Đula Mešter za B92: „Naša odbojka ima svetlu budućnost“

Pre nešto više od devet godina odbojkaška reprezentacija, tada Jugoslavije, u Sidneju je ostvarila najbolji rezultat u istoriji srpske odbojke osvajanjem zlatne olimpijske medalje. Pored Vladimira i Nikole Grbića, Ivana Miljkovića i Gorana Vujevića veliki udeo u trijumfu na Olimpijskim igrama imao je i Đula Mešter.

Pre nekoliko godina Mešter se oprostio od reprezentativnog dresa, a sada uživa u rodnoj Subotici i čeka angažman u grčkom prvenstvu, a u razgovoru za B92 govori o rezultatima reprezentacije u 2009. godini, šta misli koji igrač je njegov naslednik, i o podršci za jednog predstavnika Srbije na Dakaru...

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
 1. Boričiću grešiš. Tačno je da je Kovačević dosta mlad, ali teretana je njega fizički dovela u ovu formu. I to će verovatno biti njegov maksimum. Atanasijević je za njega institucija. Dečko će da postane veliki igrač. To je garantovano. Verovatno i Kovačević, ali ipak je za dva koplja bolji Atanasijević.
  (Milan, 26. decembar 2009 23:05)

  # Link komentara

 2. Pozdrav velikom majstoru odbojke i svu srecu mu zelim. Svojim trudom i radom pokrenuo je odbojku . Ali nije u toku sta se dogadja u muskoj odbojci kod nas. Velika je kriza. Lige nisu uspele da se popune sa dovoljnim brojem klubova. Neki klubovi se gase i na polu sezoni i ponovo se zrebaju lige da bi se zavrsilo takmicenje!!!
  (zoran, 26. decembar 2009 11:22)

  # Link komentara

 3. Mešter, svaka ti čast za reprezentativne uspehe, ali je očigledno da ne pratiš dovoljno domaće takmičenje... Na kraju, to si i sam priznao. Iz tog razloga se ne mogu složiti da je Atanasijević najveći talenat naše odbojke. Klub u kome nastupa,a i okruzenje mu neće pomoći da se razvije u pravoj meri! Ali, zato smatram da će Uroš Kovačević iz Ribnice to uspeti !!!
  (Boričić, 25. decembar 2009 20:06)

  # Link komentara

 4. Slazem se potpuno! Puno srece Djuli u pronalasku novog angazmana!
  (Milos, 25. decembar 2009 14:38)

  # Link komentara

 5. pre koji dan sam skoro naleteo kolima na mestera i suprugu mu, ali nisam kriv, bila je neka ogromna rupa u asfaltu, zelim mu sve najbolje i da nadje angazman u grckoj, u svakom slucaju legenda naseg sporta.
  (wlado, 24. decembar 2009 09:36)

  # Link komentara

 6. veliki pozdrav za velikog majstora. Djula ziv bio i jos dugo igrao...
  (hektor, 24. decembar 2009 00:57)

  # Link komentara

 7. Svaka rec mu je na mestu. Legenda!
  (Dusan, 24. decembar 2009 00:16)

  # Link komentara

 8. Majstore, sve najbolje u daljoj karijeri i zivotu, nikada tvoji blokovi i tvoji putujuci servisi nece biti zaboravljeni :-).
  (pihtija, 23. decembar 2009 23:54)

  # Link komentara