Subota, 28.03.2009.

08:04

Baton na pol poziciji u Australiji

Vozač ekipe Bron GP Dženson Baton startovaće sa pol pozicije na prvoj trci sezone, Velikoj nagradi Australije, na stazi Albert park.

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Baton na pol poziciji u Australiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Dragan F60

pre 15 godina

Potpuni fijasko Ferrarija... :((
Nažalost, ova situacija sa drastičnim promenama pravila biće za Ferrari verovatno slično kao i 2005. godine...
Brawn GP već ima 18 poena, i Hamilton i Mercedes 5 poena što umnogome otežava situaciju Massi i Raikkonenu...
ukoliko i na sledećeoj trci budu van podijuma ili uopšte ne osvoje nijedan poen, sezona za Ferrari biće izgubljena... :((

Mickey

pre 15 godina

SVAKA CAST KUBICI!
Kubica nije napadao drugo, vec prvo mesto. Otud tako uzurban manevar. Incident moze da se klasifikuje kao trkacki i nema govora o osudi ikoga od njih dvojice. E sad kako prvo mesto....?!
Pa Kubica je bio brzi od JB 0.4 sec po krugu i imao je realne sanse da u poslednjem krugu napadne prvo mesto. Moje licno misljanje je da tako trebaju da voze vozaci sa sampionskim porivom.Htep bih i da dodam neizbeznu cinjenicu: Ipak on sedi za volanom BMW. Zao mi je Fetela, fantasticna trka za njega.
Dobra po BMW su i losi i relativno losi rezultati Ferarija i Meklarena.

Bayerische Motoren Werke

GO TOYOTA

pre 15 godina

NI Kazne ni izfrustrirani protivnici nam nemogu nista!!!BRAVO TRULI BRAVO TOYOTA ,bice ovo sezona za pamcenje!!!!!ZRELO JE ZA POBEDU!!!

hez

pre 15 godina

Nema preticanja! Sebastijan Vettel je novi Sena,drzak bezobrazan i sjajan vozac. Ovo sa kubicom me podsetilo na jednu od sezona kad je Alesandro nanini obisao Senu, a ovaj ga vec u narednom krugu lansirao od pozadi 10 metara u vazduh. Vettel sampion.

Krakatau

pre 15 godina

Mogu ljudi pričati šta hoće, Hamilton je danas održao lekciju iz vožnje. Junak dana, zajedno sa Trulijem.
Brawn GP, nešto najbolje što se dogodilo u F1 još od kada se Schumi penzionisao :-)

Djole

pre 15 godina

Ja samo imam jedan komentar: Ono sto je Kubica uradio je za svaku osudi!
Vetel je mlad vozac, bio sam ubedjen da ce ove sezone preci u neki od dva najjaca tima! Ono je jako bezobrazno od stranne Kubice i ocekujem kaznu!

Sto se tice Ferarija... bez komentara...

MilanV.

pre 15 godina

Najzad je pocela latino serija za muskarce...a dva Aleksandra u prijateljskom caskanju tek u dvanaestom minutu Q2 primecuju da im se Hamilton negde zagubio.A tek intrige,prevare,uzburkane strasti po stalama....e to li smo cekali 5 meseci?DA!

tesla

pre 15 godina

Dusan

To je zato jer je diskvalifikacija zbog nepravilnog bolida "flexi wings" jača nego zbog zamjene mjenjača, pa su Toyote zadnje a Hamilton 18.

Lepi Milance - Vegas

pre 15 godina

Secam se ja tako i tim Valtera Wolfa je poceo sezonu pobedom sa Dzodi Sekterom za volanom. Cela pojava toga tima u to vreme je zracila novitetima i svezinom...

Bas kao i sada RBRT.
Strasno je samo sto je covek konstruisao sve za Hondu i onda stavio u tu sasiju meckin motor i stvar radi do ludila????

E sad sve ovo je lepo i trajace do kraja sezone i ondak prestaju snovi i covek ide u McLaren da zameni "Gazdu" i sve ovo prestaje da postoji...

Mislim kada je napustio Ferari imao je obavezu da se ne bavi nisacime godinu dana a da moze da predje u McLaren tek 2010. i sad kao ovo je slucajno sa time sto se vec sada igra se Mercedesovim motorima koji ni u ludilu nisu isti kao i ovi luzeri u Meklarenovim bolidima...

Ivan

pre 15 godina

Ja mislim da ovo nije samo "najbrži cirkus na svetu" Nego je u pravom smislu cirkus. Čini mi se da je ono osvajanje titule Hamiltona prošle godine (iako sam navijao za njega) bilo namešteno, samo zbog zanimljivosti, jer je gledanost formule počela da opada, jer je počela da bude dosadna (Setimo se Schumahera koji je skoro svaku trku pobeđivao). Pretpostavljam da je ovo na neki način isplanirano.

Govedo

pre 15 godina

Samo je jedan gazda Formule 1, to je Lewis Hamilton. Osramotio je ostale vozače, pa se ovi ljute na njega:) Nažalost ove je godine McLaren loš, ali vratit ćemo se iduće. (i sa Vettelom u svojim redovima).

neki

pre 15 godina

a se zaleteo kimi,zum-zum..pitaj boga kolka je to brzina :)) ..zamalo prvi da bude :)) haha,vozi taj sporet balvane jedan,kladio sam se na tebe @$#$$@#@@# :)

serge

pre 15 godina

Kubica je moj favorit ove godine. Ima neophodnu drskost...

Fetel će ove sezone biti veoma zapažen vozač.

Biće gusto ove godine. Nikad se više vozača nije nedalo tituli...

Mrki

pre 15 godina

Braco fanovi formule 1,jedno je sigurno ,da nas ceka uzbudljiv sampionat,ali nemojte nikako zaboraviti na DR MARIO TAISEN i na ROBERTA KUBICU

OverDrive

pre 15 godina

Prvo i najprece, veoma mi je drago da se stvari u F1 menjaju, rekao bih slobodno, na bolje! Danasnji trening najrecitije govori tome u prilog.
Drugo, za mene uopste nije iznenadjenje uspeh BronGP ekipe. Jos kada je krajem 2007. Ros dosao u Hondu, rekao sam prijateljima i postovaocima F1 da se od Honde u 2008 ne moze mnogo ocekivati, jer je Ros stigao prekasno da bi ozbiljnije ucestvovao u razvoju bolida za sezonu`08, ali da ce zato Honda u 2009-oj godini mnogima da pomrsi racune! Sve to rekoh pre svega imajuci u vidu da Mihael Sumaher ne bi bio SEDAM puta prvak sveta da uz njega nije bio, pogodite ko, Ros Bron! Ispostavilo se da nije Honda nego BronGP(mislim da onaj ko je doneo odluku da Honda istupi iz F1 verovatno razmislja o harakiriju, ako ga vec nije izvrsio), ali to je to. Na stranu price o regularnosti ili neregularnosti difuzora: poznavajuci Rosov rad, ubedjen sam da su dufuzori na ivici legalnosti, ali sa prave strane, kao sto su u ostalom bila i mnoga njegova tehnicka resenja u Benetonu i narocito u Ferariju!
Trece, zalba one 4 ekipe na odluku da su difuzori legalni, koja ce se resavati tek posle trke u Maleziji, po mom misljenju je samo kupovina vremena, da bi te iste 4 ekipe (mislim da su veoma svesni da od te zalbe nece biti nista, jer bi inace FIA sama sebi skocila u usta!) stigle da naprave iste takve difuzore, ako ne i bolja resenja, na kakve su se zalile! Jer, nema sumnje da citavi timovi strucnjaka proucavaju sto javno sto tajno napravljenje snimke famoznih difuzora, pokusavajuci da sto vernije prenesu to resenje na svoje bolide. Cini mi se da ce tu da bude po onoj staroj "ujeo vuk magarca" i nikom nista.
Bilo kako bilo, napokon je pocelo!!!!
Uhhhhhhm, ko ce da doceka sutra ujutro....sva sreca pa se sat pomera unapred :)))
Zelim nam svima uzbudljivu sezonu!!!!

t

pre 15 godina

Ovdje imae i težine bolida nakon kvalifikacija jer vidim da hvalite Kubicu a najlakši je
http://www.formula1.com/news/headlines/2009/3/9085.html

Dusan

pre 15 godina

Samo mi nije jasan jedan deo ove vesti. Hamilton bio 15-i na treningu, dobio kaznu 5 mesta unazad, a startuje sa 18-og mesta. WTF? Ko je izracunao ovo?

shaban

pre 15 godina

vec vidim kako fia donosi odluku o ilegalnoj ajrodinamici na Bronovim automobilima... ..... prosto sam siguran da ce to da se desi....

miroslav2

pre 15 godina

For the 2009 season, the FIA are making public the weights of all cars ahead of the race start to help give an idea of relative fuel load. The cars that made Q3 are weighed after qualifying, while the weights of the remaining cars must be declared by their teams shortly after the session. The details from Melbourne show that Brawn GP were not running light, despite their impressive pace.

The weights, sorted by grid order, are:

1. Jenson Button, Brawn GP, 664.5kg
2. Rubens Barrichello, Brawn GP, 666.5
3. Sebastian Vettel, Red Bull, 657
4. Robert Kubica, BMW Sauber, 650
5. Nico Rosberg, Williams, 657
6. Felipe Massa, Ferrari, 654
7. Kimi Raikkonen, Ferrari, 655.5
8. Mark Webber, Red Bull, 662
9. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 691.5
10. Fernando Alonso, Renault, 680.7
11. Heikki Kovalainen, McLaren, 690.6
12. Nelson Piquet, Renault, 694.1
13. Giancarlo Fisichella, Force India 689
14. Kazuki Nakajima, Williams, 612.5
15. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 675.5
16. Adrian Sutil, Force India, 684.5
17. Sebastien Bourdais, Toro Rosso, 662.5
18. Lewis Hamilton, McLaren, 655
19. Timo Glock, Toyota, 670
20. Jarno Trulli, Toyota, 660

tesla

pre 15 godina

Williams je uložio protest na Ferrari i Red Bull pa se čeka odluka sudija. Pretpostavlja se zbog poda ili nečega na donjem dijelu bolida.
Raspade se FOTA (organizacija timova koja je protiv FIA-e tj. Maxa i Bernija

nekerozberg

pre 15 godina

Baton mi je skroz ok i voleo bih da ga vidim u vrhu, Fetel takodje kao i Rozberg, ali samo da nije nadmocnost BrawnGP-a izrezirana od strane Bridgestona! Oni znaju kako se favorizuje jedan a kinje drugi timovi.

ferrari

pre 15 godina

Sebastian Vettel ce pobediti na VN MELBURNA i mozda,mozda ce biti medju prvih pet u ukupnom sampionatu,bar se ja tako nadam.sigurno je talentovan.Ko zna,mozda sledece sezone 2010 bude vozio za ferrari,ali to ne bi bilo iznenadjenje.

milisav

pre 15 godina

Pa i nije bas. Aj malo budite azurniji pa nam i javite sta se sve desava. Hamilton je zamenio menjac, honda je kaznjena, williams pod istragom, nesto i oko red bulla i ferarija se istrazuje...

riki

pre 15 godina

ovi slabiji timovi, izgleda da su nasli neku foru kako da budu brzi od ovih jacih.
nazalost po njih ovi jaci ce to uskoro da otkriju, pa ce sve ponovo da se vrati u normalu.

Alkaloid

pre 15 godina

Obe Tojote su zbog nepravilnosti sa zadnjim stabilizatorom diskvalifikovane.FIA ce imati ove sezone pune ruke posla,Maks vec trlja ruke.

goxxyy

pre 15 godina

Iceman - a sto upropastise f1, meni je bas drago sto je neko novi dosao do pol pozicije, po pocetku seyone rekao bih da ce biti zanimljivo...

Ferarijevac

pre 15 godina

Šta mislite koliko će sutra bolida posle prvog zavoja ostati bez prednjeg krila?
Ja mislim jedno 5-6 bolida, sigurno će među njima biti jedan bolid ferrarija a možda i oba bolida ferrarija (na moju žalost).
Ovi koji budu koristili KERS na startu mogu dobit 1-2 pozicije ali postoji i velika mogućnost da ostanu bez prednjeg krila, a ako budu startovali sporo i bez korištenja KERS-a postoji mogućnost da izgube svoju poziciju.
Sutra na startu trke će biti HAOS.

Robbie

pre 15 godina

Drago mi je da Baton (jedan od najboljih vozaca ikada u F1) najzad ima pristojan bolid. Sutra ce se pokazati i koliko je izdrzljiv. Od trenutne postave jos jedino Kubicu smatram nadprosecnim vozacem - ostali samo odradjuju posao.

schomy90

pre 15 godina

da,da...5 godina navijam za Barikela, jos iz vremena kada je vozio sa Sumaherom. Mislim da Sumaher nikada nije imao boljeg suvozaca, koji je cak na svoju stetu vozio za Sumaherove rezultate. No, htedoh da kazem da sam tokom cele prosle godine pratio voznje Barikela i uopste Honde i da nisam mogao da verujem da su TOLIKO zaostajali za svima drugima, ali sam imap docekao da vidim kako moj miljenik gazi po svim ostalim "velikanima"... Ali, naravno, uvek ima ali, na MONDU sam pre oko 3 meseca fideo foto izvesta pod naslovom tipa "smesna evolucija formule1" i bio sam zgranut izgledom bolida. Mada, nadao sam se da samo nisu fotogenicni bas...ali kada sam pogledao trening jutros, toliko sam se razocarao onim decijim igrackicama da mi prvi startni red mog omiljenog tima nije doneo preeranu satisfakciju! Sta su ljudi iz F1 hteli ovim promenama da urade, sta da postignu...ne verujem da iko normalan zna, ali znam samo da su ove godine ostali bez mnogo fanova i postovalaca formule.

miroslav

pre 15 godina

E konacno da ne gledamo na podijima naduvane vozace ferarija, meklarena renoa i bmw. Sad se vidi ko su pravi vozaci kad su bolidi izjednaceniji

Kotez F1

pre 15 godina

Dok su se McLaren, Ferrari, BMW i Renault krljali na kraju prosle sezone, japanci su sve to lepo iskoristili i totalno preusmerili rad za sezonu 2009. Zato su sad ovako jaki. Jedini izuzetak je Brawn gp koji je od nule napravio bum!

alonsova

pre 15 godina

Kakav pocetak sezone, stvarno je previse iznenadjenja!Nando, sutra pokazi sta znas! Toliko sam cekala ovaj dan, nije da se nisam razocarala 12. pozicijom, ali, ovo je tek pocetak... VAMOS NANDO!!!

Brawn - Brain!

pre 15 godina

Phoenix?!
Brawn gp pre tri nedelje nije znao da li ce uopste i postojati ove sezone. Sa dve nedelje pakovanja i jednom nedeljom testiranjanja bolida su 1 sekundu brzi od ostalih!
Sta reci osim svaka cast!
Super za F1, i ostali "timovi drugog reda" su puno bolji tako da ce sezona biti vrh!

SrkiS13

pre 15 godina

NAPOKON SAM DOCEKAO I TU 2009 SEZONU FORMULE 1!!!

Na pocetku mi se cini ce ovo da bude jako zanimljiva sezona!

KO NIJE USTAO U 7 DA GLEDA NE MORA NI DA OSTAVLJA KOMENETARE!!!

degenije

pre 15 godina

Drago mi je da se Ros Brown nije prevario. Sjajan lik. Ali sve simpatije ipak idu Sebastijanu Fetelu. Dečko je čisti talenat i nadam se da će nadmašiti najvećeg svih vremena Šumija.

Djole

pre 15 godina

Jel ovo zbog novih pravila ovakav raspored ili...? :)
Baton je uvek bio veliki borac, meni je njega zao sto nije imao priliku da bude u nekom od najjacih konstruktora...
Ipak i ove sezone, kao vec 20ak godina, navijam za Ferari!
Cirkus pocinje sutra!

Dule ZH

pre 15 godina

Ekstra!!!
Tako mi je drago sto "mali" nisu vise "mali"!!! Ovo obecava, nadam se da ce sezona biti zanimljiva i neizvesna ali ovog puta sa vise kandidata za titulu. Fabricki timovi nisu vise br.1, Brawn GP, Red Bull, Williams i Toyota su napravili super posao. Ovakav start grid niko nije ocekivao, "veliki" u drugoj polovini!
Sjajno!!! Nista bolje nije trebalo da se desi F1, jos samo da sledece sezone promene sistem bodovanja na 12,9,7,5,4,3,2,1 i posao je zavrsen!

BrawnGP

pre 15 godina

Jeste vidjeli, čudo zar ne???Za mene nije čudo jer je BrawnGP bolji od svih ostalih timova u F1.Pošto je Dženson Baton zauzeo pol prokomentarisao bih njegovu vožnju:bio je sjajan i što je najvažnije briljirao je na stazi.Što se tiče ostalih timova, prvo ću prokomentarisati Ferrari:
Masa(vozi kao baba i jako spor), Kimi(bivši svjetski prvak, kao neki djed sa štapom).Ovo jako smiješno zvuči, ali ću na ljeto da pozovem 3 bivša svjetska prvaka:Alonsa, Kimija i Hamiltona da mi malo pokose travu svojim bolidima.Hamilton je jako spor i zaostaje oko 3 sekunde, Alonso oko 2 a Kimi 1.Pozdrav svima koji misli da će BrawnGP poderati sve ostale i timove i pokazati im da nije mlaka voda!!PS, navijači Ferrarija i McLarena su pravi luzeri!!

Aladin

pre 15 godina

Veoma iznenadjujuci i veoma uzbudljiv pocetak nove sezone... Nadam se da ce tako ostati do kraja...
I naravno sve cestitke Ross Brawnu za odlicni pocetak njegovog tima...

marko-nbg

pre 15 godina

Ovo jeste na neki nacin senzacija!!! ALI.... Uvek postoji ali! Sacekajmo da tehnicka komisija kaze svoje, to je prvo! Drugo je, da veliki timovi , poput Ferrari-a, Meklarena i Renoa , sigurno nece sedeti skrstenih ruku i pustiti tek tako da jedan mali tim diktira tempo!!! U Australiji su se i ranije desavala iznenadjenja, prema tome treba sacekati sa nekim predvidjanjima tipa, Brown GP sampionski tim, kao sto su vec pozurili komentatori na televiziji koja prenosi F1 sampionat! Moje misljenje je da nas ceka interesantna sezona, s tim sto je pocetak malkice iznenadjujuci, ali mislim da sa dolaskom u Evropu treba ocekivati "dizanje" favorita, tj Ferrari-a, Meklarena i Renoa!
Opet, drago mi je zbog Barikela! Taj covek me je "kupio" svoim voznjama u Ferrari-u i bio bih srecan kad bi on imao makar jos jednu uspesnu sezonu!!
Takodje me raduje sto je Shumi ponovo na pit wall-u Ferrari-a !! Ove sezone ce biti potrebna taktika pre svega!! Mislim da tu Shumi moze dosta da pomogne, jer odlaskom Toda i Brona, Ferrari je izgubio bas na taktici! Dominikali i ekipa su prosle godine pokazali da se ne snalaze bas najbolje i upravo "zahvaljujuci" tome izgubljeni su znacajni bodovi, koji su bili presudni da se na kraju sezone ne radujemo mi koji navijamo za crvene!!!! Zato ove seone pamet u glavu , Shumija na zid i u nove pobede!!! Napred Ferrari!!!!

Adrenalin

pre 15 godina

Velike promene uvek donose iznenadjenja. Jos na kraju ove sezone sam rekao su moji tipovi za "iznenadjenja" godine:
- RedBull jer je Adrian Newey aerodinamicki genije kakav vise ne postoji u F1. Bili su to on i Rory Byrne koji se nazalost povukao
-Honda, a sadasnji BrawnGP, jer je Brown bio tehnicki direktor Ferrarija i zajedno sa Sumaherom pisao istoriju f1. Uostalom ako se pogleda ko je prethodnih 20 godina osvajao titule u bar 90% slucajeva je u kreiranju bolida ucestvovao neko od pomenute trojice.
-Bmw jer je Bmw Bmw
Drago mi je sto je Brawn jos jednom pokazao koliki je genije. Junak danasnjeg dana za mene je ipak Vetel. Jedva cekam da i RedBull ugradi te difuzore pa da i Adrianov dizajn stvarno pokaze koliko vredi. Sve u svemu ocekuje nas uzbudljiva sezona. Veci timovi ce postepeno stizati manje i tako. Mislim da su oba Ferrarija izuzetno puna i da pokusavaju da taktikom nesto postignu. Pozdrav svim fanovima i kao i svake godine Forza Ferrari

Adrenalin

pre 15 godina

Velike promene uvek donose iznenadjenja. Jos na kraju ove sezone sam rekao su moji tipovi za "iznenadjenja" godine:
- RedBull jer je Adrian Newey aerodinamicki genije kakav vise ne postoji u F1. Bili su to on i Rory Byrne koji se nazalost povukao
-Honda, a sadasnji BrawnGP, jer je Brown bio tehnicki direktor Ferrarija i zajedno sa Sumaherom pisao istoriju f1. Uostalom ako se pogleda ko je prethodnih 20 godina osvajao titule u bar 90% slucajeva je u kreiranju bolida ucestvovao neko od pomenute trojice.
-Bmw jer je Bmw Bmw
Drago mi je sto je Brawn jos jednom pokazao koliki je genije. Junak danasnjeg dana za mene je ipak Vetel. Jedva cekam da i RedBull ugradi te difuzore pa da i Adrianov dizajn stvarno pokaze koliko vredi. Sve u svemu ocekuje nas uzbudljiva sezona. Veci timovi ce postepeno stizati manje i tako. Mislim da su oba Ferrarija izuzetno puna i da pokusavaju da taktikom nesto postignu. Pozdrav svim fanovima i kao i svake godine Forza Ferrari

SrkiS13

pre 15 godina

NAPOKON SAM DOCEKAO I TU 2009 SEZONU FORMULE 1!!!

Na pocetku mi se cini ce ovo da bude jako zanimljiva sezona!

KO NIJE USTAO U 7 DA GLEDA NE MORA NI DA OSTAVLJA KOMENETARE!!!

Dule ZH

pre 15 godina

Ekstra!!!
Tako mi je drago sto "mali" nisu vise "mali"!!! Ovo obecava, nadam se da ce sezona biti zanimljiva i neizvesna ali ovog puta sa vise kandidata za titulu. Fabricki timovi nisu vise br.1, Brawn GP, Red Bull, Williams i Toyota su napravili super posao. Ovakav start grid niko nije ocekivao, "veliki" u drugoj polovini!
Sjajno!!! Nista bolje nije trebalo da se desi F1, jos samo da sledece sezone promene sistem bodovanja na 12,9,7,5,4,3,2,1 i posao je zavrsen!

Brawn - Brain!

pre 15 godina

Phoenix?!
Brawn gp pre tri nedelje nije znao da li ce uopste i postojati ove sezone. Sa dve nedelje pakovanja i jednom nedeljom testiranjanja bolida su 1 sekundu brzi od ostalih!
Sta reci osim svaka cast!
Super za F1, i ostali "timovi drugog reda" su puno bolji tako da ce sezona biti vrh!

marko-nbg

pre 15 godina

Ovo jeste na neki nacin senzacija!!! ALI.... Uvek postoji ali! Sacekajmo da tehnicka komisija kaze svoje, to je prvo! Drugo je, da veliki timovi , poput Ferrari-a, Meklarena i Renoa , sigurno nece sedeti skrstenih ruku i pustiti tek tako da jedan mali tim diktira tempo!!! U Australiji su se i ranije desavala iznenadjenja, prema tome treba sacekati sa nekim predvidjanjima tipa, Brown GP sampionski tim, kao sto su vec pozurili komentatori na televiziji koja prenosi F1 sampionat! Moje misljenje je da nas ceka interesantna sezona, s tim sto je pocetak malkice iznenadjujuci, ali mislim da sa dolaskom u Evropu treba ocekivati "dizanje" favorita, tj Ferrari-a, Meklarena i Renoa!
Opet, drago mi je zbog Barikela! Taj covek me je "kupio" svoim voznjama u Ferrari-u i bio bih srecan kad bi on imao makar jos jednu uspesnu sezonu!!
Takodje me raduje sto je Shumi ponovo na pit wall-u Ferrari-a !! Ove sezone ce biti potrebna taktika pre svega!! Mislim da tu Shumi moze dosta da pomogne, jer odlaskom Toda i Brona, Ferrari je izgubio bas na taktici! Dominikali i ekipa su prosle godine pokazali da se ne snalaze bas najbolje i upravo "zahvaljujuci" tome izgubljeni su znacajni bodovi, koji su bili presudni da se na kraju sezone ne radujemo mi koji navijamo za crvene!!!! Zato ove seone pamet u glavu , Shumija na zid i u nove pobede!!! Napred Ferrari!!!!

degenije

pre 15 godina

Drago mi je da se Ros Brown nije prevario. Sjajan lik. Ali sve simpatije ipak idu Sebastijanu Fetelu. Dečko je čisti talenat i nadam se da će nadmašiti najvećeg svih vremena Šumija.

BrawnGP

pre 15 godina

Jeste vidjeli, čudo zar ne???Za mene nije čudo jer je BrawnGP bolji od svih ostalih timova u F1.Pošto je Dženson Baton zauzeo pol prokomentarisao bih njegovu vožnju:bio je sjajan i što je najvažnije briljirao je na stazi.Što se tiče ostalih timova, prvo ću prokomentarisati Ferrari:
Masa(vozi kao baba i jako spor), Kimi(bivši svjetski prvak, kao neki djed sa štapom).Ovo jako smiješno zvuči, ali ću na ljeto da pozovem 3 bivša svjetska prvaka:Alonsa, Kimija i Hamiltona da mi malo pokose travu svojim bolidima.Hamilton je jako spor i zaostaje oko 3 sekunde, Alonso oko 2 a Kimi 1.Pozdrav svima koji misli da će BrawnGP poderati sve ostale i timove i pokazati im da nije mlaka voda!!PS, navijači Ferrarija i McLarena su pravi luzeri!!

alonsova

pre 15 godina

Kakav pocetak sezone, stvarno je previse iznenadjenja!Nando, sutra pokazi sta znas! Toliko sam cekala ovaj dan, nije da se nisam razocarala 12. pozicijom, ali, ovo je tek pocetak... VAMOS NANDO!!!

Kotez F1

pre 15 godina

Dok su se McLaren, Ferrari, BMW i Renault krljali na kraju prosle sezone, japanci su sve to lepo iskoristili i totalno preusmerili rad za sezonu 2009. Zato su sad ovako jaki. Jedini izuzetak je Brawn gp koji je od nule napravio bum!

riki

pre 15 godina

ovi slabiji timovi, izgleda da su nasli neku foru kako da budu brzi od ovih jacih.
nazalost po njih ovi jaci ce to uskoro da otkriju, pa ce sve ponovo da se vrati u normalu.

schomy90

pre 15 godina

da,da...5 godina navijam za Barikela, jos iz vremena kada je vozio sa Sumaherom. Mislim da Sumaher nikada nije imao boljeg suvozaca, koji je cak na svoju stetu vozio za Sumaherove rezultate. No, htedoh da kazem da sam tokom cele prosle godine pratio voznje Barikela i uopste Honde i da nisam mogao da verujem da su TOLIKO zaostajali za svima drugima, ali sam imap docekao da vidim kako moj miljenik gazi po svim ostalim "velikanima"... Ali, naravno, uvek ima ali, na MONDU sam pre oko 3 meseca fideo foto izvesta pod naslovom tipa "smesna evolucija formule1" i bio sam zgranut izgledom bolida. Mada, nadao sam se da samo nisu fotogenicni bas...ali kada sam pogledao trening jutros, toliko sam se razocarao onim decijim igrackicama da mi prvi startni red mog omiljenog tima nije doneo preeranu satisfakciju! Sta su ljudi iz F1 hteli ovim promenama da urade, sta da postignu...ne verujem da iko normalan zna, ali znam samo da su ove godine ostali bez mnogo fanova i postovalaca formule.

Ferarijevac

pre 15 godina

Šta mislite koliko će sutra bolida posle prvog zavoja ostati bez prednjeg krila?
Ja mislim jedno 5-6 bolida, sigurno će među njima biti jedan bolid ferrarija a možda i oba bolida ferrarija (na moju žalost).
Ovi koji budu koristili KERS na startu mogu dobit 1-2 pozicije ali postoji i velika mogućnost da ostanu bez prednjeg krila, a ako budu startovali sporo i bez korištenja KERS-a postoji mogućnost da izgube svoju poziciju.
Sutra na startu trke će biti HAOS.

neki

pre 15 godina

a se zaleteo kimi,zum-zum..pitaj boga kolka je to brzina :)) ..zamalo prvi da bude :)) haha,vozi taj sporet balvane jedan,kladio sam se na tebe @$#$$@#@@# :)

Aladin

pre 15 godina

Veoma iznenadjujuci i veoma uzbudljiv pocetak nove sezone... Nadam se da ce tako ostati do kraja...
I naravno sve cestitke Ross Brawnu za odlicni pocetak njegovog tima...

miroslav2

pre 15 godina

For the 2009 season, the FIA are making public the weights of all cars ahead of the race start to help give an idea of relative fuel load. The cars that made Q3 are weighed after qualifying, while the weights of the remaining cars must be declared by their teams shortly after the session. The details from Melbourne show that Brawn GP were not running light, despite their impressive pace.

The weights, sorted by grid order, are:

1. Jenson Button, Brawn GP, 664.5kg
2. Rubens Barrichello, Brawn GP, 666.5
3. Sebastian Vettel, Red Bull, 657
4. Robert Kubica, BMW Sauber, 650
5. Nico Rosberg, Williams, 657
6. Felipe Massa, Ferrari, 654
7. Kimi Raikkonen, Ferrari, 655.5
8. Mark Webber, Red Bull, 662
9. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 691.5
10. Fernando Alonso, Renault, 680.7
11. Heikki Kovalainen, McLaren, 690.6
12. Nelson Piquet, Renault, 694.1
13. Giancarlo Fisichella, Force India 689
14. Kazuki Nakajima, Williams, 612.5
15. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 675.5
16. Adrian Sutil, Force India, 684.5
17. Sebastien Bourdais, Toro Rosso, 662.5
18. Lewis Hamilton, McLaren, 655
19. Timo Glock, Toyota, 670
20. Jarno Trulli, Toyota, 660

Krakatau

pre 15 godina

Mogu ljudi pričati šta hoće, Hamilton je danas održao lekciju iz vožnje. Junak dana, zajedno sa Trulijem.
Brawn GP, nešto najbolje što se dogodilo u F1 još od kada se Schumi penzionisao :-)

OverDrive

pre 15 godina

Prvo i najprece, veoma mi je drago da se stvari u F1 menjaju, rekao bih slobodno, na bolje! Danasnji trening najrecitije govori tome u prilog.
Drugo, za mene uopste nije iznenadjenje uspeh BronGP ekipe. Jos kada je krajem 2007. Ros dosao u Hondu, rekao sam prijateljima i postovaocima F1 da se od Honde u 2008 ne moze mnogo ocekivati, jer je Ros stigao prekasno da bi ozbiljnije ucestvovao u razvoju bolida za sezonu`08, ali da ce zato Honda u 2009-oj godini mnogima da pomrsi racune! Sve to rekoh pre svega imajuci u vidu da Mihael Sumaher ne bi bio SEDAM puta prvak sveta da uz njega nije bio, pogodite ko, Ros Bron! Ispostavilo se da nije Honda nego BronGP(mislim da onaj ko je doneo odluku da Honda istupi iz F1 verovatno razmislja o harakiriju, ako ga vec nije izvrsio), ali to je to. Na stranu price o regularnosti ili neregularnosti difuzora: poznavajuci Rosov rad, ubedjen sam da su dufuzori na ivici legalnosti, ali sa prave strane, kao sto su u ostalom bila i mnoga njegova tehnicka resenja u Benetonu i narocito u Ferariju!
Trece, zalba one 4 ekipe na odluku da su difuzori legalni, koja ce se resavati tek posle trke u Maleziji, po mom misljenju je samo kupovina vremena, da bi te iste 4 ekipe (mislim da su veoma svesni da od te zalbe nece biti nista, jer bi inace FIA sama sebi skocila u usta!) stigle da naprave iste takve difuzore, ako ne i bolja resenja, na kakve su se zalile! Jer, nema sumnje da citavi timovi strucnjaka proucavaju sto javno sto tajno napravljenje snimke famoznih difuzora, pokusavajuci da sto vernije prenesu to resenje na svoje bolide. Cini mi se da ce tu da bude po onoj staroj "ujeo vuk magarca" i nikom nista.
Bilo kako bilo, napokon je pocelo!!!!
Uhhhhhhm, ko ce da doceka sutra ujutro....sva sreca pa se sat pomera unapred :)))
Zelim nam svima uzbudljivu sezonu!!!!

goxxyy

pre 15 godina

Iceman - a sto upropastise f1, meni je bas drago sto je neko novi dosao do pol pozicije, po pocetku seyone rekao bih da ce biti zanimljivo...

milisav

pre 15 godina

Pa i nije bas. Aj malo budite azurniji pa nam i javite sta se sve desava. Hamilton je zamenio menjac, honda je kaznjena, williams pod istragom, nesto i oko red bulla i ferarija se istrazuje...

Djole

pre 15 godina

Jel ovo zbog novih pravila ovakav raspored ili...? :)
Baton je uvek bio veliki borac, meni je njega zao sto nije imao priliku da bude u nekom od najjacih konstruktora...
Ipak i ove sezone, kao vec 20ak godina, navijam za Ferari!
Cirkus pocinje sutra!

tesla

pre 15 godina

Williams je uložio protest na Ferrari i Red Bull pa se čeka odluka sudija. Pretpostavlja se zbog poda ili nečega na donjem dijelu bolida.
Raspade se FOTA (organizacija timova koja je protiv FIA-e tj. Maxa i Bernija

shaban

pre 15 godina

vec vidim kako fia donosi odluku o ilegalnoj ajrodinamici na Bronovim automobilima... ..... prosto sam siguran da ce to da se desi....

miroslav

pre 15 godina

E konacno da ne gledamo na podijima naduvane vozace ferarija, meklarena renoa i bmw. Sad se vidi ko su pravi vozaci kad su bolidi izjednaceniji

Govedo

pre 15 godina

Samo je jedan gazda Formule 1, to je Lewis Hamilton. Osramotio je ostale vozače, pa se ovi ljute na njega:) Nažalost ove je godine McLaren loš, ali vratit ćemo se iduće. (i sa Vettelom u svojim redovima).

Alkaloid

pre 15 godina

Obe Tojote su zbog nepravilnosti sa zadnjim stabilizatorom diskvalifikovane.FIA ce imati ove sezone pune ruke posla,Maks vec trlja ruke.

Mrki

pre 15 godina

Braco fanovi formule 1,jedno je sigurno ,da nas ceka uzbudljiv sampionat,ali nemojte nikako zaboraviti na DR MARIO TAISEN i na ROBERTA KUBICU

serge

pre 15 godina

Kubica je moj favorit ove godine. Ima neophodnu drskost...

Fetel će ove sezone biti veoma zapažen vozač.

Biće gusto ove godine. Nikad se više vozača nije nedalo tituli...

MilanV.

pre 15 godina

Najzad je pocela latino serija za muskarce...a dva Aleksandra u prijateljskom caskanju tek u dvanaestom minutu Q2 primecuju da im se Hamilton negde zagubio.A tek intrige,prevare,uzburkane strasti po stalama....e to li smo cekali 5 meseci?DA!

GO TOYOTA

pre 15 godina

NI Kazne ni izfrustrirani protivnici nam nemogu nista!!!BRAVO TRULI BRAVO TOYOTA ,bice ovo sezona za pamcenje!!!!!ZRELO JE ZA POBEDU!!!

ferrari

pre 15 godina

Sebastian Vettel ce pobediti na VN MELBURNA i mozda,mozda ce biti medju prvih pet u ukupnom sampionatu,bar se ja tako nadam.sigurno je talentovan.Ko zna,mozda sledece sezone 2010 bude vozio za ferrari,ali to ne bi bilo iznenadjenje.

tesla

pre 15 godina

Dusan

To je zato jer je diskvalifikacija zbog nepravilnog bolida "flexi wings" jača nego zbog zamjene mjenjača, pa su Toyote zadnje a Hamilton 18.

Robbie

pre 15 godina

Drago mi je da Baton (jedan od najboljih vozaca ikada u F1) najzad ima pristojan bolid. Sutra ce se pokazati i koliko je izdrzljiv. Od trenutne postave jos jedino Kubicu smatram nadprosecnim vozacem - ostali samo odradjuju posao.

nekerozberg

pre 15 godina

Baton mi je skroz ok i voleo bih da ga vidim u vrhu, Fetel takodje kao i Rozberg, ali samo da nije nadmocnost BrawnGP-a izrezirana od strane Bridgestona! Oni znaju kako se favorizuje jedan a kinje drugi timovi.

Dusan

pre 15 godina

Samo mi nije jasan jedan deo ove vesti. Hamilton bio 15-i na treningu, dobio kaznu 5 mesta unazad, a startuje sa 18-og mesta. WTF? Ko je izracunao ovo?

Ivan

pre 15 godina

Ja mislim da ovo nije samo "najbrži cirkus na svetu" Nego je u pravom smislu cirkus. Čini mi se da je ono osvajanje titule Hamiltona prošle godine (iako sam navijao za njega) bilo namešteno, samo zbog zanimljivosti, jer je gledanost formule počela da opada, jer je počela da bude dosadna (Setimo se Schumahera koji je skoro svaku trku pobeđivao). Pretpostavljam da je ovo na neki način isplanirano.

hez

pre 15 godina

Nema preticanja! Sebastijan Vettel je novi Sena,drzak bezobrazan i sjajan vozac. Ovo sa kubicom me podsetilo na jednu od sezona kad je Alesandro nanini obisao Senu, a ovaj ga vec u narednom krugu lansirao od pozadi 10 metara u vazduh. Vettel sampion.

Mickey

pre 15 godina

SVAKA CAST KUBICI!
Kubica nije napadao drugo, vec prvo mesto. Otud tako uzurban manevar. Incident moze da se klasifikuje kao trkacki i nema govora o osudi ikoga od njih dvojice. E sad kako prvo mesto....?!
Pa Kubica je bio brzi od JB 0.4 sec po krugu i imao je realne sanse da u poslednjem krugu napadne prvo mesto. Moje licno misljanje je da tako trebaju da voze vozaci sa sampionskim porivom.Htep bih i da dodam neizbeznu cinjenicu: Ipak on sedi za volanom BMW. Zao mi je Fetela, fantasticna trka za njega.
Dobra po BMW su i losi i relativno losi rezultati Ferarija i Meklarena.

Bayerische Motoren Werke

t

pre 15 godina

Ovdje imae i težine bolida nakon kvalifikacija jer vidim da hvalite Kubicu a najlakši je
http://www.formula1.com/news/headlines/2009/3/9085.html

Lepi Milance - Vegas

pre 15 godina

Secam se ja tako i tim Valtera Wolfa je poceo sezonu pobedom sa Dzodi Sekterom za volanom. Cela pojava toga tima u to vreme je zracila novitetima i svezinom...

Bas kao i sada RBRT.
Strasno je samo sto je covek konstruisao sve za Hondu i onda stavio u tu sasiju meckin motor i stvar radi do ludila????

E sad sve ovo je lepo i trajace do kraja sezone i ondak prestaju snovi i covek ide u McLaren da zameni "Gazdu" i sve ovo prestaje da postoji...

Mislim kada je napustio Ferari imao je obavezu da se ne bavi nisacime godinu dana a da moze da predje u McLaren tek 2010. i sad kao ovo je slucajno sa time sto se vec sada igra se Mercedesovim motorima koji ni u ludilu nisu isti kao i ovi luzeri u Meklarenovim bolidima...

Djole

pre 15 godina

Ja samo imam jedan komentar: Ono sto je Kubica uradio je za svaku osudi!
Vetel je mlad vozac, bio sam ubedjen da ce ove sezone preci u neki od dva najjaca tima! Ono je jako bezobrazno od stranne Kubice i ocekujem kaznu!

Sto se tice Ferarija... bez komentara...

Dragan F60

pre 15 godina

Potpuni fijasko Ferrarija... :((
Nažalost, ova situacija sa drastičnim promenama pravila biće za Ferrari verovatno slično kao i 2005. godine...
Brawn GP već ima 18 poena, i Hamilton i Mercedes 5 poena što umnogome otežava situaciju Massi i Raikkonenu...
ukoliko i na sledećeoj trci budu van podijuma ili uopšte ne osvoje nijedan poen, sezona za Ferrari biće izgubljena... :((

BrawnGP

pre 15 godina

Jeste vidjeli, čudo zar ne???Za mene nije čudo jer je BrawnGP bolji od svih ostalih timova u F1.Pošto je Dženson Baton zauzeo pol prokomentarisao bih njegovu vožnju:bio je sjajan i što je najvažnije briljirao je na stazi.Što se tiče ostalih timova, prvo ću prokomentarisati Ferrari:
Masa(vozi kao baba i jako spor), Kimi(bivši svjetski prvak, kao neki djed sa štapom).Ovo jako smiješno zvuči, ali ću na ljeto da pozovem 3 bivša svjetska prvaka:Alonsa, Kimija i Hamiltona da mi malo pokose travu svojim bolidima.Hamilton je jako spor i zaostaje oko 3 sekunde, Alonso oko 2 a Kimi 1.Pozdrav svima koji misli da će BrawnGP poderati sve ostale i timove i pokazati im da nije mlaka voda!!PS, navijači Ferrarija i McLarena su pravi luzeri!!

alonsova

pre 15 godina

Kakav pocetak sezone, stvarno je previse iznenadjenja!Nando, sutra pokazi sta znas! Toliko sam cekala ovaj dan, nije da se nisam razocarala 12. pozicijom, ali, ovo je tek pocetak... VAMOS NANDO!!!

miroslav

pre 15 godina

E konacno da ne gledamo na podijima naduvane vozace ferarija, meklarena renoa i bmw. Sad se vidi ko su pravi vozaci kad su bolidi izjednaceniji

Dusan

pre 15 godina

Samo mi nije jasan jedan deo ove vesti. Hamilton bio 15-i na treningu, dobio kaznu 5 mesta unazad, a startuje sa 18-og mesta. WTF? Ko je izracunao ovo?

Robbie

pre 15 godina

Drago mi je da Baton (jedan od najboljih vozaca ikada u F1) najzad ima pristojan bolid. Sutra ce se pokazati i koliko je izdrzljiv. Od trenutne postave jos jedino Kubicu smatram nadprosecnim vozacem - ostali samo odradjuju posao.

Djole

pre 15 godina

Ja samo imam jedan komentar: Ono sto je Kubica uradio je za svaku osudi!
Vetel je mlad vozac, bio sam ubedjen da ce ove sezone preci u neki od dva najjaca tima! Ono je jako bezobrazno od stranne Kubice i ocekujem kaznu!

Sto se tice Ferarija... bez komentara...

marko-nbg

pre 15 godina

Ovo jeste na neki nacin senzacija!!! ALI.... Uvek postoji ali! Sacekajmo da tehnicka komisija kaze svoje, to je prvo! Drugo je, da veliki timovi , poput Ferrari-a, Meklarena i Renoa , sigurno nece sedeti skrstenih ruku i pustiti tek tako da jedan mali tim diktira tempo!!! U Australiji su se i ranije desavala iznenadjenja, prema tome treba sacekati sa nekim predvidjanjima tipa, Brown GP sampionski tim, kao sto su vec pozurili komentatori na televiziji koja prenosi F1 sampionat! Moje misljenje je da nas ceka interesantna sezona, s tim sto je pocetak malkice iznenadjujuci, ali mislim da sa dolaskom u Evropu treba ocekivati "dizanje" favorita, tj Ferrari-a, Meklarena i Renoa!
Opet, drago mi je zbog Barikela! Taj covek me je "kupio" svoim voznjama u Ferrari-u i bio bih srecan kad bi on imao makar jos jednu uspesnu sezonu!!
Takodje me raduje sto je Shumi ponovo na pit wall-u Ferrari-a !! Ove sezone ce biti potrebna taktika pre svega!! Mislim da tu Shumi moze dosta da pomogne, jer odlaskom Toda i Brona, Ferrari je izgubio bas na taktici! Dominikali i ekipa su prosle godine pokazali da se ne snalaze bas najbolje i upravo "zahvaljujuci" tome izgubljeni su znacajni bodovi, koji su bili presudni da se na kraju sezone ne radujemo mi koji navijamo za crvene!!!! Zato ove seone pamet u glavu , Shumija na zid i u nove pobede!!! Napred Ferrari!!!!

Adrenalin

pre 15 godina

Velike promene uvek donose iznenadjenja. Jos na kraju ove sezone sam rekao su moji tipovi za "iznenadjenja" godine:
- RedBull jer je Adrian Newey aerodinamicki genije kakav vise ne postoji u F1. Bili su to on i Rory Byrne koji se nazalost povukao
-Honda, a sadasnji BrawnGP, jer je Brown bio tehnicki direktor Ferrarija i zajedno sa Sumaherom pisao istoriju f1. Uostalom ako se pogleda ko je prethodnih 20 godina osvajao titule u bar 90% slucajeva je u kreiranju bolida ucestvovao neko od pomenute trojice.
-Bmw jer je Bmw Bmw
Drago mi je sto je Brawn jos jednom pokazao koliki je genije. Junak danasnjeg dana za mene je ipak Vetel. Jedva cekam da i RedBull ugradi te difuzore pa da i Adrianov dizajn stvarno pokaze koliko vredi. Sve u svemu ocekuje nas uzbudljiva sezona. Veci timovi ce postepeno stizati manje i tako. Mislim da su oba Ferrarija izuzetno puna i da pokusavaju da taktikom nesto postignu. Pozdrav svim fanovima i kao i svake godine Forza Ferrari

degenije

pre 15 godina

Drago mi je da se Ros Brown nije prevario. Sjajan lik. Ali sve simpatije ipak idu Sebastijanu Fetelu. Dečko je čisti talenat i nadam se da će nadmašiti najvećeg svih vremena Šumija.

SrkiS13

pre 15 godina

NAPOKON SAM DOCEKAO I TU 2009 SEZONU FORMULE 1!!!

Na pocetku mi se cini ce ovo da bude jako zanimljiva sezona!

KO NIJE USTAO U 7 DA GLEDA NE MORA NI DA OSTAVLJA KOMENETARE!!!

ferrari

pre 15 godina

Sebastian Vettel ce pobediti na VN MELBURNA i mozda,mozda ce biti medju prvih pet u ukupnom sampionatu,bar se ja tako nadam.sigurno je talentovan.Ko zna,mozda sledece sezone 2010 bude vozio za ferrari,ali to ne bi bilo iznenadjenje.

Govedo

pre 15 godina

Samo je jedan gazda Formule 1, to je Lewis Hamilton. Osramotio je ostale vozače, pa se ovi ljute na njega:) Nažalost ove je godine McLaren loš, ali vratit ćemo se iduće. (i sa Vettelom u svojim redovima).

MilanV.

pre 15 godina

Najzad je pocela latino serija za muskarce...a dva Aleksandra u prijateljskom caskanju tek u dvanaestom minutu Q2 primecuju da im se Hamilton negde zagubio.A tek intrige,prevare,uzburkane strasti po stalama....e to li smo cekali 5 meseci?DA!

nekerozberg

pre 15 godina

Baton mi je skroz ok i voleo bih da ga vidim u vrhu, Fetel takodje kao i Rozberg, ali samo da nije nadmocnost BrawnGP-a izrezirana od strane Bridgestona! Oni znaju kako se favorizuje jedan a kinje drugi timovi.

Ivan

pre 15 godina

Ja mislim da ovo nije samo "najbrži cirkus na svetu" Nego je u pravom smislu cirkus. Čini mi se da je ono osvajanje titule Hamiltona prošle godine (iako sam navijao za njega) bilo namešteno, samo zbog zanimljivosti, jer je gledanost formule počela da opada, jer je počela da bude dosadna (Setimo se Schumahera koji je skoro svaku trku pobeđivao). Pretpostavljam da je ovo na neki način isplanirano.

Lepi Milance - Vegas

pre 15 godina

Secam se ja tako i tim Valtera Wolfa je poceo sezonu pobedom sa Dzodi Sekterom za volanom. Cela pojava toga tima u to vreme je zracila novitetima i svezinom...

Bas kao i sada RBRT.
Strasno je samo sto je covek konstruisao sve za Hondu i onda stavio u tu sasiju meckin motor i stvar radi do ludila????

E sad sve ovo je lepo i trajace do kraja sezone i ondak prestaju snovi i covek ide u McLaren da zameni "Gazdu" i sve ovo prestaje da postoji...

Mislim kada je napustio Ferari imao je obavezu da se ne bavi nisacime godinu dana a da moze da predje u McLaren tek 2010. i sad kao ovo je slucajno sa time sto se vec sada igra se Mercedesovim motorima koji ni u ludilu nisu isti kao i ovi luzeri u Meklarenovim bolidima...

Ferarijevac

pre 15 godina

Šta mislite koliko će sutra bolida posle prvog zavoja ostati bez prednjeg krila?
Ja mislim jedno 5-6 bolida, sigurno će među njima biti jedan bolid ferrarija a možda i oba bolida ferrarija (na moju žalost).
Ovi koji budu koristili KERS na startu mogu dobit 1-2 pozicije ali postoji i velika mogućnost da ostanu bez prednjeg krila, a ako budu startovali sporo i bez korištenja KERS-a postoji mogućnost da izgube svoju poziciju.
Sutra na startu trke će biti HAOS.

hez

pre 15 godina

Nema preticanja! Sebastijan Vettel je novi Sena,drzak bezobrazan i sjajan vozac. Ovo sa kubicom me podsetilo na jednu od sezona kad je Alesandro nanini obisao Senu, a ovaj ga vec u narednom krugu lansirao od pozadi 10 metara u vazduh. Vettel sampion.

Djole

pre 15 godina

Jel ovo zbog novih pravila ovakav raspored ili...? :)
Baton je uvek bio veliki borac, meni je njega zao sto nije imao priliku da bude u nekom od najjacih konstruktora...
Ipak i ove sezone, kao vec 20ak godina, navijam za Ferari!
Cirkus pocinje sutra!

Krakatau

pre 15 godina

Mogu ljudi pričati šta hoće, Hamilton je danas održao lekciju iz vožnje. Junak dana, zajedno sa Trulijem.
Brawn GP, nešto najbolje što se dogodilo u F1 još od kada se Schumi penzionisao :-)

riki

pre 15 godina

ovi slabiji timovi, izgleda da su nasli neku foru kako da budu brzi od ovih jacih.
nazalost po njih ovi jaci ce to uskoro da otkriju, pa ce sve ponovo da se vrati u normalu.

t

pre 15 godina

Ovdje imae i težine bolida nakon kvalifikacija jer vidim da hvalite Kubicu a najlakši je
http://www.formula1.com/news/headlines/2009/3/9085.html

shaban

pre 15 godina

vec vidim kako fia donosi odluku o ilegalnoj ajrodinamici na Bronovim automobilima... ..... prosto sam siguran da ce to da se desi....

Mrki

pre 15 godina

Braco fanovi formule 1,jedno je sigurno ,da nas ceka uzbudljiv sampionat,ali nemojte nikako zaboraviti na DR MARIO TAISEN i na ROBERTA KUBICU

serge

pre 15 godina

Kubica je moj favorit ove godine. Ima neophodnu drskost...

Fetel će ove sezone biti veoma zapažen vozač.

Biće gusto ove godine. Nikad se više vozača nije nedalo tituli...

neki

pre 15 godina

a se zaleteo kimi,zum-zum..pitaj boga kolka je to brzina :)) ..zamalo prvi da bude :)) haha,vozi taj sporet balvane jedan,kladio sam se na tebe @$#$$@#@@# :)

schomy90

pre 15 godina

da,da...5 godina navijam za Barikela, jos iz vremena kada je vozio sa Sumaherom. Mislim da Sumaher nikada nije imao boljeg suvozaca, koji je cak na svoju stetu vozio za Sumaherove rezultate. No, htedoh da kazem da sam tokom cele prosle godine pratio voznje Barikela i uopste Honde i da nisam mogao da verujem da su TOLIKO zaostajali za svima drugima, ali sam imap docekao da vidim kako moj miljenik gazi po svim ostalim "velikanima"... Ali, naravno, uvek ima ali, na MONDU sam pre oko 3 meseca fideo foto izvesta pod naslovom tipa "smesna evolucija formule1" i bio sam zgranut izgledom bolida. Mada, nadao sam se da samo nisu fotogenicni bas...ali kada sam pogledao trening jutros, toliko sam se razocarao onim decijim igrackicama da mi prvi startni red mog omiljenog tima nije doneo preeranu satisfakciju! Sta su ljudi iz F1 hteli ovim promenama da urade, sta da postignu...ne verujem da iko normalan zna, ali znam samo da su ove godine ostali bez mnogo fanova i postovalaca formule.

GO TOYOTA

pre 15 godina

NI Kazne ni izfrustrirani protivnici nam nemogu nista!!!BRAVO TRULI BRAVO TOYOTA ,bice ovo sezona za pamcenje!!!!!ZRELO JE ZA POBEDU!!!

Dragan F60

pre 15 godina

Potpuni fijasko Ferrarija... :((
Nažalost, ova situacija sa drastičnim promenama pravila biće za Ferrari verovatno slično kao i 2005. godine...
Brawn GP već ima 18 poena, i Hamilton i Mercedes 5 poena što umnogome otežava situaciju Massi i Raikkonenu...
ukoliko i na sledećeoj trci budu van podijuma ili uopšte ne osvoje nijedan poen, sezona za Ferrari biće izgubljena... :((

Dule ZH

pre 15 godina

Ekstra!!!
Tako mi je drago sto "mali" nisu vise "mali"!!! Ovo obecava, nadam se da ce sezona biti zanimljiva i neizvesna ali ovog puta sa vise kandidata za titulu. Fabricki timovi nisu vise br.1, Brawn GP, Red Bull, Williams i Toyota su napravili super posao. Ovakav start grid niko nije ocekivao, "veliki" u drugoj polovini!
Sjajno!!! Nista bolje nije trebalo da se desi F1, jos samo da sledece sezone promene sistem bodovanja na 12,9,7,5,4,3,2,1 i posao je zavrsen!

Aladin

pre 15 godina

Veoma iznenadjujuci i veoma uzbudljiv pocetak nove sezone... Nadam se da ce tako ostati do kraja...
I naravno sve cestitke Ross Brawnu za odlicni pocetak njegovog tima...

Brawn - Brain!

pre 15 godina

Phoenix?!
Brawn gp pre tri nedelje nije znao da li ce uopste i postojati ove sezone. Sa dve nedelje pakovanja i jednom nedeljom testiranjanja bolida su 1 sekundu brzi od ostalih!
Sta reci osim svaka cast!
Super za F1, i ostali "timovi drugog reda" su puno bolji tako da ce sezona biti vrh!

Kotez F1

pre 15 godina

Dok su se McLaren, Ferrari, BMW i Renault krljali na kraju prosle sezone, japanci su sve to lepo iskoristili i totalno preusmerili rad za sezonu 2009. Zato su sad ovako jaki. Jedini izuzetak je Brawn gp koji je od nule napravio bum!

Alkaloid

pre 15 godina

Obe Tojote su zbog nepravilnosti sa zadnjim stabilizatorom diskvalifikovane.FIA ce imati ove sezone pune ruke posla,Maks vec trlja ruke.

goxxyy

pre 15 godina

Iceman - a sto upropastise f1, meni je bas drago sto je neko novi dosao do pol pozicije, po pocetku seyone rekao bih da ce biti zanimljivo...

milisav

pre 15 godina

Pa i nije bas. Aj malo budite azurniji pa nam i javite sta se sve desava. Hamilton je zamenio menjac, honda je kaznjena, williams pod istragom, nesto i oko red bulla i ferarija se istrazuje...

miroslav2

pre 15 godina

For the 2009 season, the FIA are making public the weights of all cars ahead of the race start to help give an idea of relative fuel load. The cars that made Q3 are weighed after qualifying, while the weights of the remaining cars must be declared by their teams shortly after the session. The details from Melbourne show that Brawn GP were not running light, despite their impressive pace.

The weights, sorted by grid order, are:

1. Jenson Button, Brawn GP, 664.5kg
2. Rubens Barrichello, Brawn GP, 666.5
3. Sebastian Vettel, Red Bull, 657
4. Robert Kubica, BMW Sauber, 650
5. Nico Rosberg, Williams, 657
6. Felipe Massa, Ferrari, 654
7. Kimi Raikkonen, Ferrari, 655.5
8. Mark Webber, Red Bull, 662
9. Nick Heidfeld, BMW Sauber, 691.5
10. Fernando Alonso, Renault, 680.7
11. Heikki Kovalainen, McLaren, 690.6
12. Nelson Piquet, Renault, 694.1
13. Giancarlo Fisichella, Force India 689
14. Kazuki Nakajima, Williams, 612.5
15. Sebastien Buemi, Toro Rosso, 675.5
16. Adrian Sutil, Force India, 684.5
17. Sebastien Bourdais, Toro Rosso, 662.5
18. Lewis Hamilton, McLaren, 655
19. Timo Glock, Toyota, 670
20. Jarno Trulli, Toyota, 660

tesla

pre 15 godina

Williams je uložio protest na Ferrari i Red Bull pa se čeka odluka sudija. Pretpostavlja se zbog poda ili nečega na donjem dijelu bolida.
Raspade se FOTA (organizacija timova koja je protiv FIA-e tj. Maxa i Bernija

OverDrive

pre 15 godina

Prvo i najprece, veoma mi je drago da se stvari u F1 menjaju, rekao bih slobodno, na bolje! Danasnji trening najrecitije govori tome u prilog.
Drugo, za mene uopste nije iznenadjenje uspeh BronGP ekipe. Jos kada je krajem 2007. Ros dosao u Hondu, rekao sam prijateljima i postovaocima F1 da se od Honde u 2008 ne moze mnogo ocekivati, jer je Ros stigao prekasno da bi ozbiljnije ucestvovao u razvoju bolida za sezonu`08, ali da ce zato Honda u 2009-oj godini mnogima da pomrsi racune! Sve to rekoh pre svega imajuci u vidu da Mihael Sumaher ne bi bio SEDAM puta prvak sveta da uz njega nije bio, pogodite ko, Ros Bron! Ispostavilo se da nije Honda nego BronGP(mislim da onaj ko je doneo odluku da Honda istupi iz F1 verovatno razmislja o harakiriju, ako ga vec nije izvrsio), ali to je to. Na stranu price o regularnosti ili neregularnosti difuzora: poznavajuci Rosov rad, ubedjen sam da su dufuzori na ivici legalnosti, ali sa prave strane, kao sto su u ostalom bila i mnoga njegova tehnicka resenja u Benetonu i narocito u Ferariju!
Trece, zalba one 4 ekipe na odluku da su difuzori legalni, koja ce se resavati tek posle trke u Maleziji, po mom misljenju je samo kupovina vremena, da bi te iste 4 ekipe (mislim da su veoma svesni da od te zalbe nece biti nista, jer bi inace FIA sama sebi skocila u usta!) stigle da naprave iste takve difuzore, ako ne i bolja resenja, na kakve su se zalile! Jer, nema sumnje da citavi timovi strucnjaka proucavaju sto javno sto tajno napravljenje snimke famoznih difuzora, pokusavajuci da sto vernije prenesu to resenje na svoje bolide. Cini mi se da ce tu da bude po onoj staroj "ujeo vuk magarca" i nikom nista.
Bilo kako bilo, napokon je pocelo!!!!
Uhhhhhhm, ko ce da doceka sutra ujutro....sva sreca pa se sat pomera unapred :)))
Zelim nam svima uzbudljivu sezonu!!!!

tesla

pre 15 godina

Dusan

To je zato jer je diskvalifikacija zbog nepravilnog bolida "flexi wings" jača nego zbog zamjene mjenjača, pa su Toyote zadnje a Hamilton 18.

Mickey

pre 15 godina

SVAKA CAST KUBICI!
Kubica nije napadao drugo, vec prvo mesto. Otud tako uzurban manevar. Incident moze da se klasifikuje kao trkacki i nema govora o osudi ikoga od njih dvojice. E sad kako prvo mesto....?!
Pa Kubica je bio brzi od JB 0.4 sec po krugu i imao je realne sanse da u poslednjem krugu napadne prvo mesto. Moje licno misljanje je da tako trebaju da voze vozaci sa sampionskim porivom.Htep bih i da dodam neizbeznu cinjenicu: Ipak on sedi za volanom BMW. Zao mi je Fetela, fantasticna trka za njega.
Dobra po BMW su i losi i relativno losi rezultati Ferarija i Meklarena.

Bayerische Motoren Werke