Sreda, 24.02.2010.

18:47

Sjajni Tipsarević izbacio Marija!

Janko Tipsarević plasirao se u 1/4 finale turnira u Dubaiju pobedom nad četvrtim reketom sveta Endijem Marijem sa 2:1, po setovima 7:6 (3), 4:6, 6:4.

Izvor: B92

Sjajni Tipsareviæ izbacio Marija! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

176 Komentari

Sortiraj po:

Lepota ce spasiti svet

pre 14 godina

BRAVO JANKO!
Toliko mi je drago sto si onog gegavog sto vuce noge po terenu oduvao i isprasio, da nije znao sta ga snadje i gde se nalazi.
Vise volim sto si ga pobedio- nego da sam dobila na lotou!
Sta god uradio u narednom periodu, ova tvoja pobeda ostace zauvek- i vise od zlata vredna.
`Lepota ce (mozda) spasiti svet`, a li si ti Janko svima nama ulepsao dan.
HVALA, jos jednom, majstore!

Bogdan

pre 14 godina

•Bravo Tipsa, ali ideš na crnu macu ako prođeš četvrtfinale. Marin Čilić koji te ima 5- 0 u međusobnim ogledima

Bravo Boki sine, briljantan komentar, pogotovo pošto je Čile dobio Melcera sa 0:2.

Jelena ali ne Janković

pre 14 godina

njuška je u pravu! Folirant je veliki Marej! Kad izgubi poen vuče se, prenemaže, hvata se za leđa, kolena, glavu...a kad dobije zaboravi da ga sve boli...Ovo je komnatr svim onima koji za takve stvari prozivaju Noleta...Bravo za Janka...

Gosn Voja

pre 14 godina

Pa sta mislite, da mi koji ga pratimo svuda gde ide, ne znamo zasto to radimo.
Kada mu ide, to je kao Federer. Istina, retko mu ide.

Gracija

pre 14 godina

Neko rece ocekuje 700 komentara. Da je srece bilo bi, ali kod nas Srba je tako, vise velicamo i pricamo o porazima nego o pobedama. Sjajan tenis i sjajan Janko. Napred do srpskog finala da i nama bude lakse, da uzivamo u tenisu i da nam je sve jedno ko ce da pobedi.

glava@noge

pre 14 godina

Čestitam Janku na pobedi i želim mu da istraje i da izdrži bar jednom do kraja kako bi osvojio već jednom jedan ATP turnir.
Međutim, poznajući kako Janko igra nebi me iznenadilo da već u sledećem meču izgubi i to glatko.
U tenisu su najvažnije dve stvari, glava i noge a kod Janka često dođe do neke blokade te nemože da spoji dva meća i da odigra dobro.
Ako želi da bude među 20 najboljih onda pre svega treba više da trenira i da igra ofanzivno što je i njegov način igranja jer kada igra defanzivno videlo se to i juče, nemože nogama da se postavi kako bi vratio udarac.

BG_u_srcu

pre 14 godina

Bio sam juče na službenom putu, otac me je zvao da mi kaže kako je Tipsa dobio Mareja... Nisam do tada znao ni da su se ukrstili, trenutak sreće od Janka za sve koji još vole ovu zemlju

Tomislav Mihajlovic

pre 14 godina

Bravo za Janka.Slazem se s potpisnikom jednog od komentara.I meni je dosta arogantnog i pateticnog skotlandjanina.BBC na jutarnjem programu dao vrlo stur i kratak komentar.Bez u obicajenog intervjua s Marej-om.Bravo jos jednom,Ziveo.....

Dejan

pre 14 godina

Velikili i vazan mec za Janka. Doktorska igra za teniske sladokusce. Nadam se da je ovo, konacno, pocetak neceg velikog. Ostani zdrav ocvece.

lista

pre 14 godina

@jota
Nije ti bas dobra ta procena. Moras malo da pogledas i ostale igrace koji se nalaze u blizini da bi dao tacnu procenu.
Na primer Bagdatis koji je trenutno 37. i ima 1100 bodova je takodje prosao u cetvrtfinale Dubaia i zaradio minimum 45 bodova, sto znaci da ce na sledecoj listi biti ispred Troickog, a mozda i Tipsarevica.
Igor Andreev trenutno 38. sa 1075 bodova igra u Akapulku.
On brani cetvrtfinale Dubaia i 90 bodova. Ako u Akapulku udje u polufinale imace na sledecoj listi 1165.
(Upravo sada igra mec drugog kola protiv Huana Karlosa i izgubio je prvi set).
Ne mozes samo gledati nase igrace, kao da ostali i ne igraju. Sa druge strane Tipsarevic bi sa jos 2 pobede mogao da stigne negde do 30-31 pozicije.

Djokovic posle Dubaia moze ostati na istom broju bodova, samo ako odbrani titulu. U suprotnom gubi 200 bodova ako izgubi u finalu ili 320 bodova u svim ostalim slucajevima (ima obezbedjeno 180 bodova iz Roterdama).
Za ostale si dao tacne podatke: Federer, Nadal i Del Potro ostaju na istim bodovima, a Marej gubi 45 posto je branio 90 od prosle godine.

realista

pre 14 godina

@Milan
Ti ocigledno ne pratis mnogo tenis, jer da pratis znao bi da je tenis sport u kome se ubedljivo najcesce desava da losiji igrac pobedi. Pa otprilike svaki cetvri mec se zavrsava tako sto losiji igrac na kraju slavi.

Medjutim to nije vazilo za ovaj mec jer je u ovom mecu Janko zasluzeno pobedio.
Kazem zasluzeno jer je na kraju imao 8 poena vise od Mareja. Imao je 8 poena vise u prvom setu, 2 manje u drugom i 2 vise u trecem.
Imao je vise vinera od Mareja, manje neiznudjenih greski i po svim parametrima igre bio bolji.
Takodje se ne slazem ni da je Marej odigrao odlicno, kako mnogi ovde tvrde. Da ga malo vise gledate shvatili bi da je ovo bila jedna od njegovih losijih partija na betonu.
Ne mislim da time umanjujem vrednos Jankove pobede, moguce da je Marej odigrao lose bas zato sto nije imao odgovor na Jankovu igru.
U svakom slucaju Mareja u najboljim izdanjima ne moze da pobedi ni Federer ni Djokovic. Iskreno mi je delovalo da Marej nije davao svoj maksimum u ovom mecu, a ipak je zamalo preokrenuo i poen-dva ga je delilo od pobede. To samo pokazuje da je Marej sasvim zasluzeno u teniskom vrhu na 3-4 poziciji koju trenutno zauzima.

Sto se tice sledeceg meca protiv Juznog, znamo svi da Tipsarevic ima obicaj da posle neke ovekve pobede obicno sledeci mec odigra lose.
Medjutim nije Juzni bilo ko niti neki autsajder u tom mecu, vec naprotiv favorit.
Uostalom covek je 15. igrac sveta trenutno, a Janko 39. i uz to mu je 33. mesto bilo najbolji ranking.
Juzni je bio u samom teniskom vrhu pre par godina (8. na listi). Bio je u velikoj krizi, a upravo krajem prosle godine je poceo da se vraca.
Upravo je jesenas posle dugzeg vremena osvojio neku ATP titulu i to upravo u finalu Moskve protiv Janka. Na poslednjih 6 turnira 4 puta je stizao do finala sto samo govori da je rus ponovo u odlicnoj formi i da ce uskoro biti u prvih 10.
Bas zbog svega ovoga i zbog cinjenice da je upravo protiv njega Janko propustio sansu da osvoji svoju prvu ATP titulu, sutra treba ocekivati takodje dobru Jankovu partiju, a videcemo ko ce na kraju slaviti.
I na kraju ne znam koliko su kladionice danas zaradile, ali nakon prvog seta i lose Marejeve igre, kvota na Janka je i dalje bila oko 2.50.
Ja sam u tom trenutko ulozio na Janka 50e i na kraju bio dobar 75. Jednostavno bio sam siguran da Janko to dobija u 2 ili 3 seta.

sofia

pre 14 godina

Bravo Janko!!! E samo da ne gledam vise ovog Marija!!! Retko nesimpaticna faca !! Ajd sad ,idi u finale sa Noletom pa podelite i novce i slavu!!!

http://www.zezamokrizu.com/

pre 14 godina

Tipsarevic je jos jednom svima pokazao da kada hoce moze da pobedi skoro svakoga. Napred Tipsi:)
http://www.zezamokrizu.com/sajt/index.php?option=com_content&view=article&id=242:tipsarevic-senzacionalnom-igrom-do-pobede&catid=40:tenis&Itemid=55

Nebojša

pre 14 godina

BRAVO TIPSA...…..

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 01. MART
1. Federer 11350 (konacan broj poena)
2. NOVAK DJOKOVIC 7990 (jos igra, mislim da osvaja poene preko 180)
3. Nadal 7370 (konacan broj poena)
4. A.Murray 7255 (konacan broj poena)
5. Del Potro 6275 (konacan broj poena)

deoba 35. i 36. mesta VIKTOR TROICKI 1110 (konacan broj poena)
deoba 35. i 36. mesta JANKO TIPSAREVIC 1110 (pobeda u cetvrtfinalu donosi +90 poena)
(jota, 24. februar 2010 19:39)

NOVAK BRANI TITULU I 500 BODOVA !!! - NISTA NE MOŽE DA DOBIJE - MOŽE SAMO DA IZGUBI - NEDAJ BOŽE

P.K.

pre 14 godina

Vise puta sam potvrdio da Janko po talentu moze u prvih 10 igraca. Poslije ove igre tvrdim da moze u prvih pet. Kako?. Neka uradi ono sto je Mari uradio na kondicionom i psiholoskom planu. Ima vremena i ima nade za Janka. Ako ponovi danasnju igru bice Noletu gusto u finalu. Ma ko, bre, nije za Janka. Ma svi smo!

Dragan Petrovic

pre 14 godina

Ovo je bila sigurno jedno od 3 najbolja Tipsareviceva izdanja u karijeri, retko koji igrac moze da se pohvali da ima skor od 3 pobede i tri poraza protiv jednog Mareja.
Tokom nekoliko turnira iz oktobra-novembra 2009, Tipsarevic je pokazao jedan kvalitet vise u smislu da mu cetvrtfinala ATP turnira uglavnom vise nisu nedostizna (Moskva, Bec, Cenai). Zato sutra treba biti umereni optimista. Tipso, napred u novu pobedu i da obezbedis mesto nosioca na 2 velika Mastersa u Indian Wellsu te Majamiju

Napred kralju

pre 14 godina

Kada bi ovo ponovio na jednom od ona četiri turnira protiv Federere nacija bi bila u transu. Hajde Janko, to od tebe očekujemo! :-)

olja

pre 14 godina

E ljudi, lud li je ovaj Janko! Igra najbolji tenis, od svih tenisera sa ovih prostora, ali baš ga boli uvo za to! Opuštencija, brale, opuštencija!

le

pre 14 godina

ikad ne komentarisite Janka recima "Realno je da pobedi Juznog" ili tako nesto.
Kao sto vidite kod Janka NISTA nije realno pa cak ni da pobedi bolje od sebe. On je prosto NADREALISTA.
(knez, 24. februar 2010 20:22)


I baš zato ga obožavam

nikol dž.femija

pre 14 godina

Nema tu mnogo pričanja i analiziranja, JEDNOSTAVNO to je TIPSAREVIĆ !!

On je jedini PRAVI i SAMO SRPSKI prozvod jer on jedini nije išao ni u kakve kampove i škole po inostranstvu, on je samo trenirao zaista u bazenu i nije to stavljao na medijski doboš, i sada živi u Beogradu, i ima u glavi reči svoga oca da publika, narod, ljudi PAMTE VELIKE MEČEVE, velike utakmicE.

Meč protiv Feda na AO 2008. je za nezaborav ne samo u Srbiji.

Vanja

pre 14 godina

Bravo Janko.Onakve poene ni gren slemovi nemaju.Sjajan mec.Nemam reci.Definitivno mec tvoje karijere.Mnogo gotivim Noleta ali mislim da TI ipak zasluzujes titulu.:D Srecno u nastavku turnira.

igysa

pre 14 godina

covek je odigrao kao zmaj, neverovatno dobro !
jednostavno dobio bi bilo koga danas !
Nadam se da ce nastaviti makar u pribliznom ritmu i stize do finala
Napred JAnmnko !

Paja

pre 14 godina

Beli luk pobedio Marija!!!
Dubai: Two big heads of white garlic seemed to be the boost Serbian Janko Tipsarevic needed to dump pre-tournament favourite Andy Murray out of the 2010 Barclays Dubai Tennis Championships here late on Wednesday.
“I came here with fever and being completely sick. Tuesday night I ate two big heads of white garlic because Novak [Djokovic] told me I am going to be feel better if I did so,” Tipsarevic told media after stunning world number three and third-seeded Murray in three sets 7-6 (3), 4-6, 6-4 to set a meeting against Russian Mikhail Youzhny in Thursday’s quarterfinals.
Tipsarevic broke Murray in the fifth and then held for 4-2 in the first set. But Murray broke back in the tenth for 5-5 and pushed the set into tie-break that the Scot ultimately lost 3-7 to the Serbian.
Murray turned things around in the second set with an early break to serve out the set 6-4 for the deciding third. It was Tipsarevic making the initial move with a break in the first and then held to go 2-0 clear.
But Murray never gave up and lurked patiently till a lovely two-handed backhand return in the ninth gave him a much-needed break and a lifeline that he failed to hold on to as his Serbian opponent broke one more time to win set and match in one minute shy of two and a half hours on court.
The Serbian, who is on the national squad for Serbia’s Davis Cup tie against the USA next week (March 5-7), explained that he might have contracted the virus because he slept without his shirt in his hotel room after arriving here last Thursday.
“I don’t want to sound like a hero by beating Murray when I was completely sick. That’s not true. I was fit, I was good and I was ready. My sickness had nothing to do with the victory,” Tipsarevic insisted.

Kalabrez

pre 14 godina

Ovo je jos jedan dokaz nasega mentaliteta nad kojim bi trebalo da se zamislimo i poradimo malo i na nama samima.Da se nije zadovoljio svojim minimumom(citaj juniorskim titulama) i da nije prerano poceo da uziva u uspehu,danas bi slavili pobedu favorizovanog Janka nad tek cetvrtim reketom.Mnogo je talentovanih,malo je onih koji znaju sta da urade s tim.Samo nastavi Janko,nadam se da ce se drugi boriti za tvoj skalp!

Karlo xD

pre 14 godina

Brawo Janko swaka čast,još si nekoliko puta triba dobit murraya i izgubija si a sad ti se swe vratilo sretno protiv južnoga!!!!!!

Sale

pre 14 godina

Kao sto sam i rekao poraz na Gemaksu bio je verovatno nameran zato sto je ovaj turnir daleko vredniji pa se cuvao.....Svaka cast na pobedi protiv Mareja,ali ova pobeda ne treba da ga ponese toliko pa da sad pukne u sledecem kolu.....Ovaj objektivan sto je dao komentar da je Marej zasluzio da prodje itd.ocigledno se ne razume u tenis....Mec je bio super kao i Janko,a Marej nije bio los,ali je Janko definitivno bio bolji i pobeda je zasluzena....Ovom pobedom je pokazao da je mnogo talentovan,ali on nema kontinuitet.....Nadam se pobedi protiv Juznjeg,ima sansi vise nego sto je imao u ovom mecu tako da...Srecno mu bilo....

Neupućen

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...
(objektivan, 24. februar 2010 19:16)
Šta, samo si ti gledao meč?! A i šta ti vredi što si gledao kad nemaš pojma. Kaži, molim te, na osnovu čega se u tenisu može odrediti ko je zaslužio da "pređe" dalje!

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

E sad bi bilo lepo da osvoji ovaj celendzer pa da ''dobije krila'' kao posle osvajanja onog celendzera krajem prosle sezone...
(To nisam ja, to je moja šauma, 19. februar 2010 22:39)

Izgleda da je i bez trijumfa na Gemax-u dobio krila...:)
Bravo!

gonzo

pre 14 godina

ukratko-izvukao je maximum od 3.igraca na svetu i sto je najvaznije-pobedio,ovo je pravi nacin i da ojaca psihu koja mu je za prvih 300 a svi aspekti teniske igre i talenat su za prvih 10,u kombinaciji tih elemenata,imamo igraca kao sto je janko,samo napred decko,srce mi je puno.siguran sam da ce poput soderlinga samo kasnije sazreti i srediti glavu i bice jos ovakvih fenomenalnih meceva i radosti,hvala za ovo danas janko.umetnik sa reketom

Vlasta

pre 14 godina

Naš drugi reket, kad gledamo znanje i teniske bravure, jeste Tipsarević, a ne Troicki. Pobedio je Marija, a Federer ga je jedva dobio sa 3:2. Kakav je to meč bio?

knez

pre 14 godina

Nikad ne komentarisite Janka recima "Realno je da pobedi Juznog" ili tako nesto.
Kao sto vidite kod Janka NISTA nije realno pa cak ni da pobedi bolje od sebe. On je prosto NADREALISTA.

WTATP Lista

pre 14 godina

Janko je stvarno poznat po tome da iako nikada nije bio cak ni TOP30 protiv inspirativnih protivnika ume cesto da odigra kao pravi TOP10, ali opet ovo je bilo i iznad tih njegovih ranijih vrhova i ovo je bila svakako njegova najvrednija pobeda (ne zaboravite da se igralo na protivnikovoj omiljenoj podlozi) i druga najbolja igra posle onog nezaboravnog maratona u Australiji protiv Federera.

Spektakularno i senzacionalno, utoliko bolje sto objektivno nista zadnjih meseci nije nagovestavalo ovakav njegov nagli napredak.

S

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...
(objektivan, 24. februar 2010 19:16)

Mozda si gledao kod tvoje strine u crno beloj tehnici , jer strina nema kolor televizor, a u tenis se razumes ko tvoja strina, verovatno i manje...

jota

pre 14 godina

BRAVO TIPSA...........

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 01. MART
1. Federer 11350 (konacan broj poena)
2. NOVAK DJOKOVIC 7990 (jos igra, mislim da osvaja poene preko 180)
3. Nadal 7370 (konacan broj poena)
4. A.Murray 7255 (konacan broj poena)
5. Del Potro 6275 (konacan broj poena)

deoba 35. i 36. mesta VIKTOR TROICKI 1110 (konacan broj poena)
deoba 35. i 36. mesta JANKO TIPSAREVIC 1110 (pobeda u cetvrtfinalu donosi +90 poena)

john

pre 14 godina

A da se kladimo da ce sledeci mec izgubiti i to lako i brzo, u dva seta. A ovo ne govorim jer ga ne gotivim vec zato sto dugo pratim njegovu karijeru i uvek je tako bilo-cim pobedi nekog iz vrha sledeci mec izgubi od nekog nepoznatog, koji je gore rangiran od njega. I ne ocekujem da ce se to bilo kada promeniti jer Janko ima 26 godina i 8 godina je profesionalac. Dakle nije u pitanju neki problem "u glavi" sto pricaju neki njegovi navijaci, on jednostavno nije dovoljno kvalitetan za neke vece rezultate.

Džeronimo will remeber this match for all time

pre 14 godina

Juče za Marija rekoh – čudan je on svat, a danas mu je Tipsa 2,5 h objašnjavao ko je
SER JANKO EKSCENTRIK.
Na kraju je Mari shvatio!

Marconio

pre 14 godina

A kako ga socno pljujete i nipodastavate.
MI SRBI PA TO JE SMESNO,SRAMOTA ME JE SVOGA RODA.
Kad izgubi od Beka izvredjaste coveka.
NASI SU NASI U POBEDAMA I PORAZIMA I UVEK UZ NJIH!!!!!!!!!

Moravac

pre 14 godina

Ljudi kakav je nas Tipsa kralj, kad mu je dan, niko mu nista ne moze, najtalentovaniji nas teniser, samo dosta neozbiljan... Federera su jednom pitali sa kojim bi se teniserom menjao- a on rekao sa Tipsom, jedino on ima zivot, a ne zivi tenis...

shofer

pre 14 godina

Свака част Јанко,нарочито јер си победио омраженог ми Мареја!!Али к'о и увек,више пута сам посуњао у твој успех...срећом,демантовао си ме.

Rundll32

pre 14 godina

Iako nije lepo da se ovolikoj pobedi pobedi gleda u zube, pa ostaju samo cestitke, ipak bi voleo da nam ovaj trenutak ulepsa i lutajuci reporter Tuta bugarin svojim strucnim komentarom.
Zna li neko sta je sa cuvenim teniskim izvestacem Tutom bugarinom, zasto vise ne prati teniska dogadjanja i sta se u stvari tu dogadja?

Leo Krstin

pre 14 godina

Sada Janko mora moliti Svevisnjeg da Melcer pobedi Cilica!Tipsa moze svakoga pobediti (sto kaze Anja!), jedino ne moze Marina!!Zato svi drzimo "fige" Melceru...

Milan

pre 14 godina

@ Objektivan

Pogresio si sport prijatelju, nije ovo rukomet pa da sudija odlucuje mec. Ne secam se kad sam poslednji put gledao teniski mec u kome je neko, kad se svi elementi igre uzmu u obzir, neasluzeno pobedio tako da svoju "objektivnost" zadrzis za komentarisanje meceva Marina Cilica i ostalih ti favorita.

vera

pre 14 godina

Uh, sto je danas lep dan; kakav mec; sto bre ti dete ne igras uvek ovako? besmisleno je nadati se vec sutra kad znam da sutra nisi isti; no za danas Hvala, i to duplo!

jagodinac

pre 14 godina

sad ce od ove pobede da zivi bar 6 meseci, dusu je zadovoljio...a da je malo uporniji sad bi 2 srbina vrsila pritisak na federera... u svakom slucaju jedno veliko BRAVO za ovu igru!

vlada

pre 14 godina

majstore svaka ti cast!ja znam da on nije igrac za prvih 10 jer nema kontinuitet ali da zna da igra to niko ne moze da ospori!svaka cast!srecno sa severnim!

jaaaaaaaaaaa

pre 14 godina

bravo careeeeeee

pitam se jedino da li ce sada britanci poceti da pljuju marija kao sto sitne duse rade sa noletom. da li ce se pojaviti komentari tipa - nikada ti neces biti br 1 ili 4. mesto je tvoja realnost itd. naravno da nece

igor_bl

pre 14 godina

Sjajan meč! Čestitam Janku, pokazao je da ima srce i zaslužioje pobjedu. Volio bih da tako nastavi. Publika je bila kao na fudbalskoj utakmici, to se rijetko viđa. Primijetio sam da je Mari brzo nagulio poslije poraza. U sekundi je bio na izlazu u svlačionicu, nije ni pozdravio publiku. Dripac...

goran

pre 14 godina

igrao sam vise gemova. znao sam da ce ga tipsa namuciti, ali da ce ga dobiti. svaka cast! gde je sad onaj car sto kaze da protiv amera treba da igra viktor?!

Sredoje

pre 14 godina

Prvo velike cestitke Janku za veliku pobedu i puno srece u nastavku turnira. Drugo, podjednako gotivim i Noleta, Troickog i Janka ali Janka ipak sa posebnim simpatijama... Jel vam sada svima jasno koja je razlika izmedju Janka i Troickog?? Velika, Janko je pobedio 5 igraca iz top10 a koga je pobedio Troicki?? mozda 10 tog 16 tog i 27 og...

branko

pre 14 godina

Најзначајнија Јанкова победа у каријери и најзначајнија победа српских тенисера и тенисерки у протеклом делу 2010.г (следећа по значају је Јеленина победа над Кузњецовом). Све честитке Јанку. Ех, кад би чешће овако играо !
Ако Новак освоји овај турнир, не би погрешио кад би нешто од зарађених пара уплатио на Јанков рачун.

sta te briga

pre 14 godina

Tipso molim te,
Natavi da igras tako i sledecih paar meceva.
Samo ti fokus fali, tj. volja/snaga da istrajes do kraja. Uzmi stvar (reket) u svoje ruke, i uzmi na kraju ono sto ti po talentu pripada.
Tako to rade carevici. Otimaju, niko im ne poklanja. Veceras si pokazao gde je tvoje mesto. Visoko, car, visoko. Ali tamo moras sam da se popnes. Imas znanja, da li imas snage. Ja navijam za tebe. Srecno u nasstavku.
P.S. Najlepse se nosis, tj. naubaviji ti "outfit". A ni to nije malo. :)))

Aca Srbin

pre 14 godina

Bravo legendo!!!
Ovo mu je sedma pobeda nad igracima iz najboljih 10. Pre Mareja, pobedio je Gonzalesa, Juznjeg, Rodika, Blejka, Ferera i Monfilsa. Pobedjivao je i sjajne igrace kao sto su Hjuit, Safin, Verdasko, a i svi se secamo meca sa Federerom na AO 2008.

Kvalitet je neosporan, ali steta sto zbog psihe ne igra uvke dobro. Kada se na sve ovo doda i odlican skor u reprezentativnim mecevima, nema razloga da on ne bude ,,drugi reket'' u Dejvis kup mecu, a i pobedio je Isnera i na betonu.

Napred Janko!!! :)

Mrksoni

pre 14 godina

Ova pobeda je dokaz da Jankela odlican igrac kome nedostaje samo kontinuitet pobeda pa da dodje do prvih 15 igraca na svetu.Malo je igraca koji su uspeli u zadnjih godinu i po pobediti ovog smaraca.Ja se samo bojim da ce on vec u narednom mecu bez obzira sa kom bude igrao izgubiti i nastaviti toplo hladno..Ova pobeda treba da mu digne samopouzdanje pa da pocne rasturati..

Neven KGB

pre 14 godina

Cudesna i nikad zrelija Jankova igra.Ludilo kakvih je fenomenalnih poena bilo,sa obe strane,pogotovo u trecem setu kod 3: 1 za Janka i nekoliko djuseva. Svaka cast Janko.

Raoul Duke

pre 14 godina

Uprkos tome što je Troicki trenutno naš drugi reket, nadam se da će Obradović i Pilić ipak izabrati Tipsarevića za meč u petak protiv Isnera ili Querryja. Čini mi se da mu je forma u usponu a poznato je da za Srbiju uvek daje 120%.

Viktoru naravno svaka čast, ali mislim da šljaka više leži Janku.

boki

pre 14 godina

Bravo Tipso! Jos da padne Youzhny, kao osveta za poraz koji je naneo Novaku, i ode ti gore na ATP lestvici!

P.S...Lepsa ti je devojcica od Noletove ;)

Peca

pre 14 godina

Sjajna igra Tipsarevića, mog ljubimca. Ipak, najveći utisak na mene ostavio je moj zemljak Velja koji živi u Dubaiju i njegovo žestoko navijanje.

bane

pre 14 godina

Marej potpuno nadigran!

Igrao je najbolje što može ali Tipsa je bio izvrstan! Kakav je samo talenat Tipsarević, možemo samo da žalimo što ovo nije njegova igra za svaki dan.

Briljantni Tipsa!

Dylan Dog

pre 14 godina

Što reče Višković, KAKAV MEČ!
Vrhunska teniska predstava za prave sladokusce. Kao šlag na torti, Janko je pobedio.

Tipsarević u svom najboljem izdanju ikada. Vrlo konzistentan u dugim relijima, nije gubio strpljenje dok je Marej vraćao sve i svašta. Sa druge strane mreže, Marej jako, jako dobar u gotovo celom toku meča i mogao je izgubiti samo od nekoga ko je odigrao ovako dobro i hrabro kao Janko. Ovakvom igrom bi mogao dobiti bilo kog igrača iz top 10.
Nadam se da mu je ostalo goriva i za preostali deo turnira.

Djoksa

pre 14 godina

BRAVO TIPSO!!!Samo da kazem nesto:STA CE SAD DA KAZU PILICI KOJI SU OMALOVAZAVALI TIPSU POSLE GEMAX-a?Sa ovom pobedom je zaradio kao da je osvojio 3 celendzera!A sto se tice samopouzdanja dobitak je nemerljiv.Tipso,zreb ti se otvorio do finala!

tipicansrbin

pre 14 godina

ovo samo moze Tipsarevic. Covek uziva u tenisu. Igra samo kad ima inspiraciju. Kamo srece da je pohlepan pa da su mu pare inspiracija...bio bi kao Rodzer. Ovako---sutra gubi od Juznog....a mi cemo ostati da pricamo.

Borbena

pre 14 godina

Ma svaka ti čast junače dana!!! Biće teško protiv Južnog koji je takođe, 'vaskrsao' u Roterdamu i igra(o) na svom nivou iz dela 2008 (bio u top 10), ali uz pravu motivaciju možeš ti i njega da pobediš, nego šta!

njuska

pre 14 godina

Idi SKOTE sad pa se vuci i glumataj do mile volje,kao ne mogu da stojim na nogama pa onda isprinta poput Bolta pa opet JOJ boli me umoran sam.Naravno da te je JANKO procitao previse je on INTELIGENTAN za takve poput tebe....BRAVO TIPSA MAJSTORCINO,OVO MI JE NAJDRAZA POBJEDA NASIH TENISERA JOS OD NOLETOVOG FINALA AUST.OPENA KAO I ONOG DEMOLIRANJA NADALA...

Marko Bg

pre 14 godina

Svaka cast majstore! Nisam verovao u tebe,cak naprotiv,bio sam skeptik sto se ovog duela tice ali si me na sjajan nacin demantovao:)

Dragan

pre 14 godina

Svaka cast Janku,ova pobeda pokazuje da je Janko vrhunski teniser i da mu jako malo fali da udje u top 10!Realno Juznog moze da dobije ali Cilica u polufinalu teze ,bilo bi sjajno da vidimo njega i novaka u finalu i prvu ATP titulu u krijeri!ajde janko sad nemoj da padnes kad si mareja izbacio!

johny

pre 14 godina

tipsa je veliki talenat ali kada igra protiv slabijih od sebe on jednostavno kao da nije motivisan, dok sve jace moze da odere bez problema, setimo se samo kako je pre nekoliko godina za malo pobedio federera na AO

Misa Po

pre 14 godina

T - Tipsa
I - Igra
P - Pametno
S - Sportski,
A - Andy
R - Reketom
E - Eventualno
V - Vežbaj
I - I
Ć - Ćuti !!!!!!!

Hvala ti majstore, što si odvalio gunđalo od tenisera.

nemaveze

pre 14 godina

Naravno, kapa dole onome koji se trudio i pokazao, a ne kao ona dvojica što su ispred njega na ATP listi! Čestitke Janku, a Noleta i Viktora, zajedno sa neobjektivnim kritikama - u korpu za otpatke!

Paki

pre 14 godina

Ko misli da je Janko Tipsarevic apsolutno bolji teniser od Vikija Troickog neka preoruci odnosno ne preporuci!

Ajd da vidimo sta narod misli...

objektivan

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...

ISD

pre 14 godina

pa ovo je za janka normalno... decko cesto pobedjuje igrace iz top 10, a gubi od nekih anonimusa sto 6 dana treba da listas da ih nadjes na rangu...

Predo

pre 14 godina

Pored terena je cijelo vrijeme bila reklama "Make believe", a ja nisam vjerovao, pa cak ni nakon prvOg seta. Gledao sam Mareja hiljadu puta i uvijek se nekako izvuce, a i Tipsarevica kad gubi dobijene meceve. Mislim da je ovaj put pobjedila ljubav i kada je Jankova vjerenica onako umilno rekla "Molim te, dobi ovaj mec poen", ako sam dobro procitao sa usana. Marej je malo losije odigrao prvi set, ali drugi i treci su obojica odigrali odlicno, Tipsa na nivou meca sa Federerom na AO. Eno, Nole i Cilic pisu zahvalnicu Tipsarevicu. Mislim i da je ovim rijesena dilema ko ce na tablu br. 2 protiv Amera. I dosta vise gluposti o namjestanju meca izmedju Djokovica i Troickog. Nam toga sta Troicki ne bi dao da skine skalp Djokovicu i odlicno je igrao dok je imao snage. Da nije i ovaj mec bio namjesten?

Georgije

pre 14 godina

Bravo Tipso! Jos jedna pobeda za infarkt! Zaista zasluzena pobeda protiv najboljeg defanzivnog igraca na svetu! Samo tako nastavi i ulazis u finale! P.S. Nesto mi nije jasno: gore stoji da je stiglo 39 komentara, a kad udjem na stranicu vidim da ima samo 10 komentara! Zaista ne znam u cemu je fora!

Milos

pre 14 godina

Tipsarevic je bio sjajan. i fenomenalno je savladao Mareja koji je pruzio jednu od boljih partija, ali ako Janko izgubi vec u sledecem mecu nikad, ali nikad vise ga necu gledati, zato sto mislim da moze da osvoji ovaj turnir, i navijam za n jega!!!!!

Paki

pre 14 godina

Ko misli da je Janko Tipsarevic apsolutno bolji teniser od Vikija Troickog neka preoruci odnosno ne preporuci!

Ajd da vidimo sta narod misli...

jagodinac

pre 14 godina

sad ce od ove pobede da zivi bar 6 meseci, dusu je zadovoljio...a da je malo uporniji sad bi 2 srbina vrsila pritisak na federera... u svakom slucaju jedno veliko BRAVO za ovu igru!

njuska

pre 14 godina

Idi SKOTE sad pa se vuci i glumataj do mile volje,kao ne mogu da stojim na nogama pa onda isprinta poput Bolta pa opet JOJ boli me umoran sam.Naravno da te je JANKO procitao previse je on INTELIGENTAN za takve poput tebe....BRAVO TIPSA MAJSTORCINO,OVO MI JE NAJDRAZA POBJEDA NASIH TENISERA JOS OD NOLETOVOG FINALA AUST.OPENA KAO I ONOG DEMOLIRANJA NADALA...

S

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...
(objektivan, 24. februar 2010 19:16)

Mozda si gledao kod tvoje strine u crno beloj tehnici , jer strina nema kolor televizor, a u tenis se razumes ko tvoja strina, verovatno i manje...

knez

pre 14 godina

Nikad ne komentarisite Janka recima "Realno je da pobedi Juznog" ili tako nesto.
Kao sto vidite kod Janka NISTA nije realno pa cak ni da pobedi bolje od sebe. On je prosto NADREALISTA.

Misa Po

pre 14 godina

T - Tipsa
I - Igra
P - Pametno
S - Sportski,
A - Andy
R - Reketom
E - Eventualno
V - Vežbaj
I - I
Ć - Ćuti !!!!!!!

Hvala ti majstore, što si odvalio gunđalo od tenisera.

Marconio

pre 14 godina

A kako ga socno pljujete i nipodastavate.
MI SRBI PA TO JE SMESNO,SRAMOTA ME JE SVOGA RODA.
Kad izgubi od Beka izvredjaste coveka.
NASI SU NASI U POBEDAMA I PORAZIMA I UVEK UZ NJIH!!!!!!!!!

ISD

pre 14 godina

pa ovo je za janka normalno... decko cesto pobedjuje igrace iz top 10, a gubi od nekih anonimusa sto 6 dana treba da listas da ih nadjes na rangu...

Dragan

pre 14 godina

Svaka cast Janku,ova pobeda pokazuje da je Janko vrhunski teniser i da mu jako malo fali da udje u top 10!Realno Juznog moze da dobije ali Cilica u polufinalu teze ,bilo bi sjajno da vidimo njega i novaka u finalu i prvu ATP titulu u krijeri!ajde janko sad nemoj da padnes kad si mareja izbacio!

Vlasta

pre 14 godina

Naš drugi reket, kad gledamo znanje i teniske bravure, jeste Tipsarević, a ne Troicki. Pobedio je Marija, a Federer ga je jedva dobio sa 3:2. Kakav je to meč bio?

nikol dž.femija

pre 14 godina

Nema tu mnogo pričanja i analiziranja, JEDNOSTAVNO to je TIPSAREVIĆ !!

On je jedini PRAVI i SAMO SRPSKI prozvod jer on jedini nije išao ni u kakve kampove i škole po inostranstvu, on je samo trenirao zaista u bazenu i nije to stavljao na medijski doboš, i sada živi u Beogradu, i ima u glavi reči svoga oca da publika, narod, ljudi PAMTE VELIKE MEČEVE, velike utakmicE.

Meč protiv Feda na AO 2008. je za nezaborav ne samo u Srbiji.

boki

pre 14 godina

Bravo Tipso! Jos da padne Youzhny, kao osveta za poraz koji je naneo Novaku, i ode ti gore na ATP lestvici!

P.S...Lepsa ti je devojcica od Noletove ;)

bane

pre 14 godina

Marej potpuno nadigran!

Igrao je najbolje što može ali Tipsa je bio izvrstan! Kakav je samo talenat Tipsarević, možemo samo da žalimo što ovo nije njegova igra za svaki dan.

Briljantni Tipsa!

gonzo

pre 14 godina

ukratko-izvukao je maximum od 3.igraca na svetu i sto je najvaznije-pobedio,ovo je pravi nacin i da ojaca psihu koja mu je za prvih 300 a svi aspekti teniske igre i talenat su za prvih 10,u kombinaciji tih elemenata,imamo igraca kao sto je janko,samo napred decko,srce mi je puno.siguran sam da ce poput soderlinga samo kasnije sazreti i srediti glavu i bice jos ovakvih fenomenalnih meceva i radosti,hvala za ovo danas janko.umetnik sa reketom

igysa

pre 14 godina

covek je odigrao kao zmaj, neverovatno dobro !
jednostavno dobio bi bilo koga danas !
Nadam se da ce nastaviti makar u pribliznom ritmu i stize do finala
Napred JAnmnko !

Džeronimo will remeber this match for all time

pre 14 godina

Juče za Marija rekoh – čudan je on svat, a danas mu je Tipsa 2,5 h objašnjavao ko je
SER JANKO EKSCENTRIK.
Na kraju je Mari shvatio!

Milan

pre 14 godina

@ Objektivan

Pogresio si sport prijatelju, nije ovo rukomet pa da sudija odlucuje mec. Ne secam se kad sam poslednji put gledao teniski mec u kome je neko, kad se svi elementi igre uzmu u obzir, neasluzeno pobedio tako da svoju "objektivnost" zadrzis za komentarisanje meceva Marina Cilica i ostalih ti favorita.

Predo

pre 14 godina

Pored terena je cijelo vrijeme bila reklama "Make believe", a ja nisam vjerovao, pa cak ni nakon prvOg seta. Gledao sam Mareja hiljadu puta i uvijek se nekako izvuce, a i Tipsarevica kad gubi dobijene meceve. Mislim da je ovaj put pobjedila ljubav i kada je Jankova vjerenica onako umilno rekla "Molim te, dobi ovaj mec poen", ako sam dobro procitao sa usana. Marej je malo losije odigrao prvi set, ali drugi i treci su obojica odigrali odlicno, Tipsa na nivou meca sa Federerom na AO. Eno, Nole i Cilic pisu zahvalnicu Tipsarevicu. Mislim i da je ovim rijesena dilema ko ce na tablu br. 2 protiv Amera. I dosta vise gluposti o namjestanju meca izmedju Djokovica i Troickog. Nam toga sta Troicki ne bi dao da skine skalp Djokovicu i odlicno je igrao dok je imao snage. Da nije i ovaj mec bio namjesten?

jaaaaaaaaaaa

pre 14 godina

bravo careeeeeee

pitam se jedino da li ce sada britanci poceti da pljuju marija kao sto sitne duse rade sa noletom. da li ce se pojaviti komentari tipa - nikada ti neces biti br 1 ili 4. mesto je tvoja realnost itd. naravno da nece

Karlo xD

pre 14 godina

Brawo Janko swaka čast,još si nekoliko puta triba dobit murraya i izgubija si a sad ti se swe vratilo sretno protiv južnoga!!!!!!

vlada

pre 14 godina

majstore svaka ti cast!ja znam da on nije igrac za prvih 10 jer nema kontinuitet ali da zna da igra to niko ne moze da ospori!svaka cast!srecno sa severnim!

Paja

pre 14 godina

Beli luk pobedio Marija!!!
Dubai: Two big heads of white garlic seemed to be the boost Serbian Janko Tipsarevic needed to dump pre-tournament favourite Andy Murray out of the 2010 Barclays Dubai Tennis Championships here late on Wednesday.
“I came here with fever and being completely sick. Tuesday night I ate two big heads of white garlic because Novak [Djokovic] told me I am going to be feel better if I did so,” Tipsarevic told media after stunning world number three and third-seeded Murray in three sets 7-6 (3), 4-6, 6-4 to set a meeting against Russian Mikhail Youzhny in Thursday’s quarterfinals.
Tipsarevic broke Murray in the fifth and then held for 4-2 in the first set. But Murray broke back in the tenth for 5-5 and pushed the set into tie-break that the Scot ultimately lost 3-7 to the Serbian.
Murray turned things around in the second set with an early break to serve out the set 6-4 for the deciding third. It was Tipsarevic making the initial move with a break in the first and then held to go 2-0 clear.
But Murray never gave up and lurked patiently till a lovely two-handed backhand return in the ninth gave him a much-needed break and a lifeline that he failed to hold on to as his Serbian opponent broke one more time to win set and match in one minute shy of two and a half hours on court.
The Serbian, who is on the national squad for Serbia’s Davis Cup tie against the USA next week (March 5-7), explained that he might have contracted the virus because he slept without his shirt in his hotel room after arriving here last Thursday.
“I don’t want to sound like a hero by beating Murray when I was completely sick. That’s not true. I was fit, I was good and I was ready. My sickness had nothing to do with the victory,” Tipsarevic insisted.

branko

pre 14 godina

Најзначајнија Јанкова победа у каријери и најзначајнија победа српских тенисера и тенисерки у протеклом делу 2010.г (следећа по значају је Јеленина победа над Кузњецовом). Све честитке Јанку. Ех, кад би чешће овако играо !
Ако Новак освоји овај турнир, не би погрешио кад би нешто од зарађених пара уплатио на Јанков рачун.

sta te briga

pre 14 godina

Tipso molim te,
Natavi da igras tako i sledecih paar meceva.
Samo ti fokus fali, tj. volja/snaga da istrajes do kraja. Uzmi stvar (reket) u svoje ruke, i uzmi na kraju ono sto ti po talentu pripada.
Tako to rade carevici. Otimaju, niko im ne poklanja. Veceras si pokazao gde je tvoje mesto. Visoko, car, visoko. Ali tamo moras sam da se popnes. Imas znanja, da li imas snage. Ja navijam za tebe. Srecno u nasstavku.
P.S. Najlepse se nosis, tj. naubaviji ti "outfit". A ni to nije malo. :)))

Moravac

pre 14 godina

Ljudi kakav je nas Tipsa kralj, kad mu je dan, niko mu nista ne moze, najtalentovaniji nas teniser, samo dosta neozbiljan... Federera su jednom pitali sa kojim bi se teniserom menjao- a on rekao sa Tipsom, jedino on ima zivot, a ne zivi tenis...

Kalabrez

pre 14 godina

Ovo je jos jedan dokaz nasega mentaliteta nad kojim bi trebalo da se zamislimo i poradimo malo i na nama samima.Da se nije zadovoljio svojim minimumom(citaj juniorskim titulama) i da nije prerano poceo da uziva u uspehu,danas bi slavili pobedu favorizovanog Janka nad tek cetvrtim reketom.Mnogo je talentovanih,malo je onih koji znaju sta da urade s tim.Samo nastavi Janko,nadam se da ce se drugi boriti za tvoj skalp!

Raoul Duke

pre 14 godina

Uprkos tome što je Troicki trenutno naš drugi reket, nadam se da će Obradović i Pilić ipak izabrati Tipsarevića za meč u petak protiv Isnera ili Querryja. Čini mi se da mu je forma u usponu a poznato je da za Srbiju uvek daje 120%.

Viktoru naravno svaka čast, ali mislim da šljaka više leži Janku.

Dylan Dog

pre 14 godina

Što reče Višković, KAKAV MEČ!
Vrhunska teniska predstava za prave sladokusce. Kao šlag na torti, Janko je pobedio.

Tipsarević u svom najboljem izdanju ikada. Vrlo konzistentan u dugim relijima, nije gubio strpljenje dok je Marej vraćao sve i svašta. Sa druge strane mreže, Marej jako, jako dobar u gotovo celom toku meča i mogao je izgubiti samo od nekoga ko je odigrao ovako dobro i hrabro kao Janko. Ovakvom igrom bi mogao dobiti bilo kog igrača iz top 10.
Nadam se da mu je ostalo goriva i za preostali deo turnira.

Neupućen

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...
(objektivan, 24. februar 2010 19:16)
Šta, samo si ti gledao meč?! A i šta ti vredi što si gledao kad nemaš pojma. Kaži, molim te, na osnovu čega se u tenisu može odrediti ko je zaslužio da "pređe" dalje!

Rundll32

pre 14 godina

Iako nije lepo da se ovolikoj pobedi pobedi gleda u zube, pa ostaju samo cestitke, ipak bi voleo da nam ovaj trenutak ulepsa i lutajuci reporter Tuta bugarin svojim strucnim komentarom.
Zna li neko sta je sa cuvenim teniskim izvestacem Tutom bugarinom, zasto vise ne prati teniska dogadjanja i sta se u stvari tu dogadja?

igor_bl

pre 14 godina

Sjajan meč! Čestitam Janku, pokazao je da ima srce i zaslužioje pobjedu. Volio bih da tako nastavi. Publika je bila kao na fudbalskoj utakmici, to se rijetko viđa. Primijetio sam da je Mari brzo nagulio poslije poraza. U sekundi je bio na izlazu u svlačionicu, nije ni pozdravio publiku. Dripac...

Aca Srbin

pre 14 godina

Bravo legendo!!!
Ovo mu je sedma pobeda nad igracima iz najboljih 10. Pre Mareja, pobedio je Gonzalesa, Juznjeg, Rodika, Blejka, Ferera i Monfilsa. Pobedjivao je i sjajne igrace kao sto su Hjuit, Safin, Verdasko, a i svi se secamo meca sa Federerom na AO 2008.

Kvalitet je neosporan, ali steta sto zbog psihe ne igra uvke dobro. Kada se na sve ovo doda i odlican skor u reprezentativnim mecevima, nema razloga da on ne bude ,,drugi reket'' u Dejvis kup mecu, a i pobedio je Isnera i na betonu.

Napred Janko!!! :)

Djoksa

pre 14 godina

BRAVO TIPSO!!!Samo da kazem nesto:STA CE SAD DA KAZU PILICI KOJI SU OMALOVAZAVALI TIPSU POSLE GEMAX-a?Sa ovom pobedom je zaradio kao da je osvojio 3 celendzera!A sto se tice samopouzdanja dobitak je nemerljiv.Tipso,zreb ti se otvorio do finala!

WTATP Lista

pre 14 godina

Janko je stvarno poznat po tome da iako nikada nije bio cak ni TOP30 protiv inspirativnih protivnika ume cesto da odigra kao pravi TOP10, ali opet ovo je bilo i iznad tih njegovih ranijih vrhova i ovo je bila svakako njegova najvrednija pobeda (ne zaboravite da se igralo na protivnikovoj omiljenoj podlozi) i druga najbolja igra posle onog nezaboravnog maratona u Australiji protiv Federera.

Spektakularno i senzacionalno, utoliko bolje sto objektivno nista zadnjih meseci nije nagovestavalo ovakav njegov nagli napredak.

jota

pre 14 godina

BRAVO TIPSA...........

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 01. MART
1. Federer 11350 (konacan broj poena)
2. NOVAK DJOKOVIC 7990 (jos igra, mislim da osvaja poene preko 180)
3. Nadal 7370 (konacan broj poena)
4. A.Murray 7255 (konacan broj poena)
5. Del Potro 6275 (konacan broj poena)

deoba 35. i 36. mesta VIKTOR TROICKI 1110 (konacan broj poena)
deoba 35. i 36. mesta JANKO TIPSAREVIC 1110 (pobeda u cetvrtfinalu donosi +90 poena)

tipicansrbin

pre 14 godina

ovo samo moze Tipsarevic. Covek uziva u tenisu. Igra samo kad ima inspiraciju. Kamo srece da je pohlepan pa da su mu pare inspiracija...bio bi kao Rodzer. Ovako---sutra gubi od Juznog....a mi cemo ostati da pricamo.

le

pre 14 godina

ikad ne komentarisite Janka recima "Realno je da pobedi Juznog" ili tako nesto.
Kao sto vidite kod Janka NISTA nije realno pa cak ni da pobedi bolje od sebe. On je prosto NADREALISTA.
(knez, 24. februar 2010 20:22)


I baš zato ga obožavam

Mrksoni

pre 14 godina

Ova pobeda je dokaz da Jankela odlican igrac kome nedostaje samo kontinuitet pobeda pa da dodje do prvih 15 igraca na svetu.Malo je igraca koji su uspeli u zadnjih godinu i po pobediti ovog smaraca.Ja se samo bojim da ce on vec u narednom mecu bez obzira sa kom bude igrao izgubiti i nastaviti toplo hladno..Ova pobeda treba da mu digne samopouzdanje pa da pocne rasturati..

Dragan Petrovic

pre 14 godina

Ovo je bila sigurno jedno od 3 najbolja Tipsareviceva izdanja u karijeri, retko koji igrac moze da se pohvali da ima skor od 3 pobede i tri poraza protiv jednog Mareja.
Tokom nekoliko turnira iz oktobra-novembra 2009, Tipsarevic je pokazao jedan kvalitet vise u smislu da mu cetvrtfinala ATP turnira uglavnom vise nisu nedostizna (Moskva, Bec, Cenai). Zato sutra treba biti umereni optimista. Tipso, napred u novu pobedu i da obezbedis mesto nosioca na 2 velika Mastersa u Indian Wellsu te Majamiju

Peca

pre 14 godina

Sjajna igra Tipsarevića, mog ljubimca. Ipak, najveći utisak na mene ostavio je moj zemljak Velja koji živi u Dubaiju i njegovo žestoko navijanje.

Marko Bg

pre 14 godina

Svaka cast majstore! Nisam verovao u tebe,cak naprotiv,bio sam skeptik sto se ovog duela tice ali si me na sjajan nacin demantovao:)

johny

pre 14 godina

tipsa je veliki talenat ali kada igra protiv slabijih od sebe on jednostavno kao da nije motivisan, dok sve jace moze da odere bez problema, setimo se samo kako je pre nekoliko godina za malo pobedio federera na AO

Vanja

pre 14 godina

Bravo Janko.Onakve poene ni gren slemovi nemaju.Sjajan mec.Nemam reci.Definitivno mec tvoje karijere.Mnogo gotivim Noleta ali mislim da TI ipak zasluzujes titulu.:D Srecno u nastavku turnira.

john

pre 14 godina

A da se kladimo da ce sledeci mec izgubiti i to lako i brzo, u dva seta. A ovo ne govorim jer ga ne gotivim vec zato sto dugo pratim njegovu karijeru i uvek je tako bilo-cim pobedi nekog iz vrha sledeci mec izgubi od nekog nepoznatog, koji je gore rangiran od njega. I ne ocekujem da ce se to bilo kada promeniti jer Janko ima 26 godina i 8 godina je profesionalac. Dakle nije u pitanju neki problem "u glavi" sto pricaju neki njegovi navijaci, on jednostavno nije dovoljno kvalitetan za neke vece rezultate.

Neven KGB

pre 14 godina

Cudesna i nikad zrelija Jankova igra.Ludilo kakvih je fenomenalnih poena bilo,sa obe strane,pogotovo u trecem setu kod 3: 1 za Janka i nekoliko djuseva. Svaka cast Janko.

olja

pre 14 godina

E ljudi, lud li je ovaj Janko! Igra najbolji tenis, od svih tenisera sa ovih prostora, ali baš ga boli uvo za to! Opuštencija, brale, opuštencija!

shofer

pre 14 godina

Свака част Јанко,нарочито јер си победио омраженог ми Мареја!!Али к'о и увек,више пута сам посуњао у твој успех...срећом,демантовао си ме.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

E sad bi bilo lepo da osvoji ovaj celendzer pa da ''dobije krila'' kao posle osvajanja onog celendzera krajem prosle sezone...
(To nisam ja, to je moja šauma, 19. februar 2010 22:39)

Izgleda da je i bez trijumfa na Gemax-u dobio krila...:)
Bravo!

vera

pre 14 godina

Uh, sto je danas lep dan; kakav mec; sto bre ti dete ne igras uvek ovako? besmisleno je nadati se vec sutra kad znam da sutra nisi isti; no za danas Hvala, i to duplo!

Borbena

pre 14 godina

Ma svaka ti čast junače dana!!! Biće teško protiv Južnog koji je takođe, 'vaskrsao' u Roterdamu i igra(o) na svom nivou iz dela 2008 (bio u top 10), ali uz pravu motivaciju možeš ti i njega da pobediš, nego šta!

goran

pre 14 godina

igrao sam vise gemova. znao sam da ce ga tipsa namuciti, ali da ce ga dobiti. svaka cast! gde je sad onaj car sto kaze da protiv amera treba da igra viktor?!

BG_u_srcu

pre 14 godina

Bio sam juče na službenom putu, otac me je zvao da mi kaže kako je Tipsa dobio Mareja... Nisam do tada znao ni da su se ukrstili, trenutak sreće od Janka za sve koji još vole ovu zemlju

Sale

pre 14 godina

Kao sto sam i rekao poraz na Gemaksu bio je verovatno nameran zato sto je ovaj turnir daleko vredniji pa se cuvao.....Svaka cast na pobedi protiv Mareja,ali ova pobeda ne treba da ga ponese toliko pa da sad pukne u sledecem kolu.....Ovaj objektivan sto je dao komentar da je Marej zasluzio da prodje itd.ocigledno se ne razume u tenis....Mec je bio super kao i Janko,a Marej nije bio los,ali je Janko definitivno bio bolji i pobeda je zasluzena....Ovom pobedom je pokazao da je mnogo talentovan,ali on nema kontinuitet.....Nadam se pobedi protiv Juznjeg,ima sansi vise nego sto je imao u ovom mecu tako da...Srecno mu bilo....

Gracija

pre 14 godina

Neko rece ocekuje 700 komentara. Da je srece bilo bi, ali kod nas Srba je tako, vise velicamo i pricamo o porazima nego o pobedama. Sjajan tenis i sjajan Janko. Napred do srpskog finala da i nama bude lakse, da uzivamo u tenisu i da nam je sve jedno ko ce da pobedi.

Bogdan

pre 14 godina

•Bravo Tipsa, ali ideš na crnu macu ako prođeš četvrtfinale. Marin Čilić koji te ima 5- 0 u međusobnim ogledima

Bravo Boki sine, briljantan komentar, pogotovo pošto je Čile dobio Melcera sa 0:2.

Napred kralju

pre 14 godina

Kada bi ovo ponovio na jednom od ona četiri turnira protiv Federere nacija bi bila u transu. Hajde Janko, to od tebe očekujemo! :-)

Milos

pre 14 godina

Tipsarevic je bio sjajan. i fenomenalno je savladao Mareja koji je pruzio jednu od boljih partija, ali ako Janko izgubi vec u sledecem mecu nikad, ali nikad vise ga necu gledati, zato sto mislim da moze da osvoji ovaj turnir, i navijam za n jega!!!!!

sofia

pre 14 godina

Bravo Janko!!! E samo da ne gledam vise ovog Marija!!! Retko nesimpaticna faca !! Ajd sad ,idi u finale sa Noletom pa podelite i novce i slavu!!!

Sredoje

pre 14 godina

Prvo velike cestitke Janku za veliku pobedu i puno srece u nastavku turnira. Drugo, podjednako gotivim i Noleta, Troickog i Janka ali Janka ipak sa posebnim simpatijama... Jel vam sada svima jasno koja je razlika izmedju Janka i Troickog?? Velika, Janko je pobedio 5 igraca iz top10 a koga je pobedio Troicki?? mozda 10 tog 16 tog i 27 og...

Dejan

pre 14 godina

Velikili i vazan mec za Janka. Doktorska igra za teniske sladokusce. Nadam se da je ovo, konacno, pocetak neceg velikog. Ostani zdrav ocvece.

Georgije

pre 14 godina

Bravo Tipso! Jos jedna pobeda za infarkt! Zaista zasluzena pobeda protiv najboljeg defanzivnog igraca na svetu! Samo tako nastavi i ulazis u finale! P.S. Nesto mi nije jasno: gore stoji da je stiglo 39 komentara, a kad udjem na stranicu vidim da ima samo 10 komentara! Zaista ne znam u cemu je fora!

Gosn Voja

pre 14 godina

Pa sta mislite, da mi koji ga pratimo svuda gde ide, ne znamo zasto to radimo.
Kada mu ide, to je kao Federer. Istina, retko mu ide.

Tomislav Mihajlovic

pre 14 godina

Bravo za Janka.Slazem se s potpisnikom jednog od komentara.I meni je dosta arogantnog i pateticnog skotlandjanina.BBC na jutarnjem programu dao vrlo stur i kratak komentar.Bez u obicajenog intervjua s Marej-om.Bravo jos jednom,Ziveo.....

http://www.zezamokrizu.com/

pre 14 godina

Tipsarevic je jos jednom svima pokazao da kada hoce moze da pobedi skoro svakoga. Napred Tipsi:)
http://www.zezamokrizu.com/sajt/index.php?option=com_content&view=article&id=242:tipsarevic-senzacionalnom-igrom-do-pobede&catid=40:tenis&Itemid=55

Jelena ali ne Janković

pre 14 godina

njuška je u pravu! Folirant je veliki Marej! Kad izgubi poen vuče se, prenemaže, hvata se za leđa, kolena, glavu...a kad dobije zaboravi da ga sve boli...Ovo je komnatr svim onima koji za takve stvari prozivaju Noleta...Bravo za Janka...

P.K.

pre 14 godina

Vise puta sam potvrdio da Janko po talentu moze u prvih 10 igraca. Poslije ove igre tvrdim da moze u prvih pet. Kako?. Neka uradi ono sto je Mari uradio na kondicionom i psiholoskom planu. Ima vremena i ima nade za Janka. Ako ponovi danasnju igru bice Noletu gusto u finalu. Ma ko, bre, nije za Janka. Ma svi smo!

nemaveze

pre 14 godina

Naravno, kapa dole onome koji se trudio i pokazao, a ne kao ona dvojica što su ispred njega na ATP listi! Čestitke Janku, a Noleta i Viktora, zajedno sa neobjektivnim kritikama - u korpu za otpatke!

lista

pre 14 godina

@jota
Nije ti bas dobra ta procena. Moras malo da pogledas i ostale igrace koji se nalaze u blizini da bi dao tacnu procenu.
Na primer Bagdatis koji je trenutno 37. i ima 1100 bodova je takodje prosao u cetvrtfinale Dubaia i zaradio minimum 45 bodova, sto znaci da ce na sledecoj listi biti ispred Troickog, a mozda i Tipsarevica.
Igor Andreev trenutno 38. sa 1075 bodova igra u Akapulku.
On brani cetvrtfinale Dubaia i 90 bodova. Ako u Akapulku udje u polufinale imace na sledecoj listi 1165.
(Upravo sada igra mec drugog kola protiv Huana Karlosa i izgubio je prvi set).
Ne mozes samo gledati nase igrace, kao da ostali i ne igraju. Sa druge strane Tipsarevic bi sa jos 2 pobede mogao da stigne negde do 30-31 pozicije.

Djokovic posle Dubaia moze ostati na istom broju bodova, samo ako odbrani titulu. U suprotnom gubi 200 bodova ako izgubi u finalu ili 320 bodova u svim ostalim slucajevima (ima obezbedjeno 180 bodova iz Roterdama).
Za ostale si dao tacne podatke: Federer, Nadal i Del Potro ostaju na istim bodovima, a Marej gubi 45 posto je branio 90 od prosle godine.

realista

pre 14 godina

@Milan
Ti ocigledno ne pratis mnogo tenis, jer da pratis znao bi da je tenis sport u kome se ubedljivo najcesce desava da losiji igrac pobedi. Pa otprilike svaki cetvri mec se zavrsava tako sto losiji igrac na kraju slavi.

Medjutim to nije vazilo za ovaj mec jer je u ovom mecu Janko zasluzeno pobedio.
Kazem zasluzeno jer je na kraju imao 8 poena vise od Mareja. Imao je 8 poena vise u prvom setu, 2 manje u drugom i 2 vise u trecem.
Imao je vise vinera od Mareja, manje neiznudjenih greski i po svim parametrima igre bio bolji.
Takodje se ne slazem ni da je Marej odigrao odlicno, kako mnogi ovde tvrde. Da ga malo vise gledate shvatili bi da je ovo bila jedna od njegovih losijih partija na betonu.
Ne mislim da time umanjujem vrednos Jankove pobede, moguce da je Marej odigrao lose bas zato sto nije imao odgovor na Jankovu igru.
U svakom slucaju Mareja u najboljim izdanjima ne moze da pobedi ni Federer ni Djokovic. Iskreno mi je delovalo da Marej nije davao svoj maksimum u ovom mecu, a ipak je zamalo preokrenuo i poen-dva ga je delilo od pobede. To samo pokazuje da je Marej sasvim zasluzeno u teniskom vrhu na 3-4 poziciji koju trenutno zauzima.

Sto se tice sledeceg meca protiv Juznog, znamo svi da Tipsarevic ima obicaj da posle neke ovekve pobede obicno sledeci mec odigra lose.
Medjutim nije Juzni bilo ko niti neki autsajder u tom mecu, vec naprotiv favorit.
Uostalom covek je 15. igrac sveta trenutno, a Janko 39. i uz to mu je 33. mesto bilo najbolji ranking.
Juzni je bio u samom teniskom vrhu pre par godina (8. na listi). Bio je u velikoj krizi, a upravo krajem prosle godine je poceo da se vraca.
Upravo je jesenas posle dugzeg vremena osvojio neku ATP titulu i to upravo u finalu Moskve protiv Janka. Na poslednjih 6 turnira 4 puta je stizao do finala sto samo govori da je rus ponovo u odlicnoj formi i da ce uskoro biti u prvih 10.
Bas zbog svega ovoga i zbog cinjenice da je upravo protiv njega Janko propustio sansu da osvoji svoju prvu ATP titulu, sutra treba ocekivati takodje dobru Jankovu partiju, a videcemo ko ce na kraju slaviti.
I na kraju ne znam koliko su kladionice danas zaradile, ali nakon prvog seta i lose Marejeve igre, kvota na Janka je i dalje bila oko 2.50.
Ja sam u tom trenutko ulozio na Janka 50e i na kraju bio dobar 75. Jednostavno bio sam siguran da Janko to dobija u 2 ili 3 seta.

Nebojša

pre 14 godina

BRAVO TIPSA...…..

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 01. MART
1. Federer 11350 (konacan broj poena)
2. NOVAK DJOKOVIC 7990 (jos igra, mislim da osvaja poene preko 180)
3. Nadal 7370 (konacan broj poena)
4. A.Murray 7255 (konacan broj poena)
5. Del Potro 6275 (konacan broj poena)

deoba 35. i 36. mesta VIKTOR TROICKI 1110 (konacan broj poena)
deoba 35. i 36. mesta JANKO TIPSAREVIC 1110 (pobeda u cetvrtfinalu donosi +90 poena)
(jota, 24. februar 2010 19:39)

NOVAK BRANI TITULU I 500 BODOVA !!! - NISTA NE MOŽE DA DOBIJE - MOŽE SAMO DA IZGUBI - NEDAJ BOŽE

Leo Krstin

pre 14 godina

Sada Janko mora moliti Svevisnjeg da Melcer pobedi Cilica!Tipsa moze svakoga pobediti (sto kaze Anja!), jedino ne moze Marina!!Zato svi drzimo "fige" Melceru...

objektivan

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...

glava@noge

pre 14 godina

Čestitam Janku na pobedi i želim mu da istraje i da izdrži bar jednom do kraja kako bi osvojio već jednom jedan ATP turnir.
Međutim, poznajući kako Janko igra nebi me iznenadilo da već u sledećem meču izgubi i to glatko.
U tenisu su najvažnije dve stvari, glava i noge a kod Janka često dođe do neke blokade te nemože da spoji dva meća i da odigra dobro.
Ako želi da bude među 20 najboljih onda pre svega treba više da trenira i da igra ofanzivno što je i njegov način igranja jer kada igra defanzivno videlo se to i juče, nemože nogama da se postavi kako bi vratio udarac.

Lepota ce spasiti svet

pre 14 godina

BRAVO JANKO!
Toliko mi je drago sto si onog gegavog sto vuce noge po terenu oduvao i isprasio, da nije znao sta ga snadje i gde se nalazi.
Vise volim sto si ga pobedio- nego da sam dobila na lotou!
Sta god uradio u narednom periodu, ova tvoja pobeda ostace zauvek- i vise od zlata vredna.
`Lepota ce (mozda) spasiti svet`, a li si ti Janko svima nama ulepsao dan.
HVALA, jos jednom, majstore!

objektivan

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...

john

pre 14 godina

A da se kladimo da ce sledeci mec izgubiti i to lako i brzo, u dva seta. A ovo ne govorim jer ga ne gotivim vec zato sto dugo pratim njegovu karijeru i uvek je tako bilo-cim pobedi nekog iz vrha sledeci mec izgubi od nekog nepoznatog, koji je gore rangiran od njega. I ne ocekujem da ce se to bilo kada promeniti jer Janko ima 26 godina i 8 godina je profesionalac. Dakle nije u pitanju neki problem "u glavi" sto pricaju neki njegovi navijaci, on jednostavno nije dovoljno kvalitetan za neke vece rezultate.

Paki

pre 14 godina

Ko misli da je Janko Tipsarevic apsolutno bolji teniser od Vikija Troickog neka preoruci odnosno ne preporuci!

Ajd da vidimo sta narod misli...

Leo Krstin

pre 14 godina

Sada Janko mora moliti Svevisnjeg da Melcer pobedi Cilica!Tipsa moze svakoga pobediti (sto kaze Anja!), jedino ne moze Marina!!Zato svi drzimo "fige" Melceru...

nemaveze

pre 14 godina

Naravno, kapa dole onome koji se trudio i pokazao, a ne kao ona dvojica što su ispred njega na ATP listi! Čestitke Janku, a Noleta i Viktora, zajedno sa neobjektivnim kritikama - u korpu za otpatke!

realista

pre 14 godina

@Milan
Ti ocigledno ne pratis mnogo tenis, jer da pratis znao bi da je tenis sport u kome se ubedljivo najcesce desava da losiji igrac pobedi. Pa otprilike svaki cetvri mec se zavrsava tako sto losiji igrac na kraju slavi.

Medjutim to nije vazilo za ovaj mec jer je u ovom mecu Janko zasluzeno pobedio.
Kazem zasluzeno jer je na kraju imao 8 poena vise od Mareja. Imao je 8 poena vise u prvom setu, 2 manje u drugom i 2 vise u trecem.
Imao je vise vinera od Mareja, manje neiznudjenih greski i po svim parametrima igre bio bolji.
Takodje se ne slazem ni da je Marej odigrao odlicno, kako mnogi ovde tvrde. Da ga malo vise gledate shvatili bi da je ovo bila jedna od njegovih losijih partija na betonu.
Ne mislim da time umanjujem vrednos Jankove pobede, moguce da je Marej odigrao lose bas zato sto nije imao odgovor na Jankovu igru.
U svakom slucaju Mareja u najboljim izdanjima ne moze da pobedi ni Federer ni Djokovic. Iskreno mi je delovalo da Marej nije davao svoj maksimum u ovom mecu, a ipak je zamalo preokrenuo i poen-dva ga je delilo od pobede. To samo pokazuje da je Marej sasvim zasluzeno u teniskom vrhu na 3-4 poziciji koju trenutno zauzima.

Sto se tice sledeceg meca protiv Juznog, znamo svi da Tipsarevic ima obicaj da posle neke ovekve pobede obicno sledeci mec odigra lose.
Medjutim nije Juzni bilo ko niti neki autsajder u tom mecu, vec naprotiv favorit.
Uostalom covek je 15. igrac sveta trenutno, a Janko 39. i uz to mu je 33. mesto bilo najbolji ranking.
Juzni je bio u samom teniskom vrhu pre par godina (8. na listi). Bio je u velikoj krizi, a upravo krajem prosle godine je poceo da se vraca.
Upravo je jesenas posle dugzeg vremena osvojio neku ATP titulu i to upravo u finalu Moskve protiv Janka. Na poslednjih 6 turnira 4 puta je stizao do finala sto samo govori da je rus ponovo u odlicnoj formi i da ce uskoro biti u prvih 10.
Bas zbog svega ovoga i zbog cinjenice da je upravo protiv njega Janko propustio sansu da osvoji svoju prvu ATP titulu, sutra treba ocekivati takodje dobru Jankovu partiju, a videcemo ko ce na kraju slaviti.
I na kraju ne znam koliko su kladionice danas zaradile, ali nakon prvog seta i lose Marejeve igre, kvota na Janka je i dalje bila oko 2.50.
Ja sam u tom trenutko ulozio na Janka 50e i na kraju bio dobar 75. Jednostavno bio sam siguran da Janko to dobija u 2 ili 3 seta.

Misa Po

pre 14 godina

T - Tipsa
I - Igra
P - Pametno
S - Sportski,
A - Andy
R - Reketom
E - Eventualno
V - Vežbaj
I - I
Ć - Ćuti !!!!!!!

Hvala ti majstore, što si odvalio gunđalo od tenisera.

tipicansrbin

pre 14 godina

ovo samo moze Tipsarevic. Covek uziva u tenisu. Igra samo kad ima inspiraciju. Kamo srece da je pohlepan pa da su mu pare inspiracija...bio bi kao Rodzer. Ovako---sutra gubi od Juznog....a mi cemo ostati da pricamo.

Sredoje

pre 14 godina

Prvo velike cestitke Janku za veliku pobedu i puno srece u nastavku turnira. Drugo, podjednako gotivim i Noleta, Troickog i Janka ali Janka ipak sa posebnim simpatijama... Jel vam sada svima jasno koja je razlika izmedju Janka i Troickog?? Velika, Janko je pobedio 5 igraca iz top10 a koga je pobedio Troicki?? mozda 10 tog 16 tog i 27 og...

S

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...
(objektivan, 24. februar 2010 19:16)

Mozda si gledao kod tvoje strine u crno beloj tehnici , jer strina nema kolor televizor, a u tenis se razumes ko tvoja strina, verovatno i manje...

Neupućen

pre 14 godina

Za razliku od ostalih imao sam priliku da gledam mec i mogu vam reci da je Janko nezasluzeno pobedio, nisam protiv njega samo sam objektivan, Marej je zasluzio da predje dalje...
(objektivan, 24. februar 2010 19:16)
Šta, samo si ti gledao meč?! A i šta ti vredi što si gledao kad nemaš pojma. Kaži, molim te, na osnovu čega se u tenisu može odrediti ko je zaslužio da "pređe" dalje!

njuska

pre 14 godina

Idi SKOTE sad pa se vuci i glumataj do mile volje,kao ne mogu da stojim na nogama pa onda isprinta poput Bolta pa opet JOJ boli me umoran sam.Naravno da te je JANKO procitao previse je on INTELIGENTAN za takve poput tebe....BRAVO TIPSA MAJSTORCINO,OVO MI JE NAJDRAZA POBJEDA NASIH TENISERA JOS OD NOLETOVOG FINALA AUST.OPENA KAO I ONOG DEMOLIRANJA NADALA...

jota

pre 14 godina

BRAVO TIPSA...........

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 01. MART
1. Federer 11350 (konacan broj poena)
2. NOVAK DJOKOVIC 7990 (jos igra, mislim da osvaja poene preko 180)
3. Nadal 7370 (konacan broj poena)
4. A.Murray 7255 (konacan broj poena)
5. Del Potro 6275 (konacan broj poena)

deoba 35. i 36. mesta VIKTOR TROICKI 1110 (konacan broj poena)
deoba 35. i 36. mesta JANKO TIPSAREVIC 1110 (pobeda u cetvrtfinalu donosi +90 poena)

boki

pre 14 godina

Bravo Tipso! Jos da padne Youzhny, kao osveta za poraz koji je naneo Novaku, i ode ti gore na ATP lestvici!

P.S...Lepsa ti je devojcica od Noletove ;)

Milan

pre 14 godina

@ Objektivan

Pogresio si sport prijatelju, nije ovo rukomet pa da sudija odlucuje mec. Ne secam se kad sam poslednji put gledao teniski mec u kome je neko, kad se svi elementi igre uzmu u obzir, neasluzeno pobedio tako da svoju "objektivnost" zadrzis za komentarisanje meceva Marina Cilica i ostalih ti favorita.

nikol dž.femija

pre 14 godina

Nema tu mnogo pričanja i analiziranja, JEDNOSTAVNO to je TIPSAREVIĆ !!

On je jedini PRAVI i SAMO SRPSKI prozvod jer on jedini nije išao ni u kakve kampove i škole po inostranstvu, on je samo trenirao zaista u bazenu i nije to stavljao na medijski doboš, i sada živi u Beogradu, i ima u glavi reči svoga oca da publika, narod, ljudi PAMTE VELIKE MEČEVE, velike utakmicE.

Meč protiv Feda na AO 2008. je za nezaborav ne samo u Srbiji.

P.K.

pre 14 godina

Vise puta sam potvrdio da Janko po talentu moze u prvih 10 igraca. Poslije ove igre tvrdim da moze u prvih pet. Kako?. Neka uradi ono sto je Mari uradio na kondicionom i psiholoskom planu. Ima vremena i ima nade za Janka. Ako ponovi danasnju igru bice Noletu gusto u finalu. Ma ko, bre, nije za Janka. Ma svi smo!

Nebojša

pre 14 godina

BRAVO TIPSA...…..

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 01. MART
1. Federer 11350 (konacan broj poena)
2. NOVAK DJOKOVIC 7990 (jos igra, mislim da osvaja poene preko 180)
3. Nadal 7370 (konacan broj poena)
4. A.Murray 7255 (konacan broj poena)
5. Del Potro 6275 (konacan broj poena)

deoba 35. i 36. mesta VIKTOR TROICKI 1110 (konacan broj poena)
deoba 35. i 36. mesta JANKO TIPSAREVIC 1110 (pobeda u cetvrtfinalu donosi +90 poena)
(jota, 24. februar 2010 19:39)

NOVAK BRANI TITULU I 500 BODOVA !!! - NISTA NE MOŽE DA DOBIJE - MOŽE SAMO DA IZGUBI - NEDAJ BOŽE

jagodinac

pre 14 godina

sad ce od ove pobede da zivi bar 6 meseci, dusu je zadovoljio...a da je malo uporniji sad bi 2 srbina vrsila pritisak na federera... u svakom slucaju jedno veliko BRAVO za ovu igru!

Milos

pre 14 godina

Tipsarevic je bio sjajan. i fenomenalno je savladao Mareja koji je pruzio jednu od boljih partija, ali ako Janko izgubi vec u sledecem mecu nikad, ali nikad vise ga necu gledati, zato sto mislim da moze da osvoji ovaj turnir, i navijam za n jega!!!!!

Rundll32

pre 14 godina

Iako nije lepo da se ovolikoj pobedi pobedi gleda u zube, pa ostaju samo cestitke, ipak bi voleo da nam ovaj trenutak ulepsa i lutajuci reporter Tuta bugarin svojim strucnim komentarom.
Zna li neko sta je sa cuvenim teniskim izvestacem Tutom bugarinom, zasto vise ne prati teniska dogadjanja i sta se u stvari tu dogadja?

Moravac

pre 14 godina

Ljudi kakav je nas Tipsa kralj, kad mu je dan, niko mu nista ne moze, najtalentovaniji nas teniser, samo dosta neozbiljan... Federera su jednom pitali sa kojim bi se teniserom menjao- a on rekao sa Tipsom, jedino on ima zivot, a ne zivi tenis...

shofer

pre 14 godina

Свака част Јанко,нарочито јер си победио омраженог ми Мареја!!Али к'о и увек,више пута сам посуњао у твој успех...срећом,демантовао си ме.

olja

pre 14 godina

E ljudi, lud li je ovaj Janko! Igra najbolji tenis, od svih tenisera sa ovih prostora, ali baš ga boli uvo za to! Opuštencija, brale, opuštencija!

Dragan

pre 14 godina

Svaka cast Janku,ova pobeda pokazuje da je Janko vrhunski teniser i da mu jako malo fali da udje u top 10!Realno Juznog moze da dobije ali Cilica u polufinalu teze ,bilo bi sjajno da vidimo njega i novaka u finalu i prvu ATP titulu u krijeri!ajde janko sad nemoj da padnes kad si mareja izbacio!

Marconio

pre 14 godina

A kako ga socno pljujete i nipodastavate.
MI SRBI PA TO JE SMESNO,SRAMOTA ME JE SVOGA RODA.
Kad izgubi od Beka izvredjaste coveka.
NASI SU NASI U POBEDAMA I PORAZIMA I UVEK UZ NJIH!!!!!!!!!

Kalabrez

pre 14 godina

Ovo je jos jedan dokaz nasega mentaliteta nad kojim bi trebalo da se zamislimo i poradimo malo i na nama samima.Da se nije zadovoljio svojim minimumom(citaj juniorskim titulama) i da nije prerano poceo da uziva u uspehu,danas bi slavili pobedu favorizovanog Janka nad tek cetvrtim reketom.Mnogo je talentovanih,malo je onih koji znaju sta da urade s tim.Samo nastavi Janko,nadam se da ce se drugi boriti za tvoj skalp!

Georgije

pre 14 godina

Bravo Tipso! Jos jedna pobeda za infarkt! Zaista zasluzena pobeda protiv najboljeg defanzivnog igraca na svetu! Samo tako nastavi i ulazis u finale! P.S. Nesto mi nije jasno: gore stoji da je stiglo 39 komentara, a kad udjem na stranicu vidim da ima samo 10 komentara! Zaista ne znam u cemu je fora!

Sale

pre 14 godina

Kao sto sam i rekao poraz na Gemaksu bio je verovatno nameran zato sto je ovaj turnir daleko vredniji pa se cuvao.....Svaka cast na pobedi protiv Mareja,ali ova pobeda ne treba da ga ponese toliko pa da sad pukne u sledecem kolu.....Ovaj objektivan sto je dao komentar da je Marej zasluzio da prodje itd.ocigledno se ne razume u tenis....Mec je bio super kao i Janko,a Marej nije bio los,ali je Janko definitivno bio bolji i pobeda je zasluzena....Ovom pobedom je pokazao da je mnogo talentovan,ali on nema kontinuitet.....Nadam se pobedi protiv Juznjeg,ima sansi vise nego sto je imao u ovom mecu tako da...Srecno mu bilo....

sofia

pre 14 godina

Bravo Janko!!! E samo da ne gledam vise ovog Marija!!! Retko nesimpaticna faca !! Ajd sad ,idi u finale sa Noletom pa podelite i novce i slavu!!!

Bogdan

pre 14 godina

•Bravo Tipsa, ali ideš na crnu macu ako prođeš četvrtfinale. Marin Čilić koji te ima 5- 0 u međusobnim ogledima

Bravo Boki sine, briljantan komentar, pogotovo pošto je Čile dobio Melcera sa 0:2.

ISD

pre 14 godina

pa ovo je za janka normalno... decko cesto pobedjuje igrace iz top 10, a gubi od nekih anonimusa sto 6 dana treba da listas da ih nadjes na rangu...

Predo

pre 14 godina

Pored terena je cijelo vrijeme bila reklama "Make believe", a ja nisam vjerovao, pa cak ni nakon prvOg seta. Gledao sam Mareja hiljadu puta i uvijek se nekako izvuce, a i Tipsarevica kad gubi dobijene meceve. Mislim da je ovaj put pobjedila ljubav i kada je Jankova vjerenica onako umilno rekla "Molim te, dobi ovaj mec poen", ako sam dobro procitao sa usana. Marej je malo losije odigrao prvi set, ali drugi i treci su obojica odigrali odlicno, Tipsa na nivou meca sa Federerom na AO. Eno, Nole i Cilic pisu zahvalnicu Tipsarevicu. Mislim i da je ovim rijesena dilema ko ce na tablu br. 2 protiv Amera. I dosta vise gluposti o namjestanju meca izmedju Djokovica i Troickog. Nam toga sta Troicki ne bi dao da skine skalp Djokovicu i odlicno je igrao dok je imao snage. Da nije i ovaj mec bio namjesten?

Džeronimo will remeber this match for all time

pre 14 godina

Juče za Marija rekoh – čudan je on svat, a danas mu je Tipsa 2,5 h objašnjavao ko je
SER JANKO EKSCENTRIK.
Na kraju je Mari shvatio!

bane

pre 14 godina

Marej potpuno nadigran!

Igrao je najbolje što može ali Tipsa je bio izvrstan! Kakav je samo talenat Tipsarević, možemo samo da žalimo što ovo nije njegova igra za svaki dan.

Briljantni Tipsa!

Gosn Voja

pre 14 godina

Pa sta mislite, da mi koji ga pratimo svuda gde ide, ne znamo zasto to radimo.
Kada mu ide, to je kao Federer. Istina, retko mu ide.

vlada

pre 14 godina

majstore svaka ti cast!ja znam da on nije igrac za prvih 10 jer nema kontinuitet ali da zna da igra to niko ne moze da ospori!svaka cast!srecno sa severnim!

branko

pre 14 godina

Најзначајнија Јанкова победа у каријери и најзначајнија победа српских тенисера и тенисерки у протеклом делу 2010.г (следећа по значају је Јеленина победа над Кузњецовом). Све честитке Јанку. Ех, кад би чешће овако играо !
Ако Новак освоји овај турнир, не би погрешио кад би нешто од зарађених пара уплатио на Јанков рачун.

Peca

pre 14 godina

Sjajna igra Tipsarevića, mog ljubimca. Ipak, najveći utisak na mene ostavio je moj zemljak Velja koji živi u Dubaiju i njegovo žestoko navijanje.

Dylan Dog

pre 14 godina

Što reče Višković, KAKAV MEČ!
Vrhunska teniska predstava za prave sladokusce. Kao šlag na torti, Janko je pobedio.

Tipsarević u svom najboljem izdanju ikada. Vrlo konzistentan u dugim relijima, nije gubio strpljenje dok je Marej vraćao sve i svašta. Sa druge strane mreže, Marej jako, jako dobar u gotovo celom toku meča i mogao je izgubiti samo od nekoga ko je odigrao ovako dobro i hrabro kao Janko. Ovakvom igrom bi mogao dobiti bilo kog igrača iz top 10.
Nadam se da mu je ostalo goriva i za preostali deo turnira.

Aca Srbin

pre 14 godina

Bravo legendo!!!
Ovo mu je sedma pobeda nad igracima iz najboljih 10. Pre Mareja, pobedio je Gonzalesa, Juznjeg, Rodika, Blejka, Ferera i Monfilsa. Pobedjivao je i sjajne igrace kao sto su Hjuit, Safin, Verdasko, a i svi se secamo meca sa Federerom na AO 2008.

Kvalitet je neosporan, ali steta sto zbog psihe ne igra uvke dobro. Kada se na sve ovo doda i odlican skor u reprezentativnim mecevima, nema razloga da on ne bude ,,drugi reket'' u Dejvis kup mecu, a i pobedio je Isnera i na betonu.

Napred Janko!!! :)

Vlasta

pre 14 godina

Naš drugi reket, kad gledamo znanje i teniske bravure, jeste Tipsarević, a ne Troicki. Pobedio je Marija, a Federer ga je jedva dobio sa 3:2. Kakav je to meč bio?

Karlo xD

pre 14 godina

Brawo Janko swaka čast,još si nekoliko puta triba dobit murraya i izgubija si a sad ti se swe vratilo sretno protiv južnoga!!!!!!

http://www.zezamokrizu.com/

pre 14 godina

Tipsarevic je jos jednom svima pokazao da kada hoce moze da pobedi skoro svakoga. Napred Tipsi:)
http://www.zezamokrizu.com/sajt/index.php?option=com_content&view=article&id=242:tipsarevic-senzacionalnom-igrom-do-pobede&catid=40:tenis&Itemid=55

lista

pre 14 godina

@jota
Nije ti bas dobra ta procena. Moras malo da pogledas i ostale igrace koji se nalaze u blizini da bi dao tacnu procenu.
Na primer Bagdatis koji je trenutno 37. i ima 1100 bodova je takodje prosao u cetvrtfinale Dubaia i zaradio minimum 45 bodova, sto znaci da ce na sledecoj listi biti ispred Troickog, a mozda i Tipsarevica.
Igor Andreev trenutno 38. sa 1075 bodova igra u Akapulku.
On brani cetvrtfinale Dubaia i 90 bodova. Ako u Akapulku udje u polufinale imace na sledecoj listi 1165.
(Upravo sada igra mec drugog kola protiv Huana Karlosa i izgubio je prvi set).
Ne mozes samo gledati nase igrace, kao da ostali i ne igraju. Sa druge strane Tipsarevic bi sa jos 2 pobede mogao da stigne negde do 30-31 pozicije.

Djokovic posle Dubaia moze ostati na istom broju bodova, samo ako odbrani titulu. U suprotnom gubi 200 bodova ako izgubi u finalu ili 320 bodova u svim ostalim slucajevima (ima obezbedjeno 180 bodova iz Roterdama).
Za ostale si dao tacne podatke: Federer, Nadal i Del Potro ostaju na istim bodovima, a Marej gubi 45 posto je branio 90 od prosle godine.

BG_u_srcu

pre 14 godina

Bio sam juče na službenom putu, otac me je zvao da mi kaže kako je Tipsa dobio Mareja... Nisam do tada znao ni da su se ukrstili, trenutak sreće od Janka za sve koji još vole ovu zemlju

glava@noge

pre 14 godina

Čestitam Janku na pobedi i želim mu da istraje i da izdrži bar jednom do kraja kako bi osvojio već jednom jedan ATP turnir.
Međutim, poznajući kako Janko igra nebi me iznenadilo da već u sledećem meču izgubi i to glatko.
U tenisu su najvažnije dve stvari, glava i noge a kod Janka često dođe do neke blokade te nemože da spoji dva meća i da odigra dobro.
Ako želi da bude među 20 najboljih onda pre svega treba više da trenira i da igra ofanzivno što je i njegov način igranja jer kada igra defanzivno videlo se to i juče, nemože nogama da se postavi kako bi vratio udarac.

Neven KGB

pre 14 godina

Cudesna i nikad zrelija Jankova igra.Ludilo kakvih je fenomenalnih poena bilo,sa obe strane,pogotovo u trecem setu kod 3: 1 za Janka i nekoliko djuseva. Svaka cast Janko.

Djoksa

pre 14 godina

BRAVO TIPSO!!!Samo da kazem nesto:STA CE SAD DA KAZU PILICI KOJI SU OMALOVAZAVALI TIPSU POSLE GEMAX-a?Sa ovom pobedom je zaradio kao da je osvojio 3 celendzera!A sto se tice samopouzdanja dobitak je nemerljiv.Tipso,zreb ti se otvorio do finala!

jaaaaaaaaaaa

pre 14 godina

bravo careeeeeee

pitam se jedino da li ce sada britanci poceti da pljuju marija kao sto sitne duse rade sa noletom. da li ce se pojaviti komentari tipa - nikada ti neces biti br 1 ili 4. mesto je tvoja realnost itd. naravno da nece

goran

pre 14 godina

igrao sam vise gemova. znao sam da ce ga tipsa namuciti, ali da ce ga dobiti. svaka cast! gde je sad onaj car sto kaze da protiv amera treba da igra viktor?!

vera

pre 14 godina

Uh, sto je danas lep dan; kakav mec; sto bre ti dete ne igras uvek ovako? besmisleno je nadati se vec sutra kad znam da sutra nisi isti; no za danas Hvala, i to duplo!

johny

pre 14 godina

tipsa je veliki talenat ali kada igra protiv slabijih od sebe on jednostavno kao da nije motivisan, dok sve jace moze da odere bez problema, setimo se samo kako je pre nekoliko godina za malo pobedio federera na AO

sta te briga

pre 14 godina

Tipso molim te,
Natavi da igras tako i sledecih paar meceva.
Samo ti fokus fali, tj. volja/snaga da istrajes do kraja. Uzmi stvar (reket) u svoje ruke, i uzmi na kraju ono sto ti po talentu pripada.
Tako to rade carevici. Otimaju, niko im ne poklanja. Veceras si pokazao gde je tvoje mesto. Visoko, car, visoko. Ali tamo moras sam da se popnes. Imas znanja, da li imas snage. Ja navijam za tebe. Srecno u nasstavku.
P.S. Najlepse se nosis, tj. naubaviji ti "outfit". A ni to nije malo. :)))

Borbena

pre 14 godina

Ma svaka ti čast junače dana!!! Biće teško protiv Južnog koji je takođe, 'vaskrsao' u Roterdamu i igra(o) na svom nivou iz dela 2008 (bio u top 10), ali uz pravu motivaciju možeš ti i njega da pobediš, nego šta!

Paja

pre 14 godina

Beli luk pobedio Marija!!!
Dubai: Two big heads of white garlic seemed to be the boost Serbian Janko Tipsarevic needed to dump pre-tournament favourite Andy Murray out of the 2010 Barclays Dubai Tennis Championships here late on Wednesday.
“I came here with fever and being completely sick. Tuesday night I ate two big heads of white garlic because Novak [Djokovic] told me I am going to be feel better if I did so,” Tipsarevic told media after stunning world number three and third-seeded Murray in three sets 7-6 (3), 4-6, 6-4 to set a meeting against Russian Mikhail Youzhny in Thursday’s quarterfinals.
Tipsarevic broke Murray in the fifth and then held for 4-2 in the first set. But Murray broke back in the tenth for 5-5 and pushed the set into tie-break that the Scot ultimately lost 3-7 to the Serbian.
Murray turned things around in the second set with an early break to serve out the set 6-4 for the deciding third. It was Tipsarevic making the initial move with a break in the first and then held to go 2-0 clear.
But Murray never gave up and lurked patiently till a lovely two-handed backhand return in the ninth gave him a much-needed break and a lifeline that he failed to hold on to as his Serbian opponent broke one more time to win set and match in one minute shy of two and a half hours on court.
The Serbian, who is on the national squad for Serbia’s Davis Cup tie against the USA next week (March 5-7), explained that he might have contracted the virus because he slept without his shirt in his hotel room after arriving here last Thursday.
“I don’t want to sound like a hero by beating Murray when I was completely sick. That’s not true. I was fit, I was good and I was ready. My sickness had nothing to do with the victory,” Tipsarevic insisted.

Dejan

pre 14 godina

Velikili i vazan mec za Janka. Doktorska igra za teniske sladokusce. Nadam se da je ovo, konacno, pocetak neceg velikog. Ostani zdrav ocvece.

Tomislav Mihajlovic

pre 14 godina

Bravo za Janka.Slazem se s potpisnikom jednog od komentara.I meni je dosta arogantnog i pateticnog skotlandjanina.BBC na jutarnjem programu dao vrlo stur i kratak komentar.Bez u obicajenog intervjua s Marej-om.Bravo jos jednom,Ziveo.....

Raoul Duke

pre 14 godina

Uprkos tome što je Troicki trenutno naš drugi reket, nadam se da će Obradović i Pilić ipak izabrati Tipsarevića za meč u petak protiv Isnera ili Querryja. Čini mi se da mu je forma u usponu a poznato je da za Srbiju uvek daje 120%.

Viktoru naravno svaka čast, ali mislim da šljaka više leži Janku.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

E sad bi bilo lepo da osvoji ovaj celendzer pa da ''dobije krila'' kao posle osvajanja onog celendzera krajem prosle sezone...
(To nisam ja, to je moja šauma, 19. februar 2010 22:39)

Izgleda da je i bez trijumfa na Gemax-u dobio krila...:)
Bravo!

WTATP Lista

pre 14 godina

Janko je stvarno poznat po tome da iako nikada nije bio cak ni TOP30 protiv inspirativnih protivnika ume cesto da odigra kao pravi TOP10, ali opet ovo je bilo i iznad tih njegovih ranijih vrhova i ovo je bila svakako njegova najvrednija pobeda (ne zaboravite da se igralo na protivnikovoj omiljenoj podlozi) i druga najbolja igra posle onog nezaboravnog maratona u Australiji protiv Federera.

Spektakularno i senzacionalno, utoliko bolje sto objektivno nista zadnjih meseci nije nagovestavalo ovakav njegov nagli napredak.

knez

pre 14 godina

Nikad ne komentarisite Janka recima "Realno je da pobedi Juznog" ili tako nesto.
Kao sto vidite kod Janka NISTA nije realno pa cak ni da pobedi bolje od sebe. On je prosto NADREALISTA.

gonzo

pre 14 godina

ukratko-izvukao je maximum od 3.igraca na svetu i sto je najvaznije-pobedio,ovo je pravi nacin i da ojaca psihu koja mu je za prvih 300 a svi aspekti teniske igre i talenat su za prvih 10,u kombinaciji tih elemenata,imamo igraca kao sto je janko,samo napred decko,srce mi je puno.siguran sam da ce poput soderlinga samo kasnije sazreti i srediti glavu i bice jos ovakvih fenomenalnih meceva i radosti,hvala za ovo danas janko.umetnik sa reketom

igysa

pre 14 godina

covek je odigrao kao zmaj, neverovatno dobro !
jednostavno dobio bi bilo koga danas !
Nadam se da ce nastaviti makar u pribliznom ritmu i stize do finala
Napred JAnmnko !

Vanja

pre 14 godina

Bravo Janko.Onakve poene ni gren slemovi nemaju.Sjajan mec.Nemam reci.Definitivno mec tvoje karijere.Mnogo gotivim Noleta ali mislim da TI ipak zasluzujes titulu.:D Srecno u nastavku turnira.

Dragan Petrovic

pre 14 godina

Ovo je bila sigurno jedno od 3 najbolja Tipsareviceva izdanja u karijeri, retko koji igrac moze da se pohvali da ima skor od 3 pobede i tri poraza protiv jednog Mareja.
Tokom nekoliko turnira iz oktobra-novembra 2009, Tipsarevic je pokazao jedan kvalitet vise u smislu da mu cetvrtfinala ATP turnira uglavnom vise nisu nedostizna (Moskva, Bec, Cenai). Zato sutra treba biti umereni optimista. Tipso, napred u novu pobedu i da obezbedis mesto nosioca na 2 velika Mastersa u Indian Wellsu te Majamiju

le

pre 14 godina

ikad ne komentarisite Janka recima "Realno je da pobedi Juznog" ili tako nesto.
Kao sto vidite kod Janka NISTA nije realno pa cak ni da pobedi bolje od sebe. On je prosto NADREALISTA.
(knez, 24. februar 2010 20:22)


I baš zato ga obožavam

Napred kralju

pre 14 godina

Kada bi ovo ponovio na jednom od ona četiri turnira protiv Federere nacija bi bila u transu. Hajde Janko, to od tebe očekujemo! :-)

Mrksoni

pre 14 godina

Ova pobeda je dokaz da Jankela odlican igrac kome nedostaje samo kontinuitet pobeda pa da dodje do prvih 15 igraca na svetu.Malo je igraca koji su uspeli u zadnjih godinu i po pobediti ovog smaraca.Ja se samo bojim da ce on vec u narednom mecu bez obzira sa kom bude igrao izgubiti i nastaviti toplo hladno..Ova pobeda treba da mu digne samopouzdanje pa da pocne rasturati..

Marko Bg

pre 14 godina

Svaka cast majstore! Nisam verovao u tebe,cak naprotiv,bio sam skeptik sto se ovog duela tice ali si me na sjajan nacin demantovao:)

igor_bl

pre 14 godina

Sjajan meč! Čestitam Janku, pokazao je da ima srce i zaslužioje pobjedu. Volio bih da tako nastavi. Publika je bila kao na fudbalskoj utakmici, to se rijetko viđa. Primijetio sam da je Mari brzo nagulio poslije poraza. U sekundi je bio na izlazu u svlačionicu, nije ni pozdravio publiku. Dripac...

Gracija

pre 14 godina

Neko rece ocekuje 700 komentara. Da je srece bilo bi, ali kod nas Srba je tako, vise velicamo i pricamo o porazima nego o pobedama. Sjajan tenis i sjajan Janko. Napred do srpskog finala da i nama bude lakse, da uzivamo u tenisu i da nam je sve jedno ko ce da pobedi.

Jelena ali ne Janković

pre 14 godina

njuška je u pravu! Folirant je veliki Marej! Kad izgubi poen vuče se, prenemaže, hvata se za leđa, kolena, glavu...a kad dobije zaboravi da ga sve boli...Ovo je komnatr svim onima koji za takve stvari prozivaju Noleta...Bravo za Janka...

Lepota ce spasiti svet

pre 14 godina

BRAVO JANKO!
Toliko mi je drago sto si onog gegavog sto vuce noge po terenu oduvao i isprasio, da nije znao sta ga snadje i gde se nalazi.
Vise volim sto si ga pobedio- nego da sam dobila na lotou!
Sta god uradio u narednom periodu, ova tvoja pobeda ostace zauvek- i vise od zlata vredna.
`Lepota ce (mozda) spasiti svet`, a li si ti Janko svima nama ulepsao dan.
HVALA, jos jednom, majstore!