Sreda, 27.05.2009.

09:14

Orlando na korak od finala

Košarkaši Orlanda nalaze se na korak od plasmana u finale NBA lige pobedom nad Klivlendom posle produžetka rezultatom 116:114.

Izvor: B92

Orlando na korak od finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

bojan

pre 14 godina

Peti mec se ne igra u subotu,nego u cetvrtak.Kljucna stvar je sto Klivlend ima najboljeg igraca planete i gomilu srednjaka.Niko od njih nije u stanju da izbori poziciju za sut osim ako LBJ povuce za sobom dvojicu i nekom doda loptu na ziceru.U trecoj utakmici najmanje 15 sjajnih lopti otislo je u bunar je igraci CLE nisu pogodili na sjajne asistencije LBJ-a.Pogledajte ovu utakmicu gde je dobio Orlando,na sutu za 3.Dali su 17 trojki a CLE samo 6,od toga LBJ cak 4.U odnosu CLE i ORL,najbolji igrac je LBJ,pa onda dolaze DH,RL,RA,HT svi iz Orlanda.

wlada89

pre 14 godina

Jordan je bio najbolji igrac 80- tig i 90-tih sada je bryant moramo priznati a oni sa le bronom prave novog heroja,al videte koliko on lopte trosi,sude mu svaki najmanji kontakt,seta se po terenu nema korake za njega.ja mislim da ce finale biti denver - orlando ali ipak je kobe jedan jedini tako da mozda ali tesko udju i oni a cleveland nema sanse.

Manu

pre 14 godina

(LeBron fan
druze tim za koji ja navijam je dobio Lebrona u finale 4:0 tako da je mene srce puno, a Jordana samo postujem ka nedostiznoga....

Xomep182

pre 14 godina

@(MirkoCC, 27. maj 2009 17:15)

Mislim da gresis...Svi ti igraci koji su sad i Cleavlandu su bili prilicno dobri u starim timovima, Ben Wallace, Delonte West, Sczerbiak, Ilgauskas, do dolaska Jamesa, Varejao, Gibson, pa i Pavlovic je prilicno dobar igrac, ali jednostavno niko ne moze da dodje do lopte od silovatelja Jamesa..
Zar nije bilo logicno da poslednji sut za 3 uzme Sczerbiak, kada je on mnogo bolji suter za 3 nego James, i prosto to je njegova specijalnost?
a James je danas imao 8 izgubljenih lopti, i sut 13-28..sto znaci 15 promasaja, odnosno on sam je uprskao 23 napada...23!!!!
Ja stvarno ne razumem zasto mu terner daje toliki kredit, Ok, jeste dobar, ali sta?
zar je bitnije to sto je sa markestinske strane isplatljivije da James bude u igri, pa makar i izgubili, nego da da ostavi na klupi jednu cetvrtinu kad vidi da mu ne ide..
mada pitanje je i koliko igraci uopste vezbaju igru bez Jamesa u petorci, posto kad njega nema, deluju mi malo pogubljeno, kao da nisu navikli na to...
i jedno pitanje..koliko je nocas bilo napada u kojima James nije pipnuo loptu, a bio je u igri???
I da li neko stvarno misli da ce on biti bolji od Jordana??

Darko

pre 14 godina

Hauard je dobio 6 tehnicku, jos jedna, i za njega je sezona zavrsena! A sve mi nesto mirise da ce je uskoro i dobiti...

Ako dobije 7. bice suspendovan na jednu utakmicu. Vidim da poznajes pravila NBA lige

Darko

pre 14 godina

Sinoc sam gledao tekmu i moram stati u odbranu Hauarda. Tehnicku je dobio zbog takozvanog pricanja nakon postignutog poena. Kao ponizava protivnickog igraca! Koliko god bilo idiotsko, pravilo je pravilo, ali Hauard se samo okrenuo i pogledao u smeru Varezao-a! Zar treba zabraniti radovanje nakon postizanja poena!

keny

pre 14 godina

Ma koliko to glupo zvucalo ja sam ubedjen da bi cavsi mogli do titule da umesto jamesa ima na toj poziciji timskog igraca tipa pedja iz najboljih dana u kingsima jer oni imaju mnogo odlicnih igraca koje james prosto ubija imaj odlicne centre varezao ilgauskas( bio all-star igrac pre dolaska jamesa sa drafta) walace i svi centri zajedno dobiju 7-8 lopti na celoj tekmi, imaju odlican bekovski tandem west williams, igrace u rotaciji pavlovica i Szczerbiaka tako da bi po meni bez jamesa to bila sampionska ekipa ovako 4-1 za tim...
A sto se vecerasnje utakmice tice ocekujem ka ce kobe ipak prelomiti i doneti pobedu lakersima mada ce biti neizvesno.

aleks

pre 14 godina

Molim vas, obratite paznju na ovom klipu gde su highlights-i, vreme - 40s, kako veliki "kralj" krece u prodor i pravi trokorak cist kao suza (koji se naravno ne svira), zatim faul na kraju utakmice 0.5s - sta reci a ne zaplakati. Koliki je sve to cirkus u NBA pa to je strasno. Kakvo vestacko stvaranje novog idola nalozenim amerikancima. A najjaci su komentatori sa OBN-a koji kazu kako Lebron ima odraz sa jedne noge 1.5m ?!?!? hahahaaha (mozda u dalj) Cisto radi ilustracije, to znaci da moze toliko da skoci da mu glava bude pola metra iznad obruca?!?!?!
Ma vazi.
Pozdrav svim ljubiteljima prave kosarke,

celawi

pre 14 godina

Nije mi jasan Dzejmsov poslednji napad u regularnom toku. Da se Pjetrus sklonio, ovaj ne bi ni imao vremena da uputi sut, zasto je uopste krenuo u dribling sekund do kraja? Kao da je znao da dobija faul i krenuo napred. Naravno, znam da u NBA nema namestanja, ni govora o tome, ali potez Dzejmsa (koji je pokazao da mu je sekund dovoljan da uputi sut) mi je u najmanju ruku konfuzan.
Navijam za Lejkerse, ali finale Denver-Orlando! Pa nek bolji pobedi

klark kent

pre 14 godina

@(21, 27. maj 2009 09:56)

Sta bulaznis ti??? Jel to posledica sto si jeo ludih gljiva? Rodman ih je dobio skoro stalno i na svakoj utakmici i nije mu sezona nikada bila zavrsena!!!

Andrej

pre 14 godina

Sto se mene tice vise gotivim Orlando, ali mi nije jasno sta radi taj Howard te dobi tolike tehnicke??? Zar ne moze da cuti kad zna da ce da mu sude tehnicku.

Marko the Great

pre 14 godina

cek prvo da bacim jedan hejt na sveznajuceg nba fanatika! sveznajuca neznalica i poznavalac kosarke koliko ja mini golfa! treba mu *punani* pod hitno! da se zanima celjade...

e sad...howard je jedan takav paor da ja to nisam u zivotu video! proslu tekmu trener ga je drzao vecim delom na klupi kako ovaj ne bi dobio jos koju tehnicku gresku...i danas sta? howard sirovina dobije sestu!!! koj je to mozak...
ono sto me zanima je da li igrac koji dobije 7 tehnickih u plejofu je automatski suspendovan do kraja plejofa ili samo jednu (ili par, sta znam)tekmu??
inace..sve mi jedno ko ce iz istoka u finale..mada bi vise voleo da to bude lebron da bi mu melo malo pokazao da nenormalno dobra statistika samo jednog igraca ne donosi titulu!!!
ali ipak brat hido na drugoj strani...i skip to my lou...hmmm... :)

O.J. Mayo

pre 14 godina

Razocaran sam sto Cleveland gubi 3-1. Nisu to smeli da dozvole, pa nije Orlando bolja ekipa. Eh......kada li ce Lebron stici do titule?

marko

pre 14 godina

Ako Kliveland sa Lebronovih 49 poena i sutom iz igre 20/30 nije mogao da dobije Orlando kod kuce,onda je sve jasno Orlando je prvi finalista.
(marko, 21. maj 2009 11:50)
Preporucujem (+14)
Ne preporucujem (-15)

Moj komentar posle 1 utakmice.

gamer

pre 14 godina

mene ne iznenadjuje ovaj rezultat u seriji zato sto Orlando igra kosarku igra kao TIM a Klivelend igra tako sto forsiraju Dzejmsa a i on forsira sut pa zbog velikog broja promasaja gubi krunu ove godine.
Napred Orando do titule !

@ NBA Fanatik
sve si tacno napisao osim da ce Orlando do titule

NNN

pre 14 godina

Nije još gotovo.
U sledećoj utakmici, ako bude mogućnosti i potrebe, sudije će da prevagnu u korist Klivlenda. Hauard će zaraditi (7. tehničkom) suspenziju, pa neće igrati 6. utakmicu i eto sedme...to je teorija zavere :), a Orlando je mogo bolji tim.

Vlad

pre 14 godina

Bravo za Orlando, blizu su ali jos tako daleko. Ja sam i dalje u teorijama zavere i ovo jos nije gotovo, not by a long shot. Sledeca je u Klivlendu i james je tu ipak blagi favorit, a onda nazad u Orando gde ocekujem da izbore majstoricu.

P.S. Nadam se da gresim i da ce carobnjaci proci u 5-6, ali znajuci NBA gazde ne verujem im nista dok ne vidim kraj.

Pegone

pre 14 godina

Ma nesto mi ne lici na faul onaj Pjetrusov kontakt pola sekunde do kraja regularnog djela,ali nema veze Orlando je dobio :-)
BTW na TNT je pisalo da je samo 7 ekipa uspelo da dodje do pobjede posle pocetnih 1:3

NBA Fanatik

pre 14 godina

NBA PLAYOFFS 2009
where amazing happen
- East Finals -

Da da i da to je to ! Bas juce sam rekao da ce Orlando povesti sa 3:1 u seriji i to se i desilo.

Cavs-ima jednostavno ne lezi Orlando bas kao sto Lakers-ima nije lezala Utah 1998 pa su ih Jazz-eri pocistili u Finalu Zapada sa 4:0 a LAL su i tada kao i uvek bili veoma mocni sa Sekom, Kobijem, Edijem Dzounsom, Rikom Foksom, Derikom Fiserom i da ne nabrajam dalje sve igrace.

Medjutim ne treba otpisati Cleveland bar ne jos uvek jer iako Orlando ima velike sanse da dobije 5 utakmicu mislim da takodje i Cavs-i imaju svoje sanse a ko ce dobiti tu utakmicu ne usudjujem se da prognoziram a jedino sto mogu reci je da je prednost na strani Orlanda 51% prema 49%.
Da je neko na pocetku Playoffs-a recimo kada je Orlando gubio od 76ERS-a sa 2:1 rekao da ce Magic voditi u Finalu Istoka sa 3:1 protiv bilo kog tima bilo bi smesno jer su mnogi sumnjali u njihov prolaz dalje i verovali su da ce Filadelfija dobiti ali ubrzo je Magic dokazao i pokazao zasto su imali ulogu favorita u svim tim serijama i opravdali su dobar skor iz sezone.
Da je Dzamir Nelson tu za Magic ova serija bi sada to sa sigurnoscu mogu reci bila zavrsena u 4 utakmica sto bi pre pocetka serije bilo ludo tvrditi jer Cavs-i imaju jak i cvrst tim.

Ono sto je kod Cavs-a najveci problem je to sto oni svih ovih godina igraju oslanjajucui se samo na James-a i ako on ne igra dobro onda nisu bas mocni i sada im se to obija o glavu ali oni jednostavno ne mogu drukcije jer su cele sezone i u celom plejofu igrali igru Kralj napred a svi za njim sto je ok ali ako to ne ide onda menjajte to medjutim ne mogu oni sada da menjaju stil igre koju igraju od pocetka sezone.

I LOVE THIS GAME !
I LIKE NBA BASKETBALL !

ja ja ja

pre 14 godina

Mene samo zanima znam li ja išta o košarci ili ne pa molim 'stručnjake' ;) da prokomentiraju da li je situacija na 1:18 faul Jamesa u napadu (tako se bar meni čini); suđen je faul NAD Jamesom i situacija na 1:43; nedosuđeni faul (bar ja mislim tako) za Orlando u zadnjoj sekundi. Hvala

ofk

pre 14 godina

Nema smisla davati kriticke komentare.Fenomenalna kosarka sjajni igraci.Edukacija ljubitelja kosarke u Srbiji potpuna.Zabava,uzbudjenja,kvalitet..

orlando je pokazao da moze u finale i da igra brzu modernu kosarku sa izvarednim atletama.Polako se cini da LB ne moze sam i da jos uvek nema tu pobednicku nit....

Dachone

pre 14 godina

Ne mgu da verujem!!!! Bravo Orlando svaka chast!! Joj kad bi bilo finale Orlando - Denver... Da James nije ubo onu trojku sad bi Orlando vec bio u finalu, gde mu je i mesto!! Idemo Denver, idemo Orlando izbacujte Kobe-a i James-a jer samo oni chine svoje timove!!!!

AnteWH

pre 14 godina

A ja ne stavim prije polufinala na njih jer me uvjerise u suprotno, kao King James i to..40 koeficjent bio da ce osvojit Magic. Inace navijam za nih jos od Pennya i Shaqa, koja sam budala..

BLJ

pre 14 godina

Nisam neki poynavalac košarke, ali stvarno mi nije bilo jasno da je Klivlend najbolji bio na istoku? Kako? Je l može neko da mi objasni ko je košarkaš pored Lebrona u toj ekipi?

rale

pre 14 godina

Mo Vilijams im je sve upropastio! Ocekivao sam da im se njegova drcnost u napadu (koju su svi HVALILI tokom regularne sezone) obije o glavu. Pa ne moze LeBron pogadjati trojke u poslednjim sekundama odakle mu se cefne jer mu glavni saigrac sutira 30% iz igre na redovnoj bazi. Meni bi u ovoj ekipi bilo sasvim dovoljno sa Vestom i Serbijakom u prvoj petorci, i koliko to cudno zvucalo,plejof iskusnijim Pavlovicem u rotaciji (koji igra samo kad LeBron lobira za njega kod trenera). Sve u svemu ovo je prilika da vidimo strasno iznenadjenje jer sam ubedjen da Lejkersi gube od Medzika u velikom finalu.

marko

pre 14 godina

Ako Kliveland sa Lebronovih 49 poena i sutom iz igre 20/30 nije mogao da dobije Orlando kod kuce,onda je sve jasno Orlando je prvi finalista.
(marko, 21. maj 2009 11:50)
Preporucujem (+14)
Ne preporucujem (-15)

Moj komentar posle 1 utakmice.

AnteWH

pre 14 godina

A ja ne stavim prije polufinala na njih jer me uvjerise u suprotno, kao King James i to..40 koeficjent bio da ce osvojit Magic. Inace navijam za nih jos od Pennya i Shaqa, koja sam budala..

BLJ

pre 14 godina

Nisam neki poynavalac košarke, ali stvarno mi nije bilo jasno da je Klivlend najbolji bio na istoku? Kako? Je l može neko da mi objasni ko je košarkaš pored Lebrona u toj ekipi?

rale

pre 14 godina

Mo Vilijams im je sve upropastio! Ocekivao sam da im se njegova drcnost u napadu (koju su svi HVALILI tokom regularne sezone) obije o glavu. Pa ne moze LeBron pogadjati trojke u poslednjim sekundama odakle mu se cefne jer mu glavni saigrac sutira 30% iz igre na redovnoj bazi. Meni bi u ovoj ekipi bilo sasvim dovoljno sa Vestom i Serbijakom u prvoj petorci, i koliko to cudno zvucalo,plejof iskusnijim Pavlovicem u rotaciji (koji igra samo kad LeBron lobira za njega kod trenera). Sve u svemu ovo je prilika da vidimo strasno iznenadjenje jer sam ubedjen da Lejkersi gube od Medzika u velikom finalu.

aleks

pre 14 godina

Molim vas, obratite paznju na ovom klipu gde su highlights-i, vreme - 40s, kako veliki "kralj" krece u prodor i pravi trokorak cist kao suza (koji se naravno ne svira), zatim faul na kraju utakmice 0.5s - sta reci a ne zaplakati. Koliki je sve to cirkus u NBA pa to je strasno. Kakvo vestacko stvaranje novog idola nalozenim amerikancima. A najjaci su komentatori sa OBN-a koji kazu kako Lebron ima odraz sa jedne noge 1.5m ?!?!? hahahaaha (mozda u dalj) Cisto radi ilustracije, to znaci da moze toliko da skoci da mu glava bude pola metra iznad obruca?!?!?!
Ma vazi.
Pozdrav svim ljubiteljima prave kosarke,

Dachone

pre 14 godina

Ne mgu da verujem!!!! Bravo Orlando svaka chast!! Joj kad bi bilo finale Orlando - Denver... Da James nije ubo onu trojku sad bi Orlando vec bio u finalu, gde mu je i mesto!! Idemo Denver, idemo Orlando izbacujte Kobe-a i James-a jer samo oni chine svoje timove!!!!

NBA Fanatik

pre 14 godina

NBA PLAYOFFS 2009
where amazing happen
- East Finals -

Da da i da to je to ! Bas juce sam rekao da ce Orlando povesti sa 3:1 u seriji i to se i desilo.

Cavs-ima jednostavno ne lezi Orlando bas kao sto Lakers-ima nije lezala Utah 1998 pa su ih Jazz-eri pocistili u Finalu Zapada sa 4:0 a LAL su i tada kao i uvek bili veoma mocni sa Sekom, Kobijem, Edijem Dzounsom, Rikom Foksom, Derikom Fiserom i da ne nabrajam dalje sve igrace.

Medjutim ne treba otpisati Cleveland bar ne jos uvek jer iako Orlando ima velike sanse da dobije 5 utakmicu mislim da takodje i Cavs-i imaju svoje sanse a ko ce dobiti tu utakmicu ne usudjujem se da prognoziram a jedino sto mogu reci je da je prednost na strani Orlanda 51% prema 49%.
Da je neko na pocetku Playoffs-a recimo kada je Orlando gubio od 76ERS-a sa 2:1 rekao da ce Magic voditi u Finalu Istoka sa 3:1 protiv bilo kog tima bilo bi smesno jer su mnogi sumnjali u njihov prolaz dalje i verovali su da ce Filadelfija dobiti ali ubrzo je Magic dokazao i pokazao zasto su imali ulogu favorita u svim tim serijama i opravdali su dobar skor iz sezone.
Da je Dzamir Nelson tu za Magic ova serija bi sada to sa sigurnoscu mogu reci bila zavrsena u 4 utakmica sto bi pre pocetka serije bilo ludo tvrditi jer Cavs-i imaju jak i cvrst tim.

Ono sto je kod Cavs-a najveci problem je to sto oni svih ovih godina igraju oslanjajucui se samo na James-a i ako on ne igra dobro onda nisu bas mocni i sada im se to obija o glavu ali oni jednostavno ne mogu drukcije jer su cele sezone i u celom plejofu igrali igru Kralj napred a svi za njim sto je ok ali ako to ne ide onda menjajte to medjutim ne mogu oni sada da menjaju stil igre koju igraju od pocetka sezone.

I LOVE THIS GAME !
I LIKE NBA BASKETBALL !

gamer

pre 14 godina

mene ne iznenadjuje ovaj rezultat u seriji zato sto Orlando igra kosarku igra kao TIM a Klivelend igra tako sto forsiraju Dzejmsa a i on forsira sut pa zbog velikog broja promasaja gubi krunu ove godine.
Napred Orando do titule !

@ NBA Fanatik
sve si tacno napisao osim da ce Orlando do titule

ofk

pre 14 godina

Nema smisla davati kriticke komentare.Fenomenalna kosarka sjajni igraci.Edukacija ljubitelja kosarke u Srbiji potpuna.Zabava,uzbudjenja,kvalitet..

orlando je pokazao da moze u finale i da igra brzu modernu kosarku sa izvarednim atletama.Polako se cini da LB ne moze sam i da jos uvek nema tu pobednicku nit....

Pegone

pre 14 godina

Ma nesto mi ne lici na faul onaj Pjetrusov kontakt pola sekunde do kraja regularnog djela,ali nema veze Orlando je dobio :-)
BTW na TNT je pisalo da je samo 7 ekipa uspelo da dodje do pobjede posle pocetnih 1:3

Darko

pre 14 godina

Sinoc sam gledao tekmu i moram stati u odbranu Hauarda. Tehnicku je dobio zbog takozvanog pricanja nakon postignutog poena. Kao ponizava protivnickog igraca! Koliko god bilo idiotsko, pravilo je pravilo, ali Hauard se samo okrenuo i pogledao u smeru Varezao-a! Zar treba zabraniti radovanje nakon postizanja poena!

Andrej

pre 14 godina

Sto se mene tice vise gotivim Orlando, ali mi nije jasno sta radi taj Howard te dobi tolike tehnicke??? Zar ne moze da cuti kad zna da ce da mu sude tehnicku.

NNN

pre 14 godina

Nije još gotovo.
U sledećoj utakmici, ako bude mogućnosti i potrebe, sudije će da prevagnu u korist Klivlenda. Hauard će zaraditi (7. tehničkom) suspenziju, pa neće igrati 6. utakmicu i eto sedme...to je teorija zavere :), a Orlando je mogo bolji tim.

Xomep182

pre 14 godina

@(MirkoCC, 27. maj 2009 17:15)

Mislim da gresis...Svi ti igraci koji su sad i Cleavlandu su bili prilicno dobri u starim timovima, Ben Wallace, Delonte West, Sczerbiak, Ilgauskas, do dolaska Jamesa, Varejao, Gibson, pa i Pavlovic je prilicno dobar igrac, ali jednostavno niko ne moze da dodje do lopte od silovatelja Jamesa..
Zar nije bilo logicno da poslednji sut za 3 uzme Sczerbiak, kada je on mnogo bolji suter za 3 nego James, i prosto to je njegova specijalnost?
a James je danas imao 8 izgubljenih lopti, i sut 13-28..sto znaci 15 promasaja, odnosno on sam je uprskao 23 napada...23!!!!
Ja stvarno ne razumem zasto mu terner daje toliki kredit, Ok, jeste dobar, ali sta?
zar je bitnije to sto je sa markestinske strane isplatljivije da James bude u igri, pa makar i izgubili, nego da da ostavi na klupi jednu cetvrtinu kad vidi da mu ne ide..
mada pitanje je i koliko igraci uopste vezbaju igru bez Jamesa u petorci, posto kad njega nema, deluju mi malo pogubljeno, kao da nisu navikli na to...
i jedno pitanje..koliko je nocas bilo napada u kojima James nije pipnuo loptu, a bio je u igri???
I da li neko stvarno misli da ce on biti bolji od Jordana??

Marko the Great

pre 14 godina

cek prvo da bacim jedan hejt na sveznajuceg nba fanatika! sveznajuca neznalica i poznavalac kosarke koliko ja mini golfa! treba mu *punani* pod hitno! da se zanima celjade...

e sad...howard je jedan takav paor da ja to nisam u zivotu video! proslu tekmu trener ga je drzao vecim delom na klupi kako ovaj ne bi dobio jos koju tehnicku gresku...i danas sta? howard sirovina dobije sestu!!! koj je to mozak...
ono sto me zanima je da li igrac koji dobije 7 tehnickih u plejofu je automatski suspendovan do kraja plejofa ili samo jednu (ili par, sta znam)tekmu??
inace..sve mi jedno ko ce iz istoka u finale..mada bi vise voleo da to bude lebron da bi mu melo malo pokazao da nenormalno dobra statistika samo jednog igraca ne donosi titulu!!!
ali ipak brat hido na drugoj strani...i skip to my lou...hmmm... :)

ja ja ja

pre 14 godina

Mene samo zanima znam li ja išta o košarci ili ne pa molim 'stručnjake' ;) da prokomentiraju da li je situacija na 1:18 faul Jamesa u napadu (tako se bar meni čini); suđen je faul NAD Jamesom i situacija na 1:43; nedosuđeni faul (bar ja mislim tako) za Orlando u zadnjoj sekundi. Hvala

Darko

pre 14 godina

Hauard je dobio 6 tehnicku, jos jedna, i za njega je sezona zavrsena! A sve mi nesto mirise da ce je uskoro i dobiti...

Ako dobije 7. bice suspendovan na jednu utakmicu. Vidim da poznajes pravila NBA lige

celawi

pre 14 godina

Nije mi jasan Dzejmsov poslednji napad u regularnom toku. Da se Pjetrus sklonio, ovaj ne bi ni imao vremena da uputi sut, zasto je uopste krenuo u dribling sekund do kraja? Kao da je znao da dobija faul i krenuo napred. Naravno, znam da u NBA nema namestanja, ni govora o tome, ali potez Dzejmsa (koji je pokazao da mu je sekund dovoljan da uputi sut) mi je u najmanju ruku konfuzan.
Navijam za Lejkerse, ali finale Denver-Orlando! Pa nek bolji pobedi

klark kent

pre 14 godina

@(21, 27. maj 2009 09:56)

Sta bulaznis ti??? Jel to posledica sto si jeo ludih gljiva? Rodman ih je dobio skoro stalno i na svakoj utakmici i nije mu sezona nikada bila zavrsena!!!

Vlad

pre 14 godina

Bravo za Orlando, blizu su ali jos tako daleko. Ja sam i dalje u teorijama zavere i ovo jos nije gotovo, not by a long shot. Sledeca je u Klivlendu i james je tu ipak blagi favorit, a onda nazad u Orando gde ocekujem da izbore majstoricu.

P.S. Nadam se da gresim i da ce carobnjaci proci u 5-6, ali znajuci NBA gazde ne verujem im nista dok ne vidim kraj.

Manu

pre 14 godina

(LeBron fan
druze tim za koji ja navijam je dobio Lebrona u finale 4:0 tako da je mene srce puno, a Jordana samo postujem ka nedostiznoga....

wlada89

pre 14 godina

Jordan je bio najbolji igrac 80- tig i 90-tih sada je bryant moramo priznati a oni sa le bronom prave novog heroja,al videte koliko on lopte trosi,sude mu svaki najmanji kontakt,seta se po terenu nema korake za njega.ja mislim da ce finale biti denver - orlando ali ipak je kobe jedan jedini tako da mozda ali tesko udju i oni a cleveland nema sanse.

bojan

pre 14 godina

Peti mec se ne igra u subotu,nego u cetvrtak.Kljucna stvar je sto Klivlend ima najboljeg igraca planete i gomilu srednjaka.Niko od njih nije u stanju da izbori poziciju za sut osim ako LBJ povuce za sobom dvojicu i nekom doda loptu na ziceru.U trecoj utakmici najmanje 15 sjajnih lopti otislo je u bunar je igraci CLE nisu pogodili na sjajne asistencije LBJ-a.Pogledajte ovu utakmicu gde je dobio Orlando,na sutu za 3.Dali su 17 trojki a CLE samo 6,od toga LBJ cak 4.U odnosu CLE i ORL,najbolji igrac je LBJ,pa onda dolaze DH,RL,RA,HT svi iz Orlanda.

keny

pre 14 godina

Ma koliko to glupo zvucalo ja sam ubedjen da bi cavsi mogli do titule da umesto jamesa ima na toj poziciji timskog igraca tipa pedja iz najboljih dana u kingsima jer oni imaju mnogo odlicnih igraca koje james prosto ubija imaj odlicne centre varezao ilgauskas( bio all-star igrac pre dolaska jamesa sa drafta) walace i svi centri zajedno dobiju 7-8 lopti na celoj tekmi, imaju odlican bekovski tandem west williams, igrace u rotaciji pavlovica i Szczerbiaka tako da bi po meni bez jamesa to bila sampionska ekipa ovako 4-1 za tim...
A sto se vecerasnje utakmice tice ocekujem ka ce kobe ipak prelomiti i doneti pobedu lakersima mada ce biti neizvesno.

O.J. Mayo

pre 14 godina

Razocaran sam sto Cleveland gubi 3-1. Nisu to smeli da dozvole, pa nije Orlando bolja ekipa. Eh......kada li ce Lebron stici do titule?

O.J. Mayo

pre 14 godina

Razocaran sam sto Cleveland gubi 3-1. Nisu to smeli da dozvole, pa nije Orlando bolja ekipa. Eh......kada li ce Lebron stici do titule?

keny

pre 14 godina

Ma koliko to glupo zvucalo ja sam ubedjen da bi cavsi mogli do titule da umesto jamesa ima na toj poziciji timskog igraca tipa pedja iz najboljih dana u kingsima jer oni imaju mnogo odlicnih igraca koje james prosto ubija imaj odlicne centre varezao ilgauskas( bio all-star igrac pre dolaska jamesa sa drafta) walace i svi centri zajedno dobiju 7-8 lopti na celoj tekmi, imaju odlican bekovski tandem west williams, igrace u rotaciji pavlovica i Szczerbiaka tako da bi po meni bez jamesa to bila sampionska ekipa ovako 4-1 za tim...
A sto se vecerasnje utakmice tice ocekujem ka ce kobe ipak prelomiti i doneti pobedu lakersima mada ce biti neizvesno.

NBA Fanatik

pre 14 godina

NBA PLAYOFFS 2009
where amazing happen
- East Finals -

Da da i da to je to ! Bas juce sam rekao da ce Orlando povesti sa 3:1 u seriji i to se i desilo.

Cavs-ima jednostavno ne lezi Orlando bas kao sto Lakers-ima nije lezala Utah 1998 pa su ih Jazz-eri pocistili u Finalu Zapada sa 4:0 a LAL su i tada kao i uvek bili veoma mocni sa Sekom, Kobijem, Edijem Dzounsom, Rikom Foksom, Derikom Fiserom i da ne nabrajam dalje sve igrace.

Medjutim ne treba otpisati Cleveland bar ne jos uvek jer iako Orlando ima velike sanse da dobije 5 utakmicu mislim da takodje i Cavs-i imaju svoje sanse a ko ce dobiti tu utakmicu ne usudjujem se da prognoziram a jedino sto mogu reci je da je prednost na strani Orlanda 51% prema 49%.
Da je neko na pocetku Playoffs-a recimo kada je Orlando gubio od 76ERS-a sa 2:1 rekao da ce Magic voditi u Finalu Istoka sa 3:1 protiv bilo kog tima bilo bi smesno jer su mnogi sumnjali u njihov prolaz dalje i verovali su da ce Filadelfija dobiti ali ubrzo je Magic dokazao i pokazao zasto su imali ulogu favorita u svim tim serijama i opravdali su dobar skor iz sezone.
Da je Dzamir Nelson tu za Magic ova serija bi sada to sa sigurnoscu mogu reci bila zavrsena u 4 utakmica sto bi pre pocetka serije bilo ludo tvrditi jer Cavs-i imaju jak i cvrst tim.

Ono sto je kod Cavs-a najveci problem je to sto oni svih ovih godina igraju oslanjajucui se samo na James-a i ako on ne igra dobro onda nisu bas mocni i sada im se to obija o glavu ali oni jednostavno ne mogu drukcije jer su cele sezone i u celom plejofu igrali igru Kralj napred a svi za njim sto je ok ali ako to ne ide onda menjajte to medjutim ne mogu oni sada da menjaju stil igre koju igraju od pocetka sezone.

I LOVE THIS GAME !
I LIKE NBA BASKETBALL !

BLJ

pre 14 godina

Nisam neki poynavalac košarke, ali stvarno mi nije bilo jasno da je Klivlend najbolji bio na istoku? Kako? Je l može neko da mi objasni ko je košarkaš pored Lebrona u toj ekipi?

ja ja ja

pre 14 godina

Mene samo zanima znam li ja išta o košarci ili ne pa molim 'stručnjake' ;) da prokomentiraju da li je situacija na 1:18 faul Jamesa u napadu (tako se bar meni čini); suđen je faul NAD Jamesom i situacija na 1:43; nedosuđeni faul (bar ja mislim tako) za Orlando u zadnjoj sekundi. Hvala

NNN

pre 14 godina

Nije još gotovo.
U sledećoj utakmici, ako bude mogućnosti i potrebe, sudije će da prevagnu u korist Klivlenda. Hauard će zaraditi (7. tehničkom) suspenziju, pa neće igrati 6. utakmicu i eto sedme...to je teorija zavere :), a Orlando je mogo bolji tim.

aleks

pre 14 godina

Molim vas, obratite paznju na ovom klipu gde su highlights-i, vreme - 40s, kako veliki "kralj" krece u prodor i pravi trokorak cist kao suza (koji se naravno ne svira), zatim faul na kraju utakmice 0.5s - sta reci a ne zaplakati. Koliki je sve to cirkus u NBA pa to je strasno. Kakvo vestacko stvaranje novog idola nalozenim amerikancima. A najjaci su komentatori sa OBN-a koji kazu kako Lebron ima odraz sa jedne noge 1.5m ?!?!? hahahaaha (mozda u dalj) Cisto radi ilustracije, to znaci da moze toliko da skoci da mu glava bude pola metra iznad obruca?!?!?!
Ma vazi.
Pozdrav svim ljubiteljima prave kosarke,

Xomep182

pre 14 godina

@(MirkoCC, 27. maj 2009 17:15)

Mislim da gresis...Svi ti igraci koji su sad i Cleavlandu su bili prilicno dobri u starim timovima, Ben Wallace, Delonte West, Sczerbiak, Ilgauskas, do dolaska Jamesa, Varejao, Gibson, pa i Pavlovic je prilicno dobar igrac, ali jednostavno niko ne moze da dodje do lopte od silovatelja Jamesa..
Zar nije bilo logicno da poslednji sut za 3 uzme Sczerbiak, kada je on mnogo bolji suter za 3 nego James, i prosto to je njegova specijalnost?
a James je danas imao 8 izgubljenih lopti, i sut 13-28..sto znaci 15 promasaja, odnosno on sam je uprskao 23 napada...23!!!!
Ja stvarno ne razumem zasto mu terner daje toliki kredit, Ok, jeste dobar, ali sta?
zar je bitnije to sto je sa markestinske strane isplatljivije da James bude u igri, pa makar i izgubili, nego da da ostavi na klupi jednu cetvrtinu kad vidi da mu ne ide..
mada pitanje je i koliko igraci uopste vezbaju igru bez Jamesa u petorci, posto kad njega nema, deluju mi malo pogubljeno, kao da nisu navikli na to...
i jedno pitanje..koliko je nocas bilo napada u kojima James nije pipnuo loptu, a bio je u igri???
I da li neko stvarno misli da ce on biti bolji od Jordana??

rale

pre 14 godina

Mo Vilijams im je sve upropastio! Ocekivao sam da im se njegova drcnost u napadu (koju su svi HVALILI tokom regularne sezone) obije o glavu. Pa ne moze LeBron pogadjati trojke u poslednjim sekundama odakle mu se cefne jer mu glavni saigrac sutira 30% iz igre na redovnoj bazi. Meni bi u ovoj ekipi bilo sasvim dovoljno sa Vestom i Serbijakom u prvoj petorci, i koliko to cudno zvucalo,plejof iskusnijim Pavlovicem u rotaciji (koji igra samo kad LeBron lobira za njega kod trenera). Sve u svemu ovo je prilika da vidimo strasno iznenadjenje jer sam ubedjen da Lejkersi gube od Medzika u velikom finalu.

Dachone

pre 14 godina

Ne mgu da verujem!!!! Bravo Orlando svaka chast!! Joj kad bi bilo finale Orlando - Denver... Da James nije ubo onu trojku sad bi Orlando vec bio u finalu, gde mu je i mesto!! Idemo Denver, idemo Orlando izbacujte Kobe-a i James-a jer samo oni chine svoje timove!!!!

Marko the Great

pre 14 godina

cek prvo da bacim jedan hejt na sveznajuceg nba fanatika! sveznajuca neznalica i poznavalac kosarke koliko ja mini golfa! treba mu *punani* pod hitno! da se zanima celjade...

e sad...howard je jedan takav paor da ja to nisam u zivotu video! proslu tekmu trener ga je drzao vecim delom na klupi kako ovaj ne bi dobio jos koju tehnicku gresku...i danas sta? howard sirovina dobije sestu!!! koj je to mozak...
ono sto me zanima je da li igrac koji dobije 7 tehnickih u plejofu je automatski suspendovan do kraja plejofa ili samo jednu (ili par, sta znam)tekmu??
inace..sve mi jedno ko ce iz istoka u finale..mada bi vise voleo da to bude lebron da bi mu melo malo pokazao da nenormalno dobra statistika samo jednog igraca ne donosi titulu!!!
ali ipak brat hido na drugoj strani...i skip to my lou...hmmm... :)

AnteWH

pre 14 godina

A ja ne stavim prije polufinala na njih jer me uvjerise u suprotno, kao King James i to..40 koeficjent bio da ce osvojit Magic. Inace navijam za nih jos od Pennya i Shaqa, koja sam budala..

ofk

pre 14 godina

Nema smisla davati kriticke komentare.Fenomenalna kosarka sjajni igraci.Edukacija ljubitelja kosarke u Srbiji potpuna.Zabava,uzbudjenja,kvalitet..

orlando je pokazao da moze u finale i da igra brzu modernu kosarku sa izvarednim atletama.Polako se cini da LB ne moze sam i da jos uvek nema tu pobednicku nit....

gamer

pre 14 godina

mene ne iznenadjuje ovaj rezultat u seriji zato sto Orlando igra kosarku igra kao TIM a Klivelend igra tako sto forsiraju Dzejmsa a i on forsira sut pa zbog velikog broja promasaja gubi krunu ove godine.
Napred Orando do titule !

@ NBA Fanatik
sve si tacno napisao osim da ce Orlando do titule

celawi

pre 14 godina

Nije mi jasan Dzejmsov poslednji napad u regularnom toku. Da se Pjetrus sklonio, ovaj ne bi ni imao vremena da uputi sut, zasto je uopste krenuo u dribling sekund do kraja? Kao da je znao da dobija faul i krenuo napred. Naravno, znam da u NBA nema namestanja, ni govora o tome, ali potez Dzejmsa (koji je pokazao da mu je sekund dovoljan da uputi sut) mi je u najmanju ruku konfuzan.
Navijam za Lejkerse, ali finale Denver-Orlando! Pa nek bolji pobedi

Vlad

pre 14 godina

Bravo za Orlando, blizu su ali jos tako daleko. Ja sam i dalje u teorijama zavere i ovo jos nije gotovo, not by a long shot. Sledeca je u Klivlendu i james je tu ipak blagi favorit, a onda nazad u Orando gde ocekujem da izbore majstoricu.

P.S. Nadam se da gresim i da ce carobnjaci proci u 5-6, ali znajuci NBA gazde ne verujem im nista dok ne vidim kraj.

bojan

pre 14 godina

Peti mec se ne igra u subotu,nego u cetvrtak.Kljucna stvar je sto Klivlend ima najboljeg igraca planete i gomilu srednjaka.Niko od njih nije u stanju da izbori poziciju za sut osim ako LBJ povuce za sobom dvojicu i nekom doda loptu na ziceru.U trecoj utakmici najmanje 15 sjajnih lopti otislo je u bunar je igraci CLE nisu pogodili na sjajne asistencije LBJ-a.Pogledajte ovu utakmicu gde je dobio Orlando,na sutu za 3.Dali su 17 trojki a CLE samo 6,od toga LBJ cak 4.U odnosu CLE i ORL,najbolji igrac je LBJ,pa onda dolaze DH,RL,RA,HT svi iz Orlanda.

Pegone

pre 14 godina

Ma nesto mi ne lici na faul onaj Pjetrusov kontakt pola sekunde do kraja regularnog djela,ali nema veze Orlando je dobio :-)
BTW na TNT je pisalo da je samo 7 ekipa uspelo da dodje do pobjede posle pocetnih 1:3

marko

pre 14 godina

Ako Kliveland sa Lebronovih 49 poena i sutom iz igre 20/30 nije mogao da dobije Orlando kod kuce,onda je sve jasno Orlando je prvi finalista.
(marko, 21. maj 2009 11:50)
Preporucujem (+14)
Ne preporucujem (-15)

Moj komentar posle 1 utakmice.

Darko

pre 14 godina

Sinoc sam gledao tekmu i moram stati u odbranu Hauarda. Tehnicku je dobio zbog takozvanog pricanja nakon postignutog poena. Kao ponizava protivnickog igraca! Koliko god bilo idiotsko, pravilo je pravilo, ali Hauard se samo okrenuo i pogledao u smeru Varezao-a! Zar treba zabraniti radovanje nakon postizanja poena!

Manu

pre 14 godina

(LeBron fan
druze tim za koji ja navijam je dobio Lebrona u finale 4:0 tako da je mene srce puno, a Jordana samo postujem ka nedostiznoga....

wlada89

pre 14 godina

Jordan je bio najbolji igrac 80- tig i 90-tih sada je bryant moramo priznati a oni sa le bronom prave novog heroja,al videte koliko on lopte trosi,sude mu svaki najmanji kontakt,seta se po terenu nema korake za njega.ja mislim da ce finale biti denver - orlando ali ipak je kobe jedan jedini tako da mozda ali tesko udju i oni a cleveland nema sanse.

Andrej

pre 14 godina

Sto se mene tice vise gotivim Orlando, ali mi nije jasno sta radi taj Howard te dobi tolike tehnicke??? Zar ne moze da cuti kad zna da ce da mu sude tehnicku.

klark kent

pre 14 godina

@(21, 27. maj 2009 09:56)

Sta bulaznis ti??? Jel to posledica sto si jeo ludih gljiva? Rodman ih je dobio skoro stalno i na svakoj utakmici i nije mu sezona nikada bila zavrsena!!!

Darko

pre 14 godina

Hauard je dobio 6 tehnicku, jos jedna, i za njega je sezona zavrsena! A sve mi nesto mirise da ce je uskoro i dobiti...

Ako dobije 7. bice suspendovan na jednu utakmicu. Vidim da poznajes pravila NBA lige