Petak, 01.05.2009.

14:42

Đoković na Fedexa u polufinalu Rima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Rimu.

Izvor: B92

Ðokoviæ na Fedexa u polufinalu Rima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

BOJAN

pre 14 godina

Kakav Nole...Federer je tata za njega...Može ga Nole dobiti,ali samo kada ovaj pobjedi sam sebe...ovako daleko je on po kvalitetu iza njega...

ja

pre 14 godina

@Kaca
Ja sam oduvek smatrao da je Federer kompletniji igrac od Nadala. To sto u poslednje vreme nije bash u formi i sto pravi previse greski ne znaci da ga treba potcenjivati.

Protiv Federera Novak mora da odigra maksimalno dobro da bi ga pobedio.
Sa Nadalom je obrnut slucaj. Nadal je taj koji u mechu sa Djokovicem mora da pruzi maksimum da bi pobedio.

ofk

pre 14 godina

Samo ako je lud srdjan djokovic nece odigrati ortacki tiket u kladionici sa safinom i Davidenkom na Federera danas protiv njegovog sina Novaka em je dobra kvota em nije sumnjivo

veca

pre 14 godina

Odovor na komentar 91. Sad moze da se kae da je Federer pobedio samog sebe, a kad Nole igubi onda drvlje i kamenje - te nek ide da reklamira prodavnice, mobilne,promenio je reket zbog para, izlazi na teren bez volje...Ne volim Federera ali ga postujem i to iskljucivo kao tenisera i uzivam da ga gledam kako igra, zato mozemo reci Federer je nadigran kao sto bude i Nole nadigran. Sve ostalo je trazenje bezveznih izgovora.

@dacha

pre 14 godina

da je (?)ederer pobedio samog sebe nebi NIKADA stavili kvotu preko 2.00 na (?)ederera. Nego objektivno razmisljati je da nole ima prednost uz bolju igricu na shljaci. tako da 'muqni ;)

Teniser

pre 14 godina

Nije promenio trenera ali je zato promenio kondicionog i uzeo coveka kojije radio saTomas Musterom. Dva puta ka je vracaopsle NO1 i teske povrede vratio gaje opet u 10

realista

pre 14 godina

transfer

ovaj ti je igrac Srbin isti kao sto sam ja iz Gane...
a sto se tice Nolete,svaka cast.Dobija Federera 100 %
ali sa Nadalom...
bice svega...
u svakom slucaju sve cestitke za igru i za sjajnu formu...
Vamos Novace...

Gogo

pre 14 godina

Evo jednog predloga koji bi mozda mogao da se cini preteranim, al' mislim da je zanimljiv. Robredo je rekao o Novaku strasne stvari posle njihovog meca 2008. Mislim da bi uz pomoc ves novinara mogla da mu se posalje jasna poruka, na kulturan nacin, kako smo mi to u Srbiji lose primili. Na koji nacin? Pa unistio ga je na proslom mecu 6-1 6-1. Zato bismo mogli da smislimo jedan neologizam o cijoj bi istajnoj upotrebi i Robredo cuo pre ili posle. Naime, svaki put kad Nole pregazi negoga, umesto da kazete razbio, deklasirao i slicno, mozete reci "Nole "robredovao" npr. Sepija ili Montanjesa." Na taj nacin ce shvatiti nas nemili Robi da ga ne cenimo ovde bas nesto, a opet ga niko nije uvredio...

dacha

pre 14 godina

Ne znam što se ložite toliko...
Đoković prošli put nije pobedio Federera, nego je on pobedio sam sebe.
U prvom setu ga je očistio kao sa gumicom, nakon toga je Federer grešio,a Nole mu je samo vraćao loptice i kada dobije neku kraću loptu, eventualno napao...

Da li vi mislite da će Rodžer odigrati 2x zaredom protiv njega tako očajno? Onda se grdno varate...

Živi bili pa videli...
Očekujem da vidim odličan tenis i skoro sigurno pobedu Federera.

Nemojte sve da gledate patriotski, gledajte objektivno na stvari.

ja

pre 14 godina

@Rafaelica
Ljudski je nadati se da Nadal izgubi u polufinalu. :)
Ja svakako navijam sutra za Gonzalesa, a mozda i stavim neki dinar u kladionici na njega.
U krajnjem slucaju neka i Gonzales namuci Nadala kao sto ce verovatno Federer Novaka, pa i ako dodje do tog finala bice bar ravnopravni sto se tice umora.
Mada i Gonzales potpuno nezasluzeno udje u polufinale.
Monako je tokom celog mecha bio bolji. Imao je pobedu u rukama i izgubio na neverovatan nacin. Na kraju samo sto nije zaplakao, a stvarno je bilo za plakanje.
Kad je vec dobio takav poklon i prolazak u polufinale - mogao bi Gonzales sutra da pokaze sta stvarno zna protiv Nadala i da bar donekle opravda ovo polufinale.

milospinkfloyd

pre 14 godina

kvota na djokovica je pre pola sata na gamebookersu bila cak 1.85 a sada je vec 1.7. strasno. kod nas u lokalu ce surta biti 1.75 a na pinnacle-u eventualno pred pocetak mozemo naci oko 1.65!!

Aleksandar

pre 14 godina

Kako se mi lozimo .... ccc
Ok Novak igra dobro ali uporedite Del Potrovu igru koju je prikazao sada i protiv Rafe ... ni 20% OD ONOGA.
Novak je igrao dobro ali ne treba da od toga podizemo ogromnu halabuku... Federer je do skora bio kralj i to koliko dugo!!!
To treba poshtovati!!!
Mozemo samo da se nadamo da ce Nole odigrati smireno i bez psihichkog pada ... a ako se to i obistini onda gledamo i finale.
Nole, srecno!!!
Glavu gore i zabortavi na decje bolesti stomaka, sunca, kurijeg oka i neprelezanih zaushki... Stisni zube, pokazi ko si, Uz tebe smo svim srcem.

Ajdeeeee!

pre 14 godina

BRAVO NOVAČE! Rutinski, sigurno i bez preteranog trošenja.

Mada, čuo sam da će turnir biti poništen jer je Mari ispao pre vremena :-)

Gracanica

pre 14 godina

Djokovic 1.78
Federer 1.93

izvor: bwin

Sta kazete na ovo? Ne secam se da je nekad Nole bio favorit u mecu sa Fekijem, barem ne u kladionicama?!

Aleksandar

pre 14 godina

Prvo protiv Robreda, a sada i protiv Del Potra, dve fenomenalne Novakove partije. Nadam se da će ovako igrati i protiv Federera i da će odbraniti titulu.

Rafaelica

pre 14 godina

Povodom komentara 69
Već tražiš opravdanje za Nadalovu pobedu.
"Da sada igra sa Nadalom, dobio bi ga sa 2-3 izgubljena gema."-Ova rečenica izaziva smeh.
Tvoji komentari se razlikuju od ostalih,provociraju svojom nerealnošću.
P.S.
Baš će Nadal ispasti od Monaka ili Gonzalesa. Nonsens.

Bane

pre 14 godina

Novače, sutra protiv Federera moraš da igraš bez strahopoštovanja kao što si igrao ranije. Ti si sigurno u boljoj formi od njega i nema nikakvog razloga da mu se više ikada klanjaš! Igraj svoju igru i u nedelju idemo na Nadala! SREĆNO!!!

Igysa

pre 14 godina

Bravo Novace, majstorki, pametno, lepo za ok ! Svaka cast ! Navikavas nas polako na onu tvoju staru dobru igru, rekao bi mozda i bolju nego ikad.. Sljaka ti definitivno lezi, to znamo jos od prosle godine.. napredujes jos uvek, to je sjajno ! Sutra protiv Feda zagrizi od pocetka pa kud puklo.. opet i ako ne budes igrao previse agresivno sigurno dobijas vecinu duzih razmena.. pred Federerom su protivnici sami padali, jednostavno su svi igrali losije nego inace, pred tobom samo Robredo, sve ostalo si izborio sjajnom igorm ! Ti znas da igras pametno, mislim da za Feda vise nije potrebna neka velika pamet, nego samo da dobro serviras i drzis voj servis, ostalo samo dolazi !

boombar

pre 14 godina

Sve čestitke Novaku na prikazanoj igri danas, mada ruku na srce "warrior" :-)) ,kako je neko odlično prokomentarisao, nije bio 100% na terenu.
Što se tiče sutrašnjeg polufinala ne bih se ja baš zaletao s komentarima tipa : "..razbiće ga Nole !" Mislim da Federer, ovaj put, ima daleko veći motiv za pobedu. Svi znamo koliko košta jedan Wilson :-)) Samo polako i pametno.
Već danima se ovde vodi polemika oko Novkovog mesta na ATP listi. Ja se iskreno nadam da on sam ne brine previše oko toga, jer je i sam video da, kad god je bio pod tom vrstom pritiska, nešto pođe naopako (Hamburg i prvi ovogodišnji turnir).
Okean u glavi, munje u rukama !!
Idemo dalje !

Boki

pre 14 godina

Novak igra odlično, ima samopouzdanja i zna da mora biti smiren i strpljiv ako želi do pobede. Verujem da ćemo biti zadovoljni posle sutrašnjeg polufinala, a u finalu je sve moguće.

ja

pre 14 godina

Bice gusto protiv Federera.
Novak igra odlicno, ali sa ovakvom igrom lakse moze da pobedi Nadala , nego Federera.
I ja bih voleo da je Fedex Ex, ali plasim se da nije.
Federer je sutra favorit, a ko ce pobediti - videcemo.
Plasim se da ne odigraju neki trocasovni mech, sto bi Novaka iscrpelo pre finala.
Da sada Novak igra polufinale protiv Nadala ubedjen sam da bi ga dobio glatko sa svega 3-4 izgubljena gema.
Ovako morace sav maksimum snage da potrosi na Federera i plasim se da mu za Nadala nece puno preostati.
Sad jedino da se nadamo da Nadal ispadne u polufinalu inace nista od titule.

Bojan

pre 14 godina

Ja se izvinjavam svima, ako sam pogresno protumacio zreb. Videcemo na RG, ako Novak kao treci (ako ostane treci) ne dobije da igra eventualno polufinale sa Federerom, mislim ce to biti tako javno namesteni mecevi, da covek ostane bez teksta. On u polufinalu treba da preslisa Federera. I to je to! Izgubi Jeca od Flavije, i neka, zasluzila je Italijanka pobedu, bila je stabilnija u odlucujucim gemovima 2. seta.
Pozz

Србин

pre 14 godina

Молим Петра (коментар 29.) да ми пошаље линк или део неког интервјуа где Енди Мареј прозива Новака. Нисам био у земљи неколико седмица па нисам у току. Хвала унапред!

Jaki

pre 14 godina

Rekao sam već - Španci su specijalisti za šljaku, a Novak je za specijalista za Špance. Rafa je, nazalost, Vanzemaljac, ali ima vremena - mogao bi Novak i to da specijalizira. A sutra sa Rogerom? Samo mirno i bez žurbe!

Armakedon

pre 14 godina

Navijam za Djokovica, normalno, al smorili ste s tim "sad ce zadrzati 3 mesto, pa 11 maja, pa 1 jula"..daj bre dosadni ste !!! Ako ovo pisu neka deca, aj u redu je, al ako ovo pisu oni iznad 30 godina, onda su stvarno... Imam 43 godine, radovao sam se kad je Boba usao medju, tada za ex-yu "IZVANREDNO" 19 mesto na ATP. Sta hocu da kazem:"Manite se brojanja bodova,PAMTE SE SAMO TITULE NA VAZNIM I POPULARNIM TURNIRIMA, sve drugo je - gola voda. Moze neko(ne kazem Nole) biti celog zivota izmedju prvih 3-4 tenisera, a da ga svet zapamti samo po 2-3 osvojena znacajna turnira...PAMTE SE POBEDNICI...P.S. Ja pamtim Bekera, Mekinroa, Konorsa, a u nekim momentima karijere Giljermo Viljas je bio i bolje rangiran od neki gore pomenutih,al ja ga pamtim samo zbog moje dobre memorije...

Marjan

pre 14 godina

@nedodirljivi,
vreovatno nisi pogledao kostur turnira pa zato mislis da bi Marej trebao da se sastane u polufinalu sa Djokovicem, da je kojim slucajem prosao drugo kolo.http://www.atpworldtour.com/tennis/en/common/TrackIt.asp?file=/1/posting/2009/416/mds.pdf

marko-nbg

pre 14 godina

Mislim da Novak moze do finala, a tamo sanse za odbranu titule su 50:50 protiv Nadala!
Sto se tice Rolan Garosa, mislim da je jos uvek rano za prognoze, bez obzira sto Novak odlicno igra na sljaci! Ipak treba pobediti Nadala u tri seta! Znaci tri PERFEKTNO odigrana seta!!!! Nista naravno nije ne moguce, ali i finale RG-a sa Nadalom bi bio veliki korak napred!!!

Bojan

pre 14 godina

@Nedodirljivi

Mari je ispao od Huana Monaka, a on je u polovini zreba sa Rafom, cini mi se.

Zato je bitno da Nole sacuva 3. mesto pred RG, jer onda u polufinalu ide na Federera. Ranijih godina, kada je Federer bio prvi, Nole je uvek na RG igrao polufinale sa Rafom, gde naravno nije mogao da se previse nada pobedi. Ovako bi ipak bilo najpravednije da dva najbolja sljakasa igraju finale RG-a.
Sve najbolje Nole!

Nedodirljivi

pre 14 godina

Prvo,hteo bih da cestitam Novaku na pobedi,i da pozelim da osvoji turnir,i da u buducnosti bude NO 1.
Drugo,znam da nema veze sa ovom temom,ali moram da pitam.Ako su prva 4 nosioca Nadal,Federer,Djokovic i Marej, oni bi trebalo da se sastanu tek u polufinalu,pod uslovom da pobede svoje meceve.Znaci u polufinalu bi trebalo da igraju Nadal i Marej,i Federer i Djokovic(kao prva 4 nosioca). Medjutim,da je Marej pobedio Del Potra,a potom naseg Troickog on bi isao na Djokovica u cetvrtfinale??!! Kako to,zar prva 4 nosioca ne treba da se sastanu tek u polufinalima.Molim da mi neko odgovori,ako zna.Hvala unapred

domba

pre 14 godina

Nedodirljivi, murray je bio u dijelu zdrijeba di bi igro s gonzalezom da je prosao a ne del potrom i torickim kak ti kazes...znaci danas bi andy igro da je proso monaca sa gonzalesom, jasno :)??? svaka čast noletu

panalo

pre 14 godina

U drugom meču Federer je imao mnogo problema sa Zverevim, koji je na putu do četvrtfinalu pobedio niz kvalitetnih igrača (Berdih, Matje, Simon), ali je meč prelomio u taj-brejku prvog seta

Zverevim????

???? pa koj je rezultat bio ????

SlobodanRS

pre 14 godina

Ne mora da znaci...prvi nosilac je na jednoj strani kostura...ostali se izvlace zrebom..samo je vazno da ne budu prva 4 na istoj strani kostura(poludirigovano)..a moze da se desi kao sada da cak od prvih 5 cetvorica budu na istoj strani....

Ljubitelj martial tenisa

pre 14 godina

Lele Nole tepa gi ti ki malu decu. Sto kaze pros narod rzcvrlji gi dascaru bez teslu. Samo tepaj burazere jer nam srce puno na jug Srbije a pogotovu molicu jedno posebno tepanje od onog nabedjenog uglancanog speditera Fedexa s bele pantalonke i roleks. Vrni ga medju kamiondzije pa u tenis istina da vlada.

Petar

pre 14 godina

Kada bi drugi put za redom pobedio Federera taman bi mu vratio sa sve ono sto je Federer pricao a nije trebao.

I posle Mareja da doceka i njemu zacepi usta posto je ovo prozivanje po stampi vec prevazislo granice kulturnog ponasanja.

zoka

pre 14 godina

Svetska zdravstvena organizacija je podigla stepen pripravnosti na nivo 6!!Pored postjećeg "Meksičkog gripa" na teniskim terenima se širi virus tipa N.O.L.E.Stoga SZO toplo preporučuje teniserima da bez preke potrebe ne izlaze na terene radi očuvanja zdravlja!Virus nije smrtonosan,ali izaziva frustracije,osećaj nemoći i dovodi do toga da svakog trenutka želite da slomite svoj reket!BRAVO NOLE!!

Transfer

pre 14 godina

Jeste da nema nikakve veze sa ovim ali vrediti pogledati ovog igraca http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/9966/almen-abdi/profil.html Po tranfermarketu je medju 20-ak statisticki najkorisnijih a Srbin je

Nikola

pre 14 godina

Novak definitivno opet moze da osvoji ovaj turnir, i evo zasto.

Novak je u odlicnoj formi, i rekao bih da moze Federera da pobedi bez problema, jer Federer nije vise onaj stari Federer, a Djokovic igra fantasticno.

Nadal je naravno najbolji na shljaci, tu nema priche, ali ovo je Nadalu treca nedelja za redom kako igra, i finale ce mu biti 15ti mech za 3 nedelje, i Novak to moze da iskoristi i da ga pobedi. Ne kazem da ce biti lako, Nadal bi i dalje bio favorit, ali sanse su vece nego u Monte Karlu.


Drago mi je da se Novaku vratio onaj pobednichki zar, svaka cast!

danilo

pre 14 godina

Nole bez ijedne zamerka rutinski si savladao igraca iz prvih pet.Niko ti nista ne moze reci jer si imao odlicnog protivnika.Svi udarci su te sluzili odlicno.Procenat prvog servisa na nivou .SRRRBIJJJJA NAVIJA NAPERD SAMPIONI.Nole ve love you.SAMO NAPRED.AJJJJDDDDEEE NOLE

So....sha- djo

pre 14 godina

Evo pitanje je resheno........Prolaskom u polufinale sigurno je ostao na trecem mestu sledeceg ponedeljka .,.........A sto se tice onog tamo pon(11. maj) e tu da bi se zadrzao na trecem mestu mora da odbrani titulu...........A za dalje cemo da vidimo..............Da oce Federer sutra polomiti jos koji reket,...hehe.al bi to bilo lepo.........:)

misMakva

pre 14 godina

Ipak ce Del Potro morati jos da pije mleko da bi bio na nivou jednog Novaka Djokovica...:)))Sve cestitke Novaku,a sutra samo hrabro pa nabi i ti kompleks onom nabedjenku sto nece da se rukuje sa sudujama posle meca...toliko o coveku za koga se smatra da je najjbolji teniser svih vremena...Pozz svima koji bodre naseg Noleta...

Neven

pre 14 godina

Nole ima skoro idealnu igru za Wimbledon.Jeste da je na sljaci neverovatno unapredio igru,jeste da ima GS sa betona,ali bas me zanima kako ga Rafa moze pobediti na travi. Tesko da moze i na sljaci,i Rafa je po prvi put u karijeri u situaciji da izgubi na RG,prvi put ima protivnika koji moze i zna kako da ga dobije,i samim tim imace mnogo veci pritisak,i zato,ako dodje do finala u Rimu Djokovic-Nadal,a iskreno se nadam i verujem da hoce,bez obzira sto mu je Federer protivnik,osecam da je gladniji od Nadala i da ga je debelo naceo u Monte Carlu.

Duska*

pre 14 godina

To je taj Nole, odlicna igra, sve pohvale! Bravo! Verujemo u tebe. Hocemo finale! A ni za odbanu titule ne bi smo imali zamerki, cak sta vise...

veca

pre 14 godina

Bravo!!! Sledeci je ili Feki ili Zverev sasvim nebitno. Sa takvom formom i fokusom zasto ne i odbrana titule. A ako ne, to ce biti sto neko rece-jedan krak nazad, a dva napred. Svaka cast samo da ne ureknemo.

Mawa

pre 14 godina

Nole mislim da si u naletu,ko ti stane na put nastradace...Ne moze ti niko nista...Samo napred Srbija je uz tebe...UZ NOLETA DO KRAJA

AbagnaleJr

pre 14 godina

to care!
ne razmisljaj o odbrani bodova, vec se raduj jos jednom mecu protiv federera. pruzi maksimum, kao da ti je to poslednji mec u zivotu. sto mu pre dodatno poljuljas samopouzdanje, na vrhu ce moci da se nadje samo jedan od dvojice najboljih, a to ste rafa i ti!

Ženevljanin

pre 14 godina

Izvrsni Đoković, u drugom setu. Zašto samo u drugom? Pa, zato što Del Potro u prvom setu nije ličio na sebe - grešio je skoro kao Robredo.:). Zato sam vrlo zadovoljan što je u drugom setu odigrao na svom nivou... i što to NIJE bilo dovoljno da se ugrozi Novak.

zoka

pre 14 godina

Svetska zdravstvena organizacija je podigla stepen pripravnosti na nivo 6!!Pored postjećeg "Meksičkog gripa" na teniskim terenima se širi virus tipa N.O.L.E.Stoga SZO toplo preporučuje teniserima da bez preke potrebe ne izlaze na terene radi očuvanja zdravlja!Virus nije smrtonosan,ali izaziva frustracije,osećaj nemoći i dovodi do toga da svakog trenutka želite da slomite svoj reket!BRAVO NOLE!!

Duska*

pre 14 godina

To je taj Nole, odlicna igra, sve pohvale! Bravo! Verujemo u tebe. Hocemo finale! A ni za odbanu titule ne bi smo imali zamerki, cak sta vise...

misMakva

pre 14 godina

Ipak ce Del Potro morati jos da pije mleko da bi bio na nivou jednog Novaka Djokovica...:)))Sve cestitke Novaku,a sutra samo hrabro pa nabi i ti kompleks onom nabedjenku sto nece da se rukuje sa sudujama posle meca...toliko o coveku za koga se smatra da je najjbolji teniser svih vremena...Pozz svima koji bodre naseg Noleta...

So....sha- djo

pre 14 godina

Evo pitanje je resheno........Prolaskom u polufinale sigurno je ostao na trecem mestu sledeceg ponedeljka .,.........A sto se tice onog tamo pon(11. maj) e tu da bi se zadrzao na trecem mestu mora da odbrani titulu...........A za dalje cemo da vidimo..............Da oce Federer sutra polomiti jos koji reket,...hehe.al bi to bilo lepo.........:)

AbagnaleJr

pre 14 godina

to care!
ne razmisljaj o odbrani bodova, vec se raduj jos jednom mecu protiv federera. pruzi maksimum, kao da ti je to poslednji mec u zivotu. sto mu pre dodatno poljuljas samopouzdanje, na vrhu ce moci da se nadje samo jedan od dvojice najboljih, a to ste rafa i ti!

Neven

pre 14 godina

Nole ima skoro idealnu igru za Wimbledon.Jeste da je na sljaci neverovatno unapredio igru,jeste da ima GS sa betona,ali bas me zanima kako ga Rafa moze pobediti na travi. Tesko da moze i na sljaci,i Rafa je po prvi put u karijeri u situaciji da izgubi na RG,prvi put ima protivnika koji moze i zna kako da ga dobije,i samim tim imace mnogo veci pritisak,i zato,ako dodje do finala u Rimu Djokovic-Nadal,a iskreno se nadam i verujem da hoce,bez obzira sto mu je Federer protivnik,osecam da je gladniji od Nadala i da ga je debelo naceo u Monte Carlu.

Petar

pre 14 godina

Kada bi drugi put za redom pobedio Federera taman bi mu vratio sa sve ono sto je Federer pricao a nije trebao.

I posle Mareja da doceka i njemu zacepi usta posto je ovo prozivanje po stampi vec prevazislo granice kulturnog ponasanja.

Nikola

pre 14 godina

Novak definitivno opet moze da osvoji ovaj turnir, i evo zasto.

Novak je u odlicnoj formi, i rekao bih da moze Federera da pobedi bez problema, jer Federer nije vise onaj stari Federer, a Djokovic igra fantasticno.

Nadal je naravno najbolji na shljaci, tu nema priche, ali ovo je Nadalu treca nedelja za redom kako igra, i finale ce mu biti 15ti mech za 3 nedelje, i Novak to moze da iskoristi i da ga pobedi. Ne kazem da ce biti lako, Nadal bi i dalje bio favorit, ali sanse su vece nego u Monte Karlu.


Drago mi je da se Novaku vratio onaj pobednichki zar, svaka cast!

Armakedon

pre 14 godina

Navijam za Djokovica, normalno, al smorili ste s tim "sad ce zadrzati 3 mesto, pa 11 maja, pa 1 jula"..daj bre dosadni ste !!! Ako ovo pisu neka deca, aj u redu je, al ako ovo pisu oni iznad 30 godina, onda su stvarno... Imam 43 godine, radovao sam se kad je Boba usao medju, tada za ex-yu "IZVANREDNO" 19 mesto na ATP. Sta hocu da kazem:"Manite se brojanja bodova,PAMTE SE SAMO TITULE NA VAZNIM I POPULARNIM TURNIRIMA, sve drugo je - gola voda. Moze neko(ne kazem Nole) biti celog zivota izmedju prvih 3-4 tenisera, a da ga svet zapamti samo po 2-3 osvojena znacajna turnira...PAMTE SE POBEDNICI...P.S. Ja pamtim Bekera, Mekinroa, Konorsa, a u nekim momentima karijere Giljermo Viljas je bio i bolje rangiran od neki gore pomenutih,al ja ga pamtim samo zbog moje dobre memorije...

Ženevljanin

pre 14 godina

Izvrsni Đoković, u drugom setu. Zašto samo u drugom? Pa, zato što Del Potro u prvom setu nije ličio na sebe - grešio je skoro kao Robredo.:). Zato sam vrlo zadovoljan što je u drugom setu odigrao na svom nivou... i što to NIJE bilo dovoljno da se ugrozi Novak.

Gracanica

pre 14 godina

Djokovic 1.78
Federer 1.93

izvor: bwin

Sta kazete na ovo? Ne secam se da je nekad Nole bio favorit u mecu sa Fekijem, barem ne u kladionicama?!

danilo

pre 14 godina

Nole bez ijedne zamerka rutinski si savladao igraca iz prvih pet.Niko ti nista ne moze reci jer si imao odlicnog protivnika.Svi udarci su te sluzili odlicno.Procenat prvog servisa na nivou .SRRRBIJJJJA NAVIJA NAPERD SAMPIONI.Nole ve love you.SAMO NAPRED.AJJJJDDDDEEE NOLE

Ljubitelj martial tenisa

pre 14 godina

Lele Nole tepa gi ti ki malu decu. Sto kaze pros narod rzcvrlji gi dascaru bez teslu. Samo tepaj burazere jer nam srce puno na jug Srbije a pogotovu molicu jedno posebno tepanje od onog nabedjenog uglancanog speditera Fedexa s bele pantalonke i roleks. Vrni ga medju kamiondzije pa u tenis istina da vlada.

Jaki

pre 14 godina

Rekao sam već - Španci su specijalisti za šljaku, a Novak je za specijalista za Špance. Rafa je, nazalost, Vanzemaljac, ali ima vremena - mogao bi Novak i to da specijalizira. A sutra sa Rogerom? Samo mirno i bez žurbe!

Mawa

pre 14 godina

Nole mislim da si u naletu,ko ti stane na put nastradace...Ne moze ti niko nista...Samo napred Srbija je uz tebe...UZ NOLETA DO KRAJA

boombar

pre 14 godina

Sve čestitke Novaku na prikazanoj igri danas, mada ruku na srce "warrior" :-)) ,kako je neko odlično prokomentarisao, nije bio 100% na terenu.
Što se tiče sutrašnjeg polufinala ne bih se ja baš zaletao s komentarima tipa : "..razbiće ga Nole !" Mislim da Federer, ovaj put, ima daleko veći motiv za pobedu. Svi znamo koliko košta jedan Wilson :-)) Samo polako i pametno.
Već danima se ovde vodi polemika oko Novkovog mesta na ATP listi. Ja se iskreno nadam da on sam ne brine previše oko toga, jer je i sam video da, kad god je bio pod tom vrstom pritiska, nešto pođe naopako (Hamburg i prvi ovogodišnji turnir).
Okean u glavi, munje u rukama !!
Idemo dalje !

veca

pre 14 godina

Bravo!!! Sledeci je ili Feki ili Zverev sasvim nebitno. Sa takvom formom i fokusom zasto ne i odbrana titule. A ako ne, to ce biti sto neko rece-jedan krak nazad, a dva napred. Svaka cast samo da ne ureknemo.

Bojan

pre 14 godina

@Nedodirljivi

Mari je ispao od Huana Monaka, a on je u polovini zreba sa Rafom, cini mi se.

Zato je bitno da Nole sacuva 3. mesto pred RG, jer onda u polufinalu ide na Federera. Ranijih godina, kada je Federer bio prvi, Nole je uvek na RG igrao polufinale sa Rafom, gde naravno nije mogao da se previse nada pobedi. Ovako bi ipak bilo najpravednije da dva najbolja sljakasa igraju finale RG-a.
Sve najbolje Nole!

Igysa

pre 14 godina

Bravo Novace, majstorki, pametno, lepo za ok ! Svaka cast ! Navikavas nas polako na onu tvoju staru dobru igru, rekao bi mozda i bolju nego ikad.. Sljaka ti definitivno lezi, to znamo jos od prosle godine.. napredujes jos uvek, to je sjajno ! Sutra protiv Feda zagrizi od pocetka pa kud puklo.. opet i ako ne budes igrao previse agresivno sigurno dobijas vecinu duzih razmena.. pred Federerom su protivnici sami padali, jednostavno su svi igrali losije nego inace, pred tobom samo Robredo, sve ostalo si izborio sjajnom igorm ! Ti znas da igras pametno, mislim da za Feda vise nije potrebna neka velika pamet, nego samo da dobro serviras i drzis voj servis, ostalo samo dolazi !

marko-nbg

pre 14 godina

Mislim da Novak moze do finala, a tamo sanse za odbranu titule su 50:50 protiv Nadala!
Sto se tice Rolan Garosa, mislim da je jos uvek rano za prognoze, bez obzira sto Novak odlicno igra na sljaci! Ipak treba pobediti Nadala u tri seta! Znaci tri PERFEKTNO odigrana seta!!!! Nista naravno nije ne moguce, ali i finale RG-a sa Nadalom bi bio veliki korak napred!!!

Gogo

pre 14 godina

Evo jednog predloga koji bi mozda mogao da se cini preteranim, al' mislim da je zanimljiv. Robredo je rekao o Novaku strasne stvari posle njihovog meca 2008. Mislim da bi uz pomoc ves novinara mogla da mu se posalje jasna poruka, na kulturan nacin, kako smo mi to u Srbiji lose primili. Na koji nacin? Pa unistio ga je na proslom mecu 6-1 6-1. Zato bismo mogli da smislimo jedan neologizam o cijoj bi istajnoj upotrebi i Robredo cuo pre ili posle. Naime, svaki put kad Nole pregazi negoga, umesto da kazete razbio, deklasirao i slicno, mozete reci "Nole "robredovao" npr. Sepija ili Montanjesa." Na taj nacin ce shvatiti nas nemili Robi da ga ne cenimo ovde bas nesto, a opet ga niko nije uvredio...

Bane

pre 14 godina

Novače, sutra protiv Federera moraš da igraš bez strahopoštovanja kao što si igrao ranije. Ti si sigurno u boljoj formi od njega i nema nikakvog razloga da mu se više ikada klanjaš! Igraj svoju igru i u nedelju idemo na Nadala! SREĆNO!!!

Boki

pre 14 godina

Novak igra odlično, ima samopouzdanja i zna da mora biti smiren i strpljiv ako želi do pobede. Verujem da ćemo biti zadovoljni posle sutrašnjeg polufinala, a u finalu je sve moguće.

Aleksandar

pre 14 godina

Prvo protiv Robreda, a sada i protiv Del Potra, dve fenomenalne Novakove partije. Nadam se da će ovako igrati i protiv Federera i da će odbraniti titulu.

Aleksandar

pre 14 godina

Kako se mi lozimo .... ccc
Ok Novak igra dobro ali uporedite Del Potrovu igru koju je prikazao sada i protiv Rafe ... ni 20% OD ONOGA.
Novak je igrao dobro ali ne treba da od toga podizemo ogromnu halabuku... Federer je do skora bio kralj i to koliko dugo!!!
To treba poshtovati!!!
Mozemo samo da se nadamo da ce Nole odigrati smireno i bez psihichkog pada ... a ako se to i obistini onda gledamo i finale.
Nole, srecno!!!
Glavu gore i zabortavi na decje bolesti stomaka, sunca, kurijeg oka i neprelezanih zaushki... Stisni zube, pokazi ko si, Uz tebe smo svim srcem.

dacha

pre 14 godina

Ne znam što se ložite toliko...
Đoković prošli put nije pobedio Federera, nego je on pobedio sam sebe.
U prvom setu ga je očistio kao sa gumicom, nakon toga je Federer grešio,a Nole mu je samo vraćao loptice i kada dobije neku kraću loptu, eventualno napao...

Da li vi mislite da će Rodžer odigrati 2x zaredom protiv njega tako očajno? Onda se grdno varate...

Živi bili pa videli...
Očekujem da vidim odličan tenis i skoro sigurno pobedu Federera.

Nemojte sve da gledate patriotski, gledajte objektivno na stvari.

Србин

pre 14 godina

Молим Петра (коментар 29.) да ми пошаље линк или део неког интервјуа где Енди Мареј прозива Новака. Нисам био у земљи неколико седмица па нисам у току. Хвала унапред!

Transfer

pre 14 godina

Jeste da nema nikakve veze sa ovim ali vrediti pogledati ovog igraca http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/9966/almen-abdi/profil.html Po tranfermarketu je medju 20-ak statisticki najkorisnijih a Srbin je

Bojan

pre 14 godina

Ja se izvinjavam svima, ako sam pogresno protumacio zreb. Videcemo na RG, ako Novak kao treci (ako ostane treci) ne dobije da igra eventualno polufinale sa Federerom, mislim ce to biti tako javno namesteni mecevi, da covek ostane bez teksta. On u polufinalu treba da preslisa Federera. I to je to! Izgubi Jeca od Flavije, i neka, zasluzila je Italijanka pobedu, bila je stabilnija u odlucujucim gemovima 2. seta.
Pozz

Ajdeeeee!

pre 14 godina

BRAVO NOVAČE! Rutinski, sigurno i bez preteranog trošenja.

Mada, čuo sam da će turnir biti poništen jer je Mari ispao pre vremena :-)

domba

pre 14 godina

Nedodirljivi, murray je bio u dijelu zdrijeba di bi igro s gonzalezom da je prosao a ne del potrom i torickim kak ti kazes...znaci danas bi andy igro da je proso monaca sa gonzalesom, jasno :)??? svaka čast noletu

Rafaelica

pre 14 godina

Povodom komentara 69
Već tražiš opravdanje za Nadalovu pobedu.
"Da sada igra sa Nadalom, dobio bi ga sa 2-3 izgubljena gema."-Ova rečenica izaziva smeh.
Tvoji komentari se razlikuju od ostalih,provociraju svojom nerealnošću.
P.S.
Baš će Nadal ispasti od Monaka ili Gonzalesa. Nonsens.

Marjan

pre 14 godina

@nedodirljivi,
vreovatno nisi pogledao kostur turnira pa zato mislis da bi Marej trebao da se sastane u polufinalu sa Djokovicem, da je kojim slucajem prosao drugo kolo.http://www.atpworldtour.com/tennis/en/common/TrackIt.asp?file=/1/posting/2009/416/mds.pdf

Nedodirljivi

pre 14 godina

Prvo,hteo bih da cestitam Novaku na pobedi,i da pozelim da osvoji turnir,i da u buducnosti bude NO 1.
Drugo,znam da nema veze sa ovom temom,ali moram da pitam.Ako su prva 4 nosioca Nadal,Federer,Djokovic i Marej, oni bi trebalo da se sastanu tek u polufinalu,pod uslovom da pobede svoje meceve.Znaci u polufinalu bi trebalo da igraju Nadal i Marej,i Federer i Djokovic(kao prva 4 nosioca). Medjutim,da je Marej pobedio Del Potra,a potom naseg Troickog on bi isao na Djokovica u cetvrtfinale??!! Kako to,zar prva 4 nosioca ne treba da se sastanu tek u polufinalima.Molim da mi neko odgovori,ako zna.Hvala unapred

ja

pre 14 godina

Bice gusto protiv Federera.
Novak igra odlicno, ali sa ovakvom igrom lakse moze da pobedi Nadala , nego Federera.
I ja bih voleo da je Fedex Ex, ali plasim se da nije.
Federer je sutra favorit, a ko ce pobediti - videcemo.
Plasim se da ne odigraju neki trocasovni mech, sto bi Novaka iscrpelo pre finala.
Da sada Novak igra polufinale protiv Nadala ubedjen sam da bi ga dobio glatko sa svega 3-4 izgubljena gema.
Ovako morace sav maksimum snage da potrosi na Federera i plasim se da mu za Nadala nece puno preostati.
Sad jedino da se nadamo da Nadal ispadne u polufinalu inace nista od titule.

Teniser

pre 14 godina

Nije promenio trenera ali je zato promenio kondicionog i uzeo coveka kojije radio saTomas Musterom. Dva puta ka je vracaopsle NO1 i teske povrede vratio gaje opet u 10

realista

pre 14 godina

transfer

ovaj ti je igrac Srbin isti kao sto sam ja iz Gane...
a sto se tice Nolete,svaka cast.Dobija Federera 100 %
ali sa Nadalom...
bice svega...
u svakom slucaju sve cestitke za igru i za sjajnu formu...
Vamos Novace...

veca

pre 14 godina

Odovor na komentar 91. Sad moze da se kae da je Federer pobedio samog sebe, a kad Nole igubi onda drvlje i kamenje - te nek ide da reklamira prodavnice, mobilne,promenio je reket zbog para, izlazi na teren bez volje...Ne volim Federera ali ga postujem i to iskljucivo kao tenisera i uzivam da ga gledam kako igra, zato mozemo reci Federer je nadigran kao sto bude i Nole nadigran. Sve ostalo je trazenje bezveznih izgovora.

ofk

pre 14 godina

Samo ako je lud srdjan djokovic nece odigrati ortacki tiket u kladionici sa safinom i Davidenkom na Federera danas protiv njegovog sina Novaka em je dobra kvota em nije sumnjivo

@dacha

pre 14 godina

da je (?)ederer pobedio samog sebe nebi NIKADA stavili kvotu preko 2.00 na (?)ederera. Nego objektivno razmisljati je da nole ima prednost uz bolju igricu na shljaci. tako da 'muqni ;)

SlobodanRS

pre 14 godina

Ne mora da znaci...prvi nosilac je na jednoj strani kostura...ostali se izvlace zrebom..samo je vazno da ne budu prva 4 na istoj strani kostura(poludirigovano)..a moze da se desi kao sada da cak od prvih 5 cetvorica budu na istoj strani....

ja

pre 14 godina

@Rafaelica
Ljudski je nadati se da Nadal izgubi u polufinalu. :)
Ja svakako navijam sutra za Gonzalesa, a mozda i stavim neki dinar u kladionici na njega.
U krajnjem slucaju neka i Gonzales namuci Nadala kao sto ce verovatno Federer Novaka, pa i ako dodje do tog finala bice bar ravnopravni sto se tice umora.
Mada i Gonzales potpuno nezasluzeno udje u polufinale.
Monako je tokom celog mecha bio bolji. Imao je pobedu u rukama i izgubio na neverovatan nacin. Na kraju samo sto nije zaplakao, a stvarno je bilo za plakanje.
Kad je vec dobio takav poklon i prolazak u polufinale - mogao bi Gonzales sutra da pokaze sta stvarno zna protiv Nadala i da bar donekle opravda ovo polufinale.

BOJAN

pre 14 godina

Kakav Nole...Federer je tata za njega...Može ga Nole dobiti,ali samo kada ovaj pobjedi sam sebe...ovako daleko je on po kvalitetu iza njega...

panalo

pre 14 godina

U drugom meču Federer je imao mnogo problema sa Zverevim, koji je na putu do četvrtfinalu pobedio niz kvalitetnih igrača (Berdih, Matje, Simon), ali je meč prelomio u taj-brejku prvog seta

Zverevim????

???? pa koj je rezultat bio ????

ja

pre 14 godina

@Kaca
Ja sam oduvek smatrao da je Federer kompletniji igrac od Nadala. To sto u poslednje vreme nije bash u formi i sto pravi previse greski ne znaci da ga treba potcenjivati.

Protiv Federera Novak mora da odigra maksimalno dobro da bi ga pobedio.
Sa Nadalom je obrnut slucaj. Nadal je taj koji u mechu sa Djokovicem mora da pruzi maksimum da bi pobedio.

milospinkfloyd

pre 14 godina

kvota na djokovica je pre pola sata na gamebookersu bila cak 1.85 a sada je vec 1.7. strasno. kod nas u lokalu ce surta biti 1.75 a na pinnacle-u eventualno pred pocetak mozemo naci oko 1.65!!

Nedodirljivi

pre 14 godina

Prvo,hteo bih da cestitam Novaku na pobedi,i da pozelim da osvoji turnir,i da u buducnosti bude NO 1.
Drugo,znam da nema veze sa ovom temom,ali moram da pitam.Ako su prva 4 nosioca Nadal,Federer,Djokovic i Marej, oni bi trebalo da se sastanu tek u polufinalu,pod uslovom da pobede svoje meceve.Znaci u polufinalu bi trebalo da igraju Nadal i Marej,i Federer i Djokovic(kao prva 4 nosioca). Medjutim,da je Marej pobedio Del Potra,a potom naseg Troickog on bi isao na Djokovica u cetvrtfinale??!! Kako to,zar prva 4 nosioca ne treba da se sastanu tek u polufinalima.Molim da mi neko odgovori,ako zna.Hvala unapred

Transfer

pre 14 godina

Jeste da nema nikakve veze sa ovim ali vrediti pogledati ovog igraca http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/9966/almen-abdi/profil.html Po tranfermarketu je medju 20-ak statisticki najkorisnijih a Srbin je

SlobodanRS

pre 14 godina

Ne mora da znaci...prvi nosilac je na jednoj strani kostura...ostali se izvlace zrebom..samo je vazno da ne budu prva 4 na istoj strani kostura(poludirigovano)..a moze da se desi kao sada da cak od prvih 5 cetvorica budu na istoj strani....

ja

pre 14 godina

Bice gusto protiv Federera.
Novak igra odlicno, ali sa ovakvom igrom lakse moze da pobedi Nadala , nego Federera.
I ja bih voleo da je Fedex Ex, ali plasim se da nije.
Federer je sutra favorit, a ko ce pobediti - videcemo.
Plasim se da ne odigraju neki trocasovni mech, sto bi Novaka iscrpelo pre finala.
Da sada Novak igra polufinale protiv Nadala ubedjen sam da bi ga dobio glatko sa svega 3-4 izgubljena gema.
Ovako morace sav maksimum snage da potrosi na Federera i plasim se da mu za Nadala nece puno preostati.
Sad jedino da se nadamo da Nadal ispadne u polufinalu inace nista od titule.

dacha

pre 14 godina

Ne znam što se ložite toliko...
Đoković prošli put nije pobedio Federera, nego je on pobedio sam sebe.
U prvom setu ga je očistio kao sa gumicom, nakon toga je Federer grešio,a Nole mu je samo vraćao loptice i kada dobije neku kraću loptu, eventualno napao...

Da li vi mislite da će Rodžer odigrati 2x zaredom protiv njega tako očajno? Onda se grdno varate...

Živi bili pa videli...
Očekujem da vidim odličan tenis i skoro sigurno pobedu Federera.

Nemojte sve da gledate patriotski, gledajte objektivno na stvari.

zoka

pre 14 godina

Svetska zdravstvena organizacija je podigla stepen pripravnosti na nivo 6!!Pored postjećeg "Meksičkog gripa" na teniskim terenima se širi virus tipa N.O.L.E.Stoga SZO toplo preporučuje teniserima da bez preke potrebe ne izlaze na terene radi očuvanja zdravlja!Virus nije smrtonosan,ali izaziva frustracije,osećaj nemoći i dovodi do toga da svakog trenutka želite da slomite svoj reket!BRAVO NOLE!!

panalo

pre 14 godina

U drugom meču Federer je imao mnogo problema sa Zverevim, koji je na putu do četvrtfinalu pobedio niz kvalitetnih igrača (Berdih, Matje, Simon), ali je meč prelomio u taj-brejku prvog seta

Zverevim????

???? pa koj je rezultat bio ????

Neven

pre 14 godina

Nole ima skoro idealnu igru za Wimbledon.Jeste da je na sljaci neverovatno unapredio igru,jeste da ima GS sa betona,ali bas me zanima kako ga Rafa moze pobediti na travi. Tesko da moze i na sljaci,i Rafa je po prvi put u karijeri u situaciji da izgubi na RG,prvi put ima protivnika koji moze i zna kako da ga dobije,i samim tim imace mnogo veci pritisak,i zato,ako dodje do finala u Rimu Djokovic-Nadal,a iskreno se nadam i verujem da hoce,bez obzira sto mu je Federer protivnik,osecam da je gladniji od Nadala i da ga je debelo naceo u Monte Carlu.

Bojan

pre 14 godina

@Nedodirljivi

Mari je ispao od Huana Monaka, a on je u polovini zreba sa Rafom, cini mi se.

Zato je bitno da Nole sacuva 3. mesto pred RG, jer onda u polufinalu ide na Federera. Ranijih godina, kada je Federer bio prvi, Nole je uvek na RG igrao polufinale sa Rafom, gde naravno nije mogao da se previse nada pobedi. Ovako bi ipak bilo najpravednije da dva najbolja sljakasa igraju finale RG-a.
Sve najbolje Nole!

Rafaelica

pre 14 godina

Povodom komentara 69
Već tražiš opravdanje za Nadalovu pobedu.
"Da sada igra sa Nadalom, dobio bi ga sa 2-3 izgubljena gema."-Ova rečenica izaziva smeh.
Tvoji komentari se razlikuju od ostalih,provociraju svojom nerealnošću.
P.S.
Baš će Nadal ispasti od Monaka ili Gonzalesa. Nonsens.

Aleksandar

pre 14 godina

Kako se mi lozimo .... ccc
Ok Novak igra dobro ali uporedite Del Potrovu igru koju je prikazao sada i protiv Rafe ... ni 20% OD ONOGA.
Novak je igrao dobro ali ne treba da od toga podizemo ogromnu halabuku... Federer je do skora bio kralj i to koliko dugo!!!
To treba poshtovati!!!
Mozemo samo da se nadamo da ce Nole odigrati smireno i bez psihichkog pada ... a ako se to i obistini onda gledamo i finale.
Nole, srecno!!!
Glavu gore i zabortavi na decje bolesti stomaka, sunca, kurijeg oka i neprelezanih zaushki... Stisni zube, pokazi ko si, Uz tebe smo svim srcem.

misMakva

pre 14 godina

Ipak ce Del Potro morati jos da pije mleko da bi bio na nivou jednog Novaka Djokovica...:)))Sve cestitke Novaku,a sutra samo hrabro pa nabi i ti kompleks onom nabedjenku sto nece da se rukuje sa sudujama posle meca...toliko o coveku za koga se smatra da je najjbolji teniser svih vremena...Pozz svima koji bodre naseg Noleta...

So....sha- djo

pre 14 godina

Evo pitanje je resheno........Prolaskom u polufinale sigurno je ostao na trecem mestu sledeceg ponedeljka .,.........A sto se tice onog tamo pon(11. maj) e tu da bi se zadrzao na trecem mestu mora da odbrani titulu...........A za dalje cemo da vidimo..............Da oce Federer sutra polomiti jos koji reket,...hehe.al bi to bilo lepo.........:)

Duska*

pre 14 godina

To je taj Nole, odlicna igra, sve pohvale! Bravo! Verujemo u tebe. Hocemo finale! A ni za odbanu titule ne bi smo imali zamerki, cak sta vise...

AbagnaleJr

pre 14 godina

to care!
ne razmisljaj o odbrani bodova, vec se raduj jos jednom mecu protiv federera. pruzi maksimum, kao da ti je to poslednji mec u zivotu. sto mu pre dodatno poljuljas samopouzdanje, na vrhu ce moci da se nadje samo jedan od dvojice najboljih, a to ste rafa i ti!

domba

pre 14 godina

Nedodirljivi, murray je bio u dijelu zdrijeba di bi igro s gonzalezom da je prosao a ne del potrom i torickim kak ti kazes...znaci danas bi andy igro da je proso monaca sa gonzalesom, jasno :)??? svaka čast noletu

Petar

pre 14 godina

Kada bi drugi put za redom pobedio Federera taman bi mu vratio sa sve ono sto je Federer pricao a nije trebao.

I posle Mareja da doceka i njemu zacepi usta posto je ovo prozivanje po stampi vec prevazislo granice kulturnog ponasanja.

Mawa

pre 14 godina

Nole mislim da si u naletu,ko ti stane na put nastradace...Ne moze ti niko nista...Samo napred Srbija je uz tebe...UZ NOLETA DO KRAJA

Armakedon

pre 14 godina

Navijam za Djokovica, normalno, al smorili ste s tim "sad ce zadrzati 3 mesto, pa 11 maja, pa 1 jula"..daj bre dosadni ste !!! Ako ovo pisu neka deca, aj u redu je, al ako ovo pisu oni iznad 30 godina, onda su stvarno... Imam 43 godine, radovao sam se kad je Boba usao medju, tada za ex-yu "IZVANREDNO" 19 mesto na ATP. Sta hocu da kazem:"Manite se brojanja bodova,PAMTE SE SAMO TITULE NA VAZNIM I POPULARNIM TURNIRIMA, sve drugo je - gola voda. Moze neko(ne kazem Nole) biti celog zivota izmedju prvih 3-4 tenisera, a da ga svet zapamti samo po 2-3 osvojena znacajna turnira...PAMTE SE POBEDNICI...P.S. Ja pamtim Bekera, Mekinroa, Konorsa, a u nekim momentima karijere Giljermo Viljas je bio i bolje rangiran od neki gore pomenutih,al ja ga pamtim samo zbog moje dobre memorije...

BOJAN

pre 14 godina

Kakav Nole...Federer je tata za njega...Može ga Nole dobiti,ali samo kada ovaj pobjedi sam sebe...ovako daleko je on po kvalitetu iza njega...

Ženevljanin

pre 14 godina

Izvrsni Đoković, u drugom setu. Zašto samo u drugom? Pa, zato što Del Potro u prvom setu nije ličio na sebe - grešio je skoro kao Robredo.:). Zato sam vrlo zadovoljan što je u drugom setu odigrao na svom nivou... i što to NIJE bilo dovoljno da se ugrozi Novak.

Nikola

pre 14 godina

Novak definitivno opet moze da osvoji ovaj turnir, i evo zasto.

Novak je u odlicnoj formi, i rekao bih da moze Federera da pobedi bez problema, jer Federer nije vise onaj stari Federer, a Djokovic igra fantasticno.

Nadal je naravno najbolji na shljaci, tu nema priche, ali ovo je Nadalu treca nedelja za redom kako igra, i finale ce mu biti 15ti mech za 3 nedelje, i Novak to moze da iskoristi i da ga pobedi. Ne kazem da ce biti lako, Nadal bi i dalje bio favorit, ali sanse su vece nego u Monte Karlu.


Drago mi je da se Novaku vratio onaj pobednichki zar, svaka cast!

Jaki

pre 14 godina

Rekao sam već - Španci su specijalisti za šljaku, a Novak je za specijalista za Špance. Rafa je, nazalost, Vanzemaljac, ali ima vremena - mogao bi Novak i to da specijalizira. A sutra sa Rogerom? Samo mirno i bez žurbe!

Marjan

pre 14 godina

@nedodirljivi,
vreovatno nisi pogledao kostur turnira pa zato mislis da bi Marej trebao da se sastane u polufinalu sa Djokovicem, da je kojim slucajem prosao drugo kolo.http://www.atpworldtour.com/tennis/en/common/TrackIt.asp?file=/1/posting/2009/416/mds.pdf

Србин

pre 14 godina

Молим Петра (коментар 29.) да ми пошаље линк или део неког интервјуа где Енди Мареј прозива Новака. Нисам био у земљи неколико седмица па нисам у току. Хвала унапред!

Bojan

pre 14 godina

Ja se izvinjavam svima, ako sam pogresno protumacio zreb. Videcemo na RG, ako Novak kao treci (ako ostane treci) ne dobije da igra eventualno polufinale sa Federerom, mislim ce to biti tako javno namesteni mecevi, da covek ostane bez teksta. On u polufinalu treba da preslisa Federera. I to je to! Izgubi Jeca od Flavije, i neka, zasluzila je Italijanka pobedu, bila je stabilnija u odlucujucim gemovima 2. seta.
Pozz

Igysa

pre 14 godina

Bravo Novace, majstorki, pametno, lepo za ok ! Svaka cast ! Navikavas nas polako na onu tvoju staru dobru igru, rekao bi mozda i bolju nego ikad.. Sljaka ti definitivno lezi, to znamo jos od prosle godine.. napredujes jos uvek, to je sjajno ! Sutra protiv Feda zagrizi od pocetka pa kud puklo.. opet i ako ne budes igrao previse agresivno sigurno dobijas vecinu duzih razmena.. pred Federerom su protivnici sami padali, jednostavno su svi igrali losije nego inace, pred tobom samo Robredo, sve ostalo si izborio sjajnom igorm ! Ti znas da igras pametno, mislim da za Feda vise nije potrebna neka velika pamet, nego samo da dobro serviras i drzis voj servis, ostalo samo dolazi !

@dacha

pre 14 godina

da je (?)ederer pobedio samog sebe nebi NIKADA stavili kvotu preko 2.00 na (?)ederera. Nego objektivno razmisljati je da nole ima prednost uz bolju igricu na shljaci. tako da 'muqni ;)

veca

pre 14 godina

Bravo!!! Sledeci je ili Feki ili Zverev sasvim nebitno. Sa takvom formom i fokusom zasto ne i odbrana titule. A ako ne, to ce biti sto neko rece-jedan krak nazad, a dva napred. Svaka cast samo da ne ureknemo.

danilo

pre 14 godina

Nole bez ijedne zamerka rutinski si savladao igraca iz prvih pet.Niko ti nista ne moze reci jer si imao odlicnog protivnika.Svi udarci su te sluzili odlicno.Procenat prvog servisa na nivou .SRRRBIJJJJA NAVIJA NAPERD SAMPIONI.Nole ve love you.SAMO NAPRED.AJJJJDDDDEEE NOLE

Ljubitelj martial tenisa

pre 14 godina

Lele Nole tepa gi ti ki malu decu. Sto kaze pros narod rzcvrlji gi dascaru bez teslu. Samo tepaj burazere jer nam srce puno na jug Srbije a pogotovu molicu jedno posebno tepanje od onog nabedjenog uglancanog speditera Fedexa s bele pantalonke i roleks. Vrni ga medju kamiondzije pa u tenis istina da vlada.

marko-nbg

pre 14 godina

Mislim da Novak moze do finala, a tamo sanse za odbranu titule su 50:50 protiv Nadala!
Sto se tice Rolan Garosa, mislim da je jos uvek rano za prognoze, bez obzira sto Novak odlicno igra na sljaci! Ipak treba pobediti Nadala u tri seta! Znaci tri PERFEKTNO odigrana seta!!!! Nista naravno nije ne moguce, ali i finale RG-a sa Nadalom bi bio veliki korak napred!!!

ja

pre 14 godina

@Rafaelica
Ljudski je nadati se da Nadal izgubi u polufinalu. :)
Ja svakako navijam sutra za Gonzalesa, a mozda i stavim neki dinar u kladionici na njega.
U krajnjem slucaju neka i Gonzales namuci Nadala kao sto ce verovatno Federer Novaka, pa i ako dodje do tog finala bice bar ravnopravni sto se tice umora.
Mada i Gonzales potpuno nezasluzeno udje u polufinale.
Monako je tokom celog mecha bio bolji. Imao je pobedu u rukama i izgubio na neverovatan nacin. Na kraju samo sto nije zaplakao, a stvarno je bilo za plakanje.
Kad je vec dobio takav poklon i prolazak u polufinale - mogao bi Gonzales sutra da pokaze sta stvarno zna protiv Nadala i da bar donekle opravda ovo polufinale.

realista

pre 14 godina

transfer

ovaj ti je igrac Srbin isti kao sto sam ja iz Gane...
a sto se tice Nolete,svaka cast.Dobija Federera 100 %
ali sa Nadalom...
bice svega...
u svakom slucaju sve cestitke za igru i za sjajnu formu...
Vamos Novace...

Boki

pre 14 godina

Novak igra odlično, ima samopouzdanja i zna da mora biti smiren i strpljiv ako želi do pobede. Verujem da ćemo biti zadovoljni posle sutrašnjeg polufinala, a u finalu je sve moguće.

Gogo

pre 14 godina

Evo jednog predloga koji bi mozda mogao da se cini preteranim, al' mislim da je zanimljiv. Robredo je rekao o Novaku strasne stvari posle njihovog meca 2008. Mislim da bi uz pomoc ves novinara mogla da mu se posalje jasna poruka, na kulturan nacin, kako smo mi to u Srbiji lose primili. Na koji nacin? Pa unistio ga je na proslom mecu 6-1 6-1. Zato bismo mogli da smislimo jedan neologizam o cijoj bi istajnoj upotrebi i Robredo cuo pre ili posle. Naime, svaki put kad Nole pregazi negoga, umesto da kazete razbio, deklasirao i slicno, mozete reci "Nole "robredovao" npr. Sepija ili Montanjesa." Na taj nacin ce shvatiti nas nemili Robi da ga ne cenimo ovde bas nesto, a opet ga niko nije uvredio...

veca

pre 14 godina

Odovor na komentar 91. Sad moze da se kae da je Federer pobedio samog sebe, a kad Nole igubi onda drvlje i kamenje - te nek ide da reklamira prodavnice, mobilne,promenio je reket zbog para, izlazi na teren bez volje...Ne volim Federera ali ga postujem i to iskljucivo kao tenisera i uzivam da ga gledam kako igra, zato mozemo reci Federer je nadigran kao sto bude i Nole nadigran. Sve ostalo je trazenje bezveznih izgovora.

boombar

pre 14 godina

Sve čestitke Novaku na prikazanoj igri danas, mada ruku na srce "warrior" :-)) ,kako je neko odlično prokomentarisao, nije bio 100% na terenu.
Što se tiče sutrašnjeg polufinala ne bih se ja baš zaletao s komentarima tipa : "..razbiće ga Nole !" Mislim da Federer, ovaj put, ima daleko veći motiv za pobedu. Svi znamo koliko košta jedan Wilson :-)) Samo polako i pametno.
Već danima se ovde vodi polemika oko Novkovog mesta na ATP listi. Ja se iskreno nadam da on sam ne brine previše oko toga, jer je i sam video da, kad god je bio pod tom vrstom pritiska, nešto pođe naopako (Hamburg i prvi ovogodišnji turnir).
Okean u glavi, munje u rukama !!
Idemo dalje !

Bane

pre 14 godina

Novače, sutra protiv Federera moraš da igraš bez strahopoštovanja kao što si igrao ranije. Ti si sigurno u boljoj formi od njega i nema nikakvog razloga da mu se više ikada klanjaš! Igraj svoju igru i u nedelju idemo na Nadala! SREĆNO!!!

Gracanica

pre 14 godina

Djokovic 1.78
Federer 1.93

izvor: bwin

Sta kazete na ovo? Ne secam se da je nekad Nole bio favorit u mecu sa Fekijem, barem ne u kladionicama?!

Ajdeeeee!

pre 14 godina

BRAVO NOVAČE! Rutinski, sigurno i bez preteranog trošenja.

Mada, čuo sam da će turnir biti poništen jer je Mari ispao pre vremena :-)

milospinkfloyd

pre 14 godina

kvota na djokovica je pre pola sata na gamebookersu bila cak 1.85 a sada je vec 1.7. strasno. kod nas u lokalu ce surta biti 1.75 a na pinnacle-u eventualno pred pocetak mozemo naci oko 1.65!!

Teniser

pre 14 godina

Nije promenio trenera ali je zato promenio kondicionog i uzeo coveka kojije radio saTomas Musterom. Dva puta ka je vracaopsle NO1 i teske povrede vratio gaje opet u 10

ja

pre 14 godina

@Kaca
Ja sam oduvek smatrao da je Federer kompletniji igrac od Nadala. To sto u poslednje vreme nije bash u formi i sto pravi previse greski ne znaci da ga treba potcenjivati.

Protiv Federera Novak mora da odigra maksimalno dobro da bi ga pobedio.
Sa Nadalom je obrnut slucaj. Nadal je taj koji u mechu sa Djokovicem mora da pruzi maksimum da bi pobedio.

Aleksandar

pre 14 godina

Prvo protiv Robreda, a sada i protiv Del Potra, dve fenomenalne Novakove partije. Nadam se da će ovako igrati i protiv Federera i da će odbraniti titulu.

ofk

pre 14 godina

Samo ako je lud srdjan djokovic nece odigrati ortacki tiket u kladionici sa safinom i Davidenkom na Federera danas protiv njegovog sina Novaka em je dobra kvota em nije sumnjivo