Petak, 23.01.2009.

07:52

Jelena Janković bolja od Sugijame

Prva teniserka sveta Jelena Janković pobedila je Japanku Ai Sugijamu rezultatom 6:4, 6:4 i tako se plasirala u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije.

Izvor: Saša Ozmo

Jelena Jankoviæ bolja od Sugijame IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

sladjana

pre 15 godina

BRAVO Jeco........

Odličnoigraš,puna si samopouzdanjai maximalno se trudiš trčeći za svakomloptom.......
Ti znaš da doziraš snagu i igraš tačno onoliko koliko ti je potrebno za pobedu.......kad malo popusti koncentracija,a ti ubaciš u 5 brzinu i sve bude u najboljem redu!

Imaš najveće srce,najlepši osmeh......simpatična si i harizmatična kao nijedna.......i zato te milioni ljudi širom sveta obožava........amedju svimanjima sam i ja !!


Sve najbolje......

P.S. obraduj i sebe i nas GS titulom.......znamo da ti to možeš!

botman

pre 15 godina

I meni se iz nekog razloga cini da moze da pocisti svaku teniserku po zelji ali stvari nisu tako jednostavne. Da joj fali motiva u to cisto sumnjam ali fali joj jos malo dodatne ciste fizicke snage, pod uslovom da ne izgubi na brzini i na pokretljivosti, koje su joj, uz precizan backhand naJJace oruzje. Verujem da moze da osvoji turnir ali uz mnogo napora. I sta fali haljinici...?

Veca

pre 15 godina

Bartoli - ima s Jecom skor 3:3 ali ste zaboravili kako: tako sto je Jeca poslednji mec s njom na Mastersu u Madridu 2007. predala ubrzo po pocetku, jer joj je pozlilo zato sto je izasla bolesna na teren,a Bartoli je kulturno ispratila aplauzom, kao i gledaoci.
Pre toga na Vimbldonu, kada je ogroman broj puta kiša prekidala mec, i Jecinom organizmu to nije prijalo, Bartoli je iskoristila priliku da je pobedi - i tada odmah posle Jece pobedila je Bartoli i jednu Zistin Enan, jedini put u zivotu.
Znaci, Jeca nema cega da se plasi, Bartoli je samo 2007. imala srece; zaista je tako.

Misxa

pre 15 godina

Nadam se da se taktički previše ne troši, jer mi nekako djeluje anemično. Što se haljine tiče, stvarno joj nedostaje struk, jer izgleda kao jevtina kineska zavjesa sa buvljaka. Fantastična haljina je bila ona žute boje iz Pekinga sa sivim pojasom i podvezicom, koju je sama kreirala. Jeco, nadamo se da ćeš lako do polufinala, gdje će te čekati imenjakinja... Ljub i puno agresivne igre sa milion vinera!!!

Ivc

pre 15 godina

JJ - did it her way...Nekako ne strepim kad je vidim na terenu i imam "taj" osecaj da ce sve da bude OK a to mi sama Jela uliva sigurnost svojom pojavom...PRAVA CARICA!

Viktorija

pre 15 godina

@ Duska,
Evo da i ja nesto nalupam na pitanje koje si postavila.
Ali prvo da ti se predstavim. Ja sam zadrta srpska teniska navijacica sa nekonsistentnim pogledom na zivot. Zato ne zameri ako sam danas malo vise kriticki nastrojena prema nasim igracima.
Odgovoriti na pitanje da li je Jeca motivisana ili ne, odnosno dati prognozu sta ce biti u sledecem teniskom mecu, je najnezahvalniji posao na svetu. Od tog se niko leba nije najeo. Osim vlasnika kladionica, ali oni funkcionisu na drugom nivou.
Jeca nije u nocasnjem mecu delovala onako ubedljivo kao u prvom kolu. Ali ko zna sta je u pitanju. Volela bih da je samo dozirala igru koliko je to bilo potrebno. Moguce je i da ta prosecna igra (prosecna u odnosu na nasa ocekivanja) odslikava trenutnu formu.
Ja licno mislim da teniseri na turnire dolaze spremni, da ne podizu formu u toku turnira, vec samo povecavaju intezitet kako nailaze novi, jaci protivnici.
Najbolji primer da se forma ne moze juriti na turniru je Ana. Kako je pocela turnir - nesigurno, tako ga je i zavrsila.
Jelena je cinimi se znatno stabilnija od Ane, i mislim da ce ubaciti u vecu brzinu kada to bude bilo potrebno.
Ocekujem da vidim Jecu da dominira. A to znaci da preuzme igru u svoje ruke od prvog "zvizduka" i da ne pokaze mrvicu "milosti" prema protivnicama.
A pogotovao kada joj na reket nalete Ruskinje i na kraju Serena. Serena je velika igracica ali ima dug jezik. Idealno bi bilo da joj ga Jeca malo skrati. Caki-caki, pojela maca. Znas vec kako. Forhend, bekhend, gotov mec. I sve to uz caroban osmeh i poljubce. A posle, zna se. Najludja konferencija za stampu. Jedva cekam.

Duska*

pre 15 godina

Hvala svima koji su odgovorili na moj komentar. Iskreno se nadam da ste u pravu. Jelena je divna devojka i zasluzuje da osvoji svoj prvi Gs i to upravo sada! A kada rekoh da mi deluje nemotivisano, mislila sam na neke lopte koje samo isprati pogledom, u mestu, ni ne pokusa da ih stigne. Nadajmo se da to smisljeno radi i da se stvarno cuva za jace protivnice. Ipak, ne treba potcenjivati ni jednu teniserku ( ni tenisera ) na ovakvim takmicenjima, jer nikada se ne zna iz kog grma vreba zec :)
Zelim Jeci i Noletu da preksutra razbiju protivnike. Ana me je kompletno razocarala :((((

cheda

pre 15 godina

Bravo Jelena. Odigrala je bas toliko koliko joj je trebalo. Mene brine drugi servis koji je poceo da lici na onaj iz perioda kada nas je "mucila" dugim mecevima. I ja sam stekao utisak da joj nesto smeta. Iskreno mislim da su joj patike lose ili ih nije dovoljno "razgazila" jer se sporije krece. S druge strane, mislim da cuva energiju. Protiv Bartoli ce biti gusto, ali ce pobediti. Vreme je za osvetu, samo ne sme da je potceni. Inace, Jela deluje na terenu jako zrelo bas kako i treba da deluje najbolja teniserka. Voleo bih, iskreno da ispadne i Serena zbog njenih komentara na Jelenino prvo mesto. Jelena igra trenutno sa pola snage i mislim da jos nije u punoj formi. Zelim joj, naravno, da osvoji Grand slam i da svim dusebriznicima a i onoj ogromantnoj Sereni zacepi vise usta. JJ volimo te, samo napred

JOVA

pre 15 godina

savet za nase tenisere: Bezite bre iz Srbije,zar ne vidite kako Vam srpski navijaci vracaju,praveci haos u Melburnu. SRAMOTA!!!
Bukvalno me je u ovom momentu sramota sto sam srbin.
Stidite se bre!!!

Milana

pre 15 godina

Sugijama iako dobro uigrana danas nije predstavljala veci problem Jeleni. Ja sam zelela da vidim Jeleninu agresivnu igru sa kojom je osvojila ona tri turnira jesenas ali verujem da to "cuva" za teze protivnice. U ovom mecu je impresionirala svojom sigurnoscu i ozbiljnoscu. Srecno Jelena dalje!

bucko

pre 15 godina

Meni je haljina lepa a i Jeca. Bice to dobro sve videcete. Zao me je zbog Ane,izgleda da joj nedostaje motivacija. Ajde JJ,,mi verujemo u tebe.

SIMA

pre 15 godina

Jedini nas predstavnik koji ce uraditi u Australiji nesto Novak i Ana ispadaju vrlo brzo pre svega nemaju patriotizma a pogotovo ana koja kad god je trebala da igra za reprezentaciju bila je navodno bolesna Bog ne prasta ovakve stvari JELENA CAR

srdjan

pre 15 godina

bravo kraljica si osvojices turnir , ti si lako pobedila prosla si u osminu finala i zato smo svi uz tebe . izato cela srbija za jelenu navija .

ttx

pre 15 godina

Duska, ne moras da se brines, razlika u kvalitetu tenisa koji igra JJ i Batoli je drasticna. Jos ako uzmes u obzir Jelenine jace udarce u zadnje vreme i prekomernu tezinu koja Francuskinji pravi probleme pri kretanju, ne moras da strepis. Jelena bi morala bas da podbaci ili da nema srece da bi izgubila ali je malo verovatno. Najverovatnije ce je Jelena dobiti u 2 seta. To da se Bartoli "povampirila" ne verujem, jer jos nije imala duel sa ravnopravnom teniserkom ili jacom. Cesto ti neko moze delovati kao boginja u mecu sa slabijom teniserkom, ali realna slika dodje tek od 4. kola kada dodju ozbiljnije rivalke. Tek od Zvonareve mozes da pocnes da strepis, jer ce ona dati sve od sebe, a i u dobroj je formi. Jest da i tu mislim da JJ ima prednost, prvo zbog zivaca...

WLADO

pre 15 godina

sad sam prvi put video njenu haljinu i svtano je grozna, nema srednji deo nego posle grudi odma krece da se siri, mislim izvinite nema veze sa temom, ali morao sam da prokomentarisem, smejace se za 3 godine kako se obukla...2009..

*alexandra*

pre 15 godina

Bravo, JJ!!
@Duska, kom.br.6
Opusteno gledaj mec sa Bartoli :) Mislim da Jeca tu uopste nece imati problema... Ali u narednom mecu, protiv Zvonareve, moze biti malo gusce, jer ona igra izuzetno ubedljivo na ovom turniru za sada...
Meni ne deluje da Jeci fali motivacije. Bas mi deluje da uziva na terenu :) Kad puste usporeni snimak nekog poena - vidis Jecu kako juri ka loptici sa osmehom na licu, i kad stize i kad ne stize lopticu :) Ona jednostavno uziva u tenisu, zabavlja se, pobedjuje... Ne mora bas da vristi i skace i proslavlja svaki osvojeni poen, ipak su ovo za sada neke protivnice koje se i ocekuje da dobije... Kad dodje do Zvonareve, pa nekog u polufinalu (Jelene, Safine, Ane), pa protiv Serene ili Dementijeve u finalu - tad ce se jos bolje videti koliko je Jeca motivisana...
Napred, Jelena!! Samo gazi mala :)

jovan

pre 15 godina

Cestitke Jeci. PUNO srece sa Bartoli,neka je Bog uz tebe!

P.S. Neznam da li mi se cini ili je to zato sto previse ocekujemo od nje ali nekako je slaba,preozbiljna,kao da je nesto muci. Dosta bledo izdanje na koje nismo navikli,trebalo bi da gazi sve,ali nesto se esava. Da li gresim nemam pojma.

Sugiyama no.1

pre 15 godina

Zgotivio sam Sugijamu(prvi put cuo za nju pre dve nedelje),jer sam pre dve nedelje na kladzi odigrao na nju iako je bila autsajder i dobila je tj mec i ja 2000 na kladzi.Opet sam igrao na nju na pocetku AO i opet je dobila!Najjaca je!

Flipkens

pre 15 godina

Veoma bleda partija Jelene. Kao i obicno.
Sad da li je ovo taktika ili ne, ja ne znam. Umesto da je odvali, ona samo vraca i zahvaljujuci sreci i greskama protivnice, tako dolazi do brejka i osvojenog seta.
I sudija je flipnula, srecom.

Makaveli

pre 15 godina

Dobro je da nije morala opet u treci set.
Nego, nije mi jasno zadto je neko ovde napisao da Jelena ima jos malo vremena da osvoji jedan grend slem???
Svasta...

Igysa

pre 15 godina

Jeco udaraj loptice jace, moras ! Ne stedi snagu slabijim udarcima, jer oni produzavaju poene. Imala si puno situacija u ovom mecu gde si jednostavno trebala samo da zveknes lopticu jace i da zavrsis poen lako. Nemoj opet da pocnes da otezes igru ko nekad, joj ! mada vidi se ipak jedna stabilnost, koju Jelena nije ranije imala, ima sampionski look i stav zaista ! Vidi se da je cvrsto resila da uzme ovaj GS. Stabilnost je tu, a to joj je ranije najvise falilo. Pre svega je veoma inteligentna, zna da odigra takticki, malo vremena joj treba da procita raspolozenje pritvnice. Ta inteligencija je njeno najjace oruzije :-) jos samo da pocne ponovo da igra agresivnije i snaznije, kako je igrala prosle jeseni, i nema problema ! Slazem se da ce najjace protivnice izvuci iz Jece najbolje !
Napred JECO !

suzana

pre 15 godina

cestitka na pobjedi..ali jelena moras da se pripazis..nisi mrdnula sa osnovne linije i cekas da protivnica uzme stvar u svoje ruke..to je glupo..znas da si se odrzavala dobro kao defanzivna igracica i to je ok..ali sjeti se moskve pekinga i stutgarta kada si bila ofanzivna,sta si sve postigla sa tim..moras da se skoncentrises i da igras ofanzivnije jer u suprotnom vera ti nece progledati kroz prste....tvoj sam veliki fan i nadam se da imas strategiju...mozda opasne partije cuvas kao iznenadjenje za meceve koji dolaze...idemo do kraja...sretno

Duska*

pre 15 godina

Izgleda da sam stvarno napisala glupost pre neki dan, vezano za patike. Posle ovog meca sam to uvidela. Jednostavno, izgleda kao da Jeca nije preterano motivisana, a ona bi trebalo to najvise da bude... Navijam od sveg srca za nju protiv Francuskinje, ali mislim da ce joj biti veoma tesko. Bartoli se povampirila i to opasno. Ako je neko uveren 100% da ce Jeca da je dobije preksutra, neka me ubedi u nekom od narednih komentara, jer rado bih gledala njihov mec, ali me je strah da cu se samo nervirati, i da na kraju od razocarenja necu moci da zaspim posle neprospavane noci.
P.S. Iz ove molbe izuzimam sve one koji ostavljaju svuda zlonamerne komentare o nasim teniserima. Znaci interesuje me misljenje objektivnih osoba. Hvala unapred.

Zox

pre 15 godina

I ocekivao sam malo tezi mec, jer Sugijama moze da igra sjajno.
No, Jelena je imala odgovor. Prvi set pruzio je izuzetno kvalitetan tenis i udarce od strane obe igracice.
Jelena tako dobro plasira udarce i igra takticki pametno. Bekhend joj je bio odlican danas.
Sugijama je pokazala da jos nije za penziju.

Jeco, puno srece protiv Bartoli. Samo da se ne ponovi Wimbledon 2007.

Martin,Pirot

pre 15 godina

Uh,kada su izasle na teren izgledala je Jelena u odnosu na ovu malu ko zirafa,mislio sam da ce da je posalje po burek kad ono,Jeca zamalo da upadne u Sudji-jamu:)

Baki

pre 15 godina

Bravo mačko! Samo cepaj. Ne moraš da igraš sa 100%, čuvaj se za Zvonarevu i, Bože zdravlja, za titulu. E tu će ti trebati možda i 150-200%. A ti si jedina na WTA turu koja to može.

Ajde JJ!!!

Zox

pre 15 godina

I ocekivao sam malo tezi mec, jer Sugijama moze da igra sjajno.
No, Jelena je imala odgovor. Prvi set pruzio je izuzetno kvalitetan tenis i udarce od strane obe igracice.
Jelena tako dobro plasira udarce i igra takticki pametno. Bekhend joj je bio odlican danas.
Sugijama je pokazala da jos nije za penziju.

Jeco, puno srece protiv Bartoli. Samo da se ne ponovi Wimbledon 2007.

Baki

pre 15 godina

Bravo mačko! Samo cepaj. Ne moraš da igraš sa 100%, čuvaj se za Zvonarevu i, Bože zdravlja, za titulu. E tu će ti trebati možda i 150-200%. A ti si jedina na WTA turu koja to može.

Ajde JJ!!!

*alexandra*

pre 15 godina

Bravo, JJ!!
@Duska, kom.br.6
Opusteno gledaj mec sa Bartoli :) Mislim da Jeca tu uopste nece imati problema... Ali u narednom mecu, protiv Zvonareve, moze biti malo gusce, jer ona igra izuzetno ubedljivo na ovom turniru za sada...
Meni ne deluje da Jeci fali motivacije. Bas mi deluje da uziva na terenu :) Kad puste usporeni snimak nekog poena - vidis Jecu kako juri ka loptici sa osmehom na licu, i kad stize i kad ne stize lopticu :) Ona jednostavno uziva u tenisu, zabavlja se, pobedjuje... Ne mora bas da vristi i skace i proslavlja svaki osvojeni poen, ipak su ovo za sada neke protivnice koje se i ocekuje da dobije... Kad dodje do Zvonareve, pa nekog u polufinalu (Jelene, Safine, Ane), pa protiv Serene ili Dementijeve u finalu - tad ce se jos bolje videti koliko je Jeca motivisana...
Napred, Jelena!! Samo gazi mala :)

suzana

pre 15 godina

cestitka na pobjedi..ali jelena moras da se pripazis..nisi mrdnula sa osnovne linije i cekas da protivnica uzme stvar u svoje ruke..to je glupo..znas da si se odrzavala dobro kao defanzivna igracica i to je ok..ali sjeti se moskve pekinga i stutgarta kada si bila ofanzivna,sta si sve postigla sa tim..moras da se skoncentrises i da igras ofanzivnije jer u suprotnom vera ti nece progledati kroz prste....tvoj sam veliki fan i nadam se da imas strategiju...mozda opasne partije cuvas kao iznenadjenje za meceve koji dolaze...idemo do kraja...sretno

Makaveli

pre 15 godina

Dobro je da nije morala opet u treci set.
Nego, nije mi jasno zadto je neko ovde napisao da Jelena ima jos malo vremena da osvoji jedan grend slem???
Svasta...

ttx

pre 15 godina

Duska, ne moras da se brines, razlika u kvalitetu tenisa koji igra JJ i Batoli je drasticna. Jos ako uzmes u obzir Jelenine jace udarce u zadnje vreme i prekomernu tezinu koja Francuskinji pravi probleme pri kretanju, ne moras da strepis. Jelena bi morala bas da podbaci ili da nema srece da bi izgubila ali je malo verovatno. Najverovatnije ce je Jelena dobiti u 2 seta. To da se Bartoli "povampirila" ne verujem, jer jos nije imala duel sa ravnopravnom teniserkom ili jacom. Cesto ti neko moze delovati kao boginja u mecu sa slabijom teniserkom, ali realna slika dodje tek od 4. kola kada dodju ozbiljnije rivalke. Tek od Zvonareve mozes da pocnes da strepis, jer ce ona dati sve od sebe, a i u dobroj je formi. Jest da i tu mislim da JJ ima prednost, prvo zbog zivaca...

Milana

pre 15 godina

Sugijama iako dobro uigrana danas nije predstavljala veci problem Jeleni. Ja sam zelela da vidim Jeleninu agresivnu igru sa kojom je osvojila ona tri turnira jesenas ali verujem da to "cuva" za teze protivnice. U ovom mecu je impresionirala svojom sigurnoscu i ozbiljnoscu. Srecno Jelena dalje!

Martin,Pirot

pre 15 godina

Uh,kada su izasle na teren izgledala je Jelena u odnosu na ovu malu ko zirafa,mislio sam da ce da je posalje po burek kad ono,Jeca zamalo da upadne u Sudji-jamu:)

Igysa

pre 15 godina

Jeco udaraj loptice jace, moras ! Ne stedi snagu slabijim udarcima, jer oni produzavaju poene. Imala si puno situacija u ovom mecu gde si jednostavno trebala samo da zveknes lopticu jace i da zavrsis poen lako. Nemoj opet da pocnes da otezes igru ko nekad, joj ! mada vidi se ipak jedna stabilnost, koju Jelena nije ranije imala, ima sampionski look i stav zaista ! Vidi se da je cvrsto resila da uzme ovaj GS. Stabilnost je tu, a to joj je ranije najvise falilo. Pre svega je veoma inteligentna, zna da odigra takticki, malo vremena joj treba da procita raspolozenje pritvnice. Ta inteligencija je njeno najjace oruzije :-) jos samo da pocne ponovo da igra agresivnije i snaznije, kako je igrala prosle jeseni, i nema problema ! Slazem se da ce najjace protivnice izvuci iz Jece najbolje !
Napred JECO !

srdjan

pre 15 godina

bravo kraljica si osvojices turnir , ti si lako pobedila prosla si u osminu finala i zato smo svi uz tebe . izato cela srbija za jelenu navija .

Viktorija

pre 15 godina

@ Duska,
Evo da i ja nesto nalupam na pitanje koje si postavila.
Ali prvo da ti se predstavim. Ja sam zadrta srpska teniska navijacica sa nekonsistentnim pogledom na zivot. Zato ne zameri ako sam danas malo vise kriticki nastrojena prema nasim igracima.
Odgovoriti na pitanje da li je Jeca motivisana ili ne, odnosno dati prognozu sta ce biti u sledecem teniskom mecu, je najnezahvalniji posao na svetu. Od tog se niko leba nije najeo. Osim vlasnika kladionica, ali oni funkcionisu na drugom nivou.
Jeca nije u nocasnjem mecu delovala onako ubedljivo kao u prvom kolu. Ali ko zna sta je u pitanju. Volela bih da je samo dozirala igru koliko je to bilo potrebno. Moguce je i da ta prosecna igra (prosecna u odnosu na nasa ocekivanja) odslikava trenutnu formu.
Ja licno mislim da teniseri na turnire dolaze spremni, da ne podizu formu u toku turnira, vec samo povecavaju intezitet kako nailaze novi, jaci protivnici.
Najbolji primer da se forma ne moze juriti na turniru je Ana. Kako je pocela turnir - nesigurno, tako ga je i zavrsila.
Jelena je cinimi se znatno stabilnija od Ane, i mislim da ce ubaciti u vecu brzinu kada to bude bilo potrebno.
Ocekujem da vidim Jecu da dominira. A to znaci da preuzme igru u svoje ruke od prvog "zvizduka" i da ne pokaze mrvicu "milosti" prema protivnicama.
A pogotovao kada joj na reket nalete Ruskinje i na kraju Serena. Serena je velika igracica ali ima dug jezik. Idealno bi bilo da joj ga Jeca malo skrati. Caki-caki, pojela maca. Znas vec kako. Forhend, bekhend, gotov mec. I sve to uz caroban osmeh i poljubce. A posle, zna se. Najludja konferencija za stampu. Jedva cekam.

Duska*

pre 15 godina

Izgleda da sam stvarno napisala glupost pre neki dan, vezano za patike. Posle ovog meca sam to uvidela. Jednostavno, izgleda kao da Jeca nije preterano motivisana, a ona bi trebalo to najvise da bude... Navijam od sveg srca za nju protiv Francuskinje, ali mislim da ce joj biti veoma tesko. Bartoli se povampirila i to opasno. Ako je neko uveren 100% da ce Jeca da je dobije preksutra, neka me ubedi u nekom od narednih komentara, jer rado bih gledala njihov mec, ali me je strah da cu se samo nervirati, i da na kraju od razocarenja necu moci da zaspim posle neprospavane noci.
P.S. Iz ove molbe izuzimam sve one koji ostavljaju svuda zlonamerne komentare o nasim teniserima. Znaci interesuje me misljenje objektivnih osoba. Hvala unapred.

SIMA

pre 15 godina

Jedini nas predstavnik koji ce uraditi u Australiji nesto Novak i Ana ispadaju vrlo brzo pre svega nemaju patriotizma a pogotovo ana koja kad god je trebala da igra za reprezentaciju bila je navodno bolesna Bog ne prasta ovakve stvari JELENA CAR

Duska*

pre 15 godina

Hvala svima koji su odgovorili na moj komentar. Iskreno se nadam da ste u pravu. Jelena je divna devojka i zasluzuje da osvoji svoj prvi Gs i to upravo sada! A kada rekoh da mi deluje nemotivisano, mislila sam na neke lopte koje samo isprati pogledom, u mestu, ni ne pokusa da ih stigne. Nadajmo se da to smisljeno radi i da se stvarno cuva za jace protivnice. Ipak, ne treba potcenjivati ni jednu teniserku ( ni tenisera ) na ovakvim takmicenjima, jer nikada se ne zna iz kog grma vreba zec :)
Zelim Jeci i Noletu da preksutra razbiju protivnike. Ana me je kompletno razocarala :((((

jovan

pre 15 godina

Cestitke Jeci. PUNO srece sa Bartoli,neka je Bog uz tebe!

P.S. Neznam da li mi se cini ili je to zato sto previse ocekujemo od nje ali nekako je slaba,preozbiljna,kao da je nesto muci. Dosta bledo izdanje na koje nismo navikli,trebalo bi da gazi sve,ali nesto se esava. Da li gresim nemam pojma.

cheda

pre 15 godina

Bravo Jelena. Odigrala je bas toliko koliko joj je trebalo. Mene brine drugi servis koji je poceo da lici na onaj iz perioda kada nas je "mucila" dugim mecevima. I ja sam stekao utisak da joj nesto smeta. Iskreno mislim da su joj patike lose ili ih nije dovoljno "razgazila" jer se sporije krece. S druge strane, mislim da cuva energiju. Protiv Bartoli ce biti gusto, ali ce pobediti. Vreme je za osvetu, samo ne sme da je potceni. Inace, Jela deluje na terenu jako zrelo bas kako i treba da deluje najbolja teniserka. Voleo bih, iskreno da ispadne i Serena zbog njenih komentara na Jelenino prvo mesto. Jelena igra trenutno sa pola snage i mislim da jos nije u punoj formi. Zelim joj, naravno, da osvoji Grand slam i da svim dusebriznicima a i onoj ogromantnoj Sereni zacepi vise usta. JJ volimo te, samo napred

WLADO

pre 15 godina

sad sam prvi put video njenu haljinu i svtano je grozna, nema srednji deo nego posle grudi odma krece da se siri, mislim izvinite nema veze sa temom, ali morao sam da prokomentarisem, smejace se za 3 godine kako se obukla...2009..

bucko

pre 15 godina

Meni je haljina lepa a i Jeca. Bice to dobro sve videcete. Zao me je zbog Ane,izgleda da joj nedostaje motivacija. Ajde JJ,,mi verujemo u tebe.

Flipkens

pre 15 godina

Veoma bleda partija Jelene. Kao i obicno.
Sad da li je ovo taktika ili ne, ja ne znam. Umesto da je odvali, ona samo vraca i zahvaljujuci sreci i greskama protivnice, tako dolazi do brejka i osvojenog seta.
I sudija je flipnula, srecom.

Ivc

pre 15 godina

JJ - did it her way...Nekako ne strepim kad je vidim na terenu i imam "taj" osecaj da ce sve da bude OK a to mi sama Jela uliva sigurnost svojom pojavom...PRAVA CARICA!

Misxa

pre 15 godina

Nadam se da se taktički previše ne troši, jer mi nekako djeluje anemično. Što se haljine tiče, stvarno joj nedostaje struk, jer izgleda kao jevtina kineska zavjesa sa buvljaka. Fantastična haljina je bila ona žute boje iz Pekinga sa sivim pojasom i podvezicom, koju je sama kreirala. Jeco, nadamo se da ćeš lako do polufinala, gdje će te čekati imenjakinja... Ljub i puno agresivne igre sa milion vinera!!!

Sugiyama no.1

pre 15 godina

Zgotivio sam Sugijamu(prvi put cuo za nju pre dve nedelje),jer sam pre dve nedelje na kladzi odigrao na nju iako je bila autsajder i dobila je tj mec i ja 2000 na kladzi.Opet sam igrao na nju na pocetku AO i opet je dobila!Najjaca je!

JOVA

pre 15 godina

savet za nase tenisere: Bezite bre iz Srbije,zar ne vidite kako Vam srpski navijaci vracaju,praveci haos u Melburnu. SRAMOTA!!!
Bukvalno me je u ovom momentu sramota sto sam srbin.
Stidite se bre!!!

botman

pre 15 godina

I meni se iz nekog razloga cini da moze da pocisti svaku teniserku po zelji ali stvari nisu tako jednostavne. Da joj fali motiva u to cisto sumnjam ali fali joj jos malo dodatne ciste fizicke snage, pod uslovom da ne izgubi na brzini i na pokretljivosti, koje su joj, uz precizan backhand naJJace oruzje. Verujem da moze da osvoji turnir ali uz mnogo napora. I sta fali haljinici...?

Veca

pre 15 godina

Bartoli - ima s Jecom skor 3:3 ali ste zaboravili kako: tako sto je Jeca poslednji mec s njom na Mastersu u Madridu 2007. predala ubrzo po pocetku, jer joj je pozlilo zato sto je izasla bolesna na teren,a Bartoli je kulturno ispratila aplauzom, kao i gledaoci.
Pre toga na Vimbldonu, kada je ogroman broj puta kiša prekidala mec, i Jecinom organizmu to nije prijalo, Bartoli je iskoristila priliku da je pobedi - i tada odmah posle Jece pobedila je Bartoli i jednu Zistin Enan, jedini put u zivotu.
Znaci, Jeca nema cega da se plasi, Bartoli je samo 2007. imala srece; zaista je tako.

sladjana

pre 15 godina

BRAVO Jeco........

Odličnoigraš,puna si samopouzdanjai maximalno se trudiš trčeći za svakomloptom.......
Ti znaš da doziraš snagu i igraš tačno onoliko koliko ti je potrebno za pobedu.......kad malo popusti koncentracija,a ti ubaciš u 5 brzinu i sve bude u najboljem redu!

Imaš najveće srce,najlepši osmeh......simpatična si i harizmatična kao nijedna.......i zato te milioni ljudi širom sveta obožava........amedju svimanjima sam i ja !!


Sve najbolje......

P.S. obraduj i sebe i nas GS titulom.......znamo da ti to možeš!

WLADO

pre 15 godina

sad sam prvi put video njenu haljinu i svtano je grozna, nema srednji deo nego posle grudi odma krece da se siri, mislim izvinite nema veze sa temom, ali morao sam da prokomentarisem, smejace se za 3 godine kako se obukla...2009..

Flipkens

pre 15 godina

Veoma bleda partija Jelene. Kao i obicno.
Sad da li je ovo taktika ili ne, ja ne znam. Umesto da je odvali, ona samo vraca i zahvaljujuci sreci i greskama protivnice, tako dolazi do brejka i osvojenog seta.
I sudija je flipnula, srecom.

SIMA

pre 15 godina

Jedini nas predstavnik koji ce uraditi u Australiji nesto Novak i Ana ispadaju vrlo brzo pre svega nemaju patriotizma a pogotovo ana koja kad god je trebala da igra za reprezentaciju bila je navodno bolesna Bog ne prasta ovakve stvari JELENA CAR

Martin,Pirot

pre 15 godina

Uh,kada su izasle na teren izgledala je Jelena u odnosu na ovu malu ko zirafa,mislio sam da ce da je posalje po burek kad ono,Jeca zamalo da upadne u Sudji-jamu:)

Sugiyama no.1

pre 15 godina

Zgotivio sam Sugijamu(prvi put cuo za nju pre dve nedelje),jer sam pre dve nedelje na kladzi odigrao na nju iako je bila autsajder i dobila je tj mec i ja 2000 na kladzi.Opet sam igrao na nju na pocetku AO i opet je dobila!Najjaca je!

Duska*

pre 15 godina

Izgleda da sam stvarno napisala glupost pre neki dan, vezano za patike. Posle ovog meca sam to uvidela. Jednostavno, izgleda kao da Jeca nije preterano motivisana, a ona bi trebalo to najvise da bude... Navijam od sveg srca za nju protiv Francuskinje, ali mislim da ce joj biti veoma tesko. Bartoli se povampirila i to opasno. Ako je neko uveren 100% da ce Jeca da je dobije preksutra, neka me ubedi u nekom od narednih komentara, jer rado bih gledala njihov mec, ali me je strah da cu se samo nervirati, i da na kraju od razocarenja necu moci da zaspim posle neprospavane noci.
P.S. Iz ove molbe izuzimam sve one koji ostavljaju svuda zlonamerne komentare o nasim teniserima. Znaci interesuje me misljenje objektivnih osoba. Hvala unapred.

JOVA

pre 15 godina

savet za nase tenisere: Bezite bre iz Srbije,zar ne vidite kako Vam srpski navijaci vracaju,praveci haos u Melburnu. SRAMOTA!!!
Bukvalno me je u ovom momentu sramota sto sam srbin.
Stidite se bre!!!

Zox

pre 15 godina

I ocekivao sam malo tezi mec, jer Sugijama moze da igra sjajno.
No, Jelena je imala odgovor. Prvi set pruzio je izuzetno kvalitetan tenis i udarce od strane obe igracice.
Jelena tako dobro plasira udarce i igra takticki pametno. Bekhend joj je bio odlican danas.
Sugijama je pokazala da jos nije za penziju.

Jeco, puno srece protiv Bartoli. Samo da se ne ponovi Wimbledon 2007.

suzana

pre 15 godina

cestitka na pobjedi..ali jelena moras da se pripazis..nisi mrdnula sa osnovne linije i cekas da protivnica uzme stvar u svoje ruke..to je glupo..znas da si se odrzavala dobro kao defanzivna igracica i to je ok..ali sjeti se moskve pekinga i stutgarta kada si bila ofanzivna,sta si sve postigla sa tim..moras da se skoncentrises i da igras ofanzivnije jer u suprotnom vera ti nece progledati kroz prste....tvoj sam veliki fan i nadam se da imas strategiju...mozda opasne partije cuvas kao iznenadjenje za meceve koji dolaze...idemo do kraja...sretno

jovan

pre 15 godina

Cestitke Jeci. PUNO srece sa Bartoli,neka je Bog uz tebe!

P.S. Neznam da li mi se cini ili je to zato sto previse ocekujemo od nje ali nekako je slaba,preozbiljna,kao da je nesto muci. Dosta bledo izdanje na koje nismo navikli,trebalo bi da gazi sve,ali nesto se esava. Da li gresim nemam pojma.

*alexandra*

pre 15 godina

Bravo, JJ!!
@Duska, kom.br.6
Opusteno gledaj mec sa Bartoli :) Mislim da Jeca tu uopste nece imati problema... Ali u narednom mecu, protiv Zvonareve, moze biti malo gusce, jer ona igra izuzetno ubedljivo na ovom turniru za sada...
Meni ne deluje da Jeci fali motivacije. Bas mi deluje da uziva na terenu :) Kad puste usporeni snimak nekog poena - vidis Jecu kako juri ka loptici sa osmehom na licu, i kad stize i kad ne stize lopticu :) Ona jednostavno uziva u tenisu, zabavlja se, pobedjuje... Ne mora bas da vristi i skace i proslavlja svaki osvojeni poen, ipak su ovo za sada neke protivnice koje se i ocekuje da dobije... Kad dodje do Zvonareve, pa nekog u polufinalu (Jelene, Safine, Ane), pa protiv Serene ili Dementijeve u finalu - tad ce se jos bolje videti koliko je Jeca motivisana...
Napred, Jelena!! Samo gazi mala :)

Igysa

pre 15 godina

Jeco udaraj loptice jace, moras ! Ne stedi snagu slabijim udarcima, jer oni produzavaju poene. Imala si puno situacija u ovom mecu gde si jednostavno trebala samo da zveknes lopticu jace i da zavrsis poen lako. Nemoj opet da pocnes da otezes igru ko nekad, joj ! mada vidi se ipak jedna stabilnost, koju Jelena nije ranije imala, ima sampionski look i stav zaista ! Vidi se da je cvrsto resila da uzme ovaj GS. Stabilnost je tu, a to joj je ranije najvise falilo. Pre svega je veoma inteligentna, zna da odigra takticki, malo vremena joj treba da procita raspolozenje pritvnice. Ta inteligencija je njeno najjace oruzije :-) jos samo da pocne ponovo da igra agresivnije i snaznije, kako je igrala prosle jeseni, i nema problema ! Slazem se da ce najjace protivnice izvuci iz Jece najbolje !
Napred JECO !

srdjan

pre 15 godina

bravo kraljica si osvojices turnir , ti si lako pobedila prosla si u osminu finala i zato smo svi uz tebe . izato cela srbija za jelenu navija .

Makaveli

pre 15 godina

Dobro je da nije morala opet u treci set.
Nego, nije mi jasno zadto je neko ovde napisao da Jelena ima jos malo vremena da osvoji jedan grend slem???
Svasta...

Baki

pre 15 godina

Bravo mačko! Samo cepaj. Ne moraš da igraš sa 100%, čuvaj se za Zvonarevu i, Bože zdravlja, za titulu. E tu će ti trebati možda i 150-200%. A ti si jedina na WTA turu koja to može.

Ajde JJ!!!

ttx

pre 15 godina

Duska, ne moras da se brines, razlika u kvalitetu tenisa koji igra JJ i Batoli je drasticna. Jos ako uzmes u obzir Jelenine jace udarce u zadnje vreme i prekomernu tezinu koja Francuskinji pravi probleme pri kretanju, ne moras da strepis. Jelena bi morala bas da podbaci ili da nema srece da bi izgubila ali je malo verovatno. Najverovatnije ce je Jelena dobiti u 2 seta. To da se Bartoli "povampirila" ne verujem, jer jos nije imala duel sa ravnopravnom teniserkom ili jacom. Cesto ti neko moze delovati kao boginja u mecu sa slabijom teniserkom, ali realna slika dodje tek od 4. kola kada dodju ozbiljnije rivalke. Tek od Zvonareve mozes da pocnes da strepis, jer ce ona dati sve od sebe, a i u dobroj je formi. Jest da i tu mislim da JJ ima prednost, prvo zbog zivaca...

botman

pre 15 godina

I meni se iz nekog razloga cini da moze da pocisti svaku teniserku po zelji ali stvari nisu tako jednostavne. Da joj fali motiva u to cisto sumnjam ali fali joj jos malo dodatne ciste fizicke snage, pod uslovom da ne izgubi na brzini i na pokretljivosti, koje su joj, uz precizan backhand naJJace oruzje. Verujem da moze da osvoji turnir ali uz mnogo napora. I sta fali haljinici...?

Milana

pre 15 godina

Sugijama iako dobro uigrana danas nije predstavljala veci problem Jeleni. Ja sam zelela da vidim Jeleninu agresivnu igru sa kojom je osvojila ona tri turnira jesenas ali verujem da to "cuva" za teze protivnice. U ovom mecu je impresionirala svojom sigurnoscu i ozbiljnoscu. Srecno Jelena dalje!

bucko

pre 15 godina

Meni je haljina lepa a i Jeca. Bice to dobro sve videcete. Zao me je zbog Ane,izgleda da joj nedostaje motivacija. Ajde JJ,,mi verujemo u tebe.

cheda

pre 15 godina

Bravo Jelena. Odigrala je bas toliko koliko joj je trebalo. Mene brine drugi servis koji je poceo da lici na onaj iz perioda kada nas je "mucila" dugim mecevima. I ja sam stekao utisak da joj nesto smeta. Iskreno mislim da su joj patike lose ili ih nije dovoljno "razgazila" jer se sporije krece. S druge strane, mislim da cuva energiju. Protiv Bartoli ce biti gusto, ali ce pobediti. Vreme je za osvetu, samo ne sme da je potceni. Inace, Jela deluje na terenu jako zrelo bas kako i treba da deluje najbolja teniserka. Voleo bih, iskreno da ispadne i Serena zbog njenih komentara na Jelenino prvo mesto. Jelena igra trenutno sa pola snage i mislim da jos nije u punoj formi. Zelim joj, naravno, da osvoji Grand slam i da svim dusebriznicima a i onoj ogromantnoj Sereni zacepi vise usta. JJ volimo te, samo napred

Duska*

pre 15 godina

Hvala svima koji su odgovorili na moj komentar. Iskreno se nadam da ste u pravu. Jelena je divna devojka i zasluzuje da osvoji svoj prvi Gs i to upravo sada! A kada rekoh da mi deluje nemotivisano, mislila sam na neke lopte koje samo isprati pogledom, u mestu, ni ne pokusa da ih stigne. Nadajmo se da to smisljeno radi i da se stvarno cuva za jace protivnice. Ipak, ne treba potcenjivati ni jednu teniserku ( ni tenisera ) na ovakvim takmicenjima, jer nikada se ne zna iz kog grma vreba zec :)
Zelim Jeci i Noletu da preksutra razbiju protivnike. Ana me je kompletno razocarala :((((

Viktorija

pre 15 godina

@ Duska,
Evo da i ja nesto nalupam na pitanje koje si postavila.
Ali prvo da ti se predstavim. Ja sam zadrta srpska teniska navijacica sa nekonsistentnim pogledom na zivot. Zato ne zameri ako sam danas malo vise kriticki nastrojena prema nasim igracima.
Odgovoriti na pitanje da li je Jeca motivisana ili ne, odnosno dati prognozu sta ce biti u sledecem teniskom mecu, je najnezahvalniji posao na svetu. Od tog se niko leba nije najeo. Osim vlasnika kladionica, ali oni funkcionisu na drugom nivou.
Jeca nije u nocasnjem mecu delovala onako ubedljivo kao u prvom kolu. Ali ko zna sta je u pitanju. Volela bih da je samo dozirala igru koliko je to bilo potrebno. Moguce je i da ta prosecna igra (prosecna u odnosu na nasa ocekivanja) odslikava trenutnu formu.
Ja licno mislim da teniseri na turnire dolaze spremni, da ne podizu formu u toku turnira, vec samo povecavaju intezitet kako nailaze novi, jaci protivnici.
Najbolji primer da se forma ne moze juriti na turniru je Ana. Kako je pocela turnir - nesigurno, tako ga je i zavrsila.
Jelena je cinimi se znatno stabilnija od Ane, i mislim da ce ubaciti u vecu brzinu kada to bude bilo potrebno.
Ocekujem da vidim Jecu da dominira. A to znaci da preuzme igru u svoje ruke od prvog "zvizduka" i da ne pokaze mrvicu "milosti" prema protivnicama.
A pogotovao kada joj na reket nalete Ruskinje i na kraju Serena. Serena je velika igracica ali ima dug jezik. Idealno bi bilo da joj ga Jeca malo skrati. Caki-caki, pojela maca. Znas vec kako. Forhend, bekhend, gotov mec. I sve to uz caroban osmeh i poljubce. A posle, zna se. Najludja konferencija za stampu. Jedva cekam.

Ivc

pre 15 godina

JJ - did it her way...Nekako ne strepim kad je vidim na terenu i imam "taj" osecaj da ce sve da bude OK a to mi sama Jela uliva sigurnost svojom pojavom...PRAVA CARICA!

Misxa

pre 15 godina

Nadam se da se taktički previše ne troši, jer mi nekako djeluje anemično. Što se haljine tiče, stvarno joj nedostaje struk, jer izgleda kao jevtina kineska zavjesa sa buvljaka. Fantastična haljina je bila ona žute boje iz Pekinga sa sivim pojasom i podvezicom, koju je sama kreirala. Jeco, nadamo se da ćeš lako do polufinala, gdje će te čekati imenjakinja... Ljub i puno agresivne igre sa milion vinera!!!

Veca

pre 15 godina

Bartoli - ima s Jecom skor 3:3 ali ste zaboravili kako: tako sto je Jeca poslednji mec s njom na Mastersu u Madridu 2007. predala ubrzo po pocetku, jer joj je pozlilo zato sto je izasla bolesna na teren,a Bartoli je kulturno ispratila aplauzom, kao i gledaoci.
Pre toga na Vimbldonu, kada je ogroman broj puta kiša prekidala mec, i Jecinom organizmu to nije prijalo, Bartoli je iskoristila priliku da je pobedi - i tada odmah posle Jece pobedila je Bartoli i jednu Zistin Enan, jedini put u zivotu.
Znaci, Jeca nema cega da se plasi, Bartoli je samo 2007. imala srece; zaista je tako.

sladjana

pre 15 godina

BRAVO Jeco........

Odličnoigraš,puna si samopouzdanjai maximalno se trudiš trčeći za svakomloptom.......
Ti znaš da doziraš snagu i igraš tačno onoliko koliko ti je potrebno za pobedu.......kad malo popusti koncentracija,a ti ubaciš u 5 brzinu i sve bude u najboljem redu!

Imaš najveće srce,najlepši osmeh......simpatična si i harizmatična kao nijedna.......i zato te milioni ljudi širom sveta obožava........amedju svimanjima sam i ja !!


Sve najbolje......

P.S. obraduj i sebe i nas GS titulom.......znamo da ti to možeš!