kao pomoćni!

The Terrible

pre 14 godina

Gledajuci snimke a ne citajuci tekst iz sporta mislim da je Zvedin penal protiv Spartaka dosudjen bez razloga, a sudija je bio blizu. Ostali su svi bili za penal. Partizanov penal isto nije postojao jer su obojca trcali na loptu i kilaviji je pao, a dosudjen mu penal.
Ne znam o cemu prica sport. Nisam ostrasceni navijac, zivim u inostranstvu i bas me briga za nasu ligu. Samo sam realan

sarke

pre 14 godina

alo pa sta uklizavaju u sesnaestercu...gde jos ima da zadji igrci uklizavaju....samou nasoj ligi...ljudi briju i ne pitaju i posle kad im se sudi penal......pa ko im je kriv

Posmatrač

pre 14 godina

Pogledajte sutrašnju utakmicu Partizana protiv PAO , već se zna i rezultat , to im je jednostavno u krvi , SD Partizan u fudbalu i košarci , ostale sportove nepratim pa ne znam , namešta već godinama , PAO pada sigurno .

gledaj fudbal

pre 14 godina

Znaci, nema sanse da bude penal za Zvezdu ili Partizan - a stvarno penal ?

Mislite, i pored cinjenice da i Zvezda i Partizan, protiv svakog protivnika u nasoj ligi, igraju 60 do 70 minuta, za vreme utakmice, u njegovom sesnaestercu, u fazi napada.

Ja ne razumem. Znaci svaki penal za Zvezdu ili Partizan u stvari nije bio penal ? Ako je to tacno onda smo svi mi koji gledamo utakmice Zvezde i Partizana retardirani. Kao fol gledamo sta ce da bude - a znamo sta nece da bude. Bruka. A sta to u stvari treba da vidimo ?

Penal je kad svira sudija i kraj bre.

Miki Karaburma

pre 14 godina

@Dacha

Ajde decko ne pisi gluposti. Pa ko krijedugove. Kada je inspekcija bila u FK Partizan KK Partizan.Kod ovih drugih nikada i dan danas se ne zna koliki je dug bankama i igracima.Dragan Dzajic je fudbaler veka u Jugoslaviji. To sto ti pises sta je Cvetkovic izjavio uopste nije istina .Daj argument . A ne zaboravi da je tobila 1991 kada je 99% srba bilo za Slobu. A vi ste ostali miljenici tog rezima sledecih deset godina.Pa nisam Ja bio predsednik kluba vec Mirko Marjanovic.Julovaca u tvom klubu tada koliko hoces. A najbole je sve odslikavao transparent na severu na prvom derbiju posle 5 oktobra stovas je iziritiralo da napravite haos na terenu i neki od vasih dobili ono stosu zasluzili

Realno

pre 14 godina

Ajde decko ne pisi gluposti. Pa ko krijedugove. Kada je inspekcija bila u FK Partizan KK Partizan.
(Miki Karaburma, 4. mart 2010 14:11)

Ako spominješ gluposti onda pogledaj šta si sam napisao. U vreme bojkota Grobara ministar unutrašnjih poslova je naredio SPOKU da ne izlazi iz Partizana dok ne pronadje nešto, finansijska policija je provela mesece pretražujući knjige i nisu pronašli ništa. To, naravno, ne znači da je on čist, ali je pametan. Za razliku od Cvetkovića i Džajića. A kad pričaš o režimu, ne preskači 50 godina udbašenja u Zvezdi, ne zaobilazi činjenicu da je Cvetković u tom režimu Miloševića, od koga se sada perete, bio ministar sporta, ne zaobilazi činjenicu da je Arkan bio vaš vodja navijača i idol, toliki da ste čak i sa navijačima Lazia, kluba koji je osnovao Mussolini, oplakivali njegovu pogibiju. Ne zaobilazi ni činjenicu ni da kad su se desile oktobarske promene prvi ste potrčali da promenite dres i danas ste pod kontrolom DS-a, stranke koja je na vlasti, a partizan je imao velikih problema jer su posle ere Marjanovića odbili da se uvlače u stranačke boje. Mada, i to što je Marjanović bio predsednik Partizana samo se izvlači iz konteksta, jer on je bio u Upravi i pre Miloševića, kao direktor tada moćnog Progresa i vrlo uspešan privrednik. Najveći ratni huškači medju navijačima su bili upravo navijači Zvezde, a danas se prave najveća nevinašca. Baš kao i Vuk Drašković koji je ispoljavao najveće nacionalističke emocije, a prvi je ljubi ruku državnom sekretaru SAD-a i danas je u prvim redovima onih koji osudjuju rat. Eto, takvi ste, pa crknite od muke, ali to je istina.

gaganer

pre 14 godina

evo ja znam pravila pa cu da vam objasnim:
1. zvezdin protiv rada nije postojao. golman je stigao prvi do lopte.
2.zvezdin protiv ofk-a se ne vidi lepo, ali igrac ofk-a koji je startovao nije dokacio loptu. ako je dokacio igraca zvezde onda e to penal.
3.zvezdin protiv jagodine je cist ko suza: jagodinac je ispao na laznjak i klizajuci pokupio zvezdinog igraca koji je imao otvoren put ka lopti a sve se desilo u kaznenom
4. zvezdin protiv smedereva izgleda ok. povlacenje u kaznenom igraca koji je pretrcao beka.
5. zvezdin protiv spartaka je diskutabilan: igrac spartaka je na loptu, cini mi se startovao sa dve noge sto je naravno faul, u kazennom penal, iako je stigao pre lopte od zvezdinog igraca.
6. partizanov penal nad dijarom je diskutabilan jer se ne vidi da je ijedan od igraca imao posed nad loptom. no sudija je bio iza njih pa je mogao da proceni da li je bilo prekrsaja ili ne. takodje kod prvog gola BSK-a bio je faul nad partizanovim igracem. takodje nije jasno zasto je ponovljen zvezdin penal protiv jagodine

sasa

pre 14 godina

DZABA VAM SVE, ZVEZDA CE BITI SAMPION, JOS DUGO, DUGO GODINA!!!
(Lignjoslav, 3. mart 2010 19:00)

Lupas li lupas. Da bi Zvezda bila sampion jos dugo godina, ona mora da bude i aktuelni sampion , aona to nije. Aktuelni sampion je Partizan. Zvezda mozda osvoji titulu, a mozda i ne .

smrc

pre 14 godina

E objavite ovo ako smete :
[link]
sporni detalj :7:01 cak ni zuti karton[link]
ili ti ovo kad ne moze sudija postarace se domaci t.j vas igrac obucen u plavo belo :
[link]
Samo od nekih stvari a ima ih jos milion samo me mrzi da trazim.
(no name, 3. mart 2010 17:57)

# Link komentara

aloo zemljace pa bajalica je vas igrac koji je dao auto dol za ofk-u,zasto vi sa severa nikada nemate mozak???

jumper

pre 14 godina

e ovo je vrhunac vase gluposti i neznanja,kayete nas bajalica,pa bajalica mi je drug i koliko ja znam (haha)on navija za zvezdu a cini mi se i da je igrao za zvezdu,ili mozda nije,mozda partizan igra na marakani i nosi crveno bele dresove,da imate sta u glavi vi bi se nabili u rupu gde vam je i mesti ne bi se javljali,pogotovo ne kad je tema sudjenje!!!!!!!!!!

Southern Comfort

pre 14 godina

Zbog čega neko od novinara istraživača ne napravi ovakav pregled ali penala dosuđenih u Derbijima? Jeste da za Partizan nema materijala od 1994.god ali bi makar situacija bila jasna.

Erik Djemba-Djemba

pre 14 godina

Nisam video da je neki igrac promenio pravac lopte, vec je to uradio igrac koji ju je umao u posedu. Sporni momenti su retki i slucajni.

GM

pre 14 godina

Politicari raznih stranki sriveni u bojama kluba vode sopstvene ratove. To je politicki revansizam na fudbalskom terenu kao procec uzroka politicke destrukcije koji se prenosi i na sport, a rat izmedju klubova je posledica toga.
Partizan je bio tipican komunjarski klub, u tim okolnostima cistog karijerizma su se iskolovali razni Curkovici, Bjekovici, Karadzici itd....put je jako dobro utaban, a sada njim marsiraju novi karijeristi pod senkom navedene gospode.....
Ali i jedni i drugi nikako da shvate da bez dobre Zvezde nema dobrog Partizana....to je filozofija rivalstva....Pitam se kakav bi bio Partizan bez postojanja C.Zvezde.....odgovor je na to ako se osvrnemo na nekadasnju Jugoslovensku fudbalsku ligu....nema rivalstva izmedju jakih klubova, nema ni kvaliteta lige.....C.Zvezda i Partizan su vise nego licni ciljevi nekih ne sportskih skorojevica koji bi hteli da prave karijeru kroz te sportske institucije......

bane

pre 14 godina

taj stepanovic i grupa oko njega zive od vecitih,to se godinama zna.zato nam je fudbal tu gde jeste.jos je gore u nizim ligama,a napreduju sudije koje plate

dupla kruna se,uprkos svemu,vraca kuci

pre 14 godina

Hajka se ipak nastavlja!

Ako ste vec poceli da navodite sve penale svirane za vecite(uglavnom Zvezdu) u ovoj sezoni,pozabavite se ,isto tako temeljno,i brojem autogolova,iskljucenih igraca,ponistenih golova,sviranih ofsajda partizanovim protivnicima,direktnih veza partizana sa hajdukom(dzomba),radom(stojic),cukarickim(mladji jsd brat),jagodinom(palma,dacic),smederevom(trener blagoje paunovic),o toletu i kompaniji i da ne pricam.

nemanja s

pre 14 godina

Ako je sporan JEDAN penal, to moze iti slucajnost. Ali ako su sporna CETIRI i sva cetiri sudjena u prelomnim trenuima utakmice, onda bi trebalo pokrenuti istragu.

Allexa

pre 14 godina

Ovaj prvi protiv Rada ne moze biti cistiji, igrac dosao prvi do lopte, golman ga pokosio.
Drugi je klasican Srbski faul, samo sada u kaznenom. Odavno smo jos zaboravili sta znaci malo otvorenija, grublja igra. Sudije danas sude svaki kontakt i zato nam fudbal i izgleda tako. Verovatno da igramo bez sudija, bili bi puni stadioni.
Kod OFK, se sve vidi lepo, Nikola pao na vreme, i sudija nije ni mogao nista drugo da svira.
Protiv Spartaka start sa dve noge, znaci crveni karton i normalno penal.
Protiv Smedereva razmislite: kada igrac okrene protivnika, a ovaj ga potom pokosi, da li je to penal?

Treba da se sudije dovedu u red, da puste malo grublju igru, pa da vidite kako ce onda fudbal da nam bude lep. Nemamo mi toliko lose igrace i timove, problem su sudije! Kada bi oni pustili igru ne bi bilo toliko foliranja, cim neko udje u kazneni on ko po komandi pada, znajuci da sudija svira svaki kontakt!

fabregas

pre 14 godina

Evo jos jedne hajke lobija gorobarskih listova.Vlasnik Vecernjih Novosti a ujedno i Sporta je manjo Vukotic osvedoceni grobar i clan IO KF JSD Partizan. I sta drugo moze da se ocekuje.Ma necete nas unistiti i dabogdaZvezda osvojila titulu uvek sa1:0 iz nepostojecih penali ili golom iz ofsajda ili u 126 minutu

Milan

pre 14 godina

Ja kao Zvezdas mogu da kazem samo da su nam tri penala poklonjena, ali i to je fudbal. NE poklanjaju se penali Borci i nekom tamo Hetafeu, Barnliju nego Zvezdi, Realu, Celsiju... TO je uticaj, lakse je njima svirati penal, nego kasnije biti kritikovan sto isto nije ucionjeno!

Delijaaa

pre 14 godina

Lepo Lukic odgovorio Djuricu: ''Niko Vam nije kriv sto imate 3 puta skuplju ekipu,a zaostajete za nama''!!! Ta prica o spornim penalima ce uvek postojati!!! Moraju se svirati penali ekipi koja stalno napada!!!

Marko PFC

pre 14 godina

Pa mogli ste kad ste se vec ovoliko "potrudili" da date snimke koji nisu za zvezdinog sajta!!

Ovde je prikazano sve iz samo jednog ugla i to onaj gde se najlosije vidi prekrsaj.

Ovaj penal protiv Jagodine je kandidat za najsmesniji penal ikada

Igrac Jagodine proklizava i videci da je odbrambeni igrac na zemlji Ninkov odlucuju da padne preko njega.

:)))))

A posle Nama govore penaltizan!!!

LICIMURI

Lignjoslav

pre 14 godina

Partizan je prosle dve titule "osvojio" na penale, iskljucenja, ponistenje golova protivniku, "rekorda" Bozovica i nedosudjenih penala za protivnike. Takodje, kad nisu imali rezultat, igralo se do stotog minuta(Zvezda), a kada su vodili a bilo je tesno, igralo se do 87.min (Hajduk Kula).
I sada su se sve te sudije okrenule na Zvezdinu stranu, jeli??
I Tomislav Karadzic se okrenuo na Zvezdinu stranu???
Ne, ne, to su te iste sudije i taj isti Karadzic!! Ovo je samo pritisak da Zvezdi ne sme da se dosudi penal. Stavljaju svaki detalj u medije, kako bi stvorili laznu sliku i skrenuli paznju sa onoga sto partizan radi!!
Sad vise ne rade na penale, nego na nedosudjene ofsajde, dizanje ofsajda protivnicima i kad ga nema, sitnim faulovima, kornerima....sudije im stvaraju sanse i poklanjaju loptu. I Bodove.
DZABA VAM SVE, ZVEZDA CE BITI SAMPION, JOS DUGO, DUGO GODINA!!!

Webber

pre 14 godina

Navijam za Partizan, ali smatram da ovakve rasprave treba sto pre zaustaviti.. Nas fudbal je u zalosnom stanju, mnogo je onih koji veruju u namestanje, i ovo samo odmaze..

Neodgovorno lupetanje Djurica i Lukica ne pomaze.

A sudije su ljudi i GRESE. I to, ne samo u Srbiji!

Tuzno je to sto se u teoriji, i naglasavam u teoriji, Djuricu vise isplati da ulozi u potplacivanje zvezdinih protivnika nego zadrzavanje kvalitetnih igraca u klubu.. A to je tako, ne zbog sudija vec zbog losih terena i bunkera koje igraju svi osim vecitih..

Dacha

pre 14 godina

...volim objektivnost srpskih medija...Ako zvezda ima povlašćen tretman kod sudija, a ima jer joj se u upravi nalazi bivši komesar za suđenje Branimir Babarogić, onda se svim silama pokušava objasniti da eto i Partizan neku "nameštaljku" kako bi se eto nekako izjednačili...E pa neće ići gospodo...5 penala i jedan nisu isto u sezoni...10 penala i nijedan na derbijima u poslednjih 16 godina takođe ne mogu biti isto...četiri bivša rukovodioca optuženih za finansijske malverzacije i nijedan u Partizanu isto nisu isto...Prema tome nemojte nas više izjednačavati sa gospodom iz ljutice bogdana molim vas. Ako ste hteli tekst o sumljivim penalima Zvezde u ovoj sezoni ne morate da pominjete i taj jedan partizanov jer nije u kontekstu teksta. Preporučio bih novinarima da zato istraže ulogu i delo pomenutog babarogića u srpskom i jugoslovemnskom fudbalu u poslednjih 30 godina, verujem da bi velikom broju gledalaca takva reportaža bila izuzetno zanimljiva. Hvala i pozdrav.

ForeverSRB

pre 14 godina

Hehehe, samo perfektni klizeci startovi...Ma, Zvezdini protivnici imaju odbranu kao Barsa...Ovaj mali Nikolic isti Puyol...:)))
Hahahaha, smeshni ste bre, i vi, i predsednici i treneri koji nas pljuju, i gosn Djuric, koji je proshle sezone bukvalno SVIRAO PENAL za Partizan, 3 puta u 93 min, kad je Djordjevic davao golove...Mozete samo da nas pljujete, kao shto ste uvek i radili, ali ovaj put samo pod prozor... :)))

rale77

pre 14 godina

a realno...aj sad da se nelazemo kad pogledamo sve ove snimke lepo se vidi je onaj penal za partizan smesan, ni f od faula, a penali za zvezdu su regularni, osim mozda onog kad se lazetic bacio, ali to se bas ne vidi dobro na snimku, a u tom slucaju treba verovati sudiji

Zipo

pre 14 godina

Covece, ovi nikako da odj..u od Zvezde. Da se kladimo da se nesto krupno desava u Partizanu i da ovi samo bacaju prasinu u oci da skrenu pogled sa sebe. Tolu je agilan kad je on u pitanju (prozivka Binica) a ovamo pusta da se pravi cirkus od domaceg prvenstva i svako prica sta hoce kad se radi o Zvezdi.

Ivica

pre 14 godina

Jedino što je sporno u penealu protiv Jagodine je to što sudija nije priznao pogodak Kadu-u.

Penal je bio, igrač Jagodine je u šesnaestercu klizao na igrača, ne na loptu. Ovde je Zvezda oštećena.

Odbijanje Partizanovog napadača u šesnaestercu od igrača koji ne trtči ka njemu već ka lopti uopšte neću da komentarišem.

BBRS

pre 14 godina

*Zvezda-Rad*

-Golman stize prvi do lopte najverovatnije cist start i sreca sto nije iskoristen taj penal a glavni nije verovatno najbolje video iz tog ugla dok je pomocni morao da vidi.Opet kazem sreca za promasaj zato sto kao delija volim samo kad pobedimo posteno(nekazem da smo namestili nego greska sudije)

*Zvezda-Smederevo*

Citao sam na desetine komentara kako faula nije uopste bilo ili kako je bilo van sesnaesterca(neznam ko je tu lud ili corav).Cist penal.

*Zvezda-OFK*

Nema kontakta odbrambenog igraca sa loptom kaci malo nogu lazetica dovoljno da ovaj padne.Cist penal,sad dobro nije u 100 postotnoj sansi ali sta uklizuje onda ovaj sam je kriv.

*Zvezda-Spartak*

Pre penala jedno 8 100 postotnih sansi posle jos 5 golova i jedno 15 sansi znaci razbijeni spale ali ovaj saudija sta svira ja neverujem.Znaci ni p od penala vidi se da izbija cisto loptu e sad nesecam se dali je mozda sa dve noge uklizao pa zato ali mislim da ovakve odluke samo stete zvezdi zato sto ispada da nas neko gura ali svakako smo bili mnogo mnogo bolji.

*Zvezda-Jagodina*

Opet se tu neko pravi lud ili corav.Pa sta je tu sporno ljudi moji?Klizeci start jagodinca van 16 m. ali on kliza u 16 m. nas zalama loptom ovaj ga kupi u 16 m. ni blizu lopte.200 posto penal.Komedija je uopste da se raspravlja o ovome.

*partizan-BSK*

Cisto remplovanje ali ovaj kepec je slab pa pada.Greska sudije, desava se.

Tako da jedino protiv rada i spartaka je bilo sumnjivo ali oba puta je glavni bio zaklonjen dok pomocni nije pa je mogao videti ali eto napravili su dve greske u 16 kola desava se.

I nerazumem one ljude(decu) sto ovde komentarisu placu kolko je kome dosudjeno penala.Pa ljudi neka bude dosudjeno i 3, 4 penala na jednoj utakmici ako ovi drugi igraju grubo pa zasluze sta ruse u 16 m.

Od prosle godine mi se smucio malo fudbal u globalu iako ga i dalje pratim ali sada kad vidim neki gol nebitno nasa liga ls ili bilo koja liga prvo sto pomislim je da li je namesteno sve mi izgleda sumnjivo.Prosle godine sta su radili timovima protiv partizana je stvarno bilo sumnjivo, mnogi su hteli da istupe iz lige i od tada vidim da verovatno svake godine ili zvezdi ili partizanu navlace neki koje bas briga za fudbal umesto da puste da bitke pocnu i zavrse se na zelenom terenu a ne da zavaravaju narod.

Ja i dalje idem na sever ili gledam kuci utakmice i verovatno cu to raditi do kraja zivota jednostavno nemogu protiv toga ali stvarno nije u redu sta se sve radi u fudbalu a nema veze sa sportom, nadam se da gresim.

rolla

pre 14 godina

A sad su se sjetili da pominju penale, a kad je Partizan osvojio proslu i predproslu titulu kad je sviran penal na skoro svakoj utakmici, niko se nije bunio? Izgleda da je Lukic stvarno u pravu kad kaze da se vodi hajka na Zvezdu.

lajete rezite

pre 14 godina

pa nijedan od vas grobara da kaze, jeste drzimo sve u drzavi, od fudbala -karadzic, preko ministara i politicara: Dacic i Dodik, preko kosarke Danilovic i Divac, hocete jos da nabrajam ili?

Radomir Stepić

pre 14 godina

Ne pada mi na um da o ovome bilo šta kažem osim da Zvezda ubedljivo vodi sa 5:1 i da se proglašava jedinim srpskim timom (užasna svest) i da se za nju penali sviraju uvek kad je to potrebno. Imam trideset godina i nisam zapamtio da je u derbiju Partizan ikada pucao penal. Znam samo da je od raspada Jugoslavije uzeo više titula i da je jedini naš tim koji je igrao Evroligu. Zvezda nikada. Ni u Bariju. Tada ova liga nije postojala. O našem pravosuđu imao bih šta da kažem, pitao bih šta se čeka sa optužnicama, ali vi to ne biste objavili. I ovo će biti možda uzaludno pisanje, koje niko neće pročitati.

djshilja

pre 14 godina

Pošto svi znamo kojim je bojama "obojen" dnevni list Sport očekujem sledeće naslove uskoro:Zvezdini navijači napravili više incidenata,Stručni štab Zvezde provocirao domaćina,Pižon opsovao komentatora,Ekonom Zvezde vređao korner zastavicu,Crveno bela lopta se izbušila i nije htela da pređe gol liniju,Igrači Zvezde nosili kopačke sa likom Deda Mraza i bla bla bla.Ovakvi se penali sviraju i Barseloni i Mančesteru i Interu i Bajernu ,to je sastavni deo fudbala i tako će uvek biti...Naravoučenije takve se stvari dešavaju svim velikim klubovima, ej pronađite simboliku VELIKIM klubovima...

anti franjevac

pre 14 godina

Znaci, pet sumnjivih.
Tri neiskoristena.
Protiv Spartaka 5:2, trener priznaje cistu pobedu.
Protiv OFK-a nije odlucio jer je bio na 1:0. OFK smanjio u 88-om minutu. Penal kao suza cist, start iza ledja, nije dotakao loptu a oborio igraca u sansi.
Toliko.

"ISD"

pre 14 godina

Pa hvala Bogu da ce sudije da sviraju za PFC i Zvezdu i da ih guraju ka vrhu i pobedama... To je na neki nacin i normalno... Ko ce da svira za neki Soartak, BSK ili Jagodinu!!! Naravno niko! Zna se koji klubovi u Srbiji najvise ulazu u fudbal!

PFC

pre 14 godina

E, ovaj tekst treba pokazati svakom ostrascenom navijacu Zvezde koji kuka kako se Partizanu "stalno" sviraju penali. I upitati ih da li znaju koje godine je zadnji put dosudjen penal za Partizan u derbiju.

vlada1101

pre 14 godina

Ako pustite usporeni snimak kod prvog penala kada je navodno golman pokupio cistu loptu se jasno vidi da je Ninkov prvi stigao do lopte a potom je usledio kontakt sa golmanom. Sudija je bio blizu i tu dileme nema - cist penal. Sledeci "sporan" penal u mecu sa Jagodinom, takodje ako pustite usporeni snimak videcete je start bio unutra - jos jedan cist penal. Sto se tice penala nad Lazeticem, cini se da penal nije postojao ali kamera je prilicno daleko tako da ne moze lepo da se vidi.

објективно

pre 14 godina

од свих ових звездиних пенала, није био само онај против спартака на лекићу, али пошти је резултат био 5:1, то није ни битно.
на крају није битно ни ко је првак србије, јер су све домаће екипе никакве и у европи су само топовско месо на којем остале екипе поправљају гол разлику.

groBARI

pre 14 godina

Jeste, namesticemo svaku do kraja i na svakoj ce biti minimum po jedan ne postojeci penal i uzecemo duplu krunu, sve je vec sredjeno. Jel vam krivo???

VanjaLFC

pre 14 godina

Sudije u poslednje vreme mnogo grese. Ali ovi penali svirani za Zvezdu su cisti kao suza. Prvi na listi (Rad) vecina sudija ne bi sudilo ali sve se desava u velikoj brzini tako da nekad domaci teren ucini svoje. Ja ne znam sto se podigla hajka za penal protiv Jagodine.Penal KO VRATA.

Zyzu

pre 14 godina

Alo bre,glodari,sta vam sad smeta?!Sad vidite samo sumnjive penale koji su dosudjeni Zvezdi,a sto ste pre par godina uzeli titulu istim takvim penalima koji su vam dosudjivani u 359 minutu nadoknade,toga se ne secate?! Dosta vas je gurao Karadzic,al i to je proslost,tako da ubuduce kad pricate na ovakve teme vratite se malo u proslost i pogledajte svoj klub,pa onda ako je vas klub cist,onda mozete da raglabate o ovim penalima dosudjenim Zvezdi

jimi

pre 14 godina

izvolite gospodo sa marakane pa gledajte,ovde se sve lepo vidi,a videlo se i ranije za one koji imaju oci...svaka cast za snimke,da nije smesno bilo bi zalonso,i onda se lukic javlja,hahahahaha

pedja_71

pre 14 godina

Naravno da treba da nam sviraju penale, kad protivnički igrači nasrću kao voline i kao p...e igraju bunker i valjaju se po terenu na 0:0. A onda, prc.
1:0 do kraja...

nisam sudija,samo sam realan

pre 14 godina

Nikog ne branim ili osudjujem ali trebaju se uzeti u obzir i svi penali dosudjeni u prvenstvu i za barem 70 posto ce biti neka sumnja!
Dalje,pa pogledajte Ligu Sampiona i sudjenja gdje je ulog 1000 puta veci,niko nije masina,svi mi grijesimo!
I zadnje ne i najmanje vazno Zvezda i Partizan su timovi koji igraju fudbal,napadaju,stvaraju sanse i normalno je da ce biti tih stvari kad protivnici pola utakmice ne izlaze iz sesnesterca!!!
I meni sudije dizu kosu na glavi ali ipak moraju se malo stvari realno sagledati!!!

somi_kac

pre 14 godina

Naravno da treba pokrenuti istragu i razapeti ih!
Kao i Partizan prosle sezone i one tamo kada je sjajni Radonjic bio najbolji strelac lige sa 16 golova, od toga 11 penala!
I koga uposte zovu Penaltizan?!

Po zakonu!

pre 14 godina

Ajde neka neko od ovih pametnih strucnjaka prebroji dosudjene penale Zvezdi i Partizanu u poslednjih 5 godina?! Je l sme neko?
Samo pisete napamet, a nigde konkretnog dokaza! I bas me zanima kada su Partizanu sudjeni penali u poslednjim minutima i u nadoknadi vremena?!
Od kada je fudbala u zemlji Srbiji, Zvezdi je uvek sudjeno kad je trebalo, do te mere, da su i osvojene titule oduzimali Partizanu i davali Zvezdi!!! A sudija Sipka? A Babarogic?! Sramota!!! 16 godina bez penala u derbiju?!
Ajde prebrojte mi penale u poslednjih 5 godina i postavite ako smete da se suocite sa istinom?!

baki bb

pre 14 godina

ja stvarno ne mogu da verujem da nijedan zvezdas ne moze da se javi i objektivno prokomentarise...pa ljudi 4 od ovih 5 penala ne bi ni pizon svirao,sto pricate nesto u sta sami ne verujete?
penal za partizan nije bio...
objektivni grobar

Krcun

pre 14 godina

Želim da podsetio sve na način na koji je Partizan pobeđivao svoje utakmice ranijih godina. Koliko samo mečeva je završeno rezultatom 1:0, a golovi su postizani iz penala u zadnjim minutima utakmica! Malo je podsećalo na sezonu kada je Obilić bio šampion i većinu utakmica dobio 2:0. Postoje ti podaci na netu pa ko hoće da ih vidi i može. Ako je Partizanu dosuđen samo jedan penal u celoj sezoni, pritom niko ovde ne pominje nedosuđene penale jer ih možda nije bilo, onda je u pitanju stil igre a ne zavera! Liga nam je svakako užas, pa sve i da sude Roseti i majka Tereza kao pomoćni!

purenjak

pre 14 godina

Kakvi su nam " veciti" takvo nam je i sudjenje. Istina, Zvezdi se mnogo vise sude penali nego Partizanu ali svejedno. Gade mi se. Liga je jaka da "Veciti" uvek pocinju utakmice sa 2:0. Igraci u " vecitima" su takvi da bez namestanja i lopovluka ne mogu da dobiju nikog na posteno.
I molim, da se termin " VECITI" izbaci iz upotrebe i zabrani jer to su FALSH VECITI izmisljeni da budu jedan drugom konkurencija. Ako su oni "Veciti" sta onda reci za Milan-Inter, Real-Atletiko, Man Unt- Man City...
Sramota!!!

Dragan

pre 14 godina

Mozda je pogresio sudija samo kod penala protiv Smedereva . Ovo su penali cisti ko suza . Sto za partizanov nebi reko , mada moze svako da pogleda i ocjeni .

les Lionceaux

pre 14 godina

po meni:

RAD- nije penal, Ninkov je prvi stigao do lopte ali je golman zatim rukom izbio

SMEDEREVO- penal, glupost igrača Smedereva, ali penal je penal

OFK- penal.. a ovdje je sramota da neki novinari, koji rade za sportske novine, napišu "bezazlen duel.. Lazetić se ugurao ispred Nikolića i pao kao pokošen."- pa naravno da je pao kad ga je ovaj srušio s leđa kad ga je Lazetić već prošao

SPARTAK- igrač jest odnio loptu, ali opet kažem, kako sportski novinar može start sa dvije noge nazvati perfektnim

JAGODINA- klasičan penal, objašnjenje nije potrebno.. jedina dilema na prvi pogled može biti da li je u ili van 16metara


a što se tiče @(Marko PFC, 3. mart 2010 13:33), a gdje da nađu bolje snimke?? CRVENA ZVEZDA barem objavljuje na svom sajtu sve važnije, pa i sporne momente..inače, i ja bih volio da svi vide bolje snimke ovih situacija iako nekima ni to ne bi bilo dovoljno

ja sam pokušao biti objektivan a penal za Partizan neka komentarišu navijači Partizana

Posmatrač

pre 14 godina

Pogledajte sutrašnju utakmicu Partizana protiv PAO , već se zna i rezultat , to im je jednostavno u krvi , SD Partizan u fudbalu i košarci , ostale sportove nepratim pa ne znam , namešta već godinama , PAO pada sigurno .

bata

pre 14 godina

Muka mi je od Zvezde i Partizana vise.
Tuzna je zemlja gde svaki nesrecnik mora da navija za jedan od ta dva kluba.
Zato i ne cudi sto nas brukaju kad god predju granicu.

Pfc rules

pre 14 godina

Sutra ce Adzic i Lukic da pitaju ove iz Sporta kako smeju da dokaze o vise nego ociglednim kradjama pustaju u javnost!!!
Sram da ih bude,umesto da cute i jos ako treba i pomognu u kradji,jer je to normalno,tako su navikli preko 65 godina da rade,pa bi malo i sad.
Bravo za Sport,bravo za urednika koji je u ovom trenutku bio neutralan i pustio da se ovo objavi,da se istina napokon vidi,a sve za dobro naseg sporta.

Joao

pre 14 godina

Tesko je biti objektivan, kada navijate za nekoga. Ipak, ono o cemu pise "Sport" ja, gledajuci ove snimke nisam video. Najsporniji su penali Zvezde protiv Spartaka, i ovaj Partizanov. Sve ostalo sto je navodno sporno, a besmisleno je govoriti o neiskoristenim penalima (iako je ovaj protiv Jagodine cist kao suza) spada u domen "lake sudijske ruke" kada svira za jaceg i poznatijeg domacina. Jedino sto se moze saznati iz ove "analize" je da u listu Sport radi novinar koji radi po narudzbini sa strane. Nisam iznenadjen. Takvih ima jos, i to ne samo na jednoj strani. Zato i ne citam sportsku stampu. Ne treba mi da mi neko za moje pare objasnjava da je belo u stvari crno, samo moje oci nisu u redu!

milovan

pre 14 godina

partizanov penal nije bio,realno...a sta,zvezdini jesu,ma nemoj...ovaj protiv jagodine,pa nije bilo bre prekrsaja,sta vi gledate,videlo se na prenosu jos bolje...ovaj protiv rada...za taj ninkovu treba dati ulogu kaskadera,golman kupi loptu,posle toga moze da se okrece ninkov koliko hoce,to je smesno...ovaj treci,cist klizeci start,NA LOPTU,to samo slepci ne vide,vidi se cak i gde lopta ide...ali ljudi,manite se komentarisanja,''evropska zvezda'' i njeni navijaci su uvek u pravu,oni sve znaju,protiv njih se vode kampanje...a dobro,nekad im se sviraju penali na 25m od gola (smederevo prosla sezona)...hajduk kula prosla sezona...itd...a nekad im se sviralo bas protiv spartaka iz subotice za titulu,bilo je 4:3 za zvezdu,a legendarni sudija zoran markovic je svirao 4 penala...zvezda je uvek ostecena,tako je komsije...e da,babarogic je najbolji sudija po vama,zar ne...jadni ste

aleksandar

pre 14 godina

Sta ocekivati u banana drzavi?!
I sta ce biti na kraju?Pa gde sme jadni sudija koji radi za bedne pare da nedosudi ono sta mu je pre meca trazeno.
Tole,Tole legendo.

Statistika

pre 14 godina

Super! Ajde sad malo proanalizirajte proslu sezonu, pa onu pre nje pa redom.
Naknadno postenje ne vredi mnogo!
(istine radi, 3. mart 2010 13:15)
U dve prethodne sezone je svirano više penala za Zvezdu nego za Partizan...

Glas razuma!

pre 14 godina

Dokle vise ovako, MOLIM ministarstava pravde i sporta da na osnovu svog materija, (ne samo ove sezone, ovako nesto se desava pola veka) optuze ova dve vestacke tvorevine i kazne zabranom imena, oduzimanjem svih trofeja, i slanjem u najnizi rang takmicenja!

milan

pre 14 godina

Ma kakve veze ima veciti, ovo je kradja samo zvezde.
Pa to je i vrabcima na grani jasno da se samo zvezdi sviraju nepostojeci penali.
Zvezda je sramota sto postoji!!!
Partizan je realno a i vojvodina bolji klubovi od zvezde.

Delija-Kosovo

pre 14 godina

Nek puknu dusmani,nek puknu dusmani...groBARI jel vam krivo,njanjanjanja Liga Sampiona,njanjanja svirace nam sudija penal i protiv Napretka,a vi puknite od muke...Nedaj se Lukicu,a nedaj i ZVEZDU.

milan

pre 14 godina

Koliko je samo Rad puta bio ostecen protiv zvezde sviraju im nepostojece ofsajde,ponistavaju ciste golove i naravno zvezdi 4,5 penala koji su smesni po sezoni.

Miki Karaburma

pre 14 godina

@Dacha

Ajde decko ne pisi gluposti. Pa ko krijedugove. Kada je inspekcija bila u FK Partizan KK Partizan.Kod ovih drugih nikada i dan danas se ne zna koliki je dug bankama i igracima.Dragan Dzajic je fudbaler veka u Jugoslaviji. To sto ti pises sta je Cvetkovic izjavio uopste nije istina .Daj argument . A ne zaboravi da je tobila 1991 kada je 99% srba bilo za Slobu. A vi ste ostali miljenici tog rezima sledecih deset godina.Pa nisam Ja bio predsednik kluba vec Mirko Marjanovic.Julovaca u tvom klubu tada koliko hoces. A najbole je sve odslikavao transparent na severu na prvom derbiju posle 5 oktobra stovas je iziritiralo da napravite haos na terenu i neki od vasih dobili ono stosu zasluzili

Erik Djemba-Djemba

pre 14 godina

Nisam video da je neki igrac promenio pravac lopte, vec je to uradio igrac koji ju je umao u posedu. Sporni momenti su retki i slucajni.

realno

pre 14 godina

E samo se vratite kad vam je Muslin bio trener. Penala i penala i sve 1:0 sezone za nezaborav .
Ali ko se jos lozi na ovaj nas propali fudbal ........

Realno gledano

pre 14 godina

kakve su ovo gluposti da se svira penal za ekipe koje napadaju....zvezda se tu sigurno ne svrstava....pa jagodina je imala vise suteva u zadnjoj utakmici.....hahahhahahahaha....smesno a u isto vreme i tuzno....i onda se pitamo gde nam fudbal ide.....

Da probam jos jednom, mada sa malo nade da cete mi objaviti komentar

pre 14 godina

Muka mi je kad čitam ovo. Naravno pojaviće se i posle ovog neki Lukići među navijačima koji će bez argumenata reći - tako je bilo i vama, vi ste Penaltizam i tako dalje. I opravdaće, naravno samo sebi, ovu sramotu. Obožavam fudbal i voleo bi da sa uživanjem pratim našu ligu, kakav god da joj je kvalitet, ali kako to da radim kad i u američkom rvanju vidim manje nameštaljki. Ali ponovo neću ništa da pričam, pošto ću biti jedan od onih zlonamernih koji koče Zvezdu na njenom velikom putu izlaska iz krize. Ako se uticajem na sudije izlazi iz krize crno nam se piše.

no name

pre 14 godina

E objavite ovo ako smete :
http://www.youtube.com/watch?v=aa9KXRRs6HQ
sporni detalj :7:01 cak ni zuti kartonhttp://www.youtube.com/watch?v=qy6tHV1mdEo
ili ti ovo kad ne moze sudija postarace se domaci t.j vas igrac obucen u plavo belo :
http://www.youtube.com/watch?v=_sDPzxVO1ds
Samo od nekih stvari a ima ih jos milion samo me mrzi da trazim.

vladimir jovicic

pre 14 godina

Pogledajmo tu utakmicu sa Smederevom, koja je, navodno, "čista" - penal kao penal je SMEŠAN, (mislim da mu se i Poštenjačina Centarforčina Osvajač Žitorađe Lukić smejao ) ali ono što je meni čudno je ponašanje igrača Smedereva kod 2. i 3. gola zvezde :

1:38 - igrač zvezde oduzima loptu na sredini igrališta i kreće ka golu...lagano, verovatno čeka saigrače (to ne vidimo). Fudbaleri Smedereva nezainteresovano trčkaraju oko njega, NIKO ga ne napada. U ovim situacijama igrači odbrane (a ima ih bar 2:1 u odnosu na napadače, pod pretpostavkom da su bar još dvojica zvezdaša u sredini ) reaguju tako da se vrši pritisak na loptu, dok poslednja linija "drži" (tu istu liniju); Cilj je da se napadaču ili oduzme lopta, ili da se natera na dodavanje - gde bi ostatak napadača bio ili u ofsajdu, ili bi odbrana pokupila loptu (jer ih ima DUPLO VIŠE). To je naravno pod pretpostavkom da se ŽELI odbraniti gol. U trenutku kad igrač zvezde ulazi u kazneni prostor (1:44), oko njega su PETORICA (!) Smederevaca, koji statiraju u kukuruzima. Rasplet je pajtonovski, Smederevac pada ispred zvezdaša, sudija svira penal. Niko se čak i ne buni. Podsetiću, u tom trenutku je 1:0 za zvezdu, Smederevo "juri" rezultat, verovatno pojačanom agresivnošću i pritiskom na loptu koji se vidi iz priloženog.

2:14 akcija zvezde kreće sa od njenog kaznenog prostora, igrači Smedereva su plavi kao "spomenak" na livadi i pokretni kao šporet "Smederevac". Ovaj gol neću ni da komentarišem, reći ću samo da slični mogu da se vide u FIFA 2007, a iz PES-a su proterani još negde od verzije 3.
Ostale penale neću ni da komentarišem, kod većine je sudija blizu, tako da je mogućnost nenamerne greške isključena. Znači, ili je regularno ili je krađa.

sarke

pre 14 godina

alo pa sta uklizavaju u sesnaestercu...gde jos ima da zadji igrci uklizavaju....samou nasoj ligi...ljudi briju i ne pitaju i posle kad im se sudi penal......pa ko im je kriv

sone

pre 14 godina

Sramota ovde nema sta da se komentarise sve se dooobro vidi. 5 : 1 za Zvezdu u namestanju utakmica ali i to im nece pomoci jer MNOGO SMO JAKI za vas i ovako slabi :)))

moćna Zvezda

pre 14 godina

Treba ispitati golmana Napretka zbog bacanje lopte u svoj gol i Mrdju zato što nije uspeo da postigne nijedan gol iz 7 100% šansi...

dragan

pre 14 godina

A gde su topalovići bili prošle godine da praičaju o 'regularnosti'.
Da li se fudbalski stručnjak zekstra seća nečega od ovoga?
http://www.mojsport.net/blog/ko-namesta-utakmice/792.html

ma sta ja znam

pre 14 godina

kao klinac sam navijao za zvezdu ali vremenom je interesovanje za nasu ligu opalo ali posle odlgedanih snimaka mogu da kazem da sam najprijatnije iznenadjen igrom zvezde a sto se tice penala 2/5 za zvezdu nisu bila ali ni ova partizanov ali to je stvar subjektivnosti sudija a mislim da je sudjenje mnogo regularnije ove nego prethodnih godina

toliko!

pre 14 godina

(igor, 3. mart 2010 14:00) topalovici jel imate neki komentar na ovo sto je decko postavio ili?
lepo pise :Poslednja kola Jelen Superlige i dešavanja u njima, uzburkala su javnost i dovela do pitanja oko regularnosti takmičenja. Šampion Partizan je kao klub bio u centru pažnje

Богдан ФКВ

pre 14 godina

Mozete da pricate sta ocete...i ptz i czv namestaju utakmice i cela prvenstva otkad postoje...partizan mnogo manje,ali zatoo zvezdaaaaa....ju,pa vama sviraju penala gde nema faula a desilo se 20 metara od gola...istina boli,vi poricite kolko ocete...

aca_bg

pre 14 godina

Dobar je ovaj "nesporan" iz Smedereva. Katastrofa... Partizan i Zvezda jesu naši najbolji klubovi ali ovo je bruka. Možda sada neko vidi zašto u Evropi nemaju šanse. Sa ovakvim sudjenjem oni i nisu navikli da dobijaju tvrde utakmice. Kada ne ide tu je sudija da dosudi penal... E moj Lukiću... Hajde sad...Daj još neko saopštenje da nam objasniš neke stvari...

Robert

pre 14 godina

a sta ste mislili da ce da priznaju sto to rade za Zvezdu a, grdno se varate, ne bi ni bizona da bude u terenu video a kamoli nesto drugo da se sudi a sta bi naskodilo njemu omiljenom timu, a ako baletani Zvezdasi padaju i u ivici sesnesterca onda oni vide i pod mikroskopom samo da se dosudi penal za njih, a oni jadnici jedva cekaju da to rade jer kada ne mogu sami onda su tu drage SUDIJE. Dok bude tako u nasem fudbalu necemo nikada da imamo vrhunski fudbal da bi se nam zavideli i ostali, a ovako.... nikada.

bob

pre 14 godina

Moraju se svirati penali ekipi koja stalno napada!!!
(Delijaaa, 3. mart 2010 13:36)
vrlo zanimljiva teorija :) po tvojoj teoriji sta mislis koliko bi arsenal trebao da ima sviranih penala ove sezone? kad odgovoris baci pogled koliko je svirano.
kao navijac partizana mogu da kazem da je penal za partizan smesan, a ostalo ce objektivni navijaci zvezde da prokomentarisu.

djudja

pre 14 godina

A ko će da prebroji sporne ofsajde večitima i koliko se ovim ofsajdima ukralo bodova u poslednje 2-3 godine ?
Penali su očigledni i ne predstavljaju glavno žarište neregularnosti.

GrobaR

pre 14 godina

Evo zasto ne treba uvoditi tzv. "Celendz ", odnosno snimak spornih situacija, pa i najveci slepci vide da ni jedan penal nije ni postojao ali neki navijaci su toliko ostrasceni da ne vide ispred nosa! Zamislite da se na video bimu pusti jedna od ovih situacija pa svaki sudija bi odmah promenio svoju odluku , ali bi neki ostrasceni navijaci i pored ociglednih nepostojecih situacija odmah uskocili u teren prozivajuci Toleta, Snajdera , Drobnjaka, Duleta itd. Ljudi ako ovde vidite i jedan penal dzaba vam oci kad ne vidite dalje od nosa

gledaj fudbal

pre 14 godina

Znaci, nema sanse da bude penal za Zvezdu ili Partizan - a stvarno penal ?

Mislite, i pored cinjenice da i Zvezda i Partizan, protiv svakog protivnika u nasoj ligi, igraju 60 do 70 minuta, za vreme utakmice, u njegovom sesnaestercu, u fazi napada.

Ja ne razumem. Znaci svaki penal za Zvezdu ili Partizan u stvari nije bio penal ? Ako je to tacno onda smo svi mi koji gledamo utakmice Zvezde i Partizana retardirani. Kao fol gledamo sta ce da bude - a znamo sta nece da bude. Bruka. A sta to u stvari treba da vidimo ?

Penal je kad svira sudija i kraj bre.

Dacha

pre 14 godina

....Pitam se kakav bi bio Partizan bez postojanja C.Zvezde.....odgovor je na to ako se osvrnemo na nekadasnju Jugoslovensku fudbalsku ligu....nema rivalstva izmedju jakih klubova, nema ni kvaliteta lige...
(GM, 4. mart 2010 08:05)
Bez vas smo u vaterpolu pa smo jedan od najboljih ako ne i najbolji klub u Evropi, dok nam je reprezentacija prvak sveta...Bez vas smo i u kosarci gde smo vec tri godine za redom u 8 najboljih u Evropi, a kada smo proterali vasu "legendu" Slavnica i reprezentacija se vratila tamo gde joj je i mesto...Zna se ko su Djordjevic, Divac, Danilovic, Obradovic u Evropi...od vasih su najpoznatiji Gurovic, Milicic i Jaric ali nijedan po kosarkaskom umecu...do god ste gurali vase kadrove u strucni stab fudbalske reprezentacije kako bi Dzajic mogao da namakne jos sebi para u dzep od prodaje igraca petokrake sumljivog kvaliteta gubili smo od kazahstanaca i azerbejdzana...Krijete od javnosti koliki su vam dugovi za fudbalski i kosarkaski klub, da bi valjda opet u mutnom ulovili neki dinar od drzave. Duvate se kao "jedini autenticni srpski klub" i sejete mrznju prema svim drugim nacijama a koliko volite ovu zemlju najbolje odslikava izjava vaseg genseka Cvetkovica posle trijumfa u Bariju "sretna je ova zemlja koja ima jednog Slobodana Milosevica i jednog Arkana"...Ne trebate nam i dabogda se ugasili jer bolje niste zasluzili, za svu mrznju, nacionalizam, lopovluk i namestaljke koje ste organizovali decenijama.

gaganer

pre 14 godina

evo ja znam pravila pa cu da vam objasnim:
1. zvezdin protiv rada nije postojao. golman je stigao prvi do lopte.
2.zvezdin protiv ofk-a se ne vidi lepo, ali igrac ofk-a koji je startovao nije dokacio loptu. ako je dokacio igraca zvezde onda e to penal.
3.zvezdin protiv jagodine je cist ko suza: jagodinac je ispao na laznjak i klizajuci pokupio zvezdinog igraca koji je imao otvoren put ka lopti a sve se desilo u kaznenom
4. zvezdin protiv smedereva izgleda ok. povlacenje u kaznenom igraca koji je pretrcao beka.
5. zvezdin protiv spartaka je diskutabilan: igrac spartaka je na loptu, cini mi se startovao sa dve noge sto je naravno faul, u kazennom penal, iako je stigao pre lopte od zvezdinog igraca.
6. partizanov penal nad dijarom je diskutabilan jer se ne vidi da je ijedan od igraca imao posed nad loptom. no sudija je bio iza njih pa je mogao da proceni da li je bilo prekrsaja ili ne. takodje kod prvog gola BSK-a bio je faul nad partizanovim igracem. takodje nije jasno zasto je ponovljen zvezdin penal protiv jagodine

nikola92

pre 14 godina

I sudije su ljudi, i oni grese. Shvatite to. Svi su gledali ligu sampiona i pogodak bajerna koji je ocigledno bio iz ofsajda. I bila je frka 2-3 dana, i sve se posle stisalo, a ljudi su zaboravili, a oko nase "super" lige se digla tolika frka.

ja

pre 14 godina

4 penala od 5 koji su svirani Zvezdi su malo je reci sporni,po meni pljacka!Jedini Partizanov penal je takodje pljacka!E sad moze da se prica koje veci lopov,to procenite sami.Po meni se nezna koje gori...trenutno Zvezda,ali to varira iz sezone u sezonu.

The Terrible

pre 14 godina

Gledajuci snimke a ne citajuci tekst iz sporta mislim da je Zvedin penal protiv Spartaka dosudjen bez razloga, a sudija je bio blizu. Ostali su svi bili za penal. Partizanov penal isto nije postojao jer su obojca trcali na loptu i kilaviji je pao, a dosudjen mu penal.
Ne znam o cemu prica sport. Nisam ostrasceni navijac, zivim u inostranstvu i bas me briga za nasu ligu. Samo sam realan

Ни по бабу ни по теткама...

pre 14 godina

Ај' сад и листу пенала који нису суђени "вечитима"... кад већ правите листу где су други оштећени дајте и листу где су "вечити" оштећени... или их није било?

Joker

pre 14 godina

Čitam ove komentare i smejem se a plakao bi ovim zvezdašima i partizanovcima, kako se svađaju koje manji lopov,a svi dobro znaju da i jedni i drugi nameštaju šta mogu i kolko mogu. Pozdrav svim navijačima koji nisu od ova dva "velikana"

GM

pre 14 godina

Politicari raznih stranki sriveni u bojama kluba vode sopstvene ratove. To je politicki revansizam na fudbalskom terenu kao procec uzroka politicke destrukcije koji se prenosi i na sport, a rat izmedju klubova je posledica toga.
Partizan je bio tipican komunjarski klub, u tim okolnostima cistog karijerizma su se iskolovali razni Curkovici, Bjekovici, Karadzici itd....put je jako dobro utaban, a sada njim marsiraju novi karijeristi pod senkom navedene gospode.....
Ali i jedni i drugi nikako da shvate da bez dobre Zvezde nema dobrog Partizana....to je filozofija rivalstva....Pitam se kakav bi bio Partizan bez postojanja C.Zvezde.....odgovor je na to ako se osvrnemo na nekadasnju Jugoslovensku fudbalsku ligu....nema rivalstva izmedju jakih klubova, nema ni kvaliteta lige.....C.Zvezda i Partizan su vise nego licni ciljevi nekih ne sportskih skorojevica koji bi hteli da prave karijeru kroz te sportske institucije......

FK PKB Padinska Skela

pre 14 godina

Ja bih voleo da neko od vas novinara prikaze kompletnu statistiku za proteklih 20 godina - koliko je penala svirano za a koliko protiv FCRS, PFC i Vojvodine... Ja to nigde nisam uspeo da iskopam na netu. Normalno je da i sudije ponekad pogrese i oni su ljudi ali nije normalno da uvek grese u korist istih klubova... Eto, jos jednom najiskrenije molim da neko objavi te podatke pa da vidimo konkretno ko je najpovlasceniji klub u nasoj zemlji.
P.S. A bilo bi lepo i videti koliko penala je direktno uticalo na rezultat a koliko je dosudjeno u vec resenim utakmicama jer mislim da je to izuzetno bitno. Sve najbolje !

nikola

pre 14 godina

Katastrofa!!! Pa ovi sude k'o basket da igraju. Svaki kontakt, faul. Ne kontam kako se navijaci zadovoljavaju time sto im fudbaleri igraju balet...

Vuk Samotnjak

pre 14 godina

Fudbal nam je tako ocajan da skoro da i nema veze kome se penali sviraju i zasto. Od domaceg fudbala nista vise i nije ostalo - samo rasprave o tome sta je gore: igraci, treneri, uprave (tajkuni), stadioni ili sudjenje

smrc

pre 14 godina

E objavite ovo ako smete :
[link]
sporni detalj :7:01 cak ni zuti karton[link]
ili ti ovo kad ne moze sudija postarace se domaci t.j vas igrac obucen u plavo belo :
[link]
Samo od nekih stvari a ima ih jos milion samo me mrzi da trazim.
(no name, 3. mart 2010 17:57)

# Link komentara

aloo zemljace pa bajalica je vas igrac koji je dao auto dol za ofk-u,zasto vi sa severa nikada nemate mozak???

ljuba

pre 14 godina

Definitivno je jasno da se ova naša trećerazredna fudbalska liga i kup se igraju zbog CZ i Partizana ,a ostale ekipe mogu samo da se slikaju.Na primer zadnje dve godine Sudije su kažnjene u utakmicama FK Rad sa ovim našim tkz elitnim klubovima ukupno 14 utakmica jer sudili na njegovu štetu.

Oki

pre 14 godina

Ja sam na ovim slikama video samo gomilu baba koje trčkaraju oko lopte bez ikakve želje, truda i žara.
Pričate o penalima, a na šta vam igrači liče.

jumper

pre 14 godina

e ovo je vrhunac vase gluposti i neznanja,kayete nas bajalica,pa bajalica mi je drug i koliko ja znam (haha)on navija za zvezdu a cini mi se i da je igrao za zvezdu,ili mozda nije,mozda partizan igra na marakani i nosi crveno bele dresove,da imate sta u glavi vi bi se nabili u rupu gde vam je i mesti ne bi se javljali,pogotovo ne kad je tema sudjenje!!!!!!!!!!

hahahahahahahahahahah

pre 14 godina

"Nismo i nećemo biti kreatori prvenstvene trke," rekao je Stepanović a preneo Sport, "Sudije će časno obaviti svoj deo posla." hahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahaha

bane

pre 14 godina

taj stepanovic i grupa oko njega zive od vecitih,to se godinama zna.zato nam je fudbal tu gde jeste.jos je gore u nizim ligama,a napreduju sudije koje plate

El Nino

pre 14 godina

Moj deda, inace zvezdas, je bio na mnogim utakmicama do pre nekih 20ak godina, a ostale, posto je u NS-u gleda iz fotelje... bio je svedok toliko sumnjivih penala, navlacenja, ofsajda, kartona i ostalog za Zvezdu i Partizan (a i sami smo svedoci toga i mi mladji), te je odlucio da batali domaci fudbal... lepo "upali" engleze ili italijane, pa i spance, a za ove nase cuje rezultat i to je to... ukratko, ne znam cemu vodi vise ovo prepiranje ko je kome, kada, kako, zasto i sta uradio... i previse znamo...

sasa

pre 14 godina

DZABA VAM SVE, ZVEZDA CE BITI SAMPION, JOS DUGO, DUGO GODINA!!!
(Lignjoslav, 3. mart 2010 19:00)

Lupas li lupas. Da bi Zvezda bila sampion jos dugo godina, ona mora da bude i aktuelni sampion , aona to nije. Aktuelni sampion je Partizan. Zvezda mozda osvoji titulu, a mozda i ne .

Realno

pre 14 godina

Ajde decko ne pisi gluposti. Pa ko krijedugove. Kada je inspekcija bila u FK Partizan KK Partizan.
(Miki Karaburma, 4. mart 2010 14:11)

Ako spominješ gluposti onda pogledaj šta si sam napisao. U vreme bojkota Grobara ministar unutrašnjih poslova je naredio SPOKU da ne izlazi iz Partizana dok ne pronadje nešto, finansijska policija je provela mesece pretražujući knjige i nisu pronašli ništa. To, naravno, ne znači da je on čist, ali je pametan. Za razliku od Cvetkovića i Džajića. A kad pričaš o režimu, ne preskači 50 godina udbašenja u Zvezdi, ne zaobilazi činjenicu da je Cvetković u tom režimu Miloševića, od koga se sada perete, bio ministar sporta, ne zaobilazi činjenicu da je Arkan bio vaš vodja navijača i idol, toliki da ste čak i sa navijačima Lazia, kluba koji je osnovao Mussolini, oplakivali njegovu pogibiju. Ne zaobilazi ni činjenicu ni da kad su se desile oktobarske promene prvi ste potrčali da promenite dres i danas ste pod kontrolom DS-a, stranke koja je na vlasti, a partizan je imao velikih problema jer su posle ere Marjanovića odbili da se uvlače u stranačke boje. Mada, i to što je Marjanović bio predsednik Partizana samo se izvlači iz konteksta, jer on je bio u Upravi i pre Miloševića, kao direktor tada moćnog Progresa i vrlo uspešan privrednik. Najveći ratni huškači medju navijačima su bili upravo navijači Zvezde, a danas se prave najveća nevinašca. Baš kao i Vuk Drašković koji je ispoljavao najveće nacionalističke emocije, a prvi je ljubi ruku državnom sekretaru SAD-a i danas je u prvim redovima onih koji osudjuju rat. Eto, takvi ste, pa crknite od muke, ali to je istina.

Southern Comfort

pre 14 godina

Zbog čega neko od novinara istraživača ne napravi ovakav pregled ali penala dosuđenih u Derbijima? Jeste da za Partizan nema materijala od 1994.god ali bi makar situacija bila jasna.