Ponedeljak, 29.06.2009.

22:34

U21: Nemci demolirali Engleze!

Reprezentacija Nemačke je u finalu Evropskog prvenstva za igače do 21 godine savladala Englesku sa 4:0 (1:0), golovima Kastra, Ezila i Vagnera (dva).

Izvor: B92

U21: Nemci demolirali Engleze! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Ivan CH

pre 14 godina

@miki

pazi, meni uopste nesmeta sto özil, khedira, dejagah, (kao ljudi; nisam ja od takvih)... igraju za njihovu reprezentaciju! Navedi jednu recenicu koja potvrdjuje to sto ti pricas!.. Cak sam i naveo neke razloge zbog cega je razumno da imaju toliko stranaca!!

Jedino sto mi smeta (a zamisli, cak i blatter ima isto misljenje) je, sto ima sve vise takvih reprezentacija! Ako tako nastavimo onda to vise i nije reprezentativni fudbal vec mi vise lici na klupski! Evo najbolji ti je zadnji primer kad se utrkuju srbi, nemci, amerikanci pa i bosanci ko ce pre da otme subotica! samo jos fali da pocnu da salju ponude (a veruj mi, i pare se okrecu oko takvih stvari jel znam za strance koji su se odlucili za svajcarsku da igraju jel su im nudjeni lepi uslovi takodje mislim da je tako bilo i kod arnautovica za austriju)! i o cemu mi onda pricamo!? Pa citao sam intervju marka marina, kad je gledao u nemackoj prijateljsku utakmicu 2008 pred EP protiv SRB (a tad se vec znalo da ce da igra za nemacku) i priznao da je navijao za srbiju u stadionu. Pa kako neki nemac onda moze da kaze da je on nemac? Kako pitam ja tebe... blago njima! :) a ne znam dal se secas reakcije podolskog nakon gola poljskoj na EPu! slobodno okreni klip na youtube pa ces se uveriti.. i sta, treba sutra da gledamo kako neko da svojoj matici gol a ne raduje se pogotkom za ''svoju'' zemlju?

Eto, zbog takvih stvari to meni sve vise postaje smesno! Jel fakt je, neke zemlje dele drzavljanstvo sportistima samo da bi mogli da opstanu u vrhu i da ne opadne kvalitet! nemacka je i pre 20god imala stranaca u zemlji koliko hoces, a uporedite sami reprezentaciju pre 20god i sad.. cinjenica je da imaju sve manje njihove talentovane dece a neko ko to osporava neka prelista neke knjige!

Njux

pre 14 godina

QUOTE
koj je zazluzio titulu ovo nevigjena nadmoc uber doochland totalni fudbal bravo za hrubesu kao sto e bio legendarni igrac bice isto tako i trener vraca se nemaski nogomet prvaci do 17 godina evropski i do 19 a sada i 21 do godinu svetsko 2010 u afrcika bog pomogao
(mojse, 29. jun 2009 23:01)
END QUOTE

Mojse, ulepsao si mi dan sa komentarom. Imas obavezu da nastavis da pises i da se javljas. Zbog ovog citam komentare! :)

Petar

pre 14 godina

Neki komentari su zastrasujuci ali od nekih mozgova bolje se i nije moglo ocekivati, cist rasizam. Ako Nemcima nije problem veliki broj stranaca u nacionalnom timu zasto bi to nama smetalo. Veliki uspeh je osvajanje titula u svim mladim kategorijama u poslednje dve godine pri cemu je Nemacka ekipa do 19 godina na mene ostavila posebno jak utisak. Nemci su bili u krizi zbog promene sistema transfera u Bundesligi posle Bosmanovog slucaja i velikog broja stranih igraca koje su sad uklopili u nacionalni tim na najbolji moguci nacin. Opet su na vrhu i to svima treba da bude jasno. Mozda vec 2010 u juznoj Africi ?

Etnoje

pre 14 godina

Već nakon žreba grupa finalnog turnira, znalo se da je grupa sa Nemcima i Englezima daleko jača od naše.

Mi smo opet imali puno sreće, kao i na ranijim šampionatima kada smo na volšeban način stizali do polufinala i finala.

Ali, kao što kaže naš narod, "Krčag ide na vodu dok se ne razbije". Jednom smo morali da platimo za sva ona srećna provlaćenja prethodnih godina.

miki

pre 14 godina

Nemoze bez Sovinizma,pa ni ova utakmica ni ovaj tim Njemacke,znam da su Özil i Khedira rodeni u Njemackoj a i da nisu tu rodeni po Ustavu (ako imaju drzavljanstvo)imaju sva prava bez obzira na boju koze ili Religiju.Al kad bolje razmislim vise smeta VAMA (npr.Ivan CH)ona Fatiha Özila prije utakmice nego apsolutnoj vecini Njemaca

maximus

pre 14 godina

A zasto je sramota za nemacki fudbal sto im igraju naturalizovani igraci? To isto rade i Englezi, Francuzi, Holandjani i mnogi drugi, pa ne vidim da se neko buni. Nemacka je uvek bila, jeste i bice fudbalska velesila, uz Brazil, Italiju i Argentinu jedna od cetiri najvece reprezentacije. Meni samo nije jasna potpuno neshvatljiva osobina koju mnogi ovde u Srbiji imaju, a to je potcenjivanje nemacke reprezentacije. Po tim "strucnjacima", Nemacka je uvek u raspadu, a Nemacka i takva raspadnuta uvek igra polufinale ili finale svetskih i evropskih prvenstava. Jos je Ante Mladinic daleke 76te, posle onog cuvenog polufinala u Beogradu, rekao da cemo mi Nemce pobediti u fudbalu onda kad dinar bude jaci od marke. Sem sto marke nema, nista se do danas nije promenilo...

golf 2

pre 14 godina

Uvek volim kad englezi izgube a pogotovo kad ih ovako razvale i to Nemci(mada bi voleo više da smo to mi).Jer istorijski gledano i po nekom glupom stereotipu,englezi su nam kao "prijatelji"dok su nam Nemci neprijatelji.Što se mene tiče, više nego korektan je taj tkzv.-neprijatelj a za "prijatelja" samo jedno -SAČUVAJ NAS BOŽE OD TAKVIH PRIJATELJA.

Боки

pre 14 godina

Мићо, стварно ме подсећаш на једног нашег бившег фудбалера (био је познат по својој брзини) који је после Светског првенства 2006 рекао у једној емисији да је у репрезентацији СЦГ најмање било Срба односно играча из Србије. У првом тиму Немачке екипе има шест, што би ти рекао, правих Немаца. Мануел Нојер, Андреас Бек, Бенедикт Хеведес, Себастијан Бениш, Сандро Вагнер, Матс Хумелс. То што је неко рођен ван Немачке као што је случај са Беком и Бенишом не значи да тај неко није "прави" Немац. Мислим да сви ти играчи говоре далеко боље немачки него што неки наши фудбалери говоре српски.
Знам да је анимозитет према Немцима изузетно велики у овој земљи али то треба превазићи и престати оспоравати успехе њихових спортиста.
Изгледа да је бројање крвних зрнаца омиљени спорт многима у овој земљи а и шире.

skandinavac

pre 14 godina

Pa Njemacki fudbal na putu da dozivi renesansu ,ovaj put sa igracima doseljenickog porijekla,naime prvaci su Evrope za igrace 17,19.21 god..dakle uzeli su sve malo uz srecu malo uz znanje,,najbolja ekipa sampionata bila je Swedska ali zahvaljujuci sportskoj netrpeljivosti njihovih igraca prema doseljenicima nisu uzimali najbolje igrace i to im se na kraju osvetilo.

MICO

pre 14 godina

Od startne postave takoZvane njemacke je samo golman pravi njemac-takva im je i generacija do 19 godina dje nema pravog njemca.Na kraju ce posle igrati neki za maticne zemlje kao sto su rakitic i kuzmanovic pobjegli svajcarcima.Ipak englezi italijani i srbi imaju vise klasnih pojedinaca nego njemacka.Kod njemaca je samo vrijedan turcin ozil ostali su neki prosjek.KO SE SJECA FINALA SA ITALIJANIMA 2004 IZ TE GENERACIJA vrlo malo igraca je ostvarilo neki uspjeh-jedino vidic koji nije igrao prvenstvo.DOK je naredna generacija 2006 losije prosla -vucinic ,jankovic,krasic,simon vukcevic-2004,ivanovic milijas ,lazovic -2004, A SADA IMATE KACARA TOSICA LJALJICA MATICA SULEJMANIJA ALEKSICA SUBOTICA KUZMANOVICA KOJI CE VISE DADI DOPRINOS SENIORSKOJ REPREZETACIJI NEGO EVROPSKI PRVACI NJEMCI

Ivan CH

pre 14 godina

Meni je ovo, iskren da budem, smesno! Ja ne mogu da zamislim da navijam za Srbiju a meni pola tima stvaraju turci, arapi, afrikanci... !!!

S druge strane imam minimalno razumevanje, jel kad vi pogledate koliko stranaca u nemackoj zivi (usput pogledati samo koliko generacija vec turaka u nemackoj zivi) onda to i s neke strane mozes da razumes.. stranci, najvise turci i arapi (ne zovu berlin dzabe mali istanbul) poticu iz velikih familija, odaju se brzo ulicnim zivotom, kriminal, roditelji rade za najmanje plate i usput nemaju vremena za vaspitanje ili da ih uce necim jel i sami nemaju neko posebno skolovanje pa i s time ne obracaju veliku paznju na decu... prepusteni su sami sebi.. zato mahom mnogo njih postanu eto fudbaleri (ili repuju), svaki slobodan minut igraju po ulicama fudbal dok nemci manje vise sede u skoli :) mozda zvuci glupo ali ima neke istine u tome... gledao sam dosta dokumentaraca o berlinu, hamburgu, ... i mogu da kazem da je ono zastrasujuce.. celi kvartiri koji pripadaju samo strancima!

Sta jedan nemac da radi kad mu u skoli fudbala od 20 igraca cine 13 stranci a usput su mu kljucni igraci neki kao özil? nije im lako, a posto zele da budu u samom vrhu i da odrze taj neki kvalitet oni dele naravno to drzavljanstvo po potrebi.. samo eto, kad diskutujes sa nekim nemcem onda necu da priznaju tu cinjenicu i to me najvise u celoj toj prici nervira!!

Mile

pre 14 godina

@mile

Baloteli, Giovinoco, Acvafreska, Krkic, Buskez, Wolcot, Richards....

ajde kad se tako praviš pametan reci gdje si naveo barem jednog Njemca, po tvojim komentarima oni su zajedno s nama 4-5 favoriti tako da je se prema tome isto tako moglo desiti da mi osvojimo prvenstvo
(les Lionceaux, 30. jun 2009 00:42)
Nemoj da izvlacis iz konteksta ja sam to nabrojao cisto bzvz pa se nisam ni setio nemaca moji komentari su iskljucivo bili vezani za prognozu nase mlade reprezentacije ni u jednom komentaru nisam napisao ko je favorit i ko ce da igra u finalu ili slicno samo sam naveo da smo mi 4-5 favoriti.

les Lionceaux

pre 14 godina

@mile

Baloteli, Giovinoco, Acvafreska, Krkic, Buskez, Wolcot, Richards....

ajde kad se tako praviš pametan reci gdje si naveo barem jednog Njemca, po tvojim komentarima oni su zajedno s nama 4-5 favoriti tako da je se prema tome isto tako moglo desiti da mi osvojimo prvenstvo

MICO

pre 14 godina

Od startne postave takoZvane njemacke je samo golman pravi njemac-takva im je i generacija do 19 godina dje nema pravog njemca.Na kraju ce posle igrati neki za maticne zemlje kao sto su rakitic i kuzmanovic pobjegli svajcarcima.Ipak englezi italijani i srbi imaju vise klasnih pojedinaca nego njemacka.Kod njemaca je samo vrijedan turcin ozil ostali su neki prosjek.KO SE SJECA FINALA SA ITALIJANIMA 2004 IZ TE GENERACIJA vrlo malo igraca je ostvarilo neki uspjeh-jedino vidic koji nije igrao prvenstvo.DOK je naredna generacija 2006 losije prosla -vucinic ,jankovic,krasic,simon vukcevic-2004,ivanovic milijas ,lazovic -2004, A SADA IMATE KACARA TOSICA LJALJICA MATICA SULEJMANIJA ALEKSICA SUBOTICA KUZMANOVICA KOJI CE VISE DADI DOPRINOS SENIORSKOJ REPREZETACIJI NEGO EVROPSKI PRVACI NJEMCI

mojse

pre 14 godina

koj je zazluzio titulu ovo nevigjena nadmoc uber doochland totalni fudbal bravo za hrubesu kao sto e bio legendarni igrac bice isto tako i trener vraca se nemaski nogomet prvaci do 17 godina evropski i do 19 a sada i 21 do godinu svetsko 2010 u afrcika bog pomogao

gud

pre 14 godina

Potpuno ocekivano! Ne znam zasto su svi stavljali engleze kao favorite!

Ostaje za utehu da nismo jedini koji se brukaju u finalima EP za mlade!

Ntopa

pre 14 godina

I onda neko kaže Venger je kriv što Engleski mladi igrači nemaju pojma... Pa dobro bre drugari, kako da poredimo Milnera koji košta 10-ak miliona funti ili recimo ovog Turčina iz Verdera što ih je večeras razbio, koji je upola jeftiniji. Realno Englezi su tužni, seniorska repka im je takođe tužna. Sada će se dići dževa, ali opet će ih neka po imenima lošija repka izduvati sa SP dogodine. Eto, živi bili.

Si'TJ'wa

pre 14 godina

Ljudi, kakav je igrac ovaj mali Ozil...sigurno je najbolji igrac prvenstva...strasan tehnicar, odlican pregled igre, fantastican pas...nema sta, buduca uzdanica seniorske reprezentacije Nemacke...

mile

pre 14 godina

Ljudi treba gledati realno oni koji prate fudbal znaju kakvi su igracu Baloteli,Giovinoco,Acvafreska,Krkic,Buskez,Wolcot,Richards....
Mi smo mozda 4-5 favoriti za osvajanje svaka pozicija ispod 5 bi bila neuspeh 5 i 4 mesto bi bilo realno,a sve preko toga veliki uspeh!
(mile, 14. jun 2009 13:42)
Dzaba vi ovo ne preporucujete,ali to je realnost u ostalom videcete za 15 dana ja bih voleo da mi budemo prvi,ali nasa realnost je 4-5 mesto...
Mi u napadu imamo Veljovica koji igra za cluj i za polu sezonu nije postigao ni jedan gol,imamo Perovica iz napretka! a Italijani imaju Balotelija koje je vec sada top klasa dakle smesno je uporedjivati veljovica,a pogotovo Perovica sa njim,imaju najtalentovanijeg igraca Juvea Giovinoca koji je izmislio fudbal i za Radeta i Perketa i kao 3 opciju u napadu imaju Acvafresku koji je dao 14 golova u seriji a! koji je bolji napadac od svih nasih iz a reprezentacije...
(mile, 14. jun 2009 16:02)
Preporučujem (+33)
Ne preporučujem (-56)
Evo ga moj komentar na vest o pocetku EP,cisto da vide oni sto su me napadali u komentarima....
Cestitke nemcima na osvojenoj tituli!

N-E-O

pre 14 godina

Pokazali su Nemci(koliko god ovo zvucalo glupo)da su najbolji i da su najkvalitetniji,najuporniji i najpametniji...Svaka cast momci.........

mile

pre 14 godina

Ljudi treba gledati realno oni koji prate fudbal znaju kakvi su igracu Baloteli,Giovinoco,Acvafreska,Krkic,Buskez,Wolcot,Richards....
Mi smo mozda 4-5 favoriti za osvajanje svaka pozicija ispod 5 bi bila neuspeh 5 i 4 mesto bi bilo realno,a sve preko toga veliki uspeh!
(mile, 14. jun 2009 13:42)
Dzaba vi ovo ne preporucujete,ali to je realnost u ostalom videcete za 15 dana ja bih voleo da mi budemo prvi,ali nasa realnost je 4-5 mesto...
Mi u napadu imamo Veljovica koji igra za cluj i za polu sezonu nije postigao ni jedan gol,imamo Perovica iz napretka! a Italijani imaju Balotelija koje je vec sada top klasa dakle smesno je uporedjivati veljovica,a pogotovo Perovica sa njim,imaju najtalentovanijeg igraca Juvea Giovinoca koji je izmislio fudbal i za Radeta i Perketa i kao 3 opciju u napadu imaju Acvafresku koji je dao 14 golova u seriji a! koji je bolji napadac od svih nasih iz a reprezentacije...
(mile, 14. jun 2009 16:02)
Preporučujem (+33)
Ne preporučujem (-56)
Evo ga moj komentar na vest o pocetku EP,cisto da vide oni sto su me napadali u komentarima....
Cestitke nemcima na osvojenoj tituli!

N-E-O

pre 14 godina

Pokazali su Nemci(koliko god ovo zvucalo glupo)da su najbolji i da su najkvalitetniji,najuporniji i najpametniji...Svaka cast momci.........

Si'TJ'wa

pre 14 godina

Ljudi, kakav je igrac ovaj mali Ozil...sigurno je najbolji igrac prvenstva...strasan tehnicar, odlican pregled igre, fantastican pas...nema sta, buduca uzdanica seniorske reprezentacije Nemacke...

Ntopa

pre 14 godina

I onda neko kaže Venger je kriv što Engleski mladi igrači nemaju pojma... Pa dobro bre drugari, kako da poredimo Milnera koji košta 10-ak miliona funti ili recimo ovog Turčina iz Verdera što ih je večeras razbio, koji je upola jeftiniji. Realno Englezi su tužni, seniorska repka im je takođe tužna. Sada će se dići dževa, ali opet će ih neka po imenima lošija repka izduvati sa SP dogodine. Eto, živi bili.

les Lionceaux

pre 14 godina

@mile

Baloteli, Giovinoco, Acvafreska, Krkic, Buskez, Wolcot, Richards....

ajde kad se tako praviš pametan reci gdje si naveo barem jednog Njemca, po tvojim komentarima oni su zajedno s nama 4-5 favoriti tako da je se prema tome isto tako moglo desiti da mi osvojimo prvenstvo

gud

pre 14 godina

Potpuno ocekivano! Ne znam zasto su svi stavljali engleze kao favorite!

Ostaje za utehu da nismo jedini koji se brukaju u finalima EP za mlade!

MICO

pre 14 godina

Od startne postave takoZvane njemacke je samo golman pravi njemac-takva im je i generacija do 19 godina dje nema pravog njemca.Na kraju ce posle igrati neki za maticne zemlje kao sto su rakitic i kuzmanovic pobjegli svajcarcima.Ipak englezi italijani i srbi imaju vise klasnih pojedinaca nego njemacka.Kod njemaca je samo vrijedan turcin ozil ostali su neki prosjek.KO SE SJECA FINALA SA ITALIJANIMA 2004 IZ TE GENERACIJA vrlo malo igraca je ostvarilo neki uspjeh-jedino vidic koji nije igrao prvenstvo.DOK je naredna generacija 2006 losije prosla -vucinic ,jankovic,krasic,simon vukcevic-2004,ivanovic milijas ,lazovic -2004, A SADA IMATE KACARA TOSICA LJALJICA MATICA SULEJMANIJA ALEKSICA SUBOTICA KUZMANOVICA KOJI CE VISE DADI DOPRINOS SENIORSKOJ REPREZETACIJI NEGO EVROPSKI PRVACI NJEMCI

golf 2

pre 14 godina

Uvek volim kad englezi izgube a pogotovo kad ih ovako razvale i to Nemci(mada bi voleo više da smo to mi).Jer istorijski gledano i po nekom glupom stereotipu,englezi su nam kao "prijatelji"dok su nam Nemci neprijatelji.Što se mene tiče, više nego korektan je taj tkzv.-neprijatelj a za "prijatelja" samo jedno -SAČUVAJ NAS BOŽE OD TAKVIH PRIJATELJA.

maximus

pre 14 godina

A zasto je sramota za nemacki fudbal sto im igraju naturalizovani igraci? To isto rade i Englezi, Francuzi, Holandjani i mnogi drugi, pa ne vidim da se neko buni. Nemacka je uvek bila, jeste i bice fudbalska velesila, uz Brazil, Italiju i Argentinu jedna od cetiri najvece reprezentacije. Meni samo nije jasna potpuno neshvatljiva osobina koju mnogi ovde u Srbiji imaju, a to je potcenjivanje nemacke reprezentacije. Po tim "strucnjacima", Nemacka je uvek u raspadu, a Nemacka i takva raspadnuta uvek igra polufinale ili finale svetskih i evropskih prvenstava. Jos je Ante Mladinic daleke 76te, posle onog cuvenog polufinala u Beogradu, rekao da cemo mi Nemce pobediti u fudbalu onda kad dinar bude jaci od marke. Sem sto marke nema, nista se do danas nije promenilo...

mojse

pre 14 godina

koj je zazluzio titulu ovo nevigjena nadmoc uber doochland totalni fudbal bravo za hrubesu kao sto e bio legendarni igrac bice isto tako i trener vraca se nemaski nogomet prvaci do 17 godina evropski i do 19 a sada i 21 do godinu svetsko 2010 u afrcika bog pomogao

Боки

pre 14 godina

Мићо, стварно ме подсећаш на једног нашег бившег фудбалера (био је познат по својој брзини) који је после Светског првенства 2006 рекао у једној емисији да је у репрезентацији СЦГ најмање било Срба односно играча из Србије. У првом тиму Немачке екипе има шест, што би ти рекао, правих Немаца. Мануел Нојер, Андреас Бек, Бенедикт Хеведес, Себастијан Бениш, Сандро Вагнер, Матс Хумелс. То што је неко рођен ван Немачке као што је случај са Беком и Бенишом не значи да тај неко није "прави" Немац. Мислим да сви ти играчи говоре далеко боље немачки него што неки наши фудбалери говоре српски.
Знам да је анимозитет према Немцима изузетно велики у овој земљи али то треба превазићи и престати оспоравати успехе њихових спортиста.
Изгледа да је бројање крвних зрнаца омиљени спорт многима у овој земљи а и шире.

Ivan CH

pre 14 godina

Meni je ovo, iskren da budem, smesno! Ja ne mogu da zamislim da navijam za Srbiju a meni pola tima stvaraju turci, arapi, afrikanci... !!!

S druge strane imam minimalno razumevanje, jel kad vi pogledate koliko stranaca u nemackoj zivi (usput pogledati samo koliko generacija vec turaka u nemackoj zivi) onda to i s neke strane mozes da razumes.. stranci, najvise turci i arapi (ne zovu berlin dzabe mali istanbul) poticu iz velikih familija, odaju se brzo ulicnim zivotom, kriminal, roditelji rade za najmanje plate i usput nemaju vremena za vaspitanje ili da ih uce necim jel i sami nemaju neko posebno skolovanje pa i s time ne obracaju veliku paznju na decu... prepusteni su sami sebi.. zato mahom mnogo njih postanu eto fudbaleri (ili repuju), svaki slobodan minut igraju po ulicama fudbal dok nemci manje vise sede u skoli :) mozda zvuci glupo ali ima neke istine u tome... gledao sam dosta dokumentaraca o berlinu, hamburgu, ... i mogu da kazem da je ono zastrasujuce.. celi kvartiri koji pripadaju samo strancima!

Sta jedan nemac da radi kad mu u skoli fudbala od 20 igraca cine 13 stranci a usput su mu kljucni igraci neki kao özil? nije im lako, a posto zele da budu u samom vrhu i da odrze taj neki kvalitet oni dele naravno to drzavljanstvo po potrebi.. samo eto, kad diskutujes sa nekim nemcem onda necu da priznaju tu cinjenicu i to me najvise u celoj toj prici nervira!!

miki

pre 14 godina

Nemoze bez Sovinizma,pa ni ova utakmica ni ovaj tim Njemacke,znam da su Özil i Khedira rodeni u Njemackoj a i da nisu tu rodeni po Ustavu (ako imaju drzavljanstvo)imaju sva prava bez obzira na boju koze ili Religiju.Al kad bolje razmislim vise smeta VAMA (npr.Ivan CH)ona Fatiha Özila prije utakmice nego apsolutnoj vecini Njemaca

Mile

pre 14 godina

@mile

Baloteli, Giovinoco, Acvafreska, Krkic, Buskez, Wolcot, Richards....

ajde kad se tako praviš pametan reci gdje si naveo barem jednog Njemca, po tvojim komentarima oni su zajedno s nama 4-5 favoriti tako da je se prema tome isto tako moglo desiti da mi osvojimo prvenstvo
(les Lionceaux, 30. jun 2009 00:42)
Nemoj da izvlacis iz konteksta ja sam to nabrojao cisto bzvz pa se nisam ni setio nemaca moji komentari su iskljucivo bili vezani za prognozu nase mlade reprezentacije ni u jednom komentaru nisam napisao ko je favorit i ko ce da igra u finalu ili slicno samo sam naveo da smo mi 4-5 favoriti.

Etnoje

pre 14 godina

Već nakon žreba grupa finalnog turnira, znalo se da je grupa sa Nemcima i Englezima daleko jača od naše.

Mi smo opet imali puno sreće, kao i na ranijim šampionatima kada smo na volšeban način stizali do polufinala i finala.

Ali, kao što kaže naš narod, "Krčag ide na vodu dok se ne razbije". Jednom smo morali da platimo za sva ona srećna provlaćenja prethodnih godina.

Petar

pre 14 godina

Neki komentari su zastrasujuci ali od nekih mozgova bolje se i nije moglo ocekivati, cist rasizam. Ako Nemcima nije problem veliki broj stranaca u nacionalnom timu zasto bi to nama smetalo. Veliki uspeh je osvajanje titula u svim mladim kategorijama u poslednje dve godine pri cemu je Nemacka ekipa do 19 godina na mene ostavila posebno jak utisak. Nemci su bili u krizi zbog promene sistema transfera u Bundesligi posle Bosmanovog slucaja i velikog broja stranih igraca koje su sad uklopili u nacionalni tim na najbolji moguci nacin. Opet su na vrhu i to svima treba da bude jasno. Mozda vec 2010 u juznoj Africi ?

Njux

pre 14 godina

QUOTE
koj je zazluzio titulu ovo nevigjena nadmoc uber doochland totalni fudbal bravo za hrubesu kao sto e bio legendarni igrac bice isto tako i trener vraca se nemaski nogomet prvaci do 17 godina evropski i do 19 a sada i 21 do godinu svetsko 2010 u afrcika bog pomogao
(mojse, 29. jun 2009 23:01)
END QUOTE

Mojse, ulepsao si mi dan sa komentarom. Imas obavezu da nastavis da pises i da se javljas. Zbog ovog citam komentare! :)

skandinavac

pre 14 godina

Pa Njemacki fudbal na putu da dozivi renesansu ,ovaj put sa igracima doseljenickog porijekla,naime prvaci su Evrope za igrace 17,19.21 god..dakle uzeli su sve malo uz srecu malo uz znanje,,najbolja ekipa sampionata bila je Swedska ali zahvaljujuci sportskoj netrpeljivosti njihovih igraca prema doseljenicima nisu uzimali najbolje igrace i to im se na kraju osvetilo.

MICO

pre 14 godina

Od startne postave takoZvane njemacke je samo golman pravi njemac-takva im je i generacija do 19 godina dje nema pravog njemca.Na kraju ce posle igrati neki za maticne zemlje kao sto su rakitic i kuzmanovic pobjegli svajcarcima.Ipak englezi italijani i srbi imaju vise klasnih pojedinaca nego njemacka.Kod njemaca je samo vrijedan turcin ozil ostali su neki prosjek.KO SE SJECA FINALA SA ITALIJANIMA 2004 IZ TE GENERACIJA vrlo malo igraca je ostvarilo neki uspjeh-jedino vidic koji nije igrao prvenstvo.DOK je naredna generacija 2006 losije prosla -vucinic ,jankovic,krasic,simon vukcevic-2004,ivanovic milijas ,lazovic -2004, A SADA IMATE KACARA TOSICA LJALJICA MATICA SULEJMANIJA ALEKSICA SUBOTICA KUZMANOVICA KOJI CE VISE DADI DOPRINOS SENIORSKOJ REPREZETACIJI NEGO EVROPSKI PRVACI NJEMCI

Ivan CH

pre 14 godina

@miki

pazi, meni uopste nesmeta sto özil, khedira, dejagah, (kao ljudi; nisam ja od takvih)... igraju za njihovu reprezentaciju! Navedi jednu recenicu koja potvrdjuje to sto ti pricas!.. Cak sam i naveo neke razloge zbog cega je razumno da imaju toliko stranaca!!

Jedino sto mi smeta (a zamisli, cak i blatter ima isto misljenje) je, sto ima sve vise takvih reprezentacija! Ako tako nastavimo onda to vise i nije reprezentativni fudbal vec mi vise lici na klupski! Evo najbolji ti je zadnji primer kad se utrkuju srbi, nemci, amerikanci pa i bosanci ko ce pre da otme subotica! samo jos fali da pocnu da salju ponude (a veruj mi, i pare se okrecu oko takvih stvari jel znam za strance koji su se odlucili za svajcarsku da igraju jel su im nudjeni lepi uslovi takodje mislim da je tako bilo i kod arnautovica za austriju)! i o cemu mi onda pricamo!? Pa citao sam intervju marka marina, kad je gledao u nemackoj prijateljsku utakmicu 2008 pred EP protiv SRB (a tad se vec znalo da ce da igra za nemacku) i priznao da je navijao za srbiju u stadionu. Pa kako neki nemac onda moze da kaze da je on nemac? Kako pitam ja tebe... blago njima! :) a ne znam dal se secas reakcije podolskog nakon gola poljskoj na EPu! slobodno okreni klip na youtube pa ces se uveriti.. i sta, treba sutra da gledamo kako neko da svojoj matici gol a ne raduje se pogotkom za ''svoju'' zemlju?

Eto, zbog takvih stvari to meni sve vise postaje smesno! Jel fakt je, neke zemlje dele drzavljanstvo sportistima samo da bi mogli da opstanu u vrhu i da ne opadne kvalitet! nemacka je i pre 20god imala stranaca u zemlji koliko hoces, a uporedite sami reprezentaciju pre 20god i sad.. cinjenica je da imaju sve manje njihove talentovane dece a neko ko to osporava neka prelista neke knjige!

mile

pre 14 godina

Ljudi treba gledati realno oni koji prate fudbal znaju kakvi su igracu Baloteli,Giovinoco,Acvafreska,Krkic,Buskez,Wolcot,Richards....
Mi smo mozda 4-5 favoriti za osvajanje svaka pozicija ispod 5 bi bila neuspeh 5 i 4 mesto bi bilo realno,a sve preko toga veliki uspeh!
(mile, 14. jun 2009 13:42)
Dzaba vi ovo ne preporucujete,ali to je realnost u ostalom videcete za 15 dana ja bih voleo da mi budemo prvi,ali nasa realnost je 4-5 mesto...
Mi u napadu imamo Veljovica koji igra za cluj i za polu sezonu nije postigao ni jedan gol,imamo Perovica iz napretka! a Italijani imaju Balotelija koje je vec sada top klasa dakle smesno je uporedjivati veljovica,a pogotovo Perovica sa njim,imaju najtalentovanijeg igraca Juvea Giovinoca koji je izmislio fudbal i za Radeta i Perketa i kao 3 opciju u napadu imaju Acvafresku koji je dao 14 golova u seriji a! koji je bolji napadac od svih nasih iz a reprezentacije...
(mile, 14. jun 2009 16:02)
Preporučujem (+33)
Ne preporučujem (-56)
Evo ga moj komentar na vest o pocetku EP,cisto da vide oni sto su me napadali u komentarima....
Cestitke nemcima na osvojenoj tituli!

MICO

pre 14 godina

Od startne postave takoZvane njemacke je samo golman pravi njemac-takva im je i generacija do 19 godina dje nema pravog njemca.Na kraju ce posle igrati neki za maticne zemlje kao sto su rakitic i kuzmanovic pobjegli svajcarcima.Ipak englezi italijani i srbi imaju vise klasnih pojedinaca nego njemacka.Kod njemaca je samo vrijedan turcin ozil ostali su neki prosjek.KO SE SJECA FINALA SA ITALIJANIMA 2004 IZ TE GENERACIJA vrlo malo igraca je ostvarilo neki uspjeh-jedino vidic koji nije igrao prvenstvo.DOK je naredna generacija 2006 losije prosla -vucinic ,jankovic,krasic,simon vukcevic-2004,ivanovic milijas ,lazovic -2004, A SADA IMATE KACARA TOSICA LJALJICA MATICA SULEJMANIJA ALEKSICA SUBOTICA KUZMANOVICA KOJI CE VISE DADI DOPRINOS SENIORSKOJ REPREZETACIJI NEGO EVROPSKI PRVACI NJEMCI

mojse

pre 14 godina

koj je zazluzio titulu ovo nevigjena nadmoc uber doochland totalni fudbal bravo za hrubesu kao sto e bio legendarni igrac bice isto tako i trener vraca se nemaski nogomet prvaci do 17 godina evropski i do 19 a sada i 21 do godinu svetsko 2010 u afrcika bog pomogao

Ntopa

pre 14 godina

I onda neko kaže Venger je kriv što Engleski mladi igrači nemaju pojma... Pa dobro bre drugari, kako da poredimo Milnera koji košta 10-ak miliona funti ili recimo ovog Turčina iz Verdera što ih je večeras razbio, koji je upola jeftiniji. Realno Englezi su tužni, seniorska repka im je takođe tužna. Sada će se dići dževa, ali opet će ih neka po imenima lošija repka izduvati sa SP dogodine. Eto, živi bili.

gud

pre 14 godina

Potpuno ocekivano! Ne znam zasto su svi stavljali engleze kao favorite!

Ostaje za utehu da nismo jedini koji se brukaju u finalima EP za mlade!

N-E-O

pre 14 godina

Pokazali su Nemci(koliko god ovo zvucalo glupo)da su najbolji i da su najkvalitetniji,najuporniji i najpametniji...Svaka cast momci.........

les Lionceaux

pre 14 godina

@mile

Baloteli, Giovinoco, Acvafreska, Krkic, Buskez, Wolcot, Richards....

ajde kad se tako praviš pametan reci gdje si naveo barem jednog Njemca, po tvojim komentarima oni su zajedno s nama 4-5 favoriti tako da je se prema tome isto tako moglo desiti da mi osvojimo prvenstvo

Si'TJ'wa

pre 14 godina

Ljudi, kakav je igrac ovaj mali Ozil...sigurno je najbolji igrac prvenstva...strasan tehnicar, odlican pregled igre, fantastican pas...nema sta, buduca uzdanica seniorske reprezentacije Nemacke...

Ivan CH

pre 14 godina

Meni je ovo, iskren da budem, smesno! Ja ne mogu da zamislim da navijam za Srbiju a meni pola tima stvaraju turci, arapi, afrikanci... !!!

S druge strane imam minimalno razumevanje, jel kad vi pogledate koliko stranaca u nemackoj zivi (usput pogledati samo koliko generacija vec turaka u nemackoj zivi) onda to i s neke strane mozes da razumes.. stranci, najvise turci i arapi (ne zovu berlin dzabe mali istanbul) poticu iz velikih familija, odaju se brzo ulicnim zivotom, kriminal, roditelji rade za najmanje plate i usput nemaju vremena za vaspitanje ili da ih uce necim jel i sami nemaju neko posebno skolovanje pa i s time ne obracaju veliku paznju na decu... prepusteni su sami sebi.. zato mahom mnogo njih postanu eto fudbaleri (ili repuju), svaki slobodan minut igraju po ulicama fudbal dok nemci manje vise sede u skoli :) mozda zvuci glupo ali ima neke istine u tome... gledao sam dosta dokumentaraca o berlinu, hamburgu, ... i mogu da kazem da je ono zastrasujuce.. celi kvartiri koji pripadaju samo strancima!

Sta jedan nemac da radi kad mu u skoli fudbala od 20 igraca cine 13 stranci a usput su mu kljucni igraci neki kao özil? nije im lako, a posto zele da budu u samom vrhu i da odrze taj neki kvalitet oni dele naravno to drzavljanstvo po potrebi.. samo eto, kad diskutujes sa nekim nemcem onda necu da priznaju tu cinjenicu i to me najvise u celoj toj prici nervira!!

MICO

pre 14 godina

Od startne postave takoZvane njemacke je samo golman pravi njemac-takva im je i generacija do 19 godina dje nema pravog njemca.Na kraju ce posle igrati neki za maticne zemlje kao sto su rakitic i kuzmanovic pobjegli svajcarcima.Ipak englezi italijani i srbi imaju vise klasnih pojedinaca nego njemacka.Kod njemaca je samo vrijedan turcin ozil ostali su neki prosjek.KO SE SJECA FINALA SA ITALIJANIMA 2004 IZ TE GENERACIJA vrlo malo igraca je ostvarilo neki uspjeh-jedino vidic koji nije igrao prvenstvo.DOK je naredna generacija 2006 losije prosla -vucinic ,jankovic,krasic,simon vukcevic-2004,ivanovic milijas ,lazovic -2004, A SADA IMATE KACARA TOSICA LJALJICA MATICA SULEJMANIJA ALEKSICA SUBOTICA KUZMANOVICA KOJI CE VISE DADI DOPRINOS SENIORSKOJ REPREZETACIJI NEGO EVROPSKI PRVACI NJEMCI

Боки

pre 14 godina

Мићо, стварно ме подсећаш на једног нашег бившег фудбалера (био је познат по својој брзини) који је после Светског првенства 2006 рекао у једној емисији да је у репрезентацији СЦГ најмање било Срба односно играча из Србије. У првом тиму Немачке екипе има шест, што би ти рекао, правих Немаца. Мануел Нојер, Андреас Бек, Бенедикт Хеведес, Себастијан Бениш, Сандро Вагнер, Матс Хумелс. То што је неко рођен ван Немачке као што је случај са Беком и Бенишом не значи да тај неко није "прави" Немац. Мислим да сви ти играчи говоре далеко боље немачки него што неки наши фудбалери говоре српски.
Знам да је анимозитет према Немцима изузетно велики у овој земљи али то треба превазићи и престати оспоравати успехе њихових спортиста.
Изгледа да је бројање крвних зрнаца омиљени спорт многима у овој земљи а и шире.

Mile

pre 14 godina

@mile

Baloteli, Giovinoco, Acvafreska, Krkic, Buskez, Wolcot, Richards....

ajde kad se tako praviš pametan reci gdje si naveo barem jednog Njemca, po tvojim komentarima oni su zajedno s nama 4-5 favoriti tako da je se prema tome isto tako moglo desiti da mi osvojimo prvenstvo
(les Lionceaux, 30. jun 2009 00:42)
Nemoj da izvlacis iz konteksta ja sam to nabrojao cisto bzvz pa se nisam ni setio nemaca moji komentari su iskljucivo bili vezani za prognozu nase mlade reprezentacije ni u jednom komentaru nisam napisao ko je favorit i ko ce da igra u finalu ili slicno samo sam naveo da smo mi 4-5 favoriti.

Petar

pre 14 godina

Neki komentari su zastrasujuci ali od nekih mozgova bolje se i nije moglo ocekivati, cist rasizam. Ako Nemcima nije problem veliki broj stranaca u nacionalnom timu zasto bi to nama smetalo. Veliki uspeh je osvajanje titula u svim mladim kategorijama u poslednje dve godine pri cemu je Nemacka ekipa do 19 godina na mene ostavila posebno jak utisak. Nemci su bili u krizi zbog promene sistema transfera u Bundesligi posle Bosmanovog slucaja i velikog broja stranih igraca koje su sad uklopili u nacionalni tim na najbolji moguci nacin. Opet su na vrhu i to svima treba da bude jasno. Mozda vec 2010 u juznoj Africi ?

golf 2

pre 14 godina

Uvek volim kad englezi izgube a pogotovo kad ih ovako razvale i to Nemci(mada bi voleo više da smo to mi).Jer istorijski gledano i po nekom glupom stereotipu,englezi su nam kao "prijatelji"dok su nam Nemci neprijatelji.Što se mene tiče, više nego korektan je taj tkzv.-neprijatelj a za "prijatelja" samo jedno -SAČUVAJ NAS BOŽE OD TAKVIH PRIJATELJA.

maximus

pre 14 godina

A zasto je sramota za nemacki fudbal sto im igraju naturalizovani igraci? To isto rade i Englezi, Francuzi, Holandjani i mnogi drugi, pa ne vidim da se neko buni. Nemacka je uvek bila, jeste i bice fudbalska velesila, uz Brazil, Italiju i Argentinu jedna od cetiri najvece reprezentacije. Meni samo nije jasna potpuno neshvatljiva osobina koju mnogi ovde u Srbiji imaju, a to je potcenjivanje nemacke reprezentacije. Po tim "strucnjacima", Nemacka je uvek u raspadu, a Nemacka i takva raspadnuta uvek igra polufinale ili finale svetskih i evropskih prvenstava. Jos je Ante Mladinic daleke 76te, posle onog cuvenog polufinala u Beogradu, rekao da cemo mi Nemce pobediti u fudbalu onda kad dinar bude jaci od marke. Sem sto marke nema, nista se do danas nije promenilo...

skandinavac

pre 14 godina

Pa Njemacki fudbal na putu da dozivi renesansu ,ovaj put sa igracima doseljenickog porijekla,naime prvaci su Evrope za igrace 17,19.21 god..dakle uzeli su sve malo uz srecu malo uz znanje,,najbolja ekipa sampionata bila je Swedska ali zahvaljujuci sportskoj netrpeljivosti njihovih igraca prema doseljenicima nisu uzimali najbolje igrace i to im se na kraju osvetilo.

Etnoje

pre 14 godina

Već nakon žreba grupa finalnog turnira, znalo se da je grupa sa Nemcima i Englezima daleko jača od naše.

Mi smo opet imali puno sreće, kao i na ranijim šampionatima kada smo na volšeban način stizali do polufinala i finala.

Ali, kao što kaže naš narod, "Krčag ide na vodu dok se ne razbije". Jednom smo morali da platimo za sva ona srećna provlaćenja prethodnih godina.

Njux

pre 14 godina

QUOTE
koj je zazluzio titulu ovo nevigjena nadmoc uber doochland totalni fudbal bravo za hrubesu kao sto e bio legendarni igrac bice isto tako i trener vraca se nemaski nogomet prvaci do 17 godina evropski i do 19 a sada i 21 do godinu svetsko 2010 u afrcika bog pomogao
(mojse, 29. jun 2009 23:01)
END QUOTE

Mojse, ulepsao si mi dan sa komentarom. Imas obavezu da nastavis da pises i da se javljas. Zbog ovog citam komentare! :)

Ivan CH

pre 14 godina

@miki

pazi, meni uopste nesmeta sto özil, khedira, dejagah, (kao ljudi; nisam ja od takvih)... igraju za njihovu reprezentaciju! Navedi jednu recenicu koja potvrdjuje to sto ti pricas!.. Cak sam i naveo neke razloge zbog cega je razumno da imaju toliko stranaca!!

Jedino sto mi smeta (a zamisli, cak i blatter ima isto misljenje) je, sto ima sve vise takvih reprezentacija! Ako tako nastavimo onda to vise i nije reprezentativni fudbal vec mi vise lici na klupski! Evo najbolji ti je zadnji primer kad se utrkuju srbi, nemci, amerikanci pa i bosanci ko ce pre da otme subotica! samo jos fali da pocnu da salju ponude (a veruj mi, i pare se okrecu oko takvih stvari jel znam za strance koji su se odlucili za svajcarsku da igraju jel su im nudjeni lepi uslovi takodje mislim da je tako bilo i kod arnautovica za austriju)! i o cemu mi onda pricamo!? Pa citao sam intervju marka marina, kad je gledao u nemackoj prijateljsku utakmicu 2008 pred EP protiv SRB (a tad se vec znalo da ce da igra za nemacku) i priznao da je navijao za srbiju u stadionu. Pa kako neki nemac onda moze da kaze da je on nemac? Kako pitam ja tebe... blago njima! :) a ne znam dal se secas reakcije podolskog nakon gola poljskoj na EPu! slobodno okreni klip na youtube pa ces se uveriti.. i sta, treba sutra da gledamo kako neko da svojoj matici gol a ne raduje se pogotkom za ''svoju'' zemlju?

Eto, zbog takvih stvari to meni sve vise postaje smesno! Jel fakt je, neke zemlje dele drzavljanstvo sportistima samo da bi mogli da opstanu u vrhu i da ne opadne kvalitet! nemacka je i pre 20god imala stranaca u zemlji koliko hoces, a uporedite sami reprezentaciju pre 20god i sad.. cinjenica je da imaju sve manje njihove talentovane dece a neko ko to osporava neka prelista neke knjige!

miki

pre 14 godina

Nemoze bez Sovinizma,pa ni ova utakmica ni ovaj tim Njemacke,znam da su Özil i Khedira rodeni u Njemackoj a i da nisu tu rodeni po Ustavu (ako imaju drzavljanstvo)imaju sva prava bez obzira na boju koze ili Religiju.Al kad bolje razmislim vise smeta VAMA (npr.Ivan CH)ona Fatiha Özila prije utakmice nego apsolutnoj vecini Njemaca