Formula 1 2009: Tačka nulta

Kontroverze, sukobi i zla krv. Svega u tolikim količinama, a bolidi najprestižnijeg automobilskog takmičenja na svetu još nisu prešli ni jedan jedini trkački metar. Pravila se menjaju tik uoči starta sezone, tek donesene odluke se preinačuju. Pretnje bojkotom zbog neisplaćenog novca, sukobi između timova oko legalnosti konstrukcijskih rešenja, protesti, nejasnoće... „Pirana klub” ponovo je otvoren, šezdeseta sezona Svetskog prvenstva Formule 1 može da počne.

Pošaljite komentar
 1. Odličan tekst.

  Naravno, apsolutno se ne slažem da je Alonso bilo šta više od pripadnika šireg kruga najboljih F1 vozača nikako "najkompletniji vozač današnjice".

  Ubeđen sam da će (i) ova sezona to pokazati.

  Moji favoriti su apsolutno neverovatni Sebastian Fetel (ono što je radio prošle godine nisam video još od vremena Mihaela Šumahera) i Sebastien Burdis. Mislim da će ovaj momak ove godine dokazati da je vrhunski šampion - 4 uzastopne titule u ChampCartu (u 5 sezona) sigurno nisu slučajnost, naročito jer su tamo bolidi daleko ujednačeniji.
  (SQI, 28. mart 2009 00:18)

  # Link komentara

 2. Svaka cast na clanku...
  (Tomy, 27. mart 2009 19:03)

  # Link komentara

 3. Alonso@Renault - champions 2009
  (Gogi, 27. mart 2009 17:58)

  # Link komentara

 4. Ovi starci u F1 vec duze vremena samo palamude sa kojekakvim promenama. Cini se da i ono nemaju pojma sta hoce (valjda ih ubile godine). Kakve gluposti samo sa gumama, te smanjse ih, te nema vise slik, te samo jedna promena za celu trku, te samo jedan proizvodjac, te mora da se koriste oba tipa pneumatika... Po mom misljenju, ljudi su izlapeli nacisto. A sa ovim novim pravilima F1 mi lici na neku nizerazrednu formulu. Sto se bodovanja tice, ako hoce da vozaci manje kalkulisu, neka vrate stari sistem bodovanja. 9-6-4-3-2-1 i da se ne racunaju 2 ili 3 najlosija rezultata.
  (Vlada Edmonton, 27. mart 2009 17:22)

  # Link komentara

 5. odlichan text...svaka cast!
  (Luka, 27. mart 2009 17:20)

  # Link komentara

 6. Mislim da su promene donesene na tehnickom planu dobre i da ce imati odraz i na sportki plan.
  Medjutim najgore od svega sto je sistem bodovanja ostao isti. Ne podrzavam Bernijeve medalje , ali ni Fotine promene koje bi bile vise "kozmetcike". Resenje vidim negde izmedju, zapravo u bodovnom sistemu 12-8-6-5-4-3-2-1. Na ovaj nacin Bernijeva ideja o "pobednik nosi sve" ima smisla, a sa druge strane bodovanje nije zapostavljeno.
  (shaban, 27. mart 2009 15:33)

  # Link komentara