Petak, 26.12.2008.

14:12

Vidić ponovo među "L'Ekipovih" 11

Defanzivac Mančester junajteda i Srbije, Nemanja Vidić, izabran je u najbolji tim sveta u 2008. po izboru novinara francuskog sportskog dnevnika „L’Ekip“.

Izvor: B92

Vidiæ ponovo meðu "L'Ekipovih" 11 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

AckoSever

pre 15 godina

Nemanja Vidic je pre svega izuzetno dobar momak, a o njegovim fudbalskim kvalitetima dovoljno govore pohvale strucnjaka i prikazane igre.Ne razumem potrebu grobara i pripadnika drugih nacionalnosti da zlovoljno komentarisu izbor jednog sportskog lista.Smesni ste!Zvezda trenutno igra nikakav fudbal, ali svakom Deliji je cast da procita da je Zvezdin bivsi igrac jedan od najboljih odbrambenih na svetu.NAPRED ZVEZDO!

domagojevic

pre 15 godina

naj 11 sa ex-yu podrucja

stojkovic
ivanovic vidic subotic dragutinovic
kuzmanovic stankovic kacar krasic
jovanovic ibisevic

e

pre 15 godina

11 idealnih EX-Yuge u formaciji 4-3-1-2 za ovu godinu bi po mom izgledalo ovako:

Pletikosa

Corluka Ivanovic Vidic Simunic

Kranjcar Salihovic Srna

Modric

Olic Ibisevic

skandinavac

pre 15 godina

Interesantna da nema Italijanskih igraca ??/ osim Ibrahimovica..koji je swedski bosanac,/a oni su prvaci svijeta koliko je to realno ?!
sve je to subjektivno na listi su mnogi koji nemaju svjetski kvalitet..neznam koji su kriteriji..bice zanimljiv duel Zlatan-Vidic i kvart final..

box

pre 15 godina

ovde vecinu ne veseli sto modric i corluka nisu u sastavu kako je to protumacio neko od hrvata, vec je pominjanje njihovog izostanka komentar na vas tuzan obicaj da se i najmanje pominjanje modricevog i corlukinog imena u izvestajima stranih agencija pretvara na vasim sajtovima u neosnovane hvalospeve o njihovom talentu i znanju

d

pre 15 godina

kao prvo visim na ovome sajtu po cijeli dan jer mi se to sviđa.
kao drugo zivio sam nekad u srbiji pa su mi vijesti iz srbiji zanimljive.
kao trece nemam nikakve komplekse(svejedno mi je koja je srbija) nego se javljam da sprdam komplekse nekih srpskih forumasa.
i kao cetvrto kako bi moga imati komplekse(premda mi je svejedno) kad srpska repka losa u nogometu a htvatska dobra.
molim vas objavu clanka,bilo bi u redu da se cuje moj odgovor.

novisad

pre 15 godina

Lep je taj patriotizam i dizanje srpskog fudbalera u nebesa ali Vidic bolji od Terija???Nikad bio niti ce biti.
(LEX, 27. decembar 2008 15:07)

lepo je shto se ti lozhish na chelzi, i poshtujesh Terija kao kapitena, ali CHINJENICA je da je Vidic bolji od Terija. pogledaj neku utakmicu objektivno.

Marijus

pre 15 godina

Navijaci Mancestera jednog od najvecih klubova na svetu pevaju Vidicu: Nemanja Vidic ubica iz Srbije dolazi po vas i je''no ce da vas ubije. xaxaxaxa bravo majstore ali to nije nista jer Partizan ima 7 igraca u idealnom timu super smor lige a hrvati imaju 11 igraca u idealnom timu Hrvatske lige. Misim nemo da se ljutite al sve je tako. Nemanja kralj

d

pre 15 godina

svaka cast vidicu,ali istina je da je jadan onaj tim kojem je glavni igrac obrambeni igrac sto se vidi po rezultatima reprezentacije.
na sta je srbija spala da nema ni jednog pravog dokazanog ofenzivca a prije je uvijek imala.kompletno mislim da i bosna i srbija i hrvatska to po talentu igraca moraju imati.a hrvatska i bosna imaju a srbija nema.jedini koji bi to mogao postati je sulejmani,ali to se tek treba desit.

purenjak

pre 15 godina

Some say he`s got a pneumatic legs and he has been wanted by CIA!!

Some say he have a dolphin skin and can talk to cats!!

Some say he` genitals are turned upsidedown

He is the only living creature in the world who can call Chuck Norris gay......

Some say that when u open his belly to see whats inside u dont find a stomach, u find a gas tank !!!

Some say he outran the Energizer bunny in an endurance race, and he makes clocks go backwards.

Some say he is saddams weapon of mass destruction and if he broke wind millions would die...

Some say he speaks in morse code and that his farts sound like a ferrari
enzo..

Some say that his shoulders are made of carbon fiber and his joints are hydraulic!!

all we know he`s name is
NEMANJA VIDIC

Nikol

pre 15 godina

Sve cestitke Nemanji Vidicu! Mnogo zalim zbog onog crvenog kartona, zbog kog nece moci nastupati protiv Intera u Ligi Sampiona:(
Murinjo se na osnovu toga je rekao da je Nemanja stub odbrane, tima i bukvalno mu zahvalio na tom crvenom kartonu, jer im je olaksao posao...
Nemanji jos jednom, SVAKA CAST i samo tako neka nastavi, da ga zdravlje posluzi!

BorkoSavic

pre 15 godina

Za one koji podcenjuju izbor jednog francuskog lista(a imaju preko 50.godina,kao i ostale neverne Tome):L,ekip je osnovao kup(ligu) sampiona,kup evropskih nacija(prvenstvo Evrope).Dovoljno od tog "skromnog"lista.

Milan

pre 15 godina

Uvek ce biti primedbi na savrsen tim, ima mnogo dobrih igraca na svetu, ali ovo je ipak prilicno realno. Kasiljas umesto Bufona zahvaljujuci tituli i super odbranama na evru, mozda nije bolji igrac, ali trenutno to je to. Ovaj napad je san svakog trenera i nocna mora svake odbrane, StiviDzi, Mesi, El Nino i Ibra, da se najezis, uh.

ika

pre 15 godina

Mogu samo oni koji nisu realni da ga pljuju i porede sa nekim igracima koji mu nisu ni prineti! Ali stvarno: JEDAN JE NEMANJA VIDIC!!!!!!

PONOSNI GROBAR

pre 15 godina

Svaka cast majstore,samo tako nastavi! ljudi to je srpski igrac i nema veze sto je igrao za CZ! A ZVEZDASICA bolje da ide da kuva rucak i radi neke druge poslove nego sto komentarise FUDBAL, zeno nije ovo za tebe!

concha espina

pre 15 godina

Svaka cast Nemanja!Ti si trenutno nas najbolji fudbaler!I molim vas nemojte da spominjete Corluku i Modrica, neka se to radi na Indexu kada vec vest nema nikakve veze sa njima!Da posle ne ispadne da smo kompleksasi kao komsije!!A vi sto pljujete Kezmana-PST!

nikola

pre 15 godina

a ti "aaaa",pa ti ne znas kako maicon izgleda i kakve tri utakmice bre... covek ne prestaje da bude najbolji bek jos iz vremena kad je igrao za monako... a vidic,blagi boze! kiksara!

saleNS

pre 15 godina

@Mojsije Ezkulj
Gde mogu da nadjem to sto ti pusis?haha svaka cast tebi decko!

@Sajkaca
Gospodine, L'ekip je institucija veca od nase jadne drzave.

@svi ostali kompleksasi iz Hrvatske kao i iz Srbije
samo jedna izreka:
Ko nema cime da se ponosi, ponosi se nacionalnom pripadnoscu.

A sad ozbiljno, zelim da i ja cestitam Nemanji Vidicu na ovom ogromnom priznanju. I naravno da ga je zasluzio! Svaka cast Nemanja! Samo tako nastavi!

moje ime

pre 15 godina

e jos samo da nemanja igra u liverpulu...niko im nista ne bi mogao...
ja stvarno ne znam sto se svi tolko raduju zbog ovog izbora,pa meni je potpuno normalno i ocekivano da bude medju najboljima na svetu...sto tolka radost,to je sve normalno...

neznalica

pre 15 godina

Opet ista prica, neko rece da je Libija imala Veu, Irska Besta isl... Ali mi imamo i Stankovica u Interu, Krasica u Realu (uskoro), Bambija u Man Utd-u (potrdjeno), itd, itd...
A jos neko rece da Corluka ima 23 godine da je vec u Totenhemu, da je Vidic u tim godinama bio u Zvezdi, a gde je Bane s 24 godine, ja mislim da je u Celsiju, nisam siguran

dusan

pre 15 godina

pa vidic to i zasluzuje .nemanja je najbolji obrambeni igrac na svetu . da to nije nebih mancester njemu davao 70,ooo. hiljada funti sedmicno . pa sta to znaci . znaci da smo sretni da taj momak igra za nasu srbiju , jos onaj subotic ako se uklopi a izgleda da hoce , cim ga je antara osacovo, mora da je dobar , e to ce biti tandem za 2 godine u mancesteru.nemanja sve najbolje.

Šajkača

pre 15 godina

Stvarno su ova prozivanja komšija ("gde je Modrić? Ćorluka?" Itd...) BEDNA! Šta sad, samo zato što je jedan Srbin ušao u najbolji tim - i to prema jednom francuskom časopisu - kao, svi Srbi su nešto super??? "Bolji smo od Hrvata, u-ta-taaa"!
Kako vas nije sramota, bre? Šta ste pa VI uradili u svom životu da se možete porediti sa susedima? I čemu, uopšte, ta detinjasta prepucavanja?
Nemanji svaka čast. Imam 54 godine i ne sećam se da smo ikada imali boljeg odbrambenog igrača. ALI, zbog ovih imbecilnih, moronskih, prozivanja me je iskreno STID što sam Srbin.
Jesmo li stvarno toliko mali i jadni? Jesmo li stvarno toliko ZLOBNI?
Jesmo, izgleda...

Vlada_NBgd

pre 15 godina

Je l' Hrvatska ikad ista osvojila u fudbalu? Je l' vi, dragi susedi, imate neku titulu, neki trofej, bilo sta?

Treca na svetu je bila i Turska, bio je i Cile, Svedska je bila vicesampion (dakle, bolja od vas)...ako je to vas rang, apsolutno prihvatam.

Mi, ovde u Srbiji, imamo klupski naslov svetskog i evropskog prvaka, imamo vicesampiona Evrope i vicesampiona Kupa UEFA. Imate li vi ista sem tog treceg mesta?

Je l' imate fudbalera koji igra u klubu koji konkurise za naslov prvaka Evrope ili makar u klubu koji ce ikad konkurisati za naslov prvaka Evrope? Uz duzno postovanje, Salke, HSV i Totenhem su evropska D kateogrija, a vasi najbolji igraci igraju bas u tim klubovima.

Mi u Srbiji imamo najmanje dvojicu koja su najozbiljniji konkurenti za titulu prvaka Evrope (jedan je vlasnik iste).

O kojoj fudbalskoj moci vi pricate? Imate li iza te moci, dragi susedi, da stavite bilo kakvo odlicje?

Vi ste losiji i od Celsija - puno reklame, a od trofeja nista!

Delija iz Tetova

pre 15 godina

@Basel smesan si kao crtan film! pa covece taj Vidic ne samo da je najbolji odbrambeni igrac sveta vec ove godine ima VISE golova (do sada) od vasih neki Mordic i krajcar (zajedno) , moram da ti dam vi imate TIM mi imamo za VAS za dve klase boljih igraca,samo vidi u koji tmovi igraju nasi i vasi i jos jedno (najvazno) i mi smo sad poceli da igrami kao tim i odma se vidi rezultate mi smo u uspon a vi??? poz

Mojsije Ežkulj

pre 15 godina

Dobro je sto je Vidic uspeo da se izbori za ovo laskavo priznanje, ali opet to je i velika obaveza obzirom da on (vidic) vec drugi put za redom osvaja ovo laskavo priznanje koje ne mogu da osvoje bas svi... Vidic je nesumnjivo u ovom trenutku jedan od najboljih igraca ako ne i najbolji igrac, ali on mora jos mnogo toga da uci da bi postao numero uno u odnosu na Vijerija i Iniestu i Urumova... pre svega treba da popravi igru jedan na jedan i da malo agresivnije ulazi u duele, a ne kao smezurani sundjer koji vapi za deterdzentom, u protivnom Vidic ce doziveti sudbinu Marija Kempesa koji je takodje bio fudbaler kao i Nemanja Vidic. Evo dok ovo pisem vozim se autobusom ka mladenovcu, u stvari ne vozim se, to je plod moje uobrazilje. Moram prodati sondu ako zelim da skupim novac za novaka a to nece ici bez kompromisa djevrek

Dusan

pre 15 godina

a sta je sa ibisevicem iz hofenhajma? sakodnevno ga svi hvale da je jedan od najoljih strelaca u evropi (cak sam cuo da je trebao da igra za reprezentaciju srbije),a ovde ni da ga se sete.....

gicici

pre 15 godina

Ma jeste kako ne,panicar broj jedan na svetu,jel pamtite utakmicu sa Milanom sta mu je radio Kaka jedan na jedan je veliki panicar,kad uzme loptu na nogu samo gleda gde da bace...

Novi Sad

pre 15 godina

Dodjem uvece sa posla, jedem sednem malo za kompjuter, otvorim B92 sajt da vidim sta ima od sporta kad ono- Na svakoj vesti o Srpskom sportisti ili Srpskom timu jedan isti decko koji se potpisuje sa d ostavlja makar po 4-5 komentara na jedan clanak, a po vremenu vidim da ne pise u jednom delu dana vec od jutra do mraka!!!Stvarno ne razumem dal ti momce imas neki posao ili zanimanje osim da se rasparavljas i prepucavas na ovom sajtu o tome dal je Vidic i koliko dobar koliko ste vi bolji u fudbalu od Srbije i sl. da pricas koliko mi imamo komplekse, a ti bukvalno ceo dan visis ovde i samo cekas sta ce ti ko odgovoriti, trazis poruke na koje ces da iskontriras...Za mene to nije normalno, ali stvarno, a pogotovo sto kao vrhunac taj isti momak ovde prica kako mi imamo komplekse a on se ne skida sa B92(komentare iskljucivo ostavlja na vestima o nasim sportisitma)???Ja iskreno nekad odem na Index da procitam vest o nasem sportisti ili klubu i vidim mnogo zlobnih komentara ali nikad i nijednom do sad nisam ostavio komentar a pogotovo nekog provocirao!Kad neko prica da su bolji u Tenisu, da je Djokovic los...Ja se samo nasmejem i izadjem, bas zato sto znam da to nije tako i zato sto ne moram nikog da provociram i da mu govorim da je kompleksas da bi dokazo suprotno...A kamol i da visim ceo dan tamo da vidim sta ce ko napsisati...

srx

pre 15 godina

@jad,tuga i bijeda

Da je vama neko kao Vidic u timu ne bi primali golove od Turske u posljednjem trenutku vec dobijene utakmice. Ili da vas prosjecni Englezi tuku kod kuce sa punom mrezom golova.

Inace, pogodili superkrativni-najbolji-igrac-Luka penal kad je bilo najbitnije? Ne?

A,Vidic? Kako je igrao u finalu CL? Lose?

he-he-he Jedite se jedite

Psi laju, karavani prolaze...

ponosni,nego sta!!!!

pre 15 godina

STARMO Aaaaa zasto vase fudbalske strine ne igraju za isti taj Mancester? Ne moze tu da igra svako,tu igraju samo majstori i svaki,pazi SVAKI od njih cini tu masinu!!! Ali sta vama vredi objasnjavati,kada o takvom fudbaleru mozete da citate samo u komsiluku!! I jos nesto,i jesmo ponosni jer imamo zasto jer imamo takvog majstora kao sto je VIDIC!! Kazes:COVJECE NE MOGU VJEROVATI KAKO SE UZDIZETE ZBOG OVOGA.....Cuj,znamo da ne mozes da verujes jer tako nesto ne mozes ni da zamislis,a kamoli da se ponosis!!! Zato citaj i veruj jer smo zaista ponosni,a imamo i sa cim da se ponosimo,a vi...Sta da vam kazem,navratite na sajt B92 cisto da vidite kako to rade ponosni Srbi!!!

Basel

pre 15 godina

Vidić je upravo to za što ga je i L'Equipe proglasio - jedan od najboljih svjetskih stopera u posljednjih deset godina. No, on je samo stoper - igrač koji pazi na protivničkog napadača, igrač koji zna oduzeti loptu (ako je dobar, bez faula), ali i igrač koji ne zna predriblati, koji ne zna gurnuti loptu u "mrtvu" šansu i koji može dati gol samo ako ga lopta slučajno pogodi u glavu. On može biti dodatna kvaliteta kad momčad ima izvanredne veznjake i napadače, ali sam ne može donijeti dodatnu kvalitetu.
A njegova reprezentacija... recimo to ovako: Sjeverna Irska je imala Besta, Liberija Weaha, Wales još uvijek ima Giggsa... sve igrači koji su jednom bili među najboljima u sličnim izborima. I nisu "samo" stoperi. Nego su nogometaši koji donose dodatnu kvalitetu. Ali što im vrijedi kad im je kvaliteta suigrača u nacionalnom timu bila takva da svoju reprezentaciju nisu mogli podići iznad... 40. mjesta na svijetu.

d

pre 15 godina

vidicu svaka cast a neki jadni ne mogu podnijeti sto je hrvatska tolko bolja pa se hvataju toga kako mi nemamo vidica(ali nekako i ne spominju da imamo napadacki tandem koji najbolje zabijaju u evropi i veznajaka koji je najvise zabio od svih veznjaka u evropi) ali imamo CIJELI TIM koji je u 4-finalu eura i koji je u stanju izbaciti engleze u njihovom dvoristu.

marko kg

pre 15 godina

Alo Hrvati kompleksasi zar ste toliko optereceni svim onim sto je nase a sto vredi idite na svoj sajt pa saljite komentare i jos nesto pozdravlja vas Senturk ono u 120 i nekom minutu je bas bilo super

VG

pre 15 godina

E stvarno preteraste sa prepucavanjima i Modricem, Corlukom, Grobarima, Delijama, Bambijem...
Kakve oni veze imaju sa Nemanjom??
Dosta vise sa tim kompleksima.

I naravno svaka cast Nemanji na ovom izboru. Zasluzio je.

promjene

pre 15 godina

Samo da pitam ove koje spomiju hrvate kad je vijest o Srrpskim nogometasima!?Kako je to igrac koji ima 23 godine i nema pojma o nogometu odveo Hrvatsku na euro,a jedan od najboljih nogometasa svijeta Vidic(27 god)nije odveo svoju reprezentaciju na euro ili kako je njegova odbrana primila10 golova u 3 utakmice na zadnjem svjetskom prvenstu?Odgovor molim

starmo

pre 15 godina

Covjece pa ne mogu vjerovati da se tako uzdizete zbog ovoga.Svaka cast Vidicu najbolji proizvod srpskog nogometa u zadnjih 30 godina ali budimo realni, covjek igra u Man U masini od kluba tako da bi i moja stara strina uz malo bolje pripreme imala dobre sanse.Pogotovo sto pored one gluperde Ferdinanda izgleda ko Jumbo Jet.

Di Canio

pre 15 godina

Normalna stvar da SRBI budu medju najboljima!Nego gde je onaj najbolji napadac vucinic,i onaj modric itd???ZIVELA KRALJEVINA SRBIJA Forza Lazio

jad,tuga i bijeda...

pre 15 godina

pa zato tako lose i igrate na "rijetkim" velikim natjecanjima jer vam je obrambeni igrac najbolji igrac,, gdje je vidic bio sad na proslom europskom prvenstvu,nigdje, nigdje i nigdje,,vidic ima 27 godina a jos nije igrao na SP ili EP,stvarno zalosno, a kad se plasirate onda se kuci vracate poderanih gaca sa najvecom gol razlikom u povijesti nogometa,,o jadne li reprezentacije kada joj je obrambeni igrac najbolji igrac!!!!

grobar

pre 15 godina

Svaka cast Nemanja i GROBARI su uz tebe.SRBIJA sa ovakvim igracima i Anticem najboljim selektorom ce biti svetski prvak koliko god to nekima bilo krivo.SRBIJAAAAAAAAAA

Guest

pre 15 godina

a VEDAD IBISEVIC......kao najbolji napadach.....jedva chekam da vidim kad se sasrtanu ibisevic i vidic.....pa che se onda vidit kokve je klase vidich....ima da ga nabusi.poz svima :)))

Zelja NS

pre 15 godina

A sto niko ne napise da je Modric najbolji??? Gde su sad zapadni susedi da pisu, sta je sad maca pojela jezik ili boli sto je Srbin na frhu sveta??? Uskoro ce tu i Krasic, Kacar i Aleksic!

shuba pk

pre 15 godina

Svaka ti cast Nemanja, ti si zlato srpskog fudbala. Igras bez greske od kad si dao onaj gol grobarima na grobulju. Siguran sam da si ti najbolji stoper istocne evrope,svih vremena. Ako zna neko nekog bolje , neka kaze da uporedim sprem da je to nemoguce.

Bora

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam kako neko moze da poredi Vidica i Modrica... Pa Vidic je jedan od najboljih (citaj - najbolji) stopera na svetu. Dok je Lukica, decko koji je ove godine prvi put zaigrao u postenoj ligi, pa on je do juce igrao na Hrvatskim livadama u amaterskoj ligi. Osim toga, decko ima potencijala, priznajem, ali u svetu ima na 1000 takvih igraca, pa on kad bi dosao u neki veci klub (tipa Mancester, Celzi, Inter...) mogao bi da bude samo solidna rezerva jer je u pitanju prosecan igrac koji ima potencijala.

A sto se tice ''L'Ekipovih'' najboljih 11, pa to i nije neka strasna vest. To se od Vidica i ocekivalo, ponavljam decko je najbolji stoper sveta, nikada nisam video igraca koji tako dobro igra glavom. Uostalom, ovo mu je 2. godina zaredom da dobije to priznanje i ocekujem da ce nastaviti da ga dobija i u narednim godinama...

PS. Moja mala prognoza: Modric za 2 godine - talentovani 1. rezervista Arminije iz Bilefelda!

Pozdrav.

d

pre 15 godina

vidicu svaka cast.
ja ne vidim da neko pljuje po vidicu(kad se kaze prosjecni stoper to nije pljuvanje,pljuvanje je kad se kaze da je los,a ja nisam rekao ni jedno ni drugo).ne vidim ni da neko precjenjuje modrica a vi ga pljujete kompleksi.
a sto se tice kompleksa ima ih i vise nego sto sam mislio pa na vijesti o jednom srbinu u timi l'ekipa(znaci tim vrh) spominju 2 hrvata.
a sto se tice corluke ofenzivno uvjerljivo ali uvjerljivo najbolji desni bek u ligi(zapravo jos samo bosingwu nisam gledao on ne znam kakav je ofenzivno).
corluka je i defenezivno odlican(ukupno je sigurno u prva 3-4 desna beka lige) inace ne bi mogao biti glavni obrambeni u utakmici(a igrao je stopera ne beka) protiv man uniteda,cuvajuci berbatova i ronalda koji se nisu vidili.
dalje on sad ima 22 godine,godinu dana je na otoku i vec je promjenio klub.nezamjenjiv je i u jednom i u drugom klubu.
vidicu svaka cast ali kao sto i sami znate on je sa 22 bio u zvezdi a ovaj je vec dokazana svjetska klasa koja ima vec dva transfera koja skupa vrijede 27 miliona eura.

Vanja

pre 15 godina

Svaka cast majstore,samo tako neka nastavi i bice najbolj igrac na svetu.Sve nagrade i priznanja je zasluzeno dobio svojim igrama i ponasanjem.Vida-Legenda.

green aca

pre 15 godina

Sasvim normalna stvar. A odakle iz kog naseg tima je Nemanja potekao i stekao afirmaciju.FC Red Star

@zaagat

Uh ala se ti razumes u fudbal. da nije mozda Corluka, Pokrivac, Deka, Cebe, Jastuk igrac

coolinar

pre 15 godina

jadne li reprezentacije kad joj je obrambeni igrac koji pravi previse gresaka najbolji igrac!!!!!
(zalosno..., 26. decembar 2008 18:07)

Zalosno je to sto se ti javljas na temu o najboljem odbrambenom igracu danasnjice,koji se nalazi na spisku najboljih 11 na planeti,a pritom na tom spisku nema igraca tvoje nacionalnosti....niti ce ih biti. . .!

pop

pre 15 godina

jadne li reprezentacije kad joj je obrambeni igrac koji pravi previse gresaka najbolji igrac!!!!!
(zalosno..., 26. decembar 2008 18:07)

da pravi previse gresaka pa su ga zato izabrali u tim sveta i premijer lige!! ajde bezi smesan si....

Dejaldinjo

pre 15 godina

I od nas Grobara - čestitke!Svaka čast!
Pogotovo što izbor djeluje vrlo logično. Ne bih promijenio nijedno mjesto u ovom timu.

darijokg

pre 15 godina

samim tim sto igra u MUN.U. je dokaz da je najbolji na svetu na svojoj poziciji ,, ovo mu dodje samo kao slag na tortu!!!! Vrhunski fudbaler!!!!
Nemanja svaka ti se dala

Milan

pre 15 godina

Svaka cast za Nemanju!
Gde nadjose Kasiljasa? On je rupa nevidjena.Kapelo je hteo da ga proda i da stavi Lopeza (sad u Viljarealu) ali on je nedodirljiv.

toliko

pre 15 godina

GUNDELJ tvoj komentar je tipican komentar jednog malog grobara!!!!! Kazes takav nam je fudbal,kada nam je bekcina proglasena za najboljeg fudbalera? Pa kakav tek onda imaju fudbal ostale zemlje koje takve fudbalere nemaju ni na sirem spisku? Ajde ti lepo,uzivaj u tvom partizanu,Evropa i Svet neka uziva u majstoru kakav je VIDIC,a mi cemo da uzivamo u njegovim igrama,titulama i u priznanjima koje dobija!!!Za prave navijace je cast kada jedan Srbin dobije ovakvo priznanje,ali sta ti znas? Ti si smo............precutacu,jer takvom navijacu kao sto si ti i svaka najruznija rec,bi bila kompliment!

Milan

pre 15 godina

ovo mora da je neka greska !!?!
A gde su tu Modric i Corluka?

U slucaju da jos nije izabran tim univerzuma, izvinite sto trcim pred rudu...
BTW, cestitke "prosecnom Vidicu"...

gundelj

pre 15 godina

Ma bas me briga za Vidica,i sve ostale "njihove"- SAMO NAPRED PARTIZAN!!! A i fudbal nam je vrh kad nam je bekcina najjaci internacionalac!

neznalica

pre 15 godina

Je l' to onaj prosecan stoper sto stalno pravi greske i kiksira, najslabija karika MU-a??? Ma mora da je redakcija B92 napravila gresku, da treba da pise Corluka, a ne Vidic.

Svaka cast Nemanji, samo nek nastavi tako!!!

milan_Man_utd

pre 15 godina

Ma nama treba kompletan igrac kao sto je Kezman............. Salim se naravno, Nemanja Vidic je svoijim igrama zasluzio da bude u najboljih 11. Ali njegov ispad sad u finalu ostavice mrlju u njegovoj karijeri......

ZVEZDASICA

pre 15 godina

Gde li su sada oni MALI ljudi koji su jedva docekali i najmanji Vidicev kiks pa da sednu za kompjuter i da pisu razne gluposti kako bi se tesili?? Izvolite gospodo,javite se makar sa jednom recenico,kakva dolikuje ovakvom fudbaleru,a to je:MAJSTORE,KAPA DOLE!! Sta drugo da vam kazemo,mozete pisati sta hocete,aliii dzaba vam, njegove titule,i razna priznanja govore vise i od bilo koga!!! A vi kako te??? Mi smo vise nego ponosni,jer mi imamo sve ono o cemu vi mozete.....Ustvari ne mozete ni da sanjate,mi imamo VIDICA,a vi? Placite i dalje!!! I samo jos nesto: NEMANJA VIDIC,jedan je NEMANJA VIDIC,NEEEMAANJAA VIIDIIIC.....

Bravo majstore

pre 15 godina

Nemanja Vidic does not sleep. He waits.

Nemanja Vidic once turned up for training late - Fergie fined the rest of the team for being early.

Nemanja Vidic does not "style" his hair. It lays perfectly in place out of sheer terror.

When Nemanja Vidic exercises, the machine gets stronger

Nemanja Vidic's tears cure cancer. Too bad he has never cried

Nemanja Vidic sleeps with a nightlight on. Not because he's scared of the dark. But because the dark is scared of Nemanja Vidic.

The Black Eyed Peas were just The Peas until Nemanja Vidic heard their music.

Nemanja Vidic can leave a message before the beep.

Nemanja Vidic can touch MC Hammer.

Nemanja Vidic can lick his elbow. And he can make you lick yours.

People Used to think Nemanja Vidic was a ghost, due to the fact he's white and walks through walls.

Nemanja Vidic can teach an old dog new tricks.

Nemanja Vidic hates The Beatles; two to go.

bosanac,hrvat....i ostali klinci!!

pre 15 godina

Pa kako??? Pa zar covek koji je osvojio dve uzastopne titule u Engleskoj,pa zar covek koji je postao sampion Evrope,pa zar covek koji je postao sampion Sveta,paaa zar covek koji je kako kaze Ferguson oslonac ekipe,aaa crveni karton?

DrAgisha

pre 15 godina

Ma kakav, pa oni su u zabludi, ma cijeli svijet je u zabludi, Nemanja je smo "prosječan štoper", ovo je "nevjerojatna glupost"...
Nekima da dođe SAF i kaže u facu "Vidić je klasa" oni bi i dalje isto govorili.

Bravo majstore

pre 15 godina

Nemanja Vidic does not sleep. He waits.

Nemanja Vidic once turned up for training late - Fergie fined the rest of the team for being early.

Nemanja Vidic does not "style" his hair. It lays perfectly in place out of sheer terror.

When Nemanja Vidic exercises, the machine gets stronger

Nemanja Vidic's tears cure cancer. Too bad he has never cried

Nemanja Vidic sleeps with a nightlight on. Not because he's scared of the dark. But because the dark is scared of Nemanja Vidic.

The Black Eyed Peas were just The Peas until Nemanja Vidic heard their music.

Nemanja Vidic can leave a message before the beep.

Nemanja Vidic can touch MC Hammer.

Nemanja Vidic can lick his elbow. And he can make you lick yours.

People Used to think Nemanja Vidic was a ghost, due to the fact he's white and walks through walls.

Nemanja Vidic can teach an old dog new tricks.

Nemanja Vidic hates The Beatles; two to go.

neznalica

pre 15 godina

Je l' to onaj prosecan stoper sto stalno pravi greske i kiksira, najslabija karika MU-a??? Ma mora da je redakcija B92 napravila gresku, da treba da pise Corluka, a ne Vidic.

Svaka cast Nemanji, samo nek nastavi tako!!!

DrAgisha

pre 15 godina

Ma kakav, pa oni su u zabludi, ma cijeli svijet je u zabludi, Nemanja je smo "prosječan štoper", ovo je "nevjerojatna glupost"...
Nekima da dođe SAF i kaže u facu "Vidić je klasa" oni bi i dalje isto govorili.

ZVEZDASICA

pre 15 godina

Gde li su sada oni MALI ljudi koji su jedva docekali i najmanji Vidicev kiks pa da sednu za kompjuter i da pisu razne gluposti kako bi se tesili?? Izvolite gospodo,javite se makar sa jednom recenico,kakva dolikuje ovakvom fudbaleru,a to je:MAJSTORE,KAPA DOLE!! Sta drugo da vam kazemo,mozete pisati sta hocete,aliii dzaba vam, njegove titule,i razna priznanja govore vise i od bilo koga!!! A vi kako te??? Mi smo vise nego ponosni,jer mi imamo sve ono o cemu vi mozete.....Ustvari ne mozete ni da sanjate,mi imamo VIDICA,a vi? Placite i dalje!!! I samo jos nesto: NEMANJA VIDIC,jedan je NEMANJA VIDIC,NEEEMAANJAA VIIDIIIC.....

Milan

pre 15 godina

ovo mora da je neka greska !!?!
A gde su tu Modric i Corluka?

U slucaju da jos nije izabran tim univerzuma, izvinite sto trcim pred rudu...
BTW, cestitke "prosecnom Vidicu"...

bosanac,hrvat....i ostali klinci!!

pre 15 godina

Pa kako??? Pa zar covek koji je osvojio dve uzastopne titule u Engleskoj,pa zar covek koji je postao sampion Evrope,pa zar covek koji je postao sampion Sveta,paaa zar covek koji je kako kaze Ferguson oslonac ekipe,aaa crveni karton?

toliko

pre 15 godina

GUNDELJ tvoj komentar je tipican komentar jednog malog grobara!!!!! Kazes takav nam je fudbal,kada nam je bekcina proglasena za najboljeg fudbalera? Pa kakav tek onda imaju fudbal ostale zemlje koje takve fudbalere nemaju ni na sirem spisku? Ajde ti lepo,uzivaj u tvom partizanu,Evropa i Svet neka uziva u majstoru kakav je VIDIC,a mi cemo da uzivamo u njegovim igrama,titulama i u priznanjima koje dobija!!!Za prave navijace je cast kada jedan Srbin dobije ovakvo priznanje,ali sta ti znas? Ti si smo............precutacu,jer takvom navijacu kao sto si ti i svaka najruznija rec,bi bila kompliment!

Dejaldinjo

pre 15 godina

I od nas Grobara - čestitke!Svaka čast!
Pogotovo što izbor djeluje vrlo logično. Ne bih promijenio nijedno mjesto u ovom timu.

coolinar

pre 15 godina

jadne li reprezentacije kad joj je obrambeni igrac koji pravi previse gresaka najbolji igrac!!!!!
(zalosno..., 26. decembar 2008 18:07)

Zalosno je to sto se ti javljas na temu o najboljem odbrambenom igracu danasnjice,koji se nalazi na spisku najboljih 11 na planeti,a pritom na tom spisku nema igraca tvoje nacionalnosti....niti ce ih biti. . .!

srx

pre 15 godina

@jad,tuga i bijeda

Da je vama neko kao Vidic u timu ne bi primali golove od Turske u posljednjem trenutku vec dobijene utakmice. Ili da vas prosjecni Englezi tuku kod kuce sa punom mrezom golova.

Inace, pogodili superkrativni-najbolji-igrac-Luka penal kad je bilo najbitnije? Ne?

A,Vidic? Kako je igrao u finalu CL? Lose?

he-he-he Jedite se jedite

Psi laju, karavani prolaze...

pop

pre 15 godina

jadne li reprezentacije kad joj je obrambeni igrac koji pravi previse gresaka najbolji igrac!!!!!
(zalosno..., 26. decembar 2008 18:07)

da pravi previse gresaka pa su ga zato izabrali u tim sveta i premijer lige!! ajde bezi smesan si....

darijokg

pre 15 godina

samim tim sto igra u MUN.U. je dokaz da je najbolji na svetu na svojoj poziciji ,, ovo mu dodje samo kao slag na tortu!!!! Vrhunski fudbaler!!!!
Nemanja svaka ti se dala

Bora

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam kako neko moze da poredi Vidica i Modrica... Pa Vidic je jedan od najboljih (citaj - najbolji) stopera na svetu. Dok je Lukica, decko koji je ove godine prvi put zaigrao u postenoj ligi, pa on je do juce igrao na Hrvatskim livadama u amaterskoj ligi. Osim toga, decko ima potencijala, priznajem, ali u svetu ima na 1000 takvih igraca, pa on kad bi dosao u neki veci klub (tipa Mancester, Celzi, Inter...) mogao bi da bude samo solidna rezerva jer je u pitanju prosecan igrac koji ima potencijala.

A sto se tice ''L'Ekipovih'' najboljih 11, pa to i nije neka strasna vest. To se od Vidica i ocekivalo, ponavljam decko je najbolji stoper sveta, nikada nisam video igraca koji tako dobro igra glavom. Uostalom, ovo mu je 2. godina zaredom da dobije to priznanje i ocekujem da ce nastaviti da ga dobija i u narednim godinama...

PS. Moja mala prognoza: Modric za 2 godine - talentovani 1. rezervista Arminije iz Bilefelda!

Pozdrav.

VG

pre 15 godina

E stvarno preteraste sa prepucavanjima i Modricem, Corlukom, Grobarima, Delijama, Bambijem...
Kakve oni veze imaju sa Nemanjom??
Dosta vise sa tim kompleksima.

I naravno svaka cast Nemanji na ovom izboru. Zasluzio je.

ponosni,nego sta!!!!

pre 15 godina

STARMO Aaaaa zasto vase fudbalske strine ne igraju za isti taj Mancester? Ne moze tu da igra svako,tu igraju samo majstori i svaki,pazi SVAKI od njih cini tu masinu!!! Ali sta vama vredi objasnjavati,kada o takvom fudbaleru mozete da citate samo u komsiluku!! I jos nesto,i jesmo ponosni jer imamo zasto jer imamo takvog majstora kao sto je VIDIC!! Kazes:COVJECE NE MOGU VJEROVATI KAKO SE UZDIZETE ZBOG OVOGA.....Cuj,znamo da ne mozes da verujes jer tako nesto ne mozes ni da zamislis,a kamoli da se ponosis!!! Zato citaj i veruj jer smo zaista ponosni,a imamo i sa cim da se ponosimo,a vi...Sta da vam kazem,navratite na sajt B92 cisto da vidite kako to rade ponosni Srbi!!!

Novi Sad

pre 15 godina

Dodjem uvece sa posla, jedem sednem malo za kompjuter, otvorim B92 sajt da vidim sta ima od sporta kad ono- Na svakoj vesti o Srpskom sportisti ili Srpskom timu jedan isti decko koji se potpisuje sa d ostavlja makar po 4-5 komentara na jedan clanak, a po vremenu vidim da ne pise u jednom delu dana vec od jutra do mraka!!!Stvarno ne razumem dal ti momce imas neki posao ili zanimanje osim da se rasparavljas i prepucavas na ovom sajtu o tome dal je Vidic i koliko dobar koliko ste vi bolji u fudbalu od Srbije i sl. da pricas koliko mi imamo komplekse, a ti bukvalno ceo dan visis ovde i samo cekas sta ce ti ko odgovoriti, trazis poruke na koje ces da iskontriras...Za mene to nije normalno, ali stvarno, a pogotovo sto kao vrhunac taj isti momak ovde prica kako mi imamo komplekse a on se ne skida sa B92(komentare iskljucivo ostavlja na vestima o nasim sportisitma)???Ja iskreno nekad odem na Index da procitam vest o nasem sportisti ili klubu i vidim mnogo zlobnih komentara ali nikad i nijednom do sad nisam ostavio komentar a pogotovo nekog provocirao!Kad neko prica da su bolji u Tenisu, da je Djokovic los...Ja se samo nasmejem i izadjem, bas zato sto znam da to nije tako i zato sto ne moram nikog da provociram i da mu govorim da je kompleksas da bi dokazo suprotno...A kamol i da visim ceo dan tamo da vidim sta ce ko napsisati...

grobar

pre 15 godina

Svaka cast Nemanja i GROBARI su uz tebe.SRBIJA sa ovakvim igracima i Anticem najboljim selektorom ce biti svetski prvak koliko god to nekima bilo krivo.SRBIJAAAAAAAAAA

Zelja NS

pre 15 godina

A sto niko ne napise da je Modric najbolji??? Gde su sad zapadni susedi da pisu, sta je sad maca pojela jezik ili boli sto je Srbin na frhu sveta??? Uskoro ce tu i Krasic, Kacar i Aleksic!

Vlada_NBgd

pre 15 godina

Je l' Hrvatska ikad ista osvojila u fudbalu? Je l' vi, dragi susedi, imate neku titulu, neki trofej, bilo sta?

Treca na svetu je bila i Turska, bio je i Cile, Svedska je bila vicesampion (dakle, bolja od vas)...ako je to vas rang, apsolutno prihvatam.

Mi, ovde u Srbiji, imamo klupski naslov svetskog i evropskog prvaka, imamo vicesampiona Evrope i vicesampiona Kupa UEFA. Imate li vi ista sem tog treceg mesta?

Je l' imate fudbalera koji igra u klubu koji konkurise za naslov prvaka Evrope ili makar u klubu koji ce ikad konkurisati za naslov prvaka Evrope? Uz duzno postovanje, Salke, HSV i Totenhem su evropska D kateogrija, a vasi najbolji igraci igraju bas u tim klubovima.

Mi u Srbiji imamo najmanje dvojicu koja su najozbiljniji konkurenti za titulu prvaka Evrope (jedan je vlasnik iste).

O kojoj fudbalskoj moci vi pricate? Imate li iza te moci, dragi susedi, da stavite bilo kakvo odlicje?

Vi ste losiji i od Celsija - puno reklame, a od trofeja nista!

marko kg

pre 15 godina

Alo Hrvati kompleksasi zar ste toliko optereceni svim onim sto je nase a sto vredi idite na svoj sajt pa saljite komentare i jos nesto pozdravlja vas Senturk ono u 120 i nekom minutu je bas bilo super

milan_Man_utd

pre 15 godina

Ma nama treba kompletan igrac kao sto je Kezman............. Salim se naravno, Nemanja Vidic je svoijim igrama zasluzio da bude u najboljih 11. Ali njegov ispad sad u finalu ostavice mrlju u njegovoj karijeri......

shuba pk

pre 15 godina

Svaka ti cast Nemanja, ti si zlato srpskog fudbala. Igras bez greske od kad si dao onaj gol grobarima na grobulju. Siguran sam da si ti najbolji stoper istocne evrope,svih vremena. Ako zna neko nekog bolje , neka kaze da uporedim sprem da je to nemoguce.

green aca

pre 15 godina

Sasvim normalna stvar. A odakle iz kog naseg tima je Nemanja potekao i stekao afirmaciju.FC Red Star

@zaagat

Uh ala se ti razumes u fudbal. da nije mozda Corluka, Pokrivac, Deka, Cebe, Jastuk igrac

Vanja

pre 15 godina

Svaka cast majstore,samo tako neka nastavi i bice najbolj igrac na svetu.Sve nagrade i priznanja je zasluzeno dobio svojim igrama i ponasanjem.Vida-Legenda.

saleNS

pre 15 godina

@Mojsije Ezkulj
Gde mogu da nadjem to sto ti pusis?haha svaka cast tebi decko!

@Sajkaca
Gospodine, L'ekip je institucija veca od nase jadne drzave.

@svi ostali kompleksasi iz Hrvatske kao i iz Srbije
samo jedna izreka:
Ko nema cime da se ponosi, ponosi se nacionalnom pripadnoscu.

A sad ozbiljno, zelim da i ja cestitam Nemanji Vidicu na ovom ogromnom priznanju. I naravno da ga je zasluzio! Svaka cast Nemanja! Samo tako nastavi!

gundelj

pre 15 godina

Ma bas me briga za Vidica,i sve ostale "njihove"- SAMO NAPRED PARTIZAN!!! A i fudbal nam je vrh kad nam je bekcina najjaci internacionalac!

Di Canio

pre 15 godina

Normalna stvar da SRBI budu medju najboljima!Nego gde je onaj najbolji napadac vucinic,i onaj modric itd???ZIVELA KRALJEVINA SRBIJA Forza Lazio

neznalica

pre 15 godina

Opet ista prica, neko rece da je Libija imala Veu, Irska Besta isl... Ali mi imamo i Stankovica u Interu, Krasica u Realu (uskoro), Bambija u Man Utd-u (potrdjeno), itd, itd...
A jos neko rece da Corluka ima 23 godine da je vec u Totenhemu, da je Vidic u tim godinama bio u Zvezdi, a gde je Bane s 24 godine, ja mislim da je u Celsiju, nisam siguran

BorkoSavic

pre 15 godina

Za one koji podcenjuju izbor jednog francuskog lista(a imaju preko 50.godina,kao i ostale neverne Tome):L,ekip je osnovao kup(ligu) sampiona,kup evropskih nacija(prvenstvo Evrope).Dovoljno od tog "skromnog"lista.

Marijus

pre 15 godina

Navijaci Mancestera jednog od najvecih klubova na svetu pevaju Vidicu: Nemanja Vidic ubica iz Srbije dolazi po vas i je''no ce da vas ubije. xaxaxaxa bravo majstore ali to nije nista jer Partizan ima 7 igraca u idealnom timu super smor lige a hrvati imaju 11 igraca u idealnom timu Hrvatske lige. Misim nemo da se ljutite al sve je tako. Nemanja kralj

d

pre 15 godina

vidicu svaka cast a neki jadni ne mogu podnijeti sto je hrvatska tolko bolja pa se hvataju toga kako mi nemamo vidica(ali nekako i ne spominju da imamo napadacki tandem koji najbolje zabijaju u evropi i veznajaka koji je najvise zabio od svih veznjaka u evropi) ali imamo CIJELI TIM koji je u 4-finalu eura i koji je u stanju izbaciti engleze u njihovom dvoristu.

Delija iz Tetova

pre 15 godina

@Basel smesan si kao crtan film! pa covece taj Vidic ne samo da je najbolji odbrambeni igrac sveta vec ove godine ima VISE golova (do sada) od vasih neki Mordic i krajcar (zajedno) , moram da ti dam vi imate TIM mi imamo za VAS za dve klase boljih igraca,samo vidi u koji tmovi igraju nasi i vasi i jos jedno (najvazno) i mi smo sad poceli da igrami kao tim i odma se vidi rezultate mi smo u uspon a vi??? poz

Šajkača

pre 15 godina

Stvarno su ova prozivanja komšija ("gde je Modrić? Ćorluka?" Itd...) BEDNA! Šta sad, samo zato što je jedan Srbin ušao u najbolji tim - i to prema jednom francuskom časopisu - kao, svi Srbi su nešto super??? "Bolji smo od Hrvata, u-ta-taaa"!
Kako vas nije sramota, bre? Šta ste pa VI uradili u svom životu da se možete porediti sa susedima? I čemu, uopšte, ta detinjasta prepucavanja?
Nemanji svaka čast. Imam 54 godine i ne sećam se da smo ikada imali boljeg odbrambenog igrača. ALI, zbog ovih imbecilnih, moronskih, prozivanja me je iskreno STID što sam Srbin.
Jesmo li stvarno toliko mali i jadni? Jesmo li stvarno toliko ZLOBNI?
Jesmo, izgleda...

purenjak

pre 15 godina

Some say he`s got a pneumatic legs and he has been wanted by CIA!!

Some say he have a dolphin skin and can talk to cats!!

Some say he` genitals are turned upsidedown

He is the only living creature in the world who can call Chuck Norris gay......

Some say that when u open his belly to see whats inside u dont find a stomach, u find a gas tank !!!

Some say he outran the Energizer bunny in an endurance race, and he makes clocks go backwards.

Some say he is saddams weapon of mass destruction and if he broke wind millions would die...

Some say he speaks in morse code and that his farts sound like a ferrari
enzo..

Some say that his shoulders are made of carbon fiber and his joints are hydraulic!!

all we know he`s name is
NEMANJA VIDIC

novisad

pre 15 godina

Lep je taj patriotizam i dizanje srpskog fudbalera u nebesa ali Vidic bolji od Terija???Nikad bio niti ce biti.
(LEX, 27. decembar 2008 15:07)

lepo je shto se ti lozhish na chelzi, i poshtujesh Terija kao kapitena, ali CHINJENICA je da je Vidic bolji od Terija. pogledaj neku utakmicu objektivno.

Milan

pre 15 godina

Svaka cast za Nemanju!
Gde nadjose Kasiljasa? On je rupa nevidjena.Kapelo je hteo da ga proda i da stavi Lopeza (sad u Viljarealu) ali on je nedodirljiv.

promjene

pre 15 godina

Samo da pitam ove koje spomiju hrvate kad je vijest o Srrpskim nogometasima!?Kako je to igrac koji ima 23 godine i nema pojma o nogometu odveo Hrvatsku na euro,a jedan od najboljih nogometasa svijeta Vidic(27 god)nije odveo svoju reprezentaciju na euro ili kako je njegova odbrana primila10 golova u 3 utakmice na zadnjem svjetskom prvenstu?Odgovor molim

Basel

pre 15 godina

Vidić je upravo to za što ga je i L'Equipe proglasio - jedan od najboljih svjetskih stopera u posljednjih deset godina. No, on je samo stoper - igrač koji pazi na protivničkog napadača, igrač koji zna oduzeti loptu (ako je dobar, bez faula), ali i igrač koji ne zna predriblati, koji ne zna gurnuti loptu u "mrtvu" šansu i koji može dati gol samo ako ga lopta slučajno pogodi u glavu. On može biti dodatna kvaliteta kad momčad ima izvanredne veznjake i napadače, ali sam ne može donijeti dodatnu kvalitetu.
A njegova reprezentacija... recimo to ovako: Sjeverna Irska je imala Besta, Liberija Weaha, Wales još uvijek ima Giggsa... sve igrači koji su jednom bili među najboljima u sličnim izborima. I nisu "samo" stoperi. Nego su nogometaši koji donose dodatnu kvalitetu. Ali što im vrijedi kad im je kvaliteta suigrača u nacionalnom timu bila takva da svoju reprezentaciju nisu mogli podići iznad... 40. mjesta na svijetu.

moje ime

pre 15 godina

e jos samo da nemanja igra u liverpulu...niko im nista ne bi mogao...
ja stvarno ne znam sto se svi tolko raduju zbog ovog izbora,pa meni je potpuno normalno i ocekivano da bude medju najboljima na svetu...sto tolka radost,to je sve normalno...

ika

pre 15 godina

Mogu samo oni koji nisu realni da ga pljuju i porede sa nekim igracima koji mu nisu ni prineti! Ali stvarno: JEDAN JE NEMANJA VIDIC!!!!!!

PONOSNI GROBAR

pre 15 godina

Svaka cast majstore,samo tako nastavi! ljudi to je srpski igrac i nema veze sto je igrao za CZ! A ZVEZDASICA bolje da ide da kuva rucak i radi neke druge poslove nego sto komentarise FUDBAL, zeno nije ovo za tebe!

box

pre 15 godina

ovde vecinu ne veseli sto modric i corluka nisu u sastavu kako je to protumacio neko od hrvata, vec je pominjanje njihovog izostanka komentar na vas tuzan obicaj da se i najmanje pominjanje modricevog i corlukinog imena u izvestajima stranih agencija pretvara na vasim sajtovima u neosnovane hvalospeve o njihovom talentu i znanju

Guest

pre 15 godina

a VEDAD IBISEVIC......kao najbolji napadach.....jedva chekam da vidim kad se sasrtanu ibisevic i vidic.....pa che se onda vidit kokve je klase vidich....ima da ga nabusi.poz svima :)))

jad,tuga i bijeda...

pre 15 godina

pa zato tako lose i igrate na "rijetkim" velikim natjecanjima jer vam je obrambeni igrac najbolji igrac,, gdje je vidic bio sad na proslom europskom prvenstvu,nigdje, nigdje i nigdje,,vidic ima 27 godina a jos nije igrao na SP ili EP,stvarno zalosno, a kad se plasirate onda se kuci vracate poderanih gaca sa najvecom gol razlikom u povijesti nogometa,,o jadne li reprezentacije kada joj je obrambeni igrac najbolji igrac!!!!

dusan

pre 15 godina

pa vidic to i zasluzuje .nemanja je najbolji obrambeni igrac na svetu . da to nije nebih mancester njemu davao 70,ooo. hiljada funti sedmicno . pa sta to znaci . znaci da smo sretni da taj momak igra za nasu srbiju , jos onaj subotic ako se uklopi a izgleda da hoce , cim ga je antara osacovo, mora da je dobar , e to ce biti tandem za 2 godine u mancesteru.nemanja sve najbolje.

Milan

pre 15 godina

Uvek ce biti primedbi na savrsen tim, ima mnogo dobrih igraca na svetu, ali ovo je ipak prilicno realno. Kasiljas umesto Bufona zahvaljujuci tituli i super odbranama na evru, mozda nije bolji igrac, ali trenutno to je to. Ovaj napad je san svakog trenera i nocna mora svake odbrane, StiviDzi, Mesi, El Nino i Ibra, da se najezis, uh.

Nikol

pre 15 godina

Sve cestitke Nemanji Vidicu! Mnogo zalim zbog onog crvenog kartona, zbog kog nece moci nastupati protiv Intera u Ligi Sampiona:(
Murinjo se na osnovu toga je rekao da je Nemanja stub odbrane, tima i bukvalno mu zahvalio na tom crvenom kartonu, jer im je olaksao posao...
Nemanji jos jednom, SVAKA CAST i samo tako neka nastavi, da ga zdravlje posluzi!

nikola

pre 15 godina

a ti "aaaa",pa ti ne znas kako maicon izgleda i kakve tri utakmice bre... covek ne prestaje da bude najbolji bek jos iz vremena kad je igrao za monako... a vidic,blagi boze! kiksara!

d

pre 15 godina

svaka cast vidicu,ali istina je da je jadan onaj tim kojem je glavni igrac obrambeni igrac sto se vidi po rezultatima reprezentacije.
na sta je srbija spala da nema ni jednog pravog dokazanog ofenzivca a prije je uvijek imala.kompletno mislim da i bosna i srbija i hrvatska to po talentu igraca moraju imati.a hrvatska i bosna imaju a srbija nema.jedini koji bi to mogao postati je sulejmani,ali to se tek treba desit.

AckoSever

pre 15 godina

Nemanja Vidic je pre svega izuzetno dobar momak, a o njegovim fudbalskim kvalitetima dovoljno govore pohvale strucnjaka i prikazane igre.Ne razumem potrebu grobara i pripadnika drugih nacionalnosti da zlovoljno komentarisu izbor jednog sportskog lista.Smesni ste!Zvezda trenutno igra nikakav fudbal, ali svakom Deliji je cast da procita da je Zvezdin bivsi igrac jedan od najboljih odbrambenih na svetu.NAPRED ZVEZDO!

d

pre 15 godina

vidicu svaka cast.
ja ne vidim da neko pljuje po vidicu(kad se kaze prosjecni stoper to nije pljuvanje,pljuvanje je kad se kaze da je los,a ja nisam rekao ni jedno ni drugo).ne vidim ni da neko precjenjuje modrica a vi ga pljujete kompleksi.
a sto se tice kompleksa ima ih i vise nego sto sam mislio pa na vijesti o jednom srbinu u timi l'ekipa(znaci tim vrh) spominju 2 hrvata.
a sto se tice corluke ofenzivno uvjerljivo ali uvjerljivo najbolji desni bek u ligi(zapravo jos samo bosingwu nisam gledao on ne znam kakav je ofenzivno).
corluka je i defenezivno odlican(ukupno je sigurno u prva 3-4 desna beka lige) inace ne bi mogao biti glavni obrambeni u utakmici(a igrao je stopera ne beka) protiv man uniteda,cuvajuci berbatova i ronalda koji se nisu vidili.
dalje on sad ima 22 godine,godinu dana je na otoku i vec je promjenio klub.nezamjenjiv je i u jednom i u drugom klubu.
vidicu svaka cast ali kao sto i sami znate on je sa 22 bio u zvezdi a ovaj je vec dokazana svjetska klasa koja ima vec dva transfera koja skupa vrijede 27 miliona eura.

gicici

pre 15 godina

Ma jeste kako ne,panicar broj jedan na svetu,jel pamtite utakmicu sa Milanom sta mu je radio Kaka jedan na jedan je veliki panicar,kad uzme loptu na nogu samo gleda gde da bace...

concha espina

pre 15 godina

Svaka cast Nemanja!Ti si trenutno nas najbolji fudbaler!I molim vas nemojte da spominjete Corluku i Modrica, neka se to radi na Indexu kada vec vest nema nikakve veze sa njima!Da posle ne ispadne da smo kompleksasi kao komsije!!A vi sto pljujete Kezmana-PST!

e

pre 15 godina

11 idealnih EX-Yuge u formaciji 4-3-1-2 za ovu godinu bi po mom izgledalo ovako:

Pletikosa

Corluka Ivanovic Vidic Simunic

Kranjcar Salihovic Srna

Modric

Olic Ibisevic

domagojevic

pre 15 godina

naj 11 sa ex-yu podrucja

stojkovic
ivanovic vidic subotic dragutinovic
kuzmanovic stankovic kacar krasic
jovanovic ibisevic

Dusan

pre 15 godina

a sta je sa ibisevicem iz hofenhajma? sakodnevno ga svi hvale da je jedan od najoljih strelaca u evropi (cak sam cuo da je trebao da igra za reprezentaciju srbije),a ovde ni da ga se sete.....

d

pre 15 godina

kao prvo visim na ovome sajtu po cijeli dan jer mi se to sviđa.
kao drugo zivio sam nekad u srbiji pa su mi vijesti iz srbiji zanimljive.
kao trece nemam nikakve komplekse(svejedno mi je koja je srbija) nego se javljam da sprdam komplekse nekih srpskih forumasa.
i kao cetvrto kako bi moga imati komplekse(premda mi je svejedno) kad srpska repka losa u nogometu a htvatska dobra.
molim vas objavu clanka,bilo bi u redu da se cuje moj odgovor.

skandinavac

pre 15 godina

Interesantna da nema Italijanskih igraca ??/ osim Ibrahimovica..koji je swedski bosanac,/a oni su prvaci svijeta koliko je to realno ?!
sve je to subjektivno na listi su mnogi koji nemaju svjetski kvalitet..neznam koji su kriteriji..bice zanimljiv duel Zlatan-Vidic i kvart final..

starmo

pre 15 godina

Covjece pa ne mogu vjerovati da se tako uzdizete zbog ovoga.Svaka cast Vidicu najbolji proizvod srpskog nogometa u zadnjih 30 godina ali budimo realni, covjek igra u Man U masini od kluba tako da bi i moja stara strina uz malo bolje pripreme imala dobre sanse.Pogotovo sto pored one gluperde Ferdinanda izgleda ko Jumbo Jet.

Mojsije Ežkulj

pre 15 godina

Dobro je sto je Vidic uspeo da se izbori za ovo laskavo priznanje, ali opet to je i velika obaveza obzirom da on (vidic) vec drugi put za redom osvaja ovo laskavo priznanje koje ne mogu da osvoje bas svi... Vidic je nesumnjivo u ovom trenutku jedan od najboljih igraca ako ne i najbolji igrac, ali on mora jos mnogo toga da uci da bi postao numero uno u odnosu na Vijerija i Iniestu i Urumova... pre svega treba da popravi igru jedan na jedan i da malo agresivnije ulazi u duele, a ne kao smezurani sundjer koji vapi za deterdzentom, u protivnom Vidic ce doziveti sudbinu Marija Kempesa koji je takodje bio fudbaler kao i Nemanja Vidic. Evo dok ovo pisem vozim se autobusom ka mladenovcu, u stvari ne vozim se, to je plod moje uobrazilje. Moram prodati sondu ako zelim da skupim novac za novaka a to nece ici bez kompromisa djevrek

gundelj

pre 15 godina

Ma bas me briga za Vidica,i sve ostale "njihove"- SAMO NAPRED PARTIZAN!!! A i fudbal nam je vrh kad nam je bekcina najjaci internacionalac!

DrAgisha

pre 15 godina

Ma kakav, pa oni su u zabludi, ma cijeli svijet je u zabludi, Nemanja je smo "prosječan štoper", ovo je "nevjerojatna glupost"...
Nekima da dođe SAF i kaže u facu "Vidić je klasa" oni bi i dalje isto govorili.

jad,tuga i bijeda...

pre 15 godina

pa zato tako lose i igrate na "rijetkim" velikim natjecanjima jer vam je obrambeni igrac najbolji igrac,, gdje je vidic bio sad na proslom europskom prvenstvu,nigdje, nigdje i nigdje,,vidic ima 27 godina a jos nije igrao na SP ili EP,stvarno zalosno, a kad se plasirate onda se kuci vracate poderanih gaca sa najvecom gol razlikom u povijesti nogometa,,o jadne li reprezentacije kada joj je obrambeni igrac najbolji igrac!!!!

Guest

pre 15 godina

a VEDAD IBISEVIC......kao najbolji napadach.....jedva chekam da vidim kad se sasrtanu ibisevic i vidic.....pa che se onda vidit kokve je klase vidich....ima da ga nabusi.poz svima :)))

d

pre 15 godina

vidicu svaka cast.
ja ne vidim da neko pljuje po vidicu(kad se kaze prosjecni stoper to nije pljuvanje,pljuvanje je kad se kaze da je los,a ja nisam rekao ni jedno ni drugo).ne vidim ni da neko precjenjuje modrica a vi ga pljujete kompleksi.
a sto se tice kompleksa ima ih i vise nego sto sam mislio pa na vijesti o jednom srbinu u timi l'ekipa(znaci tim vrh) spominju 2 hrvata.
a sto se tice corluke ofenzivno uvjerljivo ali uvjerljivo najbolji desni bek u ligi(zapravo jos samo bosingwu nisam gledao on ne znam kakav je ofenzivno).
corluka je i defenezivno odlican(ukupno je sigurno u prva 3-4 desna beka lige) inace ne bi mogao biti glavni obrambeni u utakmici(a igrao je stopera ne beka) protiv man uniteda,cuvajuci berbatova i ronalda koji se nisu vidili.
dalje on sad ima 22 godine,godinu dana je na otoku i vec je promjenio klub.nezamjenjiv je i u jednom i u drugom klubu.
vidicu svaka cast ali kao sto i sami znate on je sa 22 bio u zvezdi a ovaj je vec dokazana svjetska klasa koja ima vec dva transfera koja skupa vrijede 27 miliona eura.

starmo

pre 15 godina

Covjece pa ne mogu vjerovati da se tako uzdizete zbog ovoga.Svaka cast Vidicu najbolji proizvod srpskog nogometa u zadnjih 30 godina ali budimo realni, covjek igra u Man U masini od kluba tako da bi i moja stara strina uz malo bolje pripreme imala dobre sanse.Pogotovo sto pored one gluperde Ferdinanda izgleda ko Jumbo Jet.

milan_Man_utd

pre 15 godina

Ma nama treba kompletan igrac kao sto je Kezman............. Salim se naravno, Nemanja Vidic je svoijim igrama zasluzio da bude u najboljih 11. Ali njegov ispad sad u finalu ostavice mrlju u njegovoj karijeri......

promjene

pre 15 godina

Samo da pitam ove koje spomiju hrvate kad je vijest o Srrpskim nogometasima!?Kako je to igrac koji ima 23 godine i nema pojma o nogometu odveo Hrvatsku na euro,a jedan od najboljih nogometasa svijeta Vidic(27 god)nije odveo svoju reprezentaciju na euro ili kako je njegova odbrana primila10 golova u 3 utakmice na zadnjem svjetskom prvenstu?Odgovor molim

Basel

pre 15 godina

Vidić je upravo to za što ga je i L'Equipe proglasio - jedan od najboljih svjetskih stopera u posljednjih deset godina. No, on je samo stoper - igrač koji pazi na protivničkog napadača, igrač koji zna oduzeti loptu (ako je dobar, bez faula), ali i igrač koji ne zna predriblati, koji ne zna gurnuti loptu u "mrtvu" šansu i koji može dati gol samo ako ga lopta slučajno pogodi u glavu. On može biti dodatna kvaliteta kad momčad ima izvanredne veznjake i napadače, ali sam ne može donijeti dodatnu kvalitetu.
A njegova reprezentacija... recimo to ovako: Sjeverna Irska je imala Besta, Liberija Weaha, Wales još uvijek ima Giggsa... sve igrači koji su jednom bili među najboljima u sličnim izborima. I nisu "samo" stoperi. Nego su nogometaši koji donose dodatnu kvalitetu. Ali što im vrijedi kad im je kvaliteta suigrača u nacionalnom timu bila takva da svoju reprezentaciju nisu mogli podići iznad... 40. mjesta na svijetu.

d

pre 15 godina

vidicu svaka cast a neki jadni ne mogu podnijeti sto je hrvatska tolko bolja pa se hvataju toga kako mi nemamo vidica(ali nekako i ne spominju da imamo napadacki tandem koji najbolje zabijaju u evropi i veznajaka koji je najvise zabio od svih veznjaka u evropi) ali imamo CIJELI TIM koji je u 4-finalu eura i koji je u stanju izbaciti engleze u njihovom dvoristu.

Milan

pre 15 godina

Svaka cast za Nemanju!
Gde nadjose Kasiljasa? On je rupa nevidjena.Kapelo je hteo da ga proda i da stavi Lopeza (sad u Viljarealu) ali on je nedodirljiv.

ZVEZDASICA

pre 15 godina

Gde li su sada oni MALI ljudi koji su jedva docekali i najmanji Vidicev kiks pa da sednu za kompjuter i da pisu razne gluposti kako bi se tesili?? Izvolite gospodo,javite se makar sa jednom recenico,kakva dolikuje ovakvom fudbaleru,a to je:MAJSTORE,KAPA DOLE!! Sta drugo da vam kazemo,mozete pisati sta hocete,aliii dzaba vam, njegove titule,i razna priznanja govore vise i od bilo koga!!! A vi kako te??? Mi smo vise nego ponosni,jer mi imamo sve ono o cemu vi mozete.....Ustvari ne mozete ni da sanjate,mi imamo VIDICA,a vi? Placite i dalje!!! I samo jos nesto: NEMANJA VIDIC,jedan je NEMANJA VIDIC,NEEEMAANJAA VIIDIIIC.....

Bravo majstore

pre 15 godina

Nemanja Vidic does not sleep. He waits.

Nemanja Vidic once turned up for training late - Fergie fined the rest of the team for being early.

Nemanja Vidic does not "style" his hair. It lays perfectly in place out of sheer terror.

When Nemanja Vidic exercises, the machine gets stronger

Nemanja Vidic's tears cure cancer. Too bad he has never cried

Nemanja Vidic sleeps with a nightlight on. Not because he's scared of the dark. But because the dark is scared of Nemanja Vidic.

The Black Eyed Peas were just The Peas until Nemanja Vidic heard their music.

Nemanja Vidic can leave a message before the beep.

Nemanja Vidic can touch MC Hammer.

Nemanja Vidic can lick his elbow. And he can make you lick yours.

People Used to think Nemanja Vidic was a ghost, due to the fact he's white and walks through walls.

Nemanja Vidic can teach an old dog new tricks.

Nemanja Vidic hates The Beatles; two to go.

Šajkača

pre 15 godina

Stvarno su ova prozivanja komšija ("gde je Modrić? Ćorluka?" Itd...) BEDNA! Šta sad, samo zato što je jedan Srbin ušao u najbolji tim - i to prema jednom francuskom časopisu - kao, svi Srbi su nešto super??? "Bolji smo od Hrvata, u-ta-taaa"!
Kako vas nije sramota, bre? Šta ste pa VI uradili u svom životu da se možete porediti sa susedima? I čemu, uopšte, ta detinjasta prepucavanja?
Nemanji svaka čast. Imam 54 godine i ne sećam se da smo ikada imali boljeg odbrambenog igrača. ALI, zbog ovih imbecilnih, moronskih, prozivanja me je iskreno STID što sam Srbin.
Jesmo li stvarno toliko mali i jadni? Jesmo li stvarno toliko ZLOBNI?
Jesmo, izgleda...

e

pre 15 godina

11 idealnih EX-Yuge u formaciji 4-3-1-2 za ovu godinu bi po mom izgledalo ovako:

Pletikosa

Corluka Ivanovic Vidic Simunic

Kranjcar Salihovic Srna

Modric

Olic Ibisevic

Milan

pre 15 godina

ovo mora da je neka greska !!?!
A gde su tu Modric i Corluka?

U slucaju da jos nije izabran tim univerzuma, izvinite sto trcim pred rudu...
BTW, cestitke "prosecnom Vidicu"...

d

pre 15 godina

svaka cast vidicu,ali istina je da je jadan onaj tim kojem je glavni igrac obrambeni igrac sto se vidi po rezultatima reprezentacije.
na sta je srbija spala da nema ni jednog pravog dokazanog ofenzivca a prije je uvijek imala.kompletno mislim da i bosna i srbija i hrvatska to po talentu igraca moraju imati.a hrvatska i bosna imaju a srbija nema.jedini koji bi to mogao postati je sulejmani,ali to se tek treba desit.

gicici

pre 15 godina

Ma jeste kako ne,panicar broj jedan na svetu,jel pamtite utakmicu sa Milanom sta mu je radio Kaka jedan na jedan je veliki panicar,kad uzme loptu na nogu samo gleda gde da bace...

nikola

pre 15 godina

a ti "aaaa",pa ti ne znas kako maicon izgleda i kakve tri utakmice bre... covek ne prestaje da bude najbolji bek jos iz vremena kad je igrao za monako... a vidic,blagi boze! kiksara!

neznalica

pre 15 godina

Je l' to onaj prosecan stoper sto stalno pravi greske i kiksira, najslabija karika MU-a??? Ma mora da je redakcija B92 napravila gresku, da treba da pise Corluka, a ne Vidic.

Svaka cast Nemanji, samo nek nastavi tako!!!

PONOSNI GROBAR

pre 15 godina

Svaka cast majstore,samo tako nastavi! ljudi to je srpski igrac i nema veze sto je igrao za CZ! A ZVEZDASICA bolje da ide da kuva rucak i radi neke druge poslove nego sto komentarise FUDBAL, zeno nije ovo za tebe!

d

pre 15 godina

kao prvo visim na ovome sajtu po cijeli dan jer mi se to sviđa.
kao drugo zivio sam nekad u srbiji pa su mi vijesti iz srbiji zanimljive.
kao trece nemam nikakve komplekse(svejedno mi je koja je srbija) nego se javljam da sprdam komplekse nekih srpskih forumasa.
i kao cetvrto kako bi moga imati komplekse(premda mi je svejedno) kad srpska repka losa u nogometu a htvatska dobra.
molim vas objavu clanka,bilo bi u redu da se cuje moj odgovor.

Mojsije Ežkulj

pre 15 godina

Dobro je sto je Vidic uspeo da se izbori za ovo laskavo priznanje, ali opet to je i velika obaveza obzirom da on (vidic) vec drugi put za redom osvaja ovo laskavo priznanje koje ne mogu da osvoje bas svi... Vidic je nesumnjivo u ovom trenutku jedan od najboljih igraca ako ne i najbolji igrac, ali on mora jos mnogo toga da uci da bi postao numero uno u odnosu na Vijerija i Iniestu i Urumova... pre svega treba da popravi igru jedan na jedan i da malo agresivnije ulazi u duele, a ne kao smezurani sundjer koji vapi za deterdzentom, u protivnom Vidic ce doziveti sudbinu Marija Kempesa koji je takodje bio fudbaler kao i Nemanja Vidic. Evo dok ovo pisem vozim se autobusom ka mladenovcu, u stvari ne vozim se, to je plod moje uobrazilje. Moram prodati sondu ako zelim da skupim novac za novaka a to nece ici bez kompromisa djevrek

toliko

pre 15 godina

GUNDELJ tvoj komentar je tipican komentar jednog malog grobara!!!!! Kazes takav nam je fudbal,kada nam je bekcina proglasena za najboljeg fudbalera? Pa kakav tek onda imaju fudbal ostale zemlje koje takve fudbalere nemaju ni na sirem spisku? Ajde ti lepo,uzivaj u tvom partizanu,Evropa i Svet neka uziva u majstoru kakav je VIDIC,a mi cemo da uzivamo u njegovim igrama,titulama i u priznanjima koje dobija!!!Za prave navijace je cast kada jedan Srbin dobije ovakvo priznanje,ali sta ti znas? Ti si smo............precutacu,jer takvom navijacu kao sto si ti i svaka najruznija rec,bi bila kompliment!

Vlada_NBgd

pre 15 godina

Je l' Hrvatska ikad ista osvojila u fudbalu? Je l' vi, dragi susedi, imate neku titulu, neki trofej, bilo sta?

Treca na svetu je bila i Turska, bio je i Cile, Svedska je bila vicesampion (dakle, bolja od vas)...ako je to vas rang, apsolutno prihvatam.

Mi, ovde u Srbiji, imamo klupski naslov svetskog i evropskog prvaka, imamo vicesampiona Evrope i vicesampiona Kupa UEFA. Imate li vi ista sem tog treceg mesta?

Je l' imate fudbalera koji igra u klubu koji konkurise za naslov prvaka Evrope ili makar u klubu koji ce ikad konkurisati za naslov prvaka Evrope? Uz duzno postovanje, Salke, HSV i Totenhem su evropska D kateogrija, a vasi najbolji igraci igraju bas u tim klubovima.

Mi u Srbiji imamo najmanje dvojicu koja su najozbiljniji konkurenti za titulu prvaka Evrope (jedan je vlasnik iste).

O kojoj fudbalskoj moci vi pricate? Imate li iza te moci, dragi susedi, da stavite bilo kakvo odlicje?

Vi ste losiji i od Celsija - puno reklame, a od trofeja nista!

skandinavac

pre 15 godina

Interesantna da nema Italijanskih igraca ??/ osim Ibrahimovica..koji je swedski bosanac,/a oni su prvaci svijeta koliko je to realno ?!
sve je to subjektivno na listi su mnogi koji nemaju svjetski kvalitet..neznam koji su kriteriji..bice zanimljiv duel Zlatan-Vidic i kvart final..

domagojevic

pre 15 godina

naj 11 sa ex-yu podrucja

stojkovic
ivanovic vidic subotic dragutinovic
kuzmanovic stankovic kacar krasic
jovanovic ibisevic

Bora

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam kako neko moze da poredi Vidica i Modrica... Pa Vidic je jedan od najboljih (citaj - najbolji) stopera na svetu. Dok je Lukica, decko koji je ove godine prvi put zaigrao u postenoj ligi, pa on je do juce igrao na Hrvatskim livadama u amaterskoj ligi. Osim toga, decko ima potencijala, priznajem, ali u svetu ima na 1000 takvih igraca, pa on kad bi dosao u neki veci klub (tipa Mancester, Celzi, Inter...) mogao bi da bude samo solidna rezerva jer je u pitanju prosecan igrac koji ima potencijala.

A sto se tice ''L'Ekipovih'' najboljih 11, pa to i nije neka strasna vest. To se od Vidica i ocekivalo, ponavljam decko je najbolji stoper sveta, nikada nisam video igraca koji tako dobro igra glavom. Uostalom, ovo mu je 2. godina zaredom da dobije to priznanje i ocekujem da ce nastaviti da ga dobija i u narednim godinama...

PS. Moja mala prognoza: Modric za 2 godine - talentovani 1. rezervista Arminije iz Bilefelda!

Pozdrav.

Zelja NS

pre 15 godina

A sto niko ne napise da je Modric najbolji??? Gde su sad zapadni susedi da pisu, sta je sad maca pojela jezik ili boli sto je Srbin na frhu sveta??? Uskoro ce tu i Krasic, Kacar i Aleksic!

marko kg

pre 15 godina

Alo Hrvati kompleksasi zar ste toliko optereceni svim onim sto je nase a sto vredi idite na svoj sajt pa saljite komentare i jos nesto pozdravlja vas Senturk ono u 120 i nekom minutu je bas bilo super

pop

pre 15 godina

jadne li reprezentacije kad joj je obrambeni igrac koji pravi previse gresaka najbolji igrac!!!!!
(zalosno..., 26. decembar 2008 18:07)

da pravi previse gresaka pa su ga zato izabrali u tim sveta i premijer lige!! ajde bezi smesan si....

green aca

pre 15 godina

Sasvim normalna stvar. A odakle iz kog naseg tima je Nemanja potekao i stekao afirmaciju.FC Red Star

@zaagat

Uh ala se ti razumes u fudbal. da nije mozda Corluka, Pokrivac, Deka, Cebe, Jastuk igrac

Di Canio

pre 15 godina

Normalna stvar da SRBI budu medju najboljima!Nego gde je onaj najbolji napadac vucinic,i onaj modric itd???ZIVELA KRALJEVINA SRBIJA Forza Lazio

ponosni,nego sta!!!!

pre 15 godina

STARMO Aaaaa zasto vase fudbalske strine ne igraju za isti taj Mancester? Ne moze tu da igra svako,tu igraju samo majstori i svaki,pazi SVAKI od njih cini tu masinu!!! Ali sta vama vredi objasnjavati,kada o takvom fudbaleru mozete da citate samo u komsiluku!! I jos nesto,i jesmo ponosni jer imamo zasto jer imamo takvog majstora kao sto je VIDIC!! Kazes:COVJECE NE MOGU VJEROVATI KAKO SE UZDIZETE ZBOG OVOGA.....Cuj,znamo da ne mozes da verujes jer tako nesto ne mozes ni da zamislis,a kamoli da se ponosis!!! Zato citaj i veruj jer smo zaista ponosni,a imamo i sa cim da se ponosimo,a vi...Sta da vam kazem,navratite na sajt B92 cisto da vidite kako to rade ponosni Srbi!!!

purenjak

pre 15 godina

Some say he`s got a pneumatic legs and he has been wanted by CIA!!

Some say he have a dolphin skin and can talk to cats!!

Some say he` genitals are turned upsidedown

He is the only living creature in the world who can call Chuck Norris gay......

Some say that when u open his belly to see whats inside u dont find a stomach, u find a gas tank !!!

Some say he outran the Energizer bunny in an endurance race, and he makes clocks go backwards.

Some say he is saddams weapon of mass destruction and if he broke wind millions would die...

Some say he speaks in morse code and that his farts sound like a ferrari
enzo..

Some say that his shoulders are made of carbon fiber and his joints are hydraulic!!

all we know he`s name is
NEMANJA VIDIC

darijokg

pre 15 godina

samim tim sto igra u MUN.U. je dokaz da je najbolji na svetu na svojoj poziciji ,, ovo mu dodje samo kao slag na tortu!!!! Vrhunski fudbaler!!!!
Nemanja svaka ti se dala

shuba pk

pre 15 godina

Svaka ti cast Nemanja, ti si zlato srpskog fudbala. Igras bez greske od kad si dao onaj gol grobarima na grobulju. Siguran sam da si ti najbolji stoper istocne evrope,svih vremena. Ako zna neko nekog bolje , neka kaze da uporedim sprem da je to nemoguce.

grobar

pre 15 godina

Svaka cast Nemanja i GROBARI su uz tebe.SRBIJA sa ovakvim igracima i Anticem najboljim selektorom ce biti svetski prvak koliko god to nekima bilo krivo.SRBIJAAAAAAAAAA

VG

pre 15 godina

E stvarno preteraste sa prepucavanjima i Modricem, Corlukom, Grobarima, Delijama, Bambijem...
Kakve oni veze imaju sa Nemanjom??
Dosta vise sa tim kompleksima.

I naravno svaka cast Nemanji na ovom izboru. Zasluzio je.

srx

pre 15 godina

@jad,tuga i bijeda

Da je vama neko kao Vidic u timu ne bi primali golove od Turske u posljednjem trenutku vec dobijene utakmice. Ili da vas prosjecni Englezi tuku kod kuce sa punom mrezom golova.

Inace, pogodili superkrativni-najbolji-igrac-Luka penal kad je bilo najbitnije? Ne?

A,Vidic? Kako je igrao u finalu CL? Lose?

he-he-he Jedite se jedite

Psi laju, karavani prolaze...

Dusan

pre 15 godina

a sta je sa ibisevicem iz hofenhajma? sakodnevno ga svi hvale da je jedan od najoljih strelaca u evropi (cak sam cuo da je trebao da igra za reprezentaciju srbije),a ovde ni da ga se sete.....

moje ime

pre 15 godina

e jos samo da nemanja igra u liverpulu...niko im nista ne bi mogao...
ja stvarno ne znam sto se svi tolko raduju zbog ovog izbora,pa meni je potpuno normalno i ocekivano da bude medju najboljima na svetu...sto tolka radost,to je sve normalno...

ika

pre 15 godina

Mogu samo oni koji nisu realni da ga pljuju i porede sa nekim igracima koji mu nisu ni prineti! Ali stvarno: JEDAN JE NEMANJA VIDIC!!!!!!

concha espina

pre 15 godina

Svaka cast Nemanja!Ti si trenutno nas najbolji fudbaler!I molim vas nemojte da spominjete Corluku i Modrica, neka se to radi na Indexu kada vec vest nema nikakve veze sa njima!Da posle ne ispadne da smo kompleksasi kao komsije!!A vi sto pljujete Kezmana-PST!

novisad

pre 15 godina

Lep je taj patriotizam i dizanje srpskog fudbalera u nebesa ali Vidic bolji od Terija???Nikad bio niti ce biti.
(LEX, 27. decembar 2008 15:07)

lepo je shto se ti lozhish na chelzi, i poshtujesh Terija kao kapitena, ali CHINJENICA je da je Vidic bolji od Terija. pogledaj neku utakmicu objektivno.

bosanac,hrvat....i ostali klinci!!

pre 15 godina

Pa kako??? Pa zar covek koji je osvojio dve uzastopne titule u Engleskoj,pa zar covek koji je postao sampion Evrope,pa zar covek koji je postao sampion Sveta,paaa zar covek koji je kako kaze Ferguson oslonac ekipe,aaa crveni karton?

Dejaldinjo

pre 15 godina

I od nas Grobara - čestitke!Svaka čast!
Pogotovo što izbor djeluje vrlo logično. Ne bih promijenio nijedno mjesto u ovom timu.

coolinar

pre 15 godina

jadne li reprezentacije kad joj je obrambeni igrac koji pravi previse gresaka najbolji igrac!!!!!
(zalosno..., 26. decembar 2008 18:07)

Zalosno je to sto se ti javljas na temu o najboljem odbrambenom igracu danasnjice,koji se nalazi na spisku najboljih 11 na planeti,a pritom na tom spisku nema igraca tvoje nacionalnosti....niti ce ih biti. . .!

Vanja

pre 15 godina

Svaka cast majstore,samo tako neka nastavi i bice najbolj igrac na svetu.Sve nagrade i priznanja je zasluzeno dobio svojim igrama i ponasanjem.Vida-Legenda.

Novi Sad

pre 15 godina

Dodjem uvece sa posla, jedem sednem malo za kompjuter, otvorim B92 sajt da vidim sta ima od sporta kad ono- Na svakoj vesti o Srpskom sportisti ili Srpskom timu jedan isti decko koji se potpisuje sa d ostavlja makar po 4-5 komentara na jedan clanak, a po vremenu vidim da ne pise u jednom delu dana vec od jutra do mraka!!!Stvarno ne razumem dal ti momce imas neki posao ili zanimanje osim da se rasparavljas i prepucavas na ovom sajtu o tome dal je Vidic i koliko dobar koliko ste vi bolji u fudbalu od Srbije i sl. da pricas koliko mi imamo komplekse, a ti bukvalno ceo dan visis ovde i samo cekas sta ce ti ko odgovoriti, trazis poruke na koje ces da iskontriras...Za mene to nije normalno, ali stvarno, a pogotovo sto kao vrhunac taj isti momak ovde prica kako mi imamo komplekse a on se ne skida sa B92(komentare iskljucivo ostavlja na vestima o nasim sportisitma)???Ja iskreno nekad odem na Index da procitam vest o nasem sportisti ili klubu i vidim mnogo zlobnih komentara ali nikad i nijednom do sad nisam ostavio komentar a pogotovo nekog provocirao!Kad neko prica da su bolji u Tenisu, da je Djokovic los...Ja se samo nasmejem i izadjem, bas zato sto znam da to nije tako i zato sto ne moram nikog da provociram i da mu govorim da je kompleksas da bi dokazo suprotno...A kamol i da visim ceo dan tamo da vidim sta ce ko napsisati...

Delija iz Tetova

pre 15 godina

@Basel smesan si kao crtan film! pa covece taj Vidic ne samo da je najbolji odbrambeni igrac sveta vec ove godine ima VISE golova (do sada) od vasih neki Mordic i krajcar (zajedno) , moram da ti dam vi imate TIM mi imamo za VAS za dve klase boljih igraca,samo vidi u koji tmovi igraju nasi i vasi i jos jedno (najvazno) i mi smo sad poceli da igrami kao tim i odma se vidi rezultate mi smo u uspon a vi??? poz

dusan

pre 15 godina

pa vidic to i zasluzuje .nemanja je najbolji obrambeni igrac na svetu . da to nije nebih mancester njemu davao 70,ooo. hiljada funti sedmicno . pa sta to znaci . znaci da smo sretni da taj momak igra za nasu srbiju , jos onaj subotic ako se uklopi a izgleda da hoce , cim ga je antara osacovo, mora da je dobar , e to ce biti tandem za 2 godine u mancesteru.nemanja sve najbolje.

neznalica

pre 15 godina

Opet ista prica, neko rece da je Libija imala Veu, Irska Besta isl... Ali mi imamo i Stankovica u Interu, Krasica u Realu (uskoro), Bambija u Man Utd-u (potrdjeno), itd, itd...
A jos neko rece da Corluka ima 23 godine da je vec u Totenhemu, da je Vidic u tim godinama bio u Zvezdi, a gde je Bane s 24 godine, ja mislim da je u Celsiju, nisam siguran

saleNS

pre 15 godina

@Mojsije Ezkulj
Gde mogu da nadjem to sto ti pusis?haha svaka cast tebi decko!

@Sajkaca
Gospodine, L'ekip je institucija veca od nase jadne drzave.

@svi ostali kompleksasi iz Hrvatske kao i iz Srbije
samo jedna izreka:
Ko nema cime da se ponosi, ponosi se nacionalnom pripadnoscu.

A sad ozbiljno, zelim da i ja cestitam Nemanji Vidicu na ovom ogromnom priznanju. I naravno da ga je zasluzio! Svaka cast Nemanja! Samo tako nastavi!

BorkoSavic

pre 15 godina

Za one koji podcenjuju izbor jednog francuskog lista(a imaju preko 50.godina,kao i ostale neverne Tome):L,ekip je osnovao kup(ligu) sampiona,kup evropskih nacija(prvenstvo Evrope).Dovoljno od tog "skromnog"lista.

Milan

pre 15 godina

Uvek ce biti primedbi na savrsen tim, ima mnogo dobrih igraca na svetu, ali ovo je ipak prilicno realno. Kasiljas umesto Bufona zahvaljujuci tituli i super odbranama na evru, mozda nije bolji igrac, ali trenutno to je to. Ovaj napad je san svakog trenera i nocna mora svake odbrane, StiviDzi, Mesi, El Nino i Ibra, da se najezis, uh.

Nikol

pre 15 godina

Sve cestitke Nemanji Vidicu! Mnogo zalim zbog onog crvenog kartona, zbog kog nece moci nastupati protiv Intera u Ligi Sampiona:(
Murinjo se na osnovu toga je rekao da je Nemanja stub odbrane, tima i bukvalno mu zahvalio na tom crvenom kartonu, jer im je olaksao posao...
Nemanji jos jednom, SVAKA CAST i samo tako neka nastavi, da ga zdravlje posluzi!

Marijus

pre 15 godina

Navijaci Mancestera jednog od najvecih klubova na svetu pevaju Vidicu: Nemanja Vidic ubica iz Srbije dolazi po vas i je''no ce da vas ubije. xaxaxaxa bravo majstore ali to nije nista jer Partizan ima 7 igraca u idealnom timu super smor lige a hrvati imaju 11 igraca u idealnom timu Hrvatske lige. Misim nemo da se ljutite al sve je tako. Nemanja kralj

box

pre 15 godina

ovde vecinu ne veseli sto modric i corluka nisu u sastavu kako je to protumacio neko od hrvata, vec je pominjanje njihovog izostanka komentar na vas tuzan obicaj da se i najmanje pominjanje modricevog i corlukinog imena u izvestajima stranih agencija pretvara na vasim sajtovima u neosnovane hvalospeve o njihovom talentu i znanju

AckoSever

pre 15 godina

Nemanja Vidic je pre svega izuzetno dobar momak, a o njegovim fudbalskim kvalitetima dovoljno govore pohvale strucnjaka i prikazane igre.Ne razumem potrebu grobara i pripadnika drugih nacionalnosti da zlovoljno komentarisu izbor jednog sportskog lista.Smesni ste!Zvezda trenutno igra nikakav fudbal, ali svakom Deliji je cast da procita da je Zvezdin bivsi igrac jedan od najboljih odbrambenih na svetu.NAPRED ZVEZDO!