F1 2009: Izveštaj sa polugodišta (II)

Spuštamo pogled na donji dom u generalnom plasmanu na polovini šezdesetog prvenstva Formule 1. Deset vozača, šestorica su bodove osvajala, bilans poslednje četvorice je nula-iz-osam. U drugom delu tabele su ljudi koje tu nikad ne biste očekivali, između ostalih, aktuelni prvak sveta, ceo drugi najuspešniji tim u istoriji sporta, piloti ekipe koja je za 2009. najavljivala juriš na jednu od titula... Što neko kazao, liči ovo na šampionat okrenut naglavce.

Pošaljite komentar
 1. Alonso je zakon za sve ove ostale samo mu treba solidan bolid.
  (Bane, 14. jul 2009 12:08)

  # Link komentara

 2. Nakajima bi ovde trebao biti kandidat za zamenu broj jedan, obzirom da Williams ima snage za bodove, a Nakajima to ne moze da iskoristi, ma kakvu strategiju imao.

  Pike je uzimao bodove kad je Reno nesto valjao. Nije toliko los, sigurno nije najgori. Alonso je jedan od razloga zasto je PIke tu gde je, on ne moze da bude u timu sa nekim ko mu je konkurentan. Nando je generalno precenjen, no smatram da zasluzuje bolji auto. Ove sezone do bodova je dolazio samo posle udesa drugih vozaca i raznih kazni koje su protivnici imali. Glavna promena vezana za Reno je to sto konacno Alonso ne kuka na sve strane, vec ima nekakav optimizam, sto je jako bitno za tim..
  (F1 fun, 9. jul 2009 21:59)

  # Link komentara

 3. Dobre analize, i manje vise pravilan poredak, s tim sto bih ja mozda stavio Pikea na zadnje mesto, jer je razlika u kvalitetu i rezultatima izmedju njega i Alonsa ipak veca u odnosu na - po meni - sasvim prosecnog Rozberga i sponzorisanog vozaca Nakadzime.

  Uzged budi receno, bas bih voleo da se vrati Zak Vilnev, jer iako je ipak premator i van svog zenita, uvek je lepo videti da neki iskusni veteran koji nosi duh starih dobrih vremena odelja nekog napaljenog klinca, cisto da im pokaze od koje drvo se pravi motika:) he he

  Pozdrav za A. Babica:)
  (kolja i smak Bijelog dugmeta, 9. jul 2009 20:26)

  # Link komentara