Petak, 20.11.2009.

11:32

FIFA: Srbija i dalje na 20.poziciji

Fudbalska reprezentacija Srbije na novoj listi FIFA i dalje se nalazi na mestu broj 20.

Izvor: B92

FIFA: Srbija i dalje na 20.poziciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

BOSANAC

pre 14 godina

JESTE CULI ZA OVO:IGRAJU UTAKMICU BRAZIL I BIH I BUDE DOSUDJEN SLOBODAN UDARAC ZA BRAZIL SA OKO 20m.IZVODI GA RONALDINJO.BOSANCI SE U ZIVOM ZIDU OKRENU KA SVOM GOLU,A SUDIJA IH PITA:'STA TO RADITE?,A ONI ODGOVARJU: PA I MI HOCEMO DA VIDIMO GOL.

art

pre 14 godina

Vidim da komsije potenciraju broj ucesca na velikim takmicenjima a tek su za nijansu uspjesniji. Ko ne vjeruje nek provjeri. Hrvatska od samostalnosti ima 6/8 tj. 75% a Srbija 4/7 tj. 57% (jedne kvalifikacije manje zbog sankcija).

dario

pre 14 godina

mene ne zanimjau tudze selekcije nego samo srbija i vidim problem u tome da je fifa mafija broj 1 nisu uracunali ove dve zadnje pobede to ce tek da ucine 16 decembra a 4 decembra je izvlacenje tako da srbija garantno u 3 sesiru to su belosvetski lopovi sto nije recimo 2 decembra bilo obracuvanja rangliste fife pa zato sto bi srbija bila garantno u 2 sesiru nebi me iznenadilo da dobijemo brazil ili argentinu i uz to engleze tako da bi bilo sve reseno vec iz pocetka a to se naziva fer play kod mafijasa FIFE ali bolje biti casan covek nego neki ku..on stime mislim na fifu !!!
mene ne plasi argentina i engleska nego problem sto ce biti i sudiske namestaljke pa to je dodatni problem a zna se da srbiju ceo svet ganja u svim sportovima mi nismo ni jednu titulu dobili na poklon nego smo morali da se borimo pod najtezim uslovima do titule i to me cini ponosnim kao srbina !!!! zivela SRBIJA
ja te volim, jate volim SRBIJOOOOO......

Sale Djordjevic

pre 14 godina

(anonymus, 20. novembar 2009 20:05)
Sto je najtuznije u celoj prici ovaj covek misli da je u pravu!
Ajde i da je sve istina sto si rekao ali da ste bolji u kosarci!pa vi se jos stresete na samu pomisao na trojku u poslednjoj stotinki.Generacije i generacije ce nositi to u sebi.Veliki pozdrav!

Srbija

pre 14 godina

jebote srbija nije niti jednog jakog protivnika pobjedila a stoje na 20.mjestu, vas realitet treba da bude izmedu 30-50 mjesta!!!!!!! evo dajem 500 eura da necete nit jedan gol zabit na SP, pozdrav
(mile, 20. novembar 2009 14:50)

"Zabit" cemo mi tamo (u Africi) mnogo vise od jednog, a i na drugim mestima mile mile. Pa ti bas dosao ovde da provociras.

Evo ja ti otpisujem.

Srecan sada??

nikola bgd

pre 14 godina

ovo je neverovatno! kako mozemo da budemo i dalje na 20. mestu a pobedili smo 2 utakmice za redom?!?!?! a npr. Portugalija je napredovala, kao i Francuska...iskren da budem, jako sam ubedjen da je FIFA, na celu sa Peleom, Platinijem i Blaterom, jedna kriminalna organizacija koja upropastava fudbal u svakom pogledu...svi oni, takodje, osudjuju Maradonu da je narkoman i ovo ono, a covek je za sve njih BOG!

Dane

pre 14 godina

Ovo je ja mislim bez zadnje dve prijateljske utakmice a Hrvati koji su bili nosioci svoje grupe i imali ubedljivo najlaksu grupu u kvalifikacijama i kiksali su ostali 10 sto pokazuje da sistem nije dobar.

Za nas je vazno samo da budemo u drugom sesiru na zrebu i na vrhu smo.

banat

pre 14 godina

Kad se samo setim koliko su pred ova 2 meca iskritikovani ANTIC i njegov spisak a mi opet obe pobedili!, a onaj "smesni" Isailovic kako su ga nazvali bio igrac utakmice!

Eh vi kriticari iz fotelje smesni ste vise i sami sebi!
Sta legendarni Antic vise treba da uradi pa da vas zadovolji!

Marko

pre 14 godina

Ma samo da vas obavjestim da je UEFA Dinamu vratile bodove tako da idemo dalje, zdravi i veseli bili!
(Informator, 20. novembar 2009 19:41)

A kakav vam je bio osecaj kad vam ga PANTELIC zabio na sred maximira

pera

pre 14 godina

Svi pricaju da lista nije relevantna, pa zasto onda komentarisete. Ova lista ne donosi nista posebno, pa mi nije jasno cemu prica o lopovima. Toliko se bunite, a znamo svi da smo s Antarom najbolji na svetu! Ovo je kao da se Brazilci bune sto vise nisu prvi: 'Pa kako Spanija bolja od nas, kad su oni izgubili od USA, a mi pobedili, i to u finalu'. Samo opusteno, i za SP i za EP smo u 2. sesiru, sve ostalo je nevazno.

Marecar

pre 14 godina

Pa dobro bre, mislio sam da se ovi hejterski i nacionalni komentari sankcionisu, ali izgleda da je nas admin otisao na jos jednu kafu dole...nema veze, ajde onda da ja kazem par reci. STA SE LOZITE MAJMUNI! I srbi i hrvati. Koje je to smesno prepucavanje na nivou idiota koji stvarno nemaju o cemu pametnije da razmisljaju nego ko je gde na nekoj tamo listi koja se inace ne tice nasih zivota. Hoce li vama hrvatima da bude super sad kad ste tako lepo rangirani, hoce da vam poraste k* od toga. Nece! A vi srbi, sta ste se napalili pa stalno neku svetsku nepravdu ispravljate, nema veze bog je na nasoj strani zar ne, a sad sto nam je okrenuo guzu pa kaki po celoj srbiji(ma celom balkanu) to nema veze, vazno je da smo mi u SESIRU batice, jel da? Komplesaski narodi i jedni i drugi...jadni li smo...

jugo

pre 14 godina

Realno stanje u zadnju godinu dana jeste da smo po igrama i kvalitetu u prvih 10-12 reprezentacija ali kakva je takva je FIFI-na lista i mora se postovati, ako daj boze nesto vise uradimo na SP bicemo 10 tak mesta vise ako ne tucemo stajati izvesno verme jer takva su pravila.
Na SP bicemo u drugom sesiru definitivno, na kraju krajeva nije bitan sesir vec kako ce biti sreca pri zrebanju, samo da nebude suvise tesko kao na proslom SP.
I dosta vise zadirkivanja sa Hrvatima, oni do sada realno gledano do pre godinu dana i vise su bili bolji od nas , ali sada dolazi nase vreme tesko da ce nas sustici i narednih 3-4 godine kako stvari stoje.
najbitnije za nasu ekipu je da bude jedinstvo, sva sreca sto je Antic produzio ugovor sa ovima iz FSS drugo ce biti sregjeno.napred Srbija...

marko-nbg

pre 14 godina

Smesni su mi ovi komsijski komentari! Nisu se plasirali na SP , ali je bitno da se deklasira Lihtenstajn i da su 10. na FIFA listi! Neka budemo mi i 20., neka budemo mi i u trecem sesiru za zrebanje na SP, ali Srbiju nece zaustaviti! Desila se i jaka grupa i debak sa mnogo primljenih golova, desio se i Azerbejdzan i Jermenija, ali kao sto nicija nije gore do zore, tako ni pehovi ne mogu vecito da se desavaju istima! Napred Srbijo! Ko god da dodje u grupi!! Bez respekta, samo gazi!

Branko

pre 14 godina

Poruka za anonymusa

Ako se sa pravom hvalis,uspesima i rezultatima sportista nove drzave Hrvatske,ne mesaj zabe i babe prisvajajuci neke gradjane bivse Juge u svoju listu uspeha.Mi smo tada bili svi Jugosloveni ili po tvom Jugoslaveni.Srbija ide istim putem sada, koji ste vi vasom voljom i uz veliku pomoc svetskih prijatelja odavno ucinili,(tu ste vec deciniju i vise ispred)pa nekrivite Srbiju sto je pokusala zadrzati Jugoslaviju jer je njen nacion bio sirom te bivse drzave.Nasi narodi a tu spadate i vi Hrvati imaju zaista, sto bi mi rekli talent za sportove.i to je neosporno.Narocito smo uspesni u timskim sportovima a tu i tamo blesnu u pojedinim sportovima i koji pojedinac.Znam da vi kao nova drzava zelite putem sporta izaci iz anonimnosti(gle koincidencije ti si se tako potpisao) sto nije nista lose i ruzno.Naprotiv nemam nista protiv nacionalista ili patriota,ali zato imam protiv sovinista i fasista i verujem da ti je ta razlika poznata.Zato dozvoli da ti jedan Makedonac odgovori,ostavi se glupog dokazivanja koje bolji,uzivaj i raduj se uspehu tvojih sportasa(zavidan im je broj priznajem za tako malu milionsku naciju).Ja sam ziveo u obe Republike u vreme SFRJ,jos uvek zalim za tim vremenima,pogotovo za sportom tih prostora i drzave,i sa puno objektivnosti ti mogu poruciti da se oslobodis tih aveti, hvalisanja koje bolji ili jos gore popujes i podcenjujes da si uspesniji zato sto si pripadnik naciona hrvatskog.To samo odslikava tvoje komplekse.Pusti nas,bilo koje nacionanosti da se raduje uspesima svojih sportista i mi imamo pravo na to,zar ne?Ne kazu nasi stari uzalud:"Postuj druge da bi te oni postovali."
Branko Smileski(vidis ja sam se potpisao i nisam anonimus)

BL U SRCU

pre 14 godina

(anonymus, 20. novembar 2009 20:05)
ak' ste vi bolji u svim tim sportovima sto ih nabroja cini se da ti zivis na nekoj drugoj planeti...:)
btw nije tacno da je hrv naslijedila medalje koje je osvojila ex yug...informisi se malo

marko

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam sta ovi rvati rade na ovoj stranici okanite nas se ljudi.Toliko ste zeleli da se otcepite i da ne budete sa nama u istoj drzavi ne znam sta jos ocete.Ostavite nas vec jednom na miru mucite svoju muku a nas pustite da uzivamo bez vas.To sto se niste plasirali na svetsko to nije nas problem i znam da ste zavidni i da vam je ceo svet kriv ali sta da radimo kad ne znate da igrate fudbal.Zato pokrite se usima i cutite.

Goran, USA

pre 14 godina

Moje misljenje je da ako se vec pravi lista, ta lista treba da odrazava trenutno stanje u fudbalu, a ne stanje od pre 3 ili 4 godine. Moj predlog je da se napravi lista po ugledu na Americki univerzitetski fudbal ili univerzitetsku kosarku. Na tim listama, treneri svih timova (preko 200) glasa svake nedelje za prvih 25 timova. Glasovi se tada sabiru i top 25 lista obavljuje svake nedelje. Iako je ova lista subjektivna, po meni, znatno bolje odslikava trenutnu jacinu timova, u poredjenju sa nekakvim formulama.
Na Yahoo sam procitao interesantnu listu koja daje "power rating" timova koji su se kvalifikovali za SP. Po toj listi mi smo 17. od 24 tima:
"Yahoo! Sports’ World Cup power rankings

1. Brazil – A class above other World Cup favorites.

2. Spain – Euro champs are looking to go all the way.

3. Germany – Will be ruthless and organized as ever.

4. Holland – Effortless stroll through qualifying.

5. Ivory Coast – The pick of the African teams.

6. Italy – Recovered from Confederations Cup disaster.

7. England – Needs its big stars at full fitness.

8. Portugal – Scraped through. Now Ronaldo must step up.

9. Argentina – Not at its best under Maradona.

10. France – Lucky to qualify. Needs big improvement.

11. Denmark – Quality side must show big-game mentality.

12. Cameroon – Tough and skilful and capable of a deep run.

13. Ghana – Confident team capable of beating anyone.

14. United States – Needs everyone fit, a good draw and more consistency.

15. Australia – Talented squad lacks some attacking firepower.

16. South Africa – Will have home advantage and an easy draw.

17. Serbia – Point to prove on the biggest stage.

18. Chile – Classy outfit but untested outside South America.

19. Paraguay – Lost momentum toward the end of qualifying.

20. Greece – Great defense but won’t score enough.

21. Slovakia – Had a great campaign and an emerging force.

22. Mexico – Not good enough away from home.

23. Slovenia – Determined side that never gives up.

24. Switzerland – Came through a weak group.

25. Uruguay – Edged past Costa Rica in playoff.

26. Nigeria – Weakest of the African qualifiers.

27. Japan – Limited team lacks creative spark.

28. South Korea – Not good enough at this level.

29. Honduras – Inexperienced but will give it a go.

30. Algeria – Overcame Egypt in an emotional playoff.

31. New Zealand – Superb effort to reach finals.

32. North Korea – Expect some heavy defeats."

Ivan

pre 14 godina

Ova FIFA je mnogo smesna, prosli put smo izgubili jednu utakmicu i pali 7 mesta, a sada dobijemo 2 i status quo.
a da i francuska - irska je bilo sve posteno...

d

pre 14 godina

cini mi se da kriticar pesnika javno vređa
bice bolje neko vice,
na papiru mrtvo slovo,
na zapadu stare price,
na istoku nista, na istoku nista novo

Jerković

pre 14 godina

E što se ove komšije raduju a njihov pad je upravo započeo,prvo 2 mesta,a uskoro mnogo više,na kraju sledeće godine će biti oko 80-og mesta gde su ionako u svim sportovima.Nego,ja bih im preporučio da razmisle koji je Tv bolji za gledanje svetskog prvenstva,Samsung ili Sony?

anonymus

pre 14 godina

* "Рвати,

сваког дана све више и више напредујете у учењу, писању, нарацији српског језика. Ево то траје већ неких 100-тинак година, имате још доста гршака ало лепо лепо напредујете! Ја вам се дивим.
Није лако када немате свој језик и културу, кад немате своје писмо и када сте вештачка нација!

О спорту причати са вама...хахахаха. Причали сте како Србија нема шансе у ватерполу, а Србија европски и светски шампион постаде, какао тенис играју само господа, а гле чуда, Ноле најбољи играч свих времена на овим просторима, а ту су још Ана и Јеца. О пливању, како се давимо, а гле оно Милорад ВЕЛИКИ Чавић...има тога још доста знате ви!

А када је реч о фудбалу, Звезда европски шампион, финалиста Купа Уефа, полуфиналиста КЕШ-а, Партизан финалиста, Војводина играла у 1/4 финалу КЕШ-а, испала од Селтика, Раднички Ниш полуфинале Уефа Купа...
Млади фудбалери нам газе, два пута у финалу и једном у полуфиналу првенства Европе...

Сада у Африци гледамо А селекцију, па ћемо видети!
А ви лепо...се нервирајте, удрите главом о зид ко Босанчероси, ако вам је лакше, навијате против Србије кад игра и уживајте у тој лажној Кока-Кола листи.

Ми ћемо слушати БОЖЕ ПРАВДЕ бар 3 пута..."

Za narod Rvate nisam čuo, kao ni za njihovu državu i njihov šport? Da nije to možda neki drugi planet gdje isto postoji država koja se zove Srbija? Ili si možda mislio na Hrvate? Kao prvo, nijedan narod nije prirodni, svi su umjetni. To je čista osobna stvar, sve nacionalnosti su doslovno izmišljene u 19. stoljeću. Dotad se gledala vjera ili pripadnost državi. Bitno je kako se ti osjećaš, ako ti hoćeš narod Teletabisa i tako se osjećaš slobodno - nema veze genetika, ona se apsolutno nije gledala pri stvaranju nacionalnosti. Što bi to bilo kad bi se svakome gledali tamo neki preci - našlo bi se svega i svačega. Dalje, jezik nema prirodno ime -ime jezika je izmišljeno i ti možeš sustav svog govora zvati kako hoćeš jer je to tvoj govor - teletabiški, po svom imenu, nacionalnosti koju osjećaš, čak i vjeri, kako god. Ni najveći genetičari i najstrpljiviji istraživači nebi mogli istražit odakle su svi tvoji preci, što su osjećali, u što su vjerovali, odakle su neke riječi preuzeli. Malo tko današ drži svoje pismo, tko uopće ima isto? Navedi jedan narod koji koristi isključivo svoje pismo. Samo čovjek koji je pao 4. razred OŠ i dalje nije išao može tvrdit da je ćirilica srpsko pismo. To nije uvrjeda, to je činjenica, ili bar pretpostavka činjenice. Šešeljevi preci su popravoslavljeni katolici pa on pokušava izliječiti se zamišljajući da je obrnuto.

Klubovi ne pripadaju državi, dovoljno je reć da je u CZ igrao Robert Prosinečki. Kolikou engleskim klubovima ima Engleza? Športova ima na bacanje, ti si naveo neke u kojima smatraš svoju državu boljom. Hrvatska je daleko bolja od Srbije u nogometu (3. mjesto na SP 1998.) - Hrvat je i najbolji strijelac SP 1998. Davor Šuker (ukupno 45 pogodaka), a mogu dodati i najboljeg strijelca Jugoslavije, Hrvata Stjepana Bobeka (38 pogodaka). Hrvatska ima s drugih natjecanja medalja na bacanje u rukometu, ali navedimo da je najuspješnija olimpijska država, s 2 olimpijska zlata, to jest 4+1 bronca računajući Jugoslaviju (SR Hrvatsku pravilnije rečeno i za vaterpolo i za košarku i za svaki drugi šport). Ne mogu nabrajati koliko toga ima - u svakom slučaju Hrvatska je bolja u najvrjednijim športovima - atletici (Blanka Vlašić) i gimnastici (Filip Ude), kao i u onima koje ja pratim: nogometu, rukometu, košarci i vaterpolu.

Marko

pre 14 godina

Dokaz velikog rezultata je sve veci broj brace Hrvata, Slovenaca i Bosnjaka koji ostavljaju svoje komentare na stranicama B92 :)
Veliki pozdrav komsijama!

Q R A

pre 14 godina

Velika laz, prevara i namestaljka!!! Portugal pobedi Bosnu i sa 10 na 5 mesto. FRANCUZI!!! II u grupi jedva pobede Irce sa nevazecim golom i sa 9 na 7mesto!!! A mi 2 pobede protiv protivnika koji su bolje rangirani i od Irske i od Bosne i opet ostanemo na 20 mest!!! NEPRAVDA!!! A sta bi bilo da smo slucajno izgubili koju1?!! Bili bi 40!

Kovac

pre 14 godina

U drugom sesiru smo 100%, i na zrebu za SP, i na zrebu za kvalifikacije za EP...
Svetsko:
1.sesir
J.Afrika
Argentina
Brazil
Spanija
Nemacka
Italija
Francuska
Engleska
2.sesir
Srbija
Slovenija
Grcka
Svajcarska
Slovacka
Danska
Portugal
Holandija
3.sesir
Australija
Japan
S.Koreja
J.Koreja
N.Zeland
SAD
Meksiko
Honduras
4.sesir
Kamerun
Nigerija
Gana
Alzir
Obala Slonovace
Paragvaj
Urugvaj
Cile...
Grupa C
J.Afrika
Srbija
N.Zeland
Cile...
Realno prvi!!!

ZG TOM

pre 14 godina

jedino se u nogmetu možda može reći da nije važno samo sudjelovati i "popiti" 6 ili 3 komada od straha od protivnika.Nego igrati kao što HRV igra protiv najvećih na EP i SP.Samo jedan podatak .Sa NJEM i ITA koje su izrazito turnirske momčadi imamo omjer 2:1.Pa da se svi zbrojite iz bivših rep. Juge nećete imati takve rezultate.Polufinale i dva četvftfinala (SP iEP).I još bi se neko uspoređivao sa našom repkom.Uz to 2006. u punom satavu je pobjeđena i Argentina 3:2 sa Messijem.Sa Englezićima smo 2:2 sa velikih natjecanja ili u kvalifikacijama.Sekunde su nas djelile od polufinala ponovno sa NJEM i opet bi izgubili kao i u skupini na EP 2008.Teško da će dostići netko naše uspjehe od ekipa sa ovih prosora a i šire.

boki000

pre 14 godina

za neke koji ne znaju. fifina ljestvica ce se gledati samo za odredjivanje 1. jakosne skupine. ostale skupine ce biti formirane po kontinentalnom smjestaju.

a za one koji kazu da se dodatne nece uzeti u obzir za to zbog toga sto bi neke repke imale vise utakmica.
a sta mislite koliko su utakmica igrale repke iz juzne amerike u ovim kvalama? - 18. europske 10, nizozemska 8, azijske 8 samo u zadnjoj fazi, kao i africke.

molim vas objavite mi komentar

pre 14 godina

koja je razlika izmedju fudbalera i nogometasa?fudbaleri idu u J.Afriku.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (fudbaler, 20. novembar 2009 15:16)


Dragi moj jos nisi svatio da je PRAVA RAZLIKA STO SU NAM NOGOMETASI IZBACILI BRACU STOGA TI TAJ VIC PRAKTICNO NE VREDI

kun aguero

pre 14 godina

Рвати,

сваког дана све више и више напредујете у учењу, писању, нарацији српског језика. Ево то траје већ неких 100-тинак година, имате још доста гршака ало лепо лепо напредујете! Ја вам се дивим.
Није лако када немате свој језик и културу, кад немате своје писмо и када сте вештачка нација!

О спорту причати са вама...хахахаха. Причали сте како Србија нема шансе у ватерполу, а Србија европски и светски шампион постаде, какао тенис играју само господа, а гле чуда, Ноле најбољи играч свих времена на овим просторима, а ту су још Ана и Јеца. О пливању, како се давимо, а гле оно Милорад ВЕЛИКИ Чавић...има тога још доста знате ви!

А када је реч о фудбалу, Звезда европски шампион, финалиста Купа Уефа, полуфиналиста КЕШ-а, Партизан финалиста, Војводина играла у 1/4 финалу КЕШ-а, испала од Селтика, Раднички Ниш полуфинале Уефа Купа...
Млади фудбалери нам газе, два пута у финалу и једном у полуфиналу првенства Европе...

Сада у Африци гледамо А селекцију, па ћемо видети!
А ви лепо...се нервирајте, удрите главом о зид ко Босанчероси, ако вам је лакше, навијате против Србије кад игра и уживајте у тој лажној Кока-Кола листи.

Ми ћемо слушати БОЖЕ ПРАВДЕ бар 3 пута...

johny logan

pre 14 godina

Ja mislim da nije realno po geografskom principu ali ajde... glavno mi je da nam citav tim bude zdrav i da je atmosfera u timu dobra kao i do sada... a za istalo ce se momci snaci

M Utd

pre 14 godina

Da li se ovde sabiraju samo bodovi u poslednjih godinu dana ili kako?
Inace, nije mi jasno kako posle dve pobede nad Južnom Korejom (tada 48) i Severnom Irskom (tada 30) moze da se dobije samo 8 poena, a Portugal istovremeno pobedi dva puta Bosnu (istim rezultatom, a Bosna je bila tada 42) i dobije 139 poena!? Ok je da se poeni množe nekim koeficijentom vezanim za značaj meča (oni su igrali baraž, a mi prijateljsku, ali, budući da se radi o ekipama sličnog ranga, taj koeficijent je veći od 15!)
Znači da ovde nije samo prosta akumulacija poena ili je način bodovanja krajnje imbecilan...
PS Stvarno mislim da Hrvatska svojim igrama ne zaslužuje deseto mesto na rang listi (kao, uostalom i još dosta reprezentacija), ali takođe nikada nisam video da se u nekom prilogu daje rezultat prvih 9 mesta...

Davor

pre 14 godina

Sto se tice zreba ne bi trebalo da brinemo, jer medju 8 nosilaca su J. Afrika, Brazil, Argentina i 5 evropski, prema tome drugi sesir bi trebalo da cini ostalih 8 evropskih ekipa, treci sesir preostali iz J. Amerike i Afrike i cetvrti sesir Azija i Konkakaf...

Ako se i tu nesto naprasno ne promeni, a u sustini je skroz realno da tako bude...

Milan

pre 14 godina

Ne znam za Vas ljudi, ali ja verujem u ove momke, bili u trecem sesiru ili drugom, iskreno osecam se kao sa reprezentacijom kosarke od pre 2003, nekako su mi vratili poverenje da sa nestrpljenjem ocekujem utakmice reprezentacije i definitivno sa strancima sada mogu da se pohvalim sadasnjoscu kada pricamo o fudbalu, a ne da izbegavam pricu ili okrecem na proslost s pocetka devedesetih i nabrajam sta bi bilo da nam nije bilo zabranjeno da igramo zbog sankcija...
I na kraju, nemojte da kalkulisemo, a da nismo ni dobili grupu, idemo u JAR da se borimo za ponos SRBIJE, pa dokle ide, ide... Ali bilo bi lepo da potraje do kraja!

Srdacan pozdrav

Pretorija

pre 14 godina

ISPRAVKA:

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2005-11/2006
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2008-11/2009

zameni sa

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2008-11/2009
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2005-11/2006

i ja sam komleksas

pre 14 godina

Cuj susjedi smiju reci kako Portugal smije biti tako visoko, susjedi jeste li vi realni? Portugal sporediti s Srbijom? hahaha
(Davor, 20. novembar 2009 13:59)

nama taj portugal nije mogao nista, a englezi su nekom mogli svasta.

Dj-Gentle

pre 14 godina

Тике 7000, зимовање 20000, гледати како Хрвати гледају Србе на СП, НЕПРОЦЕЊИВО!

Hr Serbofan

pre 14 godina

molim vas da se pre nego sto ista kazete malo raspitate o nacinu na koji se lista formira. nema apsolutno nikakve zavere protiv nas niti bilo kakvih nepravilnosti. sve je vrlo regularno i logicno!!

gospodin coek

pre 14 godina

sto se tice svjetskog ako se bude gledalo po onim zonama ko sto su najavljivali bit ce sledeci sesiri:

A:
j. afrika
brazil
spanija
holandija
italija
njemacka
argentina
engleska

B:
kamerun
cile
o. slonovace
paragvaj
urugvaj
alzir
nigerija
gana

C:
francuska
portugal
svajcarska
grcka
srbija
danska
slovacka
slovenija

D:
sad
meksiko
australija
honduras
japan
j. koreja
novi zeland
s. koreja

masas

pre 14 godina

Pa 20 mijesto je realno. Imali ste najslabiju grupu za kvalifikacije SP. Francuzi nikad slabiji, i onda ih niste mogli pobjediti, Rumunji? Pa oni su najslabiji u zadnjih 50 godina, nema ih na SP vec odavno, Austrija? Ajme meni, oni se samo mogu plasirati kad su domacini, da ne govorim o Litvi i Farskim otocima. Kakva grupa!
(Davor, 20. novembar 2009 13:55)

kompleksi rade svoje.
mi imali u grupi svjetske viceprvake, rumune koji su sa tim istim viceprvacima odigrali 3 put nerjeseno i jedni i drugi su igrali na zadnjem ep.

a oni imali u grupi engleze koji su zadnji put napravili neki uspjeh 66 ili tek silu ukrajinu koja je te iste engleze dobila,a ti isti englezi odrali hrvate ko volove u kupusu,nidje veze i plus i jedni i drugi nisu igrali na zadnjem ep. ove druge nemoram ni spominjat.

FIFA insider

pre 14 godina

Francuska nece biti u 1. sesiru, kao ni Portugal. Prema aktuelnoj, novembarskoj ranglisti te dve reprezentacije nasle bi se medju prvih 7 ekipa, te bi zajedno sa JAR bile u 1. sesiru. Ali, FIFA je odlucila da ce oktobarsku listu uzeti u obzir, navodno zbog regularnosti, jer reprezentacije, koje su igrale baraz imaju po dve utakmice vise. Istina je sledeca: Argentina je u novembru spala sa 6. na 8. mesto, time bi iz prvog sesira ispala i nasla se u 3. sesiru (Paragvaj, Cile, Urugvaj, itd.), takodje bi i Englezi ispali iz prvog, a u prvom bi bili Portugal i Francuska. To bi zakomplikovalo citav zreb, jer se 2., 3. i 4. sesir odredjuje po geografskom kriteriju. Jer, zamislite grupu sa Nemackom, Engleskom, Argentinom i Meksikom. Da bi se to izbeglo, FIFA priziva "regularnost". Znaci, 1. sesir: JAR, BRA, ARG, GER, ESP, ITA, NED, ENG; 2. sesir: Evropa; 3. sesir: Juzna Amerika i Afrika 4. sesir: Azija i Amerika
Eto, vuk sit i ovce na broju. Zivi bili pa videli!

Predrag

pre 14 godina

U prvih 10 ekipa na svetu po ovoj listi je i jedna evropska reprezentacija koja nije prosla cak ni u baraz, a jedna Engleska im je u 2 meca dala 9 golova. Jedini uspeh im je bio ispadanje od Turske u cetvrtfinalu Eura 2008. Desilo se i ispadanje u prvom krugu u Nemackoj od velikih i mocnih Australije i Japana bez ijedne pobede tako da mi se ipak vise svidja opcija da smo dvadeseti na toj famoznoj listi i da idemo u J.Afriku.

Srbija!

pre 14 godina

imam samo dve reci za FIFU- LOPOVI! :)
(Zeka, 20. novembar 2009 13:22)

Budimo realni!Ova lista ne boduje Srbiju od kad je samo Antic trener i ne gleda kako je igrala samo u kvalifikacijama!Gde smo bili na EP?Sta smo uradili na SP?Porazi u prijateljskim utakmicama sa Djukicem!Porazi sa Anticem(jeste ne bitni,ali ipak su bili porazi).Vodjenje Srbije od strane Klementea i slicni kiksevi od malih reprezentacija!?Setite se svega nije valjda da ocekujemo da skocimo u TOP 10 preko noci!Idemo na SP u senci velikih ekipa,ali na SP cemo explodirati samo polako.Cuce svet za Srbiju u Africi samo polako ima vremena!

maksder

pre 14 godina

sta se cudite za portugal. pa ljudi su u ovim kvalifikacijama izgubili samo jednu utakmicu i to tako sto su vodili protiv danaca 2:1, i onda u 90 primili 2 gola.
a imaju i 5 ili 6 pobjeda zaredom.
tako da nemojte lupetat gluposti.

Vlado

pre 14 godina

to je realno stanje samo bih napomenuo da bi srbija trebala biti izvan 30 jer stvarno niste zasluzili nakon silnih godina neigranja na velikim takmicenjima,a sta ce tek biti kada dozivite debakl na SP tesko je predvidjeti ali sigurno se vracate na svoje mjesto oko 50 pozicije!!!
(nema realnosti, 20. novembar 2009 12:23)


Kako ti kazes dozivecemo debakl na SP!Nema veze.Evo kako ja kazem.Vasi igraci gledaju SP preko TELEVIZORA?Mogu i tribine da poseta ako su raspolozeni!

wiener

pre 14 godina

srbija nece biti u "trecem" sesiru za svetsko prvenstvo, jer tako nesto ne postoji. prvih 7 timova + domacin ce biti u provom sesiru. svi ostali timovi ce biti u "geografskim" sesirima. evropa ima 5 timova u prvih 7, tako da ce preostalih 8 svi biti u jednom sesiru. ostala dva ce biti africki i azijski i njima ce se pridruziti 3 predtavnika concacafa i preostala 3 tima iz juzne amerike (brazil i argentina ce biti u prvom sesiru). ko od njih se pridruzuje afrikancima a ko azijatima ce se tek odluciti.

ako fifa bude radila kao uvek (ja mislim da ce tako biti), onda ce se gledati ranking iz oktobra upravo zbog play-offa. portugal i francuska ce biti u evropskom sesiru sa srbijom in nece igrati protiv srbije u grupnoj fazi.

gagi

pre 14 godina

FIFA lopovi. Nema veze, drugi sesir i treci sesir....to je sve isto. Jedino bi bilo dobro da smo u prvom sesiru da izbegnemo velike sile, ali sve ostale sesire su meni isti, i nema veze u kojem se nadjemo.
Napred Orlovi!!

PeC

pre 14 godina

niko živi ne kapira kako se ova lista pravi, ali po njoj se određuju šeširi za žrebanje, ko s'kim igra u baražu, ko sme rukama da daje golove i ko zna šta sve još...

Darko

pre 14 godina

Lista je realna a vi botovi koji se ne razumijete bolje zadrzite komentare za sebe.Francuska druga 2006-e,igrala na euro 2008 i normalno da je ispred nas koji smo bili zadnji 2006-e i nismo ucestvovali 2008.Kod ove liste nema zavjera,ako osvojimo svjetsko skocicemo dosta i tacka.

sinn

pre 14 godina

Ova lista je nerealna,Portugal 5? Francuska 7? jedva su prosli protiv Iraca...
(Vule, 20. novembar 2009 12:57)
Lista se pravi u odnosu na rezultate u prethodnih 5 godina...Podsecanja radi,na prethodnom svetskom prvenstvu(na kojem smo mi btw osvojili 0 bodova uz gol razliku 2-10)Francuska je u finalu izgubila na penale,a Portugalci su bili 4.ti....Tako da,ima neke logike u tome da budu medju prvih deset...

mile

pre 14 godina

jebote srbija nije niti jednog jakog protivnika pobjedila a stoje na 20.mjestu, vas realitet treba da bude izmedu 30-50 mjesta!!!!!!! evo dajem 500 eura da necete nit jedan gol zabit na SP, pozdrav

Nox

pre 14 godina

Gledam sada ovu novu listu (nebitno je sto smo ostali na 20. mestu, ionako ce se za kreiranje sesira uzeti oktobarska lista na kojoj smo na istom mestu, da ne bi bilo favorizovanja ekipa koje su igrale baraz). Mozda bi za nas cak bilo bolje da se sesiri kreiraju na bazi plasmana na listi a ne po geografskom kriterijumu (pod uslovom da iz drugog sesira izbegnemo Argentinu i Englesku). U tom slucaju izbegli bi Urugvaj, Paragvaj, Nigeriju, Australiju koje bi sa nama bile u istom sesiru uz Svajcarsku i Dansku, koje su u svakom slucaju u istom sesiru sa nama. Cini mi se da su pobrojane vanevropske reprezentacije jace od evropskih koje bi se nasle u 4. sesiru i koje bi nam bile potencijalni protivnici (Slovacka, Slovenija). Iz drugog sesira mogli bi da izvucemo Obalu Slonovace (najopasnija), Meksiko USA, Cile Kamerun (ove reprezentacije ionako mozemo da izvucemo bez obzira na tehniku zreba). U 4. sesiru najjaca bi bila Gana, ali ona nam u bilo kojoj vrsti zreba moze doci.
Zakljucak: pod uslovom da ne izvucemo Argentinu ili Englesku mislim da bi bolje bilo da startujemo iz 3. sesira jer bi potencijalno izbegli kvalitetnije protivnike od evropskih selekcija koje bi sa nama bile u istom sesiru ako se primeni geografski kriterijum.

El Che

pre 14 godina

Ko nevoli Fif-u vrlo jednostavno :
Sankcije protiv generalanih sponzora:
umesto Coca Cola -Pepsi
Sony- Panasonic,McDonalds-Burger King ,Visa- American Express, Emirates -JAT -lol,
adidas-Nike ,Continental-Hancok Gume a moze i Tigar Pancevolol,Budweiser -Heineken,Castrol-Mobil 1,HyundaiKia-Fiat.
pa sami odlucite evo vec sam napalio Irce

Zeebedee

pre 14 godina

Pazite sada ove ljigavce iz FIFE sta su saopstili danas. Ne samo da ce listu nosilaca za WC 2010 objaviti samo dva dana pred izvlacenje, sto vec nagovestava neke kontroverze, vec danas saopstavaju da ce za istu koristiti Oktobar listu a ne Novembar jer navodno nije fer jer pojedine ekipe iz Evrope su imale vise meceva radi baraza. Evo saopstenja:"If the criteria to determine the seeded teams were to include, as in the past, the FIFA/Coca-Cola World Ranking, then it would be the October 2009 edition of this ranking which would be considered, and this for sporting reasons. In fact, using the November 2009 edition would create an uneven situation, specifically for the European Zone, where the play-offs involving the eight best runners-up led to an imbalance in the number of qualification matches played between the teams."

Sve bi ovo bilo u redu da isti ljigavci 2006 nisu ne samo racunali meceve baraza nego je nas Ukrajina pretekla na listi pa smo mi a ne oni zavrsili u specijalnom sesiru.

џџ

pre 14 godina

Свиђа ми се што сте објавили ову листу са екипама које ће да харају на предстојећем Мундијалу
Ове остале егзотићне селекције су мање-више небитне

sljukic

pre 14 godina

Ljudi smirite strasti!
Uzima se oktobarska lista u obzir, a i tu smo bili 20.
A fifa odlucuje kako ce raspodeliti sesire. Ili po listi ili po kontinentu!
Budite sigurni da cemo biti u 2. Nema frke.

A i da smo kojim slucajem u 3.! Pa sta, i tu nema frke.

V

pre 14 godina

Ljudi kako mozete da pricate sve i svasta a da ne procitate nesto o tome sto pricate... ima precizno uputstvo racunanja bodova gde se racunaju utakmice poslednje 4 godine sa koeficijentima 100%, 50%, 30%, 20%... sta je nasa reprenzetacija uradila na predhodnom evropskom prvenstvu pre dve godine i sta pre 4 godine u nemackoj... Reprenzetacija sada igra dobro ali nije bio takav slucaj pre 3-4 godine sto se isto racuna... doduse sa manjim procentom ali se racuna... Voli nas narod da dize sebe na vrh ili ce da pukne... ali da procitate nesto o cemu pricate to nikako ne mozete...
Srecno i pametno Srbijo na Svetskom prvenstvu

neznalice

pre 14 godina

O čemu mi pričamo?? Hrvatska svoj ranking gradi 18 godina i bilo smo na zadnja 4 velika natjecanja,konzinuirano smo u vrhu,pobijedili smo u posljednje 4 godine repke poput argentine,njemačke,engleske,italije,p
pa anravno da nećemo se strmoglavit kako bi večina ljudi na forumu htjela.Ljestvica je odraz stanja na duže vrijeme. Kada bi sa 2 pobjede ili 2 poraza naglo napredovao ili nazadovao ljestvica bi se mjenjala do neprepoznatljivosti svaki mjesec.

Zorice m'rs kuci po petarde

pre 14 godina

I kad bi osvojili SP u J.Africi bili bi na 17 mestu, jbga zato sto se ne racuna izvoz kiselog mleka Mozambika za narednih 5 godina grejs perioda na 5% zatezne fiksne kamate sa zamrznutim penzijama u najavi!

Pretorija

pre 14 godina

Vise informacija je na:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings
http://www.fifa.com/associations/association=srb/fixturesresults/gender=m/index.html
http://www.fifa.com/associations/association=srb/ranking/gender=m/index.html

Na ovim linkovima cete naci koliko poena smo dobili za ove pobede u prijateljskim utkamicama (taj broj poena treba podeliti sa 4), a koje izgubili (iz novembra 2005, sa koeficijentom 0.2), te koje poene delimicno gubimo zbog smanjivanja koeficijenata sa 1 na 0.5 (novembar 2008.); sa 0.5 na 0.3 (novembar 2007.), te sa 0.3 na 0.2 (novembar 2006.).

Postovao sam kako se racuna UEFA-ina lista i ta je trenutno mnogo vaznija za nas, dok ce ova FIFA-ina lista uci u igru tek za nekoliko godina ponovo. Vise o tom postu mozete procitati ovde:

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=393583

I na kraju, evo je FIFA-ina racunica:

Broj poena (koji FIFA objavljeje pocetkom svakog meseca na svom web-site-u) je prosecna vrednost broja poena koje je tim svake drzave osvojio u protekle 4 godine, ali se vise tezine (u matematickom smislu) daje rezultatima iz prethodnih godinu dana.

Racunica za meceve je sledeca:

Pobeda (bez penala) – 3 poena
Pobeda (posle penala) – 2 poena
Neresen rezultat – 1
Poraz (posle penala) – 1 poen
Poraz (bez penala) – 0 poena
---…---

Koeficijent:
Prijateljska utkamica – 1
Kvlaifikacije za Fifa World Cup i ostala regionalna takmicenja – 2.5
(Evropsko prvenstvo i sl.)
Zavrsi turnir regionalnih takmicenja i Kup konfederacija – 3
Zavrsni turnir Svetskog prvenstva – 4
---…---

Snaga protivnika se racuna ovako:

(200 – pozicija na listi) / 100, dok mec protiv prvog na listi nosi koeficijent 2.00
---…---

Regionalna snaga:
Regija koju pokriva UEFA – 1
Juzna Amerika – 0.98
Srednja i Severna Amerika i Karibi – 0.85
Azija – 0.85
Afrika – 0.85
Okeanija – 0.85

Ako su timovi iz razlicitih zona: (Tim A koeficijent + Tim B koeficijent) / 2 = Koeficijent za mec tima A protiv B
---…---

Broj poena po mecu = 100 x (Poeni za rezultat x Tip utakmice x Snaga protivnika x Regionala snaga)

Koliko se secam, maximalan broj poena je 2500 po utakmici.
---…--

Zavrsna racunica:

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2005-11/2006
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2008-11/2009

(A+B+C+D) / 4 = Trenutan broj poena
---…--

какве везе има

pre 14 godina

ове листе су све бесмислице и глупости. Холандија 3., а на СП ће да буду у другом шеширу (заједно са нама који смо 20.)?! ФИФА и УЕФА су две врло инертне, нехомогене и често се чини профитом опседнуте организације. Сигурно да би могли да за недељу дана осмисле нови, логичнији систем бодовања, а не овако.

bez_cenzure_molim

pre 14 godina

Evo i UEFA-ine nove ljestvice...

Uefina rang-lista reprezentacija:

1. Španjolska 39964 bodova
2. Njemačka 38294
3. Nizozemska 37821
4. Italija 35838
5. Engleska 34819
6. HRVATSKA 33677
7. Portugal 33226
8. Francuska 32551
9. Rusija 32477
10. Grčka 31268

...

14. Srbija 29811
29. BiH 24365
30. Slovenija 24221

Nox

pre 14 godina

Vrhunski matematicari ovi iz FIFE. Kod njih 2+2 nikako nisu 4. Visoka neka matematika koju mi paceri i neznalice nikako da razumemo.
Ovo je zaista cist lopovluk! Pa ova lista je deset puta gora i nerealnija od ATP liste na koju se stalno zalimo.

Sale

pre 14 godina

Pogledajte Portugal i Francusku koliko su skocile na listi, naravno zbog pobeda u barazu. Licno mislim da baraz ne bi smeo da bude ukljucen u bodovanje, jer u tom slucaju timovi imaju dodatne bodove (takmicarske utakmice) naspram drugih timova.

Milan

pre 14 godina

Citam na Index-u kako UEFA kaze da "novi sustav" bodovanja bolje oslikava TRENUTNU snagu reprezentacija. Kako "sustav" koji uzima u obzir rezultate od pre 5 godina oslikava trenutnu snagu reprezentacije? Kad bi ATP racunao po istom "sustavu", Rodik, Safin i jos mnogi bi jos uvek bili bolje rangirani igraci od Djokovica. Teniserima je stvarno bolje da se ne zale na ATP bodovanje da ne bi ovi poceli da se sprdaju ko UEFA i FIFA. Sto se tice FIFA rang liste, prva tri mesta su jedina realna slika. Ova rang lista moze da pokazuje sta hoce, dok god mi igramo dobro nije me briga, ali ne mogu na osnovu ove gluposti da prave zreb za velika takmicenja. Uzimati rezultate iz poslednjih godinu dana i tacka. Timovi samo promene selektora pa vise ne igraju isto iako su igraci isti, pogledajte Argentinu.

mdserbo

pre 14 godina

Ljudi moji ovo je mnogo lose. Ako se sesiri odredjuju prema listi fifa, Srbija ce biti zrebana iz treceg sesira! Ako bi se sesiri pravili prema geografskom principu, tada bi zrebani iz drugog. Mislim da su nam male sanse da iz treceg sesira prodjemo grupu.

Sepp Blatter

pre 14 godina

Dragi prijatelji fudbala,

kao predseni Fifa vam srdacno cestitam na zadrzavanju 20te pozicije. to je veliki uspeh vase zemlje. obecavam, da ce te u slucaju, ako pobedite sve utakmice do mundijala i takodje tamo uzmete zlato, da ce te se popeti na 12. mesto!

drago mi je da je portugal napredovao 5 pozicija, tako sto su 2 puta pobedili svetsku silu BiH 1-0. a takodje fantastican uspeh je napravila i francuska (+2 pozicije), koja je protiv takodje veoma visoko plasirane ekipe irske obelezila jednu minimalnu pobedu i svakako apsolutno zasluzeni remi u parizu.

posten i sportski pozdrav
Sepp Blatter

Davor

pre 14 godina

Pa 20 mijesto je realno. Imali ste najslabiju grupu za kvalifikacije SP. Francuzi nikad slabiji, i onda ih niste mogli pobjediti, Rumunji? Pa oni su najslabiji u zadnjih 50 godina, nema ih na SP vec odavno, Austrija? Ajme meni, oni se samo mogu plasirati kad su domacini, da ne govorim o Litvi i Farskim otocima. Kakva grupa!

Vladislav

pre 14 godina

Neka mi neko objasni kako to portugalci ispred Nemaca ili Engleza? Za Engleze mozda i razumem jer nisu bili na euru ali za nemce nerazumem totalno!

Bolesno

pre 14 godina

E ajde neka mi sada neko objasni ovo, ja obicno ne gundjam u vezi ovih lista, ali ovo je stvarno glupo. Portugal dobije dvije utakmice sa po 1:0 i napreduje za pet mjesta, i to iz teze 10 pozicije.
Dok Srbija, takodje dobije sa 1:0 dvije utakmice i ostane na 20 mjesto.
I ajde sad gdje je tu logika? Mora da je zato sto su Portugalci igrali na losem terenu u Bosni, pa se dobija vise bodova ili neka druga glupost u pitanju....

boki000

pre 14 godina

eo mi jos u top 10. lijepo nema sta. sad ce teorije o "zaverama"

http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html

mdserbo

pre 14 godina

Stvarno ne razumem Fifin nacin bodobanja, pobedili smo obe utakmice i nismo napredovali. Nadam se da fifina lista nece se uzimati u obzir prilikom sastavljanja sesira, jer smo prema njoj u 3.

red devil 011

pre 14 godina

Zrebanje za SP je cini mi se za 2-3 nedelje...Jel zna neko dali je ovo lista koja ce se koristiti ili ce biti jos neki update? Ako je ova onda smo cini mi se i iz drugog sesira ispali...od 19 repki ispred nas, 17 se plasiralo, a naravno prvih 16 su u prva 2 sesira. Urugvaj nas je prestigao sa 1 smesni bod, mada i da nije toga bili bismo 17ti u "redu". Ma samo da ne bude opet neki specijalni sesir za nas ovako specijalne...

Leo Krstin

pre 14 godina

Najnovija rang lista odradjuje sastave sesira na zrebanju 8 grupa za finalni turnir SP u JA.Ne pise nam se dobro, jer cemo biti u 3.
sesiru, a to je posledica ocajnih igara nase repke u periodu od cetiri godine, koje se i boduju.Nije dovoljno odigrati samo nekoliko poslednjih utakmica dobro da bi se popravio rejting i time stekla prednost pri zrebanju. Rezultati moraju biti dobri u kontinuitetu, a sada imamo priliku da to nadoknadimo, naravno dobrim rezultatima u JA.

Boris

pre 14 godina

A na koju foru se formira ova FIFA rang-lista??? Bas me interesuje.
Mi napravismo OGROMAN broj pobeda u poslednjih godinu ili dve, pa jos i padosmo sa tamo-nekog 13. na 20. mesta, a neke drzave napravise ozbiljne skokove, neke cak i sa krajne uzasnim gubitcima i rezultatima u proteklih par godina (Francuska, Portugal i drustvo...)

nema realnosti

pre 14 godina

to je realno stanje samo bih napomenuo da bi srbija trebala biti izvan 30 jer stvarno niste zasluzili nakon silnih godina neigranja na velikim takmicenjima,a sta ce tek biti kada dozivite debakl na SP tesko je predvidjeti ali sigurno se vracate na svoje mjesto oko 50 pozicije!!!

Sepp Blatter

pre 14 godina

Dragi prijatelji fudbala,

kao predseni Fifa vam srdacno cestitam na zadrzavanju 20te pozicije. to je veliki uspeh vase zemlje. obecavam, da ce te u slucaju, ako pobedite sve utakmice do mundijala i takodje tamo uzmete zlato, da ce te se popeti na 12. mesto!

drago mi je da je portugal napredovao 5 pozicija, tako sto su 2 puta pobedili svetsku silu BiH 1-0. a takodje fantastican uspeh je napravila i francuska (+2 pozicije), koja je protiv takodje veoma visoko plasirane ekipe irske obelezila jednu minimalnu pobedu i svakako apsolutno zasluzeni remi u parizu.

posten i sportski pozdrav
Sepp Blatter

Zorice m'rs kuci po petarde

pre 14 godina

I kad bi osvojili SP u J.Africi bili bi na 17 mestu, jbga zato sto se ne racuna izvoz kiselog mleka Mozambika za narednih 5 godina grejs perioda na 5% zatezne fiksne kamate sa zamrznutim penzijama u najavi!

kun aguero

pre 14 godina

Рвати,

сваког дана све више и више напредујете у учењу, писању, нарацији српског језика. Ево то траје већ неких 100-тинак година, имате још доста гршака ало лепо лепо напредујете! Ја вам се дивим.
Није лако када немате свој језик и културу, кад немате своје писмо и када сте вештачка нација!

О спорту причати са вама...хахахаха. Причали сте како Србија нема шансе у ватерполу, а Србија европски и светски шампион постаде, какао тенис играју само господа, а гле чуда, Ноле најбољи играч свих времена на овим просторима, а ту су још Ана и Јеца. О пливању, како се давимо, а гле оно Милорад ВЕЛИКИ Чавић...има тога још доста знате ви!

А када је реч о фудбалу, Звезда европски шампион, финалиста Купа Уефа, полуфиналиста КЕШ-а, Партизан финалиста, Војводина играла у 1/4 финалу КЕШ-а, испала од Селтика, Раднички Ниш полуфинале Уефа Купа...
Млади фудбалери нам газе, два пута у финалу и једном у полуфиналу првенства Европе...

Сада у Африци гледамо А селекцију, па ћемо видети!
А ви лепо...се нервирајте, удрите главом о зид ко Босанчероси, ако вам је лакше, навијате против Србије кад игра и уживајте у тој лажној Кока-Кола листи.

Ми ћемо слушати БОЖЕ ПРАВДЕ бар 3 пута...

Milan

pre 14 godina

Citam na Index-u kako UEFA kaze da "novi sustav" bodovanja bolje oslikava TRENUTNU snagu reprezentacija. Kako "sustav" koji uzima u obzir rezultate od pre 5 godina oslikava trenutnu snagu reprezentacije? Kad bi ATP racunao po istom "sustavu", Rodik, Safin i jos mnogi bi jos uvek bili bolje rangirani igraci od Djokovica. Teniserima je stvarno bolje da se ne zale na ATP bodovanje da ne bi ovi poceli da se sprdaju ko UEFA i FIFA. Sto se tice FIFA rang liste, prva tri mesta su jedina realna slika. Ova rang lista moze da pokazuje sta hoce, dok god mi igramo dobro nije me briga, ali ne mogu na osnovu ove gluposti da prave zreb za velika takmicenja. Uzimati rezultate iz poslednjih godinu dana i tacka. Timovi samo promene selektora pa vise ne igraju isto iako su igraci isti, pogledajte Argentinu.

Sale

pre 14 godina

Pogledajte Portugal i Francusku koliko su skocile na listi, naravno zbog pobeda u barazu. Licno mislim da baraz ne bi smeo da bude ukljucen u bodovanje, jer u tom slucaju timovi imaju dodatne bodove (takmicarske utakmice) naspram drugih timova.

Marko

pre 14 godina

Dokaz velikog rezultata je sve veci broj brace Hrvata, Slovenaca i Bosnjaka koji ostavljaju svoje komentare na stranicama B92 :)
Veliki pozdrav komsijama!

Vlado

pre 14 godina

to je realno stanje samo bih napomenuo da bi srbija trebala biti izvan 30 jer stvarno niste zasluzili nakon silnih godina neigranja na velikim takmicenjima,a sta ce tek biti kada dozivite debakl na SP tesko je predvidjeti ali sigurno se vracate na svoje mjesto oko 50 pozicije!!!
(nema realnosti, 20. novembar 2009 12:23)


Kako ti kazes dozivecemo debakl na SP!Nema veze.Evo kako ja kazem.Vasi igraci gledaju SP preko TELEVIZORA?Mogu i tribine da poseta ako su raspolozeni!

marko

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam sta ovi rvati rade na ovoj stranici okanite nas se ljudi.Toliko ste zeleli da se otcepite i da ne budete sa nama u istoj drzavi ne znam sta jos ocete.Ostavite nas vec jednom na miru mucite svoju muku a nas pustite da uzivamo bez vas.To sto se niste plasirali na svetsko to nije nas problem i znam da ste zavidni i da vam je ceo svet kriv ali sta da radimo kad ne znate da igrate fudbal.Zato pokrite se usima i cutite.

Boris

pre 14 godina

A na koju foru se formira ova FIFA rang-lista??? Bas me interesuje.
Mi napravismo OGROMAN broj pobeda u poslednjih godinu ili dve, pa jos i padosmo sa tamo-nekog 13. na 20. mesta, a neke drzave napravise ozbiljne skokove, neke cak i sa krajne uzasnim gubitcima i rezultatima u proteklih par godina (Francuska, Portugal i drustvo...)

Predrag

pre 14 godina

U prvih 10 ekipa na svetu po ovoj listi je i jedna evropska reprezentacija koja nije prosla cak ni u baraz, a jedna Engleska im je u 2 meca dala 9 golova. Jedini uspeh im je bio ispadanje od Turske u cetvrtfinalu Eura 2008. Desilo se i ispadanje u prvom krugu u Nemackoj od velikih i mocnih Australije i Japana bez ijedne pobede tako da mi se ipak vise svidja opcija da smo dvadeseti na toj famoznoj listi i da idemo u J.Afriku.

masas

pre 14 godina

Pa 20 mijesto je realno. Imali ste najslabiju grupu za kvalifikacije SP. Francuzi nikad slabiji, i onda ih niste mogli pobjediti, Rumunji? Pa oni su najslabiji u zadnjih 50 godina, nema ih na SP vec odavno, Austrija? Ajme meni, oni se samo mogu plasirati kad su domacini, da ne govorim o Litvi i Farskim otocima. Kakva grupa!
(Davor, 20. novembar 2009 13:55)

kompleksi rade svoje.
mi imali u grupi svjetske viceprvake, rumune koji su sa tim istim viceprvacima odigrali 3 put nerjeseno i jedni i drugi su igrali na zadnjem ep.

a oni imali u grupi engleze koji su zadnji put napravili neki uspjeh 66 ili tek silu ukrajinu koja je te iste engleze dobila,a ti isti englezi odrali hrvate ko volove u kupusu,nidje veze i plus i jedni i drugi nisu igrali na zadnjem ep. ove druge nemoram ni spominjat.

Pretorija

pre 14 godina

Vise informacija je na:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings
http://www.fifa.com/associations/association=srb/fixturesresults/gender=m/index.html
http://www.fifa.com/associations/association=srb/ranking/gender=m/index.html

Na ovim linkovima cete naci koliko poena smo dobili za ove pobede u prijateljskim utkamicama (taj broj poena treba podeliti sa 4), a koje izgubili (iz novembra 2005, sa koeficijentom 0.2), te koje poene delimicno gubimo zbog smanjivanja koeficijenata sa 1 na 0.5 (novembar 2008.); sa 0.5 na 0.3 (novembar 2007.), te sa 0.3 na 0.2 (novembar 2006.).

Postovao sam kako se racuna UEFA-ina lista i ta je trenutno mnogo vaznija za nas, dok ce ova FIFA-ina lista uci u igru tek za nekoliko godina ponovo. Vise o tom postu mozete procitati ovde:

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=393583

I na kraju, evo je FIFA-ina racunica:

Broj poena (koji FIFA objavljeje pocetkom svakog meseca na svom web-site-u) je prosecna vrednost broja poena koje je tim svake drzave osvojio u protekle 4 godine, ali se vise tezine (u matematickom smislu) daje rezultatima iz prethodnih godinu dana.

Racunica za meceve je sledeca:

Pobeda (bez penala) – 3 poena
Pobeda (posle penala) – 2 poena
Neresen rezultat – 1
Poraz (posle penala) – 1 poen
Poraz (bez penala) – 0 poena
---…---

Koeficijent:
Prijateljska utkamica – 1
Kvlaifikacije za Fifa World Cup i ostala regionalna takmicenja – 2.5
(Evropsko prvenstvo i sl.)
Zavrsi turnir regionalnih takmicenja i Kup konfederacija – 3
Zavrsni turnir Svetskog prvenstva – 4
---…---

Snaga protivnika se racuna ovako:

(200 – pozicija na listi) / 100, dok mec protiv prvog na listi nosi koeficijent 2.00
---…---

Regionalna snaga:
Regija koju pokriva UEFA – 1
Juzna Amerika – 0.98
Srednja i Severna Amerika i Karibi – 0.85
Azija – 0.85
Afrika – 0.85
Okeanija – 0.85

Ako su timovi iz razlicitih zona: (Tim A koeficijent + Tim B koeficijent) / 2 = Koeficijent za mec tima A protiv B
---…---

Broj poena po mecu = 100 x (Poeni za rezultat x Tip utakmice x Snaga protivnika x Regionala snaga)

Koliko se secam, maximalan broj poena je 2500 po utakmici.
---…--

Zavrsna racunica:

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2005-11/2006
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2008-11/2009

(A+B+C+D) / 4 = Trenutan broj poena
---…--

Dj-Gentle

pre 14 godina

Тике 7000, зимовање 20000, гледати како Хрвати гледају Србе на СП, НЕПРОЦЕЊИВО!

Vladislav

pre 14 godina

Neka mi neko objasni kako to portugalci ispred Nemaca ili Engleza? Za Engleze mozda i razumem jer nisu bili na euru ali za nemce nerazumem totalno!

i ja sam komleksas

pre 14 godina

Cuj susjedi smiju reci kako Portugal smije biti tako visoko, susjedi jeste li vi realni? Portugal sporediti s Srbijom? hahaha
(Davor, 20. novembar 2009 13:59)

nama taj portugal nije mogao nista, a englezi su nekom mogli svasta.

Srbija!

pre 14 godina

imam samo dve reci za FIFU- LOPOVI! :)
(Zeka, 20. novembar 2009 13:22)

Budimo realni!Ova lista ne boduje Srbiju od kad je samo Antic trener i ne gleda kako je igrala samo u kvalifikacijama!Gde smo bili na EP?Sta smo uradili na SP?Porazi u prijateljskim utakmicama sa Djukicem!Porazi sa Anticem(jeste ne bitni,ali ipak su bili porazi).Vodjenje Srbije od strane Klementea i slicni kiksevi od malih reprezentacija!?Setite se svega nije valjda da ocekujemo da skocimo u TOP 10 preko noci!Idemo na SP u senci velikih ekipa,ali na SP cemo explodirati samo polako.Cuce svet za Srbiju u Africi samo polako ima vremena!

sinn

pre 14 godina

Ova lista je nerealna,Portugal 5? Francuska 7? jedva su prosli protiv Iraca...
(Vule, 20. novembar 2009 12:57)
Lista se pravi u odnosu na rezultate u prethodnih 5 godina...Podsecanja radi,na prethodnom svetskom prvenstvu(na kojem smo mi btw osvojili 0 bodova uz gol razliku 2-10)Francuska je u finalu izgubila na penale,a Portugalci su bili 4.ti....Tako da,ima neke logike u tome da budu medju prvih deset...

Darko

pre 14 godina

Lista je realna a vi botovi koji se ne razumijete bolje zadrzite komentare za sebe.Francuska druga 2006-e,igrala na euro 2008 i normalno da je ispred nas koji smo bili zadnji 2006-e i nismo ucestvovali 2008.Kod ove liste nema zavjera,ako osvojimo svjetsko skocicemo dosta i tacka.

Ivan

pre 14 godina

Ova FIFA je mnogo smesna, prosli put smo izgubili jednu utakmicu i pali 7 mesta, a sada dobijemo 2 i status quo.
a da i francuska - irska je bilo sve posteno...

neznalice

pre 14 godina

O čemu mi pričamo?? Hrvatska svoj ranking gradi 18 godina i bilo smo na zadnja 4 velika natjecanja,konzinuirano smo u vrhu,pobijedili smo u posljednje 4 godine repke poput argentine,njemačke,engleske,italije,p
pa anravno da nećemo se strmoglavit kako bi večina ljudi na forumu htjela.Ljestvica je odraz stanja na duže vrijeme. Kada bi sa 2 pobjede ili 2 poraza naglo napredovao ili nazadovao ljestvica bi se mjenjala do neprepoznatljivosti svaki mjesec.

Q R A

pre 14 godina

Velika laz, prevara i namestaljka!!! Portugal pobedi Bosnu i sa 10 na 5 mesto. FRANCUZI!!! II u grupi jedva pobede Irce sa nevazecim golom i sa 9 na 7mesto!!! A mi 2 pobede protiv protivnika koji su bolje rangirani i od Irske i od Bosne i opet ostanemo na 20 mest!!! NEPRAVDA!!! A sta bi bilo da smo slucajno izgubili koju1?!! Bili bi 40!

V

pre 14 godina

Ljudi kako mozete da pricate sve i svasta a da ne procitate nesto o tome sto pricate... ima precizno uputstvo racunanja bodova gde se racunaju utakmice poslednje 4 godine sa koeficijentima 100%, 50%, 30%, 20%... sta je nasa reprenzetacija uradila na predhodnom evropskom prvenstvu pre dve godine i sta pre 4 godine u nemackoj... Reprenzetacija sada igra dobro ali nije bio takav slucaj pre 3-4 godine sto se isto racuna... doduse sa manjim procentom ali se racuna... Voli nas narod da dize sebe na vrh ili ce da pukne... ali da procitate nesto o cemu pricate to nikako ne mozete...
Srecno i pametno Srbijo na Svetskom prvenstvu

Milan

pre 14 godina

Ne znam za Vas ljudi, ali ja verujem u ove momke, bili u trecem sesiru ili drugom, iskreno osecam se kao sa reprezentacijom kosarke od pre 2003, nekako su mi vratili poverenje da sa nestrpljenjem ocekujem utakmice reprezentacije i definitivno sa strancima sada mogu da se pohvalim sadasnjoscu kada pricamo o fudbalu, a ne da izbegavam pricu ili okrecem na proslost s pocetka devedesetih i nabrajam sta bi bilo da nam nije bilo zabranjeno da igramo zbog sankcija...
I na kraju, nemojte da kalkulisemo, a da nismo ni dobili grupu, idemo u JAR da se borimo za ponos SRBIJE, pa dokle ide, ide... Ali bilo bi lepo da potraje do kraja!

Srdacan pozdrav

bez_cenzure_molim

pre 14 godina

Evo i UEFA-ine nove ljestvice...

Uefina rang-lista reprezentacija:

1. Španjolska 39964 bodova
2. Njemačka 38294
3. Nizozemska 37821
4. Italija 35838
5. Engleska 34819
6. HRVATSKA 33677
7. Portugal 33226
8. Francuska 32551
9. Rusija 32477
10. Grčka 31268

...

14. Srbija 29811
29. BiH 24365
30. Slovenija 24221

nikola bgd

pre 14 godina

ovo je neverovatno! kako mozemo da budemo i dalje na 20. mestu a pobedili smo 2 utakmice za redom?!?!?! a npr. Portugalija je napredovala, kao i Francuska...iskren da budem, jako sam ubedjen da je FIFA, na celu sa Peleom, Platinijem i Blaterom, jedna kriminalna organizacija koja upropastava fudbal u svakom pogledu...svi oni, takodje, osudjuju Maradonu da je narkoman i ovo ono, a covek je za sve njih BOG!

El Che

pre 14 godina

Ko nevoli Fif-u vrlo jednostavno :
Sankcije protiv generalanih sponzora:
umesto Coca Cola -Pepsi
Sony- Panasonic,McDonalds-Burger King ,Visa- American Express, Emirates -JAT -lol,
adidas-Nike ,Continental-Hancok Gume a moze i Tigar Pancevolol,Budweiser -Heineken,Castrol-Mobil 1,HyundaiKia-Fiat.
pa sami odlucite evo vec sam napalio Irce

FIFA insider

pre 14 godina

Francuska nece biti u 1. sesiru, kao ni Portugal. Prema aktuelnoj, novembarskoj ranglisti te dve reprezentacije nasle bi se medju prvih 7 ekipa, te bi zajedno sa JAR bile u 1. sesiru. Ali, FIFA je odlucila da ce oktobarsku listu uzeti u obzir, navodno zbog regularnosti, jer reprezentacije, koje su igrale baraz imaju po dve utakmice vise. Istina je sledeca: Argentina je u novembru spala sa 6. na 8. mesto, time bi iz prvog sesira ispala i nasla se u 3. sesiru (Paragvaj, Cile, Urugvaj, itd.), takodje bi i Englezi ispali iz prvog, a u prvom bi bili Portugal i Francuska. To bi zakomplikovalo citav zreb, jer se 2., 3. i 4. sesir odredjuje po geografskom kriteriju. Jer, zamislite grupu sa Nemackom, Engleskom, Argentinom i Meksikom. Da bi se to izbeglo, FIFA priziva "regularnost". Znaci, 1. sesir: JAR, BRA, ARG, GER, ESP, ITA, NED, ENG; 2. sesir: Evropa; 3. sesir: Juzna Amerika i Afrika 4. sesir: Azija i Amerika
Eto, vuk sit i ovce na broju. Zivi bili pa videli!

pera

pre 14 godina

Svi pricaju da lista nije relevantna, pa zasto onda komentarisete. Ova lista ne donosi nista posebno, pa mi nije jasno cemu prica o lopovima. Toliko se bunite, a znamo svi da smo s Antarom najbolji na svetu! Ovo je kao da se Brazilci bune sto vise nisu prvi: 'Pa kako Spanija bolja od nas, kad su oni izgubili od USA, a mi pobedili, i to u finalu'. Samo opusteno, i za SP i za EP smo u 2. sesiru, sve ostalo je nevazno.

Jerković

pre 14 godina

E što se ove komšije raduju a njihov pad je upravo započeo,prvo 2 mesta,a uskoro mnogo više,na kraju sledeće godine će biti oko 80-og mesta gde su ionako u svim sportovima.Nego,ja bih im preporučio da razmisle koji je Tv bolji za gledanje svetskog prvenstva,Samsung ili Sony?

Goran, USA

pre 14 godina

Moje misljenje je da ako se vec pravi lista, ta lista treba da odrazava trenutno stanje u fudbalu, a ne stanje od pre 3 ili 4 godine. Moj predlog je da se napravi lista po ugledu na Americki univerzitetski fudbal ili univerzitetsku kosarku. Na tim listama, treneri svih timova (preko 200) glasa svake nedelje za prvih 25 timova. Glasovi se tada sabiru i top 25 lista obavljuje svake nedelje. Iako je ova lista subjektivna, po meni, znatno bolje odslikava trenutnu jacinu timova, u poredjenju sa nekakvim formulama.
Na Yahoo sam procitao interesantnu listu koja daje "power rating" timova koji su se kvalifikovali za SP. Po toj listi mi smo 17. od 24 tima:
"Yahoo! Sports’ World Cup power rankings

1. Brazil – A class above other World Cup favorites.

2. Spain – Euro champs are looking to go all the way.

3. Germany – Will be ruthless and organized as ever.

4. Holland – Effortless stroll through qualifying.

5. Ivory Coast – The pick of the African teams.

6. Italy – Recovered from Confederations Cup disaster.

7. England – Needs its big stars at full fitness.

8. Portugal – Scraped through. Now Ronaldo must step up.

9. Argentina – Not at its best under Maradona.

10. France – Lucky to qualify. Needs big improvement.

11. Denmark – Quality side must show big-game mentality.

12. Cameroon – Tough and skilful and capable of a deep run.

13. Ghana – Confident team capable of beating anyone.

14. United States – Needs everyone fit, a good draw and more consistency.

15. Australia – Talented squad lacks some attacking firepower.

16. South Africa – Will have home advantage and an easy draw.

17. Serbia – Point to prove on the biggest stage.

18. Chile – Classy outfit but untested outside South America.

19. Paraguay – Lost momentum toward the end of qualifying.

20. Greece – Great defense but won’t score enough.

21. Slovakia – Had a great campaign and an emerging force.

22. Mexico – Not good enough away from home.

23. Slovenia – Determined side that never gives up.

24. Switzerland – Came through a weak group.

25. Uruguay – Edged past Costa Rica in playoff.

26. Nigeria – Weakest of the African qualifiers.

27. Japan – Limited team lacks creative spark.

28. South Korea – Not good enough at this level.

29. Honduras – Inexperienced but will give it a go.

30. Algeria – Overcame Egypt in an emotional playoff.

31. New Zealand – Superb effort to reach finals.

32. North Korea – Expect some heavy defeats."

johny logan

pre 14 godina

Ja mislim da nije realno po geografskom principu ali ajde... glavno mi je da nam citav tim bude zdrav i da je atmosfera u timu dobra kao i do sada... a za istalo ce se momci snaci

Branko

pre 14 godina

Poruka za anonymusa

Ako se sa pravom hvalis,uspesima i rezultatima sportista nove drzave Hrvatske,ne mesaj zabe i babe prisvajajuci neke gradjane bivse Juge u svoju listu uspeha.Mi smo tada bili svi Jugosloveni ili po tvom Jugoslaveni.Srbija ide istim putem sada, koji ste vi vasom voljom i uz veliku pomoc svetskih prijatelja odavno ucinili,(tu ste vec deciniju i vise ispred)pa nekrivite Srbiju sto je pokusala zadrzati Jugoslaviju jer je njen nacion bio sirom te bivse drzave.Nasi narodi a tu spadate i vi Hrvati imaju zaista, sto bi mi rekli talent za sportove.i to je neosporno.Narocito smo uspesni u timskim sportovima a tu i tamo blesnu u pojedinim sportovima i koji pojedinac.Znam da vi kao nova drzava zelite putem sporta izaci iz anonimnosti(gle koincidencije ti si se tako potpisao) sto nije nista lose i ruzno.Naprotiv nemam nista protiv nacionalista ili patriota,ali zato imam protiv sovinista i fasista i verujem da ti je ta razlika poznata.Zato dozvoli da ti jedan Makedonac odgovori,ostavi se glupog dokazivanja koje bolji,uzivaj i raduj se uspehu tvojih sportasa(zavidan im je broj priznajem za tako malu milionsku naciju).Ja sam ziveo u obe Republike u vreme SFRJ,jos uvek zalim za tim vremenima,pogotovo za sportom tih prostora i drzave,i sa puno objektivnosti ti mogu poruciti da se oslobodis tih aveti, hvalisanja koje bolji ili jos gore popujes i podcenjujes da si uspesniji zato sto si pripadnik naciona hrvatskog.To samo odslikava tvoje komplekse.Pusti nas,bilo koje nacionanosti da se raduje uspesima svojih sportista i mi imamo pravo na to,zar ne?Ne kazu nasi stari uzalud:"Postuj druge da bi te oni postovali."
Branko Smileski(vidis ja sam se potpisao i nisam anonimus)

Sale Djordjevic

pre 14 godina

(anonymus, 20. novembar 2009 20:05)
Sto je najtuznije u celoj prici ovaj covek misli da je u pravu!
Ajde i da je sve istina sto si rekao ali da ste bolji u kosarci!pa vi se jos stresete na samu pomisao na trojku u poslednjoj stotinki.Generacije i generacije ce nositi to u sebi.Veliki pozdrav!

art

pre 14 godina

Vidim da komsije potenciraju broj ucesca na velikim takmicenjima a tek su za nijansu uspjesniji. Ko ne vjeruje nek provjeri. Hrvatska od samostalnosti ima 6/8 tj. 75% a Srbija 4/7 tj. 57% (jedne kvalifikacije manje zbog sankcija).

Zeebedee

pre 14 godina

Pazite sada ove ljigavce iz FIFE sta su saopstili danas. Ne samo da ce listu nosilaca za WC 2010 objaviti samo dva dana pred izvlacenje, sto vec nagovestava neke kontroverze, vec danas saopstavaju da ce za istu koristiti Oktobar listu a ne Novembar jer navodno nije fer jer pojedine ekipe iz Evrope su imale vise meceva radi baraza. Evo saopstenja:"If the criteria to determine the seeded teams were to include, as in the past, the FIFA/Coca-Cola World Ranking, then it would be the October 2009 edition of this ranking which would be considered, and this for sporting reasons. In fact, using the November 2009 edition would create an uneven situation, specifically for the European Zone, where the play-offs involving the eight best runners-up led to an imbalance in the number of qualification matches played between the teams."

Sve bi ovo bilo u redu da isti ljigavci 2006 nisu ne samo racunali meceve baraza nego je nas Ukrajina pretekla na listi pa smo mi a ne oni zavrsili u specijalnom sesiru.

PeC

pre 14 godina

niko živi ne kapira kako se ova lista pravi, ali po njoj se određuju šeširi za žrebanje, ko s'kim igra u baražu, ko sme rukama da daje golove i ko zna šta sve još...

BL U SRCU

pre 14 godina

(anonymus, 20. novembar 2009 20:05)
ak' ste vi bolji u svim tim sportovima sto ih nabroja cini se da ti zivis na nekoj drugoj planeti...:)
btw nije tacno da je hrv naslijedila medalje koje je osvojila ex yug...informisi se malo

Marko

pre 14 godina

Ma samo da vas obavjestim da je UEFA Dinamu vratile bodove tako da idemo dalje, zdravi i veseli bili!
(Informator, 20. novembar 2009 19:41)

A kakav vam je bio osecaj kad vam ga PANTELIC zabio na sred maximira

Bolesno

pre 14 godina

E ajde neka mi sada neko objasni ovo, ja obicno ne gundjam u vezi ovih lista, ali ovo je stvarno glupo. Portugal dobije dvije utakmice sa po 1:0 i napreduje za pet mjesta, i to iz teze 10 pozicije.
Dok Srbija, takodje dobije sa 1:0 dvije utakmice i ostane na 20 mjesto.
I ajde sad gdje je tu logika? Mora da je zato sto su Portugalci igrali na losem terenu u Bosni, pa se dobija vise bodova ili neka druga glupost u pitanju....

banat

pre 14 godina

Kad se samo setim koliko su pred ova 2 meca iskritikovani ANTIC i njegov spisak a mi opet obe pobedili!, a onaj "smesni" Isailovic kako su ga nazvali bio igrac utakmice!

Eh vi kriticari iz fotelje smesni ste vise i sami sebi!
Sta legendarni Antic vise treba da uradi pa da vas zadovolji!

dario

pre 14 godina

mene ne zanimjau tudze selekcije nego samo srbija i vidim problem u tome da je fifa mafija broj 1 nisu uracunali ove dve zadnje pobede to ce tek da ucine 16 decembra a 4 decembra je izvlacenje tako da srbija garantno u 3 sesiru to su belosvetski lopovi sto nije recimo 2 decembra bilo obracuvanja rangliste fife pa zato sto bi srbija bila garantno u 2 sesiru nebi me iznenadilo da dobijemo brazil ili argentinu i uz to engleze tako da bi bilo sve reseno vec iz pocetka a to se naziva fer play kod mafijasa FIFE ali bolje biti casan covek nego neki ku..on stime mislim na fifu !!!
mene ne plasi argentina i engleska nego problem sto ce biti i sudiske namestaljke pa to je dodatni problem a zna se da srbiju ceo svet ganja u svim sportovima mi nismo ni jednu titulu dobili na poklon nego smo morali da se borimo pod najtezim uslovima do titule i to me cini ponosnim kao srbina !!!! zivela SRBIJA
ja te volim, jate volim SRBIJOOOOO......

Hr Serbofan

pre 14 godina

molim vas da se pre nego sto ista kazete malo raspitate o nacinu na koji se lista formira. nema apsolutno nikakve zavere protiv nas niti bilo kakvih nepravilnosti. sve je vrlo regularno i logicno!!

M Utd

pre 14 godina

Da li se ovde sabiraju samo bodovi u poslednjih godinu dana ili kako?
Inace, nije mi jasno kako posle dve pobede nad Južnom Korejom (tada 48) i Severnom Irskom (tada 30) moze da se dobije samo 8 poena, a Portugal istovremeno pobedi dva puta Bosnu (istim rezultatom, a Bosna je bila tada 42) i dobije 139 poena!? Ok je da se poeni množe nekim koeficijentom vezanim za značaj meča (oni su igrali baraž, a mi prijateljsku, ali, budući da se radi o ekipama sličnog ranga, taj koeficijent je veći od 15!)
Znači da ovde nije samo prosta akumulacija poena ili je način bodovanja krajnje imbecilan...
PS Stvarno mislim da Hrvatska svojim igrama ne zaslužuje deseto mesto na rang listi (kao, uostalom i još dosta reprezentacija), ali takođe nikada nisam video da se u nekom prilogu daje rezultat prvih 9 mesta...

Kovac

pre 14 godina

U drugom sesiru smo 100%, i na zrebu za SP, i na zrebu za kvalifikacije za EP...
Svetsko:
1.sesir
J.Afrika
Argentina
Brazil
Spanija
Nemacka
Italija
Francuska
Engleska
2.sesir
Srbija
Slovenija
Grcka
Svajcarska
Slovacka
Danska
Portugal
Holandija
3.sesir
Australija
Japan
S.Koreja
J.Koreja
N.Zeland
SAD
Meksiko
Honduras
4.sesir
Kamerun
Nigerija
Gana
Alzir
Obala Slonovace
Paragvaj
Urugvaj
Cile...
Grupa C
J.Afrika
Srbija
N.Zeland
Cile...
Realno prvi!!!

џџ

pre 14 godina

Свиђа ми се што сте објавили ову листу са екипама које ће да харају на предстојећем Мундијалу
Ове остале егзотићне селекције су мање-више небитне

какве везе има

pre 14 godina

ове листе су све бесмислице и глупости. Холандија 3., а на СП ће да буду у другом шеширу (заједно са нама који смо 20.)?! ФИФА и УЕФА су две врло инертне, нехомогене и често се чини профитом опседнуте организације. Сигурно да би могли да за недељу дана осмисле нови, логичнији систем бодовања, а не овако.

sljukic

pre 14 godina

Ljudi smirite strasti!
Uzima se oktobarska lista u obzir, a i tu smo bili 20.
A fifa odlucuje kako ce raspodeliti sesire. Ili po listi ili po kontinentu!
Budite sigurni da cemo biti u 2. Nema frke.

A i da smo kojim slucajem u 3.! Pa sta, i tu nema frke.

maksder

pre 14 godina

sta se cudite za portugal. pa ljudi su u ovim kvalifikacijama izgubili samo jednu utakmicu i to tako sto su vodili protiv danaca 2:1, i onda u 90 primili 2 gola.
a imaju i 5 ili 6 pobjeda zaredom.
tako da nemojte lupetat gluposti.

anonymus

pre 14 godina

* "Рвати,

сваког дана све више и више напредујете у учењу, писању, нарацији српског језика. Ево то траје већ неких 100-тинак година, имате још доста гршака ало лепо лепо напредујете! Ја вам се дивим.
Није лако када немате свој језик и културу, кад немате своје писмо и када сте вештачка нација!

О спорту причати са вама...хахахаха. Причали сте како Србија нема шансе у ватерполу, а Србија европски и светски шампион постаде, какао тенис играју само господа, а гле чуда, Ноле најбољи играч свих времена на овим просторима, а ту су још Ана и Јеца. О пливању, како се давимо, а гле оно Милорад ВЕЛИКИ Чавић...има тога још доста знате ви!

А када је реч о фудбалу, Звезда европски шампион, финалиста Купа Уефа, полуфиналиста КЕШ-а, Партизан финалиста, Војводина играла у 1/4 финалу КЕШ-а, испала од Селтика, Раднички Ниш полуфинале Уефа Купа...
Млади фудбалери нам газе, два пута у финалу и једном у полуфиналу првенства Европе...

Сада у Африци гледамо А селекцију, па ћемо видети!
А ви лепо...се нервирајте, удрите главом о зид ко Босанчероси, ако вам је лакше, навијате против Србије кад игра и уживајте у тој лажној Кока-Кола листи.

Ми ћемо слушати БОЖЕ ПРАВДЕ бар 3 пута..."

Za narod Rvate nisam čuo, kao ni za njihovu državu i njihov šport? Da nije to možda neki drugi planet gdje isto postoji država koja se zove Srbija? Ili si možda mislio na Hrvate? Kao prvo, nijedan narod nije prirodni, svi su umjetni. To je čista osobna stvar, sve nacionalnosti su doslovno izmišljene u 19. stoljeću. Dotad se gledala vjera ili pripadnost državi. Bitno je kako se ti osjećaš, ako ti hoćeš narod Teletabisa i tako se osjećaš slobodno - nema veze genetika, ona se apsolutno nije gledala pri stvaranju nacionalnosti. Što bi to bilo kad bi se svakome gledali tamo neki preci - našlo bi se svega i svačega. Dalje, jezik nema prirodno ime -ime jezika je izmišljeno i ti možeš sustav svog govora zvati kako hoćeš jer je to tvoj govor - teletabiški, po svom imenu, nacionalnosti koju osjećaš, čak i vjeri, kako god. Ni najveći genetičari i najstrpljiviji istraživači nebi mogli istražit odakle su svi tvoji preci, što su osjećali, u što su vjerovali, odakle su neke riječi preuzeli. Malo tko današ drži svoje pismo, tko uopće ima isto? Navedi jedan narod koji koristi isključivo svoje pismo. Samo čovjek koji je pao 4. razred OŠ i dalje nije išao može tvrdit da je ćirilica srpsko pismo. To nije uvrjeda, to je činjenica, ili bar pretpostavka činjenice. Šešeljevi preci su popravoslavljeni katolici pa on pokušava izliječiti se zamišljajući da je obrnuto.

Klubovi ne pripadaju državi, dovoljno je reć da je u CZ igrao Robert Prosinečki. Kolikou engleskim klubovima ima Engleza? Športova ima na bacanje, ti si naveo neke u kojima smatraš svoju državu boljom. Hrvatska je daleko bolja od Srbije u nogometu (3. mjesto na SP 1998.) - Hrvat je i najbolji strijelac SP 1998. Davor Šuker (ukupno 45 pogodaka), a mogu dodati i najboljeg strijelca Jugoslavije, Hrvata Stjepana Bobeka (38 pogodaka). Hrvatska ima s drugih natjecanja medalja na bacanje u rukometu, ali navedimo da je najuspješnija olimpijska država, s 2 olimpijska zlata, to jest 4+1 bronca računajući Jugoslaviju (SR Hrvatsku pravilnije rečeno i za vaterpolo i za košarku i za svaki drugi šport). Ne mogu nabrajati koliko toga ima - u svakom slučaju Hrvatska je bolja u najvrjednijim športovima - atletici (Blanka Vlašić) i gimnastici (Filip Ude), kao i u onima koje ja pratim: nogometu, rukometu, košarci i vaterpolu.

d

pre 14 godina

cini mi se da kriticar pesnika javno vređa
bice bolje neko vice,
na papiru mrtvo slovo,
na zapadu stare price,
na istoku nista, na istoku nista novo

mile

pre 14 godina

jebote srbija nije niti jednog jakog protivnika pobjedila a stoje na 20.mjestu, vas realitet treba da bude izmedu 30-50 mjesta!!!!!!! evo dajem 500 eura da necete nit jedan gol zabit na SP, pozdrav

jugo

pre 14 godina

Realno stanje u zadnju godinu dana jeste da smo po igrama i kvalitetu u prvih 10-12 reprezentacija ali kakva je takva je FIFI-na lista i mora se postovati, ako daj boze nesto vise uradimo na SP bicemo 10 tak mesta vise ako ne tucemo stajati izvesno verme jer takva su pravila.
Na SP bicemo u drugom sesiru definitivno, na kraju krajeva nije bitan sesir vec kako ce biti sreca pri zrebanju, samo da nebude suvise tesko kao na proslom SP.
I dosta vise zadirkivanja sa Hrvatima, oni do sada realno gledano do pre godinu dana i vise su bili bolji od nas , ali sada dolazi nase vreme tesko da ce nas sustici i narednih 3-4 godine kako stvari stoje.
najbitnije za nasu ekipu je da bude jedinstvo, sva sreca sto je Antic produzio ugovor sa ovima iz FSS drugo ce biti sregjeno.napred Srbija...

ZG TOM

pre 14 godina

jedino se u nogmetu možda može reći da nije važno samo sudjelovati i "popiti" 6 ili 3 komada od straha od protivnika.Nego igrati kao što HRV igra protiv najvećih na EP i SP.Samo jedan podatak .Sa NJEM i ITA koje su izrazito turnirske momčadi imamo omjer 2:1.Pa da se svi zbrojite iz bivših rep. Juge nećete imati takve rezultate.Polufinale i dva četvftfinala (SP iEP).I još bi se neko uspoređivao sa našom repkom.Uz to 2006. u punom satavu je pobjeđena i Argentina 3:2 sa Messijem.Sa Englezićima smo 2:2 sa velikih natjecanja ili u kvalifikacijama.Sekunde su nas djelile od polufinala ponovno sa NJEM i opet bi izgubili kao i u skupini na EP 2008.Teško da će dostići netko naše uspjehe od ekipa sa ovih prosora a i šire.

marko-nbg

pre 14 godina

Smesni su mi ovi komsijski komentari! Nisu se plasirali na SP , ali je bitno da se deklasira Lihtenstajn i da su 10. na FIFA listi! Neka budemo mi i 20., neka budemo mi i u trecem sesiru za zrebanje na SP, ali Srbiju nece zaustaviti! Desila se i jaka grupa i debak sa mnogo primljenih golova, desio se i Azerbejdzan i Jermenija, ali kao sto nicija nije gore do zore, tako ni pehovi ne mogu vecito da se desavaju istima! Napred Srbijo! Ko god da dodje u grupi!! Bez respekta, samo gazi!

Srbija

pre 14 godina

jebote srbija nije niti jednog jakog protivnika pobjedila a stoje na 20.mjestu, vas realitet treba da bude izmedu 30-50 mjesta!!!!!!! evo dajem 500 eura da necete nit jedan gol zabit na SP, pozdrav
(mile, 20. novembar 2009 14:50)

"Zabit" cemo mi tamo (u Africi) mnogo vise od jednog, a i na drugim mestima mile mile. Pa ti bas dosao ovde da provociras.

Evo ja ti otpisujem.

Srecan sada??

red devil 011

pre 14 godina

Zrebanje za SP je cini mi se za 2-3 nedelje...Jel zna neko dali je ovo lista koja ce se koristiti ili ce biti jos neki update? Ako je ova onda smo cini mi se i iz drugog sesira ispali...od 19 repki ispred nas, 17 se plasiralo, a naravno prvih 16 su u prva 2 sesira. Urugvaj nas je prestigao sa 1 smesni bod, mada i da nije toga bili bismo 17ti u "redu". Ma samo da ne bude opet neki specijalni sesir za nas ovako specijalne...

mdserbo

pre 14 godina

Stvarno ne razumem Fifin nacin bodobanja, pobedili smo obe utakmice i nismo napredovali. Nadam se da fifina lista nece se uzimati u obzir prilikom sastavljanja sesira, jer smo prema njoj u 3.

Nox

pre 14 godina

Vrhunski matematicari ovi iz FIFE. Kod njih 2+2 nikako nisu 4. Visoka neka matematika koju mi paceri i neznalice nikako da razumemo.
Ovo je zaista cist lopovluk! Pa ova lista je deset puta gora i nerealnija od ATP liste na koju se stalno zalimo.

Nox

pre 14 godina

Gledam sada ovu novu listu (nebitno je sto smo ostali na 20. mestu, ionako ce se za kreiranje sesira uzeti oktobarska lista na kojoj smo na istom mestu, da ne bi bilo favorizovanja ekipa koje su igrale baraz). Mozda bi za nas cak bilo bolje da se sesiri kreiraju na bazi plasmana na listi a ne po geografskom kriterijumu (pod uslovom da iz drugog sesira izbegnemo Argentinu i Englesku). U tom slucaju izbegli bi Urugvaj, Paragvaj, Nigeriju, Australiju koje bi sa nama bile u istom sesiru uz Svajcarsku i Dansku, koje su u svakom slucaju u istom sesiru sa nama. Cini mi se da su pobrojane vanevropske reprezentacije jace od evropskih koje bi se nasle u 4. sesiru i koje bi nam bile potencijalni protivnici (Slovacka, Slovenija). Iz drugog sesira mogli bi da izvucemo Obalu Slonovace (najopasnija), Meksiko USA, Cile Kamerun (ove reprezentacije ionako mozemo da izvucemo bez obzira na tehniku zreba). U 4. sesiru najjaca bi bila Gana, ali ona nam u bilo kojoj vrsti zreba moze doci.
Zakljucak: pod uslovom da ne izvucemo Argentinu ili Englesku mislim da bi bolje bilo da startujemo iz 3. sesira jer bi potencijalno izbegli kvalitetnije protivnike od evropskih selekcija koje bi sa nama bile u istom sesiru ako se primeni geografski kriterijum.

wiener

pre 14 godina

srbija nece biti u "trecem" sesiru za svetsko prvenstvo, jer tako nesto ne postoji. prvih 7 timova + domacin ce biti u provom sesiru. svi ostali timovi ce biti u "geografskim" sesirima. evropa ima 5 timova u prvih 7, tako da ce preostalih 8 svi biti u jednom sesiru. ostala dva ce biti africki i azijski i njima ce se pridruziti 3 predtavnika concacafa i preostala 3 tima iz juzne amerike (brazil i argentina ce biti u prvom sesiru). ko od njih se pridruzuje afrikancima a ko azijatima ce se tek odluciti.

ako fifa bude radila kao uvek (ja mislim da ce tako biti), onda ce se gledati ranking iz oktobra upravo zbog play-offa. portugal i francuska ce biti u evropskom sesiru sa srbijom in nece igrati protiv srbije u grupnoj fazi.

Pretorija

pre 14 godina

ISPRAVKA:

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2005-11/2006
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2008-11/2009

zameni sa

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2008-11/2009
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2005-11/2006

Davor

pre 14 godina

Pa 20 mijesto je realno. Imali ste najslabiju grupu za kvalifikacije SP. Francuzi nikad slabiji, i onda ih niste mogli pobjediti, Rumunji? Pa oni su najslabiji u zadnjih 50 godina, nema ih na SP vec odavno, Austrija? Ajme meni, oni se samo mogu plasirati kad su domacini, da ne govorim o Litvi i Farskim otocima. Kakva grupa!

gagi

pre 14 godina

FIFA lopovi. Nema veze, drugi sesir i treci sesir....to je sve isto. Jedino bi bilo dobro da smo u prvom sesiru da izbegnemo velike sile, ali sve ostale sesire su meni isti, i nema veze u kojem se nadjemo.
Napred Orlovi!!

Davor

pre 14 godina

Sto se tice zreba ne bi trebalo da brinemo, jer medju 8 nosilaca su J. Afrika, Brazil, Argentina i 5 evropski, prema tome drugi sesir bi trebalo da cini ostalih 8 evropskih ekipa, treci sesir preostali iz J. Amerike i Afrike i cetvrti sesir Azija i Konkakaf...

Ako se i tu nesto naprasno ne promeni, a u sustini je skroz realno da tako bude...

Marecar

pre 14 godina

Pa dobro bre, mislio sam da se ovi hejterski i nacionalni komentari sankcionisu, ali izgleda da je nas admin otisao na jos jednu kafu dole...nema veze, ajde onda da ja kazem par reci. STA SE LOZITE MAJMUNI! I srbi i hrvati. Koje je to smesno prepucavanje na nivou idiota koji stvarno nemaju o cemu pametnije da razmisljaju nego ko je gde na nekoj tamo listi koja se inace ne tice nasih zivota. Hoce li vama hrvatima da bude super sad kad ste tako lepo rangirani, hoce da vam poraste k* od toga. Nece! A vi srbi, sta ste se napalili pa stalno neku svetsku nepravdu ispravljate, nema veze bog je na nasoj strani zar ne, a sad sto nam je okrenuo guzu pa kaki po celoj srbiji(ma celom balkanu) to nema veze, vazno je da smo mi u SESIRU batice, jel da? Komplesaski narodi i jedni i drugi...jadni li smo...

boki000

pre 14 godina

eo mi jos u top 10. lijepo nema sta. sad ce teorije o "zaverama"

http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html

Leo Krstin

pre 14 godina

Najnovija rang lista odradjuje sastave sesira na zrebanju 8 grupa za finalni turnir SP u JA.Ne pise nam se dobro, jer cemo biti u 3.
sesiru, a to je posledica ocajnih igara nase repke u periodu od cetiri godine, koje se i boduju.Nije dovoljno odigrati samo nekoliko poslednjih utakmica dobro da bi se popravio rejting i time stekla prednost pri zrebanju. Rezultati moraju biti dobri u kontinuitetu, a sada imamo priliku da to nadoknadimo, naravno dobrim rezultatima u JA.

gospodin coek

pre 14 godina

sto se tice svjetskog ako se bude gledalo po onim zonama ko sto su najavljivali bit ce sledeci sesiri:

A:
j. afrika
brazil
spanija
holandija
italija
njemacka
argentina
engleska

B:
kamerun
cile
o. slonovace
paragvaj
urugvaj
alzir
nigerija
gana

C:
francuska
portugal
svajcarska
grcka
srbija
danska
slovacka
slovenija

D:
sad
meksiko
australija
honduras
japan
j. koreja
novi zeland
s. koreja

Dane

pre 14 godina

Ovo je ja mislim bez zadnje dve prijateljske utakmice a Hrvati koji su bili nosioci svoje grupe i imali ubedljivo najlaksu grupu u kvalifikacijama i kiksali su ostali 10 sto pokazuje da sistem nije dobar.

Za nas je vazno samo da budemo u drugom sesiru na zrebu i na vrhu smo.

mdserbo

pre 14 godina

Ljudi moji ovo je mnogo lose. Ako se sesiri odredjuju prema listi fifa, Srbija ce biti zrebana iz treceg sesira! Ako bi se sesiri pravili prema geografskom principu, tada bi zrebani iz drugog. Mislim da su nam male sanse da iz treceg sesira prodjemo grupu.

boki000

pre 14 godina

za neke koji ne znaju. fifina ljestvica ce se gledati samo za odredjivanje 1. jakosne skupine. ostale skupine ce biti formirane po kontinentalnom smjestaju.

a za one koji kazu da se dodatne nece uzeti u obzir za to zbog toga sto bi neke repke imale vise utakmica.
a sta mislite koliko su utakmica igrale repke iz juzne amerike u ovim kvalama? - 18. europske 10, nizozemska 8, azijske 8 samo u zadnjoj fazi, kao i africke.

molim vas objavite mi komentar

pre 14 godina

koja je razlika izmedju fudbalera i nogometasa?fudbaleri idu u J.Afriku.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (fudbaler, 20. novembar 2009 15:16)


Dragi moj jos nisi svatio da je PRAVA RAZLIKA STO SU NAM NOGOMETASI IZBACILI BRACU STOGA TI TAJ VIC PRAKTICNO NE VREDI

nema realnosti

pre 14 godina

to je realno stanje samo bih napomenuo da bi srbija trebala biti izvan 30 jer stvarno niste zasluzili nakon silnih godina neigranja na velikim takmicenjima,a sta ce tek biti kada dozivite debakl na SP tesko je predvidjeti ali sigurno se vracate na svoje mjesto oko 50 pozicije!!!

BOSANAC

pre 14 godina

JESTE CULI ZA OVO:IGRAJU UTAKMICU BRAZIL I BIH I BUDE DOSUDJEN SLOBODAN UDARAC ZA BRAZIL SA OKO 20m.IZVODI GA RONALDINJO.BOSANCI SE U ZIVOM ZIDU OKRENU KA SVOM GOLU,A SUDIJA IH PITA:'STA TO RADITE?,A ONI ODGOVARJU: PA I MI HOCEMO DA VIDIMO GOL.

nema realnosti

pre 14 godina

to je realno stanje samo bih napomenuo da bi srbija trebala biti izvan 30 jer stvarno niste zasluzili nakon silnih godina neigranja na velikim takmicenjima,a sta ce tek biti kada dozivite debakl na SP tesko je predvidjeti ali sigurno se vracate na svoje mjesto oko 50 pozicije!!!

bez_cenzure_molim

pre 14 godina

Evo i UEFA-ine nove ljestvice...

Uefina rang-lista reprezentacija:

1. Španjolska 39964 bodova
2. Njemačka 38294
3. Nizozemska 37821
4. Italija 35838
5. Engleska 34819
6. HRVATSKA 33677
7. Portugal 33226
8. Francuska 32551
9. Rusija 32477
10. Grčka 31268

...

14. Srbija 29811
29. BiH 24365
30. Slovenija 24221

mile

pre 14 godina

jebote srbija nije niti jednog jakog protivnika pobjedila a stoje na 20.mjestu, vas realitet treba da bude izmedu 30-50 mjesta!!!!!!! evo dajem 500 eura da necete nit jedan gol zabit na SP, pozdrav

anonymus

pre 14 godina

* "Рвати,

сваког дана све више и више напредујете у учењу, писању, нарацији српског језика. Ево то траје већ неких 100-тинак година, имате још доста гршака ало лепо лепо напредујете! Ја вам се дивим.
Није лако када немате свој језик и културу, кад немате своје писмо и када сте вештачка нација!

О спорту причати са вама...хахахаха. Причали сте како Србија нема шансе у ватерполу, а Србија европски и светски шампион постаде, какао тенис играју само господа, а гле чуда, Ноле најбољи играч свих времена на овим просторима, а ту су још Ана и Јеца. О пливању, како се давимо, а гле оно Милорад ВЕЛИКИ Чавић...има тога још доста знате ви!

А када је реч о фудбалу, Звезда европски шампион, финалиста Купа Уефа, полуфиналиста КЕШ-а, Партизан финалиста, Војводина играла у 1/4 финалу КЕШ-а, испала од Селтика, Раднички Ниш полуфинале Уефа Купа...
Млади фудбалери нам газе, два пута у финалу и једном у полуфиналу првенства Европе...

Сада у Африци гледамо А селекцију, па ћемо видети!
А ви лепо...се нервирајте, удрите главом о зид ко Босанчероси, ако вам је лакше, навијате против Србије кад игра и уживајте у тој лажној Кока-Кола листи.

Ми ћемо слушати БОЖЕ ПРАВДЕ бар 3 пута..."

Za narod Rvate nisam čuo, kao ni za njihovu državu i njihov šport? Da nije to možda neki drugi planet gdje isto postoji država koja se zove Srbija? Ili si možda mislio na Hrvate? Kao prvo, nijedan narod nije prirodni, svi su umjetni. To je čista osobna stvar, sve nacionalnosti su doslovno izmišljene u 19. stoljeću. Dotad se gledala vjera ili pripadnost državi. Bitno je kako se ti osjećaš, ako ti hoćeš narod Teletabisa i tako se osjećaš slobodno - nema veze genetika, ona se apsolutno nije gledala pri stvaranju nacionalnosti. Što bi to bilo kad bi se svakome gledali tamo neki preci - našlo bi se svega i svačega. Dalje, jezik nema prirodno ime -ime jezika je izmišljeno i ti možeš sustav svog govora zvati kako hoćeš jer je to tvoj govor - teletabiški, po svom imenu, nacionalnosti koju osjećaš, čak i vjeri, kako god. Ni najveći genetičari i najstrpljiviji istraživači nebi mogli istražit odakle su svi tvoji preci, što su osjećali, u što su vjerovali, odakle su neke riječi preuzeli. Malo tko današ drži svoje pismo, tko uopće ima isto? Navedi jedan narod koji koristi isključivo svoje pismo. Samo čovjek koji je pao 4. razred OŠ i dalje nije išao može tvrdit da je ćirilica srpsko pismo. To nije uvrjeda, to je činjenica, ili bar pretpostavka činjenice. Šešeljevi preci su popravoslavljeni katolici pa on pokušava izliječiti se zamišljajući da je obrnuto.

Klubovi ne pripadaju državi, dovoljno je reć da je u CZ igrao Robert Prosinečki. Kolikou engleskim klubovima ima Engleza? Športova ima na bacanje, ti si naveo neke u kojima smatraš svoju državu boljom. Hrvatska je daleko bolja od Srbije u nogometu (3. mjesto na SP 1998.) - Hrvat je i najbolji strijelac SP 1998. Davor Šuker (ukupno 45 pogodaka), a mogu dodati i najboljeg strijelca Jugoslavije, Hrvata Stjepana Bobeka (38 pogodaka). Hrvatska ima s drugih natjecanja medalja na bacanje u rukometu, ali navedimo da je najuspješnija olimpijska država, s 2 olimpijska zlata, to jest 4+1 bronca računajući Jugoslaviju (SR Hrvatsku pravilnije rečeno i za vaterpolo i za košarku i za svaki drugi šport). Ne mogu nabrajati koliko toga ima - u svakom slučaju Hrvatska je bolja u najvrjednijim športovima - atletici (Blanka Vlašić) i gimnastici (Filip Ude), kao i u onima koje ja pratim: nogometu, rukometu, košarci i vaterpolu.

Davor

pre 14 godina

Pa 20 mijesto je realno. Imali ste najslabiju grupu za kvalifikacije SP. Francuzi nikad slabiji, i onda ih niste mogli pobjediti, Rumunji? Pa oni su najslabiji u zadnjih 50 godina, nema ih na SP vec odavno, Austrija? Ajme meni, oni se samo mogu plasirati kad su domacini, da ne govorim o Litvi i Farskim otocima. Kakva grupa!

boki000

pre 14 godina

eo mi jos u top 10. lijepo nema sta. sad ce teorije o "zaverama"

http://www.fifa.com/worldfootball/ranking/lastranking/gender=m/fullranking.html

ZG TOM

pre 14 godina

jedino se u nogmetu možda može reći da nije važno samo sudjelovati i "popiti" 6 ili 3 komada od straha od protivnika.Nego igrati kao što HRV igra protiv najvećih na EP i SP.Samo jedan podatak .Sa NJEM i ITA koje su izrazito turnirske momčadi imamo omjer 2:1.Pa da se svi zbrojite iz bivših rep. Juge nećete imati takve rezultate.Polufinale i dva četvftfinala (SP iEP).I još bi se neko uspoređivao sa našom repkom.Uz to 2006. u punom satavu je pobjeđena i Argentina 3:2 sa Messijem.Sa Englezićima smo 2:2 sa velikih natjecanja ili u kvalifikacijama.Sekunde su nas djelile od polufinala ponovno sa NJEM i opet bi izgubili kao i u skupini na EP 2008.Teško da će dostići netko naše uspjehe od ekipa sa ovih prosora a i šire.

molim vas objavite mi komentar

pre 14 godina

koja je razlika izmedju fudbalera i nogometasa?fudbaleri idu u J.Afriku.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (fudbaler, 20. novembar 2009 15:16)


Dragi moj jos nisi svatio da je PRAVA RAZLIKA STO SU NAM NOGOMETASI IZBACILI BRACU STOGA TI TAJ VIC PRAKTICNO NE VREDI

kun aguero

pre 14 godina

Рвати,

сваког дана све више и више напредујете у учењу, писању, нарацији српског језика. Ево то траје већ неких 100-тинак година, имате још доста гршака ало лепо лепо напредујете! Ја вам се дивим.
Није лако када немате свој језик и културу, кад немате своје писмо и када сте вештачка нација!

О спорту причати са вама...хахахаха. Причали сте како Србија нема шансе у ватерполу, а Србија европски и светски шампион постаде, какао тенис играју само господа, а гле чуда, Ноле најбољи играч свих времена на овим просторима, а ту су још Ана и Јеца. О пливању, како се давимо, а гле оно Милорад ВЕЛИКИ Чавић...има тога још доста знате ви!

А када је реч о фудбалу, Звезда европски шампион, финалиста Купа Уефа, полуфиналиста КЕШ-а, Партизан финалиста, Војводина играла у 1/4 финалу КЕШ-а, испала од Селтика, Раднички Ниш полуфинале Уефа Купа...
Млади фудбалери нам газе, два пута у финалу и једном у полуфиналу првенства Европе...

Сада у Африци гледамо А селекцију, па ћемо видети!
А ви лепо...се нервирајте, удрите главом о зид ко Босанчероси, ако вам је лакше, навијате против Србије кад игра и уживајте у тој лажној Кока-Кола листи.

Ми ћемо слушати БОЖЕ ПРАВДЕ бар 3 пута...

Sepp Blatter

pre 14 godina

Dragi prijatelji fudbala,

kao predseni Fifa vam srdacno cestitam na zadrzavanju 20te pozicije. to je veliki uspeh vase zemlje. obecavam, da ce te u slucaju, ako pobedite sve utakmice do mundijala i takodje tamo uzmete zlato, da ce te se popeti na 12. mesto!

drago mi je da je portugal napredovao 5 pozicija, tako sto su 2 puta pobedili svetsku silu BiH 1-0. a takodje fantastican uspeh je napravila i francuska (+2 pozicije), koja je protiv takodje veoma visoko plasirane ekipe irske obelezila jednu minimalnu pobedu i svakako apsolutno zasluzeni remi u parizu.

posten i sportski pozdrav
Sepp Blatter

neznalice

pre 14 godina

O čemu mi pričamo?? Hrvatska svoj ranking gradi 18 godina i bilo smo na zadnja 4 velika natjecanja,konzinuirano smo u vrhu,pobijedili smo u posljednje 4 godine repke poput argentine,njemačke,engleske,italije,p
pa anravno da nećemo se strmoglavit kako bi večina ljudi na forumu htjela.Ljestvica je odraz stanja na duže vrijeme. Kada bi sa 2 pobjede ili 2 poraza naglo napredovao ili nazadovao ljestvica bi se mjenjala do neprepoznatljivosti svaki mjesec.

maksder

pre 14 godina

sta se cudite za portugal. pa ljudi su u ovim kvalifikacijama izgubili samo jednu utakmicu i to tako sto su vodili protiv danaca 2:1, i onda u 90 primili 2 gola.
a imaju i 5 ili 6 pobjeda zaredom.
tako da nemojte lupetat gluposti.

Darko

pre 14 godina

Lista je realna a vi botovi koji se ne razumijete bolje zadrzite komentare za sebe.Francuska druga 2006-e,igrala na euro 2008 i normalno da je ispred nas koji smo bili zadnji 2006-e i nismo ucestvovali 2008.Kod ove liste nema zavjera,ako osvojimo svjetsko skocicemo dosta i tacka.

d

pre 14 godina

cini mi se da kriticar pesnika javno vređa
bice bolje neko vice,
na papiru mrtvo slovo,
na zapadu stare price,
na istoku nista, na istoku nista novo

Leo Krstin

pre 14 godina

Najnovija rang lista odradjuje sastave sesira na zrebanju 8 grupa za finalni turnir SP u JA.Ne pise nam se dobro, jer cemo biti u 3.
sesiru, a to je posledica ocajnih igara nase repke u periodu od cetiri godine, koje se i boduju.Nije dovoljno odigrati samo nekoliko poslednjih utakmica dobro da bi se popravio rejting i time stekla prednost pri zrebanju. Rezultati moraju biti dobri u kontinuitetu, a sada imamo priliku da to nadoknadimo, naravno dobrim rezultatima u JA.

Hr Serbofan

pre 14 godina

molim vas da se pre nego sto ista kazete malo raspitate o nacinu na koji se lista formira. nema apsolutno nikakve zavere protiv nas niti bilo kakvih nepravilnosti. sve je vrlo regularno i logicno!!

red devil 011

pre 14 godina

Zrebanje za SP je cini mi se za 2-3 nedelje...Jel zna neko dali je ovo lista koja ce se koristiti ili ce biti jos neki update? Ako je ova onda smo cini mi se i iz drugog sesira ispali...od 19 repki ispred nas, 17 se plasiralo, a naravno prvih 16 su u prva 2 sesira. Urugvaj nas je prestigao sa 1 smesni bod, mada i da nije toga bili bismo 17ti u "redu". Ma samo da ne bude opet neki specijalni sesir za nas ovako specijalne...

Predrag

pre 14 godina

U prvih 10 ekipa na svetu po ovoj listi je i jedna evropska reprezentacija koja nije prosla cak ni u baraz, a jedna Engleska im je u 2 meca dala 9 golova. Jedini uspeh im je bio ispadanje od Turske u cetvrtfinalu Eura 2008. Desilo se i ispadanje u prvom krugu u Nemackoj od velikih i mocnih Australije i Japana bez ijedne pobede tako da mi se ipak vise svidja opcija da smo dvadeseti na toj famoznoj listi i da idemo u J.Afriku.

Zorice m'rs kuci po petarde

pre 14 godina

I kad bi osvojili SP u J.Africi bili bi na 17 mestu, jbga zato sto se ne racuna izvoz kiselog mleka Mozambika za narednih 5 godina grejs perioda na 5% zatezne fiksne kamate sa zamrznutim penzijama u najavi!

Sale

pre 14 godina

Pogledajte Portugal i Francusku koliko su skocile na listi, naravno zbog pobeda u barazu. Licno mislim da baraz ne bi smeo da bude ukljucen u bodovanje, jer u tom slucaju timovi imaju dodatne bodove (takmicarske utakmice) naspram drugih timova.

Goran, USA

pre 14 godina

Moje misljenje je da ako se vec pravi lista, ta lista treba da odrazava trenutno stanje u fudbalu, a ne stanje od pre 3 ili 4 godine. Moj predlog je da se napravi lista po ugledu na Americki univerzitetski fudbal ili univerzitetsku kosarku. Na tim listama, treneri svih timova (preko 200) glasa svake nedelje za prvih 25 timova. Glasovi se tada sabiru i top 25 lista obavljuje svake nedelje. Iako je ova lista subjektivna, po meni, znatno bolje odslikava trenutnu jacinu timova, u poredjenju sa nekakvim formulama.
Na Yahoo sam procitao interesantnu listu koja daje "power rating" timova koji su se kvalifikovali za SP. Po toj listi mi smo 17. od 24 tima:
"Yahoo! Sports’ World Cup power rankings

1. Brazil – A class above other World Cup favorites.

2. Spain – Euro champs are looking to go all the way.

3. Germany – Will be ruthless and organized as ever.

4. Holland – Effortless stroll through qualifying.

5. Ivory Coast – The pick of the African teams.

6. Italy – Recovered from Confederations Cup disaster.

7. England – Needs its big stars at full fitness.

8. Portugal – Scraped through. Now Ronaldo must step up.

9. Argentina – Not at its best under Maradona.

10. France – Lucky to qualify. Needs big improvement.

11. Denmark – Quality side must show big-game mentality.

12. Cameroon – Tough and skilful and capable of a deep run.

13. Ghana – Confident team capable of beating anyone.

14. United States – Needs everyone fit, a good draw and more consistency.

15. Australia – Talented squad lacks some attacking firepower.

16. South Africa – Will have home advantage and an easy draw.

17. Serbia – Point to prove on the biggest stage.

18. Chile – Classy outfit but untested outside South America.

19. Paraguay – Lost momentum toward the end of qualifying.

20. Greece – Great defense but won’t score enough.

21. Slovakia – Had a great campaign and an emerging force.

22. Mexico – Not good enough away from home.

23. Slovenia – Determined side that never gives up.

24. Switzerland – Came through a weak group.

25. Uruguay – Edged past Costa Rica in playoff.

26. Nigeria – Weakest of the African qualifiers.

27. Japan – Limited team lacks creative spark.

28. South Korea – Not good enough at this level.

29. Honduras – Inexperienced but will give it a go.

30. Algeria – Overcame Egypt in an emotional playoff.

31. New Zealand – Superb effort to reach finals.

32. North Korea – Expect some heavy defeats."

gagi

pre 14 godina

FIFA lopovi. Nema veze, drugi sesir i treci sesir....to je sve isto. Jedino bi bilo dobro da smo u prvom sesiru da izbegnemo velike sile, ali sve ostale sesire su meni isti, i nema veze u kojem se nadjemo.
Napred Orlovi!!

mdserbo

pre 14 godina

Ljudi moji ovo je mnogo lose. Ako se sesiri odredjuju prema listi fifa, Srbija ce biti zrebana iz treceg sesira! Ako bi se sesiri pravili prema geografskom principu, tada bi zrebani iz drugog. Mislim da su nam male sanse da iz treceg sesira prodjemo grupu.

Vlado

pre 14 godina

to je realno stanje samo bih napomenuo da bi srbija trebala biti izvan 30 jer stvarno niste zasluzili nakon silnih godina neigranja na velikim takmicenjima,a sta ce tek biti kada dozivite debakl na SP tesko je predvidjeti ali sigurno se vracate na svoje mjesto oko 50 pozicije!!!
(nema realnosti, 20. novembar 2009 12:23)


Kako ti kazes dozivecemo debakl na SP!Nema veze.Evo kako ja kazem.Vasi igraci gledaju SP preko TELEVIZORA?Mogu i tribine da poseta ako su raspolozeni!

Kovac

pre 14 godina

U drugom sesiru smo 100%, i na zrebu za SP, i na zrebu za kvalifikacije za EP...
Svetsko:
1.sesir
J.Afrika
Argentina
Brazil
Spanija
Nemacka
Italija
Francuska
Engleska
2.sesir
Srbija
Slovenija
Grcka
Svajcarska
Slovacka
Danska
Portugal
Holandija
3.sesir
Australija
Japan
S.Koreja
J.Koreja
N.Zeland
SAD
Meksiko
Honduras
4.sesir
Kamerun
Nigerija
Gana
Alzir
Obala Slonovace
Paragvaj
Urugvaj
Cile...
Grupa C
J.Afrika
Srbija
N.Zeland
Cile...
Realno prvi!!!

Jerković

pre 14 godina

E što se ove komšije raduju a njihov pad je upravo započeo,prvo 2 mesta,a uskoro mnogo više,na kraju sledeće godine će biti oko 80-og mesta gde su ionako u svim sportovima.Nego,ja bih im preporučio da razmisle koji je Tv bolji za gledanje svetskog prvenstva,Samsung ili Sony?

Bolesno

pre 14 godina

E ajde neka mi sada neko objasni ovo, ja obicno ne gundjam u vezi ovih lista, ali ovo je stvarno glupo. Portugal dobije dvije utakmice sa po 1:0 i napreduje za pet mjesta, i to iz teze 10 pozicije.
Dok Srbija, takodje dobije sa 1:0 dvije utakmice i ostane na 20 mjesto.
I ajde sad gdje je tu logika? Mora da je zato sto su Portugalci igrali na losem terenu u Bosni, pa se dobija vise bodova ili neka druga glupost u pitanju....

Milan

pre 14 godina

Citam na Index-u kako UEFA kaze da "novi sustav" bodovanja bolje oslikava TRENUTNU snagu reprezentacija. Kako "sustav" koji uzima u obzir rezultate od pre 5 godina oslikava trenutnu snagu reprezentacije? Kad bi ATP racunao po istom "sustavu", Rodik, Safin i jos mnogi bi jos uvek bili bolje rangirani igraci od Djokovica. Teniserima je stvarno bolje da se ne zale na ATP bodovanje da ne bi ovi poceli da se sprdaju ko UEFA i FIFA. Sto se tice FIFA rang liste, prva tri mesta su jedina realna slika. Ova rang lista moze da pokazuje sta hoce, dok god mi igramo dobro nije me briga, ali ne mogu na osnovu ove gluposti da prave zreb za velika takmicenja. Uzimati rezultate iz poslednjih godinu dana i tacka. Timovi samo promene selektora pa vise ne igraju isto iako su igraci isti, pogledajte Argentinu.

PeC

pre 14 godina

niko živi ne kapira kako se ova lista pravi, ali po njoj se određuju šeširi za žrebanje, ko s'kim igra u baražu, ko sme rukama da daje golove i ko zna šta sve još...

masas

pre 14 godina

Pa 20 mijesto je realno. Imali ste najslabiju grupu za kvalifikacije SP. Francuzi nikad slabiji, i onda ih niste mogli pobjediti, Rumunji? Pa oni su najslabiji u zadnjih 50 godina, nema ih na SP vec odavno, Austrija? Ajme meni, oni se samo mogu plasirati kad su domacini, da ne govorim o Litvi i Farskim otocima. Kakva grupa!
(Davor, 20. novembar 2009 13:55)

kompleksi rade svoje.
mi imali u grupi svjetske viceprvake, rumune koji su sa tim istim viceprvacima odigrali 3 put nerjeseno i jedni i drugi su igrali na zadnjem ep.

a oni imali u grupi engleze koji su zadnji put napravili neki uspjeh 66 ili tek silu ukrajinu koja je te iste engleze dobila,a ti isti englezi odrali hrvate ko volove u kupusu,nidje veze i plus i jedni i drugi nisu igrali na zadnjem ep. ove druge nemoram ni spominjat.

M Utd

pre 14 godina

Da li se ovde sabiraju samo bodovi u poslednjih godinu dana ili kako?
Inace, nije mi jasno kako posle dve pobede nad Južnom Korejom (tada 48) i Severnom Irskom (tada 30) moze da se dobije samo 8 poena, a Portugal istovremeno pobedi dva puta Bosnu (istim rezultatom, a Bosna je bila tada 42) i dobije 139 poena!? Ok je da se poeni množe nekim koeficijentom vezanim za značaj meča (oni su igrali baraž, a mi prijateljsku, ali, budući da se radi o ekipama sličnog ranga, taj koeficijent je veći od 15!)
Znači da ovde nije samo prosta akumulacija poena ili je način bodovanja krajnje imbecilan...
PS Stvarno mislim da Hrvatska svojim igrama ne zaslužuje deseto mesto na rang listi (kao, uostalom i još dosta reprezentacija), ali takođe nikada nisam video da se u nekom prilogu daje rezultat prvih 9 mesta...

Boris

pre 14 godina

A na koju foru se formira ova FIFA rang-lista??? Bas me interesuje.
Mi napravismo OGROMAN broj pobeda u poslednjih godinu ili dve, pa jos i padosmo sa tamo-nekog 13. na 20. mesta, a neke drzave napravise ozbiljne skokove, neke cak i sa krajne uzasnim gubitcima i rezultatima u proteklih par godina (Francuska, Portugal i drustvo...)

marko

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam sta ovi rvati rade na ovoj stranici okanite nas se ljudi.Toliko ste zeleli da se otcepite i da ne budete sa nama u istoj drzavi ne znam sta jos ocete.Ostavite nas vec jednom na miru mucite svoju muku a nas pustite da uzivamo bez vas.To sto se niste plasirali na svetsko to nije nas problem i znam da ste zavidni i da vam je ceo svet kriv ali sta da radimo kad ne znate da igrate fudbal.Zato pokrite se usima i cutite.

Marko

pre 14 godina

Ma samo da vas obavjestim da je UEFA Dinamu vratile bodove tako da idemo dalje, zdravi i veseli bili!
(Informator, 20. novembar 2009 19:41)

A kakav vam je bio osecaj kad vam ga PANTELIC zabio na sred maximira

sinn

pre 14 godina

Ova lista je nerealna,Portugal 5? Francuska 7? jedva su prosli protiv Iraca...
(Vule, 20. novembar 2009 12:57)
Lista se pravi u odnosu na rezultate u prethodnih 5 godina...Podsecanja radi,na prethodnom svetskom prvenstvu(na kojem smo mi btw osvojili 0 bodova uz gol razliku 2-10)Francuska je u finalu izgubila na penale,a Portugalci su bili 4.ti....Tako da,ima neke logike u tome da budu medju prvih deset...

gospodin coek

pre 14 godina

sto se tice svjetskog ako se bude gledalo po onim zonama ko sto su najavljivali bit ce sledeci sesiri:

A:
j. afrika
brazil
spanija
holandija
italija
njemacka
argentina
engleska

B:
kamerun
cile
o. slonovace
paragvaj
urugvaj
alzir
nigerija
gana

C:
francuska
portugal
svajcarska
grcka
srbija
danska
slovacka
slovenija

D:
sad
meksiko
australija
honduras
japan
j. koreja
novi zeland
s. koreja

boki000

pre 14 godina

za neke koji ne znaju. fifina ljestvica ce se gledati samo za odredjivanje 1. jakosne skupine. ostale skupine ce biti formirane po kontinentalnom smjestaju.

a za one koji kazu da se dodatne nece uzeti u obzir za to zbog toga sto bi neke repke imale vise utakmica.
a sta mislite koliko su utakmica igrale repke iz juzne amerike u ovim kvalama? - 18. europske 10, nizozemska 8, azijske 8 samo u zadnjoj fazi, kao i africke.

Marko

pre 14 godina

Dokaz velikog rezultata je sve veci broj brace Hrvata, Slovenaca i Bosnjaka koji ostavljaju svoje komentare na stranicama B92 :)
Veliki pozdrav komsijama!

Ivan

pre 14 godina

Ova FIFA je mnogo smesna, prosli put smo izgubili jednu utakmicu i pali 7 mesta, a sada dobijemo 2 i status quo.
a da i francuska - irska je bilo sve posteno...

Marecar

pre 14 godina

Pa dobro bre, mislio sam da se ovi hejterski i nacionalni komentari sankcionisu, ali izgleda da je nas admin otisao na jos jednu kafu dole...nema veze, ajde onda da ja kazem par reci. STA SE LOZITE MAJMUNI! I srbi i hrvati. Koje je to smesno prepucavanje na nivou idiota koji stvarno nemaju o cemu pametnije da razmisljaju nego ko je gde na nekoj tamo listi koja se inace ne tice nasih zivota. Hoce li vama hrvatima da bude super sad kad ste tako lepo rangirani, hoce da vam poraste k* od toga. Nece! A vi srbi, sta ste se napalili pa stalno neku svetsku nepravdu ispravljate, nema veze bog je na nasoj strani zar ne, a sad sto nam je okrenuo guzu pa kaki po celoj srbiji(ma celom balkanu) to nema veze, vazno je da smo mi u SESIRU batice, jel da? Komplesaski narodi i jedni i drugi...jadni li smo...

nikola bgd

pre 14 godina

ovo je neverovatno! kako mozemo da budemo i dalje na 20. mestu a pobedili smo 2 utakmice za redom?!?!?! a npr. Portugalija je napredovala, kao i Francuska...iskren da budem, jako sam ubedjen da je FIFA, na celu sa Peleom, Platinijem i Blaterom, jedna kriminalna organizacija koja upropastava fudbal u svakom pogledu...svi oni, takodje, osudjuju Maradonu da je narkoman i ovo ono, a covek je za sve njih BOG!

Vladislav

pre 14 godina

Neka mi neko objasni kako to portugalci ispred Nemaca ili Engleza? Za Engleze mozda i razumem jer nisu bili na euru ali za nemce nerazumem totalno!

Pretorija

pre 14 godina

Vise informacija je na:

http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_World_Rankings
http://www.fifa.com/associations/association=srb/fixturesresults/gender=m/index.html
http://www.fifa.com/associations/association=srb/ranking/gender=m/index.html

Na ovim linkovima cete naci koliko poena smo dobili za ove pobede u prijateljskim utkamicama (taj broj poena treba podeliti sa 4), a koje izgubili (iz novembra 2005, sa koeficijentom 0.2), te koje poene delimicno gubimo zbog smanjivanja koeficijenata sa 1 na 0.5 (novembar 2008.); sa 0.5 na 0.3 (novembar 2007.), te sa 0.3 na 0.2 (novembar 2006.).

Postovao sam kako se racuna UEFA-ina lista i ta je trenutno mnogo vaznija za nas, dok ce ova FIFA-ina lista uci u igru tek za nekoliko godina ponovo. Vise o tom postu mozete procitati ovde:

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=393583

I na kraju, evo je FIFA-ina racunica:

Broj poena (koji FIFA objavljeje pocetkom svakog meseca na svom web-site-u) je prosecna vrednost broja poena koje je tim svake drzave osvojio u protekle 4 godine, ali se vise tezine (u matematickom smislu) daje rezultatima iz prethodnih godinu dana.

Racunica za meceve je sledeca:

Pobeda (bez penala) – 3 poena
Pobeda (posle penala) – 2 poena
Neresen rezultat – 1
Poraz (posle penala) – 1 poen
Poraz (bez penala) – 0 poena
---…---

Koeficijent:
Prijateljska utkamica – 1
Kvlaifikacije za Fifa World Cup i ostala regionalna takmicenja – 2.5
(Evropsko prvenstvo i sl.)
Zavrsi turnir regionalnih takmicenja i Kup konfederacija – 3
Zavrsni turnir Svetskog prvenstva – 4
---…---

Snaga protivnika se racuna ovako:

(200 – pozicija na listi) / 100, dok mec protiv prvog na listi nosi koeficijent 2.00
---…---

Regionalna snaga:
Regija koju pokriva UEFA – 1
Juzna Amerika – 0.98
Srednja i Severna Amerika i Karibi – 0.85
Azija – 0.85
Afrika – 0.85
Okeanija – 0.85

Ako su timovi iz razlicitih zona: (Tim A koeficijent + Tim B koeficijent) / 2 = Koeficijent za mec tima A protiv B
---…---

Broj poena po mecu = 100 x (Poeni za rezultat x Tip utakmice x Snaga protivnika x Regionala snaga)

Koliko se secam, maximalan broj poena je 2500 po utakmici.
---…--

Zavrsna racunica:

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2005-11/2006
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2008-11/2009

(A+B+C+D) / 4 = Trenutan broj poena
---…--

Nox

pre 14 godina

Gledam sada ovu novu listu (nebitno je sto smo ostali na 20. mestu, ionako ce se za kreiranje sesira uzeti oktobarska lista na kojoj smo na istom mestu, da ne bi bilo favorizovanja ekipa koje su igrale baraz). Mozda bi za nas cak bilo bolje da se sesiri kreiraju na bazi plasmana na listi a ne po geografskom kriterijumu (pod uslovom da iz drugog sesira izbegnemo Argentinu i Englesku). U tom slucaju izbegli bi Urugvaj, Paragvaj, Nigeriju, Australiju koje bi sa nama bile u istom sesiru uz Svajcarsku i Dansku, koje su u svakom slucaju u istom sesiru sa nama. Cini mi se da su pobrojane vanevropske reprezentacije jace od evropskih koje bi se nasle u 4. sesiru i koje bi nam bile potencijalni protivnici (Slovacka, Slovenija). Iz drugog sesira mogli bi da izvucemo Obalu Slonovace (najopasnija), Meksiko USA, Cile Kamerun (ove reprezentacije ionako mozemo da izvucemo bez obzira na tehniku zreba). U 4. sesiru najjaca bi bila Gana, ali ona nam u bilo kojoj vrsti zreba moze doci.
Zakljucak: pod uslovom da ne izvucemo Argentinu ili Englesku mislim da bi bolje bilo da startujemo iz 3. sesira jer bi potencijalno izbegli kvalitetnije protivnike od evropskih selekcija koje bi sa nama bile u istom sesiru ako se primeni geografski kriterijum.

V

pre 14 godina

Ljudi kako mozete da pricate sve i svasta a da ne procitate nesto o tome sto pricate... ima precizno uputstvo racunanja bodova gde se racunaju utakmice poslednje 4 godine sa koeficijentima 100%, 50%, 30%, 20%... sta je nasa reprenzetacija uradila na predhodnom evropskom prvenstvu pre dve godine i sta pre 4 godine u nemackoj... Reprenzetacija sada igra dobro ali nije bio takav slucaj pre 3-4 godine sto se isto racuna... doduse sa manjim procentom ali se racuna... Voli nas narod da dize sebe na vrh ili ce da pukne... ali da procitate nesto o cemu pricate to nikako ne mozete...
Srecno i pametno Srbijo na Svetskom prvenstvu

Davor

pre 14 godina

Sto se tice zreba ne bi trebalo da brinemo, jer medju 8 nosilaca su J. Afrika, Brazil, Argentina i 5 evropski, prema tome drugi sesir bi trebalo da cini ostalih 8 evropskih ekipa, treci sesir preostali iz J. Amerike i Afrike i cetvrti sesir Azija i Konkakaf...

Ako se i tu nesto naprasno ne promeni, a u sustini je skroz realno da tako bude...

Dj-Gentle

pre 14 godina

Тике 7000, зимовање 20000, гледати како Хрвати гледају Србе на СП, НЕПРОЦЕЊИВО!

BL U SRCU

pre 14 godina

(anonymus, 20. novembar 2009 20:05)
ak' ste vi bolji u svim tim sportovima sto ih nabroja cini se da ti zivis na nekoj drugoj planeti...:)
btw nije tacno da je hrv naslijedila medalje koje je osvojila ex yug...informisi se malo

Dane

pre 14 godina

Ovo je ja mislim bez zadnje dve prijateljske utakmice a Hrvati koji su bili nosioci svoje grupe i imali ubedljivo najlaksu grupu u kvalifikacijama i kiksali su ostali 10 sto pokazuje da sistem nije dobar.

Za nas je vazno samo da budemo u drugom sesiru na zrebu i na vrhu smo.

Srbija

pre 14 godina

jebote srbija nije niti jednog jakog protivnika pobjedila a stoje na 20.mjestu, vas realitet treba da bude izmedu 30-50 mjesta!!!!!!! evo dajem 500 eura da necete nit jedan gol zabit na SP, pozdrav
(mile, 20. novembar 2009 14:50)

"Zabit" cemo mi tamo (u Africi) mnogo vise od jednog, a i na drugim mestima mile mile. Pa ti bas dosao ovde da provociras.

Evo ja ti otpisujem.

Srecan sada??

art

pre 14 godina

Vidim da komsije potenciraju broj ucesca na velikim takmicenjima a tek su za nijansu uspjesniji. Ko ne vjeruje nek provjeri. Hrvatska od samostalnosti ima 6/8 tj. 75% a Srbija 4/7 tj. 57% (jedne kvalifikacije manje zbog sankcija).

mdserbo

pre 14 godina

Stvarno ne razumem Fifin nacin bodobanja, pobedili smo obe utakmice i nismo napredovali. Nadam se da fifina lista nece se uzimati u obzir prilikom sastavljanja sesira, jer smo prema njoj u 3.

Nox

pre 14 godina

Vrhunski matematicari ovi iz FIFE. Kod njih 2+2 nikako nisu 4. Visoka neka matematika koju mi paceri i neznalice nikako da razumemo.
Ovo je zaista cist lopovluk! Pa ova lista je deset puta gora i nerealnija od ATP liste na koju se stalno zalimo.

El Che

pre 14 godina

Ko nevoli Fif-u vrlo jednostavno :
Sankcije protiv generalanih sponzora:
umesto Coca Cola -Pepsi
Sony- Panasonic,McDonalds-Burger King ,Visa- American Express, Emirates -JAT -lol,
adidas-Nike ,Continental-Hancok Gume a moze i Tigar Pancevolol,Budweiser -Heineken,Castrol-Mobil 1,HyundaiKia-Fiat.
pa sami odlucite evo vec sam napalio Irce

Srbija!

pre 14 godina

imam samo dve reci za FIFU- LOPOVI! :)
(Zeka, 20. novembar 2009 13:22)

Budimo realni!Ova lista ne boduje Srbiju od kad je samo Antic trener i ne gleda kako je igrala samo u kvalifikacijama!Gde smo bili na EP?Sta smo uradili na SP?Porazi u prijateljskim utakmicama sa Djukicem!Porazi sa Anticem(jeste ne bitni,ali ipak su bili porazi).Vodjenje Srbije od strane Klementea i slicni kiksevi od malih reprezentacija!?Setite se svega nije valjda da ocekujemo da skocimo u TOP 10 preko noci!Idemo na SP u senci velikih ekipa,ali na SP cemo explodirati samo polako.Cuce svet za Srbiju u Africi samo polako ima vremena!

i ja sam komleksas

pre 14 godina

Cuj susjedi smiju reci kako Portugal smije biti tako visoko, susjedi jeste li vi realni? Portugal sporediti s Srbijom? hahaha
(Davor, 20. novembar 2009 13:59)

nama taj portugal nije mogao nista, a englezi su nekom mogli svasta.

Milan

pre 14 godina

Ne znam za Vas ljudi, ali ja verujem u ove momke, bili u trecem sesiru ili drugom, iskreno osecam se kao sa reprezentacijom kosarke od pre 2003, nekako su mi vratili poverenje da sa nestrpljenjem ocekujem utakmice reprezentacije i definitivno sa strancima sada mogu da se pohvalim sadasnjoscu kada pricamo o fudbalu, a ne da izbegavam pricu ili okrecem na proslost s pocetka devedesetih i nabrajam sta bi bilo da nam nije bilo zabranjeno da igramo zbog sankcija...
I na kraju, nemojte da kalkulisemo, a da nismo ni dobili grupu, idemo u JAR da se borimo za ponos SRBIJE, pa dokle ide, ide... Ali bilo bi lepo da potraje do kraja!

Srdacan pozdrav

FIFA insider

pre 14 godina

Francuska nece biti u 1. sesiru, kao ni Portugal. Prema aktuelnoj, novembarskoj ranglisti te dve reprezentacije nasle bi se medju prvih 7 ekipa, te bi zajedno sa JAR bile u 1. sesiru. Ali, FIFA je odlucila da ce oktobarsku listu uzeti u obzir, navodno zbog regularnosti, jer reprezentacije, koje su igrale baraz imaju po dve utakmice vise. Istina je sledeca: Argentina je u novembru spala sa 6. na 8. mesto, time bi iz prvog sesira ispala i nasla se u 3. sesiru (Paragvaj, Cile, Urugvaj, itd.), takodje bi i Englezi ispali iz prvog, a u prvom bi bili Portugal i Francuska. To bi zakomplikovalo citav zreb, jer se 2., 3. i 4. sesir odredjuje po geografskom kriteriju. Jer, zamislite grupu sa Nemackom, Engleskom, Argentinom i Meksikom. Da bi se to izbeglo, FIFA priziva "regularnost". Znaci, 1. sesir: JAR, BRA, ARG, GER, ESP, ITA, NED, ENG; 2. sesir: Evropa; 3. sesir: Juzna Amerika i Afrika 4. sesir: Azija i Amerika
Eto, vuk sit i ovce na broju. Zivi bili pa videli!

Q R A

pre 14 godina

Velika laz, prevara i namestaljka!!! Portugal pobedi Bosnu i sa 10 na 5 mesto. FRANCUZI!!! II u grupi jedva pobede Irce sa nevazecim golom i sa 9 na 7mesto!!! A mi 2 pobede protiv protivnika koji su bolje rangirani i od Irske i od Bosne i opet ostanemo na 20 mest!!! NEPRAVDA!!! A sta bi bilo da smo slucajno izgubili koju1?!! Bili bi 40!

pera

pre 14 godina

Svi pricaju da lista nije relevantna, pa zasto onda komentarisete. Ova lista ne donosi nista posebno, pa mi nije jasno cemu prica o lopovima. Toliko se bunite, a znamo svi da smo s Antarom najbolji na svetu! Ovo je kao da se Brazilci bune sto vise nisu prvi: 'Pa kako Spanija bolja od nas, kad su oni izgubili od USA, a mi pobedili, i to u finalu'. Samo opusteno, i za SP i za EP smo u 2. sesiru, sve ostalo je nevazno.

dario

pre 14 godina

mene ne zanimjau tudze selekcije nego samo srbija i vidim problem u tome da je fifa mafija broj 1 nisu uracunali ove dve zadnje pobede to ce tek da ucine 16 decembra a 4 decembra je izvlacenje tako da srbija garantno u 3 sesiru to su belosvetski lopovi sto nije recimo 2 decembra bilo obracuvanja rangliste fife pa zato sto bi srbija bila garantno u 2 sesiru nebi me iznenadilo da dobijemo brazil ili argentinu i uz to engleze tako da bi bilo sve reseno vec iz pocetka a to se naziva fer play kod mafijasa FIFE ali bolje biti casan covek nego neki ku..on stime mislim na fifu !!!
mene ne plasi argentina i engleska nego problem sto ce biti i sudiske namestaljke pa to je dodatni problem a zna se da srbiju ceo svet ganja u svim sportovima mi nismo ni jednu titulu dobili na poklon nego smo morali da se borimo pod najtezim uslovima do titule i to me cini ponosnim kao srbina !!!! zivela SRBIJA
ja te volim, jate volim SRBIJOOOOO......

Zeebedee

pre 14 godina

Pazite sada ove ljigavce iz FIFE sta su saopstili danas. Ne samo da ce listu nosilaca za WC 2010 objaviti samo dva dana pred izvlacenje, sto vec nagovestava neke kontroverze, vec danas saopstavaju da ce za istu koristiti Oktobar listu a ne Novembar jer navodno nije fer jer pojedine ekipe iz Evrope su imale vise meceva radi baraza. Evo saopstenja:"If the criteria to determine the seeded teams were to include, as in the past, the FIFA/Coca-Cola World Ranking, then it would be the October 2009 edition of this ranking which would be considered, and this for sporting reasons. In fact, using the November 2009 edition would create an uneven situation, specifically for the European Zone, where the play-offs involving the eight best runners-up led to an imbalance in the number of qualification matches played between the teams."

Sve bi ovo bilo u redu da isti ljigavci 2006 nisu ne samo racunali meceve baraza nego je nas Ukrajina pretekla na listi pa smo mi a ne oni zavrsili u specijalnom sesiru.

Pretorija

pre 14 godina

ISPRAVKA:

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2005-11/2006
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2008-11/2009

zameni sa

Ukupan broj poena u poslednjih 12 (minimum 5 meceva) meseci x 1 = A – za ovu listu: 12/2008-11/2009
Ukupan broj poena u periodu pre 24 meseci do pre 12 meseci x 0.5 = B – za ovu listu: 12/2007-11/2008
Ukupan broj poena u periodu pre 36 meseci do pre 24 meseca x 0.3 = C – za ovu listu: 12/2006-11/2007
Ukupan broj poena u periodu pre 48 meseci do pre 36 meseci x 0.2 = D – za ovu listu: 12/2005-11/2006

marko-nbg

pre 14 godina

Smesni su mi ovi komsijski komentari! Nisu se plasirali na SP , ali je bitno da se deklasira Lihtenstajn i da su 10. na FIFA listi! Neka budemo mi i 20., neka budemo mi i u trecem sesiru za zrebanje na SP, ali Srbiju nece zaustaviti! Desila se i jaka grupa i debak sa mnogo primljenih golova, desio se i Azerbejdzan i Jermenija, ali kao sto nicija nije gore do zore, tako ni pehovi ne mogu vecito da se desavaju istima! Napred Srbijo! Ko god da dodje u grupi!! Bez respekta, samo gazi!

banat

pre 14 godina

Kad se samo setim koliko su pred ova 2 meca iskritikovani ANTIC i njegov spisak a mi opet obe pobedili!, a onaj "smesni" Isailovic kako su ga nazvali bio igrac utakmice!

Eh vi kriticari iz fotelje smesni ste vise i sami sebi!
Sta legendarni Antic vise treba da uradi pa da vas zadovolji!

Sale Djordjevic

pre 14 godina

(anonymus, 20. novembar 2009 20:05)
Sto je najtuznije u celoj prici ovaj covek misli da je u pravu!
Ajde i da je sve istina sto si rekao ali da ste bolji u kosarci!pa vi se jos stresete na samu pomisao na trojku u poslednjoj stotinki.Generacije i generacije ce nositi to u sebi.Veliki pozdrav!

BOSANAC

pre 14 godina

JESTE CULI ZA OVO:IGRAJU UTAKMICU BRAZIL I BIH I BUDE DOSUDJEN SLOBODAN UDARAC ZA BRAZIL SA OKO 20m.IZVODI GA RONALDINJO.BOSANCI SE U ZIVOM ZIDU OKRENU KA SVOM GOLU,A SUDIJA IH PITA:'STA TO RADITE?,A ONI ODGOVARJU: PA I MI HOCEMO DA VIDIMO GOL.

какве везе има

pre 14 godina

ове листе су све бесмислице и глупости. Холандија 3., а на СП ће да буду у другом шеширу (заједно са нама који смо 20.)?! ФИФА и УЕФА су две врло инертне, нехомогене и често се чини профитом опседнуте организације. Сигурно да би могли да за недељу дана осмисле нови, логичнији систем бодовања, а не овако.

џџ

pre 14 godina

Свиђа ми се што сте објавили ову листу са екипама које ће да харају на предстојећем Мундијалу
Ове остале егзотићне селекције су мање-више небитне

sljukic

pre 14 godina

Ljudi smirite strasti!
Uzima se oktobarska lista u obzir, a i tu smo bili 20.
A fifa odlucuje kako ce raspodeliti sesire. Ili po listi ili po kontinentu!
Budite sigurni da cemo biti u 2. Nema frke.

A i da smo kojim slucajem u 3.! Pa sta, i tu nema frke.

wiener

pre 14 godina

srbija nece biti u "trecem" sesiru za svetsko prvenstvo, jer tako nesto ne postoji. prvih 7 timova + domacin ce biti u provom sesiru. svi ostali timovi ce biti u "geografskim" sesirima. evropa ima 5 timova u prvih 7, tako da ce preostalih 8 svi biti u jednom sesiru. ostala dva ce biti africki i azijski i njima ce se pridruziti 3 predtavnika concacafa i preostala 3 tima iz juzne amerike (brazil i argentina ce biti u prvom sesiru). ko od njih se pridruzuje afrikancima a ko azijatima ce se tek odluciti.

ako fifa bude radila kao uvek (ja mislim da ce tako biti), onda ce se gledati ranking iz oktobra upravo zbog play-offa. portugal i francuska ce biti u evropskom sesiru sa srbijom in nece igrati protiv srbije u grupnoj fazi.

johny logan

pre 14 godina

Ja mislim da nije realno po geografskom principu ali ajde... glavno mi je da nam citav tim bude zdrav i da je atmosfera u timu dobra kao i do sada... a za istalo ce se momci snaci

Branko

pre 14 godina

Poruka za anonymusa

Ako se sa pravom hvalis,uspesima i rezultatima sportista nove drzave Hrvatske,ne mesaj zabe i babe prisvajajuci neke gradjane bivse Juge u svoju listu uspeha.Mi smo tada bili svi Jugosloveni ili po tvom Jugoslaveni.Srbija ide istim putem sada, koji ste vi vasom voljom i uz veliku pomoc svetskih prijatelja odavno ucinili,(tu ste vec deciniju i vise ispred)pa nekrivite Srbiju sto je pokusala zadrzati Jugoslaviju jer je njen nacion bio sirom te bivse drzave.Nasi narodi a tu spadate i vi Hrvati imaju zaista, sto bi mi rekli talent za sportove.i to je neosporno.Narocito smo uspesni u timskim sportovima a tu i tamo blesnu u pojedinim sportovima i koji pojedinac.Znam da vi kao nova drzava zelite putem sporta izaci iz anonimnosti(gle koincidencije ti si se tako potpisao) sto nije nista lose i ruzno.Naprotiv nemam nista protiv nacionalista ili patriota,ali zato imam protiv sovinista i fasista i verujem da ti je ta razlika poznata.Zato dozvoli da ti jedan Makedonac odgovori,ostavi se glupog dokazivanja koje bolji,uzivaj i raduj se uspehu tvojih sportasa(zavidan im je broj priznajem za tako malu milionsku naciju).Ja sam ziveo u obe Republike u vreme SFRJ,jos uvek zalim za tim vremenima,pogotovo za sportom tih prostora i drzave,i sa puno objektivnosti ti mogu poruciti da se oslobodis tih aveti, hvalisanja koje bolji ili jos gore popujes i podcenjujes da si uspesniji zato sto si pripadnik naciona hrvatskog.To samo odslikava tvoje komplekse.Pusti nas,bilo koje nacionanosti da se raduje uspesima svojih sportista i mi imamo pravo na to,zar ne?Ne kazu nasi stari uzalud:"Postuj druge da bi te oni postovali."
Branko Smileski(vidis ja sam se potpisao i nisam anonimus)

jugo

pre 14 godina

Realno stanje u zadnju godinu dana jeste da smo po igrama i kvalitetu u prvih 10-12 reprezentacija ali kakva je takva je FIFI-na lista i mora se postovati, ako daj boze nesto vise uradimo na SP bicemo 10 tak mesta vise ako ne tucemo stajati izvesno verme jer takva su pravila.
Na SP bicemo u drugom sesiru definitivno, na kraju krajeva nije bitan sesir vec kako ce biti sreca pri zrebanju, samo da nebude suvise tesko kao na proslom SP.
I dosta vise zadirkivanja sa Hrvatima, oni do sada realno gledano do pre godinu dana i vise su bili bolji od nas , ali sada dolazi nase vreme tesko da ce nas sustici i narednih 3-4 godine kako stvari stoje.
najbitnije za nasu ekipu je da bude jedinstvo, sva sreca sto je Antic produzio ugovor sa ovima iz FSS drugo ce biti sregjeno.napred Srbija...