Subota, 25.10.2008.

11:38

Subotić ne može da igra za Nemačku

Mladi defanzivac Borusije iz Dortmunda Neven Subotić neće moći da igra za reprezentaciju Nemačke.

Izvor: B92

Subotiæ ne može da igra za Nemaèku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

scepan mali

pre 15 godina

Za navijace BiH, predlazem im da uticu na Ciru da izvede ovih 11 u martu u Briselu protiv Belgije:

Na golu: Samir Handanovic (Udineze)
Bekovi: desno - Vedran Corluka (Totenhem)
levo - Mladen Krstajic (Salke)
Stoperi: Robert Kovac, Neven Subotic (oba Borusija Dortmund)
Defanzivni vezni: Niko Kovac (RB Salcburg), Zdravko Kuzmanovic (Fiorentina)
Ofanzivni vezni: Ivan Rakitic (Salke), Marko Marin (Borusija Menhengladbah)
Napadaci: Zlatan Ibrahimovic (Inter), Mladen Petric (Hamburger)

100% cete ih dobiti u toj postavi!!! U ovoj u kojoj igrate - nema sanse.

Slobo Raška

pre 15 godina

Ovi "Bosnjaci" se ponadali u Ljajica kao mi u Krkica. Malo morgen ce da igra za Bosnu, isto kao sto Krkic vec igra za Srbiju... On nije Bosnjak, on je Srbin muslimanske veroispovesti i jedva cekam trenutak kad bude harao u reprezentaciji Srbije!

srbija

pre 15 godina

Ma sta se primate ko hepo kocke.Ovog momka treba vrbovati da igra za nas,a izjave tipa ,on se necka zato nam i ne treba ne vredi ni komentarisati.Glup komentar ovde uvek ima prodju.

Kant

pre 15 godina

ma covek ceka da prodju kvalifikacije, da vidi ako se Srbija ili BiH kvalifikje, koja bude bolja za njega tu ce da i izabere, jadni su oni koji misle da se za srpski ili bosanski patriotizam moze nesto da se kupi

Boki RS

pre 15 godina

Prvo Subotic je u intervju federalnim medijima rekao da nikad nece igrati za BIH, a na pitanje da li ce igrati za neku drugu ex-yu reprezentaciju, rekao je da je to vrlo izvjesno, a za AC DS-a, smijesan si, kad se smatras za bosanca, mogao bi malo do svojih zemljaka u federaciji, da osjetis svu njihovu toplinu i srdacnost.

Srbin Banjaluka

pre 15 godina

Kao što nemam ništa protiv da Kuzmanović, Subotić i sl. igraju za Srbiju, tako nemam ništa protiv da Ljajić ili bilo koji drugi musliman igra za Bosnu, ako ga srce vuče da igra sa onima za koje osjeća da su njegovi.

Da sam ja na Subotićevom mjestu, ne bih ni trena razmišljao - SRBIJA!

DEKI DELIJA knin,civljane,zemun

pre 15 godina

narode nema veze gde je ko rodjen!!! vazno je koja ti krv tece u venama i sta nosis u srcu.evo ja sam rodjen u svaicarskoj roditelji su mi iz knina i sada zive u zemunu, svi imamo srbijansko drzavljanstvo.a nikad ne bi uzeo svajcarsko drzavljanstvo ili igrao za njih a za hrvatsku da ne pricam!!!srbska krv u venama i srbija u srcu.ja licno mislim da je to najvaznije a ne kinta!!ako neko prvo gleda ko ce mu koja repka vise platiti onda taj za mene saista nema sta da trazi u nasoj repki!!!a vi kako te

GroBaRLiCiOuS

pre 15 godina

Sta se dvoumi tako.. Ja Sam Polu Srbin, (droga polovina arapin) nisam video svoju zemlju ima 11 god...Sad da mi neko dodje i pokuca na vrata..I Pita za koga bi hteo da igram, nebi se ni dvoumio..

On cak ni nema nemacki pasos, a nesto sanjo da igra za njih..

Ako nema poverenja u nasu repku..onda nam ni netreba..

andro

pre 15 godina

Ljudi, kako ste se napalili. Stvarno nije zdravo. Jedna polutacna informacija ili koljereceno informacija na koju je nakacena nedovoljno precizan zakljucak i vase neznanje vas dovodi do ovakvih zakljucivanja. Covjek je po ovoj informaciji imao 2005 drzavljanstvo Srbije, ili bolje receno drzavljanstvo Srbije i Crne Gore (bitna stvar). Druga bitna stvar je da nije mogao izgubiti prvobitno drzavljanstvo, sem ako ga se predhodno nije odrekao (BiH). Ovdje neko naveo da se drzavljanstvo takodje dobija po roditeljima. po mojim informacijama njegovi roditelji nisu iz Srbije, ali iz Crne Gore. Znaci ova vijest samo znaci da ne moze da igra za Njemacku, a cinimi se da je sve ostalo puka spekulacija (dosadna prica iz supljeg u prazno, kad bi sto bi, dje bi, itd.) Iskreno, zelim momku sve najbolje i neka uziva u tome sto radi. Veliki pozdrav momku koji je pored svih nedaca uspio da postigne nesto veliko, i to sa samo 19 godina!

Mihailo

pre 15 godina

Neka covek igra za onu reprezentaciju i zemlju za koju ga srce vezuje,jedino tako ce dati sve od sebe!Domovina je onde gde ti je srce i to ne menja ni jedan dokument!!!

Drzavljanin

pre 15 godina

Drzavljanstvo se stice na osnovu krvne veze ili porekla zato Subotic ima SRPSKO drzavljanstvo. Dete stice drzavljanstvo teritorije na kojoj se rodilo ako su mu roditelji nepoznati ili bez drzavljanstva,eto toliko.

pREDRAG

pre 15 godina

Srbi koji se rode u Bih ili nekoj drugoj državi treba da imaju državljanstvo Srbije a ne zemlje koja ih je rodila i othranila?
(Toni, 25. oktobar 2008 14:29)
Мене је родила мајка а отхранио отац. А БиХ ,рецимо ме је истјерала из моје куће, протјерала из родног краја и убила ми неколико чланова породице и неке од пријатеља.
Нема цијене за коју бих играо за БиХ .Нити да навијам за "оно".
Што се тиче оних из Рашке области који се радо називају Санџаклијама, сматрам да није проблем ако се опредијеле да играју за Турску. Или БиХ.
Наравно, изузимајући Србе исламске вјероисповијести.
и Горанце такође, према којима имам велико поштовање.
Ми Срби из Републике Српске можемо играти само за репрезенрацију Србије. Или Републике Српске, даће Бог, ускоро.

SRBIJA

pre 15 godina

Sramota...Koji je to SRBIN koji se dvoumi izmedju Srbije I Amerike?Ne treba ga ni pozivati,nneka igra za Amere,mi imm Vidiica,Dragutinovica,Ivanovica,Rukavinu,Rajkovica...

Samir

pre 15 godina

Ovde ima dosta gluposti sto se pisu cuj srbin iz Banja luke treba da igra za srbiju? nek igra svako za repku onu gdje ga srce vuce pa on bio srbin, musliman, hrvat nije bitno evo vam primjer jednog misimovica koji je rodjen koliko ja znam u Srbiji tog covjeka ja kad gledam u dresu moje reprezentacije cini me ponosnim sto sam Bosanac i sto sam iz Bosne jer covjek igra srcem.Tako da je moje misljene gdje te brate srce vuce igraj i nije niko izdajica ni varalica.

AC DC

pre 15 godina

Svi srbi iz Bosne Srbiju smatraju za svoju zemlju,ali nisu svi muslimani u Srbiji bosnjaci,ima i srba,niti svi bosnjaci osecaju bilo sta prema Bosni ... napisa Marko i osta ziv.

E pa Markane u Bosni ne zive srbi nego bosanci pravoslavne vjeroispovjesti.
Ja sam jedan od njih i mada mi je srbija draga ipak sam drzavljanin Bosne i ona mi je domovina.
Sad da li je to pravoslavcima drago ili ne to je drugo pitanje ali ja nisam birao koje ce nacionalnosti ili vjeroispovjesti biti moji roditelji ili u kojem gradu cu se roditi.

Pozdrav svim normalnim ljudima bez obzira na drzavu, vjeru ili boju koze.

Boki

pre 15 godina

Nek prvo nauci srpski,slusao sam ga neki dan na tv-u i prica srpski kao nemacki ambasador u Srbiji,neki Volfgang ili kako se vec zove.

dasd

pre 15 godina

Ne bih mu dao da igra za nas iz jednog razloga a to je da moze da igra za Njemacku on bi igrao za njih a ovako mora za nas jer imamo bolju "ponudu" od ostalih rep.

zZz

pre 15 godina

Nemanja i Dragane

To gde je rodjen nije bitno ja sam rodjen u Srbiji odsluzio vojsku ovde i u birackom sam telu, ali nisam imao drzavljanstvo, zato sto su mi roditelji rodjeni u bosni. Zakon je takav da je sve jedno gde si rodjen, gledalo se pre po roditeljima. Po toj logici ja sam bosanac a ne srbin cija je familija rodom iz Valjeva. Naravno sve je to zbog rata. Sada imam drzavljanstvo, i da sam profesionalni sportista i ja bi mogao da biram gde cu da igram ni kriv ni duzan, mada za mene nebi bilo izbora samo Srbija!!!

bane

pre 15 godina

pa zar vi iz banjaluke ne smatrate svoju maticnu zemlju srbiju? pa vi onda i niste srbi. adamu ljajicu keva je srpkinja i on se decko izljasnjava kao srbin

Toni

pre 15 godina

Svaki fudbaler treba prvo da igra za zemlju u kojoj je rodjen,pa tek ako oni ne zele da ga pozovu onda neka bira neku drugu drzavu.
po svim bozijim i ljudskim pravilima Subotić treba da igra prvo za reprezentaciju BiHjer je rođen u Banjaluci.
Pa u čitavom svijetu i u svakoj zemlji državljanstvo se stiče rođenjem.Šta sad svi Srbi koji se rode u Bih ili nekoj drugoj državi treba da imaju državljanstvo Srbije a ne zemlje koja ih je rodila i othranila?

Krki

pre 15 godina

Nemacka reprezentacija:

Podolski - Poljak
Klose- Poljak
Trochowski - Poljak
Kevin Kurani - Brazilac
Oliver Neuville - Svajcarac
a Asamou i Ovomojelu i da ne spominjem.(to su igraci koji igraju ili su igrali za pancere)
Podolski npr je pre nekoliko godina odbijo da igra za poljsku rep.Zasto? Zato sto je od nemaca dobio bolju ponudu.
Ako ste gledali evropsko prvenstvo onda ste videli koliko mu je bilo tesko kada je dao go protiv Poljske.

Sta vi tu sada pametujete,svaka reprezentacija se bre bori za neke igrace.eto naprimer Spanija za Krkica.

Marko

pre 15 godina

Kada kazete da svaki Srbin iz BIH treba sa igra za Srbiju onda recite da Ljajic kao Bošnjak treba da igra za BIH
(sandzak, 25. oktobar 2008 12:47)

Svi srbi iz Bosne Srbiju samtraju za svoju zemlju,ali nisu svi muslimani u Srbiji bosnjaci,ima i srba,niti svi bosnjaci osecaju bilo sta prema Bosni.

Ako bi Ljajic izabrao Bosnu razumeo bih ga ali ne verujem da je na bilo koji nacin vezan za nju niti da bilo sta oseca prema njoj.

Nikola_CRDL

pre 15 godina

Shta se polomishe svi oko Subotica,treba dechko da se moli da igra za Srbiju...Imamo jednu od najjachih odbrana koje sam video,imamo i Rajkovica,Obradovica,Vidica,Rukavinu...Nisam neki ljubitelj fudbala i repke,ali je sramota nekoga moliti da obuche nash dres...P.S.Zhuka u repku!

Karlo

pre 15 godina

@Nemanja

A to znaci da Caba Siladji treba da plivca za Madjarsku? Ili, da je Albert Nadj trebao da igra za Madjarsku? Ili, ako mi odgovara jedno, onda to, ako mi odgovara drugo, onda to. Tako da mi sve bude po meri. E, kad bi moglo tako. I Bojan Krkic bi igrao za Srbiju.

Veljko

pre 15 godina

E ljudi ovo je vec preterivanje. Covek bira izmedju 4 reprezentacije za koje ce da igra. To je vec preterivanje, to znaci da za njega nacionalni grb nista en znaci a reprezentacija mu isto dodje sto i klub! To stvarno nema smisla i takvi nam ne trebaju ma koliko dobri fudbaleri bili. I ocu da se osvrnem na jednu cinjenicu da nemci, englezi i italijani igraju samo za svoju reprezentaciju!!!!!!!!!!!! A nasi?!

Kaskader

pre 15 godina

(DUBLER), Razmisljaj glavom, a ne srem. Srbija bi volela da on igra za nju, ali ovo nije rat, pa ili jesi ili nisi. Nek decko izabere sta misli da je za njega najbolje, i to je to. Pozdrav! ;-)

tek usto

pre 15 godina

Zao mi je sto imamo toliko dobrih odbrambenih fudbalera koji ne mogu da igraju zajedno u postavi jer nema mesta.
Kada bi vrbovali nekoc spica ili poluspica to bi bilo dobro. Mirko Marin recimo ili Nikola Saric ali kasno je cini mi se.

Ali sta je tu je. Subotic je sjajan fudbaler vec sa 19 godina, dobro je imati ga za buducnost

yi

pre 15 godina

Do juce je jurio da igra za svabe a sada kao nesto prica kako zeli celu sezonu u bundesligi i kako je rano za reprezentaciju, pre leta2009 bal bla bla!
Ocigledno da ovog decka bas zabole za Srbiju pa cak i za amere...a ameri mogu samo da mu ponude neku lovu da bi igrao za njih!

Nemanja

pre 15 godina

Dragane, meni je sasvim normalno to sto Srbi iz Banja Luke i RS zele da igraju za Srbiju...po tvojoj analogiji Krasic bi sad trebao da igra za Kosovo a Cavic da pliva za SAD. Svako svome jatu leti!

Dragan

pre 15 godina

A po kom osnovu ima pravo igranja za Srbiju? Koliko znam, rodjen je u banjaluci, tako da bi, eventualno, imao pravo igranja za reprezentaciju BiH.

DUBLER

pre 15 godina

Citao sam danas na sportskoj centrali kako jos nije odlucio dali ce obuci dres Srbije.Ako je to istina onda nije ni zasluzio da ga nosi.Ako si Srbin nema sta da razmisljas i oklevas.Prijatlju za Srpski grb se gine i moli a ne da cekas dali ce Amer,Nemac ili Bosanac da ti da bolje uslove i jaci kesh.Ili jesi ili nisi.Kazem opet ako je istina treba da se stidis i ti i tvoja familija koja te je vaspitala tako..I ja zivim preko i imam dvoje dece i moj mali igra fudbal i ako nekad bude bio dobar za repku nikad nece igrati za Nemacku pa sta god mu ponudili i ako je rodjen ovde,ali je vaspitan Srpski i samo za svoju otadzbinu moze da igra i da gine i za nikog drugog..Stvar vaspitanja...

DUBLER

pre 15 godina

Citao sam danas na sportskoj centrali kako jos nije odlucio dali ce obuci dres Srbije.Ako je to istina onda nije ni zasluzio da ga nosi.Ako si Srbin nema sta da razmisljas i oklevas.Prijatlju za Srpski grb se gine i moli a ne da cekas dali ce Amer,Nemac ili Bosanac da ti da bolje uslove i jaci kesh.Ili jesi ili nisi.Kazem opet ako je istina treba da se stidis i ti i tvoja familija koja te je vaspitala tako..I ja zivim preko i imam dvoje dece i moj mali igra fudbal i ako nekad bude bio dobar za repku nikad nece igrati za Nemacku pa sta god mu ponudili i ako je rodjen ovde,ali je vaspitan Srpski i samo za svoju otadzbinu moze da igra i da gine i za nikog drugog..Stvar vaspitanja...

Veljko

pre 15 godina

E ljudi ovo je vec preterivanje. Covek bira izmedju 4 reprezentacije za koje ce da igra. To je vec preterivanje, to znaci da za njega nacionalni grb nista en znaci a reprezentacija mu isto dodje sto i klub! To stvarno nema smisla i takvi nam ne trebaju ma koliko dobri fudbaleri bili. I ocu da se osvrnem na jednu cinjenicu da nemci, englezi i italijani igraju samo za svoju reprezentaciju!!!!!!!!!!!! A nasi?!

Nemanja

pre 15 godina

Dragane, meni je sasvim normalno to sto Srbi iz Banja Luke i RS zele da igraju za Srbiju...po tvojoj analogiji Krasic bi sad trebao da igra za Kosovo a Cavic da pliva za SAD. Svako svome jatu leti!

tek usto

pre 15 godina

Zao mi je sto imamo toliko dobrih odbrambenih fudbalera koji ne mogu da igraju zajedno u postavi jer nema mesta.
Kada bi vrbovali nekoc spica ili poluspica to bi bilo dobro. Mirko Marin recimo ili Nikola Saric ali kasno je cini mi se.

Ali sta je tu je. Subotic je sjajan fudbaler vec sa 19 godina, dobro je imati ga za buducnost

Marko

pre 15 godina

Kada kazete da svaki Srbin iz BIH treba sa igra za Srbiju onda recite da Ljajic kao Bošnjak treba da igra za BIH
(sandzak, 25. oktobar 2008 12:47)

Svi srbi iz Bosne Srbiju samtraju za svoju zemlju,ali nisu svi muslimani u Srbiji bosnjaci,ima i srba,niti svi bosnjaci osecaju bilo sta prema Bosni.

Ako bi Ljajic izabrao Bosnu razumeo bih ga ali ne verujem da je na bilo koji nacin vezan za nju niti da bilo sta oseca prema njoj.

Kaskader

pre 15 godina

(DUBLER), Razmisljaj glavom, a ne srem. Srbija bi volela da on igra za nju, ali ovo nije rat, pa ili jesi ili nisi. Nek decko izabere sta misli da je za njega najbolje, i to je to. Pozdrav! ;-)

Nikola_CRDL

pre 15 godina

Shta se polomishe svi oko Subotica,treba dechko da se moli da igra za Srbiju...Imamo jednu od najjachih odbrana koje sam video,imamo i Rajkovica,Obradovica,Vidica,Rukavinu...Nisam neki ljubitelj fudbala i repke,ali je sramota nekoga moliti da obuche nash dres...P.S.Zhuka u repku!

bane

pre 15 godina

pa zar vi iz banjaluke ne smatrate svoju maticnu zemlju srbiju? pa vi onda i niste srbi. adamu ljajicu keva je srpkinja i on se decko izljasnjava kao srbin

pREDRAG

pre 15 godina

Srbi koji se rode u Bih ili nekoj drugoj državi treba da imaju državljanstvo Srbije a ne zemlje koja ih je rodila i othranila?
(Toni, 25. oktobar 2008 14:29)
Мене је родила мајка а отхранио отац. А БиХ ,рецимо ме је истјерала из моје куће, протјерала из родног краја и убила ми неколико чланова породице и неке од пријатеља.
Нема цијене за коју бих играо за БиХ .Нити да навијам за "оно".
Што се тиче оних из Рашке области који се радо називају Санџаклијама, сматрам да није проблем ако се опредијеле да играју за Турску. Или БиХ.
Наравно, изузимајући Србе исламске вјероисповијести.
и Горанце такође, према којима имам велико поштовање.
Ми Срби из Републике Српске можемо играти само за репрезенрацију Србије. Или Републике Српске, даће Бог, ускоро.

zZz

pre 15 godina

Nemanja i Dragane

To gde je rodjen nije bitno ja sam rodjen u Srbiji odsluzio vojsku ovde i u birackom sam telu, ali nisam imao drzavljanstvo, zato sto su mi roditelji rodjeni u bosni. Zakon je takav da je sve jedno gde si rodjen, gledalo se pre po roditeljima. Po toj logici ja sam bosanac a ne srbin cija je familija rodom iz Valjeva. Naravno sve je to zbog rata. Sada imam drzavljanstvo, i da sam profesionalni sportista i ja bi mogao da biram gde cu da igram ni kriv ni duzan, mada za mene nebi bilo izbora samo Srbija!!!

Krki

pre 15 godina

Nemacka reprezentacija:

Podolski - Poljak
Klose- Poljak
Trochowski - Poljak
Kevin Kurani - Brazilac
Oliver Neuville - Svajcarac
a Asamou i Ovomojelu i da ne spominjem.(to su igraci koji igraju ili su igrali za pancere)
Podolski npr je pre nekoliko godina odbijo da igra za poljsku rep.Zasto? Zato sto je od nemaca dobio bolju ponudu.
Ako ste gledali evropsko prvenstvo onda ste videli koliko mu je bilo tesko kada je dao go protiv Poljske.

Sta vi tu sada pametujete,svaka reprezentacija se bre bori za neke igrace.eto naprimer Spanija za Krkica.

Dragan

pre 15 godina

A po kom osnovu ima pravo igranja za Srbiju? Koliko znam, rodjen je u banjaluci, tako da bi, eventualno, imao pravo igranja za reprezentaciju BiH.

Karlo

pre 15 godina

@Nemanja

A to znaci da Caba Siladji treba da plivca za Madjarsku? Ili, da je Albert Nadj trebao da igra za Madjarsku? Ili, ako mi odgovara jedno, onda to, ako mi odgovara drugo, onda to. Tako da mi sve bude po meri. E, kad bi moglo tako. I Bojan Krkic bi igrao za Srbiju.

yi

pre 15 godina

Do juce je jurio da igra za svabe a sada kao nesto prica kako zeli celu sezonu u bundesligi i kako je rano za reprezentaciju, pre leta2009 bal bla bla!
Ocigledno da ovog decka bas zabole za Srbiju pa cak i za amere...a ameri mogu samo da mu ponude neku lovu da bi igrao za njih!

Samir

pre 15 godina

Ovde ima dosta gluposti sto se pisu cuj srbin iz Banja luke treba da igra za srbiju? nek igra svako za repku onu gdje ga srce vuce pa on bio srbin, musliman, hrvat nije bitno evo vam primjer jednog misimovica koji je rodjen koliko ja znam u Srbiji tog covjeka ja kad gledam u dresu moje reprezentacije cini me ponosnim sto sam Bosanac i sto sam iz Bosne jer covjek igra srcem.Tako da je moje misljene gdje te brate srce vuce igraj i nije niko izdajica ni varalica.

Toni

pre 15 godina

Svaki fudbaler treba prvo da igra za zemlju u kojoj je rodjen,pa tek ako oni ne zele da ga pozovu onda neka bira neku drugu drzavu.
po svim bozijim i ljudskim pravilima Subotić treba da igra prvo za reprezentaciju BiHjer je rođen u Banjaluci.
Pa u čitavom svijetu i u svakoj zemlji državljanstvo se stiče rođenjem.Šta sad svi Srbi koji se rode u Bih ili nekoj drugoj državi treba da imaju državljanstvo Srbije a ne zemlje koja ih je rodila i othranila?

AC DC

pre 15 godina

Svi srbi iz Bosne Srbiju smatraju za svoju zemlju,ali nisu svi muslimani u Srbiji bosnjaci,ima i srba,niti svi bosnjaci osecaju bilo sta prema Bosni ... napisa Marko i osta ziv.

E pa Markane u Bosni ne zive srbi nego bosanci pravoslavne vjeroispovjesti.
Ja sam jedan od njih i mada mi je srbija draga ipak sam drzavljanin Bosne i ona mi je domovina.
Sad da li je to pravoslavcima drago ili ne to je drugo pitanje ali ja nisam birao koje ce nacionalnosti ili vjeroispovjesti biti moji roditelji ili u kojem gradu cu se roditi.

Pozdrav svim normalnim ljudima bez obzira na drzavu, vjeru ili boju koze.

SRBIJA

pre 15 godina

Sramota...Koji je to SRBIN koji se dvoumi izmedju Srbije I Amerike?Ne treba ga ni pozivati,nneka igra za Amere,mi imm Vidiica,Dragutinovica,Ivanovica,Rukavinu,Rajkovica...

dasd

pre 15 godina

Ne bih mu dao da igra za nas iz jednog razloga a to je da moze da igra za Njemacku on bi igrao za njih a ovako mora za nas jer imamo bolju "ponudu" od ostalih rep.

GroBaRLiCiOuS

pre 15 godina

Sta se dvoumi tako.. Ja Sam Polu Srbin, (droga polovina arapin) nisam video svoju zemlju ima 11 god...Sad da mi neko dodje i pokuca na vrata..I Pita za koga bi hteo da igram, nebi se ni dvoumio..

On cak ni nema nemacki pasos, a nesto sanjo da igra za njih..

Ako nema poverenja u nasu repku..onda nam ni netreba..

DEKI DELIJA knin,civljane,zemun

pre 15 godina

narode nema veze gde je ko rodjen!!! vazno je koja ti krv tece u venama i sta nosis u srcu.evo ja sam rodjen u svaicarskoj roditelji su mi iz knina i sada zive u zemunu, svi imamo srbijansko drzavljanstvo.a nikad ne bi uzeo svajcarsko drzavljanstvo ili igrao za njih a za hrvatsku da ne pricam!!!srbska krv u venama i srbija u srcu.ja licno mislim da je to najvaznije a ne kinta!!ako neko prvo gleda ko ce mu koja repka vise platiti onda taj za mene saista nema sta da trazi u nasoj repki!!!a vi kako te

Drzavljanin

pre 15 godina

Drzavljanstvo se stice na osnovu krvne veze ili porekla zato Subotic ima SRPSKO drzavljanstvo. Dete stice drzavljanstvo teritorije na kojoj se rodilo ako su mu roditelji nepoznati ili bez drzavljanstva,eto toliko.

Boki

pre 15 godina

Nek prvo nauci srpski,slusao sam ga neki dan na tv-u i prica srpski kao nemacki ambasador u Srbiji,neki Volfgang ili kako se vec zove.

Mihailo

pre 15 godina

Neka covek igra za onu reprezentaciju i zemlju za koju ga srce vezuje,jedino tako ce dati sve od sebe!Domovina je onde gde ti je srce i to ne menja ni jedan dokument!!!

Boki RS

pre 15 godina

Prvo Subotic je u intervju federalnim medijima rekao da nikad nece igrati za BIH, a na pitanje da li ce igrati za neku drugu ex-yu reprezentaciju, rekao je da je to vrlo izvjesno, a za AC DS-a, smijesan si, kad se smatras za bosanca, mogao bi malo do svojih zemljaka u federaciji, da osjetis svu njihovu toplinu i srdacnost.

andro

pre 15 godina

Ljudi, kako ste se napalili. Stvarno nije zdravo. Jedna polutacna informacija ili koljereceno informacija na koju je nakacena nedovoljno precizan zakljucak i vase neznanje vas dovodi do ovakvih zakljucivanja. Covjek je po ovoj informaciji imao 2005 drzavljanstvo Srbije, ili bolje receno drzavljanstvo Srbije i Crne Gore (bitna stvar). Druga bitna stvar je da nije mogao izgubiti prvobitno drzavljanstvo, sem ako ga se predhodno nije odrekao (BiH). Ovdje neko naveo da se drzavljanstvo takodje dobija po roditeljima. po mojim informacijama njegovi roditelji nisu iz Srbije, ali iz Crne Gore. Znaci ova vijest samo znaci da ne moze da igra za Njemacku, a cinimi se da je sve ostalo puka spekulacija (dosadna prica iz supljeg u prazno, kad bi sto bi, dje bi, itd.) Iskreno, zelim momku sve najbolje i neka uziva u tome sto radi. Veliki pozdrav momku koji je pored svih nedaca uspio da postigne nesto veliko, i to sa samo 19 godina!

Srbin Banjaluka

pre 15 godina

Kao što nemam ništa protiv da Kuzmanović, Subotić i sl. igraju za Srbiju, tako nemam ništa protiv da Ljajić ili bilo koji drugi musliman igra za Bosnu, ako ga srce vuče da igra sa onima za koje osjeća da su njegovi.

Da sam ja na Subotićevom mjestu, ne bih ni trena razmišljao - SRBIJA!

Slobo Raška

pre 15 godina

Ovi "Bosnjaci" se ponadali u Ljajica kao mi u Krkica. Malo morgen ce da igra za Bosnu, isto kao sto Krkic vec igra za Srbiju... On nije Bosnjak, on je Srbin muslimanske veroispovesti i jedva cekam trenutak kad bude harao u reprezentaciji Srbije!

scepan mali

pre 15 godina

Za navijace BiH, predlazem im da uticu na Ciru da izvede ovih 11 u martu u Briselu protiv Belgije:

Na golu: Samir Handanovic (Udineze)
Bekovi: desno - Vedran Corluka (Totenhem)
levo - Mladen Krstajic (Salke)
Stoperi: Robert Kovac, Neven Subotic (oba Borusija Dortmund)
Defanzivni vezni: Niko Kovac (RB Salcburg), Zdravko Kuzmanovic (Fiorentina)
Ofanzivni vezni: Ivan Rakitic (Salke), Marko Marin (Borusija Menhengladbah)
Napadaci: Zlatan Ibrahimovic (Inter), Mladen Petric (Hamburger)

100% cete ih dobiti u toj postavi!!! U ovoj u kojoj igrate - nema sanse.

Kant

pre 15 godina

ma covek ceka da prodju kvalifikacije, da vidi ako se Srbija ili BiH kvalifikje, koja bude bolja za njega tu ce da i izabere, jadni su oni koji misle da se za srpski ili bosanski patriotizam moze nesto da se kupi

srbija

pre 15 godina

Ma sta se primate ko hepo kocke.Ovog momka treba vrbovati da igra za nas,a izjave tipa ,on se necka zato nam i ne treba ne vredi ni komentarisati.Glup komentar ovde uvek ima prodju.

Dragan

pre 15 godina

A po kom osnovu ima pravo igranja za Srbiju? Koliko znam, rodjen je u banjaluci, tako da bi, eventualno, imao pravo igranja za reprezentaciju BiH.

Kaskader

pre 15 godina

(DUBLER), Razmisljaj glavom, a ne srem. Srbija bi volela da on igra za nju, ali ovo nije rat, pa ili jesi ili nisi. Nek decko izabere sta misli da je za njega najbolje, i to je to. Pozdrav! ;-)

DUBLER

pre 15 godina

Citao sam danas na sportskoj centrali kako jos nije odlucio dali ce obuci dres Srbije.Ako je to istina onda nije ni zasluzio da ga nosi.Ako si Srbin nema sta da razmisljas i oklevas.Prijatlju za Srpski grb se gine i moli a ne da cekas dali ce Amer,Nemac ili Bosanac da ti da bolje uslove i jaci kesh.Ili jesi ili nisi.Kazem opet ako je istina treba da se stidis i ti i tvoja familija koja te je vaspitala tako..I ja zivim preko i imam dvoje dece i moj mali igra fudbal i ako nekad bude bio dobar za repku nikad nece igrati za Nemacku pa sta god mu ponudili i ako je rodjen ovde,ali je vaspitan Srpski i samo za svoju otadzbinu moze da igra i da gine i za nikog drugog..Stvar vaspitanja...

Toni

pre 15 godina

Svaki fudbaler treba prvo da igra za zemlju u kojoj je rodjen,pa tek ako oni ne zele da ga pozovu onda neka bira neku drugu drzavu.
po svim bozijim i ljudskim pravilima Subotić treba da igra prvo za reprezentaciju BiHjer je rođen u Banjaluci.
Pa u čitavom svijetu i u svakoj zemlji državljanstvo se stiče rođenjem.Šta sad svi Srbi koji se rode u Bih ili nekoj drugoj državi treba da imaju državljanstvo Srbije a ne zemlje koja ih je rodila i othranila?

AC DC

pre 15 godina

Svi srbi iz Bosne Srbiju smatraju za svoju zemlju,ali nisu svi muslimani u Srbiji bosnjaci,ima i srba,niti svi bosnjaci osecaju bilo sta prema Bosni ... napisa Marko i osta ziv.

E pa Markane u Bosni ne zive srbi nego bosanci pravoslavne vjeroispovjesti.
Ja sam jedan od njih i mada mi je srbija draga ipak sam drzavljanin Bosne i ona mi je domovina.
Sad da li je to pravoslavcima drago ili ne to je drugo pitanje ali ja nisam birao koje ce nacionalnosti ili vjeroispovjesti biti moji roditelji ili u kojem gradu cu se roditi.

Pozdrav svim normalnim ljudima bez obzira na drzavu, vjeru ili boju koze.

Karlo

pre 15 godina

@Nemanja

A to znaci da Caba Siladji treba da plivca za Madjarsku? Ili, da je Albert Nadj trebao da igra za Madjarsku? Ili, ako mi odgovara jedno, onda to, ako mi odgovara drugo, onda to. Tako da mi sve bude po meri. E, kad bi moglo tako. I Bojan Krkic bi igrao za Srbiju.

Veljko

pre 15 godina

E ljudi ovo je vec preterivanje. Covek bira izmedju 4 reprezentacije za koje ce da igra. To je vec preterivanje, to znaci da za njega nacionalni grb nista en znaci a reprezentacija mu isto dodje sto i klub! To stvarno nema smisla i takvi nam ne trebaju ma koliko dobri fudbaleri bili. I ocu da se osvrnem na jednu cinjenicu da nemci, englezi i italijani igraju samo za svoju reprezentaciju!!!!!!!!!!!! A nasi?!

Nikola_CRDL

pre 15 godina

Shta se polomishe svi oko Subotica,treba dechko da se moli da igra za Srbiju...Imamo jednu od najjachih odbrana koje sam video,imamo i Rajkovica,Obradovica,Vidica,Rukavinu...Nisam neki ljubitelj fudbala i repke,ali je sramota nekoga moliti da obuche nash dres...P.S.Zhuka u repku!

Nemanja

pre 15 godina

Dragane, meni je sasvim normalno to sto Srbi iz Banja Luke i RS zele da igraju za Srbiju...po tvojoj analogiji Krasic bi sad trebao da igra za Kosovo a Cavic da pliva za SAD. Svako svome jatu leti!

bane

pre 15 godina

pa zar vi iz banjaluke ne smatrate svoju maticnu zemlju srbiju? pa vi onda i niste srbi. adamu ljajicu keva je srpkinja i on se decko izljasnjava kao srbin

pREDRAG

pre 15 godina

Srbi koji se rode u Bih ili nekoj drugoj državi treba da imaju državljanstvo Srbije a ne zemlje koja ih je rodila i othranila?
(Toni, 25. oktobar 2008 14:29)
Мене је родила мајка а отхранио отац. А БиХ ,рецимо ме је истјерала из моје куће, протјерала из родног краја и убила ми неколико чланова породице и неке од пријатеља.
Нема цијене за коју бих играо за БиХ .Нити да навијам за "оно".
Што се тиче оних из Рашке области који се радо називају Санџаклијама, сматрам да није проблем ако се опредијеле да играју за Турску. Или БиХ.
Наравно, изузимајући Србе исламске вјероисповијести.
и Горанце такође, према којима имам велико поштовање.
Ми Срби из Републике Српске можемо играти само за репрезенрацију Србије. Или Републике Српске, даће Бог, ускоро.

dasd

pre 15 godina

Ne bih mu dao da igra za nas iz jednog razloga a to je da moze da igra za Njemacku on bi igrao za njih a ovako mora za nas jer imamo bolju "ponudu" od ostalih rep.

Samir

pre 15 godina

Ovde ima dosta gluposti sto se pisu cuj srbin iz Banja luke treba da igra za srbiju? nek igra svako za repku onu gdje ga srce vuce pa on bio srbin, musliman, hrvat nije bitno evo vam primjer jednog misimovica koji je rodjen koliko ja znam u Srbiji tog covjeka ja kad gledam u dresu moje reprezentacije cini me ponosnim sto sam Bosanac i sto sam iz Bosne jer covjek igra srcem.Tako da je moje misljene gdje te brate srce vuce igraj i nije niko izdajica ni varalica.

tek usto

pre 15 godina

Zao mi je sto imamo toliko dobrih odbrambenih fudbalera koji ne mogu da igraju zajedno u postavi jer nema mesta.
Kada bi vrbovali nekoc spica ili poluspica to bi bilo dobro. Mirko Marin recimo ili Nikola Saric ali kasno je cini mi se.

Ali sta je tu je. Subotic je sjajan fudbaler vec sa 19 godina, dobro je imati ga za buducnost

yi

pre 15 godina

Do juce je jurio da igra za svabe a sada kao nesto prica kako zeli celu sezonu u bundesligi i kako je rano za reprezentaciju, pre leta2009 bal bla bla!
Ocigledno da ovog decka bas zabole za Srbiju pa cak i za amere...a ameri mogu samo da mu ponude neku lovu da bi igrao za njih!

Marko

pre 15 godina

Kada kazete da svaki Srbin iz BIH treba sa igra za Srbiju onda recite da Ljajic kao Bošnjak treba da igra za BIH
(sandzak, 25. oktobar 2008 12:47)

Svi srbi iz Bosne Srbiju samtraju za svoju zemlju,ali nisu svi muslimani u Srbiji bosnjaci,ima i srba,niti svi bosnjaci osecaju bilo sta prema Bosni.

Ako bi Ljajic izabrao Bosnu razumeo bih ga ali ne verujem da je na bilo koji nacin vezan za nju niti da bilo sta oseca prema njoj.

Boki

pre 15 godina

Nek prvo nauci srpski,slusao sam ga neki dan na tv-u i prica srpski kao nemacki ambasador u Srbiji,neki Volfgang ili kako se vec zove.

zZz

pre 15 godina

Nemanja i Dragane

To gde je rodjen nije bitno ja sam rodjen u Srbiji odsluzio vojsku ovde i u birackom sam telu, ali nisam imao drzavljanstvo, zato sto su mi roditelji rodjeni u bosni. Zakon je takav da je sve jedno gde si rodjen, gledalo se pre po roditeljima. Po toj logici ja sam bosanac a ne srbin cija je familija rodom iz Valjeva. Naravno sve je to zbog rata. Sada imam drzavljanstvo, i da sam profesionalni sportista i ja bi mogao da biram gde cu da igram ni kriv ni duzan, mada za mene nebi bilo izbora samo Srbija!!!

Krki

pre 15 godina

Nemacka reprezentacija:

Podolski - Poljak
Klose- Poljak
Trochowski - Poljak
Kevin Kurani - Brazilac
Oliver Neuville - Svajcarac
a Asamou i Ovomojelu i da ne spominjem.(to su igraci koji igraju ili su igrali za pancere)
Podolski npr je pre nekoliko godina odbijo da igra za poljsku rep.Zasto? Zato sto je od nemaca dobio bolju ponudu.
Ako ste gledali evropsko prvenstvo onda ste videli koliko mu je bilo tesko kada je dao go protiv Poljske.

Sta vi tu sada pametujete,svaka reprezentacija se bre bori za neke igrace.eto naprimer Spanija za Krkica.

SRBIJA

pre 15 godina

Sramota...Koji je to SRBIN koji se dvoumi izmedju Srbije I Amerike?Ne treba ga ni pozivati,nneka igra za Amere,mi imm Vidiica,Dragutinovica,Ivanovica,Rukavinu,Rajkovica...

Drzavljanin

pre 15 godina

Drzavljanstvo se stice na osnovu krvne veze ili porekla zato Subotic ima SRPSKO drzavljanstvo. Dete stice drzavljanstvo teritorije na kojoj se rodilo ako su mu roditelji nepoznati ili bez drzavljanstva,eto toliko.

Mihailo

pre 15 godina

Neka covek igra za onu reprezentaciju i zemlju za koju ga srce vezuje,jedino tako ce dati sve od sebe!Domovina je onde gde ti je srce i to ne menja ni jedan dokument!!!

GroBaRLiCiOuS

pre 15 godina

Sta se dvoumi tako.. Ja Sam Polu Srbin, (droga polovina arapin) nisam video svoju zemlju ima 11 god...Sad da mi neko dodje i pokuca na vrata..I Pita za koga bi hteo da igram, nebi se ni dvoumio..

On cak ni nema nemacki pasos, a nesto sanjo da igra za njih..

Ako nema poverenja u nasu repku..onda nam ni netreba..

andro

pre 15 godina

Ljudi, kako ste se napalili. Stvarno nije zdravo. Jedna polutacna informacija ili koljereceno informacija na koju je nakacena nedovoljno precizan zakljucak i vase neznanje vas dovodi do ovakvih zakljucivanja. Covjek je po ovoj informaciji imao 2005 drzavljanstvo Srbije, ili bolje receno drzavljanstvo Srbije i Crne Gore (bitna stvar). Druga bitna stvar je da nije mogao izgubiti prvobitno drzavljanstvo, sem ako ga se predhodno nije odrekao (BiH). Ovdje neko naveo da se drzavljanstvo takodje dobija po roditeljima. po mojim informacijama njegovi roditelji nisu iz Srbije, ali iz Crne Gore. Znaci ova vijest samo znaci da ne moze da igra za Njemacku, a cinimi se da je sve ostalo puka spekulacija (dosadna prica iz supljeg u prazno, kad bi sto bi, dje bi, itd.) Iskreno, zelim momku sve najbolje i neka uziva u tome sto radi. Veliki pozdrav momku koji je pored svih nedaca uspio da postigne nesto veliko, i to sa samo 19 godina!

DEKI DELIJA knin,civljane,zemun

pre 15 godina

narode nema veze gde je ko rodjen!!! vazno je koja ti krv tece u venama i sta nosis u srcu.evo ja sam rodjen u svaicarskoj roditelji su mi iz knina i sada zive u zemunu, svi imamo srbijansko drzavljanstvo.a nikad ne bi uzeo svajcarsko drzavljanstvo ili igrao za njih a za hrvatsku da ne pricam!!!srbska krv u venama i srbija u srcu.ja licno mislim da je to najvaznije a ne kinta!!ako neko prvo gleda ko ce mu koja repka vise platiti onda taj za mene saista nema sta da trazi u nasoj repki!!!a vi kako te

Srbin Banjaluka

pre 15 godina

Kao što nemam ništa protiv da Kuzmanović, Subotić i sl. igraju za Srbiju, tako nemam ništa protiv da Ljajić ili bilo koji drugi musliman igra za Bosnu, ako ga srce vuče da igra sa onima za koje osjeća da su njegovi.

Da sam ja na Subotićevom mjestu, ne bih ni trena razmišljao - SRBIJA!

Boki RS

pre 15 godina

Prvo Subotic je u intervju federalnim medijima rekao da nikad nece igrati za BIH, a na pitanje da li ce igrati za neku drugu ex-yu reprezentaciju, rekao je da je to vrlo izvjesno, a za AC DS-a, smijesan si, kad se smatras za bosanca, mogao bi malo do svojih zemljaka u federaciji, da osjetis svu njihovu toplinu i srdacnost.

Kant

pre 15 godina

ma covek ceka da prodju kvalifikacije, da vidi ako se Srbija ili BiH kvalifikje, koja bude bolja za njega tu ce da i izabere, jadni su oni koji misle da se za srpski ili bosanski patriotizam moze nesto da se kupi

srbija

pre 15 godina

Ma sta se primate ko hepo kocke.Ovog momka treba vrbovati da igra za nas,a izjave tipa ,on se necka zato nam i ne treba ne vredi ni komentarisati.Glup komentar ovde uvek ima prodju.

Slobo Raška

pre 15 godina

Ovi "Bosnjaci" se ponadali u Ljajica kao mi u Krkica. Malo morgen ce da igra za Bosnu, isto kao sto Krkic vec igra za Srbiju... On nije Bosnjak, on je Srbin muslimanske veroispovesti i jedva cekam trenutak kad bude harao u reprezentaciji Srbije!

scepan mali

pre 15 godina

Za navijace BiH, predlazem im da uticu na Ciru da izvede ovih 11 u martu u Briselu protiv Belgije:

Na golu: Samir Handanovic (Udineze)
Bekovi: desno - Vedran Corluka (Totenhem)
levo - Mladen Krstajic (Salke)
Stoperi: Robert Kovac, Neven Subotic (oba Borusija Dortmund)
Defanzivni vezni: Niko Kovac (RB Salcburg), Zdravko Kuzmanovic (Fiorentina)
Ofanzivni vezni: Ivan Rakitic (Salke), Marko Marin (Borusija Menhengladbah)
Napadaci: Zlatan Ibrahimovic (Inter), Mladen Petric (Hamburger)

100% cete ih dobiti u toj postavi!!! U ovoj u kojoj igrate - nema sanse.