Utorak, 14.04.2009.

14:05

Vidić kandidat za igrača godine

Nemanja Vidić nalazi se na listi kandidata za prestižnu nagradu za najboljeg igrača engleskog fudbala u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera.

Izvor: B92

Vidiæ kandidat za igraèa godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

sale

pre 15 godina

Vidim da ima dosta komoleksa na Ćorluku.Vidiću svaka ti čast najjači si defanzivac na planeti;',al ja te nebi mjenjo za našeg Čarlija neeema šanse..ti Ćorlukini driblinzi i prodori po desnoj strani i ta dodavanja to nemože nijedan stoper...najbolji tehničar među stoperima je svakako Čarli-IZVINTE
(Šale, 14. april 2009 18:50)

Vas tzv ČARLI-NAJBOLjI TEHNIČAR NA SVETU nije stoper vec DESNI BEK, iliti DESNI SPOLJNI

sale

pre 15 godina

Mislim da ima mnogo boljih igraca od Vidica u Engleskoj. Kao sto neko rece, branici su nuzno zlo u nogometu, ipak je to igra gdje do izrazaja treba da dodju driblinzi i ostale stvari koje krase nogomet, tako kad bi se mene pitalo, obrambeni igraci ne bi trebali biti proglasavani za najbolje nogometase. Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)

A sta je sa Francom Beckenbauerom??? Jel on bio napadac??? Krilo??? Poluspic??? Ne, on je bio u odbrani ili eventualno kao zadnji vezni!!!!!!

Paya

pre 15 godina

Eto vidi se razlika Vidic: iz Zvezde Spartak, a Kezman preko PSV, gde je bio treci strelac u evropi, u Celsi.
(Englez, 6. jul 2004 01:25)

Ovo je jedan post na b92 sajtu, posle objavljenog Vidicevog transfera u Spartak... Molim doticnog gospodina da dodje na jednu macolu... :)))

alobre

pre 15 godina

@sam sebi
sveti=sveto
izvinjavam se na stamparskoj gresci, znam da bi me oni kojima je poruka namenjena uzeli na zub zbog toga ;)

Vladan R

pre 15 godina

Prosto je neverovatno koliko pojedinci zaslepljeni nacinalnom ili klupskom netrpeljivoscu pokazuju elementarno nepoznavanje fudbala i fudbaslske taktike. Veoma mali broj klubova i reprezentacija je nesto uspeo bez kvalitetnih kako nasa braca kazu BRANICA. Dzaba su Zvezdi bili svi Stojkovici Savicevici itd jer da nije dosao Belodedic tesko bi uzeli KES. Takodje ni onaj Milan sa kraja osamdesetih ne bi ni priblizno bio jak da nije imao uparene Barezija i Maldinija odnosno u skorije vreme Maldinija i Nestu( otkad oni vise neigraju nego sto igraju ni Milan nema rezultate. Slicno je bilo u Realu u timu galaktikosa koji je imao jednog Ijera koji je imao itekako veliki doprinos uspesima Reala. Mogu da pomenem i nasu reprezentaciju u vreme Petkovica sa Vidicem (1 ili 2 gol u 10 urakmica) i bez njega (10 u 3). Da ne nabrajam dalje. Naravno bez napadaca jos manje ce biti uspeha jer se bez postignutog gola ne pobedjuje ali da je odbrana skoro podjednako bitna i to svakako stoji. Uostalom taj Vidic je i u napadu napravio mnogo naceo Celzi u PL kao i Intera u LS a od preostalih golova dao j dva pobedonosna gola opet u PL, pa malo li je i za nekog veznjaka a kamoli za odbrambenog igraca. Sto se broja igraca iz MU tice zasluzili su jer su osvojili prvenstvo sveta i Liga kup a takmice se jos uvek i u preostala dva takmicenja za razliku od ostalih klubova koji se jos uvek takmice u maksimalno dva takmicenja(Arsenal pre svega pa i Celzi su manje vise ispali iz trke za prvaka PL). Inace da Vidic nije kiksnuo u mecu sa Liverpula(SAMO TAJ KIKS TJ LOS DAN U JEDNOJ OD 50TAK UTAKMICA ODIGRANIH U SVIM TAKMICENJIMA NE BI SMEO IMATI NIKAKVOG UTICAJA NA KONACNU ODLUKU) imao bi spsolutno vise nego savrsenu sezonu.

misel 85

pre 15 godina

citam neke komentare kako je tores nadigro vidica kako ovo kako ono i da nezasluzuje zvanje najbiljeg. sta je zerard uradio u prvoj utakmici LS esjan ga stavio u dzep. znaci od veceras za titulu naj boljeg ostaje samo VIDIC jer liverpul ispada iz ls. ziveo vidic

Bojan

pre 15 godina

... Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao...
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)
Ne bi te prosao, on bi te POJEO!

Dribler

pre 15 godina

"...Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)
------------------
Majstore, ne treba tebe uopĆe Vidić da dribla - ti se driblaš sam.

joca_bonito

pre 15 godina

Nemanja svaka cast! Koliko vidim ti si i najveci kandidat da je osvojis, ali i ako budes poslednji od ovih to je opet neverovatan uspeh! Nama je u krvi da potcenjujemo uspehe, takav nam je mentalitet ili sta vec, ali imati igraca koji je najveci kandidat za najboljeg igraca najjace lige na svetu i jos igra u centru odbrane je prosto neverovatan uspeh, i svi bi to tako trebali da gledaju, a ne da odmah omalovazavaju Nemanju kad napravi neki kiks. Nesto slicno se desava i sa Djokovicem, ali to je sada druga prica.

Igraci godine u Engleskoj gledano unazad su:
Ronaldo
Ronaldo
Henry
Lampard
Henry
Henry
Pires
Sheringham
Keane
Ginola
Berkamp
Zola
Cantona
Klinsmann
Shearer
.
.
.

...i sad, ako bog da, NEMANJA VIDIC. Bravo!

pinkerton

pre 15 godina

Jaaaaao, bračo Srbi, pa vi niste u stanju niti da se ispoštujete bez da vrijeđate Hrvate...
Da smo znali da smo vam toliko važni ne bi se nikad niti odvajali :))))

Šale

pre 15 godina

Vidim da ima dosta komoleksa na Ćorluku.Vidiću svaka ti čast najjači si defanzivac na planeti;',al ja te nebi mjenjo za našeg Čarlija neeema šanse..ti Ćorlukini driblinzi i prodori po desnoj strani i ta dodavanja to nemože nijedan stoper...najbolji tehničar među stoperima je svakako Čarli-IZVINTE

-Nemanja-

pre 15 godina

Sve što imam da kažem za ove poznavatelje i poznavaoce fudbala je,da ako žele da gledaju trikove imaju cirkus i klipove Quaresme i sličnih na youtubu.
Tu sad kao prosipate neku pamet,a da se Ćorluka našao na toj,kakav crni najbolji igrač premier lige za 08/09,on bi već bio najbolji igrač svih vremena...

Aleksandar Mitkovic

pre 15 godina

Ma dajte ljudi vidi se da favoriziraju mancestera.kuda moze ronaldo biti pred toresa?koliko golova ronaldo ima postignuto iz penala?tores nema ni 1.ja bih voleo da vidic dobije tu nagradu iako je ne zasluzuje mislim da kad vec tores nije u izboru da Gerard treba dobiti.

Aco

pre 15 godina

Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)

Staviti Eduardo u istom kosu sa Gerrardom i Ronaldom je stvarno smesno.
Sto se tice tvoje pitanje "Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???" taj tim je naprimer svetski prvak (Manchester United, ali to vazi i za Italiju)

mihailo

pre 15 godina

A ja vec pomislio da su kandidati Jelen Tosic(pa valjda je porastao u Engleskoj, ipak je tamo sveza trava, a i svaki dan je kisa), i momcad iz Hrvatske Modric i Corluka.

sky

pre 15 godina

Zar na spisku za najbolje igrace nema:Corluke,Modrica,Kranjcara,Dudua.
Pa gdje ce oni biti na tom spisku u citavoj sezoni 2-3 puta pruzili dobru igru,a ostale utakmice jedni od najgorih.Da se biraju najgori igraci u prvom planu bi bili oni.Za najboljeg ce biti proglasen jedan i jedini NEMANJA VIDIC.Iako sam navijac MANCHESTER UNITED-a na listi nebi trebao biti Ronaldo,umjesto njega tu bi trebao biti CARRICK ili ROONEY.Sledece sezone cemo imati jos jednog igraca na listi najboljih a to je BANE.

-Nemanja-

pre 15 godina

(Torcida Vojvodina, 14. april 2009 14:37)

I ti sad očekuješ da te neko shvati ozbiljno?
Ne postoji manje važna pozicija u timu,nego samo one glamurozne (napadači,krila,ofanzivni vezisti...) i one ne tako glamurozne (zadnji vezni,štoper...)
Šta ti vredi napad koji da 4 gola kada ti primiš 5?

Ciki8

pre 15 godina

Zadnje partije Mancestera,pa samim tim i Vidica,su Nemanju malo udaljile od prestizne nagrade,cini mi se...
Inace prethode partije za 10!!!
Bez obzira na sveeee i dalje je najbolji CB na svetu!

BoYaN

pre 15 godina

Ako Man Utd uzme titulu Vidic ce biti proglasen za najboljeg igraca, ukoliko Liverpool uzme titulu Dzerard ce biti najbolji. Simple as that. (LS nece imati uticaja na izbor jer ce oba ova kluba jaaaako tesko do trofeja ove godine)

-Nemanja-

pre 15 godina

(marcionao, 14. april 2009 14:45)

Nije važno što je Vidić odigrao puno mečeva na vrhunskom nivou,bez greške,ali zato je važno da je kiksno u jednom meču,zar ne?

milij...

pre 15 godina

marcionao, 14. april 2009 14:45

kao sjetite se samo toresa, pa on mu je jedini pobjegao - jedan loš dan i sad je najgori je'l to

Uzelac

pre 15 godina

Mislim da Vidic zasluzuje da osvoji ovu nagradu. Neznam zasto spominju sad u komentarima 2 losa izdanja kad je odigrao 102 puta odlicno.

Bojan BL

pre 15 godina

Ma Vidic je zvijerka prava!Svojim fenomenalnim igrama i golovima zasluzuje nagradu.Naravno ako MAN UTD osvoji prvenstvo.Sto rece komentator na ATV na utakmici protiv Svedske DR.NEMANJA VIDIC.

poznavatelj

pre 15 godina

Mislim da ima mnogo boljih igraca od Vidica u Engleskoj. Kao sto neko rece, branici su nuzno zlo u nogometu, ipak je to igra gdje do izrazaja treba da dodju driblinzi i ostale stvari koje krase nogomet, tako kad bi se mene pitalo, obrambeni igraci ne bi trebali biti proglasavani za najbolje nogometase. Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???

boris_su

pre 15 godina

Kod "matorih" po meni ima 3 ozbiljna kandidata: van der Sar, Gerrard i naravno Vidic.

A kod "klinaca" je jedan od najbojih Irland iz 'city-a!

milaRS

pre 15 godina

mislim stvarno je glupo više komentarisati da je najbolji ili za neke bar jedan od njih , oni koji to do sada nisu shvatili ili nemaju pojma o fudbalu ili ne žele da shvate kako god bilo njima to nema ni svrhe dokazivati

nešto mu tu prebacujete toresa, on je bio ok, ali to je jedna utakmica - sjetite se gdje je bio u nekim ranijim duelima - ovde se računa čitava sezona i ta račinica je laka

jozza

pre 15 godina

То Видо, легендо! Згази их све!!!

П.С. Како је могуће да Тошић није у конкуренцији за најбољег младог играча?!

П.П.С. А 'де Лукица?

Crni

pre 15 godina

@ Torcida Vojvodina
O kakvom nacionalizmu pričaš?!
Englezi mesecima unazad "trube" o tome kako je Vidić glavni kandidat za igrača godine... Da nisu možda Englezi, ustvari, Srbi?! Realno, forma fudbalera nije konstantna stvar, ali Vidić igra na visokom nivou tokom čitave godine i zbog toga je moguće da će biti nagrađen...

....SERBI...

pre 15 godina

Zasluzuje da bude igrac godine ne u premier ligi nego na celom svetu.
RAZLOZI:

1.VIDIC U MAN UNITED nije davao mnogo golova(logicno on je odbrana)ali njegovi golovi su znali da odluce neke utakmice(setimo se intera),zatim(chelsea kad je Vida dao prvi go i naceo bluse,koji su doszivili debakl od 3:0)

2.Jedan je od naj pozrtvovaniji igraca u svetu(pa setite se drogbe,lopta koja je isla drogbi na nogu vidic je skinuo glavom i zavrsio u nesvesti znaci odlucnost hrabrost zelja da odbrani go)

3.Brate igrao je najvise u united bicu precizan u minutama 2441 min odigrana u premier ligi neverovatan broj

VIDIC JE ZASLUZIO I PUNO VISE ON JE NAJ BOLJI
POZZ SRECNO VIDA

roman empire

pre 15 godina

Realno Vidic bi trebao da uzme nagradu ipak je pruzio konstantniju i bolju igru od Ria a Van der Sar uz svoje neosporne kvalitete i odbrane ipak treba da zahvali dobrim delom to sto je primio malo golova Nemanji i Riu.Mislim da ove sezone Ronaldo nece uzeti nagradu jer igra u nesto losijoj formi nego prosle godine a i Englezi mu sigurno nece oprostiti njegovo koketiranje sa Realom oko eventualnog prelaska.Giggsu svaka cast ali on ovde ima najmanje sansi.Gerard je pokazao mnogo ove sezone ali je sva prilika da Liverpool nece uzeti Premier ligu tako da iza Stivena nece stajati rezultat pa ako se po jutru dan poznaje Nemanja ti postajes ENGLESKI PREMIJER!!!!

Vlada_NBgd

pre 15 godina

Ostatak iz Junajted samo popunjava broj - jedini pravi konkurenti za naslov igraca sezone su Vidic i Dzerard.

Ocekujem, ipak, da Vida odnese pobedu...u ovom slucaju...

mile

pre 15 godina

Tako je Srbine,mislim da si najbolji igrac trenutno u Premier ligi...a ovi sto proglasuju Dzerarda i ostalo kompaniju nek ih je sramota,on je nas i zasluzuje bar nasu podrsku...Grobari bar jednom budite korektni

Nemoj da igraš menadžera

pre 15 godina

Sine jel ti čitaš vesti
ZA NEKOLIKO DANA....
A ne na kraju sezone kada se bude znao šampion
I ti si neki veliki poznavalac fudbala

hehe

pre 15 godina

nikakvu on titulu ne zasluzuje,sjetite se samo toresa sta mu je napravio!!!
(marcionao, 14. april 2009 14:45)

covjek je ove sezone odigrao preko 30 utakmica u prvenstvu i ti se samo sjecas jedne utakmice u kojoj je odigrao lose.
pa care to znaci da je od tih 30 utakmica 29 odigrao dobro i to znaci da bi on trebao da bude proglasen za najboljeg, posto mislim da su ostali odigrali minimum 2 utakmice lose i vise.

Господин Тамни

pre 15 godina

Помози боже,да ствари коначно дођу на своје место...
Да је Видић којим случајем рођен у Енглеској чини ми се да би га Британски медији већ сада проглашавали за најболјег свих времена.
Тако да драги моји када би добио ову награда то би било највеће признанје у историји српског-југословенског фудбала
Ипак су Енглези измислили ФУДБАЛ:::::

gordan

pre 15 godina

Ma kakav Gerard. Vidic je car ove sezone. Drugo odluku o tome ne donosi nekakva komisija nego profesionalni fudbaleri u Engleskoj. Koliko je samo golova bitnih dao a u odbrani komandant parade. Videlo se na utakmicama na kojima nije igrao zbog kazne kako je MU igrao

vladimir

pre 15 godina

@Torcida Vojvodina
ako vec hoces da dobijes odogovor, jap stam je par svetlosnih godina ispred robena

Da si ti realan, onda bi u svoj izbor za italijane uvrsio recimo Maldinija ili golmana Paljuku, pa bi moj odgovor bio... nemog da se udlucim izmedju dvojce koju sam pomenuo.

Svoje poznavanje fudbala si pokazao time sto si uopste pomislio na vijeria kada pricas o najboljim italijanskim fudbalerima.

Crni

pre 15 godina

@ 96
Neću biti zahtevan, pa ću tražiti da mi nabrojiš dva loša Vidićeva nastupa u "poslednje vreme". Iskreno, ja mogu samo jednog da se setim, a ti?

AL KAPONE

pre 15 godina

@vukota 6
brkic-obradovic,rajkovic(ako bude suspendovan onda pejca),subotic,tomovic-smiljanic,matic,tosic,tadic-djordje vic,sulejmani
najbolji u evropi lagano,kao i vidic ovde sto je ubedljivo najbolji

Dotore

pre 15 godina

Hhahahhaahhahhaahahahahhh...i ostace samo kandidat!!!I tako su se Ivica i Marica prosetali,dok nije iskocio vuk i pojeo ih,a Vidic je u tom trenutku skocio i udario vuka zlatnom loptom po glavi i prosuo mu mozak i onda je izvadio Ivicu iz stomaka..THE END
VIDIC JE STVARNO NAJBOLJI STOPER U EVROPI I ZASLUZUJE DA BUDE IGRAC GODINE!!
A za Vojvodinu me bas briga...
TO VIDICU DOKTORE

dax

pre 15 godina

Molim ove iz Kroacije da ne lupaju gluposti! VIDIC JEDNOGLASNO!!! A ako i ne dobije sasvim mi je svejedno jer je on Srpski ponos i tu je kraj svakoj prici!

Вукота

pre 15 godina

Ешли Јанг, Агбонлахор, Арон Ленон и Тео Волкот против Томовића, Пејчиновића, Марка Јовановића и Обрадовића... Мислим на У-21 првенство Европе. Чини ми се да нам је одбрана преслаба да би толико громогласно најављивали титулу...

simex3

pre 15 godina

Vidic je zasluzio ovu nagradu,stvarno je najbolji!
Nek on bude primer buducim i sadasnjim fudbalerima:normalan decko bez kompleksa,ne glumi manekena,lepo vaspitan,dobar covek,ostavlja uvek srce na teren!!!!!Ugledajte se na pravog,a ne na one sminkere,ipak je fudbal muski sport,a tu nema mesta za manekene!Svaka cast Nemanja!

96

pre 15 godina

Dosta toga zavisi od ishoda PL i LS na kraju ... Vidic je bio kandidat broj jedan donedavno, ali je losim nastupima u poslednje vreme umanjio sanse.

Gerrard je trenutno #1 svakako.

NitkoV

pre 15 godina

Realno ove godine Vidic zasluzuje priznanje za najboljeg igracha Premijer-lige.Chovek je jednostavno najbolji u svakom pogledu,ne zato shto je Srbin nego chovek je profesionalac 200% i oborio je vishe rekorda ove sezone u PL.Bravo NEMANJA stvarno si neponovljiv.Za mene si ti najbolji defanzivni igrach na celoj zemaljskoj kugli!!!!!!!!

Torcida Vojvodina

pre 15 godina

Ma Dzerard ljudi moji,kakav Ferdinand ili Vidic!!

Kad bi vas pitali koji je najbolji talijanski fudbaler zadnjih par godina,sta bi odgovorili??Dali bi odgovor bio pod A ili pod B??

A)Del Piero
Pirlo
Vieri

B)Materazzi
Gatuzo

Ili najbolji holandski

A)Roben

B)Jap Stam



Naravno da je vas odgovor pod A,samo ste ometeni i nerealni zbog nacionalnosti Vidica pa vise gotivite jednog tipicnog branica nego plemenitog veznjaka.

Branici su oduvjek samo nuzno zlo fudbala!!

red devil 011

pre 15 godina

Niko iz drugih timova sem Dzerarda?! Pa Jagielka je samo za pocetak bio bolji stoper ove godine od Ferdinanda...O Teriju da ni ne pricam. A Fridel jednako dobar golman kao i Van der Sar. Kad vec favorizuju Mancester u ovom izboru (realno!), kako su mogli da stave Ronalda i Gigsa, a Runija ne?!
Sto se tice konacnog izbora, sve zavisi od toga ko ce biti prvak. Nemanja ako Manchester izdrzi do kraja, a Dzerard ako ih L'pool prestigne.
Da me neko ne razume pogresno, Nemanja je uzevsi celu sezonu u obzir sigurno najvise zasluzio ovu nagradu, ali u Engleskoj pola od te nagrade zavisi od toga ciji tim je prvak. A ovo favorizovanje mancesterovih igraca je isto zaista glupo...Pa Agbonlahor i Esli Jang su duplo vise pokazali od Ronalda ove godine. Al dobro, vazno da Nemanja osvoji :-)

red devil 011

pre 15 godina

Niko iz drugih timova sem Dzerarda?! Pa Jagielka je samo za pocetak bio bolji stoper ove godine od Ferdinanda...O Teriju da ni ne pricam. A Fridel jednako dobar golman kao i Van der Sar. Kad vec favorizuju Mancester u ovom izboru (realno!), kako su mogli da stave Ronalda i Gigsa, a Runija ne?!
Sto se tice konacnog izbora, sve zavisi od toga ko ce biti prvak. Nemanja ako Manchester izdrzi do kraja, a Dzerard ako ih L'pool prestigne.
Da me neko ne razume pogresno, Nemanja je uzevsi celu sezonu u obzir sigurno najvise zasluzio ovu nagradu, ali u Engleskoj pola od te nagrade zavisi od toga ciji tim je prvak. A ovo favorizovanje mancesterovih igraca je isto zaista glupo...Pa Agbonlahor i Esli Jang su duplo vise pokazali od Ronalda ove godine. Al dobro, vazno da Nemanja osvoji :-)

Вукота

pre 15 godina

Ешли Јанг, Агбонлахор, Арон Ленон и Тео Волкот против Томовића, Пејчиновића, Марка Јовановића и Обрадовића... Мислим на У-21 првенство Европе. Чини ми се да нам је одбрана преслаба да би толико громогласно најављивали титулу...

NitkoV

pre 15 godina

Realno ove godine Vidic zasluzuje priznanje za najboljeg igracha Premijer-lige.Chovek je jednostavno najbolji u svakom pogledu,ne zato shto je Srbin nego chovek je profesionalac 200% i oborio je vishe rekorda ove sezone u PL.Bravo NEMANJA stvarno si neponovljiv.Za mene si ti najbolji defanzivni igrach na celoj zemaljskoj kugli!!!!!!!!

....SERBI...

pre 15 godina

Zasluzuje da bude igrac godine ne u premier ligi nego na celom svetu.
RAZLOZI:

1.VIDIC U MAN UNITED nije davao mnogo golova(logicno on je odbrana)ali njegovi golovi su znali da odluce neke utakmice(setimo se intera),zatim(chelsea kad je Vida dao prvi go i naceo bluse,koji su doszivili debakl od 3:0)

2.Jedan je od naj pozrtvovaniji igraca u svetu(pa setite se drogbe,lopta koja je isla drogbi na nogu vidic je skinuo glavom i zavrsio u nesvesti znaci odlucnost hrabrost zelja da odbrani go)

3.Brate igrao je najvise u united bicu precizan u minutama 2441 min odigrana u premier ligi neverovatan broj

VIDIC JE ZASLUZIO I PUNO VISE ON JE NAJ BOLJI
POZZ SRECNO VIDA

Bojan

pre 15 godina

... Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao...
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)
Ne bi te prosao, on bi te POJEO!

simex3

pre 15 godina

Vidic je zasluzio ovu nagradu,stvarno je najbolji!
Nek on bude primer buducim i sadasnjim fudbalerima:normalan decko bez kompleksa,ne glumi manekena,lepo vaspitan,dobar covek,ostavlja uvek srce na teren!!!!!Ugledajte se na pravog,a ne na one sminkere,ipak je fudbal muski sport,a tu nema mesta za manekene!Svaka cast Nemanja!

vladimir

pre 15 godina

@Torcida Vojvodina
ako vec hoces da dobijes odogovor, jap stam je par svetlosnih godina ispred robena

Da si ti realan, onda bi u svoj izbor za italijane uvrsio recimo Maldinija ili golmana Paljuku, pa bi moj odgovor bio... nemog da se udlucim izmedju dvojce koju sam pomenuo.

Svoje poznavanje fudbala si pokazao time sto si uopste pomislio na vijeria kada pricas o najboljim italijanskim fudbalerima.

Crni

pre 15 godina

@ Torcida Vojvodina
O kakvom nacionalizmu pričaš?!
Englezi mesecima unazad "trube" o tome kako je Vidić glavni kandidat za igrača godine... Da nisu možda Englezi, ustvari, Srbi?! Realno, forma fudbalera nije konstantna stvar, ali Vidić igra na visokom nivou tokom čitave godine i zbog toga je moguće da će biti nagrađen...

Paya

pre 15 godina

Eto vidi se razlika Vidic: iz Zvezde Spartak, a Kezman preko PSV, gde je bio treci strelac u evropi, u Celsi.
(Englez, 6. jul 2004 01:25)

Ovo je jedan post na b92 sajtu, posle objavljenog Vidicevog transfera u Spartak... Molim doticnog gospodina da dodje na jednu macolu... :)))

Dribler

pre 15 godina

"...Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)
------------------
Majstore, ne treba tebe uopĆe Vidić da dribla - ti se driblaš sam.

Господин Тамни

pre 15 godina

Помози боже,да ствари коначно дођу на своје место...
Да је Видић којим случајем рођен у Енглеској чини ми се да би га Британски медији већ сада проглашавали за најболјег свих времена.
Тако да драги моји када би добио ову награда то би било највеће признанје у историји српског-југословенског фудбала
Ипак су Енглези измислили ФУДБАЛ:::::

-Nemanja-

pre 15 godina

(Torcida Vojvodina, 14. april 2009 14:37)

I ti sad očekuješ da te neko shvati ozbiljno?
Ne postoji manje važna pozicija u timu,nego samo one glamurozne (napadači,krila,ofanzivni vezisti...) i one ne tako glamurozne (zadnji vezni,štoper...)
Šta ti vredi napad koji da 4 gola kada ti primiš 5?

Aco

pre 15 godina

Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)

Staviti Eduardo u istom kosu sa Gerrardom i Ronaldom je stvarno smesno.
Sto se tice tvoje pitanje "Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???" taj tim je naprimer svetski prvak (Manchester United, ali to vazi i za Italiju)

hehe

pre 15 godina

nikakvu on titulu ne zasluzuje,sjetite se samo toresa sta mu je napravio!!!
(marcionao, 14. april 2009 14:45)

covjek je ove sezone odigrao preko 30 utakmica u prvenstvu i ti se samo sjecas jedne utakmice u kojoj je odigrao lose.
pa care to znaci da je od tih 30 utakmica 29 odigrao dobro i to znaci da bi on trebao da bude proglasen za najboljeg, posto mislim da su ostali odigrali minimum 2 utakmice lose i vise.

96

pre 15 godina

Dosta toga zavisi od ishoda PL i LS na kraju ... Vidic je bio kandidat broj jedan donedavno, ali je losim nastupima u poslednje vreme umanjio sanse.

Gerrard je trenutno #1 svakako.

dax

pre 15 godina

Molim ove iz Kroacije da ne lupaju gluposti! VIDIC JEDNOGLASNO!!! A ako i ne dobije sasvim mi je svejedno jer je on Srpski ponos i tu je kraj svakoj prici!

Vladan R

pre 15 godina

Prosto je neverovatno koliko pojedinci zaslepljeni nacinalnom ili klupskom netrpeljivoscu pokazuju elementarno nepoznavanje fudbala i fudbaslske taktike. Veoma mali broj klubova i reprezentacija je nesto uspeo bez kvalitetnih kako nasa braca kazu BRANICA. Dzaba su Zvezdi bili svi Stojkovici Savicevici itd jer da nije dosao Belodedic tesko bi uzeli KES. Takodje ni onaj Milan sa kraja osamdesetih ne bi ni priblizno bio jak da nije imao uparene Barezija i Maldinija odnosno u skorije vreme Maldinija i Nestu( otkad oni vise neigraju nego sto igraju ni Milan nema rezultate. Slicno je bilo u Realu u timu galaktikosa koji je imao jednog Ijera koji je imao itekako veliki doprinos uspesima Reala. Mogu da pomenem i nasu reprezentaciju u vreme Petkovica sa Vidicem (1 ili 2 gol u 10 urakmica) i bez njega (10 u 3). Da ne nabrajam dalje. Naravno bez napadaca jos manje ce biti uspeha jer se bez postignutog gola ne pobedjuje ali da je odbrana skoro podjednako bitna i to svakako stoji. Uostalom taj Vidic je i u napadu napravio mnogo naceo Celzi u PL kao i Intera u LS a od preostalih golova dao j dva pobedonosna gola opet u PL, pa malo li je i za nekog veznjaka a kamoli za odbrambenog igraca. Sto se broja igraca iz MU tice zasluzili su jer su osvojili prvenstvo sveta i Liga kup a takmice se jos uvek i u preostala dva takmicenja za razliku od ostalih klubova koji se jos uvek takmice u maksimalno dva takmicenja(Arsenal pre svega pa i Celzi su manje vise ispali iz trke za prvaka PL). Inace da Vidic nije kiksnuo u mecu sa Liverpula(SAMO TAJ KIKS TJ LOS DAN U JEDNOJ OD 50TAK UTAKMICA ODIGRANIH U SVIM TAKMICENJIMA NE BI SMEO IMATI NIKAKVOG UTICAJA NA KONACNU ODLUKU) imao bi spsolutno vise nego savrsenu sezonu.

Dotore

pre 15 godina

Hhahahhaahhahhaahahahahhh...i ostace samo kandidat!!!I tako su se Ivica i Marica prosetali,dok nije iskocio vuk i pojeo ih,a Vidic je u tom trenutku skocio i udario vuka zlatnom loptom po glavi i prosuo mu mozak i onda je izvadio Ivicu iz stomaka..THE END
VIDIC JE STVARNO NAJBOLJI STOPER U EVROPI I ZASLUZUJE DA BUDE IGRAC GODINE!!
A za Vojvodinu me bas briga...
TO VIDICU DOKTORE

Crni

pre 15 godina

@ 96
Neću biti zahtevan, pa ću tražiti da mi nabrojiš dva loša Vidićeva nastupa u "poslednje vreme". Iskreno, ja mogu samo jednog da se setim, a ti?

mile

pre 15 godina

Tako je Srbine,mislim da si najbolji igrac trenutno u Premier ligi...a ovi sto proglasuju Dzerarda i ostalo kompaniju nek ih je sramota,on je nas i zasluzuje bar nasu podrsku...Grobari bar jednom budite korektni

-Nemanja-

pre 15 godina

(marcionao, 14. april 2009 14:45)

Nije važno što je Vidić odigrao puno mečeva na vrhunskom nivou,bez greške,ali zato je važno da je kiksno u jednom meču,zar ne?

jozza

pre 15 godina

То Видо, легендо! Згази их све!!!

П.С. Како је могуће да Тошић није у конкуренцији за најбољег младог играча?!

П.П.С. А 'де Лукица?

Nemoj da igraš menadžera

pre 15 godina

Sine jel ti čitaš vesti
ZA NEKOLIKO DANA....
A ne na kraju sezone kada se bude znao šampion
I ti si neki veliki poznavalac fudbala

roman empire

pre 15 godina

Realno Vidic bi trebao da uzme nagradu ipak je pruzio konstantniju i bolju igru od Ria a Van der Sar uz svoje neosporne kvalitete i odbrane ipak treba da zahvali dobrim delom to sto je primio malo golova Nemanji i Riu.Mislim da ove sezone Ronaldo nece uzeti nagradu jer igra u nesto losijoj formi nego prosle godine a i Englezi mu sigurno nece oprostiti njegovo koketiranje sa Realom oko eventualnog prelaska.Giggsu svaka cast ali on ovde ima najmanje sansi.Gerard je pokazao mnogo ove sezone ali je sva prilika da Liverpool nece uzeti Premier ligu tako da iza Stivena nece stajati rezultat pa ako se po jutru dan poznaje Nemanja ti postajes ENGLESKI PREMIJER!!!!

joca_bonito

pre 15 godina

Nemanja svaka cast! Koliko vidim ti si i najveci kandidat da je osvojis, ali i ako budes poslednji od ovih to je opet neverovatan uspeh! Nama je u krvi da potcenjujemo uspehe, takav nam je mentalitet ili sta vec, ali imati igraca koji je najveci kandidat za najboljeg igraca najjace lige na svetu i jos igra u centru odbrane je prosto neverovatan uspeh, i svi bi to tako trebali da gledaju, a ne da odmah omalovazavaju Nemanju kad napravi neki kiks. Nesto slicno se desava i sa Djokovicem, ali to je sada druga prica.

Igraci godine u Engleskoj gledano unazad su:
Ronaldo
Ronaldo
Henry
Lampard
Henry
Henry
Pires
Sheringham
Keane
Ginola
Berkamp
Zola
Cantona
Klinsmann
Shearer
.
.
.

...i sad, ako bog da, NEMANJA VIDIC. Bravo!

Torcida Vojvodina

pre 15 godina

Ma Dzerard ljudi moji,kakav Ferdinand ili Vidic!!

Kad bi vas pitali koji je najbolji talijanski fudbaler zadnjih par godina,sta bi odgovorili??Dali bi odgovor bio pod A ili pod B??

A)Del Piero
Pirlo
Vieri

B)Materazzi
Gatuzo

Ili najbolji holandski

A)Roben

B)Jap Stam



Naravno da je vas odgovor pod A,samo ste ometeni i nerealni zbog nacionalnosti Vidica pa vise gotivite jednog tipicnog branica nego plemenitog veznjaka.

Branici su oduvjek samo nuzno zlo fudbala!!

Vlada_NBgd

pre 15 godina

Ostatak iz Junajted samo popunjava broj - jedini pravi konkurenti za naslov igraca sezone su Vidic i Dzerard.

Ocekujem, ipak, da Vida odnese pobedu...u ovom slucaju...

Uzelac

pre 15 godina

Mislim da Vidic zasluzuje da osvoji ovu nagradu. Neznam zasto spominju sad u komentarima 2 losa izdanja kad je odigrao 102 puta odlicno.

sky

pre 15 godina

Zar na spisku za najbolje igrace nema:Corluke,Modrica,Kranjcara,Dudua.
Pa gdje ce oni biti na tom spisku u citavoj sezoni 2-3 puta pruzili dobru igru,a ostale utakmice jedni od najgorih.Da se biraju najgori igraci u prvom planu bi bili oni.Za najboljeg ce biti proglasen jedan i jedini NEMANJA VIDIC.Iako sam navijac MANCHESTER UNITED-a na listi nebi trebao biti Ronaldo,umjesto njega tu bi trebao biti CARRICK ili ROONEY.Sledece sezone cemo imati jos jednog igraca na listi najboljih a to je BANE.

mihailo

pre 15 godina

A ja vec pomislio da su kandidati Jelen Tosic(pa valjda je porastao u Engleskoj, ipak je tamo sveza trava, a i svaki dan je kisa), i momcad iz Hrvatske Modric i Corluka.

Bojan BL

pre 15 godina

Ma Vidic je zvijerka prava!Svojim fenomenalnim igrama i golovima zasluzuje nagradu.Naravno ako MAN UTD osvoji prvenstvo.Sto rece komentator na ATV na utakmici protiv Svedske DR.NEMANJA VIDIC.

-Nemanja-

pre 15 godina

Sve što imam da kažem za ove poznavatelje i poznavaoce fudbala je,da ako žele da gledaju trikove imaju cirkus i klipove Quaresme i sličnih na youtubu.
Tu sad kao prosipate neku pamet,a da se Ćorluka našao na toj,kakav crni najbolji igrač premier lige za 08/09,on bi već bio najbolji igrač svih vremena...

milij...

pre 15 godina

marcionao, 14. april 2009 14:45

kao sjetite se samo toresa, pa on mu je jedini pobjegao - jedan loš dan i sad je najgori je'l to

misel 85

pre 15 godina

citam neke komentare kako je tores nadigro vidica kako ovo kako ono i da nezasluzuje zvanje najbiljeg. sta je zerard uradio u prvoj utakmici LS esjan ga stavio u dzep. znaci od veceras za titulu naj boljeg ostaje samo VIDIC jer liverpul ispada iz ls. ziveo vidic

gordan

pre 15 godina

Ma kakav Gerard. Vidic je car ove sezone. Drugo odluku o tome ne donosi nekakva komisija nego profesionalni fudbaleri u Engleskoj. Koliko je samo golova bitnih dao a u odbrani komandant parade. Videlo se na utakmicama na kojima nije igrao zbog kazne kako je MU igrao

AL KAPONE

pre 15 godina

@vukota 6
brkic-obradovic,rajkovic(ako bude suspendovan onda pejca),subotic,tomovic-smiljanic,matic,tosic,tadic-djordje vic,sulejmani
najbolji u evropi lagano,kao i vidic ovde sto je ubedljivo najbolji

milaRS

pre 15 godina

mislim stvarno je glupo više komentarisati da je najbolji ili za neke bar jedan od njih , oni koji to do sada nisu shvatili ili nemaju pojma o fudbalu ili ne žele da shvate kako god bilo njima to nema ni svrhe dokazivati

nešto mu tu prebacujete toresa, on je bio ok, ali to je jedna utakmica - sjetite se gdje je bio u nekim ranijim duelima - ovde se računa čitava sezona i ta račinica je laka

Ciki8

pre 15 godina

Zadnje partije Mancestera,pa samim tim i Vidica,su Nemanju malo udaljile od prestizne nagrade,cini mi se...
Inace prethode partije za 10!!!
Bez obzira na sveeee i dalje je najbolji CB na svetu!

boris_su

pre 15 godina

Kod "matorih" po meni ima 3 ozbiljna kandidata: van der Sar, Gerrard i naravno Vidic.

A kod "klinaca" je jedan od najbojih Irland iz 'city-a!

pinkerton

pre 15 godina

Jaaaaao, bračo Srbi, pa vi niste u stanju niti da se ispoštujete bez da vrijeđate Hrvate...
Da smo znali da smo vam toliko važni ne bi se nikad niti odvajali :))))

Šale

pre 15 godina

Vidim da ima dosta komoleksa na Ćorluku.Vidiću svaka ti čast najjači si defanzivac na planeti;',al ja te nebi mjenjo za našeg Čarlija neeema šanse..ti Ćorlukini driblinzi i prodori po desnoj strani i ta dodavanja to nemože nijedan stoper...najbolji tehničar među stoperima je svakako Čarli-IZVINTE

sale

pre 15 godina

Vidim da ima dosta komoleksa na Ćorluku.Vidiću svaka ti čast najjači si defanzivac na planeti;',al ja te nebi mjenjo za našeg Čarlija neeema šanse..ti Ćorlukini driblinzi i prodori po desnoj strani i ta dodavanja to nemože nijedan stoper...najbolji tehničar među stoperima je svakako Čarli-IZVINTE
(Šale, 14. april 2009 18:50)

Vas tzv ČARLI-NAJBOLjI TEHNIČAR NA SVETU nije stoper vec DESNI BEK, iliti DESNI SPOLJNI

BoYaN

pre 15 godina

Ako Man Utd uzme titulu Vidic ce biti proglasen za najboljeg igraca, ukoliko Liverpool uzme titulu Dzerard ce biti najbolji. Simple as that. (LS nece imati uticaja na izbor jer ce oba ova kluba jaaaako tesko do trofeja ove godine)

sale

pre 15 godina

Mislim da ima mnogo boljih igraca od Vidica u Engleskoj. Kao sto neko rece, branici su nuzno zlo u nogometu, ipak je to igra gdje do izrazaja treba da dodju driblinzi i ostale stvari koje krase nogomet, tako kad bi se mene pitalo, obrambeni igraci ne bi trebali biti proglasavani za najbolje nogometase. Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)

A sta je sa Francom Beckenbauerom??? Jel on bio napadac??? Krilo??? Poluspic??? Ne, on je bio u odbrani ili eventualno kao zadnji vezni!!!!!!

poznavatelj

pre 15 godina

Mislim da ima mnogo boljih igraca od Vidica u Engleskoj. Kao sto neko rece, branici su nuzno zlo u nogometu, ipak je to igra gdje do izrazaja treba da dodju driblinzi i ostale stvari koje krase nogomet, tako kad bi se mene pitalo, obrambeni igraci ne bi trebali biti proglasavani za najbolje nogometase. Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???

Aleksandar Mitkovic

pre 15 godina

Ma dajte ljudi vidi se da favoriziraju mancestera.kuda moze ronaldo biti pred toresa?koliko golova ronaldo ima postignuto iz penala?tores nema ni 1.ja bih voleo da vidic dobije tu nagradu iako je ne zasluzuje mislim da kad vec tores nije u izboru da Gerard treba dobiti.

alobre

pre 15 godina

@sam sebi
sveti=sveto
izvinjavam se na stamparskoj gresci, znam da bi me oni kojima je poruka namenjena uzeli na zub zbog toga ;)

Torcida Vojvodina

pre 15 godina

Ma Dzerard ljudi moji,kakav Ferdinand ili Vidic!!

Kad bi vas pitali koji je najbolji talijanski fudbaler zadnjih par godina,sta bi odgovorili??Dali bi odgovor bio pod A ili pod B??

A)Del Piero
Pirlo
Vieri

B)Materazzi
Gatuzo

Ili najbolji holandski

A)Roben

B)Jap Stam



Naravno da je vas odgovor pod A,samo ste ometeni i nerealni zbog nacionalnosti Vidica pa vise gotivite jednog tipicnog branica nego plemenitog veznjaka.

Branici su oduvjek samo nuzno zlo fudbala!!

96

pre 15 godina

Dosta toga zavisi od ishoda PL i LS na kraju ... Vidic je bio kandidat broj jedan donedavno, ali je losim nastupima u poslednje vreme umanjio sanse.

Gerrard je trenutno #1 svakako.

poznavatelj

pre 15 godina

Mislim da ima mnogo boljih igraca od Vidica u Engleskoj. Kao sto neko rece, branici su nuzno zlo u nogometu, ipak je to igra gdje do izrazaja treba da dodju driblinzi i ostale stvari koje krase nogomet, tako kad bi se mene pitalo, obrambeni igraci ne bi trebali biti proglasavani za najbolje nogometase. Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???

Вукота

pre 15 godina

Ешли Јанг, Агбонлахор, Арон Ленон и Тео Волкот против Томовића, Пејчиновића, Марка Јовановића и Обрадовића... Мислим на У-21 првенство Европе. Чини ми се да нам је одбрана преслаба да би толико громогласно најављивали титулу...

Šale

pre 15 godina

Vidim da ima dosta komoleksa na Ćorluku.Vidiću svaka ti čast najjači si defanzivac na planeti;',al ja te nebi mjenjo za našeg Čarlija neeema šanse..ti Ćorlukini driblinzi i prodori po desnoj strani i ta dodavanja to nemože nijedan stoper...najbolji tehničar među stoperima je svakako Čarli-IZVINTE

pinkerton

pre 15 godina

Jaaaaao, bračo Srbi, pa vi niste u stanju niti da se ispoštujete bez da vrijeđate Hrvate...
Da smo znali da smo vam toliko važni ne bi se nikad niti odvajali :))))

red devil 011

pre 15 godina

Niko iz drugih timova sem Dzerarda?! Pa Jagielka je samo za pocetak bio bolji stoper ove godine od Ferdinanda...O Teriju da ni ne pricam. A Fridel jednako dobar golman kao i Van der Sar. Kad vec favorizuju Mancester u ovom izboru (realno!), kako su mogli da stave Ronalda i Gigsa, a Runija ne?!
Sto se tice konacnog izbora, sve zavisi od toga ko ce biti prvak. Nemanja ako Manchester izdrzi do kraja, a Dzerard ako ih L'pool prestigne.
Da me neko ne razume pogresno, Nemanja je uzevsi celu sezonu u obzir sigurno najvise zasluzio ovu nagradu, ali u Engleskoj pola od te nagrade zavisi od toga ciji tim je prvak. A ovo favorizovanje mancesterovih igraca je isto zaista glupo...Pa Agbonlahor i Esli Jang su duplo vise pokazali od Ronalda ove godine. Al dobro, vazno da Nemanja osvoji :-)

-Nemanja-

pre 15 godina

(marcionao, 14. april 2009 14:45)

Nije važno što je Vidić odigrao puno mečeva na vrhunskom nivou,bez greške,ali zato je važno da je kiksno u jednom meču,zar ne?

jozza

pre 15 godina

То Видо, легендо! Згази их све!!!

П.С. Како је могуће да Тошић није у конкуренцији за најбољег младог играча?!

П.П.С. А 'де Лукица?

AL KAPONE

pre 15 godina

@vukota 6
brkic-obradovic,rajkovic(ako bude suspendovan onda pejca),subotic,tomovic-smiljanic,matic,tosic,tadic-djordje vic,sulejmani
najbolji u evropi lagano,kao i vidic ovde sto je ubedljivo najbolji

Господин Тамни

pre 15 godina

Помози боже,да ствари коначно дођу на своје место...
Да је Видић којим случајем рођен у Енглеској чини ми се да би га Британски медији већ сада проглашавали за најболјег свих времена.
Тако да драги моји када би добио ову награда то би било највеће признанје у историји српског-југословенског фудбала
Ипак су Енглези измислили ФУДБАЛ:::::

Aleksandar Mitkovic

pre 15 godina

Ma dajte ljudi vidi se da favoriziraju mancestera.kuda moze ronaldo biti pred toresa?koliko golova ronaldo ima postignuto iz penala?tores nema ni 1.ja bih voleo da vidic dobije tu nagradu iako je ne zasluzuje mislim da kad vec tores nije u izboru da Gerard treba dobiti.

BoYaN

pre 15 godina

Ako Man Utd uzme titulu Vidic ce biti proglasen za najboljeg igraca, ukoliko Liverpool uzme titulu Dzerard ce biti najbolji. Simple as that. (LS nece imati uticaja na izbor jer ce oba ova kluba jaaaako tesko do trofeja ove godine)

Dotore

pre 15 godina

Hhahahhaahhahhaahahahahhh...i ostace samo kandidat!!!I tako su se Ivica i Marica prosetali,dok nije iskocio vuk i pojeo ih,a Vidic je u tom trenutku skocio i udario vuka zlatnom loptom po glavi i prosuo mu mozak i onda je izvadio Ivicu iz stomaka..THE END
VIDIC JE STVARNO NAJBOLJI STOPER U EVROPI I ZASLUZUJE DA BUDE IGRAC GODINE!!
A za Vojvodinu me bas briga...
TO VIDICU DOKTORE

Bojan

pre 15 godina

... Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao...
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)
Ne bi te prosao, on bi te POJEO!

Vlada_NBgd

pre 15 godina

Ostatak iz Junajted samo popunjava broj - jedini pravi konkurenti za naslov igraca sezone su Vidic i Dzerard.

Ocekujem, ipak, da Vida odnese pobedu...u ovom slucaju...

hehe

pre 15 godina

nikakvu on titulu ne zasluzuje,sjetite se samo toresa sta mu je napravio!!!
(marcionao, 14. april 2009 14:45)

covjek je ove sezone odigrao preko 30 utakmica u prvenstvu i ti se samo sjecas jedne utakmice u kojoj je odigrao lose.
pa care to znaci da je od tih 30 utakmica 29 odigrao dobro i to znaci da bi on trebao da bude proglasen za najboljeg, posto mislim da su ostali odigrali minimum 2 utakmice lose i vise.

gordan

pre 15 godina

Ma kakav Gerard. Vidic je car ove sezone. Drugo odluku o tome ne donosi nekakva komisija nego profesionalni fudbaleri u Engleskoj. Koliko je samo golova bitnih dao a u odbrani komandant parade. Videlo se na utakmicama na kojima nije igrao zbog kazne kako je MU igrao

....SERBI...

pre 15 godina

Zasluzuje da bude igrac godine ne u premier ligi nego na celom svetu.
RAZLOZI:

1.VIDIC U MAN UNITED nije davao mnogo golova(logicno on je odbrana)ali njegovi golovi su znali da odluce neke utakmice(setimo se intera),zatim(chelsea kad je Vida dao prvi go i naceo bluse,koji su doszivili debakl od 3:0)

2.Jedan je od naj pozrtvovaniji igraca u svetu(pa setite se drogbe,lopta koja je isla drogbi na nogu vidic je skinuo glavom i zavrsio u nesvesti znaci odlucnost hrabrost zelja da odbrani go)

3.Brate igrao je najvise u united bicu precizan u minutama 2441 min odigrana u premier ligi neverovatan broj

VIDIC JE ZASLUZIO I PUNO VISE ON JE NAJ BOLJI
POZZ SRECNO VIDA

mile

pre 15 godina

Tako je Srbine,mislim da si najbolji igrac trenutno u Premier ligi...a ovi sto proglasuju Dzerarda i ostalo kompaniju nek ih je sramota,on je nas i zasluzuje bar nasu podrsku...Grobari bar jednom budite korektni

Crni

pre 15 godina

@ Torcida Vojvodina
O kakvom nacionalizmu pričaš?!
Englezi mesecima unazad "trube" o tome kako je Vidić glavni kandidat za igrača godine... Da nisu možda Englezi, ustvari, Srbi?! Realno, forma fudbalera nije konstantna stvar, ali Vidić igra na visokom nivou tokom čitave godine i zbog toga je moguće da će biti nagrađen...

Crni

pre 15 godina

@ 96
Neću biti zahtevan, pa ću tražiti da mi nabrojiš dva loša Vidićeva nastupa u "poslednje vreme". Iskreno, ja mogu samo jednog da se setim, a ti?

-Nemanja-

pre 15 godina

(Torcida Vojvodina, 14. april 2009 14:37)

I ti sad očekuješ da te neko shvati ozbiljno?
Ne postoji manje važna pozicija u timu,nego samo one glamurozne (napadači,krila,ofanzivni vezisti...) i one ne tako glamurozne (zadnji vezni,štoper...)
Šta ti vredi napad koji da 4 gola kada ti primiš 5?

Uzelac

pre 15 godina

Mislim da Vidic zasluzuje da osvoji ovu nagradu. Neznam zasto spominju sad u komentarima 2 losa izdanja kad je odigrao 102 puta odlicno.

Ciki8

pre 15 godina

Zadnje partije Mancestera,pa samim tim i Vidica,su Nemanju malo udaljile od prestizne nagrade,cini mi se...
Inace prethode partije za 10!!!
Bez obzira na sveeee i dalje je najbolji CB na svetu!

mihailo

pre 15 godina

A ja vec pomislio da su kandidati Jelen Tosic(pa valjda je porastao u Engleskoj, ipak je tamo sveza trava, a i svaki dan je kisa), i momcad iz Hrvatske Modric i Corluka.

-Nemanja-

pre 15 godina

Sve što imam da kažem za ove poznavatelje i poznavaoce fudbala je,da ako žele da gledaju trikove imaju cirkus i klipove Quaresme i sličnih na youtubu.
Tu sad kao prosipate neku pamet,a da se Ćorluka našao na toj,kakav crni najbolji igrač premier lige za 08/09,on bi već bio najbolji igrač svih vremena...

Dribler

pre 15 godina

"...Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)
------------------
Majstore, ne treba tebe uopĆe Vidić da dribla - ti se driblaš sam.

NitkoV

pre 15 godina

Realno ove godine Vidic zasluzuje priznanje za najboljeg igracha Premijer-lige.Chovek je jednostavno najbolji u svakom pogledu,ne zato shto je Srbin nego chovek je profesionalac 200% i oborio je vishe rekorda ove sezone u PL.Bravo NEMANJA stvarno si neponovljiv.Za mene si ti najbolji defanzivni igrach na celoj zemaljskoj kugli!!!!!!!!

milij...

pre 15 godina

marcionao, 14. april 2009 14:45

kao sjetite se samo toresa, pa on mu je jedini pobjegao - jedan loš dan i sad je najgori je'l to

joca_bonito

pre 15 godina

Nemanja svaka cast! Koliko vidim ti si i najveci kandidat da je osvojis, ali i ako budes poslednji od ovih to je opet neverovatan uspeh! Nama je u krvi da potcenjujemo uspehe, takav nam je mentalitet ili sta vec, ali imati igraca koji je najveci kandidat za najboljeg igraca najjace lige na svetu i jos igra u centru odbrane je prosto neverovatan uspeh, i svi bi to tako trebali da gledaju, a ne da odmah omalovazavaju Nemanju kad napravi neki kiks. Nesto slicno se desava i sa Djokovicem, ali to je sada druga prica.

Igraci godine u Engleskoj gledano unazad su:
Ronaldo
Ronaldo
Henry
Lampard
Henry
Henry
Pires
Sheringham
Keane
Ginola
Berkamp
Zola
Cantona
Klinsmann
Shearer
.
.
.

...i sad, ako bog da, NEMANJA VIDIC. Bravo!

simex3

pre 15 godina

Vidic je zasluzio ovu nagradu,stvarno je najbolji!
Nek on bude primer buducim i sadasnjim fudbalerima:normalan decko bez kompleksa,ne glumi manekena,lepo vaspitan,dobar covek,ostavlja uvek srce na teren!!!!!Ugledajte se na pravog,a ne na one sminkere,ipak je fudbal muski sport,a tu nema mesta za manekene!Svaka cast Nemanja!

Aco

pre 15 godina

Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)

Staviti Eduardo u istom kosu sa Gerrardom i Ronaldom je stvarno smesno.
Sto se tice tvoje pitanje "Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???" taj tim je naprimer svetski prvak (Manchester United, ali to vazi i za Italiju)

sky

pre 15 godina

Zar na spisku za najbolje igrace nema:Corluke,Modrica,Kranjcara,Dudua.
Pa gdje ce oni biti na tom spisku u citavoj sezoni 2-3 puta pruzili dobru igru,a ostale utakmice jedni od najgorih.Da se biraju najgori igraci u prvom planu bi bili oni.Za najboljeg ce biti proglasen jedan i jedini NEMANJA VIDIC.Iako sam navijac MANCHESTER UNITED-a na listi nebi trebao biti Ronaldo,umjesto njega tu bi trebao biti CARRICK ili ROONEY.Sledece sezone cemo imati jos jednog igraca na listi najboljih a to je BANE.

roman empire

pre 15 godina

Realno Vidic bi trebao da uzme nagradu ipak je pruzio konstantniju i bolju igru od Ria a Van der Sar uz svoje neosporne kvalitete i odbrane ipak treba da zahvali dobrim delom to sto je primio malo golova Nemanji i Riu.Mislim da ove sezone Ronaldo nece uzeti nagradu jer igra u nesto losijoj formi nego prosle godine a i Englezi mu sigurno nece oprostiti njegovo koketiranje sa Realom oko eventualnog prelaska.Giggsu svaka cast ali on ovde ima najmanje sansi.Gerard je pokazao mnogo ove sezone ali je sva prilika da Liverpool nece uzeti Premier ligu tako da iza Stivena nece stajati rezultat pa ako se po jutru dan poznaje Nemanja ti postajes ENGLESKI PREMIJER!!!!

dax

pre 15 godina

Molim ove iz Kroacije da ne lupaju gluposti! VIDIC JEDNOGLASNO!!! A ako i ne dobije sasvim mi je svejedno jer je on Srpski ponos i tu je kraj svakoj prici!

vladimir

pre 15 godina

@Torcida Vojvodina
ako vec hoces da dobijes odogovor, jap stam je par svetlosnih godina ispred robena

Da si ti realan, onda bi u svoj izbor za italijane uvrsio recimo Maldinija ili golmana Paljuku, pa bi moj odgovor bio... nemog da se udlucim izmedju dvojce koju sam pomenuo.

Svoje poznavanje fudbala si pokazao time sto si uopste pomislio na vijeria kada pricas o najboljim italijanskim fudbalerima.

Nemoj da igraš menadžera

pre 15 godina

Sine jel ti čitaš vesti
ZA NEKOLIKO DANA....
A ne na kraju sezone kada se bude znao šampion
I ti si neki veliki poznavalac fudbala

milaRS

pre 15 godina

mislim stvarno je glupo više komentarisati da je najbolji ili za neke bar jedan od njih , oni koji to do sada nisu shvatili ili nemaju pojma o fudbalu ili ne žele da shvate kako god bilo njima to nema ni svrhe dokazivati

nešto mu tu prebacujete toresa, on je bio ok, ali to je jedna utakmica - sjetite se gdje je bio u nekim ranijim duelima - ovde se računa čitava sezona i ta račinica je laka

boris_su

pre 15 godina

Kod "matorih" po meni ima 3 ozbiljna kandidata: van der Sar, Gerrard i naravno Vidic.

A kod "klinaca" je jedan od najbojih Irland iz 'city-a!

Bojan BL

pre 15 godina

Ma Vidic je zvijerka prava!Svojim fenomenalnim igrama i golovima zasluzuje nagradu.Naravno ako MAN UTD osvoji prvenstvo.Sto rece komentator na ATV na utakmici protiv Svedske DR.NEMANJA VIDIC.

misel 85

pre 15 godina

citam neke komentare kako je tores nadigro vidica kako ovo kako ono i da nezasluzuje zvanje najbiljeg. sta je zerard uradio u prvoj utakmici LS esjan ga stavio u dzep. znaci od veceras za titulu naj boljeg ostaje samo VIDIC jer liverpul ispada iz ls. ziveo vidic

alobre

pre 15 godina

@sam sebi
sveti=sveto
izvinjavam se na stamparskoj gresci, znam da bi me oni kojima je poruka namenjena uzeli na zub zbog toga ;)

Vladan R

pre 15 godina

Prosto je neverovatno koliko pojedinci zaslepljeni nacinalnom ili klupskom netrpeljivoscu pokazuju elementarno nepoznavanje fudbala i fudbaslske taktike. Veoma mali broj klubova i reprezentacija je nesto uspeo bez kvalitetnih kako nasa braca kazu BRANICA. Dzaba su Zvezdi bili svi Stojkovici Savicevici itd jer da nije dosao Belodedic tesko bi uzeli KES. Takodje ni onaj Milan sa kraja osamdesetih ne bi ni priblizno bio jak da nije imao uparene Barezija i Maldinija odnosno u skorije vreme Maldinija i Nestu( otkad oni vise neigraju nego sto igraju ni Milan nema rezultate. Slicno je bilo u Realu u timu galaktikosa koji je imao jednog Ijera koji je imao itekako veliki doprinos uspesima Reala. Mogu da pomenem i nasu reprezentaciju u vreme Petkovica sa Vidicem (1 ili 2 gol u 10 urakmica) i bez njega (10 u 3). Da ne nabrajam dalje. Naravno bez napadaca jos manje ce biti uspeha jer se bez postignutog gola ne pobedjuje ali da je odbrana skoro podjednako bitna i to svakako stoji. Uostalom taj Vidic je i u napadu napravio mnogo naceo Celzi u PL kao i Intera u LS a od preostalih golova dao j dva pobedonosna gola opet u PL, pa malo li je i za nekog veznjaka a kamoli za odbrambenog igraca. Sto se broja igraca iz MU tice zasluzili su jer su osvojili prvenstvo sveta i Liga kup a takmice se jos uvek i u preostala dva takmicenja za razliku od ostalih klubova koji se jos uvek takmice u maksimalno dva takmicenja(Arsenal pre svega pa i Celzi su manje vise ispali iz trke za prvaka PL). Inace da Vidic nije kiksnuo u mecu sa Liverpula(SAMO TAJ KIKS TJ LOS DAN U JEDNOJ OD 50TAK UTAKMICA ODIGRANIH U SVIM TAKMICENJIMA NE BI SMEO IMATI NIKAKVOG UTICAJA NA KONACNU ODLUKU) imao bi spsolutno vise nego savrsenu sezonu.

Paya

pre 15 godina

Eto vidi se razlika Vidic: iz Zvezde Spartak, a Kezman preko PSV, gde je bio treci strelac u evropi, u Celsi.
(Englez, 6. jul 2004 01:25)

Ovo je jedan post na b92 sajtu, posle objavljenog Vidicevog transfera u Spartak... Molim doticnog gospodina da dodje na jednu macolu... :)))

sale

pre 15 godina

Mislim da ima mnogo boljih igraca od Vidica u Engleskoj. Kao sto neko rece, branici su nuzno zlo u nogometu, ipak je to igra gdje do izrazaja treba da dodju driblinzi i ostale stvari koje krase nogomet, tako kad bi se mene pitalo, obrambeni igraci ne bi trebali biti proglasavani za najbolje nogometase. Pa taj Vidic kad bi trebao mene driblati, sigurno me ne bi prosao. Cijenim njihove defanzivne zadatke, ali priznajmo, ipak svi mi gledamo ovaj sport prvenstveno zbog sjajnih poteza, a tu do izrazaja dolaze igraci kao Gerrard, Ronaldo, pa zasto da ne i Eduardo (covjek je imao fantastican come back). Kakav je to tim gdje su najbolji igraci branici???
(poznavatelj, 14. april 2009 16:19)

A sta je sa Francom Beckenbauerom??? Jel on bio napadac??? Krilo??? Poluspic??? Ne, on je bio u odbrani ili eventualno kao zadnji vezni!!!!!!

sale

pre 15 godina

Vidim da ima dosta komoleksa na Ćorluku.Vidiću svaka ti čast najjači si defanzivac na planeti;',al ja te nebi mjenjo za našeg Čarlija neeema šanse..ti Ćorlukini driblinzi i prodori po desnoj strani i ta dodavanja to nemože nijedan stoper...najbolji tehničar među stoperima je svakako Čarli-IZVINTE
(Šale, 14. april 2009 18:50)

Vas tzv ČARLI-NAJBOLjI TEHNIČAR NA SVETU nije stoper vec DESNI BEK, iliti DESNI SPOLJNI