Sreda, 10.06.2009.

09:19

Orlandovih 63% iz igre za pobedu

Košarkaški Orlanda savladali su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 108:104 i tako smanjili rezultat na 2:1 u velikom finalu NBA lige.

Izvor: B92

Orlandovih 63% iz igre za pobedu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 14 godina

Sta je! Kobi jednu utakmicu zakaze,odmah pocinje pljuvacinja. Stvarno ne razumem. Najbolji je igrac posle Jordan-a , a i prevazici ce ga. Videce te u cetvrtoj utakmici. Kobi ne zakazuje dva puta. GO LA!!!

eEE

pre 14 godina

Jel zna neko, hoce li biti prenosa na OBN'u, pa makar jedne ili dveju tekmi iz ove finalne serije? Cool sto je RTS uzeo da prenosi da ne ostanemo potpuno bez prenosa ovakvog sportskog dogadja...Ipak, moram priznati da sam ocekivao malo vise entuzijazma od strane komentatora. Pogotovo jer su poslednje dve bile dobre utakmice i otvorene da samog kraja...Mozda bi komentatori mogli da se malo vise uzive u komentarisanje, a ne kao da je u pitanju bilijar. :)

ofk

pre 14 godina

(HEVI, 10. jun 2009 18:55)

AUUUU sta naprica covece....
Ti Turci i Argetinci su to zbog kvaliteta i biznisa.Argetinci su sila u kosarci.Mislis da Kobe-u treba neko iz Turske da mu pomaze.U NBA ligi igraju svi najbolji igraci sveta i to je promena u odnosu na nekada kada si ti to kao pratio.Naravno da igraju atlete.A to sto ti mislis da je to jurnjava to je brza i moderna kosarka koja se igra iz tranzicije a ne Cacanska pipirevka Kice i Moke...Taj se Hido pokazao sa svojim fintama u svim klubovima gde je igrao ...nista nikad nije osvojio.u sacramentu su svi jurili Pedju pa se on i nesto naigrao....isto to radi i u ORL...

HEVI

pre 14 godina

jadna je ovo serija a i NBA kad njima Hido prodaje Kićine i Mokine finte od pre 30 god.Okanite se više tog Džordana,od njega je ikrenulo srozavanje iste.Mogu njega da veličaju koliko hoće ali zna se da je pravi virtuoz i čarobnjak bio i biće MEDŽIK i zato što nema više takvih igrača a ne Džordana ova liga je pukla.MORA DA IM DOĐU ARGENTINCI,FRANCUZI,TURCI I DR. DA POVEŽU JURNJAVU ATLETA KOJE BI DA SU DŽORDAN.SMEŠNO I ŽALOSNO.AKO VEĆ HOĆETE AMERIČKI SPORT GLEDAJTE NFL ,NEMA LAŽI NEMA PREVARE.

urbanBG-PDX

pre 14 godina

@ Djemba Djemba
Howard je proglasen za najboljeg defanzivca i najboljeg centra u NBA, a ti kazes da je on drvo?
Znas li koliko godina on ima?
Za par godina ces shvatiti.

ja

pre 14 godina

ovo nocas je bio cist primer domacinskog sudjenja, gde su sada oni koji propagiraju teorije zavere protiv Orlanda i pomoc sudija, blablabla...vie od pola ljudi ovde i ne gleda utakmice i ostavlja komentare na osnovu onoga sto procita u izvestajima

ofk

pre 14 godina

Citam ove ''znalce''koji pljuju Brajanta i NBA ligu.Ja bih ih najlepse zamolio da gledaju DVD filmove i da se ostave kosarke.Eventoalno da pogledaju neku utakmicu tipa Krka Novo Mesto-Hemofarm.Pa kako vas nije sramota samih sebe da iz tih trosnih fotelja kritikujete jednog oda najboljih kosarkasa sveta.Igraca na kome se vidi kako je napredovao kako je ozbiljan i kakav je lider....smesniste.4-2 LA

NNN

pre 14 godina

Kome se sviđa ono Brajantovo podmetanje, uskakanje u čoveka, mlaćenje rukama, gicanje nogama i plakanje kod sudija (100 puta gore nego Gurović!) nek preporuči :)

Velibor

pre 14 godina

Kobi je "malo" prso' jutros, izgubljena lopta i promasena slobodna bacanja u zadnjem minutu ne bi trebalo da se desavaju coveku za koga se tvrdi da je Jordan-ov kalibar. Orlando je ipak bio konkretniji i odlucniji u zavrsnici utakmice, Lakers-i su delovali totalno izgubljeno, nadam se da je ovo najava preokreta u seriji i da cemo gledati majstoricu.

NBA Fanatik

pre 14 godina

NBA FINALS 2009 - game 3
LA Lakers vs. ORlando Magic

Odlicna utakmica u kojoj su mogli da uzivaju svi fanovi NBA-ja !

Kao sto neko vec rece Lakers-i dobijaju jednu u Orlandu i zatim slave 15-tu titulu u Stejpls Centru u LA-u.
Ta cinjenica ni malo ne umanjuje kvalitet i dve pobede Magic-a koje se ocekuju ali nekako se moze naslutiti da ce zaista tako i biti 4:2 za LAL.

Ono sto je dobro za Orlando je da Luis igra odlicno njegove trojke su jako bitne a kako lep sut ima ja mu se zaista divim skoro kao Kobiju o cijem stilu suta necu trositi reci jedan od najlepsih je bez sumnje.
Interesantno kako komentatori kazu da je Sek osvojio titulu bez Brajanta a Brajant ne moze bez njega hehe dobar vic pa ko je bio lider i najbolji igrac Majamija ? Vejd ! Pa ?! Da nije Vejda malo sutra bi Sek uzeo tu titulu i obrnuto tako to ide ali vece zasluge idu Vejdu ako ste gledali to Finale i ceo taj plejof znate gospodo komentatori to i da je Kobi imao Vejda uz sebe uzeo bi titulu kao sto je Majkl imao Skotija i kao sto je Garnet imao Pirsa i Alena ili Robinson bez Dankana itd i naravno sve te superzvezde su imale tim uz njih koji je funkcionisao sa njima jer glupo je o tome pricati zato sto to ne znaju jedino bebe.

Kaze komentator: "Ide Dzamir Nelson i poentira" a bese to Pjetrus a na drugoj utakmici kaze komentator da je rezultat 45:35 i nema veze sto ne rece za koga sto cesto radi nego sto je rezultat bio 40:35 uglavnom pogresio je i kazem opet tu je Dzile da izvadi stvari inace onaj drugi ne zasluzuje da komentarise pred-sezonsku NBA utakmicu a kamoli NBA Finale ali dobro ipak je bitno da ima TV prenosa i kod nas.
Saznao sam da OBN nije placao za prava na prenose odnosno nisu uplatitili poslednju uplatu ili tako nesto i zbog toga ne prenose NBA Final jer im je NBA ukinuo prava na Finale zbog neplacanja.
RTS-u najvise zameram sto ni jednom do sada nismo videli predstavljanje gostujuce i domace ekipe to je veliki propust.

Pozdrav svima koji prate NBA !

I LOVE THIS GAME !
I LIKE NBA BASKETBALL !

Djemba Djemba

pre 14 godina

mislim da su lejkersi i dalje favoriti u ovoj seriji,realno ako dobiju sledecu gotovo je,orlando mora da ponovi sinocni procenat suta i igru da bi imao sansu a to ce realno biti tesko.inace se nadam njihovoj pobedi kako bi finale bilo zanimljivije.
gledao sam vecinu utakmica orlanda u plejofu i najvece je razocarenje hauard. Covek je klasicno drvo bez trunke kosarkaskih poteza,bice on koristan u buducnosti zbog scoje snage i visine,imace sjajne statistike i slicno ali cudo bi moralo da se desi da dostigne visine nekih legendarnih centara lige,covek jednostavno ne zna

Bojan

pre 14 godina

@24
Kobi je uputio 25 suteva iz igre i 10 sa bacanja.Zasto je 31 malo???Pa decko zato sto Kobi ima sut 11-25(45%)a ostali igraci 29-54(54,4%)i sto je promasio 5 sl.bacanja.I zato sto su Gasol i Odom iz igre dali 26 poena iz 17 suteva a Kobi isto toliko iz 25.Decko,egomanijak trosi lopte kao lud,14 promasa iz igre,5 iz sl.bacanja i 4 izgubljene lopte,deckoooo.I na kraju kad se tekma odlucivala sve je promasio.

klempo

pre 14 godina

Moram da se osvrnem na anemicni dvojac koji na RTS komentarise finalnu seriju. Onakvo dosadno komentarisanje finala nekog sporta odavno nisam slusao. Dzikic barem razume kosarku, mada mu treba pet minuta da zavrsi svaku recenicu, ali onaj drugi gospodin je uzasan.Tip nije u stanju da pravilno izgovori ime jednog od najboljih kosarkasa svijeta, ostalo da ne pominjem. Od tri sata utakmice ova dva dosadnjakovica pola tog vremena provedu pricajuci o stvarima koje se ne ticu desavanja na terenu, kao da prenose lakiranje parketa, a ne NBA finale.Sinoc odlicna utakmica ali oni kompletnu prvu cetvrtinu pricaju o prethodne dvije utakmice. Dzikic tupi monologe od deset minuta, a neznalici koja bi trebala biti glavni komentator ne pada na pamet da ga prekine i prati desavanja na terenu.

boci

pre 14 godina

Netipicno za Kobija da pravi onakve propuste u finisu ali i to se desava. Zato ce vec sledecu utakmicu bas on resiti. Svakako je sada zanimljivija serija mada ne bih voleo da bude toliko zanimljiva pa da Lejkersi izgube i naredne dve utakmice, jedan pobeda u gostima mora pasti a siguran sam de ce Kobi i drustvo to i ostvariti

Iggy_ID

pre 14 godina

Orladno 63%
Gasol 82% (9 od 11)
Odom 66% (4 od 6)
Farmar 66% (4 od 6)
Bryant 44% (11 od 25, bacanja 5 od 10)
Bynum 33% (2-6)
U Orlando je Alston imao vecu minutazu, jer se ekipa adaptirala na njega dok je Nelson bio povredjen (Iako je Nelson bolji igrac). Ovaj potez se pokazuje kao ispravan. Setimo se kako je Sakramento svojevremeno forsirao sveze oporavljenog Vebera :( i poremetio hemiju ekipe. Sve je i dalje na LA. Ukoliko Bynam pocne malo ozbiljnije da doprinosi i Kobi prestane da forsira kada ga sut ne sluzi i proba vise da asistira, posto od plejeva LA nema vajde, LA ce dobiti ovu seriju bez veceg stresa

Nikola

pre 14 godina

Taj "fenomenalni Kobe" 1,5 minut pre kraja kad je Medzik vodio sa 2 razlike bespotrebno je uputio ciglu za tri poena.U sledecem napadu iznudio je neki prekrsaj i pogodio samo jedno slobodno bacanje.Opet je u sledecem napadu uzeo loptu i izgubio je u reketu.Malo mu je to bilo i opet je 20 sekundi pred kraj upuyio ciglu za 3 poena i 10 sekundi kasnije jos jednu,mislim opet ciglu za tri sto je odlucilo ishod meca.Seca li se neko druge utakmice,zasto je Orlando bio u prilici da pobedi u regularnom toku.Hido je o,4 sekunde pre kraja trazio tajmaut a dve desetinke pre toga nekom lupio cistu bananu.
Kobe li to bese,lele.Da se Li nije spetljao bilo bi sada 2:1 za Orlando.

gugle

pre 14 godina

Nikako da se pokanim da gledam neku od utakmica, ali sledecu cu morati. Ne volim Lejkerse i Kobija jos od serije sa Sakramentom 02', tako da napred Orlando. Cudi me kako kisa nije pala zato sto RTS daje prenos.

ofk

pre 14 godina

Dobro.Mozda su i zasluzili da pobede.Mislim da Howard nije potencijal kao nekadasnji Ewing,Hakim,Admiral i nema taj talenat u sebi da bude poenter i lider.Nema igru na visokom postu niko mu ne brani sut..igru licem ka kosu.Jeste mlad ,Ima da napreduje ali ce Lakersi sigurno osvojiti prsten...onog trenutka kada bude stao sut Orlandu a bio je 63% lakersi ce znati to da iskoriste.Potrebna je Odomova energija i 15 prsten je vidjen

sljivauskas

pre 14 godina

ajmo orlando.
prvo su trebali da dobiju klivlend sa 4:0 da nije dzejms ubacio u zadnjoj sekundi, a onda su protiv lejkersa profulali u zadnjoj sekundi sa metar kos za pobjedu, i plus sudija je izmisljo neke faulove na brajantu.

Mr.Big Shot

pre 14 godina

Dobro je sto je Orlando dobio ovu utakmicu,nadam se da ce dobiti i sledecu da bi serija ostala zanimljiva... ;)

P.S. E da i da ne zaboravim,posetite forum... :)

www.nba-serbia.ace.st

Miroslav

pre 14 godina

To je bilo za ocekivati, L.A. ce napraviti jedan brejk i zavrsiti posao u gradu andjela. Ne zelim da umanjujem pobedu Orlanda ali ipak ce Lakersi na kraju slaviti.

Nisam gledao tekmu pa je necu komentarisati...

Pozdrav za sve!

sljivauskas

pre 14 godina

ajmo orlando.
prvo su trebali da dobiju klivlend sa 4:0 da nije dzejms ubacio u zadnjoj sekundi, a onda su protiv lejkersa profulali u zadnjoj sekundi sa metar kos za pobjedu, i plus sudija je izmisljo neke faulove na brajantu.

gugle

pre 14 godina

Nikako da se pokanim da gledam neku od utakmica, ali sledecu cu morati. Ne volim Lejkerse i Kobija jos od serije sa Sakramentom 02', tako da napred Orlando. Cudi me kako kisa nije pala zato sto RTS daje prenos.

ofk

pre 14 godina

Dobro.Mozda su i zasluzili da pobede.Mislim da Howard nije potencijal kao nekadasnji Ewing,Hakim,Admiral i nema taj talenat u sebi da bude poenter i lider.Nema igru na visokom postu niko mu ne brani sut..igru licem ka kosu.Jeste mlad ,Ima da napreduje ali ce Lakersi sigurno osvojiti prsten...onog trenutka kada bude stao sut Orlandu a bio je 63% lakersi ce znati to da iskoriste.Potrebna je Odomova energija i 15 prsten je vidjen

klempo

pre 14 godina

Moram da se osvrnem na anemicni dvojac koji na RTS komentarise finalnu seriju. Onakvo dosadno komentarisanje finala nekog sporta odavno nisam slusao. Dzikic barem razume kosarku, mada mu treba pet minuta da zavrsi svaku recenicu, ali onaj drugi gospodin je uzasan.Tip nije u stanju da pravilno izgovori ime jednog od najboljih kosarkasa svijeta, ostalo da ne pominjem. Od tri sata utakmice ova dva dosadnjakovica pola tog vremena provedu pricajuci o stvarima koje se ne ticu desavanja na terenu, kao da prenose lakiranje parketa, a ne NBA finale.Sinoc odlicna utakmica ali oni kompletnu prvu cetvrtinu pricaju o prethodne dvije utakmice. Dzikic tupi monologe od deset minuta, a neznalici koja bi trebala biti glavni komentator ne pada na pamet da ga prekine i prati desavanja na terenu.

NBA Fanatik

pre 14 godina

NBA FINALS 2009 - game 3
LA Lakers vs. ORlando Magic

Odlicna utakmica u kojoj su mogli da uzivaju svi fanovi NBA-ja !

Kao sto neko vec rece Lakers-i dobijaju jednu u Orlandu i zatim slave 15-tu titulu u Stejpls Centru u LA-u.
Ta cinjenica ni malo ne umanjuje kvalitet i dve pobede Magic-a koje se ocekuju ali nekako se moze naslutiti da ce zaista tako i biti 4:2 za LAL.

Ono sto je dobro za Orlando je da Luis igra odlicno njegove trojke su jako bitne a kako lep sut ima ja mu se zaista divim skoro kao Kobiju o cijem stilu suta necu trositi reci jedan od najlepsih je bez sumnje.
Interesantno kako komentatori kazu da je Sek osvojio titulu bez Brajanta a Brajant ne moze bez njega hehe dobar vic pa ko je bio lider i najbolji igrac Majamija ? Vejd ! Pa ?! Da nije Vejda malo sutra bi Sek uzeo tu titulu i obrnuto tako to ide ali vece zasluge idu Vejdu ako ste gledali to Finale i ceo taj plejof znate gospodo komentatori to i da je Kobi imao Vejda uz sebe uzeo bi titulu kao sto je Majkl imao Skotija i kao sto je Garnet imao Pirsa i Alena ili Robinson bez Dankana itd i naravno sve te superzvezde su imale tim uz njih koji je funkcionisao sa njima jer glupo je o tome pricati zato sto to ne znaju jedino bebe.

Kaze komentator: "Ide Dzamir Nelson i poentira" a bese to Pjetrus a na drugoj utakmici kaze komentator da je rezultat 45:35 i nema veze sto ne rece za koga sto cesto radi nego sto je rezultat bio 40:35 uglavnom pogresio je i kazem opet tu je Dzile da izvadi stvari inace onaj drugi ne zasluzuje da komentarise pred-sezonsku NBA utakmicu a kamoli NBA Finale ali dobro ipak je bitno da ima TV prenosa i kod nas.
Saznao sam da OBN nije placao za prava na prenose odnosno nisu uplatitili poslednju uplatu ili tako nesto i zbog toga ne prenose NBA Final jer im je NBA ukinuo prava na Finale zbog neplacanja.
RTS-u najvise zameram sto ni jednom do sada nismo videli predstavljanje gostujuce i domace ekipe to je veliki propust.

Pozdrav svima koji prate NBA !

I LOVE THIS GAME !
I LIKE NBA BASKETBALL !

Mr.Big Shot

pre 14 godina

Dobro je sto je Orlando dobio ovu utakmicu,nadam se da ce dobiti i sledecu da bi serija ostala zanimljiva... ;)

P.S. E da i da ne zaboravim,posetite forum... :)

www.nba-serbia.ace.st

Iggy_ID

pre 14 godina

Orladno 63%
Gasol 82% (9 od 11)
Odom 66% (4 od 6)
Farmar 66% (4 od 6)
Bryant 44% (11 od 25, bacanja 5 od 10)
Bynum 33% (2-6)
U Orlando je Alston imao vecu minutazu, jer se ekipa adaptirala na njega dok je Nelson bio povredjen (Iako je Nelson bolji igrac). Ovaj potez se pokazuje kao ispravan. Setimo se kako je Sakramento svojevremeno forsirao sveze oporavljenog Vebera :( i poremetio hemiju ekipe. Sve je i dalje na LA. Ukoliko Bynam pocne malo ozbiljnije da doprinosi i Kobi prestane da forsira kada ga sut ne sluzi i proba vise da asistira, posto od plejeva LA nema vajde, LA ce dobiti ovu seriju bez veceg stresa

Nikola

pre 14 godina

Taj "fenomenalni Kobe" 1,5 minut pre kraja kad je Medzik vodio sa 2 razlike bespotrebno je uputio ciglu za tri poena.U sledecem napadu iznudio je neki prekrsaj i pogodio samo jedno slobodno bacanje.Opet je u sledecem napadu uzeo loptu i izgubio je u reketu.Malo mu je to bilo i opet je 20 sekundi pred kraj upuyio ciglu za 3 poena i 10 sekundi kasnije jos jednu,mislim opet ciglu za tri sto je odlucilo ishod meca.Seca li se neko druge utakmice,zasto je Orlando bio u prilici da pobedi u regularnom toku.Hido je o,4 sekunde pre kraja trazio tajmaut a dve desetinke pre toga nekom lupio cistu bananu.
Kobe li to bese,lele.Da se Li nije spetljao bilo bi sada 2:1 za Orlando.

Bojan

pre 14 godina

@24
Kobi je uputio 25 suteva iz igre i 10 sa bacanja.Zasto je 31 malo???Pa decko zato sto Kobi ima sut 11-25(45%)a ostali igraci 29-54(54,4%)i sto je promasio 5 sl.bacanja.I zato sto su Gasol i Odom iz igre dali 26 poena iz 17 suteva a Kobi isto toliko iz 25.Decko,egomanijak trosi lopte kao lud,14 promasa iz igre,5 iz sl.bacanja i 4 izgubljene lopte,deckoooo.I na kraju kad se tekma odlucivala sve je promasio.

Miroslav

pre 14 godina

To je bilo za ocekivati, L.A. ce napraviti jedan brejk i zavrsiti posao u gradu andjela. Ne zelim da umanjujem pobedu Orlanda ali ipak ce Lakersi na kraju slaviti.

Nisam gledao tekmu pa je necu komentarisati...

Pozdrav za sve!

ofk

pre 14 godina

Citam ove ''znalce''koji pljuju Brajanta i NBA ligu.Ja bih ih najlepse zamolio da gledaju DVD filmove i da se ostave kosarke.Eventoalno da pogledaju neku utakmicu tipa Krka Novo Mesto-Hemofarm.Pa kako vas nije sramota samih sebe da iz tih trosnih fotelja kritikujete jednog oda najboljih kosarkasa sveta.Igraca na kome se vidi kako je napredovao kako je ozbiljan i kakav je lider....smesniste.4-2 LA

Djemba Djemba

pre 14 godina

mislim da su lejkersi i dalje favoriti u ovoj seriji,realno ako dobiju sledecu gotovo je,orlando mora da ponovi sinocni procenat suta i igru da bi imao sansu a to ce realno biti tesko.inace se nadam njihovoj pobedi kako bi finale bilo zanimljivije.
gledao sam vecinu utakmica orlanda u plejofu i najvece je razocarenje hauard. Covek je klasicno drvo bez trunke kosarkaskih poteza,bice on koristan u buducnosti zbog scoje snage i visine,imace sjajne statistike i slicno ali cudo bi moralo da se desi da dostigne visine nekih legendarnih centara lige,covek jednostavno ne zna

NNN

pre 14 godina

Kome se sviđa ono Brajantovo podmetanje, uskakanje u čoveka, mlaćenje rukama, gicanje nogama i plakanje kod sudija (100 puta gore nego Gurović!) nek preporuči :)

HEVI

pre 14 godina

jadna je ovo serija a i NBA kad njima Hido prodaje Kićine i Mokine finte od pre 30 god.Okanite se više tog Džordana,od njega je ikrenulo srozavanje iste.Mogu njega da veličaju koliko hoće ali zna se da je pravi virtuoz i čarobnjak bio i biće MEDŽIK i zato što nema više takvih igrača a ne Džordana ova liga je pukla.MORA DA IM DOĐU ARGENTINCI,FRANCUZI,TURCI I DR. DA POVEŽU JURNJAVU ATLETA KOJE BI DA SU DŽORDAN.SMEŠNO I ŽALOSNO.AKO VEĆ HOĆETE AMERIČKI SPORT GLEDAJTE NFL ,NEMA LAŽI NEMA PREVARE.

Velibor

pre 14 godina

Kobi je "malo" prso' jutros, izgubljena lopta i promasena slobodna bacanja u zadnjem minutu ne bi trebalo da se desavaju coveku za koga se tvrdi da je Jordan-ov kalibar. Orlando je ipak bio konkretniji i odlucniji u zavrsnici utakmice, Lakers-i su delovali totalno izgubljeno, nadam se da je ovo najava preokreta u seriji i da cemo gledati majstoricu.

ja

pre 14 godina

ovo nocas je bio cist primer domacinskog sudjenja, gde su sada oni koji propagiraju teorije zavere protiv Orlanda i pomoc sudija, blablabla...vie od pola ljudi ovde i ne gleda utakmice i ostavlja komentare na osnovu onoga sto procita u izvestajima

boci

pre 14 godina

Netipicno za Kobija da pravi onakve propuste u finisu ali i to se desava. Zato ce vec sledecu utakmicu bas on resiti. Svakako je sada zanimljivija serija mada ne bih voleo da bude toliko zanimljiva pa da Lejkersi izgube i naredne dve utakmice, jedan pobeda u gostima mora pasti a siguran sam de ce Kobi i drustvo to i ostvariti

urbanBG-PDX

pre 14 godina

@ Djemba Djemba
Howard je proglasen za najboljeg defanzivca i najboljeg centra u NBA, a ti kazes da je on drvo?
Znas li koliko godina on ima?
Za par godina ces shvatiti.

ofk

pre 14 godina

(HEVI, 10. jun 2009 18:55)

AUUUU sta naprica covece....
Ti Turci i Argetinci su to zbog kvaliteta i biznisa.Argetinci su sila u kosarci.Mislis da Kobe-u treba neko iz Turske da mu pomaze.U NBA ligi igraju svi najbolji igraci sveta i to je promena u odnosu na nekada kada si ti to kao pratio.Naravno da igraju atlete.A to sto ti mislis da je to jurnjava to je brza i moderna kosarka koja se igra iz tranzicije a ne Cacanska pipirevka Kice i Moke...Taj se Hido pokazao sa svojim fintama u svim klubovima gde je igrao ...nista nikad nije osvojio.u sacramentu su svi jurili Pedju pa se on i nesto naigrao....isto to radi i u ORL...

eEE

pre 14 godina

Jel zna neko, hoce li biti prenosa na OBN'u, pa makar jedne ili dveju tekmi iz ove finalne serije? Cool sto je RTS uzeo da prenosi da ne ostanemo potpuno bez prenosa ovakvog sportskog dogadja...Ipak, moram priznati da sam ocekivao malo vise entuzijazma od strane komentatora. Pogotovo jer su poslednje dve bile dobre utakmice i otvorene da samog kraja...Mozda bi komentatori mogli da se malo vise uzive u komentarisanje, a ne kao da je u pitanju bilijar. :)

Branko

pre 14 godina

Sta je! Kobi jednu utakmicu zakaze,odmah pocinje pljuvacinja. Stvarno ne razumem. Najbolji je igrac posle Jordan-a , a i prevazici ce ga. Videce te u cetvrtoj utakmici. Kobi ne zakazuje dva puta. GO LA!!!

Miroslav

pre 14 godina

To je bilo za ocekivati, L.A. ce napraviti jedan brejk i zavrsiti posao u gradu andjela. Ne zelim da umanjujem pobedu Orlanda ali ipak ce Lakersi na kraju slaviti.

Nisam gledao tekmu pa je necu komentarisati...

Pozdrav za sve!

ofk

pre 14 godina

Dobro.Mozda su i zasluzili da pobede.Mislim da Howard nije potencijal kao nekadasnji Ewing,Hakim,Admiral i nema taj talenat u sebi da bude poenter i lider.Nema igru na visokom postu niko mu ne brani sut..igru licem ka kosu.Jeste mlad ,Ima da napreduje ali ce Lakersi sigurno osvojiti prsten...onog trenutka kada bude stao sut Orlandu a bio je 63% lakersi ce znati to da iskoriste.Potrebna je Odomova energija i 15 prsten je vidjen

NNN

pre 14 godina

Kome se sviđa ono Brajantovo podmetanje, uskakanje u čoveka, mlaćenje rukama, gicanje nogama i plakanje kod sudija (100 puta gore nego Gurović!) nek preporuči :)

sljivauskas

pre 14 godina

ajmo orlando.
prvo su trebali da dobiju klivlend sa 4:0 da nije dzejms ubacio u zadnjoj sekundi, a onda su protiv lejkersa profulali u zadnjoj sekundi sa metar kos za pobjedu, i plus sudija je izmisljo neke faulove na brajantu.

HEVI

pre 14 godina

jadna je ovo serija a i NBA kad njima Hido prodaje Kićine i Mokine finte od pre 30 god.Okanite se više tog Džordana,od njega je ikrenulo srozavanje iste.Mogu njega da veličaju koliko hoće ali zna se da je pravi virtuoz i čarobnjak bio i biće MEDŽIK i zato što nema više takvih igrača a ne Džordana ova liga je pukla.MORA DA IM DOĐU ARGENTINCI,FRANCUZI,TURCI I DR. DA POVEŽU JURNJAVU ATLETA KOJE BI DA SU DŽORDAN.SMEŠNO I ŽALOSNO.AKO VEĆ HOĆETE AMERIČKI SPORT GLEDAJTE NFL ,NEMA LAŽI NEMA PREVARE.

Nikola

pre 14 godina

Taj "fenomenalni Kobe" 1,5 minut pre kraja kad je Medzik vodio sa 2 razlike bespotrebno je uputio ciglu za tri poena.U sledecem napadu iznudio je neki prekrsaj i pogodio samo jedno slobodno bacanje.Opet je u sledecem napadu uzeo loptu i izgubio je u reketu.Malo mu je to bilo i opet je 20 sekundi pred kraj upuyio ciglu za 3 poena i 10 sekundi kasnije jos jednu,mislim opet ciglu za tri sto je odlucilo ishod meca.Seca li se neko druge utakmice,zasto je Orlando bio u prilici da pobedi u regularnom toku.Hido je o,4 sekunde pre kraja trazio tajmaut a dve desetinke pre toga nekom lupio cistu bananu.
Kobe li to bese,lele.Da se Li nije spetljao bilo bi sada 2:1 za Orlando.

Bojan

pre 14 godina

@24
Kobi je uputio 25 suteva iz igre i 10 sa bacanja.Zasto je 31 malo???Pa decko zato sto Kobi ima sut 11-25(45%)a ostali igraci 29-54(54,4%)i sto je promasio 5 sl.bacanja.I zato sto su Gasol i Odom iz igre dali 26 poena iz 17 suteva a Kobi isto toliko iz 25.Decko,egomanijak trosi lopte kao lud,14 promasa iz igre,5 iz sl.bacanja i 4 izgubljene lopte,deckoooo.I na kraju kad se tekma odlucivala sve je promasio.

ofk

pre 14 godina

Citam ove ''znalce''koji pljuju Brajanta i NBA ligu.Ja bih ih najlepse zamolio da gledaju DVD filmove i da se ostave kosarke.Eventoalno da pogledaju neku utakmicu tipa Krka Novo Mesto-Hemofarm.Pa kako vas nije sramota samih sebe da iz tih trosnih fotelja kritikujete jednog oda najboljih kosarkasa sveta.Igraca na kome se vidi kako je napredovao kako je ozbiljan i kakav je lider....smesniste.4-2 LA

gugle

pre 14 godina

Nikako da se pokanim da gledam neku od utakmica, ali sledecu cu morati. Ne volim Lejkerse i Kobija jos od serije sa Sakramentom 02', tako da napred Orlando. Cudi me kako kisa nije pala zato sto RTS daje prenos.

klempo

pre 14 godina

Moram da se osvrnem na anemicni dvojac koji na RTS komentarise finalnu seriju. Onakvo dosadno komentarisanje finala nekog sporta odavno nisam slusao. Dzikic barem razume kosarku, mada mu treba pet minuta da zavrsi svaku recenicu, ali onaj drugi gospodin je uzasan.Tip nije u stanju da pravilno izgovori ime jednog od najboljih kosarkasa svijeta, ostalo da ne pominjem. Od tri sata utakmice ova dva dosadnjakovica pola tog vremena provedu pricajuci o stvarima koje se ne ticu desavanja na terenu, kao da prenose lakiranje parketa, a ne NBA finale.Sinoc odlicna utakmica ali oni kompletnu prvu cetvrtinu pricaju o prethodne dvije utakmice. Dzikic tupi monologe od deset minuta, a neznalici koja bi trebala biti glavni komentator ne pada na pamet da ga prekine i prati desavanja na terenu.

ja

pre 14 godina

ovo nocas je bio cist primer domacinskog sudjenja, gde su sada oni koji propagiraju teorije zavere protiv Orlanda i pomoc sudija, blablabla...vie od pola ljudi ovde i ne gleda utakmice i ostavlja komentare na osnovu onoga sto procita u izvestajima

urbanBG-PDX

pre 14 godina

@ Djemba Djemba
Howard je proglasen za najboljeg defanzivca i najboljeg centra u NBA, a ti kazes da je on drvo?
Znas li koliko godina on ima?
Za par godina ces shvatiti.

NBA Fanatik

pre 14 godina

NBA FINALS 2009 - game 3
LA Lakers vs. ORlando Magic

Odlicna utakmica u kojoj su mogli da uzivaju svi fanovi NBA-ja !

Kao sto neko vec rece Lakers-i dobijaju jednu u Orlandu i zatim slave 15-tu titulu u Stejpls Centru u LA-u.
Ta cinjenica ni malo ne umanjuje kvalitet i dve pobede Magic-a koje se ocekuju ali nekako se moze naslutiti da ce zaista tako i biti 4:2 za LAL.

Ono sto je dobro za Orlando je da Luis igra odlicno njegove trojke su jako bitne a kako lep sut ima ja mu se zaista divim skoro kao Kobiju o cijem stilu suta necu trositi reci jedan od najlepsih je bez sumnje.
Interesantno kako komentatori kazu da je Sek osvojio titulu bez Brajanta a Brajant ne moze bez njega hehe dobar vic pa ko je bio lider i najbolji igrac Majamija ? Vejd ! Pa ?! Da nije Vejda malo sutra bi Sek uzeo tu titulu i obrnuto tako to ide ali vece zasluge idu Vejdu ako ste gledali to Finale i ceo taj plejof znate gospodo komentatori to i da je Kobi imao Vejda uz sebe uzeo bi titulu kao sto je Majkl imao Skotija i kao sto je Garnet imao Pirsa i Alena ili Robinson bez Dankana itd i naravno sve te superzvezde su imale tim uz njih koji je funkcionisao sa njima jer glupo je o tome pricati zato sto to ne znaju jedino bebe.

Kaze komentator: "Ide Dzamir Nelson i poentira" a bese to Pjetrus a na drugoj utakmici kaze komentator da je rezultat 45:35 i nema veze sto ne rece za koga sto cesto radi nego sto je rezultat bio 40:35 uglavnom pogresio je i kazem opet tu je Dzile da izvadi stvari inace onaj drugi ne zasluzuje da komentarise pred-sezonsku NBA utakmicu a kamoli NBA Finale ali dobro ipak je bitno da ima TV prenosa i kod nas.
Saznao sam da OBN nije placao za prava na prenose odnosno nisu uplatitili poslednju uplatu ili tako nesto i zbog toga ne prenose NBA Final jer im je NBA ukinuo prava na Finale zbog neplacanja.
RTS-u najvise zameram sto ni jednom do sada nismo videli predstavljanje gostujuce i domace ekipe to je veliki propust.

Pozdrav svima koji prate NBA !

I LOVE THIS GAME !
I LIKE NBA BASKETBALL !

Mr.Big Shot

pre 14 godina

Dobro je sto je Orlando dobio ovu utakmicu,nadam se da ce dobiti i sledecu da bi serija ostala zanimljiva... ;)

P.S. E da i da ne zaboravim,posetite forum... :)

www.nba-serbia.ace.st

ofk

pre 14 godina

(HEVI, 10. jun 2009 18:55)

AUUUU sta naprica covece....
Ti Turci i Argetinci su to zbog kvaliteta i biznisa.Argetinci su sila u kosarci.Mislis da Kobe-u treba neko iz Turske da mu pomaze.U NBA ligi igraju svi najbolji igraci sveta i to je promena u odnosu na nekada kada si ti to kao pratio.Naravno da igraju atlete.A to sto ti mislis da je to jurnjava to je brza i moderna kosarka koja se igra iz tranzicije a ne Cacanska pipirevka Kice i Moke...Taj se Hido pokazao sa svojim fintama u svim klubovima gde je igrao ...nista nikad nije osvojio.u sacramentu su svi jurili Pedju pa se on i nesto naigrao....isto to radi i u ORL...

Velibor

pre 14 godina

Kobi je "malo" prso' jutros, izgubljena lopta i promasena slobodna bacanja u zadnjem minutu ne bi trebalo da se desavaju coveku za koga se tvrdi da je Jordan-ov kalibar. Orlando je ipak bio konkretniji i odlucniji u zavrsnici utakmice, Lakers-i su delovali totalno izgubljeno, nadam se da je ovo najava preokreta u seriji i da cemo gledati majstoricu.

boci

pre 14 godina

Netipicno za Kobija da pravi onakve propuste u finisu ali i to se desava. Zato ce vec sledecu utakmicu bas on resiti. Svakako je sada zanimljivija serija mada ne bih voleo da bude toliko zanimljiva pa da Lejkersi izgube i naredne dve utakmice, jedan pobeda u gostima mora pasti a siguran sam de ce Kobi i drustvo to i ostvariti

Djemba Djemba

pre 14 godina

mislim da su lejkersi i dalje favoriti u ovoj seriji,realno ako dobiju sledecu gotovo je,orlando mora da ponovi sinocni procenat suta i igru da bi imao sansu a to ce realno biti tesko.inace se nadam njihovoj pobedi kako bi finale bilo zanimljivije.
gledao sam vecinu utakmica orlanda u plejofu i najvece je razocarenje hauard. Covek je klasicno drvo bez trunke kosarkaskih poteza,bice on koristan u buducnosti zbog scoje snage i visine,imace sjajne statistike i slicno ali cudo bi moralo da se desi da dostigne visine nekih legendarnih centara lige,covek jednostavno ne zna

eEE

pre 14 godina

Jel zna neko, hoce li biti prenosa na OBN'u, pa makar jedne ili dveju tekmi iz ove finalne serije? Cool sto je RTS uzeo da prenosi da ne ostanemo potpuno bez prenosa ovakvog sportskog dogadja...Ipak, moram priznati da sam ocekivao malo vise entuzijazma od strane komentatora. Pogotovo jer su poslednje dve bile dobre utakmice i otvorene da samog kraja...Mozda bi komentatori mogli da se malo vise uzive u komentarisanje, a ne kao da je u pitanju bilijar. :)

Iggy_ID

pre 14 godina

Orladno 63%
Gasol 82% (9 od 11)
Odom 66% (4 od 6)
Farmar 66% (4 od 6)
Bryant 44% (11 od 25, bacanja 5 od 10)
Bynum 33% (2-6)
U Orlando je Alston imao vecu minutazu, jer se ekipa adaptirala na njega dok je Nelson bio povredjen (Iako je Nelson bolji igrac). Ovaj potez se pokazuje kao ispravan. Setimo se kako je Sakramento svojevremeno forsirao sveze oporavljenog Vebera :( i poremetio hemiju ekipe. Sve je i dalje na LA. Ukoliko Bynam pocne malo ozbiljnije da doprinosi i Kobi prestane da forsira kada ga sut ne sluzi i proba vise da asistira, posto od plejeva LA nema vajde, LA ce dobiti ovu seriju bez veceg stresa

Branko

pre 14 godina

Sta je! Kobi jednu utakmicu zakaze,odmah pocinje pljuvacinja. Stvarno ne razumem. Najbolji je igrac posle Jordan-a , a i prevazici ce ga. Videce te u cetvrtoj utakmici. Kobi ne zakazuje dva puta. GO LA!!!