Četvrtak, 07.02.2008.

10:02

Šakil u Finiksu, Merion u Majamiju

Izvor: B92

Šakil u Finiksu, Merion u Majamiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

dac,Skopje,Makedonija

pre 16 godina

ma zna se ko osvaja prsten ove godine. samo nek budu zdravi i pravi, videcete da su, s ovim igracima, lal najjaci... jedina velika precka bice sas

the expert

pre 16 godina

Phoenix moze da dobije iz ovog trade-a samo ako:
1-Imaju srece da se Shaqu ne obnovi neka od povreda do kraja godine, posto to znaci da nece ni igrati u playoffu.
2-Dovedu jos 1 ODLICNOG centra/krilnog centra koji ce da popuni razliku od 20minuta igranja izmedju toga koliko Marion moze da izdrzi, i koliko ce prema najoptimisticnijim procenama moci da izdrzi chicha Shaq.
Da sam na mestu GMa Sunsa, ne bih napravio ovakav trade, ali ipak razumem da moraju da pokusaju nesto ovako, pre svega zato sto se i coveku koji nosi ovu ekipu zavrsavaju najbolji igracki dani - rec je naravno o Steveu Nashu. Pa su u fazonu...do sad nas nije htelo nikako, mozda nam se ove godine sve poklopi pa naplatimo San Antoniu za prethodnih par godina.

makarije

pre 16 godina

Ja sam veliki navijac majamija i srce me boli kad vidim kako hit igra ocajno ove sezone.Mislim da je ovaj trejd prava stvar za majami.Prvo doveli su mlade igrace,a drugo ostalo je brdo para za dovodjenje jos par igraca koji ce majami vratiti na tron.GO HEAT

Jovica

pre 16 godina

What is wrong with you???Na stranu sto je Merion top igrac, sa Shekom Feniks postaje kandidat za titulu...Ne znam od kada pratite NBA ali Shek je u svaki slucaj najdominantniji centar u istoriji NBA(nije najbolji), a posebno u Play-offu...motivirani Shek...bas cemo videti u Play offu koji su to bolji centri, kad se zatvori kos...uostalom svaki NBA samopion (osim Chihaga) je imao dominantnu centarsku liniju...i na kraj jedno pitanje? koliko titula ima Shek i koliko je doprineo i osvajanju istih?

Jah

pre 16 godina

Za Meriona su mogli dobiti mnogo boljeg centra od Sheka. Dalkeo od toga da je Shek losh, ali on ima 36 godina (alo pa to je matoro u bilo kom sportu), a ta njegova sporina ce ih mnogo koshtati. Zamisli kad se bude igralo sa Bostonom ili nekim brzim timom. Pa Shek ce samo stajati na svojoj polovini, ili uvek kasniti u odbrani. Finiks je izgubio jednog od najboljih igraca ne samo u njihovom timu nego i u celom NBA-u, a dobili su igraca koji MOZDA zaigra bolje nego shto je do sad. Ma strashno shta su uradili.
Trejd je trebao da se dogodi, i mozda je zrtvovanje Mariona moralo da se dogodi, ali mogli su za njega da dobiju mnogo boljeg centra.

Detroit

pre 16 godina

Ovaj transfer je interesantan. Mislim da su u Feniksu shvatili da ‘pucackom’ igrom mogu da pobedjuju u regularnom delu no u plej-ofu to ne prolazi. Pogledajte Hornetse, oni vode 3:0 protiv Feniksa zahvaljujuci boljoj odbrani. Dolaskom O’Nila oni ce po svoj prilici usporiti igru i pojacati odbranu. Pitanje je samo kako ce se u novu koncepciju igre uklopiti trener Mark Antoni? Ima jedan interesantan clanak na Yahoo-u na tu temu:

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=AsKbSd1D5LaS0YcOpwOEqcC8vLYF?slug=aw-kerrshaq020708&prov=yhoo&type=lgns

vlado

pre 16 godina

trejd je dobar za obe ekipe.bit ce vrlo interesantno.shaq uvik ide di je toplo(orland,miami,los angeles,phonix).izgleda da ne voli hladnocu.shaq ce stiti kos i dominirati tako da protivnici nece lako kroz zonu do kosa.osim toga s steve nashom moze bolje igrati i profitirati.

r2d2

pre 16 godina

''''
Kakvi se ovde stručnjaci javljaju.

npr @acchilies -
Za veliki broj kontra napada, neophodne su dve stvari:
1. Neko da povuče kontru, da pas - Stiv Neš

2. I pre toga neko ko će da uhvati loptu posle promašaja protivnika. A niko se neće naskakati pored Onila i Amarea.

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji misle da Sheq nije pojačanje za Finix. Možda neće davati 120 poena, ali neće ni primati 115...

Ps. Još čuvam kasetu - prvi Šekov ALL STAR, kada su se Hakim i Robinson sprdali sa Šekom koji je imao šut, mislim, 10-1. A Juing i cela klupa istoka mu daju podršku... Mislim da sam tada uživao u NBA ligi više nego što ću ikada

Neron

pre 16 godina

Jos jedan jak i zanimljiv trade.
Na papiru je vise dobio Miami - all-star igraca u najboljim godinama,univerzalca sa odlicnom statistikom i vrlo dobrog rezervnog playmaker-a napadaca. Shaq je bio nezadovoljan u MIA,timu je lose islo,pa ce dovodjenje Mariona sigurno doneti bar blago poboljsanje u skoru i igri.
Phoenix ce izgubit na brzini,to stoji,ali ce dobiti jakog i iskusnog centra koji ce dobro odigrati svojih 25-30 minuta,narocito uz playmaker-a kakav je Nash i odlicne ostale saigrace.Amare ce imati vise slobode na poziciji 4,narocito u napadu,a brza krila Phoenixa ce odraditi svoj deo posla.Sve u svemu,velika kocka za Phoenix,valjda su shvatili da u ovakvom sastavu ne mogu napraviti visok plasman na Zapadu a narocito u knockout sistemu play-off-a.
Na kraju,mozda ce jos neki igraci dobiti vecu minutazu ovom razmenom (Barron,Blount,Mourning ako bude zdrav,Diaw,Tucker).

Dave Batista

pre 16 godina

Ma ovo je odlično za SUNS-e!
Oni nemaju pravog centra (Stodamajer 208cm)što i nije nešta. A na poziciji 4 (prava pozicija 3)je igrao Marion (201cm !!! - od njega je veći i LeBron pa igra oziciju 2 i 3)
sada su kompletni SUNS-i. Centar Shaq, 4.Amare, playmaker -Nash. Oni će biti šampioni!
Nemojte od Shaq-a da očekujete da po meču daje 25-30 poena. On će možda da daje oko 20-ak, ali će zato da odvuče bar dvojicu igrača, a Amare ostaje sam pod košem, tako da mislim da će Amare Stodamajer davati od 5-10 poena više, jer će češće ostajati sam.
SUNS-i nisu imali pravog centra, ovo je za njih FENOMENALNO!

Rade

pre 16 godina

Inace trejd Merion za Shaqa je po meni ocajan trejd za Sunse, i time je vise dobio Majami. Merion je mozda bio i kljucni igrac sunsa i definitivno najbolji defanzivni, zato ovo je jedan od najgorih trejdova koji su mogli uraditi. Shaq je bleda senka onoga sto je bio, tako da sunsi ce mozda ove godine sa njim moci do titule, ali sve su im manje sanse jer Nash, Hill i Shaq su zaista stari vec....Vrlo los trejd za njih!

ludi vracarac

pre 16 godina

e ovo je sada prava stvar!shaq je napravio extra potez,sunsi su sada tituli blizi nego ikada ili barem finalu.majami je imao sansu ali je roster lose sklopljen.mislim da su 4 ekipe koje odlucuju o tituli-suns,spurs,detrot boston...majami ce se skoncentrisati na novu sezonu sa marionom i wade-om...

Bivsi AS

pre 16 godina

Shek je jedan od najboljih centara koji se rodio i glupo je pricati da ce pokvariti koncepciju Finiksa.U plej ofu on ce biti najbolji igrac ovog tima i vrlo je verovatno da ce im doneti i prtsen.Takodje,mislim da sada ima i neverovatan motiv da pokaze ko je i sta je zbog ovog ne pozivanja na ol-star.Dobro,Hauard je bio bolji i navijaci su ga zasluzeno izabrali u prvu petorku ali treneri su ovu ikonu NBA morali da izaberu kao drugog pa cak i treceg centra makar to islo na racun nekog beka ili krila.Sramota je da igraju Dzejmison i Batler(znam da nisu centri!)a da nema mesta za Sheka.Inace mrzeo sam ga dok je bio u Lejkersima zbog njegove neverovatne dominacije ali treba istaci da je u pitanju veliki sportista,humanista i covek i sada mu ne zameram sto se zbog njega(i one nevidjene Horijeve trojke)nismo radovali prstenu Sakramenta.Takodje NBA sam poceo da intenzivno pratim od onog finala Orlando-Hjuston koje se u stvari svelo na divovski okrsaj Sheka i Olajdzuvona,Hakim je tada bio nesto bolji,Peni Hardavej se klao sa Drekslerom ali su prevagu doneli Sem Kasel i opet Robert Hori(rodjeni pobednik).Hocu da kazem kako je to bilo mnooogo davno a Shek i dalje traje.Muce ga povrede cele sezone,Majami je krs ekipa a on opet ima 15-tak poena po mecu.Neki centri kada u najboljim godinama imaju taj prosek kazu da su u strasnoj formi tako da...nemojte potcenjivati ovu zivotinju jel mislim da i dan danas ne moze niko da ga zaustavi,takve fizikalije nije imao niko nikad i ne verujem da ce se ikada pojaviti igrac sa takvim karakteristikama u buducnosti(mozdas neki njegov klon,ha,ha)pa prema tome uzivajmo jos malo u toj demonstraciji sile!

acchilies

pre 16 godina

Da li jos nekome nije jasan postupak uprave Phoenix-a.. Pustili su jedno od najboljih i najbrzih krila u ligi, da bi doveli najsporijeg centra... Ikad... A Phoenix uglavnom igra brzu kosarku sa puno kontri i istrcavanja... A Shaquile to ne moze... I jos mu je ugovor... Show...

Ranko

pre 16 godina

Prava stvar za Sunse,Sakil jeste u losoj formi,ali u ovakvoj ekipi pocece da pruza partije na svom nivou.I Miami je super prosao u ovom trejdu,dobili su dva dobra igraca.

Bivsi AS

pre 16 godina

Shek je jedan od najboljih centara koji se rodio i glupo je pricati da ce pokvariti koncepciju Finiksa.U plej ofu on ce biti najbolji igrac ovog tima i vrlo je verovatno da ce im doneti i prtsen.Takodje,mislim da sada ima i neverovatan motiv da pokaze ko je i sta je zbog ovog ne pozivanja na ol-star.Dobro,Hauard je bio bolji i navijaci su ga zasluzeno izabrali u prvu petorku ali treneri su ovu ikonu NBA morali da izaberu kao drugog pa cak i treceg centra makar to islo na racun nekog beka ili krila.Sramota je da igraju Dzejmison i Batler(znam da nisu centri!)a da nema mesta za Sheka.Inace mrzeo sam ga dok je bio u Lejkersima zbog njegove neverovatne dominacije ali treba istaci da je u pitanju veliki sportista,humanista i covek i sada mu ne zameram sto se zbog njega(i one nevidjene Horijeve trojke)nismo radovali prstenu Sakramenta.Takodje NBA sam poceo da intenzivno pratim od onog finala Orlando-Hjuston koje se u stvari svelo na divovski okrsaj Sheka i Olajdzuvona,Hakim je tada bio nesto bolji,Peni Hardavej se klao sa Drekslerom ali su prevagu doneli Sem Kasel i opet Robert Hori(rodjeni pobednik).Hocu da kazem kako je to bilo mnooogo davno a Shek i dalje traje.Muce ga povrede cele sezone,Majami je krs ekipa a on opet ima 15-tak poena po mecu.Neki centri kada u najboljim godinama imaju taj prosek kazu da su u strasnoj formi tako da...nemojte potcenjivati ovu zivotinju jel mislim da i dan danas ne moze niko da ga zaustavi,takve fizikalije nije imao niko nikad i ne verujem da ce se ikada pojaviti igrac sa takvim karakteristikama u buducnosti(mozdas neki njegov klon,ha,ha)pa prema tome uzivajmo jos malo u toj demonstraciji sile!

r2d2

pre 16 godina

''''
Kakvi se ovde stručnjaci javljaju.

npr @acchilies -
Za veliki broj kontra napada, neophodne su dve stvari:
1. Neko da povuče kontru, da pas - Stiv Neš

2. I pre toga neko ko će da uhvati loptu posle promašaja protivnika. A niko se neće naskakati pored Onila i Amarea.

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji misle da Sheq nije pojačanje za Finix. Možda neće davati 120 poena, ali neće ni primati 115...

Ps. Još čuvam kasetu - prvi Šekov ALL STAR, kada su se Hakim i Robinson sprdali sa Šekom koji je imao šut, mislim, 10-1. A Juing i cela klupa istoka mu daju podršku... Mislim da sam tada uživao u NBA ligi više nego što ću ikada

Dave Batista

pre 16 godina

Ma ovo je odlično za SUNS-e!
Oni nemaju pravog centra (Stodamajer 208cm)što i nije nešta. A na poziciji 4 (prava pozicija 3)je igrao Marion (201cm !!! - od njega je veći i LeBron pa igra oziciju 2 i 3)
sada su kompletni SUNS-i. Centar Shaq, 4.Amare, playmaker -Nash. Oni će biti šampioni!
Nemojte od Shaq-a da očekujete da po meču daje 25-30 poena. On će možda da daje oko 20-ak, ali će zato da odvuče bar dvojicu igrača, a Amare ostaje sam pod košem, tako da mislim da će Amare Stodamajer davati od 5-10 poena više, jer će češće ostajati sam.
SUNS-i nisu imali pravog centra, ovo je za njih FENOMENALNO!

Ranko

pre 16 godina

Prava stvar za Sunse,Sakil jeste u losoj formi,ali u ovakvoj ekipi pocece da pruza partije na svom nivou.I Miami je super prosao u ovom trejdu,dobili su dva dobra igraca.

acchilies

pre 16 godina

Da li jos nekome nije jasan postupak uprave Phoenix-a.. Pustili su jedno od najboljih i najbrzih krila u ligi, da bi doveli najsporijeg centra... Ikad... A Phoenix uglavnom igra brzu kosarku sa puno kontri i istrcavanja... A Shaquile to ne moze... I jos mu je ugovor... Show...

Rade

pre 16 godina

Inace trejd Merion za Shaqa je po meni ocajan trejd za Sunse, i time je vise dobio Majami. Merion je mozda bio i kljucni igrac sunsa i definitivno najbolji defanzivni, zato ovo je jedan od najgorih trejdova koji su mogli uraditi. Shaq je bleda senka onoga sto je bio, tako da sunsi ce mozda ove godine sa njim moci do titule, ali sve su im manje sanse jer Nash, Hill i Shaq su zaista stari vec....Vrlo los trejd za njih!

vlado

pre 16 godina

trejd je dobar za obe ekipe.bit ce vrlo interesantno.shaq uvik ide di je toplo(orland,miami,los angeles,phonix).izgleda da ne voli hladnocu.shaq ce stiti kos i dominirati tako da protivnici nece lako kroz zonu do kosa.osim toga s steve nashom moze bolje igrati i profitirati.

Jovica

pre 16 godina

What is wrong with you???Na stranu sto je Merion top igrac, sa Shekom Feniks postaje kandidat za titulu...Ne znam od kada pratite NBA ali Shek je u svaki slucaj najdominantniji centar u istoriji NBA(nije najbolji), a posebno u Play-offu...motivirani Shek...bas cemo videti u Play offu koji su to bolji centri, kad se zatvori kos...uostalom svaki NBA samopion (osim Chihaga) je imao dominantnu centarsku liniju...i na kraj jedno pitanje? koliko titula ima Shek i koliko je doprineo i osvajanju istih?

ludi vracarac

pre 16 godina

e ovo je sada prava stvar!shaq je napravio extra potez,sunsi su sada tituli blizi nego ikada ili barem finalu.majami je imao sansu ali je roster lose sklopljen.mislim da su 4 ekipe koje odlucuju o tituli-suns,spurs,detrot boston...majami ce se skoncentrisati na novu sezonu sa marionom i wade-om...

Neron

pre 16 godina

Jos jedan jak i zanimljiv trade.
Na papiru je vise dobio Miami - all-star igraca u najboljim godinama,univerzalca sa odlicnom statistikom i vrlo dobrog rezervnog playmaker-a napadaca. Shaq je bio nezadovoljan u MIA,timu je lose islo,pa ce dovodjenje Mariona sigurno doneti bar blago poboljsanje u skoru i igri.
Phoenix ce izgubit na brzini,to stoji,ali ce dobiti jakog i iskusnog centra koji ce dobro odigrati svojih 25-30 minuta,narocito uz playmaker-a kakav je Nash i odlicne ostale saigrace.Amare ce imati vise slobode na poziciji 4,narocito u napadu,a brza krila Phoenixa ce odraditi svoj deo posla.Sve u svemu,velika kocka za Phoenix,valjda su shvatili da u ovakvom sastavu ne mogu napraviti visok plasman na Zapadu a narocito u knockout sistemu play-off-a.
Na kraju,mozda ce jos neki igraci dobiti vecu minutazu ovom razmenom (Barron,Blount,Mourning ako bude zdrav,Diaw,Tucker).

Detroit

pre 16 godina

Ovaj transfer je interesantan. Mislim da su u Feniksu shvatili da ‘pucackom’ igrom mogu da pobedjuju u regularnom delu no u plej-ofu to ne prolazi. Pogledajte Hornetse, oni vode 3:0 protiv Feniksa zahvaljujuci boljoj odbrani. Dolaskom O’Nila oni ce po svoj prilici usporiti igru i pojacati odbranu. Pitanje je samo kako ce se u novu koncepciju igre uklopiti trener Mark Antoni? Ima jedan interesantan clanak na Yahoo-u na tu temu:

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=AsKbSd1D5LaS0YcOpwOEqcC8vLYF?slug=aw-kerrshaq020708&prov=yhoo&type=lgns

dac,Skopje,Makedonija

pre 16 godina

ma zna se ko osvaja prsten ove godine. samo nek budu zdravi i pravi, videcete da su, s ovim igracima, lal najjaci... jedina velika precka bice sas

Jah

pre 16 godina

Za Meriona su mogli dobiti mnogo boljeg centra od Sheka. Dalkeo od toga da je Shek losh, ali on ima 36 godina (alo pa to je matoro u bilo kom sportu), a ta njegova sporina ce ih mnogo koshtati. Zamisli kad se bude igralo sa Bostonom ili nekim brzim timom. Pa Shek ce samo stajati na svojoj polovini, ili uvek kasniti u odbrani. Finiks je izgubio jednog od najboljih igraca ne samo u njihovom timu nego i u celom NBA-u, a dobili su igraca koji MOZDA zaigra bolje nego shto je do sad. Ma strashno shta su uradili.
Trejd je trebao da se dogodi, i mozda je zrtvovanje Mariona moralo da se dogodi, ali mogli su za njega da dobiju mnogo boljeg centra.

makarije

pre 16 godina

Ja sam veliki navijac majamija i srce me boli kad vidim kako hit igra ocajno ove sezone.Mislim da je ovaj trejd prava stvar za majami.Prvo doveli su mlade igrace,a drugo ostalo je brdo para za dovodjenje jos par igraca koji ce majami vratiti na tron.GO HEAT

the expert

pre 16 godina

Phoenix moze da dobije iz ovog trade-a samo ako:
1-Imaju srece da se Shaqu ne obnovi neka od povreda do kraja godine, posto to znaci da nece ni igrati u playoffu.
2-Dovedu jos 1 ODLICNOG centra/krilnog centra koji ce da popuni razliku od 20minuta igranja izmedju toga koliko Marion moze da izdrzi, i koliko ce prema najoptimisticnijim procenama moci da izdrzi chicha Shaq.
Da sam na mestu GMa Sunsa, ne bih napravio ovakav trade, ali ipak razumem da moraju da pokusaju nesto ovako, pre svega zato sto se i coveku koji nosi ovu ekipu zavrsavaju najbolji igracki dani - rec je naravno o Steveu Nashu. Pa su u fazonu...do sad nas nije htelo nikako, mozda nam se ove godine sve poklopi pa naplatimo San Antoniu za prethodnih par godina.

acchilies

pre 16 godina

Da li jos nekome nije jasan postupak uprave Phoenix-a.. Pustili su jedno od najboljih i najbrzih krila u ligi, da bi doveli najsporijeg centra... Ikad... A Phoenix uglavnom igra brzu kosarku sa puno kontri i istrcavanja... A Shaquile to ne moze... I jos mu je ugovor... Show...

ludi vracarac

pre 16 godina

e ovo je sada prava stvar!shaq je napravio extra potez,sunsi su sada tituli blizi nego ikada ili barem finalu.majami je imao sansu ali je roster lose sklopljen.mislim da su 4 ekipe koje odlucuju o tituli-suns,spurs,detrot boston...majami ce se skoncentrisati na novu sezonu sa marionom i wade-om...

dac,Skopje,Makedonija

pre 16 godina

ma zna se ko osvaja prsten ove godine. samo nek budu zdravi i pravi, videcete da su, s ovim igracima, lal najjaci... jedina velika precka bice sas

Bivsi AS

pre 16 godina

Shek je jedan od najboljih centara koji se rodio i glupo je pricati da ce pokvariti koncepciju Finiksa.U plej ofu on ce biti najbolji igrac ovog tima i vrlo je verovatno da ce im doneti i prtsen.Takodje,mislim da sada ima i neverovatan motiv da pokaze ko je i sta je zbog ovog ne pozivanja na ol-star.Dobro,Hauard je bio bolji i navijaci su ga zasluzeno izabrali u prvu petorku ali treneri su ovu ikonu NBA morali da izaberu kao drugog pa cak i treceg centra makar to islo na racun nekog beka ili krila.Sramota je da igraju Dzejmison i Batler(znam da nisu centri!)a da nema mesta za Sheka.Inace mrzeo sam ga dok je bio u Lejkersima zbog njegove neverovatne dominacije ali treba istaci da je u pitanju veliki sportista,humanista i covek i sada mu ne zameram sto se zbog njega(i one nevidjene Horijeve trojke)nismo radovali prstenu Sakramenta.Takodje NBA sam poceo da intenzivno pratim od onog finala Orlando-Hjuston koje se u stvari svelo na divovski okrsaj Sheka i Olajdzuvona,Hakim je tada bio nesto bolji,Peni Hardavej se klao sa Drekslerom ali su prevagu doneli Sem Kasel i opet Robert Hori(rodjeni pobednik).Hocu da kazem kako je to bilo mnooogo davno a Shek i dalje traje.Muce ga povrede cele sezone,Majami je krs ekipa a on opet ima 15-tak poena po mecu.Neki centri kada u najboljim godinama imaju taj prosek kazu da su u strasnoj formi tako da...nemojte potcenjivati ovu zivotinju jel mislim da i dan danas ne moze niko da ga zaustavi,takve fizikalije nije imao niko nikad i ne verujem da ce se ikada pojaviti igrac sa takvim karakteristikama u buducnosti(mozdas neki njegov klon,ha,ha)pa prema tome uzivajmo jos malo u toj demonstraciji sile!

Dave Batista

pre 16 godina

Ma ovo je odlično za SUNS-e!
Oni nemaju pravog centra (Stodamajer 208cm)što i nije nešta. A na poziciji 4 (prava pozicija 3)je igrao Marion (201cm !!! - od njega je veći i LeBron pa igra oziciju 2 i 3)
sada su kompletni SUNS-i. Centar Shaq, 4.Amare, playmaker -Nash. Oni će biti šampioni!
Nemojte od Shaq-a da očekujete da po meču daje 25-30 poena. On će možda da daje oko 20-ak, ali će zato da odvuče bar dvojicu igrača, a Amare ostaje sam pod košem, tako da mislim da će Amare Stodamajer davati od 5-10 poena više, jer će češće ostajati sam.
SUNS-i nisu imali pravog centra, ovo je za njih FENOMENALNO!

Jah

pre 16 godina

Za Meriona su mogli dobiti mnogo boljeg centra od Sheka. Dalkeo od toga da je Shek losh, ali on ima 36 godina (alo pa to je matoro u bilo kom sportu), a ta njegova sporina ce ih mnogo koshtati. Zamisli kad se bude igralo sa Bostonom ili nekim brzim timom. Pa Shek ce samo stajati na svojoj polovini, ili uvek kasniti u odbrani. Finiks je izgubio jednog od najboljih igraca ne samo u njihovom timu nego i u celom NBA-u, a dobili su igraca koji MOZDA zaigra bolje nego shto je do sad. Ma strashno shta su uradili.
Trejd je trebao da se dogodi, i mozda je zrtvovanje Mariona moralo da se dogodi, ali mogli su za njega da dobiju mnogo boljeg centra.

Ranko

pre 16 godina

Prava stvar za Sunse,Sakil jeste u losoj formi,ali u ovakvoj ekipi pocece da pruza partije na svom nivou.I Miami je super prosao u ovom trejdu,dobili su dva dobra igraca.

Rade

pre 16 godina

Inace trejd Merion za Shaqa je po meni ocajan trejd za Sunse, i time je vise dobio Majami. Merion je mozda bio i kljucni igrac sunsa i definitivno najbolji defanzivni, zato ovo je jedan od najgorih trejdova koji su mogli uraditi. Shaq je bleda senka onoga sto je bio, tako da sunsi ce mozda ove godine sa njim moci do titule, ali sve su im manje sanse jer Nash, Hill i Shaq su zaista stari vec....Vrlo los trejd za njih!

Neron

pre 16 godina

Jos jedan jak i zanimljiv trade.
Na papiru je vise dobio Miami - all-star igraca u najboljim godinama,univerzalca sa odlicnom statistikom i vrlo dobrog rezervnog playmaker-a napadaca. Shaq je bio nezadovoljan u MIA,timu je lose islo,pa ce dovodjenje Mariona sigurno doneti bar blago poboljsanje u skoru i igri.
Phoenix ce izgubit na brzini,to stoji,ali ce dobiti jakog i iskusnog centra koji ce dobro odigrati svojih 25-30 minuta,narocito uz playmaker-a kakav je Nash i odlicne ostale saigrace.Amare ce imati vise slobode na poziciji 4,narocito u napadu,a brza krila Phoenixa ce odraditi svoj deo posla.Sve u svemu,velika kocka za Phoenix,valjda su shvatili da u ovakvom sastavu ne mogu napraviti visok plasman na Zapadu a narocito u knockout sistemu play-off-a.
Na kraju,mozda ce jos neki igraci dobiti vecu minutazu ovom razmenom (Barron,Blount,Mourning ako bude zdrav,Diaw,Tucker).

r2d2

pre 16 godina

''''
Kakvi se ovde stručnjaci javljaju.

npr @acchilies -
Za veliki broj kontra napada, neophodne su dve stvari:
1. Neko da povuče kontru, da pas - Stiv Neš

2. I pre toga neko ko će da uhvati loptu posle promašaja protivnika. A niko se neće naskakati pored Onila i Amarea.

Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji misle da Sheq nije pojačanje za Finix. Možda neće davati 120 poena, ali neće ni primati 115...

Ps. Još čuvam kasetu - prvi Šekov ALL STAR, kada su se Hakim i Robinson sprdali sa Šekom koji je imao šut, mislim, 10-1. A Juing i cela klupa istoka mu daju podršku... Mislim da sam tada uživao u NBA ligi više nego što ću ikada

vlado

pre 16 godina

trejd je dobar za obe ekipe.bit ce vrlo interesantno.shaq uvik ide di je toplo(orland,miami,los angeles,phonix).izgleda da ne voli hladnocu.shaq ce stiti kos i dominirati tako da protivnici nece lako kroz zonu do kosa.osim toga s steve nashom moze bolje igrati i profitirati.

Detroit

pre 16 godina

Ovaj transfer je interesantan. Mislim da su u Feniksu shvatili da ‘pucackom’ igrom mogu da pobedjuju u regularnom delu no u plej-ofu to ne prolazi. Pogledajte Hornetse, oni vode 3:0 protiv Feniksa zahvaljujuci boljoj odbrani. Dolaskom O’Nila oni ce po svoj prilici usporiti igru i pojacati odbranu. Pitanje je samo kako ce se u novu koncepciju igre uklopiti trener Mark Antoni? Ima jedan interesantan clanak na Yahoo-u na tu temu:

http://sports.yahoo.com/nba/news;_ylt=AsKbSd1D5LaS0YcOpwOEqcC8vLYF?slug=aw-kerrshaq020708&prov=yhoo&type=lgns

Jovica

pre 16 godina

What is wrong with you???Na stranu sto je Merion top igrac, sa Shekom Feniks postaje kandidat za titulu...Ne znam od kada pratite NBA ali Shek je u svaki slucaj najdominantniji centar u istoriji NBA(nije najbolji), a posebno u Play-offu...motivirani Shek...bas cemo videti u Play offu koji su to bolji centri, kad se zatvori kos...uostalom svaki NBA samopion (osim Chihaga) je imao dominantnu centarsku liniju...i na kraj jedno pitanje? koliko titula ima Shek i koliko je doprineo i osvajanju istih?

makarije

pre 16 godina

Ja sam veliki navijac majamija i srce me boli kad vidim kako hit igra ocajno ove sezone.Mislim da je ovaj trejd prava stvar za majami.Prvo doveli su mlade igrace,a drugo ostalo je brdo para za dovodjenje jos par igraca koji ce majami vratiti na tron.GO HEAT

the expert

pre 16 godina

Phoenix moze da dobije iz ovog trade-a samo ako:
1-Imaju srece da se Shaqu ne obnovi neka od povreda do kraja godine, posto to znaci da nece ni igrati u playoffu.
2-Dovedu jos 1 ODLICNOG centra/krilnog centra koji ce da popuni razliku od 20minuta igranja izmedju toga koliko Marion moze da izdrzi, i koliko ce prema najoptimisticnijim procenama moci da izdrzi chicha Shaq.
Da sam na mestu GMa Sunsa, ne bih napravio ovakav trade, ali ipak razumem da moraju da pokusaju nesto ovako, pre svega zato sto se i coveku koji nosi ovu ekipu zavrsavaju najbolji igracki dani - rec je naravno o Steveu Nashu. Pa su u fazonu...do sad nas nije htelo nikako, mozda nam se ove godine sve poklopi pa naplatimo San Antoniu za prethodnih par godina.