Ponedeljak, 18.05.2009.

11:13

Jankovićeva peta na WTA listi

Srpska teniserka Jelena Janković pokvarila je plasman za jednu poziciju i na novoj WTA listi zauzima peto mesto, dok je Ana Ivanović i dalje osma.

Izvor: B92

Jankoviæeva peta na WTA listi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Lobel

pre 14 godina

Da Zvonareva nije ozlijeđena, Janković bi bila bi 6. na WTA listi.
Nakon RG-a Ivanovićeva leti debelo iz TOP 10, to je stvarnost.
Tu i tamo još očekujem koji bljesak srpskog ženskog tenisa, no da je svoje najbolje dao, dao je.

Io

pre 14 godina

"Sto se tice povrede, WTA mora da bude zvanicno informisana o povredi profesionalne igracice, tako da bi se znalo da li je Ana povredjena jos ranije nego sad. Ona nikad ne propusta da objavi povrede na svom sajtu, gde stalno komunicira sa svojim navijacima. Od pocetka godine otkako je dosla u Australiju ponavlja da je u dobroj formi i prosto jedva ceka da izadje na teren. Pa zasto onda ne izlazi?!?!"
Alo,je li ti ne razumes ili neces da razumes, da je ona bila povredjena,pa zato nije ni izlazila,logicno,zar ne.Sta ti nije jasno?Uz to, WTA je obavesten i Ana ce morati u sledecih godinu dana da odradi promovisanje WTA u Madridu.
Nego,navedi nam te sto sve lepse izgledaju,ja ih bas nesto nisam video.

Pariz pred vratima

pre 14 godina

@ lo
Anina lepota nije pala u drugi plan, to nisam ni rekla, ali talenat jeste i tu ona ne napreduje. Kad igracica pada na listi i gubi meceve, a potpisuje nove sponzorske ugovore jasno je sta je kod nje atraktivno. Sto se tice povrede, WTA mora da bude zvanicno informisana o povredi profesionalne igracice, tako da bi se znalo da li je Ana povredjena jos ranije nego sad. Ona nikad ne propusta da objavi povrede na svom sajtu, gde stalno komunicira sa svojim navijacima. Od pocetka godine otkako je dosla u Australiju ponavlja da je u dobroj formi i prosto jedva ceka da izadje na teren. Pa zasto onda ne izlazi?!?!
A Serena je sama prizvala svoj sadasnji maler tim nepotrebnim, arogantnim hvalisanjem, ali je cinjenica da ona ove godine igra i izlazi na turnire i vise nego sto je njena zvanicna obaveza.
Jedan nemacki komentator sa Eurosporta je pre vise godina komentarisao kako Ana Kurnjikova ne moze da osvoji turnir jer stalno izlazi samo na najvece turnire, gde je najjaca konkurencija, ali i najveca zarada, umesto da se malo zagreje i na onim manjim. Devojka je dobivala ogromne sume iz tzv. "appearance fee" fonda, za cisto pojavljivanje, a nista nikad nije osvojila u singlu. Ne bih volela da se Anina karijera pretvori u nesto slicno jer je Ana neuporedivo mocnija teniserka i sladja devojka. Ali dok se ona odmara, druge devojke osvajaju turnire i poene, a i sve lepse izgledaju.

Io

pre 14 godina

@Pariz pred vratima

Pa upravo se zbog zbog tog talenta,mladosti i lepote otimaju sponzori i casopisi,
tako da tesko da su pali u drugi plan.
A to sto je odigrala manje turnira ove godine,mozda ima veze i sa povredom, pa povukla sa mastersa u Madridu upravo zbog povrede kolena.
A sata mislis zasto Serena igra toliko turnira?Pa mora da dokaze svetu onu svoju tvrdnju da je "ona pravi broj jedan".
Samo nesto joj ne ide u dokazivanju,zadnja cetri meca je igubila vec u drugoj rundi (prvu je bila slobodna:)).

ND

pre 14 godina

Buffett’s NetJets Signs Sponsor Deal With Ivanovic

May 19 (Bloomberg) -- French Open champion Ana Ivanovic signed an endorsement deal with NetJets Inc., the private- aircraft venture owned by investor Warren Buffett.

The one-year, rolling contract, was signed this week, Gavin Versi, the tennis player’s spokesman, said in an interview today. Financial details weren’t disclosed.

Ivanovic became No. 1 in the world after winning her lone Grand Slam title in Paris last year. The 21-year-old Serbian, who owns properties on the Spanish island of Majorca and in Basel, Switzerland, has made more than $6.7 million in prize money in her career. She signed a deal with exercise equipment- maker TechnoGym a few months ago, Versi said.

Other endorsements include Adidas AG, Yonex Co. Ltd., Verano Motors and Juice Plus, the food-nutrition company owned by her manager, Dan Holzman.

Ivanovic has slumped to No. 8 in the rankings after her French open title was followed by early losses at Wimbledon and the U.S. Open, the next two Grand Slam events.

Roger Federer, the former top-ranked men’s player who is seeking his first French Open championship, also endorses NetJets. The tournament on the clay courts of Roland Garros starts May 24.

Pariz pred vratima

pre 14 godina

Ana Ivanovic je medijska princeza, cuvana i usmeravana ka tome da se o nju otimaju sponzori i razni casopisi. U toj celoj halabuci njen talenat i mladost su pali u drugi plan. Oko Ane je ceo tim, a jedan glavni trener se, po svojoj koncepciji rada, postavlja kao individualac kome je cilj da igrac napreduje. Sa takvom ulogom niti jedan trener ne moze da upadne i da se uklopi u podmazan tim Aninih roditelja, menadzera i sponzora. Cini mi se da je proslogodisnja kriza uzrokovana i upletanjem tolikih ljudi i da Ana uopste ne ucestvuje dovoljno u razradi svoje igre i pravljenju turnirskog kalendara. Uziva, kaze, u igri, a odigrala je 7 turnira ove godine (Serena je odigrala 10!). Trebace jos nekoliko godina da se ona otrgne i pokaze kao nezavisna licnost.

Santijago Serano

pre 14 godina

@ Opasne igre oko Ana
Naravno da su posteni! Zato smo i ponosni na njih uvek! To je najbitnije! Pobede ce se vratiti uskoro, moramo da verujemo u njih.


Samo jedno pitanje:
Da ne mislite da je MOZDA u pitanju psiha, nesigurnost mlade Ane..?..Ne bi bilo prvi put da je to razlog kraha nakon ogromnog uspeha mladih devojki?

Opasne igre oko Ane

pre 14 godina

Realista


Lepo je sto tako zelis Ani, ali zar ti ne vidis misljenja i zapazanja ozbiljnih ljudi, kao sto dobronamerno pisu GO ANA, Igre i ostali?
Da jedna devojka u punom naponu snage i uspeha toliko padne - ne moze biti bez necijeg uplitanja.
Veliki novac, interesi, svasta.
A Ana je postena, kao i svi srpski teniseri i to kazem s ponosom.

Sava

pre 14 godina

@Jova
Jovo dušo, evo odspavao sam, ali evo još uvek ne kontam što si se tako ražestio oko ničega.
Da ti dodješ malo na pecanje sa mnom, a?

realista

pre 14 godina

@Milan
Ana jedino moze da padne na to 15. mesto ako ne igra RG jer bi tako izgubila svih 2000 bodova.
Medjutim ne odbraniti titulu nije isto sto i ne igrati na turniru.
Sa dolaskom u polufinale bi verovatno bila na 10. mestu, sa ulaskom u fineale bi verovatno zadrzala 8., a sa odbranjenom titulom bi se mozda i popravila na listi, jer i ostale igracice ispred nje brane dosta bodova.
Vez obzira sto Ana ne bi sa titulom zaradila nikakve bodove, na primer Kuznjecova brani polufinale i 900 bodova.
Ako ispadne u cetvrtfinali gubi 400 bodova i pada na listi ispod Ane (naravno ako Ana osvoji titulu).
U svakom slucaju sa tom titulom bi se Ana na godisnjoj listi popela sa ovog 12. mesta negde na 4.
Sa dobrim rezultatom na Wimbldonu bi verovatno dosla i na 2. mesto te liste.
A ta godisnja lista ce na kraju godine biti ista kao i ova glavna.

Ne shvatate jednu stvar, a to je da i ostale igracice iz prvih 10 igraju ocajno ove godine i cak mnogo losije od Ane i Jelene. Sve iz prvih 10 su ove godine bar na par turnira ispadale u prvim kolima od nekih anonimusa.
Jedina kojoj se to ove godine nije desavalo je Safina i devojka je zasluzeno na prvom mestu.
Uostalom i Ana je igrala sasvim dobro. Od svega 6 turnira na kojima je igrala odigrala je 1 finale, 2 cetvrtfinala i 3 puta ispadala u trecem kolu.
Medjutim na gren slemovima Ana igra najbolje, sto je i dokazala sa 3 uzastopna finala i jednom titulom.
Mene uopste ne brine Anina trenutna pozicija, jer se devojka po kvalitetu realno nalazi medju prve 3, a to ce se uskoro potvrditi i na listi.

Beogradjanka voli JJ

pre 14 godina

@ Igre @ Ana
ZAnimljiva teorija i verovatno ste u pravu.
Cudno mi je to sto ona ne odlucuje sam, pa nije dete! Oni su njen tim, saradnici, ali ne i ona i ne igraju, ipak je ona ta koja je osvojila RG, trebalo bi da se malo vise osamostali i uozbilji.
Pariski san za perspektivnu igracicu Aninog kalibra je trebao odavno da se zavrsi. Jexte ona mlada, ali ne treba se oslanjati na to, vreme leti, kada ce ako nece sada, jer ako sto pre ne izadje iz krize kontinuiranim pobedama, bice sve teze i teze vracati se.

Sto se tice Jelene Jankovic, ona je uslikana na terenima Roland Garrosa kako trenira sa Rikardom Sancezom koji je kao sto je i sama prognozirala idalje u njenom stabu.
Da ne budu posle price da nase teniserke samo snimaju reklame, ima tu i treninga. zivot profesionalnog sportiste je mnoogo komplikovaniji.
Sreca prati hrabre!4z7ddj

Igre

pre 14 godina

@ GO ANA

Potpuno si u pravu.
Meni je oduvek bilo sumnjivo to sto Ani trenere angazuju i biraju sponzori, a ne ona licno.
I taj Grenefeld, kao, ne moze vise da trenira Anu iako je s njom osvojio RG, a sad moze da trenira Voznijacki?! A zasto ne moze Anu, sta ga sprecava?!
Ko zna kome to odgovara da Ana ne napreduje, i ko zna ko stoji iza svega ovoga.
Ana, uzmi svoj zivot u svoje ruke!

Io

pre 14 godina

@Milan
Da ne igra RG,Pala bi na 13 mesto,za tvoju informaciju.
I inace te "novine" imaju takve teniske "strucnjake" da je to milina.
A izgleda da ni ti nisi bas veliki poznavatelj tenisa kad prenosis presove "informacije".

Cucurigu

pre 14 godina

Vrlo vazne su obe liste.Jos vaznija su standarno dobre igre koje,nazalost, nase devojke ove godine nemaju.Izgleda teret slave i rejtinga,koje su imale,nisu mogle podneti.Uz to dodajmo da su se sve igracice medjusobno procitale,a nase nista novo ne daju,sve mi izgleda poprilicno pesimisticno(za mene vec sada nije iznadjenje poraz nasih devojaka od bilo koje teniserke!).Pogledajte molm Vas koliko volje u, samo prosecne ,Safine(siledzijska igra pobedjuje intiligentnu Safina-Sancez),koja jednostavno poraz pretvara u pobedu.Nazalost cvrste volje i planske igre kod nasih devojaka vise,bar za sada,nema,niti bilo neceg novog originalnog.Plasman medju prvih osam,ili bilo koje polufinale,licno za mene ce biti ravno senzaciji.

Zelim puno uspeha,srece,ozbiljnosti i profesionalnosti Ani i Jeleni.

GO ANA

pre 14 godina

Meni se ni malo ne dopada izjava Aninog novog trenera, Krejga Kardona, da ona nije dovoljno spremna ni u formi, ali da je za nju bolje da misli kako ce odsustvovati sa RG zbog povrede jer ce onda to lakse podneti u psiholoskom smislu.
Da u pitanju nisu tako ozbiljne povrede, videlo se i na Aninom ucescu u Fed kupu u Spaniji gde je normalno igrala.
Zato mi se ne dopada to jednogodisnje lutanje bez trenera, i sa raznim mudracima koji ovako mudruju kao Kardon.
Ana Ivanovic je mlada, zdrava i prava, i treba da igra i stice formu a ne da se udaljava od tenisa sve vise, i tako gubi osecaj za igru i samopouzdanje.

Ajdee lepotice

pre 14 godina

I da izgubi 2000 bodova na Roland Garros-u Ana ce godinu zavrsiti medju osam najboljih.
Jedva cekam da je vidim na travi na Wimbledon-u.

Milan

pre 14 godina

Nasa teniserka Ana Ivanovic, ako ne odbrani Rolan Garos, pada na 15. mesto (danasnji Pres)

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=65533§ionId=44

Jova

pre 14 godina

Kakvo nepostovanje nasih teniserki i tenisera da ne poverujes.

Treba da vas je sve sramota sto tako pisete,te neznam klizava godina,te neznam dobro su i tu. Sram vas bilo,bolje ih podrzite,uzas uzas kakav smo mi pokvaren i nazahvalan narod,sramota.

realista

pre 14 godina

E stvarno ste smesni.
Cinjenica je da Jelena igra lose ove godine, da Ana jos uvek nije u najboljoj formi i da igra jako malo turnira.
Cak je i ovaj prethodni turnir, inace jedan od 4 najjaca WTA turnira propustila.
Medjutim i sa tako ocajnim igrama i rezultatima Jelena je 10, a Ana 12 na godisnjoj listi.
Ni jedna ni druga , ne mogu gore od ovoga, mogu samo bolje
Ne mogu nikako da ispadnu iz prvih 10, jer jednostavno nema ko da ih prestigne.
Azarenka? Pa ta devojka nije ni za prvih 30.
Do kraja godine ja ocekujem da Ana bude na drugom mestu, a Jelena na 3. ili 4.
Safina se nazalost sada mnogo odlepila i nece je biti lako stici.
Viliamsove nikad gore nisu igrale, pa ni one vise nisu nekakva pretnja.
Dementieva kao i do sada sa puno oscilacija. Kuzjecova standardna kao i prethodnih nekoliko godina.
Zvonareva - zalutala u prvih 10 kao i ova Azarenko.
Voznjacki jedini pravi talenat, ali jos uvek suvise mlada i neiskusna.
Najveci problem ce verovatno predstavljati povratak Sharapove. Videcemo kakav ce biti njen povratak.
U svakom slucaju Safina i Sharapova, su uz nase devojke jedine teniserke koje necemu vrede danas u zenskom tenisu.
Za nase devojke nije uopste toliko vazno na kom ce mestu biti zbog zreba, jer jednostavno ni konkurencija nije neka, da bi one trebale da strepe od nekog u cetvrtfinalu i slicno.
Jedino mozda malo ima znacaja da ostanu u prvih 8, jer su prvih 8 uglavnom slobodne na svim turnirimau prvim kolima (sem na gren slemu).
Cak i da Ana padne posle RG privremeno na 9. ili 10. mesto, vec posle Wimbldona se vraca u prvih 5.
Jelena igra losije ove godine, ali i ona ce se sigurno malo popraviti.
Za Anu se ne brinem, ona ove godine igra sasvim dobro i sve bolje i bolje.
Videcete to vec na RG, pa zatim i na Wimbldonu.
Polufinale je najgore sto moze da uradi, mada ja ocekujem i finale i bar jednu GS titulu.

nikol dž. femija

pre 14 godina

OVDE se poredak po WTA listi smatra nevažnim i lažnim.Ovde je,to je poznato,VAŽNA "race lista".

NE ZNAM GDE SU SADA svi oni ljudi koji o tome ovde detaljno pišu.ILI je NAJVAŽNIJE samo pisati i misliti negativno i to isticati.

JELENA je na "race listi" popravila svoj plasman za 4 mesta i SADA JE 10.

Kada je JJ 3.na WTA listi onda je važna RACE lista,kada je 5.na WTA listi onda je ta lista merodavna a ne "race", jer je na RACE listi "skočila" za 4 mesta,a u odnosu na početak godine za 6 mesta.

Ana je 12.

JJ i ANA imaju realne šanse da,do kraja godine,budu među 8 najboljih na "race listi" i ponovo,po treći put, odu na završni turnir 8 najboljih!

nemaveze

pre 14 godina

Nemoj bre da sada pljuvačku rasipamo spominjući našu princezu i caricu koja se retko radja na ovim prostorima i ajde koji dinar i meni da udelite bre serbske patrijote; mislim ono tek kvarne zube da u red dovedem pa kad naša princeza kao kraljica i carica bidne igrala za nas JBT. ma ima na 'everest da se popnemo i jbg. koga će ondak briga da bude što neki ipak ne znaju ni ' da odigraju. Živeli mi i još neko čeljade što upražnjava kudikamo lepršaviju budućnost tamo gde ona (zapravo)i jeste! Tandrbroć! I La Müsik'

Zarko

pre 14 godina

Bice cudo i ako budu ucestvovale na zavrsnom wta sampionatu 8 najboljih teniserki sveta na kraju godine....

Kako stvari stoje, nista vise od njih dve nece biti...
Onih par sjajnih rezultata u prvoj polovini 2008e god i nista vise...

Sada sve ostaje na mladim teniserkama...

marko

pre 14 godina

Najaci su komentari, lepo sam ja govorio da ona nije za prvih deset. Pa majstori zaludnosti i nesposobnosti ONA je bila prva. Jel treba da ponovim jos jednom?
Jel je vama jasno kakvu glupost i logicku besmislicu izgovarate. To vam je isto ko kad bi sad neko napisao, znao sam da nema sanse da pada kisa, a kisa padala danas u bg i stala i nije bio potop.
Dakle, stvarno.

Fama o biciklistkinji

pre 14 godina

Sačekajte kraj sezone, ovo je još dobro. Kad bi bar, kao Ana, imala 21 godinu, pa i da se nadamo boljem mestu (prvom nikad više, jer će samo gubiti bodove a Dinara povećavati razliku, koja je već danas veća od tri hiljade).

Nije tačno!

pre 14 godina

Sad se stalno fama je Jelena uvela u A grupu koješta! Ne piše neistine. Žreb j odredioigra prvi i treći širite više ovu famu. Nije sama tri meča. Zaia ste neuoljivi u veličanju Jecikinih zasluga i kad ih nema.

Beogradjanka voli JJ

pre 14 godina

Nazalost Azarenka prestize Anu i zadrzava se na toj poziciji jer je njena igra na brzim podlogama (beton) jos bolja.
Sto se Jelene tice ona jedino ako odmah popravi igru i iskoristi to sto Venus igra jos losije od nje na sljaci i sto brani trofej na Wimbldonu inace moze da upadne u seriju poraza poput one u kojoj je Ana bila nakon Garrosa i iz koje ni dan danas nije izasla kako valja.
Sve u svemu ne treba biti ogorcen, nego istrajan..POgledajmo samo snimke meceva sa FED CUPA i vratice nam se osmeh na lice kao sto su se one borile i radovale!

M

pre 14 godina

I to im je super, s obzirom na to da su blede senke samih sebe od prosle godine.
Imam dobar recept, steta sto ne moze da deluje retroaktivno:
- Anu je Jonex trebalo da uceni time da 2-3 godine mora da bude na nekom od prva 3 mesta i da ce tek onda dobiti one milione - da vidite kako bi igrala! K'o zmaj! Imala bi vec 2-3 titule ove godine!
- Jeleni treba neki trener koji ce da vice na nju i da je disciplinuje. Tek kada bi shvatila da joj je tenis na prvom mestu, uspevala bi da dobije svaku tenisreku svojim elegantnim i preciznim udarcima.
Eh, ali ovo ne moze da deluje retroaktino! Ili pak ovo mogu i same da skontaju???

WTATP Lista

pre 14 godina

Kod nas se najpazljivije prati trka za 3-ce mesto izmedju Djokovica i Mareja, iako 3-ci i 4-ti nosilac imaju apsolutno identican status na zrebovima! Sa druge strane cinjenica da je Dementijeva istisnula Jelenu iz TOP4 itekako moze da se odrazi na njene zrebove. Na Rolan Garosu razlika izmedju 1-4 i 5-8 nosilaca je jos i najmanja, jer se sestre Vilijams na sljaci najslabiji snalaze, dok je Ivanovicevoj, pa i Kuznjecovoj to omiljena podloga. Ali vec na Vimbldonu JJ bi sa sestrama Vilijams mogla da se ukrsti vec u cetvrtfinalu...

Ivanovic je u jos tezoj poziciji. Da bi ostala u prvih deset i posle Pariza mora tamo da postigne odlican uspeh, ali TOP10 je samo simbolicki status, za zrebove je bitno da bude TOP8 i tako ostane u grupi prilicno povlascenih 5-8 nosilaca, a za to joj je potrebno da odbrani titulu na Rolan Garosu, a da pritom mlade Azarenka ili Voznijacki ne poprave znatno svoj proslogodisnji rezultat u Parizu. Naravno, kod Ane je pre svega najvaznije da potpuno sanira svoju povredu kolena, jer na primeru njene vrsnjakinje Sarapove koja je sada ispala i iz prvih sto videli smo kako opasno moze biti pokusati problem sa nekom nezgodnom povredom resavati "u hodu", pa se na kraju stanje toliko pogorsalo da su i hirurzi morali da se ukljuce.

Znamo koji su maksimumi nasih najboljih tenisera, ali kako sada stvari stoje izgleda je samo Djokovic konacno uspeo da dostigne formu, a mozemo samo da se nadamo da ce Jelena i Ana kojima je sljaka do sada bila udarna podloga uhvatiti zadnji voz bas na najvecem turniru (nesto slicno je Ivanovic uradila lane).

Miki

pre 14 godina

E, moja Jeco, ti si tek peta na listi, a zamislite Troicki napredovao za cetiri meta i sad je cak 37. na listi!
Ti si uvela Srbiju u svetsku A grupu, a nasi teniseri nisu to uspeli, ma nema veze...
I sad treba da bude sramota sve oni koji kritikuju Jelenu i da shvate kakav je ovo istorijski uspeh zenskog tenisa Srbije.

Veca

pre 14 godina

Lopta je okrugla, i nase sjajne teniserke ce pokazati da im je mesto u samom vrhu, gde su i bile do juce.
A ove razne kikbokserke nece moci dugo sve da postizu na snagu, bez lepote i duha tenisa.

Evert

pre 14 godina

E, moja sejo....i ti i ona Ana, vrlo brzo posle, predstojeca dva GS, idete na dvocifrene pozicije...No, to je vas zivot, i vas "posao"....bio sam navijac i jedne i druge, ali osim gubitka slobodnog bremena, nista nisam ni dobio u ovoj godini, prosle sam se bar radovao, a ove....srecno vama...vi u klin ja u plocu....

Jrdnostavno pad koji se vidi kod obe, je evidentan i nije slucajan...ali, dok je trajalo, bilo nam je lepo....

Miki

pre 14 godina

E, moja Jeco, ti si tek peta na listi, a zamislite Troicki napredovao za cetiri meta i sad je cak 37. na listi!
Ti si uvela Srbiju u svetsku A grupu, a nasi teniseri nisu to uspeli, ma nema veze...
I sad treba da bude sramota sve oni koji kritikuju Jelenu i da shvate kakav je ovo istorijski uspeh zenskog tenisa Srbije.

WTATP Lista

pre 14 godina

Kod nas se najpazljivije prati trka za 3-ce mesto izmedju Djokovica i Mareja, iako 3-ci i 4-ti nosilac imaju apsolutno identican status na zrebovima! Sa druge strane cinjenica da je Dementijeva istisnula Jelenu iz TOP4 itekako moze da se odrazi na njene zrebove. Na Rolan Garosu razlika izmedju 1-4 i 5-8 nosilaca je jos i najmanja, jer se sestre Vilijams na sljaci najslabiji snalaze, dok je Ivanovicevoj, pa i Kuznjecovoj to omiljena podloga. Ali vec na Vimbldonu JJ bi sa sestrama Vilijams mogla da se ukrsti vec u cetvrtfinalu...

Ivanovic je u jos tezoj poziciji. Da bi ostala u prvih deset i posle Pariza mora tamo da postigne odlican uspeh, ali TOP10 je samo simbolicki status, za zrebove je bitno da bude TOP8 i tako ostane u grupi prilicno povlascenih 5-8 nosilaca, a za to joj je potrebno da odbrani titulu na Rolan Garosu, a da pritom mlade Azarenka ili Voznijacki ne poprave znatno svoj proslogodisnji rezultat u Parizu. Naravno, kod Ane je pre svega najvaznije da potpuno sanira svoju povredu kolena, jer na primeru njene vrsnjakinje Sarapove koja je sada ispala i iz prvih sto videli smo kako opasno moze biti pokusati problem sa nekom nezgodnom povredom resavati "u hodu", pa se na kraju stanje toliko pogorsalo da su i hirurzi morali da se ukljuce.

Znamo koji su maksimumi nasih najboljih tenisera, ali kako sada stvari stoje izgleda je samo Djokovic konacno uspeo da dostigne formu, a mozemo samo da se nadamo da ce Jelena i Ana kojima je sljaka do sada bila udarna podloga uhvatiti zadnji voz bas na najvecem turniru (nesto slicno je Ivanovic uradila lane).

Veca

pre 14 godina

Lopta je okrugla, i nase sjajne teniserke ce pokazati da im je mesto u samom vrhu, gde su i bile do juce.
A ove razne kikbokserke nece moci dugo sve da postizu na snagu, bez lepote i duha tenisa.

marko

pre 14 godina

Najaci su komentari, lepo sam ja govorio da ona nije za prvih deset. Pa majstori zaludnosti i nesposobnosti ONA je bila prva. Jel treba da ponovim jos jednom?
Jel je vama jasno kakvu glupost i logicku besmislicu izgovarate. To vam je isto ko kad bi sad neko napisao, znao sam da nema sanse da pada kisa, a kisa padala danas u bg i stala i nije bio potop.
Dakle, stvarno.

M

pre 14 godina

I to im je super, s obzirom na to da su blede senke samih sebe od prosle godine.
Imam dobar recept, steta sto ne moze da deluje retroaktivno:
- Anu je Jonex trebalo da uceni time da 2-3 godine mora da bude na nekom od prva 3 mesta i da ce tek onda dobiti one milione - da vidite kako bi igrala! K'o zmaj! Imala bi vec 2-3 titule ove godine!
- Jeleni treba neki trener koji ce da vice na nju i da je disciplinuje. Tek kada bi shvatila da joj je tenis na prvom mestu, uspevala bi da dobije svaku tenisreku svojim elegantnim i preciznim udarcima.
Eh, ali ovo ne moze da deluje retroaktino! Ili pak ovo mogu i same da skontaju???

Beogradjanka voli JJ

pre 14 godina

Nazalost Azarenka prestize Anu i zadrzava se na toj poziciji jer je njena igra na brzim podlogama (beton) jos bolja.
Sto se Jelene tice ona jedino ako odmah popravi igru i iskoristi to sto Venus igra jos losije od nje na sljaci i sto brani trofej na Wimbldonu inace moze da upadne u seriju poraza poput one u kojoj je Ana bila nakon Garrosa i iz koje ni dan danas nije izasla kako valja.
Sve u svemu ne treba biti ogorcen, nego istrajan..POgledajmo samo snimke meceva sa FED CUPA i vratice nam se osmeh na lice kao sto su se one borile i radovale!

Jova

pre 14 godina

Kakvo nepostovanje nasih teniserki i tenisera da ne poverujes.

Treba da vas je sve sramota sto tako pisete,te neznam klizava godina,te neznam dobro su i tu. Sram vas bilo,bolje ih podrzite,uzas uzas kakav smo mi pokvaren i nazahvalan narod,sramota.

Evert

pre 14 godina

E, moja sejo....i ti i ona Ana, vrlo brzo posle, predstojeca dva GS, idete na dvocifrene pozicije...No, to je vas zivot, i vas "posao"....bio sam navijac i jedne i druge, ali osim gubitka slobodnog bremena, nista nisam ni dobio u ovoj godini, prosle sam se bar radovao, a ove....srecno vama...vi u klin ja u plocu....

Jrdnostavno pad koji se vidi kod obe, je evidentan i nije slucajan...ali, dok je trajalo, bilo nam je lepo....

Ajdee lepotice

pre 14 godina

I da izgubi 2000 bodova na Roland Garros-u Ana ce godinu zavrsiti medju osam najboljih.
Jedva cekam da je vidim na travi na Wimbledon-u.

realista

pre 14 godina

E stvarno ste smesni.
Cinjenica je da Jelena igra lose ove godine, da Ana jos uvek nije u najboljoj formi i da igra jako malo turnira.
Cak je i ovaj prethodni turnir, inace jedan od 4 najjaca WTA turnira propustila.
Medjutim i sa tako ocajnim igrama i rezultatima Jelena je 10, a Ana 12 na godisnjoj listi.
Ni jedna ni druga , ne mogu gore od ovoga, mogu samo bolje
Ne mogu nikako da ispadnu iz prvih 10, jer jednostavno nema ko da ih prestigne.
Azarenka? Pa ta devojka nije ni za prvih 30.
Do kraja godine ja ocekujem da Ana bude na drugom mestu, a Jelena na 3. ili 4.
Safina se nazalost sada mnogo odlepila i nece je biti lako stici.
Viliamsove nikad gore nisu igrale, pa ni one vise nisu nekakva pretnja.
Dementieva kao i do sada sa puno oscilacija. Kuzjecova standardna kao i prethodnih nekoliko godina.
Zvonareva - zalutala u prvih 10 kao i ova Azarenko.
Voznjacki jedini pravi talenat, ali jos uvek suvise mlada i neiskusna.
Najveci problem ce verovatno predstavljati povratak Sharapove. Videcemo kakav ce biti njen povratak.
U svakom slucaju Safina i Sharapova, su uz nase devojke jedine teniserke koje necemu vrede danas u zenskom tenisu.
Za nase devojke nije uopste toliko vazno na kom ce mestu biti zbog zreba, jer jednostavno ni konkurencija nije neka, da bi one trebale da strepe od nekog u cetvrtfinalu i slicno.
Jedino mozda malo ima znacaja da ostanu u prvih 8, jer su prvih 8 uglavnom slobodne na svim turnirimau prvim kolima (sem na gren slemu).
Cak i da Ana padne posle RG privremeno na 9. ili 10. mesto, vec posle Wimbldona se vraca u prvih 5.
Jelena igra losije ove godine, ali i ona ce se sigurno malo popraviti.
Za Anu se ne brinem, ona ove godine igra sasvim dobro i sve bolje i bolje.
Videcete to vec na RG, pa zatim i na Wimbldonu.
Polufinale je najgore sto moze da uradi, mada ja ocekujem i finale i bar jednu GS titulu.

Io

pre 14 godina

@Milan
Da ne igra RG,Pala bi na 13 mesto,za tvoju informaciju.
I inace te "novine" imaju takve teniske "strucnjake" da je to milina.
A izgleda da ni ti nisi bas veliki poznavatelj tenisa kad prenosis presove "informacije".

Nije tačno!

pre 14 godina

Sad se stalno fama je Jelena uvela u A grupu koješta! Ne piše neistine. Žreb j odredioigra prvi i treći širite više ovu famu. Nije sama tri meča. Zaia ste neuoljivi u veličanju Jecikinih zasluga i kad ih nema.

nikol dž. femija

pre 14 godina

OVDE se poredak po WTA listi smatra nevažnim i lažnim.Ovde je,to je poznato,VAŽNA "race lista".

NE ZNAM GDE SU SADA svi oni ljudi koji o tome ovde detaljno pišu.ILI je NAJVAŽNIJE samo pisati i misliti negativno i to isticati.

JELENA je na "race listi" popravila svoj plasman za 4 mesta i SADA JE 10.

Kada je JJ 3.na WTA listi onda je važna RACE lista,kada je 5.na WTA listi onda je ta lista merodavna a ne "race", jer je na RACE listi "skočila" za 4 mesta,a u odnosu na početak godine za 6 mesta.

Ana je 12.

JJ i ANA imaju realne šanse da,do kraja godine,budu među 8 najboljih na "race listi" i ponovo,po treći put, odu na završni turnir 8 najboljih!

GO ANA

pre 14 godina

Meni se ni malo ne dopada izjava Aninog novog trenera, Krejga Kardona, da ona nije dovoljno spremna ni u formi, ali da je za nju bolje da misli kako ce odsustvovati sa RG zbog povrede jer ce onda to lakse podneti u psiholoskom smislu.
Da u pitanju nisu tako ozbiljne povrede, videlo se i na Aninom ucescu u Fed kupu u Spaniji gde je normalno igrala.
Zato mi se ne dopada to jednogodisnje lutanje bez trenera, i sa raznim mudracima koji ovako mudruju kao Kardon.
Ana Ivanovic je mlada, zdrava i prava, i treba da igra i stice formu a ne da se udaljava od tenisa sve vise, i tako gubi osecaj za igru i samopouzdanje.

Fama o biciklistkinji

pre 14 godina

Sačekajte kraj sezone, ovo je još dobro. Kad bi bar, kao Ana, imala 21 godinu, pa i da se nadamo boljem mestu (prvom nikad više, jer će samo gubiti bodove a Dinara povećavati razliku, koja je već danas veća od tri hiljade).

Milan

pre 14 godina

Nasa teniserka Ana Ivanovic, ako ne odbrani Rolan Garos, pada na 15. mesto (danasnji Pres)

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=65533§ionId=44

Pariz pred vratima

pre 14 godina

Ana Ivanovic je medijska princeza, cuvana i usmeravana ka tome da se o nju otimaju sponzori i razni casopisi. U toj celoj halabuci njen talenat i mladost su pali u drugi plan. Oko Ane je ceo tim, a jedan glavni trener se, po svojoj koncepciji rada, postavlja kao individualac kome je cilj da igrac napreduje. Sa takvom ulogom niti jedan trener ne moze da upadne i da se uklopi u podmazan tim Aninih roditelja, menadzera i sponzora. Cini mi se da je proslogodisnja kriza uzrokovana i upletanjem tolikih ljudi i da Ana uopste ne ucestvuje dovoljno u razradi svoje igre i pravljenju turnirskog kalendara. Uziva, kaze, u igri, a odigrala je 7 turnira ove godine (Serena je odigrala 10!). Trebace jos nekoliko godina da se ona otrgne i pokaze kao nezavisna licnost.

Igre

pre 14 godina

@ GO ANA

Potpuno si u pravu.
Meni je oduvek bilo sumnjivo to sto Ani trenere angazuju i biraju sponzori, a ne ona licno.
I taj Grenefeld, kao, ne moze vise da trenira Anu iako je s njom osvojio RG, a sad moze da trenira Voznijacki?! A zasto ne moze Anu, sta ga sprecava?!
Ko zna kome to odgovara da Ana ne napreduje, i ko zna ko stoji iza svega ovoga.
Ana, uzmi svoj zivot u svoje ruke!

Beogradjanka voli JJ

pre 14 godina

@ Igre @ Ana
ZAnimljiva teorija i verovatno ste u pravu.
Cudno mi je to sto ona ne odlucuje sam, pa nije dete! Oni su njen tim, saradnici, ali ne i ona i ne igraju, ipak je ona ta koja je osvojila RG, trebalo bi da se malo vise osamostali i uozbilji.
Pariski san za perspektivnu igracicu Aninog kalibra je trebao odavno da se zavrsi. Jexte ona mlada, ali ne treba se oslanjati na to, vreme leti, kada ce ako nece sada, jer ako sto pre ne izadje iz krize kontinuiranim pobedama, bice sve teze i teze vracati se.

Sto se tice Jelene Jankovic, ona je uslikana na terenima Roland Garrosa kako trenira sa Rikardom Sancezom koji je kao sto je i sama prognozirala idalje u njenom stabu.
Da ne budu posle price da nase teniserke samo snimaju reklame, ima tu i treninga. zivot profesionalnog sportiste je mnoogo komplikovaniji.
Sreca prati hrabre!4z7ddj

realista

pre 14 godina

@Milan
Ana jedino moze da padne na to 15. mesto ako ne igra RG jer bi tako izgubila svih 2000 bodova.
Medjutim ne odbraniti titulu nije isto sto i ne igrati na turniru.
Sa dolaskom u polufinale bi verovatno bila na 10. mestu, sa ulaskom u fineale bi verovatno zadrzala 8., a sa odbranjenom titulom bi se mozda i popravila na listi, jer i ostale igracice ispred nje brane dosta bodova.
Vez obzira sto Ana ne bi sa titulom zaradila nikakve bodove, na primer Kuznjecova brani polufinale i 900 bodova.
Ako ispadne u cetvrtfinali gubi 400 bodova i pada na listi ispod Ane (naravno ako Ana osvoji titulu).
U svakom slucaju sa tom titulom bi se Ana na godisnjoj listi popela sa ovog 12. mesta negde na 4.
Sa dobrim rezultatom na Wimbldonu bi verovatno dosla i na 2. mesto te liste.
A ta godisnja lista ce na kraju godine biti ista kao i ova glavna.

Ne shvatate jednu stvar, a to je da i ostale igracice iz prvih 10 igraju ocajno ove godine i cak mnogo losije od Ane i Jelene. Sve iz prvih 10 su ove godine bar na par turnira ispadale u prvim kolima od nekih anonimusa.
Jedina kojoj se to ove godine nije desavalo je Safina i devojka je zasluzeno na prvom mestu.
Uostalom i Ana je igrala sasvim dobro. Od svega 6 turnira na kojima je igrala odigrala je 1 finale, 2 cetvrtfinala i 3 puta ispadala u trecem kolu.
Medjutim na gren slemovima Ana igra najbolje, sto je i dokazala sa 3 uzastopna finala i jednom titulom.
Mene uopste ne brine Anina trenutna pozicija, jer se devojka po kvalitetu realno nalazi medju prve 3, a to ce se uskoro potvrditi i na listi.

Zarko

pre 14 godina

Bice cudo i ako budu ucestvovale na zavrsnom wta sampionatu 8 najboljih teniserki sveta na kraju godine....

Kako stvari stoje, nista vise od njih dve nece biti...
Onih par sjajnih rezultata u prvoj polovini 2008e god i nista vise...

Sada sve ostaje na mladim teniserkama...

Santijago Serano

pre 14 godina

@ Opasne igre oko Ana
Naravno da su posteni! Zato smo i ponosni na njih uvek! To je najbitnije! Pobede ce se vratiti uskoro, moramo da verujemo u njih.


Samo jedno pitanje:
Da ne mislite da je MOZDA u pitanju psiha, nesigurnost mlade Ane..?..Ne bi bilo prvi put da je to razlog kraha nakon ogromnog uspeha mladih devojki?

Io

pre 14 godina

@Pariz pred vratima

Pa upravo se zbog zbog tog talenta,mladosti i lepote otimaju sponzori i casopisi,
tako da tesko da su pali u drugi plan.
A to sto je odigrala manje turnira ove godine,mozda ima veze i sa povredom, pa povukla sa mastersa u Madridu upravo zbog povrede kolena.
A sata mislis zasto Serena igra toliko turnira?Pa mora da dokaze svetu onu svoju tvrdnju da je "ona pravi broj jedan".
Samo nesto joj ne ide u dokazivanju,zadnja cetri meca je igubila vec u drugoj rundi (prvu je bila slobodna:)).

Cucurigu

pre 14 godina

Vrlo vazne su obe liste.Jos vaznija su standarno dobre igre koje,nazalost, nase devojke ove godine nemaju.Izgleda teret slave i rejtinga,koje su imale,nisu mogle podneti.Uz to dodajmo da su se sve igracice medjusobno procitale,a nase nista novo ne daju,sve mi izgleda poprilicno pesimisticno(za mene vec sada nije iznadjenje poraz nasih devojaka od bilo koje teniserke!).Pogledajte molm Vas koliko volje u, samo prosecne ,Safine(siledzijska igra pobedjuje intiligentnu Safina-Sancez),koja jednostavno poraz pretvara u pobedu.Nazalost cvrste volje i planske igre kod nasih devojaka vise,bar za sada,nema,niti bilo neceg novog originalnog.Plasman medju prvih osam,ili bilo koje polufinale,licno za mene ce biti ravno senzaciji.

Zelim puno uspeha,srece,ozbiljnosti i profesionalnosti Ani i Jeleni.

ND

pre 14 godina

Buffett’s NetJets Signs Sponsor Deal With Ivanovic

May 19 (Bloomberg) -- French Open champion Ana Ivanovic signed an endorsement deal with NetJets Inc., the private- aircraft venture owned by investor Warren Buffett.

The one-year, rolling contract, was signed this week, Gavin Versi, the tennis player’s spokesman, said in an interview today. Financial details weren’t disclosed.

Ivanovic became No. 1 in the world after winning her lone Grand Slam title in Paris last year. The 21-year-old Serbian, who owns properties on the Spanish island of Majorca and in Basel, Switzerland, has made more than $6.7 million in prize money in her career. She signed a deal with exercise equipment- maker TechnoGym a few months ago, Versi said.

Other endorsements include Adidas AG, Yonex Co. Ltd., Verano Motors and Juice Plus, the food-nutrition company owned by her manager, Dan Holzman.

Ivanovic has slumped to No. 8 in the rankings after her French open title was followed by early losses at Wimbledon and the U.S. Open, the next two Grand Slam events.

Roger Federer, the former top-ranked men’s player who is seeking his first French Open championship, also endorses NetJets. The tournament on the clay courts of Roland Garros starts May 24.

Opasne igre oko Ane

pre 14 godina

Realista


Lepo je sto tako zelis Ani, ali zar ti ne vidis misljenja i zapazanja ozbiljnih ljudi, kao sto dobronamerno pisu GO ANA, Igre i ostali?
Da jedna devojka u punom naponu snage i uspeha toliko padne - ne moze biti bez necijeg uplitanja.
Veliki novac, interesi, svasta.
A Ana je postena, kao i svi srpski teniseri i to kazem s ponosom.

Sava

pre 14 godina

@Jova
Jovo dušo, evo odspavao sam, ali evo još uvek ne kontam što si se tako ražestio oko ničega.
Da ti dodješ malo na pecanje sa mnom, a?

Io

pre 14 godina

"Sto se tice povrede, WTA mora da bude zvanicno informisana o povredi profesionalne igracice, tako da bi se znalo da li je Ana povredjena jos ranije nego sad. Ona nikad ne propusta da objavi povrede na svom sajtu, gde stalno komunicira sa svojim navijacima. Od pocetka godine otkako je dosla u Australiju ponavlja da je u dobroj formi i prosto jedva ceka da izadje na teren. Pa zasto onda ne izlazi?!?!"
Alo,je li ti ne razumes ili neces da razumes, da je ona bila povredjena,pa zato nije ni izlazila,logicno,zar ne.Sta ti nije jasno?Uz to, WTA je obavesten i Ana ce morati u sledecih godinu dana da odradi promovisanje WTA u Madridu.
Nego,navedi nam te sto sve lepse izgledaju,ja ih bas nesto nisam video.

Lobel

pre 14 godina

Da Zvonareva nije ozlijeđena, Janković bi bila bi 6. na WTA listi.
Nakon RG-a Ivanovićeva leti debelo iz TOP 10, to je stvarnost.
Tu i tamo još očekujem koji bljesak srpskog ženskog tenisa, no da je svoje najbolje dao, dao je.

Pariz pred vratima

pre 14 godina

@ lo
Anina lepota nije pala u drugi plan, to nisam ni rekla, ali talenat jeste i tu ona ne napreduje. Kad igracica pada na listi i gubi meceve, a potpisuje nove sponzorske ugovore jasno je sta je kod nje atraktivno. Sto se tice povrede, WTA mora da bude zvanicno informisana o povredi profesionalne igracice, tako da bi se znalo da li je Ana povredjena jos ranije nego sad. Ona nikad ne propusta da objavi povrede na svom sajtu, gde stalno komunicira sa svojim navijacima. Od pocetka godine otkako je dosla u Australiju ponavlja da je u dobroj formi i prosto jedva ceka da izadje na teren. Pa zasto onda ne izlazi?!?!
A Serena je sama prizvala svoj sadasnji maler tim nepotrebnim, arogantnim hvalisanjem, ali je cinjenica da ona ove godine igra i izlazi na turnire i vise nego sto je njena zvanicna obaveza.
Jedan nemacki komentator sa Eurosporta je pre vise godina komentarisao kako Ana Kurnjikova ne moze da osvoji turnir jer stalno izlazi samo na najvece turnire, gde je najjaca konkurencija, ali i najveca zarada, umesto da se malo zagreje i na onim manjim. Devojka je dobivala ogromne sume iz tzv. "appearance fee" fonda, za cisto pojavljivanje, a nista nikad nije osvojila u singlu. Ne bih volela da se Anina karijera pretvori u nesto slicno jer je Ana neuporedivo mocnija teniserka i sladja devojka. Ali dok se ona odmara, druge devojke osvajaju turnire i poene, a i sve lepse izgledaju.

nemaveze

pre 14 godina

Nemoj bre da sada pljuvačku rasipamo spominjući našu princezu i caricu koja se retko radja na ovim prostorima i ajde koji dinar i meni da udelite bre serbske patrijote; mislim ono tek kvarne zube da u red dovedem pa kad naša princeza kao kraljica i carica bidne igrala za nas JBT. ma ima na 'everest da se popnemo i jbg. koga će ondak briga da bude što neki ipak ne znaju ni ' da odigraju. Živeli mi i još neko čeljade što upražnjava kudikamo lepršaviju budućnost tamo gde ona (zapravo)i jeste! Tandrbroć! I La Müsik'

Evert

pre 14 godina

E, moja sejo....i ti i ona Ana, vrlo brzo posle, predstojeca dva GS, idete na dvocifrene pozicije...No, to je vas zivot, i vas "posao"....bio sam navijac i jedne i druge, ali osim gubitka slobodnog bremena, nista nisam ni dobio u ovoj godini, prosle sam se bar radovao, a ove....srecno vama...vi u klin ja u plocu....

Jrdnostavno pad koji se vidi kod obe, je evidentan i nije slucajan...ali, dok je trajalo, bilo nam je lepo....

Nije tačno!

pre 14 godina

Sad se stalno fama je Jelena uvela u A grupu koješta! Ne piše neistine. Žreb j odredioigra prvi i treći širite više ovu famu. Nije sama tri meča. Zaia ste neuoljivi u veličanju Jecikinih zasluga i kad ih nema.

Zarko

pre 14 godina

Bice cudo i ako budu ucestvovale na zavrsnom wta sampionatu 8 najboljih teniserki sveta na kraju godine....

Kako stvari stoje, nista vise od njih dve nece biti...
Onih par sjajnih rezultata u prvoj polovini 2008e god i nista vise...

Sada sve ostaje na mladim teniserkama...

Miki

pre 14 godina

E, moja Jeco, ti si tek peta na listi, a zamislite Troicki napredovao za cetiri meta i sad je cak 37. na listi!
Ti si uvela Srbiju u svetsku A grupu, a nasi teniseri nisu to uspeli, ma nema veze...
I sad treba da bude sramota sve oni koji kritikuju Jelenu i da shvate kakav je ovo istorijski uspeh zenskog tenisa Srbije.

nemaveze

pre 14 godina

Nemoj bre da sada pljuvačku rasipamo spominjući našu princezu i caricu koja se retko radja na ovim prostorima i ajde koji dinar i meni da udelite bre serbske patrijote; mislim ono tek kvarne zube da u red dovedem pa kad naša princeza kao kraljica i carica bidne igrala za nas JBT. ma ima na 'everest da se popnemo i jbg. koga će ondak briga da bude što neki ipak ne znaju ni ' da odigraju. Živeli mi i još neko čeljade što upražnjava kudikamo lepršaviju budućnost tamo gde ona (zapravo)i jeste! Tandrbroć! I La Müsik'

Fama o biciklistkinji

pre 14 godina

Sačekajte kraj sezone, ovo je još dobro. Kad bi bar, kao Ana, imala 21 godinu, pa i da se nadamo boljem mestu (prvom nikad više, jer će samo gubiti bodove a Dinara povećavati razliku, koja je već danas veća od tri hiljade).

marko

pre 14 godina

Najaci su komentari, lepo sam ja govorio da ona nije za prvih deset. Pa majstori zaludnosti i nesposobnosti ONA je bila prva. Jel treba da ponovim jos jednom?
Jel je vama jasno kakvu glupost i logicku besmislicu izgovarate. To vam je isto ko kad bi sad neko napisao, znao sam da nema sanse da pada kisa, a kisa padala danas u bg i stala i nije bio potop.
Dakle, stvarno.

realista

pre 14 godina

E stvarno ste smesni.
Cinjenica je da Jelena igra lose ove godine, da Ana jos uvek nije u najboljoj formi i da igra jako malo turnira.
Cak je i ovaj prethodni turnir, inace jedan od 4 najjaca WTA turnira propustila.
Medjutim i sa tako ocajnim igrama i rezultatima Jelena je 10, a Ana 12 na godisnjoj listi.
Ni jedna ni druga , ne mogu gore od ovoga, mogu samo bolje
Ne mogu nikako da ispadnu iz prvih 10, jer jednostavno nema ko da ih prestigne.
Azarenka? Pa ta devojka nije ni za prvih 30.
Do kraja godine ja ocekujem da Ana bude na drugom mestu, a Jelena na 3. ili 4.
Safina se nazalost sada mnogo odlepila i nece je biti lako stici.
Viliamsove nikad gore nisu igrale, pa ni one vise nisu nekakva pretnja.
Dementieva kao i do sada sa puno oscilacija. Kuzjecova standardna kao i prethodnih nekoliko godina.
Zvonareva - zalutala u prvih 10 kao i ova Azarenko.
Voznjacki jedini pravi talenat, ali jos uvek suvise mlada i neiskusna.
Najveci problem ce verovatno predstavljati povratak Sharapove. Videcemo kakav ce biti njen povratak.
U svakom slucaju Safina i Sharapova, su uz nase devojke jedine teniserke koje necemu vrede danas u zenskom tenisu.
Za nase devojke nije uopste toliko vazno na kom ce mestu biti zbog zreba, jer jednostavno ni konkurencija nije neka, da bi one trebale da strepe od nekog u cetvrtfinalu i slicno.
Jedino mozda malo ima znacaja da ostanu u prvih 8, jer su prvih 8 uglavnom slobodne na svim turnirimau prvim kolima (sem na gren slemu).
Cak i da Ana padne posle RG privremeno na 9. ili 10. mesto, vec posle Wimbldona se vraca u prvih 5.
Jelena igra losije ove godine, ali i ona ce se sigurno malo popraviti.
Za Anu se ne brinem, ona ove godine igra sasvim dobro i sve bolje i bolje.
Videcete to vec na RG, pa zatim i na Wimbldonu.
Polufinale je najgore sto moze da uradi, mada ja ocekujem i finale i bar jednu GS titulu.

Milan

pre 14 godina

Nasa teniserka Ana Ivanovic, ako ne odbrani Rolan Garos, pada na 15. mesto (danasnji Pres)

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=65533§ionId=44

Igre

pre 14 godina

@ GO ANA

Potpuno si u pravu.
Meni je oduvek bilo sumnjivo to sto Ani trenere angazuju i biraju sponzori, a ne ona licno.
I taj Grenefeld, kao, ne moze vise da trenira Anu iako je s njom osvojio RG, a sad moze da trenira Voznijacki?! A zasto ne moze Anu, sta ga sprecava?!
Ko zna kome to odgovara da Ana ne napreduje, i ko zna ko stoji iza svega ovoga.
Ana, uzmi svoj zivot u svoje ruke!

Veca

pre 14 godina

Lopta je okrugla, i nase sjajne teniserke ce pokazati da im je mesto u samom vrhu, gde su i bile do juce.
A ove razne kikbokserke nece moci dugo sve da postizu na snagu, bez lepote i duha tenisa.

GO ANA

pre 14 godina

Meni se ni malo ne dopada izjava Aninog novog trenera, Krejga Kardona, da ona nije dovoljno spremna ni u formi, ali da je za nju bolje da misli kako ce odsustvovati sa RG zbog povrede jer ce onda to lakse podneti u psiholoskom smislu.
Da u pitanju nisu tako ozbiljne povrede, videlo se i na Aninom ucescu u Fed kupu u Spaniji gde je normalno igrala.
Zato mi se ne dopada to jednogodisnje lutanje bez trenera, i sa raznim mudracima koji ovako mudruju kao Kardon.
Ana Ivanovic je mlada, zdrava i prava, i treba da igra i stice formu a ne da se udaljava od tenisa sve vise, i tako gubi osecaj za igru i samopouzdanje.

M

pre 14 godina

I to im je super, s obzirom na to da su blede senke samih sebe od prosle godine.
Imam dobar recept, steta sto ne moze da deluje retroaktivno:
- Anu je Jonex trebalo da uceni time da 2-3 godine mora da bude na nekom od prva 3 mesta i da ce tek onda dobiti one milione - da vidite kako bi igrala! K'o zmaj! Imala bi vec 2-3 titule ove godine!
- Jeleni treba neki trener koji ce da vice na nju i da je disciplinuje. Tek kada bi shvatila da joj je tenis na prvom mestu, uspevala bi da dobije svaku tenisreku svojim elegantnim i preciznim udarcima.
Eh, ali ovo ne moze da deluje retroaktino! Ili pak ovo mogu i same da skontaju???

Jova

pre 14 godina

Kakvo nepostovanje nasih teniserki i tenisera da ne poverujes.

Treba da vas je sve sramota sto tako pisete,te neznam klizava godina,te neznam dobro su i tu. Sram vas bilo,bolje ih podrzite,uzas uzas kakav smo mi pokvaren i nazahvalan narod,sramota.

Ajdee lepotice

pre 14 godina

I da izgubi 2000 bodova na Roland Garros-u Ana ce godinu zavrsiti medju osam najboljih.
Jedva cekam da je vidim na travi na Wimbledon-u.

Beogradjanka voli JJ

pre 14 godina

@ Igre @ Ana
ZAnimljiva teorija i verovatno ste u pravu.
Cudno mi je to sto ona ne odlucuje sam, pa nije dete! Oni su njen tim, saradnici, ali ne i ona i ne igraju, ipak je ona ta koja je osvojila RG, trebalo bi da se malo vise osamostali i uozbilji.
Pariski san za perspektivnu igracicu Aninog kalibra je trebao odavno da se zavrsi. Jexte ona mlada, ali ne treba se oslanjati na to, vreme leti, kada ce ako nece sada, jer ako sto pre ne izadje iz krize kontinuiranim pobedama, bice sve teze i teze vracati se.

Sto se tice Jelene Jankovic, ona je uslikana na terenima Roland Garrosa kako trenira sa Rikardom Sancezom koji je kao sto je i sama prognozirala idalje u njenom stabu.
Da ne budu posle price da nase teniserke samo snimaju reklame, ima tu i treninga. zivot profesionalnog sportiste je mnoogo komplikovaniji.
Sreca prati hrabre!4z7ddj

nikol dž. femija

pre 14 godina

OVDE se poredak po WTA listi smatra nevažnim i lažnim.Ovde je,to je poznato,VAŽNA "race lista".

NE ZNAM GDE SU SADA svi oni ljudi koji o tome ovde detaljno pišu.ILI je NAJVAŽNIJE samo pisati i misliti negativno i to isticati.

JELENA je na "race listi" popravila svoj plasman za 4 mesta i SADA JE 10.

Kada je JJ 3.na WTA listi onda je važna RACE lista,kada je 5.na WTA listi onda je ta lista merodavna a ne "race", jer je na RACE listi "skočila" za 4 mesta,a u odnosu na početak godine za 6 mesta.

Ana je 12.

JJ i ANA imaju realne šanse da,do kraja godine,budu među 8 najboljih na "race listi" i ponovo,po treći put, odu na završni turnir 8 najboljih!

Io

pre 14 godina

@Milan
Da ne igra RG,Pala bi na 13 mesto,za tvoju informaciju.
I inace te "novine" imaju takve teniske "strucnjake" da je to milina.
A izgleda da ni ti nisi bas veliki poznavatelj tenisa kad prenosis presove "informacije".

Lobel

pre 14 godina

Da Zvonareva nije ozlijeđena, Janković bi bila bi 6. na WTA listi.
Nakon RG-a Ivanovićeva leti debelo iz TOP 10, to je stvarnost.
Tu i tamo još očekujem koji bljesak srpskog ženskog tenisa, no da je svoje najbolje dao, dao je.

realista

pre 14 godina

@Milan
Ana jedino moze da padne na to 15. mesto ako ne igra RG jer bi tako izgubila svih 2000 bodova.
Medjutim ne odbraniti titulu nije isto sto i ne igrati na turniru.
Sa dolaskom u polufinale bi verovatno bila na 10. mestu, sa ulaskom u fineale bi verovatno zadrzala 8., a sa odbranjenom titulom bi se mozda i popravila na listi, jer i ostale igracice ispred nje brane dosta bodova.
Vez obzira sto Ana ne bi sa titulom zaradila nikakve bodove, na primer Kuznjecova brani polufinale i 900 bodova.
Ako ispadne u cetvrtfinali gubi 400 bodova i pada na listi ispod Ane (naravno ako Ana osvoji titulu).
U svakom slucaju sa tom titulom bi se Ana na godisnjoj listi popela sa ovog 12. mesta negde na 4.
Sa dobrim rezultatom na Wimbldonu bi verovatno dosla i na 2. mesto te liste.
A ta godisnja lista ce na kraju godine biti ista kao i ova glavna.

Ne shvatate jednu stvar, a to je da i ostale igracice iz prvih 10 igraju ocajno ove godine i cak mnogo losije od Ane i Jelene. Sve iz prvih 10 su ove godine bar na par turnira ispadale u prvim kolima od nekih anonimusa.
Jedina kojoj se to ove godine nije desavalo je Safina i devojka je zasluzeno na prvom mestu.
Uostalom i Ana je igrala sasvim dobro. Od svega 6 turnira na kojima je igrala odigrala je 1 finale, 2 cetvrtfinala i 3 puta ispadala u trecem kolu.
Medjutim na gren slemovima Ana igra najbolje, sto je i dokazala sa 3 uzastopna finala i jednom titulom.
Mene uopste ne brine Anina trenutna pozicija, jer se devojka po kvalitetu realno nalazi medju prve 3, a to ce se uskoro potvrditi i na listi.

Opasne igre oko Ane

pre 14 godina

Realista


Lepo je sto tako zelis Ani, ali zar ti ne vidis misljenja i zapazanja ozbiljnih ljudi, kao sto dobronamerno pisu GO ANA, Igre i ostali?
Da jedna devojka u punom naponu snage i uspeha toliko padne - ne moze biti bez necijeg uplitanja.
Veliki novac, interesi, svasta.
A Ana je postena, kao i svi srpski teniseri i to kazem s ponosom.

WTATP Lista

pre 14 godina

Kod nas se najpazljivije prati trka za 3-ce mesto izmedju Djokovica i Mareja, iako 3-ci i 4-ti nosilac imaju apsolutno identican status na zrebovima! Sa druge strane cinjenica da je Dementijeva istisnula Jelenu iz TOP4 itekako moze da se odrazi na njene zrebove. Na Rolan Garosu razlika izmedju 1-4 i 5-8 nosilaca je jos i najmanja, jer se sestre Vilijams na sljaci najslabiji snalaze, dok je Ivanovicevoj, pa i Kuznjecovoj to omiljena podloga. Ali vec na Vimbldonu JJ bi sa sestrama Vilijams mogla da se ukrsti vec u cetvrtfinalu...

Ivanovic je u jos tezoj poziciji. Da bi ostala u prvih deset i posle Pariza mora tamo da postigne odlican uspeh, ali TOP10 je samo simbolicki status, za zrebove je bitno da bude TOP8 i tako ostane u grupi prilicno povlascenih 5-8 nosilaca, a za to joj je potrebno da odbrani titulu na Rolan Garosu, a da pritom mlade Azarenka ili Voznijacki ne poprave znatno svoj proslogodisnji rezultat u Parizu. Naravno, kod Ane je pre svega najvaznije da potpuno sanira svoju povredu kolena, jer na primeru njene vrsnjakinje Sarapove koja je sada ispala i iz prvih sto videli smo kako opasno moze biti pokusati problem sa nekom nezgodnom povredom resavati "u hodu", pa se na kraju stanje toliko pogorsalo da su i hirurzi morali da se ukljuce.

Znamo koji su maksimumi nasih najboljih tenisera, ali kako sada stvari stoje izgleda je samo Djokovic konacno uspeo da dostigne formu, a mozemo samo da se nadamo da ce Jelena i Ana kojima je sljaka do sada bila udarna podloga uhvatiti zadnji voz bas na najvecem turniru (nesto slicno je Ivanovic uradila lane).

Santijago Serano

pre 14 godina

@ Opasne igre oko Ana
Naravno da su posteni! Zato smo i ponosni na njih uvek! To je najbitnije! Pobede ce se vratiti uskoro, moramo da verujemo u njih.


Samo jedno pitanje:
Da ne mislite da je MOZDA u pitanju psiha, nesigurnost mlade Ane..?..Ne bi bilo prvi put da je to razlog kraha nakon ogromnog uspeha mladih devojki?

Pariz pred vratima

pre 14 godina

Ana Ivanovic je medijska princeza, cuvana i usmeravana ka tome da se o nju otimaju sponzori i razni casopisi. U toj celoj halabuci njen talenat i mladost su pali u drugi plan. Oko Ane je ceo tim, a jedan glavni trener se, po svojoj koncepciji rada, postavlja kao individualac kome je cilj da igrac napreduje. Sa takvom ulogom niti jedan trener ne moze da upadne i da se uklopi u podmazan tim Aninih roditelja, menadzera i sponzora. Cini mi se da je proslogodisnja kriza uzrokovana i upletanjem tolikih ljudi i da Ana uopste ne ucestvuje dovoljno u razradi svoje igre i pravljenju turnirskog kalendara. Uziva, kaze, u igri, a odigrala je 7 turnira ove godine (Serena je odigrala 10!). Trebace jos nekoliko godina da se ona otrgne i pokaze kao nezavisna licnost.

Pariz pred vratima

pre 14 godina

@ lo
Anina lepota nije pala u drugi plan, to nisam ni rekla, ali talenat jeste i tu ona ne napreduje. Kad igracica pada na listi i gubi meceve, a potpisuje nove sponzorske ugovore jasno je sta je kod nje atraktivno. Sto se tice povrede, WTA mora da bude zvanicno informisana o povredi profesionalne igracice, tako da bi se znalo da li je Ana povredjena jos ranije nego sad. Ona nikad ne propusta da objavi povrede na svom sajtu, gde stalno komunicira sa svojim navijacima. Od pocetka godine otkako je dosla u Australiju ponavlja da je u dobroj formi i prosto jedva ceka da izadje na teren. Pa zasto onda ne izlazi?!?!
A Serena je sama prizvala svoj sadasnji maler tim nepotrebnim, arogantnim hvalisanjem, ali je cinjenica da ona ove godine igra i izlazi na turnire i vise nego sto je njena zvanicna obaveza.
Jedan nemacki komentator sa Eurosporta je pre vise godina komentarisao kako Ana Kurnjikova ne moze da osvoji turnir jer stalno izlazi samo na najvece turnire, gde je najjaca konkurencija, ali i najveca zarada, umesto da se malo zagreje i na onim manjim. Devojka je dobivala ogromne sume iz tzv. "appearance fee" fonda, za cisto pojavljivanje, a nista nikad nije osvojila u singlu. Ne bih volela da se Anina karijera pretvori u nesto slicno jer je Ana neuporedivo mocnija teniserka i sladja devojka. Ali dok se ona odmara, druge devojke osvajaju turnire i poene, a i sve lepse izgledaju.

Io

pre 14 godina

"Sto se tice povrede, WTA mora da bude zvanicno informisana o povredi profesionalne igracice, tako da bi se znalo da li je Ana povredjena jos ranije nego sad. Ona nikad ne propusta da objavi povrede na svom sajtu, gde stalno komunicira sa svojim navijacima. Od pocetka godine otkako je dosla u Australiju ponavlja da je u dobroj formi i prosto jedva ceka da izadje na teren. Pa zasto onda ne izlazi?!?!"
Alo,je li ti ne razumes ili neces da razumes, da je ona bila povredjena,pa zato nije ni izlazila,logicno,zar ne.Sta ti nije jasno?Uz to, WTA je obavesten i Ana ce morati u sledecih godinu dana da odradi promovisanje WTA u Madridu.
Nego,navedi nam te sto sve lepse izgledaju,ja ih bas nesto nisam video.

Sava

pre 14 godina

@Jova
Jovo dušo, evo odspavao sam, ali evo još uvek ne kontam što si se tako ražestio oko ničega.
Da ti dodješ malo na pecanje sa mnom, a?

Io

pre 14 godina

@Pariz pred vratima

Pa upravo se zbog zbog tog talenta,mladosti i lepote otimaju sponzori i casopisi,
tako da tesko da su pali u drugi plan.
A to sto je odigrala manje turnira ove godine,mozda ima veze i sa povredom, pa povukla sa mastersa u Madridu upravo zbog povrede kolena.
A sata mislis zasto Serena igra toliko turnira?Pa mora da dokaze svetu onu svoju tvrdnju da je "ona pravi broj jedan".
Samo nesto joj ne ide u dokazivanju,zadnja cetri meca je igubila vec u drugoj rundi (prvu je bila slobodna:)).

Beogradjanka voli JJ

pre 14 godina

Nazalost Azarenka prestize Anu i zadrzava se na toj poziciji jer je njena igra na brzim podlogama (beton) jos bolja.
Sto se Jelene tice ona jedino ako odmah popravi igru i iskoristi to sto Venus igra jos losije od nje na sljaci i sto brani trofej na Wimbldonu inace moze da upadne u seriju poraza poput one u kojoj je Ana bila nakon Garrosa i iz koje ni dan danas nije izasla kako valja.
Sve u svemu ne treba biti ogorcen, nego istrajan..POgledajmo samo snimke meceva sa FED CUPA i vratice nam se osmeh na lice kao sto su se one borile i radovale!

Cucurigu

pre 14 godina

Vrlo vazne su obe liste.Jos vaznija su standarno dobre igre koje,nazalost, nase devojke ove godine nemaju.Izgleda teret slave i rejtinga,koje su imale,nisu mogle podneti.Uz to dodajmo da su se sve igracice medjusobno procitale,a nase nista novo ne daju,sve mi izgleda poprilicno pesimisticno(za mene vec sada nije iznadjenje poraz nasih devojaka od bilo koje teniserke!).Pogledajte molm Vas koliko volje u, samo prosecne ,Safine(siledzijska igra pobedjuje intiligentnu Safina-Sancez),koja jednostavno poraz pretvara u pobedu.Nazalost cvrste volje i planske igre kod nasih devojaka vise,bar za sada,nema,niti bilo neceg novog originalnog.Plasman medju prvih osam,ili bilo koje polufinale,licno za mene ce biti ravno senzaciji.

Zelim puno uspeha,srece,ozbiljnosti i profesionalnosti Ani i Jeleni.

ND

pre 14 godina

Buffett’s NetJets Signs Sponsor Deal With Ivanovic

May 19 (Bloomberg) -- French Open champion Ana Ivanovic signed an endorsement deal with NetJets Inc., the private- aircraft venture owned by investor Warren Buffett.

The one-year, rolling contract, was signed this week, Gavin Versi, the tennis player’s spokesman, said in an interview today. Financial details weren’t disclosed.

Ivanovic became No. 1 in the world after winning her lone Grand Slam title in Paris last year. The 21-year-old Serbian, who owns properties on the Spanish island of Majorca and in Basel, Switzerland, has made more than $6.7 million in prize money in her career. She signed a deal with exercise equipment- maker TechnoGym a few months ago, Versi said.

Other endorsements include Adidas AG, Yonex Co. Ltd., Verano Motors and Juice Plus, the food-nutrition company owned by her manager, Dan Holzman.

Ivanovic has slumped to No. 8 in the rankings after her French open title was followed by early losses at Wimbledon and the U.S. Open, the next two Grand Slam events.

Roger Federer, the former top-ranked men’s player who is seeking his first French Open championship, also endorses NetJets. The tournament on the clay courts of Roland Garros starts May 24.