Sreda, 14.01.2009.

10:58

Fudbaleri 35. na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije zauzima 35. mesto na najnovijoj rang listi Svetske fudbalske federacije koja je objavljena u sredu.

Izvor: B92

Fudbaleri 35. na FIFA rang listi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

d

pre 15 godina

kom. 47.

to je jedino na sta si se mogao uhvatit.na ostalo nisi.pa mi cak govoris da ne kenjam previse.a sam dobro zna s da sam osim toga u svemu ostalom u postu u pravu pa kao to si slagao,pa ne kenjaj previse,kao sve si slagao. i to govori sve o tebi.ko da je bitno uopce da li su se plasirali prije deset godina.(istina je da sam tu nenamjerno pogrijesio,sad sam provjerio).to je bilic nedavno izajvio da se gotovo uvijek plasiraju pa sam samo prenio.
bitno je da su bili jaki u proslim kvalama(znaci isti tim),plasirali se ko od sale i bili isped nizozemske.
nemoj se hvatati za nesto za sto ne bi trebao samo da ispadne da ja lazem i kenjam po repki srbije,vec reci objektivno su oni bolji od nas i momak u pravu si.

d

pre 15 godina

kom. 47

definitivno sam se zeznuo.nisam bio siguran kad su se plasirali ali sjetio sam se rijeci slavena bilica(tako je on nedavno rekao).ali to uopce nije niti bitno.bitno je da su se plasirali na zadnje prvenstvo i to ko od sale,da su bili ispred jedne nizozemske!!! (da su ih strani mediji proglasavali potencijanim iznenađenjem eura).
bitno uopce nije,a sve ovo ostalo sto sam rekao u postu je istina i to je bitno.

ooo

pre 15 godina

dalje rumunjska obicno lagano prođe kvalifikacije.
???
Rumunima je ovo Evropsko prvenstvo bilo prvo veliko takmicenje posle dugog niza godina pauze, nisu bili na zadnja 2 svetska a ni u Portugalu na Evropskom...
Tako da nemoj mnogo da...

Miloš M. Mihajlović

pre 15 godina

Pre svega, lista je realna i merodavna, hteli mi da je prihvatimo ili ne.Srbija je na putu da postane ozbiljna fudbalska selekcija, ali to će postati kada veže dva velika takmičenja.Do tada ne bi trebalo stvarati nepotrebnu euforiju već realno sagledati stvari.Francuska i Rumunija su učestvovale na EP, doduše bez značajnijeg rezultata, ali ipak su se plasirale.Za razliku od nas.Treba im prepustiti ulogu favorita u grupi, ako ni zbog čega drugog onda zbog te činjenice.Srbija je odigrala dve sjajne utakmice, protiv Litvanije i naročito Austrije, solidnih pola sata protiv Francuza i veoma slabo sa Farskim ostrvima.Bilans u kvalifikacijam, tri pobede i poraz, prvo mesto u grupi i samo dobra startna pozicija za ovogodišnje mečeve.Neophodno je da naša selekcija ponavlja kvalitetne partije u kontinuitetu, samo tako može do plasmana na SP.Dakle, ne treba sada davati bombastične izjave već sačekati kraj kvalifikacija i ako da Bog plasman na SP, pa onda slaviti... Imamo realne izglede da se plasiramo ali samo ako igrači budu maksimalno motivisani, borbeni i skoncentrisani na svakom meču, bilo da igramo sa Francuskom ili Farskim ostrvima.Verujem da će selektor još više da unapredi igru naše selekcije, da će da otkloni nedostatke kojih je bilo i da će Srbija da igra i bolje u narednim mečevima.Nadajmo se najboljem... SREĆNA SVIMA OVA NAŠA SRPSKA NOVA!!!

promjene

pre 15 godina

Ti svi sto pisu da je lista nerealna,ako Srbija kojim slucajem skoci na ljestvici za 15tak mjesta ce se poceti kuniti u nju i hvaliiti se listom...kakvi likovi...ista stvar da ja pisem,Dokovic 3 na svijetu a Karanusic 103 tko pravi tu listu,a pogledajte rezultate jednog i drugog...hahahahahahaa...obozavam ovaj forum

d

pre 15 godina

ne znam samo po kojoj logici vi nama predviđate da se necemo plasirat.mi smo u nasoj skupini od 3. uvjerljivo kvalitetniji(sto smo pokazali i protiv te ukrajine u gostima kad nam nisu napravili akciju za gol u cijeloj utakmici a mi pogodili dvije stative sa 5 metara).i sto smo pokazali sa rezultatima unazad 2 godine.realno englezi su neuhvatljivi.
vi ste objektivno 3. po kvaliteti u vasoj skupini.francuska je sigurno bolja od vas a bolja je i rumunjska ako bude igrala ko u proslim kvalama ili 80 % od toga(bili su ispred nizozemske u kvalifikacijama!!!!natjecali se na euru).vi nit ste bili na euru nit ste kao oni rasturali u kvalama(daleko ste bili od rasturanja).dalje rumunjska obicno lagano prođe kvalifikacije.
bolje bi vam bilo umjesto sto trabunjate da sagledate stvari realno pa bi shvatili da ste 3. po kvaliteti.
i za kraj, kao sto i sami znate, i da nas pobjedite u juznoj africi ne znaci da ste bolji od nas niti da ste vi tada 7. a mi 35.
igrao je i portugal nerijeseno sa luksemburgom pa ne znaci da su iste kvalitete.

Mare

pre 15 godina

Ja bih iskreno voleo da mi igramo ovako kako smo igrali otkad je Antic preuzeo reprezentaciju, a koji cemo biti na listi to me apsolutno ne interesuje, takodje me ne interesuje ni nacin bodovanja na listi, na kojoj mi nije sporna Hrvatska(imali su rezultate) vec neke druge zemlje-Izrael i sl.
Meni recimo plasman na listi nista ne znaci ukoliko se mi ne plasiramo na svetsko(ponovo primer Izraela koji je mnogo bolje plasiran od nas ali nikad nije video Evropskog i Svetskog, a i sumnjam da ce skoro...)

Aj da se mi manemo toga, a da se preokupiramo igrom naseg tima koja je stvarno odlicna i ja se ne secam da smo ikad igrali bolji fudbal-ono je pravi uzitak za oci, gledanje sadasnje reprezentacije me cini izuzetno ponosnim jer sam verovao da nikad necu doziveti da nas tim igra onako leprsavao, borbeno i kvalitetno...

Na sve to poceli su da nadovezuju i transferi nasih igraca u neke od najvecih klubova sveta, a rekao bih opet da je i to zasluga ovakovog NOVOG lica nase reprezentacije!
Hajde da se time ponosimo-danasnjim izgledom nacionalnog tima, hajde da se ponosimo i buducnoscu koju imamo u svim onim silnim talentima, a ne da ostavljamo neke komentare o listi koja nam nista ne znaci ukoliko nemamo rezultate i igru!
I da dodam jos jedno-RADOMIRE ANTICU VELIKO TI HVALA STO SI NAM "PODARIO" FUDBALSKU REPREZENTACIJU!!!

dusan

pre 15 godina

ma sta nas briga . videcemo se u africi, ahrvatska ako se tamo plasira, onda ce moja pokojna baba opet biti nevina devojcica. toliko . DUSAN

srbin pljevlja

pre 15 godina

Slazem se sa komentarem br.18.
Švajcarska izgubi od Luksemburga i skoči za 15 mjesta.:):):):)
Ali dobro, kao što neko reče kad osvojimo SP bićemo u prvih 10.
I dajte nam više taj Brazil da se igramo:):):):):):):):)

a.n.

pre 15 godina

Ajd molim vas procitajte ponovo komentar pod brojem 18,od nekog 'igi'...

Bez ljutnje 'igi' ali ono je jedan od najdebilnijih komentara koje sam u zivotu procitao...
Covjece,ti optuzujes 'srpski fudbalski savez' zato sto ne reagira na to sto je Srbija tek 35-ta na listi...:-)

A sta bi savez trebao napravit???
-mozda otici u Fifu i zahtjevati da Srbija bude medju 20....
E moj igi komentar ti je maksimalno jadan....:-)


Sto se tice liste,mislim da je Hrvatskoj realno mjesto cetvrto ili peto a Srbiji od 25-tog do 30-tog...

torca du

pre 15 godina

prepucavanja su suvišna,rang lista govori sama za sebe, e sad što nekima nepaše iz poznatih razloga to je druga prića,treba otići na fifinu stranicu i sve če vam biti jasno,u zadnje 4 godine mi smo igrali sav velika natjecanja,vi jedno i sječamo se kako je to jedno završilo,omjer naših pobjeda i poraza je 20-5 a vama je 5-20 i šta sad tu nije jasno i naravno u ovih naših 20 pali su Englezix2,NJemciX2,Talijanix2,Argentina,Brazilx0,kod vas je opet obratno Kazahstani i ostali,malo realnosti,kao da ja sad napišem da smo mi bolji u odbojci,kako na osnovu čega,samo zato jer ja tako mislim,imate dobru repku i sigurno čete dolje u sljedečim godinam ali molim malo strpljenja sad ste tu di jeste na osnovu rezultata u protekle 4 godine,adioooooo

sRBENDA

pre 15 godina

Svaka cast Hrvatima zasluzili su biti 7. ako ne i bolje! Nas fudbal naspram njihovog je ko nebo i zemlja. Hrvati imaju predispozicije da budu svetski i evropski šampioni pre ili kasnije i mogu nas samo naučiti igrati fudbal..tko je kriv vama ostalim što to nećete da priznate
(Ratko, 14. januar 2009 14:57)

Mile, Rale kako li se vec zoves, mislim da si se malo zezn`o kad si hteo da ovo zvuci srpski... Mi ne pisemo "tko"!!!

d

pre 15 godina

da da da.srbija bolja od hrvatske.antic bog kazete vi.antica nema na listi najboljih trenera,bilic 11. a lani 2.
srbija 35.,hrvatska 7.
a lista ne valja samo zato sto je hrvatska 7.istim vama sto to pisete lista bi bila najrealnija moguca da je kojim slucajem obrnuto.
PS.zbog vlastitog ugleda prestanite to pisat,jel se jako brukate.

Bojan

pre 15 godina

Zamolio bih drage nam komsije Hrvate da se manu pisanja pod ''srpskim'' imenima jer ste providni. Decko se predstavi kao Srbin, napise kako nas Hrvati mogu uciti fudbalu i onda napise TKO nam je kriv. Dakle jos jednom apelujem, providni ste i ima vas gomila koji to radite. Lecite komplekse sto pre, jer nas fudbal stupa na scenu.

SPQR totti

pre 15 godina

Vrlo je prosto.Lista obuhvata period od 4 godine.U kvalifikacijama za SP2006 SCG je imala odlicne rezultate.Oni se sad brisu i ovi novi ih zamjenjuju.Teoretski Srbija bi mogla da dobije 10 meceva zaredom i jedva da bi napredovala par mjesta.S druge strane svaki poraz znacice pad od nekoliko mjesta.

pinkerton

pre 15 godina

ljudi mi smo igrali prijateljsi mec sa poljacima i izgubili smo 1-0!!!ali ipak da padnemo 5 mesta je malo nerealno!!
(milemen, 14. januar 2009 13:32)

Aha, to je onda to!:)..mi pak nismo igrali pa nismo padali:)..
I sad se ti prilagodi uvjetima na rang listi:)))

Ratko

pre 15 godina

Svaka cast Hrvatima zasluzili su biti 7. ako ne i bolje! Nas fudbal naspram njihovog je ko nebo i zemlja. Hrvati imaju predispozicije da budu svetski i evropski šampioni pre ili kasnije i mogu nas samo naučiti igrati fudbal..tko je kriv vama ostalim što to nećete da priznate

Grof

pre 15 godina

Pa kriterijumi su jednostavni. Gledaju se zadnje 4 godine. U tom periodu sabiraju se svi rezultati. Mi igramo solidno u kvalifikacijama ali u prijateljskim utakmicama smo zanjih 4 godine bili ocajni. Gubili smo od koga smo stigli i to je najveci razlog zasto smo na tom mestu. Nama su prijateljske utakmice sluzila da se ubace neki igraci koji treba da se prodaju da bi imali br utakmica u reprezentaciji. A zato smo tu gde jesmo. Ali ako budemo igrali ovako kao sada da otprilike dve godine mozemo se nadati da budemo u prvih 15 reprezentacija sveta.

igi

pre 15 godina

Ovo je postalo stvarno neverovatno.Da li uopste ljude iz saveza ova stvar interesuje.Kako da niko na ovo da reaguje.Vec se zna dosta unazad kako se pravi toboze ova lista.Pa dosta vise sa ovim glupostima.Zaista pocinje da nas sve iritira.Dobijali,gubili,mi smo izmedju 30 i 40 mesta.Za ostale necu vise da komentarisem ,sve se manje vise zna >samo cu podsetiti na Svajcarsku koja izgubi od Luksemburga i to kuci,pa skoci na listi za 15 mesta,dajte mmolim Vas....:)

SMESNO!

pre 15 godina

Da li u bilo kom sportu postiji nesto gluplje od ove rang liste? Da li postoji gluplje bodovanje i rangiranje? Ne,ne,ne.....Ovo moze samo u fudbalu!!! BILA JEDNOM JEDNA RANG LISTA.....

Nema veze, idemo dalje!

pre 15 godina

Ja kad sam pricao da cemo pasti svi su rekli "Batali sa glupim komentarima"... A evo jos malo nas i FYROM stigose. Desavalo se (poraz od Poljaka 0-1)...

bluez

pre 15 godina

Bodovanje nije tajno, vrlo je logicno, i ko hoce moze da ode na FIFA.com i da vidi kako se boduje. Nije valjda da stvarno mislite da se to radi odokativnom metodom. Nego, kao i u svemu, samo da se nesto kaze, makar nemali pojma.

KOROMAN

pre 15 godina

Kako mi ovo sve lici na ATP liste koje smo gledal pre nekoliko godina.....Gde su nasi teniseri danas tu ce biti fudbaleri uskoro....
ZIVI BILI PA VIDELI!!!

Mrdja

pre 15 godina

Fabio Kapelo je rekao na papiru se osvajaju papirnati trofeji...Samo nek mi dobro igramo...mislim realno je da u istoriji fudbala Srbija nije imala ovako kvalitetan tim...a FIFA moze da prica sta joj se prica...
SRBIJA !!!!!!!!!!!!

Gde je logika?

pre 15 godina

Kad smo igrali vrlo lose sa Klemente-om, mi smo sa nekom cudom bili u top 20, a sada igramo odlicno sa Anticem i tonemo sve dublje i dublje?!

no

pre 15 godina

Ovo mi je najnejasnija lista. Ima li ovde nekih jasnih kriterijuma? Ili kao aj sad cete malo da padnete za 5 mesta posto niste ni igrali?

r2d2

pre 15 godina

35. .... ok

ali sada kreće vrtoglavi uspon srpskog fudbala. Repka nikada jača, ponovo imamo pregršt fudbalera u najjačim klubovima koji IGRAJU što je najvažnije.

Cenim da ćemo one Rumune da pokidamo ka siroče krofnu !!!

pinkerton

pre 15 godina

Pa kako su sad pali za 5 mjesta kad se (ako se ne varam) od zadnje ljestvice nije ništa događalo?!:))
Ovo bodovanje je totalno suludo - ne želim ni pokušavat skontat kako to ide:)))
Ajd pozdrav..Srbi, sretna vam NG...

j@

pre 15 godina

Sto li se FIFA ne ugleda na ATP rangiranje koje je sasvim logicno i razumljivo...Ova lista je nesto najnelogicnije i najgluplje, a razloga ima barem 500. Aktuelni svetski prvak 4. a Holandija 3. i Hrvatska 7.?????!!!!!!!!!!

r2d2

pre 15 godina

35. .... ok

ali sada kreće vrtoglavi uspon srpskog fudbala. Repka nikada jača, ponovo imamo pregršt fudbalera u najjačim klubovima koji IGRAJU što je najvažnije.

Cenim da ćemo one Rumune da pokidamo ka siroče krofnu !!!

j@

pre 15 godina

Sto li se FIFA ne ugleda na ATP rangiranje koje je sasvim logicno i razumljivo...Ova lista je nesto najnelogicnije i najgluplje, a razloga ima barem 500. Aktuelni svetski prvak 4. a Holandija 3. i Hrvatska 7.?????!!!!!!!!!!

Gde je logika?

pre 15 godina

Kad smo igrali vrlo lose sa Klemente-om, mi smo sa nekom cudom bili u top 20, a sada igramo odlicno sa Anticem i tonemo sve dublje i dublje?!

pinkerton

pre 15 godina

Pa kako su sad pali za 5 mjesta kad se (ako se ne varam) od zadnje ljestvice nije ništa događalo?!:))
Ovo bodovanje je totalno suludo - ne želim ni pokušavat skontat kako to ide:)))
Ajd pozdrav..Srbi, sretna vam NG...

no

pre 15 godina

Ovo mi je najnejasnija lista. Ima li ovde nekih jasnih kriterijuma? Ili kao aj sad cete malo da padnete za 5 mesta posto niste ni igrali?

Mrdja

pre 15 godina

Fabio Kapelo je rekao na papiru se osvajaju papirnati trofeji...Samo nek mi dobro igramo...mislim realno je da u istoriji fudbala Srbija nije imala ovako kvalitetan tim...a FIFA moze da prica sta joj se prica...
SRBIJA !!!!!!!!!!!!

Bojan

pre 15 godina

Zamolio bih drage nam komsije Hrvate da se manu pisanja pod ''srpskim'' imenima jer ste providni. Decko se predstavi kao Srbin, napise kako nas Hrvati mogu uciti fudbalu i onda napise TKO nam je kriv. Dakle jos jednom apelujem, providni ste i ima vas gomila koji to radite. Lecite komplekse sto pre, jer nas fudbal stupa na scenu.

Ratko

pre 15 godina

Svaka cast Hrvatima zasluzili su biti 7. ako ne i bolje! Nas fudbal naspram njihovog je ko nebo i zemlja. Hrvati imaju predispozicije da budu svetski i evropski šampioni pre ili kasnije i mogu nas samo naučiti igrati fudbal..tko je kriv vama ostalim što to nećete da priznate

KOROMAN

pre 15 godina

Kako mi ovo sve lici na ATP liste koje smo gledal pre nekoliko godina.....Gde su nasi teniseri danas tu ce biti fudbaleri uskoro....
ZIVI BILI PA VIDELI!!!

bluez

pre 15 godina

Bodovanje nije tajno, vrlo je logicno, i ko hoce moze da ode na FIFA.com i da vidi kako se boduje. Nije valjda da stvarno mislite da se to radi odokativnom metodom. Nego, kao i u svemu, samo da se nesto kaze, makar nemali pojma.

d

pre 15 godina

da da da.srbija bolja od hrvatske.antic bog kazete vi.antica nema na listi najboljih trenera,bilic 11. a lani 2.
srbija 35.,hrvatska 7.
a lista ne valja samo zato sto je hrvatska 7.istim vama sto to pisete lista bi bila najrealnija moguca da je kojim slucajem obrnuto.
PS.zbog vlastitog ugleda prestanite to pisat,jel se jako brukate.

igi

pre 15 godina

Ovo je postalo stvarno neverovatno.Da li uopste ljude iz saveza ova stvar interesuje.Kako da niko na ovo da reaguje.Vec se zna dosta unazad kako se pravi toboze ova lista.Pa dosta vise sa ovim glupostima.Zaista pocinje da nas sve iritira.Dobijali,gubili,mi smo izmedju 30 i 40 mesta.Za ostale necu vise da komentarisem ,sve se manje vise zna >samo cu podsetiti na Svajcarsku koja izgubi od Luksemburga i to kuci,pa skoci na listi za 15 mesta,dajte mmolim Vas....:)

torca du

pre 15 godina

prepucavanja su suvišna,rang lista govori sama za sebe, e sad što nekima nepaše iz poznatih razloga to je druga prića,treba otići na fifinu stranicu i sve če vam biti jasno,u zadnje 4 godine mi smo igrali sav velika natjecanja,vi jedno i sječamo se kako je to jedno završilo,omjer naših pobjeda i poraza je 20-5 a vama je 5-20 i šta sad tu nije jasno i naravno u ovih naših 20 pali su Englezix2,NJemciX2,Talijanix2,Argentina,Brazilx0,kod vas je opet obratno Kazahstani i ostali,malo realnosti,kao da ja sad napišem da smo mi bolji u odbojci,kako na osnovu čega,samo zato jer ja tako mislim,imate dobru repku i sigurno čete dolje u sljedečim godinam ali molim malo strpljenja sad ste tu di jeste na osnovu rezultata u protekle 4 godine,adioooooo

sRBENDA

pre 15 godina

Svaka cast Hrvatima zasluzili su biti 7. ako ne i bolje! Nas fudbal naspram njihovog je ko nebo i zemlja. Hrvati imaju predispozicije da budu svetski i evropski šampioni pre ili kasnije i mogu nas samo naučiti igrati fudbal..tko je kriv vama ostalim što to nećete da priznate
(Ratko, 14. januar 2009 14:57)

Mile, Rale kako li se vec zoves, mislim da si se malo zezn`o kad si hteo da ovo zvuci srpski... Mi ne pisemo "tko"!!!

SMESNO!

pre 15 godina

Da li u bilo kom sportu postiji nesto gluplje od ove rang liste? Da li postoji gluplje bodovanje i rangiranje? Ne,ne,ne.....Ovo moze samo u fudbalu!!! BILA JEDNOM JEDNA RANG LISTA.....

Grof

pre 15 godina

Pa kriterijumi su jednostavni. Gledaju se zadnje 4 godine. U tom periodu sabiraju se svi rezultati. Mi igramo solidno u kvalifikacijama ali u prijateljskim utakmicama smo zanjih 4 godine bili ocajni. Gubili smo od koga smo stigli i to je najveci razlog zasto smo na tom mestu. Nama su prijateljske utakmice sluzila da se ubace neki igraci koji treba da se prodaju da bi imali br utakmica u reprezentaciji. A zato smo tu gde jesmo. Ali ako budemo igrali ovako kao sada da otprilike dve godine mozemo se nadati da budemo u prvih 15 reprezentacija sveta.

Nema veze, idemo dalje!

pre 15 godina

Ja kad sam pricao da cemo pasti svi su rekli "Batali sa glupim komentarima"... A evo jos malo nas i FYROM stigose. Desavalo se (poraz od Poljaka 0-1)...

SPQR totti

pre 15 godina

Vrlo je prosto.Lista obuhvata period od 4 godine.U kvalifikacijama za SP2006 SCG je imala odlicne rezultate.Oni se sad brisu i ovi novi ih zamjenjuju.Teoretski Srbija bi mogla da dobije 10 meceva zaredom i jedva da bi napredovala par mjesta.S druge strane svaki poraz znacice pad od nekoliko mjesta.

a.n.

pre 15 godina

Ajd molim vas procitajte ponovo komentar pod brojem 18,od nekog 'igi'...

Bez ljutnje 'igi' ali ono je jedan od najdebilnijih komentara koje sam u zivotu procitao...
Covjece,ti optuzujes 'srpski fudbalski savez' zato sto ne reagira na to sto je Srbija tek 35-ta na listi...:-)

A sta bi savez trebao napravit???
-mozda otici u Fifu i zahtjevati da Srbija bude medju 20....
E moj igi komentar ti je maksimalno jadan....:-)


Sto se tice liste,mislim da je Hrvatskoj realno mjesto cetvrto ili peto a Srbiji od 25-tog do 30-tog...

d

pre 15 godina

ne znam samo po kojoj logici vi nama predviđate da se necemo plasirat.mi smo u nasoj skupini od 3. uvjerljivo kvalitetniji(sto smo pokazali i protiv te ukrajine u gostima kad nam nisu napravili akciju za gol u cijeloj utakmici a mi pogodili dvije stative sa 5 metara).i sto smo pokazali sa rezultatima unazad 2 godine.realno englezi su neuhvatljivi.
vi ste objektivno 3. po kvaliteti u vasoj skupini.francuska je sigurno bolja od vas a bolja je i rumunjska ako bude igrala ko u proslim kvalama ili 80 % od toga(bili su ispred nizozemske u kvalifikacijama!!!!natjecali se na euru).vi nit ste bili na euru nit ste kao oni rasturali u kvalama(daleko ste bili od rasturanja).dalje rumunjska obicno lagano prođe kvalifikacije.
bolje bi vam bilo umjesto sto trabunjate da sagledate stvari realno pa bi shvatili da ste 3. po kvaliteti.
i za kraj, kao sto i sami znate, i da nas pobjedite u juznoj africi ne znaci da ste bolji od nas niti da ste vi tada 7. a mi 35.
igrao je i portugal nerijeseno sa luksemburgom pa ne znaci da su iste kvalitete.

pinkerton

pre 15 godina

ljudi mi smo igrali prijateljsi mec sa poljacima i izgubili smo 1-0!!!ali ipak da padnemo 5 mesta je malo nerealno!!
(milemen, 14. januar 2009 13:32)

Aha, to je onda to!:)..mi pak nismo igrali pa nismo padali:)..
I sad se ti prilagodi uvjetima na rang listi:)))

srbin pljevlja

pre 15 godina

Slazem se sa komentarem br.18.
Švajcarska izgubi od Luksemburga i skoči za 15 mjesta.:):):):)
Ali dobro, kao što neko reče kad osvojimo SP bićemo u prvih 10.
I dajte nam više taj Brazil da se igramo:):):):):):):):)

dusan

pre 15 godina

ma sta nas briga . videcemo se u africi, ahrvatska ako se tamo plasira, onda ce moja pokojna baba opet biti nevina devojcica. toliko . DUSAN

Mare

pre 15 godina

Ja bih iskreno voleo da mi igramo ovako kako smo igrali otkad je Antic preuzeo reprezentaciju, a koji cemo biti na listi to me apsolutno ne interesuje, takodje me ne interesuje ni nacin bodovanja na listi, na kojoj mi nije sporna Hrvatska(imali su rezultate) vec neke druge zemlje-Izrael i sl.
Meni recimo plasman na listi nista ne znaci ukoliko se mi ne plasiramo na svetsko(ponovo primer Izraela koji je mnogo bolje plasiran od nas ali nikad nije video Evropskog i Svetskog, a i sumnjam da ce skoro...)

Aj da se mi manemo toga, a da se preokupiramo igrom naseg tima koja je stvarno odlicna i ja se ne secam da smo ikad igrali bolji fudbal-ono je pravi uzitak za oci, gledanje sadasnje reprezentacije me cini izuzetno ponosnim jer sam verovao da nikad necu doziveti da nas tim igra onako leprsavao, borbeno i kvalitetno...

Na sve to poceli su da nadovezuju i transferi nasih igraca u neke od najvecih klubova sveta, a rekao bih opet da je i to zasluga ovakovog NOVOG lica nase reprezentacije!
Hajde da se time ponosimo-danasnjim izgledom nacionalnog tima, hajde da se ponosimo i buducnoscu koju imamo u svim onim silnim talentima, a ne da ostavljamo neke komentare o listi koja nam nista ne znaci ukoliko nemamo rezultate i igru!
I da dodam jos jedno-RADOMIRE ANTICU VELIKO TI HVALA STO SI NAM "PODARIO" FUDBALSKU REPREZENTACIJU!!!

promjene

pre 15 godina

Ti svi sto pisu da je lista nerealna,ako Srbija kojim slucajem skoci na ljestvici za 15tak mjesta ce se poceti kuniti u nju i hvaliiti se listom...kakvi likovi...ista stvar da ja pisem,Dokovic 3 na svijetu a Karanusic 103 tko pravi tu listu,a pogledajte rezultate jednog i drugog...hahahahahahaa...obozavam ovaj forum

ooo

pre 15 godina

dalje rumunjska obicno lagano prođe kvalifikacije.
???
Rumunima je ovo Evropsko prvenstvo bilo prvo veliko takmicenje posle dugog niza godina pauze, nisu bili na zadnja 2 svetska a ni u Portugalu na Evropskom...
Tako da nemoj mnogo da...

Miloš M. Mihajlović

pre 15 godina

Pre svega, lista je realna i merodavna, hteli mi da je prihvatimo ili ne.Srbija je na putu da postane ozbiljna fudbalska selekcija, ali to će postati kada veže dva velika takmičenja.Do tada ne bi trebalo stvarati nepotrebnu euforiju već realno sagledati stvari.Francuska i Rumunija su učestvovale na EP, doduše bez značajnijeg rezultata, ali ipak su se plasirale.Za razliku od nas.Treba im prepustiti ulogu favorita u grupi, ako ni zbog čega drugog onda zbog te činjenice.Srbija je odigrala dve sjajne utakmice, protiv Litvanije i naročito Austrije, solidnih pola sata protiv Francuza i veoma slabo sa Farskim ostrvima.Bilans u kvalifikacijam, tri pobede i poraz, prvo mesto u grupi i samo dobra startna pozicija za ovogodišnje mečeve.Neophodno je da naša selekcija ponavlja kvalitetne partije u kontinuitetu, samo tako može do plasmana na SP.Dakle, ne treba sada davati bombastične izjave već sačekati kraj kvalifikacija i ako da Bog plasman na SP, pa onda slaviti... Imamo realne izglede da se plasiramo ali samo ako igrači budu maksimalno motivisani, borbeni i skoncentrisani na svakom meču, bilo da igramo sa Francuskom ili Farskim ostrvima.Verujem da će selektor još više da unapredi igru naše selekcije, da će da otkloni nedostatke kojih je bilo i da će Srbija da igra i bolje u narednim mečevima.Nadajmo se najboljem... SREĆNA SVIMA OVA NAŠA SRPSKA NOVA!!!

d

pre 15 godina

kom. 47

definitivno sam se zeznuo.nisam bio siguran kad su se plasirali ali sjetio sam se rijeci slavena bilica(tako je on nedavno rekao).ali to uopce nije niti bitno.bitno je da su se plasirali na zadnje prvenstvo i to ko od sale,da su bili ispred jedne nizozemske!!! (da su ih strani mediji proglasavali potencijanim iznenađenjem eura).
bitno uopce nije,a sve ovo ostalo sto sam rekao u postu je istina i to je bitno.

d

pre 15 godina

kom. 47.

to je jedino na sta si se mogao uhvatit.na ostalo nisi.pa mi cak govoris da ne kenjam previse.a sam dobro zna s da sam osim toga u svemu ostalom u postu u pravu pa kao to si slagao,pa ne kenjaj previse,kao sve si slagao. i to govori sve o tebi.ko da je bitno uopce da li su se plasirali prije deset godina.(istina je da sam tu nenamjerno pogrijesio,sad sam provjerio).to je bilic nedavno izajvio da se gotovo uvijek plasiraju pa sam samo prenio.
bitno je da su bili jaki u proslim kvalama(znaci isti tim),plasirali se ko od sale i bili isped nizozemske.
nemoj se hvatati za nesto za sto ne bi trebao samo da ispadne da ja lazem i kenjam po repki srbije,vec reci objektivno su oni bolji od nas i momak u pravu si.

Ratko

pre 15 godina

Svaka cast Hrvatima zasluzili su biti 7. ako ne i bolje! Nas fudbal naspram njihovog je ko nebo i zemlja. Hrvati imaju predispozicije da budu svetski i evropski šampioni pre ili kasnije i mogu nas samo naučiti igrati fudbal..tko je kriv vama ostalim što to nećete da priznate

d

pre 15 godina

da da da.srbija bolja od hrvatske.antic bog kazete vi.antica nema na listi najboljih trenera,bilic 11. a lani 2.
srbija 35.,hrvatska 7.
a lista ne valja samo zato sto je hrvatska 7.istim vama sto to pisete lista bi bila najrealnija moguca da je kojim slucajem obrnuto.
PS.zbog vlastitog ugleda prestanite to pisat,jel se jako brukate.

d

pre 15 godina

ne znam samo po kojoj logici vi nama predviđate da se necemo plasirat.mi smo u nasoj skupini od 3. uvjerljivo kvalitetniji(sto smo pokazali i protiv te ukrajine u gostima kad nam nisu napravili akciju za gol u cijeloj utakmici a mi pogodili dvije stative sa 5 metara).i sto smo pokazali sa rezultatima unazad 2 godine.realno englezi su neuhvatljivi.
vi ste objektivno 3. po kvaliteti u vasoj skupini.francuska je sigurno bolja od vas a bolja je i rumunjska ako bude igrala ko u proslim kvalama ili 80 % od toga(bili su ispred nizozemske u kvalifikacijama!!!!natjecali se na euru).vi nit ste bili na euru nit ste kao oni rasturali u kvalama(daleko ste bili od rasturanja).dalje rumunjska obicno lagano prođe kvalifikacije.
bolje bi vam bilo umjesto sto trabunjate da sagledate stvari realno pa bi shvatili da ste 3. po kvaliteti.
i za kraj, kao sto i sami znate, i da nas pobjedite u juznoj africi ne znaci da ste bolji od nas niti da ste vi tada 7. a mi 35.
igrao je i portugal nerijeseno sa luksemburgom pa ne znaci da su iste kvalitete.

promjene

pre 15 godina

Ti svi sto pisu da je lista nerealna,ako Srbija kojim slucajem skoci na ljestvici za 15tak mjesta ce se poceti kuniti u nju i hvaliiti se listom...kakvi likovi...ista stvar da ja pisem,Dokovic 3 na svijetu a Karanusic 103 tko pravi tu listu,a pogledajte rezultate jednog i drugog...hahahahahahaa...obozavam ovaj forum

j@

pre 15 godina

Sto li se FIFA ne ugleda na ATP rangiranje koje je sasvim logicno i razumljivo...Ova lista je nesto najnelogicnije i najgluplje, a razloga ima barem 500. Aktuelni svetski prvak 4. a Holandija 3. i Hrvatska 7.?????!!!!!!!!!!

Bojan

pre 15 godina

Zamolio bih drage nam komsije Hrvate da se manu pisanja pod ''srpskim'' imenima jer ste providni. Decko se predstavi kao Srbin, napise kako nas Hrvati mogu uciti fudbalu i onda napise TKO nam je kriv. Dakle jos jednom apelujem, providni ste i ima vas gomila koji to radite. Lecite komplekse sto pre, jer nas fudbal stupa na scenu.

a.n.

pre 15 godina

Ajd molim vas procitajte ponovo komentar pod brojem 18,od nekog 'igi'...

Bez ljutnje 'igi' ali ono je jedan od najdebilnijih komentara koje sam u zivotu procitao...
Covjece,ti optuzujes 'srpski fudbalski savez' zato sto ne reagira na to sto je Srbija tek 35-ta na listi...:-)

A sta bi savez trebao napravit???
-mozda otici u Fifu i zahtjevati da Srbija bude medju 20....
E moj igi komentar ti je maksimalno jadan....:-)


Sto se tice liste,mislim da je Hrvatskoj realno mjesto cetvrto ili peto a Srbiji od 25-tog do 30-tog...

SMESNO!

pre 15 godina

Da li u bilo kom sportu postiji nesto gluplje od ove rang liste? Da li postoji gluplje bodovanje i rangiranje? Ne,ne,ne.....Ovo moze samo u fudbalu!!! BILA JEDNOM JEDNA RANG LISTA.....

Gde je logika?

pre 15 godina

Kad smo igrali vrlo lose sa Klemente-om, mi smo sa nekom cudom bili u top 20, a sada igramo odlicno sa Anticem i tonemo sve dublje i dublje?!

igi

pre 15 godina

Ovo je postalo stvarno neverovatno.Da li uopste ljude iz saveza ova stvar interesuje.Kako da niko na ovo da reaguje.Vec se zna dosta unazad kako se pravi toboze ova lista.Pa dosta vise sa ovim glupostima.Zaista pocinje da nas sve iritira.Dobijali,gubili,mi smo izmedju 30 i 40 mesta.Za ostale necu vise da komentarisem ,sve se manje vise zna >samo cu podsetiti na Svajcarsku koja izgubi od Luksemburga i to kuci,pa skoci na listi za 15 mesta,dajte mmolim Vas....:)

dusan

pre 15 godina

ma sta nas briga . videcemo se u africi, ahrvatska ako se tamo plasira, onda ce moja pokojna baba opet biti nevina devojcica. toliko . DUSAN

pinkerton

pre 15 godina

Pa kako su sad pali za 5 mjesta kad se (ako se ne varam) od zadnje ljestvice nije ništa događalo?!:))
Ovo bodovanje je totalno suludo - ne želim ni pokušavat skontat kako to ide:)))
Ajd pozdrav..Srbi, sretna vam NG...

r2d2

pre 15 godina

35. .... ok

ali sada kreće vrtoglavi uspon srpskog fudbala. Repka nikada jača, ponovo imamo pregršt fudbalera u najjačim klubovima koji IGRAJU što je najvažnije.

Cenim da ćemo one Rumune da pokidamo ka siroče krofnu !!!

bluez

pre 15 godina

Bodovanje nije tajno, vrlo je logicno, i ko hoce moze da ode na FIFA.com i da vidi kako se boduje. Nije valjda da stvarno mislite da se to radi odokativnom metodom. Nego, kao i u svemu, samo da se nesto kaze, makar nemali pojma.

Grof

pre 15 godina

Pa kriterijumi su jednostavni. Gledaju se zadnje 4 godine. U tom periodu sabiraju se svi rezultati. Mi igramo solidno u kvalifikacijama ali u prijateljskim utakmicama smo zanjih 4 godine bili ocajni. Gubili smo od koga smo stigli i to je najveci razlog zasto smo na tom mestu. Nama su prijateljske utakmice sluzila da se ubace neki igraci koji treba da se prodaju da bi imali br utakmica u reprezentaciji. A zato smo tu gde jesmo. Ali ako budemo igrali ovako kao sada da otprilike dve godine mozemo se nadati da budemo u prvih 15 reprezentacija sveta.

torca du

pre 15 godina

prepucavanja su suvišna,rang lista govori sama za sebe, e sad što nekima nepaše iz poznatih razloga to je druga prića,treba otići na fifinu stranicu i sve če vam biti jasno,u zadnje 4 godine mi smo igrali sav velika natjecanja,vi jedno i sječamo se kako je to jedno završilo,omjer naših pobjeda i poraza je 20-5 a vama je 5-20 i šta sad tu nije jasno i naravno u ovih naših 20 pali su Englezix2,NJemciX2,Talijanix2,Argentina,Brazilx0,kod vas je opet obratno Kazahstani i ostali,malo realnosti,kao da ja sad napišem da smo mi bolji u odbojci,kako na osnovu čega,samo zato jer ja tako mislim,imate dobru repku i sigurno čete dolje u sljedečim godinam ali molim malo strpljenja sad ste tu di jeste na osnovu rezultata u protekle 4 godine,adioooooo

no

pre 15 godina

Ovo mi je najnejasnija lista. Ima li ovde nekih jasnih kriterijuma? Ili kao aj sad cete malo da padnete za 5 mesta posto niste ni igrali?

KOROMAN

pre 15 godina

Kako mi ovo sve lici na ATP liste koje smo gledal pre nekoliko godina.....Gde su nasi teniseri danas tu ce biti fudbaleri uskoro....
ZIVI BILI PA VIDELI!!!

pinkerton

pre 15 godina

ljudi mi smo igrali prijateljsi mec sa poljacima i izgubili smo 1-0!!!ali ipak da padnemo 5 mesta je malo nerealno!!
(milemen, 14. januar 2009 13:32)

Aha, to je onda to!:)..mi pak nismo igrali pa nismo padali:)..
I sad se ti prilagodi uvjetima na rang listi:)))

Nema veze, idemo dalje!

pre 15 godina

Ja kad sam pricao da cemo pasti svi su rekli "Batali sa glupim komentarima"... A evo jos malo nas i FYROM stigose. Desavalo se (poraz od Poljaka 0-1)...

Mrdja

pre 15 godina

Fabio Kapelo je rekao na papiru se osvajaju papirnati trofeji...Samo nek mi dobro igramo...mislim realno je da u istoriji fudbala Srbija nije imala ovako kvalitetan tim...a FIFA moze da prica sta joj se prica...
SRBIJA !!!!!!!!!!!!

sRBENDA

pre 15 godina

Svaka cast Hrvatima zasluzili su biti 7. ako ne i bolje! Nas fudbal naspram njihovog je ko nebo i zemlja. Hrvati imaju predispozicije da budu svetski i evropski šampioni pre ili kasnije i mogu nas samo naučiti igrati fudbal..tko je kriv vama ostalim što to nećete da priznate
(Ratko, 14. januar 2009 14:57)

Mile, Rale kako li se vec zoves, mislim da si se malo zezn`o kad si hteo da ovo zvuci srpski... Mi ne pisemo "tko"!!!

ooo

pre 15 godina

dalje rumunjska obicno lagano prođe kvalifikacije.
???
Rumunima je ovo Evropsko prvenstvo bilo prvo veliko takmicenje posle dugog niza godina pauze, nisu bili na zadnja 2 svetska a ni u Portugalu na Evropskom...
Tako da nemoj mnogo da...

SPQR totti

pre 15 godina

Vrlo je prosto.Lista obuhvata period od 4 godine.U kvalifikacijama za SP2006 SCG je imala odlicne rezultate.Oni se sad brisu i ovi novi ih zamjenjuju.Teoretski Srbija bi mogla da dobije 10 meceva zaredom i jedva da bi napredovala par mjesta.S druge strane svaki poraz znacice pad od nekoliko mjesta.

Miloš M. Mihajlović

pre 15 godina

Pre svega, lista je realna i merodavna, hteli mi da je prihvatimo ili ne.Srbija je na putu da postane ozbiljna fudbalska selekcija, ali to će postati kada veže dva velika takmičenja.Do tada ne bi trebalo stvarati nepotrebnu euforiju već realno sagledati stvari.Francuska i Rumunija su učestvovale na EP, doduše bez značajnijeg rezultata, ali ipak su se plasirale.Za razliku od nas.Treba im prepustiti ulogu favorita u grupi, ako ni zbog čega drugog onda zbog te činjenice.Srbija je odigrala dve sjajne utakmice, protiv Litvanije i naročito Austrije, solidnih pola sata protiv Francuza i veoma slabo sa Farskim ostrvima.Bilans u kvalifikacijam, tri pobede i poraz, prvo mesto u grupi i samo dobra startna pozicija za ovogodišnje mečeve.Neophodno je da naša selekcija ponavlja kvalitetne partije u kontinuitetu, samo tako može do plasmana na SP.Dakle, ne treba sada davati bombastične izjave već sačekati kraj kvalifikacija i ako da Bog plasman na SP, pa onda slaviti... Imamo realne izglede da se plasiramo ali samo ako igrači budu maksimalno motivisani, borbeni i skoncentrisani na svakom meču, bilo da igramo sa Francuskom ili Farskim ostrvima.Verujem da će selektor još više da unapredi igru naše selekcije, da će da otkloni nedostatke kojih je bilo i da će Srbija da igra i bolje u narednim mečevima.Nadajmo se najboljem... SREĆNA SVIMA OVA NAŠA SRPSKA NOVA!!!

d

pre 15 godina

kom. 47

definitivno sam se zeznuo.nisam bio siguran kad su se plasirali ali sjetio sam se rijeci slavena bilica(tako je on nedavno rekao).ali to uopce nije niti bitno.bitno je da su se plasirali na zadnje prvenstvo i to ko od sale,da su bili ispred jedne nizozemske!!! (da su ih strani mediji proglasavali potencijanim iznenađenjem eura).
bitno uopce nije,a sve ovo ostalo sto sam rekao u postu je istina i to je bitno.

srbin pljevlja

pre 15 godina

Slazem se sa komentarem br.18.
Švajcarska izgubi od Luksemburga i skoči za 15 mjesta.:):):):)
Ali dobro, kao što neko reče kad osvojimo SP bićemo u prvih 10.
I dajte nam više taj Brazil da se igramo:):):):):):):):)

Mare

pre 15 godina

Ja bih iskreno voleo da mi igramo ovako kako smo igrali otkad je Antic preuzeo reprezentaciju, a koji cemo biti na listi to me apsolutno ne interesuje, takodje me ne interesuje ni nacin bodovanja na listi, na kojoj mi nije sporna Hrvatska(imali su rezultate) vec neke druge zemlje-Izrael i sl.
Meni recimo plasman na listi nista ne znaci ukoliko se mi ne plasiramo na svetsko(ponovo primer Izraela koji je mnogo bolje plasiran od nas ali nikad nije video Evropskog i Svetskog, a i sumnjam da ce skoro...)

Aj da se mi manemo toga, a da se preokupiramo igrom naseg tima koja je stvarno odlicna i ja se ne secam da smo ikad igrali bolji fudbal-ono je pravi uzitak za oci, gledanje sadasnje reprezentacije me cini izuzetno ponosnim jer sam verovao da nikad necu doziveti da nas tim igra onako leprsavao, borbeno i kvalitetno...

Na sve to poceli su da nadovezuju i transferi nasih igraca u neke od najvecih klubova sveta, a rekao bih opet da je i to zasluga ovakovog NOVOG lica nase reprezentacije!
Hajde da se time ponosimo-danasnjim izgledom nacionalnog tima, hajde da se ponosimo i buducnoscu koju imamo u svim onim silnim talentima, a ne da ostavljamo neke komentare o listi koja nam nista ne znaci ukoliko nemamo rezultate i igru!
I da dodam jos jedno-RADOMIRE ANTICU VELIKO TI HVALA STO SI NAM "PODARIO" FUDBALSKU REPREZENTACIJU!!!

d

pre 15 godina

kom. 47.

to je jedino na sta si se mogao uhvatit.na ostalo nisi.pa mi cak govoris da ne kenjam previse.a sam dobro zna s da sam osim toga u svemu ostalom u postu u pravu pa kao to si slagao,pa ne kenjaj previse,kao sve si slagao. i to govori sve o tebi.ko da je bitno uopce da li su se plasirali prije deset godina.(istina je da sam tu nenamjerno pogrijesio,sad sam provjerio).to je bilic nedavno izajvio da se gotovo uvijek plasiraju pa sam samo prenio.
bitno je da su bili jaki u proslim kvalama(znaci isti tim),plasirali se ko od sale i bili isped nizozemske.
nemoj se hvatati za nesto za sto ne bi trebao samo da ispadne da ja lazem i kenjam po repki srbije,vec reci objektivno su oni bolji od nas i momak u pravu si.