Ponedeljak, 25.05.2009.

13:36

Konstantini hvali selekciju Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Austrije Ditmar Konstantini izjavio je za Tanjug da sa velikim respektom očekuje utakmicu protiv Srbije, 6. juna u Beogradu.

Izvor: B92

Konstantini hvali selekciju Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Coco Bill

pre 14 godina

@Široki
Što se tiče Šukera onj e bio među najboljim strelcima Primere (stvarno ne mogu da sesetim i da li je bio najbolji)kad je igrao za Sevilju. Prelaskom u Real, kojeg je tada trenirao Kapelo, on je uglavnom ulazio sa klupe, a često puta je i presedeo celu utakmicu.

Široki

pre 14 godina

Pa jesi ti svjestan šta si napisao?

Šuker sjedio na klupi dok je Mijatović zabijao???
Je zato je Šuker bio najbolji strijelac Primere.. zato što je sjedio na klupi..
.. i dok je sjedio na klupi bio je i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva zajedno sa "Zvezdinim detetom" Prosinečkim, naravno Srbinom kojeg su prisilili da igra za Hrvatsku, i Bobanom koji je eto igrom slučaja igrao u Milanu punih 9 godina i koji i dan danas u Milanu ima važnu ulogu, a uz to i komentira Milanove utakmice za RAI, i koji je imao oproštajni susret na Maximiru kakav Svijet nije niti ce ikada više vidjeti..
Nisi spomenuo ni prve strane kapetane u povijesti Evertona i West Ham-a Štimca(proglašen najboljim stranim igračem u povijesti kluba) i Bilića, zatim Bokšića koji je igrao u Juveu i Olympiqu kada su bili Europski prvaci a on najbolji strijelac(da je bio na SP '98 bili bi prvaci)..Kada je došao u Englesku u Middlesbrough bio je najplaćeniji nogometaš na Otoku!
Ima njih još puno ali ja mislim da je ovo dovoljno na ovaj tvoj izmišljeni komentar(barem što se naših igrača tiče)..
a ovo o Kežmanu kao najboljem igraču Nizozemske lige svih vremena? NEMAM KOMENTAR.. tu ću te samo podsjetiti na veliku Ajaxovu školu i igrače koji su igrali u toj ligi pa koga god da izabereš nećeš pogriješiti..

Tomo

pre 14 godina

Za Torresa: Pusti ti proslost, uporedi Ekipe danas:

Golmani:

Stojkovic (25 God, Getafe) = Pletikosa (30 God, Spartak)

Ni jedan ni drugi ne igraju u prvoj postavi! Po meni isti po jacini! Nas je cak 5 Godina mladji!

Odbrana:

Levi Bekovi:
Obradovic (20 God, Partizan) Kolarov (23 God, Lazio)

Hrvoje Cale (24 God, Trabzonspor)

Srbija poseduje na toj poziciji ubedljivo veci potencijal! osim toga jure Obradovica klubovi poput Barselone i Juventusa!

Stoperi:

Vidic (27 God, ManU)
Subotic (20 God, Dortmund)
Lukovic (26 God, Udinese)
Rajkovic (20 God, Chelsea, Twente)

Simunic (31 God, Hertha)
Kovac (35 God, Dinamo ZG)
Krizanac (30 God, Zenith)
Drpic (28 God, Karlsruhe)

Razlika na ovim pozicijama je Nebo i zemlja! Osim sto su svi nasi Stoperi mladji (neki cak i po vise od 10 God!!!) takodje svi igraju i u boljim Klubovima i po kvalitetu se ne mogu uporediti!

Desni Bekovi:

Ivanovic (25 god, Chelsea)
Rukavina (25 God, Dortmund)

Corluka (23 God, Tottenham)

Po mojoj proceni je i ovde Ivanovic dosta bolji Igrac nego Corluka! Klubovi u kojima Igraju se takodje ne mogu uporediti zajedno!

Levi Vezni:

Jovanovic (28 God, Standard)
Tosic (21 god, ManU)
Ninkovic (24 God, Dynamo Kiev)

Pranjic (27 God, Herenveen)
Kranjcar (24 God, Portsmouth)
Gabric (22 God, Hajduk)

Po jacini se trenutno Jovanovic i pranjic nalaze na istoj poziciji! Takodje im je i Godiste isto) Kranjcar je trenutno jaci od Tosica, ali je cesto povredjen i ne snalazi se bas najbolje u Engleskoj! Tosic je takodje dosta mladji i vec sad igra u nejjacem Klubu Sveta! Za 2-3 Godine smo i na toj poziciji ubedljivo bolji! Osim toga imamo Rezervu kao sto je Ninkovic, dosta jaci od Gabrica!

Centralna Sredina:

Stankovic (30 God, Inter)
Kacar (22 God, Hertha)
Kuzmanovic (21 God, Fiorentina)
Milijas (26 God, Zvezda)

Modric (23 God, Tottenham)
Vukojevic (25 God, Dynamo Kiev)
Pokrivac (23 God, AS Monaco)
Juric (33 God, Genoa)

Uporedite sami! Mislim da osim Modrica (koji se jos uvek nije dokazao) i Vukojevica nemate neke velike zamene! Stankovic jeste malo stariji ali moze lako jos 3-4 Godine da igra na svetskoj klasi! Kacar i Kuzmanovic vec sa 21 Godina postali prvotimci u svojim Klubovima i juri ih pola Evrope! Takodje i Milijas prelazi na leto u jaki Klub! Uporedite i Ekipe, gde nasi Igraci igraju a gde vasi!

Desni Vezni:

Krasic (24 God, CSKA)
Jankovic (25 God, Genoa)

Srna (27 God, Donetsk)
Rakitic (21 god, Schalke)

na toj poziciji vidim kod vas malu prednost jer vam tu igra najbolji Igrac: Srna! Ali ponavljam da je samo mala prednost, jer je i Krasic fenomenalan Igrac i uz to cak 3 Godine mladji od Srne! Uskoro se ocekuje da i Krasic kao i Srna predju u jaci Klubovi! Ali Srbija ima sa Jankovica jos jedno dodatnog Igraca, koji je standardni prvotimac petoplasirane ekipe u Italiji (juri ga i Juventus!), dok Hrvatska ima samo Rakitica, koji je drugim recima nazalost "Propao" u Nemacku!

Napad:

Zigic (28 God, Santander)
Pantelic (30 god, Hertha)
Sulejmani (20 God, Ajax)
Lazovic (26 god, PSV)
Kezman (30 God, PSG)

Olic (29 God, HSV)
Petric (28 God, HSV)
Eduardo (26 God, Arsenal)
Klasnic (29 God, Nantes)
Mandzukic (23 god, Dinamo ZG)

Uporedite sami! Ne zaboravite da Srbija na toj poziciji poseduje Sulejmanija, jednog od najvecih Talenata sveta! sa 20 godina igra vec u prvoj postavi Ajaxa! Olic i Zigic su meni slicni! Ziga za pola Sezone u Spaniji dao toliko Golove kao Olic za celu Godinu u Nemacku! Meni licno ni Petric nije jaci od Pantelica! Eduardo je non-stop povredjen i pitanje je dali ce uopste ikada naci staru formu! Mandzukic se jos nije dokazao kako treba, jak igrac ali po meni je Sulejmani dosta jaci! I ne zaboravima Lazovica..takodje dosta jaci od Klasnica!

Treneri:

Radomir Antic
Slaven Bilic

Iako mi je Slaven simpatican, on se ne moze uporediti Iskustvom jednog Antica!

Sledeci Talenti:

Srbija:
Aleksic (jure ga Arsenal, Real itd..)
Ljajic (ManU)
Tadic (juri ga Ajax)
Ignjovski (Werder Bremen)

itd...

Lovren
Badelj
Ticinovic

Sudeci po tome, da Srbija ucestvujue na Evropskom Prvenstvu za Mlade takodje i na U19 Evropskom Prvenstvu a Hrvatska nazalost ne....dosta govori o jacini nasih talenata! Takodje su nasi talenti trenutno jedni od najpozeljniji na trzistu Evrope!

Procenite sami, gde ce te dve Reprezentacije biti za 1,2-5,6 pa cak i 10 Godina!

Fernando Torres

pre 14 godina

Srbi pobjedili jednu Austriju i Rumunjsku te odmah sebe guraju u najvece sile svjetskog nogometa u zadnjih 20 godina. Eh komsije, ali zaboravljate da vi NEMATE NITI JEDNOG OZBILJNOG rezultata u tih zadnjih 20 godina. Da vas samo podsjetimo, 12 godina niste bili na europskom prvenstvu, u zadnjih 20 godina nemate NITI JEDNU pobjede protiv svjetskih velesila, u zadnjih 10 godina niste uspjeli pobijediti bolju reprezentaciju od Belgije i Austrije, na zadnja 2 velika natjecanja na kojima ste nastupil (3 ako racunamo i OI) bili ste reprezentacija sa NAJGOROM gol razlikom na turniru. U susretima sa velikima redovno gubite najmanje 5 razlike. Cak 3 vasa igraca u zadnjih 2 godine su proglaseni za najvece promasaje u u spanjolskoj, engleskoj i nizozemskoj ligi. (Zigic, Ivanovic i Sulejmani). Nadalje, 60% igraca iz reprezentacije vam grije klupu u svojim klubovima, prvi golman vam je u zadnje 3 godine promjenio 5 klubova a nigdje nije igrao, itd.. Eh komsije, pa ne moze se sa STOPEROm igrati ozbiljan FUDBAL!! Zato su Hrvati za vas UVIJEK i DANAS pojam u nogometu. Nema potrebe da se tolko nervirate zato sto smo 3 klase ispred vas kako u igracima tako i u igrama. Pa niti Hrvatima ne smeta to sto Kanadjani igraju bolje hokej na ledu.. Ostavite navazniju sporednu stvar na svijetu onima koji stvarno i znaju kako se igra fudbal, stoperi to nikada nece znati..

Zvone

pre 14 godina

Dobro,slazem se sa vama..

Ovaj lik sto se potpisao kao 'Hrvat' je pogrijesio,kakvi brate Olici,Prse i da silve...

Ako cemo pricati o najvecim hrvatskim nogometasima kroz povijest to su..

Jerkovic-najbolji strijelac SP-a svojevremeno

Suker-takodjer najbolji golgeter SP-a odrzanog u Francuskoj,legenda Reala i Hrvatske rep..

Bernard Vukas-vjerovatno najveci nogometas kojega je Hrvatska ikad imala,u svoje vrijeme medju najboljima u svijetu.

Josip Skoblar-fantastican igrac,nedavno proglasen najboljim strancem koji je ikad igrao u Francuskoj,a priznat cete-imao je veliku konkurenciju.Jos stoji njegov rekord od postignutih 41 gol u sezoni(Marsej)

Prosinecki-po meni,najveci u zadnjih 20-tak godina.Bio obozavan u Zagrebu kad je igrao za Dinamo,u Beogradu za Zvezdu,postao legenda i Reala i Barcelone.Ponavljm,po meni-najveci!!

Frane Matosic-veliki golgeter koji ima rekord koji sasvim sigurno nitko nikad nece stici.Za splitski Hajduk zabio preko 600 golova u jugoslavenskoj ligi i Europi.

Zvone Boban-legenda i kapetan hrvatske rep. i Milana.I danas ga Milan stavlja u idealnu postavu,kad se bira najbolji sastav Milana svih vremena..

Tu bi jos dodao Cicu Kranjcara,velikog Stjepana Bobeka,Boksica,Asanovica,Slavena Zambetu...

Kakav Olic,kakav Prso:)
-Jesu dobri ali...

POZDRAV

manu

pre 14 godina

prije te su ih pukli i holandjani ili ti nizozemci u splitu ladno sa 3:0.
pa onda njihovo velicanje zato sto su ispali od druge postave turske(koja je jacine recimo moldavije).
pa ispadanje u grupi koju cine svijetske velesile kao sto su japan i australija(mislim da ne treba da nabrajam razloge zbog cega su oni svjetske velesile).
pa ispadanje iz grupe koju cine malo jace svjetske velesile kao sto su i meksiko i ekvador.

to je bilo to. prijatno.

vesely

pre 14 godina

piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)

Dok je Savicevic zabivao Golove u Milano, Boban ga posmatrao sa Klupe!

Dok je Mijatovic zabivao Golove za Real Madrid, Suker ga posmatrao sa Klupe!

Prso: Je Srbin!

Prosinecki: Zvezdino Dete, i Srbin po Majici!

Modric: Smesan je, do sad nista veliko nije pokazao, pa cak je i vidic ove Godine kao odbranbeni Igrac dao vise Golove nego sto je to Modric (samo 2-3 Golova) ucinio! Svima je poznato kako pokusavate da ga hvalite u Nebo iako Decko jos nije dokazao da vredi sumu koju je Totenham isplatio.

Da Silva: Veliki Hrvatski Patriota....nema sta! Jel je taj Decko jos uopste ziv? Nema ga nigde...

Olic: Osim sto trci kao nezdrav 90min ne poseduje neke vanredne kvalitete! Dobar Igrac, ali nije za Svetsku Klasu!

Sad da ti uporedim sa nasim Igracima:

Piksi: Jedan od najboljih tehnicara svih vremena iz nasih prostora!

Dzajic: Kad ga cak Platini, Zidane, Romario i ostali jako cene i postuju kao fudbalera...onda znaj kakv je Igrac bio!

Vladimir Jugovic: 2x Pobednik Lige Sampiona, jednom cak zahvalom njegovim Golom! Jedan od najcenjenih Igraca na njegovoj poziciji!

Nemanja Vidic: Znamo svi naseg Terminatora! Trenutno najbolji odbranbeni Igrac Sveta!

Dejan Stankovic: Svako ko prati Fudbal zna za njega i njegovih ucinaka za Lazio i Inter!

Mateja Kezman: Najbolji Igrac Holandske Lige svih vremena!

Pedja Mijatovic: Napadacka Legenda Reala Madrida!

Branislav Ivanovic: Mislim da trenutno cela Hrvatska Reprezentacija nebi uspela da na Anfield Roadu zabije Liverpulu dva Gola kao sto je Bane to ucinio!

Sinisa Mihajlovic: Svi znaju naseg "Freekick-Killera"!

Pa nam slede jos: Krasic, Kuzmanovic, Kacar, Sulejmani, Kolarov, Tosic, Ljajic, Obradovic, Subotic, Aleksic, Jovanovic itd.... Ako jos niste culi za njih, cucete uskoro....verujte mi!

Hrvatski Fudbal nazalost umire polako ali sigurno! Jer vam ne stizu mladi Talenti koji ce naslediti Olica, Kovaca, Simunica i ostale... tako da ste poceli i dalje da trazite po Juznoj Americi Igrace koji bi bili spremni da zaigraju za vas kao sto je neki Sammir!

atza87

pre 14 godina

EAvo ja cu poceeti sa replikom ovom hrvatu,mi jesmo velika fudbalska nacija a to nam pokazuje da nas svi cene i kada gubimo,ali sada je selektor Radomir Antic(to je jedini covek koji je u Spaniji osvojio titulu sa Realom,Barselonom i Atletikom),samo da mu pojasnim.. A sad gledam u nasem dvoristu,ne brinem kako ce uci u mec jer imamo Antica i zato pozivam sve SRBE koji su u mogucnosti da dodju na Marakanu i da podrzimo tim i poguramo ka Africi,jer pored nas oni ne mogu da izgube..

rakic aka hrvatska najaca repka na forumu

pre 14 godina

znaci nabrajacemo pojedince aha pa da pocnem samo jedno pitanje mogul svi stat ovde

Vidic,Stankovic,Subotic,Krasic,Jovanovic,Ivanovic,Sulejmani,
Piksi,Dzajic,Mihajlovic,,Kolarov,Lukovic,..............i sve one koje sam zaboravio navest jer mi je mrsko navoditi ih ja neznam kako neka velesila kao hrvatska moze kod kuce da izgubi 0-4 ili je bilo 1-4 nznm al uglavnom ste dobili kandziju


HRVATSKA NAJACA REPREZENTACIJA NA FORUMIMA

Radivoje Pantic

pre 14 godina

Srbija je mnogo jaca od Hrvatske, i ako hocete pojedinacno za klasu je bolja od " srecnih " Hrvata koji su imali mnogo srece u proslosti, narocito za vreme zreba. Koliko vredi hrvatski fudbal najbolje su im pokazali Englezi u Zagrebu . To je njihova slika i prilika, ali i srpska reprezentacija bez obzira na visoki individualni kvalitet mora da bude jako oprezna do kraja kvalifikacija. Francuzi nece vise kiksirati, i cekaju sansu u Beogradu. Ako pobede Srbiju, eto Srbije i verovatno Hrvatske u barazu. Tad bi se uverili svi koliko ko vredi.

Hm

pre 14 godina

@sensei
Necu da ulazim u nikakvo hvaljenje, niti u vasu grupu (mada je najlaksa sto je je), ali ne vidim svrhu da kao iskompleksirana osoba spominjes croaciju. Po rjecniku bi rekao da je on iz BiH, a ne iz HR. A sto se vas tice, vjeruj da nemam nista protiv da zavrsite na SP-u i da pokazete koliko vrijedite. Bolje vi nego oni sa dvije lijeve - Francuzi.

A ja sam Englez...

pre 14 godina

Hrvat, ne mozes porediti ni jednog od navedenih sa Dzajicem, ponosite se sa Da Silvom, ako je tako i mi se ponosimo sa Ronaldom, on je Srbin koliko i Da Silva Hrvat.

sima

pre 14 godina

"piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)"

Heh ,Miladin "Dado" Prso je srpske nacionalnosti a igra za Hrvatsku samo zato jer nije bilo mesta za njega u Srpskoj reprezentaciji..Trebalo bi da znas i to da je njegov bratanac prosao sve mladje kategorije zvezdine skole a sada igra na pozajmici u Radu...Ne pada pada iver daleko od klade :)
Mozda i zaigra za Hrvatsku sudeci po talentu i reputacije kluba u kome je trenutno..

dusan

pre 14 godina

srbija ima dobre igrace i nadam se da ce za srbiju zaigrati za koju godinu talentovani momak vladan vujadinovic koji trenutno igra u teleoptiku i velika je nada jer po igri ima stil zlatana ibrahimovica

srbin

pre 14 godina

Hrvati koji bre Prso,olic,da silva,modric...Njih porediti sa Vidicem,Stankovicem,Dzajicem,
Piksijem,Ivanovicem,Savicevicem itd je smesno!Jedini igraci koji su iz hrvatske,a da su vanserijski su Prosinecki,Boban,Suker ostalo nije ni za spomenuti.Danasnji igraci su vam smesni.Onog Da Silvu necu ni da spominjem,busate se u grudi sa njim a on je sve samo ne hrvat.Mozemo i mi da dovedemo Mesia i da pricamo tu pricu.Pogledajte gde sve igraju nasi igraci,a gde su vasi i sve ce vam biti jasno.

Miki

pre 14 godina

piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)

Ovo sto si nabrojao je boranija u odnosu na Dzajica, Sekularca, Mitica, Bobeka,
Pizona,Pikseta, Jugovica, Mihajlovica itd,itd. BTW Dzajic je bio proglasen svojevremeno za najbolje levo krilo na svetu i igrao je isto mesto za reprezentaciju sveta, o cemu ovi tvoji "drzavljani" mogu samo da sanjaju.

@hrvat

pre 14 godina

"piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić... hahahahahah" Tako pise komentator koji se potpisuje kao "hrvat" - prijatno pritom iznenadjuje sto covek koristi termin "drzavljani". Mislim da je to korektno, jer da Silva je Brazilac, Prso Srbin, ali su nesumnjivo hrvatski igraci. Ni Sulejmani i Ljajic nisu Srbi, ali jesu drzavljani Srbije, i utoliko su srpski fudbaleri. A sto se igrackih imena tice - Suker je nesumnjivo u svetu najpoznatiji igrac sa nasih prostora, poznatiji nego svojevremeno Dzajic. U ovom trenutku i Srbija i Hrvatska imaju nekolicinu evropski poznatih igraca, jedino Vidic ima svetski kvalitet. Odmah uz njega: Ivanovic, Srna, Sulejmani, Olic, Petric, ali ne i Modric (u velikoj je igrackoj krizi celu godinu) i ne Da Silva (zbog povrede - inace ovom fudbaleru zelim da opet zaigra u nekadasnjoj formi). I kad vec poredimo igrace sa ovih prostora, red je istaci dve nove, velike zvezde nemackog i bh-fudbala: veliki majstor Zvjezdan Misimovic (Srbin iz BiH, ispekao fudbalski zanat u Nemackoj) i fantasticni strelac Edin Dzeko (igra zajedno sa Misimovicem u timu "Volfsburga", novog nemackog sampiona), a istinske zvezde su i Crnograc Vucinic i Makedonac Pandev.

CCCCrbin

pre 14 godina

evo opet se javljaju ovi hrvati.nema veze sto se mene tice ne moraju da pobede ni narednih 50godina nijednu jaku reprezentaciju ali je bitno meni da uvek vas pobedjuju sto i rade.bitno je meni da kada se nadjete sa nama u grupi da vi neuspete da se plasirate na sp i ep kao 2000godine.bitno da vas mlada rep. svaki put pobedjuje kao sto vas i pobedjuje.a vi onda radite sta najbolje i znate a to je da placete.

scepan mali

pre 14 godina

Torres, znamo i znas i ti da cemo ici na mondijal za razliku od vas, pa te razumem.
Mi ti ne mozemo pomoci, nego tuguj i dalje.

1:4 na DOMACEM terenu sve govori...

cccc

pre 14 godina

Dobro da je rekao samo da ste jedna od velikih EUROPSKIH nacija u fudbalu. Samo je malo cudna da tako "velika" fudbalska nacija 12 godina sanja nastup na europskom prvenstvu te u zadnjih 20 godina nema pobjede protiv jake reprezentacije.
(Fernando Torres, 25. maj 2009 15:50)

Eto, sam si rekao u cemu je razlika izmedju SRBIJE i hrvatske. Mi mozemo da nemamo nikakve rezultate 20 godina ali ipak nam svi pricaju da smo VELIKA FUDBALSKA NACIJA jer znaju odakle poticu - Piksi, Dzajic, Vidic i znaju da je Zvezda bila prvak Evrope a Partizan vicesampion Evrope. To je ono sto ce nas zauvek svrstavati u velike fudbalske nacije za razliku od vas koji imate samo TRENUTACNE rezultate.

sensei

pre 14 godina

(Fernando Torres, 25. maj 2009 15:50)

a vidis meni je cudno sto si pored "nogometnih vanzemaljaca" iz croacije u potpis stavio ime jednog "spanjolskog nogometasa"

marko

pre 14 godina

Ajmo braco srbi malo vise skromnosti ne bi skodilo do juce smo gudili od Azerbejdzana i Kazahstana i nismo protiv nikoga favoriti sve dok ne odemo 2 x za redom na neko veliko takmicenje i napravimo neki dobar rezultat,tek smo na pola puta do j.afrike.Protiv Austrije maksimalno oprezno,motivisano i nece biti problema,ali bez potcenjivanja i jedne reprezentacije!

BOND

pre 14 godina

Ovo jedan od meca odluke dobijemo li ove skijase i Maltu vrlo blizu smo afrike.Samo se bojim naseg mentaliteta,ali Antic je tu da neda da se uspavamo.

Slobo

pre 14 godina

Ima dobar razlog da nas respektuje. Ali moramo i mi da budemo oprezni i da ne useremo sad stvar. Treba ostati na zemlji i uci maksimalno koncentrisano u mec! Jeste da smo favoriti ali treba dobro da se pomucimo nebi li osvojili tri boda!

Fernando Torres

pre 14 godina

Dobro da je rekao samo da ste jedna od velikih EUROPSKIH nacija u fudbalu. Samo je malo cudna da tako "velika" fudbalska nacija 12 godina sanja nastup na europskom prvenstvu te u zadnjih 20 godina nema pobjede protiv jake reprezentacije.

roman empire

pre 14 godina

Austrijanci obavezno ponesite skije jer kad nasi fudbaleri krenu SLALOM kroz vasu odbranu bice to nezaustavljiva lavina koja cisti sve pred sobom.

sensei

pre 14 godina

(Fernando Torres, 25. maj 2009 15:50)

a vidis meni je cudno sto si pored "nogometnih vanzemaljaca" iz croacije u potpis stavio ime jednog "spanjolskog nogometasa"

cccc

pre 14 godina

Dobro da je rekao samo da ste jedna od velikih EUROPSKIH nacija u fudbalu. Samo je malo cudna da tako "velika" fudbalska nacija 12 godina sanja nastup na europskom prvenstvu te u zadnjih 20 godina nema pobjede protiv jake reprezentacije.
(Fernando Torres, 25. maj 2009 15:50)

Eto, sam si rekao u cemu je razlika izmedju SRBIJE i hrvatske. Mi mozemo da nemamo nikakve rezultate 20 godina ali ipak nam svi pricaju da smo VELIKA FUDBALSKA NACIJA jer znaju odakle poticu - Piksi, Dzajic, Vidic i znaju da je Zvezda bila prvak Evrope a Partizan vicesampion Evrope. To je ono sto ce nas zauvek svrstavati u velike fudbalske nacije za razliku od vas koji imate samo TRENUTACNE rezultate.

marko

pre 14 godina

Ajmo braco srbi malo vise skromnosti ne bi skodilo do juce smo gudili od Azerbejdzana i Kazahstana i nismo protiv nikoga favoriti sve dok ne odemo 2 x za redom na neko veliko takmicenje i napravimo neki dobar rezultat,tek smo na pola puta do j.afrike.Protiv Austrije maksimalno oprezno,motivisano i nece biti problema,ali bez potcenjivanja i jedne reprezentacije!

roman empire

pre 14 godina

Austrijanci obavezno ponesite skije jer kad nasi fudbaleri krenu SLALOM kroz vasu odbranu bice to nezaustavljiva lavina koja cisti sve pred sobom.

Slobo

pre 14 godina

Ima dobar razlog da nas respektuje. Ali moramo i mi da budemo oprezni i da ne useremo sad stvar. Treba ostati na zemlji i uci maksimalno koncentrisano u mec! Jeste da smo favoriti ali treba dobro da se pomucimo nebi li osvojili tri boda!

scepan mali

pre 14 godina

Torres, znamo i znas i ti da cemo ici na mondijal za razliku od vas, pa te razumem.
Mi ti ne mozemo pomoci, nego tuguj i dalje.

1:4 na DOMACEM terenu sve govori...

BOND

pre 14 godina

Ovo jedan od meca odluke dobijemo li ove skijase i Maltu vrlo blizu smo afrike.Samo se bojim naseg mentaliteta,ali Antic je tu da neda da se uspavamo.

Zvone

pre 14 godina

Dobro,slazem se sa vama..

Ovaj lik sto se potpisao kao 'Hrvat' je pogrijesio,kakvi brate Olici,Prse i da silve...

Ako cemo pricati o najvecim hrvatskim nogometasima kroz povijest to su..

Jerkovic-najbolji strijelac SP-a svojevremeno

Suker-takodjer najbolji golgeter SP-a odrzanog u Francuskoj,legenda Reala i Hrvatske rep..

Bernard Vukas-vjerovatno najveci nogometas kojega je Hrvatska ikad imala,u svoje vrijeme medju najboljima u svijetu.

Josip Skoblar-fantastican igrac,nedavno proglasen najboljim strancem koji je ikad igrao u Francuskoj,a priznat cete-imao je veliku konkurenciju.Jos stoji njegov rekord od postignutih 41 gol u sezoni(Marsej)

Prosinecki-po meni,najveci u zadnjih 20-tak godina.Bio obozavan u Zagrebu kad je igrao za Dinamo,u Beogradu za Zvezdu,postao legenda i Reala i Barcelone.Ponavljm,po meni-najveci!!

Frane Matosic-veliki golgeter koji ima rekord koji sasvim sigurno nitko nikad nece stici.Za splitski Hajduk zabio preko 600 golova u jugoslavenskoj ligi i Europi.

Zvone Boban-legenda i kapetan hrvatske rep. i Milana.I danas ga Milan stavlja u idealnu postavu,kad se bira najbolji sastav Milana svih vremena..

Tu bi jos dodao Cicu Kranjcara,velikog Stjepana Bobeka,Boksica,Asanovica,Slavena Zambetu...

Kakav Olic,kakav Prso:)
-Jesu dobri ali...

POZDRAV

vesely

pre 14 godina

piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)

Dok je Savicevic zabivao Golove u Milano, Boban ga posmatrao sa Klupe!

Dok je Mijatovic zabivao Golove za Real Madrid, Suker ga posmatrao sa Klupe!

Prso: Je Srbin!

Prosinecki: Zvezdino Dete, i Srbin po Majici!

Modric: Smesan je, do sad nista veliko nije pokazao, pa cak je i vidic ove Godine kao odbranbeni Igrac dao vise Golove nego sto je to Modric (samo 2-3 Golova) ucinio! Svima je poznato kako pokusavate da ga hvalite u Nebo iako Decko jos nije dokazao da vredi sumu koju je Totenham isplatio.

Da Silva: Veliki Hrvatski Patriota....nema sta! Jel je taj Decko jos uopste ziv? Nema ga nigde...

Olic: Osim sto trci kao nezdrav 90min ne poseduje neke vanredne kvalitete! Dobar Igrac, ali nije za Svetsku Klasu!

Sad da ti uporedim sa nasim Igracima:

Piksi: Jedan od najboljih tehnicara svih vremena iz nasih prostora!

Dzajic: Kad ga cak Platini, Zidane, Romario i ostali jako cene i postuju kao fudbalera...onda znaj kakv je Igrac bio!

Vladimir Jugovic: 2x Pobednik Lige Sampiona, jednom cak zahvalom njegovim Golom! Jedan od najcenjenih Igraca na njegovoj poziciji!

Nemanja Vidic: Znamo svi naseg Terminatora! Trenutno najbolji odbranbeni Igrac Sveta!

Dejan Stankovic: Svako ko prati Fudbal zna za njega i njegovih ucinaka za Lazio i Inter!

Mateja Kezman: Najbolji Igrac Holandske Lige svih vremena!

Pedja Mijatovic: Napadacka Legenda Reala Madrida!

Branislav Ivanovic: Mislim da trenutno cela Hrvatska Reprezentacija nebi uspela da na Anfield Roadu zabije Liverpulu dva Gola kao sto je Bane to ucinio!

Sinisa Mihajlovic: Svi znaju naseg "Freekick-Killera"!

Pa nam slede jos: Krasic, Kuzmanovic, Kacar, Sulejmani, Kolarov, Tosic, Ljajic, Obradovic, Subotic, Aleksic, Jovanovic itd.... Ako jos niste culi za njih, cucete uskoro....verujte mi!

Hrvatski Fudbal nazalost umire polako ali sigurno! Jer vam ne stizu mladi Talenti koji ce naslediti Olica, Kovaca, Simunica i ostale... tako da ste poceli i dalje da trazite po Juznoj Americi Igrace koji bi bili spremni da zaigraju za vas kao sto je neki Sammir!

Tomo

pre 14 godina

Za Torresa: Pusti ti proslost, uporedi Ekipe danas:

Golmani:

Stojkovic (25 God, Getafe) = Pletikosa (30 God, Spartak)

Ni jedan ni drugi ne igraju u prvoj postavi! Po meni isti po jacini! Nas je cak 5 Godina mladji!

Odbrana:

Levi Bekovi:
Obradovic (20 God, Partizan) Kolarov (23 God, Lazio)

Hrvoje Cale (24 God, Trabzonspor)

Srbija poseduje na toj poziciji ubedljivo veci potencijal! osim toga jure Obradovica klubovi poput Barselone i Juventusa!

Stoperi:

Vidic (27 God, ManU)
Subotic (20 God, Dortmund)
Lukovic (26 God, Udinese)
Rajkovic (20 God, Chelsea, Twente)

Simunic (31 God, Hertha)
Kovac (35 God, Dinamo ZG)
Krizanac (30 God, Zenith)
Drpic (28 God, Karlsruhe)

Razlika na ovim pozicijama je Nebo i zemlja! Osim sto su svi nasi Stoperi mladji (neki cak i po vise od 10 God!!!) takodje svi igraju i u boljim Klubovima i po kvalitetu se ne mogu uporediti!

Desni Bekovi:

Ivanovic (25 god, Chelsea)
Rukavina (25 God, Dortmund)

Corluka (23 God, Tottenham)

Po mojoj proceni je i ovde Ivanovic dosta bolji Igrac nego Corluka! Klubovi u kojima Igraju se takodje ne mogu uporediti zajedno!

Levi Vezni:

Jovanovic (28 God, Standard)
Tosic (21 god, ManU)
Ninkovic (24 God, Dynamo Kiev)

Pranjic (27 God, Herenveen)
Kranjcar (24 God, Portsmouth)
Gabric (22 God, Hajduk)

Po jacini se trenutno Jovanovic i pranjic nalaze na istoj poziciji! Takodje im je i Godiste isto) Kranjcar je trenutno jaci od Tosica, ali je cesto povredjen i ne snalazi se bas najbolje u Engleskoj! Tosic je takodje dosta mladji i vec sad igra u nejjacem Klubu Sveta! Za 2-3 Godine smo i na toj poziciji ubedljivo bolji! Osim toga imamo Rezervu kao sto je Ninkovic, dosta jaci od Gabrica!

Centralna Sredina:

Stankovic (30 God, Inter)
Kacar (22 God, Hertha)
Kuzmanovic (21 God, Fiorentina)
Milijas (26 God, Zvezda)

Modric (23 God, Tottenham)
Vukojevic (25 God, Dynamo Kiev)
Pokrivac (23 God, AS Monaco)
Juric (33 God, Genoa)

Uporedite sami! Mislim da osim Modrica (koji se jos uvek nije dokazao) i Vukojevica nemate neke velike zamene! Stankovic jeste malo stariji ali moze lako jos 3-4 Godine da igra na svetskoj klasi! Kacar i Kuzmanovic vec sa 21 Godina postali prvotimci u svojim Klubovima i juri ih pola Evrope! Takodje i Milijas prelazi na leto u jaki Klub! Uporedite i Ekipe, gde nasi Igraci igraju a gde vasi!

Desni Vezni:

Krasic (24 God, CSKA)
Jankovic (25 God, Genoa)

Srna (27 God, Donetsk)
Rakitic (21 god, Schalke)

na toj poziciji vidim kod vas malu prednost jer vam tu igra najbolji Igrac: Srna! Ali ponavljam da je samo mala prednost, jer je i Krasic fenomenalan Igrac i uz to cak 3 Godine mladji od Srne! Uskoro se ocekuje da i Krasic kao i Srna predju u jaci Klubovi! Ali Srbija ima sa Jankovica jos jedno dodatnog Igraca, koji je standardni prvotimac petoplasirane ekipe u Italiji (juri ga i Juventus!), dok Hrvatska ima samo Rakitica, koji je drugim recima nazalost "Propao" u Nemacku!

Napad:

Zigic (28 God, Santander)
Pantelic (30 god, Hertha)
Sulejmani (20 God, Ajax)
Lazovic (26 god, PSV)
Kezman (30 God, PSG)

Olic (29 God, HSV)
Petric (28 God, HSV)
Eduardo (26 God, Arsenal)
Klasnic (29 God, Nantes)
Mandzukic (23 god, Dinamo ZG)

Uporedite sami! Ne zaboravite da Srbija na toj poziciji poseduje Sulejmanija, jednog od najvecih Talenata sveta! sa 20 godina igra vec u prvoj postavi Ajaxa! Olic i Zigic su meni slicni! Ziga za pola Sezone u Spaniji dao toliko Golove kao Olic za celu Godinu u Nemacku! Meni licno ni Petric nije jaci od Pantelica! Eduardo je non-stop povredjen i pitanje je dali ce uopste ikada naci staru formu! Mandzukic se jos nije dokazao kako treba, jak igrac ali po meni je Sulejmani dosta jaci! I ne zaboravima Lazovica..takodje dosta jaci od Klasnica!

Treneri:

Radomir Antic
Slaven Bilic

Iako mi je Slaven simpatican, on se ne moze uporediti Iskustvom jednog Antica!

Sledeci Talenti:

Srbija:
Aleksic (jure ga Arsenal, Real itd..)
Ljajic (ManU)
Tadic (juri ga Ajax)
Ignjovski (Werder Bremen)

itd...

Lovren
Badelj
Ticinovic

Sudeci po tome, da Srbija ucestvujue na Evropskom Prvenstvu za Mlade takodje i na U19 Evropskom Prvenstvu a Hrvatska nazalost ne....dosta govori o jacini nasih talenata! Takodje su nasi talenti trenutno jedni od najpozeljniji na trzistu Evrope!

Procenite sami, gde ce te dve Reprezentacije biti za 1,2-5,6 pa cak i 10 Godina!

A ja sam Englez...

pre 14 godina

Hrvat, ne mozes porediti ni jednog od navedenih sa Dzajicem, ponosite se sa Da Silvom, ako je tako i mi se ponosimo sa Ronaldom, on je Srbin koliko i Da Silva Hrvat.

CCCCrbin

pre 14 godina

evo opet se javljaju ovi hrvati.nema veze sto se mene tice ne moraju da pobede ni narednih 50godina nijednu jaku reprezentaciju ali je bitno meni da uvek vas pobedjuju sto i rade.bitno je meni da kada se nadjete sa nama u grupi da vi neuspete da se plasirate na sp i ep kao 2000godine.bitno da vas mlada rep. svaki put pobedjuje kao sto vas i pobedjuje.a vi onda radite sta najbolje i znate a to je da placete.

Fernando Torres

pre 14 godina

Dobro da je rekao samo da ste jedna od velikih EUROPSKIH nacija u fudbalu. Samo je malo cudna da tako "velika" fudbalska nacija 12 godina sanja nastup na europskom prvenstvu te u zadnjih 20 godina nema pobjede protiv jake reprezentacije.

rakic aka hrvatska najaca repka na forumu

pre 14 godina

znaci nabrajacemo pojedince aha pa da pocnem samo jedno pitanje mogul svi stat ovde

Vidic,Stankovic,Subotic,Krasic,Jovanovic,Ivanovic,Sulejmani,
Piksi,Dzajic,Mihajlovic,,Kolarov,Lukovic,..............i sve one koje sam zaboravio navest jer mi je mrsko navoditi ih ja neznam kako neka velesila kao hrvatska moze kod kuce da izgubi 0-4 ili je bilo 1-4 nznm al uglavnom ste dobili kandziju


HRVATSKA NAJACA REPREZENTACIJA NA FORUMIMA

srbin

pre 14 godina

Hrvati koji bre Prso,olic,da silva,modric...Njih porediti sa Vidicem,Stankovicem,Dzajicem,
Piksijem,Ivanovicem,Savicevicem itd je smesno!Jedini igraci koji su iz hrvatske,a da su vanserijski su Prosinecki,Boban,Suker ostalo nije ni za spomenuti.Danasnji igraci su vam smesni.Onog Da Silvu necu ni da spominjem,busate se u grudi sa njim a on je sve samo ne hrvat.Mozemo i mi da dovedemo Mesia i da pricamo tu pricu.Pogledajte gde sve igraju nasi igraci,a gde su vasi i sve ce vam biti jasno.

manu

pre 14 godina

prije te su ih pukli i holandjani ili ti nizozemci u splitu ladno sa 3:0.
pa onda njihovo velicanje zato sto su ispali od druge postave turske(koja je jacine recimo moldavije).
pa ispadanje u grupi koju cine svijetske velesile kao sto su japan i australija(mislim da ne treba da nabrajam razloge zbog cega su oni svjetske velesile).
pa ispadanje iz grupe koju cine malo jace svjetske velesile kao sto su i meksiko i ekvador.

to je bilo to. prijatno.

Miki

pre 14 godina

piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)

Ovo sto si nabrojao je boranija u odnosu na Dzajica, Sekularca, Mitica, Bobeka,
Pizona,Pikseta, Jugovica, Mihajlovica itd,itd. BTW Dzajic je bio proglasen svojevremeno za najbolje levo krilo na svetu i igrao je isto mesto za reprezentaciju sveta, o cemu ovi tvoji "drzavljani" mogu samo da sanjaju.

sima

pre 14 godina

"piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)"

Heh ,Miladin "Dado" Prso je srpske nacionalnosti a igra za Hrvatsku samo zato jer nije bilo mesta za njega u Srpskoj reprezentaciji..Trebalo bi da znas i to da je njegov bratanac prosao sve mladje kategorije zvezdine skole a sada igra na pozajmici u Radu...Ne pada pada iver daleko od klade :)
Mozda i zaigra za Hrvatsku sudeci po talentu i reputacije kluba u kome je trenutno..

Radivoje Pantic

pre 14 godina

Srbija je mnogo jaca od Hrvatske, i ako hocete pojedinacno za klasu je bolja od " srecnih " Hrvata koji su imali mnogo srece u proslosti, narocito za vreme zreba. Koliko vredi hrvatski fudbal najbolje su im pokazali Englezi u Zagrebu . To je njihova slika i prilika, ali i srpska reprezentacija bez obzira na visoki individualni kvalitet mora da bude jako oprezna do kraja kvalifikacija. Francuzi nece vise kiksirati, i cekaju sansu u Beogradu. Ako pobede Srbiju, eto Srbije i verovatno Hrvatske u barazu. Tad bi se uverili svi koliko ko vredi.

@hrvat

pre 14 godina

"piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić... hahahahahah" Tako pise komentator koji se potpisuje kao "hrvat" - prijatno pritom iznenadjuje sto covek koristi termin "drzavljani". Mislim da je to korektno, jer da Silva je Brazilac, Prso Srbin, ali su nesumnjivo hrvatski igraci. Ni Sulejmani i Ljajic nisu Srbi, ali jesu drzavljani Srbije, i utoliko su srpski fudbaleri. A sto se igrackih imena tice - Suker je nesumnjivo u svetu najpoznatiji igrac sa nasih prostora, poznatiji nego svojevremeno Dzajic. U ovom trenutku i Srbija i Hrvatska imaju nekolicinu evropski poznatih igraca, jedino Vidic ima svetski kvalitet. Odmah uz njega: Ivanovic, Srna, Sulejmani, Olic, Petric, ali ne i Modric (u velikoj je igrackoj krizi celu godinu) i ne Da Silva (zbog povrede - inace ovom fudbaleru zelim da opet zaigra u nekadasnjoj formi). I kad vec poredimo igrace sa ovih prostora, red je istaci dve nove, velike zvezde nemackog i bh-fudbala: veliki majstor Zvjezdan Misimovic (Srbin iz BiH, ispekao fudbalski zanat u Nemackoj) i fantasticni strelac Edin Dzeko (igra zajedno sa Misimovicem u timu "Volfsburga", novog nemackog sampiona), a istinske zvezde su i Crnograc Vucinic i Makedonac Pandev.

Hm

pre 14 godina

@sensei
Necu da ulazim u nikakvo hvaljenje, niti u vasu grupu (mada je najlaksa sto je je), ali ne vidim svrhu da kao iskompleksirana osoba spominjes croaciju. Po rjecniku bi rekao da je on iz BiH, a ne iz HR. A sto se vas tice, vjeruj da nemam nista protiv da zavrsite na SP-u i da pokazete koliko vrijedite. Bolje vi nego oni sa dvije lijeve - Francuzi.

dusan

pre 14 godina

srbija ima dobre igrace i nadam se da ce za srbiju zaigrati za koju godinu talentovani momak vladan vujadinovic koji trenutno igra u teleoptiku i velika je nada jer po igri ima stil zlatana ibrahimovica

Fernando Torres

pre 14 godina

Srbi pobjedili jednu Austriju i Rumunjsku te odmah sebe guraju u najvece sile svjetskog nogometa u zadnjih 20 godina. Eh komsije, ali zaboravljate da vi NEMATE NITI JEDNOG OZBILJNOG rezultata u tih zadnjih 20 godina. Da vas samo podsjetimo, 12 godina niste bili na europskom prvenstvu, u zadnjih 20 godina nemate NITI JEDNU pobjede protiv svjetskih velesila, u zadnjih 10 godina niste uspjeli pobijediti bolju reprezentaciju od Belgije i Austrije, na zadnja 2 velika natjecanja na kojima ste nastupil (3 ako racunamo i OI) bili ste reprezentacija sa NAJGOROM gol razlikom na turniru. U susretima sa velikima redovno gubite najmanje 5 razlike. Cak 3 vasa igraca u zadnjih 2 godine su proglaseni za najvece promasaje u u spanjolskoj, engleskoj i nizozemskoj ligi. (Zigic, Ivanovic i Sulejmani). Nadalje, 60% igraca iz reprezentacije vam grije klupu u svojim klubovima, prvi golman vam je u zadnje 3 godine promjenio 5 klubova a nigdje nije igrao, itd.. Eh komsije, pa ne moze se sa STOPEROm igrati ozbiljan FUDBAL!! Zato su Hrvati za vas UVIJEK i DANAS pojam u nogometu. Nema potrebe da se tolko nervirate zato sto smo 3 klase ispred vas kako u igracima tako i u igrama. Pa niti Hrvatima ne smeta to sto Kanadjani igraju bolje hokej na ledu.. Ostavite navazniju sporednu stvar na svijetu onima koji stvarno i znaju kako se igra fudbal, stoperi to nikada nece znati..

atza87

pre 14 godina

EAvo ja cu poceeti sa replikom ovom hrvatu,mi jesmo velika fudbalska nacija a to nam pokazuje da nas svi cene i kada gubimo,ali sada je selektor Radomir Antic(to je jedini covek koji je u Spaniji osvojio titulu sa Realom,Barselonom i Atletikom),samo da mu pojasnim.. A sad gledam u nasem dvoristu,ne brinem kako ce uci u mec jer imamo Antica i zato pozivam sve SRBE koji su u mogucnosti da dodju na Marakanu i da podrzimo tim i poguramo ka Africi,jer pored nas oni ne mogu da izgube..

Coco Bill

pre 14 godina

@Široki
Što se tiče Šukera onj e bio među najboljim strelcima Primere (stvarno ne mogu da sesetim i da li je bio najbolji)kad je igrao za Sevilju. Prelaskom u Real, kojeg je tada trenirao Kapelo, on je uglavnom ulazio sa klupe, a često puta je i presedeo celu utakmicu.

Široki

pre 14 godina

Pa jesi ti svjestan šta si napisao?

Šuker sjedio na klupi dok je Mijatović zabijao???
Je zato je Šuker bio najbolji strijelac Primere.. zato što je sjedio na klupi..
.. i dok je sjedio na klupi bio je i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva zajedno sa "Zvezdinim detetom" Prosinečkim, naravno Srbinom kojeg su prisilili da igra za Hrvatsku, i Bobanom koji je eto igrom slučaja igrao u Milanu punih 9 godina i koji i dan danas u Milanu ima važnu ulogu, a uz to i komentira Milanove utakmice za RAI, i koji je imao oproštajni susret na Maximiru kakav Svijet nije niti ce ikada više vidjeti..
Nisi spomenuo ni prve strane kapetane u povijesti Evertona i West Ham-a Štimca(proglašen najboljim stranim igračem u povijesti kluba) i Bilića, zatim Bokšića koji je igrao u Juveu i Olympiqu kada su bili Europski prvaci a on najbolji strijelac(da je bio na SP '98 bili bi prvaci)..Kada je došao u Englesku u Middlesbrough bio je najplaćeniji nogometaš na Otoku!
Ima njih još puno ali ja mislim da je ovo dovoljno na ovaj tvoj izmišljeni komentar(barem što se naših igrača tiče)..
a ovo o Kežmanu kao najboljem igraču Nizozemske lige svih vremena? NEMAM KOMENTAR.. tu ću te samo podsjetiti na veliku Ajaxovu školu i igrače koji su igrali u toj ligi pa koga god da izabereš nećeš pogriješiti..

Fernando Torres

pre 14 godina

Dobro da je rekao samo da ste jedna od velikih EUROPSKIH nacija u fudbalu. Samo je malo cudna da tako "velika" fudbalska nacija 12 godina sanja nastup na europskom prvenstvu te u zadnjih 20 godina nema pobjede protiv jake reprezentacije.

BOND

pre 14 godina

Ovo jedan od meca odluke dobijemo li ove skijase i Maltu vrlo blizu smo afrike.Samo se bojim naseg mentaliteta,ali Antic je tu da neda da se uspavamo.

Fernando Torres

pre 14 godina

Srbi pobjedili jednu Austriju i Rumunjsku te odmah sebe guraju u najvece sile svjetskog nogometa u zadnjih 20 godina. Eh komsije, ali zaboravljate da vi NEMATE NITI JEDNOG OZBILJNOG rezultata u tih zadnjih 20 godina. Da vas samo podsjetimo, 12 godina niste bili na europskom prvenstvu, u zadnjih 20 godina nemate NITI JEDNU pobjede protiv svjetskih velesila, u zadnjih 10 godina niste uspjeli pobijediti bolju reprezentaciju od Belgije i Austrije, na zadnja 2 velika natjecanja na kojima ste nastupil (3 ako racunamo i OI) bili ste reprezentacija sa NAJGOROM gol razlikom na turniru. U susretima sa velikima redovno gubite najmanje 5 razlike. Cak 3 vasa igraca u zadnjih 2 godine su proglaseni za najvece promasaje u u spanjolskoj, engleskoj i nizozemskoj ligi. (Zigic, Ivanovic i Sulejmani). Nadalje, 60% igraca iz reprezentacije vam grije klupu u svojim klubovima, prvi golman vam je u zadnje 3 godine promjenio 5 klubova a nigdje nije igrao, itd.. Eh komsije, pa ne moze se sa STOPEROm igrati ozbiljan FUDBAL!! Zato su Hrvati za vas UVIJEK i DANAS pojam u nogometu. Nema potrebe da se tolko nervirate zato sto smo 3 klase ispred vas kako u igracima tako i u igrama. Pa niti Hrvatima ne smeta to sto Kanadjani igraju bolje hokej na ledu.. Ostavite navazniju sporednu stvar na svijetu onima koji stvarno i znaju kako se igra fudbal, stoperi to nikada nece znati..

@hrvat

pre 14 godina

"piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić... hahahahahah" Tako pise komentator koji se potpisuje kao "hrvat" - prijatno pritom iznenadjuje sto covek koristi termin "drzavljani". Mislim da je to korektno, jer da Silva je Brazilac, Prso Srbin, ali su nesumnjivo hrvatski igraci. Ni Sulejmani i Ljajic nisu Srbi, ali jesu drzavljani Srbije, i utoliko su srpski fudbaleri. A sto se igrackih imena tice - Suker je nesumnjivo u svetu najpoznatiji igrac sa nasih prostora, poznatiji nego svojevremeno Dzajic. U ovom trenutku i Srbija i Hrvatska imaju nekolicinu evropski poznatih igraca, jedino Vidic ima svetski kvalitet. Odmah uz njega: Ivanovic, Srna, Sulejmani, Olic, Petric, ali ne i Modric (u velikoj je igrackoj krizi celu godinu) i ne Da Silva (zbog povrede - inace ovom fudbaleru zelim da opet zaigra u nekadasnjoj formi). I kad vec poredimo igrace sa ovih prostora, red je istaci dve nove, velike zvezde nemackog i bh-fudbala: veliki majstor Zvjezdan Misimovic (Srbin iz BiH, ispekao fudbalski zanat u Nemackoj) i fantasticni strelac Edin Dzeko (igra zajedno sa Misimovicem u timu "Volfsburga", novog nemackog sampiona), a istinske zvezde su i Crnograc Vucinic i Makedonac Pandev.

Hm

pre 14 godina

@sensei
Necu da ulazim u nikakvo hvaljenje, niti u vasu grupu (mada je najlaksa sto je je), ali ne vidim svrhu da kao iskompleksirana osoba spominjes croaciju. Po rjecniku bi rekao da je on iz BiH, a ne iz HR. A sto se vas tice, vjeruj da nemam nista protiv da zavrsite na SP-u i da pokazete koliko vrijedite. Bolje vi nego oni sa dvije lijeve - Francuzi.

marko

pre 14 godina

Ajmo braco srbi malo vise skromnosti ne bi skodilo do juce smo gudili od Azerbejdzana i Kazahstana i nismo protiv nikoga favoriti sve dok ne odemo 2 x za redom na neko veliko takmicenje i napravimo neki dobar rezultat,tek smo na pola puta do j.afrike.Protiv Austrije maksimalno oprezno,motivisano i nece biti problema,ali bez potcenjivanja i jedne reprezentacije!

cccc

pre 14 godina

Dobro da je rekao samo da ste jedna od velikih EUROPSKIH nacija u fudbalu. Samo je malo cudna da tako "velika" fudbalska nacija 12 godina sanja nastup na europskom prvenstvu te u zadnjih 20 godina nema pobjede protiv jake reprezentacije.
(Fernando Torres, 25. maj 2009 15:50)

Eto, sam si rekao u cemu je razlika izmedju SRBIJE i hrvatske. Mi mozemo da nemamo nikakve rezultate 20 godina ali ipak nam svi pricaju da smo VELIKA FUDBALSKA NACIJA jer znaju odakle poticu - Piksi, Dzajic, Vidic i znaju da je Zvezda bila prvak Evrope a Partizan vicesampion Evrope. To je ono sto ce nas zauvek svrstavati u velike fudbalske nacije za razliku od vas koji imate samo TRENUTACNE rezultate.

sensei

pre 14 godina

(Fernando Torres, 25. maj 2009 15:50)

a vidis meni je cudno sto si pored "nogometnih vanzemaljaca" iz croacije u potpis stavio ime jednog "spanjolskog nogometasa"

Zvone

pre 14 godina

Dobro,slazem se sa vama..

Ovaj lik sto se potpisao kao 'Hrvat' je pogrijesio,kakvi brate Olici,Prse i da silve...

Ako cemo pricati o najvecim hrvatskim nogometasima kroz povijest to su..

Jerkovic-najbolji strijelac SP-a svojevremeno

Suker-takodjer najbolji golgeter SP-a odrzanog u Francuskoj,legenda Reala i Hrvatske rep..

Bernard Vukas-vjerovatno najveci nogometas kojega je Hrvatska ikad imala,u svoje vrijeme medju najboljima u svijetu.

Josip Skoblar-fantastican igrac,nedavno proglasen najboljim strancem koji je ikad igrao u Francuskoj,a priznat cete-imao je veliku konkurenciju.Jos stoji njegov rekord od postignutih 41 gol u sezoni(Marsej)

Prosinecki-po meni,najveci u zadnjih 20-tak godina.Bio obozavan u Zagrebu kad je igrao za Dinamo,u Beogradu za Zvezdu,postao legenda i Reala i Barcelone.Ponavljm,po meni-najveci!!

Frane Matosic-veliki golgeter koji ima rekord koji sasvim sigurno nitko nikad nece stici.Za splitski Hajduk zabio preko 600 golova u jugoslavenskoj ligi i Europi.

Zvone Boban-legenda i kapetan hrvatske rep. i Milana.I danas ga Milan stavlja u idealnu postavu,kad se bira najbolji sastav Milana svih vremena..

Tu bi jos dodao Cicu Kranjcara,velikog Stjepana Bobeka,Boksica,Asanovica,Slavena Zambetu...

Kakav Olic,kakav Prso:)
-Jesu dobri ali...

POZDRAV

Tomo

pre 14 godina

Za Torresa: Pusti ti proslost, uporedi Ekipe danas:

Golmani:

Stojkovic (25 God, Getafe) = Pletikosa (30 God, Spartak)

Ni jedan ni drugi ne igraju u prvoj postavi! Po meni isti po jacini! Nas je cak 5 Godina mladji!

Odbrana:

Levi Bekovi:
Obradovic (20 God, Partizan) Kolarov (23 God, Lazio)

Hrvoje Cale (24 God, Trabzonspor)

Srbija poseduje na toj poziciji ubedljivo veci potencijal! osim toga jure Obradovica klubovi poput Barselone i Juventusa!

Stoperi:

Vidic (27 God, ManU)
Subotic (20 God, Dortmund)
Lukovic (26 God, Udinese)
Rajkovic (20 God, Chelsea, Twente)

Simunic (31 God, Hertha)
Kovac (35 God, Dinamo ZG)
Krizanac (30 God, Zenith)
Drpic (28 God, Karlsruhe)

Razlika na ovim pozicijama je Nebo i zemlja! Osim sto su svi nasi Stoperi mladji (neki cak i po vise od 10 God!!!) takodje svi igraju i u boljim Klubovima i po kvalitetu se ne mogu uporediti!

Desni Bekovi:

Ivanovic (25 god, Chelsea)
Rukavina (25 God, Dortmund)

Corluka (23 God, Tottenham)

Po mojoj proceni je i ovde Ivanovic dosta bolji Igrac nego Corluka! Klubovi u kojima Igraju se takodje ne mogu uporediti zajedno!

Levi Vezni:

Jovanovic (28 God, Standard)
Tosic (21 god, ManU)
Ninkovic (24 God, Dynamo Kiev)

Pranjic (27 God, Herenveen)
Kranjcar (24 God, Portsmouth)
Gabric (22 God, Hajduk)

Po jacini se trenutno Jovanovic i pranjic nalaze na istoj poziciji! Takodje im je i Godiste isto) Kranjcar je trenutno jaci od Tosica, ali je cesto povredjen i ne snalazi se bas najbolje u Engleskoj! Tosic je takodje dosta mladji i vec sad igra u nejjacem Klubu Sveta! Za 2-3 Godine smo i na toj poziciji ubedljivo bolji! Osim toga imamo Rezervu kao sto je Ninkovic, dosta jaci od Gabrica!

Centralna Sredina:

Stankovic (30 God, Inter)
Kacar (22 God, Hertha)
Kuzmanovic (21 God, Fiorentina)
Milijas (26 God, Zvezda)

Modric (23 God, Tottenham)
Vukojevic (25 God, Dynamo Kiev)
Pokrivac (23 God, AS Monaco)
Juric (33 God, Genoa)

Uporedite sami! Mislim da osim Modrica (koji se jos uvek nije dokazao) i Vukojevica nemate neke velike zamene! Stankovic jeste malo stariji ali moze lako jos 3-4 Godine da igra na svetskoj klasi! Kacar i Kuzmanovic vec sa 21 Godina postali prvotimci u svojim Klubovima i juri ih pola Evrope! Takodje i Milijas prelazi na leto u jaki Klub! Uporedite i Ekipe, gde nasi Igraci igraju a gde vasi!

Desni Vezni:

Krasic (24 God, CSKA)
Jankovic (25 God, Genoa)

Srna (27 God, Donetsk)
Rakitic (21 god, Schalke)

na toj poziciji vidim kod vas malu prednost jer vam tu igra najbolji Igrac: Srna! Ali ponavljam da je samo mala prednost, jer je i Krasic fenomenalan Igrac i uz to cak 3 Godine mladji od Srne! Uskoro se ocekuje da i Krasic kao i Srna predju u jaci Klubovi! Ali Srbija ima sa Jankovica jos jedno dodatnog Igraca, koji je standardni prvotimac petoplasirane ekipe u Italiji (juri ga i Juventus!), dok Hrvatska ima samo Rakitica, koji je drugim recima nazalost "Propao" u Nemacku!

Napad:

Zigic (28 God, Santander)
Pantelic (30 god, Hertha)
Sulejmani (20 God, Ajax)
Lazovic (26 god, PSV)
Kezman (30 God, PSG)

Olic (29 God, HSV)
Petric (28 God, HSV)
Eduardo (26 God, Arsenal)
Klasnic (29 God, Nantes)
Mandzukic (23 god, Dinamo ZG)

Uporedite sami! Ne zaboravite da Srbija na toj poziciji poseduje Sulejmanija, jednog od najvecih Talenata sveta! sa 20 godina igra vec u prvoj postavi Ajaxa! Olic i Zigic su meni slicni! Ziga za pola Sezone u Spaniji dao toliko Golove kao Olic za celu Godinu u Nemacku! Meni licno ni Petric nije jaci od Pantelica! Eduardo je non-stop povredjen i pitanje je dali ce uopste ikada naci staru formu! Mandzukic se jos nije dokazao kako treba, jak igrac ali po meni je Sulejmani dosta jaci! I ne zaboravima Lazovica..takodje dosta jaci od Klasnica!

Treneri:

Radomir Antic
Slaven Bilic

Iako mi je Slaven simpatican, on se ne moze uporediti Iskustvom jednog Antica!

Sledeci Talenti:

Srbija:
Aleksic (jure ga Arsenal, Real itd..)
Ljajic (ManU)
Tadic (juri ga Ajax)
Ignjovski (Werder Bremen)

itd...

Lovren
Badelj
Ticinovic

Sudeci po tome, da Srbija ucestvujue na Evropskom Prvenstvu za Mlade takodje i na U19 Evropskom Prvenstvu a Hrvatska nazalost ne....dosta govori o jacini nasih talenata! Takodje su nasi talenti trenutno jedni od najpozeljniji na trzistu Evrope!

Procenite sami, gde ce te dve Reprezentacije biti za 1,2-5,6 pa cak i 10 Godina!

roman empire

pre 14 godina

Austrijanci obavezno ponesite skije jer kad nasi fudbaleri krenu SLALOM kroz vasu odbranu bice to nezaustavljiva lavina koja cisti sve pred sobom.

sima

pre 14 godina

"piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)"

Heh ,Miladin "Dado" Prso je srpske nacionalnosti a igra za Hrvatsku samo zato jer nije bilo mesta za njega u Srpskoj reprezentaciji..Trebalo bi da znas i to da je njegov bratanac prosao sve mladje kategorije zvezdine skole a sada igra na pozajmici u Radu...Ne pada pada iver daleko od klade :)
Mozda i zaigra za Hrvatsku sudeci po talentu i reputacije kluba u kome je trenutno..

vesely

pre 14 godina

piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)

Dok je Savicevic zabivao Golove u Milano, Boban ga posmatrao sa Klupe!

Dok je Mijatovic zabivao Golove za Real Madrid, Suker ga posmatrao sa Klupe!

Prso: Je Srbin!

Prosinecki: Zvezdino Dete, i Srbin po Majici!

Modric: Smesan je, do sad nista veliko nije pokazao, pa cak je i vidic ove Godine kao odbranbeni Igrac dao vise Golove nego sto je to Modric (samo 2-3 Golova) ucinio! Svima je poznato kako pokusavate da ga hvalite u Nebo iako Decko jos nije dokazao da vredi sumu koju je Totenham isplatio.

Da Silva: Veliki Hrvatski Patriota....nema sta! Jel je taj Decko jos uopste ziv? Nema ga nigde...

Olic: Osim sto trci kao nezdrav 90min ne poseduje neke vanredne kvalitete! Dobar Igrac, ali nije za Svetsku Klasu!

Sad da ti uporedim sa nasim Igracima:

Piksi: Jedan od najboljih tehnicara svih vremena iz nasih prostora!

Dzajic: Kad ga cak Platini, Zidane, Romario i ostali jako cene i postuju kao fudbalera...onda znaj kakv je Igrac bio!

Vladimir Jugovic: 2x Pobednik Lige Sampiona, jednom cak zahvalom njegovim Golom! Jedan od najcenjenih Igraca na njegovoj poziciji!

Nemanja Vidic: Znamo svi naseg Terminatora! Trenutno najbolji odbranbeni Igrac Sveta!

Dejan Stankovic: Svako ko prati Fudbal zna za njega i njegovih ucinaka za Lazio i Inter!

Mateja Kezman: Najbolji Igrac Holandske Lige svih vremena!

Pedja Mijatovic: Napadacka Legenda Reala Madrida!

Branislav Ivanovic: Mislim da trenutno cela Hrvatska Reprezentacija nebi uspela da na Anfield Roadu zabije Liverpulu dva Gola kao sto je Bane to ucinio!

Sinisa Mihajlovic: Svi znaju naseg "Freekick-Killera"!

Pa nam slede jos: Krasic, Kuzmanovic, Kacar, Sulejmani, Kolarov, Tosic, Ljajic, Obradovic, Subotic, Aleksic, Jovanovic itd.... Ako jos niste culi za njih, cucete uskoro....verujte mi!

Hrvatski Fudbal nazalost umire polako ali sigurno! Jer vam ne stizu mladi Talenti koji ce naslediti Olica, Kovaca, Simunica i ostale... tako da ste poceli i dalje da trazite po Juznoj Americi Igrace koji bi bili spremni da zaigraju za vas kao sto je neki Sammir!

Slobo

pre 14 godina

Ima dobar razlog da nas respektuje. Ali moramo i mi da budemo oprezni i da ne useremo sad stvar. Treba ostati na zemlji i uci maksimalno koncentrisano u mec! Jeste da smo favoriti ali treba dobro da se pomucimo nebi li osvojili tri boda!

atza87

pre 14 godina

EAvo ja cu poceeti sa replikom ovom hrvatu,mi jesmo velika fudbalska nacija a to nam pokazuje da nas svi cene i kada gubimo,ali sada je selektor Radomir Antic(to je jedini covek koji je u Spaniji osvojio titulu sa Realom,Barselonom i Atletikom),samo da mu pojasnim.. A sad gledam u nasem dvoristu,ne brinem kako ce uci u mec jer imamo Antica i zato pozivam sve SRBE koji su u mogucnosti da dodju na Marakanu i da podrzimo tim i poguramo ka Africi,jer pored nas oni ne mogu da izgube..

manu

pre 14 godina

prije te su ih pukli i holandjani ili ti nizozemci u splitu ladno sa 3:0.
pa onda njihovo velicanje zato sto su ispali od druge postave turske(koja je jacine recimo moldavije).
pa ispadanje u grupi koju cine svijetske velesile kao sto su japan i australija(mislim da ne treba da nabrajam razloge zbog cega su oni svjetske velesile).
pa ispadanje iz grupe koju cine malo jace svjetske velesile kao sto su i meksiko i ekvador.

to je bilo to. prijatno.

Široki

pre 14 godina

Pa jesi ti svjestan šta si napisao?

Šuker sjedio na klupi dok je Mijatović zabijao???
Je zato je Šuker bio najbolji strijelac Primere.. zato što je sjedio na klupi..
.. i dok je sjedio na klupi bio je i najbolji strijelac Svjetskog prvenstva zajedno sa "Zvezdinim detetom" Prosinečkim, naravno Srbinom kojeg su prisilili da igra za Hrvatsku, i Bobanom koji je eto igrom slučaja igrao u Milanu punih 9 godina i koji i dan danas u Milanu ima važnu ulogu, a uz to i komentira Milanove utakmice za RAI, i koji je imao oproštajni susret na Maximiru kakav Svijet nije niti ce ikada više vidjeti..
Nisi spomenuo ni prve strane kapetane u povijesti Evertona i West Ham-a Štimca(proglašen najboljim stranim igračem u povijesti kluba) i Bilića, zatim Bokšića koji je igrao u Juveu i Olympiqu kada su bili Europski prvaci a on najbolji strijelac(da je bio na SP '98 bili bi prvaci)..Kada je došao u Englesku u Middlesbrough bio je najplaćeniji nogometaš na Otoku!
Ima njih još puno ali ja mislim da je ovo dovoljno na ovaj tvoj izmišljeni komentar(barem što se naših igrača tiče)..
a ovo o Kežmanu kao najboljem igraču Nizozemske lige svih vremena? NEMAM KOMENTAR.. tu ću te samo podsjetiti na veliku Ajaxovu školu i igrače koji su igrali u toj ligi pa koga god da izabereš nećeš pogriješiti..

scepan mali

pre 14 godina

Torres, znamo i znas i ti da cemo ici na mondijal za razliku od vas, pa te razumem.
Mi ti ne mozemo pomoci, nego tuguj i dalje.

1:4 na DOMACEM terenu sve govori...

CCCCrbin

pre 14 godina

evo opet se javljaju ovi hrvati.nema veze sto se mene tice ne moraju da pobede ni narednih 50godina nijednu jaku reprezentaciju ali je bitno meni da uvek vas pobedjuju sto i rade.bitno je meni da kada se nadjete sa nama u grupi da vi neuspete da se plasirate na sp i ep kao 2000godine.bitno da vas mlada rep. svaki put pobedjuje kao sto vas i pobedjuje.a vi onda radite sta najbolje i znate a to je da placete.

Miki

pre 14 godina

piksi,djajić, vidić...a glavno da ne znaju ciji su drzavljani boban, suker, prosinecki, prso, modric, da silva, olić...
hahahahahah
(hrvat, 25. maj 2009 23:10)

Ovo sto si nabrojao je boranija u odnosu na Dzajica, Sekularca, Mitica, Bobeka,
Pizona,Pikseta, Jugovica, Mihajlovica itd,itd. BTW Dzajic je bio proglasen svojevremeno za najbolje levo krilo na svetu i igrao je isto mesto za reprezentaciju sveta, o cemu ovi tvoji "drzavljani" mogu samo da sanjaju.

dusan

pre 14 godina

srbija ima dobre igrace i nadam se da ce za srbiju zaigrati za koju godinu talentovani momak vladan vujadinovic koji trenutno igra u teleoptiku i velika je nada jer po igri ima stil zlatana ibrahimovica

srbin

pre 14 godina

Hrvati koji bre Prso,olic,da silva,modric...Njih porediti sa Vidicem,Stankovicem,Dzajicem,
Piksijem,Ivanovicem,Savicevicem itd je smesno!Jedini igraci koji su iz hrvatske,a da su vanserijski su Prosinecki,Boban,Suker ostalo nije ni za spomenuti.Danasnji igraci su vam smesni.Onog Da Silvu necu ni da spominjem,busate se u grudi sa njim a on je sve samo ne hrvat.Mozemo i mi da dovedemo Mesia i da pricamo tu pricu.Pogledajte gde sve igraju nasi igraci,a gde su vasi i sve ce vam biti jasno.

A ja sam Englez...

pre 14 godina

Hrvat, ne mozes porediti ni jednog od navedenih sa Dzajicem, ponosite se sa Da Silvom, ako je tako i mi se ponosimo sa Ronaldom, on je Srbin koliko i Da Silva Hrvat.

Radivoje Pantic

pre 14 godina

Srbija je mnogo jaca od Hrvatske, i ako hocete pojedinacno za klasu je bolja od " srecnih " Hrvata koji su imali mnogo srece u proslosti, narocito za vreme zreba. Koliko vredi hrvatski fudbal najbolje su im pokazali Englezi u Zagrebu . To je njihova slika i prilika, ali i srpska reprezentacija bez obzira na visoki individualni kvalitet mora da bude jako oprezna do kraja kvalifikacija. Francuzi nece vise kiksirati, i cekaju sansu u Beogradu. Ako pobede Srbiju, eto Srbije i verovatno Hrvatske u barazu. Tad bi se uverili svi koliko ko vredi.

rakic aka hrvatska najaca repka na forumu

pre 14 godina

znaci nabrajacemo pojedince aha pa da pocnem samo jedno pitanje mogul svi stat ovde

Vidic,Stankovic,Subotic,Krasic,Jovanovic,Ivanovic,Sulejmani,
Piksi,Dzajic,Mihajlovic,,Kolarov,Lukovic,..............i sve one koje sam zaboravio navest jer mi je mrsko navoditi ih ja neznam kako neka velesila kao hrvatska moze kod kuce da izgubi 0-4 ili je bilo 1-4 nznm al uglavnom ste dobili kandziju


HRVATSKA NAJACA REPREZENTACIJA NA FORUMIMA

Coco Bill

pre 14 godina

@Široki
Što se tiče Šukera onj e bio među najboljim strelcima Primere (stvarno ne mogu da sesetim i da li je bio najbolji)kad je igrao za Sevilju. Prelaskom u Real, kojeg je tada trenirao Kapelo, on je uglavnom ulazio sa klupe, a često puta je i presedeo celu utakmicu.