Ponedeljak, 06.10.2008.

00:38

MUP: 24 privedena, 13 zadržanih

Ni 134. večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana nije prošao bez incidenata, a ovoga puta MUP je zadržao 13 navijača.

Izvor: B92

MUP: 24 privedena, 13 zadržanih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 15 godina

Poslednji deo teksta je apsolutna neistina i novinarsko preterivanje. B92 bi trebao prvo da proveri tačnost svojih informacija pa tek onda da ih postavi na svoj sajt. Sto se tiče stolica, jesu lomljene, i te navijače treba kazniti. Ali nije polomljeno stotinu slolica vec 10 maksimalno dvadeset. Ovakvim informisanjem dovodite narod u zabludu i navijače pravite vecim huliganima nego sto oni jesu, i stvarno ne znam šta želite time da postignete. Međutim to i nije toliki problem. Problem nastaje kod "Vatre na Južnoj tribini". Zbog ovog događaja kompletna redarska služba, organi koji su zaduženi za bezbednost na stadionu, a bome i policija, barem oni koji su takođe bili zaduženi za bezbednost na stadionu, trebali bi da idu u zatvor ne na DESET nego na STO DESET godina. Događaj se razvijao ovako: Nakon bakljade navijača Partizana jedna nedogorela baklja pala je na šetalicu koju su navijači Partizana istakli na početku utakmice. Sa obzirom da je ona od platna oslikana nekom farbom verovatno poprilično zapaljivom odmah je počela da nagoreva. Navijači su u pocetku nogama pokušali da ugase žar koji je stalno tinjao i polako se širio ali bezuspešno. Nakon toga dečko koji je fotografisao Južnu tribinu sa atletske staze na molbu vođa navijača donosi kantu sa vodom kako bi se šetalica koja je tinjala na vreme ugasila. Onda na scenu stupa redarska služba koja oduzima kantu sa vodom i zabranjuje da se vatra ugasi i ne proširi. Nakon toga počinje da bukti vatra i umalo ne izgoresmo svi sa sve celim stadionom. I na kraju bi opet navijači bili krivi. E sada da vidimo te čuvene kamere i pravosudne organe pa neka osude tog redara na STO DESET godina zatvora zbog pokušaja spaljivanja deset hiljada navijača. Ako im kamere nisu radile neka se meni obrate moja jeste.

shkabo

pre 15 godina

ma treba uhapsiti i decu ispod 10 godina što su bili na severu i jugu,to je sve go ološ i huligan...ja razumem ove pandure što pišu ove gluposti al obične ljude ne mogu,ej bre u šta ste se to pretvorili?tolko mržnje nema ni između grobara i cigana kao vaša protiv navijača!i ovi što pišu da su grobari sa policijom u koaliciji?????jeste vi svesni kakve gluposti pišete?

x

pre 15 godina

5. oktobra pre 8 godina niste na ovaj nacin pricali o polciji. To je ista banda koja bije i izaziva incidente bez potrebe. Ne zelite da vidite represiju koju sprovode, dovoljno je samo videti ko je ministar policije pa je sve jasno. Prvo trafikant, sada ovaj a vi samo gledajte sta se desava i kako Srbija postaje policijska drzava.

Kish

pre 15 godina

Neverovatno! Bar 80% komentara pisu zaposleni u ovoj rezimskoj stanici, garantujem! Dobili zadatak, i izvrsavaju! Jadnici, nikad niste ni bili na nekoj utakmici, ja bi se obesio da radim to sto vi radite! Vi ste zandarske sluge! Napred Zvezdo, bice opet kao pre, nece nas diktatori ugasiti, nije ni njihov tata, vampir Milosevic!

gravedigger

pre 15 godina

Sta reci, Partizan pobedi, sto je OK, onda moji grobari lome stolice i bacaju na teren. Sta, kao SLAVIMO pobedu???? Aj se malo uozbiljimo, pa gledamo tekme, navijamo, pijemo pivo, UZIVAMO, a ne da se lomi, bije itd. Nemam vise sta da dodam.

stvor

pre 15 godina

mislim da ispadam budala sto ti odgovaram, ali ne znam kako te 'PETRE' ne zabole prsti od celodnevnog kucanja po raznim forumima... nema argumenata, nema cinjenica, nema komentara dogadjaja, samo jedno te isto...
dobro, svi mi nekako zaradjujemo...
sto bi ti rekao " :D :D :D" i tako...

Petar

pre 15 godina

"Antinavijacke" svrhe :D

Sta, "antisrpske" i "antihriscanske" svrhe vise nisu u modi?
Svetska masonerija je okrenula svoje oci ka navijacima, tim cuvarima tekovina modernog drustva i nosiocima plamena napretka naseg naroda i svojom "antinavijackom" zaverom planira da ih unisti :D :D :D

Uh, umreh od smeha :D :D :D

gjfh

pre 15 godina

svima po 10 godina. dosta vise sa nadrogiranim i pijanim klosarima koji su hrabri samo ali SAMO u takvom stanju i kada treba da gaze njih 100 na jednog. P . . . E!!!

Marko

pre 15 godina

Mene samo interesuje ko su bre ti seljaci koji lome stolice???Gde su kamere???Sve to u zatvor na 5 godina i dozivotno zabrana za posecivanje utakmica!A zamisli da imamo neki novi objekat u koji je ulozeno brdo para i onda ti dodje brdo pijanih huligana i iz svojih licnih frustracija pocne to da lomi!Pa da sam direktor stadiona ja bih to zakljucao i ne bih ih pustao sve dok i poslednji koji je lomio ne bi bio uhapsen!Stoka seljacka,kod mame i tate kuci nek lome!

stvor

pre 15 godina

meni je nepismen (NEPISMEN, naglasavam) redar pipao genitalije, sto sam i ocekivao od takvih ljudi, ali da mi gurne 2 saketine u dzepove, ej u dzepove, uzima novcanik i otvara, a da mi pritom zandarm pored kaze 'sta gledas, sta ti nije jasno, sta, sta je bilo' preti...
reci nemam...

sa sigurnoscu mogu da tvrdim da se privelo barem 100 puta vise osoba u toku pijancenja petkom i subotm uvece po raznim kaficima, kafanama, diskotema, folkotekama...
nego, gde nestadose sve one dede, unuci, cukununuci i porodice? strah od huligana ili direktan prenos? mozda kisica koja ne bi sneska otopila? ili je ono sto svi znamo, a to je da niko nece da da ni 50 a kamoli 300 ili 600 dinara jednom nedeljno. zalosno je sto se srpska apatija zloupotrebljava u politicke i antinavijacke svrhe...

stefan UE

pre 15 godina

Huligani, a?
Lome stolice...volovi.
Odusevio sam se kada sam pre nekoliko godina cuo kako problem navijackih tuca resavaju Rusi. Puste navijace da se dobro pomlate, da vise nemaju snage ni da disu, za to vreme dok se oni obracunavaju, policija pravi obruc oko njih i ne reaguje dok ne pocne da jenjava tuca. A onda SPEKTAKL!!!! Policija pocinje da bije sve redom, i one koji su na zemlji i one koji se jos uvek mrdaju, i svi idu u zatvor na jos.
Ja ih samo voleo da se ta taktika i kod nas primenjuje, uz jos jednu stvar a to je da se svima koji se tu nadju sudi i da dobiju dozivotnu zabranu ulaska na nase stadione, ali tek posto odrobijaju 10 - 15 godina u zatvoru. Naravno upregnuti ih da rade, verujem da bi se auto-put brze zavrsio, bar bi u prvih nekoliko godina imali jeftinu radnu snagu.

Stolica sa juga

pre 15 godina

Stolice na jugu su baš opasne, trebalo ih je sve izlomiti, šta ćete kad su crvene pa smetaju mirnim i uglednim navijačima iz Humske... Jel policija i to snimala ili su pogubili kamere?!

Vladimir

pre 15 godina

Kako policija da intervenise na jugu kad je ministar Ivica partizanovac, bio je nesto u UO KK Partizan. A vi sto nedolazite zbog "huligana" da li ste sigurni da ste gledali derbi ili engleze na drugom programu.
Vladimir

grunf

pre 15 godina

Ako sada disc.komisija ne bude reagovala i kaznila one koje zaslužuju propade kompletna strategija odbrane od huliganstva.Treba kazniti Partizan zbog ponašanja juga (čemu to ljudi moji?),Zvezdu jer je organizator (kako je jug uneo baklje?),videti šta sa navijačima CZ zbog nereda van stadiona i nezaboraviti igrače zvezde,posebno Gaya (setite se da je Đorđe Pantić suđen zbog guranja ili šamara,zavisi za koga navijate).Ako i igrači ne budu kažnjeni onda nema razloga kažnjavati ni navijače.Oni u dresovima su glavni akteri i oni treba da imaju fer plej u glavi,a ne kung fu.Pored nabrojanih istražiti i sudije koje su grdno grešile.Do duše nisu uticali mnogo na rezultat,ali moraju biti kažnjeni ako hćemo kvalitet na terenu.Bude li disc.komisija ćutala ode sve do vraga.Pravda za sve a ne samo da ova dva kluba budu iznad ostalih.

Ultravolta

pre 15 godina

Samo jedna ispravka na vest.
Incident se nije dogodio u ulici Ljutice Bogdana već u Mateje Kežmana. Toliko. Pozdrav svim iskrenim poznavaocima fudbala.

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Xa, i onda se trazi 'pravda' za Urosa. Pa ocito je da kazna nije imala vaspitni karakter na ostatak populacije, pa je treb pojacati!

Gavra

pre 15 godina

Ulicom Ljutice Bogdana, kada je derbi, ne kreću se navijači Partizana. Oni na jug idu Bulevarom oslobodjenja ili poprečno iz Vojvode Stepe. I to svi znaju koji su barem jednom bili na derbiju.Za incidente na jugu jesu odgovorni grobari, ali sukob u Ljutice Bogdana, ispred upravne zgrade Crvene Zvezde, na putu ka severu, imale su delije i policija. I zato komentatori dođite barem jednom na derbi. Videćete, biće vam lepo, a i komentari će vam biti smisleni.

BlagiMozdaniUdar

pre 15 godina

Kad je vec spomenuta ul. Ljutice Bogdana, predpostavlja se da su u pitanju zvezdini navijaci, samo nije spomenuto da je do incidenata prvo doslo sa grobarima, pa tek onda po intervenisanju sa zandarmerijom. Koja po obicaju staje na jednu stranu. KOALICIJA: Grobari -policija

Dagisa Colic (ne krijem ga za ovo sto sam rekao, ali ne bih zeleo da se eksponiram zbog posla kojim se bavim (advokat)

pre 15 godina

Jesam zvezdas, ali ne od onih koji traze "pravdu za Misica". Naprotiv, smeta mi sto niko ne trazi pravdu za Trajkovica. Ali - sve ce se upropastiti i nikakve se svrhe kaznjavanja nece postici zbog razlicitih kriterijuma. Jedino akcija u kojoj nema mesta za "navijace" u policiji, tuzilastvu, sudstvu ... ima sansi za uspeh. U protivnom, samo se zaostravaju navijacke strasti.

Đorđe

pre 15 godina

Zašto se već jednom ne donese taj zakon o sportu. Ništa kreativno ne treba da se uradi, već samo prekopirajte engleski zakon. Svakom ko napravi incident na i oko stadiona automatski 5 godina zatvora bez prava na suđenje i doživotna zabrana ulaska na bilo koji stadion u zemlji i primenjujte ga neselektivno i nemilosrdno bez obzira čiji su navijači u pitanju pa nek stoka lomi i divlja do mile volje.
Partizanovac sam, ali nikad neću odobriti lomljenje stolica na Marakani.
Oštar zakon i efikasna primena jedino može uvesti tzv navijače u red!

Milutin Radovanović

pre 15 godina

Da li su snimljeni oni koji su nešto zapalili na jugu i da li su snimljeni oni koji su lomili i bacali stolice. Ako nisu, u zatvor onoga ko je bio odgovoran da se to snimi. Ako je snimljeno, a sudija ne reaguje kako bi trebalo, s obzirom da ima snimak, onda sudija da plati kaznu, zato što štiti izgrednike. Mića

..

pre 15 godina

E,stvarno mi je vise dosta ovih nepismenih,tupavih,glupih,nadrogiranih,
pijanih,bezobraznih "navijaca"!!
Poslednjih godina su plakali za ovim zakonom,a sad im se ne dopada?? Dugo godina sam isao na utalmice,i znam da je za njih samo tvrd pendrek!Drugi jezik oni ne razumeju!"Pravda za Urosa"??
Onog nadrogiranog klinca koji je pokusao gurnuti baklju u usta policajucu?O kakvoj pravdi pricate?Svi ste mangupi kad idete 50 na jednoga!!A pojedinacno ste zenski polni organi,i to u augmentativu!
Naravno,cast onim ljudima koji koji idu na utakmice samo zbog sporta,i ljubavi prema klubu.
Treba im odati priznanje,ovako uzasan fudbal treba izdrzati!

Vladan

pre 15 godina

E posto sam bio tu da dam komentar:incident je počeo kod sektora 5 na zapadu,zbog limenke piva bukvalno.Prolazila su dva navijača sa pivama i jedan žandar je prišao i uzeo ovom jednom pivo,ovaj se malo pobunio, pala je koja međusobna psovka i žandar krenuo da ga hapsi, e onda je drugar od tog navijača krenuo da ga izbavi i nastala je frka između 2 navijača, 2-3 žandara i 5 policajaca u civilu (kojih je inače bilo oko stadiona više nego navijača:))i kad je nastala ta frkica, vidjevši to grupa od oko 20-ak navijača preko puta ulice je pritrčala da se obračuna sa žandarmerijom,vjerovatno su jedva čekali da izbije gužva jer su bili kao zapete puške, pritrčali su da izbave ovu dvojicu, i uspjeli su uz prebijanje jednog žandara i lomljenje štanda jednog, sve to kod sektora 5 na zapadu...i onda se incident preselio na ulicu Ljutice Bogdana, kada su žandari pojurili te navijače, naravno sada organizovaniji, i onda je tek krenulo gađanje ciglama i kamenjem, pucalo je na sve strane, a ni žandari nisu ostali dužne jer su kupili te cigle i gađali navijače istim,(nešto sam i snimao na tel) mogli su ubiti nekoga ladno da su ga pogodili, a njima ništa u onim pancirima i štitovima...posle se incident preselio na autokomandu,kad su opkolili žandari tu grupu, i opet su svi uspjeli da pobjegnu, ne znam kako, al svaka im čast kako su to izveli, pa dalje neznam šta je bilo na autokomandi, nisam bio tu...Ovo je što sam video svojim očima...Navijač Zvezde

Ivan

pre 15 godina

Pricate o huliganima i kao zbog njih neidete na utakmice, kako vas nije sramota da lazete tako.... pa sto onda niste isli na basket prosle godine tamo nema HULIGANA pa je zato uvek prazna dvorana kada igra zvezda a gotovo uvek kada igra partizan.

zvezda u srcu

pre 15 godina

Samo jos nije receno da su sve ovo izazvali zvezdini ``navijaci``!sitnica
(ja bre!, 6. oktobar 2008 01:01)
alo kralju odakle ti to da su to izazvali zvezdini navijaci???ko je lomio stolice na jugu?jel nisu mozda zvezdini navijaci???

evolution

pre 15 godina

Sanjam o vremenu kad sam kao dete isao na derbi,a sada, a ni u skorije vreme nisam video maladju populaciju na stadionima...Zasto?Pa,zbog ljudi koji fudbal pretvaraju u rat...Treba uvesti malo jaci zakon,kao sto su vece novcane i zatvorske kazne,pa da mogu sa svojim sinom na Veciti Derbi..A,samim tim ce biti i veca posecenost...

evolution

pre 15 godina

Sanjam o vremenu kad sam kao dete isao na derbi,a sada, a ni u skorije vreme nisam video maladju populaciju na stadionima...Zasto?Pa,zbog ljudi koji fudbal pretvaraju u rat...Treba uvesti malo jaci zakon,kao sto su vece novcane i zatvorske kazne,pa da mogu sa svojim sinom na Veciti Derbi..A,samim tim ce biti i veca posecenost...

Vladan

pre 15 godina

E posto sam bio tu da dam komentar:incident je počeo kod sektora 5 na zapadu,zbog limenke piva bukvalno.Prolazila su dva navijača sa pivama i jedan žandar je prišao i uzeo ovom jednom pivo,ovaj se malo pobunio, pala je koja međusobna psovka i žandar krenuo da ga hapsi, e onda je drugar od tog navijača krenuo da ga izbavi i nastala je frka između 2 navijača, 2-3 žandara i 5 policajaca u civilu (kojih je inače bilo oko stadiona više nego navijača:))i kad je nastala ta frkica, vidjevši to grupa od oko 20-ak navijača preko puta ulice je pritrčala da se obračuna sa žandarmerijom,vjerovatno su jedva čekali da izbije gužva jer su bili kao zapete puške, pritrčali su da izbave ovu dvojicu, i uspjeli su uz prebijanje jednog žandara i lomljenje štanda jednog, sve to kod sektora 5 na zapadu...i onda se incident preselio na ulicu Ljutice Bogdana, kada su žandari pojurili te navijače, naravno sada organizovaniji, i onda je tek krenulo gađanje ciglama i kamenjem, pucalo je na sve strane, a ni žandari nisu ostali dužne jer su kupili te cigle i gađali navijače istim,(nešto sam i snimao na tel) mogli su ubiti nekoga ladno da su ga pogodili, a njima ništa u onim pancirima i štitovima...posle se incident preselio na autokomandu,kad su opkolili žandari tu grupu, i opet su svi uspjeli da pobjegnu, ne znam kako, al svaka im čast kako su to izveli, pa dalje neznam šta je bilo na autokomandi, nisam bio tu...Ovo je što sam video svojim očima...Navijač Zvezde

Ultravolta

pre 15 godina

Samo jedna ispravka na vest.
Incident se nije dogodio u ulici Ljutice Bogdana već u Mateje Kežmana. Toliko. Pozdrav svim iskrenim poznavaocima fudbala.

Ivan

pre 15 godina

Pricate o huliganima i kao zbog njih neidete na utakmice, kako vas nije sramota da lazete tako.... pa sto onda niste isli na basket prosle godine tamo nema HULIGANA pa je zato uvek prazna dvorana kada igra zvezda a gotovo uvek kada igra partizan.

..

pre 15 godina

E,stvarno mi je vise dosta ovih nepismenih,tupavih,glupih,nadrogiranih,
pijanih,bezobraznih "navijaca"!!
Poslednjih godina su plakali za ovim zakonom,a sad im se ne dopada?? Dugo godina sam isao na utalmice,i znam da je za njih samo tvrd pendrek!Drugi jezik oni ne razumeju!"Pravda za Urosa"??
Onog nadrogiranog klinca koji je pokusao gurnuti baklju u usta policajucu?O kakvoj pravdi pricate?Svi ste mangupi kad idete 50 na jednoga!!A pojedinacno ste zenski polni organi,i to u augmentativu!
Naravno,cast onim ljudima koji koji idu na utakmice samo zbog sporta,i ljubavi prema klubu.
Treba im odati priznanje,ovako uzasan fudbal treba izdrzati!

zvezda u srcu

pre 15 godina

Samo jos nije receno da su sve ovo izazvali zvezdini ``navijaci``!sitnica
(ja bre!, 6. oktobar 2008 01:01)
alo kralju odakle ti to da su to izazvali zvezdini navijaci???ko je lomio stolice na jugu?jel nisu mozda zvezdini navijaci???

Milutin Radovanović

pre 15 godina

Da li su snimljeni oni koji su nešto zapalili na jugu i da li su snimljeni oni koji su lomili i bacali stolice. Ako nisu, u zatvor onoga ko je bio odgovoran da se to snimi. Ako je snimljeno, a sudija ne reaguje kako bi trebalo, s obzirom da ima snimak, onda sudija da plati kaznu, zato što štiti izgrednike. Mića

stefan UE

pre 15 godina

Huligani, a?
Lome stolice...volovi.
Odusevio sam se kada sam pre nekoliko godina cuo kako problem navijackih tuca resavaju Rusi. Puste navijace da se dobro pomlate, da vise nemaju snage ni da disu, za to vreme dok se oni obracunavaju, policija pravi obruc oko njih i ne reaguje dok ne pocne da jenjava tuca. A onda SPEKTAKL!!!! Policija pocinje da bije sve redom, i one koji su na zemlji i one koji se jos uvek mrdaju, i svi idu u zatvor na jos.
Ja ih samo voleo da se ta taktika i kod nas primenjuje, uz jos jednu stvar a to je da se svima koji se tu nadju sudi i da dobiju dozivotnu zabranu ulaska na nase stadione, ali tek posto odrobijaju 10 - 15 godina u zatvoru. Naravno upregnuti ih da rade, verujem da bi se auto-put brze zavrsio, bar bi u prvih nekoliko godina imali jeftinu radnu snagu.

Đorđe

pre 15 godina

Zašto se već jednom ne donese taj zakon o sportu. Ništa kreativno ne treba da se uradi, već samo prekopirajte engleski zakon. Svakom ko napravi incident na i oko stadiona automatski 5 godina zatvora bez prava na suđenje i doživotna zabrana ulaska na bilo koji stadion u zemlji i primenjujte ga neselektivno i nemilosrdno bez obzira čiji su navijači u pitanju pa nek stoka lomi i divlja do mile volje.
Partizanovac sam, ali nikad neću odobriti lomljenje stolica na Marakani.
Oštar zakon i efikasna primena jedino može uvesti tzv navijače u red!

Gavra

pre 15 godina

Ulicom Ljutice Bogdana, kada je derbi, ne kreću se navijači Partizana. Oni na jug idu Bulevarom oslobodjenja ili poprečno iz Vojvode Stepe. I to svi znaju koji su barem jednom bili na derbiju.Za incidente na jugu jesu odgovorni grobari, ali sukob u Ljutice Bogdana, ispred upravne zgrade Crvene Zvezde, na putu ka severu, imale su delije i policija. I zato komentatori dođite barem jednom na derbi. Videćete, biće vam lepo, a i komentari će vam biti smisleni.

grunf

pre 15 godina

Ako sada disc.komisija ne bude reagovala i kaznila one koje zaslužuju propade kompletna strategija odbrane od huliganstva.Treba kazniti Partizan zbog ponašanja juga (čemu to ljudi moji?),Zvezdu jer je organizator (kako je jug uneo baklje?),videti šta sa navijačima CZ zbog nereda van stadiona i nezaboraviti igrače zvezde,posebno Gaya (setite se da je Đorđe Pantić suđen zbog guranja ili šamara,zavisi za koga navijate).Ako i igrači ne budu kažnjeni onda nema razloga kažnjavati ni navijače.Oni u dresovima su glavni akteri i oni treba da imaju fer plej u glavi,a ne kung fu.Pored nabrojanih istražiti i sudije koje su grdno grešile.Do duše nisu uticali mnogo na rezultat,ali moraju biti kažnjeni ako hćemo kvalitet na terenu.Bude li disc.komisija ćutala ode sve do vraga.Pravda za sve a ne samo da ova dva kluba budu iznad ostalih.

BlagiMozdaniUdar

pre 15 godina

Kad je vec spomenuta ul. Ljutice Bogdana, predpostavlja se da su u pitanju zvezdini navijaci, samo nije spomenuto da je do incidenata prvo doslo sa grobarima, pa tek onda po intervenisanju sa zandarmerijom. Koja po obicaju staje na jednu stranu. KOALICIJA: Grobari -policija

Stolica sa juga

pre 15 godina

Stolice na jugu su baš opasne, trebalo ih je sve izlomiti, šta ćete kad su crvene pa smetaju mirnim i uglednim navijačima iz Humske... Jel policija i to snimala ili su pogubili kamere?!

stvor

pre 15 godina

meni je nepismen (NEPISMEN, naglasavam) redar pipao genitalije, sto sam i ocekivao od takvih ljudi, ali da mi gurne 2 saketine u dzepove, ej u dzepove, uzima novcanik i otvara, a da mi pritom zandarm pored kaze 'sta gledas, sta ti nije jasno, sta, sta je bilo' preti...
reci nemam...

sa sigurnoscu mogu da tvrdim da se privelo barem 100 puta vise osoba u toku pijancenja petkom i subotm uvece po raznim kaficima, kafanama, diskotema, folkotekama...
nego, gde nestadose sve one dede, unuci, cukununuci i porodice? strah od huligana ili direktan prenos? mozda kisica koja ne bi sneska otopila? ili je ono sto svi znamo, a to je da niko nece da da ni 50 a kamoli 300 ili 600 dinara jednom nedeljno. zalosno je sto se srpska apatija zloupotrebljava u politicke i antinavijacke svrhe...

Dagisa Colic (ne krijem ga za ovo sto sam rekao, ali ne bih zeleo da se eksponiram zbog posla kojim se bavim (advokat)

pre 15 godina

Jesam zvezdas, ali ne od onih koji traze "pravdu za Misica". Naprotiv, smeta mi sto niko ne trazi pravdu za Trajkovica. Ali - sve ce se upropastiti i nikakve se svrhe kaznjavanja nece postici zbog razlicitih kriterijuma. Jedino akcija u kojoj nema mesta za "navijace" u policiji, tuzilastvu, sudstvu ... ima sansi za uspeh. U protivnom, samo se zaostravaju navijacke strasti.

Vladimir

pre 15 godina

Kako policija da intervenise na jugu kad je ministar Ivica partizanovac, bio je nesto u UO KK Partizan. A vi sto nedolazite zbog "huligana" da li ste sigurni da ste gledali derbi ili engleze na drugom programu.
Vladimir

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Xa, i onda se trazi 'pravda' za Urosa. Pa ocito je da kazna nije imala vaspitni karakter na ostatak populacije, pa je treb pojacati!

shkabo

pre 15 godina

ma treba uhapsiti i decu ispod 10 godina što su bili na severu i jugu,to je sve go ološ i huligan...ja razumem ove pandure što pišu ove gluposti al obične ljude ne mogu,ej bre u šta ste se to pretvorili?tolko mržnje nema ni između grobara i cigana kao vaša protiv navijača!i ovi što pišu da su grobari sa policijom u koaliciji?????jeste vi svesni kakve gluposti pišete?

gravedigger

pre 15 godina

Sta reci, Partizan pobedi, sto je OK, onda moji grobari lome stolice i bacaju na teren. Sta, kao SLAVIMO pobedu???? Aj se malo uozbiljimo, pa gledamo tekme, navijamo, pijemo pivo, UZIVAMO, a ne da se lomi, bije itd. Nemam vise sta da dodam.

Kish

pre 15 godina

Neverovatno! Bar 80% komentara pisu zaposleni u ovoj rezimskoj stanici, garantujem! Dobili zadatak, i izvrsavaju! Jadnici, nikad niste ni bili na nekoj utakmici, ja bi se obesio da radim to sto vi radite! Vi ste zandarske sluge! Napred Zvezdo, bice opet kao pre, nece nas diktatori ugasiti, nije ni njihov tata, vampir Milosevic!

Zoran

pre 15 godina

Poslednji deo teksta je apsolutna neistina i novinarsko preterivanje. B92 bi trebao prvo da proveri tačnost svojih informacija pa tek onda da ih postavi na svoj sajt. Sto se tiče stolica, jesu lomljene, i te navijače treba kazniti. Ali nije polomljeno stotinu slolica vec 10 maksimalno dvadeset. Ovakvim informisanjem dovodite narod u zabludu i navijače pravite vecim huliganima nego sto oni jesu, i stvarno ne znam šta želite time da postignete. Međutim to i nije toliki problem. Problem nastaje kod "Vatre na Južnoj tribini". Zbog ovog događaja kompletna redarska služba, organi koji su zaduženi za bezbednost na stadionu, a bome i policija, barem oni koji su takođe bili zaduženi za bezbednost na stadionu, trebali bi da idu u zatvor ne na DESET nego na STO DESET godina. Događaj se razvijao ovako: Nakon bakljade navijača Partizana jedna nedogorela baklja pala je na šetalicu koju su navijači Partizana istakli na početku utakmice. Sa obzirom da je ona od platna oslikana nekom farbom verovatno poprilično zapaljivom odmah je počela da nagoreva. Navijači su u pocetku nogama pokušali da ugase žar koji je stalno tinjao i polako se širio ali bezuspešno. Nakon toga dečko koji je fotografisao Južnu tribinu sa atletske staze na molbu vođa navijača donosi kantu sa vodom kako bi se šetalica koja je tinjala na vreme ugasila. Onda na scenu stupa redarska služba koja oduzima kantu sa vodom i zabranjuje da se vatra ugasi i ne proširi. Nakon toga počinje da bukti vatra i umalo ne izgoresmo svi sa sve celim stadionom. I na kraju bi opet navijači bili krivi. E sada da vidimo te čuvene kamere i pravosudne organe pa neka osude tog redara na STO DESET godina zatvora zbog pokušaja spaljivanja deset hiljada navijača. Ako im kamere nisu radile neka se meni obrate moja jeste.

gjfh

pre 15 godina

svima po 10 godina. dosta vise sa nadrogiranim i pijanim klosarima koji su hrabri samo ali SAMO u takvom stanju i kada treba da gaze njih 100 na jednog. P . . . E!!!

stvor

pre 15 godina

mislim da ispadam budala sto ti odgovaram, ali ne znam kako te 'PETRE' ne zabole prsti od celodnevnog kucanja po raznim forumima... nema argumenata, nema cinjenica, nema komentara dogadjaja, samo jedno te isto...
dobro, svi mi nekako zaradjujemo...
sto bi ti rekao " :D :D :D" i tako...

Marko

pre 15 godina

Mene samo interesuje ko su bre ti seljaci koji lome stolice???Gde su kamere???Sve to u zatvor na 5 godina i dozivotno zabrana za posecivanje utakmica!A zamisli da imamo neki novi objekat u koji je ulozeno brdo para i onda ti dodje brdo pijanih huligana i iz svojih licnih frustracija pocne to da lomi!Pa da sam direktor stadiona ja bih to zakljucao i ne bih ih pustao sve dok i poslednji koji je lomio ne bi bio uhapsen!Stoka seljacka,kod mame i tate kuci nek lome!

Petar

pre 15 godina

"Antinavijacke" svrhe :D

Sta, "antisrpske" i "antihriscanske" svrhe vise nisu u modi?
Svetska masonerija je okrenula svoje oci ka navijacima, tim cuvarima tekovina modernog drustva i nosiocima plamena napretka naseg naroda i svojom "antinavijackom" zaverom planira da ih unisti :D :D :D

Uh, umreh od smeha :D :D :D

x

pre 15 godina

5. oktobra pre 8 godina niste na ovaj nacin pricali o polciji. To je ista banda koja bije i izaziva incidente bez potrebe. Ne zelite da vidite represiju koju sprovode, dovoljno je samo videti ko je ministar policije pa je sve jasno. Prvo trafikant, sada ovaj a vi samo gledajte sta se desava i kako Srbija postaje policijska drzava.

..

pre 15 godina

E,stvarno mi je vise dosta ovih nepismenih,tupavih,glupih,nadrogiranih,
pijanih,bezobraznih "navijaca"!!
Poslednjih godina su plakali za ovim zakonom,a sad im se ne dopada?? Dugo godina sam isao na utalmice,i znam da je za njih samo tvrd pendrek!Drugi jezik oni ne razumeju!"Pravda za Urosa"??
Onog nadrogiranog klinca koji je pokusao gurnuti baklju u usta policajucu?O kakvoj pravdi pricate?Svi ste mangupi kad idete 50 na jednoga!!A pojedinacno ste zenski polni organi,i to u augmentativu!
Naravno,cast onim ljudima koji koji idu na utakmice samo zbog sporta,i ljubavi prema klubu.
Treba im odati priznanje,ovako uzasan fudbal treba izdrzati!

evolution

pre 15 godina

Sanjam o vremenu kad sam kao dete isao na derbi,a sada, a ni u skorije vreme nisam video maladju populaciju na stadionima...Zasto?Pa,zbog ljudi koji fudbal pretvaraju u rat...Treba uvesti malo jaci zakon,kao sto su vece novcane i zatvorske kazne,pa da mogu sa svojim sinom na Veciti Derbi..A,samim tim ce biti i veca posecenost...

zvezda u srcu

pre 15 godina

Samo jos nije receno da su sve ovo izazvali zvezdini ``navijaci``!sitnica
(ja bre!, 6. oktobar 2008 01:01)
alo kralju odakle ti to da su to izazvali zvezdini navijaci???ko je lomio stolice na jugu?jel nisu mozda zvezdini navijaci???

Ultravolta

pre 15 godina

Samo jedna ispravka na vest.
Incident se nije dogodio u ulici Ljutice Bogdana već u Mateje Kežmana. Toliko. Pozdrav svim iskrenim poznavaocima fudbala.

Ivan

pre 15 godina

Pricate o huliganima i kao zbog njih neidete na utakmice, kako vas nije sramota da lazete tako.... pa sto onda niste isli na basket prosle godine tamo nema HULIGANA pa je zato uvek prazna dvorana kada igra zvezda a gotovo uvek kada igra partizan.

Dagisa Colic (ne krijem ga za ovo sto sam rekao, ali ne bih zeleo da se eksponiram zbog posla kojim se bavim (advokat)

pre 15 godina

Jesam zvezdas, ali ne od onih koji traze "pravdu za Misica". Naprotiv, smeta mi sto niko ne trazi pravdu za Trajkovica. Ali - sve ce se upropastiti i nikakve se svrhe kaznjavanja nece postici zbog razlicitih kriterijuma. Jedino akcija u kojoj nema mesta za "navijace" u policiji, tuzilastvu, sudstvu ... ima sansi za uspeh. U protivnom, samo se zaostravaju navijacke strasti.

Petar Srdanovic

pre 15 godina

Xa, i onda se trazi 'pravda' za Urosa. Pa ocito je da kazna nije imala vaspitni karakter na ostatak populacije, pa je treb pojacati!

BlagiMozdaniUdar

pre 15 godina

Kad je vec spomenuta ul. Ljutice Bogdana, predpostavlja se da su u pitanju zvezdini navijaci, samo nije spomenuto da je do incidenata prvo doslo sa grobarima, pa tek onda po intervenisanju sa zandarmerijom. Koja po obicaju staje na jednu stranu. KOALICIJA: Grobari -policija

Milutin Radovanović

pre 15 godina

Da li su snimljeni oni koji su nešto zapalili na jugu i da li su snimljeni oni koji su lomili i bacali stolice. Ako nisu, u zatvor onoga ko je bio odgovoran da se to snimi. Ako je snimljeno, a sudija ne reaguje kako bi trebalo, s obzirom da ima snimak, onda sudija da plati kaznu, zato što štiti izgrednike. Mića

Đorđe

pre 15 godina

Zašto se već jednom ne donese taj zakon o sportu. Ništa kreativno ne treba da se uradi, već samo prekopirajte engleski zakon. Svakom ko napravi incident na i oko stadiona automatski 5 godina zatvora bez prava na suđenje i doživotna zabrana ulaska na bilo koji stadion u zemlji i primenjujte ga neselektivno i nemilosrdno bez obzira čiji su navijači u pitanju pa nek stoka lomi i divlja do mile volje.
Partizanovac sam, ali nikad neću odobriti lomljenje stolica na Marakani.
Oštar zakon i efikasna primena jedino može uvesti tzv navijače u red!

Gavra

pre 15 godina

Ulicom Ljutice Bogdana, kada je derbi, ne kreću se navijači Partizana. Oni na jug idu Bulevarom oslobodjenja ili poprečno iz Vojvode Stepe. I to svi znaju koji su barem jednom bili na derbiju.Za incidente na jugu jesu odgovorni grobari, ali sukob u Ljutice Bogdana, ispred upravne zgrade Crvene Zvezde, na putu ka severu, imale su delije i policija. I zato komentatori dođite barem jednom na derbi. Videćete, biće vam lepo, a i komentari će vam biti smisleni.

stefan UE

pre 15 godina

Huligani, a?
Lome stolice...volovi.
Odusevio sam se kada sam pre nekoliko godina cuo kako problem navijackih tuca resavaju Rusi. Puste navijace da se dobro pomlate, da vise nemaju snage ni da disu, za to vreme dok se oni obracunavaju, policija pravi obruc oko njih i ne reaguje dok ne pocne da jenjava tuca. A onda SPEKTAKL!!!! Policija pocinje da bije sve redom, i one koji su na zemlji i one koji se jos uvek mrdaju, i svi idu u zatvor na jos.
Ja ih samo voleo da se ta taktika i kod nas primenjuje, uz jos jednu stvar a to je da se svima koji se tu nadju sudi i da dobiju dozivotnu zabranu ulaska na nase stadione, ali tek posto odrobijaju 10 - 15 godina u zatvoru. Naravno upregnuti ih da rade, verujem da bi se auto-put brze zavrsio, bar bi u prvih nekoliko godina imali jeftinu radnu snagu.

Zoran

pre 15 godina

Poslednji deo teksta je apsolutna neistina i novinarsko preterivanje. B92 bi trebao prvo da proveri tačnost svojih informacija pa tek onda da ih postavi na svoj sajt. Sto se tiče stolica, jesu lomljene, i te navijače treba kazniti. Ali nije polomljeno stotinu slolica vec 10 maksimalno dvadeset. Ovakvim informisanjem dovodite narod u zabludu i navijače pravite vecim huliganima nego sto oni jesu, i stvarno ne znam šta želite time da postignete. Međutim to i nije toliki problem. Problem nastaje kod "Vatre na Južnoj tribini". Zbog ovog događaja kompletna redarska služba, organi koji su zaduženi za bezbednost na stadionu, a bome i policija, barem oni koji su takođe bili zaduženi za bezbednost na stadionu, trebali bi da idu u zatvor ne na DESET nego na STO DESET godina. Događaj se razvijao ovako: Nakon bakljade navijača Partizana jedna nedogorela baklja pala je na šetalicu koju su navijači Partizana istakli na početku utakmice. Sa obzirom da je ona od platna oslikana nekom farbom verovatno poprilično zapaljivom odmah je počela da nagoreva. Navijači su u pocetku nogama pokušali da ugase žar koji je stalno tinjao i polako se širio ali bezuspešno. Nakon toga dečko koji je fotografisao Južnu tribinu sa atletske staze na molbu vođa navijača donosi kantu sa vodom kako bi se šetalica koja je tinjala na vreme ugasila. Onda na scenu stupa redarska služba koja oduzima kantu sa vodom i zabranjuje da se vatra ugasi i ne proširi. Nakon toga počinje da bukti vatra i umalo ne izgoresmo svi sa sve celim stadionom. I na kraju bi opet navijači bili krivi. E sada da vidimo te čuvene kamere i pravosudne organe pa neka osude tog redara na STO DESET godina zatvora zbog pokušaja spaljivanja deset hiljada navijača. Ako im kamere nisu radile neka se meni obrate moja jeste.

grunf

pre 15 godina

Ako sada disc.komisija ne bude reagovala i kaznila one koje zaslužuju propade kompletna strategija odbrane od huliganstva.Treba kazniti Partizan zbog ponašanja juga (čemu to ljudi moji?),Zvezdu jer je organizator (kako je jug uneo baklje?),videti šta sa navijačima CZ zbog nereda van stadiona i nezaboraviti igrače zvezde,posebno Gaya (setite se da je Đorđe Pantić suđen zbog guranja ili šamara,zavisi za koga navijate).Ako i igrači ne budu kažnjeni onda nema razloga kažnjavati ni navijače.Oni u dresovima su glavni akteri i oni treba da imaju fer plej u glavi,a ne kung fu.Pored nabrojanih istražiti i sudije koje su grdno grešile.Do duše nisu uticali mnogo na rezultat,ali moraju biti kažnjeni ako hćemo kvalitet na terenu.Bude li disc.komisija ćutala ode sve do vraga.Pravda za sve a ne samo da ova dva kluba budu iznad ostalih.

Petar

pre 15 godina

"Antinavijacke" svrhe :D

Sta, "antisrpske" i "antihriscanske" svrhe vise nisu u modi?
Svetska masonerija je okrenula svoje oci ka navijacima, tim cuvarima tekovina modernog drustva i nosiocima plamena napretka naseg naroda i svojom "antinavijackom" zaverom planira da ih unisti :D :D :D

Uh, umreh od smeha :D :D :D

Vladan

pre 15 godina

E posto sam bio tu da dam komentar:incident je počeo kod sektora 5 na zapadu,zbog limenke piva bukvalno.Prolazila su dva navijača sa pivama i jedan žandar je prišao i uzeo ovom jednom pivo,ovaj se malo pobunio, pala je koja međusobna psovka i žandar krenuo da ga hapsi, e onda je drugar od tog navijača krenuo da ga izbavi i nastala je frka između 2 navijača, 2-3 žandara i 5 policajaca u civilu (kojih je inače bilo oko stadiona više nego navijača:))i kad je nastala ta frkica, vidjevši to grupa od oko 20-ak navijača preko puta ulice je pritrčala da se obračuna sa žandarmerijom,vjerovatno su jedva čekali da izbije gužva jer su bili kao zapete puške, pritrčali su da izbave ovu dvojicu, i uspjeli su uz prebijanje jednog žandara i lomljenje štanda jednog, sve to kod sektora 5 na zapadu...i onda se incident preselio na ulicu Ljutice Bogdana, kada su žandari pojurili te navijače, naravno sada organizovaniji, i onda je tek krenulo gađanje ciglama i kamenjem, pucalo je na sve strane, a ni žandari nisu ostali dužne jer su kupili te cigle i gađali navijače istim,(nešto sam i snimao na tel) mogli su ubiti nekoga ladno da su ga pogodili, a njima ništa u onim pancirima i štitovima...posle se incident preselio na autokomandu,kad su opkolili žandari tu grupu, i opet su svi uspjeli da pobjegnu, ne znam kako, al svaka im čast kako su to izveli, pa dalje neznam šta je bilo na autokomandi, nisam bio tu...Ovo je što sam video svojim očima...Navijač Zvezde

Vladimir

pre 15 godina

Kako policija da intervenise na jugu kad je ministar Ivica partizanovac, bio je nesto u UO KK Partizan. A vi sto nedolazite zbog "huligana" da li ste sigurni da ste gledali derbi ili engleze na drugom programu.
Vladimir

Stolica sa juga

pre 15 godina

Stolice na jugu su baš opasne, trebalo ih je sve izlomiti, šta ćete kad su crvene pa smetaju mirnim i uglednim navijačima iz Humske... Jel policija i to snimala ili su pogubili kamere?!

Kish

pre 15 godina

Neverovatno! Bar 80% komentara pisu zaposleni u ovoj rezimskoj stanici, garantujem! Dobili zadatak, i izvrsavaju! Jadnici, nikad niste ni bili na nekoj utakmici, ja bi se obesio da radim to sto vi radite! Vi ste zandarske sluge! Napred Zvezdo, bice opet kao pre, nece nas diktatori ugasiti, nije ni njihov tata, vampir Milosevic!

shkabo

pre 15 godina

ma treba uhapsiti i decu ispod 10 godina što su bili na severu i jugu,to je sve go ološ i huligan...ja razumem ove pandure što pišu ove gluposti al obične ljude ne mogu,ej bre u šta ste se to pretvorili?tolko mržnje nema ni između grobara i cigana kao vaša protiv navijača!i ovi što pišu da su grobari sa policijom u koaliciji?????jeste vi svesni kakve gluposti pišete?

stvor

pre 15 godina

meni je nepismen (NEPISMEN, naglasavam) redar pipao genitalije, sto sam i ocekivao od takvih ljudi, ali da mi gurne 2 saketine u dzepove, ej u dzepove, uzima novcanik i otvara, a da mi pritom zandarm pored kaze 'sta gledas, sta ti nije jasno, sta, sta je bilo' preti...
reci nemam...

sa sigurnoscu mogu da tvrdim da se privelo barem 100 puta vise osoba u toku pijancenja petkom i subotm uvece po raznim kaficima, kafanama, diskotema, folkotekama...
nego, gde nestadose sve one dede, unuci, cukununuci i porodice? strah od huligana ili direktan prenos? mozda kisica koja ne bi sneska otopila? ili je ono sto svi znamo, a to je da niko nece da da ni 50 a kamoli 300 ili 600 dinara jednom nedeljno. zalosno je sto se srpska apatija zloupotrebljava u politicke i antinavijacke svrhe...

Marko

pre 15 godina

Mene samo interesuje ko su bre ti seljaci koji lome stolice???Gde su kamere???Sve to u zatvor na 5 godina i dozivotno zabrana za posecivanje utakmica!A zamisli da imamo neki novi objekat u koji je ulozeno brdo para i onda ti dodje brdo pijanih huligana i iz svojih licnih frustracija pocne to da lomi!Pa da sam direktor stadiona ja bih to zakljucao i ne bih ih pustao sve dok i poslednji koji je lomio ne bi bio uhapsen!Stoka seljacka,kod mame i tate kuci nek lome!

gjfh

pre 15 godina

svima po 10 godina. dosta vise sa nadrogiranim i pijanim klosarima koji su hrabri samo ali SAMO u takvom stanju i kada treba da gaze njih 100 na jednog. P . . . E!!!

gravedigger

pre 15 godina

Sta reci, Partizan pobedi, sto je OK, onda moji grobari lome stolice i bacaju na teren. Sta, kao SLAVIMO pobedu???? Aj se malo uozbiljimo, pa gledamo tekme, navijamo, pijemo pivo, UZIVAMO, a ne da se lomi, bije itd. Nemam vise sta da dodam.

stvor

pre 15 godina

mislim da ispadam budala sto ti odgovaram, ali ne znam kako te 'PETRE' ne zabole prsti od celodnevnog kucanja po raznim forumima... nema argumenata, nema cinjenica, nema komentara dogadjaja, samo jedno te isto...
dobro, svi mi nekako zaradjujemo...
sto bi ti rekao " :D :D :D" i tako...

x

pre 15 godina

5. oktobra pre 8 godina niste na ovaj nacin pricali o polciji. To je ista banda koja bije i izaziva incidente bez potrebe. Ne zelite da vidite represiju koju sprovode, dovoljno je samo videti ko je ministar policije pa je sve jasno. Prvo trafikant, sada ovaj a vi samo gledajte sta se desava i kako Srbija postaje policijska drzava.