Četvrtak, 01.10.2009.

21:37

Neredi u Temišvaru

Više od 35 navijača zagrebačkog Dinama i Temišvara je uhapšeno pošto su se sukobili u centru grada, gađali se flašama i bakljama pa je bilo i povređenih.

Izvor: B92

Neredi u Temišvaru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

petar

pre 14 godina

"Navijači su stoka, al u Zagrebu još nitko nije ubijen"

Šta sdada to znači ? Realno hrvatski navijači rade više izgreda od srpskih u zadnjih par godina. Što se tiče ubojstava navijača to se događa i u njemačkoj i u italiji i u masu zemalja, nažalost, ali čim se kod Srba desi ubojstvo odma ide priča "uuuu nismo mi Hrvati kao Srbi...." Nije to logika.

anti franjevac

pre 14 godina

Jeste, moj antifranjevče, ako nisi znao, to rade Europljani. Ali zato ne ubijaju ljude koji mirno ispijaju pivo u kafiću i pevaju pesmice...
(Lanejovanovic, 2. oktobar 2009 00:19)

A jel ti radis jos nesto u zivotu il samo cekas da se negde desi neko s...e negde u svetu pa da mozes da umirujes svoju savest i opravdavas ono sto se desava kod nas?
(Urosch, 2. oktobar 2009 01:39)

1. Lanejovanovic-u, hvala na obavestenju.

2. Urosch-e, ja u 2.00 spavam. A ti?

3. Ne moze se ponasanje "Europljana" i "susjeda" pravdati nasim.

4. Noc je za spavanje.

petar

pre 14 godina

"Corbamen pa tko pati od kompleksa?pa vi(srbi) ste nas isli napadat i to u rumunjskoj...ne govori o kompleksima..."

imaš valjda toliko inteligencije da vidiš da se radi o Srbima koji žive u Temišvaru, navijaju za taj klub. A ne kao što index piše bajke i gluposti da su se pazi sad Delije i Grobari udružili i išli u temišvar radi hrvata. Smješno !!!!!!!

petar

pre 14 godina

Stvarno je tuzno da Hrvati od Srba u Rumunjskoj moraju cuvati glavu. Sto vam komsije treba dolaziti iz Srbije, udruzivati se sa Rumunjima i napadati hrvatske gradane u Rumunjskoj?! Ima UEFA da kazni vase klubove sa 10 godina nakon svih gluposti koje rade srpski huligani"

E fakat, Ja kada čitam komentare nekih od vas hrvata, vi kao da imate jako nizak kvocijent inteligencije. Kako objasniti ovakav post inače ?
Kakvo udruživanje ? i kakvi napadi na hrvatske građane ? Hrvati bi valjda htjeli pošto su neviđeno opterećeni Srbima da su i Srbi njima također pa zato index plasira takve sasvim krive informacije bez imalo srama koje nemaju veze sa činjenicama.
Što se tiče hrvatskih kompleska : Na tekmama U Maximiru kada igra hrvatska repka naprimjer sa jednom Andorom, viče se "Ubi Srbina" a igraju sa andorcima. to su toliko teški kompleski i opterećenost Srbima da tu nema kraja. tekma u maximiru bi se trebala prekidati kada hiljade i hiljade počnu skandirati za dom spremni, fašistički pozzz, ali tamo u zg niko ni ne trepne na sve to. nažalost takvo je okruženje.....

zemun pfc

pre 14 godina

(boki zg, 2. oktobar 2009 01:07)

Da da, evo ja pripadam Grobarima i mogu ti reci da je nas hiljadu cekalo ispred ambasade Rumunije da dobijemo vize samo da bi se potukli sa vama. A najjace "pala zastava sa kosturskom glavom, verovatno je od Grobara" ahahahaha

Znaci kad mi u inostranstvu osvojimo neku plavu zastavu verovatno je od BBB-a jel da?

Izvinite, to sto vi sanjate da smo mi bili tamo kako bi mogli reci da ste "pretukli delije i grobare" to je vasa stvar. To sto ste videli srpske zastave to su Srbi iz Temisvara koji navijaju za domaci klub (skoro svi) a sigurno nisu dolazili Grobari i Delije da se tuku sa vama.

U poslednjih 8-9 godina dogodilo se 6 ubistva medjusobno izmedju Grobara i Delija tako da ne verujem da su se bash nesto udruzili.

mate_hr

pre 14 godina

Čitam neke komentare i ne mogu doći sebi, neki samo što nisu počeli opravdavat smrt Francuza je se i u Rumunjskoj događaju neredi a ona je u EU.
Što se tiče Hrvatskih navijača BBB, Torcide ista je to nezaposlena bagra kao Grobari i Delije.
Za sve vas bi bilo najbolje da postoji regionalna liga pa da jedni drugima lomite kosti,
ali bar pustite pošteni narod da normalno živi.

Mene je u početku bilo i sram kada bi ovi naši BBB i Torcida otišli vani i radili nered, sad me to apsolutno ne dira jer sa tim ljudima nemam dodirni točki.

Mediji su zakon, kao ovi su vikali „Srbija, Srbija“ pa su naši morali razbijati. Naravni o da je onda opravdano razbijat jer su Srbi najveći neprijatelji.
A i kod vas je ista stvar, razbili ste našu ambasadu u više navrata tako da nemate pravo nešto moralizirat i govorit da su Hrvati puni kompleksa.........sve je to ista bagra, trebat ce nam još jedno 100 godina da dosegnemo jedan pristijni civilizacijski nivo, ali čini mi se da svi zajedno idemo prema srednjem vijeku

Svrab

pre 14 godina

Za ovo i za sve ostale tuce po ulicama je kriva milicija. Ovog puta Rumunska. AKo se znalo da je ova utakmica bila visokog rizika zasto nisu sprecili da dodje do tuce, i zasto su dozvolili navijacima da se setaju gradom. Teren je mesto za tucu (mislim na dobar fudbal gde igraci ginu od trcanja), a posle utakmice idemo na pivo pa kucama na spavanje.

snoopy zagreb

pre 14 godina

Sahtar je izbacio Temisvar iz pretkola Lige prvaka.

Temisvar-Dinamo 0:3
Sahtar-Partizan 4:1

Navijači su stoka, al u Zagrebu još nitko nije ubijen.

Pametnom dosta.

voodoobitch

pre 14 godina

svi me nabili s minusima, a ja bio u pravu...
plavi stroj je najmoćniji stroj iz bivše jugare !
bojsi su se pokazali kao veoma hrabra i jaka ekipa, doći u centar neprijatelja i napasti ga...to ne može svako !
pozdrav svima kojima je plavo u srcu !

gorantsar

pre 14 godina

A vi evroskeptici zar ne vidite ko pravi nerede, opet Balkanci... A cak i da su Rumuni, jak vam je izgovor, Rumunija neki uzor... Juce su primljeni u EU. Ma treba zabraniti Delije i Grobare zbog nas, a ne zbog EU.

Aleksandar English

pre 14 godina

pismo koje sam poslao listu Slobodna Dalmacija posle sirenja dezinformacija da u Temisvaru ima 25% Srba. Bilo bi lepse da je tako a ne samo 2%.

Postovana redakcijo Slobodne Dalmacije,

Verovatno se grubom greskom vasih novinara ili njihovim krajnjem neznanjem pojavila dezimformacija u tekstu “Neredi u Rumunjskoj: Četiri ozljeđena, 35 uhićenih Boysa” od 01.09.2009. Oni su, pretpostavljam profesionalci, i definitivno moraju da vode racuna o takvim stvarima ili barem da ne pisu nesto sto neznaju.
Naime vasi novinari potpisani sa JL, SN pisu:
- … s obzirom na moguće nerede koje je najavljivala većina balkanskih medija s obzirom na veliku srpsku zajednicu (25 posto stanovništva) u tom rumunjskom gradu.
Istina je dapace cak sta vise totalno drugacija.
Na sajtu http://hr.wikipedia.org/wiki/Temi%C5%A1var stoje sledeci podatci o stanovnistvu Temisvara:
- Grad ima 317.660 stanovnika (po popisu iz 2002.).
Etnički sastav:
• Rumunji: 271.677 (85,52%)
• Mađari: 24.302 (7,65%)
• Nijemci: 7.157 (2,25%)
• Srbi: 6.311 (1,98%)
• Romi: 3.062 (0,96%)
• Bugari: 1.218 (0,38%)
• i 3.926 ostalih.
Dakle Srba u Temisvaru nema ni 2%, tako da me zanima odakle podatak vasim novinarima da ih ima 12 puta vise.
Nadam se da cete da uvazite ovu moju primedbu sa nadom da ovakvih ispada bude sto manje.
S postovanjem,

Aleksnadar English

King

pre 14 godina

J.bo vas UROS MISIC i svi ostali huligani slicni njemu!! Da li vi uopste imate mozga pa lupate pravda za urosa?? Pa taj decko je zamalo ubio coveka!! Ja imam 24god., i ako nekad imam porodicu kako cu ja svoje dete da odvedem na stadion pored ovakvih divljaka, bilo da su to bbb, delije, grobari, meraklije... SVE SU TO ISTA G.VNA KOJA NEMAJU DRUGOG POSLA NEGO DA LECE SVOJE KOMPLEKSE NA UTAKMICAMA!! Nego lepo treba ocistiti te debile koji nemaju ni gram mozga pa na radnu akciju jedno 5 godina da im dodje pamet!! Bas mene zabole za te nalozene klince kojima je cilj da se tuku, neka idu u ring ili tako nesto pa neka se medjusobno mlate, a ne da strada neduzan gradjanin bilo koje pripadnosti.

Sony

pre 14 godina

Nema tu ni srbi ni hrvati ni rumuni, to su izgrednici i tako ih treba tretirati. Sve dok se ne povečaju kazne za izgrede neče prestati.
http://www.agenda.ro/videos/view/3363/nebunie-in-centrul-timisoarei-suporterii-croati-au-invadat-piata-operei-4.html

Link na rumunjskoj stranici i jedan njihov video.

Za ne vjerovati je slika na net.hr uz komentar - ovako je završilo. Sve u plamenu ?

Oli Rehn

pre 14 godina

Stvarno je tuzno da Hrvati od Srba u Rumunjskoj moraju cuvati glavu. Sto vam komsije treba dolaziti iz Srbije, udruzivati se sa Rumunjima i napadati hrvatske gradane u Rumunjskoj?! Ima UEFA da kazni vase klubove sa 10 godina nakon svih gluposti koje rade srpski huligani.

BBB MOSTAR

pre 14 godina

Ovo naše društvo je totalno u k..cu. Jel moguće biti normalan navijač danas??? Zašto se ljubav prema klubu ne iskazuje koreografijama i pjesmama, kad već svi znamo da ovakvo ponašanje nema budućnosti? Pustite te kompleksaške priče 'ko je koga kad i gdje...'
Svaka skupina je dobivala i davala batine, mene samo zanima gdje je granica? Bio sam dio svega toga, ali neke stvari više nemaju granica, dakle nemaju smisla... ''Huligani'', vi ste ..čke jer se ne znate tući na šake, a kad već želite prebiti onog drugog, pa budite face i ponesite puške, ubijajte se na jednostavniji način.

Babin_zub

pre 14 godina

Xaxaxa,najjaci su mi murkani.Obuceni su kao da treba da regulisu saobracaj,a ne da obuzdaju navijace sa Balkana.Da sam ja ministar policije nikad ne bih smeo poslati neopremljenu miliciju na rulju.

Urosch

pre 14 godina

Tako je to u EU. Da cujem sad ove nase dusebriznike. Ajde sad pocnite sa zgrazavanjem, osudama, predlozima o suspenziji. Da li vas je sad sramota sto ste vi Srbi ili sto su oni Hrvati? Mozda vas je sramota sto su nam Rumuni komsije?
(anti franjevac, 1. oktobar 2009 21:46)

A jel ti radis jos nesto u zivotu il samo cekas da se negde desi neko s...e negde u svetu pa da mozes da umirujes svoju savest i opravdavas ono sto se desava kod nas?

d

pre 14 godina

znaci kakvi su to idioti ja ne vjerujem.
ovi ubiju covjeka, ovi pale prag, austriju, rumunjsku ako ne i udine.
pa onda kad su na piazzi popolo radili sra*a, devastirali centar milana.
pa kad su u auxerru 1993. ja mislim ubili 2 policajca (il su 2 boysa ubijena).
pa oni su poharali cijelu veropu
kakvi bi bili tek da se udruze grobari i boysi - KATAKLIZMA.
a opet kad bi bagru na robiju, sve bi se rijesilo.

boki zg

pre 14 godina

Bratić mi je u zatvoru radi sukoba u centru grada. Priča ide ovako. Manja grupa srpskih navijača je provocirala, pri čemu su se naši zaletili i razbili ih. U to se uključuju rumunjski navijači i tuča traje barem 20 min, pri čemu pada rumunjski transparent i zastava sa kosturskom glavom, pretpostavljam od grobara. Rezultat ishoda 6 naših ozlijeđenih i par rumunja. Nakon toga opet fight kod stadiona gdje u rumunji zajedno sa grupom srba( a vi i dalje govorite da nisu bili, jer su bili, par srpskih šalova slikano mobitelom) provocira sa Srbija, Srbija, pri čemu bbb-i probijaju triniu i redare i kreću u otvoreni sukob. Sukob spriječava specijalna murija, koja baca suzavac. Rezultat privedeni i jedni i drugi sa obje strane. Sami protiv svih, ( rumunja,srba i murije)..jedva čekam uzvrat u Zagrebu, nadam se da ćete komšije doći. Pozdrav i Zg-a nakon vesle pobjede 0-3!

:)

pre 14 godina

Komšije...Mnogo smo jaki...a da vas pitam..kako je prošao"pesma među klubovima" Partizan?
(FeboZg, 1. oktobar 2009 23:46)

Isto kao i Dinamo na Maksimiru protiv Sahtjora - 1:4

IVORY

pre 14 godina

To milicijo, udri milicijo moja, tako i treba sa tzv navijacima - huliganima. UDri po usima pa ce valjda da se opameti, ako se ne opameti udri ponovo. Sve bi ja vas u Padinsku Skelu da vadite krompir. Svoje komplekse, frustracije i psihicke probleme lecite kod psihijatra, a ne na utakmicamai u tuci sa navijacima.

P.S. to nisu Srbi iz Srbje vec navijaci Temsvara iz Temisvara inace Srbi, koji tamo zive vekovima. Za one koji ne znaju ima dosta Srba koji zive u Temsvaru (malo manje nego ranjih decenija ali opet ih ima dosta)

Srpski dinamit

pre 14 godina

Kolike su pice,videlo se kad ih je savatala murija!Ne možete bre da skandirate protiv SRBIJE u sred Temišvara! SRBIJA,SRBIJA!

Nelson Muntz

pre 14 godina

@delia glingon
Ако те дохвати Милка Цанић проћи ћеш горе него пургери у Темишвару! :)))

gavrancic kome fali iskustvo

pre 14 godina

Gledam snimke sa "tuce" i ne mogu da se nagledam ovih rumunskih policajaca...

Jedan se saplice, drugi ne moze da drzi kera kolko ga vuce, trecem ispada pistolj iz ruke pa ga novinar vraca natrag da mu ga vrati... O boze, boze...

A nigde i niko nema neka obelezija, ne zna se ko sa kime...

Oni slovaci i cesi su pravi robocp-i prema ovima!

Lanejovanovic

pre 14 godina

Zar je moguce da to rade civilizovani Europljani. Ja sam mislio da su ovo specijaliteti nas zatucanih sa istocnog Balkana.
(anti franjevac, 1. oktobar 2009 21:49)

Jeste, moj antifranjevče, ako nisi znao, to rade Europljani. Ali zato ne ubijaju ljude koji mirno ispijaju pivo u kafiću i pevaju pesmice...

lapidar

pre 14 godina

Koji bre grobari i delije? Zar u HR ne znaju da su Srbima potrebne vize za Rumuniju - teško da su ih dobili za ovu priliku. Drugo, grobari i delije se ne podnose i teško da bi se udružili protiv bilo koga, pa ni protiv BBB.

Srpski dinamit

pre 14 godina

Učestvovali Delije i Grobari,xexexe,pa glupi index,i taj koji objavljuje tako nešto,jer zna se kako bi prošao svaki kockasti kojeg bi dovatio neko iz grupe VEČITIH! Ne bi više videli ne hrvatsku,nego ni granicu kako izgleda!

el gordo

pre 14 godina

Ja se samo nadam da ove komentare tipa: "Evo vam sad vasa Evropa! A ja reko to samo u Srbiji? Da vas cujem Eurofanatici. Imate nesto da kazete o svesti ovih vasih iz EU?" i druge pisu ljudi koji nemaju vise od 20 godina, jer toliko 'lozenja' ja ne videh u zivotu..
Ma i nije nista drugo do balkanska kaljuga za nas..

NISTA SE OVDE PROMENITI NECE, VRATICE SE VREME '93.

ja

pre 14 godina

U pravu je lik apsolutno, Hrvati priznali vi ili ne jednostavno imate kompleks od Srba. Da li je to posledica rata ili ne znam cega ali uglavnom ispoljavate velike komplekse. Ne bi sad da zalazim u to da ste jedina nacija na svetu koja kao svoj najveci praznik slavi progon drugog naroda ali uglavnom okanite nas se...

Vladanesku

pre 14 godina

Ljudi, za Rumuniju je potrebna viza. Da li zaista mislite da su 'delije i grobari' džedžili ispred rumunskog konzulata da bi išli i vitlali se s Hrvatima. Obaška što mogu u tu Hrvatsku da idu i bez viza. Sve u svemu, tu je bilo svakako nešto momaka iz Lugoja i Temišvara koji su ostali Srbi, kao i braća Rumuni. I ovaj video koji ste nazvali sa nešto 'delije i grobari' da smo pravna država morao bi da podleže zakonu o javnom informisanju. Nisam se mnogo protivio zviždanju Marseljezi, ali svakako ne smemo zviždati rumunskoj himni kad komšije dođu da nas isprate na World Cup. Pozdravea ;-)

princesKrofna

pre 14 godina

Stvarno nemam reči. Ja se zgražavam ovakvih scena. Kome nije do fudbala neka neide na utakmice. Ponašanje hrvackih 'navijača' - katastrofa. Baš su primitivci, gde god odu prave probleme, uopšte neznaju da se druže. gde god odu izazivaju i provociraju i tuku se sa milicijom. Trebalo bi nadležne institucije u uefi da se pozabave ovim fenomenom.

Milan

pre 14 godina

Gospodo, iz priloženog se vidi da se ovakve gnusne stvari ne dešava samo u Srbiji. Po običaju, opet će naše navijače okriviti da smo "pujdali" Rumune da tuku Hrvate, ali sve u svemu, takvi "ljudi" koji sakate sport postoje i u Hrvatskoj i u BiH i u Rumuniji. Apsolutno ih sve treba pohapsiti, ali me zanima da li će sad Platini i ostatak ekipe toliko da se zgroze ili se to ipak čuva za Delije i Grobare...

DINAMO - ZAGREB

pre 14 godina

A gdje su prava nas koji ne želimo biti dio huliganskog svijeta... Sve te huligane države mogu riješiti da hoće... A ovako ne možeš ni otići gledati utakmicu jer budala ko u priči.... Nije to nikakva urota ni protiv Grobara i Delija a niti Boysa nego recimo istinu - huligani i točka...

veerghoen

pre 14 godina

Hteo bih da pitam ove Indexovce,jel mozda bio i Legija tamo sa crvenim beretkama uz komandu Radovana Karadjica?ne,ne...ipak je Karadjic u Hagu,kako bi on tamo stigao?

Dobri Plavi Dečko

pre 14 godina

E, ljudi moji, pa što bi bilo da nam daju regionalnu nogometnu ligu? Pa bilo bi mrtvih više neg '91! Isti smo svi - hebeni Balkanjerosi!

Pozdrav iz ZGB-a

Petar

pre 14 godina

Ja mislim da je Dinamo zasluzio da bude suspendovan na najmanje godinu dana,ovo sto su njegovi navijaci uradili na stadionu neodoljivo podseca na onaj incident vezan za paritzanove navijace u Mostaru!!! Uefa je kaznila Partizan,Feynord,Legiju..... ne vidim zasto ne bi kaznili i Dinamo!!!!

boki

pre 14 godina

naravno da ce kazna biti neka smijsna simbolicna cifra
jer su ovi iz uefe veoma korumpirani i kad im neko ne daje (citaj Srbi) onda cepaju kazne
a ocigleno je da navijaci dinama prave ekscese da bi sto vise problema napravili sopstvenoj upravi sa kojom odavno nisu u ljubavi

Jolex

pre 14 godina

Pazi a hravtki mediji pisu da su bili Grobari i Delije sa Rumunima.Da su bili ne bi se ni vracali.A najsmesniji deo komentara provocirali ih povicima Srbija,Srbija.A jel bio rkan?Posto hrvatski mediji vec sedam dana pune stranice novina kako je ziv.Sto je babi milo...

Sawa

pre 14 godina

Sve Rumune u zatvor po 40 godina jer su napali jadne Hrvate koji su dosli da gledaju utakmicu i popiju pice u centru Temisvara i nikog nisu dirali...

Игор

pre 14 godina

Мене само занима шта је још потребно да се Динамо Загреб избаци из Европских такмичења ? Свако гостовање они праве нереде, што по улици али и на стадиону.
Е моја УЕФО ...

Fair play

pre 14 godina

Nadam se, da ce ne samo sportske (FIFA, UEFA itd.), vec i politicke
organizacije svih zemalja konacno zabraniti ucestvovanje svim drzavama
ciji huligani izazivaju i vrse nasilje po gradovima i stadionima.

delia glingon

pre 14 godina

Rumunija je mnogo civilizovana, drugarska zemlja sa socialnom kopetenciom za najjvecu ocenu. Stvarno se divim rumunima i mnogo je pozitivno da su u EU. Fuzbal u Rumuniji explodira i sigurno za par godina ce imati ligu u evropi top 5.
E sad je stvarno grozno kad ovi narkomani iz zagreba oce da zapale grad, al tu su civili boxeri i specialci zveri da odbrane nam i velicanstvo te prelepe Drzave Rumunije:

roman empire

pre 14 godina

Vidite ovu sliku sa ovim navijacima kojih odvoze u starim kanionima,kao da ih odvoze negde na radnu akciju sto bi bilo i najpametnije, da se da toj omladini neka radna zanimacija.STOP HULIGANSTVU!!!!

gry

pre 14 godina

I PO KO ZNA KOJI PUT dinamovci prave nerede! I sve unutar stadiona...a prolaze bez praznih tribina ili suspenzija!
Ali najjaci su ovi sa index-a koji pisu kako su se udruzili srpski i rumunski navijaci protiv bbb-a! Da nisu mozda imali "obelezja" Partizana...to je izgleda u modi!

Djole pfc

pre 14 godina

kvraaagu sve...pa dokle vise ce ovi BBB da izvlace deblji kraj u inostrantsvu,kao da im ono u Svici nije bilo dovoljno...mislim, sta reci a ne zaplakati..pozdrav Urketu od Djoleta sa juzne sipke!

Cira Severac

pre 14 godina

A index javlja kako su njihove djecke napali srpsko-rumunjski navijaci, pritom naglasavajuci da su i Srbi gosti. Gospodo, mec je i oznacen kao dogadjaj visokog rizika zbog dosta Srba koji zive u Temisvaru i navijaju za taj klub, gde imaju isti status kao i rumunski navijaci. A mi bas i ne izgaramo od zelje da jurimo Hrvate po evropi samo da bismo izazivali tuce

MERAKLIJE

pre 14 godina

Ljudi meni se cini da nekom Delije i Grobari mnooogoooo smetaju pa se sve cini da se ocrne ove dve navijacke grupe.Ocekujem nekog da se oglasi povodom ovog poslednjeg Cunamija ,mislim mozda su delije i Grobari i njega izazvali.

anti franjevac

pre 14 godina

Tako je to u EU. Da cujem sad ove nase dusebriznike. Ajde sad pocnite sa zgrazavanjem, osudama, predlozima o suspenziji. Da li vas je sad sramota sto ste vi Srbi ili sto su oni Hrvati? Mozda vas je sramota sto su nam Rumuni komsije?

Srbin

pre 14 godina

Prvi put da pohvalim naseg drugara Bacu Rumun(j)a, koji nas je stalno nervirao.
Sigurno je on sada iznervirao ove bed blu bojse.
Bravo majstore.
Srbija! Srbija!
Ocekujem kaznu od 1 decenije zabrane igranja fudbala za zagrebacku "momcad". Sta su sve radili, zasluzili su konacno.

Cira Severac

pre 14 godina

A index javlja kako su njihove djecke napali srpsko-rumunjski navijaci, pritom naglasavajuci da su i Srbi gosti. Gospodo, mec je i oznacen kao dogadjaj visokog rizika zbog dosta Srba koji zive u Temisvaru i navijaju za taj klub, gde imaju isti status kao i rumunski navijaci. A mi bas i ne izgaramo od zelje da jurimo Hrvate po evropi samo da bismo izazivali tuce

MERAKLIJE

pre 14 godina

Ljudi meni se cini da nekom Delije i Grobari mnooogoooo smetaju pa se sve cini da se ocrne ove dve navijacke grupe.Ocekujem nekog da se oglasi povodom ovog poslednjeg Cunamija ,mislim mozda su delije i Grobari i njega izazvali.

Игор

pre 14 godina

Мене само занима шта је још потребно да се Динамо Загреб избаци из Европских такмичења ? Свако гостовање они праве нереде, што по улици али и на стадиону.
Е моја УЕФО ...

anti franjevac

pre 14 godina

Tako je to u EU. Da cujem sad ove nase dusebriznike. Ajde sad pocnite sa zgrazavanjem, osudama, predlozima o suspenziji. Da li vas je sad sramota sto ste vi Srbi ili sto su oni Hrvati? Mozda vas je sramota sto su nam Rumuni komsije?

Jolex

pre 14 godina

Pazi a hravtki mediji pisu da su bili Grobari i Delije sa Rumunima.Da su bili ne bi se ni vracali.A najsmesniji deo komentara provocirali ih povicima Srbija,Srbija.A jel bio rkan?Posto hrvatski mediji vec sedam dana pune stranice novina kako je ziv.Sto je babi milo...

Sawa

pre 14 godina

Sve Rumune u zatvor po 40 godina jer su napali jadne Hrvate koji su dosli da gledaju utakmicu i popiju pice u centru Temisvara i nikog nisu dirali...

Dobri Plavi Dečko

pre 14 godina

E, ljudi moji, pa što bi bilo da nam daju regionalnu nogometnu ligu? Pa bilo bi mrtvih više neg '91! Isti smo svi - hebeni Balkanjerosi!

Pozdrav iz ZGB-a

gry

pre 14 godina

I PO KO ZNA KOJI PUT dinamovci prave nerede! I sve unutar stadiona...a prolaze bez praznih tribina ili suspenzija!
Ali najjaci su ovi sa index-a koji pisu kako su se udruzili srpski i rumunski navijaci protiv bbb-a! Da nisu mozda imali "obelezja" Partizana...to je izgleda u modi!

Vladanesku

pre 14 godina

Ljudi, za Rumuniju je potrebna viza. Da li zaista mislite da su 'delije i grobari' džedžili ispred rumunskog konzulata da bi išli i vitlali se s Hrvatima. Obaška što mogu u tu Hrvatsku da idu i bez viza. Sve u svemu, tu je bilo svakako nešto momaka iz Lugoja i Temišvara koji su ostali Srbi, kao i braća Rumuni. I ovaj video koji ste nazvali sa nešto 'delije i grobari' da smo pravna država morao bi da podleže zakonu o javnom informisanju. Nisam se mnogo protivio zviždanju Marseljezi, ali svakako ne smemo zviždati rumunskoj himni kad komšije dođu da nas isprate na World Cup. Pozdravea ;-)

roman empire

pre 14 godina

Vidite ovu sliku sa ovim navijacima kojih odvoze u starim kanionima,kao da ih odvoze negde na radnu akciju sto bi bilo i najpametnije, da se da toj omladini neka radna zanimacija.STOP HULIGANSTVU!!!!

delia glingon

pre 14 godina

Rumunija je mnogo civilizovana, drugarska zemlja sa socialnom kopetenciom za najjvecu ocenu. Stvarno se divim rumunima i mnogo je pozitivno da su u EU. Fuzbal u Rumuniji explodira i sigurno za par godina ce imati ligu u evropi top 5.
E sad je stvarno grozno kad ovi narkomani iz zagreba oce da zapale grad, al tu su civili boxeri i specialci zveri da odbrane nam i velicanstvo te prelepe Drzave Rumunije:

DINAMO - ZAGREB

pre 14 godina

A gdje su prava nas koji ne želimo biti dio huliganskog svijeta... Sve te huligane države mogu riješiti da hoće... A ovako ne možeš ni otići gledati utakmicu jer budala ko u priči.... Nije to nikakva urota ni protiv Grobara i Delija a niti Boysa nego recimo istinu - huligani i točka...

Petar

pre 14 godina

Ja mislim da je Dinamo zasluzio da bude suspendovan na najmanje godinu dana,ovo sto su njegovi navijaci uradili na stadionu neodoljivo podseca na onaj incident vezan za paritzanove navijace u Mostaru!!! Uefa je kaznila Partizan,Feynord,Legiju..... ne vidim zasto ne bi kaznili i Dinamo!!!!

Milan

pre 14 godina

Gospodo, iz priloženog se vidi da se ovakve gnusne stvari ne dešava samo u Srbiji. Po običaju, opet će naše navijače okriviti da smo "pujdali" Rumune da tuku Hrvate, ali sve u svemu, takvi "ljudi" koji sakate sport postoje i u Hrvatskoj i u BiH i u Rumuniji. Apsolutno ih sve treba pohapsiti, ali me zanima da li će sad Platini i ostatak ekipe toliko da se zgroze ili se to ipak čuva za Delije i Grobare...

el gordo

pre 14 godina

Ja se samo nadam da ove komentare tipa: "Evo vam sad vasa Evropa! A ja reko to samo u Srbiji? Da vas cujem Eurofanatici. Imate nesto da kazete o svesti ovih vasih iz EU?" i druge pisu ljudi koji nemaju vise od 20 godina, jer toliko 'lozenja' ja ne videh u zivotu..
Ma i nije nista drugo do balkanska kaljuga za nas..

NISTA SE OVDE PROMENITI NECE, VRATICE SE VREME '93.

veerghoen

pre 14 godina

Hteo bih da pitam ove Indexovce,jel mozda bio i Legija tamo sa crvenim beretkama uz komandu Radovana Karadjica?ne,ne...ipak je Karadjic u Hagu,kako bi on tamo stigao?

princesKrofna

pre 14 godina

Stvarno nemam reči. Ja se zgražavam ovakvih scena. Kome nije do fudbala neka neide na utakmice. Ponašanje hrvackih 'navijača' - katastrofa. Baš su primitivci, gde god odu prave probleme, uopšte neznaju da se druže. gde god odu izazivaju i provociraju i tuku se sa milicijom. Trebalo bi nadležne institucije u uefi da se pozabave ovim fenomenom.

Aleksandar English

pre 14 godina

pismo koje sam poslao listu Slobodna Dalmacija posle sirenja dezinformacija da u Temisvaru ima 25% Srba. Bilo bi lepse da je tako a ne samo 2%.

Postovana redakcijo Slobodne Dalmacije,

Verovatno se grubom greskom vasih novinara ili njihovim krajnjem neznanjem pojavila dezimformacija u tekstu “Neredi u Rumunjskoj: Četiri ozljeđena, 35 uhićenih Boysa” od 01.09.2009. Oni su, pretpostavljam profesionalci, i definitivno moraju da vode racuna o takvim stvarima ili barem da ne pisu nesto sto neznaju.
Naime vasi novinari potpisani sa JL, SN pisu:
- … s obzirom na moguće nerede koje je najavljivala većina balkanskih medija s obzirom na veliku srpsku zajednicu (25 posto stanovništva) u tom rumunjskom gradu.
Istina je dapace cak sta vise totalno drugacija.
Na sajtu http://hr.wikipedia.org/wiki/Temi%C5%A1var stoje sledeci podatci o stanovnistvu Temisvara:
- Grad ima 317.660 stanovnika (po popisu iz 2002.).
Etnički sastav:
• Rumunji: 271.677 (85,52%)
• Mađari: 24.302 (7,65%)
• Nijemci: 7.157 (2,25%)
• Srbi: 6.311 (1,98%)
• Romi: 3.062 (0,96%)
• Bugari: 1.218 (0,38%)
• i 3.926 ostalih.
Dakle Srba u Temisvaru nema ni 2%, tako da me zanima odakle podatak vasim novinarima da ih ima 12 puta vise.
Nadam se da cete da uvazite ovu moju primedbu sa nadom da ovakvih ispada bude sto manje.
S postovanjem,

Aleksnadar English

Fair play

pre 14 godina

Nadam se, da ce ne samo sportske (FIFA, UEFA itd.), vec i politicke
organizacije svih zemalja konacno zabraniti ucestvovanje svim drzavama
ciji huligani izazivaju i vrse nasilje po gradovima i stadionima.

lapidar

pre 14 godina

Koji bre grobari i delije? Zar u HR ne znaju da su Srbima potrebne vize za Rumuniju - teško da su ih dobili za ovu priliku. Drugo, grobari i delije se ne podnose i teško da bi se udružili protiv bilo koga, pa ni protiv BBB.

ja

pre 14 godina

U pravu je lik apsolutno, Hrvati priznali vi ili ne jednostavno imate kompleks od Srba. Da li je to posledica rata ili ne znam cega ali uglavnom ispoljavate velike komplekse. Ne bi sad da zalazim u to da ste jedina nacija na svetu koja kao svoj najveci praznik slavi progon drugog naroda ali uglavnom okanite nas se...

boki zg

pre 14 godina

Bratić mi je u zatvoru radi sukoba u centru grada. Priča ide ovako. Manja grupa srpskih navijača je provocirala, pri čemu su se naši zaletili i razbili ih. U to se uključuju rumunjski navijači i tuča traje barem 20 min, pri čemu pada rumunjski transparent i zastava sa kosturskom glavom, pretpostavljam od grobara. Rezultat ishoda 6 naših ozlijeđenih i par rumunja. Nakon toga opet fight kod stadiona gdje u rumunji zajedno sa grupom srba( a vi i dalje govorite da nisu bili, jer su bili, par srpskih šalova slikano mobitelom) provocira sa Srbija, Srbija, pri čemu bbb-i probijaju triniu i redare i kreću u otvoreni sukob. Sukob spriječava specijalna murija, koja baca suzavac. Rezultat privedeni i jedni i drugi sa obje strane. Sami protiv svih, ( rumunja,srba i murije)..jedva čekam uzvrat u Zagrebu, nadam se da ćete komšije doći. Pozdrav i Zg-a nakon vesle pobjede 0-3!

:)

pre 14 godina

Komšije...Mnogo smo jaki...a da vas pitam..kako je prošao"pesma među klubovima" Partizan?
(FeboZg, 1. oktobar 2009 23:46)

Isto kao i Dinamo na Maksimiru protiv Sahtjora - 1:4

Srpski dinamit

pre 14 godina

Učestvovali Delije i Grobari,xexexe,pa glupi index,i taj koji objavljuje tako nešto,jer zna se kako bi prošao svaki kockasti kojeg bi dovatio neko iz grupe VEČITIH! Ne bi više videli ne hrvatsku,nego ni granicu kako izgleda!

Srpski dinamit

pre 14 godina

Kolike su pice,videlo se kad ih je savatala murija!Ne možete bre da skandirate protiv SRBIJE u sred Temišvara! SRBIJA,SRBIJA!

gavrancic kome fali iskustvo

pre 14 godina

Gledam snimke sa "tuce" i ne mogu da se nagledam ovih rumunskih policajaca...

Jedan se saplice, drugi ne moze da drzi kera kolko ga vuce, trecem ispada pistolj iz ruke pa ga novinar vraca natrag da mu ga vrati... O boze, boze...

A nigde i niko nema neka obelezija, ne zna se ko sa kime...

Oni slovaci i cesi su pravi robocp-i prema ovima!

boki

pre 14 godina

naravno da ce kazna biti neka smijsna simbolicna cifra
jer su ovi iz uefe veoma korumpirani i kad im neko ne daje (citaj Srbi) onda cepaju kazne
a ocigleno je da navijaci dinama prave ekscese da bi sto vise problema napravili sopstvenoj upravi sa kojom odavno nisu u ljubavi

mate_hr

pre 14 godina

Čitam neke komentare i ne mogu doći sebi, neki samo što nisu počeli opravdavat smrt Francuza je se i u Rumunjskoj događaju neredi a ona je u EU.
Što se tiče Hrvatskih navijača BBB, Torcide ista je to nezaposlena bagra kao Grobari i Delije.
Za sve vas bi bilo najbolje da postoji regionalna liga pa da jedni drugima lomite kosti,
ali bar pustite pošteni narod da normalno živi.

Mene je u početku bilo i sram kada bi ovi naši BBB i Torcida otišli vani i radili nered, sad me to apsolutno ne dira jer sa tim ljudima nemam dodirni točki.

Mediji su zakon, kao ovi su vikali „Srbija, Srbija“ pa su naši morali razbijati. Naravni o da je onda opravdano razbijat jer su Srbi najveći neprijatelji.
A i kod vas je ista stvar, razbili ste našu ambasadu u više navrata tako da nemate pravo nešto moralizirat i govorit da su Hrvati puni kompleksa.........sve je to ista bagra, trebat ce nam još jedno 100 godina da dosegnemo jedan pristijni civilizacijski nivo, ali čini mi se da svi zajedno idemo prema srednjem vijeku

BBB MOSTAR

pre 14 godina

Ovo naše društvo je totalno u k..cu. Jel moguće biti normalan navijač danas??? Zašto se ljubav prema klubu ne iskazuje koreografijama i pjesmama, kad već svi znamo da ovakvo ponašanje nema budućnosti? Pustite te kompleksaške priče 'ko je koga kad i gdje...'
Svaka skupina je dobivala i davala batine, mene samo zanima gdje je granica? Bio sam dio svega toga, ali neke stvari više nemaju granica, dakle nemaju smisla... ''Huligani'', vi ste ..čke jer se ne znate tući na šake, a kad već želite prebiti onog drugog, pa budite face i ponesite puške, ubijajte se na jednostavniji način.

zemun pfc

pre 14 godina

(boki zg, 2. oktobar 2009 01:07)

Da da, evo ja pripadam Grobarima i mogu ti reci da je nas hiljadu cekalo ispred ambasade Rumunije da dobijemo vize samo da bi se potukli sa vama. A najjace "pala zastava sa kosturskom glavom, verovatno je od Grobara" ahahahaha

Znaci kad mi u inostranstvu osvojimo neku plavu zastavu verovatno je od BBB-a jel da?

Izvinite, to sto vi sanjate da smo mi bili tamo kako bi mogli reci da ste "pretukli delije i grobare" to je vasa stvar. To sto ste videli srpske zastave to su Srbi iz Temisvara koji navijaju za domaci klub (skoro svi) a sigurno nisu dolazili Grobari i Delije da se tuku sa vama.

U poslednjih 8-9 godina dogodilo se 6 ubistva medjusobno izmedju Grobara i Delija tako da ne verujem da su se bash nesto udruzili.

petar

pre 14 godina

Stvarno je tuzno da Hrvati od Srba u Rumunjskoj moraju cuvati glavu. Sto vam komsije treba dolaziti iz Srbije, udruzivati se sa Rumunjima i napadati hrvatske gradane u Rumunjskoj?! Ima UEFA da kazni vase klubove sa 10 godina nakon svih gluposti koje rade srpski huligani"

E fakat, Ja kada čitam komentare nekih od vas hrvata, vi kao da imate jako nizak kvocijent inteligencije. Kako objasniti ovakav post inače ?
Kakvo udruživanje ? i kakvi napadi na hrvatske građane ? Hrvati bi valjda htjeli pošto su neviđeno opterećeni Srbima da su i Srbi njima također pa zato index plasira takve sasvim krive informacije bez imalo srama koje nemaju veze sa činjenicama.
Što se tiče hrvatskih kompleska : Na tekmama U Maximiru kada igra hrvatska repka naprimjer sa jednom Andorom, viče se "Ubi Srbina" a igraju sa andorcima. to su toliko teški kompleski i opterećenost Srbima da tu nema kraja. tekma u maximiru bi se trebala prekidati kada hiljade i hiljade počnu skandirati za dom spremni, fašistički pozzz, ali tamo u zg niko ni ne trepne na sve to. nažalost takvo je okruženje.....

King

pre 14 godina

J.bo vas UROS MISIC i svi ostali huligani slicni njemu!! Da li vi uopste imate mozga pa lupate pravda za urosa?? Pa taj decko je zamalo ubio coveka!! Ja imam 24god., i ako nekad imam porodicu kako cu ja svoje dete da odvedem na stadion pored ovakvih divljaka, bilo da su to bbb, delije, grobari, meraklije... SVE SU TO ISTA G.VNA KOJA NEMAJU DRUGOG POSLA NEGO DA LECE SVOJE KOMPLEKSE NA UTAKMICAMA!! Nego lepo treba ocistiti te debile koji nemaju ni gram mozga pa na radnu akciju jedno 5 godina da im dodje pamet!! Bas mene zabole za te nalozene klince kojima je cilj da se tuku, neka idu u ring ili tako nesto pa neka se medjusobno mlate, a ne da strada neduzan gradjanin bilo koje pripadnosti.

IVORY

pre 14 godina

To milicijo, udri milicijo moja, tako i treba sa tzv navijacima - huliganima. UDri po usima pa ce valjda da se opameti, ako se ne opameti udri ponovo. Sve bi ja vas u Padinsku Skelu da vadite krompir. Svoje komplekse, frustracije i psihicke probleme lecite kod psihijatra, a ne na utakmicamai u tuci sa navijacima.

P.S. to nisu Srbi iz Srbje vec navijaci Temsvara iz Temisvara inace Srbi, koji tamo zive vekovima. Za one koji ne znaju ima dosta Srba koji zive u Temsvaru (malo manje nego ranjih decenija ali opet ih ima dosta)

Nelson Muntz

pre 14 godina

@delia glingon
Ако те дохвати Милка Цанић проћи ћеш горе него пургери у Темишвару! :)))

Babin_zub

pre 14 godina

Xaxaxa,najjaci su mi murkani.Obuceni su kao da treba da regulisu saobracaj,a ne da obuzdaju navijace sa Balkana.Da sam ja ministar policije nikad ne bih smeo poslati neopremljenu miliciju na rulju.

d

pre 14 godina

znaci kakvi su to idioti ja ne vjerujem.
ovi ubiju covjeka, ovi pale prag, austriju, rumunjsku ako ne i udine.
pa onda kad su na piazzi popolo radili sra*a, devastirali centar milana.
pa kad su u auxerru 1993. ja mislim ubili 2 policajca (il su 2 boysa ubijena).
pa oni su poharali cijelu veropu
kakvi bi bili tek da se udruze grobari i boysi - KATAKLIZMA.
a opet kad bi bagru na robiju, sve bi se rijesilo.

voodoobitch

pre 14 godina

svi me nabili s minusima, a ja bio u pravu...
plavi stroj je najmoćniji stroj iz bivše jugare !
bojsi su se pokazali kao veoma hrabra i jaka ekipa, doći u centar neprijatelja i napasti ga...to ne može svako !
pozdrav svima kojima je plavo u srcu !

snoopy zagreb

pre 14 godina

Sahtar je izbacio Temisvar iz pretkola Lige prvaka.

Temisvar-Dinamo 0:3
Sahtar-Partizan 4:1

Navijači su stoka, al u Zagrebu još nitko nije ubijen.

Pametnom dosta.

petar

pre 14 godina

"Corbamen pa tko pati od kompleksa?pa vi(srbi) ste nas isli napadat i to u rumunjskoj...ne govori o kompleksima..."

imaš valjda toliko inteligencije da vidiš da se radi o Srbima koji žive u Temišvaru, navijaju za taj klub. A ne kao što index piše bajke i gluposti da su se pazi sad Delije i Grobari udružili i išli u temišvar radi hrvata. Smješno !!!!!!!

Urosch

pre 14 godina

Tako je to u EU. Da cujem sad ove nase dusebriznike. Ajde sad pocnite sa zgrazavanjem, osudama, predlozima o suspenziji. Da li vas je sad sramota sto ste vi Srbi ili sto su oni Hrvati? Mozda vas je sramota sto su nam Rumuni komsije?
(anti franjevac, 1. oktobar 2009 21:46)

A jel ti radis jos nesto u zivotu il samo cekas da se negde desi neko s...e negde u svetu pa da mozes da umirujes svoju savest i opravdavas ono sto se desava kod nas?

Sony

pre 14 godina

Nema tu ni srbi ni hrvati ni rumuni, to su izgrednici i tako ih treba tretirati. Sve dok se ne povečaju kazne za izgrede neče prestati.
http://www.agenda.ro/videos/view/3363/nebunie-in-centrul-timisoarei-suporterii-croati-au-invadat-piata-operei-4.html

Link na rumunjskoj stranici i jedan njihov video.

Za ne vjerovati je slika na net.hr uz komentar - ovako je završilo. Sve u plamenu ?

Oli Rehn

pre 14 godina

Stvarno je tuzno da Hrvati od Srba u Rumunjskoj moraju cuvati glavu. Sto vam komsije treba dolaziti iz Srbije, udruzivati se sa Rumunjima i napadati hrvatske gradane u Rumunjskoj?! Ima UEFA da kazni vase klubove sa 10 godina nakon svih gluposti koje rade srpski huligani.

Lanejovanovic

pre 14 godina

Zar je moguce da to rade civilizovani Europljani. Ja sam mislio da su ovo specijaliteti nas zatucanih sa istocnog Balkana.
(anti franjevac, 1. oktobar 2009 21:49)

Jeste, moj antifranjevče, ako nisi znao, to rade Europljani. Ali zato ne ubijaju ljude koji mirno ispijaju pivo u kafiću i pevaju pesmice...

petar

pre 14 godina

"Navijači su stoka, al u Zagrebu još nitko nije ubijen"

Šta sdada to znači ? Realno hrvatski navijači rade više izgreda od srpskih u zadnjih par godina. Što se tiče ubojstava navijača to se događa i u njemačkoj i u italiji i u masu zemalja, nažalost, ali čim se kod Srba desi ubojstvo odma ide priča "uuuu nismo mi Hrvati kao Srbi...." Nije to logika.

gorantsar

pre 14 godina

A vi evroskeptici zar ne vidite ko pravi nerede, opet Balkanci... A cak i da su Rumuni, jak vam je izgovor, Rumunija neki uzor... Juce su primljeni u EU. Ma treba zabraniti Delije i Grobare zbog nas, a ne zbog EU.

Svrab

pre 14 godina

Za ovo i za sve ostale tuce po ulicama je kriva milicija. Ovog puta Rumunska. AKo se znalo da je ova utakmica bila visokog rizika zasto nisu sprecili da dodje do tuce, i zasto su dozvolili navijacima da se setaju gradom. Teren je mesto za tucu (mislim na dobar fudbal gde igraci ginu od trcanja), a posle utakmice idemo na pivo pa kucama na spavanje.

anti franjevac

pre 14 godina

Jeste, moj antifranjevče, ako nisi znao, to rade Europljani. Ali zato ne ubijaju ljude koji mirno ispijaju pivo u kafiću i pevaju pesmice...
(Lanejovanovic, 2. oktobar 2009 00:19)

A jel ti radis jos nesto u zivotu il samo cekas da se negde desi neko s...e negde u svetu pa da mozes da umirujes svoju savest i opravdavas ono sto se desava kod nas?
(Urosch, 2. oktobar 2009 01:39)

1. Lanejovanovic-u, hvala na obavestenju.

2. Urosch-e, ja u 2.00 spavam. A ti?

3. Ne moze se ponasanje "Europljana" i "susjeda" pravdati nasim.

4. Noc je za spavanje.

Srbin

pre 14 godina

Prvi put da pohvalim naseg drugara Bacu Rumun(j)a, koji nas je stalno nervirao.
Sigurno je on sada iznervirao ove bed blu bojse.
Bravo majstore.
Srbija! Srbija!
Ocekujem kaznu od 1 decenije zabrane igranja fudbala za zagrebacku "momcad". Sta su sve radili, zasluzili su konacno.

Djole pfc

pre 14 godina

kvraaagu sve...pa dokle vise ce ovi BBB da izvlace deblji kraj u inostrantsvu,kao da im ono u Svici nije bilo dovoljno...mislim, sta reci a ne zaplakati..pozdrav Urketu od Djoleta sa juzne sipke!

boki zg

pre 14 godina

Bratić mi je u zatvoru radi sukoba u centru grada. Priča ide ovako. Manja grupa srpskih navijača je provocirala, pri čemu su se naši zaletili i razbili ih. U to se uključuju rumunjski navijači i tuča traje barem 20 min, pri čemu pada rumunjski transparent i zastava sa kosturskom glavom, pretpostavljam od grobara. Rezultat ishoda 6 naših ozlijeđenih i par rumunja. Nakon toga opet fight kod stadiona gdje u rumunji zajedno sa grupom srba( a vi i dalje govorite da nisu bili, jer su bili, par srpskih šalova slikano mobitelom) provocira sa Srbija, Srbija, pri čemu bbb-i probijaju triniu i redare i kreću u otvoreni sukob. Sukob spriječava specijalna murija, koja baca suzavac. Rezultat privedeni i jedni i drugi sa obje strane. Sami protiv svih, ( rumunja,srba i murije)..jedva čekam uzvrat u Zagrebu, nadam se da ćete komšije doći. Pozdrav i Zg-a nakon vesle pobjede 0-3!

Sawa

pre 14 godina

Sve Rumune u zatvor po 40 godina jer su napali jadne Hrvate koji su dosli da gledaju utakmicu i popiju pice u centru Temisvara i nikog nisu dirali...

anti franjevac

pre 14 godina

Tako je to u EU. Da cujem sad ove nase dusebriznike. Ajde sad pocnite sa zgrazavanjem, osudama, predlozima o suspenziji. Da li vas je sad sramota sto ste vi Srbi ili sto su oni Hrvati? Mozda vas je sramota sto su nam Rumuni komsije?

MERAKLIJE

pre 14 godina

Ljudi meni se cini da nekom Delije i Grobari mnooogoooo smetaju pa se sve cini da se ocrne ove dve navijacke grupe.Ocekujem nekog da se oglasi povodom ovog poslednjeg Cunamija ,mislim mozda su delije i Grobari i njega izazvali.

Oli Rehn

pre 14 godina

Stvarno je tuzno da Hrvati od Srba u Rumunjskoj moraju cuvati glavu. Sto vam komsije treba dolaziti iz Srbije, udruzivati se sa Rumunjima i napadati hrvatske gradane u Rumunjskoj?! Ima UEFA da kazni vase klubove sa 10 godina nakon svih gluposti koje rade srpski huligani.

voodoobitch

pre 14 godina

svi me nabili s minusima, a ja bio u pravu...
plavi stroj je najmoćniji stroj iz bivše jugare !
bojsi su se pokazali kao veoma hrabra i jaka ekipa, doći u centar neprijatelja i napasti ga...to ne može svako !
pozdrav svima kojima je plavo u srcu !

snoopy zagreb

pre 14 godina

Sahtar je izbacio Temisvar iz pretkola Lige prvaka.

Temisvar-Dinamo 0:3
Sahtar-Partizan 4:1

Navijači su stoka, al u Zagrebu još nitko nije ubijen.

Pametnom dosta.

ja

pre 14 godina

U pravu je lik apsolutno, Hrvati priznali vi ili ne jednostavno imate kompleks od Srba. Da li je to posledica rata ili ne znam cega ali uglavnom ispoljavate velike komplekse. Ne bi sad da zalazim u to da ste jedina nacija na svetu koja kao svoj najveci praznik slavi progon drugog naroda ali uglavnom okanite nas se...

Lanejovanovic

pre 14 godina

Zar je moguce da to rade civilizovani Europljani. Ja sam mislio da su ovo specijaliteti nas zatucanih sa istocnog Balkana.
(anti franjevac, 1. oktobar 2009 21:49)

Jeste, moj antifranjevče, ako nisi znao, to rade Europljani. Ali zato ne ubijaju ljude koji mirno ispijaju pivo u kafiću i pevaju pesmice...

gry

pre 14 godina

I PO KO ZNA KOJI PUT dinamovci prave nerede! I sve unutar stadiona...a prolaze bez praznih tribina ili suspenzija!
Ali najjaci su ovi sa index-a koji pisu kako su se udruzili srpski i rumunski navijaci protiv bbb-a! Da nisu mozda imali "obelezja" Partizana...to je izgleda u modi!

el gordo

pre 14 godina

Ja se samo nadam da ove komentare tipa: "Evo vam sad vasa Evropa! A ja reko to samo u Srbiji? Da vas cujem Eurofanatici. Imate nesto da kazete o svesti ovih vasih iz EU?" i druge pisu ljudi koji nemaju vise od 20 godina, jer toliko 'lozenja' ja ne videh u zivotu..
Ma i nije nista drugo do balkanska kaljuga za nas..

NISTA SE OVDE PROMENITI NECE, VRATICE SE VREME '93.

Dobri Plavi Dečko

pre 14 godina

E, ljudi moji, pa što bi bilo da nam daju regionalnu nogometnu ligu? Pa bilo bi mrtvih više neg '91! Isti smo svi - hebeni Balkanjerosi!

Pozdrav iz ZGB-a

Petar

pre 14 godina

Ja mislim da je Dinamo zasluzio da bude suspendovan na najmanje godinu dana,ovo sto su njegovi navijaci uradili na stadionu neodoljivo podseca na onaj incident vezan za paritzanove navijace u Mostaru!!! Uefa je kaznila Partizan,Feynord,Legiju..... ne vidim zasto ne bi kaznili i Dinamo!!!!

Jolex

pre 14 godina

Pazi a hravtki mediji pisu da su bili Grobari i Delije sa Rumunima.Da su bili ne bi se ni vracali.A najsmesniji deo komentara provocirali ih povicima Srbija,Srbija.A jel bio rkan?Posto hrvatski mediji vec sedam dana pune stranice novina kako je ziv.Sto je babi milo...

delia glingon

pre 14 godina

Rumunija je mnogo civilizovana, drugarska zemlja sa socialnom kopetenciom za najjvecu ocenu. Stvarno se divim rumunima i mnogo je pozitivno da su u EU. Fuzbal u Rumuniji explodira i sigurno za par godina ce imati ligu u evropi top 5.
E sad je stvarno grozno kad ovi narkomani iz zagreba oce da zapale grad, al tu su civili boxeri i specialci zveri da odbrane nam i velicanstvo te prelepe Drzave Rumunije:

Vladanesku

pre 14 godina

Ljudi, za Rumuniju je potrebna viza. Da li zaista mislite da su 'delije i grobari' džedžili ispred rumunskog konzulata da bi išli i vitlali se s Hrvatima. Obaška što mogu u tu Hrvatsku da idu i bez viza. Sve u svemu, tu je bilo svakako nešto momaka iz Lugoja i Temišvara koji su ostali Srbi, kao i braća Rumuni. I ovaj video koji ste nazvali sa nešto 'delije i grobari' da smo pravna država morao bi da podleže zakonu o javnom informisanju. Nisam se mnogo protivio zviždanju Marseljezi, ali svakako ne smemo zviždati rumunskoj himni kad komšije dođu da nas isprate na World Cup. Pozdravea ;-)

veerghoen

pre 14 godina

Hteo bih da pitam ove Indexovce,jel mozda bio i Legija tamo sa crvenim beretkama uz komandu Radovana Karadjica?ne,ne...ipak je Karadjic u Hagu,kako bi on tamo stigao?

Srpski dinamit

pre 14 godina

Učestvovali Delije i Grobari,xexexe,pa glupi index,i taj koji objavljuje tako nešto,jer zna se kako bi prošao svaki kockasti kojeg bi dovatio neko iz grupe VEČITIH! Ne bi više videli ne hrvatsku,nego ni granicu kako izgleda!

gorantsar

pre 14 godina

A vi evroskeptici zar ne vidite ko pravi nerede, opet Balkanci... A cak i da su Rumuni, jak vam je izgovor, Rumunija neki uzor... Juce su primljeni u EU. Ma treba zabraniti Delije i Grobare zbog nas, a ne zbog EU.

Milan

pre 14 godina

Gospodo, iz priloženog se vidi da se ovakve gnusne stvari ne dešava samo u Srbiji. Po običaju, opet će naše navijače okriviti da smo "pujdali" Rumune da tuku Hrvate, ali sve u svemu, takvi "ljudi" koji sakate sport postoje i u Hrvatskoj i u BiH i u Rumuniji. Apsolutno ih sve treba pohapsiti, ali me zanima da li će sad Platini i ostatak ekipe toliko da se zgroze ili se to ipak čuva za Delije i Grobare...

Fair play

pre 14 godina

Nadam se, da ce ne samo sportske (FIFA, UEFA itd.), vec i politicke
organizacije svih zemalja konacno zabraniti ucestvovanje svim drzavama
ciji huligani izazivaju i vrse nasilje po gradovima i stadionima.

Urosch

pre 14 godina

Tako je to u EU. Da cujem sad ove nase dusebriznike. Ajde sad pocnite sa zgrazavanjem, osudama, predlozima o suspenziji. Da li vas je sad sramota sto ste vi Srbi ili sto su oni Hrvati? Mozda vas je sramota sto su nam Rumuni komsije?
(anti franjevac, 1. oktobar 2009 21:46)

A jel ti radis jos nesto u zivotu il samo cekas da se negde desi neko s...e negde u svetu pa da mozes da umirujes svoju savest i opravdavas ono sto se desava kod nas?

petar

pre 14 godina

Stvarno je tuzno da Hrvati od Srba u Rumunjskoj moraju cuvati glavu. Sto vam komsije treba dolaziti iz Srbije, udruzivati se sa Rumunjima i napadati hrvatske gradane u Rumunjskoj?! Ima UEFA da kazni vase klubove sa 10 godina nakon svih gluposti koje rade srpski huligani"

E fakat, Ja kada čitam komentare nekih od vas hrvata, vi kao da imate jako nizak kvocijent inteligencije. Kako objasniti ovakav post inače ?
Kakvo udruživanje ? i kakvi napadi na hrvatske građane ? Hrvati bi valjda htjeli pošto su neviđeno opterećeni Srbima da su i Srbi njima također pa zato index plasira takve sasvim krive informacije bez imalo srama koje nemaju veze sa činjenicama.
Što se tiče hrvatskih kompleska : Na tekmama U Maximiru kada igra hrvatska repka naprimjer sa jednom Andorom, viče se "Ubi Srbina" a igraju sa andorcima. to su toliko teški kompleski i opterećenost Srbima da tu nema kraja. tekma u maximiru bi se trebala prekidati kada hiljade i hiljade počnu skandirati za dom spremni, fašistički pozzz, ali tamo u zg niko ni ne trepne na sve to. nažalost takvo je okruženje.....

princesKrofna

pre 14 godina

Stvarno nemam reči. Ja se zgražavam ovakvih scena. Kome nije do fudbala neka neide na utakmice. Ponašanje hrvackih 'navijača' - katastrofa. Baš su primitivci, gde god odu prave probleme, uopšte neznaju da se druže. gde god odu izazivaju i provociraju i tuku se sa milicijom. Trebalo bi nadležne institucije u uefi da se pozabave ovim fenomenom.

roman empire

pre 14 godina

Vidite ovu sliku sa ovim navijacima kojih odvoze u starim kanionima,kao da ih odvoze negde na radnu akciju sto bi bilo i najpametnije, da se da toj omladini neka radna zanimacija.STOP HULIGANSTVU!!!!

Cira Severac

pre 14 godina

A index javlja kako su njihove djecke napali srpsko-rumunjski navijaci, pritom naglasavajuci da su i Srbi gosti. Gospodo, mec je i oznacen kao dogadjaj visokog rizika zbog dosta Srba koji zive u Temisvaru i navijaju za taj klub, gde imaju isti status kao i rumunski navijaci. A mi bas i ne izgaramo od zelje da jurimo Hrvate po evropi samo da bismo izazivali tuce

King

pre 14 godina

J.bo vas UROS MISIC i svi ostali huligani slicni njemu!! Da li vi uopste imate mozga pa lupate pravda za urosa?? Pa taj decko je zamalo ubio coveka!! Ja imam 24god., i ako nekad imam porodicu kako cu ja svoje dete da odvedem na stadion pored ovakvih divljaka, bilo da su to bbb, delije, grobari, meraklije... SVE SU TO ISTA G.VNA KOJA NEMAJU DRUGOG POSLA NEGO DA LECE SVOJE KOMPLEKSE NA UTAKMICAMA!! Nego lepo treba ocistiti te debile koji nemaju ni gram mozga pa na radnu akciju jedno 5 godina da im dodje pamet!! Bas mene zabole za te nalozene klince kojima je cilj da se tuku, neka idu u ring ili tako nesto pa neka se medjusobno mlate, a ne da strada neduzan gradjanin bilo koje pripadnosti.

DINAMO - ZAGREB

pre 14 godina

A gdje su prava nas koji ne želimo biti dio huliganskog svijeta... Sve te huligane države mogu riješiti da hoće... A ovako ne možeš ni otići gledati utakmicu jer budala ko u priči.... Nije to nikakva urota ni protiv Grobara i Delija a niti Boysa nego recimo istinu - huligani i točka...

:)

pre 14 godina

Komšije...Mnogo smo jaki...a da vas pitam..kako je prošao"pesma među klubovima" Partizan?
(FeboZg, 1. oktobar 2009 23:46)

Isto kao i Dinamo na Maksimiru protiv Sahtjora - 1:4

BBB MOSTAR

pre 14 godina

Ovo naše društvo je totalno u k..cu. Jel moguće biti normalan navijač danas??? Zašto se ljubav prema klubu ne iskazuje koreografijama i pjesmama, kad već svi znamo da ovakvo ponašanje nema budućnosti? Pustite te kompleksaške priče 'ko je koga kad i gdje...'
Svaka skupina je dobivala i davala batine, mene samo zanima gdje je granica? Bio sam dio svega toga, ali neke stvari više nemaju granica, dakle nemaju smisla... ''Huligani'', vi ste ..čke jer se ne znate tući na šake, a kad već želite prebiti onog drugog, pa budite face i ponesite puške, ubijajte se na jednostavniji način.

petar

pre 14 godina

"Navijači su stoka, al u Zagrebu još nitko nije ubijen"

Šta sdada to znači ? Realno hrvatski navijači rade više izgreda od srpskih u zadnjih par godina. Što se tiče ubojstava navijača to se događa i u njemačkoj i u italiji i u masu zemalja, nažalost, ali čim se kod Srba desi ubojstvo odma ide priča "uuuu nismo mi Hrvati kao Srbi...." Nije to logika.

mate_hr

pre 14 godina

Čitam neke komentare i ne mogu doći sebi, neki samo što nisu počeli opravdavat smrt Francuza je se i u Rumunjskoj događaju neredi a ona je u EU.
Što se tiče Hrvatskih navijača BBB, Torcide ista je to nezaposlena bagra kao Grobari i Delije.
Za sve vas bi bilo najbolje da postoji regionalna liga pa da jedni drugima lomite kosti,
ali bar pustite pošteni narod da normalno živi.

Mene je u početku bilo i sram kada bi ovi naši BBB i Torcida otišli vani i radili nered, sad me to apsolutno ne dira jer sa tim ljudima nemam dodirni točki.

Mediji su zakon, kao ovi su vikali „Srbija, Srbija“ pa su naši morali razbijati. Naravni o da je onda opravdano razbijat jer su Srbi najveći neprijatelji.
A i kod vas je ista stvar, razbili ste našu ambasadu u više navrata tako da nemate pravo nešto moralizirat i govorit da su Hrvati puni kompleksa.........sve je to ista bagra, trebat ce nam još jedno 100 godina da dosegnemo jedan pristijni civilizacijski nivo, ali čini mi se da svi zajedno idemo prema srednjem vijeku

zemun pfc

pre 14 godina

(boki zg, 2. oktobar 2009 01:07)

Da da, evo ja pripadam Grobarima i mogu ti reci da je nas hiljadu cekalo ispred ambasade Rumunije da dobijemo vize samo da bi se potukli sa vama. A najjace "pala zastava sa kosturskom glavom, verovatno je od Grobara" ahahahaha

Znaci kad mi u inostranstvu osvojimo neku plavu zastavu verovatno je od BBB-a jel da?

Izvinite, to sto vi sanjate da smo mi bili tamo kako bi mogli reci da ste "pretukli delije i grobare" to je vasa stvar. To sto ste videli srpske zastave to su Srbi iz Temisvara koji navijaju za domaci klub (skoro svi) a sigurno nisu dolazili Grobari i Delije da se tuku sa vama.

U poslednjih 8-9 godina dogodilo se 6 ubistva medjusobno izmedju Grobara i Delija tako da ne verujem da su se bash nesto udruzili.

Игор

pre 14 godina

Мене само занима шта је још потребно да се Динамо Загреб избаци из Европских такмичења ? Свако гостовање они праве нереде, што по улици али и на стадиону.
Е моја УЕФО ...

petar

pre 14 godina

"Corbamen pa tko pati od kompleksa?pa vi(srbi) ste nas isli napadat i to u rumunjskoj...ne govori o kompleksima..."

imaš valjda toliko inteligencije da vidiš da se radi o Srbima koji žive u Temišvaru, navijaju za taj klub. A ne kao što index piše bajke i gluposti da su se pazi sad Delije i Grobari udružili i išli u temišvar radi hrvata. Smješno !!!!!!!

lapidar

pre 14 godina

Koji bre grobari i delije? Zar u HR ne znaju da su Srbima potrebne vize za Rumuniju - teško da su ih dobili za ovu priliku. Drugo, grobari i delije se ne podnose i teško da bi se udružili protiv bilo koga, pa ni protiv BBB.

boki

pre 14 godina

naravno da ce kazna biti neka smijsna simbolicna cifra
jer su ovi iz uefe veoma korumpirani i kad im neko ne daje (citaj Srbi) onda cepaju kazne
a ocigleno je da navijaci dinama prave ekscese da bi sto vise problema napravili sopstvenoj upravi sa kojom odavno nisu u ljubavi

Srpski dinamit

pre 14 godina

Kolike su pice,videlo se kad ih je savatala murija!Ne možete bre da skandirate protiv SRBIJE u sred Temišvara! SRBIJA,SRBIJA!

d

pre 14 godina

znaci kakvi su to idioti ja ne vjerujem.
ovi ubiju covjeka, ovi pale prag, austriju, rumunjsku ako ne i udine.
pa onda kad su na piazzi popolo radili sra*a, devastirali centar milana.
pa kad su u auxerru 1993. ja mislim ubili 2 policajca (il su 2 boysa ubijena).
pa oni su poharali cijelu veropu
kakvi bi bili tek da se udruze grobari i boysi - KATAKLIZMA.
a opet kad bi bagru na robiju, sve bi se rijesilo.

IVORY

pre 14 godina

To milicijo, udri milicijo moja, tako i treba sa tzv navijacima - huliganima. UDri po usima pa ce valjda da se opameti, ako se ne opameti udri ponovo. Sve bi ja vas u Padinsku Skelu da vadite krompir. Svoje komplekse, frustracije i psihicke probleme lecite kod psihijatra, a ne na utakmicamai u tuci sa navijacima.

P.S. to nisu Srbi iz Srbje vec navijaci Temsvara iz Temisvara inace Srbi, koji tamo zive vekovima. Za one koji ne znaju ima dosta Srba koji zive u Temsvaru (malo manje nego ranjih decenija ali opet ih ima dosta)

Nelson Muntz

pre 14 godina

@delia glingon
Ако те дохвати Милка Цанић проћи ћеш горе него пургери у Темишвару! :)))

Babin_zub

pre 14 godina

Xaxaxa,najjaci su mi murkani.Obuceni su kao da treba da regulisu saobracaj,a ne da obuzdaju navijace sa Balkana.Da sam ja ministar policije nikad ne bih smeo poslati neopremljenu miliciju na rulju.

Sony

pre 14 godina

Nema tu ni srbi ni hrvati ni rumuni, to su izgrednici i tako ih treba tretirati. Sve dok se ne povečaju kazne za izgrede neče prestati.
http://www.agenda.ro/videos/view/3363/nebunie-in-centrul-timisoarei-suporterii-croati-au-invadat-piata-operei-4.html

Link na rumunjskoj stranici i jedan njihov video.

Za ne vjerovati je slika na net.hr uz komentar - ovako je završilo. Sve u plamenu ?

Aleksandar English

pre 14 godina

pismo koje sam poslao listu Slobodna Dalmacija posle sirenja dezinformacija da u Temisvaru ima 25% Srba. Bilo bi lepse da je tako a ne samo 2%.

Postovana redakcijo Slobodne Dalmacije,

Verovatno se grubom greskom vasih novinara ili njihovim krajnjem neznanjem pojavila dezimformacija u tekstu “Neredi u Rumunjskoj: Četiri ozljeđena, 35 uhićenih Boysa” od 01.09.2009. Oni su, pretpostavljam profesionalci, i definitivno moraju da vode racuna o takvim stvarima ili barem da ne pisu nesto sto neznaju.
Naime vasi novinari potpisani sa JL, SN pisu:
- … s obzirom na moguće nerede koje je najavljivala većina balkanskih medija s obzirom na veliku srpsku zajednicu (25 posto stanovništva) u tom rumunjskom gradu.
Istina je dapace cak sta vise totalno drugacija.
Na sajtu http://hr.wikipedia.org/wiki/Temi%C5%A1var stoje sledeci podatci o stanovnistvu Temisvara:
- Grad ima 317.660 stanovnika (po popisu iz 2002.).
Etnički sastav:
• Rumunji: 271.677 (85,52%)
• Mađari: 24.302 (7,65%)
• Nijemci: 7.157 (2,25%)
• Srbi: 6.311 (1,98%)
• Romi: 3.062 (0,96%)
• Bugari: 1.218 (0,38%)
• i 3.926 ostalih.
Dakle Srba u Temisvaru nema ni 2%, tako da me zanima odakle podatak vasim novinarima da ih ima 12 puta vise.
Nadam se da cete da uvazite ovu moju primedbu sa nadom da ovakvih ispada bude sto manje.
S postovanjem,

Aleksnadar English

gavrancic kome fali iskustvo

pre 14 godina

Gledam snimke sa "tuce" i ne mogu da se nagledam ovih rumunskih policajaca...

Jedan se saplice, drugi ne moze da drzi kera kolko ga vuce, trecem ispada pistolj iz ruke pa ga novinar vraca natrag da mu ga vrati... O boze, boze...

A nigde i niko nema neka obelezija, ne zna se ko sa kime...

Oni slovaci i cesi su pravi robocp-i prema ovima!

Svrab

pre 14 godina

Za ovo i za sve ostale tuce po ulicama je kriva milicija. Ovog puta Rumunska. AKo se znalo da je ova utakmica bila visokog rizika zasto nisu sprecili da dodje do tuce, i zasto su dozvolili navijacima da se setaju gradom. Teren je mesto za tucu (mislim na dobar fudbal gde igraci ginu od trcanja), a posle utakmice idemo na pivo pa kucama na spavanje.

anti franjevac

pre 14 godina

Jeste, moj antifranjevče, ako nisi znao, to rade Europljani. Ali zato ne ubijaju ljude koji mirno ispijaju pivo u kafiću i pevaju pesmice...
(Lanejovanovic, 2. oktobar 2009 00:19)

A jel ti radis jos nesto u zivotu il samo cekas da se negde desi neko s...e negde u svetu pa da mozes da umirujes svoju savest i opravdavas ono sto se desava kod nas?
(Urosch, 2. oktobar 2009 01:39)

1. Lanejovanovic-u, hvala na obavestenju.

2. Urosch-e, ja u 2.00 spavam. A ti?

3. Ne moze se ponasanje "Europljana" i "susjeda" pravdati nasim.

4. Noc je za spavanje.

Srbin

pre 14 godina

Prvi put da pohvalim naseg drugara Bacu Rumun(j)a, koji nas je stalno nervirao.
Sigurno je on sada iznervirao ove bed blu bojse.
Bravo majstore.
Srbija! Srbija!
Ocekujem kaznu od 1 decenije zabrane igranja fudbala za zagrebacku "momcad". Sta su sve radili, zasluzili su konacno.

Djole pfc

pre 14 godina

kvraaagu sve...pa dokle vise ce ovi BBB da izvlace deblji kraj u inostrantsvu,kao da im ono u Svici nije bilo dovoljno...mislim, sta reci a ne zaplakati..pozdrav Urketu od Djoleta sa juzne sipke!