Sreda, 25.11.2009.

19:54

Đoković: "Nisam uživao"

Novak Đoković je posle poraza od Robina Soderlinga u drugom kolu Masters kupa u Londonu rekao da je umoran i da nije uživao u duelu sa švedskim teniserom.

Izvor: B92

Ðokoviæ: "Nisam uživao" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

pre 14 godina

Poštovanomu kolegi forumašu obavijest da sam ja redovito slao komentare, ali nisu bili objavljeni.

(No, ova druga slabost koju ističem mi je uvek interesantna: posle toliko maestralno dobijenih mečeva i osvojenih turnira našeg Noleta, ni jednom se ne oglasi moj "voljeni DŠ" - a sada iskače kao pajac iz kutije, ne može da se suzdrži, kao nešto bi da napiše da zvuči "pismeno i gospodski" a ustvari je ostrašćeni mrzitelj zna se čega.
Sigurno je jedno, SVE ĆE VIŠE ON ĆUTATI JER MU NOLE SVOJOM IGROM I REZULTATIMA NEĆE DOZVOLITI DA SE JAVLJA!

Napred NOLE majstore!!!
(MK, 26. novembar 2009 13:05)

Dragan

pre 14 godina

Ne znam da li je neko primetio da je Nole na kraju seta oterao Srdjana sa tribina. I to ne prvi put, isto se desilo i na Vimbldonu i u Beogradu.
Zna li neko nesto o tome?

MK

pre 14 godina

NEVEROVATNO,
kako su ljudske slabosti iste: Nole je juče izgubio iz njemu znanih slabosti, da li tela ili duha i sutra se igra rulet o nastavku turnira.

No, ova druga slabost koju ističem mi je uvek interesantna: posle toliko maestralno dobijenih mečeva i osvojenih turnira našeg Noleta, ni jednom se ne oglasi moj "voljeni DŠ" - a sada iskače kao pajac iz kutije, ne može da se suzdrži, kao nešto bi da napiše da zvuči "pismeno i gospodski" a ustvari je ostrašćeni mrzitelj zna se čega.
Sigurno je jedno, SVE ĆE VIŠE ON ĆUTATI JER MU NOLE SVOJOM IGROM I REZULTATIMA NEĆE DOZVOLITI DA SE JAVLJA!

Napred NOLE majstore!!!

Doki

pre 14 godina

Ajde Nole srce, drzi se jos malo !:) Srecno !

Sto ste tako surovi ?? Nekima bilo teze da sede ispred TV-a celu sezonu nego njemu da igra onoliko ?

gogen

pre 14 godina

Razumem da je umoran, ali ne razumem nervozu i predaju. To nije Nole.I Nadal ima jedan set6:1 ali se borio koliko je mogao. Ne osudjujem Noleta, niti ga stavljam na stub srama, ali mi smeta manjak volje i zelje da igra. Sutra je novi dan i Nadal je Nole tu!

Drogba

pre 14 godina

Ne znam kako neko moze napisati da Nole ide dalje 90% ako pobjedi Nadala....Istina je da ide ako Davidenko izgubi, a ako Nikolaj dobije, Novak moze pobjediti 6:0 6:0 i nece mu znaciti apsolutno nista.

vladimir

pre 14 godina

Ko ume da pročita između redova, i protumači formu u kojoj je Novak, shvatiće, da je ovo bila čista nameštaljka, i da su kvote na Robina bile sjajne za klađenje...
Naravno, sada će i kvote za pobedu nad Nadalom biti veće nego da je ubedljivo dobio Robina. Dobija Nole Nadala, samo tako, videćete...

aleksandar

pre 14 godina

Naravno da je umoran, svezina je nestala, to se vidi po duzini i silini njegovih udaraca, noge krute i dosta sporije!
Po meni, potpuno razumljivo!
96 meceva, koliko dana i sati treninga i priprema, da smo
masine TOYOTA bi bila uvek 1. na listi!

Noletove i nase zelje su velike a mogucnosti su onolike kolike jesu!

Idemo dalje!

goran ns

pre 14 godina

Svaka čast za Basel i Paris,ali šta bi sa onom da sam pojačao rad u teretani i da sam fizički nikad bolje!? Dogodine bolji raspored...sponzori su sad svi na mestu!!!

Сucurigu

pre 14 godina

@Predo

Slazem se sa Vasim komentarom i cvrsto sam ubedjen da cujete samog sebe(neko Vas je to pitao).Nakodje sam cvrsto ubedjen da razmisljate hladnom glavom a ne vrelim srcem.Nazalost nasa predvidjanja su "proradila" nesto ranije,ali jos uvek postoje sanse za korak dalje,koje sada opet zavise od Soderlinga i samog Djorovica.Svideo mi se takodje komentar Dermendzieva u poglavlju "Djokovic izgubio od Soderlinga".Ima tu jos lepih i raznih komentara.Ovde nas je mnogo sa raznim uzrastom, obrazovanjem, profesijama....,pa svako gleda iz svog ugla.Medjutim,u jedno sam sasvim ubedjen:vaspitanje svakog od na, koji ovde javno govorimo, ne bi trebalo da zavisi od pobrojanih komponenti,jer svaka javno izgovorena rec ima svoju tezinu,te nacin (jezik,ton...) na koji to interpretiramo
trebalo bi da bude u najmanju ruku pristojan.

Pozdrav pravim ljubiteljima tenisa!

ja

pre 14 godina

@meme
Nema tu nikakvih kontradiktornosti.
Lepo je rekao da ne misli da je ove godine odigrao mnogo mecheva.
Medjutim odigrao je mnogo mecheva za poslednjih mesec i po dana. Igrao je za tih mesec i po 4 turnira, od kojih je 3 osvojio i u jednom dosao da polufinala. Od teorijskih 20 mecheva odigrao je 19. Za tih mesec i po odigrao je cervrtinu ovogodisnjih meceva.
Da je cele godine igrao tim tempom sada ne bi imao 80 vec 160 mecheva.
Dakle 80 mecheva za godinu dana nije mnogo, ali 20 necheva za svega 40 dana jeste mnogo i to je ono od cega je Novak umoran.
Nadam se da ti je sada jasnije sta je hteo da kaze.

pre 14 godina

Rafa je lani odigrao više od 110 susreta i osvojio "sve živo"!

Novak je danas naletio na boljeg i poraz nije smak svijeta.

Doduše, takav majstor ne smije dopustiti da u drugomu setu bude nijemi promatrač!

sasa jokic

pre 14 godina

Ako Davidenko pobedi Soderlinga 2:0, On ie dalje zbog boljeg set kolicnika od Noleta, naravno pod uslovom da Nole pobedi!Soderling ce pustiti davidenka iz dva razloga, prvo da sacuva snagu za finalne meceve, a drugo da izbegne noleta kao moguceg protivnika. Nije mi samo jasno kako je moguce da pariz odigra izvanredno, posle samo dana pauze od Bazela, a pred London je imao 7 dana da se odmara?! Ja ponavljam problem je pritisak, i velika kolicina adrenalina koja iscrpljuje misice. Mada mu ne zameram, imao je sjajnu sezonu, ali mi je krivo sto je nije zavrsio krunom u Londonu!

Wolf123

pre 14 godina

Naravno da je umoran, koliko je samo meceva odigrao, najvise od svih ostalih... I naravno da je fizicki jak, jer prosle godine ne bi mogao ovo sve da odigra ni u ludilu...!!!!!!!!!!!!!!!!!

NiNdza krNjaca

pre 14 godina

(ne mogu da verujem, 25. novembar 2009 20:48)

E brate idi tamo na neke hrvatske portale,pretpostavljam da si od tamo,a nemoj nas smarati svojim glupostima...

meme

pre 14 godina

Ovde postoji nekoliko kontradiktornosti. Ne shvatam kako moze prvo da kaze da je umoran (a od cega drugog nego od silnih meceva) a zatim kaze kako ne misli da ih je odigrao previse ove godine. Takodje, nikako ne mogu da progutam tu pricu o umoru jer je on licno izjavljivao u poslednjih 15ak dana po raznoraznim emisijama, intervjuima koje je davao itd. da je potpuno fizicki spreman i da mu vise nije problem da igra mec u 3 ili 5 setova i da sutradan izadej na teren potpuno oporavljen. Ovo je bio gotovo citat.
Poenta je sto ne vidim nikakvu potrebu ni za jednom od ove dve vrste izjava, a to isto rade i nase teniserke, nema potrebe jer ne moraju oni nikom da se pravdaju a to upravo dobija taj prizvuk kad menjaju iskaze iz dana u dan. Ionako igrate za sebe i svoj dzep.

Linet Masai

pre 14 godina

Koliko profesionalnih pljuvaca i neradnika... sramota...
Nole, svaka cast na odlicnom kraju sezone. Stisni se jos sutra protiv Nadala, pa sta bude da bude. Idemo!

Linux

pre 14 godina

Ne bih da ispadnem malodusan, ali statistika ne stoji na Novakovoj strani. Elem, on nikada do sada u svojoj karijeri nije odbranio titulu sa nekog turnira. Eto toliko. Sve najbolje mu zelim naravno. Pozz svima!

MM

pre 14 godina

Ocigledno je umoran, ali mora da promeni nacin na koji se ponasa na terenu zarad svih njegovih navijaca i publike koja je platila ulaznicu i izgubila pola dana da bi gledala "mec". Vec pri 2:2 u prvom setu baca reket. Plus, ceo prvi set je psovao nevidjeno, a to mala deca ciji je Nole uzor treba da slusaju.
Ako ti se ne igra, ima ko ce (rezerva -Conga); mnogi bi hteli da budu na turniru ali se nisu kvalifikovali.

mister x

pre 14 godina

alo bre ljudi sta pricate vi covjek je odigrao preko 90 meceva u sezoni, pitanje je je li iko u tenisu toliko odigrao za jednu sezonu!!! Treba ovo izdrzati, ima po jedan dan odmora i to mora trenirati!!! Nadjite mi jos jednog tenisera da je ovoliko meceva odigrao!!! Uostalom ajde da vidim vas da trcite po 3 sata dnevno i da letite iz jednog grada u drugi i onda opet da ima mec... treba to izdrzati!!! I kako ste samo tako ne zahvalni na tome sto je uradio za Srbiju predstavlja nas na najbolji moguci nacin!!! NOLE SVAKA TI CAST I HVALA TI ZA SVE!!!!

zeljko

pre 14 godina

Nole ako si umoran onda nisi trebao ni igrati nego si lepo trebao ici na odmor. Kad god izgubis onda si umoran reci jednom da je bolji sta ima veze.

Сucurigu

pre 14 godina

Stvarno verujem da nije uzivao(ko jos uziva u slaboj igri?!!) i da je Soderling zasluzeno pobedio-to smo svi videli.Do petka malo opustenije,a u petak napadacki i riskantnije,jer nema sta vise da se izgubi.
Hajde stisnimo zube,na muci se poznaju junaci.
U svakom slucaju iz dobre lekcije i pouke su dobre.
Sretno Novace!

Dragan

pre 14 godina

Ne razumem kako neko može da se vadi na iscrpljenost. Što se lepo nije povukao pre turnira kao Rodik, ako je već umoran od naporne sezone?!

Zoran

pre 14 godina

Novace, gledao sam nebrojne meceve u zivotu, i zaista nisam nijednog tenisera video do sada koji toliko bezvoljno i demotivisano igra kada je umoram ili kad gubi, ni jednog.
Nole, ako si umoran ili ako ti se neigra onda makar brate glumi da ti je stalo do pobede, ovako ocividno prezentujes svoju nevoljo i to stvarno nije sportski i fino, a na kraju strasno ruzno ponasanje.

ne mogu da verujem

pre 14 godina

Pa dobro ZASTO si bio umoran i dokle ces da se vadis na taj tvoj famozni umor? Pa ti si bre PROFESIONALNI sportista, tvoj je posao da budes u dobroj kondiciji, pa nista drugo ne radis! Imao si nedelju dana pauze od finala Pariza i dan pauze izmedju meca sa Davidenkom i Soderlingom. Bas me zanima kako si uopste mislio da igras sa Nadalom u petak a onda odmah u subotu polufinale a u nedelju finale. To samo u naucnoj fantastici. Uostalom, nikada nijednu titulu nisi odbranio u celoj karijeri, pa neces ni ovu....

Lazarus

pre 14 godina

Nole, tebra, nije život uvek nizbrdo™...

Ali, čak i kada ne uživaš na terenu, ja uživam da te gledam... Šta ću, to je jače od mene.

Da si ti nama živ i zdrav, lako ćemo z ostalo.

smoki

pre 14 godina

Noletov problem je glava i to je jasno i ptici na grani. Pitanje je samo kako ce i da li ce taj problem ikada da razresi. Sa jedne strane i Federer je ovakav bio pre nego sto je postao 'Federer', sa druge Safin, vanserijski talenat, nikada nije uspeo da ovakve poteskoce prevazidje. Sta ce biti sa Noletom pitanje je. Ja se licno zbog te njegove 'prenosne' nervoze kidam svaki put kad ga gledam, cini mi se kao da svaki poen sa njim prezivljavam. Sto bi rek'o Bora Todorovic u Balkanskom Spijunu 'on se bode zbog sebe, a ja zbog njega'.

Атан

pre 14 godina

Да ли се сећате њиховог меча из Париза? Слично мучење. Млаки ударци, пасивност, фрустрација, равнодушност...У овом тренутку победио је бољи. Новак је један од ретких тенисера, који зна да људски честита противнику на победи. Свака му част на томе. Једва чекам да се заврши ова сезона и да се у следећу врати још јачи. Ћелави и Тод су главни људи у мећусезони. За бољи сервис, нижи слајс, прецизнији волеј и на крају, за храброст да се преузме иницијатива уз снажније основне ударце.:-)Колико их има у штабу, дође и логично ово набрајање.

zoran montpellier

pre 14 godina

Gledao sam danasnji mec i iskreno se videlo da je Nole jako umoran fizicki ali i psihicki.Sezona mu nije bila losa mada bih bilo vazno da sledece se s koncetrise vise na Gs turnire jer je vreme da potvrdi taj sjajan potencijal.

Predo

pre 14 godina

Kako odmah okrenete stvari za 180 stepeni. Vecina vas ga je proglasila pobjednikom unaprijed. Mali broj nas je upozoravao da ce to biti jako tesko, jer su pritisak i emocionalana i fizicka ispraznjenost preveliki. Postoje granice. Ja sam, doduse, ocekivao da ce da pukne u polufinalu, a ne protiv Soderlinga. Nema Soderling puno veze sa onim sto se danas desavalo. Novak ima jasnu taktiku za Soderlinga, a to je strpljiva igra na bekend i uz dobro kretanje i servis, ovaj dobar, ali ipak limitiran igrac, mu ne moze nista. Ali, jednostavno nista nije funkcionisalo. Izvlacio se i u Bazelu i u Parizu. Nisu to bile brilijantne partije, ali je uspio izvuci onu dodatnu energiju i zelju iz sebe. Danas nije mogao.

Lazarus

pre 14 godina

Nole, tebra, nije život uvek nizbrdo™...

Ali, čak i kada ne uživaš na terenu, ja uživam da te gledam... Šta ću, to je jače od mene.

Da si ti nama živ i zdrav, lako ćemo z ostalo.

Predo

pre 14 godina

Kako odmah okrenete stvari za 180 stepeni. Vecina vas ga je proglasila pobjednikom unaprijed. Mali broj nas je upozoravao da ce to biti jako tesko, jer su pritisak i emocionalana i fizicka ispraznjenost preveliki. Postoje granice. Ja sam, doduse, ocekivao da ce da pukne u polufinalu, a ne protiv Soderlinga. Nema Soderling puno veze sa onim sto se danas desavalo. Novak ima jasnu taktiku za Soderlinga, a to je strpljiva igra na bekend i uz dobro kretanje i servis, ovaj dobar, ali ipak limitiran igrac, mu ne moze nista. Ali, jednostavno nista nije funkcionisalo. Izvlacio se i u Bazelu i u Parizu. Nisu to bile brilijantne partije, ali je uspio izvuci onu dodatnu energiju i zelju iz sebe. Danas nije mogao.

mister x

pre 14 godina

alo bre ljudi sta pricate vi covjek je odigrao preko 90 meceva u sezoni, pitanje je je li iko u tenisu toliko odigrao za jednu sezonu!!! Treba ovo izdrzati, ima po jedan dan odmora i to mora trenirati!!! Nadjite mi jos jednog tenisera da je ovoliko meceva odigrao!!! Uostalom ajde da vidim vas da trcite po 3 sata dnevno i da letite iz jednog grada u drugi i onda opet da ima mec... treba to izdrzati!!! I kako ste samo tako ne zahvalni na tome sto je uradio za Srbiju predstavlja nas na najbolji moguci nacin!!! NOLE SVAKA TI CAST I HVALA TI ZA SVE!!!!

smoki

pre 14 godina

Noletov problem je glava i to je jasno i ptici na grani. Pitanje je samo kako ce i da li ce taj problem ikada da razresi. Sa jedne strane i Federer je ovakav bio pre nego sto je postao 'Federer', sa druge Safin, vanserijski talenat, nikada nije uspeo da ovakve poteskoce prevazidje. Sta ce biti sa Noletom pitanje je. Ja se licno zbog te njegove 'prenosne' nervoze kidam svaki put kad ga gledam, cini mi se kao da svaki poen sa njim prezivljavam. Sto bi rek'o Bora Todorovic u Balkanskom Spijunu 'on se bode zbog sebe, a ja zbog njega'.

Zoran

pre 14 godina

Novace, gledao sam nebrojne meceve u zivotu, i zaista nisam nijednog tenisera video do sada koji toliko bezvoljno i demotivisano igra kada je umoram ili kad gubi, ni jednog.
Nole, ako si umoran ili ako ti se neigra onda makar brate glumi da ti je stalo do pobede, ovako ocividno prezentujes svoju nevoljo i to stvarno nije sportski i fino, a na kraju strasno ruzno ponasanje.

ne mogu da verujem

pre 14 godina

Pa dobro ZASTO si bio umoran i dokle ces da se vadis na taj tvoj famozni umor? Pa ti si bre PROFESIONALNI sportista, tvoj je posao da budes u dobroj kondiciji, pa nista drugo ne radis! Imao si nedelju dana pauze od finala Pariza i dan pauze izmedju meca sa Davidenkom i Soderlingom. Bas me zanima kako si uopste mislio da igras sa Nadalom u petak a onda odmah u subotu polufinale a u nedelju finale. To samo u naucnoj fantastici. Uostalom, nikada nijednu titulu nisi odbranio u celoj karijeri, pa neces ni ovu....

meme

pre 14 godina

Ovde postoji nekoliko kontradiktornosti. Ne shvatam kako moze prvo da kaze da je umoran (a od cega drugog nego od silnih meceva) a zatim kaze kako ne misli da ih je odigrao previse ove godine. Takodje, nikako ne mogu da progutam tu pricu o umoru jer je on licno izjavljivao u poslednjih 15ak dana po raznoraznim emisijama, intervjuima koje je davao itd. da je potpuno fizicki spreman i da mu vise nije problem da igra mec u 3 ili 5 setova i da sutradan izadej na teren potpuno oporavljen. Ovo je bio gotovo citat.
Poenta je sto ne vidim nikakvu potrebu ni za jednom od ove dve vrste izjava, a to isto rade i nase teniserke, nema potrebe jer ne moraju oni nikom da se pravdaju a to upravo dobija taj prizvuk kad menjaju iskaze iz dana u dan. Ionako igrate za sebe i svoj dzep.

Linet Masai

pre 14 godina

Koliko profesionalnih pljuvaca i neradnika... sramota...
Nole, svaka cast na odlicnom kraju sezone. Stisni se jos sutra protiv Nadala, pa sta bude da bude. Idemo!

MM

pre 14 godina

Ocigledno je umoran, ali mora da promeni nacin na koji se ponasa na terenu zarad svih njegovih navijaca i publike koja je platila ulaznicu i izgubila pola dana da bi gledala "mec". Vec pri 2:2 u prvom setu baca reket. Plus, ceo prvi set je psovao nevidjeno, a to mala deca ciji je Nole uzor treba da slusaju.
Ako ti se ne igra, ima ko ce (rezerva -Conga); mnogi bi hteli da budu na turniru ali se nisu kvalifikovali.

Атан

pre 14 godina

Да ли се сећате њиховог меча из Париза? Слично мучење. Млаки ударци, пасивност, фрустрација, равнодушност...У овом тренутку победио је бољи. Новак је један од ретких тенисера, који зна да људски честита противнику на победи. Свака му част на томе. Једва чекам да се заврши ова сезона и да се у следећу врати још јачи. Ћелави и Тод су главни људи у мећусезони. За бољи сервис, нижи слајс, прецизнији волеј и на крају, за храброст да се преузме иницијатива уз снажније основне ударце.:-)Колико их има у штабу, дође и логично ово набрајање.

zoran montpellier

pre 14 godina

Gledao sam danasnji mec i iskreno se videlo da je Nole jako umoran fizicki ali i psihicki.Sezona mu nije bila losa mada bih bilo vazno da sledece se s koncetrise vise na Gs turnire jer je vreme da potvrdi taj sjajan potencijal.

Dragan

pre 14 godina

Ne razumem kako neko može da se vadi na iscrpljenost. Što se lepo nije povukao pre turnira kao Rodik, ako je već umoran od naporne sezone?!

Wolf123

pre 14 godina

Naravno da je umoran, koliko je samo meceva odigrao, najvise od svih ostalih... I naravno da je fizicki jak, jer prosle godine ne bi mogao ovo sve da odigra ni u ludilu...!!!!!!!!!!!!!!!!!

Сucurigu

pre 14 godina

Stvarno verujem da nije uzivao(ko jos uziva u slaboj igri?!!) i da je Soderling zasluzeno pobedio-to smo svi videli.Do petka malo opustenije,a u petak napadacki i riskantnije,jer nema sta vise da se izgubi.
Hajde stisnimo zube,na muci se poznaju junaci.
U svakom slucaju iz dobre lekcije i pouke su dobre.
Sretno Novace!

zeljko

pre 14 godina

Nole ako si umoran onda nisi trebao ni igrati nego si lepo trebao ici na odmor. Kad god izgubis onda si umoran reci jednom da je bolji sta ima veze.

NiNdza krNjaca

pre 14 godina

(ne mogu da verujem, 25. novembar 2009 20:48)

E brate idi tamo na neke hrvatske portale,pretpostavljam da si od tamo,a nemoj nas smarati svojim glupostima...

Linux

pre 14 godina

Ne bih da ispadnem malodusan, ali statistika ne stoji na Novakovoj strani. Elem, on nikada do sada u svojoj karijeri nije odbranio titulu sa nekog turnira. Eto toliko. Sve najbolje mu zelim naravno. Pozz svima!

Сucurigu

pre 14 godina

@Predo

Slazem se sa Vasim komentarom i cvrsto sam ubedjen da cujete samog sebe(neko Vas je to pitao).Nakodje sam cvrsto ubedjen da razmisljate hladnom glavom a ne vrelim srcem.Nazalost nasa predvidjanja su "proradila" nesto ranije,ali jos uvek postoje sanse za korak dalje,koje sada opet zavise od Soderlinga i samog Djorovica.Svideo mi se takodje komentar Dermendzieva u poglavlju "Djokovic izgubio od Soderlinga".Ima tu jos lepih i raznih komentara.Ovde nas je mnogo sa raznim uzrastom, obrazovanjem, profesijama....,pa svako gleda iz svog ugla.Medjutim,u jedno sam sasvim ubedjen:vaspitanje svakog od na, koji ovde javno govorimo, ne bi trebalo da zavisi od pobrojanih komponenti,jer svaka javno izgovorena rec ima svoju tezinu,te nacin (jezik,ton...) na koji to interpretiramo
trebalo bi da bude u najmanju ruku pristojan.

Pozdrav pravim ljubiteljima tenisa!

Doki

pre 14 godina

Ajde Nole srce, drzi se jos malo !:) Srecno !

Sto ste tako surovi ?? Nekima bilo teze da sede ispred TV-a celu sezonu nego njemu da igra onoliko ?

ja

pre 14 godina

@meme
Nema tu nikakvih kontradiktornosti.
Lepo je rekao da ne misli da je ove godine odigrao mnogo mecheva.
Medjutim odigrao je mnogo mecheva za poslednjih mesec i po dana. Igrao je za tih mesec i po 4 turnira, od kojih je 3 osvojio i u jednom dosao da polufinala. Od teorijskih 20 mecheva odigrao je 19. Za tih mesec i po odigrao je cervrtinu ovogodisnjih meceva.
Da je cele godine igrao tim tempom sada ne bi imao 80 vec 160 mecheva.
Dakle 80 mecheva za godinu dana nije mnogo, ali 20 necheva za svega 40 dana jeste mnogo i to je ono od cega je Novak umoran.
Nadam se da ti je sada jasnije sta je hteo da kaze.

gogen

pre 14 godina

Razumem da je umoran, ali ne razumem nervozu i predaju. To nije Nole.I Nadal ima jedan set6:1 ali se borio koliko je mogao. Ne osudjujem Noleta, niti ga stavljam na stub srama, ali mi smeta manjak volje i zelje da igra. Sutra je novi dan i Nadal je Nole tu!

MK

pre 14 godina

NEVEROVATNO,
kako su ljudske slabosti iste: Nole je juče izgubio iz njemu znanih slabosti, da li tela ili duha i sutra se igra rulet o nastavku turnira.

No, ova druga slabost koju ističem mi je uvek interesantna: posle toliko maestralno dobijenih mečeva i osvojenih turnira našeg Noleta, ni jednom se ne oglasi moj "voljeni DŠ" - a sada iskače kao pajac iz kutije, ne može da se suzdrži, kao nešto bi da napiše da zvuči "pismeno i gospodski" a ustvari je ostrašćeni mrzitelj zna se čega.
Sigurno je jedno, SVE ĆE VIŠE ON ĆUTATI JER MU NOLE SVOJOM IGROM I REZULTATIMA NEĆE DOZVOLITI DA SE JAVLJA!

Napred NOLE majstore!!!

Dragan

pre 14 godina

Ne znam da li je neko primetio da je Nole na kraju seta oterao Srdjana sa tribina. I to ne prvi put, isto se desilo i na Vimbldonu i u Beogradu.
Zna li neko nesto o tome?

pre 14 godina

Rafa je lani odigrao više od 110 susreta i osvojio "sve živo"!

Novak je danas naletio na boljeg i poraz nije smak svijeta.

Doduše, takav majstor ne smije dopustiti da u drugomu setu bude nijemi promatrač!

sasa jokic

pre 14 godina

Ako Davidenko pobedi Soderlinga 2:0, On ie dalje zbog boljeg set kolicnika od Noleta, naravno pod uslovom da Nole pobedi!Soderling ce pustiti davidenka iz dva razloga, prvo da sacuva snagu za finalne meceve, a drugo da izbegne noleta kao moguceg protivnika. Nije mi samo jasno kako je moguce da pariz odigra izvanredno, posle samo dana pauze od Bazela, a pred London je imao 7 dana da se odmara?! Ja ponavljam problem je pritisak, i velika kolicina adrenalina koja iscrpljuje misice. Mada mu ne zameram, imao je sjajnu sezonu, ali mi je krivo sto je nije zavrsio krunom u Londonu!

goran ns

pre 14 godina

Svaka čast za Basel i Paris,ali šta bi sa onom da sam pojačao rad u teretani i da sam fizički nikad bolje!? Dogodine bolji raspored...sponzori su sad svi na mestu!!!

aleksandar

pre 14 godina

Naravno da je umoran, svezina je nestala, to se vidi po duzini i silini njegovih udaraca, noge krute i dosta sporije!
Po meni, potpuno razumljivo!
96 meceva, koliko dana i sati treninga i priprema, da smo
masine TOYOTA bi bila uvek 1. na listi!

Noletove i nase zelje su velike a mogucnosti su onolike kolike jesu!

Idemo dalje!

Drogba

pre 14 godina

Ne znam kako neko moze napisati da Nole ide dalje 90% ako pobjedi Nadala....Istina je da ide ako Davidenko izgubi, a ako Nikolaj dobije, Novak moze pobjediti 6:0 6:0 i nece mu znaciti apsolutno nista.

vladimir

pre 14 godina

Ko ume da pročita između redova, i protumači formu u kojoj je Novak, shvatiće, da je ovo bila čista nameštaljka, i da su kvote na Robina bile sjajne za klađenje...
Naravno, sada će i kvote za pobedu nad Nadalom biti veće nego da je ubedljivo dobio Robina. Dobija Nole Nadala, samo tako, videćete...

pre 14 godina

Poštovanomu kolegi forumašu obavijest da sam ja redovito slao komentare, ali nisu bili objavljeni.

(No, ova druga slabost koju ističem mi je uvek interesantna: posle toliko maestralno dobijenih mečeva i osvojenih turnira našeg Noleta, ni jednom se ne oglasi moj "voljeni DŠ" - a sada iskače kao pajac iz kutije, ne može da se suzdrži, kao nešto bi da napiše da zvuči "pismeno i gospodski" a ustvari je ostrašćeni mrzitelj zna se čega.
Sigurno je jedno, SVE ĆE VIŠE ON ĆUTATI JER MU NOLE SVOJOM IGROM I REZULTATIMA NEĆE DOZVOLITI DA SE JAVLJA!

Napred NOLE majstore!!!
(MK, 26. novembar 2009 13:05)

ne mogu da verujem

pre 14 godina

Pa dobro ZASTO si bio umoran i dokle ces da se vadis na taj tvoj famozni umor? Pa ti si bre PROFESIONALNI sportista, tvoj je posao da budes u dobroj kondiciji, pa nista drugo ne radis! Imao si nedelju dana pauze od finala Pariza i dan pauze izmedju meca sa Davidenkom i Soderlingom. Bas me zanima kako si uopste mislio da igras sa Nadalom u petak a onda odmah u subotu polufinale a u nedelju finale. To samo u naucnoj fantastici. Uostalom, nikada nijednu titulu nisi odbranio u celoj karijeri, pa neces ni ovu....

Dragan

pre 14 godina

Ne razumem kako neko može da se vadi na iscrpljenost. Što se lepo nije povukao pre turnira kao Rodik, ako je već umoran od naporne sezone?!

zeljko

pre 14 godina

Nole ako si umoran onda nisi trebao ni igrati nego si lepo trebao ici na odmor. Kad god izgubis onda si umoran reci jednom da je bolji sta ima veze.

Zoran

pre 14 godina

Novace, gledao sam nebrojne meceve u zivotu, i zaista nisam nijednog tenisera video do sada koji toliko bezvoljno i demotivisano igra kada je umoram ili kad gubi, ni jednog.
Nole, ako si umoran ili ako ti se neigra onda makar brate glumi da ti je stalo do pobede, ovako ocividno prezentujes svoju nevoljo i to stvarno nije sportski i fino, a na kraju strasno ruzno ponasanje.

smoki

pre 14 godina

Noletov problem je glava i to je jasno i ptici na grani. Pitanje je samo kako ce i da li ce taj problem ikada da razresi. Sa jedne strane i Federer je ovakav bio pre nego sto je postao 'Federer', sa druge Safin, vanserijski talenat, nikada nije uspeo da ovakve poteskoce prevazidje. Sta ce biti sa Noletom pitanje je. Ja se licno zbog te njegove 'prenosne' nervoze kidam svaki put kad ga gledam, cini mi se kao da svaki poen sa njim prezivljavam. Sto bi rek'o Bora Todorovic u Balkanskom Spijunu 'on se bode zbog sebe, a ja zbog njega'.

NiNdza krNjaca

pre 14 godina

(ne mogu da verujem, 25. novembar 2009 20:48)

E brate idi tamo na neke hrvatske portale,pretpostavljam da si od tamo,a nemoj nas smarati svojim glupostima...

MM

pre 14 godina

Ocigledno je umoran, ali mora da promeni nacin na koji se ponasa na terenu zarad svih njegovih navijaca i publike koja je platila ulaznicu i izgubila pola dana da bi gledala "mec". Vec pri 2:2 u prvom setu baca reket. Plus, ceo prvi set je psovao nevidjeno, a to mala deca ciji je Nole uzor treba da slusaju.
Ako ti se ne igra, ima ko ce (rezerva -Conga); mnogi bi hteli da budu na turniru ali se nisu kvalifikovali.

Linux

pre 14 godina

Ne bih da ispadnem malodusan, ali statistika ne stoji na Novakovoj strani. Elem, on nikada do sada u svojoj karijeri nije odbranio titulu sa nekog turnira. Eto toliko. Sve najbolje mu zelim naravno. Pozz svima!

vladimir

pre 14 godina

Ko ume da pročita između redova, i protumači formu u kojoj je Novak, shvatiće, da je ovo bila čista nameštaljka, i da su kvote na Robina bile sjajne za klađenje...
Naravno, sada će i kvote za pobedu nad Nadalom biti veće nego da je ubedljivo dobio Robina. Dobija Nole Nadala, samo tako, videćete...

Linet Masai

pre 14 godina

Koliko profesionalnih pljuvaca i neradnika... sramota...
Nole, svaka cast na odlicnom kraju sezone. Stisni se jos sutra protiv Nadala, pa sta bude da bude. Idemo!

meme

pre 14 godina

Ovde postoji nekoliko kontradiktornosti. Ne shvatam kako moze prvo da kaze da je umoran (a od cega drugog nego od silnih meceva) a zatim kaze kako ne misli da ih je odigrao previse ove godine. Takodje, nikako ne mogu da progutam tu pricu o umoru jer je on licno izjavljivao u poslednjih 15ak dana po raznoraznim emisijama, intervjuima koje je davao itd. da je potpuno fizicki spreman i da mu vise nije problem da igra mec u 3 ili 5 setova i da sutradan izadej na teren potpuno oporavljen. Ovo je bio gotovo citat.
Poenta je sto ne vidim nikakvu potrebu ni za jednom od ove dve vrste izjava, a to isto rade i nase teniserke, nema potrebe jer ne moraju oni nikom da se pravdaju a to upravo dobija taj prizvuk kad menjaju iskaze iz dana u dan. Ionako igrate za sebe i svoj dzep.

Lazarus

pre 14 godina

Nole, tebra, nije život uvek nizbrdo™...

Ali, čak i kada ne uživaš na terenu, ja uživam da te gledam... Šta ću, to je jače od mene.

Da si ti nama živ i zdrav, lako ćemo z ostalo.

mister x

pre 14 godina

alo bre ljudi sta pricate vi covjek je odigrao preko 90 meceva u sezoni, pitanje je je li iko u tenisu toliko odigrao za jednu sezonu!!! Treba ovo izdrzati, ima po jedan dan odmora i to mora trenirati!!! Nadjite mi jos jednog tenisera da je ovoliko meceva odigrao!!! Uostalom ajde da vidim vas da trcite po 3 sata dnevno i da letite iz jednog grada u drugi i onda opet da ima mec... treba to izdrzati!!! I kako ste samo tako ne zahvalni na tome sto je uradio za Srbiju predstavlja nas na najbolji moguci nacin!!! NOLE SVAKA TI CAST I HVALA TI ZA SVE!!!!

Predo

pre 14 godina

Kako odmah okrenete stvari za 180 stepeni. Vecina vas ga je proglasila pobjednikom unaprijed. Mali broj nas je upozoravao da ce to biti jako tesko, jer su pritisak i emocionalana i fizicka ispraznjenost preveliki. Postoje granice. Ja sam, doduse, ocekivao da ce da pukne u polufinalu, a ne protiv Soderlinga. Nema Soderling puno veze sa onim sto se danas desavalo. Novak ima jasnu taktiku za Soderlinga, a to je strpljiva igra na bekend i uz dobro kretanje i servis, ovaj dobar, ali ipak limitiran igrac, mu ne moze nista. Ali, jednostavno nista nije funkcionisalo. Izvlacio se i u Bazelu i u Parizu. Nisu to bile brilijantne partije, ali je uspio izvuci onu dodatnu energiju i zelju iz sebe. Danas nije mogao.

pre 14 godina

Rafa je lani odigrao više od 110 susreta i osvojio "sve živo"!

Novak je danas naletio na boljeg i poraz nije smak svijeta.

Doduše, takav majstor ne smije dopustiti da u drugomu setu bude nijemi promatrač!

Атан

pre 14 godina

Да ли се сећате њиховог меча из Париза? Слично мучење. Млаки ударци, пасивност, фрустрација, равнодушност...У овом тренутку победио је бољи. Новак је један од ретких тенисера, који зна да људски честита противнику на победи. Свака му част на томе. Једва чекам да се заврши ова сезона и да се у следећу врати још јачи. Ћелави и Тод су главни људи у мећусезони. За бољи сервис, нижи слајс, прецизнији волеј и на крају, за храброст да се преузме иницијатива уз снажније основне ударце.:-)Колико их има у штабу, дође и логично ово набрајање.

MK

pre 14 godina

NEVEROVATNO,
kako su ljudske slabosti iste: Nole je juče izgubio iz njemu znanih slabosti, da li tela ili duha i sutra se igra rulet o nastavku turnira.

No, ova druga slabost koju ističem mi je uvek interesantna: posle toliko maestralno dobijenih mečeva i osvojenih turnira našeg Noleta, ni jednom se ne oglasi moj "voljeni DŠ" - a sada iskače kao pajac iz kutije, ne može da se suzdrži, kao nešto bi da napiše da zvuči "pismeno i gospodski" a ustvari je ostrašćeni mrzitelj zna se čega.
Sigurno je jedno, SVE ĆE VIŠE ON ĆUTATI JER MU NOLE SVOJOM IGROM I REZULTATIMA NEĆE DOZVOLITI DA SE JAVLJA!

Napred NOLE majstore!!!

Сucurigu

pre 14 godina

Stvarno verujem da nije uzivao(ko jos uziva u slaboj igri?!!) i da je Soderling zasluzeno pobedio-to smo svi videli.Do petka malo opustenije,a u petak napadacki i riskantnije,jer nema sta vise da se izgubi.
Hajde stisnimo zube,na muci se poznaju junaci.
U svakom slucaju iz dobre lekcije i pouke su dobre.
Sretno Novace!

Wolf123

pre 14 godina

Naravno da je umoran, koliko je samo meceva odigrao, najvise od svih ostalih... I naravno da je fizicki jak, jer prosle godine ne bi mogao ovo sve da odigra ni u ludilu...!!!!!!!!!!!!!!!!!

zoran montpellier

pre 14 godina

Gledao sam danasnji mec i iskreno se videlo da je Nole jako umoran fizicki ali i psihicki.Sezona mu nije bila losa mada bih bilo vazno da sledece se s koncetrise vise na Gs turnire jer je vreme da potvrdi taj sjajan potencijal.

ja

pre 14 godina

@meme
Nema tu nikakvih kontradiktornosti.
Lepo je rekao da ne misli da je ove godine odigrao mnogo mecheva.
Medjutim odigrao je mnogo mecheva za poslednjih mesec i po dana. Igrao je za tih mesec i po 4 turnira, od kojih je 3 osvojio i u jednom dosao da polufinala. Od teorijskih 20 mecheva odigrao je 19. Za tih mesec i po odigrao je cervrtinu ovogodisnjih meceva.
Da je cele godine igrao tim tempom sada ne bi imao 80 vec 160 mecheva.
Dakle 80 mecheva za godinu dana nije mnogo, ali 20 necheva za svega 40 dana jeste mnogo i to je ono od cega je Novak umoran.
Nadam se da ti je sada jasnije sta je hteo da kaze.

Dragan

pre 14 godina

Ne znam da li je neko primetio da je Nole na kraju seta oterao Srdjana sa tribina. I to ne prvi put, isto se desilo i na Vimbldonu i u Beogradu.
Zna li neko nesto o tome?

sasa jokic

pre 14 godina

Ako Davidenko pobedi Soderlinga 2:0, On ie dalje zbog boljeg set kolicnika od Noleta, naravno pod uslovom da Nole pobedi!Soderling ce pustiti davidenka iz dva razloga, prvo da sacuva snagu za finalne meceve, a drugo da izbegne noleta kao moguceg protivnika. Nije mi samo jasno kako je moguce da pariz odigra izvanredno, posle samo dana pauze od Bazela, a pred London je imao 7 dana da se odmara?! Ja ponavljam problem je pritisak, i velika kolicina adrenalina koja iscrpljuje misice. Mada mu ne zameram, imao je sjajnu sezonu, ali mi je krivo sto je nije zavrsio krunom u Londonu!

Doki

pre 14 godina

Ajde Nole srce, drzi se jos malo !:) Srecno !

Sto ste tako surovi ?? Nekima bilo teze da sede ispred TV-a celu sezonu nego njemu da igra onoliko ?

pre 14 godina

Poštovanomu kolegi forumašu obavijest da sam ja redovito slao komentare, ali nisu bili objavljeni.

(No, ova druga slabost koju ističem mi je uvek interesantna: posle toliko maestralno dobijenih mečeva i osvojenih turnira našeg Noleta, ni jednom se ne oglasi moj "voljeni DŠ" - a sada iskače kao pajac iz kutije, ne može da se suzdrži, kao nešto bi da napiše da zvuči "pismeno i gospodski" a ustvari je ostrašćeni mrzitelj zna se čega.
Sigurno je jedno, SVE ĆE VIŠE ON ĆUTATI JER MU NOLE SVOJOM IGROM I REZULTATIMA NEĆE DOZVOLITI DA SE JAVLJA!

Napred NOLE majstore!!!
(MK, 26. novembar 2009 13:05)

aleksandar

pre 14 godina

Naravno da je umoran, svezina je nestala, to se vidi po duzini i silini njegovih udaraca, noge krute i dosta sporije!
Po meni, potpuno razumljivo!
96 meceva, koliko dana i sati treninga i priprema, da smo
masine TOYOTA bi bila uvek 1. na listi!

Noletove i nase zelje su velike a mogucnosti su onolike kolike jesu!

Idemo dalje!

gogen

pre 14 godina

Razumem da je umoran, ali ne razumem nervozu i predaju. To nije Nole.I Nadal ima jedan set6:1 ali se borio koliko je mogao. Ne osudjujem Noleta, niti ga stavljam na stub srama, ali mi smeta manjak volje i zelje da igra. Sutra je novi dan i Nadal je Nole tu!

Сucurigu

pre 14 godina

@Predo

Slazem se sa Vasim komentarom i cvrsto sam ubedjen da cujete samog sebe(neko Vas je to pitao).Nakodje sam cvrsto ubedjen da razmisljate hladnom glavom a ne vrelim srcem.Nazalost nasa predvidjanja su "proradila" nesto ranije,ali jos uvek postoje sanse za korak dalje,koje sada opet zavise od Soderlinga i samog Djorovica.Svideo mi se takodje komentar Dermendzieva u poglavlju "Djokovic izgubio od Soderlinga".Ima tu jos lepih i raznih komentara.Ovde nas je mnogo sa raznim uzrastom, obrazovanjem, profesijama....,pa svako gleda iz svog ugla.Medjutim,u jedno sam sasvim ubedjen:vaspitanje svakog od na, koji ovde javno govorimo, ne bi trebalo da zavisi od pobrojanih komponenti,jer svaka javno izgovorena rec ima svoju tezinu,te nacin (jezik,ton...) na koji to interpretiramo
trebalo bi da bude u najmanju ruku pristojan.

Pozdrav pravim ljubiteljima tenisa!

goran ns

pre 14 godina

Svaka čast za Basel i Paris,ali šta bi sa onom da sam pojačao rad u teretani i da sam fizički nikad bolje!? Dogodine bolji raspored...sponzori su sad svi na mestu!!!

Drogba

pre 14 godina

Ne znam kako neko moze napisati da Nole ide dalje 90% ako pobjedi Nadala....Istina je da ide ako Davidenko izgubi, a ako Nikolaj dobije, Novak moze pobjediti 6:0 6:0 i nece mu znaciti apsolutno nista.