Utorak, 01.12.2009.

10:03

Mesiju (očekivano) "Zlatna lopta"

Napadač Barselone Lionel Mesi dobitnik je priznanja "Zlatna lopta" za 2009, objavljeno je u utorak ujutro na sajtu francuskog sportskog časopisa "Frans fudbal".

Izvor: B92

Mesiju (oèekivano) "Zlatna lopta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

markonio

pre 14 godina

E,ljudi...Svaka cast decku...Ali kao sto je vec rekao jedan momak pre mene Messi mnogo duguje Ronaldinhu...On je bio njegov pravi ucitelj...Oni su igraci koji prave razliku na terene...VIVA RONALDINHO...VIVA FOTBOLL...

barca

pre 14 godina

Svako ko kaze nesto na Mesijev racun je zavidan.. Drugo, niko ne zeli da zapostavi Cavija ili Iniestu i njihovu kljucnu igru u Barseloni, ali ko je gledao Mesija UZIVO zna zasto je bas on najbolji igrac na svetu, daleko ispred svih.

barca

pre 14 godina

Svako ko kaze nesto na Mesijev racun je zavidan.. Drugo, niko ne zeli da zapostavi Cavija ili Iniestu i njihovu kljucnu igru u Barseloni, ali ko je gledao Mesija UZIVO zna zasto je bas on najbolji igrac na svetu, daleko ispred svih.

nxfgjkgfjh

pre 14 godina

KLeo, jel ti to pokusavas da budes zanimljiv? Retoricko pitanje:-). Ronaldo je zasluzio drugo mesto ove, koliko i mesi prosle godine...

capello

pre 14 godina

Covek na kome pociva Barsina igra nije Mesi vec onaj tip sto ne gubi nikad loptu,diktira pas igru i kontrolise ritam...Kako se zove? Majstor Cavi.

Cale

pre 14 godina

Idu mi na zivce koliko medijski pumpaju tog Mesija, ima mnogo boljih igraca od njega. Recimo C. Ronaldu, Totiju, Toresu, Drogbi, Etou, Caviju nije ni do kolena.

banezemun

pre 14 godina

da barsa nije kupila mesija kad je imao 12-13 god, on bi verovatno ostao u ti boysima, jer ga tad zbog problema sa rastom nije hteo kupiti ni boka ni river, tako da je barca zasluzna za njegove velike uspehe i niko drugi i samim tim se moze reci da je ponikao u barsi, inace bio se klao sa buenanoteom iz rivera po nizini.....

Quasar

pre 14 godina

@barrrca, 1. decembar 2009 22:54

Ne laze on prijatelju - nego ti nisi "upucen" - ili jednostavno ne pratis Primeru dovoljno.Samo neki od igraca iz Realove skole:

Iker Casillas
Guti
Granero
de la Red
Arbeloa
Daniel Parejo
Juan Mata
Jurado
Roberto Soldado
Javier Portillo
Samuel Eto'o
i tako dalje...

Raul je dijete Atletika - isto kao sto je i Mesi dijete N.O.Bojsa (ili kao sto je Ronaldinjo dijete Gremija).Obojica su dovedeni u Real i Barsu iz maticnih klubova kao TALENTI.

Sto se tice manekena - nista manje reklama i marketinga ne odradjuju Anri, Mesi, Ibrahimovic i kompanija od Ronalda, Kake, Raula i slicnih - tako da ni ta prica nema osnova...

Real nije samo proslost, i nosilac titule NAJBOLJEG kluba u 20 vijeku. - vec sadasnjost i buducnost savremenog fudbala.Ove prethone 2 titule u poslednje 3 godine u Primeri, ili 3 titule u LS za samo 6 godina (od 98 do 2002.) govore same za sebe najbolje...

kale

pre 14 godina

sasvim zasluzeno MESSI je dobio ovu nagradu...po meni ovo je trebao da dobije jos prosle sezone kada je dobio C. Ronaldo koji Messiju nije ni do kolena...BRAVO MESSI NAJBOLJI SI IGRAC SVIH VREMENA...

France Football

pre 14 godina

Konačni poredak, Zlatna lopta:
1. Lionel Messi (Argentina / Barcelona) 473 boda
2. Cristiano Ronaldo (Portugal / Manchester United i Real Madrid) 233
3. Xavi (Španjolska / Barcelona) 170
4. Andres Iniesta (Španjolska / Barcelona) 149
5. Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona i Inter) 75
6. Kaka (Brazil, Milan i Real) 58
7. Zlatan Ibrahimovic (Švedska, Inter i Barcelona) 50
8. Wayne Rooney (Engleska, Manchester United) 35
9. Didier Drogba (Obala Bjelokosti, Chelsea) 33
10. Steven Gerrard (Engleska / Liverpool) 32
11. Fernando Torres (Španjolska / Liverpool) 22
12. Cesc Fabregas (Španjolska / Arsenal) 13
13. Edin Džeko (Bosna i Hercgovina, Wolfsburg) 12
14. Ryan Giggs (Wales / Manchester United) 11
15. Thierry Henry (Francuska / Barcelona) 9

barrrca

pre 14 godina

Quasa, izvini molim te, onda je jedini igrac kojeg je Real napravio Kasiljas, jer Raul je do svoje 15 godine igrao za Atletiko Madrid, pa su oni mislili da je neije dovoljno dobar.

Ja ne znam stvarno ako je vama isto dovesti dijete od 13 godina,koje jos nije ni pubertet proslo, pa onda sa njim naporno raditi na svim kondicionim treninzima, na tehnici, i svemu ostalom, jer neko ako je talenat mora dobro dobro da radi i da ima vrhunske trenere da bi nesto bilo od njega. E ako vam je to isto kao I dovesti igraca od 23 godine, onda molim vas nemojte da komentarisete fudbal.

Oavj sto laze Real ima igrace po svim Spanskim ekipama, sta je Real postigao ako nije imao strpljenja da radi sa momscima od 16 godina, jeste, Real nema vremena da radi sa mladim igracima, Realovi igraci moraju da budu manekeni, da imaju pola kila gela na glavi, da reklamiraju bokserice, parfeme, polako ce u buduce Realovi igraci poceti da snimaju pornice.

Bjeste tamo, Real je proslost, to ce i ostati. Da nije imao Kralja da namesta utakmice nebi imao ni pola titula koje ima.

dosta

pre 14 godina

Uffff vi sto ste pametni verovatno znate da je Mesi kao dete oboleo od veoma teske bolesti i da nije imao para za lecenje! Ali Barsa je primetila njegove igracke sposobnosti i finansirala operaciju. DA NIJE BILO BARSE MESI BI ZAVRSIO SA FUDBALOM A MOZDA I SA ZIVOTOM! Barsina deca su: Valdes, Puyol, Pike, Xavi, Iniesta i Mesi(naravno koji igraju u I postav) a tu su jos i: Busket, Krkic, Pedro, Dzefren, Fontas, Asulin, Krosas, braca Dos Santosi...Znate i da je Reina branio u Barci pre nego sto je otiso i Liverpool. SVE CESTITKE MESIJU!

lakan_mauzer

pre 14 godina

Kako neko moze da kaze da C.Ronaldo nije zasluzijo to mesto pa covek je imao fantasticnu sezonu, naravno nije mogao da ponovi onu kad je svojio zlatnu loptu, koja je bila daleko bolja nego mesijeva prosla, ali je opet bio medju najboljima, setite se meceva protiv intera, porta, arsenala, sve je resio jednim potezom, dok je messi to isto radio samo preotiv hihona, getafea...
Ne mogu da verujem da su stavili gerarda, a nisu del piera, uzas...

Barca

pre 14 godina

sad citam komentar owoga sto prati primeru preko 20 godina i umirem od smeha....Xavi,Iniesta,Puyol,Pique,Busqetz,Valdes,Messi sve barsina deca,a koliko je bilo realove dece na el classicu??????

joca_bonito

pre 14 godina

(Yeste, 1. decembar 2009 17:10)

Mesi je dosao u Barsu sa 13 godina, znaci JESTE PONIKAO! Sigurno je ogroman talenat i sigurno je igrao odlicno tada, ali je Barselona napravila igraca od njega. A za ovu glupost sto si izgovorio da su samo Cavi i Iniesta pravi igraci koje je Barsa napravila ne znam sta bi ti rekao. Pa u finalu LS protiv Mancestera je pocelo 7 igraca iz Barsine skole! Alo! Valdes, Pike, Pujol, Iniesta, Cavi, Mesi i Buskets. I ako tu dodamo Pedra, Krkica i jos 5, 6 mladih igraca koji su prosle sezone dobijali priliku pred kraj, a ove mogu da odigraju i ozbinjiju ulogu u kupu recimo, tipa Dzonatana dos Santosa, Asilina, Dzefrena, Muniese....

A ako cemo tako, da Mesi nije ponikao u Barsi onda nije ni Raul u Realu. Raul je dosao sa 12 godina iz ATLETIKO MADRIDA zato sto je tada politika predsednika kluba bila da se ukine omladinska skola i on je tada otisao u Real.

alen

pre 14 godina

Messi je ponikao u castilli ili je neko mozda znao za njega sa 13g.dok je igrao za neke Boyse.U castilli su ponikli valdes,puyol,pique,xavi,iniesta,busquets,messi,pedro,bojan,fabregas(koji ce se vratiti kuci).....Real je u zadnjih par g.stvorio Casillasa(klasa),Raula(obadovao sam se kad je usao protiv barse jer je potpuno bezopasan)odigraoje bezbroj utakmica u evropi i dao 60 golova 0,ooooo1 po mecu,Messi ce ga prestici sa 25g.A da zamalo da zaboravim i igracinu Gutija ciji pomen kod boljih poznavaoca fudbala izaziva smijeh, i to je to. Messi je naravno zasluzeno prvi ali je sramota sto je maneken drugi a jedan XAVI treci. P.S.Yeste za 20g.pracenja fudbala pokazujes veliko neznanje ili si mozda previse pristrasan,jer ako Puyol i Fabregas nisu svjetska klasa ja ne znam ko onda jeste.eto messia tu necu ubrojat posto ti mislis da ga nije stvorila barsa nego ovi boysi(mozda si ti prato njihove utakmice dok je on igao za njihov prvi tim sa 13g,pa si primjrtio da je on vec tad bio formiran fudbaler).

milorad marinkovic

pre 14 godina

Samo malo skretanje paznje kolegama iz sportske redakcije. Omar Sivori, sjajni Argentinac koji je posedovao i italijanski pasos je 1961 bio dobitnik zlatne lopte. Dokumentacija postoji i na sajtu Frans fudbala.

Ana

pre 14 godina

svaka cast mesiju, zasluzio je ovo priznanje.... mada ja sam vise za to da je ipak xavi ove sezone bio bolji, takav vezni igrac se jednom radja! ali mi nije jasno na koju foru je onaj maneken ronaldno osvojio drugo mesto?????? ko li je mogao da glasa za njega, a da inijestu ostavi na cetvrtom, xavija na trecem mestu?? sta je ronaldo uradio znacajno?? snimio jos jednu reklamu, prosetao se u gacicama na nekoj pisti?? ma daj...! strasno!

Yeste

pre 14 godina

@ barrrca, 1. decembar 2009 15:51

Da - Barsa je stvorila Ibrahimovica, Anrija, Etoa, Ronaldinja, Danijela Alvesa, Mesija i ostale zvijezde - kako da ne.Od pravih, klasnih igraca, stvorila je samo Xavija i Inijestu.To je sve...

Realova Kastilja nije nista losija od Barsine skole fudbala, cak je i bolja.Samo joj uprava ne posvecuje dovoljno paznje.Ko prati Primeru preko 20 godina zna to, sigurno.

Quasar

pre 14 godina

@barrrca

Mesi je apsolutno zasluzeno osvojio ovo priznanje ove godine - sto zbog uspjeha na individualnom, i kolektivnom planu.Tu nema spora...

Medjutim, Mesi ipak nije ponikao u Barseloni, isto kao sto nisu ni Ibrahimovic, Anri, Dani Alves, Eto i ostali.Mesi je DOVEDEN iz maticnog kluba - Njuels Old Bojsa, sa 13 godina.Tako da se nikako ne moze reci da je ponikao u Barsi...

To sto smatras politikom Reala, je zapravo politika Florentina PEREZA - koja je krucijalno razlicita od politike SVIH ostalih predsjednika Real Madrida u proslosti - cak i od prethodnika Kalderona.Mi koji pratimo fudbal malo duze - odlicno smo svijesni toga.I da - pola Primere je proslo REALOVU skolu fudbala, a ne Barsinu - pa i najbolji strijelac Barse - Samjuel Eto...

Molim da mi se objavi komentar...

The One

pre 14 godina

Gerard 10. ma daaajte...
Ako je toliko dugo u Liverpoolu i ako je kapiten mora da bude tako visoko plasiran.Pa gdje su tu onda Del Piero i Totti,nista losiji od njega nisu,kazem to kao navijac Lazia.
Zatim Eto' i Kaka' i C.R. ispred Ibracadabre,smijesno...
Ostalo bi se reklo da je realno,mada je barem među 30 morao da uđe i Mauro Zarate... :))

Nик

pre 14 godina

свакако заслужено за најбољег играча на планети!
Треба рећи да и Инијеста ништа мање није заслужио златну лопту!
можда су омалени , али су тренутно највећи у свету фудбала.

novisad

pre 14 godina

ako se ne varam messi je u barselonu doshao sa 12 godina.. znachi, nije barsa od njega stvorila igracha? nego je sa 12 bio vec formiran, a u barsi je napredovao?
vazhi.

barrrca

pre 14 godina

Messi je potpuno zasluzio ovo.Ne moze se reci da su Xavi i Iniesta manje zasluzni za uspjehe Barselone, ali ipak bi mislim bilo nepravedno da se ovaj decko ne nagradi za sve sto je uradio do sad, a uradio je mnogo toga.A tako je mlad.

Za ovog smijesnog sto kaze da je Messi kupljen. Messi je sa 13 godina doveden u Barselonu, imao je problem sa hormonima rasta. Barselona je u njemu vidjela talent, ponudila mu besplatno lijecenje i prikljucila ga treninzima.I samim tim napravila od njega igraca kakav jeste.

Dok Real npr, je kupio CR9, koji je vec osvojio to priznanje, kupila je Zidana, a i one je takodje vec imao to priznanje. Brazilac Ronaldo je dosao u Real a prije toga je vec dva puta proglasavan za najboljeg igraca (zlatna lopta). Figo je doveden kada je najvise zasluge za zlatnu loptu pokupio u Barsi, pa otisao na ljeto.Itd, itd. Tako u nedogled.

A da Ronaldinjo je takodje svoj vrhunac dozivio igrajuci za Barselonu, cak dva puta.

Tako da smijesno je priacti na ovu temu, neko voli politiku Reala neko, koja je ponizavajuca za skoro sve ostale klubove.
I ne moze se u tom pogledu uporedjivati Barselona i Real nikako.
Barselona ima svoju skolu koju Real moze samo da sanja.

milosh-nish

pre 14 godina

smesno je to sto je i messi kupljen,dakle nije ponikao u barseloni,nije nezasluzeno ali zbog manje leprsavosti u igri ispastaju igraci poput xavi-a,inieste,skolsa itd koji su glavni srafovi vec godinama u ekipama za koje nastupaju

Pavle

pre 14 godina

Bio je jedan komentar da je Messi u ovoj sezoni los,kao pao u formi,pa covek je ligi dao 7 golova i ima neverovatnih 13 asistencija,ako je to lose onda sam ja lud.Sto se tice redosleda,neverovatno da je Ronaldo ispred Xavi-ja i Inieste,na osnovu cega

ništa smiješnije u životu nisam pročitao

pre 14 godina

Sve čestitke Leu na osvojenoj nagradi,malo je reći zaluženo!Zaista je bio fantastičan,koliko je samo radosti doneo,svima nama kojima je Barselona u srcu,sjajnim potezima i golovima-NEPROCENLJIVO!

I ovde se može uočiti još jedna bitna razlika između Reala i Barselone.Real kupuje najbolje igrače na svetu,a Barsa ih stvara.Mislite o tome...
(KHE3, 1. decembar 2009 12:22)
xa xa

al' dobro sad

pre 14 godina

@(ništa smiješnije u životu nisam pročitao, 1. decembar 2009 13:08)

Nisam navijač ni jednog od ova dva kluba, ali stvarno ne vidim šta je ovde smešno? Čovek je 100% u pravu...

superiorni

pre 14 godina

1. Lionel Messi (Argentine, FC Barcelone) : 473 points
2. Cristiano Ronaldo (Portugal, Manchester United puis Real Madrid) : 233 pts
3. Xavi (Espagne, FC Barcelone) : 170 pts
4. Andrès Iniesta (Espagnol, FC Barcelone) : 149 pts
5. Samuel Eto'o (Cameroun, FC Barcelone puis Inter Milan) : 75 pts
6. Kaka (Brésil, Milan AC puis Real Madrid) : 58 pts
7. Zlatan Ibrahimovic (Suède, Inter Milan puis FC Barcelone) : 50 pts
8. Wayne Rooney (Angleterre, Manchester United): 35 pts
9. Didier Drogba (Côte d'Ivoire, Chelsea): 33 pts
10. Steven Gerrard (Angleterre, Liverpool) : 32 pts
11. Fernando Torres (Espagne, Liverpool): 22 pts
12. Cesc Fabregas (Espagne, Arsenal) : 13 pts
13. Edin Dzeko (Bosnie, Wolfsburg) : 12 pts
14. Ryan Giggs (Pays de Galles, Manchester United) : 11 pts
15. Thierry Henry (France, FC Barcelone) : 9 pts
16. Luis Fabiano (Brésil, FC Séville), Nemanja Vidic (Serbie, Manchester United), Iker Casillas (Espagne, Real Madrid): 8 pts
19. Diego Forlan (Uruguay, Atletico Madrid) : 7 pts
20. Yoann Gourcuff (France, Bordeaux) : 6 pts
21. Andreï Archavine (Russie, Arsenal), Julio Cesar (Brésil, Inter Milan), Frank Lampard (Angleterre, Chelsea) : 5 pts
24. Maicon (Brésil, Inter Milan) : 4 pts
25. Diego (Brésil, Werder Brême puis Juventus Turin) : 3 pts
26. David Villa (Espagne, Valence), John Terry (Angleterre, Chelsea) : 2 pts
28. Franck Ribéry (France, Bayern Munich), Yaya Touré (Côte d'Ivoire, FC Barcelone) : 1 pt
30. Karim Benzema (France, Lyon puis Real Madrid): 0 pt

KHE3

pre 14 godina

Sve čestitke Leu na osvojenoj nagradi,malo je reći zaluženo!Zaista je bio fantastičan,koliko je samo radosti doneo,svima nama kojima je Barselona u srcu,sjajnim potezima i golovima-NEPROCENLJIVO!

I ovde se može uočiti još jedna bitna razlika između Reala i Barselone.Real kupuje najbolje igrače na svetu,a Barsa ih stvara.Mislite o tome...

nanad

pre 14 godina

ako ce drugi nego on zasluzio je covek igrao je kao zmaj i sad igra extra nema tu polemike on je zasluzio svaka cas platiniju i ostalim pozzz za sve navijace barcelone

ibra

pre 14 godina

Ajd moze se reci da je zasluzeno dao je toliko golova osvojio je sve i dao gol u finalu,ali nista nije korisniji od Inieste ili Cavija, kako je moguce da bude Ronaldo ili Eto'o ispred Inieste, Iniesta je odveo Barcu u finale, vrteo je na centar svakog igraca pravio ga je majmunom strasan je igrac kao i Cavi!

igor

pre 14 godina

Glasajte za najboljeg fudbalera na podrucju EX-YU za 2009 godinu! http://www.mojsport.net/blog/najbolji-fudbaler-ex-yu-2009-%E2%80%93-finale/2533.html

flomax

pre 14 godina

Ocekivano i zasluzeno,ali sve po zasluzi iz prosle polusezone ili pocetka godine,posto ovaj drugi deo covek je dosta pao,kao u barsi tako i u reprezentacii Argentine...

Gledalac

pre 14 godina

Možda je glupo, pošto svi znamo o kakvom čarobnjaku je reč, da se nešto pravim pametan, ali ako je trebao da bude Barsin igrač (a zasluženo jeste), po meni je Iniesta (a i Ćavi) neuporedivo vredniji igrač po tim. No sa druge strane drago mi je da se još uvek cene ovako "lepršavi" majstori.
Ali ko sam ja da tu...? :)

Gledalac

pre 14 godina

Možda je glupo, pošto svi znamo o kakvom čarobnjaku je reč, da se nešto pravim pametan, ali ako je trebao da bude Barsin igrač (a zasluženo jeste), po meni je Iniesta (a i Ćavi) neuporedivo vredniji igrač po tim. No sa druge strane drago mi je da se još uvek cene ovako "lepršavi" majstori.
Ali ko sam ja da tu...? :)

superiorni

pre 14 godina

1. Lionel Messi (Argentine, FC Barcelone) : 473 points
2. Cristiano Ronaldo (Portugal, Manchester United puis Real Madrid) : 233 pts
3. Xavi (Espagne, FC Barcelone) : 170 pts
4. Andrès Iniesta (Espagnol, FC Barcelone) : 149 pts
5. Samuel Eto'o (Cameroun, FC Barcelone puis Inter Milan) : 75 pts
6. Kaka (Brésil, Milan AC puis Real Madrid) : 58 pts
7. Zlatan Ibrahimovic (Suède, Inter Milan puis FC Barcelone) : 50 pts
8. Wayne Rooney (Angleterre, Manchester United): 35 pts
9. Didier Drogba (Côte d'Ivoire, Chelsea): 33 pts
10. Steven Gerrard (Angleterre, Liverpool) : 32 pts
11. Fernando Torres (Espagne, Liverpool): 22 pts
12. Cesc Fabregas (Espagne, Arsenal) : 13 pts
13. Edin Dzeko (Bosnie, Wolfsburg) : 12 pts
14. Ryan Giggs (Pays de Galles, Manchester United) : 11 pts
15. Thierry Henry (France, FC Barcelone) : 9 pts
16. Luis Fabiano (Brésil, FC Séville), Nemanja Vidic (Serbie, Manchester United), Iker Casillas (Espagne, Real Madrid): 8 pts
19. Diego Forlan (Uruguay, Atletico Madrid) : 7 pts
20. Yoann Gourcuff (France, Bordeaux) : 6 pts
21. Andreï Archavine (Russie, Arsenal), Julio Cesar (Brésil, Inter Milan), Frank Lampard (Angleterre, Chelsea) : 5 pts
24. Maicon (Brésil, Inter Milan) : 4 pts
25. Diego (Brésil, Werder Brême puis Juventus Turin) : 3 pts
26. David Villa (Espagne, Valence), John Terry (Angleterre, Chelsea) : 2 pts
28. Franck Ribéry (France, Bayern Munich), Yaya Touré (Côte d'Ivoire, FC Barcelone) : 1 pt
30. Karim Benzema (France, Lyon puis Real Madrid): 0 pt

flomax

pre 14 godina

Ocekivano i zasluzeno,ali sve po zasluzi iz prosle polusezone ili pocetka godine,posto ovaj drugi deo covek je dosta pao,kao u barsi tako i u reprezentacii Argentine...

KHE3

pre 14 godina

Sve čestitke Leu na osvojenoj nagradi,malo je reći zaluženo!Zaista je bio fantastičan,koliko je samo radosti doneo,svima nama kojima je Barselona u srcu,sjajnim potezima i golovima-NEPROCENLJIVO!

I ovde se može uočiti još jedna bitna razlika između Reala i Barselone.Real kupuje najbolje igrače na svetu,a Barsa ih stvara.Mislite o tome...

ibra

pre 14 godina

Ajd moze se reci da je zasluzeno dao je toliko golova osvojio je sve i dao gol u finalu,ali nista nije korisniji od Inieste ili Cavija, kako je moguce da bude Ronaldo ili Eto'o ispred Inieste, Iniesta je odveo Barcu u finale, vrteo je na centar svakog igraca pravio ga je majmunom strasan je igrac kao i Cavi!

Pavle

pre 14 godina

Bio je jedan komentar da je Messi u ovoj sezoni los,kao pao u formi,pa covek je ligi dao 7 golova i ima neverovatnih 13 asistencija,ako je to lose onda sam ja lud.Sto se tice redosleda,neverovatno da je Ronaldo ispred Xavi-ja i Inieste,na osnovu cega

al' dobro sad

pre 14 godina

@(ništa smiješnije u životu nisam pročitao, 1. decembar 2009 13:08)

Nisam navijač ni jednog od ova dva kluba, ali stvarno ne vidim šta je ovde smešno? Čovek je 100% u pravu...

barrrca

pre 14 godina

Messi je potpuno zasluzio ovo.Ne moze se reci da su Xavi i Iniesta manje zasluzni za uspjehe Barselone, ali ipak bi mislim bilo nepravedno da se ovaj decko ne nagradi za sve sto je uradio do sad, a uradio je mnogo toga.A tako je mlad.

Za ovog smijesnog sto kaze da je Messi kupljen. Messi je sa 13 godina doveden u Barselonu, imao je problem sa hormonima rasta. Barselona je u njemu vidjela talent, ponudila mu besplatno lijecenje i prikljucila ga treninzima.I samim tim napravila od njega igraca kakav jeste.

Dok Real npr, je kupio CR9, koji je vec osvojio to priznanje, kupila je Zidana, a i one je takodje vec imao to priznanje. Brazilac Ronaldo je dosao u Real a prije toga je vec dva puta proglasavan za najboljeg igraca (zlatna lopta). Figo je doveden kada je najvise zasluge za zlatnu loptu pokupio u Barsi, pa otisao na ljeto.Itd, itd. Tako u nedogled.

A da Ronaldinjo je takodje svoj vrhunac dozivio igrajuci za Barselonu, cak dva puta.

Tako da smijesno je priacti na ovu temu, neko voli politiku Reala neko, koja je ponizavajuca za skoro sve ostale klubove.
I ne moze se u tom pogledu uporedjivati Barselona i Real nikako.
Barselona ima svoju skolu koju Real moze samo da sanja.

dosta

pre 14 godina

Uffff vi sto ste pametni verovatno znate da je Mesi kao dete oboleo od veoma teske bolesti i da nije imao para za lecenje! Ali Barsa je primetila njegove igracke sposobnosti i finansirala operaciju. DA NIJE BILO BARSE MESI BI ZAVRSIO SA FUDBALOM A MOZDA I SA ZIVOTOM! Barsina deca su: Valdes, Puyol, Pike, Xavi, Iniesta i Mesi(naravno koji igraju u I postav) a tu su jos i: Busket, Krkic, Pedro, Dzefren, Fontas, Asulin, Krosas, braca Dos Santosi...Znate i da je Reina branio u Barci pre nego sto je otiso i Liverpool. SVE CESTITKE MESIJU!

Ana

pre 14 godina

svaka cast mesiju, zasluzio je ovo priznanje.... mada ja sam vise za to da je ipak xavi ove sezone bio bolji, takav vezni igrac se jednom radja! ali mi nije jasno na koju foru je onaj maneken ronaldno osvojio drugo mesto?????? ko li je mogao da glasa za njega, a da inijestu ostavi na cetvrtom, xavija na trecem mestu?? sta je ronaldo uradio znacajno?? snimio jos jednu reklamu, prosetao se u gacicama na nekoj pisti?? ma daj...! strasno!

Barca

pre 14 godina

sad citam komentar owoga sto prati primeru preko 20 godina i umirem od smeha....Xavi,Iniesta,Puyol,Pique,Busqetz,Valdes,Messi sve barsina deca,a koliko je bilo realove dece na el classicu??????

Nик

pre 14 godina

свакако заслужено за најбољег играча на планети!
Треба рећи да и Инијеста ништа мање није заслужио златну лопту!
можда су омалени , али су тренутно највећи у свету фудбала.

ništa smiješnije u životu nisam pročitao

pre 14 godina

Sve čestitke Leu na osvojenoj nagradi,malo je reći zaluženo!Zaista je bio fantastičan,koliko je samo radosti doneo,svima nama kojima je Barselona u srcu,sjajnim potezima i golovima-NEPROCENLJIVO!

I ovde se može uočiti još jedna bitna razlika između Reala i Barselone.Real kupuje najbolje igrače na svetu,a Barsa ih stvara.Mislite o tome...
(KHE3, 1. decembar 2009 12:22)
xa xa

nanad

pre 14 godina

ako ce drugi nego on zasluzio je covek igrao je kao zmaj i sad igra extra nema tu polemike on je zasluzio svaka cas platiniju i ostalim pozzz za sve navijace barcelone

novisad

pre 14 godina

ako se ne varam messi je u barselonu doshao sa 12 godina.. znachi, nije barsa od njega stvorila igracha? nego je sa 12 bio vec formiran, a u barsi je napredovao?
vazhi.

barrrca

pre 14 godina

Quasa, izvini molim te, onda je jedini igrac kojeg je Real napravio Kasiljas, jer Raul je do svoje 15 godine igrao za Atletiko Madrid, pa su oni mislili da je neije dovoljno dobar.

Ja ne znam stvarno ako je vama isto dovesti dijete od 13 godina,koje jos nije ni pubertet proslo, pa onda sa njim naporno raditi na svim kondicionim treninzima, na tehnici, i svemu ostalom, jer neko ako je talenat mora dobro dobro da radi i da ima vrhunske trenere da bi nesto bilo od njega. E ako vam je to isto kao I dovesti igraca od 23 godine, onda molim vas nemojte da komentarisete fudbal.

Oavj sto laze Real ima igrace po svim Spanskim ekipama, sta je Real postigao ako nije imao strpljenja da radi sa momscima od 16 godina, jeste, Real nema vremena da radi sa mladim igracima, Realovi igraci moraju da budu manekeni, da imaju pola kila gela na glavi, da reklamiraju bokserice, parfeme, polako ce u buduce Realovi igraci poceti da snimaju pornice.

Bjeste tamo, Real je proslost, to ce i ostati. Da nije imao Kralja da namesta utakmice nebi imao ni pola titula koje ima.

milorad marinkovic

pre 14 godina

Samo malo skretanje paznje kolegama iz sportske redakcije. Omar Sivori, sjajni Argentinac koji je posedovao i italijanski pasos je 1961 bio dobitnik zlatne lopte. Dokumentacija postoji i na sajtu Frans fudbala.

The One

pre 14 godina

Gerard 10. ma daaajte...
Ako je toliko dugo u Liverpoolu i ako je kapiten mora da bude tako visoko plasiran.Pa gdje su tu onda Del Piero i Totti,nista losiji od njega nisu,kazem to kao navijac Lazia.
Zatim Eto' i Kaka' i C.R. ispred Ibracadabre,smijesno...
Ostalo bi se reklo da je realno,mada je barem među 30 morao da uđe i Mauro Zarate... :))

alen

pre 14 godina

Messi je ponikao u castilli ili je neko mozda znao za njega sa 13g.dok je igrao za neke Boyse.U castilli su ponikli valdes,puyol,pique,xavi,iniesta,busquets,messi,pedro,bojan,fabregas(koji ce se vratiti kuci).....Real je u zadnjih par g.stvorio Casillasa(klasa),Raula(obadovao sam se kad je usao protiv barse jer je potpuno bezopasan)odigraoje bezbroj utakmica u evropi i dao 60 golova 0,ooooo1 po mecu,Messi ce ga prestici sa 25g.A da zamalo da zaboravim i igracinu Gutija ciji pomen kod boljih poznavaoca fudbala izaziva smijeh, i to je to. Messi je naravno zasluzeno prvi ali je sramota sto je maneken drugi a jedan XAVI treci. P.S.Yeste za 20g.pracenja fudbala pokazujes veliko neznanje ili si mozda previse pristrasan,jer ako Puyol i Fabregas nisu svjetska klasa ja ne znam ko onda jeste.eto messia tu necu ubrojat posto ti mislis da ga nije stvorila barsa nego ovi boysi(mozda si ti prato njihove utakmice dok je on igao za njihov prvi tim sa 13g,pa si primjrtio da je on vec tad bio formiran fudbaler).

kale

pre 14 godina

sasvim zasluzeno MESSI je dobio ovu nagradu...po meni ovo je trebao da dobije jos prosle sezone kada je dobio C. Ronaldo koji Messiju nije ni do kolena...BRAVO MESSI NAJBOLJI SI IGRAC SVIH VREMENA...

joca_bonito

pre 14 godina

(Yeste, 1. decembar 2009 17:10)

Mesi je dosao u Barsu sa 13 godina, znaci JESTE PONIKAO! Sigurno je ogroman talenat i sigurno je igrao odlicno tada, ali je Barselona napravila igraca od njega. A za ovu glupost sto si izgovorio da su samo Cavi i Iniesta pravi igraci koje je Barsa napravila ne znam sta bi ti rekao. Pa u finalu LS protiv Mancestera je pocelo 7 igraca iz Barsine skole! Alo! Valdes, Pike, Pujol, Iniesta, Cavi, Mesi i Buskets. I ako tu dodamo Pedra, Krkica i jos 5, 6 mladih igraca koji su prosle sezone dobijali priliku pred kraj, a ove mogu da odigraju i ozbinjiju ulogu u kupu recimo, tipa Dzonatana dos Santosa, Asilina, Dzefrena, Muniese....

A ako cemo tako, da Mesi nije ponikao u Barsi onda nije ni Raul u Realu. Raul je dosao sa 12 godina iz ATLETIKO MADRIDA zato sto je tada politika predsednika kluba bila da se ukine omladinska skola i on je tada otisao u Real.

Quasar

pre 14 godina

@barrrca

Mesi je apsolutno zasluzeno osvojio ovo priznanje ove godine - sto zbog uspjeha na individualnom, i kolektivnom planu.Tu nema spora...

Medjutim, Mesi ipak nije ponikao u Barseloni, isto kao sto nisu ni Ibrahimovic, Anri, Dani Alves, Eto i ostali.Mesi je DOVEDEN iz maticnog kluba - Njuels Old Bojsa, sa 13 godina.Tako da se nikako ne moze reci da je ponikao u Barsi...

To sto smatras politikom Reala, je zapravo politika Florentina PEREZA - koja je krucijalno razlicita od politike SVIH ostalih predsjednika Real Madrida u proslosti - cak i od prethodnika Kalderona.Mi koji pratimo fudbal malo duze - odlicno smo svijesni toga.I da - pola Primere je proslo REALOVU skolu fudbala, a ne Barsinu - pa i najbolji strijelac Barse - Samjuel Eto...

Molim da mi se objavi komentar...

banezemun

pre 14 godina

da barsa nije kupila mesija kad je imao 12-13 god, on bi verovatno ostao u ti boysima, jer ga tad zbog problema sa rastom nije hteo kupiti ni boka ni river, tako da je barca zasluzna za njegove velike uspehe i niko drugi i samim tim se moze reci da je ponikao u barsi, inace bio se klao sa buenanoteom iz rivera po nizini.....

Cale

pre 14 godina

Idu mi na zivce koliko medijski pumpaju tog Mesija, ima mnogo boljih igraca od njega. Recimo C. Ronaldu, Totiju, Toresu, Drogbi, Etou, Caviju nije ni do kolena.

Quasar

pre 14 godina

@barrrca, 1. decembar 2009 22:54

Ne laze on prijatelju - nego ti nisi "upucen" - ili jednostavno ne pratis Primeru dovoljno.Samo neki od igraca iz Realove skole:

Iker Casillas
Guti
Granero
de la Red
Arbeloa
Daniel Parejo
Juan Mata
Jurado
Roberto Soldado
Javier Portillo
Samuel Eto'o
i tako dalje...

Raul je dijete Atletika - isto kao sto je i Mesi dijete N.O.Bojsa (ili kao sto je Ronaldinjo dijete Gremija).Obojica su dovedeni u Real i Barsu iz maticnih klubova kao TALENTI.

Sto se tice manekena - nista manje reklama i marketinga ne odradjuju Anri, Mesi, Ibrahimovic i kompanija od Ronalda, Kake, Raula i slicnih - tako da ni ta prica nema osnova...

Real nije samo proslost, i nosilac titule NAJBOLJEG kluba u 20 vijeku. - vec sadasnjost i buducnost savremenog fudbala.Ove prethone 2 titule u poslednje 3 godine u Primeri, ili 3 titule u LS za samo 6 godina (od 98 do 2002.) govore same za sebe najbolje...

capello

pre 14 godina

Covek na kome pociva Barsina igra nije Mesi vec onaj tip sto ne gubi nikad loptu,diktira pas igru i kontrolise ritam...Kako se zove? Majstor Cavi.

Yeste

pre 14 godina

@ barrrca, 1. decembar 2009 15:51

Da - Barsa je stvorila Ibrahimovica, Anrija, Etoa, Ronaldinja, Danijela Alvesa, Mesija i ostale zvijezde - kako da ne.Od pravih, klasnih igraca, stvorila je samo Xavija i Inijestu.To je sve...

Realova Kastilja nije nista losija od Barsine skole fudbala, cak je i bolja.Samo joj uprava ne posvecuje dovoljno paznje.Ko prati Primeru preko 20 godina zna to, sigurno.

nxfgjkgfjh

pre 14 godina

KLeo, jel ti to pokusavas da budes zanimljiv? Retoricko pitanje:-). Ronaldo je zasluzio drugo mesto ove, koliko i mesi prosle godine...

barca

pre 14 godina

Svako ko kaze nesto na Mesijev racun je zavidan.. Drugo, niko ne zeli da zapostavi Cavija ili Iniestu i njihovu kljucnu igru u Barseloni, ali ko je gledao Mesija UZIVO zna zasto je bas on najbolji igrac na svetu, daleko ispred svih.

milosh-nish

pre 14 godina

smesno je to sto je i messi kupljen,dakle nije ponikao u barseloni,nije nezasluzeno ali zbog manje leprsavosti u igri ispastaju igraci poput xavi-a,inieste,skolsa itd koji su glavni srafovi vec godinama u ekipama za koje nastupaju

lakan_mauzer

pre 14 godina

Kako neko moze da kaze da C.Ronaldo nije zasluzijo to mesto pa covek je imao fantasticnu sezonu, naravno nije mogao da ponovi onu kad je svojio zlatnu loptu, koja je bila daleko bolja nego mesijeva prosla, ali je opet bio medju najboljima, setite se meceva protiv intera, porta, arsenala, sve je resio jednim potezom, dok je messi to isto radio samo preotiv hihona, getafea...
Ne mogu da verujem da su stavili gerarda, a nisu del piera, uzas...

France Football

pre 14 godina

Konačni poredak, Zlatna lopta:
1. Lionel Messi (Argentina / Barcelona) 473 boda
2. Cristiano Ronaldo (Portugal / Manchester United i Real Madrid) 233
3. Xavi (Španjolska / Barcelona) 170
4. Andres Iniesta (Španjolska / Barcelona) 149
5. Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona i Inter) 75
6. Kaka (Brazil, Milan i Real) 58
7. Zlatan Ibrahimovic (Švedska, Inter i Barcelona) 50
8. Wayne Rooney (Engleska, Manchester United) 35
9. Didier Drogba (Obala Bjelokosti, Chelsea) 33
10. Steven Gerrard (Engleska / Liverpool) 32
11. Fernando Torres (Španjolska / Liverpool) 22
12. Cesc Fabregas (Španjolska / Arsenal) 13
13. Edin Džeko (Bosna i Hercgovina, Wolfsburg) 12
14. Ryan Giggs (Wales / Manchester United) 11
15. Thierry Henry (Francuska / Barcelona) 9

markonio

pre 14 godina

E,ljudi...Svaka cast decku...Ali kao sto je vec rekao jedan momak pre mene Messi mnogo duguje Ronaldinhu...On je bio njegov pravi ucitelj...Oni su igraci koji prave razliku na terene...VIVA RONALDINHO...VIVA FOTBOLL...

barca

pre 14 godina

Svako ko kaze nesto na Mesijev racun je zavidan.. Drugo, niko ne zeli da zapostavi Cavija ili Iniestu i njihovu kljucnu igru u Barseloni, ali ko je gledao Mesija UZIVO zna zasto je bas on najbolji igrac na svetu, daleko ispred svih.

igor

pre 14 godina

Glasajte za najboljeg fudbalera na podrucju EX-YU za 2009 godinu! http://www.mojsport.net/blog/najbolji-fudbaler-ex-yu-2009-%E2%80%93-finale/2533.html

Yeste

pre 14 godina

@ barrrca, 1. decembar 2009 15:51

Da - Barsa je stvorila Ibrahimovica, Anrija, Etoa, Ronaldinja, Danijela Alvesa, Mesija i ostale zvijezde - kako da ne.Od pravih, klasnih igraca, stvorila je samo Xavija i Inijestu.To je sve...

Realova Kastilja nije nista losija od Barsine skole fudbala, cak je i bolja.Samo joj uprava ne posvecuje dovoljno paznje.Ko prati Primeru preko 20 godina zna to, sigurno.

ništa smiješnije u životu nisam pročitao

pre 14 godina

Sve čestitke Leu na osvojenoj nagradi,malo je reći zaluženo!Zaista je bio fantastičan,koliko je samo radosti doneo,svima nama kojima je Barselona u srcu,sjajnim potezima i golovima-NEPROCENLJIVO!

I ovde se može uočiti još jedna bitna razlika između Reala i Barselone.Real kupuje najbolje igrače na svetu,a Barsa ih stvara.Mislite o tome...
(KHE3, 1. decembar 2009 12:22)
xa xa

Quasar

pre 14 godina

@barrrca

Mesi je apsolutno zasluzeno osvojio ovo priznanje ove godine - sto zbog uspjeha na individualnom, i kolektivnom planu.Tu nema spora...

Medjutim, Mesi ipak nije ponikao u Barseloni, isto kao sto nisu ni Ibrahimovic, Anri, Dani Alves, Eto i ostali.Mesi je DOVEDEN iz maticnog kluba - Njuels Old Bojsa, sa 13 godina.Tako da se nikako ne moze reci da je ponikao u Barsi...

To sto smatras politikom Reala, je zapravo politika Florentina PEREZA - koja je krucijalno razlicita od politike SVIH ostalih predsjednika Real Madrida u proslosti - cak i od prethodnika Kalderona.Mi koji pratimo fudbal malo duze - odlicno smo svijesni toga.I da - pola Primere je proslo REALOVU skolu fudbala, a ne Barsinu - pa i najbolji strijelac Barse - Samjuel Eto...

Molim da mi se objavi komentar...

Gledalac

pre 14 godina

Možda je glupo, pošto svi znamo o kakvom čarobnjaku je reč, da se nešto pravim pametan, ali ako je trebao da bude Barsin igrač (a zasluženo jeste), po meni je Iniesta (a i Ćavi) neuporedivo vredniji igrač po tim. No sa druge strane drago mi je da se još uvek cene ovako "lepršavi" majstori.
Ali ko sam ja da tu...? :)

lakan_mauzer

pre 14 godina

Kako neko moze da kaze da C.Ronaldo nije zasluzijo to mesto pa covek je imao fantasticnu sezonu, naravno nije mogao da ponovi onu kad je svojio zlatnu loptu, koja je bila daleko bolja nego mesijeva prosla, ali je opet bio medju najboljima, setite se meceva protiv intera, porta, arsenala, sve je resio jednim potezom, dok je messi to isto radio samo preotiv hihona, getafea...
Ne mogu da verujem da su stavili gerarda, a nisu del piera, uzas...

milosh-nish

pre 14 godina

smesno je to sto je i messi kupljen,dakle nije ponikao u barseloni,nije nezasluzeno ali zbog manje leprsavosti u igri ispastaju igraci poput xavi-a,inieste,skolsa itd koji su glavni srafovi vec godinama u ekipama za koje nastupaju

novisad

pre 14 godina

ako se ne varam messi je u barselonu doshao sa 12 godina.. znachi, nije barsa od njega stvorila igracha? nego je sa 12 bio vec formiran, a u barsi je napredovao?
vazhi.

Cale

pre 14 godina

Idu mi na zivce koliko medijski pumpaju tog Mesija, ima mnogo boljih igraca od njega. Recimo C. Ronaldu, Totiju, Toresu, Drogbi, Etou, Caviju nije ni do kolena.

flomax

pre 14 godina

Ocekivano i zasluzeno,ali sve po zasluzi iz prosle polusezone ili pocetka godine,posto ovaj drugi deo covek je dosta pao,kao u barsi tako i u reprezentacii Argentine...

Quasar

pre 14 godina

@barrrca, 1. decembar 2009 22:54

Ne laze on prijatelju - nego ti nisi "upucen" - ili jednostavno ne pratis Primeru dovoljno.Samo neki od igraca iz Realove skole:

Iker Casillas
Guti
Granero
de la Red
Arbeloa
Daniel Parejo
Juan Mata
Jurado
Roberto Soldado
Javier Portillo
Samuel Eto'o
i tako dalje...

Raul je dijete Atletika - isto kao sto je i Mesi dijete N.O.Bojsa (ili kao sto je Ronaldinjo dijete Gremija).Obojica su dovedeni u Real i Barsu iz maticnih klubova kao TALENTI.

Sto se tice manekena - nista manje reklama i marketinga ne odradjuju Anri, Mesi, Ibrahimovic i kompanija od Ronalda, Kake, Raula i slicnih - tako da ni ta prica nema osnova...

Real nije samo proslost, i nosilac titule NAJBOLJEG kluba u 20 vijeku. - vec sadasnjost i buducnost savremenog fudbala.Ove prethone 2 titule u poslednje 3 godine u Primeri, ili 3 titule u LS za samo 6 godina (od 98 do 2002.) govore same za sebe najbolje...

barca

pre 14 godina

Svako ko kaze nesto na Mesijev racun je zavidan.. Drugo, niko ne zeli da zapostavi Cavija ili Iniestu i njihovu kljucnu igru u Barseloni, ali ko je gledao Mesija UZIVO zna zasto je bas on najbolji igrac na svetu, daleko ispred svih.

barca

pre 14 godina

Svako ko kaze nesto na Mesijev racun je zavidan.. Drugo, niko ne zeli da zapostavi Cavija ili Iniestu i njihovu kljucnu igru u Barseloni, ali ko je gledao Mesija UZIVO zna zasto je bas on najbolji igrac na svetu, daleko ispred svih.

KHE3

pre 14 godina

Sve čestitke Leu na osvojenoj nagradi,malo je reći zaluženo!Zaista je bio fantastičan,koliko je samo radosti doneo,svima nama kojima je Barselona u srcu,sjajnim potezima i golovima-NEPROCENLJIVO!

I ovde se može uočiti još jedna bitna razlika između Reala i Barselone.Real kupuje najbolje igrače na svetu,a Barsa ih stvara.Mislite o tome...

The One

pre 14 godina

Gerard 10. ma daaajte...
Ako je toliko dugo u Liverpoolu i ako je kapiten mora da bude tako visoko plasiran.Pa gdje su tu onda Del Piero i Totti,nista losiji od njega nisu,kazem to kao navijac Lazia.
Zatim Eto' i Kaka' i C.R. ispred Ibracadabre,smijesno...
Ostalo bi se reklo da je realno,mada je barem među 30 morao da uđe i Mauro Zarate... :))

kale

pre 14 godina

sasvim zasluzeno MESSI je dobio ovu nagradu...po meni ovo je trebao da dobije jos prosle sezone kada je dobio C. Ronaldo koji Messiju nije ni do kolena...BRAVO MESSI NAJBOLJI SI IGRAC SVIH VREMENA...

France Football

pre 14 godina

Konačni poredak, Zlatna lopta:
1. Lionel Messi (Argentina / Barcelona) 473 boda
2. Cristiano Ronaldo (Portugal / Manchester United i Real Madrid) 233
3. Xavi (Španjolska / Barcelona) 170
4. Andres Iniesta (Španjolska / Barcelona) 149
5. Samuel Eto'o (Kamerun, Barcelona i Inter) 75
6. Kaka (Brazil, Milan i Real) 58
7. Zlatan Ibrahimovic (Švedska, Inter i Barcelona) 50
8. Wayne Rooney (Engleska, Manchester United) 35
9. Didier Drogba (Obala Bjelokosti, Chelsea) 33
10. Steven Gerrard (Engleska / Liverpool) 32
11. Fernando Torres (Španjolska / Liverpool) 22
12. Cesc Fabregas (Španjolska / Arsenal) 13
13. Edin Džeko (Bosna i Hercgovina, Wolfsburg) 12
14. Ryan Giggs (Wales / Manchester United) 11
15. Thierry Henry (Francuska / Barcelona) 9

igor

pre 14 godina

Glasajte za najboljeg fudbalera na podrucju EX-YU za 2009 godinu! http://www.mojsport.net/blog/najbolji-fudbaler-ex-yu-2009-%E2%80%93-finale/2533.html

nanad

pre 14 godina

ako ce drugi nego on zasluzio je covek igrao je kao zmaj i sad igra extra nema tu polemike on je zasluzio svaka cas platiniju i ostalim pozzz za sve navijace barcelone

al' dobro sad

pre 14 godina

@(ništa smiješnije u životu nisam pročitao, 1. decembar 2009 13:08)

Nisam navijač ni jednog od ova dva kluba, ali stvarno ne vidim šta je ovde smešno? Čovek je 100% u pravu...

Ana

pre 14 godina

svaka cast mesiju, zasluzio je ovo priznanje.... mada ja sam vise za to da je ipak xavi ove sezone bio bolji, takav vezni igrac se jednom radja! ali mi nije jasno na koju foru je onaj maneken ronaldno osvojio drugo mesto?????? ko li je mogao da glasa za njega, a da inijestu ostavi na cetvrtom, xavija na trecem mestu?? sta je ronaldo uradio znacajno?? snimio jos jednu reklamu, prosetao se u gacicama na nekoj pisti?? ma daj...! strasno!

barrrca

pre 14 godina

Quasa, izvini molim te, onda je jedini igrac kojeg je Real napravio Kasiljas, jer Raul je do svoje 15 godine igrao za Atletiko Madrid, pa su oni mislili da je neije dovoljno dobar.

Ja ne znam stvarno ako je vama isto dovesti dijete od 13 godina,koje jos nije ni pubertet proslo, pa onda sa njim naporno raditi na svim kondicionim treninzima, na tehnici, i svemu ostalom, jer neko ako je talenat mora dobro dobro da radi i da ima vrhunske trenere da bi nesto bilo od njega. E ako vam je to isto kao I dovesti igraca od 23 godine, onda molim vas nemojte da komentarisete fudbal.

Oavj sto laze Real ima igrace po svim Spanskim ekipama, sta je Real postigao ako nije imao strpljenja da radi sa momscima od 16 godina, jeste, Real nema vremena da radi sa mladim igracima, Realovi igraci moraju da budu manekeni, da imaju pola kila gela na glavi, da reklamiraju bokserice, parfeme, polako ce u buduce Realovi igraci poceti da snimaju pornice.

Bjeste tamo, Real je proslost, to ce i ostati. Da nije imao Kralja da namesta utakmice nebi imao ni pola titula koje ima.

ibra

pre 14 godina

Ajd moze se reci da je zasluzeno dao je toliko golova osvojio je sve i dao gol u finalu,ali nista nije korisniji od Inieste ili Cavija, kako je moguce da bude Ronaldo ili Eto'o ispred Inieste, Iniesta je odveo Barcu u finale, vrteo je na centar svakog igraca pravio ga je majmunom strasan je igrac kao i Cavi!

alen

pre 14 godina

Messi je ponikao u castilli ili je neko mozda znao za njega sa 13g.dok je igrao za neke Boyse.U castilli su ponikli valdes,puyol,pique,xavi,iniesta,busquets,messi,pedro,bojan,fabregas(koji ce se vratiti kuci).....Real je u zadnjih par g.stvorio Casillasa(klasa),Raula(obadovao sam se kad je usao protiv barse jer je potpuno bezopasan)odigraoje bezbroj utakmica u evropi i dao 60 golova 0,ooooo1 po mecu,Messi ce ga prestici sa 25g.A da zamalo da zaboravim i igracinu Gutija ciji pomen kod boljih poznavaoca fudbala izaziva smijeh, i to je to. Messi je naravno zasluzeno prvi ali je sramota sto je maneken drugi a jedan XAVI treci. P.S.Yeste za 20g.pracenja fudbala pokazujes veliko neznanje ili si mozda previse pristrasan,jer ako Puyol i Fabregas nisu svjetska klasa ja ne znam ko onda jeste.eto messia tu necu ubrojat posto ti mislis da ga nije stvorila barsa nego ovi boysi(mozda si ti prato njihove utakmice dok je on igao za njihov prvi tim sa 13g,pa si primjrtio da je on vec tad bio formiran fudbaler).

superiorni

pre 14 godina

1. Lionel Messi (Argentine, FC Barcelone) : 473 points
2. Cristiano Ronaldo (Portugal, Manchester United puis Real Madrid) : 233 pts
3. Xavi (Espagne, FC Barcelone) : 170 pts
4. Andrès Iniesta (Espagnol, FC Barcelone) : 149 pts
5. Samuel Eto'o (Cameroun, FC Barcelone puis Inter Milan) : 75 pts
6. Kaka (Brésil, Milan AC puis Real Madrid) : 58 pts
7. Zlatan Ibrahimovic (Suède, Inter Milan puis FC Barcelone) : 50 pts
8. Wayne Rooney (Angleterre, Manchester United): 35 pts
9. Didier Drogba (Côte d'Ivoire, Chelsea): 33 pts
10. Steven Gerrard (Angleterre, Liverpool) : 32 pts
11. Fernando Torres (Espagne, Liverpool): 22 pts
12. Cesc Fabregas (Espagne, Arsenal) : 13 pts
13. Edin Dzeko (Bosnie, Wolfsburg) : 12 pts
14. Ryan Giggs (Pays de Galles, Manchester United) : 11 pts
15. Thierry Henry (France, FC Barcelone) : 9 pts
16. Luis Fabiano (Brésil, FC Séville), Nemanja Vidic (Serbie, Manchester United), Iker Casillas (Espagne, Real Madrid): 8 pts
19. Diego Forlan (Uruguay, Atletico Madrid) : 7 pts
20. Yoann Gourcuff (France, Bordeaux) : 6 pts
21. Andreï Archavine (Russie, Arsenal), Julio Cesar (Brésil, Inter Milan), Frank Lampard (Angleterre, Chelsea) : 5 pts
24. Maicon (Brésil, Inter Milan) : 4 pts
25. Diego (Brésil, Werder Brême puis Juventus Turin) : 3 pts
26. David Villa (Espagne, Valence), John Terry (Angleterre, Chelsea) : 2 pts
28. Franck Ribéry (France, Bayern Munich), Yaya Touré (Côte d'Ivoire, FC Barcelone) : 1 pt
30. Karim Benzema (France, Lyon puis Real Madrid): 0 pt

Pavle

pre 14 godina

Bio je jedan komentar da je Messi u ovoj sezoni los,kao pao u formi,pa covek je ligi dao 7 golova i ima neverovatnih 13 asistencija,ako je to lose onda sam ja lud.Sto se tice redosleda,neverovatno da je Ronaldo ispred Xavi-ja i Inieste,na osnovu cega

barrrca

pre 14 godina

Messi je potpuno zasluzio ovo.Ne moze se reci da su Xavi i Iniesta manje zasluzni za uspjehe Barselone, ali ipak bi mislim bilo nepravedno da se ovaj decko ne nagradi za sve sto je uradio do sad, a uradio je mnogo toga.A tako je mlad.

Za ovog smijesnog sto kaze da je Messi kupljen. Messi je sa 13 godina doveden u Barselonu, imao je problem sa hormonima rasta. Barselona je u njemu vidjela talent, ponudila mu besplatno lijecenje i prikljucila ga treninzima.I samim tim napravila od njega igraca kakav jeste.

Dok Real npr, je kupio CR9, koji je vec osvojio to priznanje, kupila je Zidana, a i one je takodje vec imao to priznanje. Brazilac Ronaldo je dosao u Real a prije toga je vec dva puta proglasavan za najboljeg igraca (zlatna lopta). Figo je doveden kada je najvise zasluge za zlatnu loptu pokupio u Barsi, pa otisao na ljeto.Itd, itd. Tako u nedogled.

A da Ronaldinjo je takodje svoj vrhunac dozivio igrajuci za Barselonu, cak dva puta.

Tako da smijesno je priacti na ovu temu, neko voli politiku Reala neko, koja je ponizavajuca za skoro sve ostale klubove.
I ne moze se u tom pogledu uporedjivati Barselona i Real nikako.
Barselona ima svoju skolu koju Real moze samo da sanja.

Barca

pre 14 godina

sad citam komentar owoga sto prati primeru preko 20 godina i umirem od smeha....Xavi,Iniesta,Puyol,Pique,Busqetz,Valdes,Messi sve barsina deca,a koliko je bilo realove dece na el classicu??????

nxfgjkgfjh

pre 14 godina

KLeo, jel ti to pokusavas da budes zanimljiv? Retoricko pitanje:-). Ronaldo je zasluzio drugo mesto ove, koliko i mesi prosle godine...

markonio

pre 14 godina

E,ljudi...Svaka cast decku...Ali kao sto je vec rekao jedan momak pre mene Messi mnogo duguje Ronaldinhu...On je bio njegov pravi ucitelj...Oni su igraci koji prave razliku na terene...VIVA RONALDINHO...VIVA FOTBOLL...

Nик

pre 14 godina

свакако заслужено за најбољег играча на планети!
Треба рећи да и Инијеста ништа мање није заслужио златну лопту!
можда су омалени , али су тренутно највећи у свету фудбала.

dosta

pre 14 godina

Uffff vi sto ste pametni verovatno znate da je Mesi kao dete oboleo od veoma teske bolesti i da nije imao para za lecenje! Ali Barsa je primetila njegove igracke sposobnosti i finansirala operaciju. DA NIJE BILO BARSE MESI BI ZAVRSIO SA FUDBALOM A MOZDA I SA ZIVOTOM! Barsina deca su: Valdes, Puyol, Pike, Xavi, Iniesta i Mesi(naravno koji igraju u I postav) a tu su jos i: Busket, Krkic, Pedro, Dzefren, Fontas, Asulin, Krosas, braca Dos Santosi...Znate i da je Reina branio u Barci pre nego sto je otiso i Liverpool. SVE CESTITKE MESIJU!

joca_bonito

pre 14 godina

(Yeste, 1. decembar 2009 17:10)

Mesi je dosao u Barsu sa 13 godina, znaci JESTE PONIKAO! Sigurno je ogroman talenat i sigurno je igrao odlicno tada, ali je Barselona napravila igraca od njega. A za ovu glupost sto si izgovorio da su samo Cavi i Iniesta pravi igraci koje je Barsa napravila ne znam sta bi ti rekao. Pa u finalu LS protiv Mancestera je pocelo 7 igraca iz Barsine skole! Alo! Valdes, Pike, Pujol, Iniesta, Cavi, Mesi i Buskets. I ako tu dodamo Pedra, Krkica i jos 5, 6 mladih igraca koji su prosle sezone dobijali priliku pred kraj, a ove mogu da odigraju i ozbinjiju ulogu u kupu recimo, tipa Dzonatana dos Santosa, Asilina, Dzefrena, Muniese....

A ako cemo tako, da Mesi nije ponikao u Barsi onda nije ni Raul u Realu. Raul je dosao sa 12 godina iz ATLETIKO MADRIDA zato sto je tada politika predsednika kluba bila da se ukine omladinska skola i on je tada otisao u Real.

banezemun

pre 14 godina

da barsa nije kupila mesija kad je imao 12-13 god, on bi verovatno ostao u ti boysima, jer ga tad zbog problema sa rastom nije hteo kupiti ni boka ni river, tako da je barca zasluzna za njegove velike uspehe i niko drugi i samim tim se moze reci da je ponikao u barsi, inace bio se klao sa buenanoteom iz rivera po nizini.....

milorad marinkovic

pre 14 godina

Samo malo skretanje paznje kolegama iz sportske redakcije. Omar Sivori, sjajni Argentinac koji je posedovao i italijanski pasos je 1961 bio dobitnik zlatne lopte. Dokumentacija postoji i na sajtu Frans fudbala.

capello

pre 14 godina

Covek na kome pociva Barsina igra nije Mesi vec onaj tip sto ne gubi nikad loptu,diktira pas igru i kontrolise ritam...Kako se zove? Majstor Cavi.