Petak, 01.02.2008.

18:52

Srbija-Rumunija 2:1, tuča na dublu!

Izvor: Nina Kolundžija

Srbija-Rumunija 2:1, tuèa na dublu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Petar

pre 16 godina

Hoce li teniska federacija reagovati kazniti ovaj incident Nastasea.Sta sve covek moze sebi da dopusti pod stare dane.Pogotovo ako je javna licnost.Mada pamtim ga kao veoma nekulturnog igraca i zato nije ni mogao da bude omiljen medju gledaocima.

grobarce

pre 16 godina

@Maja
Zaista nisam imao lose namere.To je samo bila reakcija na zlurad komentar prema Jeleni a u kontestu njenog i Aninog ucestvovanja u reprezentaciji.Nista subjektivno a svoje misljenje o njima dvema zadrzavam za sebe vazno je samo da su one danas bile "prave prvestvene".Pozz!!!

dex

pre 16 godina

Ja sam bio u hali i licno video incident i nema nikakve veze sa nasom klupom!!!
Nastase se bunio kod sudije (zenska) zog jedne lopte i priso suvise blizu a neki od madjara iz obezbedjenja pozvao je gorile i dva Madjara su mu prisla i pokusala da ga odvoje od stolice. Onda je on poludeo jer ovi ocigledno nisu znali ko je on pa su ga ladno hteli izneti napolje. E onda je nastao haos. E posle je Boba stao na njegovu stranu objasnivsi "redarima" koga su u stvari napali!!!
E bre mi odma nesto izmislimo, gluposti. Covek se samo pobunio na sudijsku odluku a madjari odma hteli da ga iznesu. Inace odusevljen sam navijanjem Madjara koji stvarno nemaju oci da nas vide i navijali bi za crnog djavola samo da mi izgubimo. Neverovatno!!! Bogami da ne bi nas stotinjak iz Srpske skole iz budimpeste izgubismo mi. Klinci su stvarno herojski pomogli devojkama. Preko 6 sati navijanja iz sve snage-nonstop. SVAKA CAST MAJSTORI!!!

Jaa

pre 16 godina

Da, da... skandalozni Rumuni. Al' sta vredi kad je ceo (nenormalni) svet ubedjen da su uvek i svuda Srbi krivi. Jos da Boba dobije prijavu, pa da se polako pakujemo...

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Posto se roditelji Ane i Jelene dobro slazu sa Bobom predlazem im da zajednickim znagama izgrane teniske komplekse u Bg a Nole nek gradi u Kragujevcu,ostaje nam jos i Nis i novi sad pa da budemo teniska drvava!

ana

pre 16 godina

drago mi je da su ana i jeca izasle iz ovog meca kao 100%pobednici.eto zasto je tenis pre svega sport u kome potpuno treba iskljuciti emocije i biti iznad svakojakih gluposti koje se desavaju tokom meca.to sto je rumun hteo da izbaci iz igre dve divne devojke izazivajuci tucu,provocirajuci,ocigledno da nije bio dovoljno upoznat sa materijom-ej covece-srbija-ana i jelena-dva sampiona-dve dame,ipak,iznad svega,dve dobre duse.

Srpska magla

pre 16 godina

Ilija Nastase je nedavno za dlaku izgubio izbore za gradonačelnika Bukurešta. Jedan od sajtovaca ne zna da Rumunija i nije na Balkanu, ima jedno parčence teritorije južno od delte Dunava, ali nijedan njen veliki grad, kao ni 99,9 odsto teritorije, nr nalazi se južno od Dunava. "Balkanskije" su Slovenija i Hrvatska.
Kad kažete Rumunija, to je, pre svega, bivša Transilvanija, a kad je Beograd bio turska palanka, Bukurešt je nosio ime Mali Pariz i bio, posle Beča, Pešte i Praga najlepši grad Austrougarske. Dali su velike pisce ( Tristan Cara, Jonesko), a olimpijskih i svetskih zlata imaju pedeset puta više nego Srbija. Rumuna ima, danas, 24 miliona. Odavno su tamo čuvene firme talijanskih cipela i svetske kuće mode otvorile svoje fabrike. A "dačija" je auto u rangu zapadnih auta, jer su fabriku kupili Francuzi. Davno. Mi smo Balkanci.

Maja

pre 16 godina

@grobarce

Posto samo podsecas da te i je podsetimda je Ana 2006. igrala celu sezonu u Fed kupu bez Jelene!

Devojke svaka cast!
Srecno sutra!

salito

pre 16 godina

http://www.fedcup.com/teams/
aaaj, nisam znao, da jos uvek igraju tek u evro-africkoj grupi... znaci jos posve na pocetku jednog dugog procesa do vrha...

Jeca

pre 16 godina

Bravo za nase devojke,nase najbolje teniserke i nase lepotice!
Samo napred!

Inace sta je sa ovim Nastaseom?
Bije se tamo,bruka i sebe i celu Rumunsku repku.
A bio je nekada(doduse pre 30tak godina,ali ipak...)teniska legenda,a da se ovako ponasa...
To je stvarno sramotno!
I nadasve tuzno...
E,Rumunijo...

DDT

pre 16 godina

"Ne znam da li mladji citaoci shvataju ko je Ilie Nastase - on je ziva legenda svetskog tenisa, najbolji igrac sveta sa pocetka sedamdesetih, i prvi broj jedan na svetu od kada se vodi ATP ranking. Ovaj dogadjaj je jednako neverovatan kao da se za 30 godina Federer ili Sampras pobiju sa nekim na slicnom dogadjaju."
(Rumun, 1. februar 2008 20:19)

Dragi Rumun, da li TI "shvataš ko je Ilie Nastase"??!! Da je bio ekstra igrač - to stoji. ALI, isto tako je bio jedan od najnekulturnijih i najbahatijih tenisera u istoriji tog sporta! Pa, njegove svadje sa sudijama i protivnicima, teatralni ispadi u sred meča, vredjanja publike, itd., su odavno već legendarni medju svim boljim (i starijim) poznavaocima tenisa.
Šta misliš, zašto mu je nadimak bio, "Nasty" (u prevodu, "gadan", "zao", "bezobrazan")? Samo zbog prezimena...? Ma, neće biti! Njegove igračke sposobnosti su jedno i njih niko ne spori ovde. Ali, Nastase kao čovek, kao karakter, nikada nikome nije mogao da bude uzor. Možda samo - kako se NE TREBA ponašati na teniskom terenu! Utoliko ovaj poslednji ispad može da predstavlja iznenadjenje SAMO za nekoga ko je mlad i ko ga nije gledao!

grobar

pre 16 godina

ova slika je nesto najlepse sto sam ideo ovih dane. bas je steta sto nismo mogli da gledamo dubl,bravo devojke posn nase srbije .p.s. ne znam ko dade madjarima organizaciju.

CVRLE

pre 16 godina

Ma sta Srbija do Pekinga?
Srbija do Tokija,Melburna,Pariza,Madrida,LA,NY,LONDONA...
Najbolji smo nema sta.
Devojke super ste.
Puno mi je bilo SRCE kada sam Vas videla zajedno na terenu kako bacate kosku jedna drugoj...Volim Vas puno!

ZaSM

pre 16 godina

Ne znam zasto se zbog “nesporazuma” izmedju Ilije Nastazea i Madjarske sluzbe obezbedjenja kritikuju Rumunke pa cak, od nekih ovde, i Rumunski narod! Ovo je samo skretanje paznje da su nase posle velike borbe prosle kroz iglene usi a za to su najzasluznije odlicne Rumunske teniserke koje su porazivsi (neocekivano) Poljsku zamalo porazili i nas tim. Zahvaljujuci njima ovo je postala prava drama a nije se uopste igrao los tenis. Svi mecevi u tri seta i pobeda za Srbiju u tajbrejku u poslednjem setu!
Svaka cast Jeleni (i pored tesnog poraza) i Ani za borbu i uspeh za plasman u polufinale. Nadam se da ce imati dovoljno snage do kraja ovog turnira koji u tom slucaju sigurno uzimamo.

зоран

pre 16 godina

Ово је слика године када видим како се ове девојке боре за Србију помислим да ми је најмање важно да ли победе или изгубе али ипак кад видим како су веселе после победе не могу да будем равнодушан! Идемо девојке до краја Фед Купа и до Пекинга и да се вратите из пекинга са медаљама и наравно и оном у дублу а до пекинга да освојите и неки Грен Слем!!! Србија до ПЕКИНГА

Uzice

pre 16 godina

Samo da razjasnim(o), čisto da neko ne pomisli kako su Jelena i Ana bile "politički izmanipulisane" - ona tri podignuta prsta na slici znače, prosto, da su pobedile tek u TREĆEM setu.
:-)

todos

pre 16 godina

Prvo cestitam na pobedi. I drago mi je, ali bas mi je drago da su se sastavile zajedno u dublu. Mada mislim da je Ana ljubomorna devojka, ali od kad je postala No2, ta ljubomora je i prestala. Sto se tice bivseg cuvenog tenisera, samo kratko - sramota!!!

HVALA VAM CARICE. !!

pre 16 godina

Sjajan primer da mozemo da budemo dobri kad smo slozni. Devojke ,vas dve ste kao i ostali teniseri postali ucitelji zivota svima nama i please! nastavite tako valjda cemo svi nauciti da se ne svadjamo nego kao i vas dve se borimo kroz zivot i da idemo napred i da vremenom svi savladjujemo prepreke i da svi budemo sampioni,sta god da radimo. Pojedinacno smo jaki,a kad ima tu problema,udruzeno resavamo i taj problem. Ha, ha, ha - i to bez da je vlada donela tu odluku. I kad vam ide, i kad ne ide ja sam sa vama !!!

anita

pre 16 godina

oni neka se biju,a vi sampionke pobedjujte pa da se igra na normalnim terenima u svetu gde i jeste vase mesto.ajmo sutra pobeda,ali sad ih zakucajte ma ko to bio!juris!!!!!!!!!

DzoniSix

pre 16 godina

Bravooo !!!
Anu vise volim od Jelene, a Jelenu vise volim od Ane. Zakljucak->volim ih isto !
I one bi trebale(ako mogu) da sutra izadju na balkon sa Noletom pa da ih sve pozdravimo.

Ivana GM

pre 16 godina

Svi treba da znaju sta drugarstvo znaci,zajedno smo lepsi zajedno smo jaci, svi treba da znaju sta drugarstvo znaci, zajedno smo i lepsi i jaci!

Irena

pre 16 godina

Pa nije baš toliko neverovatno imajući u vidu kakva je ličnost, a Federer i Sampras to sebi nikad nebi dozvolili, naročito ne onakve komentare.

GIORGIO

pre 16 godina

Prema Nezvanicnim informacijama ILIe NASTAS je u glas nazivao nase devojke pogrdnim imenima(srpkinje su ku..e)...

na ovo je prvo reagovala Snezana Jankovic a potom i ceo stab,klupa i svi prisutni zahtevajuci da se "legenda" izbaci zbog nedolicnog ponasanja!

Potom je on nasrnuo na nasu klupu i roditelje u cemu su ga sprecili obezbedjenje...

Ne znam da li je doticnni izbacen sa terena...

SVAkA cast SRPKINJAMA!
SRBIJA-RUMUNIJA 2-1

Milica Petrovic

pre 16 godina

Sramota za tenis i veliko tenisko ime!Svaka cast Jeleni koja povredjena igra kao lavica za reprezentaciju-a ne treba zaboraviti da ni Ani nije bilo dobro danas na njenom single mecu! Divno sto su napokon zajedno i slozno pobedile!

branko

pre 16 godina

Краткорочно гледано, боље би било да је Јелена добила свој меч и да није било драме и напора у дублу. Но, шире гледано, јако је добро што су Ана и Јелена играле дубл и што су добиле тежак меч.Румунија и Пољска се могу добити само синглом, али за победу над јачим екипама неопходан ће, често бити и дубл. А да не говоримо о наклапањима како се те две девојке не подносе. Можда је овај данашњи меч претеча олимпијске медаље у женском дублу. Ана је додуше изјавила да јој тренери не дају да игра дубл, али олимпијада је олимпијада и сигуран сам да Анини тренери неће бити једини који ће одлучивати о томе, тим пре што се Јелена већ практично изјаснила ЗА.

Giorgio

pre 16 godina

prema nezvabicnim informacijama ILIE NASTAS je glasno UZVIKNUO da su NASE DEVOJKE KU..E!

Na to je ostro prvo reagovala Snezana Jankovic,a potom i cela klupa i stab...trazivsi da bude izbacen zbog nedolicnog ponasanja...

POtom je ova "legenda" nasrnula na turnirsko obezbedjenje...

p.s. ne zanm kako se zavrsilo....

lanna

pre 16 godina

Nemam reci da opisem kako se osecam zbog njihovog dubla gde su postavile Srbiju IZNAD samih sebe i,iako nikada pre nisu stale na istu stranu mreze,neuigrane,lavovski se borile,opet za Srbiju i,Bogu hvala pobedile,i to pod srpskom zastavom.
Nemam reci,devojke,cime god da vas pohvalim,bice malo.
Svaka cast!

marko

pre 16 godina

@wtatp
posmatras stvari jednostrano, to sto ne igraju sestre vilijams ili enan ne znaci da dobre igracice ne igraju fedcup, zapravo uglavnom su sve dobre tu, za rusiju igra i cakvetadze(7), a od prve 22 igracice sa liste fedcup ce igrati njih 11: ivanovic, jankovic, sarapova, cakvetadze, snider, vaidisova, safina, per, savaj, radvanska, bondarenko, toliko o wta listi

Rumun

pre 16 godina

Ne znam da li mladji citaoci shvataju ko je Ilie Nastase - on je ziva legenda svetskog tenisa, najbolji igrac sveta sa pocetka sedamdesetih, i prvi broj jedan na svetu od kada se vodi ATP ranking. Ovaj dogadjaj je jednako neverovatan kao da se za 30 godina Federer ili Sampras pobiju sa nekim na slicnom dogadjaju.

Mario

pre 16 godina

Bravo za naše princeze! Ponovo ste uspele da se iščupate iz nezgodne situacije, što je potvrda vrhunskog kvaliteta i želje za pobedom. One koji izdvajaju neku od naše dve najbolje teniserke, a po drugoj pljuju treba da se stide. Zar ste već zaboravili kako je Jelena ginula prošle godine i povredjena uspela da donese bod našoj reprezentaciji? Ono što je najbitnije je da su zajedno uspele da se izbore za prolazak. Svim srcem smo uz vas!

unique

pre 16 godina

E svasta ce covjek vidjeti :)!
Super je sto su igrale zajedno,,, neko novo poglavlje u "netoleranciji" koja je medisjski ekspanzirala... valjda ovo smiri sve ove sto traze senzacije prije pobjeda...
samo naprijed
RS

Rumunija i dalje u EU posle ovakvog incidenta ?!?

pre 16 godina

Sramota, koliko se daleko ide u mrznji prema srpskom narodu.

Ana i Jelena, hvala sto ste ostale pribrane i pobedile i pored ove bruke rumunske reprezentacije, njihovih predstavnika i celog rumunskog naroda.

Shadow

pre 16 godina

BRAVO ZA SRPSKE PRINCEZE!!! Jeste da ste nam iskidale zivce, ali nema veze, ipak niste uigrane. Stvarno mi je drago sto su konacno igrale zajedno i pobedile! SRECNO sutra!!!

WTATP Lista

pre 16 godina

Rezultati i tokovi danasnjih meceva jesu iznenadjujuci, ali opet sa druge strane, i elementarno poznavanje tenisa (tacnije biologije) nam govori u kakvom fizickom i psihickom stanju se nalaze devojke koje su do pre koji dan igrale samu zavrsnicu na jednom nekoliko hiljada kilometara (ali i nekoliko vremenskih zona) od Budimpeste udaljenom mestu. Ako krenemo WTA listom primeticemo da osim nase dve devojke i Ruskinje Sarapove (koja je posle visegodisnjih propustanja zbog olimpijade prosto morala da zaigra) nijedna od ostalih deset devojaka iz prvih trinaest ne nastupa za svoju reprezentaciju - ne zato sto ne vole svoju zemlju, nego zato sto je prosto nehumano od najistaknutijih svetskih teniserki koje se na gren slemovima toliko iscede (a Ana je igrala finale, Jelena polufinale!) zahtevati dodatne napore. Hvala bogu sto nasi muskarci u Dejvis Kupu imaju preko deset dana pauze (igraju sledeceg vikenda), jer je i Nole sigurno danas na nivou Ane ili Jelene (tj. iscedjenog limuna). A devojkama hvala... da su izgubile niko ne bi smeo nista da im zameri (mada svi znamo kakvi bi se sve ovde "komentari" gomilali na racun njihovog patriJotizma), ali bi steta bila po nasu FED KUP ekipu nesaglediva i jos jedna sezona bi bila izgubljena, pa iako mozda trenutno imamo najjaci tim na svetu - u prvoj svetskoj grupi ne bi mogli da igramo pre 2011 (i to u idealnom slucaju) i zato bi bilo jako lepo da ovi "ostaci ostataka" preostalih od Ane i Jelene posle paklenog januara i ovog danasnjeg trodelnog maratona i sutra nekako odrade posao. Sto se tice Rumunki - svaka im cast sto se nisu preplasile prezimena nasih igracica i hrabro pokusale da iskoriste ovakvu istorijsku sansu za njih, ali ovaj postupak cuvenog Nastasea je za svaku mogucu osudu. Pod normalnim okolnostima oni ne bi imali sta da traze ni protiv onih Poljakinja, a kamoli protiv nas - i umesto da budu srecni sto su sa svojim trecim i cetvrtim reketom (obe naravno ispale vec u prvom kolu/danu AO i zato su ovako spremne) uspeli da izigravaju nekakvu tenisku silu, na nacin koji nema blage veze sa tenisom pokusali su da promene tok meca kada su kola konacno pocela da im idu nizbrdo... tuzno.

olja

pre 16 godina

BRAVO DEVOJKE!!! Iako, zbog Madjara, nismo mogli da vas gledamo u jedinstvenoj partiji, svaka vam cast. I na tome, sto se presle preko nekih stvari, samo vama znanih i pobedile, zaista dobru ekipu Rumunije. Svaka cast na zalaganju i borbi, narocito Jeci, koja je uspela da se oporavi od soka i da igra u dublu. Hvala vam puno.

đuro

pre 16 godina

e svaka vam čast devojke.Mogu misliti kako vam je bilo kad ste gubile prvi set.Šta li vam se sve motalo po glavi.Sigurno vam nije bilo lako kad pomislite da možete ispasti od Rumunije.Smogle ste snage i pobedile.Čestitam vam od srca i samo hrabro nastavite.Poseban pozdrav Ani od malog komšije Mihajla sa Zlatibora

banjalucani

pre 16 godina

BRAVO DJEVOJKE!!!Svaka vam cast,ponosni smo na vasu zajednicku igru, borbenost i zelju da se pobijedi za Srbiju!!!Samo naprijed,stavite nas na najvise svjetsko postolje...i neka tamo svira BOZE PRAVDE... REPUBLIKA SRPSKA I BANJALUKA JE UZ VAS!!!

Milanche

pre 16 godina

Bravo devojkse, svaka vam cast, vi ste carice...Vidite kroz sta sve prolaze nase teniserke zbog nase reprezentacije, ovo nema nigde na svetu samo u mrtvoj rumuniji, ali se nadam da nikada vise necemo igrati sa njima tj da cemo da udjemo u svetsku grupu i igrati sa onima koji umeju da nas cene i kao zemlu a narocito nase igracice koje pripadaju samom svetskom vrhu tenisa!!!
P.S ne bih voleo da ovo ostavi traga na igranje nasa dva majstora u buducnosti za nasu repku!!!

Goran

pre 16 godina

Bravo devojke! Prava je nepravda prema gledaocima sto nismo mogli da posmatramo na TV taj horor od dubla. Cestitke Ani i Jeleni sto su smogle snage da izbore plasman u polufinale, a sto se tice Nastasea, mi malo stariji pamtimo sve njegove egzibicije u toku aktivne karijere, tako da to nije nista novo...mora da se strasno iznervirao...i drago mi je zbog toga... nadam se da je neko snimao taj mec i da cemo moci da ga pogledamo za vreme izborne tisine....

The Navijac

pre 16 godina

Pa dobro zenske, sta vam treba da me strecate celo popodne?
Kliktao sam na "refresh" non stop.

Ajde malo, potrudite se. Mozete vi to mnogo bolje.

nenad

pre 16 godina

Ana se malo namucila,ali je na kraju zasluzeno dobila mec!!!!!A Jelena se jos nije navikla na uslove,nadam se da ce se navici...srecno!!!!!

Nada

pre 16 godina

E, pa zaista SVAKA CAST NASIM DEVOJKAMA! NAJSRDACNIJE CESTITKE I PUNO SRECE I USPEHA U SLEDECIM MECEVIMA! Tuga i greota sto nismo mogli da gledamo ovaj dubl-mec, ali sta je tu je, vazno da su nase devojke pobedile. Pozdrav i svim ljubiteljima ( i naseg) tenisa.

Rajkan, CACAK

pre 16 godina

uuuuuhhh.....
Dobro je...
Kada sam procitao naslov ove vesti prva pomisao je bila da je tuca izbila izmedju Ane i Jelene. Sreca da su se istrpele i odigrale mec na najbolji moguci nacin. IDEMO DALJE!!!!

grobarce

pre 16 godina

Dobro je najgore je proslo.Ali ne mogu da verujem da ljudi mogu tako brzo da zaborave sve lepo i da posle samo jednog poraza pocnu da napadaju Jelenu,nadam se da ne cita komentare .Ta ista Jelena je sama bez Anine pomoci (ne prozivam Anu samo vas podsecam) sa jednom nogom bukvalno igrala zadnji put.Povredila se na Hofman kupu zbog Srbije i onda se neko napravi pametan i kaze da ona igra samo da joj ne bi prebacivali i da je bas briga za Srbiju .Sta reci osim budimo ljudi i ako smo Srbi.Hvala vam i jednoj i drugoj i ako od Srbije nikad nista niste dobile vi i dalje dajete sve od sebe da bar u sportu budemo velesila!!!

magic

pre 16 godina

Ha ha, balkanska posla!

Drago mi je da vidim da Jelena i Ana igraju zajedno u dublu, zaista steta sto ne mozemo da ih gledamo! I ako dobiju i ako izgube, dobra priprema za Peking!

Gauss

pre 16 godina

Mnoooogo mi je drago zbog njih dve. Draza mi je ova pobeda koju su zajednicki uradile za Srbiju, nego bilo koji licni uspeh koji su napravile do sada.
Zelim im sve najbolje u nastavku karijere. Obema.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Najlepse u svemu tome je to sto su i Ana i Jelena pobedile svoju sujetu i odlucile da zaigraju zajedno u dublu da Srbija ne bi izgubila.BRAVO!

WTATP Lista

pre 16 godina

Rezultati i tokovi danasnjih meceva jesu iznenadjujuci, ali opet sa druge strane, i elementarno poznavanje tenisa (tacnije biologije) nam govori u kakvom fizickom i psihickom stanju se nalaze devojke koje su do pre koji dan igrale samu zavrsnicu na jednom nekoliko hiljada kilometara (ali i nekoliko vremenskih zona) od Budimpeste udaljenom mestu. Ako krenemo WTA listom primeticemo da osim nase dve devojke i Ruskinje Sarapove (koja je posle visegodisnjih propustanja zbog olimpijade prosto morala da zaigra) nijedna od ostalih deset devojaka iz prvih trinaest ne nastupa za svoju reprezentaciju - ne zato sto ne vole svoju zemlju, nego zato sto je prosto nehumano od najistaknutijih svetskih teniserki koje se na gren slemovima toliko iscede (a Ana je igrala finale, Jelena polufinale!) zahtevati dodatne napore. Hvala bogu sto nasi muskarci u Dejvis Kupu imaju preko deset dana pauze (igraju sledeceg vikenda), jer je i Nole sigurno danas na nivou Ane ili Jelene (tj. iscedjenog limuna). A devojkama hvala... da su izgubile niko ne bi smeo nista da im zameri (mada svi znamo kakvi bi se sve ovde "komentari" gomilali na racun njihovog patriJotizma), ali bi steta bila po nasu FED KUP ekipu nesaglediva i jos jedna sezona bi bila izgubljena, pa iako mozda trenutno imamo najjaci tim na svetu - u prvoj svetskoj grupi ne bi mogli da igramo pre 2011 (i to u idealnom slucaju) i zato bi bilo jako lepo da ovi "ostaci ostataka" preostalih od Ane i Jelene posle paklenog januara i ovog danasnjeg trodelnog maratona i sutra nekako odrade posao. Sto se tice Rumunki - svaka im cast sto se nisu preplasile prezimena nasih igracica i hrabro pokusale da iskoriste ovakvu istorijsku sansu za njih, ali ovaj postupak cuvenog Nastasea je za svaku mogucu osudu. Pod normalnim okolnostima oni ne bi imali sta da traze ni protiv onih Poljakinja, a kamoli protiv nas - i umesto da budu srecni sto su sa svojim trecim i cetvrtim reketom (obe naravno ispale vec u prvom kolu/danu AO i zato su ovako spremne) uspeli da izigravaju nekakvu tenisku silu, na nacin koji nema blage veze sa tenisom pokusali su da promene tok meca kada su kola konacno pocela da im idu nizbrdo... tuzno.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Najlepse u svemu tome je to sto su i Ana i Jelena pobedile svoju sujetu i odlucile da zaigraju zajedno u dublu da Srbija ne bi izgubila.BRAVO!

grobarce

pre 16 godina

Dobro je najgore je proslo.Ali ne mogu da verujem da ljudi mogu tako brzo da zaborave sve lepo i da posle samo jednog poraza pocnu da napadaju Jelenu,nadam se da ne cita komentare .Ta ista Jelena je sama bez Anine pomoci (ne prozivam Anu samo vas podsecam) sa jednom nogom bukvalno igrala zadnji put.Povredila se na Hofman kupu zbog Srbije i onda se neko napravi pametan i kaze da ona igra samo da joj ne bi prebacivali i da je bas briga za Srbiju .Sta reci osim budimo ljudi i ako smo Srbi.Hvala vam i jednoj i drugoj i ako od Srbije nikad nista niste dobile vi i dalje dajete sve od sebe da bar u sportu budemo velesila!!!

Gauss

pre 16 godina

Mnoooogo mi je drago zbog njih dve. Draza mi je ova pobeda koju su zajednicki uradile za Srbiju, nego bilo koji licni uspeh koji su napravile do sada.
Zelim im sve najbolje u nastavku karijere. Obema.

Mario

pre 16 godina

Bravo za naše princeze! Ponovo ste uspele da se iščupate iz nezgodne situacije, što je potvrda vrhunskog kvaliteta i želje za pobedom. One koji izdvajaju neku od naše dve najbolje teniserke, a po drugoj pljuju treba da se stide. Zar ste već zaboravili kako je Jelena ginula prošle godine i povredjena uspela da donese bod našoj reprezentaciji? Ono što je najbitnije je da su zajedno uspele da se izbore za prolazak. Svim srcem smo uz vas!

dex

pre 16 godina

Ja sam bio u hali i licno video incident i nema nikakve veze sa nasom klupom!!!
Nastase se bunio kod sudije (zenska) zog jedne lopte i priso suvise blizu a neki od madjara iz obezbedjenja pozvao je gorile i dva Madjara su mu prisla i pokusala da ga odvoje od stolice. Onda je on poludeo jer ovi ocigledno nisu znali ko je on pa su ga ladno hteli izneti napolje. E onda je nastao haos. E posle je Boba stao na njegovu stranu objasnivsi "redarima" koga su u stvari napali!!!
E bre mi odma nesto izmislimo, gluposti. Covek se samo pobunio na sudijsku odluku a madjari odma hteli da ga iznesu. Inace odusevljen sam navijanjem Madjara koji stvarno nemaju oci da nas vide i navijali bi za crnog djavola samo da mi izgubimo. Neverovatno!!! Bogami da ne bi nas stotinjak iz Srpske skole iz budimpeste izgubismo mi. Klinci su stvarno herojski pomogli devojkama. Preko 6 sati navijanja iz sve snage-nonstop. SVAKA CAST MAJSTORI!!!

Giorgio

pre 16 godina

prema nezvabicnim informacijama ILIE NASTAS je glasno UZVIKNUO da su NASE DEVOJKE KU..E!

Na to je ostro prvo reagovala Snezana Jankovic,a potom i cela klupa i stab...trazivsi da bude izbacen zbog nedolicnog ponasanja...

POtom je ova "legenda" nasrnula na turnirsko obezbedjenje...

p.s. ne zanm kako se zavrsilo....

DDT

pre 16 godina

"Ne znam da li mladji citaoci shvataju ko je Ilie Nastase - on je ziva legenda svetskog tenisa, najbolji igrac sveta sa pocetka sedamdesetih, i prvi broj jedan na svetu od kada se vodi ATP ranking. Ovaj dogadjaj je jednako neverovatan kao da se za 30 godina Federer ili Sampras pobiju sa nekim na slicnom dogadjaju."
(Rumun, 1. februar 2008 20:19)

Dragi Rumun, da li TI "shvataš ko je Ilie Nastase"??!! Da je bio ekstra igrač - to stoji. ALI, isto tako je bio jedan od najnekulturnijih i najbahatijih tenisera u istoriji tog sporta! Pa, njegove svadje sa sudijama i protivnicima, teatralni ispadi u sred meča, vredjanja publike, itd., su odavno već legendarni medju svim boljim (i starijim) poznavaocima tenisa.
Šta misliš, zašto mu je nadimak bio, "Nasty" (u prevodu, "gadan", "zao", "bezobrazan")? Samo zbog prezimena...? Ma, neće biti! Njegove igračke sposobnosti su jedno i njih niko ne spori ovde. Ali, Nastase kao čovek, kao karakter, nikada nikome nije mogao da bude uzor. Možda samo - kako se NE TREBA ponašati na teniskom terenu! Utoliko ovaj poslednji ispad može da predstavlja iznenadjenje SAMO za nekoga ko je mlad i ko ga nije gledao!

Uzice

pre 16 godina

Samo da razjasnim(o), čisto da neko ne pomisli kako su Jelena i Ana bile "politički izmanipulisane" - ona tri podignuta prsta na slici znače, prosto, da su pobedile tek u TREĆEM setu.
:-)

magic

pre 16 godina

Ha ha, balkanska posla!

Drago mi je da vidim da Jelena i Ana igraju zajedno u dublu, zaista steta sto ne mozemo da ih gledamo! I ako dobiju i ako izgube, dobra priprema za Peking!

Rumun

pre 16 godina

Ne znam da li mladji citaoci shvataju ko je Ilie Nastase - on je ziva legenda svetskog tenisa, najbolji igrac sveta sa pocetka sedamdesetih, i prvi broj jedan na svetu od kada se vodi ATP ranking. Ovaj dogadjaj je jednako neverovatan kao da se za 30 godina Federer ili Sampras pobiju sa nekim na slicnom dogadjaju.

Rajkan, CACAK

pre 16 godina

uuuuuhhh.....
Dobro je...
Kada sam procitao naslov ove vesti prva pomisao je bila da je tuca izbila izmedju Ane i Jelene. Sreca da su se istrpele i odigrale mec na najbolji moguci nacin. IDEMO DALJE!!!!

lanna

pre 16 godina

Nemam reci da opisem kako se osecam zbog njihovog dubla gde su postavile Srbiju IZNAD samih sebe i,iako nikada pre nisu stale na istu stranu mreze,neuigrane,lavovski se borile,opet za Srbiju i,Bogu hvala pobedile,i to pod srpskom zastavom.
Nemam reci,devojke,cime god da vas pohvalim,bice malo.
Svaka cast!

Ivana GM

pre 16 godina

Svi treba da znaju sta drugarstvo znaci,zajedno smo lepsi zajedno smo jaci, svi treba da znaju sta drugarstvo znaci, zajedno smo i lepsi i jaci!

Milica Petrovic

pre 16 godina

Sramota za tenis i veliko tenisko ime!Svaka cast Jeleni koja povredjena igra kao lavica za reprezentaciju-a ne treba zaboraviti da ni Ani nije bilo dobro danas na njenom single mecu! Divno sto su napokon zajedno i slozno pobedile!

olja

pre 16 godina

BRAVO DEVOJKE!!! Iako, zbog Madjara, nismo mogli da vas gledamo u jedinstvenoj partiji, svaka vam cast. I na tome, sto se presle preko nekih stvari, samo vama znanih i pobedile, zaista dobru ekipu Rumunije. Svaka cast na zalaganju i borbi, narocito Jeci, koja je uspela da se oporavi od soka i da igra u dublu. Hvala vam puno.

DzoniSix

pre 16 godina

Bravooo !!!
Anu vise volim od Jelene, a Jelenu vise volim od Ane. Zakljucak->volim ih isto !
I one bi trebale(ako mogu) da sutra izadju na balkon sa Noletom pa da ih sve pozdravimo.

зоран

pre 16 godina

Ово је слика године када видим како се ове девојке боре за Србију помислим да ми је најмање важно да ли победе или изгубе али ипак кад видим како су веселе после победе не могу да будем равнодушан! Идемо девојке до краја Фед Купа и до Пекинга и да се вратите из пекинга са медаљама и наравно и оном у дублу а до пекинга да освојите и неки Грен Слем!!! Србија до ПЕКИНГА

ZaSM

pre 16 godina

Ne znam zasto se zbog “nesporazuma” izmedju Ilije Nastazea i Madjarske sluzbe obezbedjenja kritikuju Rumunke pa cak, od nekih ovde, i Rumunski narod! Ovo je samo skretanje paznje da su nase posle velike borbe prosle kroz iglene usi a za to su najzasluznije odlicne Rumunske teniserke koje su porazivsi (neocekivano) Poljsku zamalo porazili i nas tim. Zahvaljujuci njima ovo je postala prava drama a nije se uopste igrao los tenis. Svi mecevi u tri seta i pobeda za Srbiju u tajbrejku u poslednjem setu!
Svaka cast Jeleni (i pored tesnog poraza) i Ani za borbu i uspeh za plasman u polufinale. Nadam se da ce imati dovoljno snage do kraja ovog turnira koji u tom slucaju sigurno uzimamo.

Goran

pre 16 godina

Bravo devojke! Prava je nepravda prema gledaocima sto nismo mogli da posmatramo na TV taj horor od dubla. Cestitke Ani i Jeleni sto su smogle snage da izbore plasman u polufinale, a sto se tice Nastasea, mi malo stariji pamtimo sve njegove egzibicije u toku aktivne karijere, tako da to nije nista novo...mora da se strasno iznervirao...i drago mi je zbog toga... nadam se da je neko snimao taj mec i da cemo moci da ga pogledamo za vreme izborne tisine....

HVALA VAM CARICE. !!

pre 16 godina

Sjajan primer da mozemo da budemo dobri kad smo slozni. Devojke ,vas dve ste kao i ostali teniseri postali ucitelji zivota svima nama i please! nastavite tako valjda cemo svi nauciti da se ne svadjamo nego kao i vas dve se borimo kroz zivot i da idemo napred i da vremenom svi savladjujemo prepreke i da svi budemo sampioni,sta god da radimo. Pojedinacno smo jaki,a kad ima tu problema,udruzeno resavamo i taj problem. Ha, ha, ha - i to bez da je vlada donela tu odluku. I kad vam ide, i kad ne ide ja sam sa vama !!!

đuro

pre 16 godina

e svaka vam čast devojke.Mogu misliti kako vam je bilo kad ste gubile prvi set.Šta li vam se sve motalo po glavi.Sigurno vam nije bilo lako kad pomislite da možete ispasti od Rumunije.Smogle ste snage i pobedile.Čestitam vam od srca i samo hrabro nastavite.Poseban pozdrav Ani od malog komšije Mihajla sa Zlatibora

Nada

pre 16 godina

E, pa zaista SVAKA CAST NASIM DEVOJKAMA! NAJSRDACNIJE CESTITKE I PUNO SRECE I USPEHA U SLEDECIM MECEVIMA! Tuga i greota sto nismo mogli da gledamo ovaj dubl-mec, ali sta je tu je, vazno da su nase devojke pobedile. Pozdrav i svim ljubiteljima ( i naseg) tenisa.

CVRLE

pre 16 godina

Ma sta Srbija do Pekinga?
Srbija do Tokija,Melburna,Pariza,Madrida,LA,NY,LONDONA...
Najbolji smo nema sta.
Devojke super ste.
Puno mi je bilo SRCE kada sam Vas videla zajedno na terenu kako bacate kosku jedna drugoj...Volim Vas puno!

GIORGIO

pre 16 godina

Prema Nezvanicnim informacijama ILIe NASTAS je u glas nazivao nase devojke pogrdnim imenima(srpkinje su ku..e)...

na ovo je prvo reagovala Snezana Jankovic a potom i ceo stab,klupa i svi prisutni zahtevajuci da se "legenda" izbaci zbog nedolicnog ponasanja!

Potom je on nasrnuo na nasu klupu i roditelje u cemu su ga sprecili obezbedjenje...

Ne znam da li je doticnni izbacen sa terena...

SVAkA cast SRPKINJAMA!
SRBIJA-RUMUNIJA 2-1

The Navijac

pre 16 godina

Pa dobro zenske, sta vam treba da me strecate celo popodne?
Kliktao sam na "refresh" non stop.

Ajde malo, potrudite se. Mozete vi to mnogo bolje.

Shadow

pre 16 godina

BRAVO ZA SRPSKE PRINCEZE!!! Jeste da ste nam iskidale zivce, ali nema veze, ipak niste uigrane. Stvarno mi je drago sto su konacno igrale zajedno i pobedile! SRECNO sutra!!!

Irena

pre 16 godina

Pa nije baš toliko neverovatno imajući u vidu kakva je ličnost, a Federer i Sampras to sebi nikad nebi dozvolili, naročito ne onakve komentare.

branko

pre 16 godina

Краткорочно гледано, боље би било да је Јелена добила свој меч и да није било драме и напора у дублу. Но, шире гледано, јако је добро што су Ана и Јелена играле дубл и што су добиле тежак меч.Румунија и Пољска се могу добити само синглом, али за победу над јачим екипама неопходан ће, често бити и дубл. А да не говоримо о наклапањима како се те две девојке не подносе. Можда је овај данашњи меч претеча олимпијске медаље у женском дублу. Ана је додуше изјавила да јој тренери не дају да игра дубл, али олимпијада је олимпијада и сигуран сам да Анини тренери неће бити једини који ће одлучивати о томе, тим пре што се Јелена већ практично изјаснила ЗА.

Rumunija i dalje u EU posle ovakvog incidenta ?!?

pre 16 godina

Sramota, koliko se daleko ide u mrznji prema srpskom narodu.

Ana i Jelena, hvala sto ste ostale pribrane i pobedile i pored ove bruke rumunske reprezentacije, njihovih predstavnika i celog rumunskog naroda.

banjalucani

pre 16 godina

BRAVO DJEVOJKE!!!Svaka vam cast,ponosni smo na vasu zajednicku igru, borbenost i zelju da se pobijedi za Srbiju!!!Samo naprijed,stavite nas na najvise svjetsko postolje...i neka tamo svira BOZE PRAVDE... REPUBLIKA SRPSKA I BANJALUKA JE UZ VAS!!!

Maja

pre 16 godina

@grobarce

Posto samo podsecas da te i je podsetimda je Ana 2006. igrala celu sezonu u Fed kupu bez Jelene!

Devojke svaka cast!
Srecno sutra!

Milanche

pre 16 godina

Bravo devojkse, svaka vam cast, vi ste carice...Vidite kroz sta sve prolaze nase teniserke zbog nase reprezentacije, ovo nema nigde na svetu samo u mrtvoj rumuniji, ali se nadam da nikada vise necemo igrati sa njima tj da cemo da udjemo u svetsku grupu i igrati sa onima koji umeju da nas cene i kao zemlu a narocito nase igracice koje pripadaju samom svetskom vrhu tenisa!!!
P.S ne bih voleo da ovo ostavi traga na igranje nasa dva majstora u buducnosti za nasu repku!!!

Jeca

pre 16 godina

Bravo za nase devojke,nase najbolje teniserke i nase lepotice!
Samo napred!

Inace sta je sa ovim Nastaseom?
Bije se tamo,bruka i sebe i celu Rumunsku repku.
A bio je nekada(doduse pre 30tak godina,ali ipak...)teniska legenda,a da se ovako ponasa...
To je stvarno sramotno!
I nadasve tuzno...
E,Rumunijo...

ana

pre 16 godina

drago mi je da su ana i jeca izasle iz ovog meca kao 100%pobednici.eto zasto je tenis pre svega sport u kome potpuno treba iskljuciti emocije i biti iznad svakojakih gluposti koje se desavaju tokom meca.to sto je rumun hteo da izbaci iz igre dve divne devojke izazivajuci tucu,provocirajuci,ocigledno da nije bio dovoljno upoznat sa materijom-ej covece-srbija-ana i jelena-dva sampiona-dve dame,ipak,iznad svega,dve dobre duse.

nenad

pre 16 godina

Ana se malo namucila,ali je na kraju zasluzeno dobila mec!!!!!A Jelena se jos nije navikla na uslove,nadam se da ce se navici...srecno!!!!!

grobar

pre 16 godina

ova slika je nesto najlepse sto sam ideo ovih dane. bas je steta sto nismo mogli da gledamo dubl,bravo devojke posn nase srbije .p.s. ne znam ko dade madjarima organizaciju.

marko

pre 16 godina

@wtatp
posmatras stvari jednostrano, to sto ne igraju sestre vilijams ili enan ne znaci da dobre igracice ne igraju fedcup, zapravo uglavnom su sve dobre tu, za rusiju igra i cakvetadze(7), a od prve 22 igracice sa liste fedcup ce igrati njih 11: ivanovic, jankovic, sarapova, cakvetadze, snider, vaidisova, safina, per, savaj, radvanska, bondarenko, toliko o wta listi

anita

pre 16 godina

oni neka se biju,a vi sampionke pobedjujte pa da se igra na normalnim terenima u svetu gde i jeste vase mesto.ajmo sutra pobeda,ali sad ih zakucajte ma ko to bio!juris!!!!!!!!!

todos

pre 16 godina

Prvo cestitam na pobedi. I drago mi je, ali bas mi je drago da su se sastavile zajedno u dublu. Mada mislim da je Ana ljubomorna devojka, ali od kad je postala No2, ta ljubomora je i prestala. Sto se tice bivseg cuvenog tenisera, samo kratko - sramota!!!

salito

pre 16 godina

http://www.fedcup.com/teams/
aaaj, nisam znao, da jos uvek igraju tek u evro-africkoj grupi... znaci jos posve na pocetku jednog dugog procesa do vrha...

Jaa

pre 16 godina

Da, da... skandalozni Rumuni. Al' sta vredi kad je ceo (nenormalni) svet ubedjen da su uvek i svuda Srbi krivi. Jos da Boba dobije prijavu, pa da se polako pakujemo...

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Posto se roditelji Ane i Jelene dobro slazu sa Bobom predlazem im da zajednickim znagama izgrane teniske komplekse u Bg a Nole nek gradi u Kragujevcu,ostaje nam jos i Nis i novi sad pa da budemo teniska drvava!

unique

pre 16 godina

E svasta ce covjek vidjeti :)!
Super je sto su igrale zajedno,,, neko novo poglavlje u "netoleranciji" koja je medisjski ekspanzirala... valjda ovo smiri sve ove sto traze senzacije prije pobjeda...
samo naprijed
RS

grobarce

pre 16 godina

@Maja
Zaista nisam imao lose namere.To je samo bila reakcija na zlurad komentar prema Jeleni a u kontestu njenog i Aninog ucestvovanja u reprezentaciji.Nista subjektivno a svoje misljenje o njima dvema zadrzavam za sebe vazno je samo da su one danas bile "prave prvestvene".Pozz!!!

Petar

pre 16 godina

Hoce li teniska federacija reagovati kazniti ovaj incident Nastasea.Sta sve covek moze sebi da dopusti pod stare dane.Pogotovo ako je javna licnost.Mada pamtim ga kao veoma nekulturnog igraca i zato nije ni mogao da bude omiljen medju gledaocima.

Srpska magla

pre 16 godina

Ilija Nastase je nedavno za dlaku izgubio izbore za gradonačelnika Bukurešta. Jedan od sajtovaca ne zna da Rumunija i nije na Balkanu, ima jedno parčence teritorije južno od delte Dunava, ali nijedan njen veliki grad, kao ni 99,9 odsto teritorije, nr nalazi se južno od Dunava. "Balkanskije" su Slovenija i Hrvatska.
Kad kažete Rumunija, to je, pre svega, bivša Transilvanija, a kad je Beograd bio turska palanka, Bukurešt je nosio ime Mali Pariz i bio, posle Beča, Pešte i Praga najlepši grad Austrougarske. Dali su velike pisce ( Tristan Cara, Jonesko), a olimpijskih i svetskih zlata imaju pedeset puta više nego Srbija. Rumuna ima, danas, 24 miliona. Odavno su tamo čuvene firme talijanskih cipela i svetske kuće mode otvorile svoje fabrike. A "dačija" je auto u rangu zapadnih auta, jer su fabriku kupili Francuzi. Davno. Mi smo Balkanci.

Rumunija i dalje u EU posle ovakvog incidenta ?!?

pre 16 godina

Sramota, koliko se daleko ide u mrznji prema srpskom narodu.

Ana i Jelena, hvala sto ste ostale pribrane i pobedile i pored ove bruke rumunske reprezentacije, njihovih predstavnika i celog rumunskog naroda.

Rumun

pre 16 godina

Ne znam da li mladji citaoci shvataju ko je Ilie Nastase - on je ziva legenda svetskog tenisa, najbolji igrac sveta sa pocetka sedamdesetih, i prvi broj jedan na svetu od kada se vodi ATP ranking. Ovaj dogadjaj je jednako neverovatan kao da se za 30 godina Federer ili Sampras pobiju sa nekim na slicnom dogadjaju.

WTATP Lista

pre 16 godina

Rezultati i tokovi danasnjih meceva jesu iznenadjujuci, ali opet sa druge strane, i elementarno poznavanje tenisa (tacnije biologije) nam govori u kakvom fizickom i psihickom stanju se nalaze devojke koje su do pre koji dan igrale samu zavrsnicu na jednom nekoliko hiljada kilometara (ali i nekoliko vremenskih zona) od Budimpeste udaljenom mestu. Ako krenemo WTA listom primeticemo da osim nase dve devojke i Ruskinje Sarapove (koja je posle visegodisnjih propustanja zbog olimpijade prosto morala da zaigra) nijedna od ostalih deset devojaka iz prvih trinaest ne nastupa za svoju reprezentaciju - ne zato sto ne vole svoju zemlju, nego zato sto je prosto nehumano od najistaknutijih svetskih teniserki koje se na gren slemovima toliko iscede (a Ana je igrala finale, Jelena polufinale!) zahtevati dodatne napore. Hvala bogu sto nasi muskarci u Dejvis Kupu imaju preko deset dana pauze (igraju sledeceg vikenda), jer je i Nole sigurno danas na nivou Ane ili Jelene (tj. iscedjenog limuna). A devojkama hvala... da su izgubile niko ne bi smeo nista da im zameri (mada svi znamo kakvi bi se sve ovde "komentari" gomilali na racun njihovog patriJotizma), ali bi steta bila po nasu FED KUP ekipu nesaglediva i jos jedna sezona bi bila izgubljena, pa iako mozda trenutno imamo najjaci tim na svetu - u prvoj svetskoj grupi ne bi mogli da igramo pre 2011 (i to u idealnom slucaju) i zato bi bilo jako lepo da ovi "ostaci ostataka" preostalih od Ane i Jelene posle paklenog januara i ovog danasnjeg trodelnog maratona i sutra nekako odrade posao. Sto se tice Rumunki - svaka im cast sto se nisu preplasile prezimena nasih igracica i hrabro pokusale da iskoriste ovakvu istorijsku sansu za njih, ali ovaj postupak cuvenog Nastasea je za svaku mogucu osudu. Pod normalnim okolnostima oni ne bi imali sta da traze ni protiv onih Poljakinja, a kamoli protiv nas - i umesto da budu srecni sto su sa svojim trecim i cetvrtim reketom (obe naravno ispale vec u prvom kolu/danu AO i zato su ovako spremne) uspeli da izigravaju nekakvu tenisku silu, na nacin koji nema blage veze sa tenisom pokusali su da promene tok meca kada su kola konacno pocela da im idu nizbrdo... tuzno.

Rajkan, CACAK

pre 16 godina

uuuuuhhh.....
Dobro je...
Kada sam procitao naslov ove vesti prva pomisao je bila da je tuca izbila izmedju Ane i Jelene. Sreca da su se istrpele i odigrale mec na najbolji moguci nacin. IDEMO DALJE!!!!

Mario

pre 16 godina

Bravo za naše princeze! Ponovo ste uspele da se iščupate iz nezgodne situacije, što je potvrda vrhunskog kvaliteta i želje za pobedom. One koji izdvajaju neku od naše dve najbolje teniserke, a po drugoj pljuju treba da se stide. Zar ste već zaboravili kako je Jelena ginula prošle godine i povredjena uspela da donese bod našoj reprezentaciji? Ono što je najbitnije je da su zajedno uspele da se izbore za prolazak. Svim srcem smo uz vas!

todos

pre 16 godina

Prvo cestitam na pobedi. I drago mi je, ali bas mi je drago da su se sastavile zajedno u dublu. Mada mislim da je Ana ljubomorna devojka, ali od kad je postala No2, ta ljubomora je i prestala. Sto se tice bivseg cuvenog tenisera, samo kratko - sramota!!!

DzoniSix

pre 16 godina

Bravooo !!!
Anu vise volim od Jelene, a Jelenu vise volim od Ane. Zakljucak->volim ih isto !
I one bi trebale(ako mogu) da sutra izadju na balkon sa Noletom pa da ih sve pozdravimo.

olja

pre 16 godina

BRAVO DEVOJKE!!! Iako, zbog Madjara, nismo mogli da vas gledamo u jedinstvenoj partiji, svaka vam cast. I na tome, sto se presle preko nekih stvari, samo vama znanih i pobedile, zaista dobru ekipu Rumunije. Svaka cast na zalaganju i borbi, narocito Jeci, koja je uspela da se oporavi od soka i da igra u dublu. Hvala vam puno.

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Najlepse u svemu tome je to sto su i Ana i Jelena pobedile svoju sujetu i odlucile da zaigraju zajedno u dublu da Srbija ne bi izgubila.BRAVO!

Milica Petrovic

pre 16 godina

Sramota za tenis i veliko tenisko ime!Svaka cast Jeleni koja povredjena igra kao lavica za reprezentaciju-a ne treba zaboraviti da ni Ani nije bilo dobro danas na njenom single mecu! Divno sto su napokon zajedno i slozno pobedile!

magic

pre 16 godina

Ha ha, balkanska posla!

Drago mi je da vidim da Jelena i Ana igraju zajedno u dublu, zaista steta sto ne mozemo da ih gledamo! I ako dobiju i ako izgube, dobra priprema za Peking!

Goran

pre 16 godina

Bravo devojke! Prava je nepravda prema gledaocima sto nismo mogli da posmatramo na TV taj horor od dubla. Cestitke Ani i Jeleni sto su smogle snage da izbore plasman u polufinale, a sto se tice Nastasea, mi malo stariji pamtimo sve njegove egzibicije u toku aktivne karijere, tako da to nije nista novo...mora da se strasno iznervirao...i drago mi je zbog toga... nadam se da je neko snimao taj mec i da cemo moci da ga pogledamo za vreme izborne tisine....

Uzice

pre 16 godina

Samo da razjasnim(o), čisto da neko ne pomisli kako su Jelena i Ana bile "politički izmanipulisane" - ona tri podignuta prsta na slici znače, prosto, da su pobedile tek u TREĆEM setu.
:-)

Maja

pre 16 godina

@grobarce

Posto samo podsecas da te i je podsetimda je Ana 2006. igrala celu sezonu u Fed kupu bez Jelene!

Devojke svaka cast!
Srecno sutra!

Jaa

pre 16 godina

Da, da... skandalozni Rumuni. Al' sta vredi kad je ceo (nenormalni) svet ubedjen da su uvek i svuda Srbi krivi. Jos da Boba dobije prijavu, pa da se polako pakujemo...

grobarce

pre 16 godina

@Maja
Zaista nisam imao lose namere.To je samo bila reakcija na zlurad komentar prema Jeleni a u kontestu njenog i Aninog ucestvovanja u reprezentaciji.Nista subjektivno a svoje misljenje o njima dvema zadrzavam za sebe vazno je samo da su one danas bile "prave prvestvene".Pozz!!!

dex

pre 16 godina

Ja sam bio u hali i licno video incident i nema nikakve veze sa nasom klupom!!!
Nastase se bunio kod sudije (zenska) zog jedne lopte i priso suvise blizu a neki od madjara iz obezbedjenja pozvao je gorile i dva Madjara su mu prisla i pokusala da ga odvoje od stolice. Onda je on poludeo jer ovi ocigledno nisu znali ko je on pa su ga ladno hteli izneti napolje. E onda je nastao haos. E posle je Boba stao na njegovu stranu objasnivsi "redarima" koga su u stvari napali!!!
E bre mi odma nesto izmislimo, gluposti. Covek se samo pobunio na sudijsku odluku a madjari odma hteli da ga iznesu. Inace odusevljen sam navijanjem Madjara koji stvarno nemaju oci da nas vide i navijali bi za crnog djavola samo da mi izgubimo. Neverovatno!!! Bogami da ne bi nas stotinjak iz Srpske skole iz budimpeste izgubismo mi. Klinci su stvarno herojski pomogli devojkama. Preko 6 sati navijanja iz sve snage-nonstop. SVAKA CAST MAJSTORI!!!

Milanche

pre 16 godina

Bravo devojkse, svaka vam cast, vi ste carice...Vidite kroz sta sve prolaze nase teniserke zbog nase reprezentacije, ovo nema nigde na svetu samo u mrtvoj rumuniji, ali se nadam da nikada vise necemo igrati sa njima tj da cemo da udjemo u svetsku grupu i igrati sa onima koji umeju da nas cene i kao zemlu a narocito nase igracice koje pripadaju samom svetskom vrhu tenisa!!!
P.S ne bih voleo da ovo ostavi traga na igranje nasa dva majstora u buducnosti za nasu repku!!!

The Navijac

pre 16 godina

Pa dobro zenske, sta vam treba da me strecate celo popodne?
Kliktao sam na "refresh" non stop.

Ajde malo, potrudite se. Mozete vi to mnogo bolje.

Gauss

pre 16 godina

Mnoooogo mi je drago zbog njih dve. Draza mi je ova pobeda koju su zajednicki uradile za Srbiju, nego bilo koji licni uspeh koji su napravile do sada.
Zelim im sve najbolje u nastavku karijere. Obema.

marko

pre 16 godina

@wtatp
posmatras stvari jednostrano, to sto ne igraju sestre vilijams ili enan ne znaci da dobre igracice ne igraju fedcup, zapravo uglavnom su sve dobre tu, za rusiju igra i cakvetadze(7), a od prve 22 igracice sa liste fedcup ce igrati njih 11: ivanovic, jankovic, sarapova, cakvetadze, snider, vaidisova, safina, per, savaj, radvanska, bondarenko, toliko o wta listi

branko

pre 16 godina

Краткорочно гледано, боље би било да је Јелена добила свој меч и да није било драме и напора у дублу. Но, шире гледано, јако је добро што су Ана и Јелена играле дубл и што су добиле тежак меч.Румунија и Пољска се могу добити само синглом, али за победу над јачим екипама неопходан ће, често бити и дубл. А да не говоримо о наклапањима како се те две девојке не подносе. Можда је овај данашњи меч претеча олимпијске медаље у женском дублу. Ана је додуше изјавила да јој тренери не дају да игра дубл, али олимпијада је олимпијада и сигуран сам да Анини тренери неће бити једини који ће одлучивати о томе, тим пре што се Јелена већ практично изјаснила ЗА.

DDT

pre 16 godina

"Ne znam da li mladji citaoci shvataju ko je Ilie Nastase - on je ziva legenda svetskog tenisa, najbolji igrac sveta sa pocetka sedamdesetih, i prvi broj jedan na svetu od kada se vodi ATP ranking. Ovaj dogadjaj je jednako neverovatan kao da se za 30 godina Federer ili Sampras pobiju sa nekim na slicnom dogadjaju."
(Rumun, 1. februar 2008 20:19)

Dragi Rumun, da li TI "shvataš ko je Ilie Nastase"??!! Da je bio ekstra igrač - to stoji. ALI, isto tako je bio jedan od najnekulturnijih i najbahatijih tenisera u istoriji tog sporta! Pa, njegove svadje sa sudijama i protivnicima, teatralni ispadi u sred meča, vredjanja publike, itd., su odavno već legendarni medju svim boljim (i starijim) poznavaocima tenisa.
Šta misliš, zašto mu je nadimak bio, "Nasty" (u prevodu, "gadan", "zao", "bezobrazan")? Samo zbog prezimena...? Ma, neće biti! Njegove igračke sposobnosti su jedno i njih niko ne spori ovde. Ali, Nastase kao čovek, kao karakter, nikada nikome nije mogao da bude uzor. Možda samo - kako se NE TREBA ponašati na teniskom terenu! Utoliko ovaj poslednji ispad može da predstavlja iznenadjenje SAMO za nekoga ko je mlad i ko ga nije gledao!

CVRLE

pre 16 godina

Ma sta Srbija do Pekinga?
Srbija do Tokija,Melburna,Pariza,Madrida,LA,NY,LONDONA...
Najbolji smo nema sta.
Devojke super ste.
Puno mi je bilo SRCE kada sam Vas videla zajedno na terenu kako bacate kosku jedna drugoj...Volim Vas puno!

nenad

pre 16 godina

Ana se malo namucila,ali je na kraju zasluzeno dobila mec!!!!!A Jelena se jos nije navikla na uslove,nadam se da ce se navici...srecno!!!!!

đuro

pre 16 godina

e svaka vam čast devojke.Mogu misliti kako vam je bilo kad ste gubile prvi set.Šta li vam se sve motalo po glavi.Sigurno vam nije bilo lako kad pomislite da možete ispasti od Rumunije.Smogle ste snage i pobedile.Čestitam vam od srca i samo hrabro nastavite.Poseban pozdrav Ani od malog komšije Mihajla sa Zlatibora

Nada

pre 16 godina

E, pa zaista SVAKA CAST NASIM DEVOJKAMA! NAJSRDACNIJE CESTITKE I PUNO SRECE I USPEHA U SLEDECIM MECEVIMA! Tuga i greota sto nismo mogli da gledamo ovaj dubl-mec, ali sta je tu je, vazno da su nase devojke pobedile. Pozdrav i svim ljubiteljima ( i naseg) tenisa.

grobarce

pre 16 godina

Dobro je najgore je proslo.Ali ne mogu da verujem da ljudi mogu tako brzo da zaborave sve lepo i da posle samo jednog poraza pocnu da napadaju Jelenu,nadam se da ne cita komentare .Ta ista Jelena je sama bez Anine pomoci (ne prozivam Anu samo vas podsecam) sa jednom nogom bukvalno igrala zadnji put.Povredila se na Hofman kupu zbog Srbije i onda se neko napravi pametan i kaze da ona igra samo da joj ne bi prebacivali i da je bas briga za Srbiju .Sta reci osim budimo ljudi i ako smo Srbi.Hvala vam i jednoj i drugoj i ako od Srbije nikad nista niste dobile vi i dalje dajete sve od sebe da bar u sportu budemo velesila!!!

Shadow

pre 16 godina

BRAVO ZA SRPSKE PRINCEZE!!! Jeste da ste nam iskidale zivce, ali nema veze, ipak niste uigrane. Stvarno mi je drago sto su konacno igrale zajedno i pobedile! SRECNO sutra!!!

unique

pre 16 godina

E svasta ce covjek vidjeti :)!
Super je sto su igrale zajedno,,, neko novo poglavlje u "netoleranciji" koja je medisjski ekspanzirala... valjda ovo smiri sve ove sto traze senzacije prije pobjeda...
samo naprijed
RS

banjalucani

pre 16 godina

BRAVO DJEVOJKE!!!Svaka vam cast,ponosni smo na vasu zajednicku igru, borbenost i zelju da se pobijedi za Srbiju!!!Samo naprijed,stavite nas na najvise svjetsko postolje...i neka tamo svira BOZE PRAVDE... REPUBLIKA SRPSKA I BANJALUKA JE UZ VAS!!!

Giorgio

pre 16 godina

prema nezvabicnim informacijama ILIE NASTAS je glasno UZVIKNUO da su NASE DEVOJKE KU..E!

Na to je ostro prvo reagovala Snezana Jankovic,a potom i cela klupa i stab...trazivsi da bude izbacen zbog nedolicnog ponasanja...

POtom je ova "legenda" nasrnula na turnirsko obezbedjenje...

p.s. ne zanm kako se zavrsilo....

GIORGIO

pre 16 godina

Prema Nezvanicnim informacijama ILIe NASTAS je u glas nazivao nase devojke pogrdnim imenima(srpkinje su ku..e)...

na ovo je prvo reagovala Snezana Jankovic a potom i ceo stab,klupa i svi prisutni zahtevajuci da se "legenda" izbaci zbog nedolicnog ponasanja!

Potom je on nasrnuo na nasu klupu i roditelje u cemu su ga sprecili obezbedjenje...

Ne znam da li je doticnni izbacen sa terena...

SVAkA cast SRPKINJAMA!
SRBIJA-RUMUNIJA 2-1

Ivana GM

pre 16 godina

Svi treba da znaju sta drugarstvo znaci,zajedno smo lepsi zajedno smo jaci, svi treba da znaju sta drugarstvo znaci, zajedno smo i lepsi i jaci!

Irena

pre 16 godina

Pa nije baš toliko neverovatno imajući u vidu kakva je ličnost, a Federer i Sampras to sebi nikad nebi dozvolili, naročito ne onakve komentare.

lanna

pre 16 godina

Nemam reci da opisem kako se osecam zbog njihovog dubla gde su postavile Srbiju IZNAD samih sebe i,iako nikada pre nisu stale na istu stranu mreze,neuigrane,lavovski se borile,opet za Srbiju i,Bogu hvala pobedile,i to pod srpskom zastavom.
Nemam reci,devojke,cime god da vas pohvalim,bice malo.
Svaka cast!

anita

pre 16 godina

oni neka se biju,a vi sampionke pobedjujte pa da se igra na normalnim terenima u svetu gde i jeste vase mesto.ajmo sutra pobeda,ali sad ih zakucajte ma ko to bio!juris!!!!!!!!!

зоран

pre 16 godina

Ово је слика године када видим како се ове девојке боре за Србију помислим да ми је најмање важно да ли победе или изгубе али ипак кад видим како су веселе после победе не могу да будем равнодушан! Идемо девојке до краја Фед Купа и до Пекинга и да се вратите из пекинга са медаљама и наравно и оном у дублу а до пекинга да освојите и неки Грен Слем!!! Србија до ПЕКИНГА

Jeca

pre 16 godina

Bravo za nase devojke,nase najbolje teniserke i nase lepotice!
Samo napred!

Inace sta je sa ovim Nastaseom?
Bije se tamo,bruka i sebe i celu Rumunsku repku.
A bio je nekada(doduse pre 30tak godina,ali ipak...)teniska legenda,a da se ovako ponasa...
To je stvarno sramotno!
I nadasve tuzno...
E,Rumunijo...

HVALA VAM CARICE. !!

pre 16 godina

Sjajan primer da mozemo da budemo dobri kad smo slozni. Devojke ,vas dve ste kao i ostali teniseri postali ucitelji zivota svima nama i please! nastavite tako valjda cemo svi nauciti da se ne svadjamo nego kao i vas dve se borimo kroz zivot i da idemo napred i da vremenom svi savladjujemo prepreke i da svi budemo sampioni,sta god da radimo. Pojedinacno smo jaki,a kad ima tu problema,udruzeno resavamo i taj problem. Ha, ha, ha - i to bez da je vlada donela tu odluku. I kad vam ide, i kad ne ide ja sam sa vama !!!

grobar

pre 16 godina

ova slika je nesto najlepse sto sam ideo ovih dane. bas je steta sto nismo mogli da gledamo dubl,bravo devojke posn nase srbije .p.s. ne znam ko dade madjarima organizaciju.

ZaSM

pre 16 godina

Ne znam zasto se zbog “nesporazuma” izmedju Ilije Nastazea i Madjarske sluzbe obezbedjenja kritikuju Rumunke pa cak, od nekih ovde, i Rumunski narod! Ovo je samo skretanje paznje da su nase posle velike borbe prosle kroz iglene usi a za to su najzasluznije odlicne Rumunske teniserke koje su porazivsi (neocekivano) Poljsku zamalo porazili i nas tim. Zahvaljujuci njima ovo je postala prava drama a nije se uopste igrao los tenis. Svi mecevi u tri seta i pobeda za Srbiju u tajbrejku u poslednjem setu!
Svaka cast Jeleni (i pored tesnog poraza) i Ani za borbu i uspeh za plasman u polufinale. Nadam se da ce imati dovoljno snage do kraja ovog turnira koji u tom slucaju sigurno uzimamo.

ana

pre 16 godina

drago mi je da su ana i jeca izasle iz ovog meca kao 100%pobednici.eto zasto je tenis pre svega sport u kome potpuno treba iskljuciti emocije i biti iznad svakojakih gluposti koje se desavaju tokom meca.to sto je rumun hteo da izbaci iz igre dve divne devojke izazivajuci tucu,provocirajuci,ocigledno da nije bio dovoljno upoznat sa materijom-ej covece-srbija-ana i jelena-dva sampiona-dve dame,ipak,iznad svega,dve dobre duse.

Srpska magla

pre 16 godina

Ilija Nastase je nedavno za dlaku izgubio izbore za gradonačelnika Bukurešta. Jedan od sajtovaca ne zna da Rumunija i nije na Balkanu, ima jedno parčence teritorije južno od delte Dunava, ali nijedan njen veliki grad, kao ni 99,9 odsto teritorije, nr nalazi se južno od Dunava. "Balkanskije" su Slovenija i Hrvatska.
Kad kažete Rumunija, to je, pre svega, bivša Transilvanija, a kad je Beograd bio turska palanka, Bukurešt je nosio ime Mali Pariz i bio, posle Beča, Pešte i Praga najlepši grad Austrougarske. Dali su velike pisce ( Tristan Cara, Jonesko), a olimpijskih i svetskih zlata imaju pedeset puta više nego Srbija. Rumuna ima, danas, 24 miliona. Odavno su tamo čuvene firme talijanskih cipela i svetske kuće mode otvorile svoje fabrike. A "dačija" je auto u rangu zapadnih auta, jer su fabriku kupili Francuzi. Davno. Mi smo Balkanci.

salito

pre 16 godina

http://www.fedcup.com/teams/
aaaj, nisam znao, da jos uvek igraju tek u evro-africkoj grupi... znaci jos posve na pocetku jednog dugog procesa do vrha...

D.Savic,Paris

pre 16 godina

Posto se roditelji Ane i Jelene dobro slazu sa Bobom predlazem im da zajednickim znagama izgrane teniske komplekse u Bg a Nole nek gradi u Kragujevcu,ostaje nam jos i Nis i novi sad pa da budemo teniska drvava!

Petar

pre 16 godina

Hoce li teniska federacija reagovati kazniti ovaj incident Nastasea.Sta sve covek moze sebi da dopusti pod stare dane.Pogotovo ako je javna licnost.Mada pamtim ga kao veoma nekulturnog igraca i zato nije ni mogao da bude omiljen medju gledaocima.