Nedelja, 09.12.2007.

23:39

Pregled NBA lige

Izvor: B92

Pregled NBA lige IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

MARKO

pre 15 godina

Slazem se da se prije igrala borbenija kosarka ali danas ima puno vise zvezda i boljih igraca.Dobro je to sto "kolo vode" mlađi igraci poput lebrona,wadea,mela... I da se razumemo nba je mnogo bolja od europske kosarke, jedan lebron bi svakom europskom timu bez problema dao 50 osim možda u pioniru.

slash

pre 16 godina

Ma daj,NBA je postalo ocajno mesto ubijanja mladosti.NBA se nekad igrao dushom, sada samo keshom.Utakmica traje oko 2.5h, a za to vreme tim povede sa 20 poena,i u 5 min ih ispusti.I shta sam gledao?Izesh kosharku bez timske igre i borbenosti.

I josh neshto... kako neko moze reci(a svi govore),da neko u NBA ima DOBRO SHUTERSKO vece kad ima 10-22, i mec zavrshi sa 24 poena? Pa to je ispod 50%. Nevera

mirko

pre 16 godina

sramota je da u nasoj zemlji niko ne prenosi nba.ja pratim tekme na obn-u,ali utakmice koje oni prenose su manje vise smesne,a sto je najgore vrte 3 ekipe.mislim da bi b92 trebalo da vrati nba na ekran,ako nista drugo bar da daju utakmice sa nasim igracima,makar jednom nedeljno i naravno da ih komentarise Ilija,jer bez njega nije isto.pozdrav

Marko Opacic

pre 16 godina

Zasto ne biste otkupili prava da prenosite NBA utakmice?Sad kad se Pedja vratio na stare staze mnogi ne bi ni spavali nestrpljivo iscekujuci prenos utakmica. Potrudite se da to obezbedite kako biste postali najgledaniji. Mislim da je to kljucni potez! I uzgred molio bih vas da mi kazete kako bih mogao da skinem navedene utakmice u navedenom tekstu. Na kom sajtu? Sa velikim nestrpljenjem iscekujem odgovor! Pozdrav za redakciju!

Tihomir Vratonjic

pre 16 godina

Srbija je zemlja sa velikim ljubiteljima i zaljubljenicima u sport,a narucito u kosarku. Zasto tim ljudima u koje se i ja ubrajam ne dozvoliti da uzivaju u najacoj ligi na snetu NBA. Secate li se kad cela srbija nije spavala zbog KINGSA,ljudi na posao nisu odlazili, deca uskolu. zasto toga vise nema?

blablatruc

pre 16 godina

Razlog zasto nase televizije ne prenose NBA se moze jako jasno videti u prethodnim komentarima.

Ma sta autor teksta mislio o svim onim "strucnjacima" koji ne vole NBA, cinjenica je da su takvi vecina cak i na delu sajta koji se bavi tom "najboljom ligom na svetu". Onaj manji deo publeke koji voli da gleda spektakularna zakucavanja, protrcavanja sa linije za 3 kroz celu odbranu (pa tako 68 puta na mecu), ionako vec prati sve to preko neta. Mislim da nije poenta u tome da li je Shag bolji od Olajuwona ili da li bi Gasol "stavio u dzep" Dzabara (mada svaka cast na ovome...) vec u nacinu igre u NBA koji se u taktickom smislu znatno razlikuje od evropske kosarke. Moze biti da sam kosarkaski neuk i potpuni ignorant ali neka mi autor teksta dozvoli da se ne odusevljavam utakmicama Kavsa ili npr. Majamija koji vec pocinje da lici na udruzenje nezadovoljnih penzionera gde svako tera svoju politiku. Izvinite, ali od tima koji je na granici sallary cap-a ocekivao bih malo vise ozbijnosti u pristupu igri a da ne spominjem sukobe na liniji igrac-trener kakva, ruku na srce, postoji u mnogim timovim poslednjih godina (opet, ne bas pohvalno za najbolju svetsku ligu). Svaka cast San Antoniju na igri koju pruzaju, ali nekako ne mogu da se otrgnem utisku da je bas to njihovo odudaranje od sablona "dodaj loptu star player-u i pomoli se" razlog njihove male popularnosti.
Konacno, zaista mislim da su posetioci vaseg sajta zasluzili malo vise postovanja od autora teksta. Ispada da svako ko ne voli NBA, "ne zna", "ne razume", ne gleda a iznosi misljenje (dakle u najmanju ruku malo je zatupast), ili je "strucnjak" (sa sve znacima navoda). Lepse je sa kulturom. :)

cccc

pre 16 godina

1.
Svi pricate o devedesetim kao da je to bilo pre 30-40 godina. U ligi još uvek igraju igraci koji su imali priliku igrati protiv Jordanovih Bullsa iz 98 tako da je poređenje sasvim moguce. Primerice, Shaq je poceo dominirati tek nakon odlazka Olajuwona, Ewinga, povrede Robinsona... Prije toga, sa nekih 25-26 godina nije se bas proslavio u duelima sa gore pomenutim igracima iaku su oni vec bili na zalasku kariere.
2.
Promene NBA pravila omogucavaju bekovima nabijanje statistike u napadu, obrane nisu vise toliko fizicki jake zbog kriterijuma sudjenja.
3.
Individualno su igraci danasnjice u prosjeku bolji po svim karakteristikama (brzina, odraz, snaga,...) ali to ne znaci da se igra bolja kosarka. Pa i Radmanovic je u usporedbi sa Bodirogom vanzemaljac po fizickim predispozicijama

Shaman

pre 16 godina

@Crni
Ne mogu nikako da se slozim sa tobom. po meni lose gledas na stvari. Kosarka kao i svaki drugi sport evoluira. Dzordan je po meni najbolji kosrakas svih vremena (ali najbolji u svojoj epohi), ali vec danas on bi imao problema da se nosi sa drugim bekovima. Isto je i sa tim centrima iz 80-ih. Prosecan centar danas bi mogao da ih zaustavi. Gasol bi lagano stavio jednog Dzabara u dzep ... Naravno govorim o tome da dzabara ne uzimas kao igraca koji je sada aktuelan i korakaski skolovan, vec kao igraca iz 80-ih. Pa vrati sheka u 70-te, i covek bi dao lagano 100 poena. Danasnji igraci imaju drugaciji pristup o fizickim predospozicijama i usavrsavanju ne vredi ni trositi reci. Dakle ja govorim o vremenu, odnosno epohi u kojoj su odredjeni igraci i timovi igrali .

mAcAk

pre 16 godina

Ja sa tim nemam problema.Svaku noc gledam basket na francuskom SPORT+.A da zavisim od nasih televizija basket ne bih gledao do 2012.....Ziveo Prog.DVB!!!!!!

Crni

pre 16 godina

@ Shaman

''Kvalitet raste i mislim da danas i prosecna ekipa moze da pobedi cikago iz 93 i 96''

Ma daj da li si ozbiljan??? ne mogu da verujem da si ovo ozbiljno rekao.. strasno.... mozda bi 3-4 ekipe mogle uopste da igraju egal sa njima, a i to je pitanje...
A da kvalitet raste, nema veze sa istinom, pa sada u NBA ne mozes da nadjes krstenog centra, a pogledaj kraj 80-tih pocetak 90-tih, svaki tim je imao centra koji bi bio kandidat za MVP danas, ali bukvalno.... samo prime Jarome James-a koji je dok je bio u Puducnosti sluzio za budzenje statistika, a u NBA pre i posle toga bio sasvim respektabilan faktor.... Ima jos mnogo stvar, ali me mrzi da pisem,kad bi razmilio malo, video bi...

Shaman

pre 16 godina

Pa hajde da ja sumiram ovo sto ste rekli i da kazem da su i jedni i drugi pomalo u pravu. Slazem se da je NBA sve kvalitetnija, ali po meni ne i sve zanimljivija za gledanje. Nema vise onog smeka u duelima, u rivalstvu ... Sve veca gledanost i popularnost NBA nema nikave veze sa kvalitetom , vec iskljucivo sa komrcijalizacijom i sve vecim obrtanjem novca (npr. povecana poseta nba.com zbog prelaska garneta i alena u boston nastala je iskljucivo zbog toga sto je to bila odlicno medijski plasirana vest, a o ukljucivanje kineza i da ne pricam ...) Kvalitet raste i mislim da danas i prosecna ekipa moze da pobedi cikago iz 93 i 96 (iako je cikago iz tog perioda meni drazi :)).
Ali vratimo se na temu. Kakva god da je liga kao strastveni poklonik kosarke i dalje imam ogromnu zelju da je pratim i zaista je tuzno sto nema direktnih prenosa u Srbiji. Nadam se da ce neko uraditi nesto po tom pitanju

Marko

pre 16 godina

Svew sto Vam treba je brz internet, preko 512kbit/s

Ja idem sa 1,5 mbit/s preko SBB i radi mi odlicno

Inace, kompletan software za gledanje preko neta uzivo i spisak utakmica koje se emituju se nalazi na sledecoj adresi:
http://myp2p.eu/

Nadam se da sam pomogao

KAHN

pre 16 godina

Totalno ste skrenuli sa teme. Najvazniji problem je da u srbiji za oko 60 godina koliko postoi NBA( na pocetku ne pod tim nazivom) nikad nismo bili u prilici da gledamo full NBA sezonu ( sa nekoliko utakmica svako vece), a volimo da pricamo da smo zemlja kosarke. Isto tako nije vazno koliko je kosarka 90-tih bila bolja od danasnje ali je vazno da u NBA danas kao i uvek igraju najbolji kosarkasi na svetu i da mi nemamo prilike to da gledamo. Inace i ljubitelji evropske kosarke treba da znaju da je danasnji kvalitet kosarke u evropi ne daleko od nekadasnjeg nego na izuzetno niskom nivou. Ne postoi bolji primer za ovo od partizanove ekipe ove sezone. Ja jesam navijac partizana, ali nikad nismo igrali goru kosarku i opet imamo skor 4-5.

crni

pre 16 godina

@ Disident

''Ozbiljnu kosarku jedino igra San Antonio''
necu da polemisem o ozbiljnosti NBA, ali po ovoj izjavi se vidi koliko si ostrascen i nerealan... Da li si pogledao neku utakmicu Detroita? Da li si video kako se bez lopte krece Rip, da li si video kako igraju njihovi centri, kako raznovrsno igra Mr. Big Shot? Da ne nabrajam dalje, da li znas da Flip Saunders ima najvise napadackih akcija i da su ubedljivo najkomplikovanije u NBA? I da igracu u proseku treba 1 i po sezona da savlada sve te akcije, pod uslovom da nije playmaker(zato Pistonsi nikako da nadju zamenu za Billupsa)? A njihovu odbranu, koja je vec godinama najbolja u NBA, necu ni da pominjem.... Spursi su odlicna i organizovana ekipa, pravi tim, (cak sam cuo da je posle utakmice sa PAO, Greg Popovic proucavao neke Zeljkove akcije :-)), ali nikako nisu jedina, a sa druge stane one ekipe koje su realno neorganizovane i divlje, Pho npr. bi ugazile svaku evropsku ekipu jer su toliko individualno nadmocni... Mozda ne bi SEA, ali vecina bi...

Vuk

pre 16 godina

Nba iz godine u godinu napreduju,to kazu pravi strucnjaci a ne oni okji dodju ovde da prosipaju mudrosti.U Srbiji opada interesovanje i gledanost zbog slabije igre nasih igraca.Zasmejavaju me lupetanja da u nba-u opada popularnost,neki kazu da je LeBron druga zvezde(posle MJ)i poslednjih 30 godina.Po dolasku Allena i Garneta u boston,broj poseta u nba.com se uduplao.Jesu bullsi sa Jordanom bili jako nadmocni ali sta je sa leprsavom i atraktivnom kosrkom phoenixa u poslednjih 3 god.Cvrstom i organizovanom ekipom Detroita,trenutno najjacim timom lige bostonom sa 17-2 ili koliko vec.Ustvari mozda ste u pravu najbolja kosarka se igrala 50-ih kada je takozvani kosarkaski Hudini sa bostonom vladao nba,doduse mana mu je bila sto nije znao da vodi luptu levom rukom.ALI ZATO JE IMAO DESNU

rondo

pre 16 godina

Iskreno, pokušao sam da odgledam na OBN-u Boston, ali je bilo toliko dosadno da nisam uspeo da izdržim više od četvrtine. Verovatno je problem u meni, ali ja ne mogu da podnesem to trčanje i ispucavanje lopti, bez prave timske igre, borbe i nadigravanja.

amerikano

pre 16 godina

potpuno se slazem sa disidentom...evo vec pola godine sam u americi...i pratim nba..nema igre za prestiz..samo pare...samo dvije ekipe lice na naesto ...i zele nesto...to su ove godine san antonio i boston...ostalo bakraci...a sto se tice evropskih zvezda nema ih mnogo...jedine prave zvezde su novicki i parker...i donekle djinobili...mnogo vise volim evropsku kosarku...i mnogo je ljepse za oko...jer vidis borbu na terenu...ovde svi igraju istim tempom...nema emocija ....od mene toliko..

zagreb

pre 16 godina

da vas utjesim ni u hr.nema Nba prijenosa.Na hrt-u kazu da je preskupo.Ja sam na premieru petak/subota noc i nedjelja navecer.Igra se dobra kosarka.Pozdrav iz ZG.

disident

pre 16 godina

Ne znam ko je napisao ovaj tekst posto se nije potpisao ali moram reci da se skoro uopste ne slazem.Pratim NBA od 1983 i moram reci da od lokauta ovo vise nije ista igra.Ozbiljnu kosarku jedino igra San Antonio , koji je i sampion na nezadovoljstvo vecine Amera , iliti prozdiraca hamburgera.Tesko je porediti periode u istoriji kosarke ali sada ovaj sport definitivno ide na dole.Smatram da sam dovoljno strucan da govorim o ovoj temi , ne samo sto sam igrao 11 godina , nego sto sam od malih nogu pokusao da provalim srz igre.Jos samo nesto : mislim da bi Cikago iz 1993 ili 1996 kad bi mogao da igra protiv ovakvih klubova imao skor 82:0 ili 81:1.Toliko od mene , izvinite sto sam bio opsiran.

C_Barkley

pre 16 godina

Gledam na Premiere-u s vremena na vreme po neku utakmicu. Npr u nedelju je bila Raptors Rockets. Houston vodio i onda Toronto napravio seriju ja mislim 43-16.
Onda mi neko prica o ozbiljnosti. NBA pratim od 93 i sa potpunim pravom mogu da kazem da ovo sad ne lici uopste na kosarku u odnosu na ono vreme. I sa kojim pravom novinar meni kaze da ja ne znam nista o tome i da pricam u prazno. Bezobrazluk

branko

pre 16 godina

Jeste u pravu si u vezi svega ovoga sto si napisao, ali mi mozemo samo da citamo jer nemamo gde da gledamo i mnogo me nervira to sto ljudi mnogo forsiraju fudbal, lepo bi bilo i o kosarci tako da se prica a najlepse bi bilo kada bi kao nekada gledali NBA.

Marko

pre 16 godina

Слажем се са свиме што си написао, medjutim zar ne moze b92 da nam podari malo radosti pa otkupi prava barem jednom nedeljno da gledamo NBA kao što smo nekada gledali... ?

Раша

pre 16 godina

А што Б92 не би откупио права на пренос???
Колико се ја сећам, пре пар сезона сте преносили НБА.

Раша

pre 16 godina

А што Б92 не би откупио права на пренос???
Колико се ја сећам, пре пар сезона сте преносили НБА.

disident

pre 16 godina

Ne znam ko je napisao ovaj tekst posto se nije potpisao ali moram reci da se skoro uopste ne slazem.Pratim NBA od 1983 i moram reci da od lokauta ovo vise nije ista igra.Ozbiljnu kosarku jedino igra San Antonio , koji je i sampion na nezadovoljstvo vecine Amera , iliti prozdiraca hamburgera.Tesko je porediti periode u istoriji kosarke ali sada ovaj sport definitivno ide na dole.Smatram da sam dovoljno strucan da govorim o ovoj temi , ne samo sto sam igrao 11 godina , nego sto sam od malih nogu pokusao da provalim srz igre.Jos samo nesto : mislim da bi Cikago iz 1993 ili 1996 kad bi mogao da igra protiv ovakvih klubova imao skor 82:0 ili 81:1.Toliko od mene , izvinite sto sam bio opsiran.

C_Barkley

pre 16 godina

Gledam na Premiere-u s vremena na vreme po neku utakmicu. Npr u nedelju je bila Raptors Rockets. Houston vodio i onda Toronto napravio seriju ja mislim 43-16.
Onda mi neko prica o ozbiljnosti. NBA pratim od 93 i sa potpunim pravom mogu da kazem da ovo sad ne lici uopste na kosarku u odnosu na ono vreme. I sa kojim pravom novinar meni kaze da ja ne znam nista o tome i da pricam u prazno. Bezobrazluk

Marko

pre 16 godina

Слажем се са свиме што си написао, medjutim zar ne moze b92 da nam podari malo radosti pa otkupi prava barem jednom nedeljno da gledamo NBA kao što smo nekada gledali... ?

branko

pre 16 godina

Jeste u pravu si u vezi svega ovoga sto si napisao, ali mi mozemo samo da citamo jer nemamo gde da gledamo i mnogo me nervira to sto ljudi mnogo forsiraju fudbal, lepo bi bilo i o kosarci tako da se prica a najlepse bi bilo kada bi kao nekada gledali NBA.

zagreb

pre 16 godina

da vas utjesim ni u hr.nema Nba prijenosa.Na hrt-u kazu da je preskupo.Ja sam na premieru petak/subota noc i nedjelja navecer.Igra se dobra kosarka.Pozdrav iz ZG.

Vuk

pre 16 godina

Nba iz godine u godinu napreduju,to kazu pravi strucnjaci a ne oni okji dodju ovde da prosipaju mudrosti.U Srbiji opada interesovanje i gledanost zbog slabije igre nasih igraca.Zasmejavaju me lupetanja da u nba-u opada popularnost,neki kazu da je LeBron druga zvezde(posle MJ)i poslednjih 30 godina.Po dolasku Allena i Garneta u boston,broj poseta u nba.com se uduplao.Jesu bullsi sa Jordanom bili jako nadmocni ali sta je sa leprsavom i atraktivnom kosrkom phoenixa u poslednjih 3 god.Cvrstom i organizovanom ekipom Detroita,trenutno najjacim timom lige bostonom sa 17-2 ili koliko vec.Ustvari mozda ste u pravu najbolja kosarka se igrala 50-ih kada je takozvani kosarkaski Hudini sa bostonom vladao nba,doduse mana mu je bila sto nije znao da vodi luptu levom rukom.ALI ZATO JE IMAO DESNU

rondo

pre 16 godina

Iskreno, pokušao sam da odgledam na OBN-u Boston, ali je bilo toliko dosadno da nisam uspeo da izdržim više od četvrtine. Verovatno je problem u meni, ali ja ne mogu da podnesem to trčanje i ispucavanje lopti, bez prave timske igre, borbe i nadigravanja.

Tihomir Vratonjic

pre 16 godina

Srbija je zemlja sa velikim ljubiteljima i zaljubljenicima u sport,a narucito u kosarku. Zasto tim ljudima u koje se i ja ubrajam ne dozvoliti da uzivaju u najacoj ligi na snetu NBA. Secate li se kad cela srbija nije spavala zbog KINGSA,ljudi na posao nisu odlazili, deca uskolu. zasto toga vise nema?

amerikano

pre 16 godina

potpuno se slazem sa disidentom...evo vec pola godine sam u americi...i pratim nba..nema igre za prestiz..samo pare...samo dvije ekipe lice na naesto ...i zele nesto...to su ove godine san antonio i boston...ostalo bakraci...a sto se tice evropskih zvezda nema ih mnogo...jedine prave zvezde su novicki i parker...i donekle djinobili...mnogo vise volim evropsku kosarku...i mnogo je ljepse za oko...jer vidis borbu na terenu...ovde svi igraju istim tempom...nema emocija ....od mene toliko..

KAHN

pre 16 godina

Totalno ste skrenuli sa teme. Najvazniji problem je da u srbiji za oko 60 godina koliko postoi NBA( na pocetku ne pod tim nazivom) nikad nismo bili u prilici da gledamo full NBA sezonu ( sa nekoliko utakmica svako vece), a volimo da pricamo da smo zemlja kosarke. Isto tako nije vazno koliko je kosarka 90-tih bila bolja od danasnje ali je vazno da u NBA danas kao i uvek igraju najbolji kosarkasi na svetu i da mi nemamo prilike to da gledamo. Inace i ljubitelji evropske kosarke treba da znaju da je danasnji kvalitet kosarke u evropi ne daleko od nekadasnjeg nego na izuzetno niskom nivou. Ne postoi bolji primer za ovo od partizanove ekipe ove sezone. Ja jesam navijac partizana, ali nikad nismo igrali goru kosarku i opet imamo skor 4-5.

Marko

pre 16 godina

Svew sto Vam treba je brz internet, preko 512kbit/s

Ja idem sa 1,5 mbit/s preko SBB i radi mi odlicno

Inace, kompletan software za gledanje preko neta uzivo i spisak utakmica koje se emituju se nalazi na sledecoj adresi:
http://myp2p.eu/

Nadam se da sam pomogao

mirko

pre 16 godina

sramota je da u nasoj zemlji niko ne prenosi nba.ja pratim tekme na obn-u,ali utakmice koje oni prenose su manje vise smesne,a sto je najgore vrte 3 ekipe.mislim da bi b92 trebalo da vrati nba na ekran,ako nista drugo bar da daju utakmice sa nasim igracima,makar jednom nedeljno i naravno da ih komentarise Ilija,jer bez njega nije isto.pozdrav

mAcAk

pre 16 godina

Ja sa tim nemam problema.Svaku noc gledam basket na francuskom SPORT+.A da zavisim od nasih televizija basket ne bih gledao do 2012.....Ziveo Prog.DVB!!!!!!

Shaman

pre 16 godina

Pa hajde da ja sumiram ovo sto ste rekli i da kazem da su i jedni i drugi pomalo u pravu. Slazem se da je NBA sve kvalitetnija, ali po meni ne i sve zanimljivija za gledanje. Nema vise onog smeka u duelima, u rivalstvu ... Sve veca gledanost i popularnost NBA nema nikave veze sa kvalitetom , vec iskljucivo sa komrcijalizacijom i sve vecim obrtanjem novca (npr. povecana poseta nba.com zbog prelaska garneta i alena u boston nastala je iskljucivo zbog toga sto je to bila odlicno medijski plasirana vest, a o ukljucivanje kineza i da ne pricam ...) Kvalitet raste i mislim da danas i prosecna ekipa moze da pobedi cikago iz 93 i 96 (iako je cikago iz tog perioda meni drazi :)).
Ali vratimo se na temu. Kakva god da je liga kao strastveni poklonik kosarke i dalje imam ogromnu zelju da je pratim i zaista je tuzno sto nema direktnih prenosa u Srbiji. Nadam se da ce neko uraditi nesto po tom pitanju

Crni

pre 16 godina

@ Shaman

''Kvalitet raste i mislim da danas i prosecna ekipa moze da pobedi cikago iz 93 i 96''

Ma daj da li si ozbiljan??? ne mogu da verujem da si ovo ozbiljno rekao.. strasno.... mozda bi 3-4 ekipe mogle uopste da igraju egal sa njima, a i to je pitanje...
A da kvalitet raste, nema veze sa istinom, pa sada u NBA ne mozes da nadjes krstenog centra, a pogledaj kraj 80-tih pocetak 90-tih, svaki tim je imao centra koji bi bio kandidat za MVP danas, ali bukvalno.... samo prime Jarome James-a koji je dok je bio u Puducnosti sluzio za budzenje statistika, a u NBA pre i posle toga bio sasvim respektabilan faktor.... Ima jos mnogo stvar, ali me mrzi da pisem,kad bi razmilio malo, video bi...

Shaman

pre 16 godina

@Crni
Ne mogu nikako da se slozim sa tobom. po meni lose gledas na stvari. Kosarka kao i svaki drugi sport evoluira. Dzordan je po meni najbolji kosrakas svih vremena (ali najbolji u svojoj epohi), ali vec danas on bi imao problema da se nosi sa drugim bekovima. Isto je i sa tim centrima iz 80-ih. Prosecan centar danas bi mogao da ih zaustavi. Gasol bi lagano stavio jednog Dzabara u dzep ... Naravno govorim o tome da dzabara ne uzimas kao igraca koji je sada aktuelan i korakaski skolovan, vec kao igraca iz 80-ih. Pa vrati sheka u 70-te, i covek bi dao lagano 100 poena. Danasnji igraci imaju drugaciji pristup o fizickim predospozicijama i usavrsavanju ne vredi ni trositi reci. Dakle ja govorim o vremenu, odnosno epohi u kojoj su odredjeni igraci i timovi igrali .

cccc

pre 16 godina

1.
Svi pricate o devedesetim kao da je to bilo pre 30-40 godina. U ligi još uvek igraju igraci koji su imali priliku igrati protiv Jordanovih Bullsa iz 98 tako da je poređenje sasvim moguce. Primerice, Shaq je poceo dominirati tek nakon odlazka Olajuwona, Ewinga, povrede Robinsona... Prije toga, sa nekih 25-26 godina nije se bas proslavio u duelima sa gore pomenutim igracima iaku su oni vec bili na zalasku kariere.
2.
Promene NBA pravila omogucavaju bekovima nabijanje statistike u napadu, obrane nisu vise toliko fizicki jake zbog kriterijuma sudjenja.
3.
Individualno su igraci danasnjice u prosjeku bolji po svim karakteristikama (brzina, odraz, snaga,...) ali to ne znaci da se igra bolja kosarka. Pa i Radmanovic je u usporedbi sa Bodirogom vanzemaljac po fizickim predispozicijama

blablatruc

pre 16 godina

Razlog zasto nase televizije ne prenose NBA se moze jako jasno videti u prethodnim komentarima.

Ma sta autor teksta mislio o svim onim "strucnjacima" koji ne vole NBA, cinjenica je da su takvi vecina cak i na delu sajta koji se bavi tom "najboljom ligom na svetu". Onaj manji deo publeke koji voli da gleda spektakularna zakucavanja, protrcavanja sa linije za 3 kroz celu odbranu (pa tako 68 puta na mecu), ionako vec prati sve to preko neta. Mislim da nije poenta u tome da li je Shag bolji od Olajuwona ili da li bi Gasol "stavio u dzep" Dzabara (mada svaka cast na ovome...) vec u nacinu igre u NBA koji se u taktickom smislu znatno razlikuje od evropske kosarke. Moze biti da sam kosarkaski neuk i potpuni ignorant ali neka mi autor teksta dozvoli da se ne odusevljavam utakmicama Kavsa ili npr. Majamija koji vec pocinje da lici na udruzenje nezadovoljnih penzionera gde svako tera svoju politiku. Izvinite, ali od tima koji je na granici sallary cap-a ocekivao bih malo vise ozbijnosti u pristupu igri a da ne spominjem sukobe na liniji igrac-trener kakva, ruku na srce, postoji u mnogim timovim poslednjih godina (opet, ne bas pohvalno za najbolju svetsku ligu). Svaka cast San Antoniju na igri koju pruzaju, ali nekako ne mogu da se otrgnem utisku da je bas to njihovo odudaranje od sablona "dodaj loptu star player-u i pomoli se" razlog njihove male popularnosti.
Konacno, zaista mislim da su posetioci vaseg sajta zasluzili malo vise postovanja od autora teksta. Ispada da svako ko ne voli NBA, "ne zna", "ne razume", ne gleda a iznosi misljenje (dakle u najmanju ruku malo je zatupast), ili je "strucnjak" (sa sve znacima navoda). Lepse je sa kulturom. :)

slash

pre 16 godina

Ma daj,NBA je postalo ocajno mesto ubijanja mladosti.NBA se nekad igrao dushom, sada samo keshom.Utakmica traje oko 2.5h, a za to vreme tim povede sa 20 poena,i u 5 min ih ispusti.I shta sam gledao?Izesh kosharku bez timske igre i borbenosti.

I josh neshto... kako neko moze reci(a svi govore),da neko u NBA ima DOBRO SHUTERSKO vece kad ima 10-22, i mec zavrshi sa 24 poena? Pa to je ispod 50%. Nevera

crni

pre 16 godina

@ Disident

''Ozbiljnu kosarku jedino igra San Antonio''
necu da polemisem o ozbiljnosti NBA, ali po ovoj izjavi se vidi koliko si ostrascen i nerealan... Da li si pogledao neku utakmicu Detroita? Da li si video kako se bez lopte krece Rip, da li si video kako igraju njihovi centri, kako raznovrsno igra Mr. Big Shot? Da ne nabrajam dalje, da li znas da Flip Saunders ima najvise napadackih akcija i da su ubedljivo najkomplikovanije u NBA? I da igracu u proseku treba 1 i po sezona da savlada sve te akcije, pod uslovom da nije playmaker(zato Pistonsi nikako da nadju zamenu za Billupsa)? A njihovu odbranu, koja je vec godinama najbolja u NBA, necu ni da pominjem.... Spursi su odlicna i organizovana ekipa, pravi tim, (cak sam cuo da je posle utakmice sa PAO, Greg Popovic proucavao neke Zeljkove akcije :-)), ali nikako nisu jedina, a sa druge stane one ekipe koje su realno neorganizovane i divlje, Pho npr. bi ugazile svaku evropsku ekipu jer su toliko individualno nadmocni... Mozda ne bi SEA, ali vecina bi...

Marko Opacic

pre 16 godina

Zasto ne biste otkupili prava da prenosite NBA utakmice?Sad kad se Pedja vratio na stare staze mnogi ne bi ni spavali nestrpljivo iscekujuci prenos utakmica. Potrudite se da to obezbedite kako biste postali najgledaniji. Mislim da je to kljucni potez! I uzgred molio bih vas da mi kazete kako bih mogao da skinem navedene utakmice u navedenom tekstu. Na kom sajtu? Sa velikim nestrpljenjem iscekujem odgovor! Pozdrav za redakciju!

MARKO

pre 15 godina

Slazem se da se prije igrala borbenija kosarka ali danas ima puno vise zvezda i boljih igraca.Dobro je to sto "kolo vode" mlađi igraci poput lebrona,wadea,mela... I da se razumemo nba je mnogo bolja od europske kosarke, jedan lebron bi svakom europskom timu bez problema dao 50 osim možda u pioniru.

C_Barkley

pre 16 godina

Gledam na Premiere-u s vremena na vreme po neku utakmicu. Npr u nedelju je bila Raptors Rockets. Houston vodio i onda Toronto napravio seriju ja mislim 43-16.
Onda mi neko prica o ozbiljnosti. NBA pratim od 93 i sa potpunim pravom mogu da kazem da ovo sad ne lici uopste na kosarku u odnosu na ono vreme. I sa kojim pravom novinar meni kaze da ja ne znam nista o tome i da pricam u prazno. Bezobrazluk

disident

pre 16 godina

Ne znam ko je napisao ovaj tekst posto se nije potpisao ali moram reci da se skoro uopste ne slazem.Pratim NBA od 1983 i moram reci da od lokauta ovo vise nije ista igra.Ozbiljnu kosarku jedino igra San Antonio , koji je i sampion na nezadovoljstvo vecine Amera , iliti prozdiraca hamburgera.Tesko je porediti periode u istoriji kosarke ali sada ovaj sport definitivno ide na dole.Smatram da sam dovoljno strucan da govorim o ovoj temi , ne samo sto sam igrao 11 godina , nego sto sam od malih nogu pokusao da provalim srz igre.Jos samo nesto : mislim da bi Cikago iz 1993 ili 1996 kad bi mogao da igra protiv ovakvih klubova imao skor 82:0 ili 81:1.Toliko od mene , izvinite sto sam bio opsiran.

amerikano

pre 16 godina

potpuno se slazem sa disidentom...evo vec pola godine sam u americi...i pratim nba..nema igre za prestiz..samo pare...samo dvije ekipe lice na naesto ...i zele nesto...to su ove godine san antonio i boston...ostalo bakraci...a sto se tice evropskih zvezda nema ih mnogo...jedine prave zvezde su novicki i parker...i donekle djinobili...mnogo vise volim evropsku kosarku...i mnogo je ljepse za oko...jer vidis borbu na terenu...ovde svi igraju istim tempom...nema emocija ....od mene toliko..

Vuk

pre 16 godina

Nba iz godine u godinu napreduju,to kazu pravi strucnjaci a ne oni okji dodju ovde da prosipaju mudrosti.U Srbiji opada interesovanje i gledanost zbog slabije igre nasih igraca.Zasmejavaju me lupetanja da u nba-u opada popularnost,neki kazu da je LeBron druga zvezde(posle MJ)i poslednjih 30 godina.Po dolasku Allena i Garneta u boston,broj poseta u nba.com se uduplao.Jesu bullsi sa Jordanom bili jako nadmocni ali sta je sa leprsavom i atraktivnom kosrkom phoenixa u poslednjih 3 god.Cvrstom i organizovanom ekipom Detroita,trenutno najjacim timom lige bostonom sa 17-2 ili koliko vec.Ustvari mozda ste u pravu najbolja kosarka se igrala 50-ih kada je takozvani kosarkaski Hudini sa bostonom vladao nba,doduse mana mu je bila sto nije znao da vodi luptu levom rukom.ALI ZATO JE IMAO DESNU

Shaman

pre 16 godina

@Crni
Ne mogu nikako da se slozim sa tobom. po meni lose gledas na stvari. Kosarka kao i svaki drugi sport evoluira. Dzordan je po meni najbolji kosrakas svih vremena (ali najbolji u svojoj epohi), ali vec danas on bi imao problema da se nosi sa drugim bekovima. Isto je i sa tim centrima iz 80-ih. Prosecan centar danas bi mogao da ih zaustavi. Gasol bi lagano stavio jednog Dzabara u dzep ... Naravno govorim o tome da dzabara ne uzimas kao igraca koji je sada aktuelan i korakaski skolovan, vec kao igraca iz 80-ih. Pa vrati sheka u 70-te, i covek bi dao lagano 100 poena. Danasnji igraci imaju drugaciji pristup o fizickim predospozicijama i usavrsavanju ne vredi ni trositi reci. Dakle ja govorim o vremenu, odnosno epohi u kojoj su odredjeni igraci i timovi igrali .

Раша

pre 16 godina

А што Б92 не би откупио права на пренос???
Колико се ја сећам, пре пар сезона сте преносили НБА.

zagreb

pre 16 godina

da vas utjesim ni u hr.nema Nba prijenosa.Na hrt-u kazu da je preskupo.Ja sam na premieru petak/subota noc i nedjelja navecer.Igra se dobra kosarka.Pozdrav iz ZG.

rondo

pre 16 godina

Iskreno, pokušao sam da odgledam na OBN-u Boston, ali je bilo toliko dosadno da nisam uspeo da izdržim više od četvrtine. Verovatno je problem u meni, ali ja ne mogu da podnesem to trčanje i ispucavanje lopti, bez prave timske igre, borbe i nadigravanja.

Crni

pre 16 godina

@ Shaman

''Kvalitet raste i mislim da danas i prosecna ekipa moze da pobedi cikago iz 93 i 96''

Ma daj da li si ozbiljan??? ne mogu da verujem da si ovo ozbiljno rekao.. strasno.... mozda bi 3-4 ekipe mogle uopste da igraju egal sa njima, a i to je pitanje...
A da kvalitet raste, nema veze sa istinom, pa sada u NBA ne mozes da nadjes krstenog centra, a pogledaj kraj 80-tih pocetak 90-tih, svaki tim je imao centra koji bi bio kandidat za MVP danas, ali bukvalno.... samo prime Jarome James-a koji je dok je bio u Puducnosti sluzio za budzenje statistika, a u NBA pre i posle toga bio sasvim respektabilan faktor.... Ima jos mnogo stvar, ali me mrzi da pisem,kad bi razmilio malo, video bi...

Marko

pre 16 godina

Слажем се са свиме што си написао, medjutim zar ne moze b92 da nam podari malo radosti pa otkupi prava barem jednom nedeljno da gledamo NBA kao što smo nekada gledali... ?

branko

pre 16 godina

Jeste u pravu si u vezi svega ovoga sto si napisao, ali mi mozemo samo da citamo jer nemamo gde da gledamo i mnogo me nervira to sto ljudi mnogo forsiraju fudbal, lepo bi bilo i o kosarci tako da se prica a najlepse bi bilo kada bi kao nekada gledali NBA.

KAHN

pre 16 godina

Totalno ste skrenuli sa teme. Najvazniji problem je da u srbiji za oko 60 godina koliko postoi NBA( na pocetku ne pod tim nazivom) nikad nismo bili u prilici da gledamo full NBA sezonu ( sa nekoliko utakmica svako vece), a volimo da pricamo da smo zemlja kosarke. Isto tako nije vazno koliko je kosarka 90-tih bila bolja od danasnje ali je vazno da u NBA danas kao i uvek igraju najbolji kosarkasi na svetu i da mi nemamo prilike to da gledamo. Inace i ljubitelji evropske kosarke treba da znaju da je danasnji kvalitet kosarke u evropi ne daleko od nekadasnjeg nego na izuzetno niskom nivou. Ne postoi bolji primer za ovo od partizanove ekipe ove sezone. Ja jesam navijac partizana, ali nikad nismo igrali goru kosarku i opet imamo skor 4-5.

Shaman

pre 16 godina

Pa hajde da ja sumiram ovo sto ste rekli i da kazem da su i jedni i drugi pomalo u pravu. Slazem se da je NBA sve kvalitetnija, ali po meni ne i sve zanimljivija za gledanje. Nema vise onog smeka u duelima, u rivalstvu ... Sve veca gledanost i popularnost NBA nema nikave veze sa kvalitetom , vec iskljucivo sa komrcijalizacijom i sve vecim obrtanjem novca (npr. povecana poseta nba.com zbog prelaska garneta i alena u boston nastala je iskljucivo zbog toga sto je to bila odlicno medijski plasirana vest, a o ukljucivanje kineza i da ne pricam ...) Kvalitet raste i mislim da danas i prosecna ekipa moze da pobedi cikago iz 93 i 96 (iako je cikago iz tog perioda meni drazi :)).
Ali vratimo se na temu. Kakva god da je liga kao strastveni poklonik kosarke i dalje imam ogromnu zelju da je pratim i zaista je tuzno sto nema direktnih prenosa u Srbiji. Nadam se da ce neko uraditi nesto po tom pitanju

slash

pre 16 godina

Ma daj,NBA je postalo ocajno mesto ubijanja mladosti.NBA se nekad igrao dushom, sada samo keshom.Utakmica traje oko 2.5h, a za to vreme tim povede sa 20 poena,i u 5 min ih ispusti.I shta sam gledao?Izesh kosharku bez timske igre i borbenosti.

I josh neshto... kako neko moze reci(a svi govore),da neko u NBA ima DOBRO SHUTERSKO vece kad ima 10-22, i mec zavrshi sa 24 poena? Pa to je ispod 50%. Nevera

MARKO

pre 15 godina

Slazem se da se prije igrala borbenija kosarka ali danas ima puno vise zvezda i boljih igraca.Dobro je to sto "kolo vode" mlađi igraci poput lebrona,wadea,mela... I da se razumemo nba je mnogo bolja od europske kosarke, jedan lebron bi svakom europskom timu bez problema dao 50 osim možda u pioniru.

crni

pre 16 godina

@ Disident

''Ozbiljnu kosarku jedino igra San Antonio''
necu da polemisem o ozbiljnosti NBA, ali po ovoj izjavi se vidi koliko si ostrascen i nerealan... Da li si pogledao neku utakmicu Detroita? Da li si video kako se bez lopte krece Rip, da li si video kako igraju njihovi centri, kako raznovrsno igra Mr. Big Shot? Da ne nabrajam dalje, da li znas da Flip Saunders ima najvise napadackih akcija i da su ubedljivo najkomplikovanije u NBA? I da igracu u proseku treba 1 i po sezona da savlada sve te akcije, pod uslovom da nije playmaker(zato Pistonsi nikako da nadju zamenu za Billupsa)? A njihovu odbranu, koja je vec godinama najbolja u NBA, necu ni da pominjem.... Spursi su odlicna i organizovana ekipa, pravi tim, (cak sam cuo da je posle utakmice sa PAO, Greg Popovic proucavao neke Zeljkove akcije :-)), ali nikako nisu jedina, a sa druge stane one ekipe koje su realno neorganizovane i divlje, Pho npr. bi ugazile svaku evropsku ekipu jer su toliko individualno nadmocni... Mozda ne bi SEA, ali vecina bi...

Marko

pre 16 godina

Svew sto Vam treba je brz internet, preko 512kbit/s

Ja idem sa 1,5 mbit/s preko SBB i radi mi odlicno

Inace, kompletan software za gledanje preko neta uzivo i spisak utakmica koje se emituju se nalazi na sledecoj adresi:
http://myp2p.eu/

Nadam se da sam pomogao

mAcAk

pre 16 godina

Ja sa tim nemam problema.Svaku noc gledam basket na francuskom SPORT+.A da zavisim od nasih televizija basket ne bih gledao do 2012.....Ziveo Prog.DVB!!!!!!

cccc

pre 16 godina

1.
Svi pricate o devedesetim kao da je to bilo pre 30-40 godina. U ligi još uvek igraju igraci koji su imali priliku igrati protiv Jordanovih Bullsa iz 98 tako da je poređenje sasvim moguce. Primerice, Shaq je poceo dominirati tek nakon odlazka Olajuwona, Ewinga, povrede Robinsona... Prije toga, sa nekih 25-26 godina nije se bas proslavio u duelima sa gore pomenutim igracima iaku su oni vec bili na zalasku kariere.
2.
Promene NBA pravila omogucavaju bekovima nabijanje statistike u napadu, obrane nisu vise toliko fizicki jake zbog kriterijuma sudjenja.
3.
Individualno su igraci danasnjice u prosjeku bolji po svim karakteristikama (brzina, odraz, snaga,...) ali to ne znaci da se igra bolja kosarka. Pa i Radmanovic je u usporedbi sa Bodirogom vanzemaljac po fizickim predispozicijama

blablatruc

pre 16 godina

Razlog zasto nase televizije ne prenose NBA se moze jako jasno videti u prethodnim komentarima.

Ma sta autor teksta mislio o svim onim "strucnjacima" koji ne vole NBA, cinjenica je da su takvi vecina cak i na delu sajta koji se bavi tom "najboljom ligom na svetu". Onaj manji deo publeke koji voli da gleda spektakularna zakucavanja, protrcavanja sa linije za 3 kroz celu odbranu (pa tako 68 puta na mecu), ionako vec prati sve to preko neta. Mislim da nije poenta u tome da li je Shag bolji od Olajuwona ili da li bi Gasol "stavio u dzep" Dzabara (mada svaka cast na ovome...) vec u nacinu igre u NBA koji se u taktickom smislu znatno razlikuje od evropske kosarke. Moze biti da sam kosarkaski neuk i potpuni ignorant ali neka mi autor teksta dozvoli da se ne odusevljavam utakmicama Kavsa ili npr. Majamija koji vec pocinje da lici na udruzenje nezadovoljnih penzionera gde svako tera svoju politiku. Izvinite, ali od tima koji je na granici sallary cap-a ocekivao bih malo vise ozbijnosti u pristupu igri a da ne spominjem sukobe na liniji igrac-trener kakva, ruku na srce, postoji u mnogim timovim poslednjih godina (opet, ne bas pohvalno za najbolju svetsku ligu). Svaka cast San Antoniju na igri koju pruzaju, ali nekako ne mogu da se otrgnem utisku da je bas to njihovo odudaranje od sablona "dodaj loptu star player-u i pomoli se" razlog njihove male popularnosti.
Konacno, zaista mislim da su posetioci vaseg sajta zasluzili malo vise postovanja od autora teksta. Ispada da svako ko ne voli NBA, "ne zna", "ne razume", ne gleda a iznosi misljenje (dakle u najmanju ruku malo je zatupast), ili je "strucnjak" (sa sve znacima navoda). Lepse je sa kulturom. :)

Tihomir Vratonjic

pre 16 godina

Srbija je zemlja sa velikim ljubiteljima i zaljubljenicima u sport,a narucito u kosarku. Zasto tim ljudima u koje se i ja ubrajam ne dozvoliti da uzivaju u najacoj ligi na snetu NBA. Secate li se kad cela srbija nije spavala zbog KINGSA,ljudi na posao nisu odlazili, deca uskolu. zasto toga vise nema?

Marko Opacic

pre 16 godina

Zasto ne biste otkupili prava da prenosite NBA utakmice?Sad kad se Pedja vratio na stare staze mnogi ne bi ni spavali nestrpljivo iscekujuci prenos utakmica. Potrudite se da to obezbedite kako biste postali najgledaniji. Mislim da je to kljucni potez! I uzgred molio bih vas da mi kazete kako bih mogao da skinem navedene utakmice u navedenom tekstu. Na kom sajtu? Sa velikim nestrpljenjem iscekujem odgovor! Pozdrav za redakciju!

mirko

pre 16 godina

sramota je da u nasoj zemlji niko ne prenosi nba.ja pratim tekme na obn-u,ali utakmice koje oni prenose su manje vise smesne,a sto je najgore vrte 3 ekipe.mislim da bi b92 trebalo da vrati nba na ekran,ako nista drugo bar da daju utakmice sa nasim igracima,makar jednom nedeljno i naravno da ih komentarise Ilija,jer bez njega nije isto.pozdrav