Nedelja, 19.04.2009.

10:59

Trijumf Fetela u kišovitoj Kini

Nemac Sebastijan Fetel pobednik je treće trke sezone šampionata Formule 1, Velike nagrade Kine, koja je vožena u u kišovitom Šangaju.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Trijumf Fetela u kišovitoj Kini IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Dunav

pre 14 godina

Za sve antitalente koji smatrate da Hamilton nije sampiom: koliko ste dosad utrka u zivotu pogledali? Pa taj decko je oderao apsolutno sve pilote. Masa se plasi sopstvene sene, Truli da i ne govorimo. Jedino su 3 pilota danas glavna: Kimi, Alonso i Luis.

Dule

pre 14 godina

Šta reći? Volimo Fetela sve dok ne postane superiorno "dosadan" kao Šumi...A podseća na Šumija veoma mnogo dok je počinjao u tadašnjem Beneton-Fordu.Posebno bi se sviđa aplikacija na bolidu Red Bula koja liči na srpsku zastavu :-),samo da je siva nijansa malo više bela:-)Idiotska vožnja Kubice,najblaže rečeno,Truli je nastradao ni kriv,ni dužan!!

djole

pre 14 godina

Verujem da ce se ferrari vratiti u toku sezone, ali ipak to nece biti dovoljno da se osvoji titula. Zao mi je kao simpatizeru ferrarija ali shvatice to kada se karavan preseli u Evropu. Razumem menadzere koji zele da se fokusiraju na sledecu sezonu, posto je potrebno puno vremena i novca da se sezona pripremi.
Ali nikako ne mogu da nadjem razumevanje za lika koji kaze da Raikonen nije veliki vozac. Mozda je to Hamilton, koji nikako ne uspeva da u poslednjoj trci sezone, kada brani 1. mesto u sampionatu, bude bolji od 5. na cilju. Veliki vozaci, kao sto je to bio Sena, nisu kalkulisali ni pod kojim uslovima, ulazili su rado u duele sa direktnim konkurentima. Hamilton vec dve godine bezi od svih konkurenata na stazi, nijednom nije pretekao konkurenta, cak ni iz istog tima.
Hamiltonu ni 10 uzastopnih titula ne bi pomoglo da ga smatraju velikim!

pgf

pre 14 godina

pa jedan mali rezime vetel odlican i vjerovatno novi sampion u narednim sezonama mozda cak iduce njegova voznja po kisi podsjetila me na airtona senu baton solidan meklaren se muci ali ide na bolje e sad taj ferrari katastrofa posjeca na sezonu 1980 - tu predhodnu su bili sampioni i trebala im je citava godina da se oporave no to je bila proslos nadam e da ce od evropske turneje krenuti staazom uspjeha i biti u konkurenciji za naslov dobar je kimi vozac jos uvijek VIDJECEMO!

Kain

pre 14 godina

Mi Srbi smo toliko tvrdoglav narod da to prevazilazi sve moguce granice. Zar je moguce da ima jos onih koji misle da je Raikonen veliki vozac.

ne placam doprinos na radnici

pre 14 godina

Ne mogu da verujem sta ovde pojedini pisu: nema prave formule dok se ne vrate Meklaren i Ferari????? Pa ljudi moji, sta lupate? Ne znam sta je zanimljivo u tome da od 17 trka u ezoni pobedjuju 2 automobila a ostali se trkaju za kokice....Sad je bas nepredvidiva sezona, ne zna covek da li ce da pobedi BrawnGP, Red Bull, Toyota ili neko cetvrti! A ni taj dvostruki difuzor oko koga galami Brijatore i ostali timovi se nije bas pokazao presudnim, jer eto Red Bull je dominirao i u kvlaifikacijama i u trci a ne poseduje ga! Ova sezona je pocela uzbudljivo kao retko koja u poslednjih 10-ak godina, a sasvim sigurno je najuzbudljiviji start od pocetka Sumaherove dominacije 2000. godine:) Mislim da pored fantasticnih Fetela i meni dragog Vebera sve zasluge idu coveku koji danas nije ni prisustvovao trci 0 Adrianu Njuiju, tom inzenjerskom genijalcu koji je pravio ona torpeda kojima su Mensel, Hil, Prost i Vilnev rasturali konkurenciju pocetkom i sredino devedesetih, a kasnije je (od 1998. g.) dizajnirao pobednicke Meklarene za Hakinena ia Kultarda! Nije sve u budzetu i parama, i eto prilike da se inzenjerski genijalci (poput Brawna i Njuija) pokazu na delu. Krivo mi je za Ferari, Kimija i Masu, ali stvarno su ispali totalni djolkosi odbacivski usluge Rosa Brona, Zana Toda i ostalih, ovaj Domenikali bolje neka bere kozu na siljak, ima da ga obese za jajca kad se bude vozilo u Monci ako ih ne opasulji do tad!

PS Genija za voznju, molim te javi se, bez tvojih poetskih trenutaka ovaj forum nije isto. Romantika, strast i adrenalin izbijaju iz tvojih postova, klanjam ti se, o veliki:):) Pozdravlja te sonabulna reminiscencija

Nemojmo dozvoliti da zapadnemo u somnabulizam, kako napisa jedan lik pre par godina (mislim 2006) na ovom forumu....ha ha ha

Napred Fetel, napred Veber, Napred "starac Focho od stotinu ljeta" Barikelo i "slamalac zenskih srdaca" Baton!

Lerby

pre 14 godina

Ko kaže da su fabrički timovi u krizi. RedBull to najbolje demantuje. Doduše, nije ni važno šta proizvode – daj šta daš. Svaka čast super talentovanom Vettel-u i rekonvalescentu Webber-u za današnje izdanje i prvu pa odmah dvostruku pobedu za njihovu ekipu, tek da ne zaostanu za Brawn GP-jem. Sad se tek zakuvalo i sa verovatno boljim izdanjima danas skromne Toyota-e i donekle poboljšanim McLaren-om a uskoro možda još nekim timom, tek nam predstoje uzbuđenja. Posle samo 3 trke već je 13 vozača i 8 ekipa osvajalo bodove i da ne beše nesrećnog Sutil-a, Ferrari bi bio usamljen u konstruktorskom šampionatu bez bodova. Ovako, "teši" se pored tima Vijay-a Mallya-e. Ipak, teško da će Felipe i Kimi, koga je samo Lewis danas obišao 3 puta, naći bilo kakvu utehu. Heikki-ju je izgleda potreban lošiji bolid i kiša da bi konačno nešto pokazao. Prošle godine, sa onakvim McLaren-om – ništa. Za njega sad bar "znamo" šta mu treba ali šta je potrebno Kazuki-ju i Nelsinho-u – e, to je još uvek misterija. Možda sneg, bar ovom drugom, s obzirom da je pre nekoliko dana vozio po njemu na Renault-ovom Rodshow-u u Emiratima:) Najveće razočarenje je sigurno BMW Sauber pa i Williams koji nikako da na trci i kvalifikacijama "preslika" treninge. S druge strane, bilo bi nepravedno zaboraviti Buemi-ja koji već drugi put ove sezone dolazi do bodova. To zadovoljstvo bi mu danas verovatno uskratio Alonso da se nije okrenuo pri kraju trke. Sve u svemu, naredne nedelje smo na "Massa-inoj stazi" pa eto prilike da Scuderia kljucne neki poenčić. A ni Turska nije daleko... Za sada, čast Ferrari-ja mnogo bolje brani Toro Rosso, Renault-a RedBull, Mercedes-a Brawn GP, jedino Toyota ne da primat Williams-u. Čudna vremena, globalno zagrevanje izgleda da uzima svoj danak i u F1 a Briatore to nikako da prihvati:) Još ako i u Bahreinu padne kiša a videli smo na otvaranju Moto GP-ja potop u pustinji, biće veselo. Doduše, to Piquet-u neće mnogo pomoći a za sneg baš i ne verujem da će pasti(:

dlm

pre 14 godina

Očekivani rasplet trke, Vettel dominantan od prvog do poslednjeg kruga. Budući višestruki svetski šampion sviđalo se to kome ili ne!
Adrian Sutil je zaslužio bodove, pravi tragičar trke, ali može se ponositi hrabrom vožnjom protiv svetskog šampiona!

FETEL FAN FOREVER

pre 14 godina

Tako to radi novi Šumi".Čestitam Fetelu na pobjedi i Veberu na podijumu.Zaslužili su jer su odradili sjajan posao.Zaista smiješna kišna trka.Onaj Pike me stvarno nasmijao do bola.Za mene ne bi bilo čudo da Alonso nije išao boks na startu trke( šta će ići džaba u boks kad ima Pikea-trebao se spojiti za njegov bolid da natoči gorivo!!).Mislim da će sljedeće godine ona šljunkara na kojoj je izletio Pike dobiti ime "Leteća Pike šljunkara".Pozdrav fanovina Fetela.PS. ko rekne da nije novi Šumi on slabo prati F1.

Webber

pre 14 godina

Sta god da je razlog tome, Vetela je jedino Webber pratio.

45 sec koliko je zaostao Button i pored SC-a koje je bio na POLIVINI TRKE, odnosno minut koliko su svi ostali su na ovoj trci zaostali za Vetelom i Webberom pokazuje koliko su zapravo oba Red Bull vozaca mocna!

kao sto autor ovog clanka rece: Red Bull daje ti peraja!

stex75

pre 14 godina

Napokon da se i u f1 vidi malo uzbudjenja.Nije sve u parama i moci.Kada je FIA postavila relativno iste uslove za sve timove,pokazalo se koliko su oni *veliki* ustvari mali jer su samo zbog para i veceg budzeta pobedjivali.A sto se tice onih koji misle da ce F1 propasti zato sto nepobedjuju Ferari ili Meklaren samo neka se prebace na gledanje F3 trka jer i nisu neki fanovi najbrzeg cirkusa na svetu sa takvim stavovima.

JP

pre 14 godina

Prvo čestitke Fetelu i Red Bulu (pogotovu Njuiju za fenomenalnu aerodinamiku)!!!

I opet ponavljam kao i juče, NEDAO BOG da Fetel ikada vozi za Ferari jer je dokazao da možeš da budeš i član nekog drugog time i budeš NAJBOLJI.

Ne prizivajte nesreću i Fetala u Ferariju, dosta ste brljali, napravite svoju školu, svoj kadar pa vozite, ostavite talente i mahere da voze svoje krugove.

ZastavaGP

pre 14 godina

Pre svega cestitam Fetelu. "Mali" je odradio trku sampionski.
Mnogo mi je zao Sutila koji je u finisu trke ostao bez bodova, prvih u istoriji ekipe. Sazaljevam Ferari zbog katastrofalnih rezultata, smejem se Hamiltonu koji se vise vrteo oko svoje ose nego u krug. Alonso je imao dobar tempo ali kisa ga je iznenadila pa mu je propala taktika koju su spremili.

chevap

pre 14 godina

Luis danas gresio ali brate kako je derao pilote sa vanjske i unutarnje strane kimija najvise). Ferari i BMW katastrofa. Alonso krene drugi, a zavrsi van bodova :) Kakva glupa strategija Renoa u kvalifikacijama. Trazili su novinske naslove i samo to su dobili :)

br

pre 14 godina

Izvesni dvostruki sampion je rekao u prvih par krugova:

"..when we start running fast the water will disappear!"

Mwhahahah...da, pogodili ste, to je bio Alonso! Zato je i zavrsio bez bodova!

Sto F1 tice, ako nesto ne krene na bolje, pa makar i vremenske prilike, gledacemo prilicno jadnu sezonu!

SrkiS13

pre 14 godina

Pre svega sve cestitke Vettrlu i Redbull-u! I to bez cuvenih difuzora!
Vettel je pokazao da ima izuzetno veliki talena(pokazao je to i ranije) izgleda da mu lezi trka sa kisom,nije cekao ni da Button ode u pitstop nego ga je obisao i za jedan krug namestio prednos od 1.6s sto sve govori koliko je zeleo da pobedi!
E sada moja najbolnija tacke je Ferrari,definitivno imaju neki veliki problem (znam da nisam izmislio toplu vodu) ali ja sam se ponadao da je to samo kratka kriza ali ta kriza treje i treje i treje,treca trka bez bodova na moju veliku stetu,cak su Kimi i Stefano Dominikali javno prizali da je ova sesona za sampionsku titulu nazalost gotova,NADAM SE DA GRESE! ! !
Ni mclaren nista nije bolji ali izgeda da samu se malo popravili ali nista posebno
Zao mi je Sutila mogao je baram da uzme 3 istorijsa boda
Ovo ce da bude veoma zanimljiva sezona ako ne bude moj Ferrari melju prvima onda baram neka Vettel bude na samom vrhu ako ne na samom vrhu onda pri vrhu decko je to zasluzio!
VETELU ZELIM SVE NAJ NAJ NAJ U NASTAVKU KARIJERE I NADAM SE DA CE DA MU SE ISPUNI SAN (DA VOZI ZA FERRARI)! ! !
FOREVER FORMULA 1 ! ! !

SrkiS13

pre 14 godina

Pre svega sve cestitke Vettrlu i Redbull-u! I to bez cuvenih difuzora!
Vettel je pokazao da ima izuzetno veliki talena(pokazao je to i ranije) izgleda da mu lezi trka sa kisom,nije cekao ni da Button ode u pitstop nego ga je obisao i za jedan krug namestio prednos od 1.6s sto sve govori koliko je zeleo da pobedi!
E sada moja najbolnija tacke je Ferrari,definitivno imaju neki veliki problem (znam da nisam izmislio toplu vodu) ali ja sam se ponadao da je to samo kratka kriza ali ta kriza treje i treje i treje,treca trka bez bodova na moju veliku stetu,cak su Kimi i Stefano Dominikali javno prizali da je ova sesona za sampionsku titulu nazalost gotova,NADAM SE DA GRESE! ! !
Ni mclaren nista nije bolji ali izgeda da samu se malo popravili ali nista posebno
Zao mi je Sutila mogao je baram da uzme 3 istorijsa boda
Ovo ce da bude veoma zanimljiva sezona ako ne bude moj Ferrari melju prvima onda baram neka Vettel bude na samom vrhu ako ne na samom vrhu onda pri vrhu decko je to zasluzio!
VETELU ZELIM SVE NAJ NAJ NAJ U NASTAVKU KARIJERE I NADAM SE DA CE DA MU SE ISPUNI SAN (DA VOZI ZA FERRARI)! ! !
FOREVER FORMULA 1 ! ! !

chevap

pre 14 godina

Luis danas gresio ali brate kako je derao pilote sa vanjske i unutarnje strane kimija najvise). Ferari i BMW katastrofa. Alonso krene drugi, a zavrsi van bodova :) Kakva glupa strategija Renoa u kvalifikacijama. Trazili su novinske naslove i samo to su dobili :)

JP

pre 14 godina

Prvo čestitke Fetelu i Red Bulu (pogotovu Njuiju za fenomenalnu aerodinamiku)!!!

I opet ponavljam kao i juče, NEDAO BOG da Fetel ikada vozi za Ferari jer je dokazao da možeš da budeš i član nekog drugog time i budeš NAJBOLJI.

Ne prizivajte nesreću i Fetala u Ferariju, dosta ste brljali, napravite svoju školu, svoj kadar pa vozite, ostavite talente i mahere da voze svoje krugove.

stex75

pre 14 godina

Napokon da se i u f1 vidi malo uzbudjenja.Nije sve u parama i moci.Kada je FIA postavila relativno iste uslove za sve timove,pokazalo se koliko su oni *veliki* ustvari mali jer su samo zbog para i veceg budzeta pobedjivali.A sto se tice onih koji misle da ce F1 propasti zato sto nepobedjuju Ferari ili Meklaren samo neka se prebace na gledanje F3 trka jer i nisu neki fanovi najbrzeg cirkusa na svetu sa takvim stavovima.

Kain

pre 14 godina

Mi Srbi smo toliko tvrdoglav narod da to prevazilazi sve moguce granice. Zar je moguce da ima jos onih koji misle da je Raikonen veliki vozac.

br

pre 14 godina

Izvesni dvostruki sampion je rekao u prvih par krugova:

"..when we start running fast the water will disappear!"

Mwhahahah...da, pogodili ste, to je bio Alonso! Zato je i zavrsio bez bodova!

Sto F1 tice, ako nesto ne krene na bolje, pa makar i vremenske prilike, gledacemo prilicno jadnu sezonu!

ZastavaGP

pre 14 godina

Pre svega cestitam Fetelu. "Mali" je odradio trku sampionski.
Mnogo mi je zao Sutila koji je u finisu trke ostao bez bodova, prvih u istoriji ekipe. Sazaljevam Ferari zbog katastrofalnih rezultata, smejem se Hamiltonu koji se vise vrteo oko svoje ose nego u krug. Alonso je imao dobar tempo ali kisa ga je iznenadila pa mu je propala taktika koju su spremili.

ne placam doprinos na radnici

pre 14 godina

Ne mogu da verujem sta ovde pojedini pisu: nema prave formule dok se ne vrate Meklaren i Ferari????? Pa ljudi moji, sta lupate? Ne znam sta je zanimljivo u tome da od 17 trka u ezoni pobedjuju 2 automobila a ostali se trkaju za kokice....Sad je bas nepredvidiva sezona, ne zna covek da li ce da pobedi BrawnGP, Red Bull, Toyota ili neko cetvrti! A ni taj dvostruki difuzor oko koga galami Brijatore i ostali timovi se nije bas pokazao presudnim, jer eto Red Bull je dominirao i u kvlaifikacijama i u trci a ne poseduje ga! Ova sezona je pocela uzbudljivo kao retko koja u poslednjih 10-ak godina, a sasvim sigurno je najuzbudljiviji start od pocetka Sumaherove dominacije 2000. godine:) Mislim da pored fantasticnih Fetela i meni dragog Vebera sve zasluge idu coveku koji danas nije ni prisustvovao trci 0 Adrianu Njuiju, tom inzenjerskom genijalcu koji je pravio ona torpeda kojima su Mensel, Hil, Prost i Vilnev rasturali konkurenciju pocetkom i sredino devedesetih, a kasnije je (od 1998. g.) dizajnirao pobednicke Meklarene za Hakinena ia Kultarda! Nije sve u budzetu i parama, i eto prilike da se inzenjerski genijalci (poput Brawna i Njuija) pokazu na delu. Krivo mi je za Ferari, Kimija i Masu, ali stvarno su ispali totalni djolkosi odbacivski usluge Rosa Brona, Zana Toda i ostalih, ovaj Domenikali bolje neka bere kozu na siljak, ima da ga obese za jajca kad se bude vozilo u Monci ako ih ne opasulji do tad!

PS Genija za voznju, molim te javi se, bez tvojih poetskih trenutaka ovaj forum nije isto. Romantika, strast i adrenalin izbijaju iz tvojih postova, klanjam ti se, o veliki:):) Pozdravlja te sonabulna reminiscencija

Nemojmo dozvoliti da zapadnemo u somnabulizam, kako napisa jedan lik pre par godina (mislim 2006) na ovom forumu....ha ha ha

Napred Fetel, napred Veber, Napred "starac Focho od stotinu ljeta" Barikelo i "slamalac zenskih srdaca" Baton!

Lerby

pre 14 godina

Ko kaže da su fabrički timovi u krizi. RedBull to najbolje demantuje. Doduše, nije ni važno šta proizvode – daj šta daš. Svaka čast super talentovanom Vettel-u i rekonvalescentu Webber-u za današnje izdanje i prvu pa odmah dvostruku pobedu za njihovu ekipu, tek da ne zaostanu za Brawn GP-jem. Sad se tek zakuvalo i sa verovatno boljim izdanjima danas skromne Toyota-e i donekle poboljšanim McLaren-om a uskoro možda još nekim timom, tek nam predstoje uzbuđenja. Posle samo 3 trke već je 13 vozača i 8 ekipa osvajalo bodove i da ne beše nesrećnog Sutil-a, Ferrari bi bio usamljen u konstruktorskom šampionatu bez bodova. Ovako, "teši" se pored tima Vijay-a Mallya-e. Ipak, teško da će Felipe i Kimi, koga je samo Lewis danas obišao 3 puta, naći bilo kakvu utehu. Heikki-ju je izgleda potreban lošiji bolid i kiša da bi konačno nešto pokazao. Prošle godine, sa onakvim McLaren-om – ništa. Za njega sad bar "znamo" šta mu treba ali šta je potrebno Kazuki-ju i Nelsinho-u – e, to je još uvek misterija. Možda sneg, bar ovom drugom, s obzirom da je pre nekoliko dana vozio po njemu na Renault-ovom Rodshow-u u Emiratima:) Najveće razočarenje je sigurno BMW Sauber pa i Williams koji nikako da na trci i kvalifikacijama "preslika" treninge. S druge strane, bilo bi nepravedno zaboraviti Buemi-ja koji već drugi put ove sezone dolazi do bodova. To zadovoljstvo bi mu danas verovatno uskratio Alonso da se nije okrenuo pri kraju trke. Sve u svemu, naredne nedelje smo na "Massa-inoj stazi" pa eto prilike da Scuderia kljucne neki poenčić. A ni Turska nije daleko... Za sada, čast Ferrari-ja mnogo bolje brani Toro Rosso, Renault-a RedBull, Mercedes-a Brawn GP, jedino Toyota ne da primat Williams-u. Čudna vremena, globalno zagrevanje izgleda da uzima svoj danak i u F1 a Briatore to nikako da prihvati:) Još ako i u Bahreinu padne kiša a videli smo na otvaranju Moto GP-ja potop u pustinji, biće veselo. Doduše, to Piquet-u neće mnogo pomoći a za sneg baš i ne verujem da će pasti(:

Dunav

pre 14 godina

Za sve antitalente koji smatrate da Hamilton nije sampiom: koliko ste dosad utrka u zivotu pogledali? Pa taj decko je oderao apsolutno sve pilote. Masa se plasi sopstvene sene, Truli da i ne govorimo. Jedino su 3 pilota danas glavna: Kimi, Alonso i Luis.

FETEL FAN FOREVER

pre 14 godina

Tako to radi novi Šumi".Čestitam Fetelu na pobjedi i Veberu na podijumu.Zaslužili su jer su odradili sjajan posao.Zaista smiješna kišna trka.Onaj Pike me stvarno nasmijao do bola.Za mene ne bi bilo čudo da Alonso nije išao boks na startu trke( šta će ići džaba u boks kad ima Pikea-trebao se spojiti za njegov bolid da natoči gorivo!!).Mislim da će sljedeće godine ona šljunkara na kojoj je izletio Pike dobiti ime "Leteća Pike šljunkara".Pozdrav fanovina Fetela.PS. ko rekne da nije novi Šumi on slabo prati F1.

Webber

pre 14 godina

Sta god da je razlog tome, Vetela je jedino Webber pratio.

45 sec koliko je zaostao Button i pored SC-a koje je bio na POLIVINI TRKE, odnosno minut koliko su svi ostali su na ovoj trci zaostali za Vetelom i Webberom pokazuje koliko su zapravo oba Red Bull vozaca mocna!

kao sto autor ovog clanka rece: Red Bull daje ti peraja!

dlm

pre 14 godina

Očekivani rasplet trke, Vettel dominantan od prvog do poslednjeg kruga. Budući višestruki svetski šampion sviđalo se to kome ili ne!
Adrian Sutil je zaslužio bodove, pravi tragičar trke, ali može se ponositi hrabrom vožnjom protiv svetskog šampiona!

Dule

pre 14 godina

Šta reći? Volimo Fetela sve dok ne postane superiorno "dosadan" kao Šumi...A podseća na Šumija veoma mnogo dok je počinjao u tadašnjem Beneton-Fordu.Posebno bi se sviđa aplikacija na bolidu Red Bula koja liči na srpsku zastavu :-),samo da je siva nijansa malo više bela:-)Idiotska vožnja Kubice,najblaže rečeno,Truli je nastradao ni kriv,ni dužan!!

pgf

pre 14 godina

pa jedan mali rezime vetel odlican i vjerovatno novi sampion u narednim sezonama mozda cak iduce njegova voznja po kisi podsjetila me na airtona senu baton solidan meklaren se muci ali ide na bolje e sad taj ferrari katastrofa posjeca na sezonu 1980 - tu predhodnu su bili sampioni i trebala im je citava godina da se oporave no to je bila proslos nadam e da ce od evropske turneje krenuti staazom uspjeha i biti u konkurenciji za naslov dobar je kimi vozac jos uvijek VIDJECEMO!

djole

pre 14 godina

Verujem da ce se ferrari vratiti u toku sezone, ali ipak to nece biti dovoljno da se osvoji titula. Zao mi je kao simpatizeru ferrarija ali shvatice to kada se karavan preseli u Evropu. Razumem menadzere koji zele da se fokusiraju na sledecu sezonu, posto je potrebno puno vremena i novca da se sezona pripremi.
Ali nikako ne mogu da nadjem razumevanje za lika koji kaze da Raikonen nije veliki vozac. Mozda je to Hamilton, koji nikako ne uspeva da u poslednjoj trci sezone, kada brani 1. mesto u sampionatu, bude bolji od 5. na cilju. Veliki vozaci, kao sto je to bio Sena, nisu kalkulisali ni pod kojim uslovima, ulazili su rado u duele sa direktnim konkurentima. Hamilton vec dve godine bezi od svih konkurenata na stazi, nijednom nije pretekao konkurenta, cak ni iz istog tima.
Hamiltonu ni 10 uzastopnih titula ne bi pomoglo da ga smatraju velikim!

br

pre 14 godina

Izvesni dvostruki sampion je rekao u prvih par krugova:

"..when we start running fast the water will disappear!"

Mwhahahah...da, pogodili ste, to je bio Alonso! Zato je i zavrsio bez bodova!

Sto F1 tice, ako nesto ne krene na bolje, pa makar i vremenske prilike, gledacemo prilicno jadnu sezonu!

Kain

pre 14 godina

Mi Srbi smo toliko tvrdoglav narod da to prevazilazi sve moguce granice. Zar je moguce da ima jos onih koji misle da je Raikonen veliki vozac.

ZastavaGP

pre 14 godina

Pre svega cestitam Fetelu. "Mali" je odradio trku sampionski.
Mnogo mi je zao Sutila koji je u finisu trke ostao bez bodova, prvih u istoriji ekipe. Sazaljevam Ferari zbog katastrofalnih rezultata, smejem se Hamiltonu koji se vise vrteo oko svoje ose nego u krug. Alonso je imao dobar tempo ali kisa ga je iznenadila pa mu je propala taktika koju su spremili.

SrkiS13

pre 14 godina

Pre svega sve cestitke Vettrlu i Redbull-u! I to bez cuvenih difuzora!
Vettel je pokazao da ima izuzetno veliki talena(pokazao je to i ranije) izgleda da mu lezi trka sa kisom,nije cekao ni da Button ode u pitstop nego ga je obisao i za jedan krug namestio prednos od 1.6s sto sve govori koliko je zeleo da pobedi!
E sada moja najbolnija tacke je Ferrari,definitivno imaju neki veliki problem (znam da nisam izmislio toplu vodu) ali ja sam se ponadao da je to samo kratka kriza ali ta kriza treje i treje i treje,treca trka bez bodova na moju veliku stetu,cak su Kimi i Stefano Dominikali javno prizali da je ova sesona za sampionsku titulu nazalost gotova,NADAM SE DA GRESE! ! !
Ni mclaren nista nije bolji ali izgeda da samu se malo popravili ali nista posebno
Zao mi je Sutila mogao je baram da uzme 3 istorijsa boda
Ovo ce da bude veoma zanimljiva sezona ako ne bude moj Ferrari melju prvima onda baram neka Vettel bude na samom vrhu ako ne na samom vrhu onda pri vrhu decko je to zasluzio!
VETELU ZELIM SVE NAJ NAJ NAJ U NASTAVKU KARIJERE I NADAM SE DA CE DA MU SE ISPUNI SAN (DA VOZI ZA FERRARI)! ! !
FOREVER FORMULA 1 ! ! !

djole

pre 14 godina

Verujem da ce se ferrari vratiti u toku sezone, ali ipak to nece biti dovoljno da se osvoji titula. Zao mi je kao simpatizeru ferrarija ali shvatice to kada se karavan preseli u Evropu. Razumem menadzere koji zele da se fokusiraju na sledecu sezonu, posto je potrebno puno vremena i novca da se sezona pripremi.
Ali nikako ne mogu da nadjem razumevanje za lika koji kaze da Raikonen nije veliki vozac. Mozda je to Hamilton, koji nikako ne uspeva da u poslednjoj trci sezone, kada brani 1. mesto u sampionatu, bude bolji od 5. na cilju. Veliki vozaci, kao sto je to bio Sena, nisu kalkulisali ni pod kojim uslovima, ulazili su rado u duele sa direktnim konkurentima. Hamilton vec dve godine bezi od svih konkurenata na stazi, nijednom nije pretekao konkurenta, cak ni iz istog tima.
Hamiltonu ni 10 uzastopnih titula ne bi pomoglo da ga smatraju velikim!

Dule

pre 14 godina

Šta reći? Volimo Fetela sve dok ne postane superiorno "dosadan" kao Šumi...A podseća na Šumija veoma mnogo dok je počinjao u tadašnjem Beneton-Fordu.Posebno bi se sviđa aplikacija na bolidu Red Bula koja liči na srpsku zastavu :-),samo da je siva nijansa malo više bela:-)Idiotska vožnja Kubice,najblaže rečeno,Truli je nastradao ni kriv,ni dužan!!

JP

pre 14 godina

Prvo čestitke Fetelu i Red Bulu (pogotovu Njuiju za fenomenalnu aerodinamiku)!!!

I opet ponavljam kao i juče, NEDAO BOG da Fetel ikada vozi za Ferari jer je dokazao da možeš da budeš i član nekog drugog time i budeš NAJBOLJI.

Ne prizivajte nesreću i Fetala u Ferariju, dosta ste brljali, napravite svoju školu, svoj kadar pa vozite, ostavite talente i mahere da voze svoje krugove.

FETEL FAN FOREVER

pre 14 godina

Tako to radi novi Šumi".Čestitam Fetelu na pobjedi i Veberu na podijumu.Zaslužili su jer su odradili sjajan posao.Zaista smiješna kišna trka.Onaj Pike me stvarno nasmijao do bola.Za mene ne bi bilo čudo da Alonso nije išao boks na startu trke( šta će ići džaba u boks kad ima Pikea-trebao se spojiti za njegov bolid da natoči gorivo!!).Mislim da će sljedeće godine ona šljunkara na kojoj je izletio Pike dobiti ime "Leteća Pike šljunkara".Pozdrav fanovina Fetela.PS. ko rekne da nije novi Šumi on slabo prati F1.

ne placam doprinos na radnici

pre 14 godina

Ne mogu da verujem sta ovde pojedini pisu: nema prave formule dok se ne vrate Meklaren i Ferari????? Pa ljudi moji, sta lupate? Ne znam sta je zanimljivo u tome da od 17 trka u ezoni pobedjuju 2 automobila a ostali se trkaju za kokice....Sad je bas nepredvidiva sezona, ne zna covek da li ce da pobedi BrawnGP, Red Bull, Toyota ili neko cetvrti! A ni taj dvostruki difuzor oko koga galami Brijatore i ostali timovi se nije bas pokazao presudnim, jer eto Red Bull je dominirao i u kvlaifikacijama i u trci a ne poseduje ga! Ova sezona je pocela uzbudljivo kao retko koja u poslednjih 10-ak godina, a sasvim sigurno je najuzbudljiviji start od pocetka Sumaherove dominacije 2000. godine:) Mislim da pored fantasticnih Fetela i meni dragog Vebera sve zasluge idu coveku koji danas nije ni prisustvovao trci 0 Adrianu Njuiju, tom inzenjerskom genijalcu koji je pravio ona torpeda kojima su Mensel, Hil, Prost i Vilnev rasturali konkurenciju pocetkom i sredino devedesetih, a kasnije je (od 1998. g.) dizajnirao pobednicke Meklarene za Hakinena ia Kultarda! Nije sve u budzetu i parama, i eto prilike da se inzenjerski genijalci (poput Brawna i Njuija) pokazu na delu. Krivo mi je za Ferari, Kimija i Masu, ali stvarno su ispali totalni djolkosi odbacivski usluge Rosa Brona, Zana Toda i ostalih, ovaj Domenikali bolje neka bere kozu na siljak, ima da ga obese za jajca kad se bude vozilo u Monci ako ih ne opasulji do tad!

PS Genija za voznju, molim te javi se, bez tvojih poetskih trenutaka ovaj forum nije isto. Romantika, strast i adrenalin izbijaju iz tvojih postova, klanjam ti se, o veliki:):) Pozdravlja te sonabulna reminiscencija

Nemojmo dozvoliti da zapadnemo u somnabulizam, kako napisa jedan lik pre par godina (mislim 2006) na ovom forumu....ha ha ha

Napred Fetel, napred Veber, Napred "starac Focho od stotinu ljeta" Barikelo i "slamalac zenskih srdaca" Baton!

stex75

pre 14 godina

Napokon da se i u f1 vidi malo uzbudjenja.Nije sve u parama i moci.Kada je FIA postavila relativno iste uslove za sve timove,pokazalo se koliko su oni *veliki* ustvari mali jer su samo zbog para i veceg budzeta pobedjivali.A sto se tice onih koji misle da ce F1 propasti zato sto nepobedjuju Ferari ili Meklaren samo neka se prebace na gledanje F3 trka jer i nisu neki fanovi najbrzeg cirkusa na svetu sa takvim stavovima.

chevap

pre 14 godina

Luis danas gresio ali brate kako je derao pilote sa vanjske i unutarnje strane kimija najvise). Ferari i BMW katastrofa. Alonso krene drugi, a zavrsi van bodova :) Kakva glupa strategija Renoa u kvalifikacijama. Trazili su novinske naslove i samo to su dobili :)

pgf

pre 14 godina

pa jedan mali rezime vetel odlican i vjerovatno novi sampion u narednim sezonama mozda cak iduce njegova voznja po kisi podsjetila me na airtona senu baton solidan meklaren se muci ali ide na bolje e sad taj ferrari katastrofa posjeca na sezonu 1980 - tu predhodnu su bili sampioni i trebala im je citava godina da se oporave no to je bila proslos nadam e da ce od evropske turneje krenuti staazom uspjeha i biti u konkurenciji za naslov dobar je kimi vozac jos uvijek VIDJECEMO!

dlm

pre 14 godina

Očekivani rasplet trke, Vettel dominantan od prvog do poslednjeg kruga. Budući višestruki svetski šampion sviđalo se to kome ili ne!
Adrian Sutil je zaslužio bodove, pravi tragičar trke, ali može se ponositi hrabrom vožnjom protiv svetskog šampiona!

Webber

pre 14 godina

Sta god da je razlog tome, Vetela je jedino Webber pratio.

45 sec koliko je zaostao Button i pored SC-a koje je bio na POLIVINI TRKE, odnosno minut koliko su svi ostali su na ovoj trci zaostali za Vetelom i Webberom pokazuje koliko su zapravo oba Red Bull vozaca mocna!

kao sto autor ovog clanka rece: Red Bull daje ti peraja!

Lerby

pre 14 godina

Ko kaže da su fabrički timovi u krizi. RedBull to najbolje demantuje. Doduše, nije ni važno šta proizvode – daj šta daš. Svaka čast super talentovanom Vettel-u i rekonvalescentu Webber-u za današnje izdanje i prvu pa odmah dvostruku pobedu za njihovu ekipu, tek da ne zaostanu za Brawn GP-jem. Sad se tek zakuvalo i sa verovatno boljim izdanjima danas skromne Toyota-e i donekle poboljšanim McLaren-om a uskoro možda još nekim timom, tek nam predstoje uzbuđenja. Posle samo 3 trke već je 13 vozača i 8 ekipa osvajalo bodove i da ne beše nesrećnog Sutil-a, Ferrari bi bio usamljen u konstruktorskom šampionatu bez bodova. Ovako, "teši" se pored tima Vijay-a Mallya-e. Ipak, teško da će Felipe i Kimi, koga je samo Lewis danas obišao 3 puta, naći bilo kakvu utehu. Heikki-ju je izgleda potreban lošiji bolid i kiša da bi konačno nešto pokazao. Prošle godine, sa onakvim McLaren-om – ništa. Za njega sad bar "znamo" šta mu treba ali šta je potrebno Kazuki-ju i Nelsinho-u – e, to je još uvek misterija. Možda sneg, bar ovom drugom, s obzirom da je pre nekoliko dana vozio po njemu na Renault-ovom Rodshow-u u Emiratima:) Najveće razočarenje je sigurno BMW Sauber pa i Williams koji nikako da na trci i kvalifikacijama "preslika" treninge. S druge strane, bilo bi nepravedno zaboraviti Buemi-ja koji već drugi put ove sezone dolazi do bodova. To zadovoljstvo bi mu danas verovatno uskratio Alonso da se nije okrenuo pri kraju trke. Sve u svemu, naredne nedelje smo na "Massa-inoj stazi" pa eto prilike da Scuderia kljucne neki poenčić. A ni Turska nije daleko... Za sada, čast Ferrari-ja mnogo bolje brani Toro Rosso, Renault-a RedBull, Mercedes-a Brawn GP, jedino Toyota ne da primat Williams-u. Čudna vremena, globalno zagrevanje izgleda da uzima svoj danak i u F1 a Briatore to nikako da prihvati:) Još ako i u Bahreinu padne kiša a videli smo na otvaranju Moto GP-ja potop u pustinji, biće veselo. Doduše, to Piquet-u neće mnogo pomoći a za sneg baš i ne verujem da će pasti(:

Dunav

pre 14 godina

Za sve antitalente koji smatrate da Hamilton nije sampiom: koliko ste dosad utrka u zivotu pogledali? Pa taj decko je oderao apsolutno sve pilote. Masa se plasi sopstvene sene, Truli da i ne govorimo. Jedino su 3 pilota danas glavna: Kimi, Alonso i Luis.