Petak, 26.12.2008.

16:47

Karadžić: "Smanjiti broj stranaca"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić najavio je da će FSS u 2009. godini razmotriti mogućnost da ograniči broj stranaca u srpskim klubovima.

Izvor: Beta

Karadžiæ: "Smanjiti broj stranaca" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

iggor

pre 15 godina

Gosn Karadžić želi da ograniči broj stranaca iz prostog razloga; JER BILO KOJI STRANI IGRAČ KOJI ŽELI DA DOĐE U SRBIJU - ŽELI PRE SVEGA DA DOĐE U CRVENU ZVEZDU! Pa tako Partizan ostaje bez igrača (Gaj, Georgiev, Trajković, Purović, Blažić, Ninkov... itd). Ja sam jednom rekao na ovom forumu, a to se i potvrđuje; PARTIZAN MOŽE DA KUPI IGRAČA, JEDINO AKO GA ZVEZDA NE ŽELI!

Jonni

pre 15 godina

U pravu je. Bolje je ograniciti brooj stranaca na 4- 5. U tom slucaju bismo dovodili strance ali sa kvalitetom tipa Moreire, Diare, Juce, Gaja, Kastilja, i ne bismo dovodili copor igraca iz Afrike i Amerike preko DVD- a i ostalih medija. Koliko je samo stranaca doslo i odigralo max 20 minuta, a i vidim da Ivic dovodi igrace posle jednog gledanja. PA ko jos to tako radi? Dakle ne govorimo o uklanjanju stranaca, vec smanjenju. Npr. Moreira ostaje, Cadikovski odlazi i ulece omladinac...

sensei

pre 15 godina

HA HA HA
Pa vi ste stvarno za posmatranje!!
Cuj strah od zvezdinih stranaca.... Koja paranoja

Kao sto mnogi kazu trebalo bi ograniciti odlazak mladih igraca a ne ovo za strance. Pa Rumuni koji su najvise napredovali su to ostvarili uz pomoc stranih igraca. Koliko samo Cluj ima stranac???

muamua

pre 15 godina

a zasto ne dozvoliti igracu mladjem od 20 godina da ode iz zemlje...? Svi ovde nekada podrzavaju napustanje zemlje sto pre zbog loseg uslova zivota ali kada je sport u pitanju kao ne moze pre 24e godine...lupate gluposti

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Pre nego sto se bilo sta kaze o temi, mora da se naglasi da je predsednik FSS Tomislav Kradzaic izuetno neuspesan covek. Gde je on bio direktor fimre su zavrsavale u stecaju, a Spartak kojim je predsedavao, zavrsio je na kraju u trecoj ligi, ali se valjda fuzionisao sa Zlatibor vodom. Negativna selekcija, koja nesposobnjakovice dovodi na celno mesta ne samo u fudbalu, ne moze ni da da rezultat.
Jaka liga stvara igrace, to je pravilo koje vazi odvajkada. Osim sto ovde nema ozbiljnog fudbala, regularnost je cesto diskutabilna, tako da to dodatno ubija igru. U jednom takvom ambijentu, talentovan igrac moze samo da stagnira. Potpuno mi je nejasno da postoje ljudi koji se zalazu za zabranu odlazaka igracima do odredjenih godina starosti. Vrlo cesto, mogu da cujem u razlicitim razgovorima, a i da procitam, gadjenje i prezir prema komunizmu, a upravo se jedan komunisticki zakon trazi. U SFRJ zabrana odlaska igracima postojala je prvo do 28. godine, a kasnije je spustena na 27. Recimo, samo zbog tog zakona Sekularac nije mogao adekvatno da naplati svoj talenat, kao ni Pizon. S druge strane, takav zakon bi bio u suprotnosti sa pravilima UEFA, sto bi znacilo automatsku suspenziju i saveza i klubova.
Ovde se mora stvoriti atmosfera u kojoj bi mladi igraci imali zelju da ostanu, ali ne zato da bi se jurili po livadama, koje se ovde nazivaju tereni, vec da bi igrali Ligu Sampiona svake godine. I to nije nemoguc projekat, potrebna su ulaganja, plan i taj cilj ce doci. Medjutim, upravo konstantno igranje LS je nesto sto sadasnjim finansijerima ne bi odgovaralo. Nepostojanje rezultata je odlicna osnova za sumanutu prodaju igraca i pricu da je to jedini nacin da klub prezivi.
I nisu menadzeri nista krivi, krivica je na onima koji svoje finansijske interese stavlju ispred intersa kluba ciji su funkcioneri. U Zvezdi mesto nije mogao da ima Molina, ali zato se za Blazica nadje. I to deca koja odlaze vide, njih vise nije moguce varati velicinom crveno ili crno belih. Pa koji su to veliki evropski tim izbacila ova dva kluba u poslednjih trinaest godina. Ovde su novine pune hvalospeva kada se ne primi pet komada. Porazavajuce zvuci kada cujete da je za Sulejmanija bolje sto je otisao, jer verovatno ne bi ni igrao da je ostao. Dzaja je do bekstva u Francusku na lecenje ledja, varao navijace o pravljenju tima za LS, a grobari su i dalje zadivljeni Zekinim likom i delom, iza koga kao fudbalskog funkcionera realno ne stoji nikakav rezultat.
Na kraju, ovde se toliko prica i pise o brzini Diare da bi covek cak mogao da se prevari i ode na stadion da bi video to cudo. A to cudo nikog nije pretrcalo u Ligi UEFA. To je samo dovoljan pokazatelj koliko je ovde fudbal srozan, i da mldi igraci, ako zele pravu karijeru i treba sto pre da pakuju kofere.

batery

pre 15 godina

Ne postoji mogucnost da se vrati pravilo da igraci ne mogu da napuste klub pre odredjene godine, jer UEFA to po sadasnjim pravilima ne dozvoljava. Saudijska Arabija je zelela da bude clan UEFA, ali nije mogla to da postane upravo zbog takvog ogranicenja. Znaci, to pravilo ne moze da se vrati i ne znam kako neko moze da bude na bilo kojoj funkciji u fudbalu i da ne zna za osnovne regulative. Sa druge strane odlazak Gulana Partizanu je doneo 2,5 miliona evra, a veliko je pitanje koliko bi on kod nas napredovao. Hocu da kazem da nasi klubovi nemaju stetu od toga. Naprotiv...
Bitna je samo dobra selekcija igraca sto neko rece, ali i bolja infrastruktura i tu bih podrzao Toleta, a to sto se neki cude za to sto reflektori za 10 stadiona kostaju 4 do 5 mil evra samo pokazuje koliko smo kao narod neobavesteni.

shushumigga

pre 15 godina

bolje honda 91 nego nov jugo.
pustimo da samo deca igraju,sta ce im konkurencija??taj ljajic mozda i postane igrac ako se bude borio za mesto sa moreirom.
ako ne bude toga eto nama novih perica

Ivan

pre 15 godina

Ali kad vidim ove komentare tipa,treba zadrzati igrace do 25 god.nja nja,smuci mi se.Vi kao da je to samo nas problem a ne svih istocnih drzava.Sta,treba li talentovan igrac da ostaje kod nas da igra u ovoj prsloj ligi,za bombone i cokolade.Pa normalno je da ako ima mogucnost ode na zapad,zaradi paru,vidi sveta...a ne da ostaje ovde da se raspada.Ne znam ko se to ovde usrecio.....

Valjak

pre 15 godina

Nama najbolji igrači odlaze maloletni u inostranstvo (Sulejmani, Jovetić, Ljajić). O čemu priča ovaj čovek? Što ne uvedete zakon da nam igrači ne mogu odlaziti pre 25. godine pa nam onda ne bi trebali stranci.
Klubovi još uvek žive od prodaje MLADIH (jer se za njih dobija najviše para - veći period ekspoatacije) igrača pa nemamo u zemlji nikog kvalitetnog starijeg od 22-23 godine. Zato i dovodimo strance jer se tako više isplati nego da ne prodajemo igrače uopšte.

pedja,partizan sampion

pre 15 godina

Pa da,ti ces sa tvojom ekipom da prodajes sve mlado sto valja u srbiji a strance koji jedino vrede ne sme da se dovode ,ma sve vas treba pohapsiti dok ne dodje ova privatizacija ,lopovi jedni,umesto da privucete ljude na stadion vi ih terate.

darko

pre 15 godina

Zamislite da jankovic,jovetic,gulan,lukovic,zigic,sulejmani,stojkovic,kačar...i još mnogi igrači koji igraju u rumuniji,bugarskoj...igraju u našoj ligi,pa ne bi nam sigurno trebali vitor hugo,ednilson,barkos,suzuki...Uzmu 3 puta više para od naših mladih igrača...Gospodo šta je tu dobro...Najbolji recept za strance je zadržati što duže naše igrače,onda će i stranci morati biti kvalitetni da bi igrali u takvoj ekipi, a i reprezentacija bi profitirala.Na način gubimo na obadve strane niti nam stranci valjaju, a ne možemo proizvesti svoje igrače...Pa jel nije bolje da naša djeca zarađuju nego tamo neki stranac...

Ja

pre 15 godina

Da ste pametni Vi ne biste ogranicavali br. strejndzera, vec bi zabranili odlazak mladima sa 17 ili 18 god. Barem do neke 23. god. Evo, 'ajde ubedite mladog supertalentovanog Ljajica da ne ode u Evropu jos neke 3- 4 godine. Da Tosic potpise novi ugovor, itd... Donekle se slazem, s obzirom da je Partizan olako pustio Sulejmanija, Babovica, Marinkovice, Veselinovica, ali ni ovo Vase nije resenje. Jedino sto bi se prvenstvo zakuvalo.

Balansero

pre 15 godina

O cemu ovaj covek prica?
U svim nasim fudbalskim ligama igra manje od 20 stranca, ne racunajuci "bosance" i crnogorce. I to je problem?

opet Nemanja

pre 15 godina

a vidite druge lige u evropi koliko % stranaca imaju.

mala Svajcarska ima u svojoj ligi 51.4% stranaca a ne bune se! a videli smo kakav je njihov Fudbal U LS = FC Basel.one lude kad im dodje novi stranac a mi hoce nase 17% ili 57 Igraca da izbacimo hahah smesno!

Nemanja

pre 15 godina

ako je 17% stranaca u nasoj ligi puno sta je ondak malo?

evo malo statistike:

1. Crno gorci najvise ih ima 17 igraca

2. Makedonci 10 igraca

3. Brazilci 5 igraca

4.Gana 2 Igraca

5.Uganda 2 igraca

6. Nigerija 2 igraca

7.Senegal 2 Igraca

8.Porugalija 1 Igrac

9.Kongo 1 igrac kao i Tunis, aserbejdan, namibia, Poljska, kanada, Kamerun, ... SAD.

Pozdrav za sve ljude sto vole lep fudbal.

Blansche

pre 15 godina

A da li tu ulaze i crnogorci. I oni su stranci, pa bosannci.Topalovic nasao da daje ideje.Kaze da menadzeri odvode klince u inostranstvo. Pa nego sta ce. Nece valjda FSS ili klubovi da odlucuju o mom detetu.Ako mi neki klub ponudi za dete posao , boravak i naknadu za dete sto da ne ide i moja porodica sa njim. U drzavi nam je sve lepo i sve cveta i zbog toga treba biti patriota. Demagogija

Stvarno nema više smisla

pre 15 godina

Bata Tole opet promašio temu, jedinica, sedi i uči, još si mlad.:-)

Istina je da imamo talentovane mlađe selekcije, koje postižu sollidne rezultate, a kad se malo bolje pogleda, gde igraju ti igrači?

Matić i Milinković u Slovačkoj, Sulejmani u Holandiji, Kačar u Herti, itd...

S tim što su svi ti igrači stasali do omladinske selekcije ovde ali realno nisu dobili pravu šansu u prvim timovima, a i oni koji su je dobili nisu mogli da se iskažu među mediokritetima, koji su ko zna kako došli do Zvezde, Partizana, Vojvodine, preko ko zna kakvih rođačko-menadžerskih veza, dok su se mnogo bolji igrači od njih ili utopili u sivilo ili sreću potražili negde drugde. Pri tom, kakvi su nam treneri u Super ligi, samo bi stagnirali i da su ušli u prvi tim,jer je realno da osim Stepija,svi ostali su mediokriteti kojih ima na svakom ćošku.

Kvalitet trenera je, po mom mišljenju, najveći problem u Super ligi, pa zbog toga neki igrači koji su pokazivali kvalitet i talenat u mlađim kategorijama, ne mogu da dođu do izražaja u prvoj postavi od mediokriteta tipa Raškovića, Trajkovića, Anđelkovića, Đorđevića, Bjekovića Juniora, Stojanovskog, itd.

Sa druge strane, Žuka, Moreira, Gaj, Molina su izmislili fudbal za gomilu mediokriteta u našoj Super ligi, naročito ovaj poslednji, koji kod Nalkosana nije dobio pravu šansu.

Pre će biti da su ovde problem Isa, Kvarti, i ostala ekipa koja se najavljuje u Zvezdi, pa je Tole rešio da isključi svaku mogućnost iznenađenja.

Pedja

pre 15 godina

Cika Tole postaje paranoican.Da Zvezda dovodi sve do jednog Srbina,on bi se onda zalagao za POVECANJE stranaca.Covek samo kopa ispod Zvezde,ne pravi ni tren predaha,al izgleda da nema ko iz Zvezde da mu kaze ALO MAJSTORE,SMANJI DOZIVLJAJ!!!

GENERAL

pre 15 godina

Sta prica ovaj?Smanjiti broj stranaca,pa samo Zvezda ,Partizan i Vojvodina imaju preko tri,a ostali?Vecu gluposta nisam cuo danas,neka u ekipi bude i 11 starnaca koji znaju da igraju a ovi nasi"talenti"neka greju klupe u Rusiji,Azerbejdzanu,Austriji.. Talenti idu sa 17 godina i to nemoze da se spreci,nije po zakonu tako se radi u Evropi,diskriminacija i ostale gluposti! A ovo kao nije diskriminacija i ovo ce moci da prodje da bi nasi "menadzeri" gurali svoje trule igrace u prvu ligu a cika Toletu ce deo od svakog transfera kao i ostalima iz saveza. STRANCE I U REPREZENTACIJU BRE AKO SU DOBRI;PA KO IGRA FUDBAL U ENGLESKOJ(NAJJACOJ LIGI NA VSETU)AKO NE IGRAJU STRANCI?!!!!

cvele91

pre 15 godina

Ne nikako!!!
Da nije stranaca u ovoj nasoj ligi bio bi uzas,katastrofa ma nemam reci koliko bi to lose bilo!!!
Umesto toga bolje da nasi igraci smeju da napuste nasu zemlju u neki strani klub tek sa 23 godine!!!
Ja licno mislim da bi tako bilo bolje a ko se slaze neka preporuci!

Kokorayko

pre 15 godina

Karadžiću, Srpska liga ima najmanji broj stranaca od svih evropskih liga. Još gore je to,što tih 10-tak stranac uz nekolicinu naših igrače fudbalski vrede nešto.

Bozic Bata

pre 15 godina

e tek ce se sada javiti dusebriznici da u bata djorinom stilu pljuju “zasto ne igraju nasa deca”…:-)

ja bih jako voleo da se broj domace drvne gradje proredi, preventive radi, da malo skapiraju da nisu nezamenjivi, i da postoji razni crnci, arapi i latinoameri koji su spremni da godinu ili dve grizu u nasoj ligi u cilju samopromocije. i za manje para, dakako…
najlepse od svega je videti da je uprava odustala od masovnog dovodjenja domacih kvazitalenata i kvazifudbalera. da je ostao bjeka, sada bi nas "pojacavali" milosevic iz banata, prtenjak iz lucana, randjelovic iz bezanije i slicni.

dobri igraci mogu da nam dolaze iz omladinske skole i inostranstva. KADA i AKO se ovde nesto pojavi naravno da treba reagovati, ali takvih je sve manje…

KVALITET MORA BITI OSNOVNI FILTER!

POZDRAV SVIMA, DOGODINE U PRIZRENU!
(peja, 16. jun 2008 15:16)

Najbolji komentar ikada na neku fudbalsku vest…
i to od basket “gurua”!:D

Ćeten alva

pre 15 godina

Ma da, treba Zvezda i Partizan da kupuju precenjene igrače kao što je Fejsa, tad će da bude ok. Činjenica da oba tima imaju puno stranaca, ali realno malo njih igra. S druge strane, izjava je kontradiktorna jer mi izvozimo fudbalere i to sve mladje, tako da je tržište više nego siromašno, a cene napucane. Pošto po zakonima UEFA i EU, ne možemo da sprečimo odlazak punoletnih fudbalera kojima ističe ugovor, ne vidim kakve koristi bi imali od ograničavanja broja stranaca. Manje-više, skoro svi stranci su dovedeni za male pare, a podižu kvalitet lige. Pitanje je kako bi se dobar deo tih mladjih igrača uopšte i razvijao u ovako prosečnoj ligi. Ovako, svojim odlaskom, dobar deo njih je mnogo napredovao i doneo solidnu zaradu svojim klubovima. Da bi se napravio pomak, potrebno je prvo stvoriti kvalitetne trenere i jaku ligu, tek onda na red dolaze ostale stvari. Na kraju krajeva, tako smo i postali faktor u košarci.

delia glingon

pre 15 godina

Ne samo terene i refektore. Moramo izgraditi manje aedrome da nasi sportisti mogu leteti umesto da se voze sa dosadnim autobusima, bas zbog toga fss i pravi tramvaj ligu a i jadranska liga je aktuelnia bas zbog prevoza.
slazem se da treba zabraniti strancima, ali treba i stvarati duze i jace profesionalne ugovore jer da klinci nelete samo za parama vani u neku ukrainu i rusiu, zar nie bolje da grade PFC i CZ u evropsakom stilu uz to sebi grade mesto u realu, mu, juve, inter, milan i tako dalje. Inace ja razumem klubove da kupuje ne polovne vec dotrajale igrace.

vezista

pre 15 godina

Onemogucuju ,mladim igracima razvoj... koji razvoj kada deca od 17 godina idu iz klubova (Ljajic) i sigurno nije jedini. Sta je bilo sa mladima koji osvojise 2-o mesto na EP ? Igra li jos neko u nasoj ligi ?

Mr_Gospodin_Signore

pre 15 godina

Ucite malo od FSCG. U protokolu za utakmicu su dozvoljena samo 4 stranca. A pod strancima se smatraju svi koji nemaju crnogorski pasoš, pa cak i Crnogorci koji zive i igraju fudbal u MNE, a igrom slučaja su rođeni neđe drugo.
P.S. Kojoj publici se javlja Juca? Čovjek izgleda zamislio neke imaginarne navijače da mu ne bude monotono.

vinnie_jones

pre 15 godina

nameće se pitanje: Tole da li ti znas da ti je izjava pomalo fašistička?...e sad, druga je stvar što strani fudbaleri imaju uglavnom i strane menadžere pa samim tim i procenti idu ko zna gde, pa te to potreslo...

Pokretna_Apoteka

pre 15 godina

naravno da cemo "uvoziti polovne automobile" kada pushtash decu da idu u inostranstvo sa 17 godina. Zar ne treba pocheti prvo od tog simpatichnog detalja?

vdf

pre 15 godina

A kako ce ti nasi igraci da sticu iskustvo ako ne od momaka kao sto su Juca, Moreira, Kastiljo, T.West, Gueye i ostali?!? Da nece mozda od Trajkovica, Sikimica, Bozovica, Marinkovica, itd?!
Par stranaca nece skoditi...

BojanNBG

pre 15 godina

Samo nekako regulkisati da igrac ne moze otici u inostranstvo dok ne napuni 24godine, i izbegavati ugovore sa igracima kojima upravljaju menadzeri i sve ce se srediti! E sad drugi je problem sto ti isti menadzeri saradjuju sa klubovima i guraju svoje,a neko ko je dosta kvalitetniji ne moze da igra za neki veci klub!

isus

pre 15 godina

Uredite vi stadione pustite strance neka rade svoj posao bolje oni da igraju nego ove nase domace nabedjene zvezdice, pogledajte kako igra vecina stranaca a kako domace zvezdice uostalom koliko to stranaca neracunajuci Partizan i Zvezdu imaju nasi klubovi? Bolje donesite zakon da nasi domaci fudbaleri nemogu da napuste zemlju pre 21 godine, sta nam vredi da pravimo domaceg igraca kada ga neki takozvani -menadzer- odvede jos sa 16 god. u neki inostrani klub, bolje vi uredite stadione i ostalu infrastrukturu da ti talenti imaju gde da igraju a ne po nekim livadama da razmisljeju kako ce da polome nogu u nekoj rupi na terenu.

Bojan Kljajic

pre 15 godina

Pa sta onda da gledamo? Treceligaske igrace u dresovima prvoligasa, i za to jos da platimo kartu? Smesno...
Ovi stranci dizu kvalitet lige bar donekle, pa onda mogu ponekad da upalim TV bar na pola sata.

Grobari JUG

pre 15 godina

e tek ce se sada javiti dusebriznici da u bata djorinom stilu pljuju “zasto ne igraju nasa deca”…:-)

ja bih jako voleo da se broj domace drvne gradje proredi, preventive radi, da malo skapiraju da nisu nezamenjivi, i da postoji razni crnci, arapi i latinoameri koji su spremni da godinu ili dve grizu u nasoj ligi u cilju samopromocije. i za manje para, dakako…
najlepse od svega je videti da je uprava odustala od masovnog dovodjenja domacih kvazitalenata i kvazifudbalera. da je ostao bjeka, sada bi nas "pojacavali" milosevic iz banata, prtenjak iz lucana, randjelovic iz bezanije i slicni.

dobri igraci mogu da nam dolaze iz omladinske skole i inostranstva. KADA i AKO se ovde nesto pojavi naravno da treba reagovati, ali takvih je sve manje…

KVALITET MORA BITI OSNOVNI FILTER!

POZDRAV SVIMA, DOGODINE U PRIZRENU!
(peja, 16. jun 2008 15:16)

Najbolji komentar ikada na neku fudbalsku vest…
i to od basket “gurua”!:D

rr

pre 15 godina

Kakav demagog.Kaži lepo,bez uvijanja,da ima mnogo stranaca u Zvezdi i Partizanu,a ne onako paušalno.U ostalim klubovima ima,onih koji igraju,jedva pet-šest.I to je prvo. A drugo i ti stranci kakvi god da su ipak jesu ili su bili najbolji u ova dva kluba.(Kastiljo,Moreira,Dijara pa i Gaj i ranije Vest).Ovi naši mladi igrači ili ostaju na nivou talenta ili odlaze suviše rano.(Skoro svi iz Partizanove škole) I nije tačno da oni koštaju mnogo a da su "krševi" a da ovi naši igraju za siću.Koliko je plaćen Moreira a koliko Fejsa?Greške se javljaju kod selektiranja,bez obzira ko je odakle.Zar nisu mnogi od sad aktuelnih reprezentativaca bili u drugom planu upravo što su ih naši "vajni"treneri otpisali pa su se istakli tek u inostranim ekipama.( Jovanović,Dević,Matić i mnogi drugi).I na kraju, mnoge zemlje su upravo uvozom i trenera i igrača,u bilo kojem sportu,samo podigli kvalitet tih sportova.Primer Španije u košarci pa Grčke u fudbalu i košarci pa Turske i drugih.Treba samo dobra selekcija i skauting naravno i kvalitetan trenerski kadar.Novac jeste bitan ali se mogu naći kvalitetni igrači i bez mnogo para.Prethodni primeri to potvrđuju.

HMMMM

pre 15 godina

ali onda mora i da se ogranici broj godina s koliko mladi fudbaleri mogu da idu iz zemlje
jer su evropski klubovi finansiski mnogo jaci od nasih gosn TOLE

Grobari JUG

pre 15 godina

e tek ce se sada javiti dusebriznici da u bata djorinom stilu pljuju “zasto ne igraju nasa deca”…:-)

ja bih jako voleo da se broj domace drvne gradje proredi, preventive radi, da malo skapiraju da nisu nezamenjivi, i da postoji razni crnci, arapi i latinoameri koji su spremni da godinu ili dve grizu u nasoj ligi u cilju samopromocije. i za manje para, dakako…
najlepse od svega je videti da je uprava odustala od masovnog dovodjenja domacih kvazitalenata i kvazifudbalera. da je ostao bjeka, sada bi nas "pojacavali" milosevic iz banata, prtenjak iz lucana, randjelovic iz bezanije i slicni.

dobri igraci mogu da nam dolaze iz omladinske skole i inostranstva. KADA i AKO se ovde nesto pojavi naravno da treba reagovati, ali takvih je sve manje…

KVALITET MORA BITI OSNOVNI FILTER!

POZDRAV SVIMA, DOGODINE U PRIZRENU!
(peja, 16. jun 2008 15:16)

Najbolji komentar ikada na neku fudbalsku vest…
i to od basket “gurua”!:D

Bojan Kljajic

pre 15 godina

Pa sta onda da gledamo? Treceligaske igrace u dresovima prvoligasa, i za to jos da platimo kartu? Smesno...
Ovi stranci dizu kvalitet lige bar donekle, pa onda mogu ponekad da upalim TV bar na pola sata.

vezista

pre 15 godina

Onemogucuju ,mladim igracima razvoj... koji razvoj kada deca od 17 godina idu iz klubova (Ljajic) i sigurno nije jedini. Sta je bilo sa mladima koji osvojise 2-o mesto na EP ? Igra li jos neko u nasoj ligi ?

rr

pre 15 godina

Kakav demagog.Kaži lepo,bez uvijanja,da ima mnogo stranaca u Zvezdi i Partizanu,a ne onako paušalno.U ostalim klubovima ima,onih koji igraju,jedva pet-šest.I to je prvo. A drugo i ti stranci kakvi god da su ipak jesu ili su bili najbolji u ova dva kluba.(Kastiljo,Moreira,Dijara pa i Gaj i ranije Vest).Ovi naši mladi igrači ili ostaju na nivou talenta ili odlaze suviše rano.(Skoro svi iz Partizanove škole) I nije tačno da oni koštaju mnogo a da su "krševi" a da ovi naši igraju za siću.Koliko je plaćen Moreira a koliko Fejsa?Greške se javljaju kod selektiranja,bez obzira ko je odakle.Zar nisu mnogi od sad aktuelnih reprezentativaca bili u drugom planu upravo što su ih naši "vajni"treneri otpisali pa su se istakli tek u inostranim ekipama.( Jovanović,Dević,Matić i mnogi drugi).I na kraju, mnoge zemlje su upravo uvozom i trenera i igrača,u bilo kojem sportu,samo podigli kvalitet tih sportova.Primer Španije u košarci pa Grčke u fudbalu i košarci pa Turske i drugih.Treba samo dobra selekcija i skauting naravno i kvalitetan trenerski kadar.Novac jeste bitan ali se mogu naći kvalitetni igrači i bez mnogo para.Prethodni primeri to potvrđuju.

vdf

pre 15 godina

A kako ce ti nasi igraci da sticu iskustvo ako ne od momaka kao sto su Juca, Moreira, Kastiljo, T.West, Gueye i ostali?!? Da nece mozda od Trajkovica, Sikimica, Bozovica, Marinkovica, itd?!
Par stranaca nece skoditi...

HMMMM

pre 15 godina

ali onda mora i da se ogranici broj godina s koliko mladi fudbaleri mogu da idu iz zemlje
jer su evropski klubovi finansiski mnogo jaci od nasih gosn TOLE

vinnie_jones

pre 15 godina

nameće se pitanje: Tole da li ti znas da ti je izjava pomalo fašistička?...e sad, druga je stvar što strani fudbaleri imaju uglavnom i strane menadžere pa samim tim i procenti idu ko zna gde, pa te to potreslo...

BojanNBG

pre 15 godina

Samo nekako regulkisati da igrac ne moze otici u inostranstvo dok ne napuni 24godine, i izbegavati ugovore sa igracima kojima upravljaju menadzeri i sve ce se srediti! E sad drugi je problem sto ti isti menadzeri saradjuju sa klubovima i guraju svoje,a neko ko je dosta kvalitetniji ne moze da igra za neki veci klub!

isus

pre 15 godina

Uredite vi stadione pustite strance neka rade svoj posao bolje oni da igraju nego ove nase domace nabedjene zvezdice, pogledajte kako igra vecina stranaca a kako domace zvezdice uostalom koliko to stranaca neracunajuci Partizan i Zvezdu imaju nasi klubovi? Bolje donesite zakon da nasi domaci fudbaleri nemogu da napuste zemlju pre 21 godine, sta nam vredi da pravimo domaceg igraca kada ga neki takozvani -menadzer- odvede jos sa 16 god. u neki inostrani klub, bolje vi uredite stadione i ostalu infrastrukturu da ti talenti imaju gde da igraju a ne po nekim livadama da razmisljeju kako ce da polome nogu u nekoj rupi na terenu.

Pokretna_Apoteka

pre 15 godina

naravno da cemo "uvoziti polovne automobile" kada pushtash decu da idu u inostranstvo sa 17 godina. Zar ne treba pocheti prvo od tog simpatichnog detalja?

Stvarno nema više smisla

pre 15 godina

Bata Tole opet promašio temu, jedinica, sedi i uči, još si mlad.:-)

Istina je da imamo talentovane mlađe selekcije, koje postižu sollidne rezultate, a kad se malo bolje pogleda, gde igraju ti igrači?

Matić i Milinković u Slovačkoj, Sulejmani u Holandiji, Kačar u Herti, itd...

S tim što su svi ti igrači stasali do omladinske selekcije ovde ali realno nisu dobili pravu šansu u prvim timovima, a i oni koji su je dobili nisu mogli da se iskažu među mediokritetima, koji su ko zna kako došli do Zvezde, Partizana, Vojvodine, preko ko zna kakvih rođačko-menadžerskih veza, dok su se mnogo bolji igrači od njih ili utopili u sivilo ili sreću potražili negde drugde. Pri tom, kakvi su nam treneri u Super ligi, samo bi stagnirali i da su ušli u prvi tim,jer je realno da osim Stepija,svi ostali su mediokriteti kojih ima na svakom ćošku.

Kvalitet trenera je, po mom mišljenju, najveći problem u Super ligi, pa zbog toga neki igrači koji su pokazivali kvalitet i talenat u mlađim kategorijama, ne mogu da dođu do izražaja u prvoj postavi od mediokriteta tipa Raškovića, Trajkovića, Anđelkovića, Đorđevića, Bjekovića Juniora, Stojanovskog, itd.

Sa druge strane, Žuka, Moreira, Gaj, Molina su izmislili fudbal za gomilu mediokriteta u našoj Super ligi, naročito ovaj poslednji, koji kod Nalkosana nije dobio pravu šansu.

Pre će biti da su ovde problem Isa, Kvarti, i ostala ekipa koja se najavljuje u Zvezdi, pa je Tole rešio da isključi svaku mogućnost iznenađenja.

Pedja

pre 15 godina

Cika Tole postaje paranoican.Da Zvezda dovodi sve do jednog Srbina,on bi se onda zalagao za POVECANJE stranaca.Covek samo kopa ispod Zvezde,ne pravi ni tren predaha,al izgleda da nema ko iz Zvezde da mu kaze ALO MAJSTORE,SMANJI DOZIVLJAJ!!!

Bozic Bata

pre 15 godina

e tek ce se sada javiti dusebriznici da u bata djorinom stilu pljuju “zasto ne igraju nasa deca”…:-)

ja bih jako voleo da se broj domace drvne gradje proredi, preventive radi, da malo skapiraju da nisu nezamenjivi, i da postoji razni crnci, arapi i latinoameri koji su spremni da godinu ili dve grizu u nasoj ligi u cilju samopromocije. i za manje para, dakako…
najlepse od svega je videti da je uprava odustala od masovnog dovodjenja domacih kvazitalenata i kvazifudbalera. da je ostao bjeka, sada bi nas "pojacavali" milosevic iz banata, prtenjak iz lucana, randjelovic iz bezanije i slicni.

dobri igraci mogu da nam dolaze iz omladinske skole i inostranstva. KADA i AKO se ovde nesto pojavi naravno da treba reagovati, ali takvih je sve manje…

KVALITET MORA BITI OSNOVNI FILTER!

POZDRAV SVIMA, DOGODINE U PRIZRENU!
(peja, 16. jun 2008 15:16)

Najbolji komentar ikada na neku fudbalsku vest…
i to od basket “gurua”!:D

cvele91

pre 15 godina

Ne nikako!!!
Da nije stranaca u ovoj nasoj ligi bio bi uzas,katastrofa ma nemam reci koliko bi to lose bilo!!!
Umesto toga bolje da nasi igraci smeju da napuste nasu zemlju u neki strani klub tek sa 23 godine!!!
Ja licno mislim da bi tako bilo bolje a ko se slaze neka preporuci!

Kokorayko

pre 15 godina

Karadžiću, Srpska liga ima najmanji broj stranaca od svih evropskih liga. Još gore je to,što tih 10-tak stranac uz nekolicinu naših igrače fudbalski vrede nešto.

Blansche

pre 15 godina

A da li tu ulaze i crnogorci. I oni su stranci, pa bosannci.Topalovic nasao da daje ideje.Kaze da menadzeri odvode klince u inostranstvo. Pa nego sta ce. Nece valjda FSS ili klubovi da odlucuju o mom detetu.Ako mi neki klub ponudi za dete posao , boravak i naknadu za dete sto da ne ide i moja porodica sa njim. U drzavi nam je sve lepo i sve cveta i zbog toga treba biti patriota. Demagogija

Mr_Gospodin_Signore

pre 15 godina

Ucite malo od FSCG. U protokolu za utakmicu su dozvoljena samo 4 stranca. A pod strancima se smatraju svi koji nemaju crnogorski pasoš, pa cak i Crnogorci koji zive i igraju fudbal u MNE, a igrom slučaja su rođeni neđe drugo.
P.S. Kojoj publici se javlja Juca? Čovjek izgleda zamislio neke imaginarne navijače da mu ne bude monotono.

Nemanja

pre 15 godina

ako je 17% stranaca u nasoj ligi puno sta je ondak malo?

evo malo statistike:

1. Crno gorci najvise ih ima 17 igraca

2. Makedonci 10 igraca

3. Brazilci 5 igraca

4.Gana 2 Igraca

5.Uganda 2 igraca

6. Nigerija 2 igraca

7.Senegal 2 Igraca

8.Porugalija 1 Igrac

9.Kongo 1 igrac kao i Tunis, aserbejdan, namibia, Poljska, kanada, Kamerun, ... SAD.

Pozdrav za sve ljude sto vole lep fudbal.

GENERAL

pre 15 godina

Sta prica ovaj?Smanjiti broj stranaca,pa samo Zvezda ,Partizan i Vojvodina imaju preko tri,a ostali?Vecu gluposta nisam cuo danas,neka u ekipi bude i 11 starnaca koji znaju da igraju a ovi nasi"talenti"neka greju klupe u Rusiji,Azerbejdzanu,Austriji.. Talenti idu sa 17 godina i to nemoze da se spreci,nije po zakonu tako se radi u Evropi,diskriminacija i ostale gluposti! A ovo kao nije diskriminacija i ovo ce moci da prodje da bi nasi "menadzeri" gurali svoje trule igrace u prvu ligu a cika Toletu ce deo od svakog transfera kao i ostalima iz saveza. STRANCE I U REPREZENTACIJU BRE AKO SU DOBRI;PA KO IGRA FUDBAL U ENGLESKOJ(NAJJACOJ LIGI NA VSETU)AKO NE IGRAJU STRANCI?!!!!

pedja,partizan sampion

pre 15 godina

Pa da,ti ces sa tvojom ekipom da prodajes sve mlado sto valja u srbiji a strance koji jedino vrede ne sme da se dovode ,ma sve vas treba pohapsiti dok ne dodje ova privatizacija ,lopovi jedni,umesto da privucete ljude na stadion vi ih terate.

opet Nemanja

pre 15 godina

a vidite druge lige u evropi koliko % stranaca imaju.

mala Svajcarska ima u svojoj ligi 51.4% stranaca a ne bune se! a videli smo kakav je njihov Fudbal U LS = FC Basel.one lude kad im dodje novi stranac a mi hoce nase 17% ili 57 Igraca da izbacimo hahah smesno!

Balansero

pre 15 godina

O cemu ovaj covek prica?
U svim nasim fudbalskim ligama igra manje od 20 stranca, ne racunajuci "bosance" i crnogorce. I to je problem?

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Pre nego sto se bilo sta kaze o temi, mora da se naglasi da je predsednik FSS Tomislav Kradzaic izuetno neuspesan covek. Gde je on bio direktor fimre su zavrsavale u stecaju, a Spartak kojim je predsedavao, zavrsio je na kraju u trecoj ligi, ali se valjda fuzionisao sa Zlatibor vodom. Negativna selekcija, koja nesposobnjakovice dovodi na celno mesta ne samo u fudbalu, ne moze ni da da rezultat.
Jaka liga stvara igrace, to je pravilo koje vazi odvajkada. Osim sto ovde nema ozbiljnog fudbala, regularnost je cesto diskutabilna, tako da to dodatno ubija igru. U jednom takvom ambijentu, talentovan igrac moze samo da stagnira. Potpuno mi je nejasno da postoje ljudi koji se zalazu za zabranu odlazaka igracima do odredjenih godina starosti. Vrlo cesto, mogu da cujem u razlicitim razgovorima, a i da procitam, gadjenje i prezir prema komunizmu, a upravo se jedan komunisticki zakon trazi. U SFRJ zabrana odlaska igracima postojala je prvo do 28. godine, a kasnije je spustena na 27. Recimo, samo zbog tog zakona Sekularac nije mogao adekvatno da naplati svoj talenat, kao ni Pizon. S druge strane, takav zakon bi bio u suprotnosti sa pravilima UEFA, sto bi znacilo automatsku suspenziju i saveza i klubova.
Ovde se mora stvoriti atmosfera u kojoj bi mladi igraci imali zelju da ostanu, ali ne zato da bi se jurili po livadama, koje se ovde nazivaju tereni, vec da bi igrali Ligu Sampiona svake godine. I to nije nemoguc projekat, potrebna su ulaganja, plan i taj cilj ce doci. Medjutim, upravo konstantno igranje LS je nesto sto sadasnjim finansijerima ne bi odgovaralo. Nepostojanje rezultata je odlicna osnova za sumanutu prodaju igraca i pricu da je to jedini nacin da klub prezivi.
I nisu menadzeri nista krivi, krivica je na onima koji svoje finansijske interese stavlju ispred intersa kluba ciji su funkcioneri. U Zvezdi mesto nije mogao da ima Molina, ali zato se za Blazica nadje. I to deca koja odlaze vide, njih vise nije moguce varati velicinom crveno ili crno belih. Pa koji su to veliki evropski tim izbacila ova dva kluba u poslednjih trinaest godina. Ovde su novine pune hvalospeva kada se ne primi pet komada. Porazavajuce zvuci kada cujete da je za Sulejmanija bolje sto je otisao, jer verovatno ne bi ni igrao da je ostao. Dzaja je do bekstva u Francusku na lecenje ledja, varao navijace o pravljenju tima za LS, a grobari su i dalje zadivljeni Zekinim likom i delom, iza koga kao fudbalskog funkcionera realno ne stoji nikakav rezultat.
Na kraju, ovde se toliko prica i pise o brzini Diare da bi covek cak mogao da se prevari i ode na stadion da bi video to cudo. A to cudo nikog nije pretrcalo u Ligi UEFA. To je samo dovoljan pokazatelj koliko je ovde fudbal srozan, i da mldi igraci, ako zele pravu karijeru i treba sto pre da pakuju kofere.

darko

pre 15 godina

Zamislite da jankovic,jovetic,gulan,lukovic,zigic,sulejmani,stojkovic,kačar...i još mnogi igrači koji igraju u rumuniji,bugarskoj...igraju u našoj ligi,pa ne bi nam sigurno trebali vitor hugo,ednilson,barkos,suzuki...Uzmu 3 puta više para od naših mladih igrača...Gospodo šta je tu dobro...Najbolji recept za strance je zadržati što duže naše igrače,onda će i stranci morati biti kvalitetni da bi igrali u takvoj ekipi, a i reprezentacija bi profitirala.Na način gubimo na obadve strane niti nam stranci valjaju, a ne možemo proizvesti svoje igrače...Pa jel nije bolje da naša djeca zarađuju nego tamo neki stranac...

delia glingon

pre 15 godina

Ne samo terene i refektore. Moramo izgraditi manje aedrome da nasi sportisti mogu leteti umesto da se voze sa dosadnim autobusima, bas zbog toga fss i pravi tramvaj ligu a i jadranska liga je aktuelnia bas zbog prevoza.
slazem se da treba zabraniti strancima, ali treba i stvarati duze i jace profesionalne ugovore jer da klinci nelete samo za parama vani u neku ukrainu i rusiu, zar nie bolje da grade PFC i CZ u evropsakom stilu uz to sebi grade mesto u realu, mu, juve, inter, milan i tako dalje. Inace ja razumem klubove da kupuje ne polovne vec dotrajale igrace.

Valjak

pre 15 godina

Nama najbolji igrači odlaze maloletni u inostranstvo (Sulejmani, Jovetić, Ljajić). O čemu priča ovaj čovek? Što ne uvedete zakon da nam igrači ne mogu odlaziti pre 25. godine pa nam onda ne bi trebali stranci.
Klubovi još uvek žive od prodaje MLADIH (jer se za njih dobija najviše para - veći period ekspoatacije) igrača pa nemamo u zemlji nikog kvalitetnog starijeg od 22-23 godine. Zato i dovodimo strance jer se tako više isplati nego da ne prodajemo igrače uopšte.

Ja

pre 15 godina

Da ste pametni Vi ne biste ogranicavali br. strejndzera, vec bi zabranili odlazak mladima sa 17 ili 18 god. Barem do neke 23. god. Evo, 'ajde ubedite mladog supertalentovanog Ljajica da ne ode u Evropu jos neke 3- 4 godine. Da Tosic potpise novi ugovor, itd... Donekle se slazem, s obzirom da je Partizan olako pustio Sulejmanija, Babovica, Marinkovice, Veselinovica, ali ni ovo Vase nije resenje. Jedino sto bi se prvenstvo zakuvalo.

shushumigga

pre 15 godina

bolje honda 91 nego nov jugo.
pustimo da samo deca igraju,sta ce im konkurencija??taj ljajic mozda i postane igrac ako se bude borio za mesto sa moreirom.
ako ne bude toga eto nama novih perica

Ćeten alva

pre 15 godina

Ma da, treba Zvezda i Partizan da kupuju precenjene igrače kao što je Fejsa, tad će da bude ok. Činjenica da oba tima imaju puno stranaca, ali realno malo njih igra. S druge strane, izjava je kontradiktorna jer mi izvozimo fudbalere i to sve mladje, tako da je tržište više nego siromašno, a cene napucane. Pošto po zakonima UEFA i EU, ne možemo da sprečimo odlazak punoletnih fudbalera kojima ističe ugovor, ne vidim kakve koristi bi imali od ograničavanja broja stranaca. Manje-više, skoro svi stranci su dovedeni za male pare, a podižu kvalitet lige. Pitanje je kako bi se dobar deo tih mladjih igrača uopšte i razvijao u ovako prosečnoj ligi. Ovako, svojim odlaskom, dobar deo njih je mnogo napredovao i doneo solidnu zaradu svojim klubovima. Da bi se napravio pomak, potrebno je prvo stvoriti kvalitetne trenere i jaku ligu, tek onda na red dolaze ostale stvari. Na kraju krajeva, tako smo i postali faktor u košarci.

Ivan

pre 15 godina

Ali kad vidim ove komentare tipa,treba zadrzati igrace do 25 god.nja nja,smuci mi se.Vi kao da je to samo nas problem a ne svih istocnih drzava.Sta,treba li talentovan igrac da ostaje kod nas da igra u ovoj prsloj ligi,za bombone i cokolade.Pa normalno je da ako ima mogucnost ode na zapad,zaradi paru,vidi sveta...a ne da ostaje ovde da se raspada.Ne znam ko se to ovde usrecio.....

muamua

pre 15 godina

a zasto ne dozvoliti igracu mladjem od 20 godina da ode iz zemlje...? Svi ovde nekada podrzavaju napustanje zemlje sto pre zbog loseg uslova zivota ali kada je sport u pitanju kao ne moze pre 24e godine...lupate gluposti

sensei

pre 15 godina

HA HA HA
Pa vi ste stvarno za posmatranje!!
Cuj strah od zvezdinih stranaca.... Koja paranoja

Kao sto mnogi kazu trebalo bi ograniciti odlazak mladih igraca a ne ovo za strance. Pa Rumuni koji su najvise napredovali su to ostvarili uz pomoc stranih igraca. Koliko samo Cluj ima stranac???

Jonni

pre 15 godina

U pravu je. Bolje je ograniciti brooj stranaca na 4- 5. U tom slucaju bismo dovodili strance ali sa kvalitetom tipa Moreire, Diare, Juce, Gaja, Kastilja, i ne bismo dovodili copor igraca iz Afrike i Amerike preko DVD- a i ostalih medija. Koliko je samo stranaca doslo i odigralo max 20 minuta, a i vidim da Ivic dovodi igrace posle jednog gledanja. PA ko jos to tako radi? Dakle ne govorimo o uklanjanju stranaca, vec smanjenju. Npr. Moreira ostaje, Cadikovski odlazi i ulece omladinac...

iggor

pre 15 godina

Gosn Karadžić želi da ograniči broj stranaca iz prostog razloga; JER BILO KOJI STRANI IGRAČ KOJI ŽELI DA DOĐE U SRBIJU - ŽELI PRE SVEGA DA DOĐE U CRVENU ZVEZDU! Pa tako Partizan ostaje bez igrača (Gaj, Georgiev, Trajković, Purović, Blažić, Ninkov... itd). Ja sam jednom rekao na ovom forumu, a to se i potvrđuje; PARTIZAN MOŽE DA KUPI IGRAČA, JEDINO AKO GA ZVEZDA NE ŽELI!

batery

pre 15 godina

Ne postoji mogucnost da se vrati pravilo da igraci ne mogu da napuste klub pre odredjene godine, jer UEFA to po sadasnjim pravilima ne dozvoljava. Saudijska Arabija je zelela da bude clan UEFA, ali nije mogla to da postane upravo zbog takvog ogranicenja. Znaci, to pravilo ne moze da se vrati i ne znam kako neko moze da bude na bilo kojoj funkciji u fudbalu i da ne zna za osnovne regulative. Sa druge strane odlazak Gulana Partizanu je doneo 2,5 miliona evra, a veliko je pitanje koliko bi on kod nas napredovao. Hocu da kazem da nasi klubovi nemaju stetu od toga. Naprotiv...
Bitna je samo dobra selekcija igraca sto neko rece, ali i bolja infrastruktura i tu bih podrzao Toleta, a to sto se neki cude za to sto reflektori za 10 stadiona kostaju 4 do 5 mil evra samo pokazuje koliko smo kao narod neobavesteni.

Mr_Gospodin_Signore

pre 15 godina

Ucite malo od FSCG. U protokolu za utakmicu su dozvoljena samo 4 stranca. A pod strancima se smatraju svi koji nemaju crnogorski pasoš, pa cak i Crnogorci koji zive i igraju fudbal u MNE, a igrom slučaja su rođeni neđe drugo.
P.S. Kojoj publici se javlja Juca? Čovjek izgleda zamislio neke imaginarne navijače da mu ne bude monotono.

vinnie_jones

pre 15 godina

nameće se pitanje: Tole da li ti znas da ti je izjava pomalo fašistička?...e sad, druga je stvar što strani fudbaleri imaju uglavnom i strane menadžere pa samim tim i procenti idu ko zna gde, pa te to potreslo...

Bozic Bata

pre 15 godina

e tek ce se sada javiti dusebriznici da u bata djorinom stilu pljuju “zasto ne igraju nasa deca”…:-)

ja bih jako voleo da se broj domace drvne gradje proredi, preventive radi, da malo skapiraju da nisu nezamenjivi, i da postoji razni crnci, arapi i latinoameri koji su spremni da godinu ili dve grizu u nasoj ligi u cilju samopromocije. i za manje para, dakako…
najlepse od svega je videti da je uprava odustala od masovnog dovodjenja domacih kvazitalenata i kvazifudbalera. da je ostao bjeka, sada bi nas "pojacavali" milosevic iz banata, prtenjak iz lucana, randjelovic iz bezanije i slicni.

dobri igraci mogu da nam dolaze iz omladinske skole i inostranstva. KADA i AKO se ovde nesto pojavi naravno da treba reagovati, ali takvih je sve manje…

KVALITET MORA BITI OSNOVNI FILTER!

POZDRAV SVIMA, DOGODINE U PRIZRENU!
(peja, 16. jun 2008 15:16)

Najbolji komentar ikada na neku fudbalsku vest…
i to od basket “gurua”!:D

Bojan Kljajic

pre 15 godina

Pa sta onda da gledamo? Treceligaske igrace u dresovima prvoligasa, i za to jos da platimo kartu? Smesno...
Ovi stranci dizu kvalitet lige bar donekle, pa onda mogu ponekad da upalim TV bar na pola sata.

Grobari JUG

pre 15 godina

e tek ce se sada javiti dusebriznici da u bata djorinom stilu pljuju “zasto ne igraju nasa deca”…:-)

ja bih jako voleo da se broj domace drvne gradje proredi, preventive radi, da malo skapiraju da nisu nezamenjivi, i da postoji razni crnci, arapi i latinoameri koji su spremni da godinu ili dve grizu u nasoj ligi u cilju samopromocije. i za manje para, dakako…
najlepse od svega je videti da je uprava odustala od masovnog dovodjenja domacih kvazitalenata i kvazifudbalera. da je ostao bjeka, sada bi nas "pojacavali" milosevic iz banata, prtenjak iz lucana, randjelovic iz bezanije i slicni.

dobri igraci mogu da nam dolaze iz omladinske skole i inostranstva. KADA i AKO se ovde nesto pojavi naravno da treba reagovati, ali takvih je sve manje…

KVALITET MORA BITI OSNOVNI FILTER!

POZDRAV SVIMA, DOGODINE U PRIZRENU!
(peja, 16. jun 2008 15:16)

Najbolji komentar ikada na neku fudbalsku vest…
i to od basket “gurua”!:D

Stvarno nema više smisla

pre 15 godina

Bata Tole opet promašio temu, jedinica, sedi i uči, još si mlad.:-)

Istina je da imamo talentovane mlađe selekcije, koje postižu sollidne rezultate, a kad se malo bolje pogleda, gde igraju ti igrači?

Matić i Milinković u Slovačkoj, Sulejmani u Holandiji, Kačar u Herti, itd...

S tim što su svi ti igrači stasali do omladinske selekcije ovde ali realno nisu dobili pravu šansu u prvim timovima, a i oni koji su je dobili nisu mogli da se iskažu među mediokritetima, koji su ko zna kako došli do Zvezde, Partizana, Vojvodine, preko ko zna kakvih rođačko-menadžerskih veza, dok su se mnogo bolji igrači od njih ili utopili u sivilo ili sreću potražili negde drugde. Pri tom, kakvi su nam treneri u Super ligi, samo bi stagnirali i da su ušli u prvi tim,jer je realno da osim Stepija,svi ostali su mediokriteti kojih ima na svakom ćošku.

Kvalitet trenera je, po mom mišljenju, najveći problem u Super ligi, pa zbog toga neki igrači koji su pokazivali kvalitet i talenat u mlađim kategorijama, ne mogu da dođu do izražaja u prvoj postavi od mediokriteta tipa Raškovića, Trajkovića, Anđelkovića, Đorđevića, Bjekovića Juniora, Stojanovskog, itd.

Sa druge strane, Žuka, Moreira, Gaj, Molina su izmislili fudbal za gomilu mediokriteta u našoj Super ligi, naročito ovaj poslednji, koji kod Nalkosana nije dobio pravu šansu.

Pre će biti da su ovde problem Isa, Kvarti, i ostala ekipa koja se najavljuje u Zvezdi, pa je Tole rešio da isključi svaku mogućnost iznenađenja.

rr

pre 15 godina

Kakav demagog.Kaži lepo,bez uvijanja,da ima mnogo stranaca u Zvezdi i Partizanu,a ne onako paušalno.U ostalim klubovima ima,onih koji igraju,jedva pet-šest.I to je prvo. A drugo i ti stranci kakvi god da su ipak jesu ili su bili najbolji u ova dva kluba.(Kastiljo,Moreira,Dijara pa i Gaj i ranije Vest).Ovi naši mladi igrači ili ostaju na nivou talenta ili odlaze suviše rano.(Skoro svi iz Partizanove škole) I nije tačno da oni koštaju mnogo a da su "krševi" a da ovi naši igraju za siću.Koliko je plaćen Moreira a koliko Fejsa?Greške se javljaju kod selektiranja,bez obzira ko je odakle.Zar nisu mnogi od sad aktuelnih reprezentativaca bili u drugom planu upravo što su ih naši "vajni"treneri otpisali pa su se istakli tek u inostranim ekipama.( Jovanović,Dević,Matić i mnogi drugi).I na kraju, mnoge zemlje su upravo uvozom i trenera i igrača,u bilo kojem sportu,samo podigli kvalitet tih sportova.Primer Španije u košarci pa Grčke u fudbalu i košarci pa Turske i drugih.Treba samo dobra selekcija i skauting naravno i kvalitetan trenerski kadar.Novac jeste bitan ali se mogu naći kvalitetni igrači i bez mnogo para.Prethodni primeri to potvrđuju.

BojanNBG

pre 15 godina

Samo nekako regulkisati da igrac ne moze otici u inostranstvo dok ne napuni 24godine, i izbegavati ugovore sa igracima kojima upravljaju menadzeri i sve ce se srediti! E sad drugi je problem sto ti isti menadzeri saradjuju sa klubovima i guraju svoje,a neko ko je dosta kvalitetniji ne moze da igra za neki veci klub!

Blansche

pre 15 godina

A da li tu ulaze i crnogorci. I oni su stranci, pa bosannci.Topalovic nasao da daje ideje.Kaze da menadzeri odvode klince u inostranstvo. Pa nego sta ce. Nece valjda FSS ili klubovi da odlucuju o mom detetu.Ako mi neki klub ponudi za dete posao , boravak i naknadu za dete sto da ne ide i moja porodica sa njim. U drzavi nam je sve lepo i sve cveta i zbog toga treba biti patriota. Demagogija

darko

pre 15 godina

Zamislite da jankovic,jovetic,gulan,lukovic,zigic,sulejmani,stojkovic,kačar...i još mnogi igrači koji igraju u rumuniji,bugarskoj...igraju u našoj ligi,pa ne bi nam sigurno trebali vitor hugo,ednilson,barkos,suzuki...Uzmu 3 puta više para od naših mladih igrača...Gospodo šta je tu dobro...Najbolji recept za strance je zadržati što duže naše igrače,onda će i stranci morati biti kvalitetni da bi igrali u takvoj ekipi, a i reprezentacija bi profitirala.Na način gubimo na obadve strane niti nam stranci valjaju, a ne možemo proizvesti svoje igrače...Pa jel nije bolje da naša djeca zarađuju nego tamo neki stranac...

Kokorayko

pre 15 godina

Karadžiću, Srpska liga ima najmanji broj stranaca od svih evropskih liga. Još gore je to,što tih 10-tak stranac uz nekolicinu naših igrače fudbalski vrede nešto.

iggor

pre 15 godina

Gosn Karadžić želi da ograniči broj stranaca iz prostog razloga; JER BILO KOJI STRANI IGRAČ KOJI ŽELI DA DOĐE U SRBIJU - ŽELI PRE SVEGA DA DOĐE U CRVENU ZVEZDU! Pa tako Partizan ostaje bez igrača (Gaj, Georgiev, Trajković, Purović, Blažić, Ninkov... itd). Ja sam jednom rekao na ovom forumu, a to se i potvrđuje; PARTIZAN MOŽE DA KUPI IGRAČA, JEDINO AKO GA ZVEZDA NE ŽELI!

HMMMM

pre 15 godina

ali onda mora i da se ogranici broj godina s koliko mladi fudbaleri mogu da idu iz zemlje
jer su evropski klubovi finansiski mnogo jaci od nasih gosn TOLE

delia glingon

pre 15 godina

Ne samo terene i refektore. Moramo izgraditi manje aedrome da nasi sportisti mogu leteti umesto da se voze sa dosadnim autobusima, bas zbog toga fss i pravi tramvaj ligu a i jadranska liga je aktuelnia bas zbog prevoza.
slazem se da treba zabraniti strancima, ali treba i stvarati duze i jace profesionalne ugovore jer da klinci nelete samo za parama vani u neku ukrainu i rusiu, zar nie bolje da grade PFC i CZ u evropsakom stilu uz to sebi grade mesto u realu, mu, juve, inter, milan i tako dalje. Inace ja razumem klubove da kupuje ne polovne vec dotrajale igrace.

cvele91

pre 15 godina

Ne nikako!!!
Da nije stranaca u ovoj nasoj ligi bio bi uzas,katastrofa ma nemam reci koliko bi to lose bilo!!!
Umesto toga bolje da nasi igraci smeju da napuste nasu zemlju u neki strani klub tek sa 23 godine!!!
Ja licno mislim da bi tako bilo bolje a ko se slaze neka preporuci!

Pedja

pre 15 godina

Cika Tole postaje paranoican.Da Zvezda dovodi sve do jednog Srbina,on bi se onda zalagao za POVECANJE stranaca.Covek samo kopa ispod Zvezde,ne pravi ni tren predaha,al izgleda da nema ko iz Zvezde da mu kaze ALO MAJSTORE,SMANJI DOZIVLJAJ!!!

opet Nemanja

pre 15 godina

a vidite druge lige u evropi koliko % stranaca imaju.

mala Svajcarska ima u svojoj ligi 51.4% stranaca a ne bune se! a videli smo kakav je njihov Fudbal U LS = FC Basel.one lude kad im dodje novi stranac a mi hoce nase 17% ili 57 Igraca da izbacimo hahah smesno!

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Pre nego sto se bilo sta kaze o temi, mora da se naglasi da je predsednik FSS Tomislav Kradzaic izuetno neuspesan covek. Gde je on bio direktor fimre su zavrsavale u stecaju, a Spartak kojim je predsedavao, zavrsio je na kraju u trecoj ligi, ali se valjda fuzionisao sa Zlatibor vodom. Negativna selekcija, koja nesposobnjakovice dovodi na celno mesta ne samo u fudbalu, ne moze ni da da rezultat.
Jaka liga stvara igrace, to je pravilo koje vazi odvajkada. Osim sto ovde nema ozbiljnog fudbala, regularnost je cesto diskutabilna, tako da to dodatno ubija igru. U jednom takvom ambijentu, talentovan igrac moze samo da stagnira. Potpuno mi je nejasno da postoje ljudi koji se zalazu za zabranu odlazaka igracima do odredjenih godina starosti. Vrlo cesto, mogu da cujem u razlicitim razgovorima, a i da procitam, gadjenje i prezir prema komunizmu, a upravo se jedan komunisticki zakon trazi. U SFRJ zabrana odlaska igracima postojala je prvo do 28. godine, a kasnije je spustena na 27. Recimo, samo zbog tog zakona Sekularac nije mogao adekvatno da naplati svoj talenat, kao ni Pizon. S druge strane, takav zakon bi bio u suprotnosti sa pravilima UEFA, sto bi znacilo automatsku suspenziju i saveza i klubova.
Ovde se mora stvoriti atmosfera u kojoj bi mladi igraci imali zelju da ostanu, ali ne zato da bi se jurili po livadama, koje se ovde nazivaju tereni, vec da bi igrali Ligu Sampiona svake godine. I to nije nemoguc projekat, potrebna su ulaganja, plan i taj cilj ce doci. Medjutim, upravo konstantno igranje LS je nesto sto sadasnjim finansijerima ne bi odgovaralo. Nepostojanje rezultata je odlicna osnova za sumanutu prodaju igraca i pricu da je to jedini nacin da klub prezivi.
I nisu menadzeri nista krivi, krivica je na onima koji svoje finansijske interese stavlju ispred intersa kluba ciji su funkcioneri. U Zvezdi mesto nije mogao da ima Molina, ali zato se za Blazica nadje. I to deca koja odlaze vide, njih vise nije moguce varati velicinom crveno ili crno belih. Pa koji su to veliki evropski tim izbacila ova dva kluba u poslednjih trinaest godina. Ovde su novine pune hvalospeva kada se ne primi pet komada. Porazavajuce zvuci kada cujete da je za Sulejmanija bolje sto je otisao, jer verovatno ne bi ni igrao da je ostao. Dzaja je do bekstva u Francusku na lecenje ledja, varao navijace o pravljenju tima za LS, a grobari su i dalje zadivljeni Zekinim likom i delom, iza koga kao fudbalskog funkcionera realno ne stoji nikakav rezultat.
Na kraju, ovde se toliko prica i pise o brzini Diare da bi covek cak mogao da se prevari i ode na stadion da bi video to cudo. A to cudo nikog nije pretrcalo u Ligi UEFA. To je samo dovoljan pokazatelj koliko je ovde fudbal srozan, i da mldi igraci, ako zele pravu karijeru i treba sto pre da pakuju kofere.

vezista

pre 15 godina

Onemogucuju ,mladim igracima razvoj... koji razvoj kada deca od 17 godina idu iz klubova (Ljajic) i sigurno nije jedini. Sta je bilo sa mladima koji osvojise 2-o mesto na EP ? Igra li jos neko u nasoj ligi ?

isus

pre 15 godina

Uredite vi stadione pustite strance neka rade svoj posao bolje oni da igraju nego ove nase domace nabedjene zvezdice, pogledajte kako igra vecina stranaca a kako domace zvezdice uostalom koliko to stranaca neracunajuci Partizan i Zvezdu imaju nasi klubovi? Bolje donesite zakon da nasi domaci fudbaleri nemogu da napuste zemlju pre 21 godine, sta nam vredi da pravimo domaceg igraca kada ga neki takozvani -menadzer- odvede jos sa 16 god. u neki inostrani klub, bolje vi uredite stadione i ostalu infrastrukturu da ti talenti imaju gde da igraju a ne po nekim livadama da razmisljeju kako ce da polome nogu u nekoj rupi na terenu.

vdf

pre 15 godina

A kako ce ti nasi igraci da sticu iskustvo ako ne od momaka kao sto su Juca, Moreira, Kastiljo, T.West, Gueye i ostali?!? Da nece mozda od Trajkovica, Sikimica, Bozovica, Marinkovica, itd?!
Par stranaca nece skoditi...

Pokretna_Apoteka

pre 15 godina

naravno da cemo "uvoziti polovne automobile" kada pushtash decu da idu u inostranstvo sa 17 godina. Zar ne treba pocheti prvo od tog simpatichnog detalja?

Ćeten alva

pre 15 godina

Ma da, treba Zvezda i Partizan da kupuju precenjene igrače kao što je Fejsa, tad će da bude ok. Činjenica da oba tima imaju puno stranaca, ali realno malo njih igra. S druge strane, izjava je kontradiktorna jer mi izvozimo fudbalere i to sve mladje, tako da je tržište više nego siromašno, a cene napucane. Pošto po zakonima UEFA i EU, ne možemo da sprečimo odlazak punoletnih fudbalera kojima ističe ugovor, ne vidim kakve koristi bi imali od ograničavanja broja stranaca. Manje-više, skoro svi stranci su dovedeni za male pare, a podižu kvalitet lige. Pitanje je kako bi se dobar deo tih mladjih igrača uopšte i razvijao u ovako prosečnoj ligi. Ovako, svojim odlaskom, dobar deo njih je mnogo napredovao i doneo solidnu zaradu svojim klubovima. Da bi se napravio pomak, potrebno je prvo stvoriti kvalitetne trenere i jaku ligu, tek onda na red dolaze ostale stvari. Na kraju krajeva, tako smo i postali faktor u košarci.

GENERAL

pre 15 godina

Sta prica ovaj?Smanjiti broj stranaca,pa samo Zvezda ,Partizan i Vojvodina imaju preko tri,a ostali?Vecu gluposta nisam cuo danas,neka u ekipi bude i 11 starnaca koji znaju da igraju a ovi nasi"talenti"neka greju klupe u Rusiji,Azerbejdzanu,Austriji.. Talenti idu sa 17 godina i to nemoze da se spreci,nije po zakonu tako se radi u Evropi,diskriminacija i ostale gluposti! A ovo kao nije diskriminacija i ovo ce moci da prodje da bi nasi "menadzeri" gurali svoje trule igrace u prvu ligu a cika Toletu ce deo od svakog transfera kao i ostalima iz saveza. STRANCE I U REPREZENTACIJU BRE AKO SU DOBRI;PA KO IGRA FUDBAL U ENGLESKOJ(NAJJACOJ LIGI NA VSETU)AKO NE IGRAJU STRANCI?!!!!

Balansero

pre 15 godina

O cemu ovaj covek prica?
U svim nasim fudbalskim ligama igra manje od 20 stranca, ne racunajuci "bosance" i crnogorce. I to je problem?

Ja

pre 15 godina

Da ste pametni Vi ne biste ogranicavali br. strejndzera, vec bi zabranili odlazak mladima sa 17 ili 18 god. Barem do neke 23. god. Evo, 'ajde ubedite mladog supertalentovanog Ljajica da ne ode u Evropu jos neke 3- 4 godine. Da Tosic potpise novi ugovor, itd... Donekle se slazem, s obzirom da je Partizan olako pustio Sulejmanija, Babovica, Marinkovice, Veselinovica, ali ni ovo Vase nije resenje. Jedino sto bi se prvenstvo zakuvalo.

Nemanja

pre 15 godina

ako je 17% stranaca u nasoj ligi puno sta je ondak malo?

evo malo statistike:

1. Crno gorci najvise ih ima 17 igraca

2. Makedonci 10 igraca

3. Brazilci 5 igraca

4.Gana 2 Igraca

5.Uganda 2 igraca

6. Nigerija 2 igraca

7.Senegal 2 Igraca

8.Porugalija 1 Igrac

9.Kongo 1 igrac kao i Tunis, aserbejdan, namibia, Poljska, kanada, Kamerun, ... SAD.

Pozdrav za sve ljude sto vole lep fudbal.

pedja,partizan sampion

pre 15 godina

Pa da,ti ces sa tvojom ekipom da prodajes sve mlado sto valja u srbiji a strance koji jedino vrede ne sme da se dovode ,ma sve vas treba pohapsiti dok ne dodje ova privatizacija ,lopovi jedni,umesto da privucete ljude na stadion vi ih terate.

Valjak

pre 15 godina

Nama najbolji igrači odlaze maloletni u inostranstvo (Sulejmani, Jovetić, Ljajić). O čemu priča ovaj čovek? Što ne uvedete zakon da nam igrači ne mogu odlaziti pre 25. godine pa nam onda ne bi trebali stranci.
Klubovi još uvek žive od prodaje MLADIH (jer se za njih dobija najviše para - veći period ekspoatacije) igrača pa nemamo u zemlji nikog kvalitetnog starijeg od 22-23 godine. Zato i dovodimo strance jer se tako više isplati nego da ne prodajemo igrače uopšte.

Ivan

pre 15 godina

Ali kad vidim ove komentare tipa,treba zadrzati igrace do 25 god.nja nja,smuci mi se.Vi kao da je to samo nas problem a ne svih istocnih drzava.Sta,treba li talentovan igrac da ostaje kod nas da igra u ovoj prsloj ligi,za bombone i cokolade.Pa normalno je da ako ima mogucnost ode na zapad,zaradi paru,vidi sveta...a ne da ostaje ovde da se raspada.Ne znam ko se to ovde usrecio.....

shushumigga

pre 15 godina

bolje honda 91 nego nov jugo.
pustimo da samo deca igraju,sta ce im konkurencija??taj ljajic mozda i postane igrac ako se bude borio za mesto sa moreirom.
ako ne bude toga eto nama novih perica

batery

pre 15 godina

Ne postoji mogucnost da se vrati pravilo da igraci ne mogu da napuste klub pre odredjene godine, jer UEFA to po sadasnjim pravilima ne dozvoljava. Saudijska Arabija je zelela da bude clan UEFA, ali nije mogla to da postane upravo zbog takvog ogranicenja. Znaci, to pravilo ne moze da se vrati i ne znam kako neko moze da bude na bilo kojoj funkciji u fudbalu i da ne zna za osnovne regulative. Sa druge strane odlazak Gulana Partizanu je doneo 2,5 miliona evra, a veliko je pitanje koliko bi on kod nas napredovao. Hocu da kazem da nasi klubovi nemaju stetu od toga. Naprotiv...
Bitna je samo dobra selekcija igraca sto neko rece, ali i bolja infrastruktura i tu bih podrzao Toleta, a to sto se neki cude za to sto reflektori za 10 stadiona kostaju 4 do 5 mil evra samo pokazuje koliko smo kao narod neobavesteni.

muamua

pre 15 godina

a zasto ne dozvoliti igracu mladjem od 20 godina da ode iz zemlje...? Svi ovde nekada podrzavaju napustanje zemlje sto pre zbog loseg uslova zivota ali kada je sport u pitanju kao ne moze pre 24e godine...lupate gluposti

sensei

pre 15 godina

HA HA HA
Pa vi ste stvarno za posmatranje!!
Cuj strah od zvezdinih stranaca.... Koja paranoja

Kao sto mnogi kazu trebalo bi ograniciti odlazak mladih igraca a ne ovo za strance. Pa Rumuni koji su najvise napredovali su to ostvarili uz pomoc stranih igraca. Koliko samo Cluj ima stranac???

Jonni

pre 15 godina

U pravu je. Bolje je ograniciti brooj stranaca na 4- 5. U tom slucaju bismo dovodili strance ali sa kvalitetom tipa Moreire, Diare, Juce, Gaja, Kastilja, i ne bismo dovodili copor igraca iz Afrike i Amerike preko DVD- a i ostalih medija. Koliko je samo stranaca doslo i odigralo max 20 minuta, a i vidim da Ivic dovodi igrace posle jednog gledanja. PA ko jos to tako radi? Dakle ne govorimo o uklanjanju stranaca, vec smanjenju. Npr. Moreira ostaje, Cadikovski odlazi i ulece omladinac...