Četvrtak, 08.11.2007.

23:35

Oproštaj Jelene od Madrida

Izvor: A G

Oproštaj Jelene od Madrida IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

Zo

pre 16 godina

Prosto ne mogu da verujem da je ogromna i ubedljiva kolicina komentara vrlo kulturna. Mi se definitivno popravljamo, a nadam se i JJ sledece godine.
(Vanja, 9. novembar 2007 17:27)

I ja sam u cudu!

Los zavrsetak jedne vrlo uspesne sezone! Kao utesna nagrada dobrodoslo joj je priznanje WTA, a ako ga je neko zasluzio ove godine, to je sigurno Jelena. I pored vise od 100 sati provedenih u "promovisanju" zenskog tenisa, uspela je da osvoji 4 titule, igrala 4 finala itd, itd...dosla do 3 mesta i verovatno ce na tom mestu i zavrsiti godinu (sem ukoliko Ana pobedi Zistin)!
A kako ce biti sledece godine-videcemo! Ja joj u svakom slucaju zelim jos mnooooogo uspeha!

Vladimir

pre 16 godina

Jelena je extra teniserka, sjajne konstitucije, potpunog izgleda, treba da bude svesna toga i da napada! Previse se brani, deluje kao da nije sigurna u sebe. Jeco napadaj, neces pogresiti, kako kazu, veruj u sebe, imas razloga! POZZ

Vanja

pre 16 godina

Prosto ne mogu da verujem da je ogromna i ubedljiva kolicina komentara vrlo kulturna. Mi se definitivno popravljamo, a nadam se i JJ sledece godine.

M

pre 16 godina

Da, da, sve je ovo tacno, ali Jelena je ove godine najvise (vise od drugih teniserki) namucila Zistin Enen, i sad je kao losa teniserka

WaNNchY

pre 16 godina

Jeco ti si bas suprotno od Nalbandijana krenula,on unatraske krenuo extra pred kraj sezone,a ti nikako da proslavis jednu pobedu za kraj sezone,ali nema veze, naravno da je za to kriv i tvoj prepuni kalendar meceva koje si odigrala ove godine... Nemoj vise toliko da prenagljujes sa mecevima... Lepo je to sto si nasla sebi trenera koji ce te,nadamo se,pripremiti da budes jos bolja sl.sezone... Ani zelim svu srecu u polufinalu,a ti Jeco, SVAKA TI CAST!!! volimo te puno!!!!!!!

addave

pre 16 godina

Smetaju ova poredjenja Jelena - Ana. Ana je bolji teniser u ovom trenutku samo zato sto ima vise volje i htenja, dok Jelena vise nema nikakvu motivaciju, slomljena je i fizicki i psihicki.

Ne zaboravite kako Ana moze da padne, i sa kojim rezultatima moze da gubi od igracica koej su preko stotog mesta. To se Jeleni ne moze dogoditi.

Dakle, tek kada Ana bude prestala toliko da oscilira u igri, mozemo reci da je bolja od Jelene. U ovom trenutku mozda je fizicki spremnija, ali jos uvek nije zreo teniser.

Jelena Radjenovic

pre 16 godina

za зорана: "Свако ко је гледао Јеленине мечеве у задње време може да види да у Јелениној игри хвали воља, хтење, жеља..." pretpostavljam da ste hteli da kazete FALI volja, zelja...a to se pize sa F, HVALITI je glagol koji znaci nesto sasvim drugo.

igysa

pre 16 godina

Ej nemojte sad svi da pljujete po Jeleni ! To koliko Jelena zaista vredi, kakav potencijal ima i kako zna da odigra pokazala je u drugom setu. To je skoro ona prava Jelena - setanje protivnice levo desno, malo koja igtracica na planeti moze tako nesto. I ja bre volim da gledam Anu lepoticu, i uz sve simpatije- ali Jelena jeste kompletnija igracica i tacka! Da li bi Ana mogla da napravi i onoliko brejkova koliko je Jelena sinoc napravila, toliko razmena lopti u jednom poenu, i takvu odbranu - nema sanse ! Protiv onako raspolozene Cekvatadze, nema sanse ! Jelena je, kad je ide, bez premca najsarmantnija na WTA ! Njen osmeh i salatanstvo, duh koji ima kad dobro igra - nema premca ! U trecem setu nije imala bas ni malo srece, a psihofizicki zamor je dosao do maksimimuma pri kraju.
Najveci problem Jelene Jankovic su psiholoski padovi koje ima, i nadamo se svi da ce nauciti da ih prevlada kada bude i fizicki odmornija. Jelena jeste kompletan igrac ! Pogledajte serve u drugom setu - sta im je falilo, kolkiko je ja pratim, ona JESTE popravila servis u zadnje vreme, i nadam se da ce se konacno odmoriti, mentalno poraditi na sebi i u novoj sezoni ponovo pokazati tenis koji je uzivanje gledati !

Dusan

pre 16 godina

Situacija sa Jelenom i Anom, tj Jelenom i svakom ostalom teniserkom iz svetske elite me neodoljivo podseca na basnu o cvrcku i mravu. S tim da je trenutno tek sredina basne a raspled sledi sledece godine.

Milica

pre 16 godina

U tenisu, na prvom mestu se nalaze ponasanje i samokontrola na terenu- Jelena vise gleda sebe na video bimu nego u lopticu. Sto se tice samokontrole, kada je prestao da baca rekete i da se nervira, da kontrolise svoje ponasanje na terenu, da bude ravnodusan i kada gubi i kada dobija, tek tada je Federer poceo da ostvaruje dobre rezultate. To Jeleni fali. Drugo, u tenisu nema predavanja, dok se ne odigra poslednji poen u mecu uvek postoji sansa za preokret. Kada se sve te kockice sklope dolazi rezultat. Jelena sa ovoliko rupa u trenutnoj igri ne moze da ocekuje bolje rezultate.

Neledoc

pre 16 godina

Interesantan je podatak da Jelena nije pobedila nijednu igracicu iz top 10 jos od turnira u Birmingemu tj. od pre Vimbldona. Jeca je u drugoj polovini sezone u konstantnom padu i nadam se da je to posledica prevelikog broja odigranih turnira. Ipak, stvari realno dolaze na svoje mesto sto se tice nasih igracica. Ana ce vrlo brzo biti ispred Jelene sto odgovara kvalitetu jer je Ana u svakom slucaju vec sada kvalitetnija igracica. Svako ko poznaje tenis mora to da primeti. A ako Jelena ne popravi znacajno servis i igru na mrezi kao i prilazni udarac sledece sezone bi mogla da ima velikih problema protiv najjacih desetak igracica. Nadam se da ce u tome uspeti i da ce uz Anu ostati u samom vrhu.

A FedCup?

pre 16 godina

Eto, sada se tek vidi koliko je ogromna bila količina umora koju je Jelena akumulirala pre nekoliko meseci kada onako, zamalo, ne poginu za svoju zemlju na onom FedCup-u u Slovačkoj. Malo je falilo da upropasti svoju ličnu profesionalnu karijeru za sva vremena. Ana je tu, izgleda, napravila pragmatičniju kalkulaciju što se tiče privatne karijere i interesa. Evo kako je sada u punoj formi, sve pršti na sve strane. Čini mi se da je rekla da je to zahvaljujući meditacijama. Dodajem: i kalkulacijama.

branko

pre 16 godina

Наставак мог коментара под бр. 30 који је , видим добио значајну подршку.
Рекао сам да у Јелениној игри нема неких важних елемената. Зашто? У тениском смислу, зна Јелена и да скрати лопту и да игра на мрежи, па чак и да сервира. Проблем је у њеној ФИЛОЗОФИЈИ игре. Ево невероватног примера који све казује: У оном * чувеном* мечу са Mађарицом којој мало ко од нас зна име, кад је Јелена водила са 1:0 и 5:1 па ипак изгубила меч, у једном часу ТВ објављује статистику: Јелена 6 винера и 8 грешака (или обрнуто) а Мађарица 22 винера и 36 грешака (цифре можда нису прецизне, али је ред величине сигурно био такав). Шта ово значи ? Значи да Мађарица ИГРА а Јелена враћа лоптице и искључиво од Мађарице зависи како ће се то завршити. Знамо како се завршило.
То је суштина Јеленине тениске филозофије : она не ОСВАЈА поене него чека да их противница ИЗГУБИ ! Скоро је неверованто да се таквом филозофијом, која је по мом мишљењу апсолутно погрешна може доспети тако високо на АТП листи. Ана и Новак, на срећу, имају супротан и исправан приступ. Они увек настоје да ВОДЕ игру и успевају у мери у којој им противник то дозволи.
Да ли се код Јелене ово може променити? Био бих много већи оптимиста кад би та промена била условљена увећањем тениског знања. Међутим, Јелена има врхунско тениско знање, али је проблем у структури њене личности. Не знам да ли је ту нешто могуће променити. Ако би она или неко други проценио да јесте, било би корисно да на почетку следеће сезоне Јелена одигра неколико лакших турнира и у игри са слабијим противницама испроба ту нову тениску филозофију. Ако се то не догоди, неминовно следи можда лагани, а можда и доста убрзани пад на АТП листи. Надам се да нико не сумња у добронамерност мог текста

Boris

pre 16 godina

Ne mogu da vjerujem da nije uspjela pobjediti anu c. ukazala se velika prilika za prolazak u polufinale pogotovo nakon odustajanja wilijamsove.
zaista steta pokazala je da joj nedostaje borbe htjenja elana i morala na velikim turnirima.
u ovom trenutku sa sigurnoscu mogu reci da je ana ivanovic mnogo bolja teniserka od nje.
kod nje ne mogu primjetiti slabosti koje posjeduje jelena
u veoma bitnim trenucima za nju.
no uprkos svemu zelim ti jelena mnogo srece u nastavku karijere i da se brzo vratis na pobjednicki kolosijek.
naravno iste zelje i za anu..
vi ste nase sampionke..
nakon ovog turnira vjerovatno gubi trecu poziciju kao sto ce kuznjecova izgubiti 2.mjesto.

DUSAN

pre 16 godina

Ne kontrolise emocije kao Novak, niti je naucila na kontrolu kao Ana, tako da ce zbog toga oscilacije pratiti njenu karijeru. Tu nema pomoci, jer se karakter ne moze promeniti. Zato ima harizmu i privlacnost koju izaziva snaga i nepredvidivost emocija.

teniserka

pre 16 godina

E jbg,ovu je stvarno mogla ladno da pobedi,sto smo svi videli u 2. setu.Videlo se da je Jelena jako nezadovoljna svojom igrom najvise zbog toga sto i ona i svi mi znamo da moze mnogo,mnogo bolje!
Sad se lepo odmori,pa na posao!Ima sto-sta da se popravlja na tvojoj igri.
Uz tebe smo Jeco i kad gubis!

nemanja

pre 16 godina

Ne znam zasto kritikujete Jelenu, uradila je sta je mogla. Zavrsila je ovu godinu sa odlicnim plasmanom, a kada bude pobedila Zastin bice prva na svetu.

Ženevljanin

pre 16 godina

Jelena je gubila od Čakvetadze i kad je Ana bila na početku profesionalne karijere i kad je (JJ) bila u punoj formi (a ne ovako "kilava"), a na tvrdim terenima je uvek gubila. Ukupno je sada 2:6. Ana je izvanredna igračica koja, kao i Jelena, ima odličnu igru s osnovne linije sa izuzetno preciznim udarcima (često na neočekivana mesta), a ima manje problema sa servisom i psihom nego naša teniserka. Tako da ovaj poraz nije nikakvo iznenađenje, iako je posle Sereninog povlačenja i 6:0 u drugom setu izgledalo da je polufinale na dohvatu ruke. Verujem da će Ana Čakvetadze i u sledećim godinama biti u vrhu svetskog tenisa. Možda će i Jelena zadržati svoju sadašnju poziciju, ali u to sam manje siguran. No i treće mesto je ogroman uspeh; dosada je jedino nenadmašna Monika bila bolja...

ekipa navijača

pre 16 godina

Nije moglo gore!
U sledećoj sezoni pametnije biraj turnire koje ćeš da igraš, kako bi bila u formi na najvažnijim turnirima!
Nemoj da nas razočaraš kao što to rade fudbaleri već decenijama!

addave

pre 16 godina

Mislim da je @Branko dao odlican komentar, zaista je cudno kako je jedna igracica sa toliko nedostataka dosla na mesto broj 3.

Ono sto me je frapipralo juce je pojava onog smesnog trenera na odmoru izmedju 2 i 3-ceg seta! Zaboga, Jelena dobija drugi set sa 6:0 i zove trenera! E tu sam shvatio da Jelena vise nema nikakvu sigurnost u sebe. Ona, cak ni posle 6:0, toliko ne veruje u svoju pobedu, da zove trenera.

A uzgred, kako rekose ovde na holandskom TV-u, trener koga je ona izabrala spada u one "jeftinije", dakle prilicno neuspesne. To se uklapa u moju teoriju da Jelena i tu hoce malo da uspara.

Jedini bljesak mudrosti ove godine vidim shto je nedelju dana trenirala za Kraicekom, da popravi servis, i zaista ga je blago popravila. Mada, opet, sta moze da se uradi za nedelju dana?

Drugi problem je sto je Jeca zauzeta promovisanjem tenisa, landara za sve strane, dok se druge igracice vredno spremaju za najveci turnir sezone, nezvanicno prvenstvo sveta. A ona dolazi nespremna, i fizicki i psihicki.

Mada, opet, moze ona da popravi i neke nedostatke, ali jedan ne moze - nema ono "srce u junaka". E to ne moze da se izvezba, sa tim se covek radja.

free lancer

pre 16 godina

Za jednu vrhunsku sportiskinju sinoć je pala zavesa na sezonu 2007. U sezoni sa dosta uspona i vrlo malo padova JELENA može okačiti reket o klin do početka ciklusa turnira pre prvog GS u 2008.Pitanje je realno šta do tada. - Prvo i normalno regenerisati pokidano i izlomljeno telo i dušu. Treba se setiti one scene iz FED kupa sa Slovakinjama kada je ležala pored svoje klupe i čekala pomoć fizioterapeuta. Svi znamo u kakvom stanju je došla na meč i od tada je mene lično kupila za sva vremena. Dugo pratim sport i nisam našao ni jedan primer sličnog požrtvovanja jednog sportiste u poslednjih 30 godina, da toliko iscrpljen, povredjen i slomljen nastupi za državni tim u jednom napornom meču. Svaka čast i zato se ona za mene uvek piše velikim slovima JELENA JANKOVIĆ. Nije ni pokušala da pravi alibi za sebe ni u jednoj situaciji pre tog meča za razliku od Ane kod koje je sve misteriozno oko tog nastupa. Nebitno tenis je individualni sport, bar njih troje ovoj zemlji ne duguju ništa i molio bih političare da ne pokušavaju da im pružaju nikakvu vrstu pomoći jer svakom sportu i sportisti kome je počeo da pomaže neki politički klan propao je. Zato njima trojma je potrebna podrška nas navijača jer oni ovaj napaćeni i namučeni narod uvažavaju i ponose se njime.Nama je svojstveno da posle nekog kraha zaboravimo prethodne uspehe. Za JELENU znamo da je kao feniks - pre sezonu - dve podigla se iz pepela. Posle serije očajnih rezultata bila je pred odlukom da napusti tenis. I sad lično mislim da joj je potreban psiho terapeut nego fizioterapeut. Lično mislim da je za nju najbolji psihoterapeut Beograd, prijatelji, porodicno okruženje plus sve ono što ima na ovom Balkanu.Tek tada će to biti pravi osmeh JJ a ne ovaj plastično američki koji vidimo tokom Mastersa.
Zato strplenja, poštovanja i naravno ljubavi prema svim tim klincima i klincezama koji "teraju" lopticu od Ulan Batora do Nju Hejvena od Osla do Johanezburga od Gren Slem turnira do minornih čelindžera. Biće uspeha i neuspeha ali sport je to a oni - pa oni su NAŠI ljubimci....druge nemamao (dok ne stignu ovi što im duvaju za vrat....) i tada ćemo opet biti ponosni jer oni su N A Š I

nenad

pre 16 godina

Zahvalnost jos jednom, sto smo privilegovani da od ove godine gledamo 3(5) nasih tenisera u zavrsnicama najprestiznijih turnira. Zalim sto je do sada mnogo puta imala priliku da dobije izgubljene meceve, ali 3.mesto na WTA je za svako postovanje. Jos jednom veliko hvala za pozrtvovanost na Fed kupu. Puno srece i ydravlja sledece godine.

Stara koska

pre 16 godina

Sto, bre, "da je ona zasluzila moju zahvalnost i postovanje"? Ono jeste da je na neki nacin reklamirala Srbiju i zbog toga joj kapu skidam, kao i ostalim teniserima. Ali oni, taj svoj patriotizam i umece naplacuju stotinama i milionima evra, a mi - mi smo im "zahvalni" i pijemo bensedine dok ih gledamo kako se bezvoljno krecu po terenu, a u dzepu im je avionska karta za neki sledeci turnir na kome im organizator samo za ucesce stavi u dzep gomilu para. U svemu treba imati neku meru, pa im svima preporucujem da manje "uzivaju" u modnim revijama, da izostave ono kreveljenje imitirajuci svoje kolege, da prestanu sa maskaradama itd. Stoga im predlazem da vise uzivaju u igri i - pobedama. Prihvatam cinjenicu da su mladi i lepi i da su uz velike napore i odricanja dosli tu gde su sada, ali i da su zaradili velike pare. Medjutim, naglo su i visoko uzleteli, a posle toga dolazi i bolno prizemljenje.

Dragan

pre 16 godina

Kako nasi sportisti ne mogu da se ugledaju na Anan ili Federera sto se tice koncentracije jer tu je srz uspeha. Ja mislim da po ponasanju na terenu Jelena se previse opustila i manje trenira a to ne ide ako mislis biti vrhunski sportista a to je tesko za sve nase sportiste uopste.

Magelan

pre 16 godina

Cini mi se da je Jelena vise opterecena time kako izgleda na terenu nego kako igra.
To sto ne vidimo nikakve napretke u njenoj igri verovatno je posledica toga sto Jelena nema jaku ekipu koja stoji iza nje i koja bi joj bila logisticka podrska.
Ogroman broj turnira koje je odigrala zasluzni su za njen dobar plasman, ali bojim se da ce iduca godina biti jako losa za nju ako podhitno nesto ne promeni u svojoj organizaciji.
Nadam se da ce se to desiti.

Mardok

pre 16 godina

Svojim istrčavanjem ovde - "mislim da će ostati na trećem mestu", jedan "klinac" objasnio je svu Jeleninu muku. Većini je lista najvažnija. Nije tako. Prvo, ona nije napravila veliku razliku u bodovima, Ana ima samo trista bodova manje i već je ta razlika simbolična. Šarapova nije daleko od Ane a vraća se ubedljivo. Drugo, neće ostati na trećem mestu, pitanje je dana kad će početi da pada. Treće, njen način igre ne može više bodova da joj donese. Ali, nije Jelena ništa kriva. Ona se uklopila u sveopšti talas zanosa, koji joj je ova nerazumna teniska nacija nametnula, a to je ta famozna lista. Ona je svoju igru bazirala na prikupljanju poena, a malo je uradila da tu igru digne na svetski nivo. Na kojem je mestu Nalbandijan? Ona je i sama poverovala da je "treća na planeti" i sad plaća danak ovoj zabludi. I neka beži od tabloida. Jedan, koji ju je dizao u nebo, juče ju je bacio u kanal. Da, takav je naslov bio - Jelena u kanalu! Sramno. Ona mora iz osnova da promeni sve u svojoj igri, mora da odustane od dodvoravanja pučini koja će joj prva okrenuti leđa ako "do kraja godine" ne bude "No1" i koja joj šalje glupe poruke - "Jeco, pile naše...", ili "Nema veze, Jeko, AOpen je tvoj..." Za to je potrebno vremena, novi trener sa novim koncepcijama... Naravno da se servis može popraviti, nauči se i izlazak na mrežu, forhend može da bude jači (bekhend ima dobar), kretanje odlično (ali bolje je da manje trči a jače da udara, jer ona u trećem setu upravo nije imala snage), i sve stvari doći će na svoje mesto. Ne volim ljude koji sad potpuno otpisuju Jelenu, a ona će u februaru napuniti tek dvadeset i treću. Danas su Šarapova i Ana jače od nje (Marija je dugo bila povređena, a bila je prva u devetnaestoj godini), igraju totalni tenis, mlađe su, igraju snažno, Čakvetadze napreduje, Hantuhova i Vajdišova jače su od nje, jer neguju savremenu igru, ali Jelena ima talenta i ako ne bude više gledala u listu, nego u igru, a u liste neka gledaju oni koji o tenisu malo znaju, imaće šanse da osvoji bar neki važniji turnir. Njeno treće mesto na listi (zaboga, ne na "planeti"), ako ga uskoro izgubi, niko više neće ni pominjati. Psihologe ne pominjite, molim vas. Pitajte Vudija Alena šta misli o njima.

fedja

pre 16 godina

Znate kad je JJ prehodni put pobedila top10 igracicu? U Junu. Ocigledno ja da nemoze izdrzi fizicki i psihici kroz 96 utakmica. Predlog 30% manje utakmica onda ce mozda izdrzati do septembra. Tenis se igra za glavom.

predo

pre 16 godina

Prvo, cestitke Jeleni za sve sto je uradila ove godine. Drugo, iznenadio sam se (uglavnom)zrelim komentarima na ovaj prilog. Dvije Jelene, Jankovic i Dementijeva, su za mene fenomeni na zenskom turu. Dementijeva, sa svojim fizickim predispozicijama, kada ne bi imala katastrifalan rekreativni servis i u prosjeku deset duplih gresaka, i kada bi imala malo vise teniske inteligencije, bi bila neprikosnoveno prva, ali eto i sa takvim nedostacima je bila dugo u samom vrhu. Jelena je jos veci fenomen. Servis joj je "slicnog kvaliteta", pa je pravi podvig kada osvoji gem na svoj servis. Za razliku od Dementijeve, nema tako mocan udarac i ipak joj moram priznati malo vecu tenisku inteligenciju od Ruskinje, ali daleko ispod ove Cakvetadze, koja ima takve fizicke predispozicije, da joj je jedino oruzje, koje joj preostaje - njen mozak. Pa cak i ovaj drugi set je vise uzimanje predaha Cakvetadze, kada je vidjela da ide nizbrdo, nego plod nadmocne igre Jankovic. Jelenina igra se uglavnom svodi na njene brze noge i fizicku izdrzljivost i, kad uzmemo u obzir koliko meceva je odigrala ove godine (u Americkom Tenis Magazinu je cak malo podsmjevaju njenom trcanju sa turnira na turnir, ovo je bio logican kraj. Da li ce uspjeti zadrzari svoje trece mjesto sledece godine. Tesko, ako nesto ne promjeni, mada ja jos uvijek imam u glavi njene meceve sa pocetka godine. Prvo sto mora da uradi je da ostavi reket negdje u cosku i dobro se naspava i zelim joj naravno puno srece. Sto se tice ostalih - polufinalisti su se mogli lako predvidjeti nakon prvog dana. Nadam se da Ivanovic i Sarapova nece ubiti danas jedna drugu, jer onda nece imati nikakve sanse u polufinalu. Bolje i odmoran protiv Enan, nego iscrpljen protiv one pametne celice Cakvetadze. Puno srece.

Ron Jeremy

pre 16 godina

Nisam hteo da komentarisem Jecinu igru posle meca sa Enan jer je Belgijanka klasa za sebe, ali ovaj mec sa Cakvatadze je potvrdio ono sto sam rekao pre Madrida a to je da se nesto veoma cudno desava sa Jelenom. Ja ne znam da li je muce ljubavni jadi, da li se zasitila tenisa, da li je umorna...ali ova Jelena ne lici na onu Jelenu sa pocetka sezone. Nema zara,nema volje, cak ni ljutnje nema, svejedno joj kad dobija ili gubi... jos kad se pri tom doda njena poslovicno slaba psiha onda ovakav ishod i nije iznenadjenje.
Videcemo sta ce doneti 2008 ali ovakav kraj sezone ne uliva optimizam. Usla je u crnu seriju poraza i samopouzdanje joj je sad na prilicnom niskom nivou. Ne bi me zacudilo da izgubi i od Bartoli ili joj cak preda mec bez borbe.
Ipak na kraju ne mogu a da ne kazem da i pored ovakvog debakla na zavrsnom turniru sezone Jelena je, generalno uzev, imala veoma dobru sezonu i da treba da bude prezadovoljna postignutim rezultatima. Dalji napredak i postizanje jos boljih rezultata zavisi od nje same. Ona je samoj sebi najveci protivnik i ako taj problem uspesno resi radovacemo se mi ponovo Jecinim pobedama u suprotnom ce zavrsiti poput Dokic ili Miskine.

The Navijac

pre 16 godina

Nakon poraza od one madjarice u finalu, kada je vodila 1:0 u setovima i 5:1 u drugom, mene od Jelene vise nijedan poraz ne moze da iznenadi.

Sjajno je da je medju 10, nadas se da ce i dogodine tamo da se zadrzi.

kanidja

pre 16 godina

U poslednje vreme se ponasa idiotski prema onoj deci koja skupljaju lopte, mnogo je digla nos! Ako joj u sekundi ne dodaju njen smrdljivi, znojavi peskir, ona odmah digne dreku?! Pa nisu ti oni krivi za tvoje gluposti...

Teniser CH

pre 16 godina

Posle dosadasnjih meceva rekao bih spedece:

Najspremnija na turnir je dosla Ana Ivanovic, i Bogu i Aranchi hvala ( pa tek onda team Ane i Roditelji). Zna Arancha sta je jos uvek detetu Ani falilo, a znala je i Ana kako da poslusa i nauci mnogo onog sto nije znala.
Secate li se koliko je bila tanka i sa malom listom udaraca pre 12 meseci? A koliko je fenomenalnih novih udaraca pokazala u zadnja 2 meca, plus ZNANJE kako se igraji big points? Skinula je kgs, grize, ne predaje se, proizvodi aces kad je najteze(i psihicki najpotrebnije). Ima jos prostora za dopunjavanje znanja, i mislim da ce Ana i to zavrsiti.
- Neki kritikuju sto je Enan sravnila Bartoli? Pa naravno, i ja bih kada bi me takva teniserka uhvatila na iznenada i pobedila u polufinalu vaznog grand lsama. Tako se to radi kad se profesionaln igra, a ne tapka / lopta/ i tapse u reket tudjim udarcima kao sto nasa Jelena radi. Tenis je odavno postao ratnicki defile pred publikom i sponzorima, i onaj koji to zna ( a Enan zna) tako se i ponasa.
- Generalni nivo tenisa jos nije dobar za ovaj super turnir, mozda ce sledeci mecevi biti.

sone

pre 16 godina

Svaka Tebi cast Jeco za sve sto si postigla do sada ali nemoj da dozvolis da ti slava uderi u glavu.Tenis je super ali mora da se radi i trenira A MODU OSTAVI ZA KASNIJE.Pusti novinare i radi na sebi i mentalnoj pripremi.TRENING JE CUDO ALI MORA MNOGO DA SE RADI

Adnan

pre 16 godina

Lako je nama da delimo Jeleni savete i kritikujemo je ali je njoj najteze i verovatno je svesna sta je propustila ovim porazom . Ali ni ovo nije smak sveta ,zato Jelena odmori se a posle i sto bolje pripremi za novu sezonu .

Hold kæft

pre 16 godina

Nemam primedbi na to sto je izgubila. Bolji uvek pobedjuje i tu nema sta da se doda, a ni da se porazeni kritikuje. Nemam primedbi na kvalitet JJ, njena pozicija na WTA listi govori dovoljno. Ono sto je iritirajuce kada je JJ u pitanju je njen jezik. Pre par dana je izjavila za stampu, kako ce osvojiti Madrid. Sve se moze brbljanjem, pobedjivati, osvajati turniri, biti prvi na listi. Da ne kazem da devojka nema mere, ili zbog toga sto je priglupa, ili ne moze kontrolisati jezik, koji uvek ima prioritet u odnosu na mozak. Ono kada je, iz ne znam koje blesave pobude, rekla nemackim novinarima kako ona, eto, plati sitnisem saobracajnoj policiji, kada je ovi uhvate u prebrzoj voznji. Ma ok je kritikovati policiju, ali ne pred novinarima druge zemlje. Tice li ih se? Naravno da ne. A ono sto je jos ludje u svemu tome, nikad je i nisu zaustavili, pa prema tome nikad nije ni platila kaznu bez izdatog racuna. Sta zeli JJ? Da kaze kako zna da vozi auto? Ili da kaze kako vozi BMW? Jelo, jezik za zube, radi to sto znas da radis, ne sramoti se palamudeci. Srecno u nastavku karijere i jos uspesnija 2008.

Lala iz Banata

pre 16 godina

@sprite
"Ti si toliko uradila za ovu zemlju da ja i pored bezobrazno lose igre ne smem nista da ti kazem"

Ah, koliko li je uradila za ovu zemlju... a koliko ZA SEBE!? Ta man'te se patriotisanja.
I Jelena i Ana (sad će se dići graja!) su iskoristile odsustvo ili lošu formu vrhunskih teniserki (sestre Vilijams itd...) da bi dospele tu gde jesu. E, sada kada se "zgušnjava" vrh tabele... videćemo.
A što se Jelene tiče, NIKADA ali NIKADA NIKO nije bio No1 a da nije umeo dobro da servira. A Jelena to ne ume, nažalost.

New York

pre 16 godina

To je to,uopste me ne cudi kako je Jelena prosla na turniru...Srecom,imamo Anu Ivanovic koja ide uzlaznom putanjom.Nadam se da ce Ana uspeti da osvoji turnir!

Dusan

pre 16 godina

Ne znam sta da kazem posle svega. Odlican pocetak sezone u Australiji, malo nesrece sa zrebom za AO, par odlicnih partija i jakih pobeda, nesrecan poraz od Klajsters u finalu Sidneja i ipak cini mi se suvise lagan poraz od Serene u Melburnu. Igra na visem nivou, ravnopravna sa najboljima. Losa americka turneja do Carlstona. Odatle pa sve do Nju Jorka poezija, sa par izuzetaka (Vimbldon i lagano nabijanje kompleksa Justine). Padale su Kuznjecova, Vaidisova, Venus, Sarapova. Posle toga... kao da se umorila i jednostavno otaljavala sezonu, cini mi se da je najvise zapela da dobije Devenport u Pekingu jer je poraz na Baliju bio stvarno bruka pre svega za danasnji tenis (zena se vraca iz polu penzije i tuce trecu na svetu). U Madridu su joj se otvorila vrata polufinala, ali evo izgubi od Cakvetadze koja je mnogo pala u formi tokom jeseni. Nije to vise Jelena koju smo gledali tokom sezone. Sta se desava ona najbolje zna. U sustini nema ona nesto mnogo da brani poena do Carlstona, imama odlicnu staratnu poziciju, jer kako treca na svetu bice uvek slobodna u prvom kolu, sto znaci sa jednom pobedom bice vec u cetvrt finalu skoro svakog turnira. Ali glavno pitanje je da li ona zeli da pokusa da ide na vrh? Sama ce odgovoriti na to pitanje tokom ove pauze. Ja se nadam da ona voli izazove, mozda ni sama nije planirala da bude vec sada ovako visoko, pa se i nije najbolje snasla. Ali vrlo brzo, za dva meseca sve ce se videti. Svaka joj cast za ovu sezonu, nadam se da joj nece biti najbolja u karijeri. Pozdrav za sve ljubitelje tenisa.

Ulaga

pre 16 godina

OK,verovatno cemo sad uskoro poceti da citamo komentare tipa, kako je i trce mesto fantastican uspeh.Jelena ako se ubrzo ne trgne, batali tabloide i pocne ozbiljno da trenira,nema sta da trazi u teniskom vrhu.Jer u tenisu jednom kad krenes na dole,otisao si.

Vladimir

pre 16 godina

Sve je ok i glupo je kuditi zlonamerno 3. igraca na svetu ali slozicete se da ovde ima mnogo protora za korekciju. Psiholoski Jeca nam je jako tanka, jako jako.

Boj ne bije puska ubojita, vec boj bije srce u junaka.

ZOx

pre 16 godina

Ma ja se nadam da je ovo samo faza.
Kada bi do kraja godine poboljsala servis, ima da ih bije sve naredne godine. Nikada se ne zna.

plu

pre 16 godina

Ona NIKAD ali NIKAD nece bit bolja nego sto je sad,samim tim nece bit najbolja.I mnogo mi se brate folira,istripovana je do bola.Ali zato je jedna ANA IVANOVIC!!!

Milica

pre 16 godina

Jelena je i prosle godine upala u krizu, redjala je poraz za porazom. Cini mi se da se to ponavlja. Volja, zelja, snaga... Nista od toga nije pokazala u ovom mecu, a realno, sa njenim mogucnostima moze daleko. Ubice je malodusnost. Nadamo se tvom brzom povratku.

Prijedor RS

pre 16 godina

Ja bih malo opet prebacio lopticu na njen strucni stab. Problem nije u Jeci, ona se trudi i zahvaljujuci iskljucivo tome je na mestu 3.
Jelena ima neosporan kvalitet i potencijal da pobedi svakoga i Enanovu, cura je bila najbolja juniorka i trenirala kod najboljih trenera na svetu.
Ona to pokaze na terenu u odredjenim trenucima i zablista za divljenje ali ima velike oscilacije u igri i nema niti ce imati neka nova resenja za stare probleme, neke teniserke. A tim stvarima treba da se bavi STRUCNI STAB!
Voleo bih ako bi neko mogao da mi objasni ko su ljudi u njenoj lozi, ja sam njenog trenera video prvi put veceras, i to neki stariji cicica, neznam ko je i nekazem da je los, al mi se ne svidja na prvi pogled.
Obrazlozenja:
Prvi put ga vidim na mecu, a Carlosa Rodrigeza vise prikazuju nego Enan ili onu Federerovu curu (psiholog mu je sigurno najveci) ili Aninog trenera itd. Prikazuju ih zato sto se isticu u toku meca navijaju, dobacuju sugestije i stalno motivisu igrace da nema oscilacija u igri. Tenis je brz sport, puno poena i mali pad u igri uzrokuje veliki broj poena za protivnika. Zamislite u kosarci da nema tajm auta, mali pad igre, srljanje, neko se razigra kod protivnika i protivnik se odlepi na 20 koseva. E da se to nebi deslilo tu je trener da kaze ALO BRE STA RADITE!! TAJM AUT!
Jeleni treba mladji trener smeker prefrigani kao rodrigez, malo pokvaren da bi bio dobar psiholog (naravno posten prema jeci), uporan do zadnjeg samouvjeren, koji bi je totalno konrolisao i govorio joj sta ce raditi dok je na terenu i koji bi sa njom provodio dane i dane vjezbajuci sa njom neke poteze i sve Jelenine slabosti, neko ko bi bi se trudio do zadnjeg.
A u Jeleninoj lozi cesto sedi samo njena mama! Bez trenera! ma ajte molim vas, nije njena mama resenje za teniske probleme. Neznam koliki ona ima uticaj na Jelenu al sam siguran da njena cerka nemoze napredovati na taj nacin. Ona je tu kao mama da je podrzi i svaka joj cast za to al bi puno bolje pomogla svojoj cerki da ju je poslala sa trenerom na turnir umesto nje.
Ako nista sa njim dok putuje u avionu ili dok jedu dotakli bi se bar slucajno nekog problema na terenu o kom bi pricali uz strucnu sugestiju.

NAVIJAC

pre 16 godina

Iako sam veliki navijac Jelene,to je jedina nasa sportstkinja (u pojedinacnoj konkurenciji)ciji porazi mene stvarno zaloste,I RAZBESNE ali njena nonsalantnost pri poenu pri 1:0za nju na mrezi i glumatanje sa krivljenjem tela posle tog poena govori o Njenoj totalnoj nezrelosti.Takav postupak ne prilici ni detetu od 8 godina koji se takmici na prvenstvu kluba a kamoli devojci koja ima toliko kvaliteta u igri da ima malo vise,grubo receno,pameti vec bi pomela vecinu igracica izuzev mozda udaracice tipa ,Venus,Serena i Ana Ivanovic.Stavrno mi je zao zbog mog kometara ali sam prosto isfrustriran kada neko kao Jelena koja ima stofa da bude jedna od najboljih igracica na svetu se ponasa kao razmazena balavica.Svako ima pravo na svoj zivot tako da i mi koji navijamo imamo pravo da budemo razocarani u nase igrace ne zbog nekvalitetne igre nego zbog totalno neprofesionalnog odnosa prema igri.Toliki sportisti na svetu bi "prodali dusu" da imaju to sto poseduje Jelena a ona to sto joj je bogom danom(i steknuto velikim radom)traci na glup i zalostan nacin.Nadam se da ce u ovoj pauzi shvatiti koliko jos u njoj lezi potencijala i da ce ozbiljno porazgovarati sa nekim psihologom koji joj je potrebniji nego onaj jadni trener koji je hteo da pocupa kosu u svom ringu.Pozdrav i izvinjavam se zbog gorcine ali morao sam negde da napisem nesto jer sam posle meca hteo da puknem(nekada sam se bavio takmicarski sportom i najvise me je nervirala indolentnsot i neozbiljnost u igri)

miki_pancevo

pre 16 godina

E draga moja Jelena, sa ovakvim igrama samo je pitanje vremena kada ce te polako druge izgurati iz prvih deset, a veoma lako moguce i vise.... Zalazak zvezde.....
mada, treci u svetu, i tu si dobro dogurala....
Miki

XXX

pre 16 godina

Sve su one odigrale masu meceva, i sve su umorne... Nije bas izgovor.
Shit happen.
A ako je do decka, pa toliko lijepih srba! Motivisite je momci malo! :)
Naprijed Ana!!!!!!!!

zemunac

pre 16 godina

Jelena pored talenta i nespornog teniskog znanja ima dva velika nedostatka, loš servis i slabost na psihološkom planu. Uz dobrog trenera moguće je usavršiti i značajno popraviti servis, ali se bojim da za psihološku pripremu će trebati mnogo više truda. Ovo je dokaz zašto JJ neće skoro biti prva, nije ona lošija teniserka od Enan ili Ivanovićeve, ali je labilna osoba, odnosno nema ono najpotrebnije za velikog sportistu, a to je pobednički mentalitet i vera u sebe, čak i kad ne ide sve kako treba tokom meča. Nema onu "žicu" koja je nekad krasila naše košarkaše i vaterpoliste koji su često preokretali izgubljene mečeve i pobeđivali objektivno jače protivnike. Zato tipujem na Anu da će biti broj 1 za koju godinu.

Disco Stu

pre 16 godina

E moja Jelena, odigrala si najjadniji tenis u ova 2 dana od kad te pratim. Ovo je bilo tuzno. Kao i Zvezda...

Pomalo me podseca na Svetsko u fudbalu, mi ih digli u neba sto su se plasirali, a nas tamo na prvenstvu svi posteno izmasakrirali.
To nam je izgleda u krvi.
Kada treba da se stisnu zubi i kad treba da igra nesto "odlucujuce", nema nas (ih) nigde.
Sto se uopste trudila da se plasira za ovaj turnir (i sto je uopste dosla), kad nije imala nameru da uopste ostvari neki cilj. Preveliki je problem na deonici Mali mozak - Veliki mozak.

Ali zato Ana kida i to je jedino bitno.
Napred Ana uz tebe smo.

Boki

pre 16 godina

Sta se desava sa Jelenom?Mozda je trenutno bez decka.Ako je to u pitanju lako ce se resiti.Jeco ja sam trenutno slobodan pa se javi ali pozuri.
Pozdrav Boki.
PS.Bice bolje u 2008.
Pozdrav Boki.

Caki

pre 16 godina

Mislim da Jeca ostaje na trecem mestu?
Pa nista nije od bodova tragicno izgubljeno, jer nije ni Kuznjecova dobila bodove. A ove ostale su bile dosta ispod Jece, ne racunajuci Enan.

branko

pre 16 godina

Они који се љуте на Јелену немају право, а они који су разочарани су наивни.
Већ сам једном рекао, да је Јеленино 3, место на АТП листи које држи више месеци, ПОДВИГ НАД ПОДВИЗИМА. Не верујем да је у последњих 20 година до тог места на светској листи, било мушкој, било женској доспео неко са толико недостатака у игри, неко ко нема сервис, ко не излази на мрежу, ко нема скраћених лопти, ко нема сигурности и самопоуздања да сачува било коју предност. Јелена има одличну игру са основне линије и беспрекорно залагање и само са тим квалитетима досегла је фрапантно висок пласман. Ја се плашим да на њему неће бити још дуго. Листа оних које она НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ тренутно садржи 3 имена: Енан, Ивановић и Чакветадзе, али ће се она увећавати. Наравно, Јелена је врло млада и има времена да много тога поправи али бих волео да се јави неко ко је приметио било какав напредак у њеној игри, а ови недостаци нису од јуче. Но, Јелена је заслужила поштовање и захвалност свих нас, заслужује да је и даље бодримо, али искључиво од ње зависи да ли ће и даље бити у светском врху или ће 2007. година у будућности бити само њено и наше лепо сећање. Моја ЖЕЉА да не буде тако је много већа од оптимизма.

Ja sam

pre 16 godina

Zato sto znam kako ce da napadnu jelenu oni koji nisu dobronamerni, ponavljam za podsecanje da je sinoc dobila blistavu nagradu:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2007&mm=11&dd=08&nav_id=271394

milos

pre 16 godina

Steta sto necemo moci da gledamo srpsko polufinale,eventualno finale ali nema veze.Jelena je ove godine odigrala skoro 100 meceva i nije mogla vise.Mislim da ne stoji prica o tome da se nije dovoljno trudila i borila,jednostavno sustigao ju je umor.Nema veze,treba jos odati priznanje za rezultate ove sezone

tomkarlo

pre 16 godina

Čestitam Jeleni na svemu što je uradila u ovoj godini, ali bih je posavetovao da prođe ozbiljne psihološke pripreme (sa pravim stručnjacima - koštali koliko bilo).

ogi

pre 16 godina

ma uzas!katastrofalno je odigrala zadnjih nekoliko turnira ukljucujuci i ovaj u Madridu.Valja ce sledece godine krenuti na bolje kao ovogodisnja sezona,ali sa boljim krajem...Ana i Nole nam sada ostaju da ih bodrimo i nadamo se Aninoj pobedi protiv Sarapove,a nakon toga i Zestin Enan da KONACNO poklekne!

Nestabilni

pre 16 godina

Posle 6:0 u drugom setu video sam Jelenu uz Anu i Mariju u polufinalu i razmišljao da li mogu da sruše Žistin Enan.
Kad ono šok: opet ''psihička nestabilnost'' u situaciji kada je ustvari Jelena objektivno bila u velikoj psihološkoj prednosti.

Ako nastavi ovako promenjivo da igra, svi mi koji je gledamo postaćemo pomalo i sami psihički nestabilni.

irule

pre 16 godina

Nazalost, u ova dva meca imali smo priliku da vidimo ceo asortiman Jeleninih najslabijih tacaka i jedva nekoliko poteza koji bi podsetili da je ona zapravo treca teniserka na svetu. Metaforicki kao da je sav talog ostao za sam kraj sezone.
Sada nema potrebe analizirati celu sezonu i traziti u svakom mecu po nekoliko gresaka, lepo neka pogleda ova tri sata tenisa iz Madrida i taman na gomili ima sve elemente koje treba da popravi. Sve je tu, los servis, psihicka nestabilnost, lezernost u odlucujucim trenucima... Ako popravi makar 30% od ovoga sledece godine cemo je gledati u finalu. Puno srece, nadam se da je ovaj turnir bio poucan!

uzice

pre 16 godina

JECO, svaka tebi čast. Toliko mečeva, toliko snage, pa i ti si živ čovek. Toliko smo se puta radovali sa tobom. Sada znaj da mnogi od nas ćute sa tobom. Želim ti uspešan odmor a onda ponovo u radost igranja tenisa. Ti to umes.

зоран

pre 16 godina

Свако ко је гледао Јеленине мечеве у задње време може да види да у Јелениној игри хвали воља, хтење, жеља... Ово није она Јелена која је харала тениским теренима ове године а надам се да је то последица пре свега умора због превеликог броја турнира које је одиграла.... надам се да је само то и да ћемо је поново гледати у самом врху са пуно елана и жеље јер искрено овде игром и није заслужила 1/2 имала је срећу да Серена одустане а и данас против Чакветадзеове јер играла за 0 (нулу) без воље. Боља иде даље. Што се тиче Енанове ја мислим да ће она сигурно освојити а то што неко успе да победи Енанову је само лош дан Белгијанке недостатак среће и пука случајност (као у мушком тенису Федерера) Бартоли је победила Енанову у 1/2 Финалу Вимбледона па је данас од исте пукла 6-0 6-0, једино што остале играчице нису на сваком турниру у 1/2 финалу играле против Енанове па нису набиле комплекс као Јелена (8 мечева ове године).
Јецо пријатан одмор и да се вратиш у правој форми

Miki

pre 16 godina

Prijatelj je onaj ko je uz tebe i kada je tesko, a ne samo kada cvetaju ruze.
Zato Jecko samo napred, i dalje si u samom vrhu, i doci ces do jos mnogo pobeda. Nista nije izgubljeno sto se ne moze nadoknaditi.

vladimir

pre 16 godina

Draga Jelena, mislim da je tebi najvise zao.
Imali si sjajnu sezonu, znas koji su ti mane...Zelim ti jos bolju 2008.
Znam da ces napredovati, jer si postala to sto jesi zahvaljujuci tvom radu.
ROCK JJ1

sprite

pre 16 godina

Ti si toliko uradila za ovu zemlju da ja i pored bezobrazno lose igre ne smem nista da ti kazem
ti i sama znas da nisi smela dopustiti da te ova nesrecnica neuhranjena porazi, i zbog same cinjenice da se na ovom turniru vidi apsolutno sve. 3 meca svako sa svakim, i zna se, samo najbolji prolaze. Ove godine ti nisi medju najboljima. al izgleda da to na tebe puno ne utice, kad imas snage na kraju ove ocajne partije da se i nasmejes.. a nasmejao bi se i ja da nisam igrao keca na kladzi..
Nek si ti nama ziva i zdrava

Veki

pre 16 godina

Neka se zlobnici dive Jeleni na do sada postignutim ogromnim rezultatima, i neka po svom obicaju ne pljuju zlurado po ovoj izvanrednoj devojci i vrhunskoj teniserki zbog jedne faze slabosti na koju svi sportisti imaju pravo

svetlana

pre 16 godina

Razmisljam sta danapisem, prvo mi dodje: steta!, pa onda: koliko me nervira ovim polovicnim naporom u mecu, pa onda, ma dobar je ona covek, nije sve u tenisu, i na kraju, konacno: lepo je Jelena sto si dobar covek, al' bre i ja sam dobar covek, al da mi je Bog dao roditelje koji su hteli da me podrze u mojim sportski ambicijama, i da mi je Bog dao talenat kao tebi, ma cepala bih brate u svakommecu dok se ne izlizu trava, sljaka, tepih, pvc, parket, zemlja, otrezni se Jelena i daj 100% od sebe bar na ovim velikim turnirima..i evo, opet se vratih na pocetak....steta!

Zorana

pre 16 godina

Jelena, odmori se, naspavaj i sto pre ovo zaboravi. Poradi na servisu, na mentalnom planu i strpljenju i vidimo se na Australian Openu!

Janko

pre 16 godina

Kako ste napisali "psiholoski faktor na Jeleninoj strani"!? Jelena je upravo tu najslabija, kada joj je oduzela servis u 3. setu potpuno je stala... toliko o psihickoj stabilnosti ..

Thunder Bird

pre 16 godina

Jeco, glavu gore, idemo dalje. Ti si veliki covek i veliki sportista. Ko za tebe moze ruznu rec da kaze, neka ga Bog cuje. Mi te volimo!

zokica

pre 16 godina

da li moguce da je jeleni potpuno svejedno?igra bez zara,motiva,radosti.na momente po kvalitetu kao da je 103 na svetu.znam da je sve stvorila svojim radom ali da je sada doslo vreme za rasprodaju.tuzno.

svetlana

pre 16 godina

Razmisljam sta danapisem, prvo mi dodje: steta!, pa onda: koliko me nervira ovim polovicnim naporom u mecu, pa onda, ma dobar je ona covek, nije sve u tenisu, i na kraju, konacno: lepo je Jelena sto si dobar covek, al' bre i ja sam dobar covek, al da mi je Bog dao roditelje koji su hteli da me podrze u mojim sportski ambicijama, i da mi je Bog dao talenat kao tebi, ma cepala bih brate u svakommecu dok se ne izlizu trava, sljaka, tepih, pvc, parket, zemlja, otrezni se Jelena i daj 100% od sebe bar na ovim velikim turnirima..i evo, opet se vratih na pocetak....steta!

branko

pre 16 godina

Они који се љуте на Јелену немају право, а они који су разочарани су наивни.
Већ сам једном рекао, да је Јеленино 3, место на АТП листи које држи више месеци, ПОДВИГ НАД ПОДВИЗИМА. Не верујем да је у последњих 20 година до тог места на светској листи, било мушкој, било женској доспео неко са толико недостатака у игри, неко ко нема сервис, ко не излази на мрежу, ко нема скраћених лопти, ко нема сигурности и самопоуздања да сачува било коју предност. Јелена има одличну игру са основне линије и беспрекорно залагање и само са тим квалитетима досегла је фрапантно висок пласман. Ја се плашим да на њему неће бити још дуго. Листа оних које она НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ тренутно садржи 3 имена: Енан, Ивановић и Чакветадзе, али ће се она увећавати. Наравно, Јелена је врло млада и има времена да много тога поправи али бих волео да се јави неко ко је приметио било какав напредак у њеној игри, а ови недостаци нису од јуче. Но, Јелена је заслужила поштовање и захвалност свих нас, заслужује да је и даље бодримо, али искључиво од ње зависи да ли ће и даље бити у светском врху или ће 2007. година у будућности бити само њено и наше лепо сећање. Моја ЖЕЉА да не буде тако је много већа од оптимизма.

Thunder Bird

pre 16 godina

Jeco, glavu gore, idemo dalje. Ti si veliki covek i veliki sportista. Ko za tebe moze ruznu rec da kaze, neka ga Bog cuje. Mi te volimo!

Miki

pre 16 godina

Prijatelj je onaj ko je uz tebe i kada je tesko, a ne samo kada cvetaju ruze.
Zato Jecko samo napred, i dalje si u samom vrhu, i doci ces do jos mnogo pobeda. Nista nije izgubljeno sto se ne moze nadoknaditi.

sprite

pre 16 godina

Ti si toliko uradila za ovu zemlju da ja i pored bezobrazno lose igre ne smem nista da ti kazem
ti i sama znas da nisi smela dopustiti da te ova nesrecnica neuhranjena porazi, i zbog same cinjenice da se na ovom turniru vidi apsolutno sve. 3 meca svako sa svakim, i zna se, samo najbolji prolaze. Ove godine ti nisi medju najboljima. al izgleda da to na tebe puno ne utice, kad imas snage na kraju ove ocajne partije da se i nasmejes.. a nasmejao bi se i ja da nisam igrao keca na kladzi..
Nek si ti nama ziva i zdrava

Zorana

pre 16 godina

Jelena, odmori se, naspavaj i sto pre ovo zaboravi. Poradi na servisu, na mentalnom planu i strpljenju i vidimo se na Australian Openu!

Nestabilni

pre 16 godina

Posle 6:0 u drugom setu video sam Jelenu uz Anu i Mariju u polufinalu i razmišljao da li mogu da sruše Žistin Enan.
Kad ono šok: opet ''psihička nestabilnost'' u situaciji kada je ustvari Jelena objektivno bila u velikoj psihološkoj prednosti.

Ako nastavi ovako promenjivo da igra, svi mi koji je gledamo postaćemo pomalo i sami psihički nestabilni.

NAVIJAC

pre 16 godina

Iako sam veliki navijac Jelene,to je jedina nasa sportstkinja (u pojedinacnoj konkurenciji)ciji porazi mene stvarno zaloste,I RAZBESNE ali njena nonsalantnost pri poenu pri 1:0za nju na mrezi i glumatanje sa krivljenjem tela posle tog poena govori o Njenoj totalnoj nezrelosti.Takav postupak ne prilici ni detetu od 8 godina koji se takmici na prvenstvu kluba a kamoli devojci koja ima toliko kvaliteta u igri da ima malo vise,grubo receno,pameti vec bi pomela vecinu igracica izuzev mozda udaracice tipa ,Venus,Serena i Ana Ivanovic.Stavrno mi je zao zbog mog kometara ali sam prosto isfrustriran kada neko kao Jelena koja ima stofa da bude jedna od najboljih igracica na svetu se ponasa kao razmazena balavica.Svako ima pravo na svoj zivot tako da i mi koji navijamo imamo pravo da budemo razocarani u nase igrace ne zbog nekvalitetne igre nego zbog totalno neprofesionalnog odnosa prema igri.Toliki sportisti na svetu bi "prodali dusu" da imaju to sto poseduje Jelena a ona to sto joj je bogom danom(i steknuto velikim radom)traci na glup i zalostan nacin.Nadam se da ce u ovoj pauzi shvatiti koliko jos u njoj lezi potencijala i da ce ozbiljno porazgovarati sa nekim psihologom koji joj je potrebniji nego onaj jadni trener koji je hteo da pocupa kosu u svom ringu.Pozdrav i izvinjavam se zbog gorcine ali morao sam negde da napisem nesto jer sam posle meca hteo da puknem(nekada sam se bavio takmicarski sportom i najvise me je nervirala indolentnsot i neozbiljnost u igri)

зоран

pre 16 godina

Свако ко је гледао Јеленине мечеве у задње време може да види да у Јелениној игри хвали воља, хтење, жеља... Ово није она Јелена која је харала тениским теренима ове године а надам се да је то последица пре свега умора због превеликог броја турнира које је одиграла.... надам се да је само то и да ћемо је поново гледати у самом врху са пуно елана и жеље јер искрено овде игром и није заслужила 1/2 имала је срећу да Серена одустане а и данас против Чакветадзеове јер играла за 0 (нулу) без воље. Боља иде даље. Што се тиче Енанове ја мислим да ће она сигурно освојити а то што неко успе да победи Енанову је само лош дан Белгијанке недостатак среће и пука случајност (као у мушком тенису Федерера) Бартоли је победила Енанову у 1/2 Финалу Вимбледона па је данас од исте пукла 6-0 6-0, једино што остале играчице нису на сваком турниру у 1/2 финалу играле против Енанове па нису набиле комплекс као Јелена (8 мечева ове године).
Јецо пријатан одмор и да се вратиш у правој форми

vladimir

pre 16 godina

Draga Jelena, mislim da je tebi najvise zao.
Imali si sjajnu sezonu, znas koji su ti mane...Zelim ti jos bolju 2008.
Znam da ces napredovati, jer si postala to sto jesi zahvaljujuci tvom radu.
ROCK JJ1

Veki

pre 16 godina

Neka se zlobnici dive Jeleni na do sada postignutim ogromnim rezultatima, i neka po svom obicaju ne pljuju zlurado po ovoj izvanrednoj devojci i vrhunskoj teniserki zbog jedne faze slabosti na koju svi sportisti imaju pravo

Ja sam

pre 16 godina

Zato sto znam kako ce da napadnu jelenu oni koji nisu dobronamerni, ponavljam za podsecanje da je sinoc dobila blistavu nagradu:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2007&mm=11&dd=08&nav_id=271394

Mardok

pre 16 godina

Svojim istrčavanjem ovde - "mislim da će ostati na trećem mestu", jedan "klinac" objasnio je svu Jeleninu muku. Većini je lista najvažnija. Nije tako. Prvo, ona nije napravila veliku razliku u bodovima, Ana ima samo trista bodova manje i već je ta razlika simbolična. Šarapova nije daleko od Ane a vraća se ubedljivo. Drugo, neće ostati na trećem mestu, pitanje je dana kad će početi da pada. Treće, njen način igre ne može više bodova da joj donese. Ali, nije Jelena ništa kriva. Ona se uklopila u sveopšti talas zanosa, koji joj je ova nerazumna teniska nacija nametnula, a to je ta famozna lista. Ona je svoju igru bazirala na prikupljanju poena, a malo je uradila da tu igru digne na svetski nivo. Na kojem je mestu Nalbandijan? Ona je i sama poverovala da je "treća na planeti" i sad plaća danak ovoj zabludi. I neka beži od tabloida. Jedan, koji ju je dizao u nebo, juče ju je bacio u kanal. Da, takav je naslov bio - Jelena u kanalu! Sramno. Ona mora iz osnova da promeni sve u svojoj igri, mora da odustane od dodvoravanja pučini koja će joj prva okrenuti leđa ako "do kraja godine" ne bude "No1" i koja joj šalje glupe poruke - "Jeco, pile naše...", ili "Nema veze, Jeko, AOpen je tvoj..." Za to je potrebno vremena, novi trener sa novim koncepcijama... Naravno da se servis može popraviti, nauči se i izlazak na mrežu, forhend može da bude jači (bekhend ima dobar), kretanje odlično (ali bolje je da manje trči a jače da udara, jer ona u trećem setu upravo nije imala snage), i sve stvari doći će na svoje mesto. Ne volim ljude koji sad potpuno otpisuju Jelenu, a ona će u februaru napuniti tek dvadeset i treću. Danas su Šarapova i Ana jače od nje (Marija je dugo bila povređena, a bila je prva u devetnaestoj godini), igraju totalni tenis, mlađe su, igraju snažno, Čakvetadze napreduje, Hantuhova i Vajdišova jače su od nje, jer neguju savremenu igru, ali Jelena ima talenta i ako ne bude više gledala u listu, nego u igru, a u liste neka gledaju oni koji o tenisu malo znaju, imaće šanse da osvoji bar neki važniji turnir. Njeno treće mesto na listi (zaboga, ne na "planeti"), ako ga uskoro izgubi, niko više neće ni pominjati. Psihologe ne pominjite, molim vas. Pitajte Vudija Alena šta misli o njima.

free lancer

pre 16 godina

Za jednu vrhunsku sportiskinju sinoć je pala zavesa na sezonu 2007. U sezoni sa dosta uspona i vrlo malo padova JELENA može okačiti reket o klin do početka ciklusa turnira pre prvog GS u 2008.Pitanje je realno šta do tada. - Prvo i normalno regenerisati pokidano i izlomljeno telo i dušu. Treba se setiti one scene iz FED kupa sa Slovakinjama kada je ležala pored svoje klupe i čekala pomoć fizioterapeuta. Svi znamo u kakvom stanju je došla na meč i od tada je mene lično kupila za sva vremena. Dugo pratim sport i nisam našao ni jedan primer sličnog požrtvovanja jednog sportiste u poslednjih 30 godina, da toliko iscrpljen, povredjen i slomljen nastupi za državni tim u jednom napornom meču. Svaka čast i zato se ona za mene uvek piše velikim slovima JELENA JANKOVIĆ. Nije ni pokušala da pravi alibi za sebe ni u jednoj situaciji pre tog meča za razliku od Ane kod koje je sve misteriozno oko tog nastupa. Nebitno tenis je individualni sport, bar njih troje ovoj zemlji ne duguju ništa i molio bih političare da ne pokušavaju da im pružaju nikakvu vrstu pomoći jer svakom sportu i sportisti kome je počeo da pomaže neki politički klan propao je. Zato njima trojma je potrebna podrška nas navijača jer oni ovaj napaćeni i namučeni narod uvažavaju i ponose se njime.Nama je svojstveno da posle nekog kraha zaboravimo prethodne uspehe. Za JELENU znamo da je kao feniks - pre sezonu - dve podigla se iz pepela. Posle serije očajnih rezultata bila je pred odlukom da napusti tenis. I sad lično mislim da joj je potreban psiho terapeut nego fizioterapeut. Lično mislim da je za nju najbolji psihoterapeut Beograd, prijatelji, porodicno okruženje plus sve ono što ima na ovom Balkanu.Tek tada će to biti pravi osmeh JJ a ne ovaj plastično američki koji vidimo tokom Mastersa.
Zato strplenja, poštovanja i naravno ljubavi prema svim tim klincima i klincezama koji "teraju" lopticu od Ulan Batora do Nju Hejvena od Osla do Johanezburga od Gren Slem turnira do minornih čelindžera. Biće uspeha i neuspeha ali sport je to a oni - pa oni su NAŠI ljubimci....druge nemamao (dok ne stignu ovi što im duvaju za vrat....) i tada ćemo opet biti ponosni jer oni su N A Š I

kanidja

pre 16 godina

U poslednje vreme se ponasa idiotski prema onoj deci koja skupljaju lopte, mnogo je digla nos! Ako joj u sekundi ne dodaju njen smrdljivi, znojavi peskir, ona odmah digne dreku?! Pa nisu ti oni krivi za tvoje gluposti...

irule

pre 16 godina

Nazalost, u ova dva meca imali smo priliku da vidimo ceo asortiman Jeleninih najslabijih tacaka i jedva nekoliko poteza koji bi podsetili da je ona zapravo treca teniserka na svetu. Metaforicki kao da je sav talog ostao za sam kraj sezone.
Sada nema potrebe analizirati celu sezonu i traziti u svakom mecu po nekoliko gresaka, lepo neka pogleda ova tri sata tenisa iz Madrida i taman na gomili ima sve elemente koje treba da popravi. Sve je tu, los servis, psihicka nestabilnost, lezernost u odlucujucim trenucima... Ako popravi makar 30% od ovoga sledece godine cemo je gledati u finalu. Puno srece, nadam se da je ovaj turnir bio poucan!

Hold kæft

pre 16 godina

Nemam primedbi na to sto je izgubila. Bolji uvek pobedjuje i tu nema sta da se doda, a ni da se porazeni kritikuje. Nemam primedbi na kvalitet JJ, njena pozicija na WTA listi govori dovoljno. Ono sto je iritirajuce kada je JJ u pitanju je njen jezik. Pre par dana je izjavila za stampu, kako ce osvojiti Madrid. Sve se moze brbljanjem, pobedjivati, osvajati turniri, biti prvi na listi. Da ne kazem da devojka nema mere, ili zbog toga sto je priglupa, ili ne moze kontrolisati jezik, koji uvek ima prioritet u odnosu na mozak. Ono kada je, iz ne znam koje blesave pobude, rekla nemackim novinarima kako ona, eto, plati sitnisem saobracajnoj policiji, kada je ovi uhvate u prebrzoj voznji. Ma ok je kritikovati policiju, ali ne pred novinarima druge zemlje. Tice li ih se? Naravno da ne. A ono sto je jos ludje u svemu tome, nikad je i nisu zaustavili, pa prema tome nikad nije ni platila kaznu bez izdatog racuna. Sta zeli JJ? Da kaze kako zna da vozi auto? Ili da kaze kako vozi BMW? Jelo, jezik za zube, radi to sto znas da radis, ne sramoti se palamudeci. Srecno u nastavku karijere i jos uspesnija 2008.

uzice

pre 16 godina

JECO, svaka tebi čast. Toliko mečeva, toliko snage, pa i ti si živ čovek. Toliko smo se puta radovali sa tobom. Sada znaj da mnogi od nas ćute sa tobom. Želim ti uspešan odmor a onda ponovo u radost igranja tenisa. Ti to umes.

Boki

pre 16 godina

Sta se desava sa Jelenom?Mozda je trenutno bez decka.Ako je to u pitanju lako ce se resiti.Jeco ja sam trenutno slobodan pa se javi ali pozuri.
Pozdrav Boki.
PS.Bice bolje u 2008.
Pozdrav Boki.

milos

pre 16 godina

Steta sto necemo moci da gledamo srpsko polufinale,eventualno finale ali nema veze.Jelena je ove godine odigrala skoro 100 meceva i nije mogla vise.Mislim da ne stoji prica o tome da se nije dovoljno trudila i borila,jednostavno sustigao ju je umor.Nema veze,treba jos odati priznanje za rezultate ove sezone

Vanja

pre 16 godina

Prosto ne mogu da verujem da je ogromna i ubedljiva kolicina komentara vrlo kulturna. Mi se definitivno popravljamo, a nadam se i JJ sledece godine.

igysa

pre 16 godina

Ej nemojte sad svi da pljujete po Jeleni ! To koliko Jelena zaista vredi, kakav potencijal ima i kako zna da odigra pokazala je u drugom setu. To je skoro ona prava Jelena - setanje protivnice levo desno, malo koja igtracica na planeti moze tako nesto. I ja bre volim da gledam Anu lepoticu, i uz sve simpatije- ali Jelena jeste kompletnija igracica i tacka! Da li bi Ana mogla da napravi i onoliko brejkova koliko je Jelena sinoc napravila, toliko razmena lopti u jednom poenu, i takvu odbranu - nema sanse ! Protiv onako raspolozene Cekvatadze, nema sanse ! Jelena je, kad je ide, bez premca najsarmantnija na WTA ! Njen osmeh i salatanstvo, duh koji ima kad dobro igra - nema premca ! U trecem setu nije imala bas ni malo srece, a psihofizicki zamor je dosao do maksimimuma pri kraju.
Najveci problem Jelene Jankovic su psiholoski padovi koje ima, i nadamo se svi da ce nauciti da ih prevlada kada bude i fizicki odmornija. Jelena jeste kompletan igrac ! Pogledajte serve u drugom setu - sta im je falilo, kolkiko je ja pratim, ona JESTE popravila servis u zadnje vreme, i nadam se da ce se konacno odmoriti, mentalno poraditi na sebi i u novoj sezoni ponovo pokazati tenis koji je uzivanje gledati !

Disco Stu

pre 16 godina

E moja Jelena, odigrala si najjadniji tenis u ova 2 dana od kad te pratim. Ovo je bilo tuzno. Kao i Zvezda...

Pomalo me podseca na Svetsko u fudbalu, mi ih digli u neba sto su se plasirali, a nas tamo na prvenstvu svi posteno izmasakrirali.
To nam je izgleda u krvi.
Kada treba da se stisnu zubi i kad treba da igra nesto "odlucujuce", nema nas (ih) nigde.
Sto se uopste trudila da se plasira za ovaj turnir (i sto je uopste dosla), kad nije imala nameru da uopste ostvari neki cilj. Preveliki je problem na deonici Mali mozak - Veliki mozak.

Ali zato Ana kida i to je jedino bitno.
Napred Ana uz tebe smo.

branko

pre 16 godina

Наставак мог коментара под бр. 30 који је , видим добио значајну подршку.
Рекао сам да у Јелениној игри нема неких важних елемената. Зашто? У тениском смислу, зна Јелена и да скрати лопту и да игра на мрежи, па чак и да сервира. Проблем је у њеној ФИЛОЗОФИЈИ игре. Ево невероватног примера који све казује: У оном * чувеном* мечу са Mађарицом којој мало ко од нас зна име, кад је Јелена водила са 1:0 и 5:1 па ипак изгубила меч, у једном часу ТВ објављује статистику: Јелена 6 винера и 8 грешака (или обрнуто) а Мађарица 22 винера и 36 грешака (цифре можда нису прецизне, али је ред величине сигурно био такав). Шта ово значи ? Значи да Мађарица ИГРА а Јелена враћа лоптице и искључиво од Мађарице зависи како ће се то завршити. Знамо како се завршило.
То је суштина Јеленине тениске филозофије : она не ОСВАЈА поене него чека да их противница ИЗГУБИ ! Скоро је неверованто да се таквом филозофијом, која је по мом мишљењу апсолутно погрешна може доспети тако високо на АТП листи. Ана и Новак, на срећу, имају супротан и исправан приступ. Они увек настоје да ВОДЕ игру и успевају у мери у којој им противник то дозволи.
Да ли се код Јелене ово може променити? Био бих много већи оптимиста кад би та промена била условљена увећањем тениског знања. Међутим, Јелена има врхунско тениско знање, али је проблем у структури њене личности. Не знам да ли је ту нешто могуће променити. Ако би она или неко други проценио да јесте, било би корисно да на почетку следеће сезоне Јелена одигра неколико лакших турнира и у игри са слабијим противницама испроба ту нову тениску филозофију. Ако се то не догоди, неминовно следи можда лагани, а можда и доста убрзани пад на АТП листи. Надам се да нико не сумња у добронамерност мог текста

tomkarlo

pre 16 godina

Čestitam Jeleni na svemu što je uradila u ovoj godini, ali bih je posavetovao da prođe ozbiljne psihološke pripreme (sa pravim stručnjacima - koštali koliko bilo).

zemunac

pre 16 godina

Jelena pored talenta i nespornog teniskog znanja ima dva velika nedostatka, loš servis i slabost na psihološkom planu. Uz dobrog trenera moguće je usavršiti i značajno popraviti servis, ali se bojim da za psihološku pripremu će trebati mnogo više truda. Ovo je dokaz zašto JJ neće skoro biti prva, nije ona lošija teniserka od Enan ili Ivanovićeve, ali je labilna osoba, odnosno nema ono najpotrebnije za velikog sportistu, a to je pobednički mentalitet i vera u sebe, čak i kad ne ide sve kako treba tokom meča. Nema onu "žicu" koja je nekad krasila naše košarkaše i vaterpoliste koji su često preokretali izgubljene mečeve i pobeđivali objektivno jače protivnike. Zato tipujem na Anu da će biti broj 1 za koju godinu.

Jelena Radjenovic

pre 16 godina

za зорана: "Свако ко је гледао Јеленине мечеве у задње време може да види да у Јелениној игри хвали воља, хтење, жеља..." pretpostavljam da ste hteli da kazete FALI volja, zelja...a to se pize sa F, HVALITI je glagol koji znaci nesto sasvim drugo.

Prijedor RS

pre 16 godina

Ja bih malo opet prebacio lopticu na njen strucni stab. Problem nije u Jeci, ona se trudi i zahvaljujuci iskljucivo tome je na mestu 3.
Jelena ima neosporan kvalitet i potencijal da pobedi svakoga i Enanovu, cura je bila najbolja juniorka i trenirala kod najboljih trenera na svetu.
Ona to pokaze na terenu u odredjenim trenucima i zablista za divljenje ali ima velike oscilacije u igri i nema niti ce imati neka nova resenja za stare probleme, neke teniserke. A tim stvarima treba da se bavi STRUCNI STAB!
Voleo bih ako bi neko mogao da mi objasni ko su ljudi u njenoj lozi, ja sam njenog trenera video prvi put veceras, i to neki stariji cicica, neznam ko je i nekazem da je los, al mi se ne svidja na prvi pogled.
Obrazlozenja:
Prvi put ga vidim na mecu, a Carlosa Rodrigeza vise prikazuju nego Enan ili onu Federerovu curu (psiholog mu je sigurno najveci) ili Aninog trenera itd. Prikazuju ih zato sto se isticu u toku meca navijaju, dobacuju sugestije i stalno motivisu igrace da nema oscilacija u igri. Tenis je brz sport, puno poena i mali pad u igri uzrokuje veliki broj poena za protivnika. Zamislite u kosarci da nema tajm auta, mali pad igre, srljanje, neko se razigra kod protivnika i protivnik se odlepi na 20 koseva. E da se to nebi deslilo tu je trener da kaze ALO BRE STA RADITE!! TAJM AUT!
Jeleni treba mladji trener smeker prefrigani kao rodrigez, malo pokvaren da bi bio dobar psiholog (naravno posten prema jeci), uporan do zadnjeg samouvjeren, koji bi je totalno konrolisao i govorio joj sta ce raditi dok je na terenu i koji bi sa njom provodio dane i dane vjezbajuci sa njom neke poteze i sve Jelenine slabosti, neko ko bi bi se trudio do zadnjeg.
A u Jeleninoj lozi cesto sedi samo njena mama! Bez trenera! ma ajte molim vas, nije njena mama resenje za teniske probleme. Neznam koliki ona ima uticaj na Jelenu al sam siguran da njena cerka nemoze napredovati na taj nacin. Ona je tu kao mama da je podrzi i svaka joj cast za to al bi puno bolje pomogla svojoj cerki da ju je poslala sa trenerom na turnir umesto nje.
Ako nista sa njim dok putuje u avionu ili dok jedu dotakli bi se bar slucajno nekog problema na terenu o kom bi pricali uz strucnu sugestiju.

nenad

pre 16 godina

Zahvalnost jos jednom, sto smo privilegovani da od ove godine gledamo 3(5) nasih tenisera u zavrsnicama najprestiznijih turnira. Zalim sto je do sada mnogo puta imala priliku da dobije izgubljene meceve, ali 3.mesto na WTA je za svako postovanje. Jos jednom veliko hvala za pozrtvovanost na Fed kupu. Puno srece i ydravlja sledece godine.

ogi

pre 16 godina

ma uzas!katastrofalno je odigrala zadnjih nekoliko turnira ukljucujuci i ovaj u Madridu.Valja ce sledece godine krenuti na bolje kao ovogodisnja sezona,ali sa boljim krajem...Ana i Nole nam sada ostaju da ih bodrimo i nadamo se Aninoj pobedi protiv Sarapove,a nakon toga i Zestin Enan da KONACNO poklekne!

miki_pancevo

pre 16 godina

E draga moja Jelena, sa ovakvim igrama samo je pitanje vremena kada ce te polako druge izgurati iz prvih deset, a veoma lako moguce i vise.... Zalazak zvezde.....
mada, treci u svetu, i tu si dobro dogurala....
Miki

plu

pre 16 godina

Ona NIKAD ali NIKAD nece bit bolja nego sto je sad,samim tim nece bit najbolja.I mnogo mi se brate folira,istripovana je do bola.Ali zato je jedna ANA IVANOVIC!!!

Dusan

pre 16 godina

Ne znam sta da kazem posle svega. Odlican pocetak sezone u Australiji, malo nesrece sa zrebom za AO, par odlicnih partija i jakih pobeda, nesrecan poraz od Klajsters u finalu Sidneja i ipak cini mi se suvise lagan poraz od Serene u Melburnu. Igra na visem nivou, ravnopravna sa najboljima. Losa americka turneja do Carlstona. Odatle pa sve do Nju Jorka poezija, sa par izuzetaka (Vimbldon i lagano nabijanje kompleksa Justine). Padale su Kuznjecova, Vaidisova, Venus, Sarapova. Posle toga... kao da se umorila i jednostavno otaljavala sezonu, cini mi se da je najvise zapela da dobije Devenport u Pekingu jer je poraz na Baliju bio stvarno bruka pre svega za danasnji tenis (zena se vraca iz polu penzije i tuce trecu na svetu). U Madridu su joj se otvorila vrata polufinala, ali evo izgubi od Cakvetadze koja je mnogo pala u formi tokom jeseni. Nije to vise Jelena koju smo gledali tokom sezone. Sta se desava ona najbolje zna. U sustini nema ona nesto mnogo da brani poena do Carlstona, imama odlicnu staratnu poziciju, jer kako treca na svetu bice uvek slobodna u prvom kolu, sto znaci sa jednom pobedom bice vec u cetvrt finalu skoro svakog turnira. Ali glavno pitanje je da li ona zeli da pokusa da ide na vrh? Sama ce odgovoriti na to pitanje tokom ove pauze. Ja se nadam da ona voli izazove, mozda ni sama nije planirala da bude vec sada ovako visoko, pa se i nije najbolje snasla. Ali vrlo brzo, za dva meseca sve ce se videti. Svaka joj cast za ovu sezonu, nadam se da joj nece biti najbolja u karijeri. Pozdrav za sve ljubitelje tenisa.

Lala iz Banata

pre 16 godina

@sprite
"Ti si toliko uradila za ovu zemlju da ja i pored bezobrazno lose igre ne smem nista da ti kazem"

Ah, koliko li je uradila za ovu zemlju... a koliko ZA SEBE!? Ta man'te se patriotisanja.
I Jelena i Ana (sad će se dići graja!) su iskoristile odsustvo ili lošu formu vrhunskih teniserki (sestre Vilijams itd...) da bi dospele tu gde jesu. E, sada kada se "zgušnjava" vrh tabele... videćemo.
A što se Jelene tiče, NIKADA ali NIKADA NIKO nije bio No1 a da nije umeo dobro da servira. A Jelena to ne ume, nažalost.

DUSAN

pre 16 godina

Ne kontrolise emocije kao Novak, niti je naucila na kontrolu kao Ana, tako da ce zbog toga oscilacije pratiti njenu karijeru. Tu nema pomoci, jer se karakter ne moze promeniti. Zato ima harizmu i privlacnost koju izaziva snaga i nepredvidivost emocija.

A FedCup?

pre 16 godina

Eto, sada se tek vidi koliko je ogromna bila količina umora koju je Jelena akumulirala pre nekoliko meseci kada onako, zamalo, ne poginu za svoju zemlju na onom FedCup-u u Slovačkoj. Malo je falilo da upropasti svoju ličnu profesionalnu karijeru za sva vremena. Ana je tu, izgleda, napravila pragmatičniju kalkulaciju što se tiče privatne karijere i interesa. Evo kako je sada u punoj formi, sve pršti na sve strane. Čini mi se da je rekla da je to zahvaljujući meditacijama. Dodajem: i kalkulacijama.

M

pre 16 godina

Da, da, sve je ovo tacno, ali Jelena je ove godine najvise (vise od drugih teniserki) namucila Zistin Enen, i sad je kao losa teniserka

Janko

pre 16 godina

Kako ste napisali "psiholoski faktor na Jeleninoj strani"!? Jelena je upravo tu najslabija, kada joj je oduzela servis u 3. setu potpuno je stala... toliko o psihickoj stabilnosti ..

zokica

pre 16 godina

da li moguce da je jeleni potpuno svejedno?igra bez zara,motiva,radosti.na momente po kvalitetu kao da je 103 na svetu.znam da je sve stvorila svojim radom ali da je sada doslo vreme za rasprodaju.tuzno.

Caki

pre 16 godina

Mislim da Jeca ostaje na trecem mestu?
Pa nista nije od bodova tragicno izgubljeno, jer nije ni Kuznjecova dobila bodove. A ove ostale su bile dosta ispod Jece, ne racunajuci Enan.

XXX

pre 16 godina

Sve su one odigrale masu meceva, i sve su umorne... Nije bas izgovor.
Shit happen.
A ako je do decka, pa toliko lijepih srba! Motivisite je momci malo! :)
Naprijed Ana!!!!!!!!

New York

pre 16 godina

To je to,uopste me ne cudi kako je Jelena prosla na turniru...Srecom,imamo Anu Ivanovic koja ide uzlaznom putanjom.Nadam se da ce Ana uspeti da osvoji turnir!

Adnan

pre 16 godina

Lako je nama da delimo Jeleni savete i kritikujemo je ali je njoj najteze i verovatno je svesna sta je propustila ovim porazom . Ali ni ovo nije smak sveta ,zato Jelena odmori se a posle i sto bolje pripremi za novu sezonu .

The Navijac

pre 16 godina

Nakon poraza od one madjarice u finalu, kada je vodila 1:0 u setovima i 5:1 u drugom, mene od Jelene vise nijedan poraz ne moze da iznenadi.

Sjajno je da je medju 10, nadas se da ce i dogodine tamo da se zadrzi.

Teniser CH

pre 16 godina

Posle dosadasnjih meceva rekao bih spedece:

Najspremnija na turnir je dosla Ana Ivanovic, i Bogu i Aranchi hvala ( pa tek onda team Ane i Roditelji). Zna Arancha sta je jos uvek detetu Ani falilo, a znala je i Ana kako da poslusa i nauci mnogo onog sto nije znala.
Secate li se koliko je bila tanka i sa malom listom udaraca pre 12 meseci? A koliko je fenomenalnih novih udaraca pokazala u zadnja 2 meca, plus ZNANJE kako se igraji big points? Skinula je kgs, grize, ne predaje se, proizvodi aces kad je najteze(i psihicki najpotrebnije). Ima jos prostora za dopunjavanje znanja, i mislim da ce Ana i to zavrsiti.
- Neki kritikuju sto je Enan sravnila Bartoli? Pa naravno, i ja bih kada bi me takva teniserka uhvatila na iznenada i pobedila u polufinalu vaznog grand lsama. Tako se to radi kad se profesionaln igra, a ne tapka / lopta/ i tapse u reket tudjim udarcima kao sto nasa Jelena radi. Tenis je odavno postao ratnicki defile pred publikom i sponzorima, i onaj koji to zna ( a Enan zna) tako se i ponasa.
- Generalni nivo tenisa jos nije dobar za ovaj super turnir, mozda ce sledeci mecevi biti.

predo

pre 16 godina

Prvo, cestitke Jeleni za sve sto je uradila ove godine. Drugo, iznenadio sam se (uglavnom)zrelim komentarima na ovaj prilog. Dvije Jelene, Jankovic i Dementijeva, su za mene fenomeni na zenskom turu. Dementijeva, sa svojim fizickim predispozicijama, kada ne bi imala katastrifalan rekreativni servis i u prosjeku deset duplih gresaka, i kada bi imala malo vise teniske inteligencije, bi bila neprikosnoveno prva, ali eto i sa takvim nedostacima je bila dugo u samom vrhu. Jelena je jos veci fenomen. Servis joj je "slicnog kvaliteta", pa je pravi podvig kada osvoji gem na svoj servis. Za razliku od Dementijeve, nema tako mocan udarac i ipak joj moram priznati malo vecu tenisku inteligenciju od Ruskinje, ali daleko ispod ove Cakvetadze, koja ima takve fizicke predispozicije, da joj je jedino oruzje, koje joj preostaje - njen mozak. Pa cak i ovaj drugi set je vise uzimanje predaha Cakvetadze, kada je vidjela da ide nizbrdo, nego plod nadmocne igre Jankovic. Jelenina igra se uglavnom svodi na njene brze noge i fizicku izdrzljivost i, kad uzmemo u obzir koliko meceva je odigrala ove godine (u Americkom Tenis Magazinu je cak malo podsmjevaju njenom trcanju sa turnira na turnir, ovo je bio logican kraj. Da li ce uspjeti zadrzari svoje trece mjesto sledece godine. Tesko, ako nesto ne promjeni, mada ja jos uvijek imam u glavi njene meceve sa pocetka godine. Prvo sto mora da uradi je da ostavi reket negdje u cosku i dobro se naspava i zelim joj naravno puno srece. Sto se tice ostalih - polufinalisti su se mogli lako predvidjeti nakon prvog dana. Nadam se da Ivanovic i Sarapova nece ubiti danas jedna drugu, jer onda nece imati nikakve sanse u polufinalu. Bolje i odmoran protiv Enan, nego iscrpljen protiv one pametne celice Cakvetadze. Puno srece.

addave

pre 16 godina

Mislim da je @Branko dao odlican komentar, zaista je cudno kako je jedna igracica sa toliko nedostataka dosla na mesto broj 3.

Ono sto me je frapipralo juce je pojava onog smesnog trenera na odmoru izmedju 2 i 3-ceg seta! Zaboga, Jelena dobija drugi set sa 6:0 i zove trenera! E tu sam shvatio da Jelena vise nema nikakvu sigurnost u sebe. Ona, cak ni posle 6:0, toliko ne veruje u svoju pobedu, da zove trenera.

A uzgred, kako rekose ovde na holandskom TV-u, trener koga je ona izabrala spada u one "jeftinije", dakle prilicno neuspesne. To se uklapa u moju teoriju da Jelena i tu hoce malo da uspara.

Jedini bljesak mudrosti ove godine vidim shto je nedelju dana trenirala za Kraicekom, da popravi servis, i zaista ga je blago popravila. Mada, opet, sta moze da se uradi za nedelju dana?

Drugi problem je sto je Jeca zauzeta promovisanjem tenisa, landara za sve strane, dok se druge igracice vredno spremaju za najveci turnir sezone, nezvanicno prvenstvo sveta. A ona dolazi nespremna, i fizicki i psihicki.

Mada, opet, moze ona da popravi i neke nedostatke, ali jedan ne moze - nema ono "srce u junaka". E to ne moze da se izvezba, sa tim se covek radja.

Stara koska

pre 16 godina

Sto, bre, "da je ona zasluzila moju zahvalnost i postovanje"? Ono jeste da je na neki nacin reklamirala Srbiju i zbog toga joj kapu skidam, kao i ostalim teniserima. Ali oni, taj svoj patriotizam i umece naplacuju stotinama i milionima evra, a mi - mi smo im "zahvalni" i pijemo bensedine dok ih gledamo kako se bezvoljno krecu po terenu, a u dzepu im je avionska karta za neki sledeci turnir na kome im organizator samo za ucesce stavi u dzep gomilu para. U svemu treba imati neku meru, pa im svima preporucujem da manje "uzivaju" u modnim revijama, da izostave ono kreveljenje imitirajuci svoje kolege, da prestanu sa maskaradama itd. Stoga im predlazem da vise uzivaju u igri i - pobedama. Prihvatam cinjenicu da su mladi i lepi i da su uz velike napore i odricanja dosli tu gde su sada, ali i da su zaradili velike pare. Medjutim, naglo su i visoko uzleteli, a posle toga dolazi i bolno prizemljenje.

Vladimir

pre 16 godina

Jelena je extra teniserka, sjajne konstitucije, potpunog izgleda, treba da bude svesna toga i da napada! Previse se brani, deluje kao da nije sigurna u sebe. Jeco napadaj, neces pogresiti, kako kazu, veruj u sebe, imas razloga! POZZ

Vladimir

pre 16 godina

Sve je ok i glupo je kuditi zlonamerno 3. igraca na svetu ali slozicete se da ovde ima mnogo protora za korekciju. Psiholoski Jeca nam je jako tanka, jako jako.

Boj ne bije puska ubojita, vec boj bije srce u junaka.

Ulaga

pre 16 godina

OK,verovatno cemo sad uskoro poceti da citamo komentare tipa, kako je i trce mesto fantastican uspeh.Jelena ako se ubrzo ne trgne, batali tabloide i pocne ozbiljno da trenira,nema sta da trazi u teniskom vrhu.Jer u tenisu jednom kad krenes na dole,otisao si.

Ron Jeremy

pre 16 godina

Nisam hteo da komentarisem Jecinu igru posle meca sa Enan jer je Belgijanka klasa za sebe, ali ovaj mec sa Cakvatadze je potvrdio ono sto sam rekao pre Madrida a to je da se nesto veoma cudno desava sa Jelenom. Ja ne znam da li je muce ljubavni jadi, da li se zasitila tenisa, da li je umorna...ali ova Jelena ne lici na onu Jelenu sa pocetka sezone. Nema zara,nema volje, cak ni ljutnje nema, svejedno joj kad dobija ili gubi... jos kad se pri tom doda njena poslovicno slaba psiha onda ovakav ishod i nije iznenadjenje.
Videcemo sta ce doneti 2008 ali ovakav kraj sezone ne uliva optimizam. Usla je u crnu seriju poraza i samopouzdanje joj je sad na prilicnom niskom nivou. Ne bi me zacudilo da izgubi i od Bartoli ili joj cak preda mec bez borbe.
Ipak na kraju ne mogu a da ne kazem da i pored ovakvog debakla na zavrsnom turniru sezone Jelena je, generalno uzev, imala veoma dobru sezonu i da treba da bude prezadovoljna postignutim rezultatima. Dalji napredak i postizanje jos boljih rezultata zavisi od nje same. Ona je samoj sebi najveci protivnik i ako taj problem uspesno resi radovacemo se mi ponovo Jecinim pobedama u suprotnom ce zavrsiti poput Dokic ili Miskine.

Magelan

pre 16 godina

Cini mi se da je Jelena vise opterecena time kako izgleda na terenu nego kako igra.
To sto ne vidimo nikakve napretke u njenoj igri verovatno je posledica toga sto Jelena nema jaku ekipu koja stoji iza nje i koja bi joj bila logisticka podrska.
Ogroman broj turnira koje je odigrala zasluzni su za njen dobar plasman, ali bojim se da ce iduca godina biti jako losa za nju ako podhitno nesto ne promeni u svojoj organizaciji.
Nadam se da ce se to desiti.

teniserka

pre 16 godina

E jbg,ovu je stvarno mogla ladno da pobedi,sto smo svi videli u 2. setu.Videlo se da je Jelena jako nezadovoljna svojom igrom najvise zbog toga sto i ona i svi mi znamo da moze mnogo,mnogo bolje!
Sad se lepo odmori,pa na posao!Ima sto-sta da se popravlja na tvojoj igri.
Uz tebe smo Jeco i kad gubis!

Dusan

pre 16 godina

Situacija sa Jelenom i Anom, tj Jelenom i svakom ostalom teniserkom iz svetske elite me neodoljivo podseca na basnu o cvrcku i mravu. S tim da je trenutno tek sredina basne a raspled sledi sledece godine.

addave

pre 16 godina

Smetaju ova poredjenja Jelena - Ana. Ana je bolji teniser u ovom trenutku samo zato sto ima vise volje i htenja, dok Jelena vise nema nikakvu motivaciju, slomljena je i fizicki i psihicki.

Ne zaboravite kako Ana moze da padne, i sa kojim rezultatima moze da gubi od igracica koej su preko stotog mesta. To se Jeleni ne moze dogoditi.

Dakle, tek kada Ana bude prestala toliko da oscilira u igri, mozemo reci da je bolja od Jelene. U ovom trenutku mozda je fizicki spremnija, ali jos uvek nije zreo teniser.

WaNNchY

pre 16 godina

Jeco ti si bas suprotno od Nalbandijana krenula,on unatraske krenuo extra pred kraj sezone,a ti nikako da proslavis jednu pobedu za kraj sezone,ali nema veze, naravno da je za to kriv i tvoj prepuni kalendar meceva koje si odigrala ove godine... Nemoj vise toliko da prenagljujes sa mecevima... Lepo je to sto si nasla sebi trenera koji ce te,nadamo se,pripremiti da budes jos bolja sl.sezone... Ani zelim svu srecu u polufinalu,a ti Jeco, SVAKA TI CAST!!! volimo te puno!!!!!!!

Zo

pre 16 godina

Prosto ne mogu da verujem da je ogromna i ubedljiva kolicina komentara vrlo kulturna. Mi se definitivno popravljamo, a nadam se i JJ sledece godine.
(Vanja, 9. novembar 2007 17:27)

I ja sam u cudu!

Los zavrsetak jedne vrlo uspesne sezone! Kao utesna nagrada dobrodoslo joj je priznanje WTA, a ako ga je neko zasluzio ove godine, to je sigurno Jelena. I pored vise od 100 sati provedenih u "promovisanju" zenskog tenisa, uspela je da osvoji 4 titule, igrala 4 finala itd, itd...dosla do 3 mesta i verovatno ce na tom mestu i zavrsiti godinu (sem ukoliko Ana pobedi Zistin)!
A kako ce biti sledece godine-videcemo! Ja joj u svakom slucaju zelim jos mnooooogo uspeha!

ZOx

pre 16 godina

Ma ja se nadam da je ovo samo faza.
Kada bi do kraja godine poboljsala servis, ima da ih bije sve naredne godine. Nikada se ne zna.

Milica

pre 16 godina

Jelena je i prosle godine upala u krizu, redjala je poraz za porazom. Cini mi se da se to ponavlja. Volja, zelja, snaga... Nista od toga nije pokazala u ovom mecu, a realno, sa njenim mogucnostima moze daleko. Ubice je malodusnost. Nadamo se tvom brzom povratku.

fedja

pre 16 godina

Znate kad je JJ prehodni put pobedila top10 igracicu? U Junu. Ocigledno ja da nemoze izdrzi fizicki i psihici kroz 96 utakmica. Predlog 30% manje utakmica onda ce mozda izdrzati do septembra. Tenis se igra za glavom.

Ženevljanin

pre 16 godina

Jelena je gubila od Čakvetadze i kad je Ana bila na početku profesionalne karijere i kad je (JJ) bila u punoj formi (a ne ovako "kilava"), a na tvrdim terenima je uvek gubila. Ukupno je sada 2:6. Ana je izvanredna igračica koja, kao i Jelena, ima odličnu igru s osnovne linije sa izuzetno preciznim udarcima (često na neočekivana mesta), a ima manje problema sa servisom i psihom nego naša teniserka. Tako da ovaj poraz nije nikakvo iznenađenje, iako je posle Sereninog povlačenja i 6:0 u drugom setu izgledalo da je polufinale na dohvatu ruke. Verujem da će Ana Čakvetadze i u sledećim godinama biti u vrhu svetskog tenisa. Možda će i Jelena zadržati svoju sadašnju poziciju, ali u to sam manje siguran. No i treće mesto je ogroman uspeh; dosada je jedino nenadmašna Monika bila bolja...

Dragan

pre 16 godina

Kako nasi sportisti ne mogu da se ugledaju na Anan ili Federera sto se tice koncentracije jer tu je srz uspeha. Ja mislim da po ponasanju na terenu Jelena se previse opustila i manje trenira a to ne ide ako mislis biti vrhunski sportista a to je tesko za sve nase sportiste uopste.

nemanja

pre 16 godina

Ne znam zasto kritikujete Jelenu, uradila je sta je mogla. Zavrsila je ovu godinu sa odlicnim plasmanom, a kada bude pobedila Zastin bice prva na svetu.

Neledoc

pre 16 godina

Interesantan je podatak da Jelena nije pobedila nijednu igracicu iz top 10 jos od turnira u Birmingemu tj. od pre Vimbldona. Jeca je u drugoj polovini sezone u konstantnom padu i nadam se da je to posledica prevelikog broja odigranih turnira. Ipak, stvari realno dolaze na svoje mesto sto se tice nasih igracica. Ana ce vrlo brzo biti ispred Jelene sto odgovara kvalitetu jer je Ana u svakom slucaju vec sada kvalitetnija igracica. Svako ko poznaje tenis mora to da primeti. A ako Jelena ne popravi znacajno servis i igru na mrezi kao i prilazni udarac sledece sezone bi mogla da ima velikih problema protiv najjacih desetak igracica. Nadam se da ce u tome uspeti i da ce uz Anu ostati u samom vrhu.

sone

pre 16 godina

Svaka Tebi cast Jeco za sve sto si postigla do sada ali nemoj da dozvolis da ti slava uderi u glavu.Tenis je super ali mora da se radi i trenira A MODU OSTAVI ZA KASNIJE.Pusti novinare i radi na sebi i mentalnoj pripremi.TRENING JE CUDO ALI MORA MNOGO DA SE RADI

ekipa navijača

pre 16 godina

Nije moglo gore!
U sledećoj sezoni pametnije biraj turnire koje ćeš da igraš, kako bi bila u formi na najvažnijim turnirima!
Nemoj da nas razočaraš kao što to rade fudbaleri već decenijama!

Boris

pre 16 godina

Ne mogu da vjerujem da nije uspjela pobjediti anu c. ukazala se velika prilika za prolazak u polufinale pogotovo nakon odustajanja wilijamsove.
zaista steta pokazala je da joj nedostaje borbe htjenja elana i morala na velikim turnirima.
u ovom trenutku sa sigurnoscu mogu reci da je ana ivanovic mnogo bolja teniserka od nje.
kod nje ne mogu primjetiti slabosti koje posjeduje jelena
u veoma bitnim trenucima za nju.
no uprkos svemu zelim ti jelena mnogo srece u nastavku karijere i da se brzo vratis na pobjednicki kolosijek.
naravno iste zelje i za anu..
vi ste nase sampionke..
nakon ovog turnira vjerovatno gubi trecu poziciju kao sto ce kuznjecova izgubiti 2.mjesto.

Milica

pre 16 godina

U tenisu, na prvom mestu se nalaze ponasanje i samokontrola na terenu- Jelena vise gleda sebe na video bimu nego u lopticu. Sto se tice samokontrole, kada je prestao da baca rekete i da se nervira, da kontrolise svoje ponasanje na terenu, da bude ravnodusan i kada gubi i kada dobija, tek tada je Federer poceo da ostvaruje dobre rezultate. To Jeleni fali. Drugo, u tenisu nema predavanja, dok se ne odigra poslednji poen u mecu uvek postoji sansa za preokret. Kada se sve te kockice sklope dolazi rezultat. Jelena sa ovoliko rupa u trenutnoj igri ne moze da ocekuje bolje rezultate.

svetlana

pre 16 godina

Razmisljam sta danapisem, prvo mi dodje: steta!, pa onda: koliko me nervira ovim polovicnim naporom u mecu, pa onda, ma dobar je ona covek, nije sve u tenisu, i na kraju, konacno: lepo je Jelena sto si dobar covek, al' bre i ja sam dobar covek, al da mi je Bog dao roditelje koji su hteli da me podrze u mojim sportski ambicijama, i da mi je Bog dao talenat kao tebi, ma cepala bih brate u svakommecu dok se ne izlizu trava, sljaka, tepih, pvc, parket, zemlja, otrezni se Jelena i daj 100% od sebe bar na ovim velikim turnirima..i evo, opet se vratih na pocetak....steta!

Janko

pre 16 godina

Kako ste napisali "psiholoski faktor na Jeleninoj strani"!? Jelena je upravo tu najslabija, kada joj je oduzela servis u 3. setu potpuno je stala... toliko o psihickoj stabilnosti ..

зоран

pre 16 godina

Свако ко је гледао Јеленине мечеве у задње време може да види да у Јелениној игри хвали воља, хтење, жеља... Ово није она Јелена која је харала тениским теренима ове године а надам се да је то последица пре свега умора због превеликог броја турнира које је одиграла.... надам се да је само то и да ћемо је поново гледати у самом врху са пуно елана и жеље јер искрено овде игром и није заслужила 1/2 имала је срећу да Серена одустане а и данас против Чакветадзеове јер играла за 0 (нулу) без воље. Боља иде даље. Што се тиче Енанове ја мислим да ће она сигурно освојити а то што неко успе да победи Енанову је само лош дан Белгијанке недостатак среће и пука случајност (као у мушком тенису Федерера) Бартоли је победила Енанову у 1/2 Финалу Вимбледона па је данас од исте пукла 6-0 6-0, једино што остале играчице нису на сваком турниру у 1/2 финалу играле против Енанове па нису набиле комплекс као Јелена (8 мечева ове године).
Јецо пријатан одмор и да се вратиш у правој форми

sprite

pre 16 godina

Ti si toliko uradila za ovu zemlju da ja i pored bezobrazno lose igre ne smem nista da ti kazem
ti i sama znas da nisi smela dopustiti da te ova nesrecnica neuhranjena porazi, i zbog same cinjenice da se na ovom turniru vidi apsolutno sve. 3 meca svako sa svakim, i zna se, samo najbolji prolaze. Ove godine ti nisi medju najboljima. al izgleda da to na tebe puno ne utice, kad imas snage na kraju ove ocajne partije da se i nasmejes.. a nasmejao bi se i ja da nisam igrao keca na kladzi..
Nek si ti nama ziva i zdrava

zokica

pre 16 godina

da li moguce da je jeleni potpuno svejedno?igra bez zara,motiva,radosti.na momente po kvalitetu kao da je 103 na svetu.znam da je sve stvorila svojim radom ali da je sada doslo vreme za rasprodaju.tuzno.

Disco Stu

pre 16 godina

E moja Jelena, odigrala si najjadniji tenis u ova 2 dana od kad te pratim. Ovo je bilo tuzno. Kao i Zvezda...

Pomalo me podseca na Svetsko u fudbalu, mi ih digli u neba sto su se plasirali, a nas tamo na prvenstvu svi posteno izmasakrirali.
To nam je izgleda u krvi.
Kada treba da se stisnu zubi i kad treba da igra nesto "odlucujuce", nema nas (ih) nigde.
Sto se uopste trudila da se plasira za ovaj turnir (i sto je uopste dosla), kad nije imala nameru da uopste ostvari neki cilj. Preveliki je problem na deonici Mali mozak - Veliki mozak.

Ali zato Ana kida i to je jedino bitno.
Napred Ana uz tebe smo.

miki_pancevo

pre 16 godina

E draga moja Jelena, sa ovakvim igrama samo je pitanje vremena kada ce te polako druge izgurati iz prvih deset, a veoma lako moguce i vise.... Zalazak zvezde.....
mada, treci u svetu, i tu si dobro dogurala....
Miki

plu

pre 16 godina

Ona NIKAD ali NIKAD nece bit bolja nego sto je sad,samim tim nece bit najbolja.I mnogo mi se brate folira,istripovana je do bola.Ali zato je jedna ANA IVANOVIC!!!

vladimir

pre 16 godina

Draga Jelena, mislim da je tebi najvise zao.
Imali si sjajnu sezonu, znas koji su ti mane...Zelim ti jos bolju 2008.
Znam da ces napredovati, jer si postala to sto jesi zahvaljujuci tvom radu.
ROCK JJ1

Thunder Bird

pre 16 godina

Jeco, glavu gore, idemo dalje. Ti si veliki covek i veliki sportista. Ko za tebe moze ruznu rec da kaze, neka ga Bog cuje. Mi te volimo!

Veki

pre 16 godina

Neka se zlobnici dive Jeleni na do sada postignutim ogromnim rezultatima, i neka po svom obicaju ne pljuju zlurado po ovoj izvanrednoj devojci i vrhunskoj teniserki zbog jedne faze slabosti na koju svi sportisti imaju pravo

uzice

pre 16 godina

JECO, svaka tebi čast. Toliko mečeva, toliko snage, pa i ti si živ čovek. Toliko smo se puta radovali sa tobom. Sada znaj da mnogi od nas ćute sa tobom. Želim ti uspešan odmor a onda ponovo u radost igranja tenisa. Ti to umes.

tomkarlo

pre 16 godina

Čestitam Jeleni na svemu što je uradila u ovoj godini, ali bih je posavetovao da prođe ozbiljne psihološke pripreme (sa pravim stručnjacima - koštali koliko bilo).

Caki

pre 16 godina

Mislim da Jeca ostaje na trecem mestu?
Pa nista nije od bodova tragicno izgubljeno, jer nije ni Kuznjecova dobila bodove. A ove ostale su bile dosta ispod Jece, ne racunajuci Enan.

Lala iz Banata

pre 16 godina

@sprite
"Ti si toliko uradila za ovu zemlju da ja i pored bezobrazno lose igre ne smem nista da ti kazem"

Ah, koliko li je uradila za ovu zemlju... a koliko ZA SEBE!? Ta man'te se patriotisanja.
I Jelena i Ana (sad će se dići graja!) su iskoristile odsustvo ili lošu formu vrhunskih teniserki (sestre Vilijams itd...) da bi dospele tu gde jesu. E, sada kada se "zgušnjava" vrh tabele... videćemo.
A što se Jelene tiče, NIKADA ali NIKADA NIKO nije bio No1 a da nije umeo dobro da servira. A Jelena to ne ume, nažalost.

free lancer

pre 16 godina

Za jednu vrhunsku sportiskinju sinoć je pala zavesa na sezonu 2007. U sezoni sa dosta uspona i vrlo malo padova JELENA može okačiti reket o klin do početka ciklusa turnira pre prvog GS u 2008.Pitanje je realno šta do tada. - Prvo i normalno regenerisati pokidano i izlomljeno telo i dušu. Treba se setiti one scene iz FED kupa sa Slovakinjama kada je ležala pored svoje klupe i čekala pomoć fizioterapeuta. Svi znamo u kakvom stanju je došla na meč i od tada je mene lično kupila za sva vremena. Dugo pratim sport i nisam našao ni jedan primer sličnog požrtvovanja jednog sportiste u poslednjih 30 godina, da toliko iscrpljen, povredjen i slomljen nastupi za državni tim u jednom napornom meču. Svaka čast i zato se ona za mene uvek piše velikim slovima JELENA JANKOVIĆ. Nije ni pokušala da pravi alibi za sebe ni u jednoj situaciji pre tog meča za razliku od Ane kod koje je sve misteriozno oko tog nastupa. Nebitno tenis je individualni sport, bar njih troje ovoj zemlji ne duguju ništa i molio bih političare da ne pokušavaju da im pružaju nikakvu vrstu pomoći jer svakom sportu i sportisti kome je počeo da pomaže neki politički klan propao je. Zato njima trojma je potrebna podrška nas navijača jer oni ovaj napaćeni i namučeni narod uvažavaju i ponose se njime.Nama je svojstveno da posle nekog kraha zaboravimo prethodne uspehe. Za JELENU znamo da je kao feniks - pre sezonu - dve podigla se iz pepela. Posle serije očajnih rezultata bila je pred odlukom da napusti tenis. I sad lično mislim da joj je potreban psiho terapeut nego fizioterapeut. Lično mislim da je za nju najbolji psihoterapeut Beograd, prijatelji, porodicno okruženje plus sve ono što ima na ovom Balkanu.Tek tada će to biti pravi osmeh JJ a ne ovaj plastično američki koji vidimo tokom Mastersa.
Zato strplenja, poštovanja i naravno ljubavi prema svim tim klincima i klincezama koji "teraju" lopticu od Ulan Batora do Nju Hejvena od Osla do Johanezburga od Gren Slem turnira do minornih čelindžera. Biće uspeha i neuspeha ali sport je to a oni - pa oni su NAŠI ljubimci....druge nemamao (dok ne stignu ovi što im duvaju za vrat....) i tada ćemo opet biti ponosni jer oni su N A Š I

Zorana

pre 16 godina

Jelena, odmori se, naspavaj i sto pre ovo zaboravi. Poradi na servisu, na mentalnom planu i strpljenju i vidimo se na Australian Openu!

Ja sam

pre 16 godina

Zato sto znam kako ce da napadnu jelenu oni koji nisu dobronamerni, ponavljam za podsecanje da je sinoc dobila blistavu nagradu:

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2007&mm=11&dd=08&nav_id=271394

Nestabilni

pre 16 godina

Posle 6:0 u drugom setu video sam Jelenu uz Anu i Mariju u polufinalu i razmišljao da li mogu da sruše Žistin Enan.
Kad ono šok: opet ''psihička nestabilnost'' u situaciji kada je ustvari Jelena objektivno bila u velikoj psihološkoj prednosti.

Ako nastavi ovako promenjivo da igra, svi mi koji je gledamo postaćemo pomalo i sami psihički nestabilni.

Boki

pre 16 godina

Sta se desava sa Jelenom?Mozda je trenutno bez decka.Ako je to u pitanju lako ce se resiti.Jeco ja sam trenutno slobodan pa se javi ali pozuri.
Pozdrav Boki.
PS.Bice bolje u 2008.
Pozdrav Boki.

NAVIJAC

pre 16 godina

Iako sam veliki navijac Jelene,to je jedina nasa sportstkinja (u pojedinacnoj konkurenciji)ciji porazi mene stvarno zaloste,I RAZBESNE ali njena nonsalantnost pri poenu pri 1:0za nju na mrezi i glumatanje sa krivljenjem tela posle tog poena govori o Njenoj totalnoj nezrelosti.Takav postupak ne prilici ni detetu od 8 godina koji se takmici na prvenstvu kluba a kamoli devojci koja ima toliko kvaliteta u igri da ima malo vise,grubo receno,pameti vec bi pomela vecinu igracica izuzev mozda udaracice tipa ,Venus,Serena i Ana Ivanovic.Stavrno mi je zao zbog mog kometara ali sam prosto isfrustriran kada neko kao Jelena koja ima stofa da bude jedna od najboljih igracica na svetu se ponasa kao razmazena balavica.Svako ima pravo na svoj zivot tako da i mi koji navijamo imamo pravo da budemo razocarani u nase igrace ne zbog nekvalitetne igre nego zbog totalno neprofesionalnog odnosa prema igri.Toliki sportisti na svetu bi "prodali dusu" da imaju to sto poseduje Jelena a ona to sto joj je bogom danom(i steknuto velikim radom)traci na glup i zalostan nacin.Nadam se da ce u ovoj pauzi shvatiti koliko jos u njoj lezi potencijala i da ce ozbiljno porazgovarati sa nekim psihologom koji joj je potrebniji nego onaj jadni trener koji je hteo da pocupa kosu u svom ringu.Pozdrav i izvinjavam se zbog gorcine ali morao sam negde da napisem nesto jer sam posle meca hteo da puknem(nekada sam se bavio takmicarski sportom i najvise me je nervirala indolentnsot i neozbiljnost u igri)

XXX

pre 16 godina

Sve su one odigrale masu meceva, i sve su umorne... Nije bas izgovor.
Shit happen.
A ako je do decka, pa toliko lijepih srba! Motivisite je momci malo! :)
Naprijed Ana!!!!!!!!

Milica

pre 16 godina

Jelena je i prosle godine upala u krizu, redjala je poraz za porazom. Cini mi se da se to ponavlja. Volja, zelja, snaga... Nista od toga nije pokazala u ovom mecu, a realno, sa njenim mogucnostima moze daleko. Ubice je malodusnost. Nadamo se tvom brzom povratku.

Vladimir

pre 16 godina

Sve je ok i glupo je kuditi zlonamerno 3. igraca na svetu ali slozicete se da ovde ima mnogo protora za korekciju. Psiholoski Jeca nam je jako tanka, jako jako.

Boj ne bije puska ubojita, vec boj bije srce u junaka.

Ulaga

pre 16 godina

OK,verovatno cemo sad uskoro poceti da citamo komentare tipa, kako je i trce mesto fantastican uspeh.Jelena ako se ubrzo ne trgne, batali tabloide i pocne ozbiljno da trenira,nema sta da trazi u teniskom vrhu.Jer u tenisu jednom kad krenes na dole,otisao si.

Hold kæft

pre 16 godina

Nemam primedbi na to sto je izgubila. Bolji uvek pobedjuje i tu nema sta da se doda, a ni da se porazeni kritikuje. Nemam primedbi na kvalitet JJ, njena pozicija na WTA listi govori dovoljno. Ono sto je iritirajuce kada je JJ u pitanju je njen jezik. Pre par dana je izjavila za stampu, kako ce osvojiti Madrid. Sve se moze brbljanjem, pobedjivati, osvajati turniri, biti prvi na listi. Da ne kazem da devojka nema mere, ili zbog toga sto je priglupa, ili ne moze kontrolisati jezik, koji uvek ima prioritet u odnosu na mozak. Ono kada je, iz ne znam koje blesave pobude, rekla nemackim novinarima kako ona, eto, plati sitnisem saobracajnoj policiji, kada je ovi uhvate u prebrzoj voznji. Ma ok je kritikovati policiju, ali ne pred novinarima druge zemlje. Tice li ih se? Naravno da ne. A ono sto je jos ludje u svemu tome, nikad je i nisu zaustavili, pa prema tome nikad nije ni platila kaznu bez izdatog racuna. Sta zeli JJ? Da kaze kako zna da vozi auto? Ili da kaze kako vozi BMW? Jelo, jezik za zube, radi to sto znas da radis, ne sramoti se palamudeci. Srecno u nastavku karijere i jos uspesnija 2008.

New York

pre 16 godina

To je to,uopste me ne cudi kako je Jelena prosla na turniru...Srecom,imamo Anu Ivanovic koja ide uzlaznom putanjom.Nadam se da ce Ana uspeti da osvoji turnir!

kanidja

pre 16 godina

U poslednje vreme se ponasa idiotski prema onoj deci koja skupljaju lopte, mnogo je digla nos! Ako joj u sekundi ne dodaju njen smrdljivi, znojavi peskir, ona odmah digne dreku?! Pa nisu ti oni krivi za tvoje gluposti...

addave

pre 16 godina

Mislim da je @Branko dao odlican komentar, zaista je cudno kako je jedna igracica sa toliko nedostataka dosla na mesto broj 3.

Ono sto me je frapipralo juce je pojava onog smesnog trenera na odmoru izmedju 2 i 3-ceg seta! Zaboga, Jelena dobija drugi set sa 6:0 i zove trenera! E tu sam shvatio da Jelena vise nema nikakvu sigurnost u sebe. Ona, cak ni posle 6:0, toliko ne veruje u svoju pobedu, da zove trenera.

A uzgred, kako rekose ovde na holandskom TV-u, trener koga je ona izabrala spada u one "jeftinije", dakle prilicno neuspesne. To se uklapa u moju teoriju da Jelena i tu hoce malo da uspara.

Jedini bljesak mudrosti ove godine vidim shto je nedelju dana trenirala za Kraicekom, da popravi servis, i zaista ga je blago popravila. Mada, opet, sta moze da se uradi za nedelju dana?

Drugi problem je sto je Jeca zauzeta promovisanjem tenisa, landara za sve strane, dok se druge igracice vredno spremaju za najveci turnir sezone, nezvanicno prvenstvo sveta. A ona dolazi nespremna, i fizicki i psihicki.

Mada, opet, moze ona da popravi i neke nedostatke, ali jedan ne moze - nema ono "srce u junaka". E to ne moze da se izvezba, sa tim se covek radja.

Stara koska

pre 16 godina

Sto, bre, "da je ona zasluzila moju zahvalnost i postovanje"? Ono jeste da je na neki nacin reklamirala Srbiju i zbog toga joj kapu skidam, kao i ostalim teniserima. Ali oni, taj svoj patriotizam i umece naplacuju stotinama i milionima evra, a mi - mi smo im "zahvalni" i pijemo bensedine dok ih gledamo kako se bezvoljno krecu po terenu, a u dzepu im je avionska karta za neki sledeci turnir na kome im organizator samo za ucesce stavi u dzep gomilu para. U svemu treba imati neku meru, pa im svima preporucujem da manje "uzivaju" u modnim revijama, da izostave ono kreveljenje imitirajuci svoje kolege, da prestanu sa maskaradama itd. Stoga im predlazem da vise uzivaju u igri i - pobedama. Prihvatam cinjenicu da su mladi i lepi i da su uz velike napore i odricanja dosli tu gde su sada, ali i da su zaradili velike pare. Medjutim, naglo su i visoko uzleteli, a posle toga dolazi i bolno prizemljenje.

Neledoc

pre 16 godina

Interesantan je podatak da Jelena nije pobedila nijednu igracicu iz top 10 jos od turnira u Birmingemu tj. od pre Vimbldona. Jeca je u drugoj polovini sezone u konstantnom padu i nadam se da je to posledica prevelikog broja odigranih turnira. Ipak, stvari realno dolaze na svoje mesto sto se tice nasih igracica. Ana ce vrlo brzo biti ispred Jelene sto odgovara kvalitetu jer je Ana u svakom slucaju vec sada kvalitetnija igracica. Svako ko poznaje tenis mora to da primeti. A ako Jelena ne popravi znacajno servis i igru na mrezi kao i prilazni udarac sledece sezone bi mogla da ima velikih problema protiv najjacih desetak igracica. Nadam se da ce u tome uspeti i da ce uz Anu ostati u samom vrhu.

A FedCup?

pre 16 godina

Eto, sada se tek vidi koliko je ogromna bila količina umora koju je Jelena akumulirala pre nekoliko meseci kada onako, zamalo, ne poginu za svoju zemlju na onom FedCup-u u Slovačkoj. Malo je falilo da upropasti svoju ličnu profesionalnu karijeru za sva vremena. Ana je tu, izgleda, napravila pragmatičniju kalkulaciju što se tiče privatne karijere i interesa. Evo kako je sada u punoj formi, sve pršti na sve strane. Čini mi se da je rekla da je to zahvaljujući meditacijama. Dodajem: i kalkulacijama.

Jelena Radjenovic

pre 16 godina

za зорана: "Свако ко је гледао Јеленине мечеве у задње време може да види да у Јелениној игри хвали воља, хтење, жеља..." pretpostavljam da ste hteli da kazete FALI volja, zelja...a to se pize sa F, HVALITI je glagol koji znaci nesto sasvim drugo.

Miki

pre 16 godina

Prijatelj je onaj ko je uz tebe i kada je tesko, a ne samo kada cvetaju ruze.
Zato Jecko samo napred, i dalje si u samom vrhu, i doci ces do jos mnogo pobeda. Nista nije izgubljeno sto se ne moze nadoknaditi.

irule

pre 16 godina

Nazalost, u ova dva meca imali smo priliku da vidimo ceo asortiman Jeleninih najslabijih tacaka i jedva nekoliko poteza koji bi podsetili da je ona zapravo treca teniserka na svetu. Metaforicki kao da je sav talog ostao za sam kraj sezone.
Sada nema potrebe analizirati celu sezonu i traziti u svakom mecu po nekoliko gresaka, lepo neka pogleda ova tri sata tenisa iz Madrida i taman na gomili ima sve elemente koje treba da popravi. Sve je tu, los servis, psihicka nestabilnost, lezernost u odlucujucim trenucima... Ako popravi makar 30% od ovoga sledece godine cemo je gledati u finalu. Puno srece, nadam se da je ovaj turnir bio poucan!

ogi

pre 16 godina

ma uzas!katastrofalno je odigrala zadnjih nekoliko turnira ukljucujuci i ovaj u Madridu.Valja ce sledece godine krenuti na bolje kao ovogodisnja sezona,ali sa boljim krajem...Ana i Nole nam sada ostaju da ih bodrimo i nadamo se Aninoj pobedi protiv Sarapove,a nakon toga i Zestin Enan da KONACNO poklekne!

branko

pre 16 godina

Они који се љуте на Јелену немају право, а они који су разочарани су наивни.
Већ сам једном рекао, да је Јеленино 3, место на АТП листи које држи више месеци, ПОДВИГ НАД ПОДВИЗИМА. Не верујем да је у последњих 20 година до тог места на светској листи, било мушкој, било женској доспео неко са толико недостатака у игри, неко ко нема сервис, ко не излази на мрежу, ко нема скраћених лопти, ко нема сигурности и самопоуздања да сачува било коју предност. Јелена има одличну игру са основне линије и беспрекорно залагање и само са тим квалитетима досегла је фрапантно висок пласман. Ја се плашим да на њему неће бити још дуго. Листа оних које она НЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ тренутно садржи 3 имена: Енан, Ивановић и Чакветадзе, али ће се она увећавати. Наравно, Јелена је врло млада и има времена да много тога поправи али бих волео да се јави неко ко је приметио било какав напредак у њеној игри, а ови недостаци нису од јуче. Но, Јелена је заслужила поштовање и захвалност свих нас, заслужује да је и даље бодримо, али искључиво од ње зависи да ли ће и даље бити у светском врху или ће 2007. година у будућности бити само њено и наше лепо сећање. Моја ЖЕЉА да не буде тако је много већа од оптимизма.

milos

pre 16 godina

Steta sto necemo moci da gledamo srpsko polufinale,eventualno finale ali nema veze.Jelena je ove godine odigrala skoro 100 meceva i nije mogla vise.Mislim da ne stoji prica o tome da se nije dovoljno trudila i borila,jednostavno sustigao ju je umor.Nema veze,treba jos odati priznanje za rezultate ove sezone

zemunac

pre 16 godina

Jelena pored talenta i nespornog teniskog znanja ima dva velika nedostatka, loš servis i slabost na psihološkom planu. Uz dobrog trenera moguće je usavršiti i značajno popraviti servis, ali se bojim da za psihološku pripremu će trebati mnogo više truda. Ovo je dokaz zašto JJ neće skoro biti prva, nije ona lošija teniserka od Enan ili Ivanovićeve, ali je labilna osoba, odnosno nema ono najpotrebnije za velikog sportistu, a to je pobednički mentalitet i vera u sebe, čak i kad ne ide sve kako treba tokom meča. Nema onu "žicu" koja je nekad krasila naše košarkaše i vaterpoliste koji su često preokretali izgubljene mečeve i pobeđivali objektivno jače protivnike. Zato tipujem na Anu da će biti broj 1 za koju godinu.

ZOx

pre 16 godina

Ma ja se nadam da je ovo samo faza.
Kada bi do kraja godine poboljsala servis, ima da ih bije sve naredne godine. Nikada se ne zna.

Prijedor RS

pre 16 godina

Ja bih malo opet prebacio lopticu na njen strucni stab. Problem nije u Jeci, ona se trudi i zahvaljujuci iskljucivo tome je na mestu 3.
Jelena ima neosporan kvalitet i potencijal da pobedi svakoga i Enanovu, cura je bila najbolja juniorka i trenirala kod najboljih trenera na svetu.
Ona to pokaze na terenu u odredjenim trenucima i zablista za divljenje ali ima velike oscilacije u igri i nema niti ce imati neka nova resenja za stare probleme, neke teniserke. A tim stvarima treba da se bavi STRUCNI STAB!
Voleo bih ako bi neko mogao da mi objasni ko su ljudi u njenoj lozi, ja sam njenog trenera video prvi put veceras, i to neki stariji cicica, neznam ko je i nekazem da je los, al mi se ne svidja na prvi pogled.
Obrazlozenja:
Prvi put ga vidim na mecu, a Carlosa Rodrigeza vise prikazuju nego Enan ili onu Federerovu curu (psiholog mu je sigurno najveci) ili Aninog trenera itd. Prikazuju ih zato sto se isticu u toku meca navijaju, dobacuju sugestije i stalno motivisu igrace da nema oscilacija u igri. Tenis je brz sport, puno poena i mali pad u igri uzrokuje veliki broj poena za protivnika. Zamislite u kosarci da nema tajm auta, mali pad igre, srljanje, neko se razigra kod protivnika i protivnik se odlepi na 20 koseva. E da se to nebi deslilo tu je trener da kaze ALO BRE STA RADITE!! TAJM AUT!
Jeleni treba mladji trener smeker prefrigani kao rodrigez, malo pokvaren da bi bio dobar psiholog (naravno posten prema jeci), uporan do zadnjeg samouvjeren, koji bi je totalno konrolisao i govorio joj sta ce raditi dok je na terenu i koji bi sa njom provodio dane i dane vjezbajuci sa njom neke poteze i sve Jelenine slabosti, neko ko bi bi se trudio do zadnjeg.
A u Jeleninoj lozi cesto sedi samo njena mama! Bez trenera! ma ajte molim vas, nije njena mama resenje za teniske probleme. Neznam koliki ona ima uticaj na Jelenu al sam siguran da njena cerka nemoze napredovati na taj nacin. Ona je tu kao mama da je podrzi i svaka joj cast za to al bi puno bolje pomogla svojoj cerki da ju je poslala sa trenerom na turnir umesto nje.
Ako nista sa njim dok putuje u avionu ili dok jedu dotakli bi se bar slucajno nekog problema na terenu o kom bi pricali uz strucnu sugestiju.

Dusan

pre 16 godina

Ne znam sta da kazem posle svega. Odlican pocetak sezone u Australiji, malo nesrece sa zrebom za AO, par odlicnih partija i jakih pobeda, nesrecan poraz od Klajsters u finalu Sidneja i ipak cini mi se suvise lagan poraz od Serene u Melburnu. Igra na visem nivou, ravnopravna sa najboljima. Losa americka turneja do Carlstona. Odatle pa sve do Nju Jorka poezija, sa par izuzetaka (Vimbldon i lagano nabijanje kompleksa Justine). Padale su Kuznjecova, Vaidisova, Venus, Sarapova. Posle toga... kao da se umorila i jednostavno otaljavala sezonu, cini mi se da je najvise zapela da dobije Devenport u Pekingu jer je poraz na Baliju bio stvarno bruka pre svega za danasnji tenis (zena se vraca iz polu penzije i tuce trecu na svetu). U Madridu su joj se otvorila vrata polufinala, ali evo izgubi od Cakvetadze koja je mnogo pala u formi tokom jeseni. Nije to vise Jelena koju smo gledali tokom sezone. Sta se desava ona najbolje zna. U sustini nema ona nesto mnogo da brani poena do Carlstona, imama odlicnu staratnu poziciju, jer kako treca na svetu bice uvek slobodna u prvom kolu, sto znaci sa jednom pobedom bice vec u cetvrt finalu skoro svakog turnira. Ali glavno pitanje je da li ona zeli da pokusa da ide na vrh? Sama ce odgovoriti na to pitanje tokom ove pauze. Ja se nadam da ona voli izazove, mozda ni sama nije planirala da bude vec sada ovako visoko, pa se i nije najbolje snasla. Ali vrlo brzo, za dva meseca sve ce se videti. Svaka joj cast za ovu sezonu, nadam se da joj nece biti najbolja u karijeri. Pozdrav za sve ljubitelje tenisa.

Adnan

pre 16 godina

Lako je nama da delimo Jeleni savete i kritikujemo je ali je njoj najteze i verovatno je svesna sta je propustila ovim porazom . Ali ni ovo nije smak sveta ,zato Jelena odmori se a posle i sto bolje pripremi za novu sezonu .

The Navijac

pre 16 godina

Nakon poraza od one madjarice u finalu, kada je vodila 1:0 u setovima i 5:1 u drugom, mene od Jelene vise nijedan poraz ne moze da iznenadi.

Sjajno je da je medju 10, nadas se da ce i dogodine tamo da se zadrzi.

Teniser CH

pre 16 godina

Posle dosadasnjih meceva rekao bih spedece:

Najspremnija na turnir je dosla Ana Ivanovic, i Bogu i Aranchi hvala ( pa tek onda team Ane i Roditelji). Zna Arancha sta je jos uvek detetu Ani falilo, a znala je i Ana kako da poslusa i nauci mnogo onog sto nije znala.
Secate li se koliko je bila tanka i sa malom listom udaraca pre 12 meseci? A koliko je fenomenalnih novih udaraca pokazala u zadnja 2 meca, plus ZNANJE kako se igraji big points? Skinula je kgs, grize, ne predaje se, proizvodi aces kad je najteze(i psihicki najpotrebnije). Ima jos prostora za dopunjavanje znanja, i mislim da ce Ana i to zavrsiti.
- Neki kritikuju sto je Enan sravnila Bartoli? Pa naravno, i ja bih kada bi me takva teniserka uhvatila na iznenada i pobedila u polufinalu vaznog grand lsama. Tako se to radi kad se profesionaln igra, a ne tapka / lopta/ i tapse u reket tudjim udarcima kao sto nasa Jelena radi. Tenis je odavno postao ratnicki defile pred publikom i sponzorima, i onaj koji to zna ( a Enan zna) tako se i ponasa.
- Generalni nivo tenisa jos nije dobar za ovaj super turnir, mozda ce sledeci mecevi biti.

sone

pre 16 godina

Svaka Tebi cast Jeco za sve sto si postigla do sada ali nemoj da dozvolis da ti slava uderi u glavu.Tenis je super ali mora da se radi i trenira A MODU OSTAVI ZA KASNIJE.Pusti novinare i radi na sebi i mentalnoj pripremi.TRENING JE CUDO ALI MORA MNOGO DA SE RADI

Mardok

pre 16 godina

Svojim istrčavanjem ovde - "mislim da će ostati na trećem mestu", jedan "klinac" objasnio je svu Jeleninu muku. Većini je lista najvažnija. Nije tako. Prvo, ona nije napravila veliku razliku u bodovima, Ana ima samo trista bodova manje i već je ta razlika simbolična. Šarapova nije daleko od Ane a vraća se ubedljivo. Drugo, neće ostati na trećem mestu, pitanje je dana kad će početi da pada. Treće, njen način igre ne može više bodova da joj donese. Ali, nije Jelena ništa kriva. Ona se uklopila u sveopšti talas zanosa, koji joj je ova nerazumna teniska nacija nametnula, a to je ta famozna lista. Ona je svoju igru bazirala na prikupljanju poena, a malo je uradila da tu igru digne na svetski nivo. Na kojem je mestu Nalbandijan? Ona je i sama poverovala da je "treća na planeti" i sad plaća danak ovoj zabludi. I neka beži od tabloida. Jedan, koji ju je dizao u nebo, juče ju je bacio u kanal. Da, takav je naslov bio - Jelena u kanalu! Sramno. Ona mora iz osnova da promeni sve u svojoj igri, mora da odustane od dodvoravanja pučini koja će joj prva okrenuti leđa ako "do kraja godine" ne bude "No1" i koja joj šalje glupe poruke - "Jeco, pile naše...", ili "Nema veze, Jeko, AOpen je tvoj..." Za to je potrebno vremena, novi trener sa novim koncepcijama... Naravno da se servis može popraviti, nauči se i izlazak na mrežu, forhend može da bude jači (bekhend ima dobar), kretanje odlično (ali bolje je da manje trči a jače da udara, jer ona u trećem setu upravo nije imala snage), i sve stvari doći će na svoje mesto. Ne volim ljude koji sad potpuno otpisuju Jelenu, a ona će u februaru napuniti tek dvadeset i treću. Danas su Šarapova i Ana jače od nje (Marija je dugo bila povređena, a bila je prva u devetnaestoj godini), igraju totalni tenis, mlađe su, igraju snažno, Čakvetadze napreduje, Hantuhova i Vajdišova jače su od nje, jer neguju savremenu igru, ali Jelena ima talenta i ako ne bude više gledala u listu, nego u igru, a u liste neka gledaju oni koji o tenisu malo znaju, imaće šanse da osvoji bar neki važniji turnir. Njeno treće mesto na listi (zaboga, ne na "planeti"), ako ga uskoro izgubi, niko više neće ni pominjati. Psihologe ne pominjite, molim vas. Pitajte Vudija Alena šta misli o njima.

fedja

pre 16 godina

Znate kad je JJ prehodni put pobedila top10 igracicu? U Junu. Ocigledno ja da nemoze izdrzi fizicki i psihici kroz 96 utakmica. Predlog 30% manje utakmica onda ce mozda izdrzati do septembra. Tenis se igra za glavom.

predo

pre 16 godina

Prvo, cestitke Jeleni za sve sto je uradila ove godine. Drugo, iznenadio sam se (uglavnom)zrelim komentarima na ovaj prilog. Dvije Jelene, Jankovic i Dementijeva, su za mene fenomeni na zenskom turu. Dementijeva, sa svojim fizickim predispozicijama, kada ne bi imala katastrifalan rekreativni servis i u prosjeku deset duplih gresaka, i kada bi imala malo vise teniske inteligencije, bi bila neprikosnoveno prva, ali eto i sa takvim nedostacima je bila dugo u samom vrhu. Jelena je jos veci fenomen. Servis joj je "slicnog kvaliteta", pa je pravi podvig kada osvoji gem na svoj servis. Za razliku od Dementijeve, nema tako mocan udarac i ipak joj moram priznati malo vecu tenisku inteligenciju od Ruskinje, ali daleko ispod ove Cakvetadze, koja ima takve fizicke predispozicije, da joj je jedino oruzje, koje joj preostaje - njen mozak. Pa cak i ovaj drugi set je vise uzimanje predaha Cakvetadze, kada je vidjela da ide nizbrdo, nego plod nadmocne igre Jankovic. Jelenina igra se uglavnom svodi na njene brze noge i fizicku izdrzljivost i, kad uzmemo u obzir koliko meceva je odigrala ove godine (u Americkom Tenis Magazinu je cak malo podsmjevaju njenom trcanju sa turnira na turnir, ovo je bio logican kraj. Da li ce uspjeti zadrzari svoje trece mjesto sledece godine. Tesko, ako nesto ne promjeni, mada ja jos uvijek imam u glavi njene meceve sa pocetka godine. Prvo sto mora da uradi je da ostavi reket negdje u cosku i dobro se naspava i zelim joj naravno puno srece. Sto se tice ostalih - polufinalisti su se mogli lako predvidjeti nakon prvog dana. Nadam se da Ivanovic i Sarapova nece ubiti danas jedna drugu, jer onda nece imati nikakve sanse u polufinalu. Bolje i odmoran protiv Enan, nego iscrpljen protiv one pametne celice Cakvetadze. Puno srece.

Ron Jeremy

pre 16 godina

Nisam hteo da komentarisem Jecinu igru posle meca sa Enan jer je Belgijanka klasa za sebe, ali ovaj mec sa Cakvatadze je potvrdio ono sto sam rekao pre Madrida a to je da se nesto veoma cudno desava sa Jelenom. Ja ne znam da li je muce ljubavni jadi, da li se zasitila tenisa, da li je umorna...ali ova Jelena ne lici na onu Jelenu sa pocetka sezone. Nema zara,nema volje, cak ni ljutnje nema, svejedno joj kad dobija ili gubi... jos kad se pri tom doda njena poslovicno slaba psiha onda ovakav ishod i nije iznenadjenje.
Videcemo sta ce doneti 2008 ali ovakav kraj sezone ne uliva optimizam. Usla je u crnu seriju poraza i samopouzdanje joj je sad na prilicnom niskom nivou. Ne bi me zacudilo da izgubi i od Bartoli ili joj cak preda mec bez borbe.
Ipak na kraju ne mogu a da ne kazem da i pored ovakvog debakla na zavrsnom turniru sezone Jelena je, generalno uzev, imala veoma dobru sezonu i da treba da bude prezadovoljna postignutim rezultatima. Dalji napredak i postizanje jos boljih rezultata zavisi od nje same. Ona je samoj sebi najveci protivnik i ako taj problem uspesno resi radovacemo se mi ponovo Jecinim pobedama u suprotnom ce zavrsiti poput Dokic ili Miskine.

Ženevljanin

pre 16 godina

Jelena je gubila od Čakvetadze i kad je Ana bila na početku profesionalne karijere i kad je (JJ) bila u punoj formi (a ne ovako "kilava"), a na tvrdim terenima je uvek gubila. Ukupno je sada 2:6. Ana je izvanredna igračica koja, kao i Jelena, ima odličnu igru s osnovne linije sa izuzetno preciznim udarcima (često na neočekivana mesta), a ima manje problema sa servisom i psihom nego naša teniserka. Tako da ovaj poraz nije nikakvo iznenađenje, iako je posle Sereninog povlačenja i 6:0 u drugom setu izgledalo da je polufinale na dohvatu ruke. Verujem da će Ana Čakvetadze i u sledećim godinama biti u vrhu svetskog tenisa. Možda će i Jelena zadržati svoju sadašnju poziciju, ali u to sam manje siguran. No i treće mesto je ogroman uspeh; dosada je jedino nenadmašna Monika bila bolja...

Dragan

pre 16 godina

Kako nasi sportisti ne mogu da se ugledaju na Anan ili Federera sto se tice koncentracije jer tu je srz uspeha. Ja mislim da po ponasanju na terenu Jelena se previse opustila i manje trenira a to ne ide ako mislis biti vrhunski sportista a to je tesko za sve nase sportiste uopste.

Magelan

pre 16 godina

Cini mi se da je Jelena vise opterecena time kako izgleda na terenu nego kako igra.
To sto ne vidimo nikakve napretke u njenoj igri verovatno je posledica toga sto Jelena nema jaku ekipu koja stoji iza nje i koja bi joj bila logisticka podrska.
Ogroman broj turnira koje je odigrala zasluzni su za njen dobar plasman, ali bojim se da ce iduca godina biti jako losa za nju ako podhitno nesto ne promeni u svojoj organizaciji.
Nadam se da ce se to desiti.

nenad

pre 16 godina

Zahvalnost jos jednom, sto smo privilegovani da od ove godine gledamo 3(5) nasih tenisera u zavrsnicama najprestiznijih turnira. Zalim sto je do sada mnogo puta imala priliku da dobije izgubljene meceve, ali 3.mesto na WTA je za svako postovanje. Jos jednom veliko hvala za pozrtvovanost na Fed kupu. Puno srece i ydravlja sledece godine.

ekipa navijača

pre 16 godina

Nije moglo gore!
U sledećoj sezoni pametnije biraj turnire koje ćeš da igraš, kako bi bila u formi na najvažnijim turnirima!
Nemoj da nas razočaraš kao što to rade fudbaleri već decenijama!

nemanja

pre 16 godina

Ne znam zasto kritikujete Jelenu, uradila je sta je mogla. Zavrsila je ovu godinu sa odlicnim plasmanom, a kada bude pobedila Zastin bice prva na svetu.

teniserka

pre 16 godina

E jbg,ovu je stvarno mogla ladno da pobedi,sto smo svi videli u 2. setu.Videlo se da je Jelena jako nezadovoljna svojom igrom najvise zbog toga sto i ona i svi mi znamo da moze mnogo,mnogo bolje!
Sad se lepo odmori,pa na posao!Ima sto-sta da se popravlja na tvojoj igri.
Uz tebe smo Jeco i kad gubis!

branko

pre 16 godina

Наставак мог коментара под бр. 30 који је , видим добио значајну подршку.
Рекао сам да у Јелениној игри нема неких важних елемената. Зашто? У тениском смислу, зна Јелена и да скрати лопту и да игра на мрежи, па чак и да сервира. Проблем је у њеној ФИЛОЗОФИЈИ игре. Ево невероватног примера који све казује: У оном * чувеном* мечу са Mађарицом којој мало ко од нас зна име, кад је Јелена водила са 1:0 и 5:1 па ипак изгубила меч, у једном часу ТВ објављује статистику: Јелена 6 винера и 8 грешака (или обрнуто) а Мађарица 22 винера и 36 грешака (цифре можда нису прецизне, али је ред величине сигурно био такав). Шта ово значи ? Значи да Мађарица ИГРА а Јелена враћа лоптице и искључиво од Мађарице зависи како ће се то завршити. Знамо како се завршило.
То је суштина Јеленине тениске филозофије : она не ОСВАЈА поене него чека да их противница ИЗГУБИ ! Скоро је неверованто да се таквом филозофијом, која је по мом мишљењу апсолутно погрешна може доспети тако високо на АТП листи. Ана и Новак, на срећу, имају супротан и исправан приступ. Они увек настоје да ВОДЕ игру и успевају у мери у којој им противник то дозволи.
Да ли се код Јелене ово може променити? Био бих много већи оптимиста кад би та промена била условљена увећањем тениског знања. Међутим, Јелена има врхунско тениско знање, али је проблем у структури њене личности. Не знам да ли је ту нешто могуће променити. Ако би она или неко други проценио да јесте, било би корисно да на почетку следеће сезоне Јелена одигра неколико лакших турнира и у игри са слабијим противницама испроба ту нову тениску филозофију. Ако се то не догоди, неминовно следи можда лагани, а можда и доста убрзани пад на АТП листи. Надам се да нико не сумња у добронамерност мог текста

DUSAN

pre 16 godina

Ne kontrolise emocije kao Novak, niti je naucila na kontrolu kao Ana, tako da ce zbog toga oscilacije pratiti njenu karijeru. Tu nema pomoci, jer se karakter ne moze promeniti. Zato ima harizmu i privlacnost koju izaziva snaga i nepredvidivost emocija.

Boris

pre 16 godina

Ne mogu da vjerujem da nije uspjela pobjediti anu c. ukazala se velika prilika za prolazak u polufinale pogotovo nakon odustajanja wilijamsove.
zaista steta pokazala je da joj nedostaje borbe htjenja elana i morala na velikim turnirima.
u ovom trenutku sa sigurnoscu mogu reci da je ana ivanovic mnogo bolja teniserka od nje.
kod nje ne mogu primjetiti slabosti koje posjeduje jelena
u veoma bitnim trenucima za nju.
no uprkos svemu zelim ti jelena mnogo srece u nastavku karijere i da se brzo vratis na pobjednicki kolosijek.
naravno iste zelje i za anu..
vi ste nase sampionke..
nakon ovog turnira vjerovatno gubi trecu poziciju kao sto ce kuznjecova izgubiti 2.mjesto.

igysa

pre 16 godina

Ej nemojte sad svi da pljujete po Jeleni ! To koliko Jelena zaista vredi, kakav potencijal ima i kako zna da odigra pokazala je u drugom setu. To je skoro ona prava Jelena - setanje protivnice levo desno, malo koja igtracica na planeti moze tako nesto. I ja bre volim da gledam Anu lepoticu, i uz sve simpatije- ali Jelena jeste kompletnija igracica i tacka! Da li bi Ana mogla da napravi i onoliko brejkova koliko je Jelena sinoc napravila, toliko razmena lopti u jednom poenu, i takvu odbranu - nema sanse ! Protiv onako raspolozene Cekvatadze, nema sanse ! Jelena je, kad je ide, bez premca najsarmantnija na WTA ! Njen osmeh i salatanstvo, duh koji ima kad dobro igra - nema premca ! U trecem setu nije imala bas ni malo srece, a psihofizicki zamor je dosao do maksimimuma pri kraju.
Najveci problem Jelene Jankovic su psiholoski padovi koje ima, i nadamo se svi da ce nauciti da ih prevlada kada bude i fizicki odmornija. Jelena jeste kompletan igrac ! Pogledajte serve u drugom setu - sta im je falilo, kolkiko je ja pratim, ona JESTE popravila servis u zadnje vreme, i nadam se da ce se konacno odmoriti, mentalno poraditi na sebi i u novoj sezoni ponovo pokazati tenis koji je uzivanje gledati !

Milica

pre 16 godina

U tenisu, na prvom mestu se nalaze ponasanje i samokontrola na terenu- Jelena vise gleda sebe na video bimu nego u lopticu. Sto se tice samokontrole, kada je prestao da baca rekete i da se nervira, da kontrolise svoje ponasanje na terenu, da bude ravnodusan i kada gubi i kada dobija, tek tada je Federer poceo da ostvaruje dobre rezultate. To Jeleni fali. Drugo, u tenisu nema predavanja, dok se ne odigra poslednji poen u mecu uvek postoji sansa za preokret. Kada se sve te kockice sklope dolazi rezultat. Jelena sa ovoliko rupa u trenutnoj igri ne moze da ocekuje bolje rezultate.

Dusan

pre 16 godina

Situacija sa Jelenom i Anom, tj Jelenom i svakom ostalom teniserkom iz svetske elite me neodoljivo podseca na basnu o cvrcku i mravu. S tim da je trenutno tek sredina basne a raspled sledi sledece godine.

addave

pre 16 godina

Smetaju ova poredjenja Jelena - Ana. Ana je bolji teniser u ovom trenutku samo zato sto ima vise volje i htenja, dok Jelena vise nema nikakvu motivaciju, slomljena je i fizicki i psihicki.

Ne zaboravite kako Ana moze da padne, i sa kojim rezultatima moze da gubi od igracica koej su preko stotog mesta. To se Jeleni ne moze dogoditi.

Dakle, tek kada Ana bude prestala toliko da oscilira u igri, mozemo reci da je bolja od Jelene. U ovom trenutku mozda je fizicki spremnija, ali jos uvek nije zreo teniser.

WaNNchY

pre 16 godina

Jeco ti si bas suprotno od Nalbandijana krenula,on unatraske krenuo extra pred kraj sezone,a ti nikako da proslavis jednu pobedu za kraj sezone,ali nema veze, naravno da je za to kriv i tvoj prepuni kalendar meceva koje si odigrala ove godine... Nemoj vise toliko da prenagljujes sa mecevima... Lepo je to sto si nasla sebi trenera koji ce te,nadamo se,pripremiti da budes jos bolja sl.sezone... Ani zelim svu srecu u polufinalu,a ti Jeco, SVAKA TI CAST!!! volimo te puno!!!!!!!

M

pre 16 godina

Da, da, sve je ovo tacno, ali Jelena je ove godine najvise (vise od drugih teniserki) namucila Zistin Enen, i sad je kao losa teniserka

Vanja

pre 16 godina

Prosto ne mogu da verujem da je ogromna i ubedljiva kolicina komentara vrlo kulturna. Mi se definitivno popravljamo, a nadam se i JJ sledece godine.

Vladimir

pre 16 godina

Jelena je extra teniserka, sjajne konstitucije, potpunog izgleda, treba da bude svesna toga i da napada! Previse se brani, deluje kao da nije sigurna u sebe. Jeco napadaj, neces pogresiti, kako kazu, veruj u sebe, imas razloga! POZZ

Zo

pre 16 godina

Prosto ne mogu da verujem da je ogromna i ubedljiva kolicina komentara vrlo kulturna. Mi se definitivno popravljamo, a nadam se i JJ sledece godine.
(Vanja, 9. novembar 2007 17:27)

I ja sam u cudu!

Los zavrsetak jedne vrlo uspesne sezone! Kao utesna nagrada dobrodoslo joj je priznanje WTA, a ako ga je neko zasluzio ove godine, to je sigurno Jelena. I pored vise od 100 sati provedenih u "promovisanju" zenskog tenisa, uspela je da osvoji 4 titule, igrala 4 finala itd, itd...dosla do 3 mesta i verovatno ce na tom mestu i zavrsiti godinu (sem ukoliko Ana pobedi Zistin)!
A kako ce biti sledece godine-videcemo! Ja joj u svakom slucaju zelim jos mnooooogo uspeha!