Serija A preti otcepljenjem

Italijanska prva fudbalska liga Serija A mogla bi da se otcepi od druge lige, Serije B, i oformi Super ligu, upozoravaju čelnici Serije A.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. "Došao je taj dan. Liga kasni 20 godina i ne možemo više da gubimo vreme. Serija A se odvaja od Serije B", rekao je predsednik Kaljarija Masimo Čelino.
  To je i jedini nacin za njegov klub da opstane u ligi ove sezone :)
  (stevan, 7. oktobar 2008 13:30)

  # Link komentara

 2. Pa i mi smo imali Super ligu do skoro.
  (krsta, 7. oktobar 2008 13:36)

  # Link komentara

 3. A mi imamo naseg Jelena... Ne daj se Jelene!
  (Jelen Superliga, 7. oktobar 2008 13:54)

  # Link komentara

 4. Napokon su zabari svatili da im je liga pala totalno,i da zaostaje iza EPL puno konacno jedna dobra odluka.
  (obi, 7. oktobar 2008 14:05)

  # Link komentara

 5. Moze li mi ko na srpskom objasniti o cemu se ovde radi? Kako liga da se otcepi od lige?
  (Tito, 7. oktobar 2008 14:24)

  # Link komentara

 6. ''Serija A ponudila je 65 miliona evra Seriji B za ovu sezonu, ali druga divizija će verovatno odbiti ponudu na sastanku ove nedelje.''
  u prevodu na srpski - zinula im zadnjica k'o ripanjski tunel!!!
  (ADRIANISLAV SICILIJANOVIC, 7. oktobar 2008 14:50)

  # Link komentara

 7. @ Tito: Dragi prijatelju, ni meni nije jasno... mislim pretpostavljam sta je, ali novinari sa b92 bi trebalo da nam objasne. Ma ni njima nije jasno, ajd' neki pametan i informisan da nam pomogne. Sta to znaci da se Serija A otcepi od Serije B? Da li ce svi timovi koji se takmice u Seriji A da se tu zacementiraju do kraja sveta ili ce postojati pravila kad ce se ispadati, a kad ulaziti u ligu?
  (Vladimir Gajic, 7. oktobar 2008 15:24)

  # Link komentara

 8. To je dobra stvar zbog televiziskih prava i zbog mnogih drugih stvari!Niko neco ostati zacementiran,sve ce biti normalno,samo do sad su serija A i B bile ista firma,delili zarade itd,i svi su bili na gubitku,ovako ce klubovi serije A imati vise para,vise se ne deli sa serijom B!
  (Di Canio, 7. oktobar 2008 17:19)

  # Link komentara

 9. Nece da se zacementiraju timovi vec ce Seria A da nezavisno od Serie B sklapa ugovore o tv prenosima i sama da dijeli novac timovima iz Serie A. Isti princip kao u Engleskoj zadnja 3 ce kao i uvijek ispadat nova 3 ulazit u ligu. Samo sto ce u A seriji u tom slucaju zaradjivat brutalno timovi koji se u njoj takmice, a serija B ce postojat formalno kao engleska druga liga i sama se snalazit o tv prenosima i sama vodit finansije sto do sad nije bio slucaj (a ko ce kupovat prava da prenosi drugu ligu? Sportklub?)...
  (WARMAN, 7. oktobar 2008 17:26)

  # Link komentara