Nedelja, 21.02.2010.

21:17

'Vilijam Hil': Srbija prvi favorit

Dejvis kup selekcija Srbije prvi je favorit za osvajanje 'salatare' prema najpoznatijoj svetskoj kladionici 'Vilijam Hil'.

Izvor: B92

'Vilijam Hil': Srbija prvi favorit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

d

pre 14 godina

u vezi drugog posta

ti mene zezas,sebe zelis napravit budalom ili sta?

prvo samo da napomenem, nadal laini, iako je sve osvojio, uopce nije igrao onako dobro kao prije na zemlji jer mu je bilo sjebano koljeno jos od rotterdama. igrao je ozlijeđen. zbog toga je na kraju i prpustio wimbleodn i bio los do kraja sezone. da je nadal bio skroz zdrav djokovic bi pruzio i manji otpor.

e sad da ti odgovorim: da je djokovic tako blizu nadala na zemlji ne bi protiv njega imao 0:9 (!!!!!!!!) na toj podlozi i ne bi imao tolko manje pobjeda i osvojenih turnira (da ne pricam o 4 RG zaredom).
djokovic mu je lani bio blizu samo u madridu i to je svakako mogao dobit jer je imao 4 mec lopte.
u DC je izgubio 6:4,6:4,6:1
u monte carlu 6:3,2:6,6:1 (EEEJJJJ 6:1 treci, ti to zoves blizu).
i u rimu 7:&(2),6:2. to je tebi isto blizu!? BOZE SACUVAJ
da mu je djokovic blizu osvojio bi oko 15 turnira na zemlji (ako je ovaj 259 a ne 4. imao bi 140 pobjeda na zemlji. pricam to jer je mlađi godinu dana ince bi te brojke morale bit i vece.
osvojio bi RG 2 il 3 puta ako je ovaj 4. i imao bi skor 4:5 na zemlji protiv njega

d

pre 14 godina

ja pricam o mecevima u 5 setova protiv top 10 di moras dati maksimum da bio dobio.

ovako stoje stvari

federer ima 13:5 na 3 dobijena na GS:http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Roger-Federer.aspx?t=pa&y=0&m=s&e=gs#


federer je pobijeđivao samprasa,agassija,nadala,haasa,davydenka,del potra,roddicka
gubio od haasa,safina,nalbandiana

djokovic ima 6:4 http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=pa&y=0&m=s&e=gs#

pobijeđio je samo baghdatisa i gonzaleza a gubio od ancica i tsonge

također, nije vise izdrzljiv ko prije ni za losije igrace da bi dobio u 5. ima kronicnih problema sa suncem. i danas se vidilo da mu smeta.
od zadnih 5 GS 2 puta je predao.
paranocine spike "djokovica strani forumasi i mediji ne simaptiziraju zato sto je srbin" i "wilander nije objektivan" objesi macku o rep.
bas suprotno, mnogi ga simpatiziraju. a mnogi ga i ne vole iz prostog razloga zato sto je "drama queen",stalno predaje i stalno je neko talasanje oko njega.
to nema veze zato sto je on srbin (haha eeeej englez ne voli djokovica zato sto je srbin, PA TO JE ZA LUDNICU).
svako svojim postupcima zasluzi kako ce se ponasat prema njemu.
PRESMIJESNO je da ti sve njih (od wilandera nadalje) iskljucujes nekim svojim smijesnim diskvalifikacijama. ja bi rekao da se tebe ne moze uzeti kao relevantnog. definitvno. osim toga gadno lazes (kao u slucaju statistike federera i djokovica u 5 setova).
i tu pricu "del potro je aglosaksonskim medijima simpaticniji" objesi macku o rep".
kad bi isao tim shizofrenim metodama mogao bi reci kako taj del potro nije iz aglosaksonskog svijeta i kako u englezi ratovali sa argentinom. da kad bi bio gadni paranoik, ali nisam. ne govorim to jer to jednostavno nema veze sa vezom.
i ti si gadno zaslijepljen subjetkivnoscu.
sad za kraj i mene diskreditiras. a zasto? zato sto sam u pravu.
zato sto sam rekao da je del potro trenutno bolji igrac, a je. pa mi stavljas u usta nesto sto uopce nisam ni spominjao: da je del potro uspjesniji igrac. pa pises kako ja nisam objektivan. i slijepac vidi tvoje lazi.
naravno da je djokovic uspjesniji ali trenutno je losiji.
ceo svet je protiv srba....jako losa spika

Dylan Dog

pre 14 godina

@d

djokovic na 100% na zemlji je dobar skoro ko rafa na 100%?

djokovicev omjer: 70 pobjeda - 26 poraza,4 turnira [link]

nadalov omjer: 181 pobjeda - 16 poraza,25 turnira,4 RG zaredom [link]
(d, 24. februar 2010 12:04)

Ne govorimo o istim stvarima. Kažem da je Đokovićeva najbolja performansa na zemlji jedva malo lošija od najbolje Nadalove. U prilog tome idu mečevi u Monte Karlu, Rimu i Madridu 2009. godine. u kojima je Đoković igrao potpuno ravnopravno sa Nadalom u maksimalnoj formi na prva dva od pomenutih turnira, i to u većem delu meča, a na trećem - tokom celog meča. Čak je u Madridu imao i više osvojenih poena.
To nema veze sa krajnjim ishodom mečeva i međusobnim skorom u pobedama.

Dylan Dog

pre 14 godina

@d

Osvrnuo bih se na tvrđenje, potkrepljeno mišljenjima "stručnjaka" kako Novak nema telo za 5 setova.

Kako sam gledao bar 95% Novakovih mečeva, nešto nisam mogao da se setim kada je činjenica da se meč igra u 5 setova uticala na to da Novak isti izgubi, pa me nije mrzelo da malo pregledam arhivu na ATP sajtu. Ko hoće, može i sam da proveri da je, ako nisam slučajno pogrešio, od 2005. do danas Novak je na GS-ovima odigrao 10 mečeva u 5 setova i dobio 7 (70% uspešnosti), a izgubio 3. Prva dva je izgubio 2005 (od kada i nastupa na GS-ovima), odn. 2006, a poslednji na AO2010 od Conge.
U istom periodu je npr. Federer (uzimam ga kao referentnog jer je zaista najbolji i najuspešniji igrač svih vremena) odigrao 15 mečeva u 5 setova, dobio 8 (53%), a izgubio 7.
Sada mi nije jasno kako je moguće da neko sa 70% uspešnosti u takvim mečevima nema telo za 5 setova, a čovek pobeđuje, i to uglavnom fizički superiornije tenisere od sebe? A šta je sa Federerom? On prema tome "ima i nema telo" za 5 setova ili bar ima "manje telo" za 5 setova od Novaka? Potpuno bez veze. Nadam se da je izloženo dovoljno da se uvidi apsurd tvrđenja oko "tela za 5 setova".

Čim neko svoju dugoročnu prognozu bazira na tome da neko nešto što se da vremenom promeniti ima ili nema, odmah sebe diskvalifikuje kao ozbiljnog prognozera. I da Novak ranije i nije "imao telo", sada ga sigurno ima. Dakle, "stručnjaci" na koje se poziva, su krajnje sumnjivi, ako su uopšte davali takve izjave. Ako neko za stručnjake drži "stručnjake" tipa Vilandera i sl., koji ne umeju da budu objektivni u svojim procenama, onda mu izvori informacija zasigurno nisu dovoljno kvalifikovani da bi bili relevantni.

Pre bih se osvrnuo sposobnost igrača da fizički izdrži naporne i dugotrajne mečeve, nego samo na mečeve u 5 setova, jer mečevi u kojima je odigrano 3 ili 4 seta mogu vremenski duže da traju i budu naporniji od mečeva u 5 setova. Dakle, vreme trajanja mečeva bi radije moglo biti uzeto u obzir pri analizi fizičkih mogućnosti tenisera, nego činjenica da se igra u 5 setova.
Takođe je po meni mnogo važnije da li neko "ima glavu" za mečeve u 5 setova nego telo. Pobeđivanje u tim mečevima dugo traje i ne sme se upasti u mentalnu klopku da je sve gotovo na 2-0 u setovima, niti pasti u apatiju posle 0-2. To je ono što best of 5 mečeve čini drugačijom "zverkom" u odnosu na best of 3.

Još jedna stvar. Notorna činjenica - da Novaka ne simpatišu previše na anglosaksonskim forumima tipa Mentennisforums, ESPN, Eurosport (npr. na sajtu Tennis magazina www.Tennis.com su forumaši bolji poznavaoci tenisa i daleko objektivniji u svojim mišljenjima, pa i po pitanju Novaka) i sl. - ne može biti uzeta u iole ozbiljnijoj diskusiji kao relevantan faktor. Sa druge strane, činjenica je da je Del Potro anglosaksonskim medijima simpatičniji od Novaka. Izvlačiti iz toga neke zaključke je besmisleno, isto kao što je besmisleno američke blockbuster filmove, odmah svrstavati među najbolje svih vremena samo zbog činjenice da su zaradili mnogo novca, jer ih je mnogo ljudi gledalo - jednom rečju, jer su - moderni! Na Zapadu je mnogo važno biti in i u modi, biti popularan, jer to donosi novac. Realne vrednosti se ne cene previše. Pa tako i kvalitet Del Potra, koji je na Zapadu odjednom "porastao" više zbog popularnosti, nego zbog činjenice da je momak osvojio svoj prvi GS.

Del Potro je nesumnjivo kvalitetan i perspektivan teniser, a i ostavlja utisak dobre osobe. Da li će biti uspešniji od Novaka, vreme će pokazati. Da li će biti bolji teniser? Videćemo. Jedino je sigurno - Đoković je u ovom trenutku i uspešniji i sveukupno bolji teniser od Del Potra. Ko misli suprotno, objektivnost mu nije jača strana.

d

pre 14 godina

djokovic na 100% na zemlji je dobar skoro ko rafa na 100%?

djokovicev omjer: 70 pobjeda - 26 poraza,4 turnira http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=mr

nadalov omjer: 181 pobjeda - 16 poraza,25 turnira,4 RG zaredom http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=mr

d

pre 14 godina

i da da ne bi ispalo kako ja tu nesto s... jer sam hrvat. lijepo si odi na menstennisforums.com i tamo ces vidit da stranci kazu kako je del potro bolji i kako ce imat vecu karijeru.
i inace se moja razmisljanja poklapaju sa njihovima

d

pre 14 godina

Nisi bas neki poznavalac tenisa moram priznati. Ne mozes trenutnu formu koristiti kao glavni faktor uporedjivanja kvaliteta igraca. Mislim sama izjava da Del potro je jednostavno bolji igrac od Novaka je potpuna besmislica (za Cilica sam se stvarno nasmejao) Da li si ti gledao uopste Noletove meceve recimo u Madridu 2009 ili Hamburgu 2008. U mecevima u kojima je porazen je prikazao bolju igru nego sto ce Del potro ili Cilic ikada moci. Uostalom ta dva tenisera imaju svoj omjer u susretima sa Noletom i to jasno pokazuje stanje stvari. Uostalom nadam se da cete proci Ekvador, pa ce ti sve biti jasnije posle 2.kola.
I da Nadal je svakako bolji igrac od Noleta, ali njegova povreda nije akutna, vec hronicna i on nikada vise nece moci da igra sa 100%svojih mogucnosti.
(lignjoslav, 23. februar 2010 16:09)

di ste vidili hiptetiku u mojim postovima ja stvarno ne znam. jos govorite o federeru ko da je on gotov, a covjek je prvi!!!
dalje, tenis na 2 dobijena i na 3 dobijena su 2 razlicita sporta.
to tenisaci stalno isticu.
djokovic jednostavno nema tijelo za meceve od 5 setova (sto pricaju i strucnjaci) i to je to.
svako malo predaje meceve na GS.
kad je on zadnji put igrao u finalu GS? prije 2 godine a del potro je osvojio GS prije par mjeseci.
djokovic ima samo jedno polufinale u zadnjih 5 nastupa.
del potro je uz marina jedan od najspremnijih igraca danasnjice.
koga je djokovic pobijeđivao u ovoj sezoni? redom igrace izvan top 50 a izgubio je od tsonge i juznog.
del potro je izgubio, i to jedva, od marina koji je 2. igrac svijeta u ovoj godini.
to su sve cinjenice.
trenutna forma? 2 mjeseca ili u slucaju del potra 6 mjeseci nije trenutna forma. tu ne pricamo o 7 dana.
strucnjaci kazu da ce del potro napravit bolju karijeru od djokovica.
pricas o omjeru? pa kad je djokovic igrao sa njima oni nisu bili dobri ko sad. mlađi su godinu i po dana.
HAHA ti meni pricas o poznavanju tenisa. pa ti si saslijepljen subjektivnocu. a sto je najgore znas da se vise razumijem od tebe.

lignjoslav

pre 14 godina

@d
Nisi bas neki poznavalac tenisa moram priznati. Ne mozes trenutnu formu koristiti kao glavni faktor uporedjivanja kvaliteta igraca. Mislim sama izjava da Del potro je jednostavno bolji igrac od Novaka je potpuna besmislica (za Cilica sam se stvarno nasmejao) Da li si ti gledao uopste Noletove meceve recimo u Madridu 2009 ili Hamburgu 2008. U mecevima u kojima je porazen je prikazao bolju igru nego sto ce Del potro ili Cilic ikada moci. Uostalom ta dva tenisera imaju svoj omjer u susretima sa Noletom i to jasno pokazuje stanje stvari. Uostalom nadam se da cete proci Ekvador, pa ce ti sve biti jasnije posle 2.kola.
I da Nadal je svakako bolji igrac od Noleta, ali njegova povreda nije akutna, vec hronicna i on nikada vise nece moci da igra sa 100%svojih mogucnosti.

Dylan Dog

pre 14 godina

Jedna od Božijih zapovesti glasi "Voli bližnjeg svog kao sebe samog".
Nažalost, mi se ne ponašamo u skladu sa njom. Uvek više volimo, cenimo i poštujemo druge nego sebe same.

Što se tiče teme, @lignjoslav je dao sasvim korektnu analizu trenutne situacije.

Sa druge strane @d potpuno hipotetički postavlja stvari. Analiza ne može da se zasniva na pretpostavci da će svi igrači igrati kao u svojim najboljim danima i sa 100% svojih mogućnosti sve mečeve.
Kada bi tako bilo, Švajcarska bi po difoltu bila pobednik DC-a jer Federera na 100% svoje najbolje forme, teško da bi bilo ko od aktivnih igrača pobedio sa 100% svojih mogućnosti iz peroda najbolje forme, osim možda, Nadala na šljaci.
Drugo, ne slažem se da je Đoković lošiji igrač od Del Potra ni pod kojim uslovima i na bilo kojoj podlozi. Pre bi se moglo reći da je 100%-tni Đoković na šljaci vrlo blizu 100%-tnom Nadalu na istoj podlozi, dok na ostalim podlogama Nadal gubi trku.

U principu, takva poređenja zadiru u domen filozofije. Realnost je sasvim drugačija jer se trenutna forma i uslovi igranja menjaju. Ono što je izvesno danas, ne mora biti izvesno sutra.

TOMZG

pre 14 godina

Iskreno, navijam za Srbiju kako bi gledali spektakl u ZG ARENI HRV-SRB.SAD je doduše zvučnije ime ,ali njih smo "maknuli" već dva puta u zadnjh 5 godina, tako da oni više nisu zanimljivi.ARENU jedino Srbija može napuniti, a HRV jedaina može dobiti Amere u SAD-u (2005) i to sa Agasijem,Roddickom i braćom Bryant u parovima.Ćak smo i te parove dobili na njihovom terenu u dramatičnom meču.Ameri su poludjeli od bijesa.A nekoliko dana ranije bilo je veliko podcjenjivanje naše repke.Da vidimo da li ih vi možete dobiti kod kuće, pa onda na spektakl.
(TOMZG, 23. februar 2010 09:17)

# Link komentara

d

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas
(lignjoslav, 22. februar 2010 07:10)

federer, nadal i del potro su jednostavno bolji igraci od djokovica.
nalbandian,monaco,cerdasco i wawrinka su bolji od troickog i tipsarevica
del potro je osvojio USO prije par mjeseci a djokovic nije igrao ni u finalu.
del potro uje igrao u finalu zavrsnog mastersa djokovic nije ni u polufinalu.
del potro je sve to vrijeme imao problema sa ozljedama i pola vremena je bio u autu pa je opet zabiljezio bolje rezultate od djokovica
da su imalu obrnute zdrijebove del potro ne bi imao losiji rezultat (a i ovako je losiji samo za jedno kolo.
nalbandian je proslu sezonu zavrsio u top 20 (dakle prije nepuna 2 mjesca. u top 10 je bio prije godinu i 2 mjeseca.
nalbandian i del potro ce svakako ozdravit do polufinala i finala.
monaco je svakako bolji igrac od troickog i tipsarevica, a pogotovo je to na zemlji.
ancic je igrao odlicno u beogradu (sto u singlu, sto u parovima). sam mario je rekao da je skroz zadovoljan kako je igrao,a izgubio je zbog 2 duple u 2 TB protiv covjeka koji je skroz u formi,ali da zbog nedostatka meceva jednostavno gubi te kljucne poene.
na gemaxovoj stranici su napisali da je igrao odlicno i a to kazu i svi posteri u hrvatskoj. imao je preko 90% poena na 1. servis i preko 60% na drugi. dobro je igrao i sa osnovne. lopta mu je cvrsta.
lani je malo igrao (a i tu je stigao pobijedit top 10 igraca na turniru 500). kad je zdrav onda igra 4-finale wimbledona i oko 20. mjesta je (a moze se on vratit i u top 10).
nema sumnje da je bolji od troickog i tipsarevica.
pricas kako hrvat "IZ nekog nepoznatog razloga" podbacuju u DC a srbi ne? a hrvati su lani bili u polufinalu a srbi nikad nisu prvo kolo prosli.
berych i stepanek su igraci koji su pobijeđivali sve najbolje.
zemlja je podloga koja najmanje odogovara nasim igracima. cilic je imao tezak turnir u tjednu prije DC (USO) i jednostavno nije i ovako dobar ko sto je sad.
također se jako tesko prebacit sa betona na zemlju a dok je proigrao bilo je vec 0:2.
karlovic je odigrao sjajan mec ali je stepanek odigrao jos i bolje.
ancic ce definitvno igrat u 4-finalu. ako se ljubo vrati imat cemo i bolji par.
cilic je trenutno bolji igrac od djokovica a jos ce se igrat u splitu tako da...
kao sto pise B92 roddick se jos moze predomislit ako sto se vec vratio blake.
berdych je od svojih 9 finala 4 igrao na zemlji. dakle to mu je icito jedna od boljih podloga.
i berdych i stepanek su bili top 10 (a stepanek je i sad 2-3 mjesta od top 10).

Komšija

pre 14 godina

Malo pretjerano,ali svakako da je Srbija nezgodan protivnik svakome.Eh,sjećam se,ne tako davno kad smo mi ovo osvajali,na ovom forumu su se mogli pročitati komentari,"koga ovo zanima","tko ovo igra" i slično,a danas drage komšije,znate računati i bodove na ATP listi unaprijed,hehehe

d

pre 14 godina

(Djoksa, 22. februar 2010 00:22)

sinoc sam spavao sa srebrom oko vrata!!!
a ti zbog toga nisi mogao sklopit oci
a i nebitno je sta kladionice kazu, gleda se rezultat, rezultat

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas
(lignjoslav, 22. februar 2010 07:10)

federer, nadal i del potro su jednostavno bolji igraci od djokovica.
nalbandian,monaco,cerdasco i wawrinka su bolji od troickog i tipsarevica
del potro je osvojio USO prije par mjeseci a djokovic nije igrao ni u finalu.
del potro uje igrao u finalu zavrsnog mastersa djokovic nije ni u polufinalu.
del potro je sve to vrijeme imao problema sa ozljedama i pola vremena je bio u autu pa je opet zabiljezio bolje rezultate od djokovica
da su imalu obrnute zdrijebove del potro ne bi imao losiji rezultat (a i ovako je losiji samo za jedno kolo.
nalbandian je proslu sezonu zavrsio u top 20 (dakle prije nepuna 2 mjesca. u top 10 je bio prije godinu i 2 mjeseca.
nalbandian i del potro ce svakako ozdravit do polufinala i finala.
monaco je svakako bolji igrac od troickog i tipsarevica, a pogotovo je to na zemlji.
ancic je igrao odlicno u beogradu (sto u singlu, sto u parovima). sam mario je rekao da je skroz zadovoljan kako je igrao,a izgubio je zbog 2 duple u 2 TB protiv covjeka koji je skroz u formi,ali da zbog nedostatka meceva jednostavno gubi te kljucne poene.
na gemaxovoj stranici su napisali da je igrao odlicno i a to kazu i svi posteri u hrvatskoj. imao je preko 90% poena na 1. servis i preko 60% na drugi. dobro je igrao i sa osnovne. lopta mu je cvrsta.
lani je malo igrao (a i tu je stigao pobijedit top 10 igraca na turniru 500). kad je zdrav onda igra 4-finale wimbledona i oko 20. mjesta je (a moze se on vratit i u top 10).
nema sumnje da je bolji od troickog i tipsarevica.
pricas kako hrvat "IZ nekog nepoznatog razloga" podbacuju u DC a srbi ne? a hrvati su lani bili u polufinalu a srbi nikad nisu prvo kolo prosli.
berych i stepanek su igraci koji su pobijeđivali sve najbolje.
zemlja je podloga koja najmanje odogovara nasim igracima. cilic je imao tezak turnir u tjednu prije DC (USO) i jednostavno nije i ovako dobar ko sto je sad.
također se jako tesko prebacit sa betona na zemlju a dok je proigrao bilo je vec 0:2.
karlovic je odigrao sjajan mec ali je stepanek odigrao jos i bolje.
ancic ce definitvno igrat u 4-finalu. ako se ljubo vrati imat cemo i bolji par.
cilic je trenutno bolji igrac od djokovica a jos ce se igrat u splitu tako da...
kao sto pise B92 roddick se jos moze predomislit ako sto se vec vratio blake.
berdych je od svojih 9 finala 4 igrao na zemlji. dakle to mu je icito jedna od boljih podloga.
i berdych i stepanek su bili top 10 (a stepanek je i sad 2-3 mjesta od top 10).
jos da dodam da je karlovic stigao do polufinala AO sa vemicem di je izgubio od zimonjica i nestora.
i sad kad znamo da je ancic bolji u dublu od vemica a djokovic losiji od nestora lako je zakljucit da imamo bolji dubl. a karmovic i vemic su pobijedli 2-3 top 10 nositelja.
i inacepostoji pravilo da je bolji vrhunski igrac singla u dublu nego vrhunski igrac dubla (jer to su jednotsavno ljudi koji nisu uspjeli u singlu pa su se prebacili u dubl

zg euroskeptik

pre 14 godina

Imate potencijal, imate i atmosferu u kojoj je svakom gostu teško igrati. Glavni problem vam je glava Novaka Đokovića, koja često odluči važne susrete protiv njega. U svakom slučaju vidjet ćemo...

dupli_kantar

pre 14 godina

Sve je to ok, ali ne vidim bas prostor za toliku sigurnost u nas dubl. Zasto su na olimpijadi ispali u prvom kolu od nekih tutubana, ako su samo braca Brajan bolji od njih!?

ja bih po ovom pitanju bio ipak malo oprezniji

ivan

pre 14 godina

Budući da nemaju svojeg predstavnika na ZOI 2010, Srbi su odlučili podržati našeg biatlonca Jakova Faka.

Kažu, nema im većeg veselja nego kad službeni spiker na dodjeli medalja vikne:

" FAK KROEJŠA !"

hehe

lignjoslav

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas

lignjoslav

pre 14 godina

Potpuno realna procena, jer nismo izraziti vec blagi favoriti. Tu igra veliku ulogu i domacinstva jer protiv najjacih (Rusije, SAD i Spanije) biramo podlogu. Ne znam kako to izgleda sa eventualnim susretom sa Argentincima, ali je mozda kladionica uzela u obzir da i pored sjajne igre Del Potra prosle godine, Novak je jednostavno teniser koji njihovom broju 1 ne lezi, i ako se ne varam Del potro nikad nije uzeo ni jedan set protiv Novaka i uvek je bio glatko porazen. A da spominemo i njihov poraz u finalu kuci od Spanaca bez Nadala (kada su bili favoriti), sto mozda govori o mentalnoj slabosti ove repke. Nasa prednost je sto imamo igrace za svaku podlogu, pa je protiv Amera dovoljno staviti sljaku i oni i mnogo slabije od nas ne mogu da prodju (cak i sa Rodickom u timu), a ne zaboravimo da je nas dubl favorit skoro protiv svih sem brace Brajan, tako da sem eventualne pobede Kverija (jedini amer koji zna nekog da pobedi na sljaci) protiv naseg 2.igraca (Tipse ili Troickog)i pobede brace Brajan (koja je jedina realna, ipak su i Tipsa i Troicki favoriti protiv Kverija) ja ne vidim njihovu sansu da dodju do 3.poena. Neko spominje Spaniju, ali realno ovaj Nadal nije ni bleda senka onog starog, a i onaj stari ima negativan skor na betonu protiv Noleta.(ali imaju i Spanci argument da Nole nikad nije dobio Nadala u 3dobijena) Verdasko je mozda jedini koji tu ima neku sansu protiv Noleta, ali realno je Nole i tu favorit u BG Areni ( a nismo ludi da tamo stavimo sljaku protiv njih, stavicemo sigurno najbrzi beton koji postoji). Spanski dubl je i na njihovoj sljaci u sred Spanije glatko porazen od naseg dubla, pa je tu skoro siguran 1. poen. Protiv Rusa takodje nas dubl je dobio cak i u Rusiji,a Davidenko je jedini igrac koji moze da dobije Noleta na obe podloge, ali realno u Beogradskoj areni (gde bi eventualno igrali, na bilo kojoj podlozi) Nole je sigurno favorit (a i Davidenko mi nesto ne izgleda silno motivisan kad igra DC. Dobio je jedva Troickog koji je tada bio daleko slabiji nego sad, a protiv Noleta svi znamo sta je bilo i da je tad Nole bio zdrav to bi Davidenko izgubio sa glatkih 3:0). Hrvatsku necu ni da komentarisem (tj uporedjujem sa nama), reci cu samo da iz nekog razloga njihovi igraci igraju slabije u DC, nego na turnirima pa recimo im se desava da na sljaci (koja Cesima nikako ne odgovara) izgube polufinale od njih u sred Hrvatske.
Svajcarci su smejurija, jer Federer igra samo kad je 100%sigurno da ce Svajcarska pobediti, jer taj covek mrzi poraz pa uglavnom ne igra protiv jacih selekcija u gostima. A posto bi u eventualnom susretu sa njima mi bili domacini, taj sigurno nece doci. Wawrinka bi mogao da dobije naseg drugog igraca (iako je sad dosta slabiji nego pre 2 godine), ali mislim da smo u dublu favoriti bez obzira na onaj poraz u Svajcarskoj. Ipak su se vremena od tad promenila. (i Zimonja je osvojio 2GS pa je njegovo samopouzdanje sigurno vece, a i sva tri nasa igraca su bolja u dublu od Bozoljca koji je tad igrao u paru sa Nenadom) I da spomenem jos jednu bitnu stavku, kvota na nas je oko 3,5, sto u prevodu znaci da smo prvi medju jednakima, a ne da smo ubedljivo najbolji i ova tabela kvota upravo pokazuje da je dosta izjednacenih reprezantacija sa skoro podjednakim sansama, a da malkice vise sanse imamo mi, iz po mom misljeju gore pomenutih razloga. Ima tu jos nekih stvari na koje je kladionica sigurno obratila paznju. Mozda bi Francuska bila favorit kao domacin protiv nas, ali nisam siguran (mrzi me da trazim) kako bi igrali sa ostalim reprezentacijama tipa Spanije, Sad i Rusije. Mislim da samo mi imamo taj fini raspored da smo protiv te tri repke domacini

realno

pre 14 godina

Pa i jesmo favoriti pogotovo ako se pogleda zreb.
Amere glatko dobijamo. Sa Ekvadorom ne bi trebalo da bude problema. Polufinale verovatno protiv ceha, mozda i najtezi mec, a ako finale igramo kod kuce potpuno je nevazno ko ce biti protivnik.

Djoksa

pre 14 godina

Slutim da ce @d i @KOZETA provesti besanu noc.Jer su se ubili ovde sve nas ubedjujuci da je srpski tenis jedan najobicniji incident.Kad ono..,najrenomiranija kladionica na svetu proglasava Srbiju 1 favoritom za osvajanje Dejvis kupa!!!

d

pre 14 godina

haha
djokovic i troicki

federer i wawrinka (ako se federer ubaci)
nadal i verdasco
del potro i nalbandian 8ako prođu svede)

sve 3 jace repke

plus
tsonga i monfils, par clement,llodra(bolji od srbije ako se igra u dvorani
roddick i querrey,braca brayan
cilic i ancic,ancic i ljubicic

podjednake

Ivan

pre 14 godina

Novak sigurno nece izgubiti nijedan mec u Dejvis kupu. Sto se tice ostalih ja bih dao Viktoru prednost u odnosu na Janka jer je u usponu forme dok Janko igra po sistemu toplo hladno. Zimonjic je svetska klasa dubl igraca i o tome nema rasprave. Jedino sto me brine su Amerikanci. Ukoliko im igraju braca Brajan u dublu onda Viktor mora da da 110% snage da dobije svoj mec. Djokovic ce svoj da dobije rutinski pa makar igrao i protiv Blejka.

bojanche87

pre 14 godina

Neko ce reci da sam pristrasan ali ja mislim da je ovo realna prognoza od strane renomirane kladionice.Evo zasto: ukoliko prodjemo Amerikance, a velike su sanse za to, jedini preostali veliki protivnik bila bi Spanija a imajuci u vidu da smo prosle god igrali sa njima i to na njihovom terenu ovog puta bi ih docekali u BG Areni i uz pune tribine imali bi velike sanse za pobedu,sa ili bez Nadala sasvim je svejedno.

STOVLA

pre 14 godina

Dzaba nam sto smo favoriti kad ce opet 'neko' da pojede nesto kvarno, da iscasi zglob, ugane trepavicu...
Objavite ovo nikoga ne vredjam.
Samo kada se nesto dogodi vise od 2 puta ne smatram to slucajnim...

Milan

pre 14 godina

Verovatno su u obzir, pored sastava, uzeli i motivaciju, slogu u ekipi i raspored. Jesmo jaki ali baš toliko i nismo. Mislim da je Hrvatska potcenjena s obzorom da je Čilić napredovao a eventualni meč se igra kod njih. U svakom slučaju laska, ali prvo da prođemo Amerikance.

padaju amerikanci

pre 14 godina

ma daj bre ovo je smesno..djokovic realno moze sve meceve da dobije ali je problem sto mi nemamo drugog kvalitetnog igraca...imamo i dobar dubl..Zimonjic je svetska klasa i sa Novakom(mada bi ja vise voleo da vidim Vemical,da bi Nole bio odmoran za singl)mozemo da pobedimo svakog...janko i viktor su dobri igraci ali nisu igraci koji mogu da pobede npr. drugog igraca francuske simona..svakako da ovo prija..uvek sad bio optimista sto se tice tenisera tako da cu i sada biti...hrabro momci

jigg

pre 14 godina

Da nije to neka greska kod ostrvskih bukmejkera? A sta je sa hrvatima, zar se niko ne razume u tenis, pa oni imaju buduce sampione?!!?

Mala sala, samo prognoziram tisuce tuznih postova od komsija...

MarkoZG

pre 14 godina

evo jedan tužan komentar od komšije:

put do finala je otvoren domaćinstvom protiv SAD-a, a u finalu je dovoljno biti domaćin da bi se bilo i favorit. znači, matematički i jeste prvi favoriti, a to je jedini kriterij po kojem se mogu davati koeficijenti u ovom trenutku.
naravno, moguće je da se ozljedi Đoković, jer on znači sigurna dva poena protiv svakog osim španjolaca. ili drugi scenarij - da čileanci na zemlji budu u staroj formi. ali vjerojatnije je da se nijedno od ovog neće dogoditi.

sretno

jigg

pre 14 godina

Da nije to neka greska kod ostrvskih bukmejkera? A sta je sa hrvatima, zar se niko ne razume u tenis, pa oni imaju buduce sampione?!!?

Mala sala, samo prognoziram tisuce tuznih postova od komsija...

filip

pre 14 godina

Jel ovo neka šala ili šta? :D
Izgleda nas drugi više cene i poštuju nego mi sami... ne znam koliko je ovo baš realno al svakako prija i uliva nadu i optimizam... :)

filip

pre 14 godina

Jel ovo neka šala ili šta? :D
Izgleda nas drugi više cene i poštuju nego mi sami... ne znam koliko je ovo baš realno al svakako prija i uliva nadu i optimizam... :)

jigg

pre 14 godina

Da nije to neka greska kod ostrvskih bukmejkera? A sta je sa hrvatima, zar se niko ne razume u tenis, pa oni imaju buduce sampione?!!?

Mala sala, samo prognoziram tisuce tuznih postova od komsija...

ivan

pre 14 godina

Budući da nemaju svojeg predstavnika na ZOI 2010, Srbi su odlučili podržati našeg biatlonca Jakova Faka.

Kažu, nema im većeg veselja nego kad službeni spiker na dodjeli medalja vikne:

" FAK KROEJŠA !"

hehe

padaju amerikanci

pre 14 godina

ma daj bre ovo je smesno..djokovic realno moze sve meceve da dobije ali je problem sto mi nemamo drugog kvalitetnog igraca...imamo i dobar dubl..Zimonjic je svetska klasa i sa Novakom(mada bi ja vise voleo da vidim Vemical,da bi Nole bio odmoran za singl)mozemo da pobedimo svakog...janko i viktor su dobri igraci ali nisu igraci koji mogu da pobede npr. drugog igraca francuske simona..svakako da ovo prija..uvek sad bio optimista sto se tice tenisera tako da cu i sada biti...hrabro momci

Milan

pre 14 godina

Verovatno su u obzir, pored sastava, uzeli i motivaciju, slogu u ekipi i raspored. Jesmo jaki ali baš toliko i nismo. Mislim da je Hrvatska potcenjena s obzorom da je Čilić napredovao a eventualni meč se igra kod njih. U svakom slučaju laska, ali prvo da prođemo Amerikance.

MarkoZG

pre 14 godina

evo jedan tužan komentar od komšije:

put do finala je otvoren domaćinstvom protiv SAD-a, a u finalu je dovoljno biti domaćin da bi se bilo i favorit. znači, matematički i jeste prvi favoriti, a to je jedini kriterij po kojem se mogu davati koeficijenti u ovom trenutku.
naravno, moguće je da se ozljedi Đoković, jer on znači sigurna dva poena protiv svakog osim španjolaca. ili drugi scenarij - da čileanci na zemlji budu u staroj formi. ali vjerojatnije je da se nijedno od ovog neće dogoditi.

sretno

Djoksa

pre 14 godina

Slutim da ce @d i @KOZETA provesti besanu noc.Jer su se ubili ovde sve nas ubedjujuci da je srpski tenis jedan najobicniji incident.Kad ono..,najrenomiranija kladionica na svetu proglasava Srbiju 1 favoritom za osvajanje Dejvis kupa!!!

STOVLA

pre 14 godina

Dzaba nam sto smo favoriti kad ce opet 'neko' da pojede nesto kvarno, da iscasi zglob, ugane trepavicu...
Objavite ovo nikoga ne vredjam.
Samo kada se nesto dogodi vise od 2 puta ne smatram to slucajnim...

bojanche87

pre 14 godina

Neko ce reci da sam pristrasan ali ja mislim da je ovo realna prognoza od strane renomirane kladionice.Evo zasto: ukoliko prodjemo Amerikance, a velike su sanse za to, jedini preostali veliki protivnik bila bi Spanija a imajuci u vidu da smo prosle god igrali sa njima i to na njihovom terenu ovog puta bi ih docekali u BG Areni i uz pune tribine imali bi velike sanse za pobedu,sa ili bez Nadala sasvim je svejedno.

realno

pre 14 godina

Pa i jesmo favoriti pogotovo ako se pogleda zreb.
Amere glatko dobijamo. Sa Ekvadorom ne bi trebalo da bude problema. Polufinale verovatno protiv ceha, mozda i najtezi mec, a ako finale igramo kod kuce potpuno je nevazno ko ce biti protivnik.

Ivan

pre 14 godina

Novak sigurno nece izgubiti nijedan mec u Dejvis kupu. Sto se tice ostalih ja bih dao Viktoru prednost u odnosu na Janka jer je u usponu forme dok Janko igra po sistemu toplo hladno. Zimonjic je svetska klasa dubl igraca i o tome nema rasprave. Jedino sto me brine su Amerikanci. Ukoliko im igraju braca Brajan u dublu onda Viktor mora da da 110% snage da dobije svoj mec. Djokovic ce svoj da dobije rutinski pa makar igrao i protiv Blejka.

jigg

pre 14 godina

Da nije to neka greska kod ostrvskih bukmejkera? A sta je sa hrvatima, zar se niko ne razume u tenis, pa oni imaju buduce sampione?!!?

Mala sala, samo prognoziram tisuce tuznih postova od komsija...

lignjoslav

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas

lignjoslav

pre 14 godina

Potpuno realna procena, jer nismo izraziti vec blagi favoriti. Tu igra veliku ulogu i domacinstva jer protiv najjacih (Rusije, SAD i Spanije) biramo podlogu. Ne znam kako to izgleda sa eventualnim susretom sa Argentincima, ali je mozda kladionica uzela u obzir da i pored sjajne igre Del Potra prosle godine, Novak je jednostavno teniser koji njihovom broju 1 ne lezi, i ako se ne varam Del potro nikad nije uzeo ni jedan set protiv Novaka i uvek je bio glatko porazen. A da spominemo i njihov poraz u finalu kuci od Spanaca bez Nadala (kada su bili favoriti), sto mozda govori o mentalnoj slabosti ove repke. Nasa prednost je sto imamo igrace za svaku podlogu, pa je protiv Amera dovoljno staviti sljaku i oni i mnogo slabije od nas ne mogu da prodju (cak i sa Rodickom u timu), a ne zaboravimo da je nas dubl favorit skoro protiv svih sem brace Brajan, tako da sem eventualne pobede Kverija (jedini amer koji zna nekog da pobedi na sljaci) protiv naseg 2.igraca (Tipse ili Troickog)i pobede brace Brajan (koja je jedina realna, ipak su i Tipsa i Troicki favoriti protiv Kverija) ja ne vidim njihovu sansu da dodju do 3.poena. Neko spominje Spaniju, ali realno ovaj Nadal nije ni bleda senka onog starog, a i onaj stari ima negativan skor na betonu protiv Noleta.(ali imaju i Spanci argument da Nole nikad nije dobio Nadala u 3dobijena) Verdasko je mozda jedini koji tu ima neku sansu protiv Noleta, ali realno je Nole i tu favorit u BG Areni ( a nismo ludi da tamo stavimo sljaku protiv njih, stavicemo sigurno najbrzi beton koji postoji). Spanski dubl je i na njihovoj sljaci u sred Spanije glatko porazen od naseg dubla, pa je tu skoro siguran 1. poen. Protiv Rusa takodje nas dubl je dobio cak i u Rusiji,a Davidenko je jedini igrac koji moze da dobije Noleta na obe podloge, ali realno u Beogradskoj areni (gde bi eventualno igrali, na bilo kojoj podlozi) Nole je sigurno favorit (a i Davidenko mi nesto ne izgleda silno motivisan kad igra DC. Dobio je jedva Troickog koji je tada bio daleko slabiji nego sad, a protiv Noleta svi znamo sta je bilo i da je tad Nole bio zdrav to bi Davidenko izgubio sa glatkih 3:0). Hrvatsku necu ni da komentarisem (tj uporedjujem sa nama), reci cu samo da iz nekog razloga njihovi igraci igraju slabije u DC, nego na turnirima pa recimo im se desava da na sljaci (koja Cesima nikako ne odgovara) izgube polufinale od njih u sred Hrvatske.
Svajcarci su smejurija, jer Federer igra samo kad je 100%sigurno da ce Svajcarska pobediti, jer taj covek mrzi poraz pa uglavnom ne igra protiv jacih selekcija u gostima. A posto bi u eventualnom susretu sa njima mi bili domacini, taj sigurno nece doci. Wawrinka bi mogao da dobije naseg drugog igraca (iako je sad dosta slabiji nego pre 2 godine), ali mislim da smo u dublu favoriti bez obzira na onaj poraz u Svajcarskoj. Ipak su se vremena od tad promenila. (i Zimonja je osvojio 2GS pa je njegovo samopouzdanje sigurno vece, a i sva tri nasa igraca su bolja u dublu od Bozoljca koji je tad igrao u paru sa Nenadom) I da spomenem jos jednu bitnu stavku, kvota na nas je oko 3,5, sto u prevodu znaci da smo prvi medju jednakima, a ne da smo ubedljivo najbolji i ova tabela kvota upravo pokazuje da je dosta izjednacenih reprezantacija sa skoro podjednakim sansama, a da malkice vise sanse imamo mi, iz po mom misljeju gore pomenutih razloga. Ima tu jos nekih stvari na koje je kladionica sigurno obratila paznju. Mozda bi Francuska bila favorit kao domacin protiv nas, ali nisam siguran (mrzi me da trazim) kako bi igrali sa ostalim reprezentacijama tipa Spanije, Sad i Rusije. Mislim da samo mi imamo taj fini raspored da smo protiv te tri repke domacini

dupli_kantar

pre 14 godina

Sve je to ok, ali ne vidim bas prostor za toliku sigurnost u nas dubl. Zasto su na olimpijadi ispali u prvom kolu od nekih tutubana, ako su samo braca Brajan bolji od njih!?

ja bih po ovom pitanju bio ipak malo oprezniji

Komšija

pre 14 godina

Malo pretjerano,ali svakako da je Srbija nezgodan protivnik svakome.Eh,sjećam se,ne tako davno kad smo mi ovo osvajali,na ovom forumu su se mogli pročitati komentari,"koga ovo zanima","tko ovo igra" i slično,a danas drage komšije,znate računati i bodove na ATP listi unaprijed,hehehe

zg euroskeptik

pre 14 godina

Imate potencijal, imate i atmosferu u kojoj je svakom gostu teško igrati. Glavni problem vam je glava Novaka Đokovića, koja često odluči važne susrete protiv njega. U svakom slučaju vidjet ćemo...

d

pre 14 godina

haha
djokovic i troicki

federer i wawrinka (ako se federer ubaci)
nadal i verdasco
del potro i nalbandian 8ako prođu svede)

sve 3 jace repke

plus
tsonga i monfils, par clement,llodra(bolji od srbije ako se igra u dvorani
roddick i querrey,braca brayan
cilic i ancic,ancic i ljubicic

podjednake

Dylan Dog

pre 14 godina

@d

Osvrnuo bih se na tvrđenje, potkrepljeno mišljenjima "stručnjaka" kako Novak nema telo za 5 setova.

Kako sam gledao bar 95% Novakovih mečeva, nešto nisam mogao da se setim kada je činjenica da se meč igra u 5 setova uticala na to da Novak isti izgubi, pa me nije mrzelo da malo pregledam arhivu na ATP sajtu. Ko hoće, može i sam da proveri da je, ako nisam slučajno pogrešio, od 2005. do danas Novak je na GS-ovima odigrao 10 mečeva u 5 setova i dobio 7 (70% uspešnosti), a izgubio 3. Prva dva je izgubio 2005 (od kada i nastupa na GS-ovima), odn. 2006, a poslednji na AO2010 od Conge.
U istom periodu je npr. Federer (uzimam ga kao referentnog jer je zaista najbolji i najuspešniji igrač svih vremena) odigrao 15 mečeva u 5 setova, dobio 8 (53%), a izgubio 7.
Sada mi nije jasno kako je moguće da neko sa 70% uspešnosti u takvim mečevima nema telo za 5 setova, a čovek pobeđuje, i to uglavnom fizički superiornije tenisere od sebe? A šta je sa Federerom? On prema tome "ima i nema telo" za 5 setova ili bar ima "manje telo" za 5 setova od Novaka? Potpuno bez veze. Nadam se da je izloženo dovoljno da se uvidi apsurd tvrđenja oko "tela za 5 setova".

Čim neko svoju dugoročnu prognozu bazira na tome da neko nešto što se da vremenom promeniti ima ili nema, odmah sebe diskvalifikuje kao ozbiljnog prognozera. I da Novak ranije i nije "imao telo", sada ga sigurno ima. Dakle, "stručnjaci" na koje se poziva, su krajnje sumnjivi, ako su uopšte davali takve izjave. Ako neko za stručnjake drži "stručnjake" tipa Vilandera i sl., koji ne umeju da budu objektivni u svojim procenama, onda mu izvori informacija zasigurno nisu dovoljno kvalifikovani da bi bili relevantni.

Pre bih se osvrnuo sposobnost igrača da fizički izdrži naporne i dugotrajne mečeve, nego samo na mečeve u 5 setova, jer mečevi u kojima je odigrano 3 ili 4 seta mogu vremenski duže da traju i budu naporniji od mečeva u 5 setova. Dakle, vreme trajanja mečeva bi radije moglo biti uzeto u obzir pri analizi fizičkih mogućnosti tenisera, nego činjenica da se igra u 5 setova.
Takođe je po meni mnogo važnije da li neko "ima glavu" za mečeve u 5 setova nego telo. Pobeđivanje u tim mečevima dugo traje i ne sme se upasti u mentalnu klopku da je sve gotovo na 2-0 u setovima, niti pasti u apatiju posle 0-2. To je ono što best of 5 mečeve čini drugačijom "zverkom" u odnosu na best of 3.

Još jedna stvar. Notorna činjenica - da Novaka ne simpatišu previše na anglosaksonskim forumima tipa Mentennisforums, ESPN, Eurosport (npr. na sajtu Tennis magazina www.Tennis.com su forumaši bolji poznavaoci tenisa i daleko objektivniji u svojim mišljenjima, pa i po pitanju Novaka) i sl. - ne može biti uzeta u iole ozbiljnijoj diskusiji kao relevantan faktor. Sa druge strane, činjenica je da je Del Potro anglosaksonskim medijima simpatičniji od Novaka. Izvlačiti iz toga neke zaključke je besmisleno, isto kao što je besmisleno američke blockbuster filmove, odmah svrstavati među najbolje svih vremena samo zbog činjenice da su zaradili mnogo novca, jer ih je mnogo ljudi gledalo - jednom rečju, jer su - moderni! Na Zapadu je mnogo važno biti in i u modi, biti popularan, jer to donosi novac. Realne vrednosti se ne cene previše. Pa tako i kvalitet Del Potra, koji je na Zapadu odjednom "porastao" više zbog popularnosti, nego zbog činjenice da je momak osvojio svoj prvi GS.

Del Potro je nesumnjivo kvalitetan i perspektivan teniser, a i ostavlja utisak dobre osobe. Da li će biti uspešniji od Novaka, vreme će pokazati. Da li će biti bolji teniser? Videćemo. Jedino je sigurno - Đoković je u ovom trenutku i uspešniji i sveukupno bolji teniser od Del Potra. Ko misli suprotno, objektivnost mu nije jača strana.

d

pre 14 godina

(Djoksa, 22. februar 2010 00:22)

sinoc sam spavao sa srebrom oko vrata!!!
a ti zbog toga nisi mogao sklopit oci
a i nebitno je sta kladionice kazu, gleda se rezultat, rezultat

d

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas
(lignjoslav, 22. februar 2010 07:10)

federer, nadal i del potro su jednostavno bolji igraci od djokovica.
nalbandian,monaco,cerdasco i wawrinka su bolji od troickog i tipsarevica
del potro je osvojio USO prije par mjeseci a djokovic nije igrao ni u finalu.
del potro uje igrao u finalu zavrsnog mastersa djokovic nije ni u polufinalu.
del potro je sve to vrijeme imao problema sa ozljedama i pola vremena je bio u autu pa je opet zabiljezio bolje rezultate od djokovica
da su imalu obrnute zdrijebove del potro ne bi imao losiji rezultat (a i ovako je losiji samo za jedno kolo.
nalbandian je proslu sezonu zavrsio u top 20 (dakle prije nepuna 2 mjesca. u top 10 je bio prije godinu i 2 mjeseca.
nalbandian i del potro ce svakako ozdravit do polufinala i finala.
monaco je svakako bolji igrac od troickog i tipsarevica, a pogotovo je to na zemlji.
ancic je igrao odlicno u beogradu (sto u singlu, sto u parovima). sam mario je rekao da je skroz zadovoljan kako je igrao,a izgubio je zbog 2 duple u 2 TB protiv covjeka koji je skroz u formi,ali da zbog nedostatka meceva jednostavno gubi te kljucne poene.
na gemaxovoj stranici su napisali da je igrao odlicno i a to kazu i svi posteri u hrvatskoj. imao je preko 90% poena na 1. servis i preko 60% na drugi. dobro je igrao i sa osnovne. lopta mu je cvrsta.
lani je malo igrao (a i tu je stigao pobijedit top 10 igraca na turniru 500). kad je zdrav onda igra 4-finale wimbledona i oko 20. mjesta je (a moze se on vratit i u top 10).
nema sumnje da je bolji od troickog i tipsarevica.
pricas kako hrvat "IZ nekog nepoznatog razloga" podbacuju u DC a srbi ne? a hrvati su lani bili u polufinalu a srbi nikad nisu prvo kolo prosli.
berych i stepanek su igraci koji su pobijeđivali sve najbolje.
zemlja je podloga koja najmanje odogovara nasim igracima. cilic je imao tezak turnir u tjednu prije DC (USO) i jednostavno nije i ovako dobar ko sto je sad.
također se jako tesko prebacit sa betona na zemlju a dok je proigrao bilo je vec 0:2.
karlovic je odigrao sjajan mec ali je stepanek odigrao jos i bolje.
ancic ce definitvno igrat u 4-finalu. ako se ljubo vrati imat cemo i bolji par.
cilic je trenutno bolji igrac od djokovica a jos ce se igrat u splitu tako da...
kao sto pise B92 roddick se jos moze predomislit ako sto se vec vratio blake.
berdych je od svojih 9 finala 4 igrao na zemlji. dakle to mu je icito jedna od boljih podloga.
i berdych i stepanek su bili top 10 (a stepanek je i sad 2-3 mjesta od top 10).

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas
(lignjoslav, 22. februar 2010 07:10)

federer, nadal i del potro su jednostavno bolji igraci od djokovica.
nalbandian,monaco,cerdasco i wawrinka su bolji od troickog i tipsarevica
del potro je osvojio USO prije par mjeseci a djokovic nije igrao ni u finalu.
del potro uje igrao u finalu zavrsnog mastersa djokovic nije ni u polufinalu.
del potro je sve to vrijeme imao problema sa ozljedama i pola vremena je bio u autu pa je opet zabiljezio bolje rezultate od djokovica
da su imalu obrnute zdrijebove del potro ne bi imao losiji rezultat (a i ovako je losiji samo za jedno kolo.
nalbandian je proslu sezonu zavrsio u top 20 (dakle prije nepuna 2 mjesca. u top 10 je bio prije godinu i 2 mjeseca.
nalbandian i del potro ce svakako ozdravit do polufinala i finala.
monaco je svakako bolji igrac od troickog i tipsarevica, a pogotovo je to na zemlji.
ancic je igrao odlicno u beogradu (sto u singlu, sto u parovima). sam mario je rekao da je skroz zadovoljan kako je igrao,a izgubio je zbog 2 duple u 2 TB protiv covjeka koji je skroz u formi,ali da zbog nedostatka meceva jednostavno gubi te kljucne poene.
na gemaxovoj stranici su napisali da je igrao odlicno i a to kazu i svi posteri u hrvatskoj. imao je preko 90% poena na 1. servis i preko 60% na drugi. dobro je igrao i sa osnovne. lopta mu je cvrsta.
lani je malo igrao (a i tu je stigao pobijedit top 10 igraca na turniru 500). kad je zdrav onda igra 4-finale wimbledona i oko 20. mjesta je (a moze se on vratit i u top 10).
nema sumnje da je bolji od troickog i tipsarevica.
pricas kako hrvat "IZ nekog nepoznatog razloga" podbacuju u DC a srbi ne? a hrvati su lani bili u polufinalu a srbi nikad nisu prvo kolo prosli.
berych i stepanek su igraci koji su pobijeđivali sve najbolje.
zemlja je podloga koja najmanje odogovara nasim igracima. cilic je imao tezak turnir u tjednu prije DC (USO) i jednostavno nije i ovako dobar ko sto je sad.
također se jako tesko prebacit sa betona na zemlju a dok je proigrao bilo je vec 0:2.
karlovic je odigrao sjajan mec ali je stepanek odigrao jos i bolje.
ancic ce definitvno igrat u 4-finalu. ako se ljubo vrati imat cemo i bolji par.
cilic je trenutno bolji igrac od djokovica a jos ce se igrat u splitu tako da...
kao sto pise B92 roddick se jos moze predomislit ako sto se vec vratio blake.
berdych je od svojih 9 finala 4 igrao na zemlji. dakle to mu je icito jedna od boljih podloga.
i berdych i stepanek su bili top 10 (a stepanek je i sad 2-3 mjesta od top 10).
jos da dodam da je karlovic stigao do polufinala AO sa vemicem di je izgubio od zimonjica i nestora.
i sad kad znamo da je ancic bolji u dublu od vemica a djokovic losiji od nestora lako je zakljucit da imamo bolji dubl. a karmovic i vemic su pobijedli 2-3 top 10 nositelja.
i inacepostoji pravilo da je bolji vrhunski igrac singla u dublu nego vrhunski igrac dubla (jer to su jednotsavno ljudi koji nisu uspjeli u singlu pa su se prebacili u dubl

TOMZG

pre 14 godina

Iskreno, navijam za Srbiju kako bi gledali spektakl u ZG ARENI HRV-SRB.SAD je doduše zvučnije ime ,ali njih smo "maknuli" već dva puta u zadnjh 5 godina, tako da oni više nisu zanimljivi.ARENU jedino Srbija može napuniti, a HRV jedaina može dobiti Amere u SAD-u (2005) i to sa Agasijem,Roddickom i braćom Bryant u parovima.Ćak smo i te parove dobili na njihovom terenu u dramatičnom meču.Ameri su poludjeli od bijesa.A nekoliko dana ranije bilo je veliko podcjenjivanje naše repke.Da vidimo da li ih vi možete dobiti kod kuće, pa onda na spektakl.
(TOMZG, 23. februar 2010 09:17)

# Link komentara

Dylan Dog

pre 14 godina

Jedna od Božijih zapovesti glasi "Voli bližnjeg svog kao sebe samog".
Nažalost, mi se ne ponašamo u skladu sa njom. Uvek više volimo, cenimo i poštujemo druge nego sebe same.

Što se tiče teme, @lignjoslav je dao sasvim korektnu analizu trenutne situacije.

Sa druge strane @d potpuno hipotetički postavlja stvari. Analiza ne može da se zasniva na pretpostavci da će svi igrači igrati kao u svojim najboljim danima i sa 100% svojih mogućnosti sve mečeve.
Kada bi tako bilo, Švajcarska bi po difoltu bila pobednik DC-a jer Federera na 100% svoje najbolje forme, teško da bi bilo ko od aktivnih igrača pobedio sa 100% svojih mogućnosti iz peroda najbolje forme, osim možda, Nadala na šljaci.
Drugo, ne slažem se da je Đoković lošiji igrač od Del Potra ni pod kojim uslovima i na bilo kojoj podlozi. Pre bi se moglo reći da je 100%-tni Đoković na šljaci vrlo blizu 100%-tnom Nadalu na istoj podlozi, dok na ostalim podlogama Nadal gubi trku.

U principu, takva poređenja zadiru u domen filozofije. Realnost je sasvim drugačija jer se trenutna forma i uslovi igranja menjaju. Ono što je izvesno danas, ne mora biti izvesno sutra.

d

pre 14 godina

u vezi drugog posta

ti mene zezas,sebe zelis napravit budalom ili sta?

prvo samo da napomenem, nadal laini, iako je sve osvojio, uopce nije igrao onako dobro kao prije na zemlji jer mu je bilo sjebano koljeno jos od rotterdama. igrao je ozlijeđen. zbog toga je na kraju i prpustio wimbleodn i bio los do kraja sezone. da je nadal bio skroz zdrav djokovic bi pruzio i manji otpor.

e sad da ti odgovorim: da je djokovic tako blizu nadala na zemlji ne bi protiv njega imao 0:9 (!!!!!!!!) na toj podlozi i ne bi imao tolko manje pobjeda i osvojenih turnira (da ne pricam o 4 RG zaredom).
djokovic mu je lani bio blizu samo u madridu i to je svakako mogao dobit jer je imao 4 mec lopte.
u DC je izgubio 6:4,6:4,6:1
u monte carlu 6:3,2:6,6:1 (EEEJJJJ 6:1 treci, ti to zoves blizu).
i u rimu 7:&(2),6:2. to je tebi isto blizu!? BOZE SACUVAJ
da mu je djokovic blizu osvojio bi oko 15 turnira na zemlji (ako je ovaj 259 a ne 4. imao bi 140 pobjeda na zemlji. pricam to jer je mlađi godinu dana ince bi te brojke morale bit i vece.
osvojio bi RG 2 il 3 puta ako je ovaj 4. i imao bi skor 4:5 na zemlji protiv njega

lignjoslav

pre 14 godina

@d
Nisi bas neki poznavalac tenisa moram priznati. Ne mozes trenutnu formu koristiti kao glavni faktor uporedjivanja kvaliteta igraca. Mislim sama izjava da Del potro je jednostavno bolji igrac od Novaka je potpuna besmislica (za Cilica sam se stvarno nasmejao) Da li si ti gledao uopste Noletove meceve recimo u Madridu 2009 ili Hamburgu 2008. U mecevima u kojima je porazen je prikazao bolju igru nego sto ce Del potro ili Cilic ikada moci. Uostalom ta dva tenisera imaju svoj omjer u susretima sa Noletom i to jasno pokazuje stanje stvari. Uostalom nadam se da cete proci Ekvador, pa ce ti sve biti jasnije posle 2.kola.
I da Nadal je svakako bolji igrac od Noleta, ali njegova povreda nije akutna, vec hronicna i on nikada vise nece moci da igra sa 100%svojih mogucnosti.

Dylan Dog

pre 14 godina

@d

djokovic na 100% na zemlji je dobar skoro ko rafa na 100%?

djokovicev omjer: 70 pobjeda - 26 poraza,4 turnira [link]

nadalov omjer: 181 pobjeda - 16 poraza,25 turnira,4 RG zaredom [link]
(d, 24. februar 2010 12:04)

Ne govorimo o istim stvarima. Kažem da je Đokovićeva najbolja performansa na zemlji jedva malo lošija od najbolje Nadalove. U prilog tome idu mečevi u Monte Karlu, Rimu i Madridu 2009. godine. u kojima je Đoković igrao potpuno ravnopravno sa Nadalom u maksimalnoj formi na prva dva od pomenutih turnira, i to u većem delu meča, a na trećem - tokom celog meča. Čak je u Madridu imao i više osvojenih poena.
To nema veze sa krajnjim ishodom mečeva i međusobnim skorom u pobedama.

d

pre 14 godina

Nisi bas neki poznavalac tenisa moram priznati. Ne mozes trenutnu formu koristiti kao glavni faktor uporedjivanja kvaliteta igraca. Mislim sama izjava da Del potro je jednostavno bolji igrac od Novaka je potpuna besmislica (za Cilica sam se stvarno nasmejao) Da li si ti gledao uopste Noletove meceve recimo u Madridu 2009 ili Hamburgu 2008. U mecevima u kojima je porazen je prikazao bolju igru nego sto ce Del potro ili Cilic ikada moci. Uostalom ta dva tenisera imaju svoj omjer u susretima sa Noletom i to jasno pokazuje stanje stvari. Uostalom nadam se da cete proci Ekvador, pa ce ti sve biti jasnije posle 2.kola.
I da Nadal je svakako bolji igrac od Noleta, ali njegova povreda nije akutna, vec hronicna i on nikada vise nece moci da igra sa 100%svojih mogucnosti.
(lignjoslav, 23. februar 2010 16:09)

di ste vidili hiptetiku u mojim postovima ja stvarno ne znam. jos govorite o federeru ko da je on gotov, a covjek je prvi!!!
dalje, tenis na 2 dobijena i na 3 dobijena su 2 razlicita sporta.
to tenisaci stalno isticu.
djokovic jednostavno nema tijelo za meceve od 5 setova (sto pricaju i strucnjaci) i to je to.
svako malo predaje meceve na GS.
kad je on zadnji put igrao u finalu GS? prije 2 godine a del potro je osvojio GS prije par mjeseci.
djokovic ima samo jedno polufinale u zadnjih 5 nastupa.
del potro je uz marina jedan od najspremnijih igraca danasnjice.
koga je djokovic pobijeđivao u ovoj sezoni? redom igrace izvan top 50 a izgubio je od tsonge i juznog.
del potro je izgubio, i to jedva, od marina koji je 2. igrac svijeta u ovoj godini.
to su sve cinjenice.
trenutna forma? 2 mjeseca ili u slucaju del potra 6 mjeseci nije trenutna forma. tu ne pricamo o 7 dana.
strucnjaci kazu da ce del potro napravit bolju karijeru od djokovica.
pricas o omjeru? pa kad je djokovic igrao sa njima oni nisu bili dobri ko sad. mlađi su godinu i po dana.
HAHA ti meni pricas o poznavanju tenisa. pa ti si saslijepljen subjektivnocu. a sto je najgore znas da se vise razumijem od tebe.

d

pre 14 godina

i da da ne bi ispalo kako ja tu nesto s... jer sam hrvat. lijepo si odi na menstennisforums.com i tamo ces vidit da stranci kazu kako je del potro bolji i kako ce imat vecu karijeru.
i inace se moja razmisljanja poklapaju sa njihovima

d

pre 14 godina

djokovic na 100% na zemlji je dobar skoro ko rafa na 100%?

djokovicev omjer: 70 pobjeda - 26 poraza,4 turnira http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=mr

nadalov omjer: 181 pobjeda - 16 poraza,25 turnira,4 RG zaredom http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=mr

d

pre 14 godina

ja pricam o mecevima u 5 setova protiv top 10 di moras dati maksimum da bio dobio.

ovako stoje stvari

federer ima 13:5 na 3 dobijena na GS:http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Roger-Federer.aspx?t=pa&y=0&m=s&e=gs#


federer je pobijeđivao samprasa,agassija,nadala,haasa,davydenka,del potra,roddicka
gubio od haasa,safina,nalbandiana

djokovic ima 6:4 http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=pa&y=0&m=s&e=gs#

pobijeđio je samo baghdatisa i gonzaleza a gubio od ancica i tsonge

također, nije vise izdrzljiv ko prije ni za losije igrace da bi dobio u 5. ima kronicnih problema sa suncem. i danas se vidilo da mu smeta.
od zadnih 5 GS 2 puta je predao.
paranocine spike "djokovica strani forumasi i mediji ne simaptiziraju zato sto je srbin" i "wilander nije objektivan" objesi macku o rep.
bas suprotno, mnogi ga simpatiziraju. a mnogi ga i ne vole iz prostog razloga zato sto je "drama queen",stalno predaje i stalno je neko talasanje oko njega.
to nema veze zato sto je on srbin (haha eeeej englez ne voli djokovica zato sto je srbin, PA TO JE ZA LUDNICU).
svako svojim postupcima zasluzi kako ce se ponasat prema njemu.
PRESMIJESNO je da ti sve njih (od wilandera nadalje) iskljucujes nekim svojim smijesnim diskvalifikacijama. ja bi rekao da se tebe ne moze uzeti kao relevantnog. definitvno. osim toga gadno lazes (kao u slucaju statistike federera i djokovica u 5 setova).
i tu pricu "del potro je aglosaksonskim medijima simpaticniji" objesi macku o rep".
kad bi isao tim shizofrenim metodama mogao bi reci kako taj del potro nije iz aglosaksonskog svijeta i kako u englezi ratovali sa argentinom. da kad bi bio gadni paranoik, ali nisam. ne govorim to jer to jednostavno nema veze sa vezom.
i ti si gadno zaslijepljen subjetkivnoscu.
sad za kraj i mene diskreditiras. a zasto? zato sto sam u pravu.
zato sto sam rekao da je del potro trenutno bolji igrac, a je. pa mi stavljas u usta nesto sto uopce nisam ni spominjao: da je del potro uspjesniji igrac. pa pises kako ja nisam objektivan. i slijepac vidi tvoje lazi.
naravno da je djokovic uspjesniji ali trenutno je losiji.
ceo svet je protiv srba....jako losa spika

d

pre 14 godina

haha
djokovic i troicki

federer i wawrinka (ako se federer ubaci)
nadal i verdasco
del potro i nalbandian 8ako prođu svede)

sve 3 jace repke

plus
tsonga i monfils, par clement,llodra(bolji od srbije ako se igra u dvorani
roddick i querrey,braca brayan
cilic i ancic,ancic i ljubicic

podjednake

STOVLA

pre 14 godina

Dzaba nam sto smo favoriti kad ce opet 'neko' da pojede nesto kvarno, da iscasi zglob, ugane trepavicu...
Objavite ovo nikoga ne vredjam.
Samo kada se nesto dogodi vise od 2 puta ne smatram to slucajnim...

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas
(lignjoslav, 22. februar 2010 07:10)

federer, nadal i del potro su jednostavno bolji igraci od djokovica.
nalbandian,monaco,cerdasco i wawrinka su bolji od troickog i tipsarevica
del potro je osvojio USO prije par mjeseci a djokovic nije igrao ni u finalu.
del potro uje igrao u finalu zavrsnog mastersa djokovic nije ni u polufinalu.
del potro je sve to vrijeme imao problema sa ozljedama i pola vremena je bio u autu pa je opet zabiljezio bolje rezultate od djokovica
da su imalu obrnute zdrijebove del potro ne bi imao losiji rezultat (a i ovako je losiji samo za jedno kolo.
nalbandian je proslu sezonu zavrsio u top 20 (dakle prije nepuna 2 mjesca. u top 10 je bio prije godinu i 2 mjeseca.
nalbandian i del potro ce svakako ozdravit do polufinala i finala.
monaco je svakako bolji igrac od troickog i tipsarevica, a pogotovo je to na zemlji.
ancic je igrao odlicno u beogradu (sto u singlu, sto u parovima). sam mario je rekao da je skroz zadovoljan kako je igrao,a izgubio je zbog 2 duple u 2 TB protiv covjeka koji je skroz u formi,ali da zbog nedostatka meceva jednostavno gubi te kljucne poene.
na gemaxovoj stranici su napisali da je igrao odlicno i a to kazu i svi posteri u hrvatskoj. imao je preko 90% poena na 1. servis i preko 60% na drugi. dobro je igrao i sa osnovne. lopta mu je cvrsta.
lani je malo igrao (a i tu je stigao pobijedit top 10 igraca na turniru 500). kad je zdrav onda igra 4-finale wimbledona i oko 20. mjesta je (a moze se on vratit i u top 10).
nema sumnje da je bolji od troickog i tipsarevica.
pricas kako hrvat "IZ nekog nepoznatog razloga" podbacuju u DC a srbi ne? a hrvati su lani bili u polufinalu a srbi nikad nisu prvo kolo prosli.
berych i stepanek su igraci koji su pobijeđivali sve najbolje.
zemlja je podloga koja najmanje odogovara nasim igracima. cilic je imao tezak turnir u tjednu prije DC (USO) i jednostavno nije i ovako dobar ko sto je sad.
također se jako tesko prebacit sa betona na zemlju a dok je proigrao bilo je vec 0:2.
karlovic je odigrao sjajan mec ali je stepanek odigrao jos i bolje.
ancic ce definitvno igrat u 4-finalu. ako se ljubo vrati imat cemo i bolji par.
cilic je trenutno bolji igrac od djokovica a jos ce se igrat u splitu tako da...
kao sto pise B92 roddick se jos moze predomislit ako sto se vec vratio blake.
berdych je od svojih 9 finala 4 igrao na zemlji. dakle to mu je icito jedna od boljih podloga.
i berdych i stepanek su bili top 10 (a stepanek je i sad 2-3 mjesta od top 10).
jos da dodam da je karlovic stigao do polufinala AO sa vemicem di je izgubio od zimonjica i nestora.
i sad kad znamo da je ancic bolji u dublu od vemica a djokovic losiji od nestora lako je zakljucit da imamo bolji dubl. a karmovic i vemic su pobijedli 2-3 top 10 nositelja.
i inacepostoji pravilo da je bolji vrhunski igrac singla u dublu nego vrhunski igrac dubla (jer to su jednotsavno ljudi koji nisu uspjeli u singlu pa su se prebacili u dubl

jigg

pre 14 godina

Da nije to neka greska kod ostrvskih bukmejkera? A sta je sa hrvatima, zar se niko ne razume u tenis, pa oni imaju buduce sampione?!!?

Mala sala, samo prognoziram tisuce tuznih postova od komsija...

padaju amerikanci

pre 14 godina

ma daj bre ovo je smesno..djokovic realno moze sve meceve da dobije ali je problem sto mi nemamo drugog kvalitetnog igraca...imamo i dobar dubl..Zimonjic je svetska klasa i sa Novakom(mada bi ja vise voleo da vidim Vemical,da bi Nole bio odmoran za singl)mozemo da pobedimo svakog...janko i viktor su dobri igraci ali nisu igraci koji mogu da pobede npr. drugog igraca francuske simona..svakako da ovo prija..uvek sad bio optimista sto se tice tenisera tako da cu i sada biti...hrabro momci

Komšija

pre 14 godina

Malo pretjerano,ali svakako da je Srbija nezgodan protivnik svakome.Eh,sjećam se,ne tako davno kad smo mi ovo osvajali,na ovom forumu su se mogli pročitati komentari,"koga ovo zanima","tko ovo igra" i slično,a danas drage komšije,znate računati i bodove na ATP listi unaprijed,hehehe

jigg

pre 14 godina

Da nije to neka greska kod ostrvskih bukmejkera? A sta je sa hrvatima, zar se niko ne razume u tenis, pa oni imaju buduce sampione?!!?

Mala sala, samo prognoziram tisuce tuznih postova od komsija...

d

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas
(lignjoslav, 22. februar 2010 07:10)

federer, nadal i del potro su jednostavno bolji igraci od djokovica.
nalbandian,monaco,cerdasco i wawrinka su bolji od troickog i tipsarevica
del potro je osvojio USO prije par mjeseci a djokovic nije igrao ni u finalu.
del potro uje igrao u finalu zavrsnog mastersa djokovic nije ni u polufinalu.
del potro je sve to vrijeme imao problema sa ozljedama i pola vremena je bio u autu pa je opet zabiljezio bolje rezultate od djokovica
da su imalu obrnute zdrijebove del potro ne bi imao losiji rezultat (a i ovako je losiji samo za jedno kolo.
nalbandian je proslu sezonu zavrsio u top 20 (dakle prije nepuna 2 mjesca. u top 10 je bio prije godinu i 2 mjeseca.
nalbandian i del potro ce svakako ozdravit do polufinala i finala.
monaco je svakako bolji igrac od troickog i tipsarevica, a pogotovo je to na zemlji.
ancic je igrao odlicno u beogradu (sto u singlu, sto u parovima). sam mario je rekao da je skroz zadovoljan kako je igrao,a izgubio je zbog 2 duple u 2 TB protiv covjeka koji je skroz u formi,ali da zbog nedostatka meceva jednostavno gubi te kljucne poene.
na gemaxovoj stranici su napisali da je igrao odlicno i a to kazu i svi posteri u hrvatskoj. imao je preko 90% poena na 1. servis i preko 60% na drugi. dobro je igrao i sa osnovne. lopta mu je cvrsta.
lani je malo igrao (a i tu je stigao pobijedit top 10 igraca na turniru 500). kad je zdrav onda igra 4-finale wimbledona i oko 20. mjesta je (a moze se on vratit i u top 10).
nema sumnje da je bolji od troickog i tipsarevica.
pricas kako hrvat "IZ nekog nepoznatog razloga" podbacuju u DC a srbi ne? a hrvati su lani bili u polufinalu a srbi nikad nisu prvo kolo prosli.
berych i stepanek su igraci koji su pobijeđivali sve najbolje.
zemlja je podloga koja najmanje odogovara nasim igracima. cilic je imao tezak turnir u tjednu prije DC (USO) i jednostavno nije i ovako dobar ko sto je sad.
također se jako tesko prebacit sa betona na zemlju a dok je proigrao bilo je vec 0:2.
karlovic je odigrao sjajan mec ali je stepanek odigrao jos i bolje.
ancic ce definitvno igrat u 4-finalu. ako se ljubo vrati imat cemo i bolji par.
cilic je trenutno bolji igrac od djokovica a jos ce se igrat u splitu tako da...
kao sto pise B92 roddick se jos moze predomislit ako sto se vec vratio blake.
berdych je od svojih 9 finala 4 igrao na zemlji. dakle to mu je icito jedna od boljih podloga.
i berdych i stepanek su bili top 10 (a stepanek je i sad 2-3 mjesta od top 10).

d

pre 14 godina

(Djoksa, 22. februar 2010 00:22)

sinoc sam spavao sa srebrom oko vrata!!!
a ti zbog toga nisi mogao sklopit oci
a i nebitno je sta kladionice kazu, gleda se rezultat, rezultat

Milan

pre 14 godina

Verovatno su u obzir, pored sastava, uzeli i motivaciju, slogu u ekipi i raspored. Jesmo jaki ali baš toliko i nismo. Mislim da je Hrvatska potcenjena s obzorom da je Čilić napredovao a eventualni meč se igra kod njih. U svakom slučaju laska, ali prvo da prođemo Amerikance.

filip

pre 14 godina

Jel ovo neka šala ili šta? :D
Izgleda nas drugi više cene i poštuju nego mi sami... ne znam koliko je ovo baš realno al svakako prija i uliva nadu i optimizam... :)

bojanche87

pre 14 godina

Neko ce reci da sam pristrasan ali ja mislim da je ovo realna prognoza od strane renomirane kladionice.Evo zasto: ukoliko prodjemo Amerikance, a velike su sanse za to, jedini preostali veliki protivnik bila bi Spanija a imajuci u vidu da smo prosle god igrali sa njima i to na njihovom terenu ovog puta bi ih docekali u BG Areni i uz pune tribine imali bi velike sanse za pobedu,sa ili bez Nadala sasvim je svejedno.

Djoksa

pre 14 godina

Slutim da ce @d i @KOZETA provesti besanu noc.Jer su se ubili ovde sve nas ubedjujuci da je srpski tenis jedan najobicniji incident.Kad ono..,najrenomiranija kladionica na svetu proglasava Srbiju 1 favoritom za osvajanje Dejvis kupa!!!

ivan

pre 14 godina

Budući da nemaju svojeg predstavnika na ZOI 2010, Srbi su odlučili podržati našeg biatlonca Jakova Faka.

Kažu, nema im većeg veselja nego kad službeni spiker na dodjeli medalja vikne:

" FAK KROEJŠA !"

hehe

d

pre 14 godina

u vezi drugog posta

ti mene zezas,sebe zelis napravit budalom ili sta?

prvo samo da napomenem, nadal laini, iako je sve osvojio, uopce nije igrao onako dobro kao prije na zemlji jer mu je bilo sjebano koljeno jos od rotterdama. igrao je ozlijeđen. zbog toga je na kraju i prpustio wimbleodn i bio los do kraja sezone. da je nadal bio skroz zdrav djokovic bi pruzio i manji otpor.

e sad da ti odgovorim: da je djokovic tako blizu nadala na zemlji ne bi protiv njega imao 0:9 (!!!!!!!!) na toj podlozi i ne bi imao tolko manje pobjeda i osvojenih turnira (da ne pricam o 4 RG zaredom).
djokovic mu je lani bio blizu samo u madridu i to je svakako mogao dobit jer je imao 4 mec lopte.
u DC je izgubio 6:4,6:4,6:1
u monte carlu 6:3,2:6,6:1 (EEEJJJJ 6:1 treci, ti to zoves blizu).
i u rimu 7:&(2),6:2. to je tebi isto blizu!? BOZE SACUVAJ
da mu je djokovic blizu osvojio bi oko 15 turnira na zemlji (ako je ovaj 259 a ne 4. imao bi 140 pobjeda na zemlji. pricam to jer je mlađi godinu dana ince bi te brojke morale bit i vece.
osvojio bi RG 2 il 3 puta ako je ovaj 4. i imao bi skor 4:5 na zemlji protiv njega

realno

pre 14 godina

Pa i jesmo favoriti pogotovo ako se pogleda zreb.
Amere glatko dobijamo. Sa Ekvadorom ne bi trebalo da bude problema. Polufinale verovatno protiv ceha, mozda i najtezi mec, a ako finale igramo kod kuce potpuno je nevazno ko ce biti protivnik.

lignjoslav

pre 14 godina

Potpuno realna procena, jer nismo izraziti vec blagi favoriti. Tu igra veliku ulogu i domacinstva jer protiv najjacih (Rusije, SAD i Spanije) biramo podlogu. Ne znam kako to izgleda sa eventualnim susretom sa Argentincima, ali je mozda kladionica uzela u obzir da i pored sjajne igre Del Potra prosle godine, Novak je jednostavno teniser koji njihovom broju 1 ne lezi, i ako se ne varam Del potro nikad nije uzeo ni jedan set protiv Novaka i uvek je bio glatko porazen. A da spominemo i njihov poraz u finalu kuci od Spanaca bez Nadala (kada su bili favoriti), sto mozda govori o mentalnoj slabosti ove repke. Nasa prednost je sto imamo igrace za svaku podlogu, pa je protiv Amera dovoljno staviti sljaku i oni i mnogo slabije od nas ne mogu da prodju (cak i sa Rodickom u timu), a ne zaboravimo da je nas dubl favorit skoro protiv svih sem brace Brajan, tako da sem eventualne pobede Kverija (jedini amer koji zna nekog da pobedi na sljaci) protiv naseg 2.igraca (Tipse ili Troickog)i pobede brace Brajan (koja je jedina realna, ipak su i Tipsa i Troicki favoriti protiv Kverija) ja ne vidim njihovu sansu da dodju do 3.poena. Neko spominje Spaniju, ali realno ovaj Nadal nije ni bleda senka onog starog, a i onaj stari ima negativan skor na betonu protiv Noleta.(ali imaju i Spanci argument da Nole nikad nije dobio Nadala u 3dobijena) Verdasko je mozda jedini koji tu ima neku sansu protiv Noleta, ali realno je Nole i tu favorit u BG Areni ( a nismo ludi da tamo stavimo sljaku protiv njih, stavicemo sigurno najbrzi beton koji postoji). Spanski dubl je i na njihovoj sljaci u sred Spanije glatko porazen od naseg dubla, pa je tu skoro siguran 1. poen. Protiv Rusa takodje nas dubl je dobio cak i u Rusiji,a Davidenko je jedini igrac koji moze da dobije Noleta na obe podloge, ali realno u Beogradskoj areni (gde bi eventualno igrali, na bilo kojoj podlozi) Nole je sigurno favorit (a i Davidenko mi nesto ne izgleda silno motivisan kad igra DC. Dobio je jedva Troickog koji je tada bio daleko slabiji nego sad, a protiv Noleta svi znamo sta je bilo i da je tad Nole bio zdrav to bi Davidenko izgubio sa glatkih 3:0). Hrvatsku necu ni da komentarisem (tj uporedjujem sa nama), reci cu samo da iz nekog razloga njihovi igraci igraju slabije u DC, nego na turnirima pa recimo im se desava da na sljaci (koja Cesima nikako ne odgovara) izgube polufinale od njih u sred Hrvatske.
Svajcarci su smejurija, jer Federer igra samo kad je 100%sigurno da ce Svajcarska pobediti, jer taj covek mrzi poraz pa uglavnom ne igra protiv jacih selekcija u gostima. A posto bi u eventualnom susretu sa njima mi bili domacini, taj sigurno nece doci. Wawrinka bi mogao da dobije naseg drugog igraca (iako je sad dosta slabiji nego pre 2 godine), ali mislim da smo u dublu favoriti bez obzira na onaj poraz u Svajcarskoj. Ipak su se vremena od tad promenila. (i Zimonja je osvojio 2GS pa je njegovo samopouzdanje sigurno vece, a i sva tri nasa igraca su bolja u dublu od Bozoljca koji je tad igrao u paru sa Nenadom) I da spomenem jos jednu bitnu stavku, kvota na nas je oko 3,5, sto u prevodu znaci da smo prvi medju jednakima, a ne da smo ubedljivo najbolji i ova tabela kvota upravo pokazuje da je dosta izjednacenih reprezantacija sa skoro podjednakim sansama, a da malkice vise sanse imamo mi, iz po mom misljeju gore pomenutih razloga. Ima tu jos nekih stvari na koje je kladionica sigurno obratila paznju. Mozda bi Francuska bila favorit kao domacin protiv nas, ali nisam siguran (mrzi me da trazim) kako bi igrali sa ostalim reprezentacijama tipa Spanije, Sad i Rusije. Mislim da samo mi imamo taj fini raspored da smo protiv te tri repke domacini

zg euroskeptik

pre 14 godina

Imate potencijal, imate i atmosferu u kojoj je svakom gostu teško igrati. Glavni problem vam je glava Novaka Đokovića, koja često odluči važne susrete protiv njega. U svakom slučaju vidjet ćemo...

TOMZG

pre 14 godina

Iskreno, navijam za Srbiju kako bi gledali spektakl u ZG ARENI HRV-SRB.SAD je doduše zvučnije ime ,ali njih smo "maknuli" već dva puta u zadnjh 5 godina, tako da oni više nisu zanimljivi.ARENU jedino Srbija može napuniti, a HRV jedaina može dobiti Amere u SAD-u (2005) i to sa Agasijem,Roddickom i braćom Bryant u parovima.Ćak smo i te parove dobili na njihovom terenu u dramatičnom meču.Ameri su poludjeli od bijesa.A nekoliko dana ranije bilo je veliko podcjenjivanje naše repke.Da vidimo da li ih vi možete dobiti kod kuće, pa onda na spektakl.
(TOMZG, 23. februar 2010 09:17)

# Link komentara

d

pre 14 godina

i da da ne bi ispalo kako ja tu nesto s... jer sam hrvat. lijepo si odi na menstennisforums.com i tamo ces vidit da stranci kazu kako je del potro bolji i kako ce imat vecu karijeru.
i inace se moja razmisljanja poklapaju sa njihovima

d

pre 14 godina

ja pricam o mecevima u 5 setova protiv top 10 di moras dati maksimum da bio dobio.

ovako stoje stvari

federer ima 13:5 na 3 dobijena na GS:http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Roger-Federer.aspx?t=pa&y=0&m=s&e=gs#


federer je pobijeđivao samprasa,agassija,nadala,haasa,davydenka,del potra,roddicka
gubio od haasa,safina,nalbandiana

djokovic ima 6:4 http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=pa&y=0&m=s&e=gs#

pobijeđio je samo baghdatisa i gonzaleza a gubio od ancica i tsonge

također, nije vise izdrzljiv ko prije ni za losije igrace da bi dobio u 5. ima kronicnih problema sa suncem. i danas se vidilo da mu smeta.
od zadnih 5 GS 2 puta je predao.
paranocine spike "djokovica strani forumasi i mediji ne simaptiziraju zato sto je srbin" i "wilander nije objektivan" objesi macku o rep.
bas suprotno, mnogi ga simpatiziraju. a mnogi ga i ne vole iz prostog razloga zato sto je "drama queen",stalno predaje i stalno je neko talasanje oko njega.
to nema veze zato sto je on srbin (haha eeeej englez ne voli djokovica zato sto je srbin, PA TO JE ZA LUDNICU).
svako svojim postupcima zasluzi kako ce se ponasat prema njemu.
PRESMIJESNO je da ti sve njih (od wilandera nadalje) iskljucujes nekim svojim smijesnim diskvalifikacijama. ja bi rekao da se tebe ne moze uzeti kao relevantnog. definitvno. osim toga gadno lazes (kao u slucaju statistike federera i djokovica u 5 setova).
i tu pricu "del potro je aglosaksonskim medijima simpaticniji" objesi macku o rep".
kad bi isao tim shizofrenim metodama mogao bi reci kako taj del potro nije iz aglosaksonskog svijeta i kako u englezi ratovali sa argentinom. da kad bi bio gadni paranoik, ali nisam. ne govorim to jer to jednostavno nema veze sa vezom.
i ti si gadno zaslijepljen subjetkivnoscu.
sad za kraj i mene diskreditiras. a zasto? zato sto sam u pravu.
zato sto sam rekao da je del potro trenutno bolji igrac, a je. pa mi stavljas u usta nesto sto uopce nisam ni spominjao: da je del potro uspjesniji igrac. pa pises kako ja nisam objektivan. i slijepac vidi tvoje lazi.
naravno da je djokovic uspjesniji ali trenutno je losiji.
ceo svet je protiv srba....jako losa spika

Ivan

pre 14 godina

Novak sigurno nece izgubiti nijedan mec u Dejvis kupu. Sto se tice ostalih ja bih dao Viktoru prednost u odnosu na Janka jer je u usponu forme dok Janko igra po sistemu toplo hladno. Zimonjic je svetska klasa dubl igraca i o tome nema rasprave. Jedino sto me brine su Amerikanci. Ukoliko im igraju braca Brajan u dublu onda Viktor mora da da 110% snage da dobije svoj mec. Djokovic ce svoj da dobije rutinski pa makar igrao i protiv Blejka.

dupli_kantar

pre 14 godina

Sve je to ok, ali ne vidim bas prostor za toliku sigurnost u nas dubl. Zasto su na olimpijadi ispali u prvom kolu od nekih tutubana, ako su samo braca Brajan bolji od njih!?

ja bih po ovom pitanju bio ipak malo oprezniji

d

pre 14 godina

Nisi bas neki poznavalac tenisa moram priznati. Ne mozes trenutnu formu koristiti kao glavni faktor uporedjivanja kvaliteta igraca. Mislim sama izjava da Del potro je jednostavno bolji igrac od Novaka je potpuna besmislica (za Cilica sam se stvarno nasmejao) Da li si ti gledao uopste Noletove meceve recimo u Madridu 2009 ili Hamburgu 2008. U mecevima u kojima je porazen je prikazao bolju igru nego sto ce Del potro ili Cilic ikada moci. Uostalom ta dva tenisera imaju svoj omjer u susretima sa Noletom i to jasno pokazuje stanje stvari. Uostalom nadam se da cete proci Ekvador, pa ce ti sve biti jasnije posle 2.kola.
I da Nadal je svakako bolji igrac od Noleta, ali njegova povreda nije akutna, vec hronicna i on nikada vise nece moci da igra sa 100%svojih mogucnosti.
(lignjoslav, 23. februar 2010 16:09)

di ste vidili hiptetiku u mojim postovima ja stvarno ne znam. jos govorite o federeru ko da je on gotov, a covjek je prvi!!!
dalje, tenis na 2 dobijena i na 3 dobijena su 2 razlicita sporta.
to tenisaci stalno isticu.
djokovic jednostavno nema tijelo za meceve od 5 setova (sto pricaju i strucnjaci) i to je to.
svako malo predaje meceve na GS.
kad je on zadnji put igrao u finalu GS? prije 2 godine a del potro je osvojio GS prije par mjeseci.
djokovic ima samo jedno polufinale u zadnjih 5 nastupa.
del potro je uz marina jedan od najspremnijih igraca danasnjice.
koga je djokovic pobijeđivao u ovoj sezoni? redom igrace izvan top 50 a izgubio je od tsonge i juznog.
del potro je izgubio, i to jedva, od marina koji je 2. igrac svijeta u ovoj godini.
to su sve cinjenice.
trenutna forma? 2 mjeseca ili u slucaju del potra 6 mjeseci nije trenutna forma. tu ne pricamo o 7 dana.
strucnjaci kazu da ce del potro napravit bolju karijeru od djokovica.
pricas o omjeru? pa kad je djokovic igrao sa njima oni nisu bili dobri ko sad. mlađi su godinu i po dana.
HAHA ti meni pricas o poznavanju tenisa. pa ti si saslijepljen subjektivnocu. a sto je najgore znas da se vise razumijem od tebe.

MarkoZG

pre 14 godina

evo jedan tužan komentar od komšije:

put do finala je otvoren domaćinstvom protiv SAD-a, a u finalu je dovoljno biti domaćin da bi se bilo i favorit. znači, matematički i jeste prvi favoriti, a to je jedini kriterij po kojem se mogu davati koeficijenti u ovom trenutku.
naravno, moguće je da se ozljedi Đoković, jer on znači sigurna dva poena protiv svakog osim španjolaca. ili drugi scenarij - da čileanci na zemlji budu u staroj formi. ali vjerojatnije je da se nijedno od ovog neće dogoditi.

sretno

lignjoslav

pre 14 godina

Nadam se a nece mi izbrisati komentar, a i nema razloga. Hteo bi samo da odgovorim na par komentara.
@D
Federer i Wawrinka, ce se verovatno sledece kolo boriti za opstanak u grupi, doduse mozda ako Nadal ne bude igrao, Fedja mozda skupi hrabrost i nastupi na nekom teskom gostovanju, ali mnogo je tu ako ovo, ako ono. Realno su Svajcarci autsajderi protiv spanaca na njihovom terenu.
Nadal i Verdasko, vec sam pricao o Nadalu na tvrdoj podlozi i sada ga dobijaju i slabiji igraci od Noleta. A dubl je tu nas 100%.
DelPotro i NALBANDIJAN, moram priznati da sam sokiran. Nalbandijan je daleko od vrhunskog tenisa vec 2 godine (sto zbog povreda, sto zbog pivskog stomaka), a Delpotro bi mogao za pocetak makar set da uzme od Noleta u nekom mecu pa da ga proglasimo da ima barem 50% sanse, ovako je Nole za njega jos uvek nepremostiva prepreka. A ko bi bio drugi igrac? (Nalbi sigurno ne). Recimo Monako, ali on sigurno nije favorit ni protiv Tipse ni protiv Troickog. Za dubl, hm zna se ko je tu favorit
Znaci niti jedna od tih nabrojanih repki sigurno nije jaca od nas.
A za ove podjednake, mogu se sloziti samo za Francuze, tj oni bi bili favoriti u Francuskoj, a mi u Srbiji (Tsongina igra dosta zavisi od publike i poznata je stvar da daleko losije igra kad je publika protiv njega. Cenim da bi izgubio oba meca u BG), ali pogledaj njihov zreb do eventualnog finala sa nama, a pogledaj nas. Nece oni finala videti 100%
Cilic, ANCIC boze moj pa tvoj post ko da je pisan pre dve godine. Ancic je iako talentovan teniser, zbog svoje bolesti gotovo penzionisan. Ne moze da prodje ni prva kola Celendzera, i sigurno nece igrati za repku. Karlovic je teniser koji nije favorit ni protiv koga, ali moze i da pobedi svakoga, tako da mu se lako ( a i uglavnom cesto) moze desiti da dobije jaceg (Noleta) i posle pukne od Tipse ili Troickog.Cilic za razliku od Del potra je uspeo barem jedan set da uzme protiv Noleta, a i pruzao je malo zesci otpor od Del Potra, ali on bre izgubi na sljaci od Berdiha u polufinalu kod kuce. Mislim da je jasno ko je tu favorit cak i u Hrvatskoj (dubl nam je jaci sigurno). A i mi smo realno daleko jaci od Ceha na sljaci, a i na betonu (malo manje, ali ipak jaci). Mozda motivacija natera Hrvatski tim da odigra bolje nego do sad i iznad svojih mogucnosti i to je jedina sansa da nas dobiju cak i u Hrvatskoj. Rekao bih da je 55%-45% za nas u tom mecu.
Za Amere necu ni da komentarisem. Rodick na sljaci je toliko "dobar" da nije igrao masterse 2009, a RG ne secam se da li je ikad doziveo drugu nedelju. Tipsa ga je dobio i a Wimbliju, a na sljaci je sigurno jos blizi pobedi. Uostalom on se oprostio od repke tako da je bezveze o tome raspravljati. @dodo
A sad komentar na opasku o salatari. Taj trofej su uzeli Mario i Ljubicic koji vise ne igraju za repku, pa mi nije jasno u kom kontekstu je to spomenuto. I Zvezda ima titulu prvaka Evrope, a Valensija nema. Ne smem ni da zamislim kakva bi goleada nastala u eventualnom medjusobnom duelu. Znaci ovde se govori o sadasnjosti. A Nole ne igra sam, nasa snaga je i u dublu koji je 2-3 u svetu. Mi smo zadnji dubl izgubili protiv Svajcaraca pre 3 godine. Tako da sa 2.igracem sveta, i sa 2(ili 3, mozda su francuzi bolji) dublom sveta, jasno je zasto je najmanja kvota na nas

d

pre 14 godina

djokovic na 100% na zemlji je dobar skoro ko rafa na 100%?

djokovicev omjer: 70 pobjeda - 26 poraza,4 turnira http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Novak-Djokovic.aspx?t=mr

nadalov omjer: 181 pobjeda - 16 poraza,25 turnira,4 RG zaredom http://www.atpworldtour.com/Tennis/Players/Top-Players/Rafael-Nadal.aspx?t=mr

Dylan Dog

pre 14 godina

Jedna od Božijih zapovesti glasi "Voli bližnjeg svog kao sebe samog".
Nažalost, mi se ne ponašamo u skladu sa njom. Uvek više volimo, cenimo i poštujemo druge nego sebe same.

Što se tiče teme, @lignjoslav je dao sasvim korektnu analizu trenutne situacije.

Sa druge strane @d potpuno hipotetički postavlja stvari. Analiza ne može da se zasniva na pretpostavci da će svi igrači igrati kao u svojim najboljim danima i sa 100% svojih mogućnosti sve mečeve.
Kada bi tako bilo, Švajcarska bi po difoltu bila pobednik DC-a jer Federera na 100% svoje najbolje forme, teško da bi bilo ko od aktivnih igrača pobedio sa 100% svojih mogućnosti iz peroda najbolje forme, osim možda, Nadala na šljaci.
Drugo, ne slažem se da je Đoković lošiji igrač od Del Potra ni pod kojim uslovima i na bilo kojoj podlozi. Pre bi se moglo reći da je 100%-tni Đoković na šljaci vrlo blizu 100%-tnom Nadalu na istoj podlozi, dok na ostalim podlogama Nadal gubi trku.

U principu, takva poređenja zadiru u domen filozofije. Realnost je sasvim drugačija jer se trenutna forma i uslovi igranja menjaju. Ono što je izvesno danas, ne mora biti izvesno sutra.

lignjoslav

pre 14 godina

@d
Nisi bas neki poznavalac tenisa moram priznati. Ne mozes trenutnu formu koristiti kao glavni faktor uporedjivanja kvaliteta igraca. Mislim sama izjava da Del potro je jednostavno bolji igrac od Novaka je potpuna besmislica (za Cilica sam se stvarno nasmejao) Da li si ti gledao uopste Noletove meceve recimo u Madridu 2009 ili Hamburgu 2008. U mecevima u kojima je porazen je prikazao bolju igru nego sto ce Del potro ili Cilic ikada moci. Uostalom ta dva tenisera imaju svoj omjer u susretima sa Noletom i to jasno pokazuje stanje stvari. Uostalom nadam se da cete proci Ekvador, pa ce ti sve biti jasnije posle 2.kola.
I da Nadal je svakako bolji igrac od Noleta, ali njegova povreda nije akutna, vec hronicna i on nikada vise nece moci da igra sa 100%svojih mogucnosti.

Dylan Dog

pre 14 godina

@d

Osvrnuo bih se na tvrđenje, potkrepljeno mišljenjima "stručnjaka" kako Novak nema telo za 5 setova.

Kako sam gledao bar 95% Novakovih mečeva, nešto nisam mogao da se setim kada je činjenica da se meč igra u 5 setova uticala na to da Novak isti izgubi, pa me nije mrzelo da malo pregledam arhivu na ATP sajtu. Ko hoće, može i sam da proveri da je, ako nisam slučajno pogrešio, od 2005. do danas Novak je na GS-ovima odigrao 10 mečeva u 5 setova i dobio 7 (70% uspešnosti), a izgubio 3. Prva dva je izgubio 2005 (od kada i nastupa na GS-ovima), odn. 2006, a poslednji na AO2010 od Conge.
U istom periodu je npr. Federer (uzimam ga kao referentnog jer je zaista najbolji i najuspešniji igrač svih vremena) odigrao 15 mečeva u 5 setova, dobio 8 (53%), a izgubio 7.
Sada mi nije jasno kako je moguće da neko sa 70% uspešnosti u takvim mečevima nema telo za 5 setova, a čovek pobeđuje, i to uglavnom fizički superiornije tenisere od sebe? A šta je sa Federerom? On prema tome "ima i nema telo" za 5 setova ili bar ima "manje telo" za 5 setova od Novaka? Potpuno bez veze. Nadam se da je izloženo dovoljno da se uvidi apsurd tvrđenja oko "tela za 5 setova".

Čim neko svoju dugoročnu prognozu bazira na tome da neko nešto što se da vremenom promeniti ima ili nema, odmah sebe diskvalifikuje kao ozbiljnog prognozera. I da Novak ranije i nije "imao telo", sada ga sigurno ima. Dakle, "stručnjaci" na koje se poziva, su krajnje sumnjivi, ako su uopšte davali takve izjave. Ako neko za stručnjake drži "stručnjake" tipa Vilandera i sl., koji ne umeju da budu objektivni u svojim procenama, onda mu izvori informacija zasigurno nisu dovoljno kvalifikovani da bi bili relevantni.

Pre bih se osvrnuo sposobnost igrača da fizički izdrži naporne i dugotrajne mečeve, nego samo na mečeve u 5 setova, jer mečevi u kojima je odigrano 3 ili 4 seta mogu vremenski duže da traju i budu naporniji od mečeva u 5 setova. Dakle, vreme trajanja mečeva bi radije moglo biti uzeto u obzir pri analizi fizičkih mogućnosti tenisera, nego činjenica da se igra u 5 setova.
Takođe je po meni mnogo važnije da li neko "ima glavu" za mečeve u 5 setova nego telo. Pobeđivanje u tim mečevima dugo traje i ne sme se upasti u mentalnu klopku da je sve gotovo na 2-0 u setovima, niti pasti u apatiju posle 0-2. To je ono što best of 5 mečeve čini drugačijom "zverkom" u odnosu na best of 3.

Još jedna stvar. Notorna činjenica - da Novaka ne simpatišu previše na anglosaksonskim forumima tipa Mentennisforums, ESPN, Eurosport (npr. na sajtu Tennis magazina www.Tennis.com su forumaši bolji poznavaoci tenisa i daleko objektivniji u svojim mišljenjima, pa i po pitanju Novaka) i sl. - ne može biti uzeta u iole ozbiljnijoj diskusiji kao relevantan faktor. Sa druge strane, činjenica je da je Del Potro anglosaksonskim medijima simpatičniji od Novaka. Izvlačiti iz toga neke zaključke je besmisleno, isto kao što je besmisleno američke blockbuster filmove, odmah svrstavati među najbolje svih vremena samo zbog činjenice da su zaradili mnogo novca, jer ih je mnogo ljudi gledalo - jednom rečju, jer su - moderni! Na Zapadu je mnogo važno biti in i u modi, biti popularan, jer to donosi novac. Realne vrednosti se ne cene previše. Pa tako i kvalitet Del Potra, koji je na Zapadu odjednom "porastao" više zbog popularnosti, nego zbog činjenice da je momak osvojio svoj prvi GS.

Del Potro je nesumnjivo kvalitetan i perspektivan teniser, a i ostavlja utisak dobre osobe. Da li će biti uspešniji od Novaka, vreme će pokazati. Da li će biti bolji teniser? Videćemo. Jedino je sigurno - Đoković je u ovom trenutku i uspešniji i sveukupno bolji teniser od Del Potra. Ko misli suprotno, objektivnost mu nije jača strana.

Dylan Dog

pre 14 godina

@d

djokovic na 100% na zemlji je dobar skoro ko rafa na 100%?

djokovicev omjer: 70 pobjeda - 26 poraza,4 turnira [link]

nadalov omjer: 181 pobjeda - 16 poraza,25 turnira,4 RG zaredom [link]
(d, 24. februar 2010 12:04)

Ne govorimo o istim stvarima. Kažem da je Đokovićeva najbolja performansa na zemlji jedva malo lošija od najbolje Nadalove. U prilog tome idu mečevi u Monte Karlu, Rimu i Madridu 2009. godine. u kojima je Đoković igrao potpuno ravnopravno sa Nadalom u maksimalnoj formi na prva dva od pomenutih turnira, i to u većem delu meča, a na trećem - tokom celog meča. Čak je u Madridu imao i više osvojenih poena.
To nema veze sa krajnjim ishodom mečeva i međusobnim skorom u pobedama.