Ponedeljak, 25.05.2009.

09:53

Orlando poveo sa 2:1

Orlando je uspeo da nadigra odličnu partiju LeBrona Džejmsa, da savlada Klivlend sa 99:89 i tako povede u seriji sa 2:1.

Izvor: B92

Orlando poveo sa 2:1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Aco

pre 14 godina

(Bonny, 26. maj 2009 02:03)
Da li postoji neko na ovom sajtu ko nece vredjati pri suceljavanju misljenja...JA NISAM REKAO da ti ne znas nista o kosarci samo imam drugaciji pogled od tvog i smatram da sam u pravu...Mozda si stariji i duze pratis NBA,ali to ti ne daje za pravo da omalovazavas necije znanje i poznavanje kosarke,a ja mislim da ga imam dosta.LBJ NIKADA nece postati veliki igrac,to sto ga svi jure nema veze sa sutiranjem slobodnih bacanja u kljucnim trenutcima.Sada ces mi na to reci da je bio umoran,jer se trosi,posto ga svi jure,a ja te pitam da li Kobija svi jure,on ne bi promasio,da li su Bodirogu svi jurili!?I jos nesto MJ je promasio 29puta u toku svoje karijere kljucni sut,sto je verovatno vise od utakmica koje je resio na taj nacin,to ti samo govori o moci marketinga,kada nekoga zele da naprave velikim oni to mogu,cak i kada to ne zasluzuje,poput Krisa Pola recimo!MJ je neosporno bio veliki igrac,jer je imao mocan tim pored sebe i znao je da ga iskoristi,LBJ to ne zna,ima pored sebe sjajnog centra,koji dolaskom Dzejmsa ne pruza ni pola od onoga sto je pruzao pre njegovog dolaska,mislim na Iglauskasa!
Evropska kosarka je kvalitetnija kao igra i bolje su utakmice,u NBA igraju bolji pojedinci,mada ko zna na kojim supstancama,ali je igra kao igra raspad,posebno u timovima u kojima postoje veliki superstarovi!

FILIP

pre 14 godina

(The Game, 25. maj 2009 14:52) ''kralj'' je celu utakmicu forsirao sebe ej,ej,ej, stani malo,ovo zaista nije u redu, kao prvo koliko ja znan ima je devet asistencija što dosta govori, ja san gleda utakmicu i najmanje šest puta je samo ilgauskasu bacija loptu od čega je ovaj pogodija jedanput ili dvaput.činjenica je da je odigrao prilično loše ali pazi svejedno je ubacija 42 poen, pa mi reci koga bi on triba forsirat westa pavloviča ili sebe.ja neznan tko je najzaslužniji za najbolji skor ikada u sezoni,tko je uzdiga ovaj klub iz ničega,i sad se ti usudiš reć on je forsira sebe. ako to nije bezobrazno što si napisa

FILIP

pre 14 godina

kao prvo koliko ja znan ima je devet asistencija što dosta govori, ja san gleda utakmicu i najmanje šest puta je samo ilgauskasu bacija loptu od čega je ovaj pogodija jedanput ili dvaput.činjenica je da je odigrao prilično loše ali svejedno je ubacija 41 poen, pa koga bi on triba forsirat westa pavloviča ili sebe.ja neznan tko je najzaslužniji za najbolji skor ikada u sezoni,tko je uzdiga ovaj klub iz ničega,

Bonny

pre 14 godina

90% nema blage veze o kosarci.PA LB juri cela liga po terenu,svi postavljaju igru da ga sacuvaju i cuvaju ga po tri igraca.... covek je jedan dominatni atleta koji ima 24 godine i koji ce tek da gazduje ligom....


Kad ti mozes sebi da dozvolis... mogu i ja da kazem da ti stvarno neznas ma bas nista o kosarci...

Problem LB je u tome sto nema sut, on 90% svojih poena daje iz reketa(ulaz) ili sa slobodni bacanja. Jordan je isto u pocetku svoje karijere isao vise na ulaz, ali je vremenom sve vise forsirao sut(pogadjao iz nemogucih pozicija) i dobijao puno vaznih(nevaznih)meceva sutom u posljednjim sekundama(Klivlend, Utah;playoff)-imao je sve predospozicije da bude strasan suter.LeBron jednostavno to nema(ona trojka je slucanost-prva njegova na utakmici, a i nije poznat kao neki trojkas),po meni i ako tokom kasnije karijere bude pokusao da vecinu svojih poena postize iz suta-teko ce to ici, ali videcemo...(svi veliki igraci na spolnjim pozicijam imali su sut-Jordan,Dulis Irving,Bird..).Kobe Barajant je imao sav potencijal da stigne slavu Jordan-a, pored ulaza i strasan sut iz memogucih pozicija,ali valjda mentalitet i ne osvojena nijedna titula bez O'Nila(sta bi tek Jordan uradio da je imao pored sebe takvog dominatnog centra). I moje misljenje da Karmelo Entoni tokom svoke karijre ima sanse da pomuti trenutnu slavu LeBrona...Njegova najveci problem sto nije vodja ekipe(jeste prva opcija u napadu), i uvek ce pored sebe morati da ima pravog vodju(kao sad Bilaps)...

Aco

pre 14 godina

Sve to sto si ti rekao bi bilo ok da je NBA sada ona ista liga kao sto je nekada bila,u vreme kada ju je Jordan igrao!A posto je ovo sada cirkus liga ovo sto ti pricas nema smisla!btw ja nisam neki ljubitelj Jordana,za mene je Bodiroga najbolji igrac ikada,ali se ne moze osporiti Jordanovo umece.NBA liga ce jos nize pasti kada se povuku igraci poput Dankana,Kobija,Novickog,Nesa,Seka...Jer ovi sada,koji bi trebali da ih naslede nisu im ni blizu,a tu pre svega mislim na Dzejmsa i Pola,jer to su samo marketingom stvoreni igraci,masine za pravljenje novca i nista vise...Od mladih zvezda kapa dole jedino Karmelu Entoniju...

FILIP

pre 14 godina

evo još nešto za vas koji uspoređujete lebrona i jordana pa da vidimo.. Jordan je prvu sezonu odigrao 1984. godine, a prvi naslov osvojio 1991. godine, nema mi smisla ovo što si napisao. Kada James bude u ligi 10 godina, onda podvuci crtu i reci "nije napravio što je Jordan napravio".

Pazi prvih par Jordanovih sezona:

rookie of the year, Bullsi 38-44
2. sezona: lom noge, Bullsi 30-52
Treća sezona: zabio više od 3,000 poena, 37.1 PPG, bio sjajan u obrani, ALI:

Magic je bio MVP. Bullsi su u sezoni dobili 40 utakmica. Da, nisu dobili 80 kao što bi netko zaključio, nego samo 40. Zašto? Jer Jordan tada još nije znao što treba raditi za osvojiti naslov.

Opet su bili u doigravanju i opet su ih pomeli Celticsi.

1987./1988. osvaja MVP nagradu ako se ne varam, Bullsi imaju 50tak pobjeda, dolazhe do druge runde, ali tada sišu kiticu od Detroita, u toj drugoj rundi.

Samo dokaz kako je teško uzet klub i okrenut ga naglavačke, od bottom dwellera do kandidata za naslov.

LeBron je btw, već igrao NBA finale. I to kada je gotovo sam dobio Pistonse u onoj fenomenalnoj tekmi koja je okrenula seriju. Protiv vjerojatno, uz SA, najjače obrane lige. Zabijao je sve, trice, s poludistance, ulaze, sve živo. I još bio sjajan u obrani.

Nemoj iz sadašnjeg aspekta uspoređivat Jordana i LeBrona, sada kad je Jordan već "uknjižio" svojih 20tak sezona i ostavio loptu, a LeBron ima par sezona iza sebe. Jednostavno uspoređuješ kruške i jabuke.

Anti-James

pre 14 godina

'kralj' moze da se izivljava nad slabim ekipama, ali igra 'dajte dzejmsu loptu, on ce valjda nesto da uradi' ne moze da prodje protiv odlicne EKIPE orlanda nikako...

vladimir

pre 14 godina

Orlandu da moze da igra Dzamir Nelson bili bi najveci favoriti za titulu.Ovako ce biti neizvesno.LeBron ne moze sam.Mora da ima pomoc nekog od saigraca inace Kavsi nece igrati finale,a bili su najveci favoriti za prsten.Na zapadu Lejkersi sigurno prolaze posto Denver nije nikakva ekipa.Svi su ih hvalili kako igraju najbolju kosarku u play-offu ali to nema veze sa istinom.U trecoj utakmici protiv Lejkersa zavrsavali su napade posle pet sekundi,sutirali trojke iz nemogucih pozicija i sami sebe pobedili.Lejkersi nisu nista posebno.Imaju sjajnog Kobija Brajanta i odlicnog Pau Gasola.Ovi ostali ne bi bili pojacanje ni za jedan ozbiljniji Evroligaski tim.Ipak NBA nije ono sto je bila kada se jedni Lejkersi i Nagetsi bore za sampionski prsten.Od kada pratim NBA nisam gledao goru play-off utakmicu od meca broj 3 izmedju Lejkersa i Nagetsa.Ocajni Lejkersi i jos gori Denver.

nemanja8

pre 14 godina

Ubijaju ih sa pick and roll-om,sada sam gotovo siguran da Orlando ide u finale.Mada bi bilo zabavno gledati number 23 vs number 24 u finalu.

dilan dog

pre 14 godina

Ne sviđa mi se nikako kako igra Klivlend. Trener je u timu maltene maskota, nemaju rešenja u napadu, Lebron je apsolutni gazda-tiranin u ekipi itd...
Mislim da će Orlando dobiti ne samo zbog mojih simpatija nego zato što je basket kolektivna igra bez obzira na odlične pojedince koji odskaču.
Takođe, Braun je klovn-trener, više glumi nego što ima autoritet. Npr. razlika Džekson-Braun je nebo-zemlja, to se vidi na kilometar.
Finale zapada po meni je dosta kvalitetnije od istočnog, bar u ovih prvih 6 utakmica, ako ne bude iznenađenja čeka nas finale Lejkers-Orlando.

Mjiolnir

pre 14 godina

Bas bih voleo da Orlando izbaci nabedjene Cavse!!!Ipak je Jordan Jordan a LeBron nikakav kralj a jos manje Jordan!Mnogo je bre nabedjen!

ofk

pre 14 godina

90% vas nema blage veze o kosarci.Pa LB juri cela liga po terenu.svi postavljaju igru da ga sacuvaju i cuvaju ga po 3 igraca .....covek je jedan dominatni atleta koji ima 24 godine i koji ce tek da gazduje NBA ligom

Aco

pre 14 godina

Ovo je sramota za NBA,ko je gledao mec zna o cemu pricam,onaj ne postojeci faul na Dzejmsu pri sutu za tri poena!Ocigledno je da NBA zeli finale LAL-CLE...Kakav je to igrac koji masi bacanja u kljucnim trenutcima?To je MVP...On je samo masina za pravljenje novca,nikada nece biti veliki igrac,zamislite Bodirogu da masi bacanja u kljucnim trenutcima,ali JEDAN JE BODI BOND!Hido je kljucni igrac u seriji CLE-ORL!Zelim finale Denver-Orlando,to jos i lici na pravu kosarku...Zivela prava kosarka,evropska kosarka!

The Game

pre 14 godina

Gledao sam mec koji je bio antipropaganda kosarke. Dzejms je odigrao odlicno? Nije tacno, odigrao je veoma lose, jer je u poslednjoj cetvrtini Hauard bolje sutirao bacanja, a ''kralj'' je celu utakmicu forsirao sebe, uzimajuci neke teske suteve nalik Brajantu, koji su zavrsavali na vrhu table ili metar ispod obruca. Klivlend je najbolje igrao dok je Dzejms bio na klupi, cim on udje krene se sa izolacijom, pa sta uradi ''kralj''. Ovo je kolektivan sport, a Majk Braun, Mo Vilijams i ''kralj'' to ne shvataju.

Miroslav

pre 14 godina

Nevezano za utakmicu, moram da kazem da je sramota da ni jedna od nasih TV stanica ne prenosi najbolju kosarku, nego moramo da gledamo na OBN. Nadam se da ce se to uskoro promenuti.

Milan Al

pre 14 godina

Citam "recap" na NBA sajtu (gledao sam utakmicu naravno) i vidim stoje kritike na racun Jamesovih saigraca kako nisu pruzili nista, samo se jadan James pokida.. Problem je da kada njega ne ide, ekipa je automatski demoralisana, niko ne sme da pokusa da uradi bilo sta zato sto bi se zavrsilo:"zasto nisi dao loptu Jamesu?!" Sve mora da se otpocne i zavrsi sa Jamesom!! Klivlend ima najkvalitetniji bekovski par u NBA, ali zbog pomenutog, u plej ofu ne mogu da dodju 100% do izrazaja. On sam ima vise napada nego oba beka. Inace opste poznato je da suteri moraju da sutiraju da bi uhvatili ritam (pogledajte J.R. Smita, prvo nista, posle ne moze da promasi). Za razliku od Klivlenda, u Orlandu npr sinoc nije islo Turkogla (koji je faktor u Orlandu), bez problema i ljubomore nastupio je Alston, Pjetrus. Svaka ekipa koja je sampioskog kalibra nema takvih problema. Veliki je problem za Klivlend i sto je Orlando defanzivno orjentisana ekipa. Imaju bas sve sto sampionski kalibar trazi. Vrlo verovatno ce biti i sampioni ove godine. Faktor protiv Klivlenda ce naravno biti sudije. Kako bre ne dosudise nesto sinoc u korist Orl.? Jos ona cista blokada hauarda nad Jamesom (koju sudija ne moze da nije primetio), cisto da se da sansa za ponovo neki preokret..
P.S. Hauardu nije prvi put da pogadja slobodnjake kada je najpotrebnije (a inace svi znamo kako ih sutira), dok za Jamesa sta reci.. Imao je sinoc svojih sansi..

Aleksandar_BL

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu, ali ovo sam definitivno očekivao. Izgleda da Orlando ima recept za igru protiv Cavsa. Na kraju deset razlike... Ako Cavsi ne dobiju sledeću na Floridi pobjednik serije se zna.

Analiticar

pre 14 godina

James jeste najdominantniji igrac u NBA, potpuno zasluzeno je dobio MVP nagradu, ali neke stvari jednostavno nema koje Bryant ima, a koje se vise cijene. Dovoljno je pogledati utakmice od sinoc i preksinoc.

Aleksandar_BL

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu, ali ovo sam definitivno očekivao. Izgleda da Orlando ima recept za igru protiv Cavsa. Na kraju deset razlike... Ako Cavsi (James) ne dobiju sledeću na Floridi pobjednik serije se zna.

mj

pre 14 godina

Sa Lebronom u igri Klivlend je sinoc imao -12, u drugoj utakmici -7, a u prvoj +7. To ne mora nista da znaci, ali mislim da je najslabiji deo Klivlenda njihov trener.

Zeljko

pre 14 godina

I on je kao najbolji? Ovo nije kosarka... 41 poen, a sut iz igre 11-28... znachi 28 napada je samo on odigrao... + slobodna bacanja... ma strasno

Vlad

pre 14 godina

Ko se boji kralja jos.. Samo da medzik ovako nastavi, ako nista drugo naterace celnike da se obrukaju s sudjenjem ako zele (a itekako zele, toliki marketing je ulozen u njega) "kinga" u finalu. Inače Džejms mi je odvratan, Onil na trojci i sad kad ne ide sigurno će i on i ostali ići na silu i jedino je pitanje koliko će im sudije to dozvoliti.

Zeljko

pre 14 godina

I on je kao najbolji? Ovo nije kosarka... 41 poen, a sut iz igre 11-28... znachi 28 napada je samo on odigrao... + slobodna bacanja... ma strasno

Aleksandar_BL

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu, ali ovo sam definitivno očekivao. Izgleda da Orlando ima recept za igru protiv Cavsa. Na kraju deset razlike... Ako Cavsi (James) ne dobiju sledeću na Floridi pobjednik serije se zna.

Vlad

pre 14 godina

Ko se boji kralja jos.. Samo da medzik ovako nastavi, ako nista drugo naterace celnike da se obrukaju s sudjenjem ako zele (a itekako zele, toliki marketing je ulozen u njega) "kinga" u finalu. Inače Džejms mi je odvratan, Onil na trojci i sad kad ne ide sigurno će i on i ostali ići na silu i jedino je pitanje koliko će im sudije to dozvoliti.

Analiticar

pre 14 godina

James jeste najdominantniji igrac u NBA, potpuno zasluzeno je dobio MVP nagradu, ali neke stvari jednostavno nema koje Bryant ima, a koje se vise cijene. Dovoljno je pogledati utakmice od sinoc i preksinoc.

mj

pre 14 godina

Sa Lebronom u igri Klivlend je sinoc imao -12, u drugoj utakmici -7, a u prvoj +7. To ne mora nista da znaci, ali mislim da je najslabiji deo Klivlenda njihov trener.

Aco

pre 14 godina

Ovo je sramota za NBA,ko je gledao mec zna o cemu pricam,onaj ne postojeci faul na Dzejmsu pri sutu za tri poena!Ocigledno je da NBA zeli finale LAL-CLE...Kakav je to igrac koji masi bacanja u kljucnim trenutcima?To je MVP...On je samo masina za pravljenje novca,nikada nece biti veliki igrac,zamislite Bodirogu da masi bacanja u kljucnim trenutcima,ali JEDAN JE BODI BOND!Hido je kljucni igrac u seriji CLE-ORL!Zelim finale Denver-Orlando,to jos i lici na pravu kosarku...Zivela prava kosarka,evropska kosarka!

Milan Al

pre 14 godina

Citam "recap" na NBA sajtu (gledao sam utakmicu naravno) i vidim stoje kritike na racun Jamesovih saigraca kako nisu pruzili nista, samo se jadan James pokida.. Problem je da kada njega ne ide, ekipa je automatski demoralisana, niko ne sme da pokusa da uradi bilo sta zato sto bi se zavrsilo:"zasto nisi dao loptu Jamesu?!" Sve mora da se otpocne i zavrsi sa Jamesom!! Klivlend ima najkvalitetniji bekovski par u NBA, ali zbog pomenutog, u plej ofu ne mogu da dodju 100% do izrazaja. On sam ima vise napada nego oba beka. Inace opste poznato je da suteri moraju da sutiraju da bi uhvatili ritam (pogledajte J.R. Smita, prvo nista, posle ne moze da promasi). Za razliku od Klivlenda, u Orlandu npr sinoc nije islo Turkogla (koji je faktor u Orlandu), bez problema i ljubomore nastupio je Alston, Pjetrus. Svaka ekipa koja je sampioskog kalibra nema takvih problema. Veliki je problem za Klivlend i sto je Orlando defanzivno orjentisana ekipa. Imaju bas sve sto sampionski kalibar trazi. Vrlo verovatno ce biti i sampioni ove godine. Faktor protiv Klivlenda ce naravno biti sudije. Kako bre ne dosudise nesto sinoc u korist Orl.? Jos ona cista blokada hauarda nad Jamesom (koju sudija ne moze da nije primetio), cisto da se da sansa za ponovo neki preokret..
P.S. Hauardu nije prvi put da pogadja slobodnjake kada je najpotrebnije (a inace svi znamo kako ih sutira), dok za Jamesa sta reci.. Imao je sinoc svojih sansi..

The Game

pre 14 godina

Gledao sam mec koji je bio antipropaganda kosarke. Dzejms je odigrao odlicno? Nije tacno, odigrao je veoma lose, jer je u poslednjoj cetvrtini Hauard bolje sutirao bacanja, a ''kralj'' je celu utakmicu forsirao sebe, uzimajuci neke teske suteve nalik Brajantu, koji su zavrsavali na vrhu table ili metar ispod obruca. Klivlend je najbolje igrao dok je Dzejms bio na klupi, cim on udje krene se sa izolacijom, pa sta uradi ''kralj''. Ovo je kolektivan sport, a Majk Braun, Mo Vilijams i ''kralj'' to ne shvataju.

Mjiolnir

pre 14 godina

Bas bih voleo da Orlando izbaci nabedjene Cavse!!!Ipak je Jordan Jordan a LeBron nikakav kralj a jos manje Jordan!Mnogo je bre nabedjen!

Aleksandar_BL

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu, ali ovo sam definitivno očekivao. Izgleda da Orlando ima recept za igru protiv Cavsa. Na kraju deset razlike... Ako Cavsi ne dobiju sledeću na Floridi pobjednik serije se zna.

Anti-James

pre 14 godina

'kralj' moze da se izivljava nad slabim ekipama, ali igra 'dajte dzejmsu loptu, on ce valjda nesto da uradi' ne moze da prodje protiv odlicne EKIPE orlanda nikako...

ofk

pre 14 godina

90% vas nema blage veze o kosarci.Pa LB juri cela liga po terenu.svi postavljaju igru da ga sacuvaju i cuvaju ga po 3 igraca .....covek je jedan dominatni atleta koji ima 24 godine i koji ce tek da gazduje NBA ligom

dilan dog

pre 14 godina

Ne sviđa mi se nikako kako igra Klivlend. Trener je u timu maltene maskota, nemaju rešenja u napadu, Lebron je apsolutni gazda-tiranin u ekipi itd...
Mislim da će Orlando dobiti ne samo zbog mojih simpatija nego zato što je basket kolektivna igra bez obzira na odlične pojedince koji odskaču.
Takođe, Braun je klovn-trener, više glumi nego što ima autoritet. Npr. razlika Džekson-Braun je nebo-zemlja, to se vidi na kilometar.
Finale zapada po meni je dosta kvalitetnije od istočnog, bar u ovih prvih 6 utakmica, ako ne bude iznenađenja čeka nas finale Lejkers-Orlando.

Miroslav

pre 14 godina

Nevezano za utakmicu, moram da kazem da je sramota da ni jedna od nasih TV stanica ne prenosi najbolju kosarku, nego moramo da gledamo na OBN. Nadam se da ce se to uskoro promenuti.

FILIP

pre 14 godina

evo još nešto za vas koji uspoređujete lebrona i jordana pa da vidimo.. Jordan je prvu sezonu odigrao 1984. godine, a prvi naslov osvojio 1991. godine, nema mi smisla ovo što si napisao. Kada James bude u ligi 10 godina, onda podvuci crtu i reci "nije napravio što je Jordan napravio".

Pazi prvih par Jordanovih sezona:

rookie of the year, Bullsi 38-44
2. sezona: lom noge, Bullsi 30-52
Treća sezona: zabio više od 3,000 poena, 37.1 PPG, bio sjajan u obrani, ALI:

Magic je bio MVP. Bullsi su u sezoni dobili 40 utakmica. Da, nisu dobili 80 kao što bi netko zaključio, nego samo 40. Zašto? Jer Jordan tada još nije znao što treba raditi za osvojiti naslov.

Opet su bili u doigravanju i opet su ih pomeli Celticsi.

1987./1988. osvaja MVP nagradu ako se ne varam, Bullsi imaju 50tak pobjeda, dolazhe do druge runde, ali tada sišu kiticu od Detroita, u toj drugoj rundi.

Samo dokaz kako je teško uzet klub i okrenut ga naglavačke, od bottom dwellera do kandidata za naslov.

LeBron je btw, već igrao NBA finale. I to kada je gotovo sam dobio Pistonse u onoj fenomenalnoj tekmi koja je okrenula seriju. Protiv vjerojatno, uz SA, najjače obrane lige. Zabijao je sve, trice, s poludistance, ulaze, sve živo. I još bio sjajan u obrani.

Nemoj iz sadašnjeg aspekta uspoređivat Jordana i LeBrona, sada kad je Jordan već "uknjižio" svojih 20tak sezona i ostavio loptu, a LeBron ima par sezona iza sebe. Jednostavno uspoređuješ kruške i jabuke.

nemanja8

pre 14 godina

Ubijaju ih sa pick and roll-om,sada sam gotovo siguran da Orlando ide u finale.Mada bi bilo zabavno gledati number 23 vs number 24 u finalu.

Aco

pre 14 godina

Sve to sto si ti rekao bi bilo ok da je NBA sada ona ista liga kao sto je nekada bila,u vreme kada ju je Jordan igrao!A posto je ovo sada cirkus liga ovo sto ti pricas nema smisla!btw ja nisam neki ljubitelj Jordana,za mene je Bodiroga najbolji igrac ikada,ali se ne moze osporiti Jordanovo umece.NBA liga ce jos nize pasti kada se povuku igraci poput Dankana,Kobija,Novickog,Nesa,Seka...Jer ovi sada,koji bi trebali da ih naslede nisu im ni blizu,a tu pre svega mislim na Dzejmsa i Pola,jer to su samo marketingom stvoreni igraci,masine za pravljenje novca i nista vise...Od mladih zvezda kapa dole jedino Karmelu Entoniju...

Bonny

pre 14 godina

90% nema blage veze o kosarci.PA LB juri cela liga po terenu,svi postavljaju igru da ga sacuvaju i cuvaju ga po tri igraca.... covek je jedan dominatni atleta koji ima 24 godine i koji ce tek da gazduje ligom....


Kad ti mozes sebi da dozvolis... mogu i ja da kazem da ti stvarno neznas ma bas nista o kosarci...

Problem LB je u tome sto nema sut, on 90% svojih poena daje iz reketa(ulaz) ili sa slobodni bacanja. Jordan je isto u pocetku svoje karijere isao vise na ulaz, ali je vremenom sve vise forsirao sut(pogadjao iz nemogucih pozicija) i dobijao puno vaznih(nevaznih)meceva sutom u posljednjim sekundama(Klivlend, Utah;playoff)-imao je sve predospozicije da bude strasan suter.LeBron jednostavno to nema(ona trojka je slucanost-prva njegova na utakmici, a i nije poznat kao neki trojkas),po meni i ako tokom kasnije karijere bude pokusao da vecinu svojih poena postize iz suta-teko ce to ici, ali videcemo...(svi veliki igraci na spolnjim pozicijam imali su sut-Jordan,Dulis Irving,Bird..).Kobe Barajant je imao sav potencijal da stigne slavu Jordan-a, pored ulaza i strasan sut iz memogucih pozicija,ali valjda mentalitet i ne osvojena nijedna titula bez O'Nila(sta bi tek Jordan uradio da je imao pored sebe takvog dominatnog centra). I moje misljenje da Karmelo Entoni tokom svoke karijre ima sanse da pomuti trenutnu slavu LeBrona...Njegova najveci problem sto nije vodja ekipe(jeste prva opcija u napadu), i uvek ce pored sebe morati da ima pravog vodju(kao sad Bilaps)...

vladimir

pre 14 godina

Orlandu da moze da igra Dzamir Nelson bili bi najveci favoriti za titulu.Ovako ce biti neizvesno.LeBron ne moze sam.Mora da ima pomoc nekog od saigraca inace Kavsi nece igrati finale,a bili su najveci favoriti za prsten.Na zapadu Lejkersi sigurno prolaze posto Denver nije nikakva ekipa.Svi su ih hvalili kako igraju najbolju kosarku u play-offu ali to nema veze sa istinom.U trecoj utakmici protiv Lejkersa zavrsavali su napade posle pet sekundi,sutirali trojke iz nemogucih pozicija i sami sebe pobedili.Lejkersi nisu nista posebno.Imaju sjajnog Kobija Brajanta i odlicnog Pau Gasola.Ovi ostali ne bi bili pojacanje ni za jedan ozbiljniji Evroligaski tim.Ipak NBA nije ono sto je bila kada se jedni Lejkersi i Nagetsi bore za sampionski prsten.Od kada pratim NBA nisam gledao goru play-off utakmicu od meca broj 3 izmedju Lejkersa i Nagetsa.Ocajni Lejkersi i jos gori Denver.

Aco

pre 14 godina

(Bonny, 26. maj 2009 02:03)
Da li postoji neko na ovom sajtu ko nece vredjati pri suceljavanju misljenja...JA NISAM REKAO da ti ne znas nista o kosarci samo imam drugaciji pogled od tvog i smatram da sam u pravu...Mozda si stariji i duze pratis NBA,ali to ti ne daje za pravo da omalovazavas necije znanje i poznavanje kosarke,a ja mislim da ga imam dosta.LBJ NIKADA nece postati veliki igrac,to sto ga svi jure nema veze sa sutiranjem slobodnih bacanja u kljucnim trenutcima.Sada ces mi na to reci da je bio umoran,jer se trosi,posto ga svi jure,a ja te pitam da li Kobija svi jure,on ne bi promasio,da li su Bodirogu svi jurili!?I jos nesto MJ je promasio 29puta u toku svoje karijere kljucni sut,sto je verovatno vise od utakmica koje je resio na taj nacin,to ti samo govori o moci marketinga,kada nekoga zele da naprave velikim oni to mogu,cak i kada to ne zasluzuje,poput Krisa Pola recimo!MJ je neosporno bio veliki igrac,jer je imao mocan tim pored sebe i znao je da ga iskoristi,LBJ to ne zna,ima pored sebe sjajnog centra,koji dolaskom Dzejmsa ne pruza ni pola od onoga sto je pruzao pre njegovog dolaska,mislim na Iglauskasa!
Evropska kosarka je kvalitetnija kao igra i bolje su utakmice,u NBA igraju bolji pojedinci,mada ko zna na kojim supstancama,ali je igra kao igra raspad,posebno u timovima u kojima postoje veliki superstarovi!

FILIP

pre 14 godina

kao prvo koliko ja znan ima je devet asistencija što dosta govori, ja san gleda utakmicu i najmanje šest puta je samo ilgauskasu bacija loptu od čega je ovaj pogodija jedanput ili dvaput.činjenica je da je odigrao prilično loše ali svejedno je ubacija 41 poen, pa koga bi on triba forsirat westa pavloviča ili sebe.ja neznan tko je najzaslužniji za najbolji skor ikada u sezoni,tko je uzdiga ovaj klub iz ničega,

FILIP

pre 14 godina

(The Game, 25. maj 2009 14:52) ''kralj'' je celu utakmicu forsirao sebe ej,ej,ej, stani malo,ovo zaista nije u redu, kao prvo koliko ja znan ima je devet asistencija što dosta govori, ja san gleda utakmicu i najmanje šest puta je samo ilgauskasu bacija loptu od čega je ovaj pogodija jedanput ili dvaput.činjenica je da je odigrao prilično loše ali pazi svejedno je ubacija 42 poen, pa mi reci koga bi on triba forsirat westa pavloviča ili sebe.ja neznan tko je najzaslužniji za najbolji skor ikada u sezoni,tko je uzdiga ovaj klub iz ničega,i sad se ti usudiš reć on je forsira sebe. ako to nije bezobrazno što si napisa

Zeljko

pre 14 godina

I on je kao najbolji? Ovo nije kosarka... 41 poen, a sut iz igre 11-28... znachi 28 napada je samo on odigrao... + slobodna bacanja... ma strasno

ofk

pre 14 godina

90% vas nema blage veze o kosarci.Pa LB juri cela liga po terenu.svi postavljaju igru da ga sacuvaju i cuvaju ga po 3 igraca .....covek je jedan dominatni atleta koji ima 24 godine i koji ce tek da gazduje NBA ligom

vladimir

pre 14 godina

Orlandu da moze da igra Dzamir Nelson bili bi najveci favoriti za titulu.Ovako ce biti neizvesno.LeBron ne moze sam.Mora da ima pomoc nekog od saigraca inace Kavsi nece igrati finale,a bili su najveci favoriti za prsten.Na zapadu Lejkersi sigurno prolaze posto Denver nije nikakva ekipa.Svi su ih hvalili kako igraju najbolju kosarku u play-offu ali to nema veze sa istinom.U trecoj utakmici protiv Lejkersa zavrsavali su napade posle pet sekundi,sutirali trojke iz nemogucih pozicija i sami sebe pobedili.Lejkersi nisu nista posebno.Imaju sjajnog Kobija Brajanta i odlicnog Pau Gasola.Ovi ostali ne bi bili pojacanje ni za jedan ozbiljniji Evroligaski tim.Ipak NBA nije ono sto je bila kada se jedni Lejkersi i Nagetsi bore za sampionski prsten.Od kada pratim NBA nisam gledao goru play-off utakmicu od meca broj 3 izmedju Lejkersa i Nagetsa.Ocajni Lejkersi i jos gori Denver.

FILIP

pre 14 godina

evo još nešto za vas koji uspoređujete lebrona i jordana pa da vidimo.. Jordan je prvu sezonu odigrao 1984. godine, a prvi naslov osvojio 1991. godine, nema mi smisla ovo što si napisao. Kada James bude u ligi 10 godina, onda podvuci crtu i reci "nije napravio što je Jordan napravio".

Pazi prvih par Jordanovih sezona:

rookie of the year, Bullsi 38-44
2. sezona: lom noge, Bullsi 30-52
Treća sezona: zabio više od 3,000 poena, 37.1 PPG, bio sjajan u obrani, ALI:

Magic je bio MVP. Bullsi su u sezoni dobili 40 utakmica. Da, nisu dobili 80 kao što bi netko zaključio, nego samo 40. Zašto? Jer Jordan tada još nije znao što treba raditi za osvojiti naslov.

Opet su bili u doigravanju i opet su ih pomeli Celticsi.

1987./1988. osvaja MVP nagradu ako se ne varam, Bullsi imaju 50tak pobjeda, dolazhe do druge runde, ali tada sišu kiticu od Detroita, u toj drugoj rundi.

Samo dokaz kako je teško uzet klub i okrenut ga naglavačke, od bottom dwellera do kandidata za naslov.

LeBron je btw, već igrao NBA finale. I to kada je gotovo sam dobio Pistonse u onoj fenomenalnoj tekmi koja je okrenula seriju. Protiv vjerojatno, uz SA, najjače obrane lige. Zabijao je sve, trice, s poludistance, ulaze, sve živo. I još bio sjajan u obrani.

Nemoj iz sadašnjeg aspekta uspoređivat Jordana i LeBrona, sada kad je Jordan već "uknjižio" svojih 20tak sezona i ostavio loptu, a LeBron ima par sezona iza sebe. Jednostavno uspoređuješ kruške i jabuke.

Vlad

pre 14 godina

Ko se boji kralja jos.. Samo da medzik ovako nastavi, ako nista drugo naterace celnike da se obrukaju s sudjenjem ako zele (a itekako zele, toliki marketing je ulozen u njega) "kinga" u finalu. Inače Džejms mi je odvratan, Onil na trojci i sad kad ne ide sigurno će i on i ostali ići na silu i jedino je pitanje koliko će im sudije to dozvoliti.

mj

pre 14 godina

Sa Lebronom u igri Klivlend je sinoc imao -12, u drugoj utakmici -7, a u prvoj +7. To ne mora nista da znaci, ali mislim da je najslabiji deo Klivlenda njihov trener.

Analiticar

pre 14 godina

James jeste najdominantniji igrac u NBA, potpuno zasluzeno je dobio MVP nagradu, ali neke stvari jednostavno nema koje Bryant ima, a koje se vise cijene. Dovoljno je pogledati utakmice od sinoc i preksinoc.

Aco

pre 14 godina

Ovo je sramota za NBA,ko je gledao mec zna o cemu pricam,onaj ne postojeci faul na Dzejmsu pri sutu za tri poena!Ocigledno je da NBA zeli finale LAL-CLE...Kakav je to igrac koji masi bacanja u kljucnim trenutcima?To je MVP...On je samo masina za pravljenje novca,nikada nece biti veliki igrac,zamislite Bodirogu da masi bacanja u kljucnim trenutcima,ali JEDAN JE BODI BOND!Hido je kljucni igrac u seriji CLE-ORL!Zelim finale Denver-Orlando,to jos i lici na pravu kosarku...Zivela prava kosarka,evropska kosarka!

Miroslav

pre 14 godina

Nevezano za utakmicu, moram da kazem da je sramota da ni jedna od nasih TV stanica ne prenosi najbolju kosarku, nego moramo da gledamo na OBN. Nadam se da ce se to uskoro promenuti.

Mjiolnir

pre 14 godina

Bas bih voleo da Orlando izbaci nabedjene Cavse!!!Ipak je Jordan Jordan a LeBron nikakav kralj a jos manje Jordan!Mnogo je bre nabedjen!

Aco

pre 14 godina

Sve to sto si ti rekao bi bilo ok da je NBA sada ona ista liga kao sto je nekada bila,u vreme kada ju je Jordan igrao!A posto je ovo sada cirkus liga ovo sto ti pricas nema smisla!btw ja nisam neki ljubitelj Jordana,za mene je Bodiroga najbolji igrac ikada,ali se ne moze osporiti Jordanovo umece.NBA liga ce jos nize pasti kada se povuku igraci poput Dankana,Kobija,Novickog,Nesa,Seka...Jer ovi sada,koji bi trebali da ih naslede nisu im ni blizu,a tu pre svega mislim na Dzejmsa i Pola,jer to su samo marketingom stvoreni igraci,masine za pravljenje novca i nista vise...Od mladih zvezda kapa dole jedino Karmelu Entoniju...

Anti-James

pre 14 godina

'kralj' moze da se izivljava nad slabim ekipama, ali igra 'dajte dzejmsu loptu, on ce valjda nesto da uradi' ne moze da prodje protiv odlicne EKIPE orlanda nikako...

Aleksandar_BL

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu, ali ovo sam definitivno očekivao. Izgleda da Orlando ima recept za igru protiv Cavsa. Na kraju deset razlike... Ako Cavsi ne dobiju sledeću na Floridi pobjednik serije se zna.

dilan dog

pre 14 godina

Ne sviđa mi se nikako kako igra Klivlend. Trener je u timu maltene maskota, nemaju rešenja u napadu, Lebron je apsolutni gazda-tiranin u ekipi itd...
Mislim da će Orlando dobiti ne samo zbog mojih simpatija nego zato što je basket kolektivna igra bez obzira na odlične pojedince koji odskaču.
Takođe, Braun je klovn-trener, više glumi nego što ima autoritet. Npr. razlika Džekson-Braun je nebo-zemlja, to se vidi na kilometar.
Finale zapada po meni je dosta kvalitetnije od istočnog, bar u ovih prvih 6 utakmica, ako ne bude iznenađenja čeka nas finale Lejkers-Orlando.

Milan Al

pre 14 godina

Citam "recap" na NBA sajtu (gledao sam utakmicu naravno) i vidim stoje kritike na racun Jamesovih saigraca kako nisu pruzili nista, samo se jadan James pokida.. Problem je da kada njega ne ide, ekipa je automatski demoralisana, niko ne sme da pokusa da uradi bilo sta zato sto bi se zavrsilo:"zasto nisi dao loptu Jamesu?!" Sve mora da se otpocne i zavrsi sa Jamesom!! Klivlend ima najkvalitetniji bekovski par u NBA, ali zbog pomenutog, u plej ofu ne mogu da dodju 100% do izrazaja. On sam ima vise napada nego oba beka. Inace opste poznato je da suteri moraju da sutiraju da bi uhvatili ritam (pogledajte J.R. Smita, prvo nista, posle ne moze da promasi). Za razliku od Klivlenda, u Orlandu npr sinoc nije islo Turkogla (koji je faktor u Orlandu), bez problema i ljubomore nastupio je Alston, Pjetrus. Svaka ekipa koja je sampioskog kalibra nema takvih problema. Veliki je problem za Klivlend i sto je Orlando defanzivno orjentisana ekipa. Imaju bas sve sto sampionski kalibar trazi. Vrlo verovatno ce biti i sampioni ove godine. Faktor protiv Klivlenda ce naravno biti sudije. Kako bre ne dosudise nesto sinoc u korist Orl.? Jos ona cista blokada hauarda nad Jamesom (koju sudija ne moze da nije primetio), cisto da se da sansa za ponovo neki preokret..
P.S. Hauardu nije prvi put da pogadja slobodnjake kada je najpotrebnije (a inace svi znamo kako ih sutira), dok za Jamesa sta reci.. Imao je sinoc svojih sansi..

The Game

pre 14 godina

Gledao sam mec koji je bio antipropaganda kosarke. Dzejms je odigrao odlicno? Nije tacno, odigrao je veoma lose, jer je u poslednjoj cetvrtini Hauard bolje sutirao bacanja, a ''kralj'' je celu utakmicu forsirao sebe, uzimajuci neke teske suteve nalik Brajantu, koji su zavrsavali na vrhu table ili metar ispod obruca. Klivlend je najbolje igrao dok je Dzejms bio na klupi, cim on udje krene se sa izolacijom, pa sta uradi ''kralj''. Ovo je kolektivan sport, a Majk Braun, Mo Vilijams i ''kralj'' to ne shvataju.

nemanja8

pre 14 godina

Ubijaju ih sa pick and roll-om,sada sam gotovo siguran da Orlando ide u finale.Mada bi bilo zabavno gledati number 23 vs number 24 u finalu.

FILIP

pre 14 godina

(The Game, 25. maj 2009 14:52) ''kralj'' je celu utakmicu forsirao sebe ej,ej,ej, stani malo,ovo zaista nije u redu, kao prvo koliko ja znan ima je devet asistencija što dosta govori, ja san gleda utakmicu i najmanje šest puta je samo ilgauskasu bacija loptu od čega je ovaj pogodija jedanput ili dvaput.činjenica je da je odigrao prilično loše ali pazi svejedno je ubacija 42 poen, pa mi reci koga bi on triba forsirat westa pavloviča ili sebe.ja neznan tko je najzaslužniji za najbolji skor ikada u sezoni,tko je uzdiga ovaj klub iz ničega,i sad se ti usudiš reć on je forsira sebe. ako to nije bezobrazno što si napisa

Aleksandar_BL

pre 14 godina

Nisam gledao tekmu, ali ovo sam definitivno očekivao. Izgleda da Orlando ima recept za igru protiv Cavsa. Na kraju deset razlike... Ako Cavsi (James) ne dobiju sledeću na Floridi pobjednik serije se zna.

FILIP

pre 14 godina

kao prvo koliko ja znan ima je devet asistencija što dosta govori, ja san gleda utakmicu i najmanje šest puta je samo ilgauskasu bacija loptu od čega je ovaj pogodija jedanput ili dvaput.činjenica je da je odigrao prilično loše ali svejedno je ubacija 41 poen, pa koga bi on triba forsirat westa pavloviča ili sebe.ja neznan tko je najzaslužniji za najbolji skor ikada u sezoni,tko je uzdiga ovaj klub iz ničega,

Aco

pre 14 godina

(Bonny, 26. maj 2009 02:03)
Da li postoji neko na ovom sajtu ko nece vredjati pri suceljavanju misljenja...JA NISAM REKAO da ti ne znas nista o kosarci samo imam drugaciji pogled od tvog i smatram da sam u pravu...Mozda si stariji i duze pratis NBA,ali to ti ne daje za pravo da omalovazavas necije znanje i poznavanje kosarke,a ja mislim da ga imam dosta.LBJ NIKADA nece postati veliki igrac,to sto ga svi jure nema veze sa sutiranjem slobodnih bacanja u kljucnim trenutcima.Sada ces mi na to reci da je bio umoran,jer se trosi,posto ga svi jure,a ja te pitam da li Kobija svi jure,on ne bi promasio,da li su Bodirogu svi jurili!?I jos nesto MJ je promasio 29puta u toku svoje karijere kljucni sut,sto je verovatno vise od utakmica koje je resio na taj nacin,to ti samo govori o moci marketinga,kada nekoga zele da naprave velikim oni to mogu,cak i kada to ne zasluzuje,poput Krisa Pola recimo!MJ je neosporno bio veliki igrac,jer je imao mocan tim pored sebe i znao je da ga iskoristi,LBJ to ne zna,ima pored sebe sjajnog centra,koji dolaskom Dzejmsa ne pruza ni pola od onoga sto je pruzao pre njegovog dolaska,mislim na Iglauskasa!
Evropska kosarka je kvalitetnija kao igra i bolje su utakmice,u NBA igraju bolji pojedinci,mada ko zna na kojim supstancama,ali je igra kao igra raspad,posebno u timovima u kojima postoje veliki superstarovi!

Bonny

pre 14 godina

90% nema blage veze o kosarci.PA LB juri cela liga po terenu,svi postavljaju igru da ga sacuvaju i cuvaju ga po tri igraca.... covek je jedan dominatni atleta koji ima 24 godine i koji ce tek da gazduje ligom....


Kad ti mozes sebi da dozvolis... mogu i ja da kazem da ti stvarno neznas ma bas nista o kosarci...

Problem LB je u tome sto nema sut, on 90% svojih poena daje iz reketa(ulaz) ili sa slobodni bacanja. Jordan je isto u pocetku svoje karijere isao vise na ulaz, ali je vremenom sve vise forsirao sut(pogadjao iz nemogucih pozicija) i dobijao puno vaznih(nevaznih)meceva sutom u posljednjim sekundama(Klivlend, Utah;playoff)-imao je sve predospozicije da bude strasan suter.LeBron jednostavno to nema(ona trojka je slucanost-prva njegova na utakmici, a i nije poznat kao neki trojkas),po meni i ako tokom kasnije karijere bude pokusao da vecinu svojih poena postize iz suta-teko ce to ici, ali videcemo...(svi veliki igraci na spolnjim pozicijam imali su sut-Jordan,Dulis Irving,Bird..).Kobe Barajant je imao sav potencijal da stigne slavu Jordan-a, pored ulaza i strasan sut iz memogucih pozicija,ali valjda mentalitet i ne osvojena nijedna titula bez O'Nila(sta bi tek Jordan uradio da je imao pored sebe takvog dominatnog centra). I moje misljenje da Karmelo Entoni tokom svoke karijre ima sanse da pomuti trenutnu slavu LeBrona...Njegova najveci problem sto nije vodja ekipe(jeste prva opcija u napadu), i uvek ce pored sebe morati da ima pravog vodju(kao sad Bilaps)...