Sreda, 29.10.2008.

19:49

Jugović: "Dolazim, ako Tana pobedi"

Bivši fudbaler Crvene zvezde Vladimir Jugović potvrdio je da je spreman da se vrati na 'Marakanu', ako na predstojećim klupskim izborima pobedi Den Tana.

Izvor: B92

Jugoviæ: "Dolazim, ako Tana pobedi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 15 godina

Pokusacu da odgovorim na komentare vezane za teoriju zavere, posrnuce nase Zvezde i pronalazenja rupa na saksiji...
Dakle nemam nameru da se vracam 40 godina unazad, uostalom koga to zanima. Svi manje ili vise znamo sta se desava u FK Zvezda, nestrucno rukovodstvo, pocevsi od najmladjih selekcija do top managmenta prouzrokovalo je atmosferu u klubu gde niko vise ne vodi racuna o klubu nego iskljucivo o svojim interesima. Ali i to je prica bez kraja, jer kada bih pojedinacno nabrajao clanove uprave, kojekakvih odbora, saveta, veterana itd i sam bih se zacudio o cemu se radi. So` u ovom trenutku trebaju resenja a ne filozofija i prolaznost zivota. Klubu su potrebne pare i to javne, koje ce prvo osloboditi zvezdu dugova (uz pokretanje krivicnih prijava protiv onih koji su donali stetne ugovor ma ko to bio).U nekoliko navrata sam nudio resenje ali nije videlo dana zbog pomenutih moderatora. Novac moze da se skupi ulozima navijaca, i to sve transparentno i javno. Dovoljno je za pocetak organizovati utakmicu sa bilo kakvim karakterom i pustiti u prodaju 65.000 karata (hartija od vrednosti) sa nominalom od 10 eur i vise. Neka svaki iskreni navijac kupi kartu neka prosek bude 50 eur i eto preko 3 mil eur. Neka to bude pocetak velikog oporavka kluba i najava na toj istoj utakmici odnosno poziv svim Zvezdinim navijacima u zemlji i inostranstvu kojih ima procenjuje se 4.000.000, da daju svoje uloge koji ce biti ozrazeni u hartijama od vrednosti, koje ce izdati FK Crvena Zvezda. Pa neka gore pomenuta armija navijaca opet da u proseku 50 eur probajte da izracunate koliko je to novca. Ali budimo realni neka od tih 4.000.000 navijaca bude 750.000 pravih eto sume od preko 37 mil. eur. To su pare koje ce biti vracene navijacima onog dana kada se pojavi pravi vlasnik, koji ce morati prvo da otkupi te uloge, pa onda da ulozi u klubi i ostalo. Samo na takav nacin mozemo da spasimo klub od otimacine koja je u jeku, otimacine ko ce za dzabe prvo unistiti a onda kupiti ono sto ostane od Zvezde.
Pomislili ste da ce novac biti protracen, nece jer sve moze da se organizuje pod pokroviteljstvom drzave, i tako docekamo Zakon o sportu spremni a ne unisteni.

pfc

pre 15 godina

Bata Lule moracu da zapisujem ove tvoje bisere!Kazes ladno kako Jugovic treba da saceka nekog "cestitog" da kupi zvezdu pa da tek onda dodje da pomogne!Samo mi objasni kako danas "cestit" covek moze da odvoji lupam 200 miliona da kupi zvezdu?Kako se to na cestit nacin zaradjuju tolike pare?Najjadnije je sto je na ovaj tvoj komentar bilo 440 preporuka sto dovoljno govori ko sve daje komentare na ovim sajtovima i koliko se vecina ne razume u neke stvari!

Dr Yes

pre 15 godina

Macak ti pojma nemas.
Pa vidic je dao samo 3 gola za dve sezone u Manju. Pa sta to treba da znaci da je los igrac. Neki od vas izgleda nikada nisu videli Jugu kako igra.

Covek koji je poznavao Dr. Acu Obradovica

pre 15 godina

E pa deco, posto nemate pojma ni o cemu da vam jedan penzioner malo objasni o cemu se tu radi.

Ovo sto se desava sa zvezdom nije nista novo. Samo su okolnosti drugacije. Kako je zvezda funkcionisala 40 godina? Tako sto je pokojni Dr. Aca Obradovic, tamo negde pedesetih godina, "zatvorio" zvezdu kroz policijsko-politicke strukture i time je napravljen temelj da su najbolji igraci iz SFRJ prelazili u zvezdu, da se uvek imalo dovoljno sudija i delegata "po spiskovima", a ako se bas ujesen debelo zabrlja na zelenom terenu, tu su uvek bila cuvena "proleca" i male tajne velikih majstora kuhinje.

Naravno, to je ipak sport, pa se nije moglo osvajati titula bas svake godine, pa su po koje zrno tu uboli i Partizan, Hajduk, Dinamo...

Miljan je samo nastavio da koristi dobro podmazan i uhodan sistem Dr. O-a, a kasnije i Dzaja. Kockice su se poklopile krajem osamdesetih kada je stvarno kupljena i ukomponovana jedna dobra generacija, koja ce uzleteti do neslucenih evropskih visina.

Ali, oni koji su se 40 godina ugradjivali kroz fudbal i zvezdicu (eh, kad bi samo neko otvorio fiskalne racune "izgradnje" zvezdinog stadiona i dan danas nezavrsenog objekta), pocetkom devedesetih kapiraju da je fudbal igra za malu decu i prelaze na mnogo unosnije poslove. Izmicu, prakticno, zvezdici tepih ispod nogu i ona nema vise odakle niti da kupi, niti da stvori igraca. Tu dolazi do jednog nevidjenog raskoraka izmedju fudbalskog kluba koji ne zna da napravi fudbalera, i istorijskih rezultata i jednostavno dolazi na povrsinu to da FK crvena zvezda ne zna da se bavi fudbalom.

Partizan, njega pominjem samo usputno, je uvek imao tu omladinsku skolu, pa je za domace potrebe znao da obuci dovoljan broj igraca da pobedjuje Zvezdu u trenucima kad je ona u totalnom rasulu i uzme po koju titulicu, rasulu kome se kraj i ne nazire. Ono sto Zvezda mora da uradi je da prizna prvo da je propala i da pocne ispocetka kao da je juce osnovana. Ali to niko nece niti da prizna niti da uradi, jer svi koji hoce nesto da rade sa Zvezdom jedino zele da izvuku iz nje i poslednju kap, za licnu korist.

Cinik bi iz mene rekao da je to samo logicna posledica onoga kako se Zvezda ponasala od vremena Dr. O-a. Sad nema vise ko da je drzi za ruku, ko da je gura, protura, vec mora malo i da se radi. A to je jako tesko i ne daje rezultate, niti profit preko noci, a u tranzicionoj Srbiji niko nema vremena da ceka. Tesko ce se Zvezda iz ovog izvuci. Jedina joj je sansa da se neko iz Sluzbe smiluje i privije je (ponovo) uz svoje skute. Ali sumnjam, jer ko jos ima interesa da se kod nas "bavi fudbalom", kad je sve na dohvat ruke.

Da te nema trebalo bi te izmisliti

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)
(Plikuscht, 30. oktobar 2008 12:58)

Povlacim sve sto sam rekao za tebe-pa ti si u jednom komentaru ovde i parafraziran!Jos malo pa ces i u udzbenike da udjes.Uostalom,vidim da si vrlo plodan autor-tekst na svakih 11 sati.Samo nastavi tako,svoje velicanstvene ideje baci na papir i jednoga dana to objavi.
Moram da priznam da neke tvoje misli ne mogu da pratim,ali to pripisi mojoj neinteligenciji.Nema veze,zadovoljstvo posle procitanog tvog komentara (a ima ih hvala Bogu),neprocenjivo je.
Mogu samo da zamislim tvoje izmuceno i napaceno lice (jao) optereceno bremenom problema u kojima se nalazi Zvezda.Tada ti uzimas tastaturu i svoje genijalne misli delis sa nama koji ih nismo dostojni.
Predlazem da osnujemo fan club B.Dj.S.

neven

pre 15 godina

Jugo dolazi u zvezdu sto pre brate , pomozi ovim ako uopste mozemo reci da su igraci. Zvezda vise nije ona kada si ti igrao i kada se fudbal gledao sa uzivanjem,pusti ti ove placene navijace oni su i oterali normalne ljude sa stadiona

Plikuscht

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)
Kakav glup tekst.Stil-nikakav,poruke-nema,tema-promasena.Koga vise interesuju tvoja prozna dela.Kao u najboljim danima one njuske iz SPORTSKE GALAKSIJE.Molio bih te da,ako stvarno volis Zvezdu,od sada svoje misli zadrzavas samo za sebe.MORAO sam ovo da napisem.
(Odmori malo, 30. oktobar 2008 03:29)
Decko, kada skines krmelj, malo se rasanis, izbrojis barem do 10, hajde lepo, natenane procitaj jos jedared komentar koji si opleo.
Tek da ti odgovorim na tvoje gluposti:
Stil postoji, ali treba intelktualno dobaciti u sopstvenoj glavi da bi se isti mogao 'ukaciti' i prepoznati.
Poruku imas, cak i detaljno razlozenu i 'spelovanu' za likove kao sto si ti koji se muce sa razumevanjem procitanog. Evo da ti pomognem u trazenju - na samom je kraju komentara.
Tema? Ako ni nju nisi uspeo da shvatis, onda je zaludno tebi ista dalje objasnjavati.
Nego, ostavi se ti tastature i prihvati motike ... valjda ce ti barem to bolje ici u zivotu.

DrazeN

pre 15 godina

@ Nikola

Sta da svi tako razmiljaju kao ti?! Zvezda u tom slucaju ne bi imala nijednog navijaca, stadion bi nam bio prazan. Srecom pa ima tih navijaca koje ti tako pljujes i omalovazavas, jer na severu svaku utakmicu ima koliko toliko ljudi, koji 90 minuta bodre nas tim. Ostatak stadiona poprilicno prazan. Ti si isao na utakmice kad je islo dobro, kad je i drzava bila stabilna pa nije ni bilo problema. A sta sad kad ide lose - treba okrenuti ledja klubu, e u tome je razlika izmedju nas sto idemo na utakmice i tebe sto pametujes iz fotelje. Bilo da je Zvezda prva ili zadnja pa i da jednog dana ne daj Boze ispadnemo iz lige ja cu uvek biti uz nju i navijati.

Stanje u drzavi je lose napredak u odnosu period devedestih je jako mali. To se sve reflektuje i na sport. Tesko je pomeriti ljude koji su godinama navikli na funkcije u klubovima i na ovakvo stanje u klubovima koji nista ne rade da se to stanje popravi. Upravo zbog toga nam trebaju ljudi kakav je Vladimir Jugovic.

@leksandar

pre 15 godina

Jugovic je odigrao samo 60 utakmica za Zvezdu i dao samo 11 golova...za te koji ga velicate kao Zvezdasa.A bio je u Zvezdi 3 godine od toga jednu na pozajmici...
(Macak, 29. oktobar 2008 20:52)

a malo li je u onakvoj zvezdi????svetskom i evropskom sampionu???????
e moj brate....to neko ne bi mogao ni za 700 godina bavljenja fudbalom

Zare

pre 15 godina

malo me je iznervirala njegova izjava: "Tek posle poraza u Čačku dolazim". Sad ispada da Zvezda ne sme da izgubi u Čačku. Bilo bi (kao što i jeste) kontraproduktivno za fudbal (i Zvezdu samu) da ima zagarantovane bodove sa "malim" timovima. Ovaj Zvezdin poraz nije nikakva katastrofa, ko je gledao sinoć mogao je da vidi da je moćni Milan strahovao na svom terenu do zadnjeg minuta od malene Sijene, svi koji vole fudbal treba da požele što više ovakvih rezultata iako je igra bila ispod svakog nivoa.

Macak

pre 15 godina

Vidim da se mnogi ne slazu sa mojom doprinosom i statistikom u vezi Jugovica. Meni se kao covek ne svidja. Stalno nesto kritikuje iza ledja, a nikad da postavi ledja....Pa Cepter,pa Tana,pa Austrija gde zivi...nekako mi je sumnjivo.
Po prvi put se slazem za Bata Djorom, da je svima njima samo svoj iterest u glavi. Setite se samo Piksija,koji je igrao protiv Zvezde u finalu, i posle toga pricao, da je odbio penal itd..... Koliko se ja secam, kad je usao u igru nije bas bio pasivan,i ubedjen sam da bi dao gol.(Zvezdi) da je mogao.
Isto tako mi nije jasno zasto je Toplica otisao, ako ga isti ljudi menjaju ( Dan Tana je bio 10 godina u UO, pa zar on ne snosi neku odogovornost. Kako ce se slagati Ivic i Jugovic.... I kakva ce 5 kolona biti u Zvezdi posle ovih promena.

Odmori malo

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)

Kakav glup tekst.Stil-nikakav,poruke-nema,tema-promasena.Koga vise interesuju tvoja prozna dela.Kao u najboljim danima one njuske iz SPORTSKE GALAKSIJE.Molio bih te da,ako stvarno volis Zvezdu,od sada svoje misli zadrzavas samo za sebe.MORAO sam ovo da napisem.

Marko__bgd

pre 15 godina

zar nije jugovic bio u kombinaciji sa cepterom?otkud sada ovo?i kako on moze da pomogne zvezdi?jedino sto mozda moze da dovede dobrog trenera,i eventualno nekog dobrog igraca...i to je sve...a da li moze da se bori protiv kriminalaca menadzera koji dovode igrace u zvezdu?pitamo se gde su pare od transfera...pa kako moze menadzer da uzme polovinu para od tranfera jednog igraca?to samo kod nas postoji u zvezdi i nigde vise

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Koliko je sve u fazi raspadanja u Crvenoj zvezdi mozda ce najbolje da se vidi kroz sledeci dogadjaj.
U subotu, tokom utkamice omladinskog tima Zvezde, kao grom iz vedra neba, na tribinama se pojavio Toma Milicevic i na sav glas poceo da prica kako Bingulac ne zadovoljava nekih pet tacaka da bi bio izabran za predsednika Zvezde. Ne bi tu bila nista sporno, ako ne zadovoljava propisane kriterijume, ne moze da bude kandidat, to je svakome jasno, medjutim, gospodin Milicevic je i deo sekcije veterana ( ako ne i na njenom celu ), koja je Bingulca i predlozila kao potencijalnog kandidata, ali Toma je i deo radne grupe, koja odlucuje koji ce od kandidata da prodje na skupstinu. Znaci, nista osim zadrzavanja sopstvenih pozicija nije bitno. Danas, mogu da podrzim jednog kandidata, sutra drugog, samo da sacuvam svoje mesto i malo parce interesa koji ostvarujem. A sta ce da bude sa Zvezdom, izgleda da nije nikoga briga. Ne verujem, da su za sudbinu kluba, osim onoliko koliko nalaze nekakva predizborna kampanja, zainteresovani ni jedan od dva kandidata. A kako stvari stoje, izgleda da se ni jedan od njih dvojice nece nista pitati. Iako ima dosta nagadjanja, ipak su nejasne sve strukture koje vuku konce oko urusavanja kluba i njegove vrednosti. Pri tom, stvarno mi nije jasno koliko je jos moguce obezvrediti klub.
Vladimir Jugovic je vrlo cesto dovodjen u bliske veze sa Filipom Cepterom. Tako da bi njegov ulazak u klub, mogao da znaci i otvaranje vrata ovom biznismenu, koji je iskazao interesovanje za kupovinu Zvezde. Posto u altruizam mladog Miskovica ne verujem, onda bi to moglo da znaci potencijalno otvaranje nekog novog sukoba unutar samog kluba, sto ce stvari dodatno pogorsati. Naravno, ukoliko je prica o bliskim vezama sa Cepterom tacna. Ne treba ni zaboraviti da je Jugoviceva kratka epizoda u Zvezdi, okoncana negde sa odbijanjem kluba da angazuje Palasija, koji je navodno bio preskup, a pri tom sasvim solidan igrac. Ako se vidi ucinak prilikom dovodjenja igraca tokom leta, pitanje je sta se moze promeniti. Kasa je i dalje prazna, dug je ko zna koliki, pri tom se ne zna ko ce ga servisirati, niti ko se zaduzivao, tako da potencijalni igraci koje treba dovesti, dodju kao poslednja rupa na svirali.
Potrebno je i otkloniti neke dileme. Narocito onu koja se zove finasijer kluba. Do sad niko nije uspeo da mi objasni sta to znaci. Ako je sponzor, onda se obaveze jasno definisu ugovorom, ali ne moze neko po sopstvenom nahodjenju da " daje " novac, a da se pri tom ne zna ni koliko, ni pod kojim uslovima. Da ne bude kao sto je bivsi predsednik Spasojevic rekao za finansijera Micovica : " On se uvek nadje kada zatreba. " Sta to znaci ? Nista, jer niko do sad nije uspeo da sazna koliko se Micovic, ili neki drugi finansijer, nasao Zvezdi. Ne kaze se dzabe : cist racun, duga ljubav. Osim toga, postoje indicije da ce ukoliko bude inkorporiran u UO, mladi Miskovic dovesti golmana Stojkovica, sto je sasvim nepotrebno, jer je Stamenkovic jedini pravi dobitak Zvezde u prelaznom roku. Potrebno je sve stvari isterati na cistac, a bojim se da za to ni novi predsednik nece imati snage, osim ako ne bude imao mig od aktuelnog politickog vrha. Tako je bilo i sa kosarkaskim klubom. Posto Covic nije odgovarao ni jednoj od politickih opcija, odluceno je da moze svako osim njega. A i ovi koji oporavljaju KK nisu uopste lose prosli.
Kada budemo uspeli da sport lisimo uticaja dnevne politike i samih politicara, osim kada je neophodno da drzava pomogne oko organizacije nekog sportskog dogadjaja, mada je pitanje kada ce se i to destiti posle blamiranja oko Univerzijade i otkazivanja takmicenja u stonom tenisu, kada budu nestali razni finasijeri, toboz pomogaci, kada se prekine sa sitnim pilicaranjem u samom savezu, stvorice se osnova da klubovi polako stanu na noge, da liga postane regularnija, a ne da se skoro dve decenije samo izmedju dva kluba odlucuje o prvaku, nece se desavati Apoeli ili Sampdorije, a i tribine ce biti popunjenije. Zvuci utopisticki ? Znam, ali imam pravo da verujem i nadam se da je tako nesto moguce.

ZVEZDASICA

pre 15 godina

MACAK Kazes samo tri godine? Kazes samo 60 utakmica? Napisi svima koliko je godina vas kako kazete grobar Kezman bio u partizanu?Nije bio ni tri godine!!! Mijatovic kako ti kazes SAMO 4 godine je bio u partizanu!!Jovetic? dosao je 2004-te godine u partizan,kada je otisao iz partizana,koje godine? I koliko je bio u partizanu?Milosevic od 1992-1995!! I da ti vise ne nabrajam!! Prvo razmisli malo pa tek onda komentarisi TUDJE fudbalske majstore!! Pa sada,ako Jugovic nije DELIJA,onda vi grobari nemate ni jednog jedinog fudbalera!!!!

Y/Kv

pre 15 godina

Ovi igraci ne zasluzuju da nose sveti dres Crvene Zvezde...gledao sam mec u Cacku i mnogo sam razocaran igrom naseg tima!
jedine svetle tacke su Delije koje su svih 90minuta navijali i time pomagali igracima kako bih otvorili bunker cacana,ali jedan covek u poznim godinama Dmitrovic je bukvalno sve te napade kao da je sam pozadi otklanjao bez vecih problema!
Umesto da se zadrzi -8 bodova zaostatka sada je ponovo 11bodova.
Katastrofa nista drugo i bruka!

jovan

pre 15 godina

jos jedan koji nema pojma sta bi radio a nije mu ni vazno! Dok god je tako nema nasoj Zvezdi spasa. Mnogo sam ga voleo kao igraca ali nama trebaju koji znaju sta radi i to su vec naucili a ne da se uce kao vodje u Zvezdi. Uzas

igipop

pre 15 godina

Pa ko su ti ½navijaci½!!! Pa sta sad ako se ne slozi vođa navijaca sa severa Jugović ne može biti izabran. Pa onda bolje da zvezde i nema. Treba krezubi mentoli da vode najbolji klub istočne evrope?Pokazite vec jednom da imate nesto između nogu i zatvorite kapije Marakane zauvek za tu ekipu, napravite pravi klub i bice opet sve puno.

Nikola

pre 15 godina

Koji bre navijaci?! Ovi sto guraju baklje u usta? "pravda za huligana"? Ovi sto pevaju (mumlaju) nerazgovetne infantilne pesmice? Zar su Zvezdini navijaci tih par hiljada maloumnika ili se racunaju jos neki? Sta je sa nama koji smo punili Marakanu krajem '70-tih u pohodu na UEFA kup, sto smo isli u Bari...? Ne idem vise na utakmice jer ne znam sta mi je teze: da gledam one posrnule, dezorjentisane momke koji igrom slucaja nose dres kluba uz koji sam odrastao i doziveo divne, emotivne trenutke ili da slusam one nesrecnike koji celu utakmicu mumlaju u dosadnom ritmu tri pesmice na nivou deteta predskolskog uzrasta potpuno van konteksta utakmice. Ako je Zvezdi stalo do te grupacije koja je zaposela Sever (na koji sam nekad redovno isao i nakoji bih vodio danas decu, da nije NJIH...) onda nek' im je sa srecom. Ja ipak verujem da normalnih ljudi, koji vole fudbal i koji su zeljni da ga gledaju uzivo ima barem da popune Marakanu a ne da prate tabelu Spanske, Italijanske, Engleske lige u nedostatku zivog adrenalina.... Hoce li nama vec jednom svanuti???

Pravda Za Urosa!!!!

pre 15 godina

Jogo, ok si ti,samo izgleda prilicno neupucen! Ako nastavis sa tom porskom onom kvazi kauboju,neces daleko...
On nije bio uz nas kad nam je bio najpotrebniji,nego je stao uz "miliciju". To se ne zaboravlja! Savet: distanca i to sto veca od cowboya, osim ako neces da imas jos par desetina hiljada protivnika vise...
a navijaci-foteljasi...za njih me vec zabole sta misle.

Milos Sestic

pre 15 godina

navijaci? pa koji klub u evropi jos pita navijace kad se rade ovakve stvari. to samo kod nas moze. ma bilo bi ustvari ok kad bi se navijaci stvarno pitali, ali ovde se radi o najveceme olosu, o bitangama i lopovima koji nose pistolje, srcu drogu, idu na utakmice ne radi fudbala vec radi tuce i slicno. to je najgori sljam u srbiji i oni nemaju sta da se pitaju. njih treba proterati sa stadiona

Marko

pre 15 godina

Macak, dobar komentar.Evo jos statistike.Dzaja je u francuskoj za 2 sezone dao 33 gola. Jugovic od 1992-2005, znaci 13 sezona, 39 golova?
Posto svi znamo da Dzja nojew bio gol igrac..sta dalje ta ti pricam

Navijac

pre 15 godina

"...da se vidim, sa navijacima..."! Pa, cekaj bre, kakvi crni navijaci? Sta on ima da se sastaje sa navijacima, oni su tu da navijaju ako hoce, a ne da se mesaju u klub!

Bata Lule

pre 15 godina

Nemoj Jugo molim te, cestit si ti covek, igracka velicina, nemoj da gubis vreme, ovde vlada kriminal i ljudska glupost. Zasto lepo ne zaobidjes CZ, lepo ti kazem. Uvek sam te gotivio i iskreno bi mi bilo krivo da te posle mediji,navijaci i ostale blate i omalovazavaju. Eto seti se kako je prosao Pixi... Znaci ovo nema veze sa onom CZ koju si ti napustio. Nekad se znao red i disciplina, a ne ovaj vasar. Najbolje da sacekas da se desi privatizacija u nasem fudbalu, pa da zvezdu kupi neko cestit i eto prilike da nam pomognes. Ko zeli isto da poruci Zvezdinoj legendi neka bude uz mene i preporuci ovaj komentar!

Zocco

pre 15 godina

Teski sam grobar, ali ovog coveka sam uvek postovao! Poput Dejana Bodiroge - pravi gospodin! Nikad nije losu rec progovorio u medijama o nekome! Zato mu i dan danas nosim dres koji je imao dok je igrao u AS Monaco!

Dobar potez za sledecesezonce!

Zvezdan

pre 15 godina

Samo si nam jos ti falio.Jos jedan telefonski rukovodilac iz inostranstva.Hvala ti za sve sto si ucinio,ali gde si ti radio posao koji zelis da radis u Zvezdi.Dokle kod nas svi da se uce poslu?Zato nikada vise necemo biti veliki klub.

Macak

pre 15 godina

Jugovic je odigrao samo 60 utakmica za Zvezdu i dao samo 11 golova...za te koji ga velicate kao Zvezdasa.A bio je u Zvezdi 3 godine od toga jednu na pozajmici...

Bata Lule

pre 15 godina

Nemoj Jugo molim te, cestit si ti covek, igracka velicina, nemoj da gubis vreme, ovde vlada kriminal i ljudska glupost. Zasto lepo ne zaobidjes CZ, lepo ti kazem. Uvek sam te gotivio i iskreno bi mi bilo krivo da te posle mediji,navijaci i ostale blate i omalovazavaju. Eto seti se kako je prosao Pixi... Znaci ovo nema veze sa onom CZ koju si ti napustio. Nekad se znao red i disciplina, a ne ovaj vasar. Najbolje da sacekas da se desi privatizacija u nasem fudbalu, pa da zvezdu kupi neko cestit i eto prilike da nam pomognes. Ko zeli isto da poruci Zvezdinoj legendi neka bude uz mene i preporuci ovaj komentar!

Nikola

pre 15 godina

Koji bre navijaci?! Ovi sto guraju baklje u usta? "pravda za huligana"? Ovi sto pevaju (mumlaju) nerazgovetne infantilne pesmice? Zar su Zvezdini navijaci tih par hiljada maloumnika ili se racunaju jos neki? Sta je sa nama koji smo punili Marakanu krajem '70-tih u pohodu na UEFA kup, sto smo isli u Bari...? Ne idem vise na utakmice jer ne znam sta mi je teze: da gledam one posrnule, dezorjentisane momke koji igrom slucaja nose dres kluba uz koji sam odrastao i doziveo divne, emotivne trenutke ili da slusam one nesrecnike koji celu utakmicu mumlaju u dosadnom ritmu tri pesmice na nivou deteta predskolskog uzrasta potpuno van konteksta utakmice. Ako je Zvezdi stalo do te grupacije koja je zaposela Sever (na koji sam nekad redovno isao i nakoji bih vodio danas decu, da nije NJIH...) onda nek' im je sa srecom. Ja ipak verujem da normalnih ljudi, koji vole fudbal i koji su zeljni da ga gledaju uzivo ima barem da popune Marakanu a ne da prate tabelu Spanske, Italijanske, Engleske lige u nedostatku zivog adrenalina.... Hoce li nama vec jednom svanuti???

Zocco

pre 15 godina

Teski sam grobar, ali ovog coveka sam uvek postovao! Poput Dejana Bodiroge - pravi gospodin! Nikad nije losu rec progovorio u medijama o nekome! Zato mu i dan danas nosim dres koji je imao dok je igrao u AS Monaco!

Dobar potez za sledecesezonce!

Navijac

pre 15 godina

"...da se vidim, sa navijacima..."! Pa, cekaj bre, kakvi crni navijaci? Sta on ima da se sastaje sa navijacima, oni su tu da navijaju ako hoce, a ne da se mesaju u klub!

Odmori malo

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)

Kakav glup tekst.Stil-nikakav,poruke-nema,tema-promasena.Koga vise interesuju tvoja prozna dela.Kao u najboljim danima one njuske iz SPORTSKE GALAKSIJE.Molio bih te da,ako stvarno volis Zvezdu,od sada svoje misli zadrzavas samo za sebe.MORAO sam ovo da napisem.

ZVEZDASICA

pre 15 godina

MACAK Kazes samo tri godine? Kazes samo 60 utakmica? Napisi svima koliko je godina vas kako kazete grobar Kezman bio u partizanu?Nije bio ni tri godine!!! Mijatovic kako ti kazes SAMO 4 godine je bio u partizanu!!Jovetic? dosao je 2004-te godine u partizan,kada je otisao iz partizana,koje godine? I koliko je bio u partizanu?Milosevic od 1992-1995!! I da ti vise ne nabrajam!! Prvo razmisli malo pa tek onda komentarisi TUDJE fudbalske majstore!! Pa sada,ako Jugovic nije DELIJA,onda vi grobari nemate ni jednog jedinog fudbalera!!!!

Zvezdan

pre 15 godina

Samo si nam jos ti falio.Jos jedan telefonski rukovodilac iz inostranstva.Hvala ti za sve sto si ucinio,ali gde si ti radio posao koji zelis da radis u Zvezdi.Dokle kod nas svi da se uce poslu?Zato nikada vise necemo biti veliki klub.

@leksandar

pre 15 godina

Jugovic je odigrao samo 60 utakmica za Zvezdu i dao samo 11 golova...za te koji ga velicate kao Zvezdasa.A bio je u Zvezdi 3 godine od toga jednu na pozajmici...
(Macak, 29. oktobar 2008 20:52)

a malo li je u onakvoj zvezdi????svetskom i evropskom sampionu???????
e moj brate....to neko ne bi mogao ni za 700 godina bavljenja fudbalom

Milos Sestic

pre 15 godina

navijaci? pa koji klub u evropi jos pita navijace kad se rade ovakve stvari. to samo kod nas moze. ma bilo bi ustvari ok kad bi se navijaci stvarno pitali, ali ovde se radi o najveceme olosu, o bitangama i lopovima koji nose pistolje, srcu drogu, idu na utakmice ne radi fudbala vec radi tuce i slicno. to je najgori sljam u srbiji i oni nemaju sta da se pitaju. njih treba proterati sa stadiona

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Koliko je sve u fazi raspadanja u Crvenoj zvezdi mozda ce najbolje da se vidi kroz sledeci dogadjaj.
U subotu, tokom utkamice omladinskog tima Zvezde, kao grom iz vedra neba, na tribinama se pojavio Toma Milicevic i na sav glas poceo da prica kako Bingulac ne zadovoljava nekih pet tacaka da bi bio izabran za predsednika Zvezde. Ne bi tu bila nista sporno, ako ne zadovoljava propisane kriterijume, ne moze da bude kandidat, to je svakome jasno, medjutim, gospodin Milicevic je i deo sekcije veterana ( ako ne i na njenom celu ), koja je Bingulca i predlozila kao potencijalnog kandidata, ali Toma je i deo radne grupe, koja odlucuje koji ce od kandidata da prodje na skupstinu. Znaci, nista osim zadrzavanja sopstvenih pozicija nije bitno. Danas, mogu da podrzim jednog kandidata, sutra drugog, samo da sacuvam svoje mesto i malo parce interesa koji ostvarujem. A sta ce da bude sa Zvezdom, izgleda da nije nikoga briga. Ne verujem, da su za sudbinu kluba, osim onoliko koliko nalaze nekakva predizborna kampanja, zainteresovani ni jedan od dva kandidata. A kako stvari stoje, izgleda da se ni jedan od njih dvojice nece nista pitati. Iako ima dosta nagadjanja, ipak su nejasne sve strukture koje vuku konce oko urusavanja kluba i njegove vrednosti. Pri tom, stvarno mi nije jasno koliko je jos moguce obezvrediti klub.
Vladimir Jugovic je vrlo cesto dovodjen u bliske veze sa Filipom Cepterom. Tako da bi njegov ulazak u klub, mogao da znaci i otvaranje vrata ovom biznismenu, koji je iskazao interesovanje za kupovinu Zvezde. Posto u altruizam mladog Miskovica ne verujem, onda bi to moglo da znaci potencijalno otvaranje nekog novog sukoba unutar samog kluba, sto ce stvari dodatno pogorsati. Naravno, ukoliko je prica o bliskim vezama sa Cepterom tacna. Ne treba ni zaboraviti da je Jugoviceva kratka epizoda u Zvezdi, okoncana negde sa odbijanjem kluba da angazuje Palasija, koji je navodno bio preskup, a pri tom sasvim solidan igrac. Ako se vidi ucinak prilikom dovodjenja igraca tokom leta, pitanje je sta se moze promeniti. Kasa je i dalje prazna, dug je ko zna koliki, pri tom se ne zna ko ce ga servisirati, niti ko se zaduzivao, tako da potencijalni igraci koje treba dovesti, dodju kao poslednja rupa na svirali.
Potrebno je i otkloniti neke dileme. Narocito onu koja se zove finasijer kluba. Do sad niko nije uspeo da mi objasni sta to znaci. Ako je sponzor, onda se obaveze jasno definisu ugovorom, ali ne moze neko po sopstvenom nahodjenju da " daje " novac, a da se pri tom ne zna ni koliko, ni pod kojim uslovima. Da ne bude kao sto je bivsi predsednik Spasojevic rekao za finansijera Micovica : " On se uvek nadje kada zatreba. " Sta to znaci ? Nista, jer niko do sad nije uspeo da sazna koliko se Micovic, ili neki drugi finansijer, nasao Zvezdi. Ne kaze se dzabe : cist racun, duga ljubav. Osim toga, postoje indicije da ce ukoliko bude inkorporiran u UO, mladi Miskovic dovesti golmana Stojkovica, sto je sasvim nepotrebno, jer je Stamenkovic jedini pravi dobitak Zvezde u prelaznom roku. Potrebno je sve stvari isterati na cistac, a bojim se da za to ni novi predsednik nece imati snage, osim ako ne bude imao mig od aktuelnog politickog vrha. Tako je bilo i sa kosarkaskim klubom. Posto Covic nije odgovarao ni jednoj od politickih opcija, odluceno je da moze svako osim njega. A i ovi koji oporavljaju KK nisu uopste lose prosli.
Kada budemo uspeli da sport lisimo uticaja dnevne politike i samih politicara, osim kada je neophodno da drzava pomogne oko organizacije nekog sportskog dogadjaja, mada je pitanje kada ce se i to destiti posle blamiranja oko Univerzijade i otkazivanja takmicenja u stonom tenisu, kada budu nestali razni finasijeri, toboz pomogaci, kada se prekine sa sitnim pilicaranjem u samom savezu, stvorice se osnova da klubovi polako stanu na noge, da liga postane regularnija, a ne da se skoro dve decenije samo izmedju dva kluba odlucuje o prvaku, nece se desavati Apoeli ili Sampdorije, a i tribine ce biti popunjenije. Zvuci utopisticki ? Znam, ali imam pravo da verujem i nadam se da je tako nesto moguce.

Macak

pre 15 godina

Jugovic je odigrao samo 60 utakmica za Zvezdu i dao samo 11 golova...za te koji ga velicate kao Zvezdasa.A bio je u Zvezdi 3 godine od toga jednu na pozajmici...

Pravda Za Urosa!!!!

pre 15 godina

Jogo, ok si ti,samo izgleda prilicno neupucen! Ako nastavis sa tom porskom onom kvazi kauboju,neces daleko...
On nije bio uz nas kad nam je bio najpotrebniji,nego je stao uz "miliciju". To se ne zaboravlja! Savet: distanca i to sto veca od cowboya, osim ako neces da imas jos par desetina hiljada protivnika vise...
a navijaci-foteljasi...za njih me vec zabole sta misle.

Y/Kv

pre 15 godina

Ovi igraci ne zasluzuju da nose sveti dres Crvene Zvezde...gledao sam mec u Cacku i mnogo sam razocaran igrom naseg tima!
jedine svetle tacke su Delije koje su svih 90minuta navijali i time pomagali igracima kako bih otvorili bunker cacana,ali jedan covek u poznim godinama Dmitrovic je bukvalno sve te napade kao da je sam pozadi otklanjao bez vecih problema!
Umesto da se zadrzi -8 bodova zaostatka sada je ponovo 11bodova.
Katastrofa nista drugo i bruka!

igipop

pre 15 godina

Pa ko su ti ½navijaci½!!! Pa sta sad ako se ne slozi vođa navijaca sa severa Jugović ne može biti izabran. Pa onda bolje da zvezde i nema. Treba krezubi mentoli da vode najbolji klub istočne evrope?Pokazite vec jednom da imate nesto između nogu i zatvorite kapije Marakane zauvek za tu ekipu, napravite pravi klub i bice opet sve puno.

Plikuscht

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)
Kakav glup tekst.Stil-nikakav,poruke-nema,tema-promasena.Koga vise interesuju tvoja prozna dela.Kao u najboljim danima one njuske iz SPORTSKE GALAKSIJE.Molio bih te da,ako stvarno volis Zvezdu,od sada svoje misli zadrzavas samo za sebe.MORAO sam ovo da napisem.
(Odmori malo, 30. oktobar 2008 03:29)
Decko, kada skines krmelj, malo se rasanis, izbrojis barem do 10, hajde lepo, natenane procitaj jos jedared komentar koji si opleo.
Tek da ti odgovorim na tvoje gluposti:
Stil postoji, ali treba intelktualno dobaciti u sopstvenoj glavi da bi se isti mogao 'ukaciti' i prepoznati.
Poruku imas, cak i detaljno razlozenu i 'spelovanu' za likove kao sto si ti koji se muce sa razumevanjem procitanog. Evo da ti pomognem u trazenju - na samom je kraju komentara.
Tema? Ako ni nju nisi uspeo da shvatis, onda je zaludno tebi ista dalje objasnjavati.
Nego, ostavi se ti tastature i prihvati motike ... valjda ce ti barem to bolje ici u zivotu.

DrazeN

pre 15 godina

@ Nikola

Sta da svi tako razmiljaju kao ti?! Zvezda u tom slucaju ne bi imala nijednog navijaca, stadion bi nam bio prazan. Srecom pa ima tih navijaca koje ti tako pljujes i omalovazavas, jer na severu svaku utakmicu ima koliko toliko ljudi, koji 90 minuta bodre nas tim. Ostatak stadiona poprilicno prazan. Ti si isao na utakmice kad je islo dobro, kad je i drzava bila stabilna pa nije ni bilo problema. A sta sad kad ide lose - treba okrenuti ledja klubu, e u tome je razlika izmedju nas sto idemo na utakmice i tebe sto pametujes iz fotelje. Bilo da je Zvezda prva ili zadnja pa i da jednog dana ne daj Boze ispadnemo iz lige ja cu uvek biti uz nju i navijati.

Stanje u drzavi je lose napredak u odnosu period devedestih je jako mali. To se sve reflektuje i na sport. Tesko je pomeriti ljude koji su godinama navikli na funkcije u klubovima i na ovakvo stanje u klubovima koji nista ne rade da se to stanje popravi. Upravo zbog toga nam trebaju ljudi kakav je Vladimir Jugovic.

Marko__bgd

pre 15 godina

zar nije jugovic bio u kombinaciji sa cepterom?otkud sada ovo?i kako on moze da pomogne zvezdi?jedino sto mozda moze da dovede dobrog trenera,i eventualno nekog dobrog igraca...i to je sve...a da li moze da se bori protiv kriminalaca menadzera koji dovode igrace u zvezdu?pitamo se gde su pare od transfera...pa kako moze menadzer da uzme polovinu para od tranfera jednog igraca?to samo kod nas postoji u zvezdi i nigde vise

Zare

pre 15 godina

malo me je iznervirala njegova izjava: "Tek posle poraza u Čačku dolazim". Sad ispada da Zvezda ne sme da izgubi u Čačku. Bilo bi (kao što i jeste) kontraproduktivno za fudbal (i Zvezdu samu) da ima zagarantovane bodove sa "malim" timovima. Ovaj Zvezdin poraz nije nikakva katastrofa, ko je gledao sinoć mogao je da vidi da je moćni Milan strahovao na svom terenu do zadnjeg minuta od malene Sijene, svi koji vole fudbal treba da požele što više ovakvih rezultata iako je igra bila ispod svakog nivoa.

Dragan

pre 15 godina

Pokusacu da odgovorim na komentare vezane za teoriju zavere, posrnuce nase Zvezde i pronalazenja rupa na saksiji...
Dakle nemam nameru da se vracam 40 godina unazad, uostalom koga to zanima. Svi manje ili vise znamo sta se desava u FK Zvezda, nestrucno rukovodstvo, pocevsi od najmladjih selekcija do top managmenta prouzrokovalo je atmosferu u klubu gde niko vise ne vodi racuna o klubu nego iskljucivo o svojim interesima. Ali i to je prica bez kraja, jer kada bih pojedinacno nabrajao clanove uprave, kojekakvih odbora, saveta, veterana itd i sam bih se zacudio o cemu se radi. So` u ovom trenutku trebaju resenja a ne filozofija i prolaznost zivota. Klubu su potrebne pare i to javne, koje ce prvo osloboditi zvezdu dugova (uz pokretanje krivicnih prijava protiv onih koji su donali stetne ugovor ma ko to bio).U nekoliko navrata sam nudio resenje ali nije videlo dana zbog pomenutih moderatora. Novac moze da se skupi ulozima navijaca, i to sve transparentno i javno. Dovoljno je za pocetak organizovati utakmicu sa bilo kakvim karakterom i pustiti u prodaju 65.000 karata (hartija od vrednosti) sa nominalom od 10 eur i vise. Neka svaki iskreni navijac kupi kartu neka prosek bude 50 eur i eto preko 3 mil eur. Neka to bude pocetak velikog oporavka kluba i najava na toj istoj utakmici odnosno poziv svim Zvezdinim navijacima u zemlji i inostranstvu kojih ima procenjuje se 4.000.000, da daju svoje uloge koji ce biti ozrazeni u hartijama od vrednosti, koje ce izdati FK Crvena Zvezda. Pa neka gore pomenuta armija navijaca opet da u proseku 50 eur probajte da izracunate koliko je to novca. Ali budimo realni neka od tih 4.000.000 navijaca bude 750.000 pravih eto sume od preko 37 mil. eur. To su pare koje ce biti vracene navijacima onog dana kada se pojavi pravi vlasnik, koji ce morati prvo da otkupi te uloge, pa onda da ulozi u klubi i ostalo. Samo na takav nacin mozemo da spasimo klub od otimacine koja je u jeku, otimacine ko ce za dzabe prvo unistiti a onda kupiti ono sto ostane od Zvezde.
Pomislili ste da ce novac biti protracen, nece jer sve moze da se organizuje pod pokroviteljstvom drzave, i tako docekamo Zakon o sportu spremni a ne unisteni.

Macak

pre 15 godina

Vidim da se mnogi ne slazu sa mojom doprinosom i statistikom u vezi Jugovica. Meni se kao covek ne svidja. Stalno nesto kritikuje iza ledja, a nikad da postavi ledja....Pa Cepter,pa Tana,pa Austrija gde zivi...nekako mi je sumnjivo.
Po prvi put se slazem za Bata Djorom, da je svima njima samo svoj iterest u glavi. Setite se samo Piksija,koji je igrao protiv Zvezde u finalu, i posle toga pricao, da je odbio penal itd..... Koliko se ja secam, kad je usao u igru nije bas bio pasivan,i ubedjen sam da bi dao gol.(Zvezdi) da je mogao.
Isto tako mi nije jasno zasto je Toplica otisao, ako ga isti ljudi menjaju ( Dan Tana je bio 10 godina u UO, pa zar on ne snosi neku odogovornost. Kako ce se slagati Ivic i Jugovic.... I kakva ce 5 kolona biti u Zvezdi posle ovih promena.

Covek koji je poznavao Dr. Acu Obradovica

pre 15 godina

E pa deco, posto nemate pojma ni o cemu da vam jedan penzioner malo objasni o cemu se tu radi.

Ovo sto se desava sa zvezdom nije nista novo. Samo su okolnosti drugacije. Kako je zvezda funkcionisala 40 godina? Tako sto je pokojni Dr. Aca Obradovic, tamo negde pedesetih godina, "zatvorio" zvezdu kroz policijsko-politicke strukture i time je napravljen temelj da su najbolji igraci iz SFRJ prelazili u zvezdu, da se uvek imalo dovoljno sudija i delegata "po spiskovima", a ako se bas ujesen debelo zabrlja na zelenom terenu, tu su uvek bila cuvena "proleca" i male tajne velikih majstora kuhinje.

Naravno, to je ipak sport, pa se nije moglo osvajati titula bas svake godine, pa su po koje zrno tu uboli i Partizan, Hajduk, Dinamo...

Miljan je samo nastavio da koristi dobro podmazan i uhodan sistem Dr. O-a, a kasnije i Dzaja. Kockice su se poklopile krajem osamdesetih kada je stvarno kupljena i ukomponovana jedna dobra generacija, koja ce uzleteti do neslucenih evropskih visina.

Ali, oni koji su se 40 godina ugradjivali kroz fudbal i zvezdicu (eh, kad bi samo neko otvorio fiskalne racune "izgradnje" zvezdinog stadiona i dan danas nezavrsenog objekta), pocetkom devedesetih kapiraju da je fudbal igra za malu decu i prelaze na mnogo unosnije poslove. Izmicu, prakticno, zvezdici tepih ispod nogu i ona nema vise odakle niti da kupi, niti da stvori igraca. Tu dolazi do jednog nevidjenog raskoraka izmedju fudbalskog kluba koji ne zna da napravi fudbalera, i istorijskih rezultata i jednostavno dolazi na povrsinu to da FK crvena zvezda ne zna da se bavi fudbalom.

Partizan, njega pominjem samo usputno, je uvek imao tu omladinsku skolu, pa je za domace potrebe znao da obuci dovoljan broj igraca da pobedjuje Zvezdu u trenucima kad je ona u totalnom rasulu i uzme po koju titulicu, rasulu kome se kraj i ne nazire. Ono sto Zvezda mora da uradi je da prizna prvo da je propala i da pocne ispocetka kao da je juce osnovana. Ali to niko nece niti da prizna niti da uradi, jer svi koji hoce nesto da rade sa Zvezdom jedino zele da izvuku iz nje i poslednju kap, za licnu korist.

Cinik bi iz mene rekao da je to samo logicna posledica onoga kako se Zvezda ponasala od vremena Dr. O-a. Sad nema vise ko da je drzi za ruku, ko da je gura, protura, vec mora malo i da se radi. A to je jako tesko i ne daje rezultate, niti profit preko noci, a u tranzicionoj Srbiji niko nema vremena da ceka. Tesko ce se Zvezda iz ovog izvuci. Jedina joj je sansa da se neko iz Sluzbe smiluje i privije je (ponovo) uz svoje skute. Ali sumnjam, jer ko jos ima interesa da se kod nas "bavi fudbalom", kad je sve na dohvat ruke.

Marko

pre 15 godina

Macak, dobar komentar.Evo jos statistike.Dzaja je u francuskoj za 2 sezone dao 33 gola. Jugovic od 1992-2005, znaci 13 sezona, 39 golova?
Posto svi znamo da Dzja nojew bio gol igrac..sta dalje ta ti pricam

neven

pre 15 godina

Jugo dolazi u zvezdu sto pre brate , pomozi ovim ako uopste mozemo reci da su igraci. Zvezda vise nije ona kada si ti igrao i kada se fudbal gledao sa uzivanjem,pusti ti ove placene navijace oni su i oterali normalne ljude sa stadiona

Da te nema trebalo bi te izmisliti

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)
(Plikuscht, 30. oktobar 2008 12:58)

Povlacim sve sto sam rekao za tebe-pa ti si u jednom komentaru ovde i parafraziran!Jos malo pa ces i u udzbenike da udjes.Uostalom,vidim da si vrlo plodan autor-tekst na svakih 11 sati.Samo nastavi tako,svoje velicanstvene ideje baci na papir i jednoga dana to objavi.
Moram da priznam da neke tvoje misli ne mogu da pratim,ali to pripisi mojoj neinteligenciji.Nema veze,zadovoljstvo posle procitanog tvog komentara (a ima ih hvala Bogu),neprocenjivo je.
Mogu samo da zamislim tvoje izmuceno i napaceno lice (jao) optereceno bremenom problema u kojima se nalazi Zvezda.Tada ti uzimas tastaturu i svoje genijalne misli delis sa nama koji ih nismo dostojni.
Predlazem da osnujemo fan club B.Dj.S.

Dr Yes

pre 15 godina

Macak ti pojma nemas.
Pa vidic je dao samo 3 gola za dve sezone u Manju. Pa sta to treba da znaci da je los igrac. Neki od vas izgleda nikada nisu videli Jugu kako igra.

pfc

pre 15 godina

Bata Lule moracu da zapisujem ove tvoje bisere!Kazes ladno kako Jugovic treba da saceka nekog "cestitog" da kupi zvezdu pa da tek onda dodje da pomogne!Samo mi objasni kako danas "cestit" covek moze da odvoji lupam 200 miliona da kupi zvezdu?Kako se to na cestit nacin zaradjuju tolike pare?Najjadnije je sto je na ovaj tvoj komentar bilo 440 preporuka sto dovoljno govori ko sve daje komentare na ovim sajtovima i koliko se vecina ne razume u neke stvari!

jovan

pre 15 godina

jos jedan koji nema pojma sta bi radio a nije mu ni vazno! Dok god je tako nema nasoj Zvezdi spasa. Mnogo sam ga voleo kao igraca ali nama trebaju koji znaju sta radi i to su vec naucili a ne da se uce kao vodje u Zvezdi. Uzas

Zvezdan

pre 15 godina

Samo si nam jos ti falio.Jos jedan telefonski rukovodilac iz inostranstva.Hvala ti za sve sto si ucinio,ali gde si ti radio posao koji zelis da radis u Zvezdi.Dokle kod nas svi da se uce poslu?Zato nikada vise necemo biti veliki klub.

Macak

pre 15 godina

Jugovic je odigrao samo 60 utakmica za Zvezdu i dao samo 11 golova...za te koji ga velicate kao Zvezdasa.A bio je u Zvezdi 3 godine od toga jednu na pozajmici...

Pravda Za Urosa!!!!

pre 15 godina

Jogo, ok si ti,samo izgleda prilicno neupucen! Ako nastavis sa tom porskom onom kvazi kauboju,neces daleko...
On nije bio uz nas kad nam je bio najpotrebniji,nego je stao uz "miliciju". To se ne zaboravlja! Savet: distanca i to sto veca od cowboya, osim ako neces da imas jos par desetina hiljada protivnika vise...
a navijaci-foteljasi...za njih me vec zabole sta misle.

Bata Lule

pre 15 godina

Nemoj Jugo molim te, cestit si ti covek, igracka velicina, nemoj da gubis vreme, ovde vlada kriminal i ljudska glupost. Zasto lepo ne zaobidjes CZ, lepo ti kazem. Uvek sam te gotivio i iskreno bi mi bilo krivo da te posle mediji,navijaci i ostale blate i omalovazavaju. Eto seti se kako je prosao Pixi... Znaci ovo nema veze sa onom CZ koju si ti napustio. Nekad se znao red i disciplina, a ne ovaj vasar. Najbolje da sacekas da se desi privatizacija u nasem fudbalu, pa da zvezdu kupi neko cestit i eto prilike da nam pomognes. Ko zeli isto da poruci Zvezdinoj legendi neka bude uz mene i preporuci ovaj komentar!

DrazeN

pre 15 godina

@ Nikola

Sta da svi tako razmiljaju kao ti?! Zvezda u tom slucaju ne bi imala nijednog navijaca, stadion bi nam bio prazan. Srecom pa ima tih navijaca koje ti tako pljujes i omalovazavas, jer na severu svaku utakmicu ima koliko toliko ljudi, koji 90 minuta bodre nas tim. Ostatak stadiona poprilicno prazan. Ti si isao na utakmice kad je islo dobro, kad je i drzava bila stabilna pa nije ni bilo problema. A sta sad kad ide lose - treba okrenuti ledja klubu, e u tome je razlika izmedju nas sto idemo na utakmice i tebe sto pametujes iz fotelje. Bilo da je Zvezda prva ili zadnja pa i da jednog dana ne daj Boze ispadnemo iz lige ja cu uvek biti uz nju i navijati.

Stanje u drzavi je lose napredak u odnosu period devedestih je jako mali. To se sve reflektuje i na sport. Tesko je pomeriti ljude koji su godinama navikli na funkcije u klubovima i na ovakvo stanje u klubovima koji nista ne rade da se to stanje popravi. Upravo zbog toga nam trebaju ljudi kakav je Vladimir Jugovic.

neven

pre 15 godina

Jugo dolazi u zvezdu sto pre brate , pomozi ovim ako uopste mozemo reci da su igraci. Zvezda vise nije ona kada si ti igrao i kada se fudbal gledao sa uzivanjem,pusti ti ove placene navijace oni su i oterali normalne ljude sa stadiona

Nikola

pre 15 godina

Koji bre navijaci?! Ovi sto guraju baklje u usta? "pravda za huligana"? Ovi sto pevaju (mumlaju) nerazgovetne infantilne pesmice? Zar su Zvezdini navijaci tih par hiljada maloumnika ili se racunaju jos neki? Sta je sa nama koji smo punili Marakanu krajem '70-tih u pohodu na UEFA kup, sto smo isli u Bari...? Ne idem vise na utakmice jer ne znam sta mi je teze: da gledam one posrnule, dezorjentisane momke koji igrom slucaja nose dres kluba uz koji sam odrastao i doziveo divne, emotivne trenutke ili da slusam one nesrecnike koji celu utakmicu mumlaju u dosadnom ritmu tri pesmice na nivou deteta predskolskog uzrasta potpuno van konteksta utakmice. Ako je Zvezdi stalo do te grupacije koja je zaposela Sever (na koji sam nekad redovno isao i nakoji bih vodio danas decu, da nije NJIH...) onda nek' im je sa srecom. Ja ipak verujem da normalnih ljudi, koji vole fudbal i koji su zeljni da ga gledaju uzivo ima barem da popune Marakanu a ne da prate tabelu Spanske, Italijanske, Engleske lige u nedostatku zivog adrenalina.... Hoce li nama vec jednom svanuti???

Zocco

pre 15 godina

Teski sam grobar, ali ovog coveka sam uvek postovao! Poput Dejana Bodiroge - pravi gospodin! Nikad nije losu rec progovorio u medijama o nekome! Zato mu i dan danas nosim dres koji je imao dok je igrao u AS Monaco!

Dobar potez za sledecesezonce!

Marko

pre 15 godina

Macak, dobar komentar.Evo jos statistike.Dzaja je u francuskoj za 2 sezone dao 33 gola. Jugovic od 1992-2005, znaci 13 sezona, 39 golova?
Posto svi znamo da Dzja nojew bio gol igrac..sta dalje ta ti pricam

Macak

pre 15 godina

Vidim da se mnogi ne slazu sa mojom doprinosom i statistikom u vezi Jugovica. Meni se kao covek ne svidja. Stalno nesto kritikuje iza ledja, a nikad da postavi ledja....Pa Cepter,pa Tana,pa Austrija gde zivi...nekako mi je sumnjivo.
Po prvi put se slazem za Bata Djorom, da je svima njima samo svoj iterest u glavi. Setite se samo Piksija,koji je igrao protiv Zvezde u finalu, i posle toga pricao, da je odbio penal itd..... Koliko se ja secam, kad je usao u igru nije bas bio pasivan,i ubedjen sam da bi dao gol.(Zvezdi) da je mogao.
Isto tako mi nije jasno zasto je Toplica otisao, ako ga isti ljudi menjaju ( Dan Tana je bio 10 godina u UO, pa zar on ne snosi neku odogovornost. Kako ce se slagati Ivic i Jugovic.... I kakva ce 5 kolona biti u Zvezdi posle ovih promena.

Plikuscht

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)
Kakav glup tekst.Stil-nikakav,poruke-nema,tema-promasena.Koga vise interesuju tvoja prozna dela.Kao u najboljim danima one njuske iz SPORTSKE GALAKSIJE.Molio bih te da,ako stvarno volis Zvezdu,od sada svoje misli zadrzavas samo za sebe.MORAO sam ovo da napisem.
(Odmori malo, 30. oktobar 2008 03:29)
Decko, kada skines krmelj, malo se rasanis, izbrojis barem do 10, hajde lepo, natenane procitaj jos jedared komentar koji si opleo.
Tek da ti odgovorim na tvoje gluposti:
Stil postoji, ali treba intelktualno dobaciti u sopstvenoj glavi da bi se isti mogao 'ukaciti' i prepoznati.
Poruku imas, cak i detaljno razlozenu i 'spelovanu' za likove kao sto si ti koji se muce sa razumevanjem procitanog. Evo da ti pomognem u trazenju - na samom je kraju komentara.
Tema? Ako ni nju nisi uspeo da shvatis, onda je zaludno tebi ista dalje objasnjavati.
Nego, ostavi se ti tastature i prihvati motike ... valjda ce ti barem to bolje ici u zivotu.

Navijac

pre 15 godina

"...da se vidim, sa navijacima..."! Pa, cekaj bre, kakvi crni navijaci? Sta on ima da se sastaje sa navijacima, oni su tu da navijaju ako hoce, a ne da se mesaju u klub!

Milos Sestic

pre 15 godina

navijaci? pa koji klub u evropi jos pita navijace kad se rade ovakve stvari. to samo kod nas moze. ma bilo bi ustvari ok kad bi se navijaci stvarno pitali, ali ovde se radi o najveceme olosu, o bitangama i lopovima koji nose pistolje, srcu drogu, idu na utakmice ne radi fudbala vec radi tuce i slicno. to je najgori sljam u srbiji i oni nemaju sta da se pitaju. njih treba proterati sa stadiona

ZVEZDASICA

pre 15 godina

MACAK Kazes samo tri godine? Kazes samo 60 utakmica? Napisi svima koliko je godina vas kako kazete grobar Kezman bio u partizanu?Nije bio ni tri godine!!! Mijatovic kako ti kazes SAMO 4 godine je bio u partizanu!!Jovetic? dosao je 2004-te godine u partizan,kada je otisao iz partizana,koje godine? I koliko je bio u partizanu?Milosevic od 1992-1995!! I da ti vise ne nabrajam!! Prvo razmisli malo pa tek onda komentarisi TUDJE fudbalske majstore!! Pa sada,ako Jugovic nije DELIJA,onda vi grobari nemate ni jednog jedinog fudbalera!!!!

igipop

pre 15 godina

Pa ko su ti ½navijaci½!!! Pa sta sad ako se ne slozi vođa navijaca sa severa Jugović ne može biti izabran. Pa onda bolje da zvezde i nema. Treba krezubi mentoli da vode najbolji klub istočne evrope?Pokazite vec jednom da imate nesto između nogu i zatvorite kapije Marakane zauvek za tu ekipu, napravite pravi klub i bice opet sve puno.

Odmori malo

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)

Kakav glup tekst.Stil-nikakav,poruke-nema,tema-promasena.Koga vise interesuju tvoja prozna dela.Kao u najboljim danima one njuske iz SPORTSKE GALAKSIJE.Molio bih te da,ako stvarno volis Zvezdu,od sada svoje misli zadrzavas samo za sebe.MORAO sam ovo da napisem.

Zare

pre 15 godina

malo me je iznervirala njegova izjava: "Tek posle poraza u Čačku dolazim". Sad ispada da Zvezda ne sme da izgubi u Čačku. Bilo bi (kao što i jeste) kontraproduktivno za fudbal (i Zvezdu samu) da ima zagarantovane bodove sa "malim" timovima. Ovaj Zvezdin poraz nije nikakva katastrofa, ko je gledao sinoć mogao je da vidi da je moćni Milan strahovao na svom terenu do zadnjeg minuta od malene Sijene, svi koji vole fudbal treba da požele što više ovakvih rezultata iako je igra bila ispod svakog nivoa.

jovan

pre 15 godina

jos jedan koji nema pojma sta bi radio a nije mu ni vazno! Dok god je tako nema nasoj Zvezdi spasa. Mnogo sam ga voleo kao igraca ali nama trebaju koji znaju sta radi i to su vec naucili a ne da se uce kao vodje u Zvezdi. Uzas

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Koliko je sve u fazi raspadanja u Crvenoj zvezdi mozda ce najbolje da se vidi kroz sledeci dogadjaj.
U subotu, tokom utkamice omladinskog tima Zvezde, kao grom iz vedra neba, na tribinama se pojavio Toma Milicevic i na sav glas poceo da prica kako Bingulac ne zadovoljava nekih pet tacaka da bi bio izabran za predsednika Zvezde. Ne bi tu bila nista sporno, ako ne zadovoljava propisane kriterijume, ne moze da bude kandidat, to je svakome jasno, medjutim, gospodin Milicevic je i deo sekcije veterana ( ako ne i na njenom celu ), koja je Bingulca i predlozila kao potencijalnog kandidata, ali Toma je i deo radne grupe, koja odlucuje koji ce od kandidata da prodje na skupstinu. Znaci, nista osim zadrzavanja sopstvenih pozicija nije bitno. Danas, mogu da podrzim jednog kandidata, sutra drugog, samo da sacuvam svoje mesto i malo parce interesa koji ostvarujem. A sta ce da bude sa Zvezdom, izgleda da nije nikoga briga. Ne verujem, da su za sudbinu kluba, osim onoliko koliko nalaze nekakva predizborna kampanja, zainteresovani ni jedan od dva kandidata. A kako stvari stoje, izgleda da se ni jedan od njih dvojice nece nista pitati. Iako ima dosta nagadjanja, ipak su nejasne sve strukture koje vuku konce oko urusavanja kluba i njegove vrednosti. Pri tom, stvarno mi nije jasno koliko je jos moguce obezvrediti klub.
Vladimir Jugovic je vrlo cesto dovodjen u bliske veze sa Filipom Cepterom. Tako da bi njegov ulazak u klub, mogao da znaci i otvaranje vrata ovom biznismenu, koji je iskazao interesovanje za kupovinu Zvezde. Posto u altruizam mladog Miskovica ne verujem, onda bi to moglo da znaci potencijalno otvaranje nekog novog sukoba unutar samog kluba, sto ce stvari dodatno pogorsati. Naravno, ukoliko je prica o bliskim vezama sa Cepterom tacna. Ne treba ni zaboraviti da je Jugoviceva kratka epizoda u Zvezdi, okoncana negde sa odbijanjem kluba da angazuje Palasija, koji je navodno bio preskup, a pri tom sasvim solidan igrac. Ako se vidi ucinak prilikom dovodjenja igraca tokom leta, pitanje je sta se moze promeniti. Kasa je i dalje prazna, dug je ko zna koliki, pri tom se ne zna ko ce ga servisirati, niti ko se zaduzivao, tako da potencijalni igraci koje treba dovesti, dodju kao poslednja rupa na svirali.
Potrebno je i otkloniti neke dileme. Narocito onu koja se zove finasijer kluba. Do sad niko nije uspeo da mi objasni sta to znaci. Ako je sponzor, onda se obaveze jasno definisu ugovorom, ali ne moze neko po sopstvenom nahodjenju da " daje " novac, a da se pri tom ne zna ni koliko, ni pod kojim uslovima. Da ne bude kao sto je bivsi predsednik Spasojevic rekao za finansijera Micovica : " On se uvek nadje kada zatreba. " Sta to znaci ? Nista, jer niko do sad nije uspeo da sazna koliko se Micovic, ili neki drugi finansijer, nasao Zvezdi. Ne kaze se dzabe : cist racun, duga ljubav. Osim toga, postoje indicije da ce ukoliko bude inkorporiran u UO, mladi Miskovic dovesti golmana Stojkovica, sto je sasvim nepotrebno, jer je Stamenkovic jedini pravi dobitak Zvezde u prelaznom roku. Potrebno je sve stvari isterati na cistac, a bojim se da za to ni novi predsednik nece imati snage, osim ako ne bude imao mig od aktuelnog politickog vrha. Tako je bilo i sa kosarkaskim klubom. Posto Covic nije odgovarao ni jednoj od politickih opcija, odluceno je da moze svako osim njega. A i ovi koji oporavljaju KK nisu uopste lose prosli.
Kada budemo uspeli da sport lisimo uticaja dnevne politike i samih politicara, osim kada je neophodno da drzava pomogne oko organizacije nekog sportskog dogadjaja, mada je pitanje kada ce se i to destiti posle blamiranja oko Univerzijade i otkazivanja takmicenja u stonom tenisu, kada budu nestali razni finasijeri, toboz pomogaci, kada se prekine sa sitnim pilicaranjem u samom savezu, stvorice se osnova da klubovi polako stanu na noge, da liga postane regularnija, a ne da se skoro dve decenije samo izmedju dva kluba odlucuje o prvaku, nece se desavati Apoeli ili Sampdorije, a i tribine ce biti popunjenije. Zvuci utopisticki ? Znam, ali imam pravo da verujem i nadam se da je tako nesto moguce.

@leksandar

pre 15 godina

Jugovic je odigrao samo 60 utakmica za Zvezdu i dao samo 11 golova...za te koji ga velicate kao Zvezdasa.A bio je u Zvezdi 3 godine od toga jednu na pozajmici...
(Macak, 29. oktobar 2008 20:52)

a malo li je u onakvoj zvezdi????svetskom i evropskom sampionu???????
e moj brate....to neko ne bi mogao ni za 700 godina bavljenja fudbalom

Da te nema trebalo bi te izmisliti

pre 15 godina

(Bata Djora Sr., 30. oktobar 2008 01:50)
(Plikuscht, 30. oktobar 2008 12:58)

Povlacim sve sto sam rekao za tebe-pa ti si u jednom komentaru ovde i parafraziran!Jos malo pa ces i u udzbenike da udjes.Uostalom,vidim da si vrlo plodan autor-tekst na svakih 11 sati.Samo nastavi tako,svoje velicanstvene ideje baci na papir i jednoga dana to objavi.
Moram da priznam da neke tvoje misli ne mogu da pratim,ali to pripisi mojoj neinteligenciji.Nema veze,zadovoljstvo posle procitanog tvog komentara (a ima ih hvala Bogu),neprocenjivo je.
Mogu samo da zamislim tvoje izmuceno i napaceno lice (jao) optereceno bremenom problema u kojima se nalazi Zvezda.Tada ti uzimas tastaturu i svoje genijalne misli delis sa nama koji ih nismo dostojni.
Predlazem da osnujemo fan club B.Dj.S.

Covek koji je poznavao Dr. Acu Obradovica

pre 15 godina

E pa deco, posto nemate pojma ni o cemu da vam jedan penzioner malo objasni o cemu se tu radi.

Ovo sto se desava sa zvezdom nije nista novo. Samo su okolnosti drugacije. Kako je zvezda funkcionisala 40 godina? Tako sto je pokojni Dr. Aca Obradovic, tamo negde pedesetih godina, "zatvorio" zvezdu kroz policijsko-politicke strukture i time je napravljen temelj da su najbolji igraci iz SFRJ prelazili u zvezdu, da se uvek imalo dovoljno sudija i delegata "po spiskovima", a ako se bas ujesen debelo zabrlja na zelenom terenu, tu su uvek bila cuvena "proleca" i male tajne velikih majstora kuhinje.

Naravno, to je ipak sport, pa se nije moglo osvajati titula bas svake godine, pa su po koje zrno tu uboli i Partizan, Hajduk, Dinamo...

Miljan je samo nastavio da koristi dobro podmazan i uhodan sistem Dr. O-a, a kasnije i Dzaja. Kockice su se poklopile krajem osamdesetih kada je stvarno kupljena i ukomponovana jedna dobra generacija, koja ce uzleteti do neslucenih evropskih visina.

Ali, oni koji su se 40 godina ugradjivali kroz fudbal i zvezdicu (eh, kad bi samo neko otvorio fiskalne racune "izgradnje" zvezdinog stadiona i dan danas nezavrsenog objekta), pocetkom devedesetih kapiraju da je fudbal igra za malu decu i prelaze na mnogo unosnije poslove. Izmicu, prakticno, zvezdici tepih ispod nogu i ona nema vise odakle niti da kupi, niti da stvori igraca. Tu dolazi do jednog nevidjenog raskoraka izmedju fudbalskog kluba koji ne zna da napravi fudbalera, i istorijskih rezultata i jednostavno dolazi na povrsinu to da FK crvena zvezda ne zna da se bavi fudbalom.

Partizan, njega pominjem samo usputno, je uvek imao tu omladinsku skolu, pa je za domace potrebe znao da obuci dovoljan broj igraca da pobedjuje Zvezdu u trenucima kad je ona u totalnom rasulu i uzme po koju titulicu, rasulu kome se kraj i ne nazire. Ono sto Zvezda mora da uradi je da prizna prvo da je propala i da pocne ispocetka kao da je juce osnovana. Ali to niko nece niti da prizna niti da uradi, jer svi koji hoce nesto da rade sa Zvezdom jedino zele da izvuku iz nje i poslednju kap, za licnu korist.

Cinik bi iz mene rekao da je to samo logicna posledica onoga kako se Zvezda ponasala od vremena Dr. O-a. Sad nema vise ko da je drzi za ruku, ko da je gura, protura, vec mora malo i da se radi. A to je jako tesko i ne daje rezultate, niti profit preko noci, a u tranzicionoj Srbiji niko nema vremena da ceka. Tesko ce se Zvezda iz ovog izvuci. Jedina joj je sansa da se neko iz Sluzbe smiluje i privije je (ponovo) uz svoje skute. Ali sumnjam, jer ko jos ima interesa da se kod nas "bavi fudbalom", kad je sve na dohvat ruke.

Dr Yes

pre 15 godina

Macak ti pojma nemas.
Pa vidic je dao samo 3 gola za dve sezone u Manju. Pa sta to treba da znaci da je los igrac. Neki od vas izgleda nikada nisu videli Jugu kako igra.

pfc

pre 15 godina

Bata Lule moracu da zapisujem ove tvoje bisere!Kazes ladno kako Jugovic treba da saceka nekog "cestitog" da kupi zvezdu pa da tek onda dodje da pomogne!Samo mi objasni kako danas "cestit" covek moze da odvoji lupam 200 miliona da kupi zvezdu?Kako se to na cestit nacin zaradjuju tolike pare?Najjadnije je sto je na ovaj tvoj komentar bilo 440 preporuka sto dovoljno govori ko sve daje komentare na ovim sajtovima i koliko se vecina ne razume u neke stvari!

Dragan

pre 15 godina

Pokusacu da odgovorim na komentare vezane za teoriju zavere, posrnuce nase Zvezde i pronalazenja rupa na saksiji...
Dakle nemam nameru da se vracam 40 godina unazad, uostalom koga to zanima. Svi manje ili vise znamo sta se desava u FK Zvezda, nestrucno rukovodstvo, pocevsi od najmladjih selekcija do top managmenta prouzrokovalo je atmosferu u klubu gde niko vise ne vodi racuna o klubu nego iskljucivo o svojim interesima. Ali i to je prica bez kraja, jer kada bih pojedinacno nabrajao clanove uprave, kojekakvih odbora, saveta, veterana itd i sam bih se zacudio o cemu se radi. So` u ovom trenutku trebaju resenja a ne filozofija i prolaznost zivota. Klubu su potrebne pare i to javne, koje ce prvo osloboditi zvezdu dugova (uz pokretanje krivicnih prijava protiv onih koji su donali stetne ugovor ma ko to bio).U nekoliko navrata sam nudio resenje ali nije videlo dana zbog pomenutih moderatora. Novac moze da se skupi ulozima navijaca, i to sve transparentno i javno. Dovoljno je za pocetak organizovati utakmicu sa bilo kakvim karakterom i pustiti u prodaju 65.000 karata (hartija od vrednosti) sa nominalom od 10 eur i vise. Neka svaki iskreni navijac kupi kartu neka prosek bude 50 eur i eto preko 3 mil eur. Neka to bude pocetak velikog oporavka kluba i najava na toj istoj utakmici odnosno poziv svim Zvezdinim navijacima u zemlji i inostranstvu kojih ima procenjuje se 4.000.000, da daju svoje uloge koji ce biti ozrazeni u hartijama od vrednosti, koje ce izdati FK Crvena Zvezda. Pa neka gore pomenuta armija navijaca opet da u proseku 50 eur probajte da izracunate koliko je to novca. Ali budimo realni neka od tih 4.000.000 navijaca bude 750.000 pravih eto sume od preko 37 mil. eur. To su pare koje ce biti vracene navijacima onog dana kada se pojavi pravi vlasnik, koji ce morati prvo da otkupi te uloge, pa onda da ulozi u klubi i ostalo. Samo na takav nacin mozemo da spasimo klub od otimacine koja je u jeku, otimacine ko ce za dzabe prvo unistiti a onda kupiti ono sto ostane od Zvezde.
Pomislili ste da ce novac biti protracen, nece jer sve moze da se organizuje pod pokroviteljstvom drzave, i tako docekamo Zakon o sportu spremni a ne unisteni.

Y/Kv

pre 15 godina

Ovi igraci ne zasluzuju da nose sveti dres Crvene Zvezde...gledao sam mec u Cacku i mnogo sam razocaran igrom naseg tima!
jedine svetle tacke su Delije koje su svih 90minuta navijali i time pomagali igracima kako bih otvorili bunker cacana,ali jedan covek u poznim godinama Dmitrovic je bukvalno sve te napade kao da je sam pozadi otklanjao bez vecih problema!
Umesto da se zadrzi -8 bodova zaostatka sada je ponovo 11bodova.
Katastrofa nista drugo i bruka!

Marko__bgd

pre 15 godina

zar nije jugovic bio u kombinaciji sa cepterom?otkud sada ovo?i kako on moze da pomogne zvezdi?jedino sto mozda moze da dovede dobrog trenera,i eventualno nekog dobrog igraca...i to je sve...a da li moze da se bori protiv kriminalaca menadzera koji dovode igrace u zvezdu?pitamo se gde su pare od transfera...pa kako moze menadzer da uzme polovinu para od tranfera jednog igraca?to samo kod nas postoji u zvezdi i nigde vise