Četvrtak, 17.12.2009.

22:37

Miličić: "Vraćam se u Evropu"

Košarkaš Njujork Niksa Darko Miličić izjavio je da će se sledeće sezone sigurno vratiti u Evropu.

Izvor: B92

Milièiæ: "Vraæam se u Evropu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

markan

pre 14 godina

Гледао сам на РТС прије почетка сезоне кад каже, већ сам рекао менаџеру да види шта има у европи, највише бих волео у Олимпијакос, јер је побратим са звездом. Што говори да је њему највећи проблем мозак и ништа друго.

*

pre 14 godina

Mislim da mi svi koji posmatramo sa strane mozemo da stvari realno sagledamo i konstantujemo da bi mu kao igracu bilo mnogo pametnije da je ostao u Evropi jos dve-tri sezone, medjutim, tamo u SAD, iako nije igrao, nafajtao se para koje ne bi mogao da zaradi u Evropi nikad (mogao bi da je dobar kao Fucka, Milojevic, Savic..., medjutim realno decko nema taj potencijal). Sad moze slobodno da dodje u Evropu, da pokusa da odigra sa zadovoljstvom jos koju godinu, a verovatno ce ove biti dominantan u odnosu na dosta centara, bar fizicki i nece se stadeti od povreda, jer ne mora da brine da li ce sutra imati za lebac.
Puno uspeha.
(zoran, 18. decembar 2009 07:38)

manje vise sve se slazem.. ali.. Milojevic veci potencijal od Milicica? to nema nikad da bude..:)) Druga je stvar sto je Milicic zbog nekih pogresnih odluka u karijeri ostao nedorecen. Ali on ima jos puno vremena za dokazivanje.. Centra sa takvim fizickim predispozicijama mozda nikad nismo imali. Samo je stvar da izabere pravi klub i povrati samopouzdanje.. Posle toga ce biti onaj stari (mladi:)) Milicic.

Kosta

pre 14 godina

Ja neznam da li Darko uci na svojim greskama ,ali ja bi na njegovom mesto otisao negde gde mogu da napredujem.Mozda ima problem u glavi ,ali njemu treba autoritet koji ce raditi sa njime i napraviti od njega prvo coveka pa posle igraca.Ja bih ga ostavio na miru jer ja Darko covek kojem treba vremena da sazri.

Teomania

pre 14 godina

Pricajte sta hocete ali Darko ce biti medju 3,4 najdominantnija centra u Evropi. Decko ima visinu, snagu, brzinu, skocnost... Ima sut sa distance, za tri poena, ispod kosa, dobru ledjnu tehniku... Sjajan igrac, ali mu ne ide u NBA, ne znam zasto, ali ne dobija priliku da pokaze sta ume. Dok je igrao u Orlandu, igrao je sasvim dobro. Darko ce biti najdominantniji centar u Evropi, samo da nadje pravi klub gde ce sigurno igrati, zivi bili pa videli...

Lepus

pre 14 godina

Najjaci su mi ovi grobari sto se pale na to da bi DVod njega nesto napravio.

Kao prvo, Milicic je extra odbranbeni igrac, dobar je i u igri 1 vs 1 u napadu. Po meni, problem mu je sto si a pravo uzima previse vanjskih suteva, tj. sa distance i van linije 6.25.

A kao drugo, DV jest odlican trener za visoke igrace, al' budimo realni. Od koga je to on napravio vrhunskog napadaca? Jedno ime ?
Nema, ne postoji.
Kod njega je odbrana sve, a ako promasis dva suta, klupa. On bi i Kobe-a sveo na manje od 20.

dolgoruki

pre 14 godina

CZ 2010/20011:Milicic na centru, Gurovic na trojci, Moku za trenera,i Covica za predsednika. Kakav bi to samo spektakl bio! To da mi je videti, pa mogu da umrem :))))!

The Navijac

pre 14 godina

Pametna odluka.
Mislim da on nije tako los kao sto brojke pokazuju i za njega ima nade.
Pogledajte samo primer Aleksa Marica.
Prosle godine je tavorio u Granadi a sada hara Evroligom.

Po toj logici, Milicic ima potencijal da hara svetom, jer tavori u Njojorku :)

zoran

pre 14 godina

Mislim da mi svi koji posmatramo sa strane mozemo da stvari realno sagledamo i konstantujemo da bi mu kao igracu bilo mnogo pametnije da je ostao u Evropi jos dve-tri sezone, medjutim, tamo u SAD, iako nije igrao, nafajtao se para koje ne bi mogao da zaradi u Evropi nikad (mogao bi da je dobar kao Fucka, Milojevic, Savic..., medjutim realno decko nema taj potencijal). Sad moze slobodno da dodje u Evropu, da pokusa da odigra sa zadovoljstvom jos koju godinu, a verovatno ce ove biti dominantan u odnosu na dosta centara, bar fizicki i nece se stadeti od povreda, jer ne mora da brine da li ce sutra imati za lebac.
Puno uspeha.

Aca_USA

pre 14 godina

Divac je pre nego sto je otisao u NBA imao za sobom dve Olimpijade i 5 sezona u najacoj evrospkoj ligi I reprezentaciji SFRJ-a. Milicic nije bio ni clan reprezentacije.
U tome je razlika...

Che

pre 14 godina

Bodiroga nije bio dovoljno kvalitetan za NBA...zato nikada nije ni otisao tamo...zato ga ljudi cene, jer je bio svestan svojih kvaliteta...i mana... Rakocevic je jedan od najboljih igraca u Evropi...u NBA nije imao ni prosek od 2 poena...Parker koji je igrao za Makabi...bio najbolji igrac i najdominantniji u Evropi...u NBA je amater... Evropa je daleko iza NBA...Evroliga je daleko iza NBA... To su cinjenice... MI se hvalimo dobrom odbranom...a stvarnost je da imamo los napad...lose sutere...pa zato ima malo koseva...:))) Pricajmo realno...

andromeda

pre 14 godina

Divac jeste pricao da je najbolje sto pre ici u NBA, ali nisam siguran da je mislio pre 21-ve godine (to je bilo vreme kada su samo veliki igraci isli u NBA, a ne bilo ko kao danas i svi kada su vec sazreli tj. od 21 godine pa na vise; niko nije iz Evrope isao sa 18 godina u NBA). Takodje Divac je gledao stvari iz svoje perspektive, a on je imao srece da ode u organizovan tim kao sto su Lejkersi, imao je Dzabara da radi sa njim, otisao je u tim koji ima vremena i trosi resurse na razvoj mladih igraca. Milicic nije imao nista od toga, na zalost. Kada poredis Milicica sa Divcem, Divac je imao mozda samo 20% fizickih predispozicija u odnosu na Milicica, ali je imao 10 puta bolje predispozicije u glavi - pa ti vidi sta je glavno za igru zvanu kosarka.
Divceva izjava da je Milicic zreo za NBA je data u vreme kada su se koplja lomila ko ce da bude koji na draftu, pa nije hteo da mu obara cenu.

Nikola,trenutno na privremenom radu u Emiratima

pre 14 godina

"Novac me ne zanima. Samo želim da uživam u košarci." - da je ovo izjavio pre 6 godina i ostao u evropi jos 2 ili 3 sezone niko me ne moze ubediti da ne bi postao jedna od najboljih 3-4 u NBA.
Da,pozicija 3-4 je pozicija koju je Darko igrao u Hemofarmu,a ne centar.To mu je kasnije nametnuto zbog visine i gradje,jer na njega nisu ozbiljno racunali,pa je bilo:"neka big guy ide da se gura ispod kosa za tih 7-8 minuta koje igra,samo nam jos fali da pocne da sutira sa distance".
Tako je i izgubio sut koji ne mogu da kazem ni da je ikada imao,jer bio je jako mlad,ali se secam da je davao neke trojke i suteve sa polu distance sto ce reci da je imao neku osnovu i da je tu bilo nekog potencijala koji nije iskoriscen.
Ne znam kada ce nasi mladi igraci da shvate da NE SMEJU da idu nekompletni u NBA.Tamo nemaju vremena ni strpljenja da ih razvijaju.Pa pogledajte na primer sve te igrace koji su draftovani 2003 Lebron,Wade,Carmelo,Bosh,Hinrih,svi su odmah u prvoj sezoni postali igraci sa 20+ poena,5+ asistencija i skokova.Oni su bili vec spremni za Nba,bili su blizu tog sistema i imali su neku predstavu o tome, dok je Darko otisao bukvalno kao balavac,ekvivalent tome je da sad klinac 91’ ode u Nba,tipa Djekic iz Partizana
Dobro,to jeste uspeh sam po sebi,ali nije dobro na duge staze.
Mada,mislim da za njega jos uvek ima sanse.Pogotovo ako bi progutao ponos i otisao kod D. Vujosevica na jednu sezonu,pod uslovom da ga ovaj zeli.Navijam za Zvezdu,ali sam realan,ako neko zna da izvuce maksimum iz visokih igraca to je D.V.
Kosarku volim i ne posmatram je navijacki,sto sam jednom vec ranije i pisao na ovom sajtu.
Reprezentacija je iznad svega!
Darka sam uvek gotivio zato sto je SRBENDA,a cuo sam i da mu se sa kuce viori ogromna SRPSKA zastava.Nikada mu necu zaboraviti ni onaj intervju iz srca posle one kradje sa Grcima,jer manje-vise svi se ispsujemo na najobicnijem basketu ,a mogu da zamislim koje su emocije u tako nekoj utakmici.Nikada mu necu zaboraviti ni onu bananu Mutombu,kada mu se ovaj uneo u lice i zapretio prstom.“Šurda“ je ostao mrtav hladan i samo se nasmejao,a da vidim koliko nas bi ostalo u mestu da Dikembe od 2,18 krene.Srce je uvek bilo na mestu.
Zelim mu sve najbolje!Pre svega uspesan povratak u reprezentaciju,pod uslovom da to zasluzi.

Osvrnuo bih se ovom prilikom na jos jedan „slucaj“.
Pavlovic. Kad pogledaš 25 godina,pomisliš,ma ima vremena još je mlad...ali već ŠEST celih sezona je tamo i NIŠTA.
Bljesne tu i tamo po neku utakmicu,ali nema tu kontinuiteta u igri.Umesto da je ostao još jednu sezonu u Budućnosti i odigrao još jednu ili dve,zašto da ne,u nekom jakom evropskom klubu kod dobrog trenera on je otišao nekompletan u ligu koja nema vremena za tebe i koja te odmah baca u mašineriju.Mogao je otići u NBA 2-3 godine kasnije i sa steknutim imenom u evropi i to bi bila skroz druga priča.Copy/paste Milicic,samo sto je Milicic ipak veci potencijal i danas kao i tad.
I eto tako već ŠEST sezona posmatra utakmice sa klupe(udje tu i tamo pred kraj sezone sa kojim minutom više u takozvanom garbage time-u) i greje klupe drugim igračima.
Ali eto,ako će mu biti neka satisfakcija moći će da kaže kako je u karijeri grejao klupu jednom Lebronu...

Radmanovica i Jarica stvarno ne bih komentarisao.
Pozdrav!

obvjektivno

pre 14 godina

E pa ti smesni Francuzi pobedise malopre Partizan. Da se razumemo ja obozavam i Zvezdu i Partizan i sve sto je evropsko, ali ko ima i malo mozga moze da vidi ogormnu razliku izmedju evropske lige i NBA, jos uvek. Ovo sto se igra po Evropi je kao usporeni film, kao vaterpolo. Dodas sidrasu pa se onda ceka faul.

Markec

pre 14 godina

@Koki
Pa u pravo je Divac govorio da ne treba da ide tako rano u NBA. To sto si napisao je budalastina... Pa su ga posle napali kako ni on nije cekao neku zrelost da ode u NBA, a Divac sa Partizanom bio sampion tadasnje najjace lige u Evropi i ucesnik final foura Kupa sampiona...

Marko_bgd

pre 14 godina

sa njegovom visinom,fizickim predispozicijama,brzinom i snagom,i odlicnom tehnikom,da je ja imam,uspeo bih u Nba ligi...ali decko nema u glavi..dobio je kao vrlo mlad novac u ruke,nije postovao nikog tamo..odmah je kupio 2 dzipa...nije uspeo zbog svog primitivnog mentaliteta koji je poneo iz svoje sredine u ameriku...

zoki

pre 14 godina

Nece on ni u evropi uspeti. Nije tu problem da li igra u nba ligi ili u evropi vec u inteligenciji i osecaju za igru.

Kada je Milicic davao u kontinuitetu preko 20 poena u domacoj ligi.Nikada

A iz njegovih nastupa za reprezentaciju smo videli koliko covek nema osecaja za kos - baca loptu ko ciglu.

Da ne bude da pricam samo negativno - ume da odigra dobro u odbrani ali je sa napad operisan. Njemu cak ni 2 Duleta ne bi mogla pomoci.

darko milicic

pre 14 godina

Vrati se ti majstore u Hemofarm, pa ces videti gde si!!!
Ti ako u NLB ligi budes imao vise od 4 skoka 7 poena i 2 blokade po utakmici ja se besim...
Nikad nisi dokazao svoj talenat zato sto nemas srce,jak si samo na recima!!!
Tvoj talenat, snagu i patriotizam smo videli na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu!!!
Dobro dosao kuci...

srbin

pre 14 godina

momak ima 25 godina, vrlo je jak, ali stvarno, bice centar evrope. ocekujem postove grobara, kao fol: nisi uspeo, bla, bla.. i pa sta ako je opsuvao majku nekom italijanu, i? mi svi svakog dana psujemo nekog, ili?

bilo bi odlicno da darko proradi, bice nam pomoc, pojava za protivnika..

dak

pre 14 godina

Konačno se vrati i pokazi sta znaš! Nas najtalentovaniji centar u istoriji. Njegove igre na svetskom prvenstvu u Japanu su nevjerovatne. Samo bog mu nije dao i ono drugo da shvati na vrijeme neke stvari...

...

pre 14 godina

Najpametnije bi ti bilo da dodjes kod Duleta Vujosevica na 1 godinu. Ko god je dosao kod DV nije nazadovao vec samo napredovao. U Partizanu bi povratio neophodno samopouzdanje i igrao bi pravu kosarku.

Severina

pre 14 godina

Najpametniji igrac je Dejan Bodiroga. NBA ga nikad nije zanimala, a NBA zvezde je slao po burek kad god je hteo. Videli smo to vise puta. I sta sad sto nije igrao u NBA? Nista naravno! Covek je velicina kakva se skoro nece roditi! Bodibond!!!

rAdd3

pre 14 godina

Do kraja sezone u Zvezdi, pa onda u neku jacu ligu ...
Mislim da bi to bio pravi potez, sa obzirom na to da se izjasnjavao kao veliki DELIJA ....

gospodin coek

pre 14 godina

ovo si trebao uraditi prije 5 godina. a najbolje bi bilo da kada si imao 18 godina ostao u evropi jedno 3 godine pa onda otisao u nba.
za ovo sve si ti sam kriv ili je kriv tvoj menadzer sto je isao za parama

objektivno

pre 14 godina

Moguce je da igra za neku od usporenih ekipa kakvih u Evropi ima citava gomila. Pa i to je nesto, dodace mu neko valjda loptu ponekad. Slucajno sam skoro video Olimpijakos i neke Francuze, to je bila smesna utakmica u kojoj su neiskusni Francuzi ispustili pobedu, Kleiza se nadavao koseva dok ga niko zivi nije cuvao. Pa tako moze da igra i moja baba.

darko

pre 14 godina

Ovo neka bude za nauk svim mladim sportistima da je bolje da u karijeri postepeno napreduju jer će tako ostvariti sigurno veći sportsko uspjeh,a ovako mogu samo brzo doći do novca a sportski totalno propasti.Veliki igrači su prvo u evropi gradili ime pa tek onda otisli u NBA i opet neki nisu uspjeli!!!

Severina

pre 14 godina

Najpametniji igrac je Dejan Bodiroga. NBA ga nikad nije zanimala, a NBA zvezde je slao po burek kad god je hteo. Videli smo to vise puta. I sta sad sto nije igrao u NBA? Nista naravno! Covek je velicina kakva se skoro nece roditi! Bodibond!!!

darko

pre 14 godina

Ovo neka bude za nauk svim mladim sportistima da je bolje da u karijeri postepeno napreduju jer će tako ostvariti sigurno veći sportsko uspjeh,a ovako mogu samo brzo doći do novca a sportski totalno propasti.Veliki igrači su prvo u evropi gradili ime pa tek onda otisli u NBA i opet neki nisu uspjeli!!!

gospodin coek

pre 14 godina

ovo si trebao uraditi prije 5 godina. a najbolje bi bilo da kada si imao 18 godina ostao u evropi jedno 3 godine pa onda otisao u nba.
za ovo sve si ti sam kriv ili je kriv tvoj menadzer sto je isao za parama

Nikola,trenutno na privremenom radu u Emiratima

pre 14 godina

"Novac me ne zanima. Samo želim da uživam u košarci." - da je ovo izjavio pre 6 godina i ostao u evropi jos 2 ili 3 sezone niko me ne moze ubediti da ne bi postao jedna od najboljih 3-4 u NBA.
Da,pozicija 3-4 je pozicija koju je Darko igrao u Hemofarmu,a ne centar.To mu je kasnije nametnuto zbog visine i gradje,jer na njega nisu ozbiljno racunali,pa je bilo:"neka big guy ide da se gura ispod kosa za tih 7-8 minuta koje igra,samo nam jos fali da pocne da sutira sa distance".
Tako je i izgubio sut koji ne mogu da kazem ni da je ikada imao,jer bio je jako mlad,ali se secam da je davao neke trojke i suteve sa polu distance sto ce reci da je imao neku osnovu i da je tu bilo nekog potencijala koji nije iskoriscen.
Ne znam kada ce nasi mladi igraci da shvate da NE SMEJU da idu nekompletni u NBA.Tamo nemaju vremena ni strpljenja da ih razvijaju.Pa pogledajte na primer sve te igrace koji su draftovani 2003 Lebron,Wade,Carmelo,Bosh,Hinrih,svi su odmah u prvoj sezoni postali igraci sa 20+ poena,5+ asistencija i skokova.Oni su bili vec spremni za Nba,bili su blizu tog sistema i imali su neku predstavu o tome, dok je Darko otisao bukvalno kao balavac,ekvivalent tome je da sad klinac 91’ ode u Nba,tipa Djekic iz Partizana
Dobro,to jeste uspeh sam po sebi,ali nije dobro na duge staze.
Mada,mislim da za njega jos uvek ima sanse.Pogotovo ako bi progutao ponos i otisao kod D. Vujosevica na jednu sezonu,pod uslovom da ga ovaj zeli.Navijam za Zvezdu,ali sam realan,ako neko zna da izvuce maksimum iz visokih igraca to je D.V.
Kosarku volim i ne posmatram je navijacki,sto sam jednom vec ranije i pisao na ovom sajtu.
Reprezentacija je iznad svega!
Darka sam uvek gotivio zato sto je SRBENDA,a cuo sam i da mu se sa kuce viori ogromna SRPSKA zastava.Nikada mu necu zaboraviti ni onaj intervju iz srca posle one kradje sa Grcima,jer manje-vise svi se ispsujemo na najobicnijem basketu ,a mogu da zamislim koje su emocije u tako nekoj utakmici.Nikada mu necu zaboraviti ni onu bananu Mutombu,kada mu se ovaj uneo u lice i zapretio prstom.“Šurda“ je ostao mrtav hladan i samo se nasmejao,a da vidim koliko nas bi ostalo u mestu da Dikembe od 2,18 krene.Srce je uvek bilo na mestu.
Zelim mu sve najbolje!Pre svega uspesan povratak u reprezentaciju,pod uslovom da to zasluzi.

Osvrnuo bih se ovom prilikom na jos jedan „slucaj“.
Pavlovic. Kad pogledaš 25 godina,pomisliš,ma ima vremena još je mlad...ali već ŠEST celih sezona je tamo i NIŠTA.
Bljesne tu i tamo po neku utakmicu,ali nema tu kontinuiteta u igri.Umesto da je ostao još jednu sezonu u Budućnosti i odigrao još jednu ili dve,zašto da ne,u nekom jakom evropskom klubu kod dobrog trenera on je otišao nekompletan u ligu koja nema vremena za tebe i koja te odmah baca u mašineriju.Mogao je otići u NBA 2-3 godine kasnije i sa steknutim imenom u evropi i to bi bila skroz druga priča.Copy/paste Milicic,samo sto je Milicic ipak veci potencijal i danas kao i tad.
I eto tako već ŠEST sezona posmatra utakmice sa klupe(udje tu i tamo pred kraj sezone sa kojim minutom više u takozvanom garbage time-u) i greje klupe drugim igračima.
Ali eto,ako će mu biti neka satisfakcija moći će da kaže kako je u karijeri grejao klupu jednom Lebronu...

Radmanovica i Jarica stvarno ne bih komentarisao.
Pozdrav!

rAdd3

pre 14 godina

Do kraja sezone u Zvezdi, pa onda u neku jacu ligu ...
Mislim da bi to bio pravi potez, sa obzirom na to da se izjasnjavao kao veliki DELIJA ....

dak

pre 14 godina

Konačno se vrati i pokazi sta znaš! Nas najtalentovaniji centar u istoriji. Njegove igre na svetskom prvenstvu u Japanu su nevjerovatne. Samo bog mu nije dao i ono drugo da shvati na vrijeme neke stvari...

...

pre 14 godina

Najpametnije bi ti bilo da dodjes kod Duleta Vujosevica na 1 godinu. Ko god je dosao kod DV nije nazadovao vec samo napredovao. U Partizanu bi povratio neophodno samopouzdanje i igrao bi pravu kosarku.

Marko_bgd

pre 14 godina

sa njegovom visinom,fizickim predispozicijama,brzinom i snagom,i odlicnom tehnikom,da je ja imam,uspeo bih u Nba ligi...ali decko nema u glavi..dobio je kao vrlo mlad novac u ruke,nije postovao nikog tamo..odmah je kupio 2 dzipa...nije uspeo zbog svog primitivnog mentaliteta koji je poneo iz svoje sredine u ameriku...

srbin

pre 14 godina

momak ima 25 godina, vrlo je jak, ali stvarno, bice centar evrope. ocekujem postove grobara, kao fol: nisi uspeo, bla, bla.. i pa sta ako je opsuvao majku nekom italijanu, i? mi svi svakog dana psujemo nekog, ili?

bilo bi odlicno da darko proradi, bice nam pomoc, pojava za protivnika..

Markec

pre 14 godina

@Koki
Pa u pravo je Divac govorio da ne treba da ide tako rano u NBA. To sto si napisao je budalastina... Pa su ga posle napali kako ni on nije cekao neku zrelost da ode u NBA, a Divac sa Partizanom bio sampion tadasnje najjace lige u Evropi i ucesnik final foura Kupa sampiona...

darko milicic

pre 14 godina

Vrati se ti majstore u Hemofarm, pa ces videti gde si!!!
Ti ako u NLB ligi budes imao vise od 4 skoka 7 poena i 2 blokade po utakmici ja se besim...
Nikad nisi dokazao svoj talenat zato sto nemas srce,jak si samo na recima!!!
Tvoj talenat, snagu i patriotizam smo videli na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu!!!
Dobro dosao kuci...

obvjektivno

pre 14 godina

E pa ti smesni Francuzi pobedise malopre Partizan. Da se razumemo ja obozavam i Zvezdu i Partizan i sve sto je evropsko, ali ko ima i malo mozga moze da vidi ogormnu razliku izmedju evropske lige i NBA, jos uvek. Ovo sto se igra po Evropi je kao usporeni film, kao vaterpolo. Dodas sidrasu pa se onda ceka faul.

Teomania

pre 14 godina

Pricajte sta hocete ali Darko ce biti medju 3,4 najdominantnija centra u Evropi. Decko ima visinu, snagu, brzinu, skocnost... Ima sut sa distance, za tri poena, ispod kosa, dobru ledjnu tehniku... Sjajan igrac, ali mu ne ide u NBA, ne znam zasto, ali ne dobija priliku da pokaze sta ume. Dok je igrao u Orlandu, igrao je sasvim dobro. Darko ce biti najdominantniji centar u Evropi, samo da nadje pravi klub gde ce sigurno igrati, zivi bili pa videli...

zoki

pre 14 godina

Nece on ni u evropi uspeti. Nije tu problem da li igra u nba ligi ili u evropi vec u inteligenciji i osecaju za igru.

Kada je Milicic davao u kontinuitetu preko 20 poena u domacoj ligi.Nikada

A iz njegovih nastupa za reprezentaciju smo videli koliko covek nema osecaja za kos - baca loptu ko ciglu.

Da ne bude da pricam samo negativno - ume da odigra dobro u odbrani ali je sa napad operisan. Njemu cak ni 2 Duleta ne bi mogla pomoci.

andromeda

pre 14 godina

Divac jeste pricao da je najbolje sto pre ici u NBA, ali nisam siguran da je mislio pre 21-ve godine (to je bilo vreme kada su samo veliki igraci isli u NBA, a ne bilo ko kao danas i svi kada su vec sazreli tj. od 21 godine pa na vise; niko nije iz Evrope isao sa 18 godina u NBA). Takodje Divac je gledao stvari iz svoje perspektive, a on je imao srece da ode u organizovan tim kao sto su Lejkersi, imao je Dzabara da radi sa njim, otisao je u tim koji ima vremena i trosi resurse na razvoj mladih igraca. Milicic nije imao nista od toga, na zalost. Kada poredis Milicica sa Divcem, Divac je imao mozda samo 20% fizickih predispozicija u odnosu na Milicica, ali je imao 10 puta bolje predispozicije u glavi - pa ti vidi sta je glavno za igru zvanu kosarka.
Divceva izjava da je Milicic zreo za NBA je data u vreme kada su se koplja lomila ko ce da bude koji na draftu, pa nije hteo da mu obara cenu.

objektivno

pre 14 godina

Moguce je da igra za neku od usporenih ekipa kakvih u Evropi ima citava gomila. Pa i to je nesto, dodace mu neko valjda loptu ponekad. Slucajno sam skoro video Olimpijakos i neke Francuze, to je bila smesna utakmica u kojoj su neiskusni Francuzi ispustili pobedu, Kleiza se nadavao koseva dok ga niko zivi nije cuvao. Pa tako moze da igra i moja baba.

Aca_USA

pre 14 godina

Divac je pre nego sto je otisao u NBA imao za sobom dve Olimpijade i 5 sezona u najacoj evrospkoj ligi I reprezentaciji SFRJ-a. Milicic nije bio ni clan reprezentacije.
U tome je razlika...

Kosta

pre 14 godina

Ja neznam da li Darko uci na svojim greskama ,ali ja bi na njegovom mesto otisao negde gde mogu da napredujem.Mozda ima problem u glavi ,ali njemu treba autoritet koji ce raditi sa njime i napraviti od njega prvo coveka pa posle igraca.Ja bih ga ostavio na miru jer ja Darko covek kojem treba vremena da sazri.

Lepus

pre 14 godina

Najjaci su mi ovi grobari sto se pale na to da bi DVod njega nesto napravio.

Kao prvo, Milicic je extra odbranbeni igrac, dobar je i u igri 1 vs 1 u napadu. Po meni, problem mu je sto si a pravo uzima previse vanjskih suteva, tj. sa distance i van linije 6.25.

A kao drugo, DV jest odlican trener za visoke igrace, al' budimo realni. Od koga je to on napravio vrhunskog napadaca? Jedno ime ?
Nema, ne postoji.
Kod njega je odbrana sve, a ako promasis dva suta, klupa. On bi i Kobe-a sveo na manje od 20.

The Navijac

pre 14 godina

Pametna odluka.
Mislim da on nije tako los kao sto brojke pokazuju i za njega ima nade.
Pogledajte samo primer Aleksa Marica.
Prosle godine je tavorio u Granadi a sada hara Evroligom.

Po toj logici, Milicic ima potencijal da hara svetom, jer tavori u Njojorku :)

Che

pre 14 godina

Bodiroga nije bio dovoljno kvalitetan za NBA...zato nikada nije ni otisao tamo...zato ga ljudi cene, jer je bio svestan svojih kvaliteta...i mana... Rakocevic je jedan od najboljih igraca u Evropi...u NBA nije imao ni prosek od 2 poena...Parker koji je igrao za Makabi...bio najbolji igrac i najdominantniji u Evropi...u NBA je amater... Evropa je daleko iza NBA...Evroliga je daleko iza NBA... To su cinjenice... MI se hvalimo dobrom odbranom...a stvarnost je da imamo los napad...lose sutere...pa zato ima malo koseva...:))) Pricajmo realno...

zoran

pre 14 godina

Mislim da mi svi koji posmatramo sa strane mozemo da stvari realno sagledamo i konstantujemo da bi mu kao igracu bilo mnogo pametnije da je ostao u Evropi jos dve-tri sezone, medjutim, tamo u SAD, iako nije igrao, nafajtao se para koje ne bi mogao da zaradi u Evropi nikad (mogao bi da je dobar kao Fucka, Milojevic, Savic..., medjutim realno decko nema taj potencijal). Sad moze slobodno da dodje u Evropu, da pokusa da odigra sa zadovoljstvom jos koju godinu, a verovatno ce ove biti dominantan u odnosu na dosta centara, bar fizicki i nece se stadeti od povreda, jer ne mora da brine da li ce sutra imati za lebac.
Puno uspeha.

*

pre 14 godina

Mislim da mi svi koji posmatramo sa strane mozemo da stvari realno sagledamo i konstantujemo da bi mu kao igracu bilo mnogo pametnije da je ostao u Evropi jos dve-tri sezone, medjutim, tamo u SAD, iako nije igrao, nafajtao se para koje ne bi mogao da zaradi u Evropi nikad (mogao bi da je dobar kao Fucka, Milojevic, Savic..., medjutim realno decko nema taj potencijal). Sad moze slobodno da dodje u Evropu, da pokusa da odigra sa zadovoljstvom jos koju godinu, a verovatno ce ove biti dominantan u odnosu na dosta centara, bar fizicki i nece se stadeti od povreda, jer ne mora da brine da li ce sutra imati za lebac.
Puno uspeha.
(zoran, 18. decembar 2009 07:38)

manje vise sve se slazem.. ali.. Milojevic veci potencijal od Milicica? to nema nikad da bude..:)) Druga je stvar sto je Milicic zbog nekih pogresnih odluka u karijeri ostao nedorecen. Ali on ima jos puno vremena za dokazivanje.. Centra sa takvim fizickim predispozicijama mozda nikad nismo imali. Samo je stvar da izabere pravi klub i povrati samopouzdanje.. Posle toga ce biti onaj stari (mladi:)) Milicic.

dolgoruki

pre 14 godina

CZ 2010/20011:Milicic na centru, Gurovic na trojci, Moku za trenera,i Covica za predsednika. Kakav bi to samo spektakl bio! To da mi je videti, pa mogu da umrem :))))!

markan

pre 14 godina

Гледао сам на РТС прије почетка сезоне кад каже, већ сам рекао менаџеру да види шта има у европи, највише бих волео у Олимпијакос, јер је побратим са звездом. Што говори да је њему највећи проблем мозак и ништа друго.

...

pre 14 godina

Najpametnije bi ti bilo da dodjes kod Duleta Vujosevica na 1 godinu. Ko god je dosao kod DV nije nazadovao vec samo napredovao. U Partizanu bi povratio neophodno samopouzdanje i igrao bi pravu kosarku.

srbin

pre 14 godina

momak ima 25 godina, vrlo je jak, ali stvarno, bice centar evrope. ocekujem postove grobara, kao fol: nisi uspeo, bla, bla.. i pa sta ako je opsuvao majku nekom italijanu, i? mi svi svakog dana psujemo nekog, ili?

bilo bi odlicno da darko proradi, bice nam pomoc, pojava za protivnika..

dak

pre 14 godina

Konačno se vrati i pokazi sta znaš! Nas najtalentovaniji centar u istoriji. Njegove igre na svetskom prvenstvu u Japanu su nevjerovatne. Samo bog mu nije dao i ono drugo da shvati na vrijeme neke stvari...

zoki

pre 14 godina

Nece on ni u evropi uspeti. Nije tu problem da li igra u nba ligi ili u evropi vec u inteligenciji i osecaju za igru.

Kada je Milicic davao u kontinuitetu preko 20 poena u domacoj ligi.Nikada

A iz njegovih nastupa za reprezentaciju smo videli koliko covek nema osecaja za kos - baca loptu ko ciglu.

Da ne bude da pricam samo negativno - ume da odigra dobro u odbrani ali je sa napad operisan. Njemu cak ni 2 Duleta ne bi mogla pomoci.

darko milicic

pre 14 godina

Vrati se ti majstore u Hemofarm, pa ces videti gde si!!!
Ti ako u NLB ligi budes imao vise od 4 skoka 7 poena i 2 blokade po utakmici ja se besim...
Nikad nisi dokazao svoj talenat zato sto nemas srce,jak si samo na recima!!!
Tvoj talenat, snagu i patriotizam smo videli na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu!!!
Dobro dosao kuci...

rAdd3

pre 14 godina

Do kraja sezone u Zvezdi, pa onda u neku jacu ligu ...
Mislim da bi to bio pravi potez, sa obzirom na to da se izjasnjavao kao veliki DELIJA ....

objektivno

pre 14 godina

Moguce je da igra za neku od usporenih ekipa kakvih u Evropi ima citava gomila. Pa i to je nesto, dodace mu neko valjda loptu ponekad. Slucajno sam skoro video Olimpijakos i neke Francuze, to je bila smesna utakmica u kojoj su neiskusni Francuzi ispustili pobedu, Kleiza se nadavao koseva dok ga niko zivi nije cuvao. Pa tako moze da igra i moja baba.

Lepus

pre 14 godina

Najjaci su mi ovi grobari sto se pale na to da bi DVod njega nesto napravio.

Kao prvo, Milicic je extra odbranbeni igrac, dobar je i u igri 1 vs 1 u napadu. Po meni, problem mu je sto si a pravo uzima previse vanjskih suteva, tj. sa distance i van linije 6.25.

A kao drugo, DV jest odlican trener za visoke igrace, al' budimo realni. Od koga je to on napravio vrhunskog napadaca? Jedno ime ?
Nema, ne postoji.
Kod njega je odbrana sve, a ako promasis dva suta, klupa. On bi i Kobe-a sveo na manje od 20.

obvjektivno

pre 14 godina

E pa ti smesni Francuzi pobedise malopre Partizan. Da se razumemo ja obozavam i Zvezdu i Partizan i sve sto je evropsko, ali ko ima i malo mozga moze da vidi ogormnu razliku izmedju evropske lige i NBA, jos uvek. Ovo sto se igra po Evropi je kao usporeni film, kao vaterpolo. Dodas sidrasu pa se onda ceka faul.

Nikola,trenutno na privremenom radu u Emiratima

pre 14 godina

"Novac me ne zanima. Samo želim da uživam u košarci." - da je ovo izjavio pre 6 godina i ostao u evropi jos 2 ili 3 sezone niko me ne moze ubediti da ne bi postao jedna od najboljih 3-4 u NBA.
Da,pozicija 3-4 je pozicija koju je Darko igrao u Hemofarmu,a ne centar.To mu je kasnije nametnuto zbog visine i gradje,jer na njega nisu ozbiljno racunali,pa je bilo:"neka big guy ide da se gura ispod kosa za tih 7-8 minuta koje igra,samo nam jos fali da pocne da sutira sa distance".
Tako je i izgubio sut koji ne mogu da kazem ni da je ikada imao,jer bio je jako mlad,ali se secam da je davao neke trojke i suteve sa polu distance sto ce reci da je imao neku osnovu i da je tu bilo nekog potencijala koji nije iskoriscen.
Ne znam kada ce nasi mladi igraci da shvate da NE SMEJU da idu nekompletni u NBA.Tamo nemaju vremena ni strpljenja da ih razvijaju.Pa pogledajte na primer sve te igrace koji su draftovani 2003 Lebron,Wade,Carmelo,Bosh,Hinrih,svi su odmah u prvoj sezoni postali igraci sa 20+ poena,5+ asistencija i skokova.Oni su bili vec spremni za Nba,bili su blizu tog sistema i imali su neku predstavu o tome, dok je Darko otisao bukvalno kao balavac,ekvivalent tome je da sad klinac 91’ ode u Nba,tipa Djekic iz Partizana
Dobro,to jeste uspeh sam po sebi,ali nije dobro na duge staze.
Mada,mislim da za njega jos uvek ima sanse.Pogotovo ako bi progutao ponos i otisao kod D. Vujosevica na jednu sezonu,pod uslovom da ga ovaj zeli.Navijam za Zvezdu,ali sam realan,ako neko zna da izvuce maksimum iz visokih igraca to je D.V.
Kosarku volim i ne posmatram je navijacki,sto sam jednom vec ranije i pisao na ovom sajtu.
Reprezentacija je iznad svega!
Darka sam uvek gotivio zato sto je SRBENDA,a cuo sam i da mu se sa kuce viori ogromna SRPSKA zastava.Nikada mu necu zaboraviti ni onaj intervju iz srca posle one kradje sa Grcima,jer manje-vise svi se ispsujemo na najobicnijem basketu ,a mogu da zamislim koje su emocije u tako nekoj utakmici.Nikada mu necu zaboraviti ni onu bananu Mutombu,kada mu se ovaj uneo u lice i zapretio prstom.“Šurda“ je ostao mrtav hladan i samo se nasmejao,a da vidim koliko nas bi ostalo u mestu da Dikembe od 2,18 krene.Srce je uvek bilo na mestu.
Zelim mu sve najbolje!Pre svega uspesan povratak u reprezentaciju,pod uslovom da to zasluzi.

Osvrnuo bih se ovom prilikom na jos jedan „slucaj“.
Pavlovic. Kad pogledaš 25 godina,pomisliš,ma ima vremena još je mlad...ali već ŠEST celih sezona je tamo i NIŠTA.
Bljesne tu i tamo po neku utakmicu,ali nema tu kontinuiteta u igri.Umesto da je ostao još jednu sezonu u Budućnosti i odigrao još jednu ili dve,zašto da ne,u nekom jakom evropskom klubu kod dobrog trenera on je otišao nekompletan u ligu koja nema vremena za tebe i koja te odmah baca u mašineriju.Mogao je otići u NBA 2-3 godine kasnije i sa steknutim imenom u evropi i to bi bila skroz druga priča.Copy/paste Milicic,samo sto je Milicic ipak veci potencijal i danas kao i tad.
I eto tako već ŠEST sezona posmatra utakmice sa klupe(udje tu i tamo pred kraj sezone sa kojim minutom više u takozvanom garbage time-u) i greje klupe drugim igračima.
Ali eto,ako će mu biti neka satisfakcija moći će da kaže kako je u karijeri grejao klupu jednom Lebronu...

Radmanovica i Jarica stvarno ne bih komentarisao.
Pozdrav!

Che

pre 14 godina

Bodiroga nije bio dovoljno kvalitetan za NBA...zato nikada nije ni otisao tamo...zato ga ljudi cene, jer je bio svestan svojih kvaliteta...i mana... Rakocevic je jedan od najboljih igraca u Evropi...u NBA nije imao ni prosek od 2 poena...Parker koji je igrao za Makabi...bio najbolji igrac i najdominantniji u Evropi...u NBA je amater... Evropa je daleko iza NBA...Evroliga je daleko iza NBA... To su cinjenice... MI se hvalimo dobrom odbranom...a stvarnost je da imamo los napad...lose sutere...pa zato ima malo koseva...:))) Pricajmo realno...

dolgoruki

pre 14 godina

CZ 2010/20011:Milicic na centru, Gurovic na trojci, Moku za trenera,i Covica za predsednika. Kakav bi to samo spektakl bio! To da mi je videti, pa mogu da umrem :))))!

Severina

pre 14 godina

Najpametniji igrac je Dejan Bodiroga. NBA ga nikad nije zanimala, a NBA zvezde je slao po burek kad god je hteo. Videli smo to vise puta. I sta sad sto nije igrao u NBA? Nista naravno! Covek je velicina kakva se skoro nece roditi! Bodibond!!!

Marko_bgd

pre 14 godina

sa njegovom visinom,fizickim predispozicijama,brzinom i snagom,i odlicnom tehnikom,da je ja imam,uspeo bih u Nba ligi...ali decko nema u glavi..dobio je kao vrlo mlad novac u ruke,nije postovao nikog tamo..odmah je kupio 2 dzipa...nije uspeo zbog svog primitivnog mentaliteta koji je poneo iz svoje sredine u ameriku...

darko

pre 14 godina

Ovo neka bude za nauk svim mladim sportistima da je bolje da u karijeri postepeno napreduju jer će tako ostvariti sigurno veći sportsko uspjeh,a ovako mogu samo brzo doći do novca a sportski totalno propasti.Veliki igrači su prvo u evropi gradili ime pa tek onda otisli u NBA i opet neki nisu uspjeli!!!

gospodin coek

pre 14 godina

ovo si trebao uraditi prije 5 godina. a najbolje bi bilo da kada si imao 18 godina ostao u evropi jedno 3 godine pa onda otisao u nba.
za ovo sve si ti sam kriv ili je kriv tvoj menadzer sto je isao za parama

Teomania

pre 14 godina

Pricajte sta hocete ali Darko ce biti medju 3,4 najdominantnija centra u Evropi. Decko ima visinu, snagu, brzinu, skocnost... Ima sut sa distance, za tri poena, ispod kosa, dobru ledjnu tehniku... Sjajan igrac, ali mu ne ide u NBA, ne znam zasto, ali ne dobija priliku da pokaze sta ume. Dok je igrao u Orlandu, igrao je sasvim dobro. Darko ce biti najdominantniji centar u Evropi, samo da nadje pravi klub gde ce sigurno igrati, zivi bili pa videli...

Markec

pre 14 godina

@Koki
Pa u pravo je Divac govorio da ne treba da ide tako rano u NBA. To sto si napisao je budalastina... Pa su ga posle napali kako ni on nije cekao neku zrelost da ode u NBA, a Divac sa Partizanom bio sampion tadasnje najjace lige u Evropi i ucesnik final foura Kupa sampiona...

The Navijac

pre 14 godina

Pametna odluka.
Mislim da on nije tako los kao sto brojke pokazuju i za njega ima nade.
Pogledajte samo primer Aleksa Marica.
Prosle godine je tavorio u Granadi a sada hara Evroligom.

Po toj logici, Milicic ima potencijal da hara svetom, jer tavori u Njojorku :)

Aca_USA

pre 14 godina

Divac je pre nego sto je otisao u NBA imao za sobom dve Olimpijade i 5 sezona u najacoj evrospkoj ligi I reprezentaciji SFRJ-a. Milicic nije bio ni clan reprezentacije.
U tome je razlika...

zoran

pre 14 godina

Mislim da mi svi koji posmatramo sa strane mozemo da stvari realno sagledamo i konstantujemo da bi mu kao igracu bilo mnogo pametnije da je ostao u Evropi jos dve-tri sezone, medjutim, tamo u SAD, iako nije igrao, nafajtao se para koje ne bi mogao da zaradi u Evropi nikad (mogao bi da je dobar kao Fucka, Milojevic, Savic..., medjutim realno decko nema taj potencijal). Sad moze slobodno da dodje u Evropu, da pokusa da odigra sa zadovoljstvom jos koju godinu, a verovatno ce ove biti dominantan u odnosu na dosta centara, bar fizicki i nece se stadeti od povreda, jer ne mora da brine da li ce sutra imati za lebac.
Puno uspeha.

*

pre 14 godina

Mislim da mi svi koji posmatramo sa strane mozemo da stvari realno sagledamo i konstantujemo da bi mu kao igracu bilo mnogo pametnije da je ostao u Evropi jos dve-tri sezone, medjutim, tamo u SAD, iako nije igrao, nafajtao se para koje ne bi mogao da zaradi u Evropi nikad (mogao bi da je dobar kao Fucka, Milojevic, Savic..., medjutim realno decko nema taj potencijal). Sad moze slobodno da dodje u Evropu, da pokusa da odigra sa zadovoljstvom jos koju godinu, a verovatno ce ove biti dominantan u odnosu na dosta centara, bar fizicki i nece se stadeti od povreda, jer ne mora da brine da li ce sutra imati za lebac.
Puno uspeha.
(zoran, 18. decembar 2009 07:38)

manje vise sve se slazem.. ali.. Milojevic veci potencijal od Milicica? to nema nikad da bude..:)) Druga je stvar sto je Milicic zbog nekih pogresnih odluka u karijeri ostao nedorecen. Ali on ima jos puno vremena za dokazivanje.. Centra sa takvim fizickim predispozicijama mozda nikad nismo imali. Samo je stvar da izabere pravi klub i povrati samopouzdanje.. Posle toga ce biti onaj stari (mladi:)) Milicic.

andromeda

pre 14 godina

Divac jeste pricao da je najbolje sto pre ici u NBA, ali nisam siguran da je mislio pre 21-ve godine (to je bilo vreme kada su samo veliki igraci isli u NBA, a ne bilo ko kao danas i svi kada su vec sazreli tj. od 21 godine pa na vise; niko nije iz Evrope isao sa 18 godina u NBA). Takodje Divac je gledao stvari iz svoje perspektive, a on je imao srece da ode u organizovan tim kao sto su Lejkersi, imao je Dzabara da radi sa njim, otisao je u tim koji ima vremena i trosi resurse na razvoj mladih igraca. Milicic nije imao nista od toga, na zalost. Kada poredis Milicica sa Divcem, Divac je imao mozda samo 20% fizickih predispozicija u odnosu na Milicica, ali je imao 10 puta bolje predispozicije u glavi - pa ti vidi sta je glavno za igru zvanu kosarka.
Divceva izjava da je Milicic zreo za NBA je data u vreme kada su se koplja lomila ko ce da bude koji na draftu, pa nije hteo da mu obara cenu.

Kosta

pre 14 godina

Ja neznam da li Darko uci na svojim greskama ,ali ja bi na njegovom mesto otisao negde gde mogu da napredujem.Mozda ima problem u glavi ,ali njemu treba autoritet koji ce raditi sa njime i napraviti od njega prvo coveka pa posle igraca.Ja bih ga ostavio na miru jer ja Darko covek kojem treba vremena da sazri.

markan

pre 14 godina

Гледао сам на РТС прије почетка сезоне кад каже, већ сам рекао менаџеру да види шта има у европи, највише бих волео у Олимпијакос, јер је побратим са звездом. Што говори да је њему највећи проблем мозак и ништа друго.