Subota, 09.05.2009.

22:39

Đoković dobio Sepija za finale

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Italijana Andreasa Sepija rezultatom 4:6, 6:1, 6:2 u polufinalu Srbija opena u Beogradu.

Izvor: B92

Ðokoviæ dobio Sepija za finale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

"Beogradjani"

pre 14 godina

Predo, pa zar niste znali da su Beogradjani. uvek, bas uvek, najpamentiji, najbolji, najlepsi:-)?

Cestitke za turnir i za osvojen trofej Novaku-

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

@ JBT
Zahvaljujem na pozdravu:)Pazi, ja sam rekao da formalno 3-i i 4-i imaju apsolutno isti tretman u zrebu..dakle, po pravilima 3-i ima 50-50 sanse da u polufinalu ide bilo na 1-og bilo na 2-og igraca sveta..E, sad, sto u tenisu, kao i svuda, postoje lobiji, to je druga prica..Slazem se za Novaka da ce 99,9% biti u Nadalovoj polovini zreba na RG-u..A vec za Wimbledon, mislim da je ipak bolje igrati protiv Rafe nego Rogera u polufinalu, jer mislim da je Federeru ove godine cilj br.1 ipak Wimbledon..tako da tada mozda stave Mareja na Nadala u polufinalu, a Novaka na Rogera..Ubedjen sam da posle Wimbledona Novak stize Mareja, jer u Wimbledonu brani drugo kolo, a Marej cetvrtfinale..I na RG Marej ispada najkasnije u osmini finala...to se mogu kladiti:)Veliki pozz:)

Darko

pre 14 godina

Ako je istina da je Srdjan Djokovic insistirao da Viskovic ne prenosi meceve na RTS, onda ne zelim da ikada navijam za Djokovica, bez obzira na njegov doprinos Srbiji. Ako je Tijanic podrzao Srdjana Djokovica, treba ga smeniti, jer smo se protiv takvih i borili devedesetih. Procitajte neke teniske forume koji su ovome posvetili paznju... I zasto B92 nije objavio ovu vest? SLOBODA IZNAD SVEGA!!!

sanja

pre 14 godina

Ne znam sta je ovo- nacionalni servis i komentatori teniskog turnira-kako bi bilo da lece svoje komplekse na nekom drugom mestu. Ne znam zbog cega smo mi duzni da slusamo subjektivne komentare iskompleksiranih sportskih komentatora. Tu im nije mesto, ako zele da omalovazavaju Djokovica neka to rade na mestima na kojima ne zive od naseg novca i pretplate. Napred Djokovicu, jos je davnih dana cuveni Ducic rekao da - Srbin obavezno uz rucak jede jos jednog Srbina...Ne obaziri se, samo napred !

Predo

pre 14 godina

Prvo, cestitke Djokovicu za ulazak u finale, sto nije tako lako, kada te svi vide na pobjednickom postolju, a Seppi je do ove godine znao imati jako dobre rezultate na sljaci. Drugo, Nole je vec malo "ispraznjen", nakon non stop igranja, pa mora izvlaciti motive iz petnih zila. Nadam se da posljedica nece biti rano ispadanje u Madridu. Prisustovao sam mecu protiv Troickog. Ako izuzmemo onaj amaterizam, kada su ugaseni reflektori, organizacija je OK. Ipak je to prvi turnir takve vrste, montazne tribine itd. Kompleks izgleda jako lijepo. Sve je pod kontrolom dinastije Djokovic, a tako i mora biti. Oni su kupili turnir, a kad nesto kupis hoces da ti se isplati. Najveca zamjerka - voditelj. Odlican je za one doceke pred skupstinom u stilu Ooo - oo, ali ne za jedan ozbiljan teniski turnir. Znam da mu nije bilo lako da animira publiku kad su se ugasili reflektori, ali teniska publika se razlikuje od fudbalske, i vidjelo se da je na mecu u petak bilo barem hiljadu, dvije ljudi, koji poznaju tenis. I ponasanje publike vrlo pristojno. U polufinalu i finalu ce biti naravno malo vise snobova, kojima je vazno da budu vidjeni, ali svugdje je to tako. Da, i ono neprekidno prozivanje "Jesmo li Beogradjani" i sl. Turnir se zove "Serbia Open", a ne Beograd Open. Na turnir su dosli ljubitelji tenisa iz citave Srbije i Republike Srpske, a pretpostavljam i nesto stranaca. Ne znam procentualno, ali barem jedna trecina nije iz Beograda. Pozdrav ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.

JBT (beloj marshalskoj uniformi)

pre 14 godina

Prvo, hteo bih puno da zahvalim Marku Djordjevicu (komentar 23) jer iako citam ATP sajt i pokusavam da shvatim poene, ipak mi nije jasno. Hvala Djordje!
Jedno se ne slazem - da nije bitna pozicija 3 ili 4 ! Zasto?
Nisam veliki pristalica zavera ali svugde ima namestanja (vidi Chelsea - Bacelona).
Kada je JJ bila 4ta i stalno u zrebu dobijala Henin a ja sam jedva cekao da bude treca. Kada je dosla na broj 3 gle cuda - opet je stalno bila sa Henin - ALI STALNO - pogledajte zrebove iz arhive na WTA sajtu.
Lobi Federer i lobi Murrey su jaki (Englezi nisu imali igraca na 3-oj poziciji vec decenijama).
Mogu da se kladim da ce svi zrebovi biti Nadal i Novak u istoj polovini, sve dok Skot ne izhubi 3 mesto neuspevsi da odbrani poene (a mozda i posle toga).
Federeru ne odgovara Novak u polufinalu a ni Murray-u (Nole, pa i mnogi drugi ce procitati njegovu igru vrlo brzo, ako vec nisu).
Sada, na sljaci, za obojicu je apsolutno fenomenalno da Rafa i Novak budu u istoj polovini. Izbegnu Noleta u polufinalu a Rafa ipak ide izmoren u finale (jer ce jos jedno vreme da pobedjuje Noleta na sjaci).
Zato, brinem se za zreb RG (vidi zreb Madrid i sve je jasno) i mislim da ce Novak jos dugo juriti trece mesto.
No, kada stigne tamo, odmah ce doci i drugo!
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa, naravno posebno Djordju.

Giant

pre 14 godina

Višković rules, a NE Mile Kitić! Realizacija ovog turinira i ostalih projekata "Family Djokovic" u našem gradu je očigledno rezultat druženja sa beogradskim advokatom, slučajno članom DS-a i predsednikom pravnog saveta DS-a. Ja do sada nikad nisam video niti čuo da neko od vrhunskih, svetski priznatih sportista na turnire ili takmičenja "vodi" svoga advokata i njegovu ženu i smešta ih u svoju ložu!?

ja

pre 14 godina

@Neutron
Sve si lepo napisao. Imam samo jednu spravku na tvoj tekst, a to je ovaj deo vezan za masterese. Novak ove godine nema jos ni jednu masters titulu.
Na prvom mastersu IW je stigao do cetvrtfinala. Na sledeca 3 je igrao 3 uzastopna finala sto je veluku uspeh.
Verovatno mislis na titulu u Dubaiu, ali Dubai ne spada u masterse vec u turnire serije 500 (prva sledeca kategorija tuenira odmah posle mastersa).

Pavao

pre 14 godina

Turnir je Djokovica biznis, to se zna, i mi nemamo problema sa time.
Biznis je retko kada lepa za oko afera, a cesto je bas ruzna.
Djokovici su usvojili tu grubu varijantu, koja vuce na ruzno, ali sta se tu moze. Njihov je novac. Mogu kako hoce, a mi, ako hocemo da budemo deo toga, ozemo, ako nam se ne dopada, ne idite na stadion. Ja idem, da gledam tenis, briga me za Djokovice.

Pindar

pre 14 godina

Pa dobro, Novace, majku mu! Na kraju svakog odeljes, a pre toga se prenemazes se kao da si ona primadona Meri Pirs.
Cemu to, bre.
Hajde, slozi tu facu, ne kukaj, i ponasaj se kao musko.

Patzollo

pre 14 godina

Zar nije bolje da Nopvak bude četvrti na ATP listi pre RG? Čini mi se da na Grand Slam-u 1. na ATP-u igra protiv 3., a 2. protiv 4. Tako Novak u polufinalu (ako dođe do njega) ide na Federera, što je bolje nego na Nadala, zar ne?

Beograd

pre 14 godina

Ovo je "super". Nole dao znak ocu, i muzika je prestala. Sta li je sledece sto ce Noletov otac da 'regulise'? Prvo je novinar sa RTS-a dobio zbgo njega otkaz, a saeda regulise muziku po obliznjim kaficima.
Ali je stvarno super pametno, sto su specijalinim jedinicama MUP-a poklonili tenisku opremu. Njima to vise treba nego nekoj deci u skoli.
Samo napred Novace, i ne pokusavaj da zaustavis muziku na mom splavu, jerbo ces se vratiti nazad odakle si dosao.

Gogo

pre 14 godina

Dobro je da nije neka porodicna svadja, stvarno bih bio mnogo razocaran, pa to bi bio haos...Jezim se od porodicnih svadja, a nekako mi se cini da su one, kao i druge, mnogo ceste u Srbiji. Srdjane odmori se covece, pa zbog cega ti radis toliko, bar ti mozes da se posvetis zdravoj ishrani i sportu do kraja zivota. Sam si zaradio vec, a da ne pricam o Novaku koji je do sada zaradio oko 12 miliona u karijeri. Nek je na porez dao dva tri pa covece 9 miliona je dosta za deset buducih generacija...Uzivaj u zivotu covece, pevaj, slikaj, idi na more, putuj, cuvaj zdravlje...

Ivana

pre 14 godina

Bila sam na turniru juce i gledala oba polufinala. Publikaje bila izuzetno korektna(osim onog dela koji je imao potrebu da bas na tom mestu i u to vreme dodje na rucak odnosno veceru i besomucno zvecka escajgom i casama.Naravno tenis nisu ni gledali. Druga vrlo bitna stvar je sto je drugi mec najavljen za 19 casova da bi na ekranu kao sasvim normalnu stvar ugledali da pocinje u 20 casova. Ajde jedan sat, nema veze. Ali vrhunac je najava danasnjeg finala za 16 casova (pise na kartama, objavio Aca Stojanovic sinoc na kraju drugog polufinala), kad jutros ja udjem na 'Serbia open' i pise da je finale u 20 casova. Da li je to postovanje publike. Da li je Family Sport zasluzio bilo kakvo postovanje sa nase strane. U razloge ovakvog poteza necu ulaziti. Prosudite sami.

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! I , kao sto tece Tomas, pricuvaj se lucky loser-a, za svaki slucaj! I njima kad tad krene!:)

I Sepiju sve pohvale za odlican tenis !

Beogradska publika je bila zaista OK u poredjenju sa nekim drugim publikama po svetu. Mozda, mozda samo malo vise podrske i igracu za koga ne navijaju !

Noletu licno i Family sport-u sve cestitke za izuzetan rad i zalaganje na postavljanju i organizaciji turnira u Srbiji ! Sve najbolje !

Moja jedina primedba je na ustogljeni i hladnjikav komentar RTS-ovog komentatora kroz mec ! G-din bi trebalo da pogleda snimak nekog prenosa Serbian opena-a ATLAS TV-a iz Crne Gore ! Izbor komentatora i konsultanta odlican! Uzivanje je bilo gledati Serbian open na Atlas TV-u.

Ramone

pre 14 godina

Zar nisu Djokovici najbolji ortaci sa Miletom Kiticem? Ne razumem kako im onda smeta "urbana" muzika? Da li je b92 objavio da su Djokovici oterali Viskovica sa RTS? Da li sada pored dinastije Miskovic dobijamo i dinastiju Djokovic?

dejanb

pre 14 godina

Mec i publika su bili na nivou turnira, znaci prosecni. Ali organizacija... Nas sedam hiljada se tiskalo na prostoru koji je za 50% manji od prostora za VIP posetiopce, kojih je bilo mozda 500. Cak su u nekim delovima i tribine fizicki razdvojene da se, ne daj boze, "obican" svet ne izmesa sa nasim JEK SEKOM. Sta reci... Nole, ti si moj idol,ali ti je okruzenje ispod svakog nivoa (sem majke i brace). Iako sam veliki ljubitelj tenisa ovaj turnir me vise nikada nece videti.

Taca

pre 14 godina

To je ta mentalna snaga,koju imate samo ti i Nadal,imao je i Federer,ali je wishe nema!!Brawo,kralju,nastawi u istom ritmu i Marej ce da leti sa 3. mesta,pre nego shto je doshao....Srecno u Madridu!!Zelim ti da oswojish i 14 titulu...Obozawam te...

Golexxx

pre 14 godina

Sada sam ponovo citala komentare sa olimpijskih igara u Pekingu kada je Novak osvojio bronzu,a ona je meni tada,kao i sada, bila zlatna.Novace,kao sto neko napisa,vredis svojim iskrenim navijacima vise nego deset Nadala i Federara.Decace,napred uzdignute glave u nove pobede,jer nebo je tvoja granica.

jeksi

pre 14 godina

Svaka čast Nole, titula je tvoja !!!
Bilo je lepo biti sinoć na Dorćolu, osim muzike na početku meča i zbrke sa kartama ljudi koji su imali brojeve sedišta od 14 pa nadalje,za koja se ispostavilo da ni ne postoje...pa umesto u četvrtom redu završite u devetnaestom, a mesta ste rezervisali još u pretprodaji...hladan tuš i veliko razočaranje...nadam se da se sledeće godine neće ponoviti. Sve ostalo - tereni, promo selo, osoblje-svetski!!!

Marko 12345

pre 14 godina

Alo ljudi spustite malo loptu... Nema nikakvih problema... Nazalost je Novakov otac imao zdravstvenih problema... I zato ga je Nole zamolio da ide da se ne nervira.... Jer je to jos samo dodatni pritisak... Ne valja drugom lose misliti!!! Znaju oni kome ovo upucujem!!! Mogu samo da se zahvalim Noletu na pobedi i snazi koju je uspeo da sakupi da pobedi Sepija, jer da sam ja bio u slicnoj situaciji cisto sumnjam da bih uspeo da izvoljevam pobedu... Prema tome svaka cast. Pustite decka da radi ono sto najbollje zna, a to je da igra tenis... Kome se to ne svidja postedite me molim vas glupih komentara!!! I da hvala vam sto ste mi omogucili da gledam profesionalni tenis uzivo, to je stvarno nesto sto sam dugo cekao, i zahvaljujuci vama najzad docekao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Puno pozdrava

Neutron

pre 14 godina

@BubaMara,
Nole ce da izgubi 3. poziciju jer nije uspeo da odbrani titulu u Rimu, dakle tamo gubi bodove. Ako osvoji Serbian Open, verovatno ce to uraditi, nece mu se upisati svih 250 bodova jer ce mu se otkucati najlosiji rezultat od 18 racunljvih turnira koje u ovom trenutku ima. Racunaju se samo 18 najboljih turnira svakog igraca u toku godine, bez obzira da li ih je odigrao 100. Vec sam se umorio da gledam brojke. Udji u ATPTOUR, klikni na njegove bodove i videces tacno presek bodova koje Nole ima i kako ih je osvojio, cak i turnira koje je odigrao, osvojio bodove a nisu racunljivi jer su 19. itd..
Ali sve ovo nije bas znacajno, jer je Murray tek prosle godine u ovo doba poceo da "gradi" svoje bodovanje (po prvi put je u poziciji da brani velike rezultate), pa sve do aprila ove godine, dok je Nole, doduse posle Madrida, poceo da pada. Dakle, sada tek predstoji Skotu onaj isti tezak zadatak koji je imao Nole i svaki vrhunski igrac, a to je da non stop brane bodove. Tu ce, gotovo sigurno Nole da opet preuzme i to vrlo brzo trece mesto od Murraya, samo sto to nece biti vise trece, vec drugo, a Murray bi trebao da preuzme trece od Federera, koji mnogo brani do kraja godine a ako ovako nastavi da igra, nema sanse da odbrani. No...sve su ovo samo teorije. U teoriji bi trebalo da bude tako. Jedno je sigurno. U poslednja tri Mastersa, Nole ima bolje rezultate od Murraya = dva finala i jedan osvojen, plus skoro sigurno osvojen Serbian Open. Panika hvata ljude bez razloga. Ima samo jedna sigurna vodilja, a to je kako igra igrac u datom trenutku, a Nole trenutno igra ubedljivo najbolje na svetu posle Nadala. Cak je njega opasno ugrozio u poslednja dva susreta na sljaci. E, to je vec nesto posebno. Seti se samo kako je Nadal isamarao na sljaci Murraya u svom vrhuncu nedavno. Ljudi ne analiziraju stvari dovoljno.

ja

pre 14 godina

@Jesmo li jaci
Mislim da uopste nisi u pravu.
Ovakve stvari se u muskom tenisu desavaju jako retko.
A nisi bash ni nasao neki primer da potvrdis to sto pricas.
Ivo Karlovic je jednostavno takav igrac da u njegovim mechevima skoro sve zavisi iskljucivo od servisa. Cim ima procenat prvog servisa ispod 80%, njega moze da pobedi i 500. na listi.
Jednostavno covek da nema takav servis ne bi bio ni u prvih 200. Jesi li nekad gledao njegove mecheve? Pa on nije u stanju da 3 puta za redom prebaci loptu preko mreze. Znaci ako ne dobije poen iz servisa ili iz drugog udarca, u trecem udarcu protivnik sigurno osvaja poen.

Evo ti neke statistike vezane za Karlovica.
Po procentu prvog servisa je na 21. mestu na svetu, po broju odserviranih aseva na 2. mestu i po procentu osvojenih poena na prvi servis je na 1. mestu na svetu (84%).

A sada podaci vezani za igru na protivnicki servis.
Procenat osvojenih poena na prvi servis protivnika, na drugi servis protivnika, procenat iskoriscena brejk lopti i procenat osvojenih gemova na servis protivnika. U svim navedenim segmentima je na pretposlednjem mestu na listama koje se uopste vode.
Vidis li koliki je to kontrast. Na svoj servis je skoro najbolji igrac na svetu, na protivnicki servis najgori.
Da nema takav servis kakav ima, taj covek ne bi nikako mogao da udje ni u prvih 200 i to sto je izgubio od 179. na listi nije nikakvo iznenadjenje.
Kao sto vidis osvaja u proseku 84% pena na prvi servis, sto znaci da u nekim mechevima taj procenat ide i preko 90%. Danas je imao malo losiji servis i osvojio je na prvi servis "samo" 68% poena sto je bilo sasvim dovoljno i ovom laki luzeru da ga pobedi.

A videces kakva ce razlika sutra biti izmedju Novaka i tog Kubota.
Mislim da bi Kubot trebao da bude presrecan ako uspe da osvoji jedan jedini gem u mechu. Mozda ce mu Novak prepustiti par gemova cisto da ga ne osramoti, ali mislim da bi ga Novak sa lakocom mogao dobiti bez izgubljenog gema sa 6:0 6:0.

ja

pre 14 godina

@BubaMara
Prvo lose racunas. po toj matematici ne bi bilo 90 nego 110 vise (860+250-1000=110)
Novaku se brisu bodovi iz Rima i upisuju bodovi iz Beograda.
Dakle sa tim bodovima bi imao 110 bodova vise od Mareja.

Medjutim i Mareju se brisu bodovi iz Rima. A cim mu obrisu te bodove, automatski moraju da mu upisu neke druge bodove.
S obzirom da Marej ove nedelje ne igra ni jedan turnir, upisacemu prvi najbolji turnir koji mu se trenutno ne racuna, a to je u njegovom slucaju 250 bodova za titulu u Dohi. Tih 250 bodova mu je obrisano prosle nedelje da bi mogli da mu upisu ovogodisnji Rim. U ponedeljak i njemu brisu 70 bodova za proslogodisnji Rim, a vracaju ovih 250 bodova iz Dohe, pa ce se on zbog toga popraviti na listi za 180 bodova (250-70).
Znaci umesto tih 110 bodova vise - Novak ce imati 70 bodova manje (naravno ako osvoji titulu sutra).
Ako kojim slucajem izgubi sutra u finalu, Novak ce imati 170 bodova manje.


Postoji jedno osnovno pravilo da u bodovanje u svakom trenutku ulazi 18 turnira, s tim da igraci koji odigraju zavrsni masters imaju pravo na 19. turnir.
Znaci ako se igracu brisu neki bodovi, automatski se na njihovo mesto upisuju neki drugi da bi igrac uvek imao 18/19 turnira koji mu se racunaju.
To se jedino ne desava kada igrac u poslednjih 12 meseci ima odigrano manje od 18 turnira. U tom slucaju igrac nema ni jedan rezervni turnir koji bi mu se mogao vratiti na listu.
Takvi slucajevi su retki, jer skoro svi igraci igraju bar 20 turnira godisnje, a neki i po 30, pa uvek imaju po 2-3 , a neki i preko 10 rezervnih turnira.

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Dakle, kratko i jasno,od ponedeljka:
Marej:8810 - 70(bodovi iz Rima 08) + 250(Doha)= 8990
Novak:9670 - 1000(bodovi iz Rima 08) + 250 (BG) = 8920

djordjevicmarko@gmail.com

pre 14 godina

@ BubaMara
Delimicno si u pravu..Novak ce od ponedeljka imati 750 bodova manje nego sada, pod sulovom da osvoji BG, naravno..Ali si prenebregla cinjenicu da se Mareju dodaju bodovi iz Dohe (250), iz razloga sto se boduju na Grand Slamovi, Masters turniri i Masters kup(dakle 14 turnira) i plus 4 najbolja rezultata sa ostalih turnira u zadnjih godinu dana(ukupno 18 turnira u 52 nedelje)..Kako su se ove nedelje bodovali i ovogodisnji i proslogodisnji Masters u Rimu, to se rezultat Mareja iz Dohe brisao, ali samo ove nedelje, zbog kalendara..Dakle, od ponedeljka, Marej bezi Djokovicu 70 bodova, pod uslovom da Novak osvoji BG...(8990:8920)..Posto je Madrid prebacen u termin Hamburga,koji je izgubio status Mastersa, Novak u madridu fakticki brani bodove iz hambburga(polufinale tj. 450 bodova, 225x2, jer su se duplirali bodovi iz prosle godine), a marej brani osminu finala tj. 150 bodova..Ove godine bodovanje za Masterse izgleda:1.kolo 10(tj. 2.kolo za nosioce), osmina 90,cetvrt 180,polu 360,finale 600, pobednik 1000..Novak mora stici makar do finala Madrida ako zeli da prestigne Mareja pre RG-a, a ako Marej stigne do polufinala Madrida, Novak ga mora osvojiti..mada je to nebitno, jer 3-i i 4-i igrac imaju apsolutno isti tretmanu zrebu..Bitne su titule..A Novak ove godine ima sansu da osvoji Wimbledon, po menii..Ovaj Wimbledon ce biti jedan od najzanimjivijih u istorii, cetvorica potpuno ravnopravno konkurisu za titulu...Mada bih ja voleo da Roger osvoji..pa posle kako bude:)RG zna se ko osvaja, iluzorno je pricati o tome...Veliki pozz Bubamaro,pa se javi da caskamo o tenisu:))

Jaki

pre 14 godina

Molim te, Bože, daj mi koju desetinu milona u evrima, daj mi da sam u nekom poslu među najboljih deset na svetu, daj mi da sam zdrav, normalan i jak kad je najteže, da sam uravnotežem i lepo vaspitan, pa neka me tata onda uništi.

Snezana

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji su odmah pomislili da postoji peoblem izmedju Srdjana i Novaka ?Da li je moguce da su ti ljudi puni zla , ljubomore i svega svega negativnod ?Maliciozni komentari samo oslikavaju karakter tih bednika !Ja sam se veceras divila Noletu i njegovoj pre svega mentalnoj sposobnosti jer je uspeo da popravi igru i vodi racuna o ocu koji ima problema sa pritiskom!Nole, ti si bre ponos ove zemlje !Treba dosta njih da se ugleda na tebe po svemu ali nazalost ova zemlja je puna luzera !Da je drugacije , davno bih bila srecno zaljubljena :-)Nole, hvala ti sto postojis!

tomas

pre 14 godina

Ko je zna za vest da je prethodnog dana, uoci Novakovog meca sa Troickim, Srdjanu Djokovicu pozlilo zbog srcanih problema te je hitno prevezen u bolnicu, moze da pretpostavi da je Novak brinuo da se to ocu ne ponovi, pa je zato slabo igrao i zamolio oca da izadje.
Bravo, Novace, za sve sto cinis za svoj narod i svoju zemlju! A za 13. titulu - kad je osvojis. Ipak se pricuvaj i luzera, narocito ako im se posrecilo do samog finala!

boze dragi

pre 14 godina

Buba maro nisi u pravu ali nemam vremena da ti objasnjavam. Sto se turnira tice mislim da nijedan drugi igrac na svetu nema svoj turnir, ne znam zasto se ne zove nole open ili srdja open posto izgleda da taj covek leci komplekse preko sina. Evo sad procitah kako je Srdja toboze imao problema sa pritiskom pa ga je nole iz predostroznosti zamolio da napusti objekat, ma nije nego. Djokovic je pokazao da je ubedljivo njbolji igrac na turniru koji ako se neke stvari ne promene nema svetlu buducnost. I na kraju voleo bih da iznesem stav o Novaku: jednostavno mislim da taj decko ima mnogo vise popularnosti u ovoj zemlji nego sto to svojim ponasanjem zasluzuje. Imali smo mi i mnogo vecih sportskih velicina od njega ali one nikada nisu bile toliko prepotentne i toliko napadne jednostvno su radili svoj posao i pomagali svojoj zemlji bez ikakve reklame i nisu im usta bila puna sebe.

BubaMara

pre 14 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto Novak od ponedeljka gubi trecxu poziciju cak iako osvoj Beograd.
On ima po podacima sa sajta Atp trenutno 860 bodova vise os Skota a ako i izgubi u ponedeljak 1000 iz Rima dobija nadam se 250 iz Beograda i to je po meni 90 bodova vise.
Da li sam u pravu?

marko

pre 14 godina

@ posmatrac

bravo za komentar, podrzao bih ga u potpunosti da nije onog dela o beogradskoj publici koji stvarno nije u redu. Znao sam da ce, kao i uvek, da se pojave neki komentari koji pljuju nasu publiku, valjda smo mi takav narod ili sta vec a publika jeste podrzavala dobre poteze Sepija aplauzom i samo neko ko je maliciozan moze da tvrdi drugacije. Ja zapravo mislim da je nasa publika u svemu ista kao i bilo koja na planeti ali nam nasi kompleksi ne dozvoljavaju da to priznamo. Mala poseta o kojoj svi pisu danima je prirodna stvar na svim turnirima, pre neki dan u mecu izmedju dve teniserke iz prvih 10 (Jelena i Kuznjecova) u Italiji prisustvuje 100ak ljudi. Pa sta, radan dan je, valjda bi trebalo da je to normalno. Pricali su ljudi i da nasa publika ne zna da se ponasa u toku meca, opet netacno. Aplauz prestaje pre servisa, zesce se bodri u pauzama. Niko nije utrcao nag na teren, nikoga nisu uboli nozem u ledja ili bacali kese po terenu. Ja sam stvarno ponosan na nasu publiku i svaka cast svim ljudima koji u Srbiji placaju kartu da gledaju teniski mec.

misa

pre 14 godina

Ne postoji problem izmedju Novaka i njegovog oca iako bi to mnogi zeleli.Novakovom ocu je pozlilo u petak zbog visokog pritiska.Novak kao i svaki brizan sin ga je zamolio da izadje kako se ne bi izlagao stresu i dodatno pogorsao stanje.To je pravi dokaz Novakove ljubavi iprivrzenosti ocu.

Agilni

pre 14 godina

Upravo dođoh sa meča. Ono što sigurno nije bilo primetno na TV-u je da je u prvih pola sata igre, kada je publika zaćutala, Dorćolom zadominirala neka srpska muzika sa obližnjih splavova. Kada je Nole dao znak ćaletu da interveniše, posle 10 minuta, muzika je utihnula.

Bilo je i interesantnih povika sa tribina "Nole, naruči pesmu" i slično. Uglavnom, bruka je bilo ono slušati u Beogradu, ali neću o muzičkim ukusima.

Mada gomili pozera na tribinama izgleda nije smetalo...

Jesmo li jaci?

pre 14 godina

U prvom polufinalnom mecu, 179-ti igrac je pobedio 21-og. Gde su sada oni (neizbezni) komentari kao kada (npr.) 50-ta teniserka pobedi 10-tu: "Toliko o zenskom tenisu!"
Valjda treba imati jednake kriterijume ili uporno tvrditi da smo MI MUSKARCI u svemu bolji, te je, kad 179. pobedi 21, samo znak koliko je MUSKI tenis jak. Kod zenskog je tako nesto samo znak da ONE nisu ni za sta.

Realni

pre 14 godina

Jedva cekam da cujem objasnjenje sta je bili ono sa njegovim Caletom.....

U svakom slucaju, cestitke na podnosenju pritiska, to je bio kljuc ove pobede....

Simonovici.fr

pre 14 godina

Tako je delijo! Ostavi sve price, naklapanja i podmetanja iza sebe kada udjes na teren, i pobedjuj sve, bez milosti!
Ti si ono najbolje sto Srbija ima, ko te ne voli moze samo da ti zavidi. Ipak, vazno je da je velika vecina nas koji ne da te volimo, vec te obozavamo!

posmatrac

pre 14 godina

Ova beogradska publika kao da je pala s'marsa...
Pa mogli bi nekad i neki aplauzic uputiti protivniku! Kako uostalom svi na svetu tako Novaka podrzavaju.

A ova reklame AQUA NOVA(K) ne moze covek da je izbegne ocima, svuda!

Cisto sumnjam da ce malo bolje plasirani igraci doci na turnir i sedeti na klupi gde pise NOVAK, sto je prevesi, previse...Nisu ludi da reklamiraju Novaka i celu njegovu porodicu!

Zamislite, recimo Novak sedi u Bazelu na Federera ili Madridu na Nadala ili New Yorku na Roddicka, mislim stavarno negde treba granica biti!

Bravo za pobedu, izgleda umoran si malo, ali turnir je tvoj.

posmatrac

pre 14 godina

Ova beogradska publika kao da je pala s'marsa...
Pa mogli bi nekad i neki aplauzic uputiti protivniku! Kako uostalom svi na svetu tako Novaka podrzavaju.

A ova reklame AQUA NOVA(K) ne moze covek da je izbegne ocima, svuda!

Cisto sumnjam da ce malo bolje plasirani igraci doci na turnir i sedeti na klupi gde pise NOVAK, sto je prevesi, previse...Nisu ludi da reklamiraju Novaka i celu njegovu porodicu!

Zamislite, recimo Novak sedi u Bazelu na Federera ili Madridu na Nadala ili New Yorku na Roddicka, mislim stavarno negde treba granica biti!

Bravo za pobedu, izgleda umoran si malo, ali turnir je tvoj.

marko

pre 14 godina

@ posmatrac

bravo za komentar, podrzao bih ga u potpunosti da nije onog dela o beogradskoj publici koji stvarno nije u redu. Znao sam da ce, kao i uvek, da se pojave neki komentari koji pljuju nasu publiku, valjda smo mi takav narod ili sta vec a publika jeste podrzavala dobre poteze Sepija aplauzom i samo neko ko je maliciozan moze da tvrdi drugacije. Ja zapravo mislim da je nasa publika u svemu ista kao i bilo koja na planeti ali nam nasi kompleksi ne dozvoljavaju da to priznamo. Mala poseta o kojoj svi pisu danima je prirodna stvar na svim turnirima, pre neki dan u mecu izmedju dve teniserke iz prvih 10 (Jelena i Kuznjecova) u Italiji prisustvuje 100ak ljudi. Pa sta, radan dan je, valjda bi trebalo da je to normalno. Pricali su ljudi i da nasa publika ne zna da se ponasa u toku meca, opet netacno. Aplauz prestaje pre servisa, zesce se bodri u pauzama. Niko nije utrcao nag na teren, nikoga nisu uboli nozem u ledja ili bacali kese po terenu. Ja sam stvarno ponosan na nasu publiku i svaka cast svim ljudima koji u Srbiji placaju kartu da gledaju teniski mec.

Agilni

pre 14 godina

Upravo dođoh sa meča. Ono što sigurno nije bilo primetno na TV-u je da je u prvih pola sata igre, kada je publika zaćutala, Dorćolom zadominirala neka srpska muzika sa obližnjih splavova. Kada je Nole dao znak ćaletu da interveniše, posle 10 minuta, muzika je utihnula.

Bilo je i interesantnih povika sa tribina "Nole, naruči pesmu" i slično. Uglavnom, bruka je bilo ono slušati u Beogradu, ali neću o muzičkim ukusima.

Mada gomili pozera na tribinama izgleda nije smetalo...

Simonovici.fr

pre 14 godina

Tako je delijo! Ostavi sve price, naklapanja i podmetanja iza sebe kada udjes na teren, i pobedjuj sve, bez milosti!
Ti si ono najbolje sto Srbija ima, ko te ne voli moze samo da ti zavidi. Ipak, vazno je da je velika vecina nas koji ne da te volimo, vec te obozavamo!

misa

pre 14 godina

Ne postoji problem izmedju Novaka i njegovog oca iako bi to mnogi zeleli.Novakovom ocu je pozlilo u petak zbog visokog pritiska.Novak kao i svaki brizan sin ga je zamolio da izadje kako se ne bi izlagao stresu i dodatno pogorsao stanje.To je pravi dokaz Novakove ljubavi iprivrzenosti ocu.

tomas

pre 14 godina

Ko je zna za vest da je prethodnog dana, uoci Novakovog meca sa Troickim, Srdjanu Djokovicu pozlilo zbog srcanih problema te je hitno prevezen u bolnicu, moze da pretpostavi da je Novak brinuo da se to ocu ne ponovi, pa je zato slabo igrao i zamolio oca da izadje.
Bravo, Novace, za sve sto cinis za svoj narod i svoju zemlju! A za 13. titulu - kad je osvojis. Ipak se pricuvaj i luzera, narocito ako im se posrecilo do samog finala!

Realni

pre 14 godina

Jedva cekam da cujem objasnjenje sta je bili ono sa njegovim Caletom.....

U svakom slucaju, cestitke na podnosenju pritiska, to je bio kljuc ove pobede....

Jesmo li jaci?

pre 14 godina

U prvom polufinalnom mecu, 179-ti igrac je pobedio 21-og. Gde su sada oni (neizbezni) komentari kao kada (npr.) 50-ta teniserka pobedi 10-tu: "Toliko o zenskom tenisu!"
Valjda treba imati jednake kriterijume ili uporno tvrditi da smo MI MUSKARCI u svemu bolji, te je, kad 179. pobedi 21, samo znak koliko je MUSKI tenis jak. Kod zenskog je tako nesto samo znak da ONE nisu ni za sta.

Jaki

pre 14 godina

Molim te, Bože, daj mi koju desetinu milona u evrima, daj mi da sam u nekom poslu među najboljih deset na svetu, daj mi da sam zdrav, normalan i jak kad je najteže, da sam uravnotežem i lepo vaspitan, pa neka me tata onda uništi.

Snezana

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji su odmah pomislili da postoji peoblem izmedju Srdjana i Novaka ?Da li je moguce da su ti ljudi puni zla , ljubomore i svega svega negativnod ?Maliciozni komentari samo oslikavaju karakter tih bednika !Ja sam se veceras divila Noletu i njegovoj pre svega mentalnoj sposobnosti jer je uspeo da popravi igru i vodi racuna o ocu koji ima problema sa pritiskom!Nole, ti si bre ponos ove zemlje !Treba dosta njih da se ugleda na tebe po svemu ali nazalost ova zemlja je puna luzera !Da je drugacije , davno bih bila srecno zaljubljena :-)Nole, hvala ti sto postojis!

Marko 12345

pre 14 godina

Alo ljudi spustite malo loptu... Nema nikakvih problema... Nazalost je Novakov otac imao zdravstvenih problema... I zato ga je Nole zamolio da ide da se ne nervira.... Jer je to jos samo dodatni pritisak... Ne valja drugom lose misliti!!! Znaju oni kome ovo upucujem!!! Mogu samo da se zahvalim Noletu na pobedi i snazi koju je uspeo da sakupi da pobedi Sepija, jer da sam ja bio u slicnoj situaciji cisto sumnjam da bih uspeo da izvoljevam pobedu... Prema tome svaka cast. Pustite decka da radi ono sto najbollje zna, a to je da igra tenis... Kome se to ne svidja postedite me molim vas glupih komentara!!! I da hvala vam sto ste mi omogucili da gledam profesionalni tenis uzivo, to je stvarno nesto sto sam dugo cekao, i zahvaljujuci vama najzad docekao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Puno pozdrava

Ramone

pre 14 godina

Zar nisu Djokovici najbolji ortaci sa Miletom Kiticem? Ne razumem kako im onda smeta "urbana" muzika? Da li je b92 objavio da su Djokovici oterali Viskovica sa RTS? Da li sada pored dinastije Miskovic dobijamo i dinastiju Djokovic?

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! I , kao sto tece Tomas, pricuvaj se lucky loser-a, za svaki slucaj! I njima kad tad krene!:)

I Sepiju sve pohvale za odlican tenis !

Beogradska publika je bila zaista OK u poredjenju sa nekim drugim publikama po svetu. Mozda, mozda samo malo vise podrske i igracu za koga ne navijaju !

Noletu licno i Family sport-u sve cestitke za izuzetan rad i zalaganje na postavljanju i organizaciji turnira u Srbiji ! Sve najbolje !

Moja jedina primedba je na ustogljeni i hladnjikav komentar RTS-ovog komentatora kroz mec ! G-din bi trebalo da pogleda snimak nekog prenosa Serbian opena-a ATLAS TV-a iz Crne Gore ! Izbor komentatora i konsultanta odlican! Uzivanje je bilo gledati Serbian open na Atlas TV-u.

Golexxx

pre 14 godina

Sada sam ponovo citala komentare sa olimpijskih igara u Pekingu kada je Novak osvojio bronzu,a ona je meni tada,kao i sada, bila zlatna.Novace,kao sto neko napisa,vredis svojim iskrenim navijacima vise nego deset Nadala i Federara.Decace,napred uzdignute glave u nove pobede,jer nebo je tvoja granica.

Neutron

pre 14 godina

@BubaMara,
Nole ce da izgubi 3. poziciju jer nije uspeo da odbrani titulu u Rimu, dakle tamo gubi bodove. Ako osvoji Serbian Open, verovatno ce to uraditi, nece mu se upisati svih 250 bodova jer ce mu se otkucati najlosiji rezultat od 18 racunljvih turnira koje u ovom trenutku ima. Racunaju se samo 18 najboljih turnira svakog igraca u toku godine, bez obzira da li ih je odigrao 100. Vec sam se umorio da gledam brojke. Udji u ATPTOUR, klikni na njegove bodove i videces tacno presek bodova koje Nole ima i kako ih je osvojio, cak i turnira koje je odigrao, osvojio bodove a nisu racunljivi jer su 19. itd..
Ali sve ovo nije bas znacajno, jer je Murray tek prosle godine u ovo doba poceo da "gradi" svoje bodovanje (po prvi put je u poziciji da brani velike rezultate), pa sve do aprila ove godine, dok je Nole, doduse posle Madrida, poceo da pada. Dakle, sada tek predstoji Skotu onaj isti tezak zadatak koji je imao Nole i svaki vrhunski igrac, a to je da non stop brane bodove. Tu ce, gotovo sigurno Nole da opet preuzme i to vrlo brzo trece mesto od Murraya, samo sto to nece biti vise trece, vec drugo, a Murray bi trebao da preuzme trece od Federera, koji mnogo brani do kraja godine a ako ovako nastavi da igra, nema sanse da odbrani. No...sve su ovo samo teorije. U teoriji bi trebalo da bude tako. Jedno je sigurno. U poslednja tri Mastersa, Nole ima bolje rezultate od Murraya = dva finala i jedan osvojen, plus skoro sigurno osvojen Serbian Open. Panika hvata ljude bez razloga. Ima samo jedna sigurna vodilja, a to je kako igra igrac u datom trenutku, a Nole trenutno igra ubedljivo najbolje na svetu posle Nadala. Cak je njega opasno ugrozio u poslednja dva susreta na sljaci. E, to je vec nesto posebno. Seti se samo kako je Nadal isamarao na sljaci Murraya u svom vrhuncu nedavno. Ljudi ne analiziraju stvari dovoljno.

boze dragi

pre 14 godina

Buba maro nisi u pravu ali nemam vremena da ti objasnjavam. Sto se turnira tice mislim da nijedan drugi igrac na svetu nema svoj turnir, ne znam zasto se ne zove nole open ili srdja open posto izgleda da taj covek leci komplekse preko sina. Evo sad procitah kako je Srdja toboze imao problema sa pritiskom pa ga je nole iz predostroznosti zamolio da napusti objekat, ma nije nego. Djokovic je pokazao da je ubedljivo njbolji igrac na turniru koji ako se neke stvari ne promene nema svetlu buducnost. I na kraju voleo bih da iznesem stav o Novaku: jednostavno mislim da taj decko ima mnogo vise popularnosti u ovoj zemlji nego sto to svojim ponasanjem zasluzuje. Imali smo mi i mnogo vecih sportskih velicina od njega ali one nikada nisu bile toliko prepotentne i toliko napadne jednostvno su radili svoj posao i pomagali svojoj zemlji bez ikakve reklame i nisu im usta bila puna sebe.

djordjevicmarko@gmail.com

pre 14 godina

@ BubaMara
Delimicno si u pravu..Novak ce od ponedeljka imati 750 bodova manje nego sada, pod sulovom da osvoji BG, naravno..Ali si prenebregla cinjenicu da se Mareju dodaju bodovi iz Dohe (250), iz razloga sto se boduju na Grand Slamovi, Masters turniri i Masters kup(dakle 14 turnira) i plus 4 najbolja rezultata sa ostalih turnira u zadnjih godinu dana(ukupno 18 turnira u 52 nedelje)..Kako su se ove nedelje bodovali i ovogodisnji i proslogodisnji Masters u Rimu, to se rezultat Mareja iz Dohe brisao, ali samo ove nedelje, zbog kalendara..Dakle, od ponedeljka, Marej bezi Djokovicu 70 bodova, pod uslovom da Novak osvoji BG...(8990:8920)..Posto je Madrid prebacen u termin Hamburga,koji je izgubio status Mastersa, Novak u madridu fakticki brani bodove iz hambburga(polufinale tj. 450 bodova, 225x2, jer su se duplirali bodovi iz prosle godine), a marej brani osminu finala tj. 150 bodova..Ove godine bodovanje za Masterse izgleda:1.kolo 10(tj. 2.kolo za nosioce), osmina 90,cetvrt 180,polu 360,finale 600, pobednik 1000..Novak mora stici makar do finala Madrida ako zeli da prestigne Mareja pre RG-a, a ako Marej stigne do polufinala Madrida, Novak ga mora osvojiti..mada je to nebitno, jer 3-i i 4-i igrac imaju apsolutno isti tretmanu zrebu..Bitne su titule..A Novak ove godine ima sansu da osvoji Wimbledon, po menii..Ovaj Wimbledon ce biti jedan od najzanimjivijih u istorii, cetvorica potpuno ravnopravno konkurisu za titulu...Mada bih ja voleo da Roger osvoji..pa posle kako bude:)RG zna se ko osvaja, iluzorno je pricati o tome...Veliki pozz Bubamaro,pa se javi da caskamo o tenisu:))

jeksi

pre 14 godina

Svaka čast Nole, titula je tvoja !!!
Bilo je lepo biti sinoć na Dorćolu, osim muzike na početku meča i zbrke sa kartama ljudi koji su imali brojeve sedišta od 14 pa nadalje,za koja se ispostavilo da ni ne postoje...pa umesto u četvrtom redu završite u devetnaestom, a mesta ste rezervisali još u pretprodaji...hladan tuš i veliko razočaranje...nadam se da se sledeće godine neće ponoviti. Sve ostalo - tereni, promo selo, osoblje-svetski!!!

Gogo

pre 14 godina

Dobro je da nije neka porodicna svadja, stvarno bih bio mnogo razocaran, pa to bi bio haos...Jezim se od porodicnih svadja, a nekako mi se cini da su one, kao i druge, mnogo ceste u Srbiji. Srdjane odmori se covece, pa zbog cega ti radis toliko, bar ti mozes da se posvetis zdravoj ishrani i sportu do kraja zivota. Sam si zaradio vec, a da ne pricam o Novaku koji je do sada zaradio oko 12 miliona u karijeri. Nek je na porez dao dva tri pa covece 9 miliona je dosta za deset buducih generacija...Uzivaj u zivotu covece, pevaj, slikaj, idi na more, putuj, cuvaj zdravlje...

Taca

pre 14 godina

To je ta mentalna snaga,koju imate samo ti i Nadal,imao je i Federer,ali je wishe nema!!Brawo,kralju,nastawi u istom ritmu i Marej ce da leti sa 3. mesta,pre nego shto je doshao....Srecno u Madridu!!Zelim ti da oswojish i 14 titulu...Obozawam te...

Pavao

pre 14 godina

Turnir je Djokovica biznis, to se zna, i mi nemamo problema sa time.
Biznis je retko kada lepa za oko afera, a cesto je bas ruzna.
Djokovici su usvojili tu grubu varijantu, koja vuce na ruzno, ali sta se tu moze. Njihov je novac. Mogu kako hoce, a mi, ako hocemo da budemo deo toga, ozemo, ako nam se ne dopada, ne idite na stadion. Ja idem, da gledam tenis, briga me za Djokovice.

Beograd

pre 14 godina

Ovo je "super". Nole dao znak ocu, i muzika je prestala. Sta li je sledece sto ce Noletov otac da 'regulise'? Prvo je novinar sa RTS-a dobio zbgo njega otkaz, a saeda regulise muziku po obliznjim kaficima.
Ali je stvarno super pametno, sto su specijalinim jedinicama MUP-a poklonili tenisku opremu. Njima to vise treba nego nekoj deci u skoli.
Samo napred Novace, i ne pokusavaj da zaustavis muziku na mom splavu, jerbo ces se vratiti nazad odakle si dosao.

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Dakle, kratko i jasno,od ponedeljka:
Marej:8810 - 70(bodovi iz Rima 08) + 250(Doha)= 8990
Novak:9670 - 1000(bodovi iz Rima 08) + 250 (BG) = 8920

Predo

pre 14 godina

Prvo, cestitke Djokovicu za ulazak u finale, sto nije tako lako, kada te svi vide na pobjednickom postolju, a Seppi je do ove godine znao imati jako dobre rezultate na sljaci. Drugo, Nole je vec malo "ispraznjen", nakon non stop igranja, pa mora izvlaciti motive iz petnih zila. Nadam se da posljedica nece biti rano ispadanje u Madridu. Prisustovao sam mecu protiv Troickog. Ako izuzmemo onaj amaterizam, kada su ugaseni reflektori, organizacija je OK. Ipak je to prvi turnir takve vrste, montazne tribine itd. Kompleks izgleda jako lijepo. Sve je pod kontrolom dinastije Djokovic, a tako i mora biti. Oni su kupili turnir, a kad nesto kupis hoces da ti se isplati. Najveca zamjerka - voditelj. Odlican je za one doceke pred skupstinom u stilu Ooo - oo, ali ne za jedan ozbiljan teniski turnir. Znam da mu nije bilo lako da animira publiku kad su se ugasili reflektori, ali teniska publika se razlikuje od fudbalske, i vidjelo se da je na mecu u petak bilo barem hiljadu, dvije ljudi, koji poznaju tenis. I ponasanje publike vrlo pristojno. U polufinalu i finalu ce biti naravno malo vise snobova, kojima je vazno da budu vidjeni, ali svugdje je to tako. Da, i ono neprekidno prozivanje "Jesmo li Beogradjani" i sl. Turnir se zove "Serbia Open", a ne Beograd Open. Na turnir su dosli ljubitelji tenisa iz citave Srbije i Republike Srpske, a pretpostavljam i nesto stranaca. Ne znam procentualno, ali barem jedna trecina nije iz Beograda. Pozdrav ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.

Giant

pre 14 godina

Višković rules, a NE Mile Kitić! Realizacija ovog turinira i ostalih projekata "Family Djokovic" u našem gradu je očigledno rezultat druženja sa beogradskim advokatom, slučajno članom DS-a i predsednikom pravnog saveta DS-a. Ja do sada nikad nisam video niti čuo da neko od vrhunskih, svetski priznatih sportista na turnire ili takmičenja "vodi" svoga advokata i njegovu ženu i smešta ih u svoju ložu!?

Darko

pre 14 godina

Ako je istina da je Srdjan Djokovic insistirao da Viskovic ne prenosi meceve na RTS, onda ne zelim da ikada navijam za Djokovica, bez obzira na njegov doprinos Srbiji. Ako je Tijanic podrzao Srdjana Djokovica, treba ga smeniti, jer smo se protiv takvih i borili devedesetih. Procitajte neke teniske forume koji su ovome posvetili paznju... I zasto B92 nije objavio ovu vest? SLOBODA IZNAD SVEGA!!!

BubaMara

pre 14 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto Novak od ponedeljka gubi trecxu poziciju cak iako osvoj Beograd.
On ima po podacima sa sajta Atp trenutno 860 bodova vise os Skota a ako i izgubi u ponedeljak 1000 iz Rima dobija nadam se 250 iz Beograda i to je po meni 90 bodova vise.
Da li sam u pravu?

Pindar

pre 14 godina

Pa dobro, Novace, majku mu! Na kraju svakog odeljes, a pre toga se prenemazes se kao da si ona primadona Meri Pirs.
Cemu to, bre.
Hajde, slozi tu facu, ne kukaj, i ponasaj se kao musko.

ja

pre 14 godina

@Jesmo li jaci
Mislim da uopste nisi u pravu.
Ovakve stvari se u muskom tenisu desavaju jako retko.
A nisi bash ni nasao neki primer da potvrdis to sto pricas.
Ivo Karlovic je jednostavno takav igrac da u njegovim mechevima skoro sve zavisi iskljucivo od servisa. Cim ima procenat prvog servisa ispod 80%, njega moze da pobedi i 500. na listi.
Jednostavno covek da nema takav servis ne bi bio ni u prvih 200. Jesi li nekad gledao njegove mecheve? Pa on nije u stanju da 3 puta za redom prebaci loptu preko mreze. Znaci ako ne dobije poen iz servisa ili iz drugog udarca, u trecem udarcu protivnik sigurno osvaja poen.

Evo ti neke statistike vezane za Karlovica.
Po procentu prvog servisa je na 21. mestu na svetu, po broju odserviranih aseva na 2. mestu i po procentu osvojenih poena na prvi servis je na 1. mestu na svetu (84%).

A sada podaci vezani za igru na protivnicki servis.
Procenat osvojenih poena na prvi servis protivnika, na drugi servis protivnika, procenat iskoriscena brejk lopti i procenat osvojenih gemova na servis protivnika. U svim navedenim segmentima je na pretposlednjem mestu na listama koje se uopste vode.
Vidis li koliki je to kontrast. Na svoj servis je skoro najbolji igrac na svetu, na protivnicki servis najgori.
Da nema takav servis kakav ima, taj covek ne bi nikako mogao da udje ni u prvih 200 i to sto je izgubio od 179. na listi nije nikakvo iznenadjenje.
Kao sto vidis osvaja u proseku 84% pena na prvi servis, sto znaci da u nekim mechevima taj procenat ide i preko 90%. Danas je imao malo losiji servis i osvojio je na prvi servis "samo" 68% poena sto je bilo sasvim dovoljno i ovom laki luzeru da ga pobedi.

A videces kakva ce razlika sutra biti izmedju Novaka i tog Kubota.
Mislim da bi Kubot trebao da bude presrecan ako uspe da osvoji jedan jedini gem u mechu. Mozda ce mu Novak prepustiti par gemova cisto da ga ne osramoti, ali mislim da bi ga Novak sa lakocom mogao dobiti bez izgubljenog gema sa 6:0 6:0.

sanja

pre 14 godina

Ne znam sta je ovo- nacionalni servis i komentatori teniskog turnira-kako bi bilo da lece svoje komplekse na nekom drugom mestu. Ne znam zbog cega smo mi duzni da slusamo subjektivne komentare iskompleksiranih sportskih komentatora. Tu im nije mesto, ako zele da omalovazavaju Djokovica neka to rade na mestima na kojima ne zive od naseg novca i pretplate. Napred Djokovicu, jos je davnih dana cuveni Ducic rekao da - Srbin obavezno uz rucak jede jos jednog Srbina...Ne obaziri se, samo napred !

ja

pre 14 godina

@BubaMara
Prvo lose racunas. po toj matematici ne bi bilo 90 nego 110 vise (860+250-1000=110)
Novaku se brisu bodovi iz Rima i upisuju bodovi iz Beograda.
Dakle sa tim bodovima bi imao 110 bodova vise od Mareja.

Medjutim i Mareju se brisu bodovi iz Rima. A cim mu obrisu te bodove, automatski moraju da mu upisu neke druge bodove.
S obzirom da Marej ove nedelje ne igra ni jedan turnir, upisacemu prvi najbolji turnir koji mu se trenutno ne racuna, a to je u njegovom slucaju 250 bodova za titulu u Dohi. Tih 250 bodova mu je obrisano prosle nedelje da bi mogli da mu upisu ovogodisnji Rim. U ponedeljak i njemu brisu 70 bodova za proslogodisnji Rim, a vracaju ovih 250 bodova iz Dohe, pa ce se on zbog toga popraviti na listi za 180 bodova (250-70).
Znaci umesto tih 110 bodova vise - Novak ce imati 70 bodova manje (naravno ako osvoji titulu sutra).
Ako kojim slucajem izgubi sutra u finalu, Novak ce imati 170 bodova manje.


Postoji jedno osnovno pravilo da u bodovanje u svakom trenutku ulazi 18 turnira, s tim da igraci koji odigraju zavrsni masters imaju pravo na 19. turnir.
Znaci ako se igracu brisu neki bodovi, automatski se na njihovo mesto upisuju neki drugi da bi igrac uvek imao 18/19 turnira koji mu se racunaju.
To se jedino ne desava kada igrac u poslednjih 12 meseci ima odigrano manje od 18 turnira. U tom slucaju igrac nema ni jedan rezervni turnir koji bi mu se mogao vratiti na listu.
Takvi slucajevi su retki, jer skoro svi igraci igraju bar 20 turnira godisnje, a neki i po 30, pa uvek imaju po 2-3 , a neki i preko 10 rezervnih turnira.

dejanb

pre 14 godina

Mec i publika su bili na nivou turnira, znaci prosecni. Ali organizacija... Nas sedam hiljada se tiskalo na prostoru koji je za 50% manji od prostora za VIP posetiopce, kojih je bilo mozda 500. Cak su u nekim delovima i tribine fizicki razdvojene da se, ne daj boze, "obican" svet ne izmesa sa nasim JEK SEKOM. Sta reci... Nole, ti si moj idol,ali ti je okruzenje ispod svakog nivoa (sem majke i brace). Iako sam veliki ljubitelj tenisa ovaj turnir me vise nikada nece videti.

Ivana

pre 14 godina

Bila sam na turniru juce i gledala oba polufinala. Publikaje bila izuzetno korektna(osim onog dela koji je imao potrebu da bas na tom mestu i u to vreme dodje na rucak odnosno veceru i besomucno zvecka escajgom i casama.Naravno tenis nisu ni gledali. Druga vrlo bitna stvar je sto je drugi mec najavljen za 19 casova da bi na ekranu kao sasvim normalnu stvar ugledali da pocinje u 20 casova. Ajde jedan sat, nema veze. Ali vrhunac je najava danasnjeg finala za 16 casova (pise na kartama, objavio Aca Stojanovic sinoc na kraju drugog polufinala), kad jutros ja udjem na 'Serbia open' i pise da je finale u 20 casova. Da li je to postovanje publike. Da li je Family Sport zasluzio bilo kakvo postovanje sa nase strane. U razloge ovakvog poteza necu ulaziti. Prosudite sami.

JBT (beloj marshalskoj uniformi)

pre 14 godina

Prvo, hteo bih puno da zahvalim Marku Djordjevicu (komentar 23) jer iako citam ATP sajt i pokusavam da shvatim poene, ipak mi nije jasno. Hvala Djordje!
Jedno se ne slazem - da nije bitna pozicija 3 ili 4 ! Zasto?
Nisam veliki pristalica zavera ali svugde ima namestanja (vidi Chelsea - Bacelona).
Kada je JJ bila 4ta i stalno u zrebu dobijala Henin a ja sam jedva cekao da bude treca. Kada je dosla na broj 3 gle cuda - opet je stalno bila sa Henin - ALI STALNO - pogledajte zrebove iz arhive na WTA sajtu.
Lobi Federer i lobi Murrey su jaki (Englezi nisu imali igraca na 3-oj poziciji vec decenijama).
Mogu da se kladim da ce svi zrebovi biti Nadal i Novak u istoj polovini, sve dok Skot ne izhubi 3 mesto neuspevsi da odbrani poene (a mozda i posle toga).
Federeru ne odgovara Novak u polufinalu a ni Murray-u (Nole, pa i mnogi drugi ce procitati njegovu igru vrlo brzo, ako vec nisu).
Sada, na sljaci, za obojicu je apsolutno fenomenalno da Rafa i Novak budu u istoj polovini. Izbegnu Noleta u polufinalu a Rafa ipak ide izmoren u finale (jer ce jos jedno vreme da pobedjuje Noleta na sjaci).
Zato, brinem se za zreb RG (vidi zreb Madrid i sve je jasno) i mislim da ce Novak jos dugo juriti trece mesto.
No, kada stigne tamo, odmah ce doci i drugo!
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa, naravno posebno Djordju.

Patzollo

pre 14 godina

Zar nije bolje da Nopvak bude četvrti na ATP listi pre RG? Čini mi se da na Grand Slam-u 1. na ATP-u igra protiv 3., a 2. protiv 4. Tako Novak u polufinalu (ako dođe do njega) ide na Federera, što je bolje nego na Nadala, zar ne?

"Beogradjani"

pre 14 godina

Predo, pa zar niste znali da su Beogradjani. uvek, bas uvek, najpamentiji, najbolji, najlepsi:-)?

Cestitke za turnir i za osvojen trofej Novaku-

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

@ JBT
Zahvaljujem na pozdravu:)Pazi, ja sam rekao da formalno 3-i i 4-i imaju apsolutno isti tretman u zrebu..dakle, po pravilima 3-i ima 50-50 sanse da u polufinalu ide bilo na 1-og bilo na 2-og igraca sveta..E, sad, sto u tenisu, kao i svuda, postoje lobiji, to je druga prica..Slazem se za Novaka da ce 99,9% biti u Nadalovoj polovini zreba na RG-u..A vec za Wimbledon, mislim da je ipak bolje igrati protiv Rafe nego Rogera u polufinalu, jer mislim da je Federeru ove godine cilj br.1 ipak Wimbledon..tako da tada mozda stave Mareja na Nadala u polufinalu, a Novaka na Rogera..Ubedjen sam da posle Wimbledona Novak stize Mareja, jer u Wimbledonu brani drugo kolo, a Marej cetvrtfinale..I na RG Marej ispada najkasnije u osmini finala...to se mogu kladiti:)Veliki pozz:)

ja

pre 14 godina

@Neutron
Sve si lepo napisao. Imam samo jednu spravku na tvoj tekst, a to je ovaj deo vezan za masterese. Novak ove godine nema jos ni jednu masters titulu.
Na prvom mastersu IW je stigao do cetvrtfinala. Na sledeca 3 je igrao 3 uzastopna finala sto je veluku uspeh.
Verovatno mislis na titulu u Dubaiu, ali Dubai ne spada u masterse vec u turnire serije 500 (prva sledeca kategorija tuenira odmah posle mastersa).

boze dragi

pre 14 godina

Buba maro nisi u pravu ali nemam vremena da ti objasnjavam. Sto se turnira tice mislim da nijedan drugi igrac na svetu nema svoj turnir, ne znam zasto se ne zove nole open ili srdja open posto izgleda da taj covek leci komplekse preko sina. Evo sad procitah kako je Srdja toboze imao problema sa pritiskom pa ga je nole iz predostroznosti zamolio da napusti objekat, ma nije nego. Djokovic je pokazao da je ubedljivo njbolji igrac na turniru koji ako se neke stvari ne promene nema svetlu buducnost. I na kraju voleo bih da iznesem stav o Novaku: jednostavno mislim da taj decko ima mnogo vise popularnosti u ovoj zemlji nego sto to svojim ponasanjem zasluzuje. Imali smo mi i mnogo vecih sportskih velicina od njega ali one nikada nisu bile toliko prepotentne i toliko napadne jednostvno su radili svoj posao i pomagali svojoj zemlji bez ikakve reklame i nisu im usta bila puna sebe.

posmatrac

pre 14 godina

Ova beogradska publika kao da je pala s'marsa...
Pa mogli bi nekad i neki aplauzic uputiti protivniku! Kako uostalom svi na svetu tako Novaka podrzavaju.

A ova reklame AQUA NOVA(K) ne moze covek da je izbegne ocima, svuda!

Cisto sumnjam da ce malo bolje plasirani igraci doci na turnir i sedeti na klupi gde pise NOVAK, sto je prevesi, previse...Nisu ludi da reklamiraju Novaka i celu njegovu porodicu!

Zamislite, recimo Novak sedi u Bazelu na Federera ili Madridu na Nadala ili New Yorku na Roddicka, mislim stavarno negde treba granica biti!

Bravo za pobedu, izgleda umoran si malo, ali turnir je tvoj.

BubaMara

pre 14 godina

Da li moze neko da mi objasni zasto Novak od ponedeljka gubi trecxu poziciju cak iako osvoj Beograd.
On ima po podacima sa sajta Atp trenutno 860 bodova vise os Skota a ako i izgubi u ponedeljak 1000 iz Rima dobija nadam se 250 iz Beograda i to je po meni 90 bodova vise.
Da li sam u pravu?

Beograd

pre 14 godina

Ovo je "super". Nole dao znak ocu, i muzika je prestala. Sta li je sledece sto ce Noletov otac da 'regulise'? Prvo je novinar sa RTS-a dobio zbgo njega otkaz, a saeda regulise muziku po obliznjim kaficima.
Ali je stvarno super pametno, sto su specijalinim jedinicama MUP-a poklonili tenisku opremu. Njima to vise treba nego nekoj deci u skoli.
Samo napred Novace, i ne pokusavaj da zaustavis muziku na mom splavu, jerbo ces se vratiti nazad odakle si dosao.

Jesmo li jaci?

pre 14 godina

U prvom polufinalnom mecu, 179-ti igrac je pobedio 21-og. Gde su sada oni (neizbezni) komentari kao kada (npr.) 50-ta teniserka pobedi 10-tu: "Toliko o zenskom tenisu!"
Valjda treba imati jednake kriterijume ili uporno tvrditi da smo MI MUSKARCI u svemu bolji, te je, kad 179. pobedi 21, samo znak koliko je MUSKI tenis jak. Kod zenskog je tako nesto samo znak da ONE nisu ni za sta.

Ramone

pre 14 godina

Zar nisu Djokovici najbolji ortaci sa Miletom Kiticem? Ne razumem kako im onda smeta "urbana" muzika? Da li je b92 objavio da su Djokovici oterali Viskovica sa RTS? Da li sada pored dinastije Miskovic dobijamo i dinastiju Djokovic?

Patzollo

pre 14 godina

Zar nije bolje da Nopvak bude četvrti na ATP listi pre RG? Čini mi se da na Grand Slam-u 1. na ATP-u igra protiv 3., a 2. protiv 4. Tako Novak u polufinalu (ako dođe do njega) ide na Federera, što je bolje nego na Nadala, zar ne?

misa

pre 14 godina

Ne postoji problem izmedju Novaka i njegovog oca iako bi to mnogi zeleli.Novakovom ocu je pozlilo u petak zbog visokog pritiska.Novak kao i svaki brizan sin ga je zamolio da izadje kako se ne bi izlagao stresu i dodatno pogorsao stanje.To je pravi dokaz Novakove ljubavi iprivrzenosti ocu.

dejanb

pre 14 godina

Mec i publika su bili na nivou turnira, znaci prosecni. Ali organizacija... Nas sedam hiljada se tiskalo na prostoru koji je za 50% manji od prostora za VIP posetiopce, kojih je bilo mozda 500. Cak su u nekim delovima i tribine fizicki razdvojene da se, ne daj boze, "obican" svet ne izmesa sa nasim JEK SEKOM. Sta reci... Nole, ti si moj idol,ali ti je okruzenje ispod svakog nivoa (sem majke i brace). Iako sam veliki ljubitelj tenisa ovaj turnir me vise nikada nece videti.

Simonovici.fr

pre 14 godina

Tako je delijo! Ostavi sve price, naklapanja i podmetanja iza sebe kada udjes na teren, i pobedjuj sve, bez milosti!
Ti si ono najbolje sto Srbija ima, ko te ne voli moze samo da ti zavidi. Ipak, vazno je da je velika vecina nas koji ne da te volimo, vec te obozavamo!

marko

pre 14 godina

@ posmatrac

bravo za komentar, podrzao bih ga u potpunosti da nije onog dela o beogradskoj publici koji stvarno nije u redu. Znao sam da ce, kao i uvek, da se pojave neki komentari koji pljuju nasu publiku, valjda smo mi takav narod ili sta vec a publika jeste podrzavala dobre poteze Sepija aplauzom i samo neko ko je maliciozan moze da tvrdi drugacije. Ja zapravo mislim da je nasa publika u svemu ista kao i bilo koja na planeti ali nam nasi kompleksi ne dozvoljavaju da to priznamo. Mala poseta o kojoj svi pisu danima je prirodna stvar na svim turnirima, pre neki dan u mecu izmedju dve teniserke iz prvih 10 (Jelena i Kuznjecova) u Italiji prisustvuje 100ak ljudi. Pa sta, radan dan je, valjda bi trebalo da je to normalno. Pricali su ljudi i da nasa publika ne zna da se ponasa u toku meca, opet netacno. Aplauz prestaje pre servisa, zesce se bodri u pauzama. Niko nije utrcao nag na teren, nikoga nisu uboli nozem u ledja ili bacali kese po terenu. Ja sam stvarno ponosan na nasu publiku i svaka cast svim ljudima koji u Srbiji placaju kartu da gledaju teniski mec.

Giant

pre 14 godina

Višković rules, a NE Mile Kitić! Realizacija ovog turinira i ostalih projekata "Family Djokovic" u našem gradu je očigledno rezultat druženja sa beogradskim advokatom, slučajno članom DS-a i predsednikom pravnog saveta DS-a. Ja do sada nikad nisam video niti čuo da neko od vrhunskih, svetski priznatih sportista na turnire ili takmičenja "vodi" svoga advokata i njegovu ženu i smešta ih u svoju ložu!?

Agilni

pre 14 godina

Upravo dođoh sa meča. Ono što sigurno nije bilo primetno na TV-u je da je u prvih pola sata igre, kada je publika zaćutala, Dorćolom zadominirala neka srpska muzika sa obližnjih splavova. Kada je Nole dao znak ćaletu da interveniše, posle 10 minuta, muzika je utihnula.

Bilo je i interesantnih povika sa tribina "Nole, naruči pesmu" i slično. Uglavnom, bruka je bilo ono slušati u Beogradu, ali neću o muzičkim ukusima.

Mada gomili pozera na tribinama izgleda nije smetalo...

Snezana

pre 14 godina

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji su odmah pomislili da postoji peoblem izmedju Srdjana i Novaka ?Da li je moguce da su ti ljudi puni zla , ljubomore i svega svega negativnod ?Maliciozni komentari samo oslikavaju karakter tih bednika !Ja sam se veceras divila Noletu i njegovoj pre svega mentalnoj sposobnosti jer je uspeo da popravi igru i vodi racuna o ocu koji ima problema sa pritiskom!Nole, ti si bre ponos ove zemlje !Treba dosta njih da se ugleda na tebe po svemu ali nazalost ova zemlja je puna luzera !Da je drugacije , davno bih bila srecno zaljubljena :-)Nole, hvala ti sto postojis!

Pavao

pre 14 godina

Turnir je Djokovica biznis, to se zna, i mi nemamo problema sa time.
Biznis je retko kada lepa za oko afera, a cesto je bas ruzna.
Djokovici su usvojili tu grubu varijantu, koja vuce na ruzno, ali sta se tu moze. Njihov je novac. Mogu kako hoce, a mi, ako hocemo da budemo deo toga, ozemo, ako nam se ne dopada, ne idite na stadion. Ja idem, da gledam tenis, briga me za Djokovice.

tomas

pre 14 godina

Ko je zna za vest da je prethodnog dana, uoci Novakovog meca sa Troickim, Srdjanu Djokovicu pozlilo zbog srcanih problema te je hitno prevezen u bolnicu, moze da pretpostavi da je Novak brinuo da se to ocu ne ponovi, pa je zato slabo igrao i zamolio oca da izadje.
Bravo, Novace, za sve sto cinis za svoj narod i svoju zemlju! A za 13. titulu - kad je osvojis. Ipak se pricuvaj i luzera, narocito ako im se posrecilo do samog finala!

Darko

pre 14 godina

Ako je istina da je Srdjan Djokovic insistirao da Viskovic ne prenosi meceve na RTS, onda ne zelim da ikada navijam za Djokovica, bez obzira na njegov doprinos Srbiji. Ako je Tijanic podrzao Srdjana Djokovica, treba ga smeniti, jer smo se protiv takvih i borili devedesetih. Procitajte neke teniske forume koji su ovome posvetili paznju... I zasto B92 nije objavio ovu vest? SLOBODA IZNAD SVEGA!!!

Jaki

pre 14 godina

Molim te, Bože, daj mi koju desetinu milona u evrima, daj mi da sam u nekom poslu među najboljih deset na svetu, daj mi da sam zdrav, normalan i jak kad je najteže, da sam uravnotežem i lepo vaspitan, pa neka me tata onda uništi.

sanja

pre 14 godina

Ne znam sta je ovo- nacionalni servis i komentatori teniskog turnira-kako bi bilo da lece svoje komplekse na nekom drugom mestu. Ne znam zbog cega smo mi duzni da slusamo subjektivne komentare iskompleksiranih sportskih komentatora. Tu im nije mesto, ako zele da omalovazavaju Djokovica neka to rade na mestima na kojima ne zive od naseg novca i pretplate. Napred Djokovicu, jos je davnih dana cuveni Ducic rekao da - Srbin obavezno uz rucak jede jos jednog Srbina...Ne obaziri se, samo napred !

Realni

pre 14 godina

Jedva cekam da cujem objasnjenje sta je bili ono sa njegovim Caletom.....

U svakom slucaju, cestitke na podnosenju pritiska, to je bio kljuc ove pobede....

Neutron

pre 14 godina

@BubaMara,
Nole ce da izgubi 3. poziciju jer nije uspeo da odbrani titulu u Rimu, dakle tamo gubi bodove. Ako osvoji Serbian Open, verovatno ce to uraditi, nece mu se upisati svih 250 bodova jer ce mu se otkucati najlosiji rezultat od 18 racunljvih turnira koje u ovom trenutku ima. Racunaju se samo 18 najboljih turnira svakog igraca u toku godine, bez obzira da li ih je odigrao 100. Vec sam se umorio da gledam brojke. Udji u ATPTOUR, klikni na njegove bodove i videces tacno presek bodova koje Nole ima i kako ih je osvojio, cak i turnira koje je odigrao, osvojio bodove a nisu racunljivi jer su 19. itd..
Ali sve ovo nije bas znacajno, jer je Murray tek prosle godine u ovo doba poceo da "gradi" svoje bodovanje (po prvi put je u poziciji da brani velike rezultate), pa sve do aprila ove godine, dok je Nole, doduse posle Madrida, poceo da pada. Dakle, sada tek predstoji Skotu onaj isti tezak zadatak koji je imao Nole i svaki vrhunski igrac, a to je da non stop brane bodove. Tu ce, gotovo sigurno Nole da opet preuzme i to vrlo brzo trece mesto od Murraya, samo sto to nece biti vise trece, vec drugo, a Murray bi trebao da preuzme trece od Federera, koji mnogo brani do kraja godine a ako ovako nastavi da igra, nema sanse da odbrani. No...sve su ovo samo teorije. U teoriji bi trebalo da bude tako. Jedno je sigurno. U poslednja tri Mastersa, Nole ima bolje rezultate od Murraya = dva finala i jedan osvojen, plus skoro sigurno osvojen Serbian Open. Panika hvata ljude bez razloga. Ima samo jedna sigurna vodilja, a to je kako igra igrac u datom trenutku, a Nole trenutno igra ubedljivo najbolje na svetu posle Nadala. Cak je njega opasno ugrozio u poslednja dva susreta na sljaci. E, to je vec nesto posebno. Seti se samo kako je Nadal isamarao na sljaci Murraya u svom vrhuncu nedavno. Ljudi ne analiziraju stvari dovoljno.

Golexxx

pre 14 godina

Sada sam ponovo citala komentare sa olimpijskih igara u Pekingu kada je Novak osvojio bronzu,a ona je meni tada,kao i sada, bila zlatna.Novace,kao sto neko napisa,vredis svojim iskrenim navijacima vise nego deset Nadala i Federara.Decace,napred uzdignute glave u nove pobede,jer nebo je tvoja granica.

Pindar

pre 14 godina

Pa dobro, Novace, majku mu! Na kraju svakog odeljes, a pre toga se prenemazes se kao da si ona primadona Meri Pirs.
Cemu to, bre.
Hajde, slozi tu facu, ne kukaj, i ponasaj se kao musko.

Ivana

pre 14 godina

Bila sam na turniru juce i gledala oba polufinala. Publikaje bila izuzetno korektna(osim onog dela koji je imao potrebu da bas na tom mestu i u to vreme dodje na rucak odnosno veceru i besomucno zvecka escajgom i casama.Naravno tenis nisu ni gledali. Druga vrlo bitna stvar je sto je drugi mec najavljen za 19 casova da bi na ekranu kao sasvim normalnu stvar ugledali da pocinje u 20 casova. Ajde jedan sat, nema veze. Ali vrhunac je najava danasnjeg finala za 16 casova (pise na kartama, objavio Aca Stojanovic sinoc na kraju drugog polufinala), kad jutros ja udjem na 'Serbia open' i pise da je finale u 20 casova. Da li je to postovanje publike. Da li je Family Sport zasluzio bilo kakvo postovanje sa nase strane. U razloge ovakvog poteza necu ulaziti. Prosudite sami.

ja

pre 14 godina

@Jesmo li jaci
Mislim da uopste nisi u pravu.
Ovakve stvari se u muskom tenisu desavaju jako retko.
A nisi bash ni nasao neki primer da potvrdis to sto pricas.
Ivo Karlovic je jednostavno takav igrac da u njegovim mechevima skoro sve zavisi iskljucivo od servisa. Cim ima procenat prvog servisa ispod 80%, njega moze da pobedi i 500. na listi.
Jednostavno covek da nema takav servis ne bi bio ni u prvih 200. Jesi li nekad gledao njegove mecheve? Pa on nije u stanju da 3 puta za redom prebaci loptu preko mreze. Znaci ako ne dobije poen iz servisa ili iz drugog udarca, u trecem udarcu protivnik sigurno osvaja poen.

Evo ti neke statistike vezane za Karlovica.
Po procentu prvog servisa je na 21. mestu na svetu, po broju odserviranih aseva na 2. mestu i po procentu osvojenih poena na prvi servis je na 1. mestu na svetu (84%).

A sada podaci vezani za igru na protivnicki servis.
Procenat osvojenih poena na prvi servis protivnika, na drugi servis protivnika, procenat iskoriscena brejk lopti i procenat osvojenih gemova na servis protivnika. U svim navedenim segmentima je na pretposlednjem mestu na listama koje se uopste vode.
Vidis li koliki je to kontrast. Na svoj servis je skoro najbolji igrac na svetu, na protivnicki servis najgori.
Da nema takav servis kakav ima, taj covek ne bi nikako mogao da udje ni u prvih 200 i to sto je izgubio od 179. na listi nije nikakvo iznenadjenje.
Kao sto vidis osvaja u proseku 84% pena na prvi servis, sto znaci da u nekim mechevima taj procenat ide i preko 90%. Danas je imao malo losiji servis i osvojio je na prvi servis "samo" 68% poena sto je bilo sasvim dovoljno i ovom laki luzeru da ga pobedi.

A videces kakva ce razlika sutra biti izmedju Novaka i tog Kubota.
Mislim da bi Kubot trebao da bude presrecan ako uspe da osvoji jedan jedini gem u mechu. Mozda ce mu Novak prepustiti par gemova cisto da ga ne osramoti, ali mislim da bi ga Novak sa lakocom mogao dobiti bez izgubljenog gema sa 6:0 6:0.

JBT (beloj marshalskoj uniformi)

pre 14 godina

Prvo, hteo bih puno da zahvalim Marku Djordjevicu (komentar 23) jer iako citam ATP sajt i pokusavam da shvatim poene, ipak mi nije jasno. Hvala Djordje!
Jedno se ne slazem - da nije bitna pozicija 3 ili 4 ! Zasto?
Nisam veliki pristalica zavera ali svugde ima namestanja (vidi Chelsea - Bacelona).
Kada je JJ bila 4ta i stalno u zrebu dobijala Henin a ja sam jedva cekao da bude treca. Kada je dosla na broj 3 gle cuda - opet je stalno bila sa Henin - ALI STALNO - pogledajte zrebove iz arhive na WTA sajtu.
Lobi Federer i lobi Murrey su jaki (Englezi nisu imali igraca na 3-oj poziciji vec decenijama).
Mogu da se kladim da ce svi zrebovi biti Nadal i Novak u istoj polovini, sve dok Skot ne izhubi 3 mesto neuspevsi da odbrani poene (a mozda i posle toga).
Federeru ne odgovara Novak u polufinalu a ni Murray-u (Nole, pa i mnogi drugi ce procitati njegovu igru vrlo brzo, ako vec nisu).
Sada, na sljaci, za obojicu je apsolutno fenomenalno da Rafa i Novak budu u istoj polovini. Izbegnu Noleta u polufinalu a Rafa ipak ide izmoren u finale (jer ce jos jedno vreme da pobedjuje Noleta na sjaci).
Zato, brinem se za zreb RG (vidi zreb Madrid i sve je jasno) i mislim da ce Novak jos dugo juriti trece mesto.
No, kada stigne tamo, odmah ce doci i drugo!
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa, naravno posebno Djordju.

Marko 12345

pre 14 godina

Alo ljudi spustite malo loptu... Nema nikakvih problema... Nazalost je Novakov otac imao zdravstvenih problema... I zato ga je Nole zamolio da ide da se ne nervira.... Jer je to jos samo dodatni pritisak... Ne valja drugom lose misliti!!! Znaju oni kome ovo upucujem!!! Mogu samo da se zahvalim Noletu na pobedi i snazi koju je uspeo da sakupi da pobedi Sepija, jer da sam ja bio u slicnoj situaciji cisto sumnjam da bih uspeo da izvoljevam pobedu... Prema tome svaka cast. Pustite decka da radi ono sto najbollje zna, a to je da igra tenis... Kome se to ne svidja postedite me molim vas glupih komentara!!! I da hvala vam sto ste mi omogucili da gledam profesionalni tenis uzivo, to je stvarno nesto sto sam dugo cekao, i zahvaljujuci vama najzad docekao!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Puno pozdrava

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

Dakle, kratko i jasno,od ponedeljka:
Marej:8810 - 70(bodovi iz Rima 08) + 250(Doha)= 8990
Novak:9670 - 1000(bodovi iz Rima 08) + 250 (BG) = 8920

ja

pre 14 godina

@BubaMara
Prvo lose racunas. po toj matematici ne bi bilo 90 nego 110 vise (860+250-1000=110)
Novaku se brisu bodovi iz Rima i upisuju bodovi iz Beograda.
Dakle sa tim bodovima bi imao 110 bodova vise od Mareja.

Medjutim i Mareju se brisu bodovi iz Rima. A cim mu obrisu te bodove, automatski moraju da mu upisu neke druge bodove.
S obzirom da Marej ove nedelje ne igra ni jedan turnir, upisacemu prvi najbolji turnir koji mu se trenutno ne racuna, a to je u njegovom slucaju 250 bodova za titulu u Dohi. Tih 250 bodova mu je obrisano prosle nedelje da bi mogli da mu upisu ovogodisnji Rim. U ponedeljak i njemu brisu 70 bodova za proslogodisnji Rim, a vracaju ovih 250 bodova iz Dohe, pa ce se on zbog toga popraviti na listi za 180 bodova (250-70).
Znaci umesto tih 110 bodova vise - Novak ce imati 70 bodova manje (naravno ako osvoji titulu sutra).
Ako kojim slucajem izgubi sutra u finalu, Novak ce imati 170 bodova manje.


Postoji jedno osnovno pravilo da u bodovanje u svakom trenutku ulazi 18 turnira, s tim da igraci koji odigraju zavrsni masters imaju pravo na 19. turnir.
Znaci ako se igracu brisu neki bodovi, automatski se na njihovo mesto upisuju neki drugi da bi igrac uvek imao 18/19 turnira koji mu se racunaju.
To se jedino ne desava kada igrac u poslednjih 12 meseci ima odigrano manje od 18 turnira. U tom slucaju igrac nema ni jedan rezervni turnir koji bi mu se mogao vratiti na listu.
Takvi slucajevi su retki, jer skoro svi igraci igraju bar 20 turnira godisnje, a neki i po 30, pa uvek imaju po 2-3 , a neki i preko 10 rezervnih turnira.

Taca

pre 14 godina

To je ta mentalna snaga,koju imate samo ti i Nadal,imao je i Federer,ali je wishe nema!!Brawo,kralju,nastawi u istom ritmu i Marej ce da leti sa 3. mesta,pre nego shto je doshao....Srecno u Madridu!!Zelim ti da oswojish i 14 titulu...Obozawam te...

Gogo

pre 14 godina

Dobro je da nije neka porodicna svadja, stvarno bih bio mnogo razocaran, pa to bi bio haos...Jezim se od porodicnih svadja, a nekako mi se cini da su one, kao i druge, mnogo ceste u Srbiji. Srdjane odmori se covece, pa zbog cega ti radis toliko, bar ti mozes da se posvetis zdravoj ishrani i sportu do kraja zivota. Sam si zaradio vec, a da ne pricam o Novaku koji je do sada zaradio oko 12 miliona u karijeri. Nek je na porez dao dva tri pa covece 9 miliona je dosta za deset buducih generacija...Uzivaj u zivotu covece, pevaj, slikaj, idi na more, putuj, cuvaj zdravlje...

djordjevicmarko@gmail.com

pre 14 godina

@ BubaMara
Delimicno si u pravu..Novak ce od ponedeljka imati 750 bodova manje nego sada, pod sulovom da osvoji BG, naravno..Ali si prenebregla cinjenicu da se Mareju dodaju bodovi iz Dohe (250), iz razloga sto se boduju na Grand Slamovi, Masters turniri i Masters kup(dakle 14 turnira) i plus 4 najbolja rezultata sa ostalih turnira u zadnjih godinu dana(ukupno 18 turnira u 52 nedelje)..Kako su se ove nedelje bodovali i ovogodisnji i proslogodisnji Masters u Rimu, to se rezultat Mareja iz Dohe brisao, ali samo ove nedelje, zbog kalendara..Dakle, od ponedeljka, Marej bezi Djokovicu 70 bodova, pod uslovom da Novak osvoji BG...(8990:8920)..Posto je Madrid prebacen u termin Hamburga,koji je izgubio status Mastersa, Novak u madridu fakticki brani bodove iz hambburga(polufinale tj. 450 bodova, 225x2, jer su se duplirali bodovi iz prosle godine), a marej brani osminu finala tj. 150 bodova..Ove godine bodovanje za Masterse izgleda:1.kolo 10(tj. 2.kolo za nosioce), osmina 90,cetvrt 180,polu 360,finale 600, pobednik 1000..Novak mora stici makar do finala Madrida ako zeli da prestigne Mareja pre RG-a, a ako Marej stigne do polufinala Madrida, Novak ga mora osvojiti..mada je to nebitno, jer 3-i i 4-i igrac imaju apsolutno isti tretmanu zrebu..Bitne su titule..A Novak ove godine ima sansu da osvoji Wimbledon, po menii..Ovaj Wimbledon ce biti jedan od najzanimjivijih u istorii, cetvorica potpuno ravnopravno konkurisu za titulu...Mada bih ja voleo da Roger osvoji..pa posle kako bude:)RG zna se ko osvaja, iluzorno je pricati o tome...Veliki pozz Bubamaro,pa se javi da caskamo o tenisu:))

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! I , kao sto tece Tomas, pricuvaj se lucky loser-a, za svaki slucaj! I njima kad tad krene!:)

I Sepiju sve pohvale za odlican tenis !

Beogradska publika je bila zaista OK u poredjenju sa nekim drugim publikama po svetu. Mozda, mozda samo malo vise podrske i igracu za koga ne navijaju !

Noletu licno i Family sport-u sve cestitke za izuzetan rad i zalaganje na postavljanju i organizaciji turnira u Srbiji ! Sve najbolje !

Moja jedina primedba je na ustogljeni i hladnjikav komentar RTS-ovog komentatora kroz mec ! G-din bi trebalo da pogleda snimak nekog prenosa Serbian opena-a ATLAS TV-a iz Crne Gore ! Izbor komentatora i konsultanta odlican! Uzivanje je bilo gledati Serbian open na Atlas TV-u.

jeksi

pre 14 godina

Svaka čast Nole, titula je tvoja !!!
Bilo je lepo biti sinoć na Dorćolu, osim muzike na početku meča i zbrke sa kartama ljudi koji su imali brojeve sedišta od 14 pa nadalje,za koja se ispostavilo da ni ne postoje...pa umesto u četvrtom redu završite u devetnaestom, a mesta ste rezervisali još u pretprodaji...hladan tuš i veliko razočaranje...nadam se da se sledeće godine neće ponoviti. Sve ostalo - tereni, promo selo, osoblje-svetski!!!

ja

pre 14 godina

@Neutron
Sve si lepo napisao. Imam samo jednu spravku na tvoj tekst, a to je ovaj deo vezan za masterese. Novak ove godine nema jos ni jednu masters titulu.
Na prvom mastersu IW je stigao do cetvrtfinala. Na sledeca 3 je igrao 3 uzastopna finala sto je veluku uspeh.
Verovatno mislis na titulu u Dubaiu, ali Dubai ne spada u masterse vec u turnire serije 500 (prva sledeca kategorija tuenira odmah posle mastersa).

Predo

pre 14 godina

Prvo, cestitke Djokovicu za ulazak u finale, sto nije tako lako, kada te svi vide na pobjednickom postolju, a Seppi je do ove godine znao imati jako dobre rezultate na sljaci. Drugo, Nole je vec malo "ispraznjen", nakon non stop igranja, pa mora izvlaciti motive iz petnih zila. Nadam se da posljedica nece biti rano ispadanje u Madridu. Prisustovao sam mecu protiv Troickog. Ako izuzmemo onaj amaterizam, kada su ugaseni reflektori, organizacija je OK. Ipak je to prvi turnir takve vrste, montazne tribine itd. Kompleks izgleda jako lijepo. Sve je pod kontrolom dinastije Djokovic, a tako i mora biti. Oni su kupili turnir, a kad nesto kupis hoces da ti se isplati. Najveca zamjerka - voditelj. Odlican je za one doceke pred skupstinom u stilu Ooo - oo, ali ne za jedan ozbiljan teniski turnir. Znam da mu nije bilo lako da animira publiku kad su se ugasili reflektori, ali teniska publika se razlikuje od fudbalske, i vidjelo se da je na mecu u petak bilo barem hiljadu, dvije ljudi, koji poznaju tenis. I ponasanje publike vrlo pristojno. U polufinalu i finalu ce biti naravno malo vise snobova, kojima je vazno da budu vidjeni, ali svugdje je to tako. Da, i ono neprekidno prozivanje "Jesmo li Beogradjani" i sl. Turnir se zove "Serbia Open", a ne Beograd Open. Na turnir su dosli ljubitelji tenisa iz citave Srbije i Republike Srpske, a pretpostavljam i nesto stranaca. Ne znam procentualno, ali barem jedna trecina nije iz Beograda. Pozdrav ljubiteljima tenisa iz Republike Srpske.

Djordjevic Marko, Nis

pre 14 godina

@ JBT
Zahvaljujem na pozdravu:)Pazi, ja sam rekao da formalno 3-i i 4-i imaju apsolutno isti tretman u zrebu..dakle, po pravilima 3-i ima 50-50 sanse da u polufinalu ide bilo na 1-og bilo na 2-og igraca sveta..E, sad, sto u tenisu, kao i svuda, postoje lobiji, to je druga prica..Slazem se za Novaka da ce 99,9% biti u Nadalovoj polovini zreba na RG-u..A vec za Wimbledon, mislim da je ipak bolje igrati protiv Rafe nego Rogera u polufinalu, jer mislim da je Federeru ove godine cilj br.1 ipak Wimbledon..tako da tada mozda stave Mareja na Nadala u polufinalu, a Novaka na Rogera..Ubedjen sam da posle Wimbledona Novak stize Mareja, jer u Wimbledonu brani drugo kolo, a Marej cetvrtfinale..I na RG Marej ispada najkasnije u osmini finala...to se mogu kladiti:)Veliki pozz:)

"Beogradjani"

pre 14 godina

Predo, pa zar niste znali da su Beogradjani. uvek, bas uvek, najpamentiji, najbolji, najlepsi:-)?

Cestitke za turnir i za osvojen trofej Novaku-