Petak, 23.01.2009.

12:01

AO: Dokićeva u osmini finala

Australijska teniserska srpskog porekla Jelena Dokić plasirala se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije pobedom nad Karolinom Voznijacki iz Danske.

Izvor: B92

AO: Dokiæeva u osmini finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Dersu Uzala

pre 15 godina

Hmmm...ispada da je Kurir bio u pravi. Bikici i u Hrvatskoj vaze za krajnje diskutabilne likove. Evo sta Hrvati misle o njima:
http://www.nacional.hr/clanak/29780/treneri-plejboji-unistili-dvije-teniske-zvijezde

http://www.forum.hr/showthread.php?t=128457

Tarja@

pre 15 godina

Bravo,Jelena!Bas mi je drago zbog tebe,samo tako nastavi.Ali ces najdalje do polufinala,pa te tamo ceka NASA Jeca,a preko nje,seko,ne moz'da prodjes..A oni Bikici,posebno onaj sto uvek sedi levo,bolje on da udje da igra tenis umesto nje.Pocepa se covek,'oce da umre.Da li su u Melburnu angazovana kola hitne pomoci?

lela

pre 15 godina

A sad i tata Damir žali što su se vraćali u Srbiju !!!!!!!!!
http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,24958989-3162,00.html

frappe

pre 15 godina

POLAKO SE I ONA VRAĆA U FORMU.Mislim da će pobediti Klejbanovu, jer je ipak u prethodna dva kola pobedila bolje teniserke. Nadam se da se Jelena neće opustiti. Četvrtfinale vrh.

bojan

pre 15 godina

moze da igra i za zimbabwe i ja cu uvek navijati za nju sem kada igra protiv mojih favoritkinja...valjda bi svako normalan izmedju toga da je nema na teniskoj mapi sveta ili da igra za australiju izbrao ovo drugo...aman zaman...ajde Jelena!!!!!!!!!!

Mile

pre 15 godina

"Granice i teritorije su gluposti - sloboda je sustina..."

Gos-n Dejane, ova recenica je esencija onoga sto sam ceo zivom mislio o granicama. Hvala vam za moj buduci moto!

I dok gledam i navijam za Ancica, pitam se koliko bi ovih nasih vajnih "rodoljuba" ostalo u Srbiji kada bi se ova vasa recenica obistinila.

serbissimo

pre 15 godina

Nije istina da je Jelena Dokic rekla da joj je najveca greska u zivotu sto je dosla u Srbiju. Rekla je da joj je najveca greska sto je pod pritiskom oca napustila Australiju kada je bila na vrhuncu, a to nikako nije isto. Otac ju je upropastio i procerdao sav novac koji je ona zaradila, doveo je ovde usred najveceg haosa, oduzeo joj mladost, karijeru, radost, sve ono sto joj je pripadalo. Posto i sam znam sta znaci imati oca koji je dusevni bolesnik, mogu samo da joj skinem kapu posle ovakovog povratka i pozelim sve najbolje u zivotu, taman sutra igrala i pod hrvatskom zastavom. Devojka ima lavlje srce.

zuj

pre 15 godina

Zasto Jelena voli Australiju? Kad je dosla tamo, bez ikakvih velikih rezultata vec samo kao veliki talenat, postala je preko noci najveca nada njihovog zenskog tenisa, slavili su je i pravili emisije sa Dokicima, poklonili su joj tri puta vise paznje od svih drugih svojih igracica zajedno. Dobila je odlicne uslove da trenira i porodicnu kucu u Sydney-u. O njoj se pricalo samo najlepse i sa ponosom kao da je rodjena Australijanka. Njen otac je sluzio reportere rakijom (dobro, to nam je jasno). Mediji su objavljivali smrtno uvredjene tekstove kad je otisla u Srbiju. I sad, nakon svega, kad je posteno zaradila ulazak na turnir (sto je tamo strahovito vazno i vidi se da nisu hteli da joj progledaju kroz prste), stavljaju je na centralni teren i navijaju kao sumanuti za nju. Negde je oprastanje normalno, a negde nezamislivo.

mlbrnsrb

pre 15 godina

jelena dokic je srpkinja koja igra za australiju iz financijskih razloga, bikici su tu samo dekor, znamo da je od oca naucila skoro sve ovo sto je danas cini mocnom cak i ono sitno boksersko cupkanje pre bacanja novcica u vazduh, nek joj je srecno ona samo ucvrscuje odnose aust&srb, sluzi na cast obema drzavama, pozitivno i "vin vin" za obe strana, good luck kid...

Ana

pre 15 godina

Bas bih volela da mi neko kaže jedan dobar razlog zbog koga bih trebalo da se radujem njenim pobedama i da navijam za nju?
Ja stvarno ne znam ko je ovde lud?
1.Jelena Dokić igra za Australiju
2.Ne prica Srpski nego Hrvatski
3.I ne može da prežali to što je igrala za Srbiju
Stvarno sam ozbiljno počela da brinem za ovu zemlju i ljude koji žive u njoj.Jer ma kakva bila to je MOJA zemlja i nikada necu da navijam za nekog kome je najveća greška bila to što se takmičio pod zastavom SRBIJE!!!!

Misxa

pre 15 godina

Partiotizam??? Hmmm... Vještačka tvorevina nametnuta od strane onih koji su manipulisali masama kroz istoriju čovječanstva, zarad svojih ličnih sebičnih interesa. Gorko, ali istina. I kakve koristi mi obični smrtnici imamo od patriotizma??? - Nikakve!!! Neće nam stvoriti novac u životu, graditi karijeru, donijeti uspjehe. Kako kaže stara izreka: Zlo rađanje, gotovo suđenje! Rođeni smo na Balkanu, od koga nismo dobili ama baš ništa osim pametnu i prkosnu glavu. Zato batite tu temu, aman zaman! Svak ima pravo na izbore u životu. Radovao sam se ko malo dijete Jeleninim pobjedama, jer je gledam kao ćovjeka i kao sportistu, pa makar ona bila i sa mongolskim pasošem. Jedva čekam polufinale JJ - JD. A onda kao iz crtaća: pevac ili krelac, biće dobro pečenje!!!

zuj

pre 15 godina

@tanja
Je li taj tekst iz Kurira ili nekog slicnog izdavackog blaga? Karolina Sprem je Varazdinka a ne Zagrepcanka, a sto se tice njenog pada, ima priliku da se vrati, kao i Jelena. Ako je problem bio u braci Bikic zasto je jos nema nigde kad je uspela da pobegne? Valjda joj nisu odsekli ruku kojom igra? Ne, ispala je u prvom kolu.
Clanak je senzacionalisticki, a pravu istinu ne znamo.

grga1810

pre 15 godina

Ma koja Dokicka, koja Ana, koja Jelena? ma ja navijam za Anastasiju Mishkinu:)))))))respect!
Secate se mecha protiv JJ mislim da je bio na Vimbdonu,kada je JJ vodila 5:1 u trecem setu a na kraju pobedila Mishkina???
E JA SE SECAM:)
Lepo za Dokicku, ali ona ne igra za Srbiju i za mene je samo veliki come-back koji NEMA veze sa nashom zemljom...pomirimo se sa tim...
Lepo i za Anu i za JJ.Lichno vishe simpatishem JJ ali Ana je tako shik...
Pokazite nam talenat i sve vas ljubim:)))))

posmatrac

pre 15 godina

Kajem se zbog Srbije
Australijska teniserka Jelena Dokić izjavila da će celog života žaliti zbog toga što se svojevremeno vratila u našu zemlju

Australijska teniserka srpskog porekla Jelena Dokić sa dve pobede u Melburnu najavila je povratak na staze stare slave, ali je izgovorila rečenicu zbog koje će verovatno izgubiti sve ovdašnje navijače.

- Zaista žalim zbog odluke o povratku u Srbiju. Mogu da kažem da sam je donela pod uticajem svoga oca i da ću zbog nje žaliti do kraja života - rekla je Dokićeva.

Jelenu je sudbina dovela u našu domovinu iz rodnog Osijeka kad je počeo rat. Drugim rečima, spasavala je glavu dolaskom u Srbiju. Nakon toga je emigrirala u Australiju i uzela državljanstvo ove zemlje, a potom se opet vratila kod nas.
Navodno, prisiljena od oca Damira, koji je te 2001. godine optužio organizatore Australijen opena da su namestili žreb protiv njegove ćerke. Polako je počela da nestaje sa teniske scene, pobegla je od svoje porodice, a povratak u vrh belog sporta pokušavala je da nađe pod patronatom braće Bikić u Hrvatskoj. Sada je ponovo postala Australijanka, odana i verna zemlji kengura i koala.

- Navijači su ovde stvarno fantastični i veoma sam im zahvalna. Zaista sam htela da odigram dobro i da im se na taj način zahvalim na podršci. Upravo oni su me u duelu sa Anom Čakvetadze izvukli i odneli do pobede. Ne očekujem da će me svi shvatiti, ali zaista dajem sve od sebe igrajući za ovu zemlju. Ponosna sam što ponovo igram pod njenom zastavom - rekla je Dokićeva.

sasa-To

pre 15 godina

@rEd MaCHine
vazno je da si ti pravi Srbin - doduse nesto ti je ime na cudnom jeziku (a nije ni cirilica).
Nije bre ovo fudbal 'maso ostrascena'.

Dzoana

pre 15 godina

Svako od vas ima razlicito vidjenje o ovoj devojci,ali mene lepo zaboli na dnu srca kad je videh ogrnutu australijskom zastavom...neka praznina mi u dusi..

Srđan

pre 15 godina

Bravo Jelena D, zasluzila si. Drago mi je da se vracas u formu i da je losa igra samo proslost. Drago mi je isto da si se otkacila onih probisveta iz Hrvatske......
(Krivokapic, 23. januar 2009 13:49)
Prati sledeći put malo bolje mečeve Jelene Dokić, kad je već voliš. "Probisveti" su bili na tribinama i proslavljali su svaki dolar koji je zaradila pobedom. Sa preko 3 mil. usd koje je imala kada se rastala sa (nažalost onakvim) ocem, spala je na nulu, a to je ponovo čeka.
Ne zanima me JD, ali mi smetaju komentari tipa "osamostalila si se od onakvog oca koi ti je upropastio život" i sl. Jelena je nezrela osoba, tek sada zavisna, ovaj put još i više i tu činjenicu sledećih godinu-dve dana umerenih uspeha neće mnogo promeniti.

pre 15 godina

Ostao sam iznenađen Tanjinim sramotnim prilogom. Ona je izvukla tekst iz Kurira, a svi znamo kakav je to medij, koji je usto objavljen 2006. godine!!!

http://arhiva.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006/avgust/02/SP-05-02082006.shtml

Tanji preporučujem da pravu istinu pročita ovdje...

http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24949881-2722,00.html

I još nešto! Kladioničari se najprije žale da su zbog namještanja u tenisu izgubili goleme novce, a onda stave koeficijent 5 na Dokićevu u susretu s Dankinjom. Iako je već protiv Čakvetadze bilo očito da Jelena igra odlično i da nije ništa slabija od Caroline!

mikica

pre 15 godina

Ne razumem zbog cega su se rasplamsale strasti u vezi sa pisanjem o Jeleni Dokic. Devojka je svojevremeno bila cetvrta na WTA listi, sjajno igrala, pa nestala. Njen pokusaj da se vrati na tenisku scenu vec vise od godinu dana prati veliki broj svetskih medija, te ne vidim razlog da to ne uradi i B92 ili bilo koji drugi medij u Srbiji. S druge strane, ne secam se da je iko prosle i pretprosle godine osipao paljbu na tekstove u vezi sa povratkom Devenport. U cemu je razlika? Smesna je takodje i rasprava o tome da li je "nasa" ili ne. Ne secam se da je neko, na primer, zamerio Nestoru (koji je, ako sam dobro obavestena, skratio prezime) sto igra pod kanadskom zatavom, vec se sa ponosom istice kako je on rodjeni Beogradjanin. Zao mi je sto na ovom forumu sve manje citamo komentare koji su u vezi sa tenisom, a sve vise one koji sa sportom nemaju veze.
Jeleni Dokic zelim svako dobro. Uzivanje je gledati ono sto prezentuje na AO i nadam se da ce ovaj turnir biti odskocna daska za bolje rezultate u buducnosti.

dezan

pre 15 godina

Balkanski inat,balkanska lepota,svaka cast.Pitam se da li ti tata place od srece ili od besa.Sto se mene tice ti si vec osvojila turnir ali onaj zivotni.Samo napred

Nikola

pre 15 godina

Bilo kako bilo Jelena je SRPKINJA i to ne moze niko promeniti,postizala je mnogo uspeha pod nasom zastavom,sto takodje niko ne moze promeniti pa stoga zasluzuje paznju srpske javnosti.Pa nije mi jasno da su se neki radovali povratku Martine Hingis a da se ne raduju povratku Jelene Dokic.Uostalom ne vidim zasto uopste komentarisete ako vam se ne dopada,a potpuno sam ubedjen da ce vecina vas koja sad pljuje po Jeleni Dokic isto tako pljuvati i po nasim teniserima kada im lose krene(neki ih vec i sad pljuju).E kada vi budete uradili za svoju zemlju sto su uradili Ana,Novak,Jelena pa i Jelena Dokic onda komentarisite i plujte po nasim teniserima.JELENA SRECNO!!!

tanja

pre 15 godina

Devojka nema MOZAK....a ja za takve nikad necu navijati....Udruzila se sa bracom Bikic....EEEEEEEEE....Za sve one koji ne znaju ko su i sta su braca Bikic evo vam nekoliko informacija:
*Jelena Dokić je već tri godine pod patronatom braće Bikić, za koje se vezuju kontroverzne informacije. Prema saznanjima iz Hrvatske, iza braće Bikić, koji u teniskim krugovima slove kao veliki pustolovi i lovci na mlade, lepe i bogate teniserke, stoje brat i otac koji su povezani sa zagrebačkim podzemljem, koje opet kontroliše nelegalnu trgovinu drogama i cigaretama, te prostituciju.
*Borna i Tin Bikić ne žele da ispuste Jelenu Dokić i oni kontrolišu njen život. Zaslužni su za njen strmoglav pad na WTA listi. Po Zagrebu se već mesec dana priča kako će se Jelena i Tin venčati po katoličkim obredima u jednoj maloj crkvi, daleko od očiju javnosti. Novost je da njih dvoje planiraju odlazak i život u Americi...
*Zanimljivo je da je Hrvatska preko svojih kanala upozorila Tina i Bornu Bikića da ne diraju njihovu perspektivnu teniserku Karolinu Šprem, koja je jedno vreme živela zajedno sa Jelenom i braćom u istom stanu. Mlada Zagrepčanka pre dve godine igrala je u četvrtfinalu Vimbldona, a onda se smuvala sa starijim Bikićem.
Usledio je period velike stagnacije, a njeni roditelji su se obratili hrvatskom državnom vrhu, apostrofirajući da Bikići koriste novac njihove ćerke za luksuzan život, dok ona sve više propada. Preko noći, Špremova je ponovo postala slobodna, ali vrlo teško uspeva da se vrati teniskom vrhu, gde je bila pre veze sa Bikićima.

Jelena i Jelena!

pre 15 godina

Nema ona samo oci Srpske, vec i onaj nas inat koji joj je omogucio da napravi ovakav povratak na tenisku scenu. To ime - Jelena - sve govori.

Sale

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da o njoj pricate tako lepo,nemam nista protiv da igra za bilo koju zemlju,samo nemoj da pljuje po SRBIJI,kakvi god da smo,to je nasa drzava

ivanbg

pre 15 godina

Kako vas nije sramota da tako komentarisete o Jeleni!?
Dok je propadala kao teniserka nikog nije bilo briga za nju, ni drzavu, ni teniski savez. Nikog nije bilo da joj pomogne kada joj je bilo najteze, osim teniskog saveza Australije.
Da nije bilo njih ona danas ne bi bila ovde gde jeste. Oni su joj pruzili drugu sansu! Ona je dosta uradila za nasu drzavu, a dok drzava nista nije uradila za nju, kada joj je to bilo potrebno.
SVAKA CAST JELENA!

Season Ticket Holder

pre 15 godina

@ komentar 15.

"Euforija navijaca Australijanaca mi je smesna, kao kad bih ja urlao na atletskom mitingu gledajuci kako Kenijci pod zastavom Srbije prvi ulaze u cilj".

Ovo vise govori o vama, nego o Australijancima, Jeleni i imaginarnim Kenijcima.

Sve u svemu tuzno.

Jelena je najveca nada australijskog tenisa. Mislite o tome Milane.

Dejan

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da nju neko podrzava iz Srbije! Zato nam i jeste ovako. Pa ljudi ona je izjavila da joj je za ceo zivot zao sto je igrala za Srbiju. To je isto kao i sa Amerima - oni nama bombe a mi njima osmeh. Mozda bismo trebali jednom zauvek da prestanemo da se smejemo onima koji na pljuju psuju progone i bombarduju!
NAPRED SRBIJA
(Sale, 23. januar 2009 12:50

Ovo sto je Jelena uradila, je najveci i najlepsi akt ljudske borbe za licnu slobodu i ljudsko dostojanstvo! Da li mozes samo da zamislis (mada cisto sumnjam) kolika joj je kolicina hrabrosti trebala da se izbavi iz ocevog "kaveza"? Mozes li da zamislis, sa kojim se sve unutrasnjim demonima devojka borila da prizna sebi ono sto svi mi vidimo - da je njen otac ludi terorista i da je sve uspehe cerke koristio za licnu promociju.Podji od sebe - da li bi ti to bio u stanju da uradis?
Srbija, za ljude slobodnog uma, je crna rupa. Ti verovatno vise volis da plivas u vodama politikanstva (ne politike - to je humana delatnost), korupcije i apsurda, kakva je trenutno Srbija. A Jelena, sigurno ima vise m..a od tebe iako si musko. Milina je danas bilo gledati Jelenu kako igra pravi takmicarski mec, kako napada i kako se raduje svakom osvojenom poenu a da kad kamera pokaze na njen boks, nema onog masnog, bradatog teroriste. Sto se mene tice, moze da igra i pod zastavom Mozambika i da prica sta hoce, ali cinjenica je da je srpskog porekla i da, upravo, ovih dana jedna srpkinja pokazuje svetu kako nepostoji nista draze i lepse od licne slobode. Granice i teritorije su gluposti - sloboda je sustina... Napred Jelena!

Иван-Ниш

pre 15 godina

Мислим да је Докићка изјавила да јој је жао што је напуштала Аустралију а не што је играла под српском заставом. Пошто смо упознали тата Докића мислим да је јасно што је напустила Србију.

zoran

pre 15 godina

(vera, 23. januar 2009 12:58)

Tvoj komentar je patetican a ne ljudi koji se raduju uspehu jednog humanog bica. Ljudi koji nisu optereceni bojama zastave i koze. Jednostavno ljudi. Nije lako biti covek, pa ti zato treba oprostiti.

Srecko

pre 15 godina

Zalosno je samo kako ste pljuvali Jelenu Dokic dok je igrala za Srbiju,a sada ste krenuli na Anu.Izgleda mi da bi i Ana trebalo da promeni drzavljanstvo kako bi je vise postovali.Ps.Kada je ne volite.

Misha

pre 15 godina

Jelena Dokic ce na specijalnu pozivnicu osvojiti Australijan Open i zato je ona pozvana,isti slucaj se desio sa Ivanisevicem na Wimbeldonu,zivi bili pa videli i prestanite da placete za Anom ona nikad nije ni bila igracica,umisljenja razmazena lepa ali bez trunke mozga u glavi,ako je neko nevodi nezna gde je,jer da zna nesto sigurno nebi sebi dozvolila da bude sa onim ustipkom od momka, kad je pred njom toliko lepih i privlacnih momaka, ocigledno radi se o pomanjkanju mozga u nejnoj lepoj glavi!

milos perth

pre 15 godina

@pirlo

stvarno mi nisi jasan, a zar je cudno sto Dokic igra za Australiju?
nemoj biti cinik (da se fino izrazim) - ona nema razloga da igra za Mongoliju ili bilo koju drugu zemlju sem Australije i Srbije. pokusala je igrati za Srbiju i nista dobro joj nije donelo. ovde je odrasla (u Australiji) i naucula igrati, ne mislim da je treba osudjivati zato sto ponovo igra za Australiju.
i gde si to video da Dokiceva 'pljuje' po Srbiji i da se stidi svog porekla?

Petar

pre 15 godina

Kroz sta je sve prosla uz onakvog oca najveci uspeh joj je sto je ziva! To za koga ce da igra to je njena stvar. Svaki covek ima pravo da sam izabere za koga ce igrati!
Ona je rodjena u Hrvatskoj, odrasla u Austarliji(koja joj je i omogucila da igra tenis).
Srecno devojko! Samo napred!

Bozo

pre 15 godina

Bravo Dokiceva,tvoj talenat i umece igranja Tenisa nemoze ti niko oduzeti,pokazla si svima da si borac, a onaj tvoj bolesni Otac neka vidi sada sta je napravio od tebe za proteklih pet godina,ukrao tije mladost i sportski zivot gurnuo te u ocaj,vratices se Jelena na velika vrata jer si znalac i u Tenisu znas sve, neka tije sa srecom sine i neka te dragi Bog cuva!!!!!

djalaco

pre 15 godina

Red Mashine@

Neznam šta si nam dokazao sa linkom, pa znamo valjda pod kojom zastavom igra Dokiceva, gledamo tv brate. Ipak sve cestitke za igru Dokiceve.

Vukasin

pre 15 godina

hahaha, ova nasha nije ni stigla do Jelene... ova Ana je haos devojka. Ne kazem da je ne uspeh biti u prvih 10...ali njen stav i ona kao pojava po meni odbacuju publiku od nje. Skroz mi je mlitava i kilava i takva ce biti celog zivota...jbg

Makaveli

pre 15 godina

BRAVO Jelena. :) Bice zanimljivo ako bude igrala protiv Ane.
(Maja, 23. januar 2009 12:08)

Hahahaha...S´grohotom se smejem. Ana, Ana...

Krivokapic

pre 15 godina

Bravo Jelena D, zasluzila si. Drago mi je da se vracas u formu i da je losa igra samo proslost. Drago mi je isto da si se otkacila onih probisveta iz Hrvatske i da nema problema sa onim ocem koji se sepuri sa tvojim prama po Srbiji.
Zelim ti finale u kojem pobedjuje JJ.

zuj

pre 15 godina

Ovo je najlepsa vest danas sa turnira, devojka ima ogromno srce, pa neka ga da kome hoce, moze i Australiji i Hrvatskoj, nije vazno. Zelela sam da igra protiv Ane u sledecoj rundi, ali Ana to ne zasluzuje, a publika bi poludela i ne bi bila na njenoj strani kao danas, bilo bi gadno. Nadam se da ce se dve Jelene sastati i bice gusto i dramaticno. Jelena Dokic je samo dve godine starija od JJ, igrala je i u polufinalu GS i stvarno ima herca! Steta, steta za Srbiju, umesto da podupre teniserku bavi se njenim pijanim ocem koji lezi na asfaltu po svetskim gradovima i maltretira svoju porodicu. Gde bi nam danas bio kraj???

sdf

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kako neko ne zeli da igra za Srbiju. Pogledajte samo Cavica, pa dali smo mu kule i gradove, kad bi mu amerikanci poklonili toliko stanova i bazena!!! (citaj sarkasticno)

pule

pre 15 godina

Ne razumem ove komentare vezano za drzavu pod kojom igra..
Ova drzava je mnoge prilike prokockala.. kakvi ljudi takva drzava.. Mozda vam smeta sto je to ogledalo i vas samih.. Jel i od vas beze ljudi? Mislite o tome!!
Napred Jelena Dokic - TENISERKA!!

Dani_ch

pre 15 godina

Cestitam Jeleni na odlicnom Mecu. Zelim joj sve najbolje !!!
Devojka nije imala lak zivot i netreba jo zameriti sto sada igra ponovo za Australiju. Svako ima svoje odluke u zivotu i to treba da se postuje. Nece Jelena nikad zaboraviti odakle je....KRV nije voda. Netreba verovati sta novine sve pisu !!!

T.

pre 15 godina

Lepo je videti da neko posle godina emocionalnih problema i problema u porodici ponovo pocne da funkcionise kao uspesna osoba.

Nadam se da ce njen uspeh biti motiv drugima koji su u slicnim problemima.

brucka

pre 15 godina

Ne mogu da prezalim sto su Jelena i Ana igrale u isto vreme. Da nisu, Vini Pu je mogao da vidi kako bi trebalo da se odigra. Sto je jos gore, propustila je mogucnost da se u to i licno uveri. Srecom, naredno Otvoreno prvenstvo Australije je vec 2010, a citam i da su im plaze na svetskom nivou.

Bravo za Jelenu i veliki povratak na scenu!

pesale86

pre 15 godina

Drago mi je zbog Jelene, ali me malo brine Ana. Trenutno je 1:1 u setovima, a Ani bas ne ide najbolje. U svakom slucaju, drzimo joj palceve...

navijac

pre 15 godina

Svaka joj cast,vidi se koliko joj je bilo stalo i koliko se borila, jedna od nasih teniserki bi mogla da uci od nje,a ne da se muci sa nekim tamo anonimusima.Boze zdravlja ako ta nasa teniserka pobedi(a po trenutnoj igri tesko) videcemo koliko stvarno vredi ili je sve ovo do sada bila samo slucajnost.

Baghdatis

pre 15 godina

Auu otpade Ana. Dokickoj svako dobro, ali mi ovde joj nista nismo krivi tako da nemo ni pravo o nama lose da prica. Ipak ako ne pre onda ce ju verovatno oduvati Safina. JJ se muci, ali to je njen stil. Zvonareva razbija sve redom, ali ce se ukakiti protiv JJ, a onda Safina. E to cu morati da gledam...

milan-bgd

pre 15 godina

Jelena je ODLICNO odigrala!!! Nije mi jasno da ima ikoga od tenis fanova ko se ne raduje povratku Jelene Dokic. Ono sto je ona ucinila moze jedna u milion. Covek se samo rastuzi kako su jedna mladost i jedan veliki talenat prekinuti u uzletu zbog politickih i porodicnih, dakle NEsportskih razloga. Nista, idemo dalje, da spasimo sto se od vremena jos spasiti moze.

Ne mozemo da posmatramo njenu proslost a da ne uzmemo u obzir sta se sve desavalo u njenom porodicnom i geografskom okruzenju. Ne mozemo osuditi njenu zelju da ne igra za Srbiju a da se ne stavimo u njenu kozu i razmislimo zasto je tako odlucila. Voleli smo je, kovali u zvezde i ponosili se njenim podama i WTA plasmanima. Ne mozemo nikada omrznuti nekog koga smo zaista voleli, inace nemamo pojma sta je ljubav. Ne mozemo voleti nekog a da ne postujemo njegove zelje. Zelja Jelene Dokic da se nastani u Australiji je isto toliko vazeca koliko i njena zelja da napusti Hrvatsku. Ako smo ovu drugu odluku pozdravili, onda je barem red da ovu prvu ispostujemo. I da je pustimo da se vec jednom skrasi, bilo gde na svetu, i da prestanemo da je prozivamo zasto ne igra za Srbiju. I zasto joj je decko Hrvat.

Kao i svaka normalna mlada osoba, rat nije imala u svom "opisu sveta". Slusala je zelje svoje familije i napustila Osijek (i ja bih ga napustio u to doba). Niko je nije pitao (ni mi ovde u Srbiji) da li je to zelela. I koliko treba otrgnuti od sebe da bi se napustio grad svoje mladosti. Da se razumemo, ona je za mene Srpkinja i moj ponos, gde god bila. Euforija navijaca Australijanaca mi je smesna, kao kad bih ja urlao na atletskom mitingu gledajuci kako Kenijci pod zastavom Srbije prvi ulaze u cilj. Tek kad bi se srela sa JJ ili Anom, zna se za koga bih navijao, ali ovako - zna se ko je i uz koga sam.

Otac sam i imam cerku. Mozda zato mogu da shvatim koliko je odnos otac-cerka vazan i kakva je to mladost bila pod onim psihijatrijskim slucajem od oca. I kako je tesko bilo kojoj cerci da se uzdigne iz pepela razorene mladosti. I kako uspeh Jelene Dokic moze da izazove samo DIVLJENJE. Svaka cast Jelena!

Sale

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da nju neko podrzava iz Srbije! Zato nam i jeste ovako. Pa ljudi ona je izjavila da joj je za ceo zivot zao sto je igrala za Srbiju. To je isto kao i sa Amerima - oni nama bombe a mi njima osmeh. Mozda bismo trebali jednom zauvek da prestanemo da se smejemo onima koji na pljuju psuju progone i bombarduju!
NAPRED SRBIJA

zoran

pre 15 godina

Gledao sam mec..malo je reci da ju je Jelena razbila. Ako nastavi ovako svasta se jos moze desiti. Definitivno da talenat polako izbija na povrsinu. Samo da je kondicija posluzi i eto je na samom vrhu bez i malo problema.
Jelena glavu gore..veruj u sebe i dokazaces da si najbolja.
Bravo....

Pirlo

pre 15 godina

Draga Jelena.. možeš svaki dan da pričaš celom svetu koliko smo raspala zemlja, da je Srbija tvoja najveća greška.. možeš da igraš i pod zastavom mongolije, da zaboraviš korene.. ali svoje prezime i te oči balkanske ne možeš sakriti..

Ti si žrtva sopstvenih poroka.. žalim te kao čoveka, divim ti se kao sportisti

Radovao sam se danas svakom tvom osvojenom poenu i želim ti od srca polufinale sa našom istinskom kraljicom, a u tom meču možeš samo pokušati..

vera

pre 15 godina

Jeleni, kao osobi, pojedincu, zelim sve najbolje, kao i bilo kom drugom ko nista lose nikome nije ucinio. Istovremeno, ne vidim nikakav razlog da joj nasi mediji, pa ni ovaj sajt, posvecuju ikakvu posebnu paznju, iz prostog razloga sto je devojka izabrala da ode drugim putem. Licno ne vidim u tome nista lose, svako ima pravo na izbor, ali ne vidim ni potrebu da se mi njome i dalje bavimo u stilu "ona je nasa". Nije. Devojka je sama izabrala da to ne bude i to je to.

Ovi sto i dalje trce za njom (to "ona je nasa") deluju stvarno pateticno. Alo, ljudi, devojka se okrenula i otisla, a Vi i dalje kaskate za njom i pratite je poglednom punim obozavanja!!!

nataly_lux

pre 15 godina

ko je gledao ovaj mec...zna da nikom nece biti lako protiv Dokiceve.Ivanoviceva,bojim se kakav tenis pokazuje nece ni imati prilku da igra u osmuni finala.Iako zaigra...to ce biti finish.Dokiceva ima realne sanse da ode dalje od cetvrt finala i ako ponovi igru kao protiv wozniacki i cekvatadze...eto nje u konkurenciji za pehar.Zivi bili pa videli.U svakom slucaju raduje njen come back

Nikola

pre 15 godina

Gledao sam prvi set na Eurosportu, otišao od računara i kad sam se vratio posle kraćeg vremena, na programu je bio meč Safina i Federera. Očekivao sam da je izgubila i drugi set, ali me je prijatno iznenadila. Moram reći da sam bio presrećan kada sam video da je ipak prošla dalje i želim joj sve najbolje u nastavku turnira.

rEd MaCHine

pre 15 godina

evo svi navijachi dokiceve nek vide http://www.australianopen.com/en_AU/news/photos/2009-01-22/200901221232571539609.html
cime se ponosi tako mislim da nema potrebe pistati o njoj vishe ona je svoje pokazala,,a mi imamo dvije najbolje i najljepse teniserke na svetu ne treeba nam vishe

axolotl

pre 15 godina

Bravo Jelena! Ovo je nagrada za sve sto si dozivela! Iz sveg srca ti cestitam i zelim ti da brzinom munje napravis comeback! Zsaluzila si devojko!

Pirlo

pre 15 godina

Draga Jelena.. možeš svaki dan da pričaš celom svetu koliko smo raspala zemlja, da je Srbija tvoja najveća greška.. možeš da igraš i pod zastavom mongolije, da zaboraviš korene.. ali svoje prezime i te oči balkanske ne možeš sakriti..

Ti si žrtva sopstvenih poroka.. žalim te kao čoveka, divim ti se kao sportisti

Radovao sam se danas svakom tvom osvojenom poenu i želim ti od srca polufinale sa našom istinskom kraljicom, a u tom meču možeš samo pokušati..

milan-bgd

pre 15 godina

Jelena je ODLICNO odigrala!!! Nije mi jasno da ima ikoga od tenis fanova ko se ne raduje povratku Jelene Dokic. Ono sto je ona ucinila moze jedna u milion. Covek se samo rastuzi kako su jedna mladost i jedan veliki talenat prekinuti u uzletu zbog politickih i porodicnih, dakle NEsportskih razloga. Nista, idemo dalje, da spasimo sto se od vremena jos spasiti moze.

Ne mozemo da posmatramo njenu proslost a da ne uzmemo u obzir sta se sve desavalo u njenom porodicnom i geografskom okruzenju. Ne mozemo osuditi njenu zelju da ne igra za Srbiju a da se ne stavimo u njenu kozu i razmislimo zasto je tako odlucila. Voleli smo je, kovali u zvezde i ponosili se njenim podama i WTA plasmanima. Ne mozemo nikada omrznuti nekog koga smo zaista voleli, inace nemamo pojma sta je ljubav. Ne mozemo voleti nekog a da ne postujemo njegove zelje. Zelja Jelene Dokic da se nastani u Australiji je isto toliko vazeca koliko i njena zelja da napusti Hrvatsku. Ako smo ovu drugu odluku pozdravili, onda je barem red da ovu prvu ispostujemo. I da je pustimo da se vec jednom skrasi, bilo gde na svetu, i da prestanemo da je prozivamo zasto ne igra za Srbiju. I zasto joj je decko Hrvat.

Kao i svaka normalna mlada osoba, rat nije imala u svom "opisu sveta". Slusala je zelje svoje familije i napustila Osijek (i ja bih ga napustio u to doba). Niko je nije pitao (ni mi ovde u Srbiji) da li je to zelela. I koliko treba otrgnuti od sebe da bi se napustio grad svoje mladosti. Da se razumemo, ona je za mene Srpkinja i moj ponos, gde god bila. Euforija navijaca Australijanaca mi je smesna, kao kad bih ja urlao na atletskom mitingu gledajuci kako Kenijci pod zastavom Srbije prvi ulaze u cilj. Tek kad bi se srela sa JJ ili Anom, zna se za koga bih navijao, ali ovako - zna se ko je i uz koga sam.

Otac sam i imam cerku. Mozda zato mogu da shvatim koliko je odnos otac-cerka vazan i kakva je to mladost bila pod onim psihijatrijskim slucajem od oca. I kako je tesko bilo kojoj cerci da se uzdigne iz pepela razorene mladosti. I kako uspeh Jelene Dokic moze da izazove samo DIVLJENJE. Svaka cast Jelena!

axolotl

pre 15 godina

Bravo Jelena! Ovo je nagrada za sve sto si dozivela! Iz sveg srca ti cestitam i zelim ti da brzinom munje napravis comeback! Zsaluzila si devojko!

pule

pre 15 godina

Ne razumem ove komentare vezano za drzavu pod kojom igra..
Ova drzava je mnoge prilike prokockala.. kakvi ljudi takva drzava.. Mozda vam smeta sto je to ogledalo i vas samih.. Jel i od vas beze ljudi? Mislite o tome!!
Napred Jelena Dokic - TENISERKA!!

rEd MaCHine

pre 15 godina

evo svi navijachi dokiceve nek vide http://www.australianopen.com/en_AU/news/photos/2009-01-22/200901221232571539609.html
cime se ponosi tako mislim da nema potrebe pistati o njoj vishe ona je svoje pokazala,,a mi imamo dvije najbolje i najljepse teniserke na svetu ne treeba nam vishe

zoran

pre 15 godina

Gledao sam mec..malo je reci da ju je Jelena razbila. Ako nastavi ovako svasta se jos moze desiti. Definitivno da talenat polako izbija na povrsinu. Samo da je kondicija posluzi i eto je na samom vrhu bez i malo problema.
Jelena glavu gore..veruj u sebe i dokazaces da si najbolja.
Bravo....

sdf

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kako neko ne zeli da igra za Srbiju. Pogledajte samo Cavica, pa dali smo mu kule i gradove, kad bi mu amerikanci poklonili toliko stanova i bazena!!! (citaj sarkasticno)

Dani_ch

pre 15 godina

Cestitam Jeleni na odlicnom Mecu. Zelim joj sve najbolje !!!
Devojka nije imala lak zivot i netreba jo zameriti sto sada igra ponovo za Australiju. Svako ima svoje odluke u zivotu i to treba da se postuje. Nece Jelena nikad zaboraviti odakle je....KRV nije voda. Netreba verovati sta novine sve pisu !!!

Sale

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da nju neko podrzava iz Srbije! Zato nam i jeste ovako. Pa ljudi ona je izjavila da joj je za ceo zivot zao sto je igrala za Srbiju. To je isto kao i sa Amerima - oni nama bombe a mi njima osmeh. Mozda bismo trebali jednom zauvek da prestanemo da se smejemo onima koji na pljuju psuju progone i bombarduju!
NAPRED SRBIJA

vera

pre 15 godina

Jeleni, kao osobi, pojedincu, zelim sve najbolje, kao i bilo kom drugom ko nista lose nikome nije ucinio. Istovremeno, ne vidim nikakav razlog da joj nasi mediji, pa ni ovaj sajt, posvecuju ikakvu posebnu paznju, iz prostog razloga sto je devojka izabrala da ode drugim putem. Licno ne vidim u tome nista lose, svako ima pravo na izbor, ali ne vidim ni potrebu da se mi njome i dalje bavimo u stilu "ona je nasa". Nije. Devojka je sama izabrala da to ne bude i to je to.

Ovi sto i dalje trce za njom (to "ona je nasa") deluju stvarno pateticno. Alo, ljudi, devojka se okrenula i otisla, a Vi i dalje kaskate za njom i pratite je poglednom punim obozavanja!!!

zuj

pre 15 godina

Ovo je najlepsa vest danas sa turnira, devojka ima ogromno srce, pa neka ga da kome hoce, moze i Australiji i Hrvatskoj, nije vazno. Zelela sam da igra protiv Ane u sledecoj rundi, ali Ana to ne zasluzuje, a publika bi poludela i ne bi bila na njenoj strani kao danas, bilo bi gadno. Nadam se da ce se dve Jelene sastati i bice gusto i dramaticno. Jelena Dokic je samo dve godine starija od JJ, igrala je i u polufinalu GS i stvarno ima herca! Steta, steta za Srbiju, umesto da podupre teniserku bavi se njenim pijanim ocem koji lezi na asfaltu po svetskim gradovima i maltretira svoju porodicu. Gde bi nam danas bio kraj???

Dejan

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da nju neko podrzava iz Srbije! Zato nam i jeste ovako. Pa ljudi ona je izjavila da joj je za ceo zivot zao sto je igrala za Srbiju. To je isto kao i sa Amerima - oni nama bombe a mi njima osmeh. Mozda bismo trebali jednom zauvek da prestanemo da se smejemo onima koji na pljuju psuju progone i bombarduju!
NAPRED SRBIJA
(Sale, 23. januar 2009 12:50

Ovo sto je Jelena uradila, je najveci i najlepsi akt ljudske borbe za licnu slobodu i ljudsko dostojanstvo! Da li mozes samo da zamislis (mada cisto sumnjam) kolika joj je kolicina hrabrosti trebala da se izbavi iz ocevog "kaveza"? Mozes li da zamislis, sa kojim se sve unutrasnjim demonima devojka borila da prizna sebi ono sto svi mi vidimo - da je njen otac ludi terorista i da je sve uspehe cerke koristio za licnu promociju.Podji od sebe - da li bi ti to bio u stanju da uradis?
Srbija, za ljude slobodnog uma, je crna rupa. Ti verovatno vise volis da plivas u vodama politikanstva (ne politike - to je humana delatnost), korupcije i apsurda, kakva je trenutno Srbija. A Jelena, sigurno ima vise m..a od tebe iako si musko. Milina je danas bilo gledati Jelenu kako igra pravi takmicarski mec, kako napada i kako se raduje svakom osvojenom poenu a da kad kamera pokaze na njen boks, nema onog masnog, bradatog teroriste. Sto se mene tice, moze da igra i pod zastavom Mozambika i da prica sta hoce, ali cinjenica je da je srpskog porekla i da, upravo, ovih dana jedna srpkinja pokazuje svetu kako nepostoji nista draze i lepse od licne slobode. Granice i teritorije su gluposti - sloboda je sustina... Napred Jelena!

ivanbg

pre 15 godina

Kako vas nije sramota da tako komentarisete o Jeleni!?
Dok je propadala kao teniserka nikog nije bilo briga za nju, ni drzavu, ni teniski savez. Nikog nije bilo da joj pomogne kada joj je bilo najteze, osim teniskog saveza Australije.
Da nije bilo njih ona danas ne bi bila ovde gde jeste. Oni su joj pruzili drugu sansu! Ona je dosta uradila za nasu drzavu, a dok drzava nista nije uradila za nju, kada joj je to bilo potrebno.
SVAKA CAST JELENA!

T.

pre 15 godina

Lepo je videti da neko posle godina emocionalnih problema i problema u porodici ponovo pocne da funkcionise kao uspesna osoba.

Nadam se da ce njen uspeh biti motiv drugima koji su u slicnim problemima.

djalaco

pre 15 godina

Red Mashine@

Neznam šta si nam dokazao sa linkom, pa znamo valjda pod kojom zastavom igra Dokiceva, gledamo tv brate. Ipak sve cestitke za igru Dokiceve.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Мислим да је Докићка изјавила да јој је жао што је напуштала Аустралију а не што је играла под српском заставом. Пошто смо упознали тата Докића мислим да је јасно што је напустила Србију.

Petar

pre 15 godina

Kroz sta je sve prosla uz onakvog oca najveci uspeh joj je sto je ziva! To za koga ce da igra to je njena stvar. Svaki covek ima pravo da sam izabere za koga ce igrati!
Ona je rodjena u Hrvatskoj, odrasla u Austarliji(koja joj je i omogucila da igra tenis).
Srecno devojko! Samo napred!

nataly_lux

pre 15 godina

ko je gledao ovaj mec...zna da nikom nece biti lako protiv Dokiceve.Ivanoviceva,bojim se kakav tenis pokazuje nece ni imati prilku da igra u osmuni finala.Iako zaigra...to ce biti finish.Dokiceva ima realne sanse da ode dalje od cetvrt finala i ako ponovi igru kao protiv wozniacki i cekvatadze...eto nje u konkurenciji za pehar.Zivi bili pa videli.U svakom slucaju raduje njen come back

tanja

pre 15 godina

Devojka nema MOZAK....a ja za takve nikad necu navijati....Udruzila se sa bracom Bikic....EEEEEEEEE....Za sve one koji ne znaju ko su i sta su braca Bikic evo vam nekoliko informacija:
*Jelena Dokić je već tri godine pod patronatom braće Bikić, za koje se vezuju kontroverzne informacije. Prema saznanjima iz Hrvatske, iza braće Bikić, koji u teniskim krugovima slove kao veliki pustolovi i lovci na mlade, lepe i bogate teniserke, stoje brat i otac koji su povezani sa zagrebačkim podzemljem, koje opet kontroliše nelegalnu trgovinu drogama i cigaretama, te prostituciju.
*Borna i Tin Bikić ne žele da ispuste Jelenu Dokić i oni kontrolišu njen život. Zaslužni su za njen strmoglav pad na WTA listi. Po Zagrebu se već mesec dana priča kako će se Jelena i Tin venčati po katoličkim obredima u jednoj maloj crkvi, daleko od očiju javnosti. Novost je da njih dvoje planiraju odlazak i život u Americi...
*Zanimljivo je da je Hrvatska preko svojih kanala upozorila Tina i Bornu Bikića da ne diraju njihovu perspektivnu teniserku Karolinu Šprem, koja je jedno vreme živela zajedno sa Jelenom i braćom u istom stanu. Mlada Zagrepčanka pre dve godine igrala je u četvrtfinalu Vimbldona, a onda se smuvala sa starijim Bikićem.
Usledio je period velike stagnacije, a njeni roditelji su se obratili hrvatskom državnom vrhu, apostrofirajući da Bikići koriste novac njihove ćerke za luksuzan život, dok ona sve više propada. Preko noći, Špremova je ponovo postala slobodna, ali vrlo teško uspeva da se vrati teniskom vrhu, gde je bila pre veze sa Bikićima.

Nikola

pre 15 godina

Gledao sam prvi set na Eurosportu, otišao od računara i kad sam se vratio posle kraćeg vremena, na programu je bio meč Safina i Federera. Očekivao sam da je izgubila i drugi set, ali me je prijatno iznenadila. Moram reći da sam bio presrećan kada sam video da je ipak prošla dalje i želim joj sve najbolje u nastavku turnira.

milos perth

pre 15 godina

@pirlo

stvarno mi nisi jasan, a zar je cudno sto Dokic igra za Australiju?
nemoj biti cinik (da se fino izrazim) - ona nema razloga da igra za Mongoliju ili bilo koju drugu zemlju sem Australije i Srbije. pokusala je igrati za Srbiju i nista dobro joj nije donelo. ovde je odrasla (u Australiji) i naucula igrati, ne mislim da je treba osudjivati zato sto ponovo igra za Australiju.
i gde si to video da Dokiceva 'pljuje' po Srbiji i da se stidi svog porekla?

brucka

pre 15 godina

Ne mogu da prezalim sto su Jelena i Ana igrale u isto vreme. Da nisu, Vini Pu je mogao da vidi kako bi trebalo da se odigra. Sto je jos gore, propustila je mogucnost da se u to i licno uveri. Srecom, naredno Otvoreno prvenstvo Australije je vec 2010, a citam i da su im plaze na svetskom nivou.

Bravo za Jelenu i veliki povratak na scenu!

Srecko

pre 15 godina

Zalosno je samo kako ste pljuvali Jelenu Dokic dok je igrala za Srbiju,a sada ste krenuli na Anu.Izgleda mi da bi i Ana trebalo da promeni drzavljanstvo kako bi je vise postovali.Ps.Kada je ne volite.

dezan

pre 15 godina

Balkanski inat,balkanska lepota,svaka cast.Pitam se da li ti tata place od srece ili od besa.Sto se mene tice ti si vec osvojila turnir ali onaj zivotni.Samo napred

navijac

pre 15 godina

Svaka joj cast,vidi se koliko joj je bilo stalo i koliko se borila, jedna od nasih teniserki bi mogla da uci od nje,a ne da se muci sa nekim tamo anonimusima.Boze zdravlja ako ta nasa teniserka pobedi(a po trenutnoj igri tesko) videcemo koliko stvarno vredi ili je sve ovo do sada bila samo slucajnost.

Bozo

pre 15 godina

Bravo Dokiceva,tvoj talenat i umece igranja Tenisa nemoze ti niko oduzeti,pokazla si svima da si borac, a onaj tvoj bolesni Otac neka vidi sada sta je napravio od tebe za proteklih pet godina,ukrao tije mladost i sportski zivot gurnuo te u ocaj,vratices se Jelena na velika vrata jer si znalac i u Tenisu znas sve, neka tije sa srecom sine i neka te dragi Bog cuva!!!!!

zoran

pre 15 godina

(vera, 23. januar 2009 12:58)

Tvoj komentar je patetican a ne ljudi koji se raduju uspehu jednog humanog bica. Ljudi koji nisu optereceni bojama zastave i koze. Jednostavno ljudi. Nije lako biti covek, pa ti zato treba oprostiti.

mikica

pre 15 godina

Ne razumem zbog cega su se rasplamsale strasti u vezi sa pisanjem o Jeleni Dokic. Devojka je svojevremeno bila cetvrta na WTA listi, sjajno igrala, pa nestala. Njen pokusaj da se vrati na tenisku scenu vec vise od godinu dana prati veliki broj svetskih medija, te ne vidim razlog da to ne uradi i B92 ili bilo koji drugi medij u Srbiji. S druge strane, ne secam se da je iko prosle i pretprosle godine osipao paljbu na tekstove u vezi sa povratkom Devenport. U cemu je razlika? Smesna je takodje i rasprava o tome da li je "nasa" ili ne. Ne secam se da je neko, na primer, zamerio Nestoru (koji je, ako sam dobro obavestena, skratio prezime) sto igra pod kanadskom zatavom, vec se sa ponosom istice kako je on rodjeni Beogradjanin. Zao mi je sto na ovom forumu sve manje citamo komentare koji su u vezi sa tenisom, a sve vise one koji sa sportom nemaju veze.
Jeleni Dokic zelim svako dobro. Uzivanje je gledati ono sto prezentuje na AO i nadam se da ce ovaj turnir biti odskocna daska za bolje rezultate u buducnosti.

zuj

pre 15 godina

@tanja
Je li taj tekst iz Kurira ili nekog slicnog izdavackog blaga? Karolina Sprem je Varazdinka a ne Zagrepcanka, a sto se tice njenog pada, ima priliku da se vrati, kao i Jelena. Ako je problem bio u braci Bikic zasto je jos nema nigde kad je uspela da pobegne? Valjda joj nisu odsekli ruku kojom igra? Ne, ispala je u prvom kolu.
Clanak je senzacionalisticki, a pravu istinu ne znamo.

Baghdatis

pre 15 godina

Auu otpade Ana. Dokickoj svako dobro, ali mi ovde joj nista nismo krivi tako da nemo ni pravo o nama lose da prica. Ipak ako ne pre onda ce ju verovatno oduvati Safina. JJ se muci, ali to je njen stil. Zvonareva razbija sve redom, ali ce se ukakiti protiv JJ, a onda Safina. E to cu morati da gledam...

Sale

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da o njoj pricate tako lepo,nemam nista protiv da igra za bilo koju zemlju,samo nemoj da pljuje po SRBIJI,kakvi god da smo,to je nasa drzava

Vukasin

pre 15 godina

hahaha, ova nasha nije ni stigla do Jelene... ova Ana je haos devojka. Ne kazem da je ne uspeh biti u prvih 10...ali njen stav i ona kao pojava po meni odbacuju publiku od nje. Skroz mi je mlitava i kilava i takva ce biti celog zivota...jbg

Season Ticket Holder

pre 15 godina

@ komentar 15.

"Euforija navijaca Australijanaca mi je smesna, kao kad bih ja urlao na atletskom mitingu gledajuci kako Kenijci pod zastavom Srbije prvi ulaze u cilj".

Ovo vise govori o vama, nego o Australijancima, Jeleni i imaginarnim Kenijcima.

Sve u svemu tuzno.

Jelena je najveca nada australijskog tenisa. Mislite o tome Milane.

Krivokapic

pre 15 godina

Bravo Jelena D, zasluzila si. Drago mi je da se vracas u formu i da je losa igra samo proslost. Drago mi je isto da si se otkacila onih probisveta iz Hrvatske i da nema problema sa onim ocem koji se sepuri sa tvojim prama po Srbiji.
Zelim ti finale u kojem pobedjuje JJ.

bojan

pre 15 godina

moze da igra i za zimbabwe i ja cu uvek navijati za nju sem kada igra protiv mojih favoritkinja...valjda bi svako normalan izmedju toga da je nema na teniskoj mapi sveta ili da igra za australiju izbrao ovo drugo...aman zaman...ajde Jelena!!!!!!!!!!

Misha

pre 15 godina

Jelena Dokic ce na specijalnu pozivnicu osvojiti Australijan Open i zato je ona pozvana,isti slucaj se desio sa Ivanisevicem na Wimbeldonu,zivi bili pa videli i prestanite da placete za Anom ona nikad nije ni bila igracica,umisljenja razmazena lepa ali bez trunke mozga u glavi,ako je neko nevodi nezna gde je,jer da zna nesto sigurno nebi sebi dozvolila da bude sa onim ustipkom od momka, kad je pred njom toliko lepih i privlacnih momaka, ocigledno radi se o pomanjkanju mozga u nejnoj lepoj glavi!

pre 15 godina

Ostao sam iznenađen Tanjinim sramotnim prilogom. Ona je izvukla tekst iz Kurira, a svi znamo kakav je to medij, koji je usto objavljen 2006. godine!!!

http://arhiva.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006/avgust/02/SP-05-02082006.shtml

Tanji preporučujem da pravu istinu pročita ovdje...

http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24949881-2722,00.html

I još nešto! Kladioničari se najprije žale da su zbog namještanja u tenisu izgubili goleme novce, a onda stave koeficijent 5 na Dokićevu u susretu s Dankinjom. Iako je već protiv Čakvetadze bilo očito da Jelena igra odlično i da nije ništa slabija od Caroline!

Misxa

pre 15 godina

Partiotizam??? Hmmm... Vještačka tvorevina nametnuta od strane onih koji su manipulisali masama kroz istoriju čovječanstva, zarad svojih ličnih sebičnih interesa. Gorko, ali istina. I kakve koristi mi obični smrtnici imamo od patriotizma??? - Nikakve!!! Neće nam stvoriti novac u životu, graditi karijeru, donijeti uspjehe. Kako kaže stara izreka: Zlo rađanje, gotovo suđenje! Rođeni smo na Balkanu, od koga nismo dobili ama baš ništa osim pametnu i prkosnu glavu. Zato batite tu temu, aman zaman! Svak ima pravo na izbore u životu. Radovao sam se ko malo dijete Jeleninim pobjedama, jer je gledam kao ćovjeka i kao sportistu, pa makar ona bila i sa mongolskim pasošem. Jedva čekam polufinale JJ - JD. A onda kao iz crtaća: pevac ili krelac, biće dobro pečenje!!!

posmatrac

pre 15 godina

Kajem se zbog Srbije
Australijska teniserka Jelena Dokić izjavila da će celog života žaliti zbog toga što se svojevremeno vratila u našu zemlju

Australijska teniserka srpskog porekla Jelena Dokić sa dve pobede u Melburnu najavila je povratak na staze stare slave, ali je izgovorila rečenicu zbog koje će verovatno izgubiti sve ovdašnje navijače.

- Zaista žalim zbog odluke o povratku u Srbiju. Mogu da kažem da sam je donela pod uticajem svoga oca i da ću zbog nje žaliti do kraja života - rekla je Dokićeva.

Jelenu je sudbina dovela u našu domovinu iz rodnog Osijeka kad je počeo rat. Drugim rečima, spasavala je glavu dolaskom u Srbiju. Nakon toga je emigrirala u Australiju i uzela državljanstvo ove zemlje, a potom se opet vratila kod nas.
Navodno, prisiljena od oca Damira, koji je te 2001. godine optužio organizatore Australijen opena da su namestili žreb protiv njegove ćerke. Polako je počela da nestaje sa teniske scene, pobegla je od svoje porodice, a povratak u vrh belog sporta pokušavala je da nađe pod patronatom braće Bikić u Hrvatskoj. Sada je ponovo postala Australijanka, odana i verna zemlji kengura i koala.

- Navijači su ovde stvarno fantastični i veoma sam im zahvalna. Zaista sam htela da odigram dobro i da im se na taj način zahvalim na podršci. Upravo oni su me u duelu sa Anom Čakvetadze izvukli i odneli do pobede. Ne očekujem da će me svi shvatiti, ali zaista dajem sve od sebe igrajući za ovu zemlju. Ponosna sam što ponovo igram pod njenom zastavom - rekla je Dokićeva.

pesale86

pre 15 godina

Drago mi je zbog Jelene, ali me malo brine Ana. Trenutno je 1:1 u setovima, a Ani bas ne ide najbolje. U svakom slucaju, drzimo joj palceve...

Nikola

pre 15 godina

Bilo kako bilo Jelena je SRPKINJA i to ne moze niko promeniti,postizala je mnogo uspeha pod nasom zastavom,sto takodje niko ne moze promeniti pa stoga zasluzuje paznju srpske javnosti.Pa nije mi jasno da su se neki radovali povratku Martine Hingis a da se ne raduju povratku Jelene Dokic.Uostalom ne vidim zasto uopste komentarisete ako vam se ne dopada,a potpuno sam ubedjen da ce vecina vas koja sad pljuje po Jeleni Dokic isto tako pljuvati i po nasim teniserima kada im lose krene(neki ih vec i sad pljuju).E kada vi budete uradili za svoju zemlju sto su uradili Ana,Novak,Jelena pa i Jelena Dokic onda komentarisite i plujte po nasim teniserima.JELENA SRECNO!!!

Srđan

pre 15 godina

Bravo Jelena D, zasluzila si. Drago mi je da se vracas u formu i da je losa igra samo proslost. Drago mi je isto da si se otkacila onih probisveta iz Hrvatske......
(Krivokapic, 23. januar 2009 13:49)
Prati sledeći put malo bolje mečeve Jelene Dokić, kad je već voliš. "Probisveti" su bili na tribinama i proslavljali su svaki dolar koji je zaradila pobedom. Sa preko 3 mil. usd koje je imala kada se rastala sa (nažalost onakvim) ocem, spala je na nulu, a to je ponovo čeka.
Ne zanima me JD, ali mi smetaju komentari tipa "osamostalila si se od onakvog oca koi ti je upropastio život" i sl. Jelena je nezrela osoba, tek sada zavisna, ovaj put još i više i tu činjenicu sledećih godinu-dve dana umerenih uspeha neće mnogo promeniti.

Makaveli

pre 15 godina

BRAVO Jelena. :) Bice zanimljivo ako bude igrala protiv Ane.
(Maja, 23. januar 2009 12:08)

Hahahaha...S´grohotom se smejem. Ana, Ana...

Jelena i Jelena!

pre 15 godina

Nema ona samo oci Srpske, vec i onaj nas inat koji joj je omogucio da napravi ovakav povratak na tenisku scenu. To ime - Jelena - sve govori.

Mile

pre 15 godina

"Granice i teritorije su gluposti - sloboda je sustina..."

Gos-n Dejane, ova recenica je esencija onoga sto sam ceo zivom mislio o granicama. Hvala vam za moj buduci moto!

I dok gledam i navijam za Ancica, pitam se koliko bi ovih nasih vajnih "rodoljuba" ostalo u Srbiji kada bi se ova vasa recenica obistinila.

serbissimo

pre 15 godina

Nije istina da je Jelena Dokic rekla da joj je najveca greska u zivotu sto je dosla u Srbiju. Rekla je da joj je najveca greska sto je pod pritiskom oca napustila Australiju kada je bila na vrhuncu, a to nikako nije isto. Otac ju je upropastio i procerdao sav novac koji je ona zaradila, doveo je ovde usred najveceg haosa, oduzeo joj mladost, karijeru, radost, sve ono sto joj je pripadalo. Posto i sam znam sta znaci imati oca koji je dusevni bolesnik, mogu samo da joj skinem kapu posle ovakovog povratka i pozelim sve najbolje u zivotu, taman sutra igrala i pod hrvatskom zastavom. Devojka ima lavlje srce.

frappe

pre 15 godina

POLAKO SE I ONA VRAĆA U FORMU.Mislim da će pobediti Klejbanovu, jer je ipak u prethodna dva kola pobedila bolje teniserke. Nadam se da se Jelena neće opustiti. Četvrtfinale vrh.

sasa-To

pre 15 godina

@rEd MaCHine
vazno je da si ti pravi Srbin - doduse nesto ti je ime na cudnom jeziku (a nije ni cirilica).
Nije bre ovo fudbal 'maso ostrascena'.

Dzoana

pre 15 godina

Svako od vas ima razlicito vidjenje o ovoj devojci,ali mene lepo zaboli na dnu srca kad je videh ogrnutu australijskom zastavom...neka praznina mi u dusi..

grga1810

pre 15 godina

Ma koja Dokicka, koja Ana, koja Jelena? ma ja navijam za Anastasiju Mishkinu:)))))))respect!
Secate se mecha protiv JJ mislim da je bio na Vimbdonu,kada je JJ vodila 5:1 u trecem setu a na kraju pobedila Mishkina???
E JA SE SECAM:)
Lepo za Dokicku, ali ona ne igra za Srbiju i za mene je samo veliki come-back koji NEMA veze sa nashom zemljom...pomirimo se sa tim...
Lepo i za Anu i za JJ.Lichno vishe simpatishem JJ ali Ana je tako shik...
Pokazite nam talenat i sve vas ljubim:)))))

Ana

pre 15 godina

Bas bih volela da mi neko kaže jedan dobar razlog zbog koga bih trebalo da se radujem njenim pobedama i da navijam za nju?
Ja stvarno ne znam ko je ovde lud?
1.Jelena Dokić igra za Australiju
2.Ne prica Srpski nego Hrvatski
3.I ne može da prežali to što je igrala za Srbiju
Stvarno sam ozbiljno počela da brinem za ovu zemlju i ljude koji žive u njoj.Jer ma kakva bila to je MOJA zemlja i nikada necu da navijam za nekog kome je najveća greška bila to što se takmičio pod zastavom SRBIJE!!!!

mlbrnsrb

pre 15 godina

jelena dokic je srpkinja koja igra za australiju iz financijskih razloga, bikici su tu samo dekor, znamo da je od oca naucila skoro sve ovo sto je danas cini mocnom cak i ono sitno boksersko cupkanje pre bacanja novcica u vazduh, nek joj je srecno ona samo ucvrscuje odnose aust&srb, sluzi na cast obema drzavama, pozitivno i "vin vin" za obe strana, good luck kid...

zuj

pre 15 godina

Zasto Jelena voli Australiju? Kad je dosla tamo, bez ikakvih velikih rezultata vec samo kao veliki talenat, postala je preko noci najveca nada njihovog zenskog tenisa, slavili su je i pravili emisije sa Dokicima, poklonili su joj tri puta vise paznje od svih drugih svojih igracica zajedno. Dobila je odlicne uslove da trenira i porodicnu kucu u Sydney-u. O njoj se pricalo samo najlepse i sa ponosom kao da je rodjena Australijanka. Njen otac je sluzio reportere rakijom (dobro, to nam je jasno). Mediji su objavljivali smrtno uvredjene tekstove kad je otisla u Srbiju. I sad, nakon svega, kad je posteno zaradila ulazak na turnir (sto je tamo strahovito vazno i vidi se da nisu hteli da joj progledaju kroz prste), stavljaju je na centralni teren i navijaju kao sumanuti za nju. Negde je oprastanje normalno, a negde nezamislivo.

Tarja@

pre 15 godina

Bravo,Jelena!Bas mi je drago zbog tebe,samo tako nastavi.Ali ces najdalje do polufinala,pa te tamo ceka NASA Jeca,a preko nje,seko,ne moz'da prodjes..A oni Bikici,posebno onaj sto uvek sedi levo,bolje on da udje da igra tenis umesto nje.Pocepa se covek,'oce da umre.Da li su u Melburnu angazovana kola hitne pomoci?

lela

pre 15 godina

A sad i tata Damir žali što su se vraćali u Srbiju !!!!!!!!!
http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,24958989-3162,00.html

Dersu Uzala

pre 15 godina

Hmmm...ispada da je Kurir bio u pravi. Bikici i u Hrvatskoj vaze za krajnje diskutabilne likove. Evo sta Hrvati misle o njima:
http://www.nacional.hr/clanak/29780/treneri-plejboji-unistili-dvije-teniske-zvijezde

http://www.forum.hr/showthread.php?t=128457

rEd MaCHine

pre 15 godina

evo svi navijachi dokiceve nek vide http://www.australianopen.com/en_AU/news/photos/2009-01-22/200901221232571539609.html
cime se ponosi tako mislim da nema potrebe pistati o njoj vishe ona je svoje pokazala,,a mi imamo dvije najbolje i najljepse teniserke na svetu ne treeba nam vishe

Pirlo

pre 15 godina

Draga Jelena.. možeš svaki dan da pričaš celom svetu koliko smo raspala zemlja, da je Srbija tvoja najveća greška.. možeš da igraš i pod zastavom mongolije, da zaboraviš korene.. ali svoje prezime i te oči balkanske ne možeš sakriti..

Ti si žrtva sopstvenih poroka.. žalim te kao čoveka, divim ti se kao sportisti

Radovao sam se danas svakom tvom osvojenom poenu i želim ti od srca polufinale sa našom istinskom kraljicom, a u tom meču možeš samo pokušati..

Sale

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da nju neko podrzava iz Srbije! Zato nam i jeste ovako. Pa ljudi ona je izjavila da joj je za ceo zivot zao sto je igrala za Srbiju. To je isto kao i sa Amerima - oni nama bombe a mi njima osmeh. Mozda bismo trebali jednom zauvek da prestanemo da se smejemo onima koji na pljuju psuju progone i bombarduju!
NAPRED SRBIJA

vera

pre 15 godina

Jeleni, kao osobi, pojedincu, zelim sve najbolje, kao i bilo kom drugom ko nista lose nikome nije ucinio. Istovremeno, ne vidim nikakav razlog da joj nasi mediji, pa ni ovaj sajt, posvecuju ikakvu posebnu paznju, iz prostog razloga sto je devojka izabrala da ode drugim putem. Licno ne vidim u tome nista lose, svako ima pravo na izbor, ali ne vidim ni potrebu da se mi njome i dalje bavimo u stilu "ona je nasa". Nije. Devojka je sama izabrala da to ne bude i to je to.

Ovi sto i dalje trce za njom (to "ona je nasa") deluju stvarno pateticno. Alo, ljudi, devojka se okrenula i otisla, a Vi i dalje kaskate za njom i pratite je poglednom punim obozavanja!!!

axolotl

pre 15 godina

Bravo Jelena! Ovo je nagrada za sve sto si dozivela! Iz sveg srca ti cestitam i zelim ti da brzinom munje napravis comeback! Zsaluzila si devojko!

tanja

pre 15 godina

Devojka nema MOZAK....a ja za takve nikad necu navijati....Udruzila se sa bracom Bikic....EEEEEEEEE....Za sve one koji ne znaju ko su i sta su braca Bikic evo vam nekoliko informacija:
*Jelena Dokić je već tri godine pod patronatom braće Bikić, za koje se vezuju kontroverzne informacije. Prema saznanjima iz Hrvatske, iza braće Bikić, koji u teniskim krugovima slove kao veliki pustolovi i lovci na mlade, lepe i bogate teniserke, stoje brat i otac koji su povezani sa zagrebačkim podzemljem, koje opet kontroliše nelegalnu trgovinu drogama i cigaretama, te prostituciju.
*Borna i Tin Bikić ne žele da ispuste Jelenu Dokić i oni kontrolišu njen život. Zaslužni su za njen strmoglav pad na WTA listi. Po Zagrebu se već mesec dana priča kako će se Jelena i Tin venčati po katoličkim obredima u jednoj maloj crkvi, daleko od očiju javnosti. Novost je da njih dvoje planiraju odlazak i život u Americi...
*Zanimljivo je da je Hrvatska preko svojih kanala upozorila Tina i Bornu Bikića da ne diraju njihovu perspektivnu teniserku Karolinu Šprem, koja je jedno vreme živela zajedno sa Jelenom i braćom u istom stanu. Mlada Zagrepčanka pre dve godine igrala je u četvrtfinalu Vimbldona, a onda se smuvala sa starijim Bikićem.
Usledio je period velike stagnacije, a njeni roditelji su se obratili hrvatskom državnom vrhu, apostrofirajući da Bikići koriste novac njihove ćerke za luksuzan život, dok ona sve više propada. Preko noći, Špremova je ponovo postala slobodna, ali vrlo teško uspeva da se vrati teniskom vrhu, gde je bila pre veze sa Bikićima.

Misha

pre 15 godina

Jelena Dokic ce na specijalnu pozivnicu osvojiti Australijan Open i zato je ona pozvana,isti slucaj se desio sa Ivanisevicem na Wimbeldonu,zivi bili pa videli i prestanite da placete za Anom ona nikad nije ni bila igracica,umisljenja razmazena lepa ali bez trunke mozga u glavi,ako je neko nevodi nezna gde je,jer da zna nesto sigurno nebi sebi dozvolila da bude sa onim ustipkom od momka, kad je pred njom toliko lepih i privlacnih momaka, ocigledno radi se o pomanjkanju mozga u nejnoj lepoj glavi!

milan-bgd

pre 15 godina

Jelena je ODLICNO odigrala!!! Nije mi jasno da ima ikoga od tenis fanova ko se ne raduje povratku Jelene Dokic. Ono sto je ona ucinila moze jedna u milion. Covek se samo rastuzi kako su jedna mladost i jedan veliki talenat prekinuti u uzletu zbog politickih i porodicnih, dakle NEsportskih razloga. Nista, idemo dalje, da spasimo sto se od vremena jos spasiti moze.

Ne mozemo da posmatramo njenu proslost a da ne uzmemo u obzir sta se sve desavalo u njenom porodicnom i geografskom okruzenju. Ne mozemo osuditi njenu zelju da ne igra za Srbiju a da se ne stavimo u njenu kozu i razmislimo zasto je tako odlucila. Voleli smo je, kovali u zvezde i ponosili se njenim podama i WTA plasmanima. Ne mozemo nikada omrznuti nekog koga smo zaista voleli, inace nemamo pojma sta je ljubav. Ne mozemo voleti nekog a da ne postujemo njegove zelje. Zelja Jelene Dokic da se nastani u Australiji je isto toliko vazeca koliko i njena zelja da napusti Hrvatsku. Ako smo ovu drugu odluku pozdravili, onda je barem red da ovu prvu ispostujemo. I da je pustimo da se vec jednom skrasi, bilo gde na svetu, i da prestanemo da je prozivamo zasto ne igra za Srbiju. I zasto joj je decko Hrvat.

Kao i svaka normalna mlada osoba, rat nije imala u svom "opisu sveta". Slusala je zelje svoje familije i napustila Osijek (i ja bih ga napustio u to doba). Niko je nije pitao (ni mi ovde u Srbiji) da li je to zelela. I koliko treba otrgnuti od sebe da bi se napustio grad svoje mladosti. Da se razumemo, ona je za mene Srpkinja i moj ponos, gde god bila. Euforija navijaca Australijanaca mi je smesna, kao kad bih ja urlao na atletskom mitingu gledajuci kako Kenijci pod zastavom Srbije prvi ulaze u cilj. Tek kad bi se srela sa JJ ili Anom, zna se za koga bih navijao, ali ovako - zna se ko je i uz koga sam.

Otac sam i imam cerku. Mozda zato mogu da shvatim koliko je odnos otac-cerka vazan i kakva je to mladost bila pod onim psihijatrijskim slucajem od oca. I kako je tesko bilo kojoj cerci da se uzdigne iz pepela razorene mladosti. I kako uspeh Jelene Dokic moze da izazove samo DIVLJENJE. Svaka cast Jelena!

zoran

pre 15 godina

Gledao sam mec..malo je reci da ju je Jelena razbila. Ako nastavi ovako svasta se jos moze desiti. Definitivno da talenat polako izbija na povrsinu. Samo da je kondicija posluzi i eto je na samom vrhu bez i malo problema.
Jelena glavu gore..veruj u sebe i dokazaces da si najbolja.
Bravo....

Sale

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da o njoj pricate tako lepo,nemam nista protiv da igra za bilo koju zemlju,samo nemoj da pljuje po SRBIJI,kakvi god da smo,to je nasa drzava

pule

pre 15 godina

Ne razumem ove komentare vezano za drzavu pod kojom igra..
Ova drzava je mnoge prilike prokockala.. kakvi ljudi takva drzava.. Mozda vam smeta sto je to ogledalo i vas samih.. Jel i od vas beze ljudi? Mislite o tome!!
Napred Jelena Dokic - TENISERKA!!

sdf

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kako neko ne zeli da igra za Srbiju. Pogledajte samo Cavica, pa dali smo mu kule i gradove, kad bi mu amerikanci poklonili toliko stanova i bazena!!! (citaj sarkasticno)

Makaveli

pre 15 godina

BRAVO Jelena. :) Bice zanimljivo ako bude igrala protiv Ane.
(Maja, 23. januar 2009 12:08)

Hahahaha...S´grohotom se smejem. Ana, Ana...

djalaco

pre 15 godina

Red Mashine@

Neznam šta si nam dokazao sa linkom, pa znamo valjda pod kojom zastavom igra Dokiceva, gledamo tv brate. Ipak sve cestitke za igru Dokiceve.

Season Ticket Holder

pre 15 godina

@ komentar 15.

"Euforija navijaca Australijanaca mi je smesna, kao kad bih ja urlao na atletskom mitingu gledajuci kako Kenijci pod zastavom Srbije prvi ulaze u cilj".

Ovo vise govori o vama, nego o Australijancima, Jeleni i imaginarnim Kenijcima.

Sve u svemu tuzno.

Jelena je najveca nada australijskog tenisa. Mislite o tome Milane.

zuj

pre 15 godina

Ovo je najlepsa vest danas sa turnira, devojka ima ogromno srce, pa neka ga da kome hoce, moze i Australiji i Hrvatskoj, nije vazno. Zelela sam da igra protiv Ane u sledecoj rundi, ali Ana to ne zasluzuje, a publika bi poludela i ne bi bila na njenoj strani kao danas, bilo bi gadno. Nadam se da ce se dve Jelene sastati i bice gusto i dramaticno. Jelena Dokic je samo dve godine starija od JJ, igrala je i u polufinalu GS i stvarno ima herca! Steta, steta za Srbiju, umesto da podupre teniserku bavi se njenim pijanim ocem koji lezi na asfaltu po svetskim gradovima i maltretira svoju porodicu. Gde bi nam danas bio kraj???

navijac

pre 15 godina

Svaka joj cast,vidi se koliko joj je bilo stalo i koliko se borila, jedna od nasih teniserki bi mogla da uci od nje,a ne da se muci sa nekim tamo anonimusima.Boze zdravlja ako ta nasa teniserka pobedi(a po trenutnoj igri tesko) videcemo koliko stvarno vredi ili je sve ovo do sada bila samo slucajnost.

Dani_ch

pre 15 godina

Cestitam Jeleni na odlicnom Mecu. Zelim joj sve najbolje !!!
Devojka nije imala lak zivot i netreba jo zameriti sto sada igra ponovo za Australiju. Svako ima svoje odluke u zivotu i to treba da se postuje. Nece Jelena nikad zaboraviti odakle je....KRV nije voda. Netreba verovati sta novine sve pisu !!!

Nikola

pre 15 godina

Gledao sam prvi set na Eurosportu, otišao od računara i kad sam se vratio posle kraćeg vremena, na programu je bio meč Safina i Federera. Očekivao sam da je izgubila i drugi set, ali me je prijatno iznenadila. Moram reći da sam bio presrećan kada sam video da je ipak prošla dalje i želim joj sve najbolje u nastavku turnira.

brucka

pre 15 godina

Ne mogu da prezalim sto su Jelena i Ana igrale u isto vreme. Da nisu, Vini Pu je mogao da vidi kako bi trebalo da se odigra. Sto je jos gore, propustila je mogucnost da se u to i licno uveri. Srecom, naredno Otvoreno prvenstvo Australije je vec 2010, a citam i da su im plaze na svetskom nivou.

Bravo za Jelenu i veliki povratak na scenu!

Bozo

pre 15 godina

Bravo Dokiceva,tvoj talenat i umece igranja Tenisa nemoze ti niko oduzeti,pokazla si svima da si borac, a onaj tvoj bolesni Otac neka vidi sada sta je napravio od tebe za proteklih pet godina,ukrao tije mladost i sportski zivot gurnuo te u ocaj,vratices se Jelena na velika vrata jer si znalac i u Tenisu znas sve, neka tije sa srecom sine i neka te dragi Bog cuva!!!!!

Vukasin

pre 15 godina

hahaha, ova nasha nije ni stigla do Jelene... ova Ana je haos devojka. Ne kazem da je ne uspeh biti u prvih 10...ali njen stav i ona kao pojava po meni odbacuju publiku od nje. Skroz mi je mlitava i kilava i takva ce biti celog zivota...jbg

T.

pre 15 godina

Lepo je videti da neko posle godina emocionalnih problema i problema u porodici ponovo pocne da funkcionise kao uspesna osoba.

Nadam se da ce njen uspeh biti motiv drugima koji su u slicnim problemima.

pesale86

pre 15 godina

Drago mi je zbog Jelene, ali me malo brine Ana. Trenutno je 1:1 u setovima, a Ani bas ne ide najbolje. U svakom slucaju, drzimo joj palceve...

Srđan

pre 15 godina

Bravo Jelena D, zasluzila si. Drago mi je da se vracas u formu i da je losa igra samo proslost. Drago mi je isto da si se otkacila onih probisveta iz Hrvatske......
(Krivokapic, 23. januar 2009 13:49)
Prati sledeći put malo bolje mečeve Jelene Dokić, kad je već voliš. "Probisveti" su bili na tribinama i proslavljali su svaki dolar koji je zaradila pobedom. Sa preko 3 mil. usd koje je imala kada se rastala sa (nažalost onakvim) ocem, spala je na nulu, a to je ponovo čeka.
Ne zanima me JD, ali mi smetaju komentari tipa "osamostalila si se od onakvog oca koi ti je upropastio život" i sl. Jelena je nezrela osoba, tek sada zavisna, ovaj put još i više i tu činjenicu sledećih godinu-dve dana umerenih uspeha neće mnogo promeniti.

Ana

pre 15 godina

Bas bih volela da mi neko kaže jedan dobar razlog zbog koga bih trebalo da se radujem njenim pobedama i da navijam za nju?
Ja stvarno ne znam ko je ovde lud?
1.Jelena Dokić igra za Australiju
2.Ne prica Srpski nego Hrvatski
3.I ne može da prežali to što je igrala za Srbiju
Stvarno sam ozbiljno počela da brinem za ovu zemlju i ljude koji žive u njoj.Jer ma kakva bila to je MOJA zemlja i nikada necu da navijam za nekog kome je najveća greška bila to što se takmičio pod zastavom SRBIJE!!!!

Petar

pre 15 godina

Kroz sta je sve prosla uz onakvog oca najveci uspeh joj je sto je ziva! To za koga ce da igra to je njena stvar. Svaki covek ima pravo da sam izabere za koga ce igrati!
Ona je rodjena u Hrvatskoj, odrasla u Austarliji(koja joj je i omogucila da igra tenis).
Srecno devojko! Samo napred!

grga1810

pre 15 godina

Ma koja Dokicka, koja Ana, koja Jelena? ma ja navijam za Anastasiju Mishkinu:)))))))respect!
Secate se mecha protiv JJ mislim da je bio na Vimbdonu,kada je JJ vodila 5:1 u trecem setu a na kraju pobedila Mishkina???
E JA SE SECAM:)
Lepo za Dokicku, ali ona ne igra za Srbiju i za mene je samo veliki come-back koji NEMA veze sa nashom zemljom...pomirimo se sa tim...
Lepo i za Anu i za JJ.Lichno vishe simpatishem JJ ali Ana je tako shik...
Pokazite nam talenat i sve vas ljubim:)))))

Tarja@

pre 15 godina

Bravo,Jelena!Bas mi je drago zbog tebe,samo tako nastavi.Ali ces najdalje do polufinala,pa te tamo ceka NASA Jeca,a preko nje,seko,ne moz'da prodjes..A oni Bikici,posebno onaj sto uvek sedi levo,bolje on da udje da igra tenis umesto nje.Pocepa se covek,'oce da umre.Da li su u Melburnu angazovana kola hitne pomoci?

Dejan

pre 15 godina

Ja ne mogu da verujem da nju neko podrzava iz Srbije! Zato nam i jeste ovako. Pa ljudi ona je izjavila da joj je za ceo zivot zao sto je igrala za Srbiju. To je isto kao i sa Amerima - oni nama bombe a mi njima osmeh. Mozda bismo trebali jednom zauvek da prestanemo da se smejemo onima koji na pljuju psuju progone i bombarduju!
NAPRED SRBIJA
(Sale, 23. januar 2009 12:50

Ovo sto je Jelena uradila, je najveci i najlepsi akt ljudske borbe za licnu slobodu i ljudsko dostojanstvo! Da li mozes samo da zamislis (mada cisto sumnjam) kolika joj je kolicina hrabrosti trebala da se izbavi iz ocevog "kaveza"? Mozes li da zamislis, sa kojim se sve unutrasnjim demonima devojka borila da prizna sebi ono sto svi mi vidimo - da je njen otac ludi terorista i da je sve uspehe cerke koristio za licnu promociju.Podji od sebe - da li bi ti to bio u stanju da uradis?
Srbija, za ljude slobodnog uma, je crna rupa. Ti verovatno vise volis da plivas u vodama politikanstva (ne politike - to je humana delatnost), korupcije i apsurda, kakva je trenutno Srbija. A Jelena, sigurno ima vise m..a od tebe iako si musko. Milina je danas bilo gledati Jelenu kako igra pravi takmicarski mec, kako napada i kako se raduje svakom osvojenom poenu a da kad kamera pokaze na njen boks, nema onog masnog, bradatog teroriste. Sto se mene tice, moze da igra i pod zastavom Mozambika i da prica sta hoce, ali cinjenica je da je srpskog porekla i da, upravo, ovih dana jedna srpkinja pokazuje svetu kako nepostoji nista draze i lepse od licne slobode. Granice i teritorije su gluposti - sloboda je sustina... Napred Jelena!

pre 15 godina

Ostao sam iznenađen Tanjinim sramotnim prilogom. Ona je izvukla tekst iz Kurira, a svi znamo kakav je to medij, koji je usto objavljen 2006. godine!!!

http://arhiva.kurir-info.co.yu/Arhiva/2006/avgust/02/SP-05-02082006.shtml

Tanji preporučujem da pravu istinu pročita ovdje...

http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,25197,24949881-2722,00.html

I još nešto! Kladioničari se najprije žale da su zbog namještanja u tenisu izgubili goleme novce, a onda stave koeficijent 5 na Dokićevu u susretu s Dankinjom. Iako je već protiv Čakvetadze bilo očito da Jelena igra odlično i da nije ništa slabija od Caroline!

nataly_lux

pre 15 godina

ko je gledao ovaj mec...zna da nikom nece biti lako protiv Dokiceve.Ivanoviceva,bojim se kakav tenis pokazuje nece ni imati prilku da igra u osmuni finala.Iako zaigra...to ce biti finish.Dokiceva ima realne sanse da ode dalje od cetvrt finala i ako ponovi igru kao protiv wozniacki i cekvatadze...eto nje u konkurenciji za pehar.Zivi bili pa videli.U svakom slucaju raduje njen come back

Dzoana

pre 15 godina

Svako od vas ima razlicito vidjenje o ovoj devojci,ali mene lepo zaboli na dnu srca kad je videh ogrnutu australijskom zastavom...neka praznina mi u dusi..

Srecko

pre 15 godina

Zalosno je samo kako ste pljuvali Jelenu Dokic dok je igrala za Srbiju,a sada ste krenuli na Anu.Izgleda mi da bi i Ana trebalo da promeni drzavljanstvo kako bi je vise postovali.Ps.Kada je ne volite.

Jelena i Jelena!

pre 15 godina

Nema ona samo oci Srpske, vec i onaj nas inat koji joj je omogucio da napravi ovakav povratak na tenisku scenu. To ime - Jelena - sve govori.

posmatrac

pre 15 godina

Kajem se zbog Srbije
Australijska teniserka Jelena Dokić izjavila da će celog života žaliti zbog toga što se svojevremeno vratila u našu zemlju

Australijska teniserka srpskog porekla Jelena Dokić sa dve pobede u Melburnu najavila je povratak na staze stare slave, ali je izgovorila rečenicu zbog koje će verovatno izgubiti sve ovdašnje navijače.

- Zaista žalim zbog odluke o povratku u Srbiju. Mogu da kažem da sam je donela pod uticajem svoga oca i da ću zbog nje žaliti do kraja života - rekla je Dokićeva.

Jelenu je sudbina dovela u našu domovinu iz rodnog Osijeka kad je počeo rat. Drugim rečima, spasavala je glavu dolaskom u Srbiju. Nakon toga je emigrirala u Australiju i uzela državljanstvo ove zemlje, a potom se opet vratila kod nas.
Navodno, prisiljena od oca Damira, koji je te 2001. godine optužio organizatore Australijen opena da su namestili žreb protiv njegove ćerke. Polako je počela da nestaje sa teniske scene, pobegla je od svoje porodice, a povratak u vrh belog sporta pokušavala je da nađe pod patronatom braće Bikić u Hrvatskoj. Sada je ponovo postala Australijanka, odana i verna zemlji kengura i koala.

- Navijači su ovde stvarno fantastični i veoma sam im zahvalna. Zaista sam htela da odigram dobro i da im se na taj način zahvalim na podršci. Upravo oni su me u duelu sa Anom Čakvetadze izvukli i odneli do pobede. Ne očekujem da će me svi shvatiti, ali zaista dajem sve od sebe igrajući za ovu zemlju. Ponosna sam što ponovo igram pod njenom zastavom - rekla je Dokićeva.

zuj

pre 15 godina

@tanja
Je li taj tekst iz Kurira ili nekog slicnog izdavackog blaga? Karolina Sprem je Varazdinka a ne Zagrepcanka, a sto se tice njenog pada, ima priliku da se vrati, kao i Jelena. Ako je problem bio u braci Bikic zasto je jos nema nigde kad je uspela da pobegne? Valjda joj nisu odsekli ruku kojom igra? Ne, ispala je u prvom kolu.
Clanak je senzacionalisticki, a pravu istinu ne znamo.

Baghdatis

pre 15 godina

Auu otpade Ana. Dokickoj svako dobro, ali mi ovde joj nista nismo krivi tako da nemo ni pravo o nama lose da prica. Ipak ako ne pre onda ce ju verovatno oduvati Safina. JJ se muci, ali to je njen stil. Zvonareva razbija sve redom, ali ce se ukakiti protiv JJ, a onda Safina. E to cu morati da gledam...

zoran

pre 15 godina

(vera, 23. januar 2009 12:58)

Tvoj komentar je patetican a ne ljudi koji se raduju uspehu jednog humanog bica. Ljudi koji nisu optereceni bojama zastave i koze. Jednostavno ljudi. Nije lako biti covek, pa ti zato treba oprostiti.

Nikola

pre 15 godina

Bilo kako bilo Jelena je SRPKINJA i to ne moze niko promeniti,postizala je mnogo uspeha pod nasom zastavom,sto takodje niko ne moze promeniti pa stoga zasluzuje paznju srpske javnosti.Pa nije mi jasno da su se neki radovali povratku Martine Hingis a da se ne raduju povratku Jelene Dokic.Uostalom ne vidim zasto uopste komentarisete ako vam se ne dopada,a potpuno sam ubedjen da ce vecina vas koja sad pljuje po Jeleni Dokic isto tako pljuvati i po nasim teniserima kada im lose krene(neki ih vec i sad pljuju).E kada vi budete uradili za svoju zemlju sto su uradili Ana,Novak,Jelena pa i Jelena Dokic onda komentarisite i plujte po nasim teniserima.JELENA SRECNO!!!

dezan

pre 15 godina

Balkanski inat,balkanska lepota,svaka cast.Pitam se da li ti tata place od srece ili od besa.Sto se mene tice ti si vec osvojila turnir ali onaj zivotni.Samo napred

sasa-To

pre 15 godina

@rEd MaCHine
vazno je da si ti pravi Srbin - doduse nesto ti je ime na cudnom jeziku (a nije ni cirilica).
Nije bre ovo fudbal 'maso ostrascena'.

Krivokapic

pre 15 godina

Bravo Jelena D, zasluzila si. Drago mi je da se vracas u formu i da je losa igra samo proslost. Drago mi je isto da si se otkacila onih probisveta iz Hrvatske i da nema problema sa onim ocem koji se sepuri sa tvojim prama po Srbiji.
Zelim ti finale u kojem pobedjuje JJ.

mikica

pre 15 godina

Ne razumem zbog cega su se rasplamsale strasti u vezi sa pisanjem o Jeleni Dokic. Devojka je svojevremeno bila cetvrta na WTA listi, sjajno igrala, pa nestala. Njen pokusaj da se vrati na tenisku scenu vec vise od godinu dana prati veliki broj svetskih medija, te ne vidim razlog da to ne uradi i B92 ili bilo koji drugi medij u Srbiji. S druge strane, ne secam se da je iko prosle i pretprosle godine osipao paljbu na tekstove u vezi sa povratkom Devenport. U cemu je razlika? Smesna je takodje i rasprava o tome da li je "nasa" ili ne. Ne secam se da je neko, na primer, zamerio Nestoru (koji je, ako sam dobro obavestena, skratio prezime) sto igra pod kanadskom zatavom, vec se sa ponosom istice kako je on rodjeni Beogradjanin. Zao mi je sto na ovom forumu sve manje citamo komentare koji su u vezi sa tenisom, a sve vise one koji sa sportom nemaju veze.
Jeleni Dokic zelim svako dobro. Uzivanje je gledati ono sto prezentuje na AO i nadam se da ce ovaj turnir biti odskocna daska za bolje rezultate u buducnosti.

Misxa

pre 15 godina

Partiotizam??? Hmmm... Vještačka tvorevina nametnuta od strane onih koji su manipulisali masama kroz istoriju čovječanstva, zarad svojih ličnih sebičnih interesa. Gorko, ali istina. I kakve koristi mi obični smrtnici imamo od patriotizma??? - Nikakve!!! Neće nam stvoriti novac u životu, graditi karijeru, donijeti uspjehe. Kako kaže stara izreka: Zlo rađanje, gotovo suđenje! Rođeni smo na Balkanu, od koga nismo dobili ama baš ništa osim pametnu i prkosnu glavu. Zato batite tu temu, aman zaman! Svak ima pravo na izbore u životu. Radovao sam se ko malo dijete Jeleninim pobjedama, jer je gledam kao ćovjeka i kao sportistu, pa makar ona bila i sa mongolskim pasošem. Jedva čekam polufinale JJ - JD. A onda kao iz crtaća: pevac ili krelac, biće dobro pečenje!!!

zuj

pre 15 godina

Zasto Jelena voli Australiju? Kad je dosla tamo, bez ikakvih velikih rezultata vec samo kao veliki talenat, postala je preko noci najveca nada njihovog zenskog tenisa, slavili su je i pravili emisije sa Dokicima, poklonili su joj tri puta vise paznje od svih drugih svojih igracica zajedno. Dobila je odlicne uslove da trenira i porodicnu kucu u Sydney-u. O njoj se pricalo samo najlepse i sa ponosom kao da je rodjena Australijanka. Njen otac je sluzio reportere rakijom (dobro, to nam je jasno). Mediji su objavljivali smrtno uvredjene tekstove kad je otisla u Srbiju. I sad, nakon svega, kad je posteno zaradila ulazak na turnir (sto je tamo strahovito vazno i vidi se da nisu hteli da joj progledaju kroz prste), stavljaju je na centralni teren i navijaju kao sumanuti za nju. Negde je oprastanje normalno, a negde nezamislivo.

serbissimo

pre 15 godina

Nije istina da je Jelena Dokic rekla da joj je najveca greska u zivotu sto je dosla u Srbiju. Rekla je da joj je najveca greska sto je pod pritiskom oca napustila Australiju kada je bila na vrhuncu, a to nikako nije isto. Otac ju je upropastio i procerdao sav novac koji je ona zaradila, doveo je ovde usred najveceg haosa, oduzeo joj mladost, karijeru, radost, sve ono sto joj je pripadalo. Posto i sam znam sta znaci imati oca koji je dusevni bolesnik, mogu samo da joj skinem kapu posle ovakovog povratka i pozelim sve najbolje u zivotu, taman sutra igrala i pod hrvatskom zastavom. Devojka ima lavlje srce.

bojan

pre 15 godina

moze da igra i za zimbabwe i ja cu uvek navijati za nju sem kada igra protiv mojih favoritkinja...valjda bi svako normalan izmedju toga da je nema na teniskoj mapi sveta ili da igra za australiju izbrao ovo drugo...aman zaman...ajde Jelena!!!!!!!!!!

Иван-Ниш

pre 15 godina

Мислим да је Докићка изјавила да јој је жао што је напуштала Аустралију а не што је играла под српском заставом. Пошто смо упознали тата Докића мислим да је јасно што је напустила Србију.

ivanbg

pre 15 godina

Kako vas nije sramota da tako komentarisete o Jeleni!?
Dok je propadala kao teniserka nikog nije bilo briga za nju, ni drzavu, ni teniski savez. Nikog nije bilo da joj pomogne kada joj je bilo najteze, osim teniskog saveza Australije.
Da nije bilo njih ona danas ne bi bila ovde gde jeste. Oni su joj pruzili drugu sansu! Ona je dosta uradila za nasu drzavu, a dok drzava nista nije uradila za nju, kada joj je to bilo potrebno.
SVAKA CAST JELENA!

milos perth

pre 15 godina

@pirlo

stvarno mi nisi jasan, a zar je cudno sto Dokic igra za Australiju?
nemoj biti cinik (da se fino izrazim) - ona nema razloga da igra za Mongoliju ili bilo koju drugu zemlju sem Australije i Srbije. pokusala je igrati za Srbiju i nista dobro joj nije donelo. ovde je odrasla (u Australiji) i naucula igrati, ne mislim da je treba osudjivati zato sto ponovo igra za Australiju.
i gde si to video da Dokiceva 'pljuje' po Srbiji i da se stidi svog porekla?

mlbrnsrb

pre 15 godina

jelena dokic je srpkinja koja igra za australiju iz financijskih razloga, bikici su tu samo dekor, znamo da je od oca naucila skoro sve ovo sto je danas cini mocnom cak i ono sitno boksersko cupkanje pre bacanja novcica u vazduh, nek joj je srecno ona samo ucvrscuje odnose aust&srb, sluzi na cast obema drzavama, pozitivno i "vin vin" za obe strana, good luck kid...

Mile

pre 15 godina

"Granice i teritorije su gluposti - sloboda je sustina..."

Gos-n Dejane, ova recenica je esencija onoga sto sam ceo zivom mislio o granicama. Hvala vam za moj buduci moto!

I dok gledam i navijam za Ancica, pitam se koliko bi ovih nasih vajnih "rodoljuba" ostalo u Srbiji kada bi se ova vasa recenica obistinila.

frappe

pre 15 godina

POLAKO SE I ONA VRAĆA U FORMU.Mislim da će pobediti Klejbanovu, jer je ipak u prethodna dva kola pobedila bolje teniserke. Nadam se da se Jelena neće opustiti. Četvrtfinale vrh.

lela

pre 15 godina

A sad i tata Damir žali što su se vraćali u Srbiju !!!!!!!!!
http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,24958989-3162,00.html

Dersu Uzala

pre 15 godina

Hmmm...ispada da je Kurir bio u pravi. Bikici i u Hrvatskoj vaze za krajnje diskutabilne likove. Evo sta Hrvati misle o njima:
http://www.nacional.hr/clanak/29780/treneri-plejboji-unistili-dvije-teniske-zvijezde

http://www.forum.hr/showthread.php?t=128457