Sreda, 09.09.2009.

23:59

Antić: "Realan rezultat"

Selektor Srbije Radomir Antić rekao je nakon meča sa Francuskom da je konačan rezultat realan.

Izvor: B92

Antiæ: "Realan rezultat" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

iznenadjen

pre 14 godina

@NemanjaBGD
Jorgacevic?! Kakav panter od golmana.
Daj molim te posalji Pizonu taj video od Jorgacevica.
Da nam je takav branio u Pragu sad bi bili u Evropi

libe

pre 14 godina

Francuzi su presekli našu pas igri zbog čega smo mi dosta trčali pa nam je ponestalo svežine.
Pas igra,a kako se zove onda ono sto igra Arsenal,Mancester...

Rade Dzevi

pre 14 godina

G-in Antic kaze da je "rezultat realan", a je'l da? Mi sa 11 a oni sa 10 igraca? Nego sva sreca da nismo izgubili , onda bi bruka bila kompletna. Stojkovica , odmah, na klupu, jer je on izgubio 2 boda.

Dembele Modriča

pre 14 godina

Odličan rezultat! Gotovo sigurno smo prvi u grupi. Čestitke Antiću i reprezentativcima! Što se tiče Francuske i oni prolaze sigurno preko baraža. Bez obzira na kritike kojima je izložen Domenek, Francuzi su sjajni. Kakva igra sa igračem manje, kao da su imali igrača više. Sad sam tek vidio zašto Lasana Dijara vrijedi 20 miliona evra, kakva pokretljivost ostalih vezista i napadačkog dvojca Anjelka - Anri. Oni će na SP minimum u polufinale.

Shpanac

pre 14 godina

Ha, realan rezultat! Ne slazem se. Slozio bih se da je srpska selekcija imala igraca manje: Sa igracem manje "vise trcali". Moguce moguce ali izgleda da se drzite onoga "pravila": OSTAVI ZA SJUTRA ONO STO SI MOGAO URADITI DANAS. Znaci do kraja neizvjesnost! Nece valjda?!

Deki

pre 14 godina

Tek sinoc se dobro videlo, da su nasi fudbaleri, tehnicki na vrlo niskom nivou. Ne mogu dva normalna dodavanja da spoje, a o prijemu lopte da i ne govorim.

Mara

pre 14 godina

Pobedice u obe preostale utakmice,bitno je i zbog utiska,a mislim da problema nece biti jer ce sada momcima pasti kamen sa srca.Ipak im nije bilo lako pod svim tim pritiskom kroz cele kvalifikacije,a sada mogu da malo odigraju i za svoju dusu s obzirom da nam fale samo 2 boda i da je plasman u J.Afriku samo formalnost(gleda se ipak gol razlika,a Francuzi su tu odnosu na nas za cak 8 golova slabiji).A tek onda cemo imati 6 meseci da lepo uigramo ekipu,da se vrati i Bosko Jankovic,Neven Subotic sasvim uklopi u ekipu,da sansu dobije i Tosic,da Kacar eksplodira,da sansu dobiju Rajkovic i Matic kada se oporavi,da mozda priliku kao zadnji putnik dobije i mladi Aleksic....
I da,Brkica pod hitno za prvog golmana reprezentacije,on je ionako buducnost nase ekipe,a ovaj Stojkovic vec ko zna koliko vremena nema stalni klub,a brani povremeno na nekim pozajmicama.

kuzmoUSA

pre 14 godina

Gledao sam sinoc utakmicu ponovo u miru,pa Francuzi su imali samo jednu pravu sansu,nasi momci su ostavili srce naterenu,i odigrali su dobro,po meni zasluzan rezultat bi bio min. pobjeda Srbije.Anticu nikako vise bez Pantelica.
IVANOVIC,VIDIC ne igraju za dzaba gdje igraju.
SRBIJA.

boki

pre 14 godina

(SOSko, 10. septembar 2009 11:05)

pa nešto ti ne valja u tom vraćanju
neko je nekome ostao dužan
iz dva meča francuzi 4 boda srbija 1???

Nele@Zemunac

pre 14 godina

Rezultat je dobar, povoljan po nas, ali mislim da posle naseg vodjstva i brojcane prednosti na terenu nismo trebali onako da se povucemo, a i videlo se da je postojao i strah kod nasih igraca. Jesu oni nama presekli pas igru, ali se isto tako videlo da Krasic, Jovanovic i ostali ne mogu iz cistih pozicija da dodaju loptu saigracu. Ali dobro, sad je vazno podrzati ih do kraja, uostalom, ako neko ne zasluzuje kritike, onda su to ovi momci!

Francuz

pre 14 godina

Antic je u pravu, ali ga niste svi razumeli. On hoce da kaze da rezultat 1:1 je realan kada Francuska igra sa 10 igraca protiv 11.

SOSko

pre 14 godina

I još nešto sam zaboravio da dodam, pošto vidim da ljudi kukaju kako nam je poklonjen nepostojeći penal. Nije nama ništa poklonjeno - samo je vraćeno ono što nam nije suđeno u Francuskoj, kad je Abidal (čini mi se, ili Galas, ne sećam se) u 16m rukom skinuo loptu sa glave Žigiću. Tako da mi ni najmanje nije žao Francuza, ko što ni njima nije žao što mi taj penal u prvoj tekmi nismo dobili. Inače juče su 90 minuta igrali na granici incidenta, svaku ničiju loptu išli đonom. Osim toga, trebalo je da igraju sa 2 igrača manje, pošto je Evra u prvom poluvremenu napravio faul za žuti karton (krljanje pa povlačenje s leđa čini mi se Krasića, u situaciji kad ga je ovaj već ostavio iza leđa) a u drugom dobio još jedan sasvim zasluženo. Ne vidim da se "veliki" nešto potresaju kad ih sudije pomažu protiv "malih" (a to je uobičajena praksa) pa ne znam zašto bi se i mi potresali zbog tog penala i isključenja. Jedino što može da nas potrese je činjenica da smo još uvek "mali", što se lepo videlo na terenu sinoć.

Ne mogu da verujem

pre 14 godina

"Francuzi su presekli našu pas igri zbog čega smo mi dosta trčali pa nam je ponestalo svežine", rekao je srpski selektor.

Sramota. Francuzi su imali igraca manje. SRAMOTA!

REALAN

pre 14 godina

Ova igra je stvarno loša., pa cijelo drugo poluvreme smo igrali sa igračem više nismo ni golu prišli...stanković i milijaš prespori, krasić sam sebe dribla...pa nismo se sastavili sa loptoom, kako smo igrali dobro smo prošli, ako ovako budemo igrali u Africi, bolje da ne idemo! Antić bolje da se zapita koga on to vodi..nek gura alaksića malog, tošića pa čak i ljajića, jer samo bane ivanović donekle žiga koje je bio odsečen ko na golom otoku imaju prolaz! Ni jednu jaču ekipu nismo pobedili od 90-tih, pa sad vidite...stvano bruka igra, ALARM HITNO, Antiću mijenjaj nešto!

master

pre 14 godina

Da smo igrali 11 protiv 11, primili bi 3,4 komada sigurno. Milijas se ne krece na terenu i stalno stoji na njihovj polovini. Napolje Milijas sopr si ko mrav

Valjak

pre 14 godina

Oj moji kriticari. Malo li je 4 boda prednosti ispred viceprvaka sveta? Ovih 1:1 su kao kuca veliki. Kakve smo sve "selektore" imali i ko je sve igrao za reprezentaciju, ovo je ogroman uspeh, i samo treba da se skoncentrisemo na sledece 2 utakmice i da probamo da pobedimo Rumune ili Litvance, ili da cekamo da Francuzi kiksnu jos jednom.

Shomcke

pre 14 godina

@ljubisa
Gadno si se presao... da nismo izgubili prvu od Franciza, vec bi bili na SP, doduse bicemo i ovako, ali sa mnogo vise stresa!

Vojin RS

pre 14 godina

@ljubisa
kolega...kako ti to mislis, odigrali smo 2 utakmice s Francuzima i nijednu nismo izgubili? Mislis, nijednu...osim one prve? :)

jiggy

pre 14 godina

@Drasko iz komentara na utakmicu. Moram ovde da ostavim komentar jer se tamo nece videti.
Ovako, svaka cast momcima! A drugo, za sve samoproklamanovane strucnjake, dozvolite da vam dam malo bolju analizu.

Stojkovic- Sa obzirom na to da nema klub, covek je bio sasvim solidan. Golmanima je najbitniji kontinuitet u branjenu, a on ga nema. Tako da mu ne treba zamerati.

Vidic je bio odlican celu utakmicu, ali nije smeo da pusti Anelku da suta, tj. morao je da udje u blok. Da je United primio takav gol, Ser Alex bi bio kivan na Nemanju, jer je dozvolio igracu( i to Anelki) sut sa 20 metara od gola. Nikako ne bi bio kivan na golmana. Dozvolio Anriju da udje u 16m po sredini.

Ivanovic- Igrac utakmice. Vecina napada Francuske je isla po levoj strani, Tako da su Bane, Krasa i Nemanja imali mnogo vise posla od desnog boka. Zbog odlicnih intervencija u odbrani, dobio je samopouzdanje i za onaj, odlican, sut.

Obradovic- Prvo, zahebite te price, “Decko se nije video” itd. Decko nije dozvolio dva centar-suta na celoj utakmici, a posto je Anelka uvek ostajao visoko, sa Gurkufom, koji se uvek ubacivao, i Sanjom, koji je jaaaako ofanzivan, nije imao puno prostora da uzme loptu i krene napred. Tek kada se svi Francuzi vrate na svoju polovinu, onda je mogao da krene, a tada nema prostora za igru.

Lukovic je odradio svoj deo posla odlicno. Izblokirao Anelkin udarac glavom kod nabacaja Sanje.

Milijas i Stankovic idu zajedno jer su zbog visoko postavljene odbrane Francuza imali jako mnogo obaveza u odbrani i nisu mogli da se pridodaju napadu. Takodje, nisu smeli da izlaze visoko jer su malte-ne svi Francuski igraci, pojedinacno, brzi od nasih. Kada se uporede direktni cuvari. Deki je odigrao odlicno na poziciji zadnje veznog. Iako su nas Francuzi dobili na sredini tehnikom i svezinom, nista im ne zameram.

Krasic i Jovanovic- Stvarno ne treba biti previse mudar i videti zasto njih dvojica nisu na nivou prethodnih utakmica. Prvo, u Evropi sampionati tek pocinju (u Rusiji se zavrasava), i niko nije u pravoj formi. Sacekajte oktobar. Drugo, i najvaznije, njihovi driblinzi se zasnivaju na brzini, a za ime Boga, igrali su protiv Evre (United) i Sanje (Arsenal). Koji su odvratno dobri na svojim pozicijama. Imena klubova sam namerno stavio, jer je to jako bitno. Jer nije selektor taj koji priprema igrace, nego klubovi. I budite iskreni, sta mislite, ko ima bolje pripreme i trenere, Arsenal i United ili Standard i CSKA?! Pa, pogledajte Tosica, neverovatno je napredovao od kako je u United-u. A, po kvalitetu rada, Standard i CSKA su izmedju Partizana i ova dva, Engleska kluba.

Kacar je bio odlican. Cini mi se da ga je udarac u misic malo omeo da bude jos bolji, ali vise od njega ne mozemo traziti.

Zigic- Covek je uradio sve sto je trebalo. Spustao loptu, pritiskao odbranu Francuza i golmana, tako da su i igraci nase sredine i zadnje linije mogli da izadju malo vislje i prikljuce se organizovanju igre.

I za kraj ,obrazlozenje zasto se nije video igrac vise- Jako je tesko igrati ako ti Anri i Anelka pritiskaju zadnju liniju kad imas loptu na sredini. Tim pritiskom, oni nam odseku, barem, trojicu igraca ( zavisi koju stranu terena stisnu). Zato ste i videli da nasa sredina izgubi loptu a oni salju pas na Anrija, koji, uglavnom, skida Ivanovic. Jer koriste to sto njih dvojica stoje duboko i sto mogu da skinu loptu i organizuju nesto dva-na-tri. Tako smo i dobili gol. Izgubljena lopta na sredini, dug pas Evre ka Anelki, prijem ledjima od gola, okret (koji ne sme da se dozvoli), lopta u stranu, sut (koji, pogotovo, ne sme da se dozvoli) i sta-ti-bog-da. U pozicionoj igri ce uvek da se vidi da imamo igraca vise. Ovako se to ne primeti.

Hvala na strpljenju!

Marakana

pre 14 godina

Pobedice u obe preostale utakmice,bitno je i zbog utiska,a mislim da problema nece biti jer ce sada momcima pasti kamen sa srca.Ipak im nije bilo lako pod svim tim pritiskom kroz cele kvalifikacije,a sada mogu da malo odigraju i za svoju dusu s obzirom da nam fale samo 2 boda i da je plasman u J.Afriku samo formalnost(gleda se ipak gol razlika,a Francuzi su tu odnosu na nas za cak 8 golova slabiji).A tek onda cemo imati 6 meseci da lepo uigramo ekipu,da se vrati i Bosko Jankovic,Neven Subotic sasvim uklopi u ekipu,da sansu dobije i Tosic,da Kacar eksplodira,da sansu dobiju Rajkovic i Matic kada se oporavi,da mozda priliku kao zadnji putnik dobije i mladi Aleksic....
I da,Brkica pod hitno za prvog golmana reprezentacije,on je ionako buducnost nase ekipe,a ovaj Stojkovic vec ko zna koliko vremena nema stalni klub,a brani povremeno na nekim pozajmicama.

Nebojsa

pre 14 godina

Rezultat je realan ali je propustena prilika da se pobedi jedna ekipa iz svetskog vrha. U timu ima nekoliko vrhunskih evropskih igraca:Vidic, Ivanovic, Kacar, Krasic. Problemi naseg tima su sto je golman nepouzdan, nemamo vodju tima-to nije Stankovic, i nemamo ubojitog spic igraca-Zigic je igrac za slucaj kad se juri rezultat. To je ono sto Antic treba da popravi, mozda je prioritet golman i spic. Za SP u J.Africi ce najvaznije biti da se formira tim trkaca i atleta. Sa igracima starog kova (spori, defanzivni, bez hitrine, - bez uvrede)poput Milijasa, Lukovica i sl. ne moze se nista uraditi u konkurenciji najboljih igraca sveta. Kvalifikacije su malo druga stvar. Igra se na par meseci poneka utakmica. Na SP se igra svaka tri-cetiri dana. To mogu da izdrze samo atlete.

Ljubisa

pre 14 godina

Odigrati dvije utakmice sa Francuzima a ne izgubiti ni jednu ,biti prvi u grupi...Malo li je?
A ovima sto pominju Petka rekao bih,-Plasman na SP , je plasman u gornju galeriju svjetskog fudbala ...
Zato svaka cast nasim momcima !Uz zelje da posao privedu kraju.
Nego...sjeca li se jos ko Kazahtana?

Plikuscht

pre 14 godina

Cekaj bre Antara, pa nemoj sada i ti kao ovi veterani iz FSS-a i njihovim kretenskim izjavama koje slusamo decenijama.

Cinjenice:
1. Mi 99% idemo u JA na prvenstvo. Gledajuci prethodne reprezentativne rezultate - to zaista JESTE veliki uspeh.
2. Kako se nista u zivotu ne desava slucajno, tako za ovo iznad i igraci i Antic trebaju da dobiju zasluge.

Ali takodje:

3. Francuska je jedina jaka ekipa iz grupe. Rumuni su se raspadali sve dok nisu trenera promenili, a ovi ostali (Austrija, Litvanija ...) tesko da spadaju u jake ekipe.
2. Ta ista Francuska nas je posteno otresla u Parizu.
3. Sinoc, i pored poklonjenog penala (ono veze nema sa penalom), i izbacenog gose ni krivog ni duznog - mi se kod kuce branimo 80 minuta!?
4. Jos gore od toga - mi imamo igraca vise, na domacem terenu, pred 50,000 ljudi, a igre nigde! Ali nigde!
5. Voleo neko njih ili ne - Henry i Anelka su sinoc odrzali sjajnu lekciju svima koji imaju oci iz modernog ofanzivnog fudbala. Onako mocno demonstrirati klasu ... odavno to nisam video.
6. Sa jedinom ozbiljnom ekipom u grupi, pored svih njihovih problema i svadja unutar reprezentacije, mi smo od 6 mogucih osvojili 1 bod. Ozbiljan uspeh?

Treba se podsetiti da mi vec 20 godina (ako ne i vise) nismo dobili niti jednu jedinu jaku i ozbiljnu reprezentaciju, i da se cini da nastavljamo tako.
Pantelic (kakav god da je, nebitno u ovom momentu) je odstranjen iz reprezentacije pod izgovorom da nema klub. Pa sta je onda sa Stojkovicem!? On (formalno) ima klub, ali u koji nije usao godinu dana i ja ne pamtim kada je on branio poslednju zvanicnu klupsku utakmicu, ne daj boze spojio nekoliko u kontinuitetu!? I taj dupli arsin nas je, uz ostale stvari, kostao juce 2 boda.

Neki ce reci - pa sta smo ocekivali, francuzi su neverovatno jaka reprezentacija. Tacno. Jesu. Jaca od nas. I brzi, i snazniji, i iskusniji, kvalitetniji na apsolutno svaki moguci nacin, i nije sramota igrati sa njima 1:1 (doduse, ne uz igraca vise, ali to je druga prica). Ali ako je tako, ima li nekoga da kaze igracima i strucnom stabu da se pogledaju u ogledalo i da ne loze sto sebe sto ljude kako smo mi vec maltene u JA i kako cemo otkinuti francuze. Cemu to!?

Sinoc smo rezultatski prosli OK. Odrzali 4 boda prednosti, a ostalo je umesto po 9 sada jos 'samo' po 6 bodova u igri (dva kola). Ali sve ostalo je za Antica da se dobro zamisli. Lepo je tresti reprezentacije u kvalifikacijama koje se na kraju ni ne plasiraju. Tamo kada se ode igrace se prilicno drugaciji fudbal i ne pise nam se dobro ako se nesto ne promeni.

SOSko

pre 14 godina

Sve je to divno i krasno, prvi smo sa 4 boda ispred Francuza, verovatno idemo na SP. Ali ... Igrati 80 minuta sa igračem više i konstanto dozvoljavati protivniku da se došeta do naših 16m? Dva tri puta smo pokušali presing na njihovoj polovini i čini mi se da smo svaki put osvojili loptu. Rumuni su to radili bez pardona celu tekmu, usred Pariza, u brojčano egal situaciji. Istina, oni nisu imali šta da izgube. Ali ovo je bila totalno druga situacija posle penala nad Žigićem i isključenja Lorisa. Opravdanje za ekipu donekle pronalazim u onom kiksu (za šamarčinu) Stojkovića, koji je odsekao noge svima - jer nije ti lako igrati kad znaš kakvog golmana imaš na golu. Stojketa gotivim, bio je veliki talenat, Bragu neću nikada zaboraviti. Ali, brate, umesto da potpiše i za ovako raspalu Zvezdu, on glumi ludilo i "merka ponude" - a niko ga neće. Priča čovek za sebe da je jedan od najboljih golmana u Evropi. Svaka čast Stojketu ali ako i na SP bude branio golman bez kluba, ponovo nam predviđam ovakve utakmice i teniske rezultate.
Krajnje je vreme da shvatimo da fudbal nije ratovanje i pitanje života i smrti. Francuzi su nam juče održali čas iz sportskog pristupa igri - zgazili su nas sa igračem manje, non stop bili u napadu. Evra i Sanja su probijali kako su hteli a mi nemamo muda da pritisnemo loptu i otvorimo kontru. Ako se i osvoji lopta, obavezno se vrati nazad. Izađi agresivno, pritisni loptu, ako ispadneš neko te zatvara (jer zaboga imamo igrača više) Muka mi je od kompleksa i igranja sa punim gaćama. Ne znam, posle ovoga sinoć definitivno su mi neke iluzije razbijene. Ipak smo mi fudbalska sića i nacija kojoj će sam plasman na takmičenja uvek predstavljati i plafon dostignuće.

posmatrac

pre 14 godina

Iskljucenje nije promenilo cinjenicu da Francuskim napadacima nismo smeli da damo prostor za igru 1-na-1. Zato smo i igrali zatvoreniju varijantu. Odbrani svaka cast. Pored Stojkovica i nevidljivog Milijasa zapravo su najvise podbacili oni od kojih se najvise ocekivalo i koji su pravili razliku na prethodnim utakmicama: Krasic i Jovanovic. Oni su u ovakvoj utakmici imali mnogo situacija 1-na-1 sa Francuskom odbranom i nikada, ni ujednom nisu uspeli da prodju. Jedini koji je u napadu pravio razliku je Kacar u prvom poluvremenu, ali se on na zalost povredio.

Po mom misljenju, taktika je bila odlicna. Steta sto se Kacar povredio i sto se pokazalo da Lane i Krasic ipak nisu onako veliki igraci kako nam se to ponekad cinilo.

Joao

pre 14 godina

Rezultat je odlican, igra solidna, Francuzi su pojedinacno bolji, ali kao tim smo mi i to ce nas odvesti na SP! Jedino ne razumem totalnu neodgovornost Lazovica. Nije mu prvi put, a nema vise 20 godina. Zao mi je sto je Kacar povredjen i izasao, decko je pokazao da ima hrabrosti i kvaliteta za ovakve utakmice. Takvi nas vuku u pobede nad realno jacima!

zli

pre 14 godina

Mi smo mali tim koji se zadovoljava malim stvarima. Tako je uvek bilo u fudbalu i posle ovoga uvek bice. Nijednu reprezentaciju iz top nismo pobedili. Vec pred utakmicu mi se molimo za remi. Kad ove konfuzne ne uigrane Francuze nismo dobili to je to. Zbog tog velicanja i Partizan je ispao od APOELA sa fudbalskog Kipra. Dok je Vujosevic pricao o budzetu drugih ekipa mi nismo prolazili grupu. Verova sam da cemo u ovim kvalifikacijama konacno dobiti GLAVNOG favorita ali sa ovakvim stavom to je jednostavno ne moguce.

Shomcke

pre 14 godina

Totalnom sam razocaran igrom Srbije... Skoro celu utakmicu sa igracem vise- i nista! Jedini koji zasluzuje pohvale je Ivanovic koji je odigrao onako kako se od njega i ocekuje! Ostali- nula! Krasic podbacio, a ocekivao sam od njega, Kacar se povredio (ajde nije mogao da prikaze vise), od Stankovica i Milijasa nista nisam ocekivao jer u reprezentaciji nikad nista nisu odigrali (muzu loptu i usporavaju igru svoje ekipe)! Lane se trudio, ali je podbacio i on, ali za razliku od gore pomenutih vidi se zelja, borba za svaku loptu, pa i nervoza zbog slabije igre... A onaj nesrecni Zigic- da nema dva metra i da ne ide svaka visoka lopta na njega bio bi totalno beskoristan. Covek je skroz van forme- spor poput povrejdenog puza, tehnika kao da je juce jedva preziveo tezak slog, preslab u duelima (dao bi mu ocenu -10, ali se takve ocene ne daju)! Ostali neodlucni, nesigurni, uplaseni. Da ne zaboravim Lazovica: covek je postao psihijatar, na terenu postavlja dijagnoze umesto da igra fudbal! Neoprostivo! Sad ce protiv Rumuna da igra Pantelija koji je najveca vezara (Dekijev kum), covek koji zasluzi poziv u reprezentaciju tako sto se pojavi na treningu reprezentacije kad ga selektor ne pozove! Opsti zakljucak: rezultat nije realan- PROVUKLI SMO SE! Francuzima svaka cast: osteceni su i za penal i za iskljucenje, ali su nastavili da se bore i izvukli kolko tolko pozitivan rezultat. Tesko nama sa ovakvim napadom... Ako se nesto ne promeni sumnjam da mozemo da dobijemo bilo koga jer nema ko da da gol! Jedina sansa je da sevne neki dobar sut sa sredine, napadaci su tolko bezopasni (pogotovo kad ih predvodi Pantelija), da ne vidim svrhu njihovog igranja. Antic je tu u nebranom grozdju, jer nema alternativu za napadace... Da li ce situacija da se promeni- videcemo!

Plikuscht

pre 14 godina

A evo i sta je rekao jedan Arsen Venger:

- Francuska je dobro igrala. Očigledno su vaši igrači bili pod većim pritiskom, i čini mi se da je to uticalo na kvalitet njihove igre večeras. Utisak mi je da su sve vreme delovali i igrali uplašeno. Niti su se dobro branili, niti su dobro napadali - bio je prvi utisak Vengera za naš sajt.

Sigurno ste zadovoljni vašom reprezentacijom i zbog prilično hrabre igre sa desetoricom punih 80 minuta, i to u trenutku kada su rezultatski zaostajali.

- Apsolutno. Takva je bila pozicija i pred utakmicu. Jedni nisu imali šta da izgube, drugi su mogli da izgube sve. To je važan detalj koji određuje tok meča. Takvog opredeljenja bile su obe selekcije i posle te situacije kod penala i crvenog kartona. Nije bilo razloga da se menja nešto. Psihološki aspekt meča je uvek veoma važan i zbog toga je večeras sve ovako i izgledalo.

Ipak, 1:1 nije rezultat koji ste priželjkivali.

- Upravo tako. O tome sam malopre i govorio. Zato sam očekivao još rizičniju Francusku poslednjih 20-tak minuta susreta. Možda su na kraju bili i zadovoljni remijem, obzirom na okolnosti, pa nisu dovoljno ni pritiskali Srbe, kako bi ipak došli do drugog gola. Na kraju dana, verujem da je svima jasno da je nama isto da smo iz Beograda otišli poraženi ili ovako, sa bodom.

I dalje ste četiri boda iza Srbije. Šta očekujete u nastavku kvalifikacija?

- Kao i uvek, samo da nastavimo da igramo na ovakvom, kvalitetnom nivou. To je uvek dobra polazna osnova.

Teško je u priči zaobići Arsenal. Jeste li videli nekog iz srpskog tima koji be možda u budućnosti stigao na "Emirejts"?

- Večeras vam to ne mogu reći. Ne zato što neću, naprotiv. Video sam mnogo dobrih igrača iz Srbije. Ali nikada nisam donosio zaključke na osnovu samo jedne utakmice, pogotovo ne ovakve. Zato što sam siguran da mnogi nisu igrali na svom realnom nivou. Delovali su mi preplašeno.

Kako vam se činila atmosfera na stadionu?

- Publika je bila kao i vaši igrači. Znam da su generalno fenomenalni, ali su i navijači bili prilično uplašeni.

Svaka mu stoji ...

Voja

pre 14 godina

Ne razumem komentare da smo imali igraca vise. Bili smo izjednaceni do 89'. Njima je isklujucio golmana (11:10 za nas), Stojkovic je poceo da igra za njih (10:11) i onda je Vidic poceo da igra za dvojicu (11:11)...

NemanjaBGD

pre 14 godina

Bravo za Antica, odlicno postavljena taktika.

Stvarno smo ponovo izgledali kao tim, vidi se da smo uigrani, da se tacno zna sta ko treba da radi, a to je zasluga trenera.

Jedina greska, i to velika, je insistiranje na golmanu Stojkovicu, koji nigde ni ne brani, koji je sinoc poklonio Francuzima jedan bod, a nama oduzeo dva.

Mi IMAMO fantasticnog golmana, ali za njega mnogi ne znaju.

Zove se BOJAN JORGACEVIC, bivsi golman Rada, vec nekoliko sezona u belgijskom Gent-u, gde mu je trener Michel Preud-Homme, jedan od najboljih svetskih golmana svih vremena.

Kada imas takvog trenera, koji ceni tvoje golmanske sposobnosti i koji moze da te nauci mnogo toga na golu, onda je to potvrda da se stvarno radi o izuzetnom golmanu.

Pogledajte i sami, pa se uverite:

http://www.youtube.com/watch?v=Lc62nsrl_Ks&eurl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2Fvideosearch%3Fhl%3Den%26source%3Dhp%26q%3Dbojan%2520jorgacevic%26um%3D1%26ie%3DUTF-8%26sa%3DN%26tab%3Dwv&feature=player_embedded

Zasto ga Antic nikada nije pozvao? Ne verujem da ne zna za njega. Nadam se da to nije jos jedna prica o igracu ili njegovom menadzeru, koji su se na neki nacin "zamerili" nekome u savezu.

Pored golmana, strasno nam fali jedan vrsni golgeter i na tom planu mora da se radi, da se proba neko nov.

Samo Zigic i Pantelic (ako uopste bude igrao u Ajaksu) nisu dovoljni. Lazovic je uzasno razocarao svojim ponasanjem sinoc, jer ne sme onako glupo da se ostavi ekipa na cedilu, a i ne sme nikako da se sudiji pokazuje ono sto je on pokazao, ma koliko sudijska odluka bila pogresna. To je znak totalne nekulture i sudija je bio u pravu sto mu je pokazao crveni karton.
Neka nauci, pa ce sledeci put mozda razmisliti, pre nego sto odreaguje na taj nacin.

Ako Kezman zaigra u Zenitu, da li smemo da se nadamo da cemo ga ponovo videti u reprezentaciji?
Da li mozda treba probati i nekog mladjeg napadaca?

Na kraju, za sve one koji su zvizdali Marseljezi, sta covek da im kaze?

Mene je licno sramota sto takvi likovi dolaze na stadion i sto su deo istog naroda sa mnom i sa svim normalnim ljudima, koji svoju zemlju znaju da predstave na mnogo lepsi nacin.
Svi vi sto zvizdite tudjim himnama ste sramota za Srbiju i time sto radite samo odmazete onim momcima koji za vas ostavljaju srce na terenu!

shhh

pre 14 godina

...sto se ove utakmice konkretno tice nije nama Antic pruzio sansu da se plasiramo na SP vec sudija, penal-mozda, crveni karton-NIKAKO, ni u snovima...tako da mi je i drago bilo sto smo primili gol na onakav nacin da ne bi izgledalo kao da nam je utakmica poklonjena! Sa druge strane generalno pozitivan pomak srpskog fudbala, mada i dalje imamo nabedjene zvezde poput, Lazetica/Zigica u ekipi koji su na terenu da bi se sepurili a ne ginuli za loptom. Bravo za Ivanovica, Jovanovica, Krasica, Vidica to su pravi sportisti koji stvarno ostavljaju "srce na terenu"...

Vojin RS

pre 14 godina

Svaka cast Anticu, ali mi izgleda kao nacija imamo "sindrom Ane Ivanovic"...pa, ljudi, hocu li ijednom dozivjeti da dokusurimo nekog kvalitetnog protivnika i to kad je on maltene na koljenima...(kako to npr.Englezi uradise sinoc)...
Cohones nam trebaju malo jaca od ovih, ako zelimo da se ne brukamo u JAR

djile

pre 14 godina

Ovo je najveća sramota!!!! Pa šta ako je Francuska? Pa sta ako smo mi geografski mala zemlja? Pa šta ako nam je klupski fudbal loš? U 10 minutu imaš gol i igrača više, i ti igraš ziheraški, ispustiš vodjstvo i budeš potpuno nadigran... Protivnika treba da zgaziš kad ti se ukaže prilika, a to je sinoć svakako bilo. Jel mislite da oni nas ne bi dobili 5-0 da se su bile obrnute uloge? Nažalost, mi smo mali narod jer ne cenimo sami sebe dovoljno... Ja više ne pratim ekipe sa takvim mentalitetom...

dusan

pre 14 godina

ljudi muka mi jeod vasih kritika pa mi smo prvi u grupi sa ogromnim sansama da idemo na svetsko prvenstvo a vi samo pljujete voleo bih da mogu da znam koliko ste vi uspesni u vasoj struci ukoliko uopste nesto radite osim sto komentarisete pozdrav svim pravim navijacima srbije

Tor

pre 14 godina

Kad se usme u obzir da su francuzi imali igraca manje celu utakmicu i nijednu ozbiljnu priliku za gol, - ne, nisu trebali da dobiju utakmicu...

Rale, NS

pre 14 godina

Ljudi, kad povedeš 1:0, imaš igrača više, a dovoljan ti remi, ti ne misliš kako da igraš nego kako da ostane taj rezultat. Da francuzi nisu imali igrača i go manje, možda ne bi igrali tako "dobro" ("6 šuteva na gol")jer bi verovatno mi igrali bolje... Ipak je realno!

zoran

pre 14 godina

Kada citam izjave gosdpodina Antica imam utisak da nismo da nismo gledali isti utakmicu. Sto se tice crvenog kartona, Lazovic ga je 100 puta zasluzio jer ponasao se kao razmazeno dete. Utakmica je bila jako teska jer smo igrali kao da smo bili paralizovani i pravo je cudo da smo izvukli neresen rezultat. Zato malo vise skromnosti u izjavama pojedinac jer nam je sudija uveliko pomogao.Srecno nasim orlovima

MIKI_CH

pre 14 godina

budimo realni...ko bih rekao nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da ce mo bit u ovoj gruppi u ovakvoj situaciji kao danas sto smo? HVALA Anticu! imamo 2Utakmice jos...Fali nam jedna pobeda i idemo dalje... ne vidim razliku za kritiku... Hvala momci!

Limanac

pre 14 godina

Ne pisite samo kritike,nama trebaju jos dva boda do Juzne Afrike i svaka cast Anticu i momcima na takvom rezultatu.Trenutno su ispred nas od evropskih reprezentacija samo Holandija,Spanija,Engleska,Italija,Nemacka,neki od njih cak imaju mnogo lakse grupe poput Holandije i Italije,a vi opet niste zadovoljni.Pa sta bi ste jos hteli?U stvari hteo bih i ja jos vise,ali ne brinem,doci ce vreme i za to u Juznoj Africi.Bolje da tada dostignemo zenit i puni sjaj nego sada.
Posto su pravila plasmana u odnosu na prosle kvalifikacije malo promenjena,gleda se u slucaju istog broja bodova prvo gol razlika,sto prakticno znaci da su nam dovoljna jos dva remija da idemo u Juznu Afriku.Jedino nece biti dovoljna ako Francuzi ne pobede dva puta po 4:0 u preostalim mecevima sto se realno nece desiti.Dobar dan Juzna Afriko!
Jos ne shvatate kakav je to uspeh i koliko ce samo reprezentacija propustiti to takmicenje.

bolence

pre 14 godina

Naravno da je realno, pa Francuzi su imali JEDAN sut u okvir koji je Stojkovic nespretno ispustio... sta je trebalo, da na osnovu tog jednog suta pobjede?

bolence

Ivo

pre 14 godina

Igra nije bila na nivou koji smo očekivali,ali sve u svemu dobro smo prošli...Golman - RUPA, Odbrana dobra, vezni red NULA,napad PRELAZNA OCJENA...Nerazumljiv strah u čitavoj ekipi i pored igrača više...Nadam se da je u pitanju pritisak...Antiću svaka čast što nas je uopšte doveo u ovu situaciju...

mrcha

pre 14 godina

Ako sam dobro cuo Antic je na RTS-u ubrzo posle zavrsetka utakmice izjavio kako nam pored ostalih okolnosti(srecno dosudjen penal i crveni karton)nisu odgovarali atmosferski uslovi?!?!Voleo bih onda da vidim njega i"orlove",recimo protiv Bolivije u La Pazu na 3658m nadmorske visine...

Srbo

pre 14 godina

ALLLOOOOOOO BRRREEEEE!!!!!!!!!
Jeste vi videli ko je prvi u grupi 7 i to kakvoj grupi???? Sta vi imate Anticu da kazete? Jel znate nekog ko bi bolje ocradio njegov posao??? Da niste to vi pametnjakovici???

nemanja

pre 14 godina

nikako da skinemo skalp nekoj velikoj ekipi....sta je tu je.

koliko god sumanuto zvucalo,isprobati branu ilica protiv rumuna i litvanaca (pred kraj)

branko

pre 14 godina

radomire anticu,svaka cast,plasiracemo se nekako,ali sta dalje?zar sa milijasom i stankovicem na sp???imamo tuzan vezni red,dva spora igraca,hvala bogu da imamo nemanju vidica

gargamel

pre 14 godina

Pa i nije bas realan jer su nas Francuzi nadigrali sa igracem manje,takav se utisak stekao na kraju utakmice,dok du nasi igrali na mahove.
Ali sta drugo ocekivati kad imamo najgori vezni srednji red u istoriji.Stankovic prilicno ostareo.Od kreativnosti mu je ostala jedino svadja sa sudijama i nekakvi klizeci startovi,a Milijas je puz golac koji se okrece unazad.Sa takvim smesnim veznim redom,dovoljno je da nam zaustave krila koja su nam najjace oruzje,mi potpuno ispadamo iz igre(zirafu Zigica necu komentarisati) i onda mozemo da se nadamo jedino SUPERMENU .Jel ga treba posebno predstavljati.Treba!!!!
Zasluzio je....BANE IVANOVIC SUPERMEN.

spasoje iz obrzbedjenja

pre 14 godina

Stojkovicu su upucena dva udaraca u okvir gola i primio je jedan gl.
Sa ovakvim golmanom u afriku da sadaimo papriku.Bit ce ponovo ludih rezultata 6:1,7:0,he he...nikad dosta pameti.

razocaran

pre 14 godina

Navijao sam da izgubimo .Mnogo smo jadni,nemamo mi M za velike utakmice.Selektor Santrac vodio najbolji tim sveta 98 i igrao kao mis.
Za velika djela treba imat M.
Domet su nam mali protivnici.U Africi cemo biti hrana za vece i hrabrije od nas.

sasa jokic

pre 14 godina

I suvise losa igra. Nije se desilo tokom citave utakmice da uspemo da povezemo tri pasa, katastrofa. Iznenadjujuce losa igra Vidica i Krasica. Stankovic standardno beskoristan, jedino Ivanovic prelazna ocena! Vidic se nije potrudio da izblokira Anjelku kod gola, a onda se Stojkovicu desilo ta se desilo. Uglavnom utakmica za odmah zaboraviti!!!

Dieter Mayer

pre 14 godina

Kao da smo mi imali igraca manje... :( Ne daj boze, da smo bas i imali igraca manje skoro celu utakmicu, kao Francuzi, mi bi pukli kao oblanda.

Mada, s druge strane, jedino sto i jeste bilo na nivou toliko iscekivanog srce-na-teren-090909 je odbrana (bez golmana) sa izuzetnim Ivanovicem.

No name

pre 14 godina

Jeste realan. Ali zvizdanje himnoj stvarno grozno...Samo da mi je vidjeti nekoga ko je zvizdao da ga mogu pitati ZASTO???? Koji je to nacin razmisljanja??? Sta su s tim postigli??? Da bude faca? Takvim ponasanjem pokazao je kucni odgoj...SRAMOTA

sasa

pre 14 godina

pazite ovako francuzi su igrali potpuno rastereceno..nisu imali sta da izgube i zato i shvatam nase igrace koji su prepustili igru njima..sve u svemu zadovoljan sam i mislim da treba svi da budemoo..napred srbija!!

Dejan

pre 14 godina

Svaka cast selektoru Anticu kakav je tim napravio,u pocetku smo mozda bili skeptici,ali smo sada blizu J.Afrike cestitke Anticu i ostalim momcima.

Iniesta

pre 14 godina

Posle prog gola Francuzi su bili na konopcima i trebalo ih je dotuci.Mi smo poceli da igramo ja tebi-ti-meni i da zadrzavamo vreme u 15-om minutu.Prepustili smo im sredinu terena.Francuska odbrana je suplja i drugi gol bi bio kraj.Moracemo bolje u Juznoj Africi.Tamo nece biti Litvanije i Austrije.

ofk

pre 14 godina

Pa ti nisi realana...Realno je bilo 0-2...a najvise je realno da si bio bled ko krpa.Sad shvatam ono ILUZIJA i SP....tako ce i biti FARSA,ILUZIJA,KOMIKA

да је нама један милош

pre 14 godina

брука! како примитивно и недомаћинско понашање фудбалског савеза. уместо државних симбола у првом плану је био знак америчке спортске компаније. ЕЈ! чича томиславе, грб се не продаје! тв права су продали французима, а карте шминкерима. уместо да направи "пакао" на маракани и ветар у леђа французима, публика је само спорадично звиждуцкала - и то у погрешним тренутцима. због таквог недомаћинског понашања милош обреновић је вешао о крушку.

baba vanga

pre 14 godina

Mene ova nasa igra iz ovih kvalifikacija neodoljivo podseca na prosle kvalifikacije za SP kada smo bili prvi u grupi,i tad kaoi sad za cele kvalifikacije smo odigrali 1 dobru utakmici sad protiv austrije u gostima tad protiv finske isto u gostima...
I tad nas je kao i sad krasila potpuna neorganizovanost i ne povezanost u igri...
E sad svi se secamo kako smo tad prosli

Srbija 100%

pre 14 godina

Sve je ovako kako Antić reče. I potpuno ne razumem dežurne kritičare, pa ljudi prvi smo u grupi sa četiri (4!) boda prednosti u odnosu na vicešampione sveta!!! 'aloo, mi smo samo mala Srbija, oni su fudbalska velesila, a mi ih šijemo i verovatno se direktno plasiramo. Šta još hoćete? Da im damo 5 golova?
Današnji fudbal je igra za rezultat, nema egzibicije. Reprezentacija je to, hvala Bogu, shvatila, "navijači" još nisu.
Bravo orlovi!

Srpko

pre 14 godina

Fali nam plej,fali nam recimo Zvone Vukic!Antic miljenik srece vec par utakmica,tako je htelo i Petkovica,samo sto smo pod njim u kvalifikacijama igrali bolje...a znamo kako se zavrsilo!

pablito

pre 14 godina

Znao je da necemo moci bolje, a bojao se da ne pregorimo. Školski i pametno je išao na ziher što se i vidi iz izjave. Cilj je plasman na svetsko prvenstvo a šta će tamo biti... U svakom slučaju obezbedili smo baraž, treba nam još 1 pobeda, a ne još 2 nerešene, pa će valjda i taktika biti takva. Ako igrači prelome u glavama.

eh

pre 14 godina

Neka priča ko šta hoće, Panta je legenda! Onako punog srca komentarisati igru, disati sa timom kao da je na terenu iako je (NEPRAVEDNO!) izostavljen iz tima, mogu samo veliki.
Nekako mi ne ide da zamislim Kežmana u sličnoj poziciji…
Uzgred, Lazović=Kežman. Škola je škola…

nikol dž. femija

pre 14 godina

TOLIKO o kulturi FRANCUZA!!

Dobro, to i ne čudi jer od onih koji su imali Vartolomejsku noć, Napoleona osvajača....šta drugo očekivati...

ŠTO SE PUBLIKE tiče bolja je nego na mnogim drugim stadionima/sada bar svi imamo prilike da vidimo kako se to drugi neki tamo ponašaju/ i bolja nego u mnogim drugim zemljama,većim,kulturnijim,moćnijim,...PUBLIKA JE SJAJNA samim tim što je u ovo vreme krize uopšte došla iz svih delova Srbije...

Verujem da ovaj Užičanin zna šta radi...Era je to...

Srbija 100%

pre 14 godina

Sve je ovako kako Antić reče. I potpuno ne razumem dežurne kritičare, pa ljudi prvi smo u grupi sa četiri (4!) boda prednosti u odnosu na vicešampione sveta!!! 'aloo, mi smo samo mala Srbija, oni su fudbalska velesila, a mi ih šijemo i verovatno se direktno plasiramo. Šta još hoćete? Da im damo 5 golova?
Današnji fudbal je igra za rezultat, nema egzibicije. Reprezentacija je to, hvala Bogu, shvatila, "navijači" još nisu.
Bravo orlovi!

No name

pre 14 godina

Jeste realan. Ali zvizdanje himnoj stvarno grozno...Samo da mi je vidjeti nekoga ko je zvizdao da ga mogu pitati ZASTO???? Koji je to nacin razmisljanja??? Sta su s tim postigli??? Da bude faca? Takvim ponasanjem pokazao je kucni odgoj...SRAMOTA

eh

pre 14 godina

Neka priča ko šta hoće, Panta je legenda! Onako punog srca komentarisati igru, disati sa timom kao da je na terenu iako je (NEPRAVEDNO!) izostavljen iz tima, mogu samo veliki.
Nekako mi ne ide da zamislim Kežmana u sličnoj poziciji…
Uzgred, Lazović=Kežman. Škola je škola…

да је нама један милош

pre 14 godina

брука! како примитивно и недомаћинско понашање фудбалског савеза. уместо државних симбола у првом плану је био знак америчке спортске компаније. ЕЈ! чича томиславе, грб се не продаје! тв права су продали французима, а карте шминкерима. уместо да направи "пакао" на маракани и ветар у леђа французима, публика је само спорадично звиждуцкала - и то у погрешним тренутцима. због таквог недомаћинског понашања милош обреновић је вешао о крушку.

Iniesta

pre 14 godina

Posle prog gola Francuzi su bili na konopcima i trebalo ih je dotuci.Mi smo poceli da igramo ja tebi-ti-meni i da zadrzavamo vreme u 15-om minutu.Prepustili smo im sredinu terena.Francuska odbrana je suplja i drugi gol bi bio kraj.Moracemo bolje u Juznoj Africi.Tamo nece biti Litvanije i Austrije.

Srbo

pre 14 godina

ALLLOOOOOOO BRRREEEEE!!!!!!!!!
Jeste vi videli ko je prvi u grupi 7 i to kakvoj grupi???? Sta vi imate Anticu da kazete? Jel znate nekog ko bi bolje ocradio njegov posao??? Da niste to vi pametnjakovici???

sasa

pre 14 godina

pazite ovako francuzi su igrali potpuno rastereceno..nisu imali sta da izgube i zato i shvatam nase igrace koji su prepustili igru njima..sve u svemu zadovoljan sam i mislim da treba svi da budemoo..napred srbija!!

gargamel

pre 14 godina

Pa i nije bas realan jer su nas Francuzi nadigrali sa igracem manje,takav se utisak stekao na kraju utakmice,dok du nasi igrali na mahove.
Ali sta drugo ocekivati kad imamo najgori vezni srednji red u istoriji.Stankovic prilicno ostareo.Od kreativnosti mu je ostala jedino svadja sa sudijama i nekakvi klizeci startovi,a Milijas je puz golac koji se okrece unazad.Sa takvim smesnim veznim redom,dovoljno je da nam zaustave krila koja su nam najjace oruzje,mi potpuno ispadamo iz igre(zirafu Zigica necu komentarisati) i onda mozemo da se nadamo jedino SUPERMENU .Jel ga treba posebno predstavljati.Treba!!!!
Zasluzio je....BANE IVANOVIC SUPERMEN.

spasoje iz obrzbedjenja

pre 14 godina

Stojkovicu su upucena dva udaraca u okvir gola i primio je jedan gl.
Sa ovakvim golmanom u afriku da sadaimo papriku.Bit ce ponovo ludih rezultata 6:1,7:0,he he...nikad dosta pameti.

NemanjaBGD

pre 14 godina

Bravo za Antica, odlicno postavljena taktika.

Stvarno smo ponovo izgledali kao tim, vidi se da smo uigrani, da se tacno zna sta ko treba da radi, a to je zasluga trenera.

Jedina greska, i to velika, je insistiranje na golmanu Stojkovicu, koji nigde ni ne brani, koji je sinoc poklonio Francuzima jedan bod, a nama oduzeo dva.

Mi IMAMO fantasticnog golmana, ali za njega mnogi ne znaju.

Zove se BOJAN JORGACEVIC, bivsi golman Rada, vec nekoliko sezona u belgijskom Gent-u, gde mu je trener Michel Preud-Homme, jedan od najboljih svetskih golmana svih vremena.

Kada imas takvog trenera, koji ceni tvoje golmanske sposobnosti i koji moze da te nauci mnogo toga na golu, onda je to potvrda da se stvarno radi o izuzetnom golmanu.

Pogledajte i sami, pa se uverite:

http://www.youtube.com/watch?v=Lc62nsrl_Ks&eurl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2Fvideosearch%3Fhl%3Den%26source%3Dhp%26q%3Dbojan%2520jorgacevic%26um%3D1%26ie%3DUTF-8%26sa%3DN%26tab%3Dwv&feature=player_embedded

Zasto ga Antic nikada nije pozvao? Ne verujem da ne zna za njega. Nadam se da to nije jos jedna prica o igracu ili njegovom menadzeru, koji su se na neki nacin "zamerili" nekome u savezu.

Pored golmana, strasno nam fali jedan vrsni golgeter i na tom planu mora da se radi, da se proba neko nov.

Samo Zigic i Pantelic (ako uopste bude igrao u Ajaksu) nisu dovoljni. Lazovic je uzasno razocarao svojim ponasanjem sinoc, jer ne sme onako glupo da se ostavi ekipa na cedilu, a i ne sme nikako da se sudiji pokazuje ono sto je on pokazao, ma koliko sudijska odluka bila pogresna. To je znak totalne nekulture i sudija je bio u pravu sto mu je pokazao crveni karton.
Neka nauci, pa ce sledeci put mozda razmisliti, pre nego sto odreaguje na taj nacin.

Ako Kezman zaigra u Zenitu, da li smemo da se nadamo da cemo ga ponovo videti u reprezentaciji?
Da li mozda treba probati i nekog mladjeg napadaca?

Na kraju, za sve one koji su zvizdali Marseljezi, sta covek da im kaze?

Mene je licno sramota sto takvi likovi dolaze na stadion i sto su deo istog naroda sa mnom i sa svim normalnim ljudima, koji svoju zemlju znaju da predstave na mnogo lepsi nacin.
Svi vi sto zvizdite tudjim himnama ste sramota za Srbiju i time sto radite samo odmazete onim momcima koji za vas ostavljaju srce na terenu!

bolence

pre 14 godina

Naravno da je realno, pa Francuzi su imali JEDAN sut u okvir koji je Stojkovic nespretno ispustio... sta je trebalo, da na osnovu tog jednog suta pobjede?

bolence

Dejan

pre 14 godina

Svaka cast selektoru Anticu kakav je tim napravio,u pocetku smo mozda bili skeptici,ali smo sada blizu J.Afrike cestitke Anticu i ostalim momcima.

pablito

pre 14 godina

Znao je da necemo moci bolje, a bojao se da ne pregorimo. Školski i pametno je išao na ziher što se i vidi iz izjave. Cilj je plasman na svetsko prvenstvo a šta će tamo biti... U svakom slučaju obezbedili smo baraž, treba nam još 1 pobeda, a ne još 2 nerešene, pa će valjda i taktika biti takva. Ako igrači prelome u glavama.

baba vanga

pre 14 godina

Mene ova nasa igra iz ovih kvalifikacija neodoljivo podseca na prosle kvalifikacije za SP kada smo bili prvi u grupi,i tad kaoi sad za cele kvalifikacije smo odigrali 1 dobru utakmici sad protiv austrije u gostima tad protiv finske isto u gostima...
I tad nas je kao i sad krasila potpuna neorganizovanost i ne povezanost u igri...
E sad svi se secamo kako smo tad prosli

razocaran

pre 14 godina

Navijao sam da izgubimo .Mnogo smo jadni,nemamo mi M za velike utakmice.Selektor Santrac vodio najbolji tim sveta 98 i igrao kao mis.
Za velika djela treba imat M.
Domet su nam mali protivnici.U Africi cemo biti hrana za vece i hrabrije od nas.

Plikuscht

pre 14 godina

A evo i sta je rekao jedan Arsen Venger:

- Francuska je dobro igrala. Očigledno su vaši igrači bili pod većim pritiskom, i čini mi se da je to uticalo na kvalitet njihove igre večeras. Utisak mi je da su sve vreme delovali i igrali uplašeno. Niti su se dobro branili, niti su dobro napadali - bio je prvi utisak Vengera za naš sajt.

Sigurno ste zadovoljni vašom reprezentacijom i zbog prilično hrabre igre sa desetoricom punih 80 minuta, i to u trenutku kada su rezultatski zaostajali.

- Apsolutno. Takva je bila pozicija i pred utakmicu. Jedni nisu imali šta da izgube, drugi su mogli da izgube sve. To je važan detalj koji određuje tok meča. Takvog opredeljenja bile su obe selekcije i posle te situacije kod penala i crvenog kartona. Nije bilo razloga da se menja nešto. Psihološki aspekt meča je uvek veoma važan i zbog toga je večeras sve ovako i izgledalo.

Ipak, 1:1 nije rezultat koji ste priželjkivali.

- Upravo tako. O tome sam malopre i govorio. Zato sam očekivao još rizičniju Francusku poslednjih 20-tak minuta susreta. Možda su na kraju bili i zadovoljni remijem, obzirom na okolnosti, pa nisu dovoljno ni pritiskali Srbe, kako bi ipak došli do drugog gola. Na kraju dana, verujem da je svima jasno da je nama isto da smo iz Beograda otišli poraženi ili ovako, sa bodom.

I dalje ste četiri boda iza Srbije. Šta očekujete u nastavku kvalifikacija?

- Kao i uvek, samo da nastavimo da igramo na ovakvom, kvalitetnom nivou. To je uvek dobra polazna osnova.

Teško je u priči zaobići Arsenal. Jeste li videli nekog iz srpskog tima koji be možda u budućnosti stigao na "Emirejts"?

- Večeras vam to ne mogu reći. Ne zato što neću, naprotiv. Video sam mnogo dobrih igrača iz Srbije. Ali nikada nisam donosio zaključke na osnovu samo jedne utakmice, pogotovo ne ovakve. Zato što sam siguran da mnogi nisu igrali na svom realnom nivou. Delovali su mi preplašeno.

Kako vam se činila atmosfera na stadionu?

- Publika je bila kao i vaši igrači. Znam da su generalno fenomenalni, ali su i navijači bili prilično uplašeni.

Svaka mu stoji ...

nikol dž. femija

pre 14 godina

TOLIKO o kulturi FRANCUZA!!

Dobro, to i ne čudi jer od onih koji su imali Vartolomejsku noć, Napoleona osvajača....šta drugo očekivati...

ŠTO SE PUBLIKE tiče bolja je nego na mnogim drugim stadionima/sada bar svi imamo prilike da vidimo kako se to drugi neki tamo ponašaju/ i bolja nego u mnogim drugim zemljama,većim,kulturnijim,moćnijim,...PUBLIKA JE SJAJNA samim tim što je u ovo vreme krize uopšte došla iz svih delova Srbije...

Verujem da ovaj Užičanin zna šta radi...Era je to...

mrcha

pre 14 godina

Ako sam dobro cuo Antic je na RTS-u ubrzo posle zavrsetka utakmice izjavio kako nam pored ostalih okolnosti(srecno dosudjen penal i crveni karton)nisu odgovarali atmosferski uslovi?!?!Voleo bih onda da vidim njega i"orlove",recimo protiv Bolivije u La Pazu na 3658m nadmorske visine...

branko

pre 14 godina

radomire anticu,svaka cast,plasiracemo se nekako,ali sta dalje?zar sa milijasom i stankovicem na sp???imamo tuzan vezni red,dva spora igraca,hvala bogu da imamo nemanju vidica

jiggy

pre 14 godina

@Drasko iz komentara na utakmicu. Moram ovde da ostavim komentar jer se tamo nece videti.
Ovako, svaka cast momcima! A drugo, za sve samoproklamanovane strucnjake, dozvolite da vam dam malo bolju analizu.

Stojkovic- Sa obzirom na to da nema klub, covek je bio sasvim solidan. Golmanima je najbitniji kontinuitet u branjenu, a on ga nema. Tako da mu ne treba zamerati.

Vidic je bio odlican celu utakmicu, ali nije smeo da pusti Anelku da suta, tj. morao je da udje u blok. Da je United primio takav gol, Ser Alex bi bio kivan na Nemanju, jer je dozvolio igracu( i to Anelki) sut sa 20 metara od gola. Nikako ne bi bio kivan na golmana. Dozvolio Anriju da udje u 16m po sredini.

Ivanovic- Igrac utakmice. Vecina napada Francuske je isla po levoj strani, Tako da su Bane, Krasa i Nemanja imali mnogo vise posla od desnog boka. Zbog odlicnih intervencija u odbrani, dobio je samopouzdanje i za onaj, odlican, sut.

Obradovic- Prvo, zahebite te price, “Decko se nije video” itd. Decko nije dozvolio dva centar-suta na celoj utakmici, a posto je Anelka uvek ostajao visoko, sa Gurkufom, koji se uvek ubacivao, i Sanjom, koji je jaaaako ofanzivan, nije imao puno prostora da uzme loptu i krene napred. Tek kada se svi Francuzi vrate na svoju polovinu, onda je mogao da krene, a tada nema prostora za igru.

Lukovic je odradio svoj deo posla odlicno. Izblokirao Anelkin udarac glavom kod nabacaja Sanje.

Milijas i Stankovic idu zajedno jer su zbog visoko postavljene odbrane Francuza imali jako mnogo obaveza u odbrani i nisu mogli da se pridodaju napadu. Takodje, nisu smeli da izlaze visoko jer su malte-ne svi Francuski igraci, pojedinacno, brzi od nasih. Kada se uporede direktni cuvari. Deki je odigrao odlicno na poziciji zadnje veznog. Iako su nas Francuzi dobili na sredini tehnikom i svezinom, nista im ne zameram.

Krasic i Jovanovic- Stvarno ne treba biti previse mudar i videti zasto njih dvojica nisu na nivou prethodnih utakmica. Prvo, u Evropi sampionati tek pocinju (u Rusiji se zavrasava), i niko nije u pravoj formi. Sacekajte oktobar. Drugo, i najvaznije, njihovi driblinzi se zasnivaju na brzini, a za ime Boga, igrali su protiv Evre (United) i Sanje (Arsenal). Koji su odvratno dobri na svojim pozicijama. Imena klubova sam namerno stavio, jer je to jako bitno. Jer nije selektor taj koji priprema igrace, nego klubovi. I budite iskreni, sta mislite, ko ima bolje pripreme i trenere, Arsenal i United ili Standard i CSKA?! Pa, pogledajte Tosica, neverovatno je napredovao od kako je u United-u. A, po kvalitetu rada, Standard i CSKA su izmedju Partizana i ova dva, Engleska kluba.

Kacar je bio odlican. Cini mi se da ga je udarac u misic malo omeo da bude jos bolji, ali vise od njega ne mozemo traziti.

Zigic- Covek je uradio sve sto je trebalo. Spustao loptu, pritiskao odbranu Francuza i golmana, tako da su i igraci nase sredine i zadnje linije mogli da izadju malo vislje i prikljuce se organizovanju igre.

I za kraj ,obrazlozenje zasto se nije video igrac vise- Jako je tesko igrati ako ti Anri i Anelka pritiskaju zadnju liniju kad imas loptu na sredini. Tim pritiskom, oni nam odseku, barem, trojicu igraca ( zavisi koju stranu terena stisnu). Zato ste i videli da nasa sredina izgubi loptu a oni salju pas na Anrija, koji, uglavnom, skida Ivanovic. Jer koriste to sto njih dvojica stoje duboko i sto mogu da skinu loptu i organizuju nesto dva-na-tri. Tako smo i dobili gol. Izgubljena lopta na sredini, dug pas Evre ka Anelki, prijem ledjima od gola, okret (koji ne sme da se dozvoli), lopta u stranu, sut (koji, pogotovo, ne sme da se dozvoli) i sta-ti-bog-da. U pozicionoj igri ce uvek da se vidi da imamo igraca vise. Ovako se to ne primeti.

Hvala na strpljenju!

SOSko

pre 14 godina

Sve je to divno i krasno, prvi smo sa 4 boda ispred Francuza, verovatno idemo na SP. Ali ... Igrati 80 minuta sa igračem više i konstanto dozvoljavati protivniku da se došeta do naših 16m? Dva tri puta smo pokušali presing na njihovoj polovini i čini mi se da smo svaki put osvojili loptu. Rumuni su to radili bez pardona celu tekmu, usred Pariza, u brojčano egal situaciji. Istina, oni nisu imali šta da izgube. Ali ovo je bila totalno druga situacija posle penala nad Žigićem i isključenja Lorisa. Opravdanje za ekipu donekle pronalazim u onom kiksu (za šamarčinu) Stojkovića, koji je odsekao noge svima - jer nije ti lako igrati kad znaš kakvog golmana imaš na golu. Stojketa gotivim, bio je veliki talenat, Bragu neću nikada zaboraviti. Ali, brate, umesto da potpiše i za ovako raspalu Zvezdu, on glumi ludilo i "merka ponude" - a niko ga neće. Priča čovek za sebe da je jedan od najboljih golmana u Evropi. Svaka čast Stojketu ali ako i na SP bude branio golman bez kluba, ponovo nam predviđam ovakve utakmice i teniske rezultate.
Krajnje je vreme da shvatimo da fudbal nije ratovanje i pitanje života i smrti. Francuzi su nam juče održali čas iz sportskog pristupa igri - zgazili su nas sa igračem manje, non stop bili u napadu. Evra i Sanja su probijali kako su hteli a mi nemamo muda da pritisnemo loptu i otvorimo kontru. Ako se i osvoji lopta, obavezno se vrati nazad. Izađi agresivno, pritisni loptu, ako ispadneš neko te zatvara (jer zaboga imamo igrača više) Muka mi je od kompleksa i igranja sa punim gaćama. Ne znam, posle ovoga sinoć definitivno su mi neke iluzije razbijene. Ipak smo mi fudbalska sića i nacija kojoj će sam plasman na takmičenja uvek predstavljati i plafon dostignuće.

sasa jokic

pre 14 godina

I suvise losa igra. Nije se desilo tokom citave utakmice da uspemo da povezemo tri pasa, katastrofa. Iznenadjujuce losa igra Vidica i Krasica. Stankovic standardno beskoristan, jedino Ivanovic prelazna ocena! Vidic se nije potrudio da izblokira Anjelku kod gola, a onda se Stojkovicu desilo ta se desilo. Uglavnom utakmica za odmah zaboraviti!!!

Dieter Mayer

pre 14 godina

Kao da smo mi imali igraca manje... :( Ne daj boze, da smo bas i imali igraca manje skoro celu utakmicu, kao Francuzi, mi bi pukli kao oblanda.

Mada, s druge strane, jedino sto i jeste bilo na nivou toliko iscekivanog srce-na-teren-090909 je odbrana (bez golmana) sa izuzetnim Ivanovicem.

ofk

pre 14 godina

Pa ti nisi realana...Realno je bilo 0-2...a najvise je realno da si bio bled ko krpa.Sad shvatam ono ILUZIJA i SP....tako ce i biti FARSA,ILUZIJA,KOMIKA

dusan

pre 14 godina

ljudi muka mi jeod vasih kritika pa mi smo prvi u grupi sa ogromnim sansama da idemo na svetsko prvenstvo a vi samo pljujete voleo bih da mogu da znam koliko ste vi uspesni u vasoj struci ukoliko uopste nesto radite osim sto komentarisete pozdrav svim pravim navijacima srbije

nemanja

pre 14 godina

nikako da skinemo skalp nekoj velikoj ekipi....sta je tu je.

koliko god sumanuto zvucalo,isprobati branu ilica protiv rumuna i litvanaca (pred kraj)

Plikuscht

pre 14 godina

Cekaj bre Antara, pa nemoj sada i ti kao ovi veterani iz FSS-a i njihovim kretenskim izjavama koje slusamo decenijama.

Cinjenice:
1. Mi 99% idemo u JA na prvenstvo. Gledajuci prethodne reprezentativne rezultate - to zaista JESTE veliki uspeh.
2. Kako se nista u zivotu ne desava slucajno, tako za ovo iznad i igraci i Antic trebaju da dobiju zasluge.

Ali takodje:

3. Francuska je jedina jaka ekipa iz grupe. Rumuni su se raspadali sve dok nisu trenera promenili, a ovi ostali (Austrija, Litvanija ...) tesko da spadaju u jake ekipe.
2. Ta ista Francuska nas je posteno otresla u Parizu.
3. Sinoc, i pored poklonjenog penala (ono veze nema sa penalom), i izbacenog gose ni krivog ni duznog - mi se kod kuce branimo 80 minuta!?
4. Jos gore od toga - mi imamo igraca vise, na domacem terenu, pred 50,000 ljudi, a igre nigde! Ali nigde!
5. Voleo neko njih ili ne - Henry i Anelka su sinoc odrzali sjajnu lekciju svima koji imaju oci iz modernog ofanzivnog fudbala. Onako mocno demonstrirati klasu ... odavno to nisam video.
6. Sa jedinom ozbiljnom ekipom u grupi, pored svih njihovih problema i svadja unutar reprezentacije, mi smo od 6 mogucih osvojili 1 bod. Ozbiljan uspeh?

Treba se podsetiti da mi vec 20 godina (ako ne i vise) nismo dobili niti jednu jedinu jaku i ozbiljnu reprezentaciju, i da se cini da nastavljamo tako.
Pantelic (kakav god da je, nebitno u ovom momentu) je odstranjen iz reprezentacije pod izgovorom da nema klub. Pa sta je onda sa Stojkovicem!? On (formalno) ima klub, ali u koji nije usao godinu dana i ja ne pamtim kada je on branio poslednju zvanicnu klupsku utakmicu, ne daj boze spojio nekoliko u kontinuitetu!? I taj dupli arsin nas je, uz ostale stvari, kostao juce 2 boda.

Neki ce reci - pa sta smo ocekivali, francuzi su neverovatno jaka reprezentacija. Tacno. Jesu. Jaca od nas. I brzi, i snazniji, i iskusniji, kvalitetniji na apsolutno svaki moguci nacin, i nije sramota igrati sa njima 1:1 (doduse, ne uz igraca vise, ali to je druga prica). Ali ako je tako, ima li nekoga da kaze igracima i strucnom stabu da se pogledaju u ogledalo i da ne loze sto sebe sto ljude kako smo mi vec maltene u JA i kako cemo otkinuti francuze. Cemu to!?

Sinoc smo rezultatski prosli OK. Odrzali 4 boda prednosti, a ostalo je umesto po 9 sada jos 'samo' po 6 bodova u igri (dva kola). Ali sve ostalo je za Antica da se dobro zamisli. Lepo je tresti reprezentacije u kvalifikacijama koje se na kraju ni ne plasiraju. Tamo kada se ode igrace se prilicno drugaciji fudbal i ne pise nam se dobro ako se nesto ne promeni.

Shomcke

pre 14 godina

Totalnom sam razocaran igrom Srbije... Skoro celu utakmicu sa igracem vise- i nista! Jedini koji zasluzuje pohvale je Ivanovic koji je odigrao onako kako se od njega i ocekuje! Ostali- nula! Krasic podbacio, a ocekivao sam od njega, Kacar se povredio (ajde nije mogao da prikaze vise), od Stankovica i Milijasa nista nisam ocekivao jer u reprezentaciji nikad nista nisu odigrali (muzu loptu i usporavaju igru svoje ekipe)! Lane se trudio, ali je podbacio i on, ali za razliku od gore pomenutih vidi se zelja, borba za svaku loptu, pa i nervoza zbog slabije igre... A onaj nesrecni Zigic- da nema dva metra i da ne ide svaka visoka lopta na njega bio bi totalno beskoristan. Covek je skroz van forme- spor poput povrejdenog puza, tehnika kao da je juce jedva preziveo tezak slog, preslab u duelima (dao bi mu ocenu -10, ali se takve ocene ne daju)! Ostali neodlucni, nesigurni, uplaseni. Da ne zaboravim Lazovica: covek je postao psihijatar, na terenu postavlja dijagnoze umesto da igra fudbal! Neoprostivo! Sad ce protiv Rumuna da igra Pantelija koji je najveca vezara (Dekijev kum), covek koji zasluzi poziv u reprezentaciju tako sto se pojavi na treningu reprezentacije kad ga selektor ne pozove! Opsti zakljucak: rezultat nije realan- PROVUKLI SMO SE! Francuzima svaka cast: osteceni su i za penal i za iskljucenje, ali su nastavili da se bore i izvukli kolko tolko pozitivan rezultat. Tesko nama sa ovakvim napadom... Ako se nesto ne promeni sumnjam da mozemo da dobijemo bilo koga jer nema ko da da gol! Jedina sansa je da sevne neki dobar sut sa sredine, napadaci su tolko bezopasni (pogotovo kad ih predvodi Pantelija), da ne vidim svrhu njihovog igranja. Antic je tu u nebranom grozdju, jer nema alternativu za napadace... Da li ce situacija da se promeni- videcemo!

djile

pre 14 godina

Ovo je najveća sramota!!!! Pa šta ako je Francuska? Pa sta ako smo mi geografski mala zemlja? Pa šta ako nam je klupski fudbal loš? U 10 minutu imaš gol i igrača više, i ti igraš ziheraški, ispustiš vodjstvo i budeš potpuno nadigran... Protivnika treba da zgaziš kad ti se ukaže prilika, a to je sinoć svakako bilo. Jel mislite da oni nas ne bi dobili 5-0 da se su bile obrnute uloge? Nažalost, mi smo mali narod jer ne cenimo sami sebe dovoljno... Ja više ne pratim ekipe sa takvim mentalitetom...

Vojin RS

pre 14 godina

@ljubisa
kolega...kako ti to mislis, odigrali smo 2 utakmice s Francuzima i nijednu nismo izgubili? Mislis, nijednu...osim one prve? :)

MIKI_CH

pre 14 godina

budimo realni...ko bih rekao nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da ce mo bit u ovoj gruppi u ovakvoj situaciji kao danas sto smo? HVALA Anticu! imamo 2Utakmice jos...Fali nam jedna pobeda i idemo dalje... ne vidim razliku za kritiku... Hvala momci!

Joao

pre 14 godina

Rezultat je odlican, igra solidna, Francuzi su pojedinacno bolji, ali kao tim smo mi i to ce nas odvesti na SP! Jedino ne razumem totalnu neodgovornost Lazovica. Nije mu prvi put, a nema vise 20 godina. Zao mi je sto je Kacar povredjen i izasao, decko je pokazao da ima hrabrosti i kvaliteta za ovakve utakmice. Takvi nas vuku u pobede nad realno jacima!

Srpko

pre 14 godina

Fali nam plej,fali nam recimo Zvone Vukic!Antic miljenik srece vec par utakmica,tako je htelo i Petkovica,samo sto smo pod njim u kvalifikacijama igrali bolje...a znamo kako se zavrsilo!

Voja

pre 14 godina

Ne razumem komentare da smo imali igraca vise. Bili smo izjednaceni do 89'. Njima je isklujucio golmana (11:10 za nas), Stojkovic je poceo da igra za njih (10:11) i onda je Vidic poceo da igra za dvojicu (11:11)...

posmatrac

pre 14 godina

Iskljucenje nije promenilo cinjenicu da Francuskim napadacima nismo smeli da damo prostor za igru 1-na-1. Zato smo i igrali zatvoreniju varijantu. Odbrani svaka cast. Pored Stojkovica i nevidljivog Milijasa zapravo su najvise podbacili oni od kojih se najvise ocekivalo i koji su pravili razliku na prethodnim utakmicama: Krasic i Jovanovic. Oni su u ovakvoj utakmici imali mnogo situacija 1-na-1 sa Francuskom odbranom i nikada, ni ujednom nisu uspeli da prodju. Jedini koji je u napadu pravio razliku je Kacar u prvom poluvremenu, ali se on na zalost povredio.

Po mom misljenju, taktika je bila odlicna. Steta sto se Kacar povredio i sto se pokazalo da Lane i Krasic ipak nisu onako veliki igraci kako nam se to ponekad cinilo.

Vojin RS

pre 14 godina

Svaka cast Anticu, ali mi izgleda kao nacija imamo "sindrom Ane Ivanovic"...pa, ljudi, hocu li ijednom dozivjeti da dokusurimo nekog kvalitetnog protivnika i to kad je on maltene na koljenima...(kako to npr.Englezi uradise sinoc)...
Cohones nam trebaju malo jaca od ovih, ako zelimo da se ne brukamo u JAR

Ne mogu da verujem

pre 14 godina

"Francuzi su presekli našu pas igri zbog čega smo mi dosta trčali pa nam je ponestalo svežine", rekao je srpski selektor.

Sramota. Francuzi su imali igraca manje. SRAMOTA!

Tor

pre 14 godina

Kad se usme u obzir da su francuzi imali igraca manje celu utakmicu i nijednu ozbiljnu priliku za gol, - ne, nisu trebali da dobiju utakmicu...

SOSko

pre 14 godina

I još nešto sam zaboravio da dodam, pošto vidim da ljudi kukaju kako nam je poklonjen nepostojeći penal. Nije nama ništa poklonjeno - samo je vraćeno ono što nam nije suđeno u Francuskoj, kad je Abidal (čini mi se, ili Galas, ne sećam se) u 16m rukom skinuo loptu sa glave Žigiću. Tako da mi ni najmanje nije žao Francuza, ko što ni njima nije žao što mi taj penal u prvoj tekmi nismo dobili. Inače juče su 90 minuta igrali na granici incidenta, svaku ničiju loptu išli đonom. Osim toga, trebalo je da igraju sa 2 igrača manje, pošto je Evra u prvom poluvremenu napravio faul za žuti karton (krljanje pa povlačenje s leđa čini mi se Krasića, u situaciji kad ga je ovaj već ostavio iza leđa) a u drugom dobio još jedan sasvim zasluženo. Ne vidim da se "veliki" nešto potresaju kad ih sudije pomažu protiv "malih" (a to je uobičajena praksa) pa ne znam zašto bi se i mi potresali zbog tog penala i isključenja. Jedino što može da nas potrese je činjenica da smo još uvek "mali", što se lepo videlo na terenu sinoć.

Limanac

pre 14 godina

Ne pisite samo kritike,nama trebaju jos dva boda do Juzne Afrike i svaka cast Anticu i momcima na takvom rezultatu.Trenutno su ispred nas od evropskih reprezentacija samo Holandija,Spanija,Engleska,Italija,Nemacka,neki od njih cak imaju mnogo lakse grupe poput Holandije i Italije,a vi opet niste zadovoljni.Pa sta bi ste jos hteli?U stvari hteo bih i ja jos vise,ali ne brinem,doci ce vreme i za to u Juznoj Africi.Bolje da tada dostignemo zenit i puni sjaj nego sada.
Posto su pravila plasmana u odnosu na prosle kvalifikacije malo promenjena,gleda se u slucaju istog broja bodova prvo gol razlika,sto prakticno znaci da su nam dovoljna jos dva remija da idemo u Juznu Afriku.Jedino nece biti dovoljna ako Francuzi ne pobede dva puta po 4:0 u preostalim mecevima sto se realno nece desiti.Dobar dan Juzna Afriko!
Jos ne shvatate kakav je to uspeh i koliko ce samo reprezentacija propustiti to takmicenje.

Nebojsa

pre 14 godina

Rezultat je realan ali je propustena prilika da se pobedi jedna ekipa iz svetskog vrha. U timu ima nekoliko vrhunskih evropskih igraca:Vidic, Ivanovic, Kacar, Krasic. Problemi naseg tima su sto je golman nepouzdan, nemamo vodju tima-to nije Stankovic, i nemamo ubojitog spic igraca-Zigic je igrac za slucaj kad se juri rezultat. To je ono sto Antic treba da popravi, mozda je prioritet golman i spic. Za SP u J.Africi ce najvaznije biti da se formira tim trkaca i atleta. Sa igracima starog kova (spori, defanzivni, bez hitrine, - bez uvrede)poput Milijasa, Lukovica i sl. ne moze se nista uraditi u konkurenciji najboljih igraca sveta. Kvalifikacije su malo druga stvar. Igra se na par meseci poneka utakmica. Na SP se igra svaka tri-cetiri dana. To mogu da izdrze samo atlete.

kuzmoUSA

pre 14 godina

Gledao sam sinoc utakmicu ponovo u miru,pa Francuzi su imali samo jednu pravu sansu,nasi momci su ostavili srce naterenu,i odigrali su dobro,po meni zasluzan rezultat bi bio min. pobjeda Srbije.Anticu nikako vise bez Pantelica.
IVANOVIC,VIDIC ne igraju za dzaba gdje igraju.
SRBIJA.

Ivo

pre 14 godina

Igra nije bila na nivou koji smo očekivali,ali sve u svemu dobro smo prošli...Golman - RUPA, Odbrana dobra, vezni red NULA,napad PRELAZNA OCJENA...Nerazumljiv strah u čitavoj ekipi i pored igrača više...Nadam se da je u pitanju pritisak...Antiću svaka čast što nas je uopšte doveo u ovu situaciju...

zoran

pre 14 godina

Kada citam izjave gosdpodina Antica imam utisak da nismo da nismo gledali isti utakmicu. Sto se tice crvenog kartona, Lazovic ga je 100 puta zasluzio jer ponasao se kao razmazeno dete. Utakmica je bila jako teska jer smo igrali kao da smo bili paralizovani i pravo je cudo da smo izvukli neresen rezultat. Zato malo vise skromnosti u izjavama pojedinac jer nam je sudija uveliko pomogao.Srecno nasim orlovima

Rale, NS

pre 14 godina

Ljudi, kad povedeš 1:0, imaš igrača više, a dovoljan ti remi, ti ne misliš kako da igraš nego kako da ostane taj rezultat. Da francuzi nisu imali igrača i go manje, možda ne bi igrali tako "dobro" ("6 šuteva na gol")jer bi verovatno mi igrali bolje... Ipak je realno!

Marakana

pre 14 godina

Pobedice u obe preostale utakmice,bitno je i zbog utiska,a mislim da problema nece biti jer ce sada momcima pasti kamen sa srca.Ipak im nije bilo lako pod svim tim pritiskom kroz cele kvalifikacije,a sada mogu da malo odigraju i za svoju dusu s obzirom da nam fale samo 2 boda i da je plasman u J.Afriku samo formalnost(gleda se ipak gol razlika,a Francuzi su tu odnosu na nas za cak 8 golova slabiji).A tek onda cemo imati 6 meseci da lepo uigramo ekipu,da se vrati i Bosko Jankovic,Neven Subotic sasvim uklopi u ekipu,da sansu dobije i Tosic,da Kacar eksplodira,da sansu dobiju Rajkovic i Matic kada se oporavi,da mozda priliku kao zadnji putnik dobije i mladi Aleksic....
I da,Brkica pod hitno za prvog golmana reprezentacije,on je ionako buducnost nase ekipe,a ovaj Stojkovic vec ko zna koliko vremena nema stalni klub,a brani povremeno na nekim pozajmicama.

zli

pre 14 godina

Mi smo mali tim koji se zadovoljava malim stvarima. Tako je uvek bilo u fudbalu i posle ovoga uvek bice. Nijednu reprezentaciju iz top nismo pobedili. Vec pred utakmicu mi se molimo za remi. Kad ove konfuzne ne uigrane Francuze nismo dobili to je to. Zbog tog velicanja i Partizan je ispao od APOELA sa fudbalskog Kipra. Dok je Vujosevic pricao o budzetu drugih ekipa mi nismo prolazili grupu. Verova sam da cemo u ovim kvalifikacijama konacno dobiti GLAVNOG favorita ali sa ovakvim stavom to je jednostavno ne moguce.

Ljubisa

pre 14 godina

Odigrati dvije utakmice sa Francuzima a ne izgubiti ni jednu ,biti prvi u grupi...Malo li je?
A ovima sto pominju Petka rekao bih,-Plasman na SP , je plasman u gornju galeriju svjetskog fudbala ...
Zato svaka cast nasim momcima !Uz zelje da posao privedu kraju.
Nego...sjeca li se jos ko Kazahtana?

Valjak

pre 14 godina

Oj moji kriticari. Malo li je 4 boda prednosti ispred viceprvaka sveta? Ovih 1:1 su kao kuca veliki. Kakve smo sve "selektore" imali i ko je sve igrao za reprezentaciju, ovo je ogroman uspeh, i samo treba da se skoncentrisemo na sledece 2 utakmice i da probamo da pobedimo Rumune ili Litvance, ili da cekamo da Francuzi kiksnu jos jednom.

shhh

pre 14 godina

...sto se ove utakmice konkretno tice nije nama Antic pruzio sansu da se plasiramo na SP vec sudija, penal-mozda, crveni karton-NIKAKO, ni u snovima...tako da mi je i drago bilo sto smo primili gol na onakav nacin da ne bi izgledalo kao da nam je utakmica poklonjena! Sa druge strane generalno pozitivan pomak srpskog fudbala, mada i dalje imamo nabedjene zvezde poput, Lazetica/Zigica u ekipi koji su na terenu da bi se sepurili a ne ginuli za loptom. Bravo za Ivanovica, Jovanovica, Krasica, Vidica to su pravi sportisti koji stvarno ostavljaju "srce na terenu"...

REALAN

pre 14 godina

Ova igra je stvarno loša., pa cijelo drugo poluvreme smo igrali sa igračem više nismo ni golu prišli...stanković i milijaš prespori, krasić sam sebe dribla...pa nismo se sastavili sa loptoom, kako smo igrali dobro smo prošli, ako ovako budemo igrali u Africi, bolje da ne idemo! Antić bolje da se zapita koga on to vodi..nek gura alaksića malog, tošića pa čak i ljajića, jer samo bane ivanović donekle žiga koje je bio odsečen ko na golom otoku imaju prolaz! Ni jednu jaču ekipu nismo pobedili od 90-tih, pa sad vidite...stvano bruka igra, ALARM HITNO, Antiću mijenjaj nešto!

master

pre 14 godina

Da smo igrali 11 protiv 11, primili bi 3,4 komada sigurno. Milijas se ne krece na terenu i stalno stoji na njihovj polovini. Napolje Milijas sopr si ko mrav

Deki

pre 14 godina

Tek sinoc se dobro videlo, da su nasi fudbaleri, tehnicki na vrlo niskom nivou. Ne mogu dva normalna dodavanja da spoje, a o prijemu lopte da i ne govorim.

Shomcke

pre 14 godina

@ljubisa
Gadno si se presao... da nismo izgubili prvu od Franciza, vec bi bili na SP, doduse bicemo i ovako, ali sa mnogo vise stresa!

Rade Dzevi

pre 14 godina

G-in Antic kaze da je "rezultat realan", a je'l da? Mi sa 11 a oni sa 10 igraca? Nego sva sreca da nismo izgubili , onda bi bruka bila kompletna. Stojkovica , odmah, na klupu, jer je on izgubio 2 boda.

Mara

pre 14 godina

Pobedice u obe preostale utakmice,bitno je i zbog utiska,a mislim da problema nece biti jer ce sada momcima pasti kamen sa srca.Ipak im nije bilo lako pod svim tim pritiskom kroz cele kvalifikacije,a sada mogu da malo odigraju i za svoju dusu s obzirom da nam fale samo 2 boda i da je plasman u J.Afriku samo formalnost(gleda se ipak gol razlika,a Francuzi su tu odnosu na nas za cak 8 golova slabiji).A tek onda cemo imati 6 meseci da lepo uigramo ekipu,da se vrati i Bosko Jankovic,Neven Subotic sasvim uklopi u ekipu,da sansu dobije i Tosic,da Kacar eksplodira,da sansu dobiju Rajkovic i Matic kada se oporavi,da mozda priliku kao zadnji putnik dobije i mladi Aleksic....
I da,Brkica pod hitno za prvog golmana reprezentacije,on je ionako buducnost nase ekipe,a ovaj Stojkovic vec ko zna koliko vremena nema stalni klub,a brani povremeno na nekim pozajmicama.

Dembele Modriča

pre 14 godina

Odličan rezultat! Gotovo sigurno smo prvi u grupi. Čestitke Antiću i reprezentativcima! Što se tiče Francuske i oni prolaze sigurno preko baraža. Bez obzira na kritike kojima je izložen Domenek, Francuzi su sjajni. Kakva igra sa igračem manje, kao da su imali igrača više. Sad sam tek vidio zašto Lasana Dijara vrijedi 20 miliona evra, kakva pokretljivost ostalih vezista i napadačkog dvojca Anjelka - Anri. Oni će na SP minimum u polufinale.

boki

pre 14 godina

(SOSko, 10. septembar 2009 11:05)

pa nešto ti ne valja u tom vraćanju
neko je nekome ostao dužan
iz dva meča francuzi 4 boda srbija 1???

Francuz

pre 14 godina

Antic je u pravu, ali ga niste svi razumeli. On hoce da kaze da rezultat 1:1 je realan kada Francuska igra sa 10 igraca protiv 11.

libe

pre 14 godina

Francuzi su presekli našu pas igri zbog čega smo mi dosta trčali pa nam je ponestalo svežine.
Pas igra,a kako se zove onda ono sto igra Arsenal,Mancester...

Shpanac

pre 14 godina

Ha, realan rezultat! Ne slazem se. Slozio bih se da je srpska selekcija imala igraca manje: Sa igracem manje "vise trcali". Moguce moguce ali izgleda da se drzite onoga "pravila": OSTAVI ZA SJUTRA ONO STO SI MOGAO URADITI DANAS. Znaci do kraja neizvjesnost! Nece valjda?!

Nele@Zemunac

pre 14 godina

Rezultat je dobar, povoljan po nas, ali mislim da posle naseg vodjstva i brojcane prednosti na terenu nismo trebali onako da se povucemo, a i videlo se da je postojao i strah kod nasih igraca. Jesu oni nama presekli pas igru, ali se isto tako videlo da Krasic, Jovanovic i ostali ne mogu iz cistih pozicija da dodaju loptu saigracu. Ali dobro, sad je vazno podrzati ih do kraja, uostalom, ako neko ne zasluzuje kritike, onda su to ovi momci!

iznenadjen

pre 14 godina

@NemanjaBGD
Jorgacevic?! Kakav panter od golmana.
Daj molim te posalji Pizonu taj video od Jorgacevica.
Da nam je takav branio u Pragu sad bi bili u Evropi

ofk

pre 14 godina

Pa ti nisi realana...Realno je bilo 0-2...a najvise je realno da si bio bled ko krpa.Sad shvatam ono ILUZIJA i SP....tako ce i biti FARSA,ILUZIJA,KOMIKA

eh

pre 14 godina

Neka priča ko šta hoće, Panta je legenda! Onako punog srca komentarisati igru, disati sa timom kao da je na terenu iako je (NEPRAVEDNO!) izostavljen iz tima, mogu samo veliki.
Nekako mi ne ide da zamislim Kežmana u sličnoj poziciji…
Uzgred, Lazović=Kežman. Škola je škola…

razocaran

pre 14 godina

Navijao sam da izgubimo .Mnogo smo jadni,nemamo mi M za velike utakmice.Selektor Santrac vodio najbolji tim sveta 98 i igrao kao mis.
Za velika djela treba imat M.
Domet su nam mali protivnici.U Africi cemo biti hrana za vece i hrabrije od nas.

baba vanga

pre 14 godina

Mene ova nasa igra iz ovih kvalifikacija neodoljivo podseca na prosle kvalifikacije za SP kada smo bili prvi u grupi,i tad kaoi sad za cele kvalifikacije smo odigrali 1 dobru utakmici sad protiv austrije u gostima tad protiv finske isto u gostima...
I tad nas je kao i sad krasila potpuna neorganizovanost i ne povezanost u igri...
E sad svi se secamo kako smo tad prosli

No name

pre 14 godina

Jeste realan. Ali zvizdanje himnoj stvarno grozno...Samo da mi je vidjeti nekoga ko je zvizdao da ga mogu pitati ZASTO???? Koji je to nacin razmisljanja??? Sta su s tim postigli??? Da bude faca? Takvim ponasanjem pokazao je kucni odgoj...SRAMOTA

да је нама један милош

pre 14 godina

брука! како примитивно и недомаћинско понашање фудбалског савеза. уместо државних симбола у првом плану је био знак америчке спортске компаније. ЕЈ! чича томиславе, грб се не продаје! тв права су продали французима, а карте шминкерима. уместо да направи "пакао" на маракани и ветар у леђа французима, публика је само спорадично звиждуцкала - и то у погрешним тренутцима. због таквог недомаћинског понашања милош обреновић је вешао о крушку.

Srpko

pre 14 godina

Fali nam plej,fali nam recimo Zvone Vukic!Antic miljenik srece vec par utakmica,tako je htelo i Petkovica,samo sto smo pod njim u kvalifikacijama igrali bolje...a znamo kako se zavrsilo!

sasa jokic

pre 14 godina

I suvise losa igra. Nije se desilo tokom citave utakmice da uspemo da povezemo tri pasa, katastrofa. Iznenadjujuce losa igra Vidica i Krasica. Stankovic standardno beskoristan, jedino Ivanovic prelazna ocena! Vidic se nije potrudio da izblokira Anjelku kod gola, a onda se Stojkovicu desilo ta se desilo. Uglavnom utakmica za odmah zaboraviti!!!

Srbija 100%

pre 14 godina

Sve je ovako kako Antić reče. I potpuno ne razumem dežurne kritičare, pa ljudi prvi smo u grupi sa četiri (4!) boda prednosti u odnosu na vicešampione sveta!!! 'aloo, mi smo samo mala Srbija, oni su fudbalska velesila, a mi ih šijemo i verovatno se direktno plasiramo. Šta još hoćete? Da im damo 5 golova?
Današnji fudbal je igra za rezultat, nema egzibicije. Reprezentacija je to, hvala Bogu, shvatila, "navijači" još nisu.
Bravo orlovi!

nikol dž. femija

pre 14 godina

TOLIKO o kulturi FRANCUZA!!

Dobro, to i ne čudi jer od onih koji su imali Vartolomejsku noć, Napoleona osvajača....šta drugo očekivati...

ŠTO SE PUBLIKE tiče bolja je nego na mnogim drugim stadionima/sada bar svi imamo prilike da vidimo kako se to drugi neki tamo ponašaju/ i bolja nego u mnogim drugim zemljama,većim,kulturnijim,moćnijim,...PUBLIKA JE SJAJNA samim tim što je u ovo vreme krize uopšte došla iz svih delova Srbije...

Verujem da ovaj Užičanin zna šta radi...Era je to...

Ljubisa

pre 14 godina

Odigrati dvije utakmice sa Francuzima a ne izgubiti ni jednu ,biti prvi u grupi...Malo li je?
A ovima sto pominju Petka rekao bih,-Plasman na SP , je plasman u gornju galeriju svjetskog fudbala ...
Zato svaka cast nasim momcima !Uz zelje da posao privedu kraju.
Nego...sjeca li se jos ko Kazahtana?

gargamel

pre 14 godina

Pa i nije bas realan jer su nas Francuzi nadigrali sa igracem manje,takav se utisak stekao na kraju utakmice,dok du nasi igrali na mahove.
Ali sta drugo ocekivati kad imamo najgori vezni srednji red u istoriji.Stankovic prilicno ostareo.Od kreativnosti mu je ostala jedino svadja sa sudijama i nekakvi klizeci startovi,a Milijas je puz golac koji se okrece unazad.Sa takvim smesnim veznim redom,dovoljno je da nam zaustave krila koja su nam najjace oruzje,mi potpuno ispadamo iz igre(zirafu Zigica necu komentarisati) i onda mozemo da se nadamo jedino SUPERMENU .Jel ga treba posebno predstavljati.Treba!!!!
Zasluzio je....BANE IVANOVIC SUPERMEN.

branko

pre 14 godina

radomire anticu,svaka cast,plasiracemo se nekako,ali sta dalje?zar sa milijasom i stankovicem na sp???imamo tuzan vezni red,dva spora igraca,hvala bogu da imamo nemanju vidica

spasoje iz obrzbedjenja

pre 14 godina

Stojkovicu su upucena dva udaraca u okvir gola i primio je jedan gl.
Sa ovakvim golmanom u afriku da sadaimo papriku.Bit ce ponovo ludih rezultata 6:1,7:0,he he...nikad dosta pameti.

sasa

pre 14 godina

pazite ovako francuzi su igrali potpuno rastereceno..nisu imali sta da izgube i zato i shvatam nase igrace koji su prepustili igru njima..sve u svemu zadovoljan sam i mislim da treba svi da budemoo..napred srbija!!

zoran

pre 14 godina

Kada citam izjave gosdpodina Antica imam utisak da nismo da nismo gledali isti utakmicu. Sto se tice crvenog kartona, Lazovic ga je 100 puta zasluzio jer ponasao se kao razmazeno dete. Utakmica je bila jako teska jer smo igrali kao da smo bili paralizovani i pravo je cudo da smo izvukli neresen rezultat. Zato malo vise skromnosti u izjavama pojedinac jer nam je sudija uveliko pomogao.Srecno nasim orlovima

Shomcke

pre 14 godina

Totalnom sam razocaran igrom Srbije... Skoro celu utakmicu sa igracem vise- i nista! Jedini koji zasluzuje pohvale je Ivanovic koji je odigrao onako kako se od njega i ocekuje! Ostali- nula! Krasic podbacio, a ocekivao sam od njega, Kacar se povredio (ajde nije mogao da prikaze vise), od Stankovica i Milijasa nista nisam ocekivao jer u reprezentaciji nikad nista nisu odigrali (muzu loptu i usporavaju igru svoje ekipe)! Lane se trudio, ali je podbacio i on, ali za razliku od gore pomenutih vidi se zelja, borba za svaku loptu, pa i nervoza zbog slabije igre... A onaj nesrecni Zigic- da nema dva metra i da ne ide svaka visoka lopta na njega bio bi totalno beskoristan. Covek je skroz van forme- spor poput povrejdenog puza, tehnika kao da je juce jedva preziveo tezak slog, preslab u duelima (dao bi mu ocenu -10, ali se takve ocene ne daju)! Ostali neodlucni, nesigurni, uplaseni. Da ne zaboravim Lazovica: covek je postao psihijatar, na terenu postavlja dijagnoze umesto da igra fudbal! Neoprostivo! Sad ce protiv Rumuna da igra Pantelija koji je najveca vezara (Dekijev kum), covek koji zasluzi poziv u reprezentaciju tako sto se pojavi na treningu reprezentacije kad ga selektor ne pozove! Opsti zakljucak: rezultat nije realan- PROVUKLI SMO SE! Francuzima svaka cast: osteceni su i za penal i za iskljucenje, ali su nastavili da se bore i izvukli kolko tolko pozitivan rezultat. Tesko nama sa ovakvim napadom... Ako se nesto ne promeni sumnjam da mozemo da dobijemo bilo koga jer nema ko da da gol! Jedina sansa je da sevne neki dobar sut sa sredine, napadaci su tolko bezopasni (pogotovo kad ih predvodi Pantelija), da ne vidim svrhu njihovog igranja. Antic je tu u nebranom grozdju, jer nema alternativu za napadace... Da li ce situacija da se promeni- videcemo!

Iniesta

pre 14 godina

Posle prog gola Francuzi su bili na konopcima i trebalo ih je dotuci.Mi smo poceli da igramo ja tebi-ti-meni i da zadrzavamo vreme u 15-om minutu.Prepustili smo im sredinu terena.Francuska odbrana je suplja i drugi gol bi bio kraj.Moracemo bolje u Juznoj Africi.Tamo nece biti Litvanije i Austrije.

Ivo

pre 14 godina

Igra nije bila na nivou koji smo očekivali,ali sve u svemu dobro smo prošli...Golman - RUPA, Odbrana dobra, vezni red NULA,napad PRELAZNA OCJENA...Nerazumljiv strah u čitavoj ekipi i pored igrača više...Nadam se da je u pitanju pritisak...Antiću svaka čast što nas je uopšte doveo u ovu situaciju...

mrcha

pre 14 godina

Ako sam dobro cuo Antic je na RTS-u ubrzo posle zavrsetka utakmice izjavio kako nam pored ostalih okolnosti(srecno dosudjen penal i crveni karton)nisu odgovarali atmosferski uslovi?!?!Voleo bih onda da vidim njega i"orlove",recimo protiv Bolivije u La Pazu na 3658m nadmorske visine...

nemanja

pre 14 godina

nikako da skinemo skalp nekoj velikoj ekipi....sta je tu je.

koliko god sumanuto zvucalo,isprobati branu ilica protiv rumuna i litvanaca (pred kraj)

shhh

pre 14 godina

...sto se ove utakmice konkretno tice nije nama Antic pruzio sansu da se plasiramo na SP vec sudija, penal-mozda, crveni karton-NIKAKO, ni u snovima...tako da mi je i drago bilo sto smo primili gol na onakav nacin da ne bi izgledalo kao da nam je utakmica poklonjena! Sa druge strane generalno pozitivan pomak srpskog fudbala, mada i dalje imamo nabedjene zvezde poput, Lazetica/Zigica u ekipi koji su na terenu da bi se sepurili a ne ginuli za loptom. Bravo za Ivanovica, Jovanovica, Krasica, Vidica to su pravi sportisti koji stvarno ostavljaju "srce na terenu"...

djile

pre 14 godina

Ovo je najveća sramota!!!! Pa šta ako je Francuska? Pa sta ako smo mi geografski mala zemlja? Pa šta ako nam je klupski fudbal loš? U 10 minutu imaš gol i igrača više, i ti igraš ziheraški, ispustiš vodjstvo i budeš potpuno nadigran... Protivnika treba da zgaziš kad ti se ukaže prilika, a to je sinoć svakako bilo. Jel mislite da oni nas ne bi dobili 5-0 da se su bile obrnute uloge? Nažalost, mi smo mali narod jer ne cenimo sami sebe dovoljno... Ja više ne pratim ekipe sa takvim mentalitetom...

master

pre 14 godina

Da smo igrali 11 protiv 11, primili bi 3,4 komada sigurno. Milijas se ne krece na terenu i stalno stoji na njihovj polovini. Napolje Milijas sopr si ko mrav

Voja

pre 14 godina

Ne razumem komentare da smo imali igraca vise. Bili smo izjednaceni do 89'. Njima je isklujucio golmana (11:10 za nas), Stojkovic je poceo da igra za njih (10:11) i onda je Vidic poceo da igra za dvojicu (11:11)...

Francuz

pre 14 godina

Antic je u pravu, ali ga niste svi razumeli. On hoce da kaze da rezultat 1:1 je realan kada Francuska igra sa 10 igraca protiv 11.

zli

pre 14 godina

Mi smo mali tim koji se zadovoljava malim stvarima. Tako je uvek bilo u fudbalu i posle ovoga uvek bice. Nijednu reprezentaciju iz top nismo pobedili. Vec pred utakmicu mi se molimo za remi. Kad ove konfuzne ne uigrane Francuze nismo dobili to je to. Zbog tog velicanja i Partizan je ispao od APOELA sa fudbalskog Kipra. Dok je Vujosevic pricao o budzetu drugih ekipa mi nismo prolazili grupu. Verova sam da cemo u ovim kvalifikacijama konacno dobiti GLAVNOG favorita ali sa ovakvim stavom to je jednostavno ne moguce.

SOSko

pre 14 godina

Sve je to divno i krasno, prvi smo sa 4 boda ispred Francuza, verovatno idemo na SP. Ali ... Igrati 80 minuta sa igračem više i konstanto dozvoljavati protivniku da se došeta do naših 16m? Dva tri puta smo pokušali presing na njihovoj polovini i čini mi se da smo svaki put osvojili loptu. Rumuni su to radili bez pardona celu tekmu, usred Pariza, u brojčano egal situaciji. Istina, oni nisu imali šta da izgube. Ali ovo je bila totalno druga situacija posle penala nad Žigićem i isključenja Lorisa. Opravdanje za ekipu donekle pronalazim u onom kiksu (za šamarčinu) Stojkovića, koji je odsekao noge svima - jer nije ti lako igrati kad znaš kakvog golmana imaš na golu. Stojketa gotivim, bio je veliki talenat, Bragu neću nikada zaboraviti. Ali, brate, umesto da potpiše i za ovako raspalu Zvezdu, on glumi ludilo i "merka ponude" - a niko ga neće. Priča čovek za sebe da je jedan od najboljih golmana u Evropi. Svaka čast Stojketu ali ako i na SP bude branio golman bez kluba, ponovo nam predviđam ovakve utakmice i teniske rezultate.
Krajnje je vreme da shvatimo da fudbal nije ratovanje i pitanje života i smrti. Francuzi su nam juče održali čas iz sportskog pristupa igri - zgazili su nas sa igračem manje, non stop bili u napadu. Evra i Sanja su probijali kako su hteli a mi nemamo muda da pritisnemo loptu i otvorimo kontru. Ako se i osvoji lopta, obavezno se vrati nazad. Izađi agresivno, pritisni loptu, ako ispadneš neko te zatvara (jer zaboga imamo igrača više) Muka mi je od kompleksa i igranja sa punim gaćama. Ne znam, posle ovoga sinoć definitivno su mi neke iluzije razbijene. Ipak smo mi fudbalska sića i nacija kojoj će sam plasman na takmičenja uvek predstavljati i plafon dostignuće.

Plikuscht

pre 14 godina

Cekaj bre Antara, pa nemoj sada i ti kao ovi veterani iz FSS-a i njihovim kretenskim izjavama koje slusamo decenijama.

Cinjenice:
1. Mi 99% idemo u JA na prvenstvo. Gledajuci prethodne reprezentativne rezultate - to zaista JESTE veliki uspeh.
2. Kako se nista u zivotu ne desava slucajno, tako za ovo iznad i igraci i Antic trebaju da dobiju zasluge.

Ali takodje:

3. Francuska je jedina jaka ekipa iz grupe. Rumuni su se raspadali sve dok nisu trenera promenili, a ovi ostali (Austrija, Litvanija ...) tesko da spadaju u jake ekipe.
2. Ta ista Francuska nas je posteno otresla u Parizu.
3. Sinoc, i pored poklonjenog penala (ono veze nema sa penalom), i izbacenog gose ni krivog ni duznog - mi se kod kuce branimo 80 minuta!?
4. Jos gore od toga - mi imamo igraca vise, na domacem terenu, pred 50,000 ljudi, a igre nigde! Ali nigde!
5. Voleo neko njih ili ne - Henry i Anelka su sinoc odrzali sjajnu lekciju svima koji imaju oci iz modernog ofanzivnog fudbala. Onako mocno demonstrirati klasu ... odavno to nisam video.
6. Sa jedinom ozbiljnom ekipom u grupi, pored svih njihovih problema i svadja unutar reprezentacije, mi smo od 6 mogucih osvojili 1 bod. Ozbiljan uspeh?

Treba se podsetiti da mi vec 20 godina (ako ne i vise) nismo dobili niti jednu jedinu jaku i ozbiljnu reprezentaciju, i da se cini da nastavljamo tako.
Pantelic (kakav god da je, nebitno u ovom momentu) je odstranjen iz reprezentacije pod izgovorom da nema klub. Pa sta je onda sa Stojkovicem!? On (formalno) ima klub, ali u koji nije usao godinu dana i ja ne pamtim kada je on branio poslednju zvanicnu klupsku utakmicu, ne daj boze spojio nekoliko u kontinuitetu!? I taj dupli arsin nas je, uz ostale stvari, kostao juce 2 boda.

Neki ce reci - pa sta smo ocekivali, francuzi su neverovatno jaka reprezentacija. Tacno. Jesu. Jaca od nas. I brzi, i snazniji, i iskusniji, kvalitetniji na apsolutno svaki moguci nacin, i nije sramota igrati sa njima 1:1 (doduse, ne uz igraca vise, ali to je druga prica). Ali ako je tako, ima li nekoga da kaze igracima i strucnom stabu da se pogledaju u ogledalo i da ne loze sto sebe sto ljude kako smo mi vec maltene u JA i kako cemo otkinuti francuze. Cemu to!?

Sinoc smo rezultatski prosli OK. Odrzali 4 boda prednosti, a ostalo je umesto po 9 sada jos 'samo' po 6 bodova u igri (dva kola). Ali sve ostalo je za Antica da se dobro zamisli. Lepo je tresti reprezentacije u kvalifikacijama koje se na kraju ni ne plasiraju. Tamo kada se ode igrace se prilicno drugaciji fudbal i ne pise nam se dobro ako se nesto ne promeni.

Ne mogu da verujem

pre 14 godina

"Francuzi su presekli našu pas igri zbog čega smo mi dosta trčali pa nam je ponestalo svežine", rekao je srpski selektor.

Sramota. Francuzi su imali igraca manje. SRAMOTA!

Srbo

pre 14 godina

ALLLOOOOOOO BRRREEEEE!!!!!!!!!
Jeste vi videli ko je prvi u grupi 7 i to kakvoj grupi???? Sta vi imate Anticu da kazete? Jel znate nekog ko bi bolje ocradio njegov posao??? Da niste to vi pametnjakovici???

posmatrac

pre 14 godina

Iskljucenje nije promenilo cinjenicu da Francuskim napadacima nismo smeli da damo prostor za igru 1-na-1. Zato smo i igrali zatvoreniju varijantu. Odbrani svaka cast. Pored Stojkovica i nevidljivog Milijasa zapravo su najvise podbacili oni od kojih se najvise ocekivalo i koji su pravili razliku na prethodnim utakmicama: Krasic i Jovanovic. Oni su u ovakvoj utakmici imali mnogo situacija 1-na-1 sa Francuskom odbranom i nikada, ni ujednom nisu uspeli da prodju. Jedini koji je u napadu pravio razliku je Kacar u prvom poluvremenu, ali se on na zalost povredio.

Po mom misljenju, taktika je bila odlicna. Steta sto se Kacar povredio i sto se pokazalo da Lane i Krasic ipak nisu onako veliki igraci kako nam se to ponekad cinilo.

Tor

pre 14 godina

Kad se usme u obzir da su francuzi imali igraca manje celu utakmicu i nijednu ozbiljnu priliku za gol, - ne, nisu trebali da dobiju utakmicu...

Dejan

pre 14 godina

Svaka cast selektoru Anticu kakav je tim napravio,u pocetku smo mozda bili skeptici,ali smo sada blizu J.Afrike cestitke Anticu i ostalim momcima.

Shpanac

pre 14 godina

Ha, realan rezultat! Ne slazem se. Slozio bih se da je srpska selekcija imala igraca manje: Sa igracem manje "vise trcali". Moguce moguce ali izgleda da se drzite onoga "pravila": OSTAVI ZA SJUTRA ONO STO SI MOGAO URADITI DANAS. Znaci do kraja neizvjesnost! Nece valjda?!

NemanjaBGD

pre 14 godina

Bravo za Antica, odlicno postavljena taktika.

Stvarno smo ponovo izgledali kao tim, vidi se da smo uigrani, da se tacno zna sta ko treba da radi, a to je zasluga trenera.

Jedina greska, i to velika, je insistiranje na golmanu Stojkovicu, koji nigde ni ne brani, koji je sinoc poklonio Francuzima jedan bod, a nama oduzeo dva.

Mi IMAMO fantasticnog golmana, ali za njega mnogi ne znaju.

Zove se BOJAN JORGACEVIC, bivsi golman Rada, vec nekoliko sezona u belgijskom Gent-u, gde mu je trener Michel Preud-Homme, jedan od najboljih svetskih golmana svih vremena.

Kada imas takvog trenera, koji ceni tvoje golmanske sposobnosti i koji moze da te nauci mnogo toga na golu, onda je to potvrda da se stvarno radi o izuzetnom golmanu.

Pogledajte i sami, pa se uverite:

http://www.youtube.com/watch?v=Lc62nsrl_Ks&eurl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2Fvideosearch%3Fhl%3Den%26source%3Dhp%26q%3Dbojan%2520jorgacevic%26um%3D1%26ie%3DUTF-8%26sa%3DN%26tab%3Dwv&feature=player_embedded

Zasto ga Antic nikada nije pozvao? Ne verujem da ne zna za njega. Nadam se da to nije jos jedna prica o igracu ili njegovom menadzeru, koji su se na neki nacin "zamerili" nekome u savezu.

Pored golmana, strasno nam fali jedan vrsni golgeter i na tom planu mora da se radi, da se proba neko nov.

Samo Zigic i Pantelic (ako uopste bude igrao u Ajaksu) nisu dovoljni. Lazovic je uzasno razocarao svojim ponasanjem sinoc, jer ne sme onako glupo da se ostavi ekipa na cedilu, a i ne sme nikako da se sudiji pokazuje ono sto je on pokazao, ma koliko sudijska odluka bila pogresna. To je znak totalne nekulture i sudija je bio u pravu sto mu je pokazao crveni karton.
Neka nauci, pa ce sledeci put mozda razmisliti, pre nego sto odreaguje na taj nacin.

Ako Kezman zaigra u Zenitu, da li smemo da se nadamo da cemo ga ponovo videti u reprezentaciji?
Da li mozda treba probati i nekog mladjeg napadaca?

Na kraju, za sve one koji su zvizdali Marseljezi, sta covek da im kaze?

Mene je licno sramota sto takvi likovi dolaze na stadion i sto su deo istog naroda sa mnom i sa svim normalnim ljudima, koji svoju zemlju znaju da predstave na mnogo lepsi nacin.
Svi vi sto zvizdite tudjim himnama ste sramota za Srbiju i time sto radite samo odmazete onim momcima koji za vas ostavljaju srce na terenu!

bolence

pre 14 godina

Naravno da je realno, pa Francuzi su imali JEDAN sut u okvir koji je Stojkovic nespretno ispustio... sta je trebalo, da na osnovu tog jednog suta pobjede?

bolence

Vojin RS

pre 14 godina

Svaka cast Anticu, ali mi izgleda kao nacija imamo "sindrom Ane Ivanovic"...pa, ljudi, hocu li ijednom dozivjeti da dokusurimo nekog kvalitetnog protivnika i to kad je on maltene na koljenima...(kako to npr.Englezi uradise sinoc)...
Cohones nam trebaju malo jaca od ovih, ako zelimo da se ne brukamo u JAR

REALAN

pre 14 godina

Ova igra je stvarno loša., pa cijelo drugo poluvreme smo igrali sa igračem više nismo ni golu prišli...stanković i milijaš prespori, krasić sam sebe dribla...pa nismo se sastavili sa loptoom, kako smo igrali dobro smo prošli, ako ovako budemo igrali u Africi, bolje da ne idemo! Antić bolje da se zapita koga on to vodi..nek gura alaksića malog, tošića pa čak i ljajića, jer samo bane ivanović donekle žiga koje je bio odsečen ko na golom otoku imaju prolaz! Ni jednu jaču ekipu nismo pobedili od 90-tih, pa sad vidite...stvano bruka igra, ALARM HITNO, Antiću mijenjaj nešto!

dusan

pre 14 godina

ljudi muka mi jeod vasih kritika pa mi smo prvi u grupi sa ogromnim sansama da idemo na svetsko prvenstvo a vi samo pljujete voleo bih da mogu da znam koliko ste vi uspesni u vasoj struci ukoliko uopste nesto radite osim sto komentarisete pozdrav svim pravim navijacima srbije

jiggy

pre 14 godina

@Drasko iz komentara na utakmicu. Moram ovde da ostavim komentar jer se tamo nece videti.
Ovako, svaka cast momcima! A drugo, za sve samoproklamanovane strucnjake, dozvolite da vam dam malo bolju analizu.

Stojkovic- Sa obzirom na to da nema klub, covek je bio sasvim solidan. Golmanima je najbitniji kontinuitet u branjenu, a on ga nema. Tako da mu ne treba zamerati.

Vidic je bio odlican celu utakmicu, ali nije smeo da pusti Anelku da suta, tj. morao je da udje u blok. Da je United primio takav gol, Ser Alex bi bio kivan na Nemanju, jer je dozvolio igracu( i to Anelki) sut sa 20 metara od gola. Nikako ne bi bio kivan na golmana. Dozvolio Anriju da udje u 16m po sredini.

Ivanovic- Igrac utakmice. Vecina napada Francuske je isla po levoj strani, Tako da su Bane, Krasa i Nemanja imali mnogo vise posla od desnog boka. Zbog odlicnih intervencija u odbrani, dobio je samopouzdanje i za onaj, odlican, sut.

Obradovic- Prvo, zahebite te price, “Decko se nije video” itd. Decko nije dozvolio dva centar-suta na celoj utakmici, a posto je Anelka uvek ostajao visoko, sa Gurkufom, koji se uvek ubacivao, i Sanjom, koji je jaaaako ofanzivan, nije imao puno prostora da uzme loptu i krene napred. Tek kada se svi Francuzi vrate na svoju polovinu, onda je mogao da krene, a tada nema prostora za igru.

Lukovic je odradio svoj deo posla odlicno. Izblokirao Anelkin udarac glavom kod nabacaja Sanje.

Milijas i Stankovic idu zajedno jer su zbog visoko postavljene odbrane Francuza imali jako mnogo obaveza u odbrani i nisu mogli da se pridodaju napadu. Takodje, nisu smeli da izlaze visoko jer su malte-ne svi Francuski igraci, pojedinacno, brzi od nasih. Kada se uporede direktni cuvari. Deki je odigrao odlicno na poziciji zadnje veznog. Iako su nas Francuzi dobili na sredini tehnikom i svezinom, nista im ne zameram.

Krasic i Jovanovic- Stvarno ne treba biti previse mudar i videti zasto njih dvojica nisu na nivou prethodnih utakmica. Prvo, u Evropi sampionati tek pocinju (u Rusiji se zavrasava), i niko nije u pravoj formi. Sacekajte oktobar. Drugo, i najvaznije, njihovi driblinzi se zasnivaju na brzini, a za ime Boga, igrali su protiv Evre (United) i Sanje (Arsenal). Koji su odvratno dobri na svojim pozicijama. Imena klubova sam namerno stavio, jer je to jako bitno. Jer nije selektor taj koji priprema igrace, nego klubovi. I budite iskreni, sta mislite, ko ima bolje pripreme i trenere, Arsenal i United ili Standard i CSKA?! Pa, pogledajte Tosica, neverovatno je napredovao od kako je u United-u. A, po kvalitetu rada, Standard i CSKA su izmedju Partizana i ova dva, Engleska kluba.

Kacar je bio odlican. Cini mi se da ga je udarac u misic malo omeo da bude jos bolji, ali vise od njega ne mozemo traziti.

Zigic- Covek je uradio sve sto je trebalo. Spustao loptu, pritiskao odbranu Francuza i golmana, tako da su i igraci nase sredine i zadnje linije mogli da izadju malo vislje i prikljuce se organizovanju igre.

I za kraj ,obrazlozenje zasto se nije video igrac vise- Jako je tesko igrati ako ti Anri i Anelka pritiskaju zadnju liniju kad imas loptu na sredini. Tim pritiskom, oni nam odseku, barem, trojicu igraca ( zavisi koju stranu terena stisnu). Zato ste i videli da nasa sredina izgubi loptu a oni salju pas na Anrija, koji, uglavnom, skida Ivanovic. Jer koriste to sto njih dvojica stoje duboko i sto mogu da skinu loptu i organizuju nesto dva-na-tri. Tako smo i dobili gol. Izgubljena lopta na sredini, dug pas Evre ka Anelki, prijem ledjima od gola, okret (koji ne sme da se dozvoli), lopta u stranu, sut (koji, pogotovo, ne sme da se dozvoli) i sta-ti-bog-da. U pozicionoj igri ce uvek da se vidi da imamo igraca vise. Ovako se to ne primeti.

Hvala na strpljenju!

Dieter Mayer

pre 14 godina

Kao da smo mi imali igraca manje... :( Ne daj boze, da smo bas i imali igraca manje skoro celu utakmicu, kao Francuzi, mi bi pukli kao oblanda.

Mada, s druge strane, jedino sto i jeste bilo na nivou toliko iscekivanog srce-na-teren-090909 je odbrana (bez golmana) sa izuzetnim Ivanovicem.

SOSko

pre 14 godina

I još nešto sam zaboravio da dodam, pošto vidim da ljudi kukaju kako nam je poklonjen nepostojeći penal. Nije nama ništa poklonjeno - samo je vraćeno ono što nam nije suđeno u Francuskoj, kad je Abidal (čini mi se, ili Galas, ne sećam se) u 16m rukom skinuo loptu sa glave Žigiću. Tako da mi ni najmanje nije žao Francuza, ko što ni njima nije žao što mi taj penal u prvoj tekmi nismo dobili. Inače juče su 90 minuta igrali na granici incidenta, svaku ničiju loptu išli đonom. Osim toga, trebalo je da igraju sa 2 igrača manje, pošto je Evra u prvom poluvremenu napravio faul za žuti karton (krljanje pa povlačenje s leđa čini mi se Krasića, u situaciji kad ga je ovaj već ostavio iza leđa) a u drugom dobio još jedan sasvim zasluženo. Ne vidim da se "veliki" nešto potresaju kad ih sudije pomažu protiv "malih" (a to je uobičajena praksa) pa ne znam zašto bi se i mi potresali zbog tog penala i isključenja. Jedino što može da nas potrese je činjenica da smo još uvek "mali", što se lepo videlo na terenu sinoć.

Deki

pre 14 godina

Tek sinoc se dobro videlo, da su nasi fudbaleri, tehnicki na vrlo niskom nivou. Ne mogu dva normalna dodavanja da spoje, a o prijemu lopte da i ne govorim.

pablito

pre 14 godina

Znao je da necemo moci bolje, a bojao se da ne pregorimo. Školski i pametno je išao na ziher što se i vidi iz izjave. Cilj je plasman na svetsko prvenstvo a šta će tamo biti... U svakom slučaju obezbedili smo baraž, treba nam još 1 pobeda, a ne još 2 nerešene, pa će valjda i taktika biti takva. Ako igrači prelome u glavama.

MIKI_CH

pre 14 godina

budimo realni...ko bih rekao nakon kvalifikacija za Evropsko prvenstvo da ce mo bit u ovoj gruppi u ovakvoj situaciji kao danas sto smo? HVALA Anticu! imamo 2Utakmice jos...Fali nam jedna pobeda i idemo dalje... ne vidim razliku za kritiku... Hvala momci!

Joao

pre 14 godina

Rezultat je odlican, igra solidna, Francuzi su pojedinacno bolji, ali kao tim smo mi i to ce nas odvesti na SP! Jedino ne razumem totalnu neodgovornost Lazovica. Nije mu prvi put, a nema vise 20 godina. Zao mi je sto je Kacar povredjen i izasao, decko je pokazao da ima hrabrosti i kvaliteta za ovakve utakmice. Takvi nas vuku u pobede nad realno jacima!

libe

pre 14 godina

Francuzi su presekli našu pas igri zbog čega smo mi dosta trčali pa nam je ponestalo svežine.
Pas igra,a kako se zove onda ono sto igra Arsenal,Mancester...

Rale, NS

pre 14 godina

Ljudi, kad povedeš 1:0, imaš igrača više, a dovoljan ti remi, ti ne misliš kako da igraš nego kako da ostane taj rezultat. Da francuzi nisu imali igrača i go manje, možda ne bi igrali tako "dobro" ("6 šuteva na gol")jer bi verovatno mi igrali bolje... Ipak je realno!

Nele@Zemunac

pre 14 godina

Rezultat je dobar, povoljan po nas, ali mislim da posle naseg vodjstva i brojcane prednosti na terenu nismo trebali onako da se povucemo, a i videlo se da je postojao i strah kod nasih igraca. Jesu oni nama presekli pas igru, ali se isto tako videlo da Krasic, Jovanovic i ostali ne mogu iz cistih pozicija da dodaju loptu saigracu. Ali dobro, sad je vazno podrzati ih do kraja, uostalom, ako neko ne zasluzuje kritike, onda su to ovi momci!

Marakana

pre 14 godina

Pobedice u obe preostale utakmice,bitno je i zbog utiska,a mislim da problema nece biti jer ce sada momcima pasti kamen sa srca.Ipak im nije bilo lako pod svim tim pritiskom kroz cele kvalifikacije,a sada mogu da malo odigraju i za svoju dusu s obzirom da nam fale samo 2 boda i da je plasman u J.Afriku samo formalnost(gleda se ipak gol razlika,a Francuzi su tu odnosu na nas za cak 8 golova slabiji).A tek onda cemo imati 6 meseci da lepo uigramo ekipu,da se vrati i Bosko Jankovic,Neven Subotic sasvim uklopi u ekipu,da sansu dobije i Tosic,da Kacar eksplodira,da sansu dobiju Rajkovic i Matic kada se oporavi,da mozda priliku kao zadnji putnik dobije i mladi Aleksic....
I da,Brkica pod hitno za prvog golmana reprezentacije,on je ionako buducnost nase ekipe,a ovaj Stojkovic vec ko zna koliko vremena nema stalni klub,a brani povremeno na nekim pozajmicama.

Valjak

pre 14 godina

Oj moji kriticari. Malo li je 4 boda prednosti ispred viceprvaka sveta? Ovih 1:1 su kao kuca veliki. Kakve smo sve "selektore" imali i ko je sve igrao za reprezentaciju, ovo je ogroman uspeh, i samo treba da se skoncentrisemo na sledece 2 utakmice i da probamo da pobedimo Rumune ili Litvance, ili da cekamo da Francuzi kiksnu jos jednom.

Mara

pre 14 godina

Pobedice u obe preostale utakmice,bitno je i zbog utiska,a mislim da problema nece biti jer ce sada momcima pasti kamen sa srca.Ipak im nije bilo lako pod svim tim pritiskom kroz cele kvalifikacije,a sada mogu da malo odigraju i za svoju dusu s obzirom da nam fale samo 2 boda i da je plasman u J.Afriku samo formalnost(gleda se ipak gol razlika,a Francuzi su tu odnosu na nas za cak 8 golova slabiji).A tek onda cemo imati 6 meseci da lepo uigramo ekipu,da se vrati i Bosko Jankovic,Neven Subotic sasvim uklopi u ekipu,da sansu dobije i Tosic,da Kacar eksplodira,da sansu dobiju Rajkovic i Matic kada se oporavi,da mozda priliku kao zadnji putnik dobije i mladi Aleksic....
I da,Brkica pod hitno za prvog golmana reprezentacije,on je ionako buducnost nase ekipe,a ovaj Stojkovic vec ko zna koliko vremena nema stalni klub,a brani povremeno na nekim pozajmicama.

Limanac

pre 14 godina

Ne pisite samo kritike,nama trebaju jos dva boda do Juzne Afrike i svaka cast Anticu i momcima na takvom rezultatu.Trenutno su ispred nas od evropskih reprezentacija samo Holandija,Spanija,Engleska,Italija,Nemacka,neki od njih cak imaju mnogo lakse grupe poput Holandije i Italije,a vi opet niste zadovoljni.Pa sta bi ste jos hteli?U stvari hteo bih i ja jos vise,ali ne brinem,doci ce vreme i za to u Juznoj Africi.Bolje da tada dostignemo zenit i puni sjaj nego sada.
Posto su pravila plasmana u odnosu na prosle kvalifikacije malo promenjena,gleda se u slucaju istog broja bodova prvo gol razlika,sto prakticno znaci da su nam dovoljna jos dva remija da idemo u Juznu Afriku.Jedino nece biti dovoljna ako Francuzi ne pobede dva puta po 4:0 u preostalim mecevima sto se realno nece desiti.Dobar dan Juzna Afriko!
Jos ne shvatate kakav je to uspeh i koliko ce samo reprezentacija propustiti to takmicenje.

Rade Dzevi

pre 14 godina

G-in Antic kaze da je "rezultat realan", a je'l da? Mi sa 11 a oni sa 10 igraca? Nego sva sreca da nismo izgubili , onda bi bruka bila kompletna. Stojkovica , odmah, na klupu, jer je on izgubio 2 boda.

Plikuscht

pre 14 godina

A evo i sta je rekao jedan Arsen Venger:

- Francuska je dobro igrala. Očigledno su vaši igrači bili pod većim pritiskom, i čini mi se da je to uticalo na kvalitet njihove igre večeras. Utisak mi je da su sve vreme delovali i igrali uplašeno. Niti su se dobro branili, niti su dobro napadali - bio je prvi utisak Vengera za naš sajt.

Sigurno ste zadovoljni vašom reprezentacijom i zbog prilično hrabre igre sa desetoricom punih 80 minuta, i to u trenutku kada su rezultatski zaostajali.

- Apsolutno. Takva je bila pozicija i pred utakmicu. Jedni nisu imali šta da izgube, drugi su mogli da izgube sve. To je važan detalj koji određuje tok meča. Takvog opredeljenja bile su obe selekcije i posle te situacije kod penala i crvenog kartona. Nije bilo razloga da se menja nešto. Psihološki aspekt meča je uvek veoma važan i zbog toga je večeras sve ovako i izgledalo.

Ipak, 1:1 nije rezultat koji ste priželjkivali.

- Upravo tako. O tome sam malopre i govorio. Zato sam očekivao još rizičniju Francusku poslednjih 20-tak minuta susreta. Možda su na kraju bili i zadovoljni remijem, obzirom na okolnosti, pa nisu dovoljno ni pritiskali Srbe, kako bi ipak došli do drugog gola. Na kraju dana, verujem da je svima jasno da je nama isto da smo iz Beograda otišli poraženi ili ovako, sa bodom.

I dalje ste četiri boda iza Srbije. Šta očekujete u nastavku kvalifikacija?

- Kao i uvek, samo da nastavimo da igramo na ovakvom, kvalitetnom nivou. To je uvek dobra polazna osnova.

Teško je u priči zaobići Arsenal. Jeste li videli nekog iz srpskog tima koji be možda u budućnosti stigao na "Emirejts"?

- Večeras vam to ne mogu reći. Ne zato što neću, naprotiv. Video sam mnogo dobrih igrača iz Srbije. Ali nikada nisam donosio zaključke na osnovu samo jedne utakmice, pogotovo ne ovakve. Zato što sam siguran da mnogi nisu igrali na svom realnom nivou. Delovali su mi preplašeno.

Kako vam se činila atmosfera na stadionu?

- Publika je bila kao i vaši igrači. Znam da su generalno fenomenalni, ali su i navijači bili prilično uplašeni.

Svaka mu stoji ...

Nebojsa

pre 14 godina

Rezultat je realan ali je propustena prilika da se pobedi jedna ekipa iz svetskog vrha. U timu ima nekoliko vrhunskih evropskih igraca:Vidic, Ivanovic, Kacar, Krasic. Problemi naseg tima su sto je golman nepouzdan, nemamo vodju tima-to nije Stankovic, i nemamo ubojitog spic igraca-Zigic je igrac za slucaj kad se juri rezultat. To je ono sto Antic treba da popravi, mozda je prioritet golman i spic. Za SP u J.Africi ce najvaznije biti da se formira tim trkaca i atleta. Sa igracima starog kova (spori, defanzivni, bez hitrine, - bez uvrede)poput Milijasa, Lukovica i sl. ne moze se nista uraditi u konkurenciji najboljih igraca sveta. Kvalifikacije su malo druga stvar. Igra se na par meseci poneka utakmica. Na SP se igra svaka tri-cetiri dana. To mogu da izdrze samo atlete.

Vojin RS

pre 14 godina

@ljubisa
kolega...kako ti to mislis, odigrali smo 2 utakmice s Francuzima i nijednu nismo izgubili? Mislis, nijednu...osim one prve? :)

Shomcke

pre 14 godina

@ljubisa
Gadno si se presao... da nismo izgubili prvu od Franciza, vec bi bili na SP, doduse bicemo i ovako, ali sa mnogo vise stresa!

kuzmoUSA

pre 14 godina

Gledao sam sinoc utakmicu ponovo u miru,pa Francuzi su imali samo jednu pravu sansu,nasi momci su ostavili srce naterenu,i odigrali su dobro,po meni zasluzan rezultat bi bio min. pobjeda Srbije.Anticu nikako vise bez Pantelica.
IVANOVIC,VIDIC ne igraju za dzaba gdje igraju.
SRBIJA.

boki

pre 14 godina

(SOSko, 10. septembar 2009 11:05)

pa nešto ti ne valja u tom vraćanju
neko je nekome ostao dužan
iz dva meča francuzi 4 boda srbija 1???

Dembele Modriča

pre 14 godina

Odličan rezultat! Gotovo sigurno smo prvi u grupi. Čestitke Antiću i reprezentativcima! Što se tiče Francuske i oni prolaze sigurno preko baraža. Bez obzira na kritike kojima je izložen Domenek, Francuzi su sjajni. Kakva igra sa igračem manje, kao da su imali igrača više. Sad sam tek vidio zašto Lasana Dijara vrijedi 20 miliona evra, kakva pokretljivost ostalih vezista i napadačkog dvojca Anjelka - Anri. Oni će na SP minimum u polufinale.

iznenadjen

pre 14 godina

@NemanjaBGD
Jorgacevic?! Kakav panter od golmana.
Daj molim te posalji Pizonu taj video od Jorgacevica.
Da nam je takav branio u Pragu sad bi bili u Evropi