Petak, 15.05.2009.

18:30

Madrid: Đoković u polufinalu

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu pobedom na Hrvatom Ivanom Ljubičićem 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Madrid: Ðokoviæ u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

jole

pre 14 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 18. MAJ
(nosioci za Roland Garros)
(pobeda u polufinalu donosi +240 poena)
1. Nadal 14720
2. Federer 9830
3. A.Murray 9020 (konacan broj poena)
4. NOVAK DJOKOVIC 8830

ja

pre 14 godina

Marej u ponedeljak gubi 150 bodova iz Hamburga, a dobija 180 za ovaj Madrid. Dakle na sledecoj listi ce imati 30 bodova vise.

Novak gubi 450 za Hamburg, a ulaskom u polufinale je zaradio 360. Znaci ako ispadne u polufinalu, Novak ce imati na sledecoj listi 90 bodova manje ili u ukupnom zbiru 190 manje od Mareja (70+30+90).

Ako Novak udje u finale, onda dobija dodatnih 240 bodova sa kojima bi prestigao Mareja za 50 bodova i ponovo bio treci.

Zakljucak, Novak mora da danas pobedi Nadala da bi se vratio na trece mesto.

@mko

pre 14 godina

E neka je vala Marej ispao.Da nije imao ludo sreću ispao bi i pre.Nemrzim ga ali
Šteta što se bodovi iz Madrida dodaju i oduzimaju tek u oktobru,inače Novak bi od ponedeljka bio ponovo 3.No, neka on danas pobeda Nadala,štoje po meni izvodljivo,pogotovu poslr sinoćneg lošeg izanja Nadala.Gledajući meč sa Verdaskom,stekaosam utisak daje Nadal ranjiviji nego ikada,ida bez obzira što je šljaka i što se igra u Espanji,Nole mže da pobedi.

Neutron

pre 14 godina

Ispao Murray. Znaci od ponedeljka Nole opet treci. A toliko panike sto je dve nedelje bio cetvrti. Plus u oktobru se Murrayu oduzimaju dodatnih 1000 bodova a Noletu samo 150. Moze da dodje do jos kojeg kratkotrajnog klackanja na tim pozicijama posto Nole brani vise bodova od Murraya na Roland Garrosu, ali zato Nole ne brani gotovo nista na Wimbledonu, dok Murray brani cetvrt finale. Sve to nije bitno. Bitno je da Nole nastavi da igra kako igra i stvari ce doci na svoje mesto. Ja bih se zaprepastio ako ne zavrsi godinu na 2. poziciji.

Joca

pre 14 godina

Pitanje: Upravo sam video da je Mari izgubio od Del Potra. Da li ce njemu sad biti oduzeti neki poen?

Napred Nole, ole, ole, ole...!

objsasnjenje

pre 14 godina

"Ali kako to da uvek ide na Nadala? Nesto tu ne stima....
(Boka, 15. maj 2009 23:30) "

Pa ide uvek na Nadala, ali nekad u polufinalu, a nekad u finalu.
Na Australia Openu je bio u suprotnoj polovini i mogao je sa Nadalom da igra tek u finalu.
U IW je bio u Nadalovoj polovini i mogli su se susresti u polufinalu. (Na oba ta turnira je Novak ispadao u cetvrtfinalu)
U Majamiju, Monre Karlu i Rimu je bio u suprotnoj polovini i na Nadala isao u finalu. (U Majamiju je Nadal ranije ispao). Sada u Madridu je opet u Nadalovoj polovini.
Dakle od 6 veliki turnira, Novak je 2 puta bio u Nadalovoj polovini, a 4 puta u suprotnoj polovini. Tu nema nikakvih pravila. Jednostavno kako odluci zreb i za zreb nikakve veze nema da li je 3. ili 4. Svaki put su mu sanse 50% da bude u Nadalovoj polovini, a 50% da bude u surotnoj.
Kada su u istoj polovini, idu jedan na drugog u polufinalu. Kada su u suprotnim polovinama, ne mogu se sastati pre finala.
To je sva mudrost

S obzirom da je vise puta ove godine bio u suprotnoj polovini, po nekom zakonu verovatnoce, sada su mu vece sanse da na narednih par turnira bude u Nadalovoj polovini.
Mada ponavljam, nema tu nikakvih pravila, vec cista sreca prilikom izvlacenja za zreb.

ja

pre 14 godina

Novak je na ovom turniru pretrpeo samo 1 brejk u 3 mecha. Dakle na svoj servis igra bolje nego ikada.
Ako se uzme u obzir da se igra na sljaci gde se mnogo lakse prave brejkovi, ovaj podatak jos vise dobija na vaznosti.
Mislim da bi na ovom turniru mogla biti treca sreca i da bi Nadal mogao konacno pasti.
Novakove sanse za pobedu su sada vece nego ikada. Nadal je na ovom turniru odigrao i jedan mech manje, jer je jedan mech dobio bez borbe. Mozda ce zbog toga biti i dosta odmorniji, ali takve stvari njemu samo smetaju. Njemu vise odgovara kad igra sto vise, jer mu treba vremena da se uigra, da oseti teren i slicne stvari.
Zato ja sutra pare stavljam na Djokovica, pa cak i da ih izgubim nece mi biti zao, jer ovaj decko to zasluzuje.
Sutrasnjom pobedom bi istovremeno mogao da prekine Nadalovu vladavinu i da zapocne probijanje ka pvom mestu.
Dakle bice ovo mozda jedan od najvaznijih Novakovih mecheva ove godine i mozemo samo da ocekujemo jednu njegovu odlicnu partiju.
Uz samo malo srece bice tu i pobeda, a ako se to desi, eto Novaka na prvom mestu do kraja godine.

realista

pre 14 godina

lazu te sine boka,nemaju oni pojma,samo te loze

najaci su mi ovi sa komentarima tj svetima,te dubla,te izlaska na mrezu,voleja...nasi stari su takve zvali Marica...

Gogo

pre 14 godina

Ljudi gledao sam natenane (posle ko zna koliko vremena poslednjih dana sam imao tu srecu) meceve Novaka i Nadala. Licno mislim nakon onoga sto sam video, ma koliko cete se mozda nasmejati na ovo, da je sutra trenutak mozda vise nego i Hamburgu da "rokne" Nadala. Kako se samo Nadal danas provukao...Dobio je samo zbog psihicke nestabilnosti Verdaska koji je bar jedan set trebalo da osvoji. Na zalost Novak se u poslednje vreme ponovo zali na psihicki zamor, sto je i te kako razumljilvo buduci da na poslednjih pet turnira decko ima cetri finala i evo sad polufinale. Odsustvo osmeha je to ja mislim... Ipak, decko igra najvaznije poene k'o vanzemaljac. Objektivno ova tri tura je odigrao taman kolko treba...Bio je odlican na kljucnim poenima, ali ne treba zaboraviti da nije igrao ni protiv jednog ozbiljnog klijenta kao npr u Monaku ili Rimu. Eto, da sutra ima motivaciju kao iz Monaka i Rima mislim da bi moglo da bude cuda. Ovako, slazem se sa nadama da ce uspeti bar da mu otkine drugi set. Napred Nole heroju, jeste da zaradjujes kao zmaj i da igras za sebe ali ipak omogucavas i nama da zivimo jedan lep san i da prkosimo Zapadnoj Evropi koja nas drzi za "orangutane" (to mogu da Vam kazem iz licnog iskustva sa lica mesta)kakav biser imamo. Pre svega po ponasanju, a o tenisu da ne govorimo.

ofk

pre 14 godina

Nebojša Višković, naš poznati sportski komentator, napušta RTS zbog ultimatuma koji su toj medijskoj kući postavili Srđan i Goran Đoković, otac i stric našeg tenisera, Novaka Đokovića.

Srđan i Goran Đoković su uslovili Javni servis Srbije da će mu uskratiti prenose turnira Srbija open ukoliko dozvoli Viškoviću da komentariše mečeve.

Zašto? Zato što Viškovićev način komentarisanja izgleda nije po ukusu porodice Đoković. Naime, on ne komentariše dovoljno strasno igru Novaka Đokovića, mereno hirovitim i nerazumnim standardima njegovog oca.

Evo šta o tome za Press kaže Nebojša Višković:

- Srđan i Goran Đoković su, kao organizatori turnira, tražili od RTS-a moje izuzeće u prenosima mečeva sa Srbija opena. RTS je to prihvatio i to je razlog zbog kojeg odlazim. To nije prvi put da se državna televizija povinuje zahtevima članova porodice Đoković, a da ja tu nemam nikakvu zaštitu. Još uvek zvanično nisam otišao sa RTS-a, ali to jeste moja namera. Prelomio sam i vrlo brzo ću otići.

Višković odbija da gazi svoje principe (koji bi trebalo da budu i principi jednog nezavisnog javnog servisa od integriteta, koji mi, očito, nemamo), te dalje poručuje:

- Koliko god zvučalo patetično - ja svoj obraz neću da dajem! Više neću dozvoliti da se kola lome na meni! Znam da je moja kuća bila u vrlo nezahvalnoj situaciji, jer su Đokovići zapravo postavili ultimatum da ja ne radim ako će RTS prenositi mečeve. Odlučili su da se još jednom povinuju... Čak i ako uspem da nađem razumevanja za državnu televiziju, ovakve stvari više neću dozvoljavati. To je Srbija koje se grozim! Neću da budem deo te priče.

Direktor RTS-a, Aleksandar Tijanić, nije želeo da komentariše Viškovićeve tvrdnje.
------------------------------------------------------------------------------------------------

pravimedojed

pre 14 godina

Pametni ste ko pcelice "Maje".
Zasto igra Nole i dubl(tj. igrao)? Stoga sto se covek priprema za Rolan Garos koji se igra na 3 dobijena seta!!!

PS: Nole uzima minimum jedan set Rafi

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Slazem se da nepotrebno igra dubl..Mada, ako je to u funkciji usavrsavanja igre na mrezi ok...jos mora on to dosta da popravi..Mislim da ima sanse sutra protiv Nadala..Samo visok procenat prvog servisa, i izbegavanje nebuloznih drop-shotova, minimiziranje neizn.gresaka..Nadal jeste favorit, ali ne toliko izraziti kao u MK i Rimu,, jer je i njemu u fokusu RG i mislimj da Madrid igra sa 70% mogucnosti..Nando je mogao da ga dobije, poklonio mu je drugi set..Ocekujem jedno 100 ''nepreporucivanja'', ali mislim da Madrid uzima Rodzer...RG Nadal, naravno..A Wimbledon ce biti jedan od najneizvesnijih u istoriji...4 igraca sa jednakim sansama..mada bih voleo da gledam finale Fed-Novak:)veliki pozz svim ljubiteljima tenisa iz Nisa

danilo v

pre 14 godina

Nas lipi ivan je bia bolji,a novaku je sreca pomoogla.
(croatiaboy,15.maj,22:19)

Evo mu odgovora:Ivan je bio dobar teniser.Sto jest jest,ali novak je trenutno najbolji i niko mu nije ravan.

Bojan K

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto Nole igra dubl u Madridu? Totalno pogresna strategija! Nepotrebno trosenje energije! S obzirom da u polufinalu ili finalu uglavnom ide na Nadala, ne znam koga je posavjetovao da igra u parovima?
Nole, sutra puno srece!!!

ogi

pre 14 godina

nole iza osnovne,ili na njoj dobiti moze nadala!pogledajte jos jednom "karlo"...ne mora nadal lomiti reket,neka igra, igraj rafa daleko i dugo.ako nole izudara servis, pjevacemo.

Zarko

pre 14 godina

Zna da ce mu protiv Nadala biti tesko i da ce verovatno igrati maratonski mec...
Ali ne, on hoce da igra i dublove...
Uopste ga ne razumem...
Ajde u Monte Carlu, privikavao se na novu podlogu, ali ovo nema smisla..

Irene_A

pre 14 godina

Odlicno!
Za sutra uopste nemam ocekivanja - ni pobeda, ni set, vec mislim da sutra Nole treba da Nadala busne na vise mesta da vidi gde bi mogao biti supalj. Sutrasnji mec je vazniji kao istrazivacki pokusaj, nego zbog toga koji ce biti ishod. Treba mu pristupiti kao onoj igri pogadjanja zamisljenog broja, gde igrac treba da pogodi zamisljeni broj, tako sto nasumice nabada broj, a zauzvrat dobije delimican rezultat - koliko je cifara i mesta pogodio. E onda, iz vise pokusaja, ili iz manje ako je uspesan, moze igrac da slozi sve kockice i dobije tacan rezultat. Tako ja vidim sutrasnji mec: jedan pokusaj, koji mozda uopste nije ni blizu zeljenog rezultata, ali koji nesto kaze o zagonetki.
Sa konacnim, ciljem, naravno, da se zagonetka konacno resi na Rolan Garosu. ;)

Zoran

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..
(Boka), 15. maj 2009 18:50)


Boko,Sine moj, raspitaj se za nacin zrebanja pa se javi ponovo. . .

joe

pre 14 godina

čestitke novaku na pobedi, a obojici na fer igri u kojoj smo uživali. ljubičić je pokazao da je veliki sportista i da ga beograd nije bez razloga onako lepo pozdravio pre par dana. novače srećno u polufinalu!

@boka
parovi polufinala tj. ukrštanje kod prva 4 igrača na svetu svaki put zavise od žreba... tako da nole ne mora na svakom turniru da ide na nadala u 1/2 finala

igor

pre 14 godina

To legendo nasa!!!
Sve cestitke na rutinskoj pobedi, samo ovako nastavi i nema ti granica!!
Inace nebitno je da li je Novak 3. ili 4. igrac sveta u zdrebu su oni ravnopravni i samo sreca odlucuje da li ce u poluvinalu na Nadala ili Federera!!A u ostalom sada oni treba da brinu koji ce od njih na Novaka!!

Vokas

pre 14 godina

@Boka
Nisi u pravu. Zreb u tenisu je polu-dirigovan sto znaci da se samo 1. i 2. nosilac ne mogu sastati pre finala. Treci ili cetvrti nosilac mogu da upadnu u bilo koju polovinu zreba. Bio Nole 3. ili 4. na renkingu, iste su mu sanse da se susretne sa Nadalom (ili Federerom) u polufinalu... Moras malo bolje da pratis. ;)

Dusan

pre 14 godina

@ Boka ... mislim da nema veze dal' je 3-i ili 4-i sa time stoigra u polufinalu protiv Nadala ili Federera ... U Madridu je novak 3-i nosilac posto se to odredjivalo pre nego je izbacena najnovija Atp lista, pa igra sa Nadalom ... To ima veze samo sa time u kom je delu zreba, posto susedne pozicije idu u dva kostura koji nose prvi i drugi nosilac ...

duhsasekirom

pre 14 godina

@ Boka

Ti bas nista ne znas o stvaranju zreba.

1.nosilac (Nadal) ide na prvo mesto u zrebu,dok 2. (Federer) ide na poslednje mesto u zrebu.Onda se IZVLACE 3. i 4. nosilac.Ko se prvi izvuce ide u gornji deo sa Nadalom,ko se drugi izvuce ide u donji deo sa Federerom.Ja jesam mozda malo konfuzan ali poenta je da Djokovic bez obzira da li je 3. ili 4. na svetu ima 50%-50% sanse da u polufinalu zaigra sa Nadalom (odnosno Federerom).

Sasa

pre 14 godina

@Boka
POsto vidim da ne znas mnogo o pravilima zreba, objasnicu ti kao on funkcionise:
Samo prvi i drugi na listi nemogu se sresti do finala, bilo da si treci ili cetvrti zreb odluci da li ces na prvog ili drugog u polufinalu. Inace za zreb u Madridu Novak je kotiran kao treci igrac na planeti.Tek od sledeceg turnira ce biti cetvrti, pod uslovom da Marej zadrzi trecu poziciju. Zreb je bio takav da se na poslednjim turnirima Novak susretao sa Federerom a ne sa Nadalom u polufinalu.

Beni..

pre 14 godina

Swaka chast za polufinale,,al igra je bila uzasna,i sa strane noleta a i ljubicica,,al dzaba ceka ga nadal,koji ce ga lagano sawladati,kao u dwa zadnja mecha,a ljepota je bila gledat 3set mecha,fedex-rodik,,6-1 kakwe poene je samo naprawio genije tenisa Roger Federer,,(riterne,bekende ma ljepota)Nole zao mi je,,federer(ljepota)nadal(klasa),,..

ATP

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..
(Boka, 15. maj 2009 18:50)

Izvini da ti nesto objasnim,Djokovic je trenutno 3. nosilac zato sto je zreb obavljen pre nego sto je pao na cetvrtu poziciju.Nije pitno da li je 3. ili 4. nosilac ne odlucuje to nego zreb na turniru.

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Zašto je Nole danas bio toliko neraspoložen i tužan? Nije bilo osmeha čak ni na kraju kad je dobio meč. Ili je, možda, tako samo meni izgledalo.
Nole, čestitam ti na pobedi i plasmanu u polifinale.želim ti sve najbolje. Želim da ti slaviš u polufinalu protiv Nadala ili Verdaska (videćemo ko će biti).

Igor CH

pre 14 godina

@ Boka
Kada cete vise da shvatite da je za zreb potpuno nebitno da li si treci ili cetvrti na ATP listi. Treci i cetvrti nosilac se izvlace zrebom u kojoj ce polovini biti, tako da iako cetvrti na listi moze prakticno na svakom turniru da upada u Federerov deo zreba, mada ne znam koliko je to bitno. Nadala u svakom slucaju mora da dobije, pre ili kasnije.

Milena

pre 14 godina

Eh kad bi sutra bar jedan set uzeo Nadalu (ja bih radije 2 ali ipak Nadal, sljaka ... ). Mislim da Novak moze da pobedi Nadala na sljaci ali bi morao da dobije 1.set po svaku cenu, znaci da udje koncentrisano, strpljivo sa odmerenom dozom agresivnosti...ali lako je reci. .. Pa Novace Srecno!

P.S.99% ce u 1/2finalu Nadal, jer mi se cini da Verdasko bolje igra na betonu bez obzira sto je Spanac.

genije

pre 14 godina

Ajde Nole vreme je da se vratis na mesto koje ti pripada.Moram da priznam da je Ljubicic jedini hrvatski sportista za koga po nekad navijam i drago mi je sto je u dobroj formi.Protiv Nadala tesko kao i uvek ali ovog puta mirise mi na pobedu. Napred Nole, Srbija je uz tebe!

raketa

pre 14 godina

Novace mislim da si sposoban i zreo da dobijes Nadala tamo gdje ce mu biti najzalije.Samo hrabro. Imas igru, a oni mogu da zalivaju do zore.

Gastarbajter

pre 14 godina

Da ti kazem Novace, malo, ali samo me je malo bilo strah, i to na pocetku. Videlo se iz aviona da si bolji, samo je trebalo igrati i cekati sansu. Polako dobijas i na rutini, iskustvo cini svoje.
Samo napred!!!

Boka

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..

genije

pre 14 godina

Ajde Nole vreme je da se vratis na mesto koje ti pripada.Moram da priznam da je Ljubicic jedini hrvatski sportista za koga po nekad navijam i drago mi je sto je u dobroj formi.Protiv Nadala tesko kao i uvek ali ovog puta mirise mi na pobedu. Napred Nole, Srbija je uz tebe!

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Zašto je Nole danas bio toliko neraspoložen i tužan? Nije bilo osmeha čak ni na kraju kad je dobio meč. Ili je, možda, tako samo meni izgledalo.
Nole, čestitam ti na pobedi i plasmanu u polifinale.želim ti sve najbolje. Želim da ti slaviš u polufinalu protiv Nadala ili Verdaska (videćemo ko će biti).

Gastarbajter

pre 14 godina

Da ti kazem Novace, malo, ali samo me je malo bilo strah, i to na pocetku. Videlo se iz aviona da si bolji, samo je trebalo igrati i cekati sansu. Polako dobijas i na rutini, iskustvo cini svoje.
Samo napred!!!

Igor CH

pre 14 godina

@ Boka
Kada cete vise da shvatite da je za zreb potpuno nebitno da li si treci ili cetvrti na ATP listi. Treci i cetvrti nosilac se izvlace zrebom u kojoj ce polovini biti, tako da iako cetvrti na listi moze prakticno na svakom turniru da upada u Federerov deo zreba, mada ne znam koliko je to bitno. Nadala u svakom slucaju mora da dobije, pre ili kasnije.

Boka

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..

ATP

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..
(Boka, 15. maj 2009 18:50)

Izvini da ti nesto objasnim,Djokovic je trenutno 3. nosilac zato sto je zreb obavljen pre nego sto je pao na cetvrtu poziciju.Nije pitno da li je 3. ili 4. nosilac ne odlucuje to nego zreb na turniru.

raketa

pre 14 godina

Novace mislim da si sposoban i zreo da dobijes Nadala tamo gdje ce mu biti najzalije.Samo hrabro. Imas igru, a oni mogu da zalivaju do zore.

igor

pre 14 godina

To legendo nasa!!!
Sve cestitke na rutinskoj pobedi, samo ovako nastavi i nema ti granica!!
Inace nebitno je da li je Novak 3. ili 4. igrac sveta u zdrebu su oni ravnopravni i samo sreca odlucuje da li ce u poluvinalu na Nadala ili Federera!!A u ostalom sada oni treba da brinu koji ce od njih na Novaka!!

Milena

pre 14 godina

Eh kad bi sutra bar jedan set uzeo Nadalu (ja bih radije 2 ali ipak Nadal, sljaka ... ). Mislim da Novak moze da pobedi Nadala na sljaci ali bi morao da dobije 1.set po svaku cenu, znaci da udje koncentrisano, strpljivo sa odmerenom dozom agresivnosti...ali lako je reci. .. Pa Novace Srecno!

P.S.99% ce u 1/2finalu Nadal, jer mi se cini da Verdasko bolje igra na betonu bez obzira sto je Spanac.

danilo v

pre 14 godina

Nas lipi ivan je bia bolji,a novaku je sreca pomoogla.
(croatiaboy,15.maj,22:19)

Evo mu odgovora:Ivan je bio dobar teniser.Sto jest jest,ali novak je trenutno najbolji i niko mu nije ravan.

Dusan

pre 14 godina

@ Boka ... mislim da nema veze dal' je 3-i ili 4-i sa time stoigra u polufinalu protiv Nadala ili Federera ... U Madridu je novak 3-i nosilac posto se to odredjivalo pre nego je izbacena najnovija Atp lista, pa igra sa Nadalom ... To ima veze samo sa time u kom je delu zreba, posto susedne pozicije idu u dva kostura koji nose prvi i drugi nosilac ...

Irene_A

pre 14 godina

Odlicno!
Za sutra uopste nemam ocekivanja - ni pobeda, ni set, vec mislim da sutra Nole treba da Nadala busne na vise mesta da vidi gde bi mogao biti supalj. Sutrasnji mec je vazniji kao istrazivacki pokusaj, nego zbog toga koji ce biti ishod. Treba mu pristupiti kao onoj igri pogadjanja zamisljenog broja, gde igrac treba da pogodi zamisljeni broj, tako sto nasumice nabada broj, a zauzvrat dobije delimican rezultat - koliko je cifara i mesta pogodio. E onda, iz vise pokusaja, ili iz manje ako je uspesan, moze igrac da slozi sve kockice i dobije tacan rezultat. Tako ja vidim sutrasnji mec: jedan pokusaj, koji mozda uopste nije ni blizu zeljenog rezultata, ali koji nesto kaze o zagonetki.
Sa konacnim, ciljem, naravno, da se zagonetka konacno resi na Rolan Garosu. ;)

Vokas

pre 14 godina

@Boka
Nisi u pravu. Zreb u tenisu je polu-dirigovan sto znaci da se samo 1. i 2. nosilac ne mogu sastati pre finala. Treci ili cetvrti nosilac mogu da upadnu u bilo koju polovinu zreba. Bio Nole 3. ili 4. na renkingu, iste su mu sanse da se susretne sa Nadalom (ili Federerom) u polufinalu... Moras malo bolje da pratis. ;)

duhsasekirom

pre 14 godina

@ Boka

Ti bas nista ne znas o stvaranju zreba.

1.nosilac (Nadal) ide na prvo mesto u zrebu,dok 2. (Federer) ide na poslednje mesto u zrebu.Onda se IZVLACE 3. i 4. nosilac.Ko se prvi izvuce ide u gornji deo sa Nadalom,ko se drugi izvuce ide u donji deo sa Federerom.Ja jesam mozda malo konfuzan ali poenta je da Djokovic bez obzira da li je 3. ili 4. na svetu ima 50%-50% sanse da u polufinalu zaigra sa Nadalom (odnosno Federerom).

joe

pre 14 godina

čestitke novaku na pobedi, a obojici na fer igri u kojoj smo uživali. ljubičić je pokazao da je veliki sportista i da ga beograd nije bez razloga onako lepo pozdravio pre par dana. novače srećno u polufinalu!

@boka
parovi polufinala tj. ukrštanje kod prva 4 igrača na svetu svaki put zavise od žreba... tako da nole ne mora na svakom turniru da ide na nadala u 1/2 finala

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Slazem se da nepotrebno igra dubl..Mada, ako je to u funkciji usavrsavanja igre na mrezi ok...jos mora on to dosta da popravi..Mislim da ima sanse sutra protiv Nadala..Samo visok procenat prvog servisa, i izbegavanje nebuloznih drop-shotova, minimiziranje neizn.gresaka..Nadal jeste favorit, ali ne toliko izraziti kao u MK i Rimu,, jer je i njemu u fokusu RG i mislimj da Madrid igra sa 70% mogucnosti..Nando je mogao da ga dobije, poklonio mu je drugi set..Ocekujem jedno 100 ''nepreporucivanja'', ali mislim da Madrid uzima Rodzer...RG Nadal, naravno..A Wimbledon ce biti jedan od najneizvesnijih u istoriji...4 igraca sa jednakim sansama..mada bih voleo da gledam finale Fed-Novak:)veliki pozz svim ljubiteljima tenisa iz Nisa

Zoran

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..
(Boka), 15. maj 2009 18:50)


Boko,Sine moj, raspitaj se za nacin zrebanja pa se javi ponovo. . .

Zarko

pre 14 godina

Zna da ce mu protiv Nadala biti tesko i da ce verovatno igrati maratonski mec...
Ali ne, on hoce da igra i dublove...
Uopste ga ne razumem...
Ajde u Monte Carlu, privikavao se na novu podlogu, ali ovo nema smisla..

pravimedojed

pre 14 godina

Pametni ste ko pcelice "Maje".
Zasto igra Nole i dubl(tj. igrao)? Stoga sto se covek priprema za Rolan Garos koji se igra na 3 dobijena seta!!!

PS: Nole uzima minimum jedan set Rafi

Sasa

pre 14 godina

@Boka
POsto vidim da ne znas mnogo o pravilima zreba, objasnicu ti kao on funkcionise:
Samo prvi i drugi na listi nemogu se sresti do finala, bilo da si treci ili cetvrti zreb odluci da li ces na prvog ili drugog u polufinalu. Inace za zreb u Madridu Novak je kotiran kao treci igrac na planeti.Tek od sledeceg turnira ce biti cetvrti, pod uslovom da Marej zadrzi trecu poziciju. Zreb je bio takav da se na poslednjim turnirima Novak susretao sa Federerom a ne sa Nadalom u polufinalu.

ja

pre 14 godina

Novak je na ovom turniru pretrpeo samo 1 brejk u 3 mecha. Dakle na svoj servis igra bolje nego ikada.
Ako se uzme u obzir da se igra na sljaci gde se mnogo lakse prave brejkovi, ovaj podatak jos vise dobija na vaznosti.
Mislim da bi na ovom turniru mogla biti treca sreca i da bi Nadal mogao konacno pasti.
Novakove sanse za pobedu su sada vece nego ikada. Nadal je na ovom turniru odigrao i jedan mech manje, jer je jedan mech dobio bez borbe. Mozda ce zbog toga biti i dosta odmorniji, ali takve stvari njemu samo smetaju. Njemu vise odgovara kad igra sto vise, jer mu treba vremena da se uigra, da oseti teren i slicne stvari.
Zato ja sutra pare stavljam na Djokovica, pa cak i da ih izgubim nece mi biti zao, jer ovaj decko to zasluzuje.
Sutrasnjom pobedom bi istovremeno mogao da prekine Nadalovu vladavinu i da zapocne probijanje ka pvom mestu.
Dakle bice ovo mozda jedan od najvaznijih Novakovih mecheva ove godine i mozemo samo da ocekujemo jednu njegovu odlicnu partiju.
Uz samo malo srece bice tu i pobeda, a ako se to desi, eto Novaka na prvom mestu do kraja godine.

Gogo

pre 14 godina

Ljudi gledao sam natenane (posle ko zna koliko vremena poslednjih dana sam imao tu srecu) meceve Novaka i Nadala. Licno mislim nakon onoga sto sam video, ma koliko cete se mozda nasmejati na ovo, da je sutra trenutak mozda vise nego i Hamburgu da "rokne" Nadala. Kako se samo Nadal danas provukao...Dobio je samo zbog psihicke nestabilnosti Verdaska koji je bar jedan set trebalo da osvoji. Na zalost Novak se u poslednje vreme ponovo zali na psihicki zamor, sto je i te kako razumljilvo buduci da na poslednjih pet turnira decko ima cetri finala i evo sad polufinale. Odsustvo osmeha je to ja mislim... Ipak, decko igra najvaznije poene k'o vanzemaljac. Objektivno ova tri tura je odigrao taman kolko treba...Bio je odlican na kljucnim poenima, ali ne treba zaboraviti da nije igrao ni protiv jednog ozbiljnog klijenta kao npr u Monaku ili Rimu. Eto, da sutra ima motivaciju kao iz Monaka i Rima mislim da bi moglo da bude cuda. Ovako, slazem se sa nadama da ce uspeti bar da mu otkine drugi set. Napred Nole heroju, jeste da zaradjujes kao zmaj i da igras za sebe ali ipak omogucavas i nama da zivimo jedan lep san i da prkosimo Zapadnoj Evropi koja nas drzi za "orangutane" (to mogu da Vam kazem iz licnog iskustva sa lica mesta)kakav biser imamo. Pre svega po ponasanju, a o tenisu da ne govorimo.

ofk

pre 14 godina

Nebojša Višković, naš poznati sportski komentator, napušta RTS zbog ultimatuma koji su toj medijskoj kući postavili Srđan i Goran Đoković, otac i stric našeg tenisera, Novaka Đokovića.

Srđan i Goran Đoković su uslovili Javni servis Srbije da će mu uskratiti prenose turnira Srbija open ukoliko dozvoli Viškoviću da komentariše mečeve.

Zašto? Zato što Viškovićev način komentarisanja izgleda nije po ukusu porodice Đoković. Naime, on ne komentariše dovoljno strasno igru Novaka Đokovića, mereno hirovitim i nerazumnim standardima njegovog oca.

Evo šta o tome za Press kaže Nebojša Višković:

- Srđan i Goran Đoković su, kao organizatori turnira, tražili od RTS-a moje izuzeće u prenosima mečeva sa Srbija opena. RTS je to prihvatio i to je razlog zbog kojeg odlazim. To nije prvi put da se državna televizija povinuje zahtevima članova porodice Đoković, a da ja tu nemam nikakvu zaštitu. Još uvek zvanično nisam otišao sa RTS-a, ali to jeste moja namera. Prelomio sam i vrlo brzo ću otići.

Višković odbija da gazi svoje principe (koji bi trebalo da budu i principi jednog nezavisnog javnog servisa od integriteta, koji mi, očito, nemamo), te dalje poručuje:

- Koliko god zvučalo patetično - ja svoj obraz neću da dajem! Više neću dozvoliti da se kola lome na meni! Znam da je moja kuća bila u vrlo nezahvalnoj situaciji, jer su Đokovići zapravo postavili ultimatum da ja ne radim ako će RTS prenositi mečeve. Odlučili su da se još jednom povinuju... Čak i ako uspem da nađem razumevanja za državnu televiziju, ovakve stvari više neću dozvoljavati. To je Srbija koje se grozim! Neću da budem deo te priče.

Direktor RTS-a, Aleksandar Tijanić, nije želeo da komentariše Viškovićeve tvrdnje.
------------------------------------------------------------------------------------------------

objsasnjenje

pre 14 godina

"Ali kako to da uvek ide na Nadala? Nesto tu ne stima....
(Boka, 15. maj 2009 23:30) "

Pa ide uvek na Nadala, ali nekad u polufinalu, a nekad u finalu.
Na Australia Openu je bio u suprotnoj polovini i mogao je sa Nadalom da igra tek u finalu.
U IW je bio u Nadalovoj polovini i mogli su se susresti u polufinalu. (Na oba ta turnira je Novak ispadao u cetvrtfinalu)
U Majamiju, Monre Karlu i Rimu je bio u suprotnoj polovini i na Nadala isao u finalu. (U Majamiju je Nadal ranije ispao). Sada u Madridu je opet u Nadalovoj polovini.
Dakle od 6 veliki turnira, Novak je 2 puta bio u Nadalovoj polovini, a 4 puta u suprotnoj polovini. Tu nema nikakvih pravila. Jednostavno kako odluci zreb i za zreb nikakve veze nema da li je 3. ili 4. Svaki put su mu sanse 50% da bude u Nadalovoj polovini, a 50% da bude u surotnoj.
Kada su u istoj polovini, idu jedan na drugog u polufinalu. Kada su u suprotnim polovinama, ne mogu se sastati pre finala.
To je sva mudrost

S obzirom da je vise puta ove godine bio u suprotnoj polovini, po nekom zakonu verovatnoce, sada su mu vece sanse da na narednih par turnira bude u Nadalovoj polovini.
Mada ponavljam, nema tu nikakvih pravila, vec cista sreca prilikom izvlacenja za zreb.

Beni..

pre 14 godina

Swaka chast za polufinale,,al igra je bila uzasna,i sa strane noleta a i ljubicica,,al dzaba ceka ga nadal,koji ce ga lagano sawladati,kao u dwa zadnja mecha,a ljepota je bila gledat 3set mecha,fedex-rodik,,6-1 kakwe poene je samo naprawio genije tenisa Roger Federer,,(riterne,bekende ma ljepota)Nole zao mi je,,federer(ljepota)nadal(klasa),,..

Neutron

pre 14 godina

Ispao Murray. Znaci od ponedeljka Nole opet treci. A toliko panike sto je dve nedelje bio cetvrti. Plus u oktobru se Murrayu oduzimaju dodatnih 1000 bodova a Noletu samo 150. Moze da dodje do jos kojeg kratkotrajnog klackanja na tim pozicijama posto Nole brani vise bodova od Murraya na Roland Garrosu, ali zato Nole ne brani gotovo nista na Wimbledonu, dok Murray brani cetvrt finale. Sve to nije bitno. Bitno je da Nole nastavi da igra kako igra i stvari ce doci na svoje mesto. Ja bih se zaprepastio ako ne zavrsi godinu na 2. poziciji.

Bojan K

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto Nole igra dubl u Madridu? Totalno pogresna strategija! Nepotrebno trosenje energije! S obzirom da u polufinalu ili finalu uglavnom ide na Nadala, ne znam koga je posavjetovao da igra u parovima?
Nole, sutra puno srece!!!

realista

pre 14 godina

lazu te sine boka,nemaju oni pojma,samo te loze

najaci su mi ovi sa komentarima tj svetima,te dubla,te izlaska na mrezu,voleja...nasi stari su takve zvali Marica...

@mko

pre 14 godina

E neka je vala Marej ispao.Da nije imao ludo sreću ispao bi i pre.Nemrzim ga ali
Šteta što se bodovi iz Madrida dodaju i oduzimaju tek u oktobru,inače Novak bi od ponedeljka bio ponovo 3.No, neka on danas pobeda Nadala,štoje po meni izvodljivo,pogotovu poslr sinoćneg lošeg izanja Nadala.Gledajući meč sa Verdaskom,stekaosam utisak daje Nadal ranjiviji nego ikada,ida bez obzira što je šljaka i što se igra u Espanji,Nole mže da pobedi.

ogi

pre 14 godina

nole iza osnovne,ili na njoj dobiti moze nadala!pogledajte jos jednom "karlo"...ne mora nadal lomiti reket,neka igra, igraj rafa daleko i dugo.ako nole izudara servis, pjevacemo.

ja

pre 14 godina

Marej u ponedeljak gubi 150 bodova iz Hamburga, a dobija 180 za ovaj Madrid. Dakle na sledecoj listi ce imati 30 bodova vise.

Novak gubi 450 za Hamburg, a ulaskom u polufinale je zaradio 360. Znaci ako ispadne u polufinalu, Novak ce imati na sledecoj listi 90 bodova manje ili u ukupnom zbiru 190 manje od Mareja (70+30+90).

Ako Novak udje u finale, onda dobija dodatnih 240 bodova sa kojima bi prestigao Mareja za 50 bodova i ponovo bio treci.

Zakljucak, Novak mora da danas pobedi Nadala da bi se vratio na trece mesto.

Joca

pre 14 godina

Pitanje: Upravo sam video da je Mari izgubio od Del Potra. Da li ce njemu sad biti oduzeti neki poen?

Napred Nole, ole, ole, ole...!

jole

pre 14 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 18. MAJ
(nosioci za Roland Garros)
(pobeda u polufinalu donosi +240 poena)
1. Nadal 14720
2. Federer 9830
3. A.Murray 9020 (konacan broj poena)
4. NOVAK DJOKOVIC 8830

Boka

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..

Beni..

pre 14 godina

Swaka chast za polufinale,,al igra je bila uzasna,i sa strane noleta a i ljubicica,,al dzaba ceka ga nadal,koji ce ga lagano sawladati,kao u dwa zadnja mecha,a ljepota je bila gledat 3set mecha,fedex-rodik,,6-1 kakwe poene je samo naprawio genije tenisa Roger Federer,,(riterne,bekende ma ljepota)Nole zao mi je,,federer(ljepota)nadal(klasa),,..

Gastarbajter

pre 14 godina

Da ti kazem Novace, malo, ali samo me je malo bilo strah, i to na pocetku. Videlo se iz aviona da si bolji, samo je trebalo igrati i cekati sansu. Polako dobijas i na rutini, iskustvo cini svoje.
Samo napred!!!

genije

pre 14 godina

Ajde Nole vreme je da se vratis na mesto koje ti pripada.Moram da priznam da je Ljubicic jedini hrvatski sportista za koga po nekad navijam i drago mi je sto je u dobroj formi.Protiv Nadala tesko kao i uvek ali ovog puta mirise mi na pobedu. Napred Nole, Srbija je uz tebe!

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Slazem se da nepotrebno igra dubl..Mada, ako je to u funkciji usavrsavanja igre na mrezi ok...jos mora on to dosta da popravi..Mislim da ima sanse sutra protiv Nadala..Samo visok procenat prvog servisa, i izbegavanje nebuloznih drop-shotova, minimiziranje neizn.gresaka..Nadal jeste favorit, ali ne toliko izraziti kao u MK i Rimu,, jer je i njemu u fokusu RG i mislimj da Madrid igra sa 70% mogucnosti..Nando je mogao da ga dobije, poklonio mu je drugi set..Ocekujem jedno 100 ''nepreporucivanja'', ali mislim da Madrid uzima Rodzer...RG Nadal, naravno..A Wimbledon ce biti jedan od najneizvesnijih u istoriji...4 igraca sa jednakim sansama..mada bih voleo da gledam finale Fed-Novak:)veliki pozz svim ljubiteljima tenisa iz Nisa

Tvoj odani navijač

pre 14 godina

Zašto je Nole danas bio toliko neraspoložen i tužan? Nije bilo osmeha čak ni na kraju kad je dobio meč. Ili je, možda, tako samo meni izgledalo.
Nole, čestitam ti na pobedi i plasmanu u polifinale.želim ti sve najbolje. Želim da ti slaviš u polufinalu protiv Nadala ili Verdaska (videćemo ko će biti).

igor

pre 14 godina

To legendo nasa!!!
Sve cestitke na rutinskoj pobedi, samo ovako nastavi i nema ti granica!!
Inace nebitno je da li je Novak 3. ili 4. igrac sveta u zdrebu su oni ravnopravni i samo sreca odlucuje da li ce u poluvinalu na Nadala ili Federera!!A u ostalom sada oni treba da brinu koji ce od njih na Novaka!!

ofk

pre 14 godina

Nebojša Višković, naš poznati sportski komentator, napušta RTS zbog ultimatuma koji su toj medijskoj kući postavili Srđan i Goran Đoković, otac i stric našeg tenisera, Novaka Đokovića.

Srđan i Goran Đoković su uslovili Javni servis Srbije da će mu uskratiti prenose turnira Srbija open ukoliko dozvoli Viškoviću da komentariše mečeve.

Zašto? Zato što Viškovićev način komentarisanja izgleda nije po ukusu porodice Đoković. Naime, on ne komentariše dovoljno strasno igru Novaka Đokovića, mereno hirovitim i nerazumnim standardima njegovog oca.

Evo šta o tome za Press kaže Nebojša Višković:

- Srđan i Goran Đoković su, kao organizatori turnira, tražili od RTS-a moje izuzeće u prenosima mečeva sa Srbija opena. RTS je to prihvatio i to je razlog zbog kojeg odlazim. To nije prvi put da se državna televizija povinuje zahtevima članova porodice Đoković, a da ja tu nemam nikakvu zaštitu. Još uvek zvanično nisam otišao sa RTS-a, ali to jeste moja namera. Prelomio sam i vrlo brzo ću otići.

Višković odbija da gazi svoje principe (koji bi trebalo da budu i principi jednog nezavisnog javnog servisa od integriteta, koji mi, očito, nemamo), te dalje poručuje:

- Koliko god zvučalo patetično - ja svoj obraz neću da dajem! Više neću dozvoliti da se kola lome na meni! Znam da je moja kuća bila u vrlo nezahvalnoj situaciji, jer su Đokovići zapravo postavili ultimatum da ja ne radim ako će RTS prenositi mečeve. Odlučili su da se još jednom povinuju... Čak i ako uspem da nađem razumevanja za državnu televiziju, ovakve stvari više neću dozvoljavati. To je Srbija koje se grozim! Neću da budem deo te priče.

Direktor RTS-a, Aleksandar Tijanić, nije želeo da komentariše Viškovićeve tvrdnje.
------------------------------------------------------------------------------------------------

raketa

pre 14 godina

Novace mislim da si sposoban i zreo da dobijes Nadala tamo gdje ce mu biti najzalije.Samo hrabro. Imas igru, a oni mogu da zalivaju do zore.

Irene_A

pre 14 godina

Odlicno!
Za sutra uopste nemam ocekivanja - ni pobeda, ni set, vec mislim da sutra Nole treba da Nadala busne na vise mesta da vidi gde bi mogao biti supalj. Sutrasnji mec je vazniji kao istrazivacki pokusaj, nego zbog toga koji ce biti ishod. Treba mu pristupiti kao onoj igri pogadjanja zamisljenog broja, gde igrac treba da pogodi zamisljeni broj, tako sto nasumice nabada broj, a zauzvrat dobije delimican rezultat - koliko je cifara i mesta pogodio. E onda, iz vise pokusaja, ili iz manje ako je uspesan, moze igrac da slozi sve kockice i dobije tacan rezultat. Tako ja vidim sutrasnji mec: jedan pokusaj, koji mozda uopste nije ni blizu zeljenog rezultata, ali koji nesto kaze o zagonetki.
Sa konacnim, ciljem, naravno, da se zagonetka konacno resi na Rolan Garosu. ;)

Bojan K

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto Nole igra dubl u Madridu? Totalno pogresna strategija! Nepotrebno trosenje energije! S obzirom da u polufinalu ili finalu uglavnom ide na Nadala, ne znam koga je posavjetovao da igra u parovima?
Nole, sutra puno srece!!!

Milena

pre 14 godina

Eh kad bi sutra bar jedan set uzeo Nadalu (ja bih radije 2 ali ipak Nadal, sljaka ... ). Mislim da Novak moze da pobedi Nadala na sljaci ali bi morao da dobije 1.set po svaku cenu, znaci da udje koncentrisano, strpljivo sa odmerenom dozom agresivnosti...ali lako je reci. .. Pa Novace Srecno!

P.S.99% ce u 1/2finalu Nadal, jer mi se cini da Verdasko bolje igra na betonu bez obzira sto je Spanac.

danilo v

pre 14 godina

Nas lipi ivan je bia bolji,a novaku je sreca pomoogla.
(croatiaboy,15.maj,22:19)

Evo mu odgovora:Ivan je bio dobar teniser.Sto jest jest,ali novak je trenutno najbolji i niko mu nije ravan.

Zoran

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..
(Boka), 15. maj 2009 18:50)


Boko,Sine moj, raspitaj se za nacin zrebanja pa se javi ponovo. . .

duhsasekirom

pre 14 godina

@ Boka

Ti bas nista ne znas o stvaranju zreba.

1.nosilac (Nadal) ide na prvo mesto u zrebu,dok 2. (Federer) ide na poslednje mesto u zrebu.Onda se IZVLACE 3. i 4. nosilac.Ko se prvi izvuce ide u gornji deo sa Nadalom,ko se drugi izvuce ide u donji deo sa Federerom.Ja jesam mozda malo konfuzan ali poenta je da Djokovic bez obzira da li je 3. ili 4. na svetu ima 50%-50% sanse da u polufinalu zaigra sa Nadalom (odnosno Federerom).

Zarko

pre 14 godina

Zna da ce mu protiv Nadala biti tesko i da ce verovatno igrati maratonski mec...
Ali ne, on hoce da igra i dublove...
Uopste ga ne razumem...
Ajde u Monte Carlu, privikavao se na novu podlogu, ali ovo nema smisla..

Igor CH

pre 14 godina

@ Boka
Kada cete vise da shvatite da je za zreb potpuno nebitno da li si treci ili cetvrti na ATP listi. Treci i cetvrti nosilac se izvlace zrebom u kojoj ce polovini biti, tako da iako cetvrti na listi moze prakticno na svakom turniru da upada u Federerov deo zreba, mada ne znam koliko je to bitno. Nadala u svakom slucaju mora da dobije, pre ili kasnije.

ogi

pre 14 godina

nole iza osnovne,ili na njoj dobiti moze nadala!pogledajte jos jednom "karlo"...ne mora nadal lomiti reket,neka igra, igraj rafa daleko i dugo.ako nole izudara servis, pjevacemo.

Gogo

pre 14 godina

Ljudi gledao sam natenane (posle ko zna koliko vremena poslednjih dana sam imao tu srecu) meceve Novaka i Nadala. Licno mislim nakon onoga sto sam video, ma koliko cete se mozda nasmejati na ovo, da je sutra trenutak mozda vise nego i Hamburgu da "rokne" Nadala. Kako se samo Nadal danas provukao...Dobio je samo zbog psihicke nestabilnosti Verdaska koji je bar jedan set trebalo da osvoji. Na zalost Novak se u poslednje vreme ponovo zali na psihicki zamor, sto je i te kako razumljilvo buduci da na poslednjih pet turnira decko ima cetri finala i evo sad polufinale. Odsustvo osmeha je to ja mislim... Ipak, decko igra najvaznije poene k'o vanzemaljac. Objektivno ova tri tura je odigrao taman kolko treba...Bio je odlican na kljucnim poenima, ali ne treba zaboraviti da nije igrao ni protiv jednog ozbiljnog klijenta kao npr u Monaku ili Rimu. Eto, da sutra ima motivaciju kao iz Monaka i Rima mislim da bi moglo da bude cuda. Ovako, slazem se sa nadama da ce uspeti bar da mu otkine drugi set. Napred Nole heroju, jeste da zaradjujes kao zmaj i da igras za sebe ali ipak omogucavas i nama da zivimo jedan lep san i da prkosimo Zapadnoj Evropi koja nas drzi za "orangutane" (to mogu da Vam kazem iz licnog iskustva sa lica mesta)kakav biser imamo. Pre svega po ponasanju, a o tenisu da ne govorimo.

ja

pre 14 godina

Novak je na ovom turniru pretrpeo samo 1 brejk u 3 mecha. Dakle na svoj servis igra bolje nego ikada.
Ako se uzme u obzir da se igra na sljaci gde se mnogo lakse prave brejkovi, ovaj podatak jos vise dobija na vaznosti.
Mislim da bi na ovom turniru mogla biti treca sreca i da bi Nadal mogao konacno pasti.
Novakove sanse za pobedu su sada vece nego ikada. Nadal je na ovom turniru odigrao i jedan mech manje, jer je jedan mech dobio bez borbe. Mozda ce zbog toga biti i dosta odmorniji, ali takve stvari njemu samo smetaju. Njemu vise odgovara kad igra sto vise, jer mu treba vremena da se uigra, da oseti teren i slicne stvari.
Zato ja sutra pare stavljam na Djokovica, pa cak i da ih izgubim nece mi biti zao, jer ovaj decko to zasluzuje.
Sutrasnjom pobedom bi istovremeno mogao da prekine Nadalovu vladavinu i da zapocne probijanje ka pvom mestu.
Dakle bice ovo mozda jedan od najvaznijih Novakovih mecheva ove godine i mozemo samo da ocekujemo jednu njegovu odlicnu partiju.
Uz samo malo srece bice tu i pobeda, a ako se to desi, eto Novaka na prvom mestu do kraja godine.

Neutron

pre 14 godina

Ispao Murray. Znaci od ponedeljka Nole opet treci. A toliko panike sto je dve nedelje bio cetvrti. Plus u oktobru se Murrayu oduzimaju dodatnih 1000 bodova a Noletu samo 150. Moze da dodje do jos kojeg kratkotrajnog klackanja na tim pozicijama posto Nole brani vise bodova od Murraya na Roland Garrosu, ali zato Nole ne brani gotovo nista na Wimbledonu, dok Murray brani cetvrt finale. Sve to nije bitno. Bitno je da Nole nastavi da igra kako igra i stvari ce doci na svoje mesto. Ja bih se zaprepastio ako ne zavrsi godinu na 2. poziciji.

ATP

pre 14 godina

E ovo je jako lose. Dokle god je Djokovic 4-i na rang listi, u polu finalima ce se susretati sa Nadalom kojeg gotovo da nema sanse da pobedi! Dok je bio treci sastajao se stalno sa Federerom i to mu je potpuno odgovaralo, a u ovom slucaju ce jako tesko stizati u finale sve dok se ne pomeri sa cetvrtog mesta..
(Boka, 15. maj 2009 18:50)

Izvini da ti nesto objasnim,Djokovic je trenutno 3. nosilac zato sto je zreb obavljen pre nego sto je pao na cetvrtu poziciju.Nije pitno da li je 3. ili 4. nosilac ne odlucuje to nego zreb na turniru.

Dusan

pre 14 godina

@ Boka ... mislim da nema veze dal' je 3-i ili 4-i sa time stoigra u polufinalu protiv Nadala ili Federera ... U Madridu je novak 3-i nosilac posto se to odredjivalo pre nego je izbacena najnovija Atp lista, pa igra sa Nadalom ... To ima veze samo sa time u kom je delu zreba, posto susedne pozicije idu u dva kostura koji nose prvi i drugi nosilac ...

Sasa

pre 14 godina

@Boka
POsto vidim da ne znas mnogo o pravilima zreba, objasnicu ti kao on funkcionise:
Samo prvi i drugi na listi nemogu se sresti do finala, bilo da si treci ili cetvrti zreb odluci da li ces na prvog ili drugog u polufinalu. Inace za zreb u Madridu Novak je kotiran kao treci igrac na planeti.Tek od sledeceg turnira ce biti cetvrti, pod uslovom da Marej zadrzi trecu poziciju. Zreb je bio takav da se na poslednjim turnirima Novak susretao sa Federerom a ne sa Nadalom u polufinalu.

joe

pre 14 godina

čestitke novaku na pobedi, a obojici na fer igri u kojoj smo uživali. ljubičić je pokazao da je veliki sportista i da ga beograd nije bez razloga onako lepo pozdravio pre par dana. novače srećno u polufinalu!

@boka
parovi polufinala tj. ukrštanje kod prva 4 igrača na svetu svaki put zavise od žreba... tako da nole ne mora na svakom turniru da ide na nadala u 1/2 finala

Vokas

pre 14 godina

@Boka
Nisi u pravu. Zreb u tenisu je polu-dirigovan sto znaci da se samo 1. i 2. nosilac ne mogu sastati pre finala. Treci ili cetvrti nosilac mogu da upadnu u bilo koju polovinu zreba. Bio Nole 3. ili 4. na renkingu, iste su mu sanse da se susretne sa Nadalom (ili Federerom) u polufinalu... Moras malo bolje da pratis. ;)

pravimedojed

pre 14 godina

Pametni ste ko pcelice "Maje".
Zasto igra Nole i dubl(tj. igrao)? Stoga sto se covek priprema za Rolan Garos koji se igra na 3 dobijena seta!!!

PS: Nole uzima minimum jedan set Rafi

realista

pre 14 godina

lazu te sine boka,nemaju oni pojma,samo te loze

najaci su mi ovi sa komentarima tj svetima,te dubla,te izlaska na mrezu,voleja...nasi stari su takve zvali Marica...

objsasnjenje

pre 14 godina

"Ali kako to da uvek ide na Nadala? Nesto tu ne stima....
(Boka, 15. maj 2009 23:30) "

Pa ide uvek na Nadala, ali nekad u polufinalu, a nekad u finalu.
Na Australia Openu je bio u suprotnoj polovini i mogao je sa Nadalom da igra tek u finalu.
U IW je bio u Nadalovoj polovini i mogli su se susresti u polufinalu. (Na oba ta turnira je Novak ispadao u cetvrtfinalu)
U Majamiju, Monre Karlu i Rimu je bio u suprotnoj polovini i na Nadala isao u finalu. (U Majamiju je Nadal ranije ispao). Sada u Madridu je opet u Nadalovoj polovini.
Dakle od 6 veliki turnira, Novak je 2 puta bio u Nadalovoj polovini, a 4 puta u suprotnoj polovini. Tu nema nikakvih pravila. Jednostavno kako odluci zreb i za zreb nikakve veze nema da li je 3. ili 4. Svaki put su mu sanse 50% da bude u Nadalovoj polovini, a 50% da bude u surotnoj.
Kada su u istoj polovini, idu jedan na drugog u polufinalu. Kada su u suprotnim polovinama, ne mogu se sastati pre finala.
To je sva mudrost

S obzirom da je vise puta ove godine bio u suprotnoj polovini, po nekom zakonu verovatnoce, sada su mu vece sanse da na narednih par turnira bude u Nadalovoj polovini.
Mada ponavljam, nema tu nikakvih pravila, vec cista sreca prilikom izvlacenja za zreb.

Joca

pre 14 godina

Pitanje: Upravo sam video da je Mari izgubio od Del Potra. Da li ce njemu sad biti oduzeti neki poen?

Napred Nole, ole, ole, ole...!

@mko

pre 14 godina

E neka je vala Marej ispao.Da nije imao ludo sreću ispao bi i pre.Nemrzim ga ali
Šteta što se bodovi iz Madrida dodaju i oduzimaju tek u oktobru,inače Novak bi od ponedeljka bio ponovo 3.No, neka on danas pobeda Nadala,štoje po meni izvodljivo,pogotovu poslr sinoćneg lošeg izanja Nadala.Gledajući meč sa Verdaskom,stekaosam utisak daje Nadal ranjiviji nego ikada,ida bez obzira što je šljaka i što se igra u Espanji,Nole mže da pobedi.

ja

pre 14 godina

Marej u ponedeljak gubi 150 bodova iz Hamburga, a dobija 180 za ovaj Madrid. Dakle na sledecoj listi ce imati 30 bodova vise.

Novak gubi 450 za Hamburg, a ulaskom u polufinale je zaradio 360. Znaci ako ispadne u polufinalu, Novak ce imati na sledecoj listi 90 bodova manje ili u ukupnom zbiru 190 manje od Mareja (70+30+90).

Ako Novak udje u finale, onda dobija dodatnih 240 bodova sa kojima bi prestigao Mareja za 50 bodova i ponovo bio treci.

Zakljucak, Novak mora da danas pobedi Nadala da bi se vratio na trece mesto.

jole

pre 14 godina

TRENUTNA PROCENA ATP LISTE ZA 18. MAJ
(nosioci za Roland Garros)
(pobeda u polufinalu donosi +240 poena)
1. Nadal 14720
2. Federer 9830
3. A.Murray 9020 (konacan broj poena)
4. NOVAK DJOKOVIC 8830