Petak, 08.01.2010.

03:31

Enan ubedljiva protiv Ivanovićeve

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je u polufnalu WTA turnira u Brizbejnu od Belgijanke Žistin Enan sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Enan ubedljiva protiv Ivanoviæeve IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Janko

pre 14 godina

Za sve koji kritikuju Aninu u igru u ovom mecu nek pogledaju ovaj snimak Ana je napravila stvarno veliki broj sjajnih poena, najveci problem u mecu je bio sto nije odrzlala svoj servis inace je uspela da napravi brejkove Enanovoj
http://www.youtube.com/watch?v=8AackrP4qS8

fenomen

pre 14 godina

Ja sam optimista i svim nasim teniserima predvidjam uspesnu godinu.
Novak ove godine izbija na prvo mesto, ustvari ne samo sto izbija nego ce Nadala i Federera mlatiti na svakom turniru.
Ziki u paru sa Nestorom osim prvog mesta na dubl listi na kraju godine usput uzima i najmanje dva GS-a.
Viktor i Tipsa ulaze u prvih 15 na listi. Jelena i Ana mozda nece uspeti da osvoje GS ali ce svakako biti u top 5 na kraju godine.
Krajinovic i Jovanovska ulaze u top 100.
Poz...

Damir

pre 14 godina

Podera je ko beba zvečku. Nisam očekivao baš tako lako. Šta bi od nekad dobrog servisa - pliva za lopticom. Valjda ima neki stručnjak da poradi s njom na tome. Katastrofa.Idemo Kim!

Cucurigu

pre 14 godina

Uspesan povratak Zestin Enan i Kim Klajsters ucini ce ovogodisnji WTA sampionat izuzetno zanimljivim kako na pocetku tako i na kraju.
Pocetak-kao lose plasirane(prakticno sve iz pocetka)ZE i KK stavlja ce na teskim mukama ,na samom statru svakog turnira ,mnoge igracice nosioce turnira.
Kraj sampionata-bice interesantna konacna WTA lista prvih deset(ocekivati je da ce skoro sigurno u TOP 10 biti Kim i Enan). Zestin Enan (a prakticno i Klajsters-pobednica US Open-a) ove godine samo mogu dobijati poene,bez brisanja.Ko ce ispasti iz sadasnjih TOP10?!Bice veoma interesantno imajuci na umu da i Sarapove sada nema tamo,a da ce i ona pretendovati za povratak u deset velicanstvenih.Kad dodamo i mlade talente(Nastju Pavljucenkovu,Kirsteu,Wikmajer,Sabinu Lisicki) kojih nece biti u prvih deset,ali ce i te kako biti "zestoke za mnoge",cini mi se da ce stvarno WTA sampionat biti interesantniji i neizvestniji od ATP sampionata.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@d
znate kad bi ona i jankovic bile prve pored belgijanki i sestara na barem lanjskih pola snage? nikad a ni tad

Ajd javi se kad budete imali teniserku u prvih 100 na listi... Onda cemo da pricamo...

d

pre 14 godina

ma pojela je ova ko dijete, sto i je za nju
znate kad bi ona i jankovic bile prve pored belgijanki i sestara na barem lanjskih pola snage? nikad a ni tad
prvi put na istom turniru i odmah lanjsko legendarno finale? a nakupile su se tu i neke godine i vrijeme neigranja? clijsters osvojila i US open iz cuga. to sve govori od danasnjoj konkurenciji, pa tako i o ivanovic i jankovic

topdzija

pre 14 godina

Tacno je da je Enan pauzirala skoro 2 godine, ali sigurno nije trenirala je kao i ranije!!!Pa nije pauzirala zbog povrede!!! a zasto je pauzirala...e to je vec sumnjivo!!!ja sam misljenja da se ona dopingovala,i to zestoko,ali tenis je takav sport...trude se da ga predstave cistim, nema dopinga,namestanja...navatali je u dopingu a WTA je zamolio da se povuce na neko vreme, jer u njenom slucaju su i sponzori bili uz nju...nesto kao ameri na olimpijadi! pa ona je visoka metar i pokusaj a udara kao besna...ja bi poslao i nju i Morezmo i jos neke sportistkinje malo na testiranje...ima tu viiska testosterona, a estrogena kao da nema uopste!!!

rade

pre 14 godina

Kao sto napisah juce, uz pregrst ne-preporucujem od "znalaca novokomponovanih",samo castan poraz i pravac pripreme za AO.

Trebate razumeti da je Enan ono sto je Federer u muskom tenisu. Gube samo kada je los dan (sto je retko) ili gubice kada ih godine sustignu.
Oni su ,uz Nadala i sestara Vilijams,kategorija za sebe.

NAsa Ana i Jelena u daleko od toga,veoma daleko, ma koliko mi zeleli njima svako dobro.

Inzagi9

pre 14 godina

@Maks
Kraljica tenisa je Serena ( koju uopste ne volim ).Jesi proverio kakav skor ima Enan sa sestrama Vilijams?Ko ima sve GS-ove?Pozdrav svima!P.S.Nadam se da ce Ana ove sezone biti mnogo bolja nego prosle.

stevemcqueen

pre 14 godina

banana sad su se vratile heninka i klijsters,uz williamsice koje su uvijek tu negdje i hordu ruskinja,ako nisu nesto napravile do k je bilo prostora sad ce stvarno bit puno teza konkurencija.al ja cu svjedeno navijat za anu.lepa je i to mi je dovoljno

Snezana

pre 14 godina

Ja sam sinoc gledala mec!
Ono sto sam mogla da primetim je da je Ana JAKA KAO ZEMLJA,moze volu rep da iscupa!Vidi se da se bavila kondicionim pripremama i to vrlo kvalitetno..ALI..njena glava je jos uvek u haosu..imala je stvarno par lepih poena, ali sa tom igrom ne moze ni da pridje doktorkama Williams i kompaniji.
TO KOBNO BACANJE LOPTICE JU JE DOKRAJCILO SKROZ!!!

Bane

pre 14 godina

Pa da bi nastavila sa uspesima na teniskim terenima,mora da raskine sa deckom...od kako je pocela da dejtuje,vise na tenis ne misli ccc :P

Giklea

pre 14 godina

Mislim da je ovo stvarno sramota... Pa Enan nije igrala tenis preko godinu dana i pobedi Anu koja je kako ona kaze ``psihicki jaca nego prosle godine``... Strasno

maki

pre 14 godina

Ne mogu da se nacudim kakvih sve likova ima koji komentarisu nase sportiste i njihove dobre, a posebno losije, da ne kazem lose, rezultate.Zivo me interesuje sta ste to vi tooliko postigli u zivotu, da vam je sve sto oni urade, nedovoljno.Majko draga,kakvi smo to ljudi!

Samo hrabro

pre 14 godina

Posle ovog turnira meni ipak deluje da Ana ide uzlaznom putanjom.Mislim da ce na jos par turnira da 'trazi sebe' ali kako vreme odmice sve vise ce da lici na Anu iz vremena kada je osvajala najvece turnire.Ipak ona ima tek 22 godine i , ako zeli ,moze jos 5-6 sezona da igra na najvisem nivou.Srecno!

Dr Yo

pre 14 godina

Heh a ja jos budala hteo da ostanem da gledam,mora da je Skot bio nemiran na tribinama,verujem da je to bio kljucni faktor tesnog poraza !

Igor

pre 14 godina

Smatram da je najbitnije to da Ana igra mnogo bolje i sa vise samopouzdanja nego u proteklih godinu i po dana. Vrlo je vazno to sto je vec na prvom turniru u sezoni stigla do polufinala. Servis je nesto na cemu ce ove sezone ocigledno morati da radi. U svakom slucaju , ne sumnjam da ce se vratiti u top 10 vec u prvoj polovini sezone. Igra bolje, i dalje je ofanzivna i voli da rizikuje. To sve i cini jednu veliku igracicu. Cestitke Henin na pobedi, mada mislim da Clijsters pobedjuje u finalu. Ana je trenutno 21., ali vec od ponedeljka vratice se u top 20. Vrlo je vazno kako ce odigrati Australian Open, zbog nastavka sezone. Ali, mislim da se sve krece u dobrom pravcu. Budimo uz ANU !!! ;)

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

БИЋЕ БОЉЕ У МЕЛБУРНУ

Занемаримо резултат, Ана је добро играла. Иако је изгубила са 0:2 у сетовима, показивале је да се ипак вратила.
Али (нећу да филозофирам), како тако има лош избачај лоптице при сервису. И мислим да је то била кључна ствар да Енанова победи. СЕРВИС!Енан Изгледа као да није ни паузирала толико дуго. Но, мислим да це Ана боље играти на грен слему. Сада зна где се налази, и шта треба да поправи. Треба да буде оптимиста, и да из овог меча извиче најбоље.
Док се Ана опростила од Бризбејна, Јелена ће од понедељка играти у Сиднеју. Једва чекам, и наравно да ћу је бодрити (њу волим више од Ане).
Ана, одмори 2 дана, и крени на јуриш на Аустралиан опену:)

mistake

pre 14 godina

gledao sam sve anine meceve uzivo u brisbenu i danasnji epilog je bio prilicno ocekivan.ona je lako mogla jos izgubiti od dokicke.nazalost problem koji ima a jasno sam ga uocio njen strucni stab nevidi.imala je dovoljno vremena da se spremi za turnir ali ona ce sa ovim problemom igrati i dalje.u melburnu sa ovakvom igrom nema sta da trazi kad bude naisla na kvalitetnu protivnicu.steta za anu jer sam ubedjen da ima prostora da bude mnogo bolja.dok problem ne resi nece biti napretka.pozdrav iz brisbena

tas

pre 14 godina

Ne pricajte gluposti molim vas,da li ste uopste gledali mec,koliko puta je Ana natjerala Justine da trci zbog tog forehanda,on je jos uvijek tu,mozda najbolji na tour-u

Sinoc je bio neki drugi problem.Ja ne znam da li sam jedina ali meni se cinilo da je Ana bila potpuno odlutala,
Onaj ko prati Anu zna da se ona ne ponasa tako na terenu..
Bilo je sjajnih poena ali ni poslije njih nije bilo njenog karakteristicnog radovanja niti pogleda prema lozi...Takodje nije bilo ni Svena a znamo koliko on utice na nju,ni Adama...

ali nema veza,nije sramota izgubiti od Justine a ti Anci si nam pokazala da je povratak u toku,polufinale je veoma dobar rezultat.Samo naprijed,ajde

Zmaj

pre 14 godina

Ajde da postavimo stvari na svoje mesto: Enanova je bila dugo na vrhu liste i to sasvim zasluzeno. Ubedljivo je najbolja teniserka danasnjice. Ivanoviceva je spletom srecnih okolnosti dosla do vrha a da nije nijednom pobedila Enanovu. To je koriscenje kikseva drugih i relano-nezasluzeno prvo mesto. Iskreno, na njemu se nije ni zadrzala dugo. Zato je smesno reci da je ovo bio duel dve nekadasnje prve igracice sveta. Neko ce na osnovu teksta stvarno zakljuciti da je Ana zarila i palila teniskim vrhom sto nije tacno. Ona nema kvalitet da se odrzi na vrhu. Ja prognoziram da ce u sledece 3 godine potpuno da se zasiti od tenisa i odustane od aktivnog igranja. Ko Kurnjikova...

Mirjana sa Cubure

pre 14 godina

Na momente je to bio tenis kakav ocekujemo od Ane. Nadam se da ce ipak uspeti da izadje iz toga sto je sprecava da igra kako ume i moze. Puno srece Ana!

miskopetrovic

pre 14 godina

Jos jedan primer kako je slatki zivot unistio veliku karijeru.Na zalost mislim da se nikada nece vratiti tenisu koji je nekada igrala.U svakom slucaju hvala joj i za ovoliko

Br. 1

pre 14 godina

Ana Ivanovic od pre dve godine bi bila isto tako ubedljiva protiv ove Ane Ivanovic. Ali zato ova Ana Ivanovic, opasno, ali opasno izgleda.

boki zagreb

pre 14 godina

Henin i Clijsters are back! Umjesto pjesme Boys are back in town, imamo verziju Girls are back in town. I to mi je drago, ne radi vas Srba, nego najviše radi onih sestara Williams. Inače sam fan Kim, Henin nikad nisam volio.

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

A rođaci jeste se ponadali..... neosporna je fizička ljepota u Anchy, ali tenis je nešto drugo i tu je tetka Henin doktorica i ovako sa 50% forme za skoro sve ove ostale izuzev clisters, serene i sharke kad je zdrava. Najbolji primjer da se jedna clisters reaktivira i u roku 2 mjeseca uzme laganini GS pored ovih dinara, jeca, kuznji, elena i ostali bakrača koji su nakratko bili No1.

milan-Nis

pre 14 godina

Kako god,Enan i Klajsters,ce obeleziti ovu godinu,sestrice cuvajte se!
Mada i Jecika ako se naljuti moze svima da pomrsi racune,u svakom slucaju,bice zanimljivo,a to je za nas i najvaznije :)!

Mandy

pre 14 godina

Bolje i ovako nego da kao neke samo pricaju i osvajaju turnire ranga Mali Mokri Lug. Bravo Ana, Hanin pa ti ostale gledajte tenis na TV.

aleksandar

pre 14 godina

Ja podrzavam svakog ko se trudi i radi pa neka i nema rezultata jer je konkurencija u svemu na svetskom nivou uzasno velika ali Ana je preterala sa tim njenim "vracam se na vrh sigurno". To je postalo vec iritirajuce. Naravno da treba verovati ali ne treba sam sebi baksuzirati takvim izjavama. I od takvih izjava je i hvata nervoza kada joj lose ide.

mladjo

pre 14 godina

Bez obzira na poraz svaka cast Ani i vidana je promjena u odnosu na zadnju godinu u njenoj igri.Siguran sam ako nastavi ovako dace nas Ana jos koji put da obraduje.Bilo kako bilo Ana je pravi ambasador srpstva i svi treba daje podrzavamo i kad gubi a mi to radimo bez obzira sto se pokoji lik nadje da baca neosnovane kritikw.To Ana i radujemo se tvojim dolazecim mecevima a siguran sam i uspjesima.Pozdrav iz Minhena

sportist

pre 14 godina

jedno da vam bude jasno ,nikad u zivotu nepi bila prva ni jankovic ni ivanovic.da ne bi prestala da igra enan i kim clajsters.jankovic igra okolo 70%bolje nego ivanovic..zato je rangirana tamo gde pripada,

milica

pre 14 godina

napred ana! ovo je bilo realno, ali je i polufinale uspjeh i prvi korak u pravom smjeru. nije enan toliko bolja, vec ana jos mora da stekne samopouzdanje jer je ovaj mec izgubila u glavi i prije nego sto je stala pred nju.ali i to ce se promjeniti i zato treba vrijeme i jos jakih meceva. iduci cilj treba biti druga sedmica AO. pozdrav Ani i svim pravim ljubiteljima tenisa!

Blok 70

pre 14 godina

Normalni ljudi svojoj teniserki zele sve najbolje, pa tako i ja, naravno. Medjutim, koliko vremena je dovoljno za tim oko Ane, da nije nista ruzno popricati sa psihologom, jer je period u kome ona igra sa ogromnom dozom manjka samopouzdanja vec alarmantan ! To su uradili jedan Sampras, pa Federer, te ne vidi razloga da uradi i Ana. U svakom slucaju, naskoditi nece, jer igra sama po sebi nece sa neba pasti. Ocigledno je da Ana ima problem psiholoske prirode, jer tenisko umece i talenat nikada nisu bili sporni. Sve najbolje !

100%

pre 14 godina

Znam da će se mnogi od vas naljutiti, ali jednostavno mi više nije simpatična. Nema to veze sa njenom igrom, ne sviđa mi se nešto kod nje i to je to. Naravno, želim joj sve najbolje, ne mrzim je, al rekoh eto, da budem iskren...

bata Cobe

pre 14 godina

Čim je naišla na ozbiljniju i bolju teniserku, odmah kraj. Ona je jedna od najprecenjenijih teniserki. Devojko, počni da treniraš golf, udaj se, rodi decu i uživaj u surfovanju u Australiji.

ick

pre 14 godina

Sezona je tek pocela a vec polufinale. Kako je bilo prosle godine ovo je ok. Samo polako dizi formu i nikako ne gledaj nazad nego samo napred.

sasa

pre 14 godina

Gledao sam prvi set. Od tenisa nije bilo ni "T". Isto vazi i za jednu i za drugu, s tim sto je Belgijanka malo manje gresila(ustvari puno manje). Jadno je bilo za gledanje da se obadve teniserke muce da ubace servis, a o vinerima ne treba ni da pricam jer ih je bilo 5-6 u toku prvog seta. Samo neiznudjene greske. Cista druga liga. Pa ove dve ce JJ da pojede i ne samo Jelena nego i sve ostale iz prvih 10. Anino kretanje slabo, rad nogu nikakav (redovno kasnila pri udarcima), pet servisa za redom ne moze da ubaci,,,,,strasno. Nasa je volimo je, ali.....Ipak mislim da je sticajem srecnih okolnosti i svojoj najboljoj formi uspela da osvoji RG ik da bude prva na svetu. Da se covek zapita sta je radila predhodnih nekoliko meseci kao vrhunski sportista. Moje misljenje je da ona vise to nije vec da se rekreativno bavi tenisom a mi se zbog nje nerviramo. Ja to da radim vise necu. Ocigledno je razmazena i ne prihvata savete sa strane, a svi ti tzv kondicioni i drugi treneri je samo deru jer kod nje napredak u igri ne postoji, a cini mi se i da nije moguc. Daj Boze da gresim. Sasa, Nis.

Maks

pre 14 godina

Enan je kraljica tenisa, druge su bile broj 1, samo zato sto se ona povukla, da se ne zavaravamo, a Ana realno nikad vise nece biti na prvom mestu.

gm

pre 14 godina

razlika je bila pre u kvalitetu, razlika ce i ostati.....ja ne znam kakve je to pripreme imala Ana kada je protivnica koja je imala pauzu od 1,5 god. pobedjuje sa lakocom.....na zalost tesko ce se vratiti medju prvih 10.....

ahim

pre 14 godina

Pored Enan,Kim,Wilijams,ruskinja i još nekoliko igračica iz drugih zemalja polufinale je i maksimum koji se može očekivati od Ane i Jelene,što svakako nije malo

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Gledajuci tenis na stranim televizijama, mislim da sam na sky naisao na glasanje koji teniseri ce osvojiti grenslemove ove sezone. Svijet ne misli da ce Djokovic osvojiti bilo koji turnir. Samo na US open ga uvrstavaju u potencijalne osvajace. Kako to da svijetski gledaoci ne vide svijetsku klasu Novaka Djokovica?! Sinoc isto tako za Anu. Kako to... Realnost je ta da ova Ana je jedna prosjecna teniserka koja zbog svoje konstitucije (to vam je ko kod muskaraca Ivan Ljubicic) tek ima da ima problema. Nadja Petrova je slican tip igraca, samo sto Nadja je bar naucila da servira.

dusan

pre 14 godina

jako mi je zao Ane. ocigledno zna i moze da igra ali je problem u glavi.
tako smo se svi radovali njenom povratku i verovali da ce se vratiti staroj igri nakon tolike pauze. na zalost, agonija od prosle godine se samo nastavlja. ne treba njoj olji trener vec psiholog ko ce da joj sredi emocije. daj Boze da se malo otrezni i bude ona stara nasa Ana, jer mi je svi volimo!

Ma jok ja

pre 14 godina

Nazalost ocekivano. Iako sam se potajno nadao drugacijem ishodu.

Ovi komentari tipa "manekenka", "golfer vamo, golfer tamo" su toliko dzulovski i glupi da nemam reci.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Voleo bih da Ana dokaze da nisam u pravu, ali mislim da su vrlo male sanse da ona ponovo postane jedna od najboljih... Svi vec znaju da je problem u toj lepoj glavi... Da li moze da se popravi e to je pitanje. Ja mislim da ne moze, ali ponavljam - nadam se da gresim.

Badmington

pre 14 godina

Kada Ana nauci da kad izadje na teren ne treba da bude glavni siledzija,vec treba da ukljuci mozak onda ce pobediti Enen.Jeleni se samo 2 puta desilo da ne uzme set Zistin a nije pobedila zato sto u to nije dovoljno verovala.Ali zato sledeci put pobedjuje!

WTATP Lista

pre 14 godina

Nije bilo bas toliko lose pogledamo ukupan nastup na ovom turniru i uporedimo sa katastrofalnim drugim delom prosle sezone. A jutros prosto nije bila "takmicarski" i mentalno spremna za mec ni protiv znatno manje zahtevnije i talentovanije protivnice od Enan (npr od svojih prvih 6 servis gemova cak pet je Ana zapocinjala sa duplom servis greskom!?) i u oba seta joj se igra posle uvodnih ostrih i borbenih 2:2 prosto "raspadala" u smislu konstantnosti. Ali cak i u ovakvom izdanju po nekim Aninim forhendima, volejima i kretanju moglo se primetiti da je sto se krize tice najgore proslo, kao i to da ovu zimu decemba ipak nije utrosila samo na slikanja i zabavu, vec je ocito i nesto radila. U svakom slucaju ne bih je ja otpisivao ni sada za predstojeci gren slem, a kamoli celu sezonu. Druga nedelja u Melburnu (tj bar 1/8 finala), a odmah zatim i uspesan vikend u beogradskoj Areni u FED-Kupu protiv Ruskinja uopste ne mora da bude "nemoguca misija" za Anu.

Dermendziev

pre 14 godina

Nista spektakularno i bez iznenadjenja.Ocekivani poraz i od slabe u ovom trenutku Zestin Enan.Jos jedna potvrda da je Ana(a ne zenski tenis)u krizi.Ana ce naj verovatnije ove godine biti bolje plasirana od prosle,cak moze biti i u TOP-u 10,jer je prosle godine izgubila sve sto se izgubiti mize.Sa ovakvim pristupom ka tenisu, vrhunski rezultati ce biti samo san i neostvarene zelje.Jos jednom ponavljam,kao i na pocetku prosle godine,Ana mora da se odluci dal ce se ozbiljno baviti tenisom ili nekom drugom profesijom,a tenisom kao hobi.Ko bi znao,mozda smo mi i Anu davno precenili,jer mnogo toga elementarnog u tenisu Ana nije savladala ili nije prosla.Samo talenat ne donosi vrhunske rezultate!

*

pre 14 godina

Dobro, vezala je 3 pobede, to joj se nije dogodilo pitaj Boga od kada. Neki ce reci da je Enan pauzirala dugo i dobila Anu, ali svako ima svoj put. Mislim da je Ana na putu oporavka, setite se samo prosle sezone.
I naravno - uz tebe smo Anci i u pobedi i u porazu !

Mumi

pre 14 godina

Stvarno mi je Ana draga, i zelim joj sto vise pobeda, al glupo je kad tako pisete: "2 nekada najbolje teniserka", jer to ne odrazava realnost. Belgijanka je to mesto drzala bar 2 godine i nije imala konkurenciju, a Ana je bila na prvom mestu mesec i po dana, i cak ni u to vreme nije mogla da pobedi mnoge sa nizih pozicija, ali je eto posle Rolan Garosa izbila na prvu poziciju. Znam da je u redu da se Ani da sto veca podrska, ali taj uspon ka vrhu treba realno sagledati: Ana sa nekadasnjom igrom ne moze da dodje u prvih pet, jedino ako bude mnogo radila i mnogo napredovala moci ce da zaigra protiv Enan i Klajsters kako treba, i to joj od srca zelim.

objektivno

pre 14 godina

Sve je to lepo sto neki navijaci vole Anu, o emocijama se ne raspravlja. Ali objektivno ovo je prilicno porazavajuci poraz, jer znaci koja god da se vrati na teren od majki, penzionerki, moze da je odere. Za nekog ko se ozbiljno bavi vrhunskim sportom to je tezak poraz. Ako je Ani cilj samo da se proseta do Australije, tu su rodjaci, decki, to je druga prica.

MILAN

pre 14 godina

!!! zasto stalno kometnari jos joj glofer u glavi bal bla..to je nebitno nece njoj golfer, decko da promeni igru..zasto mesi kad se zaljubi u manekenku ne igra lose ?? poenta je sto nema vise 18 godina svega je ona zasicena, postala je 1, uzela je milione, videla je svet. zara za tenisom vise nema zato se i igra lose..nije to do kondicionog trenera..kad se on placa par hiljda evra zna covek svoj posao..nego je to mentalno u glavi ..ona je uspela u zivotu..sad ide udaja..deca..dosta je bilo.. moze se ovako radi para jos 5 godina kao ivan ljubicic naprimer ..ali sta je bilo bilo je...morate se pomiriti sa time.

posmatrac

pre 14 godina

neverovatno da neko uopste uporedjuje ove dve teniserke.jedna od njih je samo sticajem okolnosti bila prva samo nekoliko nedelja dok stvari nisu dosle na svoje mesto.jeste nasa al budite realni sve vrhunske teniserke napreduju do vrha i tamo se zadrze duze vreme.ova nasa usla u neku kintu pa zajeb tenis zarad ko zna cega to u ovom sportu neprolazi ili se bavi tenison ili se udaj za inglesiasa i pali.

deniboy

pre 14 godina

Najbolji je komentar ženske komentatorice na Eurosportu da je bacanje loptice od Ane bolno za gledati,i jako su se komentatori čudili likovanju na 15-15 u početku 3 gema da je to velika slabost pokazivanje emocija,da protivnica točno zna u kojem se Ana psihičkom stanju nalazi.I kasnije tokom meča totalna nevjerica da se meč može dobiti.Dok se ne popravi bacanje loptice,kretanje po terenu i psiha( a za to treba jako puno vremena) Ana se jednostavno ne može nositi sa vrhunskim igračicama tipa Enin,Clisters i Serena,ne može im ni blizu doći a mučiti će se sa igračicama slabije kvaletete od njene.Drugi tjedan Australian opena je krajnji domet.

sima

pre 14 godina

Zasto ovakav naslov? Da li je to uistinu 'ubedljivo'a da je protivnik 'poklonio'6 gejmova- ceo set!? Ne, i to 'pobednik'zna, za razliku od pisca ovog izvestaja; kako bilo sto rece britanski komentator i ja se slazem stim Ana se vratila; naj lepsi poeni su veceras bili njeni; za sada je to dovoljno.

Nase najsladje

pre 14 godina

Tesko je biti i makekenka i teniserka. Forhend neverovatan si imala a sada mrka kapa. Ali shvatiti mogu, to je vrhunski tenis a ti si bila na vrhu. Svaka cast.

Nase najsladje

pre 14 godina

Tesko je biti i makekenka i teniserka. Forhend neverovatan si imala a sada mrka kapa. Ali shvatiti mogu, to je vrhunski tenis a ti si bila na vrhu. Svaka cast.

deniboy

pre 14 godina

Najbolji je komentar ženske komentatorice na Eurosportu da je bacanje loptice od Ane bolno za gledati,i jako su se komentatori čudili likovanju na 15-15 u početku 3 gema da je to velika slabost pokazivanje emocija,da protivnica točno zna u kojem se Ana psihičkom stanju nalazi.I kasnije tokom meča totalna nevjerica da se meč može dobiti.Dok se ne popravi bacanje loptice,kretanje po terenu i psiha( a za to treba jako puno vremena) Ana se jednostavno ne može nositi sa vrhunskim igračicama tipa Enin,Clisters i Serena,ne može im ni blizu doći a mučiti će se sa igračicama slabije kvaletete od njene.Drugi tjedan Australian opena je krajnji domet.

Maks

pre 14 godina

Enan je kraljica tenisa, druge su bile broj 1, samo zato sto se ona povukla, da se ne zavaravamo, a Ana realno nikad vise nece biti na prvom mestu.

gm

pre 14 godina

razlika je bila pre u kvalitetu, razlika ce i ostati.....ja ne znam kakve je to pripreme imala Ana kada je protivnica koja je imala pauzu od 1,5 god. pobedjuje sa lakocom.....na zalost tesko ce se vratiti medju prvih 10.....

Mumi

pre 14 godina

Stvarno mi je Ana draga, i zelim joj sto vise pobeda, al glupo je kad tako pisete: "2 nekada najbolje teniserka", jer to ne odrazava realnost. Belgijanka je to mesto drzala bar 2 godine i nije imala konkurenciju, a Ana je bila na prvom mestu mesec i po dana, i cak ni u to vreme nije mogla da pobedi mnoge sa nizih pozicija, ali je eto posle Rolan Garosa izbila na prvu poziciju. Znam da je u redu da se Ani da sto veca podrska, ali taj uspon ka vrhu treba realno sagledati: Ana sa nekadasnjom igrom ne moze da dodje u prvih pet, jedino ako bude mnogo radila i mnogo napredovala moci ce da zaigra protiv Enan i Klajsters kako treba, i to joj od srca zelim.

posmatrac

pre 14 godina

neverovatno da neko uopste uporedjuje ove dve teniserke.jedna od njih je samo sticajem okolnosti bila prva samo nekoliko nedelja dok stvari nisu dosle na svoje mesto.jeste nasa al budite realni sve vrhunske teniserke napreduju do vrha i tamo se zadrze duze vreme.ova nasa usla u neku kintu pa zajeb tenis zarad ko zna cega to u ovom sportu neprolazi ili se bavi tenison ili se udaj za inglesiasa i pali.

Badmington

pre 14 godina

Kada Ana nauci da kad izadje na teren ne treba da bude glavni siledzija,vec treba da ukljuci mozak onda ce pobediti Enen.Jeleni se samo 2 puta desilo da ne uzme set Zistin a nije pobedila zato sto u to nije dovoljno verovala.Ali zato sledeci put pobedjuje!

*

pre 14 godina

Dobro, vezala je 3 pobede, to joj se nije dogodilo pitaj Boga od kada. Neki ce reci da je Enan pauzirala dugo i dobila Anu, ali svako ima svoj put. Mislim da je Ana na putu oporavka, setite se samo prosle sezone.
I naravno - uz tebe smo Anci i u pobedi i u porazu !

MILAN

pre 14 godina

!!! zasto stalno kometnari jos joj glofer u glavi bal bla..to je nebitno nece njoj golfer, decko da promeni igru..zasto mesi kad se zaljubi u manekenku ne igra lose ?? poenta je sto nema vise 18 godina svega je ona zasicena, postala je 1, uzela je milione, videla je svet. zara za tenisom vise nema zato se i igra lose..nije to do kondicionog trenera..kad se on placa par hiljda evra zna covek svoj posao..nego je to mentalno u glavi ..ona je uspela u zivotu..sad ide udaja..deca..dosta je bilo.. moze se ovako radi para jos 5 godina kao ivan ljubicic naprimer ..ali sta je bilo bilo je...morate se pomiriti sa time.

objektivno

pre 14 godina

Sve je to lepo sto neki navijaci vole Anu, o emocijama se ne raspravlja. Ali objektivno ovo je prilicno porazavajuci poraz, jer znaci koja god da se vrati na teren od majki, penzionerki, moze da je odere. Za nekog ko se ozbiljno bavi vrhunskim sportom to je tezak poraz. Ako je Ani cilj samo da se proseta do Australije, tu su rodjaci, decki, to je druga prica.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Voleo bih da Ana dokaze da nisam u pravu, ali mislim da su vrlo male sanse da ona ponovo postane jedna od najboljih... Svi vec znaju da je problem u toj lepoj glavi... Da li moze da se popravi e to je pitanje. Ja mislim da ne moze, ali ponavljam - nadam se da gresim.

WTATP Lista

pre 14 godina

Nije bilo bas toliko lose pogledamo ukupan nastup na ovom turniru i uporedimo sa katastrofalnim drugim delom prosle sezone. A jutros prosto nije bila "takmicarski" i mentalno spremna za mec ni protiv znatno manje zahtevnije i talentovanije protivnice od Enan (npr od svojih prvih 6 servis gemova cak pet je Ana zapocinjala sa duplom servis greskom!?) i u oba seta joj se igra posle uvodnih ostrih i borbenih 2:2 prosto "raspadala" u smislu konstantnosti. Ali cak i u ovakvom izdanju po nekim Aninim forhendima, volejima i kretanju moglo se primetiti da je sto se krize tice najgore proslo, kao i to da ovu zimu decemba ipak nije utrosila samo na slikanja i zabavu, vec je ocito i nesto radila. U svakom slucaju ne bih je ja otpisivao ni sada za predstojeci gren slem, a kamoli celu sezonu. Druga nedelja u Melburnu (tj bar 1/8 finala), a odmah zatim i uspesan vikend u beogradskoj Areni u FED-Kupu protiv Ruskinja uopste ne mora da bude "nemoguca misija" za Anu.

ahim

pre 14 godina

Pored Enan,Kim,Wilijams,ruskinja i još nekoliko igračica iz drugih zemalja polufinale je i maksimum koji se može očekivati od Ane i Jelene,što svakako nije malo

Dermendziev

pre 14 godina

Nista spektakularno i bez iznenadjenja.Ocekivani poraz i od slabe u ovom trenutku Zestin Enan.Jos jedna potvrda da je Ana(a ne zenski tenis)u krizi.Ana ce naj verovatnije ove godine biti bolje plasirana od prosle,cak moze biti i u TOP-u 10,jer je prosle godine izgubila sve sto se izgubiti mize.Sa ovakvim pristupom ka tenisu, vrhunski rezultati ce biti samo san i neostvarene zelje.Jos jednom ponavljam,kao i na pocetku prosle godine,Ana mora da se odluci dal ce se ozbiljno baviti tenisom ili nekom drugom profesijom,a tenisom kao hobi.Ko bi znao,mozda smo mi i Anu davno precenili,jer mnogo toga elementarnog u tenisu Ana nije savladala ili nije prosla.Samo talenat ne donosi vrhunske rezultate!

rade

pre 14 godina

Kao sto napisah juce, uz pregrst ne-preporucujem od "znalaca novokomponovanih",samo castan poraz i pravac pripreme za AO.

Trebate razumeti da je Enan ono sto je Federer u muskom tenisu. Gube samo kada je los dan (sto je retko) ili gubice kada ih godine sustignu.
Oni su ,uz Nadala i sestara Vilijams,kategorija za sebe.

NAsa Ana i Jelena u daleko od toga,veoma daleko, ma koliko mi zeleli njima svako dobro.

sima

pre 14 godina

Zasto ovakav naslov? Da li je to uistinu 'ubedljivo'a da je protivnik 'poklonio'6 gejmova- ceo set!? Ne, i to 'pobednik'zna, za razliku od pisca ovog izvestaja; kako bilo sto rece britanski komentator i ja se slazem stim Ana se vratila; naj lepsi poeni su veceras bili njeni; za sada je to dovoljno.

Snezana

pre 14 godina

Ja sam sinoc gledala mec!
Ono sto sam mogla da primetim je da je Ana JAKA KAO ZEMLJA,moze volu rep da iscupa!Vidi se da se bavila kondicionim pripremama i to vrlo kvalitetno..ALI..njena glava je jos uvek u haosu..imala je stvarno par lepih poena, ali sa tom igrom ne moze ni da pridje doktorkama Williams i kompaniji.
TO KOBNO BACANJE LOPTICE JU JE DOKRAJCILO SKROZ!!!

maki

pre 14 godina

Ne mogu da se nacudim kakvih sve likova ima koji komentarisu nase sportiste i njihove dobre, a posebno losije, da ne kazem lose, rezultate.Zivo me interesuje sta ste to vi tooliko postigli u zivotu, da vam je sve sto oni urade, nedovoljno.Majko draga,kakvi smo to ljudi!

100%

pre 14 godina

Znam da će se mnogi od vas naljutiti, ali jednostavno mi više nije simpatična. Nema to veze sa njenom igrom, ne sviđa mi se nešto kod nje i to je to. Naravno, želim joj sve najbolje, ne mrzim je, al rekoh eto, da budem iskren...

Zmaj

pre 14 godina

Ajde da postavimo stvari na svoje mesto: Enanova je bila dugo na vrhu liste i to sasvim zasluzeno. Ubedljivo je najbolja teniserka danasnjice. Ivanoviceva je spletom srecnih okolnosti dosla do vrha a da nije nijednom pobedila Enanovu. To je koriscenje kikseva drugih i relano-nezasluzeno prvo mesto. Iskreno, na njemu se nije ni zadrzala dugo. Zato je smesno reci da je ovo bio duel dve nekadasnje prve igracice sveta. Neko ce na osnovu teksta stvarno zakljuciti da je Ana zarila i palila teniskim vrhom sto nije tacno. Ona nema kvalitet da se odrzi na vrhu. Ja prognoziram da ce u sledece 3 godine potpuno da se zasiti od tenisa i odustane od aktivnog igranja. Ko Kurnjikova...

Br. 1

pre 14 godina

Ana Ivanovic od pre dve godine bi bila isto tako ubedljiva protiv ove Ane Ivanovic. Ali zato ova Ana Ivanovic, opasno, ali opasno izgleda.

Inzagi9

pre 14 godina

@Maks
Kraljica tenisa je Serena ( koju uopste ne volim ).Jesi proverio kakav skor ima Enan sa sestrama Vilijams?Ko ima sve GS-ove?Pozdrav svima!P.S.Nadam se da ce Ana ove sezone biti mnogo bolja nego prosle.

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

A rođaci jeste se ponadali..... neosporna je fizička ljepota u Anchy, ali tenis je nešto drugo i tu je tetka Henin doktorica i ovako sa 50% forme za skoro sve ove ostale izuzev clisters, serene i sharke kad je zdrava. Najbolji primjer da se jedna clisters reaktivira i u roku 2 mjeseca uzme laganini GS pored ovih dinara, jeca, kuznji, elena i ostali bakrača koji su nakratko bili No1.

Giklea

pre 14 godina

Mislim da je ovo stvarno sramota... Pa Enan nije igrala tenis preko godinu dana i pobedi Anu koja je kako ona kaze ``psihicki jaca nego prosle godine``... Strasno

topdzija

pre 14 godina

Tacno je da je Enan pauzirala skoro 2 godine, ali sigurno nije trenirala je kao i ranije!!!Pa nije pauzirala zbog povrede!!! a zasto je pauzirala...e to je vec sumnjivo!!!ja sam misljenja da se ona dopingovala,i to zestoko,ali tenis je takav sport...trude se da ga predstave cistim, nema dopinga,namestanja...navatali je u dopingu a WTA je zamolio da se povuce na neko vreme, jer u njenom slucaju su i sponzori bili uz nju...nesto kao ameri na olimpijadi! pa ona je visoka metar i pokusaj a udara kao besna...ja bi poslao i nju i Morezmo i jos neke sportistkinje malo na testiranje...ima tu viiska testosterona, a estrogena kao da nema uopste!!!

Ma jok ja

pre 14 godina

Nazalost ocekivano. Iako sam se potajno nadao drugacijem ishodu.

Ovi komentari tipa "manekenka", "golfer vamo, golfer tamo" su toliko dzulovski i glupi da nemam reci.

miskopetrovic

pre 14 godina

Jos jedan primer kako je slatki zivot unistio veliku karijeru.Na zalost mislim da se nikada nece vratiti tenisu koji je nekada igrala.U svakom slucaju hvala joj i za ovoliko

mistake

pre 14 godina

gledao sam sve anine meceve uzivo u brisbenu i danasnji epilog je bio prilicno ocekivan.ona je lako mogla jos izgubiti od dokicke.nazalost problem koji ima a jasno sam ga uocio njen strucni stab nevidi.imala je dovoljno vremena da se spremi za turnir ali ona ce sa ovim problemom igrati i dalje.u melburnu sa ovakvom igrom nema sta da trazi kad bude naisla na kvalitetnu protivnicu.steta za anu jer sam ubedjen da ima prostora da bude mnogo bolja.dok problem ne resi nece biti napretka.pozdrav iz brisbena

Samo hrabro

pre 14 godina

Posle ovog turnira meni ipak deluje da Ana ide uzlaznom putanjom.Mislim da ce na jos par turnira da 'trazi sebe' ali kako vreme odmice sve vise ce da lici na Anu iz vremena kada je osvajala najvece turnire.Ipak ona ima tek 22 godine i , ako zeli ,moze jos 5-6 sezona da igra na najvisem nivou.Srecno!

sasa

pre 14 godina

Gledao sam prvi set. Od tenisa nije bilo ni "T". Isto vazi i za jednu i za drugu, s tim sto je Belgijanka malo manje gresila(ustvari puno manje). Jadno je bilo za gledanje da se obadve teniserke muce da ubace servis, a o vinerima ne treba ni da pricam jer ih je bilo 5-6 u toku prvog seta. Samo neiznudjene greske. Cista druga liga. Pa ove dve ce JJ da pojede i ne samo Jelena nego i sve ostale iz prvih 10. Anino kretanje slabo, rad nogu nikakav (redovno kasnila pri udarcima), pet servisa za redom ne moze da ubaci,,,,,strasno. Nasa je volimo je, ali.....Ipak mislim da je sticajem srecnih okolnosti i svojoj najboljoj formi uspela da osvoji RG ik da bude prva na svetu. Da se covek zapita sta je radila predhodnih nekoliko meseci kao vrhunski sportista. Moje misljenje je da ona vise to nije vec da se rekreativno bavi tenisom a mi se zbog nje nerviramo. Ja to da radim vise necu. Ocigledno je razmazena i ne prihvata savete sa strane, a svi ti tzv kondicioni i drugi treneri je samo deru jer kod nje napredak u igri ne postoji, a cini mi se i da nije moguc. Daj Boze da gresim. Sasa, Nis.

aleksandar

pre 14 godina

Ja podrzavam svakog ko se trudi i radi pa neka i nema rezultata jer je konkurencija u svemu na svetskom nivou uzasno velika ali Ana je preterala sa tim njenim "vracam se na vrh sigurno". To je postalo vec iritirajuce. Naravno da treba verovati ali ne treba sam sebi baksuzirati takvim izjavama. I od takvih izjava je i hvata nervoza kada joj lose ide.

tas

pre 14 godina

Ne pricajte gluposti molim vas,da li ste uopste gledali mec,koliko puta je Ana natjerala Justine da trci zbog tog forehanda,on je jos uvijek tu,mozda najbolji na tour-u

Sinoc je bio neki drugi problem.Ja ne znam da li sam jedina ali meni se cinilo da je Ana bila potpuno odlutala,
Onaj ko prati Anu zna da se ona ne ponasa tako na terenu..
Bilo je sjajnih poena ali ni poslije njih nije bilo njenog karakteristicnog radovanja niti pogleda prema lozi...Takodje nije bilo ni Svena a znamo koliko on utice na nju,ni Adama...

ali nema veza,nije sramota izgubiti od Justine a ti Anci si nam pokazala da je povratak u toku,polufinale je veoma dobar rezultat.Samo naprijed,ajde

d

pre 14 godina

ma pojela je ova ko dijete, sto i je za nju
znate kad bi ona i jankovic bile prve pored belgijanki i sestara na barem lanjskih pola snage? nikad a ni tad
prvi put na istom turniru i odmah lanjsko legendarno finale? a nakupile su se tu i neke godine i vrijeme neigranja? clijsters osvojila i US open iz cuga. to sve govori od danasnjoj konkurenciji, pa tako i o ivanovic i jankovic

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@d
znate kad bi ona i jankovic bile prve pored belgijanki i sestara na barem lanjskih pola snage? nikad a ni tad

Ajd javi se kad budete imali teniserku u prvih 100 na listi... Onda cemo da pricamo...

Blok 70

pre 14 godina

Normalni ljudi svojoj teniserki zele sve najbolje, pa tako i ja, naravno. Medjutim, koliko vremena je dovoljno za tim oko Ane, da nije nista ruzno popricati sa psihologom, jer je period u kome ona igra sa ogromnom dozom manjka samopouzdanja vec alarmantan ! To su uradili jedan Sampras, pa Federer, te ne vidi razloga da uradi i Ana. U svakom slucaju, naskoditi nece, jer igra sama po sebi nece sa neba pasti. Ocigledno je da Ana ima problem psiholoske prirode, jer tenisko umece i talenat nikada nisu bili sporni. Sve najbolje !

milan-Nis

pre 14 godina

Kako god,Enan i Klajsters,ce obeleziti ovu godinu,sestrice cuvajte se!
Mada i Jecika ako se naljuti moze svima da pomrsi racune,u svakom slucaju,bice zanimljivo,a to je za nas i najvaznije :)!

ick

pre 14 godina

Sezona je tek pocela a vec polufinale. Kako je bilo prosle godine ovo je ok. Samo polako dizi formu i nikako ne gledaj nazad nego samo napred.

mladjo

pre 14 godina

Bez obzira na poraz svaka cast Ani i vidana je promjena u odnosu na zadnju godinu u njenoj igri.Siguran sam ako nastavi ovako dace nas Ana jos koji put da obraduje.Bilo kako bilo Ana je pravi ambasador srpstva i svi treba daje podrzavamo i kad gubi a mi to radimo bez obzira sto se pokoji lik nadje da baca neosnovane kritikw.To Ana i radujemo se tvojim dolazecim mecevima a siguran sam i uspjesima.Pozdrav iz Minhena

Mirjana sa Cubure

pre 14 godina

Na momente je to bio tenis kakav ocekujemo od Ane. Nadam se da ce ipak uspeti da izadje iz toga sto je sprecava da igra kako ume i moze. Puno srece Ana!

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

БИЋЕ БОЉЕ У МЕЛБУРНУ

Занемаримо резултат, Ана је добро играла. Иако је изгубила са 0:2 у сетовима, показивале је да се ипак вратила.
Али (нећу да филозофирам), како тако има лош избачај лоптице при сервису. И мислим да је то била кључна ствар да Енанова победи. СЕРВИС!Енан Изгледа као да није ни паузирала толико дуго. Но, мислим да це Ана боље играти на грен слему. Сада зна где се налази, и шта треба да поправи. Треба да буде оптимиста, и да из овог меча извиче најбоље.
Док се Ана опростила од Бризбејна, Јелена ће од понедељка играти у Сиднеју. Једва чекам, и наравно да ћу је бодрити (њу волим више од Ане).
Ана, одмори 2 дана, и крени на јуриш на Аустралиан опену:)

milica

pre 14 godina

napred ana! ovo je bilo realno, ali je i polufinale uspjeh i prvi korak u pravom smjeru. nije enan toliko bolja, vec ana jos mora da stekne samopouzdanje jer je ovaj mec izgubila u glavi i prije nego sto je stala pred nju.ali i to ce se promjeniti i zato treba vrijeme i jos jakih meceva. iduci cilj treba biti druga sedmica AO. pozdrav Ani i svim pravim ljubiteljima tenisa!

Igor

pre 14 godina

Smatram da je najbitnije to da Ana igra mnogo bolje i sa vise samopouzdanja nego u proteklih godinu i po dana. Vrlo je vazno to sto je vec na prvom turniru u sezoni stigla do polufinala. Servis je nesto na cemu ce ove sezone ocigledno morati da radi. U svakom slucaju , ne sumnjam da ce se vratiti u top 10 vec u prvoj polovini sezone. Igra bolje, i dalje je ofanzivna i voli da rizikuje. To sve i cini jednu veliku igracicu. Cestitke Henin na pobedi, mada mislim da Clijsters pobedjuje u finalu. Ana je trenutno 21., ali vec od ponedeljka vratice se u top 20. Vrlo je vazno kako ce odigrati Australian Open, zbog nastavka sezone. Ali, mislim da se sve krece u dobrom pravcu. Budimo uz ANU !!! ;)

dusan

pre 14 godina

jako mi je zao Ane. ocigledno zna i moze da igra ali je problem u glavi.
tako smo se svi radovali njenom povratku i verovali da ce se vratiti staroj igri nakon tolike pauze. na zalost, agonija od prosle godine se samo nastavlja. ne treba njoj olji trener vec psiholog ko ce da joj sredi emocije. daj Boze da se malo otrezni i bude ona stara nasa Ana, jer mi je svi volimo!

Dr Yo

pre 14 godina

Heh a ja jos budala hteo da ostanem da gledam,mora da je Skot bio nemiran na tribinama,verujem da je to bio kljucni faktor tesnog poraza !

bata Cobe

pre 14 godina

Čim je naišla na ozbiljniju i bolju teniserku, odmah kraj. Ona je jedna od najprecenjenijih teniserki. Devojko, počni da treniraš golf, udaj se, rodi decu i uživaj u surfovanju u Australiji.

stevemcqueen

pre 14 godina

banana sad su se vratile heninka i klijsters,uz williamsice koje su uvijek tu negdje i hordu ruskinja,ako nisu nesto napravile do k je bilo prostora sad ce stvarno bit puno teza konkurencija.al ja cu svjedeno navijat za anu.lepa je i to mi je dovoljno

fenomen

pre 14 godina

Ja sam optimista i svim nasim teniserima predvidjam uspesnu godinu.
Novak ove godine izbija na prvo mesto, ustvari ne samo sto izbija nego ce Nadala i Federera mlatiti na svakom turniru.
Ziki u paru sa Nestorom osim prvog mesta na dubl listi na kraju godine usput uzima i najmanje dva GS-a.
Viktor i Tipsa ulaze u prvih 15 na listi. Jelena i Ana mozda nece uspeti da osvoje GS ali ce svakako biti u top 5 na kraju godine.
Krajinovic i Jovanovska ulaze u top 100.
Poz...

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Gledajuci tenis na stranim televizijama, mislim da sam na sky naisao na glasanje koji teniseri ce osvojiti grenslemove ove sezone. Svijet ne misli da ce Djokovic osvojiti bilo koji turnir. Samo na US open ga uvrstavaju u potencijalne osvajace. Kako to da svijetski gledaoci ne vide svijetsku klasu Novaka Djokovica?! Sinoc isto tako za Anu. Kako to... Realnost je ta da ova Ana je jedna prosjecna teniserka koja zbog svoje konstitucije (to vam je ko kod muskaraca Ivan Ljubicic) tek ima da ima problema. Nadja Petrova je slican tip igraca, samo sto Nadja je bar naucila da servira.

Cucurigu

pre 14 godina

Uspesan povratak Zestin Enan i Kim Klajsters ucini ce ovogodisnji WTA sampionat izuzetno zanimljivim kako na pocetku tako i na kraju.
Pocetak-kao lose plasirane(prakticno sve iz pocetka)ZE i KK stavlja ce na teskim mukama ,na samom statru svakog turnira ,mnoge igracice nosioce turnira.
Kraj sampionata-bice interesantna konacna WTA lista prvih deset(ocekivati je da ce skoro sigurno u TOP 10 biti Kim i Enan). Zestin Enan (a prakticno i Klajsters-pobednica US Open-a) ove godine samo mogu dobijati poene,bez brisanja.Ko ce ispasti iz sadasnjih TOP10?!Bice veoma interesantno imajuci na umu da i Sarapove sada nema tamo,a da ce i ona pretendovati za povratak u deset velicanstvenih.Kad dodamo i mlade talente(Nastju Pavljucenkovu,Kirsteu,Wikmajer,Sabinu Lisicki) kojih nece biti u prvih deset,ali ce i te kako biti "zestoke za mnoge",cini mi se da ce stvarno WTA sampionat biti interesantniji i neizvestniji od ATP sampionata.

sportist

pre 14 godina

jedno da vam bude jasno ,nikad u zivotu nepi bila prva ni jankovic ni ivanovic.da ne bi prestala da igra enan i kim clajsters.jankovic igra okolo 70%bolje nego ivanovic..zato je rangirana tamo gde pripada,

Bane

pre 14 godina

Pa da bi nastavila sa uspesima na teniskim terenima,mora da raskine sa deckom...od kako je pocela da dejtuje,vise na tenis ne misli ccc :P

Damir

pre 14 godina

Podera je ko beba zvečku. Nisam očekivao baš tako lako. Šta bi od nekad dobrog servisa - pliva za lopticom. Valjda ima neki stručnjak da poradi s njom na tome. Katastrofa.Idemo Kim!

boki zagreb

pre 14 godina

Henin i Clijsters are back! Umjesto pjesme Boys are back in town, imamo verziju Girls are back in town. I to mi je drago, ne radi vas Srba, nego najviše radi onih sestara Williams. Inače sam fan Kim, Henin nikad nisam volio.

Janko

pre 14 godina

Za sve koji kritikuju Aninu u igru u ovom mecu nek pogledaju ovaj snimak Ana je napravila stvarno veliki broj sjajnih poena, najveci problem u mecu je bio sto nije odrzlala svoj servis inace je uspela da napravi brejkove Enanovoj
http://www.youtube.com/watch?v=8AackrP4qS8

Mandy

pre 14 godina

Bolje i ovako nego da kao neke samo pricaju i osvajaju turnire ranga Mali Mokri Lug. Bravo Ana, Hanin pa ti ostale gledajte tenis na TV.

Nase najsladje

pre 14 godina

Tesko je biti i makekenka i teniserka. Forhend neverovatan si imala a sada mrka kapa. Ali shvatiti mogu, to je vrhunski tenis a ti si bila na vrhu. Svaka cast.

sima

pre 14 godina

Zasto ovakav naslov? Da li je to uistinu 'ubedljivo'a da je protivnik 'poklonio'6 gejmova- ceo set!? Ne, i to 'pobednik'zna, za razliku od pisca ovog izvestaja; kako bilo sto rece britanski komentator i ja se slazem stim Ana se vratila; naj lepsi poeni su veceras bili njeni; za sada je to dovoljno.

posmatrac

pre 14 godina

neverovatno da neko uopste uporedjuje ove dve teniserke.jedna od njih je samo sticajem okolnosti bila prva samo nekoliko nedelja dok stvari nisu dosle na svoje mesto.jeste nasa al budite realni sve vrhunske teniserke napreduju do vrha i tamo se zadrze duze vreme.ova nasa usla u neku kintu pa zajeb tenis zarad ko zna cega to u ovom sportu neprolazi ili se bavi tenison ili se udaj za inglesiasa i pali.

topdzija

pre 14 godina

Tacno je da je Enan pauzirala skoro 2 godine, ali sigurno nije trenirala je kao i ranije!!!Pa nije pauzirala zbog povrede!!! a zasto je pauzirala...e to je vec sumnjivo!!!ja sam misljenja da se ona dopingovala,i to zestoko,ali tenis je takav sport...trude se da ga predstave cistim, nema dopinga,namestanja...navatali je u dopingu a WTA je zamolio da se povuce na neko vreme, jer u njenom slucaju su i sponzori bili uz nju...nesto kao ameri na olimpijadi! pa ona je visoka metar i pokusaj a udara kao besna...ja bi poslao i nju i Morezmo i jos neke sportistkinje malo na testiranje...ima tu viiska testosterona, a estrogena kao da nema uopste!!!

deniboy

pre 14 godina

Najbolji je komentar ženske komentatorice na Eurosportu da je bacanje loptice od Ane bolno za gledati,i jako su se komentatori čudili likovanju na 15-15 u početku 3 gema da je to velika slabost pokazivanje emocija,da protivnica točno zna u kojem se Ana psihičkom stanju nalazi.I kasnije tokom meča totalna nevjerica da se meč može dobiti.Dok se ne popravi bacanje loptice,kretanje po terenu i psiha( a za to treba jako puno vremena) Ana se jednostavno ne može nositi sa vrhunskim igračicama tipa Enin,Clisters i Serena,ne može im ni blizu doći a mučiti će se sa igračicama slabije kvaletete od njene.Drugi tjedan Australian opena je krajnji domet.

Giklea

pre 14 godina

Mislim da je ovo stvarno sramota... Pa Enan nije igrala tenis preko godinu dana i pobedi Anu koja je kako ona kaze ``psihicki jaca nego prosle godine``... Strasno

objektivno

pre 14 godina

Sve je to lepo sto neki navijaci vole Anu, o emocijama se ne raspravlja. Ali objektivno ovo je prilicno porazavajuci poraz, jer znaci koja god da se vrati na teren od majki, penzionerki, moze da je odere. Za nekog ko se ozbiljno bavi vrhunskim sportom to je tezak poraz. Ako je Ani cilj samo da se proseta do Australije, tu su rodjaci, decki, to je druga prica.

Badmington

pre 14 godina

Kada Ana nauci da kad izadje na teren ne treba da bude glavni siledzija,vec treba da ukljuci mozak onda ce pobediti Enen.Jeleni se samo 2 puta desilo da ne uzme set Zistin a nije pobedila zato sto u to nije dovoljno verovala.Ali zato sledeci put pobedjuje!

boki zagreb

pre 14 godina

Henin i Clijsters are back! Umjesto pjesme Boys are back in town, imamo verziju Girls are back in town. I to mi je drago, ne radi vas Srba, nego najviše radi onih sestara Williams. Inače sam fan Kim, Henin nikad nisam volio.

Mandy

pre 14 godina

Bolje i ovako nego da kao neke samo pricaju i osvajaju turnire ranga Mali Mokri Lug. Bravo Ana, Hanin pa ti ostale gledajte tenis na TV.

Maks

pre 14 godina

Enan je kraljica tenisa, druge su bile broj 1, samo zato sto se ona povukla, da se ne zavaravamo, a Ana realno nikad vise nece biti na prvom mestu.

Dr Yo

pre 14 godina

Heh a ja jos budala hteo da ostanem da gledam,mora da je Skot bio nemiran na tribinama,verujem da je to bio kljucni faktor tesnog poraza !

*

pre 14 godina

Dobro, vezala je 3 pobede, to joj se nije dogodilo pitaj Boga od kada. Neki ce reci da je Enan pauzirala dugo i dobila Anu, ali svako ima svoj put. Mislim da je Ana na putu oporavka, setite se samo prosle sezone.
I naravno - uz tebe smo Anci i u pobedi i u porazu !

MILAN

pre 14 godina

!!! zasto stalno kometnari jos joj glofer u glavi bal bla..to je nebitno nece njoj golfer, decko da promeni igru..zasto mesi kad se zaljubi u manekenku ne igra lose ?? poenta je sto nema vise 18 godina svega je ona zasicena, postala je 1, uzela je milione, videla je svet. zara za tenisom vise nema zato se i igra lose..nije to do kondicionog trenera..kad se on placa par hiljda evra zna covek svoj posao..nego je to mentalno u glavi ..ona je uspela u zivotu..sad ide udaja..deca..dosta je bilo.. moze se ovako radi para jos 5 godina kao ivan ljubicic naprimer ..ali sta je bilo bilo je...morate se pomiriti sa time.

d

pre 14 godina

ma pojela je ova ko dijete, sto i je za nju
znate kad bi ona i jankovic bile prve pored belgijanki i sestara na barem lanjskih pola snage? nikad a ni tad
prvi put na istom turniru i odmah lanjsko legendarno finale? a nakupile su se tu i neke godine i vrijeme neigranja? clijsters osvojila i US open iz cuga. to sve govori od danasnjoj konkurenciji, pa tako i o ivanovic i jankovic

gm

pre 14 godina

razlika je bila pre u kvalitetu, razlika ce i ostati.....ja ne znam kakve je to pripreme imala Ana kada je protivnica koja je imala pauzu od 1,5 god. pobedjuje sa lakocom.....na zalost tesko ce se vratiti medju prvih 10.....

Zmaj

pre 14 godina

Ajde da postavimo stvari na svoje mesto: Enanova je bila dugo na vrhu liste i to sasvim zasluzeno. Ubedljivo je najbolja teniserka danasnjice. Ivanoviceva je spletom srecnih okolnosti dosla do vrha a da nije nijednom pobedila Enanovu. To je koriscenje kikseva drugih i relano-nezasluzeno prvo mesto. Iskreno, na njemu se nije ni zadrzala dugo. Zato je smesno reci da je ovo bio duel dve nekadasnje prve igracice sveta. Neko ce na osnovu teksta stvarno zakljuciti da je Ana zarila i palila teniskim vrhom sto nije tacno. Ona nema kvalitet da se odrzi na vrhu. Ja prognoziram da ce u sledece 3 godine potpuno da se zasiti od tenisa i odustane od aktivnog igranja. Ko Kurnjikova...

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Gledajuci tenis na stranim televizijama, mislim da sam na sky naisao na glasanje koji teniseri ce osvojiti grenslemove ove sezone. Svijet ne misli da ce Djokovic osvojiti bilo koji turnir. Samo na US open ga uvrstavaju u potencijalne osvajace. Kako to da svijetski gledaoci ne vide svijetsku klasu Novaka Djokovica?! Sinoc isto tako za Anu. Kako to... Realnost je ta da ova Ana je jedna prosjecna teniserka koja zbog svoje konstitucije (to vam je ko kod muskaraca Ivan Ljubicic) tek ima da ima problema. Nadja Petrova je slican tip igraca, samo sto Nadja je bar naucila da servira.

bata Cobe

pre 14 godina

Čim je naišla na ozbiljniju i bolju teniserku, odmah kraj. Ona je jedna od najprecenjenijih teniserki. Devojko, počni da treniraš golf, udaj se, rodi decu i uživaj u surfovanju u Australiji.

sportist

pre 14 godina

jedno da vam bude jasno ,nikad u zivotu nepi bila prva ni jankovic ni ivanovic.da ne bi prestala da igra enan i kim clajsters.jankovic igra okolo 70%bolje nego ivanovic..zato je rangirana tamo gde pripada,

milan-Nis

pre 14 godina

Kako god,Enan i Klajsters,ce obeleziti ovu godinu,sestrice cuvajte se!
Mada i Jecika ako se naljuti moze svima da pomrsi racune,u svakom slucaju,bice zanimljivo,a to je za nas i najvaznije :)!

ahim

pre 14 godina

Pored Enan,Kim,Wilijams,ruskinja i još nekoliko igračica iz drugih zemalja polufinale je i maksimum koji se može očekivati od Ane i Jelene,što svakako nije malo

Bane

pre 14 godina

Pa da bi nastavila sa uspesima na teniskim terenima,mora da raskine sa deckom...od kako je pocela da dejtuje,vise na tenis ne misli ccc :P

100%

pre 14 godina

Znam da će se mnogi od vas naljutiti, ali jednostavno mi više nije simpatična. Nema to veze sa njenom igrom, ne sviđa mi se nešto kod nje i to je to. Naravno, želim joj sve najbolje, ne mrzim je, al rekoh eto, da budem iskren...

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

БИЋЕ БОЉЕ У МЕЛБУРНУ

Занемаримо резултат, Ана је добро играла. Иако је изгубила са 0:2 у сетовима, показивале је да се ипак вратила.
Али (нећу да филозофирам), како тако има лош избачај лоптице при сервису. И мислим да је то била кључна ствар да Енанова победи. СЕРВИС!Енан Изгледа као да није ни паузирала толико дуго. Но, мислим да це Ана боље играти на грен слему. Сада зна где се налази, и шта треба да поправи. Треба да буде оптимиста, и да из овог меча извиче најбоље.
Док се Ана опростила од Бризбејна, Јелена ће од понедељка играти у Сиднеју. Једва чекам, и наравно да ћу је бодрити (њу волим више од Ане).
Ана, одмори 2 дана, и крени на јуриш на Аустралиан опену:)

fenomen

pre 14 godina

Ja sam optimista i svim nasim teniserima predvidjam uspesnu godinu.
Novak ove godine izbija na prvo mesto, ustvari ne samo sto izbija nego ce Nadala i Federera mlatiti na svakom turniru.
Ziki u paru sa Nestorom osim prvog mesta na dubl listi na kraju godine usput uzima i najmanje dva GS-a.
Viktor i Tipsa ulaze u prvih 15 na listi. Jelena i Ana mozda nece uspeti da osvoje GS ali ce svakako biti u top 5 na kraju godine.
Krajinovic i Jovanovska ulaze u top 100.
Poz...

Nemanja poslan po burek

pre 14 godina

A rođaci jeste se ponadali..... neosporna je fizička ljepota u Anchy, ali tenis je nešto drugo i tu je tetka Henin doktorica i ovako sa 50% forme za skoro sve ove ostale izuzev clisters, serene i sharke kad je zdrava. Najbolji primjer da se jedna clisters reaktivira i u roku 2 mjeseca uzme laganini GS pored ovih dinara, jeca, kuznji, elena i ostali bakrača koji su nakratko bili No1.

stevemcqueen

pre 14 godina

banana sad su se vratile heninka i klijsters,uz williamsice koje su uvijek tu negdje i hordu ruskinja,ako nisu nesto napravile do k je bilo prostora sad ce stvarno bit puno teza konkurencija.al ja cu svjedeno navijat za anu.lepa je i to mi je dovoljno

WTATP Lista

pre 14 godina

Nije bilo bas toliko lose pogledamo ukupan nastup na ovom turniru i uporedimo sa katastrofalnim drugim delom prosle sezone. A jutros prosto nije bila "takmicarski" i mentalno spremna za mec ni protiv znatno manje zahtevnije i talentovanije protivnice od Enan (npr od svojih prvih 6 servis gemova cak pet je Ana zapocinjala sa duplom servis greskom!?) i u oba seta joj se igra posle uvodnih ostrih i borbenih 2:2 prosto "raspadala" u smislu konstantnosti. Ali cak i u ovakvom izdanju po nekim Aninim forhendima, volejima i kretanju moglo se primetiti da je sto se krize tice najgore proslo, kao i to da ovu zimu decemba ipak nije utrosila samo na slikanja i zabavu, vec je ocito i nesto radila. U svakom slucaju ne bih je ja otpisivao ni sada za predstojeci gren slem, a kamoli celu sezonu. Druga nedelja u Melburnu (tj bar 1/8 finala), a odmah zatim i uspesan vikend u beogradskoj Areni u FED-Kupu protiv Ruskinja uopste ne mora da bude "nemoguca misija" za Anu.

Dermendziev

pre 14 godina

Nista spektakularno i bez iznenadjenja.Ocekivani poraz i od slabe u ovom trenutku Zestin Enan.Jos jedna potvrda da je Ana(a ne zenski tenis)u krizi.Ana ce naj verovatnije ove godine biti bolje plasirana od prosle,cak moze biti i u TOP-u 10,jer je prosle godine izgubila sve sto se izgubiti mize.Sa ovakvim pristupom ka tenisu, vrhunski rezultati ce biti samo san i neostvarene zelje.Jos jednom ponavljam,kao i na pocetku prosle godine,Ana mora da se odluci dal ce se ozbiljno baviti tenisom ili nekom drugom profesijom,a tenisom kao hobi.Ko bi znao,mozda smo mi i Anu davno precenili,jer mnogo toga elementarnog u tenisu Ana nije savladala ili nije prosla.Samo talenat ne donosi vrhunske rezultate!

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

Voleo bih da Ana dokaze da nisam u pravu, ali mislim da su vrlo male sanse da ona ponovo postane jedna od najboljih... Svi vec znaju da je problem u toj lepoj glavi... Da li moze da se popravi e to je pitanje. Ja mislim da ne moze, ali ponavljam - nadam se da gresim.

sasa

pre 14 godina

Gledao sam prvi set. Od tenisa nije bilo ni "T". Isto vazi i za jednu i za drugu, s tim sto je Belgijanka malo manje gresila(ustvari puno manje). Jadno je bilo za gledanje da se obadve teniserke muce da ubace servis, a o vinerima ne treba ni da pricam jer ih je bilo 5-6 u toku prvog seta. Samo neiznudjene greske. Cista druga liga. Pa ove dve ce JJ da pojede i ne samo Jelena nego i sve ostale iz prvih 10. Anino kretanje slabo, rad nogu nikakav (redovno kasnila pri udarcima), pet servisa za redom ne moze da ubaci,,,,,strasno. Nasa je volimo je, ali.....Ipak mislim da je sticajem srecnih okolnosti i svojoj najboljoj formi uspela da osvoji RG ik da bude prva na svetu. Da se covek zapita sta je radila predhodnih nekoliko meseci kao vrhunski sportista. Moje misljenje je da ona vise to nije vec da se rekreativno bavi tenisom a mi se zbog nje nerviramo. Ja to da radim vise necu. Ocigledno je razmazena i ne prihvata savete sa strane, a svi ti tzv kondicioni i drugi treneri je samo deru jer kod nje napredak u igri ne postoji, a cini mi se i da nije moguc. Daj Boze da gresim. Sasa, Nis.

tas

pre 14 godina

Ne pricajte gluposti molim vas,da li ste uopste gledali mec,koliko puta je Ana natjerala Justine da trci zbog tog forehanda,on je jos uvijek tu,mozda najbolji na tour-u

Sinoc je bio neki drugi problem.Ja ne znam da li sam jedina ali meni se cinilo da je Ana bila potpuno odlutala,
Onaj ko prati Anu zna da se ona ne ponasa tako na terenu..
Bilo je sjajnih poena ali ni poslije njih nije bilo njenog karakteristicnog radovanja niti pogleda prema lozi...Takodje nije bilo ni Svena a znamo koliko on utice na nju,ni Adama...

ali nema veza,nije sramota izgubiti od Justine a ti Anci si nam pokazala da je povratak u toku,polufinale je veoma dobar rezultat.Samo naprijed,ajde

Damir

pre 14 godina

Podera je ko beba zvečku. Nisam očekivao baš tako lako. Šta bi od nekad dobrog servisa - pliva za lopticom. Valjda ima neki stručnjak da poradi s njom na tome. Katastrofa.Idemo Kim!

Br. 1

pre 14 godina

Ana Ivanovic od pre dve godine bi bila isto tako ubedljiva protiv ove Ane Ivanovic. Ali zato ova Ana Ivanovic, opasno, ali opasno izgleda.

Samo hrabro

pre 14 godina

Posle ovog turnira meni ipak deluje da Ana ide uzlaznom putanjom.Mislim da ce na jos par turnira da 'trazi sebe' ali kako vreme odmice sve vise ce da lici na Anu iz vremena kada je osvajala najvece turnire.Ipak ona ima tek 22 godine i , ako zeli ,moze jos 5-6 sezona da igra na najvisem nivou.Srecno!

Mumi

pre 14 godina

Stvarno mi je Ana draga, i zelim joj sto vise pobeda, al glupo je kad tako pisete: "2 nekada najbolje teniserka", jer to ne odrazava realnost. Belgijanka je to mesto drzala bar 2 godine i nije imala konkurenciju, a Ana je bila na prvom mestu mesec i po dana, i cak ni u to vreme nije mogla da pobedi mnoge sa nizih pozicija, ali je eto posle Rolan Garosa izbila na prvu poziciju. Znam da je u redu da se Ani da sto veca podrska, ali taj uspon ka vrhu treba realno sagledati: Ana sa nekadasnjom igrom ne moze da dodje u prvih pet, jedino ako bude mnogo radila i mnogo napredovala moci ce da zaigra protiv Enan i Klajsters kako treba, i to joj od srca zelim.

Igor

pre 14 godina

Smatram da je najbitnije to da Ana igra mnogo bolje i sa vise samopouzdanja nego u proteklih godinu i po dana. Vrlo je vazno to sto je vec na prvom turniru u sezoni stigla do polufinala. Servis je nesto na cemu ce ove sezone ocigledno morati da radi. U svakom slucaju , ne sumnjam da ce se vratiti u top 10 vec u prvoj polovini sezone. Igra bolje, i dalje je ofanzivna i voli da rizikuje. To sve i cini jednu veliku igracicu. Cestitke Henin na pobedi, mada mislim da Clijsters pobedjuje u finalu. Ana je trenutno 21., ali vec od ponedeljka vratice se u top 20. Vrlo je vazno kako ce odigrati Australian Open, zbog nastavka sezone. Ali, mislim da se sve krece u dobrom pravcu. Budimo uz ANU !!! ;)

maki

pre 14 godina

Ne mogu da se nacudim kakvih sve likova ima koji komentarisu nase sportiste i njihove dobre, a posebno losije, da ne kazem lose, rezultate.Zivo me interesuje sta ste to vi tooliko postigli u zivotu, da vam je sve sto oni urade, nedovoljno.Majko draga,kakvi smo to ljudi!

rade

pre 14 godina

Kao sto napisah juce, uz pregrst ne-preporucujem od "znalaca novokomponovanih",samo castan poraz i pravac pripreme za AO.

Trebate razumeti da je Enan ono sto je Federer u muskom tenisu. Gube samo kada je los dan (sto je retko) ili gubice kada ih godine sustignu.
Oni su ,uz Nadala i sestara Vilijams,kategorija za sebe.

NAsa Ana i Jelena u daleko od toga,veoma daleko, ma koliko mi zeleli njima svako dobro.

ick

pre 14 godina

Sezona je tek pocela a vec polufinale. Kako je bilo prosle godine ovo je ok. Samo polako dizi formu i nikako ne gledaj nazad nego samo napred.

Mirjana sa Cubure

pre 14 godina

Na momente je to bio tenis kakav ocekujemo od Ane. Nadam se da ce ipak uspeti da izadje iz toga sto je sprecava da igra kako ume i moze. Puno srece Ana!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@d
znate kad bi ona i jankovic bile prve pored belgijanki i sestara na barem lanjskih pola snage? nikad a ni tad

Ajd javi se kad budete imali teniserku u prvih 100 na listi... Onda cemo da pricamo...

Ma jok ja

pre 14 godina

Nazalost ocekivano. Iako sam se potajno nadao drugacijem ishodu.

Ovi komentari tipa "manekenka", "golfer vamo, golfer tamo" su toliko dzulovski i glupi da nemam reci.

milica

pre 14 godina

napred ana! ovo je bilo realno, ali je i polufinale uspjeh i prvi korak u pravom smjeru. nije enan toliko bolja, vec ana jos mora da stekne samopouzdanje jer je ovaj mec izgubila u glavi i prije nego sto je stala pred nju.ali i to ce se promjeniti i zato treba vrijeme i jos jakih meceva. iduci cilj treba biti druga sedmica AO. pozdrav Ani i svim pravim ljubiteljima tenisa!

Blok 70

pre 14 godina

Normalni ljudi svojoj teniserki zele sve najbolje, pa tako i ja, naravno. Medjutim, koliko vremena je dovoljno za tim oko Ane, da nije nista ruzno popricati sa psihologom, jer je period u kome ona igra sa ogromnom dozom manjka samopouzdanja vec alarmantan ! To su uradili jedan Sampras, pa Federer, te ne vidi razloga da uradi i Ana. U svakom slucaju, naskoditi nece, jer igra sama po sebi nece sa neba pasti. Ocigledno je da Ana ima problem psiholoske prirode, jer tenisko umece i talenat nikada nisu bili sporni. Sve najbolje !

Inzagi9

pre 14 godina

@Maks
Kraljica tenisa je Serena ( koju uopste ne volim ).Jesi proverio kakav skor ima Enan sa sestrama Vilijams?Ko ima sve GS-ove?Pozdrav svima!P.S.Nadam se da ce Ana ove sezone biti mnogo bolja nego prosle.

dusan

pre 14 godina

jako mi je zao Ane. ocigledno zna i moze da igra ali je problem u glavi.
tako smo se svi radovali njenom povratku i verovali da ce se vratiti staroj igri nakon tolike pauze. na zalost, agonija od prosle godine se samo nastavlja. ne treba njoj olji trener vec psiholog ko ce da joj sredi emocije. daj Boze da se malo otrezni i bude ona stara nasa Ana, jer mi je svi volimo!

mladjo

pre 14 godina

Bez obzira na poraz svaka cast Ani i vidana je promjena u odnosu na zadnju godinu u njenoj igri.Siguran sam ako nastavi ovako dace nas Ana jos koji put da obraduje.Bilo kako bilo Ana je pravi ambasador srpstva i svi treba daje podrzavamo i kad gubi a mi to radimo bez obzira sto se pokoji lik nadje da baca neosnovane kritikw.To Ana i radujemo se tvojim dolazecim mecevima a siguran sam i uspjesima.Pozdrav iz Minhena

miskopetrovic

pre 14 godina

Jos jedan primer kako je slatki zivot unistio veliku karijeru.Na zalost mislim da se nikada nece vratiti tenisu koji je nekada igrala.U svakom slucaju hvala joj i za ovoliko

aleksandar

pre 14 godina

Ja podrzavam svakog ko se trudi i radi pa neka i nema rezultata jer je konkurencija u svemu na svetskom nivou uzasno velika ali Ana je preterala sa tim njenim "vracam se na vrh sigurno". To je postalo vec iritirajuce. Naravno da treba verovati ali ne treba sam sebi baksuzirati takvim izjavama. I od takvih izjava je i hvata nervoza kada joj lose ide.

mistake

pre 14 godina

gledao sam sve anine meceve uzivo u brisbenu i danasnji epilog je bio prilicno ocekivan.ona je lako mogla jos izgubiti od dokicke.nazalost problem koji ima a jasno sam ga uocio njen strucni stab nevidi.imala je dovoljno vremena da se spremi za turnir ali ona ce sa ovim problemom igrati i dalje.u melburnu sa ovakvom igrom nema sta da trazi kad bude naisla na kvalitetnu protivnicu.steta za anu jer sam ubedjen da ima prostora da bude mnogo bolja.dok problem ne resi nece biti napretka.pozdrav iz brisbena

Snezana

pre 14 godina

Ja sam sinoc gledala mec!
Ono sto sam mogla da primetim je da je Ana JAKA KAO ZEMLJA,moze volu rep da iscupa!Vidi se da se bavila kondicionim pripremama i to vrlo kvalitetno..ALI..njena glava je jos uvek u haosu..imala je stvarno par lepih poena, ali sa tom igrom ne moze ni da pridje doktorkama Williams i kompaniji.
TO KOBNO BACANJE LOPTICE JU JE DOKRAJCILO SKROZ!!!

Cucurigu

pre 14 godina

Uspesan povratak Zestin Enan i Kim Klajsters ucini ce ovogodisnji WTA sampionat izuzetno zanimljivim kako na pocetku tako i na kraju.
Pocetak-kao lose plasirane(prakticno sve iz pocetka)ZE i KK stavlja ce na teskim mukama ,na samom statru svakog turnira ,mnoge igracice nosioce turnira.
Kraj sampionata-bice interesantna konacna WTA lista prvih deset(ocekivati je da ce skoro sigurno u TOP 10 biti Kim i Enan). Zestin Enan (a prakticno i Klajsters-pobednica US Open-a) ove godine samo mogu dobijati poene,bez brisanja.Ko ce ispasti iz sadasnjih TOP10?!Bice veoma interesantno imajuci na umu da i Sarapove sada nema tamo,a da ce i ona pretendovati za povratak u deset velicanstvenih.Kad dodamo i mlade talente(Nastju Pavljucenkovu,Kirsteu,Wikmajer,Sabinu Lisicki) kojih nece biti u prvih deset,ali ce i te kako biti "zestoke za mnoge",cini mi se da ce stvarno WTA sampionat biti interesantniji i neizvestniji od ATP sampionata.

Janko

pre 14 godina

Za sve koji kritikuju Aninu u igru u ovom mecu nek pogledaju ovaj snimak Ana je napravila stvarno veliki broj sjajnih poena, najveci problem u mecu je bio sto nije odrzlala svoj servis inace je uspela da napravi brejkove Enanovoj
http://www.youtube.com/watch?v=8AackrP4qS8