Nedelja, 29.11.2009.

21:06

Minimalac Barse u ’El klasiku’

Fudbaleri Barselone pobedili su u velikom španskom derbiju Real Madrid golom Zlatana Ibrahimovića i vratili se na prvo mesto posle 12. kola Primere.

Izvor: B92

Minimalac Barse u ’El klasiku’ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

2+2=5

pre 14 godina

Marko Pantelic je u onom cuvenom prenosu sa Marakane protiv Francuza lepo objasnio sta je ofsajd.
"Sudija ne vidi belog od plavog kada je beli dalje, a kada je beli ispred plavog i blizi sudiji, ili crveni onda je ofsajd i obrnuto" he he he he he he
Ako se secate...

Otherside

pre 14 godina

Dani Alves je pokazao koliko je dobar bek mozda i najbolji ikada,imao je strasne paseve,Pujol svojim intervencijam da je i dalje jedan od najboljih stopera,
Kaka da je ubedljivo najbolji igrac Reala,radnik i zvezda
a BARSA da je najbolji tim na svetu.Cestitam

Ibrahim

pre 14 godina

Utakmica ocajna - gol iz ofsajda - Real ostecen za penal.Steta sto Ronaldo nije igrao do kraja, dok on nije izasao Real je bio dosta bolji.

somebody

pre 14 godina

Utakmica je bila izjednacena, najrealnije je bilo nereseno. Oba tima su imala svoje momente. Inace HRT2 prenosi ovu utakmicu svake godine, a i Arena je prenosila. Sto se tice ofsajda, ruka se ne racuna posto njome ne moze da se igra (sem Anrija :-)), tako pise u pravilima, dakle ofsajd nije bio.

Ko je ovde lud?

pre 14 godina

Samo kad se setim kako je Ibrahimovic pljuvan kad je dolazio u Barsu,a sad svi od jednom Ibra car itd.Rekoh ste daje covek igrac za male utakmice?Uso je povredjen i dalje je povredjen samo da znate!Bas nesto nisam siguran da Eto resava velike utakmice u Interu?

Lane

pre 14 godina

@subler
Po pravilima nijedan deo tela KOJIM MOZE DA SE IGRA ne bi smeo da bude iza poslednjeg igraca odbrane, dakle ruka sme da bude u ofsajdu.

Bayanist

pre 14 godina

Sramota je sto niko ne prenosi italijanske derbije, kao npr. Inter-Roma (nije bilo prenosa)... Prenose samo najjeftinije meceve, tako da ni spance niko ne mora da prenosi!!

bojic

pre 14 godina

Minimalac ali zlatna vrijedana pobjeda.Tako to radi MOCNA BARSA.Asad znate realovci da ni silni krediti ne pomazu nista.BARSA SAMPION.BARSA IZNAD SVIH.

stefan

pre 14 godina

mislim da ovdje mnogi ljudi nisu gledali utakmicu,vjerovatno su gledali youtube snimke pa onda sa toga daju komentare...real i bracelona su igrali izjednaceno!

pelea

pre 14 godina

Sinoc je u Barsi bio sigurno najveci sportski dogadjaj na svetu .Hvala Vam b92 sto ste nam kao i sve velike televizije nase Srbije dozvolili da je gledamo.Postoje televizije koje se bore za svoju gledanost ne pitajuci za cenu jer znaju da ce im se isplatiti,i one druge(a to su sve velike u nasoj drzavi pa i Vi) koje izgleda praktikuju da im emisije budu sto jevtinije,a jadna raja mora da gleda sta im se ponudi,i sada trazite da Vam posaljemo komentar ,cini mi se da je malo licemerno.

pera

pre 14 godina

Real da za jednu sezonu 250 i miran je godinu, dve. To isto radi Barsa, samo sto se provlaci ta cifra kroz 3 sezone. Ne zaboravite da je za beka dala preko 35, da ne govorim o ostalima.

rossonero

pre 14 godina

neki komentari mi bas i nisu us kladu sa onim sto se desavalo na terenu...odmah da kazem u prvom poluvremenu barcelone nije bilo nogdje,valdes je cudom skinuo sansu ronaldu a kaka namjestao i namjesao akcije do besvjesti samo im je slaba realizacija bila dok se ne sjecam neke barcine sanse ...drugo barca ostaje bez igraca a pelegrini vadi ronalda iz igra,to mi nikako nije jasna odluka????i jos nesto...gdje su oni sto tvrde da je ibrahimovic igrac za male utakmice???na kraju real bez ronalda nista posebno ali dok su tandem bili kaka-ronaldo siguran sam da bi bilo 1-1..

10 godina uz Real...doduse,samo na TV-u :(

pre 14 godina

# Kad dodamo na ronaldov sut messijev, kad dodamo na higuainove (glupe) prilike barcine, kad dodamo posjed neverovatan, i na to malo faulova, messijevu majstoriju, valdesovu vjestinu, puyolovo znanje i gvardiolinu takiku, a i glupog sergia bez kojeg su igrali vise od 20min pa su trcali ko ludi, jasno imamo viziju ko je bolji... Higuain i kaka pokusavaju 5-6 puta na isti nacin: sutiraju a ima bar 2 igraca onko njega... Ipak El CLASICO je opravdao ocekivanja...…..
Visca EL BARCA
(FcB4E, 29. novembar 2009 21:36)

Kad su svi oni glupi, zasto se onda ti lepo ne spakujes,pa pravac Madrid, dodjes pred Santiago Bernabeu jasno i glasno kazes "Ja sam bolji i od Ronalda ,i od Kake, i od Higuaina, dajte 'vamo loptu, pokazes im sta znas i njih izbace na ulicu", a? sto to ne uradis, nego se**s tu nesto bez veze, lupas gluposti i pricas nebuloze...a, da si gledao prvo poluvreme, video bi da je upravo Real mogao da povede sa 2:0, e sad, sto nisu, neka se zapitaju sto neko rece, mozda nisu imali srece, ali to je sto je...Barca je sasvim zasluzeno dobila, ali je glupo reci da je Real bio los...pa oni bi bar za razliku od Intera igrali 0:0 da su hteli bunker, za respect je to sto su bar napali i u par navrata imali 100% sanse, nisu iskoristili, kaznjeni su i u Madrid se vracaju bez 3 boda, ali sa vaznim saznanjem, a to je da se protiv Barce ipak moze...i jos nesto...ovo su bre vrhunski fudbaleri, profesionalci, bogovi na svom 'radnom mestu', individualno, nista Barca nije bolja od Reala, niti obratno...odlucuju sitnice, bar kada je ovaj tim Reala u pitanju...uostalom, glupo je bilo verovati da 5 novih igraca mozes odmah da ukomponujes za 4-5 meseci...za to treba vreme...pa ni Barceloni ova igra nije pala s' neba, treba da prodje najmanje jos 3-4 meseca da bi Real zaigrao na nivou koji se uostalom i ocekuje kad u timu imas Kaku,Ronalda i dr., ali LS ne moze ove sezone, mislim da im je krajnji domet 1/2 finala, sto ne bi bilo razocaravajuce, jer ipak mislim da je ove godine red na Chelsea da pohara Evropu , sad ili nikad...ostali imaju vremena(Real i Barca), sa ovim timovima bar jos 3-4 godine i vise, imaju mlade igrace, dok su u Chelsea-u svi na granici,na vrhuncu, sledeca sezona je vreme kupo-prodaje u ovom timu, ovo im je zadnji voz, ali imace strasnog konkurenta u Barceloni, za koju ipak mislim da je za nijansu izgubila sjaj od prosle sezone...

samuraj

pre 14 godina

Gledao sam utakmicu naravno, gol je ocigledno bio iz ofsajda, ali svejedno mislim da je Barsa bila ipak bolja, pogotovo sto Real nije uspeo da iskoristi prednost od jednog igraca...

P.S. Pogledajte molim vas ovaj video klip sa golom sto je zakacen u vezi ove utakmice, pa gde nadjose sa arapskog kanala :D ludilo :))))

Bata Bataja

pre 14 godina

Manje vise ocekivan scenario i razvoj utakmice. Guardiola je morao da promesa karte jer Zlatan nije bio spreman da pocne u sredini napada. Kredit Pellegrini-u sto je pomerio odbranu na 35m od svog gola. To je udjedno bila i jedina viljiva razlika u igri ovih astronomski placenih igraca u odnosu na game plan kakav su imali velikani poput Getafe-a i njima slicnih. Izasli su sa 5 u odbrani (i jos je cela odbrana dobila po zuti). Treba napomenuti da je sudija imao kriterijum koji je jasno isao na ruku igracima madrida.

Ono sto je bilo vidljivo posle nekoliko minuta je da su igraci Barcelona-e previse nervozni sto nije inace slucaj. Alves je totalno promasio dva centarsuta a cak je i mali Iniesta poceo da se dere na terenu. Na ovo se nadovezao i Busquets sa svojim crvenim kartonom. Tu pola krivice pripada njemu a pola Guardiola-i jer je bilo ocigledno da se ovaj mali upalio i da je rizican (nesto slicno ko knezevic juce). Tu trener treba da reaguje a Toure je vise nego dobra alternativa. Kao druga opcija, mogao je da pomeri Keita-u.

Onako kako je proteklo drugo poluvreme do iskljucenja Busquets-a je kako bi utakmica izgledala da je Zlatan poceo od pocetka. Messi bi igrao na svojoj prirodnoj poziciji i vrlo verovatno imao daleko veci uticaj na igru s obzirom da bi igrao protiv onog klimavog marcelo-a a i bi bilo tesko za madrid da udvaja iz sredine jer ih je ionako bilo samo dvojica a alonsu to svakako nije jaca strana. Ova nam analiza ujedno i otkriva jedini nedostatak u ekipi Barcelona-e. To je jedan kvalitetan napadac po levoj strani (licni favorit Riberi) koji moze da probije i uputi kvalitetan centarsut ili udje u sesnaesterac na dribling. Kad Zlatan igra u sredini, on automatski vezuje ne samo jednog iz sredine odbrane vec i ovaj drugi mora da pomaze. Povrh toga, Zlatan je brz i moze da iskoristi taj prostor iza ledja odbrane i/ili da primi loptu i zagradi se pa da ovi mogu da pomere teziste i pridju golu u vecem broju. Bez Zlatan u sredini i sa onim mucenim Henry-em (jos je ovde neka budala, da izvinete, samo par nedelja unazad vikala kako je henry ‘gospodin’ i daleko bolji od zlatana) odbrana madrida je imala znatno olaksan posao i mogli su da pomazu sa presingom svojoj 'sredini' terena.

Ono sto je bilo jasno vidljivo pazljivom posmatracu je razlika u individualnom kvalitetu u korist igraca Barcelona-e. Tacno je da nisu stvorili puno povoljnih prilika al to je i razumljivo s obzirom na okolnosti (povrede i iskljucenje). Ali nacin na koji su resavali situacije 3v5 i 4v6 je odraz pravog kvaliteta i ono sto raduje svakog iskrenog ljubitelja fudbala. Dobrodosao je i znatno veci doprinos Abidala nego sto je to do sada bio slucaj.

Da rezimiram, onako kako je proteklo drugo poluvreme do iskljucenja je sta cemo gledati za par meseca u madridu (pod uslovom da su glavni igraci zdravi). Madrid nema sredinu terena i jasno je da ukoliko Pellegrini ostane trener to se nece menjati. A videli smo kako je Barca to lagano resila u drugom poluvremenu uz par adjustments. Svaki navijac Barcelone tako i treba da gleda na ovu utakmicu, kao na novi virus na koji se telo posle kontakta sad naviklo i zna kakav odbrambeni mehanizam je potreban da bi se odbranilo (kao i kad je hugo sanchez stavio flastera na xavia). Siguran sam da ce Guardiola dobro prostudirati film i postarati se da tim izadje iz ove utakmice jos jaci.

Pavle

pre 14 godina

Zasluzena pobeda Barse,onakva kontrola lopte i stil igre koji forsira Barsa,nije vidjen u istoriji fudbala,mislim na igru iz prosle i ovu sezone,sa kakvom lakocom resavaju presing to je za divljenje,Iniesta,Xavi i Messi,dodaju se na aut liniji,a ovi trce ko deca,strasno.Mislim da se jos jednom potvrdilo da je Messi u ovom trenutku daleko bolji od onog manekena(epilepticar,samo pada)a Barsin jedini rival u ovoj sezoni jeste Chelsea,ovo ostalo za njih je samo jaci trening,realno gledano,mislim da primeru i kup kralja uzimaju sa pola gasa,Real jednostavno treba da shvati da pare nisu sve,ovaj tim Barse igra azjedno nekoliko sezona uz par zamena,prosli su Barsinu skolu,i najveca vrednost Barse je njihova skola,toliko asova je neverovatno,zato bi Realu bilo pametnije da se osloni na skolovanje mladih igraca,zatom njihovo uigravanje pa se tek onda mogu ocekivati rezultati

alen

pre 14 godina

Da mi je samo da licno cestitam "strucnjacima" iz FS BIH koji su "procijenili"da IBRO nije kapacitet za BIH i odbili ga.maestralno,zaista.

Ko je ovde lud?

pre 14 godina

Ko je gledao utakmicu zna da je Real imao vise sansi a Barselona jedva 3, ali staro fudbalsko pravilo kaze: ukoliko propustis svoje sanse sledi kazna! E tako je bilo! Svidela mi se igra i Reala i Barse pogotovo igra Kake. Bice bolje na prolece kad se opet sastanu po Real! Pozdrav za sve ljubitelje fudbala!
HALA MADRID!!!
(Falcone, 29. novembar 2009 21:27)

Ja sam gledo mec na HR2!Kakve prilike Reala Vi spominjete?Barsa nije imala puno pokusaja,ali nije ni Real imo neke prilike.Ono sto je Ronaldo promasio promsaio je i Mesi!Real nije mogu da zadrzi loptu u nogama duze od pola minuta!Svaki napad su pokusali sto pre da gurnu napred pa sta bude dok je Barsa ugusila Real svojom tehnikom!Neko postrosio u proslom januarskom prelaznom roku 40M Funti,a na leto preko 250M Evra!Za razliku od Reala Barsa gazi svojom skolom!To sto su doveli zvezdu poput Ibre je normalno,jer ne mogu i oni na svim pozicijama da izbace igrace svetske klase!Inace Ibra je objasnio gde su oni pljuvaci sad?

Markoni

pre 14 godina

@novisad, 29. novembar 2009

Gol je iz ofsajda sto se vidjelo odmah i bez usporenog snimka, a penal na Ronaldu je bio ocigledan.Real je bio bolji, ali nije ovo prvi put da sudije poklanjju Barsi bodove - sjetimo se samo Celsija i 4 nesudjena penala u polufinalu L.Sampiona.

rale77

pre 14 godina

(Yeste, 29. novembar 2009 22:09)

Decko na snimku se lepo vidi da je bio u liniji a ne u ofsajdu msm nije mi jasno pogledaj snimak :)))

Moram pirznati da je real dosta dobro odigrao,mnogo bolje od Intera u svakom slucaju ali...ipak ne dovoljno dobro da se izbene poraz u Barseloni ... ipak su najaci u nema sta!!!

cupko

pre 14 godina

neznam da li je neko od vas gledao prosle sezone utakmicu milan inter kad je sudija priznao gol adrijanu koji je bukvalno uhvatio loptu rukon i gadjao kako je hteo ko u kosarci?to je posle maradonine ruke najgora sudijska odluka koju sam ja video , SVE OVO KAZEM IZ RALOGA STO PRICA POSLE NISTA NEMENJA JER GOL JE PRIZNAT I NEMA NAZAD. ISTO I ZA TAJ OFSAJD OVDE ,ZAR JE BITNO VISE DAL JE BIO ILI NE?? BARSA JE POBEDILA I DZABA SVA PRICA O TOME!

novisad

pre 14 godina

Gol Barse je bio iz OFSAJDA, a nije sviran CIST penal nad Ronaldom od strane Pikea...

Real nije bio nista losiji tim, cak je imao i konkretnije sanse, a Ibrahimovic je dao gol iz ofsajda.

I da - Real je igrao lijepo, hrabro, napadacki, i nije se zabunkerisao kao neki "veliki" timovi na istom ovom Kamp Nou protiv Barse.To je za maksimalan respekt.

Znam da ce biti dosta "ne preporucujem" na moj koment, ali to nece promjeniti cinjenicu da je Barsa do gola dosla iz NEREGULARNE pozicije, i da Realu nije sviran penal...
(Yeste, 29. novembar 2009 22:09)
au , blago tebi ako i pored usporenog snimka ti sebe i dalje ubedjujesh da je ono bio ofsajd, ili ono penal..svaka chast. voleo bih da ja sebi mogu da lupim takvu blokadu na realnost

SUBLER

pre 14 godina

Realno sudija nije mogao da vidi, ali ja bih rekao da je Ibrahimovic bio 10 centimetara u ofsajdu (ruka pre svega). Po pravilima ni jedan deo tela ne bi smeo da bude blizi golu od odbrambenog igraca. Ali to je samo moje statisticko zapazanje. Akcija je bila jednostavna i munjevita. Lepo nema sta.

ado

pre 14 godina

Sta da kazem,ljepsi poklon za 110godisnjicu osnutka kluba nisam mogao pozeljeti.Prezadovoljan sam nacinom na koji je Barsa veceras manekene iz Madrida poucila nekim osnovama fudbalske igre.i sa igracem manje imali smo daleko vise loptu u posjedu,svaka cast momcima... igraci utakmice,po mom skromnom sudu su bili,osim Ibre, Valdes i Pujol... Pujol pravi kapiten,jednostavno od neprocjenjivog znacaja za Barcu... moze Braca daleko i ove sezone,odbrana titule u Spaniji ne bi trebala doc u pitanje... Pozdrav za sve navijace Barce.
Sretan rodjendan Barca.
Mes que un club!!!!

alen

pre 14 godina

Yeste cemu takva patetika.bolje prihvati zasluzen poraz mego sto izmisljas budalastine.Imali ste pola sata posle prestogog iskljucenja tinejdzera Busketsa niste cestitu sansu stvorili(sem kornera)abarsa je imala 3 zicera(pique,abida,messi).Treba da uloze jos 250m.pa da izvuku remi protiv drim tima.

ibra

pre 14 godina

(Jovan, 29. novembar 2009 22:23)
potpuno se slazem stobom ovaj LASS neki divljak teski,pratio sam i protiv milana ronaldinja je nagrdio ssa grubim startevima,jak je snaazan,a molio sam boga da naidje u neki duel sa ibrom kako bi ga poslao ibro po burek momentalno!!!

Jovan

pre 14 godina

Lasana Diarra je po meni najodvratniji fudbaler u poslednjih par godina. Covek prosto nasrce na protivnicke fudbalere, ja kapiram da on treba da kvari igru protivnika, ali on bije protivnicke fudbalere. Jeste on brz, jak i izdrzljiv ali covek igra samo na taj fizicki adut, on loptu ne ume da uzme bez faula. Nije mi jasno kako na svakoj utakmici ne dobije po karton.

Sto se utakmice tice, Real je bio konkretniji u prvom poluvremenu, ali mislim da se ipak Barselona privikavala na ovako jakog protivnika. U drugom poluvremenu je Barsa dodala gas i odlicno su odigrali do kraja. Bilo je sansi sa obe strane, ali je po mom misljenju ipak bila zasluzena pobeda na kraju.

AcA

pre 14 godina

Neki mrzitelji lepog fudbala rekose pre nedelku dana da Barsa nece dobiti ni Inter ni Real Madrid.>>
Gde su sada??
Sigurno se jedu u sebi, Barsa dobila oba meca, potpuno nadigrala protivnike i plus nije primila gol

prepecenac

pre 14 godina

ako hocemo realno u prvom poluvremenu real je bio bolji tim i jedini koji je ove sezone nadigrao barselonu. ocigledno prijatelju nisi gledao utakmicu pa pricas da je barsa mogla da igra sa 2 igraca manje. steta sto je Ronaldo promasio zicer na pocetku utakmice, ali onaj Ibrahimovic je ipak pokazao ko je najbolji napadac na svetu.

lakan_mauzer

pre 14 godina

Kad se promase tolike sanse ne moze ni da se ocekuje pobeda...Real bolji u prvom poluvremenu C.Ronaldo se poigravao sa alvesom i pujolom i sa njim u timu mislim da real moze do titule,al morao je da da gol iz one sanse,od iguaina sam mnogo vise ocekivo da je iskoristio jednu od one dve 100% prilike potpuno bi druga prica bila,Kaka nije lose odigro imao je dosta dobrih poteza,marcelo je mogao bolje da odigra...
S druge strane barsa mnogo bolje igra od ulasaka Ibre covek je uneo zivosti u ekipu umesto nezainteresovanog anrija koji je kampovao u ofsajdu celo prvo poluvreme,takodje dobri xavi,inijesta i pujol koji je spasavao barsu nekoliko puta...
Sve u svemu jasno je da ako C.Ronaldo izbegne povrede real uzima primeru,danas nije bio spreman 100%,a videli smo sta je sve u stanju da uradi...

s.k.

pre 14 godina

Posle ovog "El Klasika", shvatio sam da je Messi ubedljivo najbolji igrač na svetu, dok je Barca tim koji propagira najlepši fudbal od njegovog nastanka. :)

Yeste

pre 14 godina

Gol Barse je bio iz OFSAJDA, a nije sviran CIST penal nad Ronaldom od strane Pikea...

Real nije bio nista losiji tim, cak je imao i konkretnije sanse, a Ibrahimovic je dao gol iz ofsajda.

I da - Real je igrao lijepo, hrabro, napadacki, i nije se zabunkerisao kao neki "veliki" timovi na istom ovom Kamp Nou protiv Barse.To je za maksimalan respekt.

Znam da ce biti dosta "ne preporucujem" na moj koment, ali to nece promjeniti cinjenicu da je Barsa do gola dosla iz NEREGULARNE pozicije, i da Realu nije sviran penal...

Djomla

pre 14 godina

jednako je imati i ne umeti..a real to radi. nije fora da ti u timu igraju sve ''baletani, manekeni, zvezde'' i svako od njih vredi po 20 mil.... ma nije mi toliko draze sto je barsa dobila, nego sto rela izgubio..uh sto mi milo... a real u januaru mora mnoogo da se pojaca, ovo nije dovoljno..ccccc

spasoj

pre 14 godina

ipak je barsa zasluzila pobedu,ipak je klasa.mada je real pokazao da je dosta napredovao u odnosu na proslu godinu,imali su te sanse i tako.mada je glavni problem reala trener i jedan vrhunski centralni defanzivac tipa vidic,teri,kjelini

Falcone

pre 14 godina

Ko je gledao utakmicu zna da je Real imao vise sansi a Barselona jedva 3, ali staro fudbalsko pravilo kaze: ukoliko propustis svoje sanse sledi kazna! E tako je bilo! Svidela mi se igra i Reala i Barse pogotovo igra Kake. Bice bolje na prolece kad se opet sastanu po Real! Pozdrav za sve ljubitelje fudbala!
HALA MADRID!!!

Andre the Giant

pre 14 godina

Ocekujem od gospodina Pereza da u zimskom prelaznom roku potrosi dodatnih 250 miliona ne bi li se pobedila ova Barcelona bez igraca vise.

Junglezburn

pre 14 godina

Stvarno ne znam šta da kažem u situaciji kada se ne može pratiti takav jedan spektakl kakav je El Klasiko!
Sramota. Jad. Nesposobnost. Glupost...
Pored svega toga, na internetu sam našao mnogo linkova za live praćenje utakmice, kad ono... I tamo me sačeka:
Sramota. Jad. Nesposobnost. Glupost...
Pored medijskih kuća jednako bedni su i internet provajderi, pa tako sam na svaki minut gledao 15 sekundi fudbala...
Pobedonosni gol nisam video, ali sam uspeo da vidim nekoliko pasova kroz suknje realovih igrača!

Més que un club!

FcB4E

pre 14 godina

Kad dodamo na ronaldov sut messijev, kad dodamo na higuainove (glupe) prilike barcine, kad dodamo posjed neverovatan, i na to malo faulova, messijevu majstoriju, valdesovu vjestinu, puyolovo znanje i gvardiolinu takiku, a i glupog sergia bez kojeg su igrali vise od 20min pa su trcali ko ludi, jasno imamo viziju ko je bolji... Higuain i kaka pokusavaju 5-6 puta na isti nacin: sutiraju a ima bar 2 igraca onko njega... Ipak El CLASICO je opravdao ocekivanja..................................................................................
Visca EL BARCA

Daco P.F.C

pre 14 godina

Gledao sam utakmicu i ne mogu da verujem koliko je ovaj Real nemocan..Igraju pola sata sa igracem vise i nisu stvorili nijednu normalnu sansu, a da nije bilo Kasiljasa na kraju bi bilo 2:0, jer je u 90. minutu skinuo Mesiju zicer...Onaj Perez nije normalan koliko je para potrosio na sve ove zvezde, a realno od svih njih samo Kaka moze biti pravo pojacanje, ostali nista. Benzema igra kao da ima 40 god. Ronaldo konstantno povredjen ili nije u formi, Alonso se izgubio na sredini..Proci ce kao Galaktikosi 1....

cele

pre 14 godina

barsa je sacuvala prednost kad je ostala sa igracem manje protiv svog najveceg rilala a partizan je poveo (i to u gostima) .. mislite o tome..

(ne)posmatrac

pre 14 godina

Gledam el klasiko na HRT2 sve do 10. min i onda mi "sve bolji i bolji" SBB ukine signal,i vidim samo crnu sliku...a nijedan srpski kanal nije prenosio ovaj mec.

SRAMOTA ZA SRBIJU!

Ognjen

pre 14 godina

Pa dobro, vise sam ocekivao iskreno.
Real je shvatio (video od Hidinka prosle godine)da ako neutrasises Cavija i Inijestu Barsa nije ni priblizno opasna i da Mesi ne dolazi do izrazaja. E sad, to sto nisu iskoristili tri stopostotne prilike (C.Ronaldo,Marselo,Iguanin) na 0:0 tu treba malo da se zapitaju, tako da je pobeda Barse potpuno zasluzena.

A meni je mec obelezilo to sto sam shvatio koliko mi je odvratan postao Anri sada iako sam se divio tom coveku kako igra do pre samo par nedelja...

Aleksa

pre 14 godina

Barca je dokazala da je najbolja!!!u cetiri dana dobila je Inter i Real Madrid...svi su govorili da Ibrahimovic nije za velike utakmice,evo upravo je dokazao da za 5 min igre,otkako je usao,moze da odluci jedan "El clasico"...SVAKA CAST!!!

axa

pre 14 godina

Ocekivao sam mng vise od ovog derbija...samo 1-0 ... steta sto nijedna nasa televizija ne prenosi jedan od najvecih derbija na svetu...gde je sad Ronaldo ?? vidic im treba !

alen

pre 14 godina

Dzaba milioni i manekeni dzaba vise nego blagonaklono sudjenje Barcelona jednostavno zna igrati fudbal.A sta reci za Ibru,Bog medju strijelcima,Pujol isto medju stoperima.Al zao mi onog komentatora sa mreze+ tako ocito favorizuje Real.

AcA

pre 14 godina

Nekome treba 250m evra i pojacanja,a drugima igraju fudbaleri koji su ponikli u klubu,,jednima na dresovima pise "bwin" a drugima UNICEF .
Kako onda da ne navijam za Barsu jos su imali igraca manje pola sata i opet su imali vise od igre.

Uspeh se ne moze kupiti,samo to Florentino Perez nikada nece shvatiti

(ne)posmatrac

pre 14 godina

Gledam el klasiko na HRT2 sve do 10. min i onda mi "sve bolji i bolji" SBB ukine signal,i vidim samo crnu sliku...a nijedan srpski kanal nije prenosio ovaj mec.

SRAMOTA ZA SRBIJU!

AcA

pre 14 godina

Nekome treba 250m evra i pojacanja,a drugima igraju fudbaleri koji su ponikli u klubu,,jednima na dresovima pise "bwin" a drugima UNICEF .
Kako onda da ne navijam za Barsu jos su imali igraca manje pola sata i opet su imali vise od igre.

Uspeh se ne moze kupiti,samo to Florentino Perez nikada nece shvatiti

s.k.

pre 14 godina

Posle ovog "El Klasika", shvatio sam da je Messi ubedljivo najbolji igrač na svetu, dok je Barca tim koji propagira najlepši fudbal od njegovog nastanka. :)

axa

pre 14 godina

Ocekivao sam mng vise od ovog derbija...samo 1-0 ... steta sto nijedna nasa televizija ne prenosi jedan od najvecih derbija na svetu...gde je sad Ronaldo ?? vidic im treba !

Ognjen

pre 14 godina

Pa dobro, vise sam ocekivao iskreno.
Real je shvatio (video od Hidinka prosle godine)da ako neutrasises Cavija i Inijestu Barsa nije ni priblizno opasna i da Mesi ne dolazi do izrazaja. E sad, to sto nisu iskoristili tri stopostotne prilike (C.Ronaldo,Marselo,Iguanin) na 0:0 tu treba malo da se zapitaju, tako da je pobeda Barse potpuno zasluzena.

A meni je mec obelezilo to sto sam shvatio koliko mi je odvratan postao Anri sada iako sam se divio tom coveku kako igra do pre samo par nedelja...

Aleksa

pre 14 godina

Barca je dokazala da je najbolja!!!u cetiri dana dobila je Inter i Real Madrid...svi su govorili da Ibrahimovic nije za velike utakmice,evo upravo je dokazao da za 5 min igre,otkako je usao,moze da odluci jedan "El clasico"...SVAKA CAST!!!

novisad

pre 14 godina

Gol Barse je bio iz OFSAJDA, a nije sviran CIST penal nad Ronaldom od strane Pikea...

Real nije bio nista losiji tim, cak je imao i konkretnije sanse, a Ibrahimovic je dao gol iz ofsajda.

I da - Real je igrao lijepo, hrabro, napadacki, i nije se zabunkerisao kao neki "veliki" timovi na istom ovom Kamp Nou protiv Barse.To je za maksimalan respekt.

Znam da ce biti dosta "ne preporucujem" na moj koment, ali to nece promjeniti cinjenicu da je Barsa do gola dosla iz NEREGULARNE pozicije, i da Realu nije sviran penal...
(Yeste, 29. novembar 2009 22:09)
au , blago tebi ako i pored usporenog snimka ti sebe i dalje ubedjujesh da je ono bio ofsajd, ili ono penal..svaka chast. voleo bih da ja sebi mogu da lupim takvu blokadu na realnost

Daco P.F.C

pre 14 godina

Gledao sam utakmicu i ne mogu da verujem koliko je ovaj Real nemocan..Igraju pola sata sa igracem vise i nisu stvorili nijednu normalnu sansu, a da nije bilo Kasiljasa na kraju bi bilo 2:0, jer je u 90. minutu skinuo Mesiju zicer...Onaj Perez nije normalan koliko je para potrosio na sve ove zvezde, a realno od svih njih samo Kaka moze biti pravo pojacanje, ostali nista. Benzema igra kao da ima 40 god. Ronaldo konstantno povredjen ili nije u formi, Alonso se izgubio na sredini..Proci ce kao Galaktikosi 1....

Junglezburn

pre 14 godina

Stvarno ne znam šta da kažem u situaciji kada se ne može pratiti takav jedan spektakl kakav je El Klasiko!
Sramota. Jad. Nesposobnost. Glupost...
Pored svega toga, na internetu sam našao mnogo linkova za live praćenje utakmice, kad ono... I tamo me sačeka:
Sramota. Jad. Nesposobnost. Glupost...
Pored medijskih kuća jednako bedni su i internet provajderi, pa tako sam na svaki minut gledao 15 sekundi fudbala...
Pobedonosni gol nisam video, ali sam uspeo da vidim nekoliko pasova kroz suknje realovih igrača!

Més que un club!

AcA

pre 14 godina

Neki mrzitelji lepog fudbala rekose pre nedelku dana da Barsa nece dobiti ni Inter ni Real Madrid.>>
Gde su sada??
Sigurno se jedu u sebi, Barsa dobila oba meca, potpuno nadigrala protivnike i plus nije primila gol

Andre the Giant

pre 14 godina

Ocekujem od gospodina Pereza da u zimskom prelaznom roku potrosi dodatnih 250 miliona ne bi li se pobedila ova Barcelona bez igraca vise.

alen

pre 14 godina

Dzaba milioni i manekeni dzaba vise nego blagonaklono sudjenje Barcelona jednostavno zna igrati fudbal.A sta reci za Ibru,Bog medju strijelcima,Pujol isto medju stoperima.Al zao mi onog komentatora sa mreze+ tako ocito favorizuje Real.

Jovan

pre 14 godina

Lasana Diarra je po meni najodvratniji fudbaler u poslednjih par godina. Covek prosto nasrce na protivnicke fudbalere, ja kapiram da on treba da kvari igru protivnika, ali on bije protivnicke fudbalere. Jeste on brz, jak i izdrzljiv ali covek igra samo na taj fizicki adut, on loptu ne ume da uzme bez faula. Nije mi jasno kako na svakoj utakmici ne dobije po karton.

Sto se utakmice tice, Real je bio konkretniji u prvom poluvremenu, ali mislim da se ipak Barselona privikavala na ovako jakog protivnika. U drugom poluvremenu je Barsa dodala gas i odlicno su odigrali do kraja. Bilo je sansi sa obe strane, ali je po mom misljenju ipak bila zasluzena pobeda na kraju.

ibra

pre 14 godina

(Jovan, 29. novembar 2009 22:23)
potpuno se slazem stobom ovaj LASS neki divljak teski,pratio sam i protiv milana ronaldinja je nagrdio ssa grubim startevima,jak je snaazan,a molio sam boga da naidje u neki duel sa ibrom kako bi ga poslao ibro po burek momentalno!!!

alen

pre 14 godina

Yeste cemu takva patetika.bolje prihvati zasluzen poraz mego sto izmisljas budalastine.Imali ste pola sata posle prestogog iskljucenja tinejdzera Busketsa niste cestitu sansu stvorili(sem kornera)abarsa je imala 3 zicera(pique,abida,messi).Treba da uloze jos 250m.pa da izvuku remi protiv drim tima.

FcB4E

pre 14 godina

Kad dodamo na ronaldov sut messijev, kad dodamo na higuainove (glupe) prilike barcine, kad dodamo posjed neverovatan, i na to malo faulova, messijevu majstoriju, valdesovu vjestinu, puyolovo znanje i gvardiolinu takiku, a i glupog sergia bez kojeg su igrali vise od 20min pa su trcali ko ludi, jasno imamo viziju ko je bolji... Higuain i kaka pokusavaju 5-6 puta na isti nacin: sutiraju a ima bar 2 igraca onko njega... Ipak El CLASICO je opravdao ocekivanja..................................................................................
Visca EL BARCA

spasoj

pre 14 godina

ipak je barsa zasluzila pobedu,ipak je klasa.mada je real pokazao da je dosta napredovao u odnosu na proslu godinu,imali su te sanse i tako.mada je glavni problem reala trener i jedan vrhunski centralni defanzivac tipa vidic,teri,kjelini

Djomla

pre 14 godina

jednako je imati i ne umeti..a real to radi. nije fora da ti u timu igraju sve ''baletani, manekeni, zvezde'' i svako od njih vredi po 20 mil.... ma nije mi toliko draze sto je barsa dobila, nego sto rela izgubio..uh sto mi milo... a real u januaru mora mnoogo da se pojaca, ovo nije dovoljno..ccccc

prepecenac

pre 14 godina

ako hocemo realno u prvom poluvremenu real je bio bolji tim i jedini koji je ove sezone nadigrao barselonu. ocigledno prijatelju nisi gledao utakmicu pa pricas da je barsa mogla da igra sa 2 igraca manje. steta sto je Ronaldo promasio zicer na pocetku utakmice, ali onaj Ibrahimovic je ipak pokazao ko je najbolji napadac na svetu.

Yeste

pre 14 godina

Gol Barse je bio iz OFSAJDA, a nije sviran CIST penal nad Ronaldom od strane Pikea...

Real nije bio nista losiji tim, cak je imao i konkretnije sanse, a Ibrahimovic je dao gol iz ofsajda.

I da - Real je igrao lijepo, hrabro, napadacki, i nije se zabunkerisao kao neki "veliki" timovi na istom ovom Kamp Nou protiv Barse.To je za maksimalan respekt.

Znam da ce biti dosta "ne preporucujem" na moj koment, ali to nece promjeniti cinjenicu da je Barsa do gola dosla iz NEREGULARNE pozicije, i da Realu nije sviran penal...

bojic

pre 14 godina

Minimalac ali zlatna vrijedana pobjeda.Tako to radi MOCNA BARSA.Asad znate realovci da ni silni krediti ne pomazu nista.BARSA SAMPION.BARSA IZNAD SVIH.

cele

pre 14 godina

barsa je sacuvala prednost kad je ostala sa igracem manje protiv svog najveceg rilala a partizan je poveo (i to u gostima) .. mislite o tome..

ado

pre 14 godina

Sta da kazem,ljepsi poklon za 110godisnjicu osnutka kluba nisam mogao pozeljeti.Prezadovoljan sam nacinom na koji je Barsa veceras manekene iz Madrida poucila nekim osnovama fudbalske igre.i sa igracem manje imali smo daleko vise loptu u posjedu,svaka cast momcima... igraci utakmice,po mom skromnom sudu su bili,osim Ibre, Valdes i Pujol... Pujol pravi kapiten,jednostavno od neprocjenjivog znacaja za Barcu... moze Braca daleko i ove sezone,odbrana titule u Spaniji ne bi trebala doc u pitanje... Pozdrav za sve navijace Barce.
Sretan rodjendan Barca.
Mes que un club!!!!

Lane

pre 14 godina

@subler
Po pravilima nijedan deo tela KOJIM MOZE DA SE IGRA ne bi smeo da bude iza poslednjeg igraca odbrane, dakle ruka sme da bude u ofsajdu.

Falcone

pre 14 godina

Ko je gledao utakmicu zna da je Real imao vise sansi a Barselona jedva 3, ali staro fudbalsko pravilo kaze: ukoliko propustis svoje sanse sledi kazna! E tako je bilo! Svidela mi se igra i Reala i Barse pogotovo igra Kake. Bice bolje na prolece kad se opet sastanu po Real! Pozdrav za sve ljubitelje fudbala!
HALA MADRID!!!

Ko je ovde lud?

pre 14 godina

Samo kad se setim kako je Ibrahimovic pljuvan kad je dolazio u Barsu,a sad svi od jednom Ibra car itd.Rekoh ste daje covek igrac za male utakmice?Uso je povredjen i dalje je povredjen samo da znate!Bas nesto nisam siguran da Eto resava velike utakmice u Interu?

Otherside

pre 14 godina

Dani Alves je pokazao koliko je dobar bek mozda i najbolji ikada,imao je strasne paseve,Pujol svojim intervencijam da je i dalje jedan od najboljih stopera,
Kaka da je ubedljivo najbolji igrac Reala,radnik i zvezda
a BARSA da je najbolji tim na svetu.Cestitam

SUBLER

pre 14 godina

Realno sudija nije mogao da vidi, ali ja bih rekao da je Ibrahimovic bio 10 centimetara u ofsajdu (ruka pre svega). Po pravilima ni jedan deo tela ne bi smeo da bude blizi golu od odbrambenog igraca. Ali to je samo moje statisticko zapazanje. Akcija je bila jednostavna i munjevita. Lepo nema sta.

somebody

pre 14 godina

Utakmica je bila izjednacena, najrealnije je bilo nereseno. Oba tima su imala svoje momente. Inace HRT2 prenosi ovu utakmicu svake godine, a i Arena je prenosila. Sto se tice ofsajda, ruka se ne racuna posto njome ne moze da se igra (sem Anrija :-)), tako pise u pravilima, dakle ofsajd nije bio.

pelea

pre 14 godina

Sinoc je u Barsi bio sigurno najveci sportski dogadjaj na svetu .Hvala Vam b92 sto ste nam kao i sve velike televizije nase Srbije dozvolili da je gledamo.Postoje televizije koje se bore za svoju gledanost ne pitajuci za cenu jer znaju da ce im se isplatiti,i one druge(a to su sve velike u nasoj drzavi pa i Vi) koje izgleda praktikuju da im emisije budu sto jevtinije,a jadna raja mora da gleda sta im se ponudi,i sada trazite da Vam posaljemo komentar ,cini mi se da je malo licemerno.

lakan_mauzer

pre 14 godina

Kad se promase tolike sanse ne moze ni da se ocekuje pobeda...Real bolji u prvom poluvremenu C.Ronaldo se poigravao sa alvesom i pujolom i sa njim u timu mislim da real moze do titule,al morao je da da gol iz one sanse,od iguaina sam mnogo vise ocekivo da je iskoristio jednu od one dve 100% prilike potpuno bi druga prica bila,Kaka nije lose odigro imao je dosta dobrih poteza,marcelo je mogao bolje da odigra...
S druge strane barsa mnogo bolje igra od ulasaka Ibre covek je uneo zivosti u ekipu umesto nezainteresovanog anrija koji je kampovao u ofsajdu celo prvo poluvreme,takodje dobri xavi,inijesta i pujol koji je spasavao barsu nekoliko puta...
Sve u svemu jasno je da ako C.Ronaldo izbegne povrede real uzima primeru,danas nije bio spreman 100%,a videli smo sta je sve u stanju da uradi...

alen

pre 14 godina

Da mi je samo da licno cestitam "strucnjacima" iz FS BIH koji su "procijenili"da IBRO nije kapacitet za BIH i odbili ga.maestralno,zaista.

2+2=5

pre 14 godina

Marko Pantelic je u onom cuvenom prenosu sa Marakane protiv Francuza lepo objasnio sta je ofsajd.
"Sudija ne vidi belog od plavog kada je beli dalje, a kada je beli ispred plavog i blizi sudiji, ili crveni onda je ofsajd i obrnuto" he he he he he he
Ako se secate...

Bata Bataja

pre 14 godina

Manje vise ocekivan scenario i razvoj utakmice. Guardiola je morao da promesa karte jer Zlatan nije bio spreman da pocne u sredini napada. Kredit Pellegrini-u sto je pomerio odbranu na 35m od svog gola. To je udjedno bila i jedina viljiva razlika u igri ovih astronomski placenih igraca u odnosu na game plan kakav su imali velikani poput Getafe-a i njima slicnih. Izasli su sa 5 u odbrani (i jos je cela odbrana dobila po zuti). Treba napomenuti da je sudija imao kriterijum koji je jasno isao na ruku igracima madrida.

Ono sto je bilo vidljivo posle nekoliko minuta je da su igraci Barcelona-e previse nervozni sto nije inace slucaj. Alves je totalno promasio dva centarsuta a cak je i mali Iniesta poceo da se dere na terenu. Na ovo se nadovezao i Busquets sa svojim crvenim kartonom. Tu pola krivice pripada njemu a pola Guardiola-i jer je bilo ocigledno da se ovaj mali upalio i da je rizican (nesto slicno ko knezevic juce). Tu trener treba da reaguje a Toure je vise nego dobra alternativa. Kao druga opcija, mogao je da pomeri Keita-u.

Onako kako je proteklo drugo poluvreme do iskljucenja Busquets-a je kako bi utakmica izgledala da je Zlatan poceo od pocetka. Messi bi igrao na svojoj prirodnoj poziciji i vrlo verovatno imao daleko veci uticaj na igru s obzirom da bi igrao protiv onog klimavog marcelo-a a i bi bilo tesko za madrid da udvaja iz sredine jer ih je ionako bilo samo dvojica a alonsu to svakako nije jaca strana. Ova nam analiza ujedno i otkriva jedini nedostatak u ekipi Barcelona-e. To je jedan kvalitetan napadac po levoj strani (licni favorit Riberi) koji moze da probije i uputi kvalitetan centarsut ili udje u sesnaesterac na dribling. Kad Zlatan igra u sredini, on automatski vezuje ne samo jednog iz sredine odbrane vec i ovaj drugi mora da pomaze. Povrh toga, Zlatan je brz i moze da iskoristi taj prostor iza ledja odbrane i/ili da primi loptu i zagradi se pa da ovi mogu da pomere teziste i pridju golu u vecem broju. Bez Zlatan u sredini i sa onim mucenim Henry-em (jos je ovde neka budala, da izvinete, samo par nedelja unazad vikala kako je henry ‘gospodin’ i daleko bolji od zlatana) odbrana madrida je imala znatno olaksan posao i mogli su da pomazu sa presingom svojoj 'sredini' terena.

Ono sto je bilo jasno vidljivo pazljivom posmatracu je razlika u individualnom kvalitetu u korist igraca Barcelona-e. Tacno je da nisu stvorili puno povoljnih prilika al to je i razumljivo s obzirom na okolnosti (povrede i iskljucenje). Ali nacin na koji su resavali situacije 3v5 i 4v6 je odraz pravog kvaliteta i ono sto raduje svakog iskrenog ljubitelja fudbala. Dobrodosao je i znatno veci doprinos Abidala nego sto je to do sada bio slucaj.

Da rezimiram, onako kako je proteklo drugo poluvreme do iskljucenja je sta cemo gledati za par meseca u madridu (pod uslovom da su glavni igraci zdravi). Madrid nema sredinu terena i jasno je da ukoliko Pellegrini ostane trener to se nece menjati. A videli smo kako je Barca to lagano resila u drugom poluvremenu uz par adjustments. Svaki navijac Barcelone tako i treba da gleda na ovu utakmicu, kao na novi virus na koji se telo posle kontakta sad naviklo i zna kakav odbrambeni mehanizam je potreban da bi se odbranilo (kao i kad je hugo sanchez stavio flastera na xavia). Siguran sam da ce Guardiola dobro prostudirati film i postarati se da tim izadje iz ove utakmice jos jaci.

Bayanist

pre 14 godina

Sramota je sto niko ne prenosi italijanske derbije, kao npr. Inter-Roma (nije bilo prenosa)... Prenose samo najjeftinije meceve, tako da ni spance niko ne mora da prenosi!!

10 godina uz Real...doduse,samo na TV-u :(

pre 14 godina

# Kad dodamo na ronaldov sut messijev, kad dodamo na higuainove (glupe) prilike barcine, kad dodamo posjed neverovatan, i na to malo faulova, messijevu majstoriju, valdesovu vjestinu, puyolovo znanje i gvardiolinu takiku, a i glupog sergia bez kojeg su igrali vise od 20min pa su trcali ko ludi, jasno imamo viziju ko je bolji... Higuain i kaka pokusavaju 5-6 puta na isti nacin: sutiraju a ima bar 2 igraca onko njega... Ipak El CLASICO je opravdao ocekivanja...…..
Visca EL BARCA
(FcB4E, 29. novembar 2009 21:36)

Kad su svi oni glupi, zasto se onda ti lepo ne spakujes,pa pravac Madrid, dodjes pred Santiago Bernabeu jasno i glasno kazes "Ja sam bolji i od Ronalda ,i od Kake, i od Higuaina, dajte 'vamo loptu, pokazes im sta znas i njih izbace na ulicu", a? sto to ne uradis, nego se**s tu nesto bez veze, lupas gluposti i pricas nebuloze...a, da si gledao prvo poluvreme, video bi da je upravo Real mogao da povede sa 2:0, e sad, sto nisu, neka se zapitaju sto neko rece, mozda nisu imali srece, ali to je sto je...Barca je sasvim zasluzeno dobila, ali je glupo reci da je Real bio los...pa oni bi bar za razliku od Intera igrali 0:0 da su hteli bunker, za respect je to sto su bar napali i u par navrata imali 100% sanse, nisu iskoristili, kaznjeni su i u Madrid se vracaju bez 3 boda, ali sa vaznim saznanjem, a to je da se protiv Barce ipak moze...i jos nesto...ovo su bre vrhunski fudbaleri, profesionalci, bogovi na svom 'radnom mestu', individualno, nista Barca nije bolja od Reala, niti obratno...odlucuju sitnice, bar kada je ovaj tim Reala u pitanju...uostalom, glupo je bilo verovati da 5 novih igraca mozes odmah da ukomponujes za 4-5 meseci...za to treba vreme...pa ni Barceloni ova igra nije pala s' neba, treba da prodje najmanje jos 3-4 meseca da bi Real zaigrao na nivou koji se uostalom i ocekuje kad u timu imas Kaku,Ronalda i dr., ali LS ne moze ove sezone, mislim da im je krajnji domet 1/2 finala, sto ne bi bilo razocaravajuce, jer ipak mislim da je ove godine red na Chelsea da pohara Evropu , sad ili nikad...ostali imaju vremena(Real i Barca), sa ovim timovima bar jos 3-4 godine i vise, imaju mlade igrace, dok su u Chelsea-u svi na granici,na vrhuncu, sledeca sezona je vreme kupo-prodaje u ovom timu, ovo im je zadnji voz, ali imace strasnog konkurenta u Barceloni, za koju ipak mislim da je za nijansu izgubila sjaj od prosle sezone...

Ko je ovde lud?

pre 14 godina

Ko je gledao utakmicu zna da je Real imao vise sansi a Barselona jedva 3, ali staro fudbalsko pravilo kaze: ukoliko propustis svoje sanse sledi kazna! E tako je bilo! Svidela mi se igra i Reala i Barse pogotovo igra Kake. Bice bolje na prolece kad se opet sastanu po Real! Pozdrav za sve ljubitelje fudbala!
HALA MADRID!!!
(Falcone, 29. novembar 2009 21:27)

Ja sam gledo mec na HR2!Kakve prilike Reala Vi spominjete?Barsa nije imala puno pokusaja,ali nije ni Real imo neke prilike.Ono sto je Ronaldo promasio promsaio je i Mesi!Real nije mogu da zadrzi loptu u nogama duze od pola minuta!Svaki napad su pokusali sto pre da gurnu napred pa sta bude dok je Barsa ugusila Real svojom tehnikom!Neko postrosio u proslom januarskom prelaznom roku 40M Funti,a na leto preko 250M Evra!Za razliku od Reala Barsa gazi svojom skolom!To sto su doveli zvezdu poput Ibre je normalno,jer ne mogu i oni na svim pozicijama da izbace igrace svetske klase!Inace Ibra je objasnio gde su oni pljuvaci sad?

Pavle

pre 14 godina

Zasluzena pobeda Barse,onakva kontrola lopte i stil igre koji forsira Barsa,nije vidjen u istoriji fudbala,mislim na igru iz prosle i ovu sezone,sa kakvom lakocom resavaju presing to je za divljenje,Iniesta,Xavi i Messi,dodaju se na aut liniji,a ovi trce ko deca,strasno.Mislim da se jos jednom potvrdilo da je Messi u ovom trenutku daleko bolji od onog manekena(epilepticar,samo pada)a Barsin jedini rival u ovoj sezoni jeste Chelsea,ovo ostalo za njih je samo jaci trening,realno gledano,mislim da primeru i kup kralja uzimaju sa pola gasa,Real jednostavno treba da shvati da pare nisu sve,ovaj tim Barse igra azjedno nekoliko sezona uz par zamena,prosli su Barsinu skolu,i najveca vrednost Barse je njihova skola,toliko asova je neverovatno,zato bi Realu bilo pametnije da se osloni na skolovanje mladih igraca,zatom njihovo uigravanje pa se tek onda mogu ocekivati rezultati

pera

pre 14 godina

Real da za jednu sezonu 250 i miran je godinu, dve. To isto radi Barsa, samo sto se provlaci ta cifra kroz 3 sezone. Ne zaboravite da je za beka dala preko 35, da ne govorim o ostalima.

stefan

pre 14 godina

mislim da ovdje mnogi ljudi nisu gledali utakmicu,vjerovatno su gledali youtube snimke pa onda sa toga daju komentare...real i bracelona su igrali izjednaceno!

rossonero

pre 14 godina

neki komentari mi bas i nisu us kladu sa onim sto se desavalo na terenu...odmah da kazem u prvom poluvremenu barcelone nije bilo nogdje,valdes je cudom skinuo sansu ronaldu a kaka namjestao i namjesao akcije do besvjesti samo im je slaba realizacija bila dok se ne sjecam neke barcine sanse ...drugo barca ostaje bez igraca a pelegrini vadi ronalda iz igra,to mi nikako nije jasna odluka????i jos nesto...gdje su oni sto tvrde da je ibrahimovic igrac za male utakmice???na kraju real bez ronalda nista posebno ali dok su tandem bili kaka-ronaldo siguran sam da bi bilo 1-1..

Markoni

pre 14 godina

@novisad, 29. novembar 2009

Gol je iz ofsajda sto se vidjelo odmah i bez usporenog snimka, a penal na Ronaldu je bio ocigledan.Real je bio bolji, ali nije ovo prvi put da sudije poklanjju Barsi bodove - sjetimo se samo Celsija i 4 nesudjena penala u polufinalu L.Sampiona.

rale77

pre 14 godina

(Yeste, 29. novembar 2009 22:09)

Decko na snimku se lepo vidi da je bio u liniji a ne u ofsajdu msm nije mi jasno pogledaj snimak :)))

Moram pirznati da je real dosta dobro odigrao,mnogo bolje od Intera u svakom slucaju ali...ipak ne dovoljno dobro da se izbene poraz u Barseloni ... ipak su najaci u nema sta!!!

Ibrahim

pre 14 godina

Utakmica ocajna - gol iz ofsajda - Real ostecen za penal.Steta sto Ronaldo nije igrao do kraja, dok on nije izasao Real je bio dosta bolji.

samuraj

pre 14 godina

Gledao sam utakmicu naravno, gol je ocigledno bio iz ofsajda, ali svejedno mislim da je Barsa bila ipak bolja, pogotovo sto Real nije uspeo da iskoristi prednost od jednog igraca...

P.S. Pogledajte molim vas ovaj video klip sa golom sto je zakacen u vezi ove utakmice, pa gde nadjose sa arapskog kanala :D ludilo :))))

cupko

pre 14 godina

neznam da li je neko od vas gledao prosle sezone utakmicu milan inter kad je sudija priznao gol adrijanu koji je bukvalno uhvatio loptu rukon i gadjao kako je hteo ko u kosarci?to je posle maradonine ruke najgora sudijska odluka koju sam ja video , SVE OVO KAZEM IZ RALOGA STO PRICA POSLE NISTA NEMENJA JER GOL JE PRIZNAT I NEMA NAZAD. ISTO I ZA TAJ OFSAJD OVDE ,ZAR JE BITNO VISE DAL JE BIO ILI NE?? BARSA JE POBEDILA I DZABA SVA PRICA O TOME!

Yeste

pre 14 godina

Gol Barse je bio iz OFSAJDA, a nije sviran CIST penal nad Ronaldom od strane Pikea...

Real nije bio nista losiji tim, cak je imao i konkretnije sanse, a Ibrahimovic je dao gol iz ofsajda.

I da - Real je igrao lijepo, hrabro, napadacki, i nije se zabunkerisao kao neki "veliki" timovi na istom ovom Kamp Nou protiv Barse.To je za maksimalan respekt.

Znam da ce biti dosta "ne preporucujem" na moj koment, ali to nece promjeniti cinjenicu da je Barsa do gola dosla iz NEREGULARNE pozicije, i da Realu nije sviran penal...

novisad

pre 14 godina

Gol Barse je bio iz OFSAJDA, a nije sviran CIST penal nad Ronaldom od strane Pikea...

Real nije bio nista losiji tim, cak je imao i konkretnije sanse, a Ibrahimovic je dao gol iz ofsajda.

I da - Real je igrao lijepo, hrabro, napadacki, i nije se zabunkerisao kao neki "veliki" timovi na istom ovom Kamp Nou protiv Barse.To je za maksimalan respekt.

Znam da ce biti dosta "ne preporucujem" na moj koment, ali to nece promjeniti cinjenicu da je Barsa do gola dosla iz NEREGULARNE pozicije, i da Realu nije sviran penal...
(Yeste, 29. novembar 2009 22:09)
au , blago tebi ako i pored usporenog snimka ti sebe i dalje ubedjujesh da je ono bio ofsajd, ili ono penal..svaka chast. voleo bih da ja sebi mogu da lupim takvu blokadu na realnost

Falcone

pre 14 godina

Ko je gledao utakmicu zna da je Real imao vise sansi a Barselona jedva 3, ali staro fudbalsko pravilo kaze: ukoliko propustis svoje sanse sledi kazna! E tako je bilo! Svidela mi se igra i Reala i Barse pogotovo igra Kake. Bice bolje na prolece kad se opet sastanu po Real! Pozdrav za sve ljubitelje fudbala!
HALA MADRID!!!

lakan_mauzer

pre 14 godina

Kad se promase tolike sanse ne moze ni da se ocekuje pobeda...Real bolji u prvom poluvremenu C.Ronaldo se poigravao sa alvesom i pujolom i sa njim u timu mislim da real moze do titule,al morao je da da gol iz one sanse,od iguaina sam mnogo vise ocekivo da je iskoristio jednu od one dve 100% prilike potpuno bi druga prica bila,Kaka nije lose odigro imao je dosta dobrih poteza,marcelo je mogao bolje da odigra...
S druge strane barsa mnogo bolje igra od ulasaka Ibre covek je uneo zivosti u ekipu umesto nezainteresovanog anrija koji je kampovao u ofsajdu celo prvo poluvreme,takodje dobri xavi,inijesta i pujol koji je spasavao barsu nekoliko puta...
Sve u svemu jasno je da ako C.Ronaldo izbegne povrede real uzima primeru,danas nije bio spreman 100%,a videli smo sta je sve u stanju da uradi...

AcA

pre 14 godina

Nekome treba 250m evra i pojacanja,a drugima igraju fudbaleri koji su ponikli u klubu,,jednima na dresovima pise "bwin" a drugima UNICEF .
Kako onda da ne navijam za Barsu jos su imali igraca manje pola sata i opet su imali vise od igre.

Uspeh se ne moze kupiti,samo to Florentino Perez nikada nece shvatiti

SUBLER

pre 14 godina

Realno sudija nije mogao da vidi, ali ja bih rekao da je Ibrahimovic bio 10 centimetara u ofsajdu (ruka pre svega). Po pravilima ni jedan deo tela ne bi smeo da bude blizi golu od odbrambenog igraca. Ali to je samo moje statisticko zapazanje. Akcija je bila jednostavna i munjevita. Lepo nema sta.

Ibrahim

pre 14 godina

Utakmica ocajna - gol iz ofsajda - Real ostecen za penal.Steta sto Ronaldo nije igrao do kraja, dok on nije izasao Real je bio dosta bolji.

cele

pre 14 godina

barsa je sacuvala prednost kad je ostala sa igracem manje protiv svog najveceg rilala a partizan je poveo (i to u gostima) .. mislite o tome..

s.k.

pre 14 godina

Posle ovog "El Klasika", shvatio sam da je Messi ubedljivo najbolji igrač na svetu, dok je Barca tim koji propagira najlepši fudbal od njegovog nastanka. :)

ado

pre 14 godina

Sta da kazem,ljepsi poklon za 110godisnjicu osnutka kluba nisam mogao pozeljeti.Prezadovoljan sam nacinom na koji je Barsa veceras manekene iz Madrida poucila nekim osnovama fudbalske igre.i sa igracem manje imali smo daleko vise loptu u posjedu,svaka cast momcima... igraci utakmice,po mom skromnom sudu su bili,osim Ibre, Valdes i Pujol... Pujol pravi kapiten,jednostavno od neprocjenjivog znacaja za Barcu... moze Braca daleko i ove sezone,odbrana titule u Spaniji ne bi trebala doc u pitanje... Pozdrav za sve navijace Barce.
Sretan rodjendan Barca.
Mes que un club!!!!

Daco P.F.C

pre 14 godina

Gledao sam utakmicu i ne mogu da verujem koliko je ovaj Real nemocan..Igraju pola sata sa igracem vise i nisu stvorili nijednu normalnu sansu, a da nije bilo Kasiljasa na kraju bi bilo 2:0, jer je u 90. minutu skinuo Mesiju zicer...Onaj Perez nije normalan koliko je para potrosio na sve ove zvezde, a realno od svih njih samo Kaka moze biti pravo pojacanje, ostali nista. Benzema igra kao da ima 40 god. Ronaldo konstantno povredjen ili nije u formi, Alonso se izgubio na sredini..Proci ce kao Galaktikosi 1....

Markoni

pre 14 godina

@novisad, 29. novembar 2009

Gol je iz ofsajda sto se vidjelo odmah i bez usporenog snimka, a penal na Ronaldu je bio ocigledan.Real je bio bolji, ali nije ovo prvi put da sudije poklanjju Barsi bodove - sjetimo se samo Celsija i 4 nesudjena penala u polufinalu L.Sampiona.

Junglezburn

pre 14 godina

Stvarno ne znam šta da kažem u situaciji kada se ne može pratiti takav jedan spektakl kakav je El Klasiko!
Sramota. Jad. Nesposobnost. Glupost...
Pored svega toga, na internetu sam našao mnogo linkova za live praćenje utakmice, kad ono... I tamo me sačeka:
Sramota. Jad. Nesposobnost. Glupost...
Pored medijskih kuća jednako bedni su i internet provajderi, pa tako sam na svaki minut gledao 15 sekundi fudbala...
Pobedonosni gol nisam video, ali sam uspeo da vidim nekoliko pasova kroz suknje realovih igrača!

Més que un club!

Jovan

pre 14 godina

Lasana Diarra je po meni najodvratniji fudbaler u poslednjih par godina. Covek prosto nasrce na protivnicke fudbalere, ja kapiram da on treba da kvari igru protivnika, ali on bije protivnicke fudbalere. Jeste on brz, jak i izdrzljiv ali covek igra samo na taj fizicki adut, on loptu ne ume da uzme bez faula. Nije mi jasno kako na svakoj utakmici ne dobije po karton.

Sto se utakmice tice, Real je bio konkretniji u prvom poluvremenu, ali mislim da se ipak Barselona privikavala na ovako jakog protivnika. U drugom poluvremenu je Barsa dodala gas i odlicno su odigrali do kraja. Bilo je sansi sa obe strane, ali je po mom misljenju ipak bila zasluzena pobeda na kraju.

alen

pre 14 godina

Dzaba milioni i manekeni dzaba vise nego blagonaklono sudjenje Barcelona jednostavno zna igrati fudbal.A sta reci za Ibru,Bog medju strijelcima,Pujol isto medju stoperima.Al zao mi onog komentatora sa mreze+ tako ocito favorizuje Real.

axa

pre 14 godina

Ocekivao sam mng vise od ovog derbija...samo 1-0 ... steta sto nijedna nasa televizija ne prenosi jedan od najvecih derbija na svetu...gde je sad Ronaldo ?? vidic im treba !

AcA

pre 14 godina

Neki mrzitelji lepog fudbala rekose pre nedelku dana da Barsa nece dobiti ni Inter ni Real Madrid.>>
Gde su sada??
Sigurno se jedu u sebi, Barsa dobila oba meca, potpuno nadigrala protivnike i plus nije primila gol

ibra

pre 14 godina

(Jovan, 29. novembar 2009 22:23)
potpuno se slazem stobom ovaj LASS neki divljak teski,pratio sam i protiv milana ronaldinja je nagrdio ssa grubim startevima,jak je snaazan,a molio sam boga da naidje u neki duel sa ibrom kako bi ga poslao ibro po burek momentalno!!!

Ognjen

pre 14 godina

Pa dobro, vise sam ocekivao iskreno.
Real je shvatio (video od Hidinka prosle godine)da ako neutrasises Cavija i Inijestu Barsa nije ni priblizno opasna i da Mesi ne dolazi do izrazaja. E sad, to sto nisu iskoristili tri stopostotne prilike (C.Ronaldo,Marselo,Iguanin) na 0:0 tu treba malo da se zapitaju, tako da je pobeda Barse potpuno zasluzena.

A meni je mec obelezilo to sto sam shvatio koliko mi je odvratan postao Anri sada iako sam se divio tom coveku kako igra do pre samo par nedelja...

Aleksa

pre 14 godina

Barca je dokazala da je najbolja!!!u cetiri dana dobila je Inter i Real Madrid...svi su govorili da Ibrahimovic nije za velike utakmice,evo upravo je dokazao da za 5 min igre,otkako je usao,moze da odluci jedan "El clasico"...SVAKA CAST!!!

alen

pre 14 godina

Yeste cemu takva patetika.bolje prihvati zasluzen poraz mego sto izmisljas budalastine.Imali ste pola sata posle prestogog iskljucenja tinejdzera Busketsa niste cestitu sansu stvorili(sem kornera)abarsa je imala 3 zicera(pique,abida,messi).Treba da uloze jos 250m.pa da izvuku remi protiv drim tima.

FcB4E

pre 14 godina

Kad dodamo na ronaldov sut messijev, kad dodamo na higuainove (glupe) prilike barcine, kad dodamo posjed neverovatan, i na to malo faulova, messijevu majstoriju, valdesovu vjestinu, puyolovo znanje i gvardiolinu takiku, a i glupog sergia bez kojeg su igrali vise od 20min pa su trcali ko ludi, jasno imamo viziju ko je bolji... Higuain i kaka pokusavaju 5-6 puta na isti nacin: sutiraju a ima bar 2 igraca onko njega... Ipak El CLASICO je opravdao ocekivanja..................................................................................
Visca EL BARCA

prepecenac

pre 14 godina

ako hocemo realno u prvom poluvremenu real je bio bolji tim i jedini koji je ove sezone nadigrao barselonu. ocigledno prijatelju nisi gledao utakmicu pa pricas da je barsa mogla da igra sa 2 igraca manje. steta sto je Ronaldo promasio zicer na pocetku utakmice, ali onaj Ibrahimovic je ipak pokazao ko je najbolji napadac na svetu.

stefan

pre 14 godina

mislim da ovdje mnogi ljudi nisu gledali utakmicu,vjerovatno su gledali youtube snimke pa onda sa toga daju komentare...real i bracelona su igrali izjednaceno!

Andre the Giant

pre 14 godina

Ocekujem od gospodina Pereza da u zimskom prelaznom roku potrosi dodatnih 250 miliona ne bi li se pobedila ova Barcelona bez igraca vise.

Djomla

pre 14 godina

jednako je imati i ne umeti..a real to radi. nije fora da ti u timu igraju sve ''baletani, manekeni, zvezde'' i svako od njih vredi po 20 mil.... ma nije mi toliko draze sto je barsa dobila, nego sto rela izgubio..uh sto mi milo... a real u januaru mora mnoogo da se pojaca, ovo nije dovoljno..ccccc

bojic

pre 14 godina

Minimalac ali zlatna vrijedana pobjeda.Tako to radi MOCNA BARSA.Asad znate realovci da ni silni krediti ne pomazu nista.BARSA SAMPION.BARSA IZNAD SVIH.

Bayanist

pre 14 godina

Sramota je sto niko ne prenosi italijanske derbije, kao npr. Inter-Roma (nije bilo prenosa)... Prenose samo najjeftinije meceve, tako da ni spance niko ne mora da prenosi!!

somebody

pre 14 godina

Utakmica je bila izjednacena, najrealnije je bilo nereseno. Oba tima su imala svoje momente. Inace HRT2 prenosi ovu utakmicu svake godine, a i Arena je prenosila. Sto se tice ofsajda, ruka se ne racuna posto njome ne moze da se igra (sem Anrija :-)), tako pise u pravilima, dakle ofsajd nije bio.

spasoj

pre 14 godina

ipak je barsa zasluzila pobedu,ipak je klasa.mada je real pokazao da je dosta napredovao u odnosu na proslu godinu,imali su te sanse i tako.mada je glavni problem reala trener i jedan vrhunski centralni defanzivac tipa vidic,teri,kjelini

rossonero

pre 14 godina

neki komentari mi bas i nisu us kladu sa onim sto se desavalo na terenu...odmah da kazem u prvom poluvremenu barcelone nije bilo nogdje,valdes je cudom skinuo sansu ronaldu a kaka namjestao i namjesao akcije do besvjesti samo im je slaba realizacija bila dok se ne sjecam neke barcine sanse ...drugo barca ostaje bez igraca a pelegrini vadi ronalda iz igra,to mi nikako nije jasna odluka????i jos nesto...gdje su oni sto tvrde da je ibrahimovic igrac za male utakmice???na kraju real bez ronalda nista posebno ali dok su tandem bili kaka-ronaldo siguran sam da bi bilo 1-1..

samuraj

pre 14 godina

Gledao sam utakmicu naravno, gol je ocigledno bio iz ofsajda, ali svejedno mislim da je Barsa bila ipak bolja, pogotovo sto Real nije uspeo da iskoristi prednost od jednog igraca...

P.S. Pogledajte molim vas ovaj video klip sa golom sto je zakacen u vezi ove utakmice, pa gde nadjose sa arapskog kanala :D ludilo :))))

(ne)posmatrac

pre 14 godina

Gledam el klasiko na HRT2 sve do 10. min i onda mi "sve bolji i bolji" SBB ukine signal,i vidim samo crnu sliku...a nijedan srpski kanal nije prenosio ovaj mec.

SRAMOTA ZA SRBIJU!

Ko je ovde lud?

pre 14 godina

Ko je gledao utakmicu zna da je Real imao vise sansi a Barselona jedva 3, ali staro fudbalsko pravilo kaze: ukoliko propustis svoje sanse sledi kazna! E tako je bilo! Svidela mi se igra i Reala i Barse pogotovo igra Kake. Bice bolje na prolece kad se opet sastanu po Real! Pozdrav za sve ljubitelje fudbala!
HALA MADRID!!!
(Falcone, 29. novembar 2009 21:27)

Ja sam gledo mec na HR2!Kakve prilike Reala Vi spominjete?Barsa nije imala puno pokusaja,ali nije ni Real imo neke prilike.Ono sto je Ronaldo promasio promsaio je i Mesi!Real nije mogu da zadrzi loptu u nogama duze od pola minuta!Svaki napad su pokusali sto pre da gurnu napred pa sta bude dok je Barsa ugusila Real svojom tehnikom!Neko postrosio u proslom januarskom prelaznom roku 40M Funti,a na leto preko 250M Evra!Za razliku od Reala Barsa gazi svojom skolom!To sto su doveli zvezdu poput Ibre je normalno,jer ne mogu i oni na svim pozicijama da izbace igrace svetske klase!Inace Ibra je objasnio gde su oni pljuvaci sad?

Ko je ovde lud?

pre 14 godina

Samo kad se setim kako je Ibrahimovic pljuvan kad je dolazio u Barsu,a sad svi od jednom Ibra car itd.Rekoh ste daje covek igrac za male utakmice?Uso je povredjen i dalje je povredjen samo da znate!Bas nesto nisam siguran da Eto resava velike utakmice u Interu?

Otherside

pre 14 godina

Dani Alves je pokazao koliko je dobar bek mozda i najbolji ikada,imao je strasne paseve,Pujol svojim intervencijam da je i dalje jedan od najboljih stopera,
Kaka da je ubedljivo najbolji igrac Reala,radnik i zvezda
a BARSA da je najbolji tim na svetu.Cestitam

10 godina uz Real...doduse,samo na TV-u :(

pre 14 godina

# Kad dodamo na ronaldov sut messijev, kad dodamo na higuainove (glupe) prilike barcine, kad dodamo posjed neverovatan, i na to malo faulova, messijevu majstoriju, valdesovu vjestinu, puyolovo znanje i gvardiolinu takiku, a i glupog sergia bez kojeg su igrali vise od 20min pa su trcali ko ludi, jasno imamo viziju ko je bolji... Higuain i kaka pokusavaju 5-6 puta na isti nacin: sutiraju a ima bar 2 igraca onko njega... Ipak El CLASICO je opravdao ocekivanja...…..
Visca EL BARCA
(FcB4E, 29. novembar 2009 21:36)

Kad su svi oni glupi, zasto se onda ti lepo ne spakujes,pa pravac Madrid, dodjes pred Santiago Bernabeu jasno i glasno kazes "Ja sam bolji i od Ronalda ,i od Kake, i od Higuaina, dajte 'vamo loptu, pokazes im sta znas i njih izbace na ulicu", a? sto to ne uradis, nego se**s tu nesto bez veze, lupas gluposti i pricas nebuloze...a, da si gledao prvo poluvreme, video bi da je upravo Real mogao da povede sa 2:0, e sad, sto nisu, neka se zapitaju sto neko rece, mozda nisu imali srece, ali to je sto je...Barca je sasvim zasluzeno dobila, ali je glupo reci da je Real bio los...pa oni bi bar za razliku od Intera igrali 0:0 da su hteli bunker, za respect je to sto su bar napali i u par navrata imali 100% sanse, nisu iskoristili, kaznjeni su i u Madrid se vracaju bez 3 boda, ali sa vaznim saznanjem, a to je da se protiv Barce ipak moze...i jos nesto...ovo su bre vrhunski fudbaleri, profesionalci, bogovi na svom 'radnom mestu', individualno, nista Barca nije bolja od Reala, niti obratno...odlucuju sitnice, bar kada je ovaj tim Reala u pitanju...uostalom, glupo je bilo verovati da 5 novih igraca mozes odmah da ukomponujes za 4-5 meseci...za to treba vreme...pa ni Barceloni ova igra nije pala s' neba, treba da prodje najmanje jos 3-4 meseca da bi Real zaigrao na nivou koji se uostalom i ocekuje kad u timu imas Kaku,Ronalda i dr., ali LS ne moze ove sezone, mislim da im je krajnji domet 1/2 finala, sto ne bi bilo razocaravajuce, jer ipak mislim da je ove godine red na Chelsea da pohara Evropu , sad ili nikad...ostali imaju vremena(Real i Barca), sa ovim timovima bar jos 3-4 godine i vise, imaju mlade igrace, dok su u Chelsea-u svi na granici,na vrhuncu, sledeca sezona je vreme kupo-prodaje u ovom timu, ovo im je zadnji voz, ali imace strasnog konkurenta u Barceloni, za koju ipak mislim da je za nijansu izgubila sjaj od prosle sezone...

rale77

pre 14 godina

(Yeste, 29. novembar 2009 22:09)

Decko na snimku se lepo vidi da je bio u liniji a ne u ofsajdu msm nije mi jasno pogledaj snimak :)))

Moram pirznati da je real dosta dobro odigrao,mnogo bolje od Intera u svakom slucaju ali...ipak ne dovoljno dobro da se izbene poraz u Barseloni ... ipak su najaci u nema sta!!!

cupko

pre 14 godina

neznam da li je neko od vas gledao prosle sezone utakmicu milan inter kad je sudija priznao gol adrijanu koji je bukvalno uhvatio loptu rukon i gadjao kako je hteo ko u kosarci?to je posle maradonine ruke najgora sudijska odluka koju sam ja video , SVE OVO KAZEM IZ RALOGA STO PRICA POSLE NISTA NEMENJA JER GOL JE PRIZNAT I NEMA NAZAD. ISTO I ZA TAJ OFSAJD OVDE ,ZAR JE BITNO VISE DAL JE BIO ILI NE?? BARSA JE POBEDILA I DZABA SVA PRICA O TOME!

Lane

pre 14 godina

@subler
Po pravilima nijedan deo tela KOJIM MOZE DA SE IGRA ne bi smeo da bude iza poslednjeg igraca odbrane, dakle ruka sme da bude u ofsajdu.

Pavle

pre 14 godina

Zasluzena pobeda Barse,onakva kontrola lopte i stil igre koji forsira Barsa,nije vidjen u istoriji fudbala,mislim na igru iz prosle i ovu sezone,sa kakvom lakocom resavaju presing to je za divljenje,Iniesta,Xavi i Messi,dodaju se na aut liniji,a ovi trce ko deca,strasno.Mislim da se jos jednom potvrdilo da je Messi u ovom trenutku daleko bolji od onog manekena(epilepticar,samo pada)a Barsin jedini rival u ovoj sezoni jeste Chelsea,ovo ostalo za njih je samo jaci trening,realno gledano,mislim da primeru i kup kralja uzimaju sa pola gasa,Real jednostavno treba da shvati da pare nisu sve,ovaj tim Barse igra azjedno nekoliko sezona uz par zamena,prosli su Barsinu skolu,i najveca vrednost Barse je njihova skola,toliko asova je neverovatno,zato bi Realu bilo pametnije da se osloni na skolovanje mladih igraca,zatom njihovo uigravanje pa se tek onda mogu ocekivati rezultati

Bata Bataja

pre 14 godina

Manje vise ocekivan scenario i razvoj utakmice. Guardiola je morao da promesa karte jer Zlatan nije bio spreman da pocne u sredini napada. Kredit Pellegrini-u sto je pomerio odbranu na 35m od svog gola. To je udjedno bila i jedina viljiva razlika u igri ovih astronomski placenih igraca u odnosu na game plan kakav su imali velikani poput Getafe-a i njima slicnih. Izasli su sa 5 u odbrani (i jos je cela odbrana dobila po zuti). Treba napomenuti da je sudija imao kriterijum koji je jasno isao na ruku igracima madrida.

Ono sto je bilo vidljivo posle nekoliko minuta je da su igraci Barcelona-e previse nervozni sto nije inace slucaj. Alves je totalno promasio dva centarsuta a cak je i mali Iniesta poceo da se dere na terenu. Na ovo se nadovezao i Busquets sa svojim crvenim kartonom. Tu pola krivice pripada njemu a pola Guardiola-i jer je bilo ocigledno da se ovaj mali upalio i da je rizican (nesto slicno ko knezevic juce). Tu trener treba da reaguje a Toure je vise nego dobra alternativa. Kao druga opcija, mogao je da pomeri Keita-u.

Onako kako je proteklo drugo poluvreme do iskljucenja Busquets-a je kako bi utakmica izgledala da je Zlatan poceo od pocetka. Messi bi igrao na svojoj prirodnoj poziciji i vrlo verovatno imao daleko veci uticaj na igru s obzirom da bi igrao protiv onog klimavog marcelo-a a i bi bilo tesko za madrid da udvaja iz sredine jer ih je ionako bilo samo dvojica a alonsu to svakako nije jaca strana. Ova nam analiza ujedno i otkriva jedini nedostatak u ekipi Barcelona-e. To je jedan kvalitetan napadac po levoj strani (licni favorit Riberi) koji moze da probije i uputi kvalitetan centarsut ili udje u sesnaesterac na dribling. Kad Zlatan igra u sredini, on automatski vezuje ne samo jednog iz sredine odbrane vec i ovaj drugi mora da pomaze. Povrh toga, Zlatan je brz i moze da iskoristi taj prostor iza ledja odbrane i/ili da primi loptu i zagradi se pa da ovi mogu da pomere teziste i pridju golu u vecem broju. Bez Zlatan u sredini i sa onim mucenim Henry-em (jos je ovde neka budala, da izvinete, samo par nedelja unazad vikala kako je henry ‘gospodin’ i daleko bolji od zlatana) odbrana madrida je imala znatno olaksan posao i mogli su da pomazu sa presingom svojoj 'sredini' terena.

Ono sto je bilo jasno vidljivo pazljivom posmatracu je razlika u individualnom kvalitetu u korist igraca Barcelona-e. Tacno je da nisu stvorili puno povoljnih prilika al to je i razumljivo s obzirom na okolnosti (povrede i iskljucenje). Ali nacin na koji su resavali situacije 3v5 i 4v6 je odraz pravog kvaliteta i ono sto raduje svakog iskrenog ljubitelja fudbala. Dobrodosao je i znatno veci doprinos Abidala nego sto je to do sada bio slucaj.

Da rezimiram, onako kako je proteklo drugo poluvreme do iskljucenja je sta cemo gledati za par meseca u madridu (pod uslovom da su glavni igraci zdravi). Madrid nema sredinu terena i jasno je da ukoliko Pellegrini ostane trener to se nece menjati. A videli smo kako je Barca to lagano resila u drugom poluvremenu uz par adjustments. Svaki navijac Barcelone tako i treba da gleda na ovu utakmicu, kao na novi virus na koji se telo posle kontakta sad naviklo i zna kakav odbrambeni mehanizam je potreban da bi se odbranilo (kao i kad je hugo sanchez stavio flastera na xavia). Siguran sam da ce Guardiola dobro prostudirati film i postarati se da tim izadje iz ove utakmice jos jaci.

pera

pre 14 godina

Real da za jednu sezonu 250 i miran je godinu, dve. To isto radi Barsa, samo sto se provlaci ta cifra kroz 3 sezone. Ne zaboravite da je za beka dala preko 35, da ne govorim o ostalima.

pelea

pre 14 godina

Sinoc je u Barsi bio sigurno najveci sportski dogadjaj na svetu .Hvala Vam b92 sto ste nam kao i sve velike televizije nase Srbije dozvolili da je gledamo.Postoje televizije koje se bore za svoju gledanost ne pitajuci za cenu jer znaju da ce im se isplatiti,i one druge(a to su sve velike u nasoj drzavi pa i Vi) koje izgleda praktikuju da im emisije budu sto jevtinije,a jadna raja mora da gleda sta im se ponudi,i sada trazite da Vam posaljemo komentar ,cini mi se da je malo licemerno.

alen

pre 14 godina

Da mi je samo da licno cestitam "strucnjacima" iz FS BIH koji su "procijenili"da IBRO nije kapacitet za BIH i odbili ga.maestralno,zaista.

2+2=5

pre 14 godina

Marko Pantelic je u onom cuvenom prenosu sa Marakane protiv Francuza lepo objasnio sta je ofsajd.
"Sudija ne vidi belog od plavog kada je beli dalje, a kada je beli ispred plavog i blizi sudiji, ili crveni onda je ofsajd i obrnuto" he he he he he he
Ako se secate...