Subota, 02.02.2008.

17:35

Žreb za plej of u utorak

Izvor: B92

Žreb za plej of u utorak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Baca

pre 16 godina

@nico
Da rumuni iz Timocke krajine nemaju veze sa maticom, nije tacno. U poslednje vreme su otvoreni u timockim gradovima brojni konzulati i kulturni centri, i mnogo njih je zatrazilo rum. drzavljanstvo. A da postoje srbizmi u timockom dialektu rumunskog jezika je istina, isto kao sto postoje hrvatizmi ili recimo rumunizmi u dialektima Srba van matice. To je sasvim normalno posle skoro 100 godina izolacije.

Prevodilac

pre 16 godina

Da pojasnimo malo, gospodi rumunima, mozda nisu u školi učili engleski. Gospodina Nastasea, ceo svet, zove NASTY- sto u prevodu, na srpski, a i sve ostale jezike znači: prljav, odvratan, ružan, opak. (Izvor-Free Online English to Serbian Translator
Translate text and web pages between English and Serbian online for free!

nico

pre 16 godina

Vlasi nisu isto sto i Rumuni, a mozda su nekad davno to bili, ali odavno nemaju veze sa Rumunijom i jezik koji koriste pretezno predstavlja mesavinu rumunskih i srpskih arhaizama, ko to zna zna, a ko nezna neka uci.

Ivan_

pre 16 godina

@ Baca
Pokusacu da ti objasnim jos jednom. Ja nisam pisao koliko Rumuna ima u Srbiji vec sam napisao (tj. nadovezao) da podatak koji si ti izneo (da su Rumuni najveca nacionalna manjina u Srbiji) nije tacan, zato sto Madjara ima vise (prema zvanicnim podacima). Imas internet, pogledaj to se da lako proveriti.
Manimo se procena koje se ne mogu dokazati.

Baca

pre 16 godina

@Ivan
Imam informaciju , zato sto zivim u Srbiji i znam o cemu pricam. Rumuna u Banatu ima prema poslednjem popisu 30.000, a u Timockoj krajini 50.000. Kao sto znas, posle 5 decenija komunistickog mraka u kojem se vrsila agresivna asimilacija Rumuna(vlaha) u Timockoj krajini, oni su u Avgustu ove godine dobili zvanicni status nacionalne manjine i poceo je proces njihovog nacionalnog budjenja. 2000 god. na referendumu samo njih 2000 se izjasnilo kao rumuni, 2004, oko 50.000, a taj broj sada stalno raste. Po svim procenama njih je 250.000, i zive izmedju reke Morave u rum. granice u 150 cisto rumunskih sela i 50 mesovitih. Jeste da nema veze sa sportom, al sam samo hteo da pojasnim ljudima.

Ivan

pre 16 godina

@Cornel:

Da ne postoji Google, mogla bi svaka Rumunska seska televizja da nam drobi sta hoce. Ovako: kucajte "Nasty Nastase" u Google, za pravu istinu o njegovom karakteru i ponasanju.

A sto se samih teniskih rezultata tice, Nole ce ostaviti i Nastasea i Borga i Federara iza sebe. Samo nastavi da pratis i da navijas :)

Ivan_

pre 16 godina

@Baca
Otkud ti ta informacija da su Rumuni prva nacionalna manjina u Srbiji??
ZA BACU:
Срби чине већину од 82,86% становништва, следе Мађари 3,91%, Бошњаци 1,82%, Роми 1,44%, Југословени 1,08%, Хрвати 0,94%, Црногорци 0,92 %, Албанци 0,82%, затим Словаци, Власи/Румуни, Македонци, Муслимани, Бугари, Буњевци, Русини, Украјинци, Словенци, Горанци, Немци, Руси, Чеси, Турци и други.
Prvo se informisi pre nego sto pocnes da siris dezinformacije.

Baca

pre 16 godina

@zkr,ivan
Kao prvo ne postoji vlaski jezik, nego samo rumunski. To je isto ko kad bi neko rekao da postoji sumadijski jezik. A pod drugo, normalno je da se javljamo na sajtovima jer smo po brojnosti prva nacionalna manjina u Srbiji sa preko 300.000 pripadnika i normalno je sto navijamo za nase sunarodnike u svim sportovima.

Cheshko

pre 16 godina

E svasta. Sta se ljudi pecate na ovog trola Cornela. Jeeesteee, ima da poniste mec zbog Jeleninog (???) psovanja i onda ce Rumunke da igraju ponovo sa Holandjankama bla,bla,bla... Mislim, smesno. Gledao sam , pa ne znam, mozda 30-tak Jeleninih meceva i ne pamtim da sam je ikad video da vidljivo (slusljivo) psuje, cak i kada je bila u najgorim "sranjima" u mecevima.
No kako god, od ekipa koje su nam moguci protivnici, imamo, Hrvatsku (izgubila od Japana), Ukrajinu, Belgiju, Cesku, Slovacku, Argentinu i Austriju. Najopasnija bi bila porazena ekipa iz meca Ceska - Slovacka. Mada je pitanje ako Belgija izgubi od Ukrajine, jer ne igra Zistin, da li bi ona zaigrala u tom plej-ofu? Porazeni iz meca Argentina - Austrija je svakom slucaju autsajder protiv nasih, a mislim i da Hrvatice nemaju sta da traze u tom duelu, tako da sve u svemu bilo bi idealno da se sretnemo ili sa komsinicama ili sa porazenim iz meca Arg-Aut

nikol dž. femija

pre 16 godina

@Pjanovic

Hvala što ste pročitali i još prokomentarisali...vidim DA STE PRATILI SVOJU MISAO U GLAVI a ne moj tekst...

1.Reč je o jednoj ženi - treneru Rumunije koja se preziva Dragomir/devojački/ i uzgred bila je 15.na svetu i osvojila 4 turnira...Ona je uspela da smisli taktiku,uspela je da psihološki odlično pripremi svoje igračice, i bila im je velika podrška tokom meča i za vreme pauza/što se videlo na TV-u/-jer da je drukčije ne bi jedna 150.na svetu onoliko namučila 2.na svetu, a ona 112 čak i pobedila onu koja je 4.na svetu, bez obzira na umor,put,povrede...
Ta DRAGOMIR je odigrala veliku ulogu kao trener iako su to, takoodje, talentovane,perspektivne i nadasve mlade igračice...

2.Trener Srbije je VRANEŠ/a ne Adidasov Sven jer Ana igra sada za državu a ne samo sebe/ne znam da li je uopšte igrao tenis,da li je bio na listi, a to i nije važno u krajnjem slučaju,ALI
ono što je očigledno je DA NIJE smislio dobru taktiku za svoje umorne i pomalo povredjene igračice,DA IH NIJE psihološki uopšte spremao, nije im bio podrška za vreme pauza jer je uglavnom ćutao to se videlo, a za vreme meča ih isto nije bodrio...To smo svi videli na TV-u. Čak je najviše BOBA, koji zna šta je igra i navijanje u reprezentaciji, ustajao,vikao i tapšao, ostali su bili više-manje odsutni...SVE JE BILO U FAZONU "one su 2.i 4. na svetu pa one će to same već rešiti"/ŠTA JA TU IMAM DA IM PRIČAM/ a videlo se da baš to sve i nije tako i da ona Holandjanka 594.na svetu od 17,18 godina UZE SET OVOJ našoj 2.NA SVETU, a ona 468. namuči Jelenu iako je ova 4.konačno uspela da pobedi u 2 seta.

3. PITANJE - ZAŠTO U REPREZENTACIJI NIJE BILA BOJANA JOVANOVSKA? Eto ona je perspektivna i mlada...uostalom baš ova Rus koja je osvojila AO za juniore je nju pobedila u četvrtfinalu...Jelena Janković igra za reprezentaciju od 2001.znači od kada je imala 16.godina,pa zašto onda tu nema Bojane nego SEDE NE PERSPEKTIVNE igračice koje su 240. i 250. na svetu i bez šanse da ikad udju u 100...a Bojani bi ovo bilo veliko iskustvo, ne samo druženje sa Anom i JJ, već i igranje u dublu i BOJANA JE NAŠA BUDUĆNOST I nemamo nikog više kod žena....E TO BI URADIO DOBAR TRENER KAO ŠTO SU TO URADILI TRENERI RUMUNIJE,HOLANDIJE I POLJSKE...OVO JE pobeda Ane i JJ a tu ne vidim nikakav udeo TRENERA VRANEŠA, one bi isto ovako igrale i bez njega...ON ovde NIJE POKAZAO KVALITETE DOBROG TRENERA iako ga je Ana tek sada spomenula kao svog prvog trenera kada je bila mala,i to već postaje sumnjivo i izgleda da i drugi misle slično meni,pa mu treba podrška...zanimljivo da se to nije spominjalo kada je prošle godine otkazala Slovačku već je i on BIO IZNENADJEN I ZATEČEN NJENIM OTKAZOM...

VOLELA BIH DA GREŠIM ali na osnovu viđenog u Madjarskoj na vidim njegov značaj NI ZNANJE...

Pozdrav i još jednom hvala na komentaru.

Cornel

pre 16 godina

@Ivan
Druskane , stidi se svojih reci. Nastase je 80 tih godina bio najveca faca svetskog tenisa,i covek je koji je osvojio sve grand slemove sem Wimbledona, gde je porazen u finalu od Borga. Svojim humorom i harizmom kako na terenu tako i van njega , stekao je obozavaoce sirom sveta koji ga se i dan dana secaju. Nastase je legenda Rumunije, kakvu Srbija nikad nece imati.

Milanche

pre 16 godina

Vrlo bitna stvar, igra se kao DAVIS cup znaci 2x2 singla i jedan dubl... to je za nas ekstra..cak i ako izgubimo 2 singla od 4 sto je krajnje neverovatno, igramo dubl...To je ekstra!!

Zkr

pre 16 godina

@Cornel

Pazi ovako, na kom je jeziku je JJ vređala, vlaškom, češkom, starogrčkom ?


Uzgred PRO TV je nivo Kurira ili pokojne Palme, tako da je izvor apsolutno pravi ;)

Ivan_

pre 16 godina

Da li se ja to varam ili mi se cini da na ovom sajtu ima jako puno Rumuna (barem ova zadnja 2-3 dana).

@Cornel - Samo ti lepo sanjaj i dalje

DDT

pre 16 godina

@Cornel: Lako je proveriti je li istina ono što tvrde na rumunskoj TV. Postoji TV snimak. Samo mi nije jasno, kako je to Jeca mogla da ih "vredja na najprostačkiji način" dok su se one "spremale da serviraju"??? Ne zvuči li to, već samo po sebi, malo neverovatno? Kako je to izgledalo? Mala Rumunka baca loptu u vis, a Jeca joj - sa druge strane mreže, sa osnovne linije, uzvikuje, "***** rumunska"(izvinjavam se zbog jezika, ali to bi trebalo da bude "citat") ?!?! Mislim, stvaaaarnoooo...????

blej

pre 16 godina

Cornel(komentar br.5) jel to izjavio Nastase kako se nada da ce se pojaviti na zrebu ili si ti dodao to sam?
Jer ako si dodao sam prekini da sam sebi preporucujes komentar posto takvu konstataciju niko normalan ne bi podrzao...

Ivan

pre 16 godina

@Cornel: Nasty Nastase je svetski poznati psovac i izgrednik. Covek jednostavno laze. U trenutku kad su Ana i Jeca dosle u priliku da naprave brejk za 5:3 u drugom setu poceo je da ih naziva prostitutkama i pojurio je ka boksu sa nasim osobljem. Obezbedjenje je intervenisalo i odstranilo ga. Rumunska TV naravno laze.

slavica

pre 16 godina

Devojke igra kao i mnoge druge stvari koje su se desile nisu za pamcenje ali rezultat jeste.
Cestitam.
Sad na dobar zasluzen odmor.
Lepo vas je videti zajedno i nasmejano.

Cornel

pre 16 godina

Objavljeno je danas na rumunskoj TV stanici PRO TV, da je Jankovic na najprostackiji nacin vredjala rumunske igracice u trenutku kada su servirale za pobedu u dubl mecu i da je predsednik Nastase najavio zalbu na pristrasno sudjenje koje je dovelo do nezapamcenog incidenta posto je hteo da povuce ekipu sa terena. Nadam se da ce se na zrebu u utorak ipak pojaviti rumunska ekipa koja je juce zasluzila pobedu.

nikol dž. femija

pre 16 godina

ČESTITKE ZA DEVOJKE!

Ovo je prva fotka na kojoj se ANA smeje opušteno...Nadam se da su sada videle kako se u reprezentaciji bori,igra i BODRI...Naša klupa je bila MRTVA,TRENER SMUŠEN,/kada je Ana legla na teren suzdržavao se da joj dodirne ruku,ćutao je/OSTALE IGRAČICE SU PRIČALE,NISU BILE U MEČU...Rumunke su im održale lekciju iz navijanja, a trenerka DRAGOMIR je bila SJAJNA...I ONA IH JE dovela skoro do pobede... Videćemo koliko će se samo navijati sa klupe kod muškaraca,ovo je s naše klupe kod žena bilo ružno,slabo,...ma imali smo i sreće,što je i neophodno pored znanja i kvaliteta koje imamo, i dobro je da je tako...Želim im da se odmore,naspavaju,budu sa onima koje vole i onda spreme za Dohu i Dubai...

Ivan

pre 16 godina

@Cornel: Nasty Nastase je svetski poznati psovac i izgrednik. Covek jednostavno laze. U trenutku kad su Ana i Jeca dosle u priliku da naprave brejk za 5:3 u drugom setu poceo je da ih naziva prostitutkama i pojurio je ka boksu sa nasim osobljem. Obezbedjenje je intervenisalo i odstranilo ga. Rumunska TV naravno laze.

DDT

pre 16 godina

@Cornel: Lako je proveriti je li istina ono što tvrde na rumunskoj TV. Postoji TV snimak. Samo mi nije jasno, kako je to Jeca mogla da ih "vredja na najprostačkiji način" dok su se one "spremale da serviraju"??? Ne zvuči li to, već samo po sebi, malo neverovatno? Kako je to izgledalo? Mala Rumunka baca loptu u vis, a Jeca joj - sa druge strane mreže, sa osnovne linije, uzvikuje, "***** rumunska"(izvinjavam se zbog jezika, ali to bi trebalo da bude "citat") ?!?! Mislim, stvaaaarnoooo...????

blej

pre 16 godina

Cornel(komentar br.5) jel to izjavio Nastase kako se nada da ce se pojaviti na zrebu ili si ti dodao to sam?
Jer ako si dodao sam prekini da sam sebi preporucujes komentar posto takvu konstataciju niko normalan ne bi podrzao...

nikol dž. femija

pre 16 godina

ČESTITKE ZA DEVOJKE!

Ovo je prva fotka na kojoj se ANA smeje opušteno...Nadam se da su sada videle kako se u reprezentaciji bori,igra i BODRI...Naša klupa je bila MRTVA,TRENER SMUŠEN,/kada je Ana legla na teren suzdržavao se da joj dodirne ruku,ćutao je/OSTALE IGRAČICE SU PRIČALE,NISU BILE U MEČU...Rumunke su im održale lekciju iz navijanja, a trenerka DRAGOMIR je bila SJAJNA...I ONA IH JE dovela skoro do pobede... Videćemo koliko će se samo navijati sa klupe kod muškaraca,ovo je s naše klupe kod žena bilo ružno,slabo,...ma imali smo i sreće,što je i neophodno pored znanja i kvaliteta koje imamo, i dobro je da je tako...Želim im da se odmore,naspavaju,budu sa onima koje vole i onda spreme za Dohu i Dubai...

Ivan_

pre 16 godina

Da li se ja to varam ili mi se cini da na ovom sajtu ima jako puno Rumuna (barem ova zadnja 2-3 dana).

@Cornel - Samo ti lepo sanjaj i dalje

Cornel

pre 16 godina

Objavljeno je danas na rumunskoj TV stanici PRO TV, da je Jankovic na najprostackiji nacin vredjala rumunske igracice u trenutku kada su servirale za pobedu u dubl mecu i da je predsednik Nastase najavio zalbu na pristrasno sudjenje koje je dovelo do nezapamcenog incidenta posto je hteo da povuce ekipu sa terena. Nadam se da ce se na zrebu u utorak ipak pojaviti rumunska ekipa koja je juce zasluzila pobedu.

Zkr

pre 16 godina

@Cornel

Pazi ovako, na kom je jeziku je JJ vređala, vlaškom, češkom, starogrčkom ?


Uzgred PRO TV je nivo Kurira ili pokojne Palme, tako da je izvor apsolutno pravi ;)

slavica

pre 16 godina

Devojke igra kao i mnoge druge stvari koje su se desile nisu za pamcenje ali rezultat jeste.
Cestitam.
Sad na dobar zasluzen odmor.
Lepo vas je videti zajedno i nasmejano.

Cornel

pre 16 godina

@Ivan
Druskane , stidi se svojih reci. Nastase je 80 tih godina bio najveca faca svetskog tenisa,i covek je koji je osvojio sve grand slemove sem Wimbledona, gde je porazen u finalu od Borga. Svojim humorom i harizmom kako na terenu tako i van njega , stekao je obozavaoce sirom sveta koji ga se i dan dana secaju. Nastase je legenda Rumunije, kakvu Srbija nikad nece imati.

Cheshko

pre 16 godina

E svasta. Sta se ljudi pecate na ovog trola Cornela. Jeeesteee, ima da poniste mec zbog Jeleninog (???) psovanja i onda ce Rumunke da igraju ponovo sa Holandjankama bla,bla,bla... Mislim, smesno. Gledao sam , pa ne znam, mozda 30-tak Jeleninih meceva i ne pamtim da sam je ikad video da vidljivo (slusljivo) psuje, cak i kada je bila u najgorim "sranjima" u mecevima.
No kako god, od ekipa koje su nam moguci protivnici, imamo, Hrvatsku (izgubila od Japana), Ukrajinu, Belgiju, Cesku, Slovacku, Argentinu i Austriju. Najopasnija bi bila porazena ekipa iz meca Ceska - Slovacka. Mada je pitanje ako Belgija izgubi od Ukrajine, jer ne igra Zistin, da li bi ona zaigrala u tom plej-ofu? Porazeni iz meca Argentina - Austrija je svakom slucaju autsajder protiv nasih, a mislim i da Hrvatice nemaju sta da traze u tom duelu, tako da sve u svemu bilo bi idealno da se sretnemo ili sa komsinicama ili sa porazenim iz meca Arg-Aut

Baca

pre 16 godina

@zkr,ivan
Kao prvo ne postoji vlaski jezik, nego samo rumunski. To je isto ko kad bi neko rekao da postoji sumadijski jezik. A pod drugo, normalno je da se javljamo na sajtovima jer smo po brojnosti prva nacionalna manjina u Srbiji sa preko 300.000 pripadnika i normalno je sto navijamo za nase sunarodnike u svim sportovima.

nikol dž. femija

pre 16 godina

@Pjanovic

Hvala što ste pročitali i još prokomentarisali...vidim DA STE PRATILI SVOJU MISAO U GLAVI a ne moj tekst...

1.Reč je o jednoj ženi - treneru Rumunije koja se preziva Dragomir/devojački/ i uzgred bila je 15.na svetu i osvojila 4 turnira...Ona je uspela da smisli taktiku,uspela je da psihološki odlično pripremi svoje igračice, i bila im je velika podrška tokom meča i za vreme pauza/što se videlo na TV-u/-jer da je drukčije ne bi jedna 150.na svetu onoliko namučila 2.na svetu, a ona 112 čak i pobedila onu koja je 4.na svetu, bez obzira na umor,put,povrede...
Ta DRAGOMIR je odigrala veliku ulogu kao trener iako su to, takoodje, talentovane,perspektivne i nadasve mlade igračice...

2.Trener Srbije je VRANEŠ/a ne Adidasov Sven jer Ana igra sada za državu a ne samo sebe/ne znam da li je uopšte igrao tenis,da li je bio na listi, a to i nije važno u krajnjem slučaju,ALI
ono što je očigledno je DA NIJE smislio dobru taktiku za svoje umorne i pomalo povredjene igračice,DA IH NIJE psihološki uopšte spremao, nije im bio podrška za vreme pauza jer je uglavnom ćutao to se videlo, a za vreme meča ih isto nije bodrio...To smo svi videli na TV-u. Čak je najviše BOBA, koji zna šta je igra i navijanje u reprezentaciji, ustajao,vikao i tapšao, ostali su bili više-manje odsutni...SVE JE BILO U FAZONU "one su 2.i 4. na svetu pa one će to same već rešiti"/ŠTA JA TU IMAM DA IM PRIČAM/ a videlo se da baš to sve i nije tako i da ona Holandjanka 594.na svetu od 17,18 godina UZE SET OVOJ našoj 2.NA SVETU, a ona 468. namuči Jelenu iako je ova 4.konačno uspela da pobedi u 2 seta.

3. PITANJE - ZAŠTO U REPREZENTACIJI NIJE BILA BOJANA JOVANOVSKA? Eto ona je perspektivna i mlada...uostalom baš ova Rus koja je osvojila AO za juniore je nju pobedila u četvrtfinalu...Jelena Janković igra za reprezentaciju od 2001.znači od kada je imala 16.godina,pa zašto onda tu nema Bojane nego SEDE NE PERSPEKTIVNE igračice koje su 240. i 250. na svetu i bez šanse da ikad udju u 100...a Bojani bi ovo bilo veliko iskustvo, ne samo druženje sa Anom i JJ, već i igranje u dublu i BOJANA JE NAŠA BUDUĆNOST I nemamo nikog više kod žena....E TO BI URADIO DOBAR TRENER KAO ŠTO SU TO URADILI TRENERI RUMUNIJE,HOLANDIJE I POLJSKE...OVO JE pobeda Ane i JJ a tu ne vidim nikakav udeo TRENERA VRANEŠA, one bi isto ovako igrale i bez njega...ON ovde NIJE POKAZAO KVALITETE DOBROG TRENERA iako ga je Ana tek sada spomenula kao svog prvog trenera kada je bila mala,i to već postaje sumnjivo i izgleda da i drugi misle slično meni,pa mu treba podrška...zanimljivo da se to nije spominjalo kada je prošle godine otkazala Slovačku već je i on BIO IZNENADJEN I ZATEČEN NJENIM OTKAZOM...

VOLELA BIH DA GREŠIM ali na osnovu viđenog u Madjarskoj na vidim njegov značaj NI ZNANJE...

Pozdrav i još jednom hvala na komentaru.

Ivan_

pre 16 godina

@Baca
Otkud ti ta informacija da su Rumuni prva nacionalna manjina u Srbiji??
ZA BACU:
Срби чине већину од 82,86% становништва, следе Мађари 3,91%, Бошњаци 1,82%, Роми 1,44%, Југословени 1,08%, Хрвати 0,94%, Црногорци 0,92 %, Албанци 0,82%, затим Словаци, Власи/Румуни, Македонци, Муслимани, Бугари, Буњевци, Русини, Украјинци, Словенци, Горанци, Немци, Руси, Чеси, Турци и други.
Prvo se informisi pre nego sto pocnes da siris dezinformacije.

Milanche

pre 16 godina

Vrlo bitna stvar, igra se kao DAVIS cup znaci 2x2 singla i jedan dubl... to je za nas ekstra..cak i ako izgubimo 2 singla od 4 sto je krajnje neverovatno, igramo dubl...To je ekstra!!

Ivan

pre 16 godina

@Cornel:

Da ne postoji Google, mogla bi svaka Rumunska seska televizja da nam drobi sta hoce. Ovako: kucajte "Nasty Nastase" u Google, za pravu istinu o njegovom karakteru i ponasanju.

A sto se samih teniskih rezultata tice, Nole ce ostaviti i Nastasea i Borga i Federara iza sebe. Samo nastavi da pratis i da navijas :)

Baca

pre 16 godina

@Ivan
Imam informaciju , zato sto zivim u Srbiji i znam o cemu pricam. Rumuna u Banatu ima prema poslednjem popisu 30.000, a u Timockoj krajini 50.000. Kao sto znas, posle 5 decenija komunistickog mraka u kojem se vrsila agresivna asimilacija Rumuna(vlaha) u Timockoj krajini, oni su u Avgustu ove godine dobili zvanicni status nacionalne manjine i poceo je proces njihovog nacionalnog budjenja. 2000 god. na referendumu samo njih 2000 se izjasnilo kao rumuni, 2004, oko 50.000, a taj broj sada stalno raste. Po svim procenama njih je 250.000, i zive izmedju reke Morave u rum. granice u 150 cisto rumunskih sela i 50 mesovitih. Jeste da nema veze sa sportom, al sam samo hteo da pojasnim ljudima.

Baca

pre 16 godina

@nico
Da rumuni iz Timocke krajine nemaju veze sa maticom, nije tacno. U poslednje vreme su otvoreni u timockim gradovima brojni konzulati i kulturni centri, i mnogo njih je zatrazilo rum. drzavljanstvo. A da postoje srbizmi u timockom dialektu rumunskog jezika je istina, isto kao sto postoje hrvatizmi ili recimo rumunizmi u dialektima Srba van matice. To je sasvim normalno posle skoro 100 godina izolacije.

Ivan_

pre 16 godina

@ Baca
Pokusacu da ti objasnim jos jednom. Ja nisam pisao koliko Rumuna ima u Srbiji vec sam napisao (tj. nadovezao) da podatak koji si ti izneo (da su Rumuni najveca nacionalna manjina u Srbiji) nije tacan, zato sto Madjara ima vise (prema zvanicnim podacima). Imas internet, pogledaj to se da lako proveriti.
Manimo se procena koje se ne mogu dokazati.

Prevodilac

pre 16 godina

Da pojasnimo malo, gospodi rumunima, mozda nisu u školi učili engleski. Gospodina Nastasea, ceo svet, zove NASTY- sto u prevodu, na srpski, a i sve ostale jezike znači: prljav, odvratan, ružan, opak. (Izvor-Free Online English to Serbian Translator
Translate text and web pages between English and Serbian online for free!

nico

pre 16 godina

Vlasi nisu isto sto i Rumuni, a mozda su nekad davno to bili, ali odavno nemaju veze sa Rumunijom i jezik koji koriste pretezno predstavlja mesavinu rumunskih i srpskih arhaizama, ko to zna zna, a ko nezna neka uci.

Cornel

pre 16 godina

Objavljeno je danas na rumunskoj TV stanici PRO TV, da je Jankovic na najprostackiji nacin vredjala rumunske igracice u trenutku kada su servirale za pobedu u dubl mecu i da je predsednik Nastase najavio zalbu na pristrasno sudjenje koje je dovelo do nezapamcenog incidenta posto je hteo da povuce ekipu sa terena. Nadam se da ce se na zrebu u utorak ipak pojaviti rumunska ekipa koja je juce zasluzila pobedu.

Cornel

pre 16 godina

@Ivan
Druskane , stidi se svojih reci. Nastase je 80 tih godina bio najveca faca svetskog tenisa,i covek je koji je osvojio sve grand slemove sem Wimbledona, gde je porazen u finalu od Borga. Svojim humorom i harizmom kako na terenu tako i van njega , stekao je obozavaoce sirom sveta koji ga se i dan dana secaju. Nastase je legenda Rumunije, kakvu Srbija nikad nece imati.

nikol dž. femija

pre 16 godina

ČESTITKE ZA DEVOJKE!

Ovo je prva fotka na kojoj se ANA smeje opušteno...Nadam se da su sada videle kako se u reprezentaciji bori,igra i BODRI...Naša klupa je bila MRTVA,TRENER SMUŠEN,/kada je Ana legla na teren suzdržavao se da joj dodirne ruku,ćutao je/OSTALE IGRAČICE SU PRIČALE,NISU BILE U MEČU...Rumunke su im održale lekciju iz navijanja, a trenerka DRAGOMIR je bila SJAJNA...I ONA IH JE dovela skoro do pobede... Videćemo koliko će se samo navijati sa klupe kod muškaraca,ovo je s naše klupe kod žena bilo ružno,slabo,...ma imali smo i sreće,što je i neophodno pored znanja i kvaliteta koje imamo, i dobro je da je tako...Želim im da se odmore,naspavaju,budu sa onima koje vole i onda spreme za Dohu i Dubai...

Baca

pre 16 godina

@zkr,ivan
Kao prvo ne postoji vlaski jezik, nego samo rumunski. To je isto ko kad bi neko rekao da postoji sumadijski jezik. A pod drugo, normalno je da se javljamo na sajtovima jer smo po brojnosti prva nacionalna manjina u Srbiji sa preko 300.000 pripadnika i normalno je sto navijamo za nase sunarodnike u svim sportovima.

Baca

pre 16 godina

@Ivan
Imam informaciju , zato sto zivim u Srbiji i znam o cemu pricam. Rumuna u Banatu ima prema poslednjem popisu 30.000, a u Timockoj krajini 50.000. Kao sto znas, posle 5 decenija komunistickog mraka u kojem se vrsila agresivna asimilacija Rumuna(vlaha) u Timockoj krajini, oni su u Avgustu ove godine dobili zvanicni status nacionalne manjine i poceo je proces njihovog nacionalnog budjenja. 2000 god. na referendumu samo njih 2000 se izjasnilo kao rumuni, 2004, oko 50.000, a taj broj sada stalno raste. Po svim procenama njih je 250.000, i zive izmedju reke Morave u rum. granice u 150 cisto rumunskih sela i 50 mesovitih. Jeste da nema veze sa sportom, al sam samo hteo da pojasnim ljudima.

Baca

pre 16 godina

@nico
Da rumuni iz Timocke krajine nemaju veze sa maticom, nije tacno. U poslednje vreme su otvoreni u timockim gradovima brojni konzulati i kulturni centri, i mnogo njih je zatrazilo rum. drzavljanstvo. A da postoje srbizmi u timockom dialektu rumunskog jezika je istina, isto kao sto postoje hrvatizmi ili recimo rumunizmi u dialektima Srba van matice. To je sasvim normalno posle skoro 100 godina izolacije.

slavica

pre 16 godina

Devojke igra kao i mnoge druge stvari koje su se desile nisu za pamcenje ali rezultat jeste.
Cestitam.
Sad na dobar zasluzen odmor.
Lepo vas je videti zajedno i nasmejano.

Ivan

pre 16 godina

@Cornel: Nasty Nastase je svetski poznati psovac i izgrednik. Covek jednostavno laze. U trenutku kad su Ana i Jeca dosle u priliku da naprave brejk za 5:3 u drugom setu poceo je da ih naziva prostitutkama i pojurio je ka boksu sa nasim osobljem. Obezbedjenje je intervenisalo i odstranilo ga. Rumunska TV naravno laze.

blej

pre 16 godina

Cornel(komentar br.5) jel to izjavio Nastase kako se nada da ce se pojaviti na zrebu ili si ti dodao to sam?
Jer ako si dodao sam prekini da sam sebi preporucujes komentar posto takvu konstataciju niko normalan ne bi podrzao...

Ivan_

pre 16 godina

Da li se ja to varam ili mi se cini da na ovom sajtu ima jako puno Rumuna (barem ova zadnja 2-3 dana).

@Cornel - Samo ti lepo sanjaj i dalje

DDT

pre 16 godina

@Cornel: Lako je proveriti je li istina ono što tvrde na rumunskoj TV. Postoji TV snimak. Samo mi nije jasno, kako je to Jeca mogla da ih "vredja na najprostačkiji način" dok su se one "spremale da serviraju"??? Ne zvuči li to, već samo po sebi, malo neverovatno? Kako je to izgledalo? Mala Rumunka baca loptu u vis, a Jeca joj - sa druge strane mreže, sa osnovne linije, uzvikuje, "***** rumunska"(izvinjavam se zbog jezika, ali to bi trebalo da bude "citat") ?!?! Mislim, stvaaaarnoooo...????

Zkr

pre 16 godina

@Cornel

Pazi ovako, na kom je jeziku je JJ vređala, vlaškom, češkom, starogrčkom ?


Uzgred PRO TV je nivo Kurira ili pokojne Palme, tako da je izvor apsolutno pravi ;)

Milanche

pre 16 godina

Vrlo bitna stvar, igra se kao DAVIS cup znaci 2x2 singla i jedan dubl... to je za nas ekstra..cak i ako izgubimo 2 singla od 4 sto je krajnje neverovatno, igramo dubl...To je ekstra!!

nikol dž. femija

pre 16 godina

@Pjanovic

Hvala što ste pročitali i još prokomentarisali...vidim DA STE PRATILI SVOJU MISAO U GLAVI a ne moj tekst...

1.Reč je o jednoj ženi - treneru Rumunije koja se preziva Dragomir/devojački/ i uzgred bila je 15.na svetu i osvojila 4 turnira...Ona je uspela da smisli taktiku,uspela je da psihološki odlično pripremi svoje igračice, i bila im je velika podrška tokom meča i za vreme pauza/što se videlo na TV-u/-jer da je drukčije ne bi jedna 150.na svetu onoliko namučila 2.na svetu, a ona 112 čak i pobedila onu koja je 4.na svetu, bez obzira na umor,put,povrede...
Ta DRAGOMIR je odigrala veliku ulogu kao trener iako su to, takoodje, talentovane,perspektivne i nadasve mlade igračice...

2.Trener Srbije je VRANEŠ/a ne Adidasov Sven jer Ana igra sada za državu a ne samo sebe/ne znam da li je uopšte igrao tenis,da li je bio na listi, a to i nije važno u krajnjem slučaju,ALI
ono što je očigledno je DA NIJE smislio dobru taktiku za svoje umorne i pomalo povredjene igračice,DA IH NIJE psihološki uopšte spremao, nije im bio podrška za vreme pauza jer je uglavnom ćutao to se videlo, a za vreme meča ih isto nije bodrio...To smo svi videli na TV-u. Čak je najviše BOBA, koji zna šta je igra i navijanje u reprezentaciji, ustajao,vikao i tapšao, ostali su bili više-manje odsutni...SVE JE BILO U FAZONU "one su 2.i 4. na svetu pa one će to same već rešiti"/ŠTA JA TU IMAM DA IM PRIČAM/ a videlo se da baš to sve i nije tako i da ona Holandjanka 594.na svetu od 17,18 godina UZE SET OVOJ našoj 2.NA SVETU, a ona 468. namuči Jelenu iako je ova 4.konačno uspela da pobedi u 2 seta.

3. PITANJE - ZAŠTO U REPREZENTACIJI NIJE BILA BOJANA JOVANOVSKA? Eto ona je perspektivna i mlada...uostalom baš ova Rus koja je osvojila AO za juniore je nju pobedila u četvrtfinalu...Jelena Janković igra za reprezentaciju od 2001.znači od kada je imala 16.godina,pa zašto onda tu nema Bojane nego SEDE NE PERSPEKTIVNE igračice koje su 240. i 250. na svetu i bez šanse da ikad udju u 100...a Bojani bi ovo bilo veliko iskustvo, ne samo druženje sa Anom i JJ, već i igranje u dublu i BOJANA JE NAŠA BUDUĆNOST I nemamo nikog više kod žena....E TO BI URADIO DOBAR TRENER KAO ŠTO SU TO URADILI TRENERI RUMUNIJE,HOLANDIJE I POLJSKE...OVO JE pobeda Ane i JJ a tu ne vidim nikakav udeo TRENERA VRANEŠA, one bi isto ovako igrale i bez njega...ON ovde NIJE POKAZAO KVALITETE DOBROG TRENERA iako ga je Ana tek sada spomenula kao svog prvog trenera kada je bila mala,i to već postaje sumnjivo i izgleda da i drugi misle slično meni,pa mu treba podrška...zanimljivo da se to nije spominjalo kada je prošle godine otkazala Slovačku već je i on BIO IZNENADJEN I ZATEČEN NJENIM OTKAZOM...

VOLELA BIH DA GREŠIM ali na osnovu viđenog u Madjarskoj na vidim njegov značaj NI ZNANJE...

Pozdrav i još jednom hvala na komentaru.

Cheshko

pre 16 godina

E svasta. Sta se ljudi pecate na ovog trola Cornela. Jeeesteee, ima da poniste mec zbog Jeleninog (???) psovanja i onda ce Rumunke da igraju ponovo sa Holandjankama bla,bla,bla... Mislim, smesno. Gledao sam , pa ne znam, mozda 30-tak Jeleninih meceva i ne pamtim da sam je ikad video da vidljivo (slusljivo) psuje, cak i kada je bila u najgorim "sranjima" u mecevima.
No kako god, od ekipa koje su nam moguci protivnici, imamo, Hrvatsku (izgubila od Japana), Ukrajinu, Belgiju, Cesku, Slovacku, Argentinu i Austriju. Najopasnija bi bila porazena ekipa iz meca Ceska - Slovacka. Mada je pitanje ako Belgija izgubi od Ukrajine, jer ne igra Zistin, da li bi ona zaigrala u tom plej-ofu? Porazeni iz meca Argentina - Austrija je svakom slucaju autsajder protiv nasih, a mislim i da Hrvatice nemaju sta da traze u tom duelu, tako da sve u svemu bilo bi idealno da se sretnemo ili sa komsinicama ili sa porazenim iz meca Arg-Aut

Ivan_

pre 16 godina

@Baca
Otkud ti ta informacija da su Rumuni prva nacionalna manjina u Srbiji??
ZA BACU:
Срби чине већину од 82,86% становништва, следе Мађари 3,91%, Бошњаци 1,82%, Роми 1,44%, Југословени 1,08%, Хрвати 0,94%, Црногорци 0,92 %, Албанци 0,82%, затим Словаци, Власи/Румуни, Македонци, Муслимани, Бугари, Буњевци, Русини, Украјинци, Словенци, Горанци, Немци, Руси, Чеси, Турци и други.
Prvo se informisi pre nego sto pocnes da siris dezinformacije.

Ivan

pre 16 godina

@Cornel:

Da ne postoji Google, mogla bi svaka Rumunska seska televizja da nam drobi sta hoce. Ovako: kucajte "Nasty Nastase" u Google, za pravu istinu o njegovom karakteru i ponasanju.

A sto se samih teniskih rezultata tice, Nole ce ostaviti i Nastasea i Borga i Federara iza sebe. Samo nastavi da pratis i da navijas :)

Ivan_

pre 16 godina

@ Baca
Pokusacu da ti objasnim jos jednom. Ja nisam pisao koliko Rumuna ima u Srbiji vec sam napisao (tj. nadovezao) da podatak koji si ti izneo (da su Rumuni najveca nacionalna manjina u Srbiji) nije tacan, zato sto Madjara ima vise (prema zvanicnim podacima). Imas internet, pogledaj to se da lako proveriti.
Manimo se procena koje se ne mogu dokazati.

nico

pre 16 godina

Vlasi nisu isto sto i Rumuni, a mozda su nekad davno to bili, ali odavno nemaju veze sa Rumunijom i jezik koji koriste pretezno predstavlja mesavinu rumunskih i srpskih arhaizama, ko to zna zna, a ko nezna neka uci.

Prevodilac

pre 16 godina

Da pojasnimo malo, gospodi rumunima, mozda nisu u školi učili engleski. Gospodina Nastasea, ceo svet, zove NASTY- sto u prevodu, na srpski, a i sve ostale jezike znači: prljav, odvratan, ružan, opak. (Izvor-Free Online English to Serbian Translator
Translate text and web pages between English and Serbian online for free!