Sreda, 07.11.2007.

11:01

Rekord Stojakovića u Los Anđelesu

Izvor: MR

Rekord Stojakoviæa u Los Anðelesu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

andro

pre 16 godina

@bojan Sezona 2003/4 je ona kada je Weber imao operaciju i propustio skoro celu. Vratio se 15-20tak utakmica pre kraja sezone (u trenutku kada su Kingsi imali najbolji skor u ligi, a Peja je bio kandidat za MVPa - iako je igrao nesto losije nego u prvoj polovini sezone). U tih preostalih 20-tak utakmica sa velikim (ovnom) predvodnikom Weberom, Kingsi su imali negativan skor (iako nisu imali povredjenih igraca) i unistili su svoju startnu poziciju pred plej-of. Sto je jos gore Weber im je unistio i igru, umesto da se igra napad kroz Divca i prave scrin-ovi za Peju poceli su sa onim spustis loptu Weberu na low-post da on krene sa muljanjem (jer navodno ne moze u plej-ofu da se igra kao sto je SAC igrao u regularnom delu sezone - sto nema veze sa mozgom, istina je da timovi igraju koncentrisanije u plej-ofu i spremaju se za protivnika - za razliku od regularne sezone, ali su Kingsi uvek najbolje igrali kada napad ide kroz Divca na liniji slobodnih - ala Cosic - u plej-ofu ili ne). Tako da si mi stvarno ubo prst u oko sa tim Weber predvodnik Kingsa u sezoni 2003/4. Da si pomenuo samo Divca (koji po meni jeste uvek bio bolji igrac od Stojakovica, sta god da kazu all-star ucesca i statistika, cak i pod stare dane te 2003/4 sezone kada odbranu gotovo da nije ni igrao) pa ajde. Usput u tom prvom delu sezone (pre povratka Webera) Kingsi su imali jos dosta problema sa povredama (npr. Brad Miller). Na kraju je Peja bio drugi u glasanju za MVPa. Takvu sezonu vise nikada nije ponovio (i nece na zalost).
Tim moze da se predvodi na razne nacine. Redzi Miller je predvodio svoj tim iako je bio klasican suter. Na zalost Kingsi su u to vreme imali za trenera coveka u cije domete treba ubrojati i drzanje Drazena Petrovica na klupi 2 godine, koji je, zajedno sa vlasnicima tima, doneo besmislenu odluku da se pokusa sa preranim povratkom Webera (koji je gusio igru tima cak i kada je bio zdrav) i nije imao mozga da stavi tacku na to kada se posle nekoliko utakmica videlo da od toga nema nista. Takodje danasnji nacin igre u NBA je izuzetno nepogodan za klasicne sutere kao sto je Peja (gotovo ih i nema i niko nije lider tima).

16

pre 16 godina

TO CAAAAARE!!!!Kad sam ga video na Divcevom oprostaju znao sam da ce dobro da pocne sezonu, kao i prosle godine kada je Sarlotu ubacio 42 poena

Bojan

pre 16 godina

@Dacha from Nish
Mnogo se bre lozis.Nece oni
da budu nikakav tim.Nece uci
u Play Off.Pocetak nema veze
sa celom sezonom.Fulash Dacho.

Bojan

pre 16 godina

@andro
Pedja nikad nije predvodio
neki tim.On nije lider.Te
godine koju si naveo Kingsi
su igrali u poznatom sastavu
a zaborao si Krisa Vebera i
Divca.

NBA freak

pre 16 godina

Svaka čast Peđi, ali takođe i Kris Polu. Pošto je Peđa tzv. spot šuter, mislim da nije mogao doći u bolji tim. Došao je da igra pored ovog mladog plejmejkera koji je pre svega odličan tehničar i gotovo savršen dodavač lopti. Učiniće sve da njegov tim pobedi i bukvalno će nahraniti svoje saigrače sa koliko god je lopti potrebno, a među njima najviše najboljeg... dakle TROjakovića, što neko reče. :)

LKbulls

pre 16 godina

@Crazy North-FCRS
Radujem se, da sam PRVI PUT za poslednje 3 godine pročitao nečiji komentar, koji mrzi Stojakovića zbog neigranja za reprezentaciju, a da je to umeo napisati kulturno i odmereno. Svi ostali "pljuvači" (mrzim ovu reč, ali ne znam bolji) su pisali u stilu koji liči na nekoga sa (najviše) 4 osnovne.
Zbog toga ću ti napisati jedan deo o Peđinom neigranju, koji ćeš nadam se prihvatiti.
Njegovo prvo neigranje se desilo na Olimpiadi 2004. On je tada bio naš ubedljivo najbolji igrač. Kao najboljem igraču mislim da slede neke privilegije. Pogledaj samo Novickog, Parkera, Gasola, itd. Njih svi veličaju, a oni dođu posle nenormalno naporne sezone pred sam početak svakih prvenstva, i odigraju najbolje u timu. To je po meni i logično.
Peđa je 2004 g. HTEO da igra, što je više puta izjavio. Zakasnio bi na pripreme, zbog ŽENIDBE i zbog kampa, na kojem SKUPLJA PARE za decu u Srbiji. Javio je da će sa sobom voditi svog kondicionog trenera i da će svugde TRENIRATI. Za uigravanje sa reprezentacijom bi imao sasvim dovoljno vremena.
TU na scenu stupa SELEKTOR. On je trenirajući strogoću bukvalno oterao Stojakovića, a posle je zajedno sa Paspaljem sramno vređao istog preko novina. Peđa je samo ćutao, jer nije hteo da se spusti na njihov nivo.
Posle sramnog vođenja tima na Olimpijadi, i katastrofalnog rezultata sa vrlo dobrim timom, stupa na scenu Savez! Ne menja Obradovića, čak ni izveštaj ne traži o katastrofi, i ostavlja ga na mestu, jer su mislili, da će zbog domaće publike u Beogradu i sa njim naši uspeti. Videli smo kako je sve to izgledalo.
Misliš da ima BILO KOGA na planeti, koji bi se odazvao takvim ljudima, koji su ga preko novina vređali?
Na kraj, za ovu godinu mislim da i najveći (i najgluplji) mrzitelji shvataju, zbog čega je izostao.

Crazy North-FCRS

pre 16 godina

@ svi indijanci (prepoznacete se...)

STojakovica sam kao i 99% Srba koji vole kosarku voleo kao rodjenog brata,ostajao budan od 2 ujutru do 7 zbog njega,a posle isao na posao,ali on je za mene vec 4 godine mrtav lik i dzaba mu sve humanitarne akcije,on je pre svega KOSARKAS i treba da igra za reprezentaciju ako je patriota i smesni su izgovori tip truo savez,los selektor itd... Prijatelji,on ne igra za njih nego za SRPSKI NAROD!!!Kad to bude shvatio on i svi ostali koji nece da igraju,a i vi koji ga sada opet posle jedne partije dizete u nebesa (a kad se lomi tekma,ili kad je play-off nigde ga nema na terenu) onda ce svima biti bolje.
Izvinjavam se na duzini komentara.

LKbulls

pre 16 godina

@Jah
Ako te boli uvo, pod hitno potraži lekara. Može da bude opasno.
Ako te Stojaković ne zanima, onda kad stigneš u nekom naslovu do njegovog imena, nemoj da otvaraš. Za tebe je verovatno fudbal. Naročito nemoj NIKAKO kliknuti na "pošalji komentar". Biće bolje za svakoga. Hvala

Vladan R

pre 16 godina

Samo da podsetim da Pedja vec nekolikozadnjih godina imaproblemasa povredama i ako je ovo leto iskoristio da ih zaleci nije strasno stonije igraoza reprezentaciju uostalom do EP u Beogradu 2005 manje vise stalno je igrao.Jedino sto po meni ipak nije u redu sto je prosle godine repezentaciju stavio iza po meni ne tako bitnih obaveza da poseti neke decije kampove ali ipakje to njegov izbor.Ne bismonikakosmelida zaboravimo njegov doprinos u Indijanopolisu i na EP u Turskoj.Nadam se da ce vec na narednim kvalifikacijama a ako bude tako onda i na narednom EP ponovo igrati za reprezentaciju.

Vlada Calgary

pre 16 godina

Ukoliko Stojakovic uspe da "izdrzi" sezonu, sa PG kakav je C. Paul, te igracima kao D. West, T. Chandler i Mo Peterson, te par dobrih rezervista (Butler, Jackson, Ely & Pargo) tim New Orleans moze daleko dogurati

andro

pre 16 godina

U NBA postoje razliciti nivoi zvezda i zvezdica:
1. mega star-ovi - njih nema bas tako puno, Dankan, Nes, Kobe, Sek, Garnet, mozda Novicki i Ajverson, i od novih LeBron, Wade, ne znam da li bi jos neko zasluzio da se nadje u ovoj kategoriji (da bi upao unutra igrac mora da kao glavni igrac tima uzme makar neku titulu i/ili bude proglasen za MVPa makar jednom i igra na slicnom nivou makar nekoliko sezona, da bude konstantno u prvim ili drugim petorkama lige)
2. All Star igraci (ne oni koji su se pojavili jednom na all-staru vec oni koji to rade konstantno a ne spadaju u grupu 1., i vrte se oko prve/druge/trece petorke ili defanzivne petorke lige) - recimo Kid, Karter, Billaps, McGrady, Ming, Brand, Alen, Pierce, Marion, J. O'Nil, A. Stoudemajer, Arenas, B. Wallas, Stojakovic, (od mladih snaga Paul, Melo, Deron Williams, D. Howard ce brzo ovde da se nadju, ali za sada jos nisu tu). Ako se neko pita sta Peju kvalifikuje u ovu grupu - sezona 2003/2004 i 3 all-star ucesca (mada je svakako u njenom slabijem delu)
3. Obicne zvezde koje se vrte kao kandidati za all-star (ili su jednom i ucestvovali) npr. Gasol, Lewis, R. Wallas, Hamilton, Jefferson, B. Davis, Redd, J. Johnson, Randolph, ...
Da li je McGrady veca zvezda od Pedje je diskutabilno (ako zanemarimo medijske gluposti i to sto amerikanci uvek naduvavaju svoje igrace) - on nikada nije imao sezonu kao Peja 2003/4, nikada nije predvodio svoj tim do iole znacajnijeg rezultata (kao Peja te godine) i nikada nista nije uradio u plej-ofu.
Inace to sto je Peja suter koji ne ume sam sebi da izgradi slobodan sut, nije njegov problem nego problem koncepcije u NBA - umesto da se igra timski (uvek se setim kako je ceo Jugoplastikin tim pravio akcije za Duska Ivanovica) gde se svi krecu i prave blokove, svi stoje kada neko kao McGrady uzme loptu. Uostalom smesno je porediti cistog sutera kao Peja sa igracem drugacijeg profila kao McGrady. Na zalost po ciste sutere, u NBA vlada sebicnost, igraci se placaju na osnovu statistike, kada jednom uzmu loptu retko kada je daju nazad. Na srecu NOK nema nikakvog siledziju tipa McGrady-ija i ima PGa koji ne trosi previse lopti (delom i zbog toga sto uopste nema sut za 3 poena) a trener postavlja igru tako da igraci prave blokove Pedji (na zalost toga nikada nije bilo dovoljno u SACu, posebno posle Divcevog odlaska).

peja

pre 16 godina

svaka cast jos samo da zaigra za reprezentaciju da stavi svoj ponos ispod patriotizam...

BIo bi red da B92 pocne ponovo da prenosi NBA da ne moram da gledam na OBN...

Detroit

pre 16 godina

Posto sam se prepoznao u one tri tacke… moram da dam dve napomene za Jaha Nihilovica:

1. Pre svake NBA utakmice spiker gromoglasno najavljuje prvo rezerve pa onda startere svake ekipe. Obicno se uz ime igraca kaze i ime koledza sa koga je igrac dosao u NBA. Pedja Stojakovic je sinoc u LA pred oko 20000 gledalaca najavljen kao ‘Pedja Stojakovic – SERBIA’. To nekima mozda ne znaci nista ali zahvljujuci ljudima kao Pedja (tu pre svega mislim na Divca a i Djokovica od mladjih) o Srbima i Srbiji se ovde zna mnogo vise nego sto prikazuje CNN;

2. Cini mi se da sam ovo jednom pisao no da ponovim: Pre desetak godina sam bio u Meksiku i odem u restoran da rucam. Konobar vidi da nisam Amer pa me usput pita odakle sam. Kazem ja ‘Former YU’ (onda Srbija nije bila drzava) a on onako radosno uskliknu ‘Ti si znaci zemljak Bore Milutinovica’! Naravno rekoh ja a ti si zemljak Huge Sanceza! Da ne duzim, zahvaljujuci Bori Milutinovicu koji je legenda u Meksiku (odmah iza Pnca Vile) , u tom restoranu sam imao kraljevski tretman. Hocu da kazem da su nasi sportisti u svetu nasi najbolji ambasadori i da trebamo da ih postujemo i cenimo. Dosta pljuvanja ljudi!

LKbulls

pre 16 godina

@marco@
Bandido nije rekao POREKLOM, nego RODOM iz Hrvatske, što su dve sasvim različite stvari. Stojaković se rodio i igrao klikere stvarno u Hrvatskoj.
"Stojaković je rođen u Slavonskoj Požegi u SFRJ, a 1991. godine kao Srbin je primoran da sa svojom porodicom izbegne iz Hrvatske u Srbiju."
(Wikipedia)
Razmisli pre nego nekog napadneš. Naročito na "nacionalnoj osnovi".

Jah

pre 16 godina

OVDE LJUDI PISHU KNJIGE, pa nisu komentari da se citaju dva dana. Ovaj ANdro, Dragan BGD, Nish Boy... i ostali smaraci - polako momci, znamo da imate kompjutere i da mozete da kucate.

A ovi gore shto su se ODUSHEVILI Pedjom - samo da kazem da pogledate Mekgrejdija i da shvatite shta znaci biti zvezda, a ne ako ti shut dodje jednom u godinu dana (istina da je Pedja u sakramentu jedno vreme ubacivao po 20+, ali tada je on bio zvezda, dok u prethodnih 3 godina razocaravao sa svojim igrana. A cak je i u ovoj utakmici pokazao da moraju drugi da ga hrane loptama da bi on zabijao, on se samo namesti i ceka.
Nemoj da se lazemo, nikad on nece biti kao shto je Kobi, Mekgrejdi, Garnet, Dankan i bilo koja zvezda u NBA-u.

grale

pre 16 godina

Ma i da ubaci 20 trojki boli me uvo vise za njega.E covek oce da ide na more u grcku,ne moze da igra za reprezentaciju, ma ajde...
Sto se mene tice mozes komotno igrati za drugu reprezentaciju.
Odnos prema nacionalnom timu nam je nula.TUGA

Jack Dempsey

pre 16 godina

@marco@
druže, obrukao si se LoL
bandido je u pravu, nigde on nije rekao da je peđa hrvat ili hrvatskog porekla. peđa je rodom iz slavonske požege, što je inače u hrvatskoj ali je čist srbin. sam je izjavio da ga baš ništa više ne veže za rodni kraj.

LKbulls

pre 16 godina

Majko moja! Pa ko bre sve čita i piše na B92... Bandere, kao Djole i granbata? Pa taj prvi dobije najviše glasova. Neviđena sramota. Pa vi nemate pojma ni od "K" od Košarke. Samo ste se uhvatili, da se brusite u grudi, kave ste velike "srbende". Pravi Srbi sigurno niste. Sledeći put molim sve morone, da napišu ŠTA ONI rade za Srbiju, sem što probaju na svakom koraku raznim forama da izdribljuju državu.
Našu košarku su uništili oni, koji vode glavnu reč, tj. banditi u savezu. STOJAKOVIĆ (sve velikim slovima, kao sportista i kao ČOVEK) je najzaslužniji za naše poslednje zlatne medalje. On se čak dva puta povredio baš nastupajući za reprezentaciju.
Inače stvarno ne shvatam tog majstora. Ženi se, skuplja pare za sirotu decu srbije (milione dolara), operiše (kao fol) leđa... Kako bre NEĆE pored toga da igra za reprezentaciju. Dobro, pored prve dve je i hteo, samo ga je "slavni" Obradović OTERAO. "On će mi kasniti, zbog glupe ženidbe i skupljanja dobrotvornih priloga??!! Nema šanse! Ima da bude tu u 8:13, inače može samo da plače, dok mi uzimamo zlato bez njega!"
Svaka vam svima čast....

andro

pre 16 godina

Zao mi je sto nisam gledao Pedju juce. Nadam se da je ovo znak da je postavka igre onakva kakva odgovara Pedji (sto znaci svi se krecu i prave blokove jedni drugima a ne stoje i oslobode stranu jednoj "zvezdi" ili ostave dva igraca da igraju pick&roll kao sto igra 90% NBA timova) i da ce biti ovakvih veceri jos. Jos prosle godine, pre operacije je bilo znakova da je Pedja sjajan fit za Nju Orleans. Dovodjenjem njega (i Mo Pete-a letos) postali su od tima koji uopste nema sutere u tim kome je to jedna od najvecih snaga. Imati takvog sutera u timu znaci razvlacenje odbrane i vise prostora za Paula kada krene unutra, steta sto je Chandler operisan od ofanzivne igre ozbiljan low-post ofanzivni centar bi to itekako mogao da iskoristi. Sve u svemu prilicno dobro ukomponovan tim, jako dobra prva petorka sa lepom distribucijom poena, ko ce jos da bude u rotaciji je vec jasno (ako ne bude povreda) Butler i B. Jackson. Jedini problem koji imaju (uz zdravlje igraca) je problematicna duzina na PF/C pozicijama. I prosle godine su krenuli sa 4:0 pa su ih pobede ubile; predprosle su zamalo usli u plej-of sa timom koji je bio par klasa slabiji od ovog. Sve u svemu ako Paul bude nastavio da igra na ovom nivou i povrede ih zaobidju bice iznenadjenje sezone.
Takodje raduje sto je Jaric konacno imao jednu OK partiju (10,10,5) - posebno GMa Minesote, kod koga se verovatno ponovo pojavila nada da moze da ga trejduje. Steta sto je onaj deal od prosle godine za Mohameda mrtav bez previse sanse da zazivi, Detroit bi bio super fit za Marka a njima treba backup za Billupsa koji moze da igra u paru sa Hamiltonom (tj. da igra PG u napadu a cuva SG u odbrani) i igra dobru odbranu. Drugi odlican fit za Jarica je Denver (dobra dopuna uz Ajversona). Oba ova tima imaju jako dobre SG-ove koji mogu sami da naprave sebi situaciju za sut a potreban im je PG koji ce u napadu da deli lopte a u odbrani da cuva protivnicke SG-ove. Na zalost sanse da Denver nadje nekoga da mu uvali jednog od svojih preplacenih PFova su bliske nuli (pogotovo sto im je rizicno da daju Nenea jer ko moze da garantuje sta ce da izdrze Martinova kolena; a da bi neko uradio trejd za K. Martina mora da bude operisan od mozga).

Nemanja Delija

pre 16 godina

Treba reci zaista sjajno vece nasih kosarkasa sinoc.
Nisam ocekivao pre svega od Pedje koji se vraca u formu tako dobru partiju.Vidi se koliko on znaci ovom timu NO Hornetsa,pa i samom Polu koji uz Pedju ima mnogo bolje ucinke nego bez.
Pedja je zaista imao sjajan ucinak 36 poena i 5 uhvacenih lopti.Uz sjajan procenat suta iz igre.Pre svega trojke 13-10.Ne desava se cesto da neki igrac postigne 10 trojki na utakmici i to jos iz 13 pokusaja.Pogotovo se ne desava cesto da jedan plejmejker ima cak 21 asistenciju(Pol).Nisam mogao da verujem kad sam video.Svaka mu cast.Malte ne on je 1/4 poena svoje ekipe sam napravio.To je veoma impresivno i gotovo ne verovatno.Pol ce ove godine 100% ucestvovati na ol staru.Ako naravno ne bude imao problema sa povredama.Fantastican igrac.Mislim da ce on biti drugi Dzejson Kid.U najmanju ruku.
Sa druge strane Lejkersi cini se od ovog ne mogu bolje.Koliko vidim bar prema statistici.Bilo je dosta dvocifrenih igraca i igraca koji su bili blizu 10 ali ne vredi.Eto,sta bi sad recimo DraganBGD rekao na ovo?Kobi je imao 28 poena 6 skokova i 7 asistencija i solidan procenat suta iz igre.Covek je igrao 100% za tim i sto nisu pobedili onda?
Nisu!Jer nemaju potencijal,ovaj tim Lejkersa nije dovoljno dobar da bi ostavio neki zapazeniji rezultat.Kobi ga sa uspehom nosi na ledjima.Ali ne moze covek sam.Drago mi je da vidim bar jednog iole solidnog pleja Fisera i da Radman(koji je i sinoc odigrao solidno 11 poena) dobija malo vise sanse(nadam se da ce je dobijati u buduce).Ali imaju veliki peh jel je Odom povredjen.Sve u svemu mislim da ce se i ove godine grcevito boriti za Plej Of.
Bio sam takodje prijatno iznenadjen kada sam video solidan ucinak Jarica.10 poena i 10 asistencija.Minesota je veoma slaba ove godine,Marko je tu sigurno najbolji plej i morao bi da dobija vise prostora u igri i razigravanju igraca.Jer mu to uz odbranu najbolje ide i veoma je dobar u tome.
I Krle je imao solidan ucinak za 18 min. 8 poena i 5 skokova.Vraca se polako i uskoro ce biti fit.Kao i Sasa koji je odigrao cak 32 min. medjutim nije imao svoje vece slabo je sutirao iz igre,ali ocigledno trener Braun ima poverenja u njega.Opravdano,jer je prosle godine zadnji deo regularnog dela i plej of(tada je dobio sansu) odigrao odlicno.
NJegove dobre partije tek slede.

@marco@

pre 16 godina

@ bandido (ma sta to znacilo)

Gluplji komentar u zivotu nisam cuo!Pedja Hrvatskog porekla(!?),hahahahaa....Pa sto je onda nije igrao za Hrvatsku nego za Srbiju?Ma vi Hrvati imate kompleks nize vrednosti,jer imate sacicu prosecnih sportista.Kako to svaki Srbin koji naprevi karijeru u svetu za respekt (Djokovic,Stojakovic...) je bas Hrvatskog porekla!?Kad je vas neko dao 10 trojki u NBA?
Xaxaxaxxaxaxa,e stvarno ste ste smesni....Da nisu hrvatske nacinalnosti i Ivan Miljkovic,Vlade Divac,Aleksandar Djordjevic,Mateja Kezman,...? Stvarno smesno i jadno...

PEDjA CAR,SAMO TAKO NASTAVI MAJSTORE!!!!!!!

Detroit

pre 16 godina

Moj je utisak das u NBA timovi ove godine puno jaci nego prosle i da ce sezona biti veoma dobra. Meni se veoma svidjaju timovi Bostona i Orelansa. Hornetsi po meni igraju lepse nego Feniks, npr. Ono sto ih izdvaja nisu samo Pol i Pedja, mnogi zaboravljaju Cendlera koji je po meni mozda najkorisniji centar u ligi. Takodje imaju izvanredne reserve, sve u svemu oko 10 kvalitetnih igraca i veoma dobrog trenera.
Utakmica u LA je bila jako dobra. Za svakog igraca je vazno da igra dobro u LA i NY jer su to centri biznisa i kosarke. Sinocna pobeda NO prema tome ima vecu tezinu nego ona u Denveru. Pedju je u pocetku krenuo sut, odigrao je celu prvu cetvrtinu. Imao je malu krizu sredinom utakmice kada je promasio nekoliko ‘polaganja’ no od sredine trece cetvrtine ga je krenulo kao retko kada. Imam utisak da se potpuno oporavio od operacije jer ulazi u duele, cak i blokira pod kosem. A ima i srecu da igra pored najnesebicnijeg beka u NBA, Pola! Kako taj mali gradi igru i dodaje, milina je gledati. U ovom momentu on je uporedo sa Nesom i Kidom i ceka ga svetla buducnost, verovatno ce ih i nadmasiti.
Ni Radanovic nije bio los, dok je igrao bio je zaduzen da cuva Stojakovica (i obrnuto), cak je cini mi se jednu trojku pogodio preko Pedje. Posto sam ja gledao direktan prenos preko LA TV stanice u poluvremenu sam video reklamu Radanovica; on ovog meseca (datum nisam uhvatio) organizuje dobrotvornu veceru u Los Angelesu za Decu bez roditelja iz Srbije i Crne Gore(!). Jos jedno BRAVO za Vladu!
Jos par napomena o nasim igracima. Krstic igra solidno ali ne forsira sto je pametno. On jos nije fit ali se sve bolje krece. Poceo je vec i da se okrece u driblingu sto je znak da polako stice sigurnost. Njegova povreda je bila jako teska i trebace mu jos vremena da stekne sigurnost i ‘veruje’ svom kolenu. Sinoc sam samo delimicno gledao njegovu utakmicu jer je u isto vreme igrala i Minesota pa sam vise gledao Jarica, stvarno je igrao dobro, mozda najbolje od kada je u NBA. Sve mu je islo od ruke, cak je i trojku pogodio! Nazalost njegov tim je izgubio ( u pitanju su mladi igraci skupljeni sa svih strana i jos neuigrani) no Marko je igrao kao sat. Pavlovic je poceo da igra no nisam gledao ni jednu njegovu utakmicu (jos). Milicic se polako navikava na novu sredinu no bice tesko jer je Memfis veoma los tim, osim Gasola i sada Darka nemaju cestitog igraca. Jednostavno, skup prosecnih sebicnjaka.
Napomena: Rekord u trojkama drzi ko bi drugi nego Kobi:
“The NBA record for 3-pointers is 12 by Bryant in 2003, matched by Toronto's Donyell Marshall in 2005.” (ESPN)

pobesnelimaks

pre 16 godina

Gledao sam utakmicu. Peja je tako pucao od pola trece cetvrtine i u cetvrtoj, da je mogo da postigne 20 trojki da je hteo. Nepormasiv. Radman je odigrao jako dobro, pogodio nekoliko, asistiro jednom jako fino. A istina je da je Fil izlapeo - izmene su mu bile totalno u korist NO. Kobe po obicaju upropascava saigrace ispucavanejm do besvesti... Tuzni su Lejkersi, al tuzni skroz... NO je sasvim OK tim i nimalo me ne bi iznenadilo da udju u plejof. CP3 je inace sjajan plej a na ovoj utakmici je bas bio u elementu, srusio je Magzi Bogzovih 18 asistencija, a imo samo 3 cini mi se izgubljene lopte. Sve u svemu, utakmica za uzivanje.

Byk

pre 16 godina

Bravo Peja!
Stvarno shteta shto nema NBA na nashim prostorima osim na OBN. I josh kada chujem da se ljudi pale na americhki fudbal i hokej dodje mi tuzhno. Kosharka je neuporedivo bolja u svakom smislo i nekako je nash sport. No...
Jel zna neko kako se preko net-a mozhe gledati NBA?

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ Djole i svi vi koji ne postujete Stojakovica:
1. Stojakovic ne igra za nasu reprezentaciju zato sto nam je kosarkaski savez truo i nije ni blizu kosarkaskom savezu neke druge zemlje gde se radi u korist zemlje a ne protiv nje.
Lepo je sve to i Vlade Divac rekao i Sale Djordjevic i svi koji bi da to promene ali im se ne dozvoljava.
2. Mi Srbi smo jedini narod na planeti koji ne ceni svoje kvalitete.
Stojakovic je NBA zvezda i umesto da se svi ponosimo njime kad ono jos uvek ima dobar broj ljudi koji ga pljuje i ne postuje.
3. Ne mogu da verujem da komentar koji je protiv Stojakovica ima najvise preporuka ?!?
Preporuke u neku ruku nisu bitne ali pokazuju da se dosta ljudi sa tim slaze... sramota.
16 PEDJA STOJAKOVIC
New Orleans Hornets

vesna

pre 16 godina

Bilo je vreme da se vrati u formu.Svaka čast.Posle operacije kičme malo ko može da prikaže takvu igru.Bravo Peđa i samo nastavi tako.

Pretender

pre 16 godina

@ (Nikola, 7. novembar 2007 13:39) Hoce li se bre vise neko setiti da prenosi NBA ligu?
Ako imaš kablovsku onda ,možeš gledati NBA na OBN televiziji (bosanci).
http://www.obn.ba/?otvori=program&dan=sri
Ovde možeš pogledati program njihove televizije
Pozdrav

beog

pre 16 godina

Lijepo je bilo nocas gledati nase kosarkase,,Stojakovica
i Radmanovica!
A sta ne igraju za Srbiju,,to nije do njih,,vec do onih koji vode kosarku,,na nacin koji vode,,a gdje su je doveli to
nazalost svi znamo!!!
O tome je i Divac pricao!!!

Stojakovic fenomenalan,, posjtio me na najbolje dane u Kingsima!!!

Radmanovic je isto odlican bio,,sut 4-7,,trojke 3-5,,nego mu Dzekson nije dao igrati!!

U zadnjoj cetvrtini pogodio je za dva poena, nagazio crtu za tri poena i jednu trojku pogodio,,i taman kad su dosli
blizu Hornetsa(6 minuta do kraja 6 razlike),,Dzekson izvodi Radmanovica i Farmara,,uvodi Waltona,zasto je taj ispred Radmanovica,to nikom nije jasno,(ako nije zbog poznatog mu oca),te Fishera,,i razlika se odmah pope preko 10,,i ubrzo je bilo sve gotovo!!!

POZDRAV!!!

granbata

pre 16 godina

E bas super da "nas" Pedja igra dobro. Nasa reprezentacija jedna od najgorih u Evropi a potencijalni reprezentativac i jos par njih obaraju rekorde u najjacoj ligi sveta i mi se nesrecnici radujemo tome. Bas zalosno, video bi kako bi prosao na primer da je spanac i da ne igra za reprezentaciju. Jedino mi srbi imamo razumevanja za svakoga... samo tako nastavi "NAS" Pedjo, a nas u srbiji, ko nas... sisa?
Za reprezentaciju uvek premoren, vencava se, vodi kuce na parenje, menja vodu u akvarijumu, slaze znacke u albumu... Pa ne moze da igra. Mi jadnici cemo uvek da se radujemo njegovim uspesima, a on...?

Nikola

pre 16 godina

Hoce li se bre vise neko setiti da prenosi NBA ligu? DOsta mi je bre hokeja, i AMERICHKOG fudbala! Lepo je to sto ima i tih sportova, ali dajte bre vise skrasite se i pustite najbolju ligu na svetu, gde nashi igrachi ove sezone blistaju. HOCEMO NBA VISE!!

DIR_TIM

pre 16 godina

Jadni mi, sad ce od jutra da nas docekaju FENOMENALNI komentari FENOMENALNE igre, FENOMENALNIH NBA starova, Dace Nislije ... sto rece neko ovde Daca zvani u pekari ima hleba.

Salu na stranu pre pocetka sezone NO je bio po meni najpotcenjeniji tim. Po prognozi vajnih strucnjaka, yahoo komentatora i sl. nisu im davane realne sanse za play off. Bice oni najprijatnije iznenadjenje iako su na kvalitetnom zapadu i morace zbog organizacije lige da igraju veliki broj utakmica sa Teksaskih ekipama koje jedu malu decu:-)

nick

pre 16 godina

Bravo za Pedju, ponovo kao i godinama unazad pokazuje da je rasan strelac, napokon posle dugo godina ponovo ima tim koji moze da pruzi igru koja mu odgovara, a to znaci brzina, zalaganje, pokrivanje i puno asistencija.
Sto se tice dezurnih pljuvaca koji vole svoju rodnu grudu vise od njega i pljuju ga sto ne igra za reprezentaciju, jedno pitanje za njih, posto Pedja preko leta nepatriotski ne dolazi da igra za reprezentaciju, dali oni preko leta patriotski nesto urade za svoju zemlju, npr akcije posumljavanja, gradnje puteva, pomoci starijim osobama, kad razmislite i shvatite da nista korisno ne radite, razmislite o svom ponasanju, a tebi Pedja hvala na jucerasnjoj igri

bob

pre 16 godina

Bravo Pedja the boy!
Zna li neko koliko je rekord NBA u datim tricama
pokusao sam naci ali nisam uspeo...
a sad je na redu Uros TRIpkovic
ako ubaci 30 posto Pedjinih bicu prezadovoljan
Pozdrav za sve grobare!

phpbbplanet.com/nbaworld/

pre 16 godina

wlado
opušteno, to na nba.com je od juče, t-mac sinoć nije postigao previše poena. neznam tačno, možda nekih 14tak, al ispod 20 sigurno.

svaka čast našima
peja 36p, 10 trojki, lični i timski rekord
marko jarić double double
radman isto solidan
saša je bio ok

svaka čast naravno i chris paulu, 21 asistencija se ne viđa svaki dan

Kale

pre 16 godina

Majstore!
Blago onom narodu ciji si izdanak! Vise vrede tvoje role na parketu, nego milioni protokolarnih izjava politicara o zemlji Srbiji da postoji.
Vrati se majstore, deca u Srbiji i dalje igraju kosarku i sanjaju da te vide u dresu sa brojem osam na kome ce pisati SRBIJA.
Vrati se majstore i pomozi ovoj deci da im ojacaju krila da dolete do vrha kosarkaske planine, sa kog si ti sisao noseci pehar i sada ga svi sanjamo.
Vrati se majstore trebas Srbiji i njenoj deci!!!

heineken04

pre 16 godina

trebao je da forsira da da jos dve trojke pa da izjednaci rekord nba. iako nije igrao ya srbiju ipak je nas i treba da nam bude drago zbog njegovih uspeha

Sumaher

pre 16 godina

N`ume Pedja!:-)

Nije dobar suter, los je covek i ostali komentari tog tipa vise nikada nebi trebalo da se nadju na ovom sajtu. Pomaze sve moguce dobrotvorne akcije i fondove i na svakom koraku se ponasa kao pravi gospodin. To sto nece da se odazove pozivu nije razlog da odmah osujemo drvlje i kamenje na ovog fantasticnog igraca a pre svega coveka. Sigurno ima neki razlog... Definitivno svaki trener bi ga pozeleo u svojoj ekipi.

Jos cemo mi da komentarisemo vesti ovakvog sadrzaja...videcete...

Dacha from Nish city

pre 16 godina

NEVEROVATNO !!!
NEVIDJENO !!!
CUDO !!!

PEDJA STOJAKOVIC !!!
Sta reci ?!?!
10/13 za tri !!!

FENOMENALNO !!!

Pa Pedja ti si usao u istoriju Hornetsa !!!
Pa to je FANTASTICNO !!!

Pedja Stojakovic me je toliko odusevio ovim sto je uradio da mi sada dodje da ujedem za ... od srece !!!

10 pogodjenih trojki iz samo 13 pokusaja !!!

Jos uvek ne mogu da dodjem sebi i da poverujem sta je uradio !

Cestitam na tom cudesnom uspehu Pedja !

Kris Pol je takodje bio magican sa 21 asistencijom i cestitke upucujem i njemu !

Kakav ce ovo tim biti kada se bude uigrao, jer prosle sezone je nas Pedja io povredjen i jos par problemcica koji su sprecili Hornets-e da se uigraju.

Pozdrav onima koji prate NBA utakmice i vole NBA !

wlado

pre 16 godina

cekao sam da objavite ovu fenomenalnu vest, peja je car, uvek picim na nba sajt da vidim, sta je uradio sinoc.....

na stranu sve vezano za repku, peja je sjajan kosarkas, 10 trojki iz 13 pokusaja,bez reci...

jedino mi nije jasno sto pise da je mcgrady najbolji strelac veceri sa 35 poena na nba.Kom, kad je pejo dao 36....

Dacha from Nish city

pre 16 godina

NEVEROVATNO !!!
NEVIDJENO !!!
CUDO !!!

PEDJA STOJAKOVIC !!!
Sta reci ?!?!
10/13 za tri !!!

FENOMENALNO !!!

Pa Pedja ti si usao u istoriju Hornetsa !!!
Pa to je FANTASTICNO !!!

Pedja Stojakovic me je toliko odusevio ovim sto je uradio da mi sada dodje da ujedem za ... od srece !!!

10 pogodjenih trojki iz samo 13 pokusaja !!!

Jos uvek ne mogu da dodjem sebi i da poverujem sta je uradio !

Cestitam na tom cudesnom uspehu Pedja !

Kris Pol je takodje bio magican sa 21 asistencijom i cestitke upucujem i njemu !

Kakav ce ovo tim biti kada se bude uigrao, jer prosle sezone je nas Pedja io povredjen i jos par problemcica koji su sprecili Hornets-e da se uigraju.

Pozdrav onima koji prate NBA utakmice i vole NBA !

Sumaher

pre 16 godina

N`ume Pedja!:-)

Nije dobar suter, los je covek i ostali komentari tog tipa vise nikada nebi trebalo da se nadju na ovom sajtu. Pomaze sve moguce dobrotvorne akcije i fondove i na svakom koraku se ponasa kao pravi gospodin. To sto nece da se odazove pozivu nije razlog da odmah osujemo drvlje i kamenje na ovog fantasticnog igraca a pre svega coveka. Sigurno ima neki razlog... Definitivno svaki trener bi ga pozeleo u svojoj ekipi.

Jos cemo mi da komentarisemo vesti ovakvog sadrzaja...videcete...

Kale

pre 16 godina

Majstore!
Blago onom narodu ciji si izdanak! Vise vrede tvoje role na parketu, nego milioni protokolarnih izjava politicara o zemlji Srbiji da postoji.
Vrati se majstore, deca u Srbiji i dalje igraju kosarku i sanjaju da te vide u dresu sa brojem osam na kome ce pisati SRBIJA.
Vrati se majstore i pomozi ovoj deci da im ojacaju krila da dolete do vrha kosarkaske planine, sa kog si ti sisao noseci pehar i sada ga svi sanjamo.
Vrati se majstore trebas Srbiji i njenoj deci!!!

wlado

pre 16 godina

cekao sam da objavite ovu fenomenalnu vest, peja je car, uvek picim na nba sajt da vidim, sta je uradio sinoc.....

na stranu sve vezano za repku, peja je sjajan kosarkas, 10 trojki iz 13 pokusaja,bez reci...

jedino mi nije jasno sto pise da je mcgrady najbolji strelac veceri sa 35 poena na nba.Kom, kad je pejo dao 36....

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ Djole i svi vi koji ne postujete Stojakovica:
1. Stojakovic ne igra za nasu reprezentaciju zato sto nam je kosarkaski savez truo i nije ni blizu kosarkaskom savezu neke druge zemlje gde se radi u korist zemlje a ne protiv nje.
Lepo je sve to i Vlade Divac rekao i Sale Djordjevic i svi koji bi da to promene ali im se ne dozvoljava.
2. Mi Srbi smo jedini narod na planeti koji ne ceni svoje kvalitete.
Stojakovic je NBA zvezda i umesto da se svi ponosimo njime kad ono jos uvek ima dobar broj ljudi koji ga pljuje i ne postuje.
3. Ne mogu da verujem da komentar koji je protiv Stojakovica ima najvise preporuka ?!?
Preporuke u neku ruku nisu bitne ali pokazuju da se dosta ljudi sa tim slaze... sramota.
16 PEDJA STOJAKOVIC
New Orleans Hornets

Nikola

pre 16 godina

Hoce li se bre vise neko setiti da prenosi NBA ligu? DOsta mi je bre hokeja, i AMERICHKOG fudbala! Lepo je to sto ima i tih sportova, ali dajte bre vise skrasite se i pustite najbolju ligu na svetu, gde nashi igrachi ove sezone blistaju. HOCEMO NBA VISE!!

LKbulls

pre 16 godina

Majko moja! Pa ko bre sve čita i piše na B92... Bandere, kao Djole i granbata? Pa taj prvi dobije najviše glasova. Neviđena sramota. Pa vi nemate pojma ni od "K" od Košarke. Samo ste se uhvatili, da se brusite u grudi, kave ste velike "srbende". Pravi Srbi sigurno niste. Sledeći put molim sve morone, da napišu ŠTA ONI rade za Srbiju, sem što probaju na svakom koraku raznim forama da izdribljuju državu.
Našu košarku su uništili oni, koji vode glavnu reč, tj. banditi u savezu. STOJAKOVIĆ (sve velikim slovima, kao sportista i kao ČOVEK) je najzaslužniji za naše poslednje zlatne medalje. On se čak dva puta povredio baš nastupajući za reprezentaciju.
Inače stvarno ne shvatam tog majstora. Ženi se, skuplja pare za sirotu decu srbije (milione dolara), operiše (kao fol) leđa... Kako bre NEĆE pored toga da igra za reprezentaciju. Dobro, pored prve dve je i hteo, samo ga je "slavni" Obradović OTERAO. "On će mi kasniti, zbog glupe ženidbe i skupljanja dobrotvornih priloga??!! Nema šanse! Ima da bude tu u 8:13, inače može samo da plače, dok mi uzimamo zlato bez njega!"
Svaka vam svima čast....

granbata

pre 16 godina

E bas super da "nas" Pedja igra dobro. Nasa reprezentacija jedna od najgorih u Evropi a potencijalni reprezentativac i jos par njih obaraju rekorde u najjacoj ligi sveta i mi se nesrecnici radujemo tome. Bas zalosno, video bi kako bi prosao na primer da je spanac i da ne igra za reprezentaciju. Jedino mi srbi imamo razumevanja za svakoga... samo tako nastavi "NAS" Pedjo, a nas u srbiji, ko nas... sisa?
Za reprezentaciju uvek premoren, vencava se, vodi kuce na parenje, menja vodu u akvarijumu, slaze znacke u albumu... Pa ne moze da igra. Mi jadnici cemo uvek da se radujemo njegovim uspesima, a on...?

beog

pre 16 godina

Lijepo je bilo nocas gledati nase kosarkase,,Stojakovica
i Radmanovica!
A sta ne igraju za Srbiju,,to nije do njih,,vec do onih koji vode kosarku,,na nacin koji vode,,a gdje su je doveli to
nazalost svi znamo!!!
O tome je i Divac pricao!!!

Stojakovic fenomenalan,, posjtio me na najbolje dane u Kingsima!!!

Radmanovic je isto odlican bio,,sut 4-7,,trojke 3-5,,nego mu Dzekson nije dao igrati!!

U zadnjoj cetvrtini pogodio je za dva poena, nagazio crtu za tri poena i jednu trojku pogodio,,i taman kad su dosli
blizu Hornetsa(6 minuta do kraja 6 razlike),,Dzekson izvodi Radmanovica i Farmara,,uvodi Waltona,zasto je taj ispred Radmanovica,to nikom nije jasno,(ako nije zbog poznatog mu oca),te Fishera,,i razlika se odmah pope preko 10,,i ubrzo je bilo sve gotovo!!!

POZDRAV!!!

nick

pre 16 godina

Bravo za Pedju, ponovo kao i godinama unazad pokazuje da je rasan strelac, napokon posle dugo godina ponovo ima tim koji moze da pruzi igru koja mu odgovara, a to znaci brzina, zalaganje, pokrivanje i puno asistencija.
Sto se tice dezurnih pljuvaca koji vole svoju rodnu grudu vise od njega i pljuju ga sto ne igra za reprezentaciju, jedno pitanje za njih, posto Pedja preko leta nepatriotski ne dolazi da igra za reprezentaciju, dali oni preko leta patriotski nesto urade za svoju zemlju, npr akcije posumljavanja, gradnje puteva, pomoci starijim osobama, kad razmislite i shvatite da nista korisno ne radite, razmislite o svom ponasanju, a tebi Pedja hvala na jucerasnjoj igri

heineken04

pre 16 godina

trebao je da forsira da da jos dve trojke pa da izjednaci rekord nba. iako nije igrao ya srbiju ipak je nas i treba da nam bude drago zbog njegovih uspeha

Detroit

pre 16 godina

Posto sam se prepoznao u one tri tacke… moram da dam dve napomene za Jaha Nihilovica:

1. Pre svake NBA utakmice spiker gromoglasno najavljuje prvo rezerve pa onda startere svake ekipe. Obicno se uz ime igraca kaze i ime koledza sa koga je igrac dosao u NBA. Pedja Stojakovic je sinoc u LA pred oko 20000 gledalaca najavljen kao ‘Pedja Stojakovic – SERBIA’. To nekima mozda ne znaci nista ali zahvljujuci ljudima kao Pedja (tu pre svega mislim na Divca a i Djokovica od mladjih) o Srbima i Srbiji se ovde zna mnogo vise nego sto prikazuje CNN;

2. Cini mi se da sam ovo jednom pisao no da ponovim: Pre desetak godina sam bio u Meksiku i odem u restoran da rucam. Konobar vidi da nisam Amer pa me usput pita odakle sam. Kazem ja ‘Former YU’ (onda Srbija nije bila drzava) a on onako radosno uskliknu ‘Ti si znaci zemljak Bore Milutinovica’! Naravno rekoh ja a ti si zemljak Huge Sanceza! Da ne duzim, zahvaljujuci Bori Milutinovicu koji je legenda u Meksiku (odmah iza Pnca Vile) , u tom restoranu sam imao kraljevski tretman. Hocu da kazem da su nasi sportisti u svetu nasi najbolji ambasadori i da trebamo da ih postujemo i cenimo. Dosta pljuvanja ljudi!

phpbbplanet.com/nbaworld/

pre 16 godina

wlado
opušteno, to na nba.com je od juče, t-mac sinoć nije postigao previše poena. neznam tačno, možda nekih 14tak, al ispod 20 sigurno.

svaka čast našima
peja 36p, 10 trojki, lični i timski rekord
marko jarić double double
radman isto solidan
saša je bio ok

svaka čast naravno i chris paulu, 21 asistencija se ne viđa svaki dan

Detroit

pre 16 godina

Moj je utisak das u NBA timovi ove godine puno jaci nego prosle i da ce sezona biti veoma dobra. Meni se veoma svidjaju timovi Bostona i Orelansa. Hornetsi po meni igraju lepse nego Feniks, npr. Ono sto ih izdvaja nisu samo Pol i Pedja, mnogi zaboravljaju Cendlera koji je po meni mozda najkorisniji centar u ligi. Takodje imaju izvanredne reserve, sve u svemu oko 10 kvalitetnih igraca i veoma dobrog trenera.
Utakmica u LA je bila jako dobra. Za svakog igraca je vazno da igra dobro u LA i NY jer su to centri biznisa i kosarke. Sinocna pobeda NO prema tome ima vecu tezinu nego ona u Denveru. Pedju je u pocetku krenuo sut, odigrao je celu prvu cetvrtinu. Imao je malu krizu sredinom utakmice kada je promasio nekoliko ‘polaganja’ no od sredine trece cetvrtine ga je krenulo kao retko kada. Imam utisak da se potpuno oporavio od operacije jer ulazi u duele, cak i blokira pod kosem. A ima i srecu da igra pored najnesebicnijeg beka u NBA, Pola! Kako taj mali gradi igru i dodaje, milina je gledati. U ovom momentu on je uporedo sa Nesom i Kidom i ceka ga svetla buducnost, verovatno ce ih i nadmasiti.
Ni Radanovic nije bio los, dok je igrao bio je zaduzen da cuva Stojakovica (i obrnuto), cak je cini mi se jednu trojku pogodio preko Pedje. Posto sam ja gledao direktan prenos preko LA TV stanice u poluvremenu sam video reklamu Radanovica; on ovog meseca (datum nisam uhvatio) organizuje dobrotvornu veceru u Los Angelesu za Decu bez roditelja iz Srbije i Crne Gore(!). Jos jedno BRAVO za Vladu!
Jos par napomena o nasim igracima. Krstic igra solidno ali ne forsira sto je pametno. On jos nije fit ali se sve bolje krece. Poceo je vec i da se okrece u driblingu sto je znak da polako stice sigurnost. Njegova povreda je bila jako teska i trebace mu jos vremena da stekne sigurnost i ‘veruje’ svom kolenu. Sinoc sam samo delimicno gledao njegovu utakmicu jer je u isto vreme igrala i Minesota pa sam vise gledao Jarica, stvarno je igrao dobro, mozda najbolje od kada je u NBA. Sve mu je islo od ruke, cak je i trojku pogodio! Nazalost njegov tim je izgubio ( u pitanju su mladi igraci skupljeni sa svih strana i jos neuigrani) no Marko je igrao kao sat. Pavlovic je poceo da igra no nisam gledao ni jednu njegovu utakmicu (jos). Milicic se polako navikava na novu sredinu no bice tesko jer je Memfis veoma los tim, osim Gasola i sada Darka nemaju cestitog igraca. Jednostavno, skup prosecnih sebicnjaka.
Napomena: Rekord u trojkama drzi ko bi drugi nego Kobi:
“The NBA record for 3-pointers is 12 by Bryant in 2003, matched by Toronto's Donyell Marshall in 2005.” (ESPN)

andro

pre 16 godina

U NBA postoje razliciti nivoi zvezda i zvezdica:
1. mega star-ovi - njih nema bas tako puno, Dankan, Nes, Kobe, Sek, Garnet, mozda Novicki i Ajverson, i od novih LeBron, Wade, ne znam da li bi jos neko zasluzio da se nadje u ovoj kategoriji (da bi upao unutra igrac mora da kao glavni igrac tima uzme makar neku titulu i/ili bude proglasen za MVPa makar jednom i igra na slicnom nivou makar nekoliko sezona, da bude konstantno u prvim ili drugim petorkama lige)
2. All Star igraci (ne oni koji su se pojavili jednom na all-staru vec oni koji to rade konstantno a ne spadaju u grupu 1., i vrte se oko prve/druge/trece petorke ili defanzivne petorke lige) - recimo Kid, Karter, Billaps, McGrady, Ming, Brand, Alen, Pierce, Marion, J. O'Nil, A. Stoudemajer, Arenas, B. Wallas, Stojakovic, (od mladih snaga Paul, Melo, Deron Williams, D. Howard ce brzo ovde da se nadju, ali za sada jos nisu tu). Ako se neko pita sta Peju kvalifikuje u ovu grupu - sezona 2003/2004 i 3 all-star ucesca (mada je svakako u njenom slabijem delu)
3. Obicne zvezde koje se vrte kao kandidati za all-star (ili su jednom i ucestvovali) npr. Gasol, Lewis, R. Wallas, Hamilton, Jefferson, B. Davis, Redd, J. Johnson, Randolph, ...
Da li je McGrady veca zvezda od Pedje je diskutabilno (ako zanemarimo medijske gluposti i to sto amerikanci uvek naduvavaju svoje igrace) - on nikada nije imao sezonu kao Peja 2003/4, nikada nije predvodio svoj tim do iole znacajnijeg rezultata (kao Peja te godine) i nikada nista nije uradio u plej-ofu.
Inace to sto je Peja suter koji ne ume sam sebi da izgradi slobodan sut, nije njegov problem nego problem koncepcije u NBA - umesto da se igra timski (uvek se setim kako je ceo Jugoplastikin tim pravio akcije za Duska Ivanovica) gde se svi krecu i prave blokove, svi stoje kada neko kao McGrady uzme loptu. Uostalom smesno je porediti cistog sutera kao Peja sa igracem drugacijeg profila kao McGrady. Na zalost po ciste sutere, u NBA vlada sebicnost, igraci se placaju na osnovu statistike, kada jednom uzmu loptu retko kada je daju nazad. Na srecu NOK nema nikakvog siledziju tipa McGrady-ija i ima PGa koji ne trosi previse lopti (delom i zbog toga sto uopste nema sut za 3 poena) a trener postavlja igru tako da igraci prave blokove Pedji (na zalost toga nikada nije bilo dovoljno u SACu, posebno posle Divcevog odlaska).

pobesnelimaks

pre 16 godina

Gledao sam utakmicu. Peja je tako pucao od pola trece cetvrtine i u cetvrtoj, da je mogo da postigne 20 trojki da je hteo. Nepormasiv. Radman je odigrao jako dobro, pogodio nekoliko, asistiro jednom jako fino. A istina je da je Fil izlapeo - izmene su mu bile totalno u korist NO. Kobe po obicaju upropascava saigrace ispucavanejm do besvesti... Tuzni su Lejkersi, al tuzni skroz... NO je sasvim OK tim i nimalo me ne bi iznenadilo da udju u plejof. CP3 je inace sjajan plej a na ovoj utakmici je bas bio u elementu, srusio je Magzi Bogzovih 18 asistencija, a imo samo 3 cini mi se izgubljene lopte. Sve u svemu, utakmica za uzivanje.

@marco@

pre 16 godina

@ bandido (ma sta to znacilo)

Gluplji komentar u zivotu nisam cuo!Pedja Hrvatskog porekla(!?),hahahahaa....Pa sto je onda nije igrao za Hrvatsku nego za Srbiju?Ma vi Hrvati imate kompleks nize vrednosti,jer imate sacicu prosecnih sportista.Kako to svaki Srbin koji naprevi karijeru u svetu za respekt (Djokovic,Stojakovic...) je bas Hrvatskog porekla!?Kad je vas neko dao 10 trojki u NBA?
Xaxaxaxxaxaxa,e stvarno ste ste smesni....Da nisu hrvatske nacinalnosti i Ivan Miljkovic,Vlade Divac,Aleksandar Djordjevic,Mateja Kezman,...? Stvarno smesno i jadno...

PEDjA CAR,SAMO TAKO NASTAVI MAJSTORE!!!!!!!

Nemanja Delija

pre 16 godina

Treba reci zaista sjajno vece nasih kosarkasa sinoc.
Nisam ocekivao pre svega od Pedje koji se vraca u formu tako dobru partiju.Vidi se koliko on znaci ovom timu NO Hornetsa,pa i samom Polu koji uz Pedju ima mnogo bolje ucinke nego bez.
Pedja je zaista imao sjajan ucinak 36 poena i 5 uhvacenih lopti.Uz sjajan procenat suta iz igre.Pre svega trojke 13-10.Ne desava se cesto da neki igrac postigne 10 trojki na utakmici i to jos iz 13 pokusaja.Pogotovo se ne desava cesto da jedan plejmejker ima cak 21 asistenciju(Pol).Nisam mogao da verujem kad sam video.Svaka mu cast.Malte ne on je 1/4 poena svoje ekipe sam napravio.To je veoma impresivno i gotovo ne verovatno.Pol ce ove godine 100% ucestvovati na ol staru.Ako naravno ne bude imao problema sa povredama.Fantastican igrac.Mislim da ce on biti drugi Dzejson Kid.U najmanju ruku.
Sa druge strane Lejkersi cini se od ovog ne mogu bolje.Koliko vidim bar prema statistici.Bilo je dosta dvocifrenih igraca i igraca koji su bili blizu 10 ali ne vredi.Eto,sta bi sad recimo DraganBGD rekao na ovo?Kobi je imao 28 poena 6 skokova i 7 asistencija i solidan procenat suta iz igre.Covek je igrao 100% za tim i sto nisu pobedili onda?
Nisu!Jer nemaju potencijal,ovaj tim Lejkersa nije dovoljno dobar da bi ostavio neki zapazeniji rezultat.Kobi ga sa uspehom nosi na ledjima.Ali ne moze covek sam.Drago mi je da vidim bar jednog iole solidnog pleja Fisera i da Radman(koji je i sinoc odigrao solidno 11 poena) dobija malo vise sanse(nadam se da ce je dobijati u buduce).Ali imaju veliki peh jel je Odom povredjen.Sve u svemu mislim da ce se i ove godine grcevito boriti za Plej Of.
Bio sam takodje prijatno iznenadjen kada sam video solidan ucinak Jarica.10 poena i 10 asistencija.Minesota je veoma slaba ove godine,Marko je tu sigurno najbolji plej i morao bi da dobija vise prostora u igri i razigravanju igraca.Jer mu to uz odbranu najbolje ide i veoma je dobar u tome.
I Krle je imao solidan ucinak za 18 min. 8 poena i 5 skokova.Vraca se polako i uskoro ce biti fit.Kao i Sasa koji je odigrao cak 32 min. medjutim nije imao svoje vece slabo je sutirao iz igre,ali ocigledno trener Braun ima poverenja u njega.Opravdano,jer je prosle godine zadnji deo regularnog dela i plej of(tada je dobio sansu) odigrao odlicno.
NJegove dobre partije tek slede.

LKbulls

pre 16 godina

@marco@
Bandido nije rekao POREKLOM, nego RODOM iz Hrvatske, što su dve sasvim različite stvari. Stojaković se rodio i igrao klikere stvarno u Hrvatskoj.
"Stojaković je rođen u Slavonskoj Požegi u SFRJ, a 1991. godine kao Srbin je primoran da sa svojom porodicom izbegne iz Hrvatske u Srbiju."
(Wikipedia)
Razmisli pre nego nekog napadneš. Naročito na "nacionalnoj osnovi".

Crazy North-FCRS

pre 16 godina

@ svi indijanci (prepoznacete se...)

STojakovica sam kao i 99% Srba koji vole kosarku voleo kao rodjenog brata,ostajao budan od 2 ujutru do 7 zbog njega,a posle isao na posao,ali on je za mene vec 4 godine mrtav lik i dzaba mu sve humanitarne akcije,on je pre svega KOSARKAS i treba da igra za reprezentaciju ako je patriota i smesni su izgovori tip truo savez,los selektor itd... Prijatelji,on ne igra za njih nego za SRPSKI NAROD!!!Kad to bude shvatio on i svi ostali koji nece da igraju,a i vi koji ga sada opet posle jedne partije dizete u nebesa (a kad se lomi tekma,ili kad je play-off nigde ga nema na terenu) onda ce svima biti bolje.
Izvinjavam se na duzini komentara.

DIR_TIM

pre 16 godina

Jadni mi, sad ce od jutra da nas docekaju FENOMENALNI komentari FENOMENALNE igre, FENOMENALNIH NBA starova, Dace Nislije ... sto rece neko ovde Daca zvani u pekari ima hleba.

Salu na stranu pre pocetka sezone NO je bio po meni najpotcenjeniji tim. Po prognozi vajnih strucnjaka, yahoo komentatora i sl. nisu im davane realne sanse za play off. Bice oni najprijatnije iznenadjenje iako su na kvalitetnom zapadu i morace zbog organizacije lige da igraju veliki broj utakmica sa Teksaskih ekipama koje jedu malu decu:-)

Jack Dempsey

pre 16 godina

@marco@
druže, obrukao si se LoL
bandido je u pravu, nigde on nije rekao da je peđa hrvat ili hrvatskog porekla. peđa je rodom iz slavonske požege, što je inače u hrvatskoj ali je čist srbin. sam je izjavio da ga baš ništa više ne veže za rodni kraj.

LKbulls

pre 16 godina

@Jah
Ako te boli uvo, pod hitno potraži lekara. Može da bude opasno.
Ako te Stojaković ne zanima, onda kad stigneš u nekom naslovu do njegovog imena, nemoj da otvaraš. Za tebe je verovatno fudbal. Naročito nemoj NIKAKO kliknuti na "pošalji komentar". Biće bolje za svakoga. Hvala

Byk

pre 16 godina

Bravo Peja!
Stvarno shteta shto nema NBA na nashim prostorima osim na OBN. I josh kada chujem da se ljudi pale na americhki fudbal i hokej dodje mi tuzhno. Kosharka je neuporedivo bolja u svakom smislo i nekako je nash sport. No...
Jel zna neko kako se preko net-a mozhe gledati NBA?

andro

pre 16 godina

Zao mi je sto nisam gledao Pedju juce. Nadam se da je ovo znak da je postavka igre onakva kakva odgovara Pedji (sto znaci svi se krecu i prave blokove jedni drugima a ne stoje i oslobode stranu jednoj "zvezdi" ili ostave dva igraca da igraju pick&roll kao sto igra 90% NBA timova) i da ce biti ovakvih veceri jos. Jos prosle godine, pre operacije je bilo znakova da je Pedja sjajan fit za Nju Orleans. Dovodjenjem njega (i Mo Pete-a letos) postali su od tima koji uopste nema sutere u tim kome je to jedna od najvecih snaga. Imati takvog sutera u timu znaci razvlacenje odbrane i vise prostora za Paula kada krene unutra, steta sto je Chandler operisan od ofanzivne igre ozbiljan low-post ofanzivni centar bi to itekako mogao da iskoristi. Sve u svemu prilicno dobro ukomponovan tim, jako dobra prva petorka sa lepom distribucijom poena, ko ce jos da bude u rotaciji je vec jasno (ako ne bude povreda) Butler i B. Jackson. Jedini problem koji imaju (uz zdravlje igraca) je problematicna duzina na PF/C pozicijama. I prosle godine su krenuli sa 4:0 pa su ih pobede ubile; predprosle su zamalo usli u plej-of sa timom koji je bio par klasa slabiji od ovog. Sve u svemu ako Paul bude nastavio da igra na ovom nivou i povrede ih zaobidju bice iznenadjenje sezone.
Takodje raduje sto je Jaric konacno imao jednu OK partiju (10,10,5) - posebno GMa Minesote, kod koga se verovatno ponovo pojavila nada da moze da ga trejduje. Steta sto je onaj deal od prosle godine za Mohameda mrtav bez previse sanse da zazivi, Detroit bi bio super fit za Marka a njima treba backup za Billupsa koji moze da igra u paru sa Hamiltonom (tj. da igra PG u napadu a cuva SG u odbrani) i igra dobru odbranu. Drugi odlican fit za Jarica je Denver (dobra dopuna uz Ajversona). Oba ova tima imaju jako dobre SG-ove koji mogu sami da naprave sebi situaciju za sut a potreban im je PG koji ce u napadu da deli lopte a u odbrani da cuva protivnicke SG-ove. Na zalost sanse da Denver nadje nekoga da mu uvali jednog od svojih preplacenih PFova su bliske nuli (pogotovo sto im je rizicno da daju Nenea jer ko moze da garantuje sta ce da izdrze Martinova kolena; a da bi neko uradio trejd za K. Martina mora da bude operisan od mozga).

LKbulls

pre 16 godina

@Crazy North-FCRS
Radujem se, da sam PRVI PUT za poslednje 3 godine pročitao nečiji komentar, koji mrzi Stojakovića zbog neigranja za reprezentaciju, a da je to umeo napisati kulturno i odmereno. Svi ostali "pljuvači" (mrzim ovu reč, ali ne znam bolji) su pisali u stilu koji liči na nekoga sa (najviše) 4 osnovne.
Zbog toga ću ti napisati jedan deo o Peđinom neigranju, koji ćeš nadam se prihvatiti.
Njegovo prvo neigranje se desilo na Olimpiadi 2004. On je tada bio naš ubedljivo najbolji igrač. Kao najboljem igraču mislim da slede neke privilegije. Pogledaj samo Novickog, Parkera, Gasola, itd. Njih svi veličaju, a oni dođu posle nenormalno naporne sezone pred sam početak svakih prvenstva, i odigraju najbolje u timu. To je po meni i logično.
Peđa je 2004 g. HTEO da igra, što je više puta izjavio. Zakasnio bi na pripreme, zbog ŽENIDBE i zbog kampa, na kojem SKUPLJA PARE za decu u Srbiji. Javio je da će sa sobom voditi svog kondicionog trenera i da će svugde TRENIRATI. Za uigravanje sa reprezentacijom bi imao sasvim dovoljno vremena.
TU na scenu stupa SELEKTOR. On je trenirajući strogoću bukvalno oterao Stojakovića, a posle je zajedno sa Paspaljem sramno vređao istog preko novina. Peđa je samo ćutao, jer nije hteo da se spusti na njihov nivo.
Posle sramnog vođenja tima na Olimpijadi, i katastrofalnog rezultata sa vrlo dobrim timom, stupa na scenu Savez! Ne menja Obradovića, čak ni izveštaj ne traži o katastrofi, i ostavlja ga na mestu, jer su mislili, da će zbog domaće publike u Beogradu i sa njim naši uspeti. Videli smo kako je sve to izgledalo.
Misliš da ima BILO KOGA na planeti, koji bi se odazvao takvim ljudima, koji su ga preko novina vređali?
Na kraj, za ovu godinu mislim da i najveći (i najgluplji) mrzitelji shvataju, zbog čega je izostao.

vesna

pre 16 godina

Bilo je vreme da se vrati u formu.Svaka čast.Posle operacije kičme malo ko može da prikaže takvu igru.Bravo Peđa i samo nastavi tako.

grale

pre 16 godina

Ma i da ubaci 20 trojki boli me uvo vise za njega.E covek oce da ide na more u grcku,ne moze da igra za reprezentaciju, ma ajde...
Sto se mene tice mozes komotno igrati za drugu reprezentaciju.
Odnos prema nacionalnom timu nam je nula.TUGA

Vlada Calgary

pre 16 godina

Ukoliko Stojakovic uspe da "izdrzi" sezonu, sa PG kakav je C. Paul, te igracima kao D. West, T. Chandler i Mo Peterson, te par dobrih rezervista (Butler, Jackson, Ely & Pargo) tim New Orleans moze daleko dogurati

bob

pre 16 godina

Bravo Pedja the boy!
Zna li neko koliko je rekord NBA u datim tricama
pokusao sam naci ali nisam uspeo...
a sad je na redu Uros TRIpkovic
ako ubaci 30 posto Pedjinih bicu prezadovoljan
Pozdrav za sve grobare!

andro

pre 16 godina

@bojan Sezona 2003/4 je ona kada je Weber imao operaciju i propustio skoro celu. Vratio se 15-20tak utakmica pre kraja sezone (u trenutku kada su Kingsi imali najbolji skor u ligi, a Peja je bio kandidat za MVPa - iako je igrao nesto losije nego u prvoj polovini sezone). U tih preostalih 20-tak utakmica sa velikim (ovnom) predvodnikom Weberom, Kingsi su imali negativan skor (iako nisu imali povredjenih igraca) i unistili su svoju startnu poziciju pred plej-of. Sto je jos gore Weber im je unistio i igru, umesto da se igra napad kroz Divca i prave scrin-ovi za Peju poceli su sa onim spustis loptu Weberu na low-post da on krene sa muljanjem (jer navodno ne moze u plej-ofu da se igra kao sto je SAC igrao u regularnom delu sezone - sto nema veze sa mozgom, istina je da timovi igraju koncentrisanije u plej-ofu i spremaju se za protivnika - za razliku od regularne sezone, ali su Kingsi uvek najbolje igrali kada napad ide kroz Divca na liniji slobodnih - ala Cosic - u plej-ofu ili ne). Tako da si mi stvarno ubo prst u oko sa tim Weber predvodnik Kingsa u sezoni 2003/4. Da si pomenuo samo Divca (koji po meni jeste uvek bio bolji igrac od Stojakovica, sta god da kazu all-star ucesca i statistika, cak i pod stare dane te 2003/4 sezone kada odbranu gotovo da nije ni igrao) pa ajde. Usput u tom prvom delu sezone (pre povratka Webera) Kingsi su imali jos dosta problema sa povredama (npr. Brad Miller). Na kraju je Peja bio drugi u glasanju za MVPa. Takvu sezonu vise nikada nije ponovio (i nece na zalost).
Tim moze da se predvodi na razne nacine. Redzi Miller je predvodio svoj tim iako je bio klasican suter. Na zalost Kingsi su u to vreme imali za trenera coveka u cije domete treba ubrojati i drzanje Drazena Petrovica na klupi 2 godine, koji je, zajedno sa vlasnicima tima, doneo besmislenu odluku da se pokusa sa preranim povratkom Webera (koji je gusio igru tima cak i kada je bio zdrav) i nije imao mozga da stavi tacku na to kada se posle nekoliko utakmica videlo da od toga nema nista. Takodje danasnji nacin igre u NBA je izuzetno nepogodan za klasicne sutere kao sto je Peja (gotovo ih i nema i niko nije lider tima).

Jah

pre 16 godina

OVDE LJUDI PISHU KNJIGE, pa nisu komentari da se citaju dva dana. Ovaj ANdro, Dragan BGD, Nish Boy... i ostali smaraci - polako momci, znamo da imate kompjutere i da mozete da kucate.

A ovi gore shto su se ODUSHEVILI Pedjom - samo da kazem da pogledate Mekgrejdija i da shvatite shta znaci biti zvezda, a ne ako ti shut dodje jednom u godinu dana (istina da je Pedja u sakramentu jedno vreme ubacivao po 20+, ali tada je on bio zvezda, dok u prethodnih 3 godina razocaravao sa svojim igrana. A cak je i u ovoj utakmici pokazao da moraju drugi da ga hrane loptama da bi on zabijao, on se samo namesti i ceka.
Nemoj da se lazemo, nikad on nece biti kao shto je Kobi, Mekgrejdi, Garnet, Dankan i bilo koja zvezda u NBA-u.

Pretender

pre 16 godina

@ (Nikola, 7. novembar 2007 13:39) Hoce li se bre vise neko setiti da prenosi NBA ligu?
Ako imaš kablovsku onda ,možeš gledati NBA na OBN televiziji (bosanci).
http://www.obn.ba/?otvori=program&dan=sri
Ovde možeš pogledati program njihove televizije
Pozdrav

peja

pre 16 godina

svaka cast jos samo da zaigra za reprezentaciju da stavi svoj ponos ispod patriotizam...

BIo bi red da B92 pocne ponovo da prenosi NBA da ne moram da gledam na OBN...

Vladan R

pre 16 godina

Samo da podsetim da Pedja vec nekolikozadnjih godina imaproblemasa povredama i ako je ovo leto iskoristio da ih zaleci nije strasno stonije igraoza reprezentaciju uostalom do EP u Beogradu 2005 manje vise stalno je igrao.Jedino sto po meni ipak nije u redu sto je prosle godine repezentaciju stavio iza po meni ne tako bitnih obaveza da poseti neke decije kampove ali ipakje to njegov izbor.Ne bismonikakosmelida zaboravimo njegov doprinos u Indijanopolisu i na EP u Turskoj.Nadam se da ce vec na narednim kvalifikacijama a ako bude tako onda i na narednom EP ponovo igrati za reprezentaciju.

NBA freak

pre 16 godina

Svaka čast Peđi, ali takođe i Kris Polu. Pošto je Peđa tzv. spot šuter, mislim da nije mogao doći u bolji tim. Došao je da igra pored ovog mladog plejmejkera koji je pre svega odličan tehničar i gotovo savršen dodavač lopti. Učiniće sve da njegov tim pobedi i bukvalno će nahraniti svoje saigrače sa koliko god je lopti potrebno, a među njima najviše najboljeg... dakle TROjakovića, što neko reče. :)

Bojan

pre 16 godina

@Dacha from Nish
Mnogo se bre lozis.Nece oni
da budu nikakav tim.Nece uci
u Play Off.Pocetak nema veze
sa celom sezonom.Fulash Dacho.

Bojan

pre 16 godina

@andro
Pedja nikad nije predvodio
neki tim.On nije lider.Te
godine koju si naveo Kingsi
su igrali u poznatom sastavu
a zaborao si Krisa Vebera i
Divca.

16

pre 16 godina

TO CAAAAARE!!!!Kad sam ga video na Divcevom oprostaju znao sam da ce dobro da pocne sezonu, kao i prosle godine kada je Sarlotu ubacio 42 poena

Dacha from Nish city

pre 16 godina

NEVEROVATNO !!!
NEVIDJENO !!!
CUDO !!!

PEDJA STOJAKOVIC !!!
Sta reci ?!?!
10/13 za tri !!!

FENOMENALNO !!!

Pa Pedja ti si usao u istoriju Hornetsa !!!
Pa to je FANTASTICNO !!!

Pedja Stojakovic me je toliko odusevio ovim sto je uradio da mi sada dodje da ujedem za ... od srece !!!

10 pogodjenih trojki iz samo 13 pokusaja !!!

Jos uvek ne mogu da dodjem sebi i da poverujem sta je uradio !

Cestitam na tom cudesnom uspehu Pedja !

Kris Pol je takodje bio magican sa 21 asistencijom i cestitke upucujem i njemu !

Kakav ce ovo tim biti kada se bude uigrao, jer prosle sezone je nas Pedja io povredjen i jos par problemcica koji su sprecili Hornets-e da se uigraju.

Pozdrav onima koji prate NBA utakmice i vole NBA !

Jah

pre 16 godina

OVDE LJUDI PISHU KNJIGE, pa nisu komentari da se citaju dva dana. Ovaj ANdro, Dragan BGD, Nish Boy... i ostali smaraci - polako momci, znamo da imate kompjutere i da mozete da kucate.

A ovi gore shto su se ODUSHEVILI Pedjom - samo da kazem da pogledate Mekgrejdija i da shvatite shta znaci biti zvezda, a ne ako ti shut dodje jednom u godinu dana (istina da je Pedja u sakramentu jedno vreme ubacivao po 20+, ali tada je on bio zvezda, dok u prethodnih 3 godina razocaravao sa svojim igrana. A cak je i u ovoj utakmici pokazao da moraju drugi da ga hrane loptama da bi on zabijao, on se samo namesti i ceka.
Nemoj da se lazemo, nikad on nece biti kao shto je Kobi, Mekgrejdi, Garnet, Dankan i bilo koja zvezda u NBA-u.

Sumaher

pre 16 godina

N`ume Pedja!:-)

Nije dobar suter, los je covek i ostali komentari tog tipa vise nikada nebi trebalo da se nadju na ovom sajtu. Pomaze sve moguce dobrotvorne akcije i fondove i na svakom koraku se ponasa kao pravi gospodin. To sto nece da se odazove pozivu nije razlog da odmah osujemo drvlje i kamenje na ovog fantasticnog igraca a pre svega coveka. Sigurno ima neki razlog... Definitivno svaki trener bi ga pozeleo u svojoj ekipi.

Jos cemo mi da komentarisemo vesti ovakvog sadrzaja...videcete...

DIR_TIM

pre 16 godina

Jadni mi, sad ce od jutra da nas docekaju FENOMENALNI komentari FENOMENALNE igre, FENOMENALNIH NBA starova, Dace Nislije ... sto rece neko ovde Daca zvani u pekari ima hleba.

Salu na stranu pre pocetka sezone NO je bio po meni najpotcenjeniji tim. Po prognozi vajnih strucnjaka, yahoo komentatora i sl. nisu im davane realne sanse za play off. Bice oni najprijatnije iznenadjenje iako su na kvalitetnom zapadu i morace zbog organizacije lige da igraju veliki broj utakmica sa Teksaskih ekipama koje jedu malu decu:-)

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ Djole i svi vi koji ne postujete Stojakovica:
1. Stojakovic ne igra za nasu reprezentaciju zato sto nam je kosarkaski savez truo i nije ni blizu kosarkaskom savezu neke druge zemlje gde se radi u korist zemlje a ne protiv nje.
Lepo je sve to i Vlade Divac rekao i Sale Djordjevic i svi koji bi da to promene ali im se ne dozvoljava.
2. Mi Srbi smo jedini narod na planeti koji ne ceni svoje kvalitete.
Stojakovic je NBA zvezda i umesto da se svi ponosimo njime kad ono jos uvek ima dobar broj ljudi koji ga pljuje i ne postuje.
3. Ne mogu da verujem da komentar koji je protiv Stojakovica ima najvise preporuka ?!?
Preporuke u neku ruku nisu bitne ali pokazuju da se dosta ljudi sa tim slaze... sramota.
16 PEDJA STOJAKOVIC
New Orleans Hornets

Kale

pre 16 godina

Majstore!
Blago onom narodu ciji si izdanak! Vise vrede tvoje role na parketu, nego milioni protokolarnih izjava politicara o zemlji Srbiji da postoji.
Vrati se majstore, deca u Srbiji i dalje igraju kosarku i sanjaju da te vide u dresu sa brojem osam na kome ce pisati SRBIJA.
Vrati se majstore i pomozi ovoj deci da im ojacaju krila da dolete do vrha kosarkaske planine, sa kog si ti sisao noseci pehar i sada ga svi sanjamo.
Vrati se majstore trebas Srbiji i njenoj deci!!!

granbata

pre 16 godina

E bas super da "nas" Pedja igra dobro. Nasa reprezentacija jedna od najgorih u Evropi a potencijalni reprezentativac i jos par njih obaraju rekorde u najjacoj ligi sveta i mi se nesrecnici radujemo tome. Bas zalosno, video bi kako bi prosao na primer da je spanac i da ne igra za reprezentaciju. Jedino mi srbi imamo razumevanja za svakoga... samo tako nastavi "NAS" Pedjo, a nas u srbiji, ko nas... sisa?
Za reprezentaciju uvek premoren, vencava se, vodi kuce na parenje, menja vodu u akvarijumu, slaze znacke u albumu... Pa ne moze da igra. Mi jadnici cemo uvek da se radujemo njegovim uspesima, a on...?

LKbulls

pre 16 godina

Majko moja! Pa ko bre sve čita i piše na B92... Bandere, kao Djole i granbata? Pa taj prvi dobije najviše glasova. Neviđena sramota. Pa vi nemate pojma ni od "K" od Košarke. Samo ste se uhvatili, da se brusite u grudi, kave ste velike "srbende". Pravi Srbi sigurno niste. Sledeći put molim sve morone, da napišu ŠTA ONI rade za Srbiju, sem što probaju na svakom koraku raznim forama da izdribljuju državu.
Našu košarku su uništili oni, koji vode glavnu reč, tj. banditi u savezu. STOJAKOVIĆ (sve velikim slovima, kao sportista i kao ČOVEK) je najzaslužniji za naše poslednje zlatne medalje. On se čak dva puta povredio baš nastupajući za reprezentaciju.
Inače stvarno ne shvatam tog majstora. Ženi se, skuplja pare za sirotu decu srbije (milione dolara), operiše (kao fol) leđa... Kako bre NEĆE pored toga da igra za reprezentaciju. Dobro, pored prve dve je i hteo, samo ga je "slavni" Obradović OTERAO. "On će mi kasniti, zbog glupe ženidbe i skupljanja dobrotvornih priloga??!! Nema šanse! Ima da bude tu u 8:13, inače može samo da plače, dok mi uzimamo zlato bez njega!"
Svaka vam svima čast....

grale

pre 16 godina

Ma i da ubaci 20 trojki boli me uvo vise za njega.E covek oce da ide na more u grcku,ne moze da igra za reprezentaciju, ma ajde...
Sto se mene tice mozes komotno igrati za drugu reprezentaciju.
Odnos prema nacionalnom timu nam je nula.TUGA

Bojan

pre 16 godina

@Dacha from Nish
Mnogo se bre lozis.Nece oni
da budu nikakav tim.Nece uci
u Play Off.Pocetak nema veze
sa celom sezonom.Fulash Dacho.

nick

pre 16 godina

Bravo za Pedju, ponovo kao i godinama unazad pokazuje da je rasan strelac, napokon posle dugo godina ponovo ima tim koji moze da pruzi igru koja mu odgovara, a to znaci brzina, zalaganje, pokrivanje i puno asistencija.
Sto se tice dezurnih pljuvaca koji vole svoju rodnu grudu vise od njega i pljuju ga sto ne igra za reprezentaciju, jedno pitanje za njih, posto Pedja preko leta nepatriotski ne dolazi da igra za reprezentaciju, dali oni preko leta patriotski nesto urade za svoju zemlju, npr akcije posumljavanja, gradnje puteva, pomoci starijim osobama, kad razmislite i shvatite da nista korisno ne radite, razmislite o svom ponasanju, a tebi Pedja hvala na jucerasnjoj igri

beog

pre 16 godina

Lijepo je bilo nocas gledati nase kosarkase,,Stojakovica
i Radmanovica!
A sta ne igraju za Srbiju,,to nije do njih,,vec do onih koji vode kosarku,,na nacin koji vode,,a gdje su je doveli to
nazalost svi znamo!!!
O tome je i Divac pricao!!!

Stojakovic fenomenalan,, posjtio me na najbolje dane u Kingsima!!!

Radmanovic je isto odlican bio,,sut 4-7,,trojke 3-5,,nego mu Dzekson nije dao igrati!!

U zadnjoj cetvrtini pogodio je za dva poena, nagazio crtu za tri poena i jednu trojku pogodio,,i taman kad su dosli
blizu Hornetsa(6 minuta do kraja 6 razlike),,Dzekson izvodi Radmanovica i Farmara,,uvodi Waltona,zasto je taj ispred Radmanovica,to nikom nije jasno,(ako nije zbog poznatog mu oca),te Fishera,,i razlika se odmah pope preko 10,,i ubrzo je bilo sve gotovo!!!

POZDRAV!!!

pobesnelimaks

pre 16 godina

Gledao sam utakmicu. Peja je tako pucao od pola trece cetvrtine i u cetvrtoj, da je mogo da postigne 20 trojki da je hteo. Nepormasiv. Radman je odigrao jako dobro, pogodio nekoliko, asistiro jednom jako fino. A istina je da je Fil izlapeo - izmene su mu bile totalno u korist NO. Kobe po obicaju upropascava saigrace ispucavanejm do besvesti... Tuzni su Lejkersi, al tuzni skroz... NO je sasvim OK tim i nimalo me ne bi iznenadilo da udju u plejof. CP3 je inace sjajan plej a na ovoj utakmici je bas bio u elementu, srusio je Magzi Bogzovih 18 asistencija, a imo samo 3 cini mi se izgubljene lopte. Sve u svemu, utakmica za uzivanje.

Crazy North-FCRS

pre 16 godina

@ svi indijanci (prepoznacete se...)

STojakovica sam kao i 99% Srba koji vole kosarku voleo kao rodjenog brata,ostajao budan od 2 ujutru do 7 zbog njega,a posle isao na posao,ali on je za mene vec 4 godine mrtav lik i dzaba mu sve humanitarne akcije,on je pre svega KOSARKAS i treba da igra za reprezentaciju ako je patriota i smesni su izgovori tip truo savez,los selektor itd... Prijatelji,on ne igra za njih nego za SRPSKI NAROD!!!Kad to bude shvatio on i svi ostali koji nece da igraju,a i vi koji ga sada opet posle jedne partije dizete u nebesa (a kad se lomi tekma,ili kad je play-off nigde ga nema na terenu) onda ce svima biti bolje.
Izvinjavam se na duzini komentara.

wlado

pre 16 godina

cekao sam da objavite ovu fenomenalnu vest, peja je car, uvek picim na nba sajt da vidim, sta je uradio sinoc.....

na stranu sve vezano za repku, peja je sjajan kosarkas, 10 trojki iz 13 pokusaja,bez reci...

jedino mi nije jasno sto pise da je mcgrady najbolji strelac veceri sa 35 poena na nba.Kom, kad je pejo dao 36....

heineken04

pre 16 godina

trebao je da forsira da da jos dve trojke pa da izjednaci rekord nba. iako nije igrao ya srbiju ipak je nas i treba da nam bude drago zbog njegovih uspeha

phpbbplanet.com/nbaworld/

pre 16 godina

wlado
opušteno, to na nba.com je od juče, t-mac sinoć nije postigao previše poena. neznam tačno, možda nekih 14tak, al ispod 20 sigurno.

svaka čast našima
peja 36p, 10 trojki, lični i timski rekord
marko jarić double double
radman isto solidan
saša je bio ok

svaka čast naravno i chris paulu, 21 asistencija se ne viđa svaki dan

bob

pre 16 godina

Bravo Pedja the boy!
Zna li neko koliko je rekord NBA u datim tricama
pokusao sam naci ali nisam uspeo...
a sad je na redu Uros TRIpkovic
ako ubaci 30 posto Pedjinih bicu prezadovoljan
Pozdrav za sve grobare!

Nikola

pre 16 godina

Hoce li se bre vise neko setiti da prenosi NBA ligu? DOsta mi je bre hokeja, i AMERICHKOG fudbala! Lepo je to sto ima i tih sportova, ali dajte bre vise skrasite se i pustite najbolju ligu na svetu, gde nashi igrachi ove sezone blistaju. HOCEMO NBA VISE!!

vesna

pre 16 godina

Bilo je vreme da se vrati u formu.Svaka čast.Posle operacije kičme malo ko može da prikaže takvu igru.Bravo Peđa i samo nastavi tako.

Pretender

pre 16 godina

@ (Nikola, 7. novembar 2007 13:39) Hoce li se bre vise neko setiti da prenosi NBA ligu?
Ako imaš kablovsku onda ,možeš gledati NBA na OBN televiziji (bosanci).
http://www.obn.ba/?otvori=program&dan=sri
Ovde možeš pogledati program njihove televizije
Pozdrav

Detroit

pre 16 godina

Moj je utisak das u NBA timovi ove godine puno jaci nego prosle i da ce sezona biti veoma dobra. Meni se veoma svidjaju timovi Bostona i Orelansa. Hornetsi po meni igraju lepse nego Feniks, npr. Ono sto ih izdvaja nisu samo Pol i Pedja, mnogi zaboravljaju Cendlera koji je po meni mozda najkorisniji centar u ligi. Takodje imaju izvanredne reserve, sve u svemu oko 10 kvalitetnih igraca i veoma dobrog trenera.
Utakmica u LA je bila jako dobra. Za svakog igraca je vazno da igra dobro u LA i NY jer su to centri biznisa i kosarke. Sinocna pobeda NO prema tome ima vecu tezinu nego ona u Denveru. Pedju je u pocetku krenuo sut, odigrao je celu prvu cetvrtinu. Imao je malu krizu sredinom utakmice kada je promasio nekoliko ‘polaganja’ no od sredine trece cetvrtine ga je krenulo kao retko kada. Imam utisak da se potpuno oporavio od operacije jer ulazi u duele, cak i blokira pod kosem. A ima i srecu da igra pored najnesebicnijeg beka u NBA, Pola! Kako taj mali gradi igru i dodaje, milina je gledati. U ovom momentu on je uporedo sa Nesom i Kidom i ceka ga svetla buducnost, verovatno ce ih i nadmasiti.
Ni Radanovic nije bio los, dok je igrao bio je zaduzen da cuva Stojakovica (i obrnuto), cak je cini mi se jednu trojku pogodio preko Pedje. Posto sam ja gledao direktan prenos preko LA TV stanice u poluvremenu sam video reklamu Radanovica; on ovog meseca (datum nisam uhvatio) organizuje dobrotvornu veceru u Los Angelesu za Decu bez roditelja iz Srbije i Crne Gore(!). Jos jedno BRAVO za Vladu!
Jos par napomena o nasim igracima. Krstic igra solidno ali ne forsira sto je pametno. On jos nije fit ali se sve bolje krece. Poceo je vec i da se okrece u driblingu sto je znak da polako stice sigurnost. Njegova povreda je bila jako teska i trebace mu jos vremena da stekne sigurnost i ‘veruje’ svom kolenu. Sinoc sam samo delimicno gledao njegovu utakmicu jer je u isto vreme igrala i Minesota pa sam vise gledao Jarica, stvarno je igrao dobro, mozda najbolje od kada je u NBA. Sve mu je islo od ruke, cak je i trojku pogodio! Nazalost njegov tim je izgubio ( u pitanju su mladi igraci skupljeni sa svih strana i jos neuigrani) no Marko je igrao kao sat. Pavlovic je poceo da igra no nisam gledao ni jednu njegovu utakmicu (jos). Milicic se polako navikava na novu sredinu no bice tesko jer je Memfis veoma los tim, osim Gasola i sada Darka nemaju cestitog igraca. Jednostavno, skup prosecnih sebicnjaka.
Napomena: Rekord u trojkama drzi ko bi drugi nego Kobi:
“The NBA record for 3-pointers is 12 by Bryant in 2003, matched by Toronto's Donyell Marshall in 2005.” (ESPN)

Byk

pre 16 godina

Bravo Peja!
Stvarno shteta shto nema NBA na nashim prostorima osim na OBN. I josh kada chujem da se ljudi pale na americhki fudbal i hokej dodje mi tuzhno. Kosharka je neuporedivo bolja u svakom smislo i nekako je nash sport. No...
Jel zna neko kako se preko net-a mozhe gledati NBA?

andro

pre 16 godina

Zao mi je sto nisam gledao Pedju juce. Nadam se da je ovo znak da je postavka igre onakva kakva odgovara Pedji (sto znaci svi se krecu i prave blokove jedni drugima a ne stoje i oslobode stranu jednoj "zvezdi" ili ostave dva igraca da igraju pick&roll kao sto igra 90% NBA timova) i da ce biti ovakvih veceri jos. Jos prosle godine, pre operacije je bilo znakova da je Pedja sjajan fit za Nju Orleans. Dovodjenjem njega (i Mo Pete-a letos) postali su od tima koji uopste nema sutere u tim kome je to jedna od najvecih snaga. Imati takvog sutera u timu znaci razvlacenje odbrane i vise prostora za Paula kada krene unutra, steta sto je Chandler operisan od ofanzivne igre ozbiljan low-post ofanzivni centar bi to itekako mogao da iskoristi. Sve u svemu prilicno dobro ukomponovan tim, jako dobra prva petorka sa lepom distribucijom poena, ko ce jos da bude u rotaciji je vec jasno (ako ne bude povreda) Butler i B. Jackson. Jedini problem koji imaju (uz zdravlje igraca) je problematicna duzina na PF/C pozicijama. I prosle godine su krenuli sa 4:0 pa su ih pobede ubile; predprosle su zamalo usli u plej-of sa timom koji je bio par klasa slabiji od ovog. Sve u svemu ako Paul bude nastavio da igra na ovom nivou i povrede ih zaobidju bice iznenadjenje sezone.
Takodje raduje sto je Jaric konacno imao jednu OK partiju (10,10,5) - posebno GMa Minesote, kod koga se verovatno ponovo pojavila nada da moze da ga trejduje. Steta sto je onaj deal od prosle godine za Mohameda mrtav bez previse sanse da zazivi, Detroit bi bio super fit za Marka a njima treba backup za Billupsa koji moze da igra u paru sa Hamiltonom (tj. da igra PG u napadu a cuva SG u odbrani) i igra dobru odbranu. Drugi odlican fit za Jarica je Denver (dobra dopuna uz Ajversona). Oba ova tima imaju jako dobre SG-ove koji mogu sami da naprave sebi situaciju za sut a potreban im je PG koji ce u napadu da deli lopte a u odbrani da cuva protivnicke SG-ove. Na zalost sanse da Denver nadje nekoga da mu uvali jednog od svojih preplacenih PFova su bliske nuli (pogotovo sto im je rizicno da daju Nenea jer ko moze da garantuje sta ce da izdrze Martinova kolena; a da bi neko uradio trejd za K. Martina mora da bude operisan od mozga).

@marco@

pre 16 godina

@ bandido (ma sta to znacilo)

Gluplji komentar u zivotu nisam cuo!Pedja Hrvatskog porekla(!?),hahahahaa....Pa sto je onda nije igrao za Hrvatsku nego za Srbiju?Ma vi Hrvati imate kompleks nize vrednosti,jer imate sacicu prosecnih sportista.Kako to svaki Srbin koji naprevi karijeru u svetu za respekt (Djokovic,Stojakovic...) je bas Hrvatskog porekla!?Kad je vas neko dao 10 trojki u NBA?
Xaxaxaxxaxaxa,e stvarno ste ste smesni....Da nisu hrvatske nacinalnosti i Ivan Miljkovic,Vlade Divac,Aleksandar Djordjevic,Mateja Kezman,...? Stvarno smesno i jadno...

PEDjA CAR,SAMO TAKO NASTAVI MAJSTORE!!!!!!!

Nemanja Delija

pre 16 godina

Treba reci zaista sjajno vece nasih kosarkasa sinoc.
Nisam ocekivao pre svega od Pedje koji se vraca u formu tako dobru partiju.Vidi se koliko on znaci ovom timu NO Hornetsa,pa i samom Polu koji uz Pedju ima mnogo bolje ucinke nego bez.
Pedja je zaista imao sjajan ucinak 36 poena i 5 uhvacenih lopti.Uz sjajan procenat suta iz igre.Pre svega trojke 13-10.Ne desava se cesto da neki igrac postigne 10 trojki na utakmici i to jos iz 13 pokusaja.Pogotovo se ne desava cesto da jedan plejmejker ima cak 21 asistenciju(Pol).Nisam mogao da verujem kad sam video.Svaka mu cast.Malte ne on je 1/4 poena svoje ekipe sam napravio.To je veoma impresivno i gotovo ne verovatno.Pol ce ove godine 100% ucestvovati na ol staru.Ako naravno ne bude imao problema sa povredama.Fantastican igrac.Mislim da ce on biti drugi Dzejson Kid.U najmanju ruku.
Sa druge strane Lejkersi cini se od ovog ne mogu bolje.Koliko vidim bar prema statistici.Bilo je dosta dvocifrenih igraca i igraca koji su bili blizu 10 ali ne vredi.Eto,sta bi sad recimo DraganBGD rekao na ovo?Kobi je imao 28 poena 6 skokova i 7 asistencija i solidan procenat suta iz igre.Covek je igrao 100% za tim i sto nisu pobedili onda?
Nisu!Jer nemaju potencijal,ovaj tim Lejkersa nije dovoljno dobar da bi ostavio neki zapazeniji rezultat.Kobi ga sa uspehom nosi na ledjima.Ali ne moze covek sam.Drago mi je da vidim bar jednog iole solidnog pleja Fisera i da Radman(koji je i sinoc odigrao solidno 11 poena) dobija malo vise sanse(nadam se da ce je dobijati u buduce).Ali imaju veliki peh jel je Odom povredjen.Sve u svemu mislim da ce se i ove godine grcevito boriti za Plej Of.
Bio sam takodje prijatno iznenadjen kada sam video solidan ucinak Jarica.10 poena i 10 asistencija.Minesota je veoma slaba ove godine,Marko je tu sigurno najbolji plej i morao bi da dobija vise prostora u igri i razigravanju igraca.Jer mu to uz odbranu najbolje ide i veoma je dobar u tome.
I Krle je imao solidan ucinak za 18 min. 8 poena i 5 skokova.Vraca se polako i uskoro ce biti fit.Kao i Sasa koji je odigrao cak 32 min. medjutim nije imao svoje vece slabo je sutirao iz igre,ali ocigledno trener Braun ima poverenja u njega.Opravdano,jer je prosle godine zadnji deo regularnog dela i plej of(tada je dobio sansu) odigrao odlicno.
NJegove dobre partije tek slede.

LKbulls

pre 16 godina

@marco@
Bandido nije rekao POREKLOM, nego RODOM iz Hrvatske, što su dve sasvim različite stvari. Stojaković se rodio i igrao klikere stvarno u Hrvatskoj.
"Stojaković je rođen u Slavonskoj Požegi u SFRJ, a 1991. godine kao Srbin je primoran da sa svojom porodicom izbegne iz Hrvatske u Srbiju."
(Wikipedia)
Razmisli pre nego nekog napadneš. Naročito na "nacionalnoj osnovi".

Jack Dempsey

pre 16 godina

@marco@
druže, obrukao si se LoL
bandido je u pravu, nigde on nije rekao da je peđa hrvat ili hrvatskog porekla. peđa je rodom iz slavonske požege, što je inače u hrvatskoj ali je čist srbin. sam je izjavio da ga baš ništa više ne veže za rodni kraj.

Detroit

pre 16 godina

Posto sam se prepoznao u one tri tacke… moram da dam dve napomene za Jaha Nihilovica:

1. Pre svake NBA utakmice spiker gromoglasno najavljuje prvo rezerve pa onda startere svake ekipe. Obicno se uz ime igraca kaze i ime koledza sa koga je igrac dosao u NBA. Pedja Stojakovic je sinoc u LA pred oko 20000 gledalaca najavljen kao ‘Pedja Stojakovic – SERBIA’. To nekima mozda ne znaci nista ali zahvljujuci ljudima kao Pedja (tu pre svega mislim na Divca a i Djokovica od mladjih) o Srbima i Srbiji se ovde zna mnogo vise nego sto prikazuje CNN;

2. Cini mi se da sam ovo jednom pisao no da ponovim: Pre desetak godina sam bio u Meksiku i odem u restoran da rucam. Konobar vidi da nisam Amer pa me usput pita odakle sam. Kazem ja ‘Former YU’ (onda Srbija nije bila drzava) a on onako radosno uskliknu ‘Ti si znaci zemljak Bore Milutinovica’! Naravno rekoh ja a ti si zemljak Huge Sanceza! Da ne duzim, zahvaljujuci Bori Milutinovicu koji je legenda u Meksiku (odmah iza Pnca Vile) , u tom restoranu sam imao kraljevski tretman. Hocu da kazem da su nasi sportisti u svetu nasi najbolji ambasadori i da trebamo da ih postujemo i cenimo. Dosta pljuvanja ljudi!

peja

pre 16 godina

svaka cast jos samo da zaigra za reprezentaciju da stavi svoj ponos ispod patriotizam...

BIo bi red da B92 pocne ponovo da prenosi NBA da ne moram da gledam na OBN...

Vlada Calgary

pre 16 godina

Ukoliko Stojakovic uspe da "izdrzi" sezonu, sa PG kakav je C. Paul, te igracima kao D. West, T. Chandler i Mo Peterson, te par dobrih rezervista (Butler, Jackson, Ely & Pargo) tim New Orleans moze daleko dogurati

andro

pre 16 godina

U NBA postoje razliciti nivoi zvezda i zvezdica:
1. mega star-ovi - njih nema bas tako puno, Dankan, Nes, Kobe, Sek, Garnet, mozda Novicki i Ajverson, i od novih LeBron, Wade, ne znam da li bi jos neko zasluzio da se nadje u ovoj kategoriji (da bi upao unutra igrac mora da kao glavni igrac tima uzme makar neku titulu i/ili bude proglasen za MVPa makar jednom i igra na slicnom nivou makar nekoliko sezona, da bude konstantno u prvim ili drugim petorkama lige)
2. All Star igraci (ne oni koji su se pojavili jednom na all-staru vec oni koji to rade konstantno a ne spadaju u grupu 1., i vrte se oko prve/druge/trece petorke ili defanzivne petorke lige) - recimo Kid, Karter, Billaps, McGrady, Ming, Brand, Alen, Pierce, Marion, J. O'Nil, A. Stoudemajer, Arenas, B. Wallas, Stojakovic, (od mladih snaga Paul, Melo, Deron Williams, D. Howard ce brzo ovde da se nadju, ali za sada jos nisu tu). Ako se neko pita sta Peju kvalifikuje u ovu grupu - sezona 2003/2004 i 3 all-star ucesca (mada je svakako u njenom slabijem delu)
3. Obicne zvezde koje se vrte kao kandidati za all-star (ili su jednom i ucestvovali) npr. Gasol, Lewis, R. Wallas, Hamilton, Jefferson, B. Davis, Redd, J. Johnson, Randolph, ...
Da li je McGrady veca zvezda od Pedje je diskutabilno (ako zanemarimo medijske gluposti i to sto amerikanci uvek naduvavaju svoje igrace) - on nikada nije imao sezonu kao Peja 2003/4, nikada nije predvodio svoj tim do iole znacajnijeg rezultata (kao Peja te godine) i nikada nista nije uradio u plej-ofu.
Inace to sto je Peja suter koji ne ume sam sebi da izgradi slobodan sut, nije njegov problem nego problem koncepcije u NBA - umesto da se igra timski (uvek se setim kako je ceo Jugoplastikin tim pravio akcije za Duska Ivanovica) gde se svi krecu i prave blokove, svi stoje kada neko kao McGrady uzme loptu. Uostalom smesno je porediti cistog sutera kao Peja sa igracem drugacijeg profila kao McGrady. Na zalost po ciste sutere, u NBA vlada sebicnost, igraci se placaju na osnovu statistike, kada jednom uzmu loptu retko kada je daju nazad. Na srecu NOK nema nikakvog siledziju tipa McGrady-ija i ima PGa koji ne trosi previse lopti (delom i zbog toga sto uopste nema sut za 3 poena) a trener postavlja igru tako da igraci prave blokove Pedji (na zalost toga nikada nije bilo dovoljno u SACu, posebno posle Divcevog odlaska).

Vladan R

pre 16 godina

Samo da podsetim da Pedja vec nekolikozadnjih godina imaproblemasa povredama i ako je ovo leto iskoristio da ih zaleci nije strasno stonije igraoza reprezentaciju uostalom do EP u Beogradu 2005 manje vise stalno je igrao.Jedino sto po meni ipak nije u redu sto je prosle godine repezentaciju stavio iza po meni ne tako bitnih obaveza da poseti neke decije kampove ali ipakje to njegov izbor.Ne bismonikakosmelida zaboravimo njegov doprinos u Indijanopolisu i na EP u Turskoj.Nadam se da ce vec na narednim kvalifikacijama a ako bude tako onda i na narednom EP ponovo igrati za reprezentaciju.

LKbulls

pre 16 godina

@Jah
Ako te boli uvo, pod hitno potraži lekara. Može da bude opasno.
Ako te Stojaković ne zanima, onda kad stigneš u nekom naslovu do njegovog imena, nemoj da otvaraš. Za tebe je verovatno fudbal. Naročito nemoj NIKAKO kliknuti na "pošalji komentar". Biće bolje za svakoga. Hvala

LKbulls

pre 16 godina

@Crazy North-FCRS
Radujem se, da sam PRVI PUT za poslednje 3 godine pročitao nečiji komentar, koji mrzi Stojakovića zbog neigranja za reprezentaciju, a da je to umeo napisati kulturno i odmereno. Svi ostali "pljuvači" (mrzim ovu reč, ali ne znam bolji) su pisali u stilu koji liči na nekoga sa (najviše) 4 osnovne.
Zbog toga ću ti napisati jedan deo o Peđinom neigranju, koji ćeš nadam se prihvatiti.
Njegovo prvo neigranje se desilo na Olimpiadi 2004. On je tada bio naš ubedljivo najbolji igrač. Kao najboljem igraču mislim da slede neke privilegije. Pogledaj samo Novickog, Parkera, Gasola, itd. Njih svi veličaju, a oni dođu posle nenormalno naporne sezone pred sam početak svakih prvenstva, i odigraju najbolje u timu. To je po meni i logično.
Peđa je 2004 g. HTEO da igra, što je više puta izjavio. Zakasnio bi na pripreme, zbog ŽENIDBE i zbog kampa, na kojem SKUPLJA PARE za decu u Srbiji. Javio je da će sa sobom voditi svog kondicionog trenera i da će svugde TRENIRATI. Za uigravanje sa reprezentacijom bi imao sasvim dovoljno vremena.
TU na scenu stupa SELEKTOR. On je trenirajući strogoću bukvalno oterao Stojakovića, a posle je zajedno sa Paspaljem sramno vređao istog preko novina. Peđa je samo ćutao, jer nije hteo da se spusti na njihov nivo.
Posle sramnog vođenja tima na Olimpijadi, i katastrofalnog rezultata sa vrlo dobrim timom, stupa na scenu Savez! Ne menja Obradovića, čak ni izveštaj ne traži o katastrofi, i ostavlja ga na mestu, jer su mislili, da će zbog domaće publike u Beogradu i sa njim naši uspeti. Videli smo kako je sve to izgledalo.
Misliš da ima BILO KOGA na planeti, koji bi se odazvao takvim ljudima, koji su ga preko novina vređali?
Na kraj, za ovu godinu mislim da i najveći (i najgluplji) mrzitelji shvataju, zbog čega je izostao.

NBA freak

pre 16 godina

Svaka čast Peđi, ali takođe i Kris Polu. Pošto je Peđa tzv. spot šuter, mislim da nije mogao doći u bolji tim. Došao je da igra pored ovog mladog plejmejkera koji je pre svega odličan tehničar i gotovo savršen dodavač lopti. Učiniće sve da njegov tim pobedi i bukvalno će nahraniti svoje saigrače sa koliko god je lopti potrebno, a među njima najviše najboljeg... dakle TROjakovića, što neko reče. :)

Bojan

pre 16 godina

@andro
Pedja nikad nije predvodio
neki tim.On nije lider.Te
godine koju si naveo Kingsi
su igrali u poznatom sastavu
a zaborao si Krisa Vebera i
Divca.

16

pre 16 godina

TO CAAAAARE!!!!Kad sam ga video na Divcevom oprostaju znao sam da ce dobro da pocne sezonu, kao i prosle godine kada je Sarlotu ubacio 42 poena

andro

pre 16 godina

@bojan Sezona 2003/4 je ona kada je Weber imao operaciju i propustio skoro celu. Vratio se 15-20tak utakmica pre kraja sezone (u trenutku kada su Kingsi imali najbolji skor u ligi, a Peja je bio kandidat za MVPa - iako je igrao nesto losije nego u prvoj polovini sezone). U tih preostalih 20-tak utakmica sa velikim (ovnom) predvodnikom Weberom, Kingsi su imali negativan skor (iako nisu imali povredjenih igraca) i unistili su svoju startnu poziciju pred plej-of. Sto je jos gore Weber im je unistio i igru, umesto da se igra napad kroz Divca i prave scrin-ovi za Peju poceli su sa onim spustis loptu Weberu na low-post da on krene sa muljanjem (jer navodno ne moze u plej-ofu da se igra kao sto je SAC igrao u regularnom delu sezone - sto nema veze sa mozgom, istina je da timovi igraju koncentrisanije u plej-ofu i spremaju se za protivnika - za razliku od regularne sezone, ali su Kingsi uvek najbolje igrali kada napad ide kroz Divca na liniji slobodnih - ala Cosic - u plej-ofu ili ne). Tako da si mi stvarno ubo prst u oko sa tim Weber predvodnik Kingsa u sezoni 2003/4. Da si pomenuo samo Divca (koji po meni jeste uvek bio bolji igrac od Stojakovica, sta god da kazu all-star ucesca i statistika, cak i pod stare dane te 2003/4 sezone kada odbranu gotovo da nije ni igrao) pa ajde. Usput u tom prvom delu sezone (pre povratka Webera) Kingsi su imali jos dosta problema sa povredama (npr. Brad Miller). Na kraju je Peja bio drugi u glasanju za MVPa. Takvu sezonu vise nikada nije ponovio (i nece na zalost).
Tim moze da se predvodi na razne nacine. Redzi Miller je predvodio svoj tim iako je bio klasican suter. Na zalost Kingsi su u to vreme imali za trenera coveka u cije domete treba ubrojati i drzanje Drazena Petrovica na klupi 2 godine, koji je, zajedno sa vlasnicima tima, doneo besmislenu odluku da se pokusa sa preranim povratkom Webera (koji je gusio igru tima cak i kada je bio zdrav) i nije imao mozga da stavi tacku na to kada se posle nekoliko utakmica videlo da od toga nema nista. Takodje danasnji nacin igre u NBA je izuzetno nepogodan za klasicne sutere kao sto je Peja (gotovo ih i nema i niko nije lider tima).