Sreda, 13.02.2008.

09:59

NBA: Briljirali Srbi

Izvor: B92

NBA: Briljirali Srbi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

BOLE maher

pre 16 godina

Bilo je i vreme.Srbi su uvek bili zadnja rupa na sviralu u NBA-eju.Stojaković je ušao u najbolju formu odkad je košarkaš.Dok mu je Marko Jarić za petama..Odlični učinci Srpskih košarkaša u NBA-eju prosavljaju malu zemlju koja se zove SRBIJA.

Zaljubljeni Sekspir

pre 16 godina

jako mi je drago sto se krle polako vraca u formu... bravo majstore, samo tako nastavi... a sto se tice pedje, iako mu je ovo najgora sezona ("samo" 16.2pts)od njegove druge sezone (11.9pts), mislim da igra sasvim solidno s obzirom da je tek treca opcija u napadu hornetsa... mislim covek je neverovatan suter i stvarno je steta sto nema nikakav ulaz... neko rece da treba malo na tome da poradi i bice strasan igrac (mi to vec godinama ovde na forumu pisemo)... ali rodjace njemu je ovo deseta sezona u NBAu i kad do sad to nije naucio, nece nikad... ali svejedno, i pored toga je napravio ime u NBAu i svaka mu cast... nadam se da ce u subotu osvojiti i trecu titulu u sutiranju trojki... toliko, pozdrav svima...

Danijel

pre 16 godina

Jel moze neko da mi kaze gde gleda NBA utakmice.Pretpostavljam preko digitalne satelitske,ali malo opsirnije.Planiram da je kupim ali jos nisam skapirao jel zavisi od resivera da li otvara nba utakmice (naravno i od otvaranja kanala pomocu pirata,na nekih 20-ak dana)od kada nema prenosa NBA i Pedjinih trojki),ne gleda mi se televizija)

Hvala unapred

Gr4nD3

pre 16 godina

@bane
pedja sutira trojke to je 100 posto a i igra i na all-staru jer se igra u njegovom gradu i trener je isti onaj sto ga trenira u orlensima i normalno je da igra za zapad al kao rezerva :)) pisalo ti u blic

Srboje

pre 16 godina

Sta reci,Pedja je ove sezone definitivno najbolji trojkas u nba,mada treba zahvaliti i maestralnom polu koji ga uvijek dobro pronadje pogotovo u kontrama.Pedja sutira trojke na ol staru sa brajantom,nesom,gibsonom,kaponeom

Detroit

pre 16 godina

Sinoc su utakmice bile ‘dobro rasporedjene’ jer nisu pocinjale u isto vreme tako da sam mogao pogledati tri utakmice na kojima su nasi igrali. Veceras ce biti malo teze jer na rasporedu ima 14 utakmica!

Evo nekih mojih impresija:

Jaric se polako ali sigurno vraca u proslogodisnju formu, znaci poceo je da igra slabije. To ne treba da iznenadjuje jer je Minesota slaba ekipa i niko nema narocitih motiva da se pokaze, najmanje nas Marko.

Krsticeva igra ohrabruje. Sinoc ga je sut dobro sluzio ali sto je posebno vazno kretao se puno bolje i sigurnije nego na ranijim utakmicama. Nema vise one ‘trapavosti’ u pokretu mada jos uvek obazrivo trci (a i treba) i izbegava nagle zaokrete. U svakom slucaju polako ali sigurno hvata ritam. TV komentatori sinoc rekose da trener Frenk nastoji da ga polako uvodi u igru sa starterima a ne sa klupe jer misli da mu je lakse uklopiti se sa Kidom i Karterom nego sa rezervama. Kada se nakon 8 minuta igre vratio na klupu Krle je bio veseo i nasmejan, izgleda da mu se vraca samopouzdanje.


Milicic je sinoc lose poceo, imao je sut 1od 5 i 5 izgubljenih lopti u prvom delu. Kasnije je povratio samopouzdanje i utakmicu odigrao vise nego solidno. Cak je u prelomnom trenutku kada je Sakramento bio na 2 poena razlike pogodio dva kosa uzastopce (jedan jako lep kada je isfintirao Milera) i znacajno pridoneo pobedi Memfisa. Primecuje se da pravi manje faulova nego ranije ( a mozda su se i sudije smilovale?) . Mene i dalje nerivira taj njegov horog sut no verovatno je to plan trenera Ajvaronija.

Igra Stojakovica iznenadjuje sve oko njega. Na utakmici protiv Hjustona u Januaru promasio je svih 5 suteva (valjda prvi put u karijeri) i posle petog promasaja okrenuo se prema treneru i imao se utisak da trazi da ga zameni! Posle te utakmice krenuo je da pogadja kao mahnit i stvarno podseca na one dane iz Sakramenta. Sinoc je imao 27 poena a mogao je mnogo vise da je hteo jer je u zadnjoj cetvrtini sutirao samo jednom, bio je to poslednji kos na utakmici. Mislim da ga trener Skot opterecuje racionalno i ne tera ga na vecu minutazu ako nema potrebe. Sinoc je morao da igra u zadnjoj cetvrtini jer je Cikago citavo vreme bio opasno blizu i kada je Pedja bio van igre odbrana Cikaga je uspesno blokirala prodore Pola i Vesta prema kosu.

Inace, juce pronadjoh neki saljivi Hornet’s blog u kome opisuju kako je Pedja transformisao svoju igru, ko fol da je nasao nekog vraca dole u Lujzijani. Evo linka pa pogledajte:

http://hornets247.com/post.php?id=467#comments

Shomi

pre 16 godina

Evo malo cu da zamenim Dragana :)
Tako da statistika kaze da Darko u poslednjix 5 utakmica (otkad je trejdovan Gasol) belezi prosechno 11 poena, chak 9 skokova (od toga 3 u napadu), i skoro 2 blokade po utakmici uz solidnix 46% shuta iz igre.Odlichna stvar je shto provodi u igri chak 33 minuta.Znachi sasvim solidno i nadam se da ce nastaviti u buducnosti u slichnom stilu.
Krstic u poslednjix 5 utakmica prosechno belezi oko 5 poena, 6 skokova ali za svega 13 minuta u igri.Jedino uz malo loshiji procenat shuta za centra od 35%, ali ne sumnjam da se Krle polako vraca u formu posle duge povrede i sve ce vremenom doci na svoje mesto.
A shta reci za Pedju.Mada igra odlichno vec poslednjix 15 utakmica, rezultati sa poslednjix 5 su neverovatni.Uz malo slabiji pochetak sezone zbog problema sa povredama, Pedja u poslednjix 5 utakmica belezi impresivne brojke.Za chak prosechnix 41 minut provedenix u igri on belezi 23.3 poena, 5.2 skoka i oko 2 ukradene lopte.Josh impresivnije su statistike shuta.Ukupan shut chak 55% shto je neverovato za njegovu poziciju, za 3 poena 58%, a slobodna izvodi retko ali ima ukupan procenat u sezoni od oko 96%, nashta smo vec navikli.Uz ovo treba dodati da ekipa New Orleansa belezi 4 pobede zaredom, a u poslednjix 10 imaju score 8-2.New Jersey sa povratkom Krleta ima 3 pobede zaredom, shto raduje.
Nadam se da ce nashi momci nastaviti ovako i da ce zaigrati za nashu zemlju i pokazati kvalitet tamo gde bismo mi najvishe zeleli!

Mile

pre 16 godina

Gledao sam mec sinoc i siguran sam da je Pedja kao onaj stari iz Kingsa,sa vrlo promasaja iz igre.Medjutim primetno, je da iako je najprecizniji u Hornetsima ima manje suteva po mecu(oko 15) za razliku od Vesta i Pola koji obicno imaju negde minimum oko 20 suteva na kos po mecu.Mozda je i to taktika trenera Skota. Inace, primetno je da se Pedja bolje krece u napadu, u odbrani je jos uvek nedovljan, samo mu fali jos uvek taj ulaz.Mislim da bi trebalo jos samo to da usavrsi u narednom periodu.

Calexico

pre 16 godina

@bane

Stojakovic i ove godine nastupa na All-Star u ekipi Zapada. Treba reci da on, zbog povrede, trenutno ne trenira vec samo igra utakmice.

dovla

pre 16 godina

bravo pedja.samo kad bi covek igrao za reprezentaciju bilo bi ok.ljudi mislim da ce majami napraviti dobru ekipu za sledecu sezonu.uzece dobrog pika i uz jos jednog igraca mogu ponovo u vrh.

Dzon_Lock

pre 16 godina

Pedja je najbolji trojkas u NBA ligi!!!

Do sada je dao 130, od 279 sto je oko 46.6%, u 44 utakmice..

1. Vise od njega je dao Rashard Lewis 141-364, 38.7%, u 52 tekme.
Sto znaci da je dao 11 trojki vise, iz 85 pokusaja vise od Pedje.

2. I prvi na listi je Jason Richardson 149-353, 42.2 u 52 tekme.
Sto znaci da je dao 19 vise, iz 74 pokusaja vise.

Steve Nash ima dobar %, ali on mora da puca 21-47 da bi ga stigao.
Mada ne verujem. Daniel Gibson takodje.

Prema tome, vi koji "pratite" NBA ligu, pogledajte malo statistiku,
+ kao sto je rekao Duda, covek ne trenira zbog bolova, vec samo igra,
i uglavnom ga trener stedi kada imaju veliku razliku.

Njegove trojke publika i prati i ceni i bodri. Takodje u NOH vlada dobra atmosfera, svaki igrac ima svoj zadatak, i igraju i kolektivno i
atraktivno...

Jos samo da Krstica krena, a kako vidim, hoce....

Pozdrav!!!

raci

pre 16 godina

Sa Nenadovim povratkom vracaju se i pobede tima, tri u nizu.
Za Peju ne vredi trositi reci, nas najbolji igrac u NBA, toliko dobro igra zadnji mesec-dva, da je to neverovatno, klretanje u igri, ulazi, kradje , sve ima a jos je povredjen. Ona prica od jednodimenzionalnom igracu vise ne stoji, a i clutch dvojka protiv finiksa nesto govori.
Milicic se zahuktava, videcemo dokle ce dogurati.

r2d2

pre 16 godina

** Dosta smo ovih dana pročitali pohvala na Pedjin račun, ali on jednostavno "ubija". 9-6 trojke, 27 poena... fantastično3

IPAK ono što me najviše raduje je Krle koji se DŽINOVSKIM koracima vraća u formu. Prvo je bilo 8 poena i 8 skokova, sada već 10 poena 8 sk, i što je najvažnije sve više minuta na terenu...

Marko blok 61

pre 16 godina

Bravo za Srbe, pogotovo za sjajnog Krleta koji se vraca u velikom stilu. 10 poena 8 skokova za 15 min. Sta ce tek da radi kada se skroz oporavi i bude igrao 30+ minuta?

jerry

pre 16 godina

svaka cast za Pedju , kao da se preporodio tj kao da ga gledam u dresu kingsa pre par godina.
nadam se da ce sutirati trojke na ollstars vikendi i naravno pobediti!!!
sve pohvale i za ostale srbe.
SRBIJA!!!!!!!!!!!

bane

pre 16 godina

Ljudi,Stojakovic definitivno ovakvim igrama ako nastavi za godinu dana je na All-star,Krle je najbolji veoma dobro koristi minutazu koja mu se pruza,Jaric-klasika (5-15 poena),Milicic-poceo je da koristi trejd Gasola

Dzon_Lock

pre 16 godina

Pedja je najbolji trojkas u NBA ligi!!!

Do sada je dao 130, od 279 sto je oko 46.6%, u 44 utakmice..

1. Vise od njega je dao Rashard Lewis 141-364, 38.7%, u 52 tekme.
Sto znaci da je dao 11 trojki vise, iz 85 pokusaja vise od Pedje.

2. I prvi na listi je Jason Richardson 149-353, 42.2 u 52 tekme.
Sto znaci da je dao 19 vise, iz 74 pokusaja vise.

Steve Nash ima dobar %, ali on mora da puca 21-47 da bi ga stigao.
Mada ne verujem. Daniel Gibson takodje.

Prema tome, vi koji "pratite" NBA ligu, pogledajte malo statistiku,
+ kao sto je rekao Duda, covek ne trenira zbog bolova, vec samo igra,
i uglavnom ga trener stedi kada imaju veliku razliku.

Njegove trojke publika i prati i ceni i bodri. Takodje u NOH vlada dobra atmosfera, svaki igrac ima svoj zadatak, i igraju i kolektivno i
atraktivno...

Jos samo da Krstica krena, a kako vidim, hoce....

Pozdrav!!!

Marko blok 61

pre 16 godina

Bravo za Srbe, pogotovo za sjajnog Krleta koji se vraca u velikom stilu. 10 poena 8 skokova za 15 min. Sta ce tek da radi kada se skroz oporavi i bude igrao 30+ minuta?

r2d2

pre 16 godina

** Dosta smo ovih dana pročitali pohvala na Pedjin račun, ali on jednostavno "ubija". 9-6 trojke, 27 poena... fantastično3

IPAK ono što me najviše raduje je Krle koji se DŽINOVSKIM koracima vraća u formu. Prvo je bilo 8 poena i 8 skokova, sada već 10 poena 8 sk, i što je najvažnije sve više minuta na terenu...

jerry

pre 16 godina

svaka cast za Pedju , kao da se preporodio tj kao da ga gledam u dresu kingsa pre par godina.
nadam se da ce sutirati trojke na ollstars vikendi i naravno pobediti!!!
sve pohvale i za ostale srbe.
SRBIJA!!!!!!!!!!!

bane

pre 16 godina

Ljudi,Stojakovic definitivno ovakvim igrama ako nastavi za godinu dana je na All-star,Krle je najbolji veoma dobro koristi minutazu koja mu se pruza,Jaric-klasika (5-15 poena),Milicic-poceo je da koristi trejd Gasola

Shomi

pre 16 godina

Evo malo cu da zamenim Dragana :)
Tako da statistika kaze da Darko u poslednjix 5 utakmica (otkad je trejdovan Gasol) belezi prosechno 11 poena, chak 9 skokova (od toga 3 u napadu), i skoro 2 blokade po utakmici uz solidnix 46% shuta iz igre.Odlichna stvar je shto provodi u igri chak 33 minuta.Znachi sasvim solidno i nadam se da ce nastaviti u buducnosti u slichnom stilu.
Krstic u poslednjix 5 utakmica prosechno belezi oko 5 poena, 6 skokova ali za svega 13 minuta u igri.Jedino uz malo loshiji procenat shuta za centra od 35%, ali ne sumnjam da se Krle polako vraca u formu posle duge povrede i sve ce vremenom doci na svoje mesto.
A shta reci za Pedju.Mada igra odlichno vec poslednjix 15 utakmica, rezultati sa poslednjix 5 su neverovatni.Uz malo slabiji pochetak sezone zbog problema sa povredama, Pedja u poslednjix 5 utakmica belezi impresivne brojke.Za chak prosechnix 41 minut provedenix u igri on belezi 23.3 poena, 5.2 skoka i oko 2 ukradene lopte.Josh impresivnije su statistike shuta.Ukupan shut chak 55% shto je neverovato za njegovu poziciju, za 3 poena 58%, a slobodna izvodi retko ali ima ukupan procenat u sezoni od oko 96%, nashta smo vec navikli.Uz ovo treba dodati da ekipa New Orleansa belezi 4 pobede zaredom, a u poslednjix 10 imaju score 8-2.New Jersey sa povratkom Krleta ima 3 pobede zaredom, shto raduje.
Nadam se da ce nashi momci nastaviti ovako i da ce zaigrati za nashu zemlju i pokazati kvalitet tamo gde bismo mi najvishe zeleli!

raci

pre 16 godina

Sa Nenadovim povratkom vracaju se i pobede tima, tri u nizu.
Za Peju ne vredi trositi reci, nas najbolji igrac u NBA, toliko dobro igra zadnji mesec-dva, da je to neverovatno, klretanje u igri, ulazi, kradje , sve ima a jos je povredjen. Ona prica od jednodimenzionalnom igracu vise ne stoji, a i clutch dvojka protiv finiksa nesto govori.
Milicic se zahuktava, videcemo dokle ce dogurati.

Calexico

pre 16 godina

@bane

Stojakovic i ove godine nastupa na All-Star u ekipi Zapada. Treba reci da on, zbog povrede, trenutno ne trenira vec samo igra utakmice.

Detroit

pre 16 godina

Sinoc su utakmice bile ‘dobro rasporedjene’ jer nisu pocinjale u isto vreme tako da sam mogao pogledati tri utakmice na kojima su nasi igrali. Veceras ce biti malo teze jer na rasporedu ima 14 utakmica!

Evo nekih mojih impresija:

Jaric se polako ali sigurno vraca u proslogodisnju formu, znaci poceo je da igra slabije. To ne treba da iznenadjuje jer je Minesota slaba ekipa i niko nema narocitih motiva da se pokaze, najmanje nas Marko.

Krsticeva igra ohrabruje. Sinoc ga je sut dobro sluzio ali sto je posebno vazno kretao se puno bolje i sigurnije nego na ranijim utakmicama. Nema vise one ‘trapavosti’ u pokretu mada jos uvek obazrivo trci (a i treba) i izbegava nagle zaokrete. U svakom slucaju polako ali sigurno hvata ritam. TV komentatori sinoc rekose da trener Frenk nastoji da ga polako uvodi u igru sa starterima a ne sa klupe jer misli da mu je lakse uklopiti se sa Kidom i Karterom nego sa rezervama. Kada se nakon 8 minuta igre vratio na klupu Krle je bio veseo i nasmejan, izgleda da mu se vraca samopouzdanje.


Milicic je sinoc lose poceo, imao je sut 1od 5 i 5 izgubljenih lopti u prvom delu. Kasnije je povratio samopouzdanje i utakmicu odigrao vise nego solidno. Cak je u prelomnom trenutku kada je Sakramento bio na 2 poena razlike pogodio dva kosa uzastopce (jedan jako lep kada je isfintirao Milera) i znacajno pridoneo pobedi Memfisa. Primecuje se da pravi manje faulova nego ranije ( a mozda su se i sudije smilovale?) . Mene i dalje nerivira taj njegov horog sut no verovatno je to plan trenera Ajvaronija.

Igra Stojakovica iznenadjuje sve oko njega. Na utakmici protiv Hjustona u Januaru promasio je svih 5 suteva (valjda prvi put u karijeri) i posle petog promasaja okrenuo se prema treneru i imao se utisak da trazi da ga zameni! Posle te utakmice krenuo je da pogadja kao mahnit i stvarno podseca na one dane iz Sakramenta. Sinoc je imao 27 poena a mogao je mnogo vise da je hteo jer je u zadnjoj cetvrtini sutirao samo jednom, bio je to poslednji kos na utakmici. Mislim da ga trener Skot opterecuje racionalno i ne tera ga na vecu minutazu ako nema potrebe. Sinoc je morao da igra u zadnjoj cetvrtini jer je Cikago citavo vreme bio opasno blizu i kada je Pedja bio van igre odbrana Cikaga je uspesno blokirala prodore Pola i Vesta prema kosu.

Inace, juce pronadjoh neki saljivi Hornet’s blog u kome opisuju kako je Pedja transformisao svoju igru, ko fol da je nasao nekog vraca dole u Lujzijani. Evo linka pa pogledajte:

http://hornets247.com/post.php?id=467#comments

Srboje

pre 16 godina

Sta reci,Pedja je ove sezone definitivno najbolji trojkas u nba,mada treba zahvaliti i maestralnom polu koji ga uvijek dobro pronadje pogotovo u kontrama.Pedja sutira trojke na ol staru sa brajantom,nesom,gibsonom,kaponeom

Zaljubljeni Sekspir

pre 16 godina

jako mi je drago sto se krle polako vraca u formu... bravo majstore, samo tako nastavi... a sto se tice pedje, iako mu je ovo najgora sezona ("samo" 16.2pts)od njegove druge sezone (11.9pts), mislim da igra sasvim solidno s obzirom da je tek treca opcija u napadu hornetsa... mislim covek je neverovatan suter i stvarno je steta sto nema nikakav ulaz... neko rece da treba malo na tome da poradi i bice strasan igrac (mi to vec godinama ovde na forumu pisemo)... ali rodjace njemu je ovo deseta sezona u NBAu i kad do sad to nije naucio, nece nikad... ali svejedno, i pored toga je napravio ime u NBAu i svaka mu cast... nadam se da ce u subotu osvojiti i trecu titulu u sutiranju trojki... toliko, pozdrav svima...

dovla

pre 16 godina

bravo pedja.samo kad bi covek igrao za reprezentaciju bilo bi ok.ljudi mislim da ce majami napraviti dobru ekipu za sledecu sezonu.uzece dobrog pika i uz jos jednog igraca mogu ponovo u vrh.

Gr4nD3

pre 16 godina

@bane
pedja sutira trojke to je 100 posto a i igra i na all-staru jer se igra u njegovom gradu i trener je isti onaj sto ga trenira u orlensima i normalno je da igra za zapad al kao rezerva :)) pisalo ti u blic

Danijel

pre 16 godina

Jel moze neko da mi kaze gde gleda NBA utakmice.Pretpostavljam preko digitalne satelitske,ali malo opsirnije.Planiram da je kupim ali jos nisam skapirao jel zavisi od resivera da li otvara nba utakmice (naravno i od otvaranja kanala pomocu pirata,na nekih 20-ak dana)od kada nema prenosa NBA i Pedjinih trojki),ne gleda mi se televizija)

Hvala unapred

Mile

pre 16 godina

Gledao sam mec sinoc i siguran sam da je Pedja kao onaj stari iz Kingsa,sa vrlo promasaja iz igre.Medjutim primetno, je da iako je najprecizniji u Hornetsima ima manje suteva po mecu(oko 15) za razliku od Vesta i Pola koji obicno imaju negde minimum oko 20 suteva na kos po mecu.Mozda je i to taktika trenera Skota. Inace, primetno je da se Pedja bolje krece u napadu, u odbrani je jos uvek nedovljan, samo mu fali jos uvek taj ulaz.Mislim da bi trebalo jos samo to da usavrsi u narednom periodu.

BOLE maher

pre 16 godina

Bilo je i vreme.Srbi su uvek bili zadnja rupa na sviralu u NBA-eju.Stojaković je ušao u najbolju formu odkad je košarkaš.Dok mu je Marko Jarić za petama..Odlični učinci Srpskih košarkaša u NBA-eju prosavljaju malu zemlju koja se zove SRBIJA.

Calexico

pre 16 godina

@bane

Stojakovic i ove godine nastupa na All-Star u ekipi Zapada. Treba reci da on, zbog povrede, trenutno ne trenira vec samo igra utakmice.

Marko blok 61

pre 16 godina

Bravo za Srbe, pogotovo za sjajnog Krleta koji se vraca u velikom stilu. 10 poena 8 skokova za 15 min. Sta ce tek da radi kada se skroz oporavi i bude igrao 30+ minuta?

Dzon_Lock

pre 16 godina

Pedja je najbolji trojkas u NBA ligi!!!

Do sada je dao 130, od 279 sto je oko 46.6%, u 44 utakmice..

1. Vise od njega je dao Rashard Lewis 141-364, 38.7%, u 52 tekme.
Sto znaci da je dao 11 trojki vise, iz 85 pokusaja vise od Pedje.

2. I prvi na listi je Jason Richardson 149-353, 42.2 u 52 tekme.
Sto znaci da je dao 19 vise, iz 74 pokusaja vise.

Steve Nash ima dobar %, ali on mora da puca 21-47 da bi ga stigao.
Mada ne verujem. Daniel Gibson takodje.

Prema tome, vi koji "pratite" NBA ligu, pogledajte malo statistiku,
+ kao sto je rekao Duda, covek ne trenira zbog bolova, vec samo igra,
i uglavnom ga trener stedi kada imaju veliku razliku.

Njegove trojke publika i prati i ceni i bodri. Takodje u NOH vlada dobra atmosfera, svaki igrac ima svoj zadatak, i igraju i kolektivno i
atraktivno...

Jos samo da Krstica krena, a kako vidim, hoce....

Pozdrav!!!

Gr4nD3

pre 16 godina

@bane
pedja sutira trojke to je 100 posto a i igra i na all-staru jer se igra u njegovom gradu i trener je isti onaj sto ga trenira u orlensima i normalno je da igra za zapad al kao rezerva :)) pisalo ti u blic

Zaljubljeni Sekspir

pre 16 godina

jako mi je drago sto se krle polako vraca u formu... bravo majstore, samo tako nastavi... a sto se tice pedje, iako mu je ovo najgora sezona ("samo" 16.2pts)od njegove druge sezone (11.9pts), mislim da igra sasvim solidno s obzirom da je tek treca opcija u napadu hornetsa... mislim covek je neverovatan suter i stvarno je steta sto nema nikakav ulaz... neko rece da treba malo na tome da poradi i bice strasan igrac (mi to vec godinama ovde na forumu pisemo)... ali rodjace njemu je ovo deseta sezona u NBAu i kad do sad to nije naucio, nece nikad... ali svejedno, i pored toga je napravio ime u NBAu i svaka mu cast... nadam se da ce u subotu osvojiti i trecu titulu u sutiranju trojki... toliko, pozdrav svima...

bane

pre 16 godina

Ljudi,Stojakovic definitivno ovakvim igrama ako nastavi za godinu dana je na All-star,Krle je najbolji veoma dobro koristi minutazu koja mu se pruza,Jaric-klasika (5-15 poena),Milicic-poceo je da koristi trejd Gasola

raci

pre 16 godina

Sa Nenadovim povratkom vracaju se i pobede tima, tri u nizu.
Za Peju ne vredi trositi reci, nas najbolji igrac u NBA, toliko dobro igra zadnji mesec-dva, da je to neverovatno, klretanje u igri, ulazi, kradje , sve ima a jos je povredjen. Ona prica od jednodimenzionalnom igracu vise ne stoji, a i clutch dvojka protiv finiksa nesto govori.
Milicic se zahuktava, videcemo dokle ce dogurati.

jerry

pre 16 godina

svaka cast za Pedju , kao da se preporodio tj kao da ga gledam u dresu kingsa pre par godina.
nadam se da ce sutirati trojke na ollstars vikendi i naravno pobediti!!!
sve pohvale i za ostale srbe.
SRBIJA!!!!!!!!!!!

r2d2

pre 16 godina

** Dosta smo ovih dana pročitali pohvala na Pedjin račun, ali on jednostavno "ubija". 9-6 trojke, 27 poena... fantastično3

IPAK ono što me najviše raduje je Krle koji se DŽINOVSKIM koracima vraća u formu. Prvo je bilo 8 poena i 8 skokova, sada već 10 poena 8 sk, i što je najvažnije sve više minuta na terenu...

dovla

pre 16 godina

bravo pedja.samo kad bi covek igrao za reprezentaciju bilo bi ok.ljudi mislim da ce majami napraviti dobru ekipu za sledecu sezonu.uzece dobrog pika i uz jos jednog igraca mogu ponovo u vrh.

Mile

pre 16 godina

Gledao sam mec sinoc i siguran sam da je Pedja kao onaj stari iz Kingsa,sa vrlo promasaja iz igre.Medjutim primetno, je da iako je najprecizniji u Hornetsima ima manje suteva po mecu(oko 15) za razliku od Vesta i Pola koji obicno imaju negde minimum oko 20 suteva na kos po mecu.Mozda je i to taktika trenera Skota. Inace, primetno je da se Pedja bolje krece u napadu, u odbrani je jos uvek nedovljan, samo mu fali jos uvek taj ulaz.Mislim da bi trebalo jos samo to da usavrsi u narednom periodu.

Shomi

pre 16 godina

Evo malo cu da zamenim Dragana :)
Tako da statistika kaze da Darko u poslednjix 5 utakmica (otkad je trejdovan Gasol) belezi prosechno 11 poena, chak 9 skokova (od toga 3 u napadu), i skoro 2 blokade po utakmici uz solidnix 46% shuta iz igre.Odlichna stvar je shto provodi u igri chak 33 minuta.Znachi sasvim solidno i nadam se da ce nastaviti u buducnosti u slichnom stilu.
Krstic u poslednjix 5 utakmica prosechno belezi oko 5 poena, 6 skokova ali za svega 13 minuta u igri.Jedino uz malo loshiji procenat shuta za centra od 35%, ali ne sumnjam da se Krle polako vraca u formu posle duge povrede i sve ce vremenom doci na svoje mesto.
A shta reci za Pedju.Mada igra odlichno vec poslednjix 15 utakmica, rezultati sa poslednjix 5 su neverovatni.Uz malo slabiji pochetak sezone zbog problema sa povredama, Pedja u poslednjix 5 utakmica belezi impresivne brojke.Za chak prosechnix 41 minut provedenix u igri on belezi 23.3 poena, 5.2 skoka i oko 2 ukradene lopte.Josh impresivnije su statistike shuta.Ukupan shut chak 55% shto je neverovato za njegovu poziciju, za 3 poena 58%, a slobodna izvodi retko ali ima ukupan procenat u sezoni od oko 96%, nashta smo vec navikli.Uz ovo treba dodati da ekipa New Orleansa belezi 4 pobede zaredom, a u poslednjix 10 imaju score 8-2.New Jersey sa povratkom Krleta ima 3 pobede zaredom, shto raduje.
Nadam se da ce nashi momci nastaviti ovako i da ce zaigrati za nashu zemlju i pokazati kvalitet tamo gde bismo mi najvishe zeleli!

Detroit

pre 16 godina

Sinoc su utakmice bile ‘dobro rasporedjene’ jer nisu pocinjale u isto vreme tako da sam mogao pogledati tri utakmice na kojima su nasi igrali. Veceras ce biti malo teze jer na rasporedu ima 14 utakmica!

Evo nekih mojih impresija:

Jaric se polako ali sigurno vraca u proslogodisnju formu, znaci poceo je da igra slabije. To ne treba da iznenadjuje jer je Minesota slaba ekipa i niko nema narocitih motiva da se pokaze, najmanje nas Marko.

Krsticeva igra ohrabruje. Sinoc ga je sut dobro sluzio ali sto je posebno vazno kretao se puno bolje i sigurnije nego na ranijim utakmicama. Nema vise one ‘trapavosti’ u pokretu mada jos uvek obazrivo trci (a i treba) i izbegava nagle zaokrete. U svakom slucaju polako ali sigurno hvata ritam. TV komentatori sinoc rekose da trener Frenk nastoji da ga polako uvodi u igru sa starterima a ne sa klupe jer misli da mu je lakse uklopiti se sa Kidom i Karterom nego sa rezervama. Kada se nakon 8 minuta igre vratio na klupu Krle je bio veseo i nasmejan, izgleda da mu se vraca samopouzdanje.


Milicic je sinoc lose poceo, imao je sut 1od 5 i 5 izgubljenih lopti u prvom delu. Kasnije je povratio samopouzdanje i utakmicu odigrao vise nego solidno. Cak je u prelomnom trenutku kada je Sakramento bio na 2 poena razlike pogodio dva kosa uzastopce (jedan jako lep kada je isfintirao Milera) i znacajno pridoneo pobedi Memfisa. Primecuje se da pravi manje faulova nego ranije ( a mozda su se i sudije smilovale?) . Mene i dalje nerivira taj njegov horog sut no verovatno je to plan trenera Ajvaronija.

Igra Stojakovica iznenadjuje sve oko njega. Na utakmici protiv Hjustona u Januaru promasio je svih 5 suteva (valjda prvi put u karijeri) i posle petog promasaja okrenuo se prema treneru i imao se utisak da trazi da ga zameni! Posle te utakmice krenuo je da pogadja kao mahnit i stvarno podseca na one dane iz Sakramenta. Sinoc je imao 27 poena a mogao je mnogo vise da je hteo jer je u zadnjoj cetvrtini sutirao samo jednom, bio je to poslednji kos na utakmici. Mislim da ga trener Skot opterecuje racionalno i ne tera ga na vecu minutazu ako nema potrebe. Sinoc je morao da igra u zadnjoj cetvrtini jer je Cikago citavo vreme bio opasno blizu i kada je Pedja bio van igre odbrana Cikaga je uspesno blokirala prodore Pola i Vesta prema kosu.

Inace, juce pronadjoh neki saljivi Hornet’s blog u kome opisuju kako je Pedja transformisao svoju igru, ko fol da je nasao nekog vraca dole u Lujzijani. Evo linka pa pogledajte:

http://hornets247.com/post.php?id=467#comments

Srboje

pre 16 godina

Sta reci,Pedja je ove sezone definitivno najbolji trojkas u nba,mada treba zahvaliti i maestralnom polu koji ga uvijek dobro pronadje pogotovo u kontrama.Pedja sutira trojke na ol staru sa brajantom,nesom,gibsonom,kaponeom

Danijel

pre 16 godina

Jel moze neko da mi kaze gde gleda NBA utakmice.Pretpostavljam preko digitalne satelitske,ali malo opsirnije.Planiram da je kupim ali jos nisam skapirao jel zavisi od resivera da li otvara nba utakmice (naravno i od otvaranja kanala pomocu pirata,na nekih 20-ak dana)od kada nema prenosa NBA i Pedjinih trojki),ne gleda mi se televizija)

Hvala unapred

BOLE maher

pre 16 godina

Bilo je i vreme.Srbi su uvek bili zadnja rupa na sviralu u NBA-eju.Stojaković je ušao u najbolju formu odkad je košarkaš.Dok mu je Marko Jarić za petama..Odlični učinci Srpskih košarkaša u NBA-eju prosavljaju malu zemlju koja se zove SRBIJA.