Subota, 22.08.2009.

12:51

Nema dopisa o mogućoj suspenziji

Fudbalski klub Crvena zvezda nije dobio nikakav zvanični dopis iz UEFA o mogućoj suspenziji iz evropskih takmičenja.

Izvor: B92

Nema dopisa o moguæoj suspenziji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

pera detlic

pre 14 godina

Ko nije video,evo sada moze da vidi...
Zli Srbi,pale,ruse,kradu i kolju po Pragu!
Uzivo sa ceske televizije. :)
[link]
(MilanForza, 23. avgust 2009 03:42)
Da li je ovo lizanje voditelja priprema za Paradu Ponosa?

Sve u crveno belom

pre 14 godina

Ovo je kritika redakciji TV B92 ali normalno oni ne objavljuju takve komentare jer smatraju da su bezgresni.Smatram da ovaj komentar treba objaviti jer nikoga ne vredja, Pitan se odakle sportskoj redakciji vest da ce Zvezda biti suspendovana da bi posle 0objavili vesta na dopis nije stigao u UEFA. Nije li to proizvoljno komponovana vest od novinara B92 da bi se izrodion senzacionalizam i da pi se ovde nastavilo pljuvanje FK Crvena Zvezda,zasto neko trci pred rudu. Nigde nije objavljena vest pa cak ni na sajtu UEFA. Da li su novinari B(# preuzeli "tkzv vest" od zute stampe..Verujem i verovaosam da je TV B92 objektivna TV i da se ne sluzi obmanjivanjem javnost.Imam pravo da iznesem svoje misljenje jer to vredja mene kao navijaca Zvezde. Mozda neko hoce da prejudicira stvari i zeli da Zvezda bude kaznjena

radovan

pre 14 godina

Ja neznam u cemu je ovolika frka izbila kod nasih navijaca kad su oni sve sto su uzimali na pumpama placali uredno kao i sav ostali kulturni narod.Treba nas suspendovati na 3 godine ne igranja u Evropskim kupovima kad ne umemo da se ponasamo kao ljudi.Mi smo najgora stoka i bagra koja postoji.

ДС1989

pre 14 godina

Ми у овој садашњој Србији управо преживљавамо ментални геноцид. Односно, боље речено, не преживљавамо га. Масовно умиремо. Умало да се онесвестим кад сам видео да је неки лик, наравно "прави навијач" саставио саопштење људима из Славије у којима одговара на саопштење нашег клуба. Боже мили...

Како другачије дефинисати ту сталну потребу да се опљуне по своме, мислећи да је оно туђе увек лепше, боље и правичније? Колико само негативних вести о Делијама... Кад видим шта се све пише и са којих се све страна удара, тек онда схватим колико је наша прича исправна и колико смо сви обавезни да истрајемо у њој. Ви се запитајте да ли би "stoka" тек тако себи од уста одвојила 200 евра да испрати Звезду? Колико сте бре ви одвојили за њу? И немој само да ми неко помене ону причу "zbog mene bar nismo kaznjawani". Шта сте бре ви конкретно урадили за Звезду, где сте је све пратили, колико сте времена и финансијских средстава издвојили због ње, колико сте се цимали око кореографија, колико сте пендрека попили, колико сте пута дошли кући без гласа, ма да питам као професор на поправном испиту: "причај ми шта знаш, јер нема сврхе да те питам"? Како вас бре није срамота? Колика је то "stoka" говори чињеница да су сви преноћили испред полицијске станице све док им другови не буду пуштени.

Не знате бре ви ништа. Дупе вам зинуло за паре, визе и за оно шта ће CNN да јави о нама. Не знате ви шта значи љубав за клуб, за групу, за друга, не знате шта значи преданост идеји, не знате шта су упорност и истрајност, не схватате који је то мазохизам пратити Звезду свуда и успут бити попљуван од свих редом због тога.

Е много ме заболе шта ће УЕФА, чешки медији и стране медијске агенције да кажу о нама. Слободно пљујте и надаље. Што више негативних препорука од ове заблуделе Србије значи да смо на правом путу. Свако добро.

MilanForza

pre 14 godina

Ko nije video,evo sada moze da vidi...
Zli Srbi,pale,ruse,kradu i kolju po Pragu!
Uzivo sa ceske televizije. :)
http://www.youtube.com/watch?v=6kGDgK-FZZU

mikibg

pre 14 godina

Kao prvo ne znam o kakvoj kazni pricate kada su se svi incidenti dogodili daleko od stadiona. Kao drugo cak bi vise bilo osnove da se kazni SLavija zbog lose organizacije meca, prdavanja karata po duploj ceni na blagajni, tj tapkanja (svedoci nasi navijcai iz nemacke) i da sada ne nabrajam cega sve jos. Drgo Sport je grobarski list te ga ja odavno ne citam. Trece sto neko rece koliko mi se cini Prag i Fk Slavija su stalni akteri tuca i ne milih scena pre skoro svake njohove utakmice u evropi. Znao sam za sukob prosle godine sa BBB, ali sam procutao da se takvi incidenti desavaju vec nekoliko godina unazad i sa ostalim navijacima koji su gosotvali u Pragu. Dakle nesto ti ne stima ako pazljivo proucite situaciju.

Muzicki_saradnik

pre 14 godina

Auuu ljudi sta nam rade ovi huligani...Zamislite sad desi se cudo i eliminisemo Slaviju nekako, pola Srbije u transu, ludilo, a oni samo posalju pismo...ali verovatno nece biti tako. Realno je da necemo proci Slaviju, a da cemo ipak dobiti pismo. Ne pise nam se dobro...

@ doom

Decko tebi je nos verovatno crven kao kod Rudolfa od silnog guranja u vesti i komentare o CRVENOJ ZVEZDI !!!

doom

pre 14 godina

@VladanR
nas su pred Mostarom držali na +50 i terali nas da u KARTONSKE kutije odložimo SRPSKE zastave jer, Bože moj, mogu da provociraju. EEEJ! misliš da smo ih dali? a tamo "orkestar" za "doček" podivljalih hercegovačkih Hrvata kilometrima, pa pred stadionom, pa na stadionu... pa posle stadiona... o čemu ti pričaš? za svaku tarapanu treba dvoje.

marian

pre 14 godina

Ja sam Ceh, koji srecno zivi u Srbiji. Samo se nadam, da odgovorna lica Crvene Zvezde nece traziti problem u Ceskoj, nego realno pogledaju, ko Zvezdi pravi "reklamu" u svetu. Mnogo mi je zao takvih ljudi, ali dosta je njima kazna to, da su primitivni lopovi i nevaspitani turisti. Verujte meni da niko od ovih, koji su bili u Ceskoj uhapseni nevoli Zvezdu!!! Vole sami sebe i licnu korist.

Saja

pre 14 godina

1.nije mi jasno zasto neki pominju romu,milan i jos neke velike klubove i porede ispade njihovih navijaca sa ispadima delija!!!Alo ljudi,pa mi smo zigosani,moramo mnogo da radimo da popravimo nas imidz u svetu i ovakvi incidenti su nedopustivi!!!
2.primecujem da na sajtu dominiraju tzv "pravi navijaci",a to su ustvari obicni huligani koji nemaju pojma sa fudbalom,pojedini su cak i nepismeni(procitajte komentar koji je poslao "dario")!!!
3.volim zvezdu,volim fudbal,ali...voda je previse mutna i to je realnost naseg fudbala!!!tuzno...

Ja sam covek ma sta oni smatrali

pre 14 godina

Kao prvo napisacu da i mnogi navijaci Crvene Zvezde i sami priznaju da nisu uvek bez krivice. Ja ovde pisem kao covek a ne kao Srbin i Zvezdas. Sportske sankcije zbog politike 90:ih pamtim, pamtim i kada smo morali da budemo domacini u Sofiji, Becu i ko zna gde. Nismo bez greske, daleko od toga ali isto znam da mnogima oprastaju za mnogo krupnije stvari, i to ne jednom vec iz godine u godinu. Kao prvo zasto je Partizan bio izkljucen pre 2 godine kada nije bio domacin? Navijaci domacina su drzali zastave sa grbom koji je nekada koritio adolf hitler, i NISTA. Uefa odavno nema kompas i moral, jedino sto im je vazno je da najbogatiji klubovi budu zasticeni.Milan pre par sezona igra kvalifikacije lige sampiona a dokazano je bilo da su namestali, ta uefa prasta. Ako se dobro secam onda su neki navijaci prosle godine u Pragu napravili veliku stetu, ali nista. Znaj uefo da ja Zvezdu volim i bez vasih takmicenja, volim je protiv Metalca, protiv Napretka i svih drugih tako da radi sta hoces. Zna se da najveci evropksi klubovi kad tad ima da stanu na put vasem monopolu i da stvore svoju ligu, samo je pitanje vremena. Jedva cekam vas propast, svakom monopolu(DIKTATURI) je dosao kraj, pa ce i vasoj. NISMO BEZ GRESKE, ALI NISMO VISE KRIVI OD DRUGIH. UZ TEBE SMO ZVEZDO, A TI UEFO NAS IZBACI ZAUVEK AKO HOCES.

Vladan R

pre 14 godina

@ Jaran

Sveopsta tuca sa navijacima Zrinjskog i policijom i to na stadionu je za tebe manje huliganstvo. Plus su se jos navijaci Partizana nakon utakmice hvalili kako su im pokazali ko je jaci i dicili se time sto su branili Srpstvo. Sacuvaj me takvih branitelja Srpstva kao sto su navijaci i Partizana i CZ, naravno cast izuzecima kao i realnih posmatraca poput tebe.

sasa jokic

pre 14 godina

Treba zabraniti primitivcima da putuju na utakmice. A ako to ne upali, onda kao sa Engleskim klubovima, tri godine bez evropskih takmicenja i dovidjenja!

Vlada

pre 14 godina

Rukovodstvo Zvezde moli Boga da ih izbace, jer će to u svesti navijača, koji imaju pamćenje dugo kao kod zlatnih ribica, već za pola godine da stvori mit da ih je "zla UEFA izbacila" a zaboraviće činjenicu da ovi NE ZNAJU DA IGRAJU!

dario

pre 14 godina

Zvezdas do smrti !!!
vidim da imah dosta pljuvaca pa najgore kad imas svog neprijatelja u svojim redovima a da i u srbiji tih sluge izapadne postoje i izdajice srbskog naroda vidi se samo izjave medijske koji huskaju da se kazni partizan i tako gledaju da uniste sve sto je srbsko pa i sport i jesam pravi zvezdas sta sa partizanom bilo
kada dobio sramnu kaznu od uefe radi hercegovaca, pa sad i zvezda bice sto posto kaznjenja ,jer UEFA odavno ima apetit na lov protiv srbskih klubova i to sto neko ovde lupeta na sajtu zao mi je,jer nezna sopstveni zivot da uredi a hoce da nekom drugom nesto da objasni,slazem se potpuno sa onima koji su napisali da su i drugi navijaci jos gore se ponasali pa nista nije bilo a nas zele odmah da izbace e tako vise nemoze ,kazna treba da bude za svakog ista a ne nekome pretiti celo vreme sa izbacivanjem itd., a nekome zazmuriti i jos nesto ako jedna ceska ili bilo koja drzava u evropi nija spremna da doceka goste ondak treba se kazniti radi lose organizacije
zamislite samo da je to bilo takvo nesto u srbiji ? sta mislite ko bi bio kaznjen ? pa naravno mi zato sto smo srbi i gori smo nego adolf hitler naslikati ,ako uefa nije u stanju da to sredi ondak neka zavrsi eru klubskog evropskog takmicenja jer stime se stvaraju tenzije da vise nigde nece biti sigurno i bezbedno pratiti utakmice na stadionima
sirom evrope bili zivi uverili se u tome
a primerak je samo dovoljno da kazem "ETA" ako uefa zeli da dogura dotlen ondak je to veliki poraz istorije sporta.........
ja jesam zvezdas ali kada se igraju evropske utakmice za mene je svaki srbski klub vazan samo radi kvocijenta i opstanka srbskog fudbala ali sa ovakvim ponasanjem uefa ce da ugasi ovaj sport zauvek....
zahvaljujem se unapred ........rdc3

nash

pre 14 godina

ma sta da je bilo,bilo je van stadiona sto znaci da nema veze sa sportom ali zato mogu da se sijete pa udare sankcije Srbiji!ko zna ,sve je moguce.svi crveni karton i mars napolje.

eisai sto

pre 14 godina

i sta cemo sad, gde su svi ovi koji su na prethodnu vest napisali 100 komentara, ja ih vidim ovde samo dvadesetak,stvarno losa vest

vrc

pre 14 godina

Kako ne shvatate, samo je pitanje trenutka kad ce suspendovati zvezdu.
3:0 je nedostizno, bolje da sad kazne godinu dana, kad ionako ispada nego sl godine kada moze biti mnogo bolja situacija.
Kako god to zvucalo, partizan je vec bio suspendovan i na zalost realno je ocekivati da ce to pogoditi i zvezdu.

Amarilo

pre 14 godina

E baš su tužni i jadni ovi srpski protivnici CZ. Em ih je šačica em nikada nisu ništa postigli a i sada njihov klub neće. Raduju se kada neko od miliona navijača, koji su velika snaga bude isprovociran i napravi neki incident. CZ je zauvek bila svetski šampion i ponovo će biti veoma jaka!

pedja,partizan champion

pre 14 godina

Tako se suskalo i za nas a mi sve nece valjda a ono stvarno.Nisu oni to napisali za dzabe ti koi su to napisali sigurno su culi nesto.

Куме мој, шта ти је Јевропа

pre 14 godina

Чувени графит који је "направио штету од 4.000 евра" и због којих су петнаесторица наше браће протерани.

http://img10.imageshack.us/i/179704original1khbid.jpg/

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Nemam sumnju da ce disciplinska komisija UEFA urgentno resiti slucaj koji se dogodio u Pragu. Cak verujem da ce sve ostale stvari, ukljucujuci ono sto se desilo u Bukurestu, sad staviti na stranu kako bi se koncentrisali na nas.

Necemo zaboraviti.

Wanja

pre 14 godina

ovo je stvarno bruka...ovo nije u pitanju fudbal vec pitanje ko smo mi...i zbog toga nas ceo svet mrzi...nema vise ta braca koju mi zovemo "braca"...svi su se okrenuli zapadu i svi nas mrze,ali ipak nasa fudbalska realnost je jelen superliga a ne evropa...i to za oba kluba...SRAMOTA!!!

Jaran

pre 14 godina

Zvezda je već izbačena. Zbog manjeg huliganstva u Mostaru Partizan je dobio šut kartu. Zvezdi se može desiti i nešto gore.Pošto su i Rumuni napravili haos, da ovim ekipama sa Balkana zabrane, kao nekada Englezima, bar godinu-dve dana igranja u Evropi. Balkan jeste danas nešto najprimitivnije u Evropi, na čelu sa našom omladinom i ovim arkanovcima.

Djolle016

pre 14 godina

Ovaj SPORT sve mi vise lici na KURIR!!!

Te izbacuju Zvezdu te Antic na klupi Partizna......

ZBOG TAKVIH TREBA IZGLASATI ZAKON O MEDIJIMA,A NE DA SVAKO PISE STA HOCE!!! KAKVI LAZOVI ! ZVEZDA U SRCU....

Dejan S

pre 14 godina

Pa ako ovo nisu dvostrunki standardi ja ne znam šta jesu.
Pa koliko gluposti su godinama napravili navijači hrvatskih klubova, Torcida pre samo 2 nedelje, i njih niko ne spominje. Problem je samo što smo mi Srbi a ostali nisu. Neka neko da argumente za suprotno.

sljukic

pre 14 godina

Cehoslovaci se bas naosrtili na balkance!
Zadnje godine bbb dobili po tamburi, pre par dana torcidosi, sad delije a sledece nedlje verovatno grobari!

dejan, slavonija

pre 14 godina

Ja ne razumijem zasto bi zvezdu izbacili ako prije toga nisu izacili splitski hajduk cijim se navijacima desila bukvalno ista stvar kao i delijama, pozdrav za sve delije iz slavonije

Petar Mitrović

pre 14 godina

To bi bila odlična vest, jer bi bili mirni makar tih godinu dana. Uprava kluba je podržala huligane, tako da je jedino rešenje da ih kazne na taj način. Međutim, ne bi trebalo na tome da se završi - trebalo bi za svaki takav skandal da ih debelo kazne novčano, pa zabrana igranja pred navijačima, pa zadržavanje navijača u pritvoru bar mesec dana posle svakog incidenta, uz zabranu ulaska u EU...
Kad već matična država nije sposobna sa huliganima da izađe na kraj, onda bar Evropa treba da ih nauči pameti.

vladan bec

pre 14 godina

a po kom osnovu da izbace zvezdu kad je na tribinama proslo sve u redu, za ono sto se desava van toga uefa nije nadlezna, nerazumem ali vidim da se ovome najvise raduju hrvatski mediji i grobari(sto je zalosno)

www.jb

pre 14 godina

NEMA DOPISA O MOGUCOJ SUSPENZIJI
Je stigla je na granicu,ceka se carinska kontrola,i do utorka stigne u Beograd.
Potvrdjeno u upravi carine na Horgosu ...

Marko85

pre 14 godina

Ej bre, od kada su nam ukinuli embargo, vecito neke pretnje, neki uslovi, neke suspenzije. Vise posmatraju najmanju sitnicu da bi nas izbacili, nego bilo kakav rezultat koji napravimo. Englezi okrenu grad naopacke, ubiju coveka i nikom nista. Ovde ljudi ukradu pivo, a neko jedva doceka da ih optuzi za organizovani kriminal i huliganstvo. Hocu da navijam za Zvezdu, hocu da se ponosim sto sam Srbin i hocu da oni znaju da smo mi pre svi njih upoznati sa civilizacijom.
Napred Zvezdo!

DELIJA 88

pre 14 godina

@biet
Bravo ,potpuno se slazem sa tobom.Nisu mi jasni ovi, da ih nazovem navijaci Partizana koji su sa odusevljenjem prihvatili ovu vest.Vi ste bruka Srbije,niste bre ni Srbi ako tako razmisljate.Zvezda ce i onako ispasti ove godine ali nije u tome stvar.Problem je u tome sto nas svet mrzi i cekaju i malu sitnicu da nas jos vise unazade.Moramo da se pobunimo.Kad jedni Hrvati mogu da divljuju protiv Ziline pa prosle godine u sred Italije i nikom nista zasto onda ne mozemo i mi da se branimo od policije koja nas prva napada bez razloga!!!

johny

pre 14 godina

ponovo se vidi kako svet gleda na nas, pre nekoliko godina romini navijaci su prekinuli utakmicu LS i sudiju(mislim da je bio nemac frisk) pogodili upaljacem i naravno roma nije izbacena, i o cemu onda dalje da pricamo

Tek da se zna! SRBIJO reaguj!

pre 14 godina

"POLJSKA:
Petarda na stadionu-pet godina ćuze!
Subota, 22.08.09. 13:51

Poljska je maksimalno pooštrila kazne i za najsitnija kršenja novog Zakona o bezbednosti masovnih manifestacija, a za unošenje jedne petarde na fudbalski stadion zaprećena je kazna i do pet godina zatvora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i administracije preciziralo je kazne huliganima i navijačima u pratećoj uredbi tog zakona koji je stupio na snagu 1. avgusta.

Poljska policija je vrlo oštra u primeni zakona.

Nije izuzetak da posle utakmica policija oko poljskih stadiona pohapsi skoro 1.000 huligana i navijača, ali novi zakon i uredba treba da garantuju da izgreda i tuča sa policijom ubuduće uopšte ne bude, posebno što je Poljska zajedno sa Ukrajinom domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2012. godine.

Za pokušaj da se unese i mala konzerva piva na neki od poljskih stadiona od sada je predviđena novčana kazna od 487 evra, a unošenje petardi i pirotehničkog materijala uz udarac po džepu može da donese i tri meseca do pet godina u zatvoru.

Ko prošvercuje neki opasan predmet koji na stadionu nema šta da traži ili pokuša nekog nečim da gađa uz novčanu kaznu može da očekuje i do dve godine zatvora.

Utrčavanje na teren po toj novoj "tarifi" poljskog MUP-a košta osim novčane kazne i eventualno do tri godine zatvora.

Čak pet godina zatvora može da dobije navijač koji je maskom ili šalom sakrio lice da ga na video snimcima eventualnih izgreda policija ne prepozna.

Svi ti prekršaji i krivična dela povlače za sobom i zabranu ulaska na sve poljske stadione.

Novi zakon od 1. avgusta dobar deo odgovornosti za navijače prenosi na klubove i nalaže im obavezu da izdaju tzv. kartu navijača sa ličnim podacima, sve sa matičnim brojem građana, a na stadion nema ulaska bez te karte i legitimisanja.

Ni karta navijača uz pasoš ili ličnu kartu ne garantuje navijaču da će zaista ući, pošto novi zakon redarima omogućuje da na utakmicu ne puste navijače koji im se učine pijani, pa čak i samo pripiti ili pod dejstvom droga.

Huligani koji su dobili zabranu ulaska na stadion moraju da se u vreme održavanja utakmice prijave u najbližu policijsku stanicu."

Bože, Bože...

pre 14 godina

Šta, kao UEFA će pismeno da obavesti Zvezdu "kako razmatra mogućnost da je izbaci, pa kao treba joj mišljenje Zvezde o tom njenom razmatranju"?!?

Alo bre, zna se kad se šalje dopis. Samo i jedino ako UEFA izbaci Zvezdu! Onda ti lepo stigne "pisamce", zvanično ti kažu da si "šutnut", možeš da se žališ (ako imaš para za bacanje) i to je to. Kraj. Finito!

GrobarcinA

pre 14 godina

Ljudi navijaci dinama iz bukuresta usli u stadion i prekinuli utakmicu i nece ih izbaciti,a ako izbace zvezdu to je onda jedna velika sramota za uefu!

Yoda

pre 14 godina

Kada ti 100 puta kažu "nemoj", a ti i 101. put to ponoviš... pa o čemu onda pričamo. I treba da nas suspenduju kada se sami opametiti nećemo.

no

pre 14 godina

Da smo cvecke - nismo. DA UEFA ima dvostruke standarde - ima. Samo da nas ne kazne nesto za sledecu sezonu, jer ove je Evropska odiseja zavrsena. Po mom misljenju nije ni dobro ni lose. Izbacili smo 2 protivnika koja su realno losija od nas i ispali od realno boljeg. Dobra stvar je sto smo povecali koeficijent, da smo taj novi imali ove sezone bili bismo u boljem sesiru. Dakle sledece sezone ocekujem ulazak u grupe (bilo LS ili UEFA)

biet

pre 14 godina

Jesam Grobar ali ako UEFA uopste razmotri ponasanje zvezdinih navijaca a pogotovo ako ih izbaci iz evrope samo ce dokazati da oni imaju problem sa nama kao narodom a ne sa ponasanjem navijaca!
Ipak navijaci Rome, pa i englezi ponekad i mnogi drugi po evropi se tuku, "bockaju" nozevima ali nikom nista (jer je sve vam stadiona jel tako!?)!!! E pa i ovo je bilo vam stadiona...ali ajde da vidimo sta ce "gospoda" da kazu!

AGNI - Niksic

pre 14 godina

Ajmo bre da mi malo napravimo proteste i potrazimo istinu i pravdu sami,ako ovi nesrecnici nas izbace! bruka je to sto rade - i sve zato sto smo mi SRBI... uefa mafiozi

NADA

pre 14 godina

Ja sam jedan od navijaca crvene zvezde i ljubitelj sam fudbala. Volim kada bilo koji nas predstavnik, bilo partizan, vojvodina itd.,ucestvuju u evropskim takmicenjima, ali ovo sto nasi "navijaci" rade po drugim drzavama i gradovima, u ovom trenutku u "Pragu", je zaista velika sramota. To je slika naseg danasnjeg ponasanja i slika nase omladine. Oni pokazuju nasilje u skolama prema uciteljima, prema slabijoj deci, na utakmicama prema policiji i prema cuvarima reda. Kada su u gradu oni pokazuju svoje nasilje prema izlozima, znakovima, zvrljajuci po zidovima itd. Nadam se da ce drzava naci nacina da to svo huliganstvo dovede u red. Cast onim navijacima koji ne pripadaju ovoj grupi "huligana".

gan

pre 14 godina

Pa naravno da nema.Jos se nije desilo da klub bude izbacen iz evropskih takmicenja zbog ponasanja navijaca van stadiona.Apsolutno svaka kazna te vrste izrecena je zbog desavanja na samom stadionu.Pa i taj Dinamo,na koji se mnogi pozivaju,i prave paralelu,je kaznjen zbog desavanja na stadionu u Udinama a za desavanja na ulicama Praga su dobili novcanu kaznu.Dakle,ni o kakvom izbacivanju iz daljeg takmicenja nema govora!

biet

pre 14 godina

Jesam Grobar ali ako UEFA uopste razmotri ponasanje zvezdinih navijaca a pogotovo ako ih izbaci iz evrope samo ce dokazati da oni imaju problem sa nama kao narodom a ne sa ponasanjem navijaca!
Ipak navijaci Rome, pa i englezi ponekad i mnogi drugi po evropi se tuku, "bockaju" nozevima ali nikom nista (jer je sve vam stadiona jel tako!?)!!! E pa i ovo je bilo vam stadiona...ali ajde da vidimo sta ce "gospoda" da kazu!

AGNI - Niksic

pre 14 godina

Ajmo bre da mi malo napravimo proteste i potrazimo istinu i pravdu sami,ako ovi nesrecnici nas izbace! bruka je to sto rade - i sve zato sto smo mi SRBI... uefa mafiozi

no

pre 14 godina

Da smo cvecke - nismo. DA UEFA ima dvostruke standarde - ima. Samo da nas ne kazne nesto za sledecu sezonu, jer ove je Evropska odiseja zavrsena. Po mom misljenju nije ni dobro ni lose. Izbacili smo 2 protivnika koja su realno losija od nas i ispali od realno boljeg. Dobra stvar je sto smo povecali koeficijent, da smo taj novi imali ove sezone bili bismo u boljem sesiru. Dakle sledece sezone ocekujem ulazak u grupe (bilo LS ili UEFA)

gan

pre 14 godina

Pa naravno da nema.Jos se nije desilo da klub bude izbacen iz evropskih takmicenja zbog ponasanja navijaca van stadiona.Apsolutno svaka kazna te vrste izrecena je zbog desavanja na samom stadionu.Pa i taj Dinamo,na koji se mnogi pozivaju,i prave paralelu,je kaznjen zbog desavanja na stadionu u Udinama a za desavanja na ulicama Praga su dobili novcanu kaznu.Dakle,ni o kakvom izbacivanju iz daljeg takmicenja nema govora!

NADA

pre 14 godina

Ja sam jedan od navijaca crvene zvezde i ljubitelj sam fudbala. Volim kada bilo koji nas predstavnik, bilo partizan, vojvodina itd.,ucestvuju u evropskim takmicenjima, ali ovo sto nasi "navijaci" rade po drugim drzavama i gradovima, u ovom trenutku u "Pragu", je zaista velika sramota. To je slika naseg danasnjeg ponasanja i slika nase omladine. Oni pokazuju nasilje u skolama prema uciteljima, prema slabijoj deci, na utakmicama prema policiji i prema cuvarima reda. Kada su u gradu oni pokazuju svoje nasilje prema izlozima, znakovima, zvrljajuci po zidovima itd. Nadam se da ce drzava naci nacina da to svo huliganstvo dovede u red. Cast onim navijacima koji ne pripadaju ovoj grupi "huligana".

Yoda

pre 14 godina

Kada ti 100 puta kažu "nemoj", a ti i 101. put to ponoviš... pa o čemu onda pričamo. I treba da nas suspenduju kada se sami opametiti nećemo.

Marko85

pre 14 godina

Ej bre, od kada su nam ukinuli embargo, vecito neke pretnje, neki uslovi, neke suspenzije. Vise posmatraju najmanju sitnicu da bi nas izbacili, nego bilo kakav rezultat koji napravimo. Englezi okrenu grad naopacke, ubiju coveka i nikom nista. Ovde ljudi ukradu pivo, a neko jedva doceka da ih optuzi za organizovani kriminal i huliganstvo. Hocu da navijam za Zvezdu, hocu da se ponosim sto sam Srbin i hocu da oni znaju da smo mi pre svi njih upoznati sa civilizacijom.
Napred Zvezdo!

Tek da se zna! SRBIJO reaguj!

pre 14 godina

"POLJSKA:
Petarda na stadionu-pet godina ćuze!
Subota, 22.08.09. 13:51

Poljska je maksimalno pooštrila kazne i za najsitnija kršenja novog Zakona o bezbednosti masovnih manifestacija, a za unošenje jedne petarde na fudbalski stadion zaprećena je kazna i do pet godina zatvora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i administracije preciziralo je kazne huliganima i navijačima u pratećoj uredbi tog zakona koji je stupio na snagu 1. avgusta.

Poljska policija je vrlo oštra u primeni zakona.

Nije izuzetak da posle utakmica policija oko poljskih stadiona pohapsi skoro 1.000 huligana i navijača, ali novi zakon i uredba treba da garantuju da izgreda i tuča sa policijom ubuduće uopšte ne bude, posebno što je Poljska zajedno sa Ukrajinom domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2012. godine.

Za pokušaj da se unese i mala konzerva piva na neki od poljskih stadiona od sada je predviđena novčana kazna od 487 evra, a unošenje petardi i pirotehničkog materijala uz udarac po džepu može da donese i tri meseca do pet godina u zatvoru.

Ko prošvercuje neki opasan predmet koji na stadionu nema šta da traži ili pokuša nekog nečim da gađa uz novčanu kaznu može da očekuje i do dve godine zatvora.

Utrčavanje na teren po toj novoj "tarifi" poljskog MUP-a košta osim novčane kazne i eventualno do tri godine zatvora.

Čak pet godina zatvora može da dobije navijač koji je maskom ili šalom sakrio lice da ga na video snimcima eventualnih izgreda policija ne prepozna.

Svi ti prekršaji i krivična dela povlače za sobom i zabranu ulaska na sve poljske stadione.

Novi zakon od 1. avgusta dobar deo odgovornosti za navijače prenosi na klubove i nalaže im obavezu da izdaju tzv. kartu navijača sa ličnim podacima, sve sa matičnim brojem građana, a na stadion nema ulaska bez te karte i legitimisanja.

Ni karta navijača uz pasoš ili ličnu kartu ne garantuje navijaču da će zaista ući, pošto novi zakon redarima omogućuje da na utakmicu ne puste navijače koji im se učine pijani, pa čak i samo pripiti ili pod dejstvom droga.

Huligani koji su dobili zabranu ulaska na stadion moraju da se u vreme održavanja utakmice prijave u najbližu policijsku stanicu."

GrobarcinA

pre 14 godina

Ljudi navijaci dinama iz bukuresta usli u stadion i prekinuli utakmicu i nece ih izbaciti,a ako izbace zvezdu to je onda jedna velika sramota za uefu!

DELIJA 88

pre 14 godina

@biet
Bravo ,potpuno se slazem sa tobom.Nisu mi jasni ovi, da ih nazovem navijaci Partizana koji su sa odusevljenjem prihvatili ovu vest.Vi ste bruka Srbije,niste bre ni Srbi ako tako razmisljate.Zvezda ce i onako ispasti ove godine ali nije u tome stvar.Problem je u tome sto nas svet mrzi i cekaju i malu sitnicu da nas jos vise unazade.Moramo da se pobunimo.Kad jedni Hrvati mogu da divljuju protiv Ziline pa prosle godine u sred Italije i nikom nista zasto onda ne mozemo i mi da se branimo od policije koja nas prva napada bez razloga!!!

Ja sam covek ma sta oni smatrali

pre 14 godina

Kao prvo napisacu da i mnogi navijaci Crvene Zvezde i sami priznaju da nisu uvek bez krivice. Ja ovde pisem kao covek a ne kao Srbin i Zvezdas. Sportske sankcije zbog politike 90:ih pamtim, pamtim i kada smo morali da budemo domacini u Sofiji, Becu i ko zna gde. Nismo bez greske, daleko od toga ali isto znam da mnogima oprastaju za mnogo krupnije stvari, i to ne jednom vec iz godine u godinu. Kao prvo zasto je Partizan bio izkljucen pre 2 godine kada nije bio domacin? Navijaci domacina su drzali zastave sa grbom koji je nekada koritio adolf hitler, i NISTA. Uefa odavno nema kompas i moral, jedino sto im je vazno je da najbogatiji klubovi budu zasticeni.Milan pre par sezona igra kvalifikacije lige sampiona a dokazano je bilo da su namestali, ta uefa prasta. Ako se dobro secam onda su neki navijaci prosle godine u Pragu napravili veliku stetu, ali nista. Znaj uefo da ja Zvezdu volim i bez vasih takmicenja, volim je protiv Metalca, protiv Napretka i svih drugih tako da radi sta hoces. Zna se da najveci evropksi klubovi kad tad ima da stanu na put vasem monopolu i da stvore svoju ligu, samo je pitanje vremena. Jedva cekam vas propast, svakom monopolu(DIKTATURI) je dosao kraj, pa ce i vasoj. NISMO BEZ GRESKE, ALI NISMO VISE KRIVI OD DRUGIH. UZ TEBE SMO ZVEZDO, A TI UEFO NAS IZBACI ZAUVEK AKO HOCES.

vladan bec

pre 14 godina

a po kom osnovu da izbace zvezdu kad je na tribinama proslo sve u redu, za ono sto se desava van toga uefa nije nadlezna, nerazumem ali vidim da se ovome najvise raduju hrvatski mediji i grobari(sto je zalosno)

Djolle016

pre 14 godina

Ovaj SPORT sve mi vise lici na KURIR!!!

Te izbacuju Zvezdu te Antic na klupi Partizna......

ZBOG TAKVIH TREBA IZGLASATI ZAKON O MEDIJIMA,A NE DA SVAKO PISE STA HOCE!!! KAKVI LAZOVI ! ZVEZDA U SRCU....

Bože, Bože...

pre 14 godina

Šta, kao UEFA će pismeno da obavesti Zvezdu "kako razmatra mogućnost da je izbaci, pa kao treba joj mišljenje Zvezde o tom njenom razmatranju"?!?

Alo bre, zna se kad se šalje dopis. Samo i jedino ako UEFA izbaci Zvezdu! Onda ti lepo stigne "pisamce", zvanično ti kažu da si "šutnut", možeš da se žališ (ako imaš para za bacanje) i to je to. Kraj. Finito!

dejan, slavonija

pre 14 godina

Ja ne razumijem zasto bi zvezdu izbacili ako prije toga nisu izacili splitski hajduk cijim se navijacima desila bukvalno ista stvar kao i delijama, pozdrav za sve delije iz slavonije

Petar Mitrović

pre 14 godina

To bi bila odlična vest, jer bi bili mirni makar tih godinu dana. Uprava kluba je podržala huligane, tako da je jedino rešenje da ih kazne na taj način. Međutim, ne bi trebalo na tome da se završi - trebalo bi za svaki takav skandal da ih debelo kazne novčano, pa zabrana igranja pred navijačima, pa zadržavanje navijača u pritvoru bar mesec dana posle svakog incidenta, uz zabranu ulaska u EU...
Kad već matična država nije sposobna sa huliganima da izađe na kraj, onda bar Evropa treba da ih nauči pameti.

Jaran

pre 14 godina

Zvezda je već izbačena. Zbog manjeg huliganstva u Mostaru Partizan je dobio šut kartu. Zvezdi se može desiti i nešto gore.Pošto su i Rumuni napravili haos, da ovim ekipama sa Balkana zabrane, kao nekada Englezima, bar godinu-dve dana igranja u Evropi. Balkan jeste danas nešto najprimitivnije u Evropi, na čelu sa našom omladinom i ovim arkanovcima.

Dejan S

pre 14 godina

Pa ako ovo nisu dvostrunki standardi ja ne znam šta jesu.
Pa koliko gluposti su godinama napravili navijači hrvatskih klubova, Torcida pre samo 2 nedelje, i njih niko ne spominje. Problem je samo što smo mi Srbi a ostali nisu. Neka neko da argumente za suprotno.

johny

pre 14 godina

ponovo se vidi kako svet gleda na nas, pre nekoliko godina romini navijaci su prekinuli utakmicu LS i sudiju(mislim da je bio nemac frisk) pogodili upaljacem i naravno roma nije izbacena, i o cemu onda dalje da pricamo

Saja

pre 14 godina

1.nije mi jasno zasto neki pominju romu,milan i jos neke velike klubove i porede ispade njihovih navijaca sa ispadima delija!!!Alo ljudi,pa mi smo zigosani,moramo mnogo da radimo da popravimo nas imidz u svetu i ovakvi incidenti su nedopustivi!!!
2.primecujem da na sajtu dominiraju tzv "pravi navijaci",a to su ustvari obicni huligani koji nemaju pojma sa fudbalom,pojedini su cak i nepismeni(procitajte komentar koji je poslao "dario")!!!
3.volim zvezdu,volim fudbal,ali...voda je previse mutna i to je realnost naseg fudbala!!!tuzno...

www.jb

pre 14 godina

NEMA DOPISA O MOGUCOJ SUSPENZIJI
Je stigla je na granicu,ceka se carinska kontrola,i do utorka stigne u Beograd.
Potvrdjeno u upravi carine na Horgosu ...

marian

pre 14 godina

Ja sam Ceh, koji srecno zivi u Srbiji. Samo se nadam, da odgovorna lica Crvene Zvezde nece traziti problem u Ceskoj, nego realno pogledaju, ko Zvezdi pravi "reklamu" u svetu. Mnogo mi je zao takvih ljudi, ali dosta je njima kazna to, da su primitivni lopovi i nevaspitani turisti. Verujte meni da niko od ovih, koji su bili u Ceskoj uhapseni nevoli Zvezdu!!! Vole sami sebe i licnu korist.

doom

pre 14 godina

@VladanR
nas su pred Mostarom držali na +50 i terali nas da u KARTONSKE kutije odložimo SRPSKE zastave jer, Bože moj, mogu da provociraju. EEEJ! misliš da smo ih dali? a tamo "orkestar" za "doček" podivljalih hercegovačkih Hrvata kilometrima, pa pred stadionom, pa na stadionu... pa posle stadiona... o čemu ti pričaš? za svaku tarapanu treba dvoje.

Vlada

pre 14 godina

Rukovodstvo Zvezde moli Boga da ih izbace, jer će to u svesti navijača, koji imaju pamćenje dugo kao kod zlatnih ribica, već za pola godine da stvori mit da ih je "zla UEFA izbacila" a zaboraviće činjenicu da ovi NE ZNAJU DA IGRAJU!

MilanForza

pre 14 godina

Ko nije video,evo sada moze da vidi...
Zli Srbi,pale,ruse,kradu i kolju po Pragu!
Uzivo sa ceske televizije. :)
http://www.youtube.com/watch?v=6kGDgK-FZZU

sasa jokic

pre 14 godina

Treba zabraniti primitivcima da putuju na utakmice. A ako to ne upali, onda kao sa Engleskim klubovima, tri godine bez evropskih takmicenja i dovidjenja!

Vladan R

pre 14 godina

@ Jaran

Sveopsta tuca sa navijacima Zrinjskog i policijom i to na stadionu je za tebe manje huliganstvo. Plus su se jos navijaci Partizana nakon utakmice hvalili kako su im pokazali ko je jaci i dicili se time sto su branili Srpstvo. Sacuvaj me takvih branitelja Srpstva kao sto su navijaci i Partizana i CZ, naravno cast izuzecima kao i realnih posmatraca poput tebe.

sljukic

pre 14 godina

Cehoslovaci se bas naosrtili na balkance!
Zadnje godine bbb dobili po tamburi, pre par dana torcidosi, sad delije a sledece nedlje verovatno grobari!

Amarilo

pre 14 godina

E baš su tužni i jadni ovi srpski protivnici CZ. Em ih je šačica em nikada nisu ništa postigli a i sada njihov klub neće. Raduju se kada neko od miliona navijača, koji su velika snaga bude isprovociran i napravi neki incident. CZ je zauvek bila svetski šampion i ponovo će biti veoma jaka!

mikibg

pre 14 godina

Kao prvo ne znam o kakvoj kazni pricate kada su se svi incidenti dogodili daleko od stadiona. Kao drugo cak bi vise bilo osnove da se kazni SLavija zbog lose organizacije meca, prdavanja karata po duploj ceni na blagajni, tj tapkanja (svedoci nasi navijcai iz nemacke) i da sada ne nabrajam cega sve jos. Drgo Sport je grobarski list te ga ja odavno ne citam. Trece sto neko rece koliko mi se cini Prag i Fk Slavija su stalni akteri tuca i ne milih scena pre skoro svake njohove utakmice u evropi. Znao sam za sukob prosle godine sa BBB, ali sam procutao da se takvi incidenti desavaju vec nekoliko godina unazad i sa ostalim navijacima koji su gosotvali u Pragu. Dakle nesto ti ne stima ako pazljivo proucite situaciju.

Куме мој, шта ти је Јевропа

pre 14 godina

Чувени графит који је "направио штету од 4.000 евра" и због којих су петнаесторица наше браће протерани.

http://img10.imageshack.us/i/179704original1khbid.jpg/

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Nemam sumnju da ce disciplinska komisija UEFA urgentno resiti slucaj koji se dogodio u Pragu. Cak verujem da ce sve ostale stvari, ukljucujuci ono sto se desilo u Bukurestu, sad staviti na stranu kako bi se koncentrisali na nas.

Necemo zaboraviti.

vrc

pre 14 godina

Kako ne shvatate, samo je pitanje trenutka kad ce suspendovati zvezdu.
3:0 je nedostizno, bolje da sad kazne godinu dana, kad ionako ispada nego sl godine kada moze biti mnogo bolja situacija.
Kako god to zvucalo, partizan je vec bio suspendovan i na zalost realno je ocekivati da ce to pogoditi i zvezdu.

pedja,partizan champion

pre 14 godina

Tako se suskalo i za nas a mi sve nece valjda a ono stvarno.Nisu oni to napisali za dzabe ti koi su to napisali sigurno su culi nesto.

Wanja

pre 14 godina

ovo je stvarno bruka...ovo nije u pitanju fudbal vec pitanje ko smo mi...i zbog toga nas ceo svet mrzi...nema vise ta braca koju mi zovemo "braca"...svi su se okrenuli zapadu i svi nas mrze,ali ipak nasa fudbalska realnost je jelen superliga a ne evropa...i to za oba kluba...SRAMOTA!!!

dario

pre 14 godina

Zvezdas do smrti !!!
vidim da imah dosta pljuvaca pa najgore kad imas svog neprijatelja u svojim redovima a da i u srbiji tih sluge izapadne postoje i izdajice srbskog naroda vidi se samo izjave medijske koji huskaju da se kazni partizan i tako gledaju da uniste sve sto je srbsko pa i sport i jesam pravi zvezdas sta sa partizanom bilo
kada dobio sramnu kaznu od uefe radi hercegovaca, pa sad i zvezda bice sto posto kaznjenja ,jer UEFA odavno ima apetit na lov protiv srbskih klubova i to sto neko ovde lupeta na sajtu zao mi je,jer nezna sopstveni zivot da uredi a hoce da nekom drugom nesto da objasni,slazem se potpuno sa onima koji su napisali da su i drugi navijaci jos gore se ponasali pa nista nije bilo a nas zele odmah da izbace e tako vise nemoze ,kazna treba da bude za svakog ista a ne nekome pretiti celo vreme sa izbacivanjem itd., a nekome zazmuriti i jos nesto ako jedna ceska ili bilo koja drzava u evropi nija spremna da doceka goste ondak treba se kazniti radi lose organizacije
zamislite samo da je to bilo takvo nesto u srbiji ? sta mislite ko bi bio kaznjen ? pa naravno mi zato sto smo srbi i gori smo nego adolf hitler naslikati ,ako uefa nije u stanju da to sredi ondak neka zavrsi eru klubskog evropskog takmicenja jer stime se stvaraju tenzije da vise nigde nece biti sigurno i bezbedno pratiti utakmice na stadionima
sirom evrope bili zivi uverili se u tome
a primerak je samo dovoljno da kazem "ETA" ako uefa zeli da dogura dotlen ondak je to veliki poraz istorije sporta.........
ja jesam zvezdas ali kada se igraju evropske utakmice za mene je svaki srbski klub vazan samo radi kvocijenta i opstanka srbskog fudbala ali sa ovakvim ponasanjem uefa ce da ugasi ovaj sport zauvek....
zahvaljujem se unapred ........rdc3

Muzicki_saradnik

pre 14 godina

Auuu ljudi sta nam rade ovi huligani...Zamislite sad desi se cudo i eliminisemo Slaviju nekako, pola Srbije u transu, ludilo, a oni samo posalju pismo...ali verovatno nece biti tako. Realno je da necemo proci Slaviju, a da cemo ipak dobiti pismo. Ne pise nam se dobro...

@ doom

Decko tebi je nos verovatno crven kao kod Rudolfa od silnog guranja u vesti i komentare o CRVENOJ ZVEZDI !!!

ДС1989

pre 14 godina

Ми у овој садашњој Србији управо преживљавамо ментални геноцид. Односно, боље речено, не преживљавамо га. Масовно умиремо. Умало да се онесвестим кад сам видео да је неки лик, наравно "прави навијач" саставио саопштење људима из Славије у којима одговара на саопштење нашег клуба. Боже мили...

Како другачије дефинисати ту сталну потребу да се опљуне по своме, мислећи да је оно туђе увек лепше, боље и правичније? Колико само негативних вести о Делијама... Кад видим шта се све пише и са којих се све страна удара, тек онда схватим колико је наша прича исправна и колико смо сви обавезни да истрајемо у њој. Ви се запитајте да ли би "stoka" тек тако себи од уста одвојила 200 евра да испрати Звезду? Колико сте бре ви одвојили за њу? И немој само да ми неко помене ону причу "zbog mene bar nismo kaznjawani". Шта сте бре ви конкретно урадили за Звезду, где сте је све пратили, колико сте времена и финансијских средстава издвојили због ње, колико сте се цимали око кореографија, колико сте пендрека попили, колико сте пута дошли кући без гласа, ма да питам као професор на поправном испиту: "причај ми шта знаш, јер нема сврхе да те питам"? Како вас бре није срамота? Колика је то "stoka" говори чињеница да су сви преноћили испред полицијске станице све док им другови не буду пуштени.

Не знате бре ви ништа. Дупе вам зинуло за паре, визе и за оно шта ће CNN да јави о нама. Не знате ви шта значи љубав за клуб, за групу, за друга, не знате шта значи преданост идеји, не знате шта су упорност и истрајност, не схватате који је то мазохизам пратити Звезду свуда и успут бити попљуван од свих редом због тога.

Е много ме заболе шта ће УЕФА, чешки медији и стране медијске агенције да кажу о нама. Слободно пљујте и надаље. Што више негативних препорука од ове заблуделе Србије значи да смо на правом путу. Свако добро.

eisai sto

pre 14 godina

i sta cemo sad, gde su svi ovi koji su na prethodnu vest napisali 100 komentara, ja ih vidim ovde samo dvadesetak,stvarno losa vest

nash

pre 14 godina

ma sta da je bilo,bilo je van stadiona sto znaci da nema veze sa sportom ali zato mogu da se sijete pa udare sankcije Srbiji!ko zna ,sve je moguce.svi crveni karton i mars napolje.

Sve u crveno belom

pre 14 godina

Ovo je kritika redakciji TV B92 ali normalno oni ne objavljuju takve komentare jer smatraju da su bezgresni.Smatram da ovaj komentar treba objaviti jer nikoga ne vredja, Pitan se odakle sportskoj redakciji vest da ce Zvezda biti suspendovana da bi posle 0objavili vesta na dopis nije stigao u UEFA. Nije li to proizvoljno komponovana vest od novinara B92 da bi se izrodion senzacionalizam i da pi se ovde nastavilo pljuvanje FK Crvena Zvezda,zasto neko trci pred rudu. Nigde nije objavljena vest pa cak ni na sajtu UEFA. Da li su novinari B(# preuzeli "tkzv vest" od zute stampe..Verujem i verovaosam da je TV B92 objektivna TV i da se ne sluzi obmanjivanjem javnost.Imam pravo da iznesem svoje misljenje jer to vredja mene kao navijaca Zvezde. Mozda neko hoce da prejudicira stvari i zeli da Zvezda bude kaznjena

radovan

pre 14 godina

Ja neznam u cemu je ovolika frka izbila kod nasih navijaca kad su oni sve sto su uzimali na pumpama placali uredno kao i sav ostali kulturni narod.Treba nas suspendovati na 3 godine ne igranja u Evropskim kupovima kad ne umemo da se ponasamo kao ljudi.Mi smo najgora stoka i bagra koja postoji.

pera detlic

pre 14 godina

Ko nije video,evo sada moze da vidi...
Zli Srbi,pale,ruse,kradu i kolju po Pragu!
Uzivo sa ceske televizije. :)
[link]
(MilanForza, 23. avgust 2009 03:42)
Da li je ovo lizanje voditelja priprema za Paradu Ponosa?

AGNI - Niksic

pre 14 godina

Ajmo bre da mi malo napravimo proteste i potrazimo istinu i pravdu sami,ako ovi nesrecnici nas izbace! bruka je to sto rade - i sve zato sto smo mi SRBI... uefa mafiozi

NADA

pre 14 godina

Ja sam jedan od navijaca crvene zvezde i ljubitelj sam fudbala. Volim kada bilo koji nas predstavnik, bilo partizan, vojvodina itd.,ucestvuju u evropskim takmicenjima, ali ovo sto nasi "navijaci" rade po drugim drzavama i gradovima, u ovom trenutku u "Pragu", je zaista velika sramota. To je slika naseg danasnjeg ponasanja i slika nase omladine. Oni pokazuju nasilje u skolama prema uciteljima, prema slabijoj deci, na utakmicama prema policiji i prema cuvarima reda. Kada su u gradu oni pokazuju svoje nasilje prema izlozima, znakovima, zvrljajuci po zidovima itd. Nadam se da ce drzava naci nacina da to svo huliganstvo dovede u red. Cast onim navijacima koji ne pripadaju ovoj grupi "huligana".

Yoda

pre 14 godina

Kada ti 100 puta kažu "nemoj", a ti i 101. put to ponoviš... pa o čemu onda pričamo. I treba da nas suspenduju kada se sami opametiti nećemo.

biet

pre 14 godina

Jesam Grobar ali ako UEFA uopste razmotri ponasanje zvezdinih navijaca a pogotovo ako ih izbaci iz evrope samo ce dokazati da oni imaju problem sa nama kao narodom a ne sa ponasanjem navijaca!
Ipak navijaci Rome, pa i englezi ponekad i mnogi drugi po evropi se tuku, "bockaju" nozevima ali nikom nista (jer je sve vam stadiona jel tako!?)!!! E pa i ovo je bilo vam stadiona...ali ajde da vidimo sta ce "gospoda" da kazu!

Petar Mitrović

pre 14 godina

To bi bila odlična vest, jer bi bili mirni makar tih godinu dana. Uprava kluba je podržala huligane, tako da je jedino rešenje da ih kazne na taj način. Međutim, ne bi trebalo na tome da se završi - trebalo bi za svaki takav skandal da ih debelo kazne novčano, pa zabrana igranja pred navijačima, pa zadržavanje navijača u pritvoru bar mesec dana posle svakog incidenta, uz zabranu ulaska u EU...
Kad već matična država nije sposobna sa huliganima da izađe na kraj, onda bar Evropa treba da ih nauči pameti.

Jaran

pre 14 godina

Zvezda je već izbačena. Zbog manjeg huliganstva u Mostaru Partizan je dobio šut kartu. Zvezdi se može desiti i nešto gore.Pošto su i Rumuni napravili haos, da ovim ekipama sa Balkana zabrane, kao nekada Englezima, bar godinu-dve dana igranja u Evropi. Balkan jeste danas nešto najprimitivnije u Evropi, na čelu sa našom omladinom i ovim arkanovcima.

no

pre 14 godina

Da smo cvecke - nismo. DA UEFA ima dvostruke standarde - ima. Samo da nas ne kazne nesto za sledecu sezonu, jer ove je Evropska odiseja zavrsena. Po mom misljenju nije ni dobro ni lose. Izbacili smo 2 protivnika koja su realno losija od nas i ispali od realno boljeg. Dobra stvar je sto smo povecali koeficijent, da smo taj novi imali ove sezone bili bismo u boljem sesiru. Dakle sledece sezone ocekujem ulazak u grupe (bilo LS ili UEFA)

DELIJA 88

pre 14 godina

@biet
Bravo ,potpuno se slazem sa tobom.Nisu mi jasni ovi, da ih nazovem navijaci Partizana koji su sa odusevljenjem prihvatili ovu vest.Vi ste bruka Srbije,niste bre ni Srbi ako tako razmisljate.Zvezda ce i onako ispasti ove godine ali nije u tome stvar.Problem je u tome sto nas svet mrzi i cekaju i malu sitnicu da nas jos vise unazade.Moramo da se pobunimo.Kad jedni Hrvati mogu da divljuju protiv Ziline pa prosle godine u sred Italije i nikom nista zasto onda ne mozemo i mi da se branimo od policije koja nas prva napada bez razloga!!!

Marko85

pre 14 godina

Ej bre, od kada su nam ukinuli embargo, vecito neke pretnje, neki uslovi, neke suspenzije. Vise posmatraju najmanju sitnicu da bi nas izbacili, nego bilo kakav rezultat koji napravimo. Englezi okrenu grad naopacke, ubiju coveka i nikom nista. Ovde ljudi ukradu pivo, a neko jedva doceka da ih optuzi za organizovani kriminal i huliganstvo. Hocu da navijam za Zvezdu, hocu da se ponosim sto sam Srbin i hocu da oni znaju da smo mi pre svi njih upoznati sa civilizacijom.
Napred Zvezdo!

gan

pre 14 godina

Pa naravno da nema.Jos se nije desilo da klub bude izbacen iz evropskih takmicenja zbog ponasanja navijaca van stadiona.Apsolutno svaka kazna te vrste izrecena je zbog desavanja na samom stadionu.Pa i taj Dinamo,na koji se mnogi pozivaju,i prave paralelu,je kaznjen zbog desavanja na stadionu u Udinama a za desavanja na ulicama Praga su dobili novcanu kaznu.Dakle,ni o kakvom izbacivanju iz daljeg takmicenja nema govora!

www.jb

pre 14 godina

NEMA DOPISA O MOGUCOJ SUSPENZIJI
Je stigla je na granicu,ceka se carinska kontrola,i do utorka stigne u Beograd.
Potvrdjeno u upravi carine na Horgosu ...

Amarilo

pre 14 godina

E baš su tužni i jadni ovi srpski protivnici CZ. Em ih je šačica em nikada nisu ništa postigli a i sada njihov klub neće. Raduju se kada neko od miliona navijača, koji su velika snaga bude isprovociran i napravi neki incident. CZ je zauvek bila svetski šampion i ponovo će biti veoma jaka!

Vladan R

pre 14 godina

@ Jaran

Sveopsta tuca sa navijacima Zrinjskog i policijom i to na stadionu je za tebe manje huliganstvo. Plus su se jos navijaci Partizana nakon utakmice hvalili kako su im pokazali ko je jaci i dicili se time sto su branili Srpstvo. Sacuvaj me takvih branitelja Srpstva kao sto su navijaci i Partizana i CZ, naravno cast izuzecima kao i realnih posmatraca poput tebe.

marian

pre 14 godina

Ja sam Ceh, koji srecno zivi u Srbiji. Samo se nadam, da odgovorna lica Crvene Zvezde nece traziti problem u Ceskoj, nego realno pogledaju, ko Zvezdi pravi "reklamu" u svetu. Mnogo mi je zao takvih ljudi, ali dosta je njima kazna to, da su primitivni lopovi i nevaspitani turisti. Verujte meni da niko od ovih, koji su bili u Ceskoj uhapseni nevoli Zvezdu!!! Vole sami sebe i licnu korist.

Bože, Bože...

pre 14 godina

Šta, kao UEFA će pismeno da obavesti Zvezdu "kako razmatra mogućnost da je izbaci, pa kao treba joj mišljenje Zvezde o tom njenom razmatranju"?!?

Alo bre, zna se kad se šalje dopis. Samo i jedino ako UEFA izbaci Zvezdu! Onda ti lepo stigne "pisamce", zvanično ti kažu da si "šutnut", možeš da se žališ (ako imaš para za bacanje) i to je to. Kraj. Finito!

GrobarcinA

pre 14 godina

Ljudi navijaci dinama iz bukuresta usli u stadion i prekinuli utakmicu i nece ih izbaciti,a ako izbace zvezdu to je onda jedna velika sramota za uefu!

dario

pre 14 godina

Zvezdas do smrti !!!
vidim da imah dosta pljuvaca pa najgore kad imas svog neprijatelja u svojim redovima a da i u srbiji tih sluge izapadne postoje i izdajice srbskog naroda vidi se samo izjave medijske koji huskaju da se kazni partizan i tako gledaju da uniste sve sto je srbsko pa i sport i jesam pravi zvezdas sta sa partizanom bilo
kada dobio sramnu kaznu od uefe radi hercegovaca, pa sad i zvezda bice sto posto kaznjenja ,jer UEFA odavno ima apetit na lov protiv srbskih klubova i to sto neko ovde lupeta na sajtu zao mi je,jer nezna sopstveni zivot da uredi a hoce da nekom drugom nesto da objasni,slazem se potpuno sa onima koji su napisali da su i drugi navijaci jos gore se ponasali pa nista nije bilo a nas zele odmah da izbace e tako vise nemoze ,kazna treba da bude za svakog ista a ne nekome pretiti celo vreme sa izbacivanjem itd., a nekome zazmuriti i jos nesto ako jedna ceska ili bilo koja drzava u evropi nija spremna da doceka goste ondak treba se kazniti radi lose organizacije
zamislite samo da je to bilo takvo nesto u srbiji ? sta mislite ko bi bio kaznjen ? pa naravno mi zato sto smo srbi i gori smo nego adolf hitler naslikati ,ako uefa nije u stanju da to sredi ondak neka zavrsi eru klubskog evropskog takmicenja jer stime se stvaraju tenzije da vise nigde nece biti sigurno i bezbedno pratiti utakmice na stadionima
sirom evrope bili zivi uverili se u tome
a primerak je samo dovoljno da kazem "ETA" ako uefa zeli da dogura dotlen ondak je to veliki poraz istorije sporta.........
ja jesam zvezdas ali kada se igraju evropske utakmice za mene je svaki srbski klub vazan samo radi kvocijenta i opstanka srbskog fudbala ali sa ovakvim ponasanjem uefa ce da ugasi ovaj sport zauvek....
zahvaljujem se unapred ........rdc3

Dejan S

pre 14 godina

Pa ako ovo nisu dvostrunki standardi ja ne znam šta jesu.
Pa koliko gluposti su godinama napravili navijači hrvatskih klubova, Torcida pre samo 2 nedelje, i njih niko ne spominje. Problem je samo što smo mi Srbi a ostali nisu. Neka neko da argumente za suprotno.

Tek da se zna! SRBIJO reaguj!

pre 14 godina

"POLJSKA:
Petarda na stadionu-pet godina ćuze!
Subota, 22.08.09. 13:51

Poljska je maksimalno pooštrila kazne i za najsitnija kršenja novog Zakona o bezbednosti masovnih manifestacija, a za unošenje jedne petarde na fudbalski stadion zaprećena je kazna i do pet godina zatvora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i administracije preciziralo je kazne huliganima i navijačima u pratećoj uredbi tog zakona koji je stupio na snagu 1. avgusta.

Poljska policija je vrlo oštra u primeni zakona.

Nije izuzetak da posle utakmica policija oko poljskih stadiona pohapsi skoro 1.000 huligana i navijača, ali novi zakon i uredba treba da garantuju da izgreda i tuča sa policijom ubuduće uopšte ne bude, posebno što je Poljska zajedno sa Ukrajinom domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2012. godine.

Za pokušaj da se unese i mala konzerva piva na neki od poljskih stadiona od sada je predviđena novčana kazna od 487 evra, a unošenje petardi i pirotehničkog materijala uz udarac po džepu može da donese i tri meseca do pet godina u zatvoru.

Ko prošvercuje neki opasan predmet koji na stadionu nema šta da traži ili pokuša nekog nečim da gađa uz novčanu kaznu može da očekuje i do dve godine zatvora.

Utrčavanje na teren po toj novoj "tarifi" poljskog MUP-a košta osim novčane kazne i eventualno do tri godine zatvora.

Čak pet godina zatvora može da dobije navijač koji je maskom ili šalom sakrio lice da ga na video snimcima eventualnih izgreda policija ne prepozna.

Svi ti prekršaji i krivična dela povlače za sobom i zabranu ulaska na sve poljske stadione.

Novi zakon od 1. avgusta dobar deo odgovornosti za navijače prenosi na klubove i nalaže im obavezu da izdaju tzv. kartu navijača sa ličnim podacima, sve sa matičnim brojem građana, a na stadion nema ulaska bez te karte i legitimisanja.

Ni karta navijača uz pasoš ili ličnu kartu ne garantuje navijaču da će zaista ući, pošto novi zakon redarima omogućuje da na utakmicu ne puste navijače koji im se učine pijani, pa čak i samo pripiti ili pod dejstvom droga.

Huligani koji su dobili zabranu ulaska na stadion moraju da se u vreme održavanja utakmice prijave u najbližu policijsku stanicu."

Ja sam covek ma sta oni smatrali

pre 14 godina

Kao prvo napisacu da i mnogi navijaci Crvene Zvezde i sami priznaju da nisu uvek bez krivice. Ja ovde pisem kao covek a ne kao Srbin i Zvezdas. Sportske sankcije zbog politike 90:ih pamtim, pamtim i kada smo morali da budemo domacini u Sofiji, Becu i ko zna gde. Nismo bez greske, daleko od toga ali isto znam da mnogima oprastaju za mnogo krupnije stvari, i to ne jednom vec iz godine u godinu. Kao prvo zasto je Partizan bio izkljucen pre 2 godine kada nije bio domacin? Navijaci domacina su drzali zastave sa grbom koji je nekada koritio adolf hitler, i NISTA. Uefa odavno nema kompas i moral, jedino sto im je vazno je da najbogatiji klubovi budu zasticeni.Milan pre par sezona igra kvalifikacije lige sampiona a dokazano je bilo da su namestali, ta uefa prasta. Ako se dobro secam onda su neki navijaci prosle godine u Pragu napravili veliku stetu, ali nista. Znaj uefo da ja Zvezdu volim i bez vasih takmicenja, volim je protiv Metalca, protiv Napretka i svih drugih tako da radi sta hoces. Zna se da najveci evropksi klubovi kad tad ima da stanu na put vasem monopolu i da stvore svoju ligu, samo je pitanje vremena. Jedva cekam vas propast, svakom monopolu(DIKTATURI) je dosao kraj, pa ce i vasoj. NISMO BEZ GRESKE, ALI NISMO VISE KRIVI OD DRUGIH. UZ TEBE SMO ZVEZDO, A TI UEFO NAS IZBACI ZAUVEK AKO HOCES.

Saja

pre 14 godina

1.nije mi jasno zasto neki pominju romu,milan i jos neke velike klubove i porede ispade njihovih navijaca sa ispadima delija!!!Alo ljudi,pa mi smo zigosani,moramo mnogo da radimo da popravimo nas imidz u svetu i ovakvi incidenti su nedopustivi!!!
2.primecujem da na sajtu dominiraju tzv "pravi navijaci",a to su ustvari obicni huligani koji nemaju pojma sa fudbalom,pojedini su cak i nepismeni(procitajte komentar koji je poslao "dario")!!!
3.volim zvezdu,volim fudbal,ali...voda je previse mutna i to je realnost naseg fudbala!!!tuzno...

dejan, slavonija

pre 14 godina

Ja ne razumijem zasto bi zvezdu izbacili ako prije toga nisu izacili splitski hajduk cijim se navijacima desila bukvalno ista stvar kao i delijama, pozdrav za sve delije iz slavonije

Куме мој, шта ти је Јевропа

pre 14 godina

Чувени графит који је "направио штету од 4.000 евра" и због којих су петнаесторица наше браће протерани.

http://img10.imageshack.us/i/179704original1khbid.jpg/

Vlada

pre 14 godina

Rukovodstvo Zvezde moli Boga da ih izbace, jer će to u svesti navijača, koji imaju pamćenje dugo kao kod zlatnih ribica, već za pola godine da stvori mit da ih je "zla UEFA izbacila" a zaboraviće činjenicu da ovi NE ZNAJU DA IGRAJU!

vladan bec

pre 14 godina

a po kom osnovu da izbace zvezdu kad je na tribinama proslo sve u redu, za ono sto se desava van toga uefa nije nadlezna, nerazumem ali vidim da se ovome najvise raduju hrvatski mediji i grobari(sto je zalosno)

doom

pre 14 godina

@VladanR
nas su pred Mostarom držali na +50 i terali nas da u KARTONSKE kutije odložimo SRPSKE zastave jer, Bože moj, mogu da provociraju. EEEJ! misliš da smo ih dali? a tamo "orkestar" za "doček" podivljalih hercegovačkih Hrvata kilometrima, pa pred stadionom, pa na stadionu... pa posle stadiona... o čemu ti pričaš? za svaku tarapanu treba dvoje.

Djolle016

pre 14 godina

Ovaj SPORT sve mi vise lici na KURIR!!!

Te izbacuju Zvezdu te Antic na klupi Partizna......

ZBOG TAKVIH TREBA IZGLASATI ZAKON O MEDIJIMA,A NE DA SVAKO PISE STA HOCE!!! KAKVI LAZOVI ! ZVEZDA U SRCU....

sasa jokic

pre 14 godina

Treba zabraniti primitivcima da putuju na utakmice. A ako to ne upali, onda kao sa Engleskim klubovima, tri godine bez evropskih takmicenja i dovidjenja!

johny

pre 14 godina

ponovo se vidi kako svet gleda na nas, pre nekoliko godina romini navijaci su prekinuli utakmicu LS i sudiju(mislim da je bio nemac frisk) pogodili upaljacem i naravno roma nije izbacena, i o cemu onda dalje da pricamo

Wanja

pre 14 godina

ovo je stvarno bruka...ovo nije u pitanju fudbal vec pitanje ko smo mi...i zbog toga nas ceo svet mrzi...nema vise ta braca koju mi zovemo "braca"...svi su se okrenuli zapadu i svi nas mrze,ali ipak nasa fudbalska realnost je jelen superliga a ne evropa...i to za oba kluba...SRAMOTA!!!

nash

pre 14 godina

ma sta da je bilo,bilo je van stadiona sto znaci da nema veze sa sportom ali zato mogu da se sijete pa udare sankcije Srbiji!ko zna ,sve je moguce.svi crveni karton i mars napolje.

mikibg

pre 14 godina

Kao prvo ne znam o kakvoj kazni pricate kada su se svi incidenti dogodili daleko od stadiona. Kao drugo cak bi vise bilo osnove da se kazni SLavija zbog lose organizacije meca, prdavanja karata po duploj ceni na blagajni, tj tapkanja (svedoci nasi navijcai iz nemacke) i da sada ne nabrajam cega sve jos. Drgo Sport je grobarski list te ga ja odavno ne citam. Trece sto neko rece koliko mi se cini Prag i Fk Slavija su stalni akteri tuca i ne milih scena pre skoro svake njohove utakmice u evropi. Znao sam za sukob prosle godine sa BBB, ali sam procutao da se takvi incidenti desavaju vec nekoliko godina unazad i sa ostalim navijacima koji su gosotvali u Pragu. Dakle nesto ti ne stima ako pazljivo proucite situaciju.

MilanForza

pre 14 godina

Ko nije video,evo sada moze da vidi...
Zli Srbi,pale,ruse,kradu i kolju po Pragu!
Uzivo sa ceske televizije. :)
http://www.youtube.com/watch?v=6kGDgK-FZZU

Muzicki_saradnik

pre 14 godina

Auuu ljudi sta nam rade ovi huligani...Zamislite sad desi se cudo i eliminisemo Slaviju nekako, pola Srbije u transu, ludilo, a oni samo posalju pismo...ali verovatno nece biti tako. Realno je da necemo proci Slaviju, a da cemo ipak dobiti pismo. Ne pise nam se dobro...

@ doom

Decko tebi je nos verovatno crven kao kod Rudolfa od silnog guranja u vesti i komentare o CRVENOJ ZVEZDI !!!

sljukic

pre 14 godina

Cehoslovaci se bas naosrtili na balkance!
Zadnje godine bbb dobili po tamburi, pre par dana torcidosi, sad delije a sledece nedlje verovatno grobari!

vrc

pre 14 godina

Kako ne shvatate, samo je pitanje trenutka kad ce suspendovati zvezdu.
3:0 je nedostizno, bolje da sad kazne godinu dana, kad ionako ispada nego sl godine kada moze biti mnogo bolja situacija.
Kako god to zvucalo, partizan je vec bio suspendovan i na zalost realno je ocekivati da ce to pogoditi i zvezdu.

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Nemam sumnju da ce disciplinska komisija UEFA urgentno resiti slucaj koji se dogodio u Pragu. Cak verujem da ce sve ostale stvari, ukljucujuci ono sto se desilo u Bukurestu, sad staviti na stranu kako bi se koncentrisali na nas.

Necemo zaboraviti.

eisai sto

pre 14 godina

i sta cemo sad, gde su svi ovi koji su na prethodnu vest napisali 100 komentara, ja ih vidim ovde samo dvadesetak,stvarno losa vest

radovan

pre 14 godina

Ja neznam u cemu je ovolika frka izbila kod nasih navijaca kad su oni sve sto su uzimali na pumpama placali uredno kao i sav ostali kulturni narod.Treba nas suspendovati na 3 godine ne igranja u Evropskim kupovima kad ne umemo da se ponasamo kao ljudi.Mi smo najgora stoka i bagra koja postoji.

pera detlic

pre 14 godina

Ko nije video,evo sada moze da vidi...
Zli Srbi,pale,ruse,kradu i kolju po Pragu!
Uzivo sa ceske televizije. :)
[link]
(MilanForza, 23. avgust 2009 03:42)
Da li je ovo lizanje voditelja priprema za Paradu Ponosa?

pedja,partizan champion

pre 14 godina

Tako se suskalo i za nas a mi sve nece valjda a ono stvarno.Nisu oni to napisali za dzabe ti koi su to napisali sigurno su culi nesto.

ДС1989

pre 14 godina

Ми у овој садашњој Србији управо преживљавамо ментални геноцид. Односно, боље речено, не преживљавамо га. Масовно умиремо. Умало да се онесвестим кад сам видео да је неки лик, наравно "прави навијач" саставио саопштење људима из Славије у којима одговара на саопштење нашег клуба. Боже мили...

Како другачије дефинисати ту сталну потребу да се опљуне по своме, мислећи да је оно туђе увек лепше, боље и правичније? Колико само негативних вести о Делијама... Кад видим шта се све пише и са којих се све страна удара, тек онда схватим колико је наша прича исправна и колико смо сви обавезни да истрајемо у њој. Ви се запитајте да ли би "stoka" тек тако себи од уста одвојила 200 евра да испрати Звезду? Колико сте бре ви одвојили за њу? И немој само да ми неко помене ону причу "zbog mene bar nismo kaznjawani". Шта сте бре ви конкретно урадили за Звезду, где сте је све пратили, колико сте времена и финансијских средстава издвојили због ње, колико сте се цимали око кореографија, колико сте пендрека попили, колико сте пута дошли кући без гласа, ма да питам као професор на поправном испиту: "причај ми шта знаш, јер нема сврхе да те питам"? Како вас бре није срамота? Колика је то "stoka" говори чињеница да су сви преноћили испред полицијске станице све док им другови не буду пуштени.

Не знате бре ви ништа. Дупе вам зинуло за паре, визе и за оно шта ће CNN да јави о нама. Не знате ви шта значи љубав за клуб, за групу, за друга, не знате шта значи преданост идеји, не знате шта су упорност и истрајност, не схватате који је то мазохизам пратити Звезду свуда и успут бити попљуван од свих редом због тога.

Е много ме заболе шта ће УЕФА, чешки медији и стране медијске агенције да кажу о нама. Слободно пљујте и надаље. Што више негативних препорука од ове заблуделе Србије значи да смо на правом путу. Свако добро.

Sve u crveno belom

pre 14 godina

Ovo je kritika redakciji TV B92 ali normalno oni ne objavljuju takve komentare jer smatraju da su bezgresni.Smatram da ovaj komentar treba objaviti jer nikoga ne vredja, Pitan se odakle sportskoj redakciji vest da ce Zvezda biti suspendovana da bi posle 0objavili vesta na dopis nije stigao u UEFA. Nije li to proizvoljno komponovana vest od novinara B92 da bi se izrodion senzacionalizam i da pi se ovde nastavilo pljuvanje FK Crvena Zvezda,zasto neko trci pred rudu. Nigde nije objavljena vest pa cak ni na sajtu UEFA. Da li su novinari B(# preuzeli "tkzv vest" od zute stampe..Verujem i verovaosam da je TV B92 objektivna TV i da se ne sluzi obmanjivanjem javnost.Imam pravo da iznesem svoje misljenje jer to vredja mene kao navijaca Zvezde. Mozda neko hoce da prejudicira stvari i zeli da Zvezda bude kaznjena